23.4.11

Κόντρα ανάμεσα σε φίλους και συγγενείς του Τίμη Παρίση!

Πριν ακόμα γίνει η κηδεία του σχεδιαστή, έχει αρχίσει κόντρα ανάμεσα στο φιλικό και το συγγενικό του περιβάλλον… Μετά την συνέντευξη που έδωσε ο αδερφός του Τίμη και είπε ότι είχε ζητήσει βοήθεια από αυτόν και αποκάλυψε ότι τον απειλούσαν, σήμερα φίλος του σχεδιαστή ισχυρίζεται ότι δεν ισχύει τίποτα από όλα όσα είπε ο αδερφός του. Μάλιστα τόνισε ότι ο Τίμης δεν είχε ιδιαίτερη σχέση με τον αδερφό του.newsbomb.gr

Ποιός βουλευτής κέρδισε 1,2 εκατ. ευρώ στο λαχείο;

Εκλέγεται με τον Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό από το 2007 στην Α Περιφέρεια Πειραιά και είναι και αντιπρόεδρος της Βουλής.
Σύμφωνα με ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ, ο τυχερός βουλευτής δεν είναι άλλος από τον Βαϊτση Αποστολάτο και σύμφωνα πάντα με την εφημερίδα η τύχη του χαμογέλασε πριν από περίπου 1 χρόνο όταν κέρδισε σε λαχείο ή σε κάποιο τυχερό παιχνίδι του ΟΠΑΠ περίπου 1,5 εκατομμύριο ευρώ!
Από την ημέρα αυτή ο βουλευτής έχασε τον ύπνο του! Κι αυτό, γιατί ξύπνησε ο εφιάλτης των κινδύνων που μπορεί να δημιουργηθούν σε όποιον έχει τόσο υψηλή ρευστότητα.
Ο ίδιος πάντως αρνείται να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει πως βρέθηκαν στα χέρια του τα χρήματα και λέει οτι όλα θα γίνουν γνωστά οταν δημοσιοποιηθεί το πόθεν έσχες του.

ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ - ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ




ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ -Τον έσπασε στο ξύλο η γκόμενά του... VIDEO

Ο τύπος της φωτογραφίας έφαγε της χρονιάς του από την γκόμενά του... Στα καλά καθούμενα εκεί που τον φιλούσε τον έσπασε στο ξύλο...Δείτε το VIDEO

Σήκωσαν τις Βάνες άρδευσης !!

Κλοπές με στόχο τον χαλκό καταγράφηκαν στην Ηλεία. Στην περιοχή της Παλαιοβαρβάσαινας, άγνωστοι έκλεψαν 76 υδροστόμια και υδρόμετρα υδροληψίας αξίας 8.000 ευρώ από τις εγκαταστάσεις του Β’ ΤΟΕΒ Πύργου, με αποτέλεσμα να μείνουν χωρίς νερό τα χωράφια των αγροτών! Αλλά και στο Βαρθολομιό, άγνωστοι έκλεψαν από το μοτέρ άντλησης νερού του δήμου τα καλώδια που το τροφοδοτούσαν με ρεύμα, προκαλώντας ζημιές ύψους 1.500 ευρώ.

Από πνευμονικό οίδημα «έφυγε» ο Τίμης Παρίσης!

Από παθολογικά αίτια έφυγε από τη ζωή ο Τίμης Παρίσης και συγκεκριμένα από πνευμονικό οίδημα. Η κηδεία του θα γίνει την Τρίτη στο νεκροταφείο του Ζωγράφου.

ΤΡΑΓΩΔΙΑ – Δύο νεκροί στην Ρόδο από εκρηκτικά !

Έχασαν την ζωή τους δυο συντοπίτες μας από αυτοσχέδια εκρηκτικά στο χωριό Μαντρικό της Ρόδου το περιστατικό συνέβη πριν από μια ώρα περίπου.
Το ασθενοφόρο όταν έφτασε ήταν ήδη πολύ αργά οι δυο άντρες διαμελίστηκαν από την ισχυρή έκρηξη , στο σημείο αυτή την ώρα βρίσκονται άντρες της αστυνομίας και εξετάζουν τις συνθήκες υπό τις οποίες έχασαν την ζωή τους οι δυο άντρες.
Σύμφωνα με νεώτερα στοιχειά την ζωή τους έχασαν ο 39χρονος Κατσούλης Ιωάννης του Ανδρέα και 30χρονος Ποτσάκης Νικόλαος του Εμμανουήλ , το περιστατικό συνέβη στην αποθήκη του 39χρονου κατά την κατασκευή βαρελότου όταν προκλήθηκε έκρηξη από άγνωστη μεχρι στιγμής αιτία. ifmedia.gr

Αν σου κάτσει… ε λοιπόν … έκατσε!

Ένας τυχερός κέρδισε περίπου τέσσερα εκατομμύρια ευρώ, μετά από κλήρωση του Τζοκερ. Οι τυχεροί αριθμοί του ΤΖΟΚΕΡ είναι: 3, 15, 18, 22, 38 και ΤΖΟΚΕΡ: 11. Σύμφωνα με την κλήρωση του παιχνιδιού, βρέθηκε ένας τυχερός που
Σε κάποιον… έκατσε! κέρδισε το 5+1 και το ακριβές ποσό που κερδίζει είναι 4.039.364,00. Στις υπόλοιπες κατηγορίες υπάρχουν 10 άτομα που βρήκαν 5 αριθμούς και κερδίζουν 21.630,86. Μετά στους:
4+1 50 2.500,00
4 959 50,00
3+1 1.564 50,00
3 32.943 2,00
2+1 18.906 2,00
1+1 84.855 1,50

Δεν έχει γίνει ποτέ σεξ …στο διάστημα !!

Πολλά έχουν ειπωθεί για τους αστροναύτες που πάνε σε αποστολές στο διάστημα σχετικά με το αν έχουν συνευρεθεί κατά τη διάρκεια της πτήσης. Πολλοί υποστηρίζουν από το 1983 που οι αποστολές περιλαμβάνουν και γυναίκες, η ζωή στο διάστημα έχει γίνει πιο ενδιαφέρουσα. Οι ίδιοι οι αστροναύτες όμως απαντούν κατηγορηματικά: «Το σεξ στο διάστημα απαγορεύεται».
Σε αναλυτικό ρεπορτάζ του Γαλλικού Πρακτορείου που δημοσιεύτηκε το Σάββατο (23/4), η ρωσίδα αξιωματούχος Βάλερι Μπογκομόλοφ, αρνήθηκε τα πάντα.
«Δεν υπάρχουν ούτε επίσημες ούτε ανεπίσημες αποδείξεις περιπτώσεων σεξουαλικής συνεύρεσης στο διάστημα, ούτε γίνονται πειράματα από τους διεθνείς οργανισμούς για να δουν αν μπορεί τελικά να υπάρξει ερωτική επαφή εν ώρα πτήσεις», ισχυρίζεται και προσθέτει: «Τουλάχιστον στην ιστορία της Ρωσικής ή Σοβιετικής εξερεύνησης του διαστήματος, δεν έχει γίνει καμία τέτοια αναφορά».
Τι γίνεται όμως με τη NASA;
«Όσον αφορά τους Αμερικανούς δεν μπορώ κατηγορηματικά να το αποκλείσω γιατί δεν έχω ασχοληθεί. Υπάρχουν κάποιες φήμες που όμως δεν αποδεικνύονται από πουθενά», λέει η Μπογκομόλοφ.
Η ίδια η NASA δεν απαγορεύει το σεξ στο διάστημα, όμως οι αστροναύτες ισχυρίζονται ότι υπάρχει ανάμεσα στα μέλη ένας άγραφος νόμος που θέτει επαγγελματικά όρια.
«Είναι όπως σε κάθε δουλειά. Δεν μπορείς να έχεις ερωτική επαφή σε ένα γραφείο της εταιρείας που δουλεύεις. Σε μας γιατί να μην ισχύουν τα επαγγελματικά όρια;», αναρωτιέται ο Λιρόϊ Τσιάο, βετεράνος αστροναύτης της NASA.
«Δεν έχει ειπωθεί ποτέ κάτι για ερωτικές επαφές από κανένα αστροναύτη. Και να σας το θέσω αλλιώς: Αν υπήρχε έστω ένας άνδρας αστροναύτης που να είχε σεξουαλική επαφή με μια συνάδελφο του μέσα στο διαστημικό σκάφος, νομίζετε ότι θα το κρατούσε κρυφό;», απαντά αποστομωτικά ο Τσιάο.
«Συγγνώνη που θα σας απογοητεύσω, αλλά εάν είχε γίνει κάτι τέτοιο, θα το έλεγε υπερήφανα σε όλους, και θα το μαθαίναμε όλοι μέσα σε μερικά λεπτά. Κι εσείς οι δημοσιογράφοι, και μεις!», καταλήγει.

Πάσχα στα Μετέωρα και στο Άγιο όρος !

"Πολυεθνική" ανάσταση στα Μετέωρα, υπό το φως των κεριών !!
Στα παλιά μοναστήρια των Μετεώρων, το φως των κεριών αποκαλύπτει μια πολυεθνική συγκέντρωση πιστών τη βραδιά της Ανάστασης: Έλληνες, Ρώσοι, Βούλγαροι και Ρουμάνοι επισκέπτες, ζουν το παραδοσιακό ορθόδοξο Πάσχα με τον αυθεντικό τρόπο που μόνο αυτές οι τόσο ιδιαίτερες μονές, σκαρφαλωμένες στις κορυφές των απόκρημνων βράχων, μπορούν να προσφέρουν. Το Μ. Σάββατο, οι μονές ανοίγουν για τους πιστούς στις 9 το βράδυ, προσφέροντας μια ιδιαίτερα κατανυκτική ατμόσφαιρα.
Στο αρχαιότερο από τα μοναστήρια των Μετεώρων, τη Μονή Μεταμορφώσεως Σωτήρος, μπορεί να θαυμάσει κάποιος μοναδικές αγιογραφίες και κειμήλια, αλλά και μια τραπεζαρία μήκους ... 30 μέτρων, καθώς και το εντυπωσιακό δίχτυ με το χειροκίνητο μηχανισμό ανάβασης στο βράχο (μέχρι το 1923, η πρόσβαση στη μονή ήταν δυνατή μόνο μ' αυτό το δίχτυ ή με ανεμόσκαλα).
Όπως εξηγεί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της μίας από τις Ενώσεις Ξενοδόχων του Ν.Τρικάλων, Ιωάννης Κουρούπας, φέτος, το 70% των κρατήσεων στα ξενοδοχεία της περιοχής προέρχεται από το εξωτερικό (από Ρωσία, Κ.Ευρώπη και Βαλκάνια) και το 30% από Ελλάδα. "Σε σχέση με πέρυσι, η χρονιά είναι καλύτερη, χάρη σε μια συντονισμένη καμπάνια που έγινε, από τον ΕΟΤ και πολλά τουριστικά γραφεία, που συμπεριέλαβαν την περιοχή στα προγράμματά τους, αλλά και στα περισσότερα δρομολόγια -αεροπορικά, ακτοπλοϊκά- από και προς Βόλο", σημειώνει ο κ.Κουρούπας.
Εκτός από τα υπέροχα μοναστήρια των Μετεώρων (στην πορεία των χρόνων υπήρχαν περίπου 30, αλλά σήμερα λειτουργούν έξι, χαρακτηρισμένα από τη Unesco ως μνημεία παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς), η περιοχή παρουσιάζει πολλά ακόμη αξιοθέατα.
Πρώτα απ' όλα, τους Βράχους καθεαυτούς, που αποτελούν ένα σπάνιο γεωλογικό φαινόμενο, έτσι όπως υψώνονται «στη μέση του πουθενά», φτάνοντας σε ύψος μέχρι 400 μέτρων.
Κατά την επικρατέστερη θεωρία, τα ιδιαίτερα αυτά βράχια δημιουργήθηκαν από πέτρες ποταμών και ασβεστολιθικά πετρώματα που για εκατομμύρια χρόνια σωρεύονταν, για να δημιουργήσουν έναν ενιαίο κώνο, σε μια θαλάσσια έκταση που κάλυπτε τότε τη σημερινή Θεσσαλία.
Όπως εξηγεί ο κ.Κουρούπας, ο καλύτερος τρόπος για να θαυμάσει κάποιος τα βράχια είναι να περπατήσει στο μονοπάτι Καλαμπάκας-Μονής Αγίας Τριάδας, όπου σε μια διαδρομή περίπου 30 λεπτών, μπορεί να πάρει την καλύτερη γεύση των εντυπωσιακών όγκων.
Άγιον Όρος: Πάσχα στις παρυφές της Αθωνικής Πολιτείας
Πάνω από 1 εκατ. τουρίστες κάνουν τον παράπλου του Άθω κάθε χρόνο, ενώ το Άγιον Όρος προσελκύει ετησίως περισσότερους από 120.000 προσκυνητές. Η δημοτικότητα της περιοχής, μοναδικής στον κόσμο μ' αυτά τα χαρακτηριστικά, δεν είναι τυχαία: εκτός από την περίφημη Αθωνική Πολιτεία, που κατοικείται από 2.200 μοναχούς και διαθέτει 20 μοναστήρια βυζαντινής αρχιτεκτονικής, 12 σκήτες και 800 κελιά, μοναδικές είναι και οι φυσικές ομορφιές. Με άλλα λόγια, το Πάσχα στις παρυφές του Αγίου Όρους αποτελεί μια αξέχαστη εμπειρία.
Στην περιοχή προ του Άθω λειτουργούν 56 ξενοδοχεία, με συνολικά 4.500 κλίνες, αλλά και πολλά άλλα καταλύματα, οπότε οι επιλογές διαμονής είναι πολλές και "για όλα τα βαλάντια". «Φέτος, στα ξενοδοχεία της περιοχής έχουμε κυρίως Έλληνες, αλλά παρατηρήθηκε και μεγάλο ποσοστό επισκεπτών από Βουλγαρία και άλλες βαλκανικές χώρες», εξηγεί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η συντονίστρια τουριστικών πακέτων και επενδύσεων του Οργανισμού Τουριστικής Ανάπτυξης προ του Άθω, Μάρα Σιδερίδη.
Όσοι μάλιστα μείνουν στην περιοχή λίγες ημέρες παραπάνω, θα έχουν τη δυνατότητα να δουν από κοντά ένα πολύ ιδιαίτερο έθιμο, που διοργανώνεται κάθε χρόνο την τρίτη ημέρα του Πάσχα, στην Ιερισσό και αναπαριστά τη σφαγή 400 Ιερισσιωτών από τους Τούρκους, στην τοποθεσία «Μαύρο Αλώνι». ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τηλεφωνική επικοινωνία του Γ.Παπανδρέου με τον πρωθυπουργό της Λιβύης

Τηλεφωνική συνομιλία με τον Λίβυο ομόλογό του Αλ Μπαγκντάτι Αλί Αλ Μαχμούντι, είχε σήμερα ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, με πρωτοβουλία του Λίβυου πρωθυπουργού.
Οι δύο άνδρες συζήτησαν τις τελευταίες εξελίξεις στη Λιβύη και ο Έλληνας πρωθυπουργός επισήμανε την ανάγκη να εφαρμοστούν οι αποφάσεις του ΟΗΕ.
Υπενθυμίζεται ότι χθες ο κ. Παπανδρέου συζήτησε το ίδιο θέμα, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Ρώσο Πρόεδρο. Ο κ. Μεντβέντεφ έχει θετική στάση σχετικά με τις ελληνικές πρωτοβουλίες για την εξεύρεση πολιτικής λύσης στη Λιβύη.

Ιεροσόλυμα: Μέσα σε κλίμα κατάνυξης έγινε η τελετή αφής του Αγίου Φωτός

Με τις καμπάνες να ηχούν χαρμόσυνα, μέσα σε ζητωκραυγές πλήθους πιστών ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων Θεόφιλος Γ' έφερε, όπως κάθε χρόνο, το αναστάσιμο φως σε ολόκληρο το χριστιανικό κόσμο, μέσα από τον Ιερό Ναό της Αναστάσεως των Ιεροσολύμων.
Νωρίτερα, ο τάφος είχε σφραγιστεί με κερί ενώ εκπρόσωποι των δογμάτων αλλά και η αστυνομία είχαν ελέγξει προσεκτικά το χώρο για να αποκλείσουν την ύπαρξη εστίας φωτιάς. Λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι ο Πατριάρχης στάθηκε μπροστά στο ιερό κουβούκλιο του Παναγίου Τάφου, διάκονοι του έβγαλαν τα άμφια και εισήλθε εντός φορώντας ένα λευκό στιχάρι. Λίγα λεπτά αργότερα το θαύμα έγινε. Το άγιο φως ήρθε και πάλι στη γη ενώ το πλήθος των προσκυνητών δεν συγκρατούσε τον ενθουσιασμό του ξεσπώντας σε χειροκροτήματα. Όταν βγήκε ο Πατριάρχης από το Ναό του Τάφου με τις δάδες των 33 κεριών, όλοι έσπευσαν να πάρουν το φως από τα χέρια του, μέσα σ΄ένα κλίμα κατάνυξης.
Λίγο αργότερο ο Πατριάρχης Θεόφιλος παραδίδοντας το Άγιο Φως στην ελληνική αντιπροσωπεία αλλά και στους εκπροσώπους της Εκκλησίας της Ελλάδας τόνισε ότι "αυτό το Φως, το Φως του Χριστού που ελάβαμε πάντα να αγιάζει, να φωτίζει, και να ενισχύει το νου και να θερμαίνει την καρδιά των κυβερνώντων".
Ο Πατριάρχης εξέφρασε τις θερμές πασχάλιες ευχαριστίες του στην ελληνική κυβέρνηση και τον εκπρόσωπο αυτής, υφυπουργό κ. Δ. Δόλλη και επεσήμανε ότι "η ανάσταση του Χριστού είναι το γεγονός το οποίο στη σημερινή συγκυρία της απογοήτευσης, της σύγχυσης και της απελπισίας εμφανίζεται ως η ελπίδα του φωτός, η ελπίδα της σωτηρίας και η ελπίδα της ανάστασης του έθνους μας".
Από την πλευρά του ο επικεφαλής της ελληνικής αποστολής υφυπουργός Εξωτερικών κ. Δ. Δόλλης στην αντιφώνησή του είπε : "Για άλλη μία φορά εφέτος στον Πανάγιο αυτό χώρο η πίστη όλων των χριστιανών ανταμείφθηκε και πάλι με την ευλογία του κυρίου. Και πρόσθεσε ότι "με την μέριμνα της Ελλάδας το Άγιο Φως θα μεταφερθεί σε πάμπολλες εστίες Χριστιανών Ορθοδόξων φέροντας το μήνυμα της Ανάστασης και της ελπίδας. Ο κ. Δόλλης ανέφερε επίσης ότι "αποτελεί μεγάλη τιμή για μένα να παραλάβω σήμερα εκ μέρους του ευσεβούς ελληνικού λαού και της κυβέρνησης της Ελλάδας το ανέσπερο και άγιο φως της Ανάστασης από τα χέρια του μακαριωτάτου Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλου Γ΄". Ενώ καταλήγοντας ευχήθηκε χρόνια πολλά και Χριστός Ανέστη σε όλους.
Το Άγιο Φως μεταφέρει στην Αθήνα ο Έξαρχος του Αγίου Τάφου αρχιμανδρίτης Δαμιανός Θάνου και εκ μέρους της Ιεράς Συνόδου ο σεβασμιότατος μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος. Τιμές αρχηγού κράτους θα αποδοθούν κατά την άφιξη του Αγίου Φωτός στο Ελευθέριος Βενιζέλος γύρω στις 7 το απόγευμα.

ΜΑΣ ΠΗΡΑΝ ΧΑΜΠΑΡΙ -Η Διαφθορά κυρίαρχο στοιχείο στο ΕΣΥ λένε οι Ιταλοί !

Αφιέρωμα της ιταλικής "Repubblica" στα "πάθη" του ΕΣΥ..
Ολοσέλιδο άρθρο αφιερωμένο στην κατάσταση του τομέα της Υγείας στην Ελλάδα, δημοσιεύει η ιταλική εφημερίδα «Λα Ρεπούμπλικα». Ο απεσταλμένος της εφημερίδας κάνει αναφορά στα μέτρα που έχουν υιοθετηθεί: «συνενώσεις νοσοκομείων, περικοπές στις δαπάνες για τα φάρμακα, αλλά, κυρίως, καταπολέμηση της διαφθοράς μέσα στα νοσηλευτικά ιδρύματα».
Η «Λα Ρεπούμπλικα», υπενθυμίζει ότι έρευνα της «Τransparency International» («Διεθνής Διαφάνεια») αναφέρει ότι «ο τομέας της Υγείας παράγει το ένα τρίτο της καθημερινής διαφθοράς στην ελληνική κοινωνία. Αποτέλεσμα: το 2009 το 48,5% των εισαγωγών στα νοσοκομεία έγινε ως επείγον περιστατικό. Προνόμιο όσων είχαν λαδώσει με τον δέοντα τρόπο τον όλο μηχανισμό».
Η εφημερίδα της Ρώμης, δημοσιεύει τις δηλώσεις του συνδικαλιστή Μανώλη Καλοκαιρινού, ο οποίος υπογραμμίζει «είμαστε επτά χιλιάδες γιατροί και φροντίζουμε πέντε εκατομμύρια ασθενείς, όχι σε νέες περικοπές».
Παραθέτει, όμως και την δήλωση του υπουργού Υγείας, Ανδρέα Λοβέρδου, σύμφωνα με τον οποίο «διαμαρτυρίες και μποϊκοτάζ δεν χρησιμεύουν. Η Υγεία ήταν η μαύρη τρύπα στην οικονομία της χώρας και έπρεπε να παρέμβουμε».
«Μετά από χρόνια αλαζονικής αντιμετώπισης μέσα στα νοσοκομεία, ο κόσμος δείχνει να είναι με το μέρος του Παπανδρέου», προσθέτει η «Λα Ρεπούμπλικα».
Όσο για τα σχετικά στατιστικά στοιχεία, ο απεσταλμένος της εφημερίδας, κάνει αναφορά σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε σε εκατόν πενήντα γιατρούς στην περιοχή του Κολωνακίου, στην Αθήνα και από τον οποίο προέκυψε ότι πάνω από το 50% δήλωνε ετήσιο εισόδημα χαμηλότερο των 30.000 ευρώ και το ένα τρίτο, δεν ξεπερνούσε τα 10.000 ευρώ.
«Η κυβέρνηση, τώρα, ανέβασε τον πήχη- ολοκληρώνει η ιταλική εφημερίδα, εγκρίνοντας την μεταρρύθμιση των φαρμακείων. Ο πρόεδρος του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεόδωρος Αμπατζόγλου, απάντησε αμέσως ότι “αν ο Παπανδρέου δεν μας πληρώσει τα οφειλόμενα, από το τέλος του μήνα, στοπ στα φάρμακα”».
«Ο πόλεμος συνεχίζεται, σημειώνει τέλος ο συντάκτης. Και το μόνο που μπορούν να ευχηθούν οι Έλληνες, είναι να διατηρηθούν σε υγεία».

Μουσακάς και ήλιος δεν φέρνουν πια τουρίστες..

Παρίσι – Μαρία Δεναξά
Κι, όμως, ένα μέιλ μπορεί να κάνει θαύματα! Αποστολέας άγνωστος ..! Παραλήπτες, δεκάδες Γάλλοι και κατά τύχη – ποιος ξέρει γιατί – κι εγώ. Με ένα κλικ και το γραφείο, εδώ στο Παρίσι, μύρισε Πασχαλινή παραδοσιακή Ελλάδα »Θέλετε να φτιάχνετε μουσακά, με κλειστά μάτια;
Κεφτεδάκια, γεμιστά, ντολμαδάκια… κουλουράκια της Λαμπρής;
Να μαγειρεύετε σαν Έλληνας και ας μην είστε;
Με 700 ευρώ συνδυάστε το «τερπνόν μετά του ωφελίμου’», κάνοντας διακοπές για μια εβδομάδα το Πάσχα* στην Ελλάδα και, παράλληλα, παρακολουθήστε σεμινάριο ελληνικής κουζίνας με την εξαίσια μαγείρισσα Κατερίνα… στην ονειρεμένη Νάξο!
Συνημμένο στο μέιλ και το λίνκ http://www.youtube.com/watch?v=Ga2s_8ZfskU, που με νησιώτικη μουσική υπόκρουση σε παρασέρνει σε ένα ταξίδι στην ευτυχία μέσω της γαστρονομίας μακριά από την γκρίζα Ελλάδα του μνημονίου και της απόγνωσης. Ομολογώ πως οταν τελείωσε το πεντάλεπτο διάλειμμα, το πρώτο πράγμα που πέρασε απο το μυαλό μου είναι πως η… η κρίση τέχνας κατεργάζεται…
Γιατί, όπως, φαντάζεστε απώτερος σκοπός της διαδυκτιακής πρόσκλησης δεν είναι το κάλεσμα για γνωριμία με την κουζίνα του ήλιου και του Αιγαίου, αλλά η προσέλκυση ξένων επισκεπτών στο νησί των Κυκλάδων το Πάσχα, αλλά και την θερινή τουριστική περίοδο που μόλις ξεκινά.
Με πολύ έξυπνο τρόπο ο άγνωστος με το ψευδώνυμο » Νησιώτης» και το όνομα Φίλιππος δημιούργησε ένα διαφημιστικό βίντεο όπου εκτός απο την βιτρίνα με τα λαχταριστά εδέσματα μπορεί κάποιος να θαυμάσει μερικές απο τις πιο χαρακτηριστικές ομορφιές της Νάξου, να μάθει βασικές λεπτομέρειες απο την ιστορία της και να δεί πασχαλινές εικόνες που σε βάζουν στον πειρασμό να θέλεις να βρίσκεσαι κι εσύ εκεί τη νύχτα της Ανάστασης και τη μέρα της Λαμπρής.
Το ελληνικό επιχειρηματικό δαιμόνιο παρόλο που στις μέρες μας υποφέρει… δεν πεθαίνει τελικά! Το αντίθετο θα έλεγα, αφού σε εποχές οικονομικής κρίσης και αγοραστικής δυσπραγίας, ορισμένοι επιχειρηματίες που ο τζίρος τους έχει πάει στα Τάρταρα εξακολουθούν να ονειρεύονται και να το «παλεύουν». Αποδεικνύουν καθημερινά πως αποφάσισαν να αντιμετωπίσουν την κρίση κατά μέτωπον βάζοντας το μυαλό τους να δουλέψει και με πάμφθηνους τρόπους προσπαθούν να προσελκύσουν πελάτες, όπως έκανε κι ο ‘Φίλιππος ». Όμως, ένας κούκος ή μερικοί κούκοι δεν φέρνουν την άνοιξη…
Δυστυχώς το μισοπτωχευμένο κράτος μας, αντί σε αρκετές περιπτώσεις να μετατρέψει την κρίση σε ευκαιρία, να εκμεταλλευτεί και να αξιοποιήσει στο έπακρο τα τουριστικά του πλεονεκτήματα κάνοντάς τα πιο ελκυστικά και εξετάζοντας ευρηματικούς και όχι κατ’ ανάγκην ακριβούς τρόπους διαφήμισης, απλά στρέφει το βλέμμα αλλού και -όπως έγραψε προχθές η «Λιμπερασιόν»- ξεπουλά τα οικογενειακά του κειμήλια σε τιμές ευκαιρίας! Πραγματικά θλίβομαι όταν διασχίζω τις στοές του Παρισινού μετρό, όταν ξεφυλλίζω τον διεθνή Τύπο και περιοδικά ή όταν αναζητώ αεροπορικά εισιτήρια σε ξένα διαδυκτιακά τουριστικά πρακτορεία και πανταχού παρούσες βρίσκονται η Τουρκία, η Κροατία, η Τυνησία, η Ισπανία με διαφημίσεις για ασυναγώνιστα τουριστικά πακέτα… Όχι μόνο φέτος… Χρόνια τώρα!
Όσο για την Ελλάδα; Σχεδόν ανύπαρκτη… ή tres cher (πολύ ακριβή), όπως μου ομολόγησε σε μια συζήτηση μας για τον Ελληνικό Τουρισμό ο René-Marc Chikli πρόεδρος της Γαλλικής Ένωσης τουριστικών Πρακτόρων.
Παρά τις εξαγγελίες Παπανδρέου για ενίσχυση «της βαριάς μας βιομηχανίας» την προηγούμενη εβδομάδα – κάπως αργά δεν το θυμήθηκε;» … διάφορα δημοσιεύματα που διαβάζω ισχυρίζονται ότι και για το 2011 αναμένουμε πτώση της θερινής τουριστικής κίνησης…
«Ας είναι καλά» το μνημόνιο κι η διεθνής προβολή μιας υπερχρεωκοπημένης και με πολλά προβλήματα χώρας. Με σχεδόν ανύπαρκτη τουριστική πολιτική, την ακριβότερη – πλέον- βενζίνη στην Ευρώπη και την κατακόρυφη αύξηση των καταναλωτικών φόρων γίναμε ένας εξαιρετικά ακριβός τουριστικός προορισμός που συνεχώς χάνει έδαφος σε μια ιδιαίτερα ανταγωνιστική παγκόσμια αγορά…
Και το αποτέλεσμα; Προφανώς ένα. Αν συνεχίσουμε ν’ ακολουθούμε το ίδιο στραβό μονοπάτι, τότε αρκετοί τουρίστες θα προτιμήσουν να μας κουνήσουν το μαντίλι, αναζητώντας μια καλύτερη, πιο προσιτή και… τι ειρωνεία… πιο φιλόξενη Ιθάκη!
Αν δεν το έχουν κάνει ήδη…
*Φέτος Καθολικοί και Ορθόδοξοι γιορτάζουν το Πάσχα την ίδια ημέρα. aixmi.gr

Βρέθηκε απανθρακωμένο πτώμα στο Αγρίνιο μέσα σε Ι.Χ

Μετά την καταγγελία που έκαναν οι συγγενείς ενός 46χρονου, η αστυνομία άρχισε να τον αναζητεί. Στην έρευνά τους για να εντοπίσουν τον εξαφανισμένο αγρότη βρέθηκαν μπροστά σε ένα φλεγόμενο όχημα και ειδοποίησαν την Πυροσβεστική. Μετά την κατάσβεση της πυρκαγιάς, ανακαλύφθηκε η απανθρακωμένη σορός που μεταφέρθηκε στην Πάτρα. Ο απανθρακωμένος άντρα μέσα στο αυτοκίνητο, μάλλον είναι ο αγνοούμενος, αλλά η εξέταση DNA θα «μιλήσει», καθώς στην σορό δεν έχουν απομείνει παρά μόνο τα οστά!
Το αυτοκίνητο, όπως και το οικόπεδο στο όπου βρέθηκε το πτώμα ανήκουν στον αγνοούμενο. Η έρευνα της αστυνομίας συνεχίζεται.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου