27.8.16

Η ΚΑΤΑΡΑ ΤΩΝ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ! Τα νέα θύματα της


loto

Ο Τζέισον και η Βικτόρια Τζόουνς είδαν την τύχη να τους χαμογελά ένα μήνα μετά το γάμο τους. 
lotto1Το ζευγάρι κέρδισε 2,3 εκατομμύρια λίρες στη λοταρία με δελτίο το οποίο αγόρασαν με την τελευταία λίρα που είχε η Βικτόρια στην τσάντα της. Αν και η ζωή τους έγινε ευκολότερη δεν έγιναν πιο ευτυχισμένοι.
Σύμφωνα με πληροφορίες το ζευγάρι έπεσε θύματα της κατάρας της λοταρίας και τώρα παίρνουν διαζύγιο καθώς η κα Τζοουνς γνώρισε έναν άνδρα 100 φορές πιο πλούσιο από τον άντρα της ο οποίος έχει καταρρακωθεί. Αντίθετα η σύζυγός του υποστηρίζει ότι οι σχέσεις είναι φιλικές με τον μεγιστάνα των στρωμάτων Μάικλ Κλερ και ότι το λότο της κατέστρεψε τη ζωή.

«Είναι ένα από τα χειρότερα πράγματα που μου έχουν συμβεί. Χωρίς αμφιβολία».
Το ζευγάρι ακολουθεί το δρόμο που ακολούθησαν πολλά άλλα πριν από αυτό  όταν κέρδιζαν το λαχείο στη Βρετανία με αποτέλεσμα κάποιοι να μιλούν για κατάρα.

Αυτή είναι η πιο επικίνδυνη στάση στο σεξ, σύμφωνα με έρευνες!

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ ποια είναι η πιο επικίνδυνη στάση στο σεξ; 

Εάν ναι τότε εδώ βρίσκεται η απάντηση!

Έρευνα που δημοσιεύθηκε στην επιστημονική επιθεώρηση Advances in Urology έδειξε ότι η στάση στο σεξ, η οποία είναι υπεύθυνη για τα περισσότερα περιστατικά κατάγματος πέους, είναι εκείνη που ο άντρας είναι ανάσκελα και η γυναίκα είναι από πάνω του.
Σύμφωνα με τους ερευνητές, αυτή στάση “ευθύνεται” για σχεδόν το 50% των καταγμάτων πέους που παθαίνουν οι άντρες όταν κάνουν σεξ.
Στην… δεύτερη θέση, έρχεται μία ακόμα “δημοφιλής” στάση μεταξύ ανδρών και γυναικών, εκείνη που η γυναίκα είναι στα τέσσερα και ο άντρας είναι από πίσω της και η οποία προκαλεί το 29% των καταγμάτων πέους.
Η πιο… παραδοσιακή στάση, εκείνη που ο άντρας είναι από πάνω από την γυναίκα, προκαλεί το 21% των ατυχημάτων αυτών.
Από την έρευνα προέκυψε επίσης ότι οι άντρες ακούν συνήθως ένα “κρακ” και μετά από λίγο νιώθουν πόνο, αλλά πολλοί από αυτούς περιμένουν ακόμα και 6 ώρες προτού το πάρουν απόφαση να πάνε στο νοσοκομείο.

ΒΙΝΤΕΟ - Το έπαιζε… μάγκας και τελικά τις έφαγε!


ΔΡΟΜΟΣ
Όπως θα δείτε
στο παρακάτω video, δύο οδηγοί – ένας αυτοκινήτου και ένας μοτοσικλέτας – διαπληκτίζονται…

Ο αναβάτης, αν και σε νεαρή ηλικία βρίζει και κινείται απειλητικά στον ηλικιωμένο οδηγό έχοντας στα χέρια του ένα κράνος.

Προφανώς όμως το… παρατραβά, με αποτέλεσμα ο μεγαλύτερος σε ηλικία να εκνευριστεί και να βάλει στην θέση του τον νεαρό.

ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΠΑΙΣΙΟΣ - ΠΡΟΦΗΤΕΙΑ ΣΟΚ! Έτσι θα ξεκινήσει ο Ρωσοτουρκικός πόλεμος – Τι θα κερδίσει η Ελλάδα


anoigma-17


Ο Γέροντας Παΐσιος ο Αγιορείτης, είχε κατά καιρούς μιλήσει για πολλά και είχε κάνει προβλέψεις για τις ρωσοτουρκικές σχέσεις
  •  «Μετά θα αρχίσουν όλα τα γεγονότα, που θα καταλήξουν στο να πάρουμε την Πόλη. Την Πόλη θα μας τη δώσουν. Θα γίνει πόλεμος μεταξύ Ρωσίας και Τουρκίας. Στην αρχή, οι Τούρκοι θα νομίσουν ότι νικάνε, αλλά αυτό θα είναι η καταστροφή τους. Οι Ρώσοι, τελικά, θα νικήσουν και θα πέσει η Πόλη στα χέρια τους. Μετά θα την πάρουμε εμείς. Θα αναγκασθούν να μας τη δώσουν…»
  • Οι Τούρκοι «θα καταστραφούν. Θα σβήσουν από το χάρτη, διότι είναι ένα έθνος, το οποίο δεν προέκυψε από την ευλογία του Θεού. Από τους Τούρκους το 1/3 θα πάει από όπου ξεκίνησαν, στα βάθη της Τουρκίας, το 1/3 θα σωθεί, διότι θα έχει εκχριστιανισθεί και το τελευταίο 1/3 θα σκοτωθεί στον πόλεμο αυτόν….»  σ.σ. πρόκειται για την γνωστή Προφητεία του Αγίου Κοσμά.
  • «Δεν ήθελα τίποτα άλλο. Να με κρατούσε ο Θεός ακόμη λίγα χρόνια στη ζωή, για να έβλεπα την πατρίδα μου μεγαλωμένη. Θα μεγαλώσει…»
  • «Η Τουρκία θα διαμελισθεί. Ο διαμελισμός αυτός σίγουρα μας ικανοποιεί και μας συμφέρει ως κράτος. Έτσι θ΄ απελευθερωθούν τα χωριά μας, οι αλύτρωτες πατρίδες. Η Κωνσταντινούπολη θα ελευθερωθεί, θα ξαναγίνει ελληνική. Θα ξαναλειτουργήσει η Αγία Σοφία»
  • «Η Τουρκία θα διαμελισθεί σε 3-4 κομμάτια. Ήδη έχει αρχίσει η αντίστροφή μέτρηση. Εμείς θα πάρουμε τα δικά μας εδάφη, οι Αρμένιοι τα δικά τους και οι Κούρδοι τα δικά τους. Το κουρδικό θέμα έχει ήδη δρομολογηθεί. Αυτά θα γίνουν, όχι τώρα, αλλά σύντομα, όταν θα πάψει αυτή γενιά που κυβερνάει την Τουρκία και θα αναλάβει νέα γενιά πολιτικών. Τότε θα γίνει ο διαμελισμός της Τουρκίας. Πολύ σύντομα οι προσευχές που γίνονται κάτω από την επιφάνεια της γης, θα γίνονται επάνω στη γη και τα κεράκια που ανάβονται κάτω, θα ανάβονται επάνω (εννοούσε τους Κρυπτοχριστιανούς)….Πίστη και ελπίδα στο Θεό να υπάρχει και θα χαρούν πολλοί. Όλα αυτά θα γίνουν μέσα στα χρόνια αυτά. Έφτασε ο καιρός» .
Ο Γέροντας Παΐσιος (κατά κόσμον Αρσένιος Εζνεπίδης) γεννήθηκε στις 25 Ιουλίου 1924 και πέθανε στις 12 Ιουλίου 1994. Ηταν μοναχός και έγινε ευρέως γνωστός για τον βίο και το έργο του. Κατατάχθηκε Άγιος της Ορθοδόξου Εκκλησίας από το Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινούπολης στις 13 Ιανουαρίου 2015.

ΗΛΕΙΑ - Συνελήφθη καταζητούμενος για εμπρησμό δασών


Συνελήφθη καταζητούμενος για εμπρησμό δασών

Συνελήφθη στα Μακρίσια Ηλείας 61χρονος καταζητούμενος για εμπρησμό σε δάση.Συγκεκριμένα, συνελήφθη χθες στα Μακρίσια Ηλείας από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κρεστένων 61χρονος, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση για εμπρησμό σε δάση.
Ο 61χρονος είχε καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης 40 ετών από το Τριμελές Εφετείο Πατρών για εμπρησμό δασών.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Ηλείας.

Οι ασθένειες που μεταδίδονται με το φιλί

Μεταφέρονται έως και ένα δισεκατομμύριο βακτήρια 278 διαφορετικών ειδών 

Η λοιμώδης μονοπυρήνωση ονομάζεται «ασθένεια του φιλιού», δεν είναι όμως η μόνη ασθένεια που μεταδίδεται μέσω του σάλιου και ουσιαστικά με το φιλί.
Με ένα φιλί μεταφέρονται έως και ένα δισεκατομμύριο βακτήρια 278 διαφορετικών ειδών αλλά το 95% είναι ακίνδυνα. Δείτε μερικές άλλες ασθένειες μεταφέρονται με το φιλί.
1. Ιογενής μηνιγγίτιδα
Mεταδίδεται με το σάλιο ή την έκθεση σε βλέννα και κόπρανα ατόμου που έχει μολυνθεί. Προκαλεί φλεγμονή στα τοιχώματα που περιβάλλουν το νωτιαίο μυελό και τον εγκέφαλο. 
2. Επιχείλιος Έρπης
Ο έρπης μπορεί να μεταδοθεί από άτομο σε άτομο μέσω του σάλιου ή με την άμεση δερματική επαφή αν υπάρχουν εξανθήματα. Μετά τη λοίμωξη από τον απλό έρπη, ο ιός παραμένει για πάντα στον οργανισμό, κάνοντας «κύκλους» έξαρσης και ύφεσης ενώ σε κάποιους παραμένει ανενεργός.
3. Γρίπη
Πρόκειται για ιογενή λοίμωξη του αναπνευστικού που μεταδίδεται εξαιρετικά εύκολα με το σάλιο και τα σωματίδια. Πονοκέφαλος, πονόλαιμος, μυϊκός πόνος είναι μερικά από τα συμπτώματα.

ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ !!!Το μήνυμα για τα…στρινγκ σε πίνακα ενημέρωσης οδηγών στην Εγνατία!

Με ένα πραγματικά απροσδόκητο θέαμα βρέθηκαν αντιμέτωποι όσοι οδηγοί κινήθηκαν στην Εγνατία οδό, στο ρεύμα προς τα Ιωάννινα.  Σε κάποιο σημείο του δρόμου, σε κάποιον από τους πίνακες ενημέρωσης των οδηγών που υπάρχουν στο δρόμο, εμφανίστηκε ένα μάλλον παράξενο μήνυμα. Ενα μήνυμα που ενημέρωνε τους οδηγούς για τη διεξαγωγή ενός μεγάλου παζαριού στα Ιωάννινα, από τις 31 Αυγούστου έως τις 3 Σεπτεμβρίου. 
Ολα καλά μέχρι εκεί. 
Το απίστευτο είναι ότι μέσω του μηνύματος διαφημιζόταν και η πραμάτεια του πανηγυριού: «Σουβλάκια, χαλβάδες, στρινγκ!».

Γερμανική έρευνα αποκάλυψε 48χρονο Έλληνα που διακινούσε πορνογραφικά βίντεο με ανήλικους

Άμεσα οι Γερμανοί ενημέρωσαν την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, η οποία με τη σειρά της εξέδωσε βούλευμα προκειμένου να ξεκινήσει η έρευνα της ΕΛΑΣ.

Τρια ηλεκτρονικά ίχνη από την Ελλάδα αποκάλυψε έρευνα των γερμανικών αρχών κατά της διακίνησης υλικού παιδικής πορνογραφίας.
Άμεσα οι Γερμανοί ενημέρωσαν την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, η οποία με τη σειρά της εξέδωσε βούλευμα προκειμένου να ξεκινήσει η έρευνα της ΕΛΑΣ.
Οι άνδρες της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος κατάφεραν μετά από δικούς τους ελέγχους να ταυτοποιήσουν το ένα από τα τρία ίχνη με τη σύνδεση που διατηρούσε ένας 48χρονος.
Ακολούθησε έρευνα στο σπίτι του, την Πέμπτη, όπου αποκαλύφθηκε ότι όντως ο 48χρονος διατηρούσε χιλιάδες αρχεία με σκληρό οπτικοακουστικό υλικό (εικόνες και βίντεο) πορνογραφίας ανηλίκων. 
Κατά τη διάρκεια της έρευνας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
• δύο (2) εξωτερικοί σκληροί δίσκοι,
• φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής,
• τέσσερις (4) εσωτερικοί σκληροί δίσκοι και
• κινητό τηλέφωνο.

Ο 48χρονος οδηγήθηκε ενώπιον του Εισαγγελέα από τον οποίο ζήτησε και πήρε προθεσμία να απολογηθεί τη Δευτέρα.


real.gr

35 ΜΕΛΗ - Εξαρθρώθηκαν δύο εγκληματικές οργανώσεις στην Πελοπόννησο - 59 περιπτώσεις απάτης

Εξιχνιάστηκαν από την Ασφάλεια Κορίνθου πενήντα εννέα περιπτώσεις απάτης και απόπειρες απάτης, κυρίως στην ευρύτερη περιοχή της Πελοποννήσου, αλλά και σε άλλες περιοχές της χώρας. 
Για τις υποθέσεις αυτές κατηγορούνται συνολικά τριάντα πέντε άτομα, από τα οποία τα τριάντα δύο είναι Έλληνες, από 19 έως 64 ετών και τα τρία άτομα είναι, ένας Ουκρανός, ένας Αλβανός κι ένας υπήκοος Νιγηρίας ή Ρουάντας, όλοι τους μέλη δύο εγκληματικών οργανώσεων.
Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, απάτη, πλαστογραφία, εκβίαση, αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, που περιλαμβάνει και άγνωστους συνεργούς τους.
Ειδικότερα, αναφορικά με τον τρόπο δράσης τους, τα μέλη των εγκληματικών οργανώσεων, ενεργώντας με συγκεκριμένη μεθοδολογία και τρόπο προσέγγισης, εξαπατούσαν άτομα παραθέτοντας τους ψευδή στοιχεία ως αληθή, με σκοπό το παράνομο περιουσιακό όφελος.
Συγκεκριμένα, είτε επικοινωνούσαν με πολίτες που πωλούσαν φορτηγά οχήματα, μηχανήματα έργων και λοιπά εμπορεύματα ή αγροτικά προϊόντα και με το πρόσχημα της αγοράς, τους αποσπούσαν τα αντικείμενα, αφού πρώτα τους έστελναν πλαστά αποδεικτικά καταθέσεων των συμφωνηθέντων χρηματικών ποσών, πείθοντάς τους έτσι για την ολοκλήρωση της συναλλαγής, είτε αναρτούσαν στο διαδίκτυο ψευδείς αγγελίες πώλησης οχημάτων, απαιτώντας την κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό, από τους υποψήφιους αγοραστές, ενός ποσού ως προκαταβολή.
Τα αντικείμενα που αποσπούσαν με τον τρόπο αυτό, στη συνέχεια τα διέθεταν στην αγορά, παραθέτοντας στους αγοραστές τους ψευδή στοιχεία ως αληθή, ως προς τη νομιμότητα κατοχής τους.
Στο πλαίσιο της αστυνομικής διερεύνησης που διεξήχθη από την Ασφάλεια Κορίνθου, εξακριβώθηκε ότι τα μέλη των εγκληματικών οργανώσεων κατά το χρονικό διάστημα από τις αρχές του έτους έως και τις 14 Ιουλίου, κυρίως στην ευρύτερη περιοχή της Πελοποννήσου, αλλά και σε άλλες περιοχές της χώρας, είχαν διαπράξει σαράντα τέσσερις περιπτώσεις απάτης και δεκαπέντε περιπτώσεις αποπειρών απάτης.
Από την παραπάνω εγκληματική τους δράση, είχαν αποσπάσει φορτηγά οχήματα, μηχανήματα έργων, χρήματα και λοιπά εμπορεύματα ή αγροτικά προϊόντα, που η συνολική τους αξία ανέρχεται στις 444.400 ευρώ.
Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου.
Επιπλέον, η αστυνομική έρευνα και η προανάκριση συνεχίζονται από την Ασφάλεια Κορίνθου, για την ταυτοποίηση των άγνωστων συνεργών των δύο εγκληματικών οργανώσεων.

Έκθεση-καταπέλτης αποκαλύπτει την άθλια υγειονομική κατάσταση στο Ελληνικό


Έκθεση-καταπέλτης αποκαλύπτει την άθλια υγειονομική κατάσταση στο Ελληνικό [ΕΓΓΡΑΦΟ]

«Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας αλλά και η Περιφερειάρχης Αττικής οφείλουν άμεσα να απαντήσουν για πόσο διάστημα ήταν υποχρεωμένοι οι πρόσφυγες και μετανάστες που φιλοξενούνται προσωρινά στο Κέντρο Φιλοξενίας του Ελληνικού, να ζουν παρέα με τα βοθρολύματα και να κινδυνεύει η υγεία τους, πριν αποφασίσουν να παρέμβουν για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών Γ. Πατούλης, δίνοντας στη δημοσιότητα έκθεση-καταπέλτη της Διεύθυνσης Υγειονομικού Ελέγχου και Περιβαλλοντικής Υγιεινής της Περιφέρειας Αττικής. Σύμφωνα με τον κ. Πατούλη, η έκθεση αποκαλύπτει τις «εγκληματικές» ευθύνες τους, αναφέροντας χαρακτηριστικά:
«Το υπόγειο του κτιρίου είχε πλημμυρίσει από λύματα και η δυσοσμία ήταν πολύ έντονη-αφόρητη λόγω της παλαιότητας των αποχετευτικών αγωγών και του μεγάλου όγκου των λυμάτων που δέχονται καθημερινά οι αγωγοί, τα λύματα διαρρεύσανε στο υπόγειο. Τα παραπάνω αποτελούν κίνδυνο για τη Δημόσια υγεία, υπάρχει κίνδυνος μετάδοσης λοιμωδών νοσημάτων, της Ηπατίτιδας Α και άλλων νοσημάτων». Μάλιστα όπως επισημαίνεται από τους Επιθεωρητές το πρόβλημα είχε παρουσιαστεί εδώ και ημέρες ωστόσο δεν υπήρξε μέριμνα για τη μεταφορά των προσφύγων σε ασφαλές μέρος.

Έκθεση-καταπέλτης αποκαλύπτει την άθλια υγειονομική κατάσταση στο Ελληνικό [ΕΓΓΡΑΦΟ]
Έκθεση-καταπέλτης αποκαλύπτει την άθλια υγειονομική κατάσταση στο Ελληνικό [ΕΓΓΡΑΦΟ]Το έγγραφο της Διεύθυνσης Υγειονομικού Ελέγχου και Περιβαλλοντικής Υγιεινής της Περιφέρειας Αττικής επιβεβαιώνει την ύπαρξη στο Ελληνικό μιας υγειονομικής βόμβας μεγατόνων, επισημαίνει ο πρόεδρος του ΙΣΑ, προσθέτοντας: «Επιβεβαιώνει τις καταγγελίες μου για τις συνθήκες υγιεινής στα Κέντρα Φιλοξενίας και το κίνδυνο που διατρέχουν οι άνθρωποι που φιλοξενούνται σε αυτά. Αποδεικνύει την ανικανότητα των κ.κ. Πολάκη και Μπασκόζου να διαφυλάξουν τη δημόσια υγεία. Αποδεικνύονται μια "επικοινωνιακή φούσκα" οι διαβεβαιώσεις που έδιναν οι κύριοι αυτοί μέχρι και χθες, ότι οι συνθήκες υγιεινής έχουν διασφαλιστεί στα κέντρα όπου διαμένουν οι πρόσφυγες και οι μετανάστες».
«Εξίσου "φούσκα" αποδεικνύεται και το δήθεν ενδιαφέρον της πολιτικής ηγεσίας της Περιφέρειας Αττικής για τους ανθρώπους αυτούς, το οποίο εξαντλήθηκε στην συγκέντρωση "ξηράς τροφής" μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες. Κανείς δεν γνωρίζει πως μοίρασε η κα Δούρου τα τρόφιμα που συγκεντρώθηκαν από το περίσσευμα αγάπης των πολιτών της Αττικής, την ώρα που κάποιοι θησαυρίζουν με τα κονδύλια της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που διατίθενται για τη σίτιση των προσφύγων», αναφέρει επίσης ο κ. Πατούλης, συμπληρώνοντας: «Για το "Νταχάου" του Ελληνικού κάποιοι πρέπει να λογοδοτήσουν».
Σύμφωνα με τον κ. Πατούλη, «η παραίτηση των κ.κ. Πολάκη και Μπασκόζου είναι μονόδρομος, ενώ και η κα Δούρου οφείλει να ζητήσει δημόσια συγγνώμη για την αργοπορημένη καθυστέρηση των υπηρεσιών της να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα».

Ζητούσαν χιλιάδες ευρώ από παντρεμένη για να μην αποκαλύψουν την… παράνομη σχέση της

Ένας 68χρονος και οι δύο γιοι του, 30 και 29 χρόνων, εκβίαζαν 38χρονη ιδιοκτήτρια καταστήματος, ζητώντας 25.000 ευρώ για να μην αποκαλύψουν στον άνδρα της την εξωσυζυγική σχέση της.
Σε άλλη περίπτωση πυροβόλησαν τις τζαμαρίες καταστήματος τουριστικών ειδών στην Πλακιά Ρεθύμνου και στη συνέχεια ζητούσαν 15.000 ευρώ από τον 34χρονο ιδιοκτήτη του για να μην το ξανακάνουν…
Σύμφωνα με το the toc, οι αξιωματικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ρεθύμνου είχαν εξακριβώσει τη συμμετοχή τους στους εκβιασμούς, ωστόσο τους συνέλαβαν για… ζωοκλοπή, προκειμένου να προσθέσουν και τις άλλες σοβαρότερες κατηγορίες.
Ο εκβιασμός της 38χρονης ξεκίνησε στις 5 Ιουνίου και εξελισσόταν έως τις 20 του ίδιου μήνα, με το θύμα να λαμβάνει δεκάδες μηνύματα SMS, με τα οποία απαιτούσαν 25.000 ευρώ προκειμένου να μην αποκαλύψουν στον σύζυγό της τα… ερωτικά της παραστρατήματα.
Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι πατέρας και γιοι στις 6 Ιουλίου, είχαν πυροβολήσει με κυνηγετικό όπλο τη γυάλινη πρόσοψη καταστήματος 34χρονο, τον οποίο στη συνέχεια εκβίαζαν τηλεφωνικά προκειμένου να τους καταβάλει 15.000 ευρώ για να μην συνεχίσουν τις επιθέσεις εναντίον του ίδιου και του καταστήματός του.
Οι συλληφθέντες με την σε βάρος τους σχηματισθείσες δικογραφίες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρεθύμνου.

"Δεν κατάλαβα καν γιατί μου επιτέθηκαν" - "Γλίτωσα από των... σκύλων τα δόντια"



Μια πρωτοφανή ακόμη και για επιθετικά αδέσποτα σκυλιά καταγγέλλει ο 30χρονος Ιωσήφ ο οποίος φέρει τραύματα στο πρόσωπο !
Όπως ανέφερε στο Cretalive ο ίδιος ο 30χρονος τα ξημερώματα βρέθηκε στο Μεϊντάνι του Ηρακλείου για να πάρει το μηχανάκι του.
Εντελώς ξαφνικά, όπως λέει του επιτέθηκαν δυο σκυλιά και τον έσκισαν στο πρόσωπο πριν προλάβει να αντιδράσει.
"Δεν κατάλαβα καν γιατί μου επιτέθηκαν, ίσως το μηχανάκι να τους έκανε κάτι, να θυμούνταν μια επίθεση από άλλο" είπε ο 30χρονος που κατάγεται από τα Σκόπια.
Ο Ιωσηφ πήγε και στο δήμο Ηρακλείου και κατήγγειλε το περιστατικό το οποίο το ψάχνουν οι υπηρεσίες.
"Το ψάχνουμε το θέμα , είναι μια περίεργη επίθεση, τα σκυλιά επιτίθενται στα χέρια στα πόδια, αλλα οχι στο πρόσωπο" είπε ο αντιδήμαρχος Πέτρος Ινιωτάκης

Να που πήγαν τα λεφτά του χρεωκοπημένου Μαρινόπουλου!

Αν αναρωτιέστε που πήγε ένα μέρος από 44.000.000 που πήρε το διοικητικό συμβούλιο της επιχείρησης « ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ» και φυσικά ο ιδιοκτήτης κύριος Μαρινόπουλος το 2010 όταν η εταιρεία είχε 84.000.000 ευρώ ζημιές, η απάντηση είναι στη φωτογραφία!

Και αν νομίζετε ότι αυτά έφτασαν μάλλον κάνετε λάθος μια και όταν το 2009, η εταιρία μπορεί να είχε μόλις 6 εκατομμύρια κέρδη, (πρo φόρων), όμως ο κύριος Μαρινόπουλος και τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου εισέπραξαν 45 εκατομμύρια ευρώ.

Και για να μην μακρηγορούμε μέσα σε 4 χρόνια και ενώ η εταιρία είχε υποστεί εκατοντάδες εκατομμύρια ζημιές το «διοικητήριο» (και ο ιδιοκτήτης φυσικά) της εταιρείας πήραν 120 εκατομμύρια ως αμοιβές!

Με αυτόν τον τρόπο και μετατρέποντας αυτά τα χρήματα σε κότερα, βίλες στην Ελλάδα και το εξωτερικό και επιχειρήσεις στο εξωτερικό, 15.000 εργαζόμενοι κινδυνεύουν να βρεθούν στο δρόμο και χιλιάδες προμηθευτές καταστρέφονται με αποτέλεσμα να αυξηθούν οι ακάλυπτες επιταγές και σε περίπτωση που έρθει η πολυπόθητη σωτηρία της επιχείρησης πολλοί από αυτούς θα δουν τις απαιτήσεις τους να κουρεύονται περίπου 50%!

Καλά ταξίδια με το κότερό σας κύριε Μαρινόπουλε και στην υγειά των εργαζομένων σας και των προμηθευτών σας που (έκαναν το λάθος) να σας εμπιστευτούν, μια και αυτοί σας το έχουν κάνει «δώρο»!

marinopoulos foto

Με νέο «κρυφό φόρο» στις συναλλαγές σχεδιάζουν να αποφύγουν τον «κόφτη»

Σχέδιο για επιβάρυνση 1 με 2 τοις χιλίοις σε όλες τις τραπεζικές και ηλεκτρονικές συναλλαγές 
- Εξαιρούνται οι λογαριασμοί μισθοδοσίας και οι πληρωμές φόρων-εισφορών

Σχέδιο για επιβάρυνση 1 με 2 τοις χιλίοις σε όλες τις τραπεζικές και ηλεκτρονικές συναλλαγές προκειμένου να μην ενεργοποιηθεί ο δημοσιονομικός «κόφτης» καταρτίζει η κυβέρνηση, σύμφωνα με την «Ημερησία». 
Όπως γράφει η εφημερίδα το σχέδιο θα είναι έκτακτο στην περίπτωση που τα έσοδα δεν κινηθούν ικανοποιητικά. Θεωρείται δε ότι η επιβολή ενός τέτοιου φόρου δεν θα προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις. 
Σύμφωνα με το δημοσίευμα το σχέδιο προβλέπει εξαιρέσεις για τις συναλλαγές από λογαριασμούς μισθοδοσίας και πληρωμές φόρων - εισφορών.
Ωστόσο η πρόταση φαίνεται να προκαλεί αντιδράσεις τόσο από την τρόικα όσο και από τις τράπεζες που προσπαθούν με νύχια και με δόντια να πείσουν τους πολίτες να επιστρέψουν τις καταθέσεις τους. Η τρόικα απ' την πλευρά της φοβάται ότι ένας τέτοιος φόρος θα επηρεάσει και τη χρήση του πλαστικού χρήματος υπονομεύοντας κατ' ουσίαν τις ηλεκτρονικές συναλλαγές και δίνοντας και άλλο χώρο στη φοροδιαφυγή. 
Σε κάθε περίπτωση η κυβέρνηση επιμένει ότι ο προϋπολογισμός θα κλείσει ικανοποιητικά φέτος και τα ταμεία θα γεμίσουν ώστε να μην χρειαστούν νέα  μέτρα...

ΑΝΗΣΥΧΙΑ - Ερχονται 200 αξιωματικοί της Europol στα ελληνικά νησιά για να ελέγξουν για τζιχαντιστές


Ερχονται 200 αξιωματικοί της Europol στα ελληνικά νησιά για να ελέγξουν για τζιχαντιστές

Περίπου 200 αξιωματικοί της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας θα φτάσουν στα ελληνικά νησιά τις επόμενες εβδομάδες, προκειμένου να ελέγχουν τις ροές τζιχαντιστών ανάμεσα στους μετανάστες, όπως επιβεβαίωσε ο επικεφαλής της Europol Ρομπ Γουέινραϊτ.
 
Ο Γουένραϊτ παρουσίασε μια ξεκάθαρη θέση, η οποία έχει ανησυχήσει ιδιαίτερα όλες τις μυστικές υπηρεσίες των ευρωπαϊκών κρατών. Το Ισλαμικός κράτος, θέλοντας να απαντήσει στα χτυπήματα που δέχεται εντός της Συρίας, αποφάσισε να στείλει σκληροπυρηνικούς τζιχαντιστές στην Ευρώπη, προκειμένου να επηρεάσουν μετανάστες στα κέντρα φιλοξενίας.
«Οι αξιωματικοί θα αναπτυχθούν στα ελληνικά νησιά, ίσως και στην Ιταλία. Θα υπάρξει μια δεύτερη γραμμή άμυνας. Ελπίζουμε να αναπτύξουμε ορισμένους αξιωματικούς μέσα στα κέντρα φιλοξενίας μεταναστών καθώς ανησυχούμε για αναφορές ότι αυτού του είδους τα κέντρα γίνονται στόχος προσπαθειών ριζοσπαστικοποίησης μεταναστών» λέει ο Γουέινραϊτ.
Σύμφωνα με το iefimerida, οι περίπου 200 αξιωματικοί που θα φτάσουν στα Βαλκάνια, θα αναπτυχθούν στα ελληνικά νησιά και θα χρησιμοποιήσουν μεθόδους της αγγλικής ασφάλειας. «Διαπιστώνουμε τον τελευταίο 1,5 χρόνο, μια στρατηγική του Ισλαμικού Κράτους να βάλει όσους περισσότερους τζιχαντιστές μπορεί μέσα στην Ευρώπη και να πραγματοποιήσει επιθέσεις ανάλογες με αυτές στο Παρίσι και τις Βρυξέλλες», ανέφερε χαρακτηριστικά στην «Evening Standard» ενώ συμπλήρωσε πως θα υπάρξουν κι άλλες παρόμοιες τις επιθέσεις.
Μάλιστα ο Γουένραϊτ αποκάλυψε πως την περασμένη εβδομάδα η Europol ανακάλυψε σε καμπ μεταναστών στην Ελλάδα διάφορα διαβατήρια, τα οποία προορίζονταν για να χρησιμοποιηθούν από τζιχαντιστές.

Κάντε σεξ για να έχετε όνειρα γλυκά

Για να δεις γλυκά όνειρα το βράδυ, το μόνο που χρειάζεται είναι να κάνεις σεξ, λίγο πριν από τον ύπνο. 

Εγγύηση, δηλώνουν Γερμανοί επιστήμονες σε πρόσφατη μελέτη τους.

Η Γερμανική Εταιρεία Ερευνών Ύπνου θέλησε να μας διαφωτίσει για το πώς θα καταφέρουμε να κοιμηθούμε, αποβάλλοντας το στρες της ημέρας και τους εφιάλτες.

Σύμφωνα με τις τελευταίες έρευνες της,  η ερωτική πράξη είναι η μοναδική δραστηριότητα που κουράζει και συγχρόνως χαλαρώνει το σώμα, βοηθώντας μας να κοιμηθούμε «σαν πουλάκια», χωρίς να χρειαστεί να πιούμε χαμομήλι, να βάλουμε τηλεόραση να παίζει για να μας πάρει ο ύπνος, ή να πάρουμε ηρεμιστικά και υπνωτικά χάπια, προκειμένου να κοιμηθούμε.

Οι ειδικοί τονίζουν, επίσης, ότι ο καλός ύπνος συνδέεται άμεσα με την ισορροπημένη διατροφή και τη σωματική άσκηση. Προειδοποιούν, ωστόσο, ότι οι αθλητικές δραστηριότητες το βράδυ είναι απαγορευτικές καθώς «βοηθούν στην απελευθέρωση διεγερτικών ορμονών», οι οποίες επηρεάζουν τόσο το σώμα όσο και τον εγκέφαλο.

Παράλληλα, οι Γερμανοί επιστήμονες υποστηρίζουν ότι δεν υπάρχει μέσος όρος των ωρών ύπνου που χρειαζόμαστε, καθώς, όπως σημειώνουν χαρακτηριστικά «κάθε οργανισμός έχει τις δικές του ανάγκες, άλλοι καλύπτονται με οκτώ ώρες και άλλοι με λιγότερες».

zougla.gr

ΦΩΤΟ - ΣΟΚ! Αυτό το νερό πίνουν σε τουριστική πόλη της Πελοποννήσου


Parents-Give-Babies-Danger-as-Middle-Name-Oh-Mother


Απίστευτο και  όμως… ελληνικό! 
Το παρακάτω «νερό» που θα δείτε το πίνουν οι κάτοικοι της Κυλλήνης και είναι αυτό που ρέει από τις βρύσες των σπιτιών τους.Η καταγγελία που κάνει η Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Κυλλήνης, Δήμητρα Φιτσάλου, σοκάρει καθώς η φωτογραφία από το νερό μιλάει από μόνη της.
Δείτε την καταγγελία
Να υπενθυμίσω στους κατοίκους, ότι ως Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Κυλλήνης, συγκάλεσα εκτάκτως το τοπικό συμβούλιο με πρώτο θέμα, το πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε εδώ και μήνες στις βρύσες μας, αλλά δεν παρουσιάστηκε κανένας από τα μέλη. Προφανώς, το θεώρησαν ασήμαντο κι έτσι το συμβούλιο ακυρώθηκε. Ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος και η Τεχνική υπηρεσία του Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης, είναι ήδη ενημερωμένοι. Ο κίνδυνος που απειλεί την υγεία μας είναι τεράστιος! Ευελπιστώ να αξιολογήσουν το ζήτημα όπως απαιτείται και να δώσουν έγκαιρα μια αποτελεσματική λύση»!
1-1386-264x4202-34

ΚΥΘΗΡΑ - Αγαπητέ κ. Δρίτσα τι θα γίνει με το Ε.Κ.Λ. του όρμου Βοιών ;;;;;

Αγαπητέ κ. Δρίτσα 

Στην σελίδα μας έφθασαν πληροφορίες που αναφέρουν ότι ήδη έχει καταρτιστεί από την αρμόδια ομάδα μελέτης του υπουργείου, νέο σχέδιο Ε.Κ.Λ. του όρμου Βοιών.

Σύμφωνα με τις προτάσεις του σχεδίου είναι να επιτρέπεται η προσέγγιση και η παραμονή το πολύ 2 πλοίων ημερησίως στην περιοχή του όρμου Βοιών και με μοναδικό σκοπό την αλλαγή πληρωμάτων η την παροχή προμηθειών.

Αναφερόμενοι σε παλαιότερη δήλωση σας, ενθυμούμεθα ότι είχατε πεί: "Οιοδήποτε μελλοντικό σχέδιο Ε.Κ.Λ., θα δοθεί σε δημόσια διαβούλευση των ενδιαφερομένων τομέων, περιφερειακών και δημοτικών αρχών, λιμενικών ταμείων, τοπικών φορέων και συλλόγων, κ.λ.π."

Παρόλα αυτά παρατηρούμε ότι από της αναλήψεως καθηκόντων του νέου λιμενάρχη της περιοχής, μάλλον δοκιμαστικά εφαρμόζεται το αναφερθέν σχέδιο, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι υπάρχει κάτι ακόμα σε επίσημο πεδίο.

Στο σημείο αυτό να υπενθυμίσουμε ότι είτε 1 είτε 2 είτε περισσότερα πλοία δεν σταματά η χρήση των αγκυρών τους και η συνέχιση της καταστροφής του βυθού και της Ποσειδωνίας, παρά τις στρεβλώσεις των αποτελεσμάτων του ΕΛΚΕΘΕ που επιχειρούνται, για να πιστούν οι αφελείς και οι μη γνωρίζοντες, από την ομάδα υποστήριξης του εγκλήματος κατά της θαλάσσιας φύσης της περιοχής.

Αγαπητέ κ. Δρίτσα στις τάξεις του υπουργείου σας υπάγονται χιλιάδες πλοίαρχοι και μηχανικοί του Ε.Ν. καθώς επίσης και πολλά στελέχη του Λιμενικού και της Ακτοφυλακής που προέρχονται από το Ε.Ν.
Όλοι αυτοί γνωρίζουν πολύ καλά ότι για τις αναφερθείσες δραστηριότητες {εάν πράγματι ο νέος Ε.Κ.Λ. αναφέρει μόνο αυτές...}, δεν υπάρχει ανάγκη αγκυροβολίας και υπάρχουν δυνατότητες να γίνουν είτε κατα την διάρκεια του διάπλου του διαύλου {On The Way..}, είτε απλά σταματώντας για ένα χρονικό διάστημα και ευρισκόμενο το πλοίο σε πλήρη ισχύ και δυνατότητα αλλαγής θέσης και προστασίας του σκάφους {λάντζας} που μεταφέρει το πλήρωμα η τα εφόδια.

Για αυτό λοιπόν νομίζουμε ότι εάν τελικά έχει αποπερατωθεί πλέον (ύστερα από αρκετή χρονική καθυστέρηση) ο νέος Ε.Κ.Λ. καλό θα ήταν να βγεί πιά σε δημόσια διαβούλευση για να σταματήσουν και οι ψιθυρισμοί και για να μην χρεώνεστε και με περιττές φημολογίες, αλλά και για να τελειώσει πια και η συνεχίζομενη καταστροφή αυτού του πανέμορφου τόπου που τόσα έχει υποστεί από την αναλγησία όλα αυτά τα τελευταία χρόνια.

Αναμένουμε λοιπόν μια υπεύθυνη απάντηση είτε από το υπουργείο σας είτε από την νέα λιμενική αρχή της Νεάπολης που ελπίζουμε να μην ακολουθήσει τα "λακουβωτά" βήματα της προηγούμενης.....
------------------------------------------
Αντώνης Λαμπρινίδης

Αλλάζουν όλα στην έκδοση διαβατηρίων


Αλλάζουν όλα στην έκδοση διαβατηρίων

Σημαντικές αλλαγές στην έκδοση διαβατηρίων προβλέπει το νομοσχέδιο που έθεσε σε δημόσια διαβούλευση το υπουργείο Εσωτερικών.
Σύμφωνα με το νομοσχέδιο στο πλαίσιο διασύνδεσης των πληροφοριακών συστημάτων του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, το προτεινόμενο άρθρο συνιστά χαρακτηριστικό παράδειγμα ουσιαστικής εφαρμογής της προωθούμενης ηλεκτρονικής διασύνδεσης και της ανάγκης διαλειτουργικότητας των πληροφοριακών συστημάτων του Υπουργείου, αφού αποτελεί μία αρκετά συχνή διοικητική διαδικασία για την καθημερινότητα του πολίτη.
Συγκεκριμένα, αποσυνδέεται η χρήση αστυνομικής ταυτότητας από τη διαδικασία έκδοσης διαβατηρίου, αφού για την ταυτοποίηση των φυσικών προσώπων απαιτείται βεβαίωση των στοιχείων του αιτούντος από δύο μάρτυρες και διασταύρωση των στοιχείων τόσο του αιτούντος όσο και των μαρτύρων, μέσω πρόσβασης των αρμοδίων υπηρεσιών έκδοσης διαβατηρίων στο πληροφοριακό σύστημα «Εθνικό Δημοτολόγιο» του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, και μάλιστα σε πραγματικό χρόνο, σύμφωνα με το εκάστοτε ισχύον σχετικό πρωτόκολλο συνεργασίας των αρμόδιων υπηρεσιών. Παράλληλα, για την ολοκλήρωση της διαδικασίας απαιτείται η προσκόμιση από τον αιτούντα εγγράφων από τα οποία να προκύπτει ο Α.Μ.Κ.Α. και ο Α.Φ.Μ., στοιχεία που επίσης διασταυρώνονται ηλεκτρονικά, μέσω πρόσβασης των αρμοδίων υπηρεσιών έκδοσης διαβατηρίων σε πραγματικό χρόνο στα αντίστοιχα ηλεκτρονικά μητρώα των αρμοδίων για την τήρησή τους φορέων.
Έτσι σύμφωνα το πολυνομοσχέδιο τα παραπάνω στοιχεία, επίσης, διασταυρώνονται μέσω πρόσβασης των αρμόδιων υπηρεσιών έκδοσης σε πραγματικό χρόνο με τα αντίστοιχα ηλεκτρονικά μητρώα των αρμόδιων για την τήρησή τους φορέων.
Σε περίπτωση ανηλίκου, η βεβαίωση των στοιχείων του γίνεται από έναν γονέα του ή από εκείνον που έχει την επιμέλεια ή επιτροπεία του. Στην ίδια περίπτωση, δεν απαιτείται η προσκόμιση εγγράφων από τα οποία να προκύπτουν τα στοιχεία των περιπτώσεων (α) και (β) της προηγούμενης παραγράφου. Τα στοιχεία του βεβαιούντα γονέα ή του έχοντα την επιμέλεια ή την επιτροπεία του ανηλίκου πιστοποιούνται

ΜΠΟΥΡΛΟΤΟ.....«Αν χρειαστεί θα τα ανατινάξω…»

Σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό ΡΑΔΙΟ ΝΕΤ, ο δήμαρχος της Στυλίδας, Απόστολος Γκλέτσος, αναφέρθηκε στο καθεστώς εξαθλίωσης και στους απεγνωσμένους ανθρώπους. 
Συγκεκριμένα, είπε πως καλεί όλους τους δημάρχους να συσπειρωθούν και να ξεκινήσουν κινητοποιήσεις για τα διόδια. «Προτεραιότητα της τοπικής αυτοδιοίκησης θα πρέπει να είναι η επιβίωση των κατοίκων μας. Μέσα σε αυτό το καθεστώς εξαθλίωσης των τελευταίων χρόνων, το πρόβλημα των διοδίων έρχεται να τους ισοπεδώσει.
Πολλές φορές έρχονται στο γραφείο μου άνθρωποι που είναι τόσο απεγνωσμένοι, που κάποιες φορές φτάνουν στα όρια ακόμα και να γίνουν επικίνδυνοι».
Καλώ τους δημάρχους να συστρατευθούμε και να ξεκινήσουμε δυναμικό αγώνα στο πρόβλημα των διοδίων που βαρύνει τις ήδη άδειες τσέπες των δημοτών μας. Προσωπικά, είμαι έτοιμος για όλα. Και αν μια φορά ξήλωσα τη μπάρα, αυτή τη φορά μπορεί και να ανατινάξω τα διόδια. Αρκεί να επιβιώσουν οι άνθρωποι…» δηλώνει χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Στυλίδας.  

Η επιστολή του Απόστολου Γκλέτσου
2016 ΔΙΟΔΙΑ ΕΝ ΕΛΛΑΔΙ
Είναι καιρός αγαπητοί συνάδερφοι της Αυτοδιοίκησης όλης της χώρας να επανεξετάσουμε να συζητήσουμε να προτείνουμε απόψεις και ενδεχομένως λύσεις προς την κυβέρνηση και γενικότερα προς την Βουλή σχετικά με το θέμα των διοδίων.
Είτε μας αφορά άμεσα επειδή έχουμε διόδια στου Δήμους μας είτε έμμεσα επειδή οι δημότες μας περνούν από τα διόδια είτε τέλος πάντων επειδή το κόστος στις μεταφορές λόγω διοδίων φτάνει στο ράφι στο φτωχό καταναλωτή δημότη μας.
Όσοι έχουμε διόδια στους δήμους μας αντιμετωπίζουμε και το μέγα πρόβλημα με την οδική ασφάλεια.
Προτρέπω λοιπόν και προτείνω σε όλους τους Δημάρχους να μιλήσουμε με τους δημότες μας, να συνεδριάσουμε στα Δημοτικά μας Συμβούλια και να επανεξετάσουμε την στάση μας.
Βεβαίως η κοινωνική ειρήνη είναι ένα από τα βασικά ζητούμενα αλλά πριν από όλα και πάνω από όλα είναι η επιβίωση του λαού μας.
Πρόεδρος Προσωρινής Διοικούσας Παράκτιον
Δήμαρχος Στυλίδας – Απόστολος Γκλέτσος
Υ.Γ.: Δεν πρέπει να ξεχνάμε και τον εσωτερικό τουρισμό και πως αυτός βάλλεται από τα διόδια

Θέμα χρόνου είναι να σκάσει στην Ελλάδα "βόμβα" από Ρίχτερ !!! Σήμα κινδύνου από τον διευθυντή Ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου

Ο κ. Παπαδόπουλος επισημαίνει τις ομοιότητες του φονικού σεισμού στην Πάρνηθα (το 1999) με το καταστροφικό χτύπημα στην καρδιά της Ιταλίας.

Θέμα χρόνου είναι να σκάσει στην Ελλάδα "βόμβα" από Ρίχτερ, σύμφωνα με τους επιστήμονες, έπειτα από 17 χρόνια "σιωπής" του Εγκέλαδου στον κορμό της χώρας. 
Την ώρα που η Ιταλία εξακολουθεί να περνά δραματικές ώρες, η χώρα μας δείχνει να έχει ξεχάσει ότι αρκεί ένας σεισμός της τάξης των 6 Ρίχτερ, κοντά σε κατοικημένη περιοχή, για να σπείρει καταστροφή και θάνατο.
Σήμα SOS εκπέμπει ο διευθυντής Ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Γεράσιμος Παπαδόπουλος, τονίζοντας ότι η Ελλάδα θα πρέπει να διδαχθεί από τον σεισμό της Ιταλίας και να προετοιμαστεί για αντίστοιχο χτύπημα του Εγκέλαδου στην ηπειρωτική χώρα. Μιλώντας στην "Espresso" ο κ. Παπαδόπουλος επισημαίνει τις ομοιότητες του φονικού σεισμού στην Πάρνηθα (το 1999) με το καταστροφικό χτύπημα στην καρδιά της Ιταλίας.
Σε λίγες ημέρες συμπληρώνονται 17 χρόνια από τον σεισμό που εκδηλώθηκε στην Πάρνηθα, στις 7 Σεπτεμβρίου 1999, ο οποίος παρουσιάζει τα ίδια βασικά χαρακτηριστικά με εκείνον της κεντρικής Ιταλίας. 
Και οι δύο ήταν επιφανειακοί, με μέγεθος περίπου 6 Ρίχτερ, και σημειώθηκαν στον ηπειρωτικό κορμό και κοντά σε κατοικημένες περιοχές.
Επίσης, και στις δύο περιπτώσεις οι δονήσεις βρήκαν στο διάβα τους κτίρια με πλημμελή αντισεισμική προστασία, με αποτέλεσμα την κατάρρευσή τους και τον θάνατο εκατοντάδων ανθρώπων, όπως και υλικές ζημιές δισεκατομμυρίων ευρώ. 
"Πρέπει να πάρουμε ένα μάθημα από το δικό μας παρελθόν και από το πιο πρόσφατο παρελθόν της Ιταλίας. 
Η επανάληψη τέτοιων σεισμών στο μέλλον ενδέχεται να έχει πολύ αρνητικά αποτελέσματα και θα πρέπει το αντισεισμικό σύστημα της χώρας να λάβει πολύ σοβαρά υπόψη αυτό το ενδεχόμενο. Είχα πει παλαιότερα, και το επαναλαμβάνω, ότι υπάρχει μια αδράνεια στην αντισεισμική προστασία και ότι θα έρθει η ώρα που η χώρα αυτό θα το πληρώσει πάρα πολύ ακριβά" σημείωσε ο κ. Παπαδόπουλος στην εφημερίδα.

Αυτά είναι τα 20 ακριβότερα ξενοδοχεία στην Ευρώπη

Τα ακριβότερα ξενοδοχεία στην Ευρώπη για τον μήνα Σεπτέμβριο ανέδειξε η έρευνα του έγκυρου τουριστικού b2b website, hotelsmag.com. 

Το ξενοδοχείο Gritti Palace στην Βενετία, είναι το ακριβότερο βάσει κόστους διαμονής, ξενοδοχείο. 

Η έρευνα εξέτασε τις τιμές στα πολυτελή ξενοδοχεία της Ευρώπης, για το μήνα Σεπτέμβριο, που οι τιμές βρίσκονται σε πολύ υψηλά επίπεδα, συγκρίνοντάς τις με τις χαμηλότερες τιμές σε κάθε προορισμό.

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι το Gritti Palace, που βρίσκεται στο Μεγάλο Κανάλι της Βενετίας, είναι πιο ακριβό ξενοδοχείο της Ευρώπης, με τιμή € 1,170 Ευρώ ανά διανυκτέρευση για ένα δίκλινο δωμάτιο.

Το δεύτερο και το τρίτο πιο ακριβά ξενοδοχεία είναι στο Παρίσι, τομε Le Bristol χρέωση € 1,065 Ευρώ ανά νύχτα και το The Ritz, με τιμή μόλις δύο ευρώ φθηνότερη.

Ο παρακάτω πίνακας παρουσιάζει τα 20 πιο ακριβά ξενοδοχεία της Ευρώπης. 

Οι τιμές που αναγράφονται, είναι οι φθηνότερες διαθέσιμες τιμές διανυκτέρευσης για δίκλινο δωμάτιο κατά τη διάρκεια του μήνα Σεπτεμβρίου 2016.
1. The Gritti Palace (Venice) 1170 Euro
2. The Ritz Hotel (Paris) 1065 Euro
3. Le Bristol (Paris) 1063 Euro
4. Hôtel Plaza Athénée (Paris) 1050 Euro
5. The Peninsula (Paris) 1050 Euro
6. Belmond Hotel Cipriani (Venice) 1030 Euro
7. Four Seasons Hotel George V (Paris) 1010 Euro
8. Mandarin Oriental (Paris) 975 Euro
9. Le Meurice (Paris) 930 Euro
10. Shangri-La Hotel (Paris) 896 Euro
11. Le Royal Monceau (Paris) 880 Euro
12. Bulgari Hotels & Resorts (Milano) 836 Euro
13. Portrait Hotel (Rome) 819 Euro
14. Four Seasons Hotel (Firenze) 794 Euro
15. Hotel de Russie (Rome) 780 Euro
16. Baur au Lac (Zurich) 745 Euro
17. Mandarin Oriental (Milan) 725 Euro
18. Hôtel Fouquet’s Barrière (Paris) 698 Euro
19. 45 Park Lane (London) 695 Euro
20. Mandarin Oriental (Milan) 690 Euro

Τα...δωράκια για τους εκπαιδευτικούς του εξωτερικού

«Το υπουργείο προτίμησε να "δωρίσει" για τρία χρόνια το επιπρόσθετο ποσό των 1.334 ευρώ μηνιαίως σε 65 εκπαιδευτικούς που θα εργαστούν στις εκπαιδευτικές μονάδες της Γερμανίας αντί να παρατείνει την απόσπαση αυτών που ήθελαν να εργαστούν μόνο με τις τακτικές τους αποδοχές»

Από παλιά μια θέση εκπαιδευτικού στο εξωτερικό είναι επίζηλη αφού τα λεφτά κάποτε ήταν...διπλάσια. Και τώρα υπάρχει το...επιμίσθιο το οποίο έχει ξεσηκώσει κόσμο λόγω της επιλογής του υπουργείου να στείλει κόσμο σε ξένες χώρες...
Το επιμίσθιο, επιπλέον χρήματα εν είδει «εκτός έδρας», αποτέλεσε την αιτία για τους διαγκωνισμούς στην κατάληψη αυτών των θέσεων (ειδικά στην Κεντρική Ευρώπη), ενώ παλιά ήταν η αφορμή για την προσέλκυση του ενδιαφέροντος των εκπαιδευτικών να ξενιτευτούν στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα όπου υπάρχουν ελληνόγλωσσα σχολεία.
Ετσι, από τη μία οι εκπαιδευτικοί επιθυμούν να παρατείνουν την παρουσία τους σε αυτή τη θέση, και βάσει οικογενειακών λόγων αλλά και οικονομικών, ενώ όλο και περισσότεροι κυνηγούν πλέον την οδό... διαφυγής προς το εξωτερικό, διαμορφώνοντας μια κατάσταση σύνθετη και πολυεπίπεδη. 
Στον γρίφο αυτόν το υπουργείο Παιδείας αποφάσισε την άνοιξη του 2015, διά στόματος του τότε γενικού γραμματέα κ. Δημήτρη Χασάπη, να αλλάξει όλους τους αποσπασμένους με καινούργιους, θεωρώντας τους προφανώς «ευνοημένους». Τη σημερινή εποχή ωστόσο, με τη δυσχερή θέση των δημόσιων οικονομικών, η παράμετρος «δαπάνες» στον προϋπολογισμό θα έπρεπε να υπολογίζεται περισσότερο, ειδάλλως αφήνεται η εντύπωση ότι απλώς γίνονται αποσπάσεις για να προτιμηθούν «αδικημένοι» ή «δικοί μας» άνθρωποι...
«Το υπουργείο προτίμησε να "δωρίσει" για τρία χρόνια το επιπρόσθετο ποσό των 1.334 ευρώ μηνιαίως σε 65 εκπαιδευτικούς που θα εργαστούν στις εκπαιδευτικές μονάδες της Γερμανίας αντί να παρατείνει την απόσπαση αυτών που ήθελαν να εργαστούν μόνο με τις τακτικές τους αποδοχές» καταγγέλλεται από εκπαιδευτικούς της Βόρειας Ρηνανίας - Βεστφαλίας, οι οποίοι επισημαίνοντας επίσης ότι «αφού θα ισχύσει από το έτος 2017-18, γιατί τέτοια βιασύνη στην εφαρμογή ενός νόμου (σ.σ.: ψηφίστηκε τον Μάιο του 2016) που δεν έχει τεθεί ακόμη σε εφαρμογή;».

Επιλεκτική μεταχείριση αποσπάσεων και τοποθετήσεων καταγγέλλουν εκπαιδευτικοί, γεγονός που, όπως αναφέρουν, ταλαιπωρεί οικογένειες αλλά και εκτινάσσει τους προϋπολογισμούς του υπουργείου Παιδείας. Χαρακτηριστικά των επιλογών αυτών είναι ότι στην Ολλανδία, η μοναδική ΠΕ60 (νηπιαγωγοί) στον αξιολογικό πίνακα χωρίς επιμίσθιο (επισημαίνεται ιδιαιτέρως αυτός ο πίνακας) με 25 μόρια, με σύζυγο μόνιμο κάτοικο και επτά χρόνια στο εξωτερικό, δεν πήρε απόσπαση ούτε παράταση. Στη θέση της αποσπάστηκε, κατά παράβαση της εγκυκλίου, η οποία προβλέπει εξάντληση των επιλογών από τον πίνακα χωρίς επιμίσθιο, εκπαιδευτικός με 55 μόρια από τον πίνακα με επιμίσθιο.

Το ίδιο και στην Πολωνία, αντί του εκπαιδευτικού που βρίσκεται δεύτερος στον πίνακα χωρίς επιμίσθιο, με εννέα χρόνια λόγω γάμου, αποσπάστηκε εκπαιδευτικός με επιμίσθιο. Οπως και στην Πορτογαλία: η μία και μοναδική εκπαιδευτικός με σύζυγο και δέκα χρόνια, η οποία βρισκόταν στον πίνακα χωρίς επιμίσθιο, παρακάμφθηκε για να στείλουν στη θέση της μια συνάδελφό της με επιμίσθιο.
Στη Βρετανία, στον αξιολογικό πίνακα χωρίς επιμίσθιο, η εκπαιδευτικός ΠΕ70 (δάσκαλοι) με 125 μόρια που προπορεύεται αλλά έχει έξι χρόνια στο εξωτερικό, όπως και η δεύτερη με τα ίδια μόρια και επτά χρόνια στο εξωτερικό, δεν παίρνουν απόσπαση. Στη θέση τους το υπουργείο στέλνει την πέμπτη κατά σειρά με 75 μόρια, η οποία βρίσκεται στον τρίτο χρόνο της απόσπασής της.

Τα αμέσως προηγούμενα χρόνια είχαν γίνει γνωστές στην εκπαιδευτική κοινότητα ιστορίες καθηγητών - και των οικογενειών τους - που αναγκάζονταν να μετοικήσουν βιαίως με τις αποφάσεις του υπουργείου Παιδείας που λαμβάνονταν στο «παρά πέντε» ή στο «και πέντε» κάποιες άλλες φορές. Χαρακτηριστική ήταν η απόγνωση ενός νέου καθηγητή ο οποίος, ενώ έμενε σε βαλκανική πρωτεύουσα και είχε προπληρώσει το ενοίκιο και της χρονιάς που ερχόταν και του είχε γίνει έκπτωση, αναγκάστηκε μες στον Σεπτέμβριο να επιστρέψει στην Ελλάδα και να πληρώσει μεταφορά οικοσκευής και να αναζητεί απεγνωσμένα σπίτι σε περιοχή της Βόρειας Ελλάδας με πανεπιστημιακές σχολές, με τις επιλογές σε αξία και ποιότητα να κρίνονται σε βάρος του.


Βηματοδότης

ΠΕΛΑΤΕΣ ΜΟΥ....!!! Μονιμοποιούνται χιλιάδες συμβασιούχοι στους δήμους

Σε αορίστου χρόνου αναμένεται να μετατραπούν οι συμβάσεις χιλιάδων συμβασιούχων έργου και ορισμένου χρόνου, καθώς με βάση το άρθρο 20 του σχεδίου νόμου που του υπουργείου Εσωτερικών. Οι δήμοι δεν θα υποχρεούνται πλέον να ασκούν υπέρ του δημοσίου ένδικα μέσα σε δικαστικές αποφάσεις που δικαιώνουν προσωρινά συμβασιούχους. Σύμφωνα με το άρθρο οι δήμοι (σε αντίθεση με ότι προβλέπει ο νόμος για τον Καλλικράτη) καλούνται να μην ασκήσουν η να παραιτηθούν από ένδικα μέσα (εφέσεις η αναιρέσεις) σε προσφυγές συμβασιούχων οι οποίοι δικαιώθηκαν στα δικαστήρια είτε με προσωρινές διαταγές η ασφαλιστικά μέτρα είτε με πρωτόδικες αποφάσεις αποκτώντας το δικαίωμα να παραμείνουν η να επανέλθουν προσωρινά στην υπηρεσία τους.
Σύμφωνα με το newpost, η παραίτηση από ένδικα μέσα αφορά και χιλιάδες περιπτώσεις συμβασιούχων οι οποίοι με προσφυγές τους και με το επιχείρημα ότι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες πετύχαιναν σε πρώτο βαθμό την μετατροπή των συμβάσεων τους σε αορίστου χρόνου αλλά οι δήμοι προχωρούσαν βάσει του νόμου του "Καλλικράτη" υποχρεωτικά σε εξάντληση των ένδικων μέσων (εφέσεις η αναιρέσεις) με αποτέλεσμα στο Εφετείο η στον Άρειο Πάγο αρκετοί συμβασιούχοι να χάνουν το δικαίωμα της μονιμοποίησης.
Σύμφωνα με πρόχειρους υπολογισμούς πρόκειται για τουλάχιστον 3.000 συμβασιούχους σε δήμους οι οποίοι τώρα πλέον θα παραμείνουν στη θέση τους ακόμη και με προσωρινές αποφάσεις δικαστηρίων παρότι έληξαν οι συμβάσεις τους ,ενώ για τουλάχιστον 1.000-2.000 οι συμβάσεις τους θα μετατραπούν σε αορίστου χρόνου

ΧΡΟΝΟΓΡΑΦΗΜΑ - Νύχτες μαύρες και άραχλες

Του Παναγιώτη  Αντωνόπουλου


      << Τον χρόνο εκείνον βρέθηκε  χωρίς δουλειά και συνεπώς  ζούσεν απ’ τα χαρτιά  από το τάβλι και τα δανεικά.
 Τα ρούχα του είχαν ένα χάλι τρομερό.  
 Μια φορεσιά την ίδια πάντοτ’ έβαζε, μια φορεσιά πολύ ξεθωριασμένη  κανελιά >> έφη ποιητής Καβάφης, χρόνια πολλά πριν δαγκάνουμε το ψωμί και στάζει αίμα. 
 Χρόνια πολλά πριν τις μαύρες και άραχλες νύχτες μας οι κάπηλοι, οι άρπαγες και οι απάτριδες πολιτικοί τις βαφτίσουν  λευκές.
         Κι όμως δεν είναι λευκές, γιατί το όσπριο τελείωσε και οι απόγονοι της Αθήνας και της Σπάρτης γίνονται μάρτυρες της πείνας.  Άλλος χάνει τη δουλειά του, άλλος το σπίτι του  πολλοί παίρνουν τα βουνά σαν τα αγριογούρουνα να βρούνε βελανίδι, άλλοι τελειώνουνε τη ζωή τους πέφτοντας  από τις ταράτσες, πολλοί εκπατρίζονται για άλλες μακρινές και αφιλόξενες χώρες με τον πόνο στα μπαγκάζια τους.
         Σόδομα και Γόμορρα η πατρίς. Κυλιέται χάμω σαν  παρθένα και βογκάει λες και την ξεπαρθενεύει Ούννος βιαστής. 
Τα  μοσχοβόλα κίτρα του κόρφου της μαράθηκαν, η αστραψιά του κάλλους της σβήστηκε, κανένα χέρι στοργικό δεν της δίνει λίγες σταγόνες από βότανο ιαματικό να τις γιατρέψει τις πληγές.
         Ολόκληρη η πατρίς είναι ένα πανόραμα εφιαλτικό, τόπος έρημος και  άνυδρος, με φτώχεια, άνεργους, και πεινασμένους, με απολυμένους και κυνηγημένους, ανθρώπους της καθημερινότητας που δεν έχουν ένα ψίχουλο να ρίξουν στο άδειο τους στομάχι. Κι από την άλλη οι τυχάσπαρτοι πλούσιοι αστοί, με εξοχικά, πισίνες ταχύπλοα, συλλέκτες αχαλίνωτοι του πλούτου, με λογαριασμούς φουσκωμένους από χρυσαφικά, άμυαλοι αρχηγοί, και τιποτένιοι αναιδείς που πιστεύω τους έχουν τη διαπλοκή και του απευθυσμένου τους την ηδονή.
       Μ’ όλα αυτά θεριά οι νύχτες μας κι όχι λευκές αλλά μαύρες και άραχλες που ρουφάνε το αίμα του λαού. Γενίτσαροι που  στέλνουν το συνταξιούχο στην εντατική, τον άνεργο στη φυλακή, το χρεωμένο στον Καιάδα, τον άρρωστο στους ασφοδελώνες του Άγιου Πέτρου και τους νέους στις νέες φαβέλες του Μερκελικού φιλελευθερισμού.  
        Αυτές είναι οι νύχτες μας. Εχθροί και όχι αοιδοί, όχεντρες που στα στρωσίδια τους η κατουρλού αρπαχτή πολιτική μπουρζουαζία γεννοβολά νέα βρέφη καταστροφών και μνημονίων.

Δωράκι στους...αιρετούς που ξέχασαν να δηλώσουν τις δαπάνες τους!

Η προτεινόμενη ρύθμιση εστιάζει στη διαγραφή προστίμων τα οποία επιβλήθηκαν για περιπτώσεις παραβάσεων, στο πλαίσιο της υποχρέωσης για δημοσιοποίηση των εσόδων και δαπανών, κατά τη διεξαγωγή εκλογών για ανάδειξη δημάρχων και δημοτικών συμβούλων αλλά και για ανάδειξη αιρετών του Β΄βαθμού Αυτοδιοίκησης
Θυμάστε που σας έλεγα πριν κανένα χρόνο για τα πρόστιμα που έρχονται- μεχρι και...εκπτώσεις- για τους αιρετούς που δεν είχαν δηλώσει τις εκλογικές τους δαπάνες;
 Ε, ξεχάστε τα!
Διαγράφονται ,λοιπόν, υπό προϋποθέσεις, τα πρόστιμα τα οποία έχουν επιβληθεί σε συνδυασμούς, επικεφαλής και υποψηφίους, κατά τις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές, για παραβάσεις οι οποίες σχετίζονται με τη δημοσιοποίηση στοιχείων περί εκλογικών δαπανών.
Σε ρύθμιση του υπό διαβούλευση σχεδίου νόμου του υπουργείου Εσωτερικών ορίζεται ότι «διαγράφονται από χρηματικούς καταλόγους βεβαιώσεις που αφορούν πρόστιμα που
αναφέρονται στη δημοσιοποίηση των στοιχείων στη Κεντρική Βάση Δεδομένων των άρθρων 9, 10 και 11 του ν. 3870/2010, συνυπολογιζομένων των προϋποθέσεων του άρθρου 22 του ν.4147/2013, όπως έχει τροποποιηθεί και συμπληρωθεί με το άρθρο 72 του ν. 4257/2014».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο νόμος 3870 του 2010, όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει, αφορά στις εκλογικές δαπάνες συνδυασμών και υποψηφίων και στον έλεγχό τους, κατά τις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές.
Η προτεινόμενη ρύθμιση εστιάζει στη διαγραφή  προστίμων τα οποία επιβλήθηκαν για περιπτώσεις παραβάσεων, στο πλαίσιο της υποχρέωσης για δημοσιοποίηση των εσόδων και δαπανών, κατά τη διεξαγωγή εκλογών για ανάδειξη δημάρχων και δημοτικών συμβούλων αλλά και για ανάδειξη αιρετών του Β΄βαθμού Αυτοδιοίκησης. Αφορούν περιπτώσεις, όπως η υπέρβαση των ορίων χρηματοδότησης, η μη εμπρόθεσμη υποβολή στοιχείων, η ελλιπής ή
αντικανονική σύνταξη των βιβλίων εσόδων-εξόδων κ.ά.

Στην αιτιολογική έκθεση, σημειώνεται ότι με την εισαγόμενη διάταξη, διαγράφονται πρόστιμα για παραβίαση της εκλογικής νομοθεσίας, που έχουν  επιβληθεί με αποφάσεις των Επιτροπών Ελέγχου Δαπανών και Εκλογικών Παραβάσεων του άρθρου 12 του ν. 3870/2010, τηρουμένων των νόμιμων προϋποθέσεων, «προκειμένου να εξαλειφθούν αδικίες, που προέκυψαν από περιπτώσεις ακραίας εφαρμογής του νόμου».



πηγή

ΚΑΛΑΜΑΤΑ - 4η Λευκή Νύχτα !!! Απόψε λέμε να μην κοιμηθούμε ...

Η μεγάλη βραδιά του εμπορίου, η μεγάλη νύχτα της Καλαμάτας, η 4η Λευκή Νύχτα,  θα ξεκινήσει στις 20.00 σήμερα το βράδυ  και θα κρατήσει μέχρι το ξημέρωμα της Κυριακής.

ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
Ο Δήμος Καλαμάτας θα διοργανώσει πολιτιστικές εκδηλώσεις στο κέντρο της πόλης, οι οποίες θα ξεκινήσουν με μουσική περιοδεία της Δημοτικής Φιλαρμονικής Καλαμάτας, με αφετηρία την έδρα της Φιλαρμονικής στην οδό Υπαπαντής, στις 20.00 και στάσεις στο Δημαρχείο, στην Κεντρική Πλατεία - Βασιλέως Γεωργίου, στην είσοδο του Δημοτικού Πάρκου Σιδηροδρόμων από την οδό Μακεδονίας, στην πλατεία 23ης Μαρτίου και στην πλατεία Όθωνος.
Επίσης, στις 20.30, στην Κεντρική Πλατεία - Βασιλέως Γεωργίου θα πραγματοποιηθεί συναυλία με το συγκρότημα "Otherview", ενώ στις 22.00, στην πλατεία 23ης Μαρτίου το συγκρότημα "Beat για beat" θα αποδώσει έντεχνο και ευρωπαϊκό τραγούδι.
Στην πλατεία Όθωνος θα διοργανωθεί παραδοσιακό χορευτικό γλέντι με τοπικούς συλλόγους, με ώρα έναρξης 21.30, ενώ έντεχνο πρόγραμμα θα παρουσιάσει το συγκρότημα «Εκτός Απροόπτου» στις 23.00.
Έναντι του Δημοτικού Πνευματικού Κέντρου Καλαμάτας θα αναπτυχθούν δραστηριότητες για παιδιά, με έμφαση στο «Λούνα Παρκ της Ανακύκλωσης».
Η βραδιά θα μεταδίδεται μέσω ζωντανής ραδιοφωνικής και διαδικτυακής εκπομπής, από την Κεντρική Πλατεία - Βασιλέως Γεωργίου, που θα ξεκινήσει στις 19.00.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΙΔΙΩΤΕΣ
Εκδηλώσεις, όμως, θα διοργανώσουν – σε συνεργασία με το Δήμο Καλαμάτας – και ιδιώτες, σύλλογοι και καταστηματάρχες, σε πολλά κεντρικά σημεία της πόλης, με καλλιτεχνικό και αθλητικό περιεχόμενο, ενώ δε θα λείψουν τα κεράσματα με γεύσεις της Μεσσηνίας.
Οι 20 εκδηλώσεις που θα διοργανώσουν ιδιώτες, έχουν ως εξής:
• Πεζόδρομος Αμφείας - Ιστορικό Κέντρο, 20:00, Street party με DJ & Happenings
• Πεζόδρομος Ιατροπούλου, 20:00, Ζωντανή Μουσική Jazz - Soul - Funky - 23:00, Mουσική DJ & Happenings
• Σιδηροδρομικού Σταθμού & Αντωνοπούλου, 21:00, Karaoke Party & Mουσική DJ
• Αριστομένους & Κολοκοτρώνη, 21:30, Αθλητικές Επιδείξεις Τραμπολίνο από το Σύλλογο «Άθλος»
• Βασ. Σοφίας & Αριστομένους, 21:30, Mουσική DJ & «Μαλλί της γριάς»
• Γερμανού & πλ. 23ης Μαρτίου, 22:00, Latin Party "Vive Bailando"
• Φραντζή 20:00, Mουσική DJ και κεράσματα
• Αναγνωσταρά & Χρ. Κουμάντου, 21:00, Mουσική DJ και κεράσματα
• Τέρμα Ιατροπούλου - Κεντρική Πλατεία Βασιλέως Γεωργίου (νότιο σιντριβάνι), 20:00, Αθλητικές δραστηριότητες Βόλεϊ - Στίβου - Μπάσκετ από τους Συλλόγους «Ακρίτας» & «Καλαμάτα BC»
• Αριστομένους 16 & Κολοκοτρώνη, 21:00, Δραστηριότητες για παιδιά
• Πεζόδρομος Μπενάκη - Ιστορικό Κέντρο, 21:00, Έντεχνη Ζωντανή Mουσική
• Βασ. Όλγας & Αριστοδήμου, 21:00, Μουσική DJ & Kεράσματα
• Βαλαωρίτου & Ανδρέα Σκιά, 21:00, Μουσική DJ & Happenings
• Αριστομένους & Νικηταρά, 21:00, Δραστηριότητες - παιχνίδια για νέους
• Νικηταρά - Αβίας & Αναγνωσταρά, 21:00, Ζωντανή Mουσική - Παραδοσιακά Κεράσματα
• Κολοκοτρώνη & Αναγνωσταρά, 21:00, Μουσική DJ - Επίδειξη μόδας νυφικών
• Πλ. 23ης Μαρτίου, 21:00, Ζωγραφική για Παιδιά
• Στοά Αριστομένους 65 (έναντι παλαιάς Αστυνομίας), Μουσική & Κεράσματα
• Αναγνωσταρά & πλ. 23ης Μαρτίου, 21:00, Μουσική, Χορός, Κεράσματα "Just Dance"
• Κεντρική Πλατεία – Βασιλέως Γεωργίου, 21:00, στο βόρειο σιντριβάνι η Λέσχη Αρχιμαγείρων θα προσφέρει ζυμαρικά μαγειρεμένα με παραδοσιακή συνταγή

ΠΕΖΟΔΡΟΜΗΣΗ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
Για την ασφάλεια των κατοίκων και των επισκεπτών της Καλαμάτας, σε μεγάλο μέρος του κέντρου της πόλης θα απαγορευθεί η κυκλοφορία οχημάτων.
Θα ισχύσουν, λοιπόν, οι εξής κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, σύμφωνα με την απόφαση του Διευθυντή Αστυνομίας Μεσσηνίας:
1. Απαγορεύεται η κυκλοφορία και η στάθμευση παντός είδους οχημάτων στις οδούς:
• Κροντήρη
• Αριστομένους από Κροντήρη έως και Βασιλέως Κωνσταντίνου
• Βασιλέως Γεωργίου από Φαρών έως Αριστομένους
• Φραντζή από Αριστομένους έως Σιδηροδρομικού Σταθμού
• Ανδρέα Σκιά από Βασιλέως Γεωργίου έως Βαλαωρίτου
• Αναγνωσταρά
• 23ης Μαρτίου από Αρτέμιδος έως Χρυσοσπάθη (Αριστοδήμου)
• Υπαπαντής από Μητροπολίτου Μελετίου έως Σταδίου
• Νέδοντος από 23ης Μαρτίου έως Κροντήρη
• Κολοκοτρώνη από Νέδοντος έως Αναγνωσταρά
2. Απαγορεύεται η κυκλοφορία παντός είδους οχημάτων στις οδούς:
• Ανδρέα Σκιά από Βασιλίσσης Σοφίας έως Βασιλίσσης Όλγας
• Σταδίου από Φαρών έως Χρυσοσπάθη (Αριστοδήμου)
• Ασκληπιού από Βασιλίσσης Όλγας έως Βασιλέως Γεωργίου
• Βασιλίσσης Σοφίας από Αριστοδήμου έως Αριστομένους
• Αριστοδήμου από Π. Καίσαρη έως Βασιλέως Γεωργίου
• Αριστοδήμου από Βασιλίσσης Όλγας έως Βασιλέως Γεωργίου
• Ξενοφώντος από Ψαρών έως Αριστομένους
• Στις οδούς που περικλείονται στην περιοχή μεταξύ Αριστομένους, 23ης Μαρτίου, Αναγνωσταρά και Βασιλέως Γεωργίου
• Στις κάθετες οδούς μεταξύ Αριστοδήμου και Αναγνωσταρά που έχουν κατεύθυνση προς Αναγνωσταρά.
Η απόφαση αυτή ισχύει από τις 20:00 της 27-08-2016, ημέρα
Σάββατο έως την 05:00΄ ώρα της 28-08-2016, ημέρα Κυριακή, με εξαίρεση τα οχήματα άμεσης επέμβασης (ΕΛ.ΑΣ – Π.Υ & ΕΚΑΒ).

ΤΡΙΑ ΠΑΡΚΙΝΓΚ ΣΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ 
ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΜΕ ΤΟ ΑΣΤΙΚΟ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ
Για την εξυπηρέτηση των επισκεπτών θα λειτουργήσουν τρία μεγάλα πάρκινγκ χωρίς χρέωση, στη δυτική πλευρά της πόλης, στο Βιοτεχνικό Πάρκο Καλαμάτας, στο κατάστημα Metro και στο κατάστημα Lidl, όλα με πρόσβαση στη Νέα Είσοδο. Από τα πάρκινγκ αυτά, το Αστικό ΚΤΕΛ Καλαμάτας θα μεταφέρει το κοινό δωρεάν στο κέντρο της πόλης, με δρομολόγια ανά μισή ώρα με επιστροφή, από τις 20.00 του Σαββάτου έως τις 03.00 της Κυριακής, προς και από το κέντρο της πόλης (Δημαρχείο, οδός Αρτέμιδος).

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Κέντρο Α΄ Βοηθειών: Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο, τηλ. 27210 87902
Τουαλέτες για το κοινό: εντός του Πνευματικού Κέντρου, στην πλατεία Μαυρομιχάλη και στο parking στο καλυμμένο τμήμα του Νέδοντα (χημικές).
Τέλος, σημειώνεται πως στο Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας θα συλλέγονται πλαστικά καπάκια για τις δράσεις της Επιτροπής Εθελοντισμού.

ΕΞΑΝΤΛΗΘΗΚΑΝ ΟΙ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΙ ! Φόροι: Ενα στα 4 ευρώ δεν πληρώθηκε στην εφορία



Aπλήρωτη άφησαν την πρώτη δόση του φόρου εισοδήματος αρκετοί φορολογούμενοι (περίπου ένας στους τέσσερις), γεγονός που οφείλεται στη σημαντική μείωση των εισοδημάτων τους, συνεπεία της υπερφορολόγησης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών, οι φορολογούμενοι δεν κατάφεραν να πληρώσουν 272 εκατ. ευρώ του φόρου εισοδήματος.

Η εξέλιξη αυτή είχε ως αποτέλεσμα να δημιουργηθεί «τρύπα» στα φορολογικά έσοδα 375 εκατ., εξέλιξη που δημιουργεί ανησυχία στο οικονομικό επιτελείο, δεδομένου ότι οι φόροι που καλούνται να πληρώσουν οι φορολογούμενοι έως τα τέλη του έτους ξεπερνούν τα 21,4 δισ. ευρώ (άμεσοι και έμμεσοι φόροι). Η συρρίκνωση των εισοδημάτων των νοικοκυριών ενδεχομένως να δημιουργήσει προβλήματα στην εκτέλεση του προϋπολογισμού, κάτι που φάνηκε στα στοιχεία των εσόδων του Ιουλίου. Ο εν λόγω μήνας θεωρείται ο σημαντικότερος όσον αφορά την είσπραξη φορολογικών εσόδων.

Προς το παρόν η συγκράτηση των δαπανών δημιουργεί ωραιοποιημένη εικόνα στον προϋπολογισμό για το επτάμηνο του έτους. Ουσιαστικά δεν πρόκειται για συμμάζεμα των δαπανών του κράτους αλλά για καθυστέρηση απόδοσης στους φορείς του Δημοσίου πόρων απαραίτητων για τη λειτουργία τους. Για αυτόν τον λόγο το πρωτογενές αποτέλεσμα διαμορφώθηκε σε πλεόνασμα 3,55 δισ. ευρώ έναντι πρωτογενούς πλεονάσματος 3,7 δισ. ευρώ για την ίδια περίοδο το 2015 και στόχου για πρωτογενές πλεόνασμα 874 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε χθες το υπουργείο Οικονομικών, η μείωση των εσόδων του Ιουλίου οφείλεται κυρίως:

• Στον φόρο εισοδήματος φυσικών προσώπων κατά 272 εκατ. ευρώ.

• Στον φόρο εισοδήματος ειδικών κατηγοριών κατά 55 εκατ. ευρώ.

• Στους λοιπούς άμεσους φόρους κατά 45 εκατ. ευρώ.

• Στον ΦΠΑ καπνού κατά 41 εκατ. ευρώ.

• Στους λοιπούς ΕΦΚ (καπνού κ.λπ.) κατά 160 εκατ. ευρώ.

• Στα λοιπά μη φορολογικά έσοδα κατά 132 εκατ. ευρώ.

Αντίθετα, αυξημένα έναντι του στόχου ήταν, σύμφωνα με το ΥΠΟΙΚ, κυρίως τα έσοδα:

• Στους φόρους εισοδήματος νομικών προσώπων κατά 295 εκατ. ευρώ.

• Στους φόρους στην περιουσία κατά 42 εκατ. ευρώ.

• Στον ΦΠΑ λοιπών κατά 37 εκατ. ευρώ.

Οι επιστροφές εσόδων (εξαιρουμένων των επιστροφών από το πρόγραμμα εκκαθάρισης ληξιπρόθεσμων οφειλών) για την περίοδο Ιουλίου 2016 ανήλθαν σε 249 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση κατά 40 εκατ. ευρώ έναντι του μηνιαίου στόχου (209 εκατ. ευρώ).

Οι δαπάνες

Οι δαπάνες του κρατικού προϋπολογισμού για την περίοδο Ιανουαρίου - Ιουλίου 2016 ανήλθαν στα 28,83 δισ. ευρώ ευρώ και παρουσιάζονται μειωμένες κατά 3,295 δισ. ευρώ έναντι του στόχου. Οι δαπάνες του τακτικού προϋπολογισμού ανήλθαν σε 27,125 δισ. ευρώ και είναι μειωμένες κατά 2,395 δισ. ευρώ έναντι του στόχου, κυρίως λόγω της μείωσης των πρωτογενών δαπανών κατά 2 δισ. ευρώ.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου