31.8.19

7η «Λευκή Νύχτα» στη Καλαμάτα


Ο κόσμος ευχαριστημένος και η παρουσία του δίνει ένα πολύχρωμο μωσαϊκό διασκέδασης και ξεγνοιασιάς στην πόλη της Καλαμάτας που έχει φορέσει τα γιορτινά της.

Όταν ένας θεσμός μετράει 7 χρόνια παρουσίας και η δυναμική του μεγαλώνει τότε σίγουρα αυτός μόνο ως επιτυχημένος μπορεί να θεωρηθεί.

Αγκαλιάζοντας φέτος ακόμη πιο… καλά σε ημερολογιακό επίπεδο την εκπτωτική περίοδο, το φθινόπωρο μπήκε με τον καλύτερο τρόπο στην Καλαμάτα και χιλιάδες κόσμου να γεμίζουν κάθε γωνιά της μεσσηνιακής πρωτεύουσας.

Ο συνδυασμός αρκετών εκδηλώσεων, events από καταστήματα, και οι μοναδικές προσφορές που μπορεί  κανείς να συναντήσει στον εμπορικό ιστό, με τιμές απίθανες σε πολλές περιπτώσεις, φέρνουν χαμόγελα στους επαγγελματίες που προσδοκούν σε μια καλή ώθηση.

Φυσικά ο κόσμος ευχαριστημένος και η παρουσία του δίνει ένα πολύχρωμο μωσαϊκό διασκέδασης και ξεγνοιασιάς στην πόλη της Καλαμάτας που έχει φορέσει τα γιορτινά της.

Γιατί οι άνδρες κοιμούνται αμέσως μετά τo σεξ

Μετά από τις τρυφερές και έντονες στιγμές που είχατε στο κρεβάτι ο σύντροφός σου κοιμάται;
Μην το παίρνεις προσωπικά!
Οι άνδρες μετά το σεξ κοιμούνται αμέσως για διάφορους λόγους, από τους οποίους κανένας δεν σχετίζεται με σένα προσωπικά, την σχέση σας ή την απόδοσή σου στο κρεβάτι.
«Η χημεία του σώματος ενός άνδρα αλλάζει μετά τον οργασμό», αναφέρει ο David McKenzie σεξολόγος από το Βανκούβερ.
«Η βιοχημική προλακτίνη που απελευθερώνεται, αλλάζει τη φυσική κατάσταση του σώματος και το κάνει να νιώθει κουρασμένο» συμπληρώνει.
Αντίθετα, οι γυναίκες μπορεί να μην έρχονται σε οργασμό κάθε φορά που κάνουν σεξ, επομένως και μετά την σεξουαλική πράξη να έχουν ενέργεια και όρεξη για συζήτηση μέχρι να τις πάρει ο ύπνος.
Ο Mark Leyner και Billy Goldberg, συγγραφείς του βιβλίου με τίτλο: «Γιατί οι άνδρες πέφτουν για ύπνο μετά το σεξ», προσθέτουν ακόμη μία βιολογική εξήγηση.
«Πιστεύεται ότι η άσκηση κατά τη διάρκεια του σεξ και μετά την κορύφωση, εξαντλεί τους μύες και μειώνει την παραγωγή γλυκογόνου.
Δεδομένου ότι οι άνδρες έχουν και μεγαλύτερη μυϊκή μάζα από τις γυναίκες, νιώθουν κουρασμένοι μετά τη συνεύρεση». Υπάρχουν πολύ λίγα στοιχεία που να αποδεικνύουν άμεσα και να εξηγούν γιατί οι άνδρες πέφτουν για ύπνο μετά το σεξ, το σίγουρο είναι ότι οι χημικές ουσίες οξυτοκίνη, προλακτίνη, γ-αμινοβουτυρικό οξύ και ενδορφίνες συμβάλλουν άμεσα σε αυτό.
Το ταντρικό σεξ επικεντρώνεται στις διαφωτιστικές και πνευματικές πτυχές της σεξουαλικής επαφής. Η συγχώνευση δύο σωμάτων είναι μια ιερή πράξη που αυξάνει την ευαισθητοποίηση με τη διοχέτευση της ενέργειας και την ανύψωση του ζευγαριού σε ένα διαφορετικό επίπεδο.

Το σεξ και ο οργασμός είναι το αποκορύφωμα της πνευματικής συνειδητοποίησης και αντιπροσωπεύει την ενοποίηση της αρσενικής και θηλυκής ενέργειας. Οι Leyner και Goldberg αναφέρουν ότι, επειδή ο οργασμός ενός άνδρα είναι εξωτερικός, προκαλεί την απώλεια αυτής της ενέργειας (μέσω της εκσπερμάτωσης). Αντίθετα, ο οργασμός μιας γυναίκας είναι μια εσωτερική έκρηξη ενέργειας. Δεδομένου ,λοιπόν, ότι δεν βιώνει την ίδια απώλεια ενέργειας προς τα έξω, είναι έτοιμη για αγκαλιές μετά.
Η Laurie Betito, ψυχολόγος από το Μόντρεαλ του Καναδά που ειδικεύεται στη σεξουαλική θεραπεία, δηλώνει: «Οι γυναίκες προτιμούν να επεξεργάζονται και να μοιράζονται τις εμπειρίες τους, εξ ου και η επιθυμία να μιλάνε μετά από σεξ».
Επιπλέον, σύμφωνα με τον σεξολόγο, Ian Kerner, η αγκαλιά μετά το σεξ βοηθά στην ενίσχυση της οικειότητας και μιας συνολικής αίσθησης σύνδεσης και δέσμευσης.
Έτσι η εύρεση τρόπων για να ενισχύσετε τους δεσμούς μεταξύ σας μετά το σεξ, μπορεί να συμβάλλει και στην γενικότερη ενδυνάμωση της σχέσης.
Μην ξεχνάς βέβαια να συμβιβάζεσαι! Για παράδειγμα, αν εσύ θέλεις να μιλήσετε για 30 λεπτά και εκείνος μόνο 5, βρείτε τα κάπου στη μέση!
Ο συγγραφέας και ψυχολόγος Roger R. Hock γράφει ότι: “Τόσο οι άνδρες όσο και οι γυναίκες, συνήθως αισθάνονται χαλαροί, ζεστασιά, και υπνηλία μετά το σεξ”. Ένας από τους σεξουαλικούς μας εμπειρογνώμονες προσφέρει μια ελαφρώς διαφορετική προοπτική: «Όλοι οι άνδρες δεν κοιμούνται μετά το σεξ. Κάποιοι απολαμβάνουν την αγκαλιά ή μιλούν αργότερα», λέει ο Δρ McKenzie. «Μερικές φορές είναι η γυναίκα που κοιμάται πρώτη».
Αν λοιπόν συνεχίζει να τον παίρνει ο ύπνος μετά το σεξ, θυμηθείτε ότι αυτό δεν σημαίνει ότι η σχέση σας δεν πάει καλά ή δεν σας αγαπά.
Αντίθετα, μπορεί να είναι σημάδι για το πόσο ευτυχισμένος και ικανοποιημένος είναι.


 nanaschannel.com

Αυτοί είναι οι καλύτεροι τουρίστες στην Ελλάδα – Ποιος πάει πού, πόσο μένει και πόσα ξοδεύει

Οι αγορές της Γερμανίας, του Ηνωμένου Βασίλειου, των ΗΠΑ, της Γαλλίας, της Ιταλίας και της Ρωσίας, αν και σημειώνει μειωμένη δυναμική, ήταν οι σημαντικότερες για την Ελλάδα όσον αφορά τον εισερχόμενο τουρισμό κατά το 2018.
Αυτό προκύπτει από μελέτη του Ινστιτούτου του ΣΕΤΕ με θέμα «Ποιος πάει που; Πόσο μένει; Πόσα ξοδεύει;». Στη μελέτη αναλύονται στοιχεία του εισερχόμενου τουρισμού ανά αγορά και ανά Περιφέρεια της χώρας κατά το 2018.
Μάλιστα, αθροιστικά, από τις έξι χώρες προέρχεται το 41,5% των επισκεπτών (και το 49,7% των διανυκτερεύσεων) και το 52,2% των ταξιδιωτικών εισπράξεων στην Ελλάδα.
Την υψηλότερη δαπάνη ανά διανυκτέρευση καταγράφουν οι επισκέπτες από τις ΗΠΑ (89 ευρώ), ενώ ανά επίσκεψη όσοι έρχονται από τη Γερμανία (614 ευρώ), λόγω μεγάλης διάρκειας παραμονής (8,8 διανυκτερεύσεις).
Αξίζει να σημειωθεί ότι το 81,9% των επισκέψεων, το 86,2% διανυκτερεύσεων και το 88,1% των εσόδων από τον εισερχόμενο τουρισμό, κατευθύνθηκε κυρίως σε 5 Περιφέρειες (Νοτίου Αιγαίου, Κρήτης, Αττικής, Κεντρικής Μακεδονίας και Ιονίων Νήσων).
Αναλυτικά τα αποτέλεσματα της έρευνας
  •  Κατά το 2018, οι 30,1 εκατ. επισκέπτες πραγματοποίησαν 34,8 εκατ. επισκέψεις στις 13 Περιφέρειες της χώρας, σημειώνοντας μία αύξηση της τάξης του 12,3% σε σχέση με το 2017. Δηλαδή, ο κάθε ταξιδιώτης επισκέφθηκε, κατά μέσο όρο, 1,16 Περιφέρειες της χώρας μας. Σε 12 από τις 13 Περιφέρειες καταγράφηκε αύξηση στον αριθμό των επισκέψεων και σε 9 από τις 13 καταγράφηκε αύξηση διανυκτερεύσεων, πάντοτε σε σχέση με το 2017.
  • Επίσης, καταγράφηκαν 227 εκατ. διανυκτερεύσεις (αύξηση 8,2% σε σχέση με το 2017)) και οι ταξιδιωτικές εισπράξεις διαμορφώθηκαν στα 15,6 δισ. ευρώ παρουσιάζοντας αύξηση κατά 10,2%.
  • Η δαπάνη ανά επίσκεψη ανά Περιφέρεια διαμορφώθηκε κατά μέσο όρο στα 449 ευρώ, παρουσιάζοντας μείωση κατά 1,8% σε σχέση με το 2017 (458 ευρώ). Τούτο αιτιολογείται ως αποτέλεσμα της μείωσης της διάρκειας παραμονής, παρόλο που η δαπάνη ανά διανυκτέρευση αυξήθηκε.
  • Συγκεκριμένα, η μέση δαπάνη ανά διανυκτέρευση στις 13 Περιφέρειες της χώρας το 2018 διαμορφώθηκε κατά μέσο όρο στα 69 ευρώ, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 1,9% σε σχέση με το 2017 (68 ευρώ). Η υψηλότερη δαπάνη ανά διανυκτέρευση καταγράφηκε στην Περιφέρεια Νότιου Αιγαίου (86 ευρώ), παρουσιάζοντας αύξηση κατά 9,3%. Αντίθετα, η χαμηλότερη δαπάνη ανά διανυκτέρευση καταγράφηκε στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας με 46 ευρώ, παρουσιάζοντας μείωση κατά 12%.
Η μέση διάρκεια παραμονής ανά επίσκεψη στις Περιφέρειες της Ελλάδας ήταν 6,5 διανυκτερεύσεις, παρουσιάζοντας μείωση κατά 3,7%. Η μέγιστη διάρκεια παραμονής, 8,4 διανυκτερεύσεις, καταγράφηκε στην Περιφέρεια της Κρήτης, παραμένοντας στα επίπεδα του 2017.
Η ελάχιστη διάρκεια παραμονής το 2018 ήταν 3,4 διανυκτερεύσεις και σημειώθηκε στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, καταγράφοντας μείωση κατά 16,6%.

Η ....Τριάδα πήγε μαζί στο δωμάτιο ! 19χρονη κατήγγειλε το βιασμό της από δύο άνδρες στη Κρήτη !

Το βιασμό της από δύο άνδρες κατήγγειλε μια 19χρονη Γερμανίδα στο Αστυνομικό Τμήμα Χερσονήσου.

Όπως ανέφερε η κοπέλα, τους δύο νεαρούς από το Ισραήλ, 29 και 35 ετών, τους γνώρισε και όλοι μαζί πήγαν στο δωμάτιο των ανδρών.
Ωστόσο το τί ακριβώς συνέβη στο δωμάτιο διερευνούν οι Αρχές, μετά την καταγγελία της κοπέλας για βιασμό.

Οι δυο συνελήφθησαν γύρω στις 5 τα ξημερώματα.


cretalive.gr

Θρίλερ στον Βόλο – Μητέρα κυνηγούσε τον γιο της με μαχαίρι

Το περιστατικό όπως κατήγγειλαν γείτονες έγινε μετά από καυγά

Σοκ προκαλεί η υπόθεση μιας γυναίκας που κυνηγούσε τον έφηβο γιο της με μαχαίρι στο διαμέρισμα στο οποίο διαμένουν στην πόλη του Βόλου.
Οι γείτονες ανησύχησαν και κατήγγειλαν το περιστατικό στην αστυνομία, που διαβίβασε την υπόθεση στην Εισαγγελία η οποία όπως μεταδίδει το enikos.gr, διέταξε προκαταρκτική εξέταση για το αδίκημα της ενδοοικογενειακής βίας.
Η γυναίκα κατάγεται από τη Ρωσία και αντιμετωπίζει προβλήματα αλκοολισμού.
Σύμφωνα με την καταγγελία, κατά τη διάρκεια του καβγά μεταξύ μητέρας και γιου, ακούστηκαν φωνές και αντικείμενα που έσπασαν, ενώ κάποια στιγμή η γυναίκα άρχισε να κυνηγάει το παιδί, ηλικίας 14-15 ετών, με μαχαίρι.
Η εισαγγελέας υπηρεσίας που έλαβε την καταγγελία ζήτησε επείγουσα κοινωνική έρευνα, για να διαπιστωθούν οι συνθήκες διαβίωσης του παιδιού στο σπίτι, ποια είναι η σχέση του με τη μητέρα του και αν υπάρχει κίνδυνος για τη σωματική του ακεραιότητα.
Η έρευνα ανατέθηκε στις κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου, ενώ παράλληλα ξεκίνησε προκαταρκτική έρευνα από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου, για να διερευνηθεί αν στοιχειοθετείται το αδίκημα της ενδοοικογενειακής βίας.

Οι «ταξιδευτές των Κοντοβουνίων» σε ένα αποκαλυπτικό οδοιπορικό.



Οι ταξιδευτές των Κοντοβουνίων, μια πενταμελής ομάδα που σε συνεργασία με τον φορέα ψηφιακής προβολής "Στην ομορφιά που χάνεται" έχει αναλάβει την προβολή και προώθηση των Κοντοβουνίων, πραγματοποίησαν οδοιπορικό στη περιοχή του Γκραικόπουλου  κοντά στον Άγιο Θεράπων και το παρουσιάζουν ψηφιακά μέσα από ομάδες κοινωνικής δικτύωσης στο διαδίκτυο αλλά και σε ιστοσελίδες
Το συγκεκριμένο οδοιπορικό που ξεκίνησε από τον Άγιο Θεράπων και κατέληξε σε ύψωμα με πανοραμική θέα όλη τη Μεσσηνία, είναι μια ήπια πεζοπορική εξόρμηση μέσα από σκιερά μονοπάτια και  ένα σπάνιο δάσος αριάς όπου το συναπάντημα με την πανίδα της περιοχής είναι αναπόφευκτο και εντυπωσιακό. 
Στη κορυφή, τόσο η επιβλητική παρουσία  των αγριοκάτσικων όσο  και η πανοραμική θέα μέχρι και τις ακτές του νομού Ηλείας αφήνουν  στον ταξιδευτή την ικανοποίηση της επανασύνδεσης του με τις ρίζες και μιας Ελλάδας που εδώ στα Κοντοβούνια ξαναζωντανεύει καθώς διατηρεί ανόθευτα πολλά από τα στοιχεία της φυσικής και της αρχιτεκτονικής της ιδιαιτερότητας. Η Νίκη Γιαννακοπούλου ανέλαβε την φωτογράφιση ενώ την ξενάγηση ο Γιώργος Σταθόπουλος. Η φωτογράφηση πραγματοποιήθηκε με απλά μέσα προκειμένου να αποτυπωθεί η ρεαλιστική  και χωρίς καμία επέμβαση ομορφιά των Κοντοβουνίων και της συγκεκριμένης τοποθεσίας που δεσπόζει επάνω από πολλά γραφικά χωριά που παραμένουν αυθεντικά και φιλόξενα. 
Σύμφωνα με το κείμενο που  περιγράφει το οδοιπορικό: "Η πεζοπορική μας περιπέτεια  δεν είχε μεγάλη διάρκεια ωστόσο οι εικόνες που ξεπρόβαλλαν ήταν ανεπανάληπτες και την "έχρισαν" μοναδική και ανεπανάληπτη αν σκεφθείς ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα διασχίσαμε σκιερά μονοπάτια αντικρίσαμε ένα από τα ελάχιστα δάση σπάνιας αριάς, συναντήσαμε ίχνη από καλύβια βοσκών που έχουν εγκαταλειφθεί πολλές δεκαετίες τώρα και βρεθήκαμε στην κορυφή παρέα με τα αγριοκάτσικα να θαυμάζουμε το μεσσηνιακό τον κυπαρισσιακό και όλη σχεδόν τη Μεσσηνία. Οι ήχοι από τα βελάσματα και εναλλαγές του τοπίου σου θύμιζαν μια Ελλάδα που έχει χαθεί μόνο που εδώ ανθίσταται σθεναρά και σε προσκαλεί να την "ξαναζήσεις". Όταν φθάσαμε στο επιθυμητό ύψωμα-κορυφή μας κόπηκε η ανάσα. Στα πόδια μας το θρυλικό Σαφλαούρο, το κάστρο που δεσπόζει της ευρύτερης περιοχής και φυσικά σχεδόν όλη η Μεσσηνία να σου έχει παραδοθεί και εσύ να νομίζεις πως βρίσκεσαι στα ουράνια. Η τύχη ήταν για άλλη μια φορά με το μέρος μας. Ένα κοπάδι αγριοκάτσικα όπου εδώ ακριβώς που είχαμε σταθεί είναι η "έπαυλη" τους αντί να τρέξουν να φύγουν έχουν σταθεί μας κοιτάζουν επίμονα και αφού έχουν ανοίξει σα βεντάλια και με συντονισμό, σχεδόν μας έχουν κυκλώσει επιτρέποντας μας να τα φωτογραφήσουμε και να τα θαυμάσουμε. Οι κινήσεις μας λιτές τελετουργικές μην χαθεί η μαγεία της επαφής. Άνθρωποι και αγρίμια ένα.Η κάθοδος που ακλούθησε διαγράφηκε ευχάριστα. Στην πρώτη Αριά και κάτω από τον πυκνό ίσκιο της με σύντροφο το δροσερό αεράκι που εδώ δεν σταματά όλο το καλοκαίρι, κάναμε το καθιερωμένο πικ νικ.  Συνεχίσαμε και λίγο πριν το σημείο που αφήσαμε  το όχημα μας έχουμε ένα ευχάριστο συναπάντημα με δύο γαϊδουράκια που έχουν έλθει για βοσκή. Ήμερα και εξοικειωμένα μας κοιτάζουν μελαγχολικά. Παραδίπλα πετάγεται η πρώτη μικρή αλεπού ενώ καθώς η νύχτα απλώνει τα πέπλα της στα Κοντοβούνια ακούς το πετάρισμα της κουκουβάγιας και μέσα από τους θάμνους βλέπεις δύο μάτια  να γυαλίζουν. 
Έχει πια νυχτώσει και λίγο πριν επιβιβαστούμε στο αμάξι ακούγεται η ομαδική κραυγή των τσακαλιών. Τα τελευταία χρόνια πληθαίνουν και έτσι δεν μας ξαφνιάζει όσο και ανατριχιαστικός και αν είναι ο ήχος που αφήνουν  στο πέρασμα τους. Ώσπου ακούγεται η τρομερή κραυγή του λύγκα. Είχα διαβάσει πως όταν ο λύγκας ουρλιάξει σταματούν τα πάντα. Έτσι ακριβώς και έγινε. Μας εξήγησαν πως πρόκειται για ένα ζευγάρι που καλεί το ένα αγρίμι το άλλο συχνά πυκνά και όταν αυτό λαμβάνει χώρα μέχρι να σμίξουν τα πάντα σιωπούν. 
Πράγματι και ομολογώ πως το έζησα, όση ώρα ο ένας λύγκας προσπαθούσε να βρει τον άλλο ΄δεν ακούστηκαν μήτε τσακάλια μήτε σκυλιά. Έτσι έκλεισε αυτό το οδοιπορικό. Κάπου μισή ώρα από τα αστικά κέντρα και μπορείς να ξανά ανακαλύψεις την αγαπημένη μας Ελλάδα, να βρεις τη γαλήνη και να ξανακερδίσεις τις εικόνες που οι σύγχρονες πολιτείες δεν μας αφήνουν να δούμε. Χρειάζεται αυτή η επαφή με την φύση και επιβάλλεται στις ημέρες μας αν θέλουμε να διατηρήσουμε την ψυχική μας ηρεμία. 
Εδώ στα Κοντοβούνια βιώνεις την Ελλάδα του πολιτισμού της αισθητικής της ιστoριίας της σπάνιας χλωρίδας και πανίδας. 
Γίνετε και εσείς ταξιδευτές των Κοντοβουνίων σας περιμένουμε." 

Περισσότερα στις ιστοσελίδες:  https://kontobouniaapodrasi.blogspot.com/  και 

Μήπως πίνετε περισσότερο από όσο νομίζετε;

Πώς θα καταλάβετε αν η ποσότητα αλκοόλ που καταναλώνετε αποτελεί πρόβλημα

Το αλκοόλ μπορεί να είναι νόμιμο – και συχνά νόστιμο – όμως αυτό δεν σημαίνει πως η κατάχρησή του είναι αθώα. Ο αλκοολισμός είναι μια πολύ σοβαρή εξάρτηση που μπορεί να καταστρέψει τις σχέσεις μας με τα αγαπημένα μας πρόσωπα και να οδηγήσει σε μια σειρά από σοβαρότατα προβλήματα σωματικής και ψυχολογικής υγείας. Ωστόσο, αν και όλοι σε γενικές γραμμές γνωρίζουμε τις συνέπειές του, τείνουμε να συνδέουμε τη συγκεκριμένη πάθηση με το περιθώριο και να αναζητούμε τις ενδείξεις της μόνο σε ακραίες καταστάσεις. Στην πραγματικότητα, τα πρώτα δείγματα της εξάρτησης είναι διακριτικά, σε βαθμό που οι περισσότεροι άνθρωποι δυσκολεύονται να τα αναγνωρίσουν για πολύ καιρό. Τα παρακάτω επτά σημάδια θα σας επιτρέψουν να διακρίνετε από νωρίς αν το αλκοόλ έχει αρχίσει να γίνεται πρόβλημα αντί για διασκέδαση και να το αντιμετωπίσετε με μεγαλύτερη ευκολία.
  • Δεν ακολουθείτε τις συμβουλές σας: Αν πριν βγείτε θέτετε κάποια όρια στον εαυτό σας για τις ποσότητες αλκοόλ που θα καταναλώσετε και στο τέλος πάντα τα ξεπερνάτε, ενδέχεται να έχετε αρχίσει να αναπτύσσετε μια πιο επικίνδυνη σχέση με το ποτό.
  • Γίνεται αντικείμενο συζήτησης: Ακόμη και αν πιστεύετε ότι πίνετε στα πλαίσια του μέτρου, αν οι φίλοι σας σχολιάζουν συχνά τον αριθμό των ποτών που παραγγέλνετε, πιθανότατα έχουν παρατηρήσει κάτι που εσείς δεν μπορείτε να δείτε ακόμη.
  • Μεθυσμένα σχέδια: Κανονίζετε δραστηριότητες ή συναντήσεις με φίλους που να μην συμπεριλαμβάνουν ένα μπουκάλι κρασί ή μερικά κοκτέιλ; Αν όχι, σκεφτείτε αν το αλκοόλ έχει μετατραπεί στον κυριότερο στόχο της εξόδου σας.
  • Ένα ποτό της παρηγοριάς: Το αλκοόλ μπορεί να καταπραΰνει τον πόνο ή την αγωνία μας προσωρινά, όμως όταν καταφεύγουμε συχνά σε αυτό καταλήγει να γίνεται και εκείνο σοβαρότατο πρόβλημα.
  • Αναρωτιέστε: Αν έχετε αρχίσει να σκέφτεστε το ενδεχόμενο να πίνετε περισσότερο από όσο θα έπρεπε ή να αγχώνεστε όταν ξεπερνάτε τον αριθμό των ποτών που πιστεύατε ότι θα καταναλώσετε, είναι μια καλή στιγμή να περιορίσετε το αλκοόλ.
  • Σας το είπε ο γιατρός σας: Δεν είναι σπάνιο οι γιατροί να ρωτούν πόσο αλκοόλ πίνετε κατά τη διάρκεια μιας επίσκεψης. Αν σας πει ότι η ποσότητα που του αναφέρατε είναι υπερβολική, μην το αγνοήσετε.
  • Πονοκέφαλοι της επόμενης μέρας: Οι περισσότεροι άνθρωποι βιώνουν ένα χανγκόβερ πότε – πότε, αν όμως σας έχει γίνει συνήθεια, είναι η στιγμή να κάνετε ορισμένες αλλαγές στην καθημερινότητά σας.
Σε περίπτωση που σας συμβαίνουν αρκετά από τα παραπάνω πράγματα, απευθυνθείτε άμεσα σε έναν ειδικό. Η κατάχρηση του αλκοόλ δεν σημαίνει ότι είστε χειρότερος άνθρωπος, ούτε θα πρέπει να σας κάνει να ντρέπεστε. Ωστόσο, αν δεν λάβετε τα μέτρα σας δεν αποκλείεται να αρχίζει να επηρεάζει τη ζωή σας με άσχημους και απρόβλεπτους τρόπους.

ΒΙΝΤΕΟ - Ήθελε να βγάλει selfie με την κατσίκα αλλά δεν περίμενε αυτή την αντίδραση

Μια νεαρή κοπέλα σκέφτηκε ότι είναι καλή ιδέα να βγάλει μια selfie με μια κατσίκα και να τη δημοσιεύσει στο προφίλ της στα κοινωνικά δίκτυα.

Το αποτέλεσμα ήταν βέβαια λίγο περισσότερο επεισοδιακό αλλά ευτυχώς η πρωταγωνίστρια δεν τραυματίστηκε...

ΚΑΛΑΜΑΤΑ - Έναρξη υποβολής αιτήσεων εγγραφών στα Δημόσια Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης (Δ.ΙΕΚ)

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ, ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ
ΚΑΙ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ

Βασική προτεραιότητα της νέας εκπαιδευτικής πολιτικής αποτελεί: η Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση από δεύτερη επιλογή ή λύση ανάγκης για λίγους να γίνει συνειδητή επιλογή και εργαλείο απασχόλησης για πολλούς. Η Επαγγελματική Κατάρτιση είναι καίριας σημασίας για την αύξηση της παραγωγικότητας και της οικονομικής μεγέθυνσης και την ταυτόχρονη μείωση του ποσοστού ανεργίας, κυρίως των νέων.

Στο πλαίσιο αυτό, η νέα Γενική Γραμματεία Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης και Διά Βίου Μάθησης, ανακοινώνει την έναρξη υποβολής αιτήσεων εγγραφών στα Δημόσια Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης (Δ.ΙΕΚ) για το έτος κατάρτισης 2019-2020, από τη Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2019, ώρα 09:00 μέχρι τη Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2019, ώρα 23:59, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που έχει τεθεί.

Στο Δημόσιο ΙΕΚ Καλαμάτας θα λειτουργήσουν οκτώ νέες ειδικότητες:
1.   ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ (ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΥΠΟΔΟΧΗΣ - ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΟΡΟΦΩΝ - ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΟΓΝΩΣΙΑ)
2.   ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ - ΑΡΧΙΜΑΓΕΙΡΑΣ (CHEF)
3.   ΒΟΗΘΟΣ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ
4.   ΒΟΗΘΟΣ ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ
5.   ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ Η/Υ
6.   ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΚΑΙ ΜΑΚΙΓΙΑΖ
7.   ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΚΑΙ ΥΠΟΔΟΜΩΝ
8.   ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΗΜΕΝΟΥ ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟΥ – ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ

Καλούμε τους αποφοίτους δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης να υποβάλλουν τις αιτήσεις για εγγραφή, μετά από διαδικασία επιλογής, στα Δημόσια ΙΕΚ με βάση την ειδικότητα που τους ενδιαφέρει από το πλήθος ειδικοτήτων που προσφέρονται στα Δημόσια Ι.Ε.Κ.  με υψηλής ποιότητας  προγράμματα σπουδών στον σύνδεσμο:https://diek.it.minedu.gov.gr

Τα Δημόσια Ι.Ε.Κ. του Υ.ΠΑΙ.Θ. προσφέρουν ποιοτική ΔΩΡΕΑΝ επαγγελματική κατάρτιση, παρέχουν τη δυνατότητα στους καταρτιζόμενους να ενισχύσουν τα επαγγελματικά τους προσόντα, την επαγγελματική τους δυναμική, τις προοπτικές απορρόφησης στην αγορά εργασίας, καθώς και την τοποθέτησή τους σε σύγχρονες και ποιοτικές θέσεις απασχόλησης

Περισσότερες πληροφορίες στο Δ.ΙΕΚ Καλαμάτας, Λ. Αθηνών 170 (Πρώην Πολυκλαδικό Λύκειο Καλαμάτας), τηλ. 2721094563 και ώρες 14.00 – 18.00

Το ίδρυμα Αϊνστάιν επιβραβεύει

Με την υψηλού κύρους υποτροφία του Γερμανικού ιδρύματος  Αϊνστάιν, βραβεύτηκε η Παναγιώτα Ποϊράζη, διευθύντρια Ερευνών στο Ινστιτούτο Μοριακής Βιολογίας και Βιοτεχνολογίας του Ιδρύματος Τεχνολογίας Έρευνας.
Η υποτροφία – σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ Κρήτης – στοχεύει στην ενίσχυση του διεθνούς προφίλ των Πανεπιστημίων και Ερευνητικών Ιδρυμάτων του Βερολίνου με τη συμμετοχή κορυφαίων επιστημόνων από το εξωτερικό σε συνεργασίες μακροχρόνιας ακαδημαϊκής έρευνας.
Το πρόγραμμα απευθύνεται κυρίως σε ερευνητές των οποίων η τεχνογνωσία μπορεί να προωθήσει βιώσιμα συγκεκριμένους τομείς ακαδημαϊκής αριστείας στο Βερολίνο, και το 2019 επιλέχθηκαν συνολικά τέσσερις επιστήμονες.
Οι βραβευθέντες τιμώνται για την εξαιρετική και διαρκή προσφορά τους στην έρευνα. Επιπλέον, προσκαλούνται να επισκεφθούν τη Γερμανία στα πλαίσια συνεργατικού έργου με Γερμανικό ίδρυμα, για διάστημα μέχρι και ενός έτους.
Η υποτροφία έρχεται με βραβείο 450.000 ευρώ για τρία χρόνια, το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί κυρίως για την ίδρυση ομάδας εργασίας στο Βερολίνο.
Η Δρ Ποϊράζη θα φιλοξενηθεί στο εργαστήριο του Matthew Larkum στο Πανεπιστήμιο Humboldt και θα χρησιμοποιήσει τη χορηγία για την υλοποίηση ενός έργου που διερευνά τους μηχανισμούς ευέλικτης συμπεριφοράς σε ποντίκια.

Η λαίδη Νταϊάνα σκοτώθηκε σαν σήμερα

Έχουν περάσει 22 χρόνια, από την 31η Αυγούστου 1997, τότε που η μόλις 36 χρονη Πριγκίπισσα Νταϊάνα, η πριγκίπισσα των Βρετανών , έφυγε από τη ζωή. 
 
Η λιμουζίνα στην οποία επέβαινε, μαζί με τον Ντόντι Αλ Φάγιεντ, προσέκρουσε σε έναν πυλώνα της σήραγγας Αλμά στο Παρίσι. Ακόμη και σήμερα τα γεγονότα της εποχής εκείνης (το ατύχημα, οι φήμες που ακολουθούν σε τέτοια περιστατικά, η κηδεία της κ.α). κεντρίζουν το ενδιαφέρον σε όλο τον πλανήτη. 
Η είσοδος μιάς "άγνωστης" στο παλάτι του Μπακιγχαμ, ο γάμος με τον πρίγκιπα Κάρολο, η γέννηση δύο αγοριών - σήμερα πρίγκηπες, αλλα και ο χωρισμός και το διαζύγιο απο τον διάδοχο, βρέθηκαν στις πρώτες σελίδες εγκυρων εντύπων. Δεκάδες λέξεις γράφτηκαν και για τη σχεση της με τη Βασίλισσα. 
Ο θάνατος της Λαίδης Νταϊάνα, προκάλεσε παγκόσμια θλίψη, ενώ για πολλούς θαυμαστές της ανά τον κόσμο η απουσία της εξακολουθεί να είναι αισθητή. Η επέτειος του θανάτου της δημοφιλούς πριγκίπισσας της Ουαλίας, συνοδεύεται, όπως είναι αναμενόμενο, από αφιερώματα και εκπομπές στα διεθνή Μέσα Ενημέρωσης. Οι γιοι της πριγκίπισσας, Ουίλιαμ και Χάρι τιμούν τη μνήμη της μητέρας τους, το έργο της οποίας θέλουν να συνεχίσουν.Η πρώην κατοικία της Νταϊάνας στο Λονδίνο έχει
πάντα λουλούδια. Ο κήπος σχεδιάστηκε στη μνήμη της και φυτεύτηκε με λευκά λουλούδια, αγαπημένα της λαίδης Ντι. Εκατοντάδες ή και χιλιάδες άνθρωποι συναντώνται σε ένα σημείο κοντά στη σήραγγα της γέφυρας Αλμά, μέσα στην οποία σημειώθηκε το τροχαίο.
«Ήμουν παιδί όταν σκοτώθηκε αλλά μελέτησα τη βιογραφία της», δήλωσε η  δημοσιογράφος Μαρί Χέρμαν από τη Γερμανία. «Μου άρεσε η Νταϊάνα και η δέσμευση της στους ανθρωπιστικούς σκοπούς». «Θυμάμαι την ημέρα του γάμου της όπως και την ημέρα του θανάτου της», δήλωσε η Λίντα Μπίγκελμπαχ, 61 ετών, κάτοικος Μινεσότα.
Τα αφιερώματα σε όλα τα μήκη και πλάτη του πλανήτη έχουν πάντα απήχηση. Πριν 2 χρόνια ντοκιμαντέρ του BBC με τιτλο "Νταϊάνα επτά δραματικές μέρες" παρουσίασε γνωστές και άγνωστες στιγμές απο εκείνη τη δραματική εβδομάδα, από το τραγικό δυστύχημα, μέχρι την κηδεία της πριγκίπισσας Νταϊάνα, με υψηλή τηλεθέαση.Το ντοκιμαντέρ αυτό παρουσιάστηκε σε πολλές χώρες - ανάμεσά τους και ΕΡΤ. Το ίδιο θα συμβεί και σήμερα. Απο την  ΕΡΤ2 θα προβληθεί στις 5 μμ ένα νέο πρόγραμμα.

ΚΑΛΑΜΑΤΑ - Αν θέλουμε την πόλη μας καθαρή …μπορούμε!

(Απαράδεκτη η εικόνα που εμφανίζει περιφερειακά )
Τα πρωινά συνηθίζω πολλές φορές να περπατώ στην περιοχή Γουλιμίδες (δυτικά του Lidl) που μένω  της Καλαμάτας. 
Αυτό που έχω παρατηρήσει και μου έχει κάνει χείριστη εντύπωση είναι ότι στους δρόμους δεξιά και αριστερά όπου δεν υπάρχουν πεζοδρόμια είναι γεμάτοι με σκουπίδια. Εδώ θα αναφέρω ότι περιφερειακά της πόλης πάρα πολλοί δρόμοι είναι χωρίς πεζοδρόμια. Επίσης στα άκρα οι δρόμοι στα κράσπεδα είναι γεμάτοι από φυτρωμένα χορτάρια και βάτα.
Αν θέλουμε σύντομα την πόλη μας καθαρή  σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της και όχι μόνο στο κέντρο υπάρχει η λύση. Φυσικά θα πρέπει οι αρμόδιοι φορείς που καθορίζουν τα επιδόματα αλληλεγγύης  τόσο σε Εθνικό , όσο και σε Τοπικό  επίπεδο να προβούν σε μια τροπολογία.
Υπάρχουν άτομα που λαμβάνουν κάθε μήνα το Κοινωνικό Επίδομα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ) των 200 € για τον άγαμο και των 300€ για το ζευγάρι και επιπλέον 50 € για κάθε ανήλικο εξαρτώμενο τέκνο. Επιπλέον το ΚΕΑ  συνδέεται με σειρά από κοινωνικές υπηρεσίες, παροχές και αγαθά, όπως η δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη ανασφάλιστων, η παροχή σχολικών γευμάτων, η παραπομπή και η ένταξη σε δομές και υπηρεσίες κοινωνικής φροντίδας και υποστήριξης στα προγράμματα των Κοινωνικών Δομών Αντιμετώπισης της Φτώχειας.
Ο άγαμος και ο ένας από το ζευγάρι  θα μπορούσαν να κάνουν κάθε μήνα 5-6 μεροκάματα χαλαρής εργασίας κάποιων ωρών ασχολούμενοι με την καθαριότητα της πόλης.
Δηλαδή  άτομα, το ένα στην μία άκρη και το άλλο στην άλλη άκρη του δρόμου μπορεί να καθαρίζουν αυτά που προανέφερα. Τότε πολύ σύντομα θα έχουμε μια πόλη καθαρή. Ταυτόχρονα με την διαδικασία αυτή καθαριότητας να γίνει παράλληλα και μια διαφημιστική καμπάνια ευαισθητοποίησης των πολιτών σχετικά με την διατήρηση της πόλης μας καθαρή. Είναι παρατηρημένο ότι αν δεξιά και αριστερά στους δρόμους δεν υπάρχουν σκουπίδια τότε  ο πολίτης πειθαρχεί.  Απεναντίας αν υπάρχουν σκουπίδια τότε παρασύρεται και πετά και αυτός.
Επίσης θεωρώ ότι η απασχόληση αυτή θα κάνει καλό και στα άτομα που θα μπουν στην διαδικασία διότι θα αντιληφτούν ότι προσφέρουν υπηρεσίες στην πόλη τους. Επίσης βγαίνοντας από το σπίτι τους θα βρουν μια δημιουργική απασχόληση. Και τέλος θα σταματήσει αυτή η εξευτελιστική ψηφοθηρική δήθεν κοινωνική πολιτική. Φυσικά ομιλώ για τα άτομα που δεν έχουν κινητικά προβλήματα.
Διευρύνοντας την διαδικασία αυτή καθαριότητας μπορεί να δημιουργηθούν εθελοντικές ομάδες «καθαριότητας γειτονιάς»  που εκτός από τα άτομα που λαμβάνουν το ΚΕΑ να ενταχθούν σε αυτές τις ομάδες εθελοντικά  και άλλα άτομα και Σύλλογοι που θα έχουν ως σκοπό την καθαριότητα δρόμων της γειτονιάς τους καθώς και άλλων περιοχών είτε έτσι απλά, είτε και με μορφή υιοθεσίας δρόμων και περιοχών.

ΥΓ1. Οι εκλεγμένοι Δημοτικοί Σύμβουλου και Πρόεδροι στην ορκωμοσία περιμένοντας όρθιοι υπομονετικά στη σκηνή του Μεγάρου Χορού αποτέλεσαν «ντεκόρ» της παράστασης.
ΥΓ2. Το πολιτικό προσωπικό της κεντρικής εξουσίας της χώρας μας συμμετέχοντας στις ορκωμοσίες, εγκωμιάζοντας και υποσχόμενο φέρει ευθύνη για το ότι κακό συμβεί στη συνέχεια.
ΥΓ3.Το σεμνά και ταπεινά απουσίαζε από τις πιο πολλές ορκωμοσίες Δημάρχων.

                                                                                     Σταυριανόπουλος Θεόδωρος

Έκλεψε 50 δολάρια, έμεινε στη φυλακή ...36 χρόνια !

Έτοιμος να ζήσει ελεύθερος είναι και πάλι ένας 58χρονος που ετοιμάζεται να αποφυλακιστεί μετά από σχεδόν 36 χρόνια.
Η ποινή αυτή του επιβλήθηκε επειδή είχε κλέψει από ένα φούρνο 50.75 δολάρια. Πέρασε, δηλαδή, την μισή ζωή του στην φυλακή για ληστεία αστείου ποσού
Δυστυχώς για τον ίδια, αυτό προέβλεπε ο νόμος στην Αλαμπάμα το 1983 που έγινε το συγκεκριμένο αδίκημα, καθώς λίγα χρόνια νωρίτερα είχε κάνει μία άλλη ληστεία, για την οποία του είχε επιβληθεί ποινή με ανασταλτικό χαρακτήρα για τρία χρόνια.
Ωστόσο στο διάστημα αυτό υπέπεσε και σε άλλο αδίκημα, με αποτέλεσμα να περάσει τόσα χρόνια έγκλειστος. Σύμφωνα με το ABC News, αν οι συγκεκριμένες παρανομίες γίνονταν σήμερα, το μάξιμουμ της ποινής θα ήταν 10 χρόνια φυλάκισης.

Συλλήψεις για την τραγωδία στο Αλμυρό που έχασε τη ζωή της 13χρονη στο Λούνα Παρκ

Σε δύο συλλήψεις προχώρησε η αστυνομία, μετά την τραγωδία σε λούνα παρκ στον Αλμυρό Βόλου, όπου έχασε τη ζωή του ένα 13χρονο κορίτσι.

Το περιστατικό συνέβη χθες βράδυ στο Παζάρι του Αλμυρού. Ένα 13χρονο κορίτσι εκσφενδονίστηκε στο Λούνα Παρκ, στο γνωστό παιχνίδι χαλί, το βράδυ της Παρασκευής με αποτέλεσμα να βρει τραγικό θάνατο, αφού στη συνέχεια «καρφώθηκε» μεταξύ άλλων παιχνιδιών.
Στο χώρο της εμποροπανήγυρις επικράτησε χάος καθώς μέσα στο χώρο που ήταν γεμάτος με κόσμο διαπιστώθηκε τι είχε συμβεί.
Στο σημείο έσπευσαν αμέσως η Αστυνομία, ασθενοφόρο από το Κέντρο Υγείας Αλμυρού και η Πυροσβεστική Υπηρεσία η οποία χρειάστηκε να απεγκλωβίσει το νεαρό κορίτσι, που από την πτώση είχε καρφωθεί σε άλλο παιχνίδι.
Οι γιατροί για αρκετή ώρα έδιναν μάχη για την ζωή της κοπέλας η οποία είχε σοβαρά χτυπήματα στο κεφάλι και τα άκρα με αποτέλεσμα λίγη ώρα αργότερα να καταλήξει . Η Αστυνομία ήδη έχει ξεκινήσει έρευνα για το περιστατικό παίρνοντας μαρτυρίες από ανθρώπους που ήταν μπροστά στο περιστατικό.

.larissanet

Τα τρόφιμα που πρέπει πάντα να αγοράζεις βιολογικά

Ξέρεις ότι τα βιολογικά τρόφιμα είναι τα καλύτερα, αλλά μιας και είναι πιο ακριβά ξεχωρίζουμε ποια τρόφιμα είναι απολύτως απαραίτητα να αγοράζεις βιολογικά, για να κάνεις την αρχή.
Berries & Μήλα
Στη λίστα Dirty Dozen με τα πιο μολυσμένα φρούτα και λαχανικά, οι φράουλες φιγουράρουν πρώτες – πρώτες! Καταλαβαίνεις λοιπόν ότι είναι απολύτως απαραίτητα να αγοράζεις βιολογικά, που δεν περιέχουν φυτοφάρμακα. Το ίδιο ισχύει και για τα βατόμουρα αλλά και τα μήλα.

Kale & Σπανάκι
Τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά όπως το kale (λαχανίδα) και το σπανάκι όταν δεν είναι βιολογικά έχει εντοπιστεί ότι φέρουν πάνω τους υπολείμματα παρασιτοκτόνων. Επίσης, στην λίστα Dirty Dozen, που αναφέραμε και παραπάνω, τα δύο αυτά λαχανικά βρίσκονται στη 2η και 3η θέση των πιο μολυσμένων λαχανικών.
Κοτόπουλο & Κρέας
Τα μη βιολογικά κοτόπουλα, βοοειδή, χοιρινά και πρόβατα, που συνεπώς δεν είναι ελευθέρας βοσκής, συχνά εκτρέφονται σε στενούς και περιορισμένους χώρους, όπου συνωστίζονται κατά εκατοντάδες. Και σίγουρα, δεν θέλεις να επικροτείς αυτές τις συνθήκες διαβίωσης αγοράζοντας τα. Πέρα από τους ηθικούς λόγους όμως, συντρέχουν και λόγοι υγείας. Με άλλα λόγια, αυτά τα ζώα συνήθως τρέφονται με μη βιολογικές τροφές που μπορεί να φέρουν και υπολείμματα ζιζανιοκτόνων, ενώ συχνά λαμβάνουν σε μεγάλο βαθμό αντιβιοτικά και αυξητικές ορμόνες που σίγουρα δεν θέλεις να καταλήξουν στο πιάτο σου.

Αγελαδινό γάλα
Ορισμένοι συμβατικοί γαλακτοπαραγωγοί δίνουν στις αγελάδες τους αυξητικές ορμόνες για να παράγουν περισσότερο γάλα. Οι ορμόνες αυτές μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα υγείας στις αγελάδες, που για να αντιμετωπιστούν απαιτούν μεγαλύτερη χρήση αντιβιοτικών. Και όπως με το κοτόπουλο πριν, έτσι και με το γάλα, όλα αυτά αναπόφευκτα καταλήγουν στους καταναλωτές.
Βρώμη
Όπως διαβάζουμε σε αφιέρωμα του Guardian για τα βιολογικά τρόφιμα, πολλοί αγρότες που δεν ακολουθούν το βιολογικό μοντέλο καλλιέργειας, ψεκάζουν με ένα ζιζανιοκτόνο πριν τη συγκομιδή το οποίο ξεραίνει τα φυτά. Αυτή η αποξήρανση όμως, έχει αποδειχθεί ότι αφήνει κατάλοιπα του ζιζανιοκτόνου και στα τελικά προϊόντα ή αλλιώς στις νιφάδες βρώμης που βάζεις στο πρωινό σου.

Ψωμί
Στο συμβατικό ψωμί έχει βρεθεί ότι τα τα συντηρητικά και άλλα πρόσθετα είναι σχεδόν τέσσερις φορές υψηλότερα σε σχέση με το βιολογικό ψωμί! Καταλαβαίνεις λοιπόν ότι αν μπορείς να βρεις βιολογικό ψωμί στο φούρνο ή στο σούπερ μάρκετ, καλό είναι να το προτιμάς.
Αβγά
Τα αβγά από κότες ελευθέρας βοσκής, για την εκτροφή των οποίων χρησιμοποιείται η βιολογική μέθοδος, είναι από τις καλύτερες επιλογές που μπορείς να κάνεις. Τα βιολογικά αβγά προέρχονται από κοτόπουλα που εκτρέφονται με δίαιτα απαλλαγμένη από τα περισσότερα φυτοφάρμακα και δεν περιορίζονται σε στενά κλουβιά.

Ο χυμός που λιώνει το λίπος και χαρίζει επίπεδη κοιλιά



Προσπαθείς εδώ και καιρό να χάσεις εκείνα τα 2-3 κιλά που σε ταλαιπωρούν και δεν λένε να φύγουν από πάνω σου και έχεις απελπιστεί; Το ήξερες όμως ότι απλά και μόνο ενσωματώνοντας έναν πανεύκολο χυμό στη διατροφή σου και συγκεκριμένα πριν από κάθε γεύμα μπορείς να τα χάσεις σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα;
grapefruitΟ λόγος για το χυμό από γκρέιπφρουτ, ο οποίος είναι πλούσιος σε βιταμίνη C και Α, αλλά και λυκοπένιο, το οποίο βοηθά στην αποβολή των τοξινών και άλλων βλαβερών ουσιών από τον οργανισμό. Επίσης περιέχει πηκτίνη, η οποία συμβάλλει στη μείωση της κακής χοληστερόλης και στη σταθεροποίηση του μεταβολισμού. Αποτελεί ακόμη εξαιρετική πηγή αντιοξειδωτικών ουσιών, ασβεστίου, φωσφόρου, μαγνησίου, μαγγανίου, ψευδάργυρου, χαλκού και σιδήρου. Το καλύτερο όμως με το εσπεριδοειδές αυτό είναι ότι ενδείκνυται για το αδυνάτισμα καθώς όχι μόνο αποτελείται από 90% νερό και περιέχει μόνο 74 θερμίδες το ένα, αλλά επιταχύνει και την εξάλειψη του λίπους χάρη στη μεγάλη περιεκτικότητά του σε κάλιο και διάφορα ένζυμα.

Το “στρατηγικό σχέδιο” ήταν η τσέπη του καταναλωτή...

Το βασικό είναι να υπάρχει σχέδιο. Οπως αυτό που είχε η κυβέρνηση. Ο αρμόδιος υπουργός κ. Χατζηδάκης το είχε ονομάσει “στρατηγικό σχέδιο για την βιωσιμότητα της ΔΕΗ”.

Προφανώς,το σχέδιο αυτό αν δεχτούμε ότι υπάρχει,θα αναπτυχθεί αργότερα. Επί του παρόντος η παραπαίουσα ΔΕΗ θα σωθεί από τις τσέπες των καταναλωτών. Τέτοια σχέδια μπορεί να εκπονήσει ο καθένας μας μόνο που δεν θα μπορούν να χαρακτηριστούν στρατηγικά. Η ΔΕΗ έφτασε να είναι ελλειμματική και να κινδυνεύει με κατάρρευση επί κυβέρνησης και διοικήσεων ΣΥΡΙΖΑ. Πληροφορίες αναφέρουν ότι από την Διοίκηση της ΔΕΗ είχε προταθεί στην τότε κυβέρνηση αυξήσεις στα τιμολόγια αλλά είχε εκτιμηθεί ότι κάτι τέτοιο θα μπορούσε να γίνει σε μη εκλογικό χρόνο.
Η νέα κυβέρνηση πράγματι φέρνει αυξήσεις σε μη εκλογικό χρόνο. Σχέδιο δεν φέρνει ή σε κάθε περίπτωση δεν συνιστά σχέδιο να πληρώνουν οι καταναλωτές. Αυτός ναι ο τρόπος για να κλείσει η τρύπα των πεντακοσίων εκατομμυρίων. Η.. επιχειρηματολογία ότι οι καταναλωτές δεν θα καταλάβουν την αύξηση στους λογαριασμούς τους επειδή θα έχει μειωθεί ο ΦΠΑ είναι για τα σίδερα. Ο ΦΠΑ έχει ήδη μειωθεί. Φαίνεται ότι στο υπουργείο ζήλεψαν την δόξα του Κατρούγκαλου όταν με το περίφημο συνταξιοδοτικό του οι συντάξεις τσεκουρώνονταν κι εκείνος υποστήριζε πως οι συνταξιούχοι θα δουν αυξήσεις. Η αύξηση τιμολογίων υπολογίζεται σε ποσοστά που κυμαίνονται από 16-20%. Η μείωση στην έκπτωση των συνεπών καταναλωτών μειώνεται από 10 σε 5%. Εδώ μιλάμε για το 70% του συνόλου των πελατών της ΔΕΗ! Αν κάνουμε έτσι τον λογαριασμό οι αυξήσεις ξεπερνούν το 21% και φτάνουν ακόμα παραπάνω.

Οι νέοι...Κατρούγκαλοι λένε ότι η αύξηση αντισταθμίζεται από την μείωση του ΦΠΑ. Πρόκειται για μείωση που είχε εξαγγελθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση στον Μάιο και έχει ήδη υπολογιστεί και συμπεριληφθεί στα τιμολόγια της ΔΕΗ που έχουν παραλάβει οι καταναλωτές. Να μην τα βάζουμε όμως με τους ίδιους τους αριθμούς και την αριθμητική. Οταν η αύξηση στα τιμολόγια ξεπερνάει το 21% και η μείωση του ΦΠΑ είναι 7% η διαφορά δηλαδή η αύξηση ξεπερνάει το 14%! Να μην διαφύγει της προσοχής δηλαδή του γενικού λογαριασμού ότι οι καταναλωτές θα επιβαρυνθούν και με τη ρήτρα για το κόστος των διοξειδίων του άνθρακα που υπολογίζεται στα 15,68 ευρώ ανά μεγαβατώρα.
Η Νέα Δημοκρατία και προεκλογικά και από την ώρα που ανέλαβε η κυβέρνηση πρωτοστατούντος του κ.Χατζηδάκη έκανε σημαία της τα οικονομικά προβλήματα της ΔΕΗ θέλοντας να πλήξει στον ΣΥΡΙΖΑ. Αλλά όπως φαίνεται και να στρώσει το έδαφος για τις αυξήσεις στα τιμολόγιά της ως αναπόφευκτη συνέπεια. Οι αυξήσεις, οι πρώτες που αποφασίζονται από τη κυβέρνηση μπορεί να πλήττουν το προφίλ της, στρώνουν όμως,το έδαφος για να ακολουθήσουν κι άλλες ως συνέπεια απάντα της αποτυχημένης διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ στη λογική της καμένης γης. 
Στην προκειμένη περίπτωση όμως προετοιμάζουν το έδαφος για την εφαρμογή του στρατηγικού σχεδίου διάσωσης της ΔΕΗ που θα περιλαμβάνει την παράδοσή της στους ιδιώτες... 
 
 Γ. Χελάκης
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

ΔΕΗ: Εγκρίθηκαν τα νέα τιμολόγια

Εγκρίθηκαν  από το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΗ τα νέα τιμολόγια της επιχείρησης, με αναπροσαρμογές που αντισταθμίζονται από μειώσεις φόρων, μείωση της έκπτωσης συνέπειας από 10 σε 5 % και εφαρμογή ρήτρας ρύπων.
Ειδικότερα σύμφωνα με την απόφαση του ΔΣ:
-Για κατανάλωση έως 2000 κιλοβατώρες το τετράμηνο, η χρέωση από 1ης Σεπτεμβρίου αυξάνεται σε 0,11058 ευρώ ανά κιλοβατώρα από 0,0946.
-Από 2000 κιλοβατώρες και πάνω η νέα τιμή είναι 0,11936 ευρώ ανά κιλοβατώρα, έναντι 0,10252.
-Για το νυχτερινό ρεύμα η τιμή διαμορφώνεται σε 0,07897 ευρώ ανά κιλοβατώρα έναντι 0,0661 σήμερα.
Οι αυξήσεις 16-19 % αντισταθμίζονται από τη μείωση του ΦΠΑ και του ΕΤΜΕΑΡ (Ειδικό Τέλος Μείωσης Αέριων Ρύπων) που χρηματοδοτεί τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, η οποία αναμένεται άμεσα.
Η μείωση της έκπτωσης συνέπειας σύμφωνα με το ΥΠΕΝ, για ένα μέσο νοικοκυριό με κατανάλωση 1600 κιλοβατώρες ανά τετράμηνο οδηγεί σε επιβάρυνση 9,1 ευρώ στο τετράμηνο, ή 2,2 ευρώ το μήνα. Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ Γιώργος Στάσσης ανέφερε χθες μιλώντας στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής ότι από τις αρχές του έτους θα εφαρμοστεί νέα εμπορική πολιτική για τους συνεπείς καταναλωτές, ανάλογα με την κατανάλωση και τη διάρκεια του συμβολαίου.
Η ρήτρα διοξειδίου του άνθρακα θα εφαρμοστεί από 1ης Νοεμβρίου και θα έχει προληπτικό χαρακτήρα, δηλαδή θα οδηγήσει σε επιβαρύνσεις εφόσον υπάρξει στο μέλλον περαιτέρω αύξηση του κόστους των δικαιωμάτων εκπομπής διοξειδίου του άνθρακα. Σε αυτή τη φάση δηλαδή η επιβολή της ρήτρας δεν προκαλεί αυξήσεις. Επίσης με την απόφαση του ΔΣ καταργούνται οι εκπτώσεις στη ρήτρα διοξειδίου που εφαρμοζόταν ήδη στα τιμολόγια μέσης τάσης (βιομηχανία και μεγάλες εμπορικές αλυσίδες).
Εξάλλου θεσπίζεται έκπτωση 50% στο μη επιδοτούμενο κομμάτι του τιμολογίου ρεύματος για ΑΜΕΑ σε μηχανική υποστήριξη που είναι δικαιούχοι Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου (ΚΟΤ) ενώ με νομοθετική ρύθμιση θα περιοριστεί δραστικά η έκπτωση 75 % στους λογαριασμούς ρεύματος που ισχύει σήμερα για τους εργαζόμενους στη ΔΕΗ. Συγκεκριμένα σχεδιάζεται η πλήρης κατάργηση της έκπτωσης στο μη ανταγωνιστικό σκέλος των τιμολογίων (ΕΡΤ, ΥΚΩ χρεώσεις Δήμου κλπ), και ο περιορισμός στο 30% της έκπτωσης των εργαζομένων στο ηλεκτρικό ρεύμα (ανταγωνιστικό σκέλος).
Όπως υπογράμμισε ο κ. Στάσσης, το 2018 ήταν για τη ΔΕΗ μια χρονιά ιστορικών ζημιών ύψους 903,8 εκατ. ευρώ, οι οποίες οφείλονται σε παράγοντες όπως ο διπλασιασμός του κόστους εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, η επιβάρυνση από τις δημοπρασίες ΝΟΜΕ κατά 223,8 εκατ. ευρώ και η αύξηση της χονδρεμπορικής τιμής του ρεύματος.
Το χρηματοδοτικό κενό με χρονικό ορίζοντα το τέλος του 2020 είναι της τάξεως των 900 εκατ. ευρώ ενώ στα 906 εκατ. ευρώ διαμορφώνονται οι ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις της ΔΕΗ προς την αγορά και σε 2,7 δισ. ευρώ οι ανεξόφλητες οφειλές πελατών της επιχείρησης.
Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης άφησε χθες ανοιχτό το ενδεχόμενο κοινοβουλευτικής και δικαστικής διερεύνησης της υπόθεσης ΔΕΗ.

Τραγωδία στο Βόλο: 13χρονη νεκρή - Εκσφενδονίστηκε από παιχνίδι Λούνα Παρκ

Ένα 13χρονο κορίτσι έχασε τη ζωή του όταν για αδιευκρίνιστους λόγους εκσφενδονίστηκε από παιχνίδι στο λούνα παρκ που είχε στηθεί για το παζάρι και έπεσε από μεγάλο ύψος

Τραγωδία σημειώθηκε λίγο πριν τις 11 το βράδυ της Παρασκευής σε παζάρι στον Αλμυρό του Βόλου.

Ένα 13χρονο κορίτσι έχασε τη ζωή του όταν για αδιευκρίνιστους λόγους εκσφενδονίστηκε από παιχνίδι στο Λούνα Παρκ που είχε στηθεί για το παζάρι και έπεσε από μεγάλο ύψος. Μάλιστα, το παιδί σφηνώθηκε σε άλλο παιχνίδι που βρισκόταν στο έδαφος και απεγκλωβίστηκε με τη βοήθεια της Πυροσβεστικής. Το κορίτσι έφερε σοβαρά τραύματα στο κεφάλι και στα άκρα.

Αρχικά, διακομίστηκε στο Κέντρο Υγείας Αλμυρού σε πολύ σοβαρή κατάσταση, ενώ παράλληλα ξεκίνησε και ειδικό ασθενοφόρο από το "Αχιλλοπούλειο" Νοσοκομείο Βόλου. Ωστόσο, παρά τις προσπάθειες των γιατρών και των νοσηλευτών στο Κέντρο Υγείας του Αλμυρού, το κορίτσι έχασε τη μάχη για τη ζωή.
Τη στιγμή του δυστυχήματος το παζάρι ήταν γεμάτο κόσμο, ενώ οι γονείς του παιδιού βρίσκονται σε κατάσταση σοκ.

Σημειώνεται ότι το 2014 ένας 13χρονος είχε σκοτωθεί σε δυστύχημα με φουσκωτό παιχνίδι σε Λούνα Παρκ στο Ελληνικό.

Δύσκολη εποχή για τα ελαιόδενδρα

Οι ελαιοπαραγωγοί δυσανασχετούν. «Από πότε έχει να βρέξει να δροσιστούν τα δενδράκια μας» λένε κι έχουν δίκαιο. Με 35 – 36 β. θερμοκρασία στα πεδινά της Μεσσηνίας θα φύγει ο Αύγουστος. 
Σιγά – σιγά μέσα στη βδομάδα ίσως εκδηλωθούν βροχές (όχι σπουδαια πράγματα) κυρίως στα ορεινά της Πελοποννήσου (Ηλεία, Αρκαδία κλπ) που θα …ρίξουν την θερμοκρασία.
Στο χάρτη της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας παρουσιάζονται οι συνθήκες που θα επικρατήσουν το Σάββατο.  

Ακολουθεί η πρόβλεψη για τις πρώτες μέρες του Σεπτεμβρίου. 

ΚΥΡΙΑΚΗ (1-09-2019) 
Γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν 
νεφώσεις κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια στα ορεινά των οποίων είναι  πιθανό να εκδηλωθούν μεμονωμένοι όμβροι ή καταιγίδες. 
Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5, στα 
ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο κατά τη διάρκεια της ημέρας έως 7 μποφόρ. 
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. 

ΔΕΥΤΕΡΑ ΚΑΙ ΤΡΙΤΗ (2 & 3-09-2019) 
Στα δυτικά λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές ή 
καταιγίδες, κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις τις  μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. 
Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα 
ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. 
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. 

ΤΕΤΑΡΤΗ ΚΑΙ ΠΕΜΠΤΗ (4 & 5-09-2019) 
Στα δυτικά λίγες νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες με τοπικούς όμβρους και πιθανές καταιγίδες τις μεσημβρινές και απογευματινές 
ώρες. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά και πιθανότητα 
πρόσκαιρων όμβρων στα ορεινά. 
Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από δυτικές νοτιοδυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και στα ανατολικά από βόρειες 4 με 6 μποφόρ.  
Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση κυρίως στα βόρεια της χώρας.

«Συνελήφθη» η κόμπρα που αναστάτωσε επί μέρες μια κωμόπολη στη δυτική Γερμανία

Τέλος στην αγωνία: η κόμπρα που τρομοκράτησε επί σχεδόν μία εβδομάδα τους κατοίκους μιας πόλης στη δυτική Γερμανία "συνελήφθη" σήμερα, όπως ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές.
Το επικίνδυνο, δηλητηριώδες φίδι, βρέθηκε κάτω από τη σκάλα ενός υπογείου σε ένα σπίτι. "Δεν τραυματίστηκε κανείς", διαβεβαίωσε ο δήμος της πόλης Χέρνε μέσω του Twitter.
Η κόμπρα, μήκους περίπου ενός μέτρου, είχε δραπετεύσει την Κυριακή από ένα διαμέρισμα. Στο σπίτι αυτό βρέθηκαν άλλα 20 ερπετά διαφόρων ειδών. Τέσσερα κτίρια της συνοικίας εκκενώθηκαν για λόγους ασφαλείας. Οι 30 ένοικοί τους επέστρεψαν σήμερα το πρωί στα σπίτια τους, όμως τους απαγορεύτηκε να πηγαίνουν στα υπόγεια και τις σοφίτες.
Οι αρχές είχαν ρίξει αλεύρι στα πατώματα, με την ελπίδα ότι η κόμπρα θα άφηνε τα ίχνη της και θα οδηγούνταν έτσι στο μέρος όπου κρυβόταν.

Με το πενάκι του Fratello


Δήμαρχος κηρύχθηκε έκπτωτος λίγες ώρες μετά την ορκομωσία του

Tο Διοικητικό Πρωτοδικείο Ηρακλείου έκανε δεκτή ένσταση του απερχόμενου δημάρχου Γόρτυνας
Λίγες ώρες μετά την ορκομωσία του ως δήμαρχος Γόρτυνας, ο Μιχάλης Κοκολάκης κηρύσσεται έκπτωτος λόγω κωλύματος εκλογιμότητας.
Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα e-mesara.gr, με απόφαση του το Διοικητικό Πρωτοδικείο Ηρακλείου, έκανε δεκτή την προσφυγή του απερχόμενου δημάρχου, Νίκου Σχοιναράκη, με την οποία υποστήριζε, ότι υπάρχει ζήτημα εκλογιμότητας για τον κ. Κοκολάκη.
Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, το κώλυμα αφορά στο γεγονός, ότι ο κ. Κοκολάκης είχε στραφεί με αγωγή του κατά του δήμου Γόρτυνας, ζητώντας 50.000 ευρώ στο πλαίσιο σύμβασης που είχε συνάψει μαζί του. Στην ένστασή του ο κ. Σχοιναράκης έκανε λόγο, ότι η αγωγή αυτή, η οποία έγινε δεκτή, καθιστά ενεργή την σύμβαση και κατά συνέπεια προέκυπτε ζήτημα εκλογιμότητας.

30.8.19

ΦΩΤΟ - Από πορνοστάρ... Δασκάλα!






Παραδεχτείτε το όλοι έχετε (έχουμε) δει  μία ταινία της Lisa Ann. Ήταν και παραμένει μία star πρώτου μεγέθους και όλοι λένε πως ο χρόνος την κάνει καλύτερη.




Δεν πρόκειται απλά για μία πρωταγωνίστρια ταινιών, μιλάμε για τον ορισμό του επιχειρηματικού μυαλού. Πριν από μερικά χρόνια (δεν θέλουμε να το θυμόμαστε) η κυρία Ann έδωσε τέλος στην καριέρα της, αλλά ευτυχώς παρέμεινε στα media.
Έκανε την δική της σχολή (το Porn Stars Boot Camp) αλλά και μια ραδιοφωνική εκπομπή με θέμα τα fantasy sports.
Κάτι που την οδήγησε σε μία δεύτερη επιτυχημένη καριέρα. Επίσης, η Lisa Ann έχει κάνει εμφανίσεις σε video clips και έχει δώσει κινήσεις και φωνή στο video game Grand Theft Auto.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου