7.5.16

ΟΠΟΙΟΣ ΨΗΦΙΖΕΙ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΔΙΑΓΡΑΦΕΤΑΙ!


 Πολλοί σύλλογοι και κοινωνικοί φορείς απειλούν με διαγραφές τους βουλευτές που είναι υπέρ του ασφαλιστικού νομοσχεδίου και είναι έτοιμοι να το υπέρ-ψηφίσουν.
Μετά από την απειλή του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος ότι θα διαγράψει τους βουλευτές μέλη του εάν ψηφίσουν το νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό, την ανακοίνωση-προειδοποίηση της ΕΣΗΕΑ για τους βουλευτές-δημοσιογράφους έρχεται να προστεθεί και ο ιατρικός σύλλογος ο οποίος με ανακοίνωσή του τόνισε ότι όποιος βουλευτής-γιατρός ψηφίσει το νομοσχέδιο έχει αυτόματα διαγραφεί από αυτόν.
Παράλληλα αντιδράσεις υπάρχουν και από τον δικηγορικό σύλλογο ο οποίος συνεχίζει τις απεργιακές κινητοποιήσεις σε αντίδραση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου.

Η Ικαρία, οι Τούρκοι και η ΜΟΜΑ

Του ΛΑΜΠΡΟΥ ΤΖΟΥΜΗ*
Υποστρατήγου ε.α 

Πριν από 2 ημέρες, ο ΥΕΘΑ εγκαινίασε στην Ικαρία το πρώτο έργο της «ΔΙΔΕΡΓΩΝ» (πρώην ΜΟΜΑ), που αφορά τη διάνοιξη και βελτίωση δρόμου που συνδέει το Καρκινάγρι με το Μαγγανίτη στο νότιο τμήμα του νησιού. Στις δηλώσεις του κατά τη διάρκεια των εγκαινίων, αφού εξήρε το πολυποίκιλο κοινωνικό έργο που προσφέρουν οι Ένοπλες Δυνάμεις και αναφέρθηκε στις «μπλε ζώνες» μακροζωίας του νησιού, επεσήμανε ότι :
 «Η Ικαρία θα ενισχυθεί με ένα νέο σχεδιασμό, διότι αποτελεί, όπως έχουμε δει, έναν από τους στόχους των απέναντι».
Όπως είναι γνωστό, η επί σειρά ετών εφαρμοζόμενη αναθεωρητική πολιτική της Άγκυρας, μέσω αλλεπάλληλων κρίσεων ποικίλης μορφής και έντασης, έχει ως στόχο τη δημιουργία ενός συνολικού καταλόγου διμερών διαφορών (γκρίζες ζώνες, υφαλοκρηπίδα, FIR, χωρικά ύδατα, κ.λπ) και τη διεκδίκηση του ελέγχου του μισού Αιγαίου. Ο προσδιορισμός από τον ΥΕΘΑ της Ικαρίας ως ΑΝΣΚ από τη γειτονική χώρα, μπορεί να εξηγηθεί μόνο από το γεγονός ότι ήθελε να δικαιολογήσει την αναγκαιότητα ανάληψης του πρώτου έργου από τη ΜΟΜΑ στο συγκεκριμένο νησί, εκτός και αν εκ της θέσεώς του γνωρίζει κάτι περισσότερο.
Σε ότι αφορά την πολυδιαφημιζόμενη ΜΟΜΑ (Μικτές Ομάδες Μηχανημάτων Ανασυγκροτήσεως), η ίδρυση της οποίας περιλαμβάνεται με τον τίτλο ΜΟ.Μ.ΚΑ στο πολυνομοσχέδιο «Ρύθμιση θεμάτων Υπουργείου Εθνικής Άμυνας», που θα συζητηθεί προσεχώς στο κοινοβούλιο, αλλά και το έργο που εγκαινιάσθηκε στην Ικαρία, αξίζει να επισημανθούν τα εξής :
Προς άρση τυχόν παρερμηνειών το Κ. που προστέθηκε στον τίτλο της ΜΟΜΑ δεν αφορά το αρχικό όνομα του επιθέτου του κ. ΥΕΘΑ αλλά τη νέα ονομασία της (Μονάδα Μελετών και Κατασκευών των Ε.Δ). 
Πριν μερικούς μήνες εγκαινιάσθηκε με επισημότητα στην έδρα της Σχολής Μηχανικού στο Λουτράκι η ΔΙΔΕΡΓΩΝ (πρώην ΜΟΜΑ). Η εν λόγω Διοίκηση αντικατέστησε το  ήδη υφιστάμενο 747 Ειδικό Τάγμα Μηχανικού, το οποίο απλά έλαβε τον επιχειρησιακό τίτλο ΔΙΔΕΡΓΩΝ. Στη Μονάδα αυτή υπάγεται οργανικά και το Ειδικό Τμήμα Αντιμετώπισης Καταστροφών, το οποίο έχει ως αποστολή τη διάσωση προσωπικού και την αντιμετώπιση πάσης φύσεως καταστροφών (φυσικών, πολεμικών, τεχνολογικών, κ.λπ), που κατά το παρελθόν προσέφερε πολύτιμες υπηρεσίες σε αντιμετώπιση σεισμών, πλημμυρών, κ.λπ. 
Μετά τα εγκαίνια, ο ΥΕΘΑ με δηλώσεις του ανακοίνωσε ότι η εν λόγω Διοίκηση θα ασχολείται με την κατασκευή δημοσίων έργων και ο εξοπλισμός της θα προέλθει από ανακατανομή πλεονάζοντος υλικού από φορείς του ευρύτερου Δημόσιου τομέα, προμήθεια από τον ΟΔΔΥ ή μέσω διακρατικών συμφωνιών. Σύμφωνα επίσης με όσα ανακοινώθηκαν για τη λειτουργία της ΜΟΜΑ ανάμεσα στις προϋποθέσεις που ετέθησαν για την ανάληψη έργων ήταν: 
Η ολοκλήρωση μεταφοράς της απαραίτητης πίστωσης από τον ενδιαφερόμενο φορέα στον προϋπολογισμό της ΜΟΜΑ, η πραγματοποίηση δημόσιου διαγωνισμού ο οποίος να καταστεί άγονος, κ.λπ.
Την 1η Ιουλ 2015, τα μηχανήματα-μέσα και το προσωπικό που ανέλαβαν την υλοποίηση του έργου στην Ικαρία μεταφέρθηκαν εκεί με αρματαγωγό του ΠΝ. Μετά την ολοκλήρωση του σε χρονικό διάστημα 1 έτους περίπου και τα εγκαίνια που πραγματοποιήθηκαν με την ανάλογη επισημότητα προκύπτουν τα εξής ερωτήματα : Τηρήθηκαν οι προϋποθέσεις που είχαν ανακοινωθεί για την ανάληψη του έργου; Δηλ. ο ενδιαφερόμενος φορέας (Δήμος ή περιφέρεια, κ.λπ) κατέβαλλε την απαιτούμενη πίστωση για την κατασκευή ή αυτή καλύφθηκε από πιστώσεις του ΥΠΕΘΑ και ποιο το ύψος της; 
Αν συνέβη το δεύτερο προκύπτουν ερωτήματα σχετικά με την προβολή του έργου στην περιοχή για διαφημιστικούς λόγους της προεκλογικής εκστρατείας του κόμματος των ΑΝ.ΕΛ. κατά τις τελευταίες εκλογές του Σεπ. 15. 
Δηλαδή με την ίδρυση της ΜΟ.Μ.ΚΑ, θα πρέπει να αναμένονται ανάλογα φαινόμενα εμπλοκής αυτής σύμφωνα με τη βούληση αποκλειστικά του κάθε ΥΕΘΑ και χρησιμοποίηση του έργου των ΕΔ για ψηφοθηρικές σκοπιμότητες;
Στο άρθρο 6 του πολυνομοσχεδίου που προαναφέρθηκε αναγράφεται  ότι: Η κατασκευή ενός έργου που αναλαμβάνεται από τη ΜΟ.Μ.ΚΑ. θα πραγματοποιείται με τη διάθεση μόνιμου προσωπικού και μέσων από τα Γενικά Επιτελεία των κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων, για όσο χρονικό διάστημα διαρκούν οι εργασίες εκπόνησης της μελέτης ή της κατασκευής του έργου. Αυτό δηλαδή σημαίνει ότι οι εξαγγελίες που έγιναν περί πρόσληψης προσωπικού και εξοπλισμού για την οργάνωση της ΜΟΜΑ πάνε «περίπατο»; Πού θα βρεθεί το προσωπικό και τα μέσα που θα διατίθενται στη ΜΟ.Μ.ΚΑ.; Από τις ήδη υποστελεχωμένες Μονάδες και από τα μέσα που έχουν καθορισθεί να χρησιμοποιηθούν για επιχειρησιακούς σκοπούς; Όπως είναι γνωστό λόγω της δύσκολης οικονομικής συγκυρίας στις Μονάδες και τους Σχηματισμούς και των τριών κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων υφίσταται μεγάλος αριθμός προβλημάτων σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις και υποδομές. 
Ο Στρατός Ξηράς για την αντιμετώπιση του προβλήματος αυτού έχει εντάξει στις Μονάδες Μηχανικού, σε όλους τους Σχηματισμούς τη Διμοιρία Κατασκευών. Είναι ένα τμήμα που είναι στελεχωμένο από μόνιμο εξειδικευμένο τεχνικό προσωπικό (ηλεκτρολόγοι, ξυλουργοί, υδραυλικοί, κ.λπ) και εξοπλισμένο από ειδικά μέσα και μηχανήματα. Είναι ένα σημαντικό εργαλείο στα χέρια των Διοικήσεων που χρησιμοποιείται αυτόνομα για τη βελτίωση διαβίωσης συνθηκών των στελεχών, με κατασκευή  Συγκροτημάτων Οικιών Αξιωματικών και Υπαξιωματικών, καθώς επίσης με συντήρηση οχυρωματικών έργων και αποκατάσταση και βελτίωση διαφόρων υποδομών και εγκαταστάσεων. Όπως είναι κατανοητό το όφελος (οικονομικό και επιχειρησιακό) είναι εξαιρετικά σημαντικό από τη χρησιμοποίηση των τμημάτων αυτών. Δηλαδή κάθε φορά που θα αναλαμβάνεται ένα έργο από τη ΜΟ.Μ.ΚΑ θα αποψιλώνονται τμήματα όπως οι Δριες αυτής της μορφής ;  
Αν ανατρέξει κάποιος στην ενημέρωση τύπου του ΓΕΕΘΑ που εκδίδεται κατ΄ έτος και αφορά την κοινωνική προσφορά των ΕΔ, θα διαπιστώσει ότι εκατοντάδες μηχανήματα, μέσα και προσωπικό διατίθενται για διάνοιξη και διευθέτηση δρομολογίων, συντήρηση οδικού δικτύου, αντιπυρικών ζωνών, αποκατάστασης πλημμυρισμένων αγροτεμαχίων, κ.λπ σε όλη την επικράτεια. Το συνολικό κόστος της προσφοράς των ΕΔ μόνο σε έργα υποδομής, ανέρχεται σε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ κατ΄ έτος. Ποια είναι λοιπόν η πολυδιαφημιζόμενη συνεισφορά με το σχετικό κόψιμο της κορδέλας και των εξαγγελιών για τη νεοδημιουργηθείσα ΜΟΜΑ ή ΜΟ.Μ.ΚΑ σε σχέση με την ήδη παρεχόμενη προσφορά στον τομέα αυτό των ΕΔ ;   
Τέλος θέτω ως προβληματισμό: Αν για κάθε έργο που πραγματοποιούσαν μέχρι τώρα οι ΕΔ κόβαμε και μια κορδέλα και μετά τις μαζεύαμε ίσως να επιλύαμε το πρόβλημα ένδυσης του Ελληνικού Στρατού. 


* Οι θέσεις που εκφράζονται στο κείμενο είναι απολύτως προσωπικές.

«ΜΥΡΙΖΕΙ ΜΠΑΡΟΥΤΙ» ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ! Οι Τούρκοι δέσμευσαν τεράστια περιοχή και συνεχίζουν!

Μεγάλες αεροναυτικές δυνάμεις της Τουρκίας εξέρχονται από τον κόλπο της Σμύρνης στα πλαίσια της δεύτερης φάσης της άσκησης DENIZ ASLANI-2016, (Θαλάσσιος Λέων), προς το κεντρικό Αιγαίο.


Η δεύτερη αυτή φάση της άσκησης θα διεξαχθεί μεταξύ Λέσβου και Χίου.
Το σενάριο θα περιλαμβάνει σήμα κινδύνου από κρουαζιερόπλοιο που μεταφέρει παράνομους μετανάστες.
Tην πρώτη φάση της άσκησης παρακολούθησαν ΥΠΑΜ από Κατάρ, Κίνα, Ν.Κορέα, Κόσοβο, Σενεγάλη και 18 ξένοι παρατηρητές από 11 χώρες.
Ο Τούρκος Ναύαρχος που παρακολούθησε την άσκηση μίλησε για την «ανθρωπιστική προσέγγιση» και τόνισε στους ξένους εκπροσώπους πως οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις είναι διαθέσιμες επί 24ωρου βάσεως για έρευνα και διάσωση!
Οι Τούρκοι έχουν δεσμεύσει σχεδόν όλο το κεντρικό Αιγαίο σαν μια ασπίδα που αποκλείει την νήσο Χίο και το νησιωτικό σύμπλεγμα πέριξ αυτής.
Την ίδια ώρα το ρωσικό πολεμικό πλοίο Ceasar Kunikov έπλεε στα νερά του Αιγαίου προερχόμενο από την ανατολική Μεσόγειο ενώ παράλληλα βρίσκεται και η μοίρα του ΝΑΤΟ που περιπολεί στο ανατολικό Αιγαίο.
Φυσικά και τα πλοία του ελληνικού στόλου βρίσκονται στην περιοχή.

nikosxeiladakis.gr

ΤΟ ΕΙΧΑΤΕ ΣΚΕΦΤΕΙ ΠΟΤΕ; Ποιο μαγικό χάρισμα σου δόθηκε σύμφωνα με την ημερομηνία γέννησής σου;

Από την άποψη της αριθμολογίας, η ημερομηνία γέννησής σου…
δεν είναι τυχαία και εκτός από την τύχη, μπορεί να σου αποκαλύψει μαγικά δώρα που δεν υποψιάζεσαι καν ότι μπορείς να κατέχεις.

Για να μάθεις το μυστικό σου δώρο, πρόσθεσε τα ψηφία της ημερομηνίας σου, το μήνα και το έτος γέννησης, μέχρι να έχεις ένα μονοψήφιο αριθμό.

Για παράδειγμα, αν έχεις γεννηθεί στις 12/3/1978, το μονοψήφιο άθροισμα θα είναι 4.
(1+2+3+1+9+7+8=6+25=31=4)
Στη συνέχεια μπορείς να δεις παρακάτω, την σημασία του μονοψήφιου αριθμού σου, που προέκυψε από το αποτέλεσμα:
1 – Έχεις μια ισχυρή θέληση και είσαι ειδήμονας στο να ελέγχεις τους ανθρώπους γύρω σου. Το κρυμμένο ταλέντο σου είναι να πείθεις και να υπνωτίζεις τους άλλους. Δηλαδή να μπορείς να κυριαρχείς στο μυαλό του κάθε ατόμου και να καθοδηγείς ομάδες ανθρώπων.
2 – Είσαι πολύ ευαίσθητος/η και συμπονετικός/η. Το δώρο σου βρίσκεται στα χέρια σου. Θα πρέπει να τα χρησιμοποιήσεις για να ανακουφίσεις τον πόνο των άλλων, αλλά και να αποκαταστήσεις γρήγορα την ενέργειά σου, ερχόμενος/η σε επαφή με τη φύση.
3 – Είσαι ένα «όργανο» της μοίρας. Τι εννοώ; Γεννήθηκες κάτω από ένα τυχερό αριθμό και η επιτυχία θα σε ακολουθεί σε όλη τη ζωή σου. Ο παλιός κανόνας «Να προσέχεις τι εύχεσαι» ισχύει για εσένα, δεδομένου ότι το δώρο σου είναι ότι οι σκέψεις και οι επιθυμίες σου, μπορούν να γίνουν γρήγορα πραγματικότητα.
4 – Είσαι πολύ μετρημένος/η και λογικός/η. Είναι δύσκολο για οποιονδήποτε να θέσει μια κατάρα ή να σε επηρεάσει αρνητικά με οποιονδήποτε τρόπο, γιατί έχεις μια πολύ ισχυρή ενεργειακή ασπίδα που σε προστατεύει.
5 – Μπορεί να διαθέτεις μια πολύ ανεπτυγμένη και απίστευτα ισχυρή διαίσθηση. Αυτό καθορίζει και το δώρο σου, το οποίο είναι να μπορείς να προβλέπεις το μέλλον με εξαιρετική ακρίβεια. Λάβε υπόψη σου τα προαισθήματα, επειδή κατά την πλειοψηφία τους, είναι αλήθεια.
6 – Είσαι βαθιά συναισθηματικός/η. Τα συναισθήματά σου είναι και το πιο ισχυρό όπλο σου. Έχεις μια ευκολία να αντιλαμβάνεσαι το τι αισθάνονται οι άλλοι και έτσι να μπορείς να τους κατανοείς ή να διαβάζεις τις σκέψεις τους, χωρίς πρόβλημα.
7 – Είσαι ένα άτομο ιδιαίτερα πνευματικό. Το δώρο, που σου δόθηκε σε αυτή την ζωή, είναι να ονειρεύεσαι προφητικά όνειρα. Αν τα ερμηνεύσεις σωστά, μπορείς να αποφύγεις πολλές δύσκολες καταστάσεις και να λύνεις τα προβλήματα σου πολύ πιο εύκολα.
8 – Είσαι εξαιρετικά προσεκτικός/η. Δεν σου αρέσει να ψεύδεσαι και θα προσπαθήσεις να εκθέσεις τους απατεώνες ή τους ψεύτες. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η μοίρα σου, σε έχει προικίσει με το ταλέντο του να είναι σε θέση να διακρίνεις τα ψέματα από την αλήθεια.
9 – Είσαι μια δημιουργική προσωπικότητα. Μπορεί να διαθέτεις καλλιτεχνικές δεξιότητες και συχνά να δεις πράγματα και καταστάσεις που άλλοι δεν μπορούν. Το δώρο σου, είναι ότι μπορείς να επικοινωνήσεις με κάποιον θανόντα και έστω και υποσυνείδητα να λαμβάνεις πληροφορίες από τον άλλο κόσμο.

"Αφωνία" και "κρυφτό" των βουλευτών των ΑΝΕΛ στην Βουλή !!!

ΕΧΑΣΑΝ ΤΗΝ ΜΙΛΙΑ ΤΟΥΣ ΟΙ ΑΝΕΛΗΤΕΣ ..

Ή ΒΛΕΠΟΥΝ ΤΟ ΤΡΕΝΟ ΝΑ ΕΡΧΕΤΑΙ....

ΡΕΕ ΤΙ ΣΑΣ ΦΤΑΙΕΙ ΤΟ ΠΑΙΔΑΚΙ???
 
 "Αφωνία" για το Ασφαλιστικό από τους βουλευτές των ΑΝΕΛ
Αίσθηση και ερωτήματα προκαλεί η στάση "αφωνίας" και το "κρυφτό" των βουλευτών των Ανεξαρτήτων Ελλήνων από την Ολομέλεια όπου συζητείται το Ασφαλιστικό Νομοσχέδιο.

Προς το παρόν, πέραν του ειδικού αγορητή του κόμματος, Θανάση Παπαχριστόπουλου, κανένα άλλο στέλεχος του κόμματος της συγκυβέρνησης δεν έχει λάβει το λόγο ούτε έχει εγγραφεί στον κατάλογο των ομιλητών.

Απόντες είναι άπαντες και από την αίθουσα της Ολομέλειας, γεγονός που προκάλεσε δηκτικά σχόλια από τον ανεξάρτητο βουλευτή Χάρη Θεοχάρη, ο οποίος τους χαρακτήρισε "πολιτικά δειλούς".

Απευθυνόμενος προς την πτέρυγα των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Θεοχάρης ανέφερε:

"Κατακρεουργείτε τα πάντα και μιλάτε. Μη μιλάτε. Κάντε ό, τι κάνουν οι πολιτικά δειλοί οι ΑΝΕΛ, που δεν τολμάει ένας να σηκωθεί να υπερασπιστεί το νομοσχέδιο. Δεν έχει εγγραφεί ούτε ένας να μιλήσει αλλά θα το ψηφίσουν. Και ο λαός την πολιτική δειλία θα την ανταμείψει με τον ίδιο τρόπο με αυτούς που θα το ψηφίσουν".

Γιατρός συμβουλεύει: Δώστε ουίσκι στους ετοιμοθάνατους!

perierga.gr - Γιατρός συμβουλεύει: Δώστε ουίσκι στους ετοιμοθάνατους!Η διασημότερη ίσως «τελευταία λέξη» που ψιθύρισε ένας ετοιμοθάνατος είναι «ρόουζμπαντ»…

Και έγινε γνωστή χάρη στο αριστούργημα του Orson Welles, την κινηματογραφική ταινία «Πολίτης Κέιν». Είναι η λέξη που ψιθυρίζει λίγο πριν ξεψυχήσει ο κεντρικός όσο και εκκεντρικός ήρωας Charles Kane, ο μεγιστάνας των μέσων ενημέρωσης (ο χαρακτήρας βασίζεται σε πραγματικό πρόσωπο) και αποτελεί ένα μυστήριο για τους γύρω του αλλά και για έναν δημοσιογράφο που ξεκινά έρευνα για να αποκαλύψει το κρυφό νόημα της λέξης…

«I should never have switched from Scotch to Martinis» (Δεν έπρεπε ποτέ να το γυρίσω από το ουίσκι στα Μαρτίνι), φέρεται να μονολόγησε ο Humphrey Bogart πριν το θάνατό του. Τι μπορείς να κάνεις για να ανακουφίσεις άραγε τους δικούς σου ανθρώπους στις τελευταίες δύσκολες ώρες; Συγγενείς και οικείοι διαβάζουν τη γνωμάτευση και οι απαγορεύσεις ξεκινούν! Όχι αλκοόλ, όχι κάπνισμα, όχι σε όλα!
Ενας γιατρός προκαλεί σάλο με την προτροπή του οι συγγενείς να δίνουν στους ετοιμοθάνατους ουίσκι για να τους ανακουφίζουν πριν φύγουν από αυτή τη ζωή. Ο Sam Ahmedzai, καθηγητής ιατρικής σχολής της Αγγλίας μοιράζεται τη δική του εμπειρία, λέγοντας: «Στον πεθερό μου έδινα κάθε βράδυ ένα ποτηράκι ουίσκι, τις τελευταίες του ημέρες στο σπίτι». Ο γιατρός ισχυρίζεται ότι το ουίσκι μπορεί να επιφέρει τεράστια ανακούφιση στους ανθρώπους, στις τελευταίες ημέρες της ζωής τους.
«Αν οι ασθενείς θέλουν να πιουν, αφήστε τους να πιουν», καταλήγει.

5 χρόνια πρίν - Η αγανακτισμένη προπαγάνδα !!!

5 χρόνια πρίν  - Η αγανακτισμένη προπαγάνδα !!!

  Ξέρετε φυσικά σε ποιο κόμμα εξαργύρωσαν τη διδασκαλία αυτή οι τρεις από τους τέσσερις «ανεξάρτητους» υπαίθριους αγανακτισμένους διδασκάλους, έτσι;

Χαρτοπαίκτες και χαρτορίχτρες!

Γιάνης Βαρουφάκης. Με ένα νι. Δεν βαριέσαι, με όσα νι θελήσει. 

Ο πρώτος διδάξας την περιβόητη θεωρία παιγνίων. Δεν ήταν δική του. 

Την αντέγραψε. Οπου στο τέλος ένας κερδίζει. Και ο άλλος χάνει. Δεν μπορούν να κερδίζουν και οι δύο.

 Ούτε μπορούν να χάνουν και οι δύο. Μας ταλαιπώρησε πάνω από ένα εξάμηνο. Μας εξέθεσε δραματικά. Ακόμα και με αξιόποινες του κοινού ποινικού δικαίου πράξεις. Ο υποκλοπέας. Και οδήγησε την Ελλάδα σχεδόν στα βράχια. Κατέστρεψε θέσεις εργασίας. Και ανέκοψε μια δειλή πορεία προς ανάπτυξη.
Δεν ήταν όμως ο μοναδικός «παίκτης». Εχουμε κι άλλους «παίκτες». Ολη την παρέα του Μαξίμου. Νομίζουν, ή έτσι δείχνουν, ότι κέρδισαν το παιχνίδι του περασμένου καλοκαιριού. Θεώρησαν θρίαμβο το τρίτο και
πιο οδυνηρό μνημόνιο. Αυτό που μας αλυσόδεσε στη γη της απελπισίας και της πολιτικής και κοινωνικής καταχνιάς. Και θεωρούν λαϊκή επιδοκιμασία αυτού του τερατουργήματος το γεγονός ότι στις εκλογές του περασμένου Σεπτεμβρίου έπεισαν το 20% των εκλογέων της χώρας μας. Τώρα επαναλαμβάνουν το ίδιο παιχνίδι. Την ίδια παρτίδα. Με τα ίδια χαρακτηριστικά. Με τους ίδιους άναρχους κανόνες. Αρχιτέκτονας; Αυτός που μοιράζει την τράπουλα. Ο Αλέξης Τσίπρας! Και δυο-τρεις «σκληροί»! Κάνουν τις ίδιες κινήσεις. Οχι απλή αντιγραφή. Φωτοτυπούν τα περασμένα λόγια τους. Για να μην αλλάξουν ούτε κόμμα, ούτε τελεία. Μπλοφάρουν! Μπροστά σε παρέα που τους έχει καταλάβει από καιρό. Που γνωρίζει ότι η τράπουλα είναι σημαδεμένη. Τους θεωρούν χαρτοκλέφτες.

Οδηγούν τις διαπραγματεύσεις με τους ξένους στα άκρα. Μολονότι όλα τα έχουν υπογράψει. Και τα 5,4 δισ. ευρώ των δυσβάστακτων μέτρων και της φοροκαταιγίδας. Και τα 3,6 δισ. ευρώ των προληπτικών μέτρων. Γιατί δεν τους εμπιστεύονται καθόλου. Οι κυβερνώντες ισχυρίζονται ότι έχουν υπογράψει μόνο τα πρώτα. Η αλήθεια είναι πικρή. Και αυτά τα 3,6 δισ. τα υπέγραψαν την ίδια ημερομηνία. Μέσα στο ίδιο χαρτί. Στην πρώτη κιόλας παράγραφο του τρίτου μνημονίου. Κρυμμένα πίσω από τις λέξεις. Χωρίς φύλλο συκής.Την τελευταία στιγμή, πριν τα χάσουν όλα και φανεί πως δεν έχουν κάβα, ξανασχεδίαζαν το περσινό σόου. Ζήτησαν για σκηνοθεσία τη σύγκληση της Συνόδου Κορυφής. Για να τη σκηνοθετήσουν. Για να καταγγείλουν τον έναν και τον άλλον. Και μετά να επιστρέψουν στην Ελλάδα για να θέσουν ψευδή διλήμματα στον ελληνικό λαό. Και να σκηνοθετήσουν εκλογές σε ασφυκτικές προθεσμίες.

Χαρτοπαίκτες είναι οι άνθρωποι. Και έχουν μάθει να κλέβουν στα χαρτιά. Και μάλλον χαρτορίχτρες. Ως προς το αβέβαιο μέλλον της χώρας μας. Τους έμαθαν! Ο Ολάντ τους φλέρταρε προσωρινά για τίποτα πολιτικές αρπαχτές. Σε αυτά, άλλωστε, διακρίνονται οι Γάλλοι. Στην πρόσφατη συνάντηση Ολάντ με Αλέξη αποχαιρετίστηκαν χωρίς να βγάλουν τσιμουδιά. Αντίθετα, η Μέρκελ αρνήθηκε να τον δει. Του διεμήνυσε ότι τον έχει μάθει και ξέρει τι θα της πει. Τελικά, ούτε οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι ηγέτες έτρεξαν να τον συναντήσουν. Του θύμισαν ότι η Ευρωπαϊκή Ενωση και η Ευρωζώνη έχουν κανόνες. Και του υπέδειξαν αυστηρά να επιστρέψει στα αρμόδια όργανα. Τώρα ο Αλέξης Τσίπρας και η παρέα του εκλιπαρούν.

Το Πάσχα ήρθε. Τη μέρα και ώρα που πρόταξαν οι κινήσεις των ουράνιων σωμάτων. Ο πρωθυπουργός μάς υποσχέθηκε πριν από λίγες εβδομάδες τη διπλή Ανάσταση. Η πρώτη δεν ανήκει στις αρμοδιότητές του. Η δεύτερη, δυστυχώς, δεν εμπίπτει στις δυνατότητές του. Την πρώτη εμείς θα τη γιορτάσουμε μέσα στην απαράμιλλη φύση του ελληνικού τοπίου. Και στον θρησκευτικό στοχασμό που μας κληροδότησαν γενιές και γενιές των πατεράδων μας. Αμφιβάλλω για τη δεύτερη. Ξέρουμε ποιο είναι το δίλημμα των ημερών. Ή ο Αλέξης θα υπογράψει κατ’ ουσίαν όλα όσα του επιβάλλουν, ενδεχομένως με φτηνό αμπαλάρισμα - ακόμα και στο επίπεδο της αυτοταπείνωσης και του αυτοεξευτελισμού. Ή ο Αλέξης θα δραπετεύσει μέσα από μια πλοκή δημοψηφισμάτων και εκλογών.  Ούτε το ένα, ούτε το άλλο μας συμφέρει. Ας είναι μοναδική παρηγοριά μας το θρησκευτικό Πάσχα των Ελλήνων. 

Στον Αλέξη δεν χρωστάμε τίποτα.

  Αντ. Βγόντζας-ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Δείτε τις φωτογραφίες:Μοντέλο βγήκε γυμνή από την μέση και κάτω και δεν κατάλαβε κανείς τίποτα!

Το φυσιολογικό θα ήταν να προκαλέσει πανικό ανάμεσα στον κόσμο.
Το τολμηρό μοντέλο άρχισε να κυκλοφορεί σε εμπορικά μαγαζιά, ανεβαίνει κυλιόμενες σκάλες, μπαίνει ακόμα και σε γεμάτο βαγόνι του μετρό… χωρίς να φοράει παντελόνι.
Το περίεργο ήταν ότι κανένας δεν φάνηκε να ξαφνιάζεται.
Γιατί πολύ απλά το είχε ζωγραφίσει στο γυμνό της σώμα!
Δείτε τις φωτογραφίες:
2
6
7
8
9
3

"Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Αντισφαίρισης Juniors" - Επιτυχία για 10 χρονη Καλαματιανή αθλήτρια !

Στους "16" προκρίθηκε η 10χρονη αθλήτρια του Ο.Α.Καλαμάτας, Ξένια Τσάλτα, στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Juniors έως 10 ετών που διεξάγεται στον Μαραθώνα.

 Με 2 νίκες και 1 ήττα κόντρα σε αθλήτριες από την Φιλοθέη, Περιστέρι και Λαμία βρέθηκε στην πρώτη θέση του ομίλου της και στην τελική φάση των "32" όπου και επικράτησε με 6-2 της αθλήτριας του Περιστερίου Μεγαλοοικονόμου.
Αγωνίζεται Κυριακή στις 9:30 το πρωί για μία θέση στην οκτάδα των καλύτερων αθλητριών στην Ελλάδα!
Σπουδαία επίσης η εμφάνιση της Θεοδώρας Σούμπλη, η οποία επίσης προκρίθηκε απο την φάση των ομίλων στα νοκ άουτ παιχνίδια αλλά ηττήθηκε από την αθλήτρια του Ο.Α.Αθηνών Βαρελά με 6-2. Αξίζει να σημειωθεί πως μόνο άλλοι 2 σύλλογοι μπόρεσαν να πλασάρουν 2 αθλήτριες στην φάση των "32" όπως ο Ο.Α.Καλαμάτας, γεγονός που επιβραβεύει την πορεία που έχει χαράξει ο καλαματιανός σύλλογος την τελευταία τριετία, ξεπερνώντας μάλιστα σε απόδοση παραδοσιακές δυνάμεις των Αθηνών και Θεσσαλονίκης.

Ιερόσυλοι έκλεψαν τα λείψανα του Αγίου Μηνά στη Θεσπρωτία


Την ιερή λειψανοθήκη του Αγίου Μηνά, αφαίρεσαν ιερόσυλοι από τον ομώνυμο ναό στο χωριό Κεστρίνη Θεσπρωτίας.

Οι δράστες διέρρηξαν μία πόρτα του ιερού Ναού που βρίσκεται στο κέντρο του χωριού και αφού απενεργοποίησαν τον συναγερμό μπήκαν στην εκκλησία και άρπαξαν τη ασημένια λειψανοθήκη του Αγίου.

Την διάρρηξη κατήγγειλε στην Ασφάλεια της Ηγουμενίτσας ο ιερέας του χωριού, εκτίμησε ότι η κλοπή πρέπει να έγινε τη νύχτα της περασμένης Τετάρτης.

ΦΩΤΟ - Παραλίγο νέα τραγωδία με αφηνιασμένα σκυλιά - Δείτε πως έκαναν αγρότες στον Τύρναβο

Με τα σημάδια της επίθεσης στα σώματά τους, δύο αγρότες γλίτωσαν από τα σκυλιά την τελευταία στιγμή - Αναστάτωση στην τοπική κοινωνία...
 
Ο φόβος και ο τρόμος έχει γίνει το τελευταίο διάστημα στην αγροτική περιοχή «Πλάγια» Τυρνάβου, δίπλα στην πόλη, αγέλη με δέκα – δεκαπέντε τουλάχιστον άγρια σκυλιά τα οποία επιτέθηκαν σε αγρότες που πήγαν στα χωράφια τους για εργασίες.
Προ ημερών τα σκυλιά επιτέθηκαν σε έναν 72χρονο Τυρναβίτη, ο οποίος βρισκόταν στο χωράφι του. Η αγέλη των σκύλων χωρίς θόρυβο έφτασε κοντά του.
Ο αγρότης δεν αντιλήφθηκε νωρίτερα την παρουσία τους και τότε αυτά του επιτέθηκαν ρίχνοντάς τον στο έδαφος.
Τον δάγκωσαν σε όλο το σώμα, ακόμα και στο πρόσωπο.
 Ο άτυχος αγρότης κατάφερε να φτάσει μέχρι το αγροτικό αυτοκίνητο και να μπει μέσα. Στη συνέχεια παρά τους έντονους πόνους κατάφερε να φτάσει στο Κέντρο Υγείας Τυρνάβου και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου και νοσηλεύτηκε.
ΦΩΤΟ από eleftheria.grΦΩΤΟ από eleftheria.gr

Παρόμοιο περιστατικό συνέβη στην ίδια περιοχή από την ίδια άγρια αγέλη σκύλων. Αυτή τη φορά επιτέθηκαν στον 48χρονο αγρότη κ. Γιώργο Αλμπάνη ο οποίος επίσης πήγε στο χωράφι του για εργασίες. Η αγέλη των σκύλων τον πλησίασε ύπουλα χωρίς γαβγίσματα και στη συνέχεια του επιτέθηκε βίαια με δαγκωματιές σε όλο του το σώμα. Μέσα στη μεγάλη του ατυχία ο 48χρονος πρόλαβε να γυρίσει μπρούμυτα στο έδαφος προφυλάσσοντας έτσι το πρόσωπο, τον λαιμό και την κοιλιακή χώρα αποφεύγοντας και εκείνος βέβαιο θάνατο.
ΦΩΤΟ από eleftheria.grΦΩΤΟ από eleftheria.gr

  eleftheria.gr

Αντικαταθλιπτικό χάπι προκαλεί εθισμό στον τζόγο και το σέξ

Αντικαταθλιπτικό φάρμακο μπορεί να προκαλέσει παρορμητικές συμπεριφορές που έχουν να κάνουν με τον τζόγο ή ακόμη και το σεξ.

Το Abilify είναι ένα ιδιαίτερα δημοφιλές στις ΗΠΑ χάπι που «χρησιμοποιείται για τη θεραπεία της σχιζοφρένειας, ενώ μπορεί να χρησιμοποιηθεί, σε συνδυασμό με άλλα φάρμακα, και για τη θεραπεία της κατάθλιψης», σύμφωνα με όσα αναφέρει το Statnews.com. Όπως φαίνεται ωστόσο, μπορεί επίσης να προκαλέσει και κάποιες πολύ περίεργες παρενέργειες.
Σύμφωνα με το nymag.com, σε προειδοποίηση που εξέδωσε πριν από δύο ημέρες η FDA, ο οργανισμός ελέγχου τροφίμων και φαρμάκων των ΗΠΑ, το συγκεκριμένο φάρμακο φαίνεται ότι μπορεί μερικές φορές να προκαλέσει στους ανθρώπους διάφορες παρορμητικές μορφές συμπεριφοράς, από τον τζόγο μέχρι το σεξ.
Η παρορμητική ενασχόληση με τα τυχερά παίγνια είχε εντοπιστεί και στο παρελθόν ως ενδεχόμενη παρενέργεια του συγκεκριμένου φαρμάκου, ενώ ήταν η πιο συχνή παρενέργεια που αναγραφόταν στις αναφορές που κατατέθηκαν στον FDA.  Η υπερβολική ορμή για ψώνια, η παρορμητική κατανάλωση  και η ανεξέλεγκτη επιθυμία για σεξ είχαν αναφερθεί μόνο σε ορισμένες περιπτώσεις.
Σύμφωνα με το Statnews.com, αυτές οι παρενέργειες είναι αρκετά ασυνήθιστες, με μόλις 167 τεκμηριωμένες περιπτώσεις από την ημερομηνία κυκλοφορίας του φαρμάκου πριν από 13 χρόνια.

ΤΟΥΣ ΚΥΝΗΓΑΝΕ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ! – Άγρια επίθεση δικηγόρων σε βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ – «Πως μπήκατε εδώ μέσα;»

Αγριο επεισόδιο στο εντευκτήριο της Βουλής μεταξύ βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και εκπροσώπων δικηγορικών ενώσεων εξελίχθηκε λίγο μετά την έναρξη της συζήτησης του νομοσχεδίου στην Ολομέλεια.

Σύμφωνα με πληροφορίες ομάδα δικηγόρων παρουσία του προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Βασίλη Αλεξανδρή κατευθύνθηκε προς τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Σπύρο Λάππα και διαμαρτυρήθηκαν έντονα για τις προωθούμενες διατάξεις.
«Δεν ντρέπεστε. Πως μπορείς να είσαι δικηγόρος και να ψηφίζεις αυτά τα μέτρα αντί να κάνεις πρόταση μομφής στον κ. Κατρούγκαλο» ανέφερε ένας εκ των δικηγόρων με τον κ. Λάππα να απαντά: «τι ύφος είναι αυτό; Πως μου μιλάς έτσι; Πως μπήκατε εσείς εδώ μέσα»  και να αναζητά την συνδρομή της ασφάλειας του κοινοβουλίου.
 Ωστόσο, η αντίδραση του βουλευτή εξόργισε τους δικηγόρους που συνέχισαν σε έντονο ύφος: «Ντροπή σου! Έχουμε οικογένειες και παιδιά και μας αφήνεται να ζήσουμε με 100 ευρώ το μήνα. Μας προδώσατε. Εμείς σας ψηφίσαμε και εσείς μας προδώσατε όπως κάνατε με όλους τους ψηφοφόρους σας. Την Κυριακή όμως που θα ψηφίζετε το νομοσχέδιο θα δείτε τι θα γίνει έξω από την Βουλή».

ΛΥΘΗΚΕ ΤΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ..ΟΤΑΝ ΛΕΝΕ "ΚΟΚΚΙΝΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ"" ΕΝΝΟΟΥΝ"" ΚΟΚΚΙΝΑ ΚΟΡΔΟΝΑΚΙΑ""!!!

 Η τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή προβλέπει την διατήρηση του αφορολόγητου των 9.500 ευρώ μόνο για τους πολύτεκνους και την
κλιμακωτή μείωση ανάλογα με την οικογενειακή κατάσταση μέχρι και τα 8.750 ευρώ για όλους τους υπόλοιπους.

-Παραμένει στα 9.445 ευρώ δηλαδή διατηρείται η έκπτωση φόρου των 2.100 ευρώ για μισθωτούς με τρία ή και περισσότερα παιδιά
-Για οικογένειες με δύο παιδιά με την έκπτωση φόρου μειώνεται στα 2.000 ευρώ και το αφορολόγητο 9.090 ευρώ
-Για οικογένειες με ένα παιδί η έκπτωση φόρου μειώνεται στα 1.950 ευρώ και το αφορολόγητο διαμορφώνεται στα 8.863 ευρώ .
-Για νοικοκυριά χωρίς παιδιά ανύπαντρους και συνταξιούχους η έκπτωση φόρου μειώνεται στα 1.900 ευρώ και το αφορολόγητο μειώνεται στα 8.636 ευρώ  .
Αυτό σημαίνει ότι οι συνταξιούχοι με σύνταξη λίγο παραπάνω από τα 720 ευρώ και οι μισθωτοί χωρίς παιδιά με ανάλογους μισθούς θα αναγκαστούν να πληρώσουν για πρώτη φορά φόρο για τα εισοδήματα του 2016 ενώ μέχρι τώρα καλύπτονταν από το αφορολόγητο.
Το άρθρο 16 του ν.4172/2013 αντικαθίσταται ως ακολούθως:
«1. Ο φόρος που προκύπτει κατά την εφαρμογή του άρθρου 15 μειώνεται κατά το ποσό των χιλίων εννιακοσίων (1.900) ευρώ για το φορολογούμενο χωρίς εξαρτώμενα τέκνα, όπως αυτά ορίζονται στο άρθρο 11, όταν το φορολογητέο εισόδημα από μισθωτές υπηρεσίες και συντάξεις δεν υπερβαίνει το ποσό των είκοσι χιλιάδων (20.000) ευρώ. Η μείωση του φόρου ανέρχεται σε χίλια εννιακόσια πενήντα (1.950) ευρώ για το φορολογούμενο με ένα (1) εξαρτώμενο τέκνο, σε δύο χιλιάδες (2.000) ευρώ για δύο (2) εξαρτώμενα τέκνα και σε δύο χιλιάδες εκατό (2.100) ευρώ για τρία (3) εξαρτώμενα τέκνα και άνω. Εάν το ποσό του φόρου είναι μικρότερο των ποσών αυτών, η μείωση του φόρου περιορίζεται στο ποσό του αναλογούντος φόρου.».

Τέλος για τον θρυλικό «πιτσιρίκο»: «Σας ευχαριστώ όλους άλλα αποφάσισα να φύγω…»

Τίτλοι τέλους για τον πιο διάσημο και αινιγματικό blogger, που η φήμη του έχει φτάσει μέχρι τη βουλή αποφάσισε να σταματήσει να γράφει.
Χιλιάδες ακόλουθοι του έχουν κατακλύσει τη σελίδα του σχόλια να μη σταματήσει.
Όμως. η απόφαση είναι τελεσίδικη καθώς η σελίδα έχει ήδη πέσει.

Δείτε την φωτογραφία:





ΒΙΝΤΕΟ - ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΚΟΣΜΟΥ ! ΠΑΜΕ ΚΑΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ !

Το συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ ξεκίνησε πριν τις 6 στην πλατεία της Ομόνοιας!

Η πορεία θα κινηθεί από την Πλατεία της Ομόνοιας στο Σύνταγμα και στη Βουλή, διαδηλώνοντας ενάντια στο ασφαλιστικό. Στο πλευρό τους θα βρίσκονται οι αγρότες οι οποίοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων για συμμετοχή στο «παναγροτικό – παλλαϊκό συλλαλητήριο».
Αυτή τη στιγμή στο συλλαλητήριο υπολογίζεται ότι βρίσκονται πάνω από 15 χιλιάδες κόσμου ενώ τα αστυνομικά μέτρα δεν είναι ιδιαίτερα αισθητά. Η αστυνομία δεν έκλεισε έγκαιρα τους παράπλευρους δρόμους με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένα μίνι κυκλοφοριακό «κομφούζιο»
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ φοβάται τις οργισμένες αντιδράσεις του κόσμου για το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο και έτσι αυτοπεριχαρακώθηκε πάλι στα ίδια κάγκελα τα οποία είχε αφαιρέσει προ καιρού. Έτσι, με εντολή της κυβέρνησης κλείνουν από σήμερα μέχρι και την Κυριακή όλες οι είσοδοι του Εθνικού Κήπου. Η ανακοίνωση που αναρτήθηκε έξω από τον Εθνικό Κήπο γνωστοποιεί ότι στις 6,7 και 8 Μαΐου, «κατόπιν εντολής της Αστυνομίας όλες οι είσοδοι του Εθνικού Κήπου θα μείνουν κλειστές».

DIE WELT : «H Αθήνα οδηγείται στο γκρεμό»

Για να λάβει κι άλλα χρήματα η Ελλάδα, θα πρέπει να κάνει οικονομία και μεταρρυθμίσεις, γράφει η έγκυρη γερμανική εφημερίδα «Die Welt», σκιαγραφώντας με μελανά χρώματα την κοινωνική κατάσταση στη χώρα μας αλλά και την πορεία της διαπραγμάτευσης.
Η εφημερίδα εκφράζει επιφύλαξη για το αν η Αθήνα θα καταφέρει να εφαρμόσει τις δεσμεύσεις της και προσθέτει πως αυτό δεν είναι καλό για την «Χώρα των Ηττημένων» και των πιστωτών της.
«Μετά από 7 χρόνια κρίσης, μεταρρυθμίσεων και λιτότητας, η ανάκαμψη ακόμη δεν έχει επιστρέψει στην Ελλάδα», σχολιάζει το δημοσίευμα, λίγο πριν την έγκριση του φορολογικού και ασφαλιστικού νομοσχεδίου, κι ενώ η αξιολόγηση ακόμη δεν έχει κλείσει.
«Η χώρα έχει παραλύσει από τις απεργίες των συνδικάτων που αντιδρούν στην φορολογική και ασφαλιστική μεταρρύθμιση χαρακτηρίζοντας την «ταφόπλακα» για τους εργαζόμενους», προσθέτει επισημαίνοντας ότι οι περικοπές των συντάξεων που θα φτάσουν σε ύψος έως και το 30% ίσως να μην ικανοποιήσουν τους δανειστές.
«Αν ο πρωθυπουργός Τσίπρας θα καταφέρει να επιβιώσει σε αυτήν την πολιτική της λιτότητας είναι ένα ερώτημα που δεν απασχολεί μόνον του Έλληνες αλλά και τους δανειστές, οι οποίοι δεν γνωρίζουν τι θα γίνει μέσα στις επόμενες εβδομάδες με τον άνθρωπο που σήμερα διαπραγματεύονται μαζί του», αναφέρει η εφημερίδα.
Δεν είναι μόνο οι υπάρχουσες διαφωνίες μεταξύ των πιστωτών και τις Ελλάδας, αλλά και μεταξύ των πιστωτών που δεν μπορούν να αποφασίσουν για την φύση και την έκταση που θα πρέπει να έχουν οι μεταρρυθμίσεις.
Ενώ η Γερμανία θεωρεί ότι απαιτούνται μέτρα λιτότητας ύψους σχεδόν 4% του ΑΕΠ, το ΔΝΤ το οποίο θεωρείται σκληρό στην πολιτική του είναι εξαιρετικά επιφυλακτικό για το αποτέλεσμα και για την αντοχή έναντι αυτών των μέτρων, ακόμη κι αν η ανάπτυξη σταθεί υποβοηθητική.
Το ΔΝΤ θεωρεί ότι ελάχιστες χώρες κατάφεραν να πετύχουν σταθερό πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ για αρκετά χρόνια και αμφισβητεί ότι αυτόν τον στόχο θα τον επιτύχει η Ελλάδα, γράφει η εφημερίδα και αναφερόμενη στην πρόσφατη επιστολή της Κριστίν Λαγκάρντ κάνει λόγο για πιέσεις που ασκούνται από την Ουάσιγκτον στο Βερολίνο προκειμένου να αρχίσουν αμέσως την διαπραγμάτευση για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους.
Η εφημερίδα προσθέτει ότι η ουσία στην αντιπαράθεση του ΔΝΤ με τους Ευρωπαίους δανειστές είναι ότι το χρέος της χώρας πρέπει να καταστεί βιώσιμο. Η Γερμανία διαφωνεί με τις εκτιμήσεις του ΔΝΤ, καθώς είναι δύσκολο για την κυβέρνηση της Άγκελα Μέρκελ να «πουλήσει» στους βουλευτές της την ελάφρυνση του χρέους.
Επί χρόνια η κυβέρνηση υποσχόταν ότι η κυβέρνηση θα ανακτήσει όλα τα κεφάλαια που δάνεισε στους Έλληνες και η διαγραφή χρέους δεν συζητείται κυρίως στην παρούσα πολιτική συγκυρία που εμφανίζεται ενισχυμένο το αντι-ευρωπαϊκό κόμμα «Εναλλακτική για τη Γερμανία» (AfD).
Οι διαπραγματεύσεις της Ελλάδας με τους δανειστές της περιστρέφονται εδώ και μήνες γύρω από αυτό το κρίσιμο σημείο. Προκειμένου να ικανοποιηθούν οι απαιτήσεις του ΔΝΤ, οι Ελληνες καλούνται να αποφασίσουν έναν μηχανισμό αυτόματων περικοπών με μέτρα ύψους 2% του ΑΕΠ. Ορισμένοι παρατηρητές στην Αθήνα τονίζουν ότι η χώρα πρέπει γρήγορα να πάρει την επόμενη δόση για να καλύψει τα δάνειά της. Άλλοι παρατηρητές, κυρίως στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες θεωρούν ότι οι συνομιλίες θα μπορούσαν να επεκταθούν ακόμη και μέχρι τον Ιούλιο.
«Η εμπειρία μας τα τελευταία χρόνια, δείχνει ότι η κυβέρνηση στην Αθήνα κάνει παραχωρήσεις μόνον όταν πλέον τίποτε άλλο δεν μπορεί να λειτουργήσει», ανεφέρε ένας αξιωματούχος που συμμετέχει στη διαπραγμάτευση.

ΦΡΙΚΗ !!! 43χρονος αποπλάνησε 6χρονη στη Θεσσαλονίκη!

Έναν 43χρονο συνέλαβαν  αστυνομικοί του Τμήματος Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας
Θεσσαλονίκης για ανταλλαγή πορνογραφικού υλικού με ανήλικη αλλά και για ασελγείς πράξεις σε βάρος άλλης ανήλικης, σύμφωνα με καταγγελία.

Ο συλληφθείς βαρύνεται  με τις κατηγορίες της «αποπλάνησης παιδιών, όπου ο παθών δε συμπλήρωσε τα δώδεκα έτη» και «πορνογραφίας ανηλίκων».
Προηγήθηκε καταγγελία των γονέων ανήλικης (6 ετών), σύμφωνα με την οποία, ο 43χρονος, αρχές του τρέχοντος μήνα, σε περιοχή του νομού Κιλκίς, προέβη εις βάρος της, σε ασελγείς πράξεις.
 Επιπλέον, από την περαιτέρω έρευνα, προέκυψε ότι ο συλληφθείς συνομιλούσε και αντάλλασσε φωτογραφίες πορνογραφικού περιεχομένου με έτερο 17χρονο (σήμερα) κορίτσι, κατά το τελευταίο έτος περίπου, το οποίο διέμενε σε περιοχή της Καβάλας.
Έπειτα από έρευνες που πραγματοποιήθηκαν, βρέθηκαν στην κατοχή και την οικία του 43χρονου δύο φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές (tablet), σε έναν εκ των οποίων, διατηρούσε το παραπάνω υλικό, ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής και ένα κινητό τηλέφωνο, τα οποία θα αποσταλούν στο αρμόδιο Τμήμα της Υ.Ε.Ε.Β.Ε., για την  περαιτέρω εξέτασή τους.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Χαμός ....Αστυνομικοί κατέλαβαν τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ!

Συνδικαλιστές αστυνομικοί κατέλαβαν τα κεντρικά του ΣΥΡΙΖΑ 


Οι αστυνομικοί διαμαρτύρονται για το ασφαλιστικό και
προχώρησαν σε αυτή την κίνηση σε ένδειξη διαμαρτυρίας ενάντια στα εξοντωτικά όπως τα χαρακτηρίζουν μέτρα.

ΜΕΣΣΗΝΙΑ - ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΕΛΑΙΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑΣ

Το Κ.Ε.Κ. Π.Ε. ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ προγραμματίζει την έναρξη  του  Επιμορφωτικού Προγράμματος ΕΛΑΙΟΚΑΛΙΕΡΓΕΙΑΣ, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στα πλαίσια της Προγραμματικής σύμβασης που υπέγραψε με την Περιφέρεια Πελοποννήσου και καλεί όλους τους ενδιαφερόμενους να συμμετέχουν σύμφωνα με το κάτωθι Πρόγραμμα:

    TOΠΟΣ           ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ       ωρολόγιο
1    Καλαμάτα    από  11-05-2016 έως   14-05-2016    16:00 – 21:00
2    Μεσσήνη    από  18-05-2016 έως   21-05-2016    16:00 – 21:00
3    Ανδρούσα    από  25-05-2016 έως   28-05-2016    16:00 – 21:00
5    Μελιγαλάς    από  01-06-2016 έως   04-06-2016    16:00 – 21:00
6    Κοπανάκι    από  08-06-2016 έως   11-06-2016    16:00 – 21:00
7    Βασιλίτσι    από  15-06-2016 έως   18-06-2016    16:00 – 21:00

•    Τα μαθήματα για την Καλαμάτα θα διεξαχθούν στο Αμφιθέατρο Αλέξανδρος Κουμουνδούρος . (Διοικητήριο)
 
•    Η παρακολούθηση του προγράμματος θα είναι δωρεάν.
•    Το πρόγραμμα  κατάρτισης θα έχεικαθημερινήαπογευματινή διάρκεια και αποτελείται από τις εξής ενότητες:
1η ημέρα: Πολλαπλασιασμός, Κλάδεμα
2η ημέρα: Ασθένειες, Ανάπτυξη-Σύσταση-Ωρίμανση ελαιοκάρπου
3η ημέρα: Θρέψη-Λίπανση, Άρδευση
4η ημέρα: Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης (Π.Ο.Π.)


Η Ένωση Συνεταιρισμών Ν. Μεσσηνίας,  όπως ενημερώσει τους Συνεταιρισμούς του Ν. Μεσσηνίας.   
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να  επικοινωνούν με το ΚΕΚ στο τηλέφωνο 2721095860 από 9:00 έως 14:00.

Βλέπω τα ελικόπτερα να έρχονται, αλλά δεν ξέρω πόσοι θα προλάβουν να μπουν

Δριμύτατη επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, ο οποίος χαρακτήρισε «εξαμβλώματα» τα «αντιασφαλιστικά και φοροεπιδρομικά» μέτρα.
Ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας, ο οποίος συμμετείχε την Παρασκευή στις κινητοποιήσεις των Συνδικάτων επισήμανε:
«Παντού απ' άκρου εις άκρον της Ελλάδας ξεχειλίζει η οργή και η αγανάκτηση ενάντια στα αντιασφαλιστικά και φοροεπιδρομικά εξαμβλώματα. Βλέπω, ήδη, από μακριά να έρχονται τα ελικόπτερα αλλά δεν ξέρω πόσοι και ποιοι από τους μνημονιακούς πολιτικούς αρχιεγκληματίες θα προλάβουν να μπουν».
«Η Ελλάδα δεν έχει άλλη επιλογή, πριν να είναι πολύ, μα πάρα πολύ, αργά, από το εθνικό νόμισμα, τη διαγραφή του χρέους, τη σεισάχθεια και τη γενναία ρύθμιση των ιδιωτικών χρεών, την εθνικοποίηση των Τραπεζών και ένα ριζοσπαστικό προοδευτικό πρόγραμμα», κατέληξε.

Το σφάλμα που κάνουμε όλοι με το air-condition στο αυτοκίνητο

Το θερμόμετρο ανεβαίνει και οι περισσότεροι οδηγοί, αν όχι όλοι, αμέσως μόλις βάλουν μπρος τη μηχανή ενεργοποιούν και το air-condition (A/C). Και όμως κάθε φορά που το κάνουμε αυτό βάζουμε την υγεία μας σε κίνδυνο.
 
Αυτό συμβαίνει επειδή όταν αφήνουμε το αυτοκίνητό μας παρκαρισμένο στον ήλιο, πάντα κλείνουμε τα παράθυρα. Αλλά ακόμα και όταν αφήνουμε το αυτοκίνητο στην σκιά, μπορεί να συσσωρευτούν μέσα σε αυτό 400-800 mg βενζολίου.
 
Αν παρκάρετε το αυτοκίνητο στον ήλιο, σε θερμοκρασία μεγαλύτερη από 16 βαθμούς Κελσίου, η στάθμη του βενζολίου μπορεί να φτάσει και τα 2.000-4.000 mg, επίπεδο που είναι 40 φορές μεγαλύτερο από το επιτρεπόμενο.
 
Όταν μπαίνετε σε ένα αυτοκίνητο που είχε κλειστά τα παράθυρα, εισπνέετε το βενζόλιο, μη γνωρίζοντας ότι η τοξίνη αυτή επηρεάζει τα νεφρά, το συκώτι και τον ιστό των οστών. Επιπλέον, παίρνει πολύ χρόνο και προσπάθεια για τον οργανισμό μας να την εξαλείψει.
 
Τα αυτοκίνητα αναγράφουν στα εγχειρίδια χρήσης τους, ότι θα πρέπει να ανοίξουμε τα παράθυρα του αυτοκινήτου για λίγο πριν από την ενεργοποίηση του A/C, αλλά δεν εξηγούν γιατί, εκτός από το ότι “είναι καλό για την απόδοσή του.
 
Τα αποτελέσματα έρευνας δείχνουν ότι πριν αρχίσει να ψύχει τον αέρα, το κλιματιστικό αποβάλλει όλο τον ζεστό αέρα έξω, και μαζί με αυτό, το βενζόλιο που έχει συσσωρευτεί.
 
Ως εκ τούτου, όταν κάθεστε στο αυτοκίνητό σας, ακόμα και αν δεν παρατηρήσετε κάποια μυρωδιά “καμένου πλαστικού”, ανοίξτε τα παράθυρα για λίγα λεπτά και στη συνέχεια ενεργοποιήστε το A/C. Και όταν βάζετε μπροστά το αυτοκίνητο, αφήστε τα παράθυρα ανοιχτά για λίγα λεπτά ακόμα.
 
iatropedia.gr

ΕΡΕΥΝΑ - Οι ξανθιές… είναι πιο έξυπνες!

Όχι μόνο δεν είναι χαζές, όπως πιστεύεται ευρέως, αλλά αποδεικνύεται ότι είναι εξυπνότερες από όλες τις άλλες. 

Είναι οι ξανθιές γυναίκες, οι οποίες, όπως απέδειξε μεγάλη αμερικανική έρευνα, έχουν υψηλότερο δείκτη νοημοσύνης τόσο από τις καστανομάλλες όσο και από τις κοκκινομάλλες και τις μαυρομαλλούσες.
Ερευνητές του πολιτειακού πανεπιστημίου του Οχάιο διαπίστωσαν ότι κατά μέσο όρο οι φυσικές ξανθιές έχουν δείκτη νοημοσύνης 103,2, ενώ το IQ των γυναικών με καστανά μαλλιά είναι 102,7, εκείνων με κόκκινα φτάνει το 101,2 και όσων έχουν μαύρα το 100,5. Αν και με μικρή διαφορά, οι ξανθιές αποδεικνύονται πιο έξυπνες από τις υπόλοιπες. Εξετάζοντας μεμονωμένα τις περιπτώσεις οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι ξανθιές είχαν περισσότερες πιθανότητες από τις άλλες να ανήκουν στην κατηγορία με το υψηλότερο IQ και λιγότερες να ανήκουν στην κατηγορία με το μικρότερο IQ.
Η έρευνα, που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό «EconomicsBulletin», βασίστηκε στην ανάλυση των στοιχείων από τη βάση δεδομένων του NationalLongitudinalSurveyofYouth. Σε αυτήν συμμετέχουν 10.878 Αμερικανίδες και Αμερικανοί, οι οποίοι, όταν προσεγγίστηκαν πρώτη φορά το 1979, ήταν ηλικίας από 14 μέχρι 21 ετών. Εναν χρόνο αργότερα υποβλήθηκαν στο ειδικό τεστ εισαγωγής στις ένοπλες δυνάμεις της χώρας, με το οποίο το Πεντάγωνο μέτρησε τον δείκτη νοημοσύνης τους.

Μεσάνυχτα Κυριακής ανοίγουν τα διόδια στον αυτοκινητόδρομο Λεύκτρο-Σπάρτη

Από τα μεσάνυχτα της  Κυριακής 8/5 προς Δευτέρα 9/5 ξεκινά η λειτουργία του μετωπικού σταθμού διοδίων Πετρίνας, στο τμήμα του αυτοκινητοδρόμου Λεύκτρο-Σπάρτη, που δόθηκε στην κυκλοφορία τη Δευτέρα 18 Απριλίου.

Βάσει της Σύμβασης Παραχώρησης του αυτοκινητόδρομου Κόρινθος-Τρίπολη-Καλαμάτα και Κλάδος Λεύκτρο -Σπάρτη, το αντίτιμο των διοδίων στον νέο μετωπικό σταθμό Πετρίνας είναι ανάλογο του μήκους του τμήματος του αυτοκινητοδρόμου και καθορίζεται: Για δίκυκλα και τρίκυκλα σε 2,00 ευρώ, για οχήματα με ύψος έως 2,20 μέτρα σε 2,85 ευρώ, για οχήματα με 2 ή 3 άξονες και ύψος μεγαλύτερο από 2,20 μέτρα σε 7,20 ευρώ, για οχήματα με 4 ή περισσότερους άξονες και ύψος μεγαλύτερο από 2,20 μέτρα, σε 10,10 ευρώ.

Επισημαίνεται από την κοινοπραξία «Μορέας» ότι ο τιμοκατάλογος περιλαμβάνει ΦΠΑ 23% και θα ισχύει για όλους τους μετακινούμενους, συμπεριλαμβανομένων των κατόχων ηλεκτρονικών πομποδεκτών.

Σημειώνεται ότι στον αυτοκινητόδρομο λειτουργεί 24ωρη εποπτεία και διαχείριση κυκλοφορίας, με περιπολίες οδικής ασφάλειας και ομάδες άμεσης επέμβασης. Ισχύει τετραψήφιος τηλεφωνικός αριθμός «1025» έκτακτης ανάγκης και παρέχεται δωρεάν οδική βοήθεια για μετακίνηση των ακινητοποιημένων οχημάτων σε ασφαλές σημείο. Επίσης υπάρχουν ηλεκτρονικά διόδια για τους χρήστες πομποδεκτών που συμμετέχουν στη διαλειτουργικότητα και ισχύει 24ωρη λειτουργία Σταθμών Εξυπηρέτησης Αυτοκινητιστών.

ΕΡΩΤΑΣ ΣΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ: Ζευγαράκι με τις… ευλογίες του Μαξίμου

Μεγάλος έρωτας έχει αναπτυχθεί ανάμεσα στον γοητευτικό διευθυντή του
πρωθυπουργικού γραφείου Δημήτρη Τζανακόπουλο και στην όμορφή δημοσιογράφο του Kontra Channel Στέλλα Γκαντώνα.

 
Σύμφωνα με πληροφορίες της «Espresso», εμφανίστηκαν μαζί σε πάρτι γενεθλίων στις αρχές της Μεγάλης Εβδομάδας, στην μπιραρία Barley Cargo, επί της οδού Κολοκοτρώνη, στο κέντρο της Αθήνας.
Κατά τη διάρκεια της βραδιάς κράτησαν χαμηλά τους τόνους, όπως κάνουν γενικότερα σε ό,τι αφορά την προσωπική τους ζωή. Ωστόσο, φάνηκε πως έχει αναπτυχθεί οικειότητα μεταξύ τους. Στη συνέχεια έφυγαν μαζί από την μπιραρία, ενώ η συγκεκριμένη έξοδός τους δεν ήταν η μοναδική. 

Ο πολιτικός και η δημοσιογράφος έχουν επισκεφθεί κατά καιρούς και το καλλιτεχνικό στέκι Μπλε Παπαγάλος, που διατηρεί στο Μεταξουργείο η αδελφή της Νατάσσας Μποφίλιου Νέλλυ.
Γνωρίστηκαν μέσα από τη δουλειά τους και, καθώς φαίνεται, ήρθαν πιο κοντά. 

Εκείνος, μόλις 34 ετών, ανέλαβε πρόπερσι τα ηνία του πρωθυπουργικού γραφείου. Με σπουδές στη Νομική και μεταπτυχιακό στη Φιλοσοφία του Δικαίου, ο Δημήτρης συναντήθηκε με τον Αλέξη Τσίπρα στη Νεολαία του Συνασπισμού. 
Πλέον είναι ένας από τους πιο στενούς συνεργάτες του, μεταξύ εκείνων που συμμετέχουν αυτή την εποχή στη διαπραγμάτευση με τους θεσμούς. 
Ο ίδιος είχε τραβήξει πριν από λίγο καιρό τα φωτογραφικά φλας, όταν υποδέχτηκε την Αντζελίνα Τζολί στην είσοδο του Μεγάρου Μαξίμου.
Η Στέλλα, από την άλλη μεριά, κάνει κυβερνητικό ρεπορτάζ και συμμετέχει στο καθημερινό δελτίο ειδήσεων του Kontra, αλλά και σε ενημερωτική εκπομπή που μεταδίδεται κάθε Σαββατοκύριακο από το ίδιο τηλεοπτικό δίκτυο.

ΓΙ΄ΑΥΤΟ ΓΟΥΣΤΑΡΩ ΑΡΙΣΤΕΡΑ!!! ΟΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕΙΣ ΕΧΟΥΝ ...."ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ" ΓΕΥΣΗ !!!

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΕΣ ΕΝΤΟΛΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΕΣ....
ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΝΤΟΛΗΣ ΜΑΞΙΜΟΥ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΒΕΒΑΙΩΣ..ΒΕΒΑΙΩΣ!!!!





Το πιο… στραβό γήπεδο βρίσκεται στη Μεσσηνία!

Απίστευτο αλλά… ελληνικό το σκηνικό που συμβαίνει στην Μεσσηνία με το πιο στραβό γήπεδο!
Στραβό και… ανάποδο είναι το ελληνικό ποδόσφαιρο με όλα όσα συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα. Αποκορύφωμα ήταν η αναβολή του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδας.
Μετά τα όσα έγιναν, μία πολύ καλή λύση θα ήταν το παιχνίδι να διεξαχθεί στο παρακάτω γήπεδο που σας παρουσιάζουμε που βρέθηκε στη μαγευτική Μεσσηνία!
 Μία… αλάνα για να παίζουν παιδιά, έγινε πιο σύγχρονη όταν προστέθηκαν οι περιοχές και οι τέσσερις γραμμές του γηπέδου.
Παρόλα αυτά, όπως αποδεικνύεται από τη φωτογραφία, το αποτέλεσμα ήταν… τραγικό!

Ερωτήματα για τον θάνατο της 23χρονης φοιτήτριας, τι ψάχνουν οι γονείς

Σε θρίλερ εξελίσσεται ο τραγικός θάνατος της 23χρονης φοιτήτριας Ρίας Σαλτάρη, η οποία υπέστη ηλεκτροπληξία, προσπαθώντας να σώσει τον βούλγαρο φίλο της, ο οποίος, όπως ισχυρίζεται, κεραυνοβολήθηκε στο ντους, στη Σόφια το Μεγάλο Σάββατο.

Οι γονείς της 23χρονης ζητούν δικαστική έρευνα καθώς οπως αναφέρει το kavalanews, στην οικογένεια της κοπέλας επικρατεί καχυποψία. Δεν μπορούν να εξηγήσουν πώς είναι δυνατόν να χτυπάει το ρεύμα τον φίλο της αλλά τελικά να σκοτώνεται εκείνη και να σώζεται το πρώτο θύμα της ηλεκτροπληξίας. Αλλωστε και ο έλληνας ιατροδικαστής μίλησε και για «άλλα ευρήματα»



«Το παιδί μου έφυγε τόσο άδικα. Όλοι το γνωρίζουν ότι τέτοιο παιδί βγαίνει ένα στο εκατομμύριο. Δεν υπάρχει άτομο που να μην την αγαπούσε. Δεν πείραξε ποτέ κανέναν. Ήθελε να γίνει γιατρός για να σώζει ανθρώπους. Για τους άλλους γινόταν πάντα θυσία» λέει ο πατέρας της Ρίας στο Star. «Τόσο όμορφη, τόσο αγαπητή, είχε όλα τα χαρίσματα. Ήταν ένα παιδί μάλαμα. Ήταν πρώτη μαθήτρια στο σχολείο και η πιο αγαπητή».

Η νεαρή κοπέλα που ήταν φοιτήτρια Iατρικής στην Αλεξανδρούπολη, βρισκόταν μαζί με τον 30χρονο σύντροφό της Bozhidar Gugushev (με το προσωνύμιο Τέο) στη Σόφια για διακοπές του Πάσχα.

Το τραγικό περιστατικό έγινε το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου και σύμφωνα με την εκδοχή που δίνει ο νεαρός την ώρα που έκανε ντους άρχισε να τον χτυπά το ρεύμα. Τότε η κοπέλα προσπάθησε να τον βγάλει έξω, αλλά χτυπήθηκε η ίδια θανάσιμα.



Ο Βούλγαρος είπε σε τοπικά μέσα ενημέρωσης: «Πήγα να κάνω μπάνιο και ξαφνικά νιώθω το ρεύμα να με χτυπά. Άρχισα να ουρλιάζω. Η Ρία με άκουσε και έτρεξε στο μπάνιο, με τράβηξε από το ντους, ενώ είχα μείνει αναίσθητος. Όταν ξύπνησα δεν μπορούσα να αναπνεύσω και πονούσε πολύ το στήθος μου. Νόμιζα ότι ήταν όνειρο. Μου πήρε ώρα να συνειδητοποιήσω ότι δεν ήταν. Την είδα πεσμένη και κατευθείαν άρχισα να της κάνω τεχνητές αναπνοές και καρδιακές μαλάξεις έως ότου φθάσει το ασθενοφόρο, δυστυχώς όμως ήταν αργά. Αν δεν ήταν μέσα στο δωμάτιο, θα ήμουν νεκρός».

Στην άτυχη Ρία έγινε ιατροδικαστική εξέταση στη Βουλγαρία για να διαπιστωθούν τα αίτια του θανάτου της, ωστόσο οι γονείς της ζήτησαν νέα εξέταση στην Ελλάδα, η οποία και έγινε.

Μιλώντας στην εφημερίδα «Η Θασιακή», ο ιατροδικαστής Παύλος Παυλίδης επιβεβαίωσε μεν πως ο θάνατος επήλθε από ηλεκτροπληξία, ωστόσο είπε πως «από την εξέταση προέκυψαν και άλλα ευρήματα», χωρίς ομως να δώσει λεπτομέρειες, σεβόμενος -όπως είπε- την επιθυμία της οικογένειας.




ΣΟΚ ΣΤΗΝ ΝΕΜΕΑ ! Έσβηναν τσιγάρα πάνω στο 3χρονο παιδί τους

Έσβηναν τσιγάρα πάνω στο 3χρονο παιδί τουςΣυγκλονισμένοι οι αστυνομικοί της Νεμέας από το ανατριχιαστικό θέαμα που αντίκρισαν σε μια εγκαταλελειμμένη οικία

Συγκλονισμένοι οι αστυνομικοί της Νεμέας από το ανατριχιαστικό θέαμα που αντίκρισαν σε μια εγκαταλελειμμένη οικία στην Νεμέα, όταν ειδοποιήθηκαν από περίοικους ότι ακουγότανε το κλάμα ενός παιδιού.
Και οι δύο αξιωματικοί αστυνομικοί της Νεμέας έσπευσαν στο σημείο και μόλις μπήκανε μέσα πάγωσαν με το θέαμα που αντίκρισαν: ένα μικρό παιδάκι καθιστό δεμένο πισθάγκωνα σε μια καρέκλα.
Αμέσως έλυσαν το παιδάκι και με το περιπολικό το μετέφεραν στο κέντρο υγείας Νεμέας όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.
Εκεί οι αστυνομικοί και το ιατρικό προσωπικό συγκλονίστηκαν όταν ειδαν σημάδια από σβησμένα τσιγάρα σε όλο το το κορμί του.
Στην συνέχεια οι αστυνομικοί πήγαν στο σπίτι προς αναζήτηση των γονέων
Μετά από πολλές ώρες εμφανίστηκε ένα ζευγάρι με άλλα δύο ανήλικα παιδιά.
Μεταφέρθηκαν στο αστυνομικό τμήμα και εκεί αποκάλυψαν ότι έδεσαν το παιδάκι ,επειδή ήταν άτακτο για να μπορέσουν να πάνε στο Ναύπλιο προς αναζήτηση εργασίας.
Ενημερώθηκε η κ. Εισαγγελέας Κορίνθου η οποία έδωσε εντολή τα παιδιά να φιλοξενηθούνε στο χαμόγελο του παιδιού , άμεσα ενημερώθηκε το χαμόγελο του παιδιού και παρέλαβε τα παιδιά για φιλοξενία και ψυχολογική υποστήριξη.
Οι γονείς , Βουλγάρικης καταγωγής ,συνελήφθησαν για κακοποίηση ανηλίκου και έκθεση αυτού σε κίνδυνο.

 korinthostv.gr

 

ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑ Σκουρλέτη - Πράσινο φως για τις Σκουριές !

Κωλοτούμπα έκανε η κυβέρνηση στο ζήτημα της λειτουργίας των μεταλλείων Χρυσού στις Σκουριές, λίγες ημέρες πριν από την κρίσιμη συνεδρίαση του Eurogroup.

Στροφή έκανε η κυβέρνηση στο ζήτημα της λειτουργίας των μεταλλείων Χρυσού στις Σκουριές, λίγες ημέρες πριν από την κρίσιμη συνεδρίαση του Eurogroup.
Ο αρμόδιος υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Π. Σκουρλέτης υπέγραψε  απόφαση, η οποία αναρτήθηκε και στην Διαύγεια, με την οποία εγκρίνει την συμπληρωματική τροποποίηση της τεχνικής μελέτης για τις Σκουριές.
Πρέπει να σημειωθεί ότι το Συμβούλιο της Επικρατείας είχε ήδη ακυρώσει τις ανακλητικές αποφάσεις που είχε εκδόσει ο κ. Σκουρλέτης το περασμένο καλοκαίρι.

ΤΙ ΛΕΝΕ ΤΑ ΑΣΤΡΑ !!! Ερχεται διετία κολάσεως, για την Ελλάδα

Ενα από τα πιο σπάνια αστρολογικά φαινόμενα, γνωστό ως διέλευση - έκλειψη του Ερμή, θα λάβει χώρα την
ερχόμενη Δευτέρα, επηρεάζοντας τα ζώδια για δύο χρόνια αλλά και «δρομολογώντας» γεγονότα σε παγκόσμιο επίπεδο. 
Το φαινόμενο παρουσιάζεται 13-14 φορές κάθε αιώνα, όπως αναφέρει στην «Espresso» η πολιτική αστρολόγος και εκπρόσωπος της American Federation of Astrologers Δήμητρα Παπανικολοπούλου, και θα είναι ορατό στη δυτική Ευρώπη, στην ανατολική και τη βόρεια Αμερική, και σε μέρος της νότιας.
ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΑΝΟ ΜΑΚΡΟΓΑΜΒΡΑΚΗ
• Ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις με πτώση του Τσίπρα και προβάδισμα του Μητσοτάκη
• Και απόπειρες δολοφονίας κατά του Ντόναλντ Τραμπ και του Ρώσου προέδρου Πούτιν
• Από τρομοκρατικό χτύπημα στην Κωνσταντινούπολη θα κλονιστεί ο Ταγίπ Ερντογάν
«Η διάρκειά του θα είναι επτάμισι ώρες. Εκτός από το φαινόμενο, είναι σημαντικό να αναλύσουμε και τις ευθυγραμμίσεις των πλανητών που θα σχηματιστούν την ίδια στιγμή και είναι εξίσου σπάνιες. Ετσι, ο Αρης και ο Δίας, που είχαν χρόνια να πραγματοποιήσουν τροχιά γύρω από τη Γη, θα βρεθούν ακριβώς απέναντι από την Αφροδίτη και τον Ερμή» εξηγεί η πολιτική αστρολόγος και προβλέπει: «Οι όψεις του Μαΐου, όσο κι αν αυτό δεν αρέσει σε κάποιους, θα σημάνουν το τέλος πολλών ηγετών της Ευρώπης, μεταξύ άλλων και του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα. Με μαθηματική ακρίβεια οδηγούμαστε σε περίοδο ραγδαίων πολιτικών εξελίξεων, με την ανάγκη σύστασης οικουμενικής κυβέρνησης να είναι πιθανό να προηγηθεί των -έτσι κι αλλιώς πρόωρων- εκλογών. Αυτό θα εξαρτηθεί από το επόμενο χρονικό διάστημα».
Σύμφωνα με την ίδια, ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης «από τη στιγμή που θα δουλέψει σκληρά υπέρ του λαού και της πατρίδας, έχει πολλές πιθανότητες να είναι εκείνος που θα καταφέρει να ανέβει τα σκαλιά του Μαξίμου. Σε ό,τι αφορά τον ελλαδικό χώρο, υπάρχει περίπτωση να ζήσουμε θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο και ακραία καιρικά φαινόμενα, ενώ οι πολιτικές αναταραχές που θα προκύψουν ίσως μας βγάλουν τελικά από το ευρώ. Δυστυχώς, αυτό που προβλέπω είναι ότι θα επικρατήσουν η φτώχεια, η πείνα και η δυστυχία».
Σημαντικά, όμως, θα είναι αυτά που θα συμβούν και σε παγκόσμιο επίπεδο. Οπως αποκαλύπτει η Δήμητρα Παπανικολοπούλου, το φαινόμενο της διέλευσης του Ερμή δεν κάνει εξαιρέσεις: «Δυστυχώς, η Γαλλία θα βρεθεί ξανά στο μάτι του κυκλώνα και θα σημειωθούν αιματηρές διαδηλώσεις, που θα συνοδευτούν από τρομοκρατικό χτύπημα στο Παρίσι. Από τρομοκρατικό χτύπημα στην Κωνσταντινούπολη θα κλονιστεί και ο Ρετζέπ - Ταγίπ Ερντογάν.
Τρομοκρατικό χτύπημα θα έχουμε και στην καρδιά της Αμερικής, ενώ θα γίνουν απόπειρες δολοφονίας του υποψήφιου για το χρίσμα του ρεπουμπλικανικού κόμματος για την αμερικανική προεδρία Ντόναλντ Τραμπ και του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν.
Η νότια Αμερική θα βιώσει ακραία καιρικά φαινόμενα, τσουνάμι και σεισμό, ενώ θα συμβούν και δυστυχήματα σε ξηρά, αέρα και θάλασσα. Τρομοκρατικά χτυπήματα θα ζήσουν, επίσης, η Γερμανία, οι Βρυξέλλες, η Σουηδία, η Ρωσία και η Αγγλία, η οποία θα κλονιστεί και από οικονομικής πλευράς». Η αστρολόγος καταλήγει: «Ξεκινά μια διετία της κολάσεως, που θα αλλάξει την Ελλάδα και όλον τον πλανήτη».
Η τελευταία ευθυγράμμιση του φαινομένου συνέβη το 1910
Ιστορικά, το φαινόμενο έχει ταυτιστεί αστρολογικά με σημαντικά γεγονότα. Μόνο τον 20ό και τον 21ο αιώνα, η διέλευση - έκλειψη του Ερμή πραγματοποιήθηκε τα έτη 1927, 1937, 1940, 1953, 1957, 1960, 1973, 1986, 1993 (συνέπεσε με την πτώση της κυβέρνησης Μητσοτάκη), 1999, 2003, 2006. Ο συνδυασμός γίνεται πιο έντονος όταν το φαινόμενο συμπληρώνεται αστρολογικά από την ευθυγράμμιση Ερμή, Αφροδίτη, Γης, Αρη και Δία. Η τελευταία φορά που αυτοί οι πλανήτες ήταν σε τόσο στενή ευθυγράμμιση ήταν το 1910 (εξέγερση του Κιλελέρ, εφαρμογή της Μεγάλης Ιδέας, κοινωνικές και πολιτικές μεταρρυθμίσεις, σεισμός στα Χανιά, κομήτης Χάλεϊ, εκλογές Δραγούμη). Παρόμοιες ευθυγραμμίσεις πλανητών είχαν γίνει το 1915, το 1955 και το 1966.
ΖΩΔΙΑΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ
Κριός: Για τους Κριούς θα είναι θετικά όσα θα συμβούν. Αυτό το διάστημα, μεταξύ άλλων, θα υπάρξουν θετικές εξελίξεις και στα οικονομικά σας. Οι δεσμευμένοι θα χαρείτε τον έρωτα, που θα χτυπήσει και την πόρτα των αδεσμεύτων.
Ταύρος: Είναι η εποχή σας. Η άνοιξη σας ταιριάζει απόλυτα και αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μαγνητίζετε με τη γοητεία και την καλή διάθεσή σας, και να καταφέρνετε σχεδόν τα πάντα στο πέρασμά σας.
Δίδυμοι: Τα διδυμάκια, έπειτα από μια δύσκολη πορεία, αρχίζετε σιγά σιγά να παίρνετε τα πάνω σας και να βάζετε σε τάξη τα αισθηματικά σας. Οι αδέσμευτοι να προσέξετε τις νέες γνωριμίες.
Καρκίνος: Θα πρέπει να προσέξετε το αισθηματικό κομμάτι και να δώσετε προσοχή σε νέες ερωτικές κινήσεις, γιατί δεν θα ευνοηθείτε. Ωστόσο, τα οικονομικά σας θα πάνε προς το καλύτερο, αφού θα ανασάνετε με... απροσδόκητο ερχομό χρημάτων.
Λέων: Προσοχή στον αισθηματικό τομέα, καθώς θα χρειαστεί να ρίξετε λίγο νερό στο κρασί σας, αφού θα πρέπει να καταλάβετε πως δεν περιστρέφονται τα πάντα γύρω από εσάς. Σε μικρή άνοδο και τα επαγγελματικά σας.
Παρθένος: Παρουσιάζονται πραγματικά νέες ευκαιρίες στον εργασιακό τομέα. Οι δεσμευμένοι θα πλέουν σε πελάγη ευτυχίας, ενώ οι αδέσμευτοι θα πουν «ναι» σε μια πρόταση που θα τους γίνει, καθώς υπάρχουν ευνοϊκές προοπτικές.
Ζυγός: Ζυγίστε σωστά τα πράγματα γύρω σας και μην παίρνετε αποφάσεις εν βρασμώ ψυχής σε επαγγελματικά θέματα. Τα ερωτικά σας είναι σε άνοδο, ενώ ευνοούνται ταξίδια με τον σύντροφό σας.
Σκορπιός: Επειτα από έναν δύσκολο μήνα στα οικονομικά, παίρνετε μια ανάσα και όλα θα πηγαίνουν από το καλό στο καλύτερο. Οι αδέσμευτοι θα κάνουν μια νέα γνωριμία.
Τοξότης: Είναι λίγο δύσκολα τα πράγματα για εσάς, καθώς θα έχετε αναβολές σε επαγγελματικές υποθέσεις. Αυτοί που βρίσκονται σε μακροχρόνια σχέση θα πρέπει να είναι προσεκτικοί, γιατί ξαφνικά μπορεί να έρθουν τα πάνω κάτω. Οι αδέσμευτοι ας είναι προσεκτικοί σε νέες γνωριμίες.
Αιγόκερως: Νέες επαγγελματικές ανακατατάξεις. Αρπάξτε την ευκαιρία, καθώς όλα είναι με το μέρος σας. Ο έρωτας σας χτυπά την πόρτα και αυτή η σχέση θα έχει καλές προοπτικές, αρκεί να μη φοβηθείτε.
Υδροχόος: Νέες ευκαιρίες που θα σας χαροποιήσουν θα εμφανιστούν σε επαγγελματικό επίπεδο. Αφήστε πίσω το παρελθόν, που τόσο σας ταλαιπώρησε, και πείτε «ναι» σε νέα ξεκινήματα. Μια νέα γνωριμία θα σας οδηγήσει στα σκαλιά της εκκλησίας.
Ιχθύες: Εχετε ψυχολογικές μεταπτώσεις. Υπομονή και θα φτιάξουν τα πράγματα. Ο σύντροφός σας θα είναι δίπλα σας και θα σας στηρίζει. Οι αδέσμευτοι καλό θα ήταν να μην αναλύουν τόσο πολύ και να ζουν την κάθε στιγμή.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου