16.9.17

Μετά τον τυφώνα «Ίρμα» έρχεται ο «Χοσέ»

Μετά τον τυφώνα «Ίρμα» έρχεται ο «Χοσέ»Την ώρα που οι αρχές της Φλόριντα μετρούν τις πληγές τους από το καταστροφικό πέρασμα του τυφώνα "Ιρμα", οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν πως στις ανατολικές ακτές των ΗΠΑ μπορεί να χτυπήσει εντός των επόμενων ωρών η τροπική καταιγίδα "Χοσέ", αφού πρώτα θα έχει ενισχυθεί για μία ακόμη φορά σε τυφώνα.

Σύμφωνα με το ειδικό μετεωρολογικό κέντρο (U.S. National Hurricane Center -NHC), η καταιγίδα "Χοσέ"  βρίσκεται αυτή την ώρα σε απόσταση 815 χιλιομέτρων νοτιοδυτικά των Βερμούδων, με μέγιστη ταχύτητα ανέμων στα 110 χλμ/ώρα, ενώ σταδιακά θα στραφεί προς τα βόρεια μέσα στις επόμενες δύο ημέρες.

Στις 5 Σεπτεμβρίου, το Αμερικανικό Κέντρο Κυκλώνων ανακοίνωσε πως μία νέα τροπική καταιγίδα,ο "Χοσέ", σχηματίστηκε στον Ατλαντικό.

Όπως φαίνεται, η εποχή των τυφώνων δεν έχει παρέλθει ούτε για τις ΗΠΑ ούτε για το Μεξικό.
Με το Τέξας, τη Λουιζιάνα, τη Φλόριντα αλλά και άλλες περιοχές στις νοτιοανατολικές ΗΠΑ που υπέστησαν σοβαρό πλήγμα από τον "Χάρβει" και την "Ίρμα", δυο ακόμη τροπικές καταιγίδες μπορεί να απειλήσουν περιοχές της Βορείου Αμερικής.

Η τροπική καταιγίδα "Χοσέ",που βρίσκεται αυτή την ώρα περίπου 400 μίλια βορειοανατολικά από τις Μπαχάμες, κινείται με ταχύτητα 70 μιλίων την ώρα.

Εκτός από τον "Χοσέ" , υπάρχει και η καταιγίδα "Μαξ", που βρίσκεται 40 μίλια νότια του Ακαπούλκο με ανέμους που πνέουν περίπου 80 μίλια την ώρα. Σύμφωνα με τις προβλέψεις των ειδικών, ο "Μαξ" αναμένεται να κτυπήσει τις επόμενες ώρες ενισχυμένος αρκετά τις νοτιοδυτικές ακτές του Μεξικού.

Αυτό είναι το πολυπόθητο και πανάκριβο iPhone X

Ανέκαθεν το δυνατό σημείο της Apple ήταν η "μετάφραση" των τεχνολογικών όρων σε "απλές λέξεις" που καταλαβαίνουν όλοι οι καταναλωτές.

Πριν το Touch ID η πιστοποίηση μέσω δακτυλικού αποτυπώματος ήταν κάτι το εξεζητημένο και πλέον είναι απλά ένα ακόμα mainstream feature.
Με το iPhone X, η Apple περνάει στο επόμενο στάδιο μέσω των καινοτομιών της, αλλά και μέσω του φιλικού περιβάλλοντος της συσκευής.

Face ID
Η Apple μας παρουσίασε ένα νέο τρόπο πιστοποίησης, το Face ID. Τριάντα χιλιάδες αόρατες κουκίδες διαβάζουν το πρόσωπό μας και δημιουργούν ένα ψηφιακό αντίγραφό του. Σύμφωνα με την εταιρία το Face ID είναι ασφαλέστερο από το Touch ID. Φυσικά, η Apple δεν ξέχασε να αναφέρει πως η δική της υλοποίηση αναγνώρισης προσώπου δεν "κοροϊδεύεται" από φωτογραφίες, videos κλπ. Μία ευθεία μπηχτή για τη Sammy, προφανώς....

Σχεδιασμός
Επιτέλους, μετά από πολλά χρόνια, η Apple σχεδίασε ένα καινούργιο iPhone. Το iPhone X διαθέτει οθόνη από άκρη σε άκρη και μία εγκοπή για την κάμερα και τους υπόλοιπους αισθητήρες στο επάνω μέρος. Εδώ θα πρέπει να σημειώσουμε πως ενώ αρχικά η συγκεκριμένη εγκοπή προκαλούσε προβληματισμό σε μερικούς, με τον τρόπο που "την προωθεί" η Apple, μάλλον θα δημιουργήσει ένα νέο, iconic σχέδιο.
Το γυαλί πρωταγωνιστεί, ενώ τα "δύσκολα" σημεία της συσκευής είναι ενισχυμένα με ατσάλι. Πρόκειται για μία πανέμορφη, ξεχωριστή συσκευή.

Οθόνη
Τελικά η Apple "πέρασε" στις OLED οθόνες. To iPhone X φέρει οθόνη OLED Super Retina 5,8 ιντσών, με ανάλυση 1125 x 2436 pixels, ενώ υποστηρίζει HDR (και το πρότυπο HDR 10). Σημαντική είναι και η λειτουργία True Tone, η οποία βοηθάει στην πιο άνετη χρήση της συσκευής, καθώς τα χρώματα της οθόνης αλλάζουν ανεπαίσθητα, ίσα ίσα για να "ταιριάξουν" καλύτερα με το φωτισμό του περιβάλλοντος.
Η Apple υποστηρίζει πως η δική της OLED υλοποίηση εξαλείφει τα προβλήματα της OLED τεχνολογίας.

Κεντρικός Επεξεργαστής
Ο νέος επεξεργαστής της Apple, A11 Bionic διαθέτει τέσσερις πυρήνες προσαρμοσμένης στην ενεργειακή επάρκεια απόδοσης, με καλύτερες επιδόσεις (από αυτές του Α10) κατά 70%.
Παράλληλα, φέρει δύο πυρήνες υψηλής απόδοσης, βελτιωμένης κατά 25%.
Η Neural Engine που περιλαμβάνεται στο Α11 chip επεξεργάζεται έως 600 δις λειτουργίες ανά δευτερόλεπτο και πραγματικά απογειώνει το iPhone X, κυρίως σε περιβάλλοντα Επαυξημένης Πραγματικότητας και Μηχανικής Μάθησης.
Ο κεντρικός επεξεργαστής περιλαμβάνει το πρώτο υποσύστημα γραφικών εξ' ολοκλήρου σχεδιασμένο από την Apple. Το τριών πυρήνων υποσύστημα προσφέρει 30% ταχύτερα γραφικά.

Κάμερες
Εδώ, το iPhone X ακτινοβολεί.
Η εμπρόσθια κάμερα των 7 megapixels πλέον μπορεί να συλλαμβάνει και πορτρέτα, λόγω της προσθήκης του χαρακτηριστικού TrueDepth. Πλέον μπορούμε να δημιουργούμε εκφράσεις στα emojis, με βάση τις εκφράσεις του προσώπου μας, σε πραγματικό χρόνο (Animoji's).
Η οπίσθια κάμερα ΔΕΝ είναι η ίδια με του iPhone 8 Plus. Η Apple δεν τσιγκουνεύτηκε και έβαλε Οπτικό Σταθεροποιητή Εικόνας και στον τηλεφακό και τα αποτελέσματα των βραδινών λήψεών σας θα σας εκπλήξουν. Φυσικά, δεν απουσιάζει το χαρακτηριστικό TrueDepth και από το οπίσθιο σύστημα διπλών φακών των 12 megapixels. Συνυπολογίστε και τη δυνατότητα λήψης video 1080p στα 240 fps, αλλά και 4K στα 60 fps και θα καταλάβετε το πόσο ισχυρό είναι το νέο σύστημα φακών του iPhone X.

Ασύρματη φόρτιση
Ο κυριότερος λόγος που επέλεξε η Apple το γυαλί για την πλάτη της συσκευής, είναι για την προσθήκη της δυνατότητας της ασύρματης φόρτισης. Υποστηρίζεται το κλασικό πρότυπο Qi και θα βρείτε pads φόρτισης σε όλα τα καταστήματα.
Επιπλέον, πλέον υποστηρίζεται και η γρήγορη φόρτιση.

Αντικατάσταση Home Button
Το Home Button αφαιρέθηκε για να χωρέσει η από άκρη σε άκρη οθόνη. Πλέον, σύρουμε από το κάτω μέρος της οθόνης προς τα επάνω για να προσομοιώσουμε το πάτημα του Home Button. Εάν θέλουμε να πλοηγηθούμε στο multitasking bar, απλά σύρουμε "λιγότερο" προς τα επάνω. Για την εμφάνιση του Κέντρου Ελέγχου σύρουμε από το επάνω μέρος της οθόνης προς τα κάτω.
Για την ενεργοποίηση του ψηφιακού βοηθού, πατάμε παρατεταμένα το - μεγαλύτερο - πλευρικό κουμπί.

Αποθηκευτικοί χώροι και Φινιρίσματα
Το iPhone X θα κυκλοφορήσει σε δύο εκδόσεις αποθηκευτικών χώρων, στα 64GB και στα 256GB. Δυστυχώς όμως, τουλάχιστον στην αρχή, σε δύο χρώματα: space gray και silver.

Διαθεσιμότητα και Τιμή
Το iPhone X θα κυκλοφορήσει στη χώρα μας στις 3 Νοεμβρίου. Δεν γνωρίζουμε ακόμα την επίσημη τιμολόγηση στην Ελλάδα. Υπολογίστε περίπου 1.200-1.300€ και 100-200€ λιγότερα σε λίγους μήνες στην ανεξάρτητη αγορά λιανικής.

Γενική εκτίμηση όλων ότι πρόκειται για την καλύτερη συσκευή του 2017, με μεγάλη διαφορά από τον δεύτερο (LG V30).
Η Apple μετά από καιρό καινοτομεί και εντυπωσιάζει.

Επεισόδια κοντά στα γραφεία της Χρυσής Αυγής

Επεισόδια εκτυλίσσονται εδώ και λίγη ώρα στη συμβολή της οδού Τρικάλων με τη Μεσογείων, όταν νεαροί κουκουλοφόροι άρχισαν να πετούν βόμβες μολότοφ προς τις διμοιρίες των ΜΑΤ, που είχαν κάνει φραγμό στο σημείο εκείνο.
Η μεγάλη πορεία στη μνήμη του Παύλου Φύσσα, με αφορμή της συμπλήρωση τεσσάρων χρόνων από τη δολοφονία του, ξεκίνησε μετά τη συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος, έκανε μια στάση στην αμερικανική πρεσβεία και με κεντρικά συνθήματα «Ο Παύλος ζει, τσακίστε τους ναζί» και «κλείστε τα γραφεία των νεοναζί σε κάθε γειτονιά», έφτασε κοντά στα γραφεία της Χρυσής Αυγής, όπου υπήρχε φραγμός από διμοιρία των ΜΑΤ.
Στη συνέχεια ακολούθησαν επεισόδια με νεαρούς κουκουλοφόρους, τα οποία είναι σε εξέλιξη.
Νωρίτερα μεγαλή διαδήλωση ξεκίνησε από το Σύνταγμα στη μνήμη του Παύλου Φύσσα, με αφορμή τη συμπλήρωση τεσσάρων χρόνων από τη δολοφονία του.
Στη συγκέντρωση συμμετείχαν εκπρόσωποι συνδικαλιστικών φορέων, μεταναστών και μέλη του ΚΕΕΡΦΑ (Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή), ενώ μεταξύ άλλων παραβρέθηκε και η ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κωνσταντίνα Κούνεβα.
«Βγήκαμε χιλιάδες στους δρόμους για να διαδηλώσουμε κατά της Χρυσής Αυγής και να ζητήσουμε να κλείσουν τα γραφεία της σε όλη την Ελλάδα, που αποτελούν ορμητήριο των νεοναζί. Συμπληρώνονται 4 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Πρέπει να ολοκληρωθεί η δίκη της Χρυσής Αυγής και να πάνε φυλακή οι νεοναζί» ανέφερε ο επικεφαλής της ΚΕΕΡΦΑ Πέτρος Κωνσταντίνου και επισήμανε: «Θέλουμε να κυριαρχήσει η ελπίδα και όχι ο τρόμος».

BINTEO + ΦΩΤΟ - Δείτε τήν θρυλική ομάδα RED ARROWS της RAF σήμερα στην Τανάγρα !!!



Η μεγαλύτερη αεροπορική επίδειξη της Ελλάδας, η Athens Flying Week (AFW) Tanagra International Air Show 2017, απογειώθηκε σήμερα , για δεύτερη συνεχή χρονιά από την Αεροπορική Βάση της Τανάγρας κορυφώνοντας τις εκδηλώσεις της Athens Flying Week 2017 και επαληθεύοντας τον τίτλο του αρτιότερου Αirshow της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, θεσμό πλέον στη διεθνή αεροπορική κοινότητα.

Ακόμα πιο δυναμική, η 6η Athens Flying Week, Tanagra International Air Show 2017, είναι φέτος πιο λειτουργική και φιλική από ποτέ για τους θεατές, έχοντας ως κύριο στόχο να αποτελέσει μοναδική εμπειρία για όλους που τήν τίμούν φέτος  για πρώτη φορά
Πλούσια σε συμμετοχές και θέαμα η 6η Athens Flying Week φιλοξενεί πτητικά σχήματα 9 χωρών της Ευρώπης και της Αμερικής!!!
Επίσης το παρόν έδωσαν
Oι θρυλικοί RED ARROWS της Royal Air Force με τα BAE Systems Hawk T1 .
Η Πολωνική Πολεμική Αεροπορία που συμμετέχει πολλαπλά με τη MIG-29 Demo Team, το νέο τους F-16 Tiger Polish Demo Team και τους Bialo- Iskry Team.
Παρούσα, επισης  είναι η Βελγική Πολεμική Αεροπορία με το F-16 Solo Display Team.
Ο παγκόσμιος Πρωταθλητής Johan Gustafsson με το ανεμοπλάνο του, που  ήλθε από τη Σουηδία  και καθήλωσε  με το αεροπορικό του υπερθέαμα ζωγραφίζοντας το νυχτερινό ουρανό της Τανάγρας με πυροτεχνήματα, μουσική και ακροβασία.
Από την Ιταλία ο ακροβάτης Silver Chicken και ο ιδιαίτερα δημοφιλής στη νεολαία επίσης παγκόσμιος πρωταθλητής Luca Bertosio που φέτος παρουσιάζζει  και τη νυχτερινή του performance.

«Κόβονται» τα οικογενειακά και τα επιδόματα αναπηρίας

Στις πιο ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού στοχεύει η Τρίτη Αξιολόγηση, καθώς αναμένεται να περικοπεί μέρος των επιδομάτων που δικαιούνται.
Αναλυτικότερα και σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος», οι αλλαγές που ήδη έχουν συμφωνηθεί μεταξύ κυβέρνησης και τρόικας θα αναδιατάξουν πλήρως τις παροχές αυτές, οι οποίες ανέρχονται σε 1,7 δισ. ευρώ, με στόχο να εξοικονομηθούν 240 εκατ. ευρώ σε μόνιμη βάση από το 2018 και μετά, γεγονός που θα επηρεάσει περίπου 135 διαφορετικά επιδόματα, λέει η εφημερίδα.
Το κύριο βάρος πέφτει στα οικογενειακά επιδόματα καθώς εκεί κατευθύνονται 650 εκατ. ευρώ κάθε χρόνο. Περίπου 700 εκατ. ευρώ κοστίζουν τα προνοιακά επιδόματα αναπήρων και άλλων ειδικών κατηγοριών (άπορες οικογένειες κ.λπ.). Περίπου 110 εκατ. ευρώ είναι για το επίδομα θέρμανσης, άλλα 73 εκατ. ευρώ για την επιστροφή φόρου πετρελαίου στους αγρότες και 88 εκατ. ευρώ για ειδικές φοροαπαλλαγές ναυτικών.
Ο Ελεύθερος Τύπος αναφέρει ότι η τρόικα θα υποδείξει τι θα κοπεί και τι θα αλλάξει, με «μπούσουλα» τη δεύτερη και οριστική έκθεση που οσονούπω παίρνει το υπουργείο Εργασίας από τα κλιμάκια της Παγκόσμιας Τράπεζας, με την οποία το Ελληνικό Δημόσιο (και επί ΣΥΡΙΖΑ) έχει συμβληθεί για το έργο που έχουν αναλάβει με αμοιβή 4 εκατ. ευρώ.

Επιδόματα τέκνων
Τα επιδόματα τέκνων είναι τα πρώτα που μπαίνουν στο στόχαστρο, σύμφωνα με την εφημερίδα. Ο κορμός των αλλαγών που εξετάζονται -σύμφωνα με τις κατευθύνσεις της πρώτης έκθεσης της Παγκόσμιας Τράπεζας- είναι να ενοποιηθεί το ειδικό ετήσιο επίδομα ύψους 500 ευρώ ανά τέκνο που παίρνουν τρίκτεκνοι και πολύτεκνοι σε ένα ενιαίο επίδομα με χαμηλότερα εισοδηματικά κριτήρια.
Παράλληλα, θα επιχειρηθεί να ενισχυθούν οι οικογένειες με ένα και δύο παιδιά. Στην ουσία θα μειωθεί λόγω εισοδηματικών κριτηρίων ο αριθμός των τρίτεκνων και πολύτεκνων οικογενειών που θα συνεχίσουν να έχουν επίδομα, αλλά θα είναι χαμηλότερο από αυτό που εισπράττουν σήμερα, και στον αντίποδα, ανάλογα με την εξοικονόμηση που θα επιτευχθεί, επιχειρείται να ενισχυθούν τα ποσά επιδόματος για το πρώτο και το δεύτερο παιδί.
Σήμερα, για παράδειγμα, ένα ζευγάρι που έχει εισόδημα 25.000 ευρώ το χρόνο παίρνει 160 ευρώ το χρόνο (41 ευρώ το τρίμηνο) αν έχει ένα παιδί και 324 ευρώ το χρόνο (81 ευρώ το τρίμηνο) αν έχει δύο παιδιά.
Με το ίδιο εισόδημα (25.000 ευρώ) και τρία παιδιά παίρνει 1.980 ευρώ το χρόνο (495 ευρώ στο τρίμηνο), με τέσσερα παιδιά παίρνει 2.640 ευρώ (660 ευρώ το τρίμηνο) και αν έχει 5 παιδιά παίρνει 4.100 ευρώ το χρόνο (1.000 ευρώ ανά τρίμηνο ή 333 ευρώ το μήνα).
Η πρόταση της Παγκόσμιας Τράπεζας υπάρχει ατύπως στο τραπέζι των συζητήσεων υπουργείου Εργασίας και τρόικας και είναι η μείωση των δικαιούχων που παίρνουν το υψηλότερο ποσό επιδόματος (τα 500 ευρώ ανά παιδί για όσους έχουν από τρία παιδιά και πάνω) και η ενίσχυση όσων έχουν ένα ή δύο παιδιά.
Σύμφωνα με πληροφορίες που έχει ο Ελεύθερος Τύπος από αρμόδιο στέλεχος, εξετάζεται να μειωθούν οι δικαιούχοι που λαμβάνουν το ειδικό επίδομα (500 ευρώ) από ένα όριο εισοδήματος και άνω.
Σήμερα το εισοδηματικό όριο για να πάρει κάποιος επίδομα τέκνου από τον ΟΓΑ φτάνει μέχρι τις 45.000 ευρώ αν έχει τρία παιδιά, μέχρι τις 48.000 ευρώ αν έχει τέσσερα και μέχρι τις 52.000 ευρώ αν έχει πέντε παιδιά.

Τρία σενάρια
Είναι σχεδόν βέβαιο, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες της εφημερίδας, ότι τα εισοδηματικά όρια θα πέσουν πιο κάτω και μαζί θα μειωθούν και τα ποσά επιδόματος που θα λαμβάνουν όσοι έχουν τρία και άνω παιδιά. Αυτό είναι το ένα από τα σενάρια που εξετάζονται.
Το άλλο είναι να μειωθούν τα εισοδηματικά όρια, χωρίς να αλλάξουν τα ποσά. Σε αυτή την περίπτωση θα παίρνουν λιγότεροι δικαιούχοι τα επιδόματα, αλλά τα ποσά δεν θα μειωθούν.
Υπάρχει όμως και ένα τρίτο σενάριο που, όπως λένε οι πληροφορίες του Ελεύθερου Τύπου, είναι το βασικό που εξετάζει και προτείνει στην έκθεσή της η Παγκόσμια Τράπεζα. Το σενάριο αυτό λέει ότι θα πρέπει να μειωθούν πολύ τα όρια εισοδήματος, σχεδόν στο μισό από αυτά που είναι σήμερα, ώστε αυτά που θα χάσουν οι σημερινοί δικαιούχοι να διοχετευθούν σε οικογένειες με ένα και δύο παιδιά. Το «σενάριο» αυτό είναι πιο κοντά, λένε οι ίδιες πηγές, στις κυβερνητικές επιδιώξεις.
Το σίγουρο είναι ότι από το 2018 τα όρια εισοδήματος για τα επιδόματα τριτέκνων και πολυτέκνων θα πέσουν κάτω από τα 52.000 ευρώ για όσους έχουν 5 παιδιά, κάτω από τα 48.000 ευρώ για όσους παίρνουν σήμερα επίδομα για 4 παιδιά και κάτω από τα 45.000 ευρώ για όσους παίρνουν επίδομα με τρία παιδιά, σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο.
Από τα επιδόματα που καταβάλλει ο ΟΓΑ σήμερα:
* Οι 119.643 είναι δικαιούχοι τρίτεκνοι και πολύτεκνοι και εισπράττουν μόνον από το ενιαίο επίδομα τριτέκνων-πολυτέκνων τα 500 ευρώ το χρόνο για κάθε παιδί. Το ποσό για αυτή την κατηγορία, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία του ΟΓΑ για το 2016, είναι 198,98 εκατ. ευρώ.
* Οι 782.549 είναι δικαιούχοι του ενιαίου επιδόματος τέκνου, δηλαδή των 40 ευρώ ανά μήνα για κάθε παιδί, ποσό που μειώνεται όσο ανεβαίνει το εισόδημα. Το συνολικό ποσό για το 2016 που πήραν οι παραπάνω δικαιούχοι ήταν 449,3 εκατ. ευρώ.

Τι γίνεται με το επίδομα θέρμανσης
Στην περικοπή κατά 50% της ετήσιας δαπάνης του κρατικού προϋπολογισμού για την καταβολή επιδόματος θέρμανσης θα προχωρήσει η κυβέρνηση το 2018, σύμφωνα με δέσμευση που ανέλαβε με το επικαιροποιημένο Μνημόνιο που υπέγραψε τον περασμένο Ιούνιο. Στο πλαίσιο αυτό θα προχωρήσει από τον φετινό Οκτώβριο στον επανασχεδιασμό του καθεστώτος χορήγησης του επιδόματος θέρμανσης, με τη θέσπιση πιο αυστηρών εισοδηματικών και περιουσιακών κριτηρίων ή και με την επιβολή μειώσεων στο ύψος του επιδόματος ανά λίτρο αγοραζόμενου πετρελαίου θέρμανσης.
Το αποτέλεσμα θα είναι το επίδομα αυτό να το λαμβάνουν πολύ λιγότερα νοικοκυριά ενδεχομένως δε και σε χαμηλότερο ύψος. Η περικοπή του επιδόματος θα ισχύσει από την επόμενη περίοδο καταβολής που ξεκινά θεωρητικά από τις 15 Οκτωβρίου 2017 αλλά πρακτικά από το τέλος Δεκεμβρίου 2017 ή τις αρχές Ιανουαρίου 2018 και λήγει στις 30 Απριλίου 2018, σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο.
Με βάση τα όσα ίσχυσαν μέχρι και την προηγούμενη περίοδο καταβολής του επιδόματος (την περίοδο από 15-10-2016 έως 30-4-2017), τη συγκεκριμένη παροχή δικαιούνται περίπου 500.000 νοικοκυριά. Το επίδομα κυμαίνεται από 37,50 έως 625 ευρώ, ανάλογα με τις επιφάνειες των κατοικιών των δικαιούχων και τις γεωγραφικές ζώνες στις οποίες κατοικούν.
Οι αλλαγές που θα επέλθουν σύντομα στο καθεστώς χορήγησης του επιδόματος θέρμανσης στοχεύουν στη μείωση της ετήσιας δημοσιονομικής δαπάνης καταβολής του από τα 110 εκατ. ευρώ στα 55 εκατ. ευρώ!
Για να επιτευχθεί ο στόχος αυτός είναι βέβαιο ότι θα χαμηλώσουν σημαντικά τα εισοδηματικά όρια και τα όρια αξίας ακίνητης περιουσίας μέχρι τα οποία αναγνωρίζεται το δικαίωμα είσπραξης του επιδόματος, ενώ δεν αποκλείεται να περικοπούν και τα όρια επιφάνειας κατοικίας και ποσότητας λίτρων μέχρι τα οποία επιδοτείται κάθε δικαιούχος. Μείωση είναι πιθανό να αποφασιστεί και στο ύψος του επιδόματος, το οποίο ανέρχεται σήμερα σε 0,25 ευρώ ανά λίτρο αγοραζόμενου πετρελαίου.

Η παρεξηγημένη τροφή που μας γεμίζει ενέργεια

Πρόκειται για ένα από τα φαγητά που έχει ενοχοποιηθεί αν τρώγεται σε λίγο μεγαλύτερη ποσότητα αλλά τα οφέλη του είναι πολλά για τον οργανισμό μας.
Μεταξύ άλλων, λειτουργεί αποτρεπτικά στην υπνηλία και μας γεμίζει ενέργεια ακόμη και κατά τη διάρκεια μιας κουραστικής μέρας.
Επιστημονικές έρευνες έχουν δείξει, λοιπόν, ότι οι πρωτεΐνες του αυγού διώχνουν τη νύστα και αυξάνουν την εγρήγορση. Όπως διαπίστωσαν ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Κέμπριτζ, οι πρωτεΐνες του αυγού και ειδικά αυτές που υπάρχουν στο ασπράδι είναι πολύ πιο αποτελεσματικές για άμεση τόνωση απ’ ό,τι οι υδατάνθρακες που προσφέρουν σνακ, όπως σοκολάτες, μπισκότα και γλυκά.
Οι ερευνητές εξέτασαν πώς τα διάφορα θρεπτικά συστατικά μπορούν να επηρεάσουν τα εγκεφαλικά κύτταρα που μας κρατούν ξύπνιους, αυξάνοντας την ενεργειακή δαπάνη του οργανισμού.
Όπως διαπίστωσαν, ένα μείγμα όμοιο με το πρωτεϊνικό περιεχόμενο του ασπραδιού του αυγού ενεργοποιούσε αυτά τα κύτταρα, διεγείροντας την παραγωγή του διεγερτικού ορεξίνη.  Η έρευνα υποδηλώνει πως αν πρέπει κανείς να διαλέξει ανάμεσα σε ψωμί με μαρμελάδα ή σε αυγά με ψωμί, πρέπει να προτιμήσει το δεύτερο.

Μεγάλη συγκέντρωση στο Σύνταγμα στη μνήμη του Π. Φύσσα

Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη συγκέντρωση στο Σύνταγμα στη μνήμη του Παύλου Φύσσα, με αφορμή τη συμπλήρωση τεσσάρων χρόνων από τη δολοφονία του.
Στη συγκέντρωση μετέχουν εκπρόσωποι συνδικαλιστικών φορέων, μεταναστών και μέλη του ΚΕΕΡΦΑ (Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή), ενώ μεταξύ άλλων παρεβρίσκεται και η ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κωνσταντίνα Κούνεβα.
«Βγήκαμε χιλιάδες στους δρόμους για να διαδηλώσουμε κατά της Χρυσής Αυγής και να ζητήσουμε να κλείσουν τα γραφεία της σε όλη την Ελλάδα, που αποτελούν ορμητήριο των νεοναζί. Συμπληρώνονται 4 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.
Πρέπει να ολοκληρωθεί η δίκη της Χρυσής Αυγής και να πάνε φυλακή οι νεοναζί» ανέφερε ο επικεφαλής της ΚΕΕΡΦΑ Πέτρος Κωνσταντίνου και επισήμανε: «Θέλουμε να κυριαρχήσει η ελπίδα και όχι ο τρόμος».
Οι συγκεντρωμένοι πρόκειται να πραγματοποιιήσουν πορεία προς τα γραφεία της ΕΕ στην Αθήνα, την αμερικανική πρεσβεία και θα καταλήξουν στα γραφεία της Χρυσής Αυγής, στη λεωφόρο Μεσογείων.
Σημειώνεται, επίσης, ότι όλοι οι δρόμοι γύρω από το Σύνταγμα είναι κλειστοί.

ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΗΚΑΝ ΤΟΝ ΚΟΥΡΟΥΠΛΗ !!! ΕΙΚΟΝΕΣ ΣΟΚ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ! Μικρά παιδιά κολυμπούν στα μολυσμένα νερά της Αττικής

H ζέστη φαίνεται πως έστειλε πολλούς στην παραλία με τους πιο τολμηρούς να βουτάνε ακόμα και στα μολυσμένα νερά της Αττικής από την πετρελαιοκηλίδα, μη δίνοντας σημασία στο απαγορευτικό χαρτί. no1-580x435Ακόμη και ανήλικα παιδιά κολυμπούσαν το πρωί του Σαββάτου στην παραλία του Αλίμου.
Μικροί και μεγάλοι αψήφησαν τις απαγορευτικές πινακίδες και τις κορδέλες που έχει τοποθετήσει ο δήμος στις παραλίες και μπήκαν στη θάλασσα για να δροσιστούν.
«Σιγά μην πάθουμε τίποτα…Δεν φοβόμαστε. Με τέτοια ζέστη που κάνει δεν έχουμε άλλη επιλογή…» έλεγαν
no2-580x435Kάποιοι πήγαν στην παραλία με τα παιδιά τους και έκαναν μπάνιο!
«Δεν μπορούμε να κάνουμε το χωροφύλακα στις παραλίες» είπε στο NOTIA.GR ο δήμαρχος Ανδρέας Κονδύλης.
«Ξηλώνουν τις απαγορευτικές κορδέλες και ξαναβάζουμε καινούριες…»
no3-580x435 no5-580x435 no6-580x435

Κάντε το μπάνιο σας να αστράφτει με… ένα γκρέιπφρουτ

Μπορείτε πανεύκολα να κάνετε τη μπανιέρα σας να αστράφτει, χρησιμοποιώντας υλικά που ήδη έχετε στο σπίτι σας. Για μια μπανιέρα που χρειάζεται…απολέπιση, θα χρειαστείτε γκρέιπφρουτ και αλάτι.
Μπορείτε εναλλακτικά να χρησιμοποιήσετε μαγειρική σόδα και ξίδι, αλλά το άρωμα του γκρέιπφρουτ είναι πολύ πιο όμορφο.
Βρέξτε την μπανιέρα και αμέσως μετά προσθέσετε αλάτι σε μισό γκρέιπφρουτ. Τρίψτε καλά με αυτό το εσωτερικό της μπανιέρας και στη συνέχεια ξεπλύνετε με χλιαρό νερό. Το αποτέλεσμα θα σας εκπλήξει.
Για τη λεκάνη της τουαλέτας θα χρειαστείτε μαγειρική σόδα, κάποιο αιθέριο έλαιο της επιλογής σας και ξίδι. Πασπαλίστε με σόδα τη λεκάνη και στη συνέχεια ρίξτε το αιθέριο έλαιο και το ξίδι.
Αφού αφήσετε τα υλικά να δράσουν για μερικά λεπτά, τρίψτε με σφουγγάρι. Σε λίγα λεπτά η λεκάνη σας θα αστράφτει.

spirossoulis.com

Τουριστική αποικία δεύτερης διαλογής: Τα μπιτσόμπαρα και οι ξαπλώστρες δεν αποτελούν την βαριά βιομηχανία της χώρας

 Γράφει ο Γιώργος Χαρβαλιάς

Είχα επισημάνει στο παρελθόν ότι ένας από τους «τιμωρητικούς» στόχους της μνημονιακής…προσαρμογής, ήταν η μετατροπή της Ελλάδας σε ένα είδος πάμφθηνης τουριστικής αποικίας για τους μεσαίου και χαμηλού εισοδήματος κεντροευρωπαίους που θέλουν να πλένουν τα πόδια τους σε πεντακάθαρα, αλλά και ασφαλή ύδατα, υπηρετούμενοι από νεόπτωχους ιθαγενείς σερβιτόρους.
Η εμπειρία του φετινού καλοκαιριού με έπεισε για την ακρίβεια της πρόβλεψης. Τα νησιά βούλιαξαν από τουριστικές ορδές με πρώτους και καλύτερους τους Γερμανούς που δεν λογαριάζουν από αισθήματα συμπάθειας ή αντιπάθειας στο ντόπιο πληθυσμό αφού πιστεύουν ακράδαντα ότι ένας τόσο προνομιακός παραθεριστικός προορισμός δεν μπορεί να…χαρίζεται σε «αχάριστους και τεμπέληδες» κατώτερης φυλετικής υπόστασης.
Τα σπίτια όμως των ιθαγενών, βολεύουν για έναν εξαιρετικά προσιτό καλοκαιρινό εποικισμό. Η ενοικίαση παραθεριστικών κατοικιών μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας “Airbnb” έσπασε κάθε ρεκόρ και φυσικά ρεκόρ έσπασε και η καταμέτρηση «κεφαλιών» στις πύλες εισόδου της χώρας. Στο τέλος της ημέρας βεβαίως και πάλι πλουσιότεροι δεν γίναμε(εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων)καθώς σύντομα θα φανεί ότι ο διπλασιασμός του αριθμού των επισκεπτών μέσα σε πέντε μόλις χρόνια δεν σημαίνει μεγαλύτερο τζίρο γιατί δεν συνοδεύεται από αύξηση της κατά κεφαλήν τουριστικής δαπάνης.Το άκρως αντίθετο συμβαίνει…
Ας μην σας κουράσω με νούμερα. Τα έχω ξαναγράψει και μπορεί να τα βρει κανείς σε επίσημα στοιχεία που δεν επιδέχονται της παραμικρής αμφισβήτησης. Συνοπτικά απλώς λέω ότι από το 2009 υπερδιπλασιάστηκε ο αριθμός των ξένων επισκεπτών που σύντομα θα φτάσει τα 30 εκατομμύρια και…γκρεμίστηκε η μέση κατά κεφαλήν δαπάνη κάπου στα 500 ευρώ την ώρα που στην Ισπανία (οι κάτοικοι της οποίας ευλόγως διαμαρτύρονται για τον τουριστικό υπερκορεσμό) ξεπερνά τα 1100 ευρώ και στην «δική» μας Κύπρο τα 850!
Θα με ρωτήσετε λοιπόν γιατί πανηγυρίζουν οι κυβερνητικοί παράγοντες και οι διάφοροι καλοβολεμένοι φανφαρόνοι των εγχώριων τουριστικών ενώσεων. Πολύ απλά γιατί οι εκάστοτε υπουργοί έχουν συνηθίσει να μετρούν το μέγεθος της «επιτυχίας» σε κεφάλια, ανεξαρτήτως προέλευσης, ποιότητας και αγοραστικής δύναμης.
Δεν κάθονται να λογαριάσουν αν οι υπερπλήρεις(αλλά και…υπερχρεωμένες στις τράπεζες)ξενοδοχειακές μονάδες μαζικού τουρισμού έχουν ξεπουλήσει τα δωμάτια από τον Φλεβάρη σε ξένους πράκτορες, όπως η γερμανικών συμφερόντων TUI. Oύτε τους απασχολεί το γεγονός ότι η ανεξέλεγκτη και συχνά «λαθραία» ενοικίαση κατοικιών διαλύει τις μικρότερες μονάδες των νησιών και τα ενοικιαζόμενα δωμάτια που χτίστηκαν με ιδρώτα και αίμα.
Κάποιος βλάξ ανακάλυψε κάποια στιγμή ότι «ο μαζικός τουρισμός είναι η βαριά βιομηχανία της Ελλάδας». Μεγαλύτερη παραδοχή συλλογικής παραίτησης δεν υπάρχει. Είναι σαν να ομολογείς ότι κληρονόμησες το οικόπεδο φιλέτο από τον μπάρμπα σου και επειδή είσαι παντελώς ανίκανος να το αξιοποιήσεις, το δίνεις στο γείτονα για να παρκάρει το τροχόσπιτο, να λιάζεται και να σου δίνει λίγο χαρτζηλίκι. Οι Ελληνες στράφηκαν όλο και περισσότερο σε αυτού του είδους τις υπηρεσίες «υποδοχής» οι οποίες δεν μπορούν να αποτελέσουν τον βασικό κορμό μιας παραγωγικής μηχανής που θα ξεκολλήσει τη χώρα από το τέλμα, θα οδηγήσει στην αυτόνομη ανάπτυξη και θα συγκρατήσει την διαρροή εγκεφάλων στο εξωτερικό.
Φυσικά και ο τουρισμός αποτελεί μία ζωτική οικονομική παράμετρο. Δεν μπορούν όμως τα…μπιτσόμπαρα και οι ξαπλώστρες να αποτελούν την…βαριά βιομηχανία μιας χώρας. Ειδικότερα μάλιστα στο επίπεδο που αυτό δημιουργεί συνθήκες κορεσμού και οδηγεί σε κανιβαλικές καταστάσεις οι οποίες υπονομεύουν το επίπεδο διαβίωσης του ντόπιου πληθυσμού.
Οι Ισπανοί το είδαν νωρίς και δικαίως σήμερα διαμαρτύρονται, απειλώντας να…πετάξουν τους εισβολείς στη θάλασσα. Στην Βενετία υπάρχει επίσης κύμα ξεσηκωμού κατά του τουριστικού στίφους που απειλεί να καταστρέψει την μοναδικότητα της μνημειακής πόλης. Στην Ελλάδα νοιώθουν την αηδία του μπατιροτουρισμού στον Λαγανά, στα Μαλια, στο Φαληράκι, και σε αρκετές άλλες νησιωτικές τοποθεσίες. Στην Μύκονο επετεύχθη επιτέλους η… «Ιμπιζοποίηση» με τίμημα την άκρως αντιαισθητική επιδρομή μελαψών πετροδολλαριάδων…
Ελάχιστες φωτισμένες φωνές όπως ο δήμαρχος Σαντορίνης Νικόλαος Ζώρζος απευθύνουν έκκληση στην πολιτεία να σταματήσει την χορήγηση νέων αδειών για τουριστικά καταλύματα και να βάλει φρένο στην παραχώρηση αγροτικής γης για παραθεριστική εκμετάλλευση.
«Η Σαντορίνη είναι πλέον κορεσμένος τουριστικός προορισμός», λέει ο δήμαρχος και οι αριθμοί τον δικαιώνουν απόλυτα: Το νησί καλείται να εξυπηρετήσει 85 χιλιάδες επισκέπτες ημερησίως, δηλαδή μία πυκνότητα 1118 ατόμων ανά τετραγωνικό χιλιόμετρο που συγκρίνεται μόνο με αυτήν της Αττικής! Και κατά τα άλλα πανηγυρίζουμε…

Συναγερμός για την ιλαρά στη χώρα μας: Μόνο το τελευταίο 15νθήμερο καταγράφηκαν 50 περιστατικά

Ανησυχητικές διαστάσεις παίρνει η ιλαρά στη χώρα μας, καθώς τα κρούσματα τείνουν να αυξάνονται. Συγκεκριμένα, ο αριθμός των διαγνωσμένων και επιβεβαιωμένων εργαστηριακά περιστατικών ιλαράς στην Ελλάδα που δηλώθηκαν στο Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) από τον περασμένο Μάιο έως και σήμερα, αγγίζει πλέον τα 150, εκ των οποίων τα 50 φαίνεται να έχουν καταγραφεί το τελευταίο 15νθήμερο. Και όλα αυτά ενώ την τριετία 2014-2016 είχαν καταγραφεί στη χώρα μόλις δύο περιστατικά.
Σύμφωνα με τον καθηγητή Μικροβιολογίας και διευθυντή του Εργαστηρίου Μικροβιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Αθανάσιο Τσακρή τα αυξημένα περιστατικά της ιλαράς θα πρέπει να κινητοποιήσουν όχι μόνο τους γονείς αλλά και την πολιτεία.
Όπως δήλωσε ο ίδιος στην «Καθημερινή» τα μέτρα θα πρέπει να ληφθούν τώρα με τους γονείς να πρέπει να κινητοποιηθούν άμεσα και να εμβολιάσουν έγκαιρα και πλήρως (και με τις δύο δόσεις) τα παιδιά τους. Όπως εξηγεί ο κ. Τσακρής η πρώτη δόση του εμβολίου γίνεται μετά τους δώδεκα μήνες ηλικίας του παιδιού και έπειτα από τέσσερις εβδομάδες ακολουθείη δεύτερη. Όπως τονίζει μάλιστα η δεύτερη δόση χαρακτηρίζεται ως απαραίτητη καθώς ενισχύει το ανοσολογικό προφίλ έναντι της ιλαράς, παρέχοντας κάλυψη που αγγίζει το 100%.
Όσο για την πολιτεία, εκείνη από την πλευρά της θα πρέπει να εντατικοποιήσει τα προγράμματα εμβολιασμού σε ομάδες πληθυσμού με χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη, όπως είναι οι Ρομά.

Πελάτες ψητοπωλείου στη Μυτιλήνη πήγαν για φαγητό και έφυγαν δηλητηριασμένοι

Πελάτες ψητοπωλείου στη Μυτιλήνη πήγαν για φαγητό και έφυγαν δηλητηριασμένοι
Τροφική δηλητηρίαση έπαθαν πολλοί πελάτες γνωστού κεντρικού ψητοπωλείου στη Μυτιλήνη, οι οποίοι και κατέφυγαν στο νοσοκομείο της πόλης με τροφική δηλητήριαση ή γαστραλγία

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Τα Νέα της Λέσβου», πέντε ασθενείς διαγνώστηκαν με τροφική δηλητηρίαση, ενώ δύο από αυτούς χρειάστηκε να εισαχθούν και να νοσηλευθούν στο νοσοκομείο.
Σύμφωνα το ρεπορτάζ, οι ασθενείς στο σύνολό τους φέρονται να είχαν καταναλώσει συγκεκριμένο προϊόν (κοτόπουλο) της επιχείρησης, ενώ μάλιστα τα περιστατικά παρουσιάστηκαν σε διάρκεια τριών ημερών.
Η επιχείρηση. παρά τις καταγγελίες, δεν έχει ακόμα ελεγχθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Απίστευτο περιστατικό: Φώναξαν τη φιλοζωική για φοβερή σαύρα που αποδείχθηκε… άπλυτη κάλτσα!

Απίστευτο περιστατικό: Φώναξαν τη φιλοζωική για φοβερή σαύρα που αποδείχθηκε… άπλυτη κάλτσα!
Οικογένεια κάλεσε μια φιλοζωική οργάνωση για να μαζέψει ένα τρομακτικό «πλάσμα» από το σπίτι της στο Κόβερτι, στην κεντρική Αγγλία
Είχε μήκος άνω των 17 εκατοστών, φάρδος πέντε εκατοστών, ήταν ροζ, με ρίγες και η οικογένεια των Βρετανών που τη βρήκε να κρύβεται κάτω από ένα κρεβάτι νόμιζε ότι ήταν μια επικίνδυνη σαύρα.
Όταν ωστόσο η τρομοκρατημένη οικογένεια κάλεσε μια φιλοζωική οργάνωση για να μαζέψει αυτό το «πλάσμα» από το σπίτι της στο Κόβερτι, στην κεντρική Αγγλία, αποκαλύφθηκε ότι επρόκειτο για κάτι λιγότερο τρομαχτικό… μια βρώμικη κάλτσα.
Η Βικ Χουρ, της οργάνωσης RSPCA, επισήμανε ότι με ανησυχία προσέγγισε τη «σαύρα», αφού της τηλεφώνησαν για βοήθεια την περασμένη Παρασκευή
«Προεξείχε από την άκρη του κρεβατιού και δεν κινείτο καθόλου» περιέγραψε η γυναίκα.
«Καθώς δεν υπήρχε πολύ φως, πήρα τον φακό μου για να δω καλύτερα και τότε συνειδητοποίησα ότι δεν ήταν σαύρα». Η Χουρ συμπλήρωσε ότι πριν φύγει από το σπίτι, έκανε συστάσεις στην οικογένεια.
«Συμβούλεψα το νεαρό κορίτσι, στο οποίο ανήκε το δωμάτιο, να το καθαρίζει και να ασχολείται με τις… κάλτσες της».

ΚΡΑΧ ΚΑΙ ΣΤΑ ΕΣΟΔΑ ΤΟΥ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ - Ξαφνικά μαζικό λαικό κίνημα ..."Δεν Πληρώνω"

Ξεκίνησε η Μεγάλη Επανάσταση της Μη Πληρωμής των Οφειλών στο Διεφθαρμένο Δημόσιο. 

Και πράγματι μετά τον Ιούλιο έτσι και τον Αύγουστο οι πολίτες αντέδρασαν με ένα ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟ “ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ”!

Από την Ιόλη Πιερίδη

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Αργύρη Παπαστάθη στο Πρώτο Θέμα υστέρηση στα καθαρά έσοδα του τακτικού προϋπολογισμού κατά 1,759 δισ. ευρώ ή 5,5% έναντι του στόχου δείχνουν τα στοιχεία για την εκτέλεση του Κρατικού Προϋπολογισμού στο διάστημα Ιανουαρίου – Αυγούστου 2017. Για πρώτη φορά και το πρωτογενές πλεόνασμα βρέθηκε κάτω από το στόχο καθώς έφτασε τα 3,55 δισ. ευρώ, έναντι πρωτογενούς πλεονάσματος 2,117 δισ. ευρώ για την ίδια περίοδο το 2016 και στόχου για πρωτογενές πλεόνασμα 3.573 δισ. ευρώ.

Χρειάστηκε να περάσουν 7 ολόκληρα χρόνια ώσπου ο οξυδερκής Ελληνας να συνειδητοποιήσει ότι η Μη Πληρωμή των ψευδεπίγραφων χρεών του προς το φαύλο Δημόσιο είναι μια βαθιά Ιδεολογική-Αριστερή-Επαναστατική Πράξη.

Ετσι με σύνθημα Καλύτερα στην Πάολα-Παρά στον Τσακαλώτο οι ηρωικοί Ελληνες φορολογούμενοι μόλις τον τελευταίο μήνα πρόσθεσαν με την αξία τους άλλα 2 δις χρέη στο Δημόσιο με αποτέλεσμα το συνολικό χρέος των Ελλήνων σκλάβων προς το διεφθαρμένο κράτος να φθάνει πλέον τα 97,355 δισ. ευρώ, μια τζούρα από το όριο των 100 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Στο μεταξύ στο Μέγαρο Μαξίμου τρέμουν στην ιδέα ότι η Μέρκελ και ο Σόιμπλε μετά τις γερμανικές εκλογές θα αλλάξουν ριζικά στάση απέναντι στην κυβέρνηση Τσίπρα και στον Σύριζα και θα επιχειρήσουν να την ανατρέψουν προκαλώντας λαική εξέγερση με τις απαιτήσεις της τρίτης αξιολόγησης αλλά και με ΚΟΥΡΕΜΑ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ μια και η υστέρηση εσόδων σε συνδυασμό με την νέα αναβολή στους πλειστηριασμούς δημιουργούν ένα εκρηκτικό κοκτέηλ!

Ο Σόιμπλε φιλοδοξεί ένα μήνα μετά τις γερμανικές εκλογές να επιβάλλει κούρεμα καταθέσεων γεγονός για το οποίο έχει ενημερωθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τους συμβούλους του Γερμανού υπ. Οικονομικών.

Αυτός ο χειμώνας προμηνύεται πιο άγριος από τον χειμώνα του 2008-τότε που κάηκε η Αθήνα με αφορμή τον θάνατο του Αλέξη Γρηγορόπουλου.

Η Επαναστατική Πράξη της Μη Πληρωμής στο φαύλο δημόσιο που χαρίζεται διαχρονικά στους ισχυρούς και λεηλατεί τους αδυνάμους θα σημαδέψει τον χειμώνα που έρχεται.

Η Επανάσταση είναι εδώ!!!

Οι συνθήκες για την κυβέρνηση αρχίζουν να γίνονγται ασφυκτικές!

O σύμβουλος του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε που συνάντησε πρόσωπο από το στενό περιβάλλον του Κυριάκου Μητσοτάκη δεν άφηνε περιθώρια. Μιλούσε λες και έδινε εντολές.

-Πείτε στον κ. Μητσοτάκη να ετοιμάζεται. Τον Ιανουάριο του 2018 θα έχετε εκλογές στην Ελλάδα. Κατά πάσα πιθανότητα αντίπαλος του κ. Μητσοτάκη στην διάρκεια της σύντομης προεκλογικής σας περιόδου δεν θα είναι ο κ. Τσίπρας Ο συνομιλητής δεν άφηνε περιθώρια για περαιτέρω διευκρινήσεις. Μιλούσε λες και επρόκειτο για χρησμούς.

Ακούγοντας τα παραπάνω εύκολα μπορεί να συμπεράνει κανείς πως ούτε και ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι μέρος της δολοπλοκίας.

Το “θύμα” όμως;

Μήπως ο Αλέξης Τσίπρας γνωρίζει ότι πλησιάζει το πολιτικό του τέλος αλά ΓΑΠ και ανοίγει το ένα μέτωπο μετά το άλλο όπως με την Fraport, την Εldorado Gold και τους εγχώριους ολιγάρχες οι οποίοι είναι αχυράνθρωποι ισχυρών ξένων συμφερόντων και υπηρεσιών;

Μήπως δηλαδή έχει ενημερωθεί ο Αλέξης Τσίπρας για το τέλος του και ετοιμάζει ηρωική έξοδο;

Οι άνθρωποι του Σόιμπλε το τελευταίο διάστημα είναι ιδιαίτερα ανήσυχοι για την πορεία της ελληνικής οικονομίας και κυρίως για την ατομική βόμβα των 120 δις ευρώ κόκκινων δανείων. Ο Σόιμπλε θεωρεί μονόδρομο το κούρεμα των καταθέσεων αλά Κύπρος παρότι γνωρίζει πως εάν επιχειρηθεί κάτι τέτοιο στην Ελλάδα θα υπάρξει αιματοκύλισμα.

Ο Γερμανός μάλιστα θεωρεί την δραστική επέμβαση στις καταθέσεις των Ελλήνων ωσάν προυπόθεση για να κλείσει η τρίτη αξιολόγηση. Λέγεται πως οι Τσίπρας-Τσακαλώτος είναι ενήμεροι για τους σχεδιασμούς του Σόιμπλε.

Τι οδήγησε όμως τους Γερμανούς στην απόφασή τους να αποσύρουν την εμπιστοσύνη τους στον σημερινό Ελληνα πρωθυπουργό;

Η συγκεκριμένη επιλογή έχει να κάνει με Εκθέσεις ξένων αναλυτών που έχουν στην κατοχή τους σύμφωνα με τις οποίες ο Αλέξης Τσίπρας έχει απωλέσει πλέον την λαική στήριξη ενώ έχει εξαντληθεί και η φοροδοτική ικανότητα των Ελλήνων. Αυτό είναι ένα εκρηκτικό κοκτέηλ σύμφωνα με τους αναλυτές οι οποίοι προβλέπουν έναν εκρηκτικό χειμώνα πολύ πιο βίαιο από τον Δεκέμβρη του 2008.

Στο κάτω κάτω ένα σκασμό ξένες υπηρεσίες που οργώνουν ήδη την Αθήνα ετοιμάζουν το έδαφος μέρα με τη μέρα, ώρα με την ώρα. Οπως εκείνα τα προεόρτια του Δεκεμβρίου του 2008…

epixirimatias

SOS: Έγκυες και ευπαθείς ομάδες μην πλησιάζουν καν στις μολυσμένες παραλίες

Ο πρόεδρος της ελληνικής εταιρείας τοξικολόγιας και μέλος του Ανώτατου Συμβουλίου Ειδικών Επιστημόνων διαχείρισης χημικών και διατροφικών κρίσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Δημήτρης Κουρέτας κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τη ρύπανση στο Σαρωνικό μετά τη βύθιση του «Αγία Ζώνη ΙΙ» την περασμένη Κυριακή.
Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο κ. Κουρέτας προειδοποίησε ότι γυναίκες σε εγκυμοσύνη και ευπαθείς πληθυσμιακές ομάδες δεν θα πρέπει να πλησιάσουν καν στα σημεία όπου παρατηρείται ρύπανση, καθώς η εξάτμιση των ρύπων ενέχει σοβαρούς κινδύνους για την υγεία τους.
Ο καθηγητής τοξικολογίας προειδοποίησε ότι δεν κινδυνεύουν από τη ρύπανση μόνο όσοι κολυμπήσουν, αλλά ακόμη και όσοι περπατήσουν στις συγκεκριμένες ακτές.
«Ενας άνθρωπος με δερματίτιδα, αναπνευστικό πρόβλημα ή κάποια άλλη ευαισθησία, αν μείνει για ώρα εκεί και υπάρχει εξάτμιση της ρύπανσης, μπορεί να αντιμετωπίσει πρόβλημα», τόνισε ο Δημήτρης Κουρέτας.
Μάλιστα επέστησε ιδιαίτερα την προσοχή στις εγκύους. «Πρέπει να προσέξουν. Υπάρχει σοβαρό θέμα διαρροής ρύπων από εξάτμιση. Δεν πρέπει να εκτίθενται. Η βιβλιογραφία των τελευταίων ετών δείχνει ότι οι έγκυοι πρέπει να είναι σε πολύ μεγάλη απόσταση. Μπορεί να εκτεθούν σε αυτούς τους ρύπους και να έχει επίδραση στην υγεία τους, αν για παράδειγμα καθίσουν δίπλα σε βράχια στα οποία υπάρχει ρύπανση», τόνισε.
Την ίδια ώρα χαρακτήρισε εκτός πραγματικότητας τα περί απορρύπανσης του Αργοσαρωνικού σε 20 ημέρες και κατήγγειλε ότι εξαρχής δεν λειτούργησε το πρωτόκολλο, ενώ οι όποιες διαδικασίες κινητοποιήθηκαν με μεγάλη καθυστέρηση και πρόσθεσε ότι θα έπρεπε από την πρώτη ώρα του συμβάντος να έχουν ενημερωθεί οι πολίτες για το τι προβλέπει ο νόμος γύρω από την κολύμβηση και την αλιεία σε τέτοιες περιπτώσεις, μέσα από σχετικές αναρτήσεις στο διαδίκτυο.
Επεσήμανε μάλιστα ότι το σχέδιο θα έπρεπε να προβλέπει κανονικά την άμεση επέμβαση των αρχών και αποκάλυψε ότι η πολιτεία δεν έχει ζητήσει τη συνδρομή της εταιρίας Τοξικολογίας, παρά το γεγονός ότι οι ίδιοι έχουν αποστείλει έγγραφο στη Βουλή με το οποίο δηλώνουν ότι είναι σε θέση να συνδράμουν την απορρύπανση.
Κάλεσε δε τις αρχές να προχωρήσουν άμεσα σε μετρήσεις σχετικά με τη μόλυνση, προκειμένου να υπολογιστεί η έκθεση των ανθρώπων στους ρύπους.
Ερωτηθείς τέλος να τοποθετηθεί για την ολιγωρία που παρατηρήθηκε στην αντιμετώπιση του προβλήματος, απάντησε πως οι κρατικοί μηχανισμοί δεν είναι σε επίπεδο να διαχειριστούν τόσο σημαντικά προβλήματα.

Απίστευτο! Έβαψε το πρόσωπο της ροζ, αλλά… δεν μπορούσε να το ξεβάψει!


Απίστευτο! Έβαψε το πρόσωπο της ροζ, αλλά… δεν μπορούσε να το ξεβάψει!

Μία νεαρή γυναίκα από τις Ηνωμένες Πολιτείες αγόρασε ένα προϊόν που έγραφε στη συσκευασία του πως… αφαιρείται εύκολα από τα ρούχα και το σώμα!
Ωστόσο όπως αποδείχθηκε η εταιρεία δεν εννοούσε πως προορίζεται για να βάψεις το σώμα σου και… σε καμία περίπτωση το πρόσωπό σου.
Μόνο πως φεύγει εύκολα.
Έτσι, όταν η νεαρή πήρε, άγνωστο το γιατί, την απόφαση να βαψει το πρόσωπό της φούξια η… μπογιά δεν έλεγε να φύγει!
11
Και σε καμία περίπτωση δεν κατάφερε να το αφαιρέσει με… νερό.
1

Πίνετε αναψυκτικά; Τότε πρέπει οπωσδήποτε να διαβάσετε αυτό

Τα τεχνητά γλυκαντικά μπορούν να αυξήσουν τον κίνδυνο ανάπτυξης διαβήτη τύπου 2, σύμφωνα με τα αποτελέσματα νέας έρευνας.
Οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι η κατανάλωση μεγάλων ποσοτήτων γλυκαντικών, οι οποίες περιέχονται σε light αναψυκτικά, δημητριακά πρωινού κα., αλλάζει τον τρόπο με τον οποίο ανταποκρίνεται το σώμα στη ζάχαρη.
Οι απότομες αυξομειώσεις που προκαλούν στα επίπεδα σακχάρου στο αίμα, που είναι και το βασικό χαρακτηριστικό του διαβήτη, είναι εξαιρετικά επικίνδυνες για την υγεία.
Σε ένα υγιές άτομο το σώμα επιβραδύνει φυσιολογικά τον ρυθμό με τον οποίο απορροφάται η ζάχαρη στο αίμα μετά από ένα γεύμα.
Οι ειδικοί διαπίστωσαν όμως, ότι όσοι κατανάλωναν πολλά τεχνητά γλυκαντικά επί δύο εβδομάδες -αντιστοιχούν σε πέντε αναψυκτικά διαίτης καθημερινά- είχαν σημαντικά μειωμένη ικανότητα να ελέγχουν την απορρόφηση γλυκόζης στο αίμα.
Με την πάροδο του χρόνου, αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει στην ανάπτυξη διαβήτη τύπου 2, προειδοποιούν οι ειδικοί.
Οι επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο της Αδελαΐδας στην Αυστραλία, με επικεφαλής τον καθηγητή Richard Young, παρακολούθησαν 27 υγιείς εθελοντές, στους οποίους δόθηκε ένα γλυκαντικό -σουκραλόζη ή ακεσουλφάμη Κ- ή ένα «εικονικό φάρμακο».
Οι εθελοντές λάμβαναν τα γλυκαντικά σε μορφή καψουλών τρεις φορές την ημέρα πριν από τα γεύματα για δύο εβδομάδες. Η ποσότητα των γλυκαντικών αντιστοιχούσε σε αυτή που περιέχει 1,5 λίτρο αναψυκτικού διαίτης.
Στο τέλος των δύο εβδομάδων, οι εθελοντές υποβλήθηκαν σε δοκιμασία ανοχής της γλυκόζης, υπολογισμό των επιπέδων σακχάρου και ινσουλίνης και υπολογισμό των πεπτιδίων στο έντερο.
Οι εθελοντές που λάμβαναν γλυκαντικά είχαν αξιοσημείωτα αυξημένη ανταπόκριση στη γλυκόζη. Η απορρόφηση γλυκόζης και τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα ήταν υψηλότερα, ενώ τα πεπτίδια του εντέρου που περιορίζουν την αύξηση της γλυκόζης στον αίμα μετά τα γεύματα, μειώθηκαν.
Τίποτα από αυτά δεν συνέβη στην ομάδα που λάμβανε το εικονικό φάρμακο.
Οι συγγραφείς της μελέτης κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι αρκούν δύο εβδομάδες κατανάλωσης μεγάλης ποσότητας γλυκαντικών για να αλλάξει ο τρόπος με τον οποίο το σώμα αντιδρά στη ζάχαρη, σημαντικός παράγοντας για την ανάπτυξη διαβήτη τύπου 2.
Σύμφωνα με την Ines Cebola από το Βασιλικό Κολλέγιο του Λονδίνου, η μελέτη αντιμετωπίζει ένα πολύ σημαντικό θέμα παγκόσμιας υγείας, καθώς τα τεχνητά γλυκαντικά είναι πρόσθετα τροφίμων που χρησιμοποιούνται ευρέως όχι μόνο από διαβητικούς ασθενείς αλλά και από υγιή άτομα με στόχο τη διαχείριση της πρόσληψης ζάχαρης.
«Παρόλο που γενικά θεωρείται ασφαλής, ακόμη και ευεργετική, η κατανάλωση τεχνητών γλυκαντικών έχει συνδεθεί σε προηγούμενες μελέτες με την αύξηση του σωματικού βάρους και την ανάπτυξη δυσανεξίας στη γλυκόζη, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει στην ανάπτυξη διαβήτη τύπου 2» πρόσθεσε.
Τα αποτελέσματα της μελέτης παρουσιάστηκαν στο ετήσιο συνέδριο της Ευρωπαϊκής Εταιρείας για τη Μελέτη του Διαβήτη (EASD), στη Λισαβόνα.

ΒΙΝΤΕΟ - Η Ελ. Μενεγάκη ξεσηκώνει τον κόσμο με το τσιφτετέλι της

Με ένα… ασυνήθιστο θέαμα ήρθαν αντιμέτωποι όσοι βρίσκονταν στον εμπορικότερο δρόμο της Αθήνας, την οδό Ερμού, καθώς η Ελένη Μενεγάκη το έριξε στο τσιφτετέλι!
Η παρουσιάστρια έστησε ένα μίνι γλέντι στο ύψος της Καπνικαρέας, μπροστά από μουσικούς που έπαιζαν μπουζούκι και τουμπερλέκι, αφήνοντας τους πάντες άφωνους.
Παρτενέρ στο τσιφτετέλι της Ελένης ήταν ο Μάρκος Σεφερλής, ενώ τις εικόνες «ανέβασε» στα stories του Instagram η ηθοποιός Ευγενία Σαμαρά.
Σύμφωνα με πληροφορίες του People,  ο χορός της παρουσιάστριας ήταν στο πλαίσιο γυρίσματος για την εκπομπή της, οπότε… αναμένουμε την συνέχεια!
Δείτε το βίντεο:

Φρίκη! Με την ανοχή των γονιών ασελγούσε σε βάρος ανήλικης

Η άκρη ενός νέου δράματος στην Αγία Τριάδα Ευρυτανίας.
Μία ακόμη ιστορία ντροπής ήρθε στο φως της επικαιρότητας με θύμα ανήλικη Ρομά, που εκδιδόταν με την ανοχή των γονιών της στην Αγία Τριάδα Ευρυτανίας.
Η υπόθεση έχει πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης, καθώς οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Ευρυτανίας, συνέλαβαν την περασμένη Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου 2017, έναν αλλοδαπό Αλβανικής καταγωγής ο οποίος παραδέχτηκε ότι πήγαινε επανειλημμένα με την ανήλικη έναντι αμοιβής, ενώ συνελήφθησαν και οι γονείς της μικρής που σύμφωνα με το ρεπορτάζ του «Ευρυτανικού Παλμού» διέμεναν στη Βοιωτία!
Δυστυχώς πρόκειται για μία από τις πολλές δραματικές ιστορίες, που βιώνουν ανήλικα παιδιά στις μέρες μας και ίσως να εξελίσσονται δίπλα μας χωρίς να προξενούν το ενδιαφέρον μας μέχρι κάποιος να σπάσει τη σιωπή του…

lamiareport.gr

ΤΟ ΕΙΔΑΜΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ !!! Βρέθηκε άνθρωπος που χαίρεται με την πετρελαιοκηλίδα - Η Συριζαία Άντζυ Σαμίου

Αλήθεια βρε Άντζυ, φίλοι μας ενημερώνουν ότι στον Σκαραμαγκά έκαναν μπάνιο την δεκαετία του 60, μετά δεν έμπαινες καν.....
Τόσο μεγάλη είσαι;;
Την Άντζυ Σαμίου την κρίνουμε ως Συριζαία γιατί η ίδια έχει επιλέξει μέσω social media να υμνεί ΣΥΡΙΖΑ και Τσίπρα. 
Λοιπόν, σχεδόν συγκινημένη μας ενημερώνει ότι η πετρελαιοκηλίδα που έχει καταστρέψει τον Σαρωνικό της γύρισε στις εποχές που έκανε μπάνιο στον Σκαραμαγκά και καθάριζε τα ποδαράκια της από την πίσσα που ήταν συνήθειο! Έτσι λοιπόν η ηλίθια (δεν μπορούμε να κρατηθούμε) νομίζει ότι μπορεί να βελτιώσει το κλίμα για την κυβέρνηση που ευθύνεται για την έκταση της καταστροφής.
Βέβαια αν είχαμε κυβέρνηση Σαμαροβενιζέλων  η Σαμίου θα ήταν κατήγορος της ανεύθυνης κυβέρνησης.
 Αλήθεια βρε Άντζυ, φίλοι μας ενημερώνουν ότι στον Σκαραμαγκά έκαναν μπάνιο την δεκαετία του 60, μετά δεν έμπαινες καν.....Τόσο μεγάλη είσαι;;

Ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί - Στο σφυρί 5.000 ακίνητα

Τρέξτε όσο πιο γρήγορα μπορείτε με τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς». Αυτό το μήνυμα έστειλαν ευρωζώνη, ΕΚΤ και ΔΝΤ σε κυβέρνηση και τράπεζες, ξεκαθαρίζοντας πως εάν υπάρξουν καθυστερήσεις, τότε το εγχώριο τραπεζικό σύστημα θα βρεθεί αντιμέτωπο με νέο γύρο αυστηρής αξιολόγησης.
Στις επαφές που είχαν τις προηγούμενες ημέρες ανώτατα στελέχη της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας με τις διοικήσεις των ελληνικών τραπεζών ξεκαθάρισαν πως οι τράπεζες κινδυνεύουν να χάσουν τους στόχους που έχουν τεθεί για τη μείωση «κόκκινων» δανείων και των μη εξυπηρετουμένων ανοιγμάτων εάν δεν προχωρήσουν το συντομότερο δυνατόν σε πλειστηριασμούς.
Χθες, το Εκτελεστικό Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΚΤ Μπενουά Κερέ στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε του Eurogroup στο Ταλίν αποσαφήνισε πως η ενεργοποίηση των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών πρέπει να γίνει άμεσα και πως δεν χωράει καμία απολύτως αναβολή.
«Στο πλαίσιο της τρίτης αξιολόγησης πρέπει να γίνει σημαντική πρόοδος, ώστε να αξιοποιηθούν όλα τα εργαλεία για τη μείωση των κόκκινων δανείων. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να προχωρήσουν γρήγορα οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί και να μην καθυστερήσουν αλλά και να γίνει ευρεία χρήση του εξωδικαστικού συμβιβασμού», ανέφερε ο Μπενουά Κερέ.
Αν και ο ίδιος ξεκαθάρισε πως η ΕΚΤ δεν βλέπει την ανάγκη διενέργειας επισκόπησης ενεργητικού (AQR) των ελληνικών τραπεζών - διαδικασία που θα μπορούσε κατά το ΔΝΤ να αναδείξει πιθανές κεφαλαιακές ανάγκες- , ωστόσο στελέχη του Ευρωσυστήματος ανέφεραν στο CNN Greece πως η διεξαγωγή AQR θα είναι επιβεβλημένη εάν οι τράπεζες χάσουν τους στόχους που έχουν τεθεί για τη μείωση «κόκκινων» δανείων και μη εξυπηρετουμένων ανοιγμάτων. Και ο μόνος τρόπος για να μην γίνει αυτό, λένε οι ίδιες πηγές, είναι να επιταχυνθούν οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί.
Ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος έλαβε το μήνυμα και αμέσως μετά το Eurogroup δήλωσε πως το θέμα είναι υψηλής προτεραιότητας. Όπως είπε ο υπουργός:
Πρέπει να κάνουμε ακόμα πιο γρήγορες κινήσεις με τους πλειστηριασμούς, για να μπορούν οι τράπεζες μέσα στο 2018 να πάνε ακόμα καλύτερα από ότι πηγαίνουν τώρα και να είναι σε θέση να ρίξουν χρήμα στην πραγματική οικονομία.
Στο «σφυρί» 5.000 ακίνητα
Εντός του 2017 αναμένεται να βγουν σε ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς περίπου 5.000 ακίνητα. Οι θεσμοί θεωρούν πως η εξέλιξη αυτή από μόνη της θα ωθήσει χιλιάδες κακοπληρωτές των τραπεζών στο να διευθετήσουν τα χρέη τους.
Με δεδομένο ότι το 88% των συνολικών εξασφαλίσεων των τραπεζών αφορά σε στοιχεία ακίνητης περιουσίας και από αυτά το 50% είναι οικιστικά ακίνητα, το 34% εμπορικά και βιομηχανικά και ένα 4% αφορά σε «λοιπή» ακίνητη, περιουσία είναι εύκολο να αντιληφθεί κανείς ότι σύντομα ένας μεγάλος αριθμός κατοικιών θα αλλάξει χέρια.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι τράπεζες δεν θέλουν να «ξεσπιτώσουν» οικογένειες ή συνταξιούχους, αφενός διότι δεν είναι κοινωνικά αποδεκτό, αφετέρου διότι δεν είναι προσοδοφόρο. Το βάρος πέφτει σε κατοικίες που θα μπορούσαν να «πιάσουν» πάνω από 300.000 ευρώ, αλλά και σε τουριστικά και επαγγελματικά ακίνητα μεγάλης αξίας.
Σήμερα η αξία των ακινήτων που έχουν δοθεί ως εξασφαλίσεις για τα «κόκκινα» δάνεια των τραπεζών εκτιμάται ότι ξεπερνά τα 30 δισ. ευρώ. Από την πλευρά τους οι τράπεζες θέλουν να εξασφαλίσουν περί το 1,5 δισ. ευρώ από αυτά τα δάνεια, δηλαδή το 10% του στόχου που έχουν σε σχέση με την απομείωση των «κόκκινων» δανείων τους για το 2018.
Η έναρξη των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών θα αλλάξει σίγουρα τα δεδομένα για τράπεζες και δανειολήπτες, ενώ κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τις επιπτώσεις που μπορεί να υπάρξουν στην αγορά των ακινήτων και στο σύνολο της οικονομίας.

cnn

ΔΕΘ: Δουλειές για τους πολλούς και μείωση φόρων - Το σχέδιο που θα παρουσιάσει ο Μητσοτάκης

Το δικό του όραμα για την Ελλάδα του αύριο, που, σύμφωνα με πληροφορίες, περιλαμβάνει δουλειές για τους πολλούς, μείωση φόρων και προστασία των αδυνάτων, αναμένεται να παρουσιάσει απόψε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, στην ομιλία που θα κάνει στις 7.30 μ.μ. στο συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης», στο πλαίσιο της παρουσίας του στην 82η ΔΕΘ.
Ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται να επιτεθεί στην κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για το θέμα των επενδύσεων, καταλογίζοντας «ανικανότητα» και χαρακτηρίζοντας «λόγια του αέρα» όσα είπε ο πρωθυπουργός στην 82η ΔΕΘ, ενώ θα στρέψει τα πυρά του στην κυβέρνηση και για το ζήτημα της θαλάσσιας ρύπανσης στον Σαρωνικό.
Ο πρόεδρος της Ν.Δ αναμένεται να τονίσει ότι στόχος του είναι «να πετύχει την ευημερία, την προκοπή για όλους, να είναι η Ελλάδα μια χώρα με αυτοπεποίθηση και αξιοπρέπεια, με πραγματική ελευθερία και γνήσια αλληλεγγύη. Μια χώρα που θα δίνει ευκαιρίες σε όλους, ιδιαίτερα στους αδύναμους. Θα αφήσει πίσω την κρίση και την καχεκτική οικονομία, θα ενισχύσει τους θεσμούς. Θα βάλει τέλος στο φόβο, την ανασφάλεια, τη ντροπή και την απογοήτευση».
Θα περιγράψει «την Ελλάδα που αξίζουμε, την χώρα που οι άξιοι επιβραβεύονται και οι πιο αδύναμοι υποστηρίζονται» και θα υπογραμμίσει πως «πρέπει να αφήσουμε πίσω τις αυταπάτες και τις ιδεοληψίες και να αγκαλιάσουμε την αλήθεια, απελευθερώνοντας τις δημιουργικές δυνάμεις της κοινωνίας από τα δεσμά του κρατισμού». Στόχος του είναι «μια ισχυρή δημοκρατία με στιβαρούς θεσμούς που εγγυώνται δικαιοσύνη, διαφάνεια, λογοδοσία» και το σχέδιο του περιλαμβάνεις τρεις προτεραιότητες:
  1. Τη δημιουργία πολλών νέων δουλειών, μέσα από μια «έκρηξη» ιδιωτικών επενδύσεων.
  2. Τη μείωση των φορολογικών βαρών με εξορθολογισμό της λειτουργίας του κράτους.
  3. Ενίσχυση των νέων και των πιο αδύναμων συμπολιτών.
Στη βάση των παραπάνω προτεραιοτήτων ο κ. Μητσοτάκης θα παρουσιάσει τα μέτρα και τις πολιτικές για την υλοποίηση των δεσμεύσεων του.
Στις 11 σήμερα το πρωί ο κ. Μητσοτάκης θα επισκεφθεί περίπτερα της 82ης ΔΕΘ και αύριο στη 1μ.μ. θα δώσει συνέντευξη Τύπου στο συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης».

Ξεκινούν έλεγχοι στα όστρακα από τον Σαρωνικό

Τι αναφέρει το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης

Δεν διατρέχουν κίνδυνο μόλυνσης τα οστρακοειδή στον Σαρωνικό, καθώς δεν βρίσκονται σε περιοχές που έχουν επηρεαστεί από τη διαρροή καυσίμων του πλοίου «Αγία Ζώνη ΙΙ», σύμφωνα με το αρμόδιο υπουργείο.
Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων για προληπτικούς λόγους διενεργούνται δειγματοληψίες οστράκων.
Η ανακοίνωση του υπουργείου
Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, στο πλαίσιο προστασίας του καταναλωτικού κοινού και προκειμένου να αποφευχθούν οι κίνδυνοι που συνεπάγονται για τη Δημόσια Υγεία από τη μόλυνση με καύσιμα του πλοίου «Αγία Ζώνη ΙΙ», ενημερώνει τα ακόλουθα
Οι ζώνες παραγωγής ζώντων διθύρων μαλακίων βρίσκονται σε περιοχές που δεν έχουν επηρεαστεί από τη διαρροή καυσίμων.
Για προληπτικούς λόγους διενεργούνται δειγματοληψίες οστράκων από τις οικείες κτηνιατρικές υπηρεσίες.
Όλες οι υπηρεσίες του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων και ο ΕΦΕΤ είναι σε ετοιμότητα ώστε να αντιμετωπιστεί οποιοδήποτε πρόβλημα τυχόν προκύψει στην αγροδιατροφική αλυσίδα.

ΣΟΚ ΑΠΟ ΚΑΛΛΙΑΝΟ - Δείτε τι έρχεται …

Κυριακή: Η πρώτη μέρα της θερμής εισβολής – Αναλυτική πρόβλεψη έως και την Τρίτη

giannis-kallianosΜε θερμοκρασίες που σχεδόν θα αγγίξουν τους 40°C θα περάσουμε την Κυριακή, τη Δευτέρα και ίσως και την Τρίτη (για την ανατολική και νότια Ελλάδα αυτή τη μέρα), σύμφωνα με ενημέρωση του γνωστού μετεωρολόγου Γιάννη Καλλιάνου.
Όπως σημειώνει ο κ. Καλλιάνος σε ανάρτησή του στο Facebook θα υπάρξουν και περιοχές στις οποίες ο υδράργυρος θα προσεγγίσει ακόμη και τους 39°C, ίσως πολύ πολύ τοπικά να φτάσει ακόμη και τους 40°C.
Η ανάρτηση του κ. Καλλιάνου:
Έρχεται ισχυρός καύσωνας για την εποχή, όχι όμως πρωτόγνωρος
Με θερμοκρασίες που σχεδόν θα αγγίξουν τους 40°C θα περάσουμε την Κυριακή, τη Δευτέρα και ίσως και την Τρίτη (για την ανατολική και νότια Ελλάδα αυτή τη μέρα). Ο υδράργυρος βάλθηκε να μας θυμίσει ότι το καλοκαίρι, αν και πολύ γερασμένο, είναι πάλι εδώ. Μάλιστα θα υπάρξουν περιοχές οι οποίες είναι ευπαθείς στη ζέστη που ο υδράργυρος θα προσεγγίσει ακόμη και τους 39°C, ίσως πολύ πολύ τοπικά να φτάσει ακόμη και τους 40°C.
Σάββατο: Σταδιακή άνοδος της θερμοκρασίας
xartis
Το Σάββατο θα αρχίσει να ανεβαίνει ο υδράργυρος και μάλιστα σε πεδινές περιοχές της ηπειρωτικής Ελλάδας που είναι ευαίσθητες στη ζέστη, η θερμοκρασία εκεί θα προσεγγίσει με σχετική ευκολία τους 36°C. Θα είναι η πρώτη μέρα που μετά από καιρό θα νιώσουμε ότι βρισκόμαστε σε μια καλοκαιρινή ημέρα.
Κυριακή: Η πρώτη μέρα της θερμής εισβολής
xartis 1
Την Κυριακή θα ανέβει κι άλλο η θερμοκρασία. Στα ανατολικά της Θράκης, στην ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένων και περιοχών της Αττικής) και στην ανατολική Πελοπόννησο, θα υπάρξουν τμήματα, που ο υδράργυρος θα αγγίξει τους 38°C, καθιστώντας την ημέρα άκρως καλοκαιρινή η οποία θα είναι ευχάριστη για τις αποδράσεις σας στις παραλίες της χώρας (όχι όμως της κεντροδυτικής Αττικής, μετά το γεγονός της βύθισης του πλοίου και τη διαρροή του μαζούτ).
Δευτέρα: Η πιο δύσκολη ημέρα του Σεπτεμβριανού καύσωνα
xartis 2
Η Δευτέρα θα είναι μια επίσης δύσκολη μέρα, ίσως και ακόμη πιο δύσκολη σε σχέση με την Κυριακή. Αυτό σημαίνει πως η θερμοκρασία θα ανέβει σε ορισμένες περιοχές ακόμη μια μονάδα της κλίμακας κελσίου παραπάνω με αποτέλεσμα πια να υπάρξει έντονο «φλερτ» με τους 40°C στα ευπαθή τμήματα της πεδινής ηπειρωτικής χώρας.
Για παράδειγμα, πολλή ζέστη θα επικρατήσει σε περιοχές της κεντρικής Μακεδονίας, της Θεσσαλίας, της ανατολικής Στερεάς αλλά και της ανατολικής Πελοποννήσου. Μάλιστα, ο υδράργυρος εκεί θα φτάσει τους 38-39°C και ίσως σε κάποια τμήματα ακόμη και να τους ξεπεράσει.
Δεν μπορεί να γνωρίζει κανείς αυτή την ώρα, αν θα υπάρξει κάποια περιοχή της Ελλάδας που η θερμοκρασία θα καταφέρει να αγγίξει τους 40°C, όμως είναι κάτι που το θεωρώ πιθανό. Ίσως, αν συμβεί αυτό, να συμβεί σε κάποια τμήματα που δεν υπάρχει εγκατεστημένος μετεωρολογικός σταθμός, όμως εσείς που θα μένετε εκεί θα το βιώσετε. Αν όμως υπάρχει σταθμός που ανήκει στο δίκτυο της ΕΜΥ και του Αστεροσκοπείου Αθηνών που θα δείξει 40°C, θα είναι σίγουρα σε κάποια από τα διαμερίσματα που σας προανέφερα.
Τρίτη: Ζέστη στα ανατολικά και νότια – Υποχώρηση του υδραργύρου στα δυτικά και βόρεια
Η Τρίτη θα είναι μια ημέρα, που, ναι μεν θα επικρατεί ζέστη στα ανατολικά και νότια (με χαμηλότερες τιμές της θερμοκρασίας σε σχέση με τη Δευτέρα) αλλά στη Δυτική και Βόρεια Ελλάδα η θερμοκρασία ήδη θα έχει εμφανίσει σημαντική πτώση. Μάλιστα, υπάρχει μια μικρή πιθανότητα να εκδηλωθούν εκείνη τη μέρα κάποιες πρόσκαιρες μπόρες κυρίως σε περιοχές της βόρειας Ελλάδας, χωρίς ωστόσο να έχει ξεκαθαρίσει αυτό τη δεδομένη στιγμή. Από την Τετάρτη, ίσως στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στην Κρήτη να επικρατήσουν ακόμη καλοκαιρινές συνθήκες, όμως στην υπόλοιπη Ελλάδα, η θερμή αυτή εισβολή αυτή, θα αποτελεί παρελθόν…

Μισό εκατομμύριο αιτήσεις για τα εισιτήρια του Μουντιάλ

Περισσότερες από 500.000 ήταν οι αιτήσεις των φιλάθλων για τα εισιτήρια της τελικής φάσης του επερχόμενου Μουντιάλ της Ρωσίας, την πρώτη ημέρα των πωλήσεων όπως ανακοίνωσε η FIFA.
Όπως έκανε γνωστό επισήμως η παγκόσμια συνομοσπονδία ποδοσφαίρου, οι Ρώσοι οπαδοί ήταν εκείνοι που έκαναν τις πιο πολλές αιτήσεις τις πρώτες 24 ώρες «ενώ ακολούθησαν οι Μεξικανοί, οι Αργεντίνοι, οι Βραζιλιάνοι, οι Κινέζοι, οι Αμερικανοί, οι Κολομβιανοί, οι Γερμανοί και οι Αγγλοι.» 
Για τον τελικό της διοργάνωσης υπάρχει η μεγαλύτερη ζήτησε με πάνω από 50.000 εισιτήρια, που είναι προγραμματισμένος να διεξαχθεί στο πρόσφατα ανακαινισμένο «Λουζνίκι» της Μόσχας στις 15 Ιουλίου 2018. Λίγο κάτω από 40.000 εισιτήρια αιτήθηκαν για το εναρκτήριο ματς του τουρνουά, το οποίο επίσης θα γίνει στο ίδιο γήπεδο.

Κάποτε οι υπουργοί ήξεραν τη λέξη «παραιτούμαι»…

Η καρέκλα της εξουσίας είναι γλυκιά, δεν κομίζουμε γλαύκα εις Αθήνας. 
Όμως, παρά τη δυσκολία του αποχωρισμού της καρέκλας, υπήρξαν κατά καιρούς κάτοχοί της που δεν δίστασαν να το κάνουν, όταν το επέβαλαν οι περιστάσεις. Σε αντίθεση με την επικρατούσα εντύπωση, που θέλει τους πολιτικούς να μένουν «κολλημένοι στην καρέκλα», στη διάρκεια της Μεταπολίτευσης είχαμε πολλές παραιτήσεις υπουργών για λόγους ευθιξίας. Δεν μιλάμε για υποχρεωτική παραίτηση, που τους ζητήθηκε δηλαδή. Αλλά για οικειοθελή, όταν ακόμα κάποιες στοιχειώδεις αρχές τηρούνταν. Θα αναφέρουμε τρία χαρακτηριστικά παραδείγματα, με χρονική σειρά. Για τους έχοντες μνήμη είναι απλώς υπενθύμιση: 1. Το 1987, ο Πρωθυπουργός Ανδρέας Παπανδρέου αποφασίζει αιφνιδιαστικά να αλλάξει την έως τότε σταθεροποιητική πολιτική, την οποία είχε αρχίσει να εφαρμόζει μετά εκλογές του 1985, για να συμμαζέψει τα ελλείμματα. Ο υπουργός Οικονομικών που είχε αναλάβει να εφαρμόσει αυτήν την πολιτική, Κώστας Σημίτης, υπέβαλε γραπτώς την παραίτησή του. Θα μπορούσε να κάνει αλλιώς; Φυσικά. Θα μπορούσε να μείνει στη θέση του και να εφαρμόσει τη νέα, «φιλολαϊκότερη», πολιτική με παροχές κτλ. Επέλεξε την παραίτηση. 2. Το 1991, ο Σταύρος Δήμας, υπουργός Βιομηχανίας στην κυβέρνηση Μητσοτάκη, είχε ένα λεκτικό επεισόδιο με τη σύζυγο του Πρωθυπουργού. 
Την επομένη υπέβαλε την παραίτησή του. Δεν είχε κάνει κάποιο λάθος στο υπουργείο του, δεν του καταλογίστηκε κάτι. Για λόγους ευθιξίας. 3. Το 1994, ο υπουργός Δημόσιας Διοίκησης της κυβέρνησης του Ανδρέα Παπανδρέου, Αναστάσιος Πεπονής, παραιτήθηκε, επειδή συνάδελφοί του υπονόμευαν το νόμο για τις προσλήψεις στο Δημόσιο, που ο ίδιος είχε εισηγηθεί. Είναι ο γνωστός ως «νόμος Πεπονή»(2190/1994), που καθιέρωσε το ΑΣΕΠ, ο σπουδαιότερος, ίσως, νόμος των τελευταίων δεκαετιών, τον οποίο καμιά κυβέρνηση δεν τόλμησε να καταργήσει μέχρι σήμερα. Ουδείς υποχρέωσε τον αείμνηστο Πεπονή να παραιτηθεί, αντίθετα όλοι του ζήτησαν να παραμείνει. Το άρθρο αυτό δεν γράφεται για να ενισχύσει την επιχειρηματολογία όσων ζητούν να παραιτηθεί ο σημερινός υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής για ανικανότητα, μετά το ναυάγιο του δεξαμενόπλοιου και την εξάπλωση του πετρελαίου στις ακτές του Σαρωνικού. Δεν πιστεύω ότι, με τον κρατικό μηχανισμό που έχουμε, αν ήταν άλλος στη θέση του, θα έκανε περισσότερα και καλύτερα. Ομως, σε μείζονα θέματα οι υπουργοί (πρέπει να) παραιτούνται ακόμα και αν δεν έχουν (προσωπική) ευθύνη. Το επιβάλλει ο, άγραφος φυσικά, νόμος της αντικειμενικής ευθύνης: ο υπουργός μπορεί να μην φταίει, αλλά οι ακτές μαύρισαν, το έγκλημα συνετελέσθη. Κάποιος πρέπει να αναλάβει την ευθύνη, την πολιτική, την αντικειμενική. Και να στείλει ένα μήνυμα. Ετσι, όταν άκουσα ότι «έθεσε την παραίτησή του στη διάθεση του Πρωθυπουργού», είπα «επιτέλους». Δεν είναι και λίγο ένας να αισθανθεί ευθιξία και να παραιτηθεί. Αλλά, φεύ, «ήταν λογοπαίγνιο». Και όχι μόνον αυτό. Ο ίδιος, αντί να λουφάξει, προκαλεί κι από πάνω . Στον κόσμο των «παλιών» της Μεταπολίτευσης, που τόσο (θέλει να) κατακεραυνώνει ο Αλέξης Τσίπρας και η Πρώτη Φορά Αριστερά, μαζί με όλα τα στραβά του, υπήρχε η αίσθηση της ευθύνης και της ευθιξίας. 
Η λέξη παραίτηση δεν ήταν άγνωστη. Αγνωστη φαίνεται ότι είναι στο σημερινό, «νέο», κόσμο της κυβερνώσας Αριστεράς. Γι’ αυτό και θάλλουν οι Κουρουμπλήδες…
  ΥΓ: Είναι, πράγματι, κρίμα που ο Τσίπρας και σε αυτό έχασε μια ευκαιρία. Αντί, μόλις ο Κουρουμπλής είπε «θέτω την παραίτησή μου στη διάθεση του Πρωθυπουργού», να την αρπάξει και να του πει «μπράβο, γίνεται αποδεκτή», επέλεξε την κλασική (μη) αντίδραση του ζαμανφουτίστα…
  Γ. Καρελιάς-protagon.gr

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου