1.2.14

Κε Κατσίβελα - Κε διοικητά του Ψυχιατρείου Τρίπολης - Γνωρίζετε κάτι για αυτές τις φωτογραφίες !

ΟΥΤΕ ΗΘΙΚΟ ….ΟΥΤΕ ΝΟΜΙΜΟ !!!

Κουραστήκαμε να γράφουμε  για την σύζυγο Μεσσήνιου πολιτικού  και τις καλλιτεχνικές της  φωτογραφίες  τις οποίες τράβηξε στην περίοδο «παντοδυναμίας  »  του συζύγου της μοσχοπούλησε το Λεύκωμα που δημιούργησε ,διοργάνωσε εκθέσεις προσφέροντας στο «αδηφάγο κοινό »  την φρίκη των τροφίμων του ψυχιατρικού καταστήματος  Τρίπολης με υπογραφές που υφάρπαξε  (από ψυχικά ασθενείς) ΧΩΡΙΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΣΥΝΔΡΟΜΗ (όπως ο νόμος προβλέπει ),και ζητά όπως ….βοά η πιάτσα  από τις διοικήσεις του νοσοκομείου να ….χρυσοπληρώσουν την ΠΑΡΑΝΟΜΗ  «τέχνη της ».

ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΣΙΩΠΗ

Ζητάμε σε διαδοχικά δημοσιεύματα από την διοίκηση  από τους καθ΄ύλην αρμοδίους  του ΠΕΣΥ να μας πληροφορήσουν πότε ακριβώς και με ποίου εντολή έγινε η ΠΑΡΑΝΟΜΗ φωτογράφηση  και πόσο κοστολογεί η ….καλλιτέχνης  την συγκεκριμένη εργασία .

Εφ ΄όσον οι αρμόδιοι ….σιωπούν μήπως είναι πλέον θέμα εισαγγελικής έρευνας να ρίξει φώς  στην διαπόμπευση ψυχικά αρρώστων συνανθρώπων μας 
Β.Μ 

ΔΕΙΤΕ ΜΕΡΙΚΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ....ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΤΗΣ ΣΥΛΛΟΓΗΣ ΟΠΩΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ !

ΝΕΟ ΧΑΡΑΤΣΙ - ΣΟΚ στα Διόδια Ελευσίνας !!!

-Οι οδηγοί πλέον θα καταβάλουν διόδια και στις δύο κατευθύνσεις σε Ελευσίνα και Ισθμό 
Αντιμέτωποι με νέα επιβάρυνση θα είναι από τις 5 Φεβρουαρίου οι οδηγοί που κινούνται στην Εθνική Οδό Αθηνών – Κορίνθου – Πατρών καθώς όπως ανακοίνωσε η Ολυμπία Οδός πλέον θα καταβάλουν διόδια και στις δύο κατευθύνσεις σε Ελευσίνα και Ισθμό, αντίθετα, δηλαδή, με ό,τι συμβαίνει και σήμερα
Παράλληλα από την ερχόμενη Τετάρτη θα τεθούν σε λειτουργία και πλευρικοί σταθμοί στους ανισόπεδους κόμβους Νέας Περάμου και Πάχης Μεγάρων (στους κλάδους εξόδου από Κόρινθο και εισόδου προς Κόρινθο) και στον κόμβο Αγίων Θεοδώρων (στον κλάδο εξόδου από Αθήνα και στον κλάδο εισόδου προς Αθήνα).
Παράλληλα παρέχονται εκπτώσεις σε οχήματα κατηγορίας 1 και 2 (με χρήση  πομποδέκτη OΛΥΜΠΙΑ PASS  ή Μοτοκάρτας Ολυμπίας Οδού):
- κλιμακωτές εκπτώσεις από 15% έως και 60%, ανάλογα με τη συχνότητα διέλευσης από τους μετωπικούς σταθμούς Ελευσίνας ή Ισθμού (εκπτωτικά προγράμματα ΕΛΕΥΣΙΝΑ Value και ΙΣΘΜΟΣ Value)
- πρόσθετες εκπτώσεις σε πλευρικούς σταθμούς μόνο για ενδοδημοτικές μετακινήσεις κατοίκων
 – Δείτε πίνακα με τις τιμές 

Προ των πυλών καταιγίδες ,χιονιάς και κρύο

-«Άσπρη μέρα» σε Φλώρινα, Καστοριά και Κοζάνη 

- Θυελλώδεις οι άνεμοι στα πελάγη 

- Καταιγίδες στη Μεσσηνία 

Ο Φλεβάρης κι αν φλεβίσει, καλοκαίρι (δεν) θα μυρίσει... Αυτή θα μπορούσε να είναι η παραλλαγμένη παροιμία για να περιγράψει κανείς αυτό που θα συμβεί σε όλη την επικράτεια τουλάχιστον μέχρι την επόμενη Τετάρτη.
Η ημέρα με την εντονότερη κακοκαιρία θα είναι η Κυριακή με τη μισή χώρα από την Πελοπόννησο και κάτω να δοκιμάζεται από βροχές και την άλλη μισή από τη Στερεά Ελλάδα και πάνω να βρίσκεται αντιμέτωπη με δριμύ ψύχος και χιονοπτώσεις.
Οι καταιγίδες θα επηρεάσουν την Κυριακή κυρίως τη νότια Πελοπόννησο, την Κρήτη και τα νησιά του νοτίου Αιγαίου αλλά βροχές αναμένονται και στη Στερεά Ελλάδα.
Χιόνια αναμένονται σε όλες τις ορεινές και ημιορεινές περιοχές της ηπειρωτικής χώρας με τους μετεωρολόγους να προβλέπουν χιονόπτωση και μέσα στις πόλεις της Φλώρινας, της Κοζάνης και της Καστοριάς.
Την ίδια ώρα οι άνεμοι στα πελάγη θα πνέουν στα κεντρικά και νότια, ανατολικοί - βορειοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ, στις υπόλοιπες περιοχές και στο Ιόνιο θα πνέουν νοτιοανατολικοί 5 με 7 και τοπικά στο νότιο Ιόνιο 8 μποφόρ.
Σε πτώση θα είναι και η θερμοκρασία με τα θερμόμετρα στη βόρεια Ελλάδα να δείχνουν από -3 έως 9 βαθμούς, στα κεντρικά από 2 έως 11 βαθμούς, στα δυτικά ηπειρωτικά από 2 έως 13 βαθμούς, στην Κρήτη, τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα από 12 έως 16 βαθμούς Κελσίου.
Ειδικά για την Αττική περιμένουμε βροχές που κατά διαστήματα θα είναι πιο έντονες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες - βορειοανατολικές διευθύνσεις 4 και στα ανοιχτά 5 με 6 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 10 βαθμούς Κελσίου.
Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις που θα πυκνώνουν και βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί 3 με 5 μποφόρ ενώ ο υδράργυρος θα κυμανθεί από 3 έως 6 βαθμούς Κελσίου.
Κακοκαιρία μέχρι και την Τετάρτη
Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία, μπορεί τα έντονα φαινόμενα των βροχών, των καταιγίδων και των χιονοπτώσεων να αναμένεται να υποχωρήσουν από το βράδυ της Κυριακής προς Δευτέρα, όμως θα παραμείνει το τσουχτερό κρύο καθώς οι άνεμοι θα παραμείνουν βοριάδες, οπότε η θερμοκρασία δεν αναμένεται να ξεπεράσει στα ηπειρωτικά τους 11 με 12 βαθμούς Κελσίου.
 

ΚΑΛΑΜΑΤΑ - H IΕΡΗ EΙΚΟΝΑ ΚΑΙ Ο NΑΟΣ ΤΗΣ YΠΑΠΑΝΤΗΣ

H Iερή Eικόνα της Παναγίας Yπαπαντής βρέθηκε επί τουρκοκρατίας θαμμένη και μισοκαμένη, με αλλοιωμένα τα πρόσωπα της Θεομήτορος και του Xριστού, στα ερείπια μικρής Εκκλησίας, κατεστραμμένης από τους Tούρκους (πιθανόν το 1770), που χρησιμοποιούσαν οι κατακτητές ως στάβλο. Στο χώρο αυτό, νοτιοανατολικά του υπάρχοντος Mητροπολιτικού και Καθεδρικού Iερού Nαού, κτίστηκε και καταστράφηκε επανειλημμένα η αφιερωμένη στην Παναγία την Yπαπαντή Εκκλησία.
O σημερινός μεγαλοπρεπής Μητροπολιτικός και Καθεδρικός Nαός, που θεμελιώθηκε στις 25 Iανουαρίου 1860 και εγκαινιάστηκε στις 19 Aυγούστου 1873, έπαθε ζημιές με τους σεισμούς του 1886 και του 1986, οι οποίες αποκαταστάθηκαν, ενώ απειλήθηκε από πυρκαγιά στις 2 Φεβρουαρίου του 1914. Tότε, η Iερή Eικόνα έπαθε σοβαρές βλάβες, οι οποίες επανορθώθηκαν για δεύτερη φορά, μετά τις διορθωτικές επεμβάσεις που είχαν γίνει ύστερα από την ανεύρεσή της.


H λιτάνευση της Eικόνας έγινε για πρώτη φορά το 1841, για την αντιμετώπιση κάποιας επιδημίας βαριάς μορφής (πιθανολογείται ότι ήταν πανώλη), που είχε πλήξει την πόλη. Kαθιερώθηκε, όμως, η λιτάνευση να γίνεται κάθε χρόνο, την ημέρα της γιορτής, το έτος 1884.
ΑΝΟΙΚΤΑ ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΜΕΤΑ ΤΗ ΛΙΤΑΝΕΙΑ
Σημειώνεται ότι μετά την ολοκλήρωση της λιτανεύσεως της Ιεράς Εικόνος, σύμφωνα με το έθιμο, τα καταστήματα της Καλαμάτας θα ανοίξουν.

ΠΗΓΗ

ΦΡΙΚΗ - Την έκαψε ζωντανή επειδή γέννησε κορίτσι

Την έκαψε ζωντανή επειδή γέννησε κορίτσιΤο έγκλημα δεν έχει όρια όπως και η φρίκη μπροστά στις ιδεοληψίες και την αμάθεια. Με αυτά ως πιστεύω ένας ινδός έκανε ένα πραγματικά φρικαλέο έγκλημα όταν διαπίστωσε ότι η έγκυος γυναίκα του αντί για  το γιο που περίμενε του έφερε στον κόσμο μια κόρη.
Το φρικιαστικό αυτό έγκλημα σημειώθηκε σε ανατολική επαρχία της Ινδίας με θύμα μια 22χρονη γυναίκα και το βρέφος της και δράστη τον σύζυγό της, ο οποίος την έκαψε ζωντανή μόνο και μόνο επειδή αντί για γιο του χάρισε κόρη.
Σύμφωνα με την αστυνομία ο δράστης έριξε κηροζίνη επάνω στην άτυχη κοπέλα την ώρα που θήλαζε το βρέφος. Αρχικά μητέρα και παιδί οδηγήθηκαν στο νοσοκομείο όπου, όμως, στη συνέχεια υπέκυψαν στα τραύματά τους.
Ο δράστης, μάλιστα, επιχείρησε να κρύψει το έγκλημά του μεταφέροντας την τότε τραυματισμένη κοπέλα κοντά στο τζάκι για να δώσει την εντύπωση ότι είχε καεί από μόνη της. Σύμφωνα με τον πατέρα της 22χρονης το ζευγάρι δεν αντιμετώπιζε προβλήματα μέχρι τη στιγμή της γέννησης της κόρης τους γιατί ο σύζυγός ήθελε να αποκτήσει γιο.

ΤΩΡΑ - Τρακτέρ σε παράταξη στους Γαργαλιάνους

Αψηφώντας το κρύο και τις καταιγίδες που έρχονται οι αγρότες στους Γαργαλιάνους ετοιμάζονται για κινητοποιήσεις και αυτή την ώρα έχουν παρατάξει τα τρακτέρ  τους στην κεντρική πλατεία των Γαργαλιάνων....

ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΙ ΤΗΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟ ΟΙΧΑΛΙΑΣ…

Ο ΠΡΩΗΝ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ Σ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ
 
Την κάθοδο του για τον δήμο Οιχαλίας ανακοινώνει εντός της εβδομάδος ο περιφερειακός σύμβουλος Πελοποννήσου και πρώην αντινομάρχης Μεσσηνίας Σωτήρης Παναγιωτόπουλος
Όπως δείχνουν όλες οι μετρήσεις ο Παναγιωτόπουλος κερδίζει τον δήμο από την Πρώτη Κυριακή. 
Στα θετικά του; 
Ότι πρόκειται πραγματικά για ανεξάρτητη και αυτοδιοικητική υποψηφιότητα. 
Εάν βρει συμβούλους από όλους τους πολιτικούς χώρους και όχι μόνο από τη ΝΔ κυριολεκτικά θα σαρώσει...

fimotro

ΦΩΤΟ-Χαμός στο Μοναστηράκι με διαδηλωτές και ΜΑΤ

Χειροβομβίδες κρότου λάμψης, χημικά καιανθρωποκυνηγητό συνθέτουν το παζλ των επεισοδίων που βρίσκονται σε εξέλιξη αυτή την ώρα στο Μοναστηράκι.
Τα ΜΑΤ απομάκρυναν διαδηλωτές, που συμμετείχαν στην αντιφασιστική συγκέντρωση, με χρήση χημικών, ενώ οι δευτεροι, προσπαθούν να βρουν καταφύγιο στο σταθμό του μετρό στην πλατεία Μοναστηρακίου.
Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες έχουν σημειωθεί προσαγωγές ατόμων, χωρίς να είναι γνωστός ο αριθμός των προσαχθέντων.







Έστησαν νέο κόμμα υπό το φόβο της απαγόρευσης της ΧΑ

Όπως ανακοίνωσε ο Ηλίας Κασιδιάρης «οι πατριώτες θα μπορούν να ψηφίσουν Εθνική Αυγή» στις επόμενες εκλογές

Μια είδηση έκρυβε η ομιλία του Ηλία Κασιδιάρη στο συλαλλήτηριο των μελών της Χρυσής Αυγής στην πλατεία Ριγήλλης με αφορμή την 18η επέτειο μνήμης για τα Ίμια.

Όπως ανακοίνωσε από μικροφώνου, «οι πατριώτες θα έχουν τι να ψηφίσουν στις επόμενες εκλογές σε περίπτωση που προχωρήσουν στο πραξικόπημα της απαγόρευσης της Χρυσής Αυγής, καθώς Έλληνες πατριώτες ίδρυσαν την Εθνική Αυγή».

Με τον τρόπο αυτό ο εκπρόσωπος τύπου της ΧΑ αποκάλυψε τα σχέδια που έχει βάλει σε εφαρμογή η ΧΑ σε περίπτωση που κριθεί παράνομη καθως ήδη πέντε βουλευτές της βρίσκονται προφυλακισμένοι με την κατηγορία της συμμετοχής και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης.

ΦΩΤΟ - Αυτή είναι η δυναμική ξανθιά που στηρίζει 80 άπορες οικογένειες

Είναι κάποιες φορές που οι λέξεις δεν φτάνουν, για να περιγράψει κανείς το μεγαλείο ψυχής, αλτρουισμού και αξιοσύνης ενός ανθρώπου.
Πόσω μάλλον μίας εργαζόμενης γυναίκας, μητέρας τριών ανήλικων παιδιών, η οποία εδώ και λίγους μήνες παλεύει, για να φροντίσει άπορες οικογένειες που έχουν πραγματική ανάγκη, οι οποίες δεν μπορούν να εξασφαλίσουν ούτε τα προς το ζην. Τους δίνει ένα πιάτο φαγητό, ρούχα, παπούτσια και ρεύμα, για να ζεσταίνονται τις κρύες νύχτες του χειμώνα.
Ο λόγος για την 37χρονη Έλενα Σερεπίσου η οποία με δική της πρωτοβουλία, με δικά της χρήματα και πολύ τρέξιμο κατάφερε να δημιουργήσει στη Ζοφριά, στα Άνω Λιόσια, το κοινωνικό σπίτι «ΑΓΑΠΩ». Έναν χώρο που πραγματοποιεί ό,τι υπόσχεται, καθώς εκεί άνθρωποι που χτυπήθηκαν από τη σκληρή πολιτική των μνημονίων έχουν την ευκαιρία να προμηθευτούν ρούχα, τρόφιμα και γενικότερα κάθε είδους υλικό αγαθό που θα τους ανακουφίσει έστω και για λίγο.
Η εφημερίδα «Espresso» βρέθηκε στο «ΑΓΑΠΩ» και συνάντησε την Έλενα Σερεπίσου, μία γυναίκα όμορφη, δυναμική και αισιόδοξη, αλλά και τις εθελόντριές του, οι οποίες στέκονται στο πλευρό της και προσπαθούν να τη βοηθήσουν στο δύσκολο και συνάμα συγκινητικό της έργο.
Πέντε γυναίκες οι οποίες, αν και αντιμετωπίζουν και οι ίδιες σοβαρά οικονομικά προβλήματα, βρίσκουν χρόνο, για να προσφέρουν στο συνάνθρωπο. Η Αλέκα, η Άννα, η Σούλα, η Μαρία και η Βάγια, όλες μητέρες ανήλικων παιδιών, παρά την κούρασή τους και τα προσωπικά τους προβλήματα, έρχονται καθημερινά στο «ΑΓΑΠΩ», για να δώσουν χείρα βοηθείας.
«Έχει κούραση, θυσιάζουμε χρόνο, κόπο, αλλά η ικανοποίηση που παίρνουμε δεν συγκρίνεται με τίποτα» μας είπαν και πρόσθεσαν: «Η Έλενα είναι ένας άνθρωπος με απίστευτη καρδιά και τη στηρίζουμε όλες...».
Η περιοχή της Ζοφριάς, στα Άνω Λιόσια, έχει 9.200 κατοίκους και δεν υπάρχει κανένα άλλο ανάλογο σπίτι, για να ζητήσει κανείς βοήθεια. Μέρα με τη μέρα ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν ανάγκη αυξάνεται, αλλά οι δυνατότητες της Έλενας είναι πλέον περιορισμένες.

«Μακάρι να μπορούσαμε να βοηθούσαμε και άλλους, αλλά έχουμε φτάσει κι εμείς σε σημείο που χρειαζόμαστε βοήθεια. Όποιος μπορεί ας προσφέρει. Τρόφιμα, ρούχα, παπούτσια, κλινοσκεπάσματα, τα πάντα...» σημείωσε και κατέληξε: «Ήδη κοιμάμαι δύο ώρες την ημέρα, για να εξοικονομήσω τα απαραίτητα για τις 80 οικογένειες. Και χάρη στη στήριξη της οικογένειάς μου, την οικονομική και την ψυχολογική, αλλά και στη δύναμη που παίρνω από τα παιδιά μου, μέχρι στιγμής, τα καταφέρνω».





Πηγή: Espresso-xiromeronews

Σεισμική δόνηση 5 Ρίχτερ στην Κεφαλονιά

Ισχυρός μετασεισμός μεγέθους 5 Ρίχτερ, σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο, σημειώθηκε στις 18.33 ώρα Ελλάδας, με επίκεντρο τον εστιακό χώρο της Κεφαλονιάς, 295 χλμ δυτικά της Αθήνας.

Αριστερή πλατφόρμα ΣΥΡΙΖΑ - Βάζει βέτο για Βουδούρη !!!

-Ο Βουδούρης ανάβει φωτιές στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ
 -Θεωρούν απαγορευτική την υποψηφιότητά του
«Φωτιές» άναψε στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ ο Οδυσσέας Βουδούρης, καθώς η Αριστερή πλατφόρμα δεν υποδέχθηκε με τις καλύτερες διαθέσεις την πρόταση για υποψηφιότητά του στην Περιφέρεια Πελοποννήσου στις αυτοδιοικητικές εκλογές.
Στελέχη της Αριστερής Πλατφόρμας επισήμαιναν το «ΠΑΣΟΚικό» παρελθόν του ανεξάρτητου βουλευτή, όπως και το γεγονός ότι έχει ψηφίσει τα Μνημόνια. Μάλιστα, αναμένεται να θέσουν βέτο για την υποψηφιότητά του στις ομιλίες τους κατά τις εργασίες Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ που ξεκίνησαν το Σάββατο.
Ενστάσεις, όχι τόσο ισχυρές, υπάρχουν για δύο ακόμη προτάσεις για υποψηφιότητα. Εκείνη του Θόδωρου Καρυπίδη για την Δυτική Μακεδονία- στελέχη της Αριστερής Πλατφόρμας επικαλούνται το γεγονός ότι δεν είναι μέλος του ΣΥΡΙΖΑ- αλλά και του επί 28 χρόνια δημάρχου των Λειψών, Σταύρου Μπενέτου, ο οποίος προτάθηκε για την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

Συνελήφθη, στην Ομόνοια, 23χρονος Πακιστανός για βιασμό στην Λακωνία

Αλλοδαπός καταζητούμενος για βιασμό, συνελήφθη, χτες το πρωί, στην περιοχή της Πλατείας Ομονοίας, από αστυνομικούς της Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής, μετά από συνεργασία με το Αστυνομικό Τμήμα Σκάλας Λακωνίας.
Πρόκειται για 23χρονο υπήκοο Πακιστάν, σε βάρος του οποίου είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης από την Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Λακωνίας.
Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο 23χρονος, όπως ταυτοποιήθηκε και από τις εξετάσεις της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, είναι ο δράστης του βιασμού Ελληνίδας, που διαπράχθηκε την 24-9-2013 στην Λακωνία.
Για την υπόθεση είχε σχηματισθεί δικογραφία από το Αστυνομικό Τμήμα Σκάλας Λακωνίας.

Πολιτικοί γυρολόγοι στην αγκαλιά του ΣΥΡΙΖΑ

Πριν από πολλά χρόνια, η μεταπήδηση από το ένα κόμμα στο άλλο εθεωρείτο πράξη ατιμωτική.
Η δίκη γινόταν με συνοπτικές διαδικασίες και η ετυμηγορία των ενόρκων βαριά και ασήκωτη: άρνηση και απεμπόληση των αρχών και των ιδεών.
Ο κατηγορούμενος αποκηρυσσόταν και ριχνόταν στην πυρά με το ανάθεμα του αφορισμού, της αποκήρυξης.
Ηταν το μίασμα της πολιτικής ζωής, κουβαλώντας τη ρετσινιά του αποστάτη για μια ζωή.
Σήμερα, η αυτομόληση στις τάξεις ενός άλλου κόμματος δεν αντιμετωπίζεται με την ίδια φόρτιση.
Μπορεί αυτός που αλλάζει κόμματα σαν τα πουκάμισα να θεωρείται πρόσωπο με μειωμένη αξιοπιστία και φερεγγυότητα, με ελαστική συνείδηση, ενδεχομένως και να δέχεται κακεντρεχή σχόλια για έλλειψη αρχών και αξιών, όμως δεν στοχοποιείται, ούτε αποκηρύσσεται.
Στη λείανση των αντιδράσεων σημαντικό ρόλο έπαιξε η υποχώρηση των παλιών διαχωριστικών γραμμών καθώς και η άμβλυνση των ιδεολογικών και πολιτικών διαφορών. Σε αυτό συνέβαλε και η πολτοποίηση της πολιτικής σκηνής του τόπου, καθώς σε περιόδους κρίσης και χρεοκοπίας τέτοια φαινόμενα ενισχύονται.
Θεωρώντας, λοιπόν, την πολιτική συνώνυμο της συναλλαγής και της εξασφάλισης προσωπικής καριέρας, οι σύγχρονοι αυτόμολοι έχουν πολλαπλασιαστεί, με το ρεύμα να τους συμπαρασύρει σ τον ΣΥΡΙΖΑ.

Μεταξύ των σύγχρονων αυτομόλων εξέχουσα θέση στον κατάλογο κατέχουν τα γνήσια κομματικά τέκνα του βαθέος  ΠΑΣΟΚ, τα οποία ως πρώην μνημονιακά, σπεύδουν να εξαγνιστούν στην κολυμβήθρα του αντιμνημονιακού κόμματος.

Ο ακτιβιστής Οδυσσέας  Βουδούρης

Ενα  εξωτικό μπουμπούκι του ανθόκηπου του Γιώργου Παπανδρέου , που τον εγκατέλειψε νωρίς πριν από τις εκλογές του Μαΐου για να πάει στη ΔΗΜ.ΑΡ., είναι ο πρόεδρος της ΜKO ..«Κάθε μέρα πολίτης» και αυτοαποκαλούμενος «ακτιβιστής» Οδυσσέας Βουδούρης.
Στην αρχή, αντιμετωπίζοντας τον Παπανδρέου ως αναμορφωτή του τόπου και ινστρούχτορα της διεθνούς σοσιαλιστικής σκέψης, του έπλεκε ανά εβδομάδα το εγκώμιο. 
Ψηφίζοντας τις οριζόντιες περικοπές χαμηλοσυνταξιούχων και χαμηλόμισθων, είχε πιστέψει πως η Ελλάδα θα γίνει Δανία της Μεσογείου.
 Χολώθηκε από τον Παπανδρέου πού δεν ανέλαβε κάποιο υπουργείο και συνάμα όταν  είδε το πλοίο να βουλιάζει και τον καπετάνιο να εγκαταλείπει πρώτος, φρόντισε να αποβιβαστεί στη σωσίβια λέμβο της ΔΗΜ.ΑΡ.
Ωστόσο, μαθημένος στις μεγαλομανίες ,φαίνεται να ασφυκτιούσε  για υπουργιλίκι αποχώρησε από την ΔΗΜΑΡ  όπως και στο ΠΑΣΟΚ  και  βρήκε πάλι  τον δρόμο  για  την εξουσία στην  αγκαλιά του ΣΥΡΙΖΑ.
Πάνω από όλα η πολιτική του καριέρα!
Β.Μ

Tην είχαν στημένη, στους τρομοκράτες.. Τρεις ρουκέτες, RPG και χειροβομβίδες, στο κλεμμένο ΙΧ...

Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτή την ώρα γίνεται η καταμέτρηση του οπλισμού και των εκρηκτικών που βρέθηκαν στο κλεμμένο ΙΧ αυτοκίνητο, στο Π. Φάληρο.
 Καλάσνικοφ, πιστόλια, πυροκροτητές,  εκτοξευτήρες ρουκετών, 3  ρουκέτες, RPG και...4 χειροβομβίδες, βρέθηκαν στο εσωτερικό του οχήματος.

Tην είχαν στημένη, στους τρομοκράτες..


Το είχαν βρει μέρες το αυτοκίνητο...
Η αστυνομία είχε στήσει ενέδρα γύρω από το αυτοκίνητο - γιάφκα, περιμένοντας να το πλησιάσει καποιος ύποπτος. Οι αστυνομικοί είχαν...
κατακλυσει την περιοχή εδώ και μέρες.

Το αυτοκίνητο είχε  κλαπεί από την περιοχή της Κερατέας, πριν από περίπου 20 ημερες  και είχε μονο μια πινακίδα στο πίσω μέρος του, που ανηκε σε ΙΧ του οποίου δεν είχε δηλωθεί η κλοπή.
Η Αντιτρομοκρατική εκανε σήμερα φανερή την παρουσία της, βλέποντας πως η αναμονή γύρω από το αυτοκίνητο,  δεν έφερνε αποτελέσματα...

ΠΗΓΗ

Το ανεξήγητο φως από το Μονοπάτι του Διαβόλου

Βαθιά μέσα στις απόμακρες περιοχές του Μιζούρι, μια αινιγματική σφαίρα φωτός στοιχειώνει την περιοχή για περισσότερο από έναν αιώνα.
Τώρα δύο φωτογράφοι αποτύπωσαν το φαινόμενο σε αυτές τις καταπληκτικές εικόνες.
Το μυστηριώδες φως εμφανίζεται μόλις πέσει το σούρουπο, αρχίζοντας από ένα αμυδρό φως που μετατρέπεται σταδιακά σε εκτυφλωτική λάμψη.
Οι ντόπιοι το περιγράφουν ως μια λαμπερή σφαίρα που αιωρείται και η οποία εμφανίζεται στους λόφους Όζαρκ, στην τοποθεσία που είναι γνωστή σαν Περίπατος του Διαβόλου.
Το ανεξήγητο φως στο Μονοπάτι του Διαβόλου, όπως καταγράφηκε από τους Άντον Ντόλεζαλ και Λάρα Σίπλεϊ.
Κάποιοι μάρτυρες λένε ότι το φως είναι λαμπρό κυανό, ενώ άλλοι επιμένουν ότι είναι κόκκινο. Όσον αφορά την προέλευσή του, οι εξηγήσεις είναι πολλές και ποικίλες: από ποσότητα φυσικού αερίου που διαφεύγει καθημερινά από κάποια υπόγεια κοιλότητα με υψηλή πίεση, μέχρι ένα Άγνωστης Ταυτότητας Ιπτάμενο Αντικείμενο, και από το ακέφαλο φάντασμα ενός Ινδιάνου της περιοχής ή ένα ζευγάρι φλογερών εραστών που κοιτάζονται στα μάτια μέχρι τα φώτα των διερχόμενων αυτοκινήτων από τον αυτοκινητόδρομο Ε 50.
Τίποτα πάντως δεν έχει εξηγήσει ικανοποιητικά την προέλευση του φασματικού φωτός.
Το ίδιο άκαρπη ήταν και μια έρευνα που έκανε το 1950 το Σώμα Μηχανικών του στρατού των Ηνωμένων Πολιτειών.
Δύο φωτογράφοι, η Λάρα Σίπλεϊ και ο Άντον Ντόλεζαλ, ταξίδεψαν πρόσφατα στην περιοχή για να καταγράψουν τις ιστορίες των κατοίκων, οι ζωές των οποίων έχουν επηρεαστεί από το φασματικό φως που στοιχειώνει την πόλη τους.
Η εμφάνιση της σφαίρας ξεκινά από ένα αμυδρό φως που μετατρέπεται σταδιακά σε εκτυφλωτική λάμψη.
Το μυστηριώδες φως φωτογραφήθηκε για πρώτη φορά στις αρχές του 1900 στον Περίπατο του Διαβόλου, έναν εξοχικό δρόμο ανάμεσα στο νοτιοδυτικό Μιζούρι και στη βορειοανατολική Οκλαχόμα, κοντά στην πόλη Χόρνετ. Οι περισσότεροι αναφέρουν ότι εμφανίζεται συνεχώς από τα τέλη του 19ου αιώνα.
Σύμφωνα με τη Wikipedia, οι πρώτες συναντήσεις με το φως χρονολογούνται από την Πορεία των Δακρύων τη δεκαετία του 1830. Πρόκειται για έναν μαρτυρικό δρόμο που πήραν την εποχή εκείνη οι Ινδιάνοι της περιοχής, κατόπιν απόφασης της κυβέρνησης, για να μετεγκατασταθούν στην Οκλαχόμα.
Κατά τη διαδρομή πέθαναν 60.000 από τους 130.000 Ινδιάνους Τσερόκι, καθώς και πολλοί Αφροαμερικανοί.
Σήμερα είναι γενικά αποδεκτό ότι η πρώτη τεκμηριωμένη καταγραφή έγινε το 1881 και η πρώτη δημόσια αναφορά το 1936 από την εφημερίδα Kansas City Star.
Ένας καθηγητής από το Πανεπιστήμιο του Αρκάνσας που ερεύνησε το φαινόμενο το 1960, αποφάνθηκε ότι το φως προέρχεται από σταθερή πηγή.
Να σημειωθεί ότι η περιοχή, η οποία βρίσκεται στην καρδιά της Ζώνης της Βίβλου, είναι εξαιρετικά υποβαθμισμένη, με μεγάλο ποσοστό της νεολαίας να βρίσκει καταφύγιο στα ναρκωτικά.
Ότι απόμεινε από την έρευνα που έκανε το 1950 το Σώμα Μηχανικών του στρατού των Ηνωμένων Πολιτειών.
youmagazine

ΕΓΚΕΦΑΛΟΙ Η...ΑΝΕΓKΕΦΑΛΟΙ;Νέο χαράτσι σε όσους μετακινούνται πολύ με Ι.Χ.

ΤΟ ΑΛΛΟ ΜΕ ΤΟΝ ΤΟΤΟ ΤΟ ΞΕΡΕΤΕ .....
Σκέφτονται την τοποθέτηση GPS σε κάθε αυτοκίνητο και τον προσδιορισμό των τελών κυκλοφορίας ανάλογα με τα χιλιόμετρα που διανύονται - Δύσκολο το συγκεκριμένο μοντέλο, εναλλακτικό σχέδιο η μηνιαία καταβολή των τελών

Ριζικές αλλαγές ετοιμάζει το υπουργείο Οικονομικών σε σχέση με τα Ι.Χ. Σύμφωνα με εισήγηση που έχει τεθεί στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών, προωθείται σχέδιο που θα περιλαμβάνει λιγότερους φόρους από το 2015 για τους ιδιοκτήτες Ι.Χ. Στόχος είναι να υπάρξουν μειώσεις στους φόρους που θα οδηγήσουν στην σχεδόν ολοκληρωτική εξάλειψη του φαινομένου της κατάθεσης πινακίδων.

Κεντρικά σημεία της εισήγησης αποτελούν η κατάργηση του φόρου πολυτελείας που επιβάλλεται σήμερα στα ακριβά αυτοκίνητα, η μείωση κατά 30% των τεκμηρίων διαβίωσης για τα ΙΧ και η συνακόλουθη μείωση κατά 30% του φόρου πολυτελούς διαβίωσης που επιβάλλεται σήμερα σε ΙΧ άνω των 1.929 κυβικών εκατοστών. Ο φόρος πολυτελούς διαβίωσης υπολογίζεται στο 5%-10% της ετήσιας τεκμαρτής δαπάνης για ΙΧ ηλικίας έως 10 ετών.

Το δημοσιονομικό κλειδί που θα επιτρέψει τις παραπάνω ελαφρύνσεις, όπως αναφέρουν τα Νέα, κρύβεται στο νέο σύστημα προσδιορισμού των ετήσιων τελών κυκλοφορίας, το οποίο, όπως σημειώνουν συνεργάτες του υφυπουργού Οικονομικών Γ. Μαυραγάνη, θα οδηγήσει σε δραστικό περιορισμό του φαινομένου της μαζικής κατάθεσης πινακίδων.

Η ειδική επιτροπή που είχε συσταθεί στο υπουργείο Οικονομικών με αντικείμενο τις αλλαγές στον τρόπο φορολόγησης των ΙΧ δούλεψε εντατικά για περίπου τρεις μήνες. Αξιολόγησε τα συστήματα φορολόγησης των αυτοκινήτων που εφαρμόζονται στα κράτη-μέλη της ΕΕ αλλά και στην Αμερική και έχει καταλήξει - όπως λένε στελέχη της Καραγεώργη Σερβίας - σε δέσμη προτάσεων που θα οδηγήσουν σε μεγάλες ανατροπές.

Ακολουθώντας το ολλανδικό μοντέλο

Αυτό που κέντρισε περισσότερο το ενδιαφέρον των μελών της επιτροπής ήταν το λεγόμενο ολλανδικό μοντέλο. Προβλέπει τον προσδιορισμό των τελών κυκλοφορίας κάθε μήνα, ανάλογα με τα χιλιόμετρα που διανύει το κάθε αυτοκίνητο. 

Σύμφωνα με αυτό το μοντέλο, κάθε αυτοκίνητο εφοδιάζεται με GPS το οποίο καταγράφει και μεταφέρει ηλεκτρονικά σε έναν κεντρικό κόμβο τα δεδομένα. 
ΘΑ ΜΑΣ ΚΟΨΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟ ....ΤΑΞΙΔΙ ΚΑΛΑΜΑΤΑ -ΑΘΗΝΑ !!!
Η χρέωση ανά χιλιόμετρο, στο ολλανδικό μοντέλο, είναι 0,03 ευρώ. 
Αυτό σημαίνει πως στα 10.000 χιλιόμετρα ανά χρόνο τα τέλη κυκλοφορίας διαμορφώνονται σε 300 ευρώ.

Το μοντέλο αυτό είναι εκείνο που θεωρείται ιδανικό στους κόλπους της Καραγεώργη Σερβίας. Αναγνωρίζουν όμως αρμόδια στελέχη πως είναι πολύ δύσκολο στην εφαρμογή του και σημειώνουν πως υπάρχουν και εναλλακτικές παρεμφερείς λύσεις.

Μία τέτοια, η οποία επίσης έχει τεθεί στο τραπέζι, αφορά το ενδεχόμενο παροχής της δυνατότητας στους φορολογουμένους να πληρώνουν τέλη κυκλοφορίας με τον μήνα και επομένως να καταθέτουν πινακίδες κυκλοφορίας επίσης με τον μήνα. Οριστικές αποφάσεις δεν έχουν ληφθεί ακόμα, αλλά όπως λένε αρμόδιες πηγές «περιμένετε και θα εκπλαγείτε…».

protothema.gr

Ο δάσκαλος είχε ολόκληρο οπλοστάσιο

Λαυράκι έβγαλαν οι αστυνομικοί που το μεσημέρι της Παρασκευής σταμάτησαν για έλεγχο στη Θήβα το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε ένας 44χρονος δάσκαλος.
Στο αυτοκίνητο του δασκάλου οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν τρία μαχαίρια, ένα πτυσσόμενο μεταλλικό γκλοπ και τρία στιλέτα.

Ακολούθησε έρευνα στο σπίτι του δασκάλου στις Ερυθρές Αττικής στο οποίο βρέθηκαν:

• τρία μακρύκαννα αεροβόλα όπλα, από τα οποία τα δύο είχαν ενσωματωμένη διόπτρα,
• τέσσερα πιστόλια ρέπλικα μαζί με τις επτά γεμιστήρες τους,
• ένα αεροβόλο περίστροφο και μία τοξοβαλίστρα με τέσσερα βέλη,
• δέκα σπαθιά, διαφόρων μηκών και μία πολεμική σπάθη, με μήκος λάμας 70 εκατοστών,
• τέσσερα τσεκούρια νίντζα (κάμα), με μήκος λάμας 20 εκατοστών και ένας μπαλτάς, με μήκος λάμας 16 εκατοστών,
• δύο μαχαίρια, με μήκος λάμας 20 και 16 εκατοστών αντίστοιχα, καθώς και τέσσερα μικρότερα μαχαίρια διαφόρων μεγεθών,
• τέσσερα μεταλλικά αστέρια λόγχες νίντζα και τρεις σφεντόνες έτοιμες προς χρήση,
• δύο ολυμπιακά τόξα αθλητικής σκοποβολής με δώδεκα βέλη τοξοβολίας,
• εκατόν πενήντα πέντε φυσίγγια, διαφόρων ειδών και διαμετρημάτων και επτά αμπούλες αεροβόλου όπλου,
• χίλια εννιακόσια σφαιρίδια μόλυβδου και οκτακόσια μεταλλικά σφαιρίδια αεροβόλου όπλου, καθώς και
• δύο γκλοπς (ένα ξύλινο και ένα μεταλλικό) και ένα ζευγάρι χειροπέδες.

Ο 44χρονος συνελήφθη για παράνομη οπλοκατοχή και θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα.

lamiastar.gr

ΦΩΤΟ - Αυτή η οδοντίατρος δεν είναι για τα δόντια σου…

Με την Carla Vieria θα σου πέσει η μασέλα
Η κυρία Carla Vieria αποφάσισε να γίνει οδοντίατρος, αλλά οι μεγάλες της αγάπες είναι δυο.

 Η Εθνική ομάδα της Ισπανίας και οι σέξι φωτογραφίσεις.
Η κυρία οδοντίατρος δεν δίστασε να δείξει τα κάλλη της φορώντας τα άκρως απαραίτητα για χάρη των «Φούρια Ρόχα».
Εξαιρετική…


ΜΕΣΣΗΝΙΑ - Βρέχει και ...φεύγουν οι δρόμοι !!!

ΣΤΡΕΦΙ,ΜΗΛΙΩΤΙ , ΠΥΛΟΣ, ΧΩΡΑ  
Τη μειωμένη αντοχή ορισμένων έργων ήρθαν να αποκαλύψουν οι βροχές των προηγούμενων ημερών. 
Στο χωριό Μηλιώτη έγινε νέα καθίζηση του δρόμου, ενώ προβλήματα έχουν σημειωθεί πριν από τις εισόδους της Πύλου και της Χώρας…
Ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας, Παναγιώτης Αλευράς, επισκέφθηκε ορισμένα από τα προβληματικά σημεία του οδικού δικτύου, ενώ όλοι οι μηχανικοί της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων ελέγχουν τους δρόμους προκειμένου να γίνει καταγραφή προβλημάτων που δεν έχουν επισημανθεί και να προχωρήσει η αποκατάστασή τους.Όπως σημειώνεται σε σχετικό δελτίο Τύπου της Περιφερειακής Ενότητας, «ο αντιπεριφερειάρχης Παναγιώτης Αλευράς με κλιμάκιο μηχανικών επισκέφθηκαν τις περιοχές που υπέστησαν ζημιά από τις έντονες βροχοπτώσεις στο επαρχιακό οδικό δίκτυο.Συγκεκριμένα επισκέφθηκαν την περιοχή 1,5 χλμ πριν το Μηλιώτη του επαρχιακού δρόμου Αριστομένη - Μηλιώτη όπου έχει υποστεί καθίζηση το οδόστρωμα. Από ότι διαπιστώθηκε η καθίζηση οφείλεται στις βροχοπτώσεις και δεν έχει καμία συσχέτιση με τον προχθεσινό σεισμό. Άλλωστε το ίδιο φαινόμενο είχε παρατηρηθεί και τα προηγούμενα χρόνια.Δόθηκε εντολή στις τεχνικές υπηρεσίες για άμεση παρέμβαση με διάνοιξη αποστραγγιστικών τάφρων και αποκατάσταση οδοστρώματος.Στη συνέχεια, ο αντιπεριφερειάρχης επισκέφθηκε τον επαρχιακό δρόμο Μεσσήνη - Στρέφι όπου έχει εγκατασταθεί εργολαβία από την Π.Ε. Μεσσηνίας για αποκατάσταση της ζημιάς που έχει υποστεί η γέφυρα. Ήδη έχει διακοπεί η κυκλοφορία λόγω των εργασιών που εκτελούνται και αύριο θα γίνει τσιμεντόστρωση του οδοστρώματος και πλήρης αποκατάσταση της ζημιάς.Παρόλα αυτά, ο δρόμος θα παραμένει κλειστός για ένα πενθήμερο, έτσι ώστε να σταθεροποιηθεί το οδόστρωμα πλήρως.Ήδη με εντολή του αντιπεριφερειάρχη όλοι οι μηχανικοί της Δ/νσης Τεχνικών Έργων κάνουν αυτοψία στο εθνικό και επαρχιακό δίκτυο, για να εξετάσουν την κατάσταση του οδοστρώματος.Έχουν δε διαπιστωθεί ζημιές στην 82η Ε.Ο. Ριζόμυλος - Πύλος λίγο πριν την είσοδο της Πύλου και στο δρόμο Αμπελόφυτο - Χώρα, λίγο πριν την είσοδο της Χώρας, όπου θα γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες για πλήρη αποκατάσταση της κυκλοφορίας».

πηγη

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ -Μπορεί να σωθεί η «τιμή » της κεντροαριστεράς με Πανούση ή Αποστολόπουλο !!!

ΜΕ ΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΤΗΣ ΓΝΩΜΗΣ 


Μετά την «κατάντια» του ΣΥΡΙΖΑ να «επιβάλλει » σαν αντίπαλο του Πέτρου Τατούλη την υποψηφιότητα του «Πολιτικά  καιροσκόπου » Οδ.Βουδούρη ….άλλαξε ΤΡΙΑ κόμματα σε ΔΥΟ χρόνια …(να δούμε ποίο θα είναι το επόμενο ) η κεντροαριστερά έχει την μοναδική ευκαιρία να σώσει την τιμή της που ΧΑΝΕΤΑΙ  στην Πελοπόννησο επιλέγοντας την αυτόνομη κάθοδο στις Περιφερειακές εκλογές με μία από τις δύο προσωπικότητες που κοσμούν τον χώρο ,του  Καθηγητή Γιάννη Πανούση  ή του τέως Γ.Γ Αποκεντρωμένης Διοίκησης Τάσου Αποστολόπουλου.

Είναι ιστορικό χρέος πλέον των στελεχών του χώρου να μην αφήσουν να διασυρθούν άλλο  οι δημοκρατικοί πολίτες της Πελοποννήσου  συρόμενοι  πίσω από τις ακατανόητες  επιλογές του κου Τσίπρα .

ΘΑ ΤΟ ΤΟΛΜΗΣΕΤΕ ;

ΙΔΟΥ Η ΡΟΔΟΣ …ΙΔΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΠΗΔΗΜΑ

B.M

Θανάση Πετράκο θα «παλέψεις » για την υποψηφιότητα Βουδούρη ;

Η στραβός είναι ο γυαλός ....η στραβά αρμενίζουμε !

Θανάση Πετράκο η επιλογή Βουδούρη  για την Περιφέρεια Πελοποννήσου από τον ΣΥΡΙΖΑ,δείχνει  ότι έχει έλλειψη  αξιόπιστης πολιτικής πρότασης.
 Θανάση Πετράκο η  πολιτική επιλογή  του ΣΥΡΙΖΑ, δείχνει ότι ούτε ρήξη με τα βαρίδια που ταλανίζουν τον ελληνικό λαό προβλέπει, ούτε ουσιαστική κοινωνική ανατροπή επιδιώκει.
Για την πρόταση που έχει χρειάζονται μόνο γραβατωμένα  στελέχη  και ψήφοι. Ούτε κινήματα, ούτε πραγματικά σχέδια,ούτε αλλαγή ,το σύστημα που καταγγέλεις τελικά έχει θέσεις για όλους.
Θανάση Πετράκο  ο ΣΥΡΙΖΑ εγκλωβίζεται σήμερα στα κεντρικά  αδιέξοδα της ηγεσίας  του,που συνεχώς διολισθαίνει σε ένα μόρφωμα που ούτε καν  βασικές αρχές της σοσιαλδημοκρατίας δεν κρατά..
Θανάση Πετράκο τόσο πολύ σας αλλοτρίωσε η προοπτική της εξουσίας δεν είναι κρίμα για μία ....υπουργική καρέκλα να απεμπολείς την αγωνιστική σου δράση .... «προσκυνώντας »  εκεί που πρίν από λίγα χρόνια ....έφτυνες 

Β.Μ.

Πληθαίνουν οι αγρότες, που ετοιμάζονται για το στήσιμο μπλόκων από τη Δευτέρα

Στον ... χορό των κινητοποιήσεων μπαίνουν τη Δεύτερα και οι αγρότες της Ημαθίας, μεταβαίνοντας με τα τρακτέρ τους στον κόμβο της Κολούρας, όπως τόνισε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπρόεδρος της Αυθόρμητης Κίνησης Αγροτών, Κώστας Λιολιόπουλος, μέλος της «Πρωτοβουλίας».
 Όπως εξήγησε, η μορφή των κινητοποιήσεων θα αποφασιστεί την ίδια ημέρα το πρωί, ενώ προανήγγειλε και «δυναμικές κινητοποιήσεις» στην Κρήτη, από αγρότες που συντάσσονται με την «Πρωτοβουλία».
Εξάλλου, μπλόκα, που υπολογίζονται σε 30 - 40, στήνουν από τη Δευτέρα σε διάφορα σημεία κατά μήκος της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης – Αθηνών, καθώς επίσης και σε διάφορους κόμβους του επαρχιακού δικτύου της βόρειας Ελλάδας, και οι αγρότες που συντάσσονται με την Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή Αγροτικών Μπλόκων.
Το μπλόκο των Θεσσαλών αγροτών, που πρωτοστατούν στις κινητοποιήσεις, θα στηθεί στον κόμβο της Νίκαιας, στην εθνική Αθήνας - Θεσσαλονίκης, έξω από τη Λάρισα, ενώ στον Έβρο, η Συντονιστική Επιτροπή αποφάσισε να βγουν τα τρακτέρ στο ύψος της ΕΒΖ στην Ορεστιάδα, την Τρίτη 4 Φεβρουαρίου.
Μέσα στο Σαββατοκύριακο πρόκειται να καταλήξουν στην μορφή κινητοποιήσεων που θα ακολουθήσουν και τα μέλη του Πανελλήνιου Συντονιστικού Οργάνου.
Επισημαίνεται ότι στις 12 το μεσημέρι ξεκινά αγροτικό συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη, με τους συμμετέχοντες να έχουν δώσει «ραντεβού» στο Άγαλμα Βενιζέλου. Οι αγρότες αναμένεται να πραγματοποιήσουν πορεία, ακόμη και με τρακτέρ, προς την ΔΕΘ, όπου διεξάγεται η έκθεση 25η Agrotica.
Υπενθυμίζεται ότι οι αγρότες διαμαρτύρονται για σειρά μέτρων, μεταξύ των οποίων τα φορολογικά, ενώ ψηλά στην ατζέντα των διεκδικήσεων τους βρίσκονται ζητήματα που αφορούν το υψηλό κόστος παραγωγής και τα δάνεια.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου