7.1.17

ΤΩΡΑ - ΣΦΟΔΡΗ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΗ ΣΤΑ ΟΡΕΙΝΑ ΠΥΛΙΑΣ ΚΑΙ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ

 5 ΕΩΣ 10 ΕΚΑΤΟΣΤΑ ΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ ΧΙΟΝΙΟΥ !!!

Σφοδρή χιονόπτωση επικρατεί αυτή την ώρα στα Ορεινά και ημιορεινα διμερισματα των δήμων Πύλου- Νέστορος και Τριφυλίας

Ήδη το έχει στρώσει στους Γαργαλιάνους ,Πύργάκι , Χώρα ,Μεταμόρφωση ,.Βλαχόπουλο Χατζή Καζάρμα  στις ορεινές κοινότητες Μανιάκι ,Παλαιό Λουτρό ,Άνω και Κάτω Παπαφλέσσα Φλεσσιάδα και σε τοπικές κοινότητες των Δ.Ε Αυλώνας ,Τριπύλης και Αετού κλπ

Συνισταται στους οδηγούς να περιορίσουν τις μετακινήσεις και να επιδείξουν ιδιαίτερη προσοχή τις πρωινές ώρες που το παγωμένο οδόστρωμα θα κρύβει πολλούς κινδύνους

Πρόγνωση καιρού Καλαμάτας - Κυριακή 8/1/2017

O καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για αύριο Κυριακή 8/1/2017 προβλέπεται μερικώς νεφελώδης. 
Από τις πρώτες μεταμεσονύχτιες έως και τις μεσημβρινές ώρες θα επικρατήσουν αραιές νεφώσεις, οι οποίες θα πυκνώνουν κατά διαστήματα. 
 
Από τις απογευματινές ώρες μέχρι και το τέλος της ημέρας θα επικρατήσουν σποραδικές νεφώσεις.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στην ελάχιστη τιμή της και θα κυμανθεί από -1 έως 6 βαθμούς Κελσίου, ενώ η αισθητή θερμοκρασία τις νυχτερινές ώρες θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη.
Η υγρασία θα κυμανθεί από 40-80%.
Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν μέτριοι, από Β-ΒΑ διευθύνσεις, με ένταση 3-4 μποφόρ και από το μεσημέρι και μετά θα στραφούν σε Β-ΒΔ, με ένταση 3-4 μποφόρ.
Κατά τη διάρκεια των νυχτερινών ωρών και κυρίως τις πρώτες πρωινές ώρες θα επικρατεί παγετός.  
 
Προσοχή στην ολισθηρότητα των δρόμων. 
 

ΣΤΑΘΗΣ ΔΡΟΓΩΣΗΣ: «Αν αυτά που γίνονται με τη Ρούπα γινόντουσαν επί Σαμαρά, οι Συριζαίοι θα…»


1774950

  • ΣΤΑ ΚΑΓΚΕΛΑ ΘΑ ΦΩΝΑΖΑΝ ΟΙ ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ !!!
  •  
  •  

Σφοδρή επίθεση κατά υπουργών της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο τραγουδοποιός Στάθης Δρογώσης με αφορμή της υπόθεση της παραμονής του 6χρονου γιου της Πόλας Ρούπα και του Νίκου Μαζιώτη στο «Παίδων».

Ο τραγουδοποιός έγραψε στο Facebook: 
Δεν είμαστε χαζοί.Το παιδί της Ρούπα το κρατάνε φρουρούμενο για δυο λόγους.
Α) Για να εκβιάσουν τους γονείς του και τους συντρόφους τους.
Β) Γιατί μπορεί «παιδοψυχολόγοι» και μπάτσοι να το ανακρίνουν. 6 χρονών. Ευθύνες έχει η κυβέρνηση τεράστιες.Ο Κοντονής ο υπουργός δικαιοσύνης που απέτυχε παταγωδώς να ελέγξει τη μαφία του ποδοσφαίρου και τελικά συμβιβάστηκε. Αυτός ο τύπος πρέπει να παραιτηθεί αμέσως. Ευθύνες έχουν και οι Πουλάκης και Ξανθός. Υπουργοί υγείας που δέχονται να κρατείται παιδί φρουρούμενο στο Παίδων. Δεν είμαι υπερβολικός.
Φανταστείτε όλα αυτά να γινόντουσαν επί Σαμαρά. Στα κάγκελα θα φώναζαν οι συριζαίοι.
 Αρκετά με την υποκρισία. Το παιδί να πάει στους συγγενείς. Αλλιώς θα έχετε συριζαίοι την πιο μεγάλη ηθική κηλίδα. Όχι ότι σας νοιάζει βέβαια.
Clipboard01

ΦΩΤΟ - Ανεμοστρόβιλος τα ...πήρε και τα σήκωσε στην Μεθώνη !

-Τα τερτίπια του καιρού στην Μεσσηνία 
-Με ιδιαίτερη ένταση η κακοκαιρία χτύπησε την Μεθώνη
Δεν μας έφτανε ο χιονιάς και οι πολικές θερμοκρασίες ποι επικρατούν στην Μεσσηνία ξαφνικά προέκυψε και ισχυρός ανεμοστροβιλος στην περιοχή της Μεθώνης  ο οποίος πέρασε με εξαιρετικά μεγάλη δύναμη και ξερίζωσε δέντρα σήκωσε κεραμίδια από στέγες σπιτιών ενώ ισοπέδωσε τάφους στο νεκροταφείο της περιοχής
Δείτε χαρακτηριστικές φωτογραφίες από τον φακό της  Elisabeth Tsapekis

ΦΟΝΙΚΟΣ ΧΙΟΝΙΑΣ !!! Δύο οι νεκροί στην χώρα μας

Φονικό αποδείχθηκε το νέο κύμα χιονιά που σάρωσε την Ελλάδα το Σάββατο, καθώς ένας 77χρονος, που για ώρες είχε χαθεί στην περιοχή Πιτσιναίικα Ναυπακτίας, αν και εντοπίστηκε ζωντανός, εντούτοις κατέληξε στο Κέντρο Υγείας Ναυπάκτου, πιθανότατα από υποθερμία.
Παράλληλα, μία 78χρονη διακομίσθηκε νεκρή, αργά χθες το απόγευμα, στο νοσοκομείο της Κομοτηνής, από εισπνοή αναθυμιάσεων, σύμφωνα με τον διοικητή του Σισμανόγλειου Νοσοκομείου Κομοτηνής, Γιώργο Φιλιππίδη.
Η 78χρονη είχε ανάψει μαγκάλι για να ζεσταθεί, καθώς στην περιοχή επικρατούν πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, αλλά αποκοιμήθηκε, με αποτέλεσμα να εισπνεύσει για μεγάλο χρονικό διάστημα τις αναθυμιάσεις, γεγονός που στάθηκε μοιραίο για τη ζωή της.

ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗ ΝΥΧΤΑ - Πολικό κρύο και αύριο - Ποιες περιοχές θα πλήξει η κακοκαιρία


Πολικό κρύο και αύριο - Ποιες περιοχές θα πλήξει η κακοκαιρία

Χιονοπτώσεις αναμένονται το βράδυ σε αρκετές περιοχές της Ελλάδας, με τα φαινόμενα να είναι κατά τόπους εντονότερα σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, Πελοπόννησο και Αιγαίο. Την ίδια ώρα, τοπικές καταιγίδες αναμένεται να εκδηλωθούν στο νότιο Αιγαίο και σε αρκετές παραθαλάσσιες περιοχές της χώρας.

Οι άνεμοι θα συνεχίσουν να πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, με ένταση 8 μποφόρ στα πελάγη. Η θερμοκρασία θα υποχωρήσει περαιτέρω, ενώ παγετός αναμένεται στα ηπειρωτικά και κυρίως, στα βόρεια.
Στην Αττική εκτιμάται ότι θα σημειωθούν χιονοπτώσεις, οι οποίες κατά περιόδους στα βόρεια θα είναι πυκνές. Στα νότια, θα εκδηλωθούν νεφώσεις με χιονόνερο ή παροδικές χιονοπτώσεις.
Στη Θεσσαλονίκη, αναμένονται νεφώσεις με παροδικές ασθενείς χιονοπτώσεις, κυρίως στα ανατολικά.
Για αύριο, Κυριακή, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) αναμένει χιονοπτώσεις στις περισσότερες περιοχές της χώρας - πλην των βορειοδυτικών - με τα φαινόμενα να είναι εντονότερα σε βόρειο Αιγαίο, ανατολική Θεσσαλία, Εύβοια, ανατολική Στερεά και Κρήτη.
Στις θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές αναμένεται χιονόνερο και σποραδικές καταιγίδες. Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε χαμηλά επίπεδα, πλησίον ή και κάτω των μηδέν βαθμών Kελσίου.

ΛΟΓΩ ΑΔΥΝΑΜΙΑΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΑΛΛΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ - Σε συναγερμό η Πυροσβεστική για ασθενείς και εγκλωβισμένους


Σε συναγερμό η Πυροσβεστική για ασθενείς και εγκλωβισμένους

Σε συναγερμό βρίσκεται από το πρωί η Πυροσβεστική, σε όλη την Ελλάδα και ιδιαίτερα στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, για την παροχή βοήθειας σε άτομα με προβλήματα υγείας, ή αποκλεισμένους από τα χιόνια, προκειμένου να μεταφερθούν σε νοσοκομεία και άλλους ασφαλείς χώρους.

Μεταξύ αυτών που χρειάστηκε να μεταφερθούν από συνεργεία του Πυροσβεστικού Σώματος -καθώς, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων το τελευταίο 16ωρο, ήταν αδύνατη η κίνηση ασθενοφόρων και άλλων οχημάτων- ήταν η μεταφορά νεφροπαθών για αιμοκάθαρση στη Χίο και τη Λέσβο, καθώς και ο απεγκλωβισμός αρκετών πολιτών στη Χίο, τη Λήμνο, τη Λακωνία, την Εύβοια και άλλες περιοχές.
Ειδικότερα, οι τοπικές Πυροσβεστικές Υπηρεσίες χρειάστηκε να επέμβουν στις παρακάτω περιπτώσεις:
- Στη Χίο λόγω έντονής χιονόπτωσης, η Πυροσβεστική κλήθηκε για τη μεταφορά ενός ατόμου από την οικία του στη Συκιάδα, για αιμοκάθαρση, στο Γενικό Νοσοκομείο Χίου (Σκυλίτσειο). Επίσης μεταφέρθηκαν τρία άτομα από τη θέση Πυργιά και τρία άτομα από την ευρύτερη περιοχή της Συκιάδας, σε ασφαλές σημείο, λόγω ακινητοποίησης των οχημάτων που επέβαιναν.
- Στη Λέσβο λόγω έντονης χιονόπτωσης, από πυροσβεστικά οχήματα πραγματοποιήθηκε η μεταφορά έξι ατόμων για αιμοκάθαρση, από τις περιοχές Πολύχνιτο, Βρύσσα, Μόλυβο, Φίλια, Πλωμάρι στο Γενικό Νοσοκομείο Μυτιλήνης.
- Στη Λήμνο μεταφέρθηκαν δύο άτομα για αιμοκάθαρση στο Γενικό Νοσοκομείο Λήμνου από τη Μύρινα και τα Τσιμάνδρια Λήμνου. Επιπλέον μεταφέρθηκαν σε ασφαλές σημείο, λόγω ακινητοποίησης των οχημάτων τους, δύο άτομα στον Αυλώνα Λήμνου και δύο ακόμη άτομα, στην ευρύτερη περιοχή της Μύρινας.
Νωρίτερα, κλιμάκια της Πυροσβεστικής στην Εύβοια μετέφεραν δύο άτομα για αιμοκάθαρση στο νοσοκομείο της Κύμης, αλλά και έναν γιατρό που έπρεπε να αναλάβει υπηρεσία στο ίδιο νοσοκομείο, αλλά δεν ήταν δυνατό να μετακινηθεί λόγω του χιονιού.
Πριν από λίγο εντοπίστηκε σώος ένας ηλικιωμένος που είχε φύγει το πρωί από το σπίτι του στα Πιτσινέικα Ναυπακτίας και αναζητούνταν από την Πυροσβεστική, μετά από κλήση της Αστυνομίας, την οποία είχαν ειδοποιήσει οι συγγενείς του.
Επίσης, σε κατάσταση υποθερμίας, αλλά ζωντανός, βρέθηκε από πυροσβέστες νεαρός στην περιοχή του Μυστρά, για τον οποίο είχαν ενημερώσει συγχωριανοί του και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Σπάρτης.
Τέλος, στον Δήμο Θεσσαλονίκης, το Πυροσβεστικό Σώμα δέχτηκε 20 κλήσεις για παροχή βοηθείας, κυρίως κοπές δέντρων, και πραγματοποίησε 14 από αυτές, με τέσσερα συνεργεία και οκτώ πυροσβεστικούς υπαλλήλους.

ΚΑΛΑΜΑΤΑ - Ξεκινά το Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκυμαντέρ Πελοποννήσου

Τις πόρτες του ανοίγει το 3ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου στις 20 Ιανουαρίου 2017 στην Καλαμάτα και θα διαρκέσει ως τις 30 Ιανουαρίου, ενώ παράλληλα μέρος του θα φιλοξενείται και σε άλλες πόλεις της Πελοποννήσου, όπως το Αργος, η Σπάρτη, η Αμαλιάδα και το Γύθειο. Φέτος το Φεστιβάλ είναι αφιερωμένο στα «Ανθρώπινα Δικαιώματα και το Προσφυγικό».
Το δεκαήμερο πρόγραμμά του περιλαμβάνει ένα πανόραμα 25 ελληνικών και 50 ξένων κινηματογραφικών παραγωγών, αναμεσά τους και βραβευμένες, της τελευταίας 2ετίας καθώς και ένα πλήθος σχετικών σεμιναρίων. Αξίζει να σημειωθεί ότι 41 ξένες ταινίες κάνουν την Πανελλήνια Πρεμιέρα τους στην Καλαμάτα στους κόλπους του Φεστιβάλ. Όλες οι προβολές, οι παράλληλες εκδηλώσεις και τα σεμινάρια είναι ελεύθερα για το κοινό.
Το παρόν στην Καλαμάτα θα δώσουν περισσότεροι από 40  Έλληνες αλλά και ξένοι σκηνοθέτες από όλο τον κόσμο. Συγκεκριμένα από το εξωτερικό θα παραβρεθούν οι SybilleFezer, DanielBurkholz και VincentFörster από Γερμανία, RichardMartin-Jordan και PatrickImhaus από Γαλλία (Γενικός Διευθυντής της TV5-Monde), DaleBeaumont-Brown και LucasJedrzejak από Μ. Βρετανία, TonyRichardKahouche και AliMahmoudTafech από τον Λίβανο, SahraAssadollahi και RazaviSeyedMohammad από το Ιράν, RuslanaBerndl&ThibautDelaroche&LucaPotskhivili από την Αυστρία, EneaGega από την Τουρκία, VadimVitovtsev , OlgaShadrina , SvetlanaIgnatenko και OlgaMichi από την Ρωσία, Rajeshjames  από την Ινδία και FloFlamme από Βέλγιο.
Οι Έλληνες σκηνοθέτες που θα μας τιμήσουν με την παρουσία τους είναι οι: Ιάσων Πιπίνης, Δ. Παπαγεωργίου, Χάρης Ραφτόγιαννης Λουκάς Σταμέλλος, Δημήτρης Πολυδωρόπουλος , ΙρίναΜπόικο , Μένιος Καραγιάννης , Γιάννης Βαλτής, Κωνσταντίνα Μπούσμπουρα , Θανάσης Παπακώστας , Χρήστος Γεωργίου, Τάκης Μπαρδάκος, Απόστολος Καρακάσης , Αντώνης Τολάκης, ΜάρωΑναστοπούλου, Μενέλαος Καραμαγγιώλης , Γιάννης Γρηγορόπουλος.
Το αφιέρωμα «Ανθρώπινα Δικαιώματα και Προσφυγικό» ενισχύεται στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση» και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και από εθνικούς πόρους.
Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί και φέτος στην εκπαιδευτική ζώνη (για το μαθητικό κοινό υπάρχει ειδική εκπαιδευτική ζώνη κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ καθημερινά 9π.μ. με 1μ.μ) με πρόγραμμα 3 θεματικών: Ανθρώπινα δικαιώματα , Αρχαιολογία και Πολιτιστική Κληρονομιά, Οικολογία, όπου οι μαθητές θα έχουν την ευκαιρία για διάλογο με τους σκηνοθέτες. 


Ειδικές εκδηλώσεις
Αφιέρωμα με θέμα «Ινδία-Γκάντι- Γιόγκα » θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με την ΕΛΙΝΕΠΑ (Ελληνο-Ινδική Εταιρεία Πολιτισμού και Ανάπτυξης) και την ομάδα KriyaYoga - διαλογισμού SRF Καλαμάτας.
Εκδήλωση για τα σχολεία την Παρασκευή 27 Ιανουαρίου,που θα συνδεθούμε μέσω skype με προσφυγικό καταυλισμό του Λιβάνου προκειμένου να συνομιλήσουν οι μαθητές με παιδιά πρόσφυγες της Συρίας. Το συντονισμό έχει ο LucasJedrzejak από την Μ. Βρετανία σκηνοθέτης του ντοκιμαντέρ Ketermaya και επίσημος καλεσμένος του Φεστιβάλ.
Αναλυτικές Πληροφορίες θα βρείτε στην ιστοσελίδα του Φεστιβάλ
peloponnisosdocfestival.com
Διοργάνωση
Κέντρο Δημιουργικού Ντοκιμαντέρ Καλαμάτας

Καλλιτεχνική Διεύθυνση
Τζίνα Πετροπούλου 
Συνεργαζόμενοι φορείς
Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού
"Αγών" Φεστιβάλ Αρχαιολογικής Ταινίας
Νεανικό Πλάνο (Φεστιβάλ Ολυμπίας για παιδιά και νέους)
Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ "Visionsdureel" Νyon της Ελβετίας.
Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας
Καλλιτεχνικό Στέκι- Καλαμάτα

ΕΚΑ: Το παιδί της Π. Ρούπα και του Ν. Μαζιώτη υποβάλλεται σε αναγκαστική νοσηλεία

Σε ανακοίνωση της η συνδικαλιστική παράταξη γιατρών Ε.Κ.Α (Ενωτικό Κίνημα για την Ανατροπή), καταγγέλλει, πως το παιδί της Πόλας Ρούπα και του Νίκου Μαζιώτη, υποβάλλεται σε αναγκαστική νοσηλεία υπό φρούρηση σε κλειστή παιδοψυχιατρική πτέρυγα του νοσοκομείου «Αγία Σοφία» με βάση σχετική εισαγγελική εντολή που αναφέρει πως το παιδί πρέπει «να φυλάσσεται σε 24ωρη βάση» και να του απαγορεύεται η οποιαδήποτε επικοινωνία με τους γονείς του και με κάθε τρίτο πρόσωπο»

Η Ανακοίνωση του  ΕΚΑ: 

«Με έκπληξη και αποτροπιασμό παρακολουθούμε τις δύο τελευταίες μέρες τα συμβαίνοντα με το εξάχρονο παιδί των κρατουμένων Π. Ρούπα – Ν. Μαζιώτη.

»Κοντά στα υπόλοιπα, οι μέχρι τώρα δημόσιες ανακοινώσεις των αρμοδίων είναι ΨΕΥΔΕΙΣ και ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΤΙΚΕΣ. Ενώ μιλούν για « ανάθεση προσωρινής επιμέλειας στην κοινωνική υπηρεσία του νοσοκομείου Παίδων», η αλήθεια είναι πως το παιδί υποβάλλεται σε ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗ ΝΟΣΗΛΕΙΑ υπό φρούρηση σε ΚΛΕΙΣΤΗ ΠΑΙΔΟΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗ ΠΤΕΡΥΓΑ του νοσοκομείου «Αγία Σοφία» με βάση σχετική εισαγγελική εντολή που αναφέρει πως το παιδί πρέπει «να φυλάσσεται σε 24ωρη βάση» και να του απαγορεύεται η « οποιαδήποτε επικοινωνία με τους γονείς του και με κάθε τρίτο πρόσωπο». Μάλιστα, ως χθες το μεσημέρι δεν υπήρχε ΚΑΜΙΑ ενημέρωση προς την οικογένεια (γιαγιά, θεία, δικηγόρους κλπ) για το ΠΟΥ είναι το παιδί. Όταν τελικά μετά τον θόρυβο που είχε ξεσπάσει επετράπη στους συγγενείς να το επισκεφθούν, αυτοί έκπληκτοι διαπίστωσαν πως το παιδί ΝΟΣΗΛΕΥΕΤΑΙ φρουρούμενο σε κλειστή παιδοψυχιατρική πτέρυγα βαρέως παιδοψυχιατρικών πασχόντων.

»Εκτός από την δημόσια συζήτηση που ήδη γίνεται για τις απαράδεκτες και πρωτοφανείς σχετικές ενέργειες εκ μέρους της ΕΛΑΣ, της εισαγγελίας και του υπουργείου δικαιοσύνης, προκύπτουν επίσης σοβαρότατα ερωτήματα τα οποία πρέπει άμεσα να απαντήσει η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας.

1. Το παιδί τι ακριβώς ψυχική ασθένεια παρουσιάζει για την οποία επιβάλλεται η αναγκαστική νοσηλεία του σε κλειστή πτέρυγα βαρέως πασχόντων, σε συνθήκες φρούρησης και απομόνωσης από το συγγενικό του περιβάλλον ?

2.      Ποιος γιατρός έθεσε την διάγνωση αυτής της όποιας ασθένειας και συνέστησε την νοσηλεία του ?

3.      Ποιοί είναι οι θεράποντες γιατροί που έχουν εκτιμήσει πως η φύση αυτής της πάθησης είναι τέτοια ώστε επιβάλλει την παρουσία στον θάλαμο νοσηλείας στελεχών της αστυνομίας και της εισαγγελίας, αλλά καθιστά απαγορευτική την παρουσία εκεί συγγενικών προσώπων ? Υπάρχει σχετικό ιατρικό ανακοινωθέν, και αν ναι ποιοί το υπογράφουν ?

4.      Οι δημόσιες ανακοινώσεις εκ μέρους του υπουργείου δικαιοσύνης και της εισαγγελίας αναφέρουν «προσωρινή ανάθεση επιμέλειας στην κοινωνική υπηρεσία του νοσοκομείου». Τι σχέση έχει αυτό με την αναγκαστική νοσηλεία σε κλειστή παιδοψυχιατρική πτέρυγα υπό ένοπλη φρούρηση σε συνθήκες απομόνωσης και επισκεπτηρίου αρχικά απαγορευμένου και κατόπιν περιορισμένου για συγγενικά του πρόσωπα ?

5.      Η διεθνής επιστημονική Παιδιατρική κοινότητα έχει κατ επανάληψη τονίσει τις σοβαρότατες μακροπρόθεσμες ψυχολογικές επιπτώσεις που έχει σε μικρά παιδιά η διαδικασία νοσηλείας τους σε νοσοκομείο και γι αυτό ως γνωστό αυτή αποφεύγεται αν δεν συντρέχει σοβαρός ιατρικός λόγος. Στην συγκεκριμένη περίπτωση, ποιος είναι ο σοβαρός ιατρικός λόγος που επιβάλλει την νοσηλεία σε κλειστή ψυχιατρική πτέρυγα και μάλιστα σε συνθήκες απομόνωσης και φρούρησης ? Η κατάσταση αυτή τι ψυχολογικές επιπτώσεις αναμένεται να έχει τόσο στο ίδιο το παιδί πρώτα και κύρια, αλλά και στους λοιπούς παιδιατρικούς ασθενείς του νοσοκομείου που βιώνουν αναγκαστική νοσηλεία υπό φρούρηση συνομηλίκου τους ? Οι αξιότιμοι κ.κ. Καθηγητές και το υπόλοιπο  ΔΕΠ Παιδοψυχιατρικής της Ιατρικής Σχολής Αθήνας που έχουν την ιατρική ευθύνη της συγκεκριμένης μονάδας, έχουν κάτι να πουν πάνω σε αυτά ?

6.      Με βάση ποιους ακριβώς κανόνες δεοντολογίας υπάρχει μέσα σε παιδιατρικό νοσοκομείο ένοπλη αστυνομική φρούρηση θαλάμου νοσηλείας ?  Έχει υπάρξει γι αυτό συναίνεση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας ?

7.      Η διοίκηση του νοσοκομείου έχει γνώση και έλεγχο για τα τεκταινόμενα μέσα στον χώρο του νοσοκομείου, ή έχει παραδώσει τον έλεγχο αυτόν στην αστυνομία και στην εισαγγελία ?

8.      Τι ακριβώς ενημέρωση έχει η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας από την διοίκηση του νοσοκομείου και από την διοίκηση της 1ης ΥΠΕ για όλα τα παραπάνω ?

Απαιτούμε άμεσες και ξεκάθαρες απαντήσεις από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας.

Θέτουμε τα παραπάνω στα συνδικαλιστικά όργανα των νοσοκομειακών γιατρών (ΕΙΝΑΠ και ΟΕΝΓΕ) καθώς και στους Ιατρικούς Συλλόγους, ζητώντας να πάρουν επειγόντως θέση και να απαιτήσουν σχετική συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας το συντομότερο δυνατόν».

 thepressproject.gr

Παρέμβαση του Εισαγγελέα ζητά ο Κούγιας για το παιδί των Ρούπα- Μαζιώτη

Για τις συνθήκες κάτω από τις οποιες ζει ο 6χρονος γιος των δύο αντεξουσιαστών

Την παρέμβαση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, Ξένης Δημητρίου ζητάει με ανακοίνωση του ο ποινικολόγος Αλέξης Κούγιας σχετικά με το ζήτημα του παιδιού της Πόλα Ρούπα και του Νίκου Μαζιώτη.
Παράλληλα ο κ. Κούγιας τονίζει πως :«Είναι αδιανόητο στην Ελλάδα, τη χώρα που δίδαξε το δικαιικό πολιτισμό, τη χώρα που δίδαξε τη Δημοκρατία, και τη χώρα που ενέπνευσε την Ευρωπαϊκή Σύμβαση των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, να συμβαίνει αυτό που έχουμε πληροφορηθεί από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης σχετικά με τον 6χρονο υιό των δύο αντεξουσιαστών Μαζιώτη – Ρούπα».
Αναλυτικά η ανακοίνωση του κ. Κούγια έχει ως εξής:
Με αφορμή τη σύλληψη της Πόλας Ρούπα,μητέρας του 6χρονου παιδιού του γνωστού αντεξουσιαστή Νίκου Μαζιώτη, και την παράνομη παραμονή – κράτηση του 6χρονου παιδιού τους στο κτίριο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής, θέλω να κάνω την εξής δήλωση:
Είναι αδιανόητο στην Ελλάδα, τη χώρα που δίδαξε το δικαιικό πολιτισμό, τη χώρα που δίδαξε τη Δημοκρατία, και τη χώρα που ενέπνευσε την Ευρωπαϊκή Σύμβαση των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, να συμβαίνει αυτό που έχουμε πληροφορηθεί από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης σχετικά με τον 6χρονο υιό των δύο αντεξουσιαστών Μαζιώτη – Ρούπα.
Είναι αδιανόητο, μόνο και μόνο για να εξαναγκαστεί η κατηγορουμένη να αποκαλύψει τους συνεργούς της για τις πράξεις, για τις οποίες κατηγορείται, ή για να αποκαλύψει τους ανθρώπους που τη βοήθησαν τόσα χρόνια να ζήσει ελεύθερη, να χρησιμοποιείται ένα 6χρονο αγόρι, το οποίο στην ηλικία που βρίσκεται, αντιλαμβάνεται τα πάντα, και κανείς να μην αντιδρά.
Είμαι στα Δικαστήρια 42 χρόνια, έχω υπερασπισθεί για ποινικά αδικήματα αριστερούς, δεξιούς, πολιτικούς κατηγορουμένους, έχω υπερασπισθεί εγκληματίες του κοινού ποινικού δικαίου και ουδέποτε σε αυτή την πολύχρονη καριέρα μου ενθυμούμαι να έχει συμβεί κάτι ανάλογο και κανείς να μην αντιδρά.
Με αηδιάζει το κατάντημα αυτής της χώρας, όπου όλοι οι πολιτικοί όλων των κομμάτων και θεσμικοί φορείς, μόνο και μόνο επειδή αυτό το παιδί είναι παιδί δύο αντεξουσιαστών, δεν έχουν πάρει μέχρι σήμερα καμία θέση.
Κάνω έκκληση στη γνωστή για την ακεραιότητά της και την αγάπη της για τα παιδιά, αφού είναι μητέρα 5 παιδιών, Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κα Ξένη Δημητρίου, να διατάξει αμέσως προκαταρκτική εξέταση για τις συνθήκες, υπό τις οποίες ζει αυτό το παιδί από την ημέρα που συνελήφθη η μητέρα του.
Ζητώ να διερευνηθεί πού κοιμάται αυτό το παιδί, πού διατρέφεται αυτό το παιδί, σε ποιες τουαλέτες ικανοποιεί τις φυσικές του ανάγκες, πού πλένεται αυτό το παιδί, πόσες φορές ή πόσες ώρες την ημέρα είναι με τη μητέρα του και γιατί τέλος πάντων μέχρι σήμερα δεν έχει παραδοθεί στους συγγενείς των Μαζιώτη και Ρούπα.
Ελπίζω ότι δεν υπάρχουν αυτή τη στιγμή αρρωστημένα μυαλά στην Ελληνική Αστυνομία, τα οποία να ανακρίνουν αυτό το παιδί.
Στο Κράτος Δικαίου της Ελλάδος ουδέποτετιμωρήθηκαν με τέτοιο βάναυσο τρόπο τα παιδιά κατηγορουμένων ακόμη και για τα σκληρότερα εγκλήματα, όπως τιμωρείται εδώ και μέρες το παιδί των Μαζιώτη και Ρούπα.
Λυπάμαι που δεν είμαι δικηγόρος αυτών των δύο κατηγορουμένων, για να έχω μηνύσει τον οποιοδήποτε υπεύθυνο γι’ αυτή την ακραία σωματική και ψυχική κακοποίηση ενός 6χρονου παιδιού, το οποίο αυτή τη στιγμή κάνει τις πιο σοβαρές ποιοτικές αλλαγές προσωπικότητος.
Επιτέλους, σε αυτή τη χώρα που πλέον έχουν καταργηθεί τα πάντα, να μείνει όρθια η αντίληψη όλων των θεσμικών οργάνων για το με ποιο τρόπο διεξάγεται μια ανάκριση και αντιμετωπίζονται οι κατηγορούμενοι.
Δεν είμαστε ένα αστυνομοκρατούμενο κράτος, είμαστε η χώρα που δίδαξε την Ελευθερία και τη Δημοκρατία.
Σε κάθε δε περίπτωση πρέπει να γίνει αντιληπτό ότι οι Μαζιώτης και Ρούπα δεν είναι εγκληματίες του κοινού ποινικού δικαίου που διαπράττουν από τότε που γεννήθηκαν εγκληματικές πράξεις εις βάρος συνανθρώπων μας, αλλά διέπραξαν τα εγκλήματα, τα οποία φέρονται ότι έχουν διαπράξει, στα πλαίσια μιας υποκειμενικής αντιλήψεως, η οποία μπορεί να είναι ή να μην είναι εσφαλμένη, για το κοινωνικό σύστημα, με το οποίο διοικείται η Ελλάδα, και γι’ αυτό ούτως ή άλλως η ποινική τους αντιμετώπιση θα είναι και πρέπει να είναι διαφορετική.

Αχαϊα: Εκλεισε ο δρόμος Διακοπτό – Καλάβρυτα

Διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στην επαρχιακό οδό Διακοπτό – Καλάβρυτα.

Αν και τα εκχιονιστικά μηχανήματα δουλεύουν πυρετωδώς σε όλο το νομό Αχαϊας, δεν κατέστη δυνατόν να κρατηθεί ανοιχτός ο δρόμος.

ΞΕΠΑΓΙΑΖΟΥΝ ΣΤΟΝ ΧΙΟΝΙΑ !!! Τώρα : Εγκλωβισμένοι οδηγοί στην νέα εθνική Κορίνθου – Πατρών στο ύψος του Αιγίου

Παραμένουν αποκλεισμένοι μεταξύ Αιγίου και Πούντας

Στο έλεος του χιονιά βρίσκονται εδώ και αρκετή ώρα δεκάδες οδηγοί οι οποίοι έχουν εγκλωβιστεί στην νέα εθνική οδό Πατρών – Αθηνών στο ύψος του Αιγίου και συγκεκριμένα μεταξύ Αιγίου και Πούντας.
Στο σημείο σπεύδει πυροσβεστική καθώς το πρόβλημα έχει προκληθεί από αναστροφή οχημάτων και πιθανόν από ατύχημα που σημειώθηκε, με αποτέλεσμα να είναι  αδύνατη η πραγματοποίηση αποχιονισμού από τα μηχανήματα της περιφέρειας, ενώ η Ολυμπία οδός αδυνατεί να δώσει το δρόμο στη λειτουργία.
Από την πολιτική προστασία γίνεται εκτροπή των οχημάτων στο ύψος του Αιγίου προς την παλαιά εθνική οδό, στην οποία τα συνεργεία δίνουν αγώνα προκειμένου να την κρατήσουν ανοιχτή.

πηγή

Έτσι έπιασαν τον επικίνδυνο παιδόφιλο των Σερρών

Οι αστυνομικοί έφτασαν στα ίχνη του διερευνώντας καταγγελίες που είχαν γίνει στις αρχές Δεκεμβρίου μέσω του facebook, ότι προσπαθούσε να αποπλανήσει ανήλικα παιδιά στην πόλη των Σερρών 

Στα κρατητήρια της Αστυνομικής Διεύθυνσης Σερρών παραμένει ο 60χρονος παιδόφιλος που συνελήφθη το βράδυ της Τετάρτης και θα απολογηθεί τη Δευτέρα στον ανακριτή. Την ίδια ώρα, έρχονται στο φως ανατριχιαστικές λεπτομέρειες για τον τρόπο που συνελήφθη, καθώς προσπαθούσε να καλύπτει. τα ίχνη του αναζητώντας θύματα σε άλλες πόλεις και όχι στην πόλη της Θράκης όπου κατοικεί!

Οι αστυνομικοί έφτασαν στα ίχνη του διερευνώντας καταγγελίες που είχαν γίνει στις αρχές Δεκεμβρίου μέσω του facebook, ότι προσπαθούσε να αποπλανήσει ανήλικα παιδιά στην πόλη των Σερρών. Οι καταγγελίες επιβεβαιώθηκαν από τους γονείς δύο 12χρονων παιδιών σε βάρος των οποίων έκανε ασελγείς πράξεις στις 9 Δεκεμβρίου και ενός ακόμη 12χρονου που είχε ξεφύγει από τα χέρια του την ύστατη στιγμή, την ίδια ημέρα και στην ίδια περιοχή. Αν και είχαν την περιγραφή του δράστη, όμως, δεν κατάφερναν να τον εντοπίσουν.

Τη λύση έδωσε μια από τις αναρτήσεις στο Ίντερνετ, στην οποία αναφερόταν ότι ο συγκεκριμένος άνδρας είχε συλληφθεί στο παρελθόν σε άλλη πόλη για παρόμοιες υποθέσεις! Αυτή η ανάρτηση έκανε τους άνδρες της Ασφάλειας να «ξεσκονίσουν» τους φακέλους με τις συλλήψεις παιδόφιλων σε όλη τη βόρεια Ελλάδα και να ξεχωρίσουν όσους είναι εκτός φυλακής και ταίριαζαν με τις περιγραφές των θυμάτων. Έτσι, κατέληξαν στον 60χρονο και τον βρήκαν το μεσημέρι της Πέμπτης στο σπίτι του σε πόλη της Θράκης.

Ο ύποπτος αρνήθηκε κάθε σχέση με τις επιθέσεις εναντίον παιδιών στις Σέρρες, ωστόσο αναγκάστηκε να ομολογήσει όταν τα τρία 12χρονα παιδιά κλήθηκαν στην Ασφάλεια και τον αναγνώρισαν ανεπιφύλακτα! Ο εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Σερρών του απήγγειλε κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα για αποπλάνηση και ασέλγεια σε βάρος ανηλίκων κάτω των 13 χρόνων και για απόπειρα αποπλάνησης και διέταξε την κράτησή του ώσπου να απολογηθεί.

Ωστόσο, η υπόθεση δεν τελειώνει εδώ, καθώς οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι ο παιδόφιλος δεν δρούσε μόνο στις Σέρρες, αλλά και σε άλλες πόλεις της Ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης και συνεχίζουν την προανάκριση.

Μάλιστα, έχουν υποβάλλει αίτημα στην Εισαγγελία να δημοσιοποιηθούν τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες του, ώστε να αναγνωριστεί και από άλλους ανήλικους τους οποίους είχε παρασύρει.

Ανοιξε η γέφυρα Ρίου - Αντιρρίου που είχε κλείσει λόγω χιονιού


Ανοιξε η γέφυρα Ρίου - Αντιρρίου που είχε κλείσει λόγω χιονιού

Λίγο πριν από τις 17:00 το απόγευμα δόθηκαν πάλι στην κυκλοφορία και τα δύο ρεύματα της γέφυρας Ρίου - Αντιρρίου, που είχαν κλείσει νωρίτερα το μεσημέρι, λόγω της χιονόπτωσης και του παγετού.

Πάντως, σύμφωνα με τους υπευθύνους της γέφυρας, παρακολουθείται στενά η εξέλιξη των καιρικών συνθηκών, ώστε αν χρειαστεί να ληφθούν εκ νέου προληπτικά μέτρα για την ασφάλεια οδηγών και επιβατών.
Νωρίτερα είχε κλείσει για λόγους ασφαλείας λόγω της χιονόπτωσης, αλλά και του παγετού, η γέφυρα. Σύμφωνα με τους υπεύθυνους της γέφυρας, κατόπιν συνεννόησης με την Αστυνομία, κρίθηκε αναγκαίο να κλείσουν και τα δύο ρεύματα κυκλοφορίας ώστε να μην υπάρξει κάποιο ατύχημα.
Και τούτο διότι υπήρχε κίνδυνος να πέσουν στο οδόστρωμα κομμάτια από παγωμένο χιόνι, που υπάρχει στα ψηλά σημεία της γέφυρας.

ΦΩΤΟ - Με λαμπρότητα ο εορτασμός των Θεοφανείων και στην Κορώνη !

Με λαμπρότητα και φέτος έγινε ο Αγιασμός των υδάτων στην παραλιακή της Κορώνης, παρουσία των τοπικών Αρχών, εκπροσώπων τοπικών φορέων, συλλόγων, αθλητικών Σωματίων, Λιμενικού Τμήματος, Μανιατακείου Ιδρύματος και πλήθος κόσμου.
Δεν εμπόδισε καθόλου ο άσχημος καιρός μήτε τον κόσμο μα ούτε και τους θαρραλέους κολυμβητές Γιώργο Σκορδάκη, Μάριο Κωστάκη και Σπύρο Βερεσσε!!!!!!!
Και του χρόνου με υγεία!!!

πηγή

Σπάνια εικόνα: Χιόνια στη Χρυσοκελαριά

Με χιόνια, όχι στο καμπανιαρό, αλλά ψιλά στις κεραίες κινητής τηλεφωνίας ξύπνησαν στη Χρυσοκελαριά.

Είχαν να δουν πολλά χρόνια.
Χιόνια γέμισαν και τα αυτοκίνητα όσων δεν είχαν κλειστό χώρο στάθμευσης.

Σε άλλες περιόχες, πιό χαμηλές, του τέως δήμου Κορώνης υπήρχε χιονιόνερο με θερμοκρασία λίγο πάνω από το μηδέν.

Οι πιό μεγάλοι δε θυμούνται παρόμειες καταστάσεις.

Παγόβουνο μεγέθους σχεδόν όσο το Μπαλί ετοιμάζεται να αποκολληθεί στην Ανταρκτική


Παγόβουνο μεγέθους σχεδόν όσο το Μπαλί ετοιμάζεται να αποκολληθεί στην Ανταρκτική

Ένα παγόβουνο που καλύπτει μια επιφάνεια 5.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων, ήτοι μεγέθους σχεδόν όσο η νήσος του Μπαλί στην Ινδονησία, ενδέχεται σύντομα να αποκολληθεί από την κρηπίδα πάγου της δυτικής Ανταρκτικής, προειδοποίησαν ερευνητές του Πανεπιστημίου Σουόνσι (Βρετανία).

«Ένα παγόβουνο, που ενδεχομένως είναι ένα από τα 10 μεγαλύτερα που έχουν ποτέ εντοπιστεί, ετοιμάζεται να αποσπασθεί από την Ανταρκτική» επισημαίνουν οι επιστήμονες σε δελτίο Τύπου.
Η επιφάνειά του είναι 85 φορές μεγαλύτερη από το Μανχάταν.
Ενώ βρίσκεται στο δυτικό τμήμα της ηπείρου, αυτή η κρηπίδα πάγου ονομάζεται "Larsen C" και το πάχος της φθάνει τα 350 μέτρα.
Εδώ και χρόνια, οι επιστήμονες παρατηρούν τη ρωγμή που έχει σχηματιστεί σε αυτήν την περιοχή και που πλέον υπερβαίνει σε μήκος τα 150 χιλιόμετρα.
Όμως «τον Δεκέμβριο αυτή η ρωγμή επεκτάθηκε κατά 18 χιλιόμετρα και δεν απομένουν παρά περίπου 20 χλμ προτού να μην αποτελεί πλέον τμήμα της κρηπίδας πάγου».
«Θα ένιωθα έκπληξη στην περίπτωση που αυτό δεν αποκολληθεί τους επόμενους μήνες» είπε ο Άντριαν Λάκμαν, ένας από τους ερευνητές, σε ένα δελτίο τύπου, κάνοντας λόγο για «ένα τεράστιο γεωγραφικό συμβάν που θα αλλάξει το τοπίο» αυτής της περιοχής.

Μεξικό: Βαρύ το τίμημα από την αύξηση της τιμής των καυσίμων - Τρεις νεκροί μέσα σε τρεις ημέρες


Μεξικό: Βαρύ το τίμημα από την αύξηση της τιμής των καυσίμων - Τρεις νεκροί μέσα σε τρεις ημέρες

Τρεις άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στη διάρκεια των τελευταίων τριών ημερών στο Μεξικό, καθώς συνεχίζονται οι διαδηλώσεις και οι λεηλασίες κατά της αύξησης της τιμής των καυσίμων, σύμφωνα με τον νέο απολογισμό που δόθηκε  στη δημοσιότητα από τις αρχές.

Χθες κάποιες εστίες διαμαρτυρίας επειμένουν, ενώ μερικοί δρόμοι εξακολουθούσαν να είναι κλειστοί.
Δύο άνδρες που είχαν τραυματιστεί σε συγκρούσεις με την αστυνομία στην πόλη Ιξμινκιλπάν της Πολιτείας Ιντάλγκο υπέκυψαν, ανακοίνωσε το γραφείο του εισαγγελέα.
Δεν διευκρινίστηκε όμως αν οι άνδρες είχαν δεχθεί πυροβολισμούς από πολίτες ή τους αστυνομικούς. Την Πέμπτη οκτώ πολίτες και πέντε αστυνομικοί τραυματίστηκαν στην πόλη αυτή στη διάρκεια συγκρούσεων μεταξύ διαδηλωτών και των δυνάμεων ασφαλείας.
Ένας αστυνομικός είχε ήδη χάσει τη ζωή του την Τετάρτη, «στην προσπάθειά του να αποτρέψει μια ληστεία σε ένα βενζινάδικο» στη διάρκεια διαδήλωσης στην πόλη του Μεξικού.
Η τιμή της βενζίνης αυξήθηκε κατά 20,1% και του ντίζελ κατά 16,5% από την 1η Ιανουαρίου. Ο πρόεδρος του Μεξικού Ενρίκε Πένια Νιέτο δικαιολόγησε την Τετάρτη αυτές της αυξήσεις χαρακτηρίζοντάς τις "υπεύθυνο μέτρο" λόγω της αύξησης της τιμής του πετρελαίου διεθνώς. Από τις 18 Φεβρουάριου η ανώτατη τιμή των καυσίμων που ορίζει η κυβέρνηση θα αναδιαμορφώνεται κάθε ημέρα.
Το κύμα διαμαρτυρίας ξεκίνησε αμέσως μόλις τέθηκαν σε ισχύ οι αυξήσεις, με κλείσιμο δρόμων, λεηλασίες καταστημάτων και βανδαλισμούς σε βενζινάδικα.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Συνομοσπονδίας Εμπόρων Ενρίκε Σολάνα, περίπου 800 μικρά και μεσαία καταστήματα σε όλο το Μεξικό έχουν υποστεί ζημιές, όπως και 250 μεγάλα.
Αυτή η αύξηση τιμών είναι το πρώτο βήμα για το άνοιγμα της αγοράς καυσίμων στους ιδιώτες και την απελευθέρωση των τιμών που αρχικά ήταν προγραμματισμένη για το 2018, όμως η κυβέρνηση αποφάσισε να την εφαρμόσει ένα χρόνο νωρίτερα.

Αυτά είναι τα πιο κοινά σεξουαλικά όνειρα και τι σημαίνουν

Εντάξει, μπορούμε να το παραδεχτούμε.
Όλοι έχουμε δει έστω και μια φορά στη ζωή μας κάποιο όνειρο σεξουαλικού περιεχομένου.
Και όπως όλα τα άλλα όνειρα, κάτι σημαίνουν.
Ας μην ξεχνάμε ότι τα όνειρα είναι ένας τρόπος να βγει προς τα έχω το ασυνείδητο. Και ξέρουμε επίσης ότι ό,τι βλέπουμε στα όνειρά μας, δεν σημαίνει απαραίτητα ότι θέλουμε να γίνει πραγματικότητα. Το ίδιο ισχύει και με τα σεξουαλικά όνειρα: Επειδή βλέπετε ότι κάνετε σεξ με κάποιον, δεν σημαίνει απαραίτητα ότι θέλετε να κάνετε σεξ μαζί του και στην πραγματική ζωή.
Αλλά τι σημαίνουν;
Ο Independent επιχειρεί να δώσει τις απαντήσεις. 
Σύμφωνα με τον Ian Wallace, ψυχολόγο που ασχολείται με τα όνειρα και συγγραφέα του βιβλίου «Τα 100 πιο κοινά όνειρα», «'ολ τα όνειρα, ακόμη και τα σεξουαλικά όνειρα, μπορούν εύκολα να συνδεθούν με όσα συμβαίνουν στην ζωή μας. Και ο κάθε χαρακτήρας αντιπροσωπεύει ένα μικρό κομμάτι της προσωπικότητάς σας».
Ας δούμε λοιπόν τι σημαίνουν ορισμένα από τα πιο κοινά σεξουαλικά όνειρα:
Σεξ με το αφεντικό σας
Αυτό φυσικά δεν σημαίνει ότι θέλετε να κάνετε σεξ με τον προϊστάμενό σας πάνω στο φωτοτυπικό. Καλά, μπορεί σε κάποιες περιπτώσεις να σημαίνει αυτό όντως, αλλά αν δεν βλέπετε σεξουαλικά τον προϊστάμενό σας, είναι ένα σημάδι ότι θέλετε να προχωρήσουν πιο γρήγορα τα πράγματα στη δουλειά σας και ότι είστε έτοιμοι να αναλάβετε περισσότερες αρμοδιότητες.
Σεξ με φίλο
Μην ανησυχήσετε αν συμβεί, αυτό σημαίνει απλά ότι έχουν ένα χαρακτηριστικό που θαυμάζετε και θα θέλατε να το είχατε και εσείς.
Σεξ με μέλος της οικογένειά σας
Αυτή είναι μάλλον η πιο τρομακτική περίπτωση σεξουαλικού ονείρου, αλλά, όσο έκπληξη και να προκαλεί, είναι εξαιρετικά κοινό και δεν θα έπρεπε να σας ανησυχεί. Σύμφωνα με τον Wallace ισχύει το ίδιο με την προηγούμενη περίπτωση, ότι αυτόν τον άνθρωπο τον θαυμάζετε.
Απατάτε τον σύντροφό σας
Αυτό δεν είναι καλό σημάδι, καθώς σύμφωνα με τον Wallace μπορεί να σημαίνει ότι εσείς φοβάστε μην σας απατήσει και δείχνει ότι έχετε χάσει την εμπιστοσύνη σας στον σύντροφό σας ή την αυτοπεποίθησή σας.
Σεξ με τον/την πρώην
Όπως και στις προηγούμενες περιπτώσεις, αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι θέλετε να τα ξαναβρείτε με τον/την πρώην σας. Αλλά αν τον/την ονειρεύεστε, σημαίνει ότι επαναλαμβάνετε τις κακές συνήθειες που οδήγησαν στον χωρισμό.
Σεξ με celebrity
Αυτό είναι προφανές, θα πείτε. Σας αρέσει κάποιος γνωστός και θέλετε να κάνετε σεξ μαζί του. Όχι ακριβώς. Απλά το ασυνείδητά σας «βλέπει» ότι έχετε κάτι κοινό με τον star.

ΠΑΜΕ ΓΙΑ ...ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΡΕΚΟΡ !!! Η Ελλάδα μεταξύ των 6 πιο ακριβών χωρών στη βενζίνη

Μεταξύ των έξι πρώτων θέσεων παγκοσμίως κατατάσσεται πλέον η Ελλάδα όσον αφορά στην τιμή της αμόλυβδης, με τη νέα αύξηση στον ειδικό φόρο κατανάλωσης καυσίμων, όπως σημειώνεται σε δημοσίευμα της «Καθημερινής»: Επίσης, η χώρα μας πλασάρεται στην πρώτη 15άδα και με βάση της λιανική τιμή χρέωσης του πετρελαίου κίνησης.
Όπως σημειώνεται, το οικονομικό επιτελείο φαίνεται να ποντάρει στο ότι η νέα φορολογική επιβάρυνση στις τιμές των καυσίμων θα φέρει στα κρατικά ταμεία 670 εκατ. περισσότερα μέσα στο 2017 συγκριτικά με το 2016, «εκτιμώντας πως το κύμα ανατιμήσεων που ήδη σαρώνει την αγορά από την Πρωτοχρονιά δεν θα επηρεάσει την κατανάλωση».
Η πτώση της κατανάλωσης είναι συνεχής κατά τη διάρκεια των μνημονίων, ενώ μόνο οι πωλήσεις της αμόλυβδης έχουν συρρικνωθεί κατά περισσότερο από ένα δισ. λίτρα σε ετήσια βάση. Ακόμη, τα δημόσια έσοδα αναμένεται να επηρεαστούν και από τη «στροφή» στην πετρελαιοκίνηση, με το ΥΠΟΙΚ να προσπαθεί να περιορίσει τη ζημιά αυξάνοντας πιο πολύ τον ειδικό φόρο κατανάλωσης στο πετρέλαιο κίνησης από ό,τι στην αμόλυβδη.
Όπως σημειώνεται στο δημοσίευμα, για κάθε λίτρο που «μετατοπίζεται» από την αμόλυβδη στο πετρέλαιο κίνησης, το Δημόσιο χάνει έσοδα της τάξης των 34 λεπτών.
Επίσης, μεταξύ των στόχων όσον αφορά στα καύσιμα, τα πράγματα έχουν ως εξής:
1: Από τον ΦΠΑ των πετρελαιοειδών το ΥΠΟΙΚ υπολόγιζε να εισπράξει 1,747 δισ. ευρώ το 2016. Μέχρι τον Νοέμβριο είχαν συγκεντρωθεί 1,435.
2: Από τον ΕΦΚ στα ενεργειακά προϊόντα, ο στόχος είχε οριστεί στην είσπραξη 4,124 δισ. Στο 11μηνο καταγραφόταν απόκλιση της τάξεως των 35 εκατ. ευρώ. Συγκριτικά με το 2015, το 2016 θα κλείσει με νέα μείωση εσόδων από τους φόρους καυσίμων. Και το 2015 είχε προϋπολογιστεί ότι θα συγκεντρωθούν 2,276 δισ. ευρώ από τον ειδικό φόρο κατανάλωσης στις βενζίνες και τελικώς εισπράχθηκαν 2,174 δισ. ευρώ, δηλαδή 102 εκατ. ευρώ λιγότερα. Ο στόχος του προϋπολογισμού του 2017 περιλαμβάνει εκτίναξη των εσόδων από τους ειδικούς φόρους κατανάλωσης των ενεργειακών προϊόντων κατά 4,51 δισ. ευρώ και έσοδα από τον ΦΠΑ στα 1,879 δισ. ευρώ από 1,594 δισ. ευρώ το 2016.
Αξίζει να σημειωθεί πως όσον αφορά στην κατανάλωση, στην αμόλυβδη οι πωλήσεις έφταναν το 2010 στα 3,422 δισ. λίτρα, και το 2015 με σημαντική πτώση συγκριτικά με το 2014, περιορίστηκαν στα 2,349. δισ. λίτρα. Στο πετρέλαιο θέρμανσης, η πτώση έφτασε στο 52% το διάστημα 2010-2015, και στο πετρέλαιο κίνησης παρατηρείται στασιμότητα στα επίπεδα των 2,5 δισ. λίτρων.

Ρόδο της Ιεριχούς: Το φυτό που δεν «πεθαίνει» ποτέ

Πρωτοεμφανίστηκε στην Ευρώπη πριν από 1.000 περίπου χρόνια από τους Σταυροφόρους, οι οποίοι το θεωρούσαν ιερό φυτό.
Το “Ρόδο της Ιεριχούς” προέρχεται από την έρημο του Ισραήλ και της Ιορδανίας και οι ντόπιοι πιστεύουν ότι φέρνει καλοτυχία και καλή υγεία, ενώ συνδέεται έντονα και με τη χριστιανική θρησκεία.
Ανήκει στην οικογένεια Selaginella lepidophylla και είναι γνωστό και με τις ονομασίες “Φυτό της Νεκρανάστασης” ή “Ρόδο της Παναγίας” (σ.σ. Λέγεται ότι την συνόδευε στο ταξίδι της στην Αίγυπτο και “άνοιγε” μόνο για χάρη της). Πρόκειται για ένα φυτό που αντέχει σε δύσκολες συνθήκες και, μάλιστα, δεν “πεθαίνει” ποτέ!
Το παράδοξο με αυτό είναι ότι μπορεί να επιβιώνει για χρόνια στην ξερή κατάσταση, μέχρι να ζωντανέψει και να πρασινίσει με λίγο νερό στα χέρια σας (ακόμη και καυτό!).
Πιο συγκεκριμένα, όταν οι συνθήκες για να ευδοκιμήσει δεν είναι οι κατάλληλες (δηλαδή υπάρχει ξηρασία στο φυσικό του περιβάλλον) μαζεύει τις ρίζες του και τα κλαδιά του και γίνεται μια ξερή καφετιά μπάλα που αφήνεται στον άνεμο.
Μόλις βρεθεί σε υγρασία “μεταμορφώνεται” σε ένα καταπράσινο εντυπωσιακό φυτό που διατηρείται για αρκετό χρόνο και μπορεί ακόμη και να ανθίζει, ενώ ο κύκλος αυτός της ζωής του επαναλαμβάνεται για χρόνια…
Η διαδικασία… πρασινίσματος είναι απλή και εύκολη αφού το μόνο που χρειάζεται να κάνουμε είναι να το βρέξουμε ολόκληρο με λίγο νερό και να το τοποθετήσουμε σε ένα ρηχό σκεύος. Τα υπόλοιπα τα κάνει από μόνο του…
Μέσα σε λίγες ώρες γίνεται καταπράσινο ενώ στην τελική του μορφή θυμίζει ένα μεγάλο ανοιχτό “τριαντάφυλλο” πράσινου χρώματος! Μόλις το νερό τελειώσει το φυτό “μαζεύεται” ξανά και ξεραίνεται, φτάνοντας πάλι στην πρότερη μορφή του. Όποτε και αν του ρίξουμε νερό θα ξεκινήσει την ίδια διαδικασία από την αρχή.
Μαγικό ή θαυμαστό, όπως κι αν το χαρακτηρίσετε, το “Ρόδο της Ιεριχούς” εκπλήσσει με τις ιδιότητές του, αποτελώντας -αν μη τι άλλο- σύμβολο της αιωνιότητας, της μακροζωίας, του άφθαρτου και του αθάνατου της ψυχής!
perierga.gr

Χρονικό περιθώριο …ωρών για χιλιάδες Μεσσήνιους !

Ένα τριήμερο στο …΄Ιντερνετ και μερικές ώρες την Δευτέρα στα γκισέ των τραπεζών.

Λήγει την ερχόμενη Δευτέρα και η παράταση που έχει δοθεί για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας.

Όλα δείχνουν πως χιλιάδες Μεσσήνιοι  δεν κατάφεραν να πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας και πλέον την ερχόμενη Δευτέρα όσοι από αυτούς εξοικονόμησαν τα χρήματα, θα στηθούν σε «ουρές» στις τράπεζες, ενώ οι γνώστες χειρισμού του διαδικτύου, εφόσον έχουν τα χρήματα, θα μπορέσουν να πληρώσουν την οικονομική τους υποχρέωση σε πιο ανθρώπινες συνθήκες.

Ο «φορτωμένος» από οικονομικές υποχρεώσεις Δεκέμβριος, ήταν φυσικό και αναμενόμενο να οδηγήσει χιλιάδες Μεσσήνιους  να έχουν επιλέξει εκτός λίστας πληρωμών τα τέλη κυκλοφορίας ποντάροντας στην παράταση που δόθηκε, ενώ όσοι αποφάσισαν να αποσύρουν τα αυτοκίνητά τους από την κυκλοφορία, θα βρεθούν την Δευτέρα  για την κατάθεση πινακίδων στην Δ.Ο.Υ. Καλαμάτας

Όσοι δεν τα καταφέρουν να τα πληρώσουν θα ελπίζουν σε νέα παράταση που αν όμως δεν δοθεί τότε θα βρεθούν αντιμέτωποι με πρόστιμο που ισούται με το ισόποσο των τελών και το οποίο θα βεβαιωθεί στην Δ.Ο.Υ. και ταυτόχρονα επισύρει και πρόστιμα σε τυχόν τροχονομικό έλεγχο…

7+1 «παράθυρα» για σύνταξη έως και 10 χρόνια νωρίτερα

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ 

Έως και 10 χρόνια νωρίτερα στη σύνταξη για τους ασφαλισμένους του ΙΚΑ
 Έξοδο με πλήρη ή μειωμένη σύνταξη ως και 10 χρόνια νωρίτερα κατοχυρώνουν οι ασφαλισμένοι του ΙΚΑ, καθώς με την αναγνώριση πλασματικών ετών κλειδώνουν όρια ηλικίας συνταξιοδότησης που ξεκινούν από 56,6 ετών για μειωμένη και από 58 ή 59,6 ετών για πλήρη σύνταξη, σύμφωνα με δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου.
Παραδείγματα:
• Ασφαλισμένη 55 ετών το 2015, με ανήλικο το 2011 και 5.000 ένσημα τότε. Αν δεν κάνει αναγνώριση χρόνου, θα πάει για πλήρη σύνταξη στα 67. Με αναγνώριση 500 ημερών, κλειδώνει την έξοδο οποτεδήποτε με μειωμένη, ενώ για πλήρη κατοχυρώνει το 57ο έτος και θα συνταξιοδοτηθεί σε ηλικία 60,7 ετών γιατί είναι το νέο όριο ηλικίας που θα ισχύει το 2017 που κλείνει τα 57. Χωρίς την αναγνώριση των 500 ενσήμων θα έβγαινε στα 67 με πλήρη ή στα 62 με μειωμένη σύνταξη. Πληρώνει, δηλαδή, 500 ένσημα και γλιτώνει ως 7 χρόνια στο όριο ηλικίας.
• Ασφαλισμένος που έχει το 2016 10.500 ή 10.800 ένσημα και ηλικία 58 ή 59 ετών αν δεν κάνει αναγνώριση χρόνου θα βγει στα 62 με 12.000 ημέρες ή στα 67. Αν κάνει αναγνώριση έως 1.500 ημερών, μπορεί να συνταξιοδοτηθεί άμεσα ή το αργότερο στα 59,9 μήνες. Το μυστικό είναι ότι αναγνωρίζοντας πλασματικό χρόνο συμπληρώνει 10.500 ημέρες το 2011 ή το 2012 και αυτομάτως κατοχυρώνει την ηλικία των 58 ή 59 ετών που είναι σήμερα. Επομένως, θα συνταξιοδοτηθεί νωρίτερα με χαμηλότερο όριο ηλικίας από τα 62, ενώ γλιτώνει οριστικά να πάει για σύνταξη στα 67.
Για να συμπληρωθούν «ένσημα» ως το 2010 υπολογίζονται:
• Διάστημα ανεργίας (200 μέρες) και ασθένειας (200 μέρες).
• Στρατιωτική θητεία (μετά το 58ο έτος).
• Χρόνος συνταξιοδότησης λόγω αναπηρίας για να συμπληρωθούν οι 4.500 ημέρες για τη μετατροπή της σύνταξης σε γήρατος.
Για να συμπληρωθούν «ένσημα» το 2011 και το 2012 οι ασφαλισμένοι μπορούν να αξιοποιήσουν:
• Μέχρι 4 έτη (από στρατιωτική θητεία, ανεργία, σπουδές, χρόνος παιδιών, κενά ασφάλισης) για να συμπληρωθεί ο χρόνος ασφάλισης το 2011 και να κατοχυρώσουν οι ασφαλισμένοι τις προϋποθέσεις εξόδου και τα όρια ηλικίας του ίδιου έτους.
• Μέχρι 5 έτη για να συμπληρωθεί ο χρόνος ασφάλισης το 2012 και να κατοχυρώσουν οι ασφαλισμένοι τις προϋποθέσεις εξόδου και τα όρια ηλικίας του ίδιου έτους.
Οι ασφαλισμένοι έχουν δικαίωμα να προβούν στην εξαγορά χρόνου ασφάλισης στις παρακάτω περιπτώσεις:
1. Για τα 4.500 ένσημα μπορούν να αναγνωρίσουν μόνο χρόνο ανεργίας και ασθένειας και επιπλέον τη στρατιωτική θητεία (οι άνδρες) για σύνταξη στα 62 μειωμένη και 67 πλήρη, εκτός αν δεν καλύπτονται από άλλες διατάξεις.
2. Οι γυναίκες που συμπλήρωσαν το 55ο έτος της ηλικίας τους ως το 2010 για να θεμελιώσουν δικαίωμα σε μειωμένη ή και πλήρη σύνταξη στα 60-60,11 ετών χρειάζονται τουλάχιστον 4.500 ημέρες και μπορούν να αναγνωρίσουν 200 μέρες από ανεργία ή 200 από ασθένεια, μέσα στην τελευταία όμως δεκαετία.
3. Οι ασφαλισμένες που συμπληρώνουν το 55ο ή το 60ό έτος μετά την 1η/1/2011 και έχουν ήδη 12 έτη (3.600 ημέρες ασφάλισης) μπορούν να αναγνωρίσουν και χρόνο σπουδών, παιδιών γονικής άδειας, κ.λπ. για να συμπληρώσουν τις 4.500 ημέρες ασφάλισης.
4. Γυναίκες που θέλουν να συμπληρώσουν τις 10.000 ημέρες ως το 2010 αναγνωρίζουν πλασματικό χρόνο ανεργίας ή και ασθένειας και επιπλέον το χρόνο σπουδών, τα κενά ασφάλισης, τη γονική άδεια, το χρόνο παιδιών και το χρόνο απεργίας, από το 2011 και μετά.
5. Για να συμπληρωθούν οι 10.500 ημέρες από τους άνδρες για το 2010 αναγνωρίζεται η στρατιωτική θητεία. Για τα 10.500 το 2011 και το 2012 αναγνωρίζονται επιπλέον οι χρόνοι παιδιών, ανεργίας, ασθένειας, σπουδών κ.λπ.
6. Μητέρες με ανήλικο τέκνο αναγνωρίζουν πλασματικό χρόνο εκτός από το χρόνο παιδιών. Από ανεργία και ασθένεια (200+200 ημέρες) για το 2010 και από το 2011 το χρόνο σπουδών, τα κενά ασφάλισης, τη γονική άδεια και το χρόνο απεργίας.
7. Για να συμπληρωθούν ένσημα από το 2013 και μετά, αναγνωρίζονται 6 πλασματικά χρόνια και 7 από το 2014 και μετά. Ομως σε αυτή την περίπτωση τα όρια ηλικίας για πλήρη σύνταξη είναι 62 με 12.000 ένσημα (40 χρόνια ασφάλισης) ή 67 με λιγότερα και 62 μειωμένη.
Παράθυρο για τους άνδρες με έξτρα πλασματικούς χρόνους για τις 10.000 ημέρες ασφάλισης
Οι άνδρες που συνταξιοδοτούνται με 10.000 ημέρες από το ΙΚΑ μπορούν να αναγνωρίσουν μόνο στρατιωτική θητεία, ανεργία και ασθένεια για μειωμένη σύνταξη, και κάθε άλλο πλασματικό χρόνο από το 2011 και μετά για να συμπληρώσουν τις 10.000 ή τις 12.000 ημέρες για πλήρη σύνταξη.
Το ΙΚΑ διευκρινίζει όμως με εγκύκλιο που έβγαλε πρόσφατα (Σ40/19/12/2016) ότι οι άνδρες ασφαλισμένοι μπορούν να συμπληρώσουν τις 10.000 ημέρες με αναγνώριση και των πλασματικών χρόνων του νόμου 3996/2011, δηλαδή με χρόνο παιδιών, σπουδών, κενών ασφάλισης, προκειμένου να λάβουν μειωμένη σύνταξη εφόσον η αίτηση αναγνώρισης και η αίτηση για σύνταξη έχουν υποβληθεί έως την 31η/12/2013.
Με την εγκύκλιο αυτή ξεμπλοκάρουν χιλιάδες αιτήσεις ασφαλισμένων που υποβλήθηκαν για λήψη μειωμένης σύνταξης στο 60ό έτος ως το τέλος του 2013 με αναγνώριση πλασματικών ετών του ν. 3996/2011, αλλά τότε απορρίφθηκαν. Οι ασφαλισμένοι με απορριπτικές αποφάσεις θα πρέπει να κάνουν νέα αίτηση και θα πάρουν σύνταξη αναδρομικά από την ημερομηνία που υπέβαλαν την αρχική αίτηση συνταξιοδότησης.
Ποιοι θα πληρώσουν περισσότερα και ποιοι λιγότερα για τα πλασματικά έτη
Εργαζόμενος με αποδοχές 1.000 ευρώ θα πληρώσει 200 ευρώ για κάθε μήνα που θα αναγνωρίσει, και όχι 167,8 ευρώ. Επιβαρύνεται δηλαδή περίπου με 32 ευρώ παραπάνω για τον κάθε μήνα που αναγνωρίζει.
Αν έχει μισθό 1.500 ευρώ, η εξαγορά 12 μηνών θα του στοιχίσει 300 ευρώ ο μήναςΧ12=3.600 ευρώ, ενώ θα πλήρωνε 2.013,6 ευρώ.
Κερδισμένοι υπό προϋποθέσεις μπορούν να βγουν όσοι έχουν χαμηλές αμοιβές και πάντως κάτω από τα 839,25 ευρώ το μήνα ή κάτω από 10.071 ευρώ το χρόνο.
Ετσι, για παράδειγμα, μια ασφαλισμένη που έχει μισθό 600 ευρώ και θέλει να αναγνωρίσει 12 μήνες από κενό ασφάλισης, θα πληρώσει 120 ευρώ το μήνα και όχι 167,8 ευρώ. Το κόστος εξαγοράς πλασματικού χρόνου μειώνεται δηλαδή περίπου κατά 48 ευρώ το μήνα ή κατά 576 ευρώ το χρόνο.
Εργαζόμενος με αποδοχές 750 ευρώ θα πληρώσει 150 ευρώ το μήνα για να αναγνωρίσει πλασματικό χρόνο και όχι 167,8 ευρώ. Γλιτώνει δηλαδή περίπου 18 ευρώ το μήνα.
Παράθυρο εξόδου κατά 5 ως 10 χρόνια νωρίτερα για όσους εξαιρέθηκαν από τα βαρέα
Οσοι βγήκαν από τα βαρέα με το νέο κανονισμό που ισχύει από το 2012 και εξ αυτού του λόγου δεν συμπλήρωσαν τη χρονιά αυτή τα 3.600 ένσημα (από τα 4.500 που απαιτούνται για να πάρουν σύνταξη), μπορούν να προβούν σε αναγνώριση πλασματικού χρόνου στα βαρέα μέχρι και 300 ημερών ώστε να συμπληρώσουν τις απαιτούμενες ελάχιστες προϋποθέσεις συνταξιοδότησης με το καθεστώς των βαρέων.
Αυτό διευκρινίζεται σε εγκύκλιο που εφαρμόζει το ΙΚΑ.
Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να συνέχισαν να απασχολούνται στην ίδια ειδικότητα που είχαν πριν εξαιρεθούν από τη νέα λίστα των βαρέων ώστε να μετατρέψουν τα ένσημα με εξαγορά από μικτά σε «βαρέα».
Η εγκύκλιος δίνει την ίδια δυνατότητα και στους πριν αλλά και στους μετά το 1993 ασφαλισμένους σε επαγγέλματα που εξαιρέθηκαν το 2012 από τα βαρέα.
Παράδειγμα:
·Γυναίκα ασφαλισμένη στα βαρέα με 3.400 ένσημα το 2011, σε ειδικότητα που εξαιρέθηκε από τη νέα λίστα βαρέων το 2012. Αν δεν έβγαινε από τη λίστα, θα έπαιρνε σύνταξη στα 57. Με την έξοδό της από τη λίστα θα έπαιρνε σύνταξη στα 62 αν συνέχιζε σε άλλο επάγγελμα που παρέμεινε στα βαρέα, ενώ αν δεν είχε βαρέα θα έβγαινε στα 67 με πλήρη και στα 62 μειωμένη. Με την εγκύκλιο του ΙΚΑ, θα αναγνωρίσει στα βαρέα το διάστημα της απασχόλησής της από 1ης/1/2012 έως 31/12/2012 στην ειδικότητα που εξαιρέθηκε και θα μετατρέψει τα ένσημά της σε «βαρέα» για να συμπληρώσει τις 3.600 ημέρες το 2012. Ετσι διατηρεί το δικαίωμα να αποχωρήσει στα 57, αντί 62 ή 67. Γλιτώνει δηλαδή 5 ως 10 χρόνια από το όριο ηλικίας.
Η αναγνώριση πλασματικού χρόνου στα βαρέα δεν ισχύει για όσους συνταξιοδοτούνται με 7.500 ημέρες στα βαρέα (και συνολικά 10.500 ημέρες ασφάλισης).
Για την κατηγορία αυτή απαιτούνται οι 7.500 ημέρες στα βαρέα να είναι από πραγματική εργασία, ενώ τα υπόλοιπα «ένσημα» της μικτής ασφάλισης ως τις 10.500 ημέρες συμπληρώνονται και με πλασματικούς χρόνους, από ασθένεια, ανεργία, παιδιά, σπουδές, κενά ασφάλισης και στρατιωτική θητεία.

Ναι, μεγάλε...χαλαρά με...φραπέ στο χιόνι!

Ποιος άλλος μπορούσε να το κάνει;

Ναι, μεγάλε...χαλαρά! 

Το κύμα κακοκαιρίας έχει πλήξει αρκετές περιοχές της Ελλάδας, ωστόσο
κάποιος φαίνεται να μην πτοείται από το τσουχτερό κρύο και το χιόνι. 

Ο λόγος για έναν Θεσσαλονικιό, ο οποίος τρολάρει όλους τους...χιονόπληκτους και φόρεσε το μαγιό του, έστρωσε την πετσέτα του στο χιόνι και απόλαυσε τον φραπέ του!

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου