14.7.18

Πατέρας δύο παιδιών ο 33χρονος στρατιωτικός που αυτοκτόνησε στο Σουφλί

Νέα στοιχεία γίνονται γνωστά για την αυτοκτονία του 33χρονου στρατιωτικού που έχει σοκάρει την XVI Μηχανοκίνητη Μεραρχία Πεζικού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αυτόχειρας ήταν παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών. 

Τον άτυχο στρατιωτικό που βρισκόταν στο σπίτι των πεθερικών του βρήκαν μπλεγμένο μέσα σε σχοινιά, τα συγγενικά του πρόσωπα. Κατά τις ίδιες πηγές ενημέρωσης ταυτόχρονα με τις προσπάθειες για την ανάνηψή του, ειδοποιήθηκε ασθενοφόρο και τελικώς μεταφέρθηκε λίγο μετά τις 12.00 το μεσημέρι στο Κέντρο Υγείας Σουφλίου όπου απλά διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, όταν έφτασε το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ από το Σουφλί, ο 33χρονος στρατιώτης είχε ακόμα έναν πολύ ασθενή σφυγμό και οι διασώστες κατέβαλλαν υπεράνθρωπες προσπάθειες να τον κρατήσουν στην ζωή με μαλάξεις και τη χρήση απινιδωτή. Δυστυχώς κατέληξε ενώ μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Σουφλίου όπου και εκεί παρά τις προσπάθειες των γιατρών δεν μπόρεσε να σωθεί.

Δεν έχει ακόμα γίνει γνωστό αν άφησε κάποιο σημείωμα. Στο χωριό διαδραματίστηκαν σκηνές αρχαίας τραγωδίας, με τους γονείς, την σύζυγο του, τους συγγενείς και τους ελάχιστους κατοίκους να μην μπορούν να συνειδητοποιήσουν πως ένας τόσο νέος άνθρωπος προχώρησε σε αυτή την πράξη φεύγοντας από την ζωή.


Το τελευταίο διάστημα της ζωής του

Σε κάθε περίπτωση ο θάνατος του 33χρονου στρατιωτικού αποτελεί ένα μυστήριο τόσο για τους συναδέλφους του όσο και για τους οικείους του. Άλλωστε υπήρξε ένα από τα πιο δραστήρια, ενεργά και υπεύθυνα στελέχη της μονάδας του.

Κατά τις ίδιες πηγές ενημέρωσης μάλιστα την τελευταία διετία ο 33χρονος είχε λάβει δυο εννιάμηνες άδειες ανατροφής. Μάλιστα κατά πληροφορίες χθές Παρασκευή είχε ζητήσει και είχε λάβει απαλλαγή από την υπηρεσία.



eleftherostypos

Τρόμος για 20χρονη στον Βόλο: Την έλουσε με βενζίνη στο δρόμο

Στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου οδηγήθηκε χθες για να δικαστεί ο 35χρονος ημεδαπός, γνωστός στον Βόλο ως «Κάμελ», που πριν από μερικά χρόνια απειλούσε να αυτοκτονήσει, πέφτοντας από ταράτσες δημοσίων υπηρεσιών.

Μετά από πολύχρονη «απουσία», ο «Κάμελ», «χτύπησε» ξανά προχθές το απόγευμα, όμως αυτή τη φορά φέρεται να ανέπτυξε επιθετική συμπεριφορά. Τριγυρνώντας όπως πάντοτε μόνος στους δρόμους με ένα μπουκάλι βενζίνη που εισπνέει συνεχώς, συνάντησε τυχαία στον δρόμο στη Νέα Ιωνία μία 20χρονη κοπέλα και την περιέλουσε με βενζίνη.

Ο 35χρονος συνελήφθη από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Βόλου και εναντίον του σχηματίστηκε δικογραφία για πρόκληση επικίνδυνης σωματικής βλάβης.

Ο κατηγορούμενος κρατήθηκε και δικάστηκε χθες στο Αυτόφωρο. Ο ίδιος υποστήριξε στο δικαστήριο ότι λαμβάνει χάπια, καθώς ακολουθεί μία αγωγή. Τόνισε ότι ενημερώθηκε για το περιστατικό από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου που τον συνέλαβε.

Ο ίδιος είπε ότι είναι άστεγος και κοιμάται σε ένα βαγόνι.

«Έχυσε βενζίνη στο πρόσωπο και μετά δεν μπορούσα να δω καλά», είπε εξεταζόμενη στο δικαστήριο η 20χρονη, που έπεσε θύμα της επίθεσης. Η ίδια επισήμανε ότι η όρασή της επανήλθε αφού έβαλε σταγόνες σύμφωνα με οδηγίες γιατρού.

Το Δικαστήριο έκρινε ένοχο τον κατηγορούμενο και του επέβαλε ποινή φυλάκισης 40 μηνών. Μάλιστα, το Αυτόφωρο δεν αναγνώρισε τη δυνατότητα στον κατηγορούμενο η ποινή του να έχει αναστολή ή να μπορεί να ασκήσει έφεση, καθώς είχε απασχολήσει πολλές φορές στο παρελθόν αστυνομικές και δικαστικές αρχές.

Μετά τη δίκη ο «Κάμελ» άσκησε έφεση, αλλά οι αστυνομικοί τον συνέλαβαν και τον οδήγησαν στη φυλακή.

Πάντως, αλγεινή εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι στο διάστημα χρόνων που ακολούθησε από τις πρώτες «εμφανίσεις» του 35χρονου ημεδαπού, τότε που απειλούσε να αυτοκτονήσει, και μέχρι σήμερα δεν βρέθηκε καμία κοινωνική δομή για να ασχοληθεί με τον «Κάμελ» και να τον στηρίξει για να αντιμετωπίσει το πρόβλημά του, παρά το γεγονός ότι είναι νέος, μόνος και άστεγος.

 taxydromos.gr

Η αμοιβή των ρέφερι στο Μουντιάλ

Γέμισαν ευρώ οι διαιτητές, οι βοηθοί τους και όσοι ασχολήθηκαν με την τηλεδιαιτησία στο VAR σε αυτό το Μουντιάλ της Ρωσίας. 

Η αμοιβή των ρέφερι ξεπέρασε κάθε προηγούμενο. Για τον ένα μήνα των αγώνων,  κάθε ένας από τους καλύτερους ρέφερι στον κόσμο θα εισπράξει  ούτε λίγο, ούτε πολύ  το ποσό των 57.000 ευρώ!
Ασφαλώς και θα είναι το πλέον προσοδοφόρο καλοκαίρι της ζωής τους.  Άφησαν τις επαγγελματικές τους ασχολίες, τις όποιες άλλες υποχρεώσεις τους και τις οικογένειές τους για να απασχοληθούν αποκλειστικά ένα μήνα τώρα στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Φυσικά στην αμοιβή υπολογίζεται και ο χρόνος προετοιμασίας, με συνεχή καθημερινή προπόνηση, τα σεμινάρια τοπικού και διεθνούς επιπέδου αλλά και η προετοιμασία για το VAR.
Αλλά δεν είναι μόνο αυτά τα έσοδα. Στα 57.00 ευρώ θα προστεθεί και επιπλέον αμοιβή ύψους 2.500 ευρώ, ως αποζημίωση για κάθε αναμέτρηση που θα διευθύνουν.
Όσον αφορά τους επόπτες, οι απολαβές πέφτουν κατακόρυφα στα 20.000 ευρώ «σταθερά» και 1.600 ευρώ ανά αγώνα.
Στα αξιοσημείωτα: Στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2014, στα γήπεδα της Βραζιλίας,   ο «μισθός» των κορυφαίων διαιτητών ήταν 40.000 ευρώ. Στην διοργάνωση του 2010 έφτανε ... μόλις στα 28.500 ευρώ.

Με την ίδια "σφυρίκτρα" ο τελικός

Με τον ίδιο διαιτητή – και τους βοηθούς του – που άνοιξε το Παγκόσμιο Κύπελλο 2018, με τον ίδιο θα κλείσει. 
 
Η Παγκόσμια Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου (ΦΙΦΑ) έλαβε απόφαση να αναθέσει στον πολύπειρο Αργεντινό διαιτητή, Νέστορ Πιτάνα, να διευθύνει και τον μεγάλο τελικό του Μουντιάλ, ανάμεσα στη Γαλλία και στην Κροατία.
Το παιχνίδι θα γίνει την Κυριακή, στην πρωτεύουσα Μόσχα.
Μέχρι τώρα οι… διαρροές των προηγούμενων ημερών έλεγαν ότι ο «άρχοντας» του τελικού θα ήταν ο Βραζιλιάνος, Σάντρο Ρίτσι. Τελικά η παγκόσμια ομοσπονδία  όρισε τον 43χρονο ρέφερι, ο οποίος στην αναμέτρηση της πρεμιέρας του τουρνουά, ανάμεσα στην Ρωσία και στη Σαουδική Αραβία πριν 30 ημέρες (14/06) είχε βοηθούς τους συμπατριώτες του Χουάν Πάμπλο Μπελάτι και Ερνάν Μαϊντάνα,είχε βοηθούς. Με τους ίδιους θα κατέβει στο γήοεδο και αύριο. 
Τέταρτος διαιτητής ορίστηκε ο Ολλανδός Μπιόρν Κάιπερς.
Ο Πιτάνα, είναι ο δεύτερος  διαιτητής από την Αργεντινή με διπλή παρουσία σε τελική φάση Μουντιάλ μετά τον Νορμπέρτο Κερέτζα (1970, 1978).

ΦΩΤΟ - O προπονητής του Μεξικού κατάφερε το ακατόρθωτο – Πήγε στο Μουντιάλ με τη γυναίκα του και την… ερωμένη του

Ο Χουάν Κάρλος Οσόριο, ο προπονητής της εθνικής ομάδας του Μεξικού, έχει στηθεί στο.. απόσπασμα από τον Τύπο της χώρας για τον αποκλεισμό από την Βραζιλία στη φάση των «16».
Και αυτό διότι τον… κατηγορούν πως πήγε στο Παγκόσμιο Κύπελλο έχοντας μαζί του εκτός από τη γυναίκα του και την ερωμένη τους, με αποτέλεσμα να έχει το μυαλό αλλού και όχι στη διοργάνωση.
Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει ο μεξικάνικος Τύπος, ο Οσόριο διατηρεί εδώ και δύο χρόνια σχέση με την εντυπωσιακή αθλητική ρεπόρτερ Μαριάνα Ζακάριας, η οποία μετέβη κανονικά στη Ρωσία όπου βρισκόταν και η γυναίκα του μαζί με τα δύο παιδιά τους.
Πηγή κοντά στο ζευγάρι, μάλιστα, αναφέρει στους δημοσιογράφους πως από τότε (2016) που «έμπλεξε» με την Ζακάριας ο προπονητής του Μεξικού έγινε πάρα πολύ αφηρημένος και δεν ήθελε να τον σκοτίζουν ιδιαιτέρως με το ποδόσφαιρο και δηλώνοντας πως τα είχε όλα υπό έλεγχο.
Ιδού η καυτή 30χρονη αθλητικογράφος:


enikos.gr

«Η Ελλάδα είναι επικίνδυνη χώρα για σας» - Η Μόσχα ετοιμάζει ταξιδιωτική οδηγία για την Ελλάδα

"Το ταξίδι και η παραμονή των Ρώσων πολιτών στην Ελλάδα, πλέον μπορεί να εξελιχθεί σε μια επικίνδυνη για την ασφάλειά τους διαδικασία."

Φαίνεται πως η Ρωσία οξύνει παραπάνω τις σχέσεις της με την Ελλάδα μετά την απόφαση της Αθήνας να απελάσει Ρώσους διπλωμάτες και να μπλοκάρει την είσοδο σε ακόμη δυο.

Η ιστοσελίδα FNEWS επικαλείται πηγές στη Μόσχα και αναφέρει ότι αναμένεται η έκδοση αυστηρής ταξιδιωτικής οδηγίας για την χώρα μας. 
Σε αυτήν θα συστήνεται σύμφωνα με την ιστοσελίδα προς τους Ρώσους Τουρίστες αλλά και τους ομοεθνείς τους επιχειρηματίες, να αποφεύγουν την Ελλάδα, για λόγους ασφαλείας.

Αυτοί εδράζονται στο  αντιρωσικό κλίμα που έχει πυροδοτήσει η ελληνική κυβέρνηση με τις απελάσεις Ρώσων διπλωματών και τις κατηγορίες που έχει εκτοξεύσει σε βάρος τους ότι εργάζονταν κατά των ελληνικών συμφερόντων. Οπως αναφέρουν πηγές από τη Μόσχα «Το ταξίδι και η παραμονή των Ρώσων πολιτών στην Ελλάδα, πλέον μπορεί να εξελιχθεί σε μια επικίνδυνη για την ασφάλειά τους διαδικασία.


Ντεμπούτο Παπασταθόπουλου στην Άρσεναλ

Το -ανεπίσημο- ντεμπούτο του με την Άρσεναλ πραγματοποίησε ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος, στο πρώτο φιλικό των «κανονιέρηδων» ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου.
Ο Ουνάι Εμερι χρησιμοποίησε ένα... αμιγώς ελληνικό δίδυμο στο κέντρο της άμυνας στο πρώτο ημίχρονο, καθώς δίπλα στον πρώην παίκτη της Ντόρτμουντ έπαιξε ο Ντίνος Μαυροπάνος.
Οι Λονδρέζοι συνέτριψαν 8-0 την ερασιτεχνική Μπόρχαμ Γουντ, με τρία γκολ του Ομπαμεγιάνγκ, ενώ σκόρερ χρίστηκαν επίσης οι Νέλσον, Λακαζέτ, Ενκετιάχ, Ράιν-Αντελαϊντ και Μχιταριάν.

Θάνατος από καρδιακή νόσο: Η διατροφή που αυξάνει τον κίνδυνο

Η μεγάλης κλίμακας μελέτη ενισχύει τα μέχρι τώρα στοιχεία για την καρδιακή νόσο και τη σχέση της με διαφορετικά διατροφικά πρότυπα.


Οι άνθρωποι με ιστορικό καρδιακών παθήσεων που ακολουθούν τυπική δυτική διατροφή διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο θανάτου από αυτούς που ακολουθούν το μοντέλο της μεσογειακής διατροφής, σύμφωνα με νέα έρευνα.
Η μεγάλης κλίμακας μελέτη ενισχύει τα μέχρι τώρα στοιχεία για την καρδιακή νόσο και τη σχέση της με διαφορετικά διατροφικά πρότυπα.
Οι ερευνητές όρισαν ως δυτική αμερικάνικη διατροφή αυτή που είναι πλούσια σε πρόσθετα λιπαρά, τηγανητά, αυγά, επεξεργασμένα κρέατα και αναψυκτικά με ζάχαρη. Αντίθετα, ως μεσογειακή ορίστηκε η διατροφή που είναι πλούσια σε λαχανικά, φρούτα, ψάρια, δημητριακά ολικής αλέσεως και όσπρια, και φτωχή σε κρέας και γαλακτοκομικά.
Η μελέτη συμπεριέλαβε 3.562 λευκούς και μαύρους άνδρες και γυναίκες ηλικίας 45 ετών και άνω που ζούσαν σε διαφορετικές περιοχές των Ηνωμένων Πολιτειών και είχαν ιστορικό στεφανιαίας νόσου, όπως έμφραγμα ή είχαν υποβληθεί σε επέμβαση αορτοστεφανιαίας παράκαμψης.
Οι συμμετέχοντες υποβλήθηκαν αρχικά σε εξέταση και αξιολόγηση της διατροφής τους και στη συνέχεια εξετάζονταν κάθε έξι μήνες για πιθανά νέα καρδιακά επεισόδια.
Επτά χρόνια αργότερα, 581 άτομα είχαν υποστεί δεύτερο επεισόδιο στεφανιαίας νόσου και 1.098 άνθρωποι είχαν πεθάνει από διάφορες αιτίες. Αφού εξέτασαν προσεκτικά μια ποικιλία διατροφικών σχημάτων, οι ερευνητές ανακάλυψαν σαφή συσχέτιση μεταξύ του θανάτου και των ανθρώπων που ακολουθούσαν δυτική διατροφή.
«Όσο περισσότερο είναι κάποιος προσκολλημένος στη δυτική διατροφή, τόσο μεγαλύτερος είναι ο κίνδυνος θανάτου από όλες τις αιτίες», δήλωσε ο James Shikany, ο επικεφαλής συγγραφέας της μελέτης και επιδημιολόγος διατροφής στο Τμήμα Προληπτικής Ιατρικής στο Πανεπιστήμιο της Αλαμπάμα, στο Μπέρμιγχαμ.
«Αλλά με τη μεσογειακή διατροφή, όσο πιο πιστά την ακολουθεί κανείς, τόσο μικρότερος είναι ο κίνδυνος επαναλαμβανόμενης στεφανιαίας νόσου και θνησιμότητας από κάθε αιτία» πρόσθεσε.
Η μελέτη ήταν η συνέχεια έρευνας που δημοσιεύθηκε το 2015 και η οποία είχε διαπιστώσει υψηλότερο κίνδυνο οξείας καρδιακής προσβολής ή καρδιακού θανάτου μεταξύ συμμετεχόντων χωρίς ιστορικό καρδιακής νόσου κατά την έναρξη της μελέτης.
Ο Shikany είπε ότι είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι η έρευνα -τόσο η νέα όσο και αυτή του 2015- εξέτασαν διατροφικά μοντέλα και όχι συγκεκριμένα τρόφιμα. Δεν είναι γνωστό ποια είναι τα επιμέρους στοιχεία μιας δυτικής διατροφής που εγκυμονούν τον μεγαλύτερο κίνδυνο, είπε.
Σημείωσε επίσης ότι αυτά τα ευρήματα πρέπει να αφυπνίσουν τους πάσχοντες από καρδιακή νόσο που ακολουθούν δυτική διατροφή.
«Πιστεύουμε ότι είναι συνετό να προσθέσουμε περισσότερα φρούτα και λαχανικά στη διατροφή και να στραφούμε σε περισσότερα ακόρεστα λιπαρά, όπως το ελαιόλαδο, σε αντίθεση με το βούτυρο», πρόσθεσε.
Ο Shikany επισημαίνει ότι οι γιατροί οφείλουν να συμβουλεύουν τους ασθενείς για τη διατροφή που πρέπει να υιοθετούν και η οποία πρέπει να περιλαμβάνει φρούτα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς, όσπρια, δημητριακά ολικής αλέσεως και ψάρια. Πρέπει επίσης να μειώνουν την πρόσληψη πρόσθετων σακχάρων, αλατιού και κορεσμένων λιπαρών.
Η μελέτη δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό έντυπο Journal of the American Heart Association.

ΤΡΑΓΩΔΙΑ - Θανάσιμος τραυματισμός 15χρονου από προπέλα ταχύπλοου στους Παξούς

Τραγικό θάνατο βρήκε 15χρονος αλλοδαπός τουρίστας, όταν έπεσε στη θάλασσα από ενοικιαζόμενο ταχύπλοο και βρέθηκε κάτω από την προπέλα του σκάφους, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα.
Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Παξών Σπύρος Βλαχόπουλος, το τραγικό γεγονός συνέβη το απόγευμα νότια των Παξών σε θαλάσσια περιοχή κοντά στους Αντίπξους.
Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι πρώτες ενδείξεις δείχνουν να πρόκειται για ατύχημα, λόγω του κυματισμού στην περιοχή, ενώ η προανάκριση των επιβαινόντων στο ταχύπλοο σκάφος από το Λιμενικό Σταθμό Παξών συνεχίζεται.

ΠΕΤΡΟΧΩΡΙ ΠΥΛΟΥ - Σεμινάριο Αφρικάνικου χορού με τον Dauda Conteh

Αυτή την Κυριακή στις Ammothines στο Πετροχώρι Μεσσηνίας
 
Γιορτή και σεμινάριο Αφρικάνικου χορού στην παραλία!

 
Σας περιμένουμε από τις 17:00!

Θρίλερ με μυστηριώδη σαρκοφάγο από την εποχή του Μεγάλου Αλεξάνδρου

Την ανακάλυψη μιας ασυνήθιστα μεγάλης και άθικτης σαρκοφάγου στην Αλεξάνδρεια ανακοίνωσε το αιγυπτιακό υπουργείο Αρχαιοτήτων 
– Ο τάφος ανακαλύφθηκε κατά τη διάρκεια εργασιών για την θεμελίωση ενός νέου κτιρίου και χρονολογείται στην πτολεμαϊκή περίοδο, πριν από 2.000 και πλέον χρόνια. 
Συμπίπτει δηλαδή με την εποχή του θανάτου του Μεγάλου Αλεξάνδρου

Προκειμένου να κατασκευαστεί ένα νέο οικοδόμημα, στις περισσότερες περιοχές της Αλεξάνδρειας χρειάζεται να είναι παρών ένας αξιωματούχος του υπουργείου Αρχαιοτήτων για να παρακολουθεί τις εργασίες εκσκαφής, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, επικαλούμενο το CBS. Σε αυτή την περίπτωση, μια από τις μεγαλύτερες σαρκοφάγους που ανακαλύφθηκε ποτέ στην πόλη βρέθηκε σε βάθος περίπου 5 μέτρων.
Η σπάνια σαρκοφάγος από μαύρο γρανίτη έχει ύψος περίπου 1,8 μέτρα, πλάτος 1,5 μέτρα και μήκος 2,6 μέτρα. Ανάμεσα στο καπάκι και το σώμα της σαρκοφάγου, υπάρχει ένα στρώμα κονιάματος, το οποίο υποδηλώνει ότι δεν έχει ανοιχτεί από τότε που σφραγίστηκε, σύμφωνα με τον Δρα Αϊμάν Ασμαουί, επικεφαλής του κλάδου Αιγυπτιακών Αρχαιοτήτων. Ο Ασμαουί δήλωσε στο CBS News ότι λαμβάνοντας υπόψη το μέγεθος της σαρκοφάγου, ίσως ανήκει σε κάποιο σημαντικό πρόσωπο. 
Μέχρι στιγμής, η ταυτότητα του προσώπου παραμένει μυστήριο.
Στον τάφο βρέθηκε και μια ημιτελής αλαβάστρινη προτομή. 
Σύμφωνα με το υπουργείο, το πιθανότερο είναι να ανήκει στον ιδιοκτήτη της σαρκοφάγου. Οι αξιωματούχοι ελπίζουν να μάθουν περισσότερα όταν ανοίξει ο τάφος, αλλά αυτή η διαδικασία δεν θα είναι εύκολη.
«Είναι δύσκολο να σηκώσουμε τη σαρκοφάγο καθώς ζυγίζει περίπου 30 τόνους και ο χώρος είναι πολύ στενός, άρα ίσως πρέπει να την ανοίξουμε μέσα στον τάφο, να σηκώσουμε πρώτα το καπάκι και στη συνέχεια να σηκώσουμε το σώμα της σαρκοφάγου», δήλωσε ο Δρ Μουσταφά Ουαζίρι, γενικός γραμματέας του Ανώτατου Συμβουλίου Αρχαιοτήτων στο CBS News.
«Η σαρκοφάγος χρονολογείται πριν από περίπου 2.000 χρόνια. Δεν μπορούμε αυτή τη στιγμή να κάνουμε εικασίες για την ταυτότητα του ιδιοκτήτη, καθώς το εξωτερικό της σαρκοφάγου δεν έχει σκαλίσματα ή σχέδια. Θα πρέπει να περιμένουμε έως ότου ανοίξουμε τη σαρκοφάγο τις επόμενες ημέρες και ίσως η απάντηση να βρίσκεται εκεί. Ίσως το όνομά του να είναι γραμμένο στο εσωτερικό ή ίσως να υπάρχει κάποια επιγραφή, ίσως να βρούμε μία μούμια ή ένα ξύλινο φέρετρο, ή ίσως να μην βρούμε και τίποτα» πρόσθεσε.

Η κηδεία του μακαριστού Ιγνατίου στη Λάρισα

Με την δέουσα μυσταγωγία και το θρησκευτικό πρωτόκολλο τελέστηκε στη Λάρισα η εξόδιος ακολουθία του μακαριστού μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου Ιγνατίου. Απεβίωσε πριν λίγες μέρες στο Μαϊάμι των Ηνωμ. Πολιτειών κατά την διάρκεια χειρουργικής επέμβασης.
Στην εξόδιο ακολουθία χοροστάτησε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών κ. Ιερώνυμος. Παράστησαν 33 μητροπολίτες απ’ όλη την Ελλάδα. Ακολούθησε περιφορά σε κεντρικούς δρόμους της Λάρισας και η ταφή πίσω από τον μητροπολιτικό ναό  Αγ. Αχιλλίου, σε χώρο που ο ίδιος είχε επιλέξει κατά το παρελθόν.
Από νωρίς χιλιάδες Λαρισαίοι  συνέρρεαν στον Μητροπολιτικό Ναό. Για το έργο και την προσωπικότητα του μακαριστού Ιγνατίου αναφέρθηκαν στους επικήδειους ο αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου επίσκοπος Μεθώνης κ. Κλήμης, ο
Ακολούθησε περιφορά του σκηνώματος στους κεντρικούς δρόμους της Λάρισας.
Τα τελευταία 24ωρα, όταν το σκήνωμα είχε εκτεθεί σε λαϊκό προσκύνημα  η ιατροδικαστής Ρουμπίνη Λεονταρή, για προληπτικούς λόγους, εισηγήθηκε να τοποθετηθεί - όπως έγινε - ειδικό καπάκι – ψυγείο. Κι αυτό επειδή είχαν περάσει πολλές μέρες από τον θάνατο του μητροπολίτη Ιγνατίου και ακολούθησε το πολυήμερο ταξίδι από την Αμερική μέχρι την Λάρισα.
Για την κάλυψη της κενής μητροπολιτικής έδρας θα αποφασίσει η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος το φθινόπωρο.
Τοποτηρητής της Μητρόπολης Λαρίσης και Τυρνάβου, Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, ο πρωτοσύγκελος της μητρόπολης π. Αχίλλιος Τσούτσουρας. ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κ. Αγοραστός, ο δήμαρχος Λαρισαίων Απ. Καλογιάννης και η δήμαρχος Σαλαμίνας κ. Ισιδώρα Νάννου – Παπαθανασίου (η Σαλαμίνα είναι γενέτειρα πόλη του).

foto από το larissanet,gr

Πέθανε η υπεραιονόβια Νάνσι Σινάτρα

Πλήρης ημερών, έφυγε από τη ζωή η Νάνσι Σινάτρα, πρώτη σύζυγος του κορυφαίου Φρανκ Σινάτρα
Η πρώτη γυναίκα του θρυλικού τραγουδιστή και ηθοποιού Φρανκ Σινάτρα, η Νάνσι Σινάτρα, άφησε την τελευταία της πνοή σε ηλικία 101 ετών.
Την είδηση του θανάτου της έκανε γνωστή η 78χρονη κόρη της, που επίσης ονομάζεται Νάνσι Σινάτρα. Έγραψε στο Twitter:
«Η μητέρα μου απεβίωσε ειρηνικά απόψε στην ηλικία των 101 ετών. Ήταν ευλογία και το φως στη ζωή μου. Καλό κατευόδιο, μαμά. Σε ευχαριστώ για όλα».
Η Νάνσι Σινάτρα ήταν παντρεμένη για 12 χρόνια με τον διάσημο τραγουδιστή. Το ζευγάρι απέκτησε τρία παιδιά και πήρε διαζύγιο το 1951 ύστερα από μια σειρά εξωσυζυγικών σχέσεων του Φράνκ Σινάτρα, που έγιναν γνωστές στον Τύπο, σύμφωνα με τους New York Times.
Μόλις δέκα ημέρες μετά το διαζύγιό τους, ο Σινάτρα παντρεύτηκε την ηθοποιό Άβα Γκάρντνερ. Ωστόσο, το ζευγάρι διατήρησε σχέσεις έως τον θάνατο του Σινάτρα το 1998, σε ηλικία 82 ετών, σύμφωνα με την εφημερίδα.

Φθιώτιδα: Αγριογούρουνα κάνουν βόλτες μέσα στην εθνική οδό

Κίνδυνος - θάνατος έχουν γίνει τα αγριογούρουνα στη δυτική Φθιώτιδα που πλέον κατεβαίνουν ακόμη και σε κατοικημένες περιοχές από το Ζηλευτό και πάνω.
Αποτέλεσμα ήταν να σημειωθούν τρία τροχαία μέσα σε λιγότερο από 24 ώρες ευτυχώς χωρίς σοβαρό τραυματισμό αλλά με σοβαρές υλικές ζημιές σε ισάριθμα αυτοκίνητα.
Η αρχή έγινε νωρίς το βράδυ της Πέμπτης (13/7) με «θύμα» το αυτοκίνητο του προέδρου της ΤΚ Μάκρης. Ακολούθησε αργότερα ένα ακόμη τροχαίο με θύμα 77χρονο στο ύψος του Καστρίου. Τελευταίο καταγεγραμμένο τροχαίο με αγριογούρουνα, το πρωί της Παρασκευής (14/7), ένας ακόμη κάτοικος της Μάκρης έπεσε με το αυτοκίνητό του πάνω σε οικογένεια αγριόχοιρων που κατέβαινε στον κεντρικό δρόμο.
Και το βράδυ της Παρασκευής όμως οικογένειες αγριογούρουνων ήταν μέσα στο δρόμο μετά το Καστρί και κοντά στο βενζινάδικο της ΕΚΟ αλλά και μέχρι το Τυροκομείο «Ρούμελη» στο 23ο χλμ Λαμίας – Καρπενησίου.
Γενικότερα οι κάτοικοι αναφέρουν ότι ο δρόμος Λαμία – Μακρακώμης  έχει γίνει εξαιρετικά επικίνδυνος ειδικά όταν νυχτώνει αλλά και νωρίς το πρωί. Αν και οι ίδιοι πλέον είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί το κακό δεν αργεί να γίνει, ενώ φοβούνται και για τους επισκέπτες που αυτή την εποχή είναι αρκετοί.

lamiareport

Έτσι θα διατηρήσετε το μαγιό σας σαν καινούριο

Όταν αγοράζετε καινούριο μαγιό, πριν το φορέσετε για τα καλοκαιρινά σας μπάνια βουτήξτε το σε μία λεκανίτσα με κρύο νερό και ξύδι για να σφραγίσετε τα χρώματα του υφάσματος. 
Ανακατέψτε 2 κουταλιές της σούπας σε 1 λίτρο κρύο νερό και αφήστε το να μουλιάσει 20-30 λεπτά.
Το κρύο νερό να βοηθήσει το ξύδι να διεισδύσει στις ίνες του υφάσματος και να διατηρήσει τα χρώματα καλύτερα.
Κάντε ντουζ πριν βουτήξετε στην πισίνα
Το ύφασμα του μαγιό σας απορροφά και συγκρατεί το μεγαλύτερο μέρος του νερού όταν είναι στεγνό και βραχεί. Προτιμήστε λοιπόν να κρατήσει καθαρό νερό από τη ντουζιέρα και όχι το νερό της πισίνας με τα χλώρια και τα πρόσθετα που μόνο κακό θα του κάνουν.
Ξεπλυθείτε με καθαρό νερό ανάμεσα στις βουτιές
Είτε  απολαμβάνετε τις βουτιές σας σε μία πισίνα, είτε στη θάλασσα, αν σας δίνεται η ευκαιρία, ξεπλύνετε το σώμα σας και μαζί το μαγιό σας από το αλάτι ή το χλώριο.

Ξεπλύνετε με κρύο νερό και αφήστε να στεγνώσει
Αν αλλάξετε μαγιό κατά την παραμονή σας στην παραλία, ξεπλύνετε αυτό που φορούσατε με μπόλικο κρύο νερό και κρεμάστε το κάπου να στραγγίσει και να στεγνώσει. Μην τυλίγετε τα μαγιό σας βρεγμένα σε πετσέτες και μέσα στις τσάντες σας. Υπάρχει πιθανότητα λόγω της υγρασίας να μυρίσουν και να αναπτυχθούν μύκητες της μούχλας ιδιαίτερα αν ξεχαστούν εκεί.
Πλύνετε το μαγιό σας απαλά στο χέρι
Με το που γυρίσετε σπίτι μετά την επίσκεψή σας στην παραλία ή στην πισίνα, γεμίστε τον νιπτήρα με κρύο νερό, προσθέστε μικρή ποσότητα από ένα απαλό απορρυπαντικό (όχι παραπάνω από 1 κουταλιά), ζουλήξτε και τρίψτε απαλά το μαγιό σας. Δεν χρειάζεται ιδιαίτερο τρίψιμο. Αυτό που πρέπει να θυμάστε είναι να χρησιμοποιήσετε αποκλειστικά κρύο νερό το οποίο κρατάει κλειστές τις ίνες του υφάσματος και βοηθάει στο να μην ξεθωριάσουν τα χρώματα.
Ξεπλύνετε καλά από το απορρυπαντικό
Αφού πλύνετε το μαγιό σας, στραγγίξτε το νερό με το απορρυπαντικό, και ρίξτε μπόλικο καθαρό νερό. Αφού το ξεπλύνετε και στραγγίσετε το νερό, κρατήστε το μαγιό στα χέρια σας και αφήστε το κρύο νερό να τρέξει καλά πάνω του. Ακόμα και το πιο απαλό απορρυπαντικό αν μείνει στο μαγιό σας θα χαλάσει την ελαστικότητα των ινών και θα ξεθωριάσει τα χρώματα.

Αφήστε το μαγιό σας να στεγνώσει φυσικά
Αφού το ξεπλύνετε, αφήστε το να στραγγίσει καλά χωρίς να το στύψετε. Αν το πάνω μέρος ή σε κάποιο άλλο σημείο περιλαμβάνει ενίσχυση, ζουλήξτε ελαφρά να φύγει το νερό που έχει απορροφηθεί. Κρεμάστε το έξω να στεγνώσει. Σε καμία περίπτωση μην χρησιμοποιήσετε θέρμανση ή στεγνωτήριο.

argiro.gr

Με αυτό το απίστευτο κόλπο θα φτιάξετε την πιο… αφράτη ομελέτα που φάγατε ποτέ!

1Οι… παλιοί αλλά και οι νεότεροι μάγειρες λένε πως λίγο γάλα ή κρέμα γάλακτος μπορεί να κάνει μια ομελέτα αφράτη.
Υπάρχει, όμως, και ένα άλλο υλικό που μπορεί να κάνει ακόμα καλύτερη δουλειά!
Ποιο είναι αυτό; Το ανθρακούχο νερό. Ναι, καλά διαβάσατε!
Μόλις μερικές σταγόνες ανθρακούχου νερού θα σας βοηθήσει να φτιάξετε την πιο αφράτη ομελέτα που έχετε φάει ποτέ.
Πιο συγκεκριμένα χρειάζεστε μια κουταλιά της σούπας ανθρακούχο νερό ανά δύο αυγά για να έχετε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Τόση ποσότητα είναι αρκετή για να μην γίνουν τα αυγά σας νερουλά.
Το ανθρακούχο νερό δεν υπάρχει καμιά περίπτωση να το νιώσετε στα αυγά σας. Το μόνο που θα νιώσετε είναι η «αφρατοσύνη» τους που θα σας εντυπωσιάσει.

Αποζημίωση μαμούθ από τη Johnson & Johnson για πούδρα ταλκ που προκάλεσε καρκίνο

Ο αμερικανικός φαρμακευτικός κολοσσός Johnson & Johnson κλήθηκε χθες Πέμπτη να καταβάλει αποζημίωση ύψους 4,7 δισ. δολαρίων σε 22 γυναίκες και τις οικογένειές τους, που είχαν καταθέσει ομαδική αγωγή υποστηρίζοντας ότι μια πούδρα ταλκ της εταιρείας περιείχε αμίαντο και τους προκάλεσε καρκίνο.
Σύμφωνα με τον δικηγόρο των θυμάτων Μαρκ Λάνιερ, το σώμα των ενόρκων, αποτελούμενο από έξι άνδρες και έξι γυναίκες στο Σεντ Λούις του Μιζούρι, έκρινε υπέρ των εναγουσών έπειτα από μια δίκη που διήρκεσε έξι εβδομάδες και έπειτα από μια οκτάωρη σύσκεψη.
Στην αποζημίωση περιλαμβάνονται 550 εκατομμύρια δολάρια και περισσότερα από 4,1 δισ. δολάρια ως αντισταθμιστική αποζημίωση.
Η ετυμηγορία ανακοινώθηκε καθώς ο φαρμακευτικός γίγαντας είναι αντιμέτωπος με περίπου 9.000 νομικές υποθέσεις που αφορούν το σήμα κατατεθέν της εταιρείας, την παιδική πούδρα.
Οι ενάγουσες υποστηρίζουν ότι χρησιμοποιώντας επί δεκαετίες τη διάσημη πούδρα ταλκ της εταιρείας και άλλα προϊόντα για την προσωπική τους υγιεινή εμφάνισαν καρκίνο των ωοθηκών.
«Επί 40 χρόνια και πλέον, η Johnson & Johnson συγκάλυπτε τα στοιχεία για την παρουσία αμιάντου στα προϊόντα της», αναφέρει ο Λάνιερ σε ανακοίνωσή του.
Οι δικηγόροι τους υποστηρίζουν ότι η εταιρεία γνώριζε ότι ήταν μολυσμένη με αμίαντο η πούδρα ταλκ από τη δεκαετία του '70 αλλά δεν προειδοποίησε τους καταναλωτές για τους κινδύνους.
«Ελπίζουμε η ετυμηγορία αυτή να τραβήξει την προσοχή του Διοικητικού Συμβουλίου της J&J και ότι θα τους οδηγήσει στην καλύτερη πληροφόρηση της ιατρικής κοινότητας και του κοινού για την σχέση ανάμεσα στον αμίαντο, τις ταλκ και τον καρκίνο των ωοθηκών», είπε ο ίδιος κάνοντας έκκληση να αποσυρθεί η ταλκ αυτή από την αγορά.
Η J&J δήλωσε «βαθιά απογοητευμένη από την ετυμηγορία» και πρόκειται να ασκήσει έφεση. Απάντησε μάλιστα ότι η ταλκ της δεν περιέχει αμίαντο και επέμεινε ότι τα προϊόντα της δεν προκαλούν καρκίνο.
Πρόσθεσε ακόμη ότι πολλές έρευνες έχουν αποδείξει ότι οι ταλκ της είναι ασφαλείς. Η Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) παρήγγειλε τη διενέργεια εξέτασης μιας ποικιλίας από δείγματα ταλκ, περιλαμβανομένου εκείνου της J&J, από το 2009 ως το 2010 και δεν εντόπισε σε αυτά ίχνη αμιάντου.
Στην ανακοίνωσή της η εταιρεία, περιγράφει την δίκη ως μια «κατά βάση άδικη διαδικασία, η οποία επέτρεψε στις ενάγουσες να παρουσιάσουν μια ομάδα 22 γυναικών, οι περισσότερες από τις οποίες δεν είχαν καμία σχέση με το Μιζούρι, σε μια ομαδική αγωγή με όλες τους να υποστηρίζουν ότι εμφάνισαν καρκίνο των ωοθηκών».
Αυτή είναι η μεγαλύτερη αποζημίωση που έχει κληθεί να καταβάλει η συγκεκριμένη εταιρεία έπειτα από αγωγές περί πρόκλησης καρκίνου που αφορούν τα προϊόντα της. Το 2017 δικαστήριο της Καλιφόρνια επιδίκασε αποζημίωση 417 εκατ δολαρίων σε μια γυναίκα που εμφάνισε καρκίνο των ωοθηκών έχοντας χρησιμοποιήσει επί σειρά ετών τα προϊόντα της εν λόγω εταιρείας, ανάμεσά τους και την παιδική πούδρα.

Ανοιχτά τα καταστήματα αύριο Κυριακή 15 Ιουλίου

Ανοιχτά,θα είναι αύριο Κυριακή 15 Ιουλίου τα καταστήματα. Μάλιστα, τη συγκεκριμένη Κυριακή συμπληρώνεται η πρώτη εβδομάδα των θερινών εκπτώσεων, οι οποίες θα συνεχιστούν έως τις 31 Αυγούστου.
Το ωράριο που έχει προτείνει ο Εμπορικός Σύλλογος της Αθήνας για την Κυριακή είναι από τις 11 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα.
Ο ΕΣΑ ενημερώνει τους εμπόρους ότι οι θα πρέπει να δείξουν ιδιαίτερη προσοχή στα εξής:
Η αναγραφή διπλής τιμής, δηλαδή της παλαιάς (διαγεγραμμένης) και της νέας τιμής όλων των ειδών που πωλούνται με έκπτωση είναι υποχρεωτική.
Επιτρέπεται η αναγραφή και η εμπορική επικοινωνία ποσοστού έκπτωσης. Εφόσον παρέχεται μειωμένη τιμή σε περισσότερα από το 60% του συνόλου των πωλούμενων ειδών, θα πρέπει να αναγράφεται στην προθήκη του καταστήματος και σε οποιαδήποτε άλλη εμπορική επικοινωνία το παρεχόμενο ποσοστό έκπτωσης και στην περίπτωση που υπάρχουν διαφορετικά ποσοστά έκπτωσης ανά κατηγορίες προϊόντων, θα πρέπει να αναγράφεται το εύρος του παρεχόμενου ποσοστού («από…% έως… %»).
Οι καταστηματάρχες θα πρέπει, σε περίπτωση ελέγχου, να είναι σε θέση να αποδείξουν, ότι η παλαιά τιμή πώλησης που αναγράφεται στην πινακίδα, ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Οι κίνδυνοι όταν δε χρησιμοποιείται σωστά το κλιματιστικό

Με τον υδράργυρο να «χτυπάει» κόκκινο, η δροσιά του κλιματιστικού είναι απόλαυση. Ωστόσο, οι ειδικοί επισημαίνουν τους κινδύνους που ελλοχεύουν από την αλόγιστη χρήση τους και την μη σωστή συντήρησή τους.
Όπως αναφέρει στο www.praktoreio-ygeias.gr/, του ΑΠΕ- ΜΠΕ, ο Δημήτρης Βασσάλος, Πνευμονολόγος, διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών και Επιστημονικός συνεργάτης της Σχολής Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας (ΣΕΥΠ) ΤΕΙ Αθήνας, έχει παρατηρηθεί από ιατρικές μελέτες ότι αυξάνονται οι παθήσεις του αναπνευστικού συστήματος, δέρματος, μυών και αρθρώσεων σε ανθρώπους που ζουν ή και εργάζονται σε χώρους με κλιματισμό.
Αύξηση της νοσηρότητα κατά τους μήνες που γίνεται μεγαλύτερη χρήση των κλιματιστικών, κατέγραψε, ανάλυση στην Καλιφόρνια, με πρώτη αιτία νοσηρότητας την πνευμονία, το άσθμα και την ΧΑΠ, ακολουθούσαν τα καρδιαγγειακά και τα εγκεφαλικά.
Σύμφωνα με τον κ. Βασσάλο, τα πλέον συνηθισμένα προβλήματα υγείας στην Ελλάδα με τα οικιακά κλιματιστικά είναι: η φαρυγγίτιδα (επίμονη που κρατεί 2 εβδομάδες), η ρινίτιδα, λόγω ξηρότητας των βλεννογόνων από τον αέρα που ανακυκλώνεται με το κλιματιστικό, ο πονοκέφαλος, η ψύξη μυών, η επιδείνωση αρθρίτιδας ή νευρίτιδας, η ξηρότητα δέρματος και η εμφάνιση δερματοπαθειών, η εμφάνιση αλλεργιών από μύκητες και σκόνη από τα φίλτρα του κλιματιστικού, η ξηροφθαλμία και η επιπεφυκίτιδα.
Επίσης, από κλιματιστικά σε νοσοκομεία, ξενοδοχεία και χώρους εργασίας, λόγω κακής συντήρησης των συστημάτων αποθήκευσης και μεταφοράς του νερού στον κλιματισμό, μπορεί να αναπτυχθούν μικρόβια που προκαλούν μια επικίνδυνη πνευμονία την Legionela (νόσος των Λεγεωνάριων).
Ο κ. Βασσάλος εξηγεί τι πρέπει να κάνουμε, ώστε η χρήση των κλιματιστικών να μην έχει επιπτώσεις στην υγεία μας:
*Σωστή συντήρηση κλιματιστικών
*Καθαρισμός φίλτρων σε τακτά χρονικά διαστήματα
*Ρύθμιση σε 25 βαθμούς Κελσίου (ιδανικές συνθήκες θερμοκρασία 25-26 βαθμούς Κελσίου και 65% υγρασία)
*Συχνός αερισμός του χώρου (π.χ. λίγο ανοικτό το παράθυρο συνεχώς)
*Όχι απότομες εναλλαγές κρύο – ζεστό και αντίστροφα

Γυναίκα προσπάθησε να πουλήσει τη δίχρονη κόρη της για σeξ προς 1.200 δολάρια

Σε 40 χρόνια φυλάκιση καταδικάστηκε γυναίκα στο Χιούστον, η οποία επιχείρησε να πουλήσει τη δίχρονη κόρη της για σεξ με αντίτιμο 1.200 δολάρια.
Η δίκη της Σάρα Μαρί Πίτερς ολοκληρώθηκε την Πέμπτη 12/7, με την 25χρονη που αντιμετώπιζε διάφορες κατηγορίες, μεταξύ άλλων και για προώθηση στην πορνεία, να ακούει την απόφαση του δικαστηρίου.
Μυστικοί πράκτορες στην Κομητεία Μοντγκόμερι, στο βόρειο Χιούστον, εντόπισαν την κατηγορούμενη μέσω των social media, όπου προωθούσε φωτογραφίες νεαρών κοριτσιών και ρωτούσε αν υπήρχε κανείς που θα ήθελε «να διασκεδάσει» με την κόρη της.
Οι αστυνομικοί που την παρακολουθούσαν την είδαν να επιβιβάζεται με το παιδί σε λεωφορείο στο Χιούστον με προορισμό το Κονρό του Τέξας, όπου θα συναντούσε έναν άνδρα που θα πλήρωνε το ποσό που ζητούσε για το παιδί.
Η Πίτερς συνελήφθη στις 22 Φεβρουαρίου, ενώ η επιμέλεια της δίχρονης κόρης της πέρασε στις υπηρεσίες προστασίας παιδιών.

Απούλητα τα ελληνικά αμνοερίφια - Τρώμε παϊδάκι.... Νέας Ζηλανδίας

Μετά τις καταγγελίες για τις παράνομες εισαγωγές του αιγοπρόβειου γάλατος από εταιρείες που δραστηριοποιούνται σε... φορολογικούς παραδείσους, έρχεται και ο ΕΛΓΟ “Δήμητρα” και κάνει γνωστό ότι προώθησε στον εισαγγελέα το φάκελο με σφαγείο της Θεσσαλίας που ελληνοποιούσε ρουμάνικα αρνιά.

Την ίδια ώρα, Μεσσήνιοι κτηνοτρόφοι (όσοι έχουν απομείνει ακόμα ) αδυνατούν  να πουλήσουν  αιγοπρόβειο γάλα και κρέας, που ειδικά την περίοδο αυτή βρίσκονται στα αζήτητα, και όσα προϊόντα βρίσκουν αγοραστές πουλιούνται σε τιμές πείνας!
 
Συγκεκριμένα, στον εισαγγελέα έστειλε χθες φάκελο με σφαγείο της Θεσσαλίας που ελληνοποιούσε ρουμάνικα αρνιά - 734 τον αριθμό - ο ΕΛΓΟ “Δήμητρα”.
Την υπόθεση είχε ανακαλύψει σε έλεγχο που πραγματοποίησε στις 7 Μαΐου 2018. Ο Οργανισμός στην ανακοίνωσή του δεν κατονομάζει την επιχείρηση ή τον ιδιοκτήτη της, όπως το ίδιο κάνει και στις κυρώσεις που επέβαλε, μετά από διασταυρωτικούς ελέγχους, σε δεκάδες επιχειρήσεις.
«Είναι ντροπή για την κτηνοτροφία μας»
Σκληρή γλώσσα χρησιμοποίησε ο Αλέκος Στεφανάκης , σχολιάζοντας τις παρανομίες τόσο στο αιγοπρόβειο γάλα όσο και στο κρέας. Μάλιστα, να υπενθυμίσουμε ότι, μετά τις σχετικές καταγγελίες του περιφερειάρχη Ηπείρου, οι συνάδελφοι του κ. Στεφανάκη από την ίδια Περιφέρεια “χόντρυναν” ακόμα περισσότερο “το παιχνίδι”, κάνοντας λόγο, σε ανακοίνωση που εξέδωσαν, ακόμα και για εισαγωγές ζωονόσων!
Χθες, λοιπόν, ο κ. Στεφανάκης ξεκαθάρισε ότι στο γάλα η υπόθεση έχει πολλές και μεγάλες προεκτάσεις, αφού έχει να κάνει τόσο με ελληνοποίηση του γάλακτος όσο και με παρανομίες σε βάρος γαλακτομικών προϊόντων ΠΟΠ, που υποτίθεται ότι φτιάχνονται αποκλειστικά και μόνο με γάλα ντόπιας παραγωγής!
«Το πρόβλημα έχει δύο διαστάσεις: Η πρώτη είναι η παραγωγή ΠΟΠ προϊόντων. Στη Βόρεια Ελλάδα είναι η φέτα. Στην Κρήτη είναι η γραβιέρα. Η νομοθεσία απαιτεί ρητά το γάλα να είναι ντόπιο, από παραδοσιακά εκτρεφόμενα ζώα, για να αποτυπώνονται στο ΠΟΠ τυρί τα χαρακτηριστικά του τόπου από τον οποίο παράγεται. Άρα, θα έπρεπε ο κρατικός μηχανισμός τις βιομηχανίες εκείνες που εισάγουν γάλα και το χρησιμοποιούν για την παραγωγή της φέτας να τις διασύρει και να το πάει μέχρι το τέρμα», καταγγέλλει ο Αλέκος Στεφανάκης. «Διότι μέσα από τέτοιες παρανομίες διακυβεύεται η φέτα».
Και η δεύτερη διάσταση έχει να κάνει με το γεγονός ότι «σε αυτό τον τόπο έχει καταργηθεί ο ορθολογισμός. Σήμερα που τα δανεικά έχουν τελειώσει και ό,τι δανεικά χρεώνουν τις επόμενες γενιές είναι για να εξοφληθούν αυτά που εμείς καταναλώσαμε και δημιουργήσαμε και τα χρέη, τα χρήματα πλέον που κυκλοφορούν στον τόπο είναι αυτά που προέρχονται από την πραγματική οικονομία. Δηλαδή από τον τουρισμό και από τον πρωτογενή τομέα, μαζί με τις επιδοτήσεις οι οποίες έρχονται εξαιτίας του...».
Παϊδάκι Νέας Ζηλανδίας και... τα δικά μας απούλητα
Στο σημείο αυτό, ο γνωστός κτηνίατρος λέει ότι όταν φέρνουμε τα αρνιά από τη Ρουμανία και δεν μπορούν να πουλήσουν οι δικοί μας κτηνοτρόφοι, ή όταν συμβαίνουν ανάλογες καταστάσεις και στο γάλα, τότε τα χρήματα φεύγουν στο εξωτερικό και δε μένουν στον τόπο μας. Ο κ. Στεφανάκης αναφέρει ότι σήμερα οι καταναλωτές έχουν αφεθεί στο έλεος της τηλεοπτικής διαφήμισης και έχουν εγκαταλείψει τη διατροφή με ντόπια προϊόντα. Και την ίδια ώρα, τα ξενοδοχεία δεν προωθούν τα δικά μας προϊόντα, αλλά στηρίζονται σχεδόν σε απόλυτο βαθμό από τα ξένα.
«Σήμερα που μιλάμε, το παϊδάκι το κατεψυγμένο της Νέας Ζηλανδίας είναι στα 10 ευρώ το κιλό στα ξενοδοχεία. Και τα αρνιά μας είναι απούλητα, γιατί δεν υπάρχει το σύστημα να πάει να χτυπήσει τις πόρτες των ξενοδοχείων για να πουλήσει το αρνί.
Όπως δεν υπάρχει το σύστημα που θα πάει να χτυπήσει τις πόρτες των ξενοδοχείων για να πουλήσουμε τα τυριά μας», λέει ο κ. Στεφανάκης.
Για τον ΕΛΓΟ “Δήμητρα” τονίζει ότι πληρώνεται από τους παραγωγούς και πρέπει να τον αφήσουν άπαντες να κάνει σωστά τη δουλειά του, σε μια χώρα με αποδεκατισμένες τις υπηρεσίες. Όσο για τις εισαγωγές των ζωονόσων, ο ίδιος λέει ότι «στην Ε.Ε. υπάρχουν προγράμματα ελέγχου. Όταν όμως γίνονται εισαγωγές από χώρες που δεν κάνουν τέτοιους ελέγχους, τότε έχουμε όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά...».
Βεβαίωση δεκάδων προστίμων
Ο ΕΛΓΟ “Δήμητρα” βεβαίωσε, επίσης, πρόστιμα προς είσπραξη από τις ΔΟΥ για 19 επιχειρήσεις, λόγω καθυστέρησης ή μη υποβολής της “Μηνιαίας Δήλωσης Ισοζυγίου Γάλακτος” για το έτος 2016. Επέβαλε επίσης πρόστιμα σε 41 επιχειρήσεις, λόγω καθυστέρησης ή μη υποβολής της “Μηνιαίας Δήλωσης Ισοζυγίου Γάλακτος” για μέρος ή όλο το έτος 2017.
Ακόμη προέβη σε εισήγηση προς το ΥΠΑΑΤ για πρόστιμο σε 24 επιχειρήσεις, λόγω μη δήλωσης στοιχείων εισκομίσεων γάλακτος την περίοδο Ιανουαρίου-Δεκεμβρίου 2017.
Αναλυτικότερα, η διοίκηση του ΕΛΓΟ “Δήμητρα” ανακοίνωσε ότι «το Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού, κατά τη συνεδρίασή του στις 12 Ιουλίου, ομόφωνα αποφάσισε τα ακόλουθα:
* Την αποστολή στον αρμόδιο εισαγγελέα, για τις νόμιμες ενέργειες αναφοράς και έκθεσης ελέγχου, που πραγματοποιήθηκε στις 7/5/2018 από μικτό κλιμάκιο επιθεωρητών-ελεγκτών της Διεύθυνσης Διαχείρισης Ελέγχων Γάλακτος και Κρέατος του ΕΛΓΟ “Δήμητρα”, σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας Β. Ελλάδος, σε εταιρεία “Σφαγείο-Εμπορία Κρέατος”, που εδρεύει στη Θεσσαλία, και φέρεται ότι την περίοδο από 14/3/2018 έως 7/5/2018 διέθεσε στην αγορά 734 αρνιά προέλευσης Ρουμανίας ως “ελληνικά”.
* Τη βεβαίωση προστίμων προς είσπραξη, σύμφωνα με τις διατάξεις του ΚΕΔΕ, στις αρμόδιες Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες (ΔΟΥ), που έχουν επιβληθεί σε 19 επιχειρήσεις παραγωγής, μεταποίησης, τυποποίησης, διακίνησης και εμπορίας γάλακτος και γαλακτοκομικών προϊόντων, οι οποίες καθυστέρησαν ή δεν υπέβαλαν τη “Μηνιαία Δήλωση Ισοζυγίου Γάλακτος” για το έτος 2016, και τα οποία πρόστιμα έχουν καταστεί οριστικά.
* Την επιβολή προστίμου σε 41 επιχειρήσεις παραγωγής, μεταποίησης, τυποποίησης, διακίνησης και εμπορίας γάλακτος και γαλακτοκομικών προϊόντων, που δεν υπέβαλαν έγκαιρα ή καθόλου τη “Μηνιαία Δήλωση Ισοζυγίου Γάλακτος” για μέρος ή όλο το έτος 2017.
* Την εισήγηση και αποστολή πίνακα 24 επιχειρήσεων αγοραστών γάλακτος στη Δ/νση Αξιοποίησης & Τεχνολογίας Τροφίμων, Τμήμα Αξιοποίησης Γάλακτος & Γαλακτοκομικών Προϊόντων του ΥΠΑΑΤ, προκειμένου να τους επιβληθούν τα προβλεπόμενα πρόστιμα σύμφωνα με το άρθρο 6 της ΚΥΑ 2038/133890/2.12.2015 (ΦΕΚ 2711 Β). Οι επιχειρήσεις αυτές δε δήλωσαν, ως όφειλαν, στοιχεία εισκομίσεων αγελαδινού, πρόβειου ή/και γίδινου γάλακτος κατά το χρονικό διάστημα Ιανουαρίου-Δεκεμβρίου 2017».


πηγή

Γροιλανδία: Παγόβουνο στο μέγεθος λόφου απειλεί μικρό χωριό

Ένα παγόβουνο στο μέγεθος λόφου έχει αποκοπεί και έχει φτάσει κοντά σε ένα μικρό χωριό στις δυτικές ακτές της Γροιλανδίας, εγείροντας φόβους ότι μπορεί να πλημμυρίσει τον οικισμό προκαλώντας τσουνάμι αν σπάσει.
Το παγόβουνο δεσπόζει πάνω από τα σπίτια του χωριού Ινναρσούιτ, όμως φαίνεται να έχει προσαράξει και δεν κινήθηκε στη διάρκεια της νύκτας, μετέδωσε ο τοπικός σταθμός KNR.
Μια περιοχή κοντά στις ακτές έχει εκκενωθεί και οι κάτοικοι μετακινήθηκαν πιο ψηλά σε μια απόκρημνη κορυφή, δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας της Γροιλανδίας.
Πέρυσι το καλοκαίρι τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν όταν από τα κύματα πλημμύρισε ένα χωριό στη βορειοδυτική Γροιλανδία.

Ρόδος: Θρήνος για 11χρονο αγόρι - Μοιραίο το παιχνίδι με τη μπάλα

Την τελευταία του πνοή άφησε χθες το βράδυ το 11χρονο αγόρι από τον Αρχάγγελο που είχε τραυματιστεί στο κεφάλι και έδινε μάχη από την περασμένη Παρασκευή για να κρατηθεί στη ζωή.
Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά, μοιραίο στάθηκε για το μικρό αγόρι το παιχνίδι με μια μπάλα ποδοσφαίρου.
Στην προσπάθειά του να πιάσει την μπάλα που είχε απομακρυνθεί από το χώρο όπου παιζόταν το παιχνίδι, έπεσε από μεγάλο ύψος με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στο κεφάλι.
Έπειτα από λίγο όταν άρχισε να αισθάνεται ζαλάδες, οδηγήθηκε στο νοσοκομείο για αξονική τομογραφία, όπου διαπιστώθηκε ότι είχε αιμάτωμα.
Αμέσως στο ΕΚΑΒ και το νοσοκομείο της Ρόδου σήμανε συναγερμός και ξεκίνησε διαδικασία μεταφοράς του 11χρονου στην Κρήτη.
Ωστόσο όταν μεταφέρθηκε εκεί διαπιστώθηκε ότι δεν υπήρχαν τα κατάλληλα μέσα για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα δόθηκε παραπεμπτικό για να ταξιδέψει εκ νέου, αυτή τη φορά στο νοσοκομείο «Παίδων» της Αθήνας.
Εκεί παρά τις προσπάθειες των γιατρών να τον κρατήσουν στη ζωή, έπειτα από νοσηλεία αρκετών ημερών, άφησε την τελευταία του πνοή την Πέμπτη το βράδυ, βυθίζοντας στο πένθος τους γονείς, τους συγγενείς, τους φίλους του και ολόκληρη την κοινωνία της Ρόδου.

rodiaki.gr

Πανικόβλητος, επιζητεί την σωτηρία του στις ΗΠΑ

Αυτήν την κυβέρνηση την έχουν αποκαλέσει delivery boy και τον Α.Τσίπρα «παιδί για όλες τις δουλειές». 
Αυτές οι ατάκες συμπυκνώνουν την πρακτική της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. 
 
Με απίστευτη ευκολία και κυνισμό έπαιξαν το αντι-ρωσικό χαρτί για δύο λόγους: 
 
1. Για να πουλήσουν εκδούλευση στις ΗΠΑ και
2. Για να «λασπώσουν» όλους αυτούς που αντιμάχονται την συμφωνία των Πρεσπών. Δηλαδή το 70% του Ελληνικού λαού. 
 
Η κατηγορία φτηνή και προσβλητική. 
Ολες αυτές οι πρωτοφανείς σε όγκο και μαχητικότητα διαδηλώσεις υποκινήθηκαν από Ρώσους πράκτορες.
Λες και τους 250.000 Μακεδόνες που συγκεντρώθηκαν στην Θεσσαλονίκη του μάζεψαν τα ρούβλια ή τους 500.000 των Αθηνών, η Ρωσική πρεσβεία. Συγχρόνως, με ταυτόσημα δημοσιεύματα – κάτι που φανερώνει πως η πηγή τους είναι ένα ενιαίο κέντρο – μιλούν για χρηματισμό σωματείων, μητροπολιτών, ενώ εμπλέκουν και το Άγιο Όρος.
Από την Μεταπολίτευση και μετά όλες,
μα όλες οι κυβερνήσεις, διατήρησαν ένα άριστο επίπεδο σχέσεων με την Σοβιετική Ένωση. Να θυμίσω πως η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, το 1980, δεν δέχτηκε να μποϋκοτάρει τους Ολυμπιακούς αγώνες της Μόσχας, λόγω της εισβολής στο Αφγανιστάν, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ στην συνέχεια, διαφοροποιήθηκε από την θέση των συμμάχων μας τόσο στο θέμα του πραξικοπήματος του Γιαρουζέλσκι στην Πολωνία, όσο και στην περίπτωση της κατάρριψης του νοτιοκορεατικού αεροπλάνου από ρωσικό αντιεροπορικό πύραυλο. Ακόμα και την περίπτωση Μπόχαν (1986), η τότε κυβέρνηση την χειρίστηκε σε χαμηλό επίπεδο.
Η πτώση του κομμουνιστικού καθεστώτος άλλαξε ριζικά το τοπίο παγκοσμίως. Επόμενο ήταν να βελτιωθούν ακόμα πιο πολύ οι Ελληνορωσικές σχέσεις, με αποκορύφωμα την περίοδο 2004-2009.
Και σήμερα, έρχεται η κυβέρνηση των Τσίπρα-Καμμένου και ανατρέπει μια πορεία 44 χρόνων.Το τόλμημα της ριψοκίνδυνο. Αλλά όπως έγραψα χθες, έχουμε να κάνουμε με ανθρώπους απελπισμένους που προσπαθούν να βρούν στηρίγματα, όπου μπορούν. Οι σφικτοί εναγκαλισμοί του πρωθυπουργού με τον Β. Πούτιν και το δάνειο των 5 δισεκατομμυρίων ευρώ, ξαφνικά μετατράπηκαν όλα αυτά σε απελάσεις Ρώσων διπλωματών. Η στροφή θεαματική. Θα την χαρακτήριζα κυβίστηση ανάλογη με αυτήν της 13ης Ιουλίου 2015.
Ομως, στην προκειμένη περίπτωση υπάρχουν δύο σοβαρά προβλήματα για την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Οι στενές σχέσεις των Κοτζιά-Καμμένου, στο πρόσφατο παρελθόν, με τον μέντορα του Β. Πούτιν, τον Α. Ντούγκιν τον θεωρητικό του Ευρασιατικού κινήματος. Σχέσεις πολυποίκιλες και πολύπλοκες, που μάλλον θα τις βρούν μπροστά τους οι δύο πολιτικοί.
Αλλά το μεγαλύτερο πρόβλημα που προκύπτει για την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ακούει στο όνομα Ιβάν Σαββίδης. Και ο Α. Τσίπρας και, κυρίως, ο Π. Καμμένος στηρίχτηκαν πολιτικά επάνω στην ισχύ που διαθέτει στην Β.Ελλάδα, στον αγώνα τους κατά του Κ.Μητσοτάκη. Τώρα καλούνται αμφότεροι να διαχειριστούν την νέα κατάσταση. Οποιαδήποτε κίνηση τους θα έχει σημαντικό πολιτικό κόστος γι΄αυτούς.
Τι προσδοκεί όμως ο Α. Τσίπρας από την θεαματική αυτή στροφή του; Μα φυσικά την στήριξη του από τις ΗΠΑ. Τους δείχνει πως είναι ο άνθρωπος τους στην Ελλάδα και πως μπορεί να του αναθέσουν όποια δουλειά θέλουν. Ούτως ή άλλως, από τους Ευρωπαίους εταίρους μας – όπως φάνηκε και από την μη καταβολή της δόσης των 15 δισ. ευρώ – δεν μπορεί να περιμένει πολλά πράγματα που θα τον διασώσουν εκλογικά.
Οι ΗΠΑ όμως μπορούν και αυτό θα φανεί. Αν ζούσε ο στρατηγός Τζ. Βαν Φλητ* θα άκουγε σήμερα τον Τσίπρα να του λέει: «στρατηγέ, ιδού ο στρατός σας!»
* Ο στρατηγός Τζ.Βαν Φλητ επισκέφτηκε την Ελλάδα – στις 24 Φεβρουαρίου 1948 – επικεφαλής στρατιωτικού κλιμακίου στο πλαίσιο του δόγματος Τρούμαν. Στο αεροδρόμιο τον υποδέχθηκε ο υπουργός Εθνικής Αμύνης Π.Κανελλόπουλος ο οποίος δείχνοντας το παρατεταγμένο άγημα του είπε: «στρατηγέ, ιδού ο στρατός σας!». Αυτή η φράση του Π. Κανελλόπουλου αποτέλεσε την μόνιμη αναφορά της Αριστεράς για να δείξει το πνεύμα της «υποτέλειας των αμερικανόδουλων κυβερνήσεων».
 
Σ. Μουμτζής-liberal.gr

Με το πενάκι του ΚΥΡ


ΦΩΤΟ - Μύκονος: Απρόσμενοι επισκέπτες έφεραν τα πάνω - κάτω

Οι αγγελάδες πήγαν παραλία. 
Ένα κοπάδι αγελάδες πήγε στην παραλία στο  Καλό Λιβάδι στη Μύκονο και έφεραν τα πάνω κάτω καθώς η παραλία ήταν κατάμεστη από λουόμενους
Προφανώς τις έπιασε η ζέστη και πήγαν για μπανάκι
 Τις φωτογραφίες με τις αγελάδες ανέβασε η δημοσιογράφος Φαίη Μπέη

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου