14.2.15

ΚΑΛΑΜΑΤΑ - Αυτή ήταν η δραματική έκκληση της αδικοχαμένης γυμνάστριας

 ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΟΚ Ο ΤΡΑΓΙΚΟΣ ΠΑΤΕΡΑΣ !

“Μπαμπά έλα έξω γρήγορα!”: Αυτό πρόλαβε να φωνάξει η 32χρονη γυμνάστρια Ελίνα Βαχαβιόλου, πριν την πυροβολήσει στο κεφάλι το βράδυ της Παρασκευής ο 30χρονος Αλβανός Ερις Ισμαϊλάι. Επειτα, αυτός κόλλησε το όπλο στο κρόταφο και αυτοπυροβολήθηκε.

Ο τραγικός πατέρας άνοιξε την πόρτα του ισόγειου όπου μένει, κοίταξε δεξιά – αριστερά και στην αρχή δεν είδε τίποτα. Μετά αντίκρισε λίγο πιο πέρα τα δύο σώματα, το ένα κοντά στο άλλο

Σύμφωνα με την eleftheriaonline.gr, κανένας γείτονας ή ο πατέρας της γυμνάστριας δεν άκουσε πυροβολισμούς ή καβγά.
Τα μέχρι τώρα στοιχεία που συνέλεξε η Ασφάλεια Καλαμάτας δείχνουν ότι ο Αλβανός της την είχε στημένη ξέροντας πότε γυρίζει από το γυμναστήριο και την αιφνιδίασε.
Οι δυο τους όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες είχαν για κάποιο διάστημα ερωτική σχέση, αλλά η κοπέλα τον χώρισε πριν δύο μήνες.

ΒΙΝΤΕΟ - Η Θεωρία της «Κοίλης Γης»: Απόρρητες φωτογραφίες της NASA κόβουν την ανάσα

Η κοίλη Γη είναι θεωρία, σύμφωνα με την οποία η Γη είναι κούφια-κοίλη και περιέχει στο κέντρο της ένα κενό το οποίο είναι διαμπερές και συγκοινωνεί με την επιφάνεια απο τους δύο πόλους και φιλοξενεί υπόγεια ατμόσφαιρα και θάλασσες, ενώ διαμορφώνει υπόγεια βουνά και ηπείρους που κατοικούνται από μη ανθρώπινα όντα, ο πηρήνας της γής δεν υπάρχει και ο μανδύας περιορίζεται αναμεσα στην πάνω και κάτω επιφάνεια
Πολλοί λαοί πίστευαν σε μια κοίλη Γη.
Οι αρχαίοι Έλληνες τοποθετούσαν εκεί τον Άδη, το βασίλειο των νεκρών, οι σκανδιναβικοί λαοί τον Σβαρταλφχάιμ, έναν από τους εννέα κόσμους όπου ζούσαν οι Σκοτεινοί Νάνοι, οι αρχαίοι Εβραίοι της Σεχόλ, έμπνευση για τους χριστιανούς και τους μουσουλμάνους για τη μετά θάνατον ζωή στην οποία οι ψυχές τιμωρούνται ή ανταμείβονται. Οι λεπτομέρειες της «εσωτερικής Γης» αναπτύσσονται κυρίως στη λογοτεχνία της Καμπάλα.
Η Κοίλη Γη δεν αποτελεί πλέον μια θεωρία συνωμοσίας!
Η φυγόκεντρος δύναμη του «εσωτερικού φλοιού της γης», ο οποίος σπρώχνει προς τα έξω, ενάντια στη βαρυτική δύναμη του «εξωτερικού φλοιού της γης», ο οποίος ωθεί προς τα μέσα, μπορεί να είναι η ενέργεια που θερμαίνει το μάγμα.
Το μαγνητικό πεδίο στο Βόρειο Πόλο είναι αριστερόστροφο, ενώ στο Νότιο Πόλο δεξιόστροφο.
2
Αυτό είναι το άνοιγμα που εντόπισε ο Ναύαρχος Μπερντ κατά τη διάρκεια της αποστολής του στο Βόρειο Πόλο.
3
Οι δύο πτήσεις του Ναυάρχου Μπερντ πάνω από τους δύο πόλους απέδειξαν ότι υπάρχει μια «παραξενιά» στο σχήμα της Γης και στις δύο πολικές περιοχές

4
Ο Μπερντ πέταξε στο Βόρειο Πόλο, αλλά δεν σταμάτησε εκεί. Από το άνοιγμα του Βορείου Πόλου προχώρησε για 1700 μίλια μέσα στην κοίλη γη. Στο ταξίδι του ανέφερε ότι εντόπισε παγωμένες λίμνες, βουνά καλυμμένα με πυκνή βλάστηση, ακόμα και τεράστια ζώα που έμοιαζαν με μαμούθ να κινούνται μέσα στους θάμνους.

5
Μια τέτοια σημαντική ανακάλυψη, την οποία ο Μπερντ χαρακτήρισε ως την «πιο σημαντική» στην ιστορία του κόσμου, θα έπρεπε να είναι γνωστή σε όλους.
Ωστόσο, οι πληροφορίες αυτές «θάφτηκαν» σε τέτοιο βαθμό που σχεδόν ξεχάστηκαν

Ο Σήφης είναι «παντός καιρού» και παίζει...χιονοπόλεμο!

Οι κάτοικοι εξακολουθούν να θεωρούν ότι η λίμνη του φράγματος είναι πλέον το φυσικό περιβάλλον του «Σήφη» και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει το ερπετό να μεταφερθεί κάπου αλλού.
«Παντός καιρού» αποδεικνύεται ο «Σήφης», ο κροκόδειλος που ζει και «βασιλεύει» στο χιονισμένο φράγμα των ποταμών στο Ρέθυμνο. Ολοι οι κάτοικοι της περιοχής θαυμάζουν τον δικό τους «Σήφη» και τον χαρακτηρίζουν... παλικάρι και αντάρτη που αντέχει στο κρύο και στα χιόνια και που συνεχώς «ξεγλιστρά» από τους διώκτες του φορείς του Δημοσίου που στοχεύουν να τον παγιδεύσουν και να τον μεταφέρουν σε άλλη περιοχή - σε τεχνητό ενυδρείο.
Ο «Σήφης» ωστόσο αποτελεί μοναδικό διεθνές φαινόμενο καθώς καταφέρνει να επιβιώνει στο φυσικό περιβάλλον και σε ακραία καιρικά φαινόμενα. Ο φύλακας του φράγματος τον βλέπει σχεδόν καθημερινά, ενώ οι επιστήμονες του μουσείου Φυσικής Ιστορίας αλλά και κάτοικοι της περιοχής ανησυχούν για την τύχη του ερπετού αν στη διάρκεια του χειμώνα συνεχιστούν και ενταθούν τα ακραία καιρικά φαινόμενα.
«Ο «Σήφης« είναι παγκόσμιο φαινόμενο. Είναι παλικάρι που αντέχει στο κρύο και αντάρτης που ξεγλιστρά και δεν μπορεί να τον πιάσει κανείς», είπαν στο «Εθνος» από το χιονισμένο φράγμα κάτοικοι του χωριού Βολιώνες, που έπαιζαν χιονοπόλεμο.
Εχει εγκλιματιστεί
Η πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου Βολιώνων Ασημένια Ιερωνυμάκη επισημαίνει ότι ο «Σήφης» δείχνει να έχει εγκλιματιστεί πλήρως στο φυσικό περιβάλλον και εκφράζει την ευχή, μαζί με τους συγχωριανούς της, να αντέξει στα κρύα του χειμώνα. «Αυτό που εξελίσσεται στο φράγμα δεν είναι φυσιολογικό και δεν ξέρουμε τι θα συμβεί αν και στο επόμενο διάστημα συνεχιστούν τα ακραία καιρικά φαινόμενα», ανέφερε στο «Εθνος» ο ερευνητής-ερπετολόγος του μουσείου Φυσικής Ιστορίας Πέτρος Λυμπεράκης.
Ο ίδιος που εξέφρασε έμμεσως πλην σαφώς την ανησυχία του για την τύχη του κροκόδειλου, προσέθεσε ότι αυτό το διάστημα λόγω κακοκαιρίας είναι αδύνατον να συνεχιστούν οι επιχειρήσεις «σαφάρι» εγκλωβισμού του.
«Τον κροκόδειλο τον βλέπω σχεδόν κάθε μέρα. Στις κακοκαιρίες είναι συνεχώς μες στο νερό και μόλις αντικρίσει τον ήλιο βγαίνει αμέσως να μαζέψει θερμοκρασία. Ο «Σήφης« αντέχει αλλά είναι και πονηρός και δεν πιάνεται...», δήλωσε ο φύλακας του φράγματος Σταύρος Κοτσίφης.
Από την πλευρά του ο Μάρκος Ιερωνυμάκης, που πρωτοστατεί για την παραμονή του «Σήφη» στην περιοχή, δηλώνει στο «Εθνος» ότι ο «συγχωριανός» τους κροκόδειλος είναι «παντός καιρού» και δεν τον... σκιάζει το κρύο, ούτε η μπόρα, το χιόνι και το χαλάζι. «Οσο και αν χιονίζει στο φράγμα, η θερμοκρασία μέσα στο νερό είναι ικανοποιητική για τον «Σήφη». Στην περιοχή μας πιάνει πάχνη και από πάνω ομίχλη και δεν παγώνουν τα νερά», λέει χαρακτηριστικά ο Μάρκος Ιερωνυμάκης.
Ο ίδιος και εννέα κάτοικοι τις περιοχής του Αμαρίου τον Οκτώβριο είχαν καταθέσει ασφαλιστικά μέτρα στο δικαστήριο και ζητούσαν να σταματήσουν οι προσπάθειες αιχμαλωσίας του κροκόδειλου. Τα ασφαλιστικά μέτρα συζητήθηκαν την περασμένη Τετάρτη το πρωί στο Μονομελές Πρωτοδικείο Ρεθύμνου και η απόφαση αναμένεται να ανακοινωθεί σε περίπου δύο με τρεις μήνες. Τα ασφαλιστικά μέτρα στρέφονται κατά της Γενικής Διεύθυνσης Δασών και Αγροτικών Υποθέσεων Ρεθύμνου και με αυτά οι κάτοικοι ζητούν να σταματήσουν οι προσπάθειες που γίνονται για «σύλληψη» του κροκόδειλου.
Φυσικό περιβάλλον
Οι δέκα κάτοικοι εξακολουθούν να θεωρούν ότι η λίμνη του φράγματος είναι πλέον το φυσικό περιβάλλον του «Σήφη» και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει το ερπετό να μεταφερθεί κάπου αλλού.
Μάλιστα, ο κ. Ιερωνυμάκης διευκρίνισε ότι ο «Σήφης» είναι κροκόδειλος του Νείλου, δεν είναι αλιγάτορας και ότι αυτό το είδος κροκοδείλου δεν έχει ζήσει και δεν έχει επιβιώσει σε κανένα μέρος του κόσμου, εκτός από το φράγμα των Ποταμών.
Τις μέρες της αποκριάς αλλά και το Πάσχα ο «Σήφης», όπως λένε οι κάτοικοι, θα έχει παρέα καθώς την περιοχή επισκέπτονται για να τον δουν εκδρομείς που απολαμβάνουν το τοπίο αλλά και τους μεζέδες του τόπου. «Ο «Σήφης» φέρνει κόσμο, τουρίστες, γι' αυτό επιβάλλεται να μείνει στην περιοχή σε ελεγχόμενο χώρο να τον βλέπει ο κόσμος, ενώ θα δώσει ώθηση στις δουλειές», δηλώνουν εκπρόσωποι της δημοτικής αρχής, των φορέων και των επαγγελματιών του Αμαρίου.

 ΕΘΝΟΣ / ΜΑΝΟΛΗΣ ΚΟΚΟΛΑΚΗΣ

ΚΕΡΑΜΙΔΑ !!! Είδε στο Facebook τις φωτογραφίες από τον γάμο του... συζύγου της! !

Ο 43χρονος Βρετανός Adrian Linham ήταν δίγαμος για πάνω από ένα χρόνο, ενώ επί τρία χρόνια κατάφερνε με μελετημένες κινήσεις «ζογκλέρ» να είναι με την τότε φίλη του Hayley και μετέπειτα δεύτερη σύζυγό του, χωρίς να πάρει χαμπάρι η επί εφτά χρόνια πρώτη σύζυγός του, Liz!


                          Αριστερά με την πρώτη σύζυγο και δεξιά με την δεύτερη
Μπερδευτήκατε;  Διαβάστε την απίστευτη ιστορία του 43χρονου Βρετανού από την αρχή. Το 2007 ο Adrian Linham παντρεύτηκε σε δεύτερο γάμο την 37χρονη σήμερα σύζυγό του Liz με την οποία έχει αποκτήσει μία κόρη. Μετά από τρία χρόνια γάμου ο 43χρονος γνώρισε την Hayley και άρχισαν μαζί μια θυελλώδη ερωτική σχέση. Για να βρίσκεται με την νέα του σύντροφο ο Adrian, που είναι δάσκαλος κατάδυσης, ανέφερε στην Liz ότι πρέπει να λείπει πολύ συχνά από το σπίτι τους στο Μπρίστολ, επειδή εργάζεται σε παραθαλάσσια πόλη στη νότια Ουαλία.

Η 37χρονη γυναίκα πίστευε τον σύζυγό της και αργότερα, όταν αποκαλύφθηκε η διπλή ζωή του, ανέφερε ότι εκείνη ήταν σίγουρη πως είχε έναν ευτυχισμένο γάμο...



Τον Μάιο του 2014 ο 43χρονος ταξίδεψε με την Hayley μέχρι το Μεξικό και της έκανε πρόταση γάμου στην ίδια παραλία που είχε πάει με την Liz ταξίδι του μέλιτος. Όλα πήγαιναν καλά για την διπλή ζωή του Adrian μέχρι που η μητέρα του, η οποία είχε παραστεί στον πρόσφατο γάμο του, έστειλε επιστολή συμπαράστασης στην 37χρονη Liz και της ανέφερε ότι ελπίζει να μην πληγώθηκε από το «διαζύγιό» της με τον 43χρονο και από τον δεύτερο γάμο του!



Τότε, η Liz, όπως η ίδια δήλωσε αργότερα, έμεινε αποσβολωμένη, αφού ένιωσε ότι συνέβαινε και στη δική της ζωή, ό,τι μέχρι σήμερα έβλεπε μόνο σε ταινίες στον κινηματογράφο... Όμως το πιο απίθανο από όσα είχε επινοήσει ο 43χρονος για να μπορεί η ζωή να κυλά ομαλά για εκείνον και στους δύο γάμους του, ήταν ότι είχε πάει με την πρώτη του σύζυγο στο εξοχικό της δεύτερης και την έπεισε να το βάψει και να το ανακαινίσει, «επειδή ήταν το σπίτι του αφεντικού του»!

Ο αθεόφοβος Βρετανός είχε και στους δύο γάμους του τον ίδιο κουμπάρο, τον φίλο του Mark Stapleton, που τον είχε πληροφορήσει ότι έχει πάρει διαζύγιο από την Liz.

Όσο για τα Χριστούγεννα, είχε λύση και γι' αυτό ο πολυμήχανος Βρετανός... Πέρασε την μισή μέρα με την πρώτη του σύζυγο και είπε στην δεύτερη ότι θα την δει το απόγευμα αφού «είχε πεθάνει εκτάκτως η μητέρα του» και έπρεπε να παραστεί στην  κηδεία.



Η 37χρονη Liz βρήκε στο Facebook φωτογραφίες από τον δεύτερο γάμο του συζύγου της και τον κατήγγειλε στην αστυνομία για διγαμία. Το δικαστήριο έγινε στο Somerset την Πέμπτη και ο δικαστής επέβαλε στον κατηγορούμενο ποινή φυλάκισης 17 μήνες και χρηματικό ποσόν 1.350 ευρώ ως αποζημίωση στην πρώτη σύζυγο ενώ ταυτόχρονα εξέδωσε και περιοριστικούς όρους σε βάρος του 43χρονου.

Πάντως, ενώ η πρώτη σύζυγος δήλωσε ότι δύσκολα θα μπορέσει να συνέλθει ψυχολογικά και να εμπιστευτεί τους ανθρώπους μετά από ό,τι συνέβη, η δεύτερη σύζυγος τον συγχώρεσε και παραμένει στο πλευρό του!

Επίθεση ιταλικού περιοδικού στον Αλέξη Τσίπρα - «Γιατί πρέπει να πληρώσουμε εμείς για εκείνον»;

Τι κι αν ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι ήταν ένας από τους συμμάχους του Ελληνα πρωθυπουργού στη Σύνοδο Κορυφής;
Το ιταλικό περιοδικό Πανόραμα, το οποίο φιλοξενεί τον Αλέξη Τσίπρα στο εξώφυλλό του, εξαπολύει δριμύτατη επίθεση στην Ελλάδα αναρωτόμενο «γιατί θα πρέπει να πληρώσουμε εμείς (οι Ιταλοί) για εκείνον;».
«Η Ελλάδα πρέπει να επιστρέψει πάνω από 600 ευρώ σε κάθε Ιταλό (συμπεριλαμβανομένων και των νεογέννητων). Πώς θα μπορέσει να αντιμετωπίσει αυτό το χρέος;» συνεχίζει ο Ιταλός συντάκτης του άρθρου ο οποίος κατηγορεί τον Αλέξη Τσίπρα για εκβιασμό της Ευρώπης, ζητώντας κι άλλα χρήματα από τους εταίρους, χωρίς όμως τα μέτρα για περικοπές και διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και «για αυτό τον λόγο δεν θα καταφέρει να μας επιστρέψει τα χρήματα».

«Ο νέος πρωθυπουργός θέλει κι άλλα χρήματα χωρίς περικοπές και μεταρρυθμίσεις. Πρόκειται για έναν εκβιασμό για να θέσει σε κρίση την Ευρώπη» γράφει χαρακτηριστικά ο δημοσιογράφος του περιοδικού Πανόραμα....

iefimerida.gr

STERN - Αποστάσεις Τσίπρα από το σκίτσο της Αυγής με τον Σόιμπλε ....Ές-Ές


Αποστάσεις Τσίπρα από το σκίτσο με τον Σόιμπλε

Αποστάσεις από το περιεχόμενο της γελοιογραφίας που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «Αυγή» και είχε ως θέμα τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε λαμβάνει ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξή του στο γερμανικό περιοδικό «Stern».
Σύμφωνα με ανάρτηση του δημοσιογράφου Αντρέας Πέτζολντ, ο οποίος πήρε την συνέντευξη, στο Twitter, ο Αλέξης Τσίπρας χαρακτηρίζει το σκίτσο «ατυχές», δηλώνει ότι δεν τον ικανοποίησε και ότι αυτή δεν είναι η θέση του ιδίου. Διευκρινίζει ωστόσο ότι σέβεται την καλλιτεχνική ελευθερία και την ελευθερία της σάτιρας.

Δανία: Ένας νεκρός από πυροβολισμούς σε εκδήλωση για τον ισλαμισμό

Ένας πολίτης νεκρός και τρεις αστυνομικοί τραυματίες είναι σύμφωνα με την αστυνομία της Δανίας ο απολογισμός από πυρά δύο αγνώστων κατά καφετέριας στην Κοπεγχάγη όπου ο Σουηδός καλλιτέχνης Λαρς Βιλκς συμμετείχε σε συζήτηση για για την τέχνη και τη βλασφημία. Όπως μεταδίδει το Reuters τόσο ο καλλιτέχνης όσο και ο Γάλλος πρέσβης που μιλούσε στην εκδήλωση είναι σώοι.
Σύμφωνα με πληροφορίες από την αστυνομία της Δανίας οι δράστες διέφυγαν με αυτοκίνητο. Η αστυνομία ανέφερε επίσης ότι τραυματίστηκαν τρεις αστυνομικοί.
«Μας πυροβόλησαν απ΄έξω. Είχαν τις ίδιες προθέσεις με το Charlie Hebdo, αλλά δεν κατόρθωσαν να μπουν», δήλωσε ο γάλλος πρεσβευτής Φρανσουά Ζιμερέ.

«Ενστικτωδώς θα έλεγα ότι υπήρξαν τουλάχιστον 50 πυροβολισμοί, αλλά οι αστυνομικοί εδώ μάς λένε ότι ήταν 200. Οι σφαίρες διαπέρασαν τις πόρτες και όλοι έπεσαν στο έδαφος», διηγήθηκε ο γάλλος πρεσβευτής. «Καταφέραμε να φύγουμε από την αίθουσα, αλλά παραμένουμ στο εσωτερικό, διότι η κατάσταση είναι κρίσιμη ακόμη. Οι δράστες διέφυγαν και μπορεί να βρίσκονται ακόμη στην περιοχή», εξήγησε ο Φρανσουά Ζιμερέ.
«Υπήρχαν δεκάδες άνθρωποι» στην αίθουσα, έγραψε στο Twitter η Ινα Σεβσένκο, μέλος της οργάνωσης Femen, που συμμετείχε στην εκδήλωση.
Στη δημοσιότητα στοιχεία του οχήματος διαφυγής
Οι δύο δράστες της επίθεσης στην Κοπεγχάγη διέφυγαν με αυτοκίνητο επιβεβαίωσε η αστυνομία δίνοντας στη δημοσιότητα την περιγραφή και τον αριθμό κυκλοφορίας του οχήματος.
Ενας άνδρας, άγνωστης ταυτότητας, σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια της επίθεσης, ενώ τρεις αστυνομικοί της δύναμης που ήταν επιφορτισμένοι με την ασφάλεια της εκδήλωσης, τραυματίσθηκαν.
Στην εκδήλωση που ήταν αφιερωμένη στον ισλαμισμό και την ελευθερία της έκφρασης συμμετείχε ο σουηδός καλλιτέχνης Λαρς Βιλκς, γνωστός για σειρά σκίτσων του Μωάμεθ που φιλοτέχνησε το 2007.
Εχει δεχθεί επανειλημμένως απειλές για τη ζωή του και περιλαμβάνεται στον κατάλογο των στόχων που έχει καταρτίσει η Αλ-Κάιντα στην Αραβική Χερσόνησο με πρόσωπα που θεωρείται ότι έχουν εξυβρίσει το ισλάμ.

EPA/BJORN LINDGREN
Ο Σουηδός Λαρς Βιλκς.
Στον ίδιο κατάλογο βρισκόταν και ο σκιτσογράφος του Charlie Hebdo Στεφάν Σαρμπονιέ (Σαρμπ) που σκοτώθηκε κατά την επίθεση στα γραφεία της σατιρικής εφημερίδας στις 7 Ιανουαρίου στο Παρίσι. Ο Λαρς Βιλκς ζει υπό ισχυρή αστυνομική προστασία. Σημειώνεται ότι, ο Λαρς Βιλκς προκάλεσε πολεμική το 2007 όταν δημοσίευσε σκίτσα που παρίσταναν τον προφήτη Μωάμεθ ως σκύλο, γεγονός που συνοδεύτηκε από τη διατύπωση απειλών εναντίον του από ισλαμιστικές οργάνωσεις. Εκτοτε, ζει υπό ενισχυμένη αστυνομική προστασία.
Καταδικάζει η Γαλλία
Ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας Λοράν Φαμπιούς καταδίκασε «με την μεγαλύτερη αποφασιστικότητα την τρομοκρατική επίθεση κατά δημόσιας εκδήλωσης στην Κοπεγχάγη, στην οποία συμμετείχε ο πρεσβευτής της Γαλλίας στη Δανία».
«Η Γαλλία βρίσκεται στο πλευρό της κυβέρνησης και του λαού της Δανίας στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας», αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο Λοράν Φαμπιούς.
Ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ «εξέφρασε την πρωθυπουργό της Δανίας Χέλε Τόρνινγκ-Σμιτ την αλληλεγγύη της Γαλλίας στη δοκιμασία αυτή», σύμφωνα με ανακοίνωση που εκδόθηκε από τη γαλλική προεδρία, με την οποία γνωστοποιείται ότι ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας Μπερνάρ Καζνέβ θα μεταβεί το συντομότερο δυνατόν στην Κοπεγχάγη.

ΕΝ ΟΨΕΙ ΤΟΥ EUROGROUP ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ ! Επιστολή - παρέμβαση του Γ. Παπανδρέου σε ΕΕ, ΕΚΤ, ΔΝΤ και σε ηγέτες της ΕΕ


Επιστολή - παρέμβαση του Γ. Παπανδρέου σε ΕΕ, ΕΚΤ, ΔΝΤ και σε ηγέτες της ΕΕ

Επιστολή - παρέμβαση, ενόψει της συνεδρίασης της Δευτέρας, του eurogroup, προς όλους τους θεσμικούς παράγοντες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της ΕΚΤ, του ΔΝΤ και σε όλους τους ηγέτες των 28 κρατών-μελών της Ένωσης, με την οποία τους καλεί να συμβάλουν ώστε να βρεθεί μια αμοιβαία επωφελής λύση στην εν εξελίξει διαπραγμάτευση των εταίρων με την ελληνική κυβέρνηση, απέστειλε ο Πρόεδρος του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ Δημοκρατών Σοσιαλιστών Γιώργος Παπανδρέου και αφού έλαβε υπόψη του τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής.
Ο κ. Παπανδρέου, αφού αναφέρεται στα πρωτοφανή αποτελέσματα που επέτυχαν με τις μεγάλες προσπάθειές τους οι Έλληνες, τονίζει την ανάγκη εξεύρεσης αμοιβαίας επωφελούς συμφωνίας, ζητά να μην χαθεί η ευκαιρία που προσφέρεται από την εν εξελίξει διαπραγμάτευση, τους καλεί να συμβάλλουν ώστε να μπει η Ελλάδα σε μια βιώσιμη πορεία ανάπτυξης και να στηρίξουν την Ελλάδα και τους Έλληνες να προωθήσουν μια πολιτική μεγάλων δημοκρατικών και προοδευτικών μεταρρυθμίσεων, την οποία η χώρα έχει απόλυτη ανάγκη.
Ειδικότερα, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ, ο κ. Παπανδρέου:
-Παραθέτει αναλυτικά τα αποτελέσματα που είχαν οι μεγάλες θυσίες των Ελλήνων,
-Αναδεικνύει τις μεταρρυθμιστικές προσπάθειες που έγιναν και μάλιστα, σε περιβάλλον λιτότητας, προσπάθειες που διεκόπησαν,
-Υπογραμμίζει τις αδυναμίες και τα προβλήματα που υφισταμένου προγράμματος προσαρμογής, που έδωσε βάρος στη λιτότητα και όχι στις μεγάλες αλλαγές που αντιμετωπίζουν τις αιτίες των προβλημάτων,
-Τονίζει ότι, αντί της αυστηρής δημοσιονομικής λιτότητας και της απουσίας αναπτυξιακών πολιτικών, επιβάλλεται να επιλεγεί η δημοσιονομική υπευθυνότητα και πολιτικές ανάπτυξης,
Ο κ. Παπανδρέου επισημαίνει ότι, μια συμφωνία πρέπει να προβλέπει την ελάφρυνση του βάρους από το χρέος, τη δυνατότητα αντί των πολύ υψηλών πλεονασμάτων να ενισχύεται η ανάπτυξη και να χρηματοδοτούνται κοινωνικά προγράμματα με τα οποία να αντιμετωπίζονται σοβαρά προβλήματα που ταλανίζουν χιλιάδες Έλληνες.
Επίσης καλεί τους αποδέκτες της επιστολής να συμβάλλουν στην επίτευξη μιας αμοιβαίας επωφελούς συμφωνίας και να στηρίξουν μια μεγάλη μεταρρυθμιστική προσπάθεια, την οποία έχει απόλυτη ανάγκη η χώρα.
Ο Πρόεδρος του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ επαναλαμβάνει ότι η συμφωνία που θα προκύψει, πρέπει να αποτελεί μέρος ενός «Ελληνικού Σχεδίου», το οποίο οι Έλληνες πρέπει να αισθανθούν δικό τους και να το εγκρίνουν μέσω δημοψηφίσματος.
Επίσης επισυνάπτει την επιστολή που είχε στείλει τον Νοέμβριο του 2011 σε όλους τους θεσμικούς παράγοντες της ΕΕ και τους ηγέτες των κρατών-μελών, στην οποία επισήμαινε τα προβλήματα και τις αδυναμίες του προγράμματος προσαρμογής και ζητούσε αλλαγή πορείας

Αυτοκτόνησε 18χρονος στη Χίο


Αυτοκτόνησε 18χρονος στη Χίο

Στο πένθος βυθίστηκε η μικρή κοινωνία των Θυμιανών στη Χίο στο άκουσμα της είδησης της αυτοκτονίας του 18χρονου Α.Κ. το απόγευμα του Σαββάτου.
Σύμφωνα με αστυνομικές πληροφορίες το τελευταίο γνωστό συμβάν που προηγήθηκε ήταν μία μικρή διαφωνία με άτομο του οικογενειακού του περιβάλλοντος. Στη συνέχεια ο 18χρονος απομακρύνθηκε στον ιδιωτικό του χώρο (διατηρούσε ένα μικρό δωμάτιο πίσω από το σπίτι) όπου και κρεμάστηκε με σχοινί.
Το άψυχο σώμα του νεαρού εντόπισε ο πατέρας του λίγο μετά τις 6 το απόγευμα όμως ήταν ήδη αργά αφού όταν μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο απλά διαπιστώθηκε ο θάνατός του.
Προανάκριση για το συμβάν διενεργεί η Ασφάλεια Χίου ενώ όπως έγινε γνωστό δεν έχει βρεθεί κανένα στοιχείο που να οδηγεί στο ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας.
politischios

ΚΑΛΑΜΑΤΑ - Τραγωδία δίχως τέλος: Υπέκυψε η 32χρονη γυμνάστρια

Με τον πιο τραγικό τρόπο φαίνεται ότι ολοκληρώνεται ο κύκλος της συγκλονιστικής ιστορίας, που...
εκτυλίχθηκε το βράδυ της Παρασκευής στην Καλαμάτα, όταν ένας νεαρός άνδρας Αλβανικής καταγωγής  πυροβόλησε την νεαρή γυμνάστρια και ύστερα αυτοπυροβολήθηκε.

Η 32χρονη Ε. Β., που ήταν βαριά τραυματισμένη στο κεφάλι, νοσηλευόταν στο Αττικό Νοσοκομείο, όπου και τελικά άφησε την τελευταία της πνοή λίγο μετά τις 2.30 το μεσημέρι του Σαββάτου σκορπίζοντας θλίψη σε συγγενείς και φίλους, οι οποίοι μάλιστα την αποχαιρετούν με μηνύματα στο Facebook.

Τις πρώτες πρωινές ώρες θυμίζουμε ότι είχε εκπνεύσει κατά την προετοιμασία για τη διακομιδή του στην Αθήνα και ο 30χρονος άνδρας από την Αλβανία, που πυροβόλησε την κοπέλα και έπειτα αυτοπυροβολήθηκε.

Η Αστυνομία, πάντως διεξάγει ακόμα έρευνα για να ρίξει πλήρες φως στην υπόθεση και στις συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε το συγκλονιστικό αυτό περιστατικό.

Ο ΕΝΦΙΑ φεύγει ,ΕΡΧΕΤΑΙ ο ΦΜΑΠ - Αφορολόγητο θα είναι ΕΝΑ και μόνο ακίνητο!!!

Δεν φορολογείται η πρώτη κατοικία, αλλά όλα τα υπόλοιπα ακίνητα κάθε ιδιοκτήτη.
 
Αυτό θα προβλέπει ο νέος φόρος ακινήτων που σχεδιάζει να καθιερώσει η κυβέρνηση αντικαθιστώντας τον ΕΝΦΙΑ.

Ο νέος φόρος θα ονομάζεται «Φόρος Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας» (ΦΜΑΠ), και το αφορολόγητο όριο θα αφορά μόνο μία κατοικία, τη λεγόμενη «πρώτη».

Δηλαδή το αφορολόγητο θα αφορά ένα και μόνο ακίνητο.

Αν η αξία του ακινήτου είναι μικρότερη από το αφορολόγητο όριο, θα απαλλάσσεται πλήρως μόνο η κατοικία αυτή, ενώ τα υπόλοιπα ακίνητα που ανήκουν στην περιουσία του φορολογούμενου θα υπόκεινται κανονικά σε φόρο.

Αν η αξία της πρώτης κατοικίας είναι μεγαλύτερη του αφορολόγητου ορίου, τότε θα φορολογείται και η κατοικία αυτή, αλλά μόνο για το τμήμα της αξίας της το οποίο υπερβαίνει το αφορολόγητο όριο, ενώ τα υπόλοιπα ακίνητα του φορολογούμενου θα υπόκεινται κι αυτά κανονικά σε φόρο.

Ακόμη δεν έχει ξεκαθαρίσει ωστόσο εκτιμάται ότι αφορολόγητο όριο της πρώτης κατοικίας θα οριστεί στις 200.000 ευρώ.

Για παράδειγμα ένας φορολογούμενος που κατέχει ένα διαμέρισμα 80 τ.μ. αντικειμενικής αξίας 120.000 ευρώ και ένα εξοχικό αντικειμενικής αξίας 70.000 ευρώ θα απαλλάσσεται από το φόρο μόνο για το διαμέρισμα και θα πληρώνει το φόρο για το εξοχικό.

Φορολογούμενος που έχει ακίνητο αντικειμενικής αξίας 180.000 ευρώ και ταυτόχρονα κατέχει ένα δεύτερο ακίνητο αντικειμενικής αξίας 50.000 ευρώ δεν θα πληρώνει φόρο για το ακίνητο των 180.000 ευρώ, αλλά θα πληρώνει για το δεύτερο ακίνητο.

Νεαρός κρατούμενος αυτοκτόνησε στο κελί του

Τέλος στη ζωή του έβαλε στο κελί του στα κρατητήρια της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης 23χρονος σύμφωνα με την Αστυνομία.
Οι αστυνομικοί τον βρήκαν νεκρό το βράδυ της περασμένης Τετάρτης, αλλά το περιστατικό έγινε γνωστό μόλις σήμερα.
Ο νεαρός μετανάστης από την Υεμένη φέρεται ότι αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα και γι αυτό τον λόγο παρακολουθείτο από γιατρό. Ωστόσο, δεν κρίθηκε αναγκαία η νοσηλεία του σε κλινική, παρά μόνον η χορήγηση φαρμακευτικής αγωγής.
Κάτω από συνθήκες που αποτελούν αντικείμενο προανάκρισης, ο 23χρονος βρέθηκε απαγχονισμένος, μέσα στο κελί του, όπου κρατείτο μαζί με άλλους συγκρατούμενους, χρησιμοποιώντας ως βρόγχο την μπλούζα του. Το ΕΚΑΒ που κλήθηκε στο σημείο διαπίστωσε απλώς τον θάνατό του.
Ο νεαρός άνδρας κρατείτο από τα μέσα Δεκεμβρίου στη Διεύθυνση Αλλοδαπών, διότι βρισκόταν παράνομα στην Ελλάδα, ενώ ήταν σε εξέλιξη η διαδικασία απέλασής του.

ΕΡΧΕΤΑΙ Ο ΝΕΟΣ ΦΟΡΟΣ- Ούτε ένα ευρώ φόρος για α' κατοικία έως 200.000 ευρώ - ΝΕΟ ΧΑΡΑΤΣΙ για οικόπεδα, αγροτεμάχια, εξοχικά


Ούτε ένα ευρώ φόρος για α' κατοικία έως 200.000 ευρώ - Νέο χαράτσι για οικόπεδα, αγροτεμάχια, εξοχικά

Φοροελαφρύνσεις για περίπου 3 εκατομμύρια ιδιοκτήτες ακινήτων αναμένεται να φέρει ο νέος Φόρος Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας, ο οποίος θα αντικαταστήσει τον ΕΝΦΙΑ. Μάλιστα, ο νέος φόρος θα συνοδευτεί με μείωση μέχρι τον Ιούνιο των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων κατά 30% - 35%.
Αυτό σημαίνει ότι ο ΦΜΑΠ θα υπολογιστεί επί σημαντικά μειωμένων φορολογητέων αξιών σε πολλές περιοχές της χώρας. Με το νέο φορολογικό καθεστώς πολύ λιγότεροι φορολογούμενοι θα πληρώνουν φόρο για τα ακίνητα που κατέχουν, ενώ αρκετοί από όσους θα εξακολουθήσουν να πληρώνουν θα επιβαρύνονται με μειωμένα ποσά σε σύγκριση με αυτά που τους επιβάλλονται τώρα με τον ΕΝΦΙΑ.
Η πρώτη κατοικία όπως δήλωσε στη Βουλή η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη θα είναι αφορολόγητη για την πλειονότητα των φορολογούμενων, με εξαίρεση όσους έχουν στην κατοχή τους πρώτη κατοικία μεγάλης αξίας.
Ούτε ένα ευρώ φόρος για α' κατοικία έως 200.000 ευρώ - Νέο χαράτσι για οικόπεδα, αγροτεμάχια, εξοχικά Έτσι κερδισμένοι των αλλαγών στη φορολογία των ακινήτων θα είναι όσοι έχουν στην κατοχή τους μια κατοικία (α΄κατοικία) έως το αφορολόγητο όριο, καθώς δεν θα πληρώνουν φόρο, ενώ με τον ΕΝΦΙΑ πληρώνουν από το πρώτο τετραγωνικό μέτρο και το πρώτο ευρώ της αξίας του ακινήτου τους. Στον αντίποδα, χαμένοι αναμένεται να είναι όσοι έχουν σημαντική ακίνητη περιουσία, καθώς για να προκύψει διαχειρίσιμο δημοσιονομικό αποτέλεσμα οι ανώτατοι οριακοί συντελεστές μπορεί να φθάσουν σε υψηλά επίπεδα π.χ. 2% ή 3% της αξίας.
Πιο αναλυτικά, το σχέδιο που έχουν αρχίσει και επεξεργάζονται στο υπουργείο Οικονομικών προβλέπει:
1. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ. Με την πληρωμή της έκτης και τελευταίας δόσης του φόρου στις 27 Φεβρουαρίου, ο ΕΝΦΙΑ θα αποτελεί παρελθόν. Αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου είχαν εισπραχθεί από τον ΕΝΦΙΑ 1,9 δισ. ευρώ και για να επιτευχθεί ο στόχος των 2,65 δισ. ευρώ που είχε τεθεί για το 2014 θα πρέπει μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου να έχουν εισρεύσει στα δημόσια ταμεία περίπου 850 εκατ. ευρώ. Ήδη η κ. Βαλαβάνη έχει καλέσει τους φορολογούμενους να πληρώσουν τις δυο τελευταίες δόσεις του ΕΝΦΙΑ μέχρι το τέλος του μήνα.
2. Θέσπιση νέου Φόρου Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας. Ο νέος φόρος θα έχει ατομικό αφορολόγητο όριο που θα κυμαίνεται στα επίπεδα των 200.000 ευρώ. Για να περιοριστούν οι απώλειες εσόδων από την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ εξετάζεται το αφορολόγητο όριο να εφαρμοστεί μόνο για την πρώτη κατοικία. Στην περίπτωση που υιοθετηθεί το σενάριο αυτό τότε τα φορολογικά βάρη θα σηκώσουν όσοι διαθέτουν εκτός από πρώτη κατοικία και άλλα ακίνητα όπως οικόπεδα, αγροτεμάχια, δευτερεύουσες κατοικίες.
3. Ο νέος φόρος θα υπολογίζεται με προοδευτική κλίμακα. Όσο μεγαλύτερη είναι η ακίνητη περιουσία του φορολογούμενου, τόσο μεγαλύτερη θα είναι η φορολογική επιβάρυνση.
Με τις αντικειμενικές αξίες των ακινήτων που ισχύουν σήμερα:
• Ένας στους δύο ιδιοκτήτες ακινήτων ή 2.769.177 φορολογούμενοι έχουν στην κατοχή τους μικρή ακίνητη περιουσία που η αξία της δεν υπερβαίνει τις 50.000 ευρώ. Η συνολική αξία των ακινήτων που έχουν οι συγκεκριμένοι φορολογούμενοι ανέρχεται σε 63,56 δισ. ευρώ με τη μέση αξία να φθάνει τις 22.954,80 ευρώ.
• 1.356.081 φορολογούμενοι διαθέτουν κτίσματα και εντός σχεδίου οικόπεδα αξίας από 50.000 έως 100.000 ευρώ. Το συνολικό ύψος της περιουσίας τους φθάνει τα 96,83 δισ. ευρώ ή 71.404,53 ευρώ κατά μέσο όρο.
• 881.698 φορολογούμενοι έχουν ακίνητη περιουσία από 100.000 έως 200.000 ευρώ.
Η απώλεια εσόδων που θα προκύψει με την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ θα είναι άνω του 1 δισ. ευρώ και όπως είπε η κ. Βαλαβάνη θα καλυφθεί από τα έσοδα που θα φέρει στα ταμεία του Δημοσίου η πάταξη της φοροδιαφυγής. Βέβαια αυτό μένει να αποδειχθεί στην πράξη.

ΤΟ ΘΥΜΑ ΒΡΕΘΗΚΕ ΑΝΑΙΣΘΗΤΟ ΚΑΙ ΑΒΟΗΘΗΤΟ: Άγριος ξυλοδαρμός γυναίκας από αιρετό μέσα σε καφενείο

Θύμα αναίτιας επίθεσης έπεσε 27χρονη εργαζόμενη σε καφενείο στην περιοχή Πρέβεδου στον Ερύμανθο Αχαίας από ηλικιωμένο άνδρα ο οποίος είναι και αιρετός της περιοχής.
Σύμφωνα με τα όσα κατήγγειλε η κοπέλα στην αστυνομία, ο ηλικιωμένος πήγε στις 6 το πρωί στο κατάστημα, και αφού την εξύβρισε άρχισε να την χτυπά με κλωτσιές και γροθιές ακόμη και στο κεφάλι με πρωτοφανή βιαιότητα.
Αποτέλεσμα ήταν η νεαρή να βρεθεί αναίσθητη και αβοήθητη στο πάτωμα και όταν συνήλθε κατάφερε να ειδοποιήσει τηλεφωνικά τον ιδιοκτήτη.
Η κοπέλα μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο ενώ ο δράστης αναζητείται στο πλαίσιο του αυτοφώρου. Η επίθεση έχει καταγραφεί και από το κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης που διαθέτει το κατάστημα.

 patrastimes.gr

Το Βερολίνο λέει την αλήθεια στους Γερμανούς για τη μετονομασία της Τρόικας,η.... η Αθήνα στους Έλληνες;

Σύμφωνα με το σχετικό ρεπορτάζ της Ημερησίας, σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο να αναλάβει ο ΟΟΣΑ τον έλεγχο της υλοποίησης της συμφωνίας που θα προκύψει μεταξύ της Ελλάδας και των εταίρων της τόνισε ότι η Γερμανία δεν μπορεί να δει τέτοιον ρόλο για τον Οργανισμό.

«Έχουμε εδώ συμβατικούς κανόνες, οι οποίοι προβλέπουν ξεκάθαρα ποιοι θεσμοί ελέγχουν την εκπλήρωση, την υλοποίηση του προγράμματος. Σε αυτό το πλαίσιο δεν προβλέπεται κανένας ρόλος για τον ΟΟΣΑ» δήλωσε.

Ο εκπρόσωπος του κ. Σόιμπλε τόνισε ακόμη ότι η επέκταση του ελληνικού προγράμματος αποτελεί τον μόνο δρόμο προς τα εμπρός και διευκρίνισε ότι αυτό που μπορεί να συζητηθεί είναι τα τυπικά στοιχεία.

Κοινώς, οι Γερμανοί δεν κοροϊδεύονται μεταξύ τους, η καγκελαρία λέει στους πολίτες την αλήθεια περί Τρόικας. 
Αντίθετα, η κυβέρνηση της Αθήνας λέει ψέματα στους Έλληνες πολίτες δηλώνοντας «Τρόικα τέλος»...

Λήστεψε την ...αδερφή του με πιστόλι στην Ηλεία !!!

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές και όσα κατήγγειλε το θύμα, ένας υπήκοος Αλβανίας, μαζί με τη φίλη του, λήστεψαν την αδερφή του στην περιοχή του Πελοπίου.

Η γυναίκα κατήγγειλε αρχικά τη ληστεία στην Αστυνομία, αλλά στη συνέχεια ανέφερε πως ο δράστης ήταν ο αδερφός της, ο οποίος φέρεται να της έβαλε το πιστόλι στον κρόταφο για να τις αποσπάσει με τη βία τα χρήματα που είχε.

ilialive.gr

ΚΑΛΑΜΑΤΑ - Χαροπαλεύει η 32 χρονη γυμνάστρια - Υπέκυψε στα τραυματά του ο Αλβανός δράστης !

 Υπέκυψε στα  τραυματά του ο νεαρός αλβανός λίγες ώρες μετά την μεταφορά του στο Νοσοκομείο Καλαμάτας .
Η 32 χρονη γυμνάστρια  συνεχίζει να βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση με τους γιατρούς να δίνουν μάχη για να την κρατήσουν στην ζωή 

ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ

Το περιστατικό που  συγκλόνισε την Καλαμάτα σημειώθηκε  αργά χθές το βράδυ στήν καρδιά της πόλης .
Ο νεαρός ανδρας Αλβανικής καταγωγής  μετά από έντονη λογομαχία με την φίλη του στην οδό Αβίας  επιτέθηκε με ρόπαλο και στην συνέχεια  πυροβόλησε την 32 χρονη φίλη του  στο κεφάλι η οποία σύμφωνα με πληροφορίες ασκούσε το επάγγελμα της γυμνάστριας .
Στην συνέχεια στρέφοντας το όπλο στον εαυτό του αυτοπυροβολήθηκε προσπαθώντας να αυτοκτονήσει .
Και οι δύο μεταφέρθησαν στο Νοσοκομείο Καλαμάτας όπου  ο νεαρός αλβανός υπέκυψε ενώ οι γιατροί δίνουν μάχη για να τους κρατήσουν στην ζωή



SOS από τις φυλακές Αγίου Στεφάνου Πάτρας - Προς αποκατάσταση της αλήθειας !


ΛΑΒΑΜΕ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΥΜΕ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΧΙΟΝΙΔΗ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΜΑΣ - SOS από τις φυλακές Αγίου Στεφάνου Πάτρας





Προς τον υπεύθυνο του ειδησεογραφικού blog  http://newsmessinia.blogspot.com/

Αγαπητέ κύριε,
την Τρίτη 10/2/2015 αναρτήστε ένα κείμενο που αναφέρετε ως Πηγή:Istologio G. Mosxou και το οποίο είναι το
Το άρθρο σας έχει τίτλο:

SOS από τις φυλακές Αγίου Στεφάνου Πάτρας http://newsmessinia.blogspot.com/2015/02/sos.html

 
Οι υπογραφές των εργαζομένων και το κείμενο
το οποίο είχαν υπογράψει δεν έχει καμία σχέση με το σχολιασμό.
Ευχαριστώ και δημόσια τον συγγραφέα κ. Γιώργο Μόσχο, πού επικοινώνησα
τηλεφωνικά επικοινωνία και δέχτηκε να “κατεβάσει” όλη την ανάρτηση που είχε κάνει
και να βάλει στην θέση του παλιού του κειμένου αυτό: http://gzmosxos.blogspot.gr/2015/02/26.html#more
 
Σας προωθώ την επιστολή μου και παρακαλώ να την δημοσιεύσετε μιας και είμαι εγώ αυτός που ξεκίνησε την πρωτοβουλία
για την προώθηση των προβλημάτων μας αλλά δυστυχώς έγιναν τα παρακάτω που περιγραφώ.
Δεν επιθυμώ ούτε την αυτολογοκρισία σας αλλά εάν θέλετε παρακαλώ στην ίδια θέση που είναι το προαναφερόμενο άρθρο στην ιστοσελίδας σας
να φιλοξενηθεί και το κείμενο μου και αν συμφωνείτε να βγάλετε τις υπογραφές των συναδέλφων μου
 
Σας ευχαριστώ για την φιλοξενία
 
φιλικά
 
Παναγιώτης Χιονίδης 
 
Προς αποκατάσταση της αλήθειας
 
Πάτρα 12/2/2015
 
  Στις 10/2/2015 ανάρτησε ο κ. Γιώργος Μόσχος στο προσωπικό του ιστολόγιο http://gzmosxos.blogspot.gr ένα κείμενο το οποίο δήθεν απηχεί απόψεις των εργαζομένων στο Κ.Κ Πατρών και φέρει μάλιστα τις υπογραφές τους και το οποίο αναπαράχθηκε, και από το www.thebest.gr και οι οποίες ιστοσελίδες μετά από προσωπική μου παρέμβαση συμφώνησαν και το «κατέβασαν».
 
  Το κείμενο αυτό όμως απηχεί προσωπικές απόψεις του κ. Γ. Μόσχου και το οποίο παραποιεί το παρακάτω κείμενο το οποίο και υπόγραψαν οι 49 εργαζόμενοι συνάδελφοι  και έχει επί λέξει ως εξής:
«Στο Κατάστημα Κράτησης Πάτρας ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΙΑΤΡΟΣ για πάνω από 800 κρατούμενους. Σε θαλάμους για 6 ζουν μέχρι και 14 άτομα. Τις νύχτες 1 ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ είναι υπεύθυνος για τη ζωή και την υγεία για 280 κρατούμενους. Πολλοί κρατούμενοι πληρώνουν από τη τσέπη τους τα φάρμακα τους. Οι εργαζόμενοι έχουν να πάρουν άδεια & ρεπό 2  & 3 ΧΡΟΝΙΑ. Πληρώνουν από τη τσέπη τους τα καύσιμα του υπηρεσιακού λεωφορείου για να πηγαίνουν στην δουλειά τους ανελλιπώς, δεν γνωρίζουν από Χριστούγεννα, Πάσχα η Σαββατοκύριακα, νύχτα η μέρα & χωρίς κανένα μέσο να αντιμετωπίσουμε ακόμα και μεταδοτικές αρρώστιες. ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΖΗΤΗΜΑ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ» *
 
  Το οποίο επαναλαμβάνω υπόγραψαν ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ 49 εργαζόμενοι στο Κατάστημα Κράτησης Πατρών. Η παραποίηση του κειμένου θίγει τον προϊστάμενο – Αρχιφύλακα του Κ.Κ.Πατρών που κανένας εργαζόμενος δεν συναινεί και δεν συνυπογράφει τις προσβολές ως προς το πρόσωπο του προϊσταμένου μας καθώς επίσης καμία υπόσταση έχουν οι αναφορές των λέξεων «κολαστήριο» και ουδεμία θέση έχουν απόψεις ρατσιστικές στο χώρο μας και ούτε θέλουμε να εκφράζουμε δημόσια συγκεκριμένες πολιτικές πεποιθήσεις, οι δε κρατούμενοι είναι ποινικώς κρατούμενοι και δεν κρατούνται για το χρώμα τους δέρματος τους.
 
  Επειδή εγώ (Χιονίδης Παναγιώτης) ξεκίνησα την πρωτοβουλία για να δοθεί μια λύση για τα προβλήματα που αναφέρουμε στο προαναφερόμενο κείμενο* το οποίο και μόνο υπόγραψαν οι συνάδελφοι μου και όχι αυτό που ανάρτησε ο κος Μόσχος Γ. στην ιστοσελίδα του και αναπαράχθηκε και σε άλλες ιστοσελίδες, αναλαμβάνω την πρωτοβουλία να αποκατασταθεί η αλήθεια και η υπόληψη του προϊσταμένου που κακώς θίχτηκε από την παραποίηση του κειμένου και ζητώ από τις προαναφερόμενες ιστοσελίδες (και οποιαδήποτε άλλη το αναπαρήγαγε) να αναρτήσουν αυτούσιο το παρόν κείμενο για την ηθική αποκατάσταση των πραγμάτων και των συναδέλφων μου, καλώ δε τον κο Μόσχο να κατανοήσει και να αναλάβει τις ευθύνες του.
 
Με  αίσθημα ευθύνης
 

Τι κάνει το κάθε ζώδιο στη γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου

 Πώς προτιμούν να περνούν τη μέρα του Αγίου Βαλεντίνου τα ζώδια;

ΚΡΙΟΣ
Οι Κριοί δεν πιστεύουν πολύ στον Άγιο Βαλεντίνο, αλλά από την άλλη θα το καταδιασκεδάσουν αν τους έχεις ετοιμάσει μια έκπληξη. Οι ίδιοι πρέπει να έχουν τρομερή όρεξη για να δουλέψουν το συγκεκριμένο κόνσεπτ, αλλά προτιμούν πιο αυθόρμητες στιγμές.
ΤΑΥΡΟΣ
Αν και οι Ταύροι έχουν μια τάση να κοιτούν στο παρελθόν, κάθε 14 Φλεβάρη περιμένουν ένα δώρο. Είτε πρόκειται για γυναίκα είτε για άντρα, εκτιμούν πολύ τις ευγενικές κινήσεις προς το μέρος τους. Συνήθως έχουν ήδη σχεδιάσει τα πάντα στην εντέλεια για τη μέρα του Αγίου Βαλεντίνου.
ΔΙΔΥΜΟΙ
Οι Δίδυμοι είναι ιδιαίτερα εpωτικό ζώδιο και τους αρέσει οποιαδήποτε φιλοφρόνηση, κίνηση θαυμασμού και έpωτα. Έτσι, θα απολαύσουν κάθε ανθοδέσμη, γλυκόλογο και σοκολατάκι που θα τους δοθεί, όμως θα λένε πως σαμποτάρουν την όλη φάση.
ΚΑΡΚΙΝΟΣ
Ο Καρκίνος περιμένει πολλά και πάντα ελπίζει στα καλύτερα. Θα χαρεί πολύ με ένα δωράκι και θα έχει ήδη αγοράσει δωράκι για τον αγαπημένο/αγαπημένη του.
ΛΕΩΝ
Ο Λέων είναι ικανός την πιο ακατάλληλη στιγμή να ζητήσει να μάθει «πού πάει αυτή η σχέση», όπως για παράδειγμα κατά τη διάρκεια του εpωτικού δείπνου. Υπομονή, και κρατήστε τις κρίσιμες ερωτήσεις για αργότερα.
ΠΑΡΘΕΝΟΣ
Δεν του αρέσει πολύ αυτή η γιορτή και αν του κάνετε δώρο, θα το δεχτεί με χαρά, αλλά θα πει πως δεν χρειαζόταν. Είναι πιο πρακτικός και σίγουρα θα έχει σκεφτεί το πρωινό της επόμενης μέρας.
ΖΥΓΟΣ
Ξαφνικές εκπλήξεις είναι το καλύτερό τους, αλλά αν δεν έχει ραντεβού για να βγει, δεν θα το βάλει μαράζι. Θα πάει σινεμά και θα πει «την επόμενη φορά».
ΣΚΟΡΠΙΟΣ
Η Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου μπορεί να τους βρει με ένα μπουκάλι κρασί στο χέρι, να απολαμβάνουν μια ταινία στο σπίτι με ποπ κορν ή πίτσα, μόνοι. Είναι τόσο ανεξάρτητοι, που περνούν καλά και μόνοι τους.
ΤΟΞΟΤΗΣ
Η Γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου θα τον βρει να τρώει σε ένα ακριβό εστιατόριο, για να δείξει στον/στη σύντροφό του πόσο τον/την εκτιμά, μέσα από λουξ επιλογές.
ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
Δεν θα κάνει κάτι συμβατικό. Μπορεί να κανονίσει να κάνει hiking ή bungee jumping για να γιορτάσει με το ταίρι του. Πάντως, θα βρει τρόπο να κάνει τη μέρα ξεχωριστή.
ΥΔΡΟΧΟΟΣ
Μάλλον θα ξεχάσει τη γιορτή και ο σύντροφός του θα του κάνει παράπονα. Δεν πιστεύει στη γιορτή, αλλά κακού-κακού θα είναι έτοιμος για ένα καuτό βράδυ (αν το θυμηθεί).
ΙΧΘΕΙΣ
Οι Ιχθείς δεν θέλουν να δείχνουν πολύ τα συναισθήματά τους, αν και θα γιορτάσουν τον Βαλεντίνο. Θα οργανώσουν κάτι διακριτικό στο σπίτι τους και αν τους ρωτήσεις αν έκαναν κάτι εκείνο το βράδυ, θα πουν «τίποτα σπουδαίο».


  E-Radio.gr Daily

Αυτός είναι ο νέος φόρος στα ακίνητα

Αφορολόγητο μόνο για την πρώτη κατοικία

Την απαλλαγή της πρώτης κατοικίας, αλλά τη φορολογική επιβάρυνση όλων των υπολοίπων ακινήτων κάθε ιδιοκτήτη θα προβλέπει ο νέος φόρος ακινήτων που σχεδιάζει να καθιερώσει η κυβέρνηση καταργώντας τον ΕΝΦΙΑ.
Ο νέος φόρος θα ονομάζεται «Φόρος Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας» (ΦΜΑΠ), και το αφορολόγητο όριο θα αφορά μόνο μία κατοικία, τη λεγόμενη «πρώτη».

Δηλαδή το αφορολόγητο θα αφορά ένα και μόνο ακίνητο.

Αν η αξία του ακινήτου είναι μικρότερη από το αφορολόγητο όριο, θα απαλλάσσεται πλήρως μόνο η κατοικία αυτή, ενώ τα υπόλοιπα ακίνητα που ανήκουν στην περιουσία του φορολογούμενου θα υπόκεινται κανονικά σε φόρο.

Αν η αξία της πρώτης κατοικίας είναι μεγαλύτερη του αφορολόγητου ορίου, τότε θα φορολογείται και η κατοικία αυτή, αλλά μόνο για το τμήμα της αξίας της το οποίο υπερβαίνει το αφορολόγητο όριο, ενώ τα υπόλοιπα ακίνητα του φορολογούμενου θα υπόκεινται κι αυτά κανονικά σε φόρο.

Ακόμη δεν έχει ξεκαθαρίσει ωστόσο εκτιμάται ότι αφορολόγητο όριο της πρώτης κατοικίας θα οριστεί στις 200.000 ευρώ.

Για παράδειγμα ένας φορολογούμενος που κατέχει ένα διαμέρισμα 80 τ.μ. αντικειμενικής αξίας 120.000 ευρώ και ένα εξοχικό αντικειμενικής αξίας 70.000 ευρώ θα απαλλάσσεται από το φόρο μόνο για το διαμέρισμα και θα πληρώνει το φόρο για το εξοχικό.

Φορολογούμενος που έχει ακίνητο αντικειμενικής αξίας 180.000 ευρώ και ταυτόχρονα κατέχει ένα δεύτερο ακίνητο αντικειμενικής αξίας 50.000 ευρώ δεν θα πληρώνει φόρο για το ακίνητο των 180.000 ευρώ, αλλά θα πληρώνει για το δεύτερο ακίνητο. 
 

Καλημέρα από τον ΚΥΡ

Σαν σήμερα…από την τοπική ιστορία. 14 Φεβρουαρίου 1919. Πέθανε ο Αρχίατρος από την Πύλο Θεόδωρος Κλασσάνος

Σαν σήμερα, στις 14 Φεβρουαρίου 1919, πέθανε μια μεγάλη μορφή της ιατρικής επιστήμης με μεγάλη προσφορά στην Πατρίδα και στους αγώνες της, ο Θεόδωρος Κλασσάνος του Ιωάννη που είχε γεννηθεί στην Πύλο. 
Σπούδασε ιατρική στο πανεπιστήμιο της Αθήνας και το 1891 εγκαταστάθηκε στην Πύλο προκειμένου να ασκήσει το λειτούργημά του. 
Η εφημερίδα «Χώρα» στο φύλλο 1463 της 26ης Νοεμβρίου 1891 μεταξύ των άλλων γράφει για το Θεόδωρο Κλασσάνο: 
«Η Πύλος εν τω προσώπω του κ. Θ. Κλασσάνου αποκτά ιατρόν άξιον της υπολήψεως και της εμπιστοσύνης των συμπολιτών του». 
Στον ατυχή πόλεμο του 1897 επιστρατεύθηκε ως έφεδρος ανθυπίατρος και τοποθετήθηκε στα νοσοκομεία Δομοκού και Μώλου. 
Στη συνέχεια τοποθετήθηκε στο ορεινό χειρουργείο και υπηρέτησε εκεί ως την κατάρρευση του μετώπου. Φαίνεται, ότι παρέμεινε στο στρατιωτικό υγειονομικό σώμα. 
Έλαβε μέρος ως υγειονομικός αξιωματικός στους Βαλκανικούς πολέμους , στο Μακεδονικό μέτωπο κατά των Γερμανό-Βουλγάρων. Προήχθη μέχρι το βαθμό του Αρχίατρου (Αντισυνταγματάρχη). 
Το έργο και η προσφορά του Θεόδωρου Κλασσάνου ήταν τεραστία γι΄ αυτό και τιμήθηκε κατ΄ επανάληψη. Απεβίωσε στις 4 Δεκεμβρίου 1919, πάνω στο καθήκον του στο Στρατιωτικό Νοσοκομείο Καβάλας προσβληθείς από εξανθηματικό τύφο.

Ο Βουφραδιώτης

ΤΟ ΗΞΕΡΕΣ; - Σήμερα η γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου αλλά χθές ήταν η γιορτή της της ...Ερωμένης !

Στις 14 με την/τον επίσημη/ο, αλλά στις 13 με την/ον παράνομη/ο.
 Αυτό έχουν καθιερώσει σε πολλές χώρες του κόσμου. 
Στις 14 Φεβρουαρίου να γιορτάζουν των έρωτα μαζί με την/τον επίσημη/ο αγαπημένο τους, αλλά μια μέρα πριν, στις 13 Φεβρουαρίου να γιορτάζουν τον έρωτα μαζί με την/ον κρυφό δεσμό τους...
Ετσι, σε πολλές χώρες του κόσμου, στις 13 Φεβρουαρίου έχει καθιερωθεί ως η επίσημη Ημέρα Ερωμένης. 
Μάλιστα η AshleyMadison.com ιστοσελίδα που ειδικεύεται σε εξωσυζυγικές σχέσεις, με μια πρόσφατη έρευνα κατέληξε ότι οι σύζυγοι ξοδεύουν μεγαλύτερα ποσά για τα δώρα της ερωμένης και συγκεκριμένα τα διπλά από αυτά που δίνουν για την σύζυγό τους. 
Σύμφωνα με τη ίδια έρευνα τα δώρα που αγοράζουν οι άνδρες προτιμούν να αγοράζουν για τις παράνομες ερωμένες τους είναι τα εξής:
•Διαμάντια 
•Σέξι εσώρουχα 
•Τεράστιες ανθοδέσμες 
•Θεραπείες Spa 
Αντίθετα, για τις συζύγους τους προτιμούν να αγοράζουν βαρετά δώρα όπως gadgets, πράγματα για το σπίτι, οικιακές συσκευές και άλλα παρόμοια, ενώ το ποσό που διατίθενται να ξοδέψουν κυμαίνεται από 70 ευρώ έως 150 ευρώ το πολύ.
 Αντίθετα για τις ερωμένες τους ξοδεύουν τα διπλά.

13.2.15

Τραγωδία στην "καρδιά" της Καλαμάτας - Νεαρός άνδρας πυροβόλησε την 32 χρονη φίλη του και αυτοπυροβολήθηκε!!!

 Συγκλονίζει το περιστατικό που σημειώθηκε  αργά το βράδυ στήν καρδιά της Καλαμάτας .
Νεαρός Άνδρας Αλβανικής καταγωγής  μετά από έντονη λογομαχία με την φίλη του στην οδό Αβίας  επιτέθηκε με ρόπαλο και στην συνέχεια πυροβόλησε την 32 χρονη φίλη του  στο κεφάλι η οποία σύμφωνα με πληροφορίες ασκούσε το επάγγελμα της γυμνάστριας .
Στην συνέχεια στρέφοντας το όπλο στον εαυτό του αυτοπυροβολήθηκε προσπαθώντας να αυτοκτονήσει .
Και οι δύο μεταφέρθησαν στο Νοσοκομείο Καλαμάτας όπου νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση ενώ οι γιατροί δίνουν μάχη για να τους κρατήσουν στην ζωή

ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΠΙΟ ΨΥΧΡΗ ΑΝΟΙΞΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ 10 ΕΤΩΝ

Σύμφωνα με τα προγνωστικά μακροπρόθεσμα στοιχεία του Greek-Weather.Org, η φετινή Άνοιξη στο μεγαλύτερο μέρος της θα είναι η πιο ψυχρή των τελευταίων τουλάχιστον 10 ετών ...

Το Greek-Weather.Org, αναφέρει πως το ψύχος και τα χιόνια από τη Σιβηρία, θα βρουν δίοδο και θα επισκέπτονται τα Βαλκάνια και την Ελλάδα κατά διαστήματα ως και τις αρχές του Απριλίου, ουσιαστικά δηλαδή η μισή Άνοιξη περίπου, θα κυλίσει με ψυχρό καιρό, χιόνια και ισχυρές καταιγίδες.

Η αιτία που θα συμβαίνει όμως κάτι τέτοιο, θα είναι οι υψηλές πιέσεις που θα επικρατούν στον Ατλαντικό Ωκεανό και στην δυτική Ευρώπη, οι οποίες υψηλές πιέσεις, θα εμποδίζουν το ψύχους, τις βροχές και τα χιόνια να κατευθύνονται ως και περίπου και την κεντρική Ευρώπη. Έτσι όλα τα χαμηλά βαρομετρικά αλλά και το κρύο θα κατέρχονται κυρίως από τη Σιβηρία και την βόρεια Ευρώπη, προς την ανατολική, νοτιοανατολική Ευρώπη και κατ' επέκταση την Ελλάδα και την Τουρκία και γενικότερα τα Βαλκάνια.

Τέλος, ίσως φέτος το Πάσχα να έχουμε αρκετά ψυχρό καιρό, όχι όμως με χιόνια αλλά κυρίως με ισχυρές καταιγίδες και ιδιαίτερα χαμηλές για την εποχή θερμοκρασίες, σύμφωνα πάντα με τα μακροπρόθεσμα προγνωστικά στοιχεία του Greek-Weather.Org.

ΔΕΙΤΕ ΣΕ ΠΟΙΕΣ ΠΟΛΕΙΣ ΘΑ ΧΙΟΝΙΣΕΙ ΜΕ ΤΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ! !!

Μεγάλη υποψηφιότητα για νέες χιονοπτώσεις θέτουν οι παρακάτω Ελληνικές πόλεις σύμφωνα με το Greek-Weather.Org.

Πυκνές κατά διαστήματα χιονοπτώσεις θα δεχτούν την επόμενη Δευτέρα, Τρίτη ίσως και Τετάρτη, 16,17 και 18 Φεβρουαρίου, η Αλεξανδρούπολη, η Κομοτηνή, η Ξάνθη, η Δράμα, η Καβάλα, η πόλη των Σερρών, το Κιλκίς, η Θεσσαλονίκη, ο Πολύγυρος, η Έδεσσα, η Βέροια, η Κατερίνη, η Φλώρινα, η Κοζάνη, η Καστοριά, τα Γρεβενά, καθώς και η Λάρισα, η Καρδίτσα και τα Τρίκαλα. 

Χιονοπτώσεις θα δεχτεί και το Καρπενήσι και πιθανότατα και η Λαμία και η Λειβαδιά, αλλά και τα βόρεια προάστια της Αθήνας.

Αγίου Βαλεντίνου: Χόρεψε ενάντια στη βία των γυναικών!

Η αληθινή αγάπη δεν μεταφράζεται μέσα από λουλούδια, λούτρινα αρκουδάκια, κοσμήματα και σοκολατάκια, αλλά μέσα από ανιδιοτελείς πράξεις που βοηθούν πραγματικά τους συνανθρώπους μας και τα κοντινά μας πρόσωπα.

Αύριο, Σάββατο 14 Φεβρουαρίου, παγκόσμια ημέρα των ερωτευμένων, ένα δισεκατομμύριο γυναίκες και άνδρες διαμαρτυρόμαστε χορεύοντας ενάντια στη βία των γυναικών.

Η εκστρατεία «One Billion Rising» είναι μια παγκόσμια διαμαρτυρία, στην οποία άνθρωποι από 186 διαφορετικές χώρες ενώνουν τις φωνές τους, απαιτώντας τέλος στη βία κατά των γυναικών και των κοριτσιών.

Δημόσια επίθεση στην Αγγελική Ηλιάδη: «Είσαι πουτ@ν@»!

 Το μόνο που δεν περίμενε η Αγγελική Ηλιάδη όταν αναρτούσε μία φωτογραφία στο Instagram ήταν να δεχθεί φραστική επίθεση από χρήση του μέσου, χωρίς άλλη εξήγηση.

Μία φωτογραφία που ανάρτησε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram, στον οποίο έχουν πρόσβαση όλοι και δεν είναι«κλειδωμένος», στάθηκε ικανή να αφήσει ένας χρήστης του συγκεκριμένου μέσου ένα υβριστικό σχόλιο στην Αγγελική Ηλιάδη.  
Η ανάρτηση της Αγγελικής Ηλιάδη και το υβριστικό σχόλιο
Η ανάρτηση της Αγγελικής Ηλιάδη και το υβριστικό σχόλιο


«Κι ενώ κάποιοι από εσάς νομίζετε ότι τρώμε το θεατράκι σας από τη θέση του κοινού, εμείς βρισκόμαστε ήδη στα παρασκήνια και πίνουμε στην υγειά σας!» , έγραψε κάτω από τη φωτογραφία που δείχνει την πλάτη ενός καθίσματος θεάτρου, «Είσαι πουτ@να», της απάντησε ο χρήστης! 
Καμία περαιτέρω εξήγηση δε δόθηκε από τον ίδιο και η Αγγελική Ηλιάδη λίγο αργότερα έσβησε το προσβλητικό σχόλιο χωρίς να κάνει χαρακτηρισμούς και σχόλια.

Όλοι οι άνθρωποι του Γιώργου σε θέσεις κλειδιά

Οι άνθρωποι του Γιώργου Παπανδρέου που υπηρετούν τη νέα κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Ποιοι είναι και ποιος ο ρόλος τους τότε και τώρα;Ούτε ένας ούτε δύο ούτε τρεις, οι άνθρωποι του Γιώργου Παπανδρέου που στελεχώνουν τον κρατικό μηχανισμό με τη νέα κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.
Έχουμε και λέμε, πρώτος και καλύτερος ο πρωταγωνιστής των ημερών, ο ΥΠΟΙΚ Γιάνης Βαρουφάκης, ο οποίος μέχρι το 2006 ήταν σύμβουλος του ΓΑΠ.
Ακολουθεί η Λούκα Κατσέλη, η πρώην υπουργός Οικονομίας του ΠΑΣΟΚ επί ΓΑΠ, η οποία προορίζεται να αναλάβει τη θέση της μη εκτελεστικής προέδρου στην Εθνική Τράπεζα, αντικαθιστώντας τον Γιώργο Ζαννιά. Ένα πόστο άκρως σημαντικό για την άσκηση της κυβερνητικής πολιτικής.
Επόμενος στη λίστα ο Τζέιμς Γκάλμπρέιθ, ο γιος του Τζον Κένεθ Γκαλμπρέιθ, ενός εκ των κορυφαίων Αμερικανών κεϊνσιανών οικονομολόγων. Ο κ. Γκαλμπρέιθ, οποίος συνόδευσε στις Βρυξέλλες χθες τον Γ. Βαρουφάκη ήταν και αυτός άτυπος σύμβουλος του ΓΑΠ, επί πρωθυπουργίας του.
Επόμενη στη λίστα είναι η Έλενα Παναρίτη η οποία συνόδευσε και αυτή χθες το ν ΥΠΟΙΚ στις Βρυξέλλες ως άτυπη σύμβουλος. Η κ. Παναρίτη επί ΓΑΠ ήταν βουλευτής Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ.

πηγή

Iskra: Όχι σε συμβιβασμό - Τραβάει η Μέρκελ δεξιά, τραβάει ο Λαφαζάνης αριστερά !


lafa

 Την ίδια ώρα που η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ πιέζει ασφυκτικά από τα… δεξιά τον Αλέξη Τσίπρα ενόψει της συζήτησης στο Eurogroup της επόμενης Δευτέρας και εμφανίζεται αμετακίνητη σε σχέση με τις δεσμεύσεις για την εφαρμογή του μεγαλύτερου μέρους του υφιστάμενου προγράμματος, ο πρωθυπουργός δέχεται ήδη πίεση και από τα… αριστερά.
Παρά το γεγονός ότι αρχικά οι δύο πλευρές συμφώνησαν να προσπαθήσουν έναν έντιμο συμβιβασμό στο επόμενο χρονικό διάστημα παραδεχόμενοι μάλιστα αυτόν τον όρο δημοσίως η κυρία Μέρκελ δεν αναμένεται να υπαναχωρήσει εύκολα έτσι ώστε να ικανοποιήσει ένα μεγάλο μέρος από τα αιτήματα που καταθέτει η κυβέρνηση στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.
Την ίδια ώρα, στην Αθήνα κλιμακώνεται η εσωκομματική… μουρμούρα καθώς η Αριστερή Πλατφόρμα βλέπει καθημερινά όλο και περισσότερο να πλησιάζει ο «έντιμος συμβιβασμός», κάτι που σημαίνει υπαναχώρηση από την απόλυτη καθαρότητα προεκλογικών υποσχέσεων.
Χαρακτηριστικό είναι δημοσίευμα στον ιστότοπο capital.gr που αναφέρει ότι αμέσως μετά τη σύνοδο κορυφής Κορυφαίο στέλεχος της Αριστερής Πτέρυγας, υπογράμμιζε: «Αυτή τη συνεργασία με τα τεχνικά κλιμάκια που ανακοίνωσε ο Τσίπρας δεν την καταλαβαίνω. Εμείς πήγαμε εκεί για να κάνουμε μια πολιτική συμφωνία. Τα τεχνικά κλιμάκια πώς προέκυψαν;» Και συμπλήρωσε: «Αυτά είναι ανησυχητικά σημάδια κι επικίνδυνα. Αν αρχίσεις να μπλέκεις με τεχνικά κλιμάκια δεν ξέρεις ποτέ πού θα καταλήξεις. Θέλει πολλή προσοχή. Αυτοί εκεί είναι ειδικοί σε μανούβρες και σε τυλίγουν σε μια κόλλα χαρτί χωρίς να το καταλάβεις. Πας με τσέπη γεμάτη, φεύγεις με άδεια και δεν παίρνεις χαμπάρι καν πως έγινε αυτό».
Iskra: Όχι σε συμβιβασμό
Χαρακτηριστικό είναι δημοσίευμα στον ιστότοπο iskra.gr που καταγράφει τις εξελίξεις στη Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών. Ο αρθρογράφος, καλεί την κυβέρνηση να τηρήσει αταλάντευτη στάση και να μην υπαναχωρήσει σε τίποτα από όσα έχει εξαγγείλει, ζητώντας πλήρη εφαρμογή του προγράμματος της Θεσσαλονίκης.
Γράφει χαρακτηριστικά:
«Η ελληνική κυβέρνηση αυτήν την ώρα δεν είναι απομονωμένη. Αντίθετα δίνει μια ιστορική μάχη και έχει πρωτίστως μαζί της , πέρα από τον ελληνικό λαό και όλους τους λαούς της Ευρώπης. Στελέχη της Αριστεράς τόνιζαν στην Iskra , τις κρίσιμες αυτές ώρες κάθε υπαναχώρηση από τη χώρα μας, στο όνομα ενός «έντιμου συμβιβασμού», θα εκληφθεί από την άλλη πλευρά ως ένδειξη αδυναμίας και ως επιβεβαίωση ότι η κλιμάκωση της πίεσης μπορεί να οδηγήσει σε άτακτη υποχώρηση.
Η ίδια η Ευρώπη αν συνεχιστούν στην ΕΕ και την ευρωζώνη οι σημερινές άγριες νεοφιλελεύθερες πολιτικές της ταξικής και κοινωνικής λεηλασίας δεν θα έχει μέλλον. Αν η ελληνική κυβέρνησή αντισταθεί στις πιέσεις και επιμείνει αταλάντευτη να εφαρμόσει το πρόγραμμά της, θα ανοίξει δρόμος προοδευτικών εξελίξεων για όλους τους λαούς της Ευρώπης.
Η εφαρμογή μέχρι τέλους του ριζοσπαστικού προγράμματος που ενέκρινε ο ελληνικός λαός, και εξακολουθεί να στηρίζει με νέους μεγάλους κοινωνικούς αγώνες έχοντας και την αγωνιστική αλληλεγγύη των λαών της Ευρώπης είναι η απάντηση που αρμόζει απέναντι στον μονεταριστικό μονόδρομο της λιτότητας που επιβάλλουν οι κυρίαρχοι κύκλοι της ΕΕ».

πηγή

Σεισμός αισθητός στην Αθήνα

ΜΕΤΑΞΥ ΠΕΥΚΗΣ ΚΑΙ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ ΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΜΕ ΕΣΤΙΑΚΟ ΒΑΘΟΣ 5 ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ 

Σεισμική δόνηση έγινε αισθητή στις 21:57 στην Αθήνα μέχρι στιγμής δεν έχει διευκρινιστεί το επίκεντρο και το μέγεθος του σεισμού. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο σεισμός είχε μέγεθος 2,8 Ρίχτερ

" ΒΡΑΖΕΙ " η Αμυγδαλέζα - Δεύτερος θάνατος (αυτοκτονία ) Μετανάστη !

Αναστάτωση επικρατεί στο κέντρο κράτησης μεταναστών στην Αμυγδαλέζα έπειτα από το θάνατο ενός 28χρονου Πακιστανού ο οποίος βρέθηκε με μια πετσέτα τυλιγμένη στο λαιμό του και σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία φαίνεται πως αυτοκτόνησε.
Το περιστατικό έγινε γνωστό  λίγο μετά τις 20:00 και επικρατεί ένταση μεταξύ των κρατουμένων.
Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, ένας αλλοδαπός κρατούμενος, στο κέντρο κράτησης της Αμυγδαλέζας, πέθανε την περασμένη Τρίτη στο νοσοκομείο, όπου μεταφέρθηκε για δεύτερη φορά μέσα σε τέσσερις μέρες.
Πρόκειται για έναν 23χρονο Αφγανό, του οποίου τα αίτια θανάτου θα διευκρινιστούν σήμερα, που αναμένεται να ολοκληρωθεί η ιατροδικαστική έκθεση. Ωστόσο, οι εκτιμήσεις των αρμόδιων Αρχών είναι ότι πιθανότατα ο θάνατος οφείλεται σε παθολογικά αίτια, αφού ο νεαρός είχε πνευμονολογικά προβλήματα.
Έχει διαταχθεί διενέργεια νεκροτομής, προκειμένου να διακριβωθούν τα αίτια θανάτου, ενώ διενεργείται προανάκριση από το αστυνομικό τμήμα Παπάγου.
Σημειώνεται ότι τον τελευταίο καιρό, έχουν σημειωθεί άλλοι δύο θάνατοι αλλοδαπών κρατουμένων από παθολογικά αίτια.

ΞΕΧΑΣΤΕ ΤΑ ...ΠΡΟΒΑΤΑΚΙΑ ! Η μέθοδος 4-7-8 κάνει... θαύματα για όσους έχουν αϋπνίες!

Η μέθοδος 4-7-8 κάνει... θαύματα για όσους έχουν αϋπνίες!Εάν κάθε βράδυ παλεύετε στην κυριολεξία με το μαξιλάρι και το κρεβάτι σας, προκειμένου να καταφέρετε να σας πάρει ο ύπνος, τότε δρ Andrew Weil σας έχει τη λύση.

Σύμφωνα με τη μέθοδός της, η οποία βασίζεται στη μαθηματική ακολουθία 4-7-8, μόλις ένα λεπτό είναι αρκετό για να αποκοιμηθείτε χωρίς κόπο.
Η μέθοδος αυτή βασίζεται στις αναπνοές που παίρνουμε πριν κοιμηθούμε, ώστε να βοηθήσουμε την καρδιά να ρίξει τους ρυθμούς τις και τον εγκέφαλο να χαλαρώσει.
«Ζούμε σε έντονους ρυθμούς και ακόμη και το βράδυ, όταν πέσουμε για ύπνο, ο οργανισμός μας συνεχίζει να δουλεύει στα κόκκινα. Εκεί βρίσκεται η ρίζα του κακού που δεν μας αφήνει να χαλαρώσουμε και να κοιμηθούμε», επισημαίνοντας: «Οι αναπνοές μας είναι κοφτές και ρηχές, ενώ για να χαλαρώσουμε πρέπει να είναι βαθιές και γεμάτες»
Σύμφωνα με το σκεπτικό της δρ Weil, το μυστικό βρίσκεται στην αναπνοή, αφού για να χαλαρώσουμε θα πρέπει να επιβραδύνουμε τον καρδιακό ρυθμό, παίρνοντας περισσότερο οξυγόνο.

bigstock Insomnia 56671511Πώς θα εφαρμόσετε τη μέθοδο αναλυτικά
- Εισπνεύστε από τη μύτη για 4 δευτερόλεπτα
- Κρατήστε την αναπνοή σας για 7 δευτερόλεπτα
- Εκπνεύστε αργά επί 8 δευτερόλεπτα
Όπως εξηγεί η Weil, η διαδικασία αυτή εξασφαλίζει χαλάρωση, οι ρυθμοί πέφτουν, ενώ ο εγκέφαλος παράγει μια σειρά από χαλαρωτικές χημικές ουσίες, που μας βοηθούν να κοιμηθούμε.
Η μέθοδος έχει γίνει μόδα στις ΗΠΑ, ωστόσο δεν έχει αποδειχθεί ακόμη επιστημονικά κατά πόσο βοηθάει ή όχι...

 onmed.gr

Γιατί θα κοστίσει περισσότερο φέτος η ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου;

Γιατί θα κοστίσει περισσότερο φέτος η ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου;-Στις 14 Φεβρουαρίου είναι η ημέρα των απανταχού ερωτευμένων 
- Φέτος όμως η ημέρα αυτή θα κοστίσει λίγο περισσότερο σε όσους θα επιλέξουν να χαρίσουν σοκολάτες στο έτερον ήμισυ...

Η ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, που όλοι οι ερωτευμένοι στον κόσμο θα ανταλλάξουν δώρα, αγκαλιές και φιλιά είναι προ των πυλών. Όμως, όσοι από αυτούς επιλέξουν να χαρίσουν σοκολατάκια ή έστω σοκολάτες, στους αγαπημένους τους θα ανακαλύψουν ότι η τιμή της σοκολάτας έχει ανέβει στα ύψη.
Σοκολάτες σε σχήμα καρδιάς, σοκολατάκια σε πολύχρωμα κουτιά, επίσης σε σχήμα καρδιάς, είναι ένα από τα δημοφιλή δώρα που επιλέγουν να κάνουν οι ερωτευμένοι στους συντρόφους τους την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου. Όμως, καθώς η αύξηση της τιμής του κακάο, που αποτελεί το κύριο συστατικό της σοκολάτας, έχει συνεχώς ανοδική πορεία, οι σοκολάτες ακριβαίνουν σε όλο τον κόσμο.

Η μεγάλη ζήτηση για μαύρη σοκολάτα που παρουσιάζεται το τελευταίο διάστημα στις αγορές της Ασίας και ειδικότερα, στην Κίνα καθώς και σε χώρες της βόρειας Ευρώπης είχε ως αποτέλεσμα την  αύξηση της τιμής του κύριου συστατικού της σοκολάτας. Αλλά και οι ξηροί άνεμοι που έπνεαν από την Σαχάρα τον περασμένο Δεκέμβριο σάρωσαν την δυτική Αφρική και κατέστρεψαν τις φυτείες κακάο.

Πολλές βιομηχανίες παραγωγής σοκολάτας αναγκάστηκαν εξαιτίας των νέων δεδομένων να αυξήσουν τις τιμές τους και να μειώσουν την ποσότητα σοκολάτας στις συσκευασίες τους.

Ο Edward George, επικεφαλής σχετικής έρευνας για τις τιμές της σοκολάτας στην EcoBank δήλωσε για το θέμα της αύξησης της τιμής της ότι η αρνητική αντίδραση των καταναλωτών ήταν αναπάντεχη, πολλοί στράφηκαν στην αγορά πιο φθηνής σοκολάτας και κάποιοι σταμάτησαν να αγοράζουν εντελώς σοκολάτες!

 protothema.gr

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου