30.12.11

20 κρούσματα καρκίνου σε γυναίκες με εμφυτεύματα στήθους της PIP

Είκοσι κρούσματα καρκίνου σε γυναίκες με εμφυτεύματα στήθους της εταιρείας PIP αναφέρθηκαν στις υγειονομικές αρχές στη Γαλλία, ανακοίνωσε σήμερα η Υπηρεσία Προϊόντων Υγείας (AFSSAPS).Σύμφωνα με το νέο απολογισμό, έως τις 28 Δεκεμβρίου, "καταγράφηκαν τρεις περιπτώσεις λεμφώματος, δεκαπέντε περιπτώσεις αδενοκαρκινώματος του μαστού (η πιο κοινή μορφή καρκίνου του μαστού), μια περίπτωση αδενοκαρκινώματος του πνεύμονα, και μια οξεία μυελογενής λευχαιμία".
Πάντως "καμία επίμεμπτη κατάσταση δεν έχει αποδειχθεί μέχρι σήμερα μεταξύ αυτών των μορφών καρκίνου και την ύπαρξη των εμφυτευμάτων PIP (στο στήθος των γυναικών αυτών)", διευκρινίζει η υπηρεσία.

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ-Γυρίζουν την ...πλάτη στα κόμματα !

Την εικόνα ενός εκλογικού σώματος που γυρίζει την πλάτη του στα πολιτικά κόμματα σκιαγραφεί δημοσκόπηση της Κάπα Research για το Βήμα της Κυριακής, στην οποία «απόλυτος νικητής» αναδεικνύεται η αδιδευκρίνιστη ψήφοςη και η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει σχεδόν τα διπλάσια ποσοστά σε πρόθεση ψήφου από το ΠΑΣΟΚ με 21,4%.
Προτεραιότητα για το 77,2% των ερωτηθέντων η παραμονή της χώρας στο ευρώ. Συντονισμό των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση σε πιο σκληρή διαπραγμάτευση με την τρόικα ζητά η πλειονότητα των ερωτηθέντων, η οποία θέλει εκλογές με τη λήξη των διαπραγματεύσεων για το PSI (που αναμένεται τον Απρίλιο.
Ειδκότερα, στην πρόθεση ψήφου, η αδιευκρίνιστη ψήφος συγκεντρώνει το 29,5%. Η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 21,4%, το ΠΑΣΟΚ 12,6%, το ΚΚΕ 9,3%, ο ΣΥΡΙΖΑ 6,2%, ΛΑΟΣ 5,3%, η Δημοκρατική Αριστερά 5%, οι Οικολόγοι-Πράσινοι 2,8%, η Δημοκρατική Συμμαχία 2,5% και το Άρμα Πολιτών 1% -άλλο κόμμα δήλωνει ότι θα ψηφίσει το 4,4.
Εάν στις επόμενες εκλογές δεν προκύψει αυτοδύναμη κυβέρνηση, το 40,1% θα προτιμούσε για πρωθυπουργό τον Λουκά Παπαδήμο και το 35,4% τον αρχηγό του πρώτου κόμματος.
Ο Λουκάς Παπαδήμος συγκεντρώνει επίσης τις περισσότερο θετικές γνώμες των ερωτηθέντων (66%), και ακολουθούν οι Φ.Κουβέλης (51,4%, Αντ.Σαμαράς (35%), Αλ.Τσίπρας (30,6%), Αλ.Παπαρήγα (26%), Γ.Καρατζαφέρης (22,2%), Ντ.Μπακογιάννη (21%) και Γ.Παπανδρέου (18,8%)
Τρόικα, εκλογές και εσωκομματικά του ΠΑΣΟΚ
Όσον αφορά το χρόνο διεξαγωγής των εκλογών, το 56,2% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι οι εκλογές πρέπει να γίνουν «τον Απρίλιο, οπότε εκτιμάται ότι θα έχουν ολοκληρωθεί οι διαπραγματεύσεις για το (PSI)» ενώ το 37,7% «στο τέλος της τετραετίας, και μέχρι τότε τα κόμματα να στηρίξουν την κυβέρνηση Παπαδήμου».
Το 77,2% πιστεύει πως η ηγεσία της χώρας πρέπει «να κάνει ό,τι είναι απαραίτητο για την παραμονή στο ευρώ» ενώ το 16% δηλώνει ότι «προτιμά επιστροφή στη δραχμη».
Το 51,8% θέλει το κόμμα που υποστήριξε στις προηγούμενες εκλογές να υπερψηφίσει τη νέα σύμβαση έναντι του 33,7% που απαντά όχι. Όσον αφορά τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα, το 56,9% θεωρεί πως τα κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση πρέπει να συντονιστούν για σκληρότερη διαπραγμάτευση ενώ το 34,4% προτιμά η κυβέρνηση Παπαδήμου να μείνει στο περιθώριο ώστε η διαπραγμάτευση να γίνει από κυβέρνηση με νωπή λαϊκή εντολή.
Όσον αφορά τα εσωκομματικά του ΠΑΣΟΚ, το 72,7% θεωρεί πως το κόμμα πρέπει να εκλέξει αρχηγό πριν τις εκλογές. Αν στηθεί ανοικτή κάλπη για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ, το 77,1% δηλώνει πως δεν θα πήγαινε σίγουρα ή μαλλον σίγουρα να ψηφίσει, έναντι του 20,7% που απαντά μάλλον/σίγουρα ναι.
Σε ερώτηση για το π[οιοιν θα ψήφιζαν για αρχηγό του ΠΑΣΟΚ, το 29,8% όσων απαντούν ναι στην παραπάνω ερώτηση απαντά τον Ευ.Βενιζέλο και το 27,4% τον Ανδρ.Λοβέρδο (τα ποσοστά για όσους είχαν ψηφίσει ΠΑΣΟΚ το'09 είναι 20,6% και 21,3% αντίστοιχα).
Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε στις 28 και 29 Δεκεμβρίου πανελλαδικά, με τηλεφωνικές συνεντεύξεις, σε 1.004 άτομα με στοιχεία σταθμισμένα με την ψήφο του 2009.

NEWS MESSINIA ΣΥΝΤΟΜΑ ΘΑ ΞΕΠΕΡΑΣΤΟΥΝ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΛΟΓΩ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ Η ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΧΩΡΙΣ ....ΕΜΠΟΔΙΑ ... ΖΗΤΑΜΕ ΣΥΓΝΩΜΗ ΑΛΛΑ ΟΡΙΣΜΕΝΑ ΤΕΧΝΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΒΓΑΛΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ....ΡΥΘΜΟ ΜΑΣ ......ΣΥΝΤΟΜΑ ΠΟΙΟ ΜΑΧΗΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΠΟΙΟ ΕΓΚΥΡΟΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ - ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ

Χώρισαν μετά από … 77 χρόνια γάμου

Ζευγάρι Ιταλών ζήτησε διαζύγιο, γιατί αποφάσισε ότι δεν αντέχει άλλο τον έγγαμο βίο μετά από 77 χρόνια.
Τα εφτά χρόνια... φαγούρα έγιναν 77 για ένα ζευγάρι από την Ιταλία που αποφάσισε μόλις χθες ότι δεν αντέχει άλλο τον έγγαμο βίο και κατέθεσε αίτηση διαζυγίου.
Ο 99χρονος σύζυγος και η 96χρονη συμβία του, αφού έζησαν μαζί επί σχεδόν ογδόντα χρόνια και απέκτησαν πέντε παιδιά και δώδεκα εγγόνια κατέληξαν πως ο γάμος δεν τους ταιριάζει και θέλουν να τους βρει ελεύθερους το νέο έτος.
Αιτία, μερικές ερωτικές επιστολές που ανακάλυψε το... 2002 ο σύζυγος και άφηναν να εννοηθεί ότι η γυναίκα του είχε εξωσυζυγικές περιπέτειες.
Αφού βρήκε τα γράμματα, κρυμμένα σε ένα συρτάρι, ο τότε 90χρονος πρώην αστυνομικός έφυγε από το σπίτι. Παρά τις προσπάθειες που κατέβαλαν για να συμφιλιωθούν -μάλιστα ο απατημένος σύζυγος επέστρεψε στο σπίτι της οικογένειας- διαπίστωσαν ότι το χάσμα μεταξύ τους ήταν πλέον αγεφύρωτο και έτσι ζήτησαν διαζύγιο.
Το ζευγάρι παντρεύτηκε το 1934 στη Νάπολη και από το 1955 ζούσε στη Ρώμη.

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΟΔΥΣΣΕΑ ΒΟΥΔΟΥΡΗ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ

Αγαπητέ Πρόεδρε,
Η πρόσφατη κοινή συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου, των υπουργών και αναπληρωτών υπουργών, που ανήκουν στο ΠΑΣΟΚ, καθώς και ορισμένων μελών της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, ανέδειξε το μέγεθος των προβλημάτων που αντιμετωπίζει το κίνημά μας. Δεν έδωσε όμως καμία συγκεκριμένη απάντηση σχετικά με την επίλυση τους.
Ήταν βέβαια αναμενόμενο, εφόσον η σύνθεση αυτής της συνεδρίασης δεν είχε ούτε θεσμική υπόσταση αλλά ούτε και πολιτική. Η έλλειψη θεσμικής υπόστασης είναι προφανής. Για την πολιτική, θα ήθελα να επισημάνω, όπως ειπώθηκε με διάφορους τρόπους και από πολλούς συναδέλφους βουλευτές, ότι η άποψη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας ως θεσμικού σώματος απουσίαζε εντελώς. Θεωρώ χρήσιμο να υπενθυμίσω ότι ολοκληρωμένη συνεδρίαση της ΚΟ έχει να πραγματοποιηθεί από τον Ιούνιο 2011. Δεν θεωρώ βέβαια ολοκληρωμένες τις συνεδριάσεις, όπου έγινε μόνο ενημέρωση από εσάς, χωρίς να δοθεί σε κάθε μέλος η δυνατότητα να εκφράσει την άποψή του, ώστε δια του διαλόγου να προκύψει ένα πολιτικό συμπέρασμα.
Έκτοτε έχουν μεσολαβήσει συνταρακτικά γεγονότα, τόσο σε εθνικό όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο, ενώ καλούμαστε ταυτόχρονα να στηρίξουμε ένα εξαιρετικά δύσκολο κυβερνητικό έργο και να δρομολογήσουμε δημοκρατικά, διάφανα και αποτελεσματικά τις εξελίξεις στο κίνημά μας.
Θεωρώ συνεπώς επιβεβλημένο -εκτός από τη σύγκλιση του Πολιτικού Συμβουλίου, που θα δρομολογήσει τη σύγκλιση του Εθνικού Συμβουλίου- να συγκληθεί άμεσα ολοκληρωμένη συνεδρίαση της ΚΟ.

Διαγωνισμός Nivea Greece με δώρο διαμονή στο Costa Navarino

Η Nivea Greece διοργανώνει διαγωνισμό και δίνει τη δυνατότητα στον πρώτο νικητή που θα κληρωθεί να κερδίσει μία διαμονή (δυο (2) διανυκτερεύσεων) για δύο (2) άτομα στο ξενοδοχειακό συγκρότημα Costa Navarino και στους υπόλοιπους 30 νικητές που θα κληρωθούν να κερδίσουν ο κάθε ένας από μία ολοκληρωμένη σειρά προϊόντων NIVEA Pure & Naturals, που περιλαμβάνει: 1 ενυδατική κρέμα ημέρας, 1 αντιγηραντική κρέμα νύχτας, 1 γαλάκτωμα καθαρισμού, 1 λοσιόν καθαρισμού, 1 λοσιόν σώματος, 1 αποσμητικό σπρέι, 1 αποσμητικό roll on. Για να πάρετε μέρος στο διαγωνισμό, επισκεφτείτε αυτή εδώ τη σελίδα Λήξη διαγωνισμού: 31 Ιανουαρίου 2012
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΟΝΗΣ ΒΑΤΟΠΑΙΔΙΟΥ

Η άδικη προφυλάκιση του Γέροντά μας Εφραίμ συγκλόνισε τις καρδιές των αδελφών της Ιεράς μας Μονής, το Άγιον Όρος, την Εκκλησία και κάθε πνευματικό και σκεπτόμενο άνθρωπο.
Ποιός θα μπορούσε να σκεφτεί ότι άνθρωποι οι οποίοι θυσιάζονται στην διακονία του πλησίον, που ζούν ανιδιοτελώς με εφ΄ όρου ζωής υπακοή, νηστεία και προσευχή, να μεταχειρίζονται ως κοινοί εγκληματίες και γι’αυτό να φυλακίζονται; Ποιος θα φανταζόταν έναν φορέα της θείας Χάριτος, εργάτη και δάσκαλο της αρετής, να τον προπηλακίζουν, να τον
φυλακίζουν, επειδή κάποιοι νομίζουν ότι με τον τρόπο αυτό υπηρετούν τους νόμους της Δικαιοσύνης;
Όλες οι ενέργειες του Γέροντα είχαν την έγκριση, αποδοχή και υποστήριξη όλης της Αδελφότητάς μας.
Πληροφορούμε τον πιστό λαό του Θεού ότι όλη η Αδελφότητα είναι ενωμένη και αγαπημένη, συμπαρίσταται στο Γέροντά της και σηκώνει μαζί του τον σταυρό του μαρτυρίου με πίστη και ελπίδα.
Μας δίνει δύναμη η σύσσωμη συμπαράσταση ολοκλήρου του Αγίου Όρους, των Επισκόπων όλης της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας και του λαού τους οποίους ευχαριστούμε βαθύτατα.
Θα θέλαμε να γνωρίζουν οι υπεύθυνοι ότι στο πρόσωπο του Γέροντός μας Εφραίμ φυλακίζουν και όλη την Αδελφότητα της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου, που αποτελείται από εκατόν είκοσι μοναχούς.
Η Αδελφότητα της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου

1η Συνεδρίαση του τοπικού συμβουλίου παραβατικότητας του δήμου Πύλου-νέστορος

Την πρώτη του συνεδρίαση πραγματοποίησε το Τοπικό Συμβούλιο Παραβατικότητας (Τ.Σ.Πα.) του Δήμου Πύλου-Νέστορος την Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2011 στο Δημαρχείο της Πύλου. Παρέστησαν ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πύλου-Νέστορος, κ. Παναγιώτης Πετρόπουλος, ο οποίος επίσης ορίστηκε ως Πρόεδρος του Τ.Σ.Πα., καθώς και τα μέλη αυτού. Κατά την έναρξη της συνεδρίασης παρέστει και προσφώνησε την επιτροπή ο Δήμαρχος Πύλου-Νέστορος κ. Δημήτρης Καφαντάρης. Ο κ. Δήμαρχος ευχήθηκε καλή δουλειά και επιτυχία στο έργο της επιτροπής και δήλωσε ότι είναι σίγουρος γι’αυτό και εμπιστεύεται απόλυτα τα μέλη της και τις απόψεις τους.
Τα θέματα που απασχόλησαν το συμβούλιο ήταν η καταγραφή και μελέτη της παραβατικής συμπεριφοράς στο επίπεδο του Δήμου. Επισημάνθηκαν σε όλη την έκταση του Δήμου οι παρακάτω κατηγορίες παραβατικότητας : διαρρήξεις, κλοπές, ναρκωτικά, ενδοσχολική και ενδοοικογενειακή βία, μορφές ρατσισμού και κακοποιήσεις παντός είδους. Κατά την συνεδρίαση, αποφασίστηκε το επίπεδο συνεργασίας του Δήμου με τις αστυνομικές υπηρεσίες για αθροιστική αποτελεσματικότητα. Επίσης, η διοργάνωση ημερίδων, σεμιναρίων και συναφών εκδηλώσεων ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης γονέων, μαθητών και της κοινής γνώμης που στοχεύουν στην πρόληψη της παραβατικότητας. Τα παραπάνω κρίθηκαν σκόπιμα ότι θα συμβάλλουν μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα, στην εμπέδωση της ασφάλειας των κατοίκων και της δημιουργίας κλίματος εμπιστοσύνης.
Εκτός από τα μέλη του Τ.Σ.Πα. παρέστησαν ο Πρόεδρος του Συμβουλίου Ένταξης Μεταναστών του Δήμου Πύλου-Νέστορος και ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Χώρας.
Κλείνοντας ο κ. Πετρόπουλος βεβαίωσε την επιτροπή ότι θα προβεί σε πρωτοβουλίες βάσει των απόψεων που εκφράστηκαν και συναποφασίστηκαν στην συνεδρίαση μαζί με τους κοινωνικούς φορείς της περιοχής και ειδικούς επιστήμονες (ψυχολόγους, κοινωνιολόγους), ώστε να προληφθούν ή να περιοριστούν στον Δήμο ορισμένες μορφές μικρομεσαίας παραβατικότητας και των εν’ γένει παραβατικών συμπεριφορών.

Παράταση πληρωμής για τέλη κυκλοφορίας 2012

Παράταση έως και την Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2012 για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας ΙΧ αυτοκινήτων και μοτοσυκλετών ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών εξαιτίας της 48ωρης απεργίας των εφοριακών για την Πέμπτη 29 και την Παρασκευή 30-12-2011.
Στην απόφαση του υπουργείου σημειώνεται ότι παρατείνεται επίσης και η προθεσμία για την θέση των οχημάτων σε εκούσια ακινησία (κατάθεση πινακίδων κυκλοφορίας), μέχρι και την Παρασκευή 13-1-2012. Για το χρονικό διάστημα από 2-1-2012 έως και 13-1-2012, τα ειδικά σήματα τελών κυκλοφορίας θα χορηγούνται μόνο από τις Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες.
Η προμήθεια λοιπόν των σημάτων θα γίνεται μόνο από τις εφορίες.
Για όλες τις άλλες φορολογικές υποχρεώσεις που έπρεπε να εκπληρωθουν ώς το τέλος του μήνα (π.χ. περαίωση, δόσεων του φόρου εισοδήματος, της έκτακτης εισφοράς αλληλεγγύης κ.α.), το υπουργείο ανακοίνωσε οτι μετατίθεται η ημερομηνία εκπλήρωσής τους την επομένη εργάσιμη μέρα δηλαδή στις 2 Ιανουαρίου 2012.
Υπενθυμίζουμε ότι για την εξυπηρέτηση των πολιτών που για κάποιο λόγο δεν έλαβαν την ειδοποίηση, για την προμήθεια του σήματος των τελών κυκλοφορίας έτους 2012, που στάλθηκε ταχυδρομικά ή που απώλεσαν την ειδοποίηση που έλαβαν, το Υπουργείο Οικονομικών γνωστοποίησε την Τρίτη 27/12 με την εγκύκλιο ΠΟΛ.1255/27-12-2011, ότι αναρτήθηκαν στο διαδίκτυο ειδοποιητήρια προς εκτύπωση από τους ενδιαφερόμενους.
Οι εκτυπώσεις αυτές μπορούν να αντικαταστήσουν τις αντίστοιχες έντυπες ειδοποιήσεις και να χρησιμοποιηθούν στα τραπεζικά ιδρύματα, τα ΕΛΤΑ, το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων και τις Δ.Ο.Υ για την εξόφληση των τελών κυκλοφορίας.Με τον τρόπο αυτό αποφεύγεται η ταλαιπωρία και ο συνωστισμός στις ΔΟΥ, όπου είναι υποχρεωμένοι να προσέρχονται αποκλειστικά όσοι δεν είχαν ειδοποίηση.
Οι πιστοποιημένοι χρήστες των ηλεκτρονικών υπηρεσιών της ΓΓΠΣ έχουν τη δυνατότητα να προβάλουν στην οθόνη του υπολογιστή τους και να εκτυπώσουν τις συγκεκριμένες ειδοποιήσεις που τους αφορούν.
Η πρόσβαση στη συγκεκριμένη υπηρεσία γίνεται μέσω του δικτυακού τόπου της Γενικής Γραμματείας, στη διεύθυνση www.gsis.gr. Συγκεκριμένα, θα πρέπει αρχικά να επιλεγεί το πλαίσιο Υπηρεσίες προς Πολίτες ή το πλαίσιο Υπηρεσίες προς Επιχειρήσεις/ Επιτηδευματίες και στη συνέχεια το πλαίσιο Ειδοποιήσεις πληρωμής ή επιστροφής φόρου.

Παράταση χρηματοδότησης του προγράμματος "Βοήθεια στο Σπίτι"

Λύση στο πρόβλημα, που αντιμετώπιζε το πρόγραμμα "Βοήθεια στο Σπίτι" και το οποίο έληγε στις 31/12/2011, δίνεται με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, που εγκρίθηκε από το υπουργικό Συμβούλιο.
Όπως αναφέρει η αναπληρώτρια υπουργός Εσωτερικών Φώφη Γεννηματά, με την πράξη αυτή ρυθμίζεται ρητά, εκτός από το θέμα της χρηματοδότησης και η παράταση έως τις 30.6.2012, τόσο του προγράμματος όσο και των συμβάσεων ορισμένου χρόνου του προσωπικού που απασχολείται, σε Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης και στα νομικά τους πρόσωπα, για την υλοποίηση της συγχρηματοδοτούμενης κατά το 2011 πράξης στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ.
Έτσι, εξασφαλίζεται η συνέχιση της παροχής των υπηρεσιών από τους ίδιους εργαζόμενους ανεξάρτητα από την πηγή της χρηματοδότησης (συγχρηματοδοτούμενης ή μη).
Η κ. Γεννηματά επισημαίνει δε ότι η στρατηγική της κυβέρνησης είναι το "Βοήθεια στο Σπίτι" να μετεξελιχθεί σταδιακά σε ένα σύγχρονο σύστημα πρωτοβάθμιας κοινωνικής φροντίδας και προώθησης κοινωνικής ένταξης των ευπαθών ομάδων του πληθυσμού, όπως οι μοναχικοί ηλικιωμένοι και οι ανάπηροι, ενσωματώνοντας τις καλές πρακτικές άλλων Ευρωπαϊκών χωρών.
Προσθέτει δε ότι η στρατηγική αυτή προβλέπει ένα βραχυπρόθεσμο μεταβατικό στάδιο, που θα εξασφαλίζει ότι οι ομάδες του πληθυσμού που εξυπηρετούνταν έως τώρα θα συνεχίσουν να λαμβάνουν τις υπηρεσίες κατ' οίκον φροντίδας μέχρι να εφαρμοστεί ένα βιώσιμο σύστημα που θα επεκτείνει τις υπηρεσίες και σε συμπολίτες μας που αποκλείονταν αδικαιολόγητα έως τώρα.

Στην Περιφέρεια Πελοποννήσου παραχωρούνται 7 ακίνητα της ΕΤΑ

Επτά ακίνητα της εταιρείας Ελληνικά Τουριστικά Ακίνητα (ΕΤΑ) στις περιοχές Κυνουρίας, Κορίνθου, Μάνης, Ναυπλίου και Λουτρακίου παραχωρούνται στην αρμοδιότητα της Περιφέρειας Πελοποννήσου.
Αυτό έγινε γνωστό από τον περιφερειάρχη, Πέτρο Τατούλη, ο οποίος κατά τη σημερινή συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου Πελοποννήσου ενημέρωσε τους περιφερειακούς συμβούλους ότι έγινε δεκτό από το υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού το αίτημα παραχώρησης της περιουσίας της ΕΤΑ στην αρμοδιότητα της Περιφέρειας, σημειώνοντας μάλιστα ότι «είναι όπλο πολύ σημαντικό για τις αναπτυξιακές πολιτικές μας, γεγονός που ενισχύει την πολιτική θέση της Περιφέρειας Πελοποννήσου».

Επαιζαν πόκα σε γραφεία «Ομίλου» στο Μαρούσι

Είκοσι άτομα συνελήφθησαν το βράδυ της Πέμπτης 29-12-2011, μετά από αστυνομική επιχείρηση στο Μαρούσι, για διοργάνωση και συμμετοχή σε παράνομο χαρτοπαίγνιο. Ο χώρος όπου διεξαγόταν το απαγορευμένο παιχνίδι (πόκα) από τους συλληφθέντες ''εμφανιζόταν'' ως έδρα γραφείων ομίλου.
Συγκεκριμένα, η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής, στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων ελέγχων για τα παράνομα παίγνια, πραγματοποίησε οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση στην περιοχή του Αμαρουσίου, Λ. Κηφισίας 215, όπου ανακαλύφθηκε η διεξαγωγή απαγορευμένης χαρτοπαιξίας, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, ο οποίος μέχρι πρότινος λειτουργούσε ως κινηματογράφος.
Προκειμένου να διευκολύνουν τη διεξαγωγή του παράνομου τζόγου και να αποφεύγουν τους ελέγχους της αστυνομίας, οι εγκέφαλοι της απάτης είχαν καμουφλάρει το χώρο σε έδρα γραφείων ομίλου, και μάλιστα είχαν τοποθετήσει σχετικές πινακίδες στην είσοδο.
Το παράνομο χαρτοπαίγνιο συνοδευόταν από συνομολόγηση στοιχημάτων και απόδοση κερδών στους παίκτες και τον διοργανωτή, με τη συμμετοχή εξειδικευμένου υπαλλήλου-κρουπιέρη.
Κατά τη διάρκεια του ελέγχου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, χρηματικό ποσό 25.830 ευρώ, 3.746 μάρκες και δύο τράπουλες.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Στο αρχείο τέθηκε η έρευνα για τις παραιτήσεις των 2 εισαγγελέων

Στο αρχείο τέθηκε η προκαταρκτική έρευνα που διεξήγαγε ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Φώτης Μακρής για τους λόγους που οδήγησαν τους οικονομικούς εισαγγελείς Γρηγόρη Πεπόνη και Σπύρο Μουζακίτη να υποβάλλουν προ διημέρου επιστολή παραίτησης, στην οποία ανέφεραν, μεταξύ των άλλων, ότι «δεν δεχόμαστε να είμαστε εισαγγελείς υπό απαγόρευση και καθ' υπαγόρευση».
«Αποκλειστικός λόγος που οδήγησε τους δύο οικονομικούς εισαγγελείς στο να υποβάλουν την παραίτησή τους, ήταν η τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών, με την οποία στην ουσία τους καταργούσε», επισημαίνει ο κ. Μακρής στο έγγραφό του προς τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Τέντε, με το οποίο του γνωστοποιεί την αρχειοθέτηση της υπόθεσης.
Ο αντεισαγγελέας του Ανωτάτου Δικαστηρίου ρητά αναφέρει, ότι από την έρευνα που διεξήγαγε δεν προέκυψε ότι επιχειρήθηκε από οποιονδήποτε παρέμβαση στο έργο των δύο εισαγγελικών λειτουργών.
Η υποβολή του αιτήματος παραίτησης των κ.κ. Πεπόνη και Μουζακίτη, σύμφωνα με τον Φ. Μακρή οφείλεται στον παρορμητισμό τους και στην υπερβολική ευαισθησία τους.
Ο κ. Τέντες έχει ήδη διαβιβάσει το αίτημα αντικατάστασης (παραίτησης) των κ.κ. Πεπόνη και Μουζακίτη στον υπουργό Δικαιοσύνης Μιλτιάδη Παπαϊωάννου. Κατόπιν αυτών, είναι στην κρίση του υπουργού Δικαιοσύνης εάν θα αποδεχτεί ή όχι τις παραιτήσεις των δύο εισαγγελικών λειτουργών.
Σε καταφατική περίπτωση, δηλαδή που κάνει δεκτές τις παραιτήσεις, τότε ο κ. Παπαϊωάννου πρέπει να στείλει σχετικό ερώτημα, όπως λέγεται, στο Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο του Αρείου Πάγου για την αντικατάστασή τους.
Η εισαγγελία του Αρείου Πάγου διευκρινίζει ότι το νομοθετικό πλαίσιο του Ν. 3943/2011 όσον αφορά το βαθμό του οικονομικού εισαγγελέα είναι μελετημένο και έχει λειτουργήσει μέχρι τώρα άριστα και κατά συνέπεια δεν υπάρχει λόγος για την τροποποίησή του.
Υπενθυμίζεται ότι το υπουργείο Οικονομικών είχε την πρόθεση να τροποποιήσει το νόμο 3943/2011 έτσι ώστε τη θέση των οικονομικών εισαγγελέων να καταλαμβάνουν (μετά από απόφαση του Ανωτάτου Δικαστικού Συμβουλίου) αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου και όχι εισαγγελείς Εφετών, όπως είναι οι κ.κ. Πεπόνης και Μουζακίτης.
Οι λόγοι που τέθηκε στο αρχείο η έρευνα
Ειδικότερα, στο έγγραφο αρχειοθέτησης της προκαταρκτικής έρευνας ο Φ. Μακρής αναφέρει: «Έχω την τιμή, σε εκτέλεση της 5479/29.12.11 παραγγελίας σας που αφορά τη διευκρίνιση της από 28.11.11 αιτήσεως παραίτησης των αντεισαγγελέων Εφετών Αθηνών 1) Γρηγορίου Πεπόνη και 2) Σπυρίδωνος Μουζακίτη από τα καθήκοντά τους ως Εισαγγελέων του οικονομικού εγκλήματος, να σας γνωρίσω τα ακόλουθα:
Από τις 29.12.2011 έγγραφες εξηγήσεις και τις προφορικές διευκρινίσεις που μου παρέσχον σήμερα οι ανωτέρω εισαγγελικοί λειτουργοί προκύπτει ότι ο λόγος που υπαγόρευσε την υποβολή της αιτήσεως αντικαταστάσεώς τους είναι αποκλειστικώς και μόνο η αποστολή σε αυτούς εκ μέρους του υπουργού Οικονομικών σχεδίου νόμου, με τις διατάξεις του οποίο ο ρόλος του εισαγγελέως του οικονομικού εγκλήματος θα ανατίθετο σε αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου με άμεση συνέπεια την κατάργησή τους.
Η αντικατάστασή τους με μεταβολή του νομικού πλαισίου της λειτουργίας τους ερμηνεύθηκε απ' αυτούς ότι ενδεχομένως η δράση τους ενόχλησε κάποιους επιχειρηματικούς παράγοντες του τόπου ή διάφορους αξιωματούχους, οι οποίοι θορυβηθέντες δρομολόγησαν την κατάργησή τους.
Εν κατακλείδι, έχω τη γνώμη ότι η αίτησή τους υπήρξε παρορμητική και εκπορεύθηκε από την υπερβολική ευαισθησία τους και από την αδιαπραγμάτευτη προσήλωσή τους, όπως πιστεύουν, στην εκτέλεση του καθήκοντός τους. Δεν προέκυψε ότι επιχειρήθηκε παρέμβαση στο έργο τους από οποιονδήποτε και παρέλκει οποιαδήποτε περαιτέρω έρευνα ή ιδιαίτερη επεξήγηση του κειμένου της αιτήσεώς τους για την αντικατάστασή

29.12.11

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ στον Δήμο Πύλου - Νέστορος

ΕΥΧΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΥΛΟΥ -ΝΕΣΤΟΡΟΣ
Ο Δήμος Πύλου - Νέστορος και η Κοινωφελής Επιχείρηση στις δύσκολες στιγμές που περνά ο τόπος μας θέλοντας να δώσει μια νότα αγάπης , χαράς και ζεστασιάς σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς και συλλόγους συνδιοργάνωσαν Χριστουγεννιάτικες Εκδηλώσεις , προσπαθώντας να χαρίσουμε λίγο ευχάριστο χρόνο για να ξεχάσουμε ο καθένας μας τα προσωπικά και γενικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε και να μεταφερθούμε στα ευχάριστα γεγονότα των Χριστουγέννων .
Με μεγάλη επιτυχία και απήχηση διοργανώθηκαν οι εκδηλώσεις , στην Μεθώνη, Χώρα, Βλαχόπουλο, Σουληνάρι και Κορώνη. Συγχρόνως οι γειτονιές πλημμύρισαν με κάλαντα από την Φιλαρμονική της Πύλου. Η Κοινωφελής Επιχείρηση μοίρασε συμβολικά δώρα σε μικρούς και μεγάλους Και όλοι οι προσκεκλημένοι γεύτηκαν χειροποίητα Χριστουγεννιάτικα γλυκίσματα.
Εύχομαι το άστρο της Βηθλεέμ να μας χαράξει πορεία και να δείξει σε εμάς, στον καθένα ξεχωριστά, στους ηγέτες της πατρίδας μας και γενικότερα όλου του κόσμου το σωστό δρόμο όπως τους Μάγους και τους Ποιμένες οδηγώντας μας στην αγάπη, στην ειρήνη , τη συμφιλίωση , την ευημερία και την πρόοδο την οποία σας εύχομαι εγώ προσωπικά και το Δ.Σ της Κοινωφελούς Επιχείρησης.
ΑΓΓΕΛΟΣ Γ. ΧΡΟΝΑΣ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΕΠΙΧ/ΣΗΣ
ΠΥΛΟΥ - ΝΕΣΤΟΡΟΣ

27.12.11

Διώξτε τα μυγάκια από τη φρουτιέρα

Ένα λειτουργικό κόλπο
Αν μαζεύονται μυγάκια στη φρουτιέρα:

Γεμίστε κατά το ήμισυ ένα πολύ μικρό μπολάκι με άσπρο ξύδι και ρίξτε και δύο σταγόνες από υγρό σαπούνι πιάτων.

Ανακατέψτε καλά και βάλτε το δίπλα στη φρουτιέρα. Τα μυγάκια θα φύγουν από τα φρούτα και θα πάνε στο μπολάκι με το υγρό...

Αγνοούνται τα ίχνη καθηγητή στη Θεσσαλονίκη

Αγωνία για τον 34χρονο Δαμιανό Χατζηνικολάου
Κανένα σημείο ζωής δεν έχει δώσει από την περασμένη Πέμπτη ο 34χρονος καθηγητής του ΕΠΑΛ Επανομής, Δαμιανός Χατζηνικολάου, που μένει στην Περαία Θεσσαλονίκης.

από την Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου, όπου είχε συναντηθεί με συναδέλφους του στο ΕΠΑΛ για τις καθιερωμένες ευχές πριν τις γιορτές και όπως ήταν γνωστό θα αναχωρούσε για την ιδιαίτερη πατρίδα του, την Ιτέα Φωκίδας προκειμένου να περάσει τις γιορτές.

Ο 34χρονος καθηγητής είναι διαβητικός και εξαφανίστηκε με το αυτοκίνητό του, ένα λευκό Seat Ibiza με πινακίδες κυκλοφορίας ΡΕΖ6020, ενώ θα αναχωρούσε για την ιδιαίτερη πατρίδα του, την Ιτέα Φωκίδας.

Ο Δαμιανός Χατζηνικολάου έχει ύψος περίπου 1.70m, βάρος 7 κιλά, καστανά κοντά μαλλιά ενώ την ημέρα που χάθηκε φορούσε μακρύ γκρίζο σκούρο παλτό.

Όποιος έχει οποιαδήποτε πληροφορία που μπορεί να βοηθήσει στην έρευνα, ας επικοινωνήσει με την αστυνομία.

Times: “Οι Έλληνες φέτος δεν κάνουν Χριστούγεννα”

“Καταθλιπτική η Αθήνα. Ούτε χριστουγεννιάτικο δέντρο ούτε ψώνια για του Έλληνες”, λέει η βρετανική εφημερίδα.

Άδεια καταστήματα, ελάχιστες σακούλες στα χέρια των καταναλωτών και μια πλατεία Συντάγματος χωρίς χριστουγεννιάτικο δέντρο είναι η εικόνα που συνθέτει τη χριστουγεννιάτικη Αθήνα, σύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα «The Times». Το δημοσίευμα σημειώνει ότι οι εκτιμήσεις των καταστηματαρχών για την εορταστική περίοδο κάνουν λόγο για μείωση τζίρου κατά 30% σε σχέση με πέρυσι.

Το καταθλιπτικό σκηνικό της ελληνικής πρωτεύουσας, λένε οι Times, συμπληρώνουν τα άδεια καταστήματα του άλλοτε γεμάτου από κόσμου κέντρου και το πλήθος των ενοικιαστηρίων και των πωλητηρίων στις εμπορικές οδούς.

Ως ένδειξη των όλο και πιο ζοφερών καιρών στη μαστιζόμενη από τη λιτότητα Ελλάδα χαρακτηρίζει την απουσία παραδοσιακού χριστουγεννιάτικου δέντρου στην πλατεία Συντάγματος ο ανταποκριτής των Times στην Αθήνα.

Η απόφαση, εξηγεί το δημοσίευμα, ήταν του δημάρχου της πόλης στο πνεύμα της συγκράτησης των δαπανών, με αποτέλεσμα ο στολισμός της κεντρικής πλατείας να έχει γίνει με φωτάκια στα υπάρχοντα δέντρα και κατασκευές μαθητών με ανακυκλωμένα κουτάκια αναψυκτικών.

Παράλληλα επισημαίνεται η απουσία καταναλωτών από τα καταστήματα της οδού Ερμού κατά την περίοδο των εορτών. Όσοι ψώνισαν ξόδεψαν λιγότερα από το συνηθισμένο, αναζητώντας προσφορές και φθηνά προϊόντα.

Γενικά σε όλη τη χώρα, προσθέτουν οι Times, η καταναλωτική κίνηση των Χριστουγέννων ήταν χαμηλότερη σε σχέση με πέρυσι, τη στιγμή που οι καταστηματάρχες περιμένουν το 20% του τζίρου τους να γίνει τις ημέρες των εορτών.

Τα ίδια ισχύουν και στους εμπορικούς δρόμους των αθηναϊκών προαστίων, καθώς και στα μεγάλα εμπορικά κέντρα. Ο ανταποκριτής της εφημερίδας επισημαίνει ότι ο κόσμος συνωστίζεται πλέον στα συσσίτια φιλανθρωπικών οργανώσεων, καθώς αυξάνεται με ραγδαίο ρυθμό ο αριθμός των ανέργων και των αστέγων.

Sinead O'Connor: Παντρεύτηκε και χώρισε μέσα σε 18 ημέρες!

Eίναι εκκεντρική σε όλα της...

Η εκκεντρική τραγουδίστρια Sinead O'Connor, παντρεύτηκε στις 8 Δεκεμβρίου στο Las Vegas τον Barry Herridge και 18 ημέρες μετά και συγκεκριμένα τη Δευτέρα, ανακοίνωσε μέσα από το website της ότι χωρίζει!

Η Sinead είχε ανακοινώσει ότι έψαχνε σύντροφο μέσω διαδικτύου και τον... βρήκε, στη συνέχεια τον παντρεύτηκε στο Las Vegas μέσα σε τρεις μήνες!

Στην ανακοίνωσή της στο site της μεταξύ άλλων έγραψε, ότι το ανακοίνωσε η ίδια γιατί δεν ήθελε να διαρρεύσει από αλλού ο χωρισμός της. Ρίχνει ευθύνες σε άτομα του περιβάλλοντος του πρώην συζύγου της, που δεν τον ήθελαν να είναι παντρεμένος με εκείνη.

Της έκανε πρόταση γάμου στη θεατρική παράσταση της Ν. Δραγούμη!

Αυτή την πρόταση γάμου η κοπέλα θα την θυμάται για πάντα...

Μια διαφορετική παράσταση παρακολούθησαν οι θεάτες του θεάτρου Αθήνα την ημέρα των Χριστουγέννων. Όλα έμοιαζαν ίδια με κάθε φορά αλλά η εξέλιξη ήταν ανατρεπτική.

Στην τελευταία σκηνή της πετυχημένης παράστασης το "Μήλο". Ο πρωταγωνιστής Θανάσης Τσαλταμπάσης σταμάτησε για λίγο και ανακοίνωσε ότι υπάρχει κάποιος κύριος που θέλει να κάνει μια έκπληξη.

Την ίδια στιγμή ανέβηκε στην σκηνή ένας ερωτευμένος νεαρός και ζήτησε από την αγαπήμενη του Μαρία να τον παντρευτεί. Η πρωτότυπη πρόταση, άφησε άφωνη τόσο τη Μαρία όσο του ηθοποιούς και τους θεατές της παράστασης! Η νεαρή κοπέλα ήθελε από πολύ καιρό να της κάνει πρόταση γάμου ο αγαπημένος της, και φυσικά η απάντηση ήταν θετική.

Τη βασάνισαν τα πεθερικά της γιατί δεν ήθελε να γίνει πόρνη

Η αφγανική αστυνομία έδωσε τέλος στο μαρτύριο που ζούσε μία 15χρονη Αφγανή, η οποία έμεινε κλεισμένη για περισσότερο από 5 μήνες στο σπίτι των πεθερικών της όπου την βασάνιζαν επειδή δεν δεχόταν να εκπορνευτεί, όπως ανακοίνωσε σήμερα μία επίσημη πηγή.

Η Σάχαρ Γκουλ εντοπίστηκε χθες Δευτέρα στην τουαλέτα του υπογείου του σπιτιού του συζύγου της, στη βορειοανατολική επαρχία Μπάγλαν, αφού οι γονείς της δήλωσαν την εξαφάνισή της στην αστυνομία.

"Είχε χτυπηθεί. Της είχαν βγάλει τα νύχια και της είχαν σπάσει το ένα χέρι", δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο επικεφαλής της τοπικής αστυνομίας Φάζελ Ράχμαν.

Τρεις γυναίκες, ανάμεσά τους και η πεθερά της κοπέλας, συνελήφθησαν, όμως ο σύζυγός της κατάφερε να διαφύγει, πρόσθεσε ο Ράχμαν.

"Η έφηβη νοσηλεύεται σε νοσοκομείο σε κατάσταση σοκ", δήλωσε από τη μεριά του ο διευθυντής του νοσοκομείου όπου διακομίστηκε. "Φέρει τραύματα στα πόδια και το πρόσωπο, ενώ της έχουν βγάλει και τα νύχια από το αριστερό της χέρι", πρόσθεσε.

Η Σάχαρ Γκουλ παντρεύτηκε πριν επτά μήνες στην επαρχία Μπαντακσάν, όμως στη συνέχεια μετακόμισε στην επαρχία Μπάγλαν για να ζήσει με τον σύζυγό της, σύμφωνα με την Ραχίμα Ζαρίφι, υπεύθυνη της επαρχίας για τα δικαιώματα των γυναικών.

Στη διάρκεια των επτά αυτών μηνών η οικογένειά της δεν μπορούσε να επικοινωνήσει μαζί της.

Σύμφωνα με την αφγανική Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων το τελευταίο τρίμηνο του 2011 έχουν καταγραφεί στη χώρα περισσότερες από χίλιες περιπτώσεις βίας εναντίον γυναικών, ενώ για το 2010 είχαν καταγραφεί συνολικά 2.700 περιπτώσεις.

Σύμφωνα με έκθεση της μη κυβερνητικής οργάνωσης Oxfam, το 87% των γυναικών του Αφγανιστάν έχουν δηλώσει ότι έχουν υποστεί σωματική, σεξουαλική ή ψυχολογική βία, ενώ έχουν ωθηθεί σε αναγκαστικούς γάμους

Φθιώτιδα: Μακελειό στην άσφαλτο με ''2'' νεκρούς -Ο ένας απανθρακώθηκε!

Ένας 36χρονος ιδιοκτήτης ταβέρνας και ένας 78χρονος οδηγός, ήταν τα θύματα της ημέρας...
Τραγικό τέλος είχε για έναν 78χρονο η διαδρομή από τη Λαμία για το χωριό του κοντά στο Γοργοπόταμο. Μόλις 3 χιλιόμετρα μετά την πόλη της Λαμίας, το αυτοκίνητο που οδηγούσε πήρε φωτιά κάτω από άγνωστες συνθήκες και ο ίδιος απανθρακώθηκε μέσα σ' αυτό.
Ούτε οι πυροσβέστες που έφτασαν πολύ νωρίς, ούτε οι αστυνομικοί μπόρεσαν να προλάβουν την τραγική κατάληξη. Ο 78χρονος έκανε συνεχώς αυτό το ταξίδι προς τον τόπο καταγωγής του, ενώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι για τη διερεύνηση της συγκεκριμένης υπόθεσης ασχολείται το σύνολο των δυνάμεων της αστυνομικής διεύθυνσης Φθιώτιδας για να αποκλειστούν κάποια ενδεχόμενα κυρίως εγκληματικής ενέργειας σε βάρος του 78χρονου.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το Ι.Χ. βρέθηκε εκτός του κεντρικού δρόμου, χωρίς όμως κάποια ίχνη σύγκρουσης κάτι που προβληματίζει και τους αστυνομικούς.
Νεκρός στην άσφαλτο και νεαρός ιδιοκτήτης ταβέρνας
Το τροχαίο έγινε λίγα λεπτά πριν από τη 13:00 και ο 36χρονος σκοτώθηκε επί τόπου. Το άτυχο παλικάρι κατέβαινε από την Υπάτη προς τα Λουτρά. Σε μια ελαφριά στροφή, ένα χιλιόμετρο περίπου πριν φτάσει στα Λουτρά, έχασε τον έλεγχο. Το γαλάζιο Ford Focus τούμπαρε και σύρθηκε πάνω από 100 μέτρα για να καταλήξει στο δέντρο που βρίσκεται στο σημείο.
Σύμφωνα με το lamiareport.gr, η είδηση έσκασε σαν βόμβα στην ευρύτερη περιοχή της Υπάτης, αφού ο 36χρονος που διατηρούσε οικογενειακή ταβέρνα μεταξύ Λ.Υπάτης και Λαδικούς, ήταν ιδιαίτερα αγαπητός στην τοπική κοινωνία.

Έβρος: Άγρια δολοφονία γιαγιάς με σφυρί -Την χτυπούσαν αλύπητα στο σπίτι της!

Τα φρικτά εγκλήματα δεν σταματούν ούτε παραμονές Πρωτοχρονιάς - Αυτή τη φορά, θύμα ήταν μια 85χρονη, που δεν άντεξε στα χτυπήματα του αδίστακτου κακοποιού...

Το στυγερό έγκλημα, έγινε στο χωριό Ταύρη του Έβρου, το βράδυ της Δευτέρας (26-12-2011), αλλά αποκαλύφθηκε το μεσημέρι. Οι γείτονες της 85χρονης, της τηλεφωνούσαν, χτυπούσαν το κουδούνι του σπιτιού της, αλλά δεν έπαιρναν απάντηση και ανησύχησαν.

Το μεσημέρι, άνοιξαν την πόρτα και βρέθηκαν μπροστά στο αποτρόπαιο θέαμα. Η άτυχη γιαγιά, βρισκόταν νεκρή μέσα σε μια λίμνη αίματος. Αμέσως ειδοποιήθηκε η αστυνομία και στο σημείο έφτασε και ιατροδικαστής, που έριξε φως στις συνθήκες θανάτου της.

Όπως φαίνεται λοιπόν, η 85χρονη βρέθηκε αντιμέτωπη με άγνωστο ή άγνωστους δράστες, μέσα στο σπίτι της. Εκείνοι δεν την λυπήθηκαν και σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, την χτύπησαν με πρωτοφανή αγριότητα στο πίσω μέρος του κεφαλιού της με θλον όργανο, πιθανότατα με κάποιο σφυρί!

Όταν η ηλικιωμένη σωριάστηκε αιμόφυρτη στο δάπεδο, ο αδίστακτος ληστής, που μπήκε παραβιάζοντας την πίσω πόρτα του σπιτιού, έκανε άνω-κάτω το σπίτι, για να βρει χρήματα και πολύτιμα αντικείμενα. Έφυγε από την πίσω πόρτα και μέχρι αυτή την ώρα παραμένει ασύλληπτος.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα τοπικών μέσων, η 85χρονη, είχε εισπράξει πριν από λίγες μέρες τα ενοίκια των χωραφιών της και οι αστυνομικοί, θεωρούν ότι ο δράστης ή οι δράστες πιθανότατα το γνώριζαν αυτό και γι' αυτό μπήκαν στο σπίτι. Οι έρευνες πάντως συνεχίζονται και μαζί, οι καταθέσεις κατοίκων της περιοχής που γνώριζαν την ηλικιωμένη...

Αβάσταχτος πόνος στην κηδεία της 23χρονης που ''έσβησε'' από νευρική ανορεξία

Η καρδιά της, την πρόδωσε ανήμερα των Χριστουγέννων - Πλήθος κόσμου στην κηδεία της...

Θρήνος στην κηδεία της 23χρονης Μαρίας. Συγγενείς και φίλοι την συνόδευσαν στην τελευταία της κατοικία. Η νεκρώσιμη ακολουθία εψάλη το μεσημέρι στον ιερό Ναό Αγ. Κωνσταντίνου Αγυιάς.

Το μεσημέρι σχηματίστηκε πομπή από το σπίτι της μέχρι την εκκλησία και η κυκλοφορία σταμάτησε. Στην κυριολεξία όλη η Πάτρα έκλαιγε, αφού το κορίτσι είχε συγκινήσει τους πάντες με την περιπέτεια της υγείας της.

Η κοπέλα είχε φτάσει να ζυγίζει μόλις 29 κιλά. Όπως διαβάζουμε στο Dete.gr η αδύναμη καρδιά της σταμάτησε να χτυπά, στο κρεβάτι του νοσοκομείου. Πριν από λίγο καιρό, η 23χρονη είχε μιλήσει για το πρόβλημά της και είχε ζητήσει βοήθεια για την πολυδάπανη θεραπεία της. Δεν πρόλαβε να την ολοκληρώσει όμως...

Η μητέρα της ευχαριστεί όσους τους συμπαραστάθηκαν και με τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν, θα πληρώσει την κηδεία του παιδιού της...

Στόλισαν το σπίτι τους με 68 χριστουγεννιάτικα δέντρα – Έβαλαν ακόμη και στην τουαλέτα

Ούτε ένα, ούτε δύο, αλλά 68 χριστουγεννιάτικα δέντρα στόλισε στο σπίτι του ένα ζευγάρι Αμερικανών από την Ιντιάνα.

Το στόλισμα δέντρων ήταν το χόμπι των Brandon Smith και Dennis Guyette και εφόσον είδαν ότι ο κόσμος όχι μόνο επικροτούσε τις προσπάθειές τους, αλλά τους παρότρυνε να στολίσουν περισσότερα δέντρα, αποφάσισαν φέτος να σπάσουν το ρεκόρ τους και στόλισαν 68 δέντρα, το κάθε ένα με διαφορετική διακόσμηση.

Μάλιστα, μετά από την παρότρυνση του κόσμου, αποφάσισαν να μετατρέψουν το σπίτι τους σε... τουριστική ατραξιόν και από τις αρχές του μήνα είναι ανοικτό για το κοινό. Ωστόσο, σκοπός τους είναι απλώς να βάλουν και τον υπόλοιπο κόσμο στο πνεύμα των Χριστουγέννων και όχι να βγάλουν χρήματα, γιατί η είσοδος είναι ελεύθερη. Μέχρι στιγμής, το υπερ-στολισμένο σπίτι έχουν επισκεφθεί περίπου 600 άτομα.

Όσο για το πως χωράνε 68 δέντρα σε ένα σπίτι... Απλώς έχουν στολίσει κάθε γωνιά του σπιτιού, ακόμα και την τουαλέτα.

Παράταση για τα τέλη κυκλοφορίας και την έκτακτη εισφορά

Η παράταση δίνεται εξαιτίας και της απεργίας των εφοριακών την Πέμπτη και την Παρασκευή.

Παράταση της προθεσμίας για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας του 2012 αναμένεται να δώσει, σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο Οικονομικών, λόγω της διήμερης απεργίας των εφοριακών υπαλλήλων την Πέμπτη και την Παρασκευή.

Η παράταση αναμένεται να έχει δεκαήμερη διάρκεια (έως και τις 10 Ιανουαρίου) ενώ σε ότι αφορά την πληρωμή των άλλων φορολογικών υποχρεώσεων, όπως των δόσεων του φόρου εισοδήματος και της έκτακτης εισφοράς αλληλεγγύης θα δοθεί προθεσμία τουλάχιστον έως τις 2 Ιανουαρίου.

Η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του Υπουργείου Οικονομικών ανακοινώνει ότι σήμερα 23/12/2011 αναρτήθηκαν στο διαδίκτυο οι ειδοποιήσεις τελών κυκλοφορίας έτους 2012. Οι πιστοποιημένοι χρήστες των ηλεκτρονικών υπηρεσιών της ΓΓΠΣ έχουν πλέον τη δυνατότητα να προβάλουν στην οθόνη του υπολογιστή τους και να εκτυπώσουν τις συγκεκριμένες ειδοποιήσεις που τους αφορούν.

Η ανάρτηση γίνεται για την εξυπηρέτηση των πολιτών που για κάποιο λόγο δεν έλαβαν την ειδοποίηση που στάλθηκε ταχυδρομικά ή που απώλεσαν την ειδοποίηση που έλαβαν. Οι εκτυπώσεις μπορούν να αντικαταστήσουν τις αντίστοιχες έντυπες ειδοποιήσεις και να χρησιμοποιηθούν στα τραπεζικά ιδρύματα για την εξόφληση των τελών κυκλοφορίας. Έτσι δίνεται η δυνατότητα αποφυγής της ταλαιπωρίας και του συνωστισμού στις ΔΟΥ.

Η πρόσβαση στη συγκεκριμένη υπηρεσία γίνεται μέσω του δικτυακού τόπου της Γενικής Γραμματείας, στη διεύθυνση www.gsis.gr. Συγκεκριμένα, θα πρέπει αρχικά να επιλέξετε το πλαίσιο Υπηρεσίες προς Πολίτες ή το πλαίσιο Υπηρεσίες προς Επιχειρήσεις/ Επιτηδευματίες και στη συνέχεια την επιλογή Ειδοποιήσεις πληρωμής ή επιστροφής φόρου.

Τα εμφυτεύματα στήθους δεν είναι τοξικά λέει ο ιδρυτής της PIP

Ο ιδρυτής της εταιρείας εμφυτευμάτων στήθους ΡΙΡ, τα οποία πιστεύεται ότι περιέχουν υλικά επικίνδυνα για την υγεία, παραδέχεται ότι χρησιμοποίησε μη εγκεκριμένη σιλικόνη όμως θεωρεί ότι δεν είναι τοξικά, όπως υποστήριξε ο δικηγόρος του.

Μέσω του δικηγόρου του ο 72χρονος Ζαν-Κλοντ Μας, ο ιδρυτής της Poly Implant Prothese, παραδέχτηκε ότι χρησιμοποίησε μη εγκεκριμένη σιλικόνη για την παρασκευή των εμφυτευμάτων. Ο δικηγόρος Ιβ Αντάντ εξήγησε ότι η εταιρεία χρησιμοποιούσε δύο τύπους σιλικόνης, την αμερικανική Nusil --που ήταν εγκεκριμένη από τις αρχές-- και ένα είδος που έφτιαχνε η ίδια και στοίχιζε πέντε φορές φτηνότερα, καθώς στα μέσα της δεκαετίας του 2000 αντιμετώπιζε οικονομικές δυσκολίες.

Σύμφωνα με το δικηγόρο, η παρασκευασμένη από την PIP σιλικόνη είχε τα ίδια χημικά χαρακτηριστικά με το προϊόν της Nusil και δεν ήταν "βλαπτική". Πρόσθεσε ότι δεν έχει αποδειχθεί πως υπάρχει κίνδυνος να σπάσουν τα εμφυτεύματα.

Η γαλλική κυβέρνηση σύστησε την Παρασκευή "για προληπτικούς λόγους" να αφαιρεθούν τα συγκεκριμένα εμφυτεύματα από όσες γυναίκες υποβλήθηκαν σε επέμβαση προσθετικής στήθους.

Ο Αντάντ παραδέχτηκε επίσης ότι το 2000 ένας εκπρόσωπος της αμερικανικής υπηρεσίας ασφάλειας φαρμάκων (FDA) επέστησε την προσοχή της εταιρείας σε ορισμένα "προβλήματα" που παρουσίαζαν τα εμφυτεύματα, τα οποία όμως δεν αφορούσαν την ποιότητα της σιλικόνης. Μετά από εκείνη την επιθεώρηση οι Ηνωμένες Πολιτείες απαγόρευσαν την πώληση των εμφυτευμάτων PIP στη χώρα.

Στη ΓΑΔΑ θα περάσει τη νύχτα του ο Εφραίμ - Το πρωί στις φυλακές Κορυδαλλού

Έξω από το Εφετείο και τη ΓΑΔΑ συγκεντρώθηκαν ιερείς και πιστοί που φώναζαν "άξιος" όταν έφθασε ο Εφραίμ
- Στον Κορυδαλλό ο Εφραίμ θα μεταφερθεί στην πτέρυγα των κρατουμένων για οικονομικά εγκλήματα


Στο Εφετείο βρέθηκε ο ηγούμενος της Μονής Βατοπεδίου Εφραίμ, προκειμένου να κινηθούν οι διαδικασίες για την προφυλάκισή του, όπως αποφασίστηκε στις 23 Δεκεμβρίου με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών.
O κ. Εφραίμ μετά το Εφετείο οδηγήθηκε στη ΓΑΔΑ για δαχτυλοσκόπηση και θα κοιμηθεί στον 7ο όροφο του κτιρίου. Την Τετάρτη αναμένεται να οδηγηθεί στις φυλακές του Κορυδαλλού όπου θα κρατείται στην 6η πτέρυγα, όπου βρίσκονται όσοι έχουν διαπράξει οικονομικά εγκλήματα.

Άφιξη Εφραιμ στη ΓΑΔΑ
Ο κατηγορούμενος, που έφθασε οδικώς στην Αθήνα με πομπή αυτοκινήτων συνοδεία αστυνομικών, οδηγήθηκε ενώπιον του αρμόδιου Εισαγγελέα Εφετών ώστε να εκτελεστεί το ένταλμα προσωρινής κράτησής του.
Οι συνήγοροί του, αφού ενημερωθούν για το σκεπτικό του βουλεύματος, αναμένεται να αιτηθούν την αντικατάσταση της κράτησης του Εφραίμ, επικαλούμενοι τα προβλήματα υγείας του.
Έξω από την κεντρική είσοδο του Εφετείου συγκεντρώθηκαν προς συμπαράσταση του κατηγορουμένου μερικές δεκάδες κληρικοί, μοναχές, πιστοί και υποστηρικτές του Εφραίμ. Οι συγκεντρωθέντες, που έκλεισαν την οδό Λουκάρεως, κρατούσαν κεριά και πλακάτ και εξέφραζαν την αντίθεση τους στην «άδικη» - όπως την χαρακτήριζαν - απόφαση προφυλάκισης που έλαβαν οι Εφέτες. Με την άφιξη της πομπής οι συγκεντρωμένοι, που προηγουμένως έψελναν, ξέσπασαν σε φωνές και χειροκροτήματα για τον κατηγορούμενο.
Σύμφωνα με το agioritikovima.gr, ο ηγούμενος φέρεται να είπε: "Είμαι μοναχός και από την αρχή της ζωής μου παρέδωσα την ύπαρξη μου στα χέρια της Παναγίας. Από νέος Παραδόθηκα στα χέρια της Παναγίας και πάλι εκεί που πάω παραδίνομαι στα χέρια της Παναγίας, για αυτό και μη φοβάστε. Δεν επιδίωξα ούτε δόξα, ούτε ηρωισμούς. Αν επιδίωκα αυτά δεν θα γινόμουνα μοναχός στο ΄Αγιο Όρος, υπερασπίστηκα και υπερασπίζομαι το ΄Αγιο Όρος και την περιουσία της μονής μας που δημιούργησαν οι προπάτορες μας. Αδίκως οδηγούμαι στη φυλακή."
Νωρίτερα, όπως δήλωσε στο Newsit ο συνήγορός του, καθηγητής Άρης Χαραλαμπάκης, "ο ηγούμενος πέρασε με πλωτό μέσο στην Χαλκιδική και εκεί επιβιβάστηκε σε αυτοκίνητο συνοδεία ισχυρής αστυνομικής δυναμης και αυτή την στιγμή είναι καθ΄οδόν προς την Αθήνα. Αμέσως μόλις φτάσει ο αρχιμανδρίτης Εφραίμ, θα περάσει από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση, θα μεταχθεί στο Εφετείο, ώστε να εκτελεστεί το ένταλμα προσωρινής κράτησής του."

Ο διοικητής του Α.Όρους στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου
Με τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Τέντε συναντήθηκε σήμερα ο διοικητής του Αγίου Όρους Αρίστος Κασμίρογλου και συζήτησε μαζί του τη δυνατότητα να εκτελεστεί το ένταλμα προσωρινής κράτησης για τον ηγούμενο Εφραίμ στο κελί του στη Ιερά Μονή Βατοπεδίου αντί για τις φυλακές.
Ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός απάντησε ότι αυτό δεν είναι δυνατόν να συμβεί και διευκρίνισε ότι το άρθρο 57 του Εκκλησιαστικού Κώδικα, που προβλέπει ότι οι ιερείς να κρατούνται σε ειδικό σωφρονιστήριο, δεν μπορεί να εφαρμοστεί, καθώς τέτοιο ίδρυμα δεν υπάρχει στη χώρας μας.
Παράλληλα, στον κ. Τέντε έχουν σταλεί επιστολές πιστών (μοναχών, δικηγόρων, ομογενών από Αυστραλία, κ.λπ.), Ιερών Μονών, καθώς και αίτημα της Ιεράς Επιστασίας για να αναιρεθεί το βούλευμα με το οποίο αποφασίστηκε η προφυλάκιση του αρχιμανδρίτη Εφραίμ.
Nωρίτερα, όπως δήλωσε στο Newsit ο διοικητής του Αγίου Όρους Αρίστος Κασμίρογλου, ο γιατρός πήγε το πρωί στο κελί του ηγούμενου για να κάνει την εξέταση. "Εγώ δεν τον έχω επισκεφθεί για να μην τον επιβαρύνω, ως μοναχός φαντάζομαι ότι αντιμετωπίζει με καρτερικότητα και υπομονή και φαντάζομαι ότι σέβεται τους νόμους του κράτους και τις δικαστικές αποφάσεις όπως ο καθένας μας", είπε ο κ. Κασμίρογλου όταν ρωτήθηκε για το πως αντιμετωπίζει όλη αυτή την περιπέτεια ο ηγούμενος Εφραίμ.

newsit.gr

26.12.11

Εντοπίστηκε γάλα μολυσμένο με καρκινογόνο τοξίνη στην Κίνα

Οι κινεζικές αρχές εντόπισαν υπερβολικές ποσότητες μια καρκινογόνου τοξίνης στο γάλα που παρασκεύαζε μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες γαλακτοκομικών προϊόντων της χώρας.
Οι αρχές εντόπισαν αυξημένα επίπεδα αφλατοξίνης -- μια τοξίνη που οφείλεται στη μούχλα -- στο γάλα του ομίλου Mengniu Dairy Group, όπως ανακοίνωσε η ίδια η εταιρεία.
Η τοξίνη βρέθηκε σε μια μονάδα του ομίλου στην επαρχία Σετσουάν.
Η εταιρεία διευκρίνισε ότι το μολυσμένο γάλα δεν έφτασε ποτέ στα ράφια των καταστημάτων.
Το γάλα καταστράφηκε και η Mengniu ζήτησε συγγνώμη από τους καταναλωτές.
Τα διατροφικά σκάνδαλα στην Κίνα είναι συχνό φαινόμενο.
Τους τελευταίους μήνες εντοπίστηκαν ανακυκλωμένο μαγειρικό λάδι, αβγά βαμένα με επικίνδυνες χρωστικές ουσίες, καρκινογόνα μανιτάρια, ακόμη και νοθευμένα κρασιά.
Το 2008 έξι παιδιά πέθαναν και άλλα 300.000 αρρώστησαν σοβαρά όταν κατανάλωσαν γάλα μολυσμένο με μελαμίνη.

Βόμβα!!Τούρκοι πράκτορες έκαιγαν τα ελληνικά δάση την δεκαετία του 1990 δηλώνει ο Μ.Γιλμάζ

Μετά την παραδοχή του πρώην πρωθυπουργού της Τουρκίας Μ.Γιλμάζ πως τουρκικά χέρια έκαιγαν ελληνικά δάση, έλληνες πολιτικοί ζητούν με καθυστέρηση αποκατάσταση των ζημιών και αποζημειώσεις.
Σοβαρές χαρακτηρίζει το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών τις πληροφορίες που αποδίδονται στον πρώην πρωθυπουργό της Τουρκίας Μ. Γιλμάζ, για επιχείρηση εμπρησμού ελληνικών δασών από τις μυστικές υπηρεσίες της χώρας του και επισημαίνει ότι οι πληροφορίες αυτές " πρέπει να διερευνηθούν".
Ο εκπρόσωπος του υπουργείου κ Γρ. Δελαβέκουρας αναφέρει μάλιστα χαρακτηριστικά ότι " η ελληνική πλευρά αναμένει να ενημερωθεί από τις αρμόδιες Αρχές της Τουρκίας".

ΝΔ: Βαριές σκιές στις ελληνοτουρκικές σχέσεις από τις δηλώσεις Γιλμάζ

Για βαριές σκιές στις ελληνοτουρκικές σχέσεις κάνει λόγο η ΝΔ μετά τις αποκαλύψεις του πρώην πρωθυπουργού της Τουρκίας κ. Μεσούτ Γιλμάζ ότι το «βαθύ κράτος» της Τουρκίας έκαιγε Ελληνικά δάση, στο πλαίσιο επιχειρήσεων των μυστικών υπηρεσιών.
Σε δήλωσή του, ο τομεάρχης Εξωτερικών του κόμματος Πάνος Παναγιωτόπουλος ζητά από την κυβέρνηση Ερντογάν να παράσχει προς την Ελλάδα την απαιτούμενη, σε βάθος, ενημέρωση για όλες τις πτυχές της σκοτεινής αυτής υπόθεσης και να προχωρήσει στην πλήρη αποκατάσταση της μεγάλης ζημιάς που υπέστη η Ελλάδα ενώ τονίζει πως επιβάλλεται να υπάρξει κατηγορηματική δημόσια δέσμευση από τουρκικής πλευράς ότι τέτοιου είδους «βρώμικες επιχειρήσεις» έχουν πάψει να σχεδιάζονται και να εκτελούνται από τις μυστικές υπηρεσίες της Τουρκίας και τα διάφορα παρακλάδια τους.
«Το πολιτικό θέμα που έχει προκύψει είναι τεράστιο και πρέπει να απασχολήσει - εκτός των άλλων- και τα θεσμικά όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης προς την οποία επιθυμεί να προσεγγίσει, ακόμη περισσότερο, η σημερινή Τουρκία» τονίζει χαρακτηριστικά ο κ. Παναγιωτόπουλος.
Γ.Καρατζαφέρης : Τα έλεγα αυτά – Να χαίρονται φίλους και κουμπάρους
''Όταν ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ, τότε Βουλευτής της ΝΔ, κ. Γ. Καρατζαφέρης, είχε τολμήσει και είχε αναφερθεί στη δράση τούρκων πρακτόρων - εμπρηστών, το πολιτικό κατεστημένο είχε αντιδράσει με τα συνήθη αντανακλαστικά, περί ακροτήτων και συναφών… αηδιών'' σημειώνεται σε ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του ΛΑΟΣ, αναφορικά με τις δηλώσεις του Tούρκου πρώην πρωθυπουργού Μεσούτ Γιλμάζ για τη δράση τούρκων πρακτόρων - εμπρηστών στην Ελλάδα, κατά την περίοδο 1995-1997.
''Τώρα, από τα χείλη ενός πρώην πρωθυπουργού της Τουρκίας ομολογείται το έγκλημα. Να χαίρονται τους φίλους και τους κουμπάρους τους'' προστίθεται στην ανακοίνωση.
Ντόρα : Ανατριχιαστική αποκάλυψη των πρακτικών της Τουρκίας
Η ελληνική κυβέρνηση δεν πρέπει να αφήσει χωρίς διερεύνηση τις ''δηλώσεις Γιλμάζ που αποκαλύπτουν ότι επί κυβερνήσεως Τσιλέρ είχε διατεθεί ειδικό κονδύλι για τον εμπρησμό των δασών των νησιών μας του Ανατολικού Αιγαίου'' τονίζει με ανακοίνωσή της η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη.
Οι δηλώσεις αυτές ''αποκαλύπτουν με τον πιο ανατριχιαστικό τρόπο τις πρακτικές της Τουρκίας'' και ''Δημιουργούν μείζονος σημασίας πολιτικό θέμα'' σημειώνει η κα Μπακογιάννη.
Καλεί, δε, την κυβέρνηση:
α) Να καταγγείλει μέσω του υπουργού Εξωτερικών το γεγονός στην Ε.Ε. και σε όλα τα διεθνή φόρα.
β) Να διεκδικήσει από την Τουρκία αποζημιώσεις για το κόστος αποκατάστασης και τις ευρύτερες οικονομικές επιπτώσεις.
γ) Το ΥΠΕΚΑ να ολοκληρώσει τάχιστα τις υπόλοιπες μελέτες αναδασώσεων στα νησιά αυτά''.

Προσοχή: Τώρα οι κλέφτες κατεβαίνουν από... το ταβάνι!

Φαίνεται ότι είναι η νέα μόδα στις διαρρήξεις. Οι κλέφτες δένονται με σχοινιά, τρυπούν το ταβάνι και... κατεβαίνουν από εκεί στο χώρο που έχουν επιλέξει να... αδειάσουν!

Έναν τέτοιο διαρρήκτη έπιασαν επ' αυτοφώρω στη Θεσσαλονίκη! Είναι ένας 41χρονος αλλοδαπός ενώ οι αρχές έχουν στη διάθεσή τους και τα στοιχεία των συνεργών του...

Η σπείρα, είχε πάρει ειδικό μηχάνημα που τρυπάει μπετόν. Με αυτό άνοιγε τρύπα σε σούπερ μάρκετ, κατέβαινε με σχοινιά και με άλλα ειδικά εργαλεία άνοιγε τα χρηματοκιβώτια.

Μόνο μία "επιχείρηση" της εγκληματικής ομάδας, της έφερε κέρδη 55.000 ευρώ!

Σύμφωνα με την αστυνομία, τελευταία τους "δουλειά" έγινε παραμονές Χριστουγέννων όταν προσπάθησαν να μπουν με το γνωστό τους τρόπο, σε σούπερ μάρκετ στην περιοχή της Κερασιάς.

Οι αστυνομικοί, εκτός από τον 41χρονο στον οποίο πέρασαν χειροπέδες, έχουν στα χέρια τους και τα μηχανήματα της εγκληματικής ομάδας, τα οποία χρησιμοποιούσε για να μπαίνει στα μαγαζιά.

Ο 41χρονος θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα ενώ η αστυνομική έρευνα συνεχίζεται για τους υπόλοιπους...

Πριν από λίγες ημέρες είχε γίνει παρόμοιο περιστατικό, με κλέφτες που κατέβηκαν από το ταβάνι και σε κοσμηματοπωλείο στα Γιάννενα...

Χανιά: Έβαλε φωτιά για να ζεσταθεί και... παραλίγο να καεί ζωντανός!

Ο 90χρονος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Χανίων, με πολλά εγκαύματα στα χέρια και στα πόδια.

Όπως διαβάζουμε στο FlashNews, η φωτιά ξέσπασε στο σπίτι του ηλικιωμένου στις 5 το απόγευμα.

Προσπάθησε να βάλει ξύλα στην ξυλόσομπα για να ζεσταθεί όμως, πιθανότατα από μια λάθος κίνηση, η φωτιά απλώθηκε και άρχισε να του καίει το σώμα!

Ο τραυματισμός του, είναι σοβαρός...

Σπείρα ανηλίκων "άνοιγε" σπίτια και έκλεβε αυτοκίνητα

Πλούσιο το "βιογραφικό" ενός 15χρονου και ενός 16 χρονου που συνελήφθησαν απο την αστυνομία.

Τα δύο ελληνόπουλα συνελήφθησαν απο την αστυνομία την παραμονή των Χριστουγέννων στα Ανω Λιόσια λίγη ώρα αφού είχαν κλέψει αντικείμενα από τον Προαστιακό Σταθμό των Άνω Λιοσίων.

Από την έρευνα της αστυνομίας όμως διαπιστώθηκε οτι μαζί με ένα ακόμη συνεργό τους που αναζητείται, είχαν συστήσει σπείρα που έκανε ληστείες και διαρρήξεις σε σπίτια, καθώς και κλοπές αυτοκινήτων.

Σύμφωνα με την αστυνομία τους τελευταίους 4 μήνες είχαν κάνει 26 κλοπές και μία ληστεία σε διάφορες περιοχές αλλά κυρίως στην περιοχή των Α. Λιοσίων. Τα δυο παιδιά έκλεβαν κοσμήματα, χρήματα, ηλεκτρικές-ηλεκτρονικές συσκευές και άλλα αντικείμενα. Είχαν κλέψει και 4 αυτοκίνητα τα οποία βρέθηκαν ολοσχερώς καμμένα καμένα στην περιοχή Σοφό Ασπροπύργου.

Νέα επιδείνωση του καιρού - Χιόνια και παγετός μέχρι την Πρωτοχρονιά

- Διαβάστε την αναλυτική πρόγνωση μέχρι την Πρωτοχρονιά
- Ποιά σημεία χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες.
- Χιονόνερο αναμένεται από τη νύχτα στα βόρεια προάστια της Αθήνας
- Οι θυελλώδεις άνεμοι από την Τρίτη αναμένεται να προκαλέσουν προβλήματα στις θαλάσσιες συγκοινωνίες

Οι χαμηλές θερμοκρασίες θα διατηρηθούν όλη σχεδόν την εβδομάδα ενώ προβλέπονται καταιγίδες στα νότια και χιόνια στα ορεινά. Κύριο χαρακτηριστικό του καιρού θα είναι και οι ισχυροί άνεμοι και ο παγετός που θα υπάρχει σε αρκετές περιοχές.

Ο καιρός στην Αθήνα προβλέπεται επίσης άστατος, ενώ μέχρι το πρωί της Τρίτης στα βόρεια προάστια του νομού σε περιοχές όπως οι Θρακομακεδόνες, Δροσιά, Άγιο Στέφανο, Εκάλη, Βαρυμπόμπη θα έχει χιονόνερο ή ασθενείς χιονοπτώσεις, ενώ η θερμοκρασία θα είναι υπό το μηδέν.

Τα προβλήματα συνεχίζονται για τους κατοίκους έξι κοινοτήτων του Δήμου Αργιθέας στη Θεσσαλία, που παραμένουν για δεύτερη μέρα χωρίς ηλεκτρικό. Πρόκειται για τις κοινότητες Βλάσιο, Ανατολική Αργιθέα, Κουμπουριανά, Πετρίλο, Πετροχώρι και Στεφανιάδα.

ΕΝΤΟΝΑ ΚΑΙΡΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΠΡΩΙ ΤΗΣ ΤΡΙΤΗΣ:

- ΕΒΡΟΣ
- ΡΟΔΟΠΗ
- ΞΑΝΘΗ
- ΚΑΒΑΛΑ
- ΔΡΑΜΑ
- ΣΕΡΡΕΣ
- ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ
- ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
- ΚΙΛΚΙΣ
- ΗΜΑΘΙΑ
- ΠΕΛΛΑ
- ΠΙΕΡΙΑ
- ΛΑΡΙΣΑ
- ΚΟΖΑΝΗ
- ΦΛΩΡΙΝΑ
- ΚΑΣΤΟΡΙΑ (ΔΡΙΜΥ ΨΥΧΟΣ)
- ΓΡΕΒΕΝΑ
- ΤΡΙΚΑΛΑ
- ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ
- ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ (ΘΥΕΛΛΩΔΕΙΣ ΑΝΕΜΟΙ)
-ΑΧΑΙΑ (ΘΥΕΛΛΩΔΕΙΣ ΑΝΕΜΟΙ)
- ΛΑΚΩΝΙΑ (ΘΥΕΛΛΩΔΕΙΣ ΑΝΕΜΟΙ)

Τρίτη
Στην ανατολική Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, τις Σποράδες, την Εύβοια, την ανατολική Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες και την Κρήτη αναμένονται νεφώσεις με ασθενείς τοπικές βροχές και λίγα χιόνια στα ορεινά της κεντρικής ηπειρωτικής χώρας, κυρίως τις πρωινές ώρες. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις και αρκετή ηλιοφάνεια.Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα νοτιοδυτικά 7 τοπικά 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κατά τη διάρκεια της ημέρας. Παγετός θα σημειωθεί τις πρωινές και νυχτερινές ώρες στα βόρεια.

Τετάρτη
Ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος ενώ λίγες νεφώσεις αναμένονται στα ανατολικά και νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 πρόσκαιρα στα νότια μέχρι 6 μποφόρ. Στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει άνοδο.

Πέμπτη
Αναμένονται λιγες νεφώσεις που βαθμιαία από τα νοτιοδυτικά θα αυξηθούν και από το απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανόν καταιγίδες κυρίως στα νοτιοδυτικά θαλάσσια τμήματα.Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 5 και το βράδυ στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ. Στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 πρόσκαιρα στα βόρεια μέχρι 5 μποφόρ με γρήγορη εξασθένηση. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Παρασκευή και Σάββατο
Ο καιρός θα είναι άστατος και κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στις νοτιότερες περιοχές με σταδιακή βελτίωση το Σάββατο από τα δυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί 3 με 5 και στα νοτιοανατολικά τοπικά 6 μποφόρ που βαθμιαία την Κυριακή από τα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς 3 με 5 μποφόρ.Η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή.

Που χρειάζονται αλυσίδες

Οι επαρχιακοί δρόμοι είναι ανοιχτοί μεν, σε αρκετά σημεία ωστόσο η κίνηση γίνεται μόνο με αλυσίδες. Η τροχαία συνιστά να μην τις ξεχνάμε γιατί θα ταλαιπωρηθούμε και θα ταλαιπωρήσουμε πολλούς άλλους, αν ακινητοποιηθεί το όχημά μας.

Γ. Α. Δ. ΠΕΡΙΦ. ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ & ΘΡΑΚΗΣ
Α.Δ. ΡΟΔΟΠΗΣ
Επ. Ο. Οργάνη – Σμιγάδα – Μυρτισκή – Άνω Βυρσίνη.
Επ. Ο. Οργάνη – Άνω & Κάτω Κάρδαμος – Κύμη.
Ορεινό Επαρχιακό Δίκτυο Νέας Σάντας – Κέχρου, από 30ο χλμ.

Γ. Α. Δ. ΠΕΡΙΦ. ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
Α.Δ. ΠΕΛΛΑΣ
Επ. Ο. Άρνισσας – Χιονοδρομικό Κέντρο «Βόρας», από το 15ο έως το 25ο χλμ.
Α.Δ. ΗΜΑΘΙΑΣ
Δ.Ο. Βέροιας – Σελίου (έως χιονοδρομικό κέντρο Σελίου)
Δ.Ο. Σελίου - Άνω Σελίου- Αγ. Νικολάου Νάουσας
Π.Ε.Ο. Θεσ/νίκης - Βέροιας – Κοζάνης, από το 91ο έως 98ο χλμ. (μέσω Καστανιάς) έως όρια με Ν. Κοζάνης.
Π.Ε.Ο. Βέροιας – Κοζάνης (Δ/νση Σελίου) 2ο χλμ.
Επ. Ο. Βέροιας – Χιονοδρομικού κέντρο Σελίου 2ο χλμ
Επ. Ο. Νάουσας – Χιονοδρομικό κέντρο (3-5 πηγάδια) 3ο χλμ.
Επ. Ο. Βέροιας – Σφηκιάς 10ο χλμ.
Α.Δ. ΠΙΕΡΙΑΣ
Από Ελατοχώρι προς το χιονοδρομικό κέντρο Ελατοχωρίου.

Γ. Α. Δ. ΠΕΡΙΦ. ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
Α.Δ. ΓΡΕΒΕΝΩΝ
Σε όλο το ορεινό Επαρχιακό Οδικό δίκτυο του Νομού.
Α.Δ. ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ
Επ. Ο. Καστοριάς – Φλώρινας (μέσω Βιτσίου από το 20χλμ. )
Α.Δ. ΦΛΩΡΙΝΑΣ
Σε όλο το Επαρχιακό Οδικό δίκτυο του Νομού.
Α.Δ. ΚΟΖΑΝΗΣ
Επ. Ο. Πτολεμαΐδας – Βλάστης από 12ο χλμ έως 24ο χλμ.

Γ. Α. Δ. ΠΕΡΙΦ. ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
Α. Δ. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
Επ. Ο. Μουζακίου – Άρτας, από 19ο έως 35ο χλμ. (θέση Τύμπανος προς Δυτική Αργιθέα).
Επ. Ο. Μουζακίου – Πετριλίου, από 15ο έως 30ο χλμ. (θέση Αγ. Νικόλαος προς Ανατ. Αργιθέα).
Επ. Ο. Καρδίτσας –Ρεντίνας – Καρπενησίου από 56ο χλμ. έως 62ο χλμ (Θέση Ζαχαράκη).

Γ. Α. Δ. ΠΕΡΙΦ. ΗΠΕΙΡΟΥ
Α.Δ. ΑΡΤΑΣ
Επ. Ο. Αθαμανίου – Θεοδώριανα, στη θέση «Σταυρός».

Γ. Α. Δ. ΠΕΡΙΦ. ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Α.Δ. ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ
Επ. Ο. Καρπενησίου-Κρικέλλου-Δομνίστας.
Επ. Ο. Καρπενησίου-Φιδάκια.
Επ. Ο. Καρπενησίου-Στενώματος.
Επ. Ο. Καρπενησίου-Προυσού- Αγρινίου (θέση Αραποκέφαλα).
Επ. Ο. Φουρνάς - Καρδίτσας (θέση Ζαχαράκι).
Επ. Ο. Φουρνάς - Λαμίας (θέση Σερμιτζέλι).
Επ. Ο. Καρπενησίου-Φουρνάς (θέση Βράχος).
Α. Δ. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ
Επ. Ο. Αμφίκλειας – Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού.
Ε.Ο .Λαμίας – Καρπενησίου 55ο χλμ έως64,7ο χλμ.

Γ. Α. Δ. ΠΕΡΙΦ. ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Α. Δ. ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ
Επ. Ο. Καλλιθέας – Προυσός, (θέση Αραποκέφαλα).

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου