3.9.11

Στο νοσοκομείο ο Γιάννης Πάριος

Στο νοσοκομείο νοσηλεύεται ο Γιάννης Πάριος έπειτα από έντονη αδιαθεσία και πόνους στο στήθος που ένοιωσε.
Ο δημοφιλής ηθοποιός μεταφέρθηκε με ελικόπτερο από την Πάρο όπου βρισκόταν για διακοπές στην Αθήνα, σε ιδιωτική κλινική των νοτίων προαστίων.
«Οι εξετάσεις που έχουμε κάνει μέχρι στιγμής είναι άψογες. Πάρα πολύ καλές. Το μόνο που διεγνώσθη ήταν μια μικρή βρογχίτιδα και γι’αυτό το λόγο θα παραμείνει ένα με δύο 24ωρα, ούτως ώστε να αντιμετωπισθεί με φαρμακευτική αγωγή», δήλωσε ο θεράπων ιατρός του Γ. Πάριου.newsbomb.gr

ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΗΚΑ .....Κατέρρευσε η γνωστή παρουσιάστρια !!

Είναι ίσως η πρώτη φορά που η γνωστή παρουσιάστρια που εμπλέκεται σε υπόθεση διεθνούς κυκλώματος αρχαιοκαπηλίας με τα μακριά καστανά μαλλιά δεν μπορούσε να κοιτάξει με τον αέρα της τηλεοπτικής σταρ το φακό της κάμερας. Όπως είπε στους αστυνομικούς που την συνόδευαν στον εισαγγελέα, ήθελε να ανοίξει η γη και να την καταπιεί καθώς δεν μπορούσε ποτέ να φανταστεί ότι θα γινόταν η ίδια πρωταγωνίστρια σε κάτι τέτοιο.
Τελικά ο εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος στην 40χρονη και στον 65χρονο αντικέρ, στα χέρια των οποίων βρέθηκε ο μεγάλης αξίας κλεμμένος πίνακας του Φλαμανδού ζωγράφου Πέτερ Πάουλ Ρούμπενς. Και όλα αυτά την ώρα που το Μουσείο Καλών Τεχνών της Γάνδης στο Βέλγιο από όπου και εκλάπη το έργο λέει τώρα πως ο κλεμμένος πίνακας που βρέθηκε στην Ελλάδα μπορεί να μην είναι το αυθεντικό έργο.
Σύμφωνα με την εκπρόσωπο του Μουσείου, Το κυνήγι του Καλυδώνιου Κάπρου «αποδιδόταν παλαιότερα στον Ρούμπενς», όμως «σήμερα θεωρείται έργο ενός από τους μαθητές του». Όσο για τον πρωτότυπο πίνακα, αυτός αυτή την στιγμή είναι σε ιδιωτική συλλογή, σύμφωνα με το μουσείο. Επίσης, το ελληνικό υπουργείο Πολιτισμού εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία αναφέρεται ότι το έργο πιστοποιήθηκε.
Η 40χρονη μελαχρινή παρουσιάστρια συνελήφθη την Πέμπτη στις 11 το πρωί στην περιοχή της Γλυφάδας, σε ένα ξενοδοχείο μαζί με τον αντικέρ. Στο χώρο αποσκευών ενός αυτοκινήτου που σύμφωνα με την αστυνομία ανήκει στην γνωστή παρουσιάστρια, υπήρχε ένα αριστούργημα της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς, ο χαμένος πίνακα του κορυφαίου Φλαμανδού ζωγράφου Ρούμπενς «Το κυνήγι του Καλυδώνιου κάπρου.»
Ένας ζωγραφικός πίνακας διαστάσεων 28 επί 52 εκατοστών που χρονολογείται το 1618. Το έργο τέχνης που είναι ανυπολόγιστης αξίας αποτελούσε κεντρικό έκθεμα στο μουσείο των Βρυξελλών. Πριν από δέκα χρόνια άγνωστοι κατάφεραν να κλέψουν τον ζωγραφικό πίνακας και οι διωκτικές αρχές του Βελγίου άρχισαν να ερευνούν την εμπλοκή της Ιταλικής μαφίας στην υπόθεση.
Η γνωστή παρουσιάστρια όταν είδε μπροστά της τους αστυνομικούς του τμήματος αρχαιοκαπηλίας σχεδόν κατέρρευσε από το ισχυρό σοκ.
Σύμφωνα με πηγές της αστυνομίας η παρουσιάστρια και ο αντικέρ, είχαν υποτίθεται ραντεβού με κάποιους Ρώσους συλλέκτες έργων τέχνης. Είχαν συμφωνήσει μάλιστα και το ποσό της αγοράς που άγγιζε τα 6 εκατομμύρια ευρώ. Μόνο που οι Ρώσοι μεγιστάνες ήταν αστυνομικοί της ασφάλειας. Η παρουσιάστρια, όπως είπε στους αστυνομικούς, δεν γνώριζε για την κλοπή του πίνακα ενώ είχε δώσει και το χαϊδευτικό ψευδώνυμο "Νιανιάς" στο αριστούργημα του Ρούμπενς.... Όπως αναφέρει το Star, οι αστυνομικοί προσπαθούν τώρα να εντοπίσουν τον Ιταλό φίλο της παρουσιάστριας που όπως είπε της έδωσε τον πίνακα στη Ρόδο, ενώ παράλληλα ερευνούν τις πληροφορίες για συμμετοχή της Ιταλικής μαφίας στην κλοπή.

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΕΙΔΗΣΗ ....Άνθρωπος δάγκωσε ...Πύθωνα !

Ο 54χρονος Ντέιβιντ Σενκ αντιμετωπίζει μία – τουλάχιστον – παράξενη κατηγορία. Ο πύθωνας νοσηλεύεται με σπασμένα πλευρά.
Όλα έγιναν στον Σακραμέντο της Καλιφόρνια. Οι αστυνομικοί έλαβαν κλήση για παρέμβαση σε υπόθεση επίθεσης. Όταν έφτασαν στο σημείο, αυτόπτες κατηγόρησαν τον κ. Σενκ ότι δάγκωσε τον πύθωνα και οι αστυνομικοί τον συνέλαβαν για ακρωτηριασμό ζώου.
Μιλώντας σε ΜΜΕ ο κ. Σενκ δήλωσε ότι δεν θυμάται το περιστατικό και ότι έχει προβλήματα με το αλκοόλ. “Αν βρείτε τον ιδιοκτήτη να του πείτε ότι λυπάμαι πολύ και ότι θα πληρώσω τα έξοδα νοσηλείας” πρόσθεσε.
Το θηλυκό φίδι, σύμφωνα με το BBC, δεν αντιμετωπίζει κίνδυνο για τη ζωή του, ωστόσο το δάγκωμα του 54χρονου θα μπορούσε να αποδειχτεί φονικό.

Να γιατί βούλιαξαν οικονομικά το ALTER !

Έπαιρνε 50.000 ευρώ μηνιαίως από το Alter η Ράνια Θρασκιά;
Η συνεργασία της Ράνιας Θρασκιά με το Alter, την εποχή που παρουσίαζε την εκπομπή «Κοιτάω μπροστά», συνοδεύτηκε πολλές φορές από φήμες σχετικά με την αμοιβή που έπαιρνε. Ακούστηκε ακόμη ότι οι αποδοχές της έφταναν το ποσό των 50.000 ευρώ το μήνα. Η ίδια απατώντας σε όλα αυτά είπε στο people: «Το πώς αμείβεται κάθε παρουσιαστής είναι ξεκάθαρα θέμα του καναλιού και έχει σχέση με το πώς τον αξιολογεί ο εργοδότης του. Πέρα από αυτό, θεωρώ απόλυτα άκομψο να μιλάει κάποιος δημοσίως για το μισθό του».

Διευρύνεται το προβάδισμα της ΝΔ

H Νέα Δημοκρατία προηγείτεια του ΠΑΣΟΚ σε μία από τις δημοσκοπήσεις που θα δημοσιευτούν την Κυριακή που έγινε με τηλεφωνική μέτρηση της MRB και δημοσιεύεται στην Real News.
Η ψαλίδα στην πρόθεση ψήφου ανοίγει υπέρ της Ν.Δ. με χαμηλά ωστόσο, ποσοστά. Στην αναγωγή των αναποφάσιστων ψηφοφόρων, στα ποσοστά των δυο κομμάτων προσθέστε περίπου +10%. Η αυτοδυναμία, προς το παρόν, πολύ δύσκολη.

Για 19% πάει το ασανσέρ του ΦΠΑ !

Τη μείωση του ΦΠΑ κάτω από το ψυχολογικό φράγμα του 20% φέρεται να συμφώνησαν κυβέρνηση και τρόικα. Σύμφωνα με πληροφορίες, το σχέδιο που παρουσίασε ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος στην τρόικα προβλέπει τη μείωση του ΦΠΑ από το 23% στο 19%.
Θα συνδυαστεί με έναν πλήρη μηχανισμό απευθείας ελέγχου και καταβολής του φόρου από τις επιχειρήσεις στο υπουργείο Οικονομικών μέσω on line συστήματος.
Οι επιχειρηματίες, με τους οποίους συζητάει το οικονομικό επιτελείο στο πλαίσιο του φορολογικού διαλόγου, φέρονται διατεθειμένοι να υποστηρίξουν ένα τέτοιο μηχανογραφικό σύστημα, αρκεί να υποχωρήσει ο ΦΠΑ, προκειμένου να δοθεί μικρή ανάσα στην αγορά και κατ επέκταση στους καταναλωτές.
Αρμόδιοι παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών σημείωναν ότι η αύξηση της απόδοσης του φόρου, που σήμερα διαφεύγει από το υπουργείο, θα περιορίσει τις όποιες απώλειες περίπου 1 δισ. ευρώ από τη μείωση του συντελεστή.
«Αν οι πολίτες και οι επιχειρηματίες βοηθήσουν και έχουμε τις αποδόσεις που πρέπει να έχουμε, τότε ξεκινάμε από άλλη βάση τη συζήτηση στο Εθνικό Φορολογικό Σύστημα» δήλωνε στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου ο Ευάγγελος Βενιζέλος, προσθέτοντας ότι η συζήτηση θα καταλήγει στους συντελεστές, «αφού συμφωνήσουμε σε απλούς και πρακτικούς τρόπους ασφαλούς είσπραξης και απόδοσης του ΦΠΑ».
Η μείωση δεν θα αφορά σε καμία περίπτωση το χαμηλό συντελεστή 13% και τον μειωμένο 6,5% διευκρίνιζαν παράγοντες του υπουργείου, ενώ άφηναν ανοιχτό το ενδεχόμενο διατήρησης της εστίασης στον χαμηλό συντελεστή.
Ελευθεροτυπία

Ξύλο σε κηδεία για ...την κληρονομιά

Σύμφωνα με πληροφορίες μέχρι και ξύλο έπεσε σε κηδεία στη Μυρσίνη Ηλείας όταν συγγενείς του εκλιπόντος έμαθαν πως άλλος συγγενής είχε απευθυνθεί στον Εισαγγελέα ζητώντας ιατροδικαστική έκθεση (με την υποψία ότι ο θάνατος του ηλικιωμένου ήταν... περίεργος)! Όπως έλεγαν οι συγγενείς, ενήργησε κατ' αυτόν τον τρόπο γιατί ο εκλιπών δεν του είχε αφήσει το παραμικρό από τη μεγάλη περιουσία του!
Με το θάνατο του ηλικιωμένου, όπως δημοσιεύει το dete.gr, αρκετά συγγενικά του πρόσωπα κληρονόμησαν «κομμάτια» της περιουσίας του σε γη, ακίνητα και χρήμα, ένας όμως... ήταν ο δυσαρεστημένος! Λίγο πριν την κηδεία ο ίδιος απευθύνθηκε στον Εισαγγελέα ζητώντας του να διατάξει τη διενέργεια ιατροδικαστικής έκθεσης ώστε να διερευνηθούν πλήρως τα αίτια θανάτου του ηλικιωμένου...
Η κίνηση του δεν έμεινε κρυφή! Έκανε το γύρο του χωριού και όπως ήταν αναμενόμενο -κατά τη διάρκεια της κηδείας- οι υπόλοιποι συγγενείς τον κοιτούσαν με μισό μάτι!
Πριν καν προλάβουν οι νεκροθάφτες να «σκεπάσουν» το φέρετρο, οι «μουρμούρες» είχαν ενταθεί! Και το τι έγινε στη συνέχεια δύσκολα περιγράφεται!
Κάποιοι από τους συγγενείς τον πλησίασαν, άρχισαν να διαμαρτύρονται για όσα έκανε, αλλά δεν σταμάτησαν στις κουβέντες. Πολύ γρήγορα άρχισαν τις βρισιές ενώ στη συνέχεια έπεσαν και αρκετές... "ψιλές"!
Τα πνεύματα ηρέμησαν όταν άλλοι μπήκαν στη μέση και τους χώρισαν! Πλέον ο συγγενής θεωρείται ως ο... «αποδιοπομπαίος τράγος» της οικογένειας. Όσο για την ιατροδικαστική έκθεση; Συνετάχθη, αλλά σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, ο θάνατος του ηλικιωμένου αποδίδεται σε φυσιολογικά αίτια!

72χρονος «σκότωσε» τον καρκίνο ..σε δύο μέρες !

Ο 72χρονος Brian Brooks «χτυπήθηκε» από τον καρκίνο και οι γιατροί του έδιναν μόλις 12 μήνες ζωής.
Κι όμως … κατάφερε να «σκοτώσει» τον καρκίνο μέσα σε δύο μόλις μέρες, αφού υποβλήθηκε σε μια πρωτοποριακή θεραπεία.
Οι γιατροί διέγνωσαν ότι έπασχε από καρκίνο κατά τη διάρκεια μιας συνηθισμένης εξέτασης στο έντερο. Του είπαν ότι το παχύ του έντερο και το συκώτι του ήταν «γεμάτα» με καρκίνο.
Μην έχοντας να χάσει τίποτα, αποφάσισε να υποβληθεί σε μια πρωτοποριακή θεραπεία για τον καρκίνο του ήπατος, που ονομάζεται Foxfire και της οποίας ηγείται το ερευνητικό κέντρο για την αντιμετώπιση του καρκίνου Bobby Moore Fund.
Σύμφωνα με άρθρο στο medicalnews.gr, η θεραπεία βασίζεται στην απευθείας χορήγηση υψηλών δόσεων ακτινοβολίας σε όγκους βαθιά μέσα στο σώμα, με τη βοήθεια μικροσκοπικών ραδιενεργών «κόκκων» (λέγονται μικροσφαιρίδια) που εγχέονται στο αίμα.
Τα ραδιενεργά μικροσφαιρίδια «παγιδεύονται» μέσα στον καρκινικό όγκο και η ακτινοβολία τους σκοτώνει τα κύτταρά του, προκαλώντας ελάχιστες βλάβες στους υγιείς ιστούς.
Οι καρκινικοί όγκοι «σκοτώθηκαν» μετά από δύο ημέρες θεραπείας, γεγονός που επέτρεπε στους γιατρούς να θεραπεύσουν τον μεταστατικό καρκίνο που είχε στο παχύ έντερο.
Οι ειδικοί εκτιμούν ότι η θεραπεία αυτή θα μπορούσε να βοηθήσει πολλούς ασθενείς.
Το κέντρο The Bobby Moore Fund ιδρύθηκε από τη Stephanie Moore το 1993 στη μνήμη του συζύγου της Bobby, ο οποίος έχασε τη ζωή του από καρκίνο του εντέρου σε ηλικία 51 ετών.
Ήταν ο αρχηγός της εθνικής ομάδας της Αγγλίας που είχε πάρει το παγκόσμιο κύπελλο, ενώ ήταν και αρχηγός της West Ham.
Ο ίδιος περιγράφει την περιπέτειά του ως «θαύμα». «Ήμουν καταδικασμένος σε θάνατο, κάτι που δε μπορούσα να διαχειριστώ. Η οικογένειά μου ήταν συντετριμμένη και το χειρότερο για μένα ήταν ότι δε θα μπορούσα να δω την τρίχρονη εγγονή μου να μεγαλώνει. Ποτέ όμως δεν έχασαν την ελπίδα τους και μου συμπαραστάθηκαν πολύ καθ’ όλη τη διάρκεια της περιπέτειάς μου».
«Υπάρχει πάντα ο κίνδυνος ο καρκίνος να επιστρέψει. Τώρα είναι σε ύφεση και αυτό είναι κάτι που οι γιατροί δεν πίστευαν ότι μπορεί να συμβεί».

ΚΤΗΝΗ -Τους λήστεψαν και έπειτα ασέλγησαν στην κόρη τους !!

ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΛΕΟΝ ΚΑΝΕΝΑ ΗΘΙΚΟ ΕΝΔΟΙΑΣΜΟ!
Ούτε τον παραμικρό ηθικό φραγμό δεν είχαν οι Βούλγαροι κακοποιοί που τρύπωναν στα σπίτια στην ευρύτερη περιοχή της Λάρισας την ώρα που οι ένοικοι κοιμόντουσαν ανυποψίαστοι. Στην τελευταία και μοιραία γι’ αυτούς εισβολή, δεν δίστασαν ακόμη και να ασελγήσουν σε βάρος της νεαρής κόρης της οικογένειας που λήστεψαν!
Η ληστεία, σύμφωνα με το protothema.gr, έγινε στην περιοχή του Τυρνάβου, όταν πέντε από τους δράστες παραβίασαν ένα παράθυρο και μπήκαν στο σπίτι ενός 56χρονου που κοιμόταν μαζί με την 51χρονη σύζυγο του. Τους ξύπνησαν απότομα, όπως και τις δύο κόρες τους ηλικίας 21 και 19 χρόνων και, με τα ξύλινα ρόπαλα που κρατούσαν δυο από αυτούς και τα μαχαίρια που είχαν οι άλλοι δυο, τους έδεσαν τα χέρια και ερεύνησαν το σπίτι. Αφού άρπαξαν δυο φορητούς υπολογιστές, κινητά και χρυσαφικά, ένας από αυτούς ασέλγησε στην ανυπεράσπιστη 21χρονη που υπέστη σοκ!
Κατά την διαφυγή τους με ένα αυτοκίνητο μάρκας Opel Astra με βουλγαρικές πινακίδες, όμως, εντοπίστηκαν από αστυνομικούς που τους καταδίωξαν στην παλιά εθνική στο ρεύμα προς Θεσσαλονίκη. Το αυτοκίνητο χτύπησε στις μπάρες των διοδίων στην έξοδο Μακρυχωρίου Λάρισας και οι δράστες το εγκατέλειψαν αφήνοντας μέσα τα κλοπιμαία. Στις ολονύκτιες έρευνες που ακολούθησαν, τρεις από τους ληστές ηλικίας 34, 29 και 21 χρόνων εντοπίστηκαν κρυμμένοι σε θάμνους δίπλα στην εθνική οδό και οι άλλοι δύο 21 και 28 χρόνων συνελήφθησαν αργότερα στον παραπόταμο Λάρισας.
Στα σπίτια τους στη Λάρισα και τις περιοχές Βροντού και Άγιο Σπυρίδωνα της Κατερίνης, βρέθηκαν κλεμμένα laptop, μια βιντεοκάμερα, ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές, ρολόγια, κοσμήματα, κινητά και μια… 22χρονη ομοεθνής τους την οποία εξέδιδαν με την απειλή βίας! Άλλα τέσσερα μέλη της σπείρας ηλικίας 24, 47, 47 και 30 χρόνων συνελήφθησαν αργότερα στην Κατερίνη και στο αυτοκίνητό τους βρέθηκαν δεκάδες κλοπιμαία που, όπως αποδείχθηκε, προέρχονταν από τρεις ληστείες και πέντε διαρρήξεις στο Συκούριο, το Ρεγγίνιο, τη Λαμία, τη Δήμητρα Αγιάς, το Αχίλλειο και τη Νίκαια Λάρισας.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας, αλλά η έρευνα συνεχίζεται καθώς εξετάζεται η συμμετοχή τους και σε άλλες ληστείες και διαρρήξεις σε άλλες περιοχές της χώρας.

Και επίσημα υποψήφιος για το Επιμελητήριο Μεσσηνίας ο Επιχειρηματίας- Εξαγωγέας Γιώργος Γκούμας

Σε συνέντευξη τύπου, που θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα συνεδριάσεων του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας, τη Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2011 και ώρα 11:00 θα ανακοινώσει την υποψηφιότητα του για τη θέση του Προέδρου στις προσεχείς εκλογές του Επιμελητηρίου και την παρουσίαση του Συνδυασμού ¨Νέο Επιμελητήριο¨ ο Γιώργος Γκούμας.

Σφοδρή επίθεση του Ν.Μπελογιάννη στην ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ !

Με ενα κείμενο « Φωτιά » ο ιδιοκτήτης του τηλεοπτικού σταθμού BEST εξαπολύει σφοδρή επίθεση στον ιδιοκτήτη της εφημερίδας ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ για το σημερινό της Πρωτοσέλιδο δημοσίευμα Διαβάστε αναλυτικά το άρθρο !
Τελικά βγήκε το «λαμόγιο» από την φτέρη με το... υποδεκάμετρο !!
Τελικά επιβεβαιωθήκαμε για το υποδεκάμετρο που σας είχαμε αναφέρει εδώ και καιρό που έχει στα χέρια κάθε μέρα ο δήθεν «Λαμπράκης» της Μεσσηνίας Ντίνος Πλεμένος και η «Ελευθερία» του.
Ο κομπλεξικός κουκουλοφόρος αφού μας κάρφωσε-καρφώνει καθημερινά όλους, στο ΙΚΑ-ΕΦΟΡΙΑ-ΤΕΒΕ-CIA-INTERPOL και σε όσες άλλες υπηρεσίες υπάρχουν τόσο στην Ελλάδα αλλά και στη Γη ολόκληρη!!! και δεν μας έκλεισε, ούτε... πεθάναμε όπως ήθελε, δεν άντεξε άλλο και σήμερα «ξεβρακώθηκε» μόνος του.
Ο «ιδιοκτήτης»… της Καλαμάτας και του Νομού γενικότερα, με ένα πρωτοσέλιδο σήμερα παρουσιάζει τις καταχωρίσεις στις τοπικές εφημερίδες μετρημένες με το υποδεκάμετρο του, αποδεικνύοντας για μια ακόμα φορά το κόμπλεξ του, χωρίς να αναφέρει τόσα χρόνια πόσα έχει πάρει από άλλους ο ίδιος, αλλά και χωρίς να αναφέρει πόσα παίρνει τώρα από τους δήμους, σε σχέση με τις άλλες εφημερίδες.
Ο εκδότης της «Ελευθερίας» αποδεικνύει με αυτόν τον τρόπο, γιατί η Εφημερίδα του είναι κατά του Περιφερειάρχη Π. Τατούλη κάθε μέρα κάτι που έχει καταντήσει γελοίο, καθώς οι αναφορές και η δημοσιογραφία του είναι κατά το δοκούν και με το πόσα παίρνει ο «Άγιος» Ντίνος, δηλαδή όπως ο ίδιος παραδέχεται, είναι «λαμόγιο»!!!
Να φανταστείτε ότι σήμερα έχει γράψει μια πολύ μικρή αναφορά (δείχνοντας για ακόμη μια φορά το κόμπλεξ του) για την επίσκεψη της Προέδρου της Επιτροπής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την Περιφερειακή Ανάπτυξη κας Danuta Hubner στην Τρίπολη, καλεσμένη του περιφερειάρχη Π. Τατούλη που του έπλεξε η ίδια και το εγκώμιο, κάτι που παρουσιάζεται ως πρώτο θέμα από τα Τοπικά- Περιφερειακά μέσα της Πελοποννήσου αλλά και με μεγάλες αναφορές από όλα τα πανελλαδικά ΜΜΕ .
Να δούμε που θα φτάσεις ακόμα στον κατήφορο που έχεις πάρει «Ντόν Πλεμένε», κρίμα για τους ανθρώπους που έχεις δίπλα σου
Νίκος Μπελογιάννης

Η ΝΟΔΕ για τις Εκλογές στο Επιμελητήριο Μεσσηνίας»

Τέλος του χρόνου, έχουν προγραμματιστεί οι εκλογές για την ανάδειξη των νέων διοικήσεων των επιμελητηρίων της χώρας.
Στη δύσκολη οικονομική συγκυρία που διανύει η χώρα μας, οι νέοι εκπρόσωποι της επιχειρηματικής κοινότητας, ως συμβουλευτικό όργανο του κράτους θα έχουν ένα σπουδαίο και υπεύθυνο έργο να επιτελέσουν.
Η Νέα Δημοκρατία, έγκαιρα έχει συστήσει ειδική επιτροπή η οποία επεξεργάζεται όλα τα δεδομένα που υπάρχουν ανά νομό, σε συνεργασία με τους παραγωγικούς τομείς και τις ΝΟ.Δ.Ε., με στόχο την στήριξη και προώθηση φωτεινών προσωπικοτήτων, εκπροσώπων επιχειρηματιών, αναδεικνύοντας αφενός την ανανέωση αλλά και τις δυνατότητες πολυσυλλεκτικότητας που υπάρχουν ανά περιοχή.
Στο πλαίσιο αυτό, θέλουμε να τονίσουμε προς πάσα κατεύθυνση ότι, για τις εκλογές του επιμελητηρίου Μεσσηνίας η Νέα Δημοκρατία δεν έχει δώσει «χρίσμα» σε κανέναν εν δυνάμει υποψήφιο έως σήμερα.
Κάθε διαφορετική πληροφορία η οποία διαχέεται τις τελευταίες ημέρες, ανάγεται στην σφαίρα της ιδιοτέλειας κι έχει στόχο τον αποπροσανατολισμό των μελών – επιχειρηματιών της παράταξης μας.
Η Νέα Δημοκρατία εκπροσωπείται από θεσμικά όργανα τα οποία με υπευθυνότητα τοποθετούνται για την επίσημη ενημέρωση της κοινής γνώμης.
Δημήτρης Γαλανάκης
Υπεύθυνος Παραγωγικού Τομέα ΝΟ.Δ.Ε. Μεσσηνίας
Περικλής Μαντάς
Πρόεδρος ΝΟ.Δ.Ε. Μεσσηνίας

«Η Νάντια στην Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής των Εφήβων»

Το Σάββατο, 3 Σεπτεμβρίου 2011, η βουλευτής Μεσσηνίας κ. Νάντια Ι. Γιαννακοπούλου προήδρευσε της Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής των Εφήβων, στα πλαίσια του θεσμού που διοργανώθηκε για ακόμη μία χρονιά από το ίδρυμα της Βουλής.
Η βουλευτής Μεσσηνίας αφού καλωσόρισε τους έφηβους βουλευτές, τους ενημέρωσε για την ιστορική διαδρομή του θεσμού της Βουλής των Εφήβων τόνισε την ιδιαίτερη σημασία της διαφορετικότητας των απόψεων για τη λειτουργία της Δημοκρατίας. Η βουλευτής Μεσσηνίας ανάμεσα σε άλλα επεσήμανε ότι η οπτική που έχουν οι έφηβοι στα πράγματα, οι προτάσεις και κυρίως η εύστοχη κριτική τους δίνουν ένα πολύ καλό μάθημα τόσο στους πολιτικούς αλλά και σε ολόκληρη την κοινωνία. Ανέφερε επίσης ότι ο θεσμός των έφηβων βουλευτών και η επαφή τους με τον κοινοβουλευτισμό αποτελεί αμφίδρομη άσκηση βαθιάς δημοκρατίας τόσο για τους ίδιους τους νέους όσο και για τους πολιτικούς.
Τελειώνοντας την παρέμβασή της, η κ. Γιαννακοπούλου προέτρεψε τους έφηβους βουλευτές να είναι ο εαυτός τους, να αποφεύγουν τα κλισέ των πολιτικών, να συνεισφέρουν σε ένα ζωντανό, εποικοδομητικό διάλογο και προχώρησε στην προτροπή «να απολαύσετε και να χαρείτε αυτήν την εμπειρία. Να μας δείξετε τι μας επιφυλάσσει το μέλλον και να μας αποδείξετε ότι αυτό είναι καλύτερο, πιο φρέσκο, πιο ποιοτικό και πιο δημιουργικό».
Στα πλαίσια των εκδηλώσεων αυτών η κ. Γιαννακοπούλου συναντήθηκε χωριστά με πολλούς έφηβους βουλευτές συζήτησε μαζί τους και αντάλλαξε απόψεις για καίρια θέματα και προβλήματα που τους απασχολούν την νεολαία της χώρας.

Γ. Παπανδρέου: Οι πολίτες θα μας κρίνουν το 2013

"Σήμερα, η δική μας παράταξη θα βγάλει την χώρα από την επιτήρηση και την εξάρτηση, και θα την κάνει να σταθεί ξανά στα πόδια της" τόνισε ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Α. Παπανδρέου στην ομιλία του στην Εθνική Συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ.
Ο κ. Παπανδρέου υπογράμμισε ότι "οι πολίτες θα μας κρίνουν το 2013 και μέχρι τότε όχι μόνο θα έχουμε πετύχει η Ελλάδα να βγαίνει από την κρίση αλλά θα έχουμε ολοκληρώσει τόσες και τέτοιας σημασίας αλλαγές που θα έχουν βάλει τις βάσεις για μια διαφορετική πορεία της Ελλάδας στο μέλλον".

Τριπλάσιες από πέρυσι οι πυρκαγιές

Ο πύρινος εφιάλτης «ξυπνάει» κάθε καλοκαίρι, παρά τις εξαγγελίες περί ετοιμότητας όλων των αρμοδίων υπηρεσιών. Κάθε χρόνο προστίθενται, λίγο-λίγο, δεκάδες χιλιάδες νέες καμένες εκτάσεις στον κατάλογο. Και νέες τραγωδίες, που περνούν στα ψιλά γιατί δεν φαντάζουν - όπως άλλες, παλαιότερες - βιβλικές, κατά τις συνήθεις κοινοτοπίες.
Πριν λίγες ημέρες κατά την διάρκεια προσπάθειας κατάσβεσης πυρκαγιάς στην περιοχή Βαθύ Ανατολικής Μάνης, στη Λακωνία, έχασε τη ζωή του, σε ηλικία 49 ετών, ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Γυθείου Κωνσταντίνος Καστρής.
Σύμφωνα δε με τα προσωρινά στατιστικά στοιχεία της Πυροσβεστικής για το καλοκαίρι του 2011 σε σχέση με το 2010 παρατήθηκε σημαντική αύξηση και στον αριθμό των δασικών πυρκαγιών και στις καμένες εκτάσεις. Εξαίρεση ο Ιούνιος, όπου οι φωτιές ήταν μεν περισσότερες, αλλά η έγκαιρη κατάσβεση σε συνδυασμό με τις ευνοϊκές καιρικές συνθήκες περιόρισε τις απώλειες.
Συγκεκριμένα ως προς τον αριθμό των δασικών πυρκαγιών τον Ιούνιο του 2010 είχαν εκδηλωθεί 911 έναντι 978 φέτος, τον Ιούλιο 1.367 έναντι 1.950 φέτος και τον Αύγουστο 1.549 πυρκαγιές έναντι 1.996 φέτος.

Μοιραία φωτογράφιση για 22χρονο!

Σε χώρο στάθμευσης τρένων, στη Γέφυρα Θεσσαλονίκης βρέθηκε το βράδυ της Παρασκευής ένας 22χρονος νεαρός με σκοπό να φωτογραφηθεί.Αυτή, όμως η ιδέα του στοίχησε τη ζωή, καθώς ο άτυχος νεαρός χτυπήθηκε από ηλεκτρικό ρεύμα την στιγμή που ανέβηκε σε σταθμευμένο βαγόνι στις σιδηροτροχιές.zougla.gr

Συνελήφθη 51χρονος επιδειξίας-Παρενόχλησε 12χρονη!

Το κορίτσι βρισκόταν στην αυλή σπιτιού συγγενικού της προσώπου!
Συνελήφθη χθες (2-9-2011) το μεσημέρι, από Αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, ένας ημεδαπός άνδρας ηλικίας 51 ετών, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για πρόκληση σκανδάλου με ακόλαστες πράξεις.Συγκεκριμένα, ο 51χρονος προχθές το μεσημέρι στη Πάτρα επέδειξε τα γεννητικά του όργανα σε ανήλικη 12χρονη ημεδαπή η οποία βρισκόταν μέσα σε περιφραγμένη αυλή οικίας συγγενικού της προσώπου.
Από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών πραγματοποιήθηκαν αστυνομικές αναζητήσεις με αποτέλεσμα τον εντοπισμό και τη σύλληψη του επιδειξία.Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών

Υποψήφιος για "έξοδο" πλέον κάθε δημόσιος υπάλληλος

Με επέκταση της εργασιακής εφεδρείας σε όλο τον δημόσιο τομέα, απαντά η κυβέρνηση στις πιέσεις της τρόικας για περιστολή των δαπανών του κράτους.
Το σήμα έδωσε χτες ο υπουργός Οικονομικών Ευ. Βενιζέλος, προαναγγέλοντας εργασιακή εφεδρεία ακόμη και στους οργανισμούς που δεν βρίσκονται σε διαδικασία συγχώνευσης, πράγμα που σημαίνει ότι κάθε εργαζόμενος θα βρίσκεται υπό την απειλή να δει την πόρτα της εξόδου.
Η εργασιακή εφεδρεία, σύμφωνα με ρεπορτάζ της Ελευθεροτυπίας επεκτείνεται σε ΝΠΙΔ, ΝΠΔΔ, ΟΤΑ, Νοσοκομεία, Ασφαλιστικά Ταμεία, ενώ μένει ανοιχτό το ενδεχόμενο για επέκτασή της και στον στενό δημόσιο τομέα, όταν αρθούν τα νομικά κωλυματα.
“Θέλουμε πιο περίπλοκα νομικά εργαλεία για να προχωρήσουμε στο εσωτερικό του στενού δημόσιου τομέα” δήλωσε ο κ. Βενιζέλος χαρακτηριστικά, ανοίγοντας το δρόμο για άρση της μονιμότητας.
Το άλλο νέο που βγήκε από την χθεσινή συνέντευξη ήταν ότι το κράτος θέλει να δημιουργήσει μία “δεξαμενή εργασιακής εφεδρείας”, όπου οι δημόσιοι υπάλληλοι του ευρύτερου και σχεδόν του στενού δημόσιου τομέα, θα περάσουν σε εργασιακή αργία.
Οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι θα αμείβονται με το 60% του μισθού τους και θα μπουν σε πίνακες κατάταξης του ΑΣΕΠ. Αν σε αυτό το διάστημα κάποιος βρει δουλειά, κόβεται η παροχή του ποσοστού του μισθού τους. Αν δεν καταφέρουν να προσληφούν στο διάστημα αυτό, τους ανοίγεται ο δρόμος της ανεργίας.
Σε δηλώσεις του το πρωί στο Μεγκα, σύμφωνα και με το δημοσίευμα στο newsit.gr, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Δ. Ρέππας παραδέχτηκε ότι η τρόικα δεν πιέζει για απολύσεις αλλά ζητά περικοπή των δαπανών στο δημόσιο.
Η κυβέρνηση επιλέγει όμως και πάλι όχι τον εξορθολογισμό αλλά το μαχαίρι.

Σήμερα η Εθνική Συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ

Στο γήπεδο Τάε-Κβο-Ντο πραγματοποιείται σήμερα στις 11 το πρωί η Εθνική Συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ, όπου με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η ομιλία του πρωθυπουργού κ. Γιώργου Παπανδρέου.
Τις εργασίες της Συνδιάσκεψης θα ανοίξει ο πρωθυπουργός, στις 10:45, ενώ θα προηγηθεί η εισήγηση του γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ κ. Μιχάλη Καρχιμάκη.
Θα ακολουθήσουν οι τοποθετήσεις των συνέδρων ενώ έχουν προγραμματιστεί και συζητήσεις σε οκτώ θεματικά εργαστήρια για την οικονομία, την κοινωνία, τη δημόσια διοίκηση και την ανάπτυξη.
«Στόχος της Συνδιάσκεψης, να αξιολογήσουμε και πάλι τα νέα δεδομένα που προκύπτουν από την κρίση, να σταθμίσουμε τις προεκλογικές μας δεσμεύσεις, να κάνουμε την αυτοκριτική μας και να χαρτογραφήσουμε τα επόμενα βήματα, ώστε να προτείνουμε με ειλικρίνεια και ενάργεια το συνολικό σχέδιο μας για τη χώρα και για τα χρόνια που έρχονται» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ.
Σε ειδικά «εργαστήρια» θα γίνει επεξεργασία των θέσεων που αναπτύχθηκαν κατά τη διάρκεια εξάμηνου εσωκομματικού διαλόγου, με στόχο «τη διαμόρφωση ενός προγράμματος επανεκκίνησης στην οικονομία, την κοινωνία και το κράτος».

Ο Πλούταρχος βαφτίζει το πέμπτο του παιδί!

Στα Μαυρόγεια θα βαπτιστεί σήμερα το πέμπτο παιδί του Γιάννη Πλούταρχου. Πρόκειται για την ιδιαίτερη πατρίδα του τραγουδιστή, ενώ εκεί θα βρεθεί όλη η οικογένεια του, με τα τέσσερα μέλη, μαζί με συγγενείς και φίλους. Το όνομα του μικρότερου μέλους θα είναι Κωνσταντίνος.
Μετά το πέρας του μυστηρίου θα ακολουθήσει γλέντι διοργανωμένο από την σύζυγο του δημοφιλούς τραγουδιστή. Ο ίδιος σε συνέντευξη του δεν αποκλείει το ενδεχόμενο κι άλλου παιδιού, μιας και «τα παιδιά είναι ευτυχία», όπως χαρακτηριστικά είπε.

DVD και φωτοτυπίες αντί βιβλίων στα σχολεία !

Eίναι βέβαιο ότι θα ζήσουμε στιγμές μοναδικές τη φετινή σχολική χρονιά μαθητές κι εκπαιδευτικοί καθώς το υπουργείο κι επισήμως με εγκύκλιο του ενημερώνει, ότι μέχρι να παραλάβουμε τα σχολικά βιβλία θα κάνουμε μάθημα με dvd και φωτοτυπίες.
Ειδικότερα το Υπ. ΠΔΒΜΘ με εγκύκλιο που έστειλε σήμερα το απόγευμα σε όλα τα σχολεία της χώρας ενημερώνει τους Διευθυντές ότι οι ίδιοι και οι Εκπαιδευτικοί των σχολικών μονάδων μπορούν να έχουν πρόσβαση στην ηλεκτρονική πλατφόρμα «ψηφιακό σχολείο» και να αξιοποιούν το σχετικό υλικό, με κάθε πρόσφορο τρόπο (σ.σ. με φωτοτυπίες εφόσον υπάρχουν φωτοτυπικά), για τους ίδιους και τους μαθητές τους, προκειμένου να αντιμετωπιστεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο η καθυστέρηση της αποστολής των σχολικών εγχειριδίων,
Επιπλέον, σύμφωνα με την εγκύκλιο, το Υπ. ΠΔΒΜΘ θα διανείμει σε όλους τους μαθητές DVD, στο οποίο θα εμπεριέχονται τα σχολικά εγχειρίδια, έτσι ώστε οι μαθητές να έχουν τη δυνατότητα να μελετούν ηλεκτρονικά τα μαθήματα.
Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

Πήγε στην πλάζ με τον εραστή και συνάντησε τον άνδρα με την ερωμένη !

Απίστευτη συνάντηση στη πλάζ! Επεισόδιο το βράδυ της Τετάρτης μπροστά στα έκπληκτα μάτια δεκάδων!
Άγριος καυγάς μεταξύ δύο ζευγαριών, ο οποίος μάλιστα ξεπέρασε κάθε όριο, σήκωσε στο... πόδι όλη την παραλία της Πλαζ προχθές το βράδυ. Μέχρι και... καρέκλες έφυγαν από κοντινή καντίνα, ενώ οι ύβρεις έδιναν κι έπαιρναν ακόμη και μεταξύ γυναικών. Αλλά το απίστευτο δεν ήταν αυτό. Ήταν ότι επρόκειτο για δύο... παράνομα ζευγάρια, όπου ο άνδρας του ενός (ζευγαριού) και η γυναίκα του δεύτερου ήταν μεταξύ τους οι... νόμιμοι σύζυγοι!
Φαίνεται, όμως, ότι ούτε ο ένας, ούτε η άλλη πίστευαν ότι θα μπορούσε η Πλαζ να αποτελούσε επιλογή βόλτας για τον άλλο. Έτσι, εντελώς συμπτωματικά, η γυναίκα που είχε πάει βόλτα με τον εραστή της για να μην την δει κανένα μάτι, «έπεσε» πάνω στον άνδρα της, ο οποίος ήταν μαζί με την ερωμένη του, έχοντας κι εκείνος, προφανώς, κάνει την ίδια ακριβώς επιλογή ως προς το μέρος που ήθελε να κρυφτεί.
Είχε, μάλιστα, ήδη αρχίσει να πέφτει το σκοτάδι, αλλά αυτό δεν στάθηκε τελικά εμπόδιο για τη... μεγάλη ανακάλυψη. Η οποία μάλιστα έγινε επειδή σα να μην έφθαναν όλα τα προηγούμενα, και τα δύο ζευγάρια αποφάσισαν να κάνουν και... ρομαντική βόλτα με τα πόδια κατά μήκος της παραλίας. Και, δυστυχώς... συναντήθηκαν! Κι όταν αυτό συνέβη, ποιος είδε και τους δύο απατημένους και δεν τους φοβήθηκε. Οι βρισιές άρχισαν να πέφτουν «βροχή» αλλά αυτό προκάλεσε την αντίδραση των άλλων δύο. Πρώτα του εραστή ο οποίος δεν δεχόταν να ακούει προσβολές για την ερωμένη του και αντέδρασε. Αντίδραση, όμως, υπήρξε και από τη δεύτερη ερωμένη (... του συζύγου), η οποία επιτέθηκε στην κανονική σύζυγο.
Σήκωσε... καρέκλα!
Οι φραστικές επιθέσεις κράτησαν ελάχιστα λεπτά, αφού πολύ γρήγορα και οι τέσσερις πιάστηκαν κυριολεκτικά στα χέρια. Οι φωνές ακούγονταν σε όλη σχεδόν την παραλία και η... σύρραξη συνεχίστηκε με κυνηγητό μέχρι και την πρώτη καντίνα όπου ο ένας άνδρας σήκωσε καρέκλα απειλητικά προς τον δεύτερο. Πιο πίσω βρίζονταν και είχαν αρπαχτεί μεταξύ τους οι γυναίκες. Το σκηνικό συνεχιζόταν και θα έπαιρνε χειρότερες διαστάσεις αν δεν επενέβαιναν περαστικοί για να χωρίσουν και τους τέσσερις και να επιβάλουν την ηρεμία.dete.gr

Η Σία Κοσιώνη και τα σενάρια !!

Υπάρχει καπνός χωρίς φωτιά; Το τελευταίο διάστημα πληθαίνουν οι φήμες στο Συγκρότημα Αλαφούζου περί «αβέβαιου» μέλλοντος της Σίας Κοσιώνη. Η δε απόφαση να μην βρίσκεται και τη νέα περίοδο πίσω από τα μικρόφωνα του ραδιοφώνου του ΣΚΑΪ, πυροδοτεί περαιτέρω υποψίες ότι… κάτι τρέχει.
Από τη διοίκηση του σταθμού βέβαια, καθώς και από την ίδια τη δημοσιογράφο, δεν προκύπτει κάτι το «ανησυχητικό». Η Σία Κοσιώνη άλλωστε συνεχίζει και τη νέα τηλεοπτική σεζόν στην παρουσίαση του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του ΣΚΑΪ, με ενισχυμένο επιτελείο κοντά της, και με τη διοίκηση του σταθμού να έχει επικεντρώσει την προσοχή της στην περαιτέρω ενδυνάμωση του δελτίου.
Απ’ την άλλη, δεν έπαψαν ποτέ οι φήμες που ήθελαν τη Σία Κοσιώνη να βρίσκεται στο στόχαστρο και άλλων τηλεοπτικών σταθμών. Έχει ακουστεί ενδιαφέρον του ΑΝΤ1, που ωστόσο βρίσκεται πλέον πολύ κοντά σε συμφωνία με τον Νίκο Χατζηνικολάου, ενώ το όνομα της Σίας Κοσιώνη έχει εμπλακεί και σε σενάρια μετακίνησής της στο Mega, εφόσον το κανάλι της Μεσογείων αποφάσιζε να προχωρήσει σε ανανέωση των προσώπων του κεντρικού δελτίου ειδήσεων.
Μέχρι στιγμής, τίποτα από τα παραπάνω δεν επιβεβαιώνεται. Το μέλλον λοιπόν θα δείξει.
statesmen.gr

Ιατρικό.. “θαύμα”: Έγραφαν σε ασθενείς 20 διαφορετικά φάρμακα ανά μήνα!

Καταστάσεις για γέλια και για κλάμματα στην Υγεία. Από τους ελέγχους μέσω του συστήματος ηλεκτρονικής συνταγογράφησης βρέθηκα ασθενείς που έπαιρναν 20 διαφορετικά φάρμακα το μήνα!
Αυτά τα θαύματα ιατρικής παρουσιάστηκαν σε ημερίδα από την Γενική Γραμματέα Κοινωνικών Ασφαλίσεων Αθηνά Δρέττα. Όπως προκύπτει γιατροί έγραφαν κάθε μήνα στον ίδιο ασθενή με χρόνια πάθηση 10 συνταγές με 20 διαφορετικά φάρμακα.
Από τα στοιχεία προκύπτει επίσης ότι το 35% των ασφαλισμένων φέρεται να πάσχει από κάποια χρόνια πάθηση, σύμφωνα με ΤΑ ΝΕΑ.
Επίσης βρέθηκε να χορηγούνται σε ασθενείς περισσότερα του ενός φάρμακα στην ίδια συνταγή και για την ίδια πάθηση, με το ασθενή να πρέπει να λαμβάνει ένα από τα δύο.
Υπάρχουν τέλος περιοχές της χώρας, όπου η ιατρική δαπάνη δεν δικαιολογείται από τον πληθυσμό τους, ενώ το 80% της συνολικής δαπάνης το συγκεντρώνουν 319 φάρμακα.
newsit

Η οικογένεια Καρβέλα στην Καλαμάτα

Στην ιδιαίτερη πατρίδα της Ανίτας Πάνια έκανε τις διακοπές του το ζεύγος Καρβέλα-Πάνια, μαζί με τον τρίχρονο γιο τους Ανδρέα. Ο φωτογραφικός φακός συνέλαβε το ζευγάρι σε τρυφερές στιγμές στη θάλασσα, όπου απολάμβαναν το μπάνιο τους, προτού επιστρέψουν και πάλι στις υποχρεώσεις τους στην Αθήνα...
Φορώντας ασορτί καπελάκια και γυαλιά ηλίου, το ζευγάρι απαθανατίστηκε από το φακό του περιοδικού Hello. Σύμφωνα με το δημοσίευμα του περιοδικού, το ζευγάρι τις περισσότερες ώρες της ημέρας βρισκόταν στην παραλία, η οποία βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από το εξοχικό που έχουν στην περιοχή, μαζί με τον μονάκριβο γιο τους.
Τα απογεύματα, η οικογένεια Καρβέλα έκανε μικρές 'αποδράσεις' σε γειτονικά χωριουδάκια, ενώ τα περισσότερα βράδια τα πέρασαν στο σπίτι της μητέρας της παρουσιάστριας, στο Μελιγαλά.
Εκτός από την οικογένεια της Αννίτας, στο παρεάκι προστέθηκαν για λίγες μέρες και η Άννα Βίσση με την Σοφία Καρβέλα, με τις οποίες ο Νίκος πήγε στο σπίτι του Μπάμπη Στόκα, στη Μαρίνα της Καλαμάτας.

Οι Αγανακτισμένοι επιστρέφουν στο Σύνταγμα

Νέα ραντεβού στο Σύνταγμα και στις πλατείες όλης της χώρας έχουν δώσει στις 19:00 το απόγευμα του Σαββάτου οι Αγανακτισμένοι.
Όπως δημοσιεύει το protothema.gr, με σύνθημα "οι πλατείες είμαστε εμείς και είμαστε παντού", οι Αγανακτισμένοι επιστρέφουν δυναμικά με σκοπό να στείλουν ένα νέο ηχξρό μήνυμα στην κυβέρνηση.
"Ξεκινήσαμε αγανακτισμένοι, συνεχίζουμε να είμαστε αποφασισμένοι και σε λίγο θα είμαστε μαζικά εξεγερμένοι. Μέχρι να φύγουν αυτοί που μας οδήγησαν εδώ. Μέχρι να διώξουμε τις κυβερνήσεις και το σύστημα των αγορών και των τραπεζιτών", αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι Αγανακτισμένοι πολίτες.
Χαρακτηρίζουν επίσης την 3η Σεπτεμβρη "ημερομηνία ορόσημο", αναφέροντας ότι "είναι η ημέρα, που μας θυμίζει την ματαίωση των πόθων του λαού για δημοκρατία, ελευθερία και αξιοπρέπεια. Που μας θυμίζει τα ψέματα και τον εμπαιγμό των εκάστοτε κυβερνώντων".

ΑΔΕΔΥ: Oχι στην εργασιακή εφεδρεία

ΟI ανακοινώσεις της κυβέρνησης για την ένταξη στο καθεστώς της εργασιακής εφεδρείας του προσωπικού που υπηρετεί σε διάφορους οργανισμούς –ακόμη και ΝΠΔΔ– σε συνδυασμό και με τις δηλώσεις του αρμόδιου υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης περί «πλεονάζοντος» προσωπικού, «ανοίγουν τον δρόμο» για μαζικές απολύσεις στο Δημόσιο, αναφέρει στην ανακοίνωσή της η ΑΔΕΔΥ.
Επίσης τονίζει: "Οι συγχωνεύσεις και καταργήσεις οργανισμών του Δημοσίου και οι ιδιωτικοποιήσεις σχεδιάζονται με μοναδικό γνώμονα τη μείωση του λειτουργικού κόστους, χωρίς να λαμβάνονται υπόψη οι δραματικές επιπτώσεις αυτών των επιλογών για τους εργαζόμενους, αλλά και ευρύτερα για το κοινωνικό σύνολο. Πρόκειται για επιλογές οι οποίες, αντί να δίνουν λύσεις, δημιουργούν ολοένα και μεγαλύτερα προβλήματα, εξυπηρετούν ιδιωτικά συμφέροντα, στρέφονται κατά του κοινωνικού συνόλου, πλήττουν κυρίως τα ευρύτερα λαϊκά, φτωχά και αδύναμα κοινωνικά στρώματα της χώρας και ανοίγουν –όπως πολλές φορές έχουμε επισημάνει– τον δρόμο για απολύσεις και στον στενό δημόσιο τομέα".

Χωρίς εισοδηματικά κριτήρια τα επιδόματα ανεργίας

«ΓIA την είσπραξη των επιδομάτων ανεργίας δεν τίθεται κριτήριο με βάση τα περιουσιακά στοιχεία ή το οικογενειακό εισόδημα», διαβεβαίωσε στη Βουλή ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γιώργος Κουτρουμάνης, απαντώντας χθες σε επίκαιρη ερώτηση της γ.γ. του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας, Αλέκας Παπαρήγα, για τα μέτρα στήριξης των ανέργων.
«Δεν πρόκειται να επαναλάβουμε πρακτικές του παρελθόντος για να αντιμετωπίσουμε τα μεγάλα προβλήματα. Δεν θα προχωρήσουμε σε προγράμματα Stage με 450 ευρώ. Το δικό μας πρόγραμμα προβλέπει αμοιβή 625 ευρώ (το καθαρό ποσό της γενικής συλλογικής σύμβασης εργασίας) με πλήρη ασφαλιστική κάλυψη, για 5 μήνες, 1 χρόνο, 2 χρόνια. Ο ΟΑΕΔ πλήρωνε 1,2 δισ. ευρώ για επιδόματα και τώρα ξεπερνά τα 2 δισ., με τα επιδόματα να μην εξαρτώνται από τις καταβαλλόμενες εισφορές, καθώς ο Οργανισμός εξασφαλίζει κρατική χρηματοδότηση. Ενισχύουμε τους ανέργους με τις δυνατότητες που έχουμε…», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Κουτρουμάνης.

Ο Τύπος της Μεσσηνίας 3-9-2011

Stephen Hawking: "Ετσι μοιάζουν οι εξωγήινοι"

Πέρα από τις γνωστές δηλώσεις του περί ύπαρξης εξωγήινων
- και μάλιστα εχθρικών- ο Στήβεν Χώκινγκ, προχώρησε ένα βήμα παραπέρα. Με τη βοήθεια της τεχνολογίας και με τη χρήση γραφικών δημιούργησε τη μορφή των εξωγήινων όντων -έτσι όπως εκείνος τους φαντάζεται.
Η φωτογραφία που βλέπετε, δείχνει έναν...εξωγήινο αλά Χώκινγκ και έκανε την πρώτη του δημόσια εμφάνιση μαζί με άλλους 8 εξωγήινους, στο ντοκιμαντέρ του Discovery Channel, "Μια Σύντομη Ιστορία του Χρόνου", το οποίο χρειάστηκε τρία χρόνια για να ολοκληρωθεί.
Οπως εξηγεί στον πρόλογο της σειράς ο διάσημος καθηγητής " το σύμπαν έχει 100 δισεκατομμύρια γαλαξίες, ο καθένας με εκατοντάδες εκατομμύρια των αστεριών. Σε ένα τόσο τεράστιο μέρος είναι απίθανο η Γη να είναι ο μοναδικός πλανήτης, όπου εξελίχθηκε η ζωή".
Ο Χώκινγκ θεωρεί την ύπαρξη εξωγήινων όντων βέβαιη, χάρη στην κοινή μαθηματική λογική! "Η πραγματική πρόκληση είναι να μάθουμε πώς είναι αυτοί οι εξωγήινοι", προσθέτει.
Και αυτό ακριβώς προσπάθησε να κάνει, δημιουργώντας με τη βοήθεια των γραφικών, τους "δικούς" του εξωγήινους! Ο Χώκινγκ συνδίασε μία σειρά από δεδομένα- από τις θερμοκρασίες που επικρατούν σε άλλους πλανήτες μέχρι την φυσιολογία του εδάφους τους- και κατέληξε σε εικόνες που δεν μοιάζουν με τίποτα από ό,τι έχουμε δει μέχρι σήμερα! dete.gr

ΑΝ ΕΙΝΕ ΔΥΝΑΤΟΝ - Έκανε σεξ με... 37.800 παρθένες!

Ένας μύθος στην Αφρική ήθελε το AIDS να θεραπεύεται αν ο ασθενής... έκανε σεξ με μια παρθένα.
Βάσει αυτού του μύθου, ο βασιλιάς τουμνησιού Τόνγκα Paulah έκανε σεξ με 10 παρθένες κάθε μέρα ενώ κατά τη διάρκεια της βασιλείας του κοιμήθηκε με περισσότερες από 37,800 παρθένες.

2.9.11

ΚΑΛΑΜΑΤΑ - Στόχοι, σχεδιασμός, αντανακλαστικά και αντιδράσεις …

Παντελής η έλλειψή τους από τη δημοτική αρχή! Ακόμα μια ΕΚΤΑΚΤΗ συνάντηση της δημοτικής αρχής, αυτή τη φορά, για το θέμα του οριστικού κλεισίματος του Κέντρου Διαβιβάσεων Καλαμάτας.
ΕΚΤΑΚΤΗ; Πού αλήθεια βρίσκεται το ΄’ΕΚΤΑΚΤΟ’ της υπόθεσης;
Όταν τον προηγούμενο Απρίλιο προειδοποιήσαμε το Δημοτικό Συμβούλιο και τον Δήμαρχο για το επικείμενο κλείσιμο της μονάδας λάβαμε καθησυχαστικές απαντήσεις και αοριστολογίες!
Όταν συγκάλεσε πάλι ο Δήμαρχος, τον Ιούνιο, ΕΚΤΑΚΤΗ σύσκεψη στο Δημαρχείο , με εκπροσώπους των φορέων, για την αντιμετώπιση των θεμάτων του ΚΕΔΒ , ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ, και Τ.Ε.Ι., σε πρότασή μας να αποφασιστούν μορφές αγώνα, για να προλάβουμε τα γεγονότα, ακούσαμε σαν απάντηση ότι δεν είναι καιρός ακόμα .
Αλλά και όταν ο Πρόεδρος των Αποστράτων κ. Κόσσυβας, προ μηνός έκρουσε το καμπανάκι του κινδύνου στη συνεδρίαση του Δ.Σ., και πρότεινε συμβολικό αποκλεισμό του στρατοπέδου, ο Δήμαρχος, απαξίωσε την πρόταση, λέγοντας ότι αυτό δεν έπρεπε να λέγεται από έναν πρώην στρατιωτικό αρκούμενος για ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ στην έκδοση ανέξοδων ψηφισμάτων και το κάλεσμα προς αρωγή των τοπικών βουλευτών!!
Τέλος, όταν ο δημοτικός σύμβουλος του συνδυασμού μας , κ. Γκλεγκλές πρότεινε ΣΥΜΒΟΛΙΚΕΣ μορφές αντίδρασης, όπως το συμβολικό κλείσιμο του Δημαρχείου, το συμβολικό κλείσιμο του εθνικού δρόμου και τη σύσσωμη παρουσία του Δ.Σ. Καλαμάτας στο ΚΕΔΒ κατά τον εορτασμό του Αγ. Πνεύματος, ο κος Νίκας μας παρουσίασε, ούτε λίγο ούτε πολύ, ως χούλιγκαν!! Διαμήνυσε δε ότι όσο είναι ο ίδιος Δήμαρχος Καλαμάτας δεν θα ‘κατεβάσει τον κόσμο στους δρόμους’, δεν θα κλείσει το Δημαρχείο, δεν, δεν, δεν…..γιατί δεν είναι στο χαρακτήρα του!!!! Τώρα ο ίδιος προτείνει ‘συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη πύλη του στρατοπέδου’!!
Το θέατρο του παραλόγου σε όλο του το μεγαλείο! Ποιοι στα αλήθεια είναι οι στόχοι που έχει θέσει η δημοτική αρχή για την ανάπτυξη του δήμου μας; Ποιος ο σχεδιασμός; Ας μην μιλήσουμε καλύτερα για αντανακλαστικά και οργανωμένη αντίδραση, κι ας αποψιλώνεται ο Δήμος από την Κυβέρνηση του Μνημονίου.
Αγαπητοί συνδημότες, με ΕΚΤΑΚΤΕΣ συναντήσεις που οργανώνονται κυριολεκτικά στο πάρα 5’, και στις οποίες εμείς δηλώνουμε ότι δεν θα παρευρισκόμαστε (όπως δεν ήμασταν και χθες) και με μεταφορά ευθυνών προς τρίτους (Περιφέρεια, Κυβέρνηση, Βουλευτές κ.ο.κ.) δεν λύνονται τα προβλήματα!
Γιατί ο Δήμαρχος δεν αποδέχεται στην πρότασή μας, εάν τελικά κλείσει το ΚΕΔΒ, να αγωνιστούμε ώστε να παραχωρηθεί ο χώρος στο Δήμο για την διαμόρφωση του σε πάρκο αναψυχής για τους Δημότες, αποφεύγοντας έτσι τον ορατό κίνδυνο να μετατραπεί από τη Κυβέρνηση σε Κέντρο υποδοχής λαθρομεταναστών, όπως ψιθυρίζεται , ή να το πουλήσει σαν φιλέτο στα πλαίσια εφαρμογής του μνημονίου;
Πολύ φοβούμαστε ότι ανάλογες εξελίξεις θα υπάρξουν και σε άλλα ζωτικά για το Δήμο μας, θέματα όπως αυτά του Πανεπιστημίου, του Τ.Ε.Ι. Καλαμάτας ,του Περιμετρικού, και όχι μόνο!
Καλούμε τον Δήμαρχο να σταματήσει να μοιράζει καθρεφτάκια στους ιθαγενείς! ΟΙ ΚΑΙΡΟΙ ΕΧΟΥΝ ΑΛΛΑΞΕΙ. ΑΣ ΑΚΟΥΣΕΙ ΤΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΜΑΣ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΓΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ ΚΑΙ ΑΣ ΜΗΝ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΑΝΟΥΣΙΕΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΟΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΑΡΓΑ!
Ν. Φωτέας, Επικεφαλής Δημ. Παρ. ‘Πρωτοπορίας’
Γ. Γκλεγκλές, Δημ. Σύμβουλος ‘Πρωτοπορίας’

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου