13.2.16

Οι αγρότες της Κρήτης σόκαραν τους…Τούρκους!

Τους παρομοίασαν με τους Σπαρτιάτες στην διάσημη και πολύ επιτυχημένη ταινία, «300» του Ζακ Σνάιντερ...

Όσο και αν αυτό ακούγεται εντυπωσιακό και όμως τα τουρκικά ΜΜΕ ασχολήθηκαν εκτενώς με την παρουσία των αγροτών της Κρήτης με τις παραδοσιακές μαγκούρες τους και με την δυναμική τους εμφάνιση στο κέντρο της Αθήνας, δείχνοντας την αποφασιστικότητα τους να υπερασπιστούν τα δίκαια τους και την αγέρωχη παρουσία τους που πραγματικά άφησε έκπληκτους τους Τούρκους. Αλλά το πιο εντυπωσιακό σε όλη αυτή την παρουσίαση στα τουρκικά ΜΜΕ, είναι ότι κάποιες τουρκικές εφημερίδες δημοσιεύοντας χαρακτηριστικές φωτογραφίες από την πορεία των Κρητών κρατώντας μια Ελληνική σημαία, τους παρομοίασαν με τους Σπαρτιάτες στην διάσημη και πολύ επιτυχημένη ταινία, «300» του Ζακ Σνάιντερ με τον Τζέραρντ Μπάτλερ στον πρωταγωνιστικό ρόλο, αυτό του Λεωνίδα. Μονό που οι 300 έγιναν από τους Τούρκους «1000 Spartalı», δηλαδή οι «1000 Σπαρτιάτες», νούμερο ακόμα πιο εντυπωσιακό!
Συνοπτικά, η ταινία αναφέρεται στα χρόνια των Περσικών Πολέμων, το 480 π.Χ., όταν ο Βασιλιάς της Περσίας, Ξέρξης, απαιτεί την υποταγή της Σπάρτης με αντάλλαγμα να την ανακηρύξει σε κυρίαρχο της Ελλάδας, όταν αυτός επικρατήσει. Οι Σπαρτιάτες όμως, γαλουχημένοι για να θυσιάζονται στο πεδίο της μάχης και όντας ίσως ο πιο ξακουστός για την ανδρεία του στρατός ως τότε, δε μπορούσαν να δεχθούν μία τέτοια προσφορά.
Η μεγάλη γενναιότητα και ο ασύγκριτος ηρωισμός των αρχαίων Σπαρτιατών που τα έβαλαν με ολόκληρη αυτοκρατορία των Περσών, δηλαδή των εισβολέων από την Ανατολή, βρήκε από τους ίδιους Τούρκους τους σημερινούς μιμητές τους στους Κρητικούς αγρότες!
Μονό που θα πρέπει να γνωρίζουν ότι όπως οι Σπαρτιάτες αγωνίστηκαν με τους Πέρσες, έτσι και οι σημερινοί Κρητικοί αν χρειαστεί θα κατατροπώσουν τους σημερινούς εισβολείς πάλι από την Ανατολή. Αυτή είναι η λεβεντομάννα Κρήτη!
Evet!

Νίκος Χειλαδάκης
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος

ΦΩΤΟ - Ο ηλικιωμένος που έκλεψε την παράσταση στο Σύνταγμα!

 Έστειλε με τον πλέον... "κουφό" τρόπο το μήνυμά του στην Μέρκελ! 

Στο συλλαλητήριο των αγροτών στο Σύνταγμα βρέθηκε ένας ηλικιωμένος άνδρας που έκλεψε την παράσταση και είπε «όχι» στο Ασφαλιστικό και γενικότερα στα νέα μέτρα με τον δικό του ξεχωριστό τρόπο.

Έγραψε πάνω στο πουκάμισό του ένα σύνθημα και απαθανατίστηκε από τον φωτογραφικό φακό.

Δείτε τις φωτογραφίες στο Newsmessinia:

inner

inner

inner

inner
 

Κάηκε ζωντανός μέσα στο αμάξι του στο Ζευγολατιό


Κάηκε ζωντανός μέσα στο αμάξι του στο Ζευγολατιό
Τραγική κατάληξη είχε η έρευνα εντοπισμού 40χρονου στο Ζευγολατιό Κορινθίας - Βρέθηκε απανθρακωμένος μέσα στο αυτοκίνητο κατά τη διάρκεια της κατάσβεσης πυρκαγιάς
Συγκεκριμένα ήταν γύρω στις 9:30 το πρωί του Σαββάτου, όταν ένας διερχόμενος ενημέρωση την αστυνομία ότι ένα αυτοκίνητο καιγόταν σε αγροτικό δρόμο στη θέση Γρηγοράκια- Σωληνάρι, στο Ζευγολατιό Κορινθίας.
Στη σκηνή έσπευσε η Πυροσβεστική μέλη της οποίας επιχείρησαν για την πλήρη κατάσβεση της φωτιάς. Όταν οι πυροσβέστες την έσβησαν διαπιστώθηκε ότι στη θέση τού οδηγού βρισκόταν ένας άνδρας απανθρακωμένος.
Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, όπως μεταδίδει η ελλαδική ιστοσελίδα Thetoc, πρόκειται για ντόπιο 40χρονο αγρότη από το χωριό Γρηγορέικα, ο οποίος από χθες το βράδυ αναζητείτο από την οικογένειά του καθώς δεν επέστρεψε στο σπίτι του.
Από τη φωτιά καταστράφηκε ολοσχερώς η καμπίνα των επιβατών ενώ το πίσω μέρος του οχήματος δεν είχε υποστεί ζημιές.
Την υπόθεση ερευνά το ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής κατόπιν εντολής του εισαγγελέα.

ΕΚΛΕΙΣΑΝ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΣΤΟΝ ΙΣΘΜΟ - Χάος με ουρές ΙΧ και φορτηγών !

Έκλεισαν την εθνική οδό Αθηνών – Κορίνθου οι αγρότες από το μπλόκο στον Ισθμό, στο ύψος του Καλαμακίου.

Οι αγρότες έκλεισαν την παλιά εθνική οδό στον Ισθμό και δεν αφήνουν να περάσουν τα φορτηγά, ενώ από την άλλη μεριά οι οδηγοί των φορτηγών δεν αφήνουν κανένα να περάσει με ΙΧ αυτοκίνητο ούτε λεωφορείο.
4674a122f5d70b9fcf3bc0df18412e62_XL Still0213_00012 Still0213_00013 Still0213_00014 Still0213_00015 Still0213_00016 Still0213_00017 Still0213_00018 Still0213_00019

ΑΠΟΦΑΣΗ-ΣΤΑΘΜΟΣ: Αποζημίωση σε καταναλωτή επειδή τον ενοχλούσε εισπρακτική εταιρεία – Ανοίγει ο δρόμος για «μπαράζ» αγωγών


1

Φρένο στην ανεξέλεγκτη και πολλές φορές εκβιαστική δράση των εισπρακτικών εταιρειών βάζει δικαστική απόφαση.

Σύμφωνα με τη δικαιοσύνη, το δικαίωμα αποζημίωσης «γεννιέται» και μόνο επειδή η τράπεζα στην οποία ο καταναλωτής χρωστά δεν φρόντισε να τον ενημερώσει ότι σκοπεύει να δώσει σε εισπρακτική εταιρεία τα στοιχεία του (διεύθυνση, τηλέφωνο σπιτιού, εργασίας, κ.λπ.) και τα έγγραφα με τα προσωπικά του δεδομένα για το τι οφείλει! Ετσι, και μόνη η σχετική τηλεφωνική όχληση από την εταιρεία δημιουργεί ευθύνες για την τράπεζα που δεν γνωστοποίησε προηγουμένως στον πελάτη της ότι θα του ζητηθεί από εισπρακτικούς μηχανισμούς να πληρώσει, καθώς η σχετική οφειλή του μπορεί έτσι να γνωστοποιηθεί και σε τρίτα πρόσωπα (οικογένεια, εργασία κ.λπ.) που δεν θα έπρεπε να γνωρίζουν, με συνέπεια να προκληθεί στον καταναλωτή ηθική βλάβη. Η αποζημίωση αυτή μπορεί να είναι βέβαια πολύ μεγαλύτερη και να στοιχειοθετείται ευθύνη της εισπρακτικής εταιρείας, εφόσον χρησιμοποίησε μέτρα ανεπίτρεπτα που προκάλεσαν προσβολή της προσωπικότητας, σύμφωνα με δημοσίευμα του Έθνους.
Η υπόθεση
Ειρηνοδικείο επιδίκασε αποζημίωση 6.000 ευρώ (με τους νόμιμους τόκους) σε δικηγόρο, επειδή δέχθηκε οχλήσεις τηλεφωνικές από εισπρακτική εταιρεία, προκειμένου να διαπραγματευθεί τον τρόπο και χρόνο αποπληρωμής των οφειλών του λόγω χρήσης πιστωτικής κάρτας, χωρίς να έχει καμία σχετική ειδοποίηση από την τράπεζα ότι διαβίβασε τα στοιχεία και τα οικονομικά του δεδομένα σε τρίτους.
Εξαιρετικά σημαντικές είναι οι επισημάνσεις της απόφασης (96/16) που ανοίγουν τον δρόμο για «μπαράζ» σχετικών αγωγών και αποζημιώσεων ότι:
• Δεν μπορεί να «μπλοκάρει» την ευθύνη αποζημίωσης το γεγονός ότι στη σύμβαση (κάρτας, δανείου κ.λπ.) που έχουν συνυπογράψει οι δύο πλευρές, η τράπεζα προειδοποιεί ότι, σε περίπτωση καθυστέρησης της εξόφλησης, μπορεί να αναθέσει την εξασφάλιση της πληρωμής σε εισπρακτική εταιρεία. Η συνυπογραφή (του οφειλέτη, εγγυητή κ.λπ.) δεν αίρει σε καμία περίπτωση την υποχρέωση για προηγούμενη ρητή ενημέρωσή του ότι τα στοιχεία του δίνονται σε συγκεκριμένους τρίτους για πίεση προς εξόφληση.
• Ο οφειλέτης που δεν ενημερώθηκε για τη διαβίβαση αυτή, δικαιούται σε κάθε περίπτωση αποζημίωση λόγω ηθικής βλάβης, χωρίς να ενδιαφέρει το εάν τελικά πλήρωσε. Το γεγονός ότι μετά τις τηλεφωνικές οχλήσεις ρύθμισε με επωφελή τρόπο και εξόφλησε τελικά την οφειλή του δεν καθιστά σε καμία περίπτωση καταχρηστική την αγωγή που ασκεί για αποζημίωση.
• Η τράπεζα δεν μπορεί να επικαλεστεί αμέλεια για να αποσείσει την ευθύνη της για τη μη ενημέρωση, και φέρει η ίδια το βάρος της απόδειξης για το ότι τυχόν αγνοούσε τα πραγματικά γεγονότα που θεμελιώνουν την υπαιτιότητά της (σύμφωνα με τη νομοθεσία για την προστασία των προσωπικών δεδομένων).

BINTEO - Τα "σπάει" ο Κρητικός αγρότης : Λέω στσοι Γερμανούς μολών λαβέ !

"Τσοι θέλουμε μουσαφίρηδες δεν τσοι θέλουμε αφεντικά " 

Με την κρητική ντοπιολαλιά και ευθύτητα που σπάει κόκκαλα ο κρητικός αγρότης τα βάζει με όλους και με όλα και το βίντεο που έκανε το γύρο του διαδικτύου έγινε φυσικά viral !

Τα βάζει με τον Αλέξη Τσίπρα, με τη Μέρκελ και τον Σόιμπλε που τους αποκαλεί η παλιομοδίτισσα και ο ανάπηρος ενω προκαλεί τους Γερμανούς να έρθουν να πάρουν τον τόπο μας ... αν τα καταφέρουν.

"Τους θέλουμε μουσαφίρηδες, δεν τους θέλουμε αφεντικά" τονίζει ο ίδιος χαρακτηριστικά

«Ουστ γαϊδούρια!» - Ρε πως αλλάζουν οι καιροί ....

ΣΟΚ ΣΤΟΝ ΠΥΡΓΟ - Τον έσφαξε με 3 μαχαιριές στη μέση του δρόμου

Σοκ από τη δολοφονία του ανυποψίαστου άντρα

Ένας 51χρονος που φέρεται να πάσχει απο ψυχολογικά προβλήματα είναι ο δράστης τηςδολοφονίας του 48χρονου Π.Κ. στην οδό Ολυμπίων στις 15.30 το μεσημέρι στον Πύργο. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες το θύμα φέρεται να πάρκαρε το αυτοκίνητό του έξω από κατάστημα και όταν βγήκε δέχθηκε απρόκλητα την άγρια επίθεση του 51χρονου. Ο δράστης του στυγερού εγκλήματος έσφαξε το θύμα του με 3 μαχαιριές και στην περιοχή επικράτησε πανικός. Ο 48χρονος έπεσε αιμόφυρτος στο έδαφος ενώ ο δράστης επιβιβάστηκε στο αυτοκίνητό του, ένα Seat Ibiza κόκκινου χρώματος με το οποίο τράπηκε σε φυγή. Οι Αρχές που τον αναζητούν θεωρούν θέμα χρόνου τη σύλληψή του...
Oι πιο ψύχραιμοι ειδοποιήσαν ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που βρέθηκε τάχιστα στο σημείο και μετέφερε τον βαριά τραυματισμένο από τις μαχαιριές άνδρα στο νοσοκομείο του Πύργου. Εκεί οι γιατροί έδωσαν μάχη να τον κρατήσουν στη ζωή, χωρίς αποτέλεσμα.
Το έγκλημα έχει σοκάρει την τοπική κοινωνία και κυρίως τους αυτόπτες μάρτυρες που έζησαν τις σκληρές εικόνες του εγκλήματος.


 ilialive.gr

Απο τα αλώνια στα σαλόνια - Ο Λαζόπουλος και ο κ@λος της μαϊμούς !

Ο Λάκης δεν έχει λόγια για τους συντοπίτες του αγρότες
Δεν μπορούμε να φαντασθούμε ιδανικότερο σκηνικό για να στήσει ο Λάκης Λαζόπουλος το Αλ Τσαντίρι του, από την πλατεία Συντάγματος, εδώ ανάμεσα στις σκηνές των αγροτών.
Ενας καλλιτέχνης που αφουγκράζεται την κοινωνία είναι απορίας άξιο που επέλεξε να απουσιάζει από την μεγάλη κινητοποίηση των αγροτών. Κι όχι μόνο αυτό. Κάποιοι από το επαγγελματικό του περιβάλλον χαρακτηρίζουν την εξέγερση των αγροτών “event” σε μια προσπάθεια να το απαξιώσουν.
Ακόμη κι αν ο Λαζόπουλος αισθάνεται πιο κοντά στον αλχημιστή Κατρούγκαλο ας βγει να υποστηρίξει το έκτρωμα του ασφαλιστικού. 
Δεν μπορεί ένα παιδί του κάμπου της Λάρισας να σιωπά μπροστά σε μια τόσο μαζική κινητοποίηση στην οποία δίνουν τον τόνο οι συντοπίτες του.
Εκτός κι αν ο Λαζόπουλος έχασε την φωνή του για χάρη του Κοντομηνά που φιλοδοξεί να πάρει μία από τις 4 άδειες παρά τα πάρε δώσε με την Δικαιοσύνη. Σ΄αυτή την περίπτωση ταιριάζει γάντι εκείνο που φώναζε ο ίδιος ο Λαζόπουλος για τον κώλο της μαιμούς από το τηλεοπτικό σανίδι του Τσαντιριού και το οποίο ξεσήκωσε ο Βενιζέλος στην πρόσφατη συζήτηση της Βουλής για τις τηλεοπτικές άδειες…


killbill

Τη δεύτερη φορά ο "ελαφοκυνηγός" την πάτησε άσχημα!

Στα χέρια της αστυνομίας 32χρονος που σκότωσε και έκλεψε ελάφια από αγρόκτημα...

Ο λόγος για έναν 32χρονο από το Κυριάκι Βοιωτίας, ο οποίος έβαλε στόχο μια εύκολη λεία, αφού πρόκειται για ελάφια που ήταν σε περιφραγμένο αγρόκτημα στην περιοχή της Ανάληψης Βοιωτίας.
Ο 64χρονος ιδιοκτήτης του αργοκτήματος διαπίστωσε την προηγούμενη εβδομάδα ότι του έλειπαν δυο ελάφια. Μάλιστα σε κάποιο σημείο εντόπισε και αίματα.
Έτσι λοιπόν περίμενε υπομονετικά τον δράστη να ξαναχτυπήσει. Προχθές άκουσε πυροβολισμούς και όταν έτρεξε έξω είδε τον 32χρονο να έχει μπει μέσα στο περιφραγμένο χώρο και να έχει με το όπλο να έχει σκοτώσει δυο ακόμη ελάφια.
Όταν ο ιδιοκτήτης πλησίασε τον "ελαφοκυνηγό" εκείνος τον απείλησε φραστικά και τράπηκε σε φυγή. Ο ιδιόκτητης ενημερωσε την αστυνομία και μετά από αναζητήσεις ο 32χρονος  εντοπίστηκε στη Λιβαδειά και συνελήφθη.
 Στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα κυνηγετικό όπλο.  
Σε έρευνα που ακολούθησε στο σπίτι του βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα τμήμα κρανίου με κέρατα ελαφιού. Επίσης από το κτήμα περισυνελέγησαν τρία φυσίγγια και ένας κάλυκας κυνηγετικού όπλου.
Ο 32χρονος αντιμετωπίσει βαρύτατες κατηγορίες, για ζωοκτονία, ζωοκλοπή, παράβαση νομοθεσίας περί όπλων και απειλή.

πηγή

Ποιοι έκαψαν ζωντανό τον 46χρονο δάσκαλο; Η χήρα έσπασε τη σιωπή της!

Νέες αποκαλυπτικές μαρτυρίες για την άγρια δολοφονία του δασκάλου στο Αγρίνιο. Σόκαρε η σκηνή της Πρωτοχρονιάς του 2011 που μετέφερε στο «Τούνελ» η χήρα του άτυχου εκπαιδευτικού Νίκου Μέντζου. 
Οι μετοχές που ρευστοποίησε λίγα λεπτά πριν τον δέσουν και τον κάψουν ζωντανό στο αυτοκίνητο του
«Ήταν Μεγάλη Πέμπτη του 2011 μετά τις έντεκα το πρωί όταν οι πυκνοί μαύροι καπνοί έπνιξαν την περιοχή Ρουπακιά, κοντά στο Αγρίνιο. Ένα αυτοκίνητο είχε τυλιχθεί στις φλόγες σ’ ένα χωράφι, αλλά η Πυροσβεστική Υπηρεσία δεν κλήθηκε έγκαιρα. Όταν η φωτιά έσβησε, αποκαλύφθηκε η φρίκη. Ο 46χρονος Νίκος Μέντζος, δάσκαλος και πατέρας ενός παιδιού, βρέθηκε απανθρακωμένος μέσα στο αυτοκίνητο του.
Οι Αρχές τότε μίλησαν για αυτοκτονία! Έψαχναν όμως και το ενδεχόμενο να ήταν ατύχημα. Τη δολοφονία την απέκλεισαν... κι ας ήταν δεμένο το θύμα στο κάθισμα του! Η οικογένεια του 46χρονου ξεκίνησε έναν αγώνα δρόμου για να αποδείξει ότι ο άνθρωπός της δολοφονήθηκε. Οι πραγματογνώμονες που όρισε η οικογένεια ως τεχνικούς συμβούλους, εντόπισαν τις λεπτομέρειες που αποκάλυψαν το φρικιαστικό έγκλημα. Οι δικαστές μίλησαν επίσημα για ανθρωποκτονία».
Χθες για πρώτη φορά η χήρα του άτυχου εκπαιδευτικού Νίκου Μέντζου 46 χρόνων, έσπασε για πρώτη φορά τη σιωπή της και αποκάλυψε στην Αγγελική Νικολούλη άγνωστες λεπτομέρειες για την τραγωδία που «χτύπησε» την οικογένειά της.
Περιέγραψε ακραία περιστατικά που προκαλούσε η ερωμένη του συζύγου της στον επαγγελματικό τους χώρο αλλά και στο ίδιο τους το σπίτι. Σόκαρε η σκηνή της Πρωτοχρονιάς του 2011 που μετέφερε στο «Τούνελ».
Η θρασύτατη γυναίκα κρύφτηκε κάτω από το σπίτι τους και όταν ο δάσκαλος βγήκε για να πάρει ξύλα για το τζάκι του επιτέθηκε φωνάζοντας… Αίσθηση προκάλεσε το γεγονός ότι ενώ γνώριζε για τις απειλές και την πίεση που δεχόταν ο Νίκος Μέντζος η σύζυγος του δεν ζήτησε βοήθεια για να προλάβει τα χειρότερα…
Το «Τούνελ» μετέφερε και τον διάλογο του ρεπόρτερ της εκπομπής με την φερόμενη ως «πέτρα του σκανδάλου». Ψυχρή, ειρωνική και εριστική όπως χαρακτηρίστηκε δεν ήξερε, δεν άκουσε, δεν είδε… Δεν πιστεύει ότι ο θάνατος του 46χρονου δασκάλου ήταν έγκλημα και επιμένει στην εκδοχή του ατυχήματος.
Στην εκπομπή μίλησε και ο σύζυγος της φίλης του Νίκου Μέντζου. Εξέφρασε την πεποίθηση ότι το κίνητρο του εγκλήματος είναι οικονομικό, λόγω των όσων ακούγονται για την ενασχόληση του θύματος με το χρηματιστήριο. Τόνισε ότι οι σχέσεις μεταξύ τους ήταν πολύ καλές. «Τον είχα στην καρδιά μου», είπε λόγω της επαφής που ανέπτυξαν μέσω των παιδιών του- μαθητών του Νίκου.

«Κρύφτηκε, περίμενε τον άνδρα μου και του επιτέθηκε»

Η σύζυγος του δασκάλου έσπασε για πρώτη φορά τη σιωπή της μετά από πέντε χρόνια και αποκάλυψε στην Αγγελική Νικολούλη άγνωστες λεπτομέρειες από την τραγωδία που χτύπησε την οικογένειά της. Η Βίκυ Μέντζου περιέγραψε όλα όσα βίωσε στο σπίτι της, αλλά και στον χώρο της δουλειάς της, εξαιτίας της παράνομης σχέσης του άνδρα της τα τελευταία δύο χρόνια πριν από το φρικτό θάνατο του. Την ενοχλούσε συνεχώς και της ζητούσε με θράσος να χωρίσει χρησιμοποιώντας χυδαίους χαρακτηρισμούς.
Και μόνο η θύμηση ενός ακραίου περιστατικού που συνέβη την Πρωτοχρονιά του 2011, της έφερε ταραχή. Την παραμονή αναγκάστηκε να βγάλει το τηλέφωνο του σπιτιού της από την πρίζα και ανήμερα του Νέου Έτους είδε στην είσοδο του σπιτιού της την «άλλη» γυναίκα να επιτίθεται στον άνδρα της. «Ήταν κάπου κρυμμένη και μόλις εκείνος βγήκε για να πάρει ξύλα για το τζάκι, όρμησε πάνω του, τον άρπαξε από τον γιακά και τον ταρακουνούσε φωνάζοντας». Η τραγική σύζυγος ρώτησε «τι θέλει αυτή εδώ και μας ενοχλεί» και απείλησε να φωνάξει την Αστυνομία. Στο άκουσμα της Αστυνομίας εκείνη εξαφανίστηκε. Η Βίκυ Μέντζου προσπαθούσε να μην μάθει τίποτα το παιδί τους και να κρατήσει τις ισορροπίες στο σπίτι της, αφού ο Νίκος της έλεγε ότι ήθελε να διακόψει την παράνομη σχέση γιατί τον βασάνιζε και σκοπός του ήταν να σώσει τον γάμο του. Όμως η πίεση που του ασκούσε η εξωσυζυγική του σχέση, οι απειλές και οι εκβιασμοί που δεχόταν, υπονόμευαν τις προσπάθειες τους.
Η χήρα του θύματος αποκάλυψε το σκηνικό του τρόμου
Στο δεύτερο μέρος της αποκαλυπτικής συνέντευξης της η Βίκυ Μέντζου μίλησε για τα όσα συνέβησαν τη μοιραία εκείνη Μεγάλη Πέμπτη που έχασε τον άνδρα της για πάντα. Λίγα λεπτά πριν την τραγωδία ο 46χρονος δάσκαλος της είχε τηλεφωνήσει για να της πει ότι «όλα θα γίνουν ρημαδιό».
Βρισκόταν υπό απειλή;
Χρησιμοποίησε κάποιος άλλος το κινητό του;
Στο άκουσμα της φράσης αυτής η γυναίκα ανήσυχη άρχισε να τον καλεί, αλλά εκείνος δεν απάντησε ποτέ. Βγήκε να τον αναζητήσει λέγοντας ψέματα στη δουλειά της ότι αρρώστησε το παιδί της. Τρέχοντας με το αυτοκίνητο της πήγε στο χωράφι, όπου νόμιζε ότι θα έκοβε χόρτα, αλλά δεν τον βρήκε. Ενώ συνέχιζε να τον καλεί στο κινητό, τηλεφώνησε και στη μητέρα του, αλλά δεν είχε περάσει από το πατρικό του σπίτι. Επιστρέφοντας προς την πόλη κάλεσε το γιο της μήπως ο άνδρας της γύρισε σπίτι αλλά η απάντηση ήταν αρνητική. Συνέχισε την πορεία της, ώσπου είδε από μακριά τον καπνό της φωτιάς κι έφτασε στο σημείο. Έβλεπε το αυτοκίνητο του Νίκου να καίγεται, «αλλά από το σοκ που βίωνε δεν σκέφθηκε αν ήταν ο άνδρας της μέσα». Ειδοποίησε την αδερφή της και λίγο αργότερα έφθασε κοντά της ο γαμπρός της. Εκείνος τηλεφώνησε στην Πυροσβεστική. Στα επόμενα λεπτά άρχισε να συνειδητοποιεί ότι μέσα στο καμένο αυτοκίνητο βρισκόταν ο άνδρας της.
Η Βίκυ Μέντζου απόρησε με τη μαρτυρία κατοίκου της περιοχής που της μετέφερε η Αγγελική Νικολούλη και την ήθελε να παρακολουθεί ψύχραιμη το αυτοκίνητο να καίγεται. Ανακαλώντας στη μνήμη της όλα όσα έγιναν την ημέρα της τραγωδίας, είπε με βεβαιότητα πως τίποτα στη συμπεριφορά του άνδρα της δεν μαρτυρούσε όσα θα ακολουθούσαν. Ο ίδιος είχε το φόβο ότι κάτι κακό θα του συνέβαινε εκείνο το Πάσχα.
Σε ό,τι αφορά τον οικονομικό εκβιασμό που φέρεται να δεχόταν ο 46χρονος, η γυναίκα εξήγησε ότι μετά τον θάνατό του ανακάλυψε ότι έλειπαν χρήματα, περίπου 100.000 ευρώ. Η Βίκυ Μέντζου θεωρεί ότι ο τραγικός τρόπος με τον οποίο οδηγήθηκε στο θάνατο ο άνδρας της δείχνει εκδίκηση. Ζητάει δικαιοσύνη και παρακαλεί ο γιος της να πάρει την απάντηση για τον χαμό του πατέρα του. Να μάθουν την αλήθεια.
«Θέλω να πιστεύω ότι ήταν ατύχημα»
Σε ατύχημα φαίνεται να αποδίδει το τραγικό τέλος του Νίκου Μέντζου η γυναίκα που όπως λέγεται είχε μπει στη ζωή του τα τελευταία δύο χρόνια. Μιλώντας σε συνεργάτη του «Τούνελ», στην πρώτη αποστολή στο Αγρίνιο, εξέφρασε την απορία της για την εμπλοκή της στην υπόθεση τονίζοντας «ότι όσα έγιναν τα γνωρίζουν καλύτερα η σύζυγος του θύματος και το οικογενειακό του περιβάλλον». Η γυναίκα που χαρακτηρίστηκε από πολλούς ως «η πέτρα του σκανδάλου» δεν θυμάται να έχει δει ποτέ τον 46χρονο ταραγμένο ή πιεσμένο. Εντύπωση της είναι ότι ήταν ένας χαλαρός άνθρωπος που δεν είχε εχθρούς. Γι’ αυτό και δεν πιστεύει ότι «κάποιος που τον αγαπούσε θα ήθελε να του αφαιρέσει τη ζωή».
Απαντώντας σε ερώτηση για το μήνυμα που της έστειλε το θύμα το πρωινό του θανάτου του λέγοντας της να προσέχει, δεν έδωσε μία σαφή εξήγηση. Η γυναίκα αυτή διέψευσε ότι είχε πάει στο σπίτι του δασκάλου την Πρωτοχρονιά του 2011 προκαλώντας επεισόδιο.
Αγρίνιο: Τι αποκάλυψε το θύμα σε φιλικό του πρόσωπο
Μια ακόμη σημαντική μαρτυρία έφθασε στο «Τούνελ» για να επιβεβαιώσει την πίεση που βίωνε καθημερινά ο Νίκος Μέντζος. Όπως αποκάλυψε φιλικό άτομο του δασκάλου, στο οποίο ο άτυχος άνδρας εκμυστηρευόταν τα πάντα, ο Νίκος είχε παραδεχθεί ότι διατηρούσε παράνομο δεσμό με μία άλλη γυναίκα. Τον τελευταίο καιρό όμως, τα πράγματα έδειχναν να είχαν ξεφύγει από κάθε έλεγχο. Δεν ήταν λίγες οι φορές που η γυναίκα αυτή είχε οικονομικές απαιτήσεις πιέζοντας το θύμα να τις εκπληρώσει. Όπως είπε ο μάρτυρας, ο Νίκος δεχόταν απειλές. Είχε φθάσει σε τέτοιο σημείο μάλιστα που φοβόταν ακόμη και για το παιδί του. Γι’ αυτό και ήθελε να διακόψει την εξωσυζυγική του σχέση και να δώσει μία ακόμη ευκαιρία στον γάμο του.
Ο μάρτυρας, με τον οποίο το θύμα είχε συχνή επαφή, θυμήθηκε ιδιαίτερα περιστατικά. Μία μέρα κάποιοι από αυτούς που τον απειλούσαν τον συνάντησαν στο δρόμο ζητώντας του επίμονα να μάθουν κάτι. Τότε ο Νίκος τρομοκρατημένος είπε πως ένιωσε ότι «αυτό ήταν το τέλος του». Ένα άλλο βράδυ όπως του εκμυστηρεύτηκε, ο δάσκαλος γύρισε σπίτι του ανάστατος από τις ύποπτες κινήσεις που είχε δει στον δρόμο του. Όταν ο Νίκος Μέντζος αναφερόταν στη σύζυγό του μιλούσε με τα καλύτερα λόγια. Έλεγε πάντα ότι δεν είχε κανένα παράπονο από εκείνη. Μάλιστα τον τελευταίο καιρό του είχε κάνει δώρο ένα όμορφο ρολόι και ήταν πολύ χαρούμενος και αποφασισμένος να σώσει τον γάμο του.
Όμως δεν πρόλαβε...

«Είδα να τραβάνε το δάσκαλο στο αυτοκίνητο του»

Η έκκληση της Αγγελικής Νικολούλη για μάρτυρες στην εκπομπή της Παρασκευής 5 Φεβρουαρίου, βρήκε ανταπόκριση. Δύο κάτοικοι της περιοχής επικοινώνησαν με την εκπομπή και αποκάλυψαν περιστατικά και περίεργες κινήσεις κοντά στο χωράφι που ο Νίκος Μέντζος δολοφονήθηκε.
Η πρώτη μάρτυρας μιλώντας στο «Τούνελ» ανέφερε ότι τη μοιραία Μεγάλη Πέμπτη του 2011, λίγη ώρα πριν δολοφονηθεί ο Νίκος Μέντζος, περνούσε με τον σύζυγό της μπροστά από το σούπερ μάρκετ LIDL της περιοχής. Γύρω στις 10.30 είδε το αυτοκίνητο του δασκάλου σταθμευμένο πρόχειρα στην άκρη της ασφάλτου και στην αρχή ενός χωματόδρομου. Η πόρτα του οδηγού ήταν ανοικτή και ένας άνδρας τραβούσε με βία τον 46χρονο δάσκαλο που βρισκόταν μέσα, προσπαθώντας να αμυνθεί. Όπως αποκάλυψε στο «Τούνελ», ακριβώς πίσω από το Toyota του θύματος βρισκόταν ένα σκουρόχρωμο αυτοκίνητο με τρεις άνδρες που φαίνεται να είχαν σχέση αφού παρακολουθούσαν τον διαπληκτισμό αμέτοχοι. Η μάρτυρας που είναι κάτοικος της περιοχής, αναγνώρισε με σιγουριά τόσο τον Νίκο όσο και το άτομο που τραβούσε το θύμα μέσα στο αυτοκίνητό του.
Η δεύτερη μάρτυρας που εντόπισε η εκπομπή, ανέφερε πως περνούσε από το ίδιο σημείο μερικά λεπτά νωρίτερα. Διαπίστωσε περίεργες κινήσεις από δύο αυτοκίνητα και μία μηχανή, τα οποία οδηγούσαν γνώριμα προς αυτήν άτομα που εμπλέκονται στην υπόθεση.
Τι είπε ο διοικητής της Πυροσβεστικής
Στην τηλεφωνική του παρέμβαση στο «Τούνελ» ο τότε διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αγρινίου, Αντιστράτηγος εν αποστρατεία Πάνος Γιαννακόπουλος, περιέγραψε την εικόνα που αντίκρισε όταν έφτασε στον τόπο.
Όπως είπε το κέντρο επιχειρήσεων ενημερώθηκε λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι ότι στο 3ο χλμ της οδού Αγρινίου – Καρπενησίου καιγόταν ένα Ι.Χ. Αμέσως έφυγε το πρώτο πυροσβεστικό όχημα, ενώ ειδοποιήθηκε και ο ίδιος που έφτασε εκεί με το δικό του αυτοκίνητο. Μέχρι τότε δεν είχε αναφερθεί ότι μέσα στο φλεγόμενο όχημα βρισκόταν άνθρωπος.
«Ο καπνός της φωτιάς έφτανε σε ύψος τα 60 -70 μέτρα. Ήταν ορατός από την πόλη και με καθοδήγησε στο σημείο. Το πυροσβεστικό όχημα, όπως και εγώ, φτάσαμε περίπου 5 – 10 λεπτά μετά την κλήση. Όταν φτάσαμε το αυτοκίνητο είχε καεί ολοσχερώς και είχαν αναπτυχθεί μεγάλες θερμοκρασίες κάτι που σημαίνει ότι η φωτιά είχε ξεσπάσει πριν από 40 με 50 λεπτά» είπε χαρακτηριστικά.
Ήταν ο ίδιος που άνοιξε την πόρτα του συνοδηγού και διαπίστωσε ότι στη θέση του οδηγού υπήρχαν τα υπολείμματα ενός απανθρακωμένου σώματος. Η πόρτα του οδηγού ήταν 1 με 2 πόντους ανοικτή, αλλά δεν είναι σίγουρος αν αυτό οφειλόταν στις μεγάλες θερμοκρασίες.
Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι σε απόσταση 50 μέτρων από το φλεγόμενο Ι.Χ, είδε δύο γυναίκες που παρακολουθούσαν απαθείς την πυρκαγιά. Από την έρευνα που έγινε, στο πορτ-μπαγκάζ υπήρχε το χορτοκοπτικό μηχάνημα του δασκάλου, ενώ τριγύρω δεν βρέθηκε κάποιο μπουκάλι ή μπιτόνι που να περιείχε εύφλεκτο υλικό.
Η εκπομπή εντόπισε σημαντικούς μάρτυρες και τα όσα αποκάλυψαν , ανοίγουν νέο δρόμο στη δύσκολη έρευνα πέντε χρόνια μετά.
Ο άτυχος άνδρας, πατέρας ενός παιδιού, βρέθηκε απανθρακωμένος μέσα στο αυτοκίνητό του τη Μεγάλη Πέμπτη 21 Απριλίου 2011, σε χωράφι ιδιοκτησίας του στη θέση Ρουπακιά Αγρινίου. Οι Αρχές μίλησαν αρχικά για αυτοκτονία ή ατύχημα. Η οικογένεια με εμπειρογνώμονες απέδειξε τη δολοφονία
Τον έδεσαν και τον έκαψαν ζωντανό
Στο στούντιο της εκπομπής βρέθηκε τις προηγούμενες μέρες και ο σύμβουλος εγκληματολογικών διερευνήσεων, δικανικός αναλυτής και δικαστικός πραγματογνώμονας κ. Γιώργος Ραυτογιάννης.
Μίλησε για τα ντοκουμέντα που η έρευνα η δική του και των συνεργατών του έφερε στο φως κατά την αυτοψία αλλά και μετά την εκταφή των υπολειμμάτων της σορού του άτυχου δασκάλου.
Το θύμα το είχαν δέσει με συρματόσκοινο στο κάθισμα του αυτοκινήτου του, κάτι που επιβεβαίωσε και η ακτινογραφία που έγινε μετά την εκταφή. Η φωτιά ξεκίνησε από το κάτω μέρος του αυτοκινήτου προς τα επάνω και από μέσα προς τα έξω, με εύφλεκτα επιταχυντικά υγρά που έκαψαν σε σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα, ακόμα και τα δόντια του θύματος. Ο άτυχος δάσκαλος ήταν ζωντανός όταν εκδηλώθηκε η πυρκαγιά.
Το χρονικό
Το θύμα εκείνο το μοιραίο πρωί, ξεκίνησε νωρίς από το σπίτι του για να κάνει κάποιες αγροτικές δουλειές. Γύρω στις εννέα, πέρασε με το αυτοκίνητό του έξω από το ζαχαροπλαστείο που εργαζόταν η σύζυγος του και μίλησαν για λίγο. Της είπε ότι θα πάει να κόψει χόρτα στο χωράφι του στη Ρουπακιά.
Όπως αργότερα ανακάλυψε η οικογένεια από την άρση απορρήτου του κινητού του τηλεφώνου, γύρω στις έντεκα μίλησε με τη χρηματίστρια του. Ήθελα άμεσα να ρευστοποιήσει τις μετοχές του. Η ίδια κατάλαβε πως ήταν πιεσμένος και μιλούσε σαν κάποιος να ήταν δίπλα του.
Μετά από λίγο η σύζυγος του δέχτηκε κλήση από το κινητό του τηλέφωνο και άκουσε έναν άνδρα που πιστεύει πως ήταν ο Νίκος, να της λέει πως όλα θα γίνουν ρημαδιό…


πηγή: anikolouli.gr

Εγκλώβισαν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης

Τρεις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, τους Γιώργο Καΐσα, Δημήτρη Ρίζο και Αναστασία Καρρά έχουν εγκλωβίσει στο αεροδρόμιο Αλεξανδρούπολης αγρότες μπλόκων του Έβρου που δεν κατέβηκαν στην Αθήνα.

Όπως αναφέρει ο ΣΚΑΪ, οι βουλευτές ανέβηκαν από την Αθήνα στην Αλεξανδρούπολη για το Σαββατοκύριακο και οι αγρότες δεν τους αφήνουν να βγουν.
Τους αναγνώρισαν και τους ζήτησαν να δεσμευτούν ότι δεν θα ψηφίσουν το ασφαλιστικό και δεν θα συνεναίσουν στις προτεινόμενες αλλαγές της φορολόγησής τους.
Μέχρι στιγμής, δεν έχει γίνει γνωστό αν έχουν εγκλωβιστεί κι άλλοι επιβάτες της πτήσης Αθήνα – Αλεξανδρούπολη.

Ραντεβού στα μπλόκα δίνουν οι αγρότες


Ραντεβού στα μπλόκα δίνουν οι αγρότες που ήρθαν στην Αθήνα και πραγματοποίησαν δύο μαζικά συλλαλητήρια την Παρασκευή το απόγευμα και σήμερα το μεσημέρι στο Σύνταγμα.
Μετά τις 1.30 οι διαδηλωτές (ΠΑΜΕ, μαθητικές και φοιτητικές οργανώσεις, η ΛΑΕ και το ΕΠΑΜ και πλήθος κόσμου) άρχισαν να αποχωρούν, ενώ αγρότες μάζευαν τις σκηνές που έστησαν την Παρασκευή στην πλατεία, στις οποίες και διανυκτέρευσαν.
Το απόγευμα οι αγρότες θα αναχωρήσουν το απόγευμα με λεωφορεία από το Καλλιμάρμαρο, με σκοπό να μεταβούν στα μπλόκα τους.
Όπως είπαν, τη Δευτέρα θα αποφασίσουν για τις περαιτέρω κινήσεις τους.

Μέχρι τις 22 Φεβρουαρίου συνεχίζουν την αποχή οι δικηγόροι


Μέχρι τις 22 Φεβρουαρίου συνεχίζουν την αποχή οι δικηγόροι

Εως τις 22 Φεβρουαρίου θα απέχουν από τα καθήκοντά τους οι δικηγόροι ύστερα από απόφαση της Συντονιστικής Επιτροπής Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδας. Η Συντονιστική Επιτροπή της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας που συνεδρίασε στα  γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, αποφάσισε την παράταση της αποχής, καθώς «διαπίστωσε ότι δεν υπάρχει έως τώρα καμία ουσιαστική ανταπόκριση από την κυβέρνηση στα αιτήματα του δικηγορικού σώματος για την  απόσυρση του ασφαλιστικού προσχεδίου».
Παράλληλα, οι δικηγόροι ζητούν την έναρξη ουσιαστικού διαλόγου με τους κοινωνικούς φορείς από μηδενική βάση, τη χορήγηση συγκεκριμένων ποσοτικοποιημένων στοιχείων καθώς και της συναφούς αναλογιστικής μελέτης.

Ήταν μόλις 30 ετών !!! Ο πρώτος νεκρός γιατρός από γρίπη στην χώρα μας

«Έσβησε» χθές  το απόγευμα ο νεαρός γιατρός που είχε μεταφερθεί το πρωί της Πέμπτης από το Νοσοκομείο Μεσολογγίου, στο Ρίο, σε κωματώδη κατάσταση.
 
Το iatropedia.gr είχε μεταδώσει πρώτο (μετά τα τοπικά ΜΜΕ) την είδηση για την κατάσταση της υγείας του 30χρονου γιατρού που δεν κατάφερε να ξεπεράσει τις επιπλοκές από την γρίπη παρότι είχε παραμείνει στο σπίτι του λαμβάνοντας αντιιικά φάρμακα.

Ο νεαρός γιατρός κατέληξε τελικά σήμερα το μεσημέρι νοσηλευόμενος στην ΜΕΘ του Ρίου σκορπίζοντας θλίψη στους συναδέλφους του που είδαν να χάνεται μπροστά στα μάτια τους ένας νεαρός συνάδελφος χωρίς να μπορέσουν να τον βοηθήσουν.

Το θέμα φέρνει στην επικαιρότητα την χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη μεταξύ των υγειονομικών που δεν ξεπερνά και φέτος στην χώρα μας το 10%.

Βγάζει και πάλι το «Τσεσμέ» για έρευνες ανάμεσα στην ...Εύβοια, τη Σκύρο και τα Ψαρά η Τουρκία !!!


Βγάζει και πάλι το «Τσεσμέ» στο Αιγαίο η Τουρκία
Η Τουρκία βγάζει την ερχόμενη Τρίτη το ωκεανογραφικό για έρευνες υδρογονανθράκων ανάμεσα στην Εύβοια, τη Σκύρο και τα Ψαρά

Η Τουρκία βγάζει την ερχόμενη Τρίτη το ωκεανογραφικό σκάφος «Τσεσμέ» για έρευνες υδρογονανθράκων ανάμεσα στην Εύβοια, τη Σκύρο και τα Ψαρά, λίγες ώρες μετά την αμφισβήτηση της ελληνικής επιχειρησιακής αρμοδιότητας για έρευνες στον χώρο της Κινάρου, με αφορμή την συντριβή του ελικοπτέρου του Πολεμικού Ναυτικού.
Σύμφωνα με την «Καθημερινή» Τουρκία εξέδωσε NAVTEX με την οποία δρομολογεί τη δέσμευση περιοχών στα διεθνή ύδατα του Κεντρικού Αιγαίου μεταξύ 16ης και 28ης Φεβρουαρίου ανάμεσα στην Εύβοια τη Σκύρο και τα Ψαρά για έρευνες υδρογονανθράκων.
Το «Τσεσμέ» πραγματοποίησε τελευταία φορά έρευνες στο Αιγαίο στις αρχές του περασμένου Νοεμβρίου, συνοδευόμενο μάλιστα από δύο τουρκικά πολεμικά πλοία.

Η ιστορία μιας Ελληνίδας γίνεται σειρά από το Netflix

Σύμφωνα με το περιοδικό Variety το Netflix ενώνει τις δυνάμεις του με τους Kay Cannon και Charlize Theron για να μετατρέψει τη δημοφιλή αυτοβιογραφία της Σοφίας σε μια κωμική σειρά
Το Netflix είναι έτοιμο να επεκτείνει την αυτοκρατορία του «#Girlboss», της ελληνικής καταγωγής Σοφίας Αμορούσο, η οποία είναι ιδρύτρια και πρόεδρος της εταιρείας Nasty Gal.
Σύμφωνα με το περιοδικό Variety το Netflix ενώνει τις δυνάμεις του με τους  Kay Cannon και Charlize Theron για να μετατρέψει τη δημοφιλή αυτοβιογραφία της Σοφίας σε μια κωμική σειρά.
Η σειρά, θα είναι εμπνευσμένη από το βιβλίο που παρουσιάζει την ιστορία της Σοφίας που ξεκίνησε απο το τίποτα και έφτιαξε μια αυτοκρατορία ρούχων.
Η Nasty Gal είναι σήμερα μια από τις πιο επικερδείς εταιρίες της Αμερικής, που φιγουράρει στις λίστες του Forbes.

ellines.com

ΔΕΙΤΕ ΤΟ !!! Απίστευτο βίντεο με εξωγήινους!

Δείτε το με κομμένη την ανάσα! 

Απίστευτο! 

Κι όμως:

ΕΛΛΗΝΑ ΨΗΦΟΦΟΡΕ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΣΟΥ...

Ψήφισαν 3 φορές ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ για να φύγουν οι Γερμανοτσολιάδες  και τώρα στο ΣΥΝΤΑΓΜΑ διαμαρτύρονται στην κυβέρνηση των
ΣΥΡΙΖΟΑΝΕΛ και της στέλνουν τελεσίγραφα, να αποσύρει το νομοσχέδιο και να ΕΠΑΝΑΦΕΡΕΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΙΣΧΥΑΝ ΕΠΙ....ΓΕΡΜΑΝΟΤΣΟΛΙΑΔΩΝ  !

ΕΛΛΗΝΑ ΨΗΦΟΦΟΡΕ  ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΣΟΥ...

Σύγκρουση ΙΧ και... φαρμακείου στην Τρίπολη

Το Σάββατο 13 Φεβρουαρίου το πρωί στη συμβολή των οδών Νικηταρά και 28ης Οκτωβρίου στην Τρίπολη δύο ΙΧ αυτοκίνητα συγκρούστηκαν μεταξύ τους και το ένα από αυτά μπούκαρε στην κυριολεξία σε φαρμακείο.

Όπως βλέπετε και στη φωτογραφία, την οποία μας έστειλε αναγνώστης, το μαύρο τζιπ έχει σπάσει την πρόσοψη του φαρμακείου.
Το Arcadia Portal μίλησε με το Αστυνομικό Τμήμα στην Τρίπολη, το οποίο μας ενημέρωσε ότι το τροχαίο συνέβη στις 07:10.

πηγή

ΘΡΗΝΟΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΚΟΣΜΟ: «Έφυγε» από τη ζωή η Μαρία Παπουτσάκη


ImageHandler (2)

Έφυγε σήμερα από τη ζωή η δημοσιογράφος, Μαρία Παπουτσάκη, σε ηλικία 61 ετών μετά από άνιση μάχη με τον καρκίνο.

Η έγκριτη δημοσιογράφος είχε γεννηθεί στο χωριό Πισκοπιανό Χερσονήσου Ηρακλείου Κρήτης, σπούδασε δημοσιογραφία στην Αθήνα και από το 1981 εργάστηκε στις εφημερίδες «Ελευθεροτυπία», «Πρώτη», «Επικαιρότητα», «Αυριανή», το περιοδικό «Ταχυδρόμος», τον ρ/σ «Flash», ενώ για 23 χρόνια κάλυπτε στο Mega το ρεπορτάζ του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων.
Επίσης είχε εργαστεί για 30 χρόνια στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων από το οποίο έλαβε και το «Βραβείο Αξίας του ΑΠΕ».

Λιγότερο... ξύλο ζητά ο Μιχελογιαννάκης


Λιγότερο... ξύλο ζητά ο Μιχελογιαννάκης

«Η Αριστερά οφείλει να είναι υπέρ του αδυνάμου και αδύναμη τάξη είναι ο αγρότης. Ο αγρότης έχει φιλότιμο. Δεν τον προκαλούμε», είπε, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ, ο Γιάννης Μιχελογιαννάκης, αναφερόμενος εμμέσως στη στάση απέναντι στις κινητοποιήσεις των αγροτών. Συγκεκριμένα, ο κ. Μιχελογιαννάκης ξεκίνησε ευχόμενος «Καλημέρα και λιγότερο ξύλο» και συμπλήρωσε: «Η Αριστερά οφείλει να είναι υπέρ του αδυνάμου και αδύναμη τάξη είναι ο αγρότης. Ο αγρότης έχει φιλότιμο. Δεν τον προκαλούμε. Χθες προκλήθηκε ο αγρότης κι εγώ ως Κρητικός είδα σκηνές τις οποίες καταδικάζω. Ο αγρότης να μην προκαλείται. Το φιλότιμο του αγρότη δεν σηκώνει να προκαλείται και αριστερά είναι υπέρ του αδυνάμου. Η κρητική λεβεντιά δεν τσακίζεται».

Φώναξαν την αστυνομία να τους βγάλει τις... ερωτικές χειροπέδες

Εις βάρος του θερμού εραστή εκκρεμούσε όμως ένταλμα σύλληψης και βρέθηκε τελικά με κανονικές χειροπέδες

Το ζευγάρι χειροπέδες που χρησιμοποίησε ο 21χρονος Ντάσιν Τέιλορ με την γυναίκα του για μια βραδιά "εκκεντρικής" διασκέδασης στο Αρκάνσας των Ηνωμένων Πολιτειών αντικαστάθηκε από αληθινές χειροπέδες αστυνομικής σύλληψης.

Σύμφωνα με την αστυνομία, μια μέρα της προηγούμενης εβδομάδας ο Τέιλορ κάλεσε την αστυνομία στο σπίτι του στο Φορτ Σμίθ για να αφαιρέσουν από τον ίδιο και από τη γυναίκα του ένα ζευγάρι χειροπέδες που χρησιμοποίησαν την προηγούμενη νύχτα ενώ "έκαναν κάποια 'εκκεντρικά' πράγματα", όπως υπογράμμισε η επίσημη αναφορά.

Όπως εξήγησε ο Τέιλορ, είχαν χάσει το κλειδί.

Ο αστυνομικός που απάντησε στην κλήση, πήγε στο σπίτι αφαίρεσε τις χειροπέδες από το ζευγάρι. Έπειτα προέβη σε έναν έλεγχο ρουτίνας του ονόματος του Τέιλορ στην αστυνομική βάση δεδομένων.

Όταν όμως τα αστυνομικά αρχεία ανέσυραν το ένταλμα σύλληψης του Τέιλορ για φθορά ξένης περιουσίας, ο 21χρονος ξαναφόρεσε χειροπέδες. Αυτή τη φορά όμως αυτές ήταν της αστυνομίας.

"Υπό κάποια έννοια, θα ευχόμουν για τον Τέιλορ να διέθετε ένα επιπλέον κλειδί", είπε ο Ντάνιελ Γκραμπς, εκπρόσωπος του αστυνομικού τμήματος του Φορτ Σμιθ, εκφράζοντας ένα ίχνος συμπάθειας για τον συλληφθέντα.

ΒΙΝΤΕΟ - Η εκδίκηση της απατημένης! Τον έπιασε με άλλη και του διέλυσε το αυτοκίνητο

Η εκδίκηση της απατημένης! Τον έπιασε με άλλη και του διέλυσε το αυτοκίνητο (βίντεο)Το ταμπεραμέντο των Λατινοαμερικάνων είναι γνωστό σε όλους. 

Το βίντεο μιας απατημένης κοπέλας έχει γίνει viral καθώς δείχνει πώς αποφάσισε να εκδικηθεί τον φίλο της, όταν τον έπιασε να την απατά.

Με την οργή της να ξεχειλίζει, αρχικά ξέσπασε στο αυτοκίνητο: 

Ανέβηκε πάνω στο καπό και άρχισε να χτυπά με όλη της την δύναμη το παρμπρίζ, κάνοντάς το χίλια κομμάτια!
Ο... ζωηρός άντρας, που κάθεται στη θέση του οδηγού, προσπαθεί να ξεφύγει και οδηγεί μακριά, όμως εκείνη δεν το βάζει κάτω: Παίρνει ένα μηχανάκι, το βάζει μπροστά και εξακολουθεί να τον κυνηγά, καταριώντας τον και χτυπώντας τον όπως μπορεί.
Όλο το σκηνικό διαδραματίστηκε στη μέση του δρόμου, όταν η νεαρή γυναίκα ανακάλυψε το φίλο της με άλλη γυναίκα.

ΦΩΤΟ - Τα μυστικά τρικ του Facebook

Τα μυστικά τρικ του Facebook (ΦΩΤΟ)
Εάν είστε από τους χρήστες που απλά κάνουν like ή που καμιά φορά ανεβάζουν κάποια φωτογραφία στο Facebook, τότε ίσως δεν ξέρετε κάποια άλλα μυστικά και χρήσιμα τρικ του κοινωνικού δικτύου.

Τα τρικ αυτά που είτε αφορούν την ασφάλεια του λογαριασμού σας, είτε απλώς έχουν ενδιαφέρον για να περάσετε την ώρα σας, δεν είναι ιδιαίτερα γνωστά σε όλους τους χρήστες. Δείτε τα...

1. Δείτε τη φιλία των... φίλων σας

ted01
Πολλές φορές βλέπετε έναν φίλο σας να κοινοποιεί ένα σύνδεσμο στον τοίχο κάποιου άλλου ή να ανεβάζουν μια φωτογραφία μαζί. Ξέρετε ότι μπορείτε να δείτε όλες τις αλληλεπιδράσεις τους σε μια συνεχόμενη ροή; Πληκτρολογήστε στη διεύθυνση url του facebook τα εξής facebook.com/όνομα.επώνυμο (κολλημένα, χωρίς κενό το όνομα του ενός φίλου) μετά κολλημένα ?and= και μετά το όνομα του δεύτερου ατόμου. Θα σας εμφανίσει όλο το ιστορικό της φιλία τους!

2. Δείτε από πού είστε συνδεδεμένοι

ted02
Έχετε υποψίες ότι κάποιος έχει τον κωδικό σας και συνδέεται στο προφίλ σας ή έχετε αφήσει το προφίλ σας ανοιχτό σε κάποιον κοινόχρηστο λογαριασμό; Μπορείτε να το βρείτε και να αποσυνδεθείτε: Πάτε στις «Ρυθμίσεις» -> «Ασφάλεια» -> »Από πού συνδέεστε» και βλέπετε από πού είστε τώρα συνδεδεμένοι και από πού συνδεθήκατε πρόσφατα. Εκτός από τον browser σάς δίνεται η δυνατότητα να δείτε και την IP.

3. Αποθηκεύστε ένα link

ted03
Θέλετε να διαβάσετε ένα άρθρο ή να δείτε ένα βίντεο, αλλά δεν έχετε χρόνο; Μπορείτε να το αποθηκεύσετε όπως βλέπετε στην φωτογραφία και να το δείτε αργότερα. Στην αρχική σας σελίδα αριστερά υπάρχει η επιλογή «Αποθηκευμένα» όπου μπορείτε να δείτε ο,τι έχετε αποθηκεύσει.

4. Επιλέξτε έμπιστες επαφές

ted04
Δεν έχετε πρόσβαση στο λογαριασμό σας γιατί ξεχάσατε το λογαριασμό σας; Αν έχετε ορίσει κάποιες έμπιστες επαφές μπορούν να σας βοηθήσουν. Πάτε στις «Ρυθμίσεις» -> «Ασφάλεια» -> «Έμπιστες επαφές» και προσθέστε κάποιον πολύ έμπιστο φίλο σας ή συγγενή που θα σας βοηθήσει να επανασυνδεθείτε εάν έχετε πρόβλημα στο μέλλον.

5. Επιλέξτε τι θα βλέπετε πρώτα στη αρχική σελίδα σας

ted05
Θέλετε μια «καθαρή» και τακτοποιημένη αρχική σελίδα για να βλέπετε αυτά που εσείς θέλετε και όχι άσχετες ενημερώσεις; Πάτε δεξιά επάνω στην αρχική σας σελίδα, πατήστε το βελάκι και την επιλογή «Προτιμήσεις ενημερώσεων». Εκεί μπορείτε να επιλέξετε ποιων φίλων σας τις ενημερώσεις θα βλέπετε πρώτα και με ποιους μπορείτε να επανασυνδεθείτε, καθώς επίσης και σελίδες που ίσως σας ενδιαφέρουν.


newsbeast.gr

ΒΙΝΤΕΟ - Επικό: Το ζεϊμπέκικο της Έφης Θώδη για τα τρακτέρ

"Κάτω τα χέρια απ' τα τρακτέρια" λέει στην αρχή το παρακάτω τραγούδι της. 
Είναι το ζεϊμπέκικο που ξεσηκώνει τα μπλόκα και... χαλάει κόσμο!

Δείτε το βίντεο στο Newsmessinia:

ΦΩΤΟ - Όταν οι αγρότες «συνέλαβαν» τους " μπαχαλάκηδες " των Εξαρχείων !

Οι  αγρότες που πλημμύρισαν την Αθήνα, αποδεικνύουν ότι είναι  αποφασισμένοι να μην επιτρέψουν σε κανένα να παρεισφρήσει και να αλλοιώσει τον χαρακτήρα των  κινητοποιήσεων τους

Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων έξω από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης , εντόπισαν 2 κουκουλοφόρους με πέτρες στα χέρια .
Μάλιστα οι δύο νεαροί επέλεξαν να κάνουν την εμφάνιση τους , όταν τα πνεύματα μεταξύ αγροτών και αστυνομικών είχαν ηρεμήσει.
Οι δύο με πέτρες στα χέρια, επιτέθηκαν στα ΜΑΤ .
Οι αγρότες άμεσα, τους κυνήγησαν, τους απομονώσαν και τους παρέδωσαν στις αστυνομικές δυνάμεις , λέγοντας χαρακτηριστικά  ότι «αυτοί δεν είναι δικοί μας».
Είναι χαρακτηριστική η φωτογραφία από το protothema.gr

ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΨΕΜΑ ΕΠΙΣΤΗΜΗ !!!

ΔΕΙΤΕ ΤΟΝ ΞΕΝΟ ΤΥΠΟ - Παγκόσμια αίσθηση από τη διαδήλωση των αγροτών

Spiegel: Η ελληνική κυβέρνηση βρίσκεται σε κίνδυνο - New York Times: Οι αγρότες μπήκαν με τα τρακτέρ στην Αθήνα - Russia Today: H οργή των Ελλήνων αγροτών κέρδισε - Από τις ΗΠΑ ως την Αίγυπτο και την Αυστραλία «ταξιδεύουν» οι εικόνες από το κέντρο της Αθήνας

Η οργή των Ελλήνων αγροτών… κέρδισε στην Αθήνα, γράφουν τα διεθνή ΜΜΕ σχολιάζοντας τα επεισόδια που ξέσπασαν μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομικών στην «καρδιά» της πρωτεύουσας.
Η κατάληψη της Αθήνας από τους αγρότες θα διαρκέσει δύο ημέρες, αναφέρουν δημοσιεύματα επισημαίνοντας ότι, οι αγρότες από την Κρήτη έχουν έρθει με την γκλίτσα στο χέρι για να διατρανώσουν την αντίθεσή τους στη μεταρρύθμιση για το φορολογικό. 
Στο επίκεντρο της προσοχής των διεθνών ΜΜΕ βρίσκονται τα

επεισόδια μεταξύ αγροτών και αστυνομικών με το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel να επισημαίνει πως η ελληνική κυβέρνηση βρίσκεται σε κίνδυνο καθώς οι αγροτικές κινητοποιήσεις έχουν γίνει βίαιες. 

«Aγρότη, πολέμα. Σου πίνουνε το αίμα», είναι το σύνθημα των Ελλήνων αγροτών που έχουν ξεχυθεί στην Αθήνα για να διαδηλώσουν ενάντια στη φορολογική μεταρρύθμιση που προωθεί η κυβέρνηση Τσίπρα, επισημαίνει το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel.



Το δημοσίευμα προσθέτει: «Τρακτέρ μπλοκάρουν τους δρόμους, οι αγρότες κυνηγούν τους αστυνομικούς με την γκλίτσα, οι διαμαρτυρίες ενάντια στις κοινωνικές περικοπές γίνονται βίαιες. Η ελληνική κυβέρνηση βρίσκεται σε κίνδυνο».

To δημοσίευμα των New York Times



Και η βρετανική εφημερίδα Guardian αναφέρεται μέσα από την ιστοσελίδα της στα επεισόδια, τονίζοντας ότι σημειώθηκαν σφοδρές συγκρούσεις στο κέντρο της Αθήνας μεταξύ της αστυνομίας και αγροτών. Ο Guardian δημοσίευμα και πολλές φωτογραφίες από τα σοβαρά επεισόδια που σημειώθηκαν την Παρασκευή.

Τι γράφει ο Guardian

 


Την ίδια ώρα, με ζωντανή ανταπόκριση από τη Βουλή ενημερώνει τους αναγνώστες του το ρωσικό δίκτυο Russia Today καταγράφοντας τη μαζική συγκέντρωση αγροτών στην Αθήνα που διαμαρτύρονται κατά της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό, αλλά και το φορολογικό.

«H οργή των Ελλήνων αγροτών κέρδισε στην Αθήνα», γράφει στην ιστοσελίδα του το βελγικό τηλεοπτικό δίκτυο «7sur7».



Αγρότες από την Κρήτη προσπάθησαν σήμερα να καταλάβουν το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για να διαμαρτυρηθούν ενάντια στην φορολογική μεταρρύθμιση, αναφέρει το δημοσίευμα.

Η αστυνομία δέχθηκε πέτρες, ντομάτες και σάπια τρόφιμα. Η κατάληψη της πρωτεύουσας θα διαρκέσει δύο ημέρες, σύμφωνα με τους διαδηλωτές, επισημαίνει το βελγικό δίκτυο.




Την ίδια στιγμή, η γαλλική εφημερίδα La Croix με τίτλο της «Στην Αθήνα οι αγρότες κατά της φορολογικής μεταρρύθμισης», καταγράφει τις διαμαρτυρίες των αγροτών.

Περίπου δύο χιλιάδες αγρότες άνοιξαν το «χορό» των διαδηλώσεων στην Αθήνα για να διαμαρτυρηθούν κατά της μεταρρύθμισης για το φορολογικό που απαιτούν οι πιστωτές της Ελλάδας, γράφει η γαλλική εφημερίδα La Croix.



Με την γκλίτσα, το σύμβολο των αγροτών της Κρήτης, οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στο κέντρο της Αθήνας έξω από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, όπου συγκρούστηκαν με αστυνομικούς, προσθέτει το δημοσίευμα.

Παράλληλα, το βελγικό δίκτυο Sudinfo.be, επισημαίνει πως οι αγρότες συρρέουν στην Αθήνα για να διαμαρτυρηθούν ενάντια στη φορολογική μεταρρύθμιση, γράφει το βελγικό δίκτυο Sudinfo.be.

Ωστόσο, οι εικόνες από το κέντρο της Αθήνας με τις συγκρούσεις ανάμεσα σε αγρότες και αστυνομικούς ταξιδεύουν μέχρι τις ΗΠΑ, αλλά φτάνουν και στην Αίγυπτο και την Αυστραλία.

Η εφημερίδα Washington Post σε δημοσίευμα με τίτλο «Οι Έλληνες αγρότες συγκρούονται με την αστυνομία στις διαδηλώσεις για τις συντάξεις», αναφέρει ότι περίπου 800 αγρότες από την Κρήτη έφτασαν με πλοία στην Αθήνα και πραγματοποίησαν πορεία έξω από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, ενώ αργότερα πραγματοποίησαν και ρίψη τοματών. Όπως επισημαίνει το δημοσίευμα, έπειτα από λίγη ώρα οι τόνοι οξύνθηκαν, με αποτέλεσμα η αστυνομία να κάνει χρήση δακρυγόνων για να διαλύσει το πλήθος των αγροτών, που πετούσαν πέτρες και έκαιγαν κάδους απορριμμάτων.

Την ίδια στιγμή, οι New York Times εξηγούν σε δημοσίευμά τους ότι κατά των μεταρρυθμίσεων του συνταξιοδοτικού έχουν ταχθεί πολλές διαφορετικές επαγγελματικές ομάδες, όπως δικηγόροι, καλλιτέχνες, μηχανικοί, οδοντίατροι και άλλοι εργαζόμενοι.

Το κείμενο επισημαίνει πως σήμερα οι αγρότες με λεωφορεία και τρακτέρ από τα βόρεια και τα νότια της χώρας έφτασαν στην Αθήνα για την μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας το απόγευμα της Παρασκευής.
 
Το αραβικό δίκτυο Ahram από την άλλη, με φωτογραφία που απεικονίζει τους αγρότες να κρατούν γκλίτσες και να επιτίθενται σε διμοιρία των αστυνομικών, γράφει για τα επεισόδια που σημειώθηκαν νωρίτερα έξω από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου