27.7.19

Μάνα σκηνοθέτησε τον βιασμό της κόρης από τον πατέρα στη Πιερία

Ομόφωνα αθώοι κηρύχθηκαν τέσσερις άνδρες που παραπέμφθηκαν στο ακροατήριο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης, αντιμετωπίζοντας κατηγορίες για σεξουαλική κακοποίηση ανήλικου κοριτσιού, σε περιοχή της Πιερίας.
 Η υπόθεση άρχισε να διερευνάται από τις τοπικές διωκτικές Αρχές, ύστερα από καταγγελία της ανήλικης και της μητέρας της, ενώ μεταξύ αυτών που κατηγορήθηκαν ήταν ο πατέρας και σύζυγος των καταγγελλουσών.
Το δικαστήριο, αποτελούμενο από τακτικούς και λαϊκούς δικαστές, υιοθέτησε την αθωωτική πρόταση της εισαγγελέως της έδρας, η οποία χαρακτήρισε αβάσιμη την καταγγελία, κάνοντας λόγο για υπόθεση που «ενορχηστρώθηκε» από τη μητέρα για προσωπικούς λόγους.
Εκφωνώντας την ετυμηγορία του δικαστηρίου, ο πρόεδρός του ζήτησε συγγνώμη από τους κατηγορούμενους και τους συγγενείς τους «για την ταλαιπωρία που υπέστησαν» όλο το προηγούμενο διάστημα. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι τέσσερις αθωωθέντες -συγγενείς, φίλοι και γνωστοί μεταξύ τους- είχαν προφυλακιστεί μετά την απολογία τους τον περυσινό Μάρτιο, συμπληρώνοντας 17 μήνες εγκλεισμού. Μετά την παμψηφεί αθωωτική απόφαση, προτίθενται να προσφύγουν στη Δικαιοσύνη, διεκδικώντας αποζημιώσεις για όσο καιρό παρέμειναν προσωρινά κρατούμενοι στις φυλακές.
Στις απολογίες τους υποστήριξαν ότι τα όσα καταγγέλθηκαν εις βάρος τους ήταν ψευδή, κάνοντας λόγο για «μυθεύματα». Η αποδεικτική διαδικασία έφερε στην επιφάνεια προβλήματα που αντιμετώπιζαν στον έγγαμο βίο τους οι γονείς της ανήλικης. Το ηλικίας 17 ετών, σήμερα, κορίτσι, είχε καταγγείλει επίσης ότι έπεσε θύμα του επικίνδυνου διαδικτυακού παιχνιδιού «Μπλε Φάλαινα», ενώ την περίοδο του εγκλεισμού των κατηγορουμένων κατήγγειλε τους ίδιους ως δράστες υποτιθέμενων ανθρωποκτονιών με θύματα αλλοδαπές γυναίκες.
Η τελευταία καταγγελία, μάλιστα, προκάλεσε αστυνομικές έρευνες σε χωράφια που η ανήλικη υπέδειξε ότι δήθεν ετάφησαν τα θύματα, αλλά δεν εντοπίστηκε κάτι επιλήψιμο και έτσι η δικογραφία τέθηκε στο αρχείο.

Ποιά ζώδια ζηλεύουν παράφορα;

Κανείς δεν μπορεί να ξεφύγει από «πράσινο τέρας» τη ζήλιας!
 Είναι πάντα εκεί και παραμονεύει. Συνήθως, σε πιάνει σε άσχετες στιγμές, όπου είτε κάθεσαι χαλαρός και απολαμβάνεις την έξοδο ή το άραγμα στο σπίτι σου, είτε κάνεις ήσυχος τη δουλειά σου και ξαφνικά…σου περνάνε άτιμες, δηλητηριώδεις σκέψεις από το μυαλό! Η γενικότερη έννοιά της; Η ζήλια είναι ένα συναίσθημα που εμφανίζεται, όταν ένα άτομο υστερεί απέναντι σε κάποιο άλλο.
Μπορεί να αισθάνεται μειονεκτικά διότι ο άλλος είναι ανώτερος από αυτόν σε οικονομικό, κοινωνικό, επαγγελματικό επίπεδο ή ακόμα και σε επίπεδο ικανοτήτων και ταλέντου. Η ερωτική ζήλια, δε, συνδέεται άρρηκτα με την ανησυχία και το θυμό. Αυτός που ζηλεύει φοβάται πως θα χάσει το σύντροφό του, πως θα ερωτευτεί κάποιον άλλον και έπειτα, θα τον εγκαταλείψει και πάνω από το κεφάλι του πλανάται μία συνεχής απειλή. Το συναίσθημα αυτό μεταμορφώνεται σε ζήλια και τον κάνει να «προλαμβάνει» (στο μυαλό του πάντοτε!) τα γεγονότα και να αισθάνεται λίγο πιο ήσυχος.
Με λίγα λόγια, παίρνει ως δεδομένο το αρνητικό γεγονός και προετοιμάζεται για τα χειρότερα για να μη βρεθεί προ εκπλήξεων! Ποιός είναι, όμως, ο πιο ζηλιάρης του ζωδιακού κύκλου; Ποιος ανέχεται το φλέρτ και τα παιχνιδιάρικα τηλεφωνάκια και ποιος μπορεί να παρακολουθήσει ή να σπάσει στο ξύλο κάποιον που φλερτάρει με την κοπέλα του; Για να δούμε…
Κριός 
Είναι δυνατόν να πάει κάποιος να φλερτάρει την κοπέλα του Κριού; Δε νομίζω πως ξέρει που έχει μπλέξει! Τα κέρατα που έχει δεν είναι μόνο για ομορφιά, αλλά ξέρει και να τα χρησιμοποιεί! Ακόμη κι αν δεν είναι κάτι σοβαρό και απλώς κάποιος της έχει πιάσει την κουβέντα ή περνάει χρόνο μαζί της, επειδή μπορεί να είναι μαζί στη δουλειά, τον Κριό θα τον ενοχλήσει και θα αποφασίσει να δράσει.
Δεν μπορεί να αισθάνεται πως η κοπέλα του προσέχει κάποιον άλλον ή ενδιαφέρεται έστω και στο ελάχιστο και να μένει ήσυχος! Ακόμη, αρνείται να κατέχει τη δεύτερη θέση σε κάτι και θα κάνει τα πάντα για την ξεπεράσει. Για το συγκεκριμένο ζώδιο, η ζήλια ισούται με τον ανταγωνισμό. Είναι ένας αγώνας για την κατάκτηση της καρδιάς της κοπέλας, αλλά και της τιμής και της υπόληψής του, στον οποίο πρέπει να βγει πρώτος! Θα δώσει τη μάχη του είτε με τον καλό είτε με τον επιθετικό τρόπο, και τότε ο αντίπαλος δε θα έχει καμία, μα καμία ελπίδα νίκης!
Παραδείγματος χάριν, αν μάθει πως κάποιος την κέρασε φαγητό μετά από τη δουλειά ή της αγόρασε το αγαπημένο της περιοδικό, διότι τυχαία πέρασε από το περίπτερο, τότε ο Κριός θα κλείσει τραπέζι στο πιο ακριβό εστιατόριο (που αντέχει η τσέπη του), κάνοντάς της έκπληξη, ενώ θα της κάνει δώρο μία ετήσια συνδρομή αυτού του περιοδικού, δίνοντας ξεκάθαρα το νόημα πως εκείνη είναι δικιά του και μόνο δικιά του! Μάθε τα πάντα για την σχέση σου καλώντας στο 14780 ή στείλτε SMS με τη λέξη ΖΩΔΙΑ στο 54760.
Ταύρος 
Τυχαία, νομίζετε, βρήκε η έκφραση «ταύρος εν υαλοπωλείον»; Όχι βέβαια! Το συγκεκριμένο ζώδιο φαίνεται ήσυχο και χαλαρό, αλλά μέσα του βράζει. Ο Ταύρος έχει το τρομερό ταλέντο να ζηλεύει τα πάντα γύρω του, πόσο μάλλον την αγαπημένη του, και να μη το δείχνει. Κρατάει το προφίλ του δυναμικού και φαίνεται σα να μην του καίγεται καρφάκι και από μέσα του μπορεί να θέλει να σπάσει όλο το σπίτι!
Επειδή ο Ταύρος είναι ένα σταθερό ζώδιο, το οποίο ξέρει τι θέλει από τη ζωή του, ξέρει ποιο είναι το άτομο που θέλει να την περνάει μαζί και επειδή δυσκολεύτηκε πολύ να το βρει, δε θα αφήσει με τίποτα να του φύγει! Μόλις δει αντίζηλο, θα αρχίσει τα ειρωνικά σχόλια και θα προσπαθήσει να μειώσει το άλλο άτομο μπροστά στην κοπέλα του, αποφεύγοντας να γίνει απόλυτα έξαλλος και να κάνει κάποιο σκηνικό στο χώρο όπου βρίσκονται.
Επιπλέον, δεν πρόκειται ποτέ να παραδεχτεί πως ζηλεύει, καθότι εγωιστής και περήφανος, απλώς, θα ισχυρίζεται πως δε συμπαθεί το συγκεκριμένο τύπο, γιατί πολύ απλά δεν του ταιριάζει. Γενικότερα, μόλις νιώσει ανασφάλεια και πως το ταίρι του έχει αρχίσει να χάνει το ενδιαφέρον του σ’ αυτόν, μπορεί να αποκτήσει μία πολύ κτητική στάση απέναντί της και άθελά του να την «πνίξει». Είναι ικανός να τη ρωτάει συνέχεια που είναι και τι κάνει και να τη συνοδεύει παντού για να τσεκάρει ποιος τη φλερτάρει ή ποιος τη γουστάρει. Μάθε τα πάντα για την σχέση σου καλώντας στο 14780 ή στείλτε SMS με τη λέξη ΖΩΔΙΑ στο 54760.
Δίδυμος
Ζήλια ο Δίδυμος; Μπα, δε νομίζω! Ο Δίδυμος έχει τόσο ισχυρή αυτοπεποίθηση που δε φοβάται πως θα χάσει το ταίρι του από κάποιον άλλον. Έχει την άποψη πως για να είναι μαζί του, τότε θέλει εκείνον για κάποιον λόγο. Αν, τώρα, τον εγκαταλείψει, απλώς έχασε το ενδιαφέρον της. Μη το βλέπετε ως απάθεια. Ο Δίδυμος είναι φτερό στον άνεμο και δεν μπορεί να ασχολείται με το μικρό συναίσθημα της ζήλιας. Τουναντίον, θέλει οι άλλοι άνδρες να φλερτάρουν τη γυναίκα του, καθώς έτσι τη γουστάρει ακόμα πιο πολύ.
Λατρεύει να δέχεται το θαυμασμό από τους γύρω του για εκείνη, καθώς έτσι ανεβαίνουν οι μετοχές του. Του αρέσει να τον ζηλεύουν, επειδή την έχει μόνο αυτός και δεν μπορεί κανένας άλλος να την κατακτήσει. Ζηλεύει με ένα δικό του τρόπο, ο οποίος ποτέ δεν εκδηλώνεται με νεύρα ή με φωνές. Στη σπάνια περίπτωση που θα νιώσει πως απειλείται, τότε θα το αντιμετωπίσει με χιούμορ και με γέλιο.
Μπορεί να ρωτήσει την αγαπημένη του «Ποιός ήτανε στο κινητό, αγάπη μου; Δε φαντάζομαι να πρέπει να λερώσω τα μαλακά και καλοσχηματισμένα χέρια μου;». Και εκεί θα λήξουν όλα. (Εάν εκείνη είναι πειστική, βέβαια!) Αν, όμως, έχει ν’ αντιμετωπίσει κάποιο πιο άγριο σκηνικό, το οποίο φέρνει σε δύσκολη θέση την κοπέλα του, τότε θα την υπερασπιστεί και θα δράσει σαν άνδρας.
Καρκίνος 
Ο Καρκίνος είναι σίγουρα ένα από τα ζώδια που ζηλεύουν. Δε θέλει να βλέπει άλλα άτομα να προσέχουν την κοπέλα που συνοδεύει, ούτε να την πολιορκούν. Ακόμη, και σε φιλικό επίπεδο, είναι από τα ζώδια που έχει θέμα με τη ζήλια, καθώς φοβάται πολύ μήπως χάσει τα κεκτημένα του. Πώς το εκφράζει; Δεν θα είναι ποτέ απόλυτα ειλικρινής. Θα δείξει ξεκάθαρα πως τον ενοχλεί μία κατάσταση, αλλά δε θα παραδεχθεί ότι ζηλεύει.
Θα γκρινιάξει, θα μουρμουρήσει και μπορεί και να βρίσει αόριστα (στο σύμπαν!) σε κάποιο βαθμό για να μπορέσει να ηρεμήσει. Οι σκηνές ζηλοτυπίας δεν είναι του χαρακτήρα του και προτιμά να μιλά μόνος του νευρικά και ακατανόητα, ώστε το ταίρι του να καταλάβει πως κάτι τον ενοχλεί και να ασχοληθεί μαζί του. Δεν το κάνει από υπερηφάνια, απλώς δεν έχει μάθει να λέει ακριβώς αυτό που αισθάνεται και του είναι πιο εύκολο να το δείχνει με πλάγιους τρόπους.
Αγαπά τα μικρά παραπονάκια και δε θα κάνει ποτέ σαματά, ειδικά στη σύντροφό του για κάτι που δε φταίει. Ακόμη, η ευαισθησία του τον κάνει ιδιαίτερα ευάλωτο σε απλές καταστάσεις και δεν τον αφήνει σε ησυχία. Εκεί, θα επιδιώξει περισσότερο το χάδι, το άγγιγμα και την προσοχή, ώστε να κερδίσει το χαμένο (υποτιθέμενα) έδαφος και να είναι ο μοναδικός κατακτητής της καρδιάς της αγαπημένης του.
Λέων 
Ο Λέοντας δεν είναι δυνατόν να μη ζηλέψει κάποιον που προσπαθεί να κατακτήσει τη δικιά του γυναίκα! Η κοπέλα του δεν είναι μόνο ο άνθρωπός του, αλλά και το «απόκτημά» του. Έχει κοπιάσει για να τη φέρει στη ζωή του και δεν μπορεί κάποιος άλλος να αγγίζει ή να προσπαθεί να κερδίσει κάτι δικό του.
Δυστυχώς, έτσι έχουν τα πράγματα για τον Λέοντα. Θέλει να είναι ο απόλυτος κυρίαρχος του παιχνιδιού, ο αρχηγός σε κάθε κατάσταση και να είναι το νούμερο ένα της καρδιάς των άλλων, γιατί πολύ απλά δεν μπορεί να έρχεται δεύτερος σε τίποτα! Μόλις τον πιάσει το διαολεμένο αυτό συναίσθημα, τότε νευριάζει, αγνοεί επιδεικτικά τους άλλους και γίνεται καζάνι που βράζει. Είναι έτοιμος να εκραγεί και μπορεί να τα βάλει με θεούς και δαίμονες για να τραβήξει την προσοχή του συντρόφου του και να επισφαλίσει την κυριαρχία του.
Η ζήλια δε λειτουργεί αγνά για το συγκεκριμένο ζώδιο, το κάνει επιθετικό και νευρικό και πάνω στην προσπαθειά του να έχει πάντα το πάνω χέρι, χάνει τον έλεγχο. Δε θα φτάσει ποτέ στα άκρα, όπως άλλα ζώδια, αλλά θα δημιουργήσει ένα άσχημο και βαρύ κλίμα, το οποίο θα στεναχωρήσει και θα ξενερώσει τους υπόλοιπους γύρω του.
Παρθένος
Δύσκολο ζώδιο ο Παρθένος! Όσο και να ζηλεύει δεν μπορεί να το δείξει! Δεν τον αφήνει η υπερηφάνειά του! Γενικότερα, φημίζεται για την ανώριμη συμπεριφορά του και για τις σπασμωδικές του κινήσεις. Μόλις αισθανθεί ζήλια για κάτι και ειδικά για το πρόσωπο που συνοδεύει, τότε αρχίζει το θέατρο του παραλόγου. Μπορεί να θέλει να σηκωθεί να φύγει από το μέρος που είναι, προφασίζοντας πως δεν είναι καλά και να μην μπορέσει με τίποτα να μιλήσει με ειλικρίνεια.
Αναμφίβολα, δεν μπορεί να κρύψει τη δυσαρέσκειά του, αλλά δεν μπορεί και να εκφράσει αυτό που πραγματικά νιώθει. Μία άλλη συχνή περίπτωση για τον Παρθένο είναι να αρχίσει τα σαρκαστικά ή ειρωνικά σχόλια απέναντι στο άτομο το οποίο τον ενοχλεί. Άλλη περίπτωση, δε, είναι να πέσει με τα μούρα στα ποτά και στα τσιγάρα και βυθιστεί εκεί μέχρι να του δώσει κάποιος σημασία. Ακόμη, υπάρχουν και περιπτώσεις που το συγκεκριμένο ζώδιο δεν αισθάνεται τη ζήλια ή τουλάχιστον αυτό λέει. Το παίζει ανώτερος και θέλει να φανεί πως υπερτερεί σε όλα, συγκριτικά με τους άλλους γύρω του.
Είναι ξεκάθαρο πως αισθάνεται μειονεκτικά και προσπαθεί να το ξεπεράσει, αλλά δεν το καταφέρνει με μεγάλη επιτυχία. Όση εμπιστοσύνη και να έχει στον εαυτό του, κάποια στιγμή θα αισθανθεί την απειλή και θα νιώσει άβολα με την κατάσταση που αντιμετωπίζει. Η ζήλια «κλειδώνει» το χαρακτήρα του και τον μπλοκάρει, απομακρύνοντάς τον από τη νηφαλιότητα των συναισθημάτων που θα έπρεπε να έχει.
Ζυγός 
Η ζήλια, όσο μικρό και ποταπό συναίσθημα κι αν είναι, λειτουργεί σα κίνητρο για το Ζυγό. Δεν του αρέσει να νιώθει κάτι τέτοιο, διότι τον φέρνει σε δύσκολή θέση και τον κάνει να αισθάνεται ενοχές που δεν προσέχει το σύντροφό του. Είναι πάντα ειλικρινής και θα πει ξεκάθαρα πως τον ενοχλεί αυτή η κατάσταση, κάνοντας τον να φτάνει στα όρια της ζήλιας.
Εκεί είναι που θα τον πιάσει και ο εγωισμός του και θα προσπαθήσει να σαγηνεύσει το ταίρι του για να του δείξει με πλάγιο τρόπο πως και εκείνος ξέρει να διεκδικεί ακόμα και τα κεκτημένα του! Θα γίνει ο τέλειος gentleman και θα κάνει τη γυναίκα που τον συνοδεύει να νιώσει πως βγαίνουνε για πρώτη φορά ραντεβού. Μπορεί να της φέρει λουλούδια ή κάποιο δωράκι, αλλά σίγουρα θα προβεί σε μία ασυνήθιστη κίνηση, χωρίς να κρύβει τους αληθινούς λόγους των πράξεών του.
Η ζήλια του τον φέρνει πιο κοντά με το ταίρι του, κάνοντάς το να ξεχνάει το τυχαίο φλέρτ που μπορεί να δέχεται και πείθοντας το πως ο Ζυγός είναι η μόνη σωστή επιλογή συντρόφου για εκείνη! Όπως ακριβώς και ο Κριός, ο Ζυγός διακατέχεται από τέτοια εγωιστικά συναισθήματα και αντί να κρατήσει «μούτρα» ή να νευριάσει, όπως ο Λέοντας, αποφασίζει να το παίξει έξυπνα και να κερδίσει το παιχνίδι! Κάνει σκόνη τον αντίζηλό του και δείχνει στο άτομο που τον ενδιαφέρει τι κελεπούρι έχει πραγματικά δίπλα του! (Και τι δεν πρέπει να χάσει μέσα από τα χέρια της!).
Σκορπιός 
Και φτάσαμε στο νούμερο ένα στο κομμάτι της ζήλιας! Στο πιο ζηλόφθονο ζώδιο του ζωδιακού κύκλου και στο πιο επιθετικό. Ο Σκορπιός είναι ο απόλυτος ζηλιάρης, σε σχέση με τα άλλα ζώδια, και μάλιστα με διαφορά! Είναι κτητικός, θέλει να έχει το ταίρι του συνεχώς δίπλα του και να το ελέγχει και θέλει να τα μαθαίνει όλα, ώστε να μπορεί να «κοντρολάρει» οποιαδήποτε κατάσταση.
Μόλις, λοιπόν, δει ή μάθει πως το ταίρι του φλερτάρει ή το φλερτάρουν, τότε θα γυαλίσει το όπλο του και θα πάει να βρει τον άτυχο τύπο που έπεσε στο διάβα του! Δεν καταλαβαίνει από κουβέντες και όμορφα λόγια, του αρκεί που μυρίστηκε κάτι και θα λάβει δράση! Να κάνει κάποια κίνηση να την εντυπωσιάσει ώστε να της τραβήξει το ενδιαφέρον; Ούτε κατά διάνοια! Θα τη σφάξει στο γόνατο και αυτή και αυτόν! Και θα μου πείτε, εάν αυτή δε φταίει και είναι σεμνή και διακριτική στο χώρο που κινείται; Δεν έχει σημασία.
Βρέθηκε εκτός σπιτιού ασυνόδευτη και έτσι δίνει δικαιώματα! Και της έχει πει ο Σκορπιός να μη βγαίνει μόνη της έξω γιατί υπάρχουνε κίνδυνοι! (Τώρα, βλέπει ποιος είναι ο πραγματικός κίνδυνος). Το αίσθημα της ζήλιας είναι η δεύτερη φύση του Σκορπιού και δεν την αρνείται, ούτε θέλει, αλλά ούτε και μπορεί! Είναι αποφασισμένος πως θέλει να ελέγχει τα πάντα, γιατί ζηλεύει αφόρητα και όποιος πάει να πειράξει τη γυναίκα που είναι μαζί, θα τον «φάει το μαύρο χώμα»!
Τοξότης 
Και το όσκαρ πρώτου ανδρικού ρόλου πηγαίνει στον Τοξότη! Το συγκεκριμένο ζώδιο μπορεί να ζηλεύει, αλλά όχι όσο δείχνει. Με λίγα λόγια, στον Τοξότη αρέσει να δημιουργεί ένα κλίμα γύρω από το όνομά του και να ασχολούνται όλοι μαζί του, όχι μόνο για να τραβήξει την προσοχή τους, αλλά και για να εξωτερικεύσει τα συναισθήματά του. Αν δει πως κάποιος φλερτάρει το άτομο που συνοδεύει, τότε θα αρχίσει τα βαριά λόγια.
Θα ομολογήσει πως μετά λύπης του αισθάνεται κάτι τέτοιο και θα πρέπει να αντιδράσει με ανάλογο τρόπο. Τότε, θα προκαλέσει τον αντίζηλό του είτε με τα λόγια, είτε με τις πράξεις του και θα τον βάλει στη θέση του, με έναν έξυπνο και αποτελεσματικό τρόπο. Μετέπειτα, θα ξαναεξηγήσει στο ταίρι του τη συμπεριφορά του και θα αρχίσει να του δίνει όρκους αιώνιας αγάπης. Εκεί είναι που θα αποκαλύψει το μεγάλο του όνειρο να μοιραστεί τη ζωή του μαζί της και πως βλέπει το μέλλον του με ένα σπίτι στο βουνό, με πολλά παιδιά και πολλά ζώα!
Ο αντίζηλος θα έχει εξαφανιστεί εντελώς από το πλάνο και η σύντροφος του θα σχεδιάζει ήδη πως θα βάψουνε το δωμάτιο του πρώτου τους παιδιού! Το κακό με τον Τοξότη είναι πως η ζήλια τον ώθησε να πει αυτές τις σοβαρές κουβέντες, για τις οποίες αργότερα μπορεί να αναθεωρήσει και να τις μετανιώσει
Αιγόκερως
Ναι και ο Αιγόκερως ζηλεύει, αλλά δε θα το δείξει ποτέ! Μα ποτέ! Μόλις τον πνίξει το τέρας της ζήλιας, τότε θα βάλει μπρος το σχέδιο εξόντωσης του αντιπάλου του! Μα είναι δυνατόν κάποιος να πάει να του φάει τη γυναίκα; Και ξεκινάμε! Πρώτα θα μάθει όλα όσα πρέπει για εκείνον. Ποιος είναι, πού δουλεύει, αν είναι παντρεμένος, χωρισμένος, σε σχέση, με παιδιά ή χωρίς και έπειτα θα τον παρακολουθήσει.
Δεν το συζητώ για τις σελίδες του στα κοινωνικά δίκτυα του διαδικτύου! Θα τις ψάχνει εξονυχιστικά πριν καν πιει τον καφέ του! Επόμενο βήμα, εάν δεν μπορεί να βρει το τηλέφωνό του, είναι να βρει που συχνάζει ή να δει στο Facebook πως θα πάει σε κάποια συναυλία και εκεί (τυχαία!) θα πέσει πάνω του και θα τον κάνει φίλο! Η ζήλια κάνει τον Αιγόκερω να πλάθει σενάριο ολόκληρο και να βάζει σκοπό της ζωής του την έμμεση καταστροφή του αντίζηλού του!
Αφού, λοιπόν, τον γνωρίσει τότε θα μαθαίνει από κοντά τι γίνεται με τη δικιά του κοπέλα και θα δηλητηριάσει την επαφή και τη σχέση τους! Για την κοπέλα του Αιγόκερου δεν είπαμε κουβέντα, καθώς η καημένη κάπου θα κοιμάται ήσυχη και θα νομίζει πως ο σύντροφός της δεν ενδιαφέρεται καθόλου για αυτήν και για το γεγονός πως της την πέφτουν ξένοι. Μόλις, βέβαια, καταλάβει τι γίνεται, δε νομίζω πως θα μπορέσει ποτέ να τον συγχωρέσει και να τον δεχτεί όπως πραγματικά είναι. Πιο πιθανό είναι να τρομάξει και να φύγει με τα χίλια!
Υδροχόος 
Ο Υδροχόος είναι από τα ζώδια που μπορεί να σκάσει από τη ζήλεια του, αν ο σύντροφός του δεν του δίνει σημασία ή εάν κάποιο άλλο πρόσωπο ενδιαφέρεται για το ταίρι του. Τότε, όχι μόνο θα «κατεβάσει τα μούτρα» του, αλλά θα του χαλάσει και όλη η ψυχολογία και η διάθεση. Δεν είναι από εκείνα τα ζώδια που θα το δείξουν ή θα θέσουν το θέμα υπό συζήτηση, αλλά από τα ζώδια που βράζουν από μέσα τους και ο εγωισμός τους δεν τα αφήνει να εκφραστούν όπως θέλουν.
Το πιο πιθανό σενάριο είναι ο Υδροχόος να αισθανθεί τόσο περίεργα με το γεγονός πως κάποιος άλλος ενδιαφέρεται για τη δικιά του γυναίκα, που θα ξενερώσει μαζί της! Δε θα έχει όρεξη να τη δει, μπορεί να μην απαντάει στα τηλέφωνα και θα αποφεύγει να τη συναντήσει. Η κοπέλα ούτε που θα έχει καταλάβει τι του συμβαίνει και απορρημένη θα προσπαθεί να έρθει σε επικοινωνία μαζί του, αλλά μάταια. Μόλις εκείνος αισθανθεί έτοιμος να αντιμετωπίσει την κατάσταση, τότε θα τα πούνε από κοντά και θα φέρεται σα να μην έχει συμβεί τίποτα.
Τα ερωτήματα της κοπέλας θα μείνουν αναπάντητα και εκείνος και μόνο που θα τη βλέπει θα θυμάται το σκηνικό. Θα αντιδράει παθητικά και νευρικά και δεν πρόκειται ποτέ να παραδεχτεί τι πραγματικά συμβαίνει. Δεν έχει σωτηρία ο Υδροχόος στο θέμα της ζήλιας και ο μόνος τρόπος να το αντιμετωπίσει είναι μέσω της παγερής αδιαφορίας του. Μέχρι να συνέλθει και να έρθει στα λογικά του!
Ιχθύς
Εάν ο Σκορπιός είναι ο πλέον ζηλιάρης και επιθετικός του κύκλου, ο Ιχθύς είναι το υπερευαίσθητο θύμα στο συγκεκριμένο θέμα. Δεν είναι πως δε θα καταλάβει το τι συμβαίνει γύρω του, αλλά θα το πάρει πάρα μα πάρα πολύ βαριά! Δε θα το παίξει όπως ο Τοξότης, αλλά θα νιώσει πως η ζωή είναι πολύ άδικη που έφερε στο δρόμο του έναν αντίζηλο και τώρα τον βάζει στη διαδικασία να αποδείξει τι είναι και τι αισθάνεται για το ταίρι του.
Θεωρεί πως αυτό που του συμβαίνει είναι τραγικό και δεν ξέρει πως να το αντιμετωπίσει. Γι’ αυτό το λόγο, θα κλειστεί στον εαυτό του, θα πάρει ένα μπουκάλι κρασί στο χέρι και θα βυθίσει τον πόνο του στα τσιγάρα και στο αλκοόλ. Αυτοί θα είναι οι δύο πραγματικοί του φίλοι από εδώ και πέρα! Ακόμη, θα βαλαντώσει στο κλάμα και θα αισθανθεί προδομένος, άτυχος και πραγματικά δυστυχισμένος.

astropedia.gr

Το λάθος των ανδρών που "κόβει" τον οργασμό στις γυναίκες

Το λάθος των ανδρών που κόβει τον οργασμό στις γυναίκες
Οι άνδρες κάνουν διάφορα πράγματα στο κρεβάτι. Και μπορεί να νομίζουν ότι είναι οι απόλυτοι κυρίαρχοι του παιχνιδιού που λέγεται σεξ, αλλά μερικές φορές (λέμε τώρα) κάνουν λάθος.

Ξέρετε τι είναι εκείνο που, περισσότερο από οτιδήποτε άλλο, είναι αδιαμφισβήτητα το χειρότερο πράγμα που κάνουν οι άνδρες κατά τη διάρκεια του σεξ; Εκείνο που συνήθως κάνει τις γυναίκες να “ξενερώνουν” και να πέφτει αυτομάτως η σεξουαλική τους διάθεση;

Σύμφωνα με έρευνα του 2017, που δημοσιεύθηκε στο αμερικανικό National Center for Biotechnology Information (NCBI), αυτό είναι όταν οι άντρες καυχιούνται υπερβολικά για τις ικανότητές τους στο σεξ, ειδικά κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής συνεύρεσης.

Η μελέτη έχει τίτλο “Do Women's Orgasms Function as a Masculinity Achievement for Men?”και έδειξε, ότι οι γυναίκες πιστεύουν πως οι άνδρες που καυχιούνται για τη σεξουαλική... ανδρεία τους, δεν είναι τόσο καλοί στο σεξ όσο θα (ήθελαν να) νομίζουν. Βασικά, από τις απαντήσεις στην έρευνα προκύπτει ότι αυτή η ανδρική συμπεριφορά, όχι μόνο δεν ερεθίζει την γυναίκα, αλλά έχει το αντίθετο αποτέλεσμα: την κάνει να χάσει την σεξουαλική της διάθεση.

Ακόμα και μετά την σεξουαλική πράξη, αν ο άντρας αρχίσει να καυχιέται για το “πόσο καλά το κάνει”, η γυναίκα ξενερώνει το ίδιο πολύ και αυτό σταδιακά θα φανεί στις επόμενες συνευρέσεις τους.

Το βασικό συμπέρασμα των ερευνητών είναι ότι με αυτήν τη συμπεριφορά ο άντρας δείχνει ότι η ικανοποίηση της γυναίκας στο σεξ (δηλαδή ο οργασμός της) αφορά μόνο εκείνον. Δηλαδή ότι όλα όσα γίνονται στο κρεβάτι είναι δικά του... κατορθώματα. Δεν καταλαβαίνουν έτσι πολλοί άντρες, ότι το θέμα “γυναικείος οργασμός” δεν αφορά εκείνους, αλλά την σύντροφό τους. Συμπεριφέρονται σεξιστικά ακόμα και αν δεν το καταλαβαίνουν και δεν το κάνουν επίτηδες.

Πολλοί άνδρες βασίζουν τον ανδρισμό τους στο “πόσο καλά το κάνουν” (σ.σ. το σεξ). Στην έρευνα συμμετείχαν 810 άνδρες που απάντησαν σε ερωτήσεις για τις συνήθειές τους στο σεξ και για το αν και πόσο καλύτερα αισθάνονται για τον εαυτό τους, αν η σύντροφός τους φτάσει σε οργασμό κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής τους επαφής.

Διαπιστώθηκε ότι εκείνοι οι άνδρες που ανησυχούν για τον ανδρισμό τους, συχνά αισθάνονται καλύτερα για τον εαυτό τους, αν η σύντροφός τους φτάσει σε οργασμό μαζί τους. Είναι μια υποσυνείδητη τόνωση του εγωισμού τους. Αλλά ενώ οι ίδιοι αισθάνονται καλύτερα, οι γυναίκες αισθάνονται χειρότερα, όταν τους βλέπουν να καυχιόνται για αυτό.

Το φιλί ένοχο για το δεύτερο πιο συχνό σεξουαλικά μεταδιδόμενο νόσημα

Ανησυχία προκαλεί παγκοσμίως η αύξηση των ποσοστών της γονόρροιας, που το 2016 διαγνώστηκε σε 87 εκατομμύρια άτομα. Μάλιστα, ανησυχητικό είναι και το γεγονός ότι αποτελεί το σεξουαλικώς μεταδιδόμενο νόσημα με την μεγαλύτερη ανθεκτικότητα στα αντιβιοτικά.
Οι ερευνητές ανά τον κόσμο προσπαθούν να αιτιολογήσουν την διαμορφωθείσα κατάσταση χωρίς ωστόσο προς το παρόν να έχουν καταλήξει κάπου.
Ο καθηγητής Christopher Fairley, διευθυντής της Κλινικής Σεξουαλικής Υγείας της Μελβούρνης, βάσει στοιχείων που παρουσίασε πρόσφατα σε επιστημονική συνάντηση της Διεθνούς Εταιρείας για την Έρευνα των ΣΜΝ (International Society for Sexually Transmitted Disease Research) στο Βανκούβερ του Καναδά, αναδεικνύει μια σημαντική και μέχρι πρότινος παραγνωρισμένη οδό μετάδοσης της βακτηριακής λοίμωξης, το φιλί, που εν μέρει αιτιολογεί την υψηλή συχνότητα της γονόρροιας παγκοσμίως.
Τα στοιχεία του Δρ. Fairley αναμένεται να δημοσιευθούν και στο The Lancet Infectious Diseases.
Ο ερευνητής και οι συνεργάτες του έθεσαν υπό ιατρική παρακολούθηση για 12 μήνες παραπάνω από 3.600 άνδρες που έκαναν σεξ με άνδρες.
Αξιολογώντας αυτούς που ανέφεραν ότι φιλούσαν μόνο τον σύντροφό τους, συγκριτικά με όσους έκαναν σεξ, οι ειδικοί κατάφεραν να καθορίσουν ότι η μετάδοση της νόσου ήταν συχνότερη μεταξύ όσων φιλούσαν μόνο και όσο έκαναν σεξ και αντάλλασσαν φιλιά, συγκριτικά με όσους έκαναν μόνο σεξ χωρίς ανταλλαγή φιλιών.
«Πρέπει να παραδεχθούμε ότι η γονόρροια είναι σε διαρκή αύξηση και θα πρέπει να έχουμε επίγνωση ότι το φιλί είναι μια οδός μετάδοσης της», σημειώνει ο Δρ. Fairley συμπληρώνοντας ότι «η κατανόηση του τρόπου μετάδοσης είναι το κλειδί για τον έλεγχο της και την ανάπτυξη νέων μεθόδων ελέγχου της, ίσως μέσω ειδικών αντιβακτηριακών στοματικών διαλυμάτων».

ΒΙΝΤΕΟ - Βλ. Πόυτιν: "Βούτηξε" με βαθυσκάφος για να φτάσει υποβρύχιο από το Β' Παγκόσμιο Πόλεμο

Βουτιά με βαθυσκάφος πραγματοποίησε ο Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν, με σκοπό να φτάσει το βυθισμένο από το 1942 υποβρύχιο Shch-308 “Salmon" του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.
Το υποβρύχιο που θέλησε να δει ο Ρώσος πρόεδρος ήταν ανακάλυψη της Ρωσικής Γεωγραφικής Υπηρεσίας, ενώ για τον ίδιο δεν ήταν η πρώτη φορά που έκανε κατάδυση με βαθυσκάφος, αφού το 2009 είχε κάνει βουτιά στη λίμνη Βαϊκάλη, ενώ 2013 είχε βουτήξει στον Φινλανδικό Κόλπο.

Στο μικροσκόπιο οι πλατφόρμες για online παραγγελία φαγητού

Στο στόχαστρο του Συνηγόρου του Καταναλωτή βρίσκονται οι πλατφόρμες για ηλεκτρονική παραγγελία φαγητού μετά από καταγγελία και την επιβολή προστίμου σε επιχείρηση συνεργαζόμενη με τέτοια πλατφόρμα.
Το θέμα προέκυψε μετά από καταγγελία καταναλωτή, συστηματικού χρήστη πλατφόρμας που παρέχει υπηρεσίες online παραγγελιών φαγητού, ο οποίος προσέφυγε στον Συνήγορο του Καταναλωτή, έχοντας διαπιστώσει ότι οι τιμές των προϊόντων που προμηθευόταν από συγκεκριμένη, συνεργαζόμενη με την πλατφόρμα, επιχείρηση εστίασης ήταν υψηλότερες, σε σύγκριση με τις τιμές που ίσχυαν για πώληση εντός του φυσικού της καταστήματος
Σημειώνεται ότι αυτή η πρακτική συνιστά αγορανομική παράβαση και συνεπάγεται την επιβολή κυρώσεων, δεδομένου ότι απαγορεύεται από τον νόμο να υπάρχουν ή να προκύπτουν με οποιονδήποτε τρόπο σε ένα κατάστημα διαφορετικές τιμές πώλησης των αγαθών.
Στο πλαίσιο αυτό, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Συνήγορος του Καταναλωτή συνεργάστηκε για τη διερεύνηση της υπόθεσης με το αρμόδιο τμήμα Εμπορίου της οικείας Περιφερειακής Ενότητας, η οποία και προέβη σε καταλογισμό προστίμου στην ελεγχόμενη επιχείρηση, ύστερα από τη διενέργεια ελέγχων που επιβεβαίωσαν τους καταγγελτικούς ισχυρισμούς του καταναλωτή.

Νέο πλαίσιο δράσης
Παράλληλα, λαμβάνοντας υπόψη ότι οι υπηρεσίες ηλεκτρονικών παραγγελιών φαγητού μέσω πλατφόρμας γίνονται ολοένα πιο δημοφιλείς, καθώς και ότι ανάλογα φαινόμενα παράνομων πρακτικών καθιστούν αναγκαία την αποτελεσματικότερη προστασία των δικαιωμάτων των καταναλωτών, ο Συνήγορος του Καταναλωτή απηύθυνε σύσταση στην εταιρεία που διαχειρίζεται τη συγκεκριμένη πλατφόρμα, υποδεικνύοντας την ανάγκη διενέργειας εκτεταμένων δειγματοληπτικών ελέγχων επί των τιμοκαταλόγων των συνεργαζόμενων επιχειρήσεων, προκειμένου να διασφαλίζεται ότι οι τιμές των προϊόντων τους είναι ίδιες με εκείνες που ισχύουν για πώληση εντός των καταστημάτων τους και να αποφεύγονται, έτσι, περιστατικά αθέμιτων και κρυφών χρεώσεων εις βάρος των ανυποψίαστων καταναλωτών.

Η Αναπληρώτρια Συνήγορος του Καταναλωτή Αθηνά Κοντογιάννη ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι «Ο Συνήγορος του Καταναλωτή παρακολουθεί το θέμα σε ό,τι αφορά γενικότερα τις ηλεκτρονικές πλατφόρμες, ώστε, εάν παρατηρηθεί συστηματικότητα τέτοιων παραβατικών φαινόμενων, να παρέμβει με πιο στοχευμένες Συστάσεις, και σε συνεργασία με τις αρμόδιες εποπτικές αρχές, προς τις εταιρείες που δραστηριοποιούνται στη συγκεκριμένη αγορά. Στόχος παραμένει πάντοτε είναι η αποτελεσματικότερη προστασία των καταναλωτών από τις κάθε είδους αθέμιτες εμπορικές πρακτικές».

Πώς να κόψετε το κάπνισμα: Οδηγίες βήμα-βήμα από ειδικούς

Πώς να κόψετε το κάπνισμα: Οδηγίες βήμα-βήμα από ειδικούς
Η απόφαση ότι είστε έτοιμοι να σταματήσετε το κάπνισμα είναι μόνο η μισή μάχη. Γνωρίζοντας από πού να ξεκινήσετε την προσπάθεια για να κόψετε το τσιγάρο θα σας βοηθήσει πολύ. Σε αυτό το άρθρο βλέπουμε κάποιους αποτελεσματικούς τρόπους για να σταματήσετε το κάπνισμα σήμερα κιόλας.
Οι περισσότεροι άνθρωποι γνωρίζουν τους πολυάριθμους κινδύνους για την υγεία που προκύπτουν από το κάπνισμα, ωστόσο, αυτό εξακολουθεί να είναι η μεγαλύτερη αιτία θανάτου που θα μπορούσε να προληφθεί από το καθένα ξεχωριστά.
Η διακοπή του καπνίσματος δεν είναι κάτι που συμβαίνει μέσα σε μια μέρα. 
Είναι ένα ταξίδι.  
Μόλις κόψετε το τσιγάρο, θα βελτιώσετε την υγεία σας και την ποιότητα και τη διάρκεια της ζωής σας, καθώς και τη ζωή των γύρω σας.
Για να σταματήσετε το κάπνισμα, δεν χρειάζεται μόνο να αλλάξετε τη συμπεριφορά σας και να αντιμετωπίσετε τα συμπτώματα απόσυρσης που εμφανίζονται από την αποκοπή της νικοτίνης, αλλά πρέπει επίσης να βρείτε άλλους τρόπους για να διαχειριστείτε τις μεταπτώσεις στην ψυχική σας διάθεση.
Με το σωστό πλάνο, μπορείτε να απεξαρτηθείτε από τη νικοτίνη και να κόψετε το κάπνισμα μια για πάντα. Ακολουθούν τέσσερις τρόποι αντιμετώπισης της διακοπής του καπνίσματος.
1. Προετοιμάστε την ημέρα διακοπής
Μόλις αποφασίσετε να σταματήσετε το κάπνισμα, ορίστε και μια ημερομηνία διακοπής. Επιλέξτε μια μέρα που δεν είναι πολύ μακριά στο μέλλον (έτσι ώστε να μην αλλάξετε γνώμη μέχρι τότε), αλλά που σας δίνει αρκετό χρόνο για να προετοιμαστείτε.
Υπάρχουν δύο βασικοί τρόποι για να σταματήσετε το κάπνισμα και πρέπει να αποφασίσετε αν πρόκειται να:
1. Σταματήσετε απότομα ή αν θα συνεχίσετε να καπνίζετε μέχρι την ημερομηνία διακοπής και, στη συνέχεια, θα κόψετε το τσιγάρο “μαχαίρι”
2. Σταματήσετε σταδιακά, ή να μειώσετε αργά το τσιγάρο μέχρι την ημερομηνία διακοπής και στη συνέχεια να το κόψετε τελείως
Έρευνες που συνέκριναν τις δύο αυτές επιλογές έδειξαν, ότι δεν είναι η μία πολύ πιο αποτελεσματική από την άλλη, οπότε επιλέξτε εκείνη που ταιριάζει καλύτερα σε εσάς.
Ακολουθούν ορισμένες συμβουλές που συνιστά η Αμερικανική Εταιρεία Καρκίνου, για να σας βοηθήσουν να προετοιμαστείτε για την ημερομηνία διακοπής:
• Πείτε στους φίλους, την οικογένεια και τους συναδέλφους σας σχετικά με την ημερομηνία διακοπής.
• Πετάξτε όλα τα τσιγάρα και τα σταχτοδοχεία.
• Αποφασίστε εάν πρόκειται να χρησιμοποιήσετε θεραπεία αντικατάστασης νικοτίνης (NRT), ή άλλα φάρμακα.
• Αν σχεδιάζετε να παρευρεθείτε σε μια ομάδα υποστήριξης για την διακοπή του καπνίσματος, κάντε το άμεσα.
• Αγοράστε υποκατάστατα για την συνήθεια στο στόμα, όπως καραμέλες, τσίχλες χωρίς ζάχαρη, καλαμάκια, οδοντογλυφίδες κ.α.
• Ζητήστε να σας βοηθήσει κάποιος δικός σας άνθρωπος, που έχει ήδη καταφέρει να κόψει το κάπνισμα.
• Ζητήστε από φίλους και μέλη της οικογένειάς σας, που καπνίζουν, να μην το κάνουν γύρω σας.
• Αν έχετε προσπαθήσει και παλιότερα να κόψετε το τσιγάρο, αναλογιστείτε τι λειτούργησε για εσάς τότε και τι όχι.
Οι καθημερινές δραστηριότητες -όπως το να σηκώνεστε το πρωί, να φτιάχνετε ένα γεύμα και να κάνετε ένα διάλειμμα για καφέ- μπορεί συχνά να σας προκαλέσουν την επιθυμία σας να καπνίσετε ένα τσιγάρο. Αλλά η διακοπή της δραστηριότητας συσχέτισης με το τσιγάρο και του καπνίσματος είναι ένας καλός τρόπος να καταπολεμήσετε την επιθυμία να καπνίσετε.
Την ημέρα της διακοπής:
• Μην καπνίσετε καθόλου.
• Μείνετε απασχολημένοι με ό,τι μπορείτε.
• Ξεκινήστε τη χρήση θεραπεία αντικατάστασης νικοτίνης (εάν το θέλετε).
• Επισκεφτείτε την ομάδα υποστήριξης (εάν το θέλετε).
• Πιείτε περισσότερο νερό και χυμούς.
• Πιείτε λιγότερο, ή καθόλου αλκοόλ.
• Αποφύγετε άτομα που καπνίζουν.
• Αποφύγετε καταστάσεις οι οποίες σας προκαλούν έντονη επιθυμία να καπνίσετε.
Σχεδόν σίγουρα θα αισθανθείτε την επιθυμία να καπνίσετε πολλές φορές κατά τη διάρκεια της ημέρας διακοπής, αλλά θα περάσει.
Οι παρακάτω ενέργειες μπορεί να σας βοηθήσουν να καταπολεμήσετε την επιθυμία αυτή:
• Κάντε υπομονή μέχρι να περάσει η λαχτάρα. Αυτό συνήθως γίνεται μετά 3 έως 5 λεπτά.
• Πάρτε βαθιές αναπνοές. Εισπνεύστε σιγά-σιγά από την μύτη, μετρήστε μέχρι το τρία και εκπνεύστε από το στόμα, μετρώντας πάλι μέχρι το τρία.
• Πίνετε νερό γουλιά-γουλιά.
• Κάνε κάτι άλλο για να αποσπάσετε τον εαυτό σας. Πηγαίνετε μια βόλτα, αν χρειαστεί.
2. Χρησιμοποιήστε θεραπεία αντικατάστασης νικοτίνης (ΘΑΝ)
Μπορείτε φυσικά και να μην την επιλέξετε ως μέσο βοήθειας. Ωστόσο, μόνο το 6% των προσπαθειών εγκατάλειψης χωρίς ΘΑΝ είναι επιτυχείς. Είναι εύκολο να υποτιμηθεί πόσο ισχυρή είναι η εξάρτηση από νικοτίνη.
Η ΘΑΝ μπορεί να μειώσει την επιθυμία και τα συμπτώματα στέρησης που θα αντιμετωπίσετε, τα οποία μπορεί να εμποδίσουν την προσπάθειά σας να κόψετε το κάπνισμα. Οι ΘΑΝ έχουν σχεδιαστεί, για να απομακρύνουν το τσιγάρο από την ζωή σας και να σας εφοδιάσουν με ελεγχόμενη δόση νικοτίνης, ενώ παράλληλα σας προστατεύουν από την έκθεση σε άλλες χημικές ουσίες που βρίσκονται στον καπνό.
Εάν έχετε αποφασίσει να ακολουθήσετε μια ΘΑΝ, συζητήστε τη δόση σας με έναν γιατρό, προτού σταματήσετε το κάπνισμα. Θυμηθείτε ότι ενώ θα είναι πιο πιθανό να σταματήσετε το κάπνισμα χρησιμοποιώντας ΘΑΝ, ο στόχος είναι να τερματίσετε τον εθισμό σας στη νικοτίνη εντελώς, και όχι μόνο να σταματήσετε το κάπνισμα.
Επικοινωνήστε με τον γιατρό σας εάν αισθανθείτε ζάλη, αδυναμία, ναυτία, έμετο, γρήγορο, ή ακανόνιστο καρδιακό παλμό, προβλήματα στο στόμα, ή οίδημα του δέρματος κατά τη χρήση των προϊόντων ΘΑΝ.
3. Ζητήστε βοήθεια από ομάδες υποστήριξης
Η συναισθηματική και σωματική εξάρτηση που έχετε στο κάπνισμα κάνει πραγματική μάχη το να μείνετε μακριά από τη νικοτίνη μετά την ημέρα διακοπής. Για να σταματήσετε, πρέπει να αντιμετωπίσετε αυτήν την εξάρτηση. Η παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών, υλικών αυτοβοήθειας και υπηρεσιών υποστήριξης μπορεί να σας βοηθήσει να τα καταφέρετε. Καθώς τα σωματικά συμπτώματά σας θα βελτιώνονται με την πάροδο του χρόνου, το ίδιο θα συμβαίνει και με τα συναισθηματικά συμπτώματα.
Ο συνδυασμός φαρμακευτικής αγωγής -όπως ΘΑΝ, βουπροπιόνη και βαρενικλίνη- σε συνδυασμό με ομάδες υποστήριξης έχει αποδειχθεί ότι αυξάνει τις πιθανότητες μακροχρόνιας διακοπής του καπνίσματος κατά 25%.
4. Εναλλακτικές θεραπείες
Μερικοί βρίσκουν χρήσιμες τις εναλλακτικές θεραπείες για να κόψουν το κάπνισμα, αλλά επί του παρόντος δεν υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις ότι κάποια από αυτές θα βελτιώσει τις πιθανότητές σας να απαλλαγείτε από το τσιγάρο και σε ορισμένες περιπτώσεις αυτές οι μέθοδοι μπορεί να σας κάνουν να θέλετε να καπνίσετε ακόμα περισσότερο!
Ορισμένες εναλλακτικές μέθοδοι που θα σας βοηθήσουν να σταματήσετε το κάπνισμα μπορεί να περιλαμβάνουν:
• Φίλτρα
• Ηλεκτρονικά τσιγάρα
• Ποτά νικοτίνης, γλειφιτζούρια, καλαμάκια και nicotine balms για τα χείλη
• Ύπνωση
• Βελονισμός
• Μαγνητική θεραπεία
• Θεραπεία με κρύο λέιζερ
• Βότανα και συμπληρώματα
• Γιόγκα και διαλογισμός
Ηλεκτρονικό τσιγάρο
Τα ηλεκτρονικά τσιγάρα δεν πρέπει να πωλούνται ως μια βοήθεια για να κόψετε το κάπνισμα, αλλά πολλοί καπνιστές τα βλέπουν ως τέτοια.
Τα ηλεκτρονικά τσιγάρα είναι μέγα ερευνητικό θέμα προς το παρόν. Έρευνες έχουν δείξει ότι είναι λιγότερο εθιστικά από τα τσιγάρα, ότι η αύξηση της χρήσης τους έχει συνδεθεί με μια σημαντική αύξηση της διακοπής του καπνίσματος και ότι οι καπνιστές που χρησιμοποιούν ηλεκτρονικά τσιγάρα καθημερινά είναι πιο πιθανό να σταματήσουν το κάπνισμα σε σύγκριση με εκείνους που δεν έχουν δοκιμάσει τα ηλεκτρονικά τσιγάρα.


 iatropedia.gr

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ! ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΤΟ - Μεσσηνιακός Καγιανάς με παστό !!!

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ !
 
ΘΑ ΣΥΝΙΣΤΟΥΣΑΜΕ ΝΑ ΔΟΚΙΜΑΣΕΤΕ (ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ) ΤΟ ΦΑΓΗΤΟ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ...ΘΡΑΥΣΗ ΣΤΗΝ ΜΕΣΣΗΝΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ....ΕΚΤΟΣ ΦΥΣΙΚΑ ΤΗΣ ΨΗΤΗΣ ΓΟΥΡΝΟΠΟΥΛΑΣ ...ΤΟΝ ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟ ΚΑΓΙΑΝΑ ΜΕ ΠΑΣΤΟ ....ΘΑΣ ΜΑΣ ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ !!!

Η Συνταγή :

Παραδοσιακή συνταγή από την Μεσσηνία που συνδυάζει άψογα τα ιδιαίτερα αρώματα του παστού με την απαλή γεύση της ώριμης καλοκαιρινής ντομάτας.

Υλικά:
  • 300 γρ. Παστό ή Σύγκλινο (χοιρινό καπνιστό)
  • 3 κ.σ. Ελαιόλαδο
  • 500 ml Ντομάτα στον τρίφτη
  • 1 κ.γ. ζάχαρη (προαιρετικά)
  • 4 Αυγά χτυπημένα
  • Αλάτι
  • Φρσκοτριμμένο Πιπέρι
Εκτέλεση:


  1. Κόβουμε σε κυβάκια το παστό και το τσιγαρίζουμε στο καυτό ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι για 3 περίπου λεπτά
  2. Προσθέτουμε τη ντομάτα και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 20 περίπου λεπτά ή έως ότου απορροφηθούν όλα τα υγρά
  3. Αλατοπιπερώνουμε τα χτυπημένα αυγά και τα προσθέτουμε στη σάλτσα με το παστό
  4. Ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά

Στους 149 ανέρχονται φέτος οι πνιγμοί λουόμενων σε θαλάσσιες περιοχές της Ελλάδας

Εκατόν σαράντα εννέα άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από πνιγμό στην Ελλάδα από την αρχή του τρέχοντος έτους μέχρι και τις 24 Ιουλίου, σύμφωνα με στοιχεία της Διεύθυνσης Λιμενικής Αστυνομίας του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος.
Οι βεβαιωμένοι πνιγμοί, σύμφωνα με τα στοιχεία της ίδιας υπηρεσίας, για το πρώτο εξάμηνο του 2018 ανέρχονται σε 98, ενώ για το δεύτερο εξάμηνο, από 1/7/18 έως 31/12/18, ανέρχονται σε 196. Συνολικά για το 2018, έχασαν τη ζωή τους από πνιγμό στις θαλασσιές περιοχές της Ελλάδας, 294 πολίτες, γεγονός που καθιστά σχεδόν επιβεβλημένες τις δράσεις για την πρόληψη των πνιγμών στη θάλασσα.
«Δεν φοβόμαστε τη θάλασσα, σεβόμαστε όμως τους κανόνες της»
Ο εκπρόσωπος Τύπου του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής Πλοίαρχος Νικόλαος Λαγκαδιανός, αναφορικά με την πρόληψη των ατυχημάτων και των πνιγμών στη θάλασσα, δήλωσε στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ότι το κεντρικό μήνυμα είναι: «Δεν φοβόμαστε τη θάλασσα, σεβόμαστε όμως απόλυτα τους κανόνες της, έτσι ώστε να κολυμπάμε με ασφάλεια».
«Το Αρχηγείο Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος υλοποιεί δράσεις στην κατεύθυνση της προστασίας της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα», ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής και πρόσθεσε πως «το Αρχηγείο μας, δίνει μεγάλη σημασία και προτεραιότητα στην πρόληψη. Από το 2011 μέχρι σήμερα χιλιάδες μαθητές δημοτικών σχολείων και γυμνασίων ενημερώνονται από στελέχη του Λ.Σ. για τους κινδύνους στη θάλασσα, μέσω ενός διαδραστικού προγράμματος, που φέρει τον τίτλο: "ΠΡΟΣΕΧΩ - ΜΑΘΑΙΝΩ - ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ"».
Ειδικότερα σύμφωνα με στοιχεία της αρμόδιας Διεύθυνσης Λιμενικής Αστυνομίας του Αρχηγείου Λ.Σ - ΕΛ.ΑΚΤ., για το χρονικό διάστημα από το 2011 έως και τον Σεπτέμβριο του 2018, έχουν ενημερωθεί από στελέχη του Λιμενικού Σώματος, συνολικά πάνω από 150.000 μαθητές σε Δημοτικά Σχολεία της Αττικής και της υπόλοιπης χώρας.
Ο εκπρόσωπος Τύπου του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής, υπογράμμισε ότι ο κόσμος δείχνει μεγάλο ενδιαφέρον και παρακολουθεί ανελλιπώς τις δεκάδες ενημερωτικές ημερίδες και διαλέξεις που αφορούν στους κινδύνους στη θάλασσα, οι οποίες διοργανώνονται κάθε χρόνο με πρωτοβουλία των Λιμενικών Αρχών όλης της χώρας και σε συνεργασία με τους Δήμους.
«Κύριο μέλημα η ουσιαστική ενημέρωση των παιδιών για τους κινδύνους που εγκυμονεί η θάλασσα»
Επισήμανε επίσης ότι «το συγκεκριμένο πρόγραμμα, είναι μια πρωτοβουλία της Διεύθυνσης Λιμενικής Αστυνομίας του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος - ΕΛ.ΑΚΤ. σε συνεργασία με τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό safewatersports. Περιλαμβάνει καθημερινές επισκέψεις και διαδραστικές, οπτικοακουστικές παρουσιάσεις σε σχολεία της χώρας, έχοντας ως κύριο μέλημα την ουσιαστική ενημέρωση των παιδιών για τους κινδύνους που εγκυμονεί η θάλασσα και τη μείωση των ατυχημάτων και των πνιγμών".
Ο κ. Λαγκαδιανός τόνισε ότι «ως λουόμενοι, θα πρέπει πάντα να "επιστρατεύουμε" την κοινή λογική, χωρίς να παρασυρόμαστε από τη χαρά που προσφέρει η θάλασσα και να κάνουμε υπερβολές. Δηλαδή να ακολουθούμε απλούς κανόνες που μπορούν όμως να μας σώσουν τη ζωή: να μην κολυμπάμε αμέσως μετά το φαγητό, ή υπό την επήρεια αλκοόλ, να έχουμε ως γονείς πάντα την προσοχή μας στα μικρά παιδιά, ενώ ιδιαίτερη προσοχή χρειάζονται οι ηλικιωμένοι και ιδιαίτερα όσοι έχουν βεβαρυμμένο ιατρικό ιστορικό».

Αλεξάνδρα Χατζηγεωργίου

Σε εξέλιξη φωτιά σε δασική έκταση στο Ναύπλιο


Σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά που εκδηλώθηκε, από άγνωστη μέχρι τώρα αιτία, σε δασική έκταση κοντά στην ιερά μονή Καρακαλά Ναυπλίου.
Στο μέτωπο της φωτιάς επιχειρούν 26 πυροσβέστες με 13 οχήματα και μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος με οκτώ πυροσβέστες, ενώ ρίψεις νερού πραγματοποιούν τέσσερα πυροσβεστικά αεροπλάνα και ένα ελικόπτερο.
Στο μεταξύ, όπως ανέφερε μιλώντας στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο δήμαρχος Ναυπλιέων, Δημήτρης Κωστούρος, «οι πυροσβεστικές δυνάμεις έχουν καταφέρει να ‘κρατήσουν' το πύρινο μέτωπο περίπου 600 μέτρα μακριά από την ιερά μονή και έτσι δεν χρειάστηκε να απομακρυνθούν οι μοναχές».
Όσον αφορά στο αν απειλούνται από την φωτιά κατοικημένες περιοχές, ο δήμαρχος Ναυπλιέων είπε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ότι «οι κοντινότερες κοινότητες βρίσκονται σε απόσταση περίπου δύο χιλιομέτρων».
Ακόμη, ο Δημήτρης Κωστούρος ανέφερε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ότι είναι μεγάλη η κινητοποίηση των πυροσβεστικών δυνάμεων, ενώ συμπλήρωσε ότι οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή είναι δυνατοί.

ΔΡΟΜΟΣ ΚΑΡΜΑΝΙΟΛΑ !!! Μια νεκρή και τρεις τραυματίες σε τροχαίο στην Ε.Ο. ( κατ΄όνομα) Πύργου-Πατρών

Με αίμα βάφτηκε η Ε.Ο. Πατρών – Πύργου: Μια νεκρή και τρεις τραυματίες σε τροχαίο στον Πύργο, ανάμεσα τους μικρό παιδί

Μια νεκρή και τρεις τραυματίες είναι ο τραγικός απολογισμός μετωπικής σύγκρουσης δύο οχημάτων το απόγευμα του Σαββάτου (στις 5.30) μ.μ., επί της Ε.Ο. Πατρών – Πύργου, στον ύψος του Κολιρίου (Πύργος).

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες του Patrisnews, δύο αντιθέτως κινούμενα ΙΧ επιβατηγά αυτοκίνητα, ένα μάρκας Toyota – Yaris, κι ένα Audi, για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, συγκρούστηκαν μετωπικά με σφοδρότητα, με αποτέλεσμα το Yaris να προσκρούσεις στις προστατευτικές πάρες.
Από αυτό το όχημα ανασύρθηκε νεκρή η συνοδηγός ηλικίας 60-65 ετών, ενώ η κόρη της, η οποία οδηγούσε και ένα νήπιο, διακομίσθηκαν τραυματισμένοι με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ, στο Νοσοκομείο του Πύργου, όπως και ο αλλοδαπός οδηγός του Audi αυτοκινήτου.

ΑΝΑΣΑ !!! 120 δόσεις - Σταματούν κατασχέσεις, "ξεμπλοκάρουν" λογαριασμοί

"Bonus" για όσους εξοφλήσουν γρηγορότερα

Εκατομμύρια κατασχέσεις σταματούν με τη βελτιωμένη ρύθμιση των 120 δόσεων για οφειλές στην εφορία. 
Σύμφωνα με το φορολογικό νομοσχέδιο, η υπαγωγή στη νέα ρύθμιση "παγώνει" τις κατασχέσεις που είχαν γίνει ενώ "ξεμπλοκάρονται" οι λογαριασμοί που είχαν δεσμευθεί. Βελτιώσεις έρχονται και στη ρύθμιση των 120 δόσεων για οφειλές στα ασφαλιστικά ταμεία.

Καγκελόπορτα έπεσε σε 7χρονο σε παιδική χαρά της Πάτρας

Ένας ανήλικος τραυματίστηκε ελαφρά, όταν -για άγνωστη ακόμα αιτία- αποκολλήθηκε καγκελόπορτα που βρισκόταν σε παιδική χαρά, σε συνοικία της Πάτρας.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την αστυνομία, από την αποκόλληση της καγκελόπορτας ο ανήλικος τραυματίστηκε ελαφρά στο δεξί πόδι του. Αμέσως, ο 7χρονος διακομίσθηκε με ασθενοφόρο στο «Καραμανδάνειο» Νοσοκομείο Παίδων, από όπου ύστερα από την παροχή των πρώτων βοηθειών αποχώρησε.
Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, έρευνες για το περιστατικό διενεργεί η αστυνομία, ενώ σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος αγνώστων για σωματική βλάβη από αμέλεια.

Ξεψύχησε στο νεκροταφείο μπροστά στη σύζυγο και την πεθερά του

Ανείπωτη τραγωδία στο νέο νεκροταφείο της Χαλκίδας 

Ανείπωτη τραγωδία στο νέο νεκροταφείο της Χαλκίδας. άνδρας "έσβησε" μπροστά στη σύζυγο και την πεθερά του και ενώ βρισκόταν στο νέο νεκροταφείο της Χαλκίδας.
Ξαφνικά ένιωσε αδιαθεσία και έπεσε στο έδαφος.
Οι δύο γυναίκες έντρομες, ενημέρωσαν το ΕΚΑΒ και ασθενοφόρο τον μετέφερε στο νοσοκομείο της Χαλκίδας, όπου δυστυχώς οι γιατροί, βεβαίωσαν τον θάνατό του.
Σύμφωνα με το tvstar.gr, για το περιστατικό ενημερώθηκε η αστυνομία και την προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Χαλκίδας.

ΣΑΚΗΣ ΑΡΝΑΟΥΤΟΓΛΟΥ - ΜΕΓΑΛΗ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΕΝΤΟΝΟ ΚΥΜΑ ΖΕΣΤΗΣ ΑΡΧΕΣ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ!

Ο καιρός θα είναι κάτι παραπάνω από ζεστός για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής προβλέψεις των μετεωρολόγων.
Ο μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου με νεότερη ανάρτησή του στο facebook αναφέρει ότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα για έντονο κύμα ζέστης στις αρχές του Αυγούστου!

Δείτε την ανάρτηση  

Φίλες και φίλοι!
Μετά από μια μικρή πτώση που παρουσιάσει η θερμοκρασία στις αρχές και περίπου μέχρι και την Τετάρτη γερή δείχνει η αναρρίχηση του υδραργύρου στις περισσότερες περιοχές της χώρας κυρίως προς τα τέλη της ερχόμενης εβδομάδας όπου σύμφωνα και με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία πολύ θερμές αέριες μάζες από τη βόρεια Αφρική δείχνουν αποφασισμένες να κινηθούν ανατολικότερα. (κάντε κλικ πάνω στο βίνεο για να δείτε την κίνηση του)
Λεπτομέρειες όσον αφορά στη διάρκεια του, στις μέγιστες θερμοκρασίες και σε ποιες περιοχές αυτές θα σημειωθούν ,θα υπάρχουν μέσα από τη σελίδα μου στο facebook!
Για να μη χάνετε τον ...καιρό σας.

Με εκίμηση
Σάκης Αρναούτογλου

ΦΩΤΟ - Είδε τρύπα και… μπήκε! Φίδι είχε κρυφτεί σε τραπέζι μπιλιάρδου

 Άδοξα έληξε το παιχνίδι μπιλιάρδου μίας παρέας – Καθώς ένα φίδι εμφανίστηκε σε μία από τις 6 τρύπες του τραπεζιού

Ούτε το σπάσιμο δεν πρόλαβε να κάνει μία παρέα στην Αυστραλία που ήθελε να παίξει μπιλιάρδο…
Όταν λοιπόν άρχισαν να μαζεύουν τις μπάλες για να τις στήσουν, είδε με μεγάλης του έκπληξη πως υπήρχε και άλλος στην παρέα, ο οποίος ήταν κρυμμένος σε μία από τις τρύπες του τραπεζιού.
Ήταν ένα φίδι που είχε μπει στον χώρο και είχε βρει καταφύγιο εκεί, κουλουριασμένο.
Αμέσως ειδοποιήθηκαν οι ειδικοί «Brisbane Snake Catchers», προκειμένου να το μαζέψουν.


gazzetta.gr

Εκατομμύρια Ρώσοι τουρίστες κατακλύζουν την Τουρκία

Η Ρωσία το 2019 ενδέχεται να σημειώσει νέο ρεκόρ ως προς τον αριθμό των Ρώσων τουριστών που επισκέπτονται την Τουρκία, η οποία εφέτος μπορεί να δεχθεί περισσότερους από 6 εκατομμύρια Ρώσους τουρίστες, δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Ενέργειας Αλεξάντρ Νόβακ.
Το 2018 την Τουρκία επισκέφθηκαν 5,7 εκατομμύρια Ρώσοι, αριθμός κατά 21% περισσότεροι σε σχέση με το 2017. «Όμως η δυναμική δεν έχει εξαντληθεί. Ήδη το πρώτο τρίμηνο του 2019 η αύξηση ήταν της τάξεως του 36%. Αναμένουμε, ότι εφέτος ο αριθμός των Ρώσων που θα επισκεφθούν την Τουρκία θα ξεπεράσει τα 6 εκατομμύρια και θα είναι ένα νέο ρεκόρ», δήλωσε ο Νόβακ.
Το 2019 στην Τουρκία χρησιμοποιείται η ρωσική κάρτα Mir, με την οποία μπορεί κανείς να κάνει αναλήψεις τουρκικών λιρών από 6500 χιλιάδες μηχανήματα αυτόματης ανάληψης όπως και να κάνει πληρωμές σε περισσότερα από 400.000 εμπορικά σημεία και σε περισσότερα από 10.000 ηλεκτρονικά καταστήματα, δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Ενέργειας.
Τα τουρκικά θέρετρα φέτος το καλοκαίρι θα γίνουν ο πιο δημοφιλής προορισμός για διακοπές για Ρώσους που επιλέγουν τον οργανωμένο τουρισμό, οι οποίοι προτιμούν τα τουριστικά πακέτα, είχε ανακοινώσει πρόσφατα η Ένωσης τουριστικών πρακτόρων της Ρωσίας (ATOP).

Γυναίκα πούλησε το αμάξι της και ξέχασε μέσα στο ντουλαπάκι ένα…sex toy

Το μήνυμα που της έστειλε η αντιπροσωπεία
Μια 25χρονη από την Αυστραλία θέλησε να πουλήσει το αμάξι της για να αγοράσει καινούργιο, ωστόσο ξέχασε να κάνει σχολαστικό καθαρισμό.
Το περιστατικό όπως αναφέρει η Daily Star, συνέβη την προηγούμενη Παρασκευή στην Αυστραλία, όταν πήγε στο «Auto Direct Wholesale QLD» προκειμένου να δώσει το παλιό της αυτοκίνητο.
«Επικοινώνησε η ίδια μαζί μας για το αυτοκίνητό της που άξιζε περίπου 2.000 ευρώ», δήλωσε η υπεύθυνη του καταστήματος, Χέδερ Ντάφι, η οποία εξήγησε πως είδε ένα καινούργιο και ήθελε να το ανταλλάξει.
«Επειδή ήταν μικρό το κόστος δεν χρειάστηκε να το βάλουμε στον υπολογιστή για να το τσεκάρουμε» είπαν οι υπάλληλοι.
Η υπεύθυνη είπε πως όταν η 25χρονη αποχώρησε ένας υπάλληλος της είπε: «Μου είπε να πάρω και ένα γάντι μαζί μου. Πήγα και μόλις άνοιξε το ντουλαπάκι είδα έναν μεγάλο δονητή να βρίσκεται εκεί.
Είχε μήκος μεγαλύτερο των 20 πόντων και ήταν τόσο χοντρό που τα δάχτυλά μου δεν μπορούσαν να το πιάσουν. Ήταν ένα τέρας».
Με αρκετή δόση χιούμορ της έστειλαν το παρακάτω μήνυμα:
«Ευχαριστούμε για την συναλλαγή που κάναμε το πρωί και ελπίζουμε να απολαύσεις το καινούργιο σου αυτοκίνητο.
Σχετικά με την ανταλλαγή, νομίζω οτι μάλλον ξέχασες να πάρεις τον όχι και τόσο μικρό φίλο σου από το ντουλαπάκι. Ελπίζω το καινούργιο σου όχημα να είναι τόσο ευχάριστο όσο το παλιό».
Με την ίδια να απαντά πως σκέφτεται να αλλάξει χώρα.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου