6.8.16

ΒΙΝΤΕΟ - Δείτε το καλύτερο και πιο πειστικό βίντεο για εξωγήινους στην ιστορία!


εξωγήινοι
Ακόμη και οι επιστήμονες αδυνατούν να δώσουν λογική εξήγηση

Πολλά είναι τα βίντεο που έχουν κάνει κατά καιρούς την εμφάνισή τους προσφέροντας απλόχερα επιχειρήματα σε όσους πιστεύουν πως δεν είμαστε μόνοι στο μάταιο τούτο κόσμο. Αυτό ωστόσο που
πρωταγωνιστεί, δεν είναι ένα ακόμη στη μακροσκελή λίστα. Αφήνει μέχρι και επιστήμονες - εμπειρογνώμονες να αναρωτιούνται και διεκδικεί τον τίτλο του πιο πειστικού και ανεξήγητου που είδε ποτέ το φως της δημοσιότητας!
Κυρίως όμως, όχι μόνο αφήνει αναπάντητο το ερώτημα από πού στο… καλό βρέθηκε να «σουλατσάρει» στον ουρανό, τόσο της Αργεντινής, όσο και της Βραζιλίας, αλλά προκαλεί ακόμα και τους πιο ορθολογιστές να αναρωτηθούν!
Το βίντεο πάντως με το μυστηριώδες (φλεγόμενο;) ιπτάμενο αντικείμενο, θεωρείται ήδη το καλύτερο… εξωγήινο της Ιστορίας, ενώ μέχρι και η βρετανική Royal Astronomical Society αδυνατεί να δώσει κάποια λογική εξήγηση!

Το φαινόμενο Καραμανλή ως διαφθορά του πολιτεύματος

Αποτελεί πολιτικό «φαινόμενο», κάτι αξιοπερίεργο. 
Ήταν ο Πρωθυπουργός επί των (πολλών) ημερών του οποίου η «Ισχυρή Ελλάδα» μετατράπηκε στον «μεγάλο Ασθενή» της Ευρώπης και μετά με τη συνδρομή πολλών στο «Δράμα» του σήμερα. 
Δεν χρειάζονται Εξεταστικές Επιτροπές για όσους διαθέτουν στοιχειώδη μνήμη και κρίση. Έκτοτε, οκτώ χρόνια από την αποκαθήλωσή του, παραμένει σιωπηλός, αλλά όχι «αμέτοχος» στο πολιτικό παιγνίδι, αν και πέρασαν 4-5 Κυβερνήσεις και άλλα τόσα «Μνημόνια» από τις μέρες που αυτός οδηγούσε τη Χώρα στην καταστροφή. Σε όλο αυτό το διάστημα, ο «Ερημίτης της Ραφήνας» κάνει αισθητή την παρουσία του μόνο όταν απειλείται η …. «υστεροφημία» του. Έχει το «στρατό των μισθοφόρων» τον οποίο «δανείζει» όπου δει, φτάνει να διαφυλαχθεί η γραμμή άμυνας. Ακόμη και αν πρέπει να συμμαχήσει με τον πολιτικό «διάβολο», τον αιώνιο εχθρό της δικής του παράταξης, ακόμη και αν θέτει σε κίνδυνο την ίδια του την παράταξη. Για έναν άνθρωπο, έναν πολιτικό,  που αποτελεί το πρότυπο της αδράνειας και της απάθειας είναι αξιοσημείωτο  κατόρθωμα, αλλά και ένα πολιτικό έγκλημα.
Το έγκλημα είναι η αλλοίωση του ίδιου του Πολιτεύματος. Η αδυναμία εκλογής  Πρόεδρου της Δημοκρατίας το 2014 έφερε τις Εκλογές και μετά τον «κατάλληλο» ΠτΔ. Με την ανοχή του εξασφαλίζεται η συνέχιση της καταστροφικής διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ με αντάλλαγμα το «ακαταδίωκτο» του καθεστώτος, στο οποίο ο ίδιος ανήκε, και που ευθύνεται για την Κρίση. Ο πολιτικός αμοραλισμός του «ενός» και των «κύκλων» του συνίσταται στην ανταλλαγή της «ασυλίας» του και των παρατρεχάμενών του με τίμημα την  καταστροφή της χώρας. Η πολιτική του παράταξη, διχασμένη, δυσκολεύεται να χαράξει το δρόμο που θα έφερνε και τη δική της εξιλέωση. Ακόμη και η εκλογή νέου Προέδρου του Κόμματος, με όλες τις νεωτεριστικές του προδιαγραφές, δεν αρκεί, καθώς υποχρεώνεται να «απολογηθεί» για ένα παρελθόν που δεν του ανήκει.
Η Αντιπροσωπευτική μας Δημοκρατία αντιμετωπίζει ένα σπάνιο παράδοξο, την κρυφή «σύμπλευση» δυνάμεων της αντιπολίτευσης με το Κυβερνών Κόμμα. Η «άμυνα» της Δημοκρατίας για λογαριασμό της Χώρας πρέπει να είναι το αντίστροφο. Η σύμπλευση, έστω και προσωρινή, όλων των δημιουργικών και εκσυγχρονιστικών δημοκρατικών δυνάμεων. Με την απαξίωση έως εξευτελισμού του διλήμματος Αριστερά – Δεξιά υπό τους σημερινούς φορείς του δίπολου, και τον συνεχώς ενισχυόμενο χώρο του Κέντρου,  οι πολιτικές δυνάμεις που τον εκφράζουν καλούνται να συνεργασθούν στο πνεύμα του «Η Ισχύς εν τη Ενώσει». Η Ιστορία δεν θα συγχωρήσει τη μικροπρεπή ματαιοδοξία όσων αρνούνται να αντιληφθούν το κάλεσμά της.



 Λυκ. Λιαρόπουλος-http://metarithmisi.gr/

Ξεκινούν οι «βαρκαρόλες» στο νησί των Φαιάκων


Ξεκινούν οι «βαρκαρόλες» στο νησί των Φαιάκων

Αναβιώνουν από σήμερα το βράδυ οι «βαρκαρόλες» της Κέρκυρας. Πρόκειται για ένα μοναδικό παραδοσιακό έθιμο που ξετυλίγει την ιστορία του νησιού συνδέοντας τη με την αρχαία μυθολογία και τις περιπέτειες του Οδυσσέα, αλλά και τη σωτηρία του νησιού από τον Άγιο Σπυρίδωνα, όταν οι Οθωμανοί προσπάθησαν το 1716 να το πολιορκήσουν. Την αυλαία της «βαρκαρόλας» ανοίγει σήμερα το βράδυ η Παλαιοκαστρίτσα. Κάτω από το φως των αστεριών, θα ξεδιπλωθεί όλη η ιστορία του Ομήρου που θέλει τον Οδυσσέα να φτάνει κατάκοπος και ταλαιπωρημένος στο νησί των Φαιάκων. Η σχεδία του καίγεται μέσα στη θάλασσα. Οι νύμφες της Ναυσικάς τον εντοπίζουν και η πριγκίπισσα τού δίνει ρούχα, τον περιποιείται και τον οδηγεί στον πατέρα της βασιλιά Αλκίνοο, όπου τον φιλοξενεί και τον στέλνει πίσω στην Ιθάκη με τις τιμές που του αρμόζουν...
Κάθε καλοκαίρι, από το 1996, η Παλαιοκαστρίτσα κρατά τα σκήπτρα της κερκυραϊκής «βαρκαρόλας», με τη ιστορία να ζωντανεύει μπροστά στα μάτια χιλιάδων παρευρισκόμενων, που κρατάνε θέση στην παραλία από νωρίς το απόγευμα, για να παρακολουθήσουν τη χοροθεατρική παράσταση που θα εξελιχθεί μέσα στη θάλασσα, με τη συμμετοχή των κερκυραϊκών πολιτιστικών συλλόγων, των ψαράδων και των λεμβούχων και των κατοίκων του χωριού.
Η θάλασσα γεμίζει χρώματα και φως, ενώ ο ουρανός «σκίζεται» από τα χιλιάδες πυροτεχνήματα που αφήνουν τα δικά τους πολύχρωματα αποτυπώματα. Πρόκειται για ένα φαντασμαγορικό σκηνικό που εκπλήσσει κάθε χρόνο όλους όσοι το παρακολουθούν.
Παράλληλα, την ερχόμενη Τετάρτη στα νερά του Ιονίου, που «αγκαλιάζουν» την πόλη της Κέρκυρας, στο Φαλιράκι, αναμένεται να αναβιώσει η «βαρκαρόλα» του Αγίου Σπυρίδωνα, «Το θαύμα», που γίνεται στα πλαίσια των εορτασμών, για τα 300 χρόνια από την Πολιορκία του 1716 και το θαύμα του Αγίου Σπυρίδωνα που έσωσε το νησί.
Δεκάδες βάρκες και ιστιοπλοϊκά σκάφη θα φωτιστούν με δαυλούς. Μία ναυτική μάχη θα εξελιχθεί, οι Κερκυραίοι θα αντιμετωπίσουν του Οθωμανούς σε μία άνιση μάχη και τότε ο Άγιος Σπυρίδωνας θα εμφανιστεί, κρατώντας στο ένα χέρι τον σταυρό και στον άλλο ένα κερί, ...οι Τούρκοι θα φοβηθούν και θα τραπούν σε φυγή ...Η νύχτα θα κλείσει με μία θριαμβευτική παρέλαση από βάρκες απ’ όπου οι λαϊκοί βάρδοι του τόπου, θα τραγουδήσουν με κιθάρες και άλλα παραδοσιακά όργανα στις πλωτές στολισμένες εξέδρες, ενώ ο αυγουστιάτικους κερκυραϊκός ουρανός θα γεμίσει χιλιάδες πυροτεχνήματα. Η βραδιά θα πλαισιωθεί από μουσικούς, χορευτές, δύτες, μαζορέτες και πυροτεχνήματα, ενώ το πάρτι στην ακτή θα διαρκέσει μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

ΛΙΣΤΑ - Αυτές είναι οι καλύτερες παραλίες για γυμνισμό στην Ελλάδα!


Αυτές είναι οι καλύτερες παραλίες για γυμνισμό στην Ελλάδα! (διαβάστε λίστα)

Άφησε στην άκρη τα άγχη και τα προβλήματα της πόλης αλλά και το... μαγιό σου και κάνε μια βουτιά σε κάποια από τις καλύτερες οργανωμένες παραλίες γυμνιστών στην Ελλάδα.
 
Ιδού οι παραλίες της Ελλάδας όπου μπορείτε να κάνετε γυμνισμό:

Σκιάθος: Μικρή Μπανάνα
Tο λεωφορείο με τον αριθμό 26 θα σε μεταφέρει στην πιο φημισμένη παραλία γυμνιστών στην Ελλάδα. Στο τέρμα του ακολούθησε τις πινακίδες προς παραλία "Μπανάνα" ή την πινακίδα "Nudist Club Greece". Ο ποδαροδρομος διαρκεί 10 λεπτά. Μόλις φθάσεις στην παραλία "Μπανάνα", πηγαίνε δεξιά, πάνω από το λοφάκι και εκεί απλώνεται ο παράδεισος της παραλίας "Μικρή Μπανάνα".
Θάσος: Super Paradise
Σούπερ – παράδεισος όνομα και πράγμα. Η συγκεκριμένη παραλία βρίσκεται 23 χιλιόμετρα από την πόλη διαμέσου του παραλιακού δρόμου του νησιού. Δεν υπάρχει πινακίδα προς την παραλία, αλλά προς το "Paradise Bar& restaurant on the beach". Υπάρχει χώρος να παρκάρεις στον κεντρικό δρόμο και μετά θα χρειαστεί να περπατήσεις περίπου 5 λεπτά. Ένας όχι και πολύ δύσκολος χωμάτινος δρόμος φθάνει, επίσης, μέχρι την παραλία.
Κρήτη: Παλαιοχώρα
Ακριβώς 75 χιλιόμετρα από τα Χανιά, η παραλία της "Παλαιοχώρας" θα σε ανταμείψει για την ώρα που θα φας μέχρι να φτάσεις. (μπορείς να πας με αυτοκίνητο, με λεωφορείο ή με καραβάκια από άλλα χωριά). Στην Παλαιοχώρα υπάρχουν δύο παραλίες. Μία με άμμο, όπου ο γυμνισμός επιτρέπεται μόνο σε ένα κομμάτι της και άλλη μια όπου έχει βότσαλα και προσφέρεται εξ' ολοκλήρου για γυμνισμό.
Ρόδος: Φαληράκι
Τρία χιλιόμετρα από τη νότια άκρης της πλαζ στο Φαληράκι θα φτάσεις στην παραλία των γυμνιστών. Με το αυτοκίνητο στρίβεις αριστερά, αν έρχεσαι από τα βόρεια του νησιού ή δεξιά αν έρχεσαι από τα νότια ακριβώς έξω από τα φανάρια στον κεντρικό δρόμο στο Φαληράκι. Η ένδειξη "Nudist Beach – FKK" βρίσκεται μετά το ξενοδοχείο "Muses" και σημαίνει ότι έφτασες στον προορισμό σου.
Σάμος: Τσαμαδού
Βγες στο λιμάνι της Σάμου, ακολούθησε τον παραλιακό δρόμο βορειοδυτικά για τα επόμενα 12 χιλιόμετρα. Εκεί θα βρεις μια ταβέρνα με πάρκινγκ όπου θα μπορέσεις να αφήσεις το αμάξι σου. Κάπου εκεί και με τα πόδια ακολουθείς το μονοπάτι, φθάνεις σε ένα σνακ μπαρ, από όπου και ξεκινά η παραλία των γυμνιστών. Παρέχονται ξαπλώστρες, ομπρέλες, ντους, αλλά και χημικές τουαλέτες.
Κέρκυρα: Μυρτιώτισσα
Η πανέμορφη παραλία της Μυρτιώτισσας βρίσκεται 1-2 χιλιόμετρα βόρεια από το δρόμο που ενώνει τον Πέλεκα με τη Γλυφάδα. Λίγο πριν τον δρόμο για την παραλία της Γλυφάδας, στρίβεις δεξιά προς Έρμονες, θα δεις την πινακίδα για την παραλία των γυμνιστών λίγο πριν το χωριό Βάτος. Δύσκολος δρόμος για αυτοκίνητα, απαιτεί μεγάλη προσοχή, αλλά ο σκοπός αγιάζει τα μέσα δε λένε;
Μύκονος: Super Paradise
Χωρίς να είναι αποκλειστικά παραλία γυμνιστών, θα βρεις πολλούς να βουτάνε χωρίς τα μαγιό τους. Παλαιότερα ήταν ο παράδεισος των γυμνιστών, χωρισμένη σε τρία μέρη: στο gay κομμάτι, εκεί όπου όλοι ήταν γυμνοί, αλλά άνδρες και στο μέρος των ζευγαριών. Ακόμα κι αν έχει αλλάξει, παραμένει μια καταπληκτική παραλία, που δεν μπορείς να μην την προτείνεις.
Κοντά στην Αθήνα, μπορείτε να κολυμπήσετε γυμνοί:
Στο Cape Σούνιο. Τη μικρή, βοτσαλωτή παραλία των γυμνιστών θα την ανακαλύψετε, παίρνοντας το μονοπάτι πίσω από τους βράχους στα δεξιά της.
Η Ραμνούντα είναι από τις παλαιότερες και από τις πιο απομακρυσμένες παραλίες για γυμνισμό.
Πίσω από την αμμουδερή παραλία της Ραφήνας, στις Μαρίκες βρίσκεται ο μικρός και βραχώδης κολπίσκος παράδεισος για γυμνές βουτιές. Στη δεξιά άκρη της παραλίας της Ραφήνας, θα βρείτε τα σκαλοπάτια που ανηφορίζουν σ' ένα μονοπάτι που θα σας οδηγήσει στον κολπίσκο.
Ιδιαίτερα δημοφιλής στους γυμνιστές αλλά και στην gay κοινότητα είναι η τρεις κολπίσκοι στο Μαύρο Λιθάρι με βότσαλο, άμμο και καθαρά νερά.
Στην υπόλοιπη Ελλάδα, οι πιο γνωστές παραλίες γυμνιστών είναι:
Στο Αγκίστρι η Χαλικιάδα είναι κλασσική περίπτωση παραλίας για γυμνισμό, αρκεί να τα καταφέρετε στην κατάβαση που λόγω βράχων είναι ζόρικη.
Το Super Paradise στην Θάσο, με περπάτημα 5 περίπου λεπτών ακολουθώντας την πινακίδα «Paradise Bar& restaurant on the beach».
Στο Κάτεργο, τον Άγιο Νικόλαο και το Λιβαδάκι, στην Φολέγανδρο.
Στην Αιγιάλη της Αμοργού: δίπλα στην Αιγιάλη απλώνονται πολλές μεγάλες αμμουδερές παραλίες. Η ωραιότερη παραλία της περιοχής είναι η παραλία Λεβρωσός, μια παραλία γυμνιστών, μόλις 20 λεπτά με τα πόδια από το χωριό της Αιγιάλης.
Συνεχίζουμε με τη συγκλονιστική Μικρή Ιταλίδα των Κουφονησίων (γυμνιστές υπάρχουν και σε άλλες απονομωμένες παραλίες του νησιού), τη Φειδού της Σχοινούσας, την Ψαραβολάδα της Μήλου, την Τρυπητή της Δονούσας, τα Λιβαδάκια, το Καράβι, την Ψιλή Άμμος, τον Κουταλά, τη Λιά και τη Συκαμιά της Σερίφου, τον Φάρο, το Βαθύ, το Κάστρο, τη Φυκιάδα και τη Χερρόνησο της Σίφνου και κλείνουμε με τις συγκλονιστικές Κλεισίδι, Ρούκουνα και Μοναστήρι της απίστευτης Ανάφης.

Εργάζονται 367, πληρώνονται 2.000 - Πως τα κρατικοδίαιτα λαμόγια χρεωκόπησαν τον Δήμο Αχαρνών

Μπορεί οι Αχαρνές να εντάχθηκαν την περασμένη εβδομάδα στο Οικονομικό Παρατηρητήριο, που ισοδυναμεί, άτυπα, με πτώχευση, καθώς αδυνατούν να αποπληρώσουν τα χρέη τους, ωστόσο, η σκιά της χρεοκοπίας απειλεί, τουλάχιστον, από το 2011 το Δήμο με τους λίγο περισσότερους από 100.000 μόνιμους κατοίκους. 

Αυτό προκύπτει από τον έλεγχο, που πραγματοποίησαν οι ανεξάρτητοι Ορκωτοί Ελεγκτές Λογιστές στις οικονομικές καταστάσεις του 2011. Την ίδια χρονιά, ένα "κόκκινο” δάνειο του Δήμου, θα θέσει σε κίνδυνο την εκταμίευση της πέμπτης δόσης του πακέτου διάσωσης του ΔΝΤ, ενώ ο κακοπληρωτής Δήμος - δεν ήταν ο μοναδικός- κατέστησε, τότε, αναγκαία την άμεση δημιουργία μηχανισμού οικονομικής εξυγίανσης των ΟΤΑ.
Το στόρι της χρεοκοπίας του Δήμου με την μακραίωνη ιστορία δεν είναι παρά η μικρογραφία της ελληνικού χρεοστασίου.
Η έκθεση των ορκωτών ελεγκτών λογιστών
Στις παρατηρήσεις, που διατυπώνουν με επιφύλαξη οι Ελεγκτές Λογιστές το 2011, σημειώνεται ότι:

-Στο κονδύλι του λογαριασμού "Απαιτήσεις από πώληση αγαθών και υπηρεσιών" περιλαμβάνονται και απαιτήσεις από βεβαιωμένα έσοδα παλαιότερων χρήσεων με χρόνο γέννεσης των πέραν της πενταετίας (σ.σ.: 2006), συνολικού ποσού της τάξης των 10 εκατ. ευρώ. Οι απαιτήσεις αυτές είτε εισπράττονται με πολύ βραδείς ρυθμούς ή έχουν μείνει ακίνητες και εξ’ αιτίας αυτού του γεγονότος σε συνδυασμό και με τα προβλεπόμενα στην σχετική νομοθεσία περί πιθανής ολοσχερούς παραγραφής τους, ενισχύεται η ύπαρξη διαβαθμισμένης επισφάλειας όσον αφορά την ρευστοποίηση τους στο σύνολο τους. "Δεν διενεργήθηκε πρόβλεψη σε βάρος των αποτελεσμάτων της κλειόμενης χρήσης για τυχόν μη είσπραξη μέρους των απαιτήσεων αυτών, το ποσό της οποίας δεν μπορούμε να προσδιορίσουμε εξαιτίας της ποικιλομορφίας των και του διαφορετικού χρόνου παραγραφής αυτών”.

-Στο κονδύλι του υπό στοιχείου Ενεργητικού Δ.ΙΙ.5. "Χρεώστες Διάφοροι" περιλαμβάνονται και χρηματικά ποσά τα οποία εκταμιεύτηκαν σε παλαιότερα οικονομικά έτη, χωρίς την έκδοση χρηματικών ενταλμάτων από την Ταμιακή Υπηρεσία του Δήμου μέχρι λήξεως και της χρήσης 31.12.2011, στοιχειοθετώντας κατ’ αυτό τον τρόπο ταμειακό έλλειμμα, συνολικού περίπου ποσού 12.337.188 ευρώ. Το ποσό αυτό συνθέτουν επί μέρους ποσά τα οποία εκφράζουν απαιτήσεις του Δήμου, κατά τρίτων, κατά Δημοτικών επιχειρήσεων, ποσά από κατασχέσεις εις χείρας τρίτων (πιστωτικά ιδρύματα) βάση δικαστικών αποφάσεων.

-Δεν έχει απεικονιστεί στα βιβλία του Δήμου υποχρέωση για την οποία (με βάση επιστολή από Νομικό Σύμβουλο του Δήμου) υπάρχει άμεσος κίνδυνος εκτέλεσης από την Ε.Υ.Δ.Α.Π. συνολικού ποσού 2,2 εκατ. ευρώ. Έναντι αυτής της υποχρέωσης έχει ήδη διενεργηθεί πρόβλεψη σε παρελθούσα χρήση ποσού περίπου 700 χιλιάδων ευρώ, που υπολείπεται της συνολικής υποχρέωσης κατά περίπου 1,5 εκατ. ευρώ. Ως αποτέλεσμα, τα αποτελέσματα της κλειόμενης χρήσης καθώς και η καθαρή θέση του Δήμου εξαφανίζονται ισόποσα αυξημένα.

-Δεν έχει απεικονιστεί στα βιβλία του Δήμου, υποχρεώσεις από δικαστικές υποθέσεις. Μόνον οι υποχρεώσεις από υποθέσεις τρίτων, είναι της τάξης των 10 εκατ. ευρώ.

Στο πλαίσιο αυτό, οι ορκωτοί σημείωναν ότι τίθεται εν αμφιβόλω η ομαλή συνέχιση της δραστηριότητας του Δήμου και γι'αυτό η Δημοτική Αρχή πρέπει να παρουσιάσει τα πλάνα της για την αντιμετώπιση της κατάστασης.

Το μεγάλο φέσι
Σύμφωνα με τους ορκωτούς ελεγκτές, με την από 20.11.2012 απαντητική επιστολή η Τράπεζα Πειραιώς-υποκατάστημα Μενιδίου, γνωστοποίησε την ύπαρξη του δανειακού "Λογαριασμού οριστικής καθυστέρησης, αριθ. 5149-050743-090" με υπόλοιπο την 31.12.2011 ποσό περίπου 6,7 εκατ. ευρώ. Η -κατά την άποψη της τράπεζας -υποχρέωση αυτή δεν έχει αναγνωριστεί και επιμετρηθεί από την Δημοτική Αρχή και κατά συνέπεια δεν έχει απεικονιστεί στα βιβλία καθώς και στις οικονομικές καταστάσεις τόσο των προηγούμενων χρήσεων όσο και της 31.12.2011.

Εκείνη την περίοδο, ένα ακόμη δάνειο, που αδυνατούσε να εξυπηρετήσει ο Δήμος, ύψους 35 εκατ. ευρώ είχε απειλήσει να "τινάξει” στον αέρα την καταβολή της 5ης δόσης. Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας "Ελευθεροτυπία” (11.07.2011), το συγκεκριμένο δάνειο, μαζί με ένα ακόμη, ύψους 25 εκατ. ευρώ, του Δήμου Ζωγράφου, είχαν χορηγηθεί από ξένες τράπεζες χωρίς να ζητηθούν εγγυήσεις, την περίοδο 2004-2009. Και εάν δεν αποπληρώνονταν, θα επιβάρυναν το δημόσιο χρέος της χώρας.

Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, στο Δήμο Αχαρνών το δάνειο είχε συναφθεί την περίοδο 2002-2006 επί δημαρχίας Σ. Στριφτού. Ο δήμος, αν και ήταν υπερχρεωμένος, κατάφερε να πάρει δάνειο το 2004 ύψους 35 εκατ. ευρώ από την αμερικανική τράπεζα Goldman Sachs και για το συγκεκριμένο δάνειο υπήρξε και έγκριση από τα υπουργεία Εσωτερικών και Οικονομικών. Και σ' αυτό το δάνειο η τράπεζα δεν ζήτησε εμπράγματες εγγυήσεις, ωστόσο οι διαδικασίες σύναψης του δανείου ήταν νόμιμες. Έτσι, οι δανειστές ζήτησαν από την Αθήνα να κάνει την πληρωμή (με έμβασμα στην ΤτΕ) για να καλυφθεί το τυπικό σκέλος και να υπογραφεί η δόση.

Όμως το υπουργείο Οικονομικών, για να υπογράψει το ένταλμα, έπρεπε να ξέρει τι χρωστά ο κάθε δήμος, ποιες δόσεις και με τι ημερομηνία είχαν μείνει απλήρωτες. Γι'αυτό, το υπουργείο Οικονομικών έπρεπε να εντοπίσει άμεσα το Δήμαρχο. "Έπειτα από... έρευνα, οι υπηρεσίες του υπουργείου έμαθαν ότι είναι σε ένα γάμο και άρχισε ένας αγώνας εντοπισμού του ίδιου ή άλλων υπαλλήλων των οικονομικών υπηρεσιών του δήμου. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο δήμαρχος Αχαρνών απάντησε στις κλήσεις γύρω στις 8 μ.μ. ρωτώντας... χαλαρά αν όλα είναι εντάξει, και προφανώς χωρίς να έχει αντιληφθεί ότι ένα δάνειο κάποιων εκατ. ευρώ του προκατόχου του μπορούσε να μπλοκάρει μια δόση αξίας 3,2 δισ. ευρώ” σημειώνει το ρεπορτάζ της Ελευθεροτυπίας.

Των προσλήψεων ο χορός
Τη διετία 2004-2006 στο Δήμο Αχαρνών δημιουργήθηκαν δημοτικές επιχειρήσεις και αυξήθηκαν κατά εκατοντάδες οι υπάλληλοι αυτών των δημοτικών επιχειρήσεων. Πολιτικοί αντίπαλοι του τότε δημάρχου μιλούν για ευνοιοκρατικές προσλήψεις ψηφοφόρων του στο δήμο. Μάλιστα κάνουν λόγο για περισσότερους από 2.000 υπαλλήλους που πληρώθηκαν με τα λεφτά του δανείου, όταν στο δήμο απασχολούνταν μόνο 367 μόνιμοι υπάλληλοι...

Και ήταν το χάος με τα οικονομικά των Δήμων που οδήγησαν, τότε, το υπουργείο Εσωτερικών να επισπεύσει τις διαδικασίες για την οικονομική εξυγίανση των δήμων που βρίσκονται στο κόκκινο, για να αποφευχθούν στο μέλλον παρόμοιες καταστάσεις.

Οι Αχαρνές είναι ο τρίτος Δήμος που εντάσσεται στον μηχανισμό εξυγίανσης. Έχουν προηγηθεί η Σαλαμίνα και ο Δήμος Φαιστού.


Του Δημήτρη Δελεβέγκου
capital.gr

«Έρχεται» το..... Καταθεσιολόγιο: Θα εξεταστούν καταθέσεις και λογαριασμοί από το 2002 μέχρι σήμερα

Αναδρομικούς έλεγχους στις καταθέσεις, στα εμβάσματα και σε όλα τα τραπεζικά προϊόντα που είχαν από το 2002 μέχρι σήμερα οι
φορολογούμενοι, με σκοπό να συγκρίνει τις κινήσεις των τραπεζικών λογαριασμών τους με τα εισοδήματα που δήλωναν τότε στην Εφορία, ξεκινάει άμεσα το υπουργείο Οικονομικών.
Και όχι μόνο για όσους έχουν στοχοποιηθεί για φοροδιαφυγή και αδικαιολόγητο πλουτισμό από τις διωκτικές αρχές, αλλά για όλους τους φορολογουμένους στη χώρα μας.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων ζήτησε από τις ελληνικές τράπεζες να έχουν έτοιμα όλα τα στοιχεία μέχρι τέλος Ιουλίου για τις κινήσεις και τους λογαριασμούς των Ελλήνων καταθετών κατά την τελευταία 15ετία (από το 2002 και μετά) προκειμένου να μπορούν να διασταυρωθούν με τις αντίστοιχες δηλώσεις εισοδήματος Ε1.
Ηδη όμως τις τελευταίες εβδομάδες έχουν γίνει τουλάχιστον τρεις δοκιμαστικές διασταυρώσεις σε δείγμα φορολογουμένων με πολύ καλά ποσοστά επιτυχίας (απόκλιση 1%-3%).
Στη συνέχεια θα υπάρξουν και άλλα δοκιμαστικά τεστ που θα συμπεριλάβουν πιο σύνθετα τραπεζικά και επενδυτικά προϊόντα, των οποίων ο έλεγχος απαιτεί αυξημένη προσοχή προκειμένου να αποφευχθούν προβλήματα και λάθη στη φάση της παραγωγικής διαδικασίας, όπως σφάλματα στους υπολογισμούς απόδοσης των κεφαλαίων, κατανομή εισοδημάτων σε συνδικαιούχους κ.λπ.
Οι έλεγχοι για τη λεγόμενη «αδικαιολόγητη προσαύξηση περιουσίας» ξεκίνησαν το 2010 με κυριότερο μέσο το άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών. Το μέτρο αυτό επιχείρησε να το επεκτείνει σε όλους ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης και η ιδέα άρεσε πολύ στους δανειστές.
Ετσι, το σχέδιο αυτό ετοιμάζονται να το εφαρμόσουν άμεσα ο σημερινός υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Γιώργος Πιτσιλής. Η αρχή θα γίνει άμεσα με διασταυρώσεις για τους 1,3 εκατομμύρια φορολογούμενους που περιλαμβάνονται στα 65 CD που έχουν στα χέρια τους οι οικονομικοί εισαγγελείς.
Στο υπουργείο Οικονομικών θεωρούν ότι με τους νόμους που ψηφίστηκαν τα τελευταία χρόνια δεν ισχύει πια το τραπεζικό απόρρητο απέναντι στις φορολογικές αρχές και έτσι μπορούν να έχουν άμεση πρόσβαση σε στοιχεία των καταθετών για να τα συγκρίνουν με τα δηλωθέντα εισοδήματα προς διαπίστωση κρουσμάτων «αδικαιολόγητου πλουτισμού». Το πώς ορίζεται και πώς αποδεικνύεται όμως ο «αδικαιολόγητος πλουτισμός» είναι ένα μόνο από τα μεγάλα θέματα που ανακύπτουν στην πρακτική εφαρμογή του μέτρου.
Συγκεκριμένα:
1. Το νέο σύστημα ελέγχων θα στηρίζεται σε έναν αλγόριθμο που θα εφαρμόζει η Διεύθυνση Ελέγχων της ΓΓΔΕ με βάση τα στοιχεία από τις κινήσεις τραπεζικών λογαριασμών και τις δηλώσεις εισοδήματος Ε1 των περασμένων ετών.
2. Συνολικά, υπολογίζεται ότι στο δόκανο της Εφορίας θα πιαστούν άμεσα πάνω από 1,5 εκατομμύριο φορολογούμενοι. Για όσους ο αλγόριθμος δείξει ότι υπάρχουν μεγάλες αποκλίσεις, θα καλούνται στην Εφορία για να δώσουν εξηγήσεις επί των ευρημάτων των ελέγχων. Για να μην υπάρξει συνωστισμός στα γκισέ των ΔΟΥ, θα γίνεται ιεράρχηση των υποθέσεων, ξεκινώντας από τους ελεγχόμενους με τις μεγαλύτερες αποκλίσεις. Εκτιμάται ότι σε πρώτη φάση, μέσα στο καλοκαίρι, θα περάσουν το κατώφλι της Εφορίας τουλάχιστον 600 ή και παραπάνω ελεγχόμενοι.
3. Ο φορολογούμενος θα δίνει τις δικές του εξηγήσεις και θα προσκομίζει δικαιολογητικά για να αποδείξει, αν μπορέσει, ότι τα επιπλέον κεφάλαια που εντοπίζει η Εφορία είναι από νόμιμη προέλευση και ήδη φορολογημένα. Με τον νόμο Παπακωνσταντίνου από το 2010, το βάρος της απόδειξης ότι είναι αθώος έχει μεταφερθεί πλέον στον φορολογούμενο, χωρίς να χρειάζεται να αποδείξει την ενοχή του η Εφορία, η οποία αρκείται στα αποτελέσματα της διασταύρωσης και καλείται μόνο να αποφασίζει αν θα δεχτεί ή όχι τα επιχειρήματα και τα στοιχεία του ελεγχομένου.
4. Οι έλεγχοι αυτοί θα ισχύουν εφεξής για όλα τα επόμενα χρόνια, αλλά και αναδρομικά. Στο υπουργείο Οικονομικών θέλουν να επεκτείνουν τους ελέγχους στα έτη από το 2002 μέχρι και σήμερα, παρότι ανακύπτουν πολλά σοβαρά νομικά θέματα – και παραγραφής ακόμη. Σε κάθε περίπτωση, όμως, και για συντομία χρόνου, εξετάζεται το ενδεχόμενο να ξεκινήσουν από το έτος 2010 και μετά, δηλαδή μέσα στην εποχή της κρίσης, όπου ο κόσμος έκανε μαζικά αναλήψεις των καταθέσεών του υπό τον φόβο της χρεοκοπίας ή για να πληρώνει φόρους και άλλες τρέχουσες υποχρεώσεις λόγω μείωσης των εισοδημάτων του.
Το σχέδιο
Το σχέδιο του υπουργείου Οικονομικών βασίζεται στην άθροιση των χρηματικών ποσών που διακινούνται μέσω των τραπεζών. Ωστόσο, στην πράξη η μεθοδολογία αυτή έχει ήδη δοκιμαστεί για όσους ελέγχονται με βάση τις διάφορες λίστες της φοροδιαφυγής και έχουν ανακύψει σοβαρά μειονεκτήματα.
Για παράδειγμα, εμφανίζονταν ως καταθέσεις χρηματικών ποσών οι λήξεις προθεσμιακών καταθέσεων, η επιστροφή φορολογημένων χρημάτων που είχαν σταλεί με εμβάσματα στο εξωτερικό και η επανακατάθεση χρηματικών ποσών τα οποία είχαν προηγουμένως αναληφθεί από τους ίδιους τους καταθέτες.
Το αποτέλεσμα ήταν οι έλεγχοι να είναι ευάλωτοι σε αμφισβητήσεις και να ακυρώνονται εν μέρει. Επίσης, οι αμφισβητήσεις αυτές προκαλούν μεγάλες καθυστερήσεις στην είσπραξη των φόρων που έχουν βεβαιωθεί από τους φορολογικούς ελέγχους.
Προκειμένου να ξεπεραστούν τα παραπάνω προβλήματα, το νέο ειδικό λογισμικό έχει στόχο να μετρά με μεγαλύτερη ακρίβεια το πραγματικό ποσό αύξησης των τραπεζικών καταθέσεων ενός καταθέτη μέσα σε ένα έτος. Με βάση αυτό το λογισμικό θα διενεργηθούν και οι έλεγχοι για το λεγόμενο «Καταθεσιολόγιο».
Θα υπολογιστεί δηλαδή για κάθε φορολογούμενο η καθαρή αύξηση ανά έτος των τραπεζικών του υπολοίπων για τα έτη από το 2002 έως και το 2015 και στη συνέχεια το ποσό αυτό θα συγκριθεί με το εισόδημα που δήλωσε ο φορολογούμενος με τη φορολογική του δήλωση το αντίστοιχο έτος. Εφόσον προκύψουν διαφορές, ο φορολογούμενος θα κληθεί να πληρώσει φόρο εισοδήματος. Το μέτρο σχεδιάζεται να συνδυαστεί με τα κίνητρα εθελοντικής αποκάλυψης εισοδημάτων.
Ετσι, για να αποφύγουν τα χειρότερα, οι φορολογούμενοι θα έχουν τη δυνατότητα να δηλώσουν ως εισόδημα λεφτά που η Εφορία αμφισβητεί ότι είχαν φορολογηθεί στο παρελθόν, πληρώνοντας τον αναλογούντα φόρο της χρονιάς που αποκτήθηκαν, συν μια προσαύξηση εκπρόθεσμης καταβολής (που μπορεί και να μειώνεται αν ο φόρος που προκύπτει πληρωθεί εφάπαξ ή σε λίγες δόσεις), δηλαδή με επιβάρυνση 45%-50% χωρίς άλλα χρηματικά και διοικητικά πρόστιμα.

Εκτακτο δελτίο: Βροχές, χαλάζι και θυελλώδεις άνεμοι μέχρι τη Δευτέρα


Εκτακτο δελτίο: Βροχές, χαλάζι και θυελλώδεις άνεμοι μέχρι τη Δευτέρα

Έκακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού με κύρια χαρακτηριστικά το χαλάζι και τους θυελλώδεις ανέμους για τις επόμενες 72 ώρες.
 
Η κακοκαιρία θα ξεκινήσει από το απόγευμα του Σαββάτου σε Ήπειρο και Δυτική Μακεδονία.
Την Κυριακή τα φαινόμενα θα επεκταθούν σε Ιόνιο, κεντρική Μακεδονία, δυτική Στερεά και Θεσσαλία.
Τα φαινόμενα θα συνεχιστούν και τη Δευτέρα σε όλες τις παραπάνω περιοχές καθώς θα χρειαστεί να φτάσουμε στην Τρίτη προκειμένου να εξασφθενήσουν και αυτό θα συμβεί από αργά το απόγευμα εκείνης της ημέρας.

Σοκ στο Λασίθι: 15χρονη άφησε την τελευταία της πνοή σε φιλικό σπίτι


Σοκ στο Λασίθι: 15χρονη άφησε την τελευταία της πνοή σε φιλικό σπίτι

Σοκ έχει προκαλέσει στο Λασίθι της Κρήτης η είδηση του θανάτου μίας 15χρονης κοπέλας, η οποία άφησε το σήμερα την τελευταία της πνοή, υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες.Σύμφωνα με πληροφορίες της τοπικής ιστοσελίδας cretapost.gr, το κορίτσι βρισκόταν σε φιλικό σπίτι, όταν ξαφνικά υπέστη ανακοπή και έπεσε στο πάτωμα.
Αμέσως ειδοποιήθηκε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ το οποίο και μετέφερε το 15χρονο κορίτσι στο Γενικό Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου. Ωστόσο, παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των γιατρών και του νοσηλευτικού προσωπικού, ήταν ήδη αργά για τη 15χρονη.
Φως στα ακριβή αίτια του θανάτου του άτυχου κοριτσιού αναμένεται να ρίξει η νεκροψία-νεκροτομή.

Ερχονται κατασχέσεις λογαριασμών – ακινήτων για 1,5 εκατ. οφειλέτες

Τα χρέη προς την εφορία «πνίγουν» έναν στους δύο φορολογούμενους. Πάνω από 4 εκατομμύρια νοικοκυριά και
επιχειρήσεις αδυνατούν να ανταποκριθούν στις φορολογικές τους υποχρεώσεις και αφήνουν απλήρωτους τους φόρους.

Συνολικά χρωστούν στην εφορία σχεδόν το μισό ΑΕΠ ή 89,8 δισ. ευρώ και ήδη εκφράζονται φόβοι για νέα έκρηξη των χρεών, τα οποία δεν αποκλείεται να εκτοξευτούν σε επίπεδα των 95 δισ. ευρώ μέχρι το τέλος τους έτους. Την ίδια ώρα, η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων έχει επιστρατεύσει το «όπλο» των κατασχέσεων για να εισπράξει όσο το δυνατόν περισσότερα από την τεράστια δεξαμενή των ληξιπρόθεσμων οφειλών.
Για 755.806 οφειλέτες, έχει ήδη λάβει αναγκαστικά μέτρα είσπραξης προχωρώντας σε δεσμεύσεις και κατασχέσεις τραπεζικών καταθέσεων, εισοδημάτων και άλλων περιουσιακών στοιχείων καθώς και σε πλειστηριασμούς ακινήτων. Από την αρχή του έτους έχουν γίνει 60.732 κατασχέσεις, ενώ με αναγκαστικά μέτρα απειλούνται ακόμη 1.492.088 οφειλέτες. Αποκαλυπτικά είναι τα στοιχεία της ΓΓΔΕ που δόθηκαν χθες στη δημοσιότητα για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές που έχουν δημιουργηθεί μέχρι και το τέλος Ιουνίου, τον αριθμό των οφειλετών, αλλά και των μέτρων που έχουν ληφθεί για την αναγκαστική είσπραξη των ληξιπρόθεσμων χρεών.
Σύμφωνα με τα στοιχεία μέχρι το τέλος Ιουνίου:
  • 4.003.372 φορολογούμενοι έχουν ανοιχτούς λογαριασμούς με την εφορία και συνολικά οφείλουν 89,83 δισ. ευρώ ή σχεδόν το 50% του ΑΕΠ. Από τα χρέη αυτά θεωρείται αδύνατον να εισπραχθούν περισσότερα από 10 ? 15 δισ. ευρώ.
  • Σε 1.492.088 οφειλέτες η ΓΓΔΕ μπορεί να επιβάλει μέτρα αναγκαστικής είσπραξης των οφειλών, δεδομένου ότι ένα μεγάλο πλήθος οφειλετών μπορεί να μην έχει περιουσιακά στοιχεία ή οι καταθέσεις του να προστατεύονται από ακατάσχετο λογαριασμό ή ακόμα να αφορούν σε πτωχευμένους οφειλέτες ή αποβιώσαντες.
  • Σε 755.806 οφειλέτες ή στο 50,65% των οφειλετών στους οποίους μπορούν να επιβληθούν μέτρα αναγκαστικής είσπραξης έχουν ήδη επιβληθεί δεσμεύσεις και κατασχέσεις τραπεζικών καταθέσεων, εισοδημάτων, περιουσιακών στοιχείων και έχουν δρομολογηθεί πλειστηριασμοί ακινήτων. Περισσότερες από 1.200 ηλεκτρονικές εντολές κατάσχεσης τραπεζικών καταθέσεων φεύγουν κάθε ημέρα από τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, ενώ δεκάδες ακίνητα οφειλετών βγαίνουν στο «σφυρί». Η εκτέλεση κατασχέσεων από την αρχή του έτους έφτασε στο υψηλότερο σημείο της τελευταίας διετίας και είναι χαρακτηριστικό ότι μόνο τον μήνα Ιούνιο εκτελέστηκαν περισσότερες από 30.000 κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών με εντολές των εφοριών.
Οι κατασχέσεις λογαριασμών στρέφονται στο σύνολο των οφειλετών, χωρίς να γίνεται διάκριση σε «μικρούς» και «μεγάλους», από τη στιγμή που οι υποθέσεις αφορούν μη ρυθμισμένα ληξιπρόθεσμα χρέη.

Aκόμη μία αποκάλυψη για την Αλίκη Βουγιουκλάκη

Η συμβουλή στη Ρίτα Σακελλαρίου 

H αγαπημένη ηθοποιός των Ελλήνων Αλίκη Βουγιουκλάκη συνέστησε στην επίσης δημοφιλή τραγουδίστρια Ρίτα Σακελλαρίου να κάνει κυτταροθεραπεία, ισχυρίζεται ο Λάκης Κορρές, επιστήθιος φίλος και οικονόμος της τραγουδίστριας, στην εφημερίδα "Freddo".
«Δεν έφυγε ικανοποιημένη. Θυμάμαι τις κουβέντες που μου είπε λίγες μέρες πριν πεθάνει: “Κρίμα, είχα όνειρα ακόμα. Είχα πολλά να δώσω”. Η Ρίτα ήταν απόλυτα ευχαριστημένη στην καλλιτεχνική της πορεία. Δεν είχε προβλήματα και κόμπλεξ με κανέναν. Σκαμπανεβάσματα υπήρχαν στα προσωπικά της. Γιατί, όπως ξέρεις, της άρεσαν οι νεότεροι άντρες. Και εκεί υπήρχαν… θεματάκια» δηλώνει ο Λ. Κορρές.
Για το αν ο καρκίνος  την είχε προειδοποιήσει απαντά: «Ένα χρόνο πριν, λοιπόν, ο καρκίνος την είχε… προειδοποιήσει. Μια μέρα στο καμαρίνι της μου λέει: ‘Μωρέ, μάτωσε ο λαιμός μου. Από τις φράουλες που έφαγα θα είναι”. Δεν έδωσε σημασία και εμένα δεν μου είχε πάει ο νους στο κακό. Όμως ο καρκίνος είχε χτυπήσει στα πνευμόνια και αυτό αποδείχτηκε αργότερα από τις εξετάσεις… Στο τέλος είχε φτάσει και στις φωνητικές χορδές ο καρκίνος. Η ίδια ένιωθε χάλια. Δεν ήθελε να δει και να ακούσει κανέναν. Τα είχε καταλάβει όλα και μου έλεγε: “Έπρεπε να ζήσω κι άλλο, Λάκη”!».
Για την Αλίκη Βουγιουκλάκη και την ανάπλαση κυττάρων, ο οικονόμος της τραγουδίστριας υποστηρίζει:
«Ήταν αρκετά πριν από την αρρώστια της Ρίτας. Δεν θυμάμαι ποια χρονιά, και είχαμε πάει στο θέατρο να δούμε την Αλίκη Βουγιουκλάκη. Τότε, λοιπόν, μου είχε δώσει η Αλίκη ένα τηλέφωνο ενός γιατρού για να κάνει τη συγκεκριμένη κυτταροθεραπεία και η Ρίτα. Δεν έφτανε μόνο να είναι όμορφες εμφανισιακά, έπρεπε να έχουν και δύναμη για να δείχνουν νέες. Αυτό δημιουργούσε η ανάπλαση κυττάρων. Τότε, λοιπόν, συμβουλευτήκαμε την προσωπική γιατρό της Ρίτας, την Ειρήνη Σταματάκη, η οποία μας απέτρεψε:  “Λάκη, είναι πάρα πολύ επικίνδυνο αυτό. Ούτε κατά διάνοια μην το κάνει η Ρίτα". Από όσο γνωρίζω, μόνο η Αλίκη το έκανε».


star.gr

Δίχτυ προστασίας για όσους... «καρφώσουν» φοροδιαφυγή !

Νομικό πλαίσιο, κατά τα βρετανικά πρότυπα, που θα παρέχει νομική κάλυψη σε όσους αποκαλύψουν υποθέσεις φοροδιαφυγής ετοιμάζει η κυβέρνηση.

Πίσω από τις αποκαλύψεις μεγάλων υποθέσεων φοροδιαφυγής σε Ευρώπη και ΗΠΑ κρύβεται ένα «βαθύ λαρύγγι», όπως ο Φαλτσιανί στη λίστα Λαγκάρντ ή ο Α. Ντελτούρ στα Luxleaks.
Πίσω από τους επίδοξους Ελληνες πληροφοριοδότες, βρίσκεται το -σχεδόν- απόλυτο νομικό κενό. Αν σήμερα κάποιος εργαζόμενος στον ιδιωτικό τομέα, θελήσει να αποκαλύψει στις αρμόδιες αρχές μια οργανωμένη επιχείρηση φοροδιαφυγής δεν έχει κανένα εχέγγυο νομικής προστασίας.
Στην ιστορία των Μαρτύρων Δημοσίου Συμφέροντος, όπως είναι ο δόκιμος ελληνικός όρος, η Ελλάδα - δεν συνιστά πρωτοτυπία - υστερεί δραματικά. Και τώρα η κυβέρνηση αναλαμβάνει πρωτοβουλίες προκειμένου να ψηφιστεί ένα νομικό πλαίσιο το οποίο θα παρέχει τόσο ευνοϊκή ποινική μεταχείριση, όσο και πλήρη προστασία της εργασίας του πληροφοριοδότη.
Πέραν των λόγων δημοσίου συμφέροντος που υπαγορεύουν τη δημιουργία πλήρους νομοθετικού πλαισίου, οι δράσεις προς αυτή την κατεύθυνση αποτελούν μνημονιακή δέσμευση ενώ ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης έχει βγάλει κόκκινες κάρτες διαπιστώνοντας μεταξύ άλλων ότι:
1. Ο νόμος μέχρι σήμερα παρέχει περιορισμένη προστασία μόνο σε κατηγορίες για ψευδή καταμήνυση ή συκοφαντική δυσφήμιση
2. Για να υπάρξει η όποια προστασία, υπάρχει η προϋπόθεση μη εμπλοκής του πληροφοριοδότη στο αδίκημα
3. Η προστασία του προσώπου βρίσκεται στη διακριτική ευχέρεια του εισαγγελέα και μόνο εάν εκκρεμεί ποινική διαδικασία.
Όλα αυτά, έως το τέλος του έτους σχεδιάζεται να αλλάξουν. Προ δεκαημέρου, ο Γενικός Γραμματέας για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς Γιώργος Βασιλειάδης βρέθηκε στο Λονδίνο όπου είχε επαφές με το ειδικό γραφείο της βρετανικής αστυνομίας το οποίο χειρίζεται το θέμα των Μαρτύρων Δημοσίου Συμφέροντος.
Μέσα στον Σεπτέμβρη αναμένεται μια ομάδα εξειδικευμένων στελεχών της βρετανικής υπηρεσίας στην Αθήνα για παροχή τεχνογνωσίας ενώ ήδη στη Γενική Γραμματεία Καταπολέμησης της Διαφθοράς έχουν ξεκινήσει διαδικασίες κατάρτισης νομοσχεδίου, με στόχο να έχει γίνει νόμος του Κράτους έως το τέλος του έτους.
Σε πρώτη φάση, το ενδεχόμενο παροχής οικονομικών κινήτρων στους πληροφοριοδότες, δεν φαίνεται να προκρίνεται. Θα δημιουργηθεί όμως, υποστηρίζουν αρμόδιες πηγές, ένα πλαίσιο πλήρους προστασίαςστη βάση του βρετανικού μοντέλου με στόχο την αποκάλυψη όχι μόνο φαινομένων διαφθοράς στον δημόσιο ή τον ιδιωτικό τομέα αλλά και για φορολογικά αδικήματα. Όποιος «σφυρίζει» υποθέσεις βλαπτικές για το δημόσιο συμφέρον θα προστατεύεται πλήρως.
Η όποια προστασία παρέχεται σήμερα, αφορά επί της ουσίας μόνο υποθέσεις διαφθοράς στον δημόσιο τομέα, αναφέρουν πηγές με γνώση του θέματος. Με το υπό κατάρτιση νομοσχέδιο η προστασία των Μαρτύρων Δημοσίου Συμφέροντος σχεδιάζεται να επεκταθεί και σε φορολογικά αδικήματα ή ακόμα σε υποθέσεις που σχετίζονται με ληγμένα φάρμακα ή επικίνδυνα για τη δημόσια υγεία τρόφιμα.
Ένας άτυπος στόχος θα μπορούσε να θεωρηθεί, το «τρύπωμα» στα λογιστήρια των επιχειρήσεων. Άνθρωποι που ξέρουν τι γίνεται και εφόσον έχουν στηθεί μηχανές φοροδιαφυγής θα έχουν τη δυνατότητα να καρφώσουν - για λόγους προστασίας του δημοσίου συμφέροντος- και να μην θιγούν από την πράξη τους, ιδίως αν δεν εμπλέκονται στο μηχανισμό κλοπής φόρων.
Το «κάρφωμα» δεν θα αφορά μόνο οικονομικά εγκλήματα ή πράξης φοροδιαφυγής αλλά ότιδήποτε μπορεί να θεωρηθεί επιβλαβές για το δημόσιο συμφέρον. Παράλληλα με το νομικό υπόβαθρο, σχεδιάζεται να δημιουργηθεί μηχανισμός υποδοχής καταγγελιών και ειδικό γραφείο αξιολόγησης των μαρτυριών.
Το «οικονομικό κίνητρο» για τα σφυρίγματα, επί του παρόντος, αναφέρουν αρμόδιες πηγές δεν βρίσκεται στο τραπέζι.


euro2day.gr

Κάηκαν 50 αυτοκίνητα σε μάντρα απο φωτιά στο Απρόχωμα

Μεγάλη φωτιά ξέσπασε λίγο πριν τις 3 το μεσημέρι στην περιοχή του Ασπροχώματος ειδικότερα ξεκίνησε σε καλάμια αλλά γρήγορα πήρε μεγάλες διαστάσεις. 
Τελικά η φωτιά κατάφερε να εισχωρήσει σε μάντρα αυτοκινήτων και να κάψει πάνω από 50 αυτοκίνητα που ήταν για ανταλλακτικά.
Ακόμα κινδύνεψαν ένα πολυκατάστημα καθώς και μια μεταφορική εταιρία, ενώ ήταν τόσο μεγάλη που ενώ ισχυρή δύναμη της Πυροσβεστικής έδινε μάχη, χρειάστηκε πυροσβεστικά αεροπλάνα να κάνουν ρίψεις νερού.

Τα capital controls «βύθισαν» τις ελληνικές εξαγωγές

Μείωση στην αξία των εξαγωγών παρατηρείται στο φετινό εξάμηνο ακόμη και εάν εξαιρεθούν τα πετρελαιοειδή

Αρνητικές επιπτώσεις είχαν στις ελληνικές εξαγωγές τα capital controls, για το πρώτο εξάμηνο του χρόνου.
 
Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, τα οποία δημοσιεύει η «Καθημερινή», η αξία των ελληνικών εξαγωγών διαμορφώθηκε το πρώτο εξάμηνο του 2016 σε 11,97 δισ. ευρώ, κάτω από το «ψυχολογικό όριο» των 12 δισ. ευρώ. Το αντίστοιχο διάστημα του 2015 ήταν 13,02 δισ. ευρώ και σημειώνεται μείωση της τάξεως του 8,1%, ενώ το πρώτο εξάμηνο του 2014 η αξία των εξαγωγών ήταν 13,17 δισ. ευρώ.
 
Μείωση στην αξία των εξαγωγών παρατηρείται στο φετινό εξάμηνο ακόμη και εάν εξαιρεθούν τα πετρελαιοειδή (σ.σ. επηρεάζουν το συνολικό αποτέλεσμα, λόγω της σημαντικής υποχώρησης των τιμών) κατά 125,9 εκατ. ευρώ ή κατά 1,4%.
 
Πιο συγκεκριμένα, τον Ιούνιο η συνολική αξία των εξαγωγών ήταν 2,10 δισ. ευρώ, έναντι 2,25 δισ. του Ιουνίου του 2015 (μείωση 6,6%). Από τα ίδια στοιχεία προκύπτει σημαντικής μείωσης σε πολλούς βασικούς κλάδους: 25,4% στις πρώτες ύλες, 17,7% στα λάδια, 11,4% στα βιομηχανικά προϊόντα, 7% στα χημικά.
 
Παράλληλα, ανησυχητικό κρίνεται το γεγονός ότι τα ελληνικά προϊόντα χάνουν αγορές εντός και εκτός Ευρωπαϊκής Ενωσης. Συμπεριλαμβανομένων των πετρελαιοειδών, οι εξαγωγές προς τις τρίτες χώρες υποχώρησαν τον Ιούνιο του 2016 σε σύγκριση με τον Ιούνιο του 2015 κατά 14,6%, ενώ υποχώρηση, έστω και οριακή, 0,4%, παρουσίασαν και οι εξαγωγές προς τις χώρες της Ε.Ε. Εξαιρουμένων των πετρελαιοειδών, οι εξαγωγές υποχώρησαν κατά 10,4% προς τις τρίτες χώρες και κατά 1,6% προς τις χώρες της Ε.Ε. Σε επίπεδο εξαμήνου, οι συνολικές εξαγωγές προς τις χώρες της Ε.Ε. εμφανίζονται οριακά αυξημένες (0,6%), ενώ οι συνολικές εξαγωγές προς τρίτες χώρες εμφατικά μειωμένες (18,2%). Εξαιρουμένων των πετρελαιοειδών, οι εξαγωγές προς τις χώρες της Ε.Ε. είναι αυξημένες κατά 2,6%, ενώ προς τις τρίτες χώρες μειωμένες κατά 9,2%.
 

Κωνσταντοπούλου: Oργιαστική διαπλοκή στα ΜΜΕ με εμπλοκή Τσίπρα

«Είμαστε σε μια περίοδο που όλοι δρέπουν αυτά που έσπειραν»

«Αυτό που συμβαίνει στο χώρο των Μέσων Ενημέρωσης με ευθεία εμπλοκή του ίδιου του πρωθυπουργού, του υπουργού επικρατείας του κ. Παππά, του κ. Σπίρτζη και διαφόρων προσώπων, τα οποία ανερυθρίαστα εμπλέκονται σε συνεννοήσεις, οι οποίες είναι πέραν της αρμοδιότητας και της ευθύνης τους, συνιστά μια οργιαστική, νέου τύπου διαπλοκή», δήλωσε σήμερα στον ΣΚΑΪ η Ζωή Κωνσταντοπούλου.
«Η στόχευση κατά την άποψή μου είναι σαφής. Έχουν διαλύσει το ΕΣΡ το οποίο ήταν η αρμόδια ανεξάρτητη αρχή για την υπόθεση των αδειών και ευθέως συγκεκριμένοι υπουργοί εμπλέκονται σε ένα αλισβερίσι λειτουργώντας με το μαστίγιο και το καρότο και κρατώντας σε μια αναμονή τους τηλεοπτικούς σταθμούς» πρόσθεσε η πρόεδρος του κινήματος- πολιτών Πλεύση Ελευθερίας.
Ερωτηθείσα για το γεγονός ότι το Μαξίμου επιλέγει να τοποθετείται με κύκλους, η κ. Κωνσταντοπούλου είπε: «Νομίζω ότι αυτές οι πρακτικές και αυτός ο τρόπος πολιτικής λειτουργίας θα έπρεπε να έχει ενοχλήσει και τον ΣΚΑΪ πολύ νωρίτερα. Είμαστε σε μια περίοδο που όλοι δρέπουν αυτά που έσπειραν».

ΠΡΟΣΟΧΗ: Δείτε πως τα πρατήρια κλέβουν τους καταναλωτές και στο υγραέριο κίνησης

Ολοένα και περισσότερα αυτοκίνητα κινούνται πλέον με υγραέριο κίνησης, καθώς η τιμή της βενζίνης έφτασε στα ύψη. Όσο αυξάνεται όμως η ζήτηση (ήδη 200.000 αυτοκίνητα κινούνται με υγραέριο) αυξάνονται και εκείνοι που κλέβουν και εξαπατούν τους καταναλωτές. 

Ήδη έχουν παρουσιαστεί δύο φαινόμενα κλοπής. Στην πρώτη περίπτωση οι επιτήδειοι αντί για υγραέριο κίνησης που έχει κανονική τιμή κοντά στο 0,65 βάζουν στα αυτοκίνητα υγραέριο θέρμανσης, δηλαδή ένα υγραέριο με τιμή κοντά στο 0,50 ευρώ και έτσι κερδίζουν τεράστια ποσά.
Το δεύτερο κόλπο δεν είναι άλλο από τον γνωστό κλέφτη στην αντλία με την κλοπή να είναι κατά μέσο όρο κοντά στο 10%. Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες κυκλοφορούν στο εμπόριο ακόμη και έτοιμες αντλίες με... κλέφτη.
Όλα αυτά την ώρα που οι πρατηριούχοι δεν υποχρεούνται να έχουν σύστημα εισροών εκροών δεν υπάρχει σύστημα έκδοσης αποδείξεων και δεν απαγορεύεται η συμφόρτωση υγραερίου κίνησης με βιομηχανικό. Με άλλα λόγια όσοι θέλουν να κλέψουν μπορούν να το κάνουν ανενόχλητοι!
Επί της ουσίας παρά τα όσα έχουν γίνει επί δεκαετίες στο θέμα του πετρελαίου και της βενζίνης, παρά τους νόμους και το κυνήγι των λαθρεμπόρων όλες οι μορφές απάτης βρίσκουν εφαρμογή στο υγραέριο και μάλιστα με έναν "μαύρο" τζίρο που ήδη υπολογίζεται στα 14 δισ. Ευρώ το χρόνο.

Έκλεψε τα βλέμματα στην παραλία η κόρη του Παπανδρέου

Η κόρη του πρώην πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, ανέδειξε το εντυπωσιακό σώμα της

Ολα τα βλέμματα συγκέντρωσε επάνω της η Μαργαρίτα Παπανδρέου, σε εμφάνισή της σε παραλία της Σύμης, όπου έκανε διακοπές με την παρέα της.
Η κόρη του πρώην πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, ανέδειξε το εντυπωσιακό σώμα της, επιλέγοντας ένα μικροσκοπικό μπικίνι, σύμφωνα με το Secret των «Παραπολιτικών», που δημοσίευσε και τη φωτογραφία της.
Οπως αναφέρει το δημοσίευμα, η Μαργαρίτα Παπανδρέου ήταν με φίλους στη Σύμη, αλλά χωρίς τον σύντροφό της, με τον οποίο συζεί πλέον στο Ηράκλειο της Κρήτης.

Σε κάβα και ψαροταβέρνα τα πρώτο «λουκέτα» για φοροδιαφυγή

Αρχισε η εφαρμογή του νομοθετικού πλαισίου που προβλέπει το κλείσιμο επιχειρήσεων για 48 ώρες σε περίπτωση που διαπιστωθεί ότι δεν έχουν κόψει αποδείξεις.
Σε κάβα και ψαροταβέρνα τα πρώτο «λουκέτα» για φοροδιαφυγή Μάλιστα σήμερα, Σάββατο, μπήκε και το πρώτο «λουκέτο» σε κάβα και, συγκεκριμένα στην CAVA PANAS στα Άνω Πατήσια Αττικής.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ του NEWS 247, το κατάστημα δεν είχε κόψει συνολικά 15 αποδείξεις και η σφράγιση γίνεται για 48 ώρες.
Η συγκεκριμένη κάβα φέρεται να είχε μπει στο στόχαστρο μετά από παρατήρηση των οικονομικών της μεγεθών. Σύμφωνα με πληροφορίες, παρουσίαζε επταψήφιο τίτλο εργασιών ενώ τα κέρδη της ήταν μόνο μερικές χιλιάδες. Από διασταύρωση που έγινε σε τραπεζικούς λογαριασμούς των ιδιοκτητών προέκυπτε από τους στόχους ότι η επιχείρηση θα έπρεπε να είχε πολύ μεγαλύτερα κέρδη.
Η επιχείρηση θα ελέγχεται από περιπολικό για να μην παραβιαστεί ο χώρος από την ιδιοκτησία γιατί αν συμβεί κάτι τέτοιο προβλέπεται αυτόφωρο.


Αντίστοιχες ενέργειες έγιναν και στη Θεσσαλονίκη, στην ψαροταβέρνα «ο Βασίλης» στην Περαία, για 30 συνολικά αποδείξεις που δεν κόπηκαν.

Απίστευτο! 89 χρονος βγήκε από το ΚΤΕΛ και έβγαλε περίστροφο !


Απίστευτο! Ηλικιωμένος βγήκε από το ΚΤΕΛ και έβγαλε περίστροφο

Ενα απίστευτο περιστατικό συνέβη στο ΚΤΕΛ Λάρισας, το βράδυ της Παρασκευής, με πρωταγωνιστή έναν 89χρονο.

Σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα onlarissa, o ηλικιωμένος άνδρας, βγαίνοντας από το λεωφορείο, απείλησε αναίτια με περίστροφο τον οδηγό του οχήματος και έναν επιβάτη.
Ο άνδρας συνελήφθη από άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ, χωρίς να υπάρξει κάποιο δυσάρεστο απρόοπτο.
Το περίστροφο, καθώς και έξι σφαίρες που βρέθηκαν σε αυτό, κατασχέθηκαν.

ΝΙΟΚΑΣΤΡΟ ΠΥΛΟΥ – Θυρανοίξια στον Ιερό Ναό Μεταμόρφωσης του Σωτήρος

Με λαμπρότητα τελέστηκαν σήμερα το πρωί  από τον Σεβαασμιώτατο Μητροπολίτη Μεσσηνίας τα θυρανοίξια του ανακαινισμένου Ναού Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στο Νιόκαστρο της Πύλου
Παρόντες στην τελετή ήταν ο Πρώην Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς  ο οποίος  τιμήθηκε με το «Σταυρό της Μητροπόλεως Μεσσηνίας» από τον Μητροπολίτη κ.κ. Χρυσόστομο για την προσφορά του καθώς επίσης  ή ίδια τιμή αποδόθηκε και στην πρώην γ.γ. του Υπουργείου Πολιτισμού κα
Μενδώνη.
Παρόντες στην τελετή ήταν επίσης  η πρώην Υπουργός κα Χριστοφιλοπούλου, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Τατούλης, η αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας κα Αλειφέρη, ο Δήμαρχος Πύλου Νέστορος κ. Καφαντάρης, ο Δήμαρχος Τριφυλίας κ. Κατσίβελας, ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Πελ/σου Περικλής Μαντάς, ο πολιτευτής της Νέας Δημοκρατίας στη
Μεσσηνία κ. Χρυσομάλλης, καθώς και πλήθος αυτοδιοικητικών παραγόντων και πιστών. 


Ο Ι. Ν. της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος, χτισμένος περί τα τέλη του 16ου αι. , βρίσκεται εντός του Νιόκαστρου, στην Πύλο και έχει χαρακτηρισθεί ως ιστορικό διατηρητέο μνημείο. Το έργο της αναστήλωσής του εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα 2007-2013» τον Δεκέμβριο του 2010. Με την ολοκλήρωση της υλοποίησης της συγκεκριμένης πράξης, το μνημείο είναι πλέον επισκέψιμο και μπορεί να χρησιμοποιηθεί και πάλι για τις λατρευτικές ανάγκες της τοπικής κοινωνίας.

ΤΡΑΓΩΔΙΑ: Τα κεριά μιας τούρτας γενεθλίων προκάλεσαν το θάνατο 13 ανθρώπων


Απίστευτο: Τα κεριά μιας τούρτας γενεθλίων προκάλεσαν το θάνατο 13 ανθρώπων

Στα αναμμένα κεριά μιας τούρτας γενεθλίων αποδίδουν οι γαλλικές αρχές την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε ένα μπαρ, στην πόλη Ρουέν, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον 13 άνθρωποι και άλλοι έξι να τραυματιστούν. Τα θύματα είναι ηλικίας 18-25 ετών και σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις πέθαναν από τις αναθυμιάσεις. Η τραγωδία σημειώθηκε γύρω στα μεσάνυχτα, στο υπόγειο του μπαρ, κατά τα φαινόμενα όταν η οροφή της αίθουσας πήρε φωτιά από τα κεριά μιας τούρτας.
"Η πυροσβεστική κλήθηκε στις 00.20 (τοπική ώρα) να πάει στο μπαρ Cuba Libre που βρίσκεται στη λεωφόρο Ζακ Καρτιέ. Έφτασαν πολύ γρήγορα", είπε ο γενικός γραμματέας της νομαρχίας Σεν Μαριτίμ, Ιβάν Κορντιέ.
Οι δικαστικές αρχές έχουν ξεκινήσει έρευνα για να εξακριβωθούν τα αίτια της πυρκαγιάς, ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών. Σύμφωνα με την αστυνομία της Ρουέν, οι νέοι που είχαν προσκληθεί σε ένα πάρτι γενεθλίων έπαθαν ασφυξία από τους καπνούς, όταν πήρε φωτιά η οροφή. "Δεν σημειώθηκε έκρηξη, από τα κεριά που χρησιμοποιήθηκαν στη γιορτή πήρε φωτιά η οροφή που ήταν κατασκευασμένη από πολυστυρένιο, απελευθερώνοντας αέρια που δηλητηρίασαν τα θύματα" ανέφεραν οι αστυνομικές αρχές.
Ο αντεισαγγελέας της Ρουέν Λοράν Λαμπαντί, που μίλησε στην εφημερίδα Paris-Normandie, υπογράμμισε ότι η τραγωδία οφείλεται σε "ατύχημα".
Νωρίς τα ξημερώματα, το μπαρ παρέμενε αποκλεισμένο και οι αστυνομικοί είχαν τοποθετήσει μεταλλικές μπαριέρες μπροστά στην πρόσοψή του. Ένας φωτορεπόρτερ του Γαλλικού Πρακτορείου ανέφερε ότι όλα τα τζάμια του έσπασαν και τα στόρια κάηκαν.
Πριν από περίπου δύο εβδομάδες η Ρουέν συγκλονίστηκε από μια άλλη τραγωδία, τη δολοφονία του ιερέα του Σεντ-Ετιέν-ντι-Ρουβρέ από δύο τζιχαντιστές.
Πρόκειται για το χειρότερο δυστύχημα αυτού του είδους στη Γαλλία την τελευταία δεκαετία. Στις 4 Σεπτεμβρίου 2005, μια πολυκατοικία στο Λ'Αΐ-Λε-Ροζ, στα περίχωρα του Παρισιού, τυλίχθηκε στις φλόγες με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 18 άνθρωποι. Την 1η Νοεμβρίου 1970, από πυρκαγιά σε μια ντισκοτέκ στο Σεν-Λοράν-ντι-Πον, στην ανατολική Γαλλία, σκοτώθηκαν 146 άνθρωποι, στην πλειονότητά τους νέοι.

Λουκέτο μετά το πάρτι του Ρουβά σε μαγαζί της Μυκόνου

Λουκέτο μετά το πάρτι του Ρουβά σε μαγαζί της Μυκόνου
Την ίδια οδό με το club στη Ρόδο φαίνεται σύμφωνα με την ΓΓΔΕ να ακολουθούν δύο ακόμη μαγαζιά σε Μύκονο και Αντίπαρο όπου διαπιστώθηκαν παραβάσεις χιλιάδων ευρώ

Λουκέτο αναμένεται να δουν στα καταστήματά τους δύο ακόμη επιχειρηματίες, έπειτα από ατασθαλείες που διαπιστώθηκαν κατά τη διάρκεια ελέγχων κλιμακίου της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων (ΓΓΔΕ). Σύμφωνα με πληροφορίες της γραμματείας, το beach bar RAKKAN στη Μύκονο, αλλά και το La Luna στη Αντίπαρο είναι οι δύο μεγάλες επιχειρήσεις που θα ακολουθήσουν τη μοίρα του κλαμπ στη Ρόδο, στο οποίο οι άνδρες της εισόδου απέτρεψαν την είσοδο των ελεγκτών.
Στην περίπτωση του RAKKAN στο νησί των ανέμων, η έφοδος κλιμακίου στις 27 Ιουλίου, την ημέρα που εμφανίστηκε στο beach bar ο Σάκης Ρουβάς, “ψάρεψε” ατασθαλείες χιλιάδων ευρώ. Συγκεκριμένα η ΓΓΔΕ αναφέρει πως η εταιρεία δεν είχε προχωρήσει στην έκδοση 12 αποδείξεων όπου η διασταύρωση με τα “τραπέζια” έδειξε ότι μικρότερη αντιστοιχούσε σε 500 ευρώ και η υψηλότερη έφτανε τα 12.000.
AdTech Ad
Επιπλέον, το κέντρο La Luna στην Αντίπαρο, βρέθηκε σύμφωνα με πληροφορίες της γραμματείας, να έχει “παραλείψει” να κόψει 80 αποδείξεις έπειτα από έλεγχο κλιμακίου.
Σύμφωνα με όσα προβλέπει η Γενική Γραμματεία για τα “λουκέτα” στα καταστήματα, η μη απόδοση νόμιμου παραστατικού μπορεί να επιφέρει σφράγισμα της επιχείρησης που μπορεί να φτάσει και τον ένα μήνα, γεγονός που εν μέσω της τουριστικής σεζόν αποτελεί τεράστια οικονομική πληγή για τα καταστήματα.
Ωστόσο, όπως και στην περίπτωση της Ρόδου, μέχρι τότε προβλέπεται ένα διάστημα 20 ημερών κατά τη διάρκεια των οποίων ο ιδιοκτήτης μπορεί να επιβάλει τυχόν ενστάσεις. Από την ΓΓΔΕ πάντως κάνουν λόγο για μπαράζ τέτοιων ελεγχών και λουκέτων, ακόμη και στην πρωτεύουσα τις επόμενες ημέρες.

«ΕΜΕΙΝΑΝ» ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ! Η κυρία με τα ροζ… που «τρέλανε» τους βουλευτές


ÂÏÕËÇ ØÇÖÉÓÇ ÐÑÏÕÐÏËÏÃÉÓÌÏÕ 2010

Μια κυρία με ροζ… μπούκαρε στην Βουλή και όλοι έμειναν να την κοιτούν απορώντας ποια είναι… Όπως αναφέρει ο Βηματοδότης δεν είναι λίγες οι φορές που οι συμπεριφορές αλλά και οι ενδυματολογικές επιλογές προκαλούν.
Συγκεκριμένα γράφει:
«Την προηγούμενη φορά, όταν διεξαγόταν συζήτηση σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων, άνοιξε η πόρτα όπου βρίσκονται τα υπουργικά έδρανα και εισήλθε ένας κύριος ντυμένος στα άσπρα (σαν «παγωτατζής», όπως είπε ο βουλευτής του Ποταμιού Γ. Αμυράς) και στρογγυλοκάθισε στις θέσεις όπου κάθονται οι υπουργοί. Επαιξε λίγο με τα κινητό του και εν συνεχεία αποχώρησε έτσι όπως ήρθε, χωρίς να γνωρίζει κανείς ποιος ήταν και τι δουλειά είχε εκεί μέσα. Τις προάλλες εντοπίστηκε υπουργός (Ν. Ξυδάκης) να φέρνει μαζί του και τον… φραπέ του στα υπουργικά έδρανα. Χθες άνοιξε και πάλι η πόρτα και εισήλθε μια ωραιοτάτη κυρία με μίνι ροζ φόρεμα και κάθισε στα υπουργικά έδρανα. Οι βουλευτές της αντιπολίτευσης φώναξαν ποια είναι αυτή προκαλώντας την οργή του προεδρεύοντος Δ. Κρεμαστινού, ο οποίος και έδωσε εντολή απομάκρυνσής της. Ορισμένοι έλεγαν ότι πρόκειται για βοηθό του Γ. Σταθάκη, άλλοι ότι ήταν απλώς μια περίεργη που ήθελε να παρακολουθήσει τη συζήτηση από τα υπουργικά έδρανα.»

ΑΡΡΩΣΤΗΜΕΝΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ … Και με τρίτη γυναίκα έχει παιδί ο σύντροφος της φόνισσας στο Κορωπί

Ο 41χρονος άνδρας εκτός απο τα τέσσερα παιδια που απέκτησε με της δυο πρωταγωνίστριες της στυγερής δολοφονίας, έχει φέρει στον κόσμο κι άλλο ένα παιδί με τρίτη γυναίκα

Τελειωμό δεν έχουν οι αποκαλύψεις γύρω από την πρωτοφανή υπόθεση της δολοφονίας της 35χρονης γυναίκας από την ερωτική σύντροφο του άνδρας της. Όπως μεταδίδουν τα Ελλαδικά ΜΜΕς ο 41χρονος άνδρας εκτός από τα τέσσερα παιδιά που απέκτησε με της δυο πρωταγωνίστριες της στυγερής δολοφονίας, εχει φέρει στον κόσμο κι άλλο ένα παιδί με τρίτη γυναίκα.

«Ούτε στα έργα δεν γίνονται αυτά τα πράγματα» ήταν τα λόγια των ανώτερων αξιωματικών της ΕΛΑΣ όταν άρχισαν να εξετάζουν όλες τις παραμέτρους της υπόθεσης. Η αρχή έγινε με τη δολοφονία της 35χρονη απο την νεότερη ερωτική σύντροφο του άνδρα της με την οποία μάλιστα είχε αποκτήσει τα τελευταία δυο χρόνια δυο παιδιά.
Την επόμενη ημέρα ο 41χρονος που είδε τη γυναίκα να πεθαίνει απο τις πέντε μαχαιριές της συντρόφου, αποφάσισε να πάρει εκδίκηση. Πυροβόλησε εναντίον του πατέρα της φονισσας, ωστόσο τα σκάγια του κυνηγετικού του όπλου δεν έφεραν έναν νέο θάνατο, καθώς το θύμα μαζί με τη φιλενάδα του τραυματίστηκαν ελαφρά.

Ο 41χρονος που συνελήφθη από τις αστυνομικές αρχές και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα με τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας κατά συρροή, όσο έδινε κατάθεση στους αστυνομικούς αποκάλυψε κι άλλο ένα συγκλονιστικό μυστικό. Εκτός από τα δυο παιδιά που είχε αποκτήσει με τη γυναίκα του και τα αλλά δυο με την 26χρομη σύντροφο του τα οποία μάλιστα δεν Έχει αναγνωρίσει, τους ανέφερε ότι είναι πατέρας κι ενός πέμπτου παιδιού το οποίο είναι σήμερα 13 ετών και το απέκτησε με μια άλλη γυναίκα η οποία δεν σχετίζεται με την υπόθεση. Και αυτό το παιδί δεν έχει αναγνωριστεί από τον 41χρονο άνδρα όπως και τα αλλά δυο που απέκτησε με την 26χρονη σύντροφο του.
Οι αστυνομικοί που έκπληκτοι άκουγαν τα όσα τους ανέφερε ο 41χρονος του ζήτησαν τα στοιχεία της γυναίκας προκειμένου να την καλέσουν για κατάθεση.

ΑΣΤΑΤΟΣ Ο ΚΑΙΡΟΣ – Τοπικές καταιγίδες και μποφόρ – Δείτε που θα… δροσίσει


SinnefaHlios

Τοπικοί όμβροι η καταιγίδες από το απόγευμα στα βορειοδυτικά ηπειρωτικά κυρίως στα ορεινά.
Άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις τοπικά στο Αιγαίο μέχρι 6 μποφόρ.

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: λίγες νεφώσεις που από το απόγευμα κατά τόπους στη Μακεδονία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν πρόσκαιροι όμβροι η καταιγίδες κυρίως στη δυτική Μακεδονία.
Ανεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και στα ανατολικά βορειοανατολικοί με την ιδία ένταση.
Θερμοκρασία: από 20 έως 36 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία κατά τόπους 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: στην Ήπειρο λίγες νεφώσεις που από το απόγευμα θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι η καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος με τοπικές νεφώσεις από το απόγευμα στα ηπειρωτικά όπου είναι πιθανό να σημειωθούν πρόσκαιροι όμβροι στα ορεινά.
Ανεμοι: δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 και το απόγευμα στα νότια μέχρι 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 20 έως 36 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια κατά τόπους 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις από το απόγευμα στα ηπειρωτικά με πιθανότητα όμβρων στα ορεινά της Θεσσαλίας.
Ανεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά πρόσκαιρα μέχρι 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 20 έως 36 και κατά τόπους έως 37 βαθμούς κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: γενικά αίθριος.
Ανεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 24 έως 32 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: γενικά αίθριος.
Ανεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 25 έως 34 βαθμούς κελσίου.

Αττική
Καιρός: γενικά αίθριος.
Ανεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα ανατολικά πρόσκαιρα μέχρι 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 24 έως 36 βαθμούς κελσίου. Στα ανατολικά και βόρεια η μεγίστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη
Καιρός: γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις από το απόγευμα.
Ανεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 23 έως 34 βαθμούς κελσίου.

Χίλτον: Στα χέρια Κωνσταντακόπουλου – Costa Navarino και του τουρκικού όμιλου Dogus

Ιονική Ξενοδοχειακή: Η κοινοπραξία ΤΕΜΕΣ- Dogus προτιμητέος επενδυτής για το Hilton
Την κοινοπραξία των εταιρειών  Τουριστικές Επιχειρήσεις Μεσσηνίας Α.Ε. (αδελφοί Κωνσταντακόπουλοι – Costa Navarino με τον σαουδοαραβικό όμιλο Olayan) και D-Marine Investments Holding B.V (τουρκικός όμιλος Dogus του επιχειρηματία Φερίτ Σαχένκ) επέλεξε η Alpha Bank ως προτιμητέο επενδυτή για το Hilton, μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης των δεσμευτικών προσφορών.
Ο τουρκικός όμιλος Dogus, ιδιοκτήτης μεταξύ άλλων του  μοναδικού ξενοδοχείου 6+ αστέρων στην Τουρκία, του D-Hotel Maris, είχε καταθέσει προσφορά ύψους 400 εκατ. ευρώ για την αγορά του Αστέρα Βουλιαγμένης σε κοινοπραξία με αραβικά funds, ενώ στην Ελλάδα συμμετέχει στο επενδυτικό σχήμα των LAMDA και ΚΥΡΙΑΚΟΥΛΗΣ στη διαχείριση των μαρινών Φλοίσβου, Ζέας, Γουβιών και Λευκάδας.

Σε ανακοίνωσή της η Ιονική Ξενοδοχειακή αναφέρει ότι έλαβε σήμερα 5/8 την ακόλουθη επιστολή από την πλειοψηφούσα μέτοχό της Alpha Bank :

“Η Alpha Bank ενημερώνει διά της παρούσας την Ι.Ξ.Ε. (Ιονική Ξενοδοχειακαί Επιχειρήσεις A.E. ) ότι, σε συνέχεια της από την 26.7.2016 επιστολής της, η Τράπεζα με την υποστήριξη του χρηματοοικονομικού της συμβούλου Citigroup Global Markets Ltd. ολοκλήρωσε την αξιολόγηση των δεσμευτικών προσφορών (“Δεσμευτικές Προσφορές”) που υπεβλήθησαν από ενδιαφερόμενους επενδυτές στο πλαίσιο διαδικασίας εξαγοράς πλειοψηφικού ποσοστού στο μετοχικό κεφάλαιο της Ι.Ξ.Ε. (“Διαδικασία”).
Σε συνέχεια της σχετικής αξιολογήσεως των Δεσμευτικών Προσφορών, η Alpha Bank επέλεξε ως προτιμητέο επενδυτή (“Προτιμητέος Επενδυτής”) την κοινοπραξία απαρτιζόμενη από τις εταιρίες Τουριστικές Επιχειρήσεις Μεσσηνίας Α.Ε. και D-Marine Investments Holding B.V. Η Alpha Bank έχει εισέλθει σε αποκλειστικές συζητήσεις με τον Προτιμητέο Επενδυτή προς τον σκοπό ολοκληρώσεως της Διαδικασίας”.

Με το πενάκι του ΚΥΡ


Μεταμόρφωση του Σωτήρος: Τι γιορτάζουμε

Μια από τις μεγαλύτερες εορτές της Χριστιανοσύνης είναι η σημερινή καθώς η Εκκλησία μας τιμά το θαυμαστό γεγονός της Μεταμορφώσεως του Χριστού στο όρος Θαβώρ.

Η γιορτή είναι σταθερή πάντα στις 6 Αυγούστου, ημέρα των εγκαινίων του ομώνυμου ναού που ίδρυσε στο Θαβώρ η Αγία Ελένη, μητέρα του Μεγάλου Κωνσταντίνου.

Το γεγονός διασώζουν οι τρεις Ευαγγελιστές Ματθαίος (ιζ΄1-13), Μάρκος (θ΄ 2-12) και Λουκάς (θ΄28-36) και σύμφωνα με τις διηγήσεις ο Χριστός πήρε μαζί του τους μαθητές του Πέτρο, Ιάκωβο και Ιωάννη «κατ' ιδίαν» στο όρος Θαβώρ της Γαλιλαίας.

Οι τρεις μαθητές μετά την ανάβαση έπεσαν να ξεκουραστούν. Μόλις ξύπνησαν αντίκρισαν κάτι αναπάντεχο- το πρόσωπο του Χριστού άστραφτε σαν τον ήλιο και τα ενδύματά του ήταν λευκά. Έτσι τους αποκαλύφθηκε η θεότητά Του «ως ηδύναντο» να κατανοήσουν. Δίπλα του εμφανίσθηκαν δύο κορυφαίοι Προφήτες της Παλαιάς Διαθήκης, ο Μωϋσής και ο Ηλίας. Μάλιστα είναι εξαιρετικά ενδιαφέρον ότι οι συγκεκριμένοι Προφήτες δεν πέθαναν σύμφωνα με τις Γραφές αλλά αναλήφθηκαν στους ουρανούς.


Μέχρι τον 4ο αιώνα η Μεταμόρφωση του Χριστού γιορταζόταν πριν από το Πάσχα, ωστόσο μετά τα εγκαίνια του ομώνυμου ναού στο όρος Θαβώρ από την Αγία Ελένη η γιορτή έμεινε σταθερή στις 6 Αυγούστου. Κατά τη δεσποτική αυτή γιορτή καταλύεται η δεκαπενθήμερη νηστεία του Δεκαπενταύγουστου και επιτρέπεται η κατανάλωση ψαριού.

Στην καθ' ημάς παράδοση τιμάται ιδιαίτερα ο μπακαλιάρος και η σκορδαλιά αυτή την ημέρα ενώ στις εκκλησίες της χώρας προσφέρονται στους πιστούς τα πρώτα σταφύλια της χρονιάς. Η μέρα αυτή είναι και η τελευταία των «δρίμων» των έξι πρώτων ημερών του μήνα, που σύμφωνα με τις λαϊκές δοξασίες καθορίζουν και τον καιρό των υπολοίπων μηνών ανάλογα με την ημέρα (πχ. 1η μέρα Αυγούστου= καιρός Ιανουαρίου κ.ο.κ.). Σύμφωνα με τους θρύλους τις ημέρες αυτές ανεξιχνίαστες δυνάμεις κυριαρχούν στα ύδατα για αυτό και θεωρείται ότι δεν πρέπει κανείς να κολυμπά, δοξασία που συνδέεται πιθανόν με τα μελτέμια και τα μπουρίνια- μόνος τρόπος να εξουδετερωθούν είναι αν ρίξει κανείς ένα καρφί στο νερό προκειμένου να τις «καρφώσει».

Και στα δικά σας, σύντροφε Τσίπρα - Σε δίκη η πρώην Πρόεδρος της Βραζιλίας Ντίλμα Ρουσέφ

Η επιτροπή, που έχει 21 μέλη, τάχθηκε με 14 ψήφους υπέρ και 5 κατά υπέρ της παραπομπής της Ρουσέφ σε δίκη διότι φέρεται να παραποίησε τα στοιχεία για... το έλλειμμα στην προεκλογική της εκστρατεία το 2014, όταν υποσχόταν να αυξήσει τις δημόσιες δαπάνες. 

Το αποτέλεσμα ανακοίνωσε ο πρόεδρος της επιτροπής Ραϊμούντο Λίρα, υποστηρικτής του προσωρινού προέδρου Μισέλ Τέμερ.

Η παραπομπή της σε δίκη και η οριστική της απομάκρυνση από την εξουσία θα σηματοδοτούσε το τέλος των 13 ετών διακυβέρνησης από το κεντροαριστερό Κόμμα Εργατών (PT). Ταυτόχρονα με μια σειρά σκανδάλων διαφθοράς, η διαδικασία παραπομπής κλιμάκωσε την πιο σοβαρή πολιτική κρίση στη Βραζιλία εδώ και δεκαετίες, ενώ η χώρα ετοιμαζόταν για να φιλοξενήσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Η πολιτική κρίση είναι ο βασικός παράγοντας που ώθησε τους περισσότερους ξένους ηγέτες να αποφύγουν να πάνε στη Βραζιλία για την τελετή έναρξης. Μόλις 28 αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων έχουν επιβεβαιώσει ότι θα είναι παρόντες, πολύ λιγότεροι από τους 50 που ανέμενε η Μπραζίλια.

Η ολομέλεια της Γερουσίας θα ανακοινώσει κατόπιν ψηφοφορίας την ερχόμενη Πέμπτη εάν αποδέχεται τις κατηγορίες και άρα εάν θα αρχίσει η δίκη.

Η δίκη της Ρουσέφ στην ολομέλεια της Γερουσίας αναμένεται να ολοκληρωθεί στα τέλη του Αυγούστου, μερικές ημέρες μετά την ολοκλήρωση των αγώνων.

Σύμφωνα με ΜΜΕ της Βραζιλίας, σχεδόν τα δύο τρίτα των μελών της Γερουσίας τάσσονται υπέρ της οριστικής απομάκρυνσης της Ρουσέφ από την προεδρία, γεγονός που σημαίνει ότι ο 75χρονος Τέμερ θα ασκήσει την εξουσία για το υπόλοιπο της θητείας της, το 2018.

Οι αναλυτές προεξοφλούν πως η Ρουσέφ ελάχιστες πιθανότητες έχει να ανατρέψει την εις βάρος της τάση.

Η Ντίλμα Ρουσέφ αρνείται ότι παραβίασε τη νομοθεσία και επιμένει ότι είναι θύμα μιας συνωμοσίας της δεξιάς για την ανατροπή της κυβέρνησής της.

Ο βασικός δείκτης του χρηματιστηρίου ανέβηκε μετά την προσωρινή απομάκρυνση της Ρουσέφ από την εξουσία με απόφαση της Γερουσίας την 12η Μαΐου, καθώς οι επενδυτές μοιάζουν να στοιχηματίζουν υπέρ της αποπομπής της και της επιβεβαίωσης της εξουσίας του Τέμερ, ο οποίος έχει εξαγγείλει σειρά μέτρων υπέρ των επιχειρήσεων και της ιδιωτικής πρωτοβουλίας.

ΠΡΟΣΟΧΗ - Σας χάρισαν αεροπορικά εισιτήρια; Απάτη είναι...

Η Aegean Airlines αντιλήφθηκε νωρίς το ψευδές post, που κυκλοφορεί και με ανακοίνωσή της στο facebook, ενημέρωσε τους πελάτες της.
Έναν απίστευτο τρόπο εξαπάτησης βρήκαν επιτήδειοι στο facebook, "παγιδεύοντας" πολλούς χρήστες. 
Τάζοντας δωρεάν εισιτήρια business class, με αφορμή τα γενέθλια της εταιρείας, κατάφεραν να μαζέψουν στις σελίδες που διατηρούν στο facebook χιλιάδες άτομα και με αυτό τον τρόπο και να προωθήσουν τις ιστοσελίδες που διαθέτουν και τις πωλούν με τα χιλιάδες likes!
Όμως, ούτε η εταιρεία έχει γενέθλια, ούτε εισιτήρια χαρίζει.
Αυτοί που βρίσκονται πίσω από αυτή την κακόγουστη φάρσα, έθεσαν ως όρο συμμετοχής στην κλήρωση, ο χρήστης να κάνει κοινοποίηση τον σύνδεσμο στους φίλους του, να κάνει σχόλιο και να προσκαλέσει ακόμα 15 φίλους του.
Η δημοσίευση αναφέρει : “Aegean Airlines Giving Away 2 Business class Free Tickets to Celebrate its birthday.  Get Your tickets now & fly anywhere ”. 
Αυτή η μέθοδος εξαπάτησης μπορεί να είναι πρωτόγνωρη στην Ελλάδα, όμως, έχει συμβεί ουκ ολίγες φορές σε αεροπορικές εταιρείες του εξωτερικού, όπως είναι η Emirates.
Η Aegean Airlines αντιλήφθηκε νωρίς το ψευδές post, που κυκλοφορεί και με ανακοίνωσή της στο facebook, ενημέρωσε τους πελάτες της.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου