17.3.18

ΒΙΝΤΕΟ - Το πιθηκάκι που έγινε viral! Τράβηξε την μπλούζα τουρίστριας και τα έβγαλε… όλα στη φόρα

Η νεαρή Αμερικανίδα έσπευσε να μαζέψει την μπλούζα της και κατόπιν ξέσπασε σε νευρικά γέλια

Μάλλον μετάνιωσε για τις στυλιστικές της επιλογές μια Αμερικανίδα τουρίστρια στην Ταϊλάνδη, που επέλεξε να επισκεφθεί ένα κέντρο προστασίας πιθήκων φορώντας μια ανάλαφρη μπλούζα χωρίς στηθόδεσμο.
Η Μπρίτανι Μπάουμαν είχε επισκεφθεί με φίλους της την πόλη Τσιανγκ Μάι και αποφάσισε να δει από κοντά τα συμπαθέστατα πιθηκάκια του κέντρου. Αυτό που δεν είχε υπολογίσει ωστόσο είναι η παιχνιδιάρικη διάθεσή τους, εξαιτίας της οποίας βρέθηκε… εκτεθειμένη μπροστά στην κάμερα.
Στο βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου και τράβηξε μια φίλη της κοπέλας βλέπουμε ένα συμπαθέστατο μωρό πιθηκάκι να σκαρφαλώνει αρχικά στο πόδι της νεαρής Αμερικανίδας και κατόπιν να γραπώνει την μπλούζα της, αποκαλυπτοντας το στήθος της.
Η σοκαρισμένη τουρίστρια σπεύδει να σηκώσει ξανά την μπλούζα, ξεσπώντας στη συνέχεια σε νευρικά γέλια.
«Γελούσαμε όλοι υστερικά, μέχρι δακρύων. Ήμουν τόσο ξαφνιασμένη που το πιθηκάκι πήδηξε πάνω μου που δεν πρόλαβα να συγκρατήσω την μπλούζα», είπε η νεαρή σε βρετανικά ΜΜΕ.
Όπως αποκάλυψε πάντως, οι ειδικοί που φρόντιζαν το πιθηκάκι της αποκάλυψαν ότι ο μικρούλης μπορεί να είχε και… απώτερο σκοπό για το ξεγύμνωμα, αφού αυτή είναι η εποχή που ακόμα θηλάζει.

Βροχές και καταιγίδες την Κυριακή

Αύριο, Κυριακή, θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες τοπικά ισχυρές αρχικά στα δυτικά και τα βόρεια, πιθανώς το μεσημέρι πρόσκαιρα στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και από το απόγευμα στα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Αναμένεται βαθμιαία εξασθένηση των φαινομένων από τα δυτικά, ενώ ευνοείται σημαντική μεταφορά σκόνης κυρίως στα ανατολικά και νότια.

Οι άνεμοι θα είναι νότιοι στο Αιγαίο 8 πιθανώς τοπικά 9 μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς και θα εξασθενήσουν.

Πτώση της θερμοκρασίας προβλέπεται κυρίως στο Ιόνιο και τα Ηπειρωτικά.

Αναλυτικά η πρόγνωση από την ΕΜΥ:

Αττική

καιρός: αρχικά νεφώσεις με τοπικές βροχές και τις μεσημβρινές ώρες πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Από το απόγευμα βελτίωση.

άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 5 με 6 που βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς 4 με 6 μποφόρ.

θερμοκρασία: από 13 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα, τα οποία είναι πιθανό να είναι κατά τόπους έντονα, από το απόγευμα θα εξασθενήσουν.

άνεμοι: νοτιοανατολικοί 4 με 6 και βαθμιαία δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.

θερμοκρασία: από 12 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη

καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα, τα οποία θα είναι κατά τόπους έντονα, βαθμιαία από τα δυτικά θα εξασθενήσουν.

άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 στα ανατολικά τοπικά 7 και πιθανώς 8 μποφόρ. Βαθμιαία από το απόγευμα και από τα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς 4 με 6 μποφόρ.

θερμοκρασία: από 08 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

καιρός: αρχικά νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα. Βαθμιαία ο καιρός θα παρουσιάσει πρόσκαιρη βελτίωση, ενώ από το βράδυ θα σημειωθούν ξανά τοπικές βροχές κυρίως στα βορειοδυτικά, οπού τη νύχτα θα εκδηλωθούν και καταιγίδες πιθανώς ισχυρές.

άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 που γρήγορα θα γίνουν δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Από το βράδυ θα στραφούν ξανά σε νοτίων διευθύνσεων 4 με 6 μποφόρ.

θερμοκρασία: από 12 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

καιρός: αρχικά νεφώσεις με τοπικές βροχές και βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα είναι πιθανό να είναι πρόσκαιρα κατά τόπους έντονα. Από το απόγευμα βελτίωση.

άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 στα ανατολικά και νοτιά τοπικά 7 με 8 μποφόρ. Βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικών διευθύνσεων 4 με 6 μποφόρ.

θερμοκρασία: από 10 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

καιρός: αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και θα εκδηλωθούν πρόσκαιρες τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στις Κυκλάδες. Από το απόγευμα βελτίωση.

άνεμοι: νότιοι νοτιοανατολικοί 6 με 8 και πιθανώς τοπικά 9 μποφόρ. Από το απόγευμα και από τα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς 5 με 6 μποφόρ.

θερμοκρασία: από 15 έως 21 και στη βόρεια Κρήτη έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

καιρός: αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και από το απόγευμα σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα κυρίως στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

άνεμοι: νότιοι νοτιοανατολικοί 7 με 8 και πιθανώς τοπικά 9 μποφόρ με εξασθένηση από το βράδυ.

θερμοκρασία: από 15 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη

Τσέπωσε τα χρήματα που βρήκε και… καταδικάστηκε!

Μπλεξίματα είχε ένας άνδρας στο Αγρίνιο που «τσέπωσε» χρήματα που έπεσαν από μια γυναίκα με την οποία περίμεναν μαζί στην ουρά στη ΔΕΗ.
 
Το ασυνήθιστο περιστατικό σημειώθηκε πριν λίγες ημέρες στα γραφεία της ΔΕΗ στο Αγρίνιο και είχε σαν αποτέλεσμα την σύλληψη και την καταδίκη ενός 51χρονου για κλοπή.
Συγκεκριμένα, μια 59χρονη γυναίκα που πήγε το πρωί στα γραφεία της ΔΕΗ στο Αγρίνιο, στην οδό Χαριλάου Τρικούπη, διαπίστωσε πως έχασε ένα χαρτονόμισμα των 100 ευρώ.
Τον έκαψε η κάμερα!
Η γυναίκα ειδοποίησε την Αστυνομία και στο σημείο έσπευσαν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας του Αγρινίου, που βλέποντας εικόνες από το κλειστό κύκλωμα καμερών που υπάρχει στο κτίριο διαπίστωσαν πως ένας άνδρας 51 ετών βρήκε το χαρτονόμισμα στο πάτωμα, το πήρε και αφού το έβαλε στην τσέπη του, έφυγε!
Φέρεται μάλιστα ο άνδρας να είδε το χαρτονόμισμα να πέφτει, δεν θέλησε όμως να ενημερώσει τη γυναίκα και να της το επιστρέψει.
Αυτόφωρο και καταδίκη
Τα στοιχεία του 51χρονου ταυτοποιήθηκαν και συνελήφθη λίγο αργότερα για να δικαστεί στη συνέχεια στο Αυτόφωρο για κλοπή.
Σε βάρος του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης τεσσάρων μηνών, κατά της οποίας άσκησε έφεση και αφέθηκε ελεύθερος…

Οι Ελληνες στην 2η θέση της φτώχειας στην Ε.Ε

Πάνω από το 14% των εργαζόμενων στην Ελλάδα κινδυνεύει να βρεθεί σε καθεστώς φτώχειας, ακόμα και μετά την καταβολή της μισθοδοσίας και της προνοιακής βοήθειας, σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Eurostat για το 2016.
Η Ελλάδα βρίσκεται στη δεύτερη θέση ανάμεσα στα 28 κράτη-μέλη της ευρωζώνης στο ποσοστό των εργαζόμενων φτωχών, πίσω μόνο από τη Ρουμανία, όπου σχεδόν το 19% των απασχολούμενων κινδυνεύει να βιώσει ένδεια. Διψήφια ποσοστά εργαζόμενων φτωχών καταγράφηκαν σε έξι ακόμα χώρες της ΕΕ: Την Ισπανία (13,1%), το Λουξεμβούργο (12%), την Ιταλία (11,7%), τη Βουλγαρία (11,4%), την Πορτογαλία (10,9%) και την Πολωνία (10,8%).
Στην άλλη άκρη του φάσματος, το χαμηλότερο ποσοστό παρατηρήθηκε στη Φινλανδία, όπου μόλις το 3,1% των εργαζόμενων απειλείται από τη φτώχεια. Ακολουθούν η Τσεχία (3,8%), το Βέλγιο (4,7%) και στην Ιρλανδία (4,8%). Ο κρισιμότερος παράγοντας που επηρεάζει εάν ένας εργαζόμενος θα κινδυνεύει να βρεθεί σε καθεστώς φτώχειας είναι το τύπος σύμβασης που έχει.
Οι ημιαπασχολούμενοι αντιμετωπίζουν περίπου διπλάσιο κίνδυνο φτώχειας σε σχέση με όσους έχουν θέση πλήρους απασχόλησης, ενώ οι συμβασιούχοι κινδυνεύουν σχεδόν τρεις φορές περισσότερο από αυτούς που έχουν συμβόλαια αορίστου χρόνου. Σε σχέση με το 2010 το ποσοστό των εργαζόμενων φτωχών έχει αυξηθεί στα περισσότερα κράτη-μέλη της Ένωσης. 
Το 2010 οι εργαζόμενοι που απειλούνταν με φτώχεια αναλογούσαν στο 8,3% του συνόλου των απασχολούμενων στην ΕΕ. Το 2016 το ποσοστό έφτασε στο 9,6%.


 ergasianews.gr

Προαστιακός Πάτρας - Κατέβασαν 14 χρονο μαθητή επειδή του έλειπαν ....δέκα λεπτά για το εισιτήριο!

Η μητέρα του κάνει λόγο για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο και κινείται νομικά !

Κανείς δεν περίμενε ότι  η αυστηρότητα με στόχο τις εισπράξεις, θα  εξαντληθεί πάνω σε έναν μαθητή 14,5 ετών του οποίου έλειπαν δέκα λεπτά για να καλύψει την τιμή του εισιτηρίου, ούτε ότι θα τον κατέβαζαν από το τρένο λόγω αυτής της... θηριώδους έλειψης του δεκαλέπτου.
 
Το παιδί επιβιβάστηκε το πρωί στον προαστιακό στην Πάτρα  με κατεύθυνση το  Ρίο. Όταν ανέβηκε στο τρένο ο ελεγκτής, ο μαθητής διαπίστωσε ότι δεν είχε ένα ευρώ αλλά 90 λεπτά και δεν μπορούσε να αγοράσει εισιτήριο.
Όταν το είπε στον ελεγκτή, εκείνος του είπε πως θα πρέπει να κατέβει στην επόμενη στάση, η οποία ήταν η στάση της Αγυιάς. 
Ο νεαρός δεν γνώριζε την περιοχή και τηλεφώνησε  στην μητέρα του να ζητήσει βοήθεια. Αυτή πανικοβλήθηκε και έσπευσε να τον παραλάβει.
Όταν η κ. Βιβιάννα Θεοδωρακοπούλου, έμαθε τι ακριβώς συνέβη έγινε έξαλλη.  Δηλώνει  αποφασισμένη να κινηθεί νομικά για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο, ενώ έχει στείλει όπως λέει ήδη επιστολή στον πρωθυπουργό.
Αυτό που δεν έχει ακόμη αποσαφηνιστεί είναι αν ο μαθητής κατέβηκε απο το τρένο λόγω του δεκαλέπτου που δεν του επέτρεψε να πάρει εισιτήριο προν ανέβει, ή εξαιτίας του γεγονότος ότι πλέον δεν κόβονται εισιτήρια μέσα στο τραίνο, οπότε έχουμε να κάνουμε με τα αναμενόμενα παρτατράγουδα του νέου συστήματος.
Υπενθυμίζεται ότι η νέα διοίκηση εξ Ιταλίας, άλλαξε την πολιτική έκδοσης των εισιτηρίων.
Οι αλλαγές συνίστανται στον τερματισμό της δυνατότητας αγοράς εισιτηρίων μέσα στο τρένο και στην υποχρέωση των χρηστών του να προμηθεύονται είτε ειδική μηνιαία κάρτα διαδρομών, αξίας 25 ευρώ, είτε εισιτήρια από τα εκδοτήρια.
Σε αντίθετη περίπτωση και εφόσον ο χρήστης εντοπιστεί εντός του τρένου χωρίς εισιτήριο, τότε θα αγοράζει εισιτήριο εκείνη τη στιγμή, όπως πριν, αλλά  θα πληρώνει και πρόστιμο αξίας 10 ευρώ!

πηγή

Γυναικεία απιστία: Η επιστήμη αποκαλύπτει τη λεπτομέρεια δεν θα αρέσει στους άνδρες

Αυτή η αλήθεια δεν θα αρέσει καθόλου στα αρσενικά.

Η επιστήμη έχει πολλάκις προσπαθήσει να εξηγήσει το φαινόμενο της απιστίας μελετώντας τόσο τα ανδρικά όσο και τα γυναικεία γονίδια, έχοντας καταφέρει να καταλήξει σε ορισμένα συμπεράσματα βάσει των οποίων ισχύει πως πάντα… υπάρχει λόγος για να φτάσει κάποιος στο σημείο να προδώσει τον σύντροφό του.

Το κάθε φύλο λειτουργεί διαφορετικά και οδηγείται επίσης για διαφορετικούς λόγους στην απιστία, η οποία πλέον αγγίζει ποσοστό – ρεκόρ στην Ελλάδα.

Αυτά, όμως, είναι πάνω – κάτω γνωστά. Η ''λεπτομέρεια'' που μόλις μάθαμε, πάλι, μας έκανε να πέσουμε από τα σύννεφα. Και τους άντρες ακόμα περισσότερο.

Τι εννοούμε;

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Ανδρολογικού Ινστιτούτου, Δρ. Κωνσταντίνο Κωνσταντινίδη, υπάρχει μια βασικότατη διαφορά μεταξύ ανδρών και γυναικών στο κεφάλαιο ''απιστία''. Σύμφωνα με τον ίδιο, δεν είναι τα αρσενικά που έχουν στο αίμα τους την απιστία, μα τα θηλυκά, τα οποία –όπως τονίζει- γεννιούνται άπιστα, σε αντίθεση με τους άνδρες οι οποίοι… γίνονται στην πορεία.

''Η άπιστη γυναίκα είναι μια Μαντάμ Μποβαρύ στη ρομαντική αλήθεια της, όταν η βιολογική αλήθεια της είναι πως γεννιέται άπιστη, για να φέρει στον κόσμο υγιείς απογόνους. Άρα η γυναίκα έχει πολύ περισσότερο το… χάρισμα της απιστίας, σαν φυσική κληρονομιά τρόπον τινά, ενώ ο άνδρας το αποκτά για κοινωνικούς κυρίως λόγους, για να φανεί άνδρας, αλλά και να το αποδεικνύει συνεχώς έχοντας το λεγόμενο χαρέμι", αναλύει ο ίδιος και μας κάνει να παίρνουμε το αίμα μας πίσω.

Γιατί κάποια στιγμή αυτό το ''άντρας είμαι, είναι στη φύση μου να παίζει λίγο το μάτι μου'' πρέπει να σταματήσει.

Ουφ.



ladylike

Τοποθέτηση Νάντιας Γιαννακοπούλου στο Συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής

Συντρόφισσες και σύντροφοι, 

Ξεκινάμε σήμερα ένα νέο ταξίδι! Με ορμή από τα παλιά και το βλέμμα στο μέλλον, με την πρωτοβουλία που πηρε η Προεδρος μας η Φωφη Γεννηματα.

Με τη δύναμη της ιστορίας και των οραμάτων που γέννησαν το ΠΑΣΟΚ και ενέπνευσε σε όλους μας ο Ανδρέας Παπανδρέου.

Με τις παρακαταθήκες της ισχυρής Ελλάδας που δημιουργήσαμε με τον Κώστα Σημίτη.

Με την περηφάνια του μεγάλου αγώνα για να σταθεί η χώρα όρθια με τον Γιώργο Παπανδρέου και τον Ευάγγελο Βενιζέλο.   

Αλλά κοιτάζοντας μπροστά. 
Τις ανάγκες της σημερινής Ελλάδας. 
Αναθεωρώντας το ρόλο μας, το λόγο μας, τις κοινωνικές συμμαχίες μας. 

Προχωράμε με τους συντρόφους που ξαναβρεθήκαμε. 
Αλλά και με νέους φίλους που ενώνουν κι αυτοί πλέον τις δυνάμεις τους μαζί μας. 
Το Ποτάμι, τη ΔΗΜΑΡ, τις άλλες κινήσεις.  

Ανοίγουμε βηματισμό με τη δύναμη των 210 χιλιάδων συμπολιτών μας που συμμετείχαν στις εσωκομματικές εκλογές μας για να δείξουν ότι η παράταξή μας δεν έχει απλώς σφυγμό. 
Έχει δύναμη, έχει μέλλον, έχει προοπτική. 



Συντρόφισσες και σύντροφοι,
Η παράταξή μας γίνεται και πάλι πόλος συσπείρωσης όλων των Δημοκρατικών δυνάμεων. 

Ο δρόμος μας βέβαια δεν θα είναι εύκολος. Έχουμε να αντιμετωπίσουμε πολλές προκλήσεις και πολλές προκαταλήψεις. 

Η κρίση των τελευταίων ετών έχει υποβαθμίσει την αξία πολλών επιτευγμάτων μας. 

Και η ακραία ριζοσπαστικοποίηση, σε συνδυασμό με την επέλαση του λαϊκισμού την περίοδο 2010-2015 δημιούργησε μόνιμες στρεβλώσεις σε ένα σημαντικό τμήμα της ελληνικής κοινωνίας. 

Οι ιδέες του ανορθολογισμού κέρδισαν έδαφος. 

Αυτό που σήμερα είναι το στοίχημα για εμάς είναι να δείξουμε ότι δεν είμαστε ένας ευκαιριακός συνασπισμός στελεχών και δυνάμεων που αναζητούν ρόλο, αλλά παράταξη με εθνικούς στόχους, ξεκάθαρες προγραμματικές προτεραιότητες και κυρίως χρήσιμη για τον τόπο.

Η παράταξή μας πρέπει να αποτελέσει όχι απλώς έναν μόνιμο και απαραίτητο κυβερνητικό εταίρο, αλλά μια δύναμη σταθερότητας για τη χώρα. 

Ένα δίχτυ ασφαλείας τόσο απέναντι στον κυνισμό, την αποτυχία και τον τυχοδιωκτισμό του ΣΥΡΙΖΑ, όσο και στον αφόρητο συντηρητισμό της ΝΔ. 

Για να το πετύχουμε χρειάζεται να κάνουμε οι ίδιοι κάποια βήματα: 

Πρώτον, να αναδείξουμε ότι η ψήφος σε εμάς είναι η πολύτιμη ψήφος. Η ψήφος που θα εξασφαλίσει, σταθερότητα, κυβερνησιμότητακαι αντίβαρα ανάμεσα τόσο σε δύο προβληματικούς πόλους. 

Αυτό που για εμάς αποτελεί ένα νέο ρόλο, δημιουργώντας μας ενδεχομένως κάποιες δυσκολίες, να το μετατρέψουμε σε πλεονέκτημα.

Δεύτερον, Να αναζητήσουμε ξανά το νήμα που μας ενώνει με τα πλατιά λαϊκά στρώματα που επί χρόνια αποτέλεσαν την πολιτική ραχοκοκκαλιά του χώρου μας.
Αναδεικνύοντας κυρίως ζητήματα κοινωνικής ατζέντας που αφορούν μη-προνομιούχους πολίτες: Ανέργους, συνταξιούχους, χαμηλόμισθους. 

Τρίτον, θέτοντας εγκαίρως και ξεκάθαρα τους στόχους και τους όρους με τους οποίους θα συμμετεχουμε στην επόμενη Κυβέρνηση. 
Ώστε η πόλωση, στην τελική ευθεία των εκλογών, να μην επηρεάζει εμάς, αλλά όσους τους αρνούνται. 

Τέταρτον, να είμαστε σε μία συνεχή διαδικασία ανανέωσης και εκσυγχρονισμού της λειτουργίας μας. Ένα σύγχρονο κόμμα πρέπει να φαίνεται και τέτοιο. Να λειτουργεί ως τέτοιο. 

Και πέμπτον, να έχουμε το βλέμμα στο μέλλον. 
Καταλαβαίνω και τις προσωπικές και τις πολιτικές ανάγκες να δικαιωθούν πολλές επιλογές μας. Κυρίως αυτές που είχαν κόστος για εμάς, αλλά όφελος για την πατρίδα. Και ασφαλώς πρέπει να υποστηρίξουμε τις μεγάλες επιλογές μας και την ιστορική αλήθεια. 
Χρειάζεται όμως ισορροπία. 

Οι επόμενες εκλογές θα αφορούν τις Ελλάδα της επόμενης μέρας, όχι τις προηγούμενες ή προ-προηγούμενες εκλογές. 
Αν αυτή την ισορροπία της χάσουμε θα αναλωθούμε σε μια συζήτηση που για τους πολίτες θεωρείται ξεπερασμένη από τις εξελίξεις.   

Συντρόφισσες και Σύντροφοι, 

Ο ρόλος της Δημοκρατικής Παράταξης είναι στο κέντρο της πολιτικής μας ζωής. 

Είμαστε δύναμη σταθερότητας, ευθύνης, προοπτικής για τον τόπο. 

Ένα δέντρο με βαθιές ρίζες στην ιστορία του τόπου και στις καρδιές των Ελλήνων. 

Ας γίνει  δράση μας το λίπασμα που θα το κάνει να ψηλώσει κι άλλο. 
Και ας γίνει το ιδρυτικό Συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής η αφετηρία μιας νέας συναρπαστικής διαδρομής.

ΠΥΛΟΣ - “Προλαμβάνω τον καρκίνο του μαστού- Η έγκαιρη πρόληψη αποτελεί την καλύτερη θεραπεία”

ΕΞΕΠΛΗΞΕ ΤΗΝ ΙΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΙΜΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΖΩΓΡΑΦΟΥ Η ΜΑΖΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΓΙΑ ΚΛΙΝΙΚΗ ΕΞΕΤΑΣΗ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Επιστημονική διημερίδα  με τίτλο “Προλαμβάνω τον καρκίνο του μαστού” διοργάνωσε η Περιφέρεια Πελοποννήσου-Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας σε συνεργασία με την Α’ Προπαιδευτική Χειρουργική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών, ΓΝΑ «Ιπποκράτειο» ,τον Ιατρικό Σύλλογο Μεσσηνίας, την Ιατρική
Εταιρεία Μεσσηνίας, τον δήμο Πύλου – Νέστορος και την εθελοντική στήριξη του Συλλόγου Κυριών Πύλου χθές και σήμερα  στην οποία εξετάστηκαν κλινικά περισσότερες από 200 γυναίκες στο Κ.Υ.Πύλου.
Η διημερίδα είναι η Τρίτη που διοργανώνεται στην Μεσσηνία  τα τελευταία χρόνια ενώ πραγματοποιήθηκαν ομιλίες για την ασθένεια, τους παράγοντες κινδύνου και τη σημασία της έγκαιρης πρόληψης, σε μια προσπάθεια
ευαισθητοποίησης του γυναικείου πληθυσμού.
Προεδρείο: Γεώργιος Κ. Ζωγράφος καθηγητής Χειρουργικής, αναπληρωτής πρύτανη Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, διευθυντής Α' Προπαιδευτικής Χειρουργικής Κλινικής Ε.Κ.Π.Α., Γ.Ν.Α. “Ιπποκράτειο”.
Γεωργία Καφίρη ,Παθολογοανατόμος ,Συντονίστρια Διευθύντραι
Παθολογοανατομικού τμήματος Γ.Ν.Α. “Ιπποκράτειο”.
Σπυρίδων Καββαδίας συντονιστής διευθυντής Ακτινοδιαγνωστικού Τμήματος Γ.Ν.Α. “Ιπποκράτειο”.
Σπυρίδων Καββαδίας ,Ακτινολόγος τα .Συντονιστής Διευθυντής Ακτινοδιαγνωστικό τμήμα Γ.Ν.Α. “Ιπποκράτειο”
Ομιλίες – Ομιλητές
Λήψη ιστορικού – Παράγοντες κινδύνου
Άγγελος Χρονάς – Ειδ. Γενικής Χειρουργικής ,Α΄Προπαιδευτική Χειρουργική Κλινική Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Υποψ.διδάκτωρ Ιατρικής σχολής Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών
Κωνσταντίνος Ζωγράφος – Ειδ. Γενικής Χειρουργικής Γ.Ν. Νίκαιας Πειραιά «Άγιος Παντελεήμων », Υποψήφιος Διδάκτωρ Ιατρικής σχολής Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών
Γονιδιακή συμμετοχή
Μαρία Λυμπέρη – Κυριακοπούλου – Καθηγήτρια Α΄Προπαιδευτική Χειρουργική Κλινική Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Υποψ.διδάκτωρ Ιατρικής σχολής Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.
Ελένη Ζωγράφου – Βιολόγος , Υποψ. Διδάκτωρ Ιατρικής σχολής Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών
Ο ρόλος της μαστογραφίας
Γεώργιος Σκούτζος – Επιμελητής ,Ακτινοδιαγνωστικό τμήμα Γ.Ν.Α «Ιπποκράτειο » Υποψ. Διδάκτωρ Ιατρικής σχολής Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών
Υπερηχογράφημα – Άλλες απεικονιστικές τεχνικές
Δήμητρα Κουλοχέρη – Ακτινολόγος ,Διευθύντρια ,Ακτινοδιαγνωστικό τμήμα Γ.Ν.Α «Ιπποκράτειο » Υποψ. Διδάκτωρ Ιατρικής σχολής Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου.
Κυτταρολογική εξέταση
Μαρία Φώτου – Επιμελήτρια Β΄, Κυτταρολογικό τμήμα Γ.Ν.Α «Ιπποκράτειο »
Βιοψία Μαστού –Παθολογοανατομική διάγνωση
Γεωργία Καφίρη – Παθολογοανατόμος ,Συντονίστρια Διευθύντρια Παθολογοανατομικό τμήμα Γ.Ν.Α «Ιπποκράτειο »
Ελάσσων επεμβατική βιοψία
Νικόλαος Μιχαλόπουλος – Γενικός Χειρουργός ,Ακαδημαικός Υπότροφος, Α΄Προπαιδευτική Χειρουργική Κλινική Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών Γ.Ν.Α «Ιπποκράτειο ».
Χειρουργική Θεραπεία
Απόστολος Μητρούσιας – Χειρουργός ,Στρατιωτικός ιατρός 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας
Επικουρική Θεραπεία
Φλώρα Ζαγναπληρώτρια καθηγήτρια ,θεραπευτική Κλινική Ιατρικής Σχολής Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημιου Αθηνών ,Γ.Ν.Α «Αλεξάνδρα»
Χειρουργικές παθήσεις καρκίνου του μαστού και ποσοστά αναπηρίας σύμφωνα με το νέο Κανονισμό Εκτίμησης Βαθμού Αναπηρίας (Κ.Ε.Β.Α.) που ισχύει από 1/1/2018
Κωνστανταχαρακόπουλος - Γενικός Ιατρός φαρμακολόγος ,τ.Διευθυντής ΕΣΥ ,Πρόεδρος Εληνικής Εαταιρείας Ασφαλιστικής ιατρικής και Αναπηρίας

Φαίη καβάλλα – Κοινωνική Λειτουργός,Επιστημονική Συνεργάτης Α΄Προπαιδευτική Χειρουργική Κλινική Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών Γ.Ν.Α «Ιπποκράτειο ».
Αναφερόμενος στην επιστημονική διημερίδα ο δήμαρχος Πύλου – Νέστορος Δημήτρης Καφαντάρης αφού ευχαρίστησε τον καθηγητή κο Ζωγράφο και την επιστημονική του ομάδα δήλωσε : Ο καρκίνος του μαστού συνιστά τη συχνότερη μορφή καρκίνου στις γυναίκες.
Η έγκαιρη πρόληψη αποτελεί την καλύτερη θεραπεία.
 Να γίνει η εξέταση μια συνήθεια ρουτίνας.
Σε πρώιμο στάδιο η νόσος αντιμετωπίζεται με επιτυχία, άρα η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση του γυναικείου πληθυσμού έχει πρωταρχική σημασία.
Οι κλινικές εξετάσεις και η ενημέρωση που έγινε στις γυναίκες σε περιόδους μεγάλης οικονομικής κρίσης να διευκολύνουν τις γυναίκες με  τη δωρεάν κλινική εξέταση και παροχή ενημέρωσης , να αποκτήσουν ασπίδα προστασίας απέναντι στην ασθένεια 

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου