13.3.21

Μπαράζ εκδηλώσεων κατά της αστυνομικής βίας σε όλη τη χώρα

Πανελλαδικό κάλεσμα για να "φωνάξουμε ένα μεγάλο 'Ως εδώ!'" στην αστυνομική βία και αυθαιρεσία με αφορμή τα γεγονότα που συνέβησαν στη Νέα Σμύρνη, διοργανώνεται σήμερα και αύριο σε όλες της γειτονιές της χώρας.
Οι καταγγελίες για περιστατικά αστυνομικής αυθερεσίας δεν έχουν τελειωμό, με τους αστυνομικούς της ομάδας "ΔΡΑΣΗ" να βρίσκονται στο επίκεντρο των περισσοτέρων. Οι καταγγελίες αφορούν περιστατικά ξυλοδαρμού, κακοποίησης και κατάχρησης της εξουσίας τους τόσο προς τους διαδηλωτές, όσο και προς πολίτες που δεν συμμετείχαν σε κινητοποιήσεις, ενώ ακόμα υπάρχουν αμέτρητα βίντεο στα social media που το επιβεβαιώνουν.

Καιρός: Κούλουμα με βροχές και καταιγίδες - Πού θα χιονίσει

Επιδείνωση αναμένεται να παρουσιάσει ο καιρός από την Κυριακή με βροχές και τοπικές καταιγίδες. Την Καθαρά Δευτέρα εκτός από τον άστατο καιρό θα επικρατήσουν θυελλώδεις άνεμοι δυτικών διευθύνσεων, δημιουργώντας προβλήματα σε στεριά και θάλασσα.

Νέα Σμύρνη: Προφυλακιστέος 23χρονος για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του αστυνομικού

Στη φυλακή μετά την απολογία του 23χρονος κατηγορούμενος για απόπειρα ανθρωποκτονίας, που σχετίζεται με την επίθεση σε βάρος αστυνομικού στα επεισόδια της Νέας Σμύρνης – Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ένας 22χρονος

ο γύρο του κόσμου κάνουν τα «πάρκα τσέπης» της Αθήνας μέσω Reuters

Τα πάρκα τσέπης που έχουν αγκαλιαστεί από τους Αθηναίους κάνουν τώρα το γύρο του κόσμου.  Ο Δήμος της Αθήνας έχει ήδη δημιουργήσει τρία πάρκα τσέπης στην Κυψέλη, τον Κολωνό και το Παγκράτι, δίνοντας «ανάσα» δροσιάς, αλλά και χρώμα σε τρεις πυκνοδομημένες περιοχές που στερούνται του πράσινου ελεύθερου χώρου.

2.512 νέα κρούσματα- 52 θάνατοι- 545 διασωληνωμένοι ,Μεσσηνία 17

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 2.512, εκ των οποίων 7 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 219.521 (ημερήσια μεταβολή +1.2%), εκ των οποίων 51.6% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 57 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.082 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.  Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 52, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 7.038 θάνατοι. Το 95.8% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 545 (67.5% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 έτη. To 84.2% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 1.482 ασθενείς. Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 444 (ημερήσια μεταβολή -4.31%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 430 ασθενείς.

Υπό κράτηση ο αστυνομικός που κατηγορείται για την απαγωγή και δολοφονία 33χρονης

Υπό κράτηση θα παραμείνει, με δικαστική απόφαση, ο αστυνομικός που κατηγορείται για την αρπαγή και τη δολοφονία μιας 33χρονης γυναίκας που επέστρεφε πεζή στο σπίτι της, στο Λονδίνο, μια υπόθεση που έχει προκαλέσει οργή και έντονη συναισθηματική φόρτιση στη Βρετανία.
Ο αστυνομικός Γουέιν Κούζινς, που είναι μέλος της μονάδας προστασίας των διπλωματικών αποστολών, κατηγορείται για απαγωγή και ανθρωποκτονία. Σήμερα το πρωί οδηγήθηκε για πρώτη φορά ενώπιον δικαστή, ο οποίος διέταξε την παράταση της κράτησής του. Η επόμενη ακροαματική διαδικασία θα γίνει την Τρίτη.

Όλο και περισσότερο μπροστά στο τάμπλετ

Ανησυχητικά είναι τα πρώτα αποτελέσματα μεγάλης έρευνας για τον εθισμό στο ίντερνετ και προκαλούν έντονο προβληματισμό, καθώς δείχνουν τις ανησυχητικές διαστάσεις που λαμβάνει. Όχι μόνο μεταξύ εφήβων, αλλά και παιδιών κάτω των 12 ετών!
Η έρευνα σε σχολεία της Δυτικής Ελλάδας και διεξάγεται από τη Σχολή Επιστημών Υγείας του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Πατρών, με ευθύνη του πατρινού ψυχολόγου - κοινωνικού συμβούλου Μανώλη Σουρή επικεντρώνεται σε σύνολο 3.500 μαθητών, 60 δημοτικών και γυμνασίων όλης της Περιφέρειας

ΟΙΧΑΛΙΑ: Δίπλα στους σεισμόπληκτους

Η δημοτική αρχή Οιχαλίας καλεί όλους τους δημότες της να βοηθήσουν και να συγκεντρώσουν είδη πρώτης ανάγκης για τους σεισμοπαθείς της Θεσσαλίας. O δήμος Οιχαλίας έχει τεθεί συμπαραστάτης για τους σεισμόπληκτους της Ελασσόνας και της ευρύτερης περιοχής. Μετά από τηλεφωνική επικοινωνία που υπήρξε με το δήμο Ελασσόνας τα είδη που έχουν ανάγκη είναι:

Μεσσηνία: 48χρονο με πλαστές χρυσές λίρες Αγγλίας

Ενας 48χρονος Ρομά, ύποπτος στις Αρχές για εμπόριο όπλων, συνελήφθη την Πέμπτη από αστυνομικούς της Ασφάλειας Καλαμάτας, στο Πλατύ.
Μέσα στο σπίτι του, κρυμμένες σε ένα μικρό δοχείο αλλά και έξω από αυτό θαμμένες στο έδαφος, οι αστυνομικοί βρήκαν 195 χρυσές λίρες Αγγλίας, πιστά αντίγραφα της περιόδου του βασιλιά Γεωργίου του Ε’, που ο συλληφθείς πιθανόν θα διοχέτευε στην αγορά. Οι λίρες αυτές, όλες ίδιας κοπής του 1926, είχαν άριστα δουλευτεί όπως αναφέρουν πληροφορίες και δεν ξεχώριζαν από γνήσιες για κάποιον που δεν είναι ειδικός.

Λ. Μενδώνη: Το υπουργείο Πολιτισμού μπορεί να προσκομίσει τα απαραίτητα τεκμήρια ότι το Βρετανικό Μουσείο κατέχει τα Γλυπτά παρανόμως

«Η Ελλάδα δεν αποδέχεται νόμιμη κατοχή, νομή και κυριότητα των Γλυπτών στο Βρετανικό Μουσείο», επανέλαβε η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, απαντώντας στις δηλώσεις που έκανε ο Βρετανός Πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον, κατά τη συνέντευξη που δημοσιεύθηκε στο σημερινό φύλλο της εφημερίδας «Τα Νέα». «Το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού μπορεί να προσκομίσει τα απαραίτητα τεκμήρια προκειμένου να ενημερωθεί ο βρετανικός λαός, ότι το Βρετανικό Μουσείο κατέχει τα Γλυπτά παρανόμως», σημείωσε η κ. Μενδώνη.
Ακολουθεί ολόκληρη η δήλωση της υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λίνας Μενδώνη, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του ΥΠΠΟΑ:

Σας κούρεψαν το ενοίκιο και δεν πήρατε αποζημίωση; Έρχεται «προσκλητήριο» διόρθωσης από ΑΑΔΕ

Το επιτακτικό αίτημα των ιδιοκτητών ακινήτων να «ανοίξει» εκ νέου η πλατφόρμα με τις δηλώσεις COVID προκειμένου να διορθωθούν τα λάθη και να καταβληθούν οι αποζημιώσεις για τα «κουρεμένα» ενοίκια –όχι μόνο των τελευταίων μηνών αλλά από την αρχή της πανδημίας δηλαδή από τον περασμένο Μάρτιο- ικανοποιεί το υπουργείο Οικονομικών και η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ).

Ποιες περιοχές μπαίνουν από σήμερα στο «βαθύ κόκκινο»

Την παράταση του lockdown σε 13 περιοχές ανακοίνωσε χθες ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα.
Παράλληλα από σήμερα στις 6 το πρωί μέχρι τις 22 Μαρτίου 8 ακόμη περιοχές εντάσσονται στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου (βαθύ κόκκινο)

ΣΟΚ στην Αθήνα: Ηλεκτροπληξία 12χρονης από κολώνα φωτισμού -Τι απαντά ο Δήμος

Μια μαθήτρια 12 ετών κεραυνοβολήθηκε όταν ακούμπησε την κολώνα ηλεκτρισμού στον Άγιο Παντελεήμονα.
Το κορίτσι σώθηκε χάρη στην ψυχραιμία και τη γενναιότητα ενός 16χρονου φίλου της, ο οποίος περιέγραψε στην κάμερα της ΕΡΤ τις συγκλονιστικές στιγμές που διαδραματίστηκαν.
Η γιαγιά της 12χρονης Ισμήνης μίλησε για τις εφιαλτικές στιγμές που έζησε όταν το εγγόνι της έπαθε ηλεκτροπληξία, ακουμπώντας έναν φανοστάτη έξω από σχολείο στον Άγιο Παντελεήμονα.

Επίθεση αγνώστων με μολότοφ στο κτίριο του ΣΚΑΪ

Επίθεση με μολότοφ πραγματοποίησαν άγνωστοι, στο κτίριο του ΣΚΑΪ τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής.
Τρείς άγνωστοι στις 2:22 το πρωί του Σαββάτου (13/3), πλησίασαν το κτίριο του ΣΚΑΪ από την πλευρά του Κηφισού . Οι δράστες κινήθηκαν περιμετρικά του τείχους του κτιρίου και πέταξαν πέντε μολότοφ χωρίς να προκληθούν σοβαρές υλικές ζημιές. Οι τρεις πέσαν μέσα στον περιβολο και δύο έξω απο τον φράχτη. Από τις μολότοφ προκληθηκε μαύρισμα στην περίφραξη του κτιρίου
Οι φύλακες του σταθμού ειδοποίησαν την αστυνομία, όμως οι δράστες είχαν διαφύγει.
Πηγή: skai.gr

Συνωστισμός, σε κηδεία, στην Προσοτσάνη 2000 άτομα

Αυξημένη ετοιμότητα στις υγειονομικές αρχές της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας και ειδικότερα στον δήμο Προσοτσάνης, μετά την κηδεία ιερέα που συγκέντρωσε 2.000 άτομα, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ
. «Ο παπά Αριστείδης ήταν πολύ αγαπητός στην τοπική κοινότητα γι’ αυτό και στην κηδεία μαζεύτηκαν περίπου 2.000 άτομα. Αυτά βέβαια δεν ήταν μόνο από το χωριό Μικρόπολη, αλλά και από τα κοντινά χωριά. Είχε πολλά πνευματικά παιδιά. Εμείς από την πλευρά μας, θα κάνουμε ότι χρειαστεί για να βοηθήσουμε την κατάσταση με ειδικά κλιμάκια του ΕΟΔΥ που έκαναν rapid test αλλά και την ερχόμενη εβδομάδα» τόνισε στο GRTimes ο κ. Αθανασιάδης.

Καλαμάτα:Προετοιμασίες για τις εορταστικές εκδηλώσεις

Οι επετειακοί εορτασμοί και οι δράσεις του δήμου Καλαμάτας με αφορμή τη συμπλήρωση 200 ετών από την έναρξη της Επανάστασης του 1821 απετέλεσαν το αντικείμενο συζήτησης, στο πλαίσιο συνεργασίας του δήμου Καλαμάτας και του πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Όπως έγινε γνωστό μάλιστα ο δήμος Καλαμάτας προτίθεται να προχωρήσει στην έκδοση συγγράμματος που θα παρουσιάζει τη συμβολή της Καλαμάτας και της Μεσσηνίας στον Εθνικοαπελευθερωτικό Αγώνα του ’21.

Σύγκρουση φορτηγών πλοίων βορειοδυτικά των Κυθήρων

Δύο φορτηγά πλοία συγκρούστηκαν από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, στη θαλάσσια περιοχή βορειοδυτικά των Κυθήρων, χωρίς μέχρι στιγμής να έχει αναφερθεί κάποιος τραυματισμός η εισροή υδάτων.
Το ένα φορτηγό πλοίο με 18 άτομα πλήρωμα, όλοι αλλοδαποί και σημαίας Μάλτας, ήταν φορτωμένο με σιδηρομετάλλευμα και είχε προορισμό την Ισπανία.
Στο άλλο πλοίο με σημαία Λιβερίας επιβαίνουν 24 άτομα πλήρωμα, ήταν φορτωμένο με λίπασμα και προορισμό τη Βουλγαρία.
Στο σημείο του ατυχήματος σπεύδουν πλωτό του Λιμενικού, ρυμουλκό, δύο φορτηγίδες και τέσσερα παραπλέοντα πλοία.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Νέα ρύθμιση οφειλών προς τους δήμους

Τη δυνατότητα ρύθμισης οφειλών προς τους δήμους σε 100 δόσεις προβλέπει Κοινή Υπουργική Απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών. Παράλληλα ανακοινώθηκε ότι τις επόμενες ημέρες θα ξεκινήσει η λειτουργία σχετικής πλατφόρμας.
Η ρύθμιση περιλαμβάνει την τμηματική καταβολή των πάσης φύσεως βεβαιωμένων, από 15 Φεβρουαρίου 2020 μέχρι 28 Φεβρουαρίου 2021, οφειλών των πολιτών προς τους δήμους της χώρας και τα νομικά τους πρόσωπα.
Οι οφειλές ρυθμίζονται με εφάπαξ καταβολή ή σε έως εκατό (100) δόσεις, σύμφωνα με τις κλίμακες των ρυθμιζόμενων ποσών που προβλέπονται στις σχετικές διατάξεις του προϊσχύσαντος νόμου 4611/2019.

Σαν Σήμερα 13 Μαρτίου

1978:Καθιερώνεται, επί πρωθυπουργίας Κωνσταντίνου Καραμανλή, η 35ετία για όλους τους εργαζόμενους, με πλήρη σύνταξη στα 58 χρόνια.
1970:Η Ευρώπη «δημιουργεί» το πρώτο (λογιστικό) νόμισμά της. Ονομάζεται ECU (Ευρωπαϊκή Νομισματική Μονάδα), δεν κυκλοφορεί στη φυσική μορφή του, αλλά αποτελεί τον πρόδρομο του Ευρώ.
1989 ;Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και πρωθυπουργός, Ανδρέας Παπανδρέου, διαγράφει τους βουλευτές Αντώνη Τρίτση, Γεώργιο Μαγκάκη και Ρούλα Κακλαμανάκη, επειδή ήταν απόντες από την ψηφοφορία εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.
ΘΑΝΑΤΟΙ                                                                                                        

ΔΕΛΤΙΟ ΚΑΙΡΟΥ για Σάββατο 13/3

Καλός και ζεστός καιρός σε ολόκληρη τη χώρα. Δυτικοί άνεμοι έως 6 μποφόρ στα νότια πελάγη. Παγετός και τοπικές ομίχλες τις νυκτερινές και πρώτες πρωινές ώρες στα ηπειρωτικά.
Πιο αναλυτικά, το Σάββατο 13 Μαρτίου 2021 σε ολόκληρη τη χώρα θα επικρατήσουν πολύ καλές καιρικές συνθήκες με λίγες νεφώσεις οι οποίες από το απόγευμα στα νότια θα αυξηθούν. Τις νυκτερινές και πρώτες πρωινές ώρες η ορατότητα στα ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη και θα σχηματιστούν ομίχλες, ενώ παγετός θα εκδηλωθεί νωρίς το πρωί στα κεντρικά και κυρίως στα βόρεια.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από -5 έως 16 βαθμούς, στην υπόλοιπη βόρεια Ελλάδα από -2 έως 18, στη Θεσσαλία από 0 έως 21 βαθμούς, στην Ήπειρο από -1 έως 20, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 3 έως 21 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 6 έως 18, στα νησιά του Βόρειου και Βορειοανατολικού Αιγαίου από 2 έως 18 βαθμούς και στα υπόλοιπα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη από 5 έως 19 βαθμούς Κελσίου.
Οι άνεμοι θα πνέουν γενικά από νότιες διευθύνσεις με εντάσεις 3-5 μποφόρ, αλλά στα νότια πελάγη θα επικρατήσουν δυτικοί άνεμοι με εντάσεις έως 6 μποφόρ.

ΚΥΡ

ΗΠΑ: 27 εκατ. δολάρια στην οικογένεια του Τζορτζ Φλόιντ ως αποζημίωση για το θάνατό του

Το ποσό των 27 εκατομμυρίων δολαρίων θα καταβάλει ο δήμος της Μινεάπολις για να κλείσει την αγωγή που έχει υποβάλει η οικογένεια του Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ για τον θάνατό του, τον περασμένο Μάιο, κατά τη διάρκεια της σύλληψής του από την αστυνομία της πόλης.

12.3.21

27χρονος σκότωσε τον 63χρονο θείο του

'Ενας 27χρονος μαχαίρωσε και σκότωσε τον 63χρονο θείο του την Παρασκευή στο Μυριόφυτο Κιλκίς.
Η δολοφονία, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, διαπράχθηκε σε χωράφι έξω από το Μυριόφυτο, όπου ανιψιός και θείος όργωναν με τα δυο τους τρακτέρ τα χωράφια τους. Ο 27χρονος τραυμάτισε τον 63χρονο με μαχαίρι, ενώ φέρεται να προηγήθηκε λογομαχία.

Αθήνα: Σε εξέλιξη επιχείρηση σε κέντρο διασκέδασης με ζωντανή μουσική και θαμώνες!

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα, επιχείρηση της Διυπηρεσιακής Μονάδας Ελέγχου Αγοράς του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων σε νυχτερινό κέντρο διασκέδασης στην Αθήνα, το οποίο εντοπίστηκε να λειτουργεί με ζωντανή μουσική και θαμώνες.
Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ επ' αυτοφώρω βρέθηκαν 20 θαμώνες, μια τραγουδίστρια, σερβιτόροι και δύο αλλοδαποί "πορτιέριδες". Το κέντρο διασκέδασης παρακολουθούνταν επί μέρες.
  Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ - ΜΠΕ πραγματοποιήθηκαν προσαγωγές και συλλήψεις και επιβλήθηκαν οι προβλεπόμενες διοικητικές κυρώσεις για την παραβίαση των μέτρων για τον Covid-19.
Την επιχείρηση συνδράμει η Διεύθυνση Ασφαλείας Αττικής ενώ όπως σχολίασαν στο ΑΠΕ -ΜΠΕ στελέχη του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων φαίνεται ότι οι πολίτες εμπιστεύονται το τηλεφωνικό κέντρο 1520 για τις καταγγελίες τους καθώς η αντίδραση είναι άμεση.
Πηγή: ΑΜΠΕ - skai.gr

Όχι εμφύλιος, αλλά συμμοριτοπόλεμος

Ας πούμε ότι είναι δύο χιλιάδες. Θέλετε να είναι τρεις; Δεν είναι, πάντως, παραπάνω οι οργανωμένοι οπαδοί του Κουφοντίνα, που μεταφέρονται από εκδήλωση σε εκδήλωση. Ας προσθέσουμε τώρα και μερικές εκατοντάδες από συλλόγους χουλιγκάνων. Και για να κλείσει ο λογαριασμός της Νέας Σμύρνης, ας προσθέσουμε και όσους κατοίκους γοητεύονται από τον αντιδεξιό λόγο και φαντασιώνονται αστυνομικά κράτη, χούντες και λοιπά απαίσια. Όλοι αυτοί μαζί, πάντως, δεν συνιστούν «κοινωνικό φαινόμενο».

Παράταση lockdown σε Αττική-Θεσσαλονίκη -Τηλεκπαίδευση στα σχολεία - Οι νέες «κόκκινες» περιοχές

Κλειστά θα παραμείνουν σε ολόκληρη την Ελλάδα τα σχολεία από την Τρίτη 16 Μαρτίου έως τις 29 Μαρτίου και τα μαθήματα θα γίνονται με τηλε-εκπαίδευση όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς κατά την τακτική ενημέρωση του υπουργείου Υγείας για την πορεία της πανδημίας Covid-19 στην Ελλάδα, στην οποία συμμετείχε η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου, ο επίκουρος καθηγητής Επιδημιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Γκίκας Μαγιορκίνης και ο υφυπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης.

2405 νέα κρούσματα-49 θάνατοι- 521 διασωληνωμένοι Μεσσηνια 12

Τα στοιχεία που παρουσιάζονται αφορούν περιστατικά από την επιδημιολογική επιτήρηση της νόσου από το νέο κορωνοϊό (COVID19), με βάση τα δεδομένα που έχουν δηλωθεί στον ΕΟΔΥ και καταγραφεί μέχρι τις 12 Μαρτίου 2021 (ώρα 15:00). Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 2.405, εκ των οποίων 14 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 217.018 (ημερήσια μεταβολή +1.1%), εκ των οποίων 51.6% άνδρες. 1 Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 59 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.881 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.
 Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 521 (67.4% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 67 έτη. To 83.5% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 1.472 ασθενείς. Οι εισαγωγές2 νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 464 (ημερήσια μεταβολή -7.39%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 417 ασθενείς.
Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 49, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 6.986 θάνατοι. Το 95.8% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Τζόνσον: Δεν επιστρέφουν τα Γλυπτά του Παρθενώνα στην Ελλάδα -Ανήκουν νόμιμα στο Βρετανικό Μουσείο

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον μίλησε για την πιθανότητα της επιστροφής των γλυπτών του Παρθενώνα στην Ελλάδα, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα τα «ΝΕΑ». Ο 56χρονος πρωθυπουργός δηλώνει ότι ευελπιστεί ότι δεν θα αργήσει η στιγμή που οι βρετανοί τουρίστες θα επισκεφθούν και πάλι την Ελλάδα, ωστόσο δεν αφήνει κανένα περιθώριο για τον επαναπατρισμό των Μαρμάρων, τον οποίο του έχει ζητήσει προσωπικά ο Έλληνας Πρωθυπουργός.

Ελληνίδα αστροφυσικός στο Παρίσι

Μια διαπρεπής Ελληνίδα στο Παρίσι. Η Αθηνά Κουστένη, είναι επικεφαλής έρευνας σε επιστημονικά κέντρα της Ελλάδας και της Γαλλίας, συμμετέχει και διευθύνει έργα διαστημικής αποστολής για τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαστήματος (ESA) και για τη NASA.

“Φυτευτός” χωρίς σταυρό ο Πρόεδρος στις Κοινότητες έως 300 κατοίκους

Υπερβαίνουν τη φαντασία όσα επιχειρεί να νομοθετήσει η Κυβέρνηση για την εκλογή των Αιρετών της Πρωτοβάθμιας Αυτοδιοίκησης στο υπό διαβούλευση Νομοσχέδιο, καθώς ορισμένες από τις διατάξεις δεν θα μπορούσαν ποτέ να έχουν γραφτεί ούτε από τον πιο συγκεντρωτικό νου του πιο υπερφίαλου Δημάρχου.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα, η εκλογή Προέδρου στις Κοινότητες με πληθυσμό έως 300 κατοίκους
.

Εισήγηση για κλείσιμο των σχολείων για 2 εβδομάδες σε όλη την Ελλάδα

Κλέινουν τα σχολεία όλων των βαθμίδων της εκπαιδευσης για 2 εβδομάδες σε όλοη την Ελλάδα.
Σύμφωνα με πληροφορίες η επιτροπή των εμπειρογνωμόνων, προχωρά σε αυτήν την εισήγηση , καθώς παρατηρείται πλέον ότι διασπορά του κορωνοϊου, αφορά και τις μικρές ηλικίες. Έτσι σύμφωνα με την εισήγηση της επιτροπής από την Τρίτη και για 15 μέρες τα μαθήματα θα γίνονται με τηλεκπαίδευση.

Νέος ισχυρή σεισμική δόνηση στην Ελασσόνα

Νέος δυνατός σεισμός στην Ελασσόνα μεγέθους 5,2 Ρίχτερ σημειώθηκε στις 2.57 το μεσημέρι.
  Ο σεισμός σημειώθηκε 19 χλμ δυτικά νοτιοδυτικά της Ελασσόνας με εστιακό βάθος 8,5 χλμ.
Ανάστατοι οι κάτοικοι, βγήκαν έντρομοι έξω από τα σπίτια.

Καταγγελία στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τον νέο νόμο που απειλεί τις περιοχές Natura 2000

Με επιστολή τους προς τον ευρωπαίο Επίτροπο Περιβάλλοντος, Ωκεανών και Αλιείας, Βιργίνιους Σινκεβίτσιους, 13 περιβαλλοντικές οργανώσεις καταγγέλλουν σειρά από παραβιάσεις του δικαίου της ΕΕ για τη βιοποικιλότητα από τον νόμο 4782/2021 που ψηφίστηκε από τη Βουλή την περασμένη εβδομάδα.

Η αυξημένη γύρη στον αέρα λόγω άνοιξης αυξάνει τον κίνδυνο λοίμωξης Covid-19

Τώρα που μπαίνει η άνοιξη και η γύρη παράγεται σε μεγάλες ποσότητες από τα δέντρα και τα λουλούδια, προκαλώντας αλλεργίες σε πολλούς ανθρώπους, ένας άλλος κίνδυνος ελλοχεύει: να γίνει κάποιος πιο ευάλωτος στον κορονοϊό εξαιτίας της γύρης. Αυτό είναι το συμπέρασμα μιας νέας διεθνούς μελέτης με επικεφαλής έναν Έλληνα επιστήμονα της διασποράς, της πρώτης που κάνει αυτή τη συσχέτιση.

Πέντε νέους φακέλους καταγγελιών που έγιναν στο Πειθαρχικό του ΣΕΗ παρέδωσε στον εισαγγελέα ο Π. Τσαρούχας

Πέντε νέους φακέλους με καταγγελίες που έγιναν στο Πειθαρχικό Συμβούλιο του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών (ΣΕΗ) προσκόμισε στον εισαγγελέα ο πρόεδρος του οργάνου, Πασχάλης Τσαρούχας.
Ο ηθοποιός επανήλθε στην Εισαγγελία προσκομίζοντας στοιχεία για πέντε καταγγελίες που υποβλήθηκαν πριν λίγες ημέρες στο Πειθαρχικό Συμβούλιο των ηθοποιών, οι οποίες σύμφωνα με πληροφορίες αφορούν περιπτώσεις προσβολής γενετήσιας αξιοπρέπειας.

Έρχονται πρόωρες εκλογές; - Οι εκτιμήσεις και η απάντηση Μητσοτάκη

Σε ένα κρίσιμο σημείο βρίσκεται η κυβέρνηση με την ίδια να διαχειρίζεται για παραπάνω από έναν χρόνο την πανδημία του κορωνοϊού και τις επιπτώσεις της.

Οι γεννήσεις διδύμων έχουν φθάσει σε ιστορικά υψηλά επίπεδα παγκοσμίως

Περισσότερα δίδυμα παιδιά γεννιούνται σήμερα στον κόσμο από κάθε άλλη περίοδο στο παρελθόν, σύμφωνα με την πρώτη ολοκληρωμένη διεθνή μελέτη πάνω στο ζήτημα. Περίπου 1,6 εκατομμύρια δίδυμοι γεννιούνται πλέον κάθε χρόνο στον κόσμο και ένα στα 42 παιδιά που γεννιέται, είναι δίδυμο. Σε σχέση με τη δεκαετία του 1980, τα ποσοστά των γεννήσεων διδύμων στο σύνολο των γεννήσεων παγκοσμίως έχουν αυξηθεί κατά το ένα τρίτο, από εννέα σε 12 ανά 1.000 τοκετούς μέσα στα τελευταία 50 χρόνια.

Οργή και μηνύσεις στις φυλακές Αγίου Στεφάνου για τα κρούσματα κορωνοϊού

Στο απροχώρητο έχει φτάσει η κατάσταση στις Φυλακές Αγίου Στεφάνου στην Πάτρα, αφού τα κρούσματα κορωνοϊού έχουν πολλαπλασιαστεί και η κατάσταση έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο, επισύροντας την οργή αλλά και μηνύσεις σε όσους την παρακολουθούν.

Καθαρά Δευτέρα με ανοιχτά πάρκα και πέταγμα χαρταετού με SMS στο 13033

Με ανοιχτά τα πάρκα και ελεύθερο το πέταγμα του χαρταετού θα κυλήσει η φετινή Καθαρά Δευτέρα.
Αν και χθες λόγω του lockdown υπήρχε ένας προβληματισμός για το ενδεχόμενο συνωστισμού στα πάρκα των μεγάλων κυρίως πόλεων, τελικά η ημέρα αναμένεται να κυλήσει σαν μια… κανονική Δευτέρα.

Προκαλούν οι Τούρκοι με πυροβολισμούς στον Έβρο – Νέα περιστατικά

Η χθεσινή αποκάλυψη του Spiegel για το επεισόδιο με πυροβολισμούς από Τούρκους σε περίπολο Ελλήνων Αστυνομικών και ανδρών της Frontex στα σύνορα του Έβρου, την Κυριακή, φαίνεται ότι είναι η κορυφή του παγόβουνου.
Σύμφωνα με πληροφορίες δεν είναι το μόνο επεισόδιο που έχει καταγραφεί τις τελευταίες ημέρες, αντιθέτως είναι τουλάχιστον τέσσερα αυτά που έχουν συμβεί.

Στον Εισαγγελέα δύο συλληφθέντες για την επίθεση στον αστυνομικό - Δίωξη για κακουργήματα

Τα κακουργήματα της απόπειρας ανθρωποκτονίας, της απόπειρας βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης της έκρηξης και της κατοχής εκρηκτικών υλών απέδωσε ο Εισαγγελέας με την ποινική δίωξη που άσκησε άσκησε στους δύο νεαρούς συλληφθέντες για την επίθεση σε βάρος του αστυνομικού στη Νέα Σμύρνη.

Νέα καταβολή της αποζημίωσης ειδικού σκοπού - Ποιους αφορά

Πραγματοποιείται σήμερα 12 Μαρτίου, νέα πληρωμή της αποζημίωσης ειδικού σκοπού, σύμφωνα με απόφαση του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστή Χατζηδάκη.
Συγκεκριμένα, εγκρίθηκε η μεταφορά πίστωσης ποσού ύψους 2.512.066,77 ευρώ από τον Ε.Φ. 1033-501-0000000, ΑΛΕ 2310989899 οικονομικού έτους 2021, για 6.941 δικαιούχους, που αφορά αναλυτικά:

Σαν Σήμερα 11 Μαρτίου

1947:Ο αμερικανός πρόεδρος Χάρι Τρούμαν παρουσιάζει το δόγμα του (Δόγμα Τρούμαν) για την καταπολέμηση του κομουνισμού. Για την Ελλάδα αυτό σημαίνει αποχώρηση των βρετανικών δυνάμεων και ένταξη της χώρας στην αμερικανική σφαίρα επιρροής, καθώς και την έναρξη της αμερικανικής στρατιωτικής και οικονομικής βοήθειας.
1951:Ο Ντένις ο Τρομερός κάνει την πρώτη εμφάνισή του ως κόμικ-στριπ στις εφημερίδες.
1987:Ξεσπά σφοδρή κρίση μεταξύ Εκκλησίας και Κυβέρνησης, με αφορμή το νομοσχέδιο Τρίτση που θέτει υπό κρατικό έλεγχο την εκκλησιαστική περιουσία.
1989:Ο άγγλος μηχανικός υπολογιστών Τιμ Μπέρνερς - Λι προτείνει τη δημιουργία του Παγκόσμιου Ιστού (WWW), που θα οδηγήσει στην εκρηκτική ανάπτυξη του Ίντερνετ.
ΘΑΝΑΤΟΙ                                                                                                               

ΔΕΛΤΙΟ ΚΑΙΡΟΥ για Παρασκευή 12/3

Βελτιωμένος καιρός σε ολόκληρη τη χώρα. Ενισχυμένοι άνεμοι έως 7 μποφόρ στα νοτιοανατολικά πελάγη. Παγετός τις πρωινές ώρες κυρίως στα βόρεια. Άνοδος των μεγίστων θερμοκρασιών.
Πιο αναλυτικά, την Παρασκευή 12 Μαρτίου 2021 σε ολόκληρη τη χώρα θα επικρατήσει βελτιωμένος καιρός με τοπικές νεφώσεις κυρίως στα κεντρικά, ανατολικά και βόρεια. Τις νυκτερινές και πρώτες πρωινές ώρες η ορατότητα στα ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη, ενώ παγετός θα εκδηλωθεί νωρίς το πρωί στα κεντρικά και κυρίως στα βόρεια.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από -6 έως 14 βαθμούς, στην υπόλοιπη βόρεια Ελλάδα από -2 έως 14, στη Θεσσαλία και στην Ήπειρο από -2 έως 17 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 2 έως 18, στα νησιά του Ιονίου από 5 έως 16 βαθμούς, στα νησιά του Βόρειου και Βορειοανατολικού Αιγαίου από 2 έως 14 βαθμούς και στα υπόλοιπα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη από 6 έως 16 βαθμούς Κελσίου.
Οι άνεμοι στα πελάγη θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με εντάσεις έως 4 μποφόρ, εκτός από τα νοτιοανατολικά τμήματα του Αιγαίου όπου θα πνέουν βορειοδυτικοί άνεμοι με εντάσεις έως 7 μποφόρ..
Πηγή: meteo.gr

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου