16.9.16

ΦΩΤΟ - Τελικά η Μόνικα Μπελούτσι είναι απο το Αγρίνιο! Το δημοσίευμα που… καίει την καταγωγή της!

«Η Μόνικα είναι καπνο-αναθρεμένη»

«Και όμως είναι πέρα για πέρα αληθινό. Η Μόνικα έχει Αγρινιώτικη καταγωγή!!!!» υπογράφει στο δημοσίευμα ιστοσελίδας συντάκτης που υπογράφει ως «Αχιλλέας» καθώς επιθυμεί να κρατήσει την ανωνυμία του.
«Ο προ-προ-προ πάππους της λεγόταν Αντώνης Μπέλλος – Λούτσης ο οποίος έφυγε από το Αγρίνιο και πήγε Ιταλία».
«Όπως καταλαβαίνεται με το χρόνο, το Μπέλλος-Λούτσης έγινε Μπελλούτσης ή Μπελλούτση. Νάσαι καλά φούλαμ….» συνεχίζει.
«Το διαβάσαμε στο Facebook και δεν παίρνουμε όρκο αν είναι αλήθεια ή ψέμματα» διευκρινίζει ο «Α» για την πηγή της πληροφορίας που από χθες έγινε viral.
«Η Μόνικα είναι καπνο-αναθρεμένη» καταλήγει.
Η ίδια δεν γνωρίζει το δημοσίευμα, ίσως μάλιστα δεν γνωρίζει που είναι και το Αγρίνιο.
Αυτό όμως δεν έχει καμία σημασία καθώς η Μπελούτσι είναι ήδη πολύ απασχολημένη με όλα όσα έζησε στη Μόστρα της Βενετίας.
Στο κινηματογραφικό Φεστιβάλ η 52χρονη Ιταλίδα σταρ μονοπώλησε το ενδιαφέρον ως πρωταγωνίστρια του «On the Milky Road» του Εμίρ Κουστουρίτσα.
BELLUCI AGRINIO

Η πανσέληνος φέρνει περισσότερα μωρά

Επιβεβαιώνεται η λαϊκή σοφία ότι οι γέννες είναι περισσότερες όποτε έχει πανσέληνο, τουλάχιστον όσον αφορά τις αγελάδες. 

Μια νέα ιαπωνική επιστημονική έρευνα διαπίστωσε αυξημένες γεννήσεις μοσχαριών από τις αγελάδες τη μέρα της πανσελήνου, καθώς επίσης λίγο πριν και λίγο μετά.
Προηγούμενες μελέτες έχουν καταλήξει σε αντικρουόμενα συμπεράσματα σχετικά με το κατά πόσο ο σεληνιακός κύκλος επηρεάζει τον τοκετό των ανθρώπων. 
Πολλοί επιστήμονες δεν έχουν πεισθεί ότι όντως το φεγγάρι επηρεάζει τον χρονισμό των γεννήσεων. Η νέα έρευνα πάντως παρέχει πειστικά στοιχεία ότι τουλάχιστον για τις αγελάδες το φαινόμενο ισχύει πράγματι.
Οι επιστήμονες, με επικεφαλής τον αναπληρωτή καθηγητή Τομοχίρο Γιονεζάβα της Σχολής Γεωπονικών και Βιολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου του Τόκιο, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό "PLoS One", μελέτησαν 314 γενετικά παρόμοιες αγελάδες ράτσας Χολστάιν, που είχαν εκτραφεί σε ίδιες συνθήκες σε μια κτηνοτροφική φάρμα στη βόρεια Ιαπωνία.
Σε διάστημα μιας τριετίας, οι αγελάδες αυτές γέννησαν 428 φορές. 
Η στατιστική ανάλυση έδειξε αδιαμφισβήτητα ότι κατά την πανσέληνο και γύρω από αυτήν οι γέννες ήσαν περισσότερες. Ο αριθμός των τοκετών της πανσελήνου ήταν ακόμη μεγαλύτερος για όσα ζώα είχαν ήδη γεννήσει πριν.
Ο Γιονεζάβα έσπευσε να διευκρινίσει πως «δεν γνωρίζουμε κατά πόσο τα ευρήματά μας ισχύουν και για τους ανθρώπινους τοκετούς, ούτε ξέρουμε ακόμη γιατί αυξάνει ο αριθμός των μοσχαριών που γεννιούνται γύρω από την πανσέληνο». 
Το θέμα θα διερευνηθεί περαιτέρω.

Θρίλερ με την εξαφάνιση 27χρονης φοιτήτριας της ΑΣΟΕΕ

Άκαρπες παραμένουν οι έρευνες για την εξαφάνιση της 27χρονης φοιτήτριας της ΑΣΟΕΕ, Μαρίας Νέστορα, η οποία δεν έχει δώσει σημεία ζωής από τις 27 Αυγούστου, με τις Αρχές να μην μπορούν ακόμα να αποκλείσουν κανένα ενδεχόμενο.
Οι γονείς της νεαρής, η οποία τελευταία φορά  εθεάθη στη Νέα Σμύρνη όπου και ζούσε, οι οποίοι διαμένουν στην Ουκρανία, από όπου κατάγεται η μητέρα της 27χρονης, λίγο πριν την εξαφάνιση είχαν αντιληφθεί ότι η φοιτήτρια δεν ήταν σε καλή ψυχολογική κατάσταση, γι' αυτό και η μητέρα της το τελευταίο διάστημα είχε επιστρέψει στην Αθήνα.
Ωστόσο, το πρωί εκείνης της ημέρας, όταν η μητέρα της είχε βγει για δουλειές, η νεαρή φοιτήτρια έφυγε από το σπίτι και έκτοτε έχουν χαθεί τα ίχνη της.

Κοινωνική αλληλεγγύη πάνω από όλα...

Όλος ο κόσμος καθημερινά μοχθεί και τρέχει ασταμάτητα σε κάθε είδους δουλειά για να πάρει ένα μεροκάματο  και εάν το πάρει να συντηρηθεί απλά και να επιβιώσει αυτός και η οικογένειά του.

Ένα μεροκάματο 15-20 ευρώ την ημέρα πλέον και 400-600 ευρώ μηνιαίως. 

Και εκεί που επιστρέφεις μετά από 10 ώρες από τη δουλειά σου και ανυπομονείς να βρεθείς στην οικογένειά σου, ξαφνικά σου κάνει σήμα η Τροχαία  και ... "προσγειώνεσαι" απότομα στον παραλογισμό της Ελληνική πραγματικότητας... 

Σε ενημερώνει ο δημόσιος λειτουργός με αυστηρότητα και με αίσθημα ευθύνης ότι μόλις έκανες παράβαση  ….όσο τυπικός και εάν είσαι όλο και κάτι θα εφεύρει το όργανο

Η ποιο απλή παράβαση αρχίζει από τα …200 ευρώ και τραβά την ανηφόρα 

Και αναρωτιέσαι πώς είναι δυνατόν την ώρα που θερίζει η ανεργία οι μισθοί έχουν περικοπές της τάξης του 50% τα τελευταία χρόνια  τα πρόστιμα του ΚΟΚ να παραμένουν στα ύψη και  εύλογα, σκέφτεσαι "καλά δεν το γνωρίζουν αυτό οι κύριοι της τροχαίας";

Δεν γνωρίζουν ότι αυτά τα πρόστιμα δεν μπορούν να πληρωθούν με όλες τις συνέπειες που θα ακολουθήσουν για τον "παραβάτη" οδηγό 

Προφανώς το γνωρίζουν και προφανώς αυτές είναι οι εντολές που έχουν ..

Να είστε καλά κύριοι που σε αυτές τις δύσκολες εποχές σκέφτεστε τον διπλανό σας, τον συνάνθρωπό σας. 

Κοινωνική αλληλεγγύη πάνω από όλα...

Δείτε τι έρχεται...Σοκάρει η πρόβλεψη του καιρού για τον φετινό χειμώνα!

Μέσω των μοντέλων πρόγνωσης καιρού, προβλέπονται μέσα στο χρονικό διάστημα από τις 15 Νοεμβρίου ως και τις 15 Δεκεμβρίου, ισχυρές χιονοπτώσεις.

Όπως διαβάσαμε στο Greek-Weather.Org, σας ενημερώνουμε πως υπάρχει περίπτωση να έχουμε 1 με 2 κύματα χιονοπτώσεων και ψύχους προς τα Βαλκάνια και την Ελλάδα, μέσα στο ανωτέρω χρονικό διάστημα.
Τα χιόνια μάλιστα, δεν αποκλείεται να επισκεφτούν και πεδινά τμήματα σύμφωνα πάντα με προβλέψεις των μοντέλων πρόγνωσης καιρού. Είναι ακόμα νωρίς για να μπούμε σε περισσότερες λεπτομέρειες.
Η πρώτη εικόνα μάς δείχνει πάντως, όπως αναφέρει το athensmagazine, πως αναμένεται να έχουμε κρύο καιρό από τα μέσα Νοεμβρίου μέχρι και τα μέσα του Δεκεμβρίου και μέσα σε αυτό το διάστημα περιμένουμε να έχουμε 1 με 2 ψυχρές εισβολές με χιόνια και πολλές βροχές και καταιγίδες σε όλη την Ελλάδα…

Κλειστή την επόμενη εβδομάδα η μία σήραγγα Καλογερικού στην Εθνική Τρίπολης - Καλαμάτας - Σπάρτης

Κλειστή θα είναι για πέντε μέρες την επόμενη εβδομάδα η μία σήραγγα Καλογερικού στον αυτοκινητόδρομο Τρίπολη - Καλαμάτα - Σπάρτη, προκειμένου να γίνουν προγραμματισμένες εργασίες συντήρησης, εντός της σήραγγας.
Ειδικότερα, κλειστή θα είναι η σήραγγα με κατεύθυνση προς Τρίπολη, από τη Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου και ώρα 9:00 το πρωί έως την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου και ώρα 16:00.
Όλες τις ημέρες που θα είναι κλειστή η σήραγγα, η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται από τον δεύτερο κλάδο της σήραγγας σε έναν στοίχο ανά κατεύθυνση.

15.9.16

ΦΩΤΟ - ΕΠΑΙΡΝΕ 20.000 ΕΥΡΩ ΤΟ ΜΗΝΑ ΩΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΡΙΑ – Τώρα περιμένει στην ουρά για ρύθμιση στη ΔΕΗ


proth-600x360

Αν και λατρεύει το τραγούδι, δεν της άρεσαν τα όσα έζησε στην νύχτα.
Σε παλαιότερη συνέντευξή της στην Αννίτα Πάνια είχε πει ότι έβγαζε 20.000 ευρώ το μήνα.
Ο λόγος για τη Στέλλα Μπεζαντάκου η οποία από πέρσι γύρισε σελίδα στη ζωή της και πλέον ασχολείται με την εκτροφή σκυλιών.
 Μάλιστα έχει παρακολουθήσει σεμινάρια για την εκπαίδευσή τους και σύντομα σκοπεύει να πάει στην Γερμανία για να πάρει και πτυχίο.
Η Στέλλα όμως φαίνεται ότι τα φέρνει δύσκολα και γι αυτό εθεάθη στη ΔΕΗ Γλυφάδας να περιμένει στην ουρά για να ενταχθεί σε ρύθμιση.
Τώρα

ΒΙΝΤΕΟ ! ΒΟΣΚΟΤΟΠΙ TV - ΓΕΛΑΕΙ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ! Το πόθεν έσχες Καλογρίτσα: Ξένα βοσκοτόπια ως εγγύηση και αγοραπωλησίες μετοχών με την οικογένειά του

 ΤΟ ΠΟΘΕΝ ΑΙΣΧΟΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑΙΟΥ ....ΚΑΝΑΛΑΡΧΗ !

Τι αποκαλύπτουν τηλεοπτικά ρεπορτάζ για τη δήλωση που κατέθεσε ο επιχειρηματίας
Καναλάρχης με... δανεικά λεφτά  και αμφισβητούμενο βοσκοτόπι ως εγγύηση, φαίνεται πως επιχειρεί να γίνει ο Χρήστος Καλογρίτσας, ο οποίος εξασφάλισε μία από τις τέσσερις πανελλαδικής εμβέλειας τηλεοπτικές άδειες, κατά τον πρόσφατο διαγωνισμό. Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ που μεταδόθηκαν, η δήλωση του κ.Καλογρίτσα δεν καλύπτει ούτε καν το ποσό για την πρώτη δόση που πρέπει να καταβάλει στο Δημόσιο για την απόκτηση της άδειας, με βάση το ποσό που προσέφερε στη δημοπρασία.
Σύμφωνα με  ρεπορτάζ που μετέδωσαν  ο Alpha και το Star, τα δανεικά χρήματα, με τα οποία θα καλύψει το Πόθεν Έσχες για την αγορά της άδειας, ο επιχειρηματίας Καλογρίτσας σκοπεύει να το εξασφαλίσει από τράπεζα, προσφέροντας ως εγγύηση τρία ακίνητα, μεταξύ των οποίων ένα βοσκοτόπι στην Ιθάκη, το οποίο ανήκει σε άλλον επιχειρηματία!
Χωρίς καταθετήρια
Σύμφωνα με ρεπορτάζ που μετέδωσε πριν από λίγο το Star ο κ.Ιωάννης Βλαδίμηρος Καλογρίτσας (γιος του Χρήστου Καλογρίτσα που έλαβε την άδεια) στο πόθεν έσχες που κατέθεσε, φέρεται να έχει πουλήσει μετοχές εταιρειών του πατέρα του στον πατέρα του, χωρίς μάλιστα να παρουσιάζει καταθετήρια σε τράπεζα.
Σύμφωνα με το Star, όμως, ακόμη και αυτές οι αγοραπωλησίες δεν καλύπτουν παρά το μισό της προκαταβολής που πρέπει να καταβληθεί για την άδεια. Στο πόθεν έσχες περιλαμβάνει και τρία ακίνητα- ένα εκ των οποίων είναι το... βοσκοτόπι.  
Σύμφωνα με το Star η δήλωση Καλογρίτσα δεν καλύπτει ούτε το «πόθεν», ούτε το «έσχες». Στο Star φιλοξενήθηκε και δήλωση ειδικού εμπειρογνώμονα, σύμφωνα με την οποία δ θα μπορούσε να γίνει έλεγχος των δηλώσεων πόθεν έσχες των προσωρινών υπερθεματιστών μέσα σε δυο μέρες. Μάλιστα, σύμφωνα με το Star το πόρισμα έγκρισης των πόθεν έσχες δεν υπογράφεται από εμπειρογνώμονες και ειδικότερα από την εταιρεία Grant Thornton που έλεγξε τις δηλώσεις. «Το θέμα είναι συνολικό, είναι νομικό» δήλωσε η νομική εκπρόσωπος του Star Μαρία Κατζουράκη. Διάτρητο, όμως, χαρακτήρισε τον έλεγχο «πόθεν έσχες» και ο βουλευτής Αττικής με Το Ποτάμι Γιώργος Μαυρωτάς, ο οποίος δήλωσε: «Μετά τις τελευταίες αποκαλύψεις για τη διάτρητη διαδικασία express που ακολουθήθηκε που ούτε το πόθεν ούτε το έσχες ουσιαστικά ελέγχθηκε, επιβάλλεται να διερευνηθεί στη Βουλή η συγκεκριμένη περίπτωση και να κληθούν οι 4 υπερθεματιστές με τους αρμόδιους τον κ. Παππά και τον κ. Κρέτσο για να δώσουν εξηγήσεις».
Λείπουν λεφτά και για την πρώτη δόση
Σύμφωνα με το Star, στον κ.Καλογρίτσα «λείπουν» 9,1 εκατ. ευρώ για την πρώτη δόση της άδειας. Στη δήλωσή του -κατά το ρεπορτάζ- έχει δώσει στο ΚΕΦΟΜΕΠ ποσό 5,3 εκατ. ευρώ για οφειλές προς την εφορία παρελθόντων ετών, ενώ αναφέρει στη δήλωση ότι έχει ποσό 7.962.789 ευρώ στην Attica Bank από μετοχές, χωρίς ωστόσο, να εμφανίζει τα αναγκαία καταθετήρια.
Όπως αποκάλυψαν στα ρεπορτάζ τους ο Alpha και το Star, ο έχων σχέση κουμπαριάς με υπουργούς της κυβέρνησης (Σπίρτζη, Καμμένο), ο άνθρωπος που ο υπουργός Άμυνας κατηγόρησε για... μαύρο χρήμα, επιχειρεί να εξασφαλίσει το πόθεν έσχες για τα χρήματα παίρνοντας δάνειο από τράπεζα και προσφέροντας εγγύηση ένα βοσκοτόπι έκτασης 5.029 στρεμμάτων στην Περαχώρη Ιθάκης, το οποίο ανήκει σε... φίλο του και μάλιστα έχει προκύψει αντιδικία με τον Δήμο, που διεκδικεί μέρος των εκτάσεων.
Σύμφωνα με όσα μετέδωσε ο Alpha, η εκτιμώμενη αξία της συγκεκριμένης έκτασης ανέρχεται σε 100 εκατ. ευρώ, με τιμές που ίσχυαν το 2011, κάτι που σημαίνει ότι στη διάρκεια αυτών των χρόνων της κρίσης, η αξία του θα έχει κατρακυλήσει και θα είναι σαφώς χαμηλότερη από την προ 5ετίας εκτίμηση που είχε γίνει.
Ωστόσο, εκτιμητές ακίνητης περιουσίας που μίλησαν στο Star αμφισβήτησαν την εγκυρότητα της εκτίμησης που κατέθεσε για το περίφημο βοσκοτόπι ο κ.Καλογρίτσας.
Ο πραγματικός ιδιοκτήτης
Η συγκεκριμένη έκταση, σύμφωνα πάντα με τα ρεπορτάζ των δύο τηλεοπτικών σταθμών,  δεν ανήκει στον κ. Καλογρίτσα, αλλά στην εταιρεία ΑΓΥΙΑ ΑΕ, ιδιοκτησίας Σπύρου Καραπάτσου και της οικογένειάς του, η οποία έχει έδρα στην Αθήνα και ειδικότερα στη Βασιλίσσης Σοφίας, στο κέντρο.
Η δε ιδιοκτησία της έκτασης των 5.000 και πλέον στρεμμάτων στην Ιθάκη, την οποία θέλει να χρησιμοποιήσει ως εγγύηση για την παροχή του δανείου ο κ. Καλογρίτσας, βρίσκεται υπό καθεστώς αμφισβήτησης από τον Δήμο, η νομική υπηρεσία του οποία θεωρεί ότι ένα μέρος της ανήκει, καθώς περιλαμβάνει διάφορα μονοπάτια, τα οποία χαρακτήρισε δικά του ο ιδιοκτήτης πριν από χρόνια.
Ο Χρήστος Σκληρός, πρώην πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Ιθάκης, ξέσπασε σε γέλια όταν ενημερώθηκε από τον ρεπόρτερ του καναλιού, ότι η συγκεκριμένη έκταση προορίζεται να χρησιμοποιηθεί για την παροχή δανείου και την αγορά τηλεοπτικής άδειας. Όπως δήλωσε στην κάμερα, η συγκεκριμένη έκταση ξεκίνησε για να γίνει μία μεγάλη κτηνοτροφική επένδυση.
Εν κατακλείδι, ο Ιωάννης- Βλαδίμηρος Καλογρίτσας, γιος του Χρήστου Καλογρίτσα, ο οποίος εξασφάλισε στον πολυσυζητημένο διαγωνισμό μία από τις τέσσερις πανελλαδικής εμβέλειας άδειες, μετά την εκπρόθεσμη κατάθεση της εγγυητικής επιστολής για τη συμμετοχή του στο διαγωνισμό, (σημειώνεται ότι την είχε λάβει από την Attica Bank) κατά παράβαση των κανόνων, αλλά φέρεται να επιχειρεί να καλύψει το Πόθεν Έσχες των χρημάτων που καλείται να δώσει στο Κράτος, με δάνειο από τράπεζα και εγγύηση ένα αμφισβητούμενο βοσκοτόπι στην Ιθάκη, το οποίο δεν του ανήκει.

ΑΘΗΝΑ – ΛΑΥΡΙΟ ΜΙΑ ΑΝΑΣΑ ΔΡΟΜΟΣ

Του: Αντώνη Αντωνόπουλου

Αν αγαπάτε την ιστορία, τον πολιτισμό και τον αθλητισμό….
Αν είσαστε εραστές της φύσης και της ζωής….
Αν οι διαδρομές της νίκης σας συναρπάζουν …. 
Ελάτε στο   PoseidonChallenge, για να τρέξετε μαζί με αθλητές από όλο τον κόσμο, παίρνοντας μέρος στο πρώτο δρομικό γεγονός του Λαυρίου, μια ανάσα δρόμο από την Αθήνα.
Το   PoseidonChallenge, δεν είναι ένας απλός αγώνας δρόμου αλλά μια διοργάνωση για όλη την οικογένεια, στην σκιά του Ναού του Ποσειδώνα, στα ίχνη της ακτογραμμής του Σουνίου, με το βαθύ γαλάζιο του Αιγαίου να αφυπνίζει τις αισθήσεις.

Αθλητισμός, τουρισμός και ιστορία πρωταγωνιστούν σ’ αυτή την διοργάνωση πολλαπλών διαδρομών οι οποίες ξεκινούν από την είσοδο του ξενοδοχείου GrecotelCapeSounio κι έχουν διαφορετικές κατευθύνσεις.  Ο αγώνας δρόμου 10 χιλιομέτρων, ο Ημιμαραθώνιος δρόμος (21,1χμ) αλλά και ο ειδικά σχεδιασμένος αγώνας για παιδιά - FunRun - στο λιμάνι του Λαυρίου, δίνουν την δυνατότητα, το PoseidonChallenge να καταγραφεί όχι μόνο ως ένας Αγώνας Δρόμου,  αλλά και ως μια εμπειρία ζωής,  ανεξαρτήτου ηλικίας και … αντοχής.
Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, διοργανώνεται το ChallengeGames, ένα μοναδικό γεγονός στο οποίο θα διεξαχθούν αναμετρήσεις μεταξύ των αθλητών με βάση τις φυσικές τους δυνάμεις, τη στρατηγική ικανότητα και την
κριτική τους σκέψη.

Τελικός προορισμός για όλους η πόλη του Λαυρίου. Μέσα από διαφορετικούς δρόμους.
Ο έμπειρος αθλητής θα κατηφορίσει από το Ναό του Ποσειδώνα και θα συνεχίζει παραλιακά ως την πόλη του Λαυρίου, παρέα με τη δύναμη που θα του προσφέρει το φυσικό κάλλος της Λαυρεωτικής.
Εκείνοι οι οποίοι θα επιλέξουν τον Ημιμαραθώνιο, θα ξαφνιαστούν αναμφίβολα όταν η πορεία τους θα περάσει μπροστά από το αρχαιότερο θέατρο στον κόσμο, το Θορικό, το οποίο ανέγγιχτο από το χρόνο αφηγείται την ιστορία του.

Τέλος τα παιδιά θα χαρούν τη δική τους εμπειρία στο Λιμάνι δίπλα στη θάλασσα.
Το PoseidonChallenge είναι μια γιορτή. Ένα αθλητικό γεγονός, μια συνάντηση πολιτισμού σε μια περιοχή υψηλής τουριστικής σημασίας.
Η συμμετοχή στο PoseidonChallenge δίνει την ευκαιρία στους επισκέπτες να γνωρίσουν την περιοχή της λαυρεωτικής, μιας περιοχής δίπλα από την Αθήνα αλλά και των δυνατοτήτων που προσφέρει.  Υποθαλάσσιο πλούτο, ο οποίος γίνεται γνωστός μέσω οργανωμένων καταδύσεων,  ιστιοπλοϊκές βόλτες στο απέραντο γαλάζιο με ορίζοντα τα νησιά, περιηγήσεις σε αρχαίες στοές στο μοναδικό δρυμό της Λαυρεωτικής και φυσικά παραδοσιακά προϊόντα από τη γη.
Για την καλύτερη φιλοξενία των επισκεπτών φροντίσαμε να παρέχουμε στους συμμετέχοντες του  PoseidonChallenge διαμονή σε υψηλών προδιαγραφών τουριστικές μονάδες σε καταπληκτικές τιμές.
Σας περιμένουμε στη γιορτή της άθλησης, του πολιτισμού και του τουρισμού, την Κυριακή 2 Οκτωβρίου.

Τα εργασιακά βάζουν φωτιά στο Παρίσι: Σπασμένες βιτρίνες, μολότοφ και εκτεταμένες συγκρούσεις διαδηλωτών-αστυνομικών - Τουλάχιστον 12 τραυματίες


Τα εργασιακά βάζουν φωτιά στο Παρίσι: Σπασμένες βιτρίνες, μολότοφ και εκτεταμένες συγκρούσεις διαδηλωτών-αστυνομικών - Τουλάχιστον 12 τραυματίες

Σπασμένες βιτρίνες, βόμβες μολότοφ, συγκρούσεις με την αστυνομία: οι ταραχές που ξέσπασαν σήμερα στο Παρίσι, στο περιθώριο των διαδηλώσεων κατά της μεταρρύθμισης της αγοράς εργασίας, είχαν ως αποτέλεσμα να τραυματιστούν 12 άνθρωποι. Ένας αστυνομικός, ο οποίος τυλίχθηκε στις φλόγες όταν εκτοξεύτηκε εναντίον του μια βόμβα μολότοφ, υπέστη εγκαύματα στο πόδι. Άλλοι έντεκα άνθρωποι, εκ των οποίων οι τέσσερις ήταν διαδηλωτές, έχουν τραυματιστεί.
Η διαδήλωση ήταν μια από τις μεγαλύτερες των τελευταίων μηνών στη γαλλική πρωτεύουσα. Σύμφωνα με τους οργανωτές, οι συμμετέχοντες έφτασαν τις 170.000. Η αστυνομία από την πλευρά της έκανε λόγο για 78.000.
Στο περιθώριο της διαδήλωσης, ομάδες κουκουλοφόρων άρχισαν να εκτοξεύουν διάφορα αντικείμενα εναντίον των δυνάμεων της τάξης που απάντησαν με δακρυγόνα και βομβίδες κρότου-λάμψης. Οι ταραξίες κατέστρεψαν στάσεις λεωφορείων ενώ πέταξαν μολότοφ και εναντίον διαφόρων καταστημάτων. Τουλάχιστον 16 άνθρωποι συνελήφθησαν, ανέφερε ένας δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου.

Ανοίγει για το κοινό ο αρχαιολογικός χώρος της Αρχαίας Μεσσήνης

Ανοίγει ξανά για το κοινό, το Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου, ο αρχαιολογικός χώρος της Αρχαίας Μεσσήνης, καθώς αποκαθίστανται οι ζημιές που προέκυψαν από τη θεομηνία της 7ης Σεπτεμβρίου.
Οι εργασίες έγιναν τις προηγούμενες ημέρες με ταχύτατους ρυθμούς από τα συνεργεία εργατοτεχνιτών της Εφορείας Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας και της Εταιρείας Μεσσηνιακών Αρχαιολογικών Σπουδών, με την αρωγή του δήμου Μεσσήνης, και το μεγαλύτερο τμήμα των διαδρομών περιήγησης βρίσκεται στο τελικό στάδιο αποκατάστασης.
Οι εργασίες λεπτομερούς καθαρισμού και συντήρησης των μνημείων του αρχαιολογικού χώρου θα συνεχιστούν και θα ολοκληρωθούν με τη χρηματοδότηση που έχει ήδη εγκριθεί από το ΥΠΠΟΑ, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η συνεργασία με την Περιφέρεια Πελοποννήσου και τον δήμο Μεσσήνης  για τη θωράκιση από πλημμύρες και πυρκαγιές του ευρύτερου χώρου της Αρχαίας Μεσσήνης.

Έφηβη έκανε μήνυση στο Facebook για μια γυμνή φωτογραφία

Έφηβη έκανε μήνυση στο Facebook για μια γυμνή φωτογραφία
Ένα 14χρονο κορίτσι από την Ιρλανδία κατέθεσε πρόσφατα μήνυση κατά του Facebook επειδή η υπηρεσία κοινωνικής δικτύωσης «επέτρεψε» την ανάρτηση μίας φωτογραφίας της κοπέλας όπου απεικονιζόταν γυμνή, σαν πράξη εκδίκησης από άλλους χρήστες.

Το ανώτατο δικαστήριο του Μπέλφαστ απέρριψε τη Δευτέρα την προσπάθεια του Facebook να διαγράψει τους ισχυρισμούς του κοριτσιού. Η 14χρονη νεαρή έχει καταθέσει επίσης μήνυση εναντίον του ατόμου που φέρεται πως ανήρτησε τη φωτογραφία, σε μια υπόθεση που οι δικηγόροι υποστηρίζουν ότι είναι η πρώτη τέτοιους είδους στη Μεγάλη Βρετανία.
Ο δικηγόρος της έφηβης, το όνομα της οποίας δεν θα δοθεί στη δημοσιότητα εξαιτίας του νεαρού της ηλικίας της, δήλωσε ότι η ανάρτηση της συγκεκριμένης φωτογραφίας μπορεί να παρομοιαστεί με πράξη παιδικής κακοποίησης. Η 14χρονη επιδιώκει αποζημίωση για κατάχρηση των προσωπικών δεδομένων, αμέλεια και παράβαση του νόμου περί Προστασίας των Δεδομένων.
Η φωτογραφία της είχε αναρτηθεί στην ιστοσελίδα ποικίλες φορές μεταξύ Νοεμβρίου του 2014 και Ιανουαρίου του 2016. Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το βρετανικό ειδησεογραφικό δίκτυο BBC, η νομική ομάδα της νεαρής υποστηρίζει ότι το Facebook είχε τη δυνατότητα να αποτρέψει την αναδημοσίευση της φωτογραφίας, κάνοντας χρήση μιας υπηρεσίας εντοπισμού για την αναγνώριση της εικόνας στην κοινότητα της ιστοσελίδας.
Η υπόθεση κατά του Facebook και η αγωγή κατά του άνδρα που φέρεται πως ανήρτησε για πρώτη φορά τη φωτογραφία θα εκδικαστούν σε δικαστήριο του Μπέλφαστ αργότερα, πιθανόν μέσα στο τρέχον έτος.

ΣΕΒ ξεβρακώνει Τσίπρα: «Μειώνετε την ανεργία με προσλήψεις στο Δημόσιο» -Στο 25,5% το πραγματικό ποσοστό

Συγκυριακή, λόγω τουρισμού αλλά και προσλήψεων στο Δημόσιο, είναι η μειώση της ανεργίας, σύμφωνα με τον ΣΕΒ, ο οποίος προειδοποιεί για δυσάρεστες εκπλήξεις σε όλους όσοι περιμένουν ότι θα συνεχίσει να μειώνεται από μόνη της.
Στο εβδομαδιαίο δελτίου του ο ΣΕΒ αναφέρει ότι η μείωση της ανεργίας αποτυπώνει την επίδραση της αύξησης του τουρισμού κυρίως λόγω γεωπολιτικών εξελίξεων με δεδομένη τη βελτίωση του ανταγωνισμού, της δημιουργίας ευκαιριακών και χωρίς προοπτική θέσεων εργασίας στο δημόσιο τομέα, και τέλος της μείωσης του εργατικού δυναμικού λόγω μετανάστευσης και χρόνιας αποθάρρυνσης των ατόμων που ψάχνουν για δουλειά.

Συνεπώς, η εξέλιξη αυτή δεν αρκεί για να ταυτοποιήσει την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας στο πλαίσιο ενός προτύπου ανταγωνιστικής ανάπτυξης και, ως εκ τούτου, δεν μπορεί να υπερεκτιμάται. Πόσω δε μάλλον όταν η έξοδος από την ενεργό υπηρεσία οδηγεί σε ένα συνταξιοδοτικό καθεστώς χαμηλών αποδοχών.

Οι αφίξεις τουριστών, πάντως, δεν μπορούν ενδεχομένως να συνεχίσουν να αυξάνουν με τον ίδιο ρυθμό όπως τα τελευταία χρόνια και οι επισκέπτες να τυγχάνουν ικανοποιητικής εξυπηρέτησης χωρίς επέκταση της προσφοράς υποδομών. Επίσης, το Δημόσιο δεν μπορεί να αυξάνει την απασχόληση κατά το δοκούν λόγω περιοριστικών δημοσιονομικών στόχων.

Τέλος, το εργατικό δυναμικό δεν νοείται να συνεχίσει να συρρικνώνεται μέσω της μετανάστευσης στο εξωτερικό και της εξόδου από την αγορά εργασίας χωρίς μόνιμη βλάβη στις μακροπρόθεσμες προοπτικές ανάπτυξης.

Ως εκ τούτου, υπογραμμίζει ο ΣΕΒ, η διατηρήσιμη αύξηση της σταθερής απασχόλησης παραμένει ζητούμενο υψίστης προτεραιότητας. Όσοι πιστεύουν ότι η ανεργία θα συνεχίσει να μειώνεται από μόνη της, και σε αναντιστοιχία με την υφεσιακή πορεία μιας υπερφορολογούμενης ιδιωτικής οικονομίας, θα εκπλαγούν δυσάρεστα.

Επείγει ο τερματισμός της ασκούμενης αδιέξοδης και ατελέσφορης οικονομικής πολιτικής, που αποθαρρύνει την δημιουργία μόνιμων θέσεων εργασίας στον ιδιωτικό τομέα. Χωρίς πραγματική αύξηση της απασχόλησης μέσω ιδιωτικών επενδύσεων, και χωρίς μείωση του μη μισθολογικού κόστους εργασίας των επιχειρήσεων, τα προβλήματα ανεργίας θα ενταθούν, με τους νέους να μην μπορούν να αξιοποιήσουν τα προσόντα τους και να δημιουργήσουν οικογένειες στον τόπο τους, με την ζημιά για το μέλλον της ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας να είναι ανυπολόγιστη.

Ο δημόσιος τομέας
Μια άλλη παράμετρος που αξίζει να επισημανθεί είναι η επίδραση της μεταβολής της απασχόλησης στο δημόσιο τομέα στη μείωση της ανεργίας. Χρησιμοποιώντας τριμηνιαία στοιχεία απασχόλησης ανά κλάδο της ελληνικής οικονομίας, προκύπτει ότι από το τελευταίο τρίμηνο του 2013 μέχρι το πρώτο τρίμηνο του 2016, η απασχόληση στο στενό δημόσιο τομέα (Δημόσια Διοίκηση, Άμυνα, Κοινωνική Ασφάλιση– χωρίς Υγεία, Εκπαίδευση), αφού μειώθηκε κατά 31,4 χιλ. μεταξύ δ’ τριμήνου 2013 και 2014, μετά αυξήθηκε κατά 28,8 χιλ. μεταξύ δ’ τριμήνου 2014 και α’ τριμήνου 2015.

Θεωρώντας ότι η μεταβολή της απασχόλησης στο δημόσιο τομέα αυξομειώνει τον αριθμό των ανέργων με το εργατικό δυναμικό να παραμένει αμετάβλητο, από τις 2,9 π.μ. μείωσης του ποσοστού ανεργίας στην περίοδο, οι 0,9 π.μ. , ή το 31%, οφείλονται στην εξέλιξη της απασχόλησης στο δημόσιο τομέα με την ανεργία χωρίς το δημόσιο τομέα να διαμορφώνεται στο 25.5%στο α’ τρίμηνο του 2016 έναντι του καταγεγραμμένου ποσοστού 24.9%.

Ολο το παρασκήνιο του νέου «πολέμου» Μαξίμου - Στουρνάρα


Ολο το παρασκήνιο του νέου «πολέμου» Μαξίμου - Στουρνάρα

Νέος πόλεμος μεταξύ της κυβέρνησης και του διοικητή της ΤτΕ, Γιάννη Στουρνάρα έχει ξεσπάσει μετά την αιφνιδιαστική έφοδο οικονομικών εισαγγελέων στα γραφεία της εταιρείας της συζύγου του, Λίνας Νικολοπούλου. Η εισαγγελική έρευνα έγινε την Πέμπτη το πρωί και πολλοί είναι εκείνοι που την συνδέουν με τις πληροφορίες για την απόφαση του κ. Στουρνάρα να μην κάνει δεκτή την εισήγηση για τη νέα διοίκηση της Attica Bank.
Το σκηνικό έντασης μεταξύ Μαξίμου και Τραπέζης της Ελλάδος έχει πλέον λάβει διαστάσεις πολιτικού θρίλερ καθώς δεν είναι λίγοι εκείνοι που πιστεύουν ότι η κυβέρνησης επιτίθεται στον κ. Στουρνάρα επειδή «δεν τους κάνει τα χατίρια», όπως λένε χαρακτηριστικά.
Προκειμένου να αποκλιμακωθεί η ένταση το απόγευμα έγινε τηλεφωνική επικοινωνία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον κ. Στουρνάρα, την ίδια στιγμή μάλιστα που ο εισαγγελέας διαφθοράς βρισκόταν στα γραφεία της συζύγου του δεύτερου. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι υπήρξε ιδιαίτερα «ψυχρό κλίμα» με τον κ. Τσίπρα να αρνείται ότι γνώριζε οτιδήποτε για την υπόθεση και να τονίζει ότι «το θέμα δεν αφορά την κυβέρνηση και όλη υπόθεση θα ακολουθήσει το δρόμο της Δικαιοσύνης».
Ο κ. Στουρνάρας διαβεβαίωσε τον πρωθυπουργό ότι αυτός και η σύζυγός του «δεν έχουν τίποτα να φοβηθούν». Είπε επίσης ότι η σύζυγός του επί σειρά ετών διατηρεί εταιρία που προσφέρει συμβουλευτικές και υπηρεσίες δημοσίων σχέσεων σε πελάτες του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα. Εκείνο που συμφώνησε με τον κ. Τσίπρα είναι ότι «η Δικαιοσύνη πρέπει να αφεθεί να κάνει απερίσπαστη τη δουλειά της». Από την ΤτΕ άφησαν αργά το απόγευμα της Πέμπτης να διαρρεύσει ότι οι κκ. Τσίπρας και Στουρνάρας  συμφώνησαν επίσης ότι οι σχέσεις και η μεταξύ τους συνεργασία δεν πρέπει και δεν μπορεί να επηρεαστεί από την εξέλιξη αυτή.
Η απάντηση, ωστόσο, της συζύγου του κ. Στουρνάρα, αργά το απόγευμα άφηνε ξεκάθαρα να εννοηθεί ότι επρόκειτο για οργανωμένη επίθεση εναντίον του διοικητή της ΤτΕ και προειδοποιούσε ότι δεν θα πετύχουν τους σκοπούς τους.
Πληροφορίες που μετέδωσε το Βήμα αναφέρουν ότι ο κ. Στουρνάρας είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον ευρωπαίο κεντρικό τραπεζίτη Μάριο Ντράγκι. Ο κ. Ντράγκι θέλησε να εκδοθεί ανακοίνωση από την ΕΚΤ για στήριξη του κ. Στουρνάρα αλλά ο έλληνας κεντρικός τραπεζίτης αρνήθηκε λέγοντάς του «θα χειριστώ εγώ το ζήτημα, εδώ, εγώ όπως ξέρω».
Αλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι στελέχη της Κομισιόν εξέφραζαν τη δυσαρέσκειά τους για την εξέλιξη αυτή καθώς την συνέδεαν με την απόφαση για το «μπλόκο» στις επιλογές της κυβέρνησης για τη διοίκηση της Attica Bank. Απόφαση που, πάντως, περνά και από τον SSM. Δεν απέκλειαν πάντως, να υπάρξουν αρκετοί «προβληματισμοί» στην πορεία των διαπραγματεύσεων με τους δανειστές.
Σε ότι αφορά την τράπεζα Αττικής, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι κόπηκε οριστικά ο κ. Μ. Σαπουντζόγλου ενώ ο κ. Τ. Ρουμελιώτης «κόβεται» από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου αλλά προτάθηκε να μείνει σε μη εκτελεστική θέση στο διοικητικό συμβούλιο, ίσως και στη θέση του προέδρου.

ΤΟΥΣ ΤΡΕΛΑΝΕ Ο ΚΟΥΡΗΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ: Τον ρώταγαν για τα δάνεια και τους μιλούσε για… περγαμόντο!


kourhs

«Εγώ ήθελα να γίνω αγρότης, αλλά ήρθε το κράτος και μου είπε ή θα γίνεις δεξιός ή θα σου κλείσουμε την εφημερίδα».

«Ασχολούμαι με τη γη εδώ και δέκα χρόνια με επιτυχία, στην Κεφαλονιά ετοιμάζω 100 τροπικά φυτά. Το πάσιον φρουτ μπορεί να πιάσει και να το παράγουμε στην Ελλάδα. Το περγαμόντο της Κεφαλονιάς που το παράγω κι εγώ μπορεί να αποτελέσει πηγή πλούτου για την χώρα».
Αυτά και διάφορα άλλα (για τον κόκορα του εργολάβου κλπ) – σύμφωνα με το zoornalistas – έλεγε ο πρώην εκδότης της «Αυριανής» και νυν της «Kontra Νews» Γιώργος Κουρής στην Εξεταστική της Βουλής για τα θαλασσοδάνεια κομμάτων και ΜΜΕ.
Ο πρόεδρος της Επιτροπής Σωκράτης Φάμελλος κάποια στιγμή τον διέκοψε:..
«Κυριε Κουρή μπορείτε να μου πείτε για το θέμα του δανεισμού μέσων ενημέρωσης που έχουμε σήμερα στην ατζέντα».
«Μπορώ να σας έχω τρεις μέρες εδώ. Θα σας πω πολλά» απάντησε ο Κουρής κι άρχισε να εξιστορεί γεγονότα από την εποχή του Κόκκα και του ανένδοτου μέχρι τους τραπεζίτες Βρανόπουλο και Γερμίδη αλλά και το πως έσωσε τον Ανδρέα Παπανδρέου από τη φυλακή…
ΥΓ «Κανένας από εσάς δεν μπορεί να με πιάσει γιατί είμαι καθαρός» είπε ο Γ. Κουρής σε βουλευτή της Επιτροπής που τον ρωτούσε για το Alter.

ΟΙΧΑΛΙΑ – Άρχισε η μάχη της διαδοχής του Άρη Σταθόπουλου

Κύριο θέμα συζήτησης τις τελευταίες ημέρες στον δήμο Οιχαλίας είναι για το ποιος είναι ο καταλληλότερος να αντικαταστήσει τον δήμαρχο Αριστείδη Σταθόπουλο εάν όπως όλα δείχνουν τεθεί σε αργία    
Μουδιασμένοι οι δημότες  σιγοψιθυρίζουν ότι δεν υπάρχει αρκετά καλό υλικό στην ομάδα Σταθόπουλου  και δεν μπορεί κάποιος  να αναλάβει τα ηνία του δήμου και να τον κουμαντάρει με επιτυχία  
Στην άτυπη κούρσα διαδοχής φαίνεται να ξεχωρίζει ο πρώην πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου  Σπύρος Αδαμόπουλος με μεγάλη εμπειρία στην αυτοδιοίκηση από την θητεία σαν αντινομάρχης  επί Νομαρχίας Φωτέα  ,χρόνια δημοτικός σύμβουλος στον τέως δήμο Ανδανίας και τα τελευταία Πέντε χρόνια δημοτικός σύμβουλος στον δήμο Οιχαλίας
Φυσικά το θέμα του νέου δημάρχου δεν είναι τι θέλουν οι δημότες αλλά ποιόν θα επιλέξουν οι δημοτικοί σύμβουλοι  της πλειοψηφίας
Κύριος διεκδικητής της θέσης του δημάρχου φαίνεται να είναι ο σημερινός αντιδήμαρχος Ιωάννης Ηλιόπουλος  ικανό στέλεχος   αλλά μειονεκτεί έναντι του κου Αδαμόπουλου στην εμπειρία   περί τα αυτοδιοικητικά  σαν νεοεκλεγμένος
Η «μάχη » προβλέπεται σκληρή και ο χρόνος θα δείξει ποιος  καθίσει στην καρέκλα του δημαρχιακού θώκου της Οιχαλίας

Πληρώνουμε 180.000.000 εκατ. ευρώ το μίσος του Τσίπρα για τον Πρετεντέρη!

Πάνω από 180.000.000 εκατ. ευρώ πλήρωσαν (με δικά σου λεφτά εγκεφαλικέ ψηφοφόρε) το μίσος του Μεγάρου Μαξίμου για τον Γιάννη Πρετεντέρη.
  Για τόσο χουβαρντάδες πρόκειται.
  Το τίμημα του μίσους τους για τον Πρετεντέρη και τον Ψυχάρη το φόρτωσαν στον ελληνικό λαό
Τόσα είναι τα χρέη του Mega στις τράπεζες.
  Την στιγμή που ο Τσίπρας διατηρεί μια χαρά σχέσεις με τον μεγαλομέτοχο του καναλιού- ο οποίος αντικατέστησε ακόμη και τον διευθυντή του Έθνους για χάρη του -κλείνει το Mega για το καπρίτσιο του Πρετεντέρη! 

Και σαν να μην έφτανε αυτό, όπως καταγγέλει στην σημερινή εκπομπή του (15/9/2016) ο πρώην διευθυντής του Mega Χρήστος Παναγιωτόπουλος, η κυβέρνηση έδωσε 80.000.000 εκατ. ευρώ δάνεια στον Φώτη Μπόμπολα!!!
Κλείνεις ένα κανάλι που δεν πρόκειται να επιστρέψει ποτέ τα 180 εκατ. ευρώ στις τράπεζες και ρισκάρεις να χάσεις συνολικά 622 εκατ. ευρώ που χρωστάνε συνολικά ο ΔΟΛ, ο ΠΗΓΑΣΟΣ και το MEGA. O ΔΟΛ και ο ΠΗΓΑΣΟΣ δεν θα επιστρέψουν ποτέ αυτά τα δάνεια με κλειστό το MEGA. Eκτός κι αν ο Σπίρτζης εξακολουθεί να δίνει στον Μπόμπολα (και τον κουμπάρο Καλογρίτσα) υπερκοστολογημένα δημόσια έργα. Μιλάμε για απίστευτη “απαγωγή” της νοημοσύνης μας. Για πολύ σανό αδέλφια…




πηγή

ΕΚΕΙ ΕΙΝΑΙ ...ΓΑΛΛΙΑ !!! Χιλιάδες στους δρόμους κατά της εργασιακής μεταρρύθμισης - Εξι τραυματίες


Γαλλία: Χιλιάδες στους δρόμους κατά της εργασιακής μεταρρύθμισης - Εξι τραυματίες

  ΕΔΩ ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ....FACEBOOK !!!

Ένας διαδηλωτής και πέντε αστυνομικοί τραυματίστηκαν στη διαδήλωση που οργανώθηκε σήμερα στο Παρίσι ενάντια στον νόμο για τη μεταρρύθμιση της αγοράς εργασίας, ανακοίνωσε η αστυνομία.
Ο ένας από τους αστυνομικούς φέρει έγκαυμα στο πόδι.
Τουλάχιστον δώδεκα άνθρωποι συνελήφθησαν.
Όπως και σε προηγούμενες κινητοποιήσεις, και στη σημερινή σημειώθηκαν μικροεπεισόδια μεταξύ των δυνάμεων της τάξης και νεαρών διαδηλωτών που εκτόξευαν διάφορα αντικείμενα και βόμβες μολότοφ. Οι αστυνομικοί επιχείρησαν να τους απωθήσουν κάνοντας χρήση δακρυγόνων.
Πολλές χιλιάδες άνθρωποι βγήκαν και πάλι στους δρόμους πολλών πόλεων της Γαλλίας σήμερα, για να διαδηλώσουν ξανά την αντίθεσή τους στην αμφιλεγόμενη μεταρρύθμιση της αγοράς εργασίας που υιοθετήθηκε το καλοκαίρι, μετά από πολλούς μήνες έντονης πολιτικής και κοινωνικής αντιπαράθεσης.
Για 14η φορά, οι διαδηλωτές κατέκλυσαν τους δρόμους του Παρισιού και άλλων 100 πόλεων, ζητώντας να αποσυρθεί στο σύνολό του ο νόμος, τον οποίο υπερασπίζεται η σοσιαλιστική κυβέρνηση. Ο νόμος αυτός, που θεωρείται ότι θα βελτιώσει την ευελιξία στην αγορά εργασίας σε μια χώρα όπου η ανεργία αγγίζει το 10%, θεωρείται ιδιαίτερα ευνοϊκός για τους εργοδότες.
Επεισόδια ξέσπασαν κατά τη διαδήλωση του Παρισιού, καθώς οι συγκεντρωμένοι εκτόξευαν διάφορα αντικείμενα εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων που τους απάντησαν κάνοντας χρήση δακρυγόνων και βομβίδων κρότου-λάμψης. Έξι άνθρωποι συνελήφθησαν πριν και μετά την κινητοποίηση όπου ομάδες νέων φώναζαν συνθήματα όπως "όλοι σιχαίνονται την αστυνομία".
Στη Νάντη και τη Ρεν, δύο πόλεις της δυτικής Γαλλίας, σημειώθηκαν επίσης συγκρούσεις των διαδηλωτών με αστυνομικούς. Στο Μπελφόρ, στα ανατολικά, η κινητοποίηση εξελίχθηκε σε διαδήλωση των εργαζομένων του ομίλου Alstom που ζητούν να μην κλείσει το τοπικό εργοστάσιο, το "λίκνο" της εμβληματικής υπερταχείας TGV. Η διεύθυνση επιθυμεί να μεταφέρει την παραγωγή σε άλλες μονάδες.
Η σημερινή κινητοποίηση είχε προαναγγελθεί ως η τελευταία ενάντια στον νόμο για τις εργασιακές σχέσεις. Ο επικεφαλής του πανίσχυρου συνδικάτου CGT Φιλίπ Μαρτινέζ ανέφερε ότι θα ακολουθηθούν πλέον άλλες οδοί διαμαρτυρίας, μεταξύ άλλων και η προσφυγή στη δικαιοσύνη. Τα συνδικάτα ελπίζουν ότι θα μπλοκάρουν τις επιχειρησιακές συμφωνίες, στις οποίες δίνει προτεραιότητα ο νόμος αυτός έναντι των κλαδικών συλλογικών συμβάσεων εργασίας.
Οκτώ μήνες πριν από τις προεδρικές εκλογές, η διαδήλωση είχε επίσης ως στόχο να συνεχιστούν οι πιέσεις απέναντι στην κυβένηση που κατηγορείται ότι εγκατέλειψε την εκλογική βάση της. "Βρεθήκαμε αντιμέτωποι με μια εντελώς αδιάλλακτη κυβέρνηση. Ασφαλώς θα πληρώσει το τίμημα στις εκλογές και σε όλα τα επίπεδα", προέβλεψε η Σεσίλ Γκοντάρ-Λαλάν, του συνδικάτου Solidaires.

Καταγγέλλουν επίθεση σε δημοσιογράφους

Στην διάρκεια συγκέντρωσης στη Χίο

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΠΗΝ, σε ανακοίνωσή του,  καταδικάζει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο - όπως αναφέρει-  την απρόκλητη επίθεση σε βάρος δημοσιογράφων από ομάδα ατόμων που συμμετείχαν σε συγκέντρωση για το μεταναστευτικό και προσφυγικό ζήτημα, στη Χίο.

Στην ανακοίνωση της Ένωσης αναφέρεται:

"Σύμφωνα με όσα κατέγραψαν οι συνάδελφοι –προφανώς αυτός ήταν και ο λόγος της επίθεσης- άτομα του ακροδεξιού χώρου προσπάθησαν να εκτρέψουν τον ειρηνικό χαρακτήρα της συγκέντρωσης, δημιουργώντας κλίμα σε βάρος των μεταναστών, των αστυνομικών και των εργαζομένων στα ΜΜΕ.
Ως αποκορύφωμα της τακτικής αυτής, μήνυσαν τον δημοσιογράφο Γιάννη Στεβή, ο οποίος είχε μεταβεί στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής για να υποβάλει μήνυση σε βάρος ατόμου που τον προπηλάκισε.
Γεγονός είναι ότι για μία ακόμα φορά, άτομα που προκαλούν βίαια επεισόδια και λειτουργούν ως παρακρατικά στοιχεία, επιχειρώντας να δημιουργήσουν τετελεσμένα σε ευαίσθητες κοινωνίες, προσπαθούν να φιμώσουν τα ΜΜΕ, εκφοβίζοντας δημοσιογράφους και τεχνικούς.
Διαμηνύουμε σε κάθε κατεύθυνση ότι τέτοιου είδους συμπεριφορές έχουν το αντίθετο αποτέλεσμα καθώς πεισμώνουν τους λειτουργούς του Τύπου και δυναμώνουν την αλληλεγγύη στον κλάδο.
Οφείλουμε ωστόσο να παρατηρήσουμε ότι οι αρχές θα πρέπει να αντιμετωπίσουν πολύ πιο αποτελεσματικά το αυγό του φιδιού που επωάζεται από το φόβο ή την αδιαφορία, αυτών που έχουν την ευθύνη να διατηρήσουν την τάξη και την ευνομία στον τόπο".

Ροδίτης και Σαββατιανό οι ποικιλίες που προτιμούν να φυτεύουν οι αμπελουργοί


Ροδίτης και Σαββατιανό οι ποικιλίες που προτιμούν να φυτεύουν οι αμπελουργοί

Ο παραγωγικός Ροδίτης, είναι η ποικιλία που κατά κανόνα προτιμούν να φυτεύουν οι αμπελουργοί στο πλαίσιο των προγραμμάτων αναδιάρθρωσης των αμπελώνων την τελευταία δεκαετία (2006-2015), με το Σαββατιανό να ακολουθεί-μακράν-δεύτερο. Σύμφωνα με την Κεντρική Συνεταιριστική Ένωση Αμπελοοινικών Προϊόντων (ΚΕΟΣΟΕ) την εν λόγω χρονική περίοδο συνολικά αναδιαρθρώθηκαν 50.728 στρέμματα, δηλαδή περίπου 5.000 στρέμματα κατ’ έτος και εάν συνυπολογισθούν οι νέες φυτεύσεις βάσει των Αδειών Φύτευσης (6.500 στρέμματα ανά έτος), ο ελληνικός αμπελώνας ανανεώνει το ποικιλιακό του δυναμικό με ρυθμό 2% κατ’ έτος. Πρωταθλήτρια ποικιλία στις προτιμήσεις των αμπελουργών αναδεικνύεται ο παραγωγικός Ροδίτης με 11.420 στρέμματα και ποσοστό 22,51% και μακράν δεύτερο το Σαββατιανό με 3.467 στρέμματα και ποσοστό 6,83%. Ακολουθούν οι ποικιλίες Ασύρτικο, Καμπερνέ Σωβινιόν, Μερλό, Μαλαγουζιά, Συράχ, Μοσχοφίλερο, Σωβινιόν Μπλανκ και Αγιωργίτικο.
Οι ξενικές ποικιλίες στο σύνολό τους φυτεύθηκαν σε 14.030 στρέμματα με ποσοστό 27,66%, διαψεύδοντας, όπως αναφέρει η ΚΕΟΣΟΕ, εν μέρει την εικόνα που είχε σχηματισθεί ότι οι Έλληνες παραγωγοί είναι πλήρως προσανατολισμένοι στις γηγενείς ποικιλίες και στη δυναμική τους, ενώ εντύπωση προκαλεί η χαμηλή δυναμική αναδιάρθρωσης των δυο βασικών ερυθρών ελληνικών ποικιλιών, αφού το Αγιωργήτικο αναδιαρθρώθηκε σε 1.624 στρέμματα (3,20%) και το Ξυνόμαυρο σε 1.267 στρέμματα (2,50%).
Αντίθετα, σύμφωνα με την ΚΕΟΣΟΕ, προφανής είναι η προτίμηση των παραγωγών στο Ασύρτικο με 3.034 στρέμματα (5,98%) στην Μαλαγουζιά με 2.783 στρέμματα (5,49%) και στο Μοσχοφίλερο με 2.333 στρέμματα (4,60%). Στην κατάταξη των 20 πρώτων ποικιλιών (87,02% του συνόλου) σε έκταση αναδιαρθρώθηκαν 29.664 στρέμματα με λευκές ποικιλίες και ποσοστό 67,15% και 14.575 στρέμματα με ερυθρές ποικιλίες και ποσοστό 32,85%, αντικατοπτρίζοντας περίπου και το γενικό ποσοστό σύνθεσης του ελληνικού αμπελώνα σε λευκές και ερυθρές ποικιλίες. Οι υπόλοιπες ποικιλίες μετά τις πρώτες είκοσι αναδιαρθρώθηκαν σε έκταση κάτω των 400 στρεμμάτων η κάθε μία την προηγούμενη δεκαετία και σε ποσοστά κατώτερα του 0,80%, γεγονός που σημαίνει ότι η τάση για αναδιάρθρωση με «αναδυόμενες» ή «ξεχασμένες» ποικιλίες δεν είναι ισχυρή.

Χωρίς δουλειά ένας στους δύο νέους


Χωρίς δουλειά ένας στους δύο νέους

Στο 23,1% μειώθηκε το ποσοστό της ανεργίας στη χώρα το β΄ τρίμηνο εφέτος από 24,9% το α΄ τρίμηνο 2016 και έναντι 24,6% το β΄ τρίμηνο 2015, με τον αριθμό των ανέργων να ανέρχεται σε 1.112.075 άτομα. Ωστόσο, δεν έχουν επιλυθεί τα δύο βασικά προβλήματα: ότι σχεδόν ένας στους δύο νέους έως 24 ετών (ποσοστό 49,1%) είναι άνεργος, ενώ ειδικά στις νέες γυναίκες η ανεργία εκτοξεύεται στο 52,5%. Και ότι περίπου 803.000 άτομα ή το 72,2% των ανέργων είναι μακροχρόνια άνεργοι, ήτοι αναζητούν εις μάτην εργασία για πάνω από 12 μήνες. Παράλληλα, περίπου 935.000 άτομα ή το 84% του συνόλου των ανέργων αναγκάζεται να δεχθεί και τη μερική απασχόληση για να καλύψει μέρος των αναγκών του.
Ειδικότερα, από την έρευνα εργατικού δυναμικού της ΕΛΣΤΑΤ προκύπτουν τα εξής:
Ο αριθµός των ανέργων µειώθηκε κατά 6,9% σε σχέση µε το α΄ τρίµηνο εφέτος και κατά 5,8% σε σχέση µε το β΄ τρίµηνο του 2015.
Στις γυναίκες το ποσοστό ανεργίας (27,6% το β΄ τρίμηνο 2016 από 28,3% το β΄ τρίμηνο 2015) είναι πολύ υψηλότερο από εκείνο των ανδρών (19,4% από 21,5%).
Ηλικιακά, το υψηλότερο ποσοστό καταγράφεται στις ομάδες 15- 24 ετών (49,1% το β΄ τρίμηνο 2016 από 49,5% το β΄ τρίμηνο 2015) και 25- 29 ετών (32,6% από 35,7%). Ακολουθούν οι ηλικίες 30- 44 ετών (21,5% από 23,8%), 45- 64 ετών (19,1% από 18,8%) και 65 ετών και άνω (11,9% από 9,9%).
Σε επίπεδο περιφερειών της χώρας, στις τρεις πρώτες θέσεις βρίσκονται η Δυτική Ελλάδα (31,3% το β΄ τρίμηνο 2016 από 27,8% το β΄ τρίμηνο 2015), η Δυτική Μακεδονία (30,6% από 30,1%) και η Θεσσαλία (24,9% από 25,8%). Ακολουθούν, η Στερεά Ελλάδα (24,4% από 25,3%), η Κεντρική Μακεδονία (24,2% από 25,6%), η Ήπειρος (24% από 23,8%), η Αττική (22,6% από 25%), η Ανατολική Μακεδονία- Θράκη (21,9% από 23,4%), η Κρήτη (20,4% από 22,7%), η Πελοπόννησος (19,6% από 22,9%), το Νότιο Αιγαίο (18,4% από 13,4%), το Βόρειο Αιγαίο (17,3% από 19,4%) και οι Ιόνιοι Νήσοι (11,7% από 19,8%).
Λαμβάνοντας υπόψη το επίπεδο της εκπαίδευσης, το υψηλότερο ποσοστό ανεργίας παρατηρείται σε όσους δεν έχουν πάει καθόλου σχολείο (31,6%) και σε όσους έχουν απολυτήριο τριτάξιας µέσης εκπαίδευσης (27,4%). Τα χαµηλότερα ποσοστά παρατηρούνται σε όσους έχουν διδακτορικό ή µεταπτυχιακό τίτλο σπουδών (11,8%) και στους πτυχιούχους της τριτοβάθµιας εκπαίδευσης (17,3%).
Από το σύνολο των ανέργων που αναζητούν µισθωτή απασχόληση, το 11,4% αναζητεί αποκλειστικά πλήρη απασχόληση, ενώ το 84% αναζητεί πλήρη αλλά, στην ανάγκη, είναι διατεθειµένο να εργαστεί και µε µερική απασχόληση. Τέλος, το 4,5% είτε αναζητεί µερική απασχόληση είτε δεν ενδιαφέρεται αν θα βρει µερική ή πλήρη απασχόληση.
Ένα ποσοστό ανέργων (6%) απέρριψε κάποια πρόταση ανάληψης εργασίας για διάφορους λόγους, κυρίως επειδή δεν εξυπηρετούσε ο τόπος εργασίας (25,2%), δεν ήταν ικανοποιητικές οι αποδοχές (23%) και δεν εξυπηρετούσε το ωράριο εργασίας (20,4%).
Το ποσοστό των ανέργων που δεν έχουν εργαστεί ποτέ στο παρελθόν ανέρχεται στο 21,4% του συνόλου των ανέργων, ενώ οι µακροχρόνια άνεργοι (αυτοί που αναζητούν από 12 µήνες και άνω εργασία, ανεξάρτητα από το εάν έχουν εργαστεί στο παρελθόν), αποτελούν αντίστοιχα το 72,2%.
Το ποσοστό ανεργίας των ατόµων µε ξένη υπηκοότητα είναι µεγαλύτερο από το αντίστοιχο των Ελλήνων υπηκόων (28,2% έναντι 22,7%). Επίσης, το 72,7% των ξένων υπηκόων είναι οικονοµικά ενεργό, ποσοστό σηµαντικά υψηλότερο από το αντίστοιχο των Ελλήνων, το οποίο είναι 51,1%.
Σε επίπεδο απασχόλησης, το β΄ τρίμηνο εφέτος ο αριθµός των απασχολούµενων ανήλθε σε 3.702.613 άτοµα και η απασχόληση αυξήθηκε κατά 2,7% σε σχέση µε το προηγούµενο τρίµηνο και κατά 2,1% σε σχέση µε το β΄ τρίµηνο του 2015.
Ειδικότερα, βρήκαν απασχόληση 143.836 άτοµα, τα οποία δήλωσαν ότι ήταν άνεργα πριν από ένα έτος. Παράλληλα, 46.772 άτοµα µετακινήθηκαν από τον οικονοµικά µη ενεργό πληθυσµό σε θέσεις απασχόλησης. Αντίθετα, 115.103 άτοµα, τα οποία πριν από έναν χρόνο ήταν απασχολούµενα, σήµερα είναι άνεργα και άλλα 56.862 άτοµα που ήταν απασχολούµενα είναι πλέον οικονοµικά µη ενεργά. Επιπλέον, 105.904 άτοµα, που πριν από ένα έτος ανήκαν στον οικονοµικά µη ενεργό πληθυσµό, εισήλθαν στην αγορά εργασίας αναζητώντας απασχόληση αλλά είναι άνεργα.
Ανά τοµέα της οικονοµίας, παρατηρείται ότι στον πρωτογενή τοµέα υπάρχει µείωση 0,3% στον αριθµό των απασχολούµενων, στον δευτερογενή τοµέα παρατηρείται αύξηση 6% και στον τριτογενή αύξηση 1,7%.
Το ποσοστό της µερικής απασχόλησης ανέρχεται στο 9,8% του συνόλου των απασχολουµένων. Από το υποσύνολο αυτό των εργαζοµένων, το 69,7% έκανε αυτή την επιλογή διότι δεν µπόρεσε να βρει πλήρη απασχόληση, το 8,2% για άλλους προσωπικούς ή οικογενειακούς λόγους, το 4,8% διότι εκπαιδεύεται, το 1,7% διότι φροντίζει µικρά παιδιά ή εξαρτώµενους ενήλικες και το 15,6% για διάφορους άλλους λόγους.
Το ποσοστό των µισθωτών, το οποίο εκτιµάται σε 65,9%, εξακολουθεί να είναι το χαµηλότερο σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση, στην οποία ανέρχεται στο 83,9 του συνόλου των απασχολουµένων (εκτίµηση 2015).

ΚΟΜΙΣΙΟΝ - Η «Φάβα Φενεού» στο μητρώο των Προστατευόμενων Γεωγραφικών Ενδείξεων της ΕΕ


Η «Φάβα Φενεού» στο μητρώο των Προστατευόμενων Γεωγραφικών Ενδείξεων της ΕΕ

Την καταχώριση του ελληνικού προϊόντος «Φάβα Φενεού» (Fava Feneou) στο μητρώο των Προστατευόμενων Γεωγραφικών Ενδείξεων (ΠΓΕ) ενέκρινε σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η παραγωγή και καλλιέργεια του προϊόντος «Φάβα Φενεού», με το οποίο η Ελλάδα φτάνει στις 104 προστατευόμενες ονομασίες, πραγματοποιείται, κυρίως, στα υψίπεδα του Φενεού και της Στυμφαλίας του νομού Κορινθίας, στην Πελοπόννησο.
Αυτό το προϊόν καλλιεργείται από τα τέλη του 19ου αιώνα και έχει μεγάλη θρεπτική αξία, ενώ η τεχνογνωσία των τοπικών παραγωγών παραμένει, σε μεγάλο βαθμό, οικογενειακή.

ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ - Δήμος Μεγαλόπολης: Κάθετα αντίθετος στην απόθεση επικινδύνων αποβλήτων στην περιοχή


Δήμος Μεγαλόπολης: Κάθετα αντίθετος στην απόθεση επικινδύνων αποβλήτων στην περιοχή

Κατηγορηματικά αντίθετος στην εναπόθεση και αποθήκευση επικίνδυνων αποβλήτων στην περιοχή του λεκανοπεδίου Μεγαλόπολης είναι ο Δήμος Μεγαλόπολης και με ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου υπογραμμίζει ότι «σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να δεχτεί τη δημιουργία Χώρου Υγειονομικής Ταφής Επικίνδυνων Αποβλήτων (ΧΥΤΕΑ), στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Διαχείρισης Επικίνδυνων Αποβλήτων (ΕΣΔΕΑ) στη Μεγαλόπολη». Το δημοτικό συμβούλιο επισημαίνει, μεταξύ άλλων, ότι «η Μεγαλόπολη δεν έχει επικίνδυνα απόβλητα, κατά συνέπεια και λόγω της μακροχρόνιας επιβάρυνσης από τη λειτουργία των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ ΑΕ, δεν μπορεί να δεχτεί επικίνδυνα απόβλητα που μάλιστα παράγονται σε απομεμακρυσμένες περιοχές».
Υπογραμμίζει πως δεν υπάρχουν διαθέσιμα εδάφη για τη χωροθέτηση και τη δημιουργία Χώρου Υγειονομικής Ταφής Επικίνδυνων Αποβλήτων (ΧΥΤΕΑ) στη Μεγαλόπολη, καθότι το μεγαλύτερο μέρος των απαλλοτριωμένων εκτάσεων των ορυχείων της ΔΕΗ ΑΕ είναι σήμερα ενεργά, ενώ δεν υπάρχουν και διαθέσιμα αχρησιμοποίητα μεταλιγνιτικά εδάφη στα ορυχεία.
Τονίζουν ακόμα, πως ο Αλφειός ποταμός, καθώς και ο ποταμός Ελισσώνας, διασχίζουν καθ’ όλο το μήκος τους τα ορυχεία, με πλούσια χλωρίδα και πανίδα, και ως εκ τούτου κάθε σκέψη για διαχείριση επικινδύνων αποβλήτων στα λιγνιτωρυχεία είναι αποτρεπτική, ενώ εντός των ορυχείων και στις παρυφές αυτών, υπάρχουν οι οικισμοί: Μεγαλόπολης, Ψαθί, Ορεστίου, Χωρέμη, Απιδίτσας, Τριποτάμου, Ανθοχωρίου, Γέφυρας, Βρυσούλες, Θωκνίας, Σούλου, Πλάκας, Κάτω Καρυών, Ισώματος Καρυών, Κυπαρισσίων, Μαυριών και Κατσίμπαλη.
Επιπλέον αναφέρουν, ότι εντός των ορυχείων και στις παρυφές αυτών, υπάρχουν σημαντικοί αρχαιολογικοί χώροι, όπως το αρχαίο θέατρο Μεγαλόπολης, η αρχαία αγορά, η αρχαία Τραπεζούντα, αλλά και σημαντικά θρησκευτικά μνημεία, όπως ο μεγάλης αρχαιολογικής και θρησκευτικής αξίας ανακαινισμένος βυζαντινός ναός του Αγίου Δημητρίου Θωκνίας.
Το δημοτικό συμβούλιο Μεγαλόπολης αναφέρει ακόμη πως ο Δήμος θα διεκδικήσει, ακόμη και δικαστικά, όλα τα μεταλιγνιτικά εδάφη, για τη χρησιμοποίησή τους από τους φυσικούς ιδιοκτήτες, αλλά και τους ακτήμονες της περιοχής, κυρίως στον πρωτογενή τομέα.
Τέλος, το συμβούλιο αναφέρει στην απόφασή του: «Δηλώνουμε ότι είμαστε αποφασισμένοι να προσφύγουμε στα ελληνικά και ευρωπαϊκά δικαστήρια, καθώς και κάθε αρμόδιο θεσμικό όργανο, για την επίλυση του προβλήματος και την προστασία της περιοχής μας». Καλούν δε τους βουλευτές Αρκαδίας, την Περιφέρεια, την ΠΕΔ Πελοποννήσου και τους όμορους Δήμους Αρκαδίας, Ηλείας, Λακωνίας και Μεσσηνίας, «να συνταχθούν ενεργά στη διεκδίκηση του δίκαιου αιτήματός μας και την αποτροπή της δημιουργίας ΧΥΤΕΑ στην περιοχή της Μεγαλόπολης».

ΦΩΤΟ - Διχάζει η...σέξι δασκάλα!

Η Πατρίς Μπράουν αναγκάστηκε να κάνει τον λογαριασμό της στο Instagram ιδιωτικό, καθώς είδε τις φωτογραφίες της να γίνονται viral και να κριτικάρονται.

Υποτίθεται πως οι γυναίκες δεν χρειάζεται να απολογούνταν για τα ρούχα που φοράνε, αλλά αυτό είναι ένα τεράστιο ψέμα.

Πολλοί ισχυρίζονται πως όταν μια γυναίκα δείχνει τις καμπύλες της, «ψάχνει την προσοχή» ή «θέλει να προκαλέσει».
Κάτι από τα παραπάνω υποστήριξαν και διάφοροι χρήστες του Instagram, όταν φωτογραφίες μιας δασκάλας, που βοηθούσε μικρά παιδιά στο διάβασμα, έκαναν τον γύρο του κοινωνικού δικτύου.

Η Πατρίς Μπράουν αναγκάστηκε να κάνει τον λογαριασμό της στο Instagram ιδιωτικό, καθώς είδε τις φωτογραφίες της να γίνονται viral και να κριτικάρονται.
Τα ρούχα της χαρακτηρίστηκαν από πολλούς «άσεμνα» για τη δουλειά της, καθώς αγκάλιαζαν το σώμα της, δείχνοντας τις σούπερ καμπύλες της.
«Τα ρούχα της είναι ακατάλληλα για να διδάσκει σε παιδιά τετάρτης Δημοτικού. Τα αγόρια έχουν ορμές από δευτέρα Δημοτικού», σχολίασε μια γυναίκα.
Η Αμερικανή, που θεωρείται η πιο σέξι δασκάλα και έχει hashtag #TeacherBae, είχε και πολλούς υπερασπιστές.
«Μαύρες γυναίκες με καμπύλες κατακρίνονται αμέσως, για κάτι που δεν ελέγχουν», έγραψε χρήστης του Twitter, ενώ ένας άλλος σημείωσε:
«Υποστηρίζω την #teacherbae, όχι επειδή είναι μια χαρά, αλλά γιατί φοράει κάτι που είναι κατάλληλο, απλά έχει καμπύλες, πρέπει να χαλαρώσετε, αν είστε τρελοί».

Η βαριατρική επέμβαση μειώνει το βάρος και σταματά τη γήρανση

 
Η έρευνα έγινε από τους επιστήμονες στο Πανεπιστήμιο της Βιέννης, με στόχο να διερευνήσει αν η βαριατρική χειρουργική επέμβαση να μπορεί να αντιστρέψει την πρόωρη γήρανση που σχετίζεται με την παχυσαρκία.
Σύμφωνα με τα ευρήματα μιας νέας έρευνας η οποία παρουσιάστηκε στο φετινό συνέδριο «Frontiers in CardioVascular Biology (FCVB)», το οποίο πραγματοποιήθηκε στη Φλωρεντία από την Ευρωπαϊκή Καρδιολογική Εταιρεία, η βαριατρική χειρουργική η οποία χρησιμοποιείται για την απώλεια πάχους σε παχύσαρκο πληθυσμό, βοηθά αποτελεσματικά και στη θεραπεία άλλων νόσων, ενώ αντιστρέφει τη διαδικασία της γήρανσης στον οργανισμό.
Η έρευνα έγινε από τους επιστήμονες στο Πανεπιστήμιο της Βιέννης, με στόχο να διερευνήσει αν η βαριατρική χειρουργική επέμβαση να μπορεί να αντιστρέψει την πρόωρη γήρανση που σχετίζεται με την παχυσαρκία. Τα ευρήματα κρίθηκαν πολύ σημαντικά από τους ειδικούς, καθώς έδειξαν ότι δύο χρόνια μετά από τη χειρουργική επέμβαση απώλειας βάρους υπήρξε σημαντική μείωση της φλεγμονής και επιμήκυνση των τελομερών.
Στη μελέτη έλαβαν μέρος 76 άτομα με Δείκτη Μάζας Σώματος (ΔΜΣ) 44,5 κιλά/ τετραγωνικό μέτρο και μέση ηλικία τα 40 έτη. Τα άτομα αυτά είχαν προσπαθήσει να αδυνατίσουν με δίαιτες και γυμναστική  χωρίς κανένα αποτέλεσμα και έτσι αναγκάστηκαν να κάνουν βαριατρική επέμβαση.
Με τις μέχρι σήμερα μελέτες είχε γίνει γνωστό ότι τα άτομα που πάσχουν από παχυσαρκία έχουν μικρότερα τελομερή από του υπόλοιπους ανθρώπους, γεγονός που προκαλεί πρόωρη γήρανση ζωτικών οργάνων του σώματος, όπως ο εγκέφαλος και η καρδιά έως κατά 8,8 χρόνια. Ενώ εκτός από αυτό υπάρχουν στον οργανισμό τους και υψηλά επίπεδα φλεγμονωδών κυτοκινών, που είναι κυτταρικοί αγγελιοφόροι οι οποίοι συχνά επιδεινώνουν τη νόσο.
Η ερευνητική ομάδα, επικεφαλής της οποίας ήταν ο Dr. Philipp Hohensinner, υπέβαλε τους συμμετέχοντες σε αιματολογικές εξετάσεις προεγχειρητικά, και κατόπιν ανά 12μηνο για δύο συνεχή χρόνια.  Στους χειρουργημένους ασθενείς, οι οποίοι πέτυχαν, κατά μέσο όρο, μείωση του σωματικού τους βάρους κατά 38%, παρατηρήθηκε αξιοσημείωτη μείωση σε ορισμένες κυτοκίνες που προάγουν τη φλεγμονή, με ταυτόχρονη αύξηση μιας άλλης κυτοκίνης που τη μειώνει. Ενώ, τα αποτελέσματα έδειξαν επίσης, ότι 2 έτη έπειτα από την επέμβαση τα τελομερή ήταν κατά 80% μακρύτερα απ’ ότι ήταν πριν από αυτήν.
Όπως ανέφεραν οι επιστήμονες, η διαδικασία της γήρανσης προκαλείται στον οργανισμό μας από το οξειδωτικό στρες, το οποίο όμως εμφανίζεται από την παχυσαρκία, την έλλειψη άσκησης, την κακή διατροφή και το κάπνισμα.
Έτσι αυξάνονται οι ελεύθερες ρίζες στα λιποκύτταρα, οδηγώντας σε βράχυνση των τελομερών που αποτελεί δείκτη της γήρανσης, ένα είδος εσωτερικού ρολογιού των κυττάρων. Κάθε φορά που ένα κύτταρο διαιρείται τα τελομερή χάνουν ένα μικρό κομμάτι του DNA, με αποτέλεσμα, όταν γίνονται πολύ μικρά, να μην μπορούν πλέον να διαιρεθούν και τελικά να πεθαίνουν.
Αναλύοντας τα αποτελέσματα ο Dr. Hohensinner σημείωσε ότι οι παχύσαρκοι άνθρωποι έχουν αυξημένα επίπεδα φλεγμονής και υψηλότερα επίπεδα φλεγμονωδών κυτοκινών στο λιπώδη ιστό τους και γερνούν πρόωρα. Με τη μελέτη αυτή ωστόσο, διαπίστωσαν ότι η βαριατρική χειρουργική όχι μόνο μείωσε το σωματικό βάρος τους κατά 30-40% αλλά τους ανανέωσε τα κύτταρα και αντίστρεψε τις αρνητικές επιπτώσεις της παχυσαρκίας που σχετίζονται με τη γήρανσή τους. Όπως σημείωσε, δύο χρόνια μετά την επέμβαση τα τελομερή «φάνηκαν νεότερα από τα κύτταρα που μετρήθηκαν πριν από την επέμβαση».
Αυτό που κίνησε ιδιαίτερα το ενδιαφέρον των ερευνητών σύμφωνα με τον Dr. Hohensinner, ήταν η μείωση της οξείδωσης των κυττάρων. Διαπίστωσαν ότι 2 χρόνια μετά την επέμβαση η οξειδωτική βλάβη στα τελομερή είχε υποτριπλασιαστεί και κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι τα κύτταρα γίνονται νεώτερα εξαιτίας της μικρότερης μείωσης του μήκους των τελομερών από την οξείδωση. Όπως είπε χαρακτηριστικά «τα κύτταρα φαίνεται να έχουν λιγότερο στρες και αναγκάζονταν να πολλαπλασιάζονται λιγότερο».
Αναλύοντας να νέα δεδομένα ο γενικός χειρουργός και ειδικός σε θέματα παχυσαρκίας Δρ. Γιώργος Σπηλιόπουλος ανέφερε ότι είναι εξαιρετικά σημαντικά γιατί φάνηκε ότι υπάρχει τρόπος να αναστραφεί η ζημιά που προκαλεί η παχυσαρκία στα κύτταρα. «Με τη βαριατρική χειρουργική τα κύτταρα “θεραπεύουν” τον εαυτό τους, καθυστερώντας τη φυσιολογική γήρανση των οργάνων», τόνισε ο Δρ. Σπηλιόπουλος.

Η B΄ φάση: Μόνιμη εγκατάσταση των προσφύγων στην Ελλάδα

Του Γιώργου Καραμπελιά 
Όταν άρχισε η προσφυγική κρίση, ενάμιση χρόνο πριν, με την πολιτική της Μέρκελ και τωνΤσίπρα/Χριστοδουλοπούλου να μεταβάλουν την Ελλάδα σε ένα απέραντο hot spot, τονίζαμε πως η σημαντικότερη συνέπεια του καταστροφικού περάσματος  του  ΣΥΡΙΖΑ από τη διακυβέρνηση της χώρας θα είναι η ενίσχυση της παρουσίας μουσουλμανικών πληθυσμών. Δεδομένης της «συνοριακής» θέσης της χώρας μας μεταξύ Δύσης και ισλαμικής Ανατολής, και του τουρκικού επεκτατισμού, ο οποίος χρησιμοποιεί πλέον και το Ισλάμ ως όπλο του, η Ελλάδα, σε βάθος χρόνου, κινδυνεύει από την προϊούσα ενίσχυση των μουσουλμανικών πληθυσμών οι οποίοι αναπόφευκτα θα μεταβληθούν σε όργανο της τουρκικής πολιτικής.
Παράλληλα με τη μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης, η περαιτέρω ενίσχυση των μουσουλμανικών πληθυσμών θα μεταβληθεί σε ένα ακόμα όπλο του νεο-οθωμανισμού. Σε συνδυασμό με τη δημογραφική κατάρρευση της χώρας –το 2015, οι θάνατοι ξεπέρασαν κατά 30.000 τις γεννήσεις–, τη φυγή των νέων υψηλής μόρφωσης και ειδίκευσης και τα τεράστια συνεχιζόμενα μεταναστευτικά ρεύματα από την Ανατολή προς τη Δύση –και η Ελλάδα αποτελεί το σύνορό τους– κινδυνεύουμε μεσοπρόθεσμα με «λιβανοποίηση».
Και αν οι οικονομικές καταστροφές είναι ίσως αναστρέψιμες σε βάθος χρόνου, η πιθανή πληθυσμιακή αλλοίωση δεν είναι.
Εκείνη την περίοδο, μέσα στο κλίμα μιας κατασκευασμένης και ψευδεπίγραφης συναίνεσης, που εκμεταλλευόταν την «αλληλεγγύη» στο πραγματικό δράμα των προσφύγων, οι ανησυχίες μας χαρακτηριστήκαν υπερβολικές, κάποτε εθνοκαπηλικές και «ρατσιστικές». Διότι, όπως υποστήριζε τότε η κυβέρνηση, «οι πρόσφυγες δεν θέλουν να εγκατασταθούν στην Ελλάδα, αλλά είναι περαστικοί για την Ευρώπη», οπότε δεν υπάρχει  λόγος ανησυχίας.
Δεν χρειάστηκε να περάσουν παρά ελάχιστοι μήνες για να καταφανεί πως δεκάδες χιλιάδες  πρόσφυγες θαεγκατασταθούν στην Ελλάδα, για να αλλάξει το τροπάριο των κυβερνητικών. Τονίζεται πλέον από  τον ίδιο τον οιονεί υπουργό Μουζάλα (οιονεί, διότι η πολιτική που εφαρμόζει είναι υπαγορευμένη μέχρι κεραίας από τους ξένους και τις ΜΚΟ του κ. Σόρος), στις 12 Αυγούστου, στον ΒΗΜΑ FM: «Έχει μαζευτεί ένας αριθμός ανθρώπων, ο οποίος τις παλαιότερες εποχές μπορεί να ήταν πολύ περισσότερος, αλλά ήταν ανανεούμενος πληθυσμός. Τώρα είναι ένας πληθυσμός που έχει εγκατασταθεί εκεί πάνω. Αυτό δημιουργεί πια δυσκολίες στη συνύπαρξη με τον ντόπιο πληθυσμό. Πρέπει να ισορροπήσουμε τα δικαιώματα του πληθυσμού με τα δικαιώματα των μεταναστών και των προσφύγων»!
Μέσα σε ελάχιστους μήνες, το κεντρικό ζήτημα έγινε η (μόνιμη; πάντως σταθερή) εγκατάσταση των προσφύγων στην Ελλάδα. Και μάλιστα, όχι πλέον σε χώρους φιλοξενίας, που διατηρούν ένα στοιχείο προσωρινότητας, αλλά σε δομές μόνιμες και κυρίως σε διαμερίσματα στο εσωτερικό  των ελληνικών πόλεων. Όπως δηλώνει ο ίδιος πάντα Μουζάλας, σε επιστολή του στις 8 Σεπτεμβρίου προς την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κρήτης, για την εγκατάσταση 2.000 προσφύγων, «Το βέλτιστο σενάριο στο πλαίσιο του στρατηγικού σχεδιασμού του υπουργείου, είναι να καλυφθεί το σύνολο των 2.000 θέσεων με διαμερίσματα».
Ήδη, πάνω από 10.000 πρόσφυγες και μετανάστες έχουν εγκατασταθεί σε διαμερίσματα και ξενοδοχεία, που ενοικιάζονται έναντι αδρής αμοιβής, και, μέχρι τα τέλη του 2017, θα έχουν φθάσει τις 20.000, σύμφωνα με το πρόγραμμα του ΟΗΕ. Εκτός δε από το ενοίκιο, που φθάνει μέχρι τα 400 ευρώ μηνιαίως ανά διαμέρισμα, δίνονται σημαντικά κίνητρα (στη σχετική δραστηριότητα πρωτοστατούν οι δήμαρχοι Αθηναίων, Καμίνης, και Θεσσαλονίκης, Μπουτάρης), όπως ειδικά τιμολόγια για ηλεκτροδότηση, νερό κ.λπ.
Εξάλλου, όπως δήλωσε ο  υπουργός Βίτσας στον Σκάι, στις 26/08/2016, «οι περίπου 60.000 εγκλωβισμένοιμετανάστες σε όλη τη χώρα δεν είναι και τεράστιος αριθμός» και  μπορούμε να τους μοιράσουμε, «χωρίς να βγάζουμε φοβικά σύνδρομα, στους 200 από τους 300 δήμους της χώρας».
Μια κάποια αντίδραση εκδηλώθηκε μόνο στον Έβρο, όπου έγινε απόπειρα εγκατάστασης προσφύγων ώστε να… ενισχυθεί ο μουσουλμανικός πληθυσμός της Θράκης! Στις 14/02/2016, μετά την ανάρτηση στην επίσημη ιστοσελίδα της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ της πρόθεσης αναζήτησης 180 διαμερισμάτων στον Έβρο, με πρωτοβουλία του περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, του δημάρχου Αλεξανδρούπολης και του Μητροπολίτη κ. Άνθιμου, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη για να αντιμετωπιστεί η προκλητική αυτή ενέργεια. Οι τρεις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ βεβαίως απουσίαζαν και κατήγγειλαν με επιστολές τους… διαμαρτυρομένους!
Θα μπορούσαμε να αναφέρουμε αναρίθμητα περιστατικά σχετικά με τη μόνιμη εγκατάσταση στο εσωτερικό του ιστού των πόλεων. Την ίδια στιγμή, η κυβέρνηση, πιστή στην τακτική της εξαπάτησης, συνεχίζει να συντηρεί τη φενάκη της «προσωρινής εγκατάστασης των προσφύγων».
Ταυτόχρονα χρησιμοποιείται ο πακτωλός των χρημάτων που κατευθύνονται είτε στις ΜΚΟ και τις χιλιάδες απασχολούμενους είτε σε προμηθευτές και ιδιοκτήτες διαμερισμάτων, ώστε να δημιουργηθεί και το σχετικό λόμπυ.
Διαβάσαμε πρόσφατα την καταγγελία της βουλευτού Σερρών του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Αφροδίτης Σταμπουλή, εναντίον του στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Τάπα, για συμμετοχή στο διαγωνισμό του Κέντρου Φιλοξενίας, όπου συντονίστρια είναι η κόρη του! Και τα χρήματα σε μια εποχή λιτότητας είναι παρά πολλά . Σύμφωνα με τον επίτροπο, Δημήτρη Αβραμόπουλο, έχουν προβλεφθεί μέχρι στιγμής 845 εκατομμύρια ευρώ.
Γύρω στα 50 εκατομμύρια ευρώ κοστίζει ετησίως η σίτιση ενώ αυτή τη στιγμή πάνω από 10.000 πρόσφυγες βρίσκονται σε διαμερίσματα και ξενοδοχεία.
Το πρόγραμμα έχει επίσης δώσει δουλειά σε χιλιάδες ανθρώπους που στελεχώνουν τα κέντρα υποδοχής και φιλοξενίας, μεταφραστές, ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, διοικητικούς κ.λπ., ενώ 63 οργανώσεις δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα με το προσφυγικό.
Η Αρμοστεία, για την εφαρμογή του προγράμματος, έχει υπογράψει ήδη συμφωνίες συνεργασίας με έξι εταίρους: τον δήμο Αθηναίων και τις οργανώσεις «Praksis», «Αλληλεγγύη-Solidarity Now», «Ηλιαχτίδα», «Νόστος» και «Άρσις».
Η ΜΚΟ «Praksis» φιλοξενούσε ήδη τον Απρίλιο 690 πρόσφυγες σε 118 διαμερίσματα στην Αθήνα, καθώς και 1.700 σε 30 ξενοδοχεία σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πιερία, Λέσβο, Σάμο, Χίο, Κόρινθο και Πόρτο Χέλι ενώ, μέχρι το  τέλος του 2016, θα ανοίξει 2.400 διαμερίσματα με 12.000 θέσεις φιλοξενίας. Ο δήμος Αθηναίων έχει αναλάβει την ενοικίαση 200 διαμερισμάτων με 1.200 θέσεις.
Η οργάνωση «Αλληλεγγύη-Solidarity Now», του περιβόητου Τζωρτζ Σόρος – σημαίνον στέλεχος της οποίας είναι ο Νίκος Αλιβιζάτος–, προχωράει πιο πέρα με 700 θέσεις φιλοξενίας μέσω συγκατοίκησης με τους ενοίκους διαμερισμάτων, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.
Ελάχιστες αντιδράσεις έχουν υπάρξει μέχρι σήμερα απέναντι σε αυτή τη συνειδητή  στρατηγική  του ΣΥΡΙΖΑ  και του μεγάλου πάτρωνά του, Τζωρτζ Σόρος, για τη μεταβολή της Ελλάδας σε «Πολυπολιτισμική Ανοιχτή κοινωνία», δηλαδή  την εν μέρει ισλαμοποίηση της.
Και για να μη νομιστεί ότι υπερβάλλω και πάλι, σας παραθέτω τις απόψεις ενός σημαίνοντος στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ που ασχολείται  ειδικά με το μεταναστευτικό. Στην ειδική συνεδρίαση της  Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ με θέμα το Προσφυγικό, στις 6 Μαρτίου 2016, ο Μπάμπης Μπιλίνης, συντονιστής της  Ν.Ε. Νότιας Αθήνας, αναφέρει: «Οι Δήμοι να δεσμευτούν, με νόμο, να κάνουν άμεσα σχέδιο φιλοξενίας ατόμων ίσο με το 0,5% του πληθυσμού τους άμεσα εφαρμόσιμο. [   ] Έτσι κι αλλιώς, με ανοιχτά ή κλειστά σύνορα, η χώρα μας το επόμενο διάστημα θα έχει μερικές δεκάδες χιλιάδες πρόσφυγες. Να αρχίσουμε να σχεδιάζουμε ότι κάποιοι από αυτούς θα μείνουν για μόνιμη εγκατάσταση. Να “εκμεταλλευτούμε” την αγωνία τους για ζωή, τις γνώσεις τους, τις δεξιότητες τους και να σχεδιάσουμε την παραγωγική μας ανασυγκρότηση».  Και για να μη θεωρήσουμε τυχαία την αναφορά του στην παραγωγική ανασυγκρότηση μέσω των προσφύγων, εκθέτει το «όραμά» του, σε κείμενό του,  «Προσφυγικό και Αριστερά», όπου, εναντίον του Δημάρχου «Ελληνικού – Αργυρούπολης και στις  ξενοφοβικές δηλώσεις του», υπογραμμίζει: «Βλέποντας τις φωτογραφίες με τα ποτάμια των προσφύγων και των μεταναστών να πλημμυρίζουν τους κεντρικούς ευρωπαϊκούς δρόμους ξέρω καλά ότι η Ευρώπη θα αλλάξει. Οι άνθρωποι αυτοί αποτελούν το νέο αίμα που χρειάζεται η γερασμένη ήπειρός μας».
Δηλαδή, η στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ στο προσφυγικό/μεταναστευτικό δεν είναι ούτε τυχαία ούτε απλώς συνέπεια της παροιμιώδους ανικανότητάς του. Αποτελεί άμεση συνέπεια της εθνομηδενιστικής ιδεολογίας και στρατηγικής του. Και όμως, μέχρι σήμερα έχει αφεθεί το σχετικό ζήτημα να το «διαχειρίζεται» η Χρυσή Αυγή, η δε Αντιπολίτευση συναινεί ή στην καλύτερη περίπτωση σιωπά. Ελάχιστοι άνθρωποι από τον δημοκρατικό πατριωτικό χώρο έχουν μείνει να υπερασπίζονται τα αυτονόητα. Κλείνουμε με ένα  απόσπασμα του πρ. πρέσβη της Κύπρου, Περικλή Νεάρχου, από άρθρο του στα «Επίκαιρα», τον Απρίλιο του 2016:
«Η επανεγκατάσταση μουσουλμανικών πλη­θυσμών σε ολόκληρη την Ελλάδα, με πρόσχη­μα το άσυλο και με τη λογική της διασποράς τους σ’ όλη τη χώρα για ν’ αποφευχθούν εκρη­κτικές συγκεντρώσεις σε λίγα μέρη, δημιουρ­γεί ένα νέο μεγάλο πρόβλημα για τη χώρα. Οι γεωπολιτικές διαστάσεις του δεν είναι, δυ­στυχώς, ορατές απ’ όλους. Ακόμη και μικρές μουσουλμανικές εστίες και πυρήνες που δημιουργούνται σε όλη την ελληνική επικρά­τεια, θα χρειασθεί να λειτουργήσουν ως ξε­χωριστές κοινότητες εφόσον έχουν ένα άλλο θρήσκευμα και άλλες αξίες ζωής και πρότυπα. Θα απαιτήσουν, βεβαίως, τζαμιά και σχολεία και κοινωνικά και πολιτικά δικαιώματα.
Η Άγκυρα θα σπεύσει να τους ποδηγετήσει και να τους εκμεταλλευθεί πολιτικά, κατά τον ίδιο τρόπο που το πράττει με τη μουσουλμα­νική μειονότητα στη Θράκη. Η εισροή δεν θα σταματήσει γιατί, για όσο διάστημα τουλάχι­στον συνεχίζεται η πολιτική των ανοικτών συ­νόρων, η Άγκυρα θα μπορεί να στέλνει συνε­χώς νέους πρόσφυγες και λαθρομετανάστες. Θα μπορεί επίσης, με τους μυστικούς της μηχανισμούς, να απειλεί την εσωτερική ασφάλεια και σταθερότητα της χώρας, αξιοποιώντας την παρουσία μουσουλμανικών πληθυσμών σε ολόκληρη την επικράτεια. Στη σημερινή συ­γκυρία, θα μπορεί να έχει επίσης τη συνδρομή και την επικουρία των τζιχαντιστικών οργα­νώσεων, με τις οποίες αποδεδειγμένα διατηρεί εκλεκτικές και οργανικές σχέσεις».

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου