18.10.14

Οι 10 θέσεις της Αριστερής Πλατφόρμας βάζουν φωτιά στον ΣΥΡΙΖΑ


Οι 10 θέσεις της Αριστερής Πλατφόρμας βάζουν φωτιά στον ΣΥΡΙΖΑ

Κείμενο δέκα σημείων με τις βασικές τις θέσεις κατέθεσε προς συζήτηση στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ η Αριστερή Πλατφόρμα, εκτιμώντας ότι όσα συνέβησαν τις τελευταίες ημέρες με τις αντιδράσεις των αγορών ήταν ένα προανάκρουσμα των πιο έντονων εκβιασμών που θα δεχθεί μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.
«Υπάρχουν οι προϋποθέσεις για να κατακτήσει ο ΣΥΡΙΖΑ την πολιτική και προγραμματική κυριαρχία, αλλά ταυτόχρονα, το κόμμα θα πρέπει να ενισχύσει τα ριζοσπαστικά χαρακτηριστικά του και να προετοιμαστεί κατάλληλα, ώστε, ως κυβέρνηση, να αντιμετωπίσει τους εκβιασμούς που θα της γίνουν», αναφέρει μεταξύ άλλων το κείμενο.
Ως προς τις συνεργασίες, η Αριστερή Πλατφόρμα τονίζει: «...δεν μπορούμε να δεχτούμε την συνεργασία με δυνάμεις που ναι μεν αποχωρίζονται σήμερα από το μνημονιακό μπλοκ θολά και καιροσκοπικά -ζητώντας ταυτόχρονα την «συνέχιση των μεταρρυθμίσεων» και ξιφουλκώντας με τον «λαϊκισμό» - αλλά δεν ασκούν ούτε μια στοιχειώδη αυτοκριτική για την καταστροφική κοινωνικά «θέση ευθύνης» που κατέλαβαν ή υποστήριξαν στις μνημονιακές κυβερνήσεις. Όπως δεν μπορούμε να ανακυκλώσουμε και να ξαναστήσουμε το φθαρμένο ηγετικό προσωπικό του πολιτικού συστήματος και ιδίως του ΠΑΣΟΚ , κάτω από οποιαδήποτε μεταμφίεση».
Οι βασικές θέσεις της Αριστερής Πλατφόρμας
1.Οι επόμενοι μήνες είναι καθοριστικοί για την πορεία της χώρας. Όλο το κόμμα είναι ανάγκη να τεθεί άμεσα σε θέση μάχης και να δώσει όλες του τις δυνάμεις στην ανάπτυξη μεγάλων εργατικών λαϊκών αγώνων για να ανατραπεί η καταστροφική πολιτική των μνημονίων και η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ. Για να δημιουργηθεί ένα μέτωπο υπεράσπισης και προώθησης μεγάλων ριζοσπαστικών αλλαγών στη χώρα και σύγκρουσης με ένα σύστημα συμφερόντων των δανειστών ( ΕΕ,ΔΝΤ), του ελληνικού και ευρωπαϊκού κεφαλαίου, που εκβιάζουν και θέλουν να εξασφαλίσουν τον εξανδραποδισμό των εργαζομένων και την υποτέλεια της χώρας στο διηνεκές.
2. Ο ΣΥΡΙΖΑ μέρα με τη μέρα αγκαλιάζεται από ευρύτερα στρώματα του ελληνικού λαού ,αποκτά μεγάλη δυναμική κατάκτησης της κυβερνητικής εξουσίας ,διευρύνει την εκλογική του επιρροή και μπορεί, υπό προϋποθέσεις, να αποκτήσει την πολιτική και προγραμματική ηγεμονία, κάνοντας ανεπίστρεπτη την προσπάθεια αλλαγής του πολιτικού κλίματος από την πλευρά της συγκυβέρνησης και του συστήματος.
3. Σε αυτή τη φάση που βρισκόμαστε είναι εξαιρετικά αναγκαίο για τον ΣΥΡΙΖΑ να επιμείνει και να ενισχύσει τα ριζοσπαστικά του χαρακτηριστικά στην πολιτική, προγραμματική και κινηματική του παρέμβαση, να δημιουργήσει ένα ρεύμα ανατροπής, από τα κάτω, να διατηρήσει το ηθικό και πολιτικό πλεονέκτημα της διαφορετικότητάς του από το κατεστημένο αστικό πολιτικό σύστημα, να συμβάλει με όλες του τις δυνάμεις στην ανάπτυξη ενός ισχυρού μαζικού κινήματος με αντινεοφιλελεύθερο-αντιμνημονιακό προσανατολισμό.
4. H ανάδειξη μιας κυβέρνησης της Αριστεράς, η υλοποίηση του προγράμματός της καθώς και η απόκρουση των σεναρίων, περί αριστερής παρένθεσης , στόχοι για τους οποίους πρέπει να δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις, δεν θα είναι καθόλου εύκολη υπόθεση , αλλά μια πορεία αγώνων ,συγκρούσεων με μεγάλα καπιταλιστικά συμφέροντα και με τις επιλογές της ευρωζώνης.
5. Οι τελευταίες εξελίξεις με την επίθεση της δικτατορίας των αγορών και τις συνδυασμένες αντιδραστικές πιέσεις ΕΕ και ΔΝΤ, δεν αφορούσαν μόνο την κυβέρνηση που έτσι ή αλλιώς και για μια ακόμη φορά απέδειξε με την στάση της, πως είναι παραδομένη στις επιλογές τους. Αυτές οι δραματικές εξελίξεις αποτελούν προανάκρουσμα των εκβιασμών που πιο έντονα ακόμη θα δεχθεί μια κυβέρνηση της Αριστεράς. Συνεπώς πρέπει ακόμη πιο αποτελεσματικά να υπάρξει η απαραίτητη προετοιμασία και να διαμορφωθεί ο κατάλληλος συσχετισμός σε Ελλάδα αλλά και ένα όσο το δυνατόν πιο ισχυρό μέτωπο αντίστασης στην Ευρώπη, ικανά να αποκρούσουν αυτές τις εκβιαστικές λογικές.
Χρειάζεται, επίσης, να διατρανωθεί εκ νέου η βούλησή μας να μην υποκύψουμε στους εκβιασμούς και να εφαρμόσουμε απαρέγκλιτα το πρόγραμμά μας . Τέλος πρέπει να λάβουμε έγκαιρα όλα εκείνα τα αναγκαία μέτρα ώστε να αντιμετωπίσουμε επιτυχώς ενδεχόμενους εκβιασμούς στη χρηματοδότηση της χώρας και στη ρευστότητα των τραπεζών, προετοιμασμένοι για όλες τις δυνατές εναλλακτικές πιθανότητες και εκδοχές.
6. Η κυβέρνηση παρά τον «πάγο» που της έβαλαν οι δανειστές ακόμη και για την επικοινωνιακή διαχείριση της νέας φάσης του μνημονιακού προγράμματος , έστω και με κομμένα τα φτερά της θα οργανώσει την αντεπίθεσή της θα επιχειρήσει να επανακτήσει συμμαχίες με τα μεσαία στρώματα , θα προσαρμόσει το σχέδιο εξαπάτησης του λαού, περί δήθεν τέλους των μνημονίων και της ταπεινωτικής εποπτείας της τρόικας.
Οι ενδείξεις οδηγούν στο συμπέρασμα ότι θα δημιουργηθεί ένα νέο σχήμα κηδεμονίας της χώρας,όπου θα συνεχιστεί η ίδια και χειρότερη πολιτική με την πρωτοβουλία πια της κυβέρνησης και μέσω μιας γραμμής πίστωσης και ενός ταμείου χρηματοδότησης θα ασκείται ο έλεγχος και η εποπτεία με πιθανή αποχώρηση του ΔΝΤ από το υπόλοιπο της δανειοδότησης ,ενώ παράλληλα το χρέος θα βαπτιστεί βιώσιμο, χωρίς διαγραφή . Η ΕΕ και το ΔΝΤ επιθυμούν από ότι φαίνεται να πάρουν την λύση που θέλουν από μια βολική, για αυτούς, κυβέρνηση ,δημιουργώντας τετελεσμένα σε μια κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Το σχέδιο αυτό θα συνδυαστεί με μια αχαλίνωτη εκστρατεία τρομοκράτησης των πολιτών και κατασυκοφάντησης του ΣΥΡΙΖΑ με επίκληση πάντα της οικονομικής και πολιτικής σταθερότητας. Το σχέδιο αυτό πρέπει να αποκαλυφθεί και να καταγγελθεί ανοικτά στον ελληνικό λαό.
7. Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει με γοργό ρυθμό να ολοκληρώσει την διαδικασία εκπόνησης του εκλογικού προγράμματος του ,να αναπτύξει άμεσα εσωκομματική συζήτηση και άνοιγμα συζήτησης στην κοινωνία. Οι εξαγγελίες της Θεσσαλονίκης είχαν θετική απήχηση στους πολίτες, ωστόσο συνιστούν ένα τμήμα μόνο του άμεσου προγράμματός μας, που η εφαρμογή του συνδέεται με την προώθηση των συνολικών προγραμματικών μας δεσμεύσεων.
Χρειαζόμαστε ένα πλήρες μεταβατικό πρόγραμμα με άμεσα προδιορισμένα μέτρα που θα αντιμετωπίζει τα πιο καυτά και οξυμμένα προβλήματα επιβίωσης του ελληνικού λαού και ταυτόχρονα θα εισάγει ένα σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης, ριζικής αναδιανομής σε βάρος του κεφαλαίου , δημοκρατικών αλλαγών στο κράτος, πλήρους και σταθερής εργασίας και αποκατάστασης των κοινωνικών δικαιωμάτων.
Το άμεσο κυβερνητικό μας πρόγραμμα πρέπει να εμπλουτισθεί και να ριζοσπαστικοποιηθεί περιλαμβάνοντας ως αιχμές τα ακόλουθα μέτρα, τα οποία θα διασφαλίζουν και την ικανοποιητικότερη χρηματοδότησή του :
- την διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους
- την άμεση θέση των τραπεζών κάτω από δημόσια ιδιοκτησία, δημόσιο και κοινωνικό έλεγχο για μια νέα αποκλειστικά αναπτυξιακή και κοινωνική χρηματοπιστωτική πολιτική
- την λήψη άμεσων μέτρων στο πλαίσιο της ριζικής αλλαγής του φορολογικού συστήματος σε βάρος του πλούτου και υπέρ των εργαζόμενων και των μικρομεσαίων στρωμάτων.
-ένα ενισχυμένο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων για την ανάκαμψη της οικονομίας και τη διαμόρφωση θέσεων πλήρους απασχόλησης
- την διακοπή των ιδιωτικοποιήσεων και την κατάργηση του ΤΑΙΠΕΔ, μαζί με το πέρασμα σε δημόσια ιδιοκτησία και έλεγχο των στρατηγικών επιχειρήσεων και κλάδων της οικονομίας.
- Την ενίσχυση ενός όλο και πιο ευρέως κοινωνικού και συνεταιριστικού τομέα της οικονομίας και ιδίως την ενίσχυση της λαϊκής συμμετοχής, του εργατικού και κοινωνικού ελέγχου ,που θα θέτουν μεγάλες τομές στο οικονομικό και πολιτικό σύστημα.
- την στήριξη και ανασυγκρότηση του κοινωνικοασφαλιστικού συστήματος
8.Το κόμμα πρέπει να επιδιώξει την κοινοβουλευτική πλειοψηφία ώστε με μεγαλύτερη ευχέρεια να υλοποιήσει το πρόγραμμά του. Στις παρούσες συνθήκες ο στόχος αυτός είναι πραγματοποιήσιμος. Αυτή η θέση δεν αποκλείει ,αντιθέτως επιβάλλει την επιμονή μας στην επίτευξη κοινής δράσης, κοινών πρωτοβουλιών και συμμαχιών με όλες τις δυνάμεις της Αριστεράς, αλλά και με πρόσωπα και δυνάμεις που προέρχονται από άλλους πολιτικοϊδεολογικούς χώρους, ριζοσπαστικοποιούνται ,δοκιμάζονται σε πρωτοβουλίες και κοινούς αγώνες και μετατοπίζονται ειλικρινά προς τα αριστερά και δεν έχουν εμπλακεί με ευθύνες στην στήριξη, ψήφιση και εφαρμογή νεοφιλελεύθερων μνημονιακών επιλογών.
Αντίστροφα, δεν μπορούμε να δεχτούμε την συνεργασία με δυνάμεις που ναι μεν αποχωρίζονται σήμερα από το μνημονιακό μπλοκ θολά και καιροσκοπικά-ζητώντας ταυτόχρονα την «συνέχιση των μεταρρυθμίσεων» και ξιφουλκώντας με τον «λαϊκισμό»- αλλά δεν ασκούν ούτε μια στοιχειώδη αυτοκριτική για την καταστροφική κοινωνικά «θέση ευθύνης» που κατέλαβαν ή υποστήριξαν στις μνημονιακές κυβερνήσεις. Όπως δεν μπορούμε να ανακυκλώσουμε και να ξαναστήσουμε το φθαρμένο ηγετικό προσωπικό του πολιτικού συστήματος και ιδίως του ΠΑΣΟΚ , κάτω από οποιαδήποτε μεταμφίεση.
Ο στόχος της αποτροπής της προεδρικής πλειοψηφίας που επιδιώκει η κυβέρνηση πρέπει και μπορεί να αντιμετωπιστεί με σεβασμό στις αποφάσεις του Συνεδρίου και κυρίως με την ενεργοποίηση του λαού από τα κάτω και με την συνολική ενίσχυση της πολιτικής ελκτικότητας και ηγεμονίας του ΣΥΡΙΖΑ, μακριά από ευκαιριακές προσεγγίσεις που θα πλήξουν την αξιοπιστία και φερεγγυότητα του χώρου μας. .
9.Η κατάσταση του εργατικού-λαϊκού κινήματος στη χώρα μας, παρά το γεγονός ότι αναπτύσσονται επί μέρους σημαντικοί αγώνες δεν εμπνέει αισιοδοξία ,εμφανίζει σοβαρά προβλήματα συντονισμού ,συνέχειας ,μαζικότητας και αποτελεσματικότητας ενώ δημιουργεί ένα σημαντικό έλλειμμα στην προσπάθεια ανατροπής της μνημονιακής πολιτικής και συνακόλουθα της συγκυβέρνησης. Είναι επείγουσα ανάγκη να επιτευχτεί ένας αγωνιστικός συντονισμός πάνω σε άμεσα ζητήματα που αφορούν την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ ,την υπεράσπιση των ασφαλιστικών δικαιωμάτων , την άμεση λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση της ανεργίας, την ενεργοποίηση των συλλογικών διαπραγματεύεσεων, την προστασία της υγείας ,των συλλογικών και κοινωνικών δικαιωμάτων.
10. Σήμερα περισσότερο από ποτέ απαιτείται η ισχυροποίηση και η αναβάθμιση του ρόλου του κόμματος ,η εξασφάλιση της δημοκρατικής και συλλογικής λειτουργίας του. Το κόμμα πρέπει να ανασυγκροτηθεί τάχιστα και εν κινήσει, ώστε να πετύχει την μαζική ενεργοποίηση των μελών και των φίλων και την μέγιστη δυνατή οργανωτική και πολιτική ετοιμότητα καθώς και την δημοκρατική συλλογική λειτουργία στη λήψη των αποφάσεων σε όλα τα επίπεδα. Τα όργανα σε κάθε επίπεδο από την ΠΓ και την ΚΕ μέχρι τα συντονιστικά και τις συνελεύσεις των οργανώσεων πρέπει να κατακτήσουν τον πολιτικό και αποφασιστικό τους ρόλο ,να δουλέψουν τους επόμενους μήνες με σχέδιο ,μεθοδικότητα και αξιοποίηση όλου του δυναμικού.
Μέσα από αυτήν την εξωστρεφή πολιτική και κινηματική δράση επιδιώκουμε την συνάντηση και την ένταξη στις γραμμές μας αγωνιστών,ανεξάρτητα από την πολιτική τους προέλευση, που επιθυμούν αυθεντικά και ανιδιοτελώς να παλέψουν για την πολιτική και κοινωνική αλλαγή. Φαινόμενα υποκατάστασης των οργάνων και πρωτοβουλιών ερήμην τους, φαινόμενα παραγοντισμού , ανάθεσης , φαινόμενα δημόσιων εκφωνήσεων από κεντρικά στελέχη που δεν εκφράζουν τις συλλογικές αποφάσεις, χωρίς διευκρίνηση του προσωπικού χαρακτήρα αυτών των δηλώσεων, πρέπει να σταματήσουν. Το κόμμα καλείται σε μια πανστρατιά στην οποία δεν πρέπει να υπάρχει καμμιά απουσία από την ενεργή συμμετοχή και την ιστορικού χαρακτήρα πρόκληση για την μεγάλη αλλαγή στη χώρα με κυβέρνηση της Αριστεράς.

Ξεσπά ο πατέρας της 25χρονης που διαπομπεύτηκε στην Μυτιλήνη:«Η κόρη μου δεν έχει AIDS»!

Ένα έγγραφο – ντοκουμέντο δημοσιεύτηκε στο τοπικό site lesvosNews.gr που αποδεικνύει ότι η 25χρονη κοπέλα από την Μυτιλήνη, που είδε τον εαυτό της να διαπομπεύεται ως φορέας του AIDS με αφίσες που γέμισαν το νησί και είχαν το ονοματεπώνυμό της, δεν είχε προσβληθεί τελικά από τον θανατηφόρο ιό!
Το έγγραφο – ιατρική γνωμάτευση, το παρέδωσαν οι γονείς της κοπέλας, για την αποκατάσταση της αλήθειας. Θα πρέπει να σημειώσουμε επίσης ότι η γνωμάτευση αυτή είναι του 2010!
iatriki-gnomatefsi.jpg
Φυσικά, η Εισαγγελική αρχή της Μυτιλήνης διερευνά με λεπτότητα όλες τις πτυχές της υπόθεσης, για να διαπιστωθεί αν όντως κάποιος ή κάποιοι, πέταξαν στους δρόμους τη Μυτιλήνης, αυτά τα αντίγραφα.
Σε επιστολή του, ο πατέρας της κοπέλας υποδεικνύει ως ένοχο της διαπόμπευσης έναν 48χρονο, με τον οποίο η κόρη του είχε σχέση πριν αρκετό καιρό.
ΔΕΙΤΕ την επιστολή του πατέρα της 25χρονης:
«Θα ήθελα να σας ενημερώσω για το θέμα τη κόρης μου, η οποία έχει από το πρωί διαπομπευτεί άδικα, αφού ζούμε σε μία μικρή κλειστή κοινωνία, όπου μία ανεύθυνη κουβέντα, γίνεται αμέσως θέμα συζήτησης και εξευτελισμού, χωρίς κανένα απολύτως λόγο. Η κοπέλα, για την οποία έγινε όλη αυτή η διαπόμπευση, είναι κόρη μου. Πριν κάποια χρόνια, είχε μία σχέση με τον 48χρονο τώρα Δ.Κ. με τον οποίο δεν έχει πλέον, καμία απολύτως επαφή εδώ και αρκετό καιρό, αφού η κόρη μου έχει κιόλας παντρευτεί. Ο εν λόγω κύριος, της δημιουργεί συχνά τέτοιου είδους προβλήματα. Όμως δεν μπορεί ένα μέσο ενημέρωσης, να γράφει για κάποιον χωρίς να έχει στοιχεία ότι έχει AIDS. Όσον αφορά την κόρη μου, είναι απολύτως εντάξει και υγιέστατη. Προφανώς ο εν λόγω κύριος μπέρδεψε μία εξέταση, για ένα άλλο μικρόβιο ακίνδυνο που είχε η κόρη μου, με τον ιό του AIDS. Καταλαβαίνετε σε τι περιπέτειες έχουμε μπει, από σήμερα το πρωί. Ήδη έχει διαταχθεί Εισαγγελική έρευνα και ο εν λόγω κύριος αναζητείται, για να συλληφθεί με τη διαδικασία του αυτόφωρου. Επίσης έχει κληθεί να καταθέσει και η συντάκτρια του ρεπορτάζ, στη συγκεκριμένη εφημερίδα. Σας ενημερώνουμε επίσης ότι έχουμε ήδη απευθυνθεί σε γνωστό δικηγόρο της πόλης μας και θα κινηθούμε κατά παντός υπευθύνου, για την περιπέτεια στην οποία μας έχουν εμπλέξει».

star.gr

18 Οκτωβρίου του 1981: 33 χρόνια μετά...

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ

33 χρόνια μετά:
Από την Ελπίδα και την μεγάλη Αλλαγή στην πλήρη διάλυση και την υποταγή

Αθήνα, 18 Οκτωβρίου 2014

Σαν σήμερα, στις 18 Οκτωβρίου 1981, τα οράματα και οι ελπίδες ενός λαού συναντήθηκαν με το ΠΑΣΟΚ και τον Ανδρέα Παπανδρέου, οδηγώντας τον τόπο σε μια μεγάλη πολιτική ανατροπή, που σημάδεψε την μεταπολίτευση και την πορεία της χώρας.
Σαν σήμερα, το ΠΑΣΟΚ της Αλλαγής, της Εθνικής Ανεξαρτησίας, της Λαϊκής Κυριαρχίας και της Κοινωνικής Απελευθέρωσης ανέλαβε να οδηγήσει τη χώρα σε μια πορεία αξιοπρέπειας, δικαιοσύνης και ισότητας, απέναντι στις υστερικές φωνές της τότε συντήρησης που απειλούσαν για την «καταστροφή» που θα ερχόταν.

Σαν σήμερα, ξεκινούσε μια μεγάλη πορεία με το αίτημα της κοινωνικής αλλαγής να κυριαρχεί.

Δυστυχώς, όμως σήμερα, αυτοί που ηγούνται σε ότι έχει απομείνει από το ΠΑΣΟΚ, υποταγμένοι στις επιλογές της Δεξιάς, προχωράνε χέρι – χέρι και ξηλώνουν οτιδήποτε είχε κατακτηθεί και χτιστεί προς όφελος του λαού με βάση τις αρχές της 3ης του Σεπτέμβρη, από τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και του Ανδρέα Παπανδρέου.

Πολιτικά μεταλλαγμένοι, πνιγμένοι μέσα στα πολιτικά τους αδιέξοδα, άφησαν στην άκρη το λαό και ασχολούνται με την παραμονή τους στην εξουσία που είναι ταγμένη στην εξυπηρέτηση των εντολών των δανειστών.

Οδήγησαν το ΠΑΣΟΚ στην πολιτική και ηθική απαξίωση, διέλυσαν τις οργανώσεις του, πρόδωσαν τους ψηφοφόρους του, έδιωξαν τα μέλη του και μετέτρεψαν ένα ρωμαλέο κίνημα σε ένα μικρό γραφειοκρατικό οργανισμό που διαχειρίζεται μια εφήμερη εξουσία. Ετοιμάζουν και το οριστικό τέλος του ΠΑΣΟΚ, μιλώντας για κάποια δημοκρατική παράταξη, οργανώνοντας συνέδρια σωτηρίας τους, καταπατώντας ακόμη και τις ελάχιστες καταστατικές του διαδικασίες.

Το 1981 το ΠΑΣΟΚ βρέθηκε μαζί με το λαό στην εξουσία για να την διαχειριστεί προς όφελος των μη προνομιούχων Ελλήνων.

Σήμερα, αυτό το ΠΑΣΟΚ φυτοζωεί, παρά την εκφρασμένη θέληση του λαού στις τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις, σαν παραπαίδι της ΝΔ, πιασμένο από τις θέσεις εξουσίας, γυρνώντας την πλάτη του και στην δική του ιστορία και στον ίδιο το λαό.

Το 1981 ολόκληρη η κοινωνία έμπαινε στη διαδικασία αλλαγής κατεστημένων δομών και σήμερα όσοι μιλούν εξ ονόματος του ΠΑΣΟΚ, συμμετέχουν με τρόπο προκλητικό στην ανασύσταση του πιο σκληρού κράτους της Δεξιάς. Ενός κράτους που υποβαθμίζει κάθε έννοια συμμετοχής, προβοκάρει κάθε λαϊκή διεκδίκηση, εκδικείται κάθε διαφορετική φωνή και λειτουργεί εκβιαστικά ακόμη και απέναντι στους ίδιους τους βουλευτές του.

Από την Κυβέρνηση του Ανδρέα Παπανδρέου στην συγκυβέρνηση των κ. κ. Σαμαρά και Βενιζέλου, των παρατρεχάμενων και των πράξεων νομοθετικού περιεχομένου. Στην Κυβέρνηση που υποθηκεύει για πολλά χρόνια το μέλλον των πολιτών της χώρας και που υλοποιεί τη μεγαλύτερη αντιλαϊκή μεταρρύθμιση που έγινε ποτέ στη χώρα.

Τότε, ο Ανδρέας Παπανδρέου ένωσε, τώρα αυτοί διχάζουν, ακόμη και τα υπολείμματα του κόμματός τους.

Η ευθύνη δε βαραίνει μόνο την ηγετική ομάδα του σημερινού ΠΑΣΟΚ αλλά και όλους εκείνους που αρνούνται να αντιληφθούν πως δεν μπορούν να μπαίνουν σε διαπραγμάτευση οι αξίες , οι αρχές και τα διαχρονικά οράματα του χώρου. Όλοι εκείνοι που αρνούνται να αναλάβουν τις ευθύνες τους απέναντι στο κίνημα που τους ανέδειξε και παραμένουν θεατές και σιωπηλοί υποστηρικτές αυτής της θλιβερής πορείας.

Όλοι όσοι αρνούνται να αντιληφθούν πως το ΠΑΣΟΚ που υπηρέτησαν και για το οποίο αγωνίστηκαν, δεν έχει σχέση με τους παρατρεχάμενους του κ. Σαμαρά και τους υποτακτικούς των ακροδεξιών υπουργών.

Είναι αστείο να μιλούν για το ΠΑΣΟΚ όσοι συμμετέχουν στις διαδικασίες αυτοκατάργησής του.

Είναι αστείο να μιλούν για κεντροαριστερά και να σχεδιάζουν το μέλλον – ποιο άραγε μέλλον – της χώρας με το κ. Σαμαρά.

Δεν είναι αστείο, αλλά προσβλητικό, να αναφέρονται στο ΠΑΣΟΚ, όσοι μεταλλάχτηκαν σε δεξιούς ψάλτες της κυβέρνησης του κ. Σαμαρά. Όσοι στις 18 Οκτωβρίου του 1981 πολεμούσαν το κίνημα στο όνομα του οποίου δηλώνουν σήμερα υποταγή.

Εμείς θα συνεχίσουμε τις ενωτικές προσπάθειες για την ανασύσταση του σοσιαλιστικού χώρου. Θα είμαστε παρόντες σε κάθε ενωτική – προοδευτική πρωτοβουλία που θα αποκαθιστά την ιστορική προσφορά του κινήματος το οποίο υπηρετήσαμε και το οποίο προδόθηκε από λίγους, μικρούς και ξένους προς αυτό πολιτικούς.

3 Σεπτεμβρίου του 1974 – 18 Οκτωβρίου του 1981.
Μένει να γράψουμε μαζί την επόμενη ιστορική στιγμή.
Και αυτή η ώρα δεν θα αργήσει.

Μήνυση για «ψευδή δημοσίευση» από τους γονείς του άτυχου 19χρονου δεκανέα


Φέρονταν να ζητούν από το Δημόσιο αποζημίωση - μαμούθ για τον θάνατο του παιδιού τους 
Μήνυση για ψευδή δημοσίευση κατέθεσε στην υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών ο πατέρας του άτυχου πεζοναύτη, Φώτη Ανδρικόπουλου, ο οποίος έχασε τη ζωή του στο πεδίο βολής Γλαφυρών, στο Βόλο.
Η μήνυση στρέφεται κατά τοπικής εφημερίδας των Πατρών διότι δημοσίευσε, ψευδώς, ότι έχει υποβληθεί από την οικογένεια αγωγή εναντίον του ελληνικού Δημοσίου με διεκδίκηση για αποζημίωση - μαμούθ.
Για την υπόθεση διενεργείται προανάκριση, ενώ κατασχέθηκε το φύλλο της εφημερίδας με τη συγκεκριμένη δημοσίευση.
Υπενθυμίζεται ότι το Γενικό Επιτελείο Στρατού, με ανακοίνωση του την Παρασκευή, διέψευσε ως αναληθή δημοσιεύματα του έντυπου και ηλεκτρονικού Τύπου που αφορούσαν σε καταγγελίες σχετικά με το 19χρονο δεκανέα.

«Ένας άγγελος στον ουρανό» - Εκπληκτική εικόνα στην ύπαιθρο της Σλοβακίας

Όταν τα σύννεφα παίρνουν σάρκα και οστά δημιουργούν εκπληκτικές εικόνες.
Η νοσοκόμα Andrea Dikantova έπαιζε με τα παιδιά της στην εξοχή, όταν τα σύννεφα σχημάτισαν έναν σχεδόν τέλειο άγγελο με ένα φωτοστέφανο στο κεφάλι του, στην βορειοανατολική περιοχή της Σλοβακίας Tatry.

«Όταν κοίταξα προς τον ουρανό κάτι τράβηξε την προσοχή μου, δεν μπορούσα να πιστέψω αυτό που έβλεπα, ήταν η εικόνα ενός αγγέλου» είπε.
Δεν δίστασε και άρπαξε το κινητό τηλέφωνό της για να λάβει μια εικόνα του αγγέλου.

Και πρόσθεσε: «Ήθελα να μοιραστώ αυτήν την εκπληκτική εικόνα και με άλλους».

«Στάση πληρωμών» - Πάνω από 90 δισ. τα χρέη σε εφορίες και ασφαλιστικά ταμεία

Πλώρη για τα 100 δις ευρώ έχουν πάρει τα ληξιπρόθεσμα χρέη σε εφορίες και ασφαλιστικά ταμεία προκαλώντας τεράστιο πονοκέφαλο στο οικονομικό επιτελείο. Οι Ελληνες είτε δεν έχουν να πληρώσουν είτε περιμένουν πότε θα τεθούν σε ισχύ οι νέες, ευνοϊκές ρυθμίσεις που προβλέπουν την εξόφληση των οφειλών σε 72 έως 100 δόσεις που έχει υποσχεθεί η κυβέρνηση.
Το καθυστερημένο «πράσινο φως» από την τρόικα οδήγησε σε νέα έκρηξη των ληξιπρόθεσμων τα οποία πλέον αγγίζουν τα 90 δις ευρώ κι αν δεν γίνει κάτι άμεσα τότε θα πρόκειται για μια «βόμβα» έτοιμη να εκραγεί.
Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές αυξήθηκαν κατά 1,4 δις ευρώ μέσα σε μόλις έναν μήνα. Αλλά χειρότερη είναι πλέον η κατάσταση στα Ταμείο όπου κανείς δεν πληρώνει εισφορές.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν χθες, τους 549.151 έφτασαν το Σεπτέμβριο οι εργοδότες που χρωστούν στο ΙΚΑ εισφορές της περιόδου από 1/1/2013 και μετά, αριθμός αυξημένος κατά 20.683 σε σύγκριση με τον Αύγουστο και κατά 120.695 σε σχέση με τον Απρίλιο (ήταν 428.456).
Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΙΚΑ, μόνο 18.056 οφειλέτες (ποσοστό 3,28% του συνολικού αριθμού των εργοδοτών που χρωστούν εισφορές) ήταν ενταγμένοι στην “πάγια” ρύθμιση των οφειλών. Αύξηση εμφανίζει και ο αριθμός όσων χρωστούν παλαιές εισφορές (έως 31/12/2012).
Ο αριθμός τους έφτασε το Σεπτέμβριο τους 470.027 από 381.401 που ήταν τον Απρίλιο ενώ σε ρύθμιση οφειλών παραμένουν καταβάλλοντας τις δόσεις μόνο οι 22.652 (ποσοστό 4, 82%).
Να σημειωθεί ότι πολλοί από τους παραπάνω οφειλέτες περιλαμβάνονται στον κατάλογο τόσο των οφειλετών έως 31/12/2012 όσο και εκείνων που δημιουργήθηκαν μετά την 1/1/2013.
Στελέχη του ΙΚΑ εκτιμούν ότι στην αύξηση του αριθμού των οφειλετών έχει συμβάλει καθοριστικά η αναμονή της νέας ρύθμισης που η κυβέρνηση επιδιώκει να “κλειδώσει” με τους δανειστές το συντομότερο δυνατό (ίσως και την ερχόμενη εβδομάδα).
Τα ίδια στελέχη υπενθυμίζουν, τέλος, ότι προϋπόθεση για την ένταξη στις νέες ρυθμίσεις θα είναι η καταβολή των τρεχουσών εισφορών.
Ακολουθώντας σκληρή γραμμή, προκειμένου να ανακόψει το κύμα των χρεών, η Διοίκηση του Ταμείου μέσα στους 9 πρώτους μήνες του έτους, έχει προχωρήσει σε 4.959 κατασχέσεις κινητής περιουσίας, σε 796 κατασχέσεις ακινήτων και σε 667 πλειστηριασμούς, διαμηνύοντας ότι θα υπάρξει ανάλογη συνέχεια για όσους δεν τακτοποιήσουν τις οφειλές τους.
Όπως αναφέρει το iefimerida.gr, την «ασφυξία» στην αγορά αποτυπώνουν, επίσης, οι χιλιάδες προσφυγές στα Διοικητικά δικαστήρια, που συσσωρεύονται με απίστευτους ρυθμούς μήνα με το μήνα. Μόνο στα Διοικητικά Πρωτοδικεία είναι σε εκκρεμότητα 319.226 υποθέσεις, που στρέφονται κατά προστίμων και πρόσθετων φόρων, εκ των οποίων οι 15.492 προστέθηκαν σε ένα μόλις 3μηνο! Ακόμα και στο Συμβούλιο της Επικρατείας, περιμένουν για εκδίκαση 5.400 υποθέσεις, εκ των οποίων οι 2.376 αφορούν σε διαφορές με το υπουργείο Οικονομικών, που δεν ξεπερνούν τις 10.000 ευρώ!
Επίσης, στα Πρωτοδικεία εκκρεμούν 2.813 αιτήσεις πτώχευσης, εκ των οποίων οι 146 υποβλήθηκαν το τελευταίο τρίμηνο, ενώ στα Εφετεία περιμένουν προς εκδίκαση άλλες 39 υποθέσεις.

ΚΥΘΗΡΑ - Συνάντηση δημάρχου με τον Ελβετό Πρέσβη

Συνάντηση διάρκειας μίας ώρας είχε ο Δήμαρχος Κυθήρων κ. Ευστρ. Χαρχαλάκης με τον Πρέσβη της Ελβετίας στην Ελλάδα, εξοχώτατο κ. Lorenzo Amberg, στο κτήριο της Ελβετικής Πρεσβείας στην Αθήνα. 
Η συνάντηση έγινε ύστερα από αίτημα του κ. Δημάρχου και σε συνέχεια της γνωριμίας και συνεργασίας των δύο ανδρών στο περιθώριο των εκδηλώσεων για το Ναυάγιο των Αντικυθήρων και της τελετής ονοματοδοσίας του Κρατικού Αερολιμένα Κυθήρων "Αλέξανδρος Αρ. Ωνάσης", όπου παρευρέθη ο κ. Πρέσβης.
Σκοπός της συνάντησης ήταν η εξέταση έναρξης πτήσεων charter απευθείας από την Ελβετία προς τα Κύθηρα. 
Ο κ. Δήμαρχος παρέδωσε στον κ. Πρέσβη πλήρη φάκελο με τουριστική παρουσίαση των Κυθήρων (και Αντικυθήρων) καθώς και σχετικό διαφημιστικό υλικό για το νησί και του ζήτησε να μεσολαβήσει σε μεγάλους tour operators της χώρας του προκειμένου να ενταχθούν τα Κύθηρα στους προορισμούς των Ελβετών στην Ελλάδα. 
Ο κ. Πρέσβης τόνισε το ιδιαίτερο ενδιαφέρον των Ελβετών σε ζητήματα περιπατητικού, φυσιολατρικού και πολιτιστικού τουρισμού, για τα οποία ο Δήμος μας θα προβεί σε ειδικές προωθητικές εκδόσεις και ενέργειες από το 2015.

ΣΟΚ - Εκανε τον ζητιάνο και ασελγούσε σε ανήλικα αγόρια

Στα χέρια της Αστυνομίας έπεσε ένας 68χρονος Ελληνας παιδόφιλος. Ο 68χρονος συνελήφθη την Πέμπτη για ασέλγεια σε
βάρος ανηλίκων έναντι χρηματικής αμοιβής και μάλιστα κατ' εξακολούθηση.  

Όπως προέκυψε από την έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ανηλίκων, ο 68χρονος επαιτούσε σε διάφορα κεντρικά σημεία του Πειραιά, όπου διαμένει, και οδηγούσε συστηματικά στην οικία του στον ανήλικα αγόρια. Εκεί προέβαινε σε ασελγείς πράξεις, έναντι χρηματικής αμοιβής 10-15 ευρώ κάθε φορά.

Μέχρι στιγμής έχει εξακριβωθεί ότι έχει ασελγήσει σε βάρος δύο ανήλικων αγοριών, ρουμανικής καταγωγής, ηλικίας 13 και 15 ετών.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πειραιά, ενώ η έρευνα για τον εντοπισμό και άλλων ανήλικων θυμάτων συνεχίζεται.

ΦΩΚΙΔΑ - Τραγωδία στην άσφαλτο με δύο παιδιά 16 και 20 ετών νεκρά


Τραγωδία στην άσφαλτο με δύο παιδιά 16 και 20 ετών νεκρά

Νέα τραγωδία στην άσφαλτο με δύο παιδιά νεκρά, ηλικίας 16 και 20 ετών, στη Μαριολάτα Φωκίδας, ενώ τραυματίας είναι και ο 21χρονος οδηγός του αυτοκινήτου.
Σύμφωνα με το lamiareport.gr οι δύο φίλοι νωρίς το βράδυ έβαλαν κόντρα με τα μηχανάκια, στον κεντρικό δρόμο της Μαριολάτας, που συνδέει τη κοινότητα με την Λιλαία και το Πολύδροσο.
Δυστυχώς όπως αναφέρουν οι πληροφορίες είχαν σβηστά τα φώτα τους, με αποτέλεσμα ο 21χρονος οδηγός του κίτρινου αυτοκινήτου να μην τους αντιληφθεί.
Από τη σφοδρή σύγκρουση σκοτώθηκε επί τόπου ο 16χρονος από τη Μαριολάτα, ενώ λίγες ώρες αργότερα άφησε την τελευταία του πνοή και ο 20χρονος, ο οποίος είναι αλβανικής υπηκοότητας και διέμενε με την οικογένειά του επίσης στη Μαριολάτα.
Ο 21χρονος οδηγός του αυτοκινήτου είναι βουλγαρικής υπηκοότητας και νοσηλεύεται τραυματισμένος στο νοσοκομείο της Άμφισσας.
Προανάκριση για το θανατηφόρο τροχαίο διενεργεί το Α.Τ. Γραβιάς.

Νέα δημοσκόπηση: Προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ με 3,9% – Καταλληλότερος για πρωθυπουργός ο Σαμαράς

σαμαρας -τσιπραςΠροβάδισμα, με 4,1% του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ δίνει νέα δημοσκόπηση της Καπα Research που δημοσιεύει η εφημερίδα Το Βήμα της Κυριακής.
Ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει το 27,4% των ερωτηθέντων έναντι 23,5% της ΝΔ, η ΧΑ 6,4, το ΠΑΣΟΚ 5,8, το ΠΟΤΑΜΙ, 5,6, το ΚΚΕ 5,3, οι ΑΝΕΛ 3,8, ο ΛΑΟΣ 1,6 και η ΔΗΜΑΡ 1,1%.
Ο Αντώνης Σαμαράς προηγείται του Αλέξη Τσίπρα, στο ερώτημα για το ποιός είναι καταλληλότερος για Πρωθυπουργός, συγκεντρώνοντας το 42,5% έναντι 36,1% του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.
Ενας στους δύο πολίτες ( το 50,8) θα ήθελε ο νέος Πρόεδρος της Δημοκρατίας να εκλεγεί από την παρούσα Βουλή, χωρίς να οδηγηθεί η χώρα σε πρόωρες εκλογές ενώ το 42,3% επιθυμεί ο Πρόεδρος να εκλεγεί από νέα Βουλή η οποία θα προκύψει μετά από εκλογές.
Το 52,4% μάλιστα θεωρεί πως οι πρόωρες εκλογές θα ήταν αρνητική εξέλιξη για την οικονομία της χώρας και την ελληνική κοινωνία, την ώρα που το 46,5% δηλώνει πως δεν έχουμε αποφύγει τον κίνδυνο της εξόδου της χώρας από το ευρώ έναντι του 45,2% που θεωρεί πως δεν υπάρχει τέτοιο ζήτημα.
Το 40,3% θεωρεί πως καταλληλότερη κυβέρνηση θα ήταν αυτή που θα είχε ως κορμό της τη ΝΔ ενώ το 39,5% τον ΣΥΡΙΖΑ.

Άγριο έγκλημα στη Νάξο

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται αστυνομικές έρευνες για την εξιχνίαση ανθρωποκτονίας 59χρονης γυναίκας, που βρέθηκε νεκρή μέσα στο σπίτι της στην περιοχή Γαλανάδο με δεμένα τα χέρια της και στο λαιμό της υπήρχε τυλιγμένο ύφασμα.

Την γυναίκα αναζητούσε για μέρες ο γιος της, ο οποίος επικοινώνησε με την αστυνομία. Στη συνέχεια, στο σπίτι της άτυχης γυναίκας που δεν βρίσκεται μέσα στον οικισμό αλλά είναι λίγο εκτός, πάνω σε ένα λόφο, πήγε ένα φιλικό πρόσωπο, το οποίο κατάφερε να μπει μέσα και να βρει την 59χρονη νεκρή.

Η γυναίκα βρέθηκε με δεμένα χέρια κι ένα ύφασμα τυλιγμένο στο λαιμό της. Αυτή την ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία παραλαβής της σορού από ιατροδικαστή, έτσι ώστε να εξεταστεί και να διαπιστωθεί από τι επήλθε ο θάνατος της 59χρονης, ενώ στο νησί σπεύδει και κλιμάκιο της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών.

Το "μπλε" της Αμφίπολης: Ένα πανάκριβο υλικό που υπάρχει και στο θεό Άμμων- Ρα της Αιγύπτου


 του Σταύρου Παπαντωνίου

Το μπλέ είναι το χρώμα που κυριαρχεί στο εκπληκτικό ψηφιδωτό της Αμφίπολης. Είναι το χρώμα που υπάρχει σε όλο το φόντο, θέλοντας προφανώς να υποδηλώσει την νύχτα που γίνεται η μεταφορά του νεκρού στον κάτω κόσμο και την στιγμή της αρπαγής της Περσεφόνης, που αποτυπώνεται με μεγάλη ένταση.
Το μπλέ εκείνη την εποχή ήταν ένα εξαιρετικά ακριβό χρώμα. Προέρχεται από το υλικό που λέγεται "λαζουρίτης": 
Σαν λέξη ετυμολογείται από την περσική λέξη lazhuward , που σημαίνει “μπλε του ουρανού”.
Συχνά αναφέρεται ως "λάπις λαζούλι" και είναι γνωστό για περισσότερο από 7000 χρόνια, με την εξόρυξη του να γίνεται στο Αφγανιστάν από τα αρχαία χρόνια. 
Στην Ελλάδα, αζουρίτης βρίσκεται στη Μακεδονία, την Θάσο και το Λαύριο.
Διακοσμητικά αντικείμενα από λαζουρίτη βρέθηκαν και στις πυραμίδες της Αιγύπτου.
Οι Αιγύπτιοι χάραζαν πάνω στον Λαζουρίτη, αποσπάσματα από την περίφημη «Βίβλο των Νεκρών» που αφορούσαν το ταξίδι της ψυχής στον άλλο κόσμο. 
Το πόσο σημαντικό ήταν για τους Αιγύπτιους το συγκεκριμένο υλικό, φαίνεται από το γεγονός ότι ο Θεός Άμμων -Ρα,  φορούσε στο κεφάλι του ένα ιερό μάτι φτιαγμένο από Λαζουρίτη, ενώ ο αρχιδικαστής της Αιγύπτου είχε κρεμασμένο στο λαιμό του ένα κομμάτι "Λάπι" με χαραγμένο το σύμβολο της αλήθειας. 
Θεός Άμμων - Ρα: 
Αξίζει να σημειωθεί πως και στο ψηφιδωτό της Αμφίπολης τόσο το άλογο, όσο και η Περσεφόνη, έχουν το ένα μάτι μπλε, κάτι που μπορεί να δείχνει μια πιθανή σύνδεση του νεκρού με τον Θεό Άμμων- Ρα της Αιγύπτου, ο οποίος είχε ταυτιστεί από τον Μέγα Αλέξανδρο με τον Δία, δημιουργώντας κατά κάποιον τρόπο ένα δικό του Θεό, τον Άμμωνα - Δία.
Το πόσο σημαντικό υλικό είναι ο αζουρίτης και πόσο ακριβός το φανερώνει και το γεγονός πως μια παλιά εβραϊκή παράδοση λέει πως οι 10 εντολές ήταν χαραγμένες πάνω σε πλάκες Λαζουρίτη.
Η έτερη ονομασία του, που είναι "Λάπις Λαζούλι", προέρχεται από αντιδάνειο. Είναι λατινικό και το πρώτο συνθετικό είναι από το ελληνικό λας, που σημαίνει πέτρα. Το Λαζούλι προέρχεται από το αραβικό "Azul" που σημαίνει "γαλάζιος". Δηλαδή "γαλάζια πέτρα"
Οι Έλληνες και αργότερα οι Ρωμαίοι κατασκεύαζαν αγαλματίδια, φυλακτά, κύπελλα και σφραγίδες από λαζουρίτη.
Το 1828 δημιουργήθηκε για πρώτη φορά με συνθετικό τρόπο. Μέχρι τότε το μπλε ήταν από χρωστική ουσία από μείγμα κονιοποιημένου λαζουρίτη μαζί με κερί και λάδι.
Η χρήση του αζουρίτη στο ψηφιδωτό της Αμφίπολης, ανεβάζει υπερβολικά και το συνολικό κόστος του τύμβου, κάτι που δικαιολογεί τα όσα λένε οι αρμόδιοι της ανασκαφής , ότι πιθανότατα συνδέεται με την βασιλική οικογένεια, που ήταν η μόνη που είχε να διαθέσει τόσα χρήματα. 
Έργο απο λαζουρίτη από την Περσέπολη: 



Γιόρτασαν την απελευθέρωση της Κορώνης από Ενετούς και Τούρκους

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κορώνης και η Τοπική Ενότητα Κορώνης του Δήμου Πύλου  Νέστωρος , τέλεσαν  το πρωί του Σαββάτου 18/10/2014  Ιερό Προσκύνημα  της Παναγίας Ελεήστριας, σε μία τελετή τιμής και μνήμης για την απελευθέρωση της Κορώνης στις 18/10/1828μετά από 623 συνεχή έτη δουλείας σε Ενετούς και Τούρκους.
Το πρωί τελέστηκε θεία λειτουργία  και εν συνεχεία εψάλλη  επιμνημόσυνος δέηση  υπέρ των πεσόντων ηρώων , καταθέσεις στεφάνων  στον ανδριάντα του εθνομάρτυρα και τελευταίου επισκόπου Κορώνης Γρηγορίου  Μπίστη, εκφώνηση του πανηγυρικού  της ημέρας από τον  Πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Κορώνης κο Κυριαζη Δημήτριο. 
Χαιρετισμούς απηυθυναν η Αντιδήμαρχος Κορώνης κα Λευτάκη Πελαγία και ο Περιφερειακός Σύμβουλος Μεσσηνίας κος Χρονάς ´Αγγελος. 
Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τις απαγγελίες ποιημάτων απο τους μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Κορώνης.

Την Τρίτη η εξαγγελία πολιτικής πρωτοβουλίας Λυκούδη

Mε όνομα που θα έχει ως ρίζα τη λέξη "μεταρρύθμιση".

Υπέρ ενός σχεδίου εθνικής συνεννόησης, μέσα από μια μεγάλη συναίνεση και σύμπραξη των βασικών πολιτικών δυνάμεων της συμπολίτευσης και της αντιπολίτευσης, τάσσεται ο ανεξάρτητος βουλευτής Σπύρος Λυκούδης, ο οποίος είναι διατεθειμένος να ψηφίσει πρόεδρο της Δημοκρατίας, ανάλογα και με το πρόσωπο που θα προταθεί, επειδή δεν πιστεύει ότι είναι λύση οι πρόωρες εκλογές.
Ο κ. Λυκούδης μίλησε σε εκδήλωση με τη συμμετοχή πολιτικών του φίλων στη Θεσσαλονίκη και, όπως είπε, την ερχόμενη Τρίτη, σε εκδήλωση στο Μουσείο Μπενάκη, στην Αθήνα, θα ανακοινωθεί η δημιουργία μιας πολιτικής πρωτοβουλίας με όνομα που θα έχει ως ρίζα τη λέξη "μεταρρύθμιση".
"Η χώρα βρίσκεται σε μια κρίσιμη καμπή. Ετοιμάζεται να περάσει σε μια νέα εποχή, υποτίθεται πολυδιαφημιζόμενη εποχή άνευ μνημονίου, ενώ δεν είναι έτσι ακριβώς τα πράγματα", είπε για την πολιτική συγκυρία ο κ. Λυκούδης και πρόσθεσε: "Η τελευταία κρίση, η πτώση στο Χρηματιστήριο και η άνοδος των επιτοκίων, απέδειξαν ότι οι μεγάλες κουβέντες πρέπει να έχουν και βάθος για να γίνονται πιστευτές. Η χώρα είναι καταχρεωμένη, πρέπει να διαχειριστεί με ρεαλισμό το χρέος της και δεν είναι καθόλου εύκολο να πανηγυρίζουμε επειδή βρεθήκαμε σε μια κατάσταση καλύτερη, σε αυτή τη φάση, και αυτό είναι αναμφισβήτητο, από ότι είμαστε πριν από δύο χρόνια. Πανηγύρια δεν χρειάζονται. Η κρίση είναι βαθιά και δεν ξεπερνιέται με ευχολόγια, ούτε, πολύ περισσότερο, με τις καταγγελίες και τους ισοπεδωτισμούς που κάνει η αντιπολίτευση".
Σε ερώτηση αν θα προχωρήσει στην ίδρυση κόμματος απάντησε ως εξής: "Δεν δηλώνω ότι πρόκειται να φτιάξουμε κόμμα εγώ και οι σύντροφοι μου. Επιχειρούμε να σχηματίσουμε έναν πολιτικό χώρο, έναν πολιτικό σχηματισμό. Στο Μουσείο Μπενάκη, στην Αθήνα την ερχόμενη Τρίτη θα εξαγγείλουμε μια πολιτική πρωτοβουλία , θα συγκροτήσουμε έναν πολιτικό χώρο και θα επιχειρήσουμε με αυτόν τον χώρο να εφαρμόσουμε τη μεγάλη στρατηγική, την οποία πιστεύω. Δηλαδή, να συνεννοηθεί και να συμπλεύσει όλος ο χώρος της ευρύτερης Κεντροαριστεράς. Ξέρω ότι είναι δύσκολο. Ο κ. Βενιζέλος ,με το ΠΑΣΟΚ, έχει κατεύθυνση "εγώ είμαι και ελάτε", και με το "Ποτάμι" το ίδιο συμβαίνει".
Ο κ. Λυκούδης αρνήθηκε να κάνει κάποιο σχόλιο για τη ΔΗΜΑΡ και την επανεκλογή του Φώτη Κουβέλη στη θέση του προέδρου της και παρατήρησε: "Η ΔΗΜΑΡ είναι ένα κόμμα που το έφτιαξα με μεγάλη αγάπη και το εγκατέλειψα με μεγάλη οδύνη. Το μόνο που θέλω να πω είναι ότι εγώ δεν θα εγκατέλειπα τη ΔΗΜΑΡ ποτέ, εάν ήταν αυτή που φτιάξαμε. Η σημερινή ΔΗΜΑΡ δεν έχει καμιά σχέση με τη ΔΗΜΑΡ που δημιουργήσαμε πριν από τέσσερα χρόνια".

NASA: Μόνη λύση για την ανθρωπότητα η αποίκηση του Άρη

Ο διοικητής της διαστημικής υπηρεσίας αναφέρει ότι η διάσωση της ανθρωπότητας περνάει από τον «Κόκκινο» Πλανήτη.

Ο διοικητής της NASA Τσαρλς Μπόλντεν, μιλώντας σε εκδήλωση της Βασιλικής Αεροναυτικής Εταιρείας της Βρετανίας προέβη σε άκρως ενδιαφέρουσες και ταυτοχρόνως αμφιλεγόμενες δηλώσεις. Ανέφερε ότι εξαιτίας των κλιματικών αλλαγών πυ συμβαίνουν στον πλανήτη, «η εποίκηση του Αρη είναι επιτακτική για την διάσωση του ανθρώπινου είδους».
Οι απόψεις του διοικητή της NASA προκάλεσαν αντιδράσεις στον επιστημονικό χώρο ενώ παράλληλα μια νέα μελέτη έδειξε ότι οι συνθήκες διαβίωσης στον Άρη δεν επιτρέπουν την αποίκηση του και ότι ο δρόμος για αυτό το εγχείρημα είναι γεμάτος εμπόδια που πρέπει να ξεπεράσουν οι επιστήμονες.
Μπορεί ο Άρης να φιλοξενήσει ζωή;
Ο πλανήτης Άρης δεν πρόκειται για έναν «παράδεισο» που περιμένει να μας αποδεχτεί μόλις η Γη γίνει αφιλόξενη για τον άνθρωπο. Η εποίκηση στον Άρη προϋποθέτει την ύπαρξη βάσεων μέσα στις οποίες θα διαβιώνει ο άνθρωπος.
Σίγουρα όμως -η παρουσία του ανθρώπου στον Άρη- θα αποτελέσει αναμφισβήτητα έναν πολύ σημαντικό γεγονός για διάφορους λόγους.
Όμως η αιτία με την οποία συνοδεύει ο διοικητής της NASA την ανάγκη μετακόμισης του ανθρώπου στον Άρη είναι προβληματική στη βάση της και αυτό διότι ο «κόκκινος» πλανήτης έχει ακραίες και αφιλόξενες, όχι μόνο για τον άνθρωπο αλλά γενικά για τη ζωή, συνθήκες.
Ούτε 70 μέρες δεν θα αντέξουν
Προς επιβεβαίωση των παραπάνω αναφορών έρχεται μια νέα μελέτη που πραγματοποίησαν πέντε φοιτητές αεροναυπηγικής στο ΜΙΤ.
Οι φοιτητές ανέλυσαν τα δεδομένα του σχεδίου της ολλανδικής εταιρείας Mars One που οργανώνει ένα ταξίδι εγκατάστασης αποίκων στον Αρη και κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι αν όλα πάνε καλά και οι επίδοξοι άποικοι φτάσουν στον «Κόκκινο» Πλανήτη δεν θα καταφέρουν να επιβιώσουν περισσότερες από 68 μέρες.
Στόχος της Mars One είναι να στείλει μέσα στην επόμενη δεκαετία τουλάχιστον τέσσερις ανθρώπους στον Άρη οι οποίοι δεν θα επιστρέψουν ποτέ στη Γη. Στην 35σέλιδη μελέτη τους οι πέντε φοιτητές αναφέρουν ότι «ο πρώτος θάνατος θα σημειωθεί περίπου έπειτα από 68 ημέρες, από ασφυξία».
Οι φοιτητές με γραφήματα και μαθηματικούς τύπους αναφέρονται στις διαθέσιμες ποσότητες οξυγόνου και τροφίμων αλλά και τα τεχνολογικά μέσα που θα διαθέτουν οι πρωτοπόροι.
Η μελέτη αναφέρει ακόμη ότι τα φυτά που θα έχουν μαζί τους οι εθελοντές θα παράγουν υπερβολικά πολύ οξυγόνο και ακόμη δεν έχει αναπτυχθεί η τεχνολογία που θα επιτρέπει την «εξισορρόπηση» της ατμόσφαιρας.
Όστον αφορά το κόστος της αποστολής, αυτό εκτιμάται ότι θα ξεπεράσει τα 4,5 δισεκατομμύρια δολάρια, αφού η εταιρεία υπολογίζει να στείλει και άλλους εθελοντές στο μέλλον.
Επιπροσθέτως οι άποικοι θα εξαρτώνται ολοένα και περισσότερο από τις αποστολές ανταλλακτικών.
Ο συνιδρυτής και γενικός διευθυντής της Mars One, ο Ολλανδός Μπας Λάνσντορπ, αμφισβήτησε τα συμπεράσματα της μελέτης, υποστηρίζοντας ότι οι φοιτητές χρησιμοποίησαν «ανεπαρκή δεδομένα».
Παραδέχτηκε όμως ότι το ζήτημα των ανταλλακτικών είναι όντως ένα πρόβλημα. «Έχουν δίκιο, η μεγαλύτερη πρόκληση είναι να τα διατηρήσουμε όλα σε λειτουργική κατάσταση», τόνισε.
Παρά τις επιφυλάξεις που έχουν διατυπωθεί για το σχέδιο αυτό περισσότεροι από 200.000 άνθρωποι από 140 χώρες έχουν δηλώσει εθελοντές για τον Άρη.

Ίλιγγος όλα όσα πρέπει ξέρετε!



Διάγνωση – αίτια – θεραπεία – ασκήσεις αντιμετώπισης

Ίλιγγος. Τα συχνότερα αίτιά του, οι εξετάσεις που πρέπει να γίνουν και η αντιμετώπισή του. Ίλιγγος είναι η ψευδαίσθηση της κίνησης, ενώ το σώμα παραμένει ακίνητο. Ο ασθενής βιώνει μια αίσθηση περιστροφής ή αιώρησης προς τα πλάγια, εμπρός, πίσω, πάνω ή κάτω, τάση για πτώση ή ώθηση προς μια κατεύθυνση. Σχεδόν πάντα γνωρίζει ότι τα συμπτώματά του, όσο ενοχλητικά και έντονα και αν είναι, δεν είναι αληθινά, ούτε επικίνδυνα.

Τι ακριβώς συμβαίνει και έχουμε ίλιγγο;
 
Το βασικό όργανο ισορροπίας στον ανθρώπινο οργανισμό είναι ο λαβύρινθος. Βρίσκεται στο αυτί και δίνει πληροφορίες στο κέντρο ισορροπίας στον εγκέφαλο. Οι πληροφορίες αυτές καθορίζουν τη διατήρηση της ισορροπίας του σώματος. Όταν ένας από τους δύο λαβυρίνθους ερεθίζεται ή παρουσιάζει έκπτωση της λειτουργίας του, επέρχεται διαταραχή της ισορροπίας των ερεθισμάτων, που στέλνονται στο φλοιό του εγκεφάλου. Το κέντρο ισορροπίας του εγκεφάλου τα ερμηνεύει ως κίνηση και το αποτέλεσμα είναι ο ίλιγγος.
 
Τι προκαλεί τον ίλιγγο;Στην πλειοψηφία των περιπτώσεων, στο 80% συγκεκριμένα, ο ίλιγγος οφείλεται σε παθήσεις του αυτιού (ενδολαβυρινθικές βλάβες) ή σε διαταραχές στη διαδρομή μεταφοράς των ερεθισμάτων από το αυτί προς τον εγκέφαλο (βλάβες της αιθουσαίας οδού). Σ’ ένα μικρότερο ποσοστό είναι κεντρικής αιτιολογίας, δηλαδή οφείλεται σε παθήσεις του κεντρικού νευρικού συστήματος (σκλήρυνση κατά πλάκας, αγγειακά εγκεφαλικά επεισόδια, αιμορραγίες, όγκοι, αποστήματα εγκεφάλου). Σε κάποιους ασθενείς επίσης, τα αίτια είναι ψυχογενή. Τέλος, για τα συμπτώματα του ιλίγγου μπορεί να ευθύνονται φάρμακα, μια χαμηλή αρτηριακή πίεση ή το χαμηλό σάκχαρο.

Ποια είναι τα συχνότερα αίτια του ιλίγγου;
Αιθουσαία νευρωνίτιδα. Χαρακτηρίζεται από αιφνίδια έναρξη και έντονα συμπτώματα. Συχνά εμφανίζεται στη φάση ανάρρωσης από μια ιογενή λοίμωξη, γι” αυτό και ενοχοποιούνται ιοί ως αίτιό της. Ο ασθενής έχει έντονο ίλιγγο και εμέτους, που επιδεινώνονται με οποιοσδήποτε κίνηση του κεφαλιού. Διαρκεί από λίγες μέρες έως τρεις εβδομάδες.

Καλοήθης παροξυσμικός ίλιγγος θέσεως
. Χαρακτηριστικό της πάθησης είναι η πρόκληση των συμπτωμάτων του ιλίγγου, όταν ο ασθενής ξαπλώσει ύπτια με το κεφάλι του στραμμένο προς τα πλάγια, από την πλευρά του πάσχοντος λαβυρίνθου. Δηλαδή αν είναι ευπαθής ο αριστερός λαβύρινθος και ο ασθενής βρεθεί στο κρεβάτι ανάσκελα με το κεφάλι προς τα αριστερά, θα πυροδοτηθεί ένα επεισόδιο ιλίγγου. Η αιτία είναι η μετακίνηση ειδικών κρυστάλλων, των ωτόλιθων, που βρίσκονται στο έσω αυτί. Θεραπευτικά, εφαρμόζεται ο χειρισμός του Epley, μια ειδική άσκηση που διενεργείται στο χώρο του ιατρείου και επιφέρει βελτίωση των συμπτωμάτων σε ποσοστό 90%.
Νόσος του Meniere. Η νόσος χαρακτηρίζεται από σημαντικές ακουστικές διαταραχές, που διαρκούν από 30 λεπτά έως 24 ώρες. Εκτός από τον ίλιγγο, ο ασθενής παρουσιάζει βαρηκοΐα, εμβοές και αίσθημα πληρότητας ώτων. Η βαρηκοΐα δεν είναι μόνιμη, αλλά βελτιώνεται μετά την πάροδο μιας υποτροπής. Η παθολογία της νόσου οφείλεται στην αύξηση της πίεσης της ενδολέμφου στο έσω αυτί.

Ακουστικό νευρίνωμα
. Είναι ένας καλοήθης όγκος, που αυξάνεται με βραδύ ρυθμό, προκαλώντας μονόπλευρη βαρηκοΐα, εμβοές και ίλιγγο. Ο ίλιγγος είναι παροδικός και διαρκεί από 30 λεπτά έως μερικές εβδομάδες. Η βαρηκοΐα όμως είναι μόνιμη και προοδευτικά επιδεινώνεται. Στην εμφάνιση του όγκου, προσβάλλεται η ακοή μόνο στις υψηλές συχνότητες. Είναι σημαντικό λοιπόν η διάγνωση να γίνει εγκαίρως.

Αμφοτερόπλευρη δυσλειτουργία λαβυρίνθων
. Πρόκειται για διαταραχή και των δύο λαβυρίνθων. Ευτυχώς, είναι μια σπάνια διαταραχή. Σε κάποιους ασθενείς υπάρχει οικογενειακό ιστορικό της πάθησης, δηλαδή είναι κληρονομική, ενώ άλλοι την εμφανίζουν επίκτητα.

Διάσειση του λαβυρίνθου
. Οφείλεται σε τραυματισμούς και κακώσεις του κεφαλιού. Εκτός από τον ίλιγγο, ο τραυματίας πιθανών να παρουσιάζει βαρηκοΐα και εμβοές.

Ίλιγγος σχετιζόμενος με ημικρανία. Στα πλαίσια ενός επεισοδίου ημικρανίας, μπορεί ο ασθενής να εμφανίσει και ίλιγγο, βαρηκοΐα και εμβοές. Χαρακτηριστικά της ημικρανίας είναι η ευαισθησία του πάσχοντος στους ήχους και στο φως. Αν ο ασθενής εμφανίσει ταυτόχρονα και ίλιγγο, είναι ευαίσθητος και σε οποιαδήποτε κίνηση του σώματος και προτιμά να παραμείνει ακίνητος σε ένα σκοτεινό και ήσυχο δωμάτιο. Μπορεί να βλέπει φωτεινές γραμμές ή θαμπά τμήματα στο οπτικό του πεδίο, κάτι που συνήθως προηγείται της ημικρανίας και το ονομάζουμε αύρα.
Κατά τη λήψη ιστορικού από τους ασθενείς με ίλιγγο, διαπιστώνουμε ότι συσχετίζουν τα επεισόδια με κάποια δυσπεψία, ενώ συχνά διερωτώνται αν η ιγμορίτιδα ή το στραβό ρινικό διάφραγμα προκαλεί ίλιγγο. Συνήθως, δεν υπάρχει καμία συσχέτιση των παραπάνω με τη νόσο του ιλίγγου και απαιτείται πλήρης διαγνωστική διερεύνηση της πραγματικής αιτίας.
Ποιες διαγνωστικές εξετάσεις γίνονται στον ίλιγγο;
Στη διαγνωστική διερεύνηση του ιλίγγου είναι απαραίτητη η εξειδικευμένη νευροωτολογική-ακοολογική εξέταση. Γίνονται δοκιμασίες ελέγχου αντανακλαστικών (αιθουσο-νωτιαίων και αιθουσο-οφθαλμικών) και πρόκλησης ιλίγγου θέσεως. Με τις δοκιμασίες αυτές, αποκαλύπτεται ποιο από τα συστήματα, που βοηθά στη διατήρηση της ισορροπίας του σώματος, έχει υποστεί βλάβη και έτσι προκαλείται ο ίλιγγος: οπτικό, αιθουσαίο, παρεγκεφαλιδικό, σωματοαισθητικό.

Η ακοολογική εξέταση είναι ενδελεχής, ώστε να ληφθούν όλες οι πληροφορίες για την ακοή του ασθενούς. Συγκεκριμένα, γίνεται ακοόγραμμα, τυμπανόγραμμα, ωτοακουστικές εκπομπές και ακουστικά προκλητά δυναμικά εγκεφαλικού στελέχους. Έτσι λαμβάνονται πληροφορίες τόσο για το αυτί, όσο και για την ακουστική οδό μεταφοράς των ερεθισμάτων στον εγκέφαλο.
Στη συνέχεια εξετάζεται η λειτουργία του λαβυρίνθου με θερμικούς διακλυσμούς, ταλαντευόμενο έδρανο και ηλεκτρονυσταγμογραφία, που καθορίζουν τον πάσχοντα λαβύρινθο. Η δυναμική ισορροπομετρία σε συγκεκριμένες περιπτώσεις βοηθά στο διαχωρισμό των βλαβών των διαφόρων συστημάτων ισορροπίας.
Όλες οι παραπάνω εξετάσεις είναι εξειδικευμένες, αλλά σχετικά απλές. Είναι απαραίτητες προκειμένου να αποκλεισθούν παθήσεις με παρόμοια κλινική εικόνα και να καταλήξουμε στην αιτία του ιλίγγου. Κατόπιν αυτών, μπορούμε να δώσουμε άμεσα στον ασθενή την ενδεδειγμένη θεραπεία, που τον ανακουφίζει από τα συμπτώματά του.
Πώς αντιμετωπίζεται ο ίλιγγος;
Ο ίλιγγος αντιμετωπίζεται με φάρμακα, ασκήσεις αιθουσαίας αντιρρόπησης και σε σπάνιες περιπτώσεις με χειρουργική επέμβαση.

Θεραπεία ιλίγγου με αιθουσαία αντιρρόπηση. Τι ακριβώς είναι;

Πολλοί ασθενείς με ίλιγγο, συχνά δεν ανταποκρίνονται στη συνήθη φαρμακευτική αγωγή. Σ΄αυτή τη περίπτωση προτείνεται η θεραπεία με αιθουσαία αντιρρόπηση, ένα πρόγραμμα ασκήσεων, που σχεδιάστηκε για να αντισταθμίσει τη διαταραχή της ισορροπίας, μέσω του κεντρικού νευρικού συστήματος. Όταν υπάρξει βλάβη στο λαβύρινθο, ο εγκέφαλος δεν λαμβάνει τις σωστές πληροφορίες κίνησης και ισορροπίας, με αποτέλεσμα την εμφάνιση ιλίγγου.
Αρκετοί ασθενείς αναρρώνουν από την κατάσταση μόνοι τους, επειδή κατόρθωσε να προσαρμοστεί ο εγκέφαλος με μια διαδικασία που ονομάζεται αιθουσαία αντιρρόπηση. Στην περίπτωση που δεν είναι δυνατή η αυτόματη προσαρμογή, εκπαιδεύουμε εμείς τον εγκέφαλο να αναγνωρίζει και να επεξεργάζεται τα παθολογικά σήματα από το λαβύρινθο σε αρμο .

ΜΗΠΩΣ τρως τις Φτερούγες από το Κοτόπουλο; ΜΑΘΕ τι μπορείς να ΠΑΘΕΙΣ!

Αποφύγετε τη συχνή κατανάλωση φτερούγων κοτόπουλου, ειδικά οι γυναίκες.
Μια αληθινή ιστορία: 
Πρόσφατα μια φίλη είχε παρουσιάσει έναν όγκο στη μήτρα τον οποίο αφαίρεσε χειρουργικά.
Η κύστη η οποία αφαιρέθηκε ήταν….γεμάτη με σκουρόχρωμο αίμα.
Η κοπέλα πίστευε πως μετά την επέμβαση θα ανάρρωνε μια χαρά αλλά δυστυχώς έκανε λάθος.
Μετά από μερικούς μήνες παρουσιάστηκε υποτροπή.
Συντετριμμένη έσπευσε να συμβουλευτεί τον γυναικολόγο της.
25Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, ο γιατρός της έκανε μια ερώτηση η οποία την μπέρδεψε.
Την ρώτησε εάν κατανάλωνε συχνά φτερούγες κοτόπουλου και αυτή απάντησε ναι προβληματιζόμενη πως μπορεί ο γιατρός να γνώριζε τις διατροφικές της συνήθειες.
Βλέπετε, η αλήθεια βρίσκεται στη σημερινή εποχή.
Τα κοτόπουλα εμβολιάζονται με στεροειδή ούτως ώστε να επιταχυνθεί η ανάπτυξη τους και να καλυφθούν η διατροφικές ανάγκες της κοινωνίας.
Τα κοτόπουλα τα οποία εμβολιάζονται με στεροειδή,όπως διαβάζουμε στο idiadromi.gr συνήθως παίρνουν το εμβόλιο στο λαιμό ή στις φτερούγες.
Επομένως, σε αυτά τα μέρη υπάρχει η μεγαλύτερη συγκέντρωση σε στεροειδή.
Τα στεροειδή αυτά έχουν τρομακτικές συνέπειες στο σώμα αφού επιταχύνουν την ανάπτυξη…
Ακόμη μεγαλύτερες είναι οι συνέπειες στην παρουσία των θηλυκών ορμονών αφού κάνει τις γυναίκες πιο επιρρεπείς στην ανάπτυξη κυστών στη μήτρα.
Επομένως, συμβουλεύω όλο τον κόσμο να προσέξει τη διατροφή του και να ελαττώσει την κατανάλωση φτερούγων κοτόπουλου!

ΒΙΝΤΕΟ - Απίστευτο ξύλο μεταξύ συζύγου και ερωμένης στην Κίνα

Νέο απίστευτο περιστατικό καυγά γυναικών στο δρόμο έρχεται στο φως της δημοσιότητας από την Κίνα με πρωταγωνίστριες πάλι τη νόμιμη σύζυγο και την ερωμένη.
Όπως θα δείτε και στο βίντεο που ακολουθεί οι δύο γυναίκες πιάνονται στα χέρια και χτυπούν με δύναμη η μία την άλλη με τους περαστικούς απλά να κοιτούν!
Σε μία μόνο περίπτωση βλέπουμε έναν άνδρα να προσπαθεί να τις χωρίσει χωρίς όμως μεγάλη προσπάθεια. Πάνω στον καυγά μάλιστα η ερωμένη τραυματίζει τη σύζυγο, η οποία αιμορραγεί από το πρόσωπο!
Ανάλογο και ακόμα πιο βίαιο περιστατικό συνέβη σε κεντρικό δρόμο της πόλης Puyang στην Κίνα.
Η 38χρονη Λιν Γιάο Λι δέχθηκε βίαιη επίθεση εξαγριωμένων γυναικών, οι οποίες τη χτυπούσαν με μανία και τη ξεγύμνωσαν σκίζοντας τα ρούχα της, μπροστά στα απαθή βλέμματα των περαστικών.
Οι περαστικοί σε τέτοιες περιπτώσεις, δεν επεμβαίνουν, καθώς θεωρείται «ζήτημα τιμής» και το θύμα δεν δικαιούται βοήθεια!
Το φαινόμενο τείνει να λάβει εκρηκτικές διαστάσεις τον τελευταίο καιρό, αφού στην Κίνα υπάρχει η αντίληψη πως η ερωμένη προκαλεί τον άνδρα προς την απιστία.
Δείτε τον απίστευτο καυγά στο βίντεο:

Ποιοι και πόσα χρωστούν στην ΔΕΗ



Στο 1,7 δισ. ευρώ έφθαναν οι ληξιπρόθεσμες οφειλές και επισφαλείς απαιτήσεις της ΔΕΗ, σύμφωνα με στοιχεία που ανακοίνωσε η ΓΕΝΟΠ, η οποία αναφέρει ότι στον κατάλογο «φιγουράρουν πλούσιοι επιχειρηματίες που έκαναν τεράστιες περιουσίες από τραπεζικά επιχειρηματικά δάνεια». 

Τα περισσότερα χρέη ύψους 421 εκατ. ευρώ εμφανίζονται στη χονδρική αγορά. Τα 312 εκατ. ευρώ να έχουν η κρατική ΛΑΡΚΟ (κατέχει η ΔΕΗ μερίδιο) και τρεις ακόμα ηλεκτροβόρες ιδιωτικές βιομηχανίες και 304 εκατ. ευρώ από επισφαλείς πελάτες, βιοτεχνίες κλπ.

Οφειλές ύψους 102 εκατ. Ευρώ έχουν τα νοικοκυριά που έχουν ενταχθεί στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο (ΚΟΤ) της ΔΕΗ, με τις μειωμένες χρεώσεις, παρά τη δέσμευση της κυβέρνησης ότι θα συμμετείχε στο κόστος.

Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές και οι επισφαλείς πελάτες φθάνουν το 1,7 δισ. € και αναλυτικά έχουν ως εξής:

* 421 εκατ. € οφειλές από την χονδρική κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος από τα οποία 312 εκατ. € οφείλουν τρείς (3) ηλεκτροβόρες ιδιωτικές εταιρίες και η κρατική ΛΑΡΚΟ.

* 304 εκατ. € οφειλές από επισφαλείς πελάτες (βιοτεχνίες, εμπορικές επιχειρήσεις, οικιακοί καταναλωτές κλπ).

*102 εκατ. € από το Κ.Ο.Τ και ευπαθείς ομάδες που δεν εισπράττονται (παρά την έκπτωση στα τιμολόγια και την δέσμευση της κυβέρνησης ότι θα συμμετείχε στο κόστος).

*184 εκατ. € οφειλές του Δημοσίου (υπουργεία, περιφέρειες, και δημόσιοι οργανισμοί).

*254 εκατ. € οφειλές από λογαριασμούς που έχουν λήξει, δεν εξοφλήθηκαν, το ηλεκτρικό 
ρεύμα δεν κόβεται περιμένοντας τον δεύτερο η τον τρίτο λογαριασμό.

*453 εκατ. € οφειλές από λογαριασμούς όλων των κατηγοριών για τις οποίες οφειλές «εμφανίζεται» η Διοίκηση έστω και αργά να δείχνει κάποια «μέριμνα» με την εκδήλωση ενδιαφέροντος πρόσληψης 4-5 δικηγορικών γραφείων για δικαστική διεκδίκηση. Η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ διατηρεί επιφυλάξεις για την αποδοτικότητα αυτής της κίνησης και τελικά την είσπραξη των οφειλών.

«Η ναυαρχίδα της ελληνικής οικονομίας μοιάζει να φτάνει σε κατάσταση παρακμής εξαιτίας των πολιτικών επιλογών και παρεμβάσεων και τον τρόπο διαχείρισης – λειτουργίας των Διοικούντων που κινδυνεύουν να χαρακτηρισθούν ότι εγκαταλείπουν και αδιαφορούν για τα συμφέροντα της επιχείρησης, δείχνοντας παράλληλα προκλητική αδυναμία να αντισταθούν στις κυβερνητικές και όχι μόνο αποφάσεις που μοναδικό στόχο έχουν το αποδυνάμωμα της ΔΕΗ», υπογραμμίζει η ΓΕΝΟΠ και προσθέτει ότι “το εχθρικό προς της ΔΕΗ θεσμικό πλαίσιο, η συρρίκνωση του ομίλου ΔΕΗ, η αποδυνάμωση του παραγωγικού δυναμικού, οι αναμενόμενες δημοπρασίες λιγνιτικής και υδροηλεκτρικής ισχύος (δώρο στους ιδιώτες), το κλείσιμο των ταμείων σε πολλές περιοχές, οι ληξιπρόθεσμες οφειλές και οι επισφαλείς πελάτες είναι εκρηκτικό μίγμα στα θεμέλια της ΔΕΗ.

Παρ΄όλα αυτά το πολιτικό προσωπικό της χώρας και οι πειθαρχημένοι Διοικούντες εξακολουθούν με απύθμενο θράσος και υποκρισία να προπαγανδίζουν τα περί «ανταγωνισμού» και «απελευθέρωσης» της αγοράς Η/Ε, ενώ γνωρίζουν πολύ καλά ότι πίσω από τα μεγάλα και ψεύτικα λόγια κρύβονται συγκεκριμένα οικονομικά συμφέροντα και παίζονται μεγάλα παιχνίδια τα οποία προγραμματίζονται, σχεδιάζονται και αποφασίζονται με την συμμετοχή γνωστών επιχειρηματιών, οι οποίοι εμφανίζονται και ως μνηστήρες της ΔΕΗ».

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου