3.12.11

" ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ " !! Έβγαλε Πρόεδρο Επιμελητηρίου ΠΡΙΝ να γίνουν οι εκλογές !!

 ΘΑΥΜΑ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΘΑΥΜΑ !!
Βιάστηκε να χρίσει Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας τον .....Καραμπάτο !!  ΣΦΟΔΡΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΑΠΌ ΤΟ   www.best-tv.gr 
  Στην ηλεκτρονική έκδοση του οποίου διαβάζουμε !! 
Ακόμα ένα αίσχος! της «Ελευθερίας» και μάλιστα με πρωτοσέλιδό της σήμερα !!
Ένα ακόμα προβοκατόρικο δημοσίευμα και μάλιστα σήμερα παραμονή των εκλογών του επιμελητηρίου Μεσσηνίας όπως άλλωστε έχει ξανακάνει πρόσφατα στις περιφερειακές εκλογές δείχνει την τρεμούλα και την απαίτηση του εκδότη της Ντίνου Πλεμμένου να συνδιοικήσει και εκεί όπως επιθυμεί παντού και έχει καταγγελθεί γι αυτό πολλές φορές.
Ο γνωστός πλέον κομπλεξικός εκδότης αντί να κρατά έστω τυπικά τα προσχήματα έβγαλε πρόεδρο τον Γ. Καραμπάτο από σήμερα προσπαθώντας με αυτό το πρωτοσέλιδό του να επηρεάσει όσους δεν έχουν αποφασίσει ακόμα τι θα ψηφίσουν. Αφού κάνει τις γνωστές κουκουλοφόρικες αναφορές του εμπλέκοντας μάλιστα για ακόμη μια φορά και τον πρόεδρο της Ν.Δ Αντώνη Σαμαρά προσπαθεί με αυτό το κύκνειο δημοσίευμα του να επιβάλει τον κουμπάρο του Γ. Καραμπάτο αγνοώντας τουλάχιστον κάποια δημοσιογραφική δεοντολογία όπως έκαναν άριστα όλα τα ΜΜΕ του Νομού.
Χωρίς να παρουσιάζει κανένα επίσημο στοιχείο παρουσιάζει μπροστά τον Γ.Καραμπάτο τελευταία μέρα πριν τις εκλογές και δεν αναφέρει καν το μεγάλο σκάνδαλο με την αλλαγή των εδρών που απέκρυψε 42 ημέρες ο Γ. Καραμπάτος και έχει φέρει αναστατώσει σε όλους τους συνδυασμούς αλλά και στο επιχειρηματικό κόσμο της Μεσσηνίας.
Μπράβο κατά φαντασία σου κύριε ιδιοκτήτη του Νομού Μεσσηνίας Ντινάκια που ακόμα να καταλάβεις ότι οι εποχές άλλαξαν…

ΟΥΤΕ ΦΩΝΗ …ΟΥΤΕ ΑΚΡΟΑΣΗ από τον Δήμο Πύλου – Νέστορος για την δωρεά της Ολυμπιάδας 2004 !

Γράφει το metamorfosis-messinias.blogspot.com
1η ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ 24 ΟΚΤΩΜΒΡΙΟΥ 2011
Μήπως έφθασε η ώρα να μάθουμε για την δωρεά του 2004 στον τέως Δήμο Παπαφλέσσα !
Κε Καφαντάρη οφείλεται μία απάντηση στους δημότες σας !!
Πέρασαν 7 χρόνια από την δωρεά που παρέλαβε ο τέως Δήμος Παπαφλέσσα από τον οργανισμό Αθήνα 2004 . Πρίν η λήθη σβήσει τα πάντα μήπως πρέπει να ενημερωθούμε και εμείς οι κοινοί θνητοί τι περιείχε αυτή η δωρεά ( οι κακές γλώσσες μιλούν για κομπιούτερ τηλεοράσεις πλάσματος κλπ ) πόσα κομμάτια παρελήφθησαν ( αναλυτική κατάσταση ) που διατέθηκαν ….αν διατέθηκαν και που βρίσκονται αποθηκευμένα τα εναπομείναντα ( Αναλυτική κατάσταση ) .
Είναι κρίμα και άδικο πανάκριβες συσκευές και ηλεκτρονικός εξοπλισμός του τέως δήμου Παπαφλέσσα να παραμένει στα αζήτητα ή αν…. χρησιμοποιήθηκε τουλάχιστον να γνωρίζουμε σε ποια σαλόνια έχει …καταλήξει !

Υπάρχουν λεφτά, όταν πρόκειται για συμφέροντα Μπόμπολα !!

Ένα –ένα τα "ξεφουρνίζει" ο Βορίδης…
Στον Σκάι μας ανακοίνωσε ότι «δεν υπάρχουν… περιθώρια μείωσης της τιμής των διοδίων»…!!!
Αλίμονο, τι, θα κόψουμε τα... κέρδη του Μπόμπολα.;;;
Το είπε και ο «σοβαρός» Μάκης: «Δεν υπάρχουν περιθώρια»…!!! Πρόκειται για... γνωμάτευση Μπόμπολα διά στόματος Βορίδη με συναίνεση και συνευθύνη Καρατζαφέρη…
«Κόψιμο» και δή για πέμπτη (5) φορά υπάρχει μόνο σε 900.000 συντάξεις… Στα διόδια που αφορούν τον Μπόμπολα ποτέ…!!!
Προ ημερών μάλιστα υπό την αιγίδα και νομιμοποίηση του Υπουργικού συμβουλίου βέβαια, αποφασίσθηκε να… «ξεμπλοκάρουν» τα έργα που έχει ήδη αναλάβει ο Μπόμπολας με την ΕΛ-ΑΚΤΩΡ, η J&P Αβαξ, η ΓΕΚ Τέρνα, η ΑΕΓΕΚ με χορήγηση δανείου 4-5 δις ευρώ στις τράπεζες ή την απευθείας δανειοδότηση των κατασκευαστών….
Δέστε λοιπόν πως με την μεταβατική του Παπαδήμου και με υπουργό από τον πολιτικό «κλώνο» του Μπόμπολα το ΛΑΟΣ, βρέθηκαν στο άψε—σβήσε 5 δις …!!!
Έ, στις νέες δημοσκοπήσεις, το ΛΑΟΣ παρά την καθίζηση της εκλογικής του βάσης θα το εμφανίζουν σταθερά στο 5-6% και ο Καρατζαφέρης θα εμφανίζεται με την ίδια συχνότητα στο MEGA, του Μπόμπολα, όπου Τρέμη — Πρετεντέρης — Τσίμας θα αναζητούν τη… «γνώμη» του για την πορεία της Ελλάδος και την έξοδο από την κρίση, καθ’ όσον είναι και απόφοιτος του LONDON SCHOOL OF…TRIXES…!!!
Ένα από τα οφέλη και ανταλλάγματα του Καρατζαφέρη…
politikosafari.blogspot.com

Αλλάζει ο καιρός έρχονται βροχές από αυριο στα Δυτικά !!

Σε νησιά Ιονίου, Ηπειρο, δυτική Στερεά και δυτική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις τοπικά αυξημένες. Τοπικές βροχές θα σημειωθούν αρχικά στα βόρεια και βαθμιαία στις υπόλοιπες περιοχές. Σποραδικές καταιγίδες θα σημειωθούν στο Ιόνιο. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη το πρωί. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 3 με 4 και τοπικά στο Ιόνιο 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί απο 5 έως 19 βαθμούς αλλά στην Ηπειρο θα είναι 5 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.
Σε Μακεδονία και Θράκη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Η ορατότητα τη νύχτα και το πρωί θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν 3 - 4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί απο -4 έως 14 βαθμούς Κελσίου.
Σε Θεσσαλία, ανατολική Στερά, Ευβοια και ανατολική Πελοπόννησο ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες αναμένονται στα νότια. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη τη νύχτα και το πρωί. Οι άνεμοι θα πνέουν 3 - 4 και απο το απόγευμα τοπικά στα νότια 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί απο 1 έως 18 βαθμούς αλλά στα βόρεια η μέγιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
Σε Κυκλάδες και Κρήτη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Τοπικά περιοσρσιμένη ορατότητα κυρίως τη νύχτα και το πρωί. Οι άνεμοι θα πνέουν 4 – 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί απο 6 έως 18 βαθμούς Κελσίου.
Σε νησιά ανατολικού Αιγαίου και Δωδεκάνησα ο καιρός θα είναι καλός αλλά τη νύχτα και το πρωί η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 3 με 4 και στα βόρεια 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί απο 9 έως 18 βαθμούς και στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
Στην Αττική ο καιρός θα είναι καλός με τοπικά περιορισμένη ορατότητα το πρωί. Οι άνεμοι θα πνέουν 3-4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί απο 6 έως 17. Στα ανατολικά και βόρεια η ελάχιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με περιορισμένη ορατότητα τοπικά το πρωί. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και η θερμοκρασία θα κυμανθεί απο 2 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Κάηκε ζωντανή στο διαμερισμά της !!

Νεκρή εντοπίστηκε από την Πυροσβεστική μια γυναίκα μέσα σε διαμέρισμα μετά από κατάσβεση πυρκαγιάς, επί της οδού Αργούς 22, στο Περιστέρι. Η Πυροσβεστική εντόπισε την άτυχη γυναίκα μετά την κατάσβεση της φωτιάς, που εκδηλώθηκε από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία.
Η φωτιά ξέσπασε σε διαμέρισμα επί της οδού 'Αργους 22 στο Περιστέρι.

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΤΗΝΟΣ -ΠΑΙΔΕΡΑΣΤΗΣ ΤΟΥ ΡΕΘΥΜΝΟΥ !!

Στη δημοσιότητα τα στοιχεία 47χρονου εκπαιδευτικού - Παιδεραστή  που συνελήφθη στο Ρέθυμνο!!
Σε συνέχεια της από 02-12-2011 σύλληψης 47χρονου ημεδαπού, εκπαιδευτικού πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και προπονητή καλαθοσφαίρισης παιδικών - εφηβικών τμημάτων, για κατάχρηση ανηλίκων σε ασέλγεια στο Ρέθυμνο, δίδονται στη δημοσιότητα στοιχεία ταυτότητας και φωτογραφίες του συλληφθέντα.
Πρόκειται για τον ΣΕΙΡΑΓΑΚΗ Νικόλαο του Ματθαίου, και της Κλεάνθης, γεν. 29/07/1964 στο Ρέθυμνο, κάτοικος ομοίως Καποδιστρίου 37, εκπαιδευτικός πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.
Τα παραπάνω προσωπικά στοιχεία δίνονται στη δημοσιότητα, ύστερα από εισαγγελική διάταξη, για λόγους προστασίας των ανηλίκων και του εν γένει κοινωνικού συνόλου και την πραγμάτωση της αξίας της Πολιτείας για τον κολασμό των παραπάνω αδικημάτων.
Ο 47χρονος εκπαιδευτικός οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα, του ασκήθηκε ποινική δίωξη για κατάχρηση ανηλίκων σε ασέλγεια κατ'Α εξακολούθηση και παραπέμφθηκε σε τακτικό Ανακριτή.

Μέτριος ο Ολυμπιακός 2-0 τον Παναιτωλικό !!

Ο Ολυμπιακός νίκησε δύσκολα με 2-0 τον Παναιτωλικό στο «Γ. Καραϊσκάκης» για την 12η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκα και ανέβηκε στην κορυφή της βαθμολογίας ξεπερνώντας τον Παναθηναϊκό που αγωνίζεται την Κυριακή με τον 'Αρη στο Κλεάνθης Βικελίδης. Ο Παναιτωλικός έχει παράπονα για άδικη αποβολή του Ρότσα στη φάση του πέναλτι και για το γκολ του Τζιμπούρ, ο οποίος ξεκίνησε από θέση οφ σάιντ.
Νωρίτερα, ο Ατρόμητος επέστρεψε στις νίκες επικρατώντας με 1-0 του Εργοτέλη στο Περιστέρι με σκόρερ τον Μήτρογλου, ενώ ο ΟΦΗ επιβλήθηκε με 3-0 του Αστέρα Τρίπολης στο «Γεντί Κουλέ».
Στο πρώτο ημίχρονο ο ο μέτριος Ολυμπιακός εκτός του 0-0 είδε και τον Αριελ Ιμπαγάσα να αποχωρεί στο 41' με ενοχλήσεις στον τετρακέφαλο.
Με την έναρξη του 2ου ημιχρόνου ο Ολυμπιακός μπήκε αποφασισμένος στο ματς και αφού έστειλε δυο μηνύματα για το 1-0, αυτό ήρθε στο 62' με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Μάρκο Πάντελιτς. Οι γηπεδούχοι έχοντας και έναν παίκτη παραπάνω στο γήπεδο, μιας και στη φάση του μαρκαρίσματος του Αμπντούν αποβλήθηκε ο Ρότσα, μιας και ο Αλγερινός βρισκόταν σε προφανή θέση για γκολ.
Στο 55' το διώξιμο του Ντολεζάι πάνω στη γραμμή στο πλασέ του Μανιάτη και στο 58' η ατομική ενέργεια του Φετφατζίδη έδειχναν τις προθέσεις που είχαν οι γηπεδούχοι για το δεύτερο 45λεπτο. Ετσι στην 3η καλή προσπάθεια ο Ολυμπιακός πήρε κεφάλι στο σκορ και σε συνδυασμό με το αριθμητικό πλεονέκτημα τα πάντα έγιναν πιο εύκολα για τους Πειραιώτες.
Και στο 75' έπεσαν οι τίτλοι τέλους στο ματς με τον Ολυμπιακό να κάνει το 2-0 με γκολ-οφσάιντ του Ράφικ Τζιμπούρ. Ο Αλγερινός ήταν εκτεθειμένος, ο α' βοηθός, Γεωργαράκος δεν το υπέδειξε με αποτέλεσμα οι «ερυθρόλευκοι» να παίρνουν, πλέον, προβάδισμα δυο γκολ και να «καθαρίζουν» επί της ουσίας το ματς!
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Παππάς
ΚΙΤΡΙΝΕΣ : Ιμπαγάσα, Ορμπάιθ - Ντολεζάι, Μπουμάλ, Αντι
ΑΠΟΒΟΛΗ: 61' Ρότσα (απευθείας κόκκινη)
Οι συνθέσεις:
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Μέγιερι, Μαρκάνο, Τοροσίδης, Ποτουρίδης (46' Ορμπάιθ), Αβραάμ Παπαδόπουλος, Μανιάτης, Ιμπαγάσα (41' Φετφατζίδης), Τζιμπούρ (76' Τζιμπούρ), Αμπντούν, Χολέμπας, Πάντελιτς.
ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ: Μπλάζιτς, Κουτρουμάνος, Αντι, Εντζεγκέλε, Ντολεζάι, Μητρόπουλος, Μπουμάλ, Ρότσα, Χαριστέας (70' Μουμίν), Θεοδωρίδης (84' Παλαιολόγος), Καμαρά (80' Μπελεβώνης).

Στραβοί…κουτσοί κι ο Ρακιτζής με το …ΛΑ.Ο.Σ.στη Μεσσηνία!

Δεν παίζεται ο ΛΑ.Ο.Σ στην προσπάθειά του να διεισδύσει προκειμένου να αποκομίσει εκλογικά οφέλη, με όποιο τρόπο μπορεί στην απογοητευμένη Ελληνική κοινωνία!
Μετά τη….νέα Μανωλίδου στην Αργολίδα την κ.Τσιλιμίγκρα, τη….μεγάλη μεταγραφή στη Μεσσηνία του κ.Σαμέλη , την προσέγγιση της αμφιλεγόμενης προσωπικότητας του κ.Ψινάκη , της κ.Σαρρή και πολλών ακόμη που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο τροφοδοτούν τα ΜΜΕ είτε θετικά είτε αρνητικά, έρχεται η …..συγκλονιστική και απρόσμενη είδηση!
Ο …δημοσιογράφος!!! κ.Θεόδωρος Ρακιτζής ,που βρισκόταν στο πάνελ της σπουδαίας εκπομπής ….κοινωνικού περιεχομένου και θεματολογίας «Super Star», όπου εκτός των σπουδαίων θεμάτων που αναδείκνυε, τροφοδοτούσε και η ίδια η εκπομπή με υλικό άλλες εκπομπές τέτοιου τύπου και ύφους, με….σπουδαίες καλεσμένες συχνά- πυκνά , όπως η κ.Μαλιωτάκη, η κ.Βέρα Λάμπρου, η κ.Στέλλα Μπεζαντάκου ,η κ. Έφη Θώδη, η κ.Λουκά , την κ.Ντούβλη!! και πολλές άλλες ακόμη….καταξιωμένες καλλιτέχνιδες και άλλα
πρόσωπα της δημοσιότητας!
Έτσι ο συγκεκριμένος δημοσιογράφος , μετά τη σπουδαία θητεία του στην τηλεόραση, κρίθηκε σύμφωνα με πληροφορίες άξιος να εκπροσωπήσει τον ΛΑ.Ο.Σ. πιθανόν στη Μεσσηνία και να διεκδικήσει τη ψήφο των Μεσσηνίων πολιτών!
Και μετά αναρωτιόμαστε και απορούμε για ποιό λόγο αρχίζουν και αποστρέφονται οι πολίτες την πολιτική και τους πολιτικούς!! moriasnews.gr

Ο ΚΟΥΡΑΣΜΕΝΟΣ ΜΙΛΗΣΕ - Στα εξήντα μου θα είμαι πάλι αρχηγός...

" Φέρεται να είπε προ ημερών σε μια από τις πολλές συναντήσεις που έχει με στελέχη και βουλευτές της ΝΔ ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας "Καρφι", που δημοσιεύεται σήμερα.
Στο ίδιο δημοσίευμα επισημαίνεται ότι οι άνθρωποι που μιλούν μαζί του, υποστηρίζουν ότι ο Καραμανλής πιστεύει πως "όσοι ασχολούνται με τη διαχείρηση της κρίσης αυτή την.......... περίοδο θα καούν" και πως από τις εξελίξεις θα κριθεί εν πολλοίς και η προσωπική του τύχη...: kafeneio-gr.

ΜΠΡΑΒΟ ΚΕ ΔΗΜΑΡΧΕ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ ΕΙΣΕ ...ΑΠΑΙΚΤΟΣ !

Αύξησε τα δημοτικά τέλη στους φτωχούς και τα μείωσε στους πλούσιους!!
Μπράβο ρε Πατούλη... Ακολουθείς κι εσύ πιστά τη ληστρική-φασιστική τακτική των κυβερνώντων!! ΕΥΓΕ!!!!
Απίστευτο και όμως αληθινό αλλά το έκανε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, καθώς προχώρησε σε μεγάλες αυξήσεις, έως και 70%, στα δημοτικά τέλη για το 2012, για τα μικρομεσαία νοικοκυριά!!
Αναλυτικά οι αλλαγές στα δημοτικά τέλη για τις κατοικίες στο Μαρούσι έχουν ως εξής:...
1. Από 0 – 80 τ.μ. ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΙ κατά 70 % = από 1,1 σε 1,85 €/τ.μ.
2. Από 81 – 110 τ.μ. ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΙ κατά 30 % = από 1,4 σε 1,85 €/τ.μ.
3. Από 111 – 140 τ.μ. ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΙ κατά 10 % = από 1,7 σε 1,85 €/τ.μ.
4. Από 141 -180 τ.μ. δεν υπάρχει αλλαγή = 1,85 €/τ.μ.
5. Από 181 – 500 τ.μ. ΜΕΙΩΝΟΝΤΑΙ κατά 26% = από 2,50 σε 1,85 €/τ.μ.
6. Από 500 τ.μ. και πάνω, ΜΕΙΩΝΟΝΤΑΙ κατά 36% = από 2,91 σε 1,85 € /τ.μ.
Οι κυριότερες αλλαγές στα δημοτικά τέλη για τους επαγγελματικούς χώρους έχουν ως εξής :
1. Επαγγελματικοί χώροι άνω των 1.000 τ.μ. ΜΕΙΩΝΟΝΤΑΙ κατά 36% (από 14,57 σε 9,25 €/τ.μ.)
2. Επαγγελματικοί χώροι (γραφεία, ιατρεία κ.λ.π.) ΜΕΙΩΝΟΝΤΑΙ κατά 10% (από 7,75 σε 7 €/τ.μ.)
3. Γκαράζ των επαγγελματικών χώρων στο υπερτοπικό κέντρο, ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΙ κατά 28% (από 7,0 σε 8,9 €/τ.μ.)24gr.blogspot.com

Η… ΕΚΔΙΚΗΣΗ της Εύας για την ΚΑΛΤΣΟΔΕΤΑ !!

Όχι μόνο όμορφη, αλλά και… μοιραία για κάποιους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ θα αποδειχθεί η Εύα Καϊλή.
Ο λόγος για την την παραπομπή του Σωκράτη Ξυνίδη, του Χάρη Καστανίδη και του Στάθη Κουτμερίδη, που σύμφωνα με πληροφορίες ζητά η βουλευτής Θεσσαλονίκης.
Και αυτό γιατί οι τα συγκεκριμένα πράσινα στελέχη φέρονται να έκαναν… πλάκα με την ομορφιά και τη… νοημοσύνης της κατά τη συνεδρίαση της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ -πριν από την ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση Παπανδρέου-.
Μεταξύ, άλλων απο αυτήν την παρεά λέγεται ότι ακούστηκε η ο χαρακτηριστιμός… καλτσοδέτα για την Εύα Καϊλή:parapolitika

Στην Α' Αθηνών με τη ΝΔ υποψήφιος ο γιός του Ψυχάρη!

ΕΡΩΤΗΜΑ - ΑΝ ΗΤΑΝ ΓΥΙΟΣ ΕΡΓΑΤΗ Η ΑΓΡΟΤΗ ΘΑ ΗΤΑΝ ΗΤΑΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ;
Μια θέση στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας στην Α' Αθηνών "κλείδωσε" ο γίος του Σταύρου Ψυχάρη, Ανδρέας, μετά την ανάληψη καθηκόντων διπλωματικού συμβούλου του Αντώνη Σαμαρά. Σύμφωνα με πληροφορίες αν και... τελευταίο διάστημα υπήρχαν πληροφορίες ότι ο γόνος του αφεντικού του ΔΟΛ έχει... καπαρώσει θέση στο γαλάζιο ψηφοδέλτιο Επικρατείας, ο ίδιος ζήτησε απο τον πρόεδρο της ΝΔ να πολιτευθεί στην πρώτη εκλογική περιφέρεια της Αθήνας.
ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ 1: Ο Μεσσήνιος αρχηγός δεν καιγόταν και πολύ για την υποψηφιότητα του Ανδρέα Ψυχάρη...
ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ 2: Στο ίδιο ψηφοδέλτιο αναμένεται να βρεθεί και ο πρώην αρχηγός της ΕΛΑΣ Αναστάσιος Δημοσχάκης. Εκτός απροόπτου...
parapolitika.gr

Τι παιχνίδι παίζει ο Γ.Καραμπάτος ;Έκρυβαν την αλλαγή στις έδρες στο Επιμελητήριο Μεσσηνίας 42 ημέρες!!

Και την αποκάλυψαν σήμερα! Πριν τις εκλογές της Δευτέρας.
Και ξαφνικά με πολλά ερωτηματικά να ανακύπτουν για το τί τελικά συνέβη, στη δημοσιότητα έρχεται σήμερα, παραμονές των εκλογών για το Επιμελητήριο Μεσσηνίας, που ως γνωστόν ξεκινούν τη Δευτέρα, έγγραφο της Εκλογικής Επιτροπής του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας το οποίο ανατρέπει όλες τις έδρες που έχουν καθοριστεί για κάθε τμήμα του.
Έτσι, τελικά, στο Βιοτεχνικό – Μεταποίησης από 4 που αναφερόταν στην εκλογική προκύρηξη γίνονται 5, στο Εμπορικό Τμήμα από 4 έδρες γίνονται 7,στο Υπηρεσιών (Επαγγελματικό) παραμένουν 6, στο Εξαγωγικό Τμήμα από 4 έδρες μόλις μία(1), στο Μεταφορών παραμένει η μία (1) έδρα όπως ήταν και η προκύρηξη και στο Τουρισμού – Πολιτισμού από 2 έδρες γίνονται μία (1).
Αξίζει να σημειωθεί ότι η προκύρηξη για τις εκλογές έγινε με ημερομηνία 13 Οκτωβρίου και δημοσιεύθηκε στον τοπικό τύπο 14 του ίδιου μήνα με τις έδρες όπως αρχικά είχαν καθοριστεί σε αυτή.
Ωστόσο μετά από 4 ημέρες με ημερομηνία απόφασης 18 Οκτωβρίου και ημερομηνία ανάρτησης και στο «Διαύγεια» 19 Οκτωβρίου με κοινοποίηση στο Επιμελητήριο Μεσσηνίας, το Υπουργείο Ανάπτυξης καθορίζει τις έδρες, όπως σας αναφέραμε παραπάνω ανατρέποντας τα όσα αναφέρονταν στην εκλογική προκύρηξη.
Η εκλογική Επιτροπή του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας έρχεται σήμερα με έγγραφό της που φθάνει στις 12 το μεσημέρι, δηλαδή με καθυστέρηση 42 ημερών να ενημερώσει τα μέλη για τη νέα κατανομή των εδρών που όπως αποδεικνύεται ήταν γνωστή 4 ημέρες μετά την εκλογική προκύρηξη.
Το τί σενάρια και τί σχέδιο υπάρχει πίσω από την υπόθεση των εδρών θα αποκαλυφθεί τις επόμενες ημέρες, καθώς η εξέλιξη αυτή έρχεται να δυναμιτίσει το σκηνικό στη λήξη της προεκλογικής περιόδου και να αφήσει μεγάλες σκιές στην εκλογική διαδικασία.

Nέο μήνυμα των εργαζομένων του ALTER !!

Συνεχίζεται η απεργία των απλήρωτων εδώ και αρκετούς μήνες εργαζόμενων του ALTER.
Η νέα κάρτα που 'ανέβασαν' σήμερα, προειδοποιεί για αγώνα "μέχρι τέλους"...
"Δεν θα δεχθούμε καμία περικοπή στα δεδουλευμένα που δικαιούμαστε, αλλά ούτε θα επιτρέψουμε να πειράξουν τους ήδη χαμηλούς μισθούς μας! Δεν συζητάμε για πιθανή προσπάθεια περικοπής προσωπικού. Εκεί θα είμαστε αμείλικτοι!!!", τονίζουν στο νέο μήνυμά τους οι εργαζόμενοι του ALTER.

Α.Σαμαράς: Δεν είμαστε ...αγκαλιά με το ημερολόγιο για τις εκλογές !!

"Δεν είμαστε αγκαλιά με κάποιο ημερολόγιο. Ούτε όμως δεχόμαστε και σκόπιμες καθυστερήσεις για κομματικούς λόγους που καθένας καταλαβαίνει" επισημαίνει ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Το Βήμα της Κυριακής.
Παράλληλα εκφράζει την επιθυμία να πετύχει τον στόχο της η κυβέρνηση υπό τον Λουκά Παπαδήμο και ζητεί να αφήσουν απερίσπαστο τον πρωθυπουργό να κάνει τη δουλειά του.
«Αν εγώ βιαζόμουν να κυβερνήσω, θα είχα τορπιλίσει την επιλογή Παπαδήμου από την αρχή. Όμως και την προώθησα και θέλω να επιτύχει στην αποστολή της. Ας τον αφήσουν, λοιπόν, απερίσπαστο να κάνει τη δουλειά του ώστε μετά η Ελλάδα να προχωρήσει με μία κυβέρνηση που θα έχει πλήρη νομιμοποίηση από τον ελληνικό λαό» αναφέρει ο κ. Σαμαράς και προσθέτει ότι, «αν τα πράγματα τρέξουν νωρίτερα ή αργότερα, τότε οι εκλογές μπορούν να έλθουν λίγο νωρίτερα ή αργότερα. Δεν είμαστε αγκαλιά με κάποιο ημερολόγιο. Ούτε όμως δεχόμαστε και σκόπιμες καθυστερήσεις για κομματικούς λόγους που καθένας καταλαβαίνει».
Παράλληλα, διευκρινίζει ότι η παράταση της θητείας της ή η διεύρυνση του σκοπού της υπονομεύει την αποστολή της κυβέρνησης.
«Όσοι ονειρεύονται παράταση της θητείας της σημερινής κυβέρνησης ή διεύρυνση του σκοπού της υπονομεύουν την αποστολή της κυβέρνησης Παπαδήμου. Η πραγματοποίηση των εκλογών στον χρόνο που έχουμε προσδιορίσει δεν είναι δική μας "εμμονή". Είναι απαραίτητη για την αποκατάσταση της εσωτερικής ομαλότητας» τονίζει ο κ. Σαμαράς ενώ αναφέρει χαρακτηριστικά ότι «δεν είναι πολιτική να λες το ίδιο "ποίημα" βρέξει-χιονίσει. Η πολιτική είναι "κίνηση" και βρίσκεται σε κίνηση. Η ακινησία δεν είναι αρετή για την πολιτική. Είναι αρρώστια» .

Ελεύθερος ο Λάκης Γαβαλάς που κατηγορείται για χρέη προς το Δημόσιο

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε το απόγευμα του Σαββάτου 3 Δεκεμβρίου 2011 ο 59χρονος επιχειρηματίας Λάκης Γαβαλάς που κατηγορείται για χρέη προς το Δημόσιο που προσεγγίζουν το 1,5 εκατομμύριο ευρώ, μετά την απολογία του στον 10ο τακτικό ανακριτή. Νωρίτερα, ο εισαγγελέας του είχε ασκήσει δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για μη καταβολή ΦΠΑ. Σύμφωνα με πληροφορίες ο ίδιος υποστήριξε ότι έχει ζητήσει την υπαγωγή της εταιρείας του στο άρθρο 99 του Πτωχευτικού Κώδικα.
Ο κ. Γαβαλάς συνελήφθη καθώς επέστρεφε σπίτι του από διασκέδαση σε νυχτερινό κέντρο τα ξημερώματα του Σαββάτου. Είναι η δεύτερη επιχείρηση για χρέη προς το Δημόσιο που δεν οργανώθηκε από την Οικονομική Αστυνομία, αλλά από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών και Όπλων του ΣΔΟΕ σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Δίωξης του Οργανωμένου Εγκληματος της ΕΛΑΣ. Είχε προηγηθεί προ δέκα ημερών η σύλληψη από τις ίδιες υπηρεσίες του επιχειρηματία και εκδότη Κ.Γιαννίκου.
H ανακοίνωση της Αστυνομίας
Συνελήφθη 59χρονος ημεδαπός επιχειρηματίας, για χρέη προς το Δημόσιο.
Το ύψος των οφειλών ανέρχεται σε 1.480.000 ευρώ.
Συνελήφθη σήμερα (3-12-2011) νωρίς το πρωί, στην Αθήνα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής σε συνεργασία με στελέχη του ΣΔΟΕ, ένας 59χρονος ημεδαπός επιχειρηματίας, κάτοικος Αθηνών, ο οποίος διώκεται με ένταλμα σύλληψης της αρμόδιας Εισαγγελικής Αρχής, για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο.
Τα χρέη που τον βαρύνουν ανέρχονται στο ποσό του 1.480.000 ευρώ.
Οι κατηγορίες που τον βαρύνουν, κακουργηματικού χαρακτήρα, αφορούν στις διατάξεις του άρθρου 25 του Ν. 1882/90 όπως πλέον ισχύει, μετά την τροποποίηση με το άρθρο 3 παρ. 1 του Ν. 3943/11 «Μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο»
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

"Σκότωσαν τον Έλληνα διότι τον πέρασαν για Τούρκο" !!

« Σκότωσαν Έλληνα διότι τον πέρασαν για Τούρκο» είναι ο τίτλος της εφημερίδα Βugün και κάνει αναφορά στις δολοφονίες μεταναστών στην Γερμανία που αποκαλύφθηκε τον προηγούμενο μήνα πως ήταν έργο του Γερμανικού παρακράτους.
« Ο Θεόδωρος Βουλγαρίδης είχε πολλούς Τούρκου φίλους, έκανε παρέα και γι’αυτό νόμιζαν πως είναι Τούρκος και τον σκότωσαν» γράφει η εφημερία. Οι νέο-ναζιστές είχαν εκτελέσει και 8 τούρκους. Οι αποκαλύψεις έχουν ξεσηκώσει τη Γερμανία.onalert.gr

ΑΔΙΣΤΑΚΤΟΙ - Απήγαγαν και εξέδιδαν 20 χρονη στην Αργολίδα !

Εξιχνιάστηκε η υπόθεση αρπαγής 20χρονης αλλοδαπής και σωματεμπορίας στην Αργολίδα, ύστερα από αστυνομική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Ναυπλίου, σε συνεργασία με το Τμήμα Καταπολέμησης Εμπορίας Ανθρώπων της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής.
Συνελήφθησαν, μετά από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, το Σάββατο 3-12-2011 νωρίς το πρωί, στην περιοχή της Ερμιόνης Αργολίδας, δύο 24χρονοι αλλοδαποί, υπήκοοι Βουλγαρίας, για αρπαγή, εμπορία ανθρώπων και σωματεμπορία.
Ειδικότερα, την Πέμπτη (24-11-2011), περιήλθε στις Ελληνικές Αρχές, έγγραφο των Βουλγαρικών Αρχών, σύμφωνα με το οποίο, 24χρονος υπήκοος Βουλγαρίας, μετέφερε από τη Βουλγαρία στην Ελλάδα, μία 20χρονη αλλοδαπή, υπήκοο Βουλγαρίας, με διανοητική αναπηρία, με σκοπό τη σεξουαλική της εκμετάλλευση.
Μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών, οργανώθηκε σήμερα (3-12-2011), νωρίς το πρωί, στην περιοχή της Ερμιόνης Αργολίδας, αστυνομική επιχείρηση από το Τμήμα Ασφαλείας Ναυπλίου σε συνεργασία με το Τμήμα Καταπολέμησης Εμπορίας Ανθρώπων της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής, κατά την οποία συνελήφθησαν ο 24χρονος και ακόμα ένας συνομήλικος ομοεθνής του.
Οι συλληφθέντες, επέβαιναν σε Ι.Χ. επιβατηγό αυτοκίνητο, στο οποίο μετέφεραν την 20χρονη.
Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι, οι 24χρονοι, από τον Οκτώβριο του 2011, κατακρατούσαν παρά τη θέλησή τους, κλειδωμένες σε σπίτι στην περιοχή της Ερμιόνης Αργολίδας, την 20χρονη και άλλες δύο γυναίκες ομοεθνείς τους, αναγκάζοντας τες να εκδίδονται, αντί χρηματικού ποσού.
Με μέριμνα του Τμήματος Ασφαλείας Ναυπλίου παρασχέθηκε στην 20χρονη υγειονομική περίθαλψη στο Νοσοκομείο Ναυπλίου.
Οι 24χρονοι θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου, ενώ ερευνάται η περαιτέρω συμμετοχή τους σε παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.
Η αστυνομική έρευνα και η προανάκριση, διενεργούνται από το Τμήμα Ασφαλείας Ναυπλίου.

Παρεξήγηση! Οι Μάγια δεν προέβλεψαν το τέλος του κόσμου το 2012

Το ημερολόγιο που χρησιμοποιούσε ο αρχαίος πολιτισμός των Μάγια δεν προβλέπει το τέλος του κόσμου τον Δεκέμβριο του 2012, όπως πιστεύουν κάποιοι, αναφέρουν ερευνητές.
Μία νέα ανάγνωση μιας επιγραφής των Μάγια που αναφέρει την ημερομηνία 2012, υποδηλώνει ότι αναφέρεται στο τέλος μιας ημερολογιακής εποχής και όχι σε μία αποκάλυψη, δηλώνει ο ερευνητής κωδικών των Μάγια, Σβεν Γκρόνεμεγιερ.
Η ημερομηνία ήταν «αντανάκλαση της ημέρας της δημιουργίας», προσθέτει ο ερευνητής, ο οποίος επισημαίνει, επίσης, ότι η ημερομηνία αυτή σηματοδοτούσε για τους Μάγια την επιστροφή ενός θεού τους, του Μπόλον Γιόκτε, θεού της δημιουργίας και του πολέμου, ο οποίος αναμενόταν να «επιστρέψει» το 2012.
Ο Σβεν Γκρόνεμεγιερ δήλωσε ότι η ημερομηνία σηματοδοτεί το τέλος μιας περιόδου περίπου 400 ετών, στις οποίες ήταν χωρισμένο το ημερολόγιο των Μάγια.
Αυτή δεν είναι η πρώτη προσπάθεια να αναιρεθεί η φημολογία που αναφέρει ότι οι Μάγια προέβλεψαν το τέλος του κόσμου τον Δεκέμβριο του 2012.
Λίγες ημέρες νωρίτερα, το Εθνικό Ινστιτούτο Ανθρωπολογίας και Ιστορίας του Μεξικού, ανέφερε ότι οι φήμες περί ενός καταστροφικού γεγονότος στα τέλη του Δεκέμβρη του 2012 αποτελούν δυτική παρερμηνεία του ημερολογίου των Μάγια.
Σύμφωνα με το Ινστιτούτο, μόνο δύο από τα 15.000 καταγεγραμμένα κείμενα αναφέρουν την ημερομηνία 2012 και κανένα από αυτά δεν προβλέπει το τέλος του κόσμου.
«Η δυτική μεσσιανική σκέψη έχει διαστρεβλώσει την κοσμοθεωρία των Μάγια» ανέφερε ανακοίνωση του Ινστιτούτου.ΤΑ ΝΕΑ

"Ο Δράκος" στην Κεντρική Σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου Καλαμάτας

"η Επανάσταση παίρνει νόημα σαν μια διαρκής προσπάθεια απελευθέρωσης από το φόβο αλλά και από τον στενό ατομισμό"...μια αλληλογραφία εναντίον του φασισμού και του ολοκληρωτισμού, χρησιμοποιώντας τη φόρμα του παραμυθιού...
Ο ΔΡΑΚΟΣ του Ευγένιου Σβαρτς, σε διακευή για παιδιά του Αλέκου Κολλιόπουλου, στην Κεντρική Σκηνή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καλαμάτας.
Τη σκηνοθεσία της παράστασης υπογράφει ο Περικλής Αλμπάνης, τα σκηνικά ο Χρίστος Λαδάς, τη μουσική ο Ηρακλής Τριανταφυλλίδης, τους φωτισμούς καθώς και το βίντεο που παρουσιάζεται στη διάρκεια της παράστασης ο Λεωνίδας Παπαδόπουλος.
Παίζουν οι ηθοποιοί: Περικλής Αλμπάνης, Κώστας Λαός, Γιώργος Τσαπόγας, Τάσος Πολιτόπουλος, Ευή Γιαννακοπούλου, Μαριέτα Αντιβάση, Αλέκος Κολλιόπουλος.
Στο βίντεο εμφανίζονται οι: Διονύσης Δημόπουλος, Λεωνίδας Θεοδωρακόπουλος, Στράτος Καΐκης, Μιχάλης Καραταράκης, Παύλος Κλάδης, Νίκος Κυριακουλάκος, Χρυσάνθη Μαυράκη, Σωτήρης Πετρίδης.
Παραστάσεις για το κοινό κάθε Κυριακή, στις 12 το μεσημέρι.

Δασκάλα του σεξ η Πρώτη Κυρία της Γερμανίας! !!

Παρέδωσε μάθημα σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης !!
Η Αυστρία άνοιξε σχολή για εραστές και η Γερμανία απάντησε με μαθήματα σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης, με καθηγήτρια τη σύζυγο του Ομοσπονδιακού Προέδρου της χώρας!
Μάλιστα. Η κυρία Μπετίνα Βουλφ είναι πρόεδρος της πρωτοβουλίας Μια Ευκαιρία για τα Παιδιά, η οποία, μεταξύ άλλων, οργανώνει σεμινάρια σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης, για εφήβους.
Σε πρόσφατη επίσκεψή της σε σχολείο στο Ανόβερο, η κυρία Βουλφ αποφάσισε να κάνει το μάθημα πιο ενδιαφέρον και αποδοτικό. Γι’ αυτό φρόντισε να πάρει μαζί της ξύλινα ομοιώματα ανδρικών γεννητικών οργάνων και προφυλακτικά.
Όπως σημειώνει σήμερα η «Espresso», η Μπετίνα Βουλφ μίλησε «έξω από τα δόντια» στα παιδιά για το σεξ επειδή, όπως λέει, οι έφηβοι πρέπει να γνωρίζουν τα πράγματα ακριβώς όπως είναι.
Στη Γερμανία η σεξουαλική διαπαιδαγώγηση είναι σχολικό μάθημα, εδώ και 9 χρόνια.

Στην Ευελπίδων με χειροπέδες ο Λάκης Γαβαλάς !!

Στα δικαστήρια της σχολής Ευελπίδων έχει οδηγηθεί φορώντας χειροπέδες ο γνωστός επιχειρηματίας μόδας Λάκης Γαβαλάς που κατηγορείται για χρέη προς το Δημόσιο που προσεγγίζουν το 1,5 εκατομμύριο ευρώ.
Ο κ. Γαβαλάς συνελήφθη καθώς επέστρεφε σπίτι του από διασκέδαση σε νυχτερινό κέντρο αντιμετωπίζει κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα. Μετά την απαγγελία των ποινών από τον Εισαγγελέα θα οδηγηθεί στον ανακριτή για να απολογηθεί. Σε περίπτωση που ζητήσει και λάβει προθεσμία θα συνεχίσει να κρατείται στα κρατητήρια της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αθηνών.

Πύλος : Συνελήφθησαν τρεις αλλοδαποί για αρπαγή 25χρονου και σύσταση συμμορίας

Συνελήφθησαν σε κοινότητα του Δήμου Πύλου Νέστορος Μεσσηνίας τρεις αλλοδαποί υπήκοοι Πακιστάν, ηλικίας 23, 26 και 23 ετών, οι οποίοι κατηγορούνται για αρπαγή 25χρονου ομοεθνή τους, καθώς και για σύσταση εγκληματικής ομάδας, ληστεία, σωματικές βλάβες, εκβίαση, απειλή, χρήση παράνομης βίας και οπλοχρησίας, σε βάρος επίσης ομοεθνών τους και για παράνομη είσοδο και παραμονή στη χώρα. 
Πιο συγκεκριμένα, την Πέμπτη το πρωί ένας 24χρονος Πακιστανός κατήγγειλε στο Αστυνομικό Τμήμα Πύλου, ότι την Τετάρτη το βράδυ, σε Τοπική Κοινότητα του Δήμου Πύλου Νέστορος Μεσσηνίας, δέκα ομοεθνείς του, μπήκαν στο σπίτι όπου διέμενε μαζί με άλλους τέσσερις ομοεθνείς του και με χρήση βίας και ξύλινων ροπάλων, αφαίρεσαν χρηματικό ποσό, ενώ τραυμάτισαν έναν 30χρονο συγκάτοικό του με αιχμηρό αντικείμενο.
Κατά την αποχώρηση τους, απήγαγαν έναν 25χρονο ομοεθνή τους, ενώ διέφυγαν με όχημα προς άγνωστη κατεύθυνση. Την ίδια νύχτα, ύστερα από τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν, ζήτησαν από τον ίδιο (24χρονο) χρηματικό ποσό ως αντάλλαγμα, προκειμένου να απελευθερώσουν τον 25χρονο.
Μετά από αξιοποίηση πληροφοριών και αστυνομικών ερευνών, αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Πύλου συνέλαβαν την Πέμπτη το απόγευμα τρία από τα μέλη της ομάδας των αλλοδαπών. Επιπλέον, το ίδιο απόγευμα, εντόπισαν τον απαχθέντα 25χρονο, να περιφέρεται σε Τοπική Κοινότητα του Δήμου Πύλου Νέστορος Μεσσηνίας και όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, αρχικά τον είχαν μεταφέρει σε σπίτι στην ίδια περιοχή, ενώ στην συνέχεια τον πήγαν σε αγροικία, όπου και τον εγκατέλειψαν.
Σε έρευνα που έγινε στο όχημα, που είχαν χρησιμοποιήσει οι δράστες για να διαφύγουν, βρέθηκαν τέσσερα ξύλινα αυτοσχέδια ρόπαλα. Επίσης στην κατοχή τους βρέθηκε και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 3.150 ευρώ.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας.
Την προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Πύλου, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται για τη σύλληψη και των υπολοίπων μελών της ομάδας.

Γυμνές υποψήφιες στο Λιμενικό Σώμα!

Απίστευτη καταγγελία από βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ στην επιτροπή ισότητας της Βουλής
Κουτσό φορώντας μόνο το κάτω εσώρουχο!
Αυτό ήταν το «γυμνάσιο» στο οποίο υποβλήθηκαν υποψήφιες κοπέλες για το Λιμενικό Σώμα σύμφωνα με καταγγελία που έκανε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Λίτσα Αμανατίδου στην επιτροπή Ισότητας της Βουλής.
Αναλυτικά, η βουλευτής περιέγραψε στα υπόλοιπα μέλη της επιτροπής, τα οποία την παρακολουθούσαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, την εξευτελιστική διαδικασία που φαίνεται να ακολουθείται στον διαγωνισμό κατάταξης Αξιωματικών του Λιμενικού Σώματος.
Συγκεκριμένα η Αμανατίδου είπε: ...
«Υπάρχει μια ονομαστική καταγγελία, η οποία κυκλοφορεί τις τελευταίες ημέρες, από μια υποψήφια διαγωνισμού κατάταξης Αξιωματικών του Λιμενικού Σώματος. Συγκεκριμένα, πρόκειται για το διαγωνισμό κατάταξης Αξιωματικών Λιμενικού Σώματος ελληνικής ακτοφυλακής ειδικότητας νομικού, ανδρών και γυναικών, η οποία καταγγέλλει επώνυμα ότι στις υγειονομικές εξετάσεις στις οποίες κλήθηκαν οι υποψήφιες και οι υποψήφιοι στις 10/11/2011, υπέστησαν εξευτελιστική μεταχείριση από την επιτροπή των γιατρών.
Συγκεκριμένα, καταγγέλλεται πρώτον, ότι η επιτροπή αποτελείτο από άνδρες γιατρούς και υπήρχε μόνο μια γυναίκα γιατρός, η οποία αποχώρησε μετά την ακρόασή της από την αίθουσα. Δεύτερον, οι υποψήφιες αναγκάστηκαν να βγάλουν όλα τα ρούχα τους, εκτός από το κάτω εσώρουχο ενώπιον της επιτροπής. Τρίτον, οι υποψήφιες αναγκάστηκαν γυμνές να τρέχουν και να κάνουν κουτσό, να γυρίζουν τα οπίσθιά τους και τα λοιπά. Είναι σοβαρή καταγγελία και αφορά το πώς είναι δομημένες οι επιτροπές από τα Υπουργεία και για τους άνδρες και για τις γυναίκες, γιατί και στους άνδρες γίνονται εξευτελιστικά πράγματα».

Πρόεδροι ΝΟΔΕ τρομοκρατούν υποψηφίους βουλευτές!

Κανονικά όσοι εκ των προέδρων των ΝΟΔΕ της Νέας Δημοκρατίας επιθυμούν να πολιτευτούν θα έπρεπε να έχουν ήδη παραιτηθεί. Κάποιοι εξ αυτών όμως το «παίζουν» υποψήφιοι διατηρώντας παράλληλα το κομματικό τους αξίωμα και μάλιστα με την συμπεριφορά τους τρομοκρατούν και πανικοβάλουν τους κανονικούς υποψηφίους.
Το «παιχνίδι» τέτοιων τύπων είναι γνωστό και από τα παλιά χρόνια. Με την μέθοδο της υπονόμευσης και της λάσπης νομίζουν ότι έτσι μπορούν τελικά να κερδίσουν το παιχνίδι.
Δεν το κερδίζουν το χάνουν γιατί κανένας σοβαρός δεν είναι δυνατόν να επενδύσει σε τέτοια λιμοτάγαρα. Αλλά το θέμα είναι ποιες είναι οι παρεμβατικές κινήσεις εκ μέρους της ηγεσίας της Νέας Δημοκρατίας. Ακόμα δεν έχουμε δει κάτι… Οψόμεθα ! newpost.gr

Στη «φάκα» 33χρονος πυρομανής στο Ηράκλειο!

Στα χέρια των διακτικών αρχών του Ηρακλείου, βρίσκεται πλέον ο 33χρονος που βαρύνεται με την κατηγορία του εμπρησμού ενώ η απόφαση ήταν καταδικαστική και πρόκειται να φυλακιστεί για 2 χρόνια.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες που επικαλείται η ιστοσελίδα cretalive.gr, ο 33χρονος συνελήφθη λίγες ώρες μετά τον εμπρησμό του αυτοκινήτου ενός νεαρού Αλβανού με τον οποίο συνδιασκέδαζαν σε μπαρ του Ηρακλείου.
Το περιστατικό εκτυλίχθηκε το βράδυ της περασμένης Κυριακής και, κάτω από συνθήκες που διερευνώνται, ο δράστης φέρεται να αποχώρησε από το μπαρ, αφήνοντας εκεί τον αλλοδαπό φίλο του, ενώ συνελήφθη λίγο αργότερα σε άλλο μπαρ της πόλης και αφού πρώτα, όπως προέκυψε, είχε κάψει το αυτοκίνητο του αλλοδαπού.
Ο ίδιος, πάντως, φέρεται να είπε ότι δεν έχει καμία σχέση. Ωστόσο, οι έρευνες των αρχών με την κατάλληλη αξιοποίηση του υλικού από μία κάμερα παρακολούθησης "έδειξαν" τον δράστη. Αν και ο ίδιος αρνήθηκε το παραμικρό, στο δικαστήριο δεν έπεισε τις εισαγγελικές αρχές ενώ και οι καταθέσεις των μαρτύρων επιβάρυναν τη θέση του.: cretalive.gr

Δισεκατομμύρια… στέλνουν οι μετανάστες στις χώρες τους !!

Στο 1 δισεκατομμύριο ευρώ υπολογίζεται το ποσό που φεύγει σχεδόν κάθε χρόνο από Ελλάδα με προορισμό τη γειτονική Αλβανία από μετανάστες Αλβανούς που ζουν και εργάζονται στη χώρα μας, γεγονός που αποδεικνύει ότι δεκάδες Έλληνες εργοδότες εξακολουθούν να φοροδιαφεύγουν και πληρώνουν το προσωπικό τους με «μαύρα».
Τα νούμερα είναι συγκλονιστικά: Το ένα δισ. ευρώ που πήγε στην Αλβανία με τη μορφή εμβασμάτων πέρυσι αντιστοιχεί σχεδόν στο 13% του ΑΕΠ της χώρας και στο 65% του εμπορικού ελλείμματος.
Τα χρήματα αυτά στο μεγαλύτερο ποσοστό τους μεταφέρονται χωρίς καμία φορολογική επιβάρυνση, ενώ την ίδια ώρα οι ελληνικές τράπεζες και οι Εφορίες χρεώνουν μεγάλες προμήθειες και φόρους στους Έλληνες πολίτες, οι οποίοι καλούνται να πληρώσουν το ένα «χαράτσι» μετά το άλλο.

Συνελήφθη 27χρονος για βιασμό 19χρονης

Συνελήφθη χθες στη Πάτρα, από Αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, ένας ημεδαπός άνδρας, ηλικίας 27 ετών ο οποίος κατηγορείται για βιασμό και για απόπειρα κλοπής σε βάρος μιας 18χρονης ημεδαπής.
Συγκεκριμένα, η 18χρονη κατήγγειλε ότι προχθές νωρίς το πρωί στη Πάτρα, μετά από νυκτερινή έξοδο με τον 27χρονο, αυτός μέσα στο σπίτι της, την βίασε και εν συνεχεία εξύβρισε και απείλησε τόσο αυτή όσο και μια 19χρονη φίλη της, που ήταν μπροστά στο περιστατικό ενώ φεύγοντας επιχείρησε να αφαιρέσει δυο φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές.
Για την ανεύρεση του δράστη ενεργήθηκαν αναζητήσεις από Αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών με αποτέλεσμα τον εντοπισμό και τη σύλληψη του.
Η 19χρονη εξετάστηκε από αρμόδιο ιατροδικαστή.
Ο συλληφθεις οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Πατρών και κρατείται προκειμένου απολογηθεί ενωπιον του κ. Ανακριτή.

Ξένη Αραπογιάννη: Δεν θα σταματήσω ποτέ να είμαι αρχαιολόγος !!

Με τις καλύτερες αναμνήσεις αφήνει τη Μεσσηνία η αρχαιολόγος Ξένη Αραπογιάννη, όπως είπε δίνοντας την τελευταία συνέντευξη Τύπου από τη θέση της διευθύντριας της ΛΗ΄ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων από την οποία αποχωρεί με το μέτρο της εφεδρείας.
Αρχικά ευχαρίστησε στους συνεργάτες της που στάθηκαν στο πλάι της από το 2006 όταν ξεκίνησε η ΛΗ΄ ΕΠΚΑ.
« Έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους για να δημιουργήσουμε αυτή την Εφορεία, να την οργανώσουμε και να γίνει τελικά μια υπηρεσία άρτια και πολύ καλά οργανωμένη. Επίσης βοήθησαν, οι δημόσιοι φορείς όπως η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση πριν, η Περιφέρεια στη συνέχεια, όλοι οι δήμοι και οι δήμαρχοι και ειδικά ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας.
Φυσικά μας στήριξαν οι πολιτιστικοί φορείς και τα τοπικά ΜΜΕ» είπε η Ξένη Αραπογιάννη, ενώ ζήτησε να συνεχίσουν όλοι να στηρίζουν την Εφορεία Αρχαιοτήτων και στο μέλλον.
«Να ευχαριστήσω όλους τους πολίτες που έδειξαν κατανόηση και στα προβλήματα που είχαμε στην αρχή όταν ξεκίνησε η Εφορεία, συμπαραστάθηκαν στο έργο μας, μας αγκάλιασαν με ενθουσιασμό για τις ανακαλύψεις μας τις αρχαιολογικές και για τις πολιτιστικές εκδηλώσεις που κάναμε στο χώρο του Μουσείου» είπε επίσης, τονίζοντας ότι θα έχει διαρκή παρουσία στη Μεσσηνία.
Άλλωστε είναι σε εξέλιξη η μεγάλη ανασκαφή που εποπτεύει η ίδια στην Αρχαία Θουρία.
«Δεν θα σταματήσω ποτέ να είμαι αρχαιολόγος και ελπίζω ότι θα συνεχίσω το επιστημονικό μου έργο στη Μεσσηνία, απ΄την οποία ποτέ δεν θα απομακρυνθώ ούτε συναισθηματικά. Είναι ένας τόπος που τον αγάπησα πάρα πολύ, τον υπηρέτησα επί 21 χρόνια απ΄όταν ήμουν ήδη διευθύντρια στην Ολυμπία στην Ζ΄ ΕΠΚΑ. Πιστεύω ότι η Μεσσηνία έχει ένα τεράστιο πολιτιστικό πλούτο ο οποίος είναι αστείρευτος. Είναι ένας τόπος υπέροχος που τον έχω αγαπήσει σαν να είμαι Μεσσήνια και δεν θα τον εγκαταλείψω ποτέ».
Αντικαταστάτης της Ξένης Αραπογιάννη δεν έχει οριστεί ακόμα από το υπουργείο Πολιτισμού, ωστόσο όπως τόνισε και η ίδια, πρέπει να γίνει σύντομα καθώς είναι σε εξέλιξη θέματα που θα πρέπει να τα παρακολουθεί, όπως για παράδειγμα τα έργα του ΕΣΠΑ που έχουν ξεκινήσει στο Ανάκτορο του Νέστορα και πρέπει να συνεχιστούν απρόσκοπτα.
Τέλος, στην ερώτηση για το αν υπήρξαν δυσάρεστες στιγμές στην σταδιοδρομία της απάντησε:
«Η πιο δυσάρεστη ήταν όταν έφυγα από την Ολυμπία. Αλλά από τη στιγμή που ήρθα στη Μεσσηνία είχα μόνο ευχάριστες στιγμές γιατί είχα πάρα πολύ καλούς συνεργάτες και είχα την ευκαιρία να οργανώσω μια υπηρεσία από την αρχή όπως θεωρούσα ότι θα ήταν καλύτερα. Ήταν μια πάρα πολύ δημιουργική περίοδος και μπορώ να πω ότι ήταν η πιο ευχάριστη σε όλη μου την καριέρα».archaiologia

Συνάντηση επιτελείου Ν.Δ. με Τ. Γιαννίτση για ζητήματα της εκλογικής διαδικασίας

Η ΠΡΟΑΝΑΓΓΕΛΘΕΙΣΑ για τις 19 Φεβρουαρίου ημερομηνία εκλογών «ξεκλείδωσε» με βάση τις πρόσφατες δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών και η Νέα Δημοκρατία επιχειρεί να επαναφέρει τη συζήτηση για τον εκλογικό χρόνο στην τρέχουσα πολιτική ατζέντα. Στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, Ανδρέας Λυκουρέντζος, και ο γενικός διευθυντής του κόμματος, Αθανάσιος Σκορδάς, επισκέφθηκαν χθες τον υπουργό Εσωτερικών Τάσο Γιαννίτση προκειμένου να του εκθέσουν την άποψή τους υπέρ της ανάγκης ανανέωσης των εκλογικών καταλόγων των ετεροδημοτών, αλλά και να συζητήσουν θέματα που άπτονται της εκλογικής διαδικασίας.
Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση ο κ. Λυκουρέντζος ανέφερε ότι ζητήθηκε από την ηγεσία του υπουργείου να μεριμνήσει για την οργάνωση του εκλογικού αγώνα «σε ένα πλαίσιο ισότιμης αντιμετώπισης των πολιτικών κομμάτων, αλλά και οικονομικής λιτότητας, λόγω των δυσμενών οικονομικών συνθηκών που αντιμετωπίζει η χώρα». Σχετικά με τους ετεροδημότες, ο γραμματέας της Ν.Δ. επισήμανε ότι σήμερα «είναι ανάγκη να ψηφίζουν στους τόπους της διαμονής τους, τους υποψήφιους βουλευτές της εκλογικής τους περιφέρειας», προσθέτοντας ότι για τον σκοπό αυτό χρειάζεται να υπάρξει η απαραίτητη προετοιμασία και η έγκαιρη ενημέρωση των ετεροδημοτών

Η ΔΕΗ περιορίζει τη λειτουργία των λιγνιτικών σταθμών

ΣE περιορισμό της λειτουργίας των λιγνιτικών σταθμών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, αλλά και των ορυχείων της Δυτικής Μακεδονίας, προχωρεί η ΔΕΗ προκειμένου να περιοριστεί το φαινόμενο της συγκέντρωσης αιωρούμενων σωματιδίων στο λεκανοπέδιο Φλώρινας-Πτολεμαΐδας. Η απόφαση αυτή ανακοινώθηκε χθες μετά την επικοινωνία του προέδρου της ΔΕΗ Αρθούρου Ζερβού με τον περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργο Δακή. Εκτιμάται ότι η ατμοσφαιρική ρύπανση στην περιοχή οφείλεται στην άπνοια, τις θερμοκρασιακές αναστροφές, την ανομβρία αλλά και την εποχική καύση των καλαμιών από τις καλλιέργειες σίτου, καλαμποκιού κ.λπ., στα χωράφια της περιοχής.

Eως τις 22 Δεκεμβρίου η ηλεκτρονική υποβολή του Ε9

ΣTIΣ 22 Δεκεμβρίου λήγει η προθεσμία για την ηλεκτρονική υποβολή, μέσω του TAXISnet, των δηλώσεων στοιχείων ακινήτων (Ε9) φυσικών και νομικών προσώπων έτους 2011, που αρχίζει τη Δευτέρα.
Ειδικά τα νομικά πρόσωπα υποχρεούνται αποκλειστικά σε ηλεκτρονική υποβολή της δήλωσης Ε9, εκτός εάν έχουν διακόψει τις εργασίες του κατά την ημερομηνία υποβολής της δήλωσης.
Διευκρινίσεις και οδηγίες για την ηλεκτρονική υποβολή της δήλωσης E9 παρέχει το Yπουργείο Οικονομικών με την ΠΟΛ. 1245/2.12.2011.

Ο Τύπος της Μεσσηνίας 3 - 12 - 2011

2.12.11

Φούντωσαν οι ....καισαρικές λόγω Τρόικας !!

Την ώρα που σε παγκόσμιο επίπεδο ο μέσος όρος των καισαρικών τομών είναι 9 έως 13%, στην Ελλάδα το ποσοστό αγγίζει το 47% και αυξάνεται χρόνο με το χρόνο.
Πλέον μάλιστα εξαιτίας της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης που κόβει πλήρως τη χρηματοδότηση και τα επιδόματα των φυσιολογικών τοκετών, όλο και περισσότερες μητέρες θα στρέφονται αναγκαστικά στις καισαρικές τομές.
Αντιδράσεις υπάρχουν ήδη στους κόλπους των γιατρών και των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία που βλέπουν μέρα με την ημέρα να αλλοιώνεται ακόμη και ο θεσμός της μητρότητας. Άλλωστε το υπουργείο Υγείας έκοψε πρόσφατα και το επίδομα τοκετού το οποίο παρέχει πλέον μειωμένο μόνο σε ελάχιστες περιπτώσεις.
Ενδεικτική είναι η συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε στο νοσοκομείο «Αλεξάνδρα» από γυναίκες εργαζόμενες οι οποίες βλέπουν να χτυπιέται στην εποχή της τρόικας ακόμη και η γέννηση ενός παιδιού που σε φυσιολογικές χώρες θα έπρεπε να θεωρείται δώρο ζωής.

Εκτός ψηφοδελτίων της Ν.Δ ο Δημήτρης Πτωχός !!

Μετά και τις χτεσινές αλλαγές στο γαλάζιο στρατόπεδο, οριστικοποιήθηκε ουσιαστικά, η μη κάθοδος του Δημήτρη Πτωχού στην γεννέτειρα του και γεννέτειρα του αρχηγού της ΝΔ, Μεσσηνία.
Το γεγονός πως ο Αντώνης Σαμαράς, τον τοποθέτησε στην γραμματεία Νέων Τεχνολογιών, Έρευνας και Καινοτομίας.....την ίδια στιγμή που έχει ζητήσει από όσους θέλουν να είναι υποψήφιοι, να παραιτηθούν από τις θέσεις τους, δείχνει πως ο Αντώνης Σαμαράς δεν έχει υπ όψιν του να κατεβάσει τον νεαρό Πτωχό, στο ψηφοδέλτιο της Μεσσηνίας.
Αυτό δεν σημαίνει πως ο νεαρός Πτωχός, δεν θα συμπεριληφθεί στα μελλοντικά πλάνα του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, καθώς είναι γνωστή η εκτίμηση που έχει στο πρόσωπο του...parapolitika

ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ -Διακινούσαν ναρκωτικά σε Μεσσηνία - Αρκαδία και Ηλεία !!

Εξαρθρώθηκε σήμερα, ύστερα από ευρεία αστυνομική επιχείρηση, εγκληματική οργάνωση που διακινούσε μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών στις περιοχές των Νομών Αρκαδίας, Μεσσηνίας και Ηλείας. Σε εργασιακό χώρο συλλογής μετάλλων στην Τρίπολη, βρέθηκαν 27 συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη ποσότητας πάνω από 180 κιλά.
Σε ταυτόχρονες αστυνομικές επιχειρήσεις συνελήφθησαν για την υπόθεση αυτή, σε περιοχές της Αρκαδίας, της Μεσσηνίας και της Ηλείας, τέσσερις Έλληνες ηλικίας 47, 56, 45 και 60 ετών αντίστοιχα, οι οποίοι ήταν μέλη της οργάνωσης. Οι έρευνες συνεχίζονται για τυχόν συμμετοχή και άλλων μελών.
Στην ευρεία αστυνομική επιχείρηση, που οργανώθηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Τρίπολης, συνέδραμαν αστυνομικοί των Τμημάτων Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας και Πύργου, της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) Αρκαδίας, καθώς και αστυνομικός σκύλος ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αργολίδας.
Αναλυτικότερα, ύστερα από πολύμηνη αστυνομική έρευνα και αξιοποίηση στοιχείων, που πρόεκυψαν μέσα από φυσικές, τεχνικές και επιστημονικές μεθόδους, εξακριβώθηκε ο τρόπος δράσης, καθώς και η ταυτότητα των μελών της οργάνωσης.
Επίσης, κατασχέθηκαν τέσσερα οχήματα ως μέσα μεταφοράς ναρκωτικών ουσιών, το χρηματικό ποσό των 9,490 ευρώ ως προερχόμενο από εμπορία ναρκωτικών ουσιών καθώς και μία ζυγαριά ακριβείας. Οι Αστυνομικές έρευνες συνεχίζονται από το Τμήμα Ασφαλείας Τρίπολης για την τυχόν συμμετοχή και άλλων μελών στην εγκληματική οργάνωση. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Τρίπολης.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου