20.1.18

Σε ρυθμούς καρναβαλιού μπαίνει η Πάτρα

Κεντρικό θέμα η ανεργία

Σε ρυθμούς καρναβαλιού μπαίνει η Πάτρα με την τελετή έναρξης της μεγάλης πολιτιστικής γιορτής της πόλης, στέλνοντας ταυτόχρονα μηνύματα αισιοδοξίας, ζωντάνιας και χαράς.
Μεγάλοι πρωταγωνιστές θα είναι και φέτος οι χιλιάδες νέοι και νέες της Πάτρας, μέλη των πληρωμάτων του «Κρυμμένου Θησαυρού», οι οποίοι με τη φαντασία τους, την ευρηματικότητά τους και την καλλιτεχνική τους διάθεση, καταφέρνουν κάθε χρόνο να αναδεικνύουν τον κορυφαίο πολιτισμικό θεσμό της πόλης.
Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν σήμερα το μεσημέρι με την παράδοση του καρναβαλικού λαβάρου στον δήμαρχο Πατρέων Κώστα Πελετίδη από καρναβαλιστές, μέλη του Δ.Σ. της κοινωφελούς επιχείρησης του δήμου «Καρναβάλι Πάτρας» και της γνωμοδοτικής επιτροπής. Η τελετή της παράδοσης του λαβάρου έγινε στο δημαρχείο, υπό τους αποκριάτικους ρυθμούς της δημοτικής μουσικής και με το γλυκό έθιμο του σοκολατοπόλεμου από τους συλλόγους των σοκολατοριχτών «Σοκολατορίχτες», «Σοκολατομαχίες», «Σοκολατοδρομίες», «Σοκολατομανίες» και «Σοκολατοπαίχτες».
Παράλληλα, η χορωδία του συλλόγου των Λευκάδιων Πάτρας «Η Φανερωμένη» έκανε τη δική της ξεχωριστή μουσική παρέμβαση, παρουσιάζοντας καντάδες της Αποκριάς.
Στις 20.30 το βράδυ ξεκίνησε στην πλατεία Γεωργίου η τελετή έναρξης του πατρινού καρναβαλιού.  Φέτος, το πατρινό καρναβάλι έχει ως θέμα του την ανεργία, ενώ η καρναβαλική περίοδος θα διαρκέσει χρονικά περίπου ένα μήνα, δηλαδή μέχρι τις 18 Φεβρουαρίου, όποτε θα ολοκληρωθεί με τη μεγάλη παρέλαση στους κεντρικούς δρόμους και την τελετή λήξης στο παλιό λιμάνι.

Forbes: Τα ξενοδοχεία που ανοίγουν στην Ελλάδα το 2018

«Έλληνες θεοί: Πέντε νέα ξενοδοχεία που υπόσχονται ονειρικές διακοπές», είναι ο τίτλος εκτενούς αφιερώματος του περιοδικού Forbes στα ξενοδοχεία που αναμένεται να ανοίξουν στην Ελλάδα ενόψει του φετινού καλοκαιριού και διαθέτουν όλες τις κατάλληλες υποδομές και καθρεφτίζουν τις νέες τάσεις στον τουρισμό.
 
Το πρώτο από αυτά είναι το ξενοδοχείο «Cavo Spada Luxury Sports & Leisure Resort & Spa» στην Κρήτη, το οποίο θα ανοίξει τις πύλες του ξανά τον Μάρτιο, κατόπιν εκτεταμένων ανακαινίσεων. «Η γοητευτική παραθαλάσσια ιδιοκτησία θα έχει μινιμαλιστικό ντιζάιν με όλα τα δωμάτια να έχουν θέα στη Μεσόγειο», αναφέρει το δημοσίευμα.

Το δεύτερο είναι το ξενοδοχείο «MarBella Nido Suite Hotel & Villas» στην Κέρκυρα. «Τα δύο εστιατόρια, το beach bar και το σπα συμπληρώνουν την πολυτελή του εικόνα», σημειώνει το Forbes.

To τρίτο ξενοδοχείο στη λίστα του Forbes είναι το «Euphoria Retreat», στην Πελοπόννησο, μία ώρα έξω από την Καλαμάτα.
Τέταρτο στη λίστα το ξενοδοχείο «Gennadi Grand Resort» στη Ρόδο, το οποίο διαθέτει 266 δωμάτια και σουίτες έχουν ιδιωτική πισίνα και κήπο.

Την «χρυσή» πεντάδα κλείνει το ξενοδοχείο «Ikos Dassia», στην Κέρκυρα.
 

 

Η Ζωή στο διαδίκτυο

Νέο μέσο ενημέρωσης από την Κωνσταντοπούλου;...
 
Μέσω twitter η Ζωή Κωνσταντοπούλου «ανακοίνωσε» την δημιουργία ενός νέου μέσου ενημέρωσης(;)

Συγκεκριμένα στον προσωπικό της λογαριασμό, η Ζωή Κωνσταντοπούλου έγραψε:
 
«Το freedomtv είναι το δικό σου μέσο ενημέρωσης!
Ελεύθερο την Τρίτη 23 Γενάρη»


altsantiri.gr

Πρεμιέρα, την Κυριακή, στο survivor

Η μεγάλη περιπέτεια του survivor 2018 αρχίζει. 
Η τηλεόραση του ΣΚΑΙ θα μεταδίδει και φέτος από Κυριακή μέχρι Τετάρτη κάθε βράδυ στις 9 το ριάλιτι επιβίωσης έχοντας επενδύσει πολλά σ’ αυτό το πρόγραμμα,  πιστεύοντας πως στους επόμενους 6 μήνες θα αποφέρει κέρδη (όχι μόνο οικονομικά) όπως και πέρσι. Για το λόγο αυτό εκτός της μετάδοσης των αγωνισμάτων θα υπάρχουν και ειδικές ενημερωτικές εκπομπές κάθε μεσημέρι.  

Η πρεμιέρα είναι στις 7μμ της Κυριακής – σε έκτακτη εκπομπή - οι τηλεθεατές θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν καλύτερα τους 24 παίκτες, που πήραν το εισιτήριο ανάμεσα σε 70 χιλιάδες συμμετοχές για να μπουν στο παιχνίδι. Θα ακολουθήσει στις 9μμ το πρώτο αγώνισμα

Από την άλλη πλευρά: Οι υπόλοιποι τηλεοπτικοί σταθμοί θα καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε να … «κόψουν» όσο είναι δυνατό τη διαφορά τηλεθέασης. 
 Με νέα προγράμματα, παιχνίδια, σήριαλ και ότι άλλο, θα επιδιώξουν να μην έχουν σοβαρούς οικονομικούς και όχι μόνο τριγμούς.
Δεν είναι λίγοι πάντως οι ειδικοί που πιστεύουν ότι η επιτυχία δεν είναι εξασφαλισμένη. Το πρώτο survivor πέτυχε γιατί αιφνιδίασε. Το δεύτερο, είναι δεύτερο και θα συγκρίνεται πάντα με το προηγούμενο, δε θα προσφέρει τίποτα ξεχωριστό κλπ, είναι μερικές από τις απόψεις που διατυπώνονται.      
Εκτός αν οι 24 παίκτες που έχουν ήδη προσγειωθεί στον εξωτικό Άγιο Δομίνικο και έχουν ριχτεί στο στίβο της μάχης κάνουν τη διαφορά. Στόχος τους ένας: η νίκη που θα συνοδεύεται από μεγάλο χρηματικό έπαθλο. Οι πρώτες μέρες, όπως σημειώνει ανακοίνωση του καναλιού, είναι ίσως οι δυσκολότερες για τους περισσότερους πριν προσαρμοστούν στη νέα τους καθημερινότητα.

Παρουσιαστής θα είναι πάλι ο Σάκης Τανιμανίδης. Τις δύο ομάδες αποτελούν και πάλι ολυμπιονίκες, ηθοποιοί, τραγουδιστές, τραγουδίστριες, μανεκέν, γυμναστές και γυμνάστριες κλπ.
«Διάσημοι»: Κατερίνα Δαλάκα, Γιάννης Δρυμωνάκος, Στέλιος Κρητικός, Μιχάλης Μουρούτσος, Ξένια –REC, Νάσος Παπαργυρόπουλος, Αλέξανδρος Παρθένης, Μαρία Σαμαρίνου, Γιάννης Τσίλης, Όλγα Φαρμάκη, Κατερίνα Χαλικιά και Ελένη Χατζίδου.
«Μαχητές»: Νικόλας Αγόρου, Χάρης Γιακουμάτος, Ηλίας Γκότσης, Βιργινία Δικαιούλια, Θοδωρής Θεοδωρόπουλος, Νίκος Θωμάς, Ροδάνθη Καπάρου-Καπαράκη, Αγγελική Κοκαλίτσα, Μελίνα Μεταξά, Μαρίνα Πήχου, Ντάρια Τουρόβνικ, Κωνσταντίνος Τσεπάνης.

Αντ. Χαζάπης

Ολοταχώς για 4 ευρώ το ελαιόλαδο

Γενικευμένη πλέον η αύξηση των τιμών παραγωγού έξτρα παρθένου ελαιολάδου
Θέµα χρόνου θεωρούν πλέον οι βασικοί συντελεστές της παραγωγής ελαιολάδου µια επάνοδο στα 4 ευρώ κι άνω, καθώς µαζικά ιδιώτες και συνεταιρισµοί ανέβασαν τις προηγούµενες ηµέρες τις τιµές παραγωγού.
Στην Λακωνία, όπως εκτιµά ο πρόεδρος της Κοινοπραξίας Αγροτικών Συνεταιρισµών Επιδαύρου-Λιµηράς (ΚΑΣΕΛΛ) Νίκος Γραµµατικάκης «το ενδεχόµενο αυτό είναι πάρα πολύ πιθανό να συµβεί σύντοµα, λόγω της ζήτησης από Ιταλία και Ισπανία».
Από τη Νεάπολη Λακωνίας ως τους Μολάους οι τιµές που απολαµβάνει πλέον ο παραγωγός είναι άνω των 3,80 ευρώ το κιλό, ενώ στα 3,85 ευρώ «έκλεισε» η δηµοπρασία πώλησης του ΑΣ Κροκεών 56 τόνων.
Την ίδια ώρα, προς 3,70 ευρώ αγοράζει ελαιόλαδο ο ΑΣ Ελαιώνας στους Γαργαλιάνους, ενώ αύξηση 5 λεπτών ανακοίνωσαν η Κωνσταντόπουλος (πρώην ΕΑΣ) στη Μεσσηνία και ο Αγελλακόπουλος της «Ελαιόφυλλο» στην Αιγιάλεια, που αγοράζουν με 3,55 ευρώ.
Άκρως ενθαρρυντική ήταν και η τιµή πώλησης µέσω διαγωνισµού, που εξασφάλισε για 80 τόνους ελαιόλαδο ο Αγροτικός Συνεταιρισµός Εµπάρου. 
Η οργάνωση πήρε 3,82 ευρώ, λέει στην Agrenda ο πρόεδρος του Συνεταιρισµού Γιώργος Περογιαννάκης, εκφράζοντας την ικανοποίησή του για την εξέλιξη αυτή.
«Καλή ένδειξη» ο διαγωνισµός
Τιµή 3,65 ευρώ, αρκετά πάνω από τις τιµές που «έπαιζαν» πέρσι τέτοια περίοδο στο νησί εξασφάλισαν για τους 65 τόνους έξτρα παρθένο ελαιόλαδο οξύτητας 0,3-0,8 βαθµών, που είχαν στις δεξαµενές του κι «έβγαλαν» σε διαγωνισµό 9 αγροτικοί συνεταιρισµοί του Ηρακλείου.


Καλή αντάμωση στους δρόμους δίνουν οι αγρότες

Ο κύβος ερρίφθη για τους αγρότες που πρόσκεινται στην Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων νομού Λάρισας, δηλαδή στο πανελλαδικό συντονιστικό των μπλόκων.
Η απόφαση που πάρθηκε κατά πληροφορίες του onlarissa.gr, είναι να στηθεί μπλόκο στη Λάρισα, την ερχόμενη Πέμπτη 25 Ιανουαρίου.
Άγνωστα προς το παρόν παραμένουν δύο σημαντικά στοιχεία: Πρώτον το σημείο που θα συγκροτηθεί το μπλόκο και δεύτερον εάν θα υπάρξει συνεργασία με τους αγρότες του λεγόμενου «μπλόκου των Τεμπών».
Σε ότι αφορά το δεύτερο ζήτημα, αυτό αναμένεται να ξεκαθαριστεί σήμερα το απόγευμα, όταν και θα υπάρξει συνάντηση του αντιπροέδρου της ΕΟΑΣΝΛ με αγρότες που θα συνεδριάσουν στον Πλατύκαμπο.
Το μεσημέρι του Σαββάτου, από την ΕΟΑΣΝΛ εκδόθηκε ανακοίνωση όπου σημειώνονται μεταξύ άλλων:
«Η ΕΟΑΣΝΛ χαιρετίζει τους αγρότες των Φαρσάλων που συμμετείχαν στο συλλαλητήριο και καλεί τους αγρότες του Τυρνάβου να συμμετέχουν δυναμικά και μαζικά στο συλλαλητήριο με τα τρακτέρ τους που θα πραγματοποιηθεί αύριο Κυριακή στις 11 το πρωί στην κεντρική πλατεία.
Πραγματοποιήθηκε διευρυμένη συνεδρίαση του Δ.Σ της ΕΟΑΣΝΛ στην οποία συζητήθηκαν τα οξυμμένα προβλήματα των αγροτών και η αγωνιστική απάντηση του οργανωμένου αγροτικού κινήματος.
Η πολιτική της κυβέρνησης, παλιά και νέα μέτρα,  μειώνει συνεχώς το εισόδημα μας, οδηγεί μαζικά στην φτώχεια και τον αφανισμό χιλιάδες αγρότες και κτηνοτρόφους. Πάνω από το 50% του εισοδήματος καταλήγει στα χέρια της κυβέρνησης με την άγρια φοροληστεία, τις υπέρογκες ασφαλιστικές εισφορές στον ΕΦΚΑ και ΕΛΓΑ, τα κάθε είδους χαράτσια.
Παραδίδουμε την σοδειά μας με τις «ανοιχτές» τιμές χωρίς να ξέρουμε πόσο, πότε και αν θα πληρωθούμε, πουλάμε κοψοχρονιά την σοδειά μας και φτάνει 5-10 φορές ακριβότερη στην λαϊκή κατανάλωση, το κόστος παραγωγής είναι δυσβάσταχτο και απαγορευτικό να καλλιεργήσουμε. Η κυβέρνηση σχεδιάζει εξομοίωση της τιμής του αγροτικού πετρελαίου με την βενζίνη την ίδια στιγμή που στους εφοπλιστές δίνει αφορολόγητο πετρέλαιο.
Στον προϋπολογισμό του 2018 ψηφίστηκε αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών του ΕΦΚΑ κατά 2% και παράλληλα δεν θα εκπίπτει το ποσό των ασφαλιστικών εισφορών από την φορολογία, με μια έκπτωση 15% για φέτος. Αυτό σημαίνει ότι κάθε 1000€ εισφοράς στον ΕΦΚΑ θα φορολογούνται με 220€ όπως φορολογείται και το εισόδημα μας. Ψηφίστηκε αύξηση κατά 200 εκ. ευρώ των εισφορών του ΕΝΦΙΑ στα χωράφια που σημαίνει περίπου 12 ευρώ/στρέμμα ΕΝΦΙΑ.
Με το πολυνομοσχέδιο που ψήφισε η κυβέρνηση ανοίγει διάπλατα από 1η Μάη ο δρόμος για κατασχέσεις και ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς χωραφιών για χρέη προς το δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία.
Ήδη την προηγούμενη Τετάρτη 3 αγροτεμάχια στην Λάρισα βγήκαν στον πλειστηριασμό.
Για όλα τα παραπάνω ζητήματα είναι μονόδρομος ο αγώνας μας. Κανένας αγώνας δεν πήγε χαμένος. Η κατάσταση θα ήταν πολύ χειρότερη χωρίς τους αγώνες μας. Μπορέσαμε να ανακόψουμε την επίθεση, να εμποδίσουμε νέα μέτρα και να έχουμε και μερική ικανοποίηση κάποιων αιτημάτων μας που έδωσαν ανάσα να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε και να παράγουμε.
Υλοποιώντας την απόφαση της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων, η διευρυμένη συνεδρίαση του Δ.Σ της ΕΟΑΣΝΛ αποφάσισε να στηθεί αγωνιστικό μπλόκο στην Λάρισα την Πέμπτη 25 Ιανουαρίου.
Απευθύνουμε συναδελφικό κάλεσμα στους μικρομεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους του Νομού να συμμετέχουν και να στηρίξουν αποφασιστικά το μπλόκο και τον δίκιο αγώνα μας.
Η ΕΟΑΣΝΛ δεν αποκλείει κανένα αγρότη που θέλει να αγωνιστεί, αρκεί να συμφωνεί με το διεκδικητικό πλαίσιο το οποίο έχει διαμορφωθεί και καθοριστεί σε συνεδριάσεις και συνελεύσεις των οργάνων του και μετά από διεξοδική και γόνιμη συζήτηση στα χωριά με τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους.
Δίνουμε αγώνα επιβίωσης στον οποίο δεν περισσεύει κανείς.
Απέναντι στα μπλόκα που θα στήσουμε θα βρίσκονται και αυτή τη φορά η κυβέρνηση και όλοι όσοι στηρίζουν τη ΚΑΠ, ψηφίζουν και υλοποιούν τα μνημόνια. Οι μεγαλέμποροι, οι μονοπωλιακοί όμιλοι και οι τραπεζίτες που εκμεταλλεύονται τον κόπο μας εξασφαλίζοντας τεράστια κέρδη. Οι μεγαλοαγρότες – επιχειρηματίες που καιροφυλακτούν ν’ αρπάξουν τη γη και το βιός μας.
Αγωνιστικά στο πλευρό μας θέλουμε να είναι ξανά οι σύμμαχοί μας, εργαζόμενοι, μικροί ΕΒΕ και τα άλλα λαϊκά στρώματα, καθώς έχουμε κοινά προβλήματα, κοινά αιτήματα, κοινούς στόχους.
Με δυναμική συμμετοχή και αρραγές μέτωπο, μπορούμε να βάλουμε φρένο στα μέτρα της κυβέρνησης και να διεκδικήσουμε λύσεις στα δίκαια αιτήματα επιβίωσης που προβάλουμε.
Καλή αντάμωση στους δρόμους του αγώνα!»

Ήπιε χλωρίνη γιατί τον εγκατέλειψε

Τέλος στη ζωή του αποπειράθηκε να δώσει ένας 29χρονος στον Βόλο λόγω της ερωτικής απογοήτευσης.

Το συμβάν σημειώθηκε προχθές το απόγευμα στον Βόλο όταν ο 29χρονος πήρε τηλέφωνο στο ΕΚΑΒ και είπε πως έχει καταναλώσει μεγάλη ποσότητα χλωρίνης. Ο 29χρονος είπε στους διασώστες πως η κοπέλα του τον είχε εγκαταλείψει και εκείνος ήπιε χλωρίνη.
Μάλιστα είχε πει στην κοπέλα του πως θα βάλει τέλος στη ζωή του αλλά εκείνη δεν τον πίστεψε. Μόλις εκείνη έφυγε ο νεαρός ήπιε τη χλωρίνη και τηλεφώνησε στο ΕΚΑΒ.
Στο σημείο όπου βρισκόταν μετέβη ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που τον παρέλαβε και τον μετέφερε στο Νοσοκομείο Βόλου για την παροχή πρώτων βοηθειών.
Ο 29χρονος φέρεται να βρίσκεται εκτός κινδύνου.

Εφημερίδα Θεσσαλία

Παγετός και χαμηλές θερμοκρασίες στη Βόρ. Ελλάδα

Αρνητικές ελάχιστες θερμοκρασίες σημειώθηκαν τις πρωινές ώρες του Σαββάτου στα βόρεια τμήματα της χώρας, αλλά και στο Λασίθι. Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, οι χαμηλότερες ελάχιστες θερμοκρασίες κατεγράφησαν σε:
Παρανέστι Δράμας -5.6 β,
Χ/Κ Καϊμάκτσαλαν και Λαγκαδάς -3.9 β,
Φωτολίβος Δράμας -3.7 β,
Σέρρες -3.3 β, Δράμα -3.2 β,
Μικρόκαμπος Δράμας -2.8 β,
Καλαμπάκι Δράμας -2.7 β,
Αριδαία -2.5 β,
Παλαιό Σκυλίτσι Ημαθίας -2 β και
Τζερμιάδον Λασιθίου -1.9 β. Κελσίου.
Αλλά και την Παρασκευή υπήρχαν χαμηλές θερμοκρασίες από παγετό που εκδηλώθηκε στα κεντρικά και κυρίως στα βόρεια τμήματα της χώρας. Οι χαμηλότερες ελάχιστες θερμοκρασίες κατεγράφησαν: Βλάστη Κοζάνης και Κοιλάδα Κοζάνης -7.8 β, Νευροκόπι -7.1 β, Χ/Κ Καϊμάκτσαλαν -6.8 β, Ασπράγγελοι και Χ/Κ Παρνασσός (1950 μέτρα) -6.5 β, Λαγκαδάς -6 β, Χ/Κ Βασιλίτσα -5.9 β. και Σέρρες -5.7 β Κελσίου.
Την Κυριακή πάντως προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες αρχικά στα δυτικά, τα βόρεια και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, με κατά τόπους ισχυρά φαινόμενα και βαθμιαία επέκταση των φαινομένων κατά τη διάρκεια της ημέρας και στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας.
Χιονοπτώσεις αναμένονται στα ορεινά ηπειρωτικά και μετά το απόγευμα και σε βόρειες ημιορεινές περιοχές. Παράλληλα, ενισχυμένοι θα πνέουν οι άνεμοι στα πελάγη, ενώ τις πρώτες πρωινές ώρες περιορισμένη θα είναι η ορατότητα κυρίως στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τμήματα.

Στοιχεία και φωτo από το meteo.gr

Τάλλως: Ο μυθικός φύλακας της Κρήτης

Στη θέση του θα τοποθετηθεί εκ νέου ο PHYLAX, που είχε τοποθετηθεί στην παραλιακή και που προκάλεσε αντιδράσεις από ομάδες πολιτών και τελικά «κατεδαφίστηκε».
Ο «Φύλακας», το κόκκινο άγαλμα με τα φτερά, το οποίο ως άλλος «Τάλως» που φυλούσε την Κρήτη από τους εχθρούς και κοσμούσε την ακτή από όπου, σύμφωνα με τον μύθο, απέπλευσε ο Θησέας για να νικήσει τον Μινώταυρο, βάζοντας τέρμα στην αποστολή-θυσία των νέων Αθηναίων, έπεσε την νύχτα της Πέμπτης και έσπασε.
Ο δήμαρχος, Παλ. Φαλήρου Διονύσης Χατζηδάκης  σημείωσε ότι τα ξημερώματα της Πέμπτης, 15 νέοι, γεροδεμένοι άνδρες με κουκούλες, αυτοκίνητα κι ένα μεγάλο τζιπ, έδεσαν το άγαλμα και το τράβηξαν. Αποτέλεσμα ήταν να ξεκολλήσει από τη βάση του και να πέσει κάτω, από όπου και το έσυραν έως ότου υποστεί σημαντικές φθορές (έσπασε ο λαιμός, τα φτερά κά).
Σημείωσε ότι πρόσφατα είχε ολοκληρωθεί η ανάπλαση της συγκεκριμένης περιοχής, όπου τοποθετήθηκαν γλυπτά από τα ταυροκαθάψια (τους αγώνες των νέων με τους ταύρους στην Κρήτη) και θεωρήθηκε σκόπιμο για την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής να ενισχυθεί ο μύθος με την τοποθέτηση του PHYLAX, ο Τάλως δηλαδή, ο γνωστός και τρομερός φύλακας της Κρήτης, που είχε δημιουργήσει ο θεός Ήφαιστος.
Ο Τάλως κατά τον Πλάτωνα ήταν επιφορτισμένος με το καθήκον να επιτηρεί την εφαρμογή των νόμων στην Κρήτη, κουβαλώντας τους μαζί του γραμμένους σε χάλκινες πλάκες. Ήταν φτερωτός και το καθήκον αυτό το εκτελούσε πετώντας. Κρατούσε σε απόσταση τα άγνωστα πλοία που πλησίαζαν την Κρήτη πετώντας τους τεράστιες πέτρες. Αν οι άγνωστοι είχαν ήδη αποβιβαστεί, τους έκαιγε με την ανάσα του ή πυράκτωνε το χάλκινο σώμα του σε κάποια φωτιά, τους αγκάλιαζε σφιχτά πάνω του κι έτσι τους έκαιγε.

ΦΩΤΟ - Στις Θερμοπύλες έφτασαν οι Κρητικοί

Στάση στις… Θερμοπύλες έκαναν οι αλογατάρηδες της Κρήτης που από έχουν ξεκινήσει το ταξίδι τους για την Θεσσαλονίκη προκειμένου να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο για το Σκοπιανό.
Όπως ενημερωθήκαμε από το cretapost.gr:   
Η ομάδα των Κρητικών αναχώρησε από το λιμάνι του Ηρακλείου, ντυμένοι με τις παραδοσιακές κρητικές στολές, με άλογα, μαντιναδολόγους και καλλιτέχνες κρητικής μουσικής, για να δώσουν το δικό τους δυναμικό παρών και να στηρίξουν τους Μακεδόνες.
Προηγήθηκε άλλη μία στάση, νωρίς το πρωί,  στην Βουλή των Ελλήνων στην Αθήνα όπου και φωτογραφήθηκαν μπροστά από το άγαλμα του Λεωνίδα. Τις φωτογραφίες ανάρτησε στο facebook ο Κωνσταντίνος Χατζημηνάς.

Επιθυμείς να αποκτήσεις λεπτή μέση; Δες πώς!

Αυτό που πιθανότατα γνώριζες μέχρι σήμερα είναι πως η συστηματική κατανάλωση αμυγδάλων συνδέεται με την καλύτερη λειτουργία της καρδιάς.

Εκείνο όμως που πιθανότατα αγνοούσες, όσο περίεργο κι αν σου ακούγεται, είναι ότι τα αμύγδαλα εκτός από την πληθώρα θρεπτικών συστατικών που χαρίζουν στον οργανισμό σου, μπορούν να σε βοηθήσουν να αποκτήσεις πιο λεπτά και καλλίγραμμα πόδια και μέση δαχτυλίδι! Διαβάστε παρακάτω...
Σύμφωνα με τους ειδικούς, αν καταναλώνεις 42 γραμμάρια αμύγδαλα σε καθημερινή βάση μπορείς να μειώσεις σημαντικά το κοιλιακό λίπος και το λίπος των ποδιών και να χάσεις πόντους από την περιφέρεια της μέσης.
Θες να χάσεις εύκολα λίπος; Με αυτές τις 10 τροφές θα μπεις στο πιο στενό σου φόρεμα!
Πέρα από λόγους αισθητικής η μείωση του κοιλιακού λίπους είναι εξαιρετικά σημαντική καθώς συνδέεται με το μεταβολικό σύνδρομο, έναν συνδυασμό διαβήτη, υψηλής πίεσης, παχυσαρκίας και καρδιακής νόσο.

Ο πιο σκοτεινός χειμώνας της δυτικής Ευρώπης

Έναν από τους πιο σκοτεινούς χειμώνες της ιστορίας τους βιώνουν πολλές χώρες της δυτικής και βόρειας Ευρώπης καθώς ασυνήθιστα μετεωρολογικά φαινόμενα έχουν «εξαφανίσει» τον ήλιο
Ολόκληρο τον Δεκέμβριο του 2017, οι κάτοικοι των Βρυξελλών είδαν τον ήλιο για μόλις 10 ώρες και 31 λεπτά, ενώ οι κάτοικοι της Λιλ στην Βόρεια Γαλλία είχαν μόλις ηλιοφάνεια μόλις 2 ώρες και 41 λεπτά από την 1η Ιανουαρίου του 2018.
Η τοπική εφημερίδα της Λιλ «La Voix du Nord»στο πρωτοσέλιδο της περασμένης Κυριακής αναρωτιόταν αν «πέθανε ο ήλιος», ενώ στο κυρίως άρθρο της «σήμανε» συναγερμό καθώς όπως έγραφε χαρακτηριστικά «το αστέρι αγνοείται από τον ουρανό και κανείς δεν το έχει εδώ και πολλές ημέρες».
Στο Βέλγιο το Βασιλικό Μετεωρολογικό Ινστιτούτο έχει χαρακτηρίσει τον Δεκέμβριο του 2017 ως «τον δεύτερο πιο σκοτεινό μήνα από το 1887», όταν και άρχισαν οι πρώτες επίσημες καταγραφές με την ηλιοφάνεια να έχει καταμετρηθεί σε 10 ώρες και 31 λεπτά, ενώ το 1934 ο ήλιος είχε εμφανιστεί μόλις 9,3 ώρες.
Σύμφωνα με το Météo France το πλέον παράξενο γεγονός καταγράφεται στην πόλη Λιλ όπου από την 1η ως την 13η Ιανουρίου οι κάτοικοι είδαν τον ήλιο μόλις για 2 ώρες και 41 λεπτά, ενώ οι συνηθισμένες ώρες ηλιοφάνειας για αυτήν την περίοδο αγγίζουν ακόμα και τις 61.
Παρόμοια είναι η κατάσταση και στην πόλη Ρουέν  της Νορμανδίας όπου οι κάτοικοι είδαν τον ήλιο για 2,5 μόλις ώρες το πρώτο μισό του Ιανουαρίου, ενώ η κανονική διάρκεια ηλιοφάνειας είναι άνω των 27 ωρών.
Ωστόσο οι κάτοικοι της κεντρικής και βόρειας Ευρώπης μπορούν να αισθάνονται τυχεροί αν συγκριθούν με τους Μοσχοβίτες, καθώς οι κάτοικοι της ρωσικής πρωτεύουσας είδαν τον ήλιο μόλις για 6 λεπτά (!) ολόκληρο τον Δεκέμβριο του 2016.

Χειμωνιάτικες μέρες προβλέπει ο Σάκης Αρναούτογλου ! Έρχονται «κατεβασιές» ψυχρών αερίων μαζών πολικής προέλευσης

Χειμωνιάτικες μέρες προβλέπει ο Σάκης Αρναούτογλου που παρουσιάζει τον καιρό στην κρατική τηλεόραση.

Όπως έγραψε στο facebook ο Σάκης Αρναούτογλου « έχουμε μπροστά μας και τον Φλεβάρη αλλά και τον Μάρτη όπου ο χειμώνας δεν διστάζει να κάνει αισθητή την παρουσία του αλλά δεν λείπουν και οι ημέρες που μας προετοιμάζουν στην μετάβαση προς την άνοιξη».
Σύμφωνα με τον κ. Αρναούτογλου: «Αν ανατρέξουμε στο παρελθόν και συγκρίνουμε ημιζωνικές κυκλοφορίες πάνω από την Ευρώπη (σαν κι αυτή που βιώνουμε τις τελευταίες ημέρες) 7 στις 10 φορές (και μετά από ένα περίπου δεκαήμερο) ακολουθούν «κατεβασιές» ψυχρών αερίων μαζών πολικής προέλευσης σε μεγάλο τμήμα της ευρωπαϊκής ηπείρου αλλά και στη χώρα μας.
Δεν θα με εξέπληττε λοιπόν χοντρικά κυρίως προς τα τέλη του μήνα (Γενάρη) έως και τις αρχές του επόμενου (Φλεβάρη) να βιώσουμε κι εμείς κάποια στιγμή πραγματικά χειμωνιάτικες καιρικές συνθήκες εναρμονισμένες με το ημερολόγιο».

Το πιο ακριβό «συμβόλαιο θανάτου» στην Ελλάδα έγραφε, «Βασίλης Στεφανάκος»

Το όνομα Βασίλης Στεφανάκος αναφέρονταν πάνω στο πλέον ακριβό συμβόλαιο θανάτου της τελευταίας εικοσαετίας!
Το πλέον ακριβοπληρωμένο “συμβόλαιο θανάτου” της τελευταίας 20ετίας στο χώρο της νύχτας, είναι αυτό που «έγραφε» πάνω το εξής όνομα: Βασίλης Στεφανάκος. Αυτό προκύπτει από τους αξιωματικούς της Ασφάλειας που έχουν αναλάβει τις έρευνες για την εξιχνίαση της μαφιόζικης δολοφονίας.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το “συμβόλαιο” που υπογράφηκε σε βάρος της ζωής του απόλυτου “Άρχοντα της πόλης”, ενδέχεται να ξεπέρασε τις 150.000 ευρώ. Τόσο για τις παρακολουθήσεις και την προεργασία, όσο και για την εκτέλεση.Στο μεταξύ για την εξέλιξη των ερευνών, ζωηρό ενδιαφέρον έχει δείξει και η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία. Κι αυτό εξαιτίας της δεδομένης επαφής που είχε αναπτύξει μέσα στης φυλακές ο Βασίλης Στεφανάκος, με έγκλειστα μέλη ενόπλων οργανώσεων. Αλλά και με δεδομένη την φιλολογία διαρροών που είχε διανθίσει αυτή την “σχέση”.
Μάλιστα και σύμφωνα με τις πληροφορίες, από την Αντιτρομοκρατική έχει ζητηθεί ενημέρωση για την εξέλιξη των ερευνών. Τις οποίες έχει αναλάβει το Τμήμα Ανθρωποκτονιών.
Στο μεταξύ οι αστυνομικοί της Ασφάλειας, τα τελευταία 24ωρα ακολουθούν την μέθοδο της αφαίρεσης. Έχουν κρατήσει κατάλογο με τα πρόσωπα που σχετίζονται με την νύχτα και την παρανομία. Άτομα τα οποία έδωσαν το παρών στον τόπο εκτέλεσης του Βασίλη Στεφανάκου, σε ένα ιδιότυπο προσκύνημα της σωρού του απόλυτου “άρχοντα της πόλης”. Δείχνοντας έτσι το σεβασμό προς το πρόσωπό του.Οι Αξιωματικοί της Ασφάλειας, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, σε αυτόν τον κατάλογο των ατόμων που έδωσαν την παρουσία τους, έβαλαν δίπλα έναν… άλλο κατάλογο. Αυτόν με τις «ηχηρές απουσίες» από το σημείο της εκτέλεσης του Βασίλη Στεφανάκου.
“….Από εκεί πέρασε όλη η νύχτα. Ωστόσο το πλέον σημαντικό, ακόμα και για την εξαγωγή συμπερασμάτων, είναι οι ηχηρές απουσίες από το τόπο του εγκλήματος”, λέει με νόημα στo newsit.gr, αστυνομικός που έχει γνώση των ερευνών.
Πάντως στην Ασφάλεια περιμένουν με αγωνία την αντίδραση των ανθρώπων που κινούνταν στο κύκλο του 58χρονου πρώην βαρυποινίτη. Φοβούνται πως αυτή η μαφιόζικη εκτέλεση θα ανοίξει έναν μεγάλο κύκλο αίματος και ξεκαθαρίσματος στο χώρο της νύχτας και της παρανομίας.
Μάλιστα, εκτιμούν πως η πρώτη αντίδραση είναι αυτή που θα δείξει και το κύκλο των υπόπτων, για την δολοφονία του Στεφανάκου. Καθώς οι άνθρωποι της νύχτας ξέρουν πολλά και λένε λίγα.
  • «Σαρώνουν» τις κάμερες
Στο μεταξύ οι αστυνομικοί συλλέγουν από την Λεωφόρο Αθηνών, τόσο από κάμερες διαχείρισης κυκλοφορίας, όσο και από καταστήματα και επιχειρήσεις βιντεοληπτικό υλικό. Ακόμα και των προηγούμενων της δολοφονίας ημερών. Κι αυτό προκειμένου να παρατηρήσουν εάν υπήρχε έστω και προσεκτική παρακολούθηση των κινήσεων του Βασίλη Στεφανάκου.
Ίσως κάποια από αυτές τις κάμερες να έχει καταγράψει ύποπτες κινήσεις κατά τις μετακινήσεις του Στεφανάκου. Στην περίπτωση που φθάσει στα χέρια των Αρχών έναν τέτοιο σημαντικό υλικό, τότε θα έχει γίνει ένα πολύ σημαντικό βήμα. Ένα καθοριστικό βήμα στις έρευνες για την εξιχνίαση του πλέον ακριβοπληρωμένου “συμβολαίου θανάτου” της τελευταίας 20ετιας, στην ελληνική νύχτα.


 newsit.gr

«Λόλα, να μια απάτη» !!! Χυδαία εξαπάτηση παιδιών από την κυβέρνηση, με βίντεο προπαγάνδας!

Η ελληνική κυβέρνηση, η μόνη από το 2011 που επί δύο χρόνια δεν απορρόφησε από ανικανότητα ούτε σεντ από τα ΜΟΝΙΜΑ ευρωπαϊκά προγράμματα σίτισης και δωρεάν παροχής φρούτων, λαχανικών, γάλατος στα σχολεία, κυκλοφορεί προπαγανδιστικό βίντεο (YouTube και TV) που απευθύνεται σε παιδιά (!), όπου διαφημίζει την παροχή γευμάτων φέτος σε δημοτικά σχολεία, εξαπατώντας τα και με τα στοιχεία του και με τη φωνή του κ. Τσίπρα που τη συνοδεύει και με το εθνόσημο στο τέλος!
Το βίντεο, που παίζεται παντού με το ευφάνταστο κλόπιράϊτ μότο «Λόλα, να ένα γεύμα», παρουσιάζει, με τη γνωστή συγκινησιακή χροιά κάθε προπαγάνδας, τη διανομή 130.000 δωρεάν γευμάτων σε δημοτικά σχολεία σαν προσφορά αλληλεγγύης της ίδιας (!) με τον επίλογο να σφραγίζει αυτό το ψέμα από τη φωνή του πρωθυπουργού που αποφαίνεται «ήταν δίκαιο και έγινε πράξη»!
Μόνο που ο πρωθυπουργός δεν μας εξηγεί τι ακριβώς ήταν δίκαιο!
1. Ότι το πρόγραμμα εφαρμόζεται από το 2007 σε όλη την Ευρώπη, δεν είναι πρόγραμμα της κυβέρνησης όπως
αφήνει να εννοηθεί το βίντεο - απάτη, και οι ελληνικές κυβερνήσεις το απορρόφησαν ανελλιπώς στο 100% από το 2007 ως το 2014, με μοναδική εξαίρεση την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, που το έχασε για το 2015 και για το 2016- 2017;!!
2. Ότι τα γεύματα αυτά, που αποτελούνται κυρίως από φρούτα, γάλα και λαχανικά εφαρμόζονται από την ΕΕ για την προαγωγή των υγιεινών συνθηκών διατροφής στα παιδιά, ενώ το βίντεο της κυβέρνησης το παρουσιάζει σαν αποκλειστικά δικό της νοιάξιμο απέναντι στη φτώχεια που έφεραν τα μνημόνια των Ευρωπαίων;!!
3. Ότι το πρόγραμμα χρηματοδοτείται κάθε χρόνο με 4.800.000 ευρώ, από τα οποία το 81% είναι ευρωπαϊκά κονδύλια και μόνο το 18% είναι ελληνικά κονδύλια, ενώ στο κυβερνητικό βίντεο δε γίνεται κουβέντα και αφήνεται να εννοηθεί ότι είναι όλο από χρηματοδότηση της κυβέρνησης;
4. Ότι η μόνη κυβέρνηση που σταμάτησε την εφαρμογή και άφησε τα σχολεία ξεκρέμαστα από αυτά τα γεύματα ήταν των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, το 2015 - 17 γιατί από ασχετοσύνη, αργούς ρυθμούς και ασυνεννοησία δεν πρόλαβε να εφαρμόσει τις οδηγίες για την προμήθεια των προϊόντων από παραγωγούς και έχασε τις προθεσμίες για δυό συνεχόμενες χρονιές;
5. Ότι η Κομισιόν μέσω euractiv.com είχε ειδοποιήσει την ελληνική κυβέρνηση πως το πρόγραμμα χάθηκε επειδή δεν υποβλήθηκε καμιά προσφορά στο αντίστοιχο κάλεσμά της για το 2015-17 και ειδοποιούσε για να μη χαθεί και το επόμενο;
6. Ότι η κυβέρνηση ματαίωσε τον διεθνή ανοιχτό διαγωνισμό για την προμήθεια οπωροκηπευτικών το 2015 με τη δικιολογία ότι δεν προλάβαινε την υλοποίηση του έργου μέχρι το τέλος του σχολικού έτους;!!
7. Ότι η αντιπολίτευση, μετά τη ματαίωση του προγράμματος του 2015 είχε ειδοποιήσει εγκαίρως την κυβέρνηση με ερώτηση 46 βουλευτών, ώστε να μη χαθεί και το επόμενο;;!!
8. Ότι παρ όλο που η σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση για το 2016 είχε εκδοθεί τον Σεπτέμβριο του 2016, οι διακηρύξεις για το πρόγραμμα δημοσιεύτηκαν τον… Φεβρουάριο του 2017, με προθεσμία υποβολής προτάσεων στις 17 Μαρτίου του 2017;;Με αποτέλεσμα να χαθεί εκείνη η χρονιά;;!! 9. Ότι η Ελλάδα ήταν η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΧΩΡΑ που δεν απορρόφησε τα ευρωπαϊκά αυτά κονδύλια το 2015 και 2016-17, τη στιγμή που είναι η πλέον δοκιμαζόμενη από την κρίση σε όλη την Ευρώπη;; Μετά από όλα αυτά, η κυβέρνηση αυτή, η μοναδική που έγραψε στα παλιά της τα παπούτσια για δύο (2) χρόνια τη χρηματοδοτούμενη αυτή σίτιση στα σχολεία, που ενισχύει και τους Έλληνες προμηθευτές παραγωγούς, έχει το θράσος να πουλάει αλληλεγγύη και νοιάξιμο. Και να προπαγανδίζει κι όλας την ευρωπαϊκή εργασία για δική της! Γυρίζοντας ένα βίντεο με παιδιά, για παιδιά, χρησιμοποιώντας τα παιδιά για να κάνει κυβερνητική προπαγάνδα με διαστρεβλωμένα και κρυμμένα στοιχεία! Αφήνω για το τέλος την αθλιότητα του βίντεο που τελειώνει με το εθνόσημα, κάτω από το οποίο δεν υπάρχει η φράση του εθνόσημου «Ελληνική Δημοκρατία» που το συνοδεύει, αλλά η φράση «Ελληνική Κυβέρνηση»! Και για όποιο παιδί δεν κατάλαβε, προηγείται η φωνή του πρωθυπουργού, που λέει με στόμφο «ήταν δίκαιο και έγινε πράξη»! Μπορεί κανείς να καταλάβει τη χυδαιότητα να ξεγελάει κανείς τους ψηφοφόρους με όλα τα μέσα που διαθέτει. Αλλά, παιδιά του δημοτικού πρώτη φορά διανοήθηκε άρρωστος εγκέφαλος να βάλει στο προπαγανδιστικό παιχνίδι! 
Αν ήθελε κανείς να παίξει μ αυτή την αθλιότητα θα παρέφραζε το ευφυολόγημα και θα τιτλοφορούσε το αισχρό βίντεο «Λόλα, να μια απάτη». 
Αλλά, με τα παιδιά δεν παίζουμε. 
Ήταν άθλιο και έγινε πράξη. 
Έτσι κ. πρωθυπουργέ;
  Γ. Παπαδόπουλος - Τετράδης
liberal.gr

Έλληνας ψαράς: Δεν μας αφήνουν οι Τούρκοι να πλησιάζουμε τα Ίμια

Την κατάσταση που βιώνουν καθημερινά οι Έλληνες ψαράδες στην περιοχή των Ιμίων περιέγραψε μιλώντας στην τηλεόραση του «Alpha», ο πρόεδρος της Ένωσης Αλιέων Καλύμνου «Ποσειδών», κύριος Κώστας Σαρούκος.
Σύμφωνα με τον κ. Σαρούκο, η κατάσταση, κάθε χρόνο είναι και χειρότερη και οι Τούρκοι πιο προκλητικοί.
«Δεν μας αφήνουν οι Τούρκοι να πλησιάζουμε τα Ίμια. Μας απειλούν να μας βουλιάξουν. Έρχονται με μεγάλες ταχύτητες. Έχουμε και περιστατικά με πυροβολισμούς. Τα νησιά μας έχουν μείνει απροστάτευτα», καταγγέλλει.

Μέχρι πέρσι, όπως είπε τα Ελληνικά ψαράδικα συνόδευαν σκάφη του λιμενικού. Αυτό έχει σταματήσει, σύμφωνα με τον κ. Σαρούκο. 

«Τους τελευταίους μήνες έχει αυξηθεί η τουρκική παρουσία στα Ίμια. Ζητάμε βοήθεια, θέλουμε περιπολίες από ελληνικά πλοία. Δεν μπορούμε να ψαρέψουμε», αναφέρει ο πρόεδρος της Ένωσης Αλιέων Καλύμνου «Ποσειδών».

Νέος θάνατος στη βιομηχανία του πορνό: Πέθανε η 23χρονη Olivia Lua

Ακόμη ένας θάνατος νεαρής γυναίκας συγκλονίζει τη «βιομηχανία» του πορνό .

Νεκρή η 23χρονη Olivia Lua, η οποία που είναι η πέμπτη κατά σειρά πρωταγωνίστρια ερωτικών ταινιών που χάνει τη ζωή της τους τελευταίους τρεις μήνες
Μετά τον θάνατο της Yurizan Beltran από ναρκωτικά, την αυτοκτονία της August Ames, το θάνατο της Shyla Stylez και τον αδιευκρίνιστο θάνατο της Olivia Nova, άλλη μία πορνοστάρ βρέθηκε νεκρή.
Ο θάνατος της νεαρής πρωταγωνίστριας αισθησιακών ταινιών κοινοποιήθηκε από την εταιρεία παραγωγής ερωτικού περιεχομένου, LA Direct Models και σύμφωνα με αυτή, η ίδια πέθανε ενώ βρισκόταν σε κλινική αποτοξίνωσης.
Το LA Direct Models, δήλωσε:
«Πολύ μεγάλος ντόρος έχει γίνει πρόσφατα σχετικά με τον αριθμό των πορνοστάρ που έχει πεθάνει το τελευταίο έτος και με μεγάλη θλίψη πρέπει να σας
ενημερώσουμε ότι ο κατάλογος έχει μεγαλώσει περισσότερο», συμπληρώνοντας:
«Μάθαμε σήμερα ότι η Olivia Lua πέθανε το πρωί – ευχόμαστε να αναπαυθεί εν ειρήνη».
Η εταιρεία πρόσθεσε, επίσης, ότι η νεαρή γυναίκα αντιμετώπιζε «μερικές προσωπικές προκλήσεις», πράγμα που σημαίνει ότι δεν είχε δουλέψει τους τελευταίους μήνες.
Η ίδια ανέφερε: «Η Olivia δεν ήταν διαθέσιμη για δουλειά από τις αρχές του Οκτωβρίου του περασμένου έτους, καθώς είχε να αντιμετωπίσει μερικές προσωπικές προκλήσεις που την ανάγκασαν να εισαχθεί σε κλινική αποτοξίνωσης για σχεδόν τρεις μήνες», καταλήγοντας:
«Ήταν έξω για περίπου ένα μήνα και ήλπιζε να επιστρέψει στη δουλειά της στην αρχή αυτού του χρόνου».

DW: Oι Έλληνες δουλεύουν σε άθλιες συνθήκες και η κυβέρνηση πανηγυρίζει

Σχεδόν 6 στους 10 είναι εγκλωβισμένοι σε μία αγορά στην οποία κυριαρχούν οι εκ περιτροπής θέσεις εργασίας ή ημιαπασχόλησης, τονίζει

«Οι Έλληνες «κολλημένοι» σε άθλιες θέσεις ημιαπασχόλησης, ενώ η κυβέρνηση πανηγυρίσει για επιτυχία», είναι ο τίτλος δημοσιεύματος της Deutsche Welle.

«Το ποσοστό ανεργίας στην Ελλάδα, που κάποτε ήταν σε ρεκόρ 27%, μπορεί να έπεσε επτά ποσοστιαίες μονάδες από το ξέσπασμα της οικονομικής κρίσης, αλλά σχεδόν 6 στους 10 είναι εγκλωβισμένοι σε μία αγορά στην οποία κυριαρχούν οι εκ περιτροπής θέσεις εργασίας ή ημιαπασχόλησης, τονίζει η Deutsche Welle.

Αυτές οι αδιέξοδες θέσεις εργασίας «στοιχειώνουν» το μεγαλύτερο μέρος του ταλαιπωρημένου νότου της Ευρώπης, σημειώνει το δημοσίευμα, φέρνοντας ως παράδειγμα την Ισπανία, όπου τα τελευταία χρόνια οι μισοί νέοι εργαζόμενοι έχουν προσωρινές συμβάσεις εργασίας, αλλά και την Ιταλία, που αυτό ισχύει για τα 2/5. Ομως, στην Ελλάδα- συνεχίζει το δημοσίευμα- τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν αυτή την εβδομάδα δείχνουν μία ανησυχητική τάση: 6 στους 10 είναι εγκλωβισμένοι σε άθλιες, ανασφαλείς θέσεις εργασίας ημιαπασχόλησης.

Αυτή η τάση ξεπέρασε το τρομακτικό 50% πέρυσι, αλλά οι ειδικοί περίμεναν ότι θα υποχωρήσει γρήγορα, καθώς η ελληνική οικονομία είχε ανάπτυξη περίπου 2%. Ομως αυτό δεν συνέβη, δείχνοντας αυτό που οι ειδικοί αποκαλούν ανάπτυξη άνευ ουσίας, σημειώνει η ανταποκρίτρια της Deutsche Welle στην Αθήνα.

«Η υπόθεση εργασίας ήταν ότι νέες θέσεις θα δημιουργούνταν μετά την περικοπή των μισθών και τους ευκολότερους για τους εργοδότες όρους για προσλήψεις και απολύσεις. Τελικά αυτό γύρισε μπούμερανγκ, δημιουργώντας μία τερατώδη, εργασιακή ζούγκλα. Περιττό να πω, ότι οι πιο ευάλωτοι επλήγησαν περισσότερο», δήλωσε στην Deutsche Welle ο Γιώργος Κόλλιας, επιστημονικός συνεργάτης της ΓΣΕΕ.

Το δημοσίευμα σημειώνει ακόμη ότι, με βάση τα στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν αυτή την εβδομάδα, 5 στους 10 Ελληνες εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι κατά μέσο όρο για έξι μήνες, από εργοδότες που ήδη πληρώνουν λιγότερα από 500 ευρώ τον μήνα για ημιαπασχόληση.

«Και παρόλα αυτά, αξιωματούχοι ισχυρίζονται ότι όλα αυτά είναι μέρος ενός success story της αριστερής κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα, που κινείται προς την τελική ευθεία της τετραετούς θητείας της, ενώ ετοιμάζεται να απελευθερωθεί από τη λιτότητα και τα μνημόνια φέτος», συνεχίζει το δημοσίευμα.

«Τα επίσημα στατιστικά αυτόν τον μήνα έδειξαν ότι το κάποτε τρομακτικό ποσοστό ανεργίας του 27% της Ελλάδας έπεσε περίπου στο 20%. αλλά παραμένει σχεδόν τρεις φορές υψηλότερο από τον μέσο όρο της ΕΕ του 8,8%. Καθώς η κυβέρνηση καταγράφει κάθε άτομο που δουλεύει τουλάχιστον 2 ώρες την εβδομάδα ως εργαζόμενο, αναλυτές, πολιτικοί και άνθρωποι σε όλη τη χώρα έχουν ξεσηκωθεί, αντικρούοντας την πτωτική τάση της ανεργίας. Ιδιωτικές οργανώσεις εργασίας και think tank τοποθετούν το πραγματικό ποσοστό σε περίπου 25%. Ακόμη κι έτσι, η κυβέρνηση λέει ότι κάνει σημαντικά βήματα», καταλήγει η Deutsche Welle.

ΠΟΕΔΗΝ: Άστεγος έσπασε χέρι θυρωρού επειδή δεν τον άφησε να μπει στο νοσοκομείο

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, την περασμένη Τετάρτη ένας άστεγος έσπασε το χέρι θυρωρού του ΑΧΕΠΑ επειδή του εμπόδισε την είσοδο στο νοσοκομείο. 

Επίσης, στο ίδιο νοσοκομείο οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν ότι κάθε βράδυ κακοποιοί σπάνε τζάμια αυτοκινήτων μέσα στο αφύλακτο πάρκινγκ.

Ο διοικητής του ΑΧΕΠΑ σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ διεύψευσε την καταγγελία της ΠΟΕΔΗΝ λέγοντας ότι αν είχε συμβεί τέτοιο περιστατικό θα το γνώριζε.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Αυξανόμενα είναι τα κρούσματα βίας στα Νοσοκομεία σε βάρος γιατρών, νοσηλευτών και άλλων εργαζομένων.

Κάθε ημέρα κλέβουν τσάντες ασθενών και προσωπικού από τα αποδυτήρια, γίνονται καταστροφές και κλοπές αυτοκινήτων από τα πάρκιν των Νοσοκομείων, σπάνε τζάμια. Ότι παρανομία μπορεί να φανταστεί κανείς.

Είναι τόσο πολλά τα συμβάντα που είναι αδύνατον να περιγραφούν!

Δύο παραδείγματα που έχουν σημασία για τις παρακάτω προτάσεις που υποβάλουμε δημόσια για επίλυση του ζητήματος.

Στο Νοσοκομείο Κέρκυρας είχαμε προπηλακισμό και ξυλοδαρμό γιατρού από άτομο 4/1/2018 στα ΤΕΠ του Νοσοκομείου. Η Διοίκηση παρ’ ότι κατεγράφη στο βιβλίο συμβάντων το περιστατικό και επενέβη η Αστυνομία, δεν έκανε απολύτως τίποτα έως 15/1/2018, που έκανε αναφορά ο γιατρός.

Μετά πήρε απόφαση να προχωρήσει σε Μηνυτήρια Αναφορά χωρίς όμως ουσιαστικά να διαθέτει αρμοδιότητα από το νόμο. Το έκανε απλώς για να πει ότι κάτι κάνει. Το Νοσοκομείο της Κέρκυρας φυλάσσεται από 6 security ιδιωτικής εταιρείας.

Στο Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ προχθές άστεγος έσπασε το χέρι θυρωρού γιατί του εμπόδισε την είσοδο του Νοσοκομείου.
Στο ΑΧΕΠΑ μας κατήγγειλαν οι εργαζόμενοι ότι κάθε βράδυ κλέβουν αυτοκίνητα. Σπάνε τζάμια αυτοκινήτων από τα πάρκινγκ του Νοσοκομείου που είναι αφύλακτα.

Πριν λίγο καιρό έσπασαν στη σειρά 8 αυτοκίνητα και πήραν από μέσα τσάντες και τα στερεοφωνικά. Σήκωσαν αυτοκίνητο και έκλεψαν τα λάστιχα. Στο Νοσοκομείο όπως έχουμε καταγγείλει κοιμάται κάθε βράδυ μεγάλος αριθμός αστέγων. Ξεπερνάνε τους 50. 
Κάθε βράδυ γεμίζουν οι διάδρομοι του Νοσοκομείου που στρώνουν κάτω κουβέρτες, χαρτόνια για να κοιμηθούν. Τουαλέτες κοινού δεν υπάρχουν και κατουράνε όπου βρουν στους διαδρόμους.

Μετατρέπουν τους χώρους του Νοσοκομείου σε εστίες μετάδοσης νοσοκομειακών μικροβίων ειδικά σε νοσηλευόμενους ανοσοκατασταλτικούς ασθενείς.

Το Νοσοκομείο έχει τέσσερις κεντρικές εισόδους και φυλάσσεται μόνο από 6 φύλακες σε κυκλικό ωράριο. Ένας τη βάρδια. Φυλάσσεται μόνο η κεντρική είσοδος από έναν και οι άλλες μένουν ορθάνοικτες. Η μία μοναδική πύλη στο κτίριο της Αγίου Δημητρίου είναι κλειδωμένη το βράδυ. Νοσηλεύονται εκεί 300 ασθενείς. 

Εάν συμβεί σεισμός, φωτιά θα θρηνήσουμε θύματα. Δεν έχουν από πού να διαφύγουν οι ασθενείς. Είναι εγκλωβισμένοι. Ταυτόχρονα λόγω του Πανεπιστημιακού ασύλου δεν μπορεί να επέμβει η αστυνομία.

Δυστυχώς οι συκοφαντικές δηλώσεις του Αν. Υπουργού Υγείας κατά των γιατρών και των νοσηλευτών ότι τα παίρνουν, ότι αποτελούν παρακράτος, οι εξαγγελίες για χιλιάδες προσλήψεις που έγιναν αλλά κάθονται, πυροδοτούν τέτοιες παραβατικές συμπεριφορές που είναι καταδικαστέες.

Οι ελλείψεις προσωπικού αγανακτούν τους ασθενείς και τους συνοδούς που περιμένουν 5 – 8 ώρες στα ΤΕΠ.

Ο ένας γιατρός σε κάθε ιατρείο του ΤΕΠ και το ελλιπέστατο νοσηλευτικό προσωπικό με χαλασμένα ιατρικά, διαγνωστικά και θεραπευτικά μηχανήματα δεν είναι ταχυδακτυλουργικοί για να εξυπηρετήσουν αμέσως 40 – 80 ασθενείς που περιμένουν έξω από κάθε ιατρείο. 

Με δεδομένο ότι η διαλογή των περιστατικών σε πολλά Νοσοκομεία να γίνεται από Διοικητικό Υπάλληλο!!! Και όχι από γιατρό (πχ Γεννηματάς Θεσσαλονίκης). Όμως μπροστά τους οι ασθενείς δεν έχουν τον κο Πολάκη να βγάλουν την αγανάκτησή τους, αλλά τον γιατρό και τον νοσηλευτή που δεν φταίνε σε τίποτα και την πληρώνουν αντί γι’ αυτόν.

Τα πλημμελή μέτρα ασφαλείας λόγω έλλειψης κονδυλίων των Νοσοκομείων παίζουν σημαντικό ρόλο στα αυξανόμενα κρούσματα βίας. Νοσοκομεία με πόρτες χαλασμένες, παράθυρα που δεν κλείνουν ελλιπέστατο έως καθόλου προσωπικό φύλαξης, πόρτες ανοικτές χωρίς φύλακα, (μπαίνει όποιος θέλει, οπότε θέλει), χωρίς κάμερες ασφαλείας στον περιβάλλοντα χώρο. Πώς να μην γίνονται όλα αυτά.

Πριν θρηνήσουμε θύματα για άλλη μία φορά δημόσια προτείνουμε τώρα πια στον Πρωθυπουργό της χώρας να λάβουν τα εξής μέτρα.

1. Αφού δεν μπορεί ο Υπουργός Υγείας να παρέμβει για να ανακαλέσει όλα όσα απαράδεκτα έχει πει κατά καιρούς ο Αν. Υπουργός Υγείας, ας κάνει την καρδιά του πέτρα ο ίδιος λόγω φιλίας και ας ανακαλέσει ο ίδιος.

Να αποδεχθούν τις ελλείψεις των Νοσοκομείων σε Ιατρικό και Νοσηλευτικό Προσωπικό, σε Ιατρικά Μηχανήματα και αν όχι να ζητήσουν συγνώμη από τους ασθενείς για τις αναπόφευκτες καθυστερήσεις που ξεπερνούν τις 8 ώρες πολλές φορές έως την εισαγωγή τους, τουλάχιστον να συστήσει ο Πρωθυπουργός υπομονή.

Να παραδεχθεί ο ίδιος ο Πρωθυπουργός ότι τα Νοσοκομεία μένουν όρθια χάριν των λειψών εργαζόμενων που δίνουν την ψυχή τους, χωρίς μέσα, υποδομές και εξοπλισμό και αυτό για να επιτυγχάνει η Κυβέρνηση τα υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα και να μοιράζει κοινωνικά μερίσματα τέλους του έτους αντί για δουλειές, προσλήψεις επαρκούς αριθμού προσωπικού και κάλυψη των λειτουργικών δαπανών των Νοσοκομείων.
Να είναι σε θέση να βελτιώσουν τα μέτρα ασφαλείας.
2. Πρέπει άμεσα να προωθηθεί από το Υπουργείο Υγείας νομοθετική ρύθμιση ώστε να έχουν νόμιμο δικαίωμα οι Διοικήσεις των Νοσοκομείων να υποβάλλουν Μηνυτήριες αναφορές σε βάρος όσων προκαλούν επεισόδια για να διερευνώνται ποινικές ευθύνες για διατάραξη της εύρυθμης λειτουργίας των Νοσοκομείων και την έκθεση σε κίνδυνο της υγείας των Ασθενών.

Έως σήμερα δεν έχουν το δικαίωμα οι Διοικήσεις των Νοσοκομείων να υποβάλλουν μηνύσεις καθότι δεν είναι άμεσα εμπλεκόμενοι στα περιστατικά παρά μόνο οι γιατροί και οι Νοσηλευτές που υπέστησαν τον προπηλακισμό και ξυλοδαρμό. Πώς να το πράξουν όταν έχουν να κάνουν με παραβατικά άτομα και φοβούνται τα αντίποινα.

3. Άμεσα θα πρέπει να ληφθεί μέριμνα να υπάρχει 24ωρη φύλαξη των Νοσοκομείων από δύο Αστυνόμους οι οποίοι θα κάνουν περιπολίες γύρω από τον περιβάλλοντα χώρο των Νοσοκομείων και θα μπορούν άμεσα να επέμβουν σε περίπτωση που κληθούν από τα ΤΕΠ. ΟΧΙ να περιμένουμε πρώτα να σκοτώσουν και κατόπιν εορτής να παρεμβαίνουν.

Αλήθεια 80 αστυνομικοί φυλάσσουν καθημερινά το σπίτι του Υπουργού Επικρατείας κο Φλαμπουράρη στα Εξάρχεια που μένει από άποψη. 
Δεν θα μπορούσαν να αποδεσμευτούν οι εν λόγω αστυνομικοί και να φυλάσσουν τα Νοσοκομεία. Είναι προτιμότερο η αστυνομία να προστατεύει κάθε καρυδιάς – καρύδι και όχι τη Δημόσια Υγεία.

4. Να δοθούν κονδύλια στα Νοσοκομεία για να προσλάβουν επαρκή αριθμό φυλάκων.

Δεν είναι δυνατόν η κυβέρνηση να ξοδεύει εκατομμύρια ευρώ για την φύλαξη του τίποτα στο ΚΕΕΛΠΝΟ και τα Νοσοκομεία να μην έχουν χρήματα να προσλάβουν μερικούς φύλακες και να κινδυνεύει η ζωή των νοσηλευτών και των γιατρών.

Η υποκρισία της κυβέρνησης πρέπει να σταματήσει. Εδώ δεν παίζουμε στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης. Έχουμε να κάνουμε με ανθρώπινες ζωές.

Κινδυνεύουν ζωές γιατρών, νοσηλευτών και άλλων εργαζομένων στα Νοσοκομεία», καταλήγει η ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ.

"Τιμωρεί" την Καλαμάτα ο Καμμένος λόγω ....Σαμαρά; !!! Κλείνουν επιλεκτικά στρατόπεδα εκπαίδευσης νεοσυλλέκτων



ΟΡΙΣΤΙΚΟ ΛΟΥΚΕΤΟ ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ !!!

Δεν θα κλείσουν όλα τα Κέντρα Εκπαίδευσης στο Στρατό !

Σημαντικές αλλαγές στην στρατιωτική θητεία αναμένεται να τεθούν σε εφαρμογή τον Μάρτιο, έπειτα από εισήγηση της στρατιωτικής ηγεσίας και έγκριση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Τα Κέντρα Εκπαίδευσης στα οποία παρουσιάζονταν οι νεοσύλλεκτοι φαίνεται πως καταργούνται σύμφωνα με όσα έχουν διαρρεύσει. Πλέον, οι νέοι δεν θα παρουσιάζονται στο Κέντρο όπου παρέμεναν επί περίπου ένα μήνα για να λάβουν εξοπλισμό, ιματισμό, να κάνουν τα βασικά εμβόλια και τις απαιτούμενες ιατρικές εξετάσεις και κυρίως να λάβουν την βασική στρατιωτική εκπαίδευση.
Σύμφωνα με όσα είδαν το φως της δημοσιότητας θα κλείσουν κέντρα όπως είναι του Ναυπλίου, της Καλαμάτας, της Λαμίας, της Άρτας και του Μεσολογγίου.
Ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Δημήτρης Βίτσας μιλώντας στον ΣΚΑΪ επεσήμανε ότι δεν είναι ακριβές ότι θα κλείσουν όλα τα Κέντρα Εκπαίδευσης. 
 Επιβεβαίωσε ότι θα υπάρξουν αλλαγές στον τρόπο κατάταξης των νεοσυλλέκτων στις ένοπλες δυνάμεις και ανέφερε ότι την επόμενη εβδομάδα θα ληφθούν οι σχετικές αποφάσεις.

Facebook: Προτεραιότητα στις ειδήσεις από αξιόπιστα μέσα ενημέρωσης

Το Facebook ανακοίνωσε ότι θα δίνει πλέον προτεραιότητα στο News Feed του σε ειδήσεις από αξιόπιστες πηγές ενημέρωσης.
Το ποιες όμως είναι αυτές, θα το αποφασίζει η ίδια η κοινότητα των χρηστών μέσω ειδικών «γκάλοπ» και όχι οι εργαζόμενοι του Facebook ή κάποιοι ειδικοί εκτός του δικτύου.
Η απόφαση αυτή, που θα αρχίσει να τίθεται σε ισχύ από την επόμενη εβδομάδα στις ΗΠΑ, αναμένεται να έχει αντίκτυπο στα μέσα ενημέρωσης σε όλες σχεδόν τις χώρες, αν ληφθεί υπόψη ο κεντρικός ρόλος που παίζει πια το Facebook για την ενημέρωση ενός πολύ μεγάλου αριθμού ανθρώπων.
Ο διευθύνων σύμβουλος του μεγαλύτερου μέσου κοινωνικής δικτύωσης Μαρκ Ζάκερμπεργκ δήλωσε ότι το ειδησεογραφικό περιεχόμενο σύντομα θα αποτελεί περίπου το 4% -από 5% έως τώρα- του συνολικού περιεχομένου που εμφανίζεται στο News Feed των χρηστών.
Στόχος είναι να μειωθούν κατά 20% οι ειδήσεις, αλλά να είναι πιο ποιοτικές, ώστε να περιορισθεί η εξάπλωση της προπαγάνδας, της παραπληροφόρησης και των ψευδών ειδήσεων (fake news).
Η απόφαση του Facebook, το οποίο έχει πάνω από δύο δισεκατομμύρια μηνιαίους χρήστες, να χρησιμοποιήσει έρευνες μεταξύ των χρηστών του, μεταθέτει από τους εργαζόμενους του δικτύου στους ίδιους τους χρήστες την ευαίσθητη κρίση σχετικά με την αξιοπιστία ή όχι, ενός μέσου ενημέρωσης.
«Θα μπορούσαμε να προσπαθήσουμε να πάρουμε εμείς την απόφαση, αλλά δεν νιώθουμε άνετα με κάτι τέτοιο. Εξετάσαμε την πιθανότητα να ρωτήσουμε εξωτερικούς εμπειρογνώμονες, κάτι που θα έπαιρνε την απόφαση από τα δικά μας χέρια, αλλά πιθανότατα κάτι τέτοιο δεν θα έλυνε το πρόβλημα της αντικειμενικότητας. Ή τελικά μπορούμε να ρωτήσουμε εσάς, την κοινότητα των χρηστών, και από τις απαντήσεις σας να προκύψει η αξιολόγηση», δήλωσε ο Ζάκερμπεργκ, σύμφωνα με το BBC και το πρακτορείο Ρόιτερς.

Όλα έτοιμα ...Το Πατρινό Καρναβάλι αρχίζει !!!

Όλα είναι έτοιμα για τη μεγάλη γιορτή της Πάτρας.

Η Γιορτή της Ημέρας Έναρξης του Πατρινού Καρναβαλιού 2018 σήμερα, μας καλεί να κατέβουμε όλοι-μικροί και μεγάλοι- στο κέντρο της πόλης, να συμμετάσχουμε και να χαρούμε το Πατρινό Καρναβάλι όπως πραγματικά του αξίζει.
Κέφι, διασκέδαση, ανεμελιά, σάτιρα, φαντασία, ευρηματικότητα, έμπνευση, καλλιτεχνική διάθεση, χορός, δημιουργικό πάθος, ανατροπή και όλα τα αυθεντικά χαρακτηριστικά που του έχουν δώσει πρωτεύουσα θέση στην μακρόχρονη ιστορική του διαδρομή αλλά και το πιο ζωντανό κομμάτι στην καρδιά μας, κινητοποιούνται και συνθέτουν το πολύχρωμο σκηνικό που θα ξετυλιχτεί από σήμερα έως την Κυριακή 18 Φεβρουαρίου.
Φέτος η καρναβαλική περίοδος, που χρονικά θα διαρκέσει περίπου ένα μήνα, εγγυάται ένα μεστό, σφιχτοδεμένο Καρναβάλι, που οφείλουμε να ζήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις.
Κόντρα στην οικονομική κρίση, το Πατρινό Καρναβάλι φέτος έχει ως θέμα του την ανεργία.
Οι δράσεις για σήμερα ξεκινούν από το πρωί και κορυφώνονται το βράδυ, με τη μεγάλη γιορτή και το πάρτι υπαίθριο στην πλατεία Γεωργίου.
Αναλυτικά το πρόγραμμα:
ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΚΕΡΝΑΒΑΛΙΚΟΥ ΛΑΒΑΡΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ
Οι δράσεις θα αρχίσουν από τις 10 το πρωί με το μουσικό άρμα και τον τελάλη να δίνουν γιορτινή ατμόσφαιρα μεταφέροντας το χαρούμενο μήνυμα της έναρξης ακολουθώντας τη διαδρομή: Πετρωτό-Πατρών Κλάους-Κουκούλι-Γεν. Νοσοκομείο Αγ. Ανδρέας-Μαρούδα-Γούναρη-Μπουκαούρη-Γερμανού, Αρχαίο Ωδείο.
Στις 11.30 το πρωί με αφετηρία το Ρωμαϊκό Ωδείο θα ξεκινήσει πομπή καρναβαλιστών, και μελών του Δ.Σ της Κοινωφελούς Επιχείρησης και της Γνωμοδοτικής Επιτροπής, με κατεύθυνση το Δημαρχείο της Πάτρας, ακολουθώντας τη διαδρομή: Αρχαίο Ωδείο-Γερμανού-Αγ. Νικολάου-Κορίνθου-Κολοκοτρώνη-Μαιζώνος-Πλατεία Γεωργίου, Μαιζώνος-Δημαρχείο και θέτοντας το κέντρο της πόλης σε καρναβαλικούς ρυθμούς. Στο Δημαρχείο  θα γίνει η παράδοση του καρναβαλικού λαβάρου στο Δήμαρχο Πατρέων Κώστα Πελετίδη υπό τους αποκριάτικους παιανισμούς της Δημοτικής Μουσικής και με το αναλλοίωτο γλυκό έθιμο του σοκολατοπόλεμου σε πλήρη εξέλιξη από τους συλλόγους των σοκολατοριχτών: «Σοκολατορίχτες», «Σοκολατομαχίες», «Σοκολατοδρομίες», «Σοκολατομανίες» και «Σοκολατοπαίχτες». Στην παράδοση του καρναβαλικού λαβάρου τη δική της ξεχωριστή πινελιά θα αποτυπώσει η Χορωδία του Συλλόγου των Λευκάδιων Πάτρας «Η Φανερωμένη», που θα παρουσιάσει κάποια παραδοσιακά τραγούδια-καντάδες της Αποκριάς μεταφέροντάς μας στο αυθεντικό κλίμα αλλοτινών εποχών, αλλά και μια ιδιαίτερη έκπληξη με μια ειδικά αφιερωμένη στο Δήμαρχο σατιρική καντάδα. Το λάβαρο του Πατρινού Καρναβαλιού 2018 θα παραμείνει στο Δημαρχείο μέχρι το τέλος των εκδηλώσεων, στις 18 Φεβρουαρίου σηματοδοτώντας τη μεγάλη γιορτή της καρναβαλικής πρωτεύουσας.
ΤΕΛΕΤΗ ΕΝΑΡΞΗΣ ΠΑΤΡΙΝΟΥ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΟΥ 2018
Το ραντεβού θα ανανεωθεί για το βράδυ, στις 20.30 στην Τελετή Έναρξης του Πατρινού Καρναβαλιού 2018 στην πλατεία Γεωργίου Α΄, την κατεξοχήν πλατεία του Πατρινού Καρναβαλιού.
Μετά το καλωσόρισμα της παρουσιάστριας της τελετής Νατάσας Τραγουστή, οι φοιτητές της Δραματικής Σχολής του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας θα χαιρετήσουν τον κόσμο της Πάτρας με καρναβαλικά τραγούδια. Θα παρουσιάζουν με τον δικό τους τρόπο τρία πασίγνωστα τραγούδια: «Η καρδιά μου πονεί για σας» από την οπερέτα του Θεόφραστου Σακελλαρίδη, «Ένα φιλάκι είναι λίγο» (το αυθεντικό σε στίχους του Ίκαρου και μουσική του Jose Francia, που ερμήνευσαν ο Τζίμης Μακούλης και αργότερα ο Λουκιανός Κηλαηδόνης) και την παραδοσιακή κεφαλλονίτικη καντάδα «Γιαλό γιαλό» και θα προθερμαίνουν το αποκριάτικο κλίμα.
Μετά το δρώμενο η παρουσιάστρια της τελετής έναρξης Νατάσσα Τραγουστή θα καλωσορίσει τον Πρόεδρο της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Πατρέων «Καρναβάλι Πάτρας» Νίκο Χρυσοβιτσάνο και στη συνέχεια τον Δήμαρχο Πατρέων Κώστα Πελετίδη, ο οποίος με την καρναβαλική επισημότητα που αρμόζει στη μεγάλη γιορτή και μέσω σοκολατορίψεων από τους εκπροσώπους των σοκολατοριχτών θα κηρύξει την έναρξη του Πατρινού Καρναβαλιού 2018, στο πλαίσιο του τελετουργικού. Η χαρμόσυνη είδηση της έναρξης του Καρναβαλιού μέσω πυροτεχνημάτων, που θα λάμψουν στον πατραϊκό ουρανό, θα στείλει μήνυμα αισιοδοξίας σε όλη την Ελλάδα. Μήνυμα ελπίδας, ζωντάνιας και χαράς από τον κορυφαίο στο είδος του θεσμό της χώρας.
Θα ακολουθήσει συναυλία με το συγκρότημα “Los Cubaneros”. Για την τελετή έναρξης θα εμφανιστούν ως ορχήστρα 8 ατόμων (τραγούδι, τραγούδι, πιάνο, μπάσο, κρουστά, τρομπέτα, τρομπόνι, τύμπανα) και θα παίξουν, εκτός από τα δικά τους τραγούδια, γνωστές latin επιτυχίες αλλά και πρωτότυπες διασκευές σε τραγούδια που έχουν χαρακτηρίσει το Πατρινό Καρναβάλι.
Οι Cubaneros είναι ένα Ελληνοκουβανικό λάτιν συγκρότημα που δημιουργήθηκε στην Πάτρα το 2015 από τον Πατρινό πιανίστα Πάνο Παναγόπουλο και τις Κουβανές τραγουδίστριες Anaisa Vega Castillo και Indhira Xiques. Ξεκίνησαν να εμφανίζονται σε διάφορα καταστήματα και φεστιβάλ της ευρύτερης περιοχής παίζοντας γνωστά τραγούδια Salsa, Bachata, ChaCha, Merengue κλπ.
Τον Αύγουστο του 2016 δημιούργησαν παγκόσμια αίσθηση στο ίντερνετ με την διασκευή τους στο «Lost on you» της LP. Το βίντεο στο You Tube έχει συγκεντρώσει περισσότερο από 3.700.000 προβολές μέχρι σήμερα και πλέον αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι των latin playlists στην Ελλάδα αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο!
Τον Οκτώβριο της ίδια χρονιάς κυκλοφόρησαν το ξεσηκωτικό «Yo Quiero Mas» σε δικούς τους στίχους και μουσική, ενώ τον Μάιο του 2017 σημείωσαν νέα επιτυχία με μια ακόμα salsa διασκευή, αυτή τη φορά στο κλασικό «Feeling Good» της Nina Simone. Ακολούθησε μια πετυχημένη καλοκαιρινή περιοδεία σε Ελλάδα και Κύπρο, με αποκορύφωμα την εμφάνισή τους στη συναυλία του Luis Fonsi (Despacito) στην Αγία Νάπα της Κύπρου στις 10 Αυγούστου. Τον Σεπτέμβριο επέστρεψαν με το αισθησιακό «Delirio» και ταξίδεψαν στην Κούβα για φωτογράφιση και μία live εμφάνιση συμβολικού χαρακτήρα στην γενέτειρα της τραγουδίστριας Anaisa, την Melena del Sur, πριν επιστρέψουν στην Ελλάδα για να ξεκινήσουν της χειμερινές τους εμφανίσεις και την προετοιμασία για την ηχογράφηση του πρώτου προσωπικού τους άλμπουμ.
Το υπαίθριο πάρτυ και το καρναβαλικό κέφι θα διαρκέσουν μέχρι αργά τη νύχτα με τους djs Κωνσταντίνο Σαράντη, Παναγιώτη Μουζάκη με τον Mc Timm και Gogos  που θα αναλάβουν τη διασκέδαση στην πλατεία δίνοντας καρναβαλικό χρώμα στην πρώτη νύχτα του Πατρινού Καρναβαλιού.
Παρουσιάστρια της τελετής έναρξης θα είναι η δημοσιογράφος Νατάσσα Τραγουστή και τελάλης θα είναι ο Θανάσης Τσέρης.
Και σήμερα θα είναι μόνο η αρχή. Η συνέχεια προμηνύεται συναρπαστική. Καρναβαλιζόμαστε και διασκεδάζουμε σε ποικίλες δράσεις, παίρνουμε από το χέρι και το ποδηλατικό τιμόνι τους μεταμφιεσμένους ανεπανάληπτους μπόμπιρες σε Καρναβάλι των Μικρών (Καρναβαλουπόλεις και Baby Rally), φοράμε τις μάσκες, ξεφαντώνουμε με αυθεντικά παραδοσιακά δρώμενα ενώνοντας την Άνω με την Κάτω Πόλη την Τσικνοπέμπτη και όχι μόνο, ψάχνουμε σε καλά κρυμμένα σεντούκια για θησαυρούς στο 53ο Παιχνίδι του Κρυμμένου Θησαυρού, χορεύουμε με ανεξιχνίαστες ντάμες αθέατες πίσω από τα μαύρο ντόμινο στα Μπουρμπούλια, ανεβαίνουμε στα άρματα, πλημμυρίζουμε τους δρόμους στις παρελάσεις με φαντασία, ζωντάνια και νεανική ορμή.
Το Πατρινό Καρναβάλι αρχίζει…

πηγή

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου