22.1.11

Πώς πέθαναν οι Μεγάλοι Έλληνες !

Πυθαγόρας 500 π.Χ. ετών 80: εξορία από πείνα.
Μιλτιάδης 489 π.Χ. ετών 65: φυλακή...
Αριστείδης 468 π.Χ. ετών 72: εξορία από πείνα.
Θεμιστοκλής 461 π.Χ. ετών 66: εξορία.
Αισχύλος 456 π.Χ. ετών 69: εξορία.
Περικλής 429 π.Χ. ετών 66: παραιτήθηκε κατηγορούμενος.
Φειδίας 429 π.Χ. ετών 66:...φυλακή.
Αναξαγόρας 428 π.Χ. ετών 72: εξορία.
Ηρόδοτος 429 π.Χ. ετών 59: εξορία.
Ικτίνος 420 π.Χ. ετών: εξορία.
Σοφοκλής 406 π.Χ. ετών 90: εξορία από πείνα.
Ευριπίδης 406 π.Χ. ετών 74: εξορία.
Αλκιβιάδης 404 π.Χ. ετών 48: εξορία.
Σωκράτης 399 π.Χ. ετών 71: ήπιε το κώνειο.
Θουκυδίδης 396 π.Χ. ετών 64: εξορία.
Αριστοφάνης 385 π.Χ. ετών 61: εξορία από πείνα.
Πλάτων 347 π.Χ. ετών 80: εξορία..
Ισοκράτης 338 π.Χ. ετών 99: εξορία.
Δημοσθένης 322 π.Χ. ετών 62: ήπιε δηλητήριο.

Αγροτικός Σύλλογος Φιλιατρών για λάδι Carrefour – Τα καρτέλ υπερισχύουν στο υπάρχον σύστημα !

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ
Ο Σύλλογος μας περιμένει ακόμα τις επίσημες αναλύσεις του Γενικού Χημείου του Κράτους για το θέμα που έχει προκύψει με το Super market Carrefour και το ελαιόλαδο ΚΤΗΜΑ ΚΟΡΕ (που αργούν χαρακτηριστικά και δεν ξέρουμε τον λόγο).
Ίσως αυτό είναι ένα απλό σημάδι ότι τα καρτέλ υπερισχύουν του υπάρχοντος συστήματος. Όταν ζητάμε κλείσιμο της ψαλίδας μεταξύ παραγωγού - Καταναλωτή, αυτό να μην γίνεται εις βάρος του προϊόντος αλλά και της υγείας του καταναλωτή. Εκείνο που είναι σοβαρό έχει να κάνει με την ανυπαρξία ελεγκτικών μηχανισμών και κατά συνέπεια της πολιτείας, ίσως είναι ηθελημένη κατά την γνώμη μας. Είναι αναγκαίο η πολιτεία να προβαίνει σε ελέγχους σε όλο το δίκτυο παραγωγής συσκευασίας, διακίνησης και πώλησης προϊόντων. Τα καρτέλ και τα ολιγοπώλια που έχουν δημιουργηθεί στην αγορά, κ΄νουν ότι θέλουν με την ανοχή της πολιτείας και αυτό φάνηκε σύμφωνα με τα δημοσιεύματα του τοπικού τύπου ότι η εταιρία συσκευασίας και διακίνησης του συγκεκριμένου ελαιολάδου δεν έχει άδεια συσκευασίας, έχει εμπλακεί στο διατροφικό σκάνδαλο με το ηλιέλαιο το 2008 και συνεχίζει να συσκευάζει και να διακινεί τρόφιμα. Πάλι σύμφωνα με το σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας φωνή ότι το συγκεκριμένο ελαιόλαδο δεν ήταν ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΠΑΡΘΕΝΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ όπως έλεγε η ετικέτα της συσκευασίας.
Αυτό έχει να κάνει με την εξαπάτηση του καταναλωτή από τις συγκεκριμένες εταιρίες.
Κατόπιν όλων αυτών ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ο έλεγχος της πολιτείας να είναι αυστηρός και να επιβληθούν αυστηρές κυρώσεις στις εν λόγω εταιρίες.
Για το Δ.Σ.
Ο πρόεδρος
Αλεξανδρόπουλος Γιώργος
Ο Γραμματέας
Γριβοκωστόπουλος Γιαννης

SIEMENS - Αν έμπαιναν στον Κορυδαλλό, θα… κελαηδούσαν όλοι!

Με τρόπο που βρίσκεται μακριά από τις λογικές μιας κακώς εννοούμενης «συντροφικής» αλληλεγγύης σχολίασε ο πρώην πρόεδρος της Βουλής κ. Απ. Κακλαμάνης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Εννέα», το σκάνδαλο της Siemens και την πιθανή εμπλοκή στελεχών του ΠΑΣΟΚ.«Είπε κάποιος ότι πήρε λεφτά και τα έδωσε στο ΠΑΣΟΚ. Γιατί εγώ πρέπει να απολογούμαι είτε για τον κάποιο είτε για τους κάποιους που τα πήραν ή δεν τα πήραν για το κόμμα ή για τον εαυτό τους ;» αναρωτήθηκε. Όπως πρόσθεσε, εάν ο Εισαγγελέας στο πόρισμά του και στη συνέχεια ο Εισαγγελέας που ασκεί την ποινική δίωξη «αντί να πει εντάξει, έστελνε στον Κορυδαλλό τότε, όπως έγινε με τους Siemens στο Μόναχο, θα κελαηδούσαν όλοι!».

Διασυρμός της ΑΕΚ έχασε με τεσσάρα από του κόκκινους του Βόλου !

Σε αγώνες για την 19η ημέρα του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας, σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα:
Κέρκυρα-Λάρισα 1-0
ΠΑΟΚ-Ξάνθη 2-1
ΑΕΚ-Ολυμπιακός Βόλου 0-4

Τι σχέση έχει το κινητό τηλέφωνο με τα σπυράκια;

Αν περνάτε ώρες στο τηλέφωνο, μη παραξενευτείτε για τα σπυράκια στο σαγόνι,το πηγούνι, το μάγουλο. Αυτό οφείλεται στην πίεση του ακουστικού και στα βακτηρίδια.
Γ᾽αυτό, αν είστε πολλές ώρες στο τηλέφωνο, μη πιέζετε τ᾽ακουστικό πάνω στο δέρμα σας και να καθαρίζετε καθημερινά το ακουστικό, γιατί μαζεύονται βακτηρίδια. meacolpa.blogspot.com

Κλειστά και την επόμενη εβδομάδα τα φαρμακεία !

Νέα τριήμερη πανελλαδική απεργία αποφάσισαν οι φαρμακοποιοί
Τη συνέχιση πανελλαδικά της απεργίας τους την Τετάρτη, Πέμπτη και Παρασκευή (26,27,28,Ιανουαρίου),
αποφάσισε σήμερα σε έκτακτη συνεδρίασή του , το διοικητικό συμβούλιο του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου , αντιδρώντας στις ρυθμίσεις για το άνοιγμα του επαγγέλματος τους.
Στη συνεδρίαση , όπου συμμετείχαν και οι πρόεδροι των συλλόγων όλης της χώρας αποφασίστηκε η κλιμάκωση των κινητοποιήσεων στην περίπτωση , που δεν γίνουν οι απαραίτητες διορθώσεις, που όπως είπαν , είχαν συμφωνηθεί στο διάλογο μεταξύ των φαρμακοποιών και του υπουργείου Υγείας.
"Οι ασφαλισμένοι μπορούν να προμηθεύονται τα φάρμακά τους κανονικά με τη συνταγή του ασφαλιστικού τους ταμείου. Τη Δευτέρα και την Τρίτη από όλα τα φαρμακεία και τις άλλες μέρες από τα εφημερεύοντα και διανυκτερεύοντας", τόνισε ο πρόεδρος του ΠΦΣ Θ.Αμπατζόγλου.
Πιο σκληρή στάση κράτησε ο Φαρμακευτικό Σύλλογος Πειραιά, που ξεκινά κυλιόμενες 48ωρες απεργίες.
Έτσι από Δευτέρα τα Φαρμακεία του Πειραιά θα είναι κλειστά και για όλη την εβδομάδα. Όπως είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Πειραιά Κωνσταντίνος Κούβαρης, οι φαρμακοποιοί του Πειραιά δεν θα δίνουν φάρμακα επί πιστώσει στους ασφαλισμένους πέντε ταμείων ,( ΟΠΑΔ, ΗΣΑΠ, ΔΕΗ, ΤΣΑΥ και Ταμείο Συμβολαιογράφων), καθώς αυτά εδώ και πέντε μήνες δεν έχουν πληρώσει.
"Ο αγώνας θα κλιμακωθεί και τις επόμενες εβδομάδες. Ζητάμε ριζική αναμόρφωση ενός απαράδεκτου νομοσχεδίου και θα συνεχίσουμε και στα ευρωπαϊκά δικαστήρια και με άλλες μορφές αγώνα που θα αποφασιστούν σε επόμενες συνεδριάσεις", ανέφερε ο κ. Αμπατζόγλου.
Ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος, τόνισε πάντως χθες ότι θα κινητοποιηθούν τα δημόσια νοσοκομεία αν οι φαρμακοποιοί αρνηθούν τη διάθεση φαρμάκων προς τους ασφαλισμένους.

Τα εντομοκτόνα νέας γενιάς εξοντώνουν τις μέλισσες !!

Ο επικεφαλής επιστήμονας της ερευνητικής ομάδας την οποία έχει συστήσει η αμερικανική κυβέρνηση για να μελετήσει τη μυστηριώδη νόσο που εξοντώνει τις μέλισσες σε όλον τον κόσμο υποστηρίζει ότι η νέα γενιά εντομοκτόνων είναι πολύ πιθανό να συμβάλλει αποφασιστικά στην εξαφάνισή τους. Σύμφωνα με τον καθηγητή Τζέφρι Πέτις, τα νεονικοτινοειδή φυτοφάρμακα (που στην ουσία είναι νευροτοξίνες) εξασθενούν το ανοσοποιητικό σύστημα των μελισσών και τις κάνουν ιδιαίτερα ευάλωτες στις ασθένειες και ειδικά στη μυστηριώδη νόσο η οποία τις εξοντώνει μαζικά τα τελευταία χρόνια. Τα νεονικοτινοειδή είναι μια νέα ομάδα φυτοφαρμάκων με τα οποία εμποτίζονται οι σπόροι με στόχο την προφύλαξή τους από διάφορα έντομα και μύκητες ως το φύτρωμά τους. Πρόκειται για μια ομάδα φυτοφαρμάκων που έκανε δυναμικά την εμφάνισή της την τελευταία πενταετία και χρησιμοποιείται πλέον ευρέως στις ΗΠΑ και στην Ευρώπη. Τα φυτοφάρμακα αυτά έχουν ανιχνευθεί στο χώμα, σε διάφορα μέρη των φυτών, καθώς και στη γύρη τους. Η παρουσία αυτών των φυτοφαρμάκων στη γύρη και μάλιστα σε αυξημένες ποσότητες προκαλεί την απορρόφησή τους από τις μέλισσες που έρχονται σε επαφή μαζί τους καθώς και τη μεταφορά τους στη συνέχεια στις κυψέλες, «μολύνοντας» έτσι και τις υπόλοιπες. Η Βayer, η οποία αποτελεί τον μεγαλύτερο παραγωγό εταιρεία αυτών των φυτοφαρμάκων στον κόσμο, αρνείται τις κατηγορίες και επιμένει ότι είναι ασφαλή για τις μέλισσες αν χρησιμοποιούνται σωστά.

Απολύσεις στο ALTER απο τον μάνατζερ των Υποκλοπών!

Ποδαρικό με 35 απολύσεις θα κάνει ο νέος μανατζερ του ALTER κ. Κορωνιάς που έγινε γνωστός με το σκάνδαλο των υποκλοπών στη Vodafone όταν ήταν το μεγάλο αφεντικό της εταιρείας στη χώρα μας. Σύμφωνα με πληροφορίες... οι 35 απολύσεις αφορούν περισσότερο δημοσιογράφους, και τεχνικούς. Με την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου απολύσεων αναμένεται να εισπράξει το κανάλι του Κουρή και την πρώτη δόση του δανείου απο τις τράπεζες με τις οποίες έχει έρθει σε συμφωνία. By the way οι κοπρίτες που δουλεύουν στην ΕΡΤ ως μόνιμοι υπάλληλοι και ταυτοχρόνως τσεπώνουν και τον παχυλό μισθό τουε απο το ΑΛΤΕΡ θα συνεχίσουν να παίζουν σε δύο ταμπλο; http://anergoidimosiografoi.blogspot.com/

Τέλος το Skype από τον Firefox !

Η Mozilla ανακοίνωσε ότι προχωρά σε απενεργοποίηση του add-on που ενσωματώνεται στον Firefox όταν κάποιος εγκαθιστά το Skype στον υπολογιστή του.
Ο λόγος είναι ότι το Skype add-on προκαλεί προβλήματα σε πολλούς χρήστες, οι οποίοι αναφέρουν από επιβράδυνση του browser, έως και συχνά crashes.Μέσα σε μία μόλις εβδομάδα, η Mozilla κατέγραψε 33.000 crashes που οφείλονται στο add-on. Επίσης, δοκιμές έδειξαν ότι το add-on ευθύνεται για σημαντική δέσμευση πόρων, που μπορεί να έχει δυσμενείς επιπτώσεις στην απόδοση του Firefox. Η Mozilla προχωρά στο λεγόμενο soft block του add-on. Αυτό σημαίνει ότι το πρόσθετο απενεργοποιείται αυτόματα, ο χρήστης όμως έχει τη δυνατότητα να το επαναφέρει αν θέλει. Το εμπάργκο θα ισχύσει μέχρι οι τεχνικοί του Skype να προχωρήσουν στις απαραίτητες διορθώσεις για να μην προκαλεί προβλήματα το add-on. Tο συγκεκριμένο πρόσθετο ενσωματώνεται στον Firefox κατά τη διαδικασία εγκατάστασης του Skype, δίχως να έχει επιλογή ο χρήστης για το αν θα εγκατασταθεί ή όχι. Το add-on σκανάρει όλες τις σελίδες που ανοίγει ο χρήστης στον Firefox και αναζητά τηλεφωνικούς αριθμούς. Αμέσως μόλις βρει κάποιον, του προσθέτει ένα ειδικό κουμπί που δίνει στο χρήστη τη δυνατότητα για άμεση κλήση μέσα από το δίκτυο του Skype. .pcmagazine

Aκόμη και οι Αλβανοί εξεγείρονται – Θα γίνει της …Τυνησίας !

Ξεχείλισε η οργή του κόσμου στην Αλβανία μετά τα συνεχόμενα κρούσματα διαφθοράς με πρωταγωνιστές υπουργούς της κυβέρνησης. Καθοριστικό ρόλο στα βίαια επεισόδια που εξελίχθηκαν  έξω από το πρωθυπουργικό μέγαρο έπαιξε το βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα πριν από λίγες ημέρες και το οποίο εμφάνιζε τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Ιλίρ Μέτα, να ζητά από τον τότε υπουργό Οικονομίας, Ντρίταν Πρίφτι, να ακυρώσει δύο διαγωνισμούς για συμβόλαια εκμετάλλευσης ενός υδροηλεκτρικού σταθμού, ώστε να ευνοηθεί μια άλλη εταιρία.
Το κόμμα του Μέτα είναι εκείνο που εξασφαλίζει την πλειοψηφία στη Βουλή για το Δημοκρατικό Κόμμα του Σαλί Μπερίσα μετά τις εκλογές του Ιουνίου του 2009, το αποτέλεσμα των οποίων αμφισβητείται έντονα από τους Σοσιαλιστές.
Πεδίο μάχης η πόλη των Τιράνων.
Περισσότεροι από 20.000 ήταν οι οπαδοί του Σοσιαλιστικού Κόμματος που συμμετείχαν στην πορεία και συγκρούστηκαν με αστυνομικούς έξω από το πρωθυπουργικό μέγαρο. Αποτέλεσμα των συμπλοκών, πολλά πυρπολημένα αυτοκίνητα, τέσσερις νεκροί και 40 τραυματίες.
«Σενάριο» Τύνιδας βλέπει ο Μπερίσα
Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Σαλί Μπερίσα εξέφρασε τη λύπη του για τα θύματα της διαδήλωσης στα Τίρανα, ενώ εξαπέλυσε κατηγορίες κατά του ηγέτη του Σοσιαλιστικού Κόμματος Έντι Ράμα.
Συγκεκριμένα, κατηγόρησε τον Έντι Ράμα για τα επεισόδια δηλώνοντας ότι «όλο αυτό ήταν μια χυδαία ηθική πράξη». Παράλληλα, υποστήριξε ότι ο Ράμα χρησιμοποίησε εγκληματικά στοιχεία και λαθρέμπορους (200 με 300 άτομα) που προσπάθησαν να εφαρμόσουν το σενάριο της Τύνιδας. www.zougla.gr

Είπε « αντίο » με εξώδικο η Αννίτα Πάνια στο ALTER !

Έστειλε εξώδικο μαζί με τον σκηνοθέτη της Όμηρο Ευστρατιαδη !
H Aννίτα Πάνια δεν άντεξε να είναι ένα χρόνο απλήρωτη και δεν παρουσίασε τη σαββατιάτικη εκπομπή της, θέτοντας τον εαυτό της εκτός ALTER.
Μεγάλη αναστάτωση επικρατεί στο Alter μετά την απόφαση της Πάνια να μην παρουσιάσει την εκπομπή της. Το κανάλι στη θέση της μετέδωσε παλαιότερο πρόγραμμα της ίδιας σε μαγνητοσκόπηση, αλλά οι πληροφορίες τη θέλουν να μην επιστρέφει στα «Παρατράγουδα», ούτε καν στο Alter, αναζητώντας νέα τηλεοπτική στέγη.

Ο μύθος των πανίσχυρων καναλιών και τηλεπαρουσιαστών καταρρίφθηκε !!

Κάτι αρχίζει να αλλάζει….
Ο παππούς μου έλεγε ότι από μια μικρή σπίθα μπορεί να καεί τ’ αλώνι! Πολλά είχαν δεί τα μάτια του και ήξερε περισσότερα.
Ηρθε στο μυαλό μου η σκέψη αυτή, καθώς προχθές το βράδυ έβλεπα στο MEGA τον, μικρό το δέρας, αλλά λεοντόκαρδο, Κώστα Τζαβάρα να τα βάζει με τον ισχυρότερο μηχανισμό εξουσίας της χώρας.
Και είπα «να, κάτι τέτοιους χρειαζόμαστε!»
Μαχητές που να έχουν άγνοια κινδύνου!
Και ξέρετε ποιοί έχουν άγνοια κινδύνου; Αυτοί που αγωνίζονται για έναν σκοπό στον οποίον πιστεύουν και είναι λεύτεροι γιατί κανένας «δεν τους κρατάει» από πουθενά!
Εγραψα πολλές φορές ότι τα πράγματα, ιδιαίτερα στον τομέα της οικονομίας, είναι τόσο οριακά, που μπορεί να έρθουν τα πάνω – κάτω από ένα ασήμαντο γεγονός!
Πιστεύω, επίσης ότι η κατάρρευση του διαπλεκόμενου τύπου θα προηγηθεί της κατάρρευσης του συστήματος το οποίο στηρίζει. (δεν είναι άλλωστε τυχαία η αποστολή του κ. Χυτήρη να ετοιμάσει ένα νέο πλαίσιο λειτουργίας των ΜΜΕ για να τα σώσει από την πτώση).
Ο κ. Τζαβάρας, λοιπόν, με τη μαχητική του στάση επέφερε ένα ισχυρό πλήγμα εναντίον του συστήματος αυτού από εκεί που δεν το περίμενε! Από έναν ελεύθερο σκοπευτή, με άγνοια κινδύνου!
Αυτό έχει τεράστια συμβολική αξία γιατί το MEGA δεν είναι απλά ένας ισχυρός πυλώνας του συστήματος, είναι από τους φανατικότερους υποστηρικτές του μνημονίου!
Όταν ο μηχανισμός του MEGA δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τον κ. Τζαβάρα και καταφεύγει σε προσβολές και …υποδείξεις, φαντάζεστε τι θα γίνει με τους άλλους;
Προφανώς και δεν θα καταρρεύσει έτσι εύκολα το σύστημα αυτό. Εχει ισχυρά παρακλάδια και ρίζες βαθιές.
Όμως, όταν δεν μπορεί να αντιμετωπίσει αποφασισμένους σαν τον κ. Τζαβάρα, θα βρεθεί αντιμέτωπους και με άλλους!
Γιατί θα βρεθούν μιμητές! Δεν υπάρχει αμφιβολία περί αυτού!
Για αυτό και η …προειδοποίηση της κας Τρέμη ότι «πήρατε φόρα» και ότι «θα σας πάρουν με τις πέτρες»
Για αυτό και η ….υπόδειξη του κ.Πρετεντέρη προς τη Ν.Δ. να κάνει κάτι με τον βουλευτή Ηλείας. (προσωπικώς θα πρότεινα στον Πρόεδρο της Ν.Δ. να τον …αναβαθμίσει περαιτέρω!)
Ότι και να συμβεί από εδώ και στο εξής ο κ.Τζαβάρας έσπασε το «προστατευτικό κουκούλι» των μεγαλοδημοσιογράφων του Μεγάλου Καναλιού. Και όχι μόνο!
Και η ζημιά αυτή δεν επανορθώνεται, αν και θα το επιχειρήσουν. Δεν επανορθώνεται γιατί υπάρχει πλέον….δεδικασμένο! Ιστορικό προηγούμενο!
Ο κ. Τζαβάρας έβαλε πολύ ψηλά τον πήχυ.
Ο βουλευτής Ηλείας, διέψευσε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο και έναν ακόμα μύθο: ότι δήθεν η Ν.Δ. δεν έχει στελέχη!
Στελέχη υπάρχουν πολλά και άξια!
Ευκαιρία αναζητούν για να προσφέρουν, αλλά μέχρι τώρα η επετηρίδα ήταν ερμητικά κλειστή και στα κανάλια έβγαιναν οι ίδιοι και οι ίδιοι!
Οι περισσότεροι μάλιστα γίνανε και φίλοι κολλητοί με τους δημοσιογράφους και έπαιζαν μαζί το παιχνίδι!
Ρόλους έπαιζαν σε μια στημένη παράσταση!
Τέλος, στην Ν.Δ. φαίνεται ότι κάτι αλλάζει, προς το καλύτερο.
Χθες αντέδρασαν ταχύτατα στην δήλωση Σημίτη, ενώ κατέθεσαν και τις δικές τους προτάσεις για την αναθεώρηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών.
Ας ελπίσουμε η αρχή που έγινε, να έχει και συνέχεια….
Κώστας Ροδινός www.antinews.gr

Αλλού ο πρωταγωνιστής της ταινίας (Γ Καραμπάτος) και αλλού η ουσία !!

Κι ενώ όλοι θα περίμεναν την ουσία δηλαδή, το απτό και μετρήσιμο αποτέλεσμα της προσπάθειας που είχε και αυτή η αποστολή των «δρόμων της ελιάς»στις σκανδιναβικές χώρες, αυτό δεν το είδαμε... Δεν ακούστηκε συγκεκριμένα... Παρά γενικόλογα προσδιορίστηκε στα 5-10 καλάθια με προϊόντα που προσφέρθηκαν στους δημάρχους κάποιων περιοχών και στα αμοιβαία χαμόγελα της υποδοχής και φιλοξενίας, τα οποία αυτά προσδιορίστηκαν από τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας ως προβολή (άντε ο.κ. μέχρι εδώ...) και ως προώθηση(;) των μεσσηνιακών προϊόντων στην αγορά της Σουηδίας. Τώρα ο οποιοσδήποτε μπορεί να αναρωτηθεί από το οδοιπορικό αυτό τί κέρδισε η Μεσσηνία; Και αυτό περιμέναμε να ακούσουμε; Ποιές εμπορικές συμφωνίες κατοχυρώθηκαν; Σε ποιά τοπικά μας προϊόντα; Σε τί ποσότητες; Κι εάν ο Πρόεδρος μοίρασε ως... ντίλερ, δύο ή και πενήντα ελιές στο σούπερ μάρκετ, αυτόματα έμαθαν και πήραν το προϊόν μας όλοι οι Σουηδοί. Κάθε προσπάθεια πρέπει να έχει αποτέλεσμα και οι – αγανακτισμένοι και παραγωγοί αλλά και άλλοι επαγγελματίες του χώρου – περίμεναν να ακούσουν και να δουν αυτό! Μάταια όμως...
Αντιθέτως τί είδαν; Τον... easy rider Γιώργο Καραμπάτο να διασχίζει τους δρόμους της Σκανδιναβίας σε ένα ταξίδι, που ο καθένας από εμάς μπορεί να έχει και χωρίς να είναι «δρόμοι της ελιάς». Δηλαδή να επισκεφθεί ένας επαγγελματίας μια περιοχή να μιλήσει με τους εκεί αντιπροσώπους, αυτοδιοικητικούς και εμπορικούς, να αναπτύξει επαφές και συνεργασίες. Τί ακριβώς έγινε, λοιπόν, σε αυτήν την περίπτωση δεν ενημερωθήκαμε. Δηλαδή, στο προκείμενο, το αποτέλεσμα, τις συνεργασίες και την ουσία.
Οι «δρόμοι της ελιάς» έγιναν οι «δρόμοι του Γιώργου Καραμπάτου» ο οποίος πρωταγωνιστής της καλά σκηνοθετημένης ταινίας, ήταν όντως παντού, σχεδόν σε όλα τα πλάνα. Εάν θα υπολογίσει κανείς τον κόσμο που κατέκλυσε την κεντρική αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου «Ελίτ», θα μπορούσε κάλλιστα να χρησιμοποιήσει την έκφραση που ακούσαμε τους διαδρόμους από αγανακτισμένο επαγγελματία που έκανε λόγο για μια... φιέστα Η παρουσία του κατ’ άλλα συμπαθέστατου και επιτυχημένου επιχειρηματία Φρίξου Παπαδόπουλου δεν διευκρινίστηκε στην εν λόγω εκδήλωση στην οποία μάλιστα και του απονεμήθηκε ο τίτλος του επίτιμου μέλους και ακόλουθου των «δρόμων της ελιάς», τί απόδοση είχε μέχρι σήμερα η 6ετή συνεργασία με το Επιμελητήριο και την Καλαμάτα... Τί ποσότητες φεύγουν – προωθούνται από τη Μεσσηνία; Από ποιές εταιρείες; Σε ποιά προϊόντα; Τί σημαίνει η προοπτική και για άλλα προϊόντα; Πότε; Ποιά; Ποιές οι δεσμεύσεις της προώθησης των μεσσηνιακών προϊόντων;
Καταληκτικά θα πρέπει να υπογραμμιστεί, πως οι «δρόμοι της ελιάς» εξελίσσονται σε μια αποστολή με στόχο και την προώθηση των μεσσηνιακών προϊόντων. Αλήθεια πως αυτό μπορεί να γίνει χωρίς στην αποστολή να υπάρχουν επιχειρηματίες. Γιατί να μην τον συνοδεύουν και επαγγελματίες του χώρου; Δεν θα ενίσχυαν αυτή την δράση; .
Τελικά ο μόνος κερδισμένος από αυτήν την παράσταση είναι ο κ Καραμπάτος και ο σκηνοθέτης του…και χωρίς μέχρι τώρα να μας έχει αναφερθεί ποσό επιτέλους είναι το ποσόν που επιδοτεί το Επιμελητήριο Μεσσηνίας ( δηλαδή όλοι οι επαγγελματίες-επιχειρηματίες) την ΕΤΑΠ η τους Δρόμους της Ελιάς που κάνουν αυτές τις φιέστες με σχεδόν μηδαμινό μέχρι τώρα αποτέλεσμα. Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι ο υπουργός κ Χρυσοχοίδης ανακοίνωσε εχθές από την Θεσσαλονίκη ότι οι επιμελητηριακές εκλογές αναβάλλονται για τον Νοέμβριο- Δεκέμβριο 2011 ξεσηκώνοντας πολλές διαμαρτυρίες και αντιδράσεις όπως χαρακτηριστικά γράφει και το www.voria.gr

ΔΙΟΔΙΑ - Στα 13,2 ευρώ η διαδρομή Αθήνα – Καλαμάτα !!

Ακριβότερα θα πληρώνουμε την διαδρομή Αθήνα - Καλαμάτα από τα ξημερώματα της Τρίτης, καθώς αυξάνονται τα διόδια στο τμήμα Κόρινθος - Καλαμάτα. 
Στο Σπαθοβούνι, τα δίκυκλα θα πληρώνουν 1,70 ευρώ, τα αυτοκίνητα 2,40, τα μεσαία φορτηγά 6,20 και τα μεγάλα 8,70 ευρώ.
Στη Νεστάνη, το αντίτιμο θα είναι 1,60 για τα δίκυκλα και 2,30 για τα ΙΧ, ενώ τα μεσαία φορτηγά θα πληρώνουν 5,90 ευρώ και τα μεγάλα 8,20.
Στα διόδια Ασέας, τα διόδια θα διαμορφωθούν στο 1,30 για τα δίκυκλα, 1,90 για τα αμάξια, 4,80 για τα μεσαία φορτηγά και 6,70 για τα μεγάλα φορτηγά.
Στα διόδια της Ελευσίνας τα δίκυκλα θα πληρώνουν 2,20, τα ΙΧ 3,10 τα μεσαία φορτηγά 7,90 και τα μεγάλα φορτηγά 11 ευρώ, ενώ αντίστοιχες θα είναι οι τιμές στα διόδια του Ισθμού στο ρεύμα προς Αθήνα, στα διόδια του Ζευγολατιού στο ρεύμα προς Πάτρα και το Ρίο στο ρεύμα προς Αθήνα.

Πρόστιμο 1200 Ε. γιατί μετέφερε ….δύο μπούτια χοιρινό με πατάτες !!

Μεγάλη επιτυχία κατά της φοροδιαφυγής από τους Ράμπο του ΣΔΟΕ !
Όταν εξαντλούμε την αυστηρότητά μας γινόμαστε γραφικοί!
Ο ΣΔΟΕ έβαλε πρόστιμο σε οδηγό επαγγελματικού αυτοκινήτου γιατί μετέφερε "παράνομα" χωρίς παραστατικό ταψί με δύο μπούτια και πατάτες στο φούρνο!
Στην Πάτρα μεγάλες λοιπόν οι επιτυχίες των ράμπο! ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Εφάπαξ μετά το…. 2013 στο Δημόσιο !!

Σε οικονομικό αδιέξοδο έχει περιέλθει το Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων, όπου αυτήν τη στιγμή είναι σε εκκρεμότητα 37.000 αιτήσεις για εφάπαξ. Το Ταμείο έχει κυριολεκτικά ξεμείνει από ρευστό και... αναζητά 1,62 δισεκατομμύρια ευρώ για να ξεμπλοκάρει η καταβολή του βοηθήματος. Για να... γίνει αντιληπτό το μέγεθος του προβλήματος, αρκεί να αναφερθεί πως αυτήν τη στιγμή καταβάλλεται το εφάπαξ σε όσους έκαναν αίτηση πριν από δύο χρόνια. Μάλιστα, τουλάχιστον 500 δημόσιοι υπάλληλοι έχουν πεθάνει πριν προλάβουν να πάρουν το βοήθημα.
Σε περίπτωση που δεν ληφθούν άμεσα μέτρα, όσοι υποβάλουν μέσα στον μήνα αίτηση, θα πάρουν το εφάπαξ έπειτα από τρία ή ακόμα και τέσσερα χρόνια.
Αρκεί να αναφερθεί πως κάθε μήνα τα έσοδα από τις εισφορές αρκούν για την έκδοση 600 με 650 βοηθημάτων, ωστόσο υποβάλλονται πολύ περισσότερες αιτήσεις. Για παράδειγμα, εκτιμάται πως οι αιτήσεις που θα κατατεθούν στο Ταμείο αυτό τον μήνα θα είναι 1.200 (ήδη έχουν υποβληθεί 800). Ουσιαστικά χρειάζεται η αύξηση των εσόδων του ασφαλιστικού φορέα κατά 550 εκατομμύρια ευρώ, για να σταματήσει το ετήσιο οργανικό έλλειμμα. Στη συνέχεια θα πρέπει να βρεθούν και τα επιπλέον χρήματα, για να εξυπηρετηθούν οι αιτήσεις που είναι σε εκκρεμότητα.
Ιδιαίτερα σημαντικό είναι πως 120.000 δημόσιοι υπάλληλοι έχουν ήδη κλείσει 25 έτη ασφάλισης και έχουν θεμελιώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα. Οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι θα? ανοίξουν μέσα στην επόμενη δεκαετία την πόρτα εξόδου, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τα ασφαλιστικά ταμεία του Δημοσίου.
Σε μία προσπάθεια να βρεθεί λύση, η ΑΔΕΔΥ ζητεί συνάντηση με τις ηγεσίες των υπουργείων Οικονομικών και Εργασίας, προκειμένου να συζητηθεί το ενδεχόμενο δανεισμού του Ταμείου Πρόνοιας. Η κορυφαία δημοσιοϋπαλληλική οργάνωση προτείνει να υπάρχει συνεργασία του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, του Ταμείου Παρακαταθηκών και του ΤΕΑΔΥ, με στόχο ένα δάνειο της τάξης των 500 εκατομμυρίων ευρώ.
Ωστόσο «αγκάθι» αποτελούν τα κυβερνητικά σχέδια για επιβολή εισφοράς 2% έως 3% στις πρόσθετες αμοιβές των δημοσίων υπαλλήλων, για να στηριχτεί το Ταμείο. Η πρόταση αυτή βρίσκει κατηγορηματικά αντίθετη τη συνδικαλιστική ηγεσία των δημοσίων υπαλλήλων, που από την πλευρά της εισηγείται τη θέσπιση πόρου 2% σε κάθε λογαριασμό του Δημοσίου υπέρ των Ταμείων (π.χ. στους ειδικούς λογαριασμούς υπουργείων, νομικών προσώπων).
Σημειώνεται πως αν δεν βρεθεί άμεσα λύση, δεν αποκλείεται το επόμενο διάστημα να υπάρξουν πιέσεις από την τρόικα για επώδυνες λύσεις στο θέμα του εφάπαξ. Για παράδειγμα, ελλοχεύει ο κίνδυνος να τεθεί θέμα ακόμα και για άτοκη επιστροφή των εισφορών (κάτι που συνεπάγεται πως δημόσιος υπάλληλος με 35ετία υπηρεσία στην κατηγορία ΠΕ αντί για εφάπαξ 60.000 ευρώ, θα πρέπει να περιοριστεί σε 17.000 ευρώ)! ΕΘΝΟΣ

Κινητοποιήσεις από την ΠΑΣΥ σε Τρίπολη και Αργος

Σύσκεψη στο Εργατικό Κέντρο Αρκαδίας , πραγματοποίησε η Παναγροτική Αγωνιστική Συσπείρωση, με τη συμμετοχή πολλών αγροτών και κτηνοτρόφων από όλη την Πελοπόννησο. Κατά την ομιλία του ο Γιώργος Γκικόπουλος μέλος του Πανελλαδικού Συντονιστικού Κινήματος της ΠΑΣΥ επέκρινε με δριμύτητα την κυβέρνηση για την αγροτική πολιτική της . ''Με το καλημέρα του 2011 έχουμε αύξηση στο αγροτικό ρεύμα, αλλά και στο Φ.Π.Α. για να μαζέψει η κυβέρνηση 32 δισ. ευρώ αυτή τη χρονιά από τη λαϊκή κατανάλωση. Αύξηση από 3 στα 5 ευρώ στα νοσοκομεία και μεγαλύτερες περικοπές στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των λαϊκών στρωμάτων, αύξηση των εισιτηρίων στις συγκοινωνίες'', είπε.
Πρόσθεσε πως ''είναι μονόδρομος η οργάνωση της πάλης των μικρομεσαίων αγροτών ως άμεση αγωνιστική αντίδραση στη νέα σφοδρή επίθεση της κυβέρνησης εναντίον της αγροτιάς''. Τέλος, με αιτήματα τη διαγραφή των χρεών στους μικρούς και μεσαίους γεωργοκτηνοτρόφους, την πλήρη κατάργηση του ΦΠΑ σε όλα τα αγροτικά εφόδια και την πλήρη ασφαλιστική κάλυψη της αγροτικής παραγωγής και του κεφαλαίου από τον ΕΛΓΑ καλούν τους αγρότες της Πελοποννήσου να δυναμώσουν τις τάξεις τους και την προσεχή Πέμπτη να συμμετάσχουν στον αποκλεισμό των περιφερειακών υπηρεσιών του ΕΛΓΑ και ΟΓΑ στην Τρίπολη και την Παρασκευή να δώσουν αγωνιστικό παρόν στην Παμπελοποννησιακή συγκέντρωση στην πλατεία Αγίου Πέτρου στο Αργος.

Ύπουλος ο H1N1, που εξαπλώθηκε σε όλη τη χώρα !

Στους πέντε οι νεκροί από τη νέα γρίπη !
Ύπουλος και επικίνδυνος παραμένει ο ιός της γρίπης Α (Η1Ν1). Το «κοκτέιλ» της γρίπης που κυκλοφορεί εφέτος στην χώρα μας περιέχει σε μεγαλύτερη «δοσολογία» το πανδημικό στέλεχος Η1Ν1 και σε μικρότερη το άλλο στέλεχος του τύπου Α της γρίπης, το Η3Ν2 (γνωστό από την επιδημία γρίπης του Χονγκ –Κονγκ του 1968). Ο συνδυασμός τους έχει οδηγήσει τις τελευταίες δύο εβδομάδες 34 ανθρώπους στην Εντατική, εκ των οποίων οι πέντε έχασαν τη μάχη. Μάλιστα, στον κατάλογο των θυμάτων περιλαμβάνεται από την Παρασκευή κι ένα 14χρονο κορίτσι, το οποίο νοσηλευόταν με αναπνευστική λοίμωξη στο νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία». Τα άλλα θύματα της γρίπης είναι μία 54χρονη χωρίς βεβαρυμένο ιστορικό υγείας, ένας 30χρονος με καρδιολογικό πρόβλημα (στένωση μιτροειδούς), ένας 48χρονος με νοσογόνο παχυσαρκία και ένας 53χρονος με καρδιολογική νόσο. Σε σοβαρή κατάσταση νοσηλεύονται (σσ ο αριθμός αφορά μέχρι και το βράδυ της Παρασκευής) 24 άνθρωποι σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) όλης της χώρας, μεταξύ των οποίων και μία έγκυος. Αίσια κατάληξη είχε η μόλυνση με τον ιό και η περιπέτεια για άλλους και άλλοι έξι άνθρωποι έχουν λάβει εξιτήριο από τη ΜΕΘ για απλό θάλαμο, έχοντας πάντως ξεπεράσει τον κίνδυνο για τη ζωή τους.

Ξεκινά απόψε το Πατρινό Καρναβάλι !

ΞΕΚΙΝΑ σήμερα στην Πάτρα η περίοδος της... «Καρναβαλικής Εκεχειρίας», της μεγαλύτερης αποκριάτικης φιέστας στην Ελλάδα που τοποθετεί ένα φίλτρο ενάντια στην καθημερινή λαίλαπα των δυσοίωνων ειδήσεων. Συγκεκριμένα στο κέντρο της αχαϊκής πρωτεύουσας, την πλατεία Γεωργίου, στις 9 το βράδυ, θα σημάνει η έναρξη με μουσική, πυροτεχνήματα αλλά και χορό με την πλατεία να μετατρέπεται σε τεράστια πίστα διασκέδασης. Αναλυτικά την έναρξη θα σημάνει τελάλης, που με αφετηρία το δημαρχείο, θα περιδιαβεί και τους δρόμους της Πάτρας για να διαλαλήσει την έναρξη της γιορτής - συνώνυμο του ξεφαντώματος. Το τέρμα της διαδρομής του θα είναι η είσοδος του Δημοτικού Θεάτρου «Απόλλων» στην πλατεία Γεωργίου. Με την άφιξή του θα σβήσουν τα φώτα και ύστερα δύο ντραμς θα σημάνουν την έναρξη. Τότε ένας προβολέας θα πέσει πάνω στον τελάλη, που θα αναγγείλει την έναρξη του Kαρναβαλιού. Αμέσως ο δήμαρχος Πατρέων Γιάννης Δημαράς θα δώσει το σήμα για να ξεκινήσει η γιορτή στην πλατεία με πρωταγωνιστή τον Βασιλιά Καρνάβαλο, που θα παρελάσει συνοδευόμενος από την μπάντα του δήμου και καρναβαλιστές. Παρουσιαστές της εκδήλωσης θα είναι η Ζακελίνα Κυρούση και ο Δημήτρης Πολίτης.

Υπουργός αρεσκόταν να περιτριγυρίζεται από πορνοστάρ ! ...

Την περίοδο του 2005 το «βαθύ λαρύγγι» της Siemens, που όπως γράφτηκε και δεν διαψεύστηκε ήταν η δημοσιογράφος Μαρία Μαρκοπούλου η οποία έδινε γραπτή αναφορά στον Μιχάλη Χριστοφοράκο, ενημέρωνε τη Γερμανική εταιρεία ότι υπήρχε υπουργός που αρεσκόταν να περιστοιχίζεται από... πρωταγωνιστές πορνό ταινιών! Σύμφωνα με τις «Αποκαλύψεις» που κυκλοφορούν την Κυριακή, στην αναφορά που βρέθηκε μέσα στο σκληρό δίσκο του κομπιούτερ της Κατερίνας Τσάκαλου ιδιαιτέρας του Μιχάλη Χριστοφοράκου, η «Μάτα Χάρι» της Siemens κάνει μεταξύ άλλων μια παρουσίαση της κατάστασης που επικρατεί στα υπουργεία της τότε κυβέρνησης, με μελανά χρώματα:
«Οι κρατικές τράπεζες πωλούν τα ιμάτια τους για να «γεμίσουν» το κενό του ελλείμματος λόγω της αδυναμίας του ΥΠΕΘΟ Γ. Αλογοσκούφη να λειτουργήσει αποτελεσματικά. Με βάση αυτό το δεδομένο εντός του 2006 η κυβέρνηση σχεδιάζει να πουλήσει μερίδια από την Αγροτική, την Εμπορική και την Αττική, τράπεζες.
Δεκάδες θεραπευτήρια περιλαμβάνονται σε σκάνδαλα συνταγογράφήσεων και έρχονται στο φως αποκαλύψεις για παραϊατρείο που έχει στήσει στέλεχος της κυβερνητικής συνδικαλιστικής παράταξης.
Η τακτική Παυλόπουλου για την επινόηση περί βασικού μετόχου ακυρώνεται απολύτως και σε αμφισβήτηση τίθενται και οι ρυθμίσεις του περί συμβασιούχων. Στο υπουργείο Άμυνας η παρουσία Ζορμπά κρίνεται ως «εμπόδιο» και με την επινόηση της αναδιοργάνωσης επιχειρείται υποβάθμιση του με στόχο να τον εξωθήσουν σε παραίτηση.»
Και εδώ φτάνει στο επίμαχο σημείο:
«Υπουργός καταγγέλλεται για υποκοσμιακές πρακτικές και για την αδυναμία του να περιστοιχίζεται από χουντικά στελέχη και πρωταγωνιστές πορνό ταινιών. Και τα ενδοκυβερνητικά προβλήματα συνεχίζονται σε κάθε επίπεδο και τομέα ενώ ο πρωθυπουργός ανήμπορος να παρέμβει επιχειρεί να ηρεμήσει την κατάσταση προκαλώντας την συμπάθεια ακόμα και πολιτικών του αντιπάλων. Σήμερα ο μόνος σύμβουλος και φίλος που φαίνεται να του απομένει είναι ο επικρατείας Θ. Ρουσόπουλος…» www.newpost.gr

Ξυπνήστε! Φωνάξτε!!!…

από τον παπα-Ηλία
Συνάδελφοι Μπλόκερς
Αυτή την Κυριακή - 23 του Γενάρη - γιορτάζουμε!
Γιορτάζουμε μαζί με το Βαρτίμαιο, τον τυφλό της Ιεριχώς.
Τον τυφλό, που φώναζε για τη θεραπεία του. Γιατί δεν άντεχε άλλο τη φυλακή του σκοταδιού, μέσα στην οποία ζούσε.
Και βέβαια οι βολεμένοι ανοιχτομάτηδες τον επέπλητταν να σωπάσει…
Όπως συμβαίνει και σε τόσες άλλες, ανάλογες περιπτώσεις: Όταν οι φυλακισμένοι στη Βαστίλη της αδικίας και πεινασμένοι για ψωμί, δικαιοσύνη και ελευθερία φωνάζουν και διαμαρτύρονται.
Και οι έχοντες και κατέχοντες τον πλούτο και την...εξουσία συνιστούν ψυχραιμία και ησυχία: Για να μπορούν να κλέβουν και να ληστεύουν αυτοί…«με την ησυχία τους»! Και ο λαός να δυστυχεί και να πεθαίνει μέσα στην παθητικότητα και την αδράνεια. Κι αυτός… «με την ησυχία του»!
Και, για να πετυχαίνουν αυτοί την-με ή χωρίς «σοσιαλισμό»- βάρβαρη ησυχία, έχουν-σαν πρώτη γραμμή επίθεσης και άμυνας απέναντι στο λαό- τα συντάγματα και τους νόμους.
Με τα οποία και τους οποίους περιφρουρούν το καθεστώς της κλοπής και της απάτης. Και -συλλήβδην -παντός ,σε βάρος του λαού, εγκλήματος.
Και το δηλητηριώδες αυτό δολοφονικό, για το λαό, συνοθύλευμα και παρασκεύασμα το σερβίρουν περιτυλιγμένο, με το χρυσόχαρτο της-τάχα-«Δικαιοσύνης».
Την οποία, με πομπώδες και φανφαρόνικο ύφος, χαρακτηρίζουν αδέσμευτη και ανεξάρτητη. Τη στιγμή, που, την έχουν αλυσοδεμένη χειροπόδαρα… Κι όχι μόνο δεν θέλουν ν’ ακούν γι’ αυτήν, αλλά έχουν κηρύξει εναντίον της απροκάλυπτο και αμείλικτο διωγμό.
Ως δεύτερη γραμμή άμυνας και επίθεσης-μετά τα συντάγματα και τους νόμους και την έτσι κι αλλιώς ανύπαρκτη δικαιοσύνη τους-έχουν τα σώματα ανασφάλειας και αταξίας:
Ανασφάλειας, αφού οι ίδιοι αισθάνονται ανασφαλείς, εξαιτίας της απροκάλυπτα εχθρικής και επιθετικής εναντίον του λαού συμπεριφοράς τους. Έτσι ώστε, όσο εχθρικότερα και ληστρικότερα απέναντι στο λαό πολιτεύονται, τόσο περισσότερους ασφαλίτες να χρειάζονται, για να τους περιφρουρούν….
Και αταξίας, επειδή κανένα καθεστώς καταπίεσης και αδικίας δεν μπορεί να σταθεί, χωρίς τη βία και τα όπλα.

Όσο όμως περισσότερο οι βολεμένοι ανοιχτομάτηδες-για να ξαναγυρίσουμε στο Βαρτίμαιο -του φώναζαν να σιωπήσει, τόσο περισσότερο εκείνος φώναζε, μέχρι, που πέτυχε τη θεραπεία του.
Κι έρχεται τώρα και φωνάζει και σε μας. Και μας λέει: Πώς μπορείτε να ζείτε μέσα στο σκοτάδι της αδικίας! Τόσο πολύ σας έχουν αδρανοποιήσει οι αεροψεκασμοί της Νέας Τάξης καθαρμάτων. Και οι τηλε-ψεκασμοί κάποιων εξωνημένων δημοσιογράφων!
Φωνάξτε, για τους εαυτούς σας και τους άλλους! Για όλους όσοι ζουν στη θανατηφόρα Βαστίλη και το κρεματόριο του ντόπιου και διεθνούς κανιβαλισμού.
Φωνάξτε! Γιατί, αν δεν φωνάξετε εσείς, θα φωνάξουν οι πέτρες.
Κι όχι μόνο θα φωνάξουν, αλλά και θα σηκωθούν απ’ τη γη και θα σας βαρέσουν στο κεφάλι…
Υ. Γ. Αγαπητοί συνάδελφοι
Δε νομίζετε ότι κάποτε θα πρέπει ν’ αφήσουμε ο καθένας τον πύργο του. Με τις δονκιχωτικές του επάλξεις και την ατελέσφορη ομφαλοσκόπηση. Και να συνασπισθούμε σε έναν κοινό αγώνα: Με τη «Σπίθα» του Θεοδωράκη, τη «Σεισάχθεια», τη «Χριστιανική», το «Ρεσάλτο», την «Κοινωνία». Και όποιους άλλους ο καθένας μας γνωρίζει…
Χωρίς προκαταλήψεις, χωρίς «ναι μεν, αλλά», χωρίς «το εμόν και το σον, το ψυχρόν τούτο ρήμα», όπως θα έλεγε και ο Χρυσόστομος.
Με κοινό παρονομαστή και όραμα τον Ήλιο της Δικαιοσύνης!
Ως πότε οι «γιοί του σκότους» θα είναι σοφότεροι απ’ τους «γιούς του φωτός»!
Ως πότε, ενώ αυτοί "τα βρίσκουν" μεταξύ τους, εμάς διαιρεμένους θα μας σύρουν, ως αιχμάλωτους και δούλους δορυάλωτους, πίσω απ’ το θριαμβευτικό άρμα των εφιαλτών του ντόπιου δικομματισμού και των κανιβάλων της διεθνούς τοκογλυφίας!…
Δεν νομίζετε πως ήρθε η ώρα να ξυπνήσουμε;
Ο τυφλός της Ιεριχώς σαλπίζει εκκωφαντικά εγερτήριο!
Δεν ξεχωρίζουμε το σκοτάδι από το φως; Ή έχουμε σφαλιστά τα μάτια μας!
Με αγάπη και τιμή
από τον παπα-Ηλία
apneagr.blogspot.com

Βροχές, καταιγίδες και χιονοπτώσεις το Σαββατοκύριακο !

Αλλάζει το σκηνικό του καιρού με βροχές, καταιγίδες και χιονοπτώσεις στα ορεινά, σύμφωνα με τις προγνώσεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας.
Ειδικότερα σήμερα αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες οι οποίες στα δυτικά, τη Θράκη, τα νησιά του ανατολικού αιγαίου και τα Δωδεκάνησα κατά διαστήματα θα είναι ισχυρές.
Χιονοπτώσεις αναμένονται αρχικά στα ορεινά της Ηπείρου, της δυτικής Μακεδονίας και δυτικής Στερεας και απο το βράδυ και στα υπόλοιπα ορεινά καθώς και σε περιοχές της βορειοδυτικής χώρας με χαμηλότερο υψόμετρο.
Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 βαθμιαία στα πελάγη 7 και στο βορειο αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.
Στην Αθήνα αναμένεται αυξημένη συννεφιά
Στη Θεσσαλονίκη οι προγνώσεις κάνουν λόγο για αυξημένη συννεφιά κατά τη διάρκεια της ημέρας.
Σε ότι αφορά την Κυριακή, στα δυτικά, την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του ανατολικού αιγαίου και τα Δωδεκάνησα αναμένονται τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες που τις πρωινές ώρες θα είναι ισχυρές, σταδιακά όμως θα εξασθενήσουν.
Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται νεφώσεις με λιγες πρόσκαιρες βροχές. Χιονοπτώσεις προβλέπονται στα ορεινά καθώς και σε περιοχές της βορειας χώρας με χαμηλότερο υψόμετρο.
Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 τοπικά στα πελάγη 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε πτώση

Πυροσβέστης… κατά συρροή εμπρηστής !!

Εθελοντής δασοπυροσβέστης κατηγορείται ότι προκάλεσε 24 δασικές πυρκαγιές στην διάρκεια ενός μήνα στο πυκνοκατοικημένο δυτικό άκρο του Σίδνεϊ, ανακοίνωσε η πυροσβεστική. «Είμαστε αποφασισμένοι να προσαγάγουμε στην δικαιοσύνη οποιονδήποτε επιδεικνύει επικίνδυνη συμπεριφορά», δήλωσε ο Σέιν Φιτζίμονς, επικεφαλής του πυροσβεστικού σώματος που είναι αρμόδιο για τις δασικές πυρκαγιές (RFS) στην Αυστραλία. Η σύλληψη του 18χρονου εθελοντή δασοπυροσβέστη, το όνομα του οποίου δεν δόθηκε στην δημοσιότητα – κατηγορείται για επτά εμπρησμούς – θεωρείται ένα σημαντικό βήμα για την αστυνομία, η οποία προσπαθεί να αντιμετωπίσει ένα κύμα εμπρησμών στη χώρα. Το Ινστιτούτο Εγκληματολογίας της Αυστραλίας εκτιμά ότι περίπου οι μισές δασικές πυρκαγιές στη χώρα είναι αποτέλεσμα εμπρησμών, ενώ οι υπόλοιπες προκαλούνται από κεραυνούς και κατά λάθος, π.χ. από τσιγάρα ή μηχανήματα.
Το Φεβρουάριο του 2009, δασικές πυρκαγιές βόρεια της Μελβούρνης είχαν στοιχίσει τη ζωή σε 173 ανθρώπους, είχαν αποτεφρώσει 2.000 ιδιοκτησίες και είχαν σαρώσει 450.000 εκτάρια γης. Πριν από έξι χρόνια, είχαν καεί 3 εκατ. εκτάρια γης, μια περιοχή τριπλάσιας έκτασης από τη Βρετανία.
Οι εμπρησμοί, ειδικά ημέρες που η θερμοκρασία είναι υψηλή και φυσούν ισχυροί άνεμοι, μπορούν να αποτελέσουν «τέλεια εγκλήματα». Το να διωχθούν οι δράστες είναι εξαιρετικά δύσκολο, αφού τα στοιχεία χάνονται στα αποκαΐδια. Μερικοί δράστες καυχώνται για τις πράξεις τους, αλλά σπάνια είναι εύκολο να εντοπιστεί το κίνητρο ούτε υπάρχει κάποιο προφανές όφελος.
Η RFS διεξάγει ψυχολογικά τεστ στους εθελοντές για να αποκλείσει πιθανούς πυρομανείς ή δυνητικούς εμπρηστές, αλλά δεν τα καταφέρνει πάντοτε. «Από ψυχιατρικής άποψης δεν είναι διόλου ασθενείς», εξηγεί ο εγκληματολόγος Πολ Ουίλσον. «Είναι μύθος το ότι οι περισσότεροι εμπρηστές είναι πυρομανείς. Μπορεί να έχουν απωθημένα εναντίον ενός ατόμου ή μιας κατάστασης. . . κι εκδηλώνουν την οργή τους ή παίρνουν εκδίκηση βάζοντας φωτιές».
Στη Νότια Αυστραλία έχει εγκριθεί νόμος που επιτρέπει στην αστυνομία να ελέγχει ανθρώπους που είναι ύποπτοι για μεμονωμένους εμπρησμούς ή κατά συρροή εμπρησμούς τις ημέρες που θεωρείται ότι ο κίνδυνος για την εκδήλωση φωτιάς είναι αυξημένος. Αστυνομικοί τους επισκέπτονται και προειδοποιούν ότι υπάρχουν κάμερες στις εισόδους εθνικών πάρκων που μπορούν να φωτογραφίσουν τις πινακίδες των αυτοκινήτων τους. Οι αρχές στην περιοχή λένε πως υπολογίζουν ότι η πρακτική αυτή έχει μειώσει τους εμπρησμούς κατά το ένα τρίτο.

Costa Navarino –Στους 20 ΤΟΠ προορισμούς του κόσμου!

Σύμφωνα με το National Geographic Traveler
Messinia Region, Greece
Widely known for its Kalamata olives—Messinia produces about 55,000 tons of mainly cold-pressed extra virgin olive oil annually—this road-less-trampled region on the southwest Peloponnesian coast features numerous World Heritage List archaeological sites, including Olympia, Mystras, and the Temple of Apollo Epicurius at Bassae. Sun-drenched hills and valleys are dotted with stone houses, vaulted tombs from the Mycenaean era, Byzantine churches, and medieval castles (such as the castle of Methoni, above). Retreat to secluded bays, remote beaches, and protected lagoons, including Gialova, Greece’s southernmost major wetland and home to more than 270 bird species.
The latest chapter in Messinia’s 4,500-year history is being crafted by international shipping magnate Captain Vassilis Constantakopoulos, the visionary behind Costa Navarino, an energy-conscious resort that aims to be powered entirely by renewable resources. The luxury destination’s Navarino Dunes on the Ionian Sea opened in 2010. Initial sustainable elements include “living roofs” planted with native fauna and the world’s first large-scale geothermal heating and cooling installed beneath a golf course.

804.597 οι εγγεγραμμένοι άνεργοι ΟΑΕΔ !

ΑΥΞΗΣΗ 4% παρουσιάζει ο αριθμός των ανέργων τον Δεκέμβριο του 2010 σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΑΕΔ. Σε απόλυτους αριθμούς οι εγγεγραμμένοι άνεργοι ανήλθαν στους 804.597, ενώ τον Νοέμβριο ήταν 773.344.
Ωστόσο ο ΟΑΕΔ στο δελτίο Tύπου καταγράφει ως ανέργους μόνο εκείνους που αναζητούν εργασία, οι οποίοι αυξήθηκαν κατά 4,18% αγγίζοντας τους 653.552 τον Δεκέμβριο, ενώ τον Νοέμβριο ήταν 627.301, αφήνοντας εκτός τους μακροχρόνια ανέργους, οι οποίοι ανήλθαν στους 271.513 τον Δεκέμβριο και αυξήθηκαν κατά 12.871 σε σχέση με τον Νοέμβριο.
Ο αριθμός των επιδοτούμενων ανέργων ανέρχεται σε 277.904 και εμφανίζεται αυξημένος κατά 71.125 άτομα σε σχέση με τον Νοέμβριο. Η αύξηση των επιδοτούμενων ανέργων προέρχεται στο μεγαλύτερο μέρος της από τον κλάδο των εποχικών τουριστικών επαγγελμάτων (+51.236 άτομα).
Παράλληλα, χάθηκαν 83.128 θέσεις εργασίας από απολύσεις, λήξη συμβάσεων και οικειοθελείς αποχωρήσεις, ενώ οι προσλήψεις μειώθηκαν κατά 12.197. Από 61.870 τον Νοέμβριο, περιορίστηκαν σε 49.673 τον Δεκέμβριο.
Χαμένες θέσεις
Οι καταγγελίες σύμβασης αορίστου χρόνου στο σύνολο της χώρας για τον μήνα Δεκέμβριο ανέρχονται σε 29.703, καταγράφοντας μείωση από τον προηγούμενο μήνα κατά 1.870 άτομα.
Παράλληλα, οι λήξεις συμβάσεων ορισμένου χρόνου στο σύνολο της χώρας για τον μήνα Δεκέμβριο ανέρχονται σε 30.773, καταγράφοντας μείωση από τον προηγούμενο μήνα κατά 29.323 άτομα.
Το σύνολο των καταγγελιών συμβάσεων αορίστου χρόνου και των λήξεων συμβάσεων ορισμένου χρόνου κατά τον Δεκέμβριο, ανέρχεται σε 60.476, το 50,88% του οποίου οφείλεται σε αποχωρήσεις από την αγορά εργασίας λόγω λήξεων συμβάσεων ορισμένου χρόνου.
Φόβοι συνδικάτων
Την ίδια ώρα, οι επιστημονικοί συνεργάτες της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ προβλέπουν ότι αν συνεχιστεί η ύφεση, τότε έως το τέλος του έτους οι άνεργοι θα αγγίξουν το 1,5 εκατομμύριο.
Οι συνεργάτες των συνδικάτων χαρακτηρίζουν βρόγχο για την ελληνική κοινωνία τις εξελίξεις στην αγορά εργασίας, καθώς –όπως επισημαίνουν– επιδεινώνεται το φαινόμενο των… «αόρατων εργαζομένων» και των υποαπασχολουμένων, ενώ οι φορείς κοινωνικής ασφάλισης εμφανίζουν οικονομική αιμορραγία εκατοντάδων εκατ. ευρώ, εξαιτίας των ασφαλιστικών εισφορών που χάνονται.
Ειδικότερα:
• 600.000 εργαζόμενοι είναι ανασφάλιστοι.
• 300.000 «ψευδοαπασχολούμενοι», οι οποίοι παρουσιάζονται ως ελεύθεροι επαγγελματίες ενώ παρέχουν εξαρτημένη εργασία.
• 200.000 εργάζονται με μερική απασχόληση, παρά το γεγονός ότι παρέχουν εργασία πλήρους ωραρίου και
• 350.000 απασχολούνται μονίμως με συμβάσεις ορισμένου χρόνου ή έργου.

567 εκατ. για πληρωμή ενισχύσεων και επενδύσεις στον αγροτικό χώρο !

ΤO ποσό των 567 εκατ. ευρώ αναμένεται να διατεθεί άμεσα για επενδύσεις και πληρωμή ενισχύσεων στον αγροτικό χώρο. Αναλυτικότερα, σύμφωνα με αποφάσεις που υπέγραψε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κώστας Σκανδαλίδης θα διατεθούν 285 εκατ. ευρώ για επενδύσεις (σχέδια βελτίωσης) με στόχο τον εκσυγχρονισμό γεωργικών και κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων, 164 εκατ. ευρώ για να πληρωθούν ενισχύσεις για γεωργο-περιβαλλοντικές δράσεις και 118 εκατ. ευρώ για την πληρωμή της πρόωρης συνταξιοδότησης στους αγρότες. Oπως αναφέρεται στις αποφάσεις οι αιτήσεις για τα σχέδια βελτίωσης (επενδύσεις) θα υποβληθούν στο υπουργείο από τις 18 Φεβρουαρίου μέχρι τις 18 Απριλίου 2011.

ΣΟΚ -Σκότωσαν 8 κουταβάκια – Δηλητηρίασαν την μάννα !

ΣΟΚ προκαλεί στην Τοπική Κοινότητα Μεταμόρφωσης του Δήμου Πύλου –Νέστορος η αποτρόπαια πράξη της « δολοφονίας » οκτώ κουταβιών μέσα σε αυλή οικίας από άγνωστους δράστες το ξημέρωμα σήμερα το πρωί. Οι άγνωστοι δράστες πρό Δεκαημέρου είχαν δηλητηριάσει με « φόλα » εντός της αυλής της ίδιας οικίας την μητέρα τους . Πέραν βέβαια των ποινικών ευθυνών υπάρχει και η ηθική πλευρά του θέματος, ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζουμε στην Ελλάδα όποιο ζώο μας ενοχλεί ή παραβιάζει την «επικράτεια μας» :
Όσοι πετάνε φόλες έχουν δει πώς πεθαίνει ένα δηλητηριασμένο ζώο ; Πως, ενώ τρέχει αμέριμνο και χαίρεται την ομορφιά της φύσης ΠΟΥ ΑΝΗΚΕΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ, ξαφνικά αρχίζει να μην ελέγχει τα πόδια του, δεν μπορεί να ανασάνει και βγάζει αφρούς από το στόμα γιατί καίγονται τα σωθικά του; Πως σε λίγα λεπτά νοιώθει να παραλύει το νευρικό του σύστημα και σέρνεται στα γόνατα προσπαθώντας μάταια να ζητήσει βοήθεια με τα μάτια; Πως τελειώνει μέσα σε φριχτούς πόνους είτε μόνο του είτε τριγυρισμένο από απελπισμένους ανθρώπους, που νιώθουν κι αυτοί φωτιά στα σωθικά για τον άδικο χαμό;
Ίσως βέβαια κάποιοι να πουν «Εδώ ο κόσμος χάνεται, πόλεις αφανίζονται, άνθρωποι δολοφονούνται άνανδρα, κι εσείς ασχολείστε με τα ζώα;». Δεν μας αφορούν καθόλου τέτοια ψευτοδιλήμματα. Όταν αγανακτείς για την κακοποίηση της φύσης δε σημαίνει ότι αδιαφορείς για τους ανθρώπους! Το αντίθετο μάλιστα! Η αλληλοεξάρτηση είναι τόσο φανερή που δεν την βλέπουν μόνο όσοι κοντόφθαλμοι ενδιαφέρονται για το προσωπικό τους συμφέρον.
Καλούμε τις τοπικές Αρχές του δήμου πύλου –Νέστορος να αποδείξουν ότι η ευαισθησία τους δεν εξαντλείται στα στενά όρια των ανθρωπίνων σχέσεων, αλλά επεκτείνεται και στον τομέα υπεράσπισης όλων των ζωντανών οργανισμών. Καλούμε επίσης τα φιλοζωικά σωματεία της περιοχής να καταγγείλουν δημόσια το γεγονός. Σε κάθε περίπτωση ο αγώνας εναντίον της βαρβαρότητας συνεχίζεται.

Δυο CD στα χέρια του mr Wikileaks “καίνε” Έλληνες με λογαριασμούς στην Ελβετία !

Έχει χαρακτηριστεί ως το “βαθύ λαρύγγι” του ελβετικού τραπεζ8ικού συστήματος, λέγεται ότι αυτός “έδωσε” Γερμανούς και Γάλλους φοροφυγάδες που είχαν μεγάλους και λογαριασμούς με “μαύρο” χρήμα στην Ελβετία. Τώρα ο Ρούντολφ Έλμερ, πρώην μεγαλοστέλεχος ελβετικής τράπεζας, λέει ότι θα συνεργαστεί και με τις ελληνικές αρχές.
Όπως γράφουν “Τα Νέα” ο άνθρωπος αυτός την περασμένη Δευτέρα παρέδωσε στον ιδρυτή του Wikileaks δυο CD γεμάτα στοιχεία και τώρα, μέσω του δικηγόρου του, δηλώνει ότι θα συνεργαστεί με την Ελλάδα. “Ο Ρούντολφ θα ήθελε να βοηθήσει τις ελληνικές αρχές, αν του ζητηθεί. Όμως θα πρέπει να αφεθεί ελεύθερος από την ελβετική αστυνομία που τον συνέλαβε πριν από λίγο. Δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία ότι αρκετοί Έλληνες χρησιμοποιούν ελβετικούς τραπεζικούς λογαριασμούς για να φοροδιαφεύγουν, δεδομένης μάλιστα της εκτεταμένης φοροδιαφυγής στη χώρα σας”, είπε ο δικηγόρος του.

ΚΑΛΑΜΑΤΑ - «Η κυβέρνηση καταστρέφει τη δημόσια Περιουσία 200εκ.ευρω του ΟΣΕ »

Το κλείσιμο του Πελοποννησιακού Σιδηροδρόμου εκ μέρους της κυβέρνησης και του αρμόδιου Υπουργείου είναι γεγονός και έγινε με την τακτική του “ώριμου φρούτου” μετά από πολυετείς προσπάθειες απαξίωσης και εκδίωξης των επιβατών με πολλούς τρόπους.
Χρόνια κατασυκοφαντούσαν τους εργαζόμενους με τη βοήθεια αρκετών ΜΜΕ, χρησιμοποιώντας πλασματικά και ψευδέστατα στοιχεία περί κόστους λειτουργίας, πληροτήτων αμαξοστοιχιών και εισπράξεων και με τη σφραγίδα τυχάρπαστων Εταιριών Συμβούλων που ουδεμία σχέση είχαν με τη Συγκοινωνιολογία.
Το όφελος του κλεισίματος της σιδηροδρομικής γραμμής και του δημόσιου σιδηρόδρομου, θα καρπωθούν τώρα οι ανταγωνιστές του, οι ιδιωτικές μεταφορικές εταιρίες και οι ιδιωτικοί αυτοκινητόδρομοι.
Η κυβέρνηση εγκληματεί διότι εκτός από τη διασπάθιση του δημοσίου χρήματος των 80 εκατ. € για την προσφάτως ριζική ανακαίνιση της σιδηροδρομικής γραμμής Κορίνθου – Τρίπολης – Καλαμάτας, εγκαταλείπεται στην τύχη του καινούργιο και πανάκριβο τροχαίο υλικό (μηχανές, βαγόνια, αυτοκινητάμαξες) καθώς και υποδομές, εγκαταστάσεις και μηχανήματα που απέκτησε το Μηχανοστάσιο τα τελευταία δύο χρόνια και δεν λειτούργησαν ποτέ!!!
Αναλυτικότερα:
- Από τις 12 πανάκριβες, ολοκαίνουργιες υπερσύγχρονες αυτοκινητάμαξες RAILBUS που αγοράστηκαν το 2004,αξιας 35εκ. ευρω οι 7 αν και σε λειτουργική κατάσταση, βρίσκονται εγκαταλειμμένες στις γραμμές του Μηχανοστασίου το οποίο κλείνει σε λίγες μέρες, αφήνοντάς τις στο έλεος των παράνομων πλανόδιων συλλεκτών μετάλλου για scrap.
Οι υπόλοιπες 5 κυκλοφορούν στην περιοχή της Πάτρας και του Πύργου (χωρίς καμιά συντήρηση και τεχνική υποστήριξη αφού όλη η τεχνογνωσία και το εξειδικευμένο προσωπικό της Καλαμάτας παύει να υφίσταται σε λίγες μέρες) και είναι θέμα λίγων εβδομάδων η ακινητοποίησή τους λόγω έλλειψης στοιχειώδους συντήρησης.
- Εγκαταλειμμένες, με τα χορτάρια να θεριεύουν δίπλα τους, βρίσκονται επίσης 10 σύγχρονες κλιματιζόμενες τρίδυμες αυτοκινητάμαξες τύπου ΜΑΝ-4 INTERCITY και 6 δίδυμες αυτοκινητάμαξες τύπου ΜΑΝ-1, οι οποίες βρίσκονται σε άριστη λειτουργική κατάσταση και μέχρι πριν λίγο καιρό ταξίδευαν αδιάκοπα στις γραμμές τις Πελοποννήσου.
- Μαζί με αυτά βρίσκονται εγκαταλειμμένα αλλά σε λειτουργική κατάσταση δηζελομηχανές, επιβατικά και εμπορικά βαγόνια, μουσειακοί συρμοί, βοηθητικά μηχανήματα, ανταλλακτικά και όλ’ αυτά σε ένα πολύ μεγάλο χώρο, χωρίς πλήρη περίφραξη, αδύνατον να φυλαχθεί επαρκώς.
Με το κλείσιμο του Μηχανοστασίου σε λίγες μέρες, είναι βέβαιο πως η πανάκριβη αυτή κρατική περιουσία θα υποστεί λεηλασίες και βανδαλισμούς, ενώ οι παράνομοι έμποροι μετάλλου για scrap καιροφυλακτούν και παράλληλα η ενδεχόμενη μελλοντική επαναδραστηριοποίησή τους, λόγω των καταστροφών θα είναι πρακτικά αδύνατη.
Εκτός του τροχαίου υλικού, πανάκριβες και ολοκαίνουργιες εγκαταστάσεις εγκαταλείπονται χωρίς να έχουν καν λειτουργήσει:
Για να μην κλείσει το δίκτυο, με ό,τι αυτό συνεπάγεται, οι δυνάμεις που συγκροτούν την «Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου» αλλά και μια σειρά άλλοι φορείς αγωνιζόμαστε χρόνια τώρα.
Η σημερινή κυβέρνηση του κ. Γ. Παπανδρέου να αφήσουν τα παχιά λόγια περί «πράσινης ανάπτυξης», περί βιώσιμης κινητικότητας, περί προσπάθειας για μείωση των τροχαίων δυστυχημάτων, διότι είναι υπόλογοι για κακοδιαχείριση, για απιστία και παράβαση καθήκοντος, για καταχρασμό δημοσίου χρήματος, για καταστροφή δημόσιας περιουσίας 200εκ. ευρω περιπου.
Η ώρα της κρίσης να είναι βέβαιοι ότι θα έρθει σύντομα.
Απευθυνόμαστε για μια ακόμη φορά σε όλους τους αρμόδιους τοπικούς αυτοδιοικητικούς παράγοντες και ιδιαίτερα στον Περιφερειάρχη και στο Δήμαρχο Καλαμάτας να αφήσουν τα ανέξοδα λόγια ότι είναι υπέρ του σιδηροδρόμου και να εγκαλέσουν την κυβέρνηση για επαπειλούμενη καταστροφή δημόσιας περιουσίας και να απαιτήσουν να μην κλείσει η γραμμή και το μηχανοστάσιο της Καλαμάτας. Διότι και αυτοί θα είναι υπόλογοι για το ότι δεν κάνουν τίποτα για να αποτρέψουν την καταστροφή.
Θα είναι αργά να ενδιαφερθούν όταν θα διαμαρτύρονται οι περίοικοι γιατί ο χώρος θα έχει μετατραπεί σε άντρο τοξικομανών.
Αλήθεια, οι βουλευτές της Πελοποννήσου τι λένε για το ειδεχθές έγκλημα της δολοφονίας του πελοποννησιακού σιδηροδρόμου; Έχασαν τη μιλιά γι’ αυτό το θέμα;
Ο επικεφαλής του συνδυασμού «Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου»
ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΕΤΡΑΚΟΣ

Εκλογές βλέπει ο Αντώνης Σαμαράς !

Ανοιχτό το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών εκτιμά πως είναι ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς.Μιλώντας σε δημοσιογράφους μετά την εκδήλωση για την παρουσίαση του νέου λογότυπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης, εκτίμησε πως το σενάριο πρόωρης προσφυγής στις κάλπες είναι πιθανό. Ισχυρίστηκε μάλιστα πως δε θεωρεί δημοκρατική τη «λίστα» των υποψηφίων σε περίπτωση που οι εκλογές γίνουν έως το Μάρτιο. Ο Αντώνης Σαμαράς, πιστεύει πως η λίστα θα διευκολύνει τον πρωθυπουργό ώστε να δημιουργήσει έναν σκληρό πυρήνα βουλευτών. Όμως επικαλούμενος τον Ελύτη τόνισε πως «Με την ξόβεργα μπορείς να πιάσεις τα πουλιά όχι όμως το κελάηδισμα τους».

Από κόσκινο όλοι οι συνεταιρισµοί !!

Στο ξεκαθάρισµα της ήρας από το στάρι, δηλαδή των περίπου 5.400 συνεταιρισµών σφραγίδα από τους λιγοστούς πραγµατικά ενεργούς, προχωρεί η κυβέρνηση και τουςκαλεί έως τα τέλη του έτους να έχουν συγχωνευθεί, αφού διαφορετικά θα µείνουν εκτός κοινοτικών ενισχύσεων.
Το µήνυµα έστειλε χθες στους συνεταιρισµούςο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστας Σκανδαλίδης,παρουσιάζοντας το σχέδιο νόµου για την αναδιάρθρωσή τους που ωθεί πολλούς από αυτούς σε αναγκαστικές συγχωνεύσεις, αφούαπό τους 6.400 που εµφανίζονται στααρχεία της Αγροτικής Τράπεζας, τζίροπραγµατοποιούν µόνο οι 1.000.
«Ούτε εµείς είµαστε σε θέση να ξέρουµε πόσοι είναι», ανέφερε ο κ. Σκανδαλίδης εφόσον το καλοκαίρι, όταν ζήτησε στοιχεία απότις 115 Ενώσεις Αγροτικών Συνεταιρισµών, µόνο οι 80 του απάντησαν ότι από τους 6.400 συνεταιρισµούς µέλη τους, µόνο50% είναι υπαρκτοί (3.266). Από αυτούς, τζίρο έχουν 1.000 συνεταιρισµοί και οι υπόλοιποι είναι απλώς... ανύπαρκτοι.
Το νέο µοντέλοπροβλέπει ότι επειδή οι συνεταιρισµοί πρέπει να γίνουν ανταγωνιστικοί δηµιουργείται µόνο µία βαθµίδα και ανεβαίνει κατακόρυφα το ελάχιστο ύψος απαιτούµενου συνεταιρικού κεφαλαίου, στο επίπεδο των 60.000 ευρώ, προκειµένου «να ισχυροποιηθούν και να αντέξουν στιςπροκλήσεις της αγοράς», σύµφωνα µε το υπουργείο. «Την ευθύνη για τη σηµερινή κατάσταση φέρει η πολιτική εξουσία – και εννοώ διαφορετικές κυβερνήσεις – που ενώ θέσπιζε νόµους, δεν είχε µια σταθερή γραµµή που να υπερβαίνει τον κοµµατισµό, δεν υπήρχε πουθενά και ποτέ εποπτεία και έλεγχος, παρότι το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης είχε τη δυνατότητα να παραγγείλει ελέγχους ακόµη... και από τον τελευταίο οικονοµολόγο του Οικονοµικού Επιµελητηρίου», σύµφωνα µε τον υπουργό.
Τρεις κατηγορίες
Το νοµοσχέδιο κατατάσσειτις αγροτικές οργανώσεις σε τρεις κατηγορίες: (1) συνεταιρισµοί, (2) κάθε µορφής κοινοπραξίες και συνεταιριστικές εταιρείες που έχουν τη µορφή επιχείρησης (Α.Ε. ή ΕΠΕ) και (3) οµάδες παραγωγών (οργανώσεις ανά προϊόν, π.χ. λάδι, κρασί) που εν συνεχεία θα καταχωρίζονται σε ένα µητρώο και µε βάση µία σειρά από οικονοµικά κριτήρια θααξιολογούνται σε ενεργές και µη ενεργές. Τι σηµαίνουν αυτά στηνπράξη; Οτι όσοι περάσουντο τεστ θα έχουν πρόσβαση στα κίνητρα και τις φοροαπαλλαγές του Αναπτυξιακού Νόµου όπως και στα κοινοτικά αγροτικά προγράµµατα (π.χ. ενισχύσεις για υποδοµές, συσκευαστήρια, τυποποιητήρια). Οι «κοµµένοι» θα µείνουν εκτός παιχνιδιού...
60.000 ευρώ το ελάχιστο κεφάλαιο
Στο εξής για να θεωρείται κάποιος συνεταιρισµός ενεργός, πρέπει να έχει ελάχιστο εταιρικό κεφάλαιο 60.000 ευρώ, όσο δηλαδή και το µετοχικό κεφάλαιο που απαιτείται για να συστήσει κάποιος µια Α.Ε. Ωστόσο, ακόµη και από τους 1.000 που εµφανίζουν – τυπικά τουλάχιστον – στοιχειώδητζίρο, εταιρικό κεφάλαιο άνω των 60.000 ευρώ δεν έχουν... παρά περίπου 300.
Αλλα σηµαντικά κριτήρια για να θεωρείται ενεργός ο συνεταιρισµός είναι ο κύκλος εργασιών και τα περιουσιακά στοιχεία του (τα ελάχιστα ποσά θα καθοριστούν από τη διαβούλευση, που θα διαρκέσει ένα µήνα). Επίσης, η άµεση εκλογή µε καθολική ψηφοφορία τωνµελών των οργάνων του και όχι όπως συµβαίνει σήµερα, όπου συχνά τα όργανα εκλέγονται µέσωµεθοδεύσεων και πλασµατικών διαδικασιών διά αντιπροσώπων. «Πόντους» για να θεωρηθεί ενεργός θαπαίρνει επίσης εφόσον εκπαιδεύει τα µέλη του παρέχοντάς τους τεχνογνωσία για τις νέες καλλιεργητικές µεθόδους κ.λπ.
Μέχρι τα τέλη του έτους
Το υπουργείο θακαλέσει τους συνεταιρισµούς εντός τριών µηνών από τη δηµοσίευση του νόµουνα προσκοµίσουν όλα τα στοιχεία σε µια νέα εποπτική Αρχή που συγκροτείται ειδικά γι’ αυτό τον σκοπό. Οσοι δεν τα προσκοµίσουν, απλώς δεν θα αναγνωρίζονται, ενώ εκείνοι που θα καταταγούν στην black list, δηλαδή στους ανενεργούς, έχουν περιθώριο έως τα τέλη του χρόνου για να συγχωνευθούν µε κάποιον ενεργό. Αν δεν το έχουν πράξει έως τις 31 ∆εκεµβρίου, τότε θα διαγράφονται από τοµητρώο. Η αξιολόγηση αυτή θα γίνεται κάθε χρόνο, και οι... µετεξεταστέοι για δύο συνεχή χρόνιαθα οδηγούνται, σύµφωνα µε τον υπουργό, σε αναγκαστική εκκαθάριση.ΗΜΕΡΑ

Δικηγόροι Καλαμάτας - Αποχή μέχρι την επόμενη Παρασκευή!

Της Βίκυς Βετουλάκη
Μέχρι την επόμενη Παρασκευή θα συνεχίσουν την αποχή τους οι δικηγόροι της Καλαμάτας, διαμαρτυρόμενοι για το νομοσχέδιο που προωθείται για το άνοιγμα του επαγγέλματός τους. Αυτό αποφασίσθηκε χθες κατά την έκτακτη γενική συνέλευση του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας στο Δικαστικό Μέγαρο. Επίσης, μετά από πρόταση του προέδρου Κώστα Μαργέλη αποφασίσθηκε μέχρι την ψήφιση του νομοσχεδίου κανένας δικηγόρος του Συλλόγου της Καλαμάτας να μη νομιμοποιήσει δικηγόρο του Συλλόγου Αθηνών, ως αντίδραση στη στάση τους υπέρ του νομοσχεδίου. Παράλληλα, καταγγέλθηκε η στάση του πρόεδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών κ. Παξινού στην τελευταία συνεδρίαση της ολομέλειας των προέδρων.
Ταφόπλακα
Ενημερώνοντας τα μέλη του Δικηγορικού Συλλόγου, ο κ. Μαργέλης είπε ότι το συγκεκριμένο νομοσχέδιο είναι ταφόπλακα για τους δικηγόρους και επιχειρείται να ψηφιστεί χωρίς ουσιαστική διαβούλευση. Όπως τόνισε, το νομοσχέδιο έχει πολλές εκκρεμότητες και ασάφειες και απόδειξη αυτού είναι ότι σε πολλά σημεία αναφέρει ότι θα διευκρινισθούν με νεότερες αποφάσεις. Κατά τον κ. Μαργέλη, η άρση των γεωγραφικών περιορισμών θα πλήξει μικρές αστικές πόλεις που βρίσκονται κοντά σε μεγάλες, ενώ στη συνέχεια αναφέρθηκε σε ρυθμίσεις του νομοσχεδίου που πλήττουν το επάγγελμά τους. Μία από αυτές είναι ότι θα μπορούν πλέον να συστήνονται διαπεριφερειακές δικηγορικές εταιρείες, τις οποίες θα μπορούν να συγκροτούν δικηγόροι από διαφόρους δικηγορικούς συλλόγους, να έχει έδρα, για παράδειγμα, στην Αθήνα, αλλά να διατηρούν τα επαγγελματικά τους γραφεία στην περιοχή τους.
Επίσης, ως πλήγμα χαρακτήρισε τη ρύθμιση κατάργησης της ελάχιστης αμοιβής, επισημαίνοντας ότι πλέον τα γραμμάτια προείσπραξης θα ονομάζονται ποσά αναφοράς, το ύψος των οποίων δεν έχει καθορισθεί ακόμα.
Καταγγελία
Ένα άλλο θέμα που έθεσε ο κ. Μαργέλης ήταν η διαφήμιση που πλέον θα επιτρέπεται για τους δικηγόρους, αλλά δεν αναφέρονται ποιοι θα είναι οι κανόνες. Επισήμανε, λοιπόν, προς τους συναδέλφους του ότι το νομοσχέδιο αυτό είναι προάγγελος εφαρμογής τεκμηρίων για τους δικηγόρους.
Από τη συνεδρίαση της ολομέλειας των προέδρων, ο κ. Μαργέλης χαρακτήρισε ως θετική τη στάση του υπουργού Δικαιοσύνης κ. Καστανίδη, καθώς χάρη σε αυτόν δεν καταργήθηκε το γραμμάτιο προείσπραξης.
Αντιθέτως στηλίτευσε και κατήγγειλε τη στάση του προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών κ. Παξινού για τη διασπαστική και απαξιωτική συμπεριφορά του. Σύμφωνα με τον κ. Μαργέλη, ο κ. Παξινός αποχώρησε προκλητικά από την ψηφοφορία για τις κινητοποιήσεις των δικηγόρων και σημείωσε πως, όπως έχει διαφανεί, είναι από τους βασικούς συντάκτες του νομοσχεδίου. Κατόπιν αυτών, ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών είναι ο μοναδικός της χώρας που δε συμμετέχει στις κινητοποιήσεις.
Πρότεινε και έγινε δεκτό μέχρι την ψήφιση του νομοσχεδίου κανείς δικηγόρος της Καλαμάτας να μη νομιμοποιήσει δικηγόρο Αθηνών. ΘΑΡΡΟΣ

Αλλάζει ο καιρός έρχονται βοριάδες με κρύο και χιονια !

Σημαντική αλλαγή του καιρού θα έχουμε από το απόγευμα της Δευτέρας με βαθμιαία πτώση της θερμοκρασίας και χιονοπτώσεις ακόμα και σε παραθαλάσσιες περιοχές της Βόρειας και Κεντρικής Ελλάδος . Στην Νότια Ελλάδα η θερμοκρασία θα έχει σκαμπανεβάσματα αλλά από το απόγευμα της τρίτης και μετά το κρύο θα είναι τσουχτερό . Η πολική εισβολή ψυχρών αέριων μαζών αναμένεται να διαρκέσει όλη την εβδομάδα και θα νοιώσουμε όλοι τι σημαίνει χειμώνας

Αυτό θα πει μεγάλη αγάπη!

clopyandpaste.blogspot.com

21.1.11

Από τα μεσάνυχτα της Δευτέρας οι νέες τιμές στα διόδια Κόρινθος –Καλαμάτα !

Αντίστοιχές θα είναι οι τιμές στα διόδια του Ισθμού στο ρεύμα προς Αθήνα, στα διόδια του Ζευγολατιού στο ρεύμα προς Πάτρα και το Ρίο, στο ρεύμα προς Αθήνα.
Από τα μεσάνυχτα της Δευτέρας προς Τρίτη θα ισχύσουν οι νέες αυξημένες τιμές στα διόδια που είχαν ανακοινώσει στις αρχές του μήνα οι εταιρείες παραχώρησης που κατασκευάζουν τους μεγάλους αυτοκινητοδρόμους.
Στο δρόμο Κόρινθος - Καλαμάτα τα δίκυκλα θα πληρώνουν στο Σπαθοβούνι 1,70 ευρώ, τα ΙΧ 2,40 ευρώ, τα μεσαία φορτηγά 6,20 ευρώ και τα μεγάλα 8,70 ευρώ.
Στην Νεστάνη οι τιμές θα είναι αντίστοιχα 1,60, 2,30, 5,90 και 8,20 ενώ στην Ασέα οι τιμές θα είναι 1,30, 1,90, 4,80 και 6,70.
Στα διόδια της Ελευσίνας τα δίκυκλα θα πληρώνουν 2,20 τα ΙΧ 3,10 τα μεσαία φορτηγά 7,90 και τα μεγάλα φορτηγά 11.

«Άγιο» είχε 68χρονη που έπεσε σε πηγάδι !

Σε πηγάδι βάθους οκτώ μέτρων έπεσε 68χρονη, η οποία υπέστη τραύματα σε διάφορα σημεία του σώματός της και νοσηλεύεται, εκτός κινδύνου, σε νοσοκομείο. Το περιστατικό συνέβη το μεσημέρι στο Δασοχώρι Λάρισας. Τις φωνές της άτυχης γυναίκας άκουσε συγχωριανός της, που ειδοποίησε την Πυροσβεστική Υπηρεσία. Ύστερα από δύο ώρες παραμονής της στο πηγάδι, πυροσβεστικοί κατόρθωσαν να την απεγκλωβίσουν.

Φοβερή ντρίπλα οι Μικροπωλητές για το πανηγύρι της Καλαμάτας !

Γράφει το http://dimotikosafari.blogspot.com/2011/01/blog-post_9385.html
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ
ΑΔΕΙΑΣΑΝ ΝΙΚΑ, ΚΑΡΑΜΠΑΤΟ, ΕΡΓΟΛΑΒΟΥΣ ΛΑΣΠΗΣ & ΑΠΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΛΑΟ ΤΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΤΗΣ ΥΠΑΠΑΝΤΗΣ…
Τους την έφεραν οι Μικροπωλητές και απευθύνονται στο λαό της Καλαμάτας για την διεξαγωγή της εμποροπανήγυρης που κατάργησε με παράνομες αποφάσεις δημοτικού συμβουλίου ο γραφικός δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας…
Οι Μικροπωλητές σύμφωνα με πληροφορίες μας θα γεμίσουν χαρτιά πόρτα πόρτα στην πόλη της Καλαμάτας ξεσηκώνοντας των κόσμο για την διεξαγωγή του πανηγυριού…
Η Πλειοψηφία του κόσμου είναι μαζί τους και έτσι έχοντας χιλιάδες υπογραφές θα προχωρήσουν κανονικά στην διεξαγωγή του πανηγυριού… Εφαρμόζουν το φωνή λαού οργή θεού…

Κινητοποιήσεις για το «φθηνό λάδι » στα Carrefoυr Καλαμάτας !

Αγροτικός Σύλλογος Γαργαλιάνων: τα Καρτέλ έχουν όνομα!
Στα Super Market Carrefour πωλούνταν - με τη δράση μας αποσύρθηκε - λάδι 5L EXTRA ΠΑΡΘΕΝΟ ελληνικό (?) με την ονομασία ΚΤΗΜΑ, προς 11,90 ευρώ. Τη στιγμή που στην περιοχή μας η παραγωγή ελαιόλαδου βρίσκεται στην κορύφωσή της, με τις τιμές παραγωγού να κατρακυλάνε στα 2,20 ευρώ, τα Carrefour σπάνε τις τιμές ξεφτιλίζοντας την τιμή παραγωγού στα 1,30 ευρώ. Στη Μεσσηνία την πηγή του ελαιόλαδου όπου το προϊόν αυτό είναι ζωτικής σημασίας όχι μόνο για την αγροτική παραγωγή αλλά για την οικονομία ολόκληρης της περιοχής. Σήμερα, 2-3 πολυεθνικές εταιρίες στο χώρο των τροφίμων, ελέγχουν την αγορά και την κατανάλωση στη χώρα μας. Το πενιχρό εισόδημα των εργαζόμενων κατά 50-60% πάει για τη διατροφή. Αυτές οι 2-3 αλυσίδες έχουν βάλει το χέρι στην τσέπη μας, έχουν κλείσει τις ντόπιες επιχειρήσεις και τα μικρομάγαζα και τα τεράστια κέρδη τους φεύγουν από τη ντόπια αγορά και επενδύονται στη Γερμανία, τη Γαλλία ή όπου έχουν συμφέροντα αυτές. Η καταναλωτική συνείδηση, προϋποθέτει την υποστήριξη της τοπικής οικονομίας. Ενώ η παντελής απουσία ελέγχων και θεσμών, οδηγεί στην ασυδοσία την αγορά. Μεσσήνιε, αυτή η υπόθεση δεν αφορά μόνο τους αγρότες αλλά όλους μας. Με την τακτική αυτών των εταιριών - καρτέλ δεν μπορεί πλέον να επιβιώσει κανένα μικρομάγαζο. Αγροτικά αγαθά, κτηνοτροφικά προϊόντα, ρούχα, παιχνίδια, έπιπλα, ηλ. συσκευές και ότι άλλο υπάρχει, έρχονται από το εξωτερικό, τα αγοράζουμε εμείς, τα δικά μας προϊόντα μένουν απούλητα και τα μαγαζιά μας κλείνουν το ένα μετά το άλλο. Πρέπει τα θεσμικά όργανα να εφαρμόσουν τους ελέγχους για την ποιότητα, την προέλευση, τον αθέμιτο ανταγωνισμό. Πρέπει και εμείς να αλλάξουμε συνείδηση, να προτιμήσουμε την ντόπια αγορά, να δίνουμε τελικά τα λεφτά μας εκεί από όπου θα επιστρέψουν σε εμάς.
ΜΕ ΤΗΝ ΔΡΑΣΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΜΑΣ ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ. Ο ΑΘΕΜΙΤΟΣ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ Η ΑΣΥΔΟΣΙΑ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΛΕΓΧΘΟΥΝ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΣΑ ΠΟΥ ΔΙΑΘΕΤΕΙ Η ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ.
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ - ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΩΝ - ΛΕΥΚΟΧΩΡΑΣ - ΧΩΡΑΣ - ΚΟΡΩΝΗΣ
Σας καλούμε στην παράσταση διαμαρτυρίας στο Carrefoυr Καλαμάτας στην νέα είσοδο, το Σάββατο 22/01/11 στις 18.00.

Γειά σας "Δεν θα σας ξαναδώ γιατί θα αυτοκτονήσω" !!

Σοκαρισμένη είναι η τοπική κοινωνία της Ελάτειας Φθιώτιδας από την απόπειρα αυτοκτονίας ενός 55χρονου υπαλλήλου του Δήμου Αμφίκλειας, ο οποίος είναι πατέρας δύο παιδιών.Ο επίδοξος αυτόχειρας, ο οποίος υποβάλλεται σε χειρουργική επέμβαση, είχε προαναγγείλει την πράξη του σε πελάτες καφετέριας την οποία είχε επισκεφθεί.
«Γεια σας, δεν θα σας ξαναδώ γιατί θα αυτοκτονήσω» είπε στους υπόλοιπους θαμώνες, δύο εκ των οποίων έλαβαν σοβαρά υπόψη τους τα λόγια του 55χρονου. Έτσι τον ακολούθησαν στο ελαιοτριβείο στο οποίο κατευθύνθηκε και τον βρήκαν τραυματισμένο από την καραμπίνα την οποία είχε στρέψει στον εαυτό του λίγη ώρα νωρίτερα. Προανάκριση για το τραγικό συμβάν διενεργεί το Α.Τ. Αμφίκλειας LamiaReport.gr

Νεκρά ψάρια ξεβράζει ο Ευρώτας !

Τις τελευταίες ημέρες, ξεβράζονται νεκρά ψάρια από τον Ευρώτα, εξαιτίας της ρύπανσης των νερών του ποταμού, επισημαίνεται σε ψήφισμα διαμαρτυρίας εκπροσώπων της αυτοδιοίκησης, από τα παρόχθια χωριά του Δήμου Ευρώτα, στην περιοχή της Σκάλας Λακωνίας.Στο ψήφισμα καταγγέλλουν ότι ο ποταμός Ευρώτας, το δέλτα του οποίου "αποτελεί έναν από τους τελευταίους σημαντικούς υγροβιότοπους στη νότια Ελλάδα, που περιλαμβάνεται στο δίκτυο Νatura", ενώ από τα νερά του υδρεύονται οικισμοί και αρδεύεται ένα μεγάλο μέρος της καλλιεργήσιμης έκτασης στη Λακωνία "έχει εγκαταλειφθεί και κινδυνεύει από την αδιαφορία των αρχών και τα οικονομικά συμφέροντα".
"Τις τελευταίες μέρες γίναμε μάρτυρες, για άλλη μία φορά, του βιασμού του οικοσυστήματος του Ευρώτα. Εκατοντάδες ψάρια που ασφυκτιούσαν στα μολυσμένα -από τα λύματα ελαιοτριβείων και άλλων ρυπογόνων μονάδων, νερά του ποταμού έβγαιναν από το νερό προσπαθώντας να επιβιώσουν'' αναφέρεται στο ψήφισμα και ζητούν άμεσα την ενεργοποίηση των αρμοδίων υπηρεσιών, προκειμένου να εντοπίσουν τις ρυπογόνες μονάδες και να λάβουν τα μέτρα που προβλέπονται από την ισχύουσα νομοθεσία για την προστασία του ποταμού.
Τέλος, οι εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης δηλώνουν την αποφασιστικότητά τους να υπερασπιστούν τον ιστορικό ποταμό υπογραμμίζοντας ότι ''δεν θα επιτρέψουμε για άλλη μια φορά να αποτελέσει το ποτάμι πεδίο εξυπηρέτησης συμφερόντων και δοσοληψιών και να μετατραπεί σε αποδέκτη ρυπογόνων ουσιών''.

Ο δανειολήπτες σκλάβοι στους τραπεζίτες !!

Η νέα Σεισάχθεια μπορεί να πραγματοποιηθεί και οι πολίτες δανειολήπτες να σωθούν από την αυτοκτονία!

Ανοιχτή Επιστολή
Κύριε Πρωθυπουργέ, κ. Γ. Παπανδρέου
Κύριε Υπουργέ Οικονομίας
Κύριες/οι Βουλευτές
Η νέα Σεισάχθεια μπορεί να πραγματοποιηθεί…
και οι πολίτες δανειολήπτες να σωθούν από την αυτοκτονία!
Σε νέο νομοσχέδιο να μπουν πρόσθετες διατάξεις αυτόματου διακανονισμού με τις τράπεζες, όπως το σύνολο των δόσεων προς τις τράπεζες δεν θα ξεπερνά το 1/3 των μηνιαίων αποδοχών του πολίτη! Έτσι μόνο θα αποφευχθεί η κοινωνική έκρηξη που έρχεται!
Οι ρυθμίσεις που προτείνουν οι τράπεζες με τον νόμο Κατσέλη απέχουν πολύ από την Νέα Σεισάχθεια και απευθύνονται σε μικρό αριθμό δανειοληπτών, που είναι παντελώς κατεστραμμένοι και με υπέρογκο επιτόκιο!! Ήδη ρυθμίσεις εξωδικαστικές γίνονται με επιτόκιο τουλάχιστον 13%.
Νέα Σεισάχθεια 2010, Οικονομική Πράσινη Ανάπτυξη και Κοινωνική Συνοχή!!!
Σύνολο παροχών και εγγυήσεων 78 δισ. ευρώ για τις τράπεζες και αυτές δεν κάνουν τίποτα για τους πολίτες!!
Να ψηφιστεί η πραγματική Νέα Σεισάχθεια και όχι η παραποιημένη, εδώ και τώρα! Λευτεριά στους νεο-σκλάβους, στους ληστρικούς τραπεζίτες, πολίτες!
Σεισάχθεια < αρχαία ελληνική σεισάχθεια : σείω (ταρακουνώ) άχθος (βάρος, χρέος) Σε νέο νομοσχέδιο θα μπορούσε να περιληφθεί: Α. Αυτόματη ενοποίηση όλων των δανείων και καρτών του πολίτη σε ένα δάνειο με αίτησή του (άσχετα αν έχει καθυστερημένες δόσεις ή είναι στον Τειρεσία, ή έχει γίνει καταγγελία, ή έχει δικαστική παραγγελία) με χαμηλό επιτόκιο, και δόση που δεν θα ξεπερνά το 1/3 των μηνιαίων αποδοχών του πολίτη. Β. Αν ένας πολίτης πληρώνει δόσεις πάνω από το 1/3 των μηνιαίων αποδοχών του τότε αυτόματα μετατρέπετε σε νέο-σκλάβο των τραπεζιτών, πράγμα αντισυνταγματικό και παράνομο! Τα επιτόκια των καταναλωτικών και καρτών, να μειωθούν ως επιτόκια στεγαστικών. Καμία ρύθμιση με υψηλότερο επιτόκιο του υπάρχοντος! Γ. Η διαβάθμιση των υπερχρεωμένων και υπερδανεισμένων σε κατηγορίες θα είναι προς όφελος του πολίτη, των τραπεζών, αλλά και θα σταθεί και εμπόδιο στη δημιουργία μιας νέας γενιάς υπερδανεισμένων μελλοντικά. Αφού δούμε συνολικά όλες τις οφειλές του πολίτη μέσω Τειρεσία, να υπάρξει διακανονισμός ούτως ώστε να μην πληρώνει μηνιαίες δύσεις στο σύνολο των οφειλών του προς όλες τις τράπεζες, οι οποίες θα καταμερίζονται αναλογικά σε όλα τα δάνεια ή τράπεζες που χρωστάει που δεν θα ξεπερνά το 1/3 των μηνιαίων αποδοχών του πολίτη.. Δ. «Ρύθμιση δανείων» επιτρέπεται ανά έτος, ανάλογα την οικονομική επιβάρυνση του πολίτη. Επιτρέπεται μη καταβολή 3 δόσεων ανά έτος, λόγω οικονομικής κρίσης (π.χ. Χριστούγεννα, Πάσχα, Αύγουστο, ως εξισορρόπηση από την κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού). Ο νόμος της κ. Κατσέλη, στην πραγματικότητα προορίζεται να λύσει τα προβλήματα ελάχιστων συμπολιτών μας: όσων πραγματικά βαρύνονται με τεράστια ληξιπρόθεσμα χρέη, που δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν με οποιαδήποτε άλλη ρύθμιση εντός των συνηθισμένων ορίων της τραπεζικής πρακτικής. Ακόμη και γι’ αυτούς, όμως, η διαδικασία που οδηγεί στην πολυπόθητη διαγραφή ενός μέρους του χρέους είναι ιδιαίτερα επίπονη, αφού θα πρέπει να χάσουν την περιουσία τους (προστατεύεται μόνο η κύρια κατοικία) και να αποπληρώσουν ένα μικρό ή μεγαλύτερο μέρος του χρέους τους. Χονδρικά, η πτώχευση ιδιώτη με τις διαδικασίες που προβλέπει ο νόμος δεν προσφέρεται παρά μόνο για ακραίες περιπτώσεις ανθρώπων που πραγματικά δεν έχουν… στον ήλιο μοίρα. Δεν συμπεριλαμβάνονται σε αυτόν τα 10 εκατομμύρια υπερχρεωμένων πολιτών! Ε. Θετικός o Νόμος 3869/2010 (ΦΕΚ 130/Α/03.08.2010) "ρύθμιση των οφειλών υπερχρεωμένων φυσικών προσώπων και άλλες διατάξεις", αλλά μερικές σημαντικές βελτιώσεις, τροποποιήσεις της ασάφειας και χρονοβόρας διαδικασίας μπορεί να γίνουν, προς όφελος του Πολίτη!. Η διαδικασία ρύθμισης των οφειλών διακρίνεται σε 4 φάσεις: Α’ φάση, Εξωδικαστικός συμβιβασμός. Β’ Φάση, Αίτηση στο Ειρηνοδικείο. Γ’ Φάση, Προσπάθεια συμβιβασμού ενώπιον του Ειρηνοδικείου. Δ’ Φάση, Δικαστική ρύθμιση των οφειλών σε περίπτωση που αποτύχει ο δικαστικός συμβιβασμός Με την Νέα Σεισάχθεια θα επικεντρωθούμε στον «εξωδικαστικό συμβιβασμό», που θα είναι αυτόματος και θα έχει κανόνες συγκεκριμένους και όχι ως τώρα γενικούς, χρονοβόρους και αφηρημένους. Αυτό θα είναι και προς όφελος των πολιτών, αλλά και των τραπεζιτών Με αυτές τις απλές διατάξεις θα επωφεληθούν δέκα εκατομμύρια πολίτες και δεν θα καταφύγουν στη πολυδαίδαλη, μακροχρόνια και αμφίβολη «δικαστική ρύθμιση» του νόμου «υπερχρεωμένων νοικοκυριών! Οφέλη και κινδύνους διαβλέπει η αγορά στο νέο νομοσχέδιο για τη «διαχείριση οφειλών προς τις τράπεζες», ωστόσο όλοι αποδέχονται ότι το έργο της είσπραξης γίνεται δυσκολότερο. Ριζικές αλλαγές στον τρόπο που οι τράπεζες θα μπορούν να διεκδικούν τα χρήματά τους από τους κακοπληρωτές πελάτες τους θα επιφέρει το νομοσχέδιο που ετοιμάζει η κυβέρνηση για να ρυθμίσει τη σχέση μεταξύ των εσωτερικών τμημάτων και των εταιρειών διαχείρισης απαιτήσεων και των οφειλετών. Το μεγαλύτερο πρόβλημα φαίνεται ότι θα αντιμετωπίσουν οι ιδιωτικές εταιρείες και όχι τόσο τα εσωτερικά τμήματα διαχείρισης απαιτήσεων που σε ένα βαθμό φαίνεται ότι θέλουν να υπάρξει ένα καθορισμένο πλαίσιο στη σχέση τους με τους οφειλέτες. Ο μεγαλύτερος κίνδυνος που φαίνεται, μέχρι στιγμής, ότι μπορεί να προκύψει από την ψήφιση του επικείμενου νομοσχεδίου είναι να αυξηθεί αλματωδώς ο αριθμός των υποθέσεων που θα οδηγείται στα δικαστήρια για να επιλυθούν οι διαφορές μεταξύ οφειλετών και τραπεζών. Αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα να επιβαρύνονται οι δανειολήπτες με δυσβάσταχτα δικαστικά έξοδα, ενώ οι τράπεζες θα λαμβάνουν με μεγαλύτερη καθυστέρηση τα οφειλόμενα ή θα αναγκάζονται να τα διαγράφουν. Και ο κίνδυνος αυτός παραμονεύει, καθώς το νομοσχέδιο θα προβλέπει τη μείωση των τηλεφωνημάτων που θα έχει τη δυνατότητα να κάνει η τράπεζα ή η εταιρεία προς τον κακοπληρωτή πελάτη σε ένα ή το πολύ δύο το μήνα. Και μάλιστα στο δεύτερο τηλεφώνημα αν ο οφειλέτης δηλώσει ρητά ότι δεν επιθυμεί να ξαναενοχληθεί, τότε η τράπεζα θα είναι υποχρεωμένη να υπακούσει και να μην τον ξανακαλέσει. Το πρόβλημα δεν είναι πόσα τηλέφωνα θα κάνει η τράπεζα αλλά πόσο θα είναι το ύψος των μηνιαίων δόσεων του πολίτη! Χρέος κάθε έντιμου δημοκρατικού πολίτη είναι να χαιρετίσει και να αγκαλιάσει τις προτάσεις του νέου έντιμου, γνήσιου ΠΑΣΟΚ, που είναι η μοναδική πλέον ελπίδα των εργατών, αγροτών, φοιτητών, δασκάλων, καθηγητών, υπαλλήλων, ανέργων, υπερδανεισμένων… Ο νεοφιλελευθερισμός κατάρρευσε παρά τα πρόσκαιρα υποστυλώματα. Καμιά λύπηση στους ληστρικούς τραπεζίτες που κατάσχουν τα σπιτάκια του κοσμάκη. Να πληρώσουν οι ίδιοι την κατάρρευση των τραπεζών τους και όχι ο λαός (το κράτος). Περίπου 8.500.000 Έλληνες είναι υπερδανεισμένοι, 500.000 σπίτια κατάσχονται ακόμα και από άτομα με ειδικές ανάγκες ακόμα και για το ευτελές χρέος των 100 ευρώ!!! Οι υπάλληλοι των ληστρικών τραπεζών είναι συνυπεύθυνοι για αυτήν την κατάσταση επειδή δεν προτείνουν βιώσιμες λύσεις και το μόνο που τους απασχολεί είναι η υποθήκευση του μέλλοντος όλων των Ελλήνων!!! Τα κρατικά-λαϊκά χρήματα να πάνε στην στήριξη των υπερδανεισμένων και όχι των τραπεζιτών.!! Το μέλλον άδηλον εστί! Και ας μην ξεχνάμε...μετά τον Σόλωνα ήρθε ο τύραννος Πεισίστρατος! Αντισταθείτε! Δρ Κουτσούκος Αναστάσιος http://www.koutsoukos-anastasios.gr/

Φάρμακα από τα δημόσια νοσοκομεία !

Από τα δημόσια νοσοκομεία θα διαθέσει φάρμακα η πολιτεία σε περίπτωση που οι φαρμακοποιοί αρνηθούν να πουλήσουν φάρμακα κατά τη διάρκεια των κινητοποιήσεων. Το παραπάνω είπε ο Ανδρέας Λοβέρδος στη Βουλή απαντώντας σε ερώτηση του ΚΚΕ. «Δεν θέλουμε την σύγκρουση. Δεν θα ασχοληθούμε με μέτρα βίαια και συγκρουσιακά. Θα πάρουμε, όμως, μέτρα κοινωνικής διαβίωσης, αν αποφασίσουν να μην χορηγούν φάρμακο τις ημέρες του αγώνα τους. Θα το αντιμετωπίσουμε με προσφυγή στα δημόσια νοσοκομεία. Να σκεφτούν αυτοί που μετέρχονται τέτοιες μορφές αγώνα ότι θέτουν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές» ανέφερε ο υπουργός Υγείας.

Μέρες του ’97 ζεί η Αλβανία – Δυο νεκροί από τα επεισόδια στα Τίρανα, φόβοι πως θα αυξηθούν τα θύματα!

Εκτός ελέγχου η κατάσταση στην πρωτεύουσα της Αλβανίας. Σύμφωνα με τους γιατρούς του στρατιωτικού νοσοκομείου των Τιράνων, τουλάχιστον 2 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους αλλά εκφράζονται φόβοι και για άλλα θύματα μεταξύ των διαδηλωτών. 26 μέχρι στιγμής οι τραυματίες, μεταξύ των οποίων 7 αστυνομικοί. Συμπλοκές μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομικών, καθώς και πυρπολημένα αυτοκίνητα δίνουν την εικόνα των όσων διαδραματίστηκαν, λίγο νωρίτερα, μπροστά από το κυβερνητικό μέγαρο, στα Τίρανα, στη διαδήλωση της αντιπολίτευσης κατά της κυβέρνησης.
Οι διαδηλωτές ζητούν την παραίτηση του πρωθυπουργού, Σαλί Μπερίσα και της κυβέρνησής του, κατηγορώντας την για διαφθορά.Τις τελευταίες ημέρες, η αντιπολίτευση έχει εντείνει τις εκκλήσεις για προκήρυξη πρόωρων εκλογών, κατηγορώντας την κυβέρνηση Μπερίσα για εκτεταμένη διαφθορά.
Αφορμή γι’ αυτή την εξέλιξη υπήρξε η δημοσιοποίηση βίντεο, το οποίο προκάλεσε πολιτικό σκάνδαλο, καθώς σ’ αυτό «πρωταγωνιστούσε» ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ιλίρ Μέτα, ο οποίος ζητούσε από τον τότε υπουργό Οικονομίας, Ντρίταν Πρίφτι, να ακυρώσει δύο διαγωνισμούς για συμβόλαια εκμετάλλευσης ενός υδροηλεκτρικού σταθμού, ώστε να ευνοηθεί μια άλλη εταιρία. Ο κ. Μέτα παραιτήθηκε έπειτα από τη δημοσιοποίηση του βίντεο.
Σημειώνεται ότι το Σοσιαλιστικό Κόμμα Αλβανίας είχε ζητήσει επανάληψη των βουλευτικών εκλογών, μετά τις κάλπες του Ιουνίου του 2009, στις οποίες το Δημοκρατικό Κόμμα του Σαλί Μπερίσα επικράτησε με πολύ μικρή διαφορά, και απείχε από τις συνεδριάσεις της βουλής. Ωστόσο, οι όποιες προσπάθειες για να σπάσει το αδιέξοδο στο συγκεκριμένο ζήτημα «έπεσαν στο κενό». newsit

5 άτομα κατηγορούνται, για τις φονικές πυρκαγιές στην Ηλεία το καλοκαίρι του 2007

Αναμεσά τους ο πρώην νομάρχης, αξιωματικοί της Πυροσβεστικής και μια συνταξιούχος του ΟΓΑ-
Πέντε άτομα (συνολικά για την υπόθεση 6) καταδεικνύει ως υπαίτιους για την τραγωδία στην Ηλεία, τον Αύγουστο του 2007, πολυσέλιδο βούλευμα του συμβουλίου Πλημμελειοδικών της περιοχής. Ουδεμία ευθύνη αναλαμβάνουν οι κατηγορούμενοι στις απολογίες τους.
Στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηλείας οδηγούνται η συνταξιούχος του ΟΓΑ Σοφία Νικολοπούλου (φέρεται ότι ευθύνεται για την εκδήλωση της πυρκαγιάς ξεχνώντας μαγειρικό σκεύος στην κουζίνα), ο πρώην νομάρχης (νυν αντιπεριφερειάρχης) Ηλείας Χαράλαμπος Καφύρας, ο προϊστάμενος του πυροσβεστικού κλιμακίου Κρεστενών, ο εποχικός πυροφύλακας Παναγιώτης Τσούρας και ο πρώην υπαρχηγός της Πυροσβεστικής Φώτιος Παππάς, οι οποίοι κατηγορούνται για εμπρησμό δάσους από αμέλεια, εμπρησμό πραγμάτων από αμέλεια και ανθρωποκτονία από αμέλεια κατά συρροή.
Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της εφημερίδας Ελευθεροτυπία, από τη συγκλίνουσα αμέλεια του πρώην νομάρχη Ηλείας Χαράλαμπου Καφύρα, της κ. Σοφίας Νικολοπούλου, του δημάρχου Ζαχάρως Πανταζή Χρονόπουλου και του εποχικού πυροφύλακα Παναγιώτη Τσούρα, «κάηκαν περίπου 150.000 στέμματα δάσους και περί τα 100.000 στέμματα δασικών εκτάσεων...», προκλήθηκαν ζημιές σε «κατοικίες, αγροικίες, καταστήματα, επιχειρήσεις, αυτοκίνητα, ζώα, πτηνά, κυψέλες, καλλιέργειες, γεωργικό εξοπλισμό, δίκτυα ύδρευσης, στάβλοι, αποθήκες, κοινωφελή δίκτυα της ΔΕΗ και το ΟΤΕ, περίπου 20.000 στέμματα γεωργικών εκτάσεων και περίπου 30.000 στρέμματα υπολείμματα καλλιεργειών», ενώ «προκλήθηκε ο θάνατος σε συνολικά 36 ανθρώπους».
Παράλληλα, ο πρώην υπαρχηγός της Πυροσβεστικής, Φώτιος Παππάς, φέρεται να μην ενήργησε «ταχεία αναγνώριση της περιοχής που εκδηλώθηκαν και επεκτάθηκαν οι πυρκαγιές, ούτε διαίρεσε αυτή σε τομείς ορίζοντας κάποιον αξιωματικό ή υπαξιωματικό ως υπεύθυνο, ούτε κατένειμε τις πυροσβεστικές δυνάμεις με ορθολογικό τρόπο...».
Γενικότερα, στο βούλευμα αναφέρεται ότι ο δήμαρχος Ζαχάρως και αξιωματικοί της Πυροσβεστικής αγνόησαν έγγραφο της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας για μέγα κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιών και στην Ηλεία. Επιπλέον, δεν συγκάλεσαν άμεσα το Συντονιστικό Νομαρχιακό Όργανο, στο πλαίσιο του σχεδίου, Ξενοκράτης. thebest.gr

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου