12.8.17

Θρίλερ με κλεμμένο δαχτυλίδι 540.000 ευρώ σε στριπτιζάδικο της Συγγρού

Μία περίεργη υπόθεση αρπαγής ενός δαχτυλιδιού αξίας 540 χιλ. ευρώ σε στριπτιζάδικο της Συγγρού, απασχόλησε τον Ιούλιο από την ηγεσία της ΕΛΑΣ, μέχρι τις μυστικές υπηρεσίες και την πρεσβεία των ΗΠΑ.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα Παραπολιτικά, το θύμα άφησε άφωνους τους αστυνομικούς με την απίστευτη αφέλειά του και όσα συνέβησαν στο νυκτερινό κέντρο προκάλεσαν σημαντικά ερωτήματα.

Το μεσημέρι της 7ης Ιουλίου, παρουσιάστηκε στο Α.Τ της Αθήνας ένας 29χρονος Αμερικάνος, αραβικής καταγωγής, που υποστήριξε ότι βρίσκεται στην Ελλάδα για επαγγελματικούς λόγους αλλά και για να παντρευτεί την αρραβωνιαστικιά του.

Δύο μέρες πριν τον αρραβώνα αποφάσισε να επισκεφτεί ένα στριπτιζάδικο για να…πιει ένα χυμό, όπως είπε.

Στο μαγαζί υπήρξε μία απρόσμενη εξέλιξη. Ενώ μία κοπέλα παρουσίαζε τα κάλλη της στον πελάτη, αυτός της είπε ότι έμεινε από μπαταρία το κινητό του.

Τότε, μία κοπέλα μαζί με τον μάνατζερ του μαγαζιού τον συνόδευσαν σπίτι του για να πάρει τον φορτιστή.

Το σημείο αυτό των ισχυρισμών του Αμερικάνου, προκάλεσε το ενδιαφέρον των αστυνομικών. Το κρίσιμο στοιχείο είναι ότι ο Αμερικάνος, είχε δηλώσει ως τόπο κατοικίας ένα οίκημα που έχει καταγραφεί ως χώρος παραμονής μεταναστών. Ο συγκεκριμένος χώρος έχει κινήσει το ενδιαφέρον της Αντριτρομοκρατικής και άλλων υπηρεσιών, για παρουσία φανατικών ισλαμιστών!

Κατά την επιστροφή του στο μαγαζί ο πελάτης κέρασε ένα ποτό μία κοπέλα του μαγαζιού. Τότε, παρουσιάστηκε το περιβόητο δαχτυλίδι.

«Εκείνο το βράδυ είχα πάνω μου για λόγους ασφαλείας ένα εξαιρετικά μεγάλης αξίας δαχτυλίδι, που θα έδινα στη μελλοντική γυναίκα μου. Το δαχτυλίδι αυτό κοστίζει 540 χιλ. ευρώ».

Ο πελάτης υπό την επήρεια του…χυμού το έδειξε στη στριπτιζέζ και μετά το δαχτυλίδι άρχισε να περιφέρεται και στα άλλα κορίτσια του μαγαζιού.

«Μετά από λίγα λεπτά και ενώ εγώ συνεχίζω να αναζητώ την περιουσία μου, η Μαρία μου ζητά να με καθησυχάζει και να μου λέει να πάμε σπίτι μου, να χαλαρώσουμε και εκεί θα μου έδινε και το δαχτυλίδι… Τότε ο μάνατζερ άρχισε να με απωθεί, ενώ με έκαψε στο χέρι με το τσιγάρο».

Τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. εκτιμούν ότι η απώλεια του δαχτυλιδιού είναι υπαρκτή ιστορία.

ΘΡΗΝΟΣ ΣΤΗΝ 111 ΠΤΕΡΥΓΑ ΜΑΧΗΣ - ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΕ ΥΠΟΣΜΗΝΑΓΟΣ

Αυτοκτόνησε υποσμηναγός: Νεκρός βρέθηκε υποσμηναγός της 111 Πτέρυγας Μάχης απόψε στο Βόλο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΓΕΑ απόψε 12 Αυγούστου στις 20:15, υποσμηναγός της 111 ΠΜ βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του από τον πατέρα του στον Αλμυρό Βόλου.

Τα αίτια του δυστυχήματος διερευνώνται από τις αρμόδιες αρχές. ενώ έχει επιληφθεί και εισαγγελέας.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις γίνεται λόγος για αυτοκτονία, καθώς φέρεται να βρέθηκε απαγχονισμένος. Ο αξιωματικός είναι μηχανικός της ΠΑ.

ΦΩΤΟ - Έγκυος γνωστή παρουσιάστρια;

Μία φωτογραφία της Βίκυς Καγιά από τις καλοκαιρινές της διακοπές στη Μύκονο «φούντωσε» τις φήμες για εγκυμοσύνη καθώς πολλοί διαδικτυακοί της φίλοι έκαναν σχετικά σχόλια.

Στη φωτογραφία που ανέβασε στο Instagram ποζάρει με κόκκινο ολόσωμο μαγιό δίπλα στο σύζυγό της Ηλία Κρασσά και φίλους και κάποιοι αναρωτήθηκαν μήπως ακολουθεί δεύτερο παιδί για τη γνωστή παρουσιάστρια και πρώην μοντέλο.

Ποιος είναι ο «τέλειος» σωματότυπος σύμφωνα με την επιστήμη

Xωρίς αμφιβολία η έλξη έχει να κάνει με την προσωπική προτίμηση, και η έννοια του «τέλειου» σωματότυπου δεν είναι ίσως ρεαλιστική. 

Σύμφωνα όμως με την επιστήμη υπάρχουν μια σειρά από χαρακτηριστικά που θεωρούνται ιδιαίτερα θετικά.

Δεν είναι τόσο τραβηγμένο όσο ακούγεται: Μια νέα μελέτη επιβεβαιώνει ότι η ανθρώπινη βιολογία παίζει πολύ μεγάλο ρόλο στην έλξη. Ελβετοί επιστήμονες-έχουν βρει ότι έχουμε την τάση να ψάχνουμε κάποια εξελικτικά χαρακτηριστικά στους συντρόφους μας -για παράδειγμα η δυνατότητα να κάνεις παιδιά με βάση το μέγεθος των γοφών σου, σε καθιστά πιο επιθυμητή σε έναν άντρα σε σχέση με άλλες.
Γνωρίζουμε ότι δεν υπάρχει ένα συγκεκριμένο μέγεθος προσέγγισης όταν πρόκειται για τους νόμους της έλξης, στο βασικό εξελικτικό επίπεδο όμως υπάρχουν κάποια χαρακτηριστικά που μετράνε.
Όσον αφορά λοιπόν στο σωματότυπο μπορούμε γρήγορα να αναγνωρίσουμε ένα πιθανό σύντροφο βασιζόμενοι στην ικανότητά τους να κάνουν παιδιά. Οι γυναίκες με αναλογία μέσης-γοφών 7:10 θεωρούνται ελκυστικές ενώ οι άνδρες με αναλογία 9:10 και έντονο σαγόνι είναι ιδανικοί.

marieclaire.gr

Ηλεία: Χαμός με ροζ σκάνδαλο με παπά

Χαμός επικρατεί σε περιοχή της Ηλείας μετά από τις καταγγελίες δύο γυναικών ότι δέχθηκαν παρενόχληση από παπά.
Ο παπάς αναμένεται να καθίσει στο εδώλιο του κατηγορουμένου, αφού σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο γυναίκες κατήγγειλαν ότι τις εκβίαζε πως αν δεν κάνουν έρωτα μαζί τους θα χάσουν τη δουλειά τους σε ίδρυμα της περιοχής.
Οι δύο γυναίκες δεν υποχώρησαν στις ορέξεις του παπά και τελικά, άγνωστο με ποια αιτιολογία, απολύθηκαν και κατέθεσαν μήνυση εναντίον του, θεωρώντας τον υπαίτιο για ότι συνέβη.
Μάλιστα πρόκειται να προσκομίσουν στο δικαστήριο γραπτά μηνύματα που τους έστελνε ο παπάς στα κινητά τους τηλέφωνα, ενώ η μία από αυτές, υποστηρίζει πως στο παρελθόν ο κατηγορούμενος διατηρούσε δεσμό με άλλη εργαζόμενη του ιδρύματος και πως η Μητρόπολη ήθελε να καλύψει το σκάνδαλο.
Το δικαστήριο είχε προγραμματιστεί για την προηγούμενη εβδομάδα, όμως ο παπάς ζήτησε και πήρε αναβολή με τη δικαιολογία ότι άλλαξε πρόσφατα δικηγόρο και έπρεπε να τον ενημερώσει.
Η δίκη θα γίνει τελικά τον Σεπτέμβριο του 2017 στην Ηλεία.

Προσωνύμια της Παναγιάς

Μια από τις μεγαλύτερες γιορτές της Ορθοδοξίας είναι η 15η Αυγούστου, ημέρα της Κοίμησης της Θεοτόκου. 

Στον ελληνικό λαό η επίκληση της Παναγίας είναι η περισσότερο καθιερωμένη.
Σε κάθε περιοχή της Ελλάδας, υπάρχει κι ένα διαφορετικό τελετουργικό που συνδέεται με την ημέρα αυτή. 
Οι εικόνες της Παναγίας βρέθηκαν σε πολλές περιπτώσεις με θαυματουργό τρόπο και απετέλεσαν κίνητρο για τη δημιουργία Ιερών Ναών στη χάρη Της. Χιλιάδες πιστών συρρέουν κάθε χρόνο για να προσκυνήσουν την εικόνα και να παρακαλέσουν για τη βοήθειά Της.
Οι εκκλησίες και τα μοναστήρια που είναι αφιερωμένα στη Θεοτόκο, υποδέχονται υπέρλαμπρα τους επισκέπτες του 15αύγουστου.
Η ημέρα που είναι αφιερωμένη στην Κοίμηση της Θεοτόκου δεν είναι στις περισσότερες περιπτώσεις μέρα πένθους για μια αγαπημένη γυναίκα που «έφυγε», αλλά γιορτή χαράς και αγαλλίασης για το σμίξιμο της μητέρας με τον αγαπημένο της γιο, την άνθηση της φύσης, την πλημμύρα των συναισθημάτων, την επιστροφή των ανθρώπων στη γενέθλια γη τους.
Η Παναγία διεκδικεί τα περισσότερα προσωνύμια που προέρχονται από:
– τον τρόπο αγιογραφίας της Εικόνας Της (π.χ., Βρεφοκρατούσα, Γλυκοφιλούσα)
– τη θεολογική ιδιότητα (π.χ., Ελεούσα, Κυρά, Μεγαλόχαρη)
– την παλαιότητα του εικονίσματός Της (π.χ., Μαυριώτισσα, Γερόντισσα)
– τον τρόπο εύρεσης της εικόνας Της (π.χ., Θεοσκέπαστη, Σπηλαιώτισσα, Πλατανιώτισσα, Πορταΐτισσα, Μυρτιδιώτισσα, Φανερωμένη)
– τον τόπο προέλευσης της εικόνας (π.χ., Αθηνιώτισσα, Αργοκοιλιώτισσα, Βατοπεδινή, Πολίτισσα).
Τέλος, συναντάμε προσωνύμια που δίνονται ανάλογα της εποχής και των εργασιών που συμπίπτει η εορτή της (π.χ., Φλεβαριανή, Μεσοσπορίτισσα, Ακαθή – εκ του Ακάθιστου ύμνου).

ΠΡΟΣΟΧΗ - Παραμένει υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς καί αύριο στην Μεσσηνία

Παραμένει υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς καί αύριο στην Μεσσηνία

Σε επιφυλακή βρίσκονται οι πυροσβεστικές δυνάμεις καθώς  προβλέπονται ισχυροί άνεμοι, με τον κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιάς να είναι πολύ υψηλός και αύριο.

Συγκεκριμένα, ο Χάρτης Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς, που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, δίνει δείκτη κινδύνου 4 για τους νομούς Αρκαδίας, Μεσσηνίας, Αχαΐας, Ηλείας, Αιτωλοακαρνανίας,Βοιωτίας Θεσσαλονίκης ,Χαλκιδικής ,Χανίων και στα νησιά Κέρκυρα, Κεφαλλονιά, Ιθάκη, Λευκάδα και Ζάκυνθο.

Πλήθος πιστών σε μοναστήρια κι εκκλησίες στη Πελοπόννησο

 Στην Μεσσηνία, επίκεντρο του εορτασμού είναι η ιερά μονή Βουλκάνου, που ιδρύθηκε τον 17ο αιώνα και είναι κτισμένη πάνω στο όρος Ιθώμη. 
Εκεί φυλάσσεται εικόνα της Παναγίας της Βουλκανιώτισσας, που φέρει την επιγραφή «Η Οδηγήτρια η επονομαζομένη τω όρει Βουλκάνω» και αποδίδεται στον Ευαγγελιστή Λουκά.

Στην Αχαΐα, πλήθος πιστών συρρέει από την παραμονή της εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, στην ιερά μονή της Παναγίας της Γηροκομίτισσας, στην Πάτρα, για να προσκυνήσουν την ιερή εικόνα, να ανάψουν ένα κερί και να προσευχηθούν. Μάλιστα, δεν είναι λίγοι που φθάνουν με τα γόνατα μέχρι την εικόνα της Παναγίας, θέλοντας έτσι να εκπληρώσουν κάποιο τάμα τους.
Η ιερά μονή είναι από τις παλαιότερες στην Ελλάδα, αφού ιδρύθηκε τον 10ο αιώνα και είναι κτισμένη σε λόφο, κοντά στην πόλη της Πάτρας.
Στην περιοχή των Καλαβρύτων, εορτάζει η ιστορική μονή του Μεγάλου Σπηλαίου, που έχει κτισθεί στο άνοιγμα ενός μεγάλου φυσικού σπηλαίου της οροσειράς του Χελμού. Κάθε χρόνο, πλήθος πιστών φθάνει στη μονή για να προσκυνήσει την ιερή εικόνα της Παναγίας της Μεγαλοσπηλαιώτισσας, που είναι έργο του Ευαγγελιστή Λουκά. Επίσης, στα Καλάβρυτα, ανήμερα της εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, εορτάζει η ιερά μονή Μακελλαριάς, η οποία κτίστηκε το 532, πάνω σε ένα απότομο βράχο και κτήτοράς της θεωρείται ο στρατηγός του Ιουστινιανού, Βελισάριος. Η ιερά μονή βρίσκεται σε απόσταση περίπου 30 χιλιομέτρων από την πόλη των Καλαβρύτων.
Στην Ηλεία, ανήμερα της εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, πλήθος πιστών συρρέουν σε ιερές μονές που είναι αφιερωμένες στην Παναγία. Ένα από τα πιο σημαντικά προσκυνήματα είναι η ιερά μονή Κοίμησης της Θεοτόκου στην Λαμπεία που βρίσκεται στην ορεινή Ηλεία, κοντά στα σύνορα με την Αχαΐα και χρονολογείται από τον 18ο αιώνα.
Ακόμη, πλήθος πιστών επισκέπτεται την ιερά μονή της Παναγίας στη Σκαφιδιά, η οποία περιστοιχίζεται από μεσαιωνικό φρούριο και χρονολογείται από τον 10ο αιώνα.
Η ιερά μονή εκτός από την αξιόλογη αρχιτεκτονική της, έχει και πολλούς θησαυρούς, όπως ιερά σκεύη, άμφια, λειψανοθήκες, στολές, όπλα, εικόνες, νομίσματα, αναθήματα και το λάβαρο της Μονής από χειροκέντητη εικόνα. Σημαντικό είναι το αρχείο της μονής και η βιβλιοθήκη με πολλά χειρόγραφα βιβλία, που αναφέρονται σε λειτουργικά, μουσικά, αγιογραφικά και άλλα θέματα, όπως στην ιστορία της μονής και τη συμμετοχή της στην Ελληνική Επανάσταση του 1821.
Ακόμη η ιερά μονή Καθολικής στη Γαστούνη, η οποία ανεγέρθηκε το 920 προς τιμή της Παναγίας, θεωρείται σημαντικό βυζαντινό μνημείο, που προσελκύει πολλούς πιστούς κάθε χρόνο, όπως και η ιερά μονή της Κρεμαστής, η οποία είναι κτισμένη πάνω σε βράχο και χρονολογείται από τον 12ο αιώνα. Επίσης, σημαντικής ιστορικής αξίας είναι ο ιερός ναός της Κοίμησης της Θεοτόκου, που ήταν το καθολικό της βυζαντινής μονής της Φραγκαβίλλας, στην περιοχή της Αμαλιάδας.
Στην Αιτωλοακαρνανία, πλήθος πιστών συρρέει κάθε χρόνο στο μοναστήρι της Παναγίας της Αμπελακιώτισσας, που βρίσκεται περίπου 28 χιλιόμετρα από την Ελατού της Ναυπακτίας. Μάλιστα, η ιστορική και θρησκευτική αξία της μονής είναι τέτοια που την αποκαλούν «κιβωτό» της Ναυπακτίας. Η ιερά μονή είναι γνωστή για την εικόνα της Παναγίας, τα άγια λείψανα, το χρυσοκέντητο επιτάφιο και το λαμπρό πανηγύρι το Δεκαπενταύγουστο.
Στην Αρκαδία, κάθε χρόνο πολλοί πιστοί συρρέουν στην Τεγέα για να προσκυνήσουν την εικόνα Παναγία της Επισκοπής όπως και στο Λεωνίδιο όπου βρίσκεται η μονή της Παναγίας της Έλωνας κτισμένη σε κοκκινόβραχο του Πάρνωνα. Επίσης εορτάζουν η Παναγία η Πραστιώτισσα στον Πραστό και η Παναγία της Μαλεβής, στον Άγιο Πέτρο Κυνουρίας. Μάλιστα, η εικόνα της Παναγίας της Μαλεβής θεωρείται έργο του Ευαγγελιστή Λουκά. Ακόμη, στις 17 Αυγούστου αναβιώνει στο Βαλτεσινίκο, το παραδοσιακό αλώνισμα, το οποίο πραγματοποιείται, σε πλακόστρωτο αλώνι, πολύ κοντά στην ιερά μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου.
Στη Λακωνική Μάνη, επίκεντρο του εορτασμού του Δεκαπενταύγουστου αποτελούν τα Κονάκια Γυθείου, με τον Επιτάφιο της Θεοτόκου και τα εγκώμια της Παναγίας. Επίσης, πραγματοποιούνται εκδηλώσεις μνήμης για την ιστορική επέτειο της τριήμερης μάχης που δόθηκε στην περιοχή, κατά την επιδρομή του Ιμπραήμ.
Στην Αργολίδα, και συγκεκριμένα στην περιοχή της Νέας Επιδαύρου πανηγυρίζει η ιστορική μονή Παναγίας Αγνούντος, όπου φυλάσσεται η ομώνυμη θαυματουργή εικόνα της Παναγίας. Η Παναγία έλαβε αυτό το προσωνύμιο, λόγω της θέσης που βρίσκεται, δηλαδή πάνω σ' ένα μικρό λόφο, δίπλα από την εθνική οδό Ισθμού- Επιδαύρου.
Στην Κορινθία, εορτάζει η ιερά Μονή της Παναγίας της Φανερωμένης, που βρίσκεται στο Χιλιομόδι και έχει χαρακτηριστεί ως σπουδαίο βυζαντινό μνημείο, και κορυφαίο αρχιτεκτονικό έργο. Η ιερά μονή κτίστηκε τον 13ο αιώνα, απέναντι από τον βράχο όπου βρέθηκε η εικόνα της Παναγίας, από βοσκούς της περιοχής και υπάρχει μεγάλος θησαυρός αγίων Λειψάνων, όπως η κάρα του Αγίου Σωφρονίου, Πατριάρχου Ιεροσολύμων, τεμάχιο λειψάνου του Αγίου Νεκταρίου κ. α.

BINTEO : Αυτοκίνητο πήρε φωτιά εν κινήσει στην εθνική οδό Κορίνθου - Τριπόλεως - Καλαμάτας

Το συμβάν σημειώθηκε στις 10 το πρωί του Σαββάτου, όταν ο οδηγός του είδε να βγαίνουν καπνοί από το το όχημά του

Φωτιά πήρε ένα Ι.Χ αυτοκίνητο την ώρα που βρισκόταν εν κινήσει στο 98.5 χλμ με κατεύθυνση προς Τρίπολη στην εθνική οδός Κορίνθου - Τριπόλεως κοντά στα διόδια Σπαθουνίου.

Το συμβάν σημειώθηκε στις 10 το πρωί του Σαββάτου, όταν ο οδηγός του είδε να βγαίνουν καπνοί από το το όχημά του. Βγήκε μόνος του από το αυτοκίνητο και ειδοποιήθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία Κορίνθου που έφτασε στο σημείο με δύο οχήματα και τρεις πυροσβέστες και έσβησαν την φωτιά.

Το Ι.Χ αυτοκίνητο καταστράφηκε σχεδόν ολοσχερώς.

ΕΛΤΑ: Το απίστευτο κόλπο του προϊσταμένου για να παίρνει φιλοδωρήματα από συνταξιούχους

Άνοιγε επιστολές με επιταγές - Έκρυβε τις κάρτες ανάληψης από ΑΤΜ για να έρχεται ο ίδιος σε επαφή με τους δικαιούχους - Αξίωνε και το 50% των φιλοδωρημάτων από τους διανομείς

Επί τέσσερα χρόνια (2009-2013), προϊστάμενος  μονάδας διανομής των ΕΛΤΑ και παράλληλα συνδικαλιστής, είχε στήσει έναν απίστευτο μηχανισμό για να εισπράττει   φιλοδωρήματα από τους συνταξιούχους, ενώ από τους συναδέλφους τους διανομείς εισέπραττε «ενοίκιο», το οποίο ανερχόταν στο 50% των φιλοδωρημάτων, που εκείνος υπολόγιζε ότι ελάμβαναν  από τους απόμαχους της εργασίας.

Το πλαίσιο του ιδιόρρυθμου μηχανισμού που είχε δημιουργήσει  προέβλεπε: 1) κάθε μήνα παράνομο άνοιγμα όλων επιστολών των συνταξιούχων στο σπίτι του, 2) την παρακράτηση των συντάξεων όσων έδιναν καλό φιλοδώρημα προκειμένου να τους τηλεφωνεί  ο ίδιος να περάσουν από το γραφείο του να παραλάβουν τα χρήματα (ανεξάρτητα εάν σε κάθε συνταξιούχο παρακρατούσαν 3 ευρώ για να πηγαίνουν οι συντάξεις σπίτι τους), 3) το μοίρασμα των υπολοίπων συντάξεων στους διανομείς με παράλληλη   καταβολή   «ενοικίου» για τα φιλοδωρήματα που τους δινόντουσαν, 4) την παρακράτηση των τραπεζικών  καρτών αναλήψεων των συνταξιούχων, έτσι ώστε   να μην μπορούν να εισπράττου  μέσω Τραπεζών, κ.λπ.

Φυσικά, από το αρμόδιο πειθαρχικό συμβούλιο απολύθηκε οριστικά από τα ΕΛΤΑ, ενώ ο Άρειος Πάγος απέρριψε ως αβάσιμους όλους τους ισχυρισμούς με τους οποίους   ζητούσε να αναιρεθεί η απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Αθηνών με την οποία καταδικάστηκε σε πολυετή φυλάκιση για παράβαση  καθήκοντος   και παραβάσεων της ταχυδρομικής νομοθεσίας κατ' εξακολούθηση. Πάντως, άγνωστα παραμένουν τα ποσά των φιλοδωρημάτων  και των «ενοικίων» που καρπώθηκε όλα αυτά τα χρόνια.

Τον Μάρτιο του 2013, 11 διανομής των ΕΛΤΑ κατέθεσαν στο σωματείο  Ταχυδρομικών Υπαλλήλων Πειραιά έγγραφη καταγγελία ότι ο επίμαχος προϊστάμενος, επέβαλε  "ενοίκιο" στους διανομείς επιλέγοντας μάλιστα να πληρώνει ο ίδιος ένα μεγάλο μέρος επιταγών συντάξεων και κοινωνικών επιδομάτων, προφασιζόμενος διάφορες δικαιολογίες.

Αποσπούσε, ιδίως, από τους νεότερους σε   αρχαιότητα διανομείς «σε μηνιαία ή διμηνιαία βάση, την καταβολή σε αυτόν χρηματικού ποσού το επονομαζόμενο από τους 11 "ενοίκιο", το οποίο ήταν ανάλογο με τον αριθμό των επιταγών συντάξεων και επιδομάτων που πλήρωναν   και με το ύψος των φιλοδωρημάτων που εκ των προτέρων ο ίδιος είχε υπολογίσει ότι θα εισέπρατταν». Το ενοίκιο που απαιτούσε ανερχόταν στο 50% των φιλοδωρημάτων που   έδιναν στους διανομείς.
Μάλιστα, προκειμένου να εξασφαλίσει την σιωπή των διανομέων χρησιμοποιούσε πολλές φορές απειλές και εκβιασμούς στρέφοντας τον ένα διανομέα ενάντια στον άλλον.

Η διαδικασία πληρωμής των  συντάξεων- επιδομάτων κάποια στιγμή  άλλαξε με την αποστολή στα ΕΛΤΑ των επιταγών μέσα σε φακέλους.  
Όμως, ο προϊστάμενος,  προκειμένου να εξασφαλίσει την συνέχιση της πληρωμής   μεγάλου αριθμού των επιταγών των συνταξιούχων με την είσπραξη φιλοδωρημάτων, αλλά και την είσπραξη  παράλληλα, και του «ενοικίου»   επινόησε και εφάρμοσε ένα ιδιόμορφο μηχανισμό πληρωμής των   συντάξεων.
Από τον Φεβρουάριο του  2009,   απαγόρευε την ταξινόμηση των επιστολών με επιταγές, έτσι ώστε οι διανομείς να μην μπορούν να  παραδίδουν τις επιστολές-επιταγές.
Συγκέντρωνε όλες τις επιταγές, δηλαδή των συντάξεων και των επιδομάτων, στο γραφείο του και τις μετέφερε, μέσα σε κιβώτια (trays) με το  αυτοκίνητό του στο σπίτι του. Εκεί   άνοιγε τους φακέλους και έκανε την διαλογή.

Μετά το διαχωρισμό, κρατούσε αυτές που θα πλήρωνε ο ίδιος από το γραφείο του, «με κριτήριο, προφανώς, το ύψος των φιλοδωρημάτων, που έδινε καθένας δικαιούχος και επέστρεφε τις υπόλοιπες, χωρίς φακέλους, την επόμενη ημέρα». Στην συνέχεια,   τηλεφωνούσε  σε εκείνους τους  συνταξιούχους που είχε επιλέξει  και τους έλεγε ότι «για την εξυπηρέτησή τους θα τους πλήρωνε ο ίδιος στο γραφείο του».

Οι αρεοπαγίτες σημειώνουν ότι με τον   τρόπο  «που μεθόδευσε, προκειμένου να παραλαμβάνει τις επιταγές μέσα από τις επιστολές,  παραβίαζε σε μηνιαία βάση το απόρρητο της αλληλογραφίας, χωρίς να υπάρχει προς τούτο σχετική συναίνεση των παραληπτών».
Υπογραμμίζουν ακόμη, οι δικαστές,   ότι  εκμεταλλευόμενος την ιδιότητά του, «δημιουργούσε στους δικαιούχους με πειστικό τρόπο την πεποίθηση ότι τους εξυπηρετεί, ενώ σκοπός του ήταν τα αυξημένα φιλοδωρήματα, που κατέβαλαν αυτοί αισθανόμενοι υποχρεωμένοι, ενώ αποσιωπούσε από αυτούς ότι είχε ήδη περικοπεί από την σύνταξή τους το  ποσό των 3 ευρώ, για την κατ' οίκον πληρωμή τους».

Τη  κερδοφόρο μέθοδό του δεν την  σταμάτησε  ούτε με το πέρασμα της πληρωμής των συντάξεων μέσω των Τραπεζών και των ΑΤΜ, καθώς φρενάρισε την όλη διαδικασία.
Έτσι στο πλαίσιο αυτό, οι ταχυδρομικοί διανομείς  άρχισαν την ενημέρωση  προς τους συνταξιούχους να ανοίξουν λογαριασμό στα ΕΛΤΑ και παράλληλα τους έλεγαν ποιά δικαιολογητικά  να συγκεντρώσουν.
Πράγματι, μετά την ολοκλήρωση της  όλης  διαδικασίας και αφού εκτυπώθηκαν οι κάρτες αναλήψεων κ.λπ., ο προϊστάμενος τις έβαλε στο συρτάρι του, χωρίς φυσικά να το γνωρίζουν οι συνταξιούχοι, αλλά και ουδέποτε διαβίβασε τα σχετικά στοιχεία στο κεντρικό κατάστημα των ΕΛΤΑ, προκειμένου να συνεχιστεί η πληρωμή των συντάξεων, όπως γινόταν μέχρι τότε.

Βόρεια Κορέα: 3,5 εκ. πολίτες έκαναν αίτηση για να πολεμήσουν τον Τραμπ

Περίπου 3,5 εκατομμύρια πολίτες έκαναν αίτηση να καταταγούν στον βορειοκορεατικό στρατό για να πολεμήσουν τις Ηνωμένες Πολιτείες, αναφέρουν σήμερα βορειοκορεατικά μέσα ενημέρωσης.
Οι Βορειοκορεάτες, ανάμεσα στους οποίους φοιτητές, εργάτες και απόστρατοι στρατιωτικοί, ζητούν να καταταγούν ή να επιστρέψουν στις ένοπλες δυνάμεις μετά τις δηλώσεις της βορειοκορεατικής κυβέρνησης ότι θα προβεί σε αντίποινα εναντίον των ΗΠΑ μετά την έγκριση από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ νέων κυρώσεων σε βάρος της Πιονγκγιάνγκ, αναφέρεται σε δημοσίευμα της εφημερίδας του βορειοκορεατικού Κόμματος των Εργατών Rodong Sinmun, όπως μετέδωσε το νοτιοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων Yonhap.
Την περασμένη εβδομάδα το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ υιοθέτησε ομόφωνα την Απόφαση 2371, με την οποία καθίστανται αυστηρότερες οι κυρώσεις που έχουν επιβληθεί στη Βόρεια Κορέα ως απάντηση για τις πρόσφατες δοκιμές βαλλιστικών πυραύλων από την Πιονγκγιάνγκ.
Οι ένοπλες δυνάμεις της Βόρειας Κορέας ανακοίνωσαν την Τετάρτη πως σχεδιάζουν μια πυραυλική επίθεση κοντά στο νησί Γκουάμ, που αποτελεί έδαφος των ΗΠΑ στον Ειρηνικό Ωκεανό, αφού ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ απείλησε την Πιονγκγιάνγκ με «πυρ και οργή». Στο Γκουάμ υπάρχουν αμερικανικές στρατιωτικές βάσεις.

Αξίζει τον κόπο: Τοματοκεφτέδες με πουρέ

Πριν λίγες μέρες, λέγαμε για τους κολοκυθοκεφτέδες. Σήμερα δίνουμε μία άλλη (παρόμοια) συνταγή της εποχής. 
Τοματοκεφτέδες με πουρέ πατάτας. Είτε με έτοιμο πουρέ από το εμπόριο ή είτε να τον φτιάξουμε εμείς βράζοντας, λιώνοντας τις πατάτες μας κλπ. 
Πρόκειται για ένα ξεχωριστό μεζέ, πριν ή δίπλα στη γουρνοπούλα ή όποιο άλλο κύριο φαγητό. Αλλά και συνοδευτικό σε ούζο, μπύρα ή παγωμένο κρασί.
Πρόταση για κάτι διαφορετικό:  
Αν σας αρέσει ρίχτε μερικά κομμάτια φέτα (αλμυρή ή γλυκιά, όπως σας αρέσει). 
Τα υλικά μας :
3 μεγάλες ώριμες ντομάτες (με τη φλούδα)
1 φλιτζάνι του τσαγιού έτοιμου πουρέ πατάτας σε σκόνη (ή 5-6 βραστές πατάτες)
2 μεγάλα ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 κουταλάκι  ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό ή δυόσμο
1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
2-3 κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 ½ φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο κλασικό για το τηγάνισμα
αλάτι, πιπέρι
Επτά βήματα για την εκτέλεση
1.     Κόβουμε στη μέση τις ντομάτες και αφαιρούμε όλους τους σπόρους.
2.     Τοποθετούμε τις ντομάτες στο μπλέντερ και ανοιγοκλείνουμε το διακόπτη 3-4 φορές μέχρι να κοπούν σε πολύ μικρά κομματάκια, χωρίς όμως να πολτοποιηθούν εντελώς.
3.     Αδειάζουμε το μείγμα από τις ντομάτες σε ένα ψιλό τρυπητό και το αφήνουμε 1 ώρα, μέχρι να στραγγίξει τα υγρά του.
4.     Αδειάζουμε τις στραγγισμένες ντομάτες σε ένα μπολ και τις αναμειγνύουμε με τα κρεμμύδια, το δυόσμο, το μπέικιν πάουντερ, το αλεύρι, τον πουρέ πατάτας, το αλάτι και το πιπέρι (το μείγμα πρέπει να είναι αρκετά πηχτό, οπότε αν είναι απαραίτητο προσθέτουμε λίγο ακόμα αλεύρι).
5.     Ρίχνουμε σε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι το ελαιόλαδο και το αφήνουμε να ζεσταθεί πολύ καλά.
6.     Παίρνουμε κουταλιά – κουταλιά το μείγμα της ντομάτας και το ρίχνουμε με προσοχή στο καυτό λάδι. Τηγανίζουμε τους κεφτέδες σε δυνατή φωτιά μέχρι να πάρουν ένα βαθύ ρόδινο χρώμα και από τις δύο πλευρές.
7.     Τοποθετούμε τους κεφτέδες σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας για να τραβήξουν το λάδι τους και τους σερβίρουμε αμέσως ζεστούς.
Δύσκολο, να τηγανίζεις με τόση ζέστη των ημερών. Αλλά πρόκειται για κάτι ξεχωριστό. Αξίζει. Θα το ευχαριστηθούν όλοι.

ΦΩΤΟ - Εντοπίστηκε μεγάλη χασισοφυτεία στην Αρκαδία

Για την υπόθεση αυτή συνελήφθη ένα άτομο 

Κατασχέθηκαν συνολικά -496- δενδρύλλια κάνναβης και καλλιεργητικός εξοπλισμός 

Εντοπίστηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Τρίπολης, σε δασική περιοχή του Δήμου Γορτυνίας Αρκαδίας, φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης, αποτελούμενη συνολικά από -496- δενδρύλλια κάνναβης.
Για την υπόθεση αυτή, συνελήφθη χθες (11.8.2017) το πρωί, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Γορτυνίας Αρκαδίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Τρίπολης, ένας (1) 35χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά.
Ειδικότερα, μετά από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων, οργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε αστυνομική επιχείρηση και έρευνα, σε δασική περιοχή του Δήμου Γορτυνίας Αρκαδίας, κατά την οποία εντοπίστηκε, σε δύο (2) ειδικά διαμορφωμένους και κατάλληλα εκχερσωμένους χώρους, φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης αποτελούμενη συνολικά από -496- δενδρύλλια κάνναβης, ύψους από 1,5 έως 2,5 μέτρων περίπου, τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν.
Όπως προέκυψε, την ανωτέρω φυτεία καλλιεργούσε ο 35χρονος, ο οποίος και συνελήφθη, ενώ στο χώρο της φυτείας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν αντικείμενα που σχετίζονται με την καλλιέργεια κάνναβης.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Τρίπολης.
Η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, διενεργούνται από το Τμήμα Ασφαλείας Τρίπολης.

Ο διάπλους της Σκιάθου σήμερα με σανίδα από πλαστικά μπουκάλια

Τον διάπλου της Σκιάθου, με μια αυτοσχέδια σανίδα θαλάσσης από πλαστικά μπουκάλια, πραγματοποιούν από σήμερα δύο άτομα από την περιβαλλοντική οργάνωση «The Whale Company» προκειμένου να ευαισθητοποιήσουν τους πολίτες για τα πλαστικά απορρίμματα.
«Προσκαλέσαμε τον Κάρλος και την Κάρολιν από την διεθνή οργάνωση να συμπεριλάβουν την Ελλάδα και συγκεκριμένα τη Σκιάθο στην περιοδεία τους, που περιλαμβάνει διαδρομές 26 μιλίων σε 12 χώρες» εξήγησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Θοδωρής Τζούμας, πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου «Η Σκιάθος», που υλοποιεί από τον περασμένο Μάιο το πρόγραμμα ενάντια στην πλαστική σακούλα ASAP (Active Skiathos Against Plastic bag).
«Η μοναδική τους στάση στην Ελλάδα είναι η Σκιάθος, που είναι και ο έβδομος σταθμός τους μετά από αντίστοιχες δράσεις που έχουν πραγματοποιήσει σε Γαλλία, Ισπανία, Πορτογαλία, Ιταλία, Σλοβενία και Κροατία. Οι δύο ακτιβιστές έχουν ήδη καταπλεύσει και είναι έτοιμοι για τον διάπλου με εκκίνηση από την παραλία Κουκουναριές» ανέφερε ο κ. Τζούμας.

Κόντρα με το δεσπότη για τη ... μακαρονάδα

Αναταραχή επικρατεί στη Γουριώτισσα Ξηρομέρου του δήμου Αγρινίου, μετά την απόφαση του μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας να αναστείλει την προγραμματισμένη Θεία Λειτουργία της Παναγίας καθώς είναι αντίθετος στην πραγματοποίηση του (ξακουστού) γλεντιού που οργανώνει ο πολιτιστικός σύλλογος του χωριού το βράδυ της 14ης Αυγούστου, παραμονής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, όπου μαγειρεύεται σε καζάνια και προσφέρεται η παραδοσιακή «βλάχικη» μακαρονάδα με κρέας.
Κάτοικοι του χωριού σε επιστολή τους στα μέσα ενημέρωσης κάνουν λόγο για εκβιασμό υποστηρίζοντας πως «ο Μητροπολίτης διχάζει μια τοπική κοινωνία, που μέχρι τώρα πορεύονταν με ομοθυμία και ομοψυχία, χωρίζοντάς την σε πιστούς και απίστους, σ’ αυτούς που νηστεύουν και κοινωνούν κι σ’ αυτούς που δε νηστεύουν!». Διαμηνύουν πως «η εκδήλωση πρέπει να πραγματοποιηθεί και θα πραγματοποιηθεί την παραμονή της Παναγίας (14/8) , όπως έχει προγραμματιστεί».

Στην επιστολή προς τα μέσα ενημέρωσης σημειώνουν:
Στο χωριό Γουριώτισσα Ξηρομέρου Αιτωλοακαρνανίας, ο Μητροπολίτης ανέστειλε την προγραμματισμένη θεία λειτουργία στο ναό της ενορίας, με αιτία και αφορμή τις εκδηλώσεις του πολιτιστικού συλλόγου του χωριού, που πραγματοποιούνται το βράδυ της παραμονής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, όπου μαγειρεύεται στα καζάνια και προσφέρεται η παραδοσιακή «βλάχικη» μακαρονάδα με κρέας.
Στην ουσία – όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του πολιτιστικού συλλόγου- η απόφαση του Μητροπολίτη λέει, «ή καταργείται την πολιτιστική εκδήλωση στις 14/8 ή θεία λειτουργία ανήμερα της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, στον Άγιο Δημήτριο του χωριού δεν έχει». Βέβαια δεν το λέει μ’ αυτήν ακριβώς τη διατύπωση, αλλά περί αυτού πρόκειται. Αυτή η απόφαση του Μητροπολίτη διχάζει μια τοπική κοινωνία, χωρίζοντάς την σε πιστούς και απίστους, σ’ αυτούς που νηστεύουν και κοινωνούν κι σ’ αυτούς που δε νηστεύουν!
Η εκδήλωση πρέπει να πραγματοποιηθεί και θα πραγματοποιηθεί την παραμονή της Παναγίας (14/8) , όπως έχει προγραμματιστεί –υποστηρίζουν από το τοπικό σύλλογο -  με βάσει και την εκφρασμένη επιθυμία, όπως πρέπει και η θεία λειτουργία να τελεστεί, το πρωί στις 15/8, στην εκκλησία μας! Δυνατότητα να μεταφερθεί η εκδήλωση του πολιτιστικού Συλλόγου, όπως προτρέπει ο Μητροπολίτης, ανήμερα της Παναγίας, δεν υπάρχει, αφού οι συγχωριανοί μας την ίδια μέρα αναχωρούν, γιατί στις 16/8 εργάζονται!
Η κοινωνία της Γουριώτισσας θα συνεχίσει ενωμένη στη ζωή, στις παραδόσεις και στον πολιτισμό!

 mandata.gr

ΜΕΣΣΗΝΙΑ - Η κοσμοπλημμύρα έφερε και ...καραμπόλες

 ΤΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑ - ΡΙΖΟΜΥΛΟΣ ΑΚΟΜΑ ΣΤΙΣ ....ΜΕΛΕΤΕΣ !!!

Οδηγοί προσοχή πολλά τα οχήματα  "άθλιο " το οδικό δίκτυο !!!

Η κάθοδος των μυρίων στην Μεσσηνία  για τον Δεκαπενταύγουστο και διακοπές έχει επιβαρύνει σημαντικά το ……απαρχαιωμένο οδικό δίκτυο του νομού με αποτέλεσμα να δημιουργούνται δυσάρεστες καταστάσεις
Λόγω της αυξημένης κίνησης σημειώθηκε καραμπόλα ΠΕΝΤΕ αυτοκινήτων στην Μεσσήνη στο ρεύμα προς Πύλο ευτυχώς χωρίς τραυματισμούς
Στον κύριο οδικό άξονα προς την Νοτιοδυτική Μεσσηνία   η καραμπόλα  είχε σαν συνέπεια  να δημιουργηθεί μεγάλο μποτιλιάρισμα   μέσα στις υψηλές θερμοκρασίες που επικρατούν σήμερα στην περιοχή

ΔΕΝ ..."ΜΑΣΑΕΙ" !!! Ηχηρή απάντηση του Μητροπολίτη Μεσσηνίας στην επίθεση από τον ΣΥΡΙΖΑ

Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας: Δεν άφησε χωρίς απάντηση ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος την επίθεση που δέχτηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας για την κριτική που άσκησε εναντίον του προέδρου της Βουλής, Νίκου Βούτση, ύστερα από τις δηλώσεις του τελευταίου για την πατρίδα και την θρησκεία.

Αναλυτικά η απάντηση του Μητροπολίτη Μεσσηνίας:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας απάντησε με το ίδιο ιδεολογικό υπόβαθρο της σκέψης του κ. Προέδρου του Ελληνικού Κοινοβουλίου, προκειμένου να δικαιολογήσει την άστοχη τοποθέτηση του σχετικά με την χρήση των όρων Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια, αλλά και για να επιβεβαιώσουν την κομματική αντίληψη τους, σχετικά με την ιδεολογική πολιτική τους για μια θεσμική αποδόμηση της ελληνικής κοινωνίας και την αποκοπή της από οποιαδήποτε σχέση προς την παράδοση της Ορθοδοξίας και του Ελληνισμού κυρίως, ως παραγόντων ακόμη και του ευρωπαϊκού πολιτισμού.
Δεν κατανόησαν φαίνεται ότι όταν οι έννοιες ιδεολογοποιούνται χάνουν την πολιτισμική τους σημασία και δεν λειτουργούν ούτε δομικά ούτε συνεκτικά μέσα σε μια κοινωνία.
Επιπλέον όταν οι έννοιες, και εν προκειμένω οι έννοιες Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια, χρωματίζονται με ακραίες ιδεολογίες-αριστερόστροφες η δεξιόστροφες – τότε συμβάλλουν στη διατάραξη της κοινωνικής συνοχής και ενότητας. Τέτοιες αναταράξεις και διχασμούς είχαμε αρκετούς στο ιστορικό παρελθόν της Ελληνικής Κοινωνίας και στην παρούσα μεταμνημονιακή (!!!) περίοδο είναι μάλλον πολυτέλεια και επικίνδυνο η αναμόχλευση τέτοιων διχαστικών ενθυμήσεων.
Ακόμη δεν πρέπει να ξεχνάτε, ότι η ίδια η Ορθοδοξία είναι πάντοτε διαλεκτική και ανεκτική προς τους άλλους (αλλόθρησκους η ετερόθρησκους) και ουδέποτε ήταν απορριπτική προς την ετερότητα, αρκεί η κάθε ετερότητα να είναι παράγοντας πολιτισμού και προόδου, ούτε έκανε ποτέ αποκλεισμούς, γι’ αυτό και δημιουργεί πολιτισμό και γράφει ιστορία διαχρονικά. Δυστυχώς με όσα αναφέρετε αγαπητοί μου συμπολίτες επιβεβαιώνετε την ιστορική σας ημιμάθεια και την έλλειψη πολιτισμικής εμπειρίας.
Πατρικά θα σας συμβούλευα να μην αγγίζετε αξίες και αρχές πολιτισμού με τόση επιπολαιότητα ούτε να προσεγγίζετε την ιστορία με ιδεολογικές παρωπίδες αποκλεισμών της ιστορικής πραγματικότητας, για ικανοποίηση του οποιουδήποτε κομματικού λαϊκισμού σας και μόνο.
Θα πρέπει να γνωρίζετε τέλος, ότι η αναγνώριση του οποιουδήποτε λάθους είναι πράξη πολιτική ενώ η εμμονή στο λάθος επιβεβαιώνει πολιτικό στρουθοκαμηλισμό».

ΤΟ ΝΕΡΟ ....ΝΕΡΑΚΙ ΣΤΟΥΣ ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΟΥΣ !!! Ανακοίνωση από ΛΑ.ΣΥ Τριφυλίας

ΕΝΑ ΑΠΑΡΧΑΙΩΜΕΝΟ ΔΙΚΤΥΟ ΑΠΟ ΚΑΡΚΙΝΟΓΟΝΟΥΣ ΑΜΙΑΝΤΟΣΩΛΗΝΕΣ

                                         ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ- ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
Για τα προβλήματα υδροδότησης στον τ. δήμο Γαργαλιάνων  και τη στάση των υπευθύνων.

Για άλλη μια χρονιά οι κάτοικοι του Πύργου Τριφυλίας, των Γαργαλιάνων και των γύρω χωριών, λένε- στην κυριολεξία- κατακαλόκαιρο, «το νερό – νεράκι».
Κι ενώ οι κάτοικοι της περιοχής είναι αγανακτισμένοι από αυτή την απελπιστική κατάσταση, οι υπεύθυνοι της ΔΕΥΑΤ και του δήμου, αντί να προσπαθήσουν ώστε να δοθεί λύση και να αποκατασταθεί η ομαλή υδροδότηση- που έπρεπε να έχει δοθεί εδώ και χρόνια γιατί το πρόβλημα δεν είναι σημερινό- δηλώνουν άγνοια και διαψεύδουν αυτούς που διαμαρτύρονται.
Πιο συγκεκριμένα, ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΤ κύριος Παναγιώτης Γυφτάκης, δήλωσε στο δημοτικό σύμβουλο της παράταξής μας Κουκούμη Σαράντο, που τον επισκέφθηκε σήμερα 11/8/2017 για να διαμαρτυρηθεί για αυτή την απαράδεκτη κατάσταση: «Δεν υπάρχει πρόβλημα, εμένα δε με έχει ενοχλήσει κανείς μέχρι σήμερα και αν παρουσιάζονται κάποια μικροπροβλήματα κατά καιρούς, φταίνε οι κάτοικοι που προτιμούν να ποτίζουν τους κήπους τους από το να έχουν νερό να πίνουν και δεν δέχονται το νερό της γεώτρησης να το ρίξουμε στη δεξαμενή». Δηλαδή για τα προβλήματα λειψυδρίας που παρουσιάζονται κάθε χρόνο, υπεύθυνοι είναι αυτοί που ποτίζουν πέντε ρίζες ντομάτες κι όχι οι ίδιοι που επί τόσα χρόνια δεν έχουν αντικαταστήσει το παμπάλαιο και επικίνδυνο για την υγεία των κατοίκων, από αμιαντοσωλήνες, σάπιο δίκτυο, που με τις συχνές βλάβες έχουν τεράστιες απώλειες νερού.
Ας μας πουν πόσες ώρες διακοπής νερού είχαν και οι μεγάλες επιχειρήσεις της περιοχής, όπως το «COSTA NAVARINO»; Ή μήπως επειδή πρέπει να εξασφαλίσουν τη διαρκή υδροδότηση και την αδιατάραχτη λειτουργία αυτών των μεγάλων επιχειρήσεων, αφήνουν να υποφέρει ο λαός της περιοχής;
Καλούμε τα λαϊκά στρώματα της περιοχής να μην «τσιμπήσουν» στην καλλιέργεια «κοινωνικού αυτοματισμού» που προσπαθούν να σπείρουν οι υπεύθυνοι ανάμεσα στο λαό.
Να διεκδικήσουν οργανωμένα να έχουν μόνιμη και διαρκή πρόσβαση σε καθαρό πόσιμο νερό, που να εξυπηρετεί όλες τους τις ανάγκες.
Το νερό, ως δημόσιο αγαθό και όχι ως εμπόρευμα, που είναι αναγκαίο όχι μόνο για μια καλύτερη ποιότητα ζωής αλλά για τη διατήρηση της ίδιας της ζωής.

                                                                                                              
                                                                                                                
ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ

Ελένη Μενεγάκη: Η ΦΩΤΟ από τις διακοπές της έβαλε φωτιά στο instagram!

Πριν λίγες ημέρες η Ελένη Μενεγάκη μαζί με την οικογένεια της το Ιόνιο για να απολαύσει τις ομορφιές του, κάνοντας στάσεις και βόλτες σε Ιθάκη και Λευκάδα.
Η γνωστή παρουσιάστρια ποζάρει στα σκαλοπάτια φορώντας το τεράστιο καπέλο της, δείχνοντας μας την υπέροχη της πλάτη.
Δείτε τη φωτογραφία:

2o Laconia Summer Basketour: ΑΠΟΕΛ και Κάστρο για τον τίτλο του Πρωταθλητή LSB 2017

Το Κάστρο Μονεμβασίας και ο ΑΠΟΕΛ πήραν τα εισιτήρια για τον μεγάλο τελικό του Laconia Summer Basketour 2017, που θα πραγματοποιηθεί σήμερα Σάββατο 12 Αυγούστου 2017.
Ο μεν Πρωταθλητής ΑΠΟΕΛ θέλει να διατηρήσει τον τίτλο του, με το δε Κάστρο να ψάχνει την ρεβάνς για τον περσινό χαμένο τελικό.
Στην έβδομη αγωνιστική ημέρα, την Παρασκευή 11 Αυγούστου 2017, η Δαιμονιά, με τον Γιάννη Αθανασούλα στο ρόστερ της, άντεξε για δύο δεκάλεπτα στον πρώτο ημιτελικό. Μετά την ανάπαυλα, το Κάστρο με τον Αλέξανδρο Σιγκούνα κατάφερε και πήρε διψήφια διαφορά για να φτάσει στο τελικό 101-77.

Στον δεύτερο χρονικά ημιτελικό, η Νεάπολη, με τον Χαράλαμπο Κοντραφούρη, είχε τα ηνία του αγώνα μέχρι το ημίχρονο. Από εκεί και μετά, ο ΑΠΟΕΛ και η παρέα των Ζήση Σαρικόπουλο, Αβραάμ Καλλινικίδη, Κωστή Εζόμο και Δημήτρη Ρετσινά πετυχαίνοντας 32 πόντους στο τρίτο δεκάλεπτα ανέτρεψαν την κατάσταση για να πάρουν εν τέλη την πρόκριση στον τελικό με 83-71.
Μεταξύ των δύο αναμετρήσεων πραγματοποιήθηκε ο αγώνας ΑμεΑ, «Τζάμπολ Αγάπης», με την συμμετοχή παιδιών με αυτισμό. Στις διακοπές των αναμετρήσεων οι cheerleaders της Κύμης, Blue Fires, ξεσήκωναν το κόσμο στο Κλειστό, με τις εντυπωσιακές τους χορογραφίες. Τέλος, ο τοπικός μουσικοχορευτικός σύλλογος «Οι Μύλοι» παρουσίασαν παραδοσιακούς χορούς.
Στο σημερινό πρόγραμμα 12/8, εκτός από τον μεγάλο τελικό (21:00), θα πραγματοποιηθεί και ο μικρός τελικός (18:00). Στα ημίχρονα των δύο αναμετρήσεων θα γίνουν οι διαγωνισμοί Τριπόντων και Καρφωμάτων.
Χορηγοί του Laconia Summer Basketour είναι οι Biogreco, Μορέως Ήδιστα, Petra Club, Ημιχρονο Σπορ, Tzante Café Restaurant, Laconia Magazine και Οπτικά Κότσαλης. Το Laconia Summer Basketour διεξάγεται με την στήριξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου και της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ. Συνδιοργανωτές είναι ο Δήμος Μονεμβασιάς και ο ΑΠΟΕΛ. Διεθνής Συνεργάτης το World Club Basketball Tournament που διεξάγεται στο Hastings της Μεγάλης Βρετανίας.


πηγή

Πόσο περπάτημα χρειάζεται για να «κάψεις» ένα παγωτό ξυλάκι

Και να γλυκαθείς και να διατηρήσεις τα κιλά σου
Τα παγωτά είναι η αγαπημένη γλυκιά «αμαρτία» του καλοκαιριού στην οποία ενδίδουν οι περισσότεροι.
Αν δε θέλετε, ωστόσο, να έχετε τύψεις ότι καταναλώσατε πολλές θερμίδες τρώγοντας το παγωτό σας, μπορείτε να ασκηθείτε και να διατηρήσετε τα κιλά σας.
Το ζωηρό περπάτημα είναι σίγουρα μια καλή λύση, αλλά πόσο πρέπει να περπατήσετε για να κάψετε ένα κανονικό παγωτό ξυλάκι;
Στο πλαίσιο έρευνας, οι επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο Texas Christian, έδωσαν διαφορετικά μενού και πρόγραμμα ασκήσεων για να βγάλουν έναν μέσο όρο του πόση ώρα πρέπει να ασκηθείς για να κάψεις τις ανάλογες θερμίδες.
Όσον αφορά, λοιπόν, ένα κανονικό παγωτό ξυλάκι, για να το κάψετε χρειάζεστε περίπου μία ώρα ζωηρό περπάτημα.

ΔΙΟ-ΡΙΖΑ !!! ΒΟΛΕΥΤΗΚΕ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΠΑΤΡΙΩΤΗ !!!

Μετά τις σφοδρές αντιδράσεις που ξέσπασαν με αφορμή την ανακοίνωση του διορισμού του Στέλιου Παππά στον ΟΑΣΘ,
ακόμη ένα όνομα αναμένεται να προκαλέσει συζητήσεις.
Πρόκειται για την Όλγα Γιάννη, τη δημοσιογράφο που έλαβε μία από τις εννέα θέσεις του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΑΣΘ.  

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυρία Γιάννη προτάθηκε από τους Ανεξάρτητους Έλληνες, και όχι τυχαία, καθώς υπήρξε υποψήφια βουλευτής του κόμματος στην Α’ Θεσσαλονίκης.
Η κυρία Γιάννη, που παρουσιάζει εκπομπή σε τοπικό τηλεοπτικό σταθμό της Θεσσαλονίκης, έγινε γνωστή τον Νοέμβριο του 2016, όταν κατήγγειλε ότι αλλοδαποί αποπειράθηκαν να τη βιάσουν σε υπόγεια διάβαση και ενώ πήγαινε στο ΣΕΦ για το συνέδριο των ΑΝΕΛ.
Μετά από αυτό που έζησε, συνέστησε προσοχή σε όσους περνούν από υπόγειες διαβάσεις, ενώ ζήτησε να ληφθούν μέτρα ασφαλείας.
«Πρέπει να αποτρέψουμε κάθε βιασμό ή ληστεία. Εγώ στάθηκα τυχερή, γιατί ήμουν ευγενική μαζί τους και συνεργάσιμη. Η επόμενη κοπέλα όμως;», δήλωσε στην εφημερίδα.


ΒΙΝΤΕΟ - Γιατί ο καφές σας κάνει να πηγαίνετε στην τουαλέτα: Η επιστήμη εξηγεί

Πολλοί άνθρωποι σπεύδουν να “κατηγορήσουν” την καφεΐνη για την καθαρτική επίδραση που βάσει... εμπειρίας έχει ο καφές.

Ωστόσο, αν αυτό ήταν αλήθεια, τότε γιατί δεν έχουν και τα ενεργειακά ποτά ή τα αναψυκτικά το ίδιο αποτέλεσμα, αφού και αυτά περιέχουν καφεΐνη;

Και γιατί ακόμα και ο καφές ντεκαφεϊνέ (χωρίς καφεΐνη) έχει τις ίδιες ακριβώς... επιπτώσεις στην εντερική λειτουργία;

Ένα βίντεο από την σειρά της American Chemical Society’s Reactions απαντά στο ερώτημα που ο καθένας θέλει να ξέρει, αλλά πολύ λίγοι... τολμούν να ρωτήσουν.

Κατ 'αρχάς, και σύμφωνα με τους δημιουργούς του βίντεο, αν ο καφές σας κάνει να πηγαίνετε στην τουαλέτα, τότε είστε ένας από τους λίγους τυχερούς (ή άτυχους, ανάλογα με το πώς το βλέπει κανείς!...), οι οποίοι βιώνουν αυτό το φαινόμενο. Μόλις το 30-40% του πληθυσμού των ΗΠΑ, υποστηρίζει ότι πηγαίνει... επειγόντως στην τουαλέτα αφότου πιει ένα φλιτζάνι καφέ. Αυτό δείχνει ότι οι υπόλοιποι που πίνουν τακτικά καφέδες, και οι οποίοι δεν αισθάνονται την ανάγκη να πάνε στην τουαλέτα τόσο εύκολα, έχουν πιθανότατα αναπτύξει μια ανοχή σε αυτή την επίδραση του καφέ.

Οι επιστήμονες γνωρίζουν ότι η οξύτητα του καφέ διεγείρει τη λειτουργία ενός μέρους του ορθού (distal colon), που, με τη σειρά του, θέτει σε λειτουργία την διαδικασία αποβολής των κοπράνων από το σώμα. Το τι ακριβώς προκαλεί αυτό το αποτέλεσμα είναι λίγο περίπλοκο. Υπάρχουν περίπου 1.000 διαφορετικές χημικές ενώσεις στον καφέ, και οποιαδήποτε από αυτές θα μπορούσε να κάνει το σώμα σας να διασπάσει τις πρωτεΐνες πιο αποτελεσματικά, το στομάχι σας να απορρίψει ταχύτερα τα περιττά υλικά στο παχύ έντερο, ή να αυξήσει το επίπεδο χολοκυστοκινίνης και γαστρίνης στο σώμα, δύο ορμονών που βοηθούν με την πέψη των τροφών.

Παρακολουθήστε το βίντεο για να μάθετε περισσότερα...


.iatropedia.

Καύσωνας με καταιγίδες στα Βόρεια από το απόγευμα

Συνεχίζει να φλέγεται η χώρα από το δυνατό κύμα καύσωνα που την πλήττει τις τελευταίες μέρες. 

Μάλιστα σήμερα Σάββατο (12.08.2017) αναμένεται να υπάρχει και αύξηση της θερμοκρασίας, mε τον υδράργυρο να δείχνει έως και 41 βαθμούς.
Ωστόσο αυτή αναμένεται να είναι η τελευταία ημέρα, και “καπάκι” ο καιρός χαλάει απότομα, με βροχές και χαλάζια.
Καταιγίδες αναμένονται από το απόγευμα στα Βόρεια, οι οποίες τη νύχτα θα ενταθούν. Θα έχουμε βαθμιαία επικράτηση Βορειοδυτικών ανέμων στα Δυτικά, με παράλληλη πτω΄ση της θερμοκρασίας. Στην υπόλοιπη χώρα η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε υψηλά επίπεδα.
Αναλυτικά η πρόγνωση για σήμερα Σάββατο από την ΕΜΥ:
Μακεδονία, Θράκη
Καιρός:Γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις μετά το μεσημέρι στη Μακεδονία με σποραδικούς όμβρους κυρίως στα ορεινά. Τα φαινόμενα από το βράδυ θα ενταθούν στη Δυτική και Κεντρική Μακεδονία όπου θα σημειωθύν καταιγίδες τοπικά ισχυρές
Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και στα ανατολικά πρόσκαιρα ανατολικοί βορειοανατολικοι 4 με 5 μποφορ. Από τη νύχτα στην Κεντρική Μακεδονία θα στραφουν σε βορειοδυτικους 5 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 39 κατά τόπους στην Κεντρική Μακεδονία έως 40 βαθμούς κελσίου. Σταδιακή πτώση από το βράδυ

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις τις απογευματινές ώρες στην Ήπειρο με σποραδικούς όμβρους ή καταιγίδες
Άνεμοι: Βορειοδυτικοί 4 με 5 και βαθμιαία στο Ιόνιο 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Στα ηπειρωτικά 20 έως 36 βαθμούς κελσίου. Στο Ιόνιο από 22 έως 34 βαθμούς
Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: Γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις τις απογευματινές ώρες στην Θεσσαλία.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 22 έως 40 και κατά τόπους 41 βαθμούς κελσίου.
Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: Αίθριος.
Άνεμοι: Βόρειοι Βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ και τοπικά 6.
Θερμοκρασία: Από 24 έως 35 βαθμούς κελσίου.
Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Βόρειοι Βορειοδυτικοί 4 με 5 και τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 24 έως 35 στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου έως 37 βαθμούς
Αττική
Καιρός: Αίθριος.
Άνεμοι: Από Βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 26 έως 39 βαθμούς κελσίου
Θεσσαλονίκη
Καιρός: Γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις τις απογευματινές ώρες με σποραδικούς όμβρους στα γύρω ορεινά. Τα φαινόμενα από το βράδυ θα ενταθούν και θα σημειωθούν καταιγίδες.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 πρόσκαιρα νοτιοανατολικοι 4 με 5 μποφόρ. Από τη νύχτα θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 5 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 24 έως 37 βαθμούς κελσίου.

Έξοδος του Δεκαπενταύγουστου: Με αεροπλάνα και βαπόρια ...

Φεύγουν και οι τελευταίοι εκδρομείς του Αυγούστους. Από χθες είναι σε εξέλιξη το τελευταίο κύμα φυγής των εκδρομέων ενόψει του Δεκαπενταύγουστου και με πληρότητα έως και 100% αναχωρούν τα πλοία για Αργοσαρωνικό, Κυκλάδες, Β. Αιγαίο, Δωδεκάνησα και Κρήτη.

Την Παρασκευή, 51 πλοία απέπλευσαν από τα λιμάνια Πειραιά, Ραφήνας και Λαυρίου, ενώ, 100.000 αυτοκίνητα και 20.000 επιβάτες αναμένεται να εγκαταλείψουν μέχρι την Κυριακή την πρωτεύουσα.

Αυξημένη είναι η κίνηση και στους σταθμούς των υπεραστικών λεωφορείων, όπου έχουν προγραμματιστεί 170 έκτακτα δρομολόγια μέχρι και τη Δευτέρα, παραμονή Δεκαπενταύγουστου, για την εξυπηρέτηση περισσότερων από 45.000 επιβάτες.
Τόσο στο λιμάνι του Πειραιά όσο και στο λιμάνι της Ραφήνας έχουν προστεθεί έκτακτα δρομολόγια για την εξυπηρέτηση των ταξιδιωτών.
Με πληρότητα 100% αναχωρούν τα πλοία – Επιπλέον δρομολόγια στα ΚΤΕΛ – Αυξημένη κίνηση σε Αθηνών – Λαμίας και Αθηνών – Κορίνθου
Από νωρίς το πρωί της Παρασκευής επικρατούσε... χαμός σε Πειραιά και Ραφήνα, με τα πλοία προς Κυκλάδες, Κρήτη, Δωδεκάνησα και Αργοσαρωνικό να αναχωρούν με 100% πληρότητα.

Η κίνηση, όπως είναι φυσιολογικό, στο λιμάνι του Πειραιά ήταν αυξημένη, καθώς οι οδικές αρτηρίες που οδηγούσαν στις πύλες είχαν την... τιμητική τους!

Ελάχιστα εισιτήρια έχουν απομείνει για τα σημερινά δρομολόγια ενώ για τον 15Αυγουστο η πληρότητα αγγίζει το 100%.
Χαμηλές ταχύτητες στις εθνικές οδούς
Αυξημένη είναι από το μεσημέρι της Παρασκευή η κίνηση στην Αθηνών – Λαμίας και την Αθηνών – Κορίνθου.

Η κίνηση των φορτηγών έχει απαγορευτεί ενώ η Τροχαία έχει λάβει μέτρα σε όλη την Επικράτεια για να πραγματοποιηθεί χωρίς προβλήματα η έξοδος των εκδρομέων.

Τις επόμενες ώρες, τόσο στην Αθηνών – Λαμίας όσο και στην Αθηνών – Κορίνθου αναμένεται να αυξηθεί ακόμα περισσότερο η ροή των οχημάτων.

Ανάλογη είναι και η εικόνα στη Θεσσαλονίκη όπου στους δρόμους που οδηγούν προς την Χαλκιδική επικρατεί κυκλοφοριακό κομφούζιο.
Χαμός σε ΚΤΕΛ και αεροδρόμια

Τα λεωφορεία στα ΚΤΕΛ του Κηφισού και της Λιοσίων αναχωρούν γεμάτα ενώ αρκετοί νόμοι έχουν προγραμματίσει επιπλέον δρομολόγια για να εξυπηρετήσουν το επιβατικό κοινό.

Όσοι δεν έχουν βγάλει εισιτήριο από τις προηγούμενες μέρες τότε θα πρέπει να πάνε στο σταθμό τουλάχιστον μία ώρα νωρίτερα προκειμένου να βρουν θέση σε κάποιο δρομολόγιο.

Αυξημένη είναι και η κίνηση στα αεροδρόμια «Ελευθέριος Βενιζέλος» και «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης. Οι πτήσεις εσωτερικού προς τα νησιά του Αιγαίου και του Ιονίου έχουν φυσικά την... τιμητική τους.

Με πληρότητα που αγγίζει το 95% αναχωρούν και τα τραίνα του ΟΣΕ.

Υπερθέαμα απόψε στον νυχτερινό ουρανό, κορυφώνονται οι Περσείδες

Η πιο θεαματική θερινή βροχή από «πεφταστέρια»

Όπως συμβαίνει κάθε χρόνο στην καρδιά του καλοκαιριού, το βράδυ του Σαββάτου 12 Αυγούστου προς τα χαράματα της Κυριακής, στο νυχτερινό ουρανό της χώρας μας και γενικότερα του βορείου ημισφαιρίου θα κορυφωθεί η πιο θεαματική θερινή βροχή από «πεφταστέρια», οι διάττοντες Περσείδες.
Ο ομότιμος καθηγητής του Τμήματος Φυσικής του ΑΠΘ Ιωάννης Σειραδάκης δήλωσε προ ημερών στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι αναμένει περίπου έναν ορατό διάττοντα αστέρα κάθε ενάμισι έως δύο λεπτά, άρα 30 έως 40 ανά λεπτό.
Όσοι μείνουν ξύπνιοι, θα έχουν την ευκαιρία - εάν ο ουρανός δεν έχει σύννεφα- να δουν το φαινόμενο. Όμως η λάμψη από το 19 ημερών φεγγάρι, που θα είναι φωτεινό κατά περίπου 80%, θα εμποδίσει σε ένα βαθμό την παρατήρηση των μετεώρων, με συνέπεια να γίνουν ορατά μόνο τα πιο φωτεινά από αυτά.
Η NASA διέψευσε φήμες στο διαδίκτυο ότι οι φετινές Περσείδες «θα είναι οι πιο φωτεινές στην ιστορία», ενώ εκτιμά ότι μπορεί να φθάσουν τα 150 μετέωρα την ώρα, αλλά δεν θα είναι όλα ορατά λόγω της λάμψης του φεγγαριού.
Το «κλειδί», σύμφωνα με τους ειδικούς, για να δει κανείς μια βροχή διαττόντων, είναι το οπτικό πεδίο του να περιλαμβάνει ένα όσο γίνεται μεγαλύτερο τμήμα σκοτεινού ουρανού. Και ασφαλώς να έχει ελεύθερο χρόνο και υπομονή, καθώς μπορεί να χρειασθεί να περιμένει.
Οι διάττοντες είναι δυνατό -με λίγη τύχη- να φωτογραφηθούν. Χρειάζεται μια φωτογραφική μηχανή DSLR με ευρυγώνιο φακό, η οποία θα κάνει διαδοχικές προγραμματισμένες λήψεις μεγάλης διάρκειας.
Οι Περσείδες είναι μια από τις πιο εντυπωσιακές βροχές διαττόντων του έτους, καθώς τα «πεφταστέρια» τους είναι γρήγορα και φωτεινά, διαθέτοντας συνήθως μακριές πύρινες «ουρές». Σύμφωνα με τη NASA, το ρεκόρ τους ήταν το 1993, όταν είχαν καταγραφεί περίπου 300 μετέωρα την ώρα, ενώ και πέρυσι έφθασαν κατά τόπους έως τα 200 μετέωρα την ώρα.
Οι Περσείδες - που καταγράφηκαν για πρώτη φορά από Κινέζους αστρονόμους το 36 μ.Χ. - προκαλούνται από τα σωματίδια σκόνης που αφήνει πίσω της η τεράστια ουρά, μήκους δεκάδων εκατομμυρίων χιλιομέτρων, του κομήτη 109Ρ/Σουίφτ-Τατλ, που διασταυρώνεται με την τροχιά της Γης. Ο κομήτης, ο οποίος ανακαλύφθηκε το 1862 από τους αστρονόμους Λιούις Σουίφτ και Χόρας Τατλ (των οποίων φέρει το όνομα), είναι το μεγαλύτερο γνωστό ουράνιο σώμα που περνάει από τη Γη κατά τακτά χρονικά διαστήματα. Για τελευταία φορά εισήλθε στην εσωτερική περιοχή του ηλιακού μας συστήματος το Δεκέμβριο του 1992, ενώ χρειάζεται περίπου 133 χρόνια για να πραγματοποιήσει μια πλήρη περιφορά γύρω από τον Ήλιο.
Σήμερα βρίσκεται σε απόσταση σχεδόν πέντε δισεκατομμυρίων χιλιομέτρων και το επόμενο κοντινό πέρασμα του από τη Γη αναμένεται το 2126, ενώ δεν φαίνεται να αποτελεί απειλή για τον πλανήτη μας στο προβλέψιμο μέλλον.

Με το πενάκι του ΚΥΡ


ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου