23.9.17

ΦΩΤΟ - ΗΠΑ: 25χρονη δασκάλα συνελήφθη για ερωτικές περιπτύξεις με 4 μαθητές της

Το σκάνδαλο στο γυμνάσιο αποκαλύφθηκε όταν ένας γονιός κατηγόρησε την 25χρονη για σεξουαλικές σχέσεις με πολλούς μαθητές δύο εκ των οποίων την ίδια ημέρα…

Η Jessie Lorene Goline, 25 ετών από το Άρκανσο των ΗΠΑ, οδηγήθηκε στην αστυνομία την Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου μετά από μακρά ανάκριση περί των ανάρμοστων σχέσεων που διατηρούσε με μαθητές της.
Το σκάνδαλο στο γυμνάσιο Marked Tree αποκαλύφθηκε όταν ένας γονιός κατηγόρησε την 25χρονη για σεξουαλικές σχέσεις με πολλούς μαθητές.
Κάτι που παραδέχθηκαν οι έφηβοι όταν κλήθηκαν από την αστυνομία να δώσουν εξηγήσεις, σύμφωνα με αστυνομική πηγή.

Μάλιστα, ένας εκ των μαθητών είπε στην ανάκριση ότι η δασκάλα του κατά τη διάρκεια του μαθήματος τον πλησίασε και του είπε «πόσο όμορφος δείχνει», συμπληρώνοντας πως του είχε στείλει και άσεμνες φωτογραφίες.
Σύμφωνα με τις Αρχές, ένας άλλος μαθητής είπε ότι η Goline τον πήρε μαζί της στο σπίτι της ένα απόγευμα. Αφού έκαναν σεξ, όπως είπε ο μαθητής, τον γύρισε πίσω στο σχολείο αργότερα την ίδια ημέρα, προσθέτοντας ότι άλλος ένας συμμαθητής του βρέθηκε στο σπίτι της το βράδυ της ίδιας μέρας.
Και οι τέσσερις έφηβοι υποστήριξαν ότι κάποια στιγμή άρχισαν να επικοινωνούν μέσω sms με τη δασκάλα τους και ότι αυτά τα μηνύματα άρχισαν να εμπεριέχουν σεξουαλικό περιεχόμενο λίγο καιρό μετά.
Πλέον, η 25χρονη αντιμετωπίζει την κατηγορία της σεξουαλικής επίθεσης, αλλά μόνο εναντίον ενός από τους μαθητές που ήταν ανήλικος, καθώς οι άλλοι τρεις είναι άνω των 18 ετών.

Από την πλευρά της, η Goline υποστήριξε ότι ο ανήλικος την «εξαπάτησε», λέγοντάς της ψέματα ότι ήταν πάνω από 18 ετών. Μάλιστα, είπε στους υπευθύνους του σχολείου ότι ανακάλυψε πως είναι νεότερος από ό,τι της είχε πει αφότου είχαν κάνει σεξ.
Ερωτηθείσα, δε, από τον διευθυντή του σχολείου Matt Wright αν είχε ανάρμοστες επαφές με μαθητές, απάντησε «δεν πρόκειται να χάσω τον άντρα μου», συμπληρώνοντας όμως «ναι, κάναμε σεξ», όπως αναφέρει το KAIT-TV.

Η δίκη της θα γίνει στις 31 Οκτωβρίου. Αν καταδικαστεί, κινδυνεύει με φυλάκιση 10 έως 40 χρόνων.

" ΣΦΑΛΙΑΡΑ " ΣΤΟΝ ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟ !!! Απάντηση του Κατάρ στα «fake news» !


Clipboard

Απάντηση στον  Γιώργο Κατρούγκαλο ο οποίος ισχυρίστηκε ότι όσα ακούστηκαν περί απόσυρσης του Κατάρ από κάθε επενδυτική δραστηριότητα στην Ελλάδα είναι «fake news», έδωσε η Al Rayyan Greece. Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε η πρώτη ανακοίνωση της εταιρείας οι επενδυτές από το Κατάρ αποχωρούν από την Ελλάδα, γιατί είναι μία χώρα αρνητική στους ξένους επενδυτές. «Τα σχέδια για την Ελλάδα ναυάγησαν, με το ζόρι δεν γίνονται επενδύσεις» αναφέρεται σε ανακοίνωση του κρατικού επενδυτικού ομίλου του Κατάρ, Al Rayyan, με την οποία το εμιράτο κάνει γνωστό ότι ματαιώνει τα επενδυτικά σχέδιά του για την Ελλάδα.
Την ίδια όμως μέρα αργά το βράδυ ο Γιώργος Κατρούγκαλος απάντησε λέγοντας ότι η αποχώρηση του Κατάρ από τις επενδύσεις στην Ελλάδα είναι… fake news.
Ετσι, σήμερα η εταιρία προχώρησε σε νέα ανακοίνωση-απάντηση προς τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών.
Ολόκληρη η ανακοίνωση αναφέρει:
«Επειδή διαπιστώνουμε ότι από ορισμένες πλευρές επιχειρείται να δοθούν διαφορετικές προεκτάσεις στην ανακοίνωσή μας για διακοπή των επενδύσεών μας στην Ελλάδα, διευκρινίζουμε ρητά ότι αναφερθήκαμε στις επενδύσεις μας στη Ζάκυνθο και την οξιά, οι οποίες έχουν ανασταλεί λόγω δικαστικών εμπλοκών από το 2014 τουλάχιστον και συνεχίζονται μέχρι σήμερα, περιλαμβανομένων και διώξεων των εκπροσώπων μας ώστε να καθίσταται η επενδυτική μας δραστηριότητα στα έργα αυτά δύσκολη. Πέραν αυτού καμιά ερμηνεία της ανακοίνωσής μας δεν είναι αποδεκτή», τονίζεται στην ανακοίνωση.

Κρήτη: Η νύφη έμαθε ότι παντρεύεται δύο ώρες πριν την τελετή!

Πλώρη για τον... τίτλο του πιο ρομαντικού γάμου της χρονιάς έβαλε γάμος στην Κρήτη. 
Πρόκειται για ένα γάμο για τον οποίο η νύφη δεν γνώριζε ούτε την ημερομηνία του!

Όπως αναφέρει το ekriti.gr ο Γιώργος Ιωαννίδης και η Μαρία Βαλούρδου είχαν αποφασίσει να παντρευτούν. Η ημερομηνία δεν είχε οριστεί και την υπολόγιζαν περίπου στα μέσα Οκτωβρίου ή πιο σωστά η νύφη ήταν εκείνη που υπολόγιζε ότι μία λιτή τελετή με λίγους αγαπημένους φίλους και στενούς συγγενείς θα πραγματοποιούνταν στα μέσα Οκτωβρίου.
Η Μαρία φρόντισε απλά να αποκτήσει το νυφικό που ονειρευόταν τα υπόλοιπα θα τακτοποιούνταν εν καιρώ.
Ο Γιώργος όμως ήθελε να κάνει μία έκπληξη ή μάλλον ήθελε να κάνει ένα όνειρο πραγματικότητα. Από τα μέσα Ιουλίου ξεκίνησε να φροντίζει την κάθε λεπτομέρεια και όλα ήταν έτοιμα το Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου. Οι φίλοι και οι συγγενείς γνώριζαν, η νύφη όμως όχι. Η Μαρία έμαθε ότι θα παντρευόταν μόλις δύο ώρες πριν από το γάμο!
Η νύφη μέχρι την τελευταία στιγμή δεν γνώριζε ούτε το μέρος, ούτε τις λεπτομέρειες. Η Μαρία είδε ξαφνικά μπροστά της αγαπημένους φίλους και συγγενείς και τότε της ανακοίνωσαν ότι σε λίγες ώρες παντρεύεται και ότι ήταν όλα έτοιμα. Μέσα σε λίγες ώρες ετοιμάστηκε αλλά ακόμα δεν γνώριζε που θα γίνει η τελετή.
Ο Γιώργος πήρε από το χέρι την Μαρία και την οδήγησε στο λιμανάκι της Ελούντας. Μπήκαν σε ένα σκάφος με κατεύθυνση τον Ιερό Ναό Αγίου Φωκά στην Κολοκύθα. Οι λιγοστοί καλεσμένοι ήταν ήδη συγκεντρωμένοι στο σημείο της τελετής και περίμεναν το ζευγάρι.
Σύμφωνα με το ekriti.gr ο Γιώργος πήρε από το χέρι την Μαρία και την κόρη της, την Αρχοντία και βγήκαν από το σκάφος. Εκεί, στην μικρή προβλήτα γονάτισε και μπροστά στα έκπληκτα και γεμάτα δάκρυα μάτια συγγενών και φίλων έκανε την πρόταση γάμου. Ο Γιώργος όμως έκανε και κάτι ακόμα: ζήτησε το χέρι της Μαρίας από την κόρη της Αρχοντία.
Μετά την πρόταση γάμου πραγματοποιήθηκε η τελετή στον Ιερό Ναό. Μετά το μυστήριο, η γιορτή αγάπης συνεχίστηκε σε έναν ξεχωριστό χώρο στο Αγιο Νικόλαο όπου οι εκπλήξεις δεν είχαν τέλος.
«Ο πρίγκιπας μου, ο άγγελος μου, τα φρόντισε όλα για να με κάνει την πιο ευτυχισμένη γυναίκα στον κόσμο και τα κατάφερε. Ξεπέρασε, μπορώ να πω, τις πιο τρελές μου προσδοκίες. Αυτός ο γάμος είναι πιο τρανή απόδειξη ότι όταν ένας άντρας αγαπάει μια γυναίκα μπορεί να τα κάνει όλα πραγματικότητα», είπε συγκινημένη η Μαρία Βαλούρδου.

ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ !!! Λευτέρης Λαζάρου: Αυτά είναι τα ψάρια που δεν πρέπει να φάτε μετά τη ρύπανση στο Σαρωνικό

Ο μάγειρας που έχει ταυτίσει το όνομά του με κάθε παράγωγο της θάλασσας μιλώντας σε ιστοσελίδα και επισημαίνει τι πρέπει να προσέξουμε αυτές τις ημέρες, ποια ψάρια να αποφύγουμε και πώς να ελέγξουμε την ποιότητα των θαλασσινών που θα βάλουμε στο τραπέζι μας.
– Κύριε Λαζάρου, αν ήθελα απόψε το βράδυ να έρθω για ψάρι στο «Βαρούλκο» ή σε κάποια άλλη ψαροταβέρνα, θα έπρεπε κάτι να με σταματήσει;
«Οχι. Και να σας εξηγήσω το γιατί. Θεωρούμε ότι ένας ψαράς θα πάει να ρίξει τα δίχτυα του στην πετρελαιοκηλίδα για να βγάλει ψάρια; Φυσικά και όχι. Κατ’ αρχάς, δεν θα πάει κάτω ούτε το δίχτυ του, ούτε η καθετή του, ούτε το παραγάδι του. Ακόμα κι αν βυθιστεί το παραγάδι ή η καθετή του, το ψάρι αν δεν μπορεί να μυρίσει το δόλωμα, δεν θα πάει. Οσο για τα δίχτυα, δεν βυθίζονται. Ακόμα όμως κι αν πιάσει ψάρια σε μολυσμένη από την πετρελαιοκηλίδα περιοχή, ξέρει ο ψαράς ότι δεν θα μπορέσει να τα πουλήσει. Αρα άδικα θα ξοδέψει τα καύσιμά του και άδικα θα χάσει το μεροκάματό του. Για τον λόγο αυτό θα προτιμήσει να πάει κάποια μίλια παραπέρα για να κάνει σωστά τη δουλειά του».
– Άρα, το πρώτο συμπέρασμα είναι ότι η μυρωδιά από το πετρέλαιο στο ψάρι δεν κρύβεται «Πώς θα την κρύψει; Ο ψαράς δεν έχει δικό του μαγαζί. Θα πάει την ψαριά του σε κάποιον προμηθευτή. Και ο προμηθευτής, με τη σειρά του, έχει την πελατεία και τη φήμη του».
– Ούτε είναι δυνατόν να το καταψύξει ή να το παστώσει αυτό το ψάρι;
«Μα είναι δυνατόν; Παστώνεται το ψάρι που μυρίζει πετρέλαιο; Δεν έχει λόγο να το κάνει. Θα πάει παραπέρα. Από την άλλη, θέλω να υπογραμμίσω ότι αυτά που πρέπει να προσέξουμε είναι εκείνα που δεν μεταναστεύουν, που δεν μετακινούνται, τα όστρακα δηλαδή. Το όστρακο μένει εκεί που είναι. Ο αχινός όμως δεν ζει αν δεν είναι καθαρά τα νερά και επιπλέον προστατεύεται. Το μύδι όμως είναι στατικό. Ας το αποφύγουμε, λοιπόν, εκτός κι αν είμαστε σίγουροι ότι έχει έρθει από ένα νησί, ή από τη Θεσσαλονίκη ή την Ολυμπιάδα της Χαλκιδικής».
– Τα μύδια θα μύριζαν, παρά το γεγονός ότι προστατεύονται από το όστρακό τους;
«Φυσικά. Αλλά το μύδι πρέπει να ξέρουμε ότι είναι ο πνεύμονας της θάλασσας, φιλτράρει τη θάλασσα. Εκ των πραγμάτων πρέπει να είμαστε προσεκτικοί στα μύδια. Σκεφτείτε, για παράδειγμα, πόσο πολύ μυρίζει το πετρέλαιο στα ρούχα, στο δέρμα μας… Πόσω μάλλον που τώρα με την πετρελαιοκηλίδα μιλάμε για μαζούτ».
– Ωστόσο, τα ψάρια που βρίσκονται σε πιο ρηχά νερά είναι πιο επικίνδυνα τώρα;
«Σαφώς το αφρόψαρο επηρεάζεται πολύ περισσότερο από ένα ψάρι που βρίσκεται στον βυθό. Αφρόψαρα είναι ο γαύρος, η σαρδέλα, η ζαργάνα, η γόπα -και είναι ψάρια που επειδή τα κυνηγάνε τα μεγάλα, έρχονται στα ρηχά. Οχι όμως τόσο ρηχά που κατέληξε η πετρελαιοκηλίδα».
– Από εκεί, όμως, που ξεκίνησε;
«Το ψάρι έχει μηχανισμούς άμυνας. Και να πάρει κάτι, θα το αποβάλει. Αποβάλλει τις τοξίνες. Παράλληλα, και το ίδιο το ψάρι έχει τους μηχανισμούς επιβίωσης. Δεν θα πάει σε ένα περιβάλλον μολυσμένο. Θα μεταναστεύσει».
– Αποκλείετε, κύριε Λαζάρου, να μεταφέρει στα αυγά του τη μόλυνση;
«Δεν μπορώ να σας απαντήσω με απόλυτη βεβαιότητα, αλλά δεν το νομίζω. Ωστόσο, καλό είναι να είμαστε προσεκτικοί, όπως πρέπει να είμαστε όλο τον χρόνο. Να σας φέρω ένα παράδειγμα. Την Καθαρά Δευτέρα όλοι οι Ελληνες θέλουν να φάνε όστρακα, μύδια, κυδώνια. Εχει κανείς την εντύπωση ότι όλα αυτά τα όστρακα αλιεύονται το πρωί της Καθαράς Δευτέρας; Αυτά έχουν αλιευθεί νωρίτερα και έχουν συντηρηθεί με κάποιους άλλους τρόπους. Ολο τον χρόνο πρέπει να είμαστε σε άμυνα και επιφυλακή».
– Τώρα όμως η συγκυρία επιβάλλει μεγαλύτερη προσοχή…
«Ναι, βέβαια».
– Αν υποθέσουμε ότι κάποιος μάς πουλήσει ή μας σερβίρει ένα ψάρι που έχει μολυνθεί, θα το καταλάβουμε;
«Ναι βέβαια, θα το καταλάβουμε από τη μυρωδιά».
– Αρα, λέτε «μυρίστε το ψάρι πριν το αγοράσετε ή πριν το φάτε»…
«Ακριβώς έτσι. Αλλά επιμένω ότι όποιος πουλάει ψάρια δεν είναι αφελής να πάρει ψάρι που μυρίζει. Είναι ευκαιρία να πούμε ότι καλό είναι να έχουμε σταθερή πηγή από την οποία προμηθευόμαστε τα ψάρια μας. Γιατί να αλλάξουμε τον προμηθευτή της οικογένειάς μας; Υπάρχει μια σχέση εμπιστοσύνης εκατέρωθεν: Εμείς τον προμηθευτή και ο προμηθευτής τον πελάτη».
– Παρατηρήσατε κάποιον πανικό στον χώρο σας;
«Θεωρώ ότι τα ΜΜΕ τεντώνουν ένα θέμα, όπως το κάνουν συχνά οι πρωινές εκπομπές, ξεπερνώντας κάποια όρια και φτάνοντας σε υπερβολές. Είμαστε συνηθισμένοι σαν λαός στις υπερβολές. Σαφώς υπάρχουν ευθύνες σε αυτό που συνέβη και πρέπει να αποδοθούν για να μη συμβεί ξανά κάτι τέτοιο. Μπορούμε να εξασφαλίσουμε ότι δεν θα ξαναγίνει;».
– Ο Σαρωνικός αποτελεί βασική δεξαμενή για τα ψάρια που τρώμε;
«Ο Σαρωνικός είναι μια μεγάλη περιοχή. Σαρδέλες, γαύροι αλιεύονται από τα νερά του, είναι ένας προμηθευτής ψαριών ευρείας κατανάλωσης. Και αυτά -επαναλαμβάνω- πρέπει να προσέξουμε ιδιαίτερα».
– Αρα, τώρα είναι ασφαλέστερα τα μεγάλα ψάρια;
«Τα μεγάλα ψάρια έρχονται από μακριά, από Κρήτη, από Κάλυμνο, Δωδεκάνησα γενικότερα και Κυκλάδες, από θάλασσες χωρίς κανένα πρόβλημα».
– Επηρεάστηκε το «Βαρούλκο» ή άλλες ψαροταβέρνες αυτές τις μέρες; Μειώθηκε η πελατεία σας;
«Οταν εμπιστεύεσαι ένα μαγαζί, δεν μπαίνεις καν στον κόπο να σκεφτείς κάτι τέτοιο. Ο κόσμος τις πρώτες μέρες, αν ρωτούσε κάτι, ήταν μόνο αν μυρίζει πετρέλαιο η γειτονιά, τίποτε άλλο. Όμως δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Το Μικρολίμανο δεν έχει επηρεαστεί».
– Πείτε μου για τις γαρίδες, τις καραβίδες, τους αστακούς και τα χταπόδια…
«Αυτά είναι θαλασσινά που μεταναστεύουν. Δεν είναι σταθερά. Το χταπόδι είναι το πιο έξυπνο πλάσμα στη Γη. Εχει εννέα εγκεφάλους και τρεις καρδιές. Χτίζει το σπίτι του σε μέρη καθαρά. Αν κάτι το ενοχλήσει, φεύγει, πάει αλλού».
– Αν και τα ωμά ψάρια δεν ανήκουν στην γκάμα των γευστικών προτάσεων του «Βαρούλκου», τώρα με την πετρελαιοκηλίδα είναι πιο επικίνδυνα τα πράγματα για το sushi;
«Πράγματι, τα ωμά ψάρια δεν είναι η δουλειά του «Βαρούλκου». Εχουμε τα ceviche, αλλά εκεί το ψάρι είναι μεν ωμό αλλά έχει μαριναριστεί. Προσωπικά -και θέλω να το πω αυτό- έχω πάντα κάποιες επιφυλάξεις με το ωμό ψάρι, και θα σας εξηγήσω γιατί. Σε ένα ψάρι που δεν έχει μαριναριστεί στα όξινα ή στο αλάτι, οπότε με έναν τρόπο έχει ψηθεί, πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί στην ποιότητά του. Το ψάρι για να φαγωθεί ωμό πρέπει να είναι ωρών. Οπότε πρέπει να προσέχουμε πού τρώμε. Δεν θεωρώ φρόνιμο να τρώμε σολομό sushi, sashimi, nigiri γιατί είναι ένα ψάρι που φάρμας που έρχεται μία ή δύο φορές στην Ελλάδα από τις φάρμες του εξωτερικού, από την Αγγλία, τη Σκωτία, τη Σουηδία, τη Νορβηγία.
Ο σολομός, για να μην παρεξηγηθώ, είναι ένα ευλογημένο ψάρι από το σχήμα του και μπορείς να το κάνεις ό,τι θες. Αλλά άλλο το φρέσκο κι άλλο το ωμό. Καλύτερα να φας ωμό έναν ντόπιο κολιό ή έναν γαύρο. Το ίδιο και για τις γαρίδες. Πρέπει να ξέρουμε αν είναι ντόπια ή αν έχει έρθει από το Βιετνάμ… Εχουμε το γαριδάκι του Αιγαίου, που είναι φτηνό. Άλλο το συμιακό, που είναι πολύ μικρό, σαν πασατέμπος, και πολύ ακριβότερο. Γι’ αυτό και επιμένω: Πρέπει να επιλέγουμε πού τρώμε».

vatolakkiotis

Στην Αθήνα η… τραγουδίστρια Κάρλα Μπρούνι, μαζί με Σαρκοζί

Περιοδεία για το νέο της άλμπουμ με πρώτη στάση την Αθήνα, ξεκινά η Κάρλα Μπρούνι, τέως μοντέλο και νυν τραγουδοποιός και τραγουδίστρια, ενώ οι πληροφορίες αναφέρουν πως θα τη συνοδεύσει ο σύζυγός της Νικολά Σαρκοζί.
Η Γαλλίδα τραγουδίστρια και τραγουδοποιός θα εμφανιστεί στις 23 και 24 Οκτωβρίου στο Παλλάς, με αφορμή την κυκλοφορία του νέου της άλμπουμ με τίτλο «French touch». Όσοι επιλέξουν να τη δουν σε καλές θέσεις θα πληρώσουν 80 και 50 ευρώ για να απολαύσουν ανάμεσα στα άλλα και διασκευές όπως το «Enjoy the Silence», το κλασικό τραγούδι των Depeche Mode του 1990.
Η επιλογή της Αθήνας για το ξεκίνημα της περιοδείας της δεν είναι καθόλου τυχαία γιατί η ίδια είναι λάτρης του ελληνικού πολιτισμού και αποφάσισε να κάνει την πρεμιέρα της μουσικής δουλειάς της με το «French Touch», στην χώρα μας.
Αμέσως μετά θα εμφανιστεί στην Ισπανία, Πορτογαλία, Γερμανία, Αγγλία, Ολλανδία αλλά και Ηνωμένες Πολιτείες μέχρι τη Νότια Αμερική.
«French Touch» είναι κι ο τίτλος του νέου της άλμπουμ που κυκλοφορεί τον Οκτώβριο και περιέχει μια συλλογή διασκευή γνωστών τραγουδιών στα αγγλικά, που την παραγωγή τους έχει κάνει ο θρυλικός παραγωγός, συνθέτης και μουσικός, David Foster. Η Carla Bruni, από την πλευρά της, περιγράφει αυτά τα τραγούδια «όπως θα τα ακούγαμε ένα ήσυχο βράδυ, μερικές γλυκές στιγμές. Αυτό είναι το όνειρό μου. Πως οι άνθρωποι θα ακούσουν τη μουσική μου όταν χαλαρώνουν και ερωτεύονται».
Στη συναυλία, η Carla Bruni θα ερμηνεύσει τραγούδια κυρίως από τον νέο της άλμπουμ αλλά και παλαιότερες επιτυχίες της. Την συνοδεύουν 4 μουσικοί σολίστες οι: Taofik Farah - κιθάρα, Cyril Barbessol - πλήκτρα, Nicolas Didier - κρουστά, Johanne Mathaly - τσέλο.

Μέτσοβο - Τραγωδία : Τον πλάκωσε το δέντρο που έκοβε

Τραγωδία στη Μηλιά Μετσόβου ,όταν δέντρο καταπλάκωσε και τραυμάτισε θανάσιμα 68χρονο κάτοικο της περιοχής.

Το κακό συνέβη όταν ο ηλικιωμένος άνδρας αποφάσισε  χθες το απόγευμα να πάει  λίγο πιο έξω απο το χωριό για να κόψει ξύλα για το τζάκι του σπιτιού του,στο πλαίσιο της προετοιμασίας  του για το χειμώνα.
Απο έναν λάθος προφανώς υπολογισμό , το  δέντρο που έκοβε ο 68χρονος έπεσε και τον καταπλάκωσε .
Οι οικείοι του ανησύχησαν όταν η ώρα περνούσε και εκείνος δεν επέστρεφε.
Ετσι άρχισαν να τον αναζητούν , για να τον εντοπίσουν αργά το βράδυ  καταπλακωμένο απο το δέντρο  και χωρίς τις αισθήσεις του...
Τα ακριβή αίτια και τις συνθήκες του δυστυχήματος ερευνά το Α.Τ της περιοχής .

epirus-tv-news

Τα top models του '90 προκάλεσαν "σεισμό" στην πασαρέλα

Τα πρώην top models...ξανασυναντήθηκαν στην πασαρέλα και προκάλεσαν "σεισμό".
Τα μοντέλα περπάτησαν στην πασαρέλα για το σόου του οίκου Βερσάτσε, στο πλαίσιο της Εβδομάδας Μόδας του Μιλάνου.
Η Κλόντια Σίφερ 47 είναι ετών , η Ναόμι Κάμπελ στα 47 της, η Έλενα Κρίστενσεν 48 ετών, η Κάρλα Μπρούνι στα 49 και η Σίντι Κρόφορντ στα 51 της...όλες όμως απαστράπτουσες!
Δείτε το βίντεο

ΒΙΝΤΕΟ - "ΞΥΠΝΗΣΕ " ΤΟ ΗΦΑΙΣΤΕΙΟ ΤΗΣ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ !!!

Εντυπωσίασε η αναπαράσταση της έκρηξης του ηφαιστείου

Η εικονική έκρηξη πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια των εκδηλώσεων «25ά Ηφαίστεια»Μπροστά σε ένα άκρως εντυπωσιακό θέαμα βρέθηκαν χιλιάδες άνθρωποι στη Σαντορίνη, οι οποίοι παρακολούθησαν την αναπαράσταση του ηφαιστείου.
Η εικονική έκρηξη πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια των εκδηλώσεων «25ά Ηφαίστεια» και πυροτεχνήματα φώτισαν τον θηραϊκό ουρανό, αναπαριστώντας την έκρηξη του διάσημου ηφαιστείου.
 Ντόπιοι και επισκέπτες από το Ακρωτήρι ως την Οία θαύμασαν το εντυπωσιακό θέαμα, καθώς όλοι είχαν την αίσθηση πως το νησί «ξυπνά» και εκρήγνυται.

Αστυνομικοί πρός κυβέρνηση : «Μην τολμήσετε να στείλετε αστυνομικούς στους πλειστηριασμούς»

Αφού κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι αγνοεί «την κατακραυγή που προκαλούν οι πλειστηριασμοί ακινήτων», αλλά και ότι παραβαίνει τα όσα «είχε υποσχεθεί προεκλογικά», η Πανελλήνια Ομοσπονδία, Αστυνομικών Υπαλλήλων, δηλώνει ότι συντάσσεται με όσους αντιτίθενται στους πλειστηριασμούς και καλεί την κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ «να μην τολμήσει να χρησιμοποιήσει συναδέλφους μας για να εφαρμόσει μια πολιτική που θα πετά στο δρόμο ανθρώπους του μόχθου και της βιοπάλης».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Αρ. Πρωτ.: 200/4/256
H Κυβέρνηση, αγνοώντας την κατακραυγή που προκαλούν οι πλειστηριασμοί ακινήτων, δέσμια των μνημονιακών της συμφωνιών με τους δανειστές της χώρας και κατά παράβαση των όσων είχε υποσχεθεί προεκλογικά, δίνει το «πράσινο φως» για εφαρμογή και αυτών των άδικων και παράλογων μέτρων καταλήστευσης της περιουσίας των συμπολιτών μας που βρέθηκαν στη δυσχερή θέση της αδυναμίας αποπληρωμής των χρεών τους.
Η Ομοσπονδία μας, συντάσσεται με όσους διαμαρτύρονται για τους άδικους πλειστηριασμούς και καλεί την Κυβέρνηση να λάβει μέτρα για την προστασία της περιουσίας που αποκτήθηκε με κόπους και θυσίες. Επίσης, να μην τολμήσει να χρησιμοποιήσει συναδέλφους μας για να εφαρμόσει μια πολιτική που θα πετά στο δρόμο ανθρώπους του μόχθου και της βιοπάλης.
Τα νέα ήθη που επιχειρεί η Κυβέρνηση να επιβάλει δια της αστυνομίας, θα μας βρουν στις επάλξεις του αγώνα για μια αστυνομία η οποία θα είναι δίπλα και όχι απέναντι στους συμπολίτες μας. Προερχόμαστε από τα λαϊκά στρώματα και πρώτιστο μέλημά μας είναι η διασφάλιση των καλών μας σχέσεων με την κοινωνία και τους ανθρώπους που βλέπουν τον αστυνομικό ως φίλο και συμπαραστάτη στη δυστυχία του και όχι ως «φόβητρο» για να μη διεκδικήσουν το δίκιο τους.

Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

O Πρόεδρος                                    Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος            ΜΑΛΛΙΚΟΠΟΥΛΟΣ Κωνσταντίνος»

ΦΡΙΚΗ! Άγρια ζώα κατασπάραξαν την Βρετανίδα τουρίστρια που είχε εξαφανιστεί στην Ροδόπη !

Το τραγικό φινάλε της εξαφάνισης, άρχισε να γράφεται όταν βρέθηκαν έγγραφα που ανήκαν στην 63χρονη Βρετανίδα τουρίστρια, η οποία αναζητούνταν από το βράδυ της Πέμπτης στην περιοχή των Πετρωτών Ροδόπης.
Στην ίδια περιοχή βρέθηκαν ανθρώπινα μέλη.
Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ τα μέλη φέρουν σημάδια από επίθεση ζώων, ενδεχομένως σκύλων. Αργότερα, διαπιστώθηκε ότι τα μέλη ανήκαν στην άτυχη γυναίκα, σύμφωνα με τα όσα μεταδίσει η ΕΡΤ αλλά και τοπικά ΜΜΕ.
Την 63χρονη είχαν δηλώσει ως αγνοούμενη στην αστυνομία οικείοι της από τη Μεγάλη Βρετανία, όταν παρά τις επανειλημμένες προσπάθειές τους δεν μπορούσαν να επικοινωνήσουν τηλεφωνικά μαζί της. Στη συνέχεια, μέσω της βρετανικής πρεσβείας στην Αθήνα, ενημερώθηκαν οι ελληνικές Αρχές οι οποίες κινητοποιήθηκαν άμεσα για τον εντοπισμό της.
Στην επιχείρηση συμμετείχαν άνδρες της πυροσβεστικής, αστυνομικές δυνάμεις και ομάδα της 4ης ΕΜΑΚ μαζί με διασωστικό σκύλο.
Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η γυναίκα αγαπούσε την Ελλάδα και τον αρχαιοελληνικό πολιτισμό. Η απόφασή της να γνωρίσει τη Θράκη, ξεκινώντας από την Μαρώνεια, αποδείχθηκε μοιραία…
Η σορός της γυναίκας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Κομοτηνής για να γίνει ιατροδικαστική εξέταση.

ΕΙΧΕ ΚΑΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 2007 - Φωτιά και ισχυροί άνεμοι στη Μάκιστο Ηλείας

Ολοζώντανος ο εφιάλτης του 2007 στην μαρτυρική Μάκιστο.

Σε πυκνούς καπνούς πνίγεται το χωριό της Μακίστου μετά από πυρκαγιά που ξέσπασε νωρίτερα το μεσημέρι.

Οι φλόγες έχουν μπει στο χωριό και οι δυνάμεις της πυροσβεστικής δίνουν μάχη για να μην καούν σπίτια. 

Στην περιοχή, γράφει το ilialive.gr πνέουν ισχυροί άνεμοι.


ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΝΥΧΤΕΣ ΧΛΙΔΗΣ ΣΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ !!! Μετά τα ψώνια και ...ρουλέτα

Εντείνονται οι αντιδράσεις μετά το δημοσίευμα των Παραπολιτικών για το ταξίδι του υπουργού Αμυνας Πάνου Καμμένου στο Λονδίνο και την επίσκεψή του με τη σύζυγό του σε καζίνο.
Η Αντιπολίτευση εξαπολύει δριμεία επίθεση στον υπουργό, αλλά και στον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, και ζητά εξηγήσεις.

Πρώτη ήρθε η αντίδραση της ΝΔ:

«Ο κ. Καμμένος έχει άραγε συναίσθηση των όσων κάνει;» διερωτάται η Πειραιώς και αναφέρει ότι «αναμένουμε την απολογία του τη Δευτέρα».
«Ο κ. Τσίπρας θα κοιτάζει πολύ καιρό ακόμα τους υπουργούς του να προκαλούν με τη συμπεριφορά τους την ώρα που η ελληνική κοινωνία υποφέρει;» διερωτάται στη συνέχεια και καταλήγει:
«Θα συνεχίσει να τους καλύπτει, αδύναμος να πράξει τα αυτονόητα;»

Σε ανακοίνωσή του το Ποτάμι αναφέρει:

Ο καθένας έχει το δικαίωμα να δαπανά τα λεφτά του εκεί που θέλει. Άλλος στα καζίνο, άλλος στα βιβλία. Άλλος σε πολυτελή ταξίδια, άλλος σε μακρινά ταξίδια. Για τους πολιτικούς όμως υπάρχουν δύο προϋποθέσεις. Να μην είναι λεφτά του κράτους και να μην είναι από άγνωστα πορτοφόλια.

Στο τελευταίο πόθεν έσχες ο κ.Καμμένος δήλωσε συνολικές τραπεζικές καταθέσεις 8.538,47 ευρώ. Ποσό που με κανένα τρόπο δεν δικαιολογεί τα έξοδα που εμφανίζεται συνεχώς να κάνει. Περιμένουμε λοιπόν την απολογία του.

ΠΑΣΟΚ: Ο Καμμένος θα δώσει εξηγήσεις στη Βουλή

Παρέμβαση για το ζήτημα έκανε και το ΠΑΣΟΚ, διά του εκπροσώπου Τύπου του κόμματος.

Ειδικότερα, ο Παύλος Χρηστίδης ζήτησε εξηγήσεις από τον Πάνο Καμμένο για όσα αποκαλύπτει το δημοσίευμα, κάνοντας λόγο για μια κακή εικόνα που στιγματίζει την κυβέρνηση και τη χώρα.

«Ο Καμμένος τζογάρει τις τύχες του κόσμου» ανέφερε και επέκρινε την τακτική του υπουργού Άμυνας να χρησιμοποιεί την οικογένειά του για να δικαιολογήσει τις πράξεις του», είπε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ.

Ο κ. Χρηστίδης τόνισε ότι όλα θα συζητηθούν στη Βουλή, όπου ο κ. Καμμένος θα κληθεί να δώσει εξηγήσεις, καθώς κάποια στιγμή θα πρέπει να σταματήσει να κρύβεται, όπως είπε χαρακτηριστικά.

ΚΚΕ: Δεν θα πούμε όχι στην Εξεταστική

Για τζογάρισμα στις ζωές του λαού, έκανε λόγο ο βουλευτής του ΚΚΕ Χρήστος Κατσώτης , σχολιάζοντας το δημοσίευμα για το ταξίδι του υπουργού Αμυνας στο Λονδίνο.

«Να δει ο λαός μας κατά πόσο «έντιμη» είναι η συνεργασία Τσίπρα- Καμμένου» , ζήτησε ο βουλευτής του ΚΚΕ και πρόσθεσε «δεν θα πούμε όχι στην εξεταστική για το Noor1, καθώς θα πρέπει όλα να ερευνηθούν».
H κόντρα με Γεωργιάδη για το επίμαχο δημοσίευμα
Μεγάλη κόντρα μεταξύ Γεωργιάδη- Καμμένου φέρνει το πρωτοσέλιδο των «Παραπολιτικών», μετά από την αποκάλυψη ότι ο υπουργός Άμυνας είχε πάει να ψωνίσει στο Λονδίνο με Jaguar.

Το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας δείχνει τον Πάνο Καμμένο να παίζει ρουλέτα σε καζίνο του Λονδίνου, κάτι που όπως υποστηρίζει ο κ. Γεωργιάδης είναι ποινικό αδίκημα και απαγορεύεται από τον κανονισμό του υπουργικού συμβουλίου.

«Στη Βουλή είπε ότι πήγε σε κάποιο κενό να αγοράσει μία Barbie με την Jaguar του πρέσβη. Εδώ αποκαλύπτεται ότι έμεινε ώρες επί ωρών στο μεγαλύτερο καζίνο του Λονδίνου και έπαιζε ρουλέτα. Ο κανονισμός του υπουργικού συμβουλίου- ο τρόπος συμπεριφοράς υπουργών- απαγορεύει να πηγαίνουν σε καζίνο. Είναι και ποινικό αδίκημα».

«Σε οποιαδήποτε σοβαρή κυβέρνηση δεν μπορούσε να μην πέσει ο Καμμένος σήμερα», τόνισε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ.

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ τόνισε ότι ο υπουργός Άμυνας θα κληθεί να δώσει εξηγήσεις τη Δευτέρα στη Βουλή, για όλα αυτά.

«Στο πόθεν έσχες του κ. Καμμένου παρουσιάζεται ότι είναι φτωχός, 8.000-10.000 ευρώ εισόδημα δήλωσε. Ενας πάμπτωχος, σύμφωνα με το πόθεν έσχες, του πάει και παίζει κάποιες δεκάδες χιλιάδες λίρες στο καζίνο σε επίσημο ταξίδι ως υπουργός Άμυνας του κράτους;».

Να σημειωθεί πως σχετικά με την Jaguar, ο κ. Καμμένος είπε στη Βουλή ότι ήταν υπηρεσιακό όχημα της πρεσβείας και πως είχε πάει να αγοράσει δώρα για τα παιδιά του όπως μία Barbie για την κόρη του.

Γιγάντιο παγόβουνο ετοιμάζεται για ... «κρουαζιέρα» στον Ατλαντικό

Ένα γιγάντιο παγόβουνο, το οποίο είχε πρόσφατα αποκολληθεί από την Ανταρκτική, άρχισε σιγά-σιγά να κινείται προς την ανοικτή θάλασσα. 
Τις τελευταίες εβδομάδες, το παγόβουνο Α-68, ένα από τα μεγαλύτερα που έχουν υπάρξει στο νότιο ημισφαίριο, κινείτο πέρα- δώθε κοντά στην παγοκρηπίδα Λάρσεν, από όπου είχε αποκοπεί. 
Αλλά, όπως δείχνουν οι τελευταίες εικόνες από δορυφόρους, το παγόβουνο, που έχει έκταση σχεδόν 6.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων, κινείται πλέον βόρεια προς τη θάλασσα Γουέντελ.
Οι ειδικοί, σύμφωνα με το BBC, εκτιμούν ότι το παγόβουνο, που ζυγίζει πάνω από ένα τρισεκατομμύριο τόνους, είναι θέμα χρόνου, ωθούμενο από τα ρεύματα, να βγει στον Νότιο Ατλαντικό. Από εκεί και πέρα, το πόσο μακριά μπορεί να φθάσει, κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος. Πάντως ήδη το παγόβουνο δείχνει σημάδια απώλειας πάγων στην περιφέρειά του. Τα κομμάτια αυτά, που φέρουν τις ονομασίες Α-68a, A-68b, A-68c κ.ο.κ., προς το παρόν όλα πλέουν κοντά στο μητρικό παγόβουνο. Όμως κάποια στιγμή αναμένεται να τραβήξουν τον δικό τους δρόμο και είναι πιθανό μερικά από αυτά να «ρίξουν άγκυρα» σε ρηχά νερά και να μετατραπούν σε ημιμόνιμα νησιά πάγου.
Μετά την αποκοπή του παγόβουνου, οι επιστήμονες παρακολουθούν και κατά πόσον έχει αλλάξει η συμπεριφορά της μητρικής του παγοκρηπίδας Λάρσεν. Η τελευταία αποτελεί μια επιπλέουσα προέκταση των παγετώνων της ηπειρωτικής Ανταρκτικής και η αποκοπή από αυτήν ενός τόσο μεγάλου παγόβουνου θα μπορούσε να την καταστήσει ασταθή και επιρρεπή στη «γέννηση» και άλλων παγόβουνων.

Το «Navarino Challenge 2017» στις 13- 15 Οκτωβρίου

Το τριήμερο αθλητικό event, «Navarino Challenge 2017» θα πραγματοποιηθεί 13- 15 Οκτωβρίου.

Οι συμμετέχοντες έχουν την ευκαιρία να τρέξουν στην παραλία της Βοϊδοκοιλιάς, να κολυμπήσουν στο γραφικό κόλπο του Ναβαρίνου και να λάβουν μέρος σε ένα πλήθος αθλητικών δραστηριοτήτων όπως aqua aerobic, πιλάτες, μπάσκετ, αναρρίχηση και τένις, μαζί με Ολυμπιονίκες και παγκόσμιους πρωταθλητές στο The Westin Resort Costa Navarino.
 
Όσοι τραβήξουν φωτογραφίες από την προπόνησή τους και τις ανεβάσουν στο Instagram με το hashtag #NCaccepted, θα λάβουν μέρος σε κλήρωση για το Samsung S8.

Οι εγγραφές για το Navarino Challenge 2017, με τη συμμετοχή του υπερμαραθωνοδρόμου Dean Karnazes, συνεχίζονται.

Κοντά σε λύση για τις e-εκλογές της κεντροαριστεράς με νέα εταιρεία

Ανοιχτό παράθυρο για να αναλάβει να φέρει εις πέρας το έργο της εκλογικής αναμέτρησης στο εσωτερικό της Κεντροαριστεράς, αφήνει η Wind.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Real.gr, στην απαντητική της επιστολή προς τον πρόεδρο της ανεξάρτητης Επιτροπής Νίκο Αλιβιζάτο, ζητά συνεργασία με εταιρείες λογισμικού, προκειμένου η ίδια να περιοριστεί στο τεχνικό σκέλος, καθώς και χρόνο μέχρι τις αρχές Δεκεμβρίου. Όσο για το κόστος που θα χρειαστεί να καταβληθεί, φέρεται να ξεπερνά τις 300.000 ευρώ.

Οι ίδιες πληροφορίες επιμένουν ότι ο κ.Αλιβιζάτος δεν έχει ακόμα ενημερώσει επισήμως τους υποψηφίους αρχηγούς, κάτι που αναμένεται να γίνει στις αρχές της επόμενης εβδομάδας και πιθανότατα τη Δευτέρα, ημέρα κατά την οποία προγραμματίζεται η επόμενη συνεδρίαση της Επιτροπής Διαλόγου και Δεοντολογίας.

Η πετρελαιοπηγή του Μοσχάτου που θα έσωζε την Ελλάδα

Παρά το Μοσχάτον, αριστερά της οδού Πειραιώς και όπισθεν ακριβώς του Παγοποιείου Όλυμπος ανεκαλύφθη πετρελαιοπηγή πολύ αξιόλογος, ως βεβαιοί τουλάχιστον ο χημικός κ. Ζαμάνος

Πριν από 84 χρόνια μια είδηση που μάλλον κανείς δεν περίμενε να διαβάσει στις Αθηναϊκές εφημερίδες της εποχής, συγκλονίζει το Πανελλήνιο. Είναι μια είδηση που θα μπορούσε να αλλάξει τη ροή της ιστορίας για την φτωχή προπολεμική Ελλάδα.

Από ένα τυχαίο γεγονός, ένας κάτοικος του Μοσχάτου ανακαλύπτει μια πετρελαιοπηγή. Αρχικά κανείς δεν τον πιστεύει, όταν όμως έρχονται τα πρώτα αποτελέσματα από τις αναλύσεις που προχώρησαν χημικοί της εποχής, όλοι είναι βέβαιοι πως ήρθε η ώρα να απαλλαγούν από τα καθημερινά τους βάσανα και τη φτώχεια.

Γιατί, μεταξύ μας τώρα, αφού υπάρχει πετρέλαιο στο χωράφι του τάδε γιατί να μην υπάρχει και στο δικό μου από τη στιγμή που συνορεύουν ή βρίσκονται σε μικρή απόσταση το ένα από το άλλο; Και η αλήθεια είναι πως σαν σκέψη είναι λογική. Υπάρχουν βάσιμες ελπίδες.

Οπότε οι φτωχοί Έλληνες που έψαχναν από κάπου να πιαστούν, αφήνουν κατά μέρος τις αναζητήσεις του περιβόητου θησαυρού του Αλή Πασά και ρίχνονται με τα μούτρα στις γεωτρήσεις προκειμένου να ανακαλύψουν φλέβα… μαύρου χρυσού.

Οι σχετικές φωτογραφίες των εργατών πού άδειαζαν με κουβάδες το πετρέλαιο προκαλούν φρενίτιδα ενθουσιασμού για τον επερχόμενο απροσδόκητο πλούτο! Το κακό, ωστόσο, είναι πως καλά και άγια όλα αυτά αλλά από αυτή την ιστορία ήταν αισθητή η απουσία του… δράκου!
Το μαγικό πηγάδι

Το Μοσχάτο του 1933, την παραμικρή σχέση δεν έχει με την πολύβουη περιοχή που γνωρίζουμε σήμερα. Τότε ήταν γεμάτο από μικρούς λαχανόκηπους που έδιναν τροφή στα λιγοστά φτωχόσπιτα που υπήρχαν εκεί και κάμποσα εργοστάσια και βιομηχανίες.

Η φτώχεια μαστίζει το σύνολο του πληθυσμού που προσπαθεί να βγάλει τα προς το ζην με όποιο τρόπο μπορεί να φανταστεί κανείς. Πέρα από όλα τα άλλα προβλήματα, ωστόσο, που είχαν να αντιμετωπίσουν οι κάτοικοι του Μοσχάτου ήταν και αυτό της έλλειψης ύδρευσης. Το κοινό δίκτυο της «Ούλεν» μπορούσε να καλύπτει μόλις το 1/3 του πληθυσμού. Έτσι όλοι οι υπόλοιποι έπρεπε να βρουν τρόπο, ώστε, να έχουν νερό στο φτωχικό τους.

Λύση τότε θεωρούνταν τα αυτοσχέδια πηγάδια στις αυλές των σπιτιών τους που όμως είχαν ένα… μικρό προβληματάκι. Το νερό το οποίο έδιναν στους κατοίκους της περιοχής ήταν υφάλμυρο και δεν πινόταν με τίποτα. Έτσι στη συντριπτική πλειονότητα των περιπτώσεων, το νερό από τα πηγάδια πήγαινε στο πότισμα, μερικές φορές στο μαγείρεμα ή στον καθαρισμό εσωτερικών και εξωτερικών χώρων.

Ένας από αυτούς που επιχείρησαν να ανοίξουν το δικό τους πηγάδι ήταν και ο Χαράλαμπος Ζαμπέλης ο οποίος εκείνη την εποχή εργαζόταν σε κάποιο καφενείο στο κέντρο της Αθήνας.
«Μα εδώ αναβλύζει πετρέλαιο»!

Ο Ζαμπέλης, λοιπόν, προκειμένου να λύσει το προσωπικό πρόβλημα με την έλλειψη νερού, επιχείρησε να κάνει ότι και οι υπόλοιποι γείτονές του. Άρχισε να σκάβει στην αυλή του σπιτιού του προκειμένου να ανοίξει πηγάδι.

Όταν έφτασε περίπου στα πέντε μέτρα βάθος άρχισε να βγαίνει νερό. Όλα κυλούσαν ομαλά όταν ξαφνικά η τρύπα που είχε ανοίξει άρχισε εκτός από νερό να αναβλύζει και.. πετρέλαιο! Η πρώτη σκέψη που έκανε ο Ζαμπέλης ήταν πως πρόκειται για δολιοφθορά ή κακόγουστη φάρσα από κάποιον γείτονά του και έτσι εξαγριωμένος αφήνει στη μέση τη δουλειά του και σπεύδει στο αστυνομικό τμήμα όπου καταθέτει μήνυση κατά παντός υπευθύνου.

Όντας αποφασισμένος να βρει τον… δράστη, πηγαίνει και στον κοινοτάρχη του Μοσχάτου και ζητά τη βοήθειά του, ώστε να βρει ποιος τόλμησε να του κάνει κάτι τέτοιο. Γεμάτος περιέργεια ο κοινοτάρχης, Δημήτρης Μιχαλοδημητράκης, θέλησε να κάνει αυτοψία και έτσι πηγαίνει μαζί με τον Ζαμπέλη στην αυλή προκειμένου να επιθεωρήσει ο ίδιος την τρύπα που ανάβλυζε πετρέλαιο.

Όταν έφτασαν εκεί, ο κοινοτάρχης δεν πίστευε στα μάτια του. Παρατηρεί και ξαναπαρατηρεί το φαινόμενο και γεμάτος έκπληξη και θαυμασμό αναφωνεί: «Μα εδώ αναβλύζει πετρέλαιο»! Ο Ζαμπέλης τον κοιτάει αποσβολωμένος και προσπαθεί να συνειδητοποιήσει τι ακριβώς έχει συμβεί.

Μετά από λίγα λεπτά και οι δυο τους αρχίζουν να πανηγυρίζουν για τη σπουδαία ανακάλυψη…
Οι πρώτες αναλύσεις επιβεβαιώνουν το αδιανόητο

Ο Χαράλαμπος Ζαμπέλης χωρίς να χάσει χρόνο πηγαίνει στα αρμόδια υπουργεία, συμπληρώνει τις απαιτούμενες αιτήσεις και δηλώνει σε κάθε τόνο πως θα εκμεταλλευθεί την πετρελαιοπηγή που ανακάλυψε στην αυλή του σπιτιού του.

Προκειμένου να τα κάνει όλα σωστά, μάλιστα, σπεύδει να ιδρύσει και μια εταιρεία μαζί με τρεις συνεταίρους! Όπως είναι φυσικό η είδηση για την ανακάλυψη της πετρελαιοπηγής στο Μοσχάτο γίνεται πρώτο θέμα συζήτησης σε ολόκληρη την Αθήνα και δημοσιογράφοι από τις εφημερίδες της εποχής πηγαίνουν στην περιοχή για να κάνουν ρεπορτάζ.

Κάποιοι από αυτούς, οι πιο δύσπιστοι, έκαναν και πρόχειρα πειράματα προκειμένου να διαπιστώσουν αν πράγματι αυτό ήταν πετρέλαιο. Έβαζαν ποσότητα νερού σε ένα ποτήρι όπου υπήρχε πετρέλαιο από την πηγή και διαπίστωναν πως πράγματι μέρος του μαύρου χρώματος καθόταν στον πάτο του. Βουτούσαν πανιά στο μαύρο και γλοιώδες νερό, άναβαν σπίρτα και με μεγάλη έκπληξη έβλεπαν πως τα πανιά καιγόντουσαν χωρίς την παραμικρή δυσκολία.

Οι φωτογραφίες με τους εργάτες να βγάζουν με τους κουβάδες το πετρέλαιο την επόμενη ημέρα βρίσκονται στις πρώτες σελίδες και όλοι πλέον είχαν καταληφθεί από μια δίχως προηγούμενο φρενίτιδα για το μαύρο χρυσό.

Την ίδια ώρα και με αμείωτη ένταση συνεχίζονταν και οι εργασίες στο πηγάδι. Όσο πιο βαθιά έσκαβαν οι εργάτες, τόσο μεγαλύτερη ποσότητα πετρελαίου έβγαινε στην επιφάνεια! Είναι ενδεικτικό πως σύμφωνα με δημοσιεύματα της εποχής μέσα σε μόλις δύο ημέρες είχαν εξαχθεί 1.200 οκάδες!

Τα πράγματα έδειχναν να ξεφεύγουν όταν ο γερουσιαστής Αττικοβοιωτίας και χημικός στο επάγγελμα Δημήτρης Ζαμάνος έδωσε στη δημοσιότητά τα αποτελέσματα των πρώτων αναλύσεων. Σύμφωνα με αυτά όχι απλά υπήρχε πετρέλαιο στην ποσότητα που εξέτασε αλλά ήταν και εξαιρετικής ποιότητας!

Αυτό ήταν! Όλοι πλέον έσκαβαν τα χωράφια τους για να βρουν πετρέλαιο. Όχι μόνο στο Μοσχάτο αλλά σε ολόκληρη την Ελλάδα. Ενδεικτική είναι η περίπτωση της Κατερίνης όπου εκεί η υπόθεση είχε προχωρήσει ένα βήμα παραπάνω δεδομένου πως Γερμανοί μηχανικοί βρισκόντουσαν ήδη στην περιοχή και είχαν ανακαλύψει κοιτάσματα.
Η ελπίδα για το τέλος της φτώχειας και η απότομη προσγείωση

Βέβαια εκεί που οι περισσότεροι είτε πανηγύριζαν για το τέλος της φτώχειας, είτε έψαχναν να βρουν και οι ίδιοι πετρέλαιο, υπήρχαν και οι… άπιστοι Θωμάδες οι οποίοι αν και είχαν δει, δεν πίστευαν πως πράγματι επρόκειτο για πετρελαιοπηγή.

Για να τεκμηριώσουν την άποψή τους, μάλιστα, επικαλούνταν τον Δημήτρη Ζαμάνο ο οποίος επέμενε ότι έπρεπε να φτάσουν στα τριακόσια μέτρα για να τεκμηριώσουν την ύπαρξη κοιτάσματος.

Οι υποστηρικτές των πετρελαιοπηγών, ωστόσο, απαντούσαν ότι το ίδιο ακριβώς φαινόμενο παρουσιαζόταν και στο πηγάδι μιας εταιρείας φαρμακευτικών και χημικών προϊόντων που βρισκόταν σε τριακόσια μέτρα απόσταση από το οικόπεδο του Ζαμπέλη.

Αυτό το αντεπιχείρημα, ωστόσο, είναι που «ψύλλιασε» τους ειδικούς οι οποίοι άρχισαν να κάνουν πλέον μια πιο εμπεριστατωμένη και σε άλλο επίπεδο έρευνα για το τι ακριβώς συνέβη. Όσο περνούσαν οι μέρες τόσο τα μαντάτα για τον Ζαμπέλη γίνονταν πιο μαύρα και από το… πετρέλαιο!

Ο φτωχός εργάτης είχε ξοδέψει όλες του τις οικονομίες για να σκάψει το χωράφι και να συστήσει την εταιρεία μέσω της οποίας θα εκμεταλλευόταν την πετρελαιοπηγή. Τελικά πετρέλαιο υπήρχε. Πετρελαιοπηγή, όμως, όχι…

Όπως διαπιστώθηκε το πετρέλαιο προερχόταν από τη διαρροή που υπήρχε στο παρακείμενο εργοστάσιο και έτσι τα όνειρα των κατοίκων του Μοσχάτου για μια καλύτερη ζωή κατέρρευσαν σαν χάρτινος πύργος. Μέσα στις επόμενες ημέρες κανείς δεν ασχολούταν πλέον με την… πετρελαιοπηγή του Μοσχάτου η οποία είχε μετατραπεί σε κάτι σαν ανέκδοτο.

Το θετικό που προέκυψε από την ιστορία, ωστόσο, ήταν πως η επίσημη πολιτεία θορυβήθηκε και έτσι αποφάσισε την επέκταση του δικτύου της «Ούλεν» στο Μοσχάτο και, μάλιστα, με ειδικό τιμολόγιο όπου το κυβικό κόστιζε 4 δραχμές!


newsbeast

Με την ουρά στα σκέλια

  Δέκα ημέρες κράτησε η... αντίσταση και τώρα πίσω. 
Σχολή δημιουργούν οι άνθρωποι…
 
Μέσα στους πολλούς πόνους που μπορώ να καταλάβω είναι και αυτοί του Νικόλα Καρανίκα και του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, του οποίου απαξιώ και να αναφέρω το όνομα - «δεν τον βλέπω», λέμε - οι οποίοι διαολόστειλαν προ δεκαημέρου και κάτι την Eldorado Gold, εκφράζοντας, υποτίθεται, το λαϊκό αίσθημα.
Αυτή όμως όχι μόνο δεν φεύγει, αλλά, όπως ανακοίνωσε χθες, μένει στην Ελλάδα γιατί έχει έναν εποικοδομητικό διάλογο με την ελληνική κυβέρνηση. Το οποίο σε πολύ απλά ελληνικά σημαίνει ένα πράγμα: ότι η αγέρωχη ελληνική κυβέρνηση, που όρθωσε περήφανη το ανάστημά της απέναντι στο εκβιαστικό τελεσίγραφο της εταιρείας αυτής, όχι μόνο έκανε πίσω, αλλά τη βλέπω να σκουπίζει και τα πόδια στο χαλάκι τής Ελληνικός Χρυσός με το βλέμμα χαμηλωμένο και την ουρά στα σκέλια.
Δέκα ημέρες κράτησε η... αντίσταση και τώρα πίσω. 
Σχολή δημιουργούν οι άνθρωποι…
Αυτός ο υπουργός, του οποίου το όνομα απαξιώ και να αναφέρω, βγήκε σε ένα ραδιόφωνο στην Κρήτη και άρχισε πάλι να πιπιλάει την καραμέλα του ΚΕΕΛΠΝΟ και να την πέφτει και άσχημα στη Δικαιοσύνη, διότι πήγε ο δύστυχος μάρτυρας υπεράσπισης του Βαξεβάνη στη μήνυση που του έκανε η σύζυγος του διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος Λίνα Νικολοπούλου και τον έκαψε τον άνθρωπο. Εφαγε οκτώ μήνες.
Γεγονός που δεν έμεινε ασχολίαστο από το περιβάλλον του κ. Στουρνάρα, συνεργάτης του οποίου δήλωσε καθαρά και ξάστερα τα ακόλουθα:
«Ο γνωστός υβριστής της Δικαιοσύνης Παύλος Πολάκης παραληρεί και πάλι επί δικαίων και αδίκων. Φαίνεται ότι η παρουσία του στα δικαστήρια για να υποστηρίξει τον έτερο υβριστή, ο οποίος καταδικάστηκε, δεν του έγινε μάθημα».
Ανεπίδεκτος, κύριε μου, ανεπίδεκτος και γι' αυτό ασυγχώρητος, που λέει και ο 11880 ή κάποιος από όλους αυτούς τέλος πάντων…
 
Γ. Παπαχρήστος-ΤΑ ΝΕΑ

ΓΙΑ ΠΟΙΟΥΣ ΧΤΥΠΑ Η ΚΑΜΠΑΝΑ - Αλλαγή στο σύστημα κατανομής των αγροτικών επιδοτήσεων, προαναγγέλλει ο Ευ. Αποστόλου

Την αλλαγή του συστήματος κατανομής των επιδοτήσεων  προαναγγέλλει ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλης Αποστόλου, σε συνέντευξή του στο Έθνος Σαββατοκύριακο.
«Έχουμε πολλές φορές το παράδοξο, να επιδοτούμε πλουσιοπάροχα "δήθεν παραγωγούς" ή παραγωγούς "του καναπέ" και να αφήνουμε χωρίς στήριξη άλλους ενεργούς και νέους αγρότες. Αυτούς δηλαδή που πρέπει να ενισχύσουμε κατά κύριο λόγο», τονίζει.
«Την περίοδο αυτή», αναφέρει ο υπουργός, «εξετάζουμε όλες τις δυνατότητες, σε συνεννόηση πάντα με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς, για να αλλάξουμε το σύστημα της κατανομής των δικαιωμάτων και να οδηγηθούμε σε άμεση σύγκλιση των ενισχύσεων στο εσωτερικό κάθε κλάδου παραγωγής.
Βεβαίως η αλλαγή του μοντέλου, ενός μοντέλου όπως είπα, άδικου, αντιαναπτυξιακού και αδιαφανούς, δεν θα γίνει απότομα και χωρίς τον αναγκαίο διάλογο γιατί ήδη ο κάθε αγρότης έχει προγραμματίσει τη ζωή του και έχει αναλάβει πιθανές δεσμεύσεις και ρίσκα. Όμως στο τέλος της ημέρας, θα άρουμε τις αδικίες και θα ενισχύουμε τον νέο, ενεργό και δραστήριο αγρότη. Θέλουμε ανάπτυξη και μάλιστα δίκαιη ανάπτυξη στον αγροτικό τομέα».
Για τις αδικίες αυτές, ο κ. Αποστόλου καταλογίζει ευθύνες στην συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, επιλογές της οποίας οδήγησαν σε «μεγάλες στρεβλώσεις αλλά και αδικίες» μεταξύ ομοειδών παραγωγών «λόγω της ανισοκατανομής των δικαιωμάτων και λόγω της διατήρησης των λεγόμενων "ιστορικών δικαιωμάτων"».
Αρνείται ότι τα τελευταία χρόνια ολοένα και περισσότεροι αγρότες εγκαταλείπουν τον πρωτογενή τομέα, καθώς «σε άλλους χώρους οι δυσκολίες στα χρόνια της κρίσης είναι μεγαλύτερες».
«Ο αγροτικός χώρος τα τελευταία χρόνια επέδειξε μεγάλες αντοχές και δυνατότητες. Και το αγροτικό εισόδημα, με βάση τα επίσημα στοιχεία, όχι μόνον άντεξε αλλά είχε και άνοδο εν μέσω κρίσης. Αυτό είναι χαρακτηριστικό», υπογραμμίζει.
Κάνει λόγο, τέλος, για θετικές προοπτικές στην ανασυγκρότηση του αγροτικού χώρου της Ελλάδας, με τους πόρους του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης, συνολικού ύψους περί τα 6 δισ. ευρώ, «υπό την προϋπόθεση ότι θα ξεχάσουμε τις στρεβλώσεις του παρελθόντος και θα υπηρετήσουμε ένα σύγχρονο παραγωγικό μοντέλο αγροτικής ανάπτυξης, με βάση τις ανάγκες και απαιτήσεις των αγορών».

Υπέρταση: Πόσες φορές την εβδομάδα κάνει να τρώτε πατάτες

Δεν έχει σημασία αν είναι σε μορφή πουρέ, ψητές, βραστές, ή τηγανητές, οι πατάτες μπορούν να αυξήσουν τον κίνδυνο εμφάνισης υψηλής αρτηριακής πίεσης στις γυναίκες, αν εκείνες καταναλώνουν περισσότερες από τρεις μερίδες την εβδομάδα, σύμφωνα με μια 20ετή έρευνα, που δημοσιεύθηκε στην επιστημονική επιθεώρηση British Medical Journal, σχετικά με τον αντίκτυπο της πατάτας στην υπέρταση.
Συγκεκριμένα, οι επιστήμονες διαπίστωσαν ένα 11% αυξημένο κίνδυνο για υπέρταση μεταξύ εκείνων των γυναικών που κατανάλωναν βραστές, ψητές, ή σε μορφή πουρέ πατάτες τέσσερις ή περισσότερες φορές την εβδομάδα, σε σύγκριση με άτομα που κατανάλωναν πατάτες λιγότερο από μία φορά το μήνα.
Η αύξηση στον κίνδυνο για υπέρταση ήταν ακόμη μεγαλύτερη για όσους καταναλώνουν τηγανητές πατάτες περισσότερο από τρεις φορές την εβδομάδα, αφού υπολογίστηκε στο 17%, τόσο για άνδρες, όσο και για γυναίκες.
Αν και τα αποτελέσματα μιας τόσο σημαντικής έρευνας, πρέπει να επαληθευτούν από άλλες παρόμοιες, εντούτοις η επικεφαλής συγγραφέας της μελέτης, δρ Lea Borgi, από το νοσοκομείο Brigham and Women's πρότεινε να καταναλώνουμε γενικά λιγότερες από τέσσερις μερίδες πατάτες την εβδομάδα.
Και πρόσθεσε: “Αν καταναλώνετε πέντε μερίδες πατάτες την εβδομάδα, τότε θα πρέπει να μην τρώτε καμία άλλη μερίδα αμυλούχων λαχανικών, όπως γλυκοπατάτες, καλαμπόκι ή αρακά”.
Πρόσφατες μελέτες από την ίδια ομάδα επιστημόνων έχουν συνδέσει την υψηλή κατανάλωση πατάτας με τον κίνδυνο ανάπτυξης διαβήτη. Οι ερευνητές δεν είναι βέβαιοι ως προς το γιατί η αυξημένη κατανάλωση πατάτας συνδέεται με υπέρταση και διαβήτη. Υποψιάζονται ότι η απάντηση ίσως βρίσκεται στον υψηλό γλυκαιμικό δείκτη της πατάτας, το οποίο σημαίνει ότι οι πατάτες μπορούν να οδηγήσουν σε μια πιο έντονη αύξηση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα σε σύγκριση με άλλα τρόφιμα.
Οι πατάτες είναι πλούσιες σε θρεπτικά συστατικά. Μια έχει περίπου 160 θερμίδες και είναι γεμάτη με:
• 4 γραμμάρια φυτικών ινών (περίπου το 20% της καθημερινής σας ανάγκης σε φυτικές ίνες).
• 4 γραμμάρια πρωτεΐνης.
• Βιταμίνη C ίση με το 50% της καθημερινή σας ανάγκη για αυτήν.
• Κάλιο ίσο με το 25% της καθημερινής ανάγκης του οργανισμού σας σε αυτό.
• Βιταμίνη Β6 ίση με το 33% της καθημερινής σας ανάγκης σε αυτή.
• Σχεδόν το 10% της ημερήσιας ανάγκης σας σε σίδηρο.

Οι ειδικοί συνιστούν τις ακόλουθες τροφές, ως καλά υποκατάστατα για μερικές μερίδες πατάτας την εβδομάδα:
• Μπανάνες
• Σολομός
• Λευκά φασόλια
• Γιαούρτι
• Ξερά δαμάσκηνα
• Σπανάκι

                                                                                                   onmed.gr

ΤΟΝ "ΦΤΥΝΟΥΝ " ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ !!!! «Ασφαλώς και υπάρχουν πολιτικές ευθύνες για τον Σαρωνικό αλλά οι παραιτήσεις είναι θέμα Τσίπρα»

Ο Μπαλάφας «σφάζει με το γάντι» Κουρουμπλή 

«Ευθύνες για την ρύπανση του Σαρωνικού θα αποδοθούν προς πάσα κατεύθυνση. Εμείς δεν θα το ξεχάσουμε το θέμα. Προφανώς υπάρχουν και πολιτικές ευθύνες τις οποίες εγώ δεν μπορώ να τις αποδώσω.
Οι παραιτήσεις είναι ζήτημα πρωθυπουργού» τόνισε ο υφυπουργός μεταναστευτικής πολιτικής Γιάννης Μπαλάφας.

Ο κ. Μπαλάφας υπογράμμισε «ότι ο Παναγιώτης Κουρουμπλής είναι φίλος μου και μας τιμά η παρουσία στελεχών που ήταν στο ΠΑΣΟΚ και τώρα ήρθαν στο ΣΥΡΙΖΑ. Καλοδεχούμενοι είναι αυτοί που έρχονται».
Ο υφυπουργός μεταναστευτικής πολιτικής είπε «ότι το τελευταίο μήνα έχει αυξηθεί η ροή των μεταναστών στα νησιά και είναι κάτι που μας ανησυχεί».
Όσον αφορά την πρώτη κατοικία ο κ. Μπαλάφας, μιλώντας στο κανάλι «Ε», επισήμανε «ότι η πρώτη κατοικία δεν κινδυνεύει μέχρι το τέλος του 2018. Ωστόσο,θέλουμε να αλλάξουμε το πλαίσιο για να εξακολουθήσει να υπάρξει προστασία και μετά το 2018, κάτι το οποίο πιστεύω ότι θα το πετύχουμε».
Για τις δημοσκοπήσεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας,ο κ.Μπαλάφας είπε «ότι τις λαμβάνουμε υπόψιν μας και μας προβληματίζουν,όπως μας προβληματίζουν τα πάντα».
Τέλος ο κ.Μπαλάφας για την γ’ αξιολόγηση επισήμανε «ότι στόχος της κυβέρνησης είναι μέχρι το τέλος του 2017 να κλείσει η γ’ αξιολόγηση»

Οι πιο σοκαριστικές εξομολογήσεις ετοιμοθάνατων λίγο πριν πεθάνουν

Ποια μπορεί να είναι η τελευταία σκέψη στο μυαλό ενός ετοιμοθάνατου; Να πει «σ' αγαπώ» στην οικογένειά του ή να αποκαλύψει κάποιο ένοχο μυστικό που τον βαραίνει;

 Αυτό ακριβώς προσπάθησε να ανακαλύψει το Reddit, θέτοντας το ερώτημα στους χρήστες της πλατφόρμας, παίρνοντας αρκετές και σοκαριστικές απαντήσεις επί του θέματος.

«Μια γυναίκα ασθενής μου που είχε AIDS μου αποκάλυψε πώς έμαθε ότι μάλλον έπασχε από τον ιό HIV. Μου είπε ότι το κόλλησε από τον επί τρία χρόνια σύντροφό της, ο οποίος λίγο πριν πεθάνει στο νοσοκομείο της το αποκάλυψε, κλαίγοντας και λέγοντας "Συγγνώμη, συγγνώμη, ήθελα να στο πω, συγχώρεσέ με"» ανέφερε ένας φοιτητής ιατρικής.
«Ο πατέρας μου νόμιζε τόσα χρόνια ότι ήταν υιοθετημένος από μια γυναίκα που σύχναζε στην εκκλησία των παππούδων μου. Λίγο πριν πεθάνει ο παππούς μου του αποκάλυψε ότι είχε σχέση με τη συγκεκριμένη γυναίκα και ήταν ο πραγματικός του πατέρας, γι΄ αυτό και τον υιοθέτησε» ανέφερε ένας άλλος χρήστης.

Άλλες περιπτώσεις έχουν βέβαια περισσότερο χιούμορ και είναι πιο... ανάλαφρες.

«Τα τελευταία λόγια του θείου μου προς τη θεία μου ήταν: Μην αφήσεις τον νεκροθάφτη να μου πάρει τα χρυσά δόντια».

«Δεν μου αρέσει το μεξικάνικο φαγητό» (παππούς σε εγγονό).

«Τι κάνεις εσύ εδώ; Δεν μου αρέσεις καθόλου» (νύφη σε πεθερά).

Κόντρα για τη Νεφέλη: "Ντροπή σας βολεμένε κύριε Πολάκη"

«Παίζετε πολιτικό παιχνίδι στην πλάτη ενός παιδιού που δίνει μάχη για τη ζωή του» κατηγορεί ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών Γιώργος Πατούλης τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη, που με το γνωστό του ύφος μέσω του προφίλ του στο facebook αναφέρθηκε στην περίπτωση της μικρής Νεφέλης.
Ο αγώνας που δίνει το κοριτσάκι για την ίδια του τη ζωή, σε μια ηλικία που βρέθηκε να παλεύει με τις χημιοθεραπείες, αντί να παίζει ξέγνοιαστο, συγκίνησε το πανελλήνιο.
Οι γονείς της, με την υποστήριξη του ΙΣΑ έκαναν έκκληση, ώστε να μπορέσει το παιδί να μεταφερθεί άμεσα σε εξειδικευμένο κέντρο του εξωτερικού και να υποβληθεί σε επέμβαση που θα της σώσει τη ζωή. 

Ο Πολάκης κατηγόρησε τους γιατρούς
Ο αγώνας αυτός αμφισβητήθηκε από τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, που δεν δίστασε να κατηγορήσει τον κύριο Πατούλη για «ψευτιά και υποκρισία», καθώς επισυνάπτει δηλώσεις του αντιπρόεδρου του ΕΟΠΥΥ Τάκη Γεωργακόπουλου στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΣΥΡΙΖΑ «Στο Κόκκινο», ο οποίος ισχυρίζεται πως το κορίτσι «μπορεί να εγχειριστεί στην Ελλάδα». «Η επέμβαση αφαίρεσης όγκου που χρειάζεται η μικρή Νεφέλη, μπορεί να γίνει στο Νοσοκομείο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού, ακριβώς δίπλα, δηλαδή, από το "Αγία Σοφία" όπου νοσηλεύεται μέχρι σήμερα το παιδί. Σε περίπτωση που δεν υπήρχαν οι προϋποθέσεις ο Εθνικός Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) θα είχε ήδη στείλει το παιδί στο εξωτερικό, όπως κάνει διαχρονικά για εκατοντάδες ασθενείς κάθε χρόνο», ήταν η δήλωση του κυρίου Γεωργακόπουλου.
Ο κύριος Πατούλης όμως, με δελτίο τύπου που εξέδωσε απαντά σε όλα τα ερωτήματα. «Ενημερώνουμε τον ανάλγητο άνθρωπο και καταστροφικό για τη χώρα πολιτικό Παύλο Πολάκη ότι το Δ.Σ. του Ι.Σ.Α. αποφάσισε να ανταποκριθεί στην απελπισμένη έκκληση των γονιών της μικρής Νεφέλης, βασιζόμενο σε έγγραφο που υπογράφουν τέσσερις κορυφαίοι επιστήμονες και στο οποίο προτείνουν τη μεταφορά του παιδιού σε εξειδικευμένο Κέντρο του εξωτερικού», αναφέρει χαρακτηριστικά και συνεχίζει: «Ενημερώνουμε επίσης το πρωτοπαλίκαρο του αναπληρωτή υπουργού Υγείας αντιπρόεδρο του ΕΟΠΥΥ Τ. Γεωργακόπουλο ότι ο ΕΟΠΥΥ οφείλει να σέβεται τις γνωματεύσεις των θεραπόντων ιατρών ειδικά μάλιστα όταν πρόκειται για κορυφαίους επιστήμονες, οι οποίοι ζήτησαν να πάει σε εξειδικευμένο Κέντρο του εξωτερικού και όχι να αποφασίζει αυθαίρετα ότι η επέμβαση μπορεί να γίνει στη χώρα μας χωρίς να έχουν καν εξετάσει την ασθενή, οι γιατροί που πιθανολογείται ότι μπορούν να το αναλάβουν».
«Ο εθνικός υβριστής Παύλος Πολάκης, με δηλώσεις του στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης παίζει ένα επαίσχυντο πολιτικό παιχνίδι στην πλάτη ενός παιδιού που δίνει μάχη για τη ζωή του. Ο Π. Πολάκης χωρίς ίχνος ντροπής απαξιώνει τον αγώνα της Νεφέλης ενάντια στον καρκίνο και την προσπάθεια χιλιάδων συνανθρώπων μας να τη βοηθήσουν να πάει σε εξειδικευμένο κέντρο του εξωτερικού» αναφέρει το οργισμένο δελτίο τύπου του προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου και καταλήγει: 
«Ο Παύλος Πολάκης που κατέστρεψε τη δημόσια υγεία και υπογράφει καθημερινά ελαφρά τη καρδία τη θανατική καταδίκη χιλιάδων ασθενών που καταλήγουν περιμένοντας το ασθενοφόρο ή για να βρεθεί κρεβάτι σε ΜΕΘ, όχι μόνο έκλεισε την πόρτα στην ελπίδα για τη Νεφέλη αλλά εγκαλεί και όλους εμάς που τη βοηθήσαμε. Ντροπή σας βολεμένε κύριε Πολάκη».

"Εκλεισε την πόρτα στη Νεφέλη και μας εγκαλεί"

Ολόκληρο το δελτίο τύπου του ΙΣΑ και τα έγγραφα που επισυνάπτονται:
Ντροπή σας βολεμένε κ. Πολάκη που παίζετε πολιτικό παιχνίδι στην πλάτη ενός παιδιού που δίνει μάχη για τη ζωή του
Ο εθνικός υβριστής Παύλος Πολάκης, με δηλώσεις του στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης παίζει ένα επαίσχυντο πολιτικό παιχνίδι στην πλάτη ενός παιδιού που δίνει μάχη για τη ζωή του.
Ο Π. Πολάκης χωρίς ίχνος ντροπής απαξιώνει τον αγώνα της Νεφέλης ενάντια στον καρκίνο και την προσπάθεια χιλιάδων συνανθρώπων μας να τη βοηθήσουν να πάει σε εξειδικευμένο κέντρο του εξωτερικού.
Ενημερώνουμε τον ανάλγητο άνθρωπο και καταστροφικό για τη χώρα πολιτικό Παύλο Πολάκη ότι το Δ.Σ. του Ι.Σ.Α. αποφάσισε να ανταποκριθεί στην απελπισμένη έκκληση των γονιών της μικρής Νεφέλης, βασιζόμενο σε έγγραφο που υπογράφουν τέσσερις κορυφαίοι επιστήμονες και στο οποίο προτείνουν τη μεταφορά του παιδιού σε εξειδικευμένο Κέντρο του εξωτερικού (πατήστε εδώ). Μάλιστα ο θεράπων ιατρός επικοινώνησε ο ίδιος με το Κέντρο στην Ιταλία και τους ζήτησε να δεχτούν να χειρουργήσουν το παιδί και μάλιστα το αργότερο έως τα τέλη Σεπτεμβρίου, λόγω του επείγοντος της μορφής της νόσου.
Ενημερώνουμε επίσης το πρωτοπαλίκαρο του αναπληρωτή υπουργού Υγείας αντιπρόεδρο του ΕΟΠΥΥ Τ. Γεωργακόπουλο ότι ο ΕΟΠΥΥ οφείλει να σέβεται τις γνωματεύσεις των θεραπόντων ιατρών ειδικά μάλιστα όταν πρόκειται για κορυφαίους επιστήμονες, οι οποίοι ζήτησαν να πάει σε εξειδικευμένο Κέντρο του εξωτερικού και όχι να αποφασίζει αυθαίρετα ότι η επέμβαση μπορεί να γίνει στη χώρα μας χωρίς να έχουν καν εξετάσει την ασθενή, οι γιατροί που πιθανολογείται ότι μπορούν να το αναλάβουν.
Το Δ.Σ. του Ι.Σ.Α. σε πλήρη σύνθεσή του, αποφάσισε ομόφωνα να ανταποκριθεί στην έκκληση δύο απελπισμένων γονιών και να βοηθήσει ένα παιδί που θα μπορούσε να είναι το δικό μας παιδί. Σε αυτή την περίπτωση θα θέλαμε σίγουρα να του προσφέρουμε το καλύτερο δυνατό.
Ο Παύλος Πολάκης που κατέστρεψε τη δημόσια υγεία και υπογράφει καθημερινά ελαφρά τη καρδία τη θανατική καταδίκη χιλιάδων ασθενών που καταλήγουν περιμένοντας το ασθενοφόρο ή για να βρεθεί κρεβάτι σε ΜΕΘ, όχι μόνο έκλεισε την πόρτα στην ελπίδα για τη Νεφέλη αλλά εγκαλεί και όλους εμάς που τη βοηθήσαμε.
Ντροπή σας βολεμένε κύριε Πολάκη


protothema

ΚΡΗΤΗ - Ψάχνει ΝΕΝΕΚΟΥΣ στο ΠΑΣΟΚ ο Τσίπρας

Αρκετά στοιχεία επιχείρησης «ανοίγματος» προς στελέχη του ΠΑΣΟΚ είχε η διήμερη περιοδεία του πρωθυπουργού Αλ. Τσίπρα στην Κρήτη.
Η πλέον χαρακτηριστική δημόσια αποστροφή προς αυτή την κατεύθυνση ήταν η εις διπλούν επανάληψη ότι στα εγκαίνια του Βόρειου Οδικού Αξονα Κρήτης το 2019 θα είναι παρών τόσο ο ίδιος όσο και ο νυν περιφερειάρχης Στ. Αρναουτάκης, ο οποίος εξελέγη μεν ως ανεξάρτητος, προέρχεται δε (και στηρίχθηκε) από το ΠΑΣΟΚ.
Στην ομιλία του κ. Τσίπρα στο Ηράκλειο και μάλιστα στην πρώτη σειρά του ακροατηρίου, ήταν παρών ο Σήφης Βαλυράκης, εκ των ιστορικών στελεχών του ΠΑΣΟΚ. Αν και η σημασία της παρουσίας του δεύτερου υποβαθμίζεται, καθώς περιγράφεται ως απόλυτα φυσιολογική πρόσκληση και παρουσία ενός πρώην βουλευτή στην ομιλία, η έμμεση πλην σαφής αναφορά του κ. Τσίπρα στο πρόσωπο του κ. Αρναουτάκη γίνεται αντιληπτή ως συνειδητή επιλογή του πρωθυπουργού να συνεργαστεί με πρόσωπα που έχουν κεντροαριστερές αναφορές ήδη στο επίπεδο των περιφερειακών-δημοτικών εκλογών.
Χθες, δεύτερη ημέρα της περιοδείας του στην Κρήτη, ο κ. Τσίπρας βρέθηκε στα Χανιά, όπου το πρωί μίλησε στο φόρουμ «Καθαρή Ενέργεια για τα Νησιά της Ε.Ε.». Ο πρωθυπουργός συνέδεσε τη θεματολογία του φόρουμ με την κυβερνητική ρητορική των τελευταίων ημερών και τη γενικότερη αφήγηση του ΣΥΡΙΖΑ περί ανατροπής των ανισοτήτων. «Οι ανισότητες στην πρόσβαση στην καθαρή ενέργεια αντικατοπτρίζουν τις κοινωνικές ανισότητες», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας, προσθέτοντας ότι γι’ αυτό τον λόγο ιεραρχεί «την πρόσβαση σε καθαρή ενέργεια για όλους» σε πολύ υψηλή προτεραιότητα. Μάλιστα, υπογράμμισε ότι «για εμάς, είναι ένα εργαλείο για κοινωνική δικαιοσύνη και αλλαγή. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο αποτελεί μια πολιτική προτεραιότητα στην οποία είμαστε ανένδοτοι».
Ο κ. Τσίπρας επισήμανε ότι η Ελλάδα έχει αναλάβει ενεργό ρόλο για προστασία του περιβάλλοντος στην Ευρώπη. «Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι είμαστε η μόνη χώρα παραγωγής λιγνίτη στην Ε.Ε.», είπε ο κ. Τσίπρας. Στην ατζέντα «καθαρής ενέργειας» της κυβέρνησης την οποία ανέπτυξε χθες ο πρωθυπουργός, περιέλαβε και την προώθηση της ηλεκτροκίνησης. Σε γενικές γραμμές τόνισε ότι η πολιτική της κυβέρνησης στον τομέα της ενέργειας εναρμονίζεται και με την αντίστοιχη της Ε.Ε., η οποία κωδικοποιείται σε πέντε αρχές: «ενεργειακή ασφάλεια, ενεργειακή αγορά, ενεργειακή απόδοση, απαλλαγή από τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα έρευνα, καινοτομία και ανταγωνιστικότητα».
Ο κ. Τσίπρας κατέληξε λέγοντας ότι «η Ελλάδα αναλαμβάνει ευθύνες και πρωτοβουλίες. Και αυτή είναι μια ιστορική ευκαιρία και ευθύνη απέναντι στις επόμενες γενιές. Μια ευθύνη που πρέπει να πάρουμε. Δεν θα πρέπει να επιτρέψουμε στις μελλοντικές γενιές να μας κατηγορούν ότι δεν την αδράξαμε». Στο περιθώριο του φόρουμ, ο κ. Τσίπρας συναντήθηκε με τον αρμόδιο Ευρωπαίο Επίτροπο για θέματα Ενέργειας, Μιγκέλ Αρίας Κανιέτε και τον υπουργό Ενέργειας και Διαχείρισης Υδάτινων Πόρων της Μάλτας Τζόε Μίσι.

Καθημερινή

ΦΡΙΝΤΑ -Το σκυλί που πρωτοστατεί στις έρευνες για επιζώντες από τον σεισμό στο Μεξικό

Για μια χώρα που συνεχίζει να πενθεί και να μετρά τους νεκρούς της από τον καταστροφικό σεισμό των 7,1 βαθμών της Τρίτης, το σκυλί διάσωσης του Πολεμικού Ναυτικού, η Φρίντα, αναδείχθηκε πηγή έμπνευσης και περηφάνιας στην έρευνα για επιζώντες.
Γνωστή από τα ειδικά προστατευτικά γυαλιά και τα μποτάκια που φορά, η Φρίντα έχει γίνει μια σταρ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, εμφανίζεται στο τατουάζ ενός άνδρα, ενώ κάποιος πρότεινε να εικονίζεται στο χαρτονόμισμα των 500 πέσος. Ορισμένες αναρτήσεις υπερβάλλουν τα κατορθώματά της.
Στην καριέρα της, η Φρίντα έχει εντοπίσει 12 ανθρώπους ζωντανούς κάτω από τα ερείπια και 40 και πλέον νεκρούς, περισσότερους από οποιοδήποτε άλλο μεξικανικό σκύλο διάσωσης, ανακοίνωσε το Πολεμικό Ναυτικό. Για να φέρει σε πέρας την αποστολή της, χώνει τη μύτη της σε περιπτώσεις φυσικών καταστροφών, όπως ένας σεισμός στον Εκουαδόρ πέρυσι, ένας άλλος στο νότιο Μεξικό πριν από δύο εβδομάδες, μια κατολίσθηση στη Γουατεμάλα το 2015 και μια έκρηξη φυσικού αερίου στην Πόλη του Μεξικού το 2013.
Οι επιδόσεις του 7χρονου λαμπραντόρ στην πιο πρόσφατη καταστροφή δεν έχουν αποτιμηθεί ακόμα, δήλωσε ο πλοίαρχος του Πολεμικού Ναυτικού Αρμάντο Σεγκούρα, καθώς η Φρίντα συνεχίζει τις προσπάθειές της για να σώσει ζωές. Ο ισχυρός σεισμός που έπληξε το κεντρικό Μεξικό έχει αφήσει πίσω του περίπου 300 νεκρούς και οι διασώστες εξακολουθούν να σκάβουν στα ερείπια μερικών από τα 52 κτίρια που κατέρρευσαν μόνο στην Πόλη του Μεξικού.
Η Φρίντα ανάλωσε τις περισσότερες προσπάθειές της σε ένα σχολείο στο νότιο μέρος της Πόλης του Μεξικού, όπου 19 μαθητές και έξι ενήλικες έχασαν τη ζωή τους, αλλά 11 παιδιά διασώθηκαν.
Ως ένα από τα πιο αξιόπιστα θεσμικά όργανα του Μεξικού, το Πολεμικό Ναυτικό έχει μια μονάδα σκύλων διάσωσης στην οποία ανήκουν εκτός από τη Φρίντα, ένα ζευγάρι βελγικών ποιμενικών 18 μηνών, τα σκυλιά Echo και Evil.
Ο στρατός του Μεξικού έχει επίσης σκυλιά διάσωσης που σκάβουν μέσα στα συντρίμμια κατεστραμμένων κτιρίων, ενώ ένα σκυλί που ονομάζεται Μάγια που εστάλη από την κυβέρνηση της πολιτείας Χαλίσκο βρήκε δύο νεκρούς την Πέμπτη. Οι ΗΠΑ και η Χιλή έστειλαν επίσης σκυλιά διάσωσης για το σεισμό του Μεξικού. Συνολικά, 15 σκυλιά διάσωσης μετέχουν στις επιχειρήσεις αλλά κανένα δεν μπορεί να φθάσει τη φήμη της Φρίντας.
"Είναι πηγή περηφάνιας να συνεργάζεσαι με τη Φρίντα, είναι ένα πολύ ιδιαίτερο σκυλί", δήλωσε ο 'Ισραελ Αραούς Σαλίνας, ο εκπαιδευτής της τα τελευταία δύο χρόνια.
Η Frida έχει περίπου ένα χρόνο ακόμη για να είναι σκυλί διάσωσης πριν οι οσφρητικές της αισθήσεις της μειωθούν, με συνέπεια να αποσυρθεί από την υπηρεσία για να ζήσει μαζί με τον Αραούς Σαλίνας.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου