23.6.18

Το βίντεο συγκάλυψης UFO που έριξε το ίντερνετ! Η NASA κρύβει εξωγήινους

Φουντώνουν και πάλι οι θεωρίες συνωμοσίας περί ύπαρξης εξωγήινων μετά το βίντεο που ανέβασε το Secure 10 και ισχυρίζεται ότι τραβήχτηκε από αστροναύτη στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.

Όταν εμφανίστηκαν μυστηριώδη λαμπερά φώτα ενώ βιντεοσκοπούσε τη Γη, ο αστροναύτης τοποθέτησε το χέρι του μπροστά στην κάμερα, με τους συνωμοσιολόγους να υποστηρίζουν πως έκρυψε UFO.
Ενώ δεν είναι πάντα δυνατό να καθοριστούν τι είναι αυτά τα αντικείμενα κατά τη διάρκεια της σύντομης εμφάνισής τους, υπάρχουν μια σειρά από πιθανές εξηγήσεις για τέτοιου τύπου παρατηρήσεις.
«Αντανακλάσεις από τα παράθυρα του σταθμού, τη δομή του διαστημόπλοιου ή των φώτων από τη Γη εμφανίζονται συνήθως ως αντικείμενα στις φωτογραφίες και τα βίντεο», είχε τονίσει στο παρελθόν εκπρόσωπος της NASA.

Αυτές είναι οι 10 πιο ενοχλητικές φυλές τουριστών στην παραλία

Tους 10 πιο ενοχλητικούς τουρίστες που θα συναντήσετε φέτος στην παραλία, αποκαλύπτει έρευνα της Expedia.

Η έρευνα «Flip Flop Report» βασίστηκε σε δείγμα 11.155 ενηλίκων ηλικίας άνω των 18 ετών, από 24 χώρες και 5 ηπείρους, εντοπίζοντας το προφίλ των 10 χειρότερων ταξιδιωτών που θα συναντήσετε στις παραλίες αυτό το καλοκαίρι.
Σκοπός της ήταν να… είστε προετοιμασμένοι. 

Δείτε τους…

O βλάκας | 48% 

Ο απρόσεκτος γονιός | 44%

Ο φωνακλάς | 37%

Ο προσβλητικός | 35%

Ο μεθυσμένος | 34%

O DJ | 28%

Ο άτσαλος που πετά άμμο | 28%

Ο παπαράτσι | 23%

Ο τουρίστας με διάθεση για φλερτ | 18%

Ο ερωτικά εκδηλωτικός | 18%

Ο βλάκας προσδιορίζεται ως ο τουρίστας που αφήνει σκουπίδια όπου κι αν πηγαίνει.

Όπως έδειξε η έρευνα, οι Αμερικανοί θεωρούν τα ανδρικά σλιπ μαγιό την ιδανική ενδυμασία παραλίας (48%).

Ωστόσο μόνο το 6% θα το φορούσε. Όσον αφορά τον γυμνισμό, οι Αυστριακοί έδειξαν τη μεγαλύτερη προτίμηση.

Το 28% εξ αυτών δήλωσε μάλιστα ότι έχει ήδη επισκεφθεί παραλία γυμνιστών.

Επίσης, οι Ευρωπαίοι αναδείχθηκαν ως οι πιο εντυπωσιακοί στην παραλία.

Έντονα καιρικά φαινόμενα στην Αττική - Επιδείνωση του καιρού: Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν

Δραματικά άλλαξε το σκηνικό του καιρού στην Αττική μεσημέρι του Σαββάτου, με τη θερμόμετρο να κάνει «βουτιά» και τους δρόμους να μετατρέπονται για λίγο σε… ποτάμια.

Τα πρώτα προβλήματα που αναφέρθηκαν είναι στο Κερατσίνι όπου πλημμύρισε η λεωφόρος Δημοκρατίας και εγκλωβίστηκαν οδηγοί με τα οχήματά τους, χωρίς όμως να χρειασθεί η επέμβαση της Πυροσβεστικής .

Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ, στην Αττική θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις με σποραδικούς όμβρους ή μεμονωμένες καταιγίδες μέχρι το βράδυ.

Χτες, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία εξέδωσε έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού, που ισχύει μέχρι και την ερχόμενη Τρίτη.

 Πιο αναλυτικά θα επηρεαστούν:

Σήμερα Σάββατο στις βραδινές ώρες η ανατολική Θεσσαλία, οι Σποράδες και η βόρεια Εύβοια.

Την Κυριακή, τις πρωινές ώρες η Χαλκιδική, η ανατολική Θεσσαλία, οι Σποράδες και η βόρεια Εύβοια. Τις απογευματινές κυρίως ώρες, τα ηπειρωτικά, πλην ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Τη Δευτέρα, τα νησιά του Ιονίου, η Ήπειρος, η δυτική και κεντρική Στερεά και η Πελοπόννησος.

Την Τρίτη, τα νησιά του Ιονίου, τα ηπειρωτικά και τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου.

Εισβολή με ΒΑΝ στην αεροπορική βάση Δεκελείας στο Τατόι

Άγνωστος εισέβαλε στο αεροδρόμιο Τατοΐου, όπου στεγάζεται η αεροπορική βάση της Δεκέλειας, με το αυτοκίνητό του.

Σύμφωνα με το skai.gr, ο άνδρας έσπασε την κεντρική πόρτα με το βαν που οδηγούσε, εισήλθε στο αεροδρόμιο και έκανε γύρους στις εγκαταστάσεις.

Ο άγνωστος συνελήφθη από αστυνομικούς.

Εριξαν στην θάλασσα του Θερμαϊκού συμμετέχοντες του Thessaloniki Pride

Σώοι περισυνέλεγησαν από περαστικούς κι από το λιμενικό τα δύο άτομα που τρεις άγνωστοι έσπρωξαν στην θάλασσα πριν από λίγο.

 Πρόκειται για δύο άντρες που συμμετείχαν στις εκδηλώσεις του Thessaloniki Pride κι ο ένας από αυτούς είναι από την Βραζιλία. Αυτη την ώρα τα θύματα δίνουν κατάθεση σε αστυνομία και λιμενικό ενώ οι τρεις δράστες που τράπηκαν σε φυγή, αναζητούται.

Oi  δύο άνδρες σe αποκλειστίκες δηλώσεις στον ρεπόρτερ του seleo Θεολόγο Ηλιού ανέφεραν: ''Περπατούσαμε ανυποψίαστοι στην άκρη της παραλίας, όταν πλησίασαν τρεις άγνωστοι νεαροί. Πρώτα έσπρωξαν στην θάλασσα τον έναν από εμάς που κρατούσε την σημαία του gay pride και στην συνέχεια και τον άλλον''

seleo

Αποκρουστικό θέαμα στο Θερμαϊκό

Αηδιαστικές εικόνες στο Θερμαϊκό. Νεκρά ποντίκια επιπλέουν σε όλο το μήκος της παραλίας (φωτό του seleo.gr).
Αντιμέτωποι με αηδιαστικές εικόνες έρχονται όσοι περπατούν από το πρωί στην παραλία της Θεσσαλονίκης καθώς σχεδόν σε όλο το μήκος της η θάλασσα έχει ξεβράσει νεκρά ποντίκια. Όπως αναφέρει μέλος της ομάδας "Θεσσαλονίκη, τα Καλά, τα Στραβά και τα Ανάποδα" στο Facebook που ανάρτησε και τις φωτογραφίες:
«Παραλία Θεσσαλονίκης 22-6-18 ώρα 12:34. Από τις ομπρέλες ως την πλατεία Αριστοτέλους κάθε είκοσι μέτρα και ένα ποντίκι».
Η κακοκαιρία των προηγούμενων ημερών, ίσως, να έπαιξε σημαντικό ρόλο. Να … μεταφέρθηκαν από αλλού.

Τελειώνει η Τατιάνα από το "Ε"

Πάει η Τατιάνα. Όχι ποια Τατιάνα. 
Η Στεφανίδου φεύγει από το «Ε» και ψάχνει άλλο μαγαζί για να αποφύγει την … ανεργία. Η νέα ιδιοκτησία του σταθμού (όπως λέμε Ιγκόρ Σαββίδης), δεν ανανέωσε τη σύμβαση της.
Έτσι την Παρασκευή, στην εκπομπή της, αποκάλυψε την είδηση:

«Αλήθεια είναι πως διανύουμε τις δύο τελευταίες εβδομάδες μας εδώ στο
Epsilon. Είναι οι δύο τελευταίες εβδομάδες ενός πολύ ωραίου ταξιδιού.
Όταν ήρθαμε εδώ πριν τρία χρόνια ήταν γιαπί. Τα φτιάξαμε όλα και με πολύ προσωπική δουλειά από εμάς. Το κανάλι ήταν τότε πολύ, πολύ μικρό που είχε λίγες εκπομπές.
Και να λοιπόν, που αυτό το κανάλι άνθισε και έγινε σημαντικό, έγινε ένα υπολογίσιμο κανάλι και πουλήθηκε ακριβά και συνεχίζει μια νέα πορεία στην οποία ευχόμαστε όλοι μας να έχει καλή επιτυχία.
Γιατί εδώ δουλεύουν και πάρα πολλοί άνθρωποι δικοί μας, αγαπημένοι, φίλοι μας».
Η παρουσιάστρια, κράτησε και αποστάσεις για το μέλλον: «Μπορεί εμείς να μην είμαστε εδώ, αλλά το κανάλι, είμαι σίγουρη, ότι θα πάει πάρα πολύ καλά».

Σοβαρό τροχαίο στο δρόμο Σπάρτη - Τρίπολη

Σοβαρό τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε τα μεσάνυχτα της Παρασκευής προς Σάββατο στην Εθνική οδό Σπάρτης-Τρίπολης, ανάμεσα στο ηρώο των 118 και στη διασταύρωση Καρυών.
Ένα αγροτικό 4χ4 Ι.Χ., το οποίο είχε κατεύθυνση από Τρίπολη προς Σπάρτη, σε μια δεξιά στροφή -υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες- εξετράπη της πορείας του και ανετράπη στην αριστερή πλευρά του οδοστρώματος. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο οδηγός και μοναδικός επιβαίνων του οχήματος τραυματίστηκε σοβαρά και μάλιστα βρέθηκε εκτός του οχήματος.
Ο άνδρας, περίπου 40-45 ετών, που σύμφωνα με πληροφορίες, είναι κάτοικος περιοχής των «βορείων δήμων» της Λακωνίας, διεκόμισθη με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο Σπάρτης, ενώ δεν έχουν γίνει γνωστά νεότερα για την κατάσταση της υγείας του.
Από την πρώτη στιγμή στο σημείο έσπευσαν ισχυρές δυνάμεις της Τροχαίας Σπάρτης και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Οι άνδρες της Τροχαίας και της Πυροσβεστικής «χτένισαν» το σημείο του ατυχήματος, υπό το φόβο της ύπαρξης και δεύτερου επιβαίνοντος στο όχημα, χωρίς όμως κάποιο αποτέλεσμα.

ΔΙΗΓΗΜΑ - Ο προλετάριος

Του Παναγιώτη Αντωνόπουλου 

             Έφυγε και ο Τάσος! Πήγε εργάτης στη Ford να βάζει βίδες στις λαμαρίνες  και να γερνάει όρθιος δουλεύοντας οκτώ ώρες την  ημέρα.  Ύστερα με το θεριό τον εργοδότη του να είναι στα μαχαίρια  διεκδικώντας αύξηση μισθού και δικαίωμα στην απεργία.
            Καλύτερα, στο χωριό του τι θα ‘κανε; Όλη μέρα θα έσκαβε τη γη, το βράδυ θα κοιμόταν νηστικός, κοινωνική ασφάλεια και ιατρική περίθαλψη δε θα ‘χε και η αύρα μιας γελαστής  συμβίας δίπλα του θα ήταν όνειρο απατηλό.
            Στο σχολείο τα ‘κανε μούσκεμα. Τα γράμματα δεν τα ‘παιρνε και από τις πρώτες μέρες τα τσούγκρισε με το φιλόλογο.
            --- Εσύ ο τελευταίος! του φώναξε,  μπορείς  να μεταφράσεις:     << Ημείς δ’ ατίται σαρκί παλαιάι της τότ’ αρωγής υπολειφθέντες μίμνομεν ισχύν… >>
            Του Τάσου του πιάστηκε η φωνή. Του ‘ρθαν τα γέλια και κρύφτηκε πίσω από την πλάτη του μπροστινού του.
            Ο φιλόλογος επέμενε:
             --- Θα μεταφράσεις, λέγε;
             Ο Τάσος πάλεψε με τη σιωπή. Αυτή ξέροντας πως ήταν σκράπας τον νίκησε. Ψιθύρισε δυο αρχαιοελληνικές άρρωστες λέξεις και μετά σιγή.
             Του έβαλε τις φωνές. Όρθιος κοντά του τον απείλησε λέγοντάς του:
              --- Αδιάβαστους δε θέλουμε! Γρήγορα  στο λόγγο, στους κότσυφες να κάνεις συντροφιά!
             Και βρέθηκε έξω από το σχολείο ο Τάσος να μαζεύει βατόμουρα και να ψέλνει όρθρους τα πρωινά στον απλωτό ουρανό. Να ονειρεύεται λαγούς με πετραχήλια, ζωή πετρελαιά Σαουδάραβα, πλούσιου Κροίσου να ρίχνει στο νερό τα βότσαλα της ποταμιάς.
             Ο γερο Μαρτσέλος που τον έβλεπε να χάνεται στους βράχους και να φουμάρει κούτες τα τσιγάρα, του είπε με πατρική στοργή σαν κάθισε στον καφενέ του να πιει το σκέτο:
             --- Θα το μετανιώσεις που γυρνάς έξω από το σχολείο. Να ξαναπάς να σταθείς στον πίνακα γιατί εκείνος θα σε τυλώσει. Μακριά του θα σε τρώει η φτώχεια και η σφαλιάρα.
            Τον άκουσε και την άλλη χρονιά βρέθηκε μπροστοθρανίτης.  Τώρα τη ζημιά τού την έκανε ο  θεολόγος κι όχι ο φιλόλογος. Του ζήτησε στο μάθημα των θρησκευτικών να απαγγείλει τα ιερά άμφια του επισκόπου κι εκείνος ξέχασε τον Αρχιερατικό Σάκο! Έξω φρενών ο υπηρέτης του Θεού του έριξε δυο σφαλιάρες και τον τιμώρησε να λέει για ένα μήνα κάθε πρωί το Πάτερ υμών πριν την έναρξη των μαθημάτων!  Τα πήγαινε καλά ώσπου τη δεύτερη βδομάδα σε μια απαγγελία του, τα ‘χασε, κόμπιασε και σταμάτησε. Έγινε τέτοια καζούρα από τους συμμαθητές του, που  ντροπιάστηκε,  πετάχτηκε έξω από την πόρτα  κι έγινε Λούης! Πάει το σχολείο πια το ξέχασε, δεν ξαναπάτησε και γυρνούσε στα χωράφια με τη σφεντόνα στην τσέπη  να σκοτώνει σπίνους και κοτσύφια.  Γνωρίστηκε και με το ποτό στέλνοντας στον αγύριστο τη μόρφωση.  Ακόμη δήλωνε αριστερός, ξέχασε τον ελληνισμό και όπως λέγανε οι κακές γλώσσες είχε πάντα μαζί του το << Κομμουνιστικό μανιφέστο >> και το διάβαζε ανελλιπώς. Πολλοί πλέον τον απόφευγαν, άλλοι τον κατασκόπευαν και τον κατέδιδαν στην αστυνομία και οι σκληροί του καθεστώτος του έφτιαξαν φάκελο ως αμοραλιστή και επικίνδυνο για την πατρίδα. Ήσυχο δεν τον άφηναν, στο τμήμα τον καλούσαν με το παραμικρό, εκεί με τη βία και το ξύλο πράγματα τον ανάγκαζαν να πει που δεν τα πίστευε και δεν τα είχε κάνει. Κυνηγημένος το ‘ριξε για καλά πια στο ποτό, στέκι του είχε μόνιμα τον καφενέ, εκεί τύφλα στο μεθύσι έπαιζε χαρτιά, φλυαρούσε και  σκότωνε το χρόνο του τεμπέλης και άφραγκος.
            Και μια μέρα του Οκτώβρη που έβρεχε με το τουλούμι κι αυτός τα ‘πινε με τον πρόεδρο στον καφενέ, άκουσε αναπάντεχα τη συμβουλή: << Φύγε από ‘δω Τάσο να σωθείς! Πήγαινε στη Γερμανία, στη γη της επαγγελίας, δουλειά να βρεις και να χορτάσεις το φαϊ!  Εδώ δεν έχεις μέλλον και οι στράτες σου είναι κλειστές! >>
          Την άλλη μέρα γύρισε στο σπίτι απ’ το αστυνομικό τμήμα έχοντας φάει ξύλο με το τουλούμι! Κάθισε στην καρέκλα και σκέφτηκε τα λόγια του πρόεδρου και τα βρήκε σωστά. Πάραυτα άνοιξε και το ραδιόφωνο που έπαιζε: << … στη φάμπρικα της Γερμανίας και στου Βελγίου τις στοές, πόσα παιδιά σκληρά δουλεύουν και κλαίνε οι μάνες τους μοναχές! Κακούργα μετανάστευση, κακούργα ξενιτειά! … >> κι αμέσως πήρε την απόφαση να φύγει και δάκρυσε. << Καλύτερα εκεί ξενιτεμένος και χορτασμένος παρά εδώ νηστικός και δαρμένος >> ψιθύρισε και πήγε να ετοιμάσει τη βαλίτσα του.
                                                      ===
             Όρθιος οκτώ ώρες μπροστά  στον τόρνο τρόχιζε το μέταλλο και το βίδωνε στο σασί του αυτοκινήτου. Του ‘τρωγε ο θόρυβος τ’ αυτιά, οι έλικες του μυαλού του εξανεμίζονταν, δυσκολευόταν ν’ ανασάνει, η υγρασία της φάμπρικας του σάπιζε μέρα παρά μέρα το πνευμόνι. 
            Τα βράδια τα περνούσε μόνος, με τη σκέψη του στην πατρίδα, κι  ένα αγκάθι να του ματώνει την καρδιά. Ο ύπνος δεν τον έπαιρνε, ο Ορφέας άσπλαχνος τον τυραννούσε κρατώντας τον ξύπνιο να του παίζει νότες  σατράπισσες. Άφηνε το κρεβάτι, κλείδωνε την πόρτα και έπιανε θέση στην μπυραρία. Έπινε, έπινε ώσπου γινόταν στουπί στο μεθύσι, έχανε την  ηθική του και ευθυμώντας φαιδρά χανόταν μέσα στα πελώρια κιούπια της αμαρτίας και της κραιπάλης.
             Στη δουλειά τον έβλεπε το μάτι του μπόση ανήμπορο και μια μέρα του τη φύλαξε. Τον ξάπλωσε κάτω μ ένα δόλιο χτύπημα στον κρόταφο και τον έκανε να βογκήσει. Το κακό πια τον έσφιξε, τα ρόδα στο δρόμο του μαραμένα, το μόνο καταφύγιό του  η μπυραρία. Έπινε, γινόταν στουπί, κουρέλι και παίγνιο, χαμένο και ασήμαντο ανθρωπάκι.   Τους στίχους  τραγουδούσε του ποιητή κλαίγοντας και χτυπώντας το κεφάλι του στο τραπέζι: << Πιε! Η ψυχή σου ξέγνοιαστη τόσο πολύ να γίνει που αν έρθει η μοίρα σου η κακιά να της χαμογελάσεις, καημοί καινούργιοι αν έρθουνε να πεις να πιουν κι εκείνοι κι αν έρθει ο χάρος, ήσυχα κι αυτόν να τον κεράσεις >>.  Ένα βράδυ κοίταξε τη γυναίκα του ιδιοκτήτη με μάτι πεινασμένο ερωτικά. Τον πήρε χαμπάρι ο ξανθός  Γερμανός, τον έσπασε στο ξύλο, τον πέταξε έξω με τρία παϊδια του σπασμένα. Το πρωί το σκέφτηκε ψύχραιμα: << δεν τον χωρούσε άλλο αυτό το βόρειο κολαστήριο ψυχών  και έπρεπε να του δίνει >>.  
             Γύρισε στο χωριό, στην πατρίδα. Τη βρήκε ντυμένη στα κουρέλια, τα εργοστάσια κλειστά, τις κοινωνικές παροχές ξεχαρβαλωμένες. Σύχναζε στον καφενέ της γειτονιάς, τον καφέ του έπινε βερεσέ, όσοι κομματάρχες του υποσχέθηκαν δουλειά τον απαρνήθηκαν πριν ο πετεινός λαλήσει τρεις. Ο καφετζής ζορισμένος από τα σπονδύλια με το πέρα δώθε και το πάνω κάτω, του είπε: <<  Η ανεργία είναι μεγάλη μάστιξ Τάσο και μαντεύω πως θα βαστάξει καιρό. Όμως μην το βάζεις κάτω, φύγε για την Αθήνα, μπορεί κάτι να βρεθεί  να κάνεις εκεί και   να μασήσεις λίγη κόρα ψωμί! >>
           Έφυγε.  Έψαξε παντού, χτύπησε πόρτες έσκυψε, γονάτισε, φίλησε ποδιές κατουρημένες  αλλά τίποτα. Έμενε άνεργος, ένας νομοταγής, χριστιανός ορθόδοξος Έλληνας, ένας σωστός ψηφοφόρος, ένας ορκισμένος πατριώτης και λάτρης της πατρίδας.  Στραγγαλισμένος πια, τυλιγάδιαζε τη ζωή του με χίμαιρες και τον ύπνο του με όνειρα ταγμένα του θανάτου και της φθοράς. Άφραγκος, κοιμόταν σ’ ένα φίλο, έτρωγε ξερό ψωμί, μερτικό δεν είχε σε διασκεδάσεις και εκδρομές, γυρνούσε σαν το κυνηγημένο σκυλί από ‘δω και από ‘κει. Μέρα με τη μέρα έχανε σώμα και ψυχή, έλιωνε, γινόταν απολειφάδι, κουρέλι, το κώνειο μόνο του έλειπε να εξολοθρευτεί. 
             Ώρες - ώρες απελπισμένος γινόταν χειροβομβίδα απασφαλισμένη, έτοιμη να εκραγεί. Τα κόκαλά του έτριζαν, ένα σταχτί σύννεφο σκέπαζε τα μάτια του, στ’ αυτιά βούιζαν πρελούντια νεκρώσιμα και κρωξιές άγριων πουλιών. Του έρχονταν στη μνήμη όλα τα βάσανά του κι ένιωθε ανήμπορο ανθρωπάκι μ’ ένα τρίμμα ψυχή που δεν μπορούσε να τον στυλώσει.
              Τρεις φορές τη βδομάδα έκανε ένα ντου να βρει δουλειά. Τα ίδια. Κροίσοι επιχειρηματίες τον έδιωχναν, μόρτηδες  Μήδες με κότερα και λιμουζίνες τον έβριζαν, μεθυσμένοι επενδυτές τον κυνηγούσαν. Έναν αδίστακτο εισαγωγέα νωπών κρεάτων με στενό κολάρο που δούλεψε τρεις μέρες και του ρίχτηκε τον εγκατέλειψε, κάποιον ξενοδόχο που έμπαζε το ναρκωτικό στο σαλόνι του μαζεύοντας το ψιλό, τον μούντζωσε κι έφυγε. Με ταραγμένο νου πια, χωρίς μία και με ταραγμένη ψυχή, κατέβηκε είκοσι πέντε σκαλιά στην Ιπποκράτους Το τυπογραφείο μπροστά του το ‘γραφε καθαρά στην πόρτα: Ζητείται βιβλιοδέτης. Μπήκε και βγήκε με δουλειά οκταώρου, μ’ ένα τέταρτο διάλειμμα και πληρωμή κάθε βράδυ του Σαββάτου.  
            Το χρήμα λίγο αλλά φίνο πολύ. Γνώρισε και το αμόρε του τη Νότα, νοίκιασαν και ένα υπόγειο δωμάτιο στην Ξούθου και δώθε πάνε οι άλλοι. Όταν σχόλαγε, κατέβαινε την  Ακαδημίας, άραζε  στην  Κάνιγγος  και  έμπαινε  στη << Λειβαδιά >> για σουβλάκι. Έτρωγε δυο τρία, άδειαζε τα ποτηράκια του και καθόταν και άκουγε το κασετόφωνο που έπαιζε: << Τα μουντζουρωμένα χέρια και η φόρμα η παλιά… >>  Έμπλεος μετά ευτυχίας και χαράς, κολλούσε το τσιγάρο στα χείλη το άναβε και αφήνοντας τον καπνό του να αναθρώσκει στον αέρα, άφηνε την καρέκλα.
            Στην Αγίου Κωνσταντίνου πια, έμπαινε στην εκκλησία. Άναβε κερί στους δυο ισαποστόλους μητέρα και γιο, ασπαζόταν την εικόνα τους και προσευχόταν όπως ο Τελώνης: <<  Μεγάλε μου Κωνσταντίνε και Αγία Ελένη, βοηθάτε με να πιάσω ένα δεκατριάρι  και μια καλή δουλειά, γιατί μ’ αυτή που βρήκα θα με πνίξει μια άτυχη ώρα μέσα στο μελάνι και θα με τυλίξει με το χαρτί σαν  μπελέχαρο ποντικό >>.
            Έκανε το σταυρό του, έβγαινε και κατηφορίζοντας έστριβε να μπει στην Ξούθου. Λίγο πριν από το σπίτι, σταματούσε στην πόρτα με το κόκκινο φως της Ρόζας και της τραγουδούσε: << Κλείσε τα παράθυρα μη βλέπουν οι γειτόνοι και την πόρτα σφάλισε και σβήσε το κερί. Η αγκαλιά μου επύρωσε σαν το κερί και λιώνει για σφιχταγκαλιάσματα  κι  όλο καρτερεί >>.
           Δεν έμπαινε. Άλλη δεν είχε να χάνεται στους κόρφους της από την τρυφερή ανεμώνη του τη Νότα. Κι αυτή τον περίμενε σαν φρόνιμο κοριτσάκι. Στο κρεβάτι ύστερα  της έτρωγε τη φλούδα του κορμιού της κι αυτή με χίλια δυο φιλιά στα χείλη του χάριζε καινούριο πέταγμα στα φτερά. 

              ellinikoxronagrima.blogsot.gr

Νέα αρχή θέλει η Γερμανία

Όχι πως η Γερμανία πάει καλύτερα. Τα  ίδια προβλήματα με Αργεντινή, Βραζιλία και κάποιες άλλες ομάδες, αντιμετωπίζει. Κι ας έχει ακόμη τον τίτλο της πρωταθλήτριας Κόσμου.
Το βράδυ (9μμ) δίνει τον κρισιμότερο -μέχρι τον επόμενο- αγώνα της στο Μουντιάλ της Ρωσίας. Θα αντιμετωπίσει  στο Σότσι την Σουηδία, για την 2η αγωνιστική του 6ου ομίλου. Μετά την ήττα-σοκ στην πρεμιέρα από το Μεξικό, ο Γιόακιμ Λεβ και οι παίκτες του δεν έχουν περιθώρια για βαθμολογικές απώλειες, την ώρα που οι Σκανδιναβοί έχουν ήδη τρεις βαθμούς από την νίκη επί της Νότιας Κορέας.
 Νωρίτερα :
Στις 3μμ Η εθνική Βελγίου έχει την ευκαιρία να εξασφαλίσει την πρόκριση στους «16» του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Θα βρεθεί απέναντι στην Τυνησία στο στάδιο της Σπαρτάκ Μόσχας, για την 2η αγωνιστική του 7ου ομίλου.
Στις 6μμ, με στόχο να διπλασιάσει τις νίκες της, έτσι ώστε να αξιοποιήσει στο έπακρο το 1-0 επί της παγκόσμιας πρωταθλήτριας Γερμανίας, η εθνική ομάδα του Μεξικού, αντιμετωπίζει στο Ροστόφ, την Νότια Κορέα.

Ώρα μηδέν για το τέλος του κόσμου. Άρχισε η ανατριχιαστική Αρπαγή

Ζοφερό φαντάζει το μέλλον της ανθρωπότητας, το τέλος της οποίας πλησιάζει αμείλικτο. 
Η αντίστροφη μέτρηση για τον Αρμαγεδδώνα, που θα την οδηγήσει στον όλεθρο, άρχισε την Πέμπτη, τη μεγαλύτερη ημέρα του έτους, που σηματοδοτεί το ξεκίνημα της «Αρπαγής» και τη λαμπρή Δευτέρα Παρουσία, που κάνει τη συντέλεια του κόσμου, όπως περιγράφεται με τρομακτικές εικόνες στις προφητείες του Βιβλίου της Αποκάλυψης, να πλησιάζει με γοργά βήματα.

Η θεωρία της «Αρπαγής» προβλέπει ότι οι άξιοι χριστιανοί θα αναληφθούν στους ουρανούς για να συναντήσουν τον Ιησού. Οσοι μείνουν πίσω θα χαθούν στα Τάρταρα!

Οπως αναφέρουν οι προφητείες, η «Αρπαγή» αναμενόταν μετά μια περίοδο επτά ετών ειρήνης και ενότητας στον κόσμο, που θα ακολουθούνταν από τριάμισι χρόνια πολέμου και πανδημιών. Χθες το ρολόι άρχισε να μετράει ανάποδα, όταν πλήθη συνέρρεαν σε μνημεία, όπως το Stonehenge της Βρετανίας, για να γιορτάσουν το θερινό ηλιοστάσιο…

Εκείνη την ώρα, σύμφωνα με τον Στίβεν Φλέτσερ, ο οποίος παρατηρεί γεγονότα που μπορεί να σηματοδοτούν την αρχή του τέλους της ανθρωπότητας, έγινε αυτή η εναλλαγή της επταετίας με την τριετία και άρχισε η «Αρπαγή».

«Ο χρόνος τελείωσε και οι πύλες της Κολάσεως άνοιξαν μετά την 21η Ιουνίου του 2018» γράφει χαρακτηριστικά στο σάιτ του ο Φλέτσερ και προσθέτει: «Πολλοί άνθρωποι είχαν όνειρα και οράματα ότι η “Αρπαγή” θα έρθει λίγο μετά τον θάνατο του Μπίλι Γκράχαμ (μεγάλη μορφή της Ευαγγελικής Εκκλησίας). Ο Μπίλι Γκράχαμ πέθανε φέτος την ίδια ημέρα με τον Μωυσή, στις 21 Φεβρουαρίου. Αυτή η ημερομηνία είναι ακριβώς τέσσερις μήνες ή 120 μέρες πριν από τις 21 Ιουνίου».

Ο αριθμός αυτός, πάντα σύμφωνα με τον συνωμοσιολόγο, συνδέεται με τα 120 Ιωβηλαία από τη Δημιουργία και τα 120 χρόνια με τον Μωυσή, δηλαδή την ηλικία που είχε όταν πέθανε.

«Το 120 είναι πολύ σημαντικός αριθμός» τονίζει και τον συνδέει με τους 12 μαθητές του Ιησού αλλά και με το στεφάνι από 12 αστέρια που αναφέρεται στην Αποκάλυψη.

Οπως επισημαίνει στο σχετικό ρεπορτάζ της η εφημερίδα «Daily Star», ο Φλέτσερ θεωρεί ότι υπάρχουν και άλλες «καθόλου τυχαίες συμπτώσεις», που «δείχνουν» την 21η Ιουνίου. Τη συγκεκριμένη ημερομηνία συμπληρώνονται, μεταξύ άλλων, 10 μήνες από την 21η Αυγούστου του 2017, όταν έγινε η ηλιακή έκλειψη, 99 ημέρες από τον θάνατο του φυσικού Στέφεν Χόκινγκ, 33 ημέρες από τον γάμο του 33χρονου πρίγκιπα Χάρι -έχει την ίδια ηλικία που είχε ο Ιησούς στην Ανάστασή Του- και έξι χρόνια, έξι μήνες και έξι ημέρες μετά τον θάνατο του επιφανούς άθεου Κρίστοφερ Χίτσενς! Παντού εμφανίζεται ο τρομακτικός αριθμός 666! Παράλληλα, ο Φλέτσερ επισημαίνει ότι το διάστημα 21-22 Ιουνίου συμβαίνει Σύνοδος του Δία, η οποία συμβολίζει τον Ιησού, και της Σελήνης, που αντιπροσωπεύει την Εκκλησία, στον αστερισμό του Ζυγού που συμβολίζει τη θέση του Κριτή. «Το να συνδέονται όλα αυτά τα περιστατικά με την ίδια ημέρα τυχαία είναι κάτι που ξεφεύγει από το πεδίο των πιθανοτήτων» σχολιάζει ο Φλέτσερ και μαζί του φαίνεται ότι συμφωνούν πολλοί. Αν βάλει κάποιος στην αναζήτηση του YouTube το «Rapture: June 21, 2018» θα δει, σύμφωνα με την «Daily Star», να ξεδιπλώνονται μπροστά του πάνω από 87.000 αποτελέσματα -για την ακρίβεια, βίντεο-, που εξηγούν γιατί δρομολογείται η Αποκάλυψη αυτήν την ημέρα.

Στα σχόλια που τα συνοδεύουν, ωστόσο, υπάρχουν κάποιοι χρήστες που σπεύδουν να υπενθυμίσουν ότι και άλλες θεωρίες για το τέλος του κόσμου, οι οποίες συνέδεαν την «Αρπαγή» με το πέρασμα του Νιμπίρου, δεν επιβεβαιώθηκαν.

Περισσότερο ίντερνετ, λιγότερη τηλεόραση.

Νέα έρευνα της εταιρείας Zenith υποστηρίζει ότι το 2019 θα είναι η πρώτη χρονιά κατά την οποία οι άνθρωποι θα περάσουν περισσότερο χρόνο online απ’ ό,τι βλέποντας τηλεόραση. 
Σύμφωνα με το typologies.gr «Η έρευνα εκτιμά πως την επόμενη χρονιά η παρακολούθηση τηλεοπτικής συσκευής θα χάσει τον θρόνο της. Ο χρόνος τηλεθέασης θα μειωθεί στις 2 ώρες και 50 λεπτά. 
Μέχρι και το 2017 ο μέσος χρόνος τηλεθέασης σε όλο τον κόσμο ξεπερνούσε τις 3,5 ώρες.
Για το 2019, ωστόσο, εκτιμάται πως η online παρακολούθηση περιεχομένου θα πάρει τα σκήπτρα από την κλασική, παραδοσιακή τηλεόραση. 

Το ίδιο συμπέρασμα ισχύει και για τη διαφημιστική αγορά, καθώς εκτιμάται ότι το 2019 η online διαφημιστική δαπάνη παγκοσμίως θα ξεπεράσει την τηλεοπτική κατά 60 δισ. δολάρια.
Με άλλα λόγια: Θα κλείσουμε τους τηλεοπτικούς δέκτες και θα παρακολουθούμε τις εξελίξεις περισσότερο από ίντερνετ, fb, ίνσταγραμ κλπ. 

Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Καλαμάτα στο City Challenge Crowdhackathon Smartcity 2

Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Καλαμάτας  πήρε μέρος στο μαθητικό διαγωνισμό καινοτομίας στέλνοντας τις ιδέες και τις προτάσεις του για τη βελτίωση της πόλης μας και της καθημερινότητάς μας και επιλέχτηκε στα 15 σχολεία από όλη την Ελλάδα που θα παρουσιάσουν την ιδέα τους  στις 30 Ιουνίου 2018 στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος στα πλαίσια του Μαθητικού Διαγωνισμού Καινοτομίας για τις έξυπνες πόλεις, City Challenge Crowdhackathon Smartcity 2 που διοργανώνει η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας από 28 Ιουνίου έως 1 Ιουλίου στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Με σύμφωνο συμβίωσης, με τη Μαρία, σε σπίτι Σκοπιανού

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης αλλάζει σελίδα στην προσωπική του ζωή, με γνωστή Θεσσαλονικιά που ονομάζεται Μαρία. Κι όπως αποκαλύπτει ο δημοσιογράφος Χρήστος Νικολαίδης με άρθρο του στην εφημερίδα Thessnews, ο Γιάννης Μπουτάρης, στα 78 του χρόνια υπέγραψε σύμφωνο συμβίωσης.
Όπως αναφέρει ο δημοσιογράφος ο Γιάννης Μπουτάρης αναγκάζεται να μετακομίσει αφού πλέον θα ζει μαζί με τη σύντροφό του και τα παιδιά της σε διαμέρισμα 170 τετραγωνικών μέτρων στον πεζόδρομο της Αγίας Σοφίας.
Το δημοσίευμα προσθέτει ότι το διαμέρισμα ανήκει σε Σκοπιανό επιχειρηματία, ο οποίος φαίνεται να είναι συνεταίρος του Σκοπιανού πρωθυπουργού Ζάεφ

ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΕΠΑΛ ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Β ΦΑΣΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΕΓΓΡΑΦΩΝ-ΤΡΙΕΤΗΣ ΦΟΙΤΗΣΗ

Η Β΄ φάση των ηλεκτρονικών αιτήσεων εγγραφών στα Επαγγελματικά Λύκεια θα πραγματοποιηθεί από τις 25-29 Ιουνίου 2018. Για το λόγο αυτό η ηλεκτρονική πλατφόρμα https://e-eggrafes.minedu.gov.gr θα είναι ανοικτή για να υποδεχτεί νέες αιτήσεις εγγραφής.
Παράλληλα, από τις 22 μέχρι τις 29 Ιουνίου (ώρα 14.00) θα γίνεται η επιβεβαίωση των εγγραφών της Α΄ φάσης των ηλεκτρονικών αιτήσεων και από 2 έως 6 Ιουλίου η επιβεβαίωση των εγγραφών της Β΄ φάσης κατά την ημέρα λειτουργίας των σχολείων.
Για την οριστική κατάταξή τους οι ενδιαφερόμενοι/ες (γονείς, κηδεμόνες) θα ενημερωθούν μέσω της εφαρμογής e-eggrafes και οφείλουν να παρουσιαστούν τις παραπάνω ημερομηνίες (22-29/6 και 2-6/7) για την οριστική εγγραφή, ανανέωση εγγραφής προσκομίζοντας όσα δικαιολογητικά απαιτούνται.
Μια σημαντική αλλαγή που πραγματοποιήθηκε πριν από λίγο χρονικό διάστημα είναι η μετατροπή της φοίτησης στα Εσπερινά ΕΠΑ.Λ. από τετραετής σε τριετής.
Τα πρώτα απολυτήρια και πτυχία του τριετούς Εσπερινού ΕΠΑ.Λ. θα δοθούν στη λήξη του σχολικού έτους 2019-2020.
Το σχολείο λειτουργεί απογευματινές ώρες με μειωμένο ωράριο (από 18.10 έως 21.50) ώστε να υπάρχει δυνατότητα φοίτησης σε όλους, κυρίως εργαζόμενους.
Στους απόφοιτους του Εσπερινού ΕΠΑ.Λ. χορηγείται:
α) Απολυτήριο Λυκείου (ισότιμο με το απολυτήριο γενικού λυκείου), και
β) Πτυχίο ειδικότητας επιπέδου 4.
Όσοι κατέχουν Απολυτήριο Λυκείου ή ισοδύναμο τίτλο μπορούν να εγγραφούν στην Β’ Τάξη για την απόκτηση μόνο Πτυχίου ειδικότητας με λιγότερες ώρες παρακολούθησης.
Το σχολείο προσφέρει δυνατότητα εισαγωγής στα Πανεπιστήμια με ποσόστωση 5%  και στα ΤΕΙ με ποσόστωση 20% με Πανελλήνιες εξετάσεις ειδικές για τους μαθητές των ΕΠΑΛ. Επιπλέον μπορούν να εισαχθούν στην σχολή αστυφυλάκων, στη σχολή πυροσβεστικής, και στις σχολές ακαδημίας εμπορικού ναυτικού.
Ειδικά για τους μαθητές των Εσπερινών ΕΠΑΛ υπάρχει επιπλέον ποσόστωση 1% για είσοδο τους στα ΤΕΙ και στις Ακαδημίες του Εμπορικού Ναυτικού.
Ένα επιπλέον πλεονέκτημα των Επαλ είναι η προαιρετική φοίτηση στο Μεταλυκειακό έτος-Τάξη μαθητείας για την απόκτηση πτυχίου επιπέδου 5, αντίστοιχου του πτυχίου των Ι.Ε.Κ.
Θα λειτουργήσουν οι ακόλουθοι 6 τομείς και 7 ειδικότητες:
ΤΟΜΕΑΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ με ειδικότητα : Τεχνικός Εφαρμογών Πληροφορικής
ΤΟΜΕΑΣ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΑΣ με ειδικότητες :
1. Μηχανικός Θερμικών Εγκαταστάσεων, Πετρελαίου και Φυσικού Αερίου
2.Τεχνικός Οχημάτων
ΤΟΜΕΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ με ειδικότητα : Τεχνικός Ηλεκτρολογικών Συστημάτων Εγκαταστάσεων και Δικτύων
ΤΟΜΕΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ και ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ με ειδικότητα :Υπάλληλος Διοίκησης και Οικονομικών Υπηρεσιών
ΤΟΜΕΑΣ ΥΓΕΙΑΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ και ΕΥΕΞΙΑΣ με ειδικότητα : Αισθητικής Τέχνης
ΤΟΜΕΑΣ ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΩΝ ΤΕΧΝΩΝ με ειδικότητα : Συντήρηση Έργων Τέχνης
Περισσότερες πληροφορίες:
Ιστοσελίδα: http://epal-esp-kalam.mes.sch.gr
Ηλεκτρονικό Ταχυδρομείο (e-mail): mail@epal-esp-kalam.mes.sch.gr
Facebook: epalekal
Διεύθυνση: Ρήγα Φεραίου και Κρήτης.
Τηλέφωνο (fax): 2721025807
Κινητό: 6945975448

Πάνω από τρεις τόνους χημικής ουσίας για χάπια ecstasy κατάσχεσε το ΣΔΟΕ

Στην κατάσχεση πάνω από τρεις τόνους της ουσίας ΒΜΚ, από την οποία θα μπορούσαν να παρασκευασθούν τέσσερα εκατ. δισκία XTC (ecstasy) αξίας 40 εκατ. ευρώ, προχώρησε το ΣΔΟΕ. Η ουσία βρισκόταν σε 119 σάκους , μέσα σε φορτίο που έφθασε στον Πειραιά από τη Σαγκάη.

Η ανακοίνωση του ΣΔΟΕ

Το Σ.Δ.Ο.Ε ως υπηρεσία πρόληψης και καταστολής του οργανωμένου εγκλήματος με αρμοδιότητα και τη δίωξη και καταπολέμηση της κατοχής, διάθεσης και διακίνησης ναρκωτικών, πρόδρομων και ψυχοτρόπων ουσιών, κατάφερε να εξαρθρώσει διεθνή εγκληματική οργάνωση διακίνησης πρόδρομων ουσιών .

Ειδικότερα:

Υπάλληλοι του τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών και Όπλων της Επιχειρησιακής Διεύθυνσης Αττικής του ΣΔΟΕ, με κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών και συντονισμένη επιχειρησιακή δράση, εντόπισαν ύποπτο εμπορευματοκιβώτιο που προερχόταν από Σαγκάη με τελικό προορισμό το λιμάνι του Πειραιά με αποστολέα εταιρεία χημικών στην Κίνα και παραλήπτρια ελληνική εταιρεία με έδρα τον Πειραιά. Ως περιεχόμενο του φορτίου είχε δηλωθεί 680 σάκοι κιτρικό οξύ (CITRIC ACID MONOHYDRATE).

Από ενδελεχή έλεγχο προέκυψε ότι η συγκεκριμένη παραλήπτρια εταιρεία είχε ιδρυθεί μόλις πριν ένα μήνα και το συγκεκριμένο εμπορευματοκιβώτιο αποτελούσε την πρώτη εισαγωγή. Επίσης διαπιστώθηκε ότι ο Ολλανδός υπήκοος που εμφανιζόταν ως ιδιοκτήτης της παραλήπτριας εταιρείας είχε προχωρήσει και σε ίδρυση δεύτερης εταιρείας το ίδιο χρονικό διάστημα με την ίδρυση της πρώτης.

Άμεσα μόλις το ύποπτο εμπορευματοκιβώτιο αφίχθηκε στον Πειραιά την 16η Ιουνίου 2018 τέθηκε σε διακριτική επιτήρηση.

Από τη συνεχισθείσα έρευνα διαπιστώθηκε ότι για το συγκεκριμένο εμπορευματοκιβώτιο είχαν «ενδιαφερθεί» ένας Ολλανδός υπήκοος και μία Ολλανδή υπήκοος οι οποίοι, αφού εντοπίστηκαν από τους υπαλλήλους του ΣΔΟΕ, τέθηκαν άμεσα σε 24ωρη επιτήρηση. Διαπιστώθηκε ότι ο εν λόγω Ολλανδός υπήκοος είχε ιδρύσει στην Ελλάδα δύο εταιρείες, στο όνομά του, με αντικείμενο εισαγωγές- εξαγωγές.

Από τη φυσική επιτήρηση προέκυψε η άμεση σχέση των τριών Ολλανδών υπηκόων με τον ιδιοκτήτη της παραλήπτριας ελληνικής εταιρείας καθώς και με τέταρτο Ολλανδό υπήκοο, αυτοκινητιστή.

Την Τετάρτη 20/06/218 μετά τον εκτελωνισμό του υπόπτου εμπορευματοκιβωτίου αυτό μεταφέρθηκε σε χώρο στάθμευσης φορτηγών αυτοκίνητων όπου είχαν συγκεντρωθεί οι υπό επιτήρηση Ολλανδοί υπήκοοι, οι οποίοι άρχισαν την διαδικασία μεταφόρτωσης του εμπορεύματος σε αυτοκίνητο φορτηγό ψυγείο με Ολλανδικές πινακίδες κυκλοφορίας.

Κατά την διάρκεια της μεταφόρτωσης έγινε επέμβαση και ανακαλύφτηκαν συνολικά 119 σάκοι που περιείχαν την πρόδρομη ουσία BMK, συνολικού βάρους 3.019.745 γραμμαρίων ( 3 τόνοι 19 κιλά και 745 γραμμάρια) η οποία και κατασχέθηκε. Η κατασχεθείσα ποσότητα, με συντηρητικούς υπολογισμούς, ήταν δυνατόν να παρασκευάσει περισσότερα από 4.000.000 δισκία XTC, αξίας άνω των 40.000.000€.

Επίσης κατασχέθηκε το φορτηγό ψυγείο αυτοκίνητο, χρηματικά ποσά, πλήθος κινητών τηλεφώνων και προσωπικοί φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές.

Συνελήφθησαν οι τέσσερις (4) Ολλανδοί Υπήκοοι και οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, όπου έλαβαν προθεσμία για να απολογηθούν την Δευτέρα 25/06/2018.

Κατά την διάρκεια της επιχείρησης συνεργάστηκαν υπάλληλοι του Γ’ Τελωνείου Πειραιά, υπάλληλοι της Διεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών και Λαθρεμπορίου του Λ.Σ – ΕΛ.ΑΚΤ και το γραφείο της Υπηρεσίας Δίωξης Ναρκωτικών των ΗΠΑ ( DEA), στην Αθήνα.

Ζευγάρι πυροσβεστών γύρισαν αισθησιακό βίντεο μέσα στον πυροσβεστικό σταθμό

Ο Άρθουρ Ντιν είναι πυροσβέστης. 
Το ίδιο και η Ντεν Έλλερ. 

Κάνουν βάρδιες στον ίδιο πυροσβεστικό σταθμό στην πόλη του Οχάιο. Άρθουν και Ντεν ένα βράδυ που είχαν βάρδια και ήταν μόνοι τους στο σταθμό περιμένοντας να χτυπήσει το τηλέφωνο από κάποια κλήση για βοήθεια, βαρέθηκαν και είπαν να συνευρεθούν   μέσα στο σταθμό.
Και όχι μόνο αυτό. Αποφάσισαν να μαγνητοσκοπήσουν τις προσωπικές τους στιγμές  και να ανεβάσουν το αποτέλεσμα στο διαδίκτυο όπου βρισκόντουσαν με το ψευδώνυμο «ζευγάρι πυροσβεστών 11».
Σε ένα κλιπάκι του βίντεο φάινεται η Ντεν ολόγυμνη να κάνει γυμναστική μέσα στο σταθμό και να αγγίζει το στήθος της. Το βιντεάκι με το «ζευγαρι πυροσβεστων 11» εντόπισε κάποιος συνάδελφος τους στο διαδίκτυο όπου αναγνώρισε το σκηνικό. Ήταν μέσα στον πυροσβεστικό σταθμό.
Τώρα το  ζευγάρι, σύμφωνα με τον αρχηγό της Πυροσβεστικής του Οχάιο, έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα και είναι πολύ πιθανόν να απολυθεί.

10 καθημερινές συνήθειες που επιβαρύνουν την υγεία της καρδιάς

Σύμφωνα με την Ελληνική Στατιστική Αρχή, οι καρδιαγγειακές παθήσεις είναι ο πιο συχνή αιτία θανάτων στην Ελλάδα αφού το ποσοστό που αντιστοιχεί σε αυτή την κατηγορία αγγίζει το 30% του συνολικού πληθυσμού. 
Εάν δεν θες να ανήκεις και εσύ στο ποσοστό αυτό κάποια στιγμή, άλλαξε μερικές απλές -αλλά καταστροφικές- συνήθειες της καθημερινότητάς σου και σού υποσχόμαστε ότι η καρδιά σου θα σε ευγνωμονεί.
1. Δεν κοιμάσαι αρκετά
Η έλλειψη αρκετών ωρών ύπνου προκαλεί στρες στο σώμα, οδηγώντας σε συνθήκες ιδανικές για την ανάπτυξη μιας καρδιακής πάθησης. «Οι άνθρωποι που κοιμούνται συνήθως τέσσερις, πέντε, έξι ώρες ύπνου, πάσχουν συχνά διαβήτη, υπέρταση και παχυσαρκία», λέει ο Δρ. Franklin, διευθυντής εργαστηρίων καρδιακής αποκατάστασης και άσκησης στο Νοσοκομείο Beaumont, Royal Oak. «Έχουμε επίσης αποδείξεις ότι η στέρηση ύπνου μπορεί να οδηγήσει σε λοιμώξεις και φλεγμονή». Δες ΕΔΩ τις καλύτερες τροφές για όνειρα γλυκά.
2. Δεν τρως αρκετά πράσινα φυλλώδη λαχανικά
Ένας από τους -πολλούς- λόγους που θα πρέπει να έχουν μια πάγια θέση στη διατροφή σου είναι ότι περιέχουν ένα θρεπτικό συστατικό, που είναι απαραίτητο για την καλή λειτουργία της καρδιάς: το μαγνήσιο. Η έλλειψή του επιβραδύνει τον ενεργειακό μεταβολισμό, που μπορεί να οδηγήσει σε αίσθημα κόπωσης, αϋπνία, πονοκεφάλους και μυϊκές κράμπες και τελικά υψηλή αρτηριακή πίεση, διαβήτη και αρτηριοσκλήρωση, μια καρδιαγγειακή νόσο.
3. Πίνεις πολύ συχνά αλκοόλ
Η Αμερικανική Καρδιολογική Ένωση συνιστά να καταναλώνουμε (ιδανικά, όχι με άδεια στομάχι) το πολύ ένα ποτό την ημέρα για τις γυναίκες και δύο για τους άνδρες. Μεγαλύτερη ποσότητα υπάρχει περίπτωση να θέσει την καρδιά μας σε κίνδυνο.
4. Αποφεύγεις ακόμα και τους «καλούς» υδατάνθρακες
Τα δημητριακά ολικής αλέσεως είναι απαραίτητα για την υγιή λειτουργία της καρδιάς, καθώς παρέχουν στον οργανισμό μας φυτικές ίνες, βιταμίνες του συμπλέγματος Β, μαγνήσιο, σίδηρο, φώσφορο, μαγγάνιο και σελήνιο και βοηθούν στη μείωση της ολικής χοληστερόλης, της LDL χοληστερόλης και των τριγλυκεριδίων, καθώς και στη σταθεροποίηση των επιπέδων ινσουλίνης και την πρόληψη του μεταβολικού συνδρόμου και τον διαβήτη », λέει η Δρ Suzanne Steinbaum, διευθύντρια στο καρδιολογικό τμήμα του νοσοκομείου Lenox Hill.
5. Είσαι καπνιστής ή παθητικός καπνιστής
«Εάν καπνίζεις για μια ζωή, αναμένεται να πεθάνεις 10-12 χρόνια νωρίτερα απ’ ότι αν δεν κάπνιζες», υποστηρίζει ο Δρ. Franklin. Κινδυνεύουμε όμως ακόμα και εάν είμαστε απλά παθητικοί καπνιστές. «Εάν κάποιος ζει με έναν καπνιστή έχει 30% μεγαλύτερη πιθανότητα να αναπτύξει κάποια καρδιακή πάθηση νωρίς στη ζωή του σε σύγκριση με κάποιον που δεν έρχεται τόσο συχνά σε επαφή με καπνό», συνεχίζει.
6. Είσαι οξύθυμος
«Οι άνθρωποι που είναι θυμωμένοι, εχθρικοί ή καταθλιπτικοί τείνουν να διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο στεφανιαίας νόσου και στεφανιαίων επεισοδίων», λέει ο Δρ. Franklin. Πάρε λοιπόν βαθιές αναπνοές και μην αφήνεις τις μικρές καθημερινές ατυχίες και παρεξηγήσεις με φίλους και γνωστούς να σε βγάζουν εκτός ελέγχου.
7. Καταναλώνεις υπερβολική ποσότητα αλατιού
Σύμφωνα με έρευνα του φιλανδικού Ινστιτούτου Υγείας και Πρόνοιας στο Ελσίνκι, η υπερβολική κατανάλωση αλατιού όχι μόνο υπερδιπλασιάζει τον κίνδυνο καρδιακής προσβολής, αλλά προκαλεί και άμεση βλάβη στην καρδιά. Οι ερευνητές, οι οποίοι παρακολούθησαν 4.630 υγιείς ενήλικες για 12 χρόνια, εντόπισαν ότι το 20% των ανθρώπων έτρωγαν περισσότερο από 13,7 γραμμάρια την ημέρα, τη στιγμή που η συνιστώσα κατανάλωση είναι μόνο 6 γραμμάρια. Το ποσοστό αυτό των συμμετεχόντων είχε λοιπόν τις διπλάσιες πιθανότητες να υποστεί κάποια καρδιακή προσβολή σε σύγκριση με αυτούς, που κατανάλωναν λιγότερο από 6,8 γραμμάρια.
8. Τρως επεξεργασμένα κρέατα
Με υψηλή περιεκτικότητα σε νάτριο και συντηρητικά, τα μεταποιημένα κρέατα αποτελούν κίνδυνο για τον σημαντικότερο μυ στο σώμα μας, σύμφωνα με την Rene Ficek, διαιτολόγο και εμπειρογνώμονα στον τομέα της διατροφής στο Seattle Sutton’s Healthy Eating. “Η τακτική κατανάλωσή τους αυξάνει σημαντικά τον κίνδυνο θανάτου από καρδιακές παθήσεις και καρκίνο”, λέει. «Ορισμένες μελέτες έχουν ποσοτικοποιήσει αυτά τα αποτελέσματα για να δείξουν ότι κάθε επιπλέον ημερήσια μερίδα αυξάνει το ποσοστό θνησιμότητάς κατά ένα πέμπτο. Η αντικατάσταση του κόκκινου κρέατος με ψάρια, πουλερικά και φυτικές πρωτεΐνες θα μπορούσε να μειώσει τους κινδύνους για την υγεία έως και 14% ».
9. Αγχώνεσαι υπερβολικά πολύ
Αυτό ίσως το ήξερες ήδη και εάν δεν το ήξερες, σίγουρα το φανταζόσουν. Εάν όμως όχι, να η απόδειξη: «Το στρες κάνει το σώμα πιο γηραιό. Συρρικνώνει τμήματα του εγκεφάλου. Καταστέλλει το ανοσοποιητικό σύστημα και μπορεί να προκαλέσει καρδιακή προσβολή», λέει ο Δρ. Bowden, συγγραφέας του βιβλίου The Great Cholesterol Myth (Ο μεγάλος μύθος της χοληστερίνης).
10. Καταναλώνεις πολλά κορεσμένα λιπαρά
Η Αμερικανική Καρδιολογική Ένωση συνιστά να καταναλώνουμε το πολύ 13 γραμμάρια κορεσμένου λίπους την ημέρα. Για να καταλάβεις πόσο μικρή ποσότητα είναι αυτή, να σου πούμε ότι είναι η ακριβής ποσότητα κορεσμένων λιπαρών που περιέχονται σε μια κουταλιά της σούπας λάδι καρύδας. Ναι, τόσο λίγο!


olivemagazine

Λαϊκή απογευματινή στο Ζάππειο, με την «Παράσταση της γραβάτας»

  Να ευχηθούμε σε… καλή μεριά, τα λεφτά που μας έφεραν!
 
Υποτίθεται  ότι η απουσία γραβάτας από την πρωθυπουργική ενδυμασία, δεν ήταν ένδειξη… πένθους  για την σκλαβιά των μνημονίων. 
 
Δεν ήταν ας πούμε σημειολογική ένδειξη, όπως το σαρίκι με τα κρόσσια σαν δάκρυα, στο κεφάλι  των Κρητικών, που εξέπεμπε τη θλίψη τους για τα χρόνια της Τουρκοκρατίας. Ήταν ενδυματολογική επιλογή που σηματοδοτούσε για τον φορέα της την εικόνα της επαναστατικότητας, του ριζοσπαστισμού, της απόρριψης του συμβιβασμένου μικροαστισμού (ως ιδεολογία, τρόπο σκέψης και στάση ζωής).
Ως εκ τούτου ποιος είναι ο συνδετικός κρίκος μεταξύ της γραβάτας  που φόρεσε έστω και για λίγο, όπως είπε, και θα τη φοράει «κάθε φορά που θα έχουμε νίκες»; Από πότε η γραβάτα είναι βραβείο; 
Τον άλλο καιρό θα είναι αγραβάτωτος, φορώντας «τη στολή εργασίας». Πλήρης άγνοια. Δεν έχει έναν επικοινωνιολόγο να του εξηγήσει ότι
για τους υψηλούς κρατικούς αξιωματούχους, η γραβάτα που συνοδεύει το ευπρεπές, σοβαρό  ντύσιμο, ακριβώς είναι στολή εργασίας, και χωρίς αυτή μοιάζει με χωρικός προπολεμικής εποχής σε πανηγύρι;  
Αυτά για την αστεία παράσταση της γραβάτας, 
Κατά τα άλλα, η επιμήκυνση που κάποτε για τον Πρωθυπουργό ήταν το μακρύτερο σκοινί για να κρεμαστούμε, έγινε το νέο ένδοξο αφήγημα. Η αδιαπραγμάτευτη  διαγραφή χρέους  έγινε επιμήκυνση 10 ετών, η δόση από 30 έγινε 15 δις, η καθαρή έξοδος μετετράπη σε ενισχυμένη επιτροπεία με τριμηνιαίο έλεγχο, τα υπερπλεονάσματα καλά θα κρατούν (3,5% μέχρι το 2022 και στη συνέχεια 2,2% μέχρι το 2060).
Το Bloomberg επισημαίνει ότι θα είναι δύσκολο να τονωθεί η ανάπτυξη λόγω των μεγάλων πρωτογενών πλεονασμάτων και του δανεισμού με επιτόκια που μπορούν να καταστήσουν το χρέος της Ελλάδας αδύνατο να εξυπηρετηθεί ξανά από το τέλος του 2023. Οι FT τονίζουν ότι «Η οικονομική κηδεμονία  της Ελλάδας δεν σταματά το Καλοκαίρι»,  το Reuters ότι η «Ελλάδα ανταλλάσσει την κόλαση για το αιώνιο καθαρτήριο», και η capital economics  ότι η συμφωνία του Eurogroup φέρνει κι άλλη λιτότητα. Προφανώς αυτοί δεν ξέρουν!
Παράλληλα στο φόντο της επινίκιας γραβάτας, προβάλουν τα capital controls που θα τελείωναν σε τρεις μέρες αλλά είναι ακόμη εδώ,  ο… καταργημένος ΕΝΦΙΑ και το ΕΚΑΣ, η ανάπτυξη που με την έλευσή της η κυβέρνηση την ανέκοψε, και τώρα αυτή περπατάει καθηλωμένη με τα μισά πόδια φυματικής σαρανταποδαρούσας (για να θυμηθούμε και τον επικό Ευκλείδη), το κόψιμο των συντάξεων που έρχεται από το νέο έτος και τη μείωση του αφορολόγητου από το 2020.  
Φυσικά οι …μαχητές του νέου Γοργοπόταμου, όπως παρομοίωσε εαυτόν και Αλέξη ο Πάνος (και θα τρίζουν τα κόκκαλα του Αρη και του Ζέρβα),  δεν ενδιαφέρονται γι αυτά και δεν κάνουν ίχνος αυτοκριτικής για τα δεκάδες δις που χρέωσαν τη χώρα άνευ λόγου, για το ότι έφεραν περαιτέρω φτωχοποίηση στη μεσαία τάξη, γα τη φοροδιαφυγή που δεν έπιασαν (τελικά είναι δύσκολο όπως ανακάλυψε ο Ευκλείδης),  για την ώθηση σε περαιτέρω κατήφεια τις ζωές των ανθρώπων και σε απόγνωση το μέλλον των νέων.  Αρκεί που τους ηττοβαρείς συμβιβασμούς  τους ονοματίζουν δαφνοστεφείς νίκες. Ου μην αυτό, αλλά και αυτοί που μιλούσαν για προδότες και γερμανοτσολιάδες, μάθαμε ότι μας έσωσαν από έναν (κατά φαντασίαν)  εμφύλιο, όπως μας διαβεβαίωσε χθες στο Ζάππειο ο Πάνος.
Να ευχηθούμε σε… καλή μεριά, τα λεφτά που μας έφεραν!
Τέλος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Με το αιτιολογικό ότι ο ρόλος του Προέδρου δεν είναι στατικός, υποστήριξε μεταξύ άλλων ότι  «οι θυσίες  δεν οφείλονται μόνο σε δικά μας λάθη, αλλά και σε λάθη που έγιναν  λόγω του περιεχομένου του προγράμματος, όπως διαμορφώθηκε από εκείνους που το διαμόρφωσαν», ενώ για το δημοψήφισμα ισχυρίστηκε ότι ο ελληνικός λαός με αυτό επέλεξε ότι μένουμε Ευρώπη.
Τότε γιατί  ο Συριζαίοι έβριζαν και χαρακτήριζαν απαξιωτικά όσους είχαν ταχθεί υπέρ του «Ναι», ως «υποταγμένους Μενουμευρώπηδες»;  
 
 
Γ. Σιδέρης-liberal.gr

Ισχυρές βροχές, καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις με ισχυρούς ανέμους

Ισχυρές βροχές, καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις με ισχυρούς ανέμους αναμένονται σήμερα σε πολλές περιοχές της χώρας.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα ανατολικά δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ και βαθμιαία στο βορειοανατολικό Αιγαίο, βορειοανατολικοί με την ίδια ένταση.

Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση στα βόρεια.

Αναλυτικά η πρόγνωση από την ΕΜΥ:

Αττική

Καιρός: γενικά αίθριος. Από το μεσημέρι θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις με σποραδικούς όμβρους ή μεμονωμένες καταιγίδες μέχρι το βράδυ.

Άνεμοι: από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 22 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή σποραδικές καταιγίδες μέχρι το βράδυ.

Άνεμοι: βορειοδυτικοί 3 με 5 πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ και εξασθένηση το βράδυ.

Θερμοκρασία: από 20 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα τα οποία από τις μεσημβρινές ώρες θα είναι έντονα το βράδυ θα περιοριστούν στην κεντρική Μακεδονία.

Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και πρόσκαιρα στην κεντρική Μακεδονία τοπικά 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 20 έως 27 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: νεφώσεις που βαθμιαία και από τα βόρεια θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα τις προμεσημβρινές ώρες στα βορειότερα νησιά του Ιονίου και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στην Ήπειρο θα είναι κατά τόπους έντονα. Βελτίωση το βράδυ.

Άνεμοι: δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 18 έως 28 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: γενικά αίθριος. Από το μεσημέρι θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα βόρεια, οπού από τις βραδινές ώρες στην ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες και την Εύβοια θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Βελτίωση το βράδυ στα νοτιά.

Άνεμοι: δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 στα βόρεια πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ

Θερμοκρασία: από 20 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες τοπικές νεφώσεις στην Κρήτη με πιθανότητα σποραδικών όμβρων στα ορεινά.

Άνεμοι: από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 και στα νοτιά 5 τοπικά 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 21 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες τοπικές νεφώσεις στα βόρεια με πιθανότητα σποραδικών όμβρων.

Άνεμοι: στα βόρεια νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 4 και στα νοτιά από δυτικές διευθύνσεις έως 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 22 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

ΙΣΧΥΡΕΣ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ ΝΑ ΣΥΝΟΔΕΥΟΝΤΑΙ
ΤΟΠΙΚΑ ΑΠΟ ΧΑΛΑΖΟΠΤΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΙΣΧΥΡΟΥΣ ΑΝΕΜΟΥΣ ΠΡΟΒΛΕΠΟΝΤΑΙ ΑΠΟ  ΣΑΒΒΑΤΟ.

ΠΙΟ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΘΑ ΕΠΗΡΕΑΣΤΟΥΝ:
1. ΣΑΒΒΑΤΟ (23-06-2018)
ΤΙΣ ΠΡΟΜΕΣΗΜΒΡΙΝΕΣ ΩΡΕΣ ΤΑ ΒΟΡΕΙΟΤΕΡΑ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΙΟΝΙΟΥ
ΤΙΣ ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΕΣ ΩΡΕΣ Η ΗΠΕΙΡΟΣ, Η ΔΥΤΙΚΗ ΚΑΙ
ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ Η ΘΡΑΚΗ
ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΕΣ ΩΡΕΣ Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
ΑΠΟ ΤΙΣ ΒΡΑΔΙΝΕΣ ΩΡΕΣ Η ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΟΙ ΣΠΟΡΑΔΕΣ ΚΑΙ Η ΒΟΡΕΙΑ
ΕΥΒΟΙΑ

2. ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ (24-06-2018)
ΤΙΣ ΠΡΩΙΝΕΣ ΩΡΕΣ Η ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ, Η ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΟΙ ΣΠΟΡΑΔΕΣ ΚΑΙ
Η ΒΟΡΕΙΑ ΕΥΒΟΙΑ
ΤΙΣ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΕΣ ΚΥΡΙΩΣ ΩΡΕΣ ΤΑ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΑ (ΠΛΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗΣ).

3. ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ (25-06-2018)
ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΙΟΝΙΟΥ, Η ΗΠΕΙΡΟΣ, Η ΔΥΤΙΚΗ ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ ΚΑΙ Η
ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ.

4. ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ (26-06-2018)
ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΙΟΝΙΟΥ, ΤΑ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΑ ΚΑΙ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΒΟΡΕΙΟΥ ΚΑΙ
ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΣΤΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΤΑΚΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ ΚΑΙΡΟΥ
ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ ΕΜΥ (www.emy.gr).

ΑΝΤΩΝΗΣ ΛΑΛΟΣ
ΔΝΤΗΣ ΕΜΚ
Α/Α
ΑΓΓ. ΜΑΡΙΝΑΚΗ

ΤΜΧΗΣ ΕΜΚ/2

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου