29.9.18

Οίκος ανοχής… με ιερόδουλες – ρομπότ

Έφτασε η στιγμή να ξεχάσουμε αυτά που ξέρουμε για τους απλούς οίκους ανοχής καθώς η επιστήμη προχωρά με ταχύτατους ρυθμούς και σε αυτόν τον τομέα.

Το Χιούστον του Τέξας είναι διάσημο για το διαστημικό κέντρο της NASA και δεν θέλει να αποκτήσει κακή φήμη για άλλους λόγους.
Ο άλλος λόγος είναι ότι η καναδική εταιρεία Kinky S Dolls ετοιμάζεται να ανοίξει στην πόλη στις αρχές Οκτωβρίου τον πρώτο οίκο ανοχής με… πόρνες-ρομπότ.
Ο δήμαρχος του Χιούστον Σιλβέστερ Τέρνερ έχει φρίξει και αναζητά τρόπους να μπλοκάρει τη λειτουργία του οίκου ανοχής. Στην πρόθεσή του αυτή έχει την υποστήριξη πολλών ομάδων πολιτών και οργανώσεων, που ήδη έχουν συλλέξει πάνω από 8.000 υπογραφές ενάντια στο άνοιγμα.
Όπως είπε ο δήμαρχος, δεν θέλει να γίνει «αστυνομία ηθών», αλλά, από την άλλη, δεν θέλει και τέτοιου είδους επιχειρήσεις στο Χιούστον. «Δεν θέλω τέτοιες επιχειρήσεις δίπλα από τα σχολεία μας, τα κέντρα φροντίδας και τις εκκλησίες μας», ξεκαθάρισε ο Τέρνερ, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.
Ως συνήθως σε αυτές τις περιπτώσεις, η καλύτερη δικαιολογία για να μπει φρένο σε μια επιχείρηση, είναι να προβληθούν λόγοι ασφάλειας ή υγείας – και αυτό ακριβώς εξετάζει η πόλη.
Η καναδική εταιρεία έχει ήδη ανοίξει από το 2017 ένα ρομποτικό οίκο ανοχής στο Τορόντο. Τα «ρομπότ του σεξ» μοιάζουν με κούκλες και έχουν τη δυνατότητα να αλληλεπιδρούν με τους πελάτες, τόσο με αγγίγματα όσο και φωνητικά.
Οι πελάτες μπορούν να «νοικιάσουν» την «έξυπνη» κούκλα για να περάσουν έως δύο ώρες μαζί της σε κάποιο ιδιωτικό χώρο του οίκου ανοχής, ενώ η τιμή αγοράς της «πόρνης» (αν κανείς την ερωτευθεί!) ξεκινά από τα 2.500 δολάρια.

Κινέτα: Νέα διακοπή κυκλοφορίας λόγω κακοκαιρίας

Διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων σε διάφορα σημεία
Σύμφωνα με ανακοίνωση της Γ.Ε.Δ. Αττικής υπάρχει λόγω κακοκαιρίας διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στα κάτωθι σημεία: Από την 57 χ/θ της Ν.Ε.Ο. Αθηνών-Κορίνθου, στην Κινέτα, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Κόρινθο και από την 54 έως 57 χ/θ της Π.Ε.Ο. Αθηνών-Κορίνθου, στην Κινέτα, και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

ΔΕΙΤΕ - Πώς θα κινηθεί τις επόμενες ώρες ο κυκλώνας Ζορμπάς

Περίπου τα μεσάνυχτα αναμένεται να φτάσει στην Αττική ο κυκλώνας «Ζορμπάς», σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Γιάννη Καλλιάνο. 

Το φαίνομενο προβλέπεται να παρουσιαστεί ελαφρώς εξασθενημένο, αλλά παραμένει επικίνδυνο.

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία τα οποία επικαλέστηκε ο Γιάννης Καλλιάνος, ο μεσογειακός κυκλώνας κινείται με μικρή καθυστέρηση σε σχέση με τις αρχικές προβλέψεις.
Τις επόμενες ώρες, ο κυκλώνας «Ζορμπάς» αναμένεται να εμφανίσει δύο σημαντικές αλλαγές:
- Προβλέπεται να είναι σημαντικά εξασθενημένος επειδή πέρασε πάνω από κατοικημένες περιοχές, δηλαδή την Μεσσηνία, τη Λακωνία, την Αργολίδα και την Κορινθία, όπου τις προηγούμενες ώρες προκάλεσε πλημμυρικά φαινόμενα έπειτα από έντονες βροχοπτώσεις και ισχυρές καταιγίδες.
- Ο κυκλώνας δεν αναμένεται να ακολουθήσει πορεία προς τις Κυκλάδες και το βορειοανατολικό Αιγαίο αλλά μετά την Αττική προβλέπεται να κινηθεί προς την Εύβοια, τις Σποράδες, την ανατολική Θεσσαλία και περιοχές της ανατολικής Στερεάς Ελλάδας. Στις περιοχές αυτές οι καταιγίδες και οι ισχυροί άνεμοι που συνοδεύουν τον κυκλώνα αναμένονται μέσα στη νύχτα και τις πρωινές ώρες της Κυριακής.

Σοβαρά επεισόδια μεταξύ ρομά και ΜΑΤ στο Ζεφύρι

Σοβαρά επεισόδια συνέβησαν πριν από λίγη ώρα στο  Ζεφύρι.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του EleftherosTypos.gr  υπάρχουν συμπλοκές μεταξύ Ρομά και αστυνομικών με τις δυνάμεις της Τάξης να κάνουν χρήση χημικών. Τα επεισόδια ξεκίνησαν, όταν οι αστυνομικοί μπήκαν σε χώρο στην συμβολή των οδών Παναγίας Γρηγορούσας και Σουλίου, προκειμένου να κάνουν έρευνα.

Οι Ρομά,  άρχισαν να μαζεύονται  στο σημείο  με την κατάσταση να ξεφεύγει από τον έλεγχο. Αμέσως έσπευσαν στην περιοχή ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις (ΟΠΚΕ, ΤΑΕ, περιπολικά και άνδρες του αστυνομικού τμήματος Ζεφυρίου) με τους Ρομά να πετούν πέτρες στους αστυνομικούς.

 

Μωρό 5 μηνών πνίγηκε στην μπανιέρα, ενώ ο πατέρας του έπαιζε βιντεοπαιχνίδια

Ένας πατέρας στην Αλαμπάμα των ΗΠΑ, συνελήφθη, καθώς ο γιος του πνίγηκε στην μπανιέρα.
Ο 23χρονος ισχυρίζεται ότι έφυγε από το μπάνιο για να παίξει βιντεοπαιχνίδια και ότι ξέχασε ότι το μωρό ήταν εκεί, σύμφωνα με τις αρχές.
Το ηλικίας 5 μηνών μωρό δεν ανέπνεε όταν το βρήκαν οι διασώστες, μετά από τηλεφωνική κλήση στο αστυνομικό τμήμα.
Το μωρό μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Ο πατέρας του παιδιού, ο 23χρονος Cordarius Cotton, δήλωσε στους αστυνομικούς ότι είχε ανοίξει τη βρύση και έβαλε το μωρό στη μπανιέρα. Στη συνέχεια έφυγε από το δωμάτιο για να παίξει ένα βιντεοπαιχνίδι, σύμφωνα με το γραφείο του σερίφη.
Ο Cotton είπε ότι ξέχασε το μωρό και «όταν επέστρεψε στην μπανιέρα περίπου μία ώρα αργότερα είδε ότι το παιδί δεν ανταποκρίνεται».
Η μητέρα του μωρού απουσίαζε την ώρα του συμβάντος.

103 χιλ.την ώρα οι άνεμοι στην Καλαμάτα - Βροχή ρεκόρ στην Αλαγονία !

O κυκλώνας πάνω από την Ελλάδα, με τα "μάτια" του δορυφόρου Sentinel-3

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έδωσε στη δημοσιότητα μια φωτογραφία του μεσογειακού κυκλώνα πάνω από την Ελλάδα, όπως την τράβηξε ο ευρωπαϊκός δορυφόρος Sentinel-3 του προγράμματος παρατήρησης της Γης Copernicus της ΕΕ.
Τα μεγαλύτερα ύψη βροχής μέχρι νωρίς το απόγευμα του Σαββάτου, σύμφωνα με την μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ), είχαν πέσει στις Σπέτσες (118 χιλιοστά), στην Αλαγονία Μεσσηνίας (112 χιλιοστά) και το Κρανίδι Αργολίδας (111 χιλιοστά).
Στην Αττική το μεγαλύτερο ύψος βροχόπτωσης είχε καταγραφεί στον μετεωρολογικό σταθμό Παπάγου (71 χιλιοστά). Σύμφωνα με τις προβλέψεις του ΕΑΑ, οι καταιγίδες αναμένονται ισχυρές σε ένα μεγάλο μέρος της ανατολικής ηπειρωτικής χώρας, συμπεριλαμβανομένης της Αττικής.
Οι πιο δυνατοί άνεμοι που είχε καταγράψει το δίκτυο των 320 σταθμών του ΕΑΑ, ήταν στην Καλαμάτα (103 χιλιόμετρα την ώρα) και στο λιμάνι της Πάτρας (93 χλμ/ώρα).

Την κήρυξη του συνόλου της Περιφέρειας Πελοποννήσου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης θα ζητήσει ο Τατούλης

Την κήρυξη του συνόλου της Περιφέρειας Πελοποννήσου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης θα ζητήσει ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης, όπως δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ από το Άργος, μετά τα ακραία καιρικά φαινόμενα που έπληξαν πολλές περιοχές προκαλώντας σημαντικά προβλήματα σε υποδομές.
Αξίζει να σημειωθεί ότι πέραν των υποδομών πολύ σοβαρά προβλήματα έχουν δημιουργηθεί σε καλλιέργειες που έχουν καταστραφεί.
 Για τις καταστροφές αυτές υπάρχει επικοινωνία με το αρμόδιο Υπουργείο και τον ΕΛΓΑ προκειμένου άμεσα να γίνει η καταγραφή των ζημιών και να αποζημιωθούν οι παραγωγοί.
Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης μαζί με το σύνολο των Αντιπεριφερειαρχών, Περιφερειακών Συμβούλων και υπηρεσιών της Περιφέρειας Πελοποννήσου βρίσκονται σε όλα τα σημεία που έχουν παρουσιαστεί προβλήματα, ώστε άμεσα αυτά να αντιμετωπίζονται. 

ΒΙΝΤΕΟ : Απίστευτες εικόνες στην Πατρών- Κορίνθου- Ο δρόμος "πνίγηκε" στη λάσπη

Απίστευτες είναι οι εικόνες στην Πατρών- Αθηνών στο ύψος του 107ου χιλιόμετρου όπου όπως έγραψε νωρίτερα το tempo24.news οι δρόμοι "βούλιαξαν" στη λάσπη με αποτέλεσμα να διακοπεί η κυκλοφορία τόσο στην νέα όσο και στην παλιά εθνική οδό. 


Δείτε βίντεο.

Η ανακοίνωση της Πυροσβεστικής για τον θάνατο του Πυροσβέστη στις Σέρρες εν ώρα υπηρεσίας


Ανακοίνωση εξέδωσε η Πυροσβεστική για τον θάνατο του 44χρονου πυροσβέστη, που έχασε τη ζωή του εν ώρα καθήκοντος, όταν κλήθηκε να συνδράμει σε κατάσβεση φωτιάς που ξέσπασε σε ξερά χόρτα στο Λιμνοχώρι Σερρών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο άνδρας πάτησε ένα καλώδιο υψηλής τάσης, το οποίο είχε πιθανότατα κοπεί από τους ανέμους που έπνεαν στην περιοχή, με αποτέλεσμα να χάσει την ζωή του.
«Πένθος στην Πυροσβεστική οικογένεια, από το θάνατο του Πυρονόμου Σάββαρη Σάββα, ο οποίος έχασε τη ζωή του εν ώρα καθήκοντος, την Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου στο Λιμνοχώρι Σερρών. Η κηδεία θα πραγματοποιηθεί σήμερα 29 Σεπτεμβρίου στις 16:00, στον Ι. Ν. Αγίου Γεωργίου Λευκώνα Σερρών», αναφέρει σε ανακοίνωση της η Πυροσβεστική.

Πλημμυρίζει το Κιάτο. Φόβοι για αγνούμενο στη Νέα Κίο

Στο μάτι του κυκλώνα αυτή την ώρα η Κορινθία.

Από την Αλμυρή, μέχρι το Ξυλόκαστρο η μανία του κυκλώνα Ζορμπά φέρνει προβλήματα και απειλεί.

Ήδη το Κιάτο έχει πλημμυρίσει και το Ξυλόκαστρο απειλείται από την υπερχείλιση του Σύθα.

  Φοβοι για αγνοούμενο στη Νέα Κίο

Ο μεσογειακός κυκλώνας σαρώνει το Άργος και την Νέα Κίο. Όπως λέει η αντιδήμαρχος του Άργους στο NewsIt.gr, ήδη εχουν αρχίσει να εκκενώνονται χωριά της πόλης και περιοχές στη Νέα Κίο. Η περιοχή όπως μας λέει είναι σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ενώ το απόγευμα έγινε σύσκεψη στο δημαρχείο του Άργους, παρουσία του Περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη, για την αντιμετώπιση της κατάστασης.
Φόβοι για αγνοούμενο στη Νέα Κίο. Συγγενείς του επικοινώνησαν με τις αρχές και ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη προσπάθεια για τον εντοπισμό του.

Η νύχτα αναμένεται δύσκολη και ήδη όλος ο μηχανισμός βρίσκεται στους δρόμους για να βοηθήσει τους πληγέντες. 10 άτομα απεγκλωβίστηκαν από τα πλημμυρισμένα σπίτια τους και απομακρύνθηκαν.

Όλα ξεκίνησαν το απόγευμα, από την υπερχείλιση του ποταμού Ξεριά στο Άργος. Η πυροσβεστική απεγκλωβίζει συνεχώς ανθρώπους από τα σπίτια τους και η αστυνομία έχει διακόψει την κυκλοφορία στην είσοδο του Άργους από το Ναύπλιο στο ύψος του Αγίου Βασιλείου.

Πύλος: Χωρίς ρεύμα περιοχές σε Μεθώνη, Κορώνη, Φοινικούντα

Στα θαλάσσια μέτωπα της Μεθώνης και της Φοινικούντας καταγράφονται τα περισσότερα προβλήματα από το κύμα κακοκαιρίας στον δήμο Πύλου – Νέστορος της Μεσσηνίας, σύμφωνα με όσα ανέφερε, μιλώντας στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο δήμαρχος Δημήτρης Καφαντάρης.

Συγκεκριμένα, όπως είπε ο δήμαρχος, «από το πρωί επικρατούν έντονα καιρικά φαινόμενα, δηλαδή ισχυροί άνεμοι και μεγάλος κυματισμός, με αποτέλεσμα η θάλασσα να «κτυπάει» την παραλία».

Ειδικά στην Μεθώνη, είπε ο δήμαρχος, «έχει υποστεί ζημιές ο παραλιακός δρόμος», ενώ όπως πρόσθεσε, «δεν υπάρχουν ζημιές σε σπίτια». «Μόνο σε δύο περιπτώσεις» συνέχισε, «χρειάστηκε να γίνει άντληση υδάτων από υπόγεια».

Επίσης, λόγω του μεγάλου κυματισμού, σκάφη έχουν υποστεί ζημιές.

Όσον αφορά στην ηλεκτροδότηση, ο Δημήτρης Καφαντάρης είπε ότι «συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ εργάζονται από το πρωί για την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης σε περιοχές της Μεθώνης, της Κορώνης και της Φοινικούντας».

Παράλληλα, τόνισε ότι «τα μηχανήματα του δήμου είναι σε ετοιμότητα και παρεμβαίνουν όπου χρειάζεται», συμπληρώνοντας ότι «υπάρχει συνεργασία με την Πυροσβεστική και την Αστυνομία».

Όσον αφορά στη προετοιμασία, ο δήμαρχος είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι «έχουμε ειδοποιήσει από χθες τόσο τους κατοίκους, όσο και τους επισκέπτες που διαμένουν σε ξενοδοχεία».

ΤΩΡΑ: Διακοπή κυκλοφορίας στην Πατρών-Κορίνθου - Γέμισε λάσπη το οδόστρωμα - Ακινητοποιημένα τα Ι.Χ.

Διακοπή της κυκλοφορίας στην Πατρών- Κορίνθου στο ρεύμα προς Αθήνα σημειώθηκε πριν από λίγο με αποτέλεσμα την απίστευτη ταλαιπωρία των οδηγών που ταξιδεύουν μέσω της Ολυμπίας οδού.
Σύμφωνα με πληροφορίες του tempo24.news η διακοπή οφείλεται σε μεγάλες ποσότητες λάσπης στον δρόμο στο 107χλμ. λίγο μετά τον κόμβο του Ξυλοκάστρου.
Οι ίδιες πληροφορίες λένε ότι λάσπη έχει γεμίσει το οδόστρωμα και στην Παλαιά Εθνική οδό με αποτέλεσμα να έχει διακοπεί και εκεί η κυκλοφορία , να μην υπάρχει δυνατότητα παράκαμψης και τα αυτοκίνητα να έχουν ακινητοποιηθεί.

Εικόνες βιβλικής καταστροφής στο Άργος

 Εικόνες βιβλικής καταστροφής αυτή την ώρα σε πολλά σημεία του Δήμου Άργους – Μυκηνών. Η περιοχή έχει παραδοθεί στις ορέξεις των ποταμών Πάνιτσα και Ξεριά που αλλωνίζουν με τα νερά τους την περιοχή

Η πόλη του Άργους, η Νέα Κίος και γύρω οικισμοί δέχονται χιλιάδες τόννους νερού. Κανένας δεν γνωρίζει την εικόνα μετά την λήξη του συναγερμού. Τεράστιες οι καταστροφές στην αγροτική παραγωγή και το Αγροτικό κεφάλαιο. Κανένας δεν γνωρίζει αν θα κλάψουμε και ζωές.
Στον κεντρικό δρόμο πριν το Κουτσοπόδι υπάρχει γυναίκα εγκλωβισμένη σε αυτοκίνητο. Στην Νέα Κίο υπάρχει αγνοούμενος… Βοήθεια ζητούν εγλωβισμένοι και σε αυτοκίνητα στην περιοχή των Μύλων…
Στην περιοχή έχουν φτάσει δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας από τους διπλανούς νομούς.
Την ώρα αυτή έκτακτη σύσκεψη στο δημαρχείο του Άργους. Όλες οι αρχές του νομού μαζί με τον περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη, τον Περιφερειακό Διοικητή της Πυροσβεστικής και τους βουλευτές αναζητούν σανίδα σωτηρίας…  Αναμονή για την εκτίμηση της κατάστασης από τις αρχές και για τα μέτρα που θα αποφασιστούν.

ΤΩΡΑ:Αστυνομικοί του Α.Τ Βραχατίου και της Τροχαίας Κορίνθου απεγκλωβίζουν οδηγούς

Με κίνδυνο της ζωής τους αστυνομικοί του Α.Τ Βραχατίου και της Τροχαίας Κορίνθου
προσπαθούν με κάθε τρόπο να απεγκλωβίσουν τους οδηγούς στην περιοχή της Βόχας.

Η αστυνομία παρακαλεί
τους οδηγούς των οχημάτων να συμμορφώνονται και να ακολουθούν τις υποδείξεις των ρυθμιστών τροχονόμων και τις σχετικές πινακίδες, ώστε να διευκολύνεται η κυκλοφορία και να προληφθούν τροχαία ατυχήματα.
Διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στην υπόγεια γέφυρα της παλαιάς παραλιακής, ρεύμα προς μικρολίμανο, στον Πειραιά (στάδιο Καραϊσκάκη), λόγω συσσώρευσης υδάτων.
Την ίδια στιγμή υπάρχει και διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων από την 54 έως 57 χιλιομετρική θέση της Π.Ε.Ο. Αθηνών-Κορίνθου, στην Κινέτα, και στα δύο ρεύματα.

Αιματηρό επεισόδιο στο κέντρο φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών στην Μαλακάσα με 1 νεκρό και 8 τραυματίες

Αιματηρό επεισόδιο έγινε πριν από λίγο στο κέντρο φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών στην Μαλακάσα. Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για 1 νεκρό και 8 τραυματίες οι οποίοι έχουν διακομισθεί στα νοσοκομεία.
Κατά τις ίδιες πληροφορίες το επεισόδιο έγινε κυρίως μεταξύ Αφγανών αλλά αυτό θα διευκρινισθεί από την έρευνα της αστυνομίας που είναι σε εξέλιξη . Επίσης δεν έχουν γίνει γνωστά τα αίτια θανάτου του ενός εκ των αλλοδαπών και εξετάζεται αν είναι θύμα της συμπλοκής.
Στο κέντρο βρίσκονται αξιωματικοί της Ασφάλειας Αττικής οι οποίοι ερευνούν την υπόθεση.

Τρένο έπεσε τη νύχτα σε κοπάδι από αγριογούρουνα

Δίωρη ταλαιπωρία των επιβατών που έμειναν μέσα στο σκοτάδι και το κρύο περιμένοντας λεωφορείο

Τα ξημερώματα του Σαββάτου αγριογούρουνα έπεσαν σε τρένο της προαστιακής γραμμής Λάρισας – Βόλου.
Σύμφωνα με το lamiareport.gr
Συγκεκριμένα το πρώτο τρένο της γραμμής που αναχωρεί 04:37’ από Λάρισα έπεσε τα ξημερώματα στο ύψος του Βελεστίνου πάνω σε κοπάδι αγριογούρουνων.
Οι επιβάτες συγκλονίστηκαν από ένα γερό τράνταγμα, με το τρένο να ακινητοποιείται και τα φώτα να πέφτουν. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, χρειάστηκε αρκετή ώρα για να επιστρατευθεί λεωφορείο που μετέφερε τους επιβάτες στο Βόλο τελικά με δύο ώρες καθυστέρηση.
Ομοίως το επόμενο δρομολόγιο ξεκίνησε με τρεις ώρες καθυστέρηση, καθώς αναβλήθηκε το ενδιάμεσο, εωσότου απομακρυνθούν τα νεκρά ζώα κι αποκατασταθεί η γραμμή. Κανονικά και πάλι εκτελέσθηκε το δρομολόγιο των 11:30’ από Λάρισα.

 

Σε πλήρη ετοιμότητα η Τροχαία λόγω κακοκαιρίας, με διαταγή του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ

Εντολές και οδηγίες προς όλες τις υπηρεσίες και κυρίως την Τροχαία, για λήψη αυξημένων μέτρων και επιχειρησιακή ετοιμότητα, ώστε να παρέμβουν ή να συνδράμουν όποτε χρειαστεί λόγω των δυσμενών καιρικών φαινομένων, που εκδηλώνονται ή προβλέπεται να εκδηλωθούν σε διάφορες περιοχές της χώρας, έχει εκδώσει ήδη το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας.
Παράλληλα απο την ΕΛ.ΑΣ, συνιστάται στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις μετακινήσεις τους, να ενημερώνονται για τις επικρατούσες καιρικές συνθήκες, να αποφεύγουν τις μετακινήσεις που δεν είναι αναγκαίες, ιδιαίτερα στις περιοχές που εκδηλώνονται έντονα καιρικά φαινόμενα και να ακολουθούν τις υποδείξεις του προσωπικού των Υπηρεσιών Τροχαίας.-

Στην Αττική ο «Ζορμπάς» - Πλημμύρισε η παραλιακή στο Μικρολίμανο

Η καταιγίδα που έπληξε νωρίτερα την Αττική,προκάλεσε σημαντικά προβλήματα στην κυκλογορία των οχημάτων, σε περιοχές όπου σωρρεύτηκαν όμβρια ύδατα, όπως στην Λ. Μεσογείων, στο ύψος του σταθμού του Μετρό "Χολαργός", ενώ λόγω πλημμύρας, διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στην υπόγεια γέφυρα της παλαιάς παραλιακής, στο ρεύμα προς Μικρολίμανο, στον Πειραια, στο ύψος του "Γ. Καραϊσκάκης". Εν τω μεταξύ, σε διακοπές της κυκλοφορίας στον Δήμο Μάνδρας – Ειδυλλίας προχώρησε απο νωρίς το Σάββατο η Aστυνομία, λόγω της κακοκαιρίας.
Συγκεκριμένα, για προληπτικούς λόγους και μέχρι την ομαλοποίηση των έντονων καιρικών συνθηκών, σύμφωνα με την Αστυνομία, εκτροπή της κυκλοφορίας των οχημάτων πραγματοποιείται στα παρακάτω σημεία :
Π.Ε.Ο. Ελευσίνας – Θηβών, στο ύψος της χ/θ 5,000 (πρατήριο καυσίμων "CYCLON"), ρεύμα κυκλοφορίας προς Θήβα.
Π.Ε.Ο. Ελευσίνας – Θηβών, στο ύψος του κόμβου Οινόης, ρεύμα κυκλοφορίας προς Μάνδρα.
Αττική Οδός, έξοδος 1 (προς Μάνδρα).
Ν.Ε.Ο. Αθηνών – Κορίνθου, στο ύψος της αερογέφυρας Μάνδρας (ρεύμα κυκλοφορίας προς Μάνδρα).
Οδός Θριασίου Πεδίου (κόμβος Θριασίου Νοσοκομείου), ρεύμα κυκλοφορίας προς Μαγούλα/Μάνδρα.
Π.Ε.Ο. Ελευσίνας – Θηβών, στο ύψος της συμβολής της με την οδό Μεγάλου Λούκα/ Λεωνίδα Στάμου (διασταύρωση Μάνδρας/ Μαγούλας), ρεύμα κυκλοφορίας προς Θήβα.
Από τον περιορισμό εξαιρούνται τα οχήματα εκτάκτου ανάγκης και τα οχήματα κρατικών, καθώς και άλλων υπηρεσιών.

Λόγω των δυσμενών καιρικών φαινομένων, που εκδηλώνονται ή προβλέπεται να εκδηλωθούν σε διάφορες περιοχές της χώρας, το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας έχει εκδώσει ήδη ανάλογες εντολές και οδηγίες για λήψη αυξημένων μέτρων τροχαίας και επιχειρησιακή ετοιμότητα των αρμοδίων Υπηρεσιών, ώστε να παρέμβουν ή να συνδράμουν όποτε χρειαστεί.
Παρακαλούνται οι οδηγοί:
να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις μετακινήσεις τους,
να ενημερώνονται για τις επικρατούσες καιρικές συνθήκες,
να αποφεύγουν τις μετακινήσεις που δεν είναι αναγκαίες, ιδιαίτερα στις περιοχές που εκδηλώνονται έντονα καιρικά φαινόμενα και
να ακολουθούν τις υποδείξεις του προσωπικού των Υπηρεσιών Τροχαίας.

Αποκάλυψη από "Παραπολιτικα":Τα έκανε… λίμπα στο Μαξίμου ο Καμμένος - Εγώ δεν θα γίνω Κουβέλης

Έναν άγριο καβγά που συνέβη την προηγούμενη Παρασκευή στο Μέγαρο Μαξίμου αποκαλύπτουν σήμερα τα "Παραπολιτικά".
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας, οι σχέσεις των δύο συνιστωσών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ έφθασαν στα όρια της απόλυτης ρήξης και μάλιστα σε ηγετικό επίπεδο, το πρωινό της Παρασκευής 21 Σεπτεμβρίου.
Το κλίμα έντασης και ενισχυόμενης καχυποψίας από τον Πάνο Καμμένο, που περιέγραψαν τα «Π» στην προηγούμενη έκδοσή τους, με χειρισμούς από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ που, τουλάχιστον για την ηγεσία των ΑΝΕΛ, είχαν στόχο την «αποστασία» βουλευτών του κόμματος, προκειμένου να υπερψηφισθεί στις αρχές του νέου έτους η
Συμφωνία των Πρεσπών και ταυτόχρονα να διατηρηθεί στην εξουσία η κυβέρνηση, πυροδοτήθηκε από σειρά δηλώσεων τόσο του Νίκου Κοτζιά όσο και του ∆ημήτρη Τζανακόπουλου.
Οι δηλώσεις αυτές είχαν απαντήσεις σε οξύ ύφος από τον εκπρόσωπο Τύπου των ΑΝΕΛ, με αποτέλεσμα η σοβούσα δυσαρέσκεια να πάρει διαστάσεις «κόκκινου συναγερμού».
Στην κορύφωση των εξελίξεων, ένας απολύτως εξοργισμένος με
τα «υπόγεια του Μαξίμου» και όχι μόνον πρόεδρος των ΑΝΕΛ εμφανίστηκε στο πρωθυπουργικό γραφείο «κλωτσώντας καρέκλες», σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, και προβαίνοντας σε προσωπικές επιθέσεις, στα όρια του προπηλακισμού, προς κύριους παράγοντες του επικοινωνιακού επιτελείου στο Μαξίμου, όπως ο κ. Καρτερός και ο κ. Τζανακόπουλος.
Η τελική ρήξη απεφεύχθη, σύμφωνα με αξιόπιστες πηγές, με την παρέμβαση των ψυχραιμοτέρων και του ίδιου του πρωθυπουργού, ενώ υπήρξαν στη συνέχεια και διαρροές από το κυβερνητικό επιτελείο περί «εκεχειρίας» και «συμβιβασμού».

Οι απίστευτοι διάλογοι

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι σχέσεις Κοτζιά-Καμμένου είχαν διαταραχθεί όλο το προηγούμενο διάστημα και πλέον οι δύο υπουργοί δεν έκρυβαν ούτε προς τους δημοσιογράφους το χάος στις απόψεις τους χειρισμούς και την κουλτούρα που τους χώριζε παρά το ότι τα υπουργεία Εξωτερικών και Άμυνας πρέπει να έχουν αρμονική συνεργασία και συναντίληψη.
Σε ένα τέτοιο περιβάλλον ανοιχτής σύγκρουσης την επόμενη ημέρα Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου πριν αρχίσει η πρώτη σύσκεψη επικοινωνιακού χαρακτήρα στο Μαξίμου πρωινός καφές που συνήθως πραγματοποιείται στις 10.15 ο πρωθυπουργός δέχθηκε τις διαμαρτυρίες του κ. Κοτζιά για τη στάση των ΑΝΕΛ και του κ. Καμμένου.
Σε ύφος όπως πληροφορούμεθα μέχρι εδώ ο κ. Τσίπρας θέλοντας να ηρεμήσει τα πνεύματα επικοινώνησε με τον υπουργό Άμυνας ο κ. Καμμένος χωρίς να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες του είπε: "Έρχομαι από εκεί".
Πράγματι περίπου στις 12.00 πέρασε το κατώφλι του Μαξίμου και αμέσως επετέθη φραστικά και σε πλήρη ένταση προς τον κ. Θ. Καρτερό που συνάντησε στον διάδρομο.
Σύμφωνα με απολύτως διασταυρωμένες πληροφορίες με αφορμή τη δημοσκόπηση στο Documentο και τη συνάντηση Καρτερού με Βαξεβάνη άρχισε να του φωνάζει:
"Εγώ δεν θα γίνω Κουβέλης. Είμαι παλιός πολιτικός πιο παλιός από όλους σας. Δεν περνάνε αυτά τα παιχνίδια. Ολοι εσείς είστε μαθητευόμενοι μάγοι". (σ.σ η αναφορά στον Φώτη Κουβέλη και τη ΔΗΜΑΡ προφανώς σχετίζεται με το ότι ενώ βρισκόταν σε κυβέρνηση συνασπισμού υπήρξαν μαζικές αποχωρήσεις βουλευτών του κόμματος).
Ταυτόχρονα ο κ. Καμμένος σε πλήρη εκνευρισμό ξέσπασε την έντασή του σε καρέκλες και τραπέζια. Με τον θόρυβο πλησίασε αρχικά και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος που έχει τη βάση του στο ισόγειο του Μαξίμου και ο κ. Καμμένος του επετέθη φραστικά: “Ξέρω πώς παίζεις. Δεν τους μαζεύεις (σ.σ εννοεί τους δημοσιογράφους). Πάτε να με διαλύσετε”.
 
lykavitos.gr

ΕΚΤΑΚΤΟ - ΑΡΓΟΛΙΔΑ: Ώρα 18:00 άρχισε εκκένωση της Νέας Κίου – Η Πάνιτσα απειλεί την κωμόπολη

Δεν φαίνεται ότι ο Ζορμπάς ηρεμεί. 
Ώρα 18:00 και η βροχή αμείωτη.
Η Πάνιτσα πλημμύρισε και τα νερά ξεχύθηκαν στην παραθαλάσσια Νέα Κίο. Βιβλική η νεροποντή. Αστυνομική δύναμη από Άργος και Ναύπλιο εκκενώνουν σπίτια. 
Η βραδιά θα μας αφήσει ξάγρυπνους.
Ο Ζορμπάς αυτή την φορά δεν θα μας διασκεδάσει, ήρθε για να μας βάλει σε μπελάδες..


πηγή

ΦΩΤΟ - Η Φοινικούντα μετά το πέρασμα του Ζορμπά

Η περιοχή της Φοινικούντας ήταν μία από τις περιοχές της Μεσσηνίας άφησε έντονα τα σημάδια τουο ισχυρός κυκλώνας

Δείτε φωτογραφικό υλικό μετά το πέρασμα του Ζορμπά στο γραφικό ψαροχώρι του Δήμου Πύλου -Νέστορος


Τραυματίστηκε από φωτοβολίδα και στρέφεται κατά του δημοσίου!

Τραυματίστηκε από φωτοβολίδα στο πρόσωπο, κατά τη διάρκεια επεισοδίων που είχαν ξεσπάσει στην πορεία στη μνήμη του Παύλου Φύσσα, στο Αγρίνιο.
Σε δύο χειρουργικές επεμβάσεις, η μία διάρκειας επτά ωρών, έχει υποβληθεί η 19χρονη που τραυματίστηκε από φωτοβολίδα στο πρόσωπο, κατά τη διάρκεια επεισοδίων που είχαν ξεσπάσει στην πορεία στη μνήμη του Παύλου Φύσσα, στο Αγρίνιο.
Η νεαρή κοπέλα εξακολουθεί να νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Χατζηκώστα, καθώς είχε τραυματιστεί σοβαρά στο πρόσωπο, όταν δέχθηκε ευθείας βολής φωτοβολίδα, κατά τη διάρκεια των σοβαρών επεισοδίων στην πλατεία Δημοκρατίας στο Αγρίνιο.
Η 19χρονη αναμένεται να πάρει εξιτήριο την Τετάρτη, ενώ θεωρείται βέβαιο ότι θα υποβάλει αγωγή. Σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας agriniopress, αυτή θα στρέφεται κατά του Δημοσίου και των αρχών που ήταν επιφορτισμένες με την ασφάλεια των πολιτών.
Αστυνομικοί της Ασφάλειας Αγρινίου που ασχολούνται με την υπόθεση έχουν υλικό που αποδεικνύει τη ρίψη του αντικειμένου (φωτοβολίδας) από άγνωστο προς το παρόν άτομο, από κάποιου είδους μηχανισμό εκτόξευσης του κρατούσε. Θεωρούν δεδομένο επίσης πως το αντικείμενο αυτό, τραυμάτισε την νεαρή. Υπάρχει και σχετική μαρτυρία προσώπου που βρίσκονταν δίπλα της. Η ίδια δεν θυμάται τίποτε. Η οικογένεια της 19χρονης είναι πεπεισμένη πως οι αρχές ασφάλειας δεν έκαναν καλά της δουλειά τους και δεν μπόρεσαν να ελέγξουν την κατάσταση με αποτέλεσμα μεγάλο μέρος του Αγρινίου να μετατραπεί σε πεδίο μάχης, με τα γνωστά αποτελέσματα.
Παράλληλα, εκφράζονται ερωτηματικά για τις έρευνες ως προς τον εντοπισμό του άγνωστου δράστη, ότι δηλαδή δεν έγιναν εκείνες οι άμεσες ενέργειες με αποτέλεσμα να χαθεί πολύτιμος χρόνος.

ΦΩΤΟ - Έσπασαν τάφοι στο Χαρακοπιό

Η φωτογραφία είναι από το Facebook κατοίκου του χωριού
Σοβαρές καταστροφές στο νεκροταφείο του Χαρακοπιού. 

Ο "Ζορμπάς" έπληξε το κοιμητήριο του χωριού, ξεριζώνοντας τα πεύκα, που μπορεί να είναι και αιωνόβια. Μάρμαρα έσπασαν και τάφοι σηκώθηκαν. Το ίδιο και οι τσιμεντένιοι διάδρομοι. 
Άλλες λεπτομέρειες αργότερα

Προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων στην Πελοπόννησο

Προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων σε διάφορες περιοχές της περιφέρειας Πελοποννήσου, έχει προκαλέσει το κύμα της κακοκαιρίας.
Ειδικότερα, σύμφωνα με την Αστυνομία, στην Αργολίδα έχει κλείσει η είσοδος του Κρανιδίου, ενώ στην Αρκαδία, λόγω πτώσης πετρών, έχουν κλείσει οι δρόμοι Άστρους - Άργους, στο ύψος του Ξηροπήγαδου και Άστρους - Λεωνιδίου, στο ύψος του Κρυονερίου. Στις περιοχές αυτές βρίσκονται μηχανήματα της Περιφέρειας, και προχωρούν στις απαραίτητες εργασίες, ώστε να δοθούν και πάλι οι δρόμοι στην κυκλοφορία.
Στην Μεσσηνία, έχουν κλείσει, λόγω του έντονου κυματισμού, οι παραλιακοί δρόμοι στην Μεθώνη, στην Καρδαμύλη, στο Ακρογιάλι και στις Κιτριές, ενώ στην Καλαμάτα προκλήθηκαν ζημιές σε δύο αυτοκίνητα, μετά την πτώση δέντρων
Τέλος, στην Λακωνία έχει «φουσκώσει» ξεροπόταμος στις Κροκεές και έχουν ληφθεί προληπτικά μέτρα στο δρόμο που περνά από το σημείο.

Ένας διαφορετικός ξυλόφουρνος στη Χίο, μοναδικό αξιοθέατο για τους τουρίστες

Η μυρωδιά από το φουρνιστό, χωριάτικο ψωμί, σε τραβά σαν μαγνήτης και σε οδηγεί μέσα από τα γραφικά στενά της ορεινής Αμανής, σε ένα μέρος που θαρρείς ότι είναι μυστικό. Μια παλιά ξύλινη πόρτα ανοίγει και όταν περνάς το κατώφλι της, ο χρόνος σταματά.
Η εικόνα εντυπωσιακή, ορθώνεται επιβλητικά μπροστά σου, ένας παλιός ξυλόφουρνος που εδώ και 70 χρόνια ασταμάτητα, με τον ίδιο παραδοσιακό τρόπο ψήνει το ψωμί της Βολισσού στη Χίο.
Ο χώρος μικρός, αλλά πληθωρικό το χαμόγελο με το οποίο υποδέχεται τους πελάτες του ο Αριστείδης Ζαφειρόπουλος. Όπως εκμυστηρεύεται στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, δεν είναι ο γιος του φούρναρη, αλλά ο γαμπρός του, που αγάπησε και υπηρετεί με μεράκι τη δύσκολη τέχνη του αρτοποιού.
«Υπάρχουν και άλλοι ξυλόφουρνοι, ωστόσο η ιδιαιτερότητα του δικού μας, είναι ότι είναι ο πιο παλιός και παραμένει ίδιος εδώ και επτά δεκαετίες», εξηγεί ο Αριστείδης Ζαφειρόπουλος και συμπληρώνει πως «δεν ανάβουμε όπως οι άλλοι φούρνοι, ξύλα κάτω από τα πυρότουβλα, αλλά μέσα στον φούρνο. Πάνω στα πυρότουβλα ανάβουμε λεπτά ξύλα και κλαδιά για να καούν σύντομα, στη συνέχεια τα παραμερίζουμε στην άκρη του φούρνου, τον καθαρίζουμε με ένα πανί και τοποθετούμε χύμα δίχως λαμαρίνα τα ψωμιά μέσα. Έτσι τα ψωμιά παίρνουν τη γεύση και τη μυρωδιά του ξύλου».
Ο έμπειρος αρτοποιός διευκρινίζει, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ότι «τα υλικά είναι ίδια με αυτά που χρησιμοποιούν οι συνάδελφοι μας, αλεύρι, νερό, μαγιά και αλάτι. Ωστόσο, αυτό που διαφοροποιεί τη γεύση του ψωμιού, είναι ο τρόπος ψησίματος».
Το ψωμί του παραδοσιακού φούρνου είναι ανάρπαστο και πρώτη επιλογή τόσο για τους μόνιμους κατοίκους της ορεινής Αμανής, όσο και για τους επισκέπτες του νησιού. Ποια είναι η αντίδραση των ξένων τουριστών όταν αντικρίζουν τον μικρό αυτό φούρνο; Όπως περιγραφικά αναφέρει ο κ. Αριστείδης Ζαφειρόπουλος, μένουν με ανοιχτό το στόμα, αντιδρούν με ένα επιφώνημα «Ουάου» και πολλά φωτογραφικά κλικ, εντυπωσιασμένοι από την ανακάλυψη τους στα στενά της Βολισσού.
«Είναι κοπιαστική η δουλειά του αρτοποιού» υπογραμμίζει ο ίδιος, αλλά «μου αρέσει πολύ, την επέλεξα όταν αποσύρθηκε ο πατέρας της συζύγου μου. Μαζί δουλεύουμε καθημερινά και βοηθάνε και τα παιδιά, ειδικά το καλοκαίρι που αυξάνεται ο κόσμος».
Μπορεί τον χειμώνα το μεροκάματο να βγαίνει δύσκολα, όπως λέει ο κ. Ζαφειρόπουλος, καθώς δεν υπάρχουν πολλοί μόνιμοι κάτοικοι στην περιοχή, ωστόσο το καλοκαίρι τους αποζημιώνει, καθώς ο κόσμος πολλαπλασιάζεται το ίδιο και τα ψωμιά που παράγει ο παραδοσιακός φούρνος της Βολισσού.

Αλεξάνδρα Χατζηγεωργίου

Τραγωδία στην Πατρών-Πύργου: 2 νεκροί μετά από τροχαίο-Σφοδρή σύγκρουση νταλίκας με 3 ΙΧ.

Με αίμα βάφτηκε η Ε.Ο. Πατρών - Πύργου για ακόμα μία φορά. Δύο άνθρωποι βρήκαν τραγικό τέλος μέσα στα συντρίμμια των οχημάτων τους. Το τροχαίο σημειώθηκε λίγο πριν τις 15:30 το μεσημέρι του Σαββάτου στην Νέα Εθνική Οδό Πατρών - Πύργου στο ρεύμα προς Πάτρα, στο ύψος των φαναριών της ΒΙ.ΠΕ.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στο τροχαίο ενεπλάκησαν τρία ΙΧ με νταλίκα.
Στο σημείο έσπευσαν τόσο η Μονάδα του ΕΚΑΒ όσο και ασθενοφόρα αλλά για δύο απο τους επιβαίνοντες ήταν ήδη άργα καθώς άφησαν την τελευταία τους πνοή στην ασφαλτο. Στην περιοχή βρέθηκαν και περιπολικά της ΕΛ.ΑΣ. για την ρύθμιση της κυκλοφορίας και την εκτροπή των οχημάτων προς την Παλαιά Εθνική Οδό καθως εξαιτίας της σφοδρής σύγκρουσης των τριων ΙΧ ο δρομος ήταν γεμάτος συντρίμμια.

 patrastimes.gr

ΚΕΚ ΠΕ Μεσσηνίας - Προγράμματα κατάρτισης σε όλους τους δήμους

Κατά την υλοποίηση της νέας προγραμματικής σύμβασης του ΚΕΚ ΠΕ Μεσσηνίας με την Περιφέρεια Πελοποννήσου το ακαδημαϊκό έτος 2018-2019, θα πραγματοποιηθούν προγράμματα κατάρτισης σε όλους τους δήμους του Νομού μας. Στο πλαίσιο αυτό, όσοι σύλλογοι (πολιτιστικοί, γυναικών κτλ) ενδιαφέρονται να ενταχθούν στο πρόγραμμα μαθημάτων, παρακαλούνται να καταθέσουν εγγράφως τα αιτήματά τους έως Παρασκευή 5 Οκτωβρίου.


Ο Νόμιμος Εκπρόσωπος
του ΚΕΚ ΠΕ Μεσσηνίας

Απόστολος Γκούνης

«Ελεγχόμενη» η κατάσταση στην Καλαμάτα

Ελεγχόμενη χαρακτήρισε την κατάσταση στην πόλη της Καλαμάτας ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας.
Όπως ανέφερε ο δήμαρχος μιλώντας στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων για τις επιπτώσεις στην πόλη από την κακοκαιρία «τα προβλήματα καταγράφονται στον παραλιακό δρόμο της οδού Ναυαρίνου και σε μήκος ενός χιλιομέτρου».
Ο ίδιος σημείωσε πως οι δημοτικές αρχές είχαν ειδοποιήσει από χθες τους ιδιοκτήτες των καταστημάτων να απομακρύνουν από τον αιγιαλό τον εξοπλισμό τους. «Κάποιοι υπάκουσαν και κάποιοι όχι, με αποτέλεσμα, λόγω των ανέμων και του μεγάλου κυματισμού, να καταστραφούν είδη εξοπλισμού καταστημάτων, και σε συνδυασμό με αυτά που έβγαλε η θάλασσα, να δημιουργηθούν προβλήματα στο δρόμο» είπε.
Για την αποκατάσταση των ζημιών, ο δήμαρχος είπε ότι «περιμένουμε να κοπάσει η ένταση του φαινομένου και εκτιμούμε ότι μέχρι το βράδυ θα έχουμε καθαρίσει αυτό το τμήμα του δρόμου, όπως επίσης και άλλα δύο χιλιόμετρα, δυτικά της Καλαμάτας, προς την Μεσσήνη».
Παράλληλα, ο δήμαρχος Καλαμάτας εξέφρασε την εκτίμηση ότι «οι μεγαλύτερες ζημιές έχουν προκληθεί σε ελαιόδεντρα και κηπευτικά», προσθέτοντας ότι «οι ζημιές στον αστικό χώρο είναι περιορισμένες, δηλαδή σε τέντες και γλάστρες».

ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΗ ΦΩΤΟ - Δορυφόρος της NASA φωτογράφησε τον κυκλώνα «Ζορμπά»

Μια εντυπωσιακή φωτογραφία, όπου φαίνεται καθαρά η δομή του μεσογειακού κυκλώνα, αποτύπωσε ο δορυφόρος της Αμερικανικής Διαστημικής Υπηρεσίας (NASA) Suomi NPP στις 03:50 ώρα Ελλάδος το Σάββατο.

Ο κυκλώνας Ζορμπάς βρισκόταν περίπου 200 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά των ακτών της Μεσσηνίας και μέχρι τις 09:00 το πρωί του Σαββάτου το κέντρο του είχε φθάσει κοντά στη Φοινικούντα, σύμφωνα με την υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.








protothema

Πανηγυρική Συνεστίαση Ρ.Ο. Καλαμάτα - Φαραί

Πανηγυρική Συνεστίαση της 13ης Οκτωβρίου 2018
 
Ο άγνωστος Αλέξανδρος Ιόλας Ομιλητής ο δημοσιογράφος, κριτικός τέχνης και επίσημος βιογράφος του Αλέξανδρου Ιόλα κ. Νικόλαος Σταθούλης το Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2018 και ώρα 8.30 μ.μ. Στο Ξενοδοχείο "FILOXENIA" Οδός Ναυαρίνου, Καλαμάτα

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ: 6944 868349 6977 782890

Τιμή Δείπνου: 25€

ΚΑΛΑΜΑΤΑ - 5ο Συνεδρίου Ακουστικής Οικολογίας «Ήχος, Βίωμα, Εκπαίδευση»

Συνεχίζονται με επιτυχία οι εργασίες του 5ου Συνεδρίου Ακουστικής Οικολογίας «Ήχος, Βίωμα, Εκπαίδευση» που υλοποιείται με τη στήριξη του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου  και του Δήμου Καλαμάτας στο αμφιθέατρο «Νικόλαος Πολίτης». Στο πλαίσιο του συνεδρίου, που αφορά στις «Επιστήμες του Ήχου» και εστιάζει στην Εκπαίδευση,  πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 27/9 «Ηχοπερίπατος» στην Καλαμάτα.

Στον «ηχοπερίπατο» αυτό οι συμμετέχοντες εκτός από τις ομορφιές της πόλης, βίωσαν τους ήχους και τα ακούσματα της Καλαμάτας, εμπλουτισμένα από τους ήχους των ταραγμένων, αλλά όχι ακραίων όπως αναμενόταν, καιρικών φαινομένων. Σε μια σπάνια συγκυρία, ένα συνέδριο για τον ήχο συνέπεσε με δύο «κυκλώνες» της χώρας, γεγονός που δίνει ιδιαίτερη χροιά και άκουσμα στις εργασίες του συνεδρίου.

Σήμερα, Σάββατο 29/09/2018 θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας «συναυλία ηλεκτροακουστικής μουσικής», σε τρεις ωριαίες ενότητες με έργα συμμετεχόντων στο συνέδριο. Πρόκειται για μια καλλιτεχνική συνεργασία του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας και του Συνεδρίου Ακουστικής Οικολογίας με ιδιαίτερη σημασία, καθώς δίνει το πολιτισμικό στίγμα και τη δυναμική της πόλης στο χώρο της ηχητικής δημιουργίας και της ηλεκτροακουστικής μουσικής τη χώρας. 
Η είσοδος στη συναυλία είναι ελεύθερη και οι εργασίες του Συνεδρίου συνεχίζονται μέχρι την Κυριακή το μεσημέρι, επίσης με είσοδο ελεύθερη.

ΦΩΤΟ: Μεθώνη - Φοινικούντα - Κορώνη δέχθηκαν την "πίεση " του Ζορμπά

Με σχετικά μικρές ζημιές πέρασε το ισχυρό κύμα κακοκαιρίας από τον Δήμο Πύλου - Νέστορος , συγκεκριμένα χτύπησε  παραλιακές περιοχές στην Μεθώνη ,Φοινικούντα και Κορώνη
Η Θάλασσα πλημμύρισε παραλιακούς δρόμους ενώ σημειώθηκαν εκτεταμένες διακοπές ρεύματος και τηλεφωνίας ενώ τις πρωινές ώρες καταστράφηκε ολοσχερώς από πυρκαγιά που ξέσπασε από άγνωστη εως στιγμής οικία στην Μεταμόρφωση του δήμου Πύλου -Νέστορος


Επικαιροποιημένο έκτακτο δελτίο από την ΕΜΥ

Σε επικαιροποίηση του έκτακτου δελτίου επιδείνωσης καιρού, που εξέδωσε χθες Παρασκευή (28-09-2018) προχώρησε η ΕΜΥ:

Τα τελευταία διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία έχουν ως ακολούθως:

1. Σήμερα Σάββατο (29-09-2018)
Α. Βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές προβλέπονται στο νότιο Ιόνιο, την Πελοπόννησο, τη Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), την Εύβοια, τις Κυκλάδες (κυρίως τις δυτικές) και από τις απογευματινές ώρες τις Σποράδες και τη Θεσσαλία.
Τα φαινόμενα προβλέπεται να είναι ιδιαιτέρως έντονα στην ανατολική Πελοπόννησο, την ανατολική Στερεά και πιθανώς στην Αττική. Σταδιακά μέχρι το βράδυ τα φαινόμενα θα επεκταθούν στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, πιθανώς στα Δωδεκάνησα και προς τη νύχτα της Κυριακής (30-09-2018) στη Χαλκιδική.
Β. Άνεμοι εντάσεως 8-9 και τοπικά στα πελάγη 10 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση στα δυτικά από αργά το απόγευμα.

2. Την Κυριακή (30-09-2018)
Α. Τα έντονα καιρικά φαινόμενα του Σαββάτου θα επηρεάσουν τις πρωινές ώρες την ανατολική και νότια Πελοπόννησο και θα σταματήσουν.
Βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές προβλέπονται στην
ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τη Θεσσαλία, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, την κεντρική και ανατολική Μακεδονία (κυρίως τη Χαλκιδική). Βαθμιαία τα φαινόμενα στην ανατολική Στερεά και την Εύβοια θα εξασθενήσουν.
Β. Πολύ θυελλώδεις άνεμοι 8-9 μποφόρ θα πνέουν στο Αιγαίο και τοπικά στο κεντρικό και βόρειο Αιγαίο σε επίπεδο θύελλας (10 μποφόρ), με μικρή εξασθένηση αποδέκτες αργά το βράδυ.

3. Τη Δευτέρα (01-10-2018)
Α. Τα έντονα καιρικά φαινόμενα της Κυριακής θα περιοριστούν στην κεντρική Μακεδονία (κυρίως τη Χαλκιδική), την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, όπου θα επηρεάσουν κυρίως τις παραθαλάσσιες περιοχές.
Β. Οι πολύ θυελλώδεις άνεμοι στο κεντρικό και βόρειο Αιγαίο σταδιακά θα εξασθενήσουν.
Το βαρομετρικό χαμηλό που βρίσκεται ανοιχτά του Ιονίου το επόμενο διήμερο θα κινηθεί βορειοανατολικά και θα επηρεάσει τις περιοχές που περιγράφονται αναλυτικά στο επικαιροποιημένο έκτακτο δελτίο πρόγνωσης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.

Τα έντονα φαινόμενα σε γενικές γραμμές θα επηρεάσουν τα κεντρικά και νότια τμήματα της Ελλάδος και από το πρωί του Σαββάτου θα εκδηλωθούν ισχυρές βροχές και καταιγίδες αρχικά στο Νότιο Ιόνιο, τη Νότια Πελοπόννησο, την Κρήτη. Μέχρι το μεσημέρι τα φαινόμενα θα επηρεάσουν και την υπόλοιπη Πελοπόννησο, την Στερεά (συμπεριλαμβάνεται και η Αττική) την Εύβοια, τις Κυκλάδες και πιθανώς και τις Βόρειες Σποράδες.

Υετός 6ωρου για το απόγευμα του Σαββάτου 29/9/2018

Ιδιαίτερα έντονα θα είναι τα φαινόμενα στην Ανατολική Πελοπόννησο τις Κυκλάδες και πιθανώς στην Αττική. Στο βίντεο που ακολουθεί μπορείτε να παρακολουθήσετε τα προβλεπόμενα 6ωρα ύψη υετού, που είναι επεξεργασμένο προϊόν της ΕΜΥ, με δεδομένα του Ευρωπαϊκού Κέντρου (ECMWF).

Οι εντάσεις των ανέμων μέχρι και το βράδυ της Παρασκευής δεν προβλέπεται να ξεπεράσουν τα 7 με 8 μπ στο Ιόνιο και τα 6 με 7 μπ στο Αιγαίο, ενώ το Σάββατο άνεμοι εντάσεως 8 και τοπικά 9 με 10 μποφόρ θα επικρατήσουν πρόσκαιρα στο Νότιο Ιόνιο και βαθμιαία στα υπόλοιπα Νότια Πελάγη.

Πεδίο ανέμων επιφανείας το Σάββατο στις 21:00 UTC

Αντίστοιχα ιδιαίτερα μεγάλα ύψη κύματος αναμένονται νότια της Πελοποννήσου τα οποία σύμφωνα με το κυματικό μοντέλο της ΕΜΥ φθάνουν ακόμη και τα 9 μέτρα.

ΎΨΗ ΚΥΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΜΟΝΤΕΛΟ COSMO-WAM της ΕΜΥ

Την Κυριακή στα ανατολικά πελάγη οι άνεμοι θα είναι ενισχυμένοι και στο Αιγαίο θα πνέουν θυελλώδεις 8 και τοπικά σε επίπεδο θύελλας 9 με 10 μποφόρ με μικρή εξασθένηση από αργά το βράδυ. Στο βίντεο που ακολουθεί μπορείτε να παρακολουθήσετε τις προβλεπόμενες εντάσεις του ανέμου ανά 3ωρο μέχρι και το βράδυ της Κυριακής 30 Σεπτεμβρίου 2018.

Ινδονησία: Στους 384 οι νεκροί από τον ισχυρό σεισμό και το τσουνάμι

 Σε 384 ανήλθε ο αριθμός των νεκρών, ενώ εκατοντάδες είναι οι τραυματίες από τον ισχυρό σεισμό και το τσουνάμι, το οποίο έπληξε την πόλη Παλού στη νήσο Σουλαουέζι της Ινδονησίας, ανακοίνωσε σήμερα η ινδονησιακή υπηρεσία διαχείρισης των καταστροφών, καθώς πολλοί άνθρωποι έχασαν την ζωή τους παρασυρόμενοι από τα τεράστια κύματα την ώρα που έπαιζαν στην παραλία.
Προηγούμενος απολογισμός των αρχών έκανε λόγο για 48 επιβεβαιωμένους θανάτους και εκατοντάδες τραυματίες και αγνοούμενους.
Τα περισσότερα θύματα καταγράφηκαν στην Παλού, πόλη με περίπου 350.000 κατοίκους στην δυτική ακτή της νήσου Σουλαουέζι, διευκρίνισε ο εκπρόσωπος της ινδονησιακής υπηρεσίας διαχείρισης των καταστροφών Σουτόπο Πούρουο Νουγκρόχο σε συνέντευξη που παραχώρησε στη Τζακάρτα.
Ο ίδιος απηύθυνε έκκληση για "προσωπικό, εθελοντές και ειδικό εξοπλισμό".
Σήμερα το πρωί ισχυροί μετασεισμοί συνέχιζαν να συγκλονίζουν την παραλιακή αυτή πόλη, μετά τα τεράστια κύματα ύψους έως και έξι μέτρων που σάρωσαν χθες τον τουριστικό αυτόν προορισμό έπειτα από τον ισχυρό σεισμό των 7,5 βαθμών στη στεριά.
"Όταν υπήρξε χθες η απειλή για τσουνάμι, οι άνθρωποι συνέχιζαν τις δραστηριότητές τους στην παραλία και δεν έτρεξαν αμέσως και στη συνέχεια έγιναν θύματα", σημείωσε επίσης ο εκπρόσωπος της υπηρεσίας αντιμετώπισης καταστροφών της χώρας BNPB.
"Πολλά πτώματα βρέθηκαν κατά μήκος της ακτής εξαιτίας του τσουνάμι", δήλωσε εξάλλου ο ίδιος, ο οποίος επισήμανε ότι όταν ήρθαν τα τεράστια κύματα εκατοντάδες άνθρωποι μετείχαν στις προετοιμασίες ενός φεστιβάλ που διοργανωνόταν στην παραλία της πόλης και προγραμματιζόταν να αρχίσει χθες το βράδυ για τον εορτασμό επετείου της Παλού.
Ορισμένοι, οι οποίοι σκαρφάλωσαν σε δέντρα ύψους περίπου έξι μέτρων για να γλιτώσουν από το τσουνάμι, κατάφεραν να επιζήσουν, πρόσθεσε ο ίδιος.
Ο εκπρόσωπος της υπηρεσίας αντιμετώπισης των καταστροφών σημείωσε εξάλλου ότι "εκτεταμένες" ζημιές έχουν προκληθεί στην πόλη, καθώς χιλιάδες σπίτια, νοσοκομεία, εμπορικά κέντρα και ξενοδοχεία έχουν γκρεμιστεί, μια γέφυρα έχει παρασυρθεί από τα νερά και ο κύριος αυτοκινητόδρομος της Παλού έχει αποκλειστεί λόγω κατολίσθησης.
Τα σωστικά συνεργεία έχουν εντοπίσει σορούς ανθρώπων που παγιδεύτηκαν στα ερείπια των κτιρίων, πρόσθεσε, σημειώνοντας ότι σύμφωνα με καταμέτρηση που έχει γίνει μέχρι στιγμής οι τραυματίες ανέρχονται σε περίπου 540.
Δεκάδες από αυτούς νοσηλεύονται σε αυτοσχέδιες σκηνές που έχουν στηθεί στην ύπαιθρο, σύμφωνα με εικόνες που προβλήθηκαν από τοπικά μέσα ενημέρωσης.
Η μετεωρολογική και γεωφυσική υπηρεσία της Ινδονησίας BMKG εξέδωσε χθες προειδοποίηση για τσουνάμι μετά τον ισχυρό σεισμό, αλλά την ήρε 34 λεπτά αργότερα. Η υπηρεσία αυτή επικρίνεται τώρα δριμύτατα ότι δεν παρείχε σωστή πληροφόρηση για το τσουνάμι που έπληξε την Παλού, αν και οι ινδονήσιοι αξιωματούχοι δηλώνουν ότι τα κύματα έπληξαν τις ακτές της πόλης αυτής προτού αρθεί η προειδοποίηση για τσουνάμι.
Ο σεισμός αυτός και το τσουνάμι που ακολούθησε προκάλεσαν επίσης μεγάλη διακοπή ρεύματος, εξαιτίας της οποίας διακόπηκαν και οι επικοινωνίες στην Παλού και σήμερα οι αρχές εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν δυσκολίες στον συντονισμό των προσπαθειών διάσωσης.
Η υπηρεσία αντιμετώπισης καταστροφών ανακοίνωσε εξάλλου ότι ακόμη δεν έχει πληροφορίες στη διάθεσή της για την κατάσταση που επικρατεί στην πόλη Ντονγκάλα, η οποία βρισκόταν πιο κοντά στο επίκεντρο του σεισμού. Στην Ντονγκάλα και την Παλού ζουν συνολικά περισσότεροι από 600.000 άνθρωποι.
Ο υπουργός Ασφάλειας της Ινδονησίας Βιράντο δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο TVOne ότι ο στρατός άρχισε να στέλνει αεροπλάνα από την πρωτεύουσα Τζακάρτα με ανθρωπιστική βοήθεια.

ΦΩΤΟ - Ο Ζορμπάς ....(ψιλο) - σάρωσε την Μεσσηνία!



 ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΗΛΕΚΤΡΟΔΟΤΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΩΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΣΕ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΠΥΛΙΑΣ

- Ποιο εξασθενημένος από τις προγνώσεις των μετεωρολόγων 

 - Παρόμοιες  καταστάσεις έχει ξαναζήσει η περιοχή με έντονες καταιγίδες και ισχυρούς ανέμους 

Από τα ξημερώματα του Σαββάτου ο κυκλώνας Ζορμπάς έφθασε και στην Μεσσηνία με τα κυριότερα προβλήματα να υπάρχουν στη Φοινικούντα και τις γύρω περιοχές.
Στις παραλίες καλαμάτας και Κορώνης τα κύματα ανέβηκαν στους παραλιακούς δρόμους 
Σύμφωνα με μετεωρολογικές προβλέψεις, στο Μεσσηνιακό Κόλπο θα πνέουν σταδιακά Α-ΝΑ, Α, Β-ΒΑ, Β-ΒΔ άνεμοι με ριπές που θα ξεπερνούν τα 8 μποφόρ, με αποτέλεσμα την πρόκληση ισχυρού κυματισμού στα ανοιχτά του Κόλπου και στα παράλια που θα δέχονται τους παραπάνω ανέμους.
και παρέσυραν  τραπεζοκαθίσματα και ομπρέλες  των οποίων οι ιδιοκτήτες δεν είχαν φροντίσει να τα ασφαλίσουν

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου