5.8.17

ΑΤΤΙΚΗ - Εκδηλώσεις σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία, για την πανσέληνο

Οι «Χειμερινοί Κολυμβητές» στη Βραυρώνα, η Ανδριάννα Μπάμπαλη στο Νομισματικό Μουσείο στην Αθήνα, ο Haig Yazdjian στο Γαλάτσι, ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου στον αρχαιολογικό χώρο Πρόερνας - Νέο Μοναστήρι Φθιώτιδας, ο Διονύσης Τσακνής στο αρχαίο θέατρο Μαντινείας στην Αρκαδία, ο Μάριος Φραγκούλης στον αρχαιολογικό χώρο Μαλίων στο Ηράκλειο Κρήτης, ο Γιάννης Κότσιρας στον χώρο του Ενετικού Λιμένος Κάστρου Ναυπάκτου, οι αδελφές Σουζάνα και Ελένη Βουγιουκλή στον αρχαιολογικό χώρο Απτέρας στα Χανιά, είναι μερικά από τα ονόματα που με τις συναυλίες τους πλαισιώνουν τις εκδηλώσεις για την αυγουστιάτικη πανσέληνο της Δευτέρας 7 Αυγούστου.
Εκδηλώσεις που δεν είναι μόνο μουσικές, αλλά και θεατρικές παραστάσεις, ποιητικές βραδιές, εικαστικές εκθέσεις, παραστάσεις χορού, παρατήρηση έναστρου ουρανού, θέατρο σκιών και ξεναγήσεις, οι οποίες ξεκινούν αυτό το Σαββατοκύριακο 5 & 6 Αυγούστου και κορυφώνονται την ημέρα του ολόγιομου φεγγαριού, στο πλαίσιο της Αυγουστιάτικης Πανσελήνου. Πρόκειται για τον θεσμό, που διοργανώνει το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού από το 2002, με τη βοήθεια των υπηρεσιών του και σε συνεργασία με τοπικούς φορείς. Συνολικά 115 χώροι, μνημεία και μουσεία της χώρας θα υποδεχθούν 93 εκδηλώσεις, ενώ 22 από αυτούς τους χώρους θα παραμείνουν ανοιχτοί για το κοινό χωρίς τη διοργάνωση εκδηλώσεων.
Όσον αφορά την περιοχή της Αττικής, ξεχωρίζουν οι εκδηλώσεις της Δευτέρας 7/8:
- Στο Νομισματικό Μουσείο η συναυλία της Ανδριάννας Μπάμπαλη και του κουαρτέτο Quarderinas Quartet (ώρα 21.00).
- Στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο η αφήγηση «Νυχτερινών Ιστοριών» από αρχαιολόγους και ξεναγούς (20.00-21.30), καθώς και η συναυλία έντεχνης μουσικής με την Ηρώ Σαΐα στο αίθριο του μουσείου (21.30-23.00).
- Στον αρχαιολογικό χώρο και μουσείο Βραυρώνας η ξενάγηση (19.00-20.00 & 20.00-21.00) και η συναυλία του μουσικού σχήματος «Χειμερινοί Κολυμβητές» στον προαύλιο χώρο του μουσείου (21.00-23.00).
- Στον ναό Αγίου Γεωργίου (Ομορφοκκλησιά) Γαλατσίου, συναυλία του Haig Yazdjian με ενδεικτικό τίτλο «Μουσική της Ανατολής σε βυζαντινούς δρόμους» στον περιβάλλοντα χώρο του ναού, καθώς και η ξενάγηση στο μνημείο από αρχαιολόγο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αθηνών (20.00-24.00).
- Στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πειραιά, η συναυλία «Μελωδίες στην Πανσέληνο» με τη σοπράνο Βάσια Ζαχαροπούλου, τον τενόρο Δημήτρη Πακσόγλου και THE UNDERGROUND YOUTH ORCHESTRA στον αύλειο χώρο του μουσείου (έναρξη 21.00).
- Ο αρχαιολογικός χώρος του Σουνίου θα παραμείνει ανοικτός ως τα μεσάνυχτα, το ίδιο και ο αρχαιολογικός χώρος και το μουσείο του Κεραμεικού, ενώ ο αρχαιολογικός χώρος της Αφαίας στην Αίγινα θα είναι ανοικτός, χωρίς εκδηλώσεις, από τις 21.00-23.30. Το Ολυμπιείο θα παραμείνει ανοικτό από τις 20.00-22.00, χωρίς μουσική εκδήλωση, καθώς ακυρώθηκε η συναυλία της Φιλαρμονικής του Γενικού Επιτελείου Στρατού, ενώ το αρχαιολογικό μουσείο Μεγάρων, υπό τους ήχους συναυλίας κλασικής μουσικής, θα υποδέχεται κόσμο από τις 20.00 ως τα μεσάνυχτα.

ΛΟΝΔΙΝΟ 2017: Για μετάλλιο η Στεφανίδη -Για εμπειρία ο Καραλής

Γράφει ο αθλητικός συντάκτης
Αντ. Χαζάπης


Κυριακή του Ελληνικού επικοντώ, η τρίτη μέρα του παγκοσμίου πρωταθλήματος στίβου, που συνεχίζεται στο Λονδίνο.
Στο πρωϊνό πρόγραμμα είναι ο προκριματικός των ανδρών. Εκεί μετέχει ο Εμμανουήλ Καραλής.Ο μαθητής λυκείου από την Κηφισιά Αττικής δίνει για πρώτη φορά εξετάσεις σε τόσο μεγάλη διοργάνωση. Μπορεί να έχει το ρεκόρ στους εφήβους, αλλά είναι η πρώτη φορά που θα βρεθεί δίπλα σε τόσα μεγάλα ονόματα.
Το όνειρο ήρθε νωρίς, είπε πριν ταξιδέψει στο Λονδίνο.
Ο προκριματικός θα ξεκινήσει σις 12.40 (ώρα Ελλάδος).

Το πρώτο και μοναδικό (;) χρυσό.

Η μεγάλη στιγμή όμως για τον Ελληνικό αθλητισμό είναι με την έναρξη του  βραδυνού προγράμματος.  Στις 9 μμ η Κατερίνα Στεφανίδη θα επιδιώξει να πάρει πάλι, ένα χρυσό. Όπως πέρσι στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο Ντι Τζανέιρο. Στον προκριματικό της Παρασκευής η αθλήτρια του Ομίλου Φιλοθέης, που ζει και σπουδάζει στις Ηνωμ. Πολιτείες έδειξε τι αξίζει.
Έκανε μόνο ένα άλμα, προκρίθηκε κι έφυγε αφήνοντας όλες τις άλλε να προσπαθούν στη 2η και 3η προσπάθειες.

* Η ΕΡΤ 2 θα συνδεθεί (όπως κάθε μέρα) στις 12 το μεσημέρι και στις 9 το βράδυ.

* Οι φίλοι του Κλασικού Αθλητισμού μπορούν να παρακολουθούν τις εξελίξεις και μέσα απο την ιστοσελίδα της ομοσπονδίας www.segas.gr.

Σύλληψη 24χρονου που κατηγορείται για πρόκληση 16 πυρκαγιών

Μετά από παρακολούθηση αρκετών ημερών, οι διωκτικές αρχές συνέλαβαν έναν 24χρονο ο οποίος κατηγορείται για την πρόκληση 16 πυρκαγιών στο νομό Αττικής.

Ο νεαρός κατηγορείται μεταξύ άλλων για τις φωτιές των τελευταίων ημερών σε Πεντέλη, Ανθούσα και Γέρακα.

Η ανακοίνωση της Πυροσβεστικής

«Μετά από ενδελεχή έρευνα της Δίωξης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε) εκδόθηκε σήμερα 05/08/2017 από τον 23o Τακτικό Ανακριτή Αθηνών ένταλμα σύλληψης για τον ημεδαπό Μ.Ε. του Ι. ηλικίας 24 ετών.

Ο προαναφερόμενος φέρεται ως υπαίτιος πρόκλησης δεκαέξι (16) πυρκαγιών από πρόθεση σε αγροτοδασικές εκτάσεις και οικοπεδικούς χώρους, στις περιοχές Πεντέλη, Ανθούσα και Γέρακα το χρονικό διάστημα από 14/03/2017 έως 01/08/2017.

Ο προαναφερόμενος συνελήφθη και θα οδηγηθεί αύριο ενώπιον του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών».

Κύθηρα: Χωρίς ρεύμα - Σε απόγνωση οι επαγγελματίες του τουρισμού

Σε απόγνωση είναι οι ιδιοκτήτες καταλυμάτων αλλά και εστίασης στα Κύθηρα καθώς εξαιτίας της μεγάλης πυρκαγιάς που μαίνεται από το μεσημέρι στο νησί είναι χωρίς ρεύμα με αποτέλεσμα αρκετά από τα προϊόντα που είχαν σε ψυγεία και καταψύκτες να έχουν αλλοιωθεί.

«Τα ευπαθή προϊόντα μιλάμε για παγωτά, δυστυχώς τα πετάξαμε. Είναι μια ζημιά που μπορεί να μην είναι μεγάλη όμως στις ημέρες μας είναι υπολογίσιμη. Κάποια άλλα πράγματα σε καταψύκτες και ψυγεία δεν μπορέσαν να διατηρηθούν οπότε αναγκαστικά τα πετάξαμε κι αυτά»
λέει στο CNN Greece η ξενοδόχος, Μάντυ Κορώνη. Οι περισσότεροι επαγγελματίες δεν έχουν γεννήτριες οπότε δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν τους τουρίστες που βρίσκονται στα Κύθηρα και μάλιστα σε μια περίοδο που η πληρότητα είναι σε υψηλά επίπεδα.

«Οι πελάτες είναι πιεσμένοι γιατί δεν έχει ρεύμα δεν μπορούν να ανοίξουν κλιματιστικό, δεν μπορούν να μπουν στα δωμάτια να κάνουν μπάνιο, δεν μπορούν να φάνε»
λέει η κυρία Κορώνη. Μεγαλύτερη αναστάτωση έχει προκληθεί στα χωριά όπου πλησίασαν οι φλόγες. Αρκετοί από τους τουρίστες μετακινήθηκαν σε άλλες περιοχές ενώ κάποιοι έντρομοι αποφάσισαν να εγκαταλείψουν το νησί.
«Κινδύνευσαν χωριά, έχουν αδειάσει καταλύματα και έχουν προωθήσει τους πελάτες σε άλλα καταλύματα του νησιού ενώ αρκετοί τουρίστες φύγανε» δηλώνει η πρώην πρόεδρος των ιδιοκτητών τουριστικών καταλυμάτων στα Κύθηρα, Μάντυ Κορώνη.

ΚΟΡΩΝΗ - Συνεχίζεται η φωτιά στην Υάμεια

Η φωτιά στην Υάμεια συνεχίζεται. 
Έως πρίν λίγο τα πυροσβεστικά αεροπλάνα πραγματοποιούσαν τις τελευταίες πτήσεις πριν πέσει το σκοτάδι και αποσυρθούν.
Τα πεζοπόρα τμήματα συνεχίζουν κανονικά χωρίς διακοπή από το πρωί όταν εκδηλώθηκε η πυρκαγιά.

Μάγδα Τσέγκου: Έφυγα από τον Αυτιά όπως έφυγε αυτός από τον Παπαδάκη

Η Μάγδα Τσέγκου μετά από αρκετά χρόνια συνεργασίας με τον Γιώργο Αυτιά, αποχώρησε στο τέλος της φετινής σεζόν από την εκπομπή του.

Η δημοσιογράφος κάνει μια εξομολόγηση ψυχής στην εφημερίδα Βραδυνή και τη Χριστιάνα Λουκά – Σπύρου.

Πιστεύεις ότι έπρεπε να κλείσει αυτός ο κύκλος για να αρχίσει κάτι καινούριο; Πόσο δύσκολη ήταν η απόφασή σου;

Συνεργαστήκαμε για 9 χρόνια, στα οποία, όπως γίνεται πάντα σε αυτές τις περιπτώσεις, όλη η ομάδα ζήσαμε όμορφες, όμως και δύσκολες στιγμές, όπως το κλείσιμο του Άλτερ, αλλά και η νέα συνεργασία που είχαμε για 7 χρόνια στον ΣΚΑΪ. Νομίζω ότι είναι η φυσική εξέλιξη να σταματήσει μια συνεργασία όταν δεν έχω κάτι άλλο να δώσω σε αυτή. Οι αποφάσεις μου, πάντα παίρνονται με πολλή σκέψη, συζήτηση και με συμβουλές από ανθρώπους που σέβομαι τη γνώμη τους.

Κάπως έτσι είχε φύγει και ο Γιώργος Αυτιάς ύστερα από 13 χρόνια από τον ΑΝΤ1 και τον Παπαδάκη!

Ναι, όντως είναι σαν η ιστορία να επαναλαμβάνεται και σε κάποιους η αποχώρησή μου από την εκπομπή θυμίζει εκείνη του Αυτιά από τον Παπαδάκη. Ο Αυτιάς συνεργάστηκε με τον Παπαδάκη 13 χρόνια και κάποια στιγμή έφυγε και έκανε κάτι άλλο. Είχε κλείσει ο κύκλος του εκεί. Η ιστορία επαναλαμβάνεται, ίσως και τώρα ήρθε και η δική μου σειρά να αποχωρήσω ύστερα από 9 χρόνια με τις καλύτερες αναμνήσεις και τις σημαντικότερες εμπειρίες. Ο Γιώργος έλεγε πάντα στον αέρα να φεύγουν οι παλαιοί να έρθουν τα νέα παιδιά στον χώρο να δουλέψουν έτσι είναι η ζωή.

Μήπως πλησιάζει η ώρα που θα αποχωρήσει  από την τηλεόραση ο Γιώργος Αυτιάς;

Σύμφωνα με όσα έχει πει ο ίδιος, νομίζω πως θα ασχοληθεί με την πολιτική κάποια στιγμή, όταν έρθει η ώρα η κατάλληλη και όταν κλείσει και ο δικός του κύκλος σ’ αυτό που κάνει τόσα χρόνια με επιτυχία και αφοσίωση.

ΠΡΟΣΟΧΗ - Στα ύψη ο υδράργυρος τις επόμενες ημέρες


Σε άνοδο η θερμοκρασία από σήμερα που θα φτάσει έως και τους 40 βαθμούς Κελσίου, ενώ σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία ο υδράργυρος θα διατηρηθεί σε υψηλά επίπεδα τις επόμενες ημέρες.
Αύριο, η θερμοκρασία θα είναι σε υψηλά επίπεδα κυρίως σε Ιόνιο και ηπειρωτικά, όπου το θερμόμετρο θα δείξει 40 και τοπικά 41(έναν) βαθμούς Κελσίου.
Στην Αττική η θερμοκρασία θα κυμανθεί αύριο από 25 έως 38 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα ανατολικά η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη. Στη Θεσσαλονίκη, θα κυμανθεί από 21έναν έως 38 βαθμούς Κελσίου. Τη Δευτέρα, σύμφωνα με την ΕΜΥ η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε υψηλά επίπεδα και θα φτάσει στα δυτικά ηπειρωτικά τους 40 και κατά τόπους τους 41 έναν βαθμούς Κελσίου, ενώ στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 38 με 40 βαθμούς Κελσίου.
Την Τρίτη, την Τετάρτη και την Πέμπτη, η θερμοκρασία θα παραμείνει σε υψηλά επίπεδα κυρίως σε Ιόνιο και ηπειρωτικά, ενώ και την Παρασκευή, σύμφωνα με την ΕΜΥ θα διατηρηθεί σε υψηλά επίπεδα.

Απίστευτο - Πάτρα: Γιατί η Εφορία Νεώτερων Μνημείων ήθελε να κρίνει διατηρητέο το "χάρτινο" υπόστεγο

Πρότυπο κτήριο από απόψη στατικής είχε χαρακτηριστεί από την Εφορία Νεώτερων Μνημείων το υπόστεγο που κατέρρρευσε το μεσημέρι της Παρασκευής στο παλιό λιμάνι της Πάτρας, με τραγικό απολογισμό ένα νεκρό αλλοδαπό από την Αλγερία.
Σύμφωνα με πληροφορίες του tempo24.gr, η αρμόδια υπηρεσία ανέστειλε τις διαδικασίες κατεδάφισης του ετοιμόρροπου κτηρίου,θέλωντας να εξετάσει το ενδεχόμενο να κριθεί διατηρητέο το υπόστεγο, ως ένδειξη τιμής στον δημιουργό του, Έλληνα Αρχιτέκτονα και Καθηγητή Πανεπιστημίου. 
Κίνηση που όπως αποδείχθηε εκ του αποτελέσματος είχε τραγικές συνέπειες.
Η ετοιμόρροπη οροφή του κτιρίου που παλιότερα στεγάζονταν τα κρατητήρια της Ασφάλειας του Λιμεναρχείου Πατρών, κατέρρευσε, λίγες ώρες μόνο μετά την ανακοίνωση από τον ΟΛΠΑ για την απόφαση κατεδάφισης.
Η κατεδάφιση του κτιρίου καθυστερούσε, όπως είχε γράψει παλιότερα το tempo24, καθώς η υπηρεσία Νεώτερων Μνημείων, παρέπεμψε το θέμα στο Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο προκειμένου να αποφανθεί αν είναι διατηρητέο ή όχι.
Το τραγικό είναι πως από το 2008 είχε κριθεί κατεδαφιστέο, κι όμως μέχρι πριν λίγο καιρό στάθμευαν εκεί τα οχήματά τους χιλιάδες πολίτες.
«Το ακίνητο που κατέρρευσε στο βόρειο λιμάνι είχε χαρακτηριστεί ετοιμόρροπο, είχε περιφραχθεί και είχε σήμανση ότι ο χώρος είναι ετοιμόρροπος και δεν πρέπει να προσεγγίζεται από πολίτες», δήλωσε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Πατρών (ΟΛΠΑ), Νίκος Κοντοές. 
nikos_kontoes_dieythynon_symvoylos_toy_olpa_v_0.jpg
Τόσο ο Δήμος Πατρέων, όσο και ο Οργανισμός Λιμένος συμφωνούσαν ότι το κτίριο θα πρέπει να κατεδαφιστεί στο πλαίσιο των γενικότερων παρεμβάσεων που θα γίνουν με την οριστική παραχώρηση του θαλασσίου μετώπου στο Δήμο αλλά και για την ασφάλεια των πολιτών.
"Παρότι το ακίνητο-αποθήκη δεν ανήκε πια στη χερσαία ζώνη του λιμένα, με βάση την πρόσφατη απόφαση που έχει δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης, ο ΟΛΠΑ είχε αναλάβει να το κατεδαφίσει και να παραδώσει το χώρο στην πόλη" διευκρινίζει ο κ. Κοντοές για να προσθέσει πως «Η αρχαιολογική υπηρεσία είχε βάλει ερώτημα προς το κεντρικό αρχαιολογικό συμβούλιο, με αποτέλεσμα αυτή η διαδικασία να πάρει ένα χρονικό διάστημα και να μας καθυστερήσει».

Η παρακμή του ΣΥΡΙΖΑ

Είναι φανερό ότι οι άνθρωποι που μας κυβερνούν τα έχουν εντελώς χαμένα 
- Δεν ξέρουν που πατούν και που βαδίζουν.

 Και συν τοις άλλοις βλέπουν παντού χαμογελαστά πρόσωπα - ακόμη κι όταν 9 στους 10 Έλληνες αισθάνονται οργή και απογοήτευση.
H έλλειψη κρίσης και η ιδεοληψία είναι φανερή . Η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ψήφισε νόμο που απαγορεύει στην αστυνομία να μπει στα πανεπιστήμια παρά μόνο εάν διαπραχθεί κάποιο έγκλημα και εφόσον συνεδριάσει και συμφωνήσει το πρυτανικό συμβούλιο με συμμετοχή εκπροσώπου των φοιτητών. Ενέκρινε διάταξη για τις παρελάσεις με την οποία πριμοδοτούνται οι τυχεροί έναντι των καλών μαθητών (σημαιοφόροι στα σχολεία με κλήρωση).Και έβαλε "βέτο" στην προσπάθεια της ΕΕ να επιβάλει κυρώσεις στον δικτατορίσκο της Βενεζουέλας Μαδούρο ,ο οποίος κατήργησε το κοινοβούλιο, φυλακίζει τους ηγέτες της αντιπολίτευσης και έχει ήδη σκοτώσει 100 διαδηλωτές που αντιτάσσονται στον αυταρχισμό του.

Όπως φανερή είναι και επίδειξη αυθαιρεσίας και παραλογισμού . Η κυβέρνηση αρνείται να
ερευνηθούν οι απίθανες καταγγελίες Βαρουφάκη για τους δραχμολάγνους ερασιτεχνισμούς του κ.Τσίπρα , απορρίπτει της εξεταστική για τις συνομιλίες του υπουργού Άμυνας με έναν ισοβίτη ναρκέμπορο, και αντιδρά στην παραδοχή του αυταπόδεικτου : ότι δεν μπορεί να είναι ένοχος για την παραπομπή στα Μνημόνια λόγω υψηλών ελλειμμάτων ο τεχνοκράτης Α. Γεωργίου αφού ανέλαβε την Ελληνική Στατιστική Υπηρεσία τον Αύγουστο του 2010 -τρεις μήνες αφού η χώρα είχε μπει στο πρώτο Μνημόνιο, τον Μάιο του 2010!
Εκεί ,όμως, που φαίνεται ξεκάθαρα η ιδεολογική γύμνια και η ανεπάρκεια των κυβερνώντων είναι στην οπισθοδρομική στάση που κρατούν κατά της αναβάθμισης του ελληνικού πανεπιστημίου . " Που ακούστηκε Πανεπιστήμια να ανταγωνίζονται μεταξύ τους" είπε με εντυπωσιακή αφέλεια και βροντώδη άγνοια ο Πρωθυπουργός μιλώντας στη Βουλή. Μα πως θα γίνουν τα ελληνικά πανεπιστήμια εφάμιλλα με τα μεγάλα ξένα ώστε να μπορούν να βγάζουν φοιτητές με γνώσεις, δεξιότητες και ικανότητες ομαδικής δουλειάς εάν δεν αντιληφθούν πόσο απέχουν από τα κορυφαία ξένα ; Αν δεν συνειδητοποιήσουν τις ελλείψεις τους και τις ανάγκες τους; Αν αποκλείονται οι διακεκριμένοι έλληνες καθηγητές που έχουν διαπρέψει στο εξωτερικό να προσφέρουν τα φώτα τους για την ενίσχυση της εξωστρέφειας ; Αν αρνούνται την αξιολόγηση διδασκόντων και προγραμμάτων σπουδών . Αν αντί για τους καθηγητές ,τις αποφάσεις για ακαδημαϊκά θέματα ακόμη και για τοποθετήσεις πρυτάνεων τις λαμβάνουν οι διοικητικού υπάλληλοι μαζί με τους φοιτητές;

Δυστυχώς όλες αυτές οι μικρές αστοχίες και τα μεγάλα ατοπήματα του ΣΥΡΙΖΑ κάνουν σαφές ότι η παρακμή της ελληνικής κοινωνίας έχει χτυπήσει κόκκινο με θαυμαστές της ισοπέδωσης και της ήσσονος προσπάθειας που μας κυβερνούν .

Και βέβαια, από αυτή την διαστρέβλωση αξιών τα πρότυπα αρχίσουν να ξεθωριάζουν .Δεν είναι πλέον ο Νανόπουλος ,που έφυγε από το Χαρβάτι για να κατακτήσει το Χάρβαρντ ,το Σέρν και την Θεωρητική Φυσική σε παγκόσμιο επίπεδο. Ούτε καν ο πάμπτωχος Δήμας που ξεκίνησε από ένα χωριό της Αλβανίας για να κερδίσει με την σκληρή του προπόνηση και το πείσμα του τις πρώτες θέσεις στους Ολυμπιακούς Αγώνες και να ειναι πλέον υπεύθυνος για την Ομοσπονδία'Aρσης Βαρών των ΗΠΑ!

Το πρότυπο είναι πλέον ο ημιμαθής κολλητός του Πρωθυπουργού ,ο άνεργος μπάρμαν που κατάφερε τρυπώσει στο Μαξίμου ,στον Στρατηγικό Σχεδιασμό και να εισπράττει χωρίς κανένα προσόν 2.000 ευρώ από τον κρατικό κορβανά. Ή ο κομματικός αφισοκολλητής , εργάτης σε συνεργείο αυτοκινήτων που κατάφερε να βγεί βουλευτής καβαλώντας το κύμα του άκρατου Συριζαϊκού λαϊκισμού και να είναι ο εισηγητής του σημαντικότερου οικονομικού νομοσχεδίου της κυβέρνησης παραδεχόμενος δημοσίως ότι δεν καταλαβαίνει γρι απ όσα διαβάζει! Ή ο πρωτόγονος άντρακλας υπουργός που κομπάζει επειδή κρατούσε διπλά βιβλία ως δήμαρχος ,είναι έτοιμος με λυμένο το ζωνάρι και το πιστόλι στο χέρι να παραχώσει κάτω απ τη γη όποιον του αντιμιλήσει και βρίζει συνεχώς δυνατά μπας και καλύψει με τη φασαρία την κατάντια και την εξαχρείωση των νοσοκομείων και των κέντρων υγείας της χώρας για την οποία φέρει την πρώτη ευθύνη.

Κι απ ότι φαίνεται ο πάτος βυθίζεται συνεχώς.
 
N. Παπαδόπουλος-ΤΟ ΒΗΜΑ

Χαμός με τις αεροσυνοδούς χωρίς ρούχα σε εταιρεία ταξιδίων του Καζακστάν

Δεν έπεσαν μόνο οι τιμές για μια ταξιδιωτική εταιρεία στο Καζακστάν, αλλά και τα… ρούχα των αεροσυνοδών, οι οποίες σε μια διαφήμιση για τις νέες τιμές της εταιρείας μένουν μόνο με τα καπελάκια τους και τα φουλάρια στο λαιμό.
Το διαφημιστικό βίντεο με τις καλλονές αεροσυνοδούς έχει προκαλέσει σάλο με χρήστες του διαδικτύου να κατηγορούν την εταιρεία Chocotravel για σεξισμό. Ο Nurken Rzaliyev υπεύθυνος της θυγατρικής της Chocotravel, Chocofamily αναρωτήθηκε στον λογαριασμό του στο Facebook αν η διαφήμιση ήταν υπερβολική.
Ο διευθυντής της Chocotravel Nikolay Mazentsev σχολίασε στο Facebook ότι το διαφημιστικό δεν είχε σκοπό να προσβάλει κανέναν.
«Το βίντεο ήταν τολμηρό και λίγο σοκαριστικό αλλά δεν θέλαμε να προσβάλουμε κανέναν και λυπούμαστε αν συνέβη» έγραψε και πρόσθεσε: «Η διαφήμιση δείχνει  ότι ακριβώς θα έβλεπε κάποιος σε μια παραλία ή σε μια πισίνα. Επιτίθεστε σε κορίτσια με μαγιό ή κοντές φούστες;»
Ο Mazentsev επεσήμανε επίσης πως την αμέσως επόμενη μέρα ανέβηκε και αντίστοιχη διαφήμιση με πρωταγωνιστές άντρες.

ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ - ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΠΟΥ ΛΗΣΤΕΥΕ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ

ΞΑΝΑΧΤΥΠΗΣΑΝ οι κλέφτες των περιπτέρων σύμφωνα με στοιχεία των διωκτικών αρχών καθώς αυτή την φορά η παροιμία μια του κλέφτη, δυο του κλέφτη και τρίτη φαρμακερή ταιριάζει γάντι...
Σύμφωνα με τα στοιχεία δύο δράστες επιχείρησαν στις 4 τα ξημερώματα του Σαββάτου να 
παραβιάσουν την πόρτα περιπτέρου το οποίο βρίσκεται στην πλατεία Αποδήμων στο δρόμο προς Φιλιατρά στην περιοχή της Πανηγυρίστρας. 
Ωστόσο ήχησε ο συναγερμός με αποτέλεσμα να προσεγγίσουν το σημείο 2 περιπολικά με τους επιτήδειους να απομακρύνονται με Ι.Χ αυτοκίνητο. Έγινε καταδίωξη και οι απατεώνες τελικά έγιναν αντιληπτοί στην περιοχή Τερψιθέας κοντά στον εθνικό δρόμο. 
Πρόκειται σύμφωνα με το www.kypairssianews.com, για ένα νεαρό Αλβανό και ένα ημεδαπό Έλληνα οι οποίοι φαίνεται ότι είχαν συνεργούς που αναζητούνται από τις αρχές καθώς έφυγαν με άλλο αυτοκίνητο. 
Οι δύο δράστες ευθύνονται σύμφωνα με πληροφορίες ότι είναι οι εγκέφαλοι της συμμορίας για την παραβίαση περιπτέρου στη πλατεία Κυπαρισσίας, στην Ζαχάρω και στην Χώρα, ενώ οι έρευνες για την εξακρίβωση των περιστατικών συνεχίζονται από το Α.Τ. Τριφυλίας καθώς οι δράστες φαίνεται να έχουν απασχολήσει ξανά τις αρχές και στο παρελθόν...

Πότε ανοίγουν τα σχολεία το Σεπτέμβριο

Σύμφωνα με το Προεδρικό Διάταγμα, το σχολικό έτος 2017-2018 θα αρχίσει την 1η Σεπτεμβρίου και θα λήξει την 31η Αυγούστου του επόμενου έτους.

Το διδακτικό έτος αρχίζει την 1η Σεπτεμβρίου και λήγει την 21η Ιουνίου του επόμενου έτους.
Η διδασκαλία των μαθημάτων αρχίζει στις 11 Σεπτεμβρίου και λήγει στις 15 Ιουνίου του επόμενου έτους.
Όταν η 11η Σεπτεμβρίου ή η 15η Ιουνίου είναι αργία, τα μαθήματα αρχίζουν την επόμενη εργάσιμη ημέρα ή λήγουν την προηγούμενη εργάσιμη ημέρα αντίστοιχα.
Για το σχολικό έτος 2017-2018 τα σχολεία θα ανοίξουν στις 11 Σεπτεμβρίου, ημέρα Δευτέρα.
Οι χρονικές περίοδοι από 1 μέχρι 10 Σεπτεμβρίου και από 15 μέχρι και 21 Ιουνίου μπορεί να αξιοποιούνται για την υλοποίηση προγραμμάτων επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών.
Την ημέρα λήξης των μαθημάτων χορηγούνται στους μαθητές των δημοτικών σχολείων Τίτλοι Προόδου και αντίγραφα Τίτλου Σπουδών που προβλέπονται στο άρθρο 20.
Την ίδια ημερομηνία αποστέλλονται από τα νηπιαγωγεία τα Πιστοποιητικά Φοίτησης των μαθητών για την εγγραφή τους στα Δημοτικά και από τα Δημοτικά οι Τίτλοι Σπουδών των μαθητών της ΣΤ' τάξης για την εγγραφή τους στα Γυμνάσια.
Το διδακτικό έτος για τους μαθητές χωρίζεται σε τρία (3) τρίμηνα. Το πρώτο τρίμηνο αρχίζει στις 11 Σεπτεμβρίου και λήγει στις 10 Δεκεμβρίου, το δεύτερο τρίμηνο αρχίζει στις 11 Δεκεμβρίου και λήγει στις 10 Μαρτίου και το τρίτο τρίμηνο αρχίζει στις 11 Μαρτίου και λήγει στις 15 Ιουνίου.
Στο νηπιαγωγείο, στην αρχή του πρώτου τριμήνου του διδακτικού έτους και για διάστημα όχι μεγαλύτερο των δύο (2) εβδομάδων μπορεί να εφαρμόζεται ευέλικτο ωράριο παραμονής στο νηπιαγωγείο για ορισμένα νήπια που φοιτούν για πρώτη φορά, προκειμένου να διευκολυνθεί η προσαρμογή τους. Το ευέλικτο ωράριο καθορίζεται από τον εκπαιδευτικό της τάξης, το σύλλογο διδασκόντων και το σχολικό σύμβουλο, σε συνεργασία με τους γονείς ή κηδεμόνες του νηπίου. Μετά την πάροδο των δύο (2) εβδομάδων, το σύνολο των νηπίων ακολουθεί κοινό ωράριο.
Το ημερήσιο ωράριο λειτουργίας των νηπιαγωγείων και των δημοτικών σχολείων καθορίζεται με απόφαση του Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων. Η ώρα έναρξης ή λήξης των μαθημάτων μπορεί να τροποποιείται ανάλογα με τις τοπικές συνθήκες, ύστερα από απόφαση του οικείου περιφερειακού υπηρεσιακού συμβουλίου.
Διακοπές, Αργίες και Εορταστικές εκδηλώσεις
1. Τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά σχολεία δεν λειτουργούν τις ακόλουθες ημέρες και περιόδους:
α) τα Σάββατα και τις Κυριακές
β) την 28η Οκτωβρίου (εθνική εορτή)
γ) από 24 Δεκεμβρίου μέχρι και 7 Ιανουαρίου (διακοπές Χριστουγέννων)
δ) την Καθαρά Δευτέρα
ε) την 25η Μαρτίου (εθνική εορτή)
στ) από τη Μ. Δευτέρα μέχρι και την Παρασκευή της Διακαινησίμου (διακοπές Πάσχα), η) την 1η Μαΐου
θ) την εορτή του Αγίου Πνεύματος
ι) από 22 Ιουνίου μέχρι και 31 Αυγούστου (θερινές διακοπές) και
ια) την ημέρα της εορτής του Πολιούχου της έδρας του σχολείου και την ημέρα της τοπικής εθνικής εορτής.
2. Εορταστικές εκδηλώσεις στα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά σχολεία πραγματοποιούνται:
α) στις 27 Οκτωβρίου για την επέτειο της εθνικής εορτής της 28ης Οκτωβρίου, ημέρα κατά την οποία τιμάται και η ελληνική σημαία. Σε περίπτωση που η 28η Οκτωβρίου είναι Κυριακή ή Δευτέρα, οι εκδηλώσεις γίνονται την προηγούμενη Παρασκευή
β) στις 24 Μαρτίου για την επέτειο της εθνικής εορτής της 25ης Μαρτίου. Σε περίπτωση που η 25η Μαρτίου είναι Κυριακή ή Δευτέρα, οι εκδηλώσεις γίνονται την προηγούμενη Παρασκευή
γ) στις 17 Νοεμβρίου για την επέτειο του Πολυτεχνείου, τον αντιδικτατορικό αγώνα και την Εθνική Αντίσταση. Όταν η 17η Νοεμβρίου είναι Σάββατο ή Κυριακή, οι εορταστικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται την προηγούμενη Παρασκευή
δ) στις 30 Ιανουαρίου, εορτή των Τριών Ιεραρχών. Σε περίπτωση που η 30η Ιανουαρίου είναι Σάββατο ή Κυριακή, οι εορταστικές εκδηλώσεις λαμβάνουν χώρα την προηγούμενη Παρασκευή.

Αίτηση για αυτούς που θα θελήσουν να βγουν με την κόρη μου. Μικρέ, ούτε να το σκέφτεσαι…

Ο Νίκος Συρίγος γράφει για την… αποφράδα μέρα που θα βγουν οι κόρες του ραντεβού και ο «αχαϊρευτος» θα έρθει να τις πάρει από το σπίτι.
Όποιος … κοριτσοπατέρας πει πως δεν έχει σκεφτεί ποτέ το πρώτο ραντεβού της κόρης του, είναι ψεύτης. Κι όποιος πει πως θα πετάει από τη χαρά του όταν… αυτός θα έρθει να πάρει την κόρη ΤΟΥ (ΜΟΥ,ΣΟΥ) από το σπίτι είναι διπλά ψεύτης.
Ας είμαστε ειλικρινείς. Ειδικά τώρα που η Εύα πλησιάζει στην… επικίνδυνη εποχή, κάθε φορά που μιλάει χαμηλόφωνα με τη μαμά της ή κάθε φορά που ετοιμάζεται για να πάει βόλτα, οι κεραίες μου σηκώνονται περισσότερο κι απ’αυτές των ΤΑΞΙ που έχουν ασύρματο.
Το καλό είναι πως ακόμη η λέξη αγόρι δεν έχει ακουστεί. Το κακό πως μιλάνε πολύ χαμηλόφωνα-συνομωτικά και δεν τα πιάνω όλα…
Κι όπως δεν είσαι … απατημένος μέχρι να το μάθεις, έτσι δεν έχει και αγόρι η κόρη σου μέχρι να το μάθεις επίσης! Έως ότου λοιπόν έρθει εκείνη η αποφράδα μέρα που θα έρθει… αυτός να την πάρει από το σπίτι για το πρώτο ραντεβού, υπάρχει ο χρόνος για να προετοιμαστούμε. Και να καλέσουμε ενισχύσεις.
Όχι γιατί μόνοι δεν μπορούμε να τα βγάλουμε πέρα με τον «εχθρό», λάθος, χωρίς εισαγωγικά, με τον εχθρό, αλλά για να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό «χτύπημα» και να του δώσουμε να καταλάβει ότι είναι ανεπιθύμητος.
Προς γνώση λοιπόν και συμμόρφωση αυτού του τύπου που πιθανόν να θέλει να έρθει τώρα ή μετά από 20-25 χρόνια για τη μεγάλη και 30-35 για τη μικρή, ας πατήσει play στο videακι για να ξέρει τι θα αντιμετωπίσει όταν και αν αποφασίσει να κάνει τον… γενναίο.
Μικρέ, ούτε να το σκέφτεσαι…

Υγ. Στο ρόλο του Γουίλ Σμιθ ο κουνιάδος μου (Για σένα μικρέ που δεν τον ξέρεις, είναι στρατιωτικός και 2Χ2 μ.)
Νίκος Συρίγος – Δημοσιογράφος – Διευθυντής onsports.gr

Έφθασε στην αγορά ο πρώτος μεταλλαγμένος σολομός


Ο πρώτος γενετικά τροποποιημένος σολομός έφθασε στο τραπέζι των καταναλωτών.
Ουσιαστικά είναι η πρώτη φορά που ένα μεταλλαγμένο ζώο πουλιέται ως τροφή στη λιανική αγορά. Η αμερικανική εταιρεία AquaBounty Technologies που ανέπτυξε το σολομό και τον παράγει πλέον μαζικά, ανακοίνωσε ότι πούλησε τους πρώτους 4,5 τόνους στην αγορά του Καναδά. Ο αγοραστής του προϊόντος δεν έγινε γνωστός (μάλλον δεν ήθελε), ενώ η τιμή κινήθηκε στα επίπεδα της αγοράς, γύρω στα πεντέμισι δολάρια το μισό κιλό.
Η εταιρεία της Μασαχουσέτης χρειάσθηκε πάνω από 25 χρόνια για να αναπτύξει, να εξασφαλίσει την αναγκαία άδεια και τελικά -μετά από σαράντα κύματα και πολλές αντιδράσεις- να πουλήσει τον μεταλλαγμένο σολομό σε πελάτες. Ο σολομός AquaBounty είναι περίπου διπλάσιος σε μέγεθος από τον άγριο σολομό του Ατλαντικού, καθώς έχει τροποποιηθεί για να αναπτύσσεται πιο γρήγορα, με αποτέλεσμα να φθάνει σε μέγεθος κατάλληλο για πώληση στο μισό χρόνο (περίπου σε 18 μήνες) από ό,τι χρειάζεται ο ελεύθερος. Ο μεταλλαγμένος σολομός εκτρέφεται στον Παναμά, ενώ σύντομα θα ξεκινήσει η δημιουργία μιας μεγαλύτερης εγκατάστασης παραγωγής του σε καναδικό νησί, μετά από το «πράσινο φως» των καναδικών Αρχών. Η εταιρεία έχει ζητήσει την άδεια για να κάνει το ίδιο στην Ινδιάνα των ΗΠΑ.
Οι επιστήμονες παρουσίασαν για πρώτη φορά το μεταλλαγμένο ψάρι το 1989, έχοντας εισάγει σε αυτό ένα γονίδιο που ενισχύει την ορμόνη της ανάπτυξης. Στις αρχές της δεκαετίας του ΄90 δημιούργησαν την εταιρεία AquaBounty για να εμπορευθούν το προϊόν τους και μετά πέρασαν περίπου 25 χρόνια μέσα σε ένα κυκεώνα γραφειοκρατικών διαδικασιών και αντιδράσεων από οικολόγους, πολιτικούς - και όχι μόνο. Η αρμόδια εποπτική Αρχή των ΗΠΑ (FDA) έδωσε την άδεια κυκλοφορίας στην αγορά το Νοέμβριο 2015 και οι καναδικές Αρχές έξι μήνες αργότερα. Καμία από τις δύο χώρες, σύμφωνα με το «Nature», δεν απαιτεί ο μεταλλαγμένος σολομός να φέρει σήμανση ότι είναι γενετικά τροποποιημένος, συνεπώς ο καταναλωτής δεν μπορεί να το ξέρει - κάτι που έχει εξοργίσει ακτιβιστές και πολιτικούς ιδίως στις ΗΠΑ, οι οποίοι απαιτούν να γνωρίζει ο καταναλωτής τι τρώει.

ΔΥΟ ΣΕ ΕΝΑ !!! Αυγουστιάτικη πανσέληνος και μερική έκλειψη Σελήνης το βράδυ της Δευτέρας

«Δύο σε ένα» επιφυλάσσει το βράδυ της Δευτέρας 7 Αυγούστου, καθώς θα συνυπάρξουν η πανσέληνος -παραδοσιακά η πιο δημοφιλής του καλοκαιριού- καθώς και μία μερική έκλειψη Σελήνης.
H πανσέληνος θα εμφανισθεί στις 22:11 ώρα Ελλάδας, ενώ η έκλειψη, που θα διαρκέσει σχεδόν δύο ώρες, θα έχει φθάσει στο αποκορύφωμά της λίγο πριν, στις 21:22 ώρα Ελλάδας.
Έτσι, όσοι συμμετέχουν σε κάποια «βραδιά πανσελήνου» ή σε άλλη εκδήλωση ή απλώς έχουν βγει βόλτα για να απολαύσουν το γεμάτο φεγγάρι, ας θυμηθούν λίγο νωρίτερα να δουν και τη μερική έκλειψη. Η παρατήρηση της έκλειψης μπορεί να γίνει με γυμνά μάτια, με κιάλια ή με ερασιτεχνικό τηλεσκόπιο, ενώ η φωτογράφησή της με απλή φωτογραφική μηχανή.
Η σκιά της Γης αναμένεται να καλύψει περίπου το ένα τέταρτο (25%) της διαμέτρου της Σελήνης, ποσοστό που θεωρείται αρκετό για ένα εντυπωσιακό θέαμα. Σύμφωνα με τους αστρονόμους, για τους παρατηρητές από την Ελλάδα η έναρξη της μερικής φάσης της έκλειψης συμπίπτει περίπου με την ανατολή της Σελήνης. Ένα μικρό σκοτείνιασμα της Σελήνης θα είναι ήδη ορατό κατά την ανατολή της Σελήνης καθώς η παρασκιά της Γης θα καλύπτει ήδη ολόκληρο το σεληνιακό δίσκο.
Η ανατολή της Σελήνης θα γίνει στις 20:23 από κατεύθυνση ανατολική-νοτιοανατολική και η έναρξη έκλειψης της σκιάς λίγο αργότερα, στις 20:23. Η μέγιστη έκλειψη θα λάβει χώρα στις 21:22, ενώ το τέλος της έκλειψης σκιάς στις 22:18, λίγο μετά την εμφάνιση της πανσελήνου, οπότε η Σελήνη θα έχει πια βγει από την σκιά της Γης.
Στις 21 Αυγούστου θα ακολουθήσει μια ηλιακή έκλειψη, που όμως δεν θα είναι ορατή από την Ελλάδα.
Ανοιχτό το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών
Το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών θα είναι ανοικτό στον χώρο του τηλεσκοπίου Δωρίδη στον λόφο της Πνύκας, από τις 20:30 έως τις 22:30 για τους επισκέπτες που επιθυμούν να παρατηρήσουν τη Σελήνη και την μερική έκλειψή της. Ειδικευμένο προσωπικό θα είναι διαθέσιμο, ώστε να παρέχει πληροφορίες για το φαινόμενο.

Ιερέας με τις ..."εναλλακτικές" καλλιέργειες - Ομολόγησε ότι καπνίζει "μαύρο" και αφέθηκε ελεύθερος

Ο εφημέριος οδηγήθηκε -χωρίς να φορά τα ράσα του- ενώπιον των Δικαστικών Αρχών, με τον εισαγγελέα να του απαγγέλλει κακουργηματική δίωξη.


Μετά την απολογία του, ο εφημέριος αφέθηκε ελεύθερος μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσής του.
Ωστόσο, του επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι. Ειδικότερα, ο ιερέας θα πρέπει να καταβάλλει χρηματική εγγύηση 1000 ευρώ, ενώ θα πρέπει και να εμφανίζεται μια φορά το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του. Εξάλλου, του απαγορεύτηκε και η έξοδος από τη χώρα.

Σοκ στην Πάτρα: 18χρονος κατηγορείται για βιασμό 14χρονης – Την προσέγγισε μέσω Facebook !

Εφιάλτης για την ανήλικη η συνομιλία της με τον νεαρό 

Σε εφιάλτη εξελίχθηκε για μία 14χρονη η συνομιλία της, μέσω διαδικτύου, με έναν 18χρονο.
Οπως κατήγγειλε η ανήλικη, πείσθηκε να πάει στο σπίτι του, αφού συνομιλούσαν για μερικές ημέρες στο διαδίκτυο, όπου ο 18χρονος, την βίασε.
Το περιστατικό κατήγγειλαν στην αστυνομία συγγενείς του κοριτσιού και ο 18χρονος συνελήφθη άμεσα, με την κατηγορία του βιασμού.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας:
Συνελήφθη, χθες το μεσημέρι, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, ένας 18χρονος, κατηγορούμενος για βιασμό 14χρονης.
Είχε προηγηθεί ολιγοήμερη επικοινωνία των δυο ατόμων μέσω ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης και σύμφωνα με την καταγγελία της 14χρονης, αυτή μετέβηκε στην οικία του δράστη, προχθές το βράδυ, όπου ο 18χρονος ασκώντας της ψυχολογική βία, την εξανάγκασε σε κατά φύση συνουσία.
Η πράξη δηλώθηκε στις αστυνομικές αρχές, από συγγενικό πρόσωπο της παθούσας, την επόμενη ημέρα το πρωί, ενώ ο δράστης  εντοπίστηκε άμεσα από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών και συνελήφθη.



πηγή

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΤΡΟΧΑΙΟ !!! Μηχανάκι τράκαρε με αγριογούρουνο. Τραυματίστηκε σοβαρά ο δικυκλιστής

Ένα απίστευτο τροχαίο έγινε λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Τρίτης στη Φθιώτιδα, κοντά στο χωριό Βαθύκοιλο.

Ο 42χρονος επέστρεφε στο Βαθύκοιλο από Πελασγία. Λίγο μετά το εργοστάσιο της «ΠΑΚΟ» πετάχτηκε ξαφνικά από ένα μικρό χωματόδρομο, το αγριογούρουνο το οποίο προσπάθησε να διασχίσει το δρόμο.
Ο δικυκλιστής δεν μπόρεσε να το αποφύγει και έπεσε πάνω του με το μηχανάκι. Μετά τη σύγκρουση ο αναβάτης απογειώθηκε και σύρθηκε για αρκετά μέτρα στο οδόστρωμα, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί πολύ σοβαρά.
«Έχει πάρα πολλά αγριογούρουνα φέτος στην περιοχή μας. Το συγκεκριμένο σημείο είναι πέρασμα και θέλει πάρα πολύ προσοχή από τους οδηγούς, κυρίως τις νυχτερινές ώρες....», είπε στο LamiaReport ο πρόεδρος της κοινότητας Δημήτρης Γιάννακας.
Μάλιστα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο άτυχος 42χρονος στον ίδιο δρόμο παλαιότερα είχε τρακάρει πάλι με αγριογούρουνο. Τότε οδηγούσε αυτοκίνητο, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί το ζώο και να πάθει μεγάλη ζημιά το αυτοκίνητο.
Πολλά αγριογούρουνα έχουν δει επίσης να κυκλοφορούν και στο δρόμο Ράχες - Πελασγία, καθώς και σε άλλα σημεία του επαρχιακού δικτύου της ανατολικής Φθιώτιδας.
Στην ίδια περιοχή, το περασμένο καλοκαίρι, μια πολυμελής οικογένεια αγριογούρουνων «επισκέφθηκε» την Πελασγία και έκανε βόλτες μέσα από κήπους και αυλές.

lamiareport.gr

Έρχεται ο «Lucifer» (Εωσφόρος) - Σαρώνει την Ιταλία και την ανατολική Ευρώπη

ΘΑ ΠΛΗΞΕΙ 10 ΧΩΡΕΣ !!!

Θερμοκρασίες άνω των 40 βαθμών Κελσίου καταγράφονται σε μεγάλα τμήματα της νότιας και ανατολικής Ευρώπης σήμερα, ένα κύμα καύσωνα, στον οποίο οι επιστήμονες έδωσαν το προσωνύμιο «Lucifer» (Εωσφόρος) κι έχει ως αποτέλεσμα καταστροφικές πυρκαγιές και μεγάλες ζημιές στις καλλιέργειες, την ώρα που οι αρχές κηρύττουν πολλές περιοχές σε «κόκκινο» συναγερμό.

Η Ιταλία και τα Βαλκάνια μετρούν τις περισσότερες πληγές, την ώρα που και βορειότερα, στη νότια Πολωνία, ο υδράργυρος εκτοξεύτηκε στα ύψη. Η ευρωπαϊκή μετεωρολογική υπηρεσία Meteoalarm εξέδωσε προειδοποιήσεις σε συνολικά 10 χώρες.

Τουλάχιστον δύο άνθρωποι έχασαν την ζωή τους από τη ζέστη- ένας στη Ρουμανία κι ένας στην Πολωνία- ενώ πολλοί άλλοι διακομίστηκαν στα νοσοκομεία με συμπτώματα ηλιάσης και άλλων παθήσεων που συνδέονται με τις υψηλές θερμοκρασίες.

Στην Αλβανία, 300 πυροσβέστες και στρατιώτες δίνουν μάχη για να θέσουν υπό έλεγχο 75 πύρινα μέτωπα, ενώ η χώρα ζήτησε έκτακτη βοήθεια από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Σε πύρινο κλοιό βρίσκονται επίσης η Σερβία, η Βοσνία, η ΠΓΔΜ και η Κροατία όπου οι αρχές έχουν επίσης συστήσει στους πολίτες να μην βγαίνουν έξω και να αυξήσουν την κατανάλωση νερού. Οι θερμοκρασίες αναμένεται να φλερτάρουν με τους 40 βαθμούς έως και την επόμενη εβδομάδα.

Οι οινοπαραγωγοί στην Ιταλία ξεκίνησαν τη συγκομιδή σταφυλιών εβδομάδες νωρίτερα εξαιτίας της υπερβολικής ζέστης. Ο Κάρλο Πετρίνι, ιδρυτής του κινήματος Slow Food, έγραψε στην εφημερίδα La Stampa ότι η συγκομιδή σταφυλιών δεν είχε ποτέ ξανά ξεκινήσει πριν από την 15η Αυγούστου.

Οι ιταλικές αρχές εξέδωσαν προειδοποιήσεις για τα ακραία καιρικά φαινόμενα σε 26 πόλεις, μεταξύ αυτών τη Βενετία και τη Ρώμη, όπου οι αρχές διέκοψαν την υδροδότηση σε πολλά από τα συντριβάνια λόγω της έλλειψης νερού.

Η γκαλερί Uffizi στην Φλωρεντία έκλεισε προσωρινά σήμερα εξαιτίας βλάβης στο σύστημα κλιματισμού, είπε ο διευθυντής της στο πρακτορείο ειδήσεων ANSA.

Στην Ουγγαρία οι υπάλληλοι του ζωολογικού κήπου της Βουδαπέστης προσέφεραν τεράστια κομμάτια πάγου στις δύο πολικές αρκούδες, προκειμένου να δροσιστούν, μαζί με παγωμένο καρπούζι.

Αξιωματούχοι στη Βοσνία προειδοποιούν ότι το κύμα καύσωνα σε συνδυασμό με την ξηρασία είχαν ως αποτέλεσμα τη μείωση της γεωργικής παραγωγής κατά 50%. Και στη γειτονική Σερβία η κατάσταση είναι παρόμοια και οι ειδικοί επισημαίνουν ότι η ξηρασία θα προκαλέσει καταστροφές στις καλλιέργειες καλαμποκιού και σόγιας, τουλάχιστον κατά 30%.

Στην Κροατία ο καύσωνας σε συνδυασμό με την κορύφωση της τουριστικής περιόδου είχαν ως αποτέλεσμα την αύξηση της κατανάλωσης ρεύματος, όπως έγινε γνωστό σήμερα από αξιωματούχους.

Ο υδράργυρος στις ακτές της Αδριατικής στην χώρα, μεταξύ αυτών στην πόλη Ντουμπρόβνικ, είχε ήδη σκαρφαλώσει στους 32 βαθμούς Κελσίου σημερα το πρωί και ανάμένεται να ανέλθει στους 42 κατά τη διαρκεια της ημέρας, προειδοποιεί η μετεωρολογική υπηρεσία.

«Στις δύο ώρες που κάνω βάρδια σήμερα, είδα τέσσερις ανθρώπους να λιποθυμούν στον δρόμο και να παραπονιούνται για συμπτώματα θερμοπληξίας» δήλωσε ο Γκόραν, τροχονόμος στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς, από την πρωτεύουσα της Σερβίας, το Βελιγράδι όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Φωτιά στην Υάμεια Μεσσηνίας

Σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Υάμεια Μεσσηνίας.

 Επιχειρούν 18 πυροσβέστες με 8 οχήματα, 2 Α/Φ CANADAIR & 3 Α/Φ PZL.

Πάτρα: Τραγωδία με έναν άνδρα νεκρό και δύο τραυματίες

ΔΕΝ ΠΡΟΛΑΒΑΝ ΝΑ ΤΑ ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΟΥΝ

Σωριάστηκε ξαφνικά η οροφή από τα παλιά κρατητήρια μέσα στο παλιό λιμάνι 

Μέσα σε δευτερόλεπτα κατέρρευσε σαν χάρτινος πύργος η οροφή στα πρώην κρατητήρια στο παλιό λιμάνι της Πάτρας στο ύψος της Όθωνος Αμαλίας και Αγίου Νικολάου. χθές το απόγευμα στην Πάτρα
Το κτίριο επρόκειτο να κατεφαδιστεί αλλά δεν πρόλαβαν.
Γκρεμίστηκε μονο του
Επί τόπου βρίσκονται δυνάμεις του Λιμενικού, της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας.

ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2017 - ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΥΛΟΥ - ΝΕΣΤΟΡΟΣ

5/8/2017 Σάββατο Saturday    21:00    Μουσική Βραδιά με τη Γλυκερία/
Music Night with Glykeria    ΧΑΝΔΡΙΝΟΣ,
Πλατάνια/
CHANDRINOS, Platania    Ποδοσφαιρικός Σύλλογος Χανδριναϊκού/Soccer Association of Chandrinaikos
    21:00    Πανηγύρι
Village Festival    ΑΣΙΝΗ, Κεντρική Πλατεία / ASENE, Central Square    Πολιτιστικός Σύλλογος Ασίνης/ Cultural Society of Asene
6/8/2017 Κυριακή Sunday    21:30    NESTORIA 2017
Παρουσίαση βιβλίου του Βασίλη Λαμπρόπουλου
“ΆΧ ΑΥΤΗ Η ΧΩΡΑ”/
Presentation of his book Vassilis Lambropoulos
“WHAT A COUNTRY”    ΧΩΡΑ, Κινηματογράφος/
REX/CHORA, Cinema REX    Λαογραφικός -
Πολιτιστικός όμιλος Χώρας Folklore - Cultural Association Country Chora’s
    19:30    Παρουσίαση του Βιβλίου "Αναμνήσεις από τα παιδικά μου χρόνια μέχρι σήμερα" το Αλκιβιάδη Ι. Κωστάκη/
Presentation of the book "Memories from my childhood to the present day" by Alkiviadis I. Costakis    ΜΕΘΩΝΗ, Πνευματικό Κέντρο/
METHONI, Cultural Center    Δήμος Πύλου-Νέστορος σε συνεργασία με τις εκδόσεις Παρισιάνου/ Municipality of Pylos-Nestor in association with Parisianos publications
    21:30    Αφιέρωμα Δημοτικής Φιλαρμονικής Ορχήστρας Πύλου-Νέστορος στο Ιταλικό μπελκάντο και τις μουσικές του κόσμου/
A contribution in Italic bel canto and songs from all over the world by the Municipal Philharmonic Orchestra of Pylos-Nestor    ΜΕΘΩΝΗ, Τάφρος
METHONI, Tafros    Δήμος Πύλου-Νέστορος / Municipality of Pylos-Nestor
7/8/2017 (Πανσέληνος) Δευτέρα Monday        NESTORIA 2017
Αφιέρωμα Δημοτικής Φιλαρμονικής Ορχήστρας Πύλου-Νέστορος στο Ιταλικό μπελκάντο και τις μουσικές του κόσμου/
A contribution in Italic belcanto and songs from all over the world by the Municipal Philharmonic Orchestra of Pylos-Nestor    ΧΩΡΑ, Ανάκτορο Νέστορος /
CHORA,Nestor’s Palace
    Δήμος Πύλου-Νέστορος/ Municipality of Pylos-Nestor
07/08/2017, Δευτέρα Monday        Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών
Traditional Folk Dance Festival    ΜΕΘΩΝΗ, Τάφρος
METHONI, Tafros     Πολιτιστικός Σύλλογος Μεθώνης/
Cultural Association Of Methoni
8/8/2017 Τρίτη Thursday    21:00    NESTORIA 2017
Παρουσίαση της ποιητικής συλλογής της Κωνσταντίνας Κολοκυθά με τίτλο “ΧΩΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ”/
Presentation of the poetry collection by Konstantina Kolokytha    ΧΩΡΑ, Κινηματογράφος/ REX/CHORA,
Cinema REX    Πολιτιστικός Σύλλογος Χώρας/ Cultural Association of Chora
09/09/2017 Τετάρτη Wednesday    21:00    Καραγκιόζης Με εισιτήριο/ Shadow Theater
Ticket Entrance    ΠΥΛΟΣ, Οικία Κ. Τσικλητήρα,
PYLOS, Tsiklitiras’ Residence    Θέατρο Σκιών Αθανασίου/Shadow Theater Athanasiou
    21:00    NESTORIA 2017Ελληνική Παραδοσιακή Μουσική από:
1) Τη χορωδία παραδοσιακής μουσικής του Λαογραφικού
Πολιτιστικού Ομίλου Χώρας
2) Τη χορωδία της σχολής βυζαντινής και Παραδοσιακής Μουσικής της Μητρόπολης Μεσσηνίας/HELLENIC TRADITIONAL FOLK MUSIC by:
1) The Traditional Folk Choir of Chora’s Cultural Group
 2)The choir of Byzantine and Traditional Music School of the Messinian Metropolis
NESTORIA    ΧΩΡΑ, Κεντρική Πλατεία/
REX/CHORA,
Central Square    Λαογραφικός -Πολιτιστικός όμιλος Χώρας/Folklore - Cultural Association of Chora
10/10/2017 Πέμπτη Thursday Καραγκιόζης
Με εισιτήριο/
Shadow Theater
Ticket Entrance    ΜΕΘΩΝΗ, Προαύλιο Δημοτικού Σχολείου/ METHONI, Prime School Courtyard    Θέατρο Σκιών Αθανασίου/Shadow Theater Athanasiou
11/8/2017
Παρασκευή
Friday
    21:00    NESTORIA 2017
Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών/
Traditional Folk Dance Festival
    ΧΩΡΑ, Κεντρική Πλατεία/
REX/CHORA,
Central Square    Λαογραφικός -Πολιτιστικός όμιλος Χώρας/ Folklore - Cultural Association of Chora
    21:00    NESTORIA 2017
Γιορτή Λαδιού και Λαλαγγίδας Olive Oil & Greek Delicacies Festival    ΒΛΑΧΟΠΟΥΛΟ, Αγορά/ VLACHOPOULO, Agora     Σύλλογος Γυναικών Βλαχόπουλου/ Club of Women of Vlachopoulo
12/8/2017 Σάββατο Saturday
    18:30    NESTORIA 2017
Αγώνες ποδοσφαίρου Ακαδημιών Παπαφλέσσα Χώρας
& Αίαντα Καλαμάτας
Soccer Games by the Academies of Papaflessa Chora
and Aiada Kalamata
  ΧΩΡΑ, Γήπεδο/CHORA, stadium Αθλητικός όμιλος Χώρας “Παπαφλέσσας”/
Athletic Leage of Chora "Papaflessas”
    20:00    NESTORIA 2017
Τιμητική εκδήλωση, Ονοματοδοσία Πλατείας/
Honorable event, Square naming    Πλατεία Δ.Θωμοπούλου Δημάρχου (Εναντι κατοικίας Δ.Παπαθομόπουλου)Square D. Papathimopoulos Mayor (Against the residence of D. Papathimopoulos)    Δήμος Πύλου-Νέστορος/Municipality of Pylos-Nestor
  21:30    NESTORIA 2017
Γιορτή Κρασιού, Λαϊκή Βραδιά, Προσφορά Παραδοσιακών Εδεσμάτων/
Wine Celebration with Greek Delicacies and Folk Music    ΧΩΡΑ, Κεντρική Πλατεία/
REX/CHORA,
Central Square    Δήμος Πύλου-Νέστορος σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γυναικών Χώρας/Municipality of Pylos-Nestor in association with the Women of Chora
    21:00    Παιδική Παράσταση “Πίτερ Παν”
Children's Theatrical Performance “Peter Pan”    ΠΥΛΟΣ, Οικία Κ. Τσικλητήρα,
PYLOS, Tsiklitiras’ Residence    Δήμος Πύλου-Νέστορος/
Municipality of Pylos-Nestor
  21:00    Πανηγύρι
Village Festival    ΜΕΘΩΝΗ, Προαύλιο Δημοτικού Σχολείου/ METHONI, Prime School Courtyard    Αθλητικός
όμιλος Μεθώνης
Athletic Leage of Methoni
  21:00    Ροκ-Έντεχνη Βραδιά
Rock Night    ΧΑΝΔΡΙΝΟΣ,
Πλατάνια/
CHANDRINOS, Platania    Πολιτιστικός Σύλλογος Χανδρινού "Ο Μαντάς"/ Cultural Society of Chandrinos “Madas”
13/08/2017 Κυριακή Sunday 20:00  Εγκαίνια Αναπλάσεων των πλατειών Νέστορος, Οικονομίδη και Παπαφλέσσα
Inauguration for the renovation of the Squares Nestor, Economides and Papaflessa    ΠΥΛΟΣ, PYLOS    Δήμος Πύλου-Νέστορος/ Municipality of Pylos-Nestor
13/08/2017 Κυριακή Sunday  21:00    Πανηγύρι με την Έφη Θώδη/
Village Festival with the folk singer Efi Thodi    

CHRYSOKELARIA, ΧΡΥΣΟΚΕΛΛΑΡΙΑ    Πολιτιστικός Σύλλογος Χρυσοκελλαριάς/ Cultural Society of Chrysokelaria
14/08/2017 Δευτέρα Monday    21:00    Πανηγύρι Village Festival   
ΑΚΡΙΤΟΧΩΡΙ,
AKRITOCHORI    Πολιτιστικός Σύλλογος Ακριτοχωρίου/Cultural Society of Akritochori
17/08/2017 Πέμπτη Thusday 21:00  Γιορτή Χοντροκατσαρής Τομάτας και Κρεμμυδιού
Local Tomato and Onion Festival    ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ, METAMORFOSI    Πολιτιστικός Σύλλογος Μεταμόρφωσης "Η Εστία"/ Cultural Society of Metamorfosi
18/08/2017 Παρασκευή   Έκθεση Φωτογραφίας Photography Exhibition
  ΜΕΘΩΝΗ, Πνευματικό Κέντρο/ METHONI, Cultural Center   
19/08/2017 Σάββατο Saturday   21:00   Θεατρική Παράσταση "Μπαμπά μην ξαναπεθάνεις Παρασκευή"  
ΠΥΛΟΣ, Προαύλιος χώρος Γυμνασίου/PYLOS, High School’s Courtyard   
20/08/2017 - 05/09/2017 Έκθεση Εικαστικών Art Exhibition   ΜΕΘΩΝΗ, Πνευματικό Κέντρο/ METHONI, Cultural Center    
Πολιτιστικός Σύλλογος Πολλαπλών Δράσεων Μεθώνης και ευρύτερης περιοχής "Ιωάννης Καποδίστριας"/
Cultural Association of Multiple Actions of Methoni and the wider area “Ioannis Kapodistrias”
20/08/2017 Κυριακή Sunday   19:00    Τελετή Μετακομιδής Οστών Τσικλητήρα
Olympic Champion Tsiklitiras’ Bone Relief Ceremony   
ΠΥΛΟΣ, Οικία Κ. Τσικλητήρα,
PYLOS, Tsiklitiras’ Residence    Δήμος Πύλου-Νέστορος/Municipality of Pylos-Nestor
23/08/2017 Τετάρτη Wednesday  21:00    Πανηγύρι Village Festival    ΧΩΜΑΤΕΡΟ, CHOMATERO    Πολιτιστικός Σύλλογος Χωματερού/ Cultural Society of Chomatero
24/08/2017 Πέμπτη Thursday    21:00    Πανηγύρι Village Festival  
ΧΩΜΑΤΕΡΟ, CHOMATERO    Πολιτιστικός Σύλλογος Χωματερού/ Cultural Society of Chomatero

Με το πενάκι του ΚΥΡ


ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΙΔΙΑ ....ΦΩΤΙΑ ΣΤΗΝ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ !!!

ΧΩΡΙΣ ΣΧΟΛΙΟ !!!
 
Πιστοί στο...έθιμο  οι εμπρηστές που δρούν ανενόχλητοι επί σειρά ετων λίγο πρίν τα μεσάνυχτα χτύπησαν πάλι στην Μεταμόρφωση
Σε απόσταση αναπνοής από τα σπίτια του χωριού εκδηλώθηκε φωτιά σε καλαμιώνα  που δεν πήρε γρήγορα διαστάσεις λόγω της απνοιας που επικρατούσε και χάρις στην άμεση επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Γαργαλιάνων με 2 οχήματα και βοήθειας  κατοίκων του χωριού τέθηκε γρήγορα υπό πλήρη έλεγχο

ΕΞΟΥΔΕΤΕΡΩΣΤΕ ΤΑ ΚΟΥΝΟΥΠΙΑ ΣΤΟ ΑΨΕ – ΣΒΗΣΕ – Δείτε με ποιους τρόπους


κουνούπια


Δεν χρειάζεται να καταφύγετε σε χημικά προϊόντα για να διώξετε μια και καλή τα μυρμήγκια από την κουζίνα,

τα υπνοδωμάτια και όλα τα άλλα δωμάτια του σπιτιού και του εξοχικού σας.
Λεμόνι ή ξίδι
Ένας από τους τρόπους με τους οποίους μπορείτε να διώξετε τα μυρμήγκια είναι να ρίξετε χυμό λεμονιού σε πόρτες, παράθυρα και γενικά όλες τις εισόδους και τις εξόδους του σπιτιού. Το ίδιο μπορείτε να κάνετε και με λίγο λευκό ξίδι. Τα μυρμήγκια δεν αντέχουν τη μυρωδιά του ξιδιού. Επομένως καθαρίστε με ξίδι όλες τις επιφάνειες από τις οποίες συνηθίζουν να περνούν και θα αργήσετε πολύ να τα δείτε ξανά. Τα μυρμήγκια μισούν το άρωμα του λεμονιού.
Αλάτι
Το αλάτι είναι επίσης ένα συστατικό που δεν αγαπούν καθόλου τα μυρμήγκια καθώς δεν τους αρέσει να περπατούν πάνω σε αυτό. Αν ρίξετε λίγο αλάτι σε πόρτες και παράθυρα δεν θα τα δείτε ξανά να πλησιάζουν. Κάντε το ίδιο αν ανακαλύψετε κάποια φωλιά τους. Ρίξτε αλάτι στον είσοδο της φωλιάς. Την ίδια ακριβώς δουλειά κάνει και το ρύζι. Τα μυρμήγκια δεν μπορούν να περπατήσουν πάνω στο αλάτι. Επομένως θα κάνουν ότι μπορούν για να το αποφύγουν.
Σαπούνι
Ρίξτε λίγο σαπούνι μέσα σε νερό το οποίο έχετε βάλει σε μπουκάλι σπρέι και ψεκάστε με το μείγμα απευθείας τα μυρμήγκια. Λίγο αργότερα θα πάθουν αφυδάτωση και σύντομα θα εγκαταλείψουν τον μάταιο τούτο κόσμο.

Βούτηξε ο παππούς να σώσει την 4χρονη στην πισίνα και πνίγηκαν και οι δύο

Δύο άνθρωποι, ένα 4χρονο κορίτσι και ο παππούς της, έχασαν τη ζωή τους σε πισίνα σπιτιού στο Μέριλαντ των ΗΠΑ.
Σύμφωνα με την αστυνομία, στην πισίνα κολυμπούσαν μερικά παιδιά. Η 4χρονη, που δεν ήξερε μπάνιο, πήδηξε στη βαθιά πλευρά της πισίνας. Ο παππούς της, που επίσης δεν ήξερε να κολυμπά, βούτηξε μέσα για να τη σώσει αλλά δεν κατάφερε να σώσει ούτε τον εαυτό του.
Στο σημείο κλήθηκε η πυροσβεστική, που ανέσυρε τον 51χρονο και την 4χρονη από τον πάτο της πισίνας.
«Έγιναν προσπάθειες για να τους επαναφέρουν αλλά στο νοσοκομείο απλώς διαπιστώθηκε ο θάνατός τους» δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας.
Η έρευνα για την υπόθεση συνεχίζεται.

Πρεμιέρα σε Ligue 1 και Championship!

Πρεμιέρα κάνει η Τσάμπιονσιπ και οι υπόλοιπες μικρές κατηγορίες στην Αγγλία και η Ligue 1 στη Γαλλία 

"Αγγλο-γαλλόφιλοι" όλου του κόσμου ενωθείτε! Έφτασαν οι μέρες για την πρεμιέρα των μικρών κατηγοριών στο Νησί, αλλά και της Ligue 1 στη Γαλλία, οπότε αυτό αποτελεί κάτι σαν την επίσημη έναρξη της νέας στοιχηματικής σεζόν! Η Τσάμπιονσιπ και οι υπόλοιπες πιο μικρές αγγλικές κατηγορίες θα μας κρατήσουν συντροφιά (στοιχηματική και όχι μόνο) μέχρι τον επόμενο Μάιο, οπότε ο δρόμος είναι μακρύς. Πέραν από αυτές, το Σάββατο μας πλέον έχει γεμίσει αγώνες καταρχάς από τη γαλλική Ligue 1 που κάνει και αυτή την πρεμιέρα της με ακόμα μεγαλύτερες προσδοκίες από πέρσυ και κατά δεύτερον από τα διάφορα "βόρεια" ευρωπαϊκά πρωταθλήματα που έχουν μόλις ξεκινήσει ή βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη.
Δες Δωρεάν Προγνωστικά Στοιχήματος!
H αρχή δικαιωματικά ανήκει στην Τσάμπιονσιπ, η οποία έχει ήδη κάνει πρεμιέρα με δύο ματς την Παρασκευή και το Σάββατο η πρώτη αγωνιστική συνεχίζεται με το κανονικό πλήρες πρόγραμμα. Το πρώτο φαβορί για την άνοδο στη μεγάλη κατηγορία είναι η Μίντλεσμπρο, η οποία ξεκινάει με το "καλημέρα" στην έδρα της Γουλβς, η οποία φέρεται και αυτή σαν υποψήφια για προβιβασμό. Άλλο ένα σημαντικό ματς είναι το Άστον Βίλα - Χαλ, το οποίο θα δείξει σε τι βαθμό ετοιμότητας είναι οι δύο ομάδες, ενώ το πρόγραμμα συμπληρώνεται από ακόμα επτά αγώνες. Στο μεγάλο κουπόνι του Σαββάτου κάνουν πρεμιέρα και τα πρωταθλήματα της League 1, League 2 και Νάσιοναλ Λιγκ.
Συνεχίζουμε με τη Γαλλία και τη Ligue 1, η οποία έχει ήδη κάνει πρεμιέρα με το ματς Μονακό - Τουλούζ την Παρασκευή και το Σάββατο το πρόγραμμα συνεχίζεται με έξι αγώνες. Η Παρί ξεκινάει το πρωτάθλημα με μεγάλες φιλοδοξίες υποδεχόμενη τη νεοφώτιστη Αμιέν, ενώ η Λυών αντιμετωπίζει το Στρασβούργο που έχει πρώτο στόχο την παραμονή του. Από εκεί και πέρα, τα Μετς - Γκινγκάμπ, Μονπελιέ - Καέν, Σεντ Ετιέν - Νις και Τρουά - Ρεν φαντάζουν αρκετά αμφίρροπα τη δεδομένη στιγμή.
Στα υπόλοιπα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, πάμε στην Αυστρία, όπου για την Bundesliga έχουμε δύο αναμετρήσεις. Η νεοφώτιστη Λίντσερ υποδέχεται την Πόλτεν και η πρωταθλήτρια Σάλτσμουργκ την Αντμίρα στα παιχνίδια που ανοίγουν την τρίτη αγωνιστική. Στο Βέλγιο, η δεύτερη αγωνιστική της Jupiler League διεξάγεται με τέσσερις αναμετρήσεις με τη Μουσκρόν να υποδέχεται τη Σαρλερουά, τη Βάαλαντ - Μπέβερεν την Μαλίν, ενώ η Λόκερεν φιλοξενείται από την Κορτράικ και η Σεντ Τρούιντεν από τη Ζούλτε Βάρεγκεμ. Στη Δανία, η 4η αγωνιστική της Superligaen συνεχίζεται με τον αγώνα Χόμπρο - Ράντερς, ενώ στην Ελβετία βρίσκουμε τις αναμετρήσεις Λουγκάνο - Ζυρίχη και ΤΟυν - Βασιλεία για την τρίτη αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ.
Τέλος, η σουηδική Allsvenskan μπαίνει στην 18η αγωνιστική της με δύο αναμετρήσεις. Η Χάλμσταντ δίνει μάχη για την παραμονή της απέναντι στη Γιόνσεπινγκ, ενώ εξαιρετικό ενδιαφέρον παρουσιάζει το ματς Έρεμπρο - Έλφσμποργκ.

4.8.17

Ο Αρκάς "ξαναχτυπά" με νέο σκίτσο για τις παρελάσεις

Με ένα καυστικό σκίτσο σχολίασε ο Αρκάς με τον δικό του τρόπο τον σάλο που προκλήθηκε για τους σημαιοφόρους στις παρελάσεις μαθητών του Δημοτικού.

Στο εξής, όπως ορίζει Προεδρικό Διάταγμα, ο σημαιοφόρος στην ΣΤ' τάξη του Δημοτικού θα προκύπτει από κλήρωση και όχι με βάση τη βαθμολογία, κάτι που προκάλεσε την έντονη αντίδραση των κομμάτων της αντιπολίτευσης.
Ο Αρκάς, με σκίτσο του που δημοσίευσε στο Facebook, «ανακοίνωσε» ότι θα γίνεται κλήρωση και για το πόσο ψηλός είναι ο καθένας, για να προκύψει η παράταξη με βάση το ύψος στις παρελάσεις!

Συμβουλές προστασίας από τον καύσωνα

Συμβουλές προστασίας από τον καύσωνα παρέχει η Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας έπειτα από το έκτακτο δελτίο που εξέδωσε η ΕΜΥ.
Ειδικότερα καλούνται οι πολίτες να εφαρμόσουν τα παρακάτω μέτρα προστασίας.
Κατά τη διάρκεια του καύσωνα:
Αποφύγετε την ηλιοθεραπεία και παραμείνετε σε σκιερά και δροσερά μέρη μακριά από χώρους όπου επικρατεί συνωστισμός.
Αποφύγετε τη βαριά σωματική εργασία ιδιαίτερα σε χώρους με υψηλή θερμοκρασία, άπνοια και μεγάλη υγρασία.
Αποφύγετε το βάδισμα για πολύ ώρα ή το τρέξιμο κάτω από τον ήλιο.
Προτιμήστε τα ελαφρά, άνετα και ανοιχτόχρωμα ρούχα από φυσικό υλικό για να διευκολύνεται ο αερισμός του σώματος και η εξάτμιση του ιδρώτα. Επιλέξτε ένα καπέλο που εξασφαλίζει καλό αερισμό του κεφαλιού. Φορέστε μαύρα ή σκουρόχρωμα γυαλιά με ειδική επίστρωση που προστατεύουν από την αντανάκλαση του ήλιου.
Φροντίστε η διατροφή σας να αποτελείται από ελαφρά και μικρά γεύματα, με έμφαση στα φρούτα και τα λαχανικά. Περιορίστε τα λιπαρά.
Πίνετε άφθονα υγρά (νερό και χυμούς φρούτων). Αν ιδρώνετε πολύ, προσθέστε αλάτι στο φαγητό σας. Αποφύγετε τα οινοπνευματώδη ποτά.
Κάντε χλιαρά ντους κατά τη διάρκεια της ημέρας κι αν χρειαστεί τοποθετείστε υγρά καλύμματα στο κεφάλι και στο λαιμό.
Μεριμνήστε για τα μέλη της οικογένειάς σας που πάσχουν από χρόνια νοσήματα (αναπνευστικά, καρδιαγγειακά, κλπ.). Συμβουλευτείτε το θεράποντα ιατρό τους για την εφαρμογή ειδικών οδηγιών και για όσους λαμβάνουν φάρμακα, αν πρέπει να τα συνεχίσουν και σε ποια δοσολογία, καθώς ορισμένα φάρμακα αυξάνουν τη θερμοκρασία του σώματος.
Αποφύγετε τα πολύωρα ταξίδια με τα μέσα συγκοινωνίας όταν η ζέστη είναι σε πολύ υψηλά επίπεδα.
Aν έχετε νεογνά-βρέφη:
Ντύστε τα όσο γίνεται πιο ελαφρά. Φροντίστε ώστε τα χέρια και τα πόδια τους να είναι ελεύθερα και να μην τυλίγονται σε πάνες.
Φροντίστε να μην μένουν στον ήλιο μετά το μπάνιο στη θάλασσα και να φορούν πάντα καπέλο.
Εκτός από γάλα συνιστάται η χορήγηση και άλλων υγρών όπως χαμομήλι, νερό κτλ.
Ειδικά για τα βρέφη και τα μεγαλύτερα παιδιά, φροντίστε να τρώνε περισσότερα χορταρικά και φρούτα και λιγότερα λίπη.
Aν έχετε ηλικιωμένους:
Μετακινείστε τους σε δροσερότερους χώρους ή περιοχές (παραθαλάσσια ή σε βουνό), διότι το πολύ ζεστό και υγρό περιβάλλον αποβαίνει επικίνδυνο. Εναλλακτικά φροντίστε να παραμένουν στα κατώτερα διαμερίσματα πολυώροφων σπιτιών.
Ανοίξτε το σπίτι τη νύχτα για να δροσίζει και κρατάτε το ερμητικά κλειστό τις ζεστές ώρες της ημέρας.
Μην εγκαταλείπετε τα ηλικιωμένα μέλη της οικογένειας μόνα τους σε περιπτώσεις θερινών διακοπών ή πολυήμερης απουσίας σας από το σπίτι. Διαφορετικά εξασφαλίστε ένα άτομο για την καθημερινή τους φροντίδα.

Οι υποτιθέμενοι υπερπατριώτες, αχ αυτή η καρέκλα....

Μια ερώτηση μόνο γιατί το κουράσαμε με τη σημαιοφορία και τις μηντιακές παγίδες του ΣΥΡΙΖΑ:
Ο κος Καμμένος και τα μέλη των Ανεξάρτητων Ελλήνων γνώριζαν περί των σχεδίων Bitcoin/ δραχμής που απεργαζόταν ο κος Τσίπρας και οι συνεργάτες του όταν εκλήθησαν να συμμετάσχουν στην κυβέρνηση; Γνώριζαν περί των σχεδίων εκτροπής του πολιτεύματος, προσβολής και ζημίας του εθνικού νομίσματος και αλλαγής του προσανατολισμού της χώρας ΕΚΤΟΣ Ευρωπαϊκού πλαισίου;
Και το κυριότερο συμφωνούσαν και συμφωνούν με όλα αυτά;
Οι υποτιθέμενοι υπερπατριώτες λέω, εκ των οποίων -είμαι σίγουρος- πολλών τα κόκαλα των παππούδων τους και των προγόνων τους θα τρίζουν εκεί στα βουνά της οροσειράς της Πίνδου, όσοι έμειναν εκεί, για την ποταπή συνοδοιπορία των απογόνων τους με το τριτοκοσμικό (μετα)κομμουνιστικό μόρφωμα. Για να δω κάτι...
  ΚΚ2-https://www.facebook.com/ToParatiritirio/

Χανιά: Λογομάχησε με το σύζυγό της και του έριξε βιτριόλι

Της πέρασαν χειροπέδες

Ένα πρωτόγνωρο για τα δεδομένα των Χανίων περιστατικό συνέβη στην περιοχή του Πλατανιά.
Μια γυναίκα φρόντισε με άγριο τρόπο να λύσει τις διαφορές της με τον άνδρα της, όπως σημειώνει το τοπικό flashnews.gr. Πρόκειται για μια 59χρονη γυναίκα που βρισκόταν σε αντιπαράθεση με τον συζυγό της. Τις έντονες προσωπικές τους διαφορές η γυναίκα αποφάσισε να τις «λύσει» πετώντας του βιτριόλι.
Η γυναίκα συνελήφθη και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα

Υπηρέτης

Δεν αξίζει στον τόπο που γέννησε τη δημοκρατία να γίνεται ανάχωμα σε αυταρχικά καθεστώτα. 
Δεν περιποιεί τιμή στην κυβέρνηση ενός τέτοιου τόπου να γίνεται υπηρέτης τέτοιων αφεντάδων.
 Και να γίνεται όχι μόνο εις βάρος της σπουδαίας εκείνης κληρονομιάς του, αλλά και των σύγχρονων δημοκρατικών αξιών του και της οφειλόμενης αφοσίωσής του σε αυτές.
Πρόσφατα, η κυβέρνηση εμπόδισε την Ευρωπαϊκή Ενωση να καταθέσει καταδικαστική δήλωση στα Ηνωμένα Εθνη για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Κίνα με αποτέλεσμα η ΕΕ να μην μπορέσει, για πρώτη φορά στην Ιστορία, να προβεί σε αυτήν την κίνηση συμπαράστασης προς τους κινέζους πολίτες που διώκονται για τα φρονήματά τους ή τους αγώνες τους.
Τώρα η κυβέρνηση φαίνεται να βάζει εμπόδια στην Ενωση, η οποία θέλει να καταδικάσει με τον τρόπο που αρμόζει το καθεστώς Μαδούρο στη Βενεζουέλα, η οποία υποφέρει λόγω της ανέχειας όπου την έχει βυθίσει και κυρίως των αυταρχικών του πρακτικών που τη μετέτρεψαν σε αιματοβαμμένη δικτατορία.
Στη διεθνή σκηνή, έλεγε ένας φωτισμένος έλληνας ηγέτης, ο Ελευθέριος Βενιζέλος, δεν υπάρχουν δίκαια, αλλά συμφέροντα. Ασφαλώς η χώρα μας πρέπει να προστατεύσει τα συμφέροντά της, ανάμεσα στα οποία είναι και οι εμπορικές συμφωνίες με μη δημοκρατικά καθεστώτα. Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι πρέπει να μετατρέπεται σε υπερασπιστή των αντιδημοκρατικών τους μεθόδων. Δεν σημαίνει ότι πρέπει να γίνει ο πιστός τους υπηρέτης. 
 
ΤΑ ΝΕΑ

O Τσίπρας βρίσκει μπροστά του το δικό του "δεν πληρώνω".- Γύρισαν την πλάτη στην εφορία 670.000 φορολογούμενοι για την πρώτη δόση του φόρου εισοδήματος

  Ένας στους τρεις φορολογούμενους  δηλώνει αδυναμία ανταπόκρισης στις φορολογικές του υποχρεώσεις
 
Περισσότεροι από 670.000 φορολογούμενοι δεν κατάφεραν να πληρώσουν την πρώτη δόση του φόρου εισοδήματος, εξαιτίας της οικονομικής ανέχειας και των πολλαπλών φόρων που έχουν επιβληθεί τα τελευταία χρόνια.
Όπως προκύπτει από τα στοιχεία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων περίπου ένας στους τρεις φορολογούμενους  δηλώνει αδυναμία ανταπόκρισης στις φορολογικές του υποχρεώσεις και συγκεκριμένα 671.000 φορολογούμενοι δεν πλήρωσαν φόρους ύψους 340 εκατ. ευρώ.
 Ήδη οι ανωτέρω προστίθενται στις μεγάλη δεξαμενή με τους ληξιπρόθεσμους οφειλέτες του δημοσίου που χρωστούν στο δημόσια δεκάδες δισ. ευρώ, τα περισσότερα εκ των οποίων δημιουργήθηκαν στα χρόνια της κρίσης.
Μάλιστα την τελευταία διετία (2015 και 2016) στα ληξιπρόθεσμα έχουν προστεθεί ακόμα 25 δισ. ευρώ ποσό το
οποίο δείχνει ότι οι φορολογούμενοι δεν αντέχουν πλέον να πληρώνουν τους αβάσταχτους φόρους που έχουν επιβληθεί. Μάλιστα. το 2017 υπολογίζεται ότι οι φορολογούμενοι (νοικοκυριά και επιχειρήσεις) θα αφήσουν συνολικά απλήρωτους φόρους και πρόστιμα ύψους 13 δισ. ευρώ.

Ο έλεγχος έχει χαθεί και χρόνο με το χρόνο τα νοικοκυριά γίνονται φτωχότερα καθώς επιβάλλονται νέοι φόροι που περιορίζουν ακόμα περισσότερο το διαθέσιμο εισόδημα.

Η αδυναμία των φορολογούμενων να ανταποκριθούν στις φορολογικές τους υποχρεώσεις φαίνεται και από τη μείωση της εισπραξιμότητας συγκεκριμένων φόρων που στο παρελθόν ήταν στο 85% και πλέον έχει πέσει κάτω από το 80%. Αυτό οφείλεται όχι μόνο στις νέα κλίμακα φορολόγησης των εισοδημάτων και την εισφορά αλληλεγγύης, αλλά και στην αύξηση της προκαταβολής φόρου για τους ελεύθερους επαγγελματίες. 
Η κατάσταση επιδεινώθηκε από τις υψηλές ασφαλιστικές εισφορές για τα μεσαία και υψηλά εισοδήματα που οδήγησαν στη δήμευση περίπου του 60-70% του εισοδήματος τους. Μάλιστα, πολλοί ελεύθεροι επαγγελματίες εξαιτίας των πολύ υψηλών φόρων που κατέβαλαν προετοιμάζουν την επόμενη μέρα, η οποία ξεφεύγει από τα όρια της νομιμότητας. Και αυτό καθώς πολλοί φέρονται αποφασισμένοι για τις υπηρεσίες που προφέρουν να μην εκδώσουν αποδείξεις με στόχο τον περιορισμό του φόρου σε ανεκτά επίπεδα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΑΑΔΕ:
Φέτος
- 2.431.000 φορολογούμενοι έπρεπε να πληρώσουν έως τις 31 Ιουλίου 1.114.509.000 ευρώ
- 1.760.000 φορολογούμενοι πλήρωσαν 775.031.000 ευρώ
 -671.000 φορολογούμενοι άφησαν απλήρωτους φόρους ύψους 339,4 εκατ. ευρώ
Πέρυσι
 -2.230.000 φορολογούμενοι έπρεπε να πληρώσουν 1,145 δισ. ευρώ (πρώτη δόση)
-1.571.000 φορολογούμενοι πλήρωσαν 793 εκατ. ευρώ
-659.000 φορολογούμενοι άφησαν απλήρωτους φόρους ύψους 352 εκατ. ευρώ

Σημειώνεται ότι σε όσους δεν πλήρωσαν την πρώτη δόση στην εφορία εκτός της προσαύξησης 0,73% για κάθε μήνα καθυστέρησης, μπορεί να επιβληθούν αναγκαστικά μέτρα και συγκεκριμένα κατάσχεση μισθού ή σύνταξης και δέσμευση τραπεζικού λογαριασμού.  Στελέχη της αγοράς υποστηρίζουν ότι τον Σεπτέμβριο τα προβλήματα θα ενταθούν δεδομένου ότι θα πρέπει να καταβληθεί η δεύτερη δόση του φόρου εισοδήματος και η πρώτη δόση του ΕΝΦΙΑ. Συνολικά μέχρι το τέλος του έτους οι φορολογούμενοι και οι επιχειρήσεις πρέπει να καταβάλουν 14,8 δισ. ευρώ.
 
 
Πρ. Χατζηνικολάου-liberal.gr

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου