21.10.17

Αεροσυνοδοί ή συνοδοί κυρίων;

Σάλο έχει προκαλέσει η μαρτυρία αεροσυνοδού, η οποία μίλησε ανώνυμα στην...βρετανική εφημερίδα Sun.
 
Μεταξύ άλλων, η έμπειρη αεροσυνοδός έκανε λόγο για όργια εν πτήσει μεταξύ μελών του πληρώματος, σεξ στο πιλοτήριο και άλλου είδους… ανάρμοστες συμπεριφορές που σίγουρα ενέχουν κινδύνους για τη ζωή των επιβατών.
Η έμπειρη αεροσυνοδός αναφέρθηκε εκτενώς στην συνέντευξή της σε συναδέλφους της οι οποίες χρησιμοποιούν το επάγγελμά τους ουσιαστικά ως τρόπο προσέγγισης «πελατών» για τη δεύτερη δουλειά τους, εκείνη της πόρνης πολυτελείας!
«Μια αεροσυνοδός πιάστηκε επ’ αυτοφώρω να δίνει σε επιβάτη της Α’ Θέσης μια κάρτα της. Άλλη μία που έκανε την πτήση Λονδίνο-Λος Άντζελες είχε στήσει κανονικό μαγαζί, προσκαλώντας πελάτες να τη συναντάνε σε δωμάτια ξενοδοχείου και να κάνουν σεξ μαζί της έναντι αμοιβής.
Η δουλειά της ήταν τέλεια γιατί γνώριζε πλούσιους επιβάτες στην Διακεκριμένη Θέση και την Α’ Θέση, δηλαδή απίστευτα πλούσιους άνδρες που δεν διστάζουν να πληρώσουν πολλά για να διασκεδάσουν» σημειώνει η αεροσυνοδός.


 reportaz net

Εκτός λαμπαδηδρομίας Μεσσηνία και Αν. Πελοπόννησος

Η Μεσσηνία και η Ανατολ. Πελοπόννησος γενικότερα, δεν … προτιμήθηκαν – για ακόμη μία φορά – από την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή στην πορεία της Ολυμπιακής  Λαμπαδηδρομίας, για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες 2018 στην PyeongChang της Νοτ. Κορέας. 
Η τελετή Αφής θα γίνει την Τρίτη 24 Οκτωβρίου, στην Αρχαία Ολυμπία παρουσία του προέδρου Προκ. Παυλόπουλουκαι η Λαμπαδηδρομία θα διαρκέσει μέχρι το τέλος του μήνα, οπότε η Φλόγα θα παραδοθεί στους διοργανωτές στο Παναθηναϊκό Στάδιο
Το πρόγραμμα της  λαμπαδηδρομίας:
24/10/17Αρχαία Ολυμπία (τελετή αφής), Πύργος, Αμαλιάδα, Αρχαία Ήλιδα, Καλάβρυτα, Πάτρα.
25/10/17  Πάτρα, γέφυρα Ρίου, Αντίρριο, Ναύπακτος, Μεσολόγγι, Αγρίνιο, Άρτα, Ιωάννινα.
26/10/17 Ιωάννινα, Γρεβενά, Κοζάνη, Καστοριά .
27/10/17 Καστοριά, Φλώρινα, Έδεσσα, Γιαννιτσά, Τούμπα, Θεσσαλονίκη.
28/10/17 Θεσσαλονίκη, Κιλκίς, Σιδηρόκαστρο, Σέρρες, Δράμα, Νάουσα.
29/10/17 Νάουσα, Βέροια, Κατερίνη, Λιτόχωρο, Λάρισα, Δελφοί.
30/10/17 Δελφοί, Αράχοβα, Λιβαδειά, Ελευσίνα, Ακρόπολη.
31/10/17 Ακρόπολη(αναχώρηση), Αθήνα, Παναθηναϊκό Στάδιο (παράδοση φλόγας)
Πρώτος λαμπαδηδρόμος έχει οριστεί ο 24χρονος χιονοδρόμος Απόστολος Αγγέλης, αθλητής των δρόμων αντοχής και του διάθλου και έχει ήδη εξασφαλίσει τη συμμετοχή του στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ανήκει στον ΕΟΣ Μετσόβου, έναν σύλλογο με μεγάλη παράδοση στα χειμερινά σπορ στην Ελλάδα.
Δεύτερος λαμπαδηδρόμος θα είναι ένας διάσημος Νοτιοκορεάτης ποδοσφαιριστής. Ο Παρκ Τζι-σουνγκ, που υπήρξε διεθνής ποδοσφαιριστής με καριέρα κυρίως στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ,  την Αϊντχόφεν με τις οποίες κατέκτησε αρκετούς τίτλους. Πήρε μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σίδνεϋ το 2000 και δύο χρόνια αργότερα, στο παγκόσμιο κύπελλο ποδοσφαίρου, με την εθνική ομάδα της πατρίδας του, κατέλαβε την 4η θέση. Συνολικά υπήρξε 100 φορές διεθνής και σκόρερ 13 γκολ με τα χρώματα της Ν. Κορέας.
Πρωθιέρεια και πάλι η ηθοποιός Κατερίνα Λέχου.

Ο ανεκπλήρωτος έρωτας για μια Κρητικιά που οδήγησε σε απαγωγή και απόπειρα βιασμού


Ήταν κοινό μυστικό, στο ορεινό χωριό της Κρήτης, πως ο νεαρός Γιώργος Μ. ήταν ερωτευμένος με την δασκάλα του χωριού. 
Στην αρχή το φλερτ του ήταν διακριτικό αλλά στη συνέχεια άρχισε να γίνεται πιεστικός.
Η Ευαγγελία Π. προσπαθούσε, με κάθε τρόπο, να τον κάνει να καταλάβει πως δεν ενδιαφέρεται αλλά εκείνος επέμενε λέγοντάς της πως έχει καλό σκοπό και θέλει να την παντρευτεί. Ο Γιώργος, για μεγάλο χρονικό διάστημα, έστελνε τη μια ερωτική επιστολή μετά την άλλη στην Ευαγγελία και δεν δεχόταν το «όχι» ως απάντηση στις προτάσεις του.
Η νεαρή δασκάλα όταν κατάλαβε ότι ο Γιώργος δεν επρόκειτο να σταματήσει την πολιορκία ζήτησε την βοήθεια του παπά του χωριού. Ο παπάς συνάντησε το Γιώργο και του συνέστησε να μην ενοχλεί την Ευαγγελία κι εκείνος τον διαβεβαίωσε ότι θα σταματούσε αφού καταλάβαινε πως δεν έβρισκε ανταπόκριση στον έρωτά του.
Όπως, όμως, αποδείχθηκε στη συνέχεια, ο έρωτας του Γιώργου για την Ευαγγελία ήταν κάτι που τον ξεπερνούσε. Λίγες ημέρες μετά την συνάντηση με τον ιερέα του χωριού, ο Γιώργος μπήκε κρυφά στο σχολείο και άφησε πάνω στην έδρα της Ευαγγελία τον «Ερωτόκριτο» του Κρητικού ποιητή Βιτσέντζου Κορνάρου και μαζί μια επιστολή με την υπογραφή του στην οποία έλεγε: «Να το διαβάσεις για να μάθεις πως αγαπούν». Τον Μάιο του 1955, ο Γιώργος αποφάσισε να πάρει δραστικά μέτρα για φέρει κοντά του την αγαπημένη του ακολουθώντας μια μέθοδο που ήταν πολύ διαδεδομένη εκείνα τα χρόνια.
Έτσι, με την βοήθεια τριών φίλων του της έστησε καρτέρι και την απήγαγε. Όταν βρέθηκαν μόνοι οι δυο τους η Ευαγγελία του εξήγησε, για μια ακόμη φορά, πως δεν υπήρχε καμία περίπτωση να μείνει κοντά του γιατί δεν ήταν ερωτευμένη μαζί του. Ο Γιώργος, όμως, ήταν αποφασισμένος να πει ο ίδιος την τελευταία λέξη. Της επιτέθηκε και επιχείρησε να τη βιάσει καθώς γνώριζε πως, εκείνη την περίοδο, πολλές κοπέλες υποχρεώνονταν με αυτόν τον τρόπο σε γάμους που δεν επιθυμούσαν.
Η Ευαγγελία αντέδρασε και κατάφερε να ξεφύγει από τα χέρια του νεαρού άνδρα χωρίς, ωστόσο, εκείνος να καταφέρει να ολοκληρώσει αυτό που είχε στο μυαλό του.
Η Ευαγγελία προσέφυγε στις αρχές όπου κατήγγειλε τον Γιώργο για την απαγωγή της και για απόπειρα βιασμού. Μάλιστα, η νεαρή δασκάλα υπέδειξε και τους τρεις άνδρες που τον βοήθησαν να την απαγάγει.
Λίγους μήνες αργότερα, ο Γιώργος και οι φίλοι του κάθισαν στο εδώλιο του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ρεθύμνου. Η Ευαγγελία ήταν η πρώτη μάρτυρας που ανέβηκε στο βήμα και περιέγραψε την περιπέτεια που έζησε στα χέρια του νεαρού και των φίλων του.
Η γυναίκα ξεκαθάρισε στο δικαστήριο πως ουδέποτε συμπάθησε τον κατηγορούμενο ο οποίος, όπως είπε,  την παρενοχλούσε για μεγάλο χρονικό διάστημα. Η Ευαγγελία εξήγησε, μάλιστα,  πως τον τελευταίο καιρό είχε αρχίσει να τον φοβάται και για το λόγο αυτό προσπάθησε να κάνει ότι μπορούσε για να τον αποφεύγει.
«Ζήτησα ακόμη και μετάθεση σε σχολείο γειτονικού χωριού όπου υπήρχε χωροφυλακή για να με προστατεύει» είπε. Όταν ρωτήθηκε δε από τον πρόεδρο του δικαστηρίου αν, μετά από όσα συνέβησαν, ήταν διατεθειμένη να παντρευτεί τον κατηγορούμενο εκείνη απάντησε κατηγορηματικά «όχι».
Τους ισχυρισμούς της δασκάλας επιβεβαίωσαν, στο δικαστήριο, φίλοι, συγγενείς αλλά και ο ιερέας του χωριού ο οποίος είχε παίξει τον ρόλο του μεσολαβητή για να βρεθεί μία λύση στο πρόβλημα που είχε δημιουργηθεί.
Από την πλευρά τους, οι μάρτυρες υπεράσπισης ισχυρίστηκαν πως η δασκάλα έτρεφε τρυφερά αισθήματα για τον κατηγορούμενο και ότι ήθελε να τον παντρευτεί. Ωστόσο, όπως τόνισαν, αντιδρούσαν οι συγγενείς της και για το λόγο αυτό σκηνοθετήθηκε η απαγωγή. Για σκηνοθετημένη απαγωγή έκαναν λόγο και οι κατηγορούμενοι στις απολογίες τους.
Τελικά, το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρεθύμνου έκρινε ένοχο τον Γιώργο Μ. και τον καταδίκασε σε κάθειρξη 10 ετών. Στους τρεις φίλους του, που καταδικάστηκαν για συνέργεια στην βίαιη απαγωγή, επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 4,5 ετών.

Η απάτη του χρέους...και τα ΝΑΙ.

Θεόδωρος  Σταυριανόπουλος
MSc Ηθ. Φιλοσοφίας - Μαθηματικός

Σε λίγες μέρες θα γιορτάσουμε την επέτειο του ΟΧΙ. Όπως αντιλαμβάνεστε κάποτε λέγαμε και ΟΧΙ στους ισχυρούς. Μετά την υποτιθέμενη οικονομική κρίση που συνέβη στη χώρα μας οι εκάστοτε κυβερνώντες ξέρουν να λένε μόνο ΝΑΙ.
Προκειμένου να αναδειχτεί η απάτη του χρέους που μας έχουν δημιουργήσει θα αναφέρω  μερικά χαρακτηριστικά παραδείγματα:
Ας πούμε ότι έχετε δανείσει 100 ευρώ σε έναν με μισθό 100 ευρώ και 500 ευρώ σε κάποιον άλλο με μισθό 1.000 ευρώ. Ο πρώτος σας χρωστάει το 100% του μισθού του ενώ ο δεύτερος σας χρωστάει το 50% του μισθού του. Βάσει ποιας λογικής θα κυνηγούσατε τον πρώτο που αδυνατεί να πληρώσει το χρέος του και θα αφήνατε τον δεύτερο που μπορεί να πληρώσει;
Γιατί προσπαθούν να πάρουν τα 100 και όχι τα 500; Αυτό ακριβώς είναι που συμβαίνει με την Ε.Ε. και το ΔΝΤ.
Πως γίνεται και ενώ το Λουξεμβούργο, η Αγγλία, η Ελβετία, το Βέλγιο, η Γαλλία, η Δανία και η Αυστρία έχουν μεγαλύτερο ποσοστό χρέους από εμάς, αυτοί να μην χρειάζονται σώσιμο, αλλά αντίθετα έρχονται να σώσουν εμάς;
Γιατί οι παγκόσμιοι δανειστές δεν ανησυχούν μήπως χάσουν τα 13, 5 τρις που χρωστάνε οι ΗΠΑ, τα 2 τρις που χρωστάει το Λουξεμβούργο, τα 9 τρις που χρωστάει η Αγγλία (κλπ) αλλά ανησυχούν για τα 0.5 τρις που χρωστάμε εμείς
Ενδεικτικά αναφέρω ότι:
-Η Γερμανία με 5 τρις έλλειμμα έχει χρέος στο 155% του ΑΕΠ της.
-Η Γαλλία πάλι με 5 τρις έλλειμμα έχει χρέος στο 188% του ΑΕΠ της.
-Οι ΗΠΑ με 13,5 τρις έλλειμμα έχουν χρέος στο 94% του ΑΕΠ τους.
Είναι προφανές ότι δεν έχει τόση σημασία το μέγεθος του χρέους όσο το ποσοστό του επί του ακαθαρίστου εθνικού προϊόντος.
Πως γίνεται και ολόκληρος ο πληθυσμός της γης να χρωστάει το 98% των χρημάτων του; Τα στοιχεία αυτά δείχνουν ότι η παγκόσμια οικονομία είναι μία τεράστια φούσκα, ενώ το χρήμα είναι ψεύτικο, τυπωμένο στα άδυτα των πολυεθνικών τραπεζών μόνο και μόνο για να επιτευχθεί ένας παγκόσμιος έλεγχος.

     Θέλουμε να φτιάξουμε μια ισχυρή και αξιοπρεπή Ελλάδα;
     Η πατρίδα μας για μία ακόμα φορά έφτασε ως επαίτης στους Ευρωπαϊκούς θεσμούς. Από το 1821 έως σήμερα ζήσαμε ως λαός και άλλες φορές παρόμοιες καταστάσεις, όμως τα παλαιότερα χρόνια ο πληθυσμός, στην πλειονότητα αγροτικός ήταν σχεδόν αυτάρκης με την τοπική παραγωγή. Στην σύγχρονη εποχή όμως η δομή της κοινωνίας και της οικονομίας είναι τέτοια που αυτάρκεια εντός των τειχών δεν μπορεί να υπάρξει. Η παγκόσμια αλληλεξάρτηση είναι πλήρης.
Οι εταίροι μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση αφού πρώτα μας φθάνουν στο χείλος του γκρεμού στη συνέχεια μας πετούν το σχοινί της σωτηρίας επικαλούμενοι μεταρρυθμίσεις και επιβάλλοντας σκληρά οικονομικά μέτρα προκειμένου να υπάρξει σύγχρονη διοίκηση και υγιής οικονομία. Όμως πως ήταν δυνατόν ενώ  η χώρα χρειαζόταν μεταρρυθμίσεις αυτοί να μας δανείζουν ασύστολα και οι τράπεζες να μας προτείνουν επί σειρά ετών δάνεια εορτών και διακοπών.
     Τα αριστερά ιδεολογήματα αλλά και οι προσωπικές ιδεοληψίες  δίνουν και παίρνουν. Μέχρι πρότινος οι ξένοι επενδυτές του Ελληνικού (χώρος πρώην αεροδρομίου), των λιμανιών και των αεροδρομίων ήταν εχθροί μας. Οι Αμερικάνοι ήταν φονιάδες των λαών, ο πρόεδρος Τράμπ ήταν το μεγάλο κακό. Όλοι αυτοί  ξαφνικά ως δια μαγείας σήμερα αγωνιούν για το καλό της χώρας μας.
       Πρόσφατα κάποιοι προπαγάνδισαν έντεχνα το ταξίδι του Πρωθυπουργού στην Αμερική ως το μεγάλο ταξίδι των συμφωνιών και επενδύσεων που θα συμβούν στη χώρα μας. Θα ήταν πιο ειλικρινείς αν έλεγαν ότι το ταξίδι γίνεται για να διαπραγματευτούμε την αγορά των F 16 σε μια καλύτερη τιμή. Χορτάσαμε λαϊκισμό, δημαγωγία και στοχοποίηση της αντίθετης άποψης. Η παραπλανητική διαφήμιση διώκεται από τον νόμο. Η παραπλανητική δημαγωγία και ο λαϊκισμός δεν έπρεπε να διώκονται και αυτά;
         Δεν ανέχομαι και αισθάνομαι ντροπή σαν Έλληνας κάποιοι τύποι στην Ε.Ε. και στο Δ.Ν.Τ. εκμεταλλευόμενοι την ασυμφωνία του Ελληνικού Κοινοβουλίου και των κομμάτων μας να θεωρούν την πατρίδα μας ως το απροσάρμοστο της Ευρώπης.
Με επικοινωνιακά πυροτεχνήματα, αποσπασματικές κινήσεις και  a la carte αριστερίζουσα ιδεολογία δεν βγάζεις μία χώρα από το τέλμα, ούτε μπορείς να δανείζεσαι πολιτικό χρόνο, με αντίτιμο την οικονομική ασφυξία. Η κοινωνία ζητά άμεσα όχι ελπίδα και υποσχέσεις, αλλά πλάνο ανάπτυξης και εργασία. 
Ο Πρωθυπουργός πρέπει να ηγηθεί μεταρρυθμίσεων και ρήξεων και να εμπνεύσει τα εκατομμύρια των Ελλήνων σε Ελλάδα και εξωτερικό. Πρέπει οπωσδήποτε να αξιοποιηθεί και να συνδράμει στο ξεπέρασμα της κρίσης και η άλλη Ελλάδα, η Ελλάδα του απόδημου ελληνισμού.
Η έννοια του αριστερού και δεξιού δεν υφίσταται πλέον στην καθημερινότητα της Ελληνικής κοινωνίας. Δεν αντέχουμε να κοιτάμε πλέον στο παρελθόν. Χρειαζόμαστε παρόν, που να μην θυμίζει το παρελθόν, για να προκύψει ένα διαφορετικό μέλλον.
Η Ελλάδα πρέπει σύντομα να φύγει προς τα εμπρός παίρνοντας την θέση που της αξίζει ανάμεσα στις ευημερούσες και ισχυρές χώρες της υφηλίου. Αυτό μπορεί να συμβεί γιατί είναι «μαγαζί γωνία», αλλά απαραίτητη προϋπόθεση αποτελεί να απαλλαγεί από τις παθογένειες του παρελθόντος και να υπάρξει  συναίνεση και κοινωνική συνοχή. Η διαφθορά, η ανικανότητα, οι ολιγωρίες, οι παλινωδίες, οι δορυφορικές έλξεις και περιστροφές γύρω από κρατικοδίαιτα επιχειρηματικά συμφέροντα, νομοτελειακά πρέπει να έχουν ένα τέλος.


ΥΓ. Μπορεί  η Νέα Δημοκρατία να αναλάβει αυτό το φορτίο;  Και πάλι η απάντηση είναι: όχι μόνη.

Οι χάρτες της ΕΜΥ για τις βροχοπτώσεις

Οι  χάρτες αυτοί  είναι από το site της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας. Δείχνουν την πρόβλεψη του καιρού για τις επόμενες μέρες. 
Στο πάνω αριστερό μέρος σημειώνεται η ημέρα και η ώρα.
Ο πρώτος είναι για Δευτέρα. Στις περιοχές που βρίσκονται κοντά στα σύνορα με την Αλβανία (Ήπειρος, Δυτική και Κεντρική  Μακεδονία) θα παρουσιαστούν βροχές από τις πρωινές  ώρες.
Ο δεύτερος χάρτης είναι κι αυτός της Δευτέρας και αποτυπώνει πως θα κινηθούν τα φαινόμενα βροχής όλη τα μέρα. 
Από την Ήπειρο και τη Μακεδονία θα φτάσουν μέχρι την Κορώνη και τον Γερολιμένα.  
 Η δυτική πλευρά της χώρας.
Ο επόμενος αφορά την Τρίτη και δείχνει ότι στη Μεσσηνία θα βγει πάλι ήλιος. Μόνο στα ορεινά της Αρκαδίας θα υπάρχει βροχή (σε ότι αφορά τη περιοχή μας και τη … γειτονιά μας) και τα Δωδεκάνησα.
Την Τετάρτη η λιακάδα θα επιστρέψει, αλλά η θερμοκρασία θα είναι χαμηλή. 
Βροχές θα υπάρχουν μόνο στο Αιγαίο Πέλαγος.

Διευκρίνιση της Ε.Μ.Υ.:  Οι παραπάνω χάρτες είναι προϊόντα αριθμητικής πρόγνωσης και ενδέχεται να αποκλίνουν από την επίσημη πρόγνωση της ΕΜΥ.
Μακάρι λέμε εμείς να ζωντανέψουν λίγο οι ελίτσες. 

Τρανσέξουαλ διοικητής στο Γερμανικό στρατό

Η τρανσέξουαλ Αντισυνταγματάρχης Αναστάζια Μπίφανγκ μετά από χρόνια προϋπηρεσίας στο Υπουργείο Άμυνας, έγινε πλέον ο νέος διοικητής του Τάγματος της τεχνολογίας πληροφοριών του γερμανικού στρατού. Το τάγμα αυτό αριθμεί περισσότερους από 750 στρατιώτες.
«Όλα αυτά τα χρόνια αισθανόμουν περισσότερο γυναίκα παρά άνδρας. Το ωραίο σε αυτή τη θέση είναι ότι να συναναστρέφομαι και πάλι απευθείας με ανθρώπους», δηλώνει η Μπίφανγκ που είχε ξεκινήσει την καριέρα της στον στρατό πριν από 23 χρόνια, τότε ως άνδρας.
Όπως δηλώνει στους ρόλους του συζύγου και του στρατιωτικού όμως είχε καταστείλει την θηλυκή της πλευρά γεγονός που δεν την έκανε να αισθάνεται καθόλου άνετα με το σώμα της.
Φίλοι και οικογένεια την είχαν αποθαρρύνει....
Πριν από δύο χρόνια η Μπίφανγκ μίλησε σχετικά με το θέμα αυτό στον φιλικό της κύκλο ο οποίος την αποθάρρυνε κυρίως λόγω της καριέρας της στο στρατό. «Δεν ήμουν χαρούμενη, δεν ήθελα να συνεχίσω να ζω με αυτόν τον τρόπο», δηλώνει η 43χρονη.
Ήταν πολύ επίπονο το γεγονός ότι έπρεπε να χωρίσει με την επί πολλά χρόνια σύζυγό της ενώ, όπως αποκάλυψε η ορμονοθεραπεία είναι μια πολύ επίπονη διαδικασία. Είχε μεγάλους ενδοιασμούς σχετικά με το αν έπρεπε να μιλήσει ανοικτά σχετικά με το θέμα αυτό στη δουλειά. Παρόλα αυτά η νέα συνάδελφος και αξιωματούχος, Φράντζι Πίκτε, δηλώνει χαρούμενη σχετικά με την «γυναικεία» ενίσχυση». Εδώ, το ποσοστό των γυναικών δεν ξεπερνά το 5%», αναφέρει η Πίκτε.

ΠΗΓΗ newstag.gr με πληροφορίες από https://www.welt.de  και από onalert.gr

ΒΙΝΤΕΟ - Οι Χοροσταλίτες δήλωσαν συμμετοχή για τη Eurovision 2018

Με ανακοίνωση που δημοσίευσε στον ιστότοπό της η εταιρία Spider Music ενημερώνει ότι κατέθεσε χθες 20/10/2017 τη συμμετοχή της για το Mουσικό Διαγωνισμό Eurovision 2018, με το συγκρότημα Χοροσταλίτες. Το Δελτίο Τύπου αναφέρει:

«Το υποψήφιο τραγούδι για τον Ελληνικό τελικό επιλογής είναι σε παραδοσιακούς ρυθμούς της πατρίδας μας, αγκαλιάζοντας τον χάρτη μας από την Θράκη ως την Κρήτη. `Ενα τραγούδι σε μουσική και στίχους του Βασίλη Μεσσαριτάκη με παραγωγό τον Αντώνη Παπαβομβολάκη.

Το τραγούδι μας, δεν έχει απλώς «ελληνικό στίχο» ή «ελληνικό ηχόχρωμα», είναι ένα μουσικό οδοιπορικό στην παράδοση μας, από την μια άκρη της Ελλάδας ως την άλλη. Ο χάρτης μας απλωμένος πάνω σε μουσικές νότες, κάτι που οι Χοροσταλίτες κάνουν συχνά.

Το συγκρότημα αποτελείται από τον Τάσο Γουσέτη στο βιολί, το μαντολίνο και το τραγούδι, τον Φάνη Φωτόπουλο στο κλαρίνο, τη φλογέρα, το μπουζούκι, την τρομπέτα και το τραγούδι, τον Βασίλη Μεσσαριτάκη στα κρουστά, την τσαμπούνα και το τραγούδι, την Ρίτσα Ποζιού στο τραγούδι, την Κωνσταντίνα Πάτση στο σαντούρι και το τραγούδι και τον Νικόλα Μπούτση στο τραγούδι, την κιθάρα, και το λαούτο.

Το όνομα του συγκροτήματος προέρχεται από το «ικαριώτικο» ρήμα χοροσταλίζω που σημαίνει χορεύω διαρκώς, ασταμάτητα.

Η Spider Music και οι Χοροσταλίτες ευχόμαστε καλή επιτυχία σε όλους τους συμμετέχοντες.»


Δείτε βίντεο με το συγκρότημα.

greek-web-tv

ΑΘΗΝΑ - Στο Νοσοκομείο δημοσιογράφος απεργός πείνας

Μετά από παρέμβαση γιατρού της ομάδας «SOS Ιατροί»
Μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο Νοσοκομείο «Ερρίκος Ντυνάν» η απεργός πείνας Αφροδίτη Υψηλάντη. 
Τη δημοσιογράφο Αφροδίτη Υψηλάντη στον χώρο της απεργίας πείνας, έξω από τα γραφεία της ΕΣΗΕΑ, επισκέφτηκε γιατρός της ομάδας «SOS Ιατροί» και διαπίστωσε οξεία βρογχίτιδα με ενδεχόμενο τη μετατροπή σε πνευμονία.
 Για τον σκοπό αυτό, ζήτησε να μεταφερθεί η απεργός πείνας εσπευσμένα στο νοσοκομείο.
 Η κ. Υψηλάντη έχει συνδεθεί με μηχάνημα οξυγόνου.

Ποιος δολοφόνησε τη Δώρα Ζέμπερη; Έγκλημα πάθους; Που στρέφονται οι έρευνες

Θλίψη, οργή και αναπάντητα ερωτηματικάα σχετικά με το ποιος δολοφόνησε την άτυχη 32χρονη εφοριακό Δώρα Ζέμπερη που δολοφονήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης στο Β' Νεκροταφείο Αθηνών
Οι αρχές έχουν στραφεί στο φιλικό περιβάλλον και τις  προσωπικές σχέσεις της 32χρονης.
Χθες, στο Β’ Νεκροταφείο Αθηνών, τον χώρο όπου δολοφονήθηκε, κηδεύτηκε η άτυχη 32χρονη εφοριακός. Η 32χρονη επισκεπτόταν συχνά το νεκροταφείο, όπου έχει κηδευτεί και ένας στενός της φίλος που έφυγε πρόσφατα από τη ζωή. Φίλοι και συγγενείς κατέφτασαν στο νεκροταφείο για να πουν ένα τελευταίο αντίο στην κοπέλα που έφυγε από τη ζωή. Η θλίψη και ο πόνος τεράστιος για τους ανθρώπους της Δώρας που θρηνούν τον πρόωρο και τραγικό θάνατό της.
Οι 14 μαχαιριές που δέχτηκε το θύμα οδηγεί τους ειδικούς στην εκτίμηση αυτή. «Μιλάμε καθαρά για ένα έγκλημα μίσους, φοβερού μίσους και ενδεχομένως φοβερού πάθους», δήλωσε ο Θ. Κατερινόπουλος, απόστρατος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ., στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha. «Αποκλείεται κατά τη δική μου εκτίμηση το έγκλημα της ληστείας».
Για τον ψυχίατρο-ψυχοθεραπευτή Δ. Παπαδημητριάδη, «όταν έχουμε ένα έγκλημα με μένος, όταν έχουμε τόσες πολλές μαχαιριές και ειδικά όταν αυτές ξεκινούν πισώπλατα, σίγουρα συζητάμε για ένα έγκλημα εκδίκησης».
Μετά την κηδεία της 32χρονης, ο πατέρας της δήλωσε στους δημοσιογράφους: «Θέλω να βρουν τον φονιά. Τίποτα άλλο. Είμαι χάλια. Δεν έχω μάθει τίποτα. Εγώ πιστεύω ότι δεν μπορεί το παιδί να είχε μία σχέση και επειδή χωρίσανε, ήταν μορφωμένο παιδί, να σκότωσε το παιδί. Εγώ περιμένω ότι είναι κάτι από τη δουλειά της».
Ο ίδιος κλήθηκε να σχολιάσει και τα αρνητικά σχόλια που ακούστηκαν από την οικογένεια για το πρόσωπό του, σημειώνοντας: «Η γυναίκα μου φταίει για όλα. Αν ήμουν εγώ στο σπίτι, αυτό δεν θα γινόταν. Έλεγχα τα παιδιά πάντα πού ήταν. Είχα τον τρόπο μου και μπορούσα να τα ελέγχω. Η Δώρα αν έγινε κάτι, αυτή που ήταν, ήταν από μένα. Δούλεψα σκληρά για τα παιδιά αυτά, μέρα νύχτα και τα μεγάλωσα».
Η αδελφή της φέρεται να έγραψε ορισμένα πολύ σκληρά λόγια εναντίον του πατέρα της, τα ξημερώματα της Παρασκευής, λίγο πριν το τελευταίο αντίο στην αδελφή της. Η αδελφή της δολοφονημένης ξέσπασε μετά τις πρώτες δηλώσεις του πατέρα της για τον χαμό της κόρης του.

BINTEO - Την ώρα της δολοφονίας περνούσα έξω απ' το νεκροταφείο, είπε ο πατέρας της Δώρας

Αμηχανία προκαλεί το πώς εξελίσσεται η υπόθεση της δολοφονίας της Δώρας Ζέμπερη στο στο Β' Νεκροταφείο Αθηνών.
 Η υπόθεση δεν έχει εξιχνιαστεί και μόλις χθες κηδεύτηκε το θύμα του στυγερού εγκλήματος, αλλά ήδη το ενδιαφέρον έχει πλέον στραφεί στο πώς διαχειρίζεται η οικογένεια την τραγωδία.
Η αδερφή της δολοφονημένης αφού ξέσπασε κατά του πατέρα κατά τη διάρκεια της κηδείας με νέο της μήνυμα στο Facebook στρέφεται ξανά εναντίον του γράφοντας «φτου σου ξεφτίλα» ενώ κοινοποιεί μία είδηση με τίτλο: «Βόμβα: Τα χρέη του πατέρα της πλήρωνε η 32χρονη εφοριακός! Η μεγάλη αποκάλυψη για τις σχέσεις της οικογένειας που ανατρέπει τα δεδομένα!».
Όλο αυτό έρχεται να προστεθεί στην ήδη μεγάλη έκθεση των οικογενειακών διαφωνιών που έχει δημοσιοποιηθεί με αφορμή τη δολοφονία και ενώ οι τηλεοπτικές εμφανίσεις του πατέρα της Δώρας, Κώστα Ζέμπερη είναι ήδη πολλές χωρίς ακόμη να έχει καταθέσει.
Σήμερα υπήρξε μια ακόμη αποκάλυψη που έγινε δημοσίως από τον ίδιο.
Πριν καν καταθέσει στην Αστυνομία και ενώ μιλούσε εναντίον της μητέρας της Δώρας σε εκπομπή είπε πως το απόγευμα που έγινε η δολοφονία περίπου την ίδια ώρα περνούσε τυχαία έξω από το νεκροταφείο και μάλιστα επιβιβάστηκε στο ταξί του ένας άνδρας-πελάτης περίπου 35 ετών.
Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με πληροφορίες, ο πατέρας της 32χρονης επρόκειτο να καταθέσει σήμερα στην Αστυνομία. Ωστόσο, ο ίδιος είπε ότι «μάλλον θα καταθέσω αύριο... είμαι χάλια ψυχολογικά».
Η ΕΛ.ΑΣ. τον είχε καλέσει για κατάθεση από την πρώτη στιγμή, ωστόσο ο ίδιος δεν είχε προσέλθει λόγω των ετοιμασιών για την κηδεία της κόρης του. -
Αλήθεια εσείς εκείνη την ώρα που έγινε η άγρια δολοφονία που βρισκόσασταν; «Εγώ ανέβηκα την Κηφισίας με κούρσα και κατέβηκα μετά και η τύχη μου η μαύρη το φέρνει να περάσω έξω από το νεκροταφείο και πήρα και κάποιον έξω από το νεκροταφείο το Β και τον πήγα στο λόφο Σκουζέ, 30 με 35 χρονών και μου έλεγε ότι έχουν κλείσει οι γραμμές χωρίς να ξέρω ότι ψάχνουν τον δολοφόνο του παιδιού μου».
- Πού βρισκόσασταν όταν έγινε το έγκλημα; «Δούλευα. Ταξί δούλευα εγώ και είχα μια Κύπρια. Την πήρα από το Κολωνάκι την ανέβασα στο Μαρούσι. Και από το Μαρούσι, επειδή είχε πολύ κίνηση Κηφισίας, φεύγω από το Ολυμπιακό Στάδιο, Λούη Ολυμπιακό Στάδιο, μπαίνω στον Περισσό και κατεβαίνω και βρήκα κούρσα, έξω από το νεκροταφείο εκεί που σκότωσαν το παιδί μου, έναν 30 με 35 χρονών».
- Δηλαδή την ώρα του εγκλήματος τυχαία περνάγατε τυχαία έξω από το νεκροταφείο;
«Εξω από το νεκροταφείο. Μπορεί να με δούνε και οι κάμερες εκεί. Και πήρα έναν κύριο 30 με 35 και τον πήγα στο Λόφο Σκουζέ».
- Περίπου τι ώρα ήσασταν έξω από το νεκροταφείο; «Όταν είχανε κλείσει οι γραμμές του τρένου».
Δείτε αναλυτικά τα όσα είπε ο πατέρας ζωντανά στην τηλεόραση:


lifo

Υποτρόφιες από την Γαλλία σε δύο Ελληνίδες ερευνήτριες

Η Ελλάδα της επιστημονικής διασποράς τα πάει μια χαρά στη Γαλλία. Δύο νεαρές και πολλά υποσχόμενες Ελληνίδες ερευνήτριες επιλέχθηκαν ανάμεσα σε περισσότερες από 1.000 υποψήφιες για να πάρουν δύο από τις 30 φετινές γαλλικές υποτροφίες L'Oreal-Unesco «Για τις γυναίκες στην επιστήμη», οι οποίες συνοδεύονται από χρηματική ενίσχυση 15.000 έως 20.000 ευρώ.
Οι υποτροφίες αυτές απονέμονται από το Ίδρυμα L'Oreal σε συνεργασία με τη Γαλλική Ακαδημία Επιστημών και τη Γαλλική Επιτροπή Unesco σε 30 νεαρούς επιστήμονες (δέκα διδακτορικούς και 20 μεταδιδακτορικούς ερευνητές), που διεξάγουν έρευνα αιχμής στο πεδίο τους στη Γαλλία.
Η μία υποτροφία δόθηκε στη μεταδιδακτορική ερευνήτρια στο Ινστιτούτο Παστέρ του Παρισιού Φανή Κουκουλή, η οποία διεξάγει νευροβιολογική έρευνα με εστίαση στην παθολογία της σχιζοφρένειας.
Ο προμετωπιαίος φλοιός του εγκεφάλου εμφανίζει μειωμένη νευρωνική δραστηριότητα στον εγκέφαλο των ασθενών με ψυχώσεις, όπως η σχιζοφρένεια. Το πρόβλημα αυτό αποδίδεται συχνά σε μια γενετική ανωμαλία στους νικοτινικούς υποδοχείς του προμετωπιαίου φλοιού, κάτι που σχετίζεται με το γεγονός ότι το 80% έως 90% των ασθενών με σχιζοφρένεια είναι καπνιστές.
Η Ελληνίδα ερευνήτρια μελετά μόρια που δρουν στους υποδοχείς νικοτίνης και επιτρέπουν στα νεύρα να επανέλθουν στη φυσιολογική δραστηριότητά τους. Παράλληλα, είναι υπεύθυνη για ένα μεγάλο πρόγραμμα έρευνας σχετικά με τον ρόλο των νικοτινικών υποδοχέων στα πρώιμα στάδια της νόσου Αλτσχάιμερ. Στόχος, τόσο στην περίπτωση της σχιζοφρένειας όσο και του Αλτσχάιμερ, είναι η ανάπτυξη νέων φαρμακευτικών θεραπευτικών προσεγγίσεων.
Η Φ. Κουκουλή αποφοίτησε από το Τμήμα Φαρμακευτικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης το 2009 και πήρε το διδακτορικό της στη νευροβιολογία από το γαλλικό Ινστιτούτο Παστέρ το 2016.
Η δεύτερη υποτροφία δόθηκε στη διδακτορική ερευνήτρια Άννα-Μαρία Παππά του Εργαστηρίου Βιοηλεκτρονικής της Σχολής Ecole des Mines de Saint Etienne, η οποία επίσης είναι συνεργαζόμενη ερευνήτρια στο Πανεπιστήμιο Κέμπριτζ της Βρετανίας. Η έρευνά της εστιάζεται στην ανίχνευση μεταβολικών ουσιών στο κύτταρο με τη χρήση οργανικών ηλεκτρονικών συσκευών.
Η Ελληνίδα ερευνήτρια σπούδασε στο Κολλέγιο «Ανατόλια» της Θεσσαλονίκης, αποφοίτησε από το τμήμα Χημικών Μηχανικών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης το 2012 και έκανε μεταπτυχιακά στις νανοεπιστήμες, στη νανοτεχνολογία και στα βιοϋλικά.

ΚΑΛΑΜΑΤΑ – ΑΥΡΙΟ ΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ: Νέο επιχειρηματικό βήμα του Σωκράτη Παπασταθόπουλου

 UP DATE: ΜΙΚΡΗ ΑΝΑΒΟΛΗ - ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ ΤΑ ΕΓΚΑΙΝΕΙΑ

Νέα επιχειρηματικά πλάνα για τον διεθνή Μεσσήνιο ποδοσφαιριστή Σωκράτη Παπασταθόπουλο, ο οποίος μαζί με συνεργάτες του ετοίμασαν  ένα υπερσύγχρονο εντυπωσιακό, καφέ – μπαρ – ρέστοραντ το «Platea», στην κεντρική πλατεία της Καλαμάτας.
Ο Σωκράτης ετοιμάζει μία μεγάλη έκπληξη στα εγκαίνια του «Platea», τα οποία  θα γίνουν αύριο Κυριακή 22 Οκτωβρίου καθώς σε αυτά ίσως παραβρεθεί και (δυνατή) αντιπροσωπία της ίδιας της ομάδας του, της Μπορούσια Ντόρτμπουντ.
Εμείς από την πλευρά μας να ευχηθούμε στον Σωκράτη καλή επιτυχία στο νέο του εγχείρημα


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΜΙΣΟΣ - Εκδρομή στην Ελάτη (Γαρζενίκου)

Δυο πούλμαν Νησιώτες βρεθήκαμε την προηγούμενη Κυριακή 15.10.2017 στην Ελάτη. Ο Σύλλογος των Γαρζενικιωτών της Αθήνα με τον Παν. Γιαννακόπουλο, πρόεδρο και την Γιώτα Γιαννακοπούλου (γραμματέα) μας υποδέχθηκαν και μας επιφύλαξαν μια ιδιαίτερη φιλοξενία.
Αρχικά επισκεφθήκαμε τους Αγίους Αναργύρους, ένα μικρό μοναστήρι -ξωκκλήσι, όπου μοναχές από την Κρήτη, κάνουν κάθε χρόνο μια επίσημη λειτουργία με αρτοκλασία, στην οποία συμμετείχαμε και μεις.
Στην συνέχεια επισκεφθήκαμε την κεντρική εκκλησία του χωριού, την "Κοίμηση της Θεοτόκου" που χτίστηκε το 1842. Η Γιώτα Γιαννακοπούλου και ο Μιχάλης Γαβράς, αναφέρθηκαν διεξοδικά στην διαχρονική, πριν από τα επαναστατικά χρόνια του '21, σχέση των Γαρζενικιωτών με τη Μεσσήνη (Νησί), παρουσιάζοντας όχι μόνο ιστορικά στοιχεία αλλά και τα ονοματεπώνυμα Γαρζενικιωτών που μετεγκαταστάθηκαν στο Νησί, ιδιαίτερα την δεκαετία 1860. Μια ακόμα απόδειξη αυτής της σχέσης, είναι η δωρεά των δυο κεντρικών μανουαλιών από τους "κατοίκους της Μεσσήνης", όπως αναγράφεται στη βάση τους.
Ο καφές που ακολούθησε στο κεντρικό καφενείο-ταβέρνα του χωριού, προσφορά του Συλλόγου των Γαρζενικιωτών, ήρθε την πιο κατάλληλη στιγμή. Στο χώρο του καφενείου αναζωπυρώθηκε η σχέση των δυο Συλλόγων και δόθηκε η υπόσχεση και για επόμενες κοινές συναντήσεις.
Ακολούθησε η επίσκεψή μας στο ξωκκλήσι της Ζωοδόχου Πηγής, σε ένα εξαίσιο αρκαδικό τοπίο μέσα στα έλατα και τις καρυδιές και με μια καταπληκτική πηγή νερού. Ο χώρος είναι πλέον στην ιδιοκτησία του Συλλόγου και προδιαθέτει για ένα υπαίθριο γλέντι στον κατάλληλο χρόνο, ιδέα που έχει πάρει την θέση της στους επόμενους σχεδιασμούς μας.
Με την συνέχιση και γαστριμαργική απόλαυση της γουρνοπούλας, με αρκαδική συνταγή, σε ταβέρνα του Κάψια και η επίσκεψη μιας ομάδας στο μικρό, αλλά πανέμορφο σπήλαιο Κάψια, ολοκληρώθηκε η εκδρομή μας στην Ελάτη με τις πατρογονικές σχέσεις μας.

ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΦΟΡΑ ΔΙΕΘΝΩΣ ...ΡΕΖΙΛΙ !!! «ΠΑΓΩΣΑΝ» όλες οι πληρωμές! ΕΠΙΑΣΑΝ Έλληνες ευρωβουλευτές να κλέβουν...

Σοκ έχει προκαλέσει στις Βρυξέλλες η απόφαση της αρμόδιας υπηρεσίας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου να «παγώσει» όλες τις πληρωμές προς τους τοπικούς συνεργάτες (local assistants) των Ελλήνων ευρωβουλευτών, επειδή ερευνά κατά πόσο οι τελευταίοι απασχολούν ...«μαϊμού» συνεργάτες! 

Η Ελλάδα, όπως αποκαλύπτει σε ρεπορτάζ της η εφημερίδα "δημοκρατία", βρέθηκε στο μικροσκόπιο της OLAF, της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Καταπολέμησης της Απάτης, μετά την καταγγελία κατά του ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Μανώλη Κεφαλογιάννη ότι εισέπραττε το 60% του μισθού συνεργάτιδάς του. Η αρμόδια επιτροπή του Ευρωκοινοβουλίου, με επικεφαλής τον Γάλλο ευρωβουλευτή Ζαν-Μαρί Καβαδά, εξετάζει το αίτημα άρσης της ασυλίας του κ. Κεφαλογιάννη και σύντομα θα κάνει τη σχετική εισήγηση στην Ολομέλεια. «Οι πλαστογραφίες και οι εκβιασμοί σε βάρος του κ. Κεφαλογιάννη δεν μπορούν να πλήξουν ούτε τον ίδιο ούτε και την οικογένεια του», είχε απαντήσει μέσω κύκλων του ο επικεφαλής των ευρωβουλευτών της ΝΔ, όταν είχε προ μηνών δημοσιοποιηθεί η υπόθεση.

Πλέον, το ενδιαφέρον της OLAF φέρεται να στρέφεται στο κατά πόσο οι τοπικοί συνεργάτες των Ελλήνων ευρωβουλευτών ασκούν πραγματικά κοινοβουλευτικά καθήκοντα ή εμπίπτουν σε μία από τις δύο παρακάτω κατηγορίες: α) απλοί «ταμίες», δηλαδή συνεργάτες-«φαντάσματα» που εισπράττουν ένα μισθό και τον αποδίδουν αμέσως στον ευρωβουλευτή β) συνεργάτες που παρέχουν άλλου είδους υπηρεσίες, όπως για παράδειγμα να κανονίζουν εμφανίσεις και συνεντεύξεις των ευρωβουλευτών σε ΜΜΕ, με το αζημίωτο!

Εντύπωση, για παράδειγμα, προκαλεί το γεγονός ότι ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, Σωτήρης Ζαριανόπουλος, απασχολεί έναν διαπιστευμένο συνεργάτη (με έδρα δηλαδή τις Βρυξέλλες) και δέκα τοπικούς συνεργάτες (με έδρα δηλαδή την Αθήνα), όπως και το ότι ο Νότης Μαριάς δεν εμφανίζεται να απασχολεί κανένα συνεργάτη στις Βρυξέλλες, αλλά έχει εννιά στην Αθήνα!

Η έρευνα αφορά και τους 21 Έλληνες ευρωβουλευτές, που είναι οι ακόλουθοι: Δημήτρης Παπαδημούλης, Στέλιος Κούλογλου, Κωνσταντίνα Κούνεβα (ΣΥΡΙΖΑ), Μανώλης Κεφαλογιάννης, Μαρία Σπυράκη, Ελίζα Βόζεμπεργκ, Γιώργος Κύρτσος, Θοδωρής Ζαγοράκης (Νέα Δημοκρατία), Νίκος Ανδρουλάκης, Εύα Καϊλή (ΠΑΣΟΚ), Γιώργος Επιτήδειος, Λάμπρος Φουντούλης, Ελευθέριος Συναδινός (Χρυσή Αυγή), Σωτήρης Ζαριανόπουλος, Κωνσταντίνος Παπαδάκης (ΚΚΕ), Γιώργος Γραμματικάκης, Μιλτιάδης Κύρκος (Ποτάμι) Νίκος Χουντής (ΛΑΕ), Κώστας Χρυσόγονος (ανεξάρτητος), Σοφία Σακοράφα (ανεξάρτητη), Νότης Μαριάς (Ελλάδα-Ο άλλος δρόμος).

Όσο διαρκεί η σχετική έρευνα, οι πληρωμές των τοπικών συνεργατών των Ελλήνων ευρωβουλευτών από τις σχετικές διοικητικές υπηρεσίες του Ευρωκοινοβουλίου έχουν ανασταλεί και οι αρμόδιες υπηρεσίες ερευνούν εξονυχιστικά τη δραστηριότητά τους, ζητώντας να τους προσκομίσουν τα βιογραφικά τους σημειώματα, τα email που έχουν ανταλλάξει με τους ευρωβουλευτές, μέσα από τα οποία αποδεικνύεται ότι επιτελούν συγκεκριμένο έργο, καθώς και άλλα ανάλογα στοιχεία.


πηγή

Τρία πράγματα του σπιτιού με τα οποία μπορούμε να καθαρίσουμε το κινητό

Το κινητό μας είναι ένα από τα προσωπικά αντικείμενα που αποτελεί πηγή μικροβίων και γι' αυτό το λόγο θα πρέπει να καθαρίζεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

Δεν πρόκειται για μια δύσκολη διαδικασία καθώς μπορείτε να καθαρίσετε εύκολα το κινητό σας μέσα σε λίγα λεπτά χρησιμοποιώντας υλικά που ήδη έχετε.
Δείτε μερικές επιλογές...
1. Μαντηλάκι γυαλιών
Αν έχετε στο σπίτι σας ένα μαντηλάκι γυαλιών μπορείτε να καθαρίσετε και το κινητό σας. Προσέξτε μόνο να μην το χρησιμοποιήσετε μετά στα γυαλιά σας γιατί υπάρχει κίνδυνος να μεταφέρετε στα μάτια σας τα μικρόβια που υπάρχουν στο κινητό. Βρέξτε ελαφρώς το πανάκι σας και με αυτό καθαρίστε την οθόνη αλλά και το πίσω μέρος του κινητού. Περάστε καλά το κινητό με τη στεγνή μεριά του πανιού μέχρι να καθαρίσει και να στεγνώσει τελείως.
2. Μπατονέτες
Χρησιμοποιείστε μπατονέτες για να καθαρίσετε τις πιο δύσκολα προσβάσιμες επιφάνειες που δεν μπορέσατε να καθαρίσετε με το μαντηλάκι γυαλιών. Καθαρίστε με τις μπανοτέτες και τις υποδοχές του φορτιστή ή των ακουστικών αλλά και το εσωτερικό όπου μπαίνει η μπαταρία.
3. Μείγμα με ξύδι
Ετοιμάστε ένα μείγμα από 50% αποσταγμένο νερό και 50% λευκό ξίδι. Βρέξτε ένα βαμβακερό πανάκι με το μείγμα και σκουπίστε καλά το κινητό σας με το πανάκι. Στη συνέχεια χρησιμοποιήστε ένα τελείως στεγνό πανί για να απομακρύνετε τυχόν περίσσεια μείγματος από το τηλέφωνό σας.
Το διαβάσαμε στο baby.gr

ΦΩΤΟ - Δευτέρα με... βροχές, χιονοπτώσεις και πτώση της θερμοκρασίας εως και 9 βαθμούς κελσίου!

Τέρμα η καλοκαιρία από ότι φαίνεται, μέχρι την Κυριακή θα κρατήσουν οι υψηλές θερμοκρασίες. 
Σύμφωνα με νεότερη πρόγνωση του μετεωρολόγου, Γιάννη Καλλιάνου, «τη Δευτέρα, ο καιρός θα καταστεί γρήγορα άστατος με βροχές και ισχυρές καταιγίδες στις περισσότερες περιοχές της δυτικής και βόρειας Ελλάδας και μέχρι το τέλος της ημέρας τα φαινόμενα θα έχουν την τάση να επεκταθούν και σε πολλές από τις υπόλοιπες περιοχές των νησιών του ανατολικού και νότιου Αιγαίου» όπως χαρακτηριστικά αναφέρει.
Όπως γράφει στο facebook, ο κ.Καλλιάνος, τη Δευτέρα, θα υπάρξουν περιοχές της δυτικής και βόρειας Ελλάδας αλλά και των νησιών κυρίως του βορειοανατολικού Αιγαίου που τα φαινόμενα θα έχουν ιδιαίτερη ένταση και διάρκεια. Σε τοπικό επίπεδο θα εκδηλωθούν και ισχυρές χαλαζοπτώσεις. Επιπλέον, κατά τη διάρκεια της Τρίτης θα εκδηλωθούν και τοπικές χιονοπτώσεις στα κεντρικά και βόρεια ορεινά, περίπου πάνω από τα 1700-1800 μέτρα υψόμετρο.
Διαβάστε αναλυτικά την πρόγνωση του μετεωρολόγου, Γιάννη Καλλιάνου:

ΤΟ ΕΦΤΑΣΑΝ ΣΕ ...ΑΛΛΟ ΕΠΙΠΕΔΟ !!!Άνοιξε στο Ντόρτμουντ ο πρώτος οίκος ανοχής αποκλειστικά με κούκλες

Οι Αυστριακοί έκαναν την αρχή, όμως οι Γερμανοί το πήγαν σε άλλο επίπεδο, με την ανταπόκριση να είναι θεαματική όπως αποκάλυψε η ιδιοκτήτρια Evelyn Schwarz.
Η εποχή της τεχνολογίας που ζούμε, δεν θα μπορούσε να μην επηρεάζει με διάφορους τρόπους την ερωτική ζωή των ανθρώπων. Ένας από αυτούς, ο οποίος έχει επιρροή από την Ασία, είναι και οι κούκλες με τις οποίες πολλοί άνδρες σιγά σιγά αρχίζουν να αντικαθιστούν τις γυναίκες.
Αρχικά είχαμε δει τον οίκο ανοχής στην Αυστρία, ο οποίος παρείχε μία τέτοια στους πελάτες του, όμως στο Ντόρτμουντ είπαν να το πάνε ένα βήμα παραπέρα, ανοίγοντας ένα τέτοιο χώρο, αποκλειστικά και μόνο με τέτοιες παροχές.
Το όνομά του είναι «Bordoll» και πηγάζει από την ένωση των λέξεων «bordello» (μπουρδέλο) και doll (κούκλα), ενώ ιδιοκτήτριά του είναι η Evelyn Schwarz, η οποία βλέπει την επιχειρηματική της κίνηση να αποδίδει… καρπούς με το καλημέρα.
Συνολικά διαθέτει 15 κούκλες, τις οποίες έχει αγοράσει από την Ασία και η κάθε μία αξίζει 2000 ευρώ. Όλες τους είναι διαφορετικές, καθώς έχουν άλλο ύψος, άλλο χρώμα μαλλιών, άλλες αναλογίες σώματος και το κόστος για μία τέτοια συνεύρεση είναι στα 80 ευρώ την ώρα.
Η ανταπόκριση που έχει αυτή η επιχειρηματική της κίνηση, είναι πολύ καλή, καθώς όπως αποκάλυψε η ίδια, κάθε μία από τις κούκλες αυτές κάνουν κατά μέσο όρο 11 ραντεβού την ημέρα. Κοινώς βγάζουν 880 ευρώ.
«Οι περισσότεροι έρχονται από περιέργεια, αλλά το 70% αυτών, επιστρέφει ξανά, καθώς μένει ικανοποιημένος από την εμπειρία», είπε χαρακτηριστικά, ενώ το κορυφαίο όλων, είναι πως πολλές γυναίκες πελατών περιμένουν έξω στο αυτοκίνητο.




gazzetta.gr

Το πάθημα του Βαγγέλα, η...τραγωδία της Φώφης;

Θα μοιάζουν οι εκλογές με αυτές της κεντροδεξιάς;

Στην τελική ευθεία οι εκλογές για την Κεντροαριστερά και βλέπω ότι πληθαίνουν οι αναλύσεις για το που πάει ο χώρος. 
Είναι αλήθεια πάντως ότι όσο περνάει ο καιρός οι εκλογές αυτές μοιάζουν με τα όσα έγιναν στην...Κεντροδεξιά πριν δυο χρόνια. 
Οπου άλλος ήταν το φαβορί και άλλος βγήκε τελικά.
Η Φώφη θα ακολουθήσει την πορεία του Βαγγέλη Μεϊμαράκη; 
Αυτό προσπαθεί να αποφύγει πάση θυσία, όπως όλα δείχνουν.



πηγή

Απίστευτο: Δείτε πώς θα ξεπαγώσετε την μπριζόλα σας σε μόλις… 3 λεπτά

Υπάρχει ένα τρικ μαγειρικής που σας έχει ξεφύγει. Διαβάζοντας παρακάτω θα συνειδητοποιήσετε ποιο είναι το λάθος που (ενδεχομένως) κάνετε μια ζωή και δεν τρώτε τέλεια μαγειρεμένες μπριζόλες.
Σύμφωνα με τον Senior Editor του Cook Illustrated, Dan Souza, αλλά και την ερευνητική ομάδα Test Kitchen, το να μαγειρεύετε τις μπριζόλες σας αφού πρώτα έχουν ξεπαγώσει είναι λάθος. Παρόλο που οι ξεπαγωμένες μπριζόλες τρώγονται μια χαρά, αν δοκιμάσετε να μαγειρέψετε τις μπριζόλες σας χωρίς να τις ξεπαγώσετε προηγουμένως, θα καταλάβετε τεράστια διαφορά στη γεύση αλλά και στην εμφάνιση.
Πώς θα μαγειρέψετε μια παγωμένη μπριζόλα
1. Ξεκινήστε βγάζοντας την μπριζόλα από την κατάψυξη και βάζοντας ελαιόλαδο στο τηγάνι σε μέτρια θερμοκρασία.
2. Μόλις το λάδι ζεσταθεί βάλτε την μπριζόλα κατευθείαν μέσα σε αυτό προσθέτοντας τα απαραίτητα μπαχαρικά που θέλετε. Μετά από 90 δευτερόλεπτα γυρίστε την μπριζόλα από την άλλη πλευρά.
3. Μόλις περάσουν ακόμα 90 δευτερόλεπτα, βγάλτε την μπριζόλα και τοποθετήστε την σε ένα ταψάκι στον φούρνο όπου θα την ψήσετε πλέον στους 200 βαθμούς για 18-20 λεπτά (ανάλογα με το πόσο καλά ψημένη τη θέλετε).
Tip Για να μαγειρευτεί τέλεια μια παγωμένη μπριζόλα θα πρέπει να την έχετε τοποθετήσει στην κατάψυξη με τον σωστό τρόπο. Αυτό σημαίνει πως θα πρέπει να την τυλίξετε με λαδόκολλα (για να μην σχηματιστούν πάνω της κρύσταλλα νερού) και να την τοποθετήσετε στη συνέχεια μέσα σε ένα πλαστικό σακουλάκι.

ΒΙΝΤΕΟ - Απίστευτο: Δείτε τι αποκαλύπτει επιγραφή 4000 ετών για την Κιβωτό του Νώε!!

Πιστεύετε ότι ο Μεγάλος Κατακλυσμός έγινε πραγματικά; 
Τι γίνεται με τον Νώε και την Κιβωτό;
Σύμφωνα με πολλά αρχαία κείμενα και ένα συναρπαστικό βίντεο, ο μεγάλος κατακλυσμός συνέβη και η κιβωτός του Νώε ήταν πραγματική.
Σήμερα βλέπουμε τρομερές καταστροφές που καταστρέφουν πόλεις και προκαλούν τεράστιο αριθμό θυμάτων. Από τους αρχαίους χρόνους, η ανθρωπότητα έχει αντιμετωπίσει διάφορους τύπους φυσικών καταστροφών (ή ίσως και θεϊκής παρέμβασης), όπως σεισμοί, εκρήξεις ηφαιστείων, τσουνάμι, πλημμύρες, κλπ.
Μία από τις πιο μεγάλες καταστροφές που συνέβη ποτέ και καταγράφηκε από τους προγόνους μας από πολλούς διαφορετικούς πολιτισμούς είναι αυτό που συχνά ονομάζεται ως η μεγάλος Κατακλυσμός.
Ο Κατακλυσμός του Νώε ή μεγάλη πλημμύρα είναι ένα γεγονός καταγραμμένο στην Αγία Γραφή. Αλλά υπάρχουν παρόμοιες ιστορίες που μπορούν να βρεθούν και από πολλούς άλλους αρχαίους πολιτισμούς
Αναφέρει ότι ολόκληρη η Γη βυθίστηκε από τις θάλασσες και έναν μεγάλο κατακλυσμό που δεν άφησε κανέναν ζωντανό. Μιλά επίσης για έναν άνδρα που είχε εντολή από τον Θεό να κατασκευάσει μία κιβωτό και να επιλέξει τους ανθρώπους και τα ζώα που θα ευημερούσαν σε μια νέα Γη, όπως αναφέρει το strange.
Το πιο ενδιαφέρον είναι το πώς κατασκευάστηκε η Κιβωτός του Νώε. Μία πρόσφατη ανακάλυψη μίας 4000 ετών επιγραφής αποκαλύπτει αναλυτικά τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν και το ιδιόμορφο σχήμα που είχε η Κιβωτός.
Παρακολουθήστε το παρακάτω βίντεο για να μάθετε περισσότερα:

ΠΛΗΡΗΣ ΟΔΗΓΟΣ - Η «άγνωστη» Καλαμάτα στην ταξιδιωτική σας ατζέντα

Ένας προορισμός, πολλές επιλογές

Η βρετανική Telegraph την είχε συμπεριλάβει την άνοιξη του 2016 στη λίστα με τους συνολικά 13 λιγότερο γνωστούς ευρωπαϊκούς προορισμούς που αξίζει να συμπεριλάβει κάποιος στην ταξιδιωτική του ατζέντα, πριν γίνουν ακόμη γνωστοί στο μεγαλύτερο μέρος του μαζικού τουρισμού.
Οι προβλέψεις της βεβαίως και επιβεβαιώθηκαν καθώς η μεσσηνιακή πρωτεύουσα τον τελευταίο χρόνο γνωρίζει ραγδαία τουριστική ανάπτυξη -διαθέτει υποδομές για όλα τα γούστα και budget- η οποία την έχει ήδη αναδείξει σε κορυφαίο τουριστικό προορισμό, τόσο για τους Έλληνες όσο και για τους ξένους ταξιδιώτες.
Ένα από τα πιο γραφικά δρομάκια στο ιστορικό κέντρο
grgng2-istoriko-kentroΕκτός του ότι πλέον προσεγγίζεται μέσα σε 2,5 ώρες από την Αθήνα, το αεροδρόμιό της κατακλύζεται από πτήσεις charter και το λιμάνι της γεμίζει με κρουαζιερόπλοια (κυρίως κατά την καλοκαιρινή σεζόν). Μην ξεχνάτε, μάλιστα, ότι εδώ και 22 χρόνια κατά την διάρκεια του καλοκαιριού στην Καλαμάτα διοργανώνεται με μεγάλη επιτυχία το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας. Ακόμη ένας λόγος που την έχει κάνει διεθνώς γνωστή.
Αυτό, ωστόσο, δεν σημαίνει ότι η Καλαμάτα δεν είναι παντός καιρού. Μάλιστα, πρόκειται για μια ολοζώντανη πόλη που δεν έχει σε τίποτα να ζηλέψει άλλες μεγαλουπόλεις της Ελλάδας. Με χαρακτηριστικό ατού της, λοιπόν, την στρατηγική τοποθεσία της –μπορεί εύκολα να αποτελέσει ορμητήριο για την γνωριμία σας και με τις υπόλοιπες ομορφιές του νομού– αποτελεί τέλεια επιλογή για ένα φθινοπωρινό weekend μακριά από τα τετριμμένα.
grgng2-paraliakiΗ παραλιακή της Ναυαρίνου, ιδανική επιλογή για βόλτες πεζή ή με το ποδήλατο
Η Καλαμάτα, λοιπόν, χωρίζεται στο παραλιακό μέτωπο με την περατζάδα (σημείο αναφοράς της πόλης κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες) και το ιστορικό κέντρο με το κάστρο (τόπος συνάντησης ντόπιων και επισκεπτών κατά τη διάρκεια του χειμώνα). Κατά μήκος της παραλιακής λεωφόρου Ναβαρίνου (το μεγάλο πεζοδρόμιο ενδείκνυται για βόλτες πεζή ή με το ποδήλατο στον διαμορφωμένο ποδηλατόδρομο) συναντώνται cafes, bars και εστιατόρια τα οποία και συγκεντρώνουν τόσο τους κατοίκους της πόλης όσο και τους επισκέπτες της που τα επιλέγουν για να συνδυάσουν το τερπνόν μετά του ωφελίμου, καθώς από εδώ απολαμβάνουν απεριόριστη θέα στη θάλασσα.
Όσο προχωράτε προς το κέντρο της πόλης, η πολυσύχναστη Αριστομένους θα σας οδηγήσει στην κεντρική πλατεία και τον πεζόδρομο της Ιατροπούλου  με τα νεανικά cafes και bars, ενώ ανηφορίζοντας λίγο ακόμα θα βρεθείτε μπροστά στο Δημαρχείο και εν συνεχεία στην ιστορική πλατεία 23ης Μαρτίου –εδώ ξεκίνησε ο Αγώνας της Επανάστασης το 1821. Ακριβώς από πίσω βρίσκεται το ιστορικό κέντρο της πόλης, κάτω ακριβώς από το κάστρο της, το οποίο κατά τη διάρκεια του χειμώνα μετατρέπεται σε σοφιστικέ πιάτσα με τα ψαγμένα στέκια που βρίσκονται στην περιοχή του.
Ο πεζόδρομος της Ιατροπούλου στο κέντρο της πόλης
Η Καλαμάτα διαθέτει, επίσης, μαρίνα, όπου αράζουν πολυτελή ιστιοπλοϊκά και σκάφη. Στην περιοχή της, μάλιστα, θα βρείτε και κάποια από τα πιο φημισμένα εστιατόρια και ψαροταβέρνες της πόλης.
grgng2-pezodromosΠαρακάτω σας έχουμε επιλεγμένες προτάσεις που θα σας συστήσουν στο αληθινό πρόσωπο της Καλαμάτας. Τι θα κάνετε, τι θα δείτε, πού θα φάτε, πού θα διασκεδάσετε, τι θα προμηθευτείτ0ε φεύγοντας από την μεσσηνιακή πρωτεύουσα; Μάθετε αναλυτικά πώς θα περάσετε ωραίες στιγμές στην Καλαμάτα και γεμίστε τις αποσκευές σας με επιπλέον εμπειρίες.

Ζωντανοί πεζόδρομοι και πλατείες

grgng2-pezodromoi_plateiesΤο κέντρο της πόλης είναι γεμάτο με ολοζώντανους πεζόδρομους οι οποίοι σφύζουν από ζωή σε καθημερινή βάση και είναι γεμάτοι με καθιερωμένα στέκια που επιλέγουν οι ντόπιοι για τον καφέ και το ποτό τους. Ο πεζόδρομος της Ιατροπούλου (κάθετος στην κεντρική πεζοδρομημένη Αριστομένους, την βασική «αρτηρία» της πόλης που ενώνει την παραλία με το ιστορικό κέντρο) με τα άκρως ενημερωμένα και νεανικά cafes είναι από τους πρώτους που καθιερώθηκαν ως πιάτσα.
Σημείο αναφοράς, ωστόσο, της πόλης έχουν γίνει, επίσης, και οι πεζόδρομοι Βαλαωρίτου, Αντωνοπούλου και Αμφείας στο ιστορικό κέντρο. Στον τελευταίο μάλιστα καθ όλη τη διάρκεια του χρόνου διοργανώνονται διάφορα street events και φεστιβάλ. Από τις πιο πολυσύχναστες πλατείες της πόλης αυτή του Βασιλέως Γεωργίου, στο σύγχρονο κέντρο της Καλαμάτας, γεμάτη με εμπορικά καταστήματα και all day σημεία αναφοράς. Στο ιστορικό κέντρο της πόλης η Πλατεία Όθωνος τα τελευταία χρόνια έχει συγκεντρώσει αρκετές προτάσεις για φαγητό.

Ενημερωμένα all day στέκια

grgng2-bistroteca1Σε μια πόλη που γνωρίζει τέτοιους ρυθμούς τουριστικής ανάπτυξης θεωρείται αυτονόητο ότι και τα στέκια της χαρακτηρίζονται για την ενημέρωση και τις υψηλών προδιαγραφών υπηρεσίες τους που παρέχουν σε εκείνους που τα επιλέγουν. Ανάμεσα σε αυτά ξεχωρίζει το Καντοίνα (Κεντρική Αγορά Καλαμάτας, τηλ. 27210 86000) στην κεντρική αγορά της πόλης, ένα πολύ προσεγμένο wine- tapas bar με μια ευρεία wine list από τον ελληνικό αμπελώνα και σπιτικά μαγειρεμένα πιάτα που ανανεώνονται σε καθημερινή βάση αναλόγως τις φρέσκες πρώτες ύλες που βρίσκονται στην αγορά.
Σημείο αναφοράς για την κεντρική Πλατεία Βασιλέως Γεωργίου το Bistroteca που στεγάζεται σε ένα πανέμορφο νεοκλασικό κτήριο. Ο εντυπωσιακός του χώρος με την προσεγμένη και μοντέρνα διακόσμηση, αποπνέει μία ρουστίκ ατμόσφαιρα, ενώ χωρίζεται σε 3 επιμέρους χώρους για να επιλέξετε εκείνον που σας ταιριάζει περισσότερο. Το φαγητό χαρακτηρίζεται τύπου bistrot, ενώ η μπάρα του φημίζεται για τα προσεγμένα και εμπνευσμένα cocktail, με ιδιαιτέρως περιποιημένη παρουσίαση.
grgng2-stolidi-ena5All time classic επιλογή το Luna Lounge απέναντι από το Δημαρχείο της πόλης, επί της Αριστομένους. Με ευρωπαϊκή ατμόσφαιρα αποτελεί συνώνυμο του ποιοτικού καφέ, ενώ ενδείκνυται για coffee και lunch break κατά την διάρκεια της ημέρας, καθώς και για ένα ποτήρι κρασί με την παρέα το απόγευμα ή το βραδάκι, σε κάποιο από τα τραπέζια στη στοά. 
Εναλλακτική και πιο cozy επιλογή αποτελεί το Στολίδι Ένα, στεγασμένο στο πατρικό σπίτι του παππού του ιδιοκτήτη.
Έχοντας διατηρήσει τη διαρρύθμιση του αρχικού σπιτιού, ξεχωρίζει για την πανέμορφη εξωτερική αυλή του και την φιλική ατμόσφαιρα. Για εξαιρετικά cocktails και ψαγμένες μουσικές για χορό το Baroque (Αμφείας 34) στο ιστορικό κέντρο, αποτελεί ένα από τα talk of the town. Πλήρως ενημερωμένη κάβα και βραδιές με guest bartenders και φημισμένους Έλληνες και διεθνείς djs στα ατού του. Για γλυκές απολαύσεις το παλαιότερο, πιο φημισμένο και επιτυχημένο bakery - pastry στην Καλαμάτα θα γίνει σίγουρα σημείο αναφοράς σας.
Ο λόγος για την αλυσίδα καταστημάτων Athanasiou, η φήμη της οποίας έχει ξεπεράσει ακόμη τα σύνορα της Ελλάδας. Λαχταριστά γλυκά όπως προφιτερόλ, μιλφέιγ, εκμέκ γίνονται πραγματικά ανάρπαστα.

ΚΑΛΑΜΑΤΑ - Νίκος Ανδρουλάκης: Θεματοφύλακας των θεσμών μια ισχυρή Δημοκρατική Παράταξη

 Καταχειροκροτούμενος από εκατοντάδες πολίτες της Καλαμάτας, κυρίως νέους, χθές βράδυ στο REX ο Νίκος Ανδρουλάκης έθεσε το διακύβευμα της επόμενης ημέρας των εκλογών.
«Ζητώ από όλους εσάς να προχωρήσουμε μαζί και να κάνουμε τη Δημοκρατική Παράταξη μεγάλη, ισχυρή και γενναία, με μια συλλογικότητα ριζοσπαστική ώστε να εμπνεύσουμε τις επόμενες γενιές. Να δώσουμε λύσεις στην πατρίδα μας και να νιώσουν οι επόμενοι ότι αυτό που κάνουμε δεν αφορά μόνο εμάς, εσάς αλλά πάνω από όλα τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας».
Ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ και υποψήφιος για την ηγεσία του ενιαίου φορέα της Κεντροαριστεράς μίλησε με θέρμη για την ανανέωση του πολιτικού συστήματος και το ρόλο που μπορεί να παίξει η Δημοκρατική Παράταξη.
«Εάν εμείς δεν ανατάξουμε το χώρο μας τότε θα παγιωθεί ένα πολιτικό σύστημα το οποίο δεν θα προσφέρει στον ελληνικό λαό λύσεις αλλά διχόνοια, διχασμό, ακρότητες. Να αντισταθούμε σε όσους επιδιώκουν μια κατακερματισμένη κοινωνία που θα γερνάει, θα έχει πολύ μεγάλα αδιέξοδα και θα βλέπει τα παιδιά της να φεύγουν προς το εξωτερικό».
Ο Νίκος Ανδρουλάκης ζήτησε από τους πολίτες να πιστέψουν ότι μπορούν να γίνουν δύναμη αλλαγής. «Οταν η Δημοκρατική Παράταξη δεν είναι ισχυρή, δεν υπάρχει και θεματοφύλακας σεβασμού των δημοκρατικών θεσμών. Γι’ αυτό ή τώρα ή ποτέ».
Αναφερόμενος στο ενιαίο κόμμα που πρέπει να δημιουργηθεί τόνισε ότι βασική προϋπόθεση είναι η ηθική και πολιτική ενότητα της παράταξης.
«Δεν θα πάμε στις εκλογές για να μοιράσουμε τα ιμάτια της εξουσίας σε παλιούς πρωταγωνιστές για να νιώθουν ότι είναι εντός του παιχνιδιού χωρίς να έχουν καμία αξία. Ούτε ο λαός θα επικροτήσει κάτι τέτοιο. Ο λαός θέλει την ενότητα του ’74 και του ’81: πολιτική, συναισθηματική, ιδεολογική. Θέλει μια νέα συλλογικότητα χωρίς πρίγκιπες και πριγκιπάτα.
Γι’ αυτό πρέπει να φτιάξουμε σε ένα θεσμικό κόμμα, δηλαδή τα μέλη να έχουν ρόλο». Και μιλώντας για το ρόλο των νέων στο προσκήνιο ανέφερε:
«Χρειαζόμαστε ριζοσπαστική ανανέωση. Να χρησιμοποιήσουμε την ανανέωση ως όπλο επάρκειας κι όχι ως όπλο παρέας. Εάν στις 20 Νοεμβρίου τα μέλη μας, οι φίλοι μας, δεν έχουν πιστέψει ότι αλλάζουμε και πάει σε μια νέα εποχή η Δημοκρατική Παράταξη, δεν καταφέραμε τίποτα. Είμαι έτοιμος να συγκρουστώ με όσα σας πλήγωσαν εντός κι εκτός κι ιδιαίτερα με τα κατεστημένα».

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου