20.2.10

Όργιο σε χαμάμ – Ψάχνουν όλοι το video

Φωτιές έχουν πάρει οι μηχανές αναζήτησης στο διαδίκτυο αφού τα ¨ χτυπήματα ¨ αναζήτησης ¨οργιο σε χαμάμ video είναι χιλιάδες .Πάντως για το φιλοθεάμον κοινό να σας ενημερώσουμε ότι η ¨ Γνωστή σελίδα ¨ που φιλοξενεί συνήθως ελληνικές επιτυχίες και και περιζήτητα video έως στιγμής δεν φιλοξενεί το συγκεκριμένο .
Μην απογοητεύεσθε όμως σύντομα με καλά πληροφορημένες πηγές θα κάνει την εμφάνιση του εκτός αν όλη η ιστορία είναι «Μούφα » προς απογοήτευση των φίλων του είδους . Γεγονός πάντως είναι ότι ανεξάρτητα αν υπάρχει Βίντεο στο χωριό των Σερών οι τέσσερις φοιτήτριες και ένα γνωστό τους παντρεμένο ζευγάρι, είπαν να κάνουν ένα διάλειμμα από το βαρύ πρόγραμμα της καθημερινότητάς τους και να χαλαρώσουν για ένα διήμερο στο χαμάμ του συγκεκριμένου χωριού
Γρήγορα όμως η παρέα, χαλάρωσε τόσο που οι αναστολές «έπεσαν»! Οι φοιτήτριες, παρασυρόμενες από το νεαρό της ηλικίας τους αλλά και τις ασυγκράτητες σεξουαλικές ορμές άρχισαν τα επικίνδυνα ερωτικά παιχνίδια μέσα στα ιαματικά νερά. Το παντρεμένο ζευγάρι που αρχικά σοκαρίστηκε, συμμετείχε κι αυτό στο όργιο που τάραξε την ηρεμία της τοπικής κοινωνίας

Κυνήγι – Παρατείνεται η ισχύς των αδειών κατοχής κυνηγετικών όπλων


Παρατείνεται μέχρι τις 30 Νοεμβρίου του 2011 η διάρκεια ισχύος των αδειών κατοχής κυνηγετικών όπλων, που έληξαν ή λήγουν μέχρι την ημερομηνία αυτή, σύμφωνα με απόφαση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, που δημοσιεύτηκε την 09-02-2010
Εντός αυτής της προθεσμίας, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν τα δικαιολογητικά για την ανανέωση των αδειών, στα Τμήματα Ασφαλείας ή όπου δεν υπάρχουν, στα Αστυνομικά Τμήματα του τόπου κατοικίας τους, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ.

«Όχι» super βενζίνη σε ΙΧ νέας τεχνολογίας

Ο Σύλλογος Ιδιοκτητών Συνεργείων Αυτοκινήτων ενημερώνει τους καταναλωτές ότι πρέπει να προσέχουν και να μη βάζουν super βενζίνη σε αυτοκίνητα νέας τεχνολογίας καθώς υπάρχει κίνδυνος καταστροφής του καταλύτη αλλά και του κινητήρα.

Παράνομος τζόγος – Κτύπησαν …φλέβα στην Ηλεία ,είχε ..πλοκάμια και στην Μεσσηνία

Μεγάλο χτύπημα κατά του παράνομου στοιχήματος πέτυχε σήμερα η Επιτροπή Παράνομου Στοιχήματος της ΟΠΑΠ Α.Ε., σε συνεργασία με την αστυνομική διεύθυνση Ηλείας, εξαρθρώνοντας μετά από συλλογή πληροφοριών έναν ισχυρό κόμβο στην Πελοπόννησο, που λειτουργούσε με περίπου 80 αντιπροσώπους στην περιοχή και με δεκάδες παίκτες στην Ηλεία. Ετσι, σήμερα συνελήφθη από άνδρες της αστυνομίας, που υποδύθηκαν τους παίκτες του στοιχήματος και με προσημειωμένα χαρτονομίσματα των 500 ευρώ έπαιξαν στον αγώνα Εργοτέλης- Ολυμπιακός, ιδιοκτήτης λογιστικού γραφείου Α.Ε., μέσα από το οποίο λειτουργούσε σε μεγάλη έκταση ο παράνομος τζόγος, αφού το είχε μετατρέψει σε παράνομο πρακτορείο. Κατασχέθηκαν 4 ηλεκτρονικοί υπολογιστές και 12.850 ευρώ, καθώς και επιταγές συνολικού ύψους 38.000 ευρώ, καθώς και βιβλίο παικτών που μετείχαν από όλη την περιοχή της Πελοποννήσου.
Στην σύλληψη του ιδιοκτήτη του λογιστικού γραφειου παρέστη και ο εισαγγελέας Ηλείας, ο οποίος δήλωσε πως θα γίνει έρευνα κατ΄ οίκον για τη συλλογή περισσότερων στοιχείων σχετικά με την ύπαρξη και λειτουργία αυτού του παράνομου πρακτορείου. Ο συλληφθείς προσήχθη στο Αστυνομικό Τμήμα Ηλείας για την προανάκριση και εκτιμάται πως ήταν από τους μεγαλύτερους μπουκ του είδους στην χώρα

Φεύγει ..η Γή στην Πελοπόννησο –Κίνδυνος συγκοινωνιακού αποκλεισμού της Μεσσηνίας

Διαδοχικές κατολισθήσεις σημειώνονται τον τελευταίο μήνα σε πολλές περιοχές της Πελοποννήσου ως αποτέλεσμα των πρωτόγνωρων βροχοπτώσεων που έπληξαν τον χειμώνα τους Νομούς Μεσσηνίας ,Αρκαδίας και Λακωνίας .
Η Αρχή έγινε με τον δρόμο της Μάλθης στην Αρχαία Μεσσήνη ( δρόμος που έιχε παραδοθεί στην κυκλοφορία μόλις πρίν δύο μήνες ακολούθησε η κατολίσθηση στον Εθνικό δρόμο Μεγαλόπολης Τρίπολης ταυτόχρονα βύθισε ο καινούργιος δρόμος Τρίπολης –Σπάρτης (ακόμα δεν έχει παραδοθεί επίσημα ) .Μια νέα κατολίσθηση είχαμε στον Εθνικό δρόμο Μεγαλόπολης –Καλαμάτας στο Δερβένι ,κατολισθήσεις υπήρξαν στον εθνικό δρόμο Καλαμάτας –Σπάρτης στον Ταύγετο ,ο επισκευασθείς το καλοκαίρι δρόμος στην οροσειρά του Αιγάλεω που οδηγεί στην Μεταξάδα …έφυγε προς τον ποταμό καμπύροβα και τελευταίο κρούσμα οι κατολισθήσεις στα ορυχεία της ΔΕΗ στην Μεγαλόπολη. Ο κίνδυνος να αποκοπεί συγκοινωνιακά η Μεσσηνία από Τρίπολη –Αθήνα είναι πλέον ορατός αν αναλογιστούμε δε ότι η κατολίσθηση της Τσακώνας το 2003 ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί ,η Μεσσηνία κινδυνεύει να γίνει ..άγονη γραμμή

Καλαμάτα - Σύσκεψη της διαπαραταξιακής για τα σκουπίδια

Η πρώτη σύσκεψη της διαπαραταξιακής επιτροπής παρακολούθησης των εξελίξεων στην υπόθεση των απορριμμάτων του δήμου Καλαμάτας, πραγματοποιήθηκε χθές το μεσημέρι στο δημαρχείο της πόλης. Τελικά δεν έγινε ανακοίνωση του νέου χώρου όπου θα τοποθετηθεί ο δεματοποιητής καθώς ακόμα δεν έχει “κλειδώσει” η σχετική πρόταση. Την ίδια στιγμή, πληροφορίες αναφέρουν πως στο τραπέζι των βολιδοσκοπήσεων για τη χωροθέτηση του δεματοποιητή, έχουν “πέσει” εκτός από τα παλιά λατομεία Μπάκα στη βόρεια πλευρά της πόλης, η περιοχή της “Μακαρίας” και το οικόπεδο που έχει αγοραστεί για την μετεγκατάσταση των τσιγγάνων αλλά και η ΒΙΠΕ της Καλαμάτας. Στο πλαίσιο εξάλλου της ενημέρωσης και της εξαγωγής συμπερασμάτων για τη λειτουργία των δεματοποιητών, αντιπροσωπεία του δήμου Καλαμάτας, αποτελούμενη από δημοτικούς συμβούλους και υπηρεσιακούς παράγοντες, θα πραγματοποιήσει την ερχόμενη Τρίτη επίσκεψη σε ανάλογη μονάδα που λειτουργεί ήδη στον Πύργο της Ηλείας

19.2.10

Πρόστιμο 510.000 ευρώ σε εταιρία γαλακτομικών προϊόντων

Ένα από τα μεγαλύτερα πρόστιμα που έχει επιβληθεί σε εταιρία τροφίμων επέβαλε η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κατερίνα Μπατζελή.
Όπως ανακοινώθηκε, πρόστιμο 510.000 ευρώ επιβλήθηκε στην εταιρία παρασκευής γαλακτοκομικών προϊόντων με την επωνυμία ΒΙΟΓΑΛ ΑΘ. ΠΛΕΞΙΔΑΣ & ΥΙΟΙ Ο.Ε. με έδρα τα Τρίκαλα. Το πρόστιμο επιβλήθηκε κατόπιν σχετικής εισήγησης του ΕΦΕΤ.
"Ως πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων αποδίδουμε πολύ μεγάλη σημασία στη διατροφική ασφάλεια και την τήρηση της νομοθεσίας", τόνισε η κ. Μπατζελή.
Το πρόστιμο αναλύεται ως εξής:
- 400.000 ευρώ για νοθεία, παραπλάνηση καταναλωτή, παραγωγή και διάθεση μη κανονικών και ασφαλών τροφίμων
- 40.000 ευρώ για έλλειψη άδειας λειτουργίας
- 40.000 ευρώ για μη τήρηση του συστήματος ιχνηλασιμότητας
- 30.000 ευρώ για παρασκευή και εμπορία μη γαλακτοκομικών προϊόντων σε εγκατάσταση παραγωγής γαλακτοκομικών προϊόντων.

Ροντούλης - Είναι πρόκληση οι Δήμαρχοι και Αντιδήμαρχοι να εισπράττουν ΔΥΟ μισθούς

Eπίκαιρη ερώτηση προς τον υπουργό Εσωτερικών Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κατέθεσε ο βουλευτής Λάρισας του ΛΑΟΣ κ. Αστέριος Ροντούλης για τους διπλούς μισθούς των αιρετών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Ο κ. Ροντούλης επισημαίνει: «Σύμφωνα με το Ν. 3463/2006, άρθρο 136, περίπτωση α’ παρ. 8, που αναφέρεται στους Δημάρχους και Κοινοτάρχες που προέρχονται από τον δημόσιο ή τον ευρύτερο δημόσιο τομέα, «τα αιρετά όργανα Δήμων και Κοινοτήτων, στα οποία χορηγείται ειδική άδεια, για όλο το διάστημα της θητείας τους, υποχρεούνται να επιλέξουν είτε τις αποδοχές της οργανικής τους θέσεις είτε τα έξοδα παράστασης που δικαιούνται» και προσθέτει: «Όμως, η διάταξη αυτή του νόμου, δεν τέθηκε ποτέ σε ισχύ, αφού σύμφωνα με το Ν. 3613/2007, άρθρο 24, παρ. 1, ανεστάλη «από 1-1-2007 μέχρι την έκδοση του προεδρικού διατάγματος που προβλέπεται από την περίπτωση δ’ του άρθρου 135 του Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων».
Επειδή οι διπλοί μισθοί που εισπράττουν οι αιρετοί της τοπικής αυτοδιοίκησης αποτελούν πρόκληση, ιδιαίτερα σε εποχή οικονομικής λιτότητας και οικονομικής κρίσης σαν αυτή που διανύουμε, επισημαίνει ο κ. Ροντούλης ερωτά να μάθει:
Θεωρεί η Κυβέρνηση σωστή τη λήψη του μισθού της οργανικής θέσης και των εξόδων παράστασης από τους αιρετούς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης; Εάν όχι, προτίθεται η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου να προχωρήσει στην απαραίτητη νομοθετική πρωτοβουλία, έτσι ώστε οι αιρετοί της Τοπικής Αυτοδιοίκησης να αμείβονται μόνο από μία πηγή και όχι από δύο, όπως συμβαίνει μέχρι σήμερα;

Ομαδικό όργιο σε χαμάμ από φοιτήτριες με παντρεμένο ζευγάρι

Σάλο στην τοπική κοινωνία χωριού της Β. Ελλάδος έχει προκαλέσει ένα ομαδικό όργιο σε χαμάμ.
Τέσσερις φοιτήτριες και ένα γνωστό τους παντρεμένο ζευγάρι, είπαν να κάνουν ένα διάλειμμα από το βαρύ πρόγραμμα της καθημερινότητάς τους και να χαλαρώσουν για ένα διήμερο σε γνωστό χαμάμ.
Γρήγορα όμως η παρέα, χαλάρωσε τόσο που οι αναστολές «έπεσαν»! Οι φοιτήτριες, παρασυρόμενες από το νεαρό της ηλικίας τους αλλά και τις ασυγκράτητες σεξουαλικές ορμές άρχισαν τα επικίνδυνα ερωτικά παιχνίδια μέσα στα ιαματικά νερά. Το παντρεμένο ζευγάρι που αρχικά σοκαρίστηκε, συμμετείχε κι αυτό στο όργιο που τάραξε την ηρεμία της τοπικής κοινωνίας.
Τα ερωτικά παιχνίδια μετατράπηκαν σε ταινία σκληρού πορνό η οποία μάλιστα διέρρευσε κάτω από άγνωστες συνθήκες στο internet
Η καθημερινότητα των συμμετεχόντων στα όργια, έχει γίνει κόλαση. Βλέπουν το βίντεο να κυκλοφορεί στα κινητά φίλων και γνωστών τους και ντρέπονται να βγουν από το σπίτι τους!
Οι φοιτήτριες έχουν μέρες να πάνε στις σχολές τους στη Θεσσαλονίκη και φοβούνται μήπως το μάθουν οι γονείς τους

Νεκρός κρατούμενος στις φυλακές Αλικαρνασσού από χρήση ναρκωτικών

Ένας 33χρονος ο οποίος εξέπνευσε και ένας 30χρονος, που μεταφέρθηκε σε κωματώδη κατάσταση στο νοσοκομείο, ήταν το αποτέλεσμα κοινής χρήσης ηρωίνης δύο κρατουμένων στις φυλακές Αλικαρνασσού. Σύμφωνα με μαρτυρίες άλλων κρατουμένων λίγες ώρες νωρίτερα οι δύο τους είχαν κάνει χρήση ηρωίνης.
Τον 33χρονο βρήκαν νεκρό στο κελί του άλλοι κρατούμενοι, τα ξημερώματα της Παρασκευής, ενώ τον άλλο κρατούμενο σε κωματώδη κατάσταση, βρήκαν σωφρονιστικοί υπάλληλοι.
Και οι δύο κρατούμενοι είχαν έρθει με μεταγωγή στο σωφρονιστικό κατάστημα της Αλικαρνασσού, από την Κόρινθο, προκειμένου να παραστούν σε δίκη, στην οποία είχαν παραπεμφθεί.

Συνεχίζονται οι αναπλάσεις στην Καλαμάτα

Ξεκίνησαν έργα ανάπλασης και πάλι στο κέντρο της Καλαμάτας και συγκεκριμένα στην οδό Χρ. Κουμάντου, στον πεζόδρομο της Αριστομένους, που θα συνδεθεί με τη Γερμανού, στην Κροντήρη, τη Φραντζή κλπ.
Τα έργα αυτά προβλέπονται ότι θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι το καλοκαίρι.

Κινέζικη αντιπροσωπεία από την επαρχία Σαανσί της Κίνας στην Καλαμάτα

Επίσημη πενταμελής κινεζική αντιπροσωπεία από την επαρχία Σαανσί, της οποίας πρωτεύουσα είναι η αδελφή πόλη της Καλαμάτας Χιάν, με επικεφαλής τον κ. Χιού Γιού, Πρόεδρο της Επιτροπής Πολιτισμού και Εξωτερικών Ανταλλαγών της επαρχίας Σαανσί-είναι ο αντίστοιχος τοπικός Υπουργός Πολιτισμού-, θα επισκεφτεί τη Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου, το Δήμαρχο Καλαμάτας Παν.Νίκα και θα συναντήσει εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης και φορείς της πόλης, που έχουν σχέση με τους τομείς του Πολιτισμού και του Τουρισμού.
Το σύντομο πρόγραμμα της αντιπροσωπείας, που θα συνοδεύεται από τη μορφωτική ακόλουθο της Κινεζικής Πρεσβείας στην Αθήνα κα Λι Βεϊκίν, έχει ως εξής:
Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2010
10.30- Άφιξη κινεζικής αντιπροσωπείας στο Δημαρχείο, επίσκεψη στο Δήμαρχο
11.00 -Επίσημη υποδοχή στην Αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, Καλωσόρισμα από το Δήμαρχο Καλαμάτας, Ομιλία του κ. Χιού, Προέδρου της Επιτροπής Πολιτισμού και Εξωτερικών Ανταλλαγών της επαρχίας ΣΑΑΝΣΙ, Συζήτηση
12.00 - Περιήγηση στην πόλη
13.00 - Αναχώρηση για Ολυμπία
Εκτός από τον κ. Χιού και την κα Λι, την αντιπροσωπεία της πολιτιστικής αποστολής από την επαρχία Σαανσί απαρτίζουν οι: Γιού Χουακίν, Γενικός Διευθυντής Πολιτιστικών, Τσανγκ Λιν, από Εκτελεστικό Γραφείο της Επιτροπής Πολιτισμού και Εξωτερικών Ανταλλαγών, Γουάνγκ Γκουανκουάν, Γενικός Διευθυντής Τηλεόρασης, Τζάο Χιαοκιάν, μεταφραστής του Πολιτιστικού Γραφείου.
.

Δήμος Νέστορος- Να παραμείνουμε Δήμος με τον Καλλικράτη

Ο Δήμαρχος και το Δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Νέστορος με επιχειρήματα ζητούν από τον ΥΠΕΣ Γιάννη Ραγκούση την παραμονή του Δήμου Νέστορος με την εφαρμογή του Καλλικράτη
Η επιστολή που απέστειλε ο Τάσος Τσορώνης έχει ως εξής:
ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΝΕΣΤΟΡΟΣ ΣΤΟΝ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ ΙΙ
Ο Δήμος Νέστορος δικαιούται να παραμείνει ως Δήμος με το ίδιο ιστορικό όνομα και με τον ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ ΙΙ.
Τα επιχειρήματα είναι απλά και ισχυρά και έχουν ως εξής :
1. Ο Δήμος Νέστορος ήταν Δήμος Χώρας από το 1990 . Επομένως δεν δημιουργήθηκε με τον ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ Ι .
2. Είμαστε ο 7ος πληθυσμιακά Δήμος στην Μεσσηνία , με βάση τα στοιχεία της ταυτότητας των Δήμων ,που έχουν δοθεί από την ΤΕΔΚ Μεσσηνίας στην έκδοση του Δεκεμβρίου του 2006 ....
3. Είμαστε οικονομικά εύρωστος και ραγδαία αναπτυσσόμενος Δήμος , γιατί στην περιοχή του Δήμου μας , βρίσκεται ένα μεγάλο μέρος της ΠΟΤΑ που αναπτύσσεται στο Ρωμανού. (Ο Ρωμανός είναι τοπικό μας Διαμέρισμα ) Η ΠΟΤΑ θα υδροδοτηθεί με νερό από την Χώρα .
Ο βιολογικός καθαρισμός του Δήμου Νέστορος συμπεριλαμβάνει και τις εγκαταστάσεις της ΠΟΤΑ στο Δ.Δ. Ρωμανού.
Η παραγωγή του Δήμου μας σε έξτρα παρθένο ελαιόλαδο άριστης ποιότητας προσεγγίζει τις 4.000 τόνους
Ο οινοποιητικός Συνεταιρισμός ΄΄ ΝΕΣΤΩΡ ΄΄ η ομάδα παραγωγών ΄΄ Ο ΝΗΛΕΑΣ ΄΄ και ο Συνεταιρισμός του ΄΄ ΝΗΛΕΑ ΄΄ είναι ισχυρές συνεταιριστικές μονάδες με πιστοποιημένα εξαιρετικά προϊόντα Μεσσηνιακής αλλά και Πανελλήνιας εμβέλειας .
4. Διαθέτουμε πλήθος Υπηρεσιών , πέραν των υπηρεσιών του Δήμου , όπως Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο ,Τράπεζες , Ταχυδρομείο , Αστυνομικό Σταθμό , 2 νηπιοτροφεία , 3 νηπιαγωγεία , 3 δημοτικά σχολεία , Γυμνάσιο & Λύκειο .
Έχουμε γήπεδα άθλησης των νέων μας καθώς και πλήθος πολιτιστικών συλλόγων με σημαντική προσφορά και πολύ μεγάλη προβολή .
Οι πολιτιστικές εκδηλώσεις των ΄΄ Νεστορείων ΄΄ που γίνονται στην Χώρα , Έδρα του Δήμου Νέστορος , από το 1973 αποτελούν σταθμό στα πολιτιστικά δρώμενα όλης της Μεσσηνίας .
Διαθέτουμε κέντρο Ημερήσιας φροντίδας ηλικιωμένων (Κ.Η.Φ.Η.) καθώς και το Πρόγραμμα ΄΄ Βοήθεια στο Σπίτι ΄΄
5. Εμείς ως Δήμος Νέστορος είμαστε ο ιστορικότερος Δήμος της Μεσσηνίας . Η μακραίωνη ιστορία μας και τα επιχειρήματα που παραθέσαμε ανωτέρω , μας ενισχύουν ουσιαστικά και μας ωθούν να συνεχίσουμε να αναπτυσσόμεθα και όχι να δοθούμε ως προίκα σε άλλο Δήμο που τυγχάνει να έχει μεγαλύτερο πληθυσμό από εμάς .
Παραθέτουμε ιστορικά ντοκουμέντα που αποδεικνύουν την διαρκή παρουσία μας στον ίδιο χώρο από την Νεολιθική περίοδο (δηλ. από το 4.500 π.χ.) Είμαστε συνεπώς 6.500 χρόνια σ΄αυτην εδώ την περιοχή . Είμαστε ένας ενιαίος αρχαιολογικός χώρος από το Σπήλαιο του Κουφιέρου ως το ακρωτήριο Κορυφάσιο και τον τάφο του Θρασυμίδη στην Βοϊδοκοιλία.
Παραθέτουμε τα στοιχεία όπως έχουν από την πολυπληθή και δυναμική Γενική Συνέλευση της 28-09-2008 που έγινε στον Δήμο Νέστορος .
Στην περιοχή μας υπάρχει ζωή και έχει ανιχνευθεί και έχει ανασκαφεί από την τελική Νεολιθική περίοδο που ήταν από 4500-3100 π.χ., Είμαστε δηλαδή 6.500 χρόνια στην ίδια περιοχή .
Σε αυτή την περίοδο , την τελική Νεολιθική περίοδο , κατοικήθηκε ο όρμος της Βοϊδοκοιλιάς , έχουν ανιχνευτεί κεραμικά στο σπήλαιο του Νέστορα , στο λόφο του Προφήτη Ηλία , στο σπήλαιο του Κουφιέρου και στην καταβόθρα στην Χώρα .
Στην Πρωτοελλαδική περίοδο (Πρώιμη εποχή χαλκού )3100-2050 π.χ. έχουμε ανασκαφικά ευρήματα στη Βοϊδοκοιλιά και πρόσφατα στο Ρωμανού Νέστορος .
Στην Υστεροελλαδική περίοδο 1680-1060 π.χ. το σημαντικότερο μνημείο που έχουμε , είναι ο τάφος του Άνω Εγκλιανού που ήταν οργανωμένο διοικητικό κέντρο διαχείρισης της γεωργικής και βιοτεχνικής παραγωγής , στο Ανάκτορο του Νέστορα όπου και βρέθηκαν κατά ευτυχή συγκυρία 1106 περίπου πινακίδες γραμμικής γραφής Β.
Η καταστροφή του Εγκλιανού έγινε περί το 1200 π.χ. και αιφνίδια ερήμωσε η περιοχή , έμειναν ελάχιστοι άνθρωποι . Τότε στην περιοχή γύρω από τον Εγκλιανό και αναφερόμαστε σε όλη την Μεσσηνία , γιατί το κέντρο ήταν ο Εγκλιανός , υπήρχαν 80 κέντρα και πληθυσμός από 80-120.000, πολύς πληθυσμός σύμφωνα με τα δεδομένα της εποχής . Έκτοτε έμεινε αραιοκατοικημένη έως και τον 13ο αιώνα μ.Χ. χωρίς σοβαρή παρουσία οργανωμένων δομών μετά την καταστροφή του Ανακτόρου του Νέστορα .
Το 1924 ο Schliemann αναζήτησε το παλάτι του Νέστορα στο Κορυφάσιο αρχικά χωρίς αποτέλεσμα . Στη συνέχεια ο Κουρουνιώτης κάλεσε τον Blegen και το 1939 ανακάλυψαν το Ανάκτορο του Νέστορα στον Άνω Εγκλιανό.
Συνεχίστηκε η ανασκαφή μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο από τον Μαρινάτο στα Βολιμίδια – Ίκλαινα –Παπούλια-Τραγάνα- Βοϊδοκοιλία – Μυρσινοχώρι – Κουκουνάρα . Σύμφωνα με πρόσφατες γεωλογικές έρευνες από τον Αμερικάνο καθηγητή Νταιϊβις στις εκβολές του Σέλα είχε κατασκευαστεί τεχνητό λιμάνι.
Ο Νέστορας συμμετείχε στην εκστρατεία της Τροίας με 90 πλοία και ξυλεία από το όρος Αιγάλεω.
Στο Ανάκτορο του Νέστορα υπήρχε μεγάλο συγκρότημα από 105 ισόγειους χώρους διαφόρων χρήσεων και λειτουργιών . 4.000 εκθέματα από αυτά φυλάσσονται στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο της Αθήνας . ‘ Έχουμε το σπουδαιότερο Μουσείο Αρχαιοτήτων μετά από αυτό της Κνωσού και των Μυκηνών .
Το σοβαρότερο « Περιουσιακό στοιχείο » της Χώρας είναι η θέση της κοντά στον Εγκλιανό (3 χ.λ.μ.)
Οι 1106 πινακίδες γραμμικής γραφής Β που αποκρυπτογραφήθηκαν το 1952 από τον Michele Ventris μετέφεραν την Ιστορική γνώση από τον 7ο αιώνα π.χ. στον 13ο π.χ. Μέχρι τότε γραπτά στοιχεία υπήρχαν μέχρι τον 7ο αιώνα π.χ. Όταν αποκρυπτογραφήθηκαν οι συγκεκριμένες πινακίδες πήγε η Ιστορία 6 αιώνες πίσω.
Αρχικό όνομα της Χώρας από τον 6ο ή 7ο αιώνα μ.Χ. ήταν Λιγούδιστα . Από το 1204 υπάρχουν 3 μεγάλοι συνοικισμοί στην περιοχή η Καβελαριά – το Τσιφλίκι και η Λιγούδιστα . Το όνομα Χώρα δόθηκε αργότερα και σημαίνει κέντρο , όπως ακριβώς λένε στα νησιά Κεφαλοχώρι που ήταν εμπορικό κέντρο και διακομιστικό .
Έχουμε στην Χώρα την εμποροζωοπανήγυρι που είναι η αρχαιότερη της Μεσσηνίας . Καθιερώθηκε το 1896 με Βασιλικό Διάταγμα και αρχικά γινόταν στο Κεφαλόβρυσο , άρα στην Λιγούδιστα πρωτεύουσα του Δήμου Φλεσσιάδας .
Λειτουργούσε σχολείο και προεπαναστατικά στον Άγιο Γεώργιο Μεταξάδας που ήταν το μοναστήρι και από ντοκουμέντα αναφέρεται ότι έχει χωράφια ζώα και ελαιόδενδρα .
Η Χώρα καταπυρπολήθηκε το 1825 από ορδές Αράβων του Ιμπραήμ. Ο Παπαφλέσσας έπεσε στα Ταμπούρια που είναι στην Κοινότητα της Φλεσσιάδας που ανήκει στον Δήμο Νέστορος . Ο Χώρος θυσίας είναι τα Ταμπούρια .
Με Βασιλικό Διάταγμα ιδρύθηκε το 1836 ο Δήμος Κενηρίου με πρωτεύουσα την Λιγούδιστα και το 1840 μετά από 4 χρόνια ιδρύθηκε ο Δήμος Φλεσσιάδας με πληθυσμό 3.707 κατοίκους και χωριά όπως Λιγούδιστα (πρωτευουσα) , Γαργαλιάνους , Πάνιτσα , Μουζούστα , Φλόκα , Χασάνη , νήσος Πρώτη, Καβελαργιά , Τσιφλίκι , Μουζάκι , Πύργο , Αγορέλιτσα , Πεδεμένου , Αλικοντούζι , Ποταμιά , Σαπρίκι , Βερεστιά , Στυλιανού . ¨όλα αυτά τα χωριά , όλος αυτός ο τόπος άνηκε από το 1840 μέχρι το 1912 στο Δήμο Φλεσσιάδας που είχε πρωτεύουσα την Χώρα .
Η Χώρα είχε ρυμοτομικό σχέδιο από το 1888
Το 1944 υπέστη μεγάλες ζημιές από τους Γερμανούς , στην κατοχή κατά την Ιστορική μάχη εναντίον των Γερμανών , που διεξήχθη στου Μανούσου το Γεφύρι στις 19 Ιουλίου του 1944 . Μια πράξη ηρωισμού που ποτέ δεν της δόθηκε η πρέπουσα σημασία από το 1944 έως σήμερα. Στην φονικότερη μάχη της περιοχής εναντίον των Γερμανών η Χώρα υπέστη τις καταστροφικές συνέπειες της μάχης .Εφονεύθησαν δεκάδες Γερμανοί και 17 Έλληνες αντιστασιακοί πατριώτες . Το γεγονός αυτό θυμίζουν νεότερα μνημεία στην αντίσταση κατά των Γερμανών , και συγκεκριμένα το μνημείο στου Μανούσου το Γεφύρι .
Επίσης ένα σημαντικό κεφάλαιο για την Χώρα είναι ο Νεομάρτυρας Άγιος Δημήτριος; που μαρτύρησε στην Τριπολιτσά το 1803 και εορτάζεται στην Χώρα έδρα του Δήμο Νέστορος την Κυριακή των Μυροφόρων .
Παραθέτω ένα απόσπασμα όπως μου το έστειλε ο καθηγητής αρχαιολογίας κος Κορρές « Η πυκνότητα των μνημείων , η παρουσία των συγκεκριμένων μνημείων στην περιοχή που καλύπτουν τις περιόδους από τα προϊστορικά χρόνια μέχρι την Ελληνική Επανάσταση και μέχρι την Γερμανική κατοχή , αποδεικνύουν διαχρονικά την ύπαρξη και την σημασία της επικράτειας του Δήμου Νέστορος καθιστώντας την ως την ποιο σημαντική Ιστορικά περιοχή της Μεσσηνίας » .
6. Εάν πρέπει οριστικά να γίνουν οι συνενώσεις προτείνουμε να πάμε σε συνένωση με τον Δήμο Παπαφλέσσα . Ο νέος Δήμος που θα προκύψει θα περιλαμβάνει όλο τον Δήμο Νέστορος ,την Μεταμόρφωση , το Βλαχόπουλο , το Μανιάκι , το Μαργέλι , το Παπαφλέσσα , το Βλάση , το Κουρτάκι και το Μηλιώτη .Η συντριπτική πλειοψηφία των κατοίκων των ανωτέρω χωριών επιθυμούν να συνενωθούν με τον Δήμο Νέστορος . Ο Πληθυσμός του διευρυμένου Δήμου Νέστορος θα ξεπερνάει τους 10.000 κατοίκους . Οι οικονομικοί μετανάστες που κατοικούν στον Δήμο ,οι εργάτες της ΠΟΤΑ αλλά και οι τουρίστες που θα διαμένουν σχεδόν όλο το χρόνο στις εγκαταστάσεις της ΠΟΤΑ θα δίνουν άμεσα συνολικό αριθμό κατοίκων πουν θα ξεπερνάει τους 15.000 κατοίκους .
Ο Δήμος Νέστορος με όλα τα παραπάνω χωριά αποτελούν μια ενιαία ενότητα , με ομοιογενή πληθυσμό , που γνωρίζεται με τα μικρά τους ονόματα και πραγματοποιούν οικονομικές συναλλαγές , κατά προτίμηση με την Χώρα , Έδρα του Δήμου Νέστορος .
Επιπλέον όλα τα παιδία του Δήμου Παπαφλέσσα φοιτούν στο Γυμνάσιο & Λύκειο της Χώρας .
Τα σκουπίδια του Δήμου Παπαφλέσσα συλλέγονται με δικά μας απορριμματοφόρα και εναποθέτονται στη δική μας χωματερή .
Με τον Δήμο Παπαφλέσσα γίνονται από κοινού ενέργειες ώστε να φέρουν τα λύματα τους στον δικό μας Βιολογικό Καθαρισμό .
Ο χρόνος μετάβασης για τους κάτοικους , ύστερα από την κατασκευή του νέου δρόμου Καζάρμα – Χατζή – Βλαχόπουλο – Μεταμόρφωση – Χώρα είναι πλέον ελάχιστος . Σημειωτέο ότι οι κάτοικοι προτιμούν να έρχονται στην Χώρα παρά σε οποιονδήποτε άλλο Δήμο για την πραγματοποίηση των συναλλαγών καθώς και άλλων δραστηριοτήτων τους .
Ένας Δήμος που μπορεί επίσης εύκολα να συνενωθεί με τον Δήμο Νέστορος είναι και ο Δήμος Βουφράδος ο οποίος έχει κοινά χαρακτηριστικά με τον Δήμο μας και με τον οποίο Δήμο , οι αποστάσεις και ο χρόνος μετάβασης από έδρα σε έδρα είναι εξίσου ελάχιστος με τον παραπάνω δρόμο.
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΝΕΣΤΟΡΟΣ
ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΤΣΟΡΩΝΗΣ

«Ικανοποίηση Νάντιας για τη ρύθμιση του ΥΠ.Α.Α.Τ. σχετικά με την καθολική ένταξη των δικαιούχων στο πρόγραμμα ‘Νέων Γεωργών’»

Μετά από απόφαση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, το σύνολο των υποψηφίων που πληρούν τα κριτήρια, εντάσσεται στους δικαιούχους του μέτρου των Νέων Γεωργών του προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης ‘Αλέξανδρος Μπαλτατζής’ 2007-2013.
Η βουλευτής Μεσσηνίας Νάντια Ι. Γιαννακοπούλου εξέφρασε την ικανοποίησή της για την τελική έκβαση της υπόθεσης. «Με την υπ’ αριθμόν 1762-01/12/09 ερώτηση μου, τις τοποθετήσεις και προτάσεις μου στον Κοινοβουλευτικό Τομέα Αγροτικής Ανάπτυξης, τη σχετική επιστολή μου, αλλά και αλλεπάλληλες προσωπικές πιέσεις στην Υπουργό αισθάνομαι δικαιωμένη για την, εν τέλει, υιοθέτηση της πρότασης που είχα καταθέσει επανειλημμένα στην ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης. Η θέση μου, εξ αρχής, υπήρξε ξεκάθαρη υπέρ της ενίσχυσης του συνόλου των περίπου 8.500 δικαιούχων, μια απόφαση που θα παίξει καθοριστικό ρόλο για την τόνωση του αγροτικού τομέα και την στήριξη χιλιάδων νέων ανθρώπων. Η δίκαιη κατάληξη του ζητήματος αποδεικνύει περίτρανα ότι υπάρχει πολιτική βούληση να διορθωθούν τα κακώς κείμενα που προέκυψαν με τις ανεύθυνες ανακοινώσεις της κυβέρνησης της ΝΔ, χωρίς να πληρώσει το τίμημα ο νέος αγρότης». Τα παραπάνω δήλωσε η κ. Γιαννακοπούλου, εμφανώς ευχαριστημένη για την αποδοχή των θέσεων της στο ζήτημα.

Ερώτηση Δημήτρη Κουσελά για τον δρόμο Κυπαρισσίας-Ραυτόπουλου.

Ο βουλευτής Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ κ. Δημήτρης Κουσελάς, κατέθεσε Ερώτηση στη Βουλή, προς τον Υπουργό Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, ζητώντας να πληροφορηθεί αν έχουν επιτέλους ολοκληρωθεί οι μελέτες για το έργο νέας χάραξης της οδού Κυπαρισσίας-Ραυτόπουλου Ν. Μεσσηνίας, ώστε να μπορέσει να ενταχθεί στο ΕΣΠΑ ή σε άλλο κατάλληλο χρηματοδοτικό πρόγραμμα.
Το πλήρες κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:..
« Η σοβαρή καθυστέρηση έγκρισης της αναγκαίας προμελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Μεσσηνίας, παρά τις δοθείσες διαβεβαιώσεις στους κατοίκους ότι όλες οι αναγκαίες μελέτες θα ολοκληρώνονταν εγκαίρως, έχει ως συνέπεια να εξακολουθεί να εκκρεμεί η δημοπράτηση του έργου νέας χάραξης της οδού Κυπαρισσίας-Ραυτόπουλου Ν. Μεσσηνίας. Για τούτο επανέρχομαι στα ζητήματα που έθεσα με την υπ. αριθ. 16018/12-3-2009 Ερώτηση και την από 21-7-2009 Αναφορά μου για το ίδιο θέμα.
Επειδή, σύμφωνα με την αρ. πρωτ. 19490/1-4-2009 απάντηση του τότε Υπουργού ΕΣΔΑ «Το έργο της νέας χάραξης της οδού Κυπαρισσίας-Ραυτόπουλου δεν έχει δημοπρατηθεί και δεν έχει προταθεί προς ένταξη στο ΕΣΠΑ ή σε άλλο χρηματοδοτικό πρόγραμμα, καθώς η εκπόνηση της μελέτης δεν έχει ολοκληρωθεί, επειδή εκκρεμεί η έγκριση της Προμελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων...»
Επειδή εάν δεν ολοκληρωθούν εγκαίρως οι μελέτες, καθίσταται εξαιρετικά αβέβαιη η υλοποίηση ενός έργου απολύτως απαραίτητου για την ασφαλή μετακίνηση των κατοίκων και των επισκεπτών της ευρύτερης περιοχής,
Επειδή επείγει το έργο αυτό να ενταχθεί στο ΕΣΠΑ ή σε άλλο χρηματοδοτικό πρόγραμμα, αφού η υλοποίησή του θα οδηγήσει στην άρση της απομόνωσης και θα συμβάλει ουσιαστικά στην ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής,
Ερωτάται ο κ. Υπουργός:
- ‘Εχουν τελικά ολοκληρωθεί οι απαραίτητες μελέτες για την ένταξη του έργου νέας χάραξης της οδού Κυπαρισσίας-Ραυτόπουλου στο ΕΣΠΑ ή σε άλλο χρηματοδοτικό πρόγραμμα;
- Αν ναι, πρόκειται το συγκεκριμένο έργο να ενταχθεί στο ΕΣΠΑ ή σε άλλο κατάλληλο χρηματοδοτικό πρόγραμμα, ώστε να μπορέσει να δημοπρατηθεί το ταχύτερο; »

Νέος γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ ο βουλευτής Ιωαννίνων Κ. Τασούλας.

Με 82 ψήφους υπέρ, πέντε λευκά και δύο άκυρα, εξελέγη νέος γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ, ο βουλευτής Ιωαννίνων Κώστας Τασούλας.
Πριν την ψηφοφορία, ο κ. Βύρων Πολύδωρας πρότεινε να αναδειχθεί ο νέος γραμματέας δια βοής.
Αντέδρασε ο κ. Κώστας Κιλτίδης, ο οποίος ζήτησε να γίνει η ψηφοφορία με κάλπη, όπως και έγινε.
Μετά την εκλογή του, ο κ. Κώστας Τασούλας, μιλώντας στους βουλευτές, είπε ότι "οι καιροί είναι προκλητικοί και ενδιαφέροντες και η διαδικασία που ακολουθήθηκε σήμερα στην Κοινοβουλευτική Ομάδα, δείχνει ότι εμείς το αποδεχόμαστε με τρόπο που εναρμονίζεται με το μήνυμα της 29ης Νοεμβρίου".-

Έσπασε η απεργία των Τελωνειακών

Μαλλιά κουβάρια έγιναν οι Τελωνειακοί στο θέμα της απεργίας τους ήδη οι τελωνειακοί της Κρήτης διαχώρισαν την θέση τους παραιτήθηκε ο πρόεδρος τους και η τροφοδοσία του νησιού με καύσιμα γίνεται ομαλά .
Στην Θεσσαλονίκη η τροφοδοσία από την Σίνδο γίνεται κανονικά και …σπεύδουν για ανεφοδιασμό βυτιοφόρα ακόμα και από την …Αθήνα .
Στα Δωδεκάνησα τα πρατήρια στέγνωσαν ενώ στην Πελοπόννησο τα καύσιμα δίνονται με το σταγονόμετρο . Μέσα στο σαββατοκύριακο αναμένονται εξελίξεις στο θέμα της απεργίας αφού προβλέπεται πλέον …εμφύλια σύρραξη στα συνδικαλιστικά τους όργανα

Δημοπρατείται το αεροδρόμιο της Ανδραβίδας

Ο υφυπουργός Υποδομών Ν. Σηφουνάκης διαβεβαίωσε τον βουλευτή Ηλείας Γιαν. Κουτσούκο ότι το αεροδρόμιο Ανδραβίδας οδεύει προς δημοπράτηση, καθώς ξεπεράστηκαν όλα τα εμπόδια αφού έχουν ολοκληρωθεί όλες οι απαιτούμενες μελέτες που προέκυψαν μετά την αλλαγή της θέσης των κτιριακών εγκαταστάσεων του αεροδρομίου Ανδραβίδας και η Διαχειριστική Αρχή Μεταφορών στις 31-10-2009 συναίνεσε ότι το έργο αυτό παρουσιάζει ετοιμότητα για δημοπράτηση. Ακόμα, υπάρχει η δέσμευση ότι το έργο θα έχει ολοκληρωθεί πριν το τέλος του 2013.

Γαργαλιάνοι και Φιλιατρά “Αντιστέκονται ” στον Καλλικράτη

Το ομόφωνο ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Γαργαλιάνων στο οποίο εκφράζεται η σύμφωνη γνώμη για δημιουργία εννέα δήμων στη Μεσσηνία με την προϋπόθεση της διατήρησης της έδρας και του ονόματος του δήμου, απεστάλη χθες στον υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Ραγκούση, τον πρόεδρο της Ν.Δ. Αντώνη Σαμαρά, τους βουλευτές Μεσσηνίας και την ΚΕΔΚΕ. Στο ψήφισμα αναφέρεται ότι «ο δήμος Γαργαλιάνων στη νέα αρχιτεκτονική είναι αυτονόητο ότι αυτοδίκαια πρέπει να είναι αυτόνομος “Καλλικράτειος” δήμος» και προβάλλονται τέσσερις λόγοι.
Ακόμα στο ψήφισμά του το Δ.Σ. Γαργαλιάνων διατυπώνει την αναγκαιότητα διοικητικής μεταρρύθμισης, θέτοντας όμως ως απαραίτητη προϋπόθεση για τη νέα αρχιτεκτονική του κράτους και της αυτοδιοίκησης την εξασφάλιση της χρηματοδότησης. Επίσης, επιστολή στους βουλευτές της Μεσσηνίας απέστειλε ο δήμαρχος Φιλιατρών Άλκης Ξύγκας, με την οποίαν ζητεί τη βοήθεια και τη συνεργασία τους, ώστε ο Δήμος Φιλιατρών να παραμείνει ως αυτόνομη αυτοδιοικητική μονάδα, μετά την εφαρμογή του σχεδίου «Καλλικράτης».

Ληστεία στον Αγροτικό Συνεταιρισμό "Γερακίου Λακωνίας"

Δύο άγνωστοι φορώντας κουκούλες και με την απειλή όπλων μπήκαν χθες το βράδυ λίγο πριν από τις 9, στα γραφεία του Αγροτικού Συνεταιρισμού "Γερακίου Λακωνίας" και ανάγκασαν την υπάλληλο να τους παραδώσει συνολικά το ποσό των 55.000 ευρώ που φυλασσόταν σε χρηματοκιβώτιο και συρτάρι του γραφείου.
Στη συνέχεια οι δράστες απομακρύνθηκαν προς άγνωστη κατεύθυνση . Προανάκριση διενεργεί το αστυνομικό τμήμα Περιφέρειας Σπάρτης

Νέος κοινοτικός έλεγχος 1-5/3 - Εξόφληση ενιαίας ενίσχυσης έως 15/3

Από 1ης έως τις 5 Μαρτίου ελεγκτές της Ευρωπαϊκής Επιτροπής θα επισκεφθούν τη χώρα μας, προκειμένου να ελέγξουν την ποιότητα της διαδικασίας ψηφιοποίησης των αγροτεμαχίων, που αποτελεί βασική συνιστώσα του Ολοκληρωμένου Συστήματος Διαχείρισης και Ελέγχου (ΟΣΔΕ) των κοινοτικών αγροτικών ενισχύσεων.
Αυτό δήλωσε η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Κατερίνα Μπατζελή, κατά την ενημέρωση που πραγματοποίησε στη Βουλή στους βουλευτές μέλη της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου.
Παράλληλα, είπε η κ. Μπατζελή, το αργότερο έως τις 15 Μαρτίου θα έχει καταβληθεί στους δικαιούχους αγρότες η δεύτερη δόση της ενιαίας κοινοτικής ενίσχυσης του 2009.
Μετά τις 15 Μαρτίου θα χορηγηθούν οι συνδεδεμένες με την παραγωγή κοινοτικές ενισχύσεις σε βαμβάκι και βιομηχανική τομάτα, καθώς και τα διάφορα ποιοτικά παρακρατήματα, που προβλέπονται από την καινούργια ΚΑΠ.

Χάνουν την επιδότηση όσοι έπαιρναν έως 200 Ευρώ

168.581 αγρότες δικαιούχοι ενιαίας ενίσχυσης δεν θα εισπράττουν από φέτος κοινοτικές επιδοτήσεις, συνολικού ύψους 18.752.937 ευρώ. Αυτό γνωστοποίησε στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Κατερίνα Μπατζελή, επισημαίνοντας ότι η χώρα μας υιοθέτησε το κριτήριο των 200 ευρώ, κάτω από τα οποία δεν θα χορηγείται ενιαία κοινοτική ενίσχυση.
Σύμφωνα με τις ρυθμίσεις του ελέγχου υγείας (check up) της καινούργιας ΚΑΠ, η χώρα μας μπορούσε να επιλέξει την περικοπή της ενιαίας κοινοτικής ενίσχυσης είτε μεταξύ του ποσού των 100 μέχρι των 400 ευρώ, είτε μεταξύ των 4 έως 10 στρεμμάτων, επισήμανε η κ. Μπατζελή. Τελικά, επελέγη το ποσό των 200 ευρώ...Πρακτικά, αυτό σημαίνει ότι, όσοι αγρότες εισέπρατταν κάθε χρόνο ενιαία κοινοτική ενίσχυση μέχρι 200 ευρώ, τη χάνουν. Με βάση τα υπάρχοντα στοιχεία (για το 2008) του ΟΠΕΚΕΠΕ, ο συνολικός αριθμός των εν λόγω δικαιούχων ανέρχεται σε 168.581 άτομα. Εξ αυτών οι 21.032 χαρακτηρίζονται, με βάση τα ίδια στοιχεία, ως κατά κύριο επάγγελμα αγρότες, ενώ οι υπόλοιποι 147.549 ως μη κατά κύριο επάγγελμα αγρότες.
Το συνολικό ποσό της απώλειας από την περικοπή της ενιαίας ενίσχυσης μέχρι 200 ευρώ ανέρχεται, με βάση πάλι τα στοιχεία του ΟΠΕΚΕΠΕ, στα 18.752.937 ευρώ (2.442.000 ευρώ για τους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες και 16.410.000 ευρώ για τους χαρακτηριζόμενους ως μη κατά κύριο επάγγελμα αγρότες).
Οι δικαιούχοι ενιαίας ενίσχυσης, που από φέτος χάνουν τις κοινοτικές τους επιδοτήσεις, δεν χάνουν και τα ατομικά του δικαιώματα (2010 και 2011), που τους έχουν διανεμηθεί. Αν δεν κάνουν τίποτα μέσα στη διετία, τότε τα δικαιώματά τους – που φυσικά αντιπροσωπεύουν χρήμα – επιστρέφουν στο Εθνικό Απόθεμα δικαιωμάτων.
Ειδάλλως, έχουν δύο επιλογές: Είτε μπορούν να μεταβιβάσουν ή ενοικιάσουν τα δικαιώματά τους, αλλά κατά προτίμηση σε κατά κύριο επάγγελμα αγρότες, γιατί διαφορετικά τους επιβάλλονται παρακρατήσεις από 5% έως 30% της αξίας του δικαιώματος, είτε θα πρέπει να εξαγοράσουν από άλλους αγρότες δικαιώματα ενιαίας ενίσχυσης και κλήρο, ώστε να περάσουν το «κατώφλι» των 200 ευρώ και να έχουν δικαίωμα να εισπράττουν και πάλι ενιαία ενίσχυση.

18.2.10

Οριστικά εκτος Ευαγγελισμού Γιατρός που την ...έπεφτε σε γυναίκες συγγενείς αρρώστων του Νοσοκομείου

Το Γ΄ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας με την υπ΄ αριθμ. 505/2010 απόφασή του απέρριψε την αίτηση τέως διευθυντή χειρουργικού τμήματος του νοσοκομείου "Ευαγγελισμός" ο οποίος παύθηκε οριστικά, καθώς στο γραφείου του στο νοσηλευτικό ίδρυμα, παρενοχλούσε σεξουαλικά γυναίκες συγγενών ασθενών.
Για την υπόθεση αυτή, μετά από σχετικές καταγγελίες γυναικών σε εκπομπή τηλεοπτικού σταθμού τον Απρίλιο του 2001, το Διοικητικό Συμβούλιο του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» πραγματοποίησε Ένορκη Διοικητική Εξέταση, όπου κατέθεσαν τέσσερις γυναίκες, οι οποίες κατήγγειλαν περιστατικά σεξουαλικής παρενόχλησης από τον εν λόγω γιατρό.....
Στη συνέχεια το Κεντρικό Πειθαρχικό Συμβούλιο Ιατρών του ΕΣΥ, αποφάσισε ότι ο επίμαχος χειρούργος προέβη σε σεξουαλική παρενόχληση των τεσσάρων γυναικών, διαπράττοντας το πειθαρχικό παράπτωμα της «χαρακτηριστικής αναξιοπρεπούς και ανάξιας για υπαλλήλους διαγωγής εντός υπηρεσίας» και αποφάσισε την οριστική παύση του ενώ κρίθηκε πως η ποινή που του επιβλήθηκε ήταν η προσήκουσα.
Το 2001 ο εν λόγω γιατρός ανακηρύχθηκε καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Περιπτώσεις σεξουαλικής παρενόχλησης
Στην απόφαση του ΣτΕ καταγράφονται οι καταθέσεις τριών γυναικών που δέχθηκαν σεξουαλική παρενόχληση από τον εν λόγω γιατρό. Οι καταθέσεις έχουν ως εξής:
Η Ε. Κ. - Κ. κατέθεσε ότι τον Νοέμβριο του έτους 1987 ο σύζυγός της χειρουργήθηκε από τον εν λόγω ιατρό. Λίγες μέρες μετά από την εγχείρηση τον επισκέφθηκε στο γραφείο του στο νοσοκομείο, προκειμένου να ενημερωθεί για την πορεία της υγείας του συζύγου της. «Αφού μπήκε στο γραφείο του και έκλεισε την πόρτα πίσω της, ο γιατρός την πλησίασε, την έσφιξε επάνω του, λέγοντάς της ότι μπορούσε να στηριχθεί σε αυτόν και της ζήτησε να τον φιλήσει. Εκείνη τον ασπάσθηκε στο μάγουλο. Τότε ο εν λόγω γιατρός της ζήτησε να τον φιλήσει στο στόμα. Εκείνη σάστισε και τον απώθησε, και τότε αυτός κάθισε στο γραφείο του και άρχισε να την καθησυχάζει. Η σύζυγος του ασθενούς κατάλαβε ότι δεν είχε πρόθεση να την ενημερώσει, άνοιξε την πόρτα και έφυγε».
Η Α. Η. κατέθεσε ότι περί το τέλος Αυγούστου του έτους 1999 ο πατέρας της χειρουργήθηκε από τον εν λόγω γιατρό. Την επόμενη ημέρα τον επισκέφθηκε στο γραφείο του στο νοσοκομείο, προκειμένου να ενημερωθεί για την κατάσταση της υγείας του πατέρα της. «Εκείνος, όταν την είδε να περιμένει στον προθάλαμο του γραφείου, είπε στους συνεργάτες του που βρίσκονταν σε αυτό να αποχωρήσουν, την κάλεσε να εισέλθει και, αφού αυτή εισήλθε, έκλεισε την πόρτα. Όταν εκείνη τον ρώτησε για την υγεία του πατέρα της, αυτός, αντί να της απαντήσει, της είπε ότι τον έχει αναστατώσει, ότι πρώτη φορά του συμβαίνει αυτό το πράγμα, ότι δεν μπορεί να χειρουργήσει, γιατί την σκέφτεται συνέχεια, ότι θέλει να συναντηθούν στο εκτός νοσοκομείου γραφείο του, ότι θα έχει ό,τι θέλει από αυτόν και της έδωσε την κάρτα του. Στη συνέχεια την πλησίασε, την αγκάλιασε τραβώντας την πάνω του και προσπάθησε να τη φιλήσει στο στόμα, ακουμπώντας το χέρι του στο στήθος της. Αυτή αιφνιδιάστηκε και απομακρύνθηκε απωθώντας τον ήπια και του είπε να σταματήσει, και ότι θα έπρεπε να σκεφτεί ότι δίπλα είχε τον πατέρα της ετοιμοθάνατο, αλλά και τη φιλία του με το θείο της. Ακολούθως, άνοιξε την πόρτα για να φύγει, οπότε ο προσφεύγων με τυπικό και επαγγελματικό ύφος τη χαιρέτησε λέγοντάς της: ``εντάξει κυρία . πηγαίνετε και θα τα ξαναπούμε``».
Η Α. Μ., κατέθεσε: «Στις 16.5.2000, ημέρα κατά την οποία είχε προγραμματισθεί η εγχείρηση της μητέρας της, συνάντησε τον προσφεύγοντα στο διάδρομο του 8ου ορόφου, έξω από το γραφείο του. Αυτός της είπε να τον περιμένει στο γραφείο του, μετά από λίγο ήρθε, έκλεισε την πόρτα και την ενημέρωσε ότι η εγχείρηση έπρεπε, για ιατρικούς λόγους, να αναβληθεί. Ο εν λόγω γιατρός την πλησίασε, την έπιασε από τα χέρια, ενώ ήταν καθισμένη, τη σήκωσε όρθια και την αγκάλιασε. Αυτή τα έχασε, εκείνος όμως την έσφιξε περισσότερο στην αγκαλιά του και τη φίλησε στο στόμα. Εκείνη προσπάθησε να τον απωθήσει ευγενικά, ο προσφεύγων όμως πήρε το χέρι της και το έθεσε στα γεννητικά του όργανα, της είπε χυδαία λόγια ζητώντας της να ανταποκριθεί στις επιθυμίες του, καθώς και ότι η ανταπόκρισή της θα του έκανε καλό όσον αφορά στην εγχείρισή της μητέρας της. Τότε η γραμματέας χτύπησε την πόρτα λέγοντας ότι τον κάλεσαν στο χειρουργείο, όποτε αυτός είπε στην Α.Μ. - Κ. να πάνε στη μητέρα της, την οποία ενημέρωσε ευγενικά για την αναβολή της εγχείρησης της και αφού βγήκαν από τον θάλαμο της ζήτησε να συναντηθούν το μεσημέρι. Εκείνη, προκειμένου να τον αποφύγει, του είπε ότι θα του τηλεφωνήσει στο κινητό του. Στη συνέχεια ενημέρωσε το σύζυγό της και τη μητέρα της και αποφάσισαν να ζητήσουν εξιτήριο, όπως και έγινε».

Μοντέλα σε μεγάλο κύκλωμα με Ναρκωτικα

Στα χέρια της αστυνομίας έπεσε 36χρονος επιχειρηματίας, γνωστός στη σόου μπιζ, την ώρα που σύμφωνα με τους αστυνομικούς έπαιρνε από 40χρονο άνδρα περίπου ένα κιλό υδροπονική κάνναβη, γνωστή ως σκάνγκ.
Ο επιχειρηματίας έχει δεκάδες επώνυμους φίλους και διατηρεί ιδιαίτερα στενές σχέσεις με άτομα από το χώρο του μόντελινγκ.
Η σύλληψή του έγινε το μεσημέρι της Τετάρτης έξω από πολυκατοικία στο Παλαιό Φάληρο, όπου ο σαραντάχρονος έμπορος ναρκωτικών διατηρεί διαμέρισμα – καβάντζα.
Σύμφωνα με τους αστυνομικούς ο 40χρονος που κατηγορείται ότι προμήθευε τα ναρκωτικά, είχε συλληφθεί και το 2002 με 4.000 χάπια «έκσταση» και φέρεται να διακινεί ποσότητες κοκαΐνης σε στέκια του Κολωνακίου και του Ψυρρή.
Από την πλευρά του ο επιχειρηματίας, τον περασμένο Ιούλιο, ενώ έκανε διακοπές στη Μύκονο, συνελήφθη με μικροποσότητα κοκαΐνης, που είχε για προσωπική του χρήση.
Σε ό, τι αφορά όσα συνέβησαν την Τετάρτη στο Παλαιό Φάληρο, ο επιχειρηματίας αρνείται τις κατηγορίες, ενώ ο 40χρονος φέρεται να τα παίρνει όλα πάνω του.
Πάντως οι αξιωματικοί της δίωξης ναρκωτικών θεωρούν ότι βρίσκονται κοντά στην εξάρθρωση σπείρας που διακινεί κοκαΐνη στα in στέκια της νεολαίας και σε ανθρώπους της σόου μπιζ, όχι μόνο στην Αθήνα, αλλά και την Μύκονο

Ουρές ΙΧ στα Βενζινάδικα μετά την παράταση της απεργίας των τελωνειακών

Ουρές σχηματίζονται από το απόγευμα στα πρατήρια καυσίμων, καθώς οι οδηγοί σπεύδουν να γεμίσουν τα ρεζερβουάρ μετά την απόφαση των τελωνειακών για παράταση της απεργίας τους ως την ερχόμενη Τετάρτη.
Σύμφωνα με εκτιμήσεις της αγοράς, περίπου τα μισά πρατήρια της Αττικής δεν διαθέτουν πλέον αμόλυβδη ενώ στα υπόλοιπα τα αποθέματα εξαντλούνται ώρα με την ώρα. Οι περισσότεροι οδηγοί εφοδιάστηκαν τη Δευτέρα, παραμονή της έναρξης της πρώτης τριήμερης απεργίας των τελωνειακών και σήμερα σπεύδουν να συμπληρώσουν το ρεζερβουάρ. Σε πρατήρια που έχει εξαντληθεί η αμόλυβδη αρκετοί καταναλωτές στρέφονται αναγκαστικά στη σούπερ αμόλυβδη η τιμή της οποίας είναι κατά μέσο όρο 18 λεπτά ακριβότερη από την απλή φτάνοντας να πωλείται μέχρι και 1,68 ευρώ το λίτρο.
Η μέση τιμή της αμόλυβδης είναι σήμερα 1,267 ευρώ (1,07 ελάχιστη και 1,42 μέγιστη) ενώ η σούπερ αμόλυβδη διαμορφώνεται σε 1,45 ευρώ (από 1,04 ως 1,679).

Νέοι αγρότες – Τέλος στην αγωνία εντάσσονται όλοι οι δικαιούχοι στο πρόγραμμα

Με απόφαση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, εντάσσεται στους δικαιούχους του Μέτρου των Νέων Γεωργών του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης «Αλέξανδρος Μπαλτατζής» 2007-2013 (ΠΑΑ) το σύνολο των υποψηφίων που πληρούν τα κριτήρια ένταξης. Για την ενίσχυση των συνολικά περίπου 8.500 δικαιούχων θα καταβληθούν πρόσθετες πιστώσεις ύψους 60 εκατομμυρίων ευρώ, πέραν του αρχικού προϋπολογισμού των 100 εκατομμυρίων ευρώ της προκήρυξης.
Το ύψος της ενίσχυσης που μπορεί να χορηγηθεί κυμαίνεται από 10 έως 20.000 ευρώ ανάλογα με την περιοχή μόνιμης κατοικίας, τον προσανατολισμό παραγωγής της εκμετάλλευσης και το επίπεδο εισοδήματος της εκμετάλλευσης στη μελλοντική κατάσταση. Με βάση την νέα ρύθμιση το μέσο ύψος της οικονομικής ενίσχυσης που καταβάλλεται στους δικαιούχους διαμορφώνεται σε 17.500 ευρώ, υψηλότερο αυτού που ίσχυσε κατά την Γ΄ Προγραμματική Περίοδο (μ.ο. 16.000 ευρώ)

Νάντια Γιαννακοπούλου - «Αναφορά για αιτήματα σχολικών τροχονόμων»

Η βουλευτής Μεσσηνίας κ. Νάντια Ι. Γιαννακοπούλου κατέθεσε αναφορά προς τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Ραγκούση, την Υπουργό Παιδείας κ. Διαμαντοπούλου και τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Χρυσοχοΐδη, με αφορμή επιστολή του Σωματείου Σχολικών Τροχονόμων Νομού Μεσσηνίας, σχετικά με την ικανοποίηση των αιτημάτων του κλάδου. Η αναφορά αυτή έρχεται να αναδείξει και να προωθήσει τα αιτήματα των σχολικών τροχονόμων που προσφέρουν σημαντικό έργο και προστασία στους μαθητές κατά την προσέλευση και αποχώρησή τους από τα σχολεία. Μεταξύ των δίκαιων αιτημάτων περιλαμβάνεται η κατοχύρωση στοιχειωδών εργασιακών και οικονομικών δικαιωμάτων σε συγκεκριμένους φορείς. Ακόμη, η κ. Γιαννακοπούλου κατέθεσε το αίτημα του Σωματείου, να αλλάξει το καταβαλλόμενο ποσό που ορίζεται σε μόλις 176¤ και να υπάρξει ασφαλιστική κάλυψη. Στην αναφορά της, η βουλευτής Μεσσηνίας, επιπλέον, τονίζει το αίτημα για αντικατάσταση του εξοπλισμού των σχολικών τροχονόμων που παραμένει ο ίδιος από το 1999.Η κ. Γιαννακοπούλου ζητά με την αναφορά της, την εφαρμογή δικαστικών αποφάσεων και υπηρεσιακών συμβουλίων που δικαιώνουν τους σχολικούς τροχονόμους θεωρώντας ότι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες .

Δημήτρης Κουσελάς - Η αναγκαία ενότητα για την αντιμετώπιση της κρίσης δεν σημαίνει και κουκούλωμα των ευθυνών!

Στη δευτερολογία του, κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής των νομοσχεδίων του Υπουργείου Οικονομικών «Κύρωση του Απολογισμού του Κράτους, οικονομικού έτους 2008» και «Κύρωση του Ισολογισμού του Κράτους, οικονομικού έτους 2008», ο βουλευτής Μεσσηνίας και Εισηγητής της Πλειοψηφίας για τα νομοσχέδια αυτά, κ. Δημήτρης Κουσελάς, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στα ακόλουθα:...
«Η εκτέλεση του Προϋπολογισμού του 2008, για την οποία συζητάμε σήμερα, καταδεικνύει με τον πλέον περίτρανο τρόπο αφ’ ενός την κατακόρυφη μείωση των εσόδων, αφ’ ετέρου τη μεγάλη αύξηση των δαπανών, που πιστοποιούν ότι ο δημοσιονομικός εκτροχιασμός του σήμερα, δεν μπορεί να αποδοθεί στη διεθνή κρίση, αλλά στις ταξικές και πελατειακές λογικές που άσκησαν τα τελευταία χρόνια οι κυβερνήσεις της Νέας Δημοκρατίας. Η αποχωρήσασα κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, αντί να αναγνωρίσει τα τότε λάθη της και να αλλάξει πορεία, συνέχισε με μεγαλύτερη ένταση τις πελατειακές και αδιέξοδες πολιτικές της. Παράλληλα επιχείρησε, χρησιμοποιώντας όχι μόνο τη δημιουργική λογιστική, όπως είχε συνηθίσει, αλλά και παραποιώντας τα στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους και τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος, να αποκρύψει την πραγματική κατάσταση και από τους Έλληνες πολίτες και από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Αυτά δεν είναι δικοί μας ισχυρισμοί. Αποτυπώνονται με ξεκάθαρο τρόπο στην Έκθεση της Ανεξάρτητης Επιτροπής, η οποία παρουσιάστηκε πριν από λίγες ημέρες στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων. Το αποτέλεσμα είναι ότι η χώρα μας δεν αντιμετωπίζει πλέον μόνο τα γνωστά δίδυμα ελλείμματα, δημόσιο χρέος και δημοσιονομικό, αλλά και ένα μεγάλο έλλειμμα αξιοπιστίας. Και αυτό είναι το χειρότερο!
Με το Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης επιχειρούμε να βγάλουμε τη χώρα από την κρίση και την ανυποληψία. Να ανασυγκροτήσουμε εκ βάθρων ένα διαλυμένο, αλλά και σπάταλο κράτος, που η Νέα Δημοκρατία του συμπεριφέρθηκε, δυστυχώς, σαν να ήταν λάφυρο.
Όλα αυτά τα προσπαθούμε χωρίς να υπάρχει καμία, μα καμία βοήθεια, γιατί η χώρα μας βρίσκεται αντιμέτωπη με τους διεθνείς κερδοσκόπους, χωρίς από την άλλη να έχει ουσιαστική στήριξη από την Ε.Ε.
Δυστυχώς, έχουμε μία Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία αρκείται σε φραστικές στηρίξεις και πολλές φορές σε απειλές. Είδατε εσείς κανένα συγχρονισμό, καμία αλληλεγγύη σε ό,τι αφορά όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στην ίδια την Ευρωζώνη και στο ευρώ;
Γιατί σήμερα δεν βάλλεται μόνο η χώρα μας, βάλλεται συνολικά η Ευρωπαϊκή Ένωση.
Κατά τα άλλα, όλοι δηλώνουν …«αθώοι του αίματος» !
Πέρα από τις σοβαρότατες ευθύνες που έχει η προηγούμενη Κυβέρνηση, εγώ ερωτώ: Όλα αυτά τα χρόνια η Eurostat δεν έβλεπε, δεν γνώριζε, δεν άκουγε, δεν ήλεγχε, δεν είχε πάρει είδηση, δηλαδή, τι γινόταν στην Ελλάδα;
Αναμφισβήτητα, η αντιμετώπιση αυτής της κατάστασης, αυτών των προβλημάτων, προϋποθέτει και μια ευρύτατη συσπείρωση. Θα έλεγα ότι προϋποθέτει τη συγκρότηση ενός ευρέως πατριωτικού μετώπου.
Συσπείρωση, όμως, δεν σημαίνει συγκάλυψη των όποιων ευθυνών υπάρχουν.
Η συγκάλυψη θα ήταν ένα μείζον ιστορικό λάθος απέναντι στο ίδιο το πολιτικό σύστημα, την αξιοπιστία του οποίου θα μείωνε ακόμα περισσότερο. Το μήνυμα που θα εξέπεμπε είναι ότι κάποιοι μπορεί να φθάνουν τη χώρα σε σημείο να χάνει μέρος της εθνικής της κυριαρχίας, όπως είπε ο Πρωθυπουργός και Πρόεδρος του ΠΑ.ΣΟ.Κ., ο Γιώργος Παπανδρέου, αλλά αυτοί οι κάποιοι να είναι στο απυρόβλητο και, στο όνομα αυτής της συσπείρωσης, της αναγκαίας ενότητας για την αντιμετώπιση της κρίσης θα παραμένουν στο απυρόβλητο, τη στιγμή που και όσοι δεν ευθύνονται καλούνται και αυτοί να πληρώσουν τις συνέπειες της κρίσης!
Σας ερωτώ, αυτό το μήνυμα θέλουμε να περάσει σήμερα στον ελληνικό λαό;
Πιστεύω πως όχι. Χρειάζεται, λοιπόν, με ψυχραιμία και νηφαλιότητα, χωρίς ρεβανσιστικές λογικές ξεκαθαρίσματος λογαριασμών, να φωτίσουμε τις γκρίζες ζώνες, να ενημερώσουμε αντικειμενικά τον ελληνικό λαό για το τι έγινε το τελευταίο χρονικό διάστημα. »
Κλείνοντας τη δευτερολογία του, ο κ. Κουσελάς τόνισε πως δεν μπορεί αυτοί που έφεραν τη χώρα σ’ αυτή την κατάσταση να ζητούν και τα ρέστα, γι’ αυτό πρέπει να χυθεί άπλετο φως σε όλη αυτή την υπόθεση και αυτοί που ευθύνονται να αναλάβουν τις ευθύνες τους, «για να προχωρήσουμε όλοι μαζί στη συνεπή υλοποίηση του Προγράμματος Σταθερότητας και Ανάπτυξης, που αποτελεί σήμερα τη μόνη διέξοδο και προοπτική για την έξοδο της χώρας από την κρίση. »

Υπάρχει ζωή στον Αρη ;

Ενα συγκλονιστικό VIDEOαπό τις φωτογραφίες που έστειλε το Spooky από την επιφάνεια του Αρη

Σύσσωμος ο Δήμος Καλαμάτας στον Πύργο για να δουν πως λειτουργεί ….ο δεματοποιητής

Την προσεχή Τρίτη το πρωί, ο Δήμαρχος Καλαμάτας Παν. Νίκας , Εκπρόσωποι Δημοτικών Παρατάξεων, Αντιδήμαρχοι και Υπηρεσιακοί παράγοντες θα επισκεφθούν τις εγκαταστάσεις του Δεματοποιητή των απορριμμάτων του Δήμου Πύργου στην Ηλεία
Η αναχώρηση θα γίνει το πρωί της Τρίτης από το Δημαρχείο Καλαμάτας και σκοπός της επίσκεψης είναι η ενημέρωση για τον τρόπο και τα αποτελέσματα της λειτουργίας του δεματοποιητή που λειτουργεί με επιτυχία στην περιοχή

Μίνι …Νταβός η Καλαμάτα – Ημερίδα για την Οικονομική Κρίση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Καλαμάτα

Το Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2010, ώρα 18.00 στο ξενοδοχείο Classical e-Filoxenia, θα πραγματοποιηθεί Ημερίδα με θέμα: «Οικονομική και Χρηματοπιστωτική Κρίση: η Ευρωπαϊκή Διάσταση».Την εκδήλωση οργανώνουν το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, σε συνεργασία με το Δήμο Καλαμάτας και τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Μεσσηνίας.
Η παρουσίαση της Ημερίδας θα ξεκινήσει με τον Λεωνίδα Αντωνακόπουλο, Εκπρόσωπο Τύπου του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και στη συνέχεια θα ακολουθήσουν χαιρετισμοί από το Δήμαρχο Καλαμάτας, και το Νομάρχη Μεσσηνίας.
Επίσης, ομιλητές μεταξύ των άλλων, θα είναι... οι Ευρωβουλευτές Γιώργος Σταυρακάκης, Γεώργιος Παπανικολάου, Νικόλαος Χουντής και Μιχάλης Τρεμόπουλος, ενώ ο Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας κ. Κωνσταντίνος Παπαδημητρίου θα αναφερθεί στις «επιπτώσεις της κρίσης στις ελληνικές εξαγωγές και στη μεσσηνιακή οικονομία» και ο Δημήτριος Δημόπουλος στην «Οικονομική και χρηματοπιστωτική κρίση. Εκτιμώντας τον κοινωνικό αντίκτυπο».
Το αναλυτικό πρόγραμμα της Ημερίδας, που έχει ως εξής:
18:30 - 18:45 «Η οικονομική κρίση και η στάση της Ευρωπαϊκής Ένωσης»
Γιώργος Σταυρακάκης, Ευρωβουλευτής, Αντιπρόεδρος Επιτροπής Περιφερειακής Ανάπτυξης, Μέλος Επιτροπής Ελέγχου του Προϋπολογισμού, αναπλ. μέλος Επιτροπής Προϋπολογισμών
18:45 - 19:00 «Οικονομική κρίση: η ευρωπαϊκή απάντηση»
Γεώργιος Παπανικολάου, Ευρωβουλευτής, Μέλος Επιτροπής Πολιτικών Ελευθεριών, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων, αναπλ. μέλος Επιτροπής Πολιτισμού και Παιδείας
19:00 - 19:15 «Η κρίση της ελληνικής οικονομίας , κρίση του παγκόσμιου και ευρωπαϊκού νεοφιλελεύθερου μοντέλου»
Νικόλαος Χουντής, Ευρωβουλευτής, Μέλος Επιτροπής Οικονομικών και Νομισματικών Θεμάτων, Μέλος Ειδικής επιτροπής για την Χρηματοπιστωτική, Οικονομική και Κοινωνική Κρίση
19:15 - 19:30 «Ένα green new deal για μια πράσινη οικονομία»
Μιχάλης Τρεμόπουλος, Ευρωβουλευτής, Αντιπρόεδρος της επιτροπής Περιφερειακής Ανάπτυξης, αναπλ.. μέλος της επιτροπής Περιβάλλοντος, Δημόσιας Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου
19:30 - 19:45 «Οι επιπτώσεις της κρίσης στις ελληνικές εξαγωγές και στη μεσσηνιακή οικονομία»
Κωνσταντίνος Παπαδημητρίου, Α' Αντιπρόεδρος Επιμελητηρίου Μεσσηνίας
19:45 - 20:00 «Οικονομική και χρηματοπιστωτική κρίση. Εκτιμώντας τον κοινωνικό αντίκτυπο»
Δημήτριος Δημόπουλος, Πολιτικός Μηχανικός με master στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (MBA) στο Northeastern University, και στα χρηματοοικονομικά (Finance) στο Harvard University, ειδικός σύμβουλος Δημάρχου Καλαμάτας.
20:00 - 20:15 «Η στάση του ξένου Τύπου & των ΜΜΕ απέναντι στην Ελλάδα»
Κώστας Αργυρός, δημοσιογράφος, παρουσιαστής της εκπομπής «Ανταποκριτές»
20:15 - 21:15 Ανοιχτή συζήτηση

Πρόωρες αγροτικές συντάξεις όσοι πρόλαβαν τον Κύριο …είδαν

Χωρίς κανένα πρόβλημα θα συνταξιοδοτηθούν όσοι αγρότες έχουν ενταχθεί στο Πρόγραμμα Πρόωρης Συνταξιοδότησης Αγροτών, αλλά δεν πρόκειται να υπάρξουν νέοι δικαιούχοι.
Την επισήμανση έκανε η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κατερίνα Μπατζελή απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Ευαγγελίας Αμανατίδου- Πασχαλίδου.
Η πρόωρη συνταξιοδότηση των αγροτών, ωστόσο, δεν θα αποτελεί πλέον επιλέξιμη δαπάνη με την αναθεώρηση του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Αλέξανδρος Μπαλτατζής» και άρα δεν θα υπάρξουν νέοι δικαιούχοι. Η υπουργός διευκρίνισε ότι το πρόγραμμα αυτό που καλύπτεται πλέον από αμιγώς εθνικούς πόρους, αποδείχθηκε πως δεν πέτυχε τον αναπτυξιακό του στόχο που είναι η μεταβίβαση αγροτικού κλήρου σε νέους αγρότες.
Η υποχρέωση του κρατικού προϋπολογισμού για την κάλυψη του προγράμματος πρόωρης συνταξιοδότησης ανέρχεται σε 800εκ ευρώ. «Το μέτρο δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται με κοινωνικά κριτήρια. Ο στόχος του είναι αναπτυξιακός και δεν έχει γίνει μεταβίβαση του πολυτεμαχισμένου σήμερα αγροτικού κλήρου», τόνισε η υπουργός, συμπληρώνοντας ότι τα κονδύλια αυτά θα διατεθούν για τον εκσυγχρονισμό της αγροτικής παραγωγής.

Γυναίκα που ζυγίζει 240 κιλά γέννησε κοριτσάκι στο Βουκουρέστι

Μια γυναίκα, η οποία ζυγίζει 240 κιλά, γέννησε, σήμερα, ένα υγιέστατο κοριτσάκι, στη Ρουμανία. Οι γιατροί που βοήθησαν στον τοκετό ανέφεραν ότι πρόκειται για μία μοναδική περίπτωση σε παγκόσμιο επίπεδο, όπως ανακοίνωσε ο γιατρός του πανεπιστημιακού νοσοκομείου στο Βουκουρέστι, Μπόγκνταν Ποπέσκου.
Ο επικεφαλής της γυναικολογικής πτέρυγας του νοσοκομείου, Βαλέριου Χορχοιάνου, δήλωσε ότι υπήρξαν πολλές περιπτώσεις γυναικών άνω των 100 κιλών που γέννησαν υγιή παιδιά. Μάλιστα, το προηγούμενο ρεκόρ στη Ρουμανία ανήκε σε μία γυναίκα, που ζύγιζε 180 κιλά.Η Βικτόρια Λεκάτους μεταφέρθηκε, την Τετάρτη, στο Βουκουρέστι από την Κραϊόβα, καθώς το νοσοκομείο της πόλης δεν διέθετε τον κατάλληλο εξοπλισμό, που θα της επέτρεπε μια ασφαλή γέννα. Μάλιστα, οι γιατροί, αν και αρχικά είχαν αποφασίσει να προχωρήσουν σε φυσιολογικό τοκετό, τελικά της έκαναν καισαρική τομή, καθώς ο σφυγμός του μωρού ήταν αδύναμος.Το φύλο του παιδιού δεν ήταν δυνατό να διαγνωστεί κατά τη διάρκεια της κύησης, λόγω του μεγάλου βάρους της μητέρας, ενώ μετά τη γέννησή της, η μικρή, που ζυγίζει 2,9 κιλά, τοποθετήθηκε σε θερμοκοιτίδα.Η γυναίκα, κατά τη μεταφορά της στο νοσοκομείο του Βουκουρεστίου, δήλωσε ότι έχει πρόβλημα με το φαγητό, πεινάει συνεχώς και θέλει να τρώει.

Ανακρίνεται η γυναίκα που άρπαξε το μωρό από το Μαιευτήριο Ελενα

Στο Τμήμα Προστασίας Ανηλίκων της Ασφάλειας κρατείται και ανακρίνεται η 38χρονη γυναίκα, που συνελήφθη στις 10:45 στο Αιγάλεω, για την αρπαγή του βρέφους από το Μαιευτήριο "Ελενα".
Η γυναίκα εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς, μετά από συλλογή στοιχείων και στο σπίτι της βρέθηκε το βρέφος, το οποίο μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο, συνοδεία περιπολικού, στο Μαιευτήριο και πλέον βρίσκεται ξανά δίπλα στη μητέρα του.
Η γυναίκα, σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, είναι μητέρα δύο παιδιών 4 και 10 ετών και στους αστυνομικούς που την συνέλαβαν είπε ότι ήθελε ένα μωρό και πήγε να το... πάρει.

Συνελήφθη για ληστεία .. 76χρονου για …70 ευρώ

Αστυνομικοί του τμήματος Βραχατίου Κορινθίας συνέλαβαν έναν 52χρονο γιατί στον Άσσο Κορινθίας, μπήκε στο σπίτι 76χρονου και με την απειλή μαχαιριού του αφαίρεσε το χρηματικό ποσό των εβδομήντα (70) ευρώ.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί σήμερα στον εισαγγελέα Κορίνθου.

Τρίπολη - Διέρρηξαν τη Δημοτική Επιχείρηση Υδρευσης-Αποχέτευσης

Διάρρηξη στη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης- Αποχέτευσης Τρίπολης (ΔΕΥΑΤ).Τα ξημερώματα σήμερα, άγνωστοι, παραβίασαν την είσοδο της ΔΕΥΑΤ, μπήκαν στα γραφεία και προσπάθησαν ανεπιτυχώς να ανοίξουν το χρηματοκιβώτιο της επιχείρησης. Τελικά οι δράστες έφυγαν, παίρνοντας μαζί τους έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή από το γραφείο του γενικού διευθυντή, ο οποίος περιείχε έγγραφα και στοιχεία της επιχείρησης. Άνδρες της ασφάλειας Τρίπολης διεξάγουν έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών.

« Έκλεψαν » Νεογέννητο από το μαιευτήριο Έλενα

UP DATE : ΒΡΕΘΗΚΕ ΤΟ ΜΩΡΟ ΠΟΥ ΕΚΛΕΨΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΕΛΕΝΑ ΤΟ ΕΙΧΕ " ΑΡΠΑΞΕΙ" ΣΥΓΓΕΝΗΣ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ

Νεογέννητο κοριτσάκι εξαφανίστηκε τη νύχτα δίπλα από την μητέρα του αλβανικής καταγωγής στο μαιευτήριο Έλενα. Όπως κατήγγειλε η ίδια η μητέρα, χάιδεψε το μωρό της στις 4.30 τα ξημερώματα και στη συνέχεια αποκοιμήθηκε ενώ λίγη ώρα αργότερα ένοιωσε κάποιον μέσα στο θάλαμο. Καθώς άνοιξε τα μάτια είδε κάποιον να φεύγει μέσα στο σκοτάδι και το μωρό έλειπε από την κούνια του. Αμέσως άρχισε να φωνάζει. Ειδοποιήθηκε η αστυνομία και αποκλείσθηκε το νοσοκομείο. Για τις συνθήκες εξαφάνισης του μωρού, έχει διαταχθεί Ένορκη Διοικητική Εξέταση.

Εμπρησμός σε αυτοκίνητα δημοσιογράφων στην Πάτρα

Στόχος αγνώστων δραστών έγινε το βράδυ της Τετάρτης αυτοκίνητο δημοσιογράφου της εφημερίδας «Πελοπόννησος» της Πάτρας, που ήταν σταθμευμένο στην οδό Μαιζώνος κοντά στα γραφεία της εφημερίδας. Συγκεκριμένα εκδηλώθηκε φωτιά στο αυτοκίνητο, η οποία προκάλεσε σημαντικές ζημιές, ενώ επεκτάθηκε και στο αυτοκίνητο του διευθυντή σύνταξης της ίδιας εφημερίδας, που ήταν σταθμευμένο μπροστά από το πρώτο όχημα, προκαλώντας και σε αυτό υλικές ζημιές. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία που έφθασε στο τόπο του συμβάντος, απέτρεψε την επέκταση της φωτιάς, ενώ το ανακριτικό τμήμα ερευνά τα αίτια που την προκάλεσαν. Επίσης στο σημείο έσπευσαν και αστυνομικοί της Ασφάλειας Πατρών, η οποία αναμένει το πόρισμα της Πυροσβεστικής.
Το γεγονός καταδικάζει με ανακοίνωσή του το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου - Ηπείρου - Νήσων στην οποία αναφέρονται μεταξύ άλλων τα εξής: «Επιθέσεις από κύκλους που κινούνται στο σκοτάδι και αποβλέπουν στον εκφοβισμό των συναδέλφων δεν πτοούν τον δημοσιογραφικό κόσμο της Πάτρας. Απεναντίας, χαλυβδώνουν ακόμη περισσότερο το αίσθημα υπηρέτησης της αλήθειας, του κριτικού ελέγχου της εξουσίας και της αντικειμενικής και πολύπλευρης ενημέρωσης της κοινής γνώμης.»

Αυτοκτονία εφοριακού που …καθάρισε υπόθεση γνωστού επιχειρηματία

Την κορυφή του παγόβουνου σε μια σκανδαλώδη υπόθεση παράτυπων και κατευθυνόμενων επανελέγχων φορολογικών υποθέσεων με μεγάλο οικονομικό (και πολιτικό, σε ορισμένες περιπτώσεις...) αντικείμενο αποτελεί η χθεσινή αυτοκτονία ανώτερου υπαλλήλου του υπουργείου Οικονομικών, σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές της ιστοσελίδας Sofokleous10 [...]
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο αυτόχειρας υπάλληλος Α.Ρ. ήταν ο ένας εκ των δύο ελεγκτών που είχαν αναλάβει με εντολή του οικονομικού επιθεωρητή Γ.Ζ. τον επανέλεγχο μεγάλης υπόθεσης εικονικών τιμολογίων, στην οποία εμπλέκεται γνωστή επιχείρηση ΜΜΕ της χώρας. Το ΣΔΟΕ, με ένα πόρισμα που όσοι το έχουν δει έχουν να αφηγούνται ότι θύμιζε διπλό τηλεφωνικό κατάλογο (!), είχε διαπιστώσει αρχικά κατά συρροή έκδοση και λήψη εικονικών τιμολογίων με σκοπό τη φοροδιαφυγή και είχε βεβαιώσει φόρους δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ.....
Τα πρόστιμα αυτά βεβαιώθηκαν και από τον τακτικό έλεγχο, που έχει καθοριστική σημασία σε τέτοιες περιπτώσεις, αλλά κατόπιν αιτήματος της επιχείρησης διατάχθηκε επανέλεγχος από τον οικονομικό επιθεωρητή Γ.Ζ. και ο φάκελος ανατέθηκε σε δύο ελεγκτές. Κατά τρόπο αξιοθαύμαστο, ο επανέλεγχος ολοκληρώθηκε τον Ιούνιο του 2008 με τη διαπίστωση, ότι δεν είχε ληφθεί ή εκδοθεί το παραμικρό εικονικό τιμολόγιο και τη διαγραφή του συνόλου των βεβαιωμένων φόρων!
Σύμφωνα με πληροφορίες, την περίεργη αυτή εξαφάνιση των πρόσθετων φόρων και προστίμων διερευνά τώρα ο εισαγγελέας της Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων, ο οποίος είχε καλέσει για περισσότερες εξηγήσεις τον ελεγκτή που οδηγήθηκε στο απονενοημένο διάβημα πριν υποχρεωθεί να εξηγήσει τα… ανεξήγητα, αναφερόμενος ενδεχομένως και στις ισχυρές πολιτικές και υπηρεσιακές πιέσεις που δέχθηκε για να καταλήξει στο πόρισμά του.
Καλά πληροφορημένες πηγές στο υπ. Οικονομικών τονίζουν, ότι ο αυτόχειρας δεν κατατασσόταν στην κατηγορία των «κακόφημων» στελεχών των ελεγκτικών υπηρεσιών, αλλά είχε δεχθεί άγριες πιέσεις, που έφθαναν στα όρια του ανοικτού εκβιασμού, για να καταλήξει στο απαλλακτικό του για τη γνωστή επιχείρηση ΜΜΕ πόρισμα.
Οι ίδιες πηγές αναφέρουν, ότι στο υπουργείο Οικονομικών λειτούργησε για περισσότερα από δύο χρόνια, μέχρι και το 2008, ένας τουλάχιστον περίεργος μηχανισμός, τον οποίο φέρεται να καθοδηγούσε κορυφαίος υπηρεσιακός παράγοντας του υπουργείου, με άριστες σχέσεις με την τότε πολιτική ηγεσία, ο οποίος σήμερα έχει συνταξιοδοτηθεί.
Ο μηχανισμός αυτός, που λειτούργησε υπό την καθοδήγηση του ανώτερου στελέχους Β.Σ., είχε ανοίξει ένα… ευρύχωρο παράθυρο για τη διαγραφή βεβαιωμένων φόρων, ο οποίος λειτουργούσε υπέρ φορολογουμένων, φυσικών και νομικών προσώπων, με μεγάλη οικονομική επιφάνεια. Όπως καταγγέλλεται από πηγές που είναι σε θέση να γνωρίζουν, στη διάρκεια της λειτουργίας του, ο συγκεκριμένος μηχανισμός προχώρησε σε αμφίβολης νομιμότητας επανελέγχους, κοινός παρονομαστής των οποίων ήταν η μείωση σε βαθμό… εξαφάνισης των βεβαιωμένων φόρων.
Στελέχη του υπουργείου που είναι σε θέση να γνωρίζουν ορισμένους από τους φακέλους που επανελέγχθηκαν με τέτοιες διαδικασίες, υπό την καθοδήγηση του Β.Σ., υπολογίζουν σε κολοσσιαία ποσά τους φόρους που έκαναν… φτερά από τα κρατικά ταμεία, κάνοντας λόγο για απώλειες που ενδέχεται να μετρώνται και σε δισεκατομμύρια ευρώ!
Η τραγική κατάληξη του Α.Ρ., τονίζουν οι ίδιες πηγές, θα πρέπει να δώσει στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου και τις εισαγγελικές αρχές το έναυσμα για μια πλήρη διερεύνηση της σκοτεινής αυτής υπόθεσης, που όλα δείχνουν ότι δεν είναι καθόλου άσχετη με την απρόσμενη κατάρρευση των φορολογικών εσόδων τα τελευταία χρόνια, που ήταν μία από τις κυριότερες αιτίες της σημερινής δημοσιονομικής κρίσης.
(sofokleous10.gr)

«Ικανοποίηση αιτήματος Νάντιας για άμεσες αποσπάσεις και μεταθέσεις διοικητικών υπαλλήλων σε ΙΚΑ Γαργαλιάνων και Φιλιατρών»

Με την αναφορά της, στις 14/12/09, και την ερώτησή της, στις 09/11/09, προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Ανδρέα Λοβέρδο, η βουλευτής Μεσσηνίας ζητούσε την άμεση στελέχωση των ΙΚΑ Γαργαλιάνων και Φιλιατρών, αντίστοιχα. Σε επικοινωνία με την κ. Γιαννακοπούλου, ο Υφυπουργός κ. Κουτρουμάνης την διαβεβαίωσε ότι θα επιληφθεί άμεσα του ζητήματος. Στις 10/02/10, η διοίκηση του ΙΚΑ προέβη σε ανακοίνωση, με αριθμό πρωτοκόλλου Γ30/55, με την οποία προτίθεται να πραγματοποιήσει άμεσα αποσπάσεις και μεταθέσεις διοικητικών υπαλλήλων στα παραρτήματα Γαργαλιάνων και Φιλιατρών. Η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για την πλήρωση των θέσεων στα παραπάνω παραρτήματα βρίσκεται, ήδη, σε εξέλιξη. Η κ. Γιαννακοπούλου, σε δηλώσεις της, ευχαρίστησε τον Υφυπουργό για την άμεση ανταπόκριση και τόνισε ότι «τόσο οι οργανωμένες ενέργειες του Δημοτικού Συμβουλίου Φιλιατρών, όσο και οι ενέργειες των εργαζομένων στο ΙΚΑ Γαργαλιάνων έχουν μεγάλο μερίδιο στην τελική θετική έκβαση»

17.2.10

Αυτά συμβαίνουν αλλού …..Φοροφυγάδες αυτοκαταγγέλλονται για να αποφύγουν τις διώξεις.

Σχεδόν 600 φοροαποφεύγοντες αυτοκαταγγέλθηκαν μέσα σε δέκα ημέρες στη Βάδη-Βυρτεμβέργη (νοτιοδυτική Γερμανία), ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών αυτού του ομόσπονδου γερμανικού κρατιδίου, μετά την απόφαση της Γερμανίας να αγοράσει τραπεζικά δεδομένα που αφορούν λογαριασμούς στην Ελβετία.
Μόνο στη Βάδη-Βυρτεμβέργη, μια πλούσια περιφέρεια στην οποία βρίσκονται οι πόλεις Στουτγάρδη και Καρλσρούη, 566 πρόσωπα που είχαν αποφύγει να καταβάλουν φόρους για έσοδα ύψους 85 εκατομμυρίων ευρώ από επενδύσεις και τόκους, αυτοκαταγγέλθηκαν από τις 5 ως τις 16 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με τον υπουργό Βίλι Στέχελε.
Στην αρχή της εβδομάδας,... ο γερμανικός Τύπος έκανε ήδη λόγο για ένα κύμα αυτοκαταγγελιών σε άλλες περιφέρειες της Γερμανίας, όπως για παράδειγμα στη Βαυαρία (νότια Γερμανία), όπου οι "μεταμελημένοι" έφτασαν σχεδόν τους 300, ή το Βερολίνο και το Αμβούργο (βόρεια Γερμανία).
Στις αρχές του μήνα, η κυβέρνηση είχε εγκρίνει την αγορά εκ μέρους του κρατιδίου της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας ενός CD προερχόμενου από την Ελβετία που περιείχε περισσότερα από 1.500 ονόματα φοροαποφευγόντων -- επρόκειτο για δεδομένα που είχαν κλαπεί και διατίθεντο προς πώληση από ένα πληροφοριοδότη έναντι 2,5 εκατομμυρίων ευρώ, σύμφωνα με τον Τύπο.
Η κυβέρνηση είχε καλέσει τους φοροαποφεύγοντες να αυτοκαταγγελθούν πριν η εφορία εξετάσει τα δεδομένα. Μετά την αυτοκαταγγελία τους, οι ενδιαφερόμενοι είναι υποχρεωμένοι να πληρώσουν τους φόρους που είχαν αποφύγει, όμως δεν υπόκεινται σε δικαστικές διώξεις.

Άδεια τα ταμεία στην αναμονή με …αβέβαιο μέλλον οι νέοι αγρότες

Τεράστιες είναι οι οικονομικές επιπτώσεις που έχουν προκληθεί για πολλούς νέους αγρότες της Μεσσηνίας , από τη σημαντική καθυστέρηση στη πριμοδότηση τους στα πλαίσια του προγράμματος «Εγκατάσταση νέων αγροτών» του υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης.
Οι νέοι αγρότες και κτηνοτρόφοι, που αποφάσισαν να παραμείνουν στον τόπο τους και να ασκήσουν ένα παραγωγικό επάγγελμα, ενισχύοντας την ανάπτυξη της περιφέρειας διανύουν την πιο δύσκολη οικονομική περίοδο με τις τεράστιες αυξήσεις στις πρώτες ύλες (λιπάσματα, ζωοτροφές, πετρέλαιο, φόρους), την αγορά να κινείται ανεξέλεγκτη σε σημαντικά προϊόντα και κυρίως των λιπασμάτων...
Οι νέες και οι νέοι που ξεκίνησαν με φλόγα και ενδιαφέρον για να δημιουργήσουν, έμειναν άνεργοι, ανασφάλιστοι και το κυριότερο έχοντας πολλά χρέη από τις ενοικιάσεις χωραφιών ή από τις αγορές ζώων και εξοπλισμού.Έναν ολόκληρο χρόνο μετά την Πρόσκληση (1422/27-1-2009) για την υποβολή αιτήσεων ενίσχυσης-φακέλων υποψηφιότητας προς ένταξη στο καθεστώς του Μέτρου 1.1.2. «Εγκατάσταση Νέων Γεωργών», με έναρξη υποβολής την 16-2-2009 (διακόπηκε στις 15-7-2009) και παρ' όλο που η ίδια πρόσκληση ανέφερε «Η ατομική απόφαση έγκρισης πράξης ή απόρριψης ή κατάταξης στην κατηγορία των επιλαχόντων, λαμβάνεται το αργότερο εντός τετραμήνου από την ημερομηνία υποβολής της αίτησης ενίσχυσης ή εντός 18 μηνών μετά την εγκατάσταση του νέου γεωργού», για όσους είχαν ήδη 14 μήνες που ήταν ήδη αγρότες, μέχρι σήμερα βρίσκονται στο περίμενε. Οι δικαιούχοι δεν έχουν υπογράψει τη σύμβαση, ούτε έχουν δοθεί οι ανάλογες πιστώσεις
Ο προϋπολογισμός των 100. εκ. ευρώ του μέτρου που έχει ανακοινώσει για το 2009 το Υπουργείο, υπερκαλύφθηκε από τον πρώτο μήνα εφαρμογής του μέτρου, καθώς μέχρι τις 15 Ιουλίου είχαν ενταχθεί περίπου 8500 νέοι αγρότες και απαιτούνταν η έγκριση επιπλέον ποσού. Μέσα από επαφές που έχουν όλο αυτό το διάστημα εκπρόσωποι των νέων αγροτών, τη μόνη απάντηση που παίρνουν από τους παράγοντες του υπουργείου είναι ότι τα ταμεία είναι άδεια, γεγονός που οξύνει ακόμα περισσότερο την κατάσταση

Μαζικές απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων … όχι στην Ελλάδα αλλά στην Ρουμανία

Σε μαζικές απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων προχωρά η Ρουμανία στο πλαίσιο των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει η χώρα έναντι του ΔΝΤ για να λάβει οικονομική βοήθεια. Η ρουμανική κυβέρνηση αποφάσισε τις απολύσεις 3.545
υπαλλήλων, οι οποίοι εργάζονται σε οκτώ εταιρείες ενέργειας, ενώ συνολικά φέτος θα πρέπει να απολύσει περίπου 100.000 εργαζομένους από τον στενό και ευρύτερο δημόσιο τομέα. Ο προϋπολογισμός της Ρουμανίας για το 2009 παρουσίασε έλλειμμα 6,5 δισ. ευρώ (7,2% επί του ΑΕΠ). Μέσα στον μήνα αναμένεται ότι το ΔΝΤ θα χορηγήσει την τρίτη και την τέταρτη δανειοδοτική δόση, ύψους 2,3 δισ. ευρώ, προς τη Ρουμανία, ενώ η χώρα μέχρι σήμερα έχει λάβει ενίσχυση 7 δισ. ευρώ

Μαστιγώθηκαν τρεις γυναίκες επειδή έκαναν σεξ χωρίς να είναι παντρεμένες.

Τρεις γυναίκες μαστιγώθηκαν στη Μαλαισία όταν κρίθηκαν ένοχες της κατηγορίας ότι διατηρούσαν σεξουαλικές σχέσεις χωρίς να είναι παντρεμένες, αναφέρει σήμερα δημοσίευμα της εφημερίδας Star, επικαλούμενη δήλωση του υπουργού Εσωτερικών Χισαμουντίν Χουσέιν.Είναι η πρώτη φορά που μαστιγώνονται γυναίκες στη Μαλαισία, και αυτό συνέβη σε εφαρμογή απόφασης που έλαβε στις 9 Φεβρουαρίου ισλαμικό δικαστήριο, προσθέτει το δημοσίευμα. Πέρυσι η Μαλαισία έγινε στόχος διεθνών επικρίσεων όταν η Καρτίκα Σάρι Ντέβι Σουκάρνο, μητέρα δύο παιδιών, καταδικάστηκε στην ίδια ποινή επειδή ήπιε μπύρα. Η ποινή της δεν έχει εκτελεσθεί ακόμα.
Η υπόθεση αυτή ....έθεσε σε δοκιμασία τη μετριοπαθή εικόνα της πολυφυλετικής αλλά κατεξοχήν μουσουλμανικής αυτής χώρας της νοτιοανατολικής Ασίας σε μία εποχή κατά την οποία προσπαθεί να προσελκύσει ξένους επενδυτές. Επενδυτές της Νέας Υόρκης έθεσαν πέρυσι το θέμα αυτό στον πρωθυπουργό Νατζίμπ Ραζάκ.
Στη Μαλαισία ισχύει ένα διπλό νομοθετικό σύστημα καθώς βρίσκεται σε ισχύ ένα ισλαμικό ποινικό και οικογενειακό δίκαιο για τους μουσουλμάνους, παράλληλα με την κοσμική νομοθεσία.
Το σεξ εκτός γάμου είναι παράνομο βάσει του ισλαμικού νόμου και επισύρει την επιβολή χρηματικού προστίμου και ανώτατη ποινή έξι χτυπήματα με μαστίγιο ή και τα δύο.

Καλαμάτα - Κατεδαφίσθηκε το κτίριο Μπιτσάνη

Κατεδαφίστηκε σήμερα το κτίριο Μπιτσάνη στις Γουλιμίδες, το οποίο είχε δωρηθεί (μαζί με σημαντική οικοπεδική έκταση στο Δήμο Καλαμάτας ).
Στο συγκεκριμένο χώρο θα γίνει διαμόρφωση πλατείας, (πλατεία Μπιτσάνη), δενδροφύτευση και θα τοποθετηθεί παιδική χαρά.

Κόπηκαν …..μαχαίρι οι δαπάνες για βενζίνες και ανταλλακτικά στα Κρατικά αυτοκίνητα

Ο Υπουργός Εσωτερικών Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Γ. Ραγκούσης έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα τα στοιχεία των 3 πρώτων μηνών από την έναρξη της εφαρμογής της απόφασης του Πρωθυπουργού και της Κυβέρνησης για τη μείωση του αριθμού και του κυβισμού των κρατικών αυτοκινήτων. Πρόκειται για τα κρατικά αυτοκίνητα, που χρησιμοποιούνται από τα μέλη της κυβέρνησης καθώς και από άλλους κρατικούς αξιωματούχους, των οποίων η διαχείριση ανήκει στο Υπουργείο Εσωτερικών Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.
Ο συνολικός αριθμός αυτής της κατηγορίας των κρατικών αυτοκινήτων από 279 που ανέρχονταν στις 4 Οκτωβρίου 2009, μειώθηκε στα 172 σήμερα. Από αυτά, 19 χρησιμοποιούνται από Υπουργούς - Υφυπουργούς, 26 χρησιμοποιούνται από λοιπά πρόσωπα (ανώτατους δικαστικούς κλπ), 83 έχουν δοθεί σε φορείς του Δημοσίου (υπηρεσίες, ΝΠΔΔ), ενώ 44 παραμένουν στο Υπουργείο για ξένες αποστολές, επίσημες αντιπροσωπείες κλπ.
Σε ό,τι αφορά τα αποτελέσματα στην κατανάλωση βενζίνης καθώς και στις δαπάνες για ανταλλακτικά και επισκευές,... δραστικές μειώσεις καταγράφηκαν τους μήνες Νοέμβριο, Δεκέμβριο και Ιανουάριο σε σύγκριση με τους αντίστοιχους περυσινούς μήνες.
Όπως αναλυτικά αναφέρονται στους παρακάτω πίνακες αποτελεσμάτων, η συνολική κατανάλωση βενζίνης μειώθηκε από 84.055,17 λίτρα σε 30.485 λίτρα (ποσοστό μείωσης 63,73%), με αντίστοιχη μείωση στην εκπομπή ρύπων.
Εξίσου δραστικά μειώθηκαν και οι δαπάνες για ανταλλακτικά και επισκευές. Από 156.122,67€ το περυσινό τρίμηνο, φέτος οι δαπάνες αυτές μειώθηκαν στο ύψος των 54.096€ (ποσοστό μείωσης 65,35%).
Παρατίθενται οι αναλυτικοί πίνακες αποτελεσμάτων.
Κατανάλωση βενζίνης:
ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2008 ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2009 ΠΟΣΟΣΤΟ ΜΕΙΩΣΗΣ
ΣΥΝΟΛΟ: 30.293,52 λίτρα ΣΥΝΟΛΟ: 11.581 λίτρα 61,77%
ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2008 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2009 ΠΟΣΟΣΤΟ ΜΕΙΩΣΗΣ
ΣΥΝΟΛΟ: 26.661,65 λίτρα ΣΥΝΟΛΟ: 9.804,26 λίτρα 63,22%
ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2009 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2010 ΠΟΣΟΣΤΟ ΜΕΙΩΣΗΣ
ΣΥΝΟΛΟ: 27.100 λίτρα ΣΥΝΟΛΟ: 9.100 λίτρα 66,42%
ΣΥΝΟΛΙΚΑ: 84.055,17 λίτρα (Συνολική δαπάνη:81.613 ευρώ) ΣΥΝΟΛΙΚΑ: 30.485 λίτρα (Συνολική δαπάνη:29.911 Ευρώ) ΠΟΣΟΣΤΟ ΜΕΙΩΣΗΣ:63,73% (Ποσοστό μείωσης: 63,35%)
Δαπάνες για ανταλλακτικά:
ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2008: 29.247,46 ευρώ ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2009: 12.696,28 ευρώ ΠΟΣΟΣΤΟ ΜΕΙΩΣΗΣ 56,59%
ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2008: 22.932,95 ευρώ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2009: 2.317,75 ευρώ ΠΟΣΟΣΤΟ ΜΕΙΩΣΗΣ 89,89%
ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2009: 71.860,76 ευρώ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2010: 25.000,00 ευρώ ΠΟΣΟΣΤΟ ΜΕΙΩΣΗΣ 65,21%
Σύνολο: 124.041,17 ευρώ Σύνολο: 40.014,03 ευρώ ΠΟΣΟΣΤΟ ΜΕΙΩΣΗΣ: 67,74%
Δαπάνες για επισκευές:
ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2008 7.420 ευρώ ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2009 3.509,79 ευρώ ΠΟΣΟΣΤΟ ΜΕΙΩΣΗΣ: 52,70%
ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2008 8.735,45 ευρώ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2009 1.660,18 ευρώ ΠΟΣΟΣΤΟ ΜΕΙΩΣΗΣ: 80,99%
ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2009 15.926,05 ευρώ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2010 8.912,00 ευρώ ΠΟΣΟΣΤΟ ΜΕΙΩΣΗΣ: 44,04%
Σύνολο : 32.081,50 ευρώ Σύνολο: 14.081,97 ευρώ ΠΟΣΟΣΤΟ ΜΕΙΩΣΗΣ: 56,10%

Έρχεται σκόνη από την Αφρική

Την πρώτη της «επίσκεψη» στη χώρα μας θα κάνει από σήμερα το απόγευμα και μέχρι την Κυριακή η κίτρινη σκόνη από την Αφρική, που θα συνδυαστεί με υψηλές θερμοκρασίες και ενδέχεται να προκαλέσει επιπτώσεις στην υγεία μας.
Οι ισχυροί νοτιοδυτικοί άνεμοι θα βοηθήσουν την σκόνη να φτάσει στην Ελλάδα, όμως, δεν θα έχουμε λασποβροχή.
Αντίθετα, θα έχουμε άνοδο της θερμοκρασίας και το φαινόμενο θα είναι εντονότερο στην κεντρική και νότια χώρα και, κυρίως, την Πελοπόννησο και την Κρήτη.
Η σκόνη μεταφέρει σωματίδια διαμέτρου 10 μικρών που θεωρούνται ακίνδυνα επειδή φιλτράρονται από την ρινική κοιλότητα.
Ωστόσο, μπορεί να μεταφέρει και μικρότερα σωματίδια, τα οποία είναι επικίνδυνα για τα πολύ μικρά παιδιά, τους ηλικιωμένους, τους καρδιοπαθείς και όσους πάσχουν από ασθένειες του αναπνευστικού όπως το άσθμα.
Αν και συνήθως ο «κίτρινος επισκέπτης» έρχεται την Άνοιξη και το Καλοκαίρι, δεν λείπουν και οι χειμερινές εμφανίσεις του, όπως στα τέλη Φεβρουαρίου του 2006.
Τότε μάλιστα επέφερε αύξηση της σωματιδιακής ρύπανσης, με τον σχετικό δείκτη να χτυπά «κόκκινο» στην οδό Πανεπιστημίου.
Η μεγαλύτερη ποσότητα σκόνης στη χώρα μας καταγράφηκε στις 17 Απριλίου 2005.

Αποκατάσταση ζημιών κι απόδοση ευθυνών, ζητά ο Φώτης Χατζημιχάλης για καθιζήσεις τμημάτων ΕΟ της Πελοποννήσου

Καθιζήσεις έχουν προκληθεί από τις τελευταίες ισχυρές βροχοπτώσεις σε σημεία των εθνικών δρόμων, Τρίπολης - Σπάρτης στο νέο τμήμα που παραδόθηκε πριν από ένα περίπου μήνα, κοντά στην Σελλασία, Τρίπολης - Καλαμάτας κοντά στο Δερβένι και Καλαμάτας - Σπάρτης στον Ταΰγετο κοντά στην Αρτεμισία.
Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Φώτης Χατζημιχάλης, ζήτησε από τις υπηρεσίες της περιφέρειας να προχωρήσουν το συντομότερο δυνατόν οι εργασίες αποκατάστασης στα τμήματα των εθνικών οδών, που δημιουργήθηκαν προβλήματα καθιζήσεων και υποχώρησης οδοστρώματος, καθώς και να αποδοθούν ευθύνες, εφ’ όσον υπάρχουν.
Τα προβλήματα που έχουν εντοπιστεί, σύμφωνα με ανακοίνωση της περιφέρειας Πελοποννήσου είναι:..
«Θραύση και υποχώρηση του οδοστρώματος σε μήκος 60 μέτρων περίπου, στη θέση "βυθισμένο χωριό", στο νέο τμήμα "Σελλασία - Γέφυρα Κελεφίνας" της εθνικής οδού Τρίπολης - Σπάρτης. Το εν λόγω έργο δεν έχει παραληφθεί ακόμη από την αρμόδια υπηρεσία της περιφέρειας Πελοποννήσου και δόθηκε εντολή στον ανάδοχο να προχωρήσει άμεσα στην επανεξέταση του γεωλογικού φαινομένου και την αποξήλωση και επανακατασκευή του δρόμου στο σημείο της καθίζησης. Επίσης, προκειμένου να αποφευχθεί ο κίνδυνος πρόκλησης ατυχημάτων, η ΔΕΚΕ σε συνεργασία με την Τροχαία Σπάρτης προέβησαν στη διακοπή της κυκλοφορίας, η οποία διεξάγεται κανονικά από την παλαιά εθνική οδό.
Καθίζηση του οδοστρώματος στις χιλιομετρικές θέσεις 29+200 και 33+500 της εθνικής οδού Τρίπολης - Καλαμάτας. Στα σημεία αυτά ο ασφαλτοτάπητας παρουσιάζει εκτεταμένες φθορές, λόγω παλαιότητας, ενώ παράλληλα παρατηρείται και ενεργή καθίζηση, η οποία παρακολουθείται συστηματικά από την αρμόδια υπηρεσία.
Καταπτώσεις βράχων από τα πρανή του δρόμου στην εθνική οδό Καλαμάτας - Σπάρτης μέσω Ταϋγέτου. Η αρμόδια υπηρεσία ήδη έχει καθαρίσει το δρόμο και διεξάγεται κανονικά η κυκλοφορία».
Τέλος, επισημαίνεται από την περιφέρεια Πελοποννήσου ότι «με συστηματικούς ελέγχους παρακολουθείται από τις αρμόδιες υπηρεσίες το οδικό δίκτυο στα σημεία που εμφανίζουν πιθανούς κινδύνους εξαιτίας των έντονων και παρατεταμένων βροχοπτώσεων, με στόχο την άμεση επέμβαση, όπου χρειάζεται, και την αποκατάσταση των ζημιών».

Ερώτηση Κουσελά για την ασφάλιση των ελαιοτριβέων.

Μετά από συνεχείς επαφές με τους Μεσσήνιους ελαιοτριβείς και με τον Πρόεδρό τους κ. Αντώνη Κορακάκη, ο βουλευτής Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ κ. Δημήτρης Κουσελάς, κατέθεσε Ερώτηση στη Βουλή, προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, με την οποία ζητά να απαλλαγούν από την υποχρεωτική ασφάλιση στο ΤΕΒΕ οι ελαιοτριβείς που λειτουργούν σε οικισμούς με λιγότερους από 2.000 κατοίκους.
Το πλήρες κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:..
«Σοβαρό πρόβλημα αντιμετωπίζουν τα ελαιοτριβεία που λειτουργούν σε οικισμούς με λιγότερους από 2.000 κατοίκους, οι συντελεστές των οποίων ήταν και είναι στην πλειονότητά τους ασφαλισμένοι στον ΟΓΑ. Σύμφωνα με την εγκύκλιο ΟΑΕΕ 113/09, 22-12-2009 και τις αντίστοιχες αποφάσεις 1050/89/19-10-2009 και 1062/91/2-11-09 Δ.Σ. ΟΑΕΕ, επεκτάθηκε και σε αυτούς η υποχρεωτική ασφάλιση στον ΟΑΕΕ.
Επειδή, σε αντίθεση με άλλα επαγγέλματα και μικρές επιχειρήσεις, οι ανωτέρω καλούνται πλέον να επιβαρυνθούν με τις σημαντικά υψηλότερες εισφορές στον ΟΑΕΕ, ενώ πολλοί εξ αυτών πιθανόν να χάσουν συνταξιοδοτικά δικαιώματα που έχουν θεμελιώσει ή προσδοκούν να θεμελιώσουν στον ΟΓΑ,
Επειδή τα ελαιοτριβεία αποτελούν μικρές παραδοσιακές μονάδες, περιορισμένης τοπικής εμβέλειας, που λειτουργούν παράλληλα και σε προέκταση της αγροτικής δραστηριότητας των συντελεστών τους, με κατά κανόνα περιορισμένα εισοδήματα και σωρευμένα οικονομικά προβλήματα, η δε επιβάρυνσή τους με εισφορές ΟΑΕΕ θα αποτελέσει σοβαρό πρόβλημα για τη βιωσιμότητά τους,
Ερωτάται ο κ. Υπουργός:
- Προτίθεται να απαλλάξει από την ασφάλιση στον ΟΑΕΕ τους ελαιοτριβείς οι οποίοι δραστηριοποιούνται στις προαιρετικές περιοχές (κάτω των 2.000 κατοίκων), σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στο άρθρο 9 ν. 3050/02, τουλάχιστον εφόσον αυτοί πληρούν και το αντίστοιχο εισοδηματικό κριτήριο;»

Εξάρθρωση σπείρας διαρρηκτών σε χωριό του Ξυλοκάστρου

Στο χωριό Ρεθίο Ξυλοκάστρου, συνελήφθησαν χθες έξι αλλοδαποί ως μέλη εγκληματικής οργάνωσης που διέπρατταν κλοπές σε διάφορες περιοχές του νομού Κορινθίας.
Ειδικότερα, ύστερα από αξιοποίηση πληροφοριών πραγματοποιήθηκε επιχείρηση από αστυνομικούς του τμήματος Ξυλοκάστρου με την συνδρομή της Ο.Π.Κ.Ε. Κορινθίας, κατά την οποία συνελήφθησαν οι πέντε εξ αυτών, ενώ ο έκτος τράπηκε σε φυγή και καταδιωκόμενος από αστυνομικό, εκπυρσοκρότησε το όπλο του με αποτέλεσμα να τραυματίσει τον καταδιωκόμενο ο οποίος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Κορίνθου όπου και νοσηλεύεται.Στους χώρους διαμονής των συλληφθέντων βρέθηκαν σωρεία κλοπιμαίων μεταξύ αυτών κυνηγετικά όπλα, φυσίγγια κυνηγετικών όπλων, γεμιστήρα πιστολιού, χρυσαφικά, διάφορα διαρρηκτικά εργαλεία, αγροτικά εργαλεία, κινητά τηλέφωνα, ηλεκτρικές συσκευές. Σε κοντινή απόσταση βρέθηκε και ένα ΙΧ αυτοκίνητο, για το οποίο είχε δηλωθεί κλοπή από τον ιδιοκτήτη του το περασμένο Σάββατο.Ο αστυνομικός που τραυμάτισε τον αλλοδαπό κατά την καταδίωξη συνελήφθη, οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Κορίνθου και αφέθηκε ελεύθερος με εντολή του.
Επίσης οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν σήμερα στον εισαγγελέα Κορίνθου.

ΙΚΑ - Την Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2010 θα καταβληθεί στους συνταξιούχους η σύνταξη Μαρτίου

Η Διοίκηση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ με σημερινή της ανακοίνωση ενημερώνει τους συνταξιούχους του Ιδρύματος, ότι η σύνταξη μηνός Μαρτίου θα καταβληθεί κανονικά, την Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2010.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου