21.9.13

«Άναψε φωτιές » το Πρωτοσέλιδο της εφημερίδας Πρώτο θέμα

Έντονη δυσαρέσκεια στην οικογένεια του δολοφονηθέντος Παύλου Φύσσα προκαλεί το γεγονός ότι η εφημερίδα «Πρώτο θέμα » επέλεξε να δημοσιεύσει φωτογραφία του τραυματισμένου 34χρονου, λίγα λεπτά πριν αφήσει την τελευταία του πνοή, μετά το θανάσιμο χτύπημα με μαχαίρι που δέχθηκε από τον 45χρονο Γ. Ρουπακιά.

Σε δήλωση της οικογένειας, με αποδέκτη την ΕΣΗΕΑ και κοινοποίηση στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, καθώς και προς την εφημερίδα αναφέρεται:

"Κατ' ασφαλείας πληροφορίες μας, στο φύλλο της Κυριακής 22 Σεπτεμβρίου 2013 της εφημερίδας Πρώτο Θέμα, πρόκειται να δημοσιευτούν φωτογραφίες του δολοφονημένου παιδιού μας που ελήφθησαν από άγνωστο φωτογράφο μετά τη δολοφονική επίθεση που δέχθηκε το βράδυ της Τρίτης 17 Σεπτεμβρίου 2013.

Επειδή η δημοσίευση των φωτογραφιών αυτών συνιστά κατάφωρη και χυδαία προσβολή μνήμης νεκρού.

Επειδή ως οικογένεια απαιτούμε να σεβαστούν όλοι το βαρύτατο πένθος μας και να μας αφήσουν επιτέλους να βιώσουμε με σιωπή και αξιοπρέπεια το χαμό του Παύλου.

Σας καλούμε να προβείτε σε όλες τις ενέργειες που το δημοσιογραφικό καθήκον σας επιτάσσει για την προάσπιση της μνήμης του Παύλου Φύσσα και την ασφάλεια και ηρεμία των οικείων του που απεικονίζονται επίσης στα σχετικά δημοσιεύματα.

Άλλωστε η δικαιοσύνη στην οποία έχουμε απεριόριστη εμπιστοσύνη έχει πλέον τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο".

Τη δήλωση υπογράφουν οι πληρεξούσιοι δικηγόροι της οικογένειας Φύσσα.

Ανακοίνωση εξέδωσε η ΕΣΗΕΑ:

"Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ καταγγέλλει τη δημοσίευση στο κυριακάτικο πρωτοσέλιδο της εφημερίδας Πρώτο Θέμα φωτογραφίας του δολοφονημένου Παύλου Φύσσα λίγο πριν ξεψυχήσει.

Η δημοσίευση αυτή όχι μόνο δεν εξυπηρετεί τις ανάγκες της ενημέρωσης, αλλά, αντιθέτως, προσβάλλει κατάφωρα τους κανόνες δεοντολογίας του επαγγέλματος και τις πανανθρώπινες αξίες.

Υπενθυμίζουμε, για άλλη μια φορά, ότι ο σεβασμός της προσωπικότητας του ατόμου, η διακριτικότητα και η ευαισθησία, καθώς και ο σεβασμός τόσο του νεκρού όσο και των πενθούντων συγγενών και φίλων είναι πρωταρχική υποχρέωση του δημοσιογράφου (άρθρο 2 Αρχών Δεοντολογίας του Δημοσιογραφικού Επαγγέλματος).

Η δημοσιογραφία για να δικαιώνει το ρόλο της οφείλει να μην υποκύπτει στην ευκολία και στον εντυπωσιασμό. Αντιθέτως, πρέπει να είναι αποκαλυπτική και να ξεσκεπάζει τους σκοτεινούς κύκλους και τα σχέδια που εξυφαίνουν.

Οι Έλληνες δημοσιογράφοι, όπου κι αν εργάζονται, μέσα στις αντίξοες συνθήκες που βιώνει η χώρα μας και οι ίδιοι, λόγω της παρατεταμένης οικονομικής ύφεσης, οφείλουν με νηφαλιότητα να ασκούν ερευνητική δημοσιογραφία. Να αποκαλύψουν στον ελληνικό λαό το πραγματικό πρόσωπο της Χρυσής Αυγής, καθώς και ότι παραμένει μία ναζιστική οργάνωση, η οποία έχει ενδυθεί τον μανδύα του κοινοβουλευτικού κόμματος.

Η ΕΣΗΕΑ καλεί τους συναδέλφους να μην φοβηθούν τις απειλές αλλά να δικαιώσουν την αποστολή τους και το ρόλο τους, εμμένοντας σθεναρά στις επάλξεις της ελευθεροτυπίας".

Η δημοσίευση της φωτογραφίας προκάλεσε έντονες αντιδράσεις και στα social media.

Εύσημα από την σημερινή ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ στη Διοίκηση του Νοσοκομείου Καλαμάτας

Πανελλήνια αίσθηση και ενδιαφέρον έχει προκαλέσει το



σπουδαίο έργο της ηλιοθερμίας στην εξοικονόμηση πόρων





Συνεχίζονται οι θετικές αναφορές στο Νοσοκομείο Καλαμάτας στα φύλλα του Αθηναϊκού Τύπου και αυτό το Σαββατοκύριακο.

Σήμερα έχει  σειρά η Καθημερινή που αναδεικνύει εκτενώς τη σημαντικότητα του μεγάλου έργου της ηλιοθερμίας προτρέποντας και τα άλλα νοσηλευτικά ιδρύματα της χώρας να προβούν σε τέτοιες πρωτοβουλίες. Μιλάει με αριθμούς οσ' αφορά τους πόρους εξοικονόμησης και τονίζει χαρακτηριστικά ότι μόνο για τους 3 μήνες του καλοκαιριού το Νοσοκομείο Καλαμάτας "γλίτωσε" 113.000 ευρώ συγκριτικά με πέρυσι. Θεωρεί «σοφή» και επιβεβλημένη της πρωτοβουλία της Διοίκησης του Νοσοκομείου  να υλοποιήσει αυτό το έργο δεδομένου ότι στην πιο ηλιόλουστη περιοχή της Ευρώπης είναι προκλητικό και δεν μπορείς να δαπανάς 1.000.000 ετησίως για την προμήθεια πετρελαίου, ιδιαίτερα  σε μια εποχή που  στο Τομέα της Υγείας και το τελευταίο ευρώ έχει την  σημασία του.

Τέλος αναφέρεται στο νέο αξιόλογο έργο που έχει δρομολογήσει η Διοίκηση και αφορά την δυνατότητα παραγωγής του Νοσηλευτικού Ιδρύματος  να παράγει το ίδιο, το απαιτούμενο οξυγόνο ιατρικής χρήσης εξοικονομώντας το χρόνο 350.000 ευρώ.



Αμ τι άλλο αξίζουν συγχαρητήρια στη Διοίκηση και στο ανθρώπινο δυναμικό του Νοσοκομείου!!!!!!!



Σας αφήνουμε να το απολαύσετε………..


http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_ell_2_21/09/2013_534198

Καμιά επιδότηση σε αγρότες που δεν πληρώνουν εισφορές

Καμιά επιδότηση σε αγρότες που δεν πληρώνουν εισφορέςΤου ΓΙΩΡΓΟΥ ΓΑΤΟΥ
«Μπλόκο» στις επιδοτήσεις και στις ενισχύσεις (ακόμη και στις αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ) χιλιάδων αγροτών που δεν πληρώνουν τις εισφορές τους στον ΟΓΑ ούτε ρυθμίζουν τα βεβαιωμένα χρέη τους προς τον Οργανισμό, βάζει η κυβέρνηση επιβάλλοντας την υποχρέωση προσκόμισης ασφαλιστικής ενημερότητας πριν από τη διεκδίκηση οποιασδήποτε επιδότησης ή, εναλλακτικά, το συμψηφισμό των οφειλών με τις ενισχύσεις, όπως προβλέπει από το... 2010 ο ν. 3863 ο οποίος, ωστόσο, παραμένει ανενεργός!
Το μέτρο - ισχυρό αντικίνητρο για τη μη καταβολή των εισφορών και τη συσσώρευση οφειλών, «κλείδωσε» σε σύσκεψη (την Πέμπτη) των υπουργών Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, Εργασίας Γιάννη Βρούτση και του διοικητή του ΟΓΑ Ξ. Βεργίνη.
Στη σύσκεψη διαπιστώθηκε ότι σε σύνολο 619.259 ενεργών ασφαλισμένων, σχεδόν οι 4 στους 10 (το 37,3%) δεν καταβάλλουν καθόλου τις εισφορές που προβλέπονται, με αποτέλεσμα να έχουν συσσωρευτεί χρέη 525 εκατ. ευρώ και ο ΟΓΑ να... συνεχίζει να πληρώνει τις παροχές στους αγρότες και στους 740.260 συνταξιούχους μέσω της... κρατικής επιχορήγησης (δηλ. της γενικής φορολογίας). Με βάση τα στοιχεία του υπουργείου Εργασίας και του ΟΓΑ, η κρατική επιχορήγηση «αγγίζει» τα 4,7 δισ. ευρώ, ενώ οι εισφορές των «ενεργών» ασφαλισμένων το 2012 ήταν μόλις 236 εκατ. ευρώ και στο οκτάμηνο Ιανουαρίου - Αυγούστου '13 δεν ξεπερνούν τα 204 εκατ. ευρώ.

ΠΑΡΑΚΡΑΤΗΣΗ ΟΦΕΙΛΩΝ
Με δεδομένα αφενός τους δημοσιονομικούς περιορισμούς που επιβάλλουν περιορισμό των επιχορηγήσεων και αφετέρου την υποχρέωση των ασφαλισμένων και των εργοδοτών να είναι ασφαλιστικά «ενήμεροι» ή να ρυθμίζουν και σταδικά να εξοφλούν τις οφειλές τους, οι υπουργοί Οικονομικών και Εργασίας αποφάσισαν να ενεργοποιηθούν άμεσα οι «ανενεργοί» νόμοι που έχουν προβλέψει από το...1997 (ν. 2458) και το...2010 (ν. 3863/10) την υποχρέωση προσκόμισης ασφαλιστικής ενημερότητας και εναλλακτικά, αν δεν προσκομιστεί βεβαίωσης εξόφλησης οφειλής, την παρακράτηση του συνόλου των οφειλών και την απόδοσή τους στον ΟΓΑ με συμψηφισμό στις περιπτώσεις αποζημίωσης ή δανειοδότησης ή επιχορήγησης ή επιδότησης. Δηλαδή το μέτρο θα εφαρμόζεται όχι μόνο για τις επιδοτήσεις του Δημοσίου και της Ε.Ε. αλλά και για δάνεια (από τράπεζες) και για αποζημιώσεις γεωργικής παραγωγής που θα ζητούν οι αγρότες από τον Οργανισμό Ελληνικών Γεωργικών Ασφαλίσεων.

«ΑΥΤΟΜΑΤΕΣ» ΑΥΞΗΣΕΙΣ
Για την αποκατάσταση της σχέσης ανταποδοτικότητας των εισφορών και των συντάξεων στον ΟΓΑ ήδη εφαρμόζεται η «αυτόματη» αύξηση των εισφορών μέσω της κατάταξης (ανά 3ετία) των ασφαλισμένων σε υψηλότερες ασφαλιστικές κατηγορίες καθώς οι περισσότεροι επέλεγαν τη χαμηλότερη για να πληρώνουν μικρότερα ασφάλιστρα. Στόχος είναι να καταργηθεί έως το 2020 ο «προνοιακός» χαρακτήρας του Ταμείου (και των συντάξεων).

ΟΙ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ
Στη διάρκεια της επταετίας 2007-2013 οι κατ΄ έτος επιδοτήσεις στους Ελληνες αγρότες έφτασαν τα 2,3 -2,4 δισ. ευρώ, χωρίς να υπολογίζονται οι αποζημιώσεις του (ελλειμματικού) ΕΛΓΑ. Η νέα ΚΑΠ που θα εφαρμοστεί την περίοδο 2014-2020 συνδέει τις ενισχύσεις με κριτήρια την έδρα και το είδος της εγκατάστασης, ανεξάρτητα δηλαδή από το είδος της καλλιέργειας που ίσχυε τα προηγούμενα χρόνια.

«Μάχη» για επιπλέον έσοδα από εισφοροδιαφυγή - οφειλές
Αγώνα... δρόμου για την αύξηση των μειωμένων, εξ αιτίας της παρατεταμένης ύφεσης, εσόδων των Ταμείων μέσω του περιορισμού της αδήλωτης και της ανασφάλιστης εργασίας (που κοστίζουν άνω των 6,5 δισ. ευρώ στο ΙΚΑ σε ετήσια βάση) και της είσπραξης των συσσωρευμένων οφειλών από απλήρωτες εισφορές (οι οποίες φτάνουν τα 14 δισ. ευρώ στο ΙΚΑ και τον ΟΑΕΕ) κάνει το υπουργείο Εργασίας. Σε αυτή τη βάση και παρά τις... αντιδράσεις που εκδηλώνονται:

  1. Οι έλεγχοι για τον εντοπισμό αδήλωτων απασχολουμένων εντείνονται. Ηδη υπό την... απειλή της επιβολής των νέων υψηλών προστίμων στο σύστημα «Εργάνη» καταγράφεται ρεκόρ προσλήψεων με καθεστώς μερικής απασχόλησης (αντί της μαύρης εργασίας, σύμφωνα με στελέχη του υπουργείου). Το συνολικό ύψος των προστίμων που μπορούν να επιβάλουν τα μεικτά ελεγκτικά κλιμάκια του ΣΕΠΕ και της Ειδικής Υπη­ρεσίας Ελέγχου Ασφάλισης του ΙΚΑ για κάθε μη δηλωμένο στην κατάσταση προσωπικού εργαζόμενο φτάνει τα 10.550 ευρώ, ποσό που προσαυξάνεται με 500 ευρώ αν πρόκειται για ανασφάλιστο και με επιπλέον 5.000 ευρώ αν ο αδήλωτος και ανασφάλιστος είναι παράνομα απασχολούμενος αλλοδαπός.
  2. Το Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ) άρχισε να συγκεντρώνει τις βεβαιωμένες οφειλές που ξεπερνούν τις 5.000 ευρώ προς το ΙΚΑ και τον ΟΑΕΕ. Και από τον Οκτώβριο θα ξεκινήσει τη διαδικασία λήψης αναγκαστικών μέτρων για μεγαλο ? οφειλέτες. Να σημειωθεί ότι στο ΙΚΑ 350.000 χρωστούν 8 δισ. ευρώ (τα 6,5 δισ. ευρώ θεωρούνται εισπράξιμα) και στον ΟΑΕΕ 379.844 έχουν βεβαιωμένες οφειλές 5,9 δισ. ευρώ.

Ήμουν σε άμυνα υποστήριξε ο Ρουπακιάς

Για περίπου τρεις ώρες απαντούσε στις ερωτήσεις της 6ης τακτικής ανακρίτριας Πειραιά ο δράστης της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα.

Ο Γ. Ρουπακιάς που έχει ομολογήσει την πράξη του σύμφωνα με πληροφορίες φέρεται ότι επικαλέστηκε πως βρισκόταν σε άμυνα.

Ο 45χρονος οδηγήθηκε στα δικαστήρια του Πειραιά,στις 9 το πρωί υπο δρακόντεια μέτρα ασφαλείας.

Περιμετρικά των δικαστηρίων υπήρχαν ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας ενώ ο 45χρονος φορούσε αλεξίσφαιρο γιλέκο και οδηγήθηκε στον ανακριτή. Στην αρχική του κατάθεση φέρεται να έχει υποστηρίξει ότι βρισκόταν σε άμυνα ενώ παραδέχθηκε την πράξη του.

Η ΕΛ.ΑΣ. "αποκωδικοποιεί" το κινητό τηλέφωνο του 45χρονου Γιώργου Ρουπακιά προκειμένου να διαπιστωθεί από ποιον δέχθηκε το τηλεφώνημα που του έδωσε τη «διαταγή» να πάει στην οδό Παναγή Τσαλδάρη 60 και να σκοτώσει τον Παύλο Φύσσα.

Για το λόγο αυτό ζητήθηκε άρση τηλεφωνικού απορρήτου και τα αποτελέσματα αναμένονται μέχρι την Τετάρτη.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ που επικαλείται ανώτατο αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ. η σειρά των τηλεφωνημάτων θυμίζει «επιστράτευση» με ιεραρχική δομή, για την ενεργοποίηση των ομάδων που συνέκλιναν στο σημείο όπου διαπράχθηκε η δολοφονία.

Όπως αναφέρει όλα τα τηλεφωνήματα έγιναν κατά τη διάρκεια του δευτέρου ημιχρόνου του ποδοσφαιρικού αγώνα, που παρακολουθούσε το θύμα, στην καφετέρια «ΚΟΡΑΛΙ», απ' όπου ξεκίνησε και η ένταση, με ανταλλαγή βλεμμάτων, ανάμεσα στην παρέα του θύματος και δύο άλλων θαμώνων που αποδεικνύεται ότι είναι χρυσαυγίτες.

Την ίδια ώρα ο 45χρονος που ήταν στο σπίτι του δέχτηκε και έκανε πάνω από δέκα τηλεφωνήματα, στο πλαίσιο της κινητοποίησης.

Ανάμεσα σε αυτούς που συμμετείχαν τηλεφωνικά σε αυτή την κινητοποίηση είναι και ο πρόεδρος της Τοπικής Οργάνωσης Νίκαιας της Χρυσής Αυγής.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, δεν έχουν ακόμα δοθεί όλα τα στοιχεία από τις τηλεφωνικές εταιρείες μετά την άρση απορρήτου, από τα οποία αναμένεται να συμπληρωθεί το παζλ της αλληλουχίας των τηλεφωνικών επικοινωνιών, προκειμένου να διευκρινιστεί πόσοι και ποιοι εμπλέκονται στην κινητοποίηση των ομάδων.

Οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ, θέλουν να δουν με αυτό τον τρόπο, αν έχουν ανάμειξη άτομα από υψηλότερα κλιμάκια του κόμματος, πέραν της Τοπικής Οργάνωσης Νίκαιας, ώστε να ασκηθούν διώξεις για ηθική αυτουργία σε όλους όσοι συγκάλεσαν το «προσκλητήριο».

Αύριο, υποδεχόμαστε επισήμως το ...φθινόπωρο

Λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Κυριακής 22 Σεπτεμβρίου, στις 23:44 ώρα Ελλάδος, το βόρειο ημισφαίριο, στο οποίο ανήκει και η χώρα μας, υποδέχεται επισήμως το φθινόπωρο, καθώς την ώρα εκείνη θα λάβει χώρα η φετινή φθινοπωρινή ισημερία. Αντίστοιχα στο νότιο ημισφαίριο θα εγκαινιασθεί η άνοιξη με την εαρινή ισημερία.

Αν και υπάρχει η πεποίθηση ότι κατά την φθινοπωρινή ισημερία η διάρκεια της ημέρας και της νύχτας είναι ίσες, στην πραγματικότητα αυτό συμβαίνει μόνο στους τόπους που βρίσκονται ακριβώς πάνω στον Ισημερινό της Γης. Σύμφωνα με τον διευθυντή του Ευγενιδείου Πλανηταρίου Διονύση Σιμόπουλο, στις περιοχές που βρίσκονται είτε πάνω είτε κάτω από τον Ισημερινό, η «ίση μέρα-ίση νύχτα» συμβαίνει μερικές ημέρες πριν ή μετά από την ημερομηνία της «ισημερίας».

Έτσι, στην Αθήνα, που βρίσκεται 38 περίπου μοίρες βόρεια του Ισημερινού, η πραγματική «ίση ημέρα - ίση νύχτα» θα συμβεί στις 26 Σεπτεμβρίου. Έκτοτε, σταδιακά οι νύχτες (Ήλιος κάτω από τον ορίζοντα) θα αρχίσουν να διαρκούν περισσότερο από τις ημέρες (Ήλιος πάνω από τον ορίζοντα), έως το χειμερινό ηλιοστάσιο της 21ης Δεκεμβρίου φέτος, οπότε η διάρκεια της νύχτας θα βρεθεί στο ζενίθ της.

Τόσο οι ισημερίες, όσο και τα ηλιοστάσια, αποτελούν περιοδικά (ανά εξάμηνο) αστρονομικά φαινόμενα που σχετίζονται με την περιφορά της Γης γύρω από τον Ήλιο, καθώς και την περιστροφή γύρω από τον άξονά της που βρίσκεται υπό κλίση περίπου 23,5 μοιρών.

Ο ΕΡΩΣ ..ΚΗΔΕΙΑ ΔΕΝ ΚΟΙΤΑ! Η χήρα βρήκε άντρα... στο γραφείο τελετών!

Αντάλλαξε αριθμούς κινητών και έκλεισε ραντεβού με τον όμορφο νεαρό υπάλληλο

Έτριβαν τα μάτια τους όσοι αντελήφθησαν το ειδύλλιο που αναπτυσσόταν μεταξύ... χήρας και εργαζομένου του γραφείου κηδειών εν ώρα κηδείας και δεν το πίστευαν! 
Κι όμως, μετά το «ο έρωτας χρόνια δεν κοιτά» φαίνεται ότι η ιστορία διδάσκει πως δεν κοιτάζει ούτε και τόσο αλλά ούτε και το τι συμβαίνει. 
Ακόμα λοιπόν και στη διάρκεια μιας θλιβερής τελετής ο θεός του έρωτα ρίχνει τα βέλη του και δεν διστάζει να το κάνει και με τα πιο αγαπημένα πρόσωπα του θανόντα. Το περιστατικό συνέβη πριν από δύο εβδομάδες στην Πάτρα και τα σχόλια ήσαν τόσα πολλά που η ιστορία έγινε ευρύτερα γνωστή, έστω κι αν η χήρα καταβάλλει αγώνα για να τα μπαλώσει. 
Όλα άρχισαν λοιπόν την ημέρα που εκείνη μετέβη στην εκκλησία και συγκεκριμένα στο νεκροταφείο ώστε μαζί με συγγενείς και φίλους να πει το τελευταίο αντίο στον αγαπημένο της. Έναν κατά πολύ μεγαλύτερό της με τον οποίο συνδέθηκε ερωτικά πριν από μια πενταετία περίπου. 
Λόγω προχωρημένης ασθένειας ο ίδιος έφυγε για το τελευταίο του ταξίδι και εκείνη τον συνόδευσε στην τελευταία του κατοικία. Είχε φορέσει και σκούρα γυαλιά για να μη φαίνονται τα δάκρυα που θα έχυνε για τον δικό της άνθρωπο. Με τη διαφορά ότι κάποιοι από τους παρευρισκόμενους κατάλαβαν τις ύποπτες κινήσεις της προς τον υπάλληλο του γραφείου τελετών, έναν καλογυμνασμένο νεαρό τον οποίο εκείνη πολιορκούσε με διακριτικότητα.
Τον κάλεσε στον καφέ και πήρε το κινητό του...
Όσοι την γνώριζαν καταλάβαιναν πολύ καλά από τον τρόπο που τον κοιτούσε ή και το ότι κάποια στιγμή τον είχε πλησιάσει τόσο πολύ που ακούμπησε πάνω του προς στιγμήν. Και η απόλυτη επιβεβαίωση του ειδυλλίου ήρθε λίγο αργότερα. Όταν η χήρα προσέφερε καφέ και κάλεσε τον υπάλληλο βάζοντάς να καθίσει στο τραπέζι της. Παρέμεινε μέχρι το τέλος και αφού έφυγαν οι περισσότεροι, η γυναίκα εθεάθη μαζί του σε απόμερο σημείο του κοιμητηρίου να... αλλάζουν νούμερα των κινητών τους τηλεφώνων!

dete.gr

Τα... ιδιαίτερα μαθήματα 25χρονης στον 16χρονο ξάδελφο έφεραν στα χέρια μπατζανάκηδες!

Αγριο ξύλο για…ενδοοικογενειακό σεξ
ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ !
ΕΠΕΣΕ ΤΟ "ΞΥΛΟ ΤΗΣ ΑΡΚΟΥΔΑΣ " ΜΕΤΑΞΥ ...ΜΠΑΤΖΑΝΑΚΗΔΩΝ !!
Άσχημη εξέλιξη είχε η δωρεάν παράδοση ιδιαίτερων μαθημάτων από 25χρονη στον 16χρονο ξάδελφό της καθώς  το φροντιστήριο αντί να γίνεται στα μαθηματικά όπου το παιδί είχε …κενά, μετατράπηκε σε ιδιαίτερα μαθήματα σεξ.
Όλα, για την ερωτική ξαδέλφη, πήγαινα καλά μέχρι που πριν από τέσσερα βράδια, την ώρα της παράδοσης… ιδιαιτέρων μαθημάτων στον 16χρονο ξάδελφό της σε θέματα στοματικού έρωτα, μέσα στο δωμάτιο μπήκε η μητέρα της; η οποία δεν πίστευε στα μάτια της.
Τα χειρότερα ήρθαν λίγο αργότερα, όταν το νέο μεταφέρθηκε στον πατέρα της 25χρονης ο οποίος κάλεσε τον ανιψιό του στο σπίτι όπου τον περιποιήθηκε δεόντως, καθώς τον θεώρησε υπεύθυνο για τις ερωτικές επιδόσεις μαζί του, της κατά οκτώ χρόνια μεγαλύτερης από αυτόν κόρης του.
Η εμφάνιση του δαρμένου μαθητή στο σπίτι ήταν η αφορμή για να αποκαλύψει στους δικούς του όλα όσα συνέβησαν, με τον πατέρα του να παίρνει την υπόθεσή στα χέρια του, καθώς  επισκέφθηκε τον μπατζανάκη  του στο σπίτι  όπου εκτυλίχθηκαν απίστευτες σκηνές.
Μεταξύ των δυο ανδρών έπεσε το ξύλο της «αρκούδας» ενώ οι γροθιές και οι κλωτσιές συνοδεύτηκαν από πλήθος κοσμητικών τόσο για την κόρη του ενός όσο και για τον γιό του άλλου.
Η συνέχεια αναμένεται να δοθεί στα δικαστήρια καθώς οι δυο άντρες αλληλομηνύθηκαν ενώ από την πλευρά του 16χρονου κατατέθηκε ακόμα και μήνυση για αποπλάνηση ανηλίκου εκ μέρους της 25χρονης.
patrastimes.gr

Απολογείται ο Γ. Ρουπακιάς

Στα δικαστήρια του Πειραιά, προκειμένου να απολογηθεί, αναμένεται να οδηγηθεί σε λίγη ώρα ο 45χρονος δράστης της δολοφονικής επίθεσης εναντίον του 34χρονου Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι.

Υπενθυμίζεται ότι ο δράστης, που κρατείται στη ΓΑΔΑ, έχει ομολογήσει την πράξη του και, σύμφωνα με πληροφορίες, στη δικογραφία φέρεται να επικαλέστηκε ότι βρισκόταν σε άμυνα.

Είχε ζητήσει τριήμερη προθεσμία προκειμένου να προετοιμάσει την απολογία του.

Νέο εκλογικό νόμο από τις μεθεπόμενες εκλογές ζητούν οι Περιφερειάρχες

Την ισχύ ενός νέου εκλογικού συστήματος από τις μεθεπόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, εκτός κι αν ψηφισθεί από τα δύο τρία των βουλευτών του Κοινοβουλίου, αποφάσισαν μεταξύ άλλων οι αιρετοί του β' βαθμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης κατά το έκτακτο συνέδριό τους για τα Οικονομικά των Περιφερειών.

Συγκεκριμένα, στα συμπεράσματα του Συνεδρίου και στο πλαίσιο των προτάσεων της ΕΝΠΕ ενόψει της Αναθεώρησης του Συντάγματος, προτείνεται κατ' αναλογία όσων ισχύουν για τις βουλευτικές εκλογές, να υπάρξει ειδική συνταγματική διάταξη που θα προβλέπει ότι οι νομοθετικές ρυθμίσεις που αφορούν το εκλογικό σύστημα και τις εκλογικές περιφέρειες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, θα ισχύουν από τις μεθεπόμενες εκλογές, εκτός κι αν ψηφισθεί από τα 2/3 των βουλευτών.

Επίσης, στο πλαίσιο της Συνταγματικής Αναθεώρησης προτείνεται συνταγματική κατοχύρωση της Περιφέρειας, συνταγματική αναβάθμιση του θεσμικού ρόλου και της διοικητικής αυτοτέλειας των Περιφερειών, ώστε να αναδειχθούν σε αποφασιστικής σημασίας θεσμούς για την αντιμετώπιση της κρίσης.

Επίσης, προτείνεται: Αναθεώρηση του άρθρου 101 του Συντάγματος, ώστε να είναι εφικτή η απορρόφηση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης από την Περιφέρεια.

Συνταγματική κατοχύρωση και οριοθέτηση της Μητροπολιτικής Αυτοδιοίκησης στα μεγάλα πολεοδομικά συγκροτήματα.

Καθιέρωση Εθνικού Συμβουλίου Αυτοδιοίκησης, που θα εκπροσωπεί συνολικά σε κρίσιμα θεσμικά και οικονομικά θέματα την πρωτοβάθμια και την δευτεροβάθμια Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Διεύρυνση της κανονιστικής αρμοδιότητας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, με ιδιαίτερη έμφαση στα αναπτυξιακά και στα χωροταξικά θέματα σε ό,τι αφορά τον β' βαθμό Αυτοδιοίκησης.

Ενίσχυση της οικονομικής της αυτοτέλειας των Περιφερειών. Αναδιοργάνωση και αποκέντρωση των φορολογικών της πόρων.

Κατοχύρωση αξιόπιστου και αμερόληπτου μηχανισμού που θα έχει τη διοικητική εποπτεία και τον ειδικότερο οικονομικό έλεγχο των ΟΤΑ.

Κατοχύρωση και οριοθέτηση, κατά το πρότυπο του Ευρωπαϊκού Χάρτη Τοπικής Αυτονομίας, της καταστατικής θέσης των αιρετών. Ενεργό συμμετοχή των θεσμικών φορέων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΕΝΠΕ και ΚΕΔΕ) στην νομοθετική διαδικασία που αφορά αυτοδιοικητικά θέματα.

Σακούλα με χρήματα κρυμμένη σε ερειπωμένη κατοικία βρήκε μια ομάδα πιτσιρικάδων

Ένα μικρό «θησαυρό», 43 χιλιάδες ευρώ, μέσα σε μία σακούλα κρυμμένη στα χαλάσματα ερειπωμένης κατοικίας, αποκάλυψε το παιχνίδι μια ομάδας πιτσιρικάδων, στην πλατεία Αρχιεπισκόπου Σπυρίδωνα, κοντά στο Λύκειο της Ζωσιμαίας στα Ιωάννινα

Τα παιδιά, βγήκαν στην γειτονιά να παίξουν και μπήκαν σε ένα εγκαταλελειμμένο σπίτι, όπου εντόπισαν την σακούλα με τα χρήματα. Κάτοικοι της περιοχής τα είδαν να παίζουν με τα χαρτονομίσματα, να τα σκίζουν και ειδοποίησαν την Αστυνομία. Όταν έφτασαν οι άνδρες της Ασφάλειας Ιωαννίνων τα παιδιά υπέδειξαν το σημείο όπου βρήκαν τον «κρυμμένο θησαυρό» και παρέδωσαν τα χρήματα.

Η αστυνομική έρευνα, οδήγησε σε μια 83χρονη γυναίκα, που μένει σε διαμέρισμα δίπλα στα χαλάσματα και η οποία είχε κρύψει εκεί τις οικονομίες της. Όπως είπε στους αστυνομικούς, πριν από 3 χρόνια σήκωσε από τον τραπεζικό της λογαριασμό τα χρήματα, γιατί πίστεψε πως θα τα χάσει λόγω της οικονομικής κρίσης.

Η ηλικιωμένη δεν είναι σε θέση να θυμηθεί πόσα ακριβώς ήταν τα χρήματα και κάνει λόγο για 50 έως 70 χιλιάδες ευρώ.

Ο Τύπος της Μεσσηνίας 21-9-2013

20.9.13

Διαβάστε το Σάββατο στην ΠΑΡΑΓΩΓΗ

Αντ. Σαμαράς: «Τι να φοβάμαι; Κανέναν δεν συμφέρει σήμερα να δημιουργηθεί ανωμαλία»

Τη βεβαιότητα ότι οι Ευρωπαίοι εταίροι θα τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους, εφόσον και η Ελλάδα τηρήσει τις δικές της και την εκτίμηση ότι με την ύπαρξη πρωτογενούς πλεονάσματος, θα ξεκινήσει τριετής πορεία, που θα οδηγήσει σε ανάκαμψη την οικονομία και ανακούφιση τους ασθενέστερους, διατυπώνει ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, σε συνέντευξή του, που δημοσιεύεται αύριο, Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου, στην εφημερίδα «Παραπολιτικά».

Ο κ. Σαμαράς αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο, οι επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές να γίνουν με νέο εκλογικό σύστημα, βάσει της πρότασης να εκλέγονται χωριστά οι δήμαρχοι και χωριστά οι δημοτικοί σύμβουλοι από ενιαίο ψηφοδέλτιο, ώστε να μπορούν να ψηφίζονται από τον καθένα υποψήφιοι διαφορετικών συνδυασμών. «Θα συζητήσουμε με όλα τα κόμματα και πρωτίστως με τους κυβερνητικούς εταίρους μας. Είναι μία πρόταση αξιοκρατίας, που σίγουρα θα ικανοποιούσε τον πολίτη» τονίζει.

«Το ότι δεν "εκβιάζομαι" εξυπακούεται» επαναλαμβάνει ο πρωθυπουργός, απαντώντας σε ερώτηση για το αν φοβάται το «σύστημα», που τυχόν θα ήθελε πολιτική αποσταθεροποίηση. «Δεν κατασκευάζω "εχθρούς", ούτε προσχωρώ σε "θεωρίες συνωμοσίας". Τι να φοβάμαι; Κανέναν δεν συμφέρει σήμερα να δημιουργηθεί ανωμαλία. Κανέναν! Είναι δυνατόν ένας πρωθυπουργός, που παλεύει να βγάλει τη χώρα του από τέτοια κρίση, να δέχεται "εκβιασμούς";» σημειώνει.
Χαρακτηρίζει «κούφιες απειλές» με «νομικά προβλήματα» τις διατυπώσεις της μείζονος αξιωματικής αντιπολίτευσης, δια στόματος του αρχηγού της, Αλ. Τσίπρα, από το βήμα της ΔΕΘ, ότι εφόσον ο ΣΥΡΙΖΑ, έρθει στην εξουσία, θα κρατικοποιήσει, Οργανισμούς και Ακίνητα του Δημοσίου, που θα έχουν αποκρατικοποιηθεί επί των ημερών της παρούσας κυβέρνησης.

Κόρινθος: Ευρεία αστυνομική επιχείρηση με εικοσιτέσσερις συλλήψεις

Στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, πραγματοποιήθηκε αστυνομική επιχείρηση στην ευρύτερη περιοχή του Βραχατίου και της Νεμέας Κορινθίας, κατά τη διάρκεια της οποίας, έγιναν έλεγχοι σε 280 άτομα, σε 109 οχήματα και σε επτά καταστήματα.

Επιπλέον, προσήχθησαν 57 άτομα και συνελήφθησαν 24, που κατηγορούνται, δύο Ρομά για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας, τέσσερις για παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού, δύο για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και δεκαέξι αλλοδαποί, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.

Επίσης, κατά την επιχείρηση, βεβαιώθηκαν συνολικά 15 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, καθώς και τέσσερις παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου.

ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΕΝΤΑΞΗΣ ΠΡΑΞΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΣΤΡΟΥ ΚΟΡΩΝΗΣ

Ένταξη της Πράξης «Προστασία παράκτιας ζώνης και στερέωση βραχωδών πρανών του Κάστρου Κορώνης» στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα»

Η Γενική Γραμματέας του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού κα. Λίνα Μενδώνη υπέγραψε την ένταξη της πράξης «Προστασία παράκτιας ζώνης και στερέωση βραχωδών πρανών του Κάστρου Κορώνης, του Δήμου Πύλου-Νέστορος» στον Άξονα Προτεραιότητας «03-Βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα», συνολικού προϋπολογισμού 2,580,000.00 ευρώ. (ΑΔΑ:ΒΛ9ΘΓ-4ΞΦ)

Το Κάστρο της Κορώνης αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα βυζαντινά μνημεία του Δήμου Πύλου-Νέστορος, της Μεσσηνίας και ολόκληρης της Ελλάδας. Το παράκτιο τμήμα του περιμετρικού τείχους έχει υποσκαφεί και τμήματά του βρέθηκαν χωρίς στήριξη. Μετά τα έντονα σεισμικά φαινόμενα που σημειώθηκαν στην περιοχή το χειμώνα που πέρασε και συνετέλεσαν στην κατάρρευση μέρους του τείχους, αλλά και εξαιτίας της διάβρωσης την οποία προκαλούν οι  υποθαλάσσιες υποσκαφές, ο Δήμος Πύλου-Νέστορος ζήτησε την άμεση παρέμβαση του Υπουργείου, καθώς το μνημείο έχριζε άμεσης αντιμετώπισης.

Ο ίδιος ο Πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς, αναγνωρίζοντας τη σημασία και την πολιτιστική αξία του Κάστρου της Κορώνης, έδωσε τις κατευθύνσεις για επίλυση του προβλήματος. Μετά από διευρυμένες συσκέψεις ανάμεσα σε όλους τους αρμόδιους φορείς για συνολική αποκατάσταση του μνημείου. Συντάχθηκαν οι απαραίτητες μελέτες γεωλογικής και γεωτεχνικές φύσης αλλά και καταγραφής του συνόλου των προβλημάτων και στη συνέχεια προτάθηκαν οι απαιτούμενες εργασίες για την αντιμετώπιση των προβλημάτων. Ο Δήμος Πύλου-Νέστορος δέσμευσε ποσό 60,000.00 ευρώ στον προϋπολογισμό του για τη χρηματοδότηση των υποστηρικτών μελετών και το Μανιατάκειον Ίδρυμα διέθεσε ποσό 20,000.00 ευρώ για την υποβρύχια αρχαιολογική έρευνα πέριξ του Κάστρου της Κορώνης και του αντίστοιχου ακρωτηρίου, η οποία διενεργήθηκε από την Εφορεία Εναλίων Αρχαιοτήτων.

Συγκεκριμένα όπως περιγράφεται στην πράξη ένταξης θα πραγματοποιηθούν οι ακόλουθες εργασίες: απομάκρυνση βλάστησης στα πρανή και διαμόρφωση νέων κλίσεων, κάλυψη κατά θέσεις των επισφαλών πρανών με οπλισμένο μανδύα, πλήρωση των υποσκαφών και διαμόρφωση πλατώματος κατά μήκος της ακτογραμμής, κατασκευή πασσαλότοιχου και διαμόρφωση πλατώματος με κατάλληλα διαβαθμισμένα υδατοπερατά υλικά, κατά μήκος της ακτογραμμής και προστασία του πασσαλότοιχου στην πλευρά της θάλασσας με κατάλληλα διαβαθμισμένη λιθορροπή, μανδύας από οπλισμένο σκυρόδεμα, αγκύρια για πάκτωση του μανδύα, δοκοί οπλισμένου σκυροδέματος και νέα κονιάματα.

Η σημερινή εξέλιξη αποτελεί την πλέον ευχάριστη είδηση για το Δήμου Πύλου-Νέστορος, καθώς η άμεση αντιμετώπιση του τόσο σοβαρού αυτού θέματος συμβάλει στη διάσωση και διαφύλαξη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς. Ο Δήμαρχος κ. Δημήτρης  Καφαντάρης ευχαριστεί δημόσια όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, οι οποίοι ενέσκυψαν στην άμεση επίλυση του προβλήματος της διάβρωσης του Κάστρου της Κορώνης. Ιδιαιτέρως, θα ήθελε να ευχαριστήσει τον Πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά για την ευαισθητοποίηση και την άμεση κινητοποίηση προς την αποκατάσταση του προβλήματος, την Γενική Γραμματέα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού κα. Λίνα Μενδώνη, τον πρώην Αναπληρωτή Υπουργό κ. Κωνσταντίνο Τζαβάρα αλλά και τον νυν Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Πάνο Παναγιωτόπουλου, όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου και τους Προϊσταμένους των Εφορειών και τον Πρόεδρο του Μανιατακείου Ιδρύματος κ. Δημήτρη Μανιατάκη, για την οικονομική συμβολή του Ιδρύματος στις εργασίες για την προστασία και διάσωση του Κάστρου της Κορώνης.

Τέλος Κατσιλιέρης - Σούμπλης από το Ταμείο Εθνικής Οδοποιίας

ΠΑΥΕΤΑΙ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ !!
Μετά το πόρισμα του επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης περί οικονομικής κακοδιαχείρισης την περίοδο 2006-2011.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων, το ΔΣ, που παύεται, αντικαθίσταται από προσωρινό με υπηρεσιακά στελέχη, έως την εκκαθάριση της ΤΕΟ ΑΕ.

«Το ΤΕΟ (Ταμείο Εθνικής Οδοποιίας) επιτέλεσε σημαντικό έργο στο παρελθόν σε σχέση κυρίως με την είσπραξη των διοδίων και τη χρηματοδότηση της συντήρησης και βελτίωσης του οδικού δικτύου, με έσοδα από τα διόδια.

Ωστόσο, μετά την ανάθεση της κατασκευής των αυτοκινητοδρόμων σε εταιρείες Ειδικού Σκοπού και την εκχώρηση, σε αυτές, των διοδίων, ο ρόλος του σταδιακά, περιορίζεται σημαντικά και σήμερα ουσιαστικά έχει εκλείψει ο λόγος ύπαρξής του.

Για τον λόγο αυτό, σύντομα θα κατατεθεί στη Βουλή η νομοθετική ρύθμιση για την κατάργησή του» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

ΜΕΣΣΗΝΗ:Καθημερινά δρομολόγια της ΤΡΑΙΝΟΣΕ για το πανηγύρι

Ειδικά καθημερινά δρομολόγια για το Πανηγύρι της Μεσσήνης, καθιερώνει από την Καλαμάτα η ΤΡΑΙΝΟΣΕ για την εξυπηρέτηση των επισκεπτών.
Τα ειδικά δρομολόγια θα είναι καθημερινά από 20.09.2013 έως και 27.09.2013. Τις καθημερινές τα δρομολόγια θα είναι ανά ώρα από το μεσημέρι (14.30) έως αργά το βράδυ (22.30), ενώ το Σάββατο από το απόγευμα (18.30).
Η τιμή εισιτηρίου μετ' επιστροφής για τη διαδρομή Καλαμάτα- Μεσσήνη- Καλαμάτα είναι 2 ευρώ και τα εισιτήρια θα εκδίδονται μέσα στην αμαξοστοιχία.
Περισσότερες πληροφορίες παρέχονται από τον αριθμό 14511 και στο www.trainose.gr

Google: Νέα εμφάνιση στη σελίδα αναζήτησης και στο λογότυπο

Σε ανασχεδιασμό του λογοτύπου και της εμφάνισης της αρχικής σελίδας της μηχανής αναζήτησής της προχωρά η Google. 
Είναι η πρώτη φορά μετά 2010 που θα γίνει μια τέτοια αλλαγή στην πιο δημοφιλή παγκοσμίως σελίδα του διαδικτύου.

Οι αλλαγές θα εφαρμοστούν σταδιακά και στα υπόλοιπα προϊόντα της αμερικανικής εταιρείας, όπως δήλωσε εκπρόσωπός της, σύμφωνα με το BBC. Η εταιρεία ανέφερε πως επιθυμεί να βοηθήσει τους χρήστες της να επικεντρώνουν την προσοχή τους καλύτερα, χωρίς περιττές περισπάσεις.

Σε αυτό το πλαίσιο της απλοποίησης, ο νέος σχεδιασμός περιλαμβάνει τόσο ένα λογότυπο πιο επίπεδο και λιτό, όσο και την εμφάνιση λιγότερων συνδέσμων (links) στη μπάρα του «μενού» των επιλογών, που πλέον θα εμφανίζεται στη δεξιά πλευρά. Οι αλλαγές δεν θα είναι ορατές από όλους τους χρήστες αμέσως.

Οι αλλαγές έρχονται τον ίδιο μήνα με παρόμοιες κινήσεις που έκαναν οι ανταγωνιστικές μηχανές αναζήτησης Microsoft Bing και Yahoo.

Με 2,5 εκατ. ευρώ, ενισχύει η Περιφέρεια Πελοποννήσου τις τοπικές μουσικές δομές

Στις 12 Οκτωβρίου, η πρώτη συναυλία. 

Φεστιβάλ έως τα τέλη του 2014

Με το ποσό των 2,5 εκατ. ευρώ ενισχύονται, για προμήθεια μουσικών οργάνων, ηχητικών συστημάτων και στολών, το σύνολο των Δημοτικών Φιλαρμονικών και των Χορωδιών των μεγάλων πόλεων της Περιφέρειας Πελοποννήσου.
Ταυτόχρονα, έχει προγραμματιστεί φεστιβάλ μουσικών εκδηλώσεων, με τη συμμετοχή όλων των μουσικών σχημάτων της Πελοποννήσου, που κλιμακώνεται από σήμερα και έως τα τέλη του 2014, ενώ την όλη δράση αυτή ανέλαβε να διαχειριστεί, για λογαριασμό της Περιφέρειας Πελοποννήσου, η Αναπτυξιακή Εταιρεία Πάρνωνα.
Μουσική αφετηρία του φιλόδοξου αυτού πολιτιστικού προγράμματος είναι το κονσέρτο της λονδρέζικης «Ορχήστρας της Εποχής του Διαφωτισμού» (Orchestra of the Age of Enlightenment), που θα δοθεί στις 12 Οκτωβρίου στο Μαλλιαροπούλειο Θέατρο Τρίπολης.
Οι Βρετανοί μουσικοί, μέσα από τις μελωδίες του Μότσαρτ και υπό τη διεύθυνση και καθοδήγηση του διεθνώς καταξιωμένου μαέστρου Διονύση Δερβιτσιώτη- Μπουρνιά, θα μεταφέρουν τη δημιουργική τους ενέργεια και τις καλλιτεχνικές τους αναζητήσεις.
Για τη δράση αυτή, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Πέτρος Τατούλης δήλωσε ότι «απέναντι στην οικονομική και ηθική κρίση, τα μουσικά σύνολα της Πελοποννήσου, οι εκατοντάδες εθελοντές μουσικοί, οι μαέστροι, τα διοικητικά συμβούλια των σχημάτων, οι πολίτες της Πελοποννήσου που πλαισιώνουν και συμμετέχουν στις εκδηλώσεις, οι δάσκαλοι και οι μαθητές μουσικής, είναι ελπίδα ανάταξης» και υπογράμμισε πως πραγματική άμυνα στο κλίμα ηττοπάθειας, μιζέριας και μισαλλοδοξίας, είναι ο πολιτισμός.

ΕΤΣΙ "ΦΑΛΗΡΙΣΕ "Η ΧΩΡΑ-302.151 προσλήψεις σε 6 χρόνια!


Ετσι έπεσε έξω η χώρα: 302.151 προσλήψεις σε 6 χρόνια!

Η ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ "ΚΟΥΡΑΣΜΕΝΟΥ" 2004-2009
Σε έναν οργιώδη αγώνα προσλήψεων είχε επιδοθεί η διακυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, όπως αποδεικνύουν τα στοιχεία του ΑΣΕΠ που εστάλησαν στη Βουλή μετά από ερώτηση βουλευτού των Ανεξάρτητων Ελλήνων. Μέσα σε έξι χρόνια, την περίοδο 2004-2009, διορίστηκαν 302.151 υπάλληλοι. Μάλιστα, το 2008 ήταν η χρονιά με τους περισσότερους προσληφθέντες συμβασιούχους.
Συγκεκριμένα, τα νούμερα των διορισμών που οδήγησαν εν μέρει στην κατάρρευση της οικονομίας έχουν ως εξής:
* Από το 2004 έως και το 2009 οι επιλεγέντες βάσει διαγωνισμών και διαδικασιών επιλογής προσωπικού που διεξήχθησαν από το ΑΣΕΠ, έφθασαν τους 51.339. Στην κατηγορία αυτήν, το 2007 είναι η χρονιά με τους περισσότερους επιλεγέντες, οι οποίοι έφθασαν τους 17.896 υπαλλήλους.
  • Σε ό,τι αφορά τους επιλεγέντες βάσει διαγωνισμών που έκαναν οι ίδιοι φορείς και ελέγχθηκαν από το ΑΣΕΠ, προκύπτει ότι από το 2004 έως και το 2009 ανήλθαν σε 28.193 υπαλλήλους. Η χρονιά με τις περισσότερες προσλήψεις αυτής της κατηγορίας είναι το 2006, με 6.343 προσλήψεις υπαλλήλων με διαγωνισμούς που έκαναν οι φορείς.
  • Σε 36.176 ανήλθαν οι επιλεγέντες βάσει των Π.Δ. 164 και 180/2004 (με τα οποία μετατράπηκαν οι συμβάσεις των εργαζομένων σε συμβάσεις αορίστου χρόνου). Το 2005, ο αριθμός αυτός ανήλθε σε 18.327 υπαλλήλους, το 2006 σε 15.979, το 2007 σε 1.276 και το 2008 σε 594 υπαλλήλους. Το γενικό σύνολο των επιλεγέντων και των τριών κατηγοριών ανήλθε, την περίοδο 2004- 2009, σε 115.708 υπαλλήλους.
  • *Σε ό,τι αφορά τις συμβάσεις ορισμένου χρόνου από το 2004 έως το 2009, ο αριθμός ανήλθε σε 186.443 υπαλλήλους. Η χρονιά με τους περισσότερους συμβασιούχους ήταν το 2008, με 35.759 επιλεγέντες.
    ΗΜΕΡΗΣΙΑ

ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ: Να μην τους αφήσουμε να υπονομεύσουν την κοινωνία

Απόλυτη καταδίκη στην πολιτική της Χρυσής Αυγής, που δημιουργεί τις προϋποθέσεις για εγκληματικές πράξεις, όπως η δολοφονία του Παύλου Φύσσα, διατυπώνει ο μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος με συνέντευξή του στο «Εθνος».
Να μην τους αφήσουμε να υπονομεύσουν την κοινωνία.  «Καταγγέλλουμε -τονίζει- τις ενέργειες αυτές, που προέρχονται εξακριβωμένα πλέον από συγκεκριμένο ιδεολογικό χώρο». Μάλιστα χρησιμοποιεί και τη φράση που, κατά τις Γραφές, χρησιμοποίησε ο Αρχάγγελος Μιχαήλ στη μάχη που έδωσε με τον Εωσφόρο: «Στώμεν καλώς...», δηλαδή στεκόμαστε ακλόνητοι, ανυποχώρητοι. Επισημαίνει
ότι κύριο μέλημα πρέπει να αποτελέσει αυτή τη στιγμή η εκτόνωση της κατάστασης, που εγκυμονεί κινδύνους για την πολιτική ομαλότητα και την κοινωνική συνοχή.

Συνέντευξη στον Πέτρο Τσώνη
Σεβασμιότατε, πώς σχολιάζετε το γεγονός της σφαγής ενός νέου ανθρώπου;
Τα θλιβερά γεγονότα των τελευταίων ημερών, με αποκορύφωση τη δολοφονία ενός νέου ανθρώπου, αποτελούν μια δοκιμασία των αντοχών της συνοχής της ελληνικής πραγματικότητας και της ενότητας της ανθρώπινης κοινωνίας, ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο θάνατος ενός ανθρώπου και μάλιστα ενός νέου και δημιουργικού δεν μπορεί να αποτελεί πλέον θέμα μόνο πολιτικό αλλά είναι πρώτιστα κοινωνικό.
Ετσι λοιπόν ολόκληρη η ελληνική κοινωνία αυτή τη στιγμή καλείται να αναλάβει τις ευθύνες της, όχι μόνο σε αυτό καθαυτό το γεγονός αλλά κυρίως στο ζήτημα των κοινωνικών αντοχών.
Η αντίδραση του πολιτικού κόσμου συνάδει με το μέγεθος του εγκλήματος;
Επικίνδυνη η πόλωση
Δυστυχώς, ακόμη και αυτήν την πολύ ευαίσθητη στιγμή και κρίσιμη ώρα, κάποιοι, ευτυχώς όχι όλοι, αλλά αρκετοί και αρκετά προβεβλημένοι προσπαθούν να αποπροσανατολίσουν την κοινή γνώμη και να χρησιμοποιήσουν τον θάνατο ενός νέου, ως μια ακόμη κίνηση στην πολιτική σκακιέρα της εξουσίας. Αντί ο λόγος τους να είναι ενωτικός, συνεκτικός και συναινετικός, ειρηνικός και λόγος ευθύνης, γίνεται καταγγελτικός και λόγος πόλωσης, εριστικός και λόγος αντεγκλήσεων, προσπαθώντας με τον τρόπο αυτόν να κομματιάσουν ακόμη μια φορά την ελληνική κοινωνία.

Αντί ο λόγος τους να είναι λόγος αποφόρτισης, εκτόνωσης και καταστολής, πυροδοτεί και υποκινεί καταστάσεις ακραίες, οι οποίες κατά το παρελθόν άλλαξαν την ιδιοπροσωπία της ελληνικής κοινωνίας.
Αντί να επιλέγουν τη σιωπή της αυτοκριτικής και της αυτοκυριαρχίας, μέσα από την υιοθέτηση έργων και κινήσεων τέτοιων που δεν οδηγούν στην πόλωση, επιλέγουν ακραίες πολιτικές και διχαστικές τοποθετήσεις.
Και γιατί όλα αυτά; Για να τιμήσουμε την απώλεια ενός νέου ανθρώπου; Για να αφυπνίσουμε τον κοινό πολίτη αυτής της χώρας; Για να αποδώσουμε ευθύνες σ' αυτούς που είναι παγκοίνως γνωστό; Σ' αυτούς οι οποίοι τις αποδέχονται έστω και αν δεν μπορούν να το ομολογήσουν;
Τι ζητάει κατά τη γνώμη σας η ελληνική κοινωνία, οι απλοί πολίτες;
Αυτή τη στιγμή αυτό που ζητά η ελληνική κοινωνία και το αίσθημα του απλού πολίτη είναι η ύφεση, η εκτόνωση, η καταστολή και απαιτεί από όλους μας έναν αγώνα για την πραγμάτωση όλων αυτών και τη διατήρηση της εσωτερικής ενότητας, ειρήνης και συνοχής.
Δεν θα πρέπει να αφήσουμε όλοι εμείς έναν εσωτερικό εχθρό ξένο προς την ανθρώπινη κοινωνία να γίνει πρόβλημα εσωτερικό της ίδιας της κοινωνίας και να υπονομεύσει τη συνοχή μας και την αλληλεγγύη.
Ανάληψη πρωτοβουλιών
Αυτή τη στιγμή δεν είναι ο χρόνος για απόδοση ευθυνών αλλά είναι ο καιρός της υπεύθυνης ανάληψης πρωτοβουλιών και πνεύματος αυτοκριτικής, προκειμένου όλοι μαζί ενωμένοι και όχι διχασμένοι, αλληλέγγυοι και όχι διασπασμένοι να πορευθούμε για την κατάκτηση και επίτευξη του επιδιωκόμενου σκοπού, που δεν είναι άλλος από ένα καλύτερο μέλλον της πατρίδος μας και των πολιτών της, αντάξιο προς την ιστορία και τον πολιτισμό της.

Το πρόβλημα πλέον δεν είναι πολιτικό, έγινε άμεσα κοινωνικό, και μάλιστα αγγίζει τα όρια της ανθρώπινης ζωής και αμφισβητεί την ελευθερία και την αξιοπρέπεια του ανθρωπίνου προσώπου.
ΟΧΙ ΣΤΗ ΒΙΑ
Είναι η ώρα της εκτόνωσης και της ανθρωπιάς

Οι ηγέτες πολιτικοί και θρησκευτικοί, τι ρόλο πρέπει να παίξουν σε αυτήν την κρίση;
Πρέπει να εμπνεύσουμε τον λαό, να τον καθοδηγήσουμε, να τον προτρέψουμε, να τον κατευθύνουμε, όχι σε βίαιους τρόπους εκτόνωσης και αγώνες βίαιης αλληλοεξόντωσης, γιατί «η βία γεννά βία», αλλά να προβάλουμε και να αναδείξουμε τα στοιχεία εκείνα που δομούν την ανθρώπινη κοινωνία και τα οποία εξωτερικεύονται μέσα από την αντοχή, την υπομονή, την ηρεμία, τη σιωπή, τη σύνεση, τη θυσία, προπαντός τη θυσία σε ιδεολογικές προκαταλήψεις και σε ικανοποίηση χρησιμοθηρικών επιδιώξεων.
Συναίνεση
Η ειρηνική επικοινωνία και η διαλεκτική συμβίωση καλλιεργούν τη συναίνεση, την ενότητα, τη συνοχή και την ανοχή.

Αντίθετα κάθε βίαιη, εγκληματική ή δολοφονική συμπεριφορά οδηγεί σε αδιέξοδα κοινωνικά, πολλές φορές μάλιστα με ανεξέλεγκτες συνέπειες.
Δεν είναι, λοιπόν, η στιγμή απλώς της καταδίκης μόνον, είναι κυρίως η ώρα της εκτόνωσης, της ύφεσης και της ανθρωπιάς.
Κανένας δεν μπορεί να αδιαφορήσει απέναντι στη δολοφονία ενός νέου ανθρώπου, δεν δικαιούται, όμως, και κανένας να εκμεταλλευτεί πολιτικά αυτό καθαυτό το γεγονός ώστε να διχάσει και να καταστρέψει.
Καταγγέλλουμε τις ενέργειες αυτές που προέρχονται εξακριβωμένα πλέον από συγκεκριμένο ιδεολογικό χώρο και συγχρόνως τονίζουμε: «Στώμεν καλώς, στώμεν μετά φόβου».

«Επιστράτευση » των μελών της Χρυσής Αυγής δείχνουν τα μέχρι τώρα στοιχεία από τις τηλεφωνικές επικοινωνίες

Οργανωμένη κινητοποίηση για τη συγκέντρωση μελών της Χρυσής Αυγής έξω από την καφετέρια στο Κερατσίνι, όπου δολοφονήθηκε ο 34χρονος Παύλος Φύσσας, δείχνουν τα μέχρι στιγμής στοιχεία από τις τηλεφωνικές επικοινωνίες, που έγιναν πριν το έγκλημα.

Όπως δήλωσε ανώτατος αξιωματικός, η σειρά των τηλεφωνημάτων θυμίζει «επιστράτευση» με ιεραρχική δομή, για την ενεργοποίηση των ομάδων που συνέκλιναν στο σημείο όπου διαπράχθηκε η δολοφονία.

Όλα τα τηλεφωνήματα έγιναν κατά τη διάρκεια του δευτέρου ημιχρόνου του ποδοσφαιρικού αγώνα, που παρακολουθούσε το θύμα, στην καφετέρια «ΚΟΡΑΛΙ», απ' όπου ξεκίνησε και η ένταση, με ανταλλαγή βλεμμάτων, ανάμεσα στην παρέα του θύματος και δύο άλλων θαμώνων που αποδεικνύεται ότι είναι χρυσαυγίτες.

Μόνον ο 45χρονος δράστης της δολοφονίας, Γ. Ρουπακιάς, ο οποίος ήταν στο σπίτι του, δέχτηκε και έκανε πάνω από δέκα τηλεφωνήματα, στο πλαίσιο της κινητοποίησης.

Ανάμεσα σε αυτούς που συμμετείχαν τηλεφωνικά σε αυτή την κινητοποίηση είναι και ο πρόεδρος της Τοπικής Οργάνωσης Νίκαιας της Χρυσής Αυγής.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, δεν έχουν ακόμα δοθεί όλα τα στοιχεία από τις τηλεφωνικές εταιρείες μετά την άρση απορρήτου, από τα οποία αναμένεται να συμπληρωθεί το παζλ της αλληλουχίας των τηλεφωνικών επικοινωνιών, προκειμένου να διευκρινιστεί πόσοι και ποιοι εμπλέκονται στην κινητοποίηση των ομάδων.

Οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ, θέλουν να δουν με αυτό τον τρόπο, αν έχουν ανάμειξη άτομα από υψηλότερα κλιμάκια του κόμματος, πέραν της Τοπικής Οργάνωσης Νίκαιας, ώστε να ασκηθούν διώξεις για ηθική αυτουργία σε όλους όσοι συγκάλεσαν το «προσκλητήριο».

Η υπόθεση ερευνάται πλέον από την τακτική ανάκριση, ωστόσο από σήμερα, μετά την απόφαση που ελήφθη νωρίτερα από το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ, την ευθύνη των αστυνομικών ερευνών ανέλαβε η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, που διαθέτει εξειδικευμένα μέσα για τη συλλογή στοιχείων και τη διαλεύκανση της υπόθεσης.

Στο μεταξύ, το πρωί η μητέρα του θύματος κατήγγειλε ότι υπάρχει βίντεο από τη σκηνή του επεισοδίου και της δολοφονίας του γιου της, που έχει καταγράψει τα γεγονότα και έχει παραδοθεί στην Αστυνομία.

Οι "Melios Balkana Mama" στην Καλαμάτα, στο Live Festival στα Παπλωματάδικα

Την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2013, στις 21:30 στην Πλατεία Αμφείας

"MELIOS BALKANA MAMA". 
 

The Groovy Balkan Brass Band.


Οι "MELIOS BALKANA MAMA" αποτελούν ένα από τα νέα ελληνικά συγκροτήματα που έχει ξεχωρίσει, ακολουθώντας ένα δρόμο διαφορετικό από την πεπατημένη. Επηρεασμένοι από διάφορα είδη μουσικής έχουν ένα δικό τους μουσικό στιλ, αφού έχουν ενσωματώσει τα παραπάνω στη βαλκανική μουσική με επιρροές από το βαλκανικό ήχο των χάλκινων πνευστών ο οποίος και αποτελεί τον ήχο-κατατεθέντα τους..

Το ταξίδι των "MELIOS BALKANA MAMA" στη μουσική ξεκίνησε τον Ιούλιο του 2011. Μέσα σ' αυτό το λίγο χρονικό διάστημα έχουν κάνει αισθητή την παρουσία τους στα μουσικά δρώμενα με το Βαλκανικό ηχόχρωμα και τους ρυθμούς της κεντρικής Ευρώπης, μέσα από μια σειρά «πειραγμένων» διασκευών καθώς και με σημαντικές συνεργασίες και συμμετοχές σε φεστιβάλ και μεγάλες διοργανώσεις (Athens World Music Festival, ARK Festival καθώς και στο Διαγωνιστικό Τμήμα Ελληνικών Ταινιών Μικρού Μήκους με το soundtrack της ταινίας «Μπλε Καρότσα» σε μουσική του Μέλιου Κατσαμάκη και σκηνοθεσία της Δήμητρας Μπαμπαδήμα).

Ο Μέλιος Κατσαμάκης είναι ο συνθέτης και τραγουδιστής των «Balkana Mama". Τραγούδια από τον πρώτο προσωπικό τους δίσκο όπως το «Οχι άλλη μιζέρια», «Το φίλο σου δεν κάνω», «Balkan Rebetiko" κ.α. αγαπήθηκαν ιδιαίτερα από το κοινό αλλά και από τους ραδιοφωνικούς παραγωγούς.

To Μάρτιο του 2013 η συνεργασία τους με τον Παναγιώτη Καλαντζόπουλο στη διασκευή του τραγουδιού «Ενός Λεπτού Φιλί» σε στίχους του Μιχάλη Γκανά και ερμηνεύτρια την Αγγελική Τουμπανάκη αλλά και στις παραστάσεις με τίτλο «Λόγια του Αέρα», στο «Μικρό Παλλάς» που ακολούθησαν, απέσπασαν τις καλύτερες κριτικές και τους έκαναν ιδιαίτερα αγαπητούς στο ευρύτερο κοινό.

Οι "Melios Balkana Mama" είναι οι :

Μέλιος Κατσαμάκης ~ Στίχοι|Μουσική|Τραγούδι|Τρομπέτα
Αλέξανδρος Λιβιτσάνος ~ Ενορχήστρωση|Πλήκτρα|Κόρνο
Παναγιώτης Καμβυσίδης ~ Τούμπα
Δημήτρης Μποσινάκος ~ Drums
Σπύρος Πελεκάνος ~ Ηλεκτρική Κιθάρα
Παναγιώτης Δανίκας ~ Μπάσο
Γιάννης Αρβανιτάκης ~ Τρομπόνι
Jim Σταρίδας ~ Τρομπόνι
Νίκος Ράλλης ~ Τρομπέτα
Περικλής Αλιώπης ~ Τρομπέτα
Μάρκος Καραβάς ~ Σαξόφωνο

Απόπειρα αυτοκτονίας από τον Λάμπη Λιβιεράτο!

H αυτοκτονία του αδερφού του την 1η Ιουλίου 2012, ο χωρισμός του από την Εύη Αδάμ πριν από τρία χρόνια αλλά και το οικονομικό στραπάτσο από την επιχείρηση που διατηρούσε στην Αγία Παρασκευή λύγισαν τον Λάμπη Λιβιεράτο. 
Ο γνωστός τραγουδιστής, που τα τελευταία χρόνια δίνει σκληρή μάχη με την κατάθλιψη, αποφάσισε να θέσει τέλος στη ζωή του και μαζί με αυτή και στις σκέψεις που τον ταλαιπωρούν όλον αυτό τον καιρό.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Espresso», στις 15 Σεπτεμβρίου ο Λάμπης, χωρίς καθαρό μυαλό και βυθισμένος στις σκέψεις του, θέλησε να κόψει το νήμα της ζωής του κάνοντας υπερβολική κατανάλωση χαπιών. Ευτυχώς, μεταφέρθηκε άμεσα στο νοσοκομείο «Αμαλία Φλέμινγκ», όπου οι γιατροί κατέβαλαν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να τον κρατήσουν στη ζωή.
Συγγενείς και φίλοι του Λάμπη όλο αυτό το διάστημα έχουν σταθεί στο πλευρό του στηρίζοντάς τον με κάθε τρόπο στον τεράστιο αγώνα που δίνει με την κατάθλιψη. Αυτοί ήταν και οι άνθρωποι που περίμεναν ένα καλό νέο έξω από την πόρτα της Καρδιολογικής Μονάδας Ενατικής Θεραπείας, μην μπορώντας να πιστέψουν πώς ο δικός τους άνιρωπος έφτασε σε αυτό το τραγικό σημείο.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το πρωί της Τετάρτης, έπειτα από τέσσερις ημέρες συνεχούς νοσηλείας και στενής παρακολούθησης, ο Λάμπης ξεπέρασε τον κίνδυνο ενώ χθες, Πέμπτη, έλαβε και εξιτήριο από το νοσοκομείο. Μάλιστα οι γονείς του ψάχνουν ψυχιατρική κλινική στην οποία θα νοσηλευτεί όσο διάστημα χρειαστεί προκειμένου να απαλλαγεί από τα συμπτώματα της κατάθλιψης που τον έχουν λυγίσει.

Σοκ στην Ηλεία : 45 χρονος αλλοδαπός βίασε 8 χρονο αγόρι

Σοκαρίστηκαν οι άνδρες της Αστυνομίας της Ηλείας όταν τους ανατέθηκε η διερεύνηση της υπόθεσης που αφορά ένα 45χρονο αλλοδαπό που ασέλγησε πάνω σε ένα ανήλικο αγόρι, σε περιοχή του Νομού.

Οι Αρχές με πολύ διακριτικότητα εξετάζουν διεξοδικά την υπόθεση αυτή, με βάση πληροφορίες του ileiapost.gr, το ανήλικο θύμα φέρεται να νοσηλεύεται στο νοσοκομείο ύστερα από τον βιασμό του από τον αλλοδαπό. Αστυνομικές πηγές αναφέρουν πως ο δράστης έχει ήδη συλληφθεί και θα οδηγηθεί στη δικαιοσύνη.

Οι άνδρες της Αστυνομίας ερευνούν το περιστατικό με ιδιαίτερη διακριτικότητα προκειμένου χωρίς να προκαλέσουν αναταραχή στο στενό περιβάλλον του παιδιού να μπορέσουν να διαλευκάνουν την υπόθεση.

«Μίλησαν» οι κλήσεις : Βρέθηκαν αυτοί που τηλεφώνησαν στο δολοφόνο

Δόθηκαν στη δημοσιότητα τα πρώτα στοιχεία που προέκυψαν από τις κλήσεις του κινητού τηλεφώνου του 45χρονου Ρουπακιά τη νύχτα της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα.

Σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία, η άρση του τηλεφωνικού απορρήτου κατέδειξε πως ο δράστης δέχτηκε περισσότερες από μία κλήσεις, αλλά και έκανε κλήσεις, πριν φύγει από το σπίτι του για το σημείο όπου μαχαίρωσε τον 34χρονο Παύλο.

Τα στοιχεία επιβεβαιώνουν τα όσα είπε η σύζυγός του, ότι ο Ρουπακιάς ήταν στο σπίτι στη Νίκαια όταν ειδοποιήθηκε για να σπεύσει στην Αμφιάλη. Μάλιστα οι αστυνομικοί έχουν εντοπίσει περισσότερα από ένα τηλεφωνήματα την επίμαχη ώρα.

Περισσότερα στοιχεία θα προκύψουν τη Δευτέρα κατόπιν ολοκλήρωσης της διαδικασίας ελέγχου των τηλεφωνικών δεδομένων - κλήσεων και μηνυμάτων - όπου αναμένεται να βρεθεί ποιος ήταν αυτός, ή αυτοί, που τον ειδοποίησαν να πάει στο Κερατσίνι.

ΠΗΓΗ

Χιούμορ για την κρίση : Όταν ο υφασματέμπορος είναι …πανί με πανί

Οι επαγγελματίες έχουν το δικό τους τρόπο να διακωμωδούν την κρίση.

Ρώτησαν, λέει τον υφασματέμπορο αν πάνε καλά οι εισπράξεις του. Κι αυτός απάντησε:

-Είμαι …πανί με πανί !!!

Τι έβγαλες σήμερα, ρωτάει η γυναίκα του αρτοποιού τον άντρα της.

-Ψίχουλα!!!

Τελικά κάθε επάγγελμα έχει τη δική του διάσταση της κρίσης. Και τη δική του σημειολογία.

Ιδού:

Μανάβης: Κολοκύθια

Ψαράς: Ούτε Λέπι

Φαρμακοποιός: Με το Σταγονόμετρο

Ηλεκτρολόγος: Δεν Βλέπω Φως

Υδραυλικός: Μούφα η Δουλειά

Mηχανικός Αυτοκινήτων: Στο Ρελαντί

Έμπορος Χαλιών: Χάλια

Νεκροθάφτης: Ψόφια Πράγματα

Ο Απέναντι Νεκροθάφτης: Μεγάλη Νέκρα

Tυπογράφος: Ούτε Φύλλο

Ναυτικός: Πιάσαμε Πάτο

Στρατιωτικός: Βήμα Σημειωτόν

Χρηματιστής: Δεκάρα Τσακιστή

Κομμωτής: Τρίχες

Ψιλικατζής: Ψιλοπράγματα

Αγρότης: Ζήσε Μάη μου να Φας Τριφύλλι.

Ανθοπώλης: Mαρασμός 


ΠΗΓΗ

Αποφασίζουν σήμερα οι εκπαιδευτικοί για το μέλλον των κινητοποιήσεων

Σήμερα πρόκειται να συνεδριάσουν οι πρόεδροι των ΕΛΜΕ με το προεδρείο της ΟΛΜΕ, προκειμένου να ληφθεί η τελική απόφαση για το μέλλον της απεργιακής κινητοποίησης στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Οι παρατάξεις που πρόσκεινται στον ΣΥΡΙΖΑ και την ΑΝΤΑΡΣΥΑ προτείνουν νέα 5μερη απεργία, το ΠΑΜΕ (ΚΚΕ) 48ωρες επαναλαμβανόμενες, η ΠΑΣΚΕ (ΠΑΣΟΚ) μία 3ημερη και η ΔΑΚΕ (ΝΔ) μία 48ωρη

Η απεργιακή κινητοποίηση δείχνει, πάντως, εμφανή σημάδια κάμψης. Σύμφωνα με στοιχεία των Περιφερειακών Διευθύνσεων, απήργησαν χθες μόλις ο ένας στους πέντε δασκάλους και καθηγητές.
Εκ μέρους των δασκάλων, ο πρόεδρος της ΔΟΕ Χαράλαμπος Κόκκινος σημείωσε, ότι απόφαση για το μέλλον της απεργιακής κινητοποίησης θα ληφθεί το Σαββατοκύριακο και σε συντονισμό με την ΟΛΜΕ και την ΑΔΕΔΥ.

Αυξήθηκε ο αριθμός των Ελλήνων που μεταναστεύουν στην Αυστραλία

Ο αριθμός των Ελλήνων που μεταναστεύουν στην Αυστραλία παρουσιάζει αυξητική τάση, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του αυστραλιανού υπουργείου Μετανάστευσης.

Τα στοιχεία αυτά όμως δεν αποδίδουν την πραγματικότητα καθώς δεν συμπεριλαμβάνουν τους ομογενείς που είναι πολιτογραφημένοι Αυστραλοί, έζησαν για πολλά χρόνια στην Ελλάδα (ορισμένοι γεννήθηκαν στην Ελλάδα) και επιστρέφουν στην Αυστραλία λόγω της κρίσης. Ως κάτοχοι αυστραλιανού διαβατηρίου δεν έχουν κανένα πρόβλημα. Εκτιμάται ότι τα τελευταία χρόνια χιλιάδες ομογενείς, κάτοχοι αυστραλιανού διαβατηρίου, επέστρεψαν από την Ελλάδα στην Αυστραλία.

Επειδή όμως θεωρούνται Αυστραλοί πολίτες δεν περιλαμβάνονται τα στοιχεία του υπουργείου Μετανάστευσης από τα οποία προκύπτουν τα ακόλουθα:

*Ο αριθμός των Ελλήνων που μετανάστευσε στην Αυστραλία στην περίοδο Ιούλιος 2012-Ιούνιος 2013, στο πλαίσιο του προγράμματος προσέλκυσης ειδικευμένων μεταναστών ή επανασύνδεσης οικογενειών ανήλθε στους 525 έναντι 325 την προηγούμενη χρονιά και 134 στην περίοδο 2011-2012.

*Το τελευταίο οικονομικό έτος δόθηκε φοιτητική βίζα σε 855 Έλληνες έναντι 332 την προηγούμενη χρονιά.

*Την ίδια περίοδο δόθηκε βίζα για προσωρινή εργασία σε 457 Έλληνες.

Συνολικά, δηλαδή, στο τελευταίο δωδεκάμηνο ήρθαν στην Αυστραλία 1837 Έλληνες. Και επί πλέον χιλιάδες ομογενείς με αυστραλιανά διαβατήρια. Επίσης στην περίοδο Ιούλιος 2012-Ιούνιος 2013 χορηγήθηκαν από τις αυστραλιανές αρχές 7222 τουριστικές βίζες σε Έλληνες.

Στο ίδιο διάστημα 27 Κύπριοι πήραν άδεια μόνιμης παραμονής στην Αυστραλία, 1414 Κύπριοι έλαβαν προσωρινή άδεια και 128 νέοι από την Κύπρο ήρθαν στην Αυστραλία με τουριστική άδεια που τους παρέχει το δικαίωμα παραμονής και εργασίας για ένα χρόνο.

Σεισμός 4,3 βαθμών "Κουνήθηκε " η Αττική

Ασθενής σεισμική δόνηση μεγέθους 4,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής 5 λεπτά μετά τις 5 το πρωί.

Η δόνηση έγινε αισθητή στην Αθήνα και στην ευρύτερη περιοχή του νομού καθώς, επίσης στη Βοιωτία και σε τμήμα του Κορινθιακού κόλπου  .

Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε σε απόσταση 57 χιλιομέτρων βορειοδυτικά της πρωτεύουσας στη περιοχή Βίλια και Καπαρέλι στον Κορινθιακό κόλπο. Από την σεισμική δόνηση δεν αναφέρθηκαν ζημιές

54.700 οι άνεργοι της Πελοποννήσου

Ούτε λίγο, ούτε πολύ οι άνεργοι της Περιφέρειας Πελοποννήσου, το πρώτο τρίμηνο του 2013, που έχουμε επίσημα στοιχεία, έφτασαν στις 54.700 άτομα.
Μη φανταστείτε ότι είναι μόνο αυτοί;
Στους 54.700 δεν συμπεριλαμβάνονται οι επαγγελματίες που έχασαν τη δουλειά τους βάζοντας λουκέτο στην επιχείρησή τους, λόγω της οικονομικής κρίσης, ούτε βέβαια η αδήλωτη ανεργία.
Μιλάμε για μια Περιφέρεια ,που ιδιαίτερα τα νέα παιδιά δεν βρίσκουν πουθενά εργασία όσα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα κι αν διαθέτουν. 
Μιλάμε για μια Περιφέρεια που καθημερινά δεκάδες μαγαζιά βάζουν λουκέτο.
Όλοι αναρωτούνται που πάει αυτή η κατάσταση; Πόσο κάτω είναι ακόμη ο πάτος του πηγαδιού;
Σοβαρή απάντηση, δυστυχώς, δεν λαμβάνουν από πουθενά…
Spartakos

Άλλο και τούτο….

Μέσα στο διαδίκτυο «κυκλοφορεί» μια δήλωση που έκανε σε ραδιοφωνικό σταθμό ο στενός συνεργάτης του Βαγγέλη Βενιζέλου και πρώην υπεύθυνος επικοινωνίας του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Δατσέρης.
Άκουσον...άκουσον τι δήλωσε ο άνθρωπος που άφησε τους νυν και τους τέως ΠΑΣΟΚ άφωνους: 
 «Στις συζητήσεις που κάνω τους τελευταίους μήνες με στελέχη του ΠΑΣΟΚ και όχι μόνο, σε όλη την Ελλάδα, διαπίστωσα μία πολύ πικρή αλήθεια».
Ποια ήταν κατά το Γιάννη Δατσέρη η «πικρή αλήθεια»: 
«δεν υπάρχει πυρήνας της Χρυσής Αυγής χωρίς ενσωματωμένο «πρασινοφρουρό» μέσα της»!
Δηλαδή ούτε λίγο ούτε πολύ αποδέχτηκε τον όρον «πρασινοφρουρός» και ισχυρίστηκε ότι αρκετοί από αυτούς που έφυγαν από το ΠΑΣΟΚ πήγαν στη Χρυσή Αυγή.
Εμείς δε διαθέτουμε τέτοια στοιχεία. Αν όμως είναι αλήθεια τότε αυτό είναι φοβερό, αν όμως τα στοιχεία του δεν ανταποκρίνονται στην αλήθεια τότε μιλάμε για συκοφάντηση αυτών που έφυγαν από το ΠΑΣΟΚ.
Ο χρόνος θα δείξει το αληθές ή όχι αυτής της ιστορίας…
Spartakos

Άλλοι απολύονται και άλλοι γίνονται «μετακλητοί»!!!

Μπορεί στο δημόσιο να έχουμε απολύσεις, διαθεσιμότητα, κινητικότητα και πάει λέγοντας, έχουμε όμως και αύξηση των μετακλητών υπαλλήλων των Υπουργών. 
Εκεί το προσωπικό αντί να μειώνεται αυξάνεται και βέβαια χωρίς ΑΣΕΠ.
Για να δούμε λίγο τα στοιχεία που μιλάνε μόνα τους. 
Από τις 17 Ιουλίου μέχρι τις 9 Σεπτεμβρίου ο αριθμός των μετακλητών υπαλλήλων στα υπουργεία αυξήθηκε κατά 165 υπαλλήλους. 
Με βάση τα στοιχεία του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, στις 9 Σεπτεμβρίου 2013, οι «μετακλητοί» υπάλληλοι ανέρχονται σε 1.745. Το σύνολο αυτό επιμερίζεται σε 1.197 υπαλλήλους και 548 συνεργάτες βουλευτών.
Για να κάνουμε τις συγκρίσεις παραθέτουμε λίγα ακόμη στοιχεία: στις 17.7.2013 οι «μετακλητοί» ανέρχονταν στους 1.580. Από αυτούς οι 1035 ήταν μετακλητοί και 545 ήταν συνεργάτες βουλευτών.
Από τη σύγκριση των παραπάνω προκύπτει ότι ο συνολικός αριθμός των μετακλητών αυξήθηκε κατά 165 υπαλλήλους μετά τον ανασχηματισμό.
Έχει να σχολιάσει κανείς κάτι….. εκτός από το να ρωτήσει τους Βουλευτές και τους Υπουργούς γιατί δε χρησιμοποιούν δημοσίους υπαλλήλους στα γραφεία τους και προσλαμβάνουν «μετακλητούς». Δεν έχει το δημόσιο ικανότατους υπαλλήλους;
Τα συμπεράσματα δικά σας…
Spartakos

Ο Τύπος της Μεσσηνίας 20-9-2013

19.9.13

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ !!! ΣΗΜΕΡΙΝΗ - Η νέα εφημερίδα της Πελοποννήσου !

Μια νέα εβδομαδιαία εφημερίδα κυκλοφορεί από αύριο σε όλη την περιφέρεια Πελοποννήσου (Μεσσηνία, Αρκαδία, Λακωνία, Κορινθία, Αργολίδα). 
Η εφημερίδα είναι όλη έγχρωμη 48 σελίδες και προσδοκά να δώσει ένα νέο προϊόν στην ενημέρωση της περιφέρειας. 
Η εφημερίδα ανήκει στο BEST Media Group που έχει στον όμιλο τουτην Περιφερειακή τηλεόραση BEST, τα ραδιόφωνα BEST 97,3fm και HXW 99,6fm καθώς και το διαδικτυακό τόπο www.best-tv.gr που φιλοδοξεί εκτός από την ενημέρωση να ενώσει και όλους τους Πελοποννήσιους με τα κοινά τους προβλήματα, διεκδικήσεις αλλά τις κατά τόπους παραδώσεις τους μαζί με τις μεγάλες κοινωνικές τους εκδηλώσεις. 
Η εφημερίδα "ΣΗΜΕΡΙΝΗ" εκτός από όλα τα σημεία πώλησης της περιφέρειας θα υπάρχει και σε πολλά επιλεγμένα σημεία πώλησης στην Αθήνα.
Τι θα διαβάσετε όμως στο πρώτο φύλλο της «Σ»; 
Αποκαλυπτικά ρεπορτάζ, έρευνες αλλά και θέματα απ' όλους τους Νομούς της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Αποκλειστική συνέντευξη του Υπουργού Εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκη ο οποίος μιλά για όλους και για όλα, για τις αλλαγές στο χώρο της αυτοδιοίκησης και πολλά ακόμα... Ρεπορτάζ από τον αγροτικό χώρο και τις εξελίξεις με το ΠΟΠ Καλαμάτα, πλούσια στοιχεία που αφορούν σε αστυνομικά ζητήματα της Περιφέρειας Πελοποννήσου με νούμερα που προκαλούν, ενώ θα βρείτε και ρεπορτάζ για τις εξελίξεις που έχουν να κάνουν με το θέμα της Χρυσής Αυγής. Αυτά και πολλά άλλα σε 48 σελίδες γεμάτες χρώμα και πολλές ειδήσεις απ' όλους τους τομείς της κοινωνίας...
Ρεπορτάζ όμως και θέματα και απ' όλους τους Νομούς στα ειδικά ένθετα της εφημερίδας «Σ».
ΚΟΡΙΝΘΙΑ: Σε μεγάλο εργολάβο (;) το κέντρο κράτησης μεταναστών
ΑΡΓΟΛΙΔΑ:
Πλήρης εγκατάλειψης των σιδηροδρομικών σταθμών και πλούσια θεματολογία από καθημερινά ζητήματα
ΛΑΚΩΝΙΑ:
Σέντραλ πάρκ η Σπάρτη...
ΑΡΚΑΔΙΑ:
Καυτή έρευνα για την κατολίσθηση στα λιγνιτωρυχεία της Μεγαλόπολης.
Αναζητήστε την με μόλις 1 ευρώ, γιατί ότι δεν λέγεται... γράφεται!

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου