13.10.18

Γαλλία: Θερμοκρασίες ρεκόρ καταγράφηκαν σήμερα στη χώρα

Νέες θερμοκρασίες ρεκόρ καταγράφηκαν σήμερα στη Γαλλία, με τον υδράργυρο να φθάνει στους 27,2 βαθμούς στο Παρίσι, όπου είχε να κάνει τόση ζέστη αυτή την εποχή του χρόνου από το 1921, επισήμανε η Μετεωρολογική Υπηρεσία της χώρας. 

Τα θερμόμετρα, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ανήλθαν σε επίπεδα ρεκόρ την Πέμπτη, την Παρασκευή αλλά και σήμερα Σάββατο: 27,1 βαθμοί κελσίου στη Νανσί, 26,9 βαθμοί κελσίου στην Ορλεάνη, 26,3 βαθμοί κελσίου στο Καλαί, επισήμανε η μετεωρολόγος Μαριόν Πιρά της Météo-France.
"Μετά τις 10 Οκτωβρίου, δεν είχαμε ποτέ καταγράψει τόσο υψηλές θερμοκρασίες στο Νεβέρ, το Μπορντό ή τη Νανσί", όπου την Παρασκευή ο υδράργυρος άγγιξε τους 29,4 βαθμούς, τους 28,8 βαθμούς κελσίου και τους 26,5 βαθμούς αντίστοιχα, σημείωσε η ίδια μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο.
Η μετεωρολόγος εξήγησε ότι οι θερμοκρασίες κυμαίνονται κατά μέσο όρο 9-10 βαθμούς άνω των κανονικών για την εποχή επιπέδων με εξαίρεση τις περιοχές κοντά στη Μεσόγειο, όπου είναι 4-5 βαθμούς υψηλότερες.
Οι βροχοπτώσεις που αναμένονται στα δυτικά αύριο Κυριακή αναμένεται να προκαλέσουν μεγάλη πτώση του υδραργύρου, όμως "στο ανατολικό τμήμα θα έχει πολύ ζέστη για τα δεδομένα της εποχής με θερμοκρασίες μεταξύ 25-26 βαθμών", συμπλήρωσε η ειδικός.
Η 11η Οκτωβρίου, όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, ήταν η ζεστότερη των τελευταίων 70 ετών, με τα θερμόμετρα να δείχνουν κατά μέσο όρο στη χώρα 18,8 βαθμούς κελσίου, υπερβαίνοντας το προηγούμενο ρεκόρ των 17,8 βαθμών, την 11η Οκτωβρίου του 1995, σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία της Γαλλίας.

Γιαγιά καταγγέλθηκε για αποπλάνηση του ανήλικου εγγονού της στην Ρόδο !

Ενώπιον της τακτικής Ανακρίτριας Ρόδου, θα απολογηθεί την προσεχή Δευτέρα, μια 80χρονη σήμερα, ημεδαπή, διωκόμενη για αποπλάνηση παιδιού, που δεν έχει συμπληρώσει τα 12 έτη κατ’ εξακολούθηση.

Πρόκειται, όπως έγραψε η «δημοκρατική», για μια εξαιρετικά περίεργη υπόθεση, που απασχολεί την δικαιοσύνη από τον Γενάρη του 2012 και μάλιστα είχε τεθεί στο αρχείο με διάταξη του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου.

Η 80χρονη έχει κληθεί να αντικρούσει τα όσα της αποδίδονται σε καταθέσεις αλλά και να σχολιάσει δύο πραγματογνωμοσύνες, που έχουν διενεργηθεί από παιδοψυχολόγο και παιδοψυχίατρο στο ανήλικο παιδί για πράξεις που καταγγέλθηκε ότι έλαβαν χώρα προ 6ετίας.

Τον Ιανουάριο του 2012 συγκεκριμένα, η μητέρα του τρεισήμισι ετών τότε, αγοριού, κατήγγειλε ότι το παιδί της είχε αποπλανηθεί από άγνωστο πρόσωπο.

Είχε ισχυριστεί συγκεκριμένα ότι το παιδί τής είχε εκμυστηρευθεί ότι κάποια είχε ασελγήσει σε βάρος του και το είχε υποχρεώσει σε ασελγείς πράξεις.

Η έρευνα είχε τεθεί στο αρχείο μετά την διενέργεια της προκαταρκτικής εξέτασης αφού ελήφθησαν καταθέσεις και υποβλήθηκε το παιδί σε ιατροδικαστική έκθεση, που δεν επιβεβαίωσε τα καταγγελλόμενα.

Φέρεται, σύμφωνα με τις πληροφορίες, να είχε προκύψει μάλιστα ότι η μητέρα του παιδιού αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα και στην πορεία της προκαταρκτικής είχε ζητήσει να μην συνεχιστεί η έρευνα.

Σημειώνεται, ότι σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, σε κανένα στάδιο της έρευνας, που είχε διενεργηθεί, δεν είχαν εκφρασθεί υποψίες εις βάρος συγκεκριμένου προσώπου, παρότι είχε γίνει αναφορά στην γιαγιά, ενώ διέψευσε το ενδεχόμενο να έχει υποστεί σεξουαλική κακοποίηση το παιδί του και ο πατέρας του.

Κι ενώ έτσι είχαν τα πράγματα, η μητέρα, έξι έτη μετά, φέρεται να συγκεκριμενοποίησε τις αόριστες αρχικές καταγγελίες της, στο πρόσωπο της πεθεράς της, αναφερόμενη πιο συγκεκριμένα σε άλλα περιστατικά κακοποίησής του, που υποστηρίζει ότι της είχε περιγράψει.

Το ίδιο το παιδί, δε, φέρεται να έχει “ενοχοποιήσει” τη γιαγιά του εξεταζόμενο αρμοδίως κι από τους δικαστικούς πραγματογνώμονες.

Οι πραγματογνώμονες, ωστόσο, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, δεν καταλήγουν σε σαφές συμπέρασμα περί κακοποίησής του ή μη.

Ενδεικτικό της “σύγχυσης” που φέρεται να υφίσταται για την τέλεση ή μη των καταγγελλόμενων αδικημάτων, είναι το ό,τι ένας εκ των δύο πραγματογνωμόνων φέρεται να πιθανολογεί με την ίδια βαρύτητα, ότι είτε υπήρξε σεξουαλική κακοποίηση του παιδιού είτε τα όσα ανέφερε είναι κατόπιν υποβολής του από τρίτο.

 dimokratiki.

Νέα ισχυρότερη ανοσοθεραπεία κατά του καρκίνου ανέπτυξαν επιστήμονες


Μια νέα ισχυρότερη ανοσοθεραπεία κατά του καρκίνου ανέπτυξαν και άρχισαν να δοκιμάζουν επιστήμονες στη Βρετανία, με επικεφαλής έναν ελληνικής καταγωγής αιματολόγο.
Οι ερευνητές δημιούργησαν με τη βοήθεια γενετικής τροποποίησης ένα νέο είδος «τούρμπο» ανοσοποιητικού κυττάρου, το CAR19-iNKT, το οποίο θα μπορούσε μελλοντικά να παραχθεί μαζικά και να χρησιμοποιηθεί σε καρκινοπαθείς.
Οι επιστήμονες, με επικεφαλής τον καθηγητή αιματολογίας Αναστάσιο Καραδημήτρη του Τμήματος Ιατρικής του Imperial College του Λονδίνου, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο ιατρικό περιοδικό "Cancer Cell", δήλωσαν ότι, αν και βρίσκονται ακόμη σε αρχικό στάδιο, η έρευνά τους σηματοδοτεί την ανάπτυξη μιας νέας γενιάς ανοσοθεραπειών τύπου CAR-Τ.
Οι εν λόγω θεραπείες εξατομικευμένης ιατρικής εστιάζουν στον επαναπρογραμματισμό των ανοσοκυττάρων, ώστε να είναι πιο αποτελεσματικά στην καταστροφή των καρκινικών κυττάρων. Οι υπάρχουσες εξατομικευμένες θεραπείες CART-T είναι όμως πολύ ακριβές, έχοντας κόστος περίπου 300.000 λιρών ανά ασθενή.
Η νέα θεραπεία CAR19-iNKT μπορεί να κοστίζει μόνο το ένα δέκατο και επιπλέον δεν χρειάζεται να είναι εξατομικευμένη. Η δοκιμή της σε πειραματόζωα εξαφάνισε όλα τα καρκινικά κύτταρα στο 60% των ποντικιών, ενώ το 90% των ζώων επιβίωσαν για μεγάλο χρονικό διάστημα. Ήδη οι ερευνητές σχεδιάζουν την πρώτη δοκιμή της σε ανθρώπους.
Ο Α. Καραδημήτρης δήλωσε ότι «τα πρώτα αυτά ευρήματα δείχνουν πως το εν λόγω είδος κυττάρου του ανοσοποιητικού συστήματος που δημιουργήσαμε με πολύ κόπο στο εργαστήριο, ώστε να έχει σούπερ-αποτελεσματικότητα, αφήνει υποσχέσεις να υπάρξει μια νέα θεραπεία για τους καρκινοπαθείς».
Οι τυπικές ανοσοθεραπείες CAR (Chimeric Antigen Receptor) αφαιρούν ένα ανοσοκύτταρο από το αίμα του καρκινοπαθούς, το τροποποιούν γενετικά στο εργαστήριο ώστε να ενισχύσουν την καταστροφική αποτελεσματικότητά του και, αφού το πολλαπλασιάσουν εργαστηριακά, επανεισάγουν αυτό τον «στρατό» στον οργανισμό του ασθενούς για να «καθαρίσει» τα καρκινικά κύτταρα.
Η μέθοδος έχει ήδη χρησιμοποιηθεί για νέες εξατομικευμένες θεραπείες της λευχαιμίας και του λεμφώματος (καρκίνου του λεμφικού συστήματος), με πολύ ενθαρρυντικά αποτελέσματα, καθώς έως το ένα τρίτο των ασθενών, οι οποίοι έως τότε δεν είχαν ανταποκριθεί σε άλλες θεραπείες, εμφάνισαν πλήρη ύφεση της νόσου σε βάθος χρόνου.
«Οι ερευνητές του καρκίνου και οι γιατροί είναι πολύ ενθουσιασμένοι από αυτή τη νέα θεραπεία, που μπορεί να προσφέρει στους ασθενείς καλές πιθανότητες να δουλέψει», είπε ο δρ Καραδημήτρης.
Μέχρι τώρα οι επιστήμονες χρησιμοποιούν Τ-λεμφοκύτταρα στη νέα ανοσοθεραπεία (γι' αυτό λέγεται CAR-T), όμως αυτή τη φορά οι ερευνητές, με επικεφαλής τον Έλληνα αιματολόγο, χρησιμοποίησαν ένα ελαφρώς διαφορετικό είδος κυττάρου «φυσικού φονέα», το iNKT, γι' αυτό η θεραπεία αποκαλείται CAR19-iNKT.
Μολονότι τα κύτταρα iNKT είναι πολύ σπανιότερα στο σώμα από τα Τ-λεμφοκύτταρα, οι ερευνητές βρήκαν ότι είναι πιο αποτελεσματικοί φονείς των καρκινικών κυττάρων. Τα γενετικά τροποποιημένα και ενισχυμένα στο εργαστήριο κύτταρα iNKT μπορούν να φθάνουν στον εγκέφαλο και επίσης να επιτίθενται σε μεγάλους όγκους, πράγμα που δίνει ελπίδες ότι μελλοντικά θα είναι δυνατό να χρησιμοποιηθούν εναντίον εγκεφαλικών όγκων, καθώς επίσης των καρκίνων του προστάτη και των ωοθηκών.
Ο Α.Καραδημήτρης είναι απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ο οποίος έκανε μεταπτυχιακή κλινική εκπαίδευση στη Βρετανία, αρχικά στη γενική ιατρική και μετά στην αιματολογία, στο Νοσοκομείο Χάμερσμιθ του Λονδίνου. Η ειδικότητά του είναι τα λεμφώματα Hodgkin και μη-Hodgkin.
Στην ερευνητική ομάδα συμμετείχαν και άλλες δύο ελληνικής καταγωγής ερευνήτριες του Imperial College, η αιματολόγος Κατερίνα Γουδέβενου και η νευροακτινολόγος Καρολίνα Καχραμάνογλου.

ΒΙΟΝ ΑΝΘΟΣΠΑΡΤΟΝ ΜΑΝΩΛΗ !!! Φωτογραφίες από τον γάμο του Μανώλη Κωστίδη του ΣΚΑΪ στο Οικουμενικό Πατριαρχείο

 Καλώς ήρθες στο Club των παντρεμμένων Μανώλη !!! Να ζήσετε πάντα ευτυχισμένοι και χαρούμενοι


Στο Οικουμενικό Πατριαρχείο ενώθηκε με τα ιερά δεσμά του γάμου με την αγαπημένη του, Δανάη Βασιλάκη ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Τουρκία, Μανώλης Κωστίδης.

Το ζευγάρι τέλεσε προ ημερών τον πολιτικό γάμο και το Σάββατο ήταν η σειρά του θρησκευτικού, ενώπιον του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου.

Στην Τουρκία τα ζευγάρια πρώτα παντρεύονται με πολιτικό γάμο και στη συνέχεια, εάν

Ο Δημήτρης Οικονόμου και η Μαρία Αναστασοπούλου ευχήθηκαν στον ανταποκριτή του ΣΚΑΪ,
τον οποίον υποδέχτηκαν με το τραγούδι «σήμερα γάμος γίνεται», ενώ δεν έλειπαν και τα αναμενόμενα πειράγματα. Μάλιστα, στον γάμο παρευρέθησαν και αρκετοί δημοσιογράφοι, συνάδελφοί του στον ΣΚΑΪ.

Καλεσμένοι ήταν σημαντικά πρόσωπα από την Ελλάδα, αλλά και τη γειτονική χώρα όπου διαμένει μόνιμα το ζευγάρι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Μανώλης Κωστίδης έκανε πρόταση γάμου στη Δανάη Βασιλάκη το περασμένο Πάσχα στη Χάλκη των Πριγκιποννήσων, που είναι γενέτειρά του.

Η Δανάη Βασιλάκη, που είναι η Ελληνίδα πρόξενος, είναι γνωστή και για τη φιλανθρωπική δράση της. Είναι απόφοιτη του Αρσακείου Αθηνών με πανεπιστημιακές σπουδές στα Οικονομικά και στις Πολιτικές Επιστήμες και με μάστερ στο Λονδίνο.
το επιθυμούν, μπορούν να τελέσουν και τον θρησκευτικό.

Δυσαρέσκεια στη Μόσχα για απόφαση του Φαναρίου

Το Οικουμενικό Πατριαρχείο, την Πέμπτη, ανακοίνωσε ότι χορηγεί αυτοκεφαλία στην Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας και ταυτόχρονα επανέφερε στην κανονικότητα τον σχισματικό Μητροπολίτη Κιέβου Φιλάρετο ο οποίος ελπίζει ότι θα τεθεί επικεφαλής της νέας, ανεξάρτητης Εκκλησίας. 
Ο Φιλάρετος είχε καθαιρεθεί και αφοριστεί από την Ιερά Σύνοδο του Πατριαρχείου Ρωσίας τη δεκαετία του 1990, αφού ίδρυσε δικό του Πατριαρχείο.
Η απόφαση του Φαναρίου  έχει προκαλέσει πλήθος αντιδράσεων, σε πολλά επίπεδα. Έφτασε μέχρι τον υπουργό Εξωτερικών Λαβρώφ. 
Η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία, πάντως έχει δείξει την δυσαρέσκειά της και  όπως έγινε γνωστό, θα απαντήσει «σθεναρά και με τον ίδιο τρόπο» στο Οικουμενικό Πατριαρχείο. 
Ο Αλεξάντερ Βολκόφ, ο εκπρόσωπος του Πατριάρχη της Ρωσίας Κύριλλου, είπε ότι η Ιερά Σύνοδος της Ρωσικής Εκκλησίας «θα εκφράσει τη θέση της» την Κυριακή, όταν θα συνεδριάσει στο Μινσκ.
Δεν έδωσε περισσότερες διευκρινίσεις για το τι μέτρα μπορεί να ληφθούν.
Κατά την άφιξή του στο Μινσκ της Λευκορωσίας, ο Πατριάρχης Κύριλλος είπε στους δημοσιογράφους:
«Ελπίζω ότι η Ορθόδοξη Εκκλησία θα βρει τη δύναμη να ξεπεράσει τις κακουχίες... να παραμείνει ενωμένη».

Ναι έχω καρκίνο, λέει ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου.

Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος, για πρώτη φορά δημοσιοποίησε μέσω το σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζει με την υγεία του.  

Πριν μερικούς μήνες είχε εισαχθεί σε νοσηλευτικό ίδρυμα και τώρα με συνέντευξη που παραχώρησε στο philenews.com της εφημερίδας Φιλελεύθερος της Κύπρου, δηλώνει πως έχει δύο όγκους κακοήθης στο συκώτι και απαιτείται ειδική θεραπεία στην Αγγλία. Μάλιστα θέλει να μάθουν όλοι το πρόβλημά του.
«Υπάρχουν στο συκώτι μου δύο ογκίδια. Μου έκοψαν το έντερο, έφυγε το καρκινογόνο, το ένωσαν, και μου είπαν πως εκείνο που εναπόκειται πλέον είναι να γίνουν οι χημειοθεραπείες ούτως ώστε αν παρ’ ελπίδα έφυγαν καρκινογόνα κύτταρα και πήγαν οπουδήποτε, με τις χημειοθεραπείες θα σκοτωθούν αλλά και θα συρρικνωθούν τα δύο ογκίδια που είναι στο συκώτι…»
Η μετάβαση στο Λονδίνο και το ΓΕΣΥ
Όπως αποκάλυψε, την ερχόμενη εβδομάδα μεταβαίνει στο Λονδίνο, όπου και θα υποβληθεί σε λαπαροσκοπική επέμβαση για αφαίρεση των δύο συρρικνωμένων όγκων από το συκώτι του.
Σχολιάζοντας το γεγονός πως κάποιοι συνάνθρωποί μας δεν έχουν την οικονομική ευχέρεια να μεταβούν στο εξωτερικό για θεραπεία μίλησε για την αναγκαιότητα του ΓΕΣΥ:
«Έχω πει πολλές φορές στον Πρόεδρο Αναστασιάδη ότι το ΓΕΣΥ πρέπει να γίνει. Του έχω πει, όταν έρχονται κοντά μου κύριε Πρόεδρε να ζητήσουν βοήθεια θυμάμαι και την περίπτωση τη δική μου που πήγα δύο φορές στο εξωτερικό για να κάνω επέμβαση στη σπονδυλική μου στήλη, όπως πήγατε κι εσείς στο εξωτερικό για να δείτε την υγεία σας…
Ο φτωχός ο κόσμος; Όσοι έρχονται κοντά μας δεν τους κλείνουμε την πόρτα. Όλους τους βοηθούμε να βρουν την υγεία τους. Πολλές φορές πουλούν την περιουσία τους για να βρουν την υγεία τους. Άρα πρέπει να γίνει το ΓΕΣΥ. Και πρέπει να καταβάλεις μεγάλες προσπάθειες», αναφέρει μεταξύ άλλων ο κ. Χρυσόστομος.
«Πλέον δεν αφήνω τίποτα στον αυτόματο πιλότο…»
Από τη μέρα που διαγνώσθηκε με καρκίνο ο Αρχιεπίσκοπος αποκάλυψε πως άλλαξε και κάποια πράγματα που μέχρι τότε παρέβλεπε, πλέον δεν συνεχίζει να το κάνει.
«Είπα ότι δεν πρέπει ν’ αφήνω εκκρεμότητες γιατί πλέον δεν ξέρω πότε φεύγω. Αν φύγω ξαφνικά δε θέλω ν’ αφήσω κανένα πρόβλημα να υπάρχει μέσα στην Εκκλησία, όπως βρήκα εγώ».
Για όσους πιθανότατα αναμένουν πώς και πώς ν’ «αδειάσει» ο αρχιεπισκοπικός θώκος, ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος μας δήλωσε πως είναι φυσιολογικό κάποτε να φύγει…
«Δεν είναι δική μου η θέση. Αλλά όταν ακούς ότι κάποιοι προετοιμάζονται, θλίβομαι γιατί είναι μικροί και παραμένουν μικροί. Κι είναι κακό κάποιος να παραμένει μικρός. Μέσα στην Εκκλησία πρέπει να παραμένουν σε ένα επίπεδο. Αλλά δε με στενοχωρεί αυτό το θέμα. Λέω άστους…»

από philenews.com

Κυριακή χωρίς βροχή στη Μεσσηνία

Την Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2018 αναμένονται νεφώσεις κατά περιόδους. Τοπικές βροχές θα σημειωθούν στην Ανατ. Στερεά και Ανατ. Πελοπόννησο (όχι όμως στη Μεσσηνία όπως δείχνει και ο χάρτης του meteo.gr), την Εύβοια και την Κρήτη, ενώ πιθανότητα για τοπικές βροχές υπάρχει και στη Θράκη, την Ανατ. Μακεδονία, τη Χαλκιδική , την Ανατ. Θεσσαλία, τις Σποράδες, και το Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο. Η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη στα ορεινά ηπειρωτικά κατά τη διάρκεια της νύχτας.
Οι συγκεντρώσεις σκόνης στα νότια θα είναι ελαφρώς αυξημένες.
Η θερμοκρασία στα βόρεια ηπειρωτικά θα κυμανθεί από 12 έως 22 β., με εξαίρεση τη Δυτική Μακεδονία όπου θα είναι 2 έως 4 β, χαμηλότερη, στα δυτικά ηπειρωτικά από 13 έως 26β, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 14 έως 23β, στα νησιά του Ιονίου από 18 έως 24β, στα νησιά του Νοτιοανατολικού Αιγαίου από 15 έως 27β, στα νησιά του υπολοίπου Αιγαίου από 16 έως 24β, και στην Κρήτη από 19 έως 23 β.
Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 έως 6 και τοπικά 7 μποφόρ, με εξαίρεση το Νοτιοανατολικό Αιγαίο όπου θα πνέουν από βορειοανατολικές διευθύνσεις 3 έως 5 και τοπικά 6 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 3 έως 5 και τοπικά 6 μποφόρ, όμως το μεσημέρι και απόγευμα θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ.
Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις κατά περιόδους με τοπικές βροχές, κυρίως στα βόρεια του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 2 έως 4 και τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 17 έως 21 β.
Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις κατά περιόδους. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 17 έως 20 β.

Η δωρεά οργάνων, ένα μοναδικό δώρο ζωής

Ζωή, θάνατος, ζωή. Μια αλυσίδα με κρίκους από δύσκολες καταστάσεις και  αντικρουόμενα συναισθήματα. Με θρήνο και λύτρωση. Με δάκρυα χαράς και λύπης. Η δωρεά οργάνων είναι δώρο ζωής.

Είναι μια μεγαλειώδη πράξη προσφοράς  και αγάπης. Ένα ιατρικό θαύμα που συντελείται μέσα από περίσσευμα ψυχής ανθρώπων που από το μαύρο του θανάτου κατάφεραν να δουν το εκθαμβωτικό λευκό της ζωής.

Οι αριθμοί δίνουν το στίγμα της σπουδαιότητας της ιδέας και της πράξης. Ένας δότης μπορεί να προσφέρει μία δεύτερη ευκαιρία ζωής σε έως και 20 ασθενείς που καρτερικά και επώδυνα περιμένουν σε λίστες την στιγμή της σωτηρίας τους.

Η μεταμόσχευση είναι μονόδρομος για την τελικού σταδίου ανεπάρκεια καρδιάς, ήπατος και πνεύμονα και η μόνη αποτελεσματική λύση για τους νεφροπαθείς. Παρά τις προσπάθειες των τελευταίων χρόνων οι δωρεές οργάνων στην χώρα μας παραμένουν σε χαμηλά επίπεδα.
 
 

Κάθετη σύγκρουση Μητσοτάκη με Τατούλη στην Κόρινθο

Το επίσημο διαζύγιο της Νέας Δημοκρατίας με τον Τατούλη θα το ανακοινώσει απ΄ότι φαίνεται ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην Κόρινθο την οποία θα επισκεφθεί τη Δευτέρα 15 Οκτωβρίου. 

Δεν είναι τυχαίο ότι ο Περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης έσπευσε αυτές τις μέρες να πάει στην Κόρινθο ο ίδιος μήπως και συγκρατήσει τους Περιφερειακούς Συμβούλους και τον Αντιπεριφερειάρχη Πελοπίδα Καλλίρη να μείνουν μαζί του. 

Ιδιαίτερα ο Πελοπίδας Καλλίρης σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες έχει ξεκαθαρίσει στον Τατούλη ότι δε θα μείνει μαζί αλλά θα ακολουθήσει το δρόμο των επιλογών της Νέας Δημοκρατίας. 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκη θα έχει δίπλα του τον Παναγιώτη Νίκα και θα στείλει παντού το μήνυμα, αυτό που λέει για το μαντρί, το πρόβατο και το λύκο….

Το δεύτερο μήνυμα ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα το στείλει από την ιδιαίτερη πατρίδα του Σαμαρά, την Πύλο, στις 20 Οκτωβρίου όταν σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες θα συμμετάσχει στις εκδηλώσεις για τη Ναυμαχία του Ναβαρίνου. 

Αυτό το μήνυμα για τον κόσμο της κεντροδεξιάς θα είναι το ηχηρότερο και σύμφωνα με κορυφαίο στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας θα ξεκαθαρίσει τους λογαριασμούς με όσους σκοπεύουν να διαφοροποιηθούν από την επιλογή της Νέας Δημοκρατίας.

Το κατσικίσιο γάλα (και τα παράγωγά του) κάνει καλό

Να που και κάπου είμαστε πρώτοι. 
Πόσο όμως το εκμεταλλευόμαστε;
Ο λόγος για το κατσικίσιο γάλα, που η μυθολογία μας διδάσκει πως υπήρχε από την εποχή των 12 Θεών του Ολύμπου. Μία κατσίκα, η Αμάλθεια, έτρεφε τον Δία και σε όλη την πορεία της ανθρώπινης ιστορίας το γίδινο γάλα και τα προϊόντα που παράγονται από αυτό αποτέλεσαν βασικό στοιχείο της διατροφής των Ελλήνων. Γνωστά είναι τα πλεονεκτήματα του γίδινου γάλακτος σε σχέση με το αγελαδινό και υπάρχουν αρκετές κλινικές έρευνες που πιστοποιούν ότι είναι υποαλλεργικό.
Η Ελλάδα είναι πρώτη στην Ευρώπη σε πληθυσμό γιδιών. Συνολικά εκτρέφονται περίπου 4.5 εκατομμύρια (Η Ελλάδα είναι πρώτη στη γιδοτροφία με 47,6% των αρμεγόμενων γιδιών της ΕΕ). Οι περισσότεροι άνθρωποι, όπως αναφέρει ο καθηγητής και Διευθυντής του Εργαστηρίου Ζωοτεχνίας του Τμήματος Κτηνιατρικής της Σχολής Επιστημών Υγείας του ΑΠΘ Γεώργιος Αρσένος, του οποίου η καταγωγή είναι από τα Τρίκαλα, αγνοούν τις ευεργετικές ιδιαιτερότητες του γίδινου γάλακτος ενώ γνωρίζουν τα προβλήματα τροφικών αλλεργιών που σχετίζονται με την κατανάλωση αγελαδινού γάλατος.
Η δυσανεξία και η αλλεργία στο αγελαδινό γάλα απασχολεί παιδιάτρους και γονείς. Σε σύγκριση με το αγελαδινό, προσθέτει ο καθηγητής σε συνέντευξή του στο Αθηναικό Πρακτορείο Ειδήσεων, το γίδινο γάλα έχει μοναδικά χαρακτηριστικά όπως υψηλή πεπτικότητα και υποαλλεργικότητα και σημαντικός αριθμός επιστημόνων το συνιστά για άτομα που είναι αλλεργικά στο αγελαδινό γάλα. Ερευνητικά αποτελέσματα δείχνουν ότι 40%-100% των ατόμων που είναι αλλεργικοί στο αγελαδινό γάλα μπορούν να καταναλώσουν γίδινο γάλα χωρίς πρόβλημα.
Σύμφωνα με όσα εξηγεί ο κ. Αρσένος, βρέφη με προβλήματα στο γαστρεντερικό εξαιτίας του αγελαδινού γάλακτος, θεραπεύτηκαν. Οι ευεργετικές ιδιότητες του γίδινου γάλακτος δίνει, σταδιακά προστιθέμενη αξία σε ένα προϊόν που η Ελλάδα έχει σημαντική παραγωγή και προοπτικές ανάπτυξης.

Ο Δίσκος της Φαιστού στην «έξυπνη προθήκη»

Μπορεί ο δίσκος της Φαιστού να είναι αρκετά μικρός, με διάμετρο περίπου 14 εκατοστών, ωστόσο με τη βοήθεια της σύγχρονης τεχνολογίας ο επισκέπτης ενός μουσείου έχει πλέον τη δυνατότητα να τον περιστρέψει για να δει και τις δύο πλευρές του, να μεγεθύνει και να μελετήσει κάποια σύμβολά του, να διακρίνει με λεπτομέρεια τα ξεκάθαρα σχήματα των ανθρώπινων μορφών, των εργαλείων, των ζώων και των αντικειμένων της καθημερινότητας που φιλοξενεί στους σπειροειδείς σχηματισμούς του.
Μπορεί ακόμη να αναζητήσει σε αυτόν τα σύμβολα που παραπέμπουν τους επιστήμονες στη θεά του έρωτα, τη Μινωϊκή Αστάρτη, στην προσπάθειά τους να αποκρυπτογραφήσουν το μυστηριώδες κείμενο. Και όλα αυτά χωρίς να κινδυνεύει να σπάσει ή να πέσει από τα χέρια του επισκέπτη, ένα σπάνιο αρχαιολογικό εύρημα, που δημιουργήθηκε τη δεύτερη χιλιετία π.Χ.
«Όλα τα παραπάνω είναι εφικτά χάρη στην Έξυπνη Προθήκη, μια οθόνη στην οποία παρουσιάζεται η εικόνα του Δίσκου της Φαιστού. Το σύστημα δίνει τη δυνατότητα στον χρήστη να αλληλεπιδράσει με το έκθεμα, χωρίς καν να το αγγίζει, κουνώντας απλώς τα δάχτυλά του. Οι κινήσεις αυτές ανιχνεύονται από έναν αισθητήρα που είναι τοποθετημένος μπροστά στην οθόνη. Οι κινήσεις των δακτύλων προς τα αριστερά, δεξιά, προς τα πάνω ή προς τα κάτω αλλά και περιστροφικά ουσιαστικά επιτρέπουν στο χρήστη να πλοηγηθεί σε μια διαδραστική εφαρμογή που επαυξάνει με ψηφιακό τρόπο την εξερεύνηση ενός στατικού αντικειμένου. Έτσι μπορεί να περιστρέψει το δίσκο, να μεγεθύνει τμήματά του, να δει πληροφορίες, φωτογραφικό υλικό, κείμενο και βίντεο σχετικό με το εύρημα», εξηγεί στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο Αστέριος Λεωνίδης, μεταδιδακτορικός υπότροφος του Εργαστηρίου Αλληλεπίδρασης Ανθρώπου - Υπολογιστή, που ιδρύθηκε από τον Επικεφαλής του Προγράμματος Διάχυτης Νοημοσύνης Καθηγητή Κωνσταντίνο Στεφανίδη, στο Ινστιτούτο Πληροφορικής του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας, με έδρα το Ηράκλειο Κρήτης.
Στο ερώτημα γιατί μια τέτοια εφαρμογή είναι πραγματικά χρήσιμη, απαντά ότι μπορεί ένα τέτοιο σύστημα να εγκατασταθεί σε ένα μουσείο, δίπλα στο πραγματικό έκθεμα, το οποίο ενδεχομένως είναι τόσο μικρό, που δύσκολα θα διέκρινε κανείς τις λεπτομέρειές του. Είναι, επίσης, πιθανό, να είναι τοποθετημένο με τέτοιο τρόπο, ώστε κανείς να μην μπορεί να δει την άλλη του όψη. Σε κάθε περίπτωση, είναι τόσο πολύτιμο που δεν θα ήταν δυνατόν να επιτρέπεται στους επισκέπτες ενός μουσείου να το ακουμπήσουν για να το περιεργαστούν.
«Άλλωστε, στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης έχει εγκατασταθεί από το 2010 ένα αντίστοιχο σύστημα που βρίσκεται δίπλα σε κρατήρα του σημαντικού αρχαϊκού αγγειογράφου Λυδού. Το σύστημα αυτό επιτρέπει στον επισκέπτη να δει λεπτομέρειες από την πίσω όψη του κρατήρα που δεν είναι ορατή στο κοινό. Η διαφορά της τεχνολογίας που χρησιμοποιήθηκε σε εκείνο το σύστημα από τη σημερινή τεχνολογία της Έξυπνης Προθήκης είναι ότι η τελευταία επιτρέπει στον χρήστη να περιεργάζεται το εύρημα χωρίς να το αγγίζει, έχει, δηλαδή, το χαρακτηριστικό της διάδρασης με χειρονομίες», τονίζει, από την πλευρά του, το μέλος του Εργαστηρίου Αλληλεπίδρασης Ανθρώπου - Υπολογιστή του Ινστιτούτου Πληροφορικής του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας, Μιχάλης Σηφάκης.
Το σύστημα της Έξυπνης Προθήκης με την τεχνολογία ανίχνευσης της κίνησης των χεριών εφαρμόζεται για πρώτη φορά και σύμφωνα με τους δημιουργούς του, προσφέρει ένα ευρύ φάσμα δυνατοτήτων, καθώς μπορεί να φιλοξενήσει οποιοδήποτε αρχαιολογικό εύρημα ή αντικείμενο. «Το σύστημα αναπτύχθηκε στο πλαίσιο του ερευνητικού προγράμματος διάχυσης νοημοσύνης του Ινστιτούτου Πληροφορικής και έχει στόχο την ανάπτυξη καινοτόμων ανθρωποκεντρικών τεχνολογιών και γενικότερα 'έξυπνων' περιβαλλόντων», επισημαίνει ο κ. Λεωνίδης. Παράλληλα γνωστοποιεί ότι ήδη δημιουργήθηκε μια σειρά από πρωτότυπα διαδραστικά συστήματα που αξιοποιούν τις τεχνολογίες αιχμής και συνδυάζουν την πληροφόρηση με την ψυχαγωγία, την εκπαίδευση, την τέχνη, το εμπόριο, τη διαφήμιση, την υγεία, το 'έξυπνο σπίτι' ή το 'έξυπνο γραφείο'.
Αναφερόμενη στους στόχους του Ινστιτούτου Πληροφορικής, το μέλος του Εργαστηρίου Αλληλεπίδρασης Ανθρώπου - Υπολογιστή, Ειρήνη Κοντάκη, αναφέρει ότι αυτοί είναι να γίνουν προσιτές στο ευρύ κοινό οι τεχνολογίες διάχυτης νοημοσύνης μέσα από προσωρινές και μόνιμες εγκαταστάσεις σε δημόσιους χώρους. «Το 2010 ολοκληρώθηκε η πρώτη εγκατάσταση συστημάτων στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης και ακολούθησαν άλλες, όπως αυτές στο Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου και στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης. Ξεκινώντας από την πόλη του Ηρακλείου συνεχίσαμε προς την Χερσόνησο και επεκτεινόμαστε», σχολιάζει.
Για περισσότερα από 150 διαφορετικά διαδραστικά συστήματα σε πάνω από 50 εγκαταστάσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό, κάνει λόγο ο κ. Λεωνίδης και σημειώνει ενδεικτικά ότι πριν από δύο χρόνια εγκαταστάθηκαν δύο συστήματα στο Ζάππειο Παρθεναγωγείο Κωνσταντινουπόλεως, όπου λειτουργεί σχολείο όλων των βαθμίδων για παιδιά που έχουν ελληνικές ρίζες αλλά δεν είναι η ελληνική η μητρική τους γλώσσα. «Αναπτύξαμε δύο συστήματα εκπαιδευτικά και παράλληλα ψυχαγωγικά μέσα από τα οποία τα παιδιά μπορούν να βοηθηθούν στην εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας μέσα από απλές εκφράσεις ή προτάσεις», προσθέτει.
Η Έξυπνη Προθήκη για τον Δίσκο της Φαιστού παρουσιάστηκε πρόσφατα σε διεθνές συνέδριο στις ΗΠΑ αλλά και στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης μαζί με μια εφαρμογή διαδραστικής πλοήγησης σε περιβάλλον εικονικής πραγματικότητας. Η εφαρμογή αυτή επιτρέπει στους χρήστες να πλοηγηθούν στο κτίριο Διάχυτης Νοημοσύνης, στις εγκαταστάσεις του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας. «Η φιλοσοφία του συγκεκριμένου συστήματος έγκειται στην προσομοίωση εικονικών περιβαλλόντων, όπου με την αλληλεπίδραση μέσω χειρονομιών, δίνεται η δυνατότητα σε οποιοδήποτε χρήση να μεταφερθεί σε χώρους που ίσως δεν είναι εφικτό. Αυτό μπορεί να είναι χρήσιμο τόσο για άτομα με δυσκολίες και αναπηρίες που δεν έχουν πρόσβαση σε όλους τους χώρους όσο και για άτομα που βρίσκονται σε απομακρυσμένες περιοχές.Επομένως, τέτοιες τεχνολογίες μπορούν ενδεικτικά να αξιοποιηθούν σε μουσεία, ιδρύματα πολιτιστικής κληρονομιάς αλλά και στον χώρο της εκπαίδευσης», τονίζει η κ. Κοντάκη.
Στο ίδιο πνεύμα, άλλωστε, δημιουργήθηκαν από το Ινστιτούτο Πληροφορικής του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας και άλλες εφαρμογές, όπως ένα σύστημα για άτομα με προβλήματα όρασης που καθιστά προσβάσιμο σε αυτά το σύνολο των βιβλίων του δημοτικού και του γυμνασίου, διαδικτυακές πύλες πλήρως προσβάσιμες από ανθρώπους με αναπηρίες κ.α.

Π. Γιούλτση

Νέος με χρυσό μετάλλιο

Το δεύτερο χρυσό μετάλλιο (και τέταρτο συνολικά ) για την Ελλάδα στους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων που διεξάγονται στο Μπουένος Αϊρες.
Ο Αλέξανδρος Καλπογιαννάκης κατέκτησε την πρώτη θέση στην ιστιοπλ[οΐα στην κατηγορία TECHNO 293, καθώς σε όλες τις διαδρομές ήταν πρώτος! Στην medal race κατέλαβε την 7η θέση και πανηγύρισε την πρωτιά, όντας ο μεγάλος θριαμβευτής.
Ο νεαρός αθλητής συγκέντρωσε 36 βαθμούς, αφήνοντας δεύτερο τον Ιταλό Ρένα και τρίτο τον Βρετανό Χώκινς.
Θυμίζουμε πως είχαν προηγηθεί το χρυσό στην κωπηλασία με τις Μπούρμπου και Κυρίδου, το ασημένιο του Θώμογλου στην κολύμβηση και το χάλκινο της Φανής Τζέλη στο τάεκβοντο. Στον πίνακα των μεταλλίων δεν συγκαταλέγεται το χάλκινο της Σακελλαρίδου, στον μικτό ομαδικό αγώνα της γυμναστικής.

Καρκίνος μαστού: Οι τροφές που φρενάρουν την εξάπλωσή του

Καρκίνος μαστού: Οι τροφές που φρενάρουν την εξάπλωσή του
Μια διατροφή πλούσια σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα μπορεί να μειώσει τον ρυθμό ανάπτυξης και εξάπλωσης των καρκινικών όγκων του μαστού, ενώ παράλληλα παρατείνει την επιβίωση από τη νόσο, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική μελέτη που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση Journal of Mammary Gland Biology and Neoplasia.
Τα ωμέγα-3 λιπαρά είναι γνωστά κυρίως για τα καρδιοπροστατευτικά τους οφέλη, ενώ μελέτες έχουν υποδείξει επίσης ότι συμβάλλουν στη μακροζωία και μειώνουν τον κίνδυνο άνοιας και κατάθλιψης. Από τα νέα ευρήματα προκύπτει ότι στη λίστα με τις ευεργετικές τους ιδιότητες έρχεται να προστεθεί και η αναχαίτιση του καρκίνου.
Οι ερευνητές, με επικεφαλής την Saraswoti Khadge, καθηγήτρια Παθολογίας και Μικροβιολογίας στο Ιατρικό Κέντρο του Πανεπιστημίου της Νεμπράσκα στην πόλη Όμαχα, διαπίστωσαν μέσω πειραμάτων που διεξήγαγαν σε ποντίκια ότι τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα δρουν ενάντια στον καρκίνο του μαστού.
Συγκεκριμένα, από τα πειράματα προέκυψε πως η πρόσληψη ωμέγα-3 λιπαρών αποτρέπει την ανάπτυξη και την εξάπλωση των καρκινικών κυττάρων του μαστού, εμποδίζοντας έτσι την αύξηση του μεγέθους του καρκινικού όγκου, «μπλοκάροντας» τις μεταστάσεις σε άλλους ιστούς και αυξάνοντας το προσδόκιμο επιβίωσης.
Όπως εξηγούν οι ερευνητές στη μελέτη τους, η δράση των ωμέγα-3 λιπαρών στην αναχαίτιση του καρκίνου οφείλεται πιθανότατα στην ιδιότητά τους να εξουδετερώνουν τις φλεγμονές, οι οποίες είναι γνωστό πως διευκολύνουν τις μεταστάσεις.
Εκτός από τα λιπαρά ψάρια, όπως ο σολομός, οι σαρδέλες, η ρέγκα και το σκουμπρί, καλές πηγές ωμέγα-3 λιπαρών οξέων είναι το κραμβέλαιο, ο λιναρόσπορος και το λινέλαιο, το άγριο ρύζι, τα καρύδια και η σόγια.
Το διαβάσαμε στο onmed

Tεχνικός ήχου σκοτώθηκε στα γυρίσματα της νέας ταινίας του Τομ Χανκς


Ένας τεχνικός μίξης ήχου, που εργαζόταν στη νέα ταινία του Τομ Χανκς, πέθανε αφού έπεσε από ένα μπαλκόνι κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων, στην Πενσιλβάνια.
Η αστυνομία του Μάουντ Λέμπανον κλήθηκε αργά το βράδυ της Πέμπτης σε ένα κτίρο όπου ήταν σε εξέλιξη τα γυρίσματα της ταινίας You Are My Friend, μιας βιογραφίας του Φρεντ Ρότζερς, του θρυλικού παρουσιαστή μιας παιδικής τηλεοπτικής εκπομπής στις ΗΠΑ.
Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, ο Τζιμ Εμσγουίλερ, 61 ετών, τεχνικός ήχου, είχε πέσει από το μπαλκόνι.
Ο Εμσγουίλερ, που είχε βραβευτεί με Emmy για τη δουλειά του το 2015, "ήταν μόνος στο μπαλκόνι και κάπνιζε ένα τσιγάρο όταν πιθανότατα αντιμετώπισε κάποιο πρόβλημα υγείας", με αποτέλεσμα να χάσει την ισορροπία του και να πέσει στο κενό, ανέφερε η αστυνομία.

Πώς φεύγει ο λεκές από καφέ στο χαλί

Καθαρίστε εύκολα τον λεκέ από καφέ πάνω από το χαλί σας με ένα προϊόν που θα βρείτε στο ψυγείο σας.
Ρίξτε μπύρα επάνω στον λεκέ. Τρίψτε ελαφρά την μπύρα και ο λεκές θα εξαφανιστεί.
Μπορεί να χρειαστεί να επαναλάβετε τη διαδικασία μια-δυο φορές για να αφαιρέσετε όλα τα ίχνη του λεκέ.


neadiatrofis.gr

Φλατ κοιλιά σε 1 μήνα τρώγοντας… σοκολάτα; Ναι, ναι, γίνεται!

Φέτος θα τα καταφέρεις: Θα αποκτήσεις επιτέλους φλατ κοιλιά. Έχεις ξεκινήσει γυμναστήριο, κάνεις αμέτρητους κοιλιακούς κάθε μέρα αλλά…ίσως δεν ξέρεις ποια γλυκιά αμαρτία θα σε βοηθήσει τα six-packs να γίνουν από όνειρο πραγματικότητα!
Σύμφωνα με έρευνα του πανεπιστημίου Yale, υπάρχουν 3 «μαγικές» κατηγορίες τροφών, που σε συνδυασμό με συχνή αεροβική άσκηση (ε, ναι, δεν είναι και τόοοσο μαγικές ώστε να κάθεσαι και να χάνεις) μπορεί να σε βοηθήσουν να χάσεις μέχρι και 4 πόντους από την κοιλιά μέσα σε 1 μήνα.
Οι ερευνητές λοιπόν προτείνουν μία διατροφή που βασίζεται σε μονοακόρεστα λίπη, που ενεργοποιούν το μεταβολισμό και πιο συγκεκριμένα σε συστηματική κατανάλωση:
Μαύρης σοκολάτας (1 μικρό κομμάτι καθημερινά)
Αβοκάντο
Ξηρών καρπών
Το 33% των γυναικών που πήραν μέρος στην έρευνα, έχασαν 4 κιλά και 4 πόντους από την περιοχή της κοιλιάς σε διάστημα ενός μήνα.
Άκου τους επιστήμονες και συνδύασε την άσκησή σου με λίγη σοκολατίτσα ή κομμένο αβοκάντο στη σαλάτα σου ή λίγα ωμά αμύγδαλα και είναι βέβαιο ότι θα δεις αποτελέσματα!

 faysbook.gr

Το καραβάνι... τα έφτυσε !!! Ποιος τυφώνας Μάικλ - Ο... τυφώνας Πάνος έδωσε μια και το έκανε σμπαράλια

Πάει το καραβάνι αδέρφια, τα έφτυσε!!!
 
Μιλάμε για την απόλυτη διάλυση. Ποιος τυφώνας Μάικλ. Ο... τυφώνας Πάνος έδωσε μια και το έκανε σμπαράλια.

Είχαμε γράψει εδώ και καιρό ότι κάποια στιγμή τα συνεταιράκια θα τσακωθούν και θα γίνει της κολάσεως.
Η ώρα της κρίσης λοιπόν έφτασε. Ο Καμμένος απασφάλισε, πυροβολεί αδιακρίτως κι όποιον πάρει ο χάρος.
Ο Αλέξης προσπαθεί να τον μαζέψει, αλλά είναι ανήμπορος.
Πλέον ο ακομβίωτος βρίσκεται σε κατάσταση πανικού λόγω της δημοσκοπικής κατρακύλας και προκειμένου να διασωθεί θα τα κάνει όλα ρημαδιό.
Η αρχή έγινε τις προάλλες από τις ΗΠΑ με τις παπάτζες περί συμφώνου Βαλκανίων και μόνιμης επέκτασης κι άλλων αμερικανικών βάσεων πλην της Σούδας.
Κι εκεί που περιμέναμε ότι
θα ήταν άλλος ένας βερμπαλισμός του στρατάρχη τον οποίο θα έκανε γαργάρα, αυτός απτόητος συνεχίζει να ξιφουλκεί κατά του συνεταίρου και των συντρόφων του.
Επιμένει για τις πομφόλυγες που ξεστόμισε εκ δυσμών, αδειάζει τον Τσίπρα αφήνοντάς τον με την συμφωνία των Πρεσπών στο χέρι, επιτίθεται σε αριστερές φιλοκυβερνητικές εφημερίδες κατηγορώντας τες ότι εκπροσωπούν συγκεκριμένα κέντρα και παρομοιάζει τον Βούτση σαν αντιαμερικανό μπαχαλάκια.
Αξιοσημείωτο, ωστόσο, αποτελεί το γεγονός ότι μέσα στο χαμό του... τυφώνα Πάνος, ο αμερικανός πρέσβης κάνει εγκωμιαστικά σχόλια στο Twitter για τις θέσεις του Καμμένου όσον αφορά τις βάσεις. Ίσως ο αγαπητός πρέσβης, που μπροστά του ο Πιουριφόι ήταν γατάκι, θα έπρεπε να προβεί σε νέες αναρτήσεις στα κοινωνικά δίκτυα για να γίνουμε σοφότεροι. Έκτος αν ερμηνεύουμε λανθασμένα το... bravo που έγραψε. Καλό είναι να μας διαφωτίσει.
Άραγε μήπως κρύβεται αμερικανικός δάκτυλος, όπως γράφουμε αλλού, πίσω από την πρόταση Καμμένου; Μήπως αυτό είναι το Plan B του Τραμπ αν ναυαγήσει η συμφωνία των Πρεσπών;
Δεν ξέρουμε αν είναι εντύπωσή μας, αλλά αυτά που συμβαίνουν τις τελευταίες ημέρες εκτυλίσσονται μόνο σε κατασκοπευτικά θρίλερ.
Σε κάθε περίπτωση, ο Πάνος αντί να σιωπήσει και να καταπιεί τα λεγόμενά του όπως ήλπιζε ο Αλέξης ρίχνει λάδι στη φωτιά.
Που σημαίνει ότι η σχέση των δύο ανδρών οδηγείται εκ των πραγμάτων σε ρήξη.
Τώρα πότε και πως θα γίνει αυτό μένει να το δούμε.
Θα γίνει μετά από ενδεχόμενη υπερψήφιση της συμφωνίας των Πρεσπών από την σκοπιανή Βουλή;
Όταν δηλαδή θα έρθει και στην δική μας κι εκεί Τσίπρας και Καμμένος θα χωρίσουν τα τσανάκια τους, με τις κυβερνητικές θέσεις που θα μείνουν ορφανές να αναπληρώνονται από ποταμίσιους, ανελίτες και άλλους κεντροαριστερούς μηδίσαντες, όπως αναφέρουμε σε άλλη ανάρτηση;
Κι αν καταρρεύσει στα Σκόπια η συμφωνία, τότε τι μέλλει γενέσθαι;
Προφανώς και είναι αδύνατο να συνεχίσουν τα συνεταιράκια.
Άρα, θα υπάρξει νέα κυβερνητική πλειοψηφία από την παρούσα βουλή, όπως είπε ο Δανέλης;
Ή το καραβάνι θα συντριβεί ολοσχερώς και θα πάμε σε εκλογές;
Κι αν τελικά οι μηδίσαντες του δώσουν σανίδα σωτηρίας πόσο ακόμη μπορεί να αντέξει;
Ας πούμε ότι γλυτώνει το κόψιμο των συντάξεων. Με την καθαρή έξοδο που βρόμισε, την οικονομία που καταρρέει, τις τράπεζες που είναι έτοιμες να κατεβάσουν ρολά, το μεταναστευτικό που έκτος από τις απάνθρωπες και απαράδεκτες συνθήκες που επικρατούν είναι και βουτηγμένο στα σκάνδαλα, με τους μπαχαλάκηδες που στέφθηκαν από μόνοι τους καθηγητάδες και την ανομία που βαράει κόκκινο, τι θα κάνει;
Θα καταφέρει να λύσει τα παραπάνω προβλήματα και να εξαντλήσει την τετραετία όπως βαυκαλίζεται ο οδηγός του;
Χλωμό το βλέπουμε.
Είναι προφανές ότι το καραβάνι δεν σώζεται πια.
Έκτος κι αν τελικά η Μέρκελ σκιαχτεί και δώσει τα 300 δισ. που μας χρωστάει από τις πολεμικές αποζημιώσεις και το σώσει.
Τι ωραία που θα ήταν...
Ας παραδεχθούν επιτέλους στο Μαξίμου ότι οι εκλογές είναι η μόνη ρεαλιστική λύση που τους έχει απομείνει.
Ίσως έτσι να διασώσουν κάτι από το καραβάνι για την επομένη μέρα. Διαφορετικά, η καταστροφή θα είναι ολοκληρωτική.
Αχ αυτά τα παλιόσκυλα…
 

Γιατί δεν θα χρειάζονται φανάρια και STOP στο μέλλον

Μπορείτε να φανταστείτε τον εαυτό σας σε μία διασταύρωση, όπου δεν θα χρειάζεται να περιμένετε σε κόκκινο φανάρι; 
Η Ford δοκιμάζει το τελευταίο διάστημα μία νέα μέθοδο με την οποία η τεχνολογία συνδεδεμένων αυτοκινήτων μπορεί να πετύχει κάτι τέτοιο, έχοντας ως πρότυπο τον τρόπο που οι άνθρωποι κινούνται μέσα στο πλήθος, επιβραδύνοντας ή επιταχύνοντας για να μην πέφτουν ο ένας πάνω στον άλλον, χωρίς να χρειάζεται να σταματούν.
Η τεχνολογία Intersection Priority Management (IPM), που δοκιμάζεται αυτή την εβδομάδα στην Μ. Βρετανία, στο πλαίσιο του προγράμματος κυβερνητικής χρηματοδότησης που έχει στόχο την οδήγηση και την άφιξη στον προορισμό χωρίς περιττές στάσεις στις διασταυρώσεις, διευκολύνοντας την ροή της κυκλοφορίας και αυξάνοντας την ασφάλεια και απόδοση.
Κάθε χρόνο, ο μέσος οδηγός περνά 48 ώρες αναμονής σε κόκκινα φανάρια. Και δεν είναι μόνο το άγχος που προκαλούν οι διασταυρώσεις, αφού είναι και αιτία για το 60% των τροχαίων ατυχημάτων. Εκτός από την εξοικονόμηση χρόνου, όταν οι οδηγοί δεν σταματάνε στα φανάρια εξοικονομούν καύσιμο, αφού δεν φρενάρουν, ούτε επιταχύνουν μετά από στάση. Η τεχνολογία IPM χρησιμοποιεί επικοινωνίες V2V συντονισμό με άλλα οχήματα που βρίσκονται στην περιοχή, ώστε να προτείνει βέλτιστες ταχύτητες για ασφαλή διέλευσή τους από τις διασταυρώσεις, χωρίς να χρειαστεί να σταματήσουν.
Για τη δοκιμή, τα αυτοκίνητα εφοδιάζονται με συστήματα επικοινωνίας V2V που μεταδίδουν τη θέση, την κατεύθυνση του ταξιδιού και την ταχύτητα των οχημάτων. Τα ενσωματωμένα συστήματα IPM μπορούν να αναγνωρίζουν μία προσεχή διασταύρωση και την πορεία άλλων οχημάτων που πλησιάζουν. Μετά μπορούν υποδείξουν μία βέλτιστη ταχύτητα για κάθε όχημα που πλησιάζει στη διασταύρωση, ώστε να περάσουν όλα με ασφάλεια.Τα αυτοκίνητα της δοκιμής έχουν οδηγούς πίσω από το τιμόνι. Σύντομα αυτό θα εφαρμόζεται στα αυτόνομα οχήματα που θα ωφελούνται από αυτή την τεχνολογία και θα μπορούν να κινούνται με ασφάλεια χωρίς φωτεινούς σηματοδότες ή κυκλοφοριακά σήματα.

Οριστικά εκτός νυμφώνος η κόρη του Τατούλη - Σε αχαρτογράφητα νερά για πρώτη φορά ο ίδιος

Η κόρη του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη σύμφωνα με τις δικές μας πληροφορίες δε θα είναι υποψήφια Βουλευτής Αρκαδίας.

 Όχι γιατί η ίδια πήρε μια τέτοια απόφαση αλλά γιατί ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Νέα Δημοκρατία γενικότερα έχουν προ πολλού πάρει αποστάσεις από την οικογένεια Τατούλη. 
Μπορεί μέχρι σήμερα να έβγαιναν όλα τα χαρτιά του Πέτρου Τατούλη από εδώ και πέρα αρχίζουν τα δύσκολα.
 Η λογική να θέλει να είναι και πάλι υποψήφιος Περιφερειάρχης ο Πέτρος Τατούλης και η κόρη του υποψήφια βουλευτής ήρθε σε σύγκρουση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη όταν μάλιστα ο ίδιος πήρε τη γνωστή απόφαση για την αδερφή του Ντόρα Μπακογιάννη. 
Βλέπετε τα δυο καρπούζια κάτω από την ίδια μασχάλη που επιχείρησε ο Πέτρος Τατούλης του έδωσαν το αρνητικό αποτέλεσμα και τον οδήγησαν σε σύγκρουση με τη Νέα Δημοκρατία που τον είχε στηρίξει το 2014.
 Ο Τατούλης είχε δυο επιλογές, ή να πάει σπίτι του και να είναι η κόρη του υποψήφια Βουλευτής Αρκαδίας με πολλές πιθανότητες εκλογής ή να συγκρουστεί με τη Νέα Δημοκρατία. Αποφάσισε το δεύτερο.
 Εξάλλου έχει μια μεγάλη εμπειρία με συγκρούσεις στο χώρο της Νέας Δημοκρατίας από τότε που συγκρούστηκε με τον Κωνσταντίνο Καραμανλή. 
Ακριβώς σε αυτό το σημείο αρχίζουν τα δύσκολα για τον Πέτρο Τατούλη και το συνδυασμό του.

Τριτοκοσμική χώρα στην Υγεία η Ελλάδα - Με 41 πυρετό το βρέφος δεν έβρισκαν γιατρό και χώρο νοσηλείας !

Δεν κομίζουμε γλαύκα στην Αθήνα αλλά είναι πλέον  σε όλους γνωστό ότι  η  υγεία στην Ελλάδα νοσεί βαθύτατα  ενώ στην επαρχία έχει πέσει πλέον σε κώμα !
 
Αφιερώνουμε την παρακάτω ιστορία στον κο Πολάκη και την παρέα του στο Υπουργείο Υγείας .

Βρέφος 13-14 μηνών παρουσίασε 41 πυρετό στην Λακωνία  με σπασμούς από τον υψηλό πυρετό οι γονείς το μετέφεραν στο Νοσοκομείο Μολάων εκεί τους πληροφόρησαν ότι ο γιατρός  ….απουσίαζε και ότι έπρεπε να απευθυνθούν σε ιδιώτη  γιατρό ή στο Νοσοκομείο Σπάρτης  διότι ήταν άγνωστο το πότε θα επέστρεφε ο ιατρός .
Μετά από διαμαρτυρίες με το μωρό να ψήνεται στο πυρετό οι γονείς με δικό τους μέσο και ευθύνη για την ζωή του μωρού το  μετέφεραν στο Νοσοκομείο Σπάρτης .
Εκεί τους πληροφόρησαν ότι δεν ….υπήρχε γιατρός και ήταν άγνωστο το πότε θα επέστρεφε και τους συμβούλεψαν να το μεταφέρουν στο Νοσοκομείο Καλαμάτας με δικό τους μέσο και ευθύνη .
Οι γονείς με το μωρό σε κωματώδη σχεδόν κατάσταση ζήτησαν ασθενοφόρο να μεταφέρει το παιδί στο Νοσοκομείο της Μεσσηνιακής πρωτεύουσας  αλλά οι υπεύθυνοι του νοσοκομείου αρνήθηκαν διότι δεν  έβρισκαν …οδηγό για το ασθενοφόρο
Σε κατάσταση Σοκ ο πατέρας  τους απείλησε  ότι δεν φεύγει από το νοσοκομείο και ζητούσε να επέμβει η αστυνομία να δώσει λύση στο πρόβλημα που είχε δημιουργηθεί .

Μπροστά στις οργισμένες αντιδράσεις των γονέων οι υπεύθυνοι του Νοσοκομείου Σπάρτης ώ του θαύματος βρήκαν οδηγό και ασθενοφόρο και μεταφέρθηκε το μωρό στο Νοσοκομείο Καλαμάτας αργά χθες το βράδυ όπου και νοσηλεύεται

Κρυολόγημα – αντιμετώπιση: Αυτές οι τροφές το καταπολεμούν

Οι βιταμίνες, τα μέταλλα και τα αντιοξειδωτικά είναι μερικά μόνο από τα πολύτιμα διατροφικά στοιχεία που χρειάζεστε για να ενδυναμώσετε το ανοσοποιητικό σας σύστημα.
Προέρχονται από τροφές που σας είναι απαραίτητες για να δώσετε στο σώμα σας τη δύναμη που χρειάζεται, για να αντιμετωπίσει μια ασθένεια, όπως το κρυολόγημα.
Ψάρια
Τα λιπαρά ψάρια όπως ο σολομός, ο τόνος και το σκουμπρί, είναι πλούσια σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, ενώσεις που βοηθούν στην μείωση των βλαβών που προκαλεί η φλεγμονή στο σώμα. Η χρόνια φλεγμονή αποτρέπει το ανοσοποιητικό σας σύστημα από το να λειτουργεί σωστά και μπορεί να συμβάλλει στο κρυολόγημα και τη γρίπη, αλλά και σε πιο σοβαρές ασθένειες.
Τα Ω3 λιπαρά οξέα καταπολεμούν το κρυολόγημα με πολλούς τρόπους. Σε μια έρευνα του 2011, η οποία δημοσιεύθηκε στην επιστημονική επιθεώρηση “Brain, Behavior and Immunity”, φοιτητές ιατρικής που πήραν συμπληρώματα με ιχθυέλαια για τρεις μήνες είχαν χαμηλότερα επίπεδα φλεγμονής, αλλά και λιγότερα συμπτώματα άγχους, το οποίο μπορεί επίσης να αποδυναμώσει την λειτουργία του ανοσοποιητικού.
Στρείδια
Ο ψευδάργυρος, ένα βασικό μεταλλικό στοιχείο, έχει ισχυρές επιστημονικές αποδείξεις στην καταπολέμηση του κοινού κρυολογήματος. Έρευνα, που δημοσιεύθηκε στο ιατρικό περιοδικό Canadian το 2012, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το να παίρνει κανείς παστίλιες ψευδαργύρου μειώνει τη διάρκεια των συμπτωμάτων του κρυολογήματος στους ενήλικες.
Τα συμπληρώματα ψευδαργύρου ενέχουν, ωστόσο, κίνδυνο παρενεργειών, όπως ναυτία και πονοκεφάλους. Έτσι, είναι προτιμότερο να πάρετε τον ψευδάργυρο με φυσικό τρόπο από τη διατροφή σας. Τα στρείδια έχουν την υψηλότερη περιεκτικότητα ψευδαργύρου ανά μερίδα από κάθε άλλο τρόφιμο.
Σκόρδο
Το σκόρδο περιέχει μια ουσία που ονομάζεται αλλικίνη (allicin). Είναι μια ένωση με βάση το θείο, η οποία παράγει ισχυρά αντιοξειδωτικά, όταν αφομοιώνεται από τον οργανισμό με τη διαδικασία της πέψης.
Έρευνα του 2001 που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό Advances in Therapy, έδειξε ότι εκείνοι οι συμμετέχοντες που πήραν συμπληρώματα σκόρδου για τρεις μήνες (μεταξύ Νοεμβρίου και Φεβρουαρίου) είχαν λιγότερα κρυολογήματα από εκείνους που έλαβαν έναν εικονικό φάρμακο. Και ακόμα και σε εκείνους που αρρώστησαν, όσοι είχαν πάρει το συμπλήρωμα σκόρδου, ανάρρωσαν ταχύτερα.
Εσπεριδοειδή
Έρευνες δείχνουν ότι η βιταμίνη C μπορεί να μην είναι τόσο χρήσιμη στην πρόληψη του κρυολογήματος, όπως νομίζαμε μέχρι σήμερα. Ωστόσο, οι ίδιες μελέτες δείχνουν ότι η έγκαιρη λήψη της βιταμίνης ακριβώς με το πρώτο σημάδι της ασθένειας, μπορεί να μειώσει τη διάρκεια ενός κρυολογήματος κατά περίπου μία ημέρα.
Αν τρώτε πολλά εσπεριδοειδή (πορτοκάλια, γκρέιπφρουτ, ή αν στίβετε λεμόνι και λάιμ στις τροφές σας) θα πάρετε άφθονη βιταμίνη C. Μην ανησυχείτε για το ενδεχόμενο να το “παρακάνετε”, δεδομένου ότι είναι πολύ δύσκολο να πάρετε υπερβολική δόση βιταμίνης C. Οτιδήποτε σώμα σας δεν χρησιμοποιεί, το αποβάλλει.
Μάραθος
Ο μάραθος είναι ένα φυσικό αποχρεμπτικό και μπορεί να μειώσει τη συμφόρηση στο στήθος και να απαλύνει τον επίμονο βήχα.
Ο μάραθος μπορεί να καταναλωθεί και ωμός, αλλά το καλύτερο σε ένα κρυολόγημα είναι να φτιάξετε ένα τσάι που από σπόρους μάραθου. Βάλτε 1,5 κουταλάκι του γλυκού σπόρους μάραθου σε ένα φλιτζάνι βραστό νερό. Αφήστε το να κάτσει για 15 λεπτά, σουρώστε το και βάλτε μια κουταλιά μέλι για να το γλυκάνετε.

Ο Ντέμης σχολιαστής στην ΤιΒι

Όπως το είχαμε γράψει εδώ και μερικές εβδομάδες.

Η «ΟPENtv», όπως θα μετονομαστεί το «Ε», θα βγάλει Κυριακάτικη αθλητική εκπομπή. Ήταν κάτι παραπάνω από εμφανές πως θα γινόταν κάτι τέτοιο από τις μεταγραφές αθλητικών συντακτών (από τον ΣΚΑΙ) στον σταθμό ιδιοκτησίας Ιβάν Σαββίδη. Αρχικά η Χριστίνα Βραχάλη. Μετά ο Αλέξης Σπυρόπουλος σε περιγραφές αγώνων. Αργότερα κάποιοι άλλοι. Την περασμένη εβδομάδα αποχώρισαν (και εντάχθηκαν στην OPENtv) οι  παρουσιαστές και αρμόδιοι των εκπομπών «γκολ χωρίς  σύνορα».
Από χθες κυκλοφορεί και το όνομα του σχολιαστή.
 Λέγεται Θεμιστοκλής  ή Ντέμης όπως τον ξέρει  όλη η Ελλάδα (και όχι μόνο) Νικολαΐδης. Θα είναι στο στούντιο με όλους τους παραπάνω και θα κρίνει τις εξελίξεις στη ΣούπερΛίγκα. Στην «OPENtv» θα κάνει εκπομπή και η σύζυγος του Ντέμη. Η τραγουδίστρια  Δέσποινα Βανδή, η οποία θα παρουσιάζει μουσικά ταλέντα απ΄ όλη την Ελλάδα. Για τον λόγο αυτό είχε βρεθεί πριν λίγες μέρες και στην Καλαμάτα.     

Έντεκα (παράτυποι ) μετανάστες κάηκαν ζωντανοί έπειτα από τροχαίο στην Καβάλα

Τραγικό θάνατο βρήκαν σήμερα το ξημέρωμα έντεκα παράτυποι μετανάστες, άγνωστων λοιπών στοιχείων, όταν το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν προσέκρουσε πάνω σε διερχόμενο φορτηγό αυτοκίνητο, στη συνέχεια πήρε φωτιά και όλοι οι επιβαίνοντες κάηκαν.
Το τροχαίο δυστύχημα συνέβη στις πέντε ο πρωί, στον επαρχιακό δρόμο Καβάλας - παραλίας Οφρυνίου στο ύψος της περιοχής Σαρακήνα όταν το αυτοκίνητο-βαν στο οποίο επέβαιναν οι έντεκα παράτυποι μετανάστες, ανέπτυξε πολύ μεγάλη ταχύτητα και συγκρούστηκε με διερχόμενο φορτηγό αυτοκίνητο.
 Αποτέλεσμα της σφοδρής σύγκρουσης ήταν να τυλιχθούν στις φωτιές και τα δυο οχήματα. Οι έντεκα επιβαίνοντες του βαν δε μπόρεσαν να εγκαταλείψουν το όχημα με αποτέλεσμα να εγκλωβιστούν σε αυτό και να καούν ζωντανοί. Ο οδηγός του φορτηγού αυτοκινήτου, ελληνικών στοιχείων ταυτότητας, την τελευταία στιγμή μπόρεσε να εγκαταλείψει το όχημα.
Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις του τμήματος Τροχαίας Καβάλας ο οδηγός του βαν εξαιτίας της υψηλής ταχύτητας που ανέπτυξε, προφανώς, έχασε τον έλεγχο του αυτοκίνητου και λόγω της υπέρτασης που είχε έπεσε πάνω στο φορτηγό.
Λόγω της μεγάλης πυρκαγιάς που προκλήθηκε και είχε ως αποτέλεσμα τον τραγικό θάνατο των επιβαινόντων στο βαν, οι αστυνομικές αρχές δεν μπορούν να εντοπίσουν την ταυτότητά τους και απαιτείται ιατροδικαστής

Πώς απαξιώνεται η Ναυμαχία του Ναυαρίνου στην Πύλο

Μία σημαντική, όχι μόνο για την Πυλία, αλλά και για την ευρύτερη Μεσσηνία δραστηριότητα που προβάλλεται μέσω του “Κέντρου εικονικής αναπαράστασης της Ναυμαχίας του Ναυαρίνου”, έχει απαξιωθεί εδώ κι ενάμιση περίπου χρόνο.
Το σημαντικό αυτό Κέντρο, που σχετίζεται με την ιστορική στιγμή που καθόρισε την ύπαρξη του νεοελληνικού κράτους, στεγάζεται στην Πύλο, στο Νιόκαστρο και λειτούργησε από το 2013 με ευθύνη του Δήμου Πύλου Νέστορος.
navmaxia 1
Η είσοδος της Μεγάλης Θόλου όπου γίνεται η προβολή της ψηφιακής αναπαράστασης της Ναυμαχίας του Ναυαρίνου
Η προβολή της ψηφιακής αναπαράστασης της Ναυμαχίας γίνεται στη Μεγάλη Θόλο είχε δε σημαντική επισκεψιμότητα τόσο από μαθητές, όσο και από μεμονωμένους ενδιαφερόμενους και γκρουπ.
H παρουσίαση του νέου έργου πολιτισμού, “κοσμήματος” για το Δήμο Πύλου-Νέστορος, του “Κέντρου εικονικής αναπαράστασης της Ναυμαχίας του Ναυαρίνου”, που χρηματοδοτήθηκε με 267.000 € από το ΕΣΠΑ μέσω της Περιφερείας Πελοποννήσου, πραγματοποιήθηκε στις 12 Ιουλίου 2013.
navmaxia 5 a
Ενημερωτική πινακίδα με τα υπάρχοντα αξιοθέατα στο Νιόκαστρο της Πύλου. Εντός πλαισίου τα της εικονικής προβολής της Ναυμαχίας
Η λειτουργία του ανεστάλη το 2016, μετά από βλάβη κάποιων μηχανημάτων του. Εκτοτε, ακόμα και μετά την αποκατάσταση της βλάβης, ο Δήμος Πύλου Νέστορος το απαξίωσε και δεν προβλήθηκε ξανά ψηφιακά η αναπαράστασης της Ναυμαχίας.
Μάλιστα, κατά τα πρόσφατα εγκαίνια του νέου Αρχαιολογικού Μουσείου μέσα στο Νιόκαστρο, στις ενημερωτικές πινακίδες που υπάρχουν εκεί, γραφόταν κανονικά (5) Μεγάλος θόλος- Προβολή ψηφιακής αναπαράστασης της Ναυμαχίας του Ναυαρίνου, μετά το πέρας των εγκαινίων καλύφθηκαν και πάλι με μαύρες ταινίες τα όσα αφορούν την ύπαρξη του “Κέντρου εικονικής αναπαράστασης της Ναυμαχίας του Ναυαρίνου” (!). Προφανώς, απεκρύβη η μη λειτουργία του Κέντρου για να μην πέσει στην αντίληψη του Περιφερειάρχη και ρωτήσει γι’ αυτό φέρνοντας έτσι σε δύσκολη θέση τη Δημοτική Αρχή.
navmaxia 4
Με μονωτική ταινία κάποιοι έκρυψαν κατά τα εγκαίνια του Αρχαιολογικού Μουσείου την ύπαρξη του “Κέντρου εικονικής αναπαράστασης της Ναυμαχίας του Ναυαρίνου”
Σε λίγες ημέρες, στον εορτασμό της επετείου της Ναυμαχίας του Ναυαρίνου, θα γίνει στην Πύλο αναπαράσταση του ιστορικού αυτού γεγονότος, με βεγγαλικά, αλλά το “Κέντρο εικονικής αναπαράστασης της Ναυμαχίας του Ναυαρίνου” που χρηματοδοτήθηκε με 267.000 € και μπορεί από μόνο του να αποτελέσει γεγονός προσέλκυσης τουριστών, απαξιώνεται.

πηγή

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου