24.2.18

Τι έγινε στα Ίμια: Η εκδοχή του Θεόδωρου Πάγκαλου για όσα έγιναν τη νύχτα του 1996

Τη δική του εκδοχή για όσα έγιναν στα Ίμια τη νύχτα του 1996 παραθέτει με άρθρο του στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ» ο Θεόδωρος Πάγκαλος.

«Ήταν 02.30 το πρωί όταν χτύπησε την πόρτα η γραμματέας του πρωθυπουργού και μας είπε ότι ζητάει να μιλήσει σε κάποιον από τη σύσκεψη η πρεσβεία της Άγκυρας. Ο Σημίτης με αυτό το ύφος που δεν σήκωνε συζήτηση μου είπε θέλοντας προφανώς να διατηρήσει τη μυστικότητα της επαφής: “Θόδωρε πήγαινε να πάρεις το τηλέφωνο. Βγήκα στο μικρό χολάκι όπου βρισκόταν μόνο η γραμματέας και ο ναύαρχος Λεωνίδας Βασιλικόπουλος διοικητής της ΕΥΠ που περίμενε μήπως τον χρειαστούμε», γράφει.
Όπως αναφέρει, «στο πρωθυπουργικό γραφείο της Βουλής γύρω από τον Κώστα Σημίτη σιωπηλές και τραγικές φιγούρες ο τότε υπουργός Εθνικής Άμυνας – μακαρίτης σήμερα – Γεράσιμος Αρσένης, ο υπουργός Εσωτερικών – σήμερα κρατούμενος – Άκης Τσοχατζόπουλος, ο πρωθυπουργικός σύμβουλος – επίσης μακαρίτης σήμερα – Νίκος Θέμελης, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ ναύαρχος Λυμπέρης και ασφαλώς δεν τους θυμάμαι όλους».
Στη συνέχεια περιγράφει πως ενημερώθηκε για τις δηλώσεις που έκανε η Τανσού Τσιλέρ πως «τούρκοι βατραχάνθρωποι κατέλαβαν τη μικρότερη νήσο “Καρντάκ” και ανύψωσαν την τουρκική σημαία».
Ο κ. Πάγκαλος αφήνει αιχμές για τον ναύαρχο Λυμπέρη τον οποίο χαρακτηρίζει «αξιολύπητο. «Η ατμόσφαιρα στο πρωθυπουργικό γραφείο πάγωσε. Ο Σημίτης γύρισε προς τον ναύαρχο Λυμπέρη και του είπε: “Αρχηγέ, δεν σου ζήτησα να περιφρουρήσεις και τα δύο νησιά;”. Ο ναύαρχος, που είχε φαιό χρώμα, απάντησε: “Δεν μου είπατε τίποτα για το μικρότερο νησί κ. πρόεδρε. Το θεώρησα ακατοίκητο. Έλληνες πεζοναύτες υπάρχουν στο άλλο νησί, το μεγαλύτερο”. Ο Σημίτης μουρμούρισε κάτι μέσα από τα δόντια του, που προφανώς δεν είχε ξαναπεί και ο Λυμπέρης αντεπετέθη: “Εάν δεν έχω την εμπιστοσύνη σας κύριε πρόεδρε, η παραίτησή μου είναι στη διάθεσή σας”».
«Είπα τότε στον αξιολύπητο αρχηγό με έντονο ύφος: “Κύριε αρχηγέ, επειδή προέρχομαι από στρατιωτική οικογένεια, ξέρω ότι επιτελικός αξιωματικός ο οποίος παραιτείται σε ώρα επιχειρήσεων θεωρείται ότι λιποτακτεί και εκτελείται επιτόπου. Αυτό που προτείνετε, η παραίτησή σας δηλαδή, είναι στην πραγματικότητα πράξη εσχάτης προδοσίας”», συνεχίζει.
Σε άλλο σημείο του άρθρο του στρέφεται κατά του Αργύρη Ντινόπουλου: «Σημαία, πριν ενεργήσει προβοκατόρικα ο δημοσιογράφος και μετέπειτα Βουλευτής της ΝΔ Α. Ντινόπουλος με τη συνεργασία του δημάρχου Καλύμνου, ο οποίος ήταν γνωστός πολιτικός φίλος του Γεράσιμου Αρσένη, δεν υπήρχε σε καμία βραχονησίδα από το πλέγμα των Ιμίων. Η συμφωνία με τον Χόλμπρουκ ήταν προφορική (“no armed elements, no military boats and guns, no flags”): “Όχι στρατιωτικές δυνάμεις, όχι στρατιωτικά πλοία και πυροβόλα όπλα, όχι σημαίες”».
«Μερικοί με κατηγορούν έκτοτε γιατί υπεστάλη η ελληνική σημαία που είχαν ανεβάσει ο Ντινόπουλος, ο δήμαρχος, και ο παπάς της Καλύμνου. Θυμίζω στους υπερπατριώτες ότι οι σημαίες ήταν δύο. Στη μικρή Ίμια υπήρχε η τούρκικη σημαία. Ή έφευγαν και οι δύο ή έμεναν και η γκρίζα ζώνη είχε πια καθιερωθεί. Θυμίζω επίσης ότι το προϋφιστάμενο καθεστώς, πριν από το επεισόδιο δηλαδή, περιελάμβανε μια de facto ελληνική παρουσία στην Ίμια, ένας Καλύμνιος κτηνοτρόφος είχε ένα κοπάδι από πρόβατα πάνω στο μεγαλύτερο νησί και πήγαινε τακτικά εκεί για να τα ποτίσει ή να ενισχύσει τη διατροφή τους. Επίσης, γύρω από τα Ίμια ψάρευαν αποκλειστικά Έλληνες παράκτιοι ψαράδες από την Κάλυμνο και ενίοτε μεγαλύτερα αλιευτικά συγκροτήματα», υπογραμμίζει ο κ. Πάγκαλος.
«Έχω σιωπήσει τόσα χρόνια για λόγους εθνικού συμφέροντος. Θρασύτατα εξυβρίστηκα και συκοφαντήθηκα διαρκώς από πάσης φύσεως πολιτικούς αντιπάλους», καταλήγει.
Η απάντηση Ντινόπουλου
«Αχρεία ψέματα» και «ασχετοσύνη» καταλογίζει ο Αργύρης Ντινόπουλος στον Θεόδωρο Πάγκαλο με αφορμή άρθρο του τελευταίου στην εφημερίδα «Τα Νέα» για τα Ίμια, ενώ κάνει λόγο για απελπισμένη προσπάθεια του πρώην υπουργού Εξωτερικών να παραχαράξει την Ιστορία.
«Τα σημερινά αχρεία ψέματα του Θεόδωρου Πάγκαλου για τα Ίμια (πρωτοσέλιδο άρθρο του στα ΝΕΑ) αποκαλύπτουν εκτός από την ενοχή του για τον χειρισμό της υπόθεσης και κάτι πολύ σοβαρότερο. Την ασχετοσύνη του», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο πρώην υπουργός Εσωτερικών σημειώνοντας ότι 22 χρόνια μετά ο κ. Πάγκαλος «αγνοεί ότι οι Τούρκοι κατέλαβαν όχι την μικρή, αλλά την μεγάλη Ίμια» αν και «εκείνο το μοιραίο βράδυ ήταν ο υπουργός Εξωτερικών που διαπραγματεύτηκε την εθνική υπόθεση».
Σημειώνει ότι «γελοιοποιείται ισχυριζόμενος ότι πήγα με τον τότε δήμαρχο Καλύμνου Δημήτρη Διακομιχάλη στα Ίμια ( στις 25 Ιανουαρίου 1996) όταν είναι γνωστό ότι έφτασα στα Ίμια τέσσερις ημέρες αργότερα στις 29 Ιανουαρίου 1996 σχεδόν ταυτόχρονα με τους Έλληνες κομάντος (που αποβιβάστηκαν στην μικρή Ίμια) και ενώ η κρίση ήταν σε πλήρη εξέλιξη» και προσθέτει: «Όσες γελοιότητες, όμως και να κάνει ο Πάγκαλος τα Ίμια και ο Οτσαλάν θα τον στοιχειώνουν».
Ο κ. Ντινόπουλος προσθέτει ότι δημοσιογραφική αποστολή του ΑΝΤ-1 έκανε ρεπορτάζ στην μεγάλη Ίμια, «την οποία αυτός και ο Σημίτης είχαν αφήσει αφύλαχτη αφού εκεί αντί να υπάρχουν Έλληνες στρατιώτες ανέβαιναν ανενόχλητα μικρά παιδιά ( νήπια!) από την Κάλυμνο» αλλά «και στην μικρή Ίμια ύστερα από σχετική άδεια του επικεφαλής της ελληνικής στρατιωτικής δύναμης που μόλις πριν λίγες ώρες είχε αποβιβαστεί σε αυτήν», προσθέτοντας ότι «η ελληνική σημαία που κυματίζει πίσω από τον ρεπόρτερ δεν είναι η σημαία του Διακομιχάλη, αλλά η σημαία που ύψωσε το ίδιο το Πολεμικό Ναυτικό μας».

newsbeast.gr

Επιστράτευση προαναγγέλλει ο Ερντογάν. Ενθουσιασμός και τρόμος στην Τουρκία

Ο τουρκικός στρατός επιχειρεί για 36η ημέρα χωρίς μέχρι στιγμής να κατορθώσει να εισέλθει στον πολεοδομικό ιστό του Αφρίν.

Δύο εικοσιτετράωρα μετά την διακριτική ανακοίνωση πως το τουρκικό ΓΕΕΘΑ αποστέλλει νέες ειδικές δυνάμεις στο μέτωπο του Αφρίν, ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν απευθυνόμενος στο συνέδριο του κόμματός του, έκανε λόγο για μερική επιστράτευση προσδιορίζοντας ότι πρόκειται για την πρώτη εφεδρεία και ότι αφορά αξιωματικούς, υπαξιωματικούς και συγκεκριμένες ειδικότητες εφέδρων.

Προκειμένου να αμβλύνει τις εντυπώσεις, ο Ταγίπ Ερντογάν ανέφερε χαρακτηριστικά: «να προετοιμάζονται αυτοί της πρώτης εφεδρείας, αν και προς το παρόν δεν έχουμε ανάγκη».

Δίπλα του, εκείνη τη στιγμή βρισκόταν ένα κοριτσάκι ντυμένο με στολή καταδρομέα, το οποίο ο Ερντογάν κρατούσε από το χέρι, αλλά το μικρό παιδί έκλαιγε. Ο Ερντογάν μέσα σε ένα απόλυτο μιλιταριστικό παραλήρημα, νεοθωμανικού εμπρηστικού λόγου είπε χαρακτηριστικά: «Δες τε αυτό το κοριτσάκι, αν πρώτα ο θεός χρειαστεί να μαρτυρήσει για την Τουρκία, θα το σκεπάσουμε με την σημαία που έχει επάνω του» τόνισε επευφημούμενος από το πλήθος.
Αμέσως μετά, η ιστοσελίδα του τουρκικού ΓΕΕΘΑ «έπεσε», όχι από χάκερ, αλλά από το πλήθος των πολιτών οι  οποίοι άλλοι ενθουσιασμένοι και  άλλοι έντρομοι, έσπευσαν να πληροφορηθούν για τις λεπτομέρειες της μερικής επιστράτευσης. Είναι προφανές πως η ανώτατη ηγεσία της Τουρκίας εμπρός στα προβλήματα που προκαλεί η καθόλου εύκολη εκστρατεία στο Αφρίν τελεί υπό καθεστώς παρανοϊκού παραληρήματος. Αυτό σημαίνει απλώς ότι η ανώτατη ηγεσία της Τουρκίας είναι πλέον εξαιρετικά επικίνδυνη και κυρίως απρόβλεπτη.

Αυτά συμβαίνουν 24 μόλις ώρες μετά την ηχηρή προειδοποίηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης προς την Τουρκία και την έκφραση καθολικής αλληλεγγύης προς την Ελλάδα και την Κύπρο, για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι δύο χώρες στο Αιγαίο και την ΑΟΖ της Κύπρου.

Αν και είναι προφανές πως ο μιλιταριστικός λόγος του Ερντογάν σχετίζεται απόλυτα με το μέτωπο στην Συρία και συγκεκριμένα με το κουρδικό στοιχείο, είτε αυτό βρίσκεται στα νότια σύνορά του, είτε στα ανατολικά του στο Ιράκ, είτε στο εσωτερικό του, στις νοτιοανατολικές επαρχίες.

Εν τούτοις, οι αλαλαγμοί περί μερικής επιστράτευσης λαμβάνονται πολύ σοβαρά από τους δυτικούς στρατιωτικούς παρατηρητές στην πρωτεύουσα της Τουρκίας. Οι δυτικές πρεσβείες στην Άγκυρα αν και αντιλαμβάνονται την πολιτική εσωτερικής κατανάλωσης που ακολουθεί ο Ταγίπ Ερντογάν, κατανοούν ότι από τη μία στιγμή στην άλλη μπορεί να δημιουργηθούν εκρηκτικές καταστάσεις στην Τουρκία, πόσο δε μάλλον εάν στα επόμενα εικοσιτετράωρα δεν λήξει αυτή η εκστρατεία στο μικρό καντόνι της Συρίας το Αφρίν.

Για να υπάρχει ένα συγκριτικό μέγεθος θα πρέπει να αναφερθεί πως οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις έχουν εισέλθει σε μία περιοχή του μεγέθους της Αττικής, με ένα στρατηγικό βάθος της τάξης των 40 χιλιομέτρων, δηλαδή απόσταση από το Νέο Φάληρο έως τον Άγιο Στέφανο.

Υπενθυμίζεται ότι σε αυτή τη μικρή περιοχή ο τουρκικός στρατός επιχειρεί για 36η ημέρα χωρίς μέχρι στιγμής να κατορθώσει να εισέλθει στον πολεοδομικό ιστό του Αφρίν.

ΦΩΤΟ - Πηγαίνει σε ραντεβού «γυμνή» και ο συνοδός της δεν το παίρνει χαμπάρι

Είστε έτοιμες για το πρώτο σας ραντεβού και σας προβληματίζει έντονα το τι θα φορέσετε για να αρέσετε; Μερικοί άνθρωποι το σκέφτονται για ώρες ενώ κάποιοι άλλοι ζητούν συμβουλές από τους φίλους τους.
Μια γυναίκα όμως δεν προβληματίστηκε διόλου καθώς βρήκε το ιδανικό outfit καθώς αποφάσισε να πάει στο tinder ραντεβού της εντελώς γυμνή.
Ναι καλά διαβάσατε, εντελώς γυμνή.
Η γυναίκα μητέρα τριών παιδιων απευθύνθηκε στην αμερικανίδα body painter Jen Seidel ο οποίος ζωγράφισε σε ολόκληρο το σώμα της το ιδανικό σύνολο για να πάει στο πρώτο της ραντεβού.
Η Jen χρειάστηκε περίπου δυο ώρες για να την ζωγραφίσει από την κορυφή μέχρι τα νύχια και το αποτέλεσμα όπως μαρτυρούν και οι εικόνες είναι θεαματικό.

Η γυναίκα από τη Βαλτιμόρη «φόρεσε« το τζιν της και ένα φλοράλ τοπ σε ροζ απόχρωση.
Πριν πάει στο ραντεβού η Joy είπε: «Δεν είναι το πρώτο μου tinder ραντεβού, αλλά είναι το πρώτο μου γυμνό tinder ραντεβού. Ο τύπος που θα βγω είναι κωμικός, έχει πολύ πλάκα και ανυπομονώ να τον συναντήσω και να δω την αντίδρασή του. Δεν ξέρω καν αν θα το παρατηρήσει. Ελπίζω σήμερα οι δύο μας να κάνουμε μια ωραία κουβέντα αν φυσικά δεν παρασυρθεί από αυτό που θα δει».

Οταν συναντήθηκαν οι δύο τους πήγαν για καφέ και η Joy φορούσε ένα μεγάλο παλτό το οποίο ο τύπος την βοήθησε να βγάλει. Στη συνέχεια της είπε ότι του αρέσουν αυτά που φορούσε αν και του πέρασε αρχικά από το μυαλό ότι ήταν γυμνή αλλά στη συνέχεια δεν έδωσε σημασία.
Οταν τελειώσαν τους καφέδες τους πήγαν στο κοντινό mall και κορίτσια ζητούσαν από την Joy να βγάλουν selfies. Τότε κατάλαβε ότι η γυναίκα ήταν γυμνή αλλά εκείνη συνέχισε να μην του το επιβεβαιώνει.
Η Joy αναγκάστηκε να το αποκαλύψει όταν τους έπιασε βροχή.
protothemagr

Ο Φλεβάρης φεύγει με κακοκαιρία

Νέα αλλαγή του καιρού από το βράδυ της Κυριακής προς Δευτέρα. 
Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία στα γενικά χαρακτηριστικά   
  προειδοποιήσεις για αύριο Κυριακή 25 - 2 - 2018 προβλέπει:  
Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με βροχές και σποραδικές καταιγίδες τοπικά ισχυρές μέχρι τις πρωινές ώρες στην ανατολική νησιωτική χώρα και από το βράδυ εκ νέου στα δυτικά με σταδιακή επέκταση προς ανατολικά. Χιονοπτώσεις στα ορεινά και βαθμιαία από το βράδυ σε ημιορεινές περιοχές της δυτικής, κεντρικής και βόρειας χώρας οι οποίες κατά τόπους θα είναι πυκνές.  Οι άνεμοι στα δυτικά και τα νότια δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 στρεφόμενοι βαθμιαία σε νοτίους τοπικά στο Ιόνιο εως 6 μποφορ με ταση ενισχυσης τη νυχτα. Στα υπόλοιπα ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 εως 5 και βαθμιαία 6 με 7 μποφόρ.  Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση. 
Τις πρώτες μέρες της εβδομάδας θα υπάρχει και παγετός τη νύκτα και νωρίς το πρωί. Άνοδος της θερμοκρασίας προβλέπεται από την Πέμπτη, οπότε θα μπει και ο Μάρτης.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές, μεμονωμένες καταιγίδες και παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά. Σταδιακά από το απόγευμα τα φαινόμενα θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν ισχυρές βροχές και καταιγίδες καθώς και πυκνές χιονοπτώσεις σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές της Ηπείρου και της Στερεάς. Αργά τη νύχτα πυκνές χιονοπτώσεις πιθανώς και σε πεδινές περιοχές της Ηπείρου.  Άνεμοι: δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 στρεφόμενοι βαθμιαία σε νοτίους νοτιοανατολικούς 4 με 6 και από το βράδυ 5 με 7 και στο Ιόνιο 8 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 7 έως 15 βαθμούς. Στην Ήπειρο η μεγίστη 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη. 

Μακεδονία, Θράκη: νεφώσεις με τοπικές βροχές και παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά. Σταδιακά από το απόγευμα τα φαινόμενα θα ενταθούν και από το βράδυ, στη δυτική και κεντρική Μακεδονία, θα εκδηλωθούν τοπικά ισχυρές καταιγίδες και πυκνές χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά (πάνω από τα 300 μετρά) και αργά τη νύχτα πιθανώς τοπικά στα πεδινά της δυτικής Μακεδονίας.
 Άνεμοι: από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Βαθμιαία από το μεσημέρι 4 με 6, στα ανατολικά τοπικά 7 και πιθανώς τη νύχτα έως 8 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 3 έως 9 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη. 

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος: νεφώσεις παροδικά αυξημένες και στα βόρεια τοπικές βροχές και παροδικές ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά. Σταδιακά από το βράδυ τα φαινόμενα θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα βόρεια όπου πιθανόν αργά τη νύχτα να είναι τοπικά ισχυρές.
  Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και σταδιακά από το απόγευμα ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 και από το βράδυ στα ανατολικά έως 7 μποφόρ.  Θερμοκρασία: από 6 έως 15 βαθμούς. Στα βόρεια η μεγίστη 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη. 

Κυκλάδες, Κρήτη:
τοπικές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και από το βράδυ θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σταδιακά από τη νύχτα σποραδικές καταιγίδες.
  Άνεμοι: δυτικοί βορειοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Βαθμιαία από το απόγευμα θα στραφούν σε νοτίους – νοτιοανατολικούς 4 με 5 μποφόρ με τάση ενίσχυσης. Θερμοκρασία: από 7 έως 17 βαθμούς. 

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες το πρωί οι οποίες θα είναι τοπικά ισχυρές.
  Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε ανατολικούς νοτιοανατολικούς με εξασθένηση στα νότια. 
Θερμοκρασία: από 11 έως 16 βαθμούς. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
 

Αττική: λίγες νεφώσεις που σταδιακά από το μεσημέρι θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Από το βράδυ τα φαινόμενα θα ενταθούν και τη νύχτα θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες.
 Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 που σταδιακά από το μεσημέρι θα στραφούν σε νοτίους νοτιοανατολικούς 4 με 5 μποφόρ με τάση ενίσχυσης τη νύχτα.  Θερμοκρασία: από 6 έως 14 βαθμούς. 

Θεσσαλονίκη: νεφώσεις με τοπικές βροχές και παροδικές ασθενείς χιονοπτώσεις στα γύρω ορεινά. Από το βράδυ τα φαινόμενα θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες και τη νύχτα χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά.
  Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ και από το βράδυ τοπικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 4 έως 8 βαθμούς.

ΚΑΛΑΜΑΤΑ - Πέφτει η αυλαία στο μήτιγκ γυμναστικής

Στο κλειστό της Τέντας, την Κυριακή, ολοκληρώνεται το διεθνές μήτιγκ ρυθμικής γυμναστικής.
Το πρόγραμμα ξεκινά στις 9.30 το πρωί και ολοκληρώνεται στις 6μμ.
Τα βλέμματα είναι στραμμένα και στην ομάδα του ανσάμπλ  που δίνει τα πρώτα δείγματα της δουλειάς της. Η Ιρίνα Ιλίεβα ομοσπονδιακή προπονήτρια σε δηλώσεις της σημειώνει:
«Έχουμε μία καινούργια ομάδα, που δουλεύει μαζί στις προπονήσεις εδώ και αρκετό διάστημα και είμαστε ευχαριστημένοι από την εικόνα και από την πρόοδο των κοριτσιών. Βρισκόμαστε σε προαγωνιστική περίοδο, αλλά προχωράμε καλά και πολύ σύντομα θα είμαστε έτοιμοι για να παρουσιάσουμε στους κριτές και στο κοινό τα προγράμματά μας».
Και συμπληρώνει:
«Έχουμε αλλάξει τις χορογραφίες και τη μουσική στα δύο προγράμματά μας. Κυρίως, όμως, έχουμε βάλει πολύ υψηλότερο δείκτη δυσκολίας. Φέτος έγιναν κάποιες αλλαγές στον Κώδικα Βαθμολογίας της FIG και θεώρησα ότι έπρεπε να ανεβάσουμε το επίπεδο δυσκολίας και να διεκδικήσουμε κάτι παραπάνω, παρότι τα παιδιά ζορίζονται. Πιστεύω ότι τελικά θα τα καταφέρουν. Δουλεύουμε καθημερινά, με στόχο να παρουσιάσουμε κάτι πολύ πιο δύσκολο και απαιτητικό από πέρσι».
Η Ιρίνα Ιλίεβα (προπονήτρια ) και η συνεργάτιδά της Εύα Χριστοδούλου (αθλήτρια με μεγάλες διακρίσεις μέχρι πριν λίγα χρόνια), έχουν ως στόχο να δείξουν την άνοδο της ομάδας στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στη Γκουαδαλαχάρα της Ισπανίας (1-3 Ιουνίου). Όμως το μεγαλύτερο ραντεβού της χρονιάς είναι το παγκόσμιο πρωτάθλημα ρυθμικής γυμναστικής (10-16 Σεπτεμβρίου) στην Σόφια.

Νεκρός ο μοτοσικλετιστής που έπεσε με τη μηχανή του σε πηγάδι

 Τραγικό θανατο βρηκε ενας 36χρονος αστυνομικός σήμερα Σάββατο στην περιοχή Άγιος Κωνσταντίνος, στην Καμάριζα Λαυρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη διάρκεια motocross, ο μοτοσικλετιστής έπεσε με τη μηχανή του μέσα σε παλιό μεταλλευτικό πηγάδι, το οποίο είχε βάθος 40 μέτρων. Το κλιμάκιο της ΕΜΑΚ κλήθηκε να ανασύρει τον άτυχο οδηγό motocross από πηγάδι βάθους 40 μέτρων.

Στο σημείο βρέθηκε, αμέσως,  κλιμάκιο της ΕΜΑΚ, αλλά παρ' όλο που η μηχανή φαινόταν, ο νεαρός οδηγός δεν ανταποκρινόταν στα καλέσματα των πυροσβεστών. Τελικά έπειτα από μεγάλη επιχείρηση που πραγματοποίησε το εκπαιδευμένο προσωπικό της ΕΜΑΚ, ο νεαρός μοτοσικλετιστής, ανασύρθηκε νεκρός από το πηγάδι.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η περιοχή είναι γεμάτη από παρόμοια παλιά και αρχαία μεταλλευτικά πηγάδια με τεράστιο βάθος.

Νέες τουρκικές προκλήσεις - "Δέσμευσαν" έκταση μέχρι τα ανοικτά της Κρήτης!

Με δεύτερη navtex δεσμεύει περιοχή σε απόσταση 25 χιλιομέτρων από τις νοτιοανατολικές ακτές της Κρήτης.
Με δύο νέες άκρως προκλητικές navtex που αφορούν μάλιστα σε γερμανικό ερευνητικό πλοίο, η Τουρκία απάντησε σήμερα στους 27 ηγέτες της Ε.Ε. δεσμεύοντας θαλάσσια ζώνη μήκους 580 χιλιομέτρων και πλάτους 25 χιλιομέτρων στις περιοχές ευθύνης Κύπρου και Ελλάδας, από τα ανοικτά της Πάφου μέχρι τα ανοικτά της Ιεράπετρας στην Κρήτη! 
Με δεύτερη navtex δεσμεύει περιοχή σε απόσταση 25 χιλιομέτρων από τις νοτιοανατολικές ακτές της Κρήτης.
Πρόκειται για τις navtex 0283/18 και 0288/18 που μεταδίδονται μέσω του σταθμού Αττάλειας και σύμφωνα με αυτές ζητείται ζώνη προστασίας του πλοίου R/V MARIA S. MERIAN για επιστημονικές έρευνες.
Είναι η δέυτερη φορά τους τελευταίους μήνες που η Τουρκία προκαλεί επικαλούμενη έρευνες με κρατικής ιδιοκτησίας της Γερμανίας ερευνητικό πλοίο -του Πανεπιστημίου του Αμβούργου- στη συγκεκριμένη περίπτωση, με navtex που αφορούν περιοχές ευθύνης της Ελλάδας, αλλά και της Κύπρου σε αυτή την περίπτωση.
Το εν λόγω ερευνητικό, είχε διεξαγάγει επιστημονικές έρευνες σε θαλάσσιες περιοχές της Κύπρου κατά την περίοδο 2010-2011 με βάση την Λεμεσό και εγκρίσεις της Κυπριακής Δημοκρατίας.

"Πέπλο" θανάτου στην Πάτρα - Δυο αυτοκτονίες και μια απόπειρα σε μια εβδομάδα

aytoktonia_seferh_1_0.jpgΗ αρχή έγινε την Τρίτη όταν 49χρονος Εφοριακός, έβαλε τέλος στην ζωή του στρέφοντας κυνηγετικό όπλο στο στήθος του.

Η τραγική είδηση έγινε γνωστή όταν οικείοι του που τον αναζητούσαν, τον εντοπίσαν νεκρό στο σπίτι του επί της οδού Σεφέρη 60 στην Πάτρα. 
Με την συνδρομή κλειδαρά μπήκαν στο σπίτι και ήρθαν αντιμέτωποι με το αποτρόπαιο θέαμα.
Ο εφοριακός είχε καταφέρει θανατηφόρο πλήγμα στην καρδιά με κυνηγετικό όπλο. Δίπλα του βρέθηκαν δυο σημειώματα.
Το μεσημέρι της Πέμπτης κατεγράφη ένα τραγικό περιστατικό με αυτόχειρα αυτή την φορά 62χρονο, πατέρα ενός παιδιού τριών ετών.
2_2.jpg
Ο άνδρας  αφού πήγε και παρέλαβε το παιδί απο τον παιδικό σταθμό μαζί πήγαν στο εξοχικό σπίτι της οικογένειας στην οδό Δημοκρατίας 61.
Εκεί βρίσκονταν δυο τεχνίτες. Ο 62χρονος Χ.Σ. είπε στον έναν να φύγουν από τον χώρο. Εκείνος είδε την κατάσταση του 62χρονου και προσπάθησε να του μιλήσει ωστόσο εκείνος τον έδιωξε.
Σύμφωνα με πληροφορίες μπήκε στο σπίτι κλείδωσε σε ενα δωμάτιο τον 3χρονο και με την καραμπίνα του αυτοπυροβολήθηκε στο διπλανό δωμάτιο.
Λίγη ώρα αργότερα η γυναικα του, ο γαμπρός του και η αδερφη του έφτασαν στο σημείο αφού τον αναζητούσαν απο νωρίς. Άκουσαν το παιδί να κλαίει και μπήκαν στο σπίτι από ένα παράθυρο που έσπασαν.
Ξεκλείδωσαν το παιδί και προσπάθησαν να το ηρεμήσουν ενώ στο διπλανό δωμάτιο εντόπισαν το άψυχο σώμα του 62χρονου.
Σύμφωνα με πληροφορίες στο σημείο βρέθηκε και σημείωμα στο οποίο ο αυτόχειρας αποδίδει την αποφαση του σε προσωπικούς λόγους.
n-suicide-internet-628x314.jpg
Το μεσημέρι της ίδιας ημέρας οι Αστυνομικοί με την συνδρομή της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, απέτρεψαν 58χρονη Πατρινή να αυτοκτονήσει. Είχε κάνει γνωστή την πρόθεση της στον προσωπικό της λογαριασμό στο F.B. 
Σύμφωνα με πληφορορίες του tempo24.gr, το Σώμα Διώξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος εντόπισε το "ίχνος" και αμέσως ενημερώθηκε το Β Αστυνομικό Τμήμα Πατρών, άνδρες του οποίου μετέβησαν στο σπίτι της παρολιγον αυτόχειρα. Στη συνέχεια συνοδεία της νεαρού γιου της, μεταφέρθηκε στο Αστυνομικό Μέγαρο της Ερμού και ενημερώθηκε ο Εισαγγελέας.
 Αγνωστοι παραμένουν οι λόγοι που οδήγησαν την 58χρονη να βάλει τέλος στη ζωή της.

πηγή

Τραγωδία στην Εύβοια: Η μοίρα έπαιξε για δεύτερη φορά άσχημο παιχνίδι στην 27χρονη

Είναι η δεύτερη φορά που η ζωή παίζει άσχημο παιχνίδι στην 27χρονη κοπέλα που σώθηκε από θαύμα όταν παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά χειμάρρου λόγω της έντονης καταιγίδας που ξέσπασε στην Εύβοια.

Πριν από περίπου δέκα χρόνια έχασε τον πατέρα της όταν δολοφονήθηκε από τον ίδιο του τον αδερφό για προσωπικές διαφορές.Το Σάββατο το πρωί η μοίρα συνεχίζοντας το άσχημο παιχνίδι της στην 27χρονη κοπέλα , "πήρε" από τη ζωή , τη μητέρα της.

Η 59χρονη γυναίκα προσπάθησε να βγει από το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε και η κόρη της κατά τη διάρκεια της καταιγίδας αλλά παρασύρθηκε από τον χείμαρρο και πνίγηκε.Μάνα και κόρη είχαν ξεκινήσει το πρωί του Σαββάτου με προορισμό το μοναστήρι του Οσίου Δαυίδ για να προσκυνήσουν όταν έπεσαν πάνω στην καταιγίδα και το αυτοκίνητό τους κόλλησε στα ορμητικά νερά . Οι δυο γυναίκες προσπάθησαν να εγκαταλείψουν το όχημα αλλά παρασύρθηκαν από το χείμαρρο. Η 27χρονη σώθηκε αλλά δυστυχώς το σώμα της 59χρονης εντόπισαν αρκετά αργότερα οι πυροσβέστες.

Στο protothema.gr μίλησε συγγενικό πρόσωπο της κοπέλας για την τραγωδία της οικογένειάς της

«Δυστυχώς η κοπέλα έχασε και τη μάνα της τώρα με τον πιο τραγικό τρόπο. Πριν 10χρόνια περίπου ο θείος της είχε δολοφονήσει τον πατέρα της και οι στενοχώριες στην οικογένεια ήταν μεγάλες . Από ότι έμαθα οι δυο γυναίκες ξεκίνησαν από τα Καμάρια Ιστιαίας και πήγαιναν στο μοναστήρι του Όσιου Δαυίδ για να προσκυνήσουν  .Οδηγός ήταν η κόρη και ήταν μαζί με τη μητέρα της μέσα στο αμάξι. Προσπαθούσαν να περάσουν από ένα δρόμο που είχε υπερχειλίσει το ποτάμι και κάποια στιγμή σκάλωσε το αμάξι και δεν μπορούσε να προχωρήσει παρακάτω. Τότε βγήκε από το αμάξι η οδηγός ,η 27χρονη κοπέλα ,παραπατάει και παρόλο που την παρέσυρε ο χείμαρρος κατάφερε να σωθεί . Μετά βγαίνει από το αμάξι η 59χρονη γυναίκα την οποία παρασέρνει το νερό την οποία την βρήκαν 500 μέτρα παρακάτω . Το αυτοκίνητο παρέμεινε στη θέση του και δυστυχώς χάθηκε η Ελένη μας"λέει στο protothema.gr συγγενής της οικογένειας.

Το χρονικό της σημερινής τραγωδίας στο χωριό Δρυμώνας Ευβοίας

Σύμφωνα με πληροφορίες, η 59χρονη μαζί με την 27χρονη κόρη της πήγαιναν να προσκυνήσουν το μοναστήρι του Όσιου Δαυίδ στην Βόρεια Εύβοια, με το αυτοκίνητό τους, όταν είδαν πως τα νερά του ποταμού είχαν φουσκώσει και πήραν την απόφαση να εγκαταλείψουν το όχημα.

Τότε, τα ορμητικά νερά τις παρέσυραν, με την 27χρονη να προλαβαίνει να κρατηθεί από ένα δέντρο.

Δυστυχώς η μητέρα της δεν κατόρθωσε να γλιτώσει και οι πυροσβέστες που έσπευσαν στο σημείο την εντόπισαν μετά από λίγο νεκρή.

Το περιστατικό συνέβη κοντά στο χωριό Δρυμώνας Ευβοίας και για την επιχείρηση της Πυροσβεστικής κινητοποιήθηκαν άντρες τόσο από την υπηρεσία της Λίμνης και της Ιστιαίας, όσο και από την έβδομη ΕΜΑΚ της Λαμίας - συνολικά επιχείρησαν 20 πυροσβέστες με 8 οχήματα.

Το νέο κύμα κακοκαιρίας που πλήττει τη χώρα μας από τα ξημερώματα με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, αναμένεται να παρουσιάσει ύφεση αύριο το απόγευμα, ενώ την Δευτέρα αναμένεται νέα εισβολή με χιόνια και έντονα φαινόμενα, σε όλη τη χώρα

bloko

ΘΑΥΜΑΣΤΕ ...ΥΠΟΥΡΓΟ !!!Επίδομα ενοικίου 12.000 ευρώ στη Ράνια Αντωνοπούλου που δηλώνει κάτοικος Νέας Υόρκης

Αντιδράσεις έχουν προκαλέσει δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, Ράνια Αντωνοπούλου, λαμβάνει επίδομα ύψους 12.000 ευρώ για το ενοίκιο του σπιτιού της, καθώς δηλώνει κάτοικος Νέας Υόρκης.

Άμεση και οργισμένη ήταν η απάντηση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που, μεταξύ άλλων, υποστηρίζει πως η κ. Αντωνοπούλου μαζί με τον επίσης υπουργό σύζυγό της Δημήτρη Παπαδημητρίου «αποτελούν την πλουσιότερη οικογένεια της ελληνικής Κυβέρνησης με ακίνητα στη Νέα Υόρκη και τη Σύρο».

«Με νόμο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ το κράτος πληρώνει τα ενοίκια ακόμη και των πλουσιότερων υπουργών», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση της ΝΔ, ενώ επισημαίνεται πως «τη στιγμή που χάνονται σπίτια λόγω της απελευθέρωσης των πλειστηριασμών και περικόπτεται το ΕΚΑΣ των χαμηλοσυνταξιούχων, οι παραπάνω συμπεριφορές αποτελούν τεράστια πρόκληση, για την οποία πρέπει να δοθούν εξηγήσεις».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΝΔ:

«Με νόμο της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ το Κράτος πληρώνει τα ενοίκια ακόμη και των πλουσιότερων Υπουργών. Πιο συγκεκριμένα, με διάταξη του ν. 4336/15 καλύπτονται από το Δημόσιο τα έξοδα διαμονής στην Αθήνα, όχι μόνο των βουλευτών της επαρχίας -κάτι που ίσχυε έως τότε- αλλά και των εξωκοινοβουλευτικών Υπουργών. Και μάλιστα με αναδρομική ισχύ από τον πρώτο μήνα διακυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, και χωρίς κανένα εισοδηματικό κριτήριο ή χωρίς περιορισμό στο ύψος του μισθώματος!

Όπως, λοιπόν, προκύπτει από δημοσίευμα στο χθεσινό Τύπο, η -εξωκοινοβουλευτική- αναπληρώτρια Υπουργός Εργασίας Ράνια Αντωνοπούλου ζητά και εισπράττει από το Κράτος 12.000 ευρώ ετησίως για το ενοίκιο στο σπίτι της στην Αθήνα, παρ’ όλο που, μαζί με τον επίσης Υπουργό σύζυγό της αποτελούν την πλουσιότερη οικογένεια της ελληνικής Κυβέρνησης, με ακίνητα, μεταξύ άλλων, στη Νέα Υόρκη και τη Σύρο.

Δεν αποτελεί έκπληξη για εμάς ότι αυτοί που έχτισαν πολιτικές καριέρες παριστάνοντας τους προστάτες των αδυνάτων, τελικά εκμεταλλεύονται μέχρι και την τελευταία δυνατότητα που τους δίνει ο νόμος για να επωφεληθούν οικονομικά από τα χρήματα των φορολογουμένων. Αν, μάλιστα, ο νόμος δεν είναι αρκετά επωφελής, τον τροποποιούν αναλόγως.

Όμως, τη στιγμή που χάνονται σπίτια λόγω της απελευθέρωσης των πλειστηριασμών και περικόπτεται το ΕΚΑΣ των χαμηλοσυνταξιούχων, οι παραπάνω συμπεριφορές αποτελούν τεράστια πρόκληση, για την οποία πρέπει να δοθούν εξηγήσεις.

Καλούμε την Κυβέρνηση να τροποποιήσει άμεσα την επίμαχη διάταξη, θέτοντας αυστηρά εισοδηματικά κριτήρια για τους εξωκοινοβουλευτικούς Υπουργούς που δικαιούνται την επιδότηση και να βάλει όριο στο ύψος του μισθώματος που καλύπτει ο κρατικός προϋπολογισμός».

Αλλάζει πάλι ο καιρός

Σε εξέλιξη βρίσκεται η κακοκαιρία που πλήττει τη χώρα μας, τα τελευταία 24ωρα  με βροχές και τοπικές καταιγίδες να σημειώνονται από τις πρώτες πρωινές ώρες. 
Η δορυφορική εικόνα του meteo.gr,  αποτυπώνει το τι επικρατούσε σε όλη την Ελλάδα μισή ώρα μετά το μεσημέρι (12.30) του Σαββάτου.
Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, τα μεγαλύτερα ύψη βροχής έως τις 10 το πρωί, κατεγράφησαν σε:
Ζαγορά Πηλίου 41.6 mm, Άνδρος 35 mm, Αμφίκλεια 31.2 mm, Ισθμός Κορίνθου 30.4 mm, Δερβίζιανα Ιωαννίνων 30.2 mm, Βουργαρέλι Άρτας 29.4 mm, Σαμαριά Κρήτης 27.4 mm και Κύμη Ευβοίας 27.2 mm.
Πάντως από τις μεσημεριανές ώρες τα έντονα φαινόμενα θα επηρεάσουν μόνο τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. 
Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά ηπειρωτικά. Γρήγορα, όμως και από τα δυτικά τα φαινόμενα θα παρουσιάσουν εξασθένηση και μέχρι το βράδυ θα αποκτήσουν τοπικό χαρακτήρα.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα πελάγη έως θυελλώδεις και συγκεκριμένα στο Βόρειο Αιγαίο από βορειοανατολικές διευθύνσεις ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6-7 μποφόρ και στο υπόλοιπο Αιγαίο γενικά από νότιες διευθύνσεις με την ίδια ένταση, όπου βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς και θα ενισχυθούν σε τοπικά θυελλώδεις 8 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.
Οι νεροποντές ξεκίνησαν την Παρασκευή. 
Τα μεγαλύτερα ύψη βροχής παρουσιάστηκαν στα ανατολικά τμήματα της χώρας. Ιδιαίτερα  στις περιοχές: Ζαγορά Πηλίου (56.4 mm), Σκιάθος (31.6 mm), Κύμη Ευβοίας (13.2 mm) και Βατερή Ευβοίας (8.8 mm).

Σε απόγνωση οι εργαζόμενοι στο Mega: Εχουμε εξαθλιωθεί οικονομικά και ψυχολογικά

Σε απόγνωση οι  εργαζόμενοι στο Mega, οι οποίοι εδώ και μέρες έχουν κατασκηνώσει έξω από την Motor – Oil, συμφερόντων Βαρδινογιάννη, ζητώντας τα δεδουλευμένα τους, μιας και είναι πολύ καιρό απλήρωτοι.
Μιλώντας στο ιντερνετικό κανάλι RiseTv, οι εργαζόμενοι μιλούν για τις πολύ δύσκολες συνθήκες που ζουν τον τελευταίο καιρό στο Mega, αφού πέρα από το άγχος για το αν θα συνεχίσει να είναι ανοιχτό, δεν τους καταβάλλονταν και οι μισθοί.
Οι εργαζόμενοι κάνουν λόγο για εξαθλίωση τόσο οικονομική όσο και ψυχολογική, ενώ όπως λένε ακόμα και σε αυτή την ηλικία τους συνδράμουν… οικογονειές τους προκειμένου να μπορέσουν να ζήσουν με τις οικογένειές τους.
Οικογένειες που όπως λένε, κάποιες από αυτές δημιουργήθηκαν μέσα στο κανάλι μεταξύ συναδέλφων, που μπορεί να ήταν εκεί ακόμα και από την αρχή.
Καταγγέλλουν το «εμπόριο» ελπίδας από τους μετόχους τα τελευταία δύο χρόνια, ενώ ζητούν να καταβληθούν όλοι οι μισθοί και οι αποζημιώσεις τους.

Αλλαγές στη φορολογία χαρτοσήμου και συγχωνεύσεις ΔΟΥ σε μεγάλες πόλεις

Αλλαγές στη φορολογία χαρτοσήμου αλλά και συγχωνεύσεις ΔΟΥ σε μεγάλες πόλεις της χώρας προανήγγειλε ο διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων Γιώργος Πιτσιλής στο συνέδριο της Ένωσης Ελλήνων Νομικών. Αναφερόμενος μεταξύ άλλων στη φορολογία χαρτοσήμου είπε ότι ?Πρόκειται για ένα φόρο σχεδόν 90 ετών, για τον οποίο υπάρχουν διαχρονικά πολλές αμφισβητήσεις, και πολλές προστριβές στον έλεγχο.
Μας προβληματίζει, θέλουμε να δούμε τις διεθνείς πρακτικές και να εντοπίσουμε τις εναλλακτικές για τη θέσπιση μιας σύγχρονης, αποτελεσματικής και εύληπτης φορολογίας στις συναλλαγές, η οποία να μην οδηγεί σε ανάσχεση της επιχειρηματικής δραστηριότητας.
Σε ότι αφορά τις συγχωνεύσεις ο Γ.Πιτσιλής ανέφερε ότι «με γνώμονα την καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη, έχουμε ξεκινήσει το διάλογο, σε πρώτη φάση με τους εκπροσώπους των εργαζομένων μας, για τη συγχώνευση ορισμένων ΔΟΥ ιδίως στο λεκανοπέδιο της Αττικής, τον Πειραιά, τη Θεσσαλονίκη, τη Λάρισα και την Πάτρα. Οι συγχωνεύσεις αυτές εξετάζονται με γνώμονα:
  • τη δυνατότητα άμεσης στέγασης των ΔΟΥ που θα προκύψουν από τη διαδικασία αυτή,
  • τη βελτίωση της εξυπηρέτησης που θα προκύψει για τους πολίτες,
  • την εξοικονόμηση σε ανθρώπινο δυναμικό για την ενίσχυση ιδίως των ελεγκτικών μας λειτουργιών
  • και την εξοικονόμηση χρημάτων από ενοίκια.
Σε δεύτερη φάση ο διάλογος θα γίνει με τους εκπροσώπους των τοπικών κοινωνιών, για να τους εξηγήσουμε τις δικές μας δυσχέρειες και να βρούμε λύσεις, όπου είναι εφικτό».

Πώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη στάχτη από το τζάκι

Το καθάρισμα του τζακιού από τη στάχτη είναι μια χρονοβόρα και κουραστική για πολλούς διαδικασία.
Ωστόσο αυτή η στάχτη που έχει μείνει στο τζάκι μπορεί να φανεί χρήσιμη καθώς μπορεί να αξιοποιηθεί λύνοντας μικρά καθημερινά προβλήματα.

Δείτε μερικές χρήσεις της…

1. Απομακρύνει τους λεκέδες
Μόλις δημιουργηθεί κάποιος λεκές θα πρέπει να τοποθετήσετε πάνω του αμέσως στάχτη και στην συνέχεια, μετά από 5 λεπτά να την αφαιρέσετε με ψίχα ψωμιού. Το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό.
2. Ένα δυνατό καθαριστικό
Από τη στάχτη μπορεί να φτιαχτεί ένα από τα καλύτερα απορρυπαντικά γενικής χρήσης. Καθαρίζει, λευκαίνει και απολυμαίνει πατώματα, τζάμια και ασημικά. Βράζουμε δύο με τρία κουταλάκια στάχτη σε ένα μπρίκι με νερό και μετά την σουρώνουμε και είναι έτοιμο.
3. Προστατεύει τα φυτά από τον πάγο
Η στάχτη βοηθάει τα φυτά να μην παγώσουν τον χειμώνα αν ρίξετε πάνω τους μονάχα μια στρώση από αυτή.

baby.gr

Θεσσαλονίκη: Χυδαία επίθεση σε καθηγήτρια μέσα σε σχολείο

Ένα πολύ σοβαρό γεγονός έφερε στο φως η καταγγελία της ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης σύμφωνα με την οποία συγγενής μαθητή, επιτέθηκε με χυδαίους χαρακτηρισμούς σε καθηγήτρια η οποία είπε στην τάξη, ότι όλοι οι λαοί πρέπει να ζουν ειρηνικά.
Οι απειλές του κυρίου αυτού συνεχίστηκαν και στο διαδίκτυο και σε περέμβαση της προέδρου της Ε ΕΛΜΕ, ο εν λόγω κύριος απείλησε και αυτήν.

Η ανακοίνωση της Ε’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης

«Το Δ.Σ. της  Ε ΕΛΜΕ καταδικάζει τις απαράδεκτες ενέργειες εξωσχολικού παράγοντα (συγγενή μαθητή) εναντίον συναδέλφου σε σχολείο της περιοχής μας με απειλές και χυδαίες ρατσιστικές αναφορές που έγιναν μέσα στο χώρο του σχολείου, αλλά και στο διαδίκτυο.
Η επίθεση αυτή εκδηλώθηκε με αφορμή αναφορά της συναδέλφου στην ειρηνική συνύπαρξη όλων των ανθρώπων και των όλων λαών, αλλά και εξαιτίας της καταγωγής της. Οι απειλές στο διαδίκτυο επεκτάθηκαν και κατά της προέδρου της Ε΄ ΕΛΜΕ, η οποία έκανε παρέμβαση για το ζήτημα αυτό.
Ως Δ.Σ. της  ΕΛΜΕ δηλώνουμε ότι ο κλάδος των εκπαιδευτικών έχει δώσει και συνεχίζει να δίνει μάχες στο χώρο του σχολείου κι έξω από αυτόν για την υπεράσπιση της ειρηνικής συνύπαρξης και της αλληλεγγύης μεταξύ των λαών, ενάντια στις φασιστικές και ρατσιστικές απόψεις  και ενέργειες.
Με τη συλλογική μας δράση θα αποτρέψουμε οποιαδήποτε προσπάθεια παρέμβασης στο παιδαγωγικό μας έργο από ακραίους ρατσιστικούς κύκλους που στοχεύουν στον εκφοβισμό και την τρομοκράτηση των εκπαιδευτικών.
Καλούμε το Υπουργείο Παιδείας να πάρει θέση απέναντι στα περιστατικά αυτά».


 seleo.gr

Εύβοια: Νεκρή γυναίκα από την κακοκαιρία. Την σκότωσε χείμαρρος μπροστά στην κόρη της

 Πήγαιναν να προσκυνήσουν σε μοναστήρι

Νεκρή εντόπισαν και ανέσυραν μια 59χρονη γυναίκα, η οποία νωρίτερα είχε παρασυρθεί απο χείμαρρο στο χωριό Δρυμώνας στην Εύβοια.
 Για τον εντοπισμό της άτυχης γυναίκας επιχείρησαν 20 πυροσβέστες με οκτώ οχήματα.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες απο το Πυροσβεστικό Τμήμα της Ιστιαίας η γυναίκα βρισκόταν σε αυτοκίνητο με την κόρη της.
Στο σημείο που έχει φουσκώσει ο χείμαρρος, ακινητοποιήθηκαν, γύρω στις 10 το πρωί.
Στην προσπάθειά τους να βγουν απο το όχημα, ενώ η κόρη της τα κατάφερε, η γυναίκα παρασύρθηκε απο τα ορμητικά νερά και λίγο αργότερα βρέθηκε νεκρή.
Σύμφωνα με πληροφορίες, όταν άνοιξαν τις πόρτες του αυτοκινήτου, τα ορμητικά νερά τις παρέσυραν, με την κόρη  να προλαβαίνει να κρατηθεί από ένα δέντρο.  Δυστυχώς η μητέρα της δεν κατόρθωσε να γλιτώσει και οι πυροσβέστες που έσπευσαν στο σημείο την εντόπισαν μετά από λίγο νεκρή.

ΒΙΝΤΕΟ - Eurovision: Ειρωνικά σχόλια της γερμανικής τηλεόρασης για τη συμμετοχή της Ελλάδας

Καθόλου κολακευτικά δεν ήταν τα σχόλια σε κανάλι της Γερμανίας για την ελληνική συμμετοχή στην φετινή Eurovision και τη Γιάννα Τερζή.
«Η Ελλάδα έχει τον υποψήφιο που θα πάει στη Eurovision. Ο ελληνικός τελικός ήταν να γίνει σήμερα, την ίδια ώρα με τον γερμανικό. Είχε πέντε υποψηφιότητες, αλλά οι τέσσερις ακυρώθηκαν.
Μάλλον κάτι έγινε πάλι με τα χρήματά τους και έμεινε μόνο μία, η Γιάννα Τερζή.
Λες να έκαναν πάλι κάποια παρατυπία (λες να έσπρωξαν κάτι);», είπαν οι δυο παρουσιαστές.
Δείτε το βίντεο:

Ακυρώθηκε το συλλαλητήριο για την Μακεδονία στην Πάτρα

Αιχμές για ανάμιξη ατόμων που εμπλέκονται σε απάτες, κόμματα και συμφέροντα

Μετά και τη δεύτερη μεταφορά της ημερομηνίας διεξαγωγής στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία, τελικά αυτό ακυρώνεται.
Σύμφωνα με ανακοίνωση των διοργανωτών στο facebook, αποχωρούν από τη διοργάνωση, αφήνοντας αιχμές για για περίεργη ανάμιξη ατόμων που εμπλέκονται σε απάτες, καθώς επίσης και άτομα από κόμματα και άλλα που εξυπηρετούν συμφέροντα.
Ολόκληρη η ανακοίνωση:
«Δυστυχώς διαπιστώνουμε με τα λύπη μας, ότι δεν μπορεί να στηθεί ένα σοβαρό συλλαλητήριο, που αφορά εθνικό ζήτημα και το ζήτημα της Μακεδονίας μας, υπό Ερασιτεχνικές συνθήκες. Κάποιοι προσπάθησαν να μας επιβάλουν άτομα που εμπλέκονται σε απάτες ή εξυπηρετούν συμφέροντα! Οφείλουμε όμως μετά την εμπλοκή μας στα δύο προηγούμενα μεγαλειώδη συλλαλητήρια να προστατεύσουμε την αξιοπρέπεια και αξιοπιστία μας, ως εκ τούτου:
ΑΠΟΧΩΡΟΥΜΕ απο την διοργάνωση και την στήριξη οι: Ακριτίδης Παναγιώτης, Δεληγιαννίδης Γεώργιος & Σταύρος Γεωργίου.
Ρωτήστε τους δήθεν διοργανωτές που μας επιβλήθηκαν με το ετσι θέλω, για την ΑΠΑΤΗ με τις παμμακεδονικες που έκαναν. Δημιούργησαν δελτίο τύπου με Παμμακεδονικές που ΠΟΤΕ δεν έδωσαν άδεια ή εκγριση με αποτέλεσμα να υπάρχει νομικό θέμα εις βάρος τους. Πέραν τούτου έχουν εμπλέξει άτομα απο κόμματα και άτομα που εξυπηρετούν συμφέροντα.
Συνεχίζουμε τον αγώνα με άλλες εκδηλώσεις!»

Σοκ στο Ρόδο: Καθηγητής έκανε «cyber sex» με 14χρονη μαθήτριά του μέσω facebook!

Eνώπιον του Τριμελούς Εφετείου Δωδεκανήσου θα εξεταστεί, την 13η Mαρτίου 2018, η έφεση που άσκησε καθηγητής, που υπηρετούσε σε σχολικό συγκρότημα της δυτικής πλευράς του νησιού, για την ακύρωση απόφασης του πρωτοβάθμιου δικαστηρίου, με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 3ετών με 3ετή αναστολή για προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας 14χρονης μαθήτριας.
Ο καθηγητής, που έχει καταδικαστεί από το Δευτεροβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο, σε τρίμηνη παύση, έκανε “cyber sex” με μαθήτρια, μέσω του διαδικτύου και συγκεκριμένα μέσω του λογαριασμού του, στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης facebook.
Οπως απεκάλυψε η «δημοκρατική», μια 14χρονη μαθήτρια, αφού απέστειλε αίτηµα φιλίας στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης του facebook, στον 37χρονο καθηγητή της και ο τελευταίος την πρόσθεσε στη λίστα των φίλων του, άρχισε να τον πολιορκεί.
Eκείνος αν και έδειχνε διστακτικός, γοητευµένος µάλλον από τις ερωτικές επιθυµίες της ανήλικης, την άφηνε να του λέει τα πιο απίθανα πράγµατα στις τακτές µυστικές επικοινωνίες που είχαν.
Ενώ πίστευε ότι η µαθήτρια του ήταν µόλις 14 ετών δεν δίστασε να ενεργήσει “cyber sex” µαζί της.
Οταν άρχισε η ανήλικη να γίνεται εξαιρετικά φορτική και ο ίδιος αντιλήφθηκε πλέον τους κινδύνους, προσπαθώντας να διορθώσει το ατόπηµά του, διαπίστωσε ότι η ανήλικη ήταν αποφασισµένη για όλα… ακόµη και να ενηµερώσει τους πάντες για τον έρωτά της.
Οι µεταξύ τους διάλογοι σοκάρουν και αποκαλύφθηκαν από τον ίδιο τον καθηγητή, που κλήθηκε σε απολογία, όταν η υπόθεση διέρρευσε και ενηµερώθηκε σχετικώς ο διευθυντής της Δευτεροβάθµιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου, που τον κάλεσε για εξηγήσεις.
Ο καθηγητής έδωσε ο ίδιος αντίγραφο των συνοµιλιών που είχε µε την ανήλικη και στην πορεία διενεργήθηκε σε βάρος του πειθαρχική έρευνα που κατέληξε στην επιβολή της πειθαρχικής ποινής της προσωρινής παύσης τριών µηνών από τα καθήκοντά του, µε πλήρη στέρηση αποδοχών.
Aπό το περιεχόµενο των συνοµιλιών, που διήρκεσαν από την 29η Φεβρουαρίου 2012 έως 7η Μαρτίου 2012, προέκυψε ότι ο εκπαιδευτικός χρησιµοποίησε ανοίκειες και απρεπείς εκφράσεις κατά της ηθικής υπόστασης και αιδούς της ανήλικης µαθήτριας, που φοιτούσε στην Α’ Γυµνασίου, µε προτάσεις και µε εξιστόρηση πράξεων, που αφορούν τη γενετήσια ζωή και προσέβαλε την αιδώ της, ενώ κατά τη διάρκεια του διαλόγου του ανέχθηκε να λέγονται από την ανήλικη µαθήτρια εκφράσεις ανεπίτρεπτου ηθικού περιεχοµένου κατά τρόπο που απάδει απολύτως στο υπαλληλικό ήθος και ειδικότερα αυτό του εκπαιδευτικού, ιδίως αν ληφθεί υπόψη το γεγονός ότι ο εν λόγω εκπαιδευτικός διδάσκει στο τµήµα, όπου φοιτά η ανήλικη και συνεπώς όφειλε να επιδείξει ιδιαίτερη προσοχή.
Αυτό που σοκάρει ακόµη περισσότερο είναι το γεγονός ότι στις µεταξύ τους συνοµιλίες η ανήλικη υποστηρίζει ότι είχε ερωτικές επαφές και µε άλλον καθηγητή!!
Στο πλαίσιο της ποινικής έρευνας που διεξήχθη ο καθηγητής ισχυρίστηκε ότι σε καμία απολύτως έγγραφη συνομιλία του με την ανήλικη δεν περιέχονται χειρονομίες ή προτάσεις από την πλευρά του, που να αφορούν ασελγείς πράξεις.
Διατείνεται ότι τέτοιες προτάσεις έγιναν από την πλευρά της ανήλικης και συναντούσαν την σθεναρή του αντίδραση.
Υποστήριξε ακόμη ότι σε καμία περίπτωση η ανοχή σε τέτοιες προτάσεις δεν μπορεί να θεωρηθεί πρόταση ασελγών πράξεων, ενώ ισχυρίστηκε ότι δεν νοείται να προσβάλλει και μάλιστα βάναυσα, στη σφαίρα της γενετήσιας αξιοπρέπειας κάποιος, με την ανοχή του σε ασελγείς προτάσεις άλλου, όταν αυτός ο άλλος αποδεικνύεται ότι είναι αυτός που διατυπώνει αυτού του περιεχομένου τις προτάσεις.
Απολογούμενος ενώπιον του πρωτοβάθμιου δικαστηρίου παραδέχθηκε ότι πρόκειται για την μεγαλύτερη αφέλεια της ζωής του, τονίζοντας ότι έχει πληρώσει την απερισκεψία του αυτή σε πολλά επίπεδα κυρίως όμως ψυχολογικά. Επεσήμανε ότι προέρχεται από οικογένεια εκπαιδευτικών και ότι το όνειρο της ζωής του ήταν να γίνει και ο ίδιος εκπαιδευτικός, προσθέτοντας ότι είναι άνθρωπος χαμηλών τόνων και ότι δεν επρόκειτο ποτέ να προχωρήσει στα όσα εξιστορούνται στους διαλόγους του με την ανήλικη.
Περιγράφοντας την ανήλικη τόνισε ότι ήταν πιο ανεπτυγμένη από τα παιδιά της τάξης της προσθέτοντας ότι ήταν συνεσταλμένη και ότι δεν ήταν επιμελής ως μαθήτρια. dimokratiki.gr

Σεισμός νότια της Μεσσηνίας

Στα 10 χιλιόμετρα το εστιακό βάθος
Ασθενής σεισμική δόνηση σημειώθηκε λίγο πριν από τις 10:00 το πρωί, με επίκεντρο την θαλάσσια περιοχή νότια της Μεσσηνίας.
Σύμφωνα με την αυτόματη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου, ο σεισμός είχε μέγεθος 4 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ, ενώ το εστιακό βάθος προσδιορίστηκε στα 10 χιλιόμετρα.
Το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό κέντρο, δίνει μέγεθος της δόνησης 4,3 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ και το επίκεντρο στη θαλάσσια περιοχή 57 χιλιόμετρα νότια της Κορώνης Μεσσηνίας.

Ποια είναι η «καυτή» Ρωσίδα υποψήφια πρόεδρος που θέλει να μετατρέψει τη Ρωσία σε Νορβηγία


Ποια είναι η «καυτή» Ρωσίδα υποψήφια πρόεδρος που θέλει να μετατρέψει τη Ρωσία σε Νορβηγία
Το παράδειγμα των σκανδιναβικών χωρών, ιδιαίτερα της Νορβηγίας, η οποία κατάφερε να διαχειρίζεται με τρόπο σωστό τα έσοδα από τους ενεργειακούς της πόρους και είναι μια χώρα με κοινωνικό προσανατολισμό, αρμόζει στην Ρωσία, δήλωσε η γνωστή Ρωσίδα τηλεπαρουσιάστρια και υποψήφια για την ρωσική προεδρία Ξένια Σαμπτσάκ, μιλώντας στους ψηφοφόρους της στην πόλη Μούρμανσκ.
8=
«Μου αρέσει το παράδειγμα των σκανδιναβικών χωρών και πιστεύω ότι αρμόζει για την Ρωσία, καθώς εκεί δεν υπάρχει η ασυδοσία του άγριου καπιταλισμού, αλλά είναι χώρες με κοινωνικό προσανατολισμό, όπου οι άνθρωποι νοιώθουν χρήσιμοι, ότι μπορούν να προσφέρουν και έχουν κοινωνική προστασία» δήλωσε η Σαμπτσάκ. Αναφερόμενη στην γειτονική με την περιοχή του Μούρμανσκ Νορβηγία, είπε ότι τάσσεται υπέρ της διεύρυνσης της συνεργασίας με την Νορβηγία. Εκθειάζοντας το νορβηγικό οικονομικό μοντέλο, η Σαμπτσάκ είπε ότι η οικονομία της άρχισε να χτίζεται βασιζόμενη στον τομέα των υδρογονανθράκων, όπως έγινε στην χώρα μας, αλλά το βιοτικό της επίπεδο δεν συγκρίνεται με το δικό μας, επειδή τα χρήματα πηγαίνουν εκεί που πρέπει, και για την ανάπτυξη των άλλων κλάδων της οικονομίας. «Θα ήθελα να μοιάζουμε με την Νορβηγία, αλλά, είναι σίγουρο ότι δεν ακολουθούμε αυτόν τον δρόμο» είπε χαρακτηριστικά.
5
Αναφερόμενη στις προτεραιότητες της διεθνούς πολιτικής, η Σαμπτσάκ είπε ότι αυτές πρέπει να είναι η εξομάλυνση των σχέσεων και των επαφών και πως η Ρωσία από οικονομικής απόψεως βρίσκεται σε τέτοια κατάσταση που δεν μπορεί να αντέξει την πολιτική του απομονωτισμού.
7
Μιλώντας εν συνεχεία, μετά την συνάντηση που είχε με τους ψηφοφόρους της, στους δημοσιογράφους η Σαμπτσάκ αναφερόμενη στην σημερινή επετειακή ημέρα, που είναι η Ημέρα του Υπερασπιστή της Πατρίδας, είπε ότι η Ρωσία πρέπει να είναι υπερήφανη για τους υπερασπιστές της και να μην είναι μια χώρα εισβολέας. «Πρέπει να σταματήσουμε να θέλουμε να φοβούνται την χώρα μας. Πρέπει οι πράξεις μας να είναι τέτοιες ώστε να αγαπούν την Ρωσία σε όλο τον κόσμο. Και μπορούμε αυτό να το κάνουμε.
Ας υπερασπιζόμαστε την πατρίδα μας και σε κανέναν να μην επιτιθέμεθα», είπε η Σαμπτσάκ.
-0

Το απίστευτο κόλπο για να «σώσετε» τα… αυγά σας λίγο πριν λήξουν

Λένε πως τα αυγά διαρκούν 3-5 εβδομάδες στο ψυγείο αλλά στην κατάψυξη μπορούν να διαρκέσουν μέχρι και 6 ολόκληρους μήνες.
Ποιος είναι, όμως, ο σωστός τρόπος για να τα αποθηκεύσετε στην κατάψυξη;
Ξεκινήστε σπάζοντας όλα τα αυγά που σας έχουν απομείνει και χτυπήστε σας να πρόκειται να φτιάξετε ομελέτα.
Πάρτε ένα ταψάκι για μάφιν και βάλτε σε κάθε βαθούλωμα 3 κουταλιές της σούπας από το μείγμα σας. Καλύψτε με αλουμινόχαρτο και βάλτε το ταψάκι στην κατάψυξη, αναφέρει το spirossoulis.
Μετά από περίπου 3 ώρες μπορείτε να βγάλετε το ταψάκι από την κατάψυξη και να αδειάσετε τα μείγματά σας σε μια πλαστική σακούλα που είναι ειδική για κατάψυξη.
Πριν την βάλετε στην κατάψυξη γράψτε απ’έξω την ημερομηνία που το κάνατε για να θυμάστε πότε τα βάλατε στην κατάψυξη.
Όταν είστε έτοιμοι να χρησιμοποιήσετε αυτά απλά βγάλτε από τη σακούλα όσα χρειάζεστε και αφήστε τα να ξεπαγώσουν στο ψυγείο ή μέσα σε ένα μικρό μπολ το οποίο θα βάλετε μέσα σε ένα μεγαλύτερο μπολ με ζεστό νερό για 10 λεπτά.
Έπειτα χρησιμοποιήστε τα όπως κάνετε συνήθως.
Τιp: Αν θέλετε να αποθηκεύσετε μόνο τους κρόκους θα πρέπει να τους ανακατέψετε με 1/8 κ.γ. αλάτι ή 1μιση κ.γ. ζάχαρη ανά 4 αυγά έτσι ώστε να διατηρήσετε τα αυγά σας σε τέλεια κατάσταση και στην ιδανική υφή.

Με τρία μπουκάλια μπύρα τα μεσάνυχτα, μεθυσμένοι ως τις τρεις το μεσημέρι της επομένης...

Μαθητές λυκείου εκπαιδεύονται στην ασφαλή οδική συμπεριφορά

Έκπληκτοι έμειναν οι μαθητές του Λυκείου που απάντησαν στο κουίζ της Διεύθυνσης Τροχαίας Θεσσαλονίκης, όταν διαπίστωσαν ότι η σωστή απάντηση στην ερώτηση που έβλεπαν μπροστά τους ήταν ότι αν κάποιος έχει καταναλώσει τρία μπουκάλια μπύρα στις 12 το βράδυ θα βρίσκεται υπό την επήρεια αλκοόλ μέχρι και τις 3 το μεσημέρι της επόμενης μέρας.
«Αν πούμε, δηλαδή, ότι έχουμε ένα ποσοστό αλκοολαιμίας 2 τοις χιλίοις στις 12 τα μεσάνυχτα, αυτός ο άνθρωπος βάσει του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (ΚΟΚ), θα είναι μεθυσμένος μέχρι και τις τις 3 το μεσημέρι της επόμενης μέρας, που σημαίνει 15 ώρες μετά. Με άλλα λόγια, δεν είναι καθόλου αυτονόητο ότι αυτός ο άνθρωπος μπορεί να σηκωθεί στις 8 το πρωί και να πάει στη δουλειά του με το αυτοκίνητό του» ήταν η εξήγηση της υποδιευθύντριας της Διεύθυνσης Τροχαίας Θεσσαλονίκης, Παρασκευής Παπαγεωργοπούλου.
Η ίδια, με αφορμή εκπαιδευτικό πρόγραμμα για την ασφαλή οδική συμπεριφορά που υλοποιεί η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, σε συνεργασία με την τροχαία και τις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής και Δυτικής Θεσσαλονίκης, επισημαίνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι η δράση αυτή απευθύνεται στους μαθητές και της μαθήτριες της Β' και Γ' Λυκείου που θα είναι ουσιαστικά οι αυριανοί οδηγοί. Μιλώντας για τις αντιδράσεις των παιδιών, τις ερωτήσεις και τα ενδιαφέροντά τους, σημειώνει ότι τους αρέσει η ταχύτητα, όμως τις περισσότερες φορές εκπλήσσονται με όσα ακούν και βλέπουν στα ειδικά βίντεο που έχει ετοιμάσει η τροχαία σε ό,τι αφορά την κατανάλωση αλκοόλ, το κράνος και τη ζώνη ασφαλείας.
«Φανταστείτε ότι ένας δικυκλιστής έχει 12 φορές περισσότερες πιθανότητες να έχει έναν θανάσιμο τραυματισμό σε σχέση με τους υπόλοιπους οδηγούς ή τους επιβάτες αυτοκινήτου» λέει η κ. Παπαγεωργοπούλου, υπογραμμίζοντας, παράλληλα, ότι το κράνος είναι εκείνο το οποίο απορροφά τη δύναμη παραμόρφωσης και έτσι μειώνονται τα ποσοστά θανάτων και αναπηρίας από τροχαίο.
"Πάρα πολλά παιδιά ακόμη και όταν περπατούν, κοιτούν το κινητό τους και ενημερώνουν το facebook..."
Πέραν, όμως, των παραπάνω, ένα πολύ σημαντικό θέμα που αφορά και τους μαθητές και τις μαθήτριες είναι η χρήση του κινητού τηλεφώνου, όχι μόνο κατά τη διάρκεια της οδήγησης. «Έχουμε παρατηρήσει ότι πάρα πολλά παιδιά ακόμη και όταν περπατάνε κοιτούν το κινητό και ενημερώνουν το facebook ή στέλνουν μηνύματα. Στους πεζούς μαθητές και αυριανούς οδηγούς αυτοκινήτων αλλά και στους νυν οδηγούς δικύκλων 50 κυβικών συνιστούμε τη μη χρήση κινητού τηλεφώνου. Βέβαια, ο ΚΟΚ δεν απαγορεύει τη χρήση του κινητού τηλεφώνου κατά τη διάρκεια της οδήγησης, αλλά απαγορεύει να κρατάμε στα χέρια μας κινητό τηλέφωνο και να μιλάμε σε αυτό έχοντάς το στα χέρια μας ή χρησιμοποιώντας ενσύρματα ακουστικά. Ωστόσο, έχει βρεθεί σε πρόσφατη έρευνα βρετανικού πανεπιστημίου ότι ακόμη και αυτή η χρήση του κινητού τηλεφώνου την ώρα της οδήγησης αυξάνει ως και 4 φορές τον κίνδυνο εκδήλωσης τροχαίου ατυχήματος» προσθέτει.
Από εκεί και πέρα, η τροχαία, σύμφωνα και με τις οδηγίες του διευθυντή της Γιώργου Σουρβίνου, δίνει έμφαση στην τήρηση των ορίων ταχήυτητας, την αποφυγή της υπερβολικής ταχύτητας μέσα σε κατοικημένη περιοχή, την έκδοση των κατά νόμο απαιτούμενων αδειών οδήγησης και την τήρηση των κανόνων του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας. «Εξηγούμε πόσο λάθος είναι η υπερβολική ταχύτητα και όταν λέμε υπερβολική ταχύτητα εννούμε ακόμη και τα 60 χιλιόμετρα σε κατοικημένη περιοχή. Αν ένα όχημα πηγαίνει με 60 χλμ την ώρα τότε υπάρχει πιθανότητα 85% θανάτου από τραυματισμό σε περίπτωση που το αυτοκίνητο συγκρουστεί με μέσο ή δίκυκλο» αναφέρει η υποδιευθύντρια της διεύθυνσης τροχαίας Θεσσαλονίκης.
Μια εικόνα χίλιες λέξεις
Επειδή ακριβώς ...μια εικόνα είναι χίλιες λέξεις κι ένα βίντεο ακόμη περισσότερες, το μήνυμα για την τήρηση των ορίων ταχύτητας δεν θα μπορούσε να εκφραστεί καλύτερα από το βίντεο που δημιούργησε η Τροχαία Θεσσαλονίκης μαζί με τον Δημήτρη Αντωνίου, ο οποίος καθηλώθηκε σε αναπηρικό αμαξίδιο ύστερα από τροχαίο που συνέβη έξω από το σχολείο του επί της οδού Ανδριανουπόλεως, το 2006.
Ο ίδιος πρωταγωνιστεί στο βίντεο και εξηγεί στα παιδιά τι του συνέβη με κάθε λεπτομέρεια. «Και εγώ βρέθηκα σε αυτή τη θέση επειδή κάποιος νόμιζε ότι δεν πείραζε να τρέξει λίγο παραπάνω. Υπάρχουν όμως όρια ταχύτητας και όταν ξεφύγει κανείς από αυτά, τότε δεν μπορεί να συγκρατήσει το όχημά του σε μια στροφή ή σε ένα σημείο που δεν έχει καλή ορατότητα. Τότε μπορεί να βλάψει ανθρώπους, όπως συνέβη και με μένα» λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Δημήτρης Αντωνίου.
Απευθυνόμενος στα νέα παιδιά λίγο πριν πιάσουν και τα ίδια το τιμόνι, λέει με έμφαση ότι όλοι πιστεύουν όταν είναι πεζοί πως έχουν προτεραιότητα, είναι όμως θέμα αγωγής και των ίδιων να προσέχουν τον εαυτό τους γιατί η ζωή είναι δώρο ανεκτίμητο.
«Δεν πρέπει να περνάμε εκτός διάβασης. Εχουμε κακώς ως πεζοί την εντύπωση ότι έχουμε προτεραιότητα και πρέπει να σταματάμε όλοι, να έχουμε το νου μας στα μηχανάκια που μπορεί να κάνουν ζιγκ ζαγκ, να κοιτάμε μπροστά μας και όχι στα κινητά μας, να διορθώνουμε τους γονείς μας όταν κάνουν κάποιο λάθος μέσα στο αυτοκίνητο, όταν οδηγούν. Αν χτυπήσει το κινητό, δεν το σηκώνουμε, δεν απαντούμε γιατί εκείνη τη στιγμή μπορεί να πεταχτεί μπροστά μας ένα ποδήλατο και να μην προλάβουμε να αντιδράσουμε. Τα νέα παιδιά πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι η κυκλοφορία στους δρόμους είναι σοβαρή υπόθεση και με ποδήλατα και με πατίνι και με τα πόδια. Τη ζωή πρέπει να την εκτιμούμε» σημειώνει χαρακτηριστικά.
Αυτό είναι, άλλωστε, και το πνεύμα των σεμιναρίων αυτοβελτίωσης που θα κάνει ο ίδιος το επόμενο χρονικό διάστημα, με ένα πνεύμα αισιοδοξίας προς όλους, κόντρα στο κακό κλίμα και την απαισιοδοξία που μπορεί να επικρατεί στους καιρούς μας.
Πάνω από 1200 παιδιά στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Περιφέρειας
Στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, που υλοποιείται αρχικά στους δήμους Κορδελιού - Ευόσμου, Αμπελοκήπων - Μενεμένης, Παύλου Μελά και Νεάπολης - Συκεών συμμετέχουν 1200 άτομα, ενώ σύμφωνα και με τον αντιπεριφερειάρχη Μεταφορών και Επικοινωνιών της Περιφέρειας Δημήτρη Χατζηβρέττα θα ακολουθήσουν και σχολεία από την Ανατολική Θεσσαλονίκη, ενώ υπάρχει πρόθεση επέκτασης του προγράμματος και στις υπόλοιπες περιφερειακές ενότητες εκτός Θεσσαλονίκης.
Μιλώντας για τα ερωτήματα που θέτουν τα ίδια τα παιδιά, ο κ. Χατζηβρέττας λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Ρωτούν πώς χρησιμοποιούμε τους καθρέφτες, πώς λειτουργούν τα φώτα, ποιες είναι οι αποστάσεις ασφαλείας, αν είναι απαραίτητη η χρήση της ζώνης, αν επιτρέπεται να καπνίζει ο οδηγός, τι γίνεται με τη χρήση του κινητού τηλεφώνου, σε ποια λωρίδα πρέπει να κινείται το όχημα και πολλά ακόμη».
Δίνει, ακόμη, έμφαση στα μηνύματα που μεταφέρει στους αυριανούς οδηγούς ο έμπειρος πρωταθλητής αγώνων Δημήτρης Μανωλόπουλος, ειδικά σε θέματα ασφάλειας, και υπενθυμίζει ότι η ομάδα - στόχος για το εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Περιφέρειας είναι οι μεγαλύτερες τάξεις του λυκείου καθώς «τα παιδιά αυτά είναι οι αυριανοί οδηγοί και μέσα από την εκπαίδευσή τους μπορούν να αποφευχθούν στο μέλλον δυσάρεστες καταστάσεις και ατυχήματα».
Εκπαιδευτικά προγράμματα με θέμα την ασφαλή οδήγηση γίνονται όμως από τη Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης. Αυτό το χρονικό διάστημα μαθητές σχολείων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης από τους Δήμους Δέλτα και στο Δήμο Κορδελιού-Ευόσμου συμμετέχουν σε πρόγραμμα εκπαίδευσης με προσομοιωτές, με τη χορηγία των Ελληνικών Πετρελαίων.

ΦΩΤΟ - Δείτε τη νεαρή γυναίκα που… τινάζει στον αέρα άρματα μάχης Τούρκων στο Αφρίν!

Σε …φιάσκο με συνέπειες που δεν μπορούν να προβλεφθούν εξελίσσεται η τουρκική επιχείρηση των Τούρκων στη βόρεια Συρία.
Ο «Κλάδος Ελαίας» όπως έχουν ονομάσει την επιχείρηση οι Τούρκοι κοστίζει πολλά κάθε ώρα, κάθε μέρα που περνά.
Πρώτα απ΄ όλα σε ανθρώπινες απώλειες αλλά όπως θα δείτε και σε άρματα μάχης τα οποία ανατινάζονται από τους Κούρδους το ένα μετά τ΄ άλλο!
1
Οι Κούρδοι δεν διαθέτουν μόνο αντιαρματικές ρουκέτες. Διαθέτουν όπως φαίνεται και πλήρη γνώση των τουρκικών αρμάτων μάχης, χτυπώντας τα σε σημεία που αυτά είναι ευάλωτα. Όπως πολύ εύστοχα γράφει το militaire στα τουρκικά Leopard για παράδειγμα στοχεύουν και πλήττουν το σημείο που είναι αποθηκευμένα τα πυρομαχικά του άρματος.
Την ίδια ώρα οι Τούρκοι χάνουν ακόμη και στον πόλεμο προπαγάνδας που βρίσκεται σε εξέλιξη έχοντας και σ΄ αυτόν αντίπαλο τους Κούρδους.
Οι Τούρκοι από τη μία με τα απρόσωπα και μάλλον κουραστικά βίντεο που προσπαθούν να πείσουν ότι πολεμούν …τη τρομοκρατία και από την άλλη η προβολή προσώπων που συγκινούν και σίγουρα εμπνέουν κόσμο να σπεύσει να πολεμήσει στο πλευρό των Κούρδων. Παράδειγμα η κοπέλα των φωτογραφιών που έχουν δημοσιοποιήσει οι Κούρδοι του YPG.
1
Όπως γράφουν, είναι η κοπέλα που στοχεύει και τινάζει στον αέρα τα άρματα μάχης των Τούρκων.

«Σκάνδαλο» Novartis και μέσα στο 2017 - Αυτές τις πολιτικές ευθύνες ποιος θα τις αναλάβει;

Και ξαφνικά η αποκάλυψη ότι η εταιρία Novartis ακολουθούσε τις ίδιες πρακτικές για να ανεβάσει την κατανάλωση των φαρμάκων της, δίνοντας παρανόμως μπόνους σε γιατρούς και άλλους  έως και τον Ιούλιο του 2017 δείχνει να δίνει νέες διαστάσεις στο όλο «σκάνδαλο».
Παράλληλα, σύμφωνα με νεότερα στοιχεία, τουλάχιστον 300 γιατροί χρηματίζονταν από τον Ιανουάριο του 2016 μέχρι και τον Ιανουάριο του 2017 για να συνταγογραφούν φάρμακα της συγκεκριμένης εταιρίας. «Ποιος είχε την πολιτική ευθύνη για αυτή την περίοδο;», αναρωτήθηκε  η  Μαρία Σπυράκη μιλώντας στον ΣΚΑΪ, δείχνοντας ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ετοιμάζεται να επιμείνει πολιτικά σε αυτή την αποκάλυψη, ανοίγοντας την υπόθεση με στόχο την  ανάγκη ανάληψης των όποιων ευθυνών υπήρχαν και κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, μια και όπως λένε ευθύνες δεν μπορεί να υπάρχουν μόνο όταν στην κυβέρνηση ήταν η ΝΔ με το ΠΑΣΟΚ, για το ίδιο ζήτημα. 
Την ίδια ώρα η εμπλοκή πολιτικών προσώπων δε φαίνεται να εξελίσσεται με τον τρόπο που θα
ήθελε η κυβερνητική πλειοψηφία, αν θυμηθούμε μάλιστα και τη δήλωση του κ. Παπαγγελόπουλου πως «πρόκειται για το μεγαλύτερο σκάνδαλο από την εποχή που συστάθηκε το ελληνικό κράτος».  
Μέχρι σήμερα από τη δικογραφία δεν προκύπτουν «χειροπιαστές» αποδείξεις που να «δένουν» τα πολιτικά πρόσωπα, στοιχείο που  ασφαλώς μπορεί να αλλάξει ή όχι στο μέλλον.
Παρόλαυτα η κυβερνητική πρόταση για την σύσταση προανακριτικής εγκρίθηκε από τη Βουλή και «κομμάτια» της δικογραφίας έγιναν φύλο και φτερό στα ΜΜΕ. Τα γαλάζια στελέχη  φαίνεται πως θα συνεχίζουν τις επιθέσεις στην κυβέρνηση, έχοντας ένα σκεπτικό: «Δύο μέτρα και δύο σταθμά δεν μπορούν να υπάρχουν στην υπόθεση NOVARTIS».
Η δήλωση του κ. Γεωργιάδη, με την οποία απάντησε στο Μεγάρου Μαξίμου, απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό είναι ενδεικτική αυτής της οπτικής: «...Οι  βουλευτές του (ΣΥΡΙΖΑ) ψήφισαν τη συγκρότηση ειδικής επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης για δύο πρώην Πρωθυπουργούς και οκτώ υπουργούς, για την υπόθεση της Novartis. Τα μόνα στοιχεία που είχαν στα χέρια τους ήταν κάποιες μαρτυρίες που έλεγαν "άκουσα", "νομίζω», "πιθανόν"... Eφόσον ο ίδιος ο κύριος Τσίπρας θεσμοθέτησε αυτές τις  κατηγορίες του τύπου «άκουσα» "νομίζω" και "πιθανόν..." για την έναρξη ποινικής δίωξης κατά δύο πρώην Πρωθυπουργών, τότε αυτό ισχύει και για τον ίδιο», τόνισε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ. 
Ο κ. Γεωργιάδης μάλιστα στον real fm επανήλθε στο θέμα : «... Οταν θα προσκληθώ στην επιτροπή (προανακριτική για Novartis), για την οποία πιστεύω ότι δεν θα κάνουν την απρέπεια να την κλείσουν αμέσως, όλες τις φήμες, όλα τα "πιθανόν" και όλες τις μαρτυρίες που άκουγα ως υπουργός και που προσπαθούσαν να μου εξηγήσουν στο γραφείο μου γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ καταψήφισε όλα τα μέτρα μείωσης της δαπάνης και υιοθέτησε τότε όλα τα επιχειρήματα της φαρμακοβιομηχανίας για να δώσουμε 500 εκατ. ευρώ παραπάνω, τότε, στους φαρμακοβιομήχανους και στη Novartis και όχι μόνο, φυσικά, όλες αυτές τις φήμες και τις μαρτυρίες που άκουσα θα τις καταθέσω ενόρκως στην επιτροπή». 
Εμπειρος κοινοβουλευτικός θύμιζε στο liberal.gr την λαϊκή παροιμία: «Oποιος σκάβει το λάκκο του άλλου, πέφτει ο ίδιος μέσα», θέλοντας να αναδείξει το ότι οι κατηγορίες, οι οποίες αποδίδονται στα πολιτικά πρόσωπα  στην υπόθεση Novartis είναι στηριγμένες σε ασάφειες και αοριστολογίες που μπορούν εύκολα να ειπωθούν «από» και προς «κάθε» πλευρά. «Με αοριστολογίες όμως δεν στήνεις κατηγορίες», συμπλήρωσε η ίδια πηγή.
Ορισμένοι επέκριναν με έντονο τρόπο τους  ιδιαίτερα υψηλούς τόνους που χρησιμοποίησε ο κ.Γεωργιάδης εναντίον του πρωθυπουργού, κατακρίνοντάς τον ειδικά για τη φράση πως «ο  κ. Τσίπρας είναι διεφθαρμένος μέχρι το μεδούλι». Μπορεί να έχουν δίκιο καθώς οι φράσεις αυτές δεν μπορούν να λέγονται με τόσο εύκολο τρόπο, όπως τονίζουν, από έναν εκλεγμένο βουλευτή. Μπορεί να έχουν και άδικο, αφού υπάρχουν και εκείνοι  που «δικαιολογούν» τον αντιπρόεδρο της ΝΔ εξαιτίας της «άδικης» και σκληρής επίθεσης, όπως λένε, που δέχεται από την κυβερνητική πλειοψηφία. 
Σε κάθε περίπτωση, από όποια πλευρά και αν το δεις, η συνέχεια προμηνύεται εξαιρετικά ενδιαφέρουσα και με μεγάλη ένταση...
 
Γ.Τρουπής-liberal.gr

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου