Εντάξει, τη διώξαμε την τρόικα, αλλά εκείνη...δεν λέει να φύγει! 
Και μάλιστα αφήνει...μετεξεταστέους την πλειονότητα των υπουργών που ασχολούνται με τις μνημονιακές δράσεις και βάζει βαθμό πάνω από τη βάση σε ελάχιστα στελέχη της κυβέρνησης.
Δύο από τους τρεις εκπροσώπους των δανειστών, ο Ντέκλαν Κοστέλο από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και ο Ράσμους Ρίφερ από την ΕΚΤ, βρέθηκαν στην Αθήνα τ και μίλησαν στο συνέδριο του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου (η τρίτη της παρέας, η «σκληρή του ΔΝΤ» Ντέλια Βελκουλέσκου, παρότι είχε προσκληθεί, δεν ήρθε τελικά).
Μετά το συνέδριο, οι Κοστέλο και Ρίφερ είχαν σειρά επαφών με πλήθος παραγόντων της επιχειρηματικής ζωής της χώρας και πάνω στις συζητήσεις αποκάλυψαν και το βαθμολόγιο της τρόικας. Μάλιστα, ο Ράσμους Ρίφερ φέρεται να ανέφερε ότι με τις απόψεις του συμφωνεί και το ΔΝΤ.

Όπως είπε στους συνομιλητές του ο Ντέκλαν Κοστέλο, στο υπουργείο Οικονομικών η Κομισιόν έχει βαθμολογήσει με «Λίαν καλώς» τον αναπληρωτή υπουργό, Γιώργο Χουλιαράκη και με απλώς «Καλώς» τον υπουργό, Ευκλείδη Τσακαλώτο. Στο υπουργείο Οικονομίας, η Κομισιόν βάζει σχεδόν «Άριστα» στον υφυπουργό, Αλέξη Χαρίτση, διότι θεωρεί ότι επί των ημερών του άρχισε να κινείται το ΕΣΠΑ. Αντίθετα, βαθμό κάτω από τη βάση παίρνει ο υπουργός Γιώργος Σταθάκης, στον οποίο καταλογίζουν κυρίως τις πολύμηνες καθυστερήσεις σχετικά με τη διαχείριση των «κόκκινων» δανείων και με την εφαρμογή των «εργαλειοθηκών» του ΟΟΣΑ.

Μετεξεταστέους αφήνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή τρεις ακόμη υπουργούς που εμπλέκονται με το μνημόνιο: Τον υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Χρήστο Σπίρτζη(«διέλυσε τα λεωφορεία», φέρεται να δήλωσε ο Ντέκλαν Κοστέλο). Τον υπουργό Υγείας, Ανδρέα Ξανθό («δεν έχει κάνει κάτι για να μειωθούν οι δαπάνες σε νοσοκομεία και φάρμακα», είπε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν). Και τον υπουργό Παιδείας, Νίκο Φίλη (για την κατάσταση στα πανεπιστήμια).

Κομισιόν και ΕΚΤ- ΔΝΤ διαφωνούν ως προς τις βαθμολογίες, μόνον στο υπουργείο Οικονομικών. Οι δεύτεροι, θεωρούν σχεδόν άριστο στη δουλειά του τον Ευκλείδη Τσακαλώτο και βάζουν «Καλώς» στον Γιώργο Χουλιαράκη. Για τους υπόλοιπους υπουργούς συμφωνούν απολύτως και μάλιστα βάζουν «σχεδόν μηδέν» στους Γ. Σταθάκη και Χρ. Σπίρτζη.

usay.gr