20.2.21

Εξιχνιάσθηκε υπόθεση ανθρωποκτονίας στην Αργολίδα

Για την υπόθεση αυτή συνελήφθησαν τρία άτομα μετά από Εντάλματα Σύλληψης, ενώ κατηγορούνται ακόμη δύο
Εξιχνιάστηκε, ύστερα από πολύμηνη και μεθοδική έρευνα του Τμήματος Ασφάλειας Άργους- Μυκηνών, ανθρωποκτονία σε βάρος 53χρονου αλλοδαπού, που είχε γίνει την 16.8.2020 στο Άργος Αργολίδας.

Σαν σήμερα……20 Φεβρουαρίου 1944. Νομάρχης και Δήμαρχος Καλαμάτας καταδικάζουν τους αντιστασιακούς για το φόνο Γερμανών στρατιωτών και καταθέτουν στεφάνη «στη μνήμη τους»

Επιμέλεια: Τάσος Αποστολόπουλος
Σαν σήμερα, στις 20 Φεβρουαρίου 1944, η Μεσσηνία ζει συνταραχτικές στιγμές αφού οι αντάρτες χτυπούν συνεχώς τους Γερμανούς κατακτητές σε ενέδρες και αυτοί προχωρούν σε ομαδικές εκτελέσεις Καλαματιανών.

Μεσσηνία: Πάγωσαν οι καλλιέργειες

Προβλήματα λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών και του παγετού που αναπτύχθηκε τα τελευταία 24ωρα και στον νομό Μεσσηνίας καταγράφηκαν σε καλλιέργειες -κυρίως της ανοιξιάτικης πατάτας, σε κηπευτικά και στις καλλιέργειες πρώιμου καρπουζιού. Κ===λιμάκια γεωπόνων από τις διευθύνσεις Αγροτ. Οικονομίας Μεσσηνίας και Τριφυλίας, βρέθηκαν σε πατατοχώραφα προκειμένου να διαπιστώσουν από κοντά την έκταση του προβλήματος και να συγκεντρώσουν στοιχεία για τα δεδομένα του φαινομένου.

Συνελήφθη ο Δημήτρης Λιγνάδης

Εκδόθηκε ένταλμα και συνελήφθη

1424 επιβεβαιωμένα κρούσματα,325 διασωληνωμένοι,νέοιθάνατοι 23,Μεσσηνια 4

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι1.424, εκ των οποίων 2 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμόςτων κρουσμάτων ανέρχεται σε 178.918(ημερήσια μεταβολή +0.8%), εκ των οποίων51.8% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 47 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.921 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Δημ. Βρεττάκος: << Συνυπεύθυνοι Καφαντάρης και Καρβέλας για τις οικονομικές ατασθαλίες του Δήμου Πυλου Νέστορος>>

Με μια αιχμηρή ανάρτηση του ο πρόεδρος της δημοτικής παράταξης «ΝΕΣΤΟΡΙΟΣ ΣΟΦΙΑ» κος Δημήτριος Βρεττάκος κατηγορεί τον νυν Δήμαρχο του Δήμου Πύλου Νέστορος κύριο Π. Καρβέλα τόσο για επιλεκτική και καθυστερημένη αποκάλυψη των ταμειακών ελλειμμάτων του Δήμου όσο και για συνυπευθυνότητα στην συγκάλυψη όλων αυτων των ελλειμμάτων που δημιουργήθηκαν στην περίοδο που ο κυριος Καρβέλας διατελούσσε υπάλληλος οικονομικών στο Δήμο Πύλου Νέστορος επί 20 χρόνια και αντιδήμαρχος οικονομικών επι δημαρχείας του κ. Καφαντάρη.
Ακολουθεί αναλυτικά η δημοσίευση του κυριου Δ.Βρεττάκου:

Σημάδια παρακμής στην πολιτική εξωστρέφειας στην τουριστική Πελοπόννησο "της Α.Μπούζα

Παραλία, αμμόλοφοι Πετροχωρίου
Επειδή τα όσα γίνονται και λέγονται στο δημόσιο λόγο και δη στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου , απαιτουν διερεύνηση διότι δεν βασίζονται σε αληθή στοιχεία , θα ξεκινήσω σε αρκετές συνέχειες, ερωτήματα για τον τουρισμό της Πελοποννήσου αφού στο Περιφ.Συμβούλιο λέγονται ανακρίβειες και πολλές φορές ψέματα.

Λιγνάδης: Νέα σημαντική κατάθεση σε βάρος του- Υπάρχει βιασμός

Δεύερος μάρτυρας που κατέθεσε χθες το βράδυ επιβεβαίωσε το περιεχόμενο της μήνυσης του 25χρονου, για όσα υπέστη από τον πρώην καλλιτεχνικό διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου σε ηλικία 14 ετών

Στο gov.gr το ΝΕΟ πιστοποιητικό εμβολιασμού – Τι θα χρειαστείτε

Από τις 19 Φεβρουαρίου, όσοι έχουν εμβολιαστεί και με τις δυο δόσεις του εμβολίου σύμφωνα με τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης θα μπορούν να προμηθεύονται τη βεβαίωση - πιστοποιητικό εμβολιασμού κατά του κορονοϊού στο gov.gr

Αποκατάσταση τριών χωματερών

Σε τρεις περιοχές της Πελοπόννησου, μέσω του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης» θα προέλθει η χρηματοδότηση για έργα αποκατάστασης των χωματερών. Πρόκειται για την Τρίπολη, την Ερμιονίδα και την Ανατολική Μάνη.

Στενωσιά: Ταξιδεύουμε στo ιστορικό χωριό της Μεσσηνίας με τους εκπληκτικούς καταρράκτες – Ένας μικρός καταπράσινος “παράδεισος”!

Η Στενωσιά είναι ένα χωριό στη Μεσσηνία που ξεχωρίζει για τους εκπληκτικούς καταρράκτες που γίνονται πόλος έλξης των επισκεπτών για τα μοναδικά τοπία τους! Από τα πιο όμορφα ελληνικά χωριά, βρίσκεται κοντά στην Πύλο, από την οποία απέχει περίπου 11,5 χιλιόμετρα, σε υψόμετρο 177 μέτρα.

Δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων για την εβδομάδα (από 22.2.2021 έως 28.2.2021)

Ανακοινώνεται ότι για την επόμενη εβδομάδα (από 22 Φεβρουαρίου 2021 έως 28 Φεβρουαρίου 2021) τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου θα είναι, ανά Διεύθυνση Αστυνομίας, τα ακόλουθα:

Θεατής το Επιμελητήριο Μεσσηνίας για το ΠΟΠ Ελιάς Καλαμάτας

Σε θεατή των εξελίξεων, που αφορούν το ΠΟΠ Ελιάς Καλαμάτας, έχει μετατραπεί το Επιμελητήριο της Μεσσηνίας, αντί να πρωταγωνιστεί στις εξελίξεις, προκειμένου να προστατεύσει τα μέλη του, το σύνολο των εξαγωγέων και των μεταποιητών της Μεσσηνίας.

Μεσσηνία: Στα 70,5 εκατ. ευρώ οι μέχρι στιγμής ενισχύσεις από την επιστρεπτέα προκαταβολή

Το Υπουργείο Οικονομικών έδωσε χθες στη δημοσιότητα ποσοτικά στοιχεία από τους 5 πρώτους κύκλους της επιστρεπτέας προκαταβολής

ΔΕΛΤΙΟ ΚΑΙΡΟΥ για Σάββατο 20/2

Τοπικές βροχές στα ανατολικά τμήματα της χώρας αναμένονται το Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2021. Χωρίς αξιόλογη μεταβολή η θερμοκρασία. Άνεμοι έως 5 μποφόρ στα πελάγη.

ΚΥΡ

19.2.21

Λαμία: Έπιασαν τους ανήλικους που λήστευαν ηλικιωμένες

Είχαν κάνει τουλάχιστον 4 ληστείες στη Λαμία το προηγούμενο 15νθημερο…

Με μηνυτήρια αναφορά-υπόμνημα η Λ. Μενδώνη ζητά πλήρη διευρεύνηση των καταγγελλόμενων υποθέσεων στο θέατρο

Σε μια φορτισμένη για τον χώρο του πολιτισμού και της κοινωνίας, συνέντευξη Τύπου σήμερα, η υπουργός Πολιτισμού ξεκίνησε καταδικάζοντας τη σεξουαλική βία «πολλώ μάλλον όταν συνδέεται με παιδιά και ανήλικους είναι φρικιαστική και επονείδιστη που θα πρέπει να αντιμετωπίζεται εντός θεσμικού πλαισίου».

1.460 επιβεβαιωμένα κρούσματα,325 διασωληνωμένοι,28 νέοι θάνατοι,Μεσσηνία 2

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι1.460, εκ των οποίων 2 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 177.494(ημερήσια μεταβολή +0.8%), εκ των οποίων51.8% άνδρες.1 Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 49 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.615 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Ένα ηχηρό μήνυμα από την εστίαση δείτε: video

Μας λείπουν οι άνθρωποι

Στην αντεπίθεση περνά Ο Π.ΝΙΚΑΣ κατά 28 ιδιοκτητών ακινήτων

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νίκας, κατά των 28 ιδιοκτητών ακινήτων που έστειλαν εξώδικο στην Περιφέρεια και το Περιφερειακό Συμβούλιο για τα προβλήματα διάβρωσης των ακτών στη Μ. Μαντίνεια

Έκλεβαν μπαταρίες από τρακτέρ στη Μεσσηνία

Συνελήφθησαν, χθες (18.2.2021) το πρωί, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Καλαμάτας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας, σε συνεργασία με το Αστυνομικό Τμήμα Μεσσήνης, δύο (2) ημεδαποί, 17 και 37 ετών, αντίστοιχα, γιατί μαζί με ανήλικο ημεδαπό, κατά το χρονικό διάστημα από 13.2.2021 έως και την 17.2.2021, σε τοπικές κοινότητες του Δήμου Μεσσήνης και Καλαμάτας, διέπραξαν τέσσερις (4) κλοπές, σε οχήματα και αγρόκτημα, αφαιρώντας μπαταρίες, χάλκινα αντικείμενα και χρήματα. Επιπλέον, όπως προέκυψε, ανωτέρω συλληφθέντες, ηλεκτροδοτούσαν παράνομα την οικία τους, ενώ ο 37χρονος στερούταν δελτίο ταυτότητας.                                                                                                                                                                                                                                        Τέλος, κατασχέθηκε όχημα ως μέσο τέλεσης αξιόποινων πράξεων. Προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Καλαμάτας.

Την Τέντα προτείνει ο Δήμαρχος για εμβολιαστικό κέντρο

Ο Δήμος Καλαμάτας από την πρώτη στιγμή εκδήλωσης της πανδημίας, συμμετέχει στη μεγάλη προσπάθεια που γίνεται από την Πολιτεία, για την αντιμετώπιση του ιού. Γι’ αυτά τα θέματα τακτική είναι η επικοινωνία μεταξύ του Δημάρχου Καλαμάτας Θανάση Βασιλόπουλου με τον Διοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Γιάννη Καρβέλης.

Νέα μήνυση σε βάρος ηθοποιού-σκηνοθέτη του θεάτρου για υπόθεση βιασμού 14χρονου

Νέα μήνυση σε βάρος ηθοποιού-σκηνοθέτη κατατέθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών για την κατηγορία του βιασμού που φέρεται να τελέστηκε το 2010. Η μήνυση κατατέθηκε από πρόσωπο που δεν ανήκει στον καλλιτεχνικό χώρο και κατά τον χρόνο της καταγγελλόμενης πράξης σε βάρος του, ήταν 14 ετών

Ακυβέρνητο, λόγω μηχανικής βλάβης, πλέει φορτηγό πλοίο νοτιανατολικά του Γυθείου

Ακυβέρνητο, λόγω μηχανικής βλάβης, πλέει φορτηγό πλοίο με σημαία Κομόρες, στη θαλάσσια περιοχή 3,5 ναυτικά μίλια νοτιοανατολικά του Γυθείου στο Λακωνικό κόλπο, με 20 άτομα πλήρωμα.                  
Το πλοίο που μεταφέρει γύψο και είχε αναχωρήσει από την Τουρκία με προορισμό τη Νιγηρία, δεν έχει αιτηθεί συνδρομή.

Συνελήφθη ο ράπερ Mad Clip ύστερα από τρελή καταδίωξη στους δρόμους της Αθήνας

Μπλεξίματα με την Δικαιοσύνη έχει ο γνωστός ράπερ Mad Clip, κατά κόσμον Παναγιώτης Αναστασόπουλος ο οποίος οδηγήθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα του Μοσχάτου με χειροπέδες απόψε το βράδυ. Ο 34χρονος μουσικός κατηγορείται για απείθεια και επίθεση κατά των αστυνομικών που τον συνέλαβαν.

Στα χέρια της αστυνομίας ο ληστής που αναστάτωσε Καλαμάτα και Άργος

Παραδόθηκε το μεσημέρι της Τρίτης στο Αστυνομικό Τμήμα Ναυπλίου ο 39χρονος Ρομά ο οποίος καταζητούνταν από τους αστυνομικούς για ληστεία στη Μεσσηνία και απόπειρα κλοπής στο Άργος.

ΔΕΛΤΙΟ ΚΑΙΡΟΥ για Παρασκευή 19/2

Γενικά καλός καιρός αναμένεται την Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2021. Θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή. Άνεμοι τοπικά έως 6 μποφόρ στο Αιγαίο.

ΚΥΡ

18.2.21

ΚΑΛΑΜΑΤΑ:ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Εξόρμηση- Παρέμβαση για την προστασία των εργαζομένων από την πανδημία πραγματοποίησαν την Πέμπτη 18 Φλεβάρη σε κεντρικό δρόμο της πόλης της Καλαμάτας το συνδικάτο οικοδόμων & συναφών επαγγελμάτων Ν.Μεσσηνίας, το συνδικάτο υπαλλήλων στον ιδιωτικό τομέα Μεσσηνίας , το σωματείο εργαζομένων στις ΔΕΥΑ Μεσσηνίας, το συνδικάτο επισιτισμού - τουρισμού - ξενοδοχείων και συναφών επαγγελμάτων Ν. Μεσσηνίας και ο σύλλογος Γυναικών Καλαμάτας (μέλος ΟΓΕ).

H Χαλκιδική σκοπεύει να επιδοτήσει τα τεστ covid των τουριστών της.

Ας παραδειγματιστούν και οι δικοί μας Ξενοδόχοι από την Χαλκιδική και ας πράξουν τα ανάλογα .Την πρόθεση να αναλάβουν τα μέλη της Ένωσης Ξενοδόχων και του Οργανισμού Τουρισμού Χαλκιδικής την κάλυψη του 50% του κόστους του τεστ ανίχνευσης κορωνοϊού που απαιτείται να κάνουν οι τουρίστες που περνούν τα σύνορα της χώρας με προορισμό τη Χαλκιδική, εκφράζει, μιλώντας στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο πρόεδρος των δυο φορέων και συγχρόνως πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων, Γρηγόρης Τάσιος. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία των επαγγελματιών της Χαλκιδικής που υλοποιήθηκε και πέρσι και συγκεκριμένα τον Αύγουστο του 2020.

1400 επιβεβαιωμένα κρούσματα, 320 διασωληνωμένοι,27 νέοιθάνατοι,Μεσσηνία 3

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι1400, εκ των οποίων10εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε176059(ημερήσια μεταβολή +0.8%), εκ των οποίων51.8% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 50θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1497 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Επιστολή Ο.Ε.ΕΣ.Π.πρός τόν Υφυπουργό Ι. ΤΣΑΚΙΡΗ γιά απαγόρευση πώλησης βιομηχανικών ειδών στίς λαικές αγορές και εξαίρουμένους ΚΑΔ απο την δράση e - ΛΙΑΝΙΚΟ



Με επιστολή πρός τον Υφυπουργό Ι.Τσακίρη η Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Πελοπονήσσου και Νοτιοδυτικής Ελλάδος ζητούν να απαγορευτεί και στις λαϊκές αγορές το δικαίωμα να προμηθεύουν το καταναλωτικό κοινό με διαρκή - βιομηχανικά προϊόντα, άλλως δημιουργούνται συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού από τη στιγμή που τα εξειδικευμένα καταστήματα πώλησης των ίδιων ειδών παραμένουν υποχρεωτικά κλειστά με κρατική εντολή.

Ξεχείλισε το Φιλιατρινό φράγμα

Το Φιλιατρινό φράγμα στους Χριστιάνους Μεσσηνίας εδώ και λίγο καιρό έχει γεμίσει πλήρως και ξεχειλίζει από το σημείο υπερχείλισής του σχηματίζοντας έναν μικρό καταρράκτη. Το φράγμα έχει σχεδιαστεί για να αρδεύσει μια έκταση 30.000.000 τ.μ. γης όμως αυτή τη στιγμή, απλώς συγκεντρώνει το νερό, διότι δεν έχουν ολοκληρωθεί ακόμα τα δίκτυα άρδευσης,

«Η πανδημία σβήνει προς Μάρτη – Απρίλη»

Aισιόδοξες προβλέψεις έκανε ο Διευθυντής ΜΕΘ στο νοσοκομείο Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης, Νικόλαος Καπραβέλος λέγοντας πως “η πανδημία σβήνει προς Μάρτη – Απρίλη και από το Πάσχα θα μιλάμε με άλλους όρους’. Αυτό είπε το πρωί στην ΕΡΤ.Ωστόσο χαρακτήρισε κρίσιμους τους επόμενους δύο μήνες και συνέστησε «υπομονή για να μην τα χαλάσουμε την τελευταία στιγμή».

Η αλυσίδα διασποράς, δηλαδή ο αριθμός των κρουσμάτων και η διάρκεια επιβάλλουν απόλυτη ετοιμότητα, καθώς ο ιός διασπειρόμενος μεταλλάσσεται, τόνισε ο διευθυντής της ΜΕΘ.

Ο κ. Καπράβελος χαρακτήρισε επίτευγμα για τη χώρα «να μην έχουμε επιθετική αύξηση κρουσμάτων και να αποφευχθεί η διάρκεια του κύματος», που όπως είπε, ήταν καταστροφική για τη Θεσσαλονίκη.

Η πίεση στις Μονάδες του «Παπανικολάου» είναι ελεγχόμενη και η αύξηση του ιικού φορτίου στα λύματα δεν μεταφράζεται σε αριθμό νοσηλευόμενων, τόνισε επίσης.Παράλληλα ο κ. Καπράβελος αναφέρθηκε σε νέο κώδικα αξιών αλληλεγγύης, μνημονεύοντας την προσφορά οργάνων από 42χρονη που εξέπνευσε χθες στο νοσοκομείο από εγκεφαλικό.

Ο Σαρηγιάννης είπε πότε θα ανοίξει η εστίαση

Σε ότι αφορά την εστίαση, ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης εκτίμησε ότι πρέπει να λειτουργήσει από τον Απρίλιο στη νότια Ελλάδα και από το Μάιο στο βόρειο τμήμα της χώρας.

«Η εστίαση πρέπει να λειτουργήσει από τον Απρίλιο στη νότια Ελλάδα και από τον Μάιο στο βόρειο τμήμα της χώρας», τόνισε χαρακτηριστικά ο καθηγητής μιλώντας στο Mega.

Συντάξεις Μαρτίου: Πότε πληρώνονται οι συνταξιούχοι - Ημερομηνίες ανά Ταμείο

Από την Τρίτη 23 Φεβρουαρίου ξεκινούν να πληρώνονται οι συντάξεις Μαρτίου στου δικαιούχους - συνταξιούχους. Πρώτες καταβάλλονται οι συντάξεις του ΙΚΑ, οι οποίες όπως και τους προηγούμενους μήνες θα πληρωθούν σε δύο δόσεις, ανάλογα με τον ΑΜΚΑ των συνταξιούχων, ενώ οι διαδικασία των πληρωμών θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή, στις 26 Φεβρουαρίου

Υπενθυμίζεται ότι το υπουργείο Εργασίας σε συνεργασία με την Διοίκηση του e-ΕΦΚΑ αποφάσισε η πληρωμή των κύριων και επικουρικών συντάξεων να γίνεται στην ίδια ημερομηνία στους δικαιούχους.

Οι ημερομηνίες καταβολής για τις συντάξεις ανά ταμείο

  • Το ΙΚΑ θα πληρώσει τις συντάξεις Φεβρουαρίου 2021:
  1. Τρίτη 23 Φεβρουαρίου (για τους συνταξιούχους που το ΑΜΚΑ τους λήγει σε 1, 3, 5, 7, 9)

  2. Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου (για τους συνταξιούχους που το ΑΜΚΑ τους λήγει σε 0, 2, 4, 6, 8)
  • Ο OAEE θα πληρώσει τις συντάξεις την Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2021
  • Ο OΓΑ θα πληρώσει τις συντάξεις την Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2021
  • Το Δημόσιο θα πληρώσει τις συντάξεις την Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου 2021
  • Το ΝΑΤ και ΚΕΑΝ θα πληρώσουν τις συντάξεις την Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου 2021
  • Ο ΟΠΕΚΑ θα πληρώσει τις συντάξεις των Ανασφάλιστων Υπερηλίκων την Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου 2021
  • Το ΕΤΑΑ (μη Μισθωτών) θα πληρώσει τις συντάξεις την Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2021
  • Τα υπόλοιπα ταμεία του ΕΦΚΑ (Μισθωτών) θα πληρώσουν τις συντάξεις την Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2021
  • Οι προσωρινές συντάξεις Ενόπλων Δυνάμεων, Σωμάτων Ασφαλείας και Πυροσβεστικού Σώματος θα καταβληθούν την Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2021
  • Το ΕΤΑΠ – ΜΜΕ θα καταβάλει τις συντάξεις την Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2021
  • Το ΕΤΑΤ θα καταβάλει τις συντάξεις την Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2021.

Επανηλεκτροδοτήθηκαν 60.000 νοικοκυριά και επιχειρήσεις - Τα συνεργεία συνεχίζουν και σήμερα τις εργασίες

Τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ συνεχίζουν και σήμερα τις εργασίες για την επανηλεκτροδότηση 10.000 νοικοκυριών                                                           

Το συνολικό δυναμικό του ΔΕΔΔΗΕ στις πληγείσες από την κακοκαιρία περιοχές της Αττικής - που ανέρχεται σε περίπου 440 άτομα - θα ενισχυθεί περαιτέρω σήμερα με επιπλέον 25 συνεργεία (περίπου 60 άτομα) που θα προσέλθουν από την Περιφέρεια της Πελοποννήσου, Ηπείρου και της Κεντρικής Ελλάδος, καθώς έχουν αποκατασταθεί στις περιοχές αυτές οι ζημιές από την κακοκαιρία «Μήδεια».

Έως αργά το βράδυ της Τετάρτης είχαν ηλεκτροδοτηθεί περίπου 60.000 νοικοκυριά και επιχειρήσεις και ο ΔΕΔΔΗΕ ανακοινώνει ότι τα συνεργεία του συνέχισαν καθόλη τη διάρκεια της νύχτας τις εργασίες για την επανηλεκτροδότηση 5 γραμμών Μέσης Τάσης, σε τμήματα των περιοχών Διόνυσος, Αγ. Στέφανος, Κεφαλάρι, Πολιτεία, Γλυκά Νερά, Εκάλη και Νέα Ερυθραία.

Ο ΔΕΔΔΗΕ εφιστά την προσοχή σε όλους τους πολίτες σε περίπτωση που διαπιστώσουν ζημιές στο Δίκτυο (πεσμένα καλώδια, στύλους κλπ) να απομακρυνθούν άμεσα και να μην έρθουν σε καμία επαφή. Καλεί επίσης όσους πολίτες συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν προβλήματα ηλεκτροδότησης στις περιοχές που σημειώθηκαν ζημιές στο Δίκτυο από την κακοκαιρία, να επικοινωνήσουν με την Εταιρία για να εξεταστεί η περίπτωση μεμονωμένης βλάβης, τηλεφωνικά στο 11500 ή 2111900500 , μέσω της εφαρμογής MyDEDDiE app σε Android και iOS από το κινητό τους ή και μέσω υπολογιστή από την ιστοσελίδα του ΔΕΔΔΗΕ στο Online Δήλωση Βλάβης (deddie.gr).

Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για το μισθολόγιο της ΑΑΔΕ

Ψηφίστηκε από την ολομέλεια της Βουλής - κατά πλειοψηφία - το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών για το μισθολόγιο της ΑΑΔΕ, στο οποίο συμπεριελήφθησαν και οι τροπολογίες με τις ρυθμίσεις θεμάτων αρμοδιότητας του υπουργείου Οικονομικών (προβλέπει την απαλλαγή επαγγελματικών από μισθώματα και τον Μάρτιο), την εισαγωγή χρήσης ψηφιακών μέσων στις αρχαιρεσίες αθλητικών ενώσεων, την προκαταβολή σύνταξης, και τη ρύθμιση θεμάτων για την άσκηση ανακοπής κατά της εκτελεστικής διαδικασίας εκποίησης της περιουσίας του οφειλέτη ενώπιον του πτωχευτικού δικαστηρίου.

ΔΕΛΤΙΟ ΚΑΙΡΟΥ για Πέμπτη 18/2

Χιονοπτώσεις σε Θράκη και Βόρειο Αιγαίο αναμένονται έως το πρωί της Πέμπτης 18 Φεβρουαρίου 2021. Άνοδος της θερμοκρασίας αλλά και παγετός κατά τη διάρκεια της νύχτας. Άνεμοι έως 6 και τοπικά έως 7 μποφόρ σε Θερμαϊκό και Σποράδες. Πιο αναλυτικά, αναμένονται νεφώσεις κατά διαστήματα ενώ χιονοπτώσεις θα σημειωθούν έως το πρωί κατά κύριο λόγο στη Θράκη και στο Βόρειο Αιγαίο. Πρόσκαιρες τοπικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν από το μεσημέρι στα ορεινά της Κρήτης. Η ορατότητα κατά τη διάρκεια της νύχτας στα ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη

ΚΥΡ

17.2.21

54χρονος άστεγος βρέθηκε νεκρός σε κτήριο του ΑΠΘ

Άστεγος ήταν ο 54χρονος στη Θεσσαλονίκη, ο οποίος εντοπίστηκε νεκρός νωρίτερα σήμερα, Τετάρτη (17.02.2021). Το πτώμα του άτυχου άνδρα βρήκαν φοιτητές σε εγκαταλελειμμένο κτήριο του ΑΠΘ.

Τα αίτια θανάτου του 54χρονου άνδρα στη Θεσσαλονίκη είναι παθολογικά, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία. Το πτώμα του βρέθηκε νωρίτερα σε εγκαταλελειμμένο κτίριο, στην οδό Αγίου Δημητρίου, κοντά στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Από μαρτυρίες προκύπτει ότι ο 54χρονος ήταν άστεγος και χρησιμοποιούσε για κατάλυμα το συγκεκριμένο κτίριο μαζί με έναν ακόμη άστεγο.

Από την πρώτη έρευνα δεν έχουν εντοπιστεί εξωτερικές κακώσεις.

Τα ακριβή αίτια θανάτου του 54χρονου αναμένεται να προσδιοριστούν αύριο, Πέμπτη (18.02.2021) μετά την διενέργεια της νεκροψίας – νεκροτομής.

Εντούτοις, η έρευνα της Αστυνομίας συνεχίζεται, σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Μαλακάσα: Ανατροπή νταλίκας στην εθνική οδό Αθηνών - Λαμίας

Ανατροπή νταλίκας σημειώθηκε αργά το απόγευμα της Τετάρτης στην εθνική οδό Αθηνών - Λαμίας στο ύψος της Μαλακάσας. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, δεν υπάρχουν τραυματίες Λόγω του ατυχήματος η κίνηση των οχημάτων με κατεύθυνση τη Λαμία γίνεται μέσω του Σ.Ε.Α Σείριος. Στο σημείο βρίσκονται δυνάμεις της Τροχαίας με σκοπό να διευκολύνουν τη διέλευση των οχημάτων

επιβεβαιωμένα κρούσματα 755,διασωληνωμένοι 313,θάνατοι 13,Μεσσηνία 5

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματατης νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι755, εκ των οποίων9εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Οσυνολικός αριθμόςτων κρουσμάτων ανέρχεται σε174659(ημερήσια μεταβολή +0.4%), εκ των οποίων51.8% άνδρες.1 Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 52θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1558 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.To𝑅𝑡για την επικράτεια εκτιμάται σε0.99 (95%Crl: 0.27-1.78)Ημερήσια εξέλιξη της πανδημίας:

Δικαστήριο διέγραψε οφειλές ανέργου στη Ρόδο – Θα καταβάλει μηνιαία δόση μόλις 2,49 ευρώ!

Στην προστασία του νόμου για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά υπήχθη ζευγάρι στη Ρόδο με απόφαση του Ειρηνοδικείου του νησιού, το οποίο διέταξε την απαλλαγή του άνεργου άνδρα και υποχρέωση καταβολής μηνιαίας δόσης από τη σύζυγο του μόλις 2,49 ευρώ. Η πρωτοφανής δικαστική απόφαση προς όφελος δανειοληπτών, εκδόθηκε καθώς το δικαστήριο έκρινε πως δεν υπήρχε δόλος στην αδυναμία του να πληρώσει τις οφειλές του στις τράπεζες.

Ισχυρός παγετός και την Τετάρτη - Άνοδος της θερμοκρασίας από αύριο

Αποχωρεί σιγά σιγά η κακοκαιρία «Μήδεια», που έπληξε την Ελλάδα με ισχυρές χιονοπτώσεις, δριμύ ψύχος και θυελλώδεις ανέμους, με αποτέλεσμα ο καιρός να έχει μπει πια σε τροχιά βελτίωσης.

Καλαμάτα «Έξυπνη» διάβαση πεζών στην Καλαμάτα

Με αισθητήρες και ενδείξεις Led η «έξυπνη» διάβαση θα αλλάξει τον τρόπο που οι πεζοί θα κι νούνται πλέον στο αστικό οδικό δίκτυο. Αφού, ο δήμος Καλαμάτας προχωρά το επόμενο διάστημαστη δημιουργία της πρώτης «έξυπνης» διάβασης πεζών στο κέντρο της πόλης. Η «έξυπνη» αυτή διάβαση θα κατασκευαστεί στη συμβολή των οδών Αριστομένους & Νικηταρά, θα διαθέτει αισθητήρες κίνησης και θερμότητας και θα είναι ενεργειακά αυτόνομη καθώς τη λειτουργία της θα καλύπτει φωτοβολταϊκό πάνελ. Στο οδόστρωμα επίσης θα τοποθετηθούν φώτα Led και η ανάλογη σήμανση.

Πού εντοπίζονται προβλήματα, κυρίως λόγω του παγετού, στις περιφέρειες Δυτικής Ελλάδας και Πελοποννήσου

Σε σημεία του ορεινού επαρχιακού οδικού δικτύου της Αιτωλοακαρνανίας, της Αχαΐας και της Κορινθίας, εντοπίζονται τα κυριότερα προβλήματα στην κίνηση των οχημάτων, κυρίως λόγω του παγετού. Πάντως, μηχανήματα των περιφερειών Δυτικής Ελλάδας και Πελοποννήσου, καθώς και των δήμων, επιχειρούν συνεχώς, ώστε να παραμένουν προσβάσιμοι οι δρόμοι.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου