7.5.11

Μεγάλοι Σεισμοί – Υπεύθυνες οι ευθυγραμμίσεις πλανητών !

Ο Βόσνιος επιστήμονας Dr. Mensur Omerbashich-PhD σύμφωνα με την θεωρία του, υποστηρίζει πως οι αστρονομικές ευθυγραμμίσεις συμβάλουν άμεσα στην ανάπτυξη σεισμικής δραστηριότητας στον πλανήτη μας.
Στην ιστοσελίδα του μάλιστα έχει βάλει και αντίστροφο μετρητή που δείχνει πόσες μέρες ακόμα θα είμαστε (90μέρες) στην ζώνη υψηλού κινδύνου για πιθανή πρόκληση σεισμού μεγέθους +8 βαθμών!!!
Παρακολουθώντας τον κομήτη Ελενιν από το 2007, είδε πως αυτός ευθύνεται άμεσα στην πρόκληση σεισμών μεγέθους άνω των 6 βαθμών. Κάθε φορά που υπήρχε ευθυγράμμιση γινόταν κάποιος σεισμός, όσο πιο κοντά περνούσε απ'τον πλανήτη μας τόσο μεγαλύτερος ήταν ο σεισμός.

Για να διαβάσετε ολόκληρη την έρευνα του και να δείτε σε διάγραμμα τις περασμένες ευθυγραμμίσεις   κάντε κλίκ ΕΔΩ (pdf). Το  παρελθόν του επιστήμονα είναι πλούσιο από ανώτατους εκπαιδευτικούς τίτλους και ανακαλύψεις που τον καταξιώνουν. Ενώ ενδιαφέρον έχει να διαβάσετε την περιπέτεια του εκεί που γράφει PUBLIC NOTICE.

GPO - Πρωτιά της ΝΔ σε νέα έρευνα για το Mega ...

Για πρώτη φορά η ΝΔ, μετά από σχεδόν δύο χρόνια, φέρεται να προηγείται σε δημοσκόπηση του ΠΑΣΟΚ. Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σε δημοσκόπηση της εταιρίας GPO που θα... παρουσιαστεί, τη Δευτέρα, στην εκπομπή «Ανατροπή» του Γιάννη Πρετεντέρη, η ΝΔ προηγείται με ευδιάκριτη διαφορά του ΠΑΣΟΚ.
Επίσης στην ίδια έρευνα καταγράφεται ραγδαία πτώση των ποσοστών του Γ. Παπανδρέου στην αποτελεσματικότητα και στη δημοφιλία και μάλιστα φέρεται να έρχεται δεύτερος, μετά τον Αντώνη Σαμαρά.
Αυτό που μένει να δούμε είναι εάν η εταιρία πρόλαβε να μετρήσει και τις τελευταίες εξελίξεις γύρω από τις αποκαλύψεις για τις υπόγειες συζητήσεις και συμφωνίες που έκανε ο πρωθυπουργός με τον φίλο του τον Στρος Καν. Τέλος πληροφορίες αναφέρουν πως και στον Κυριακάτικο τύπο θα υπάρχει έρευνα που θα δείχνει τη ΝΔ να προηγείται. parapolitika.gr

«Ο Οσάμα Μπίν Λάντεν δεν είναι …νεκρός» !!

O John Avlon, συνεργάτης του CNN, δικαιολογεί τις θεωρίες συνωμοσίας
Πολλοί είναι εκείνοι που πιστεύουν ότι ο ηγέτης της Αλ Κάιντα δεν είναι νεκρός και χαίρονται που επιτέλους υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που «ξύπνησαν και δεν πιστεύουν τα σκουπίδια που θέλει να τους ταίσει η αμερικανική κυβέρνηση».
Στο Facebook τον τελευταίο καιρό έχουν δημιουργηθεί διάφορες ομάδες γύρω από το θάνατο του Μπιν Λάντεν και την αλήθεια πίσω από την εκτέλεση στο κρησφύγετό του από τους αμερικανούς κομάντος.
Κάποιοι από αυτούς θεωρούν ότι ο ηγέτης της Αλ Κάιντα είναι νεκρός εδώ και αρκετό καιρό. «Πραγματικά πιστεύω ότι έχει πεθάνει εδώ και καιρό. Είναι ο μεγαλύτερος τρομοκράτης παγκοσμίως και δεν έχουμε ακούσει τίποτα γι' αυτόν εδώ και χρόνια. Αυτά που ισχυρίζεται ο Ομπάμα ότι τον σκότωσε είναι μ...ς» είναι το post που άφησε στο group «Osama is not dead» ένα από τα 1.924 μέλη του. Δεν λείπουν και αυτοί που υποστηρίζουν ότι ο Μπιλ Λάντεν πέθανε από φυσικά αίτια το 2000 και άλλοι που αναρωτιούνται γιατί το Ομπάμα δεν βγάζει στη δημοσιότητα τη φωτογραφία του νεκρού ηγέτη.
Κάποιοι διακωμωδούν την είδηση περί εκτέλεσής του με αστεία σχόλια όπως «Δεν είναι νεκρός, μου έστειλε χθες μήνυμα στο κινητό μου» ή «τον είδα να χορεύει στη Sesame street»!
Ένας από τους πιο γνωστούς πολιτικούς αναλυτές, αρθρογράφος στο Newsweek, o οποίος συνεργάζεται και με το CNN και ειδικός στις θεωρίες συνωμοσίας, ο John Avlon θεωρεί ότι όσοι λένε ότι ο Λάντεν δεν είναι νεκρός το κάνουν για να μπορέσουν να διατηρήσουν καλή την ψυχολογία τους.
«Πάντα θα υπάρχουν άνθρωποι, ειδικότερα σήμερα που το διαδίκτο είναι τόσο ενισχυμένο, που θα ενστερνίζονται θεωρίες συνωμοσίας γύρω απ' όλα τα θέματα» λέει ο Avlon. «Και συνήθως αυτοί οι άνθρωποι έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό. Δίνουν αυτές τις εξηγήσεις προκειμένου να κρατήσουν "στα καλά τους" την ψυχολογία τους. Δεκαεννιά άτομα δεν μπορούσαν να ρίξουν τους Δίδυμους Πύργους. Έπρεπε όλο αυτό να είναι μια θεωρία συνωμοσίας. Αλλιώς ο κόσμος γίνεται τρομακτικός και πολύ απρόβλεπτος γι' αυτούς» προσθέτει ο Avlon.
«Αν και είναι σχεδόν προβλέψιμο το γεγονός ότι οι θεωρίες συνωμοσίας γύρω από το θάνατο του Μπιν Λάντεν θα είναι διάχυτες στη Μέση Ανατολή, επειδή σε κάποιους αρέσει να βγάζουν τέτοιες φήμες, το γεγονός ότι κυκλοφορούν και στην Αμερική δείχνει μια παθητικότητα» τονίζει ο Avlon.
Δείτε ένα από τα γκρουπ στο Facebook


Δίωξη …για εμπρησμό στον αρχηγό της Πυροσβεστικής

Σε δίκη παραπέμπεται ο αρχηγός της Π.Υ., Στέλιος Στεφανίδης. Εις βάρος του έχει ασκηθεί δίωξη για εμπρησμό από αμέλεια.
Δίωξη εις βάρος του αρχηγού της Πυροσβεστικής, Στέλιου Στεφανίδη, καθώς και 15 ακόμα αξιωματικών, ασκήθηκε για εμπρησμό από αμέλεια.
Έτσι, ο Σ. Στεφανίδης θα οδηγηθεί σε δίκη για την καταστροφική πυρκαγιά της Ανατολικής Αττικής, το 2009, η οποία είναι προγραμματισμένη για την ερχόμενη Δευτέρα.
Η άσκηση των ποινικών διώξεων βασίστηκε στο πόρισμα που συνέταξε ο γενικός επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης Λ. Ρακιντζής.
Υπάρχει όμως κι ένα αξιοσημείωτο.
Ενώ το πόρισμα επέρριπτε ευθύνες εις βάρος του συνόλου της τότε ηγεσίας για έλλειψη συνεννόησης και αδυναμία συντονισμού, από την πλευρά των ανώτατων αξιωματικών του σώματος που ενεπλάκησαν στην κατάσβεση, η δίωξη βαρύνει μόνο τον νυν αρχηγό, όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα της Καθημερινής.
Αντίθετα, ο τέως αρχηγός Αθ. Κοντοκώστας και ο τότε περιφερειάρχης Αττικής κ. Απ. Γεροκώστας δεν αντιμετωπίζουν ποινικές διώξεις.
Σύμφωνα με τα όσα δημοσιεύονται στο ρεπορτάζ της εφημερίδας, ο κ. Στεφανίδης είναι ο μόνος από την τότε ηγεσία της Π.Υ. που αντιμετωπίζει δίωξη, διότι ήταν ο πρώτος ο οποίος μετέβη στο σημείο της πυρκαγιάς, τα ξημερώματα της 22 Αυγούστου στο Γραμματικό.
Επομένως, έφερε το κύριο βάρος για την λανθασμένη εκτίμηση της απειλής.
Υπενθυμίζεται πως σε δίκη με κακουργηματικού χαρακτήρα κατηγορίες έχει παραπεμφθεί και ο Φ. Παππάς, υπαρχηγός της Πυροσβεστικής, στην πυρκαγιά της Ηλείας, το 2007.

Οι Γερμανοί επενδύουν …1ΔΙΣ για ΑΠΕ στην Κρήτη !

Οι επενδύσεις θα ..απογειώσουν την οικονομία του νησιού !
Σούπερ επένδυση που μπορεί να φτάσει και το 1 δισ. Ευρώ στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και όχι μόνο ετοιμάζουν Γερμανοί στην Κρήτη!
Πρόκειται για ... γερμανικές εταιρείες - κολοσσούς που ενδιαφέρονται να κάνουν επενδύσεις στην Ελλάδα και οι επικεφαλής τους έρχονται τη Δευτέρα στο Ηράκλειο μετά από μεσολάβηση του, κρητικής καταγωγής, ευρωβουλευτή των Γερμανών φιλελευθέρων κ.Χατζημαρκάκη ο οποίος το περασμένο Σάββατο, είχε συναντηθεί και για τον σκοπό αυτό με τον υπουργό Ανάπτυξης κ. Χρυσοχοΐδη.
Οι δρ. Edwin Kohl και κ.Jeroen Haberland , πρόεδρος της εταιρείας “mia electric GmbH“ και διευθυντής της εταιρείας Circadian Solar αντίστοιχα, θα βρίσκονται τη Δευτέρα στο Ηράκλειο για να συζητήσουν για την τεράστια επένδυση που σχεδιάζουν στο χώρο των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και την ηλεκτροκινητικότητα στην Κρήτη- με αιχμή την παραγωγή ολοκληρωμένων συστημάτων φωτοβολταϊκών συγκεντρωτών για μια σειρά εφαρμογών συνδεδεμένων στο δίκτυο, αλλά και εκτός δικτύου.
Οι δρ.Edwin Kohl και κ.Jeroen Haberland , συνοδευόμενοι από τον κ.Χατζημαρκάκη, θα πετάξουν με ιδιωτικό τζετ την Κυριακή το βράδυ από το Saarbrücken στο Ηράκλειο και τη Δευτέρα θα έχουν επαφές με τον περιφερειάρχη κ.Αρναουτάκη (ο οποίος είναι ενήμερος για το όλο σχέδιο), θα δουν το δήμαρχο κ.Κουράκη που πιθανώς θα τους ξεναγήσει και στη Βιομηχανική, θα πάνε στο ΙΤΕ όπου θα συναντηθούν με τον κ.Στεφανίδη , το μεσημέρι θα δώσουν συνέντευξη Τύπου και αμέσως μετά θα αναχωρήσουν για την Γερμανία!
Οι γνωρίζοντες λένε ότι πρόκειται για μια πολύ σοβαρή προοπτική που θα απογειώσει την Κρήτη στην περίπτωση που υλοποιηθεί αυτή η επένδυση (είναι στα ελληνικά χέρια το όλο θέμα…) ενώ αναζητούνται χώροι και στη Ρόδο και την Καλαμάτα που επίσης υπάρχει ηλιοφάνεια…
Ο κ. Χατζημαρκάκης θέλει να διαμορφωθεί συνεργασία και με το ΙΤΕ γι΄αυτό και θα υπάρξει συνάντηση έτσι ώστε ο επικεφαλής καθηγητής του πανεπιστημίου της Γερμανίας που έχει κάνει την εφεύρεση των νέων φωτοβολταικών να δημιουργήσει πεδίο συνεργασίας που θα ευνοήσει και άλλες συνεργασίες- επενδύσεις και στο μέλλον.
Σε κάθε περίπτωση στόχος της παραγωγής στο μέλλον θα είναι η τροφοδότηση ηλεκτρικών οχημάτων με ηλεκτρική ενέργεια ή με υδρογόνο.
Στο Ηράκλειο θα παρουσιαστούν τη Δευτέρα τα πρώτα σχέδια με στόχο να αναζητηθεί η διαμόρφωση ενός πιλοτικού προγράμματος που θα έχει:
-Την ιδιωτική επένδυση,
-την στήριξη κοινοτικών κονδυλίων ή με συγχρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων.
Η επένδυση είναι πολύ σημαντική και μεγάλη για τα δεδομένα της Κρήτης, αλλά αλλάζει τον ρόλο του νησιού σε σχέση με τις ανανεώσιμες.
Γιατί μπορούν να υπάρξουν πλήρεις και πρακτικές εφαρμογές που θα οδηγήσουν σε θέσεις εργασίας στην Κρήτη.
Σε πρώτο στάδιο η συνολική δαπάνη της επένδυσης εκτιμάται στα 500 εκ. ευρώ. Σε περίπτωση που θα προχωρήσει σε εφαρμογές όπως δίκτυο τροφοδοσίας για ηλεκτρικά αυτοκίνητα και χρήση ηλεκτρικών αυτοκινήτων η επένδυση θα φτάσει το 1 δις ευρώ.
Η εταιρεία
Να σημειώσουμε ότι η ‘mia electric GmbH’ έχει ξεκινήσει παραγωγή ηλεκτρικών αυτοκινήτων , εχει κλείσει πωλήσεις σε Γερμανικές εταιρείες και οι πωλήσεις σε μεμονωμένους ιδιώτες πελάτες ξεκινούν από το 2012.
Το νέο ηλεκτρικό αυτοκίνητο έχει σχεδιαστεί από τον πρώην διευθυντή σχεδιασμού της Volkswagen Murat Günak.
Το νέο ηλεκτρικό αυτοκίνητο προς το παρόν είναι για κίνηση μέσα στην πόλη, αλλά και επαγγελματικό όχημα μεταφοράς στην πόλη, διαθέτει μια οικονομική κατανάλωση ρεύματος με τυποποιημένη μπαταρία της Mia (8 kWh) και καλύπτει ήδη απόσταση έως 100 χιλιομέτρων. Χρειάζεται μόνο 2,5 ώρες για πλήρη φόρτιση και η κατανάλωσή του κοστίζει περίπου 1,50 ευρώ ανά 100 χιλιόμετρα!
Η λογική της εταιρείας παραγωγής είναι πως για να δημιουργήσει το ρεύμα φόρτισης χωρίς καθόλου εκπομπές, για το αυτοκίνητο αυτό ακολουθεί μια στρατηγική πωλήσεων: για κάθε πωλούμενο μοντέλο MIA, η εταιρεία φροντίζει για την παροχή νέων δυνατοτήτων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, οι οποίες αντιστοιχούν στην ετήσια μέση κατανάλωση ισχύος των ηλεκτρικών αυτοκινήτων, σε αιολικά πάρκα ή ηλιακή ενέργεια.
Το νέο αυτοκίνητο πόλης θα παράγεται σε μεγάλη κλίμακα από φέτος το καλοκαίρι. Το εργοστάσιο mia στο Cerizay της Γαλλίας είναι προσαρμοσμένο να παράγει ετησίως τουλάχιστον 10.000 μονάδες. «Στόχος μας είναι να έχουμε 5.000 ΜΙΑΣ στους γερμανικούς και τους γαλλικούς δρόμους από την έναρξη της παραγωγής τους μέχρι το τέλος του έτους 2011», αναφέρει ο Δρ Roman Dudenhausen, Διευθύνων Σύμβουλος της mia. «Η μεγάλη ζήτηση που ανέκυψε από την έναρξη των πωλήσεων δείχνει ότι ο στόχος αυτός είναι αρκετά ρεαλιστικός». cretalive

Η κλιματική αλλαγή «απειλή» για την Μεσόγειο

Ισχυρές περιβαλλοντικές πιέσεις δέχεται η Μεσόγειος θάλασσα, λόγω της κλιματικής αλλαγής, της ρύπανσης και της υπεραλίευσης.
Σύμφωνα με έρευνα, που διήρκεσε τέσσερα χρόνια και συμμετείχαν ερευνητικά κέντρα από 21 χώρες, πολύτιμα θαλάσσια λιβάδια έχουν μειωθεί κατά ένα τρίτο.
Όπως αναφέρεται στα συμπεράσματα της έρευνας, η θερμοκρασία στις ελληνικές θάλασσες, την τελευταία 20ετία αυξήθηκε κατά μέσο όρο, ένα βαθμό Κελσίου.ΣΚΑΙ

"Δεν κάναμε τον Καλλικράτη για να φτιάξουμε νέο Φαραώ..."

Καρφί Μπεγλίτη για Τατούλη !!
Δεν κάναμε τον Καλλικράτη να δημιουργήσουμε ένα νέο ΦΑΡΑΩΝΙΚΟ συγκεντρωτικό σύστημα αλλά ένα βαθειά αποκεντρωμένο δημοκρατικό σύστημα..."
Αυτή η δήλωση του Πάνου Μπεγλίτη το πρωί στην Κόρινθο δίνει το στίγμα της ανοικτής πλέον αντιπαράθεσης του επίσημου και όχι του..."Βενιζελικού" ΠΑΣΟΚ με την προσωπική τακτική και στρατηγική που ακολουθεί ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης...! diogenis-press

Επίθεση με καλάσνικοφ σε οπαδούς του ΠΑΟ στην Κόρινθο !

Αιματηρή συμπλοκή με καλάσνικοφ μεταξύ χούλιγκαν του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού σημειώθηκε λίγο μετά τα μεσάνυχτα στη Κόρινθο. Τρεις άγνωστοι -οπαδοί του Ολυμπιακού εκτιμάται- πυροβόλησαν 7 οπαδούς του ΠΑΟ, τραυματίζοντας δύο από αυτούς στα πόδια.
Το επεισόδιο ήταν συνέχεια μιας άλλης συμπλοκής που είχε γίνει νωρίτερα έξω από το Σύνδεσμο φιλάθλων του Ολυμπιακού στην Κόρινθο.
Συγκεκριμένα, όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, μετά την πρόκριση του Παναθηναϊκού στον τελικό του φάιναλ φόρ της Βαρκελώνης,στο μπασκετ, μια ομάδα οπαδών της ομάδας που πανηγύριζε πήγε στο σύνδεσμο του Ολυμπιακού όπου έκαναν επίθεση, με αποτέλεσμα να συμπλακούν με τους αντίπαλους οπαδούς.
Στο σημείο έφτασαν αστυνομικές δυνάμεις που έτρεψαν σε φυγή τους νεαρούς, οι οποίοι όμως έκλεισαν «ραντεβού» για αργότερα προκειμένου να λύσουν τις διαφορές τους στη διασταύρωση των οδών Καλλιθέας και Αϊδινίου. Εκεί πήγαν οι επτά οπαδοί του ΠΑΟ όπου δέχθηκαν τους πυροβολισμούς από τρεις άλλους που είχαν πάει για τον ίδιο σκοπό στο σημείο.
Οι δύο τραυματίες διακομίσθηκαν και νοσηλεύονται εκτός κινδύνου στο νοσοκομείο Κορίνθου.
Στον τόπο του επεισοδίου από τους αστυνομικούς βρέθηκαν δώδεκα κάλυκες διαμετρήματος 7,62 χιλιοστών.
Οι δράστες αναζητούνται ενώ προανάκριση γίνεται από το τμήμα ασφάλειας Κορίνθου.

ΠΡΟΦΗΤΕΙΑ - Όταν σκοτώσουν εκείνον που το όνομά του θα αρχίζει από.....Ο

"Όταν σκοτώσουν εκείνον που το όνομά του θα αρχίζει από όμικρον και που θα τον γνωρίζουν όλοι με αυτό τότε τα γεγονότα θα τρέχουν τόσο γρήγορα που δεν θα προλαβαίνουν να τα λένε..." Aγιος Γεώργιος ο Χοζεβίτης (ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ ΤΡΑΧΩΝΙΟΥ )

Ποια γνωστή τραγουδίστρια έκλεψαν κακοποιοί;

Θύμα άγνωστων κακοποιών έπεσε η γνωστή τραγουδίστρια Τάμτα, η οποία είχε βγει με την παρέα της για διασκέδαση στο κέντρο της Αθήνας, αλλά στο τέλος βρέθηκε στο αστυνομικό τμήμα, αναζητώντας τους άγνωστους δράστες που έκαναν επιδρομή στο αυτοκίνητό της.
Το περιστατικό που αναστάτωσε την δημοφιλή τραγουδίστρια έγινε αργά τη νύχτα στην οδό Βουτάδων στο Γκάζι, όπου είχε παρκάρει σε ένα στενό πριν πάει σε μπαράκι της περιοχής όπου την περίμενε η παρέα της.
Την ευχάριστη βραδιά ακολούθησαν όμως εκπλήξεις, καθώς λίγο μετά τις τρεις, αντικρίζοντας το αυτοκίνητό της η γνωστή τραγουδίστρια έπαθε σοκ. Το πορτ μπαγκάζ ήταν σπασμένο και οι δράστες είχαν αφαιρέσει από μέσα μια τσάντα που περιείχε 3 χιλιάδες ευρώ, το διαβατήριό της και το δίπλωμα οδήγησης.
«Το περιστατικό της κλοπής στο αυτοκίνητό μου πράγματι ισχύσει και με έχει στενοχωρήσει πολύ. Δεν θα ήθελα όμως να αναφερθώ σε περισσότερες λεπτομέρειες», είπε για το δυσάρεστο γεγονός η Τάμτα.
Η γνωστή τραγουδίστρια επικοινώνησε αμέσως με το τοπικό αστυνομικό τμήμα και κατέθεσε μήνυση κατ’ αγνώστων για κλοπή και φθορά ξένης περιουσίας, μέχρι στιγμής όμως οι δράστες δεν έχουν εντοπιστεί.: star.gr

ΣΟΚ - Σκότωσε τον πατέρα του γιατί δεν του έδινε χρήματα!

Σκότωσε τον υπερήλικα πατέρα του επειδή δεν του έδινε χρήματα για να αγοράσει ναρκωτικά, αλλά δεν το… κατάλαβε και έφυγε από το σπίτι σαν να μην συνέβη τίποτα! Η απίστευτη οικογενειακή τραγωδία εκτυλίχθηκε στην Κορακιάνα της Βόρειας Κέρκυρας, με θύμα ένα 85χρονο και δράστη το ίδιο του το παιδί ηλικίας 49 χρόνων!
Το πτώμα του άτυχου γέροντα βρήκε ο μεγαλύτερος γιος του πεσμένο στο δάπεδο της κουζίνας του σπιτιού τους στο χωριό Μουργάδες και ειδοποίησε την Αστυνομία. Άνδρες του τμήματος Παλαιοκαστριτών έφτασαν αμέσως επί τόπου και ανέκριναν τα μέλη της οικογένειας, με πρώτο τον μικρότερο γιο του θύματος που ήταν παλιός τους γνώριμος, αφού είναι σεσημασμένος χρήστης ψυχοτρόπων ουσιών και έχει εκτίσει ποινές φυλάκισης για διάφορα αδικήματα.
Ο 49χρονος παραδέχθηκε ότι λογομάχησε με τον πατέρα του και τον έσπρωξε, με αποτέλεσμα ο ηλικιωμένος να πέσει στο πάτωμα. Όμως, δεν ήταν σε θέση να καταλάβει σε τι κατάσταση βρισκόταν κι έτσι… έφυγε από το σπίτι χωρίς να ενημερώσει την υπόλοιπη οικογένεια! Η σορός του άτυχου γέροντα μεταφέρθηκε στο νεκροτομείο, ώστε να διαπιστωθούν τα ακριβή αίτια θανάτου, ενώ ο γιος του συνελήφθη και θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Κέρκυρας. protothema.gr

Παραιτείτε ο Δημήτρης Δράκος;

Από το www.best-tv.gr
Σύμφωνα με φήμες που κυκλοφορούν ο Δ. Δράκος ετοιμάζετε να παραιτηθεί από το περιφερειακό συμβούλιο νιώθοντας κουρασμένος ..μετά από τόσα χρόνια προσφοράς στην αυτοδιοίκηση . Τον τελευταίο καιρό ο πρώην Νομάρχης Μεσσηνίας έχει χαθεί από τα κοινά (Εκδηλώσεις κλπ) του Νομού έχοντας καταφύγει στην ιδιαίτερη πατρίδα του την Τριφυλία (Μπούζι) και ασχολείται καθημερινά με τα κτήματα του. Ωστόσο τον τελευταίο λόγο έχει ο ίδιος για αυτά που κυκλοφορούν καθότι είναι έμπειρος και ξέρει καλά πότε είναι το Τάιμινγκ για όλα αυτά, άλλωστε τα χρόνια δεν το πήραν

Αδυνατούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς

Αν οι ΔΕΚΟ, οι τράπεζες και οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας είχαν …τεφτέρι, τότε αυτό θα είχε γεμίσει! Το 2011, φαίνεται πως μπήκε καταστροφικά ακόμα και για μεγάλες επιχειρήσεις, αφού η οικονομική κρίση και η πολιτική του Μνημονίου έχουν κάνει την τσέπη των Ελλήνων να «αναστενάζει».
Σε μια ... προσπάθεια να αναπληρώσουν το τεράστιο κενό που έχουν αφήσει τα «φέσια», τράπεζες και εταιρείες προβαίνουν σε διακανονισμούς, προκειμένου να καταφέρουν νμα πάρουν τα χρωστούμενα, έστω και με καθυστέρηση.

Το χορό των απλήρωτων λογαριασμών σέρνει πρώτη και καλύτερη η ΔΕΗ, αφού όπως αναφέρει το δημοσίευμα του «Ελεύθερου Τύπου», τον περασμένο Φεβρουάριο τα «φέσια» σημείωσαν αύξηση 35,5% με το 2,1% των νοικοκυριών και των μικρών επιχειρηματιών να έχουν να πληρώσουν τους λογαριασμούς για περισσότερο από έξι μήνες.

Έτσι το ποσό των ανεξόφλητων λογαριασμών του 2010 άγγιξε τα 385 εκατομμύρια ευρώ, την ώρα που το 2009 ήταν στα 284 εκατομμύρια ευρώ.

Απ’ ότι φαίνεται οι λογαριασμοί που δεν έχουν εξοφληθεί για διάστημα μεγαλύτερο των έξι μηνών πλέον αντιπροσωπεύουν το 6% του συνόλου των λογαριασμών, ανεξόφλητων και μη.

Όπως υποστηρίζει η ΔΕΗ, πρόκειται κυρίως για επιχειρήσεις που κλείνουν και αφήνουν στους ιδιοκτήτες ακινήτων ανεξόφλητους λογαριασμούς, ενώ αναφέρουν πως αυτή η κατάσταση δεν οφείλεται στο ύψος των τιμών του ρεύματος, αλλά στα δημοτικά τέλη και την ΕΡΤ.

Παρόμοιο είναι το κλίμα που επικρατεί και στις εταιρείες τηλεπικοινωνιών, με τα «φέσια» να ξεπερνούν τα 100 εκατομμύρια ευρώ, μόνο στο χώρο της κινητής τηλεφωνίας. Μάλιστα πολλοί είναι αυτοί οι οποίοι αδυνατώντας να πληρώσουν μία εταιρεία κινητής τηλεφωνίας, μετακινούνται διαδοχικά σε διαφορετικές εταιρείες δημιουργώντας νέα «φέσια».

Η ζημιά για τις επιχειρήσεις είναι τεράστια, καθώς όχι μόνο δεν παίρνουν σχεδόν ποτέ τα χρήματά τους, αλλά μάλιστα μπαίνουν και «μέσα» καθώς είναι υποχρεωμένες να αποδίδουν κανονικά τον ΦΠΑ και το τέλος κινητής τηλεφωνίας ακόμα και για λογαριασμούς που δεν έχουν εισπράξει.

Ωστόσο οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας θέλοντας να διευκολύνουν τους πελάτες τους, παρέχουν τη δυνατότητα εξόφλησης των λογαριασμών σε δύο ή τρεις δόσεις.

Την ώρα που 8 στους 10 Έλληνες είναι συμβιβασμένοι με την ιδέα να μπει φραγή στο κινητό τους τηλέφωνο λόγω οφειλών, τα πράγματα δεν είναι καλύτερα στις τράπεζες, αφού ένας στους πέντε Έλληνες αδυνατεί να εξοφλήσει στο καταναλωτικό του δάνειο, ενώ ένας στους δέκα δεν μπορεί να πληρώσει ούτε το στεγαστικό, κινδυνεύοντας να χάσει μέχρι και το σπίτι του.

Συνέλαβαν 42 χρονο γιατί …έσφαξε αρνί στην αυλή του !!!

Συνελήφθη, 42χρονος γιατί είχε σφάξει στην αυλή του σπιτιού του ένα αρνί, χωρίς να έχει μεταβεί σε χώρο σφαγείου και χωρίς να έχει προηγηθεί ο απαραίτητος έλεγχος.
Το περιστατικό σημειώθηκε χθες το πρωί, στο δημοτικό διαμέρισμα Αγίων Δέκα Δήμου Γόρτυνας στην Κρήτη και ο 42χρονος συνελήφθη από Αστυνομικούς του Τ.Α.Ε. Μεσσαράς. flashnews.gr

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου