15.5.10

Διαμαρτυρία των Νέων Αγροτών για την συνεχιζόμενη κοροϊδία

Η Πανελλήνια Ένωση Νέων Αγροτών (ΠΕΝΑ) προτίθεται να προσφύγει στη Δικαιοσύνη, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την αδικαιολόγητη - όπως τη χαρακτηρίζει - καθυστέρηση ενεργοποίησης του Μέτρου για την εφάπαξ οικονομική ενίσχυση των Νέων Γεωργών, που εντάχθηκαν στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης «Αλέξανδρος Μπαλτατζής» 2007-2013 (ΠΑΑ), όπως δήλωσε ο πρόεδρος της Ένωσης, Βασίλης Γιαννόπουλος.
«Ήδη έχουμε αναθέσει την υπόθεση καθυστέρησης ενεργοποίησης του προγράμματος σε τρεις νομικούς, δύο εκ των οποίων στην Αθήνα και είμαστε αποφασισμένοι να φτάσουμε το θέμα όσο πιο ψηλά γίνεται και ας αργήσει η δικαίωσή μας», πρόσθεσε ο κ. Γιαννόπουλος…… Ταυτόχρονα, κατηγόρησε την κυβέρνηση, επειδή - όπως ισχυρίστηκε - αφενός μεν ολιγώρησε, αφετέρου δε μείωσε, τόσο τον αριθμό των δικαιούχων όσο και των κονδυλίων.
Ο πρόεδρος της ΠΕΝΑ πρόσθεσε πως πολλοί νέοι αγρότες, προκειμένου να ενταχθούν στο πρόγραμμα και να δικαιούνται την εφάπαξ ενίσχυση, προχώρησαν σε επενδύσεις «και τώρα - όπως είπε - ανατρέπονται τα πάντα. Είμαστε πολλαπλά αδικημένοι - φορτωμένοι με υποχρεώσεις και χωρίς κανένα δικαίωμα».
Σύμφωνα με τον κ. Γιαννόπουλο, η ΠΕΝΑ, που εκπροσωπεί τους ανά τη χώρα νέους αγρότες (εκτιμάται πως συνολικά ανέρχονται σε περίπου 49.000), συστήνει στα μέλη της να μην υπογράψουν τις σχετικές συμβάσεις με τις Περιφέρειες για την εφάπαξ ενίσχυσή τους και ζητά «να πραγματοποιηθεί επιτέλους η συνάντηση με την υπουργό Κατερίνα Μπατζελή».

Αντιμισθία αντί εξόδων παράστασης στους αιρετούς

Οι περιφερειάρχες, οι αντιπεριφερειάρχες, οι δήμαρχοι, οι αντιδήμαρχοι και οι πρόεδροι περιφερειακών και δημοτικών συμβουλίων, αντί των εξόδων παράστασης που τους καταβάλλονταν μέχρι σήμερα, λαμβάνουν, πλέον, αντιμισθία.
Αντιμισθία αντί εξόδων παράστασης στους αιρετούς Η αντιμισθία για τους περιφερειάρχες και τους δημάρχους των μεγάλων πόλεων ανέρχεται στο ύψος των πάσης φύσεως αποδοχών του Γενικού Γραμματέα Υπουργείου και κλιμακώνεται σε ποσοστό αυτής, ανάλογα με τον πληθυσμό και το αξίωμα.
Με τον τρόπο αυτό γίνεται ένας εξορθολογισμός των αποδοχών τους για τις υπηρεσίες που προσφέρουν και έτσι επιλύεται και το πρόβλημα με τις αποδοχές των αιρετών που είναι υπάλληλοι του δημόσιου τομέα, αφού πλέον αυτοί θα λαμβάνουν άδεια από την υπηρεσία τους άνευ αποδοχών, ενώ οι αποδοχές των συνταξιούχων του δημοσίου δεν θα μπορούν να υπερβαίνουν τις αποδοχές του Γενικού Γραμματέα Υπουργείου….
Επίσης, οι αιρετοί που έχουν περισσότερα από ένα αξιώματα στην Αυτοδιοίκηση, υποχρεούνται να εισπράττουν την αντιμισθία μόνο από ένα αξίωμα.
Διευκολύνσεις αιρετών με υπαλληλική ιδιότητα για την άσκηση των καθηκόντων τους
Λαμβάνεται μέριμνα, ώστε οι περιφερειάρχες, οι αντιπεριφερειάρχες, οι δήμαρχοι, οι αντιδήμαρχοι και οι πρόεδροι περιφερειακών και δημοτικών συμβουλίων που έχουν την ιδιότητα του δημοσίου υπαλλήλου ή υπαλλήλων ΝΠΔΔ ή κρατικών ΝΠΙΔ και επιχειρήσεων, να λαμβάνουν ειδική άδεια από την υπηρεσία τους καθ΄όλη τη διάρκεια της θητείας τους. Παράλληλα, οι σύμβουλοι που αναλαμβάνουν καθήκοντα σε συγκεκριμένα όργανα της αυτοδιοίκησης, λαμβάνουν ειδική άδεια για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα προκειμένου να μπορούν να ανταποκρίνονται στην άσκηση των καθηκόντων τους.
Ιδιαίτερη πρόνοια υπάρχει για τη χορήγηση άδειας απουσίας των περιφερειακών συμβούλων, είτε είναι υπάλληλοι του δημόσιου τομέα είτε του ιδιωτικού, προκειμένου να διασφαλιστεί η παρουσία τους στις συνεδριάσεις του συμβουλίου.
Ειδικότερα, στους περιφερειακούς συμβούλους και μέλη της οικονομικής και των λοιπών διοικητικών επιτροπών που υπηρετούν ως υπάλληλοι στον ιδιωτικό τομέα, καταβάλλεται από την περιφέρεια αποζημίωση που αντιστοιχεί στις μικτές αποδοχές, συμπεριλαμβανομένων και των εργοδοτικών εισφορών, αναλογικά για κάθε ημέρα απουσίας προκειμένου και αυτοί να μπορούν ακώλυτα να μετάσχουν στις συνεδριάσεις του συμβουλίου και στα άλλα όργανα της περιφέρειας.

Πανελλαδικές 2010: Νεοελληνική Γλώσσα για τα Εσπερινά Λύκεια

Tη σκυτάλη των Πανελλαδικών εξετάσεων παίρνουν σήμερα οι μαθητές των Εσπερινών Γενικών Λυκείων και των Εσπερινών ΕΠΑΛ, οι οποίοι θα διαγωνιστούν στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας Γενικής Παιδείας.
Η τρίωρη εξέταση θα ξεκινήσει στις 18:30 το απόγευμα. Οι υποψήφιοι θα πρέπει να προσέλθουν στις αίθουσες εξέτασης μέχρι τις 18:00.
Χθες, άνοιξε η αυλαία των Πανελλαδικών εξετάσεων με τους υποψηφίους των Γενικών Λυκείων και των Ημερησίων ΕΠΑΛ, οι οποίοι εξετάστηκαν στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας Γενικής Παιδείας. Η σημασία της αυτομόρφωσης ήταν το θέμα της έκθεσης στις φετινές πανελλαδικές.
Τα θέματα εστάλησαν κανονικά στα 1.080 εξεταστικά κέντρα της χώρας, τα οποία είναι κατά 160 λιγότερα από πέρσι.
Συνολικά στις φετινές πανελλήνιες εξετάσεις θα συμμετάσχουν 93.713 υποψήφιοι, εκ των οποίων 77.687 μαθητές της Γ' τάξης ημερήσιων Γενικών Λυκείων, 351 μαθητές της Γ' τάξης ημερήσιων ΕΠΑΛ (ΟΜΑΔΑ Β'), 830 μαθητές των Εσπερινών Γενικών Λυκείων και Εσπερινών ΕΠΑΛ (ΟΜΑΔΑ Β'), καθώς και 14.845 απόφοιτοι προηγουμένων ετών.

Και η Σάσα Μπάστα σε dvd - έκπληξη

Την ώρα που έχουν ήδη επιστρατευθεί σαμπάνιες, πούρα, αρσενικά και φίλες, η Σάσα θα χρησιμοποιήσει κάτι επαναστατικό: τον τσελεμεντέ!
Όπως αποκάλυψε η ίδια, της έχει γίνει ήδη πρόταση για το δικό της βίντεο, το οποίο μάλιστα θα είναι και εβδομαδιαίο.
Σάσα σε δόσεις δηλαδή και μέχρι τελικής πτώσεως...
Και επειδή εύκολα γίνονται παρεξηγήσεις και μπορεί να έχετε βγάλει λάθος συμπέρασμα, να σας πούμε ότι το Σασουλίνι δεν θα κυκλοφορήσει πορνό βίντεο αλλά... DVD σωστής διατροφής και fitness!
Βλέπετε, η Σάσα είναι καλό κορίτσι, οπότε θα βάλει την ποδίτσα της και θα μας μαγειρεύει υγιεινά, με στόχο την τέλεια σιλουέτα.
Εμ πως; Με το «σωσίβιο» και τα ψωμάκια θα βγούμε οσονούπω στις παραλίες;
Μάλιστα, η ξανθιά μας αποκάλυψε ήδη το μυστικό της: «το κόλπο είναι να μπορέσεις να συνδυάσεις μία με δύο φορές την εβδομάδα όσο μπορείς ψάρι, να τρως δύο μέρες μακαρόνια και άλλες δύο μέρες κρέας».
Μα αυτά κάνουν 6 μέρες... Την 7η θα μείνουμε νηστικοί;
Όχι απαντά η Σάσα! Εκείνη την ημέρα κάνουμε... «σαβουροφαγία» -όπως λέει- και τρώμε μπέργκερς, παγωτά, χοτ ντογκ και λοιπά συναφή.
Κι αν χάσουμε κιλά... σφύρα μου κλέφτικα!

Ολοκληρώνεται το πρωτάθλημα της Δ΄ εθνικής

Ολοκληρώνεται το ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα της Δ΄ εθνικής κατηγορίας. Σύμφωνα με το πρόγραμμα ο Πάμισος Μεσσήνης θα αντιμετωπίσει αύριο στις 5 το απόγευμα εκτός έδρας, το Ζαβλάνι. Την Κυριακή στις 3 μετά το μεσημέρι ο Ολυμπιακός Καλαμάτας θα αγωνιστεί εκτός έδρας εναντίον του Πανηλειακού και ο Τέλος Άγρας θα υποδεχθεί στους Γαργαλιάνους την Αχαϊκή. Την Κυριακή στις 5 το απόγευμα ο Μεσσηνιακός θα υποδεχθεί στην Καλαμάτα την Εράνη Φιλιατρών

Με την Καρδίτσα την Κυριακή η Καλαμάτα

Την Αναγέννηση Καρδίτσας θα αντιμετωπίσει την Κυριακή εκτός έδρας η ποδοσφαιρική ομάδα της Καλαμάτας. Με τον αγώνα αυτό η τοπική μας ομάδα αποχαιρετά την Β΄ εθνική κατηγορία.

Αλλάζει ο καιρός το Σαββατοκύριακο

Σύμφωνα με τις τελευταίες προβλέψεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, ο καιρός θα παρουσιάσει επιδείνωση από το βράδυ της Παρασκευής και βαθμιαία τα φαινόμενα θα επεκταθούν, κυρίως στα βορειοδυτικά, όπου θα εκδηλωθούν βροχές και τοπικές καταιγίδες. Εξασθένηση αναμένεται το απόγευμα του Σαββάτου.
Ενισχύονται παράλληλα οι νότιοι άνεμοι, που θα φτάσουν στα πελάγη έως και τα 8 μποφόρ, πιθανώς στο Ιόνιο τα 9
Όσον αφορά στη θερμοκρασία, η μέγιστη τιμή της θα είναι ….. 31 βαθμού Κελσίου στην Κρήτη, τις Κυκλάδες, το ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα. Στα βόρεια θα είναι χαμηλότερη, θα φτάσει μέχρι τους 23 βαθμούς.
Στη Μακεδονία και τη Θράκη προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, αρχικά στη δυτική Μακεδονία και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές. Τα φαινόμενα στη Μακεδονία πιθανώς να είναι κατά τόπους ισχυρά. Εξασθένηση από το απόγευμα και από τα δυτικά.
Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι, νοτιοανατολικοί 5 με 6 και πρόσκαιρα 7 μποφόρ που από το απόγευμα θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 25 βαθμούς Κελσίου.
Στα νησιά του Ιόνιου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά στην Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και το βόρειο Ιόνιο. Εξασθένηση από το απόγευμα.
Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι, νοτιοανατολικοί 5 με 7 και τοπικά στο Ιόνιο 8 και πιθανώς πρόσκαιρα 9 μποφόρ. Από το μεσημέρι θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς 5 με 7. Από 10 έως 27 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία.
Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα στη Θεσσαλία και την κεντρική Στέρεα πιθανώς να είναι κατά τόπους ισχυρά τις πρωινές ώρες. Εξασθένηση το απόγευμα.
Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι, νοτιοανατολικοί 4 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ. Από το απόγευμα θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 30 βαθμούς Κελσίου.
Στις Κυκλάδες και την Κρήτη προβλέπονται νεφώσεις, τοπικά αυξημένες με λίγες πρόσκαιρες βροχές κυρίως στα βόρεια όπου υπάρχει και πιθανότητα καταιγίδας. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι, νοτιοανατολικοί 5 με 6 και βαθμιαία τοπικά 7 μποφόρ. Από το βράδυ θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 31 βαθμούς Κελσίου. Στη βόρεια Κρήτη η μέγιστη 2 με 4 βαθμούς υψηλότερη.
Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα βόρεια. Εξασθένηση των φαινομένων από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και στα βόρεια, νοτιοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ. Βαθμιαία θα πνέουν νότιοι, νοτιοανατολικοί 5 με 7 και τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 31 βαθμούς Κελσίου.
Στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανότητα για καταιγίδα τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι, νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ και πρόσκαιρα τοπικά 6 που από το απόγευμα θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς. Από 14 έως 30 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία.
Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα πιθανώς πρόσκαιρα να είναι ισχυρά. Εξασθένηση το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι, νοτιοανατολικοί 4 με 6 πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ που από το απόγευμα θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς . Από 12 έως 23 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία.

Ανάσα για δανειολήπτες

Νομοθετική ρύθμιση που θα προβλέπει αναδιάρθρωση των στεγαστικών δανείων του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων θα καταθέσει σύντομα στη Βουλή το υπουργείο Οικονομικών.
Αυτό δήλωσε ο υφυπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης, απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ Γεράσιμου Γιακουμάτου, και σημειώνοντας ότι η πλειονότητα αυτών που θα ωφεληθούν από τη ρύθμιση, είναι δημόσιοι υπάλληλοι.
Από την πλευρά του, ο κ Γιακουμάτος μίλησε «για χιλιάδες υπερχρεωμένα νοικοκυριά λόγω της οικονομικής κρίσης», και τόνισε την ανάγκη η κυβέρνηση να πάρει άμεσα νομοθετικής πρωτοβουλίες «για να απεγκλωβιστούν από το βραχνά των τραπεζών».

Στην "τσιμπίδα" της Εφορίας 178.000 μισθωτοί

Εκατόν εβδομήντα οχτώ χιλιάδες μισθωτούς που δήλωναν στην Εφορία εισοδήματα λιγότερα από αυτά που ελάμβαναν από τις επιχειρήσεις, ανάμεσα στους οποίους 28.000 που δεν τα δήλωναν καθόλου, εντόπισε η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών μέσω των διασταυρώσεων που έκανε μεταξύ των δηλώσεων Φόρου Μισθωτών Υπηρεσιών των επιχειρήσεων του οικονομικού έτους 2009 και των εισοδημάτων που δηλώθηκαν από μισθωτές υπηρεσίες και συντάξεις το ίδιο έτος.
Από τα στοιχεία προέκυψαν ότι σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών ότι:
-149.323 φορολογούμενοι δήλωσαν εισοδήματα χαμηλότερα από αυτά που προκύπτουν από τις δηλώσεις των εργοδοτών τους. Το συνολικό ύψος των μη δηλωθέντων αποδοχών φθάνει τα 205,9 εκατ. ευρώ.
- 28.177 φορολογούμενοι που δηλώθηκαν από εργοδότες ως αποδέκτες αμοιβών για μισθωτές υπηρεσίες άνω των 10.000 ευρώ δεν υπέβαλαν δήλωση φορολογίας εισοδήματος. Το συνολικό ποσό του εισοδήματος που δεν δηλώθηκε από αυτές τις περιπτώσεις αγγίζει τα 507 εκατ. ευρώ. Τα στοιχεία αυτά αποσταλεί στις ΔΟΥ για να γίνει περαιτέρω έλεγχος.nooz.gr

14.5.10

Καλλικράτης – Τι προβλέπει για τα χωριά μας

Δημοτικές Κοινότητες - Τοπικές Κοινότητες - Όργανα
1.Τα Όργανα της δημοτικής κοινότητας είναι:
α) Το συμβούλιο της δημοτικής κοινότητας.
β) Ο πρόεδρος του συμβουλίου της δημοτικής κοινότητας.
2.Όργανα της τοπικής κοινότητας είναι:
α) το συμβούλιο της τοπικής κοινότητας,
β) ο πρόεδρος του συμβουλίου της τοπικής κοινότητας
γ) ο εκπρόσωπος της τοπικής κοινότητας, προκειμένου για τοπικές κοινότητες μέχρι τριακοσίους (300) κατοίκους.
3.Σε δημοτικές κοινότητες με πληθυσμό έως δέκα χιλιάδες (10.000) κατοίκους το συμβούλιο της δημοτικής κοινότητας αποτελείται από πέντε (5) μέλη. ……Σε δημοτικές κοινότητες με πληθυσμό από δέκα χιλιάδες ένα (10.001) έως πενήντα χιλιάδες (50.000) κατοίκους το συμβούλιο της δημοτικής κοινότητας αποτελείται από έντεκα (11) μέλη. Σε δημοτικές κοινότητες με πληθυσμό από πενήντα χιλιάδες ένα (50.001) και άνω κατοίκους το συμβούλιο της δημοτικής κοινότητας αποτελείται από δεκαπέντε (15) μέλη.
4.Σε τοπικές κοινότητες με πληθυσμό έως τριακοσίους (300) κατοίκους εκλέγεται ένας (1) εκπρόσωπος τοπικής κοινότητας.
Σε τοπικές κοινότητες με πληθυσμό από τριακοσίους έναν (301) έως δύο χιλιάδες (2.000) κατοίκους, το συμβούλιο τοπικής κοινότητας αποτελείται από τρία (3) μέλη.

Πρόεδρος συμβουλίου και εκπρόσωπος τοπικής κοινότητας

1. Πρόεδρος του συμβουλίου τοπικής κοινότητας ή εκπρόσωπος τοπικής κοινότητας είναι ο υποψήφιος του πλειοψηφήσαντος συνδυασμού στην τοπική κοινότητα που έχει λάβει τους περισσότερους σταυρούς προτίμησης και σε περίπτωση ισοψηφίας αυτός που είναι γραμμένος πρώτος στην απόφαση της ανακήρυξης.
2. Αν η θέση του προέδρου του συμβουλίου της τοπικής κοινότητας ή του εκπροσώπου τοπικής κοινότητας κενωθεί λόγω θανάτου ή παραίτησης ή έκπτωσης από το αξίωμα ή εξαιτίας οποιουδήποτε άλλου λόγου, τη θέση του καταλαμβάνει ο επόμενος σε σταυρούς προτίμησης στην τοπική κοινότητα.
3. Ο πρόεδρος του συμβουλίου της τοπικής κοινότητας είναι μέλος του τοπικού συμβουλίου και προεδρεύει στις συνεδριάσεις του. Ο πρόεδρος του συμβουλίου της τοπικής κοινότητας και ο εκπρόσωπος της τοπικής κοινότητας μετέχει στις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου με δικαίωμα ψήφου, όταν στην ημερήσια διάταξη περιλαμβάνεται θέμα που αφορά ειδικά την αντίστοιχη τοπική κοινότητα.
4. Στον πρόεδρο του συμβουλίου της τοπικής κοινότητας και στον εκπρόσωπο τοπικής κοινότητας παρέχονται από το δήμο έξοδα κίνησης που ορίζονται με απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, μετά από γνώμη της Κεντρικής Ένωσης Δήμων.

Αρμοδιότητες προέδρου τοπικής κοινότητας – εκπροσώπου τοπικής κοινότητας

Ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας ή ο εκπρόσωπος ασκεί τις ακόλουθες αρμοδιότητες:
α) μεριμνά για την καλή κατάσταση του δικτύου εσωτερικής και αγροτικής οδοποιίας της τοπικής κοινότητας, εποπτεύοντας τις εργασίες συντήρησης και υποβάλλοντας προς την τεχνική υπηρεσία δια του αρμοδίου αντιδημάρχου, σχετικό υπόμνημα όπου αναγράφεται το είδος των εργασιών, ο τόπος και ο χρόνος που έγιναν αυτές,
β) μεριμνά για την καθαριότητα των κοινόχρηστων χώρων και συνεργάζεται με την αρμόδια υπηρεσία του δήμου για την καλή τήρηση αυτής,
γ) λαμβάνει μέτρα για την άμεση αποκατάσταση των ζημιών επείγοντος χαρακτήρα στα δίκτυα ύδρευσης και αποχέτευσης και σε εξαιρετικές περιπτώσεις αναθέτει την εκτέλεση των εργασιών αποκατάστασης ζημιών μικρής κλίμακας εάν από την καθυστέρηση αποκατάστασης δημιουργείται άμεσος κίνδυνος για την επαρκή υδροδότηση της τοπικής κοινότητας, ενημερώνοντας εγγράφως για το λόγο αυτό τον αρμόδιο αντιδήμαρχο ή τον πρόεδρο της ΔΕΥΑ,
δ) μεριμνά για την αποκατάσταση ζημιών και την καλή λειτουργία του δικτύου δημοτικού φωτισμού και συνεργάζεται για αυτό με την αρμόδια υπηρεσία του δήμου,
ε) μεριμνά για την καλή κατάσταση και την ασφάλεια των εγκαταστάσεων των παιδικών χαρών και συνεργάζεται με τον υπεύθυνο λειτουργίας των παιδικών χαρών του δήμου,
στ) μεριμνά για την εύρυθμη λειτουργία, την συντήρηση και την ευταξία του κοιμητηρίου της τοπικής κοινότητας, προεγκρίνει την κατασκευή οικογενειακών τάφων και λοιπών ταφικών μνημείων και εκδίδει τις άδειες ταφής, παράτασης ταφής και ανακομιδής οστών,
ζ) καταγράφει τα μέσα και το ανθρώπινο δυναμικό που μπορεί να συμβάλλει στην αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών και είναι υπεύθυνος της ομάδας πυρασφάλειας της τοπικής κοινότητας. Για την κατάρτιση του σχεδίου πρόληψης πυρκαγιών και άλλων φυσικών καταστροφών συνεργάζεται με τα αρμόδια όργανα του δήμου ενώ κατά την διάρκεια επιχειρήσεων αντιμετώπισης πυρκαγιών ή φυσικών καταστροφών τίθεται στη διάθεση των αρμοδίων αρχών,
η) είναι υπεύθυνος για την προστασία της δημοτικής περιουσίας στα όρια της τοπικής κοινότητας και έχει καθήκον να αναφέρει αμελλητί στο δήμαρχο ή στον αρμόδιο αντιδήμαρχο ζημίες ή προσβολές των ιδιοκτησιακών δικαιωμάτων του δήμου,
θ) εισηγείται στο τοπικό συμβούλιο θέματα της αρμοδιότητάς του και εκτελεί τις αποφάσεις του τοπικού συμβουλίου,
ι) ενεργεί πληρωμές από την πάγια προκαταβολή, που συνιστάται κατά τις σχετικές διατάξεις.
Αρμοδιότητες συμβουλίου τοπικής κοινότητας
Το συμβούλιο στα όρια της τοπικής κοινότητας ασκεί τις ακόλουθες αρμοδιότητες:
1. Διατυπώνει γνώμη στο δημοτικό συμβούλιο για:
α) τον ορισμό των υπηρεσιακών μονάδων του δήμου που υπάρχει ανάγκη να λειτουργήσουν στην περιφέρειά του.
β) την αξιοποίηση των ακινήτων του δήμου, που βρίσκονται στην τοπική κοινότητα,
γ) την πολεοδομική ανάπτυξη και ανάπλαση της περιοχής,
δ) τον τρόπο διάθεσης των βοσκήσιμων εκτάσεων που βρίσκονται στην περιφέρεια της τοπικής κοινότητας,
ε) την εκμίσθωση χωρίς δημοπρασία δημοτικών δασικών εκτάσεων, που βρίσκονται στην περιφέρεια της τοπικής κοινότητας,
στ) για την εκποίηση, εκμίσθωση, δωρεάν παραχώρηση χρήσης, ανταλλαγή και δωρεά, περιουσιακών στοιχείων του δήμου που βρίσκονται στα όρια της τοπικής κοινότητας.
2. Προτείνει στην επιτροπή ποιότητας ζωής:
α) τους χώρους λειτουργίας των λαϊκών αγορών και τις θέσεις που επιτρέπεται η άσκηση υπαίθριου στάσιμου εμπορίου, η λειτουργία των εμποροπανηγύρεων, των χριστουγεννιάτικων αγορών και γενικά των υπαίθριων εμπορικών, δραστηριοτήτων στην περιφέρειά του.
β) τους χώρους στάθμευσης οχημάτων.
3. Με αιτιολογημένη απόφασή του, που λαμβάνεται με την απόλυτη πλειοψηφία των μελών του, εισηγείται στο δημοτικό συμβούλιο, όταν ληφθεί από αυτό σχετική απόφαση, για τη χορήγηση χρηματικών βοηθημάτων και ειδών διαβίωσης ή περίθαλψης σε οικονομικά αδύνατους κατοίκους και πολύτεκνους καθώς και τη μείωση δημοτικών φόρων ή τελών ή απαλλαγή από αυτούς για τα προβλεπόμενα από τις ισχύουσες διατάξεις πρόσωπα καθώς και τα πρόσωπα που χρήζουν «βοήθειας στο σπίτι» και «διοικητικής βοήθειας».
4. Η αποδοχή κληροδοτήματος, κληρονομιάς ή δωρεάς, η οποία διατίθεται ρητά και αποκλειστικά για τοπική κοινότητα, γίνεται από την οικονομική επιτροπή μετά από σύμφωνη γνώμη του οικείου συμβουλίου.
5. Προωθεί τον εθελοντισμό και συνεργάζεται με ομάδες εθελοντών για την εξυπηρέτηση των αναγκών της τοπικής κοινότητας.
6. Το δημοτικό συμβούλιο στην αρχή κάθε δημοτικής περιόδου, με απόφασή του, που λαμβάνεται με την απόλυτη πλειοψηφία του συνόλου των μελών του, μπορεί να αναθέτει στα συμβούλια τοπικών κοινοτήτων την άσκηση και άλλων αρμοδιοτήτων, εκτός από:
i. την έκδοση κανονιστικών πράξεων,
ii. την επιβολή φόρων, τελών και δικαιωμάτων,
iii. την σύναψη δανείων,
iv. την σύσταση και λειτουργία δημοτικών ιδρυμάτων και λοιπών δημοτικών νομικών προσώπων, καθώς και για την εκλογή των μελών των συλλογικών οργάνων που τα διοικούν και
v. τις αποφάσεις που κατά ειδικές διατάξεις λαμβάνονται με ειδική πλειοψηφία των μελών του δημοτικού συμβουλίου.
Η απόφαση αυτή αναρτάται στην ιστοσελίδα του δήμου και δημοσιεύεται σε μία (1) τουλάχιστον εφημερίδα του νομού.
7. Αν για οποιονδήποτε λόγο το συμβούλιο της τοπικής κοινότητας δεν ασκεί τις παραπάνω αρμοδιότητες, τότε τις ασκεί ο δήμος με τα αρμόδια όργανά του. Σχετική διαπιστωτική πράξη εκδίδει το δημοτικό συμβούλιο, μετά από σχετική εισήγηση του κατά τόπο αρμόδιου αντιδημάρχου.
8. Στις τοπικές κοινότητες στις οποίες εκλέγεται τοπικός εκπρόσωπος αυτός ασκεί και τις αρμοδιότητες του συμβουλίου της τοπικής κοινότητας.
9. Με απόφαση του δημάρχου μετά από εισήγηση της εκτελεστικής επιτροπής ορίζονται υπάλληλοι του δήμου για την γραμματειακή εξυπηρέτηση των συμβουλίων των τοπικών κοινοτήτων, του εκπροσώπου της τοπικής κοινότητας, τη στελέχωση των υπηρεσιών του δήμου που εδρεύουν σε τοπικές κοινότητες, καθώς και για την παροχή «διοικητικής βοήθειας» των κατοίκων και διατίθενται κατάλληλοι χώροι και εξοπλισμός για τις ανάγκες της τοπικής κοινότητας.
10. Ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας διαβιβάζει, μέσα σε δέκα (10) ημέρες από τη συνεδρίαση στον δήμαρχο, απόσπασμα των πρακτικών του συμβουλίου, το οποίο περιλαμβάνει κάθε απόφαση του συμβουλίου χωριστά, μαζί με αντίγραφο του αποδεικτικού δημοσίευσης.

Συνέλευση κατοίκων τοπικής κοινότητας

Στις τοπικές κοινότητες, με ευθύνη του εκπροσώπου της τοπικής κοινότητας ή του προέδρου του συμβούλιου της τοπικής κοινότητας σε συνεργασία με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο, καλούνται οι κάτοικοι και οι φορείς της τοπικής κοινότητας, τουλάχιστον μια φορά κατ’ έτος σε συνέλευση, και προτείνουν στα αρμόδια όργανα του δήμου, ανάλογα με το χαρακτήρα των αναγκών των κατοίκων της τοπικής κοινότητας και τις προτεραιότητες για την τοπική ανάπτυξη, τις δράσεις που πρέπει να αναλάβει ο δήμος ιδίως ως προς :
α) την παροχή κοινωνικών ή άλλων υπηρεσιών για την εξυπηρέτηση των κατοίκων της περιοχής τους
β) τη λήψη μέτρων για την προστασία των ηλικιωμένων και των παιδιών στο πλαίσιο της κοινωνικής πολιτικής του δήμου
γ) τα έργα που πρέπει να εκτελεστούν στην τοπική κοινότητα.
δ) την παροχή υπηρεσιών για την τουριστική αξιοποίηση και προβολή της τοπικής κοινότητας
ε) την εφαρμογή πολιτιστικών, ψυχαγωγικών και αθλητικών προγραμμάτων και
στ) κάθε άλλο θέμα που αφορά την τοπική κοινότητα.
Για την ανωτέρω διαδικασία τηρούνται πρακτικά από υπάλληλο του δήμου ενώ οι αποφάσεις για τα ανωτέρω θέματα λαμβάνονται από τους παρόντες με σχετική πλειοψηφία.

Προϋπολογισμός της δημοτικής ή τοπικής κοινότητας - Συμμετοχή του συμβουλίου στην κατάρτιση του επιχειρησιακού και τεχνικού προγράμματος του δήμου

1. Κάθε έτος το δημοτικό συμβούλιο με απόφασή του καθορίζει το ανώτατο ύψος του προϋπολογισμού εξόδων του επόμενου έτους της δημοτικής ή τοπικής κοινότητας. Η απόφαση αυτή διαβιβάζεται στο συμβούλιο της έως το τέλος Ιουνίου.
2. Το συμβούλιο της δημοτικής ή τοπικής κοινότητας καταρτίζει σχέδιο του προϋπολογισμού εξόδων της κοινότητας για το επόμενο οικονομικό έτος. Ο προϋπολογισμός δεν επιτρέπεται να υπερβαίνει το ανώτατο ποσό που καθορίστηκε σύμφωνα με την προηγούμενη παράγραφο. Το σχέδιο συνοδεύεται από αιτιολογική έκθεση η οποία περιέχει αιτιολόγηση κάθε εγγραφής και αποστέλλεται έγκαιρα στην οικονομική επιτροπή έως το τέλος Αυγούστου.
3. Η οικονομική επιτροπή εξετάζει: i) αν οι συνολικές δαπάνες που αναγράφονται στο σχέδιο του προϋπολογισμού εξόδων της κοινότητας υπερβαίνουν το ανώτατο ποσό που έχει καθοριστεί από το δημοτικό συμβούλιο για κάθε δημοτική ή τοπική κοινότητα ii) αν οι δαπάνες αφορούν τις αρμοδιότητες που έχουν μεταβιβαστεί από το δημοτικό συμβούλιο στο συμβούλιο της δημοτικής κοινότητας και iii) αν οι δαπάνες είναι νόμιμες. Η οικονομική επιτροπή διαγράφει κάθε δαπάνη που δεν συγκεντρώνει τις πιο πάνω υπό στοιχεία ii) και iii) προϋποθέσεις και, σε περίπτωση υπέρβασης του πιο πάνω ανώτατου ποσού, περικόπτει τα επί μέρους κονδύλια.
Το σχέδιο προϋπολογισμού εξόδων των δημοτικών κοινοτήτων, όπως τελικά διαμορφώνεται από την οικονομική επιτροπή, εντάσσεται στο σχέδιο προϋπολογισμού του δήμου. Στον προϋπολογισμό του δήμου περιλαμβάνονται ιδιαίτερα κεφάλαια για κάθε τοπική και δημοτική κοινότητα.
Το πιο πάνω σχέδιο προϋπολογισμού εξόδων τοπικής και δημοτικής κοινότητας, αν δεν καταρτιστεί ή δεν υποβληθεί εμπρόθεσμα στην οικονομική επιτροπή, καταρτίζεται από αυτήν.
4. Το συμβούλιο της δημοτικής ή τοπικής κοινότητας με απόφαση που λαμβάνεται ένα μήνα τουλάχιστον πριν την κατάρτιση του επιχειρησιακού και τεχνικού προγράμματος του δήμου, εισηγείται στην εκτελεστική επιτροπή με σειρά προτεραιότητας, ανάλογα με τον επείγοντα χαρακτήρα των αναγκών των κατοίκων της περιφέρειάς του και τις προτεραιότητες για την τοπική ανάπτυξη, τις δράσεις που πρέπει να περιλαμβάνει το επιχειρησιακό πρόγραμμα του δήμου και τα έργα που πρέπει να εκτελεστούν.
5. Στη συνεδρίαση του συμβουλίου της δημοτικής ή τοπικής κοινότητας για τη λήψη των αποφάσεων της προηγούμενης παραγράφου, καλούνται οι κοινωνικοί φορείς της περιφέρειάς της δημοτικής ή τοπικής κοινότητας, προκειμένου να υποβάλλουν τις προτάσεις τους. Εάν το συμβούλιο της δημοτικής ή τοπικής κοινότητας δεν υποβάλλει εισήγηση εμπρόθεσμα στην εκτελεστική επιτροπή, το σχέδιο του επιχειρησιακού και τεχνικού προγράμματος του δήμου καταρτίζεται χωρίς αυτήν.

Διαδικασία υλοποίησης αποφάσεων συμβουλίου δημοτικής και τοπικής κοινότητας

1. Οι αποφάσεις του συμβουλίου με τις οποίες διατυπώνονται οι προτάσεις για τα θέματα της αρμοδιότητάς τους, σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 83 και 84 του παρόντος, διαβιβάζονται στον δήμαρχο μέσα σε προθεσμία οκτώ (8) ημερών από τη συνεδρίαση. Ο δήμαρχος φροντίζει να τεθούν αμέσως υπόψη των αρμοδίων οργάνων του δήμου τα οποία οφείλουν να τις μελετήσουν και να ενημερώσουν σχετικά για κάθε θέμα το συμβούλιο της δημοτικής ή τοπικής κοινότητας μέσα σε ένα (1) μήνα.
2. Τα αρμόδια όργανα μπορούν:
α) να επιστρέψουν την απόφαση του συμβουλίου της δημοτικής ή τοπικής κοινότητας με παρατηρήσεις για επανεξέταση τυχόν του θέματος,
β) να την παραπέμψουν στο δημοτικό συμβούλιο,
γ) να τη διαβιβάσουν στις αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου για να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες.
Σε κάθε περίπτωση τα αρμόδια όργανα του δήμου οφείλουν να ενημερώνουν τον πρόεδρο της δημοτικής ή τοπικής κοινότητας για τα μέτρα που παίρνονται για την προώθηση των θεμάτων που περιλαμβάνονται στις αποφάσεις του συμβουλίου της δημοτικής ή τοπικής κοινότητας.
3. Ο πρόεδρος του συμβουλίου, της δημοτικής ή τοπικής κοινότητας στον οποίο κοινοποιούνται όλες οι ενέργειες, πράξεις και παρατηρήσεις των οργάνων και υπηρεσιών του δήμου που αναφέρονται στις αποφάσεις γενικά του συμβουλίου της τοπικής ή δημοτικής κοινότητας, υποχρεούται να ενημερώνει αμέσως το συμβούλιο της δημοτικής ή τοπικής κοινότητας.
4. Στα συμβούλια των δημοτικών ή τοπικών κοινοτήτων αποστέλλεται αντίγραφο της ημερήσιας διάταξης του δημοτικού συμβουλίου και των αποφάσεων αυτού και των άλλων συλλογικών οργάνων του δήμου.

Δημήτρης Δράκος για Καλλικράτη – «Μεταρρύθμιση» Γιάννης κερνάει και Γιάννης πίνει!

Ο Πρόεδρος της ΕΝΑΕ και Νομάρχης Μεσσηνίας Δημήτρης Δράκος, με αφορμή την κατάθεση του νομοσχεδίου για τον «Καλλικράτη», έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε ότι ο Υπουργός Εσωτερικών προχώρησε σήμερα αιφνιδιαστικά στην κατάθεση του σχεδίου νόμου για τον «Καλλικράτη», παρά το γεγονός ότι βρισκόμαστε σε συνεννόηση με τον αρμόδιο Γενικό Γραμματέα για την έναρξη της διαβούλευσης στις αρχές της επόμενης εβδομάδας!
Καλέσαμε τον κ. Υπουργό στο έκτακτο συνέδριό μας για τον «Καλλικράτη» για να ακούσει τις θέσεις μας, αλλά δεν μας έκανε την τιμή να μας στείλει ούτε εκπρόσωπο. Στείλαμε στον κ. Υπουργό τις αποφάσεις και τις θέσεις του συνεδρίου μας, ζητώντας συνεργασία για την ενσωμάτωσή τους στο νομοσχέδιο, αλλά δεν λάβαμε καμία απάντηση…..
Αποστείλαμε νέα επιστολή στον κ. Υπουργό για τα οικονομικά ζητήματα που θέτουν σε κίνδυνο της διοικητική μεταρρύθμιση και άλλες σοβαρές ελλείψεις του νομοσχεδίου, ζητώντας συνάντησή μαζί του και έναρξη της διαβούλευσης, αλλά φωνή βοώντος εν τη ερήμω.
Φαίνεται πώς έτσι αντιλαμβάνεται, δυστυχώς, ο Υπουργός Εσωτερικών την έννοια της «συνδιαμόρφωσης», για την οποία δεσμεύθηκαν ο ίδιος και η Κυβέρνηση απέναντί μας. Η εξέλιξη αυτή συνιστά περιφρόνηση προς την ΕΝΑΕ και τις θέσεις – αποφάσεις των οργάνων και των συνεδρίων της για τη μετεξέλιξη της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης σε ισχυρή Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση. Κατόπιν τούτου ασφαλώς και δικαιούμαστε να πούμε ότι σε αυτή τη «μεταρρύθμιση» Γιάννης κερνάει και Γιάννης πίνει!

Οι αλλαγές στο προσχέδιο του Καλλικράτη

ΝΟΜΟΣ ΚΑΒΑΛΑΣ
Συνίσταται 1 δήμος στην Επαρχία Παγγαίου με έδρα την Ελευθερούπολη
Α’ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ
Ο δήμος Αγίου Παύλου συνενώνεται με τις Συκιές αντί με το δήμο Θεσσαλονίκης. Η Νεάπολη συνενώνεται με τις Συκιές.
Β’ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ
Ο δήμος Εγνατίας συνενώνεται στο δήμο Βόλβης. Αντίθετα, ο δήμος Καλλινδοίων συνενώνεται με το δήμο Λαγκαδά.
ΝΟΜΟΣ ΗΜΑΘΙΑΣ
Οι δήμοι Ανθεμίων και Ειρηνουπόλεως συνενώνονται στο δήμο Νάουσας
ΝΟΜΟΣ ΠΕΛΛΑΣ
Ο δήμος Κρύας Βρύσης και ο δήμος Μεγάλου Αλεξάνδρου συνενώνονται στο δήμο Αρχαίας Πέλλας……
ΝΟΜΟΣ ΠΙΕΡΙΑΣ
Οι δήμοι Πέτρας και Πιερίων συνενώνονται στο δήμο Κατερίνης
ΝΟΜΟΣ ΚΟΖΑΝΗΣ
Ο δήμος Βελβεντού συνενώνεται με το δήμο Σερβίων
ΝΟΜΟΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ
Ο προτεινόμενος δήμος Μακεδνών συνενώνεται με το δήμο Καστοριάς
ΝΟΜΟΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ
Ο προτεινόμενος δήμος Βασιλίτσας συνενώνεται με το δήμο Γρεβενών
ΝΟΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
Ο δήμος Κατσανοχωρίων συνενώνεται με το δήμο Βορείων Τζουμέρκων αντί με το δήμο Δωδώνης
ΝΟΜΟΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ
Ο δήμος Παραποτάμου συνενώνεται με το δήμο Ηγουμενίτσας αντί με το δήμο Φιλιατών
ΝΟΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΣ
Οι δήμοι Νίκαιας και Κραννώνα συνενώνονται με το δήμο Κιλελέρ
ΝΟΜΟΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ
Δεν δημιουργείται ο προτεινόμενος δήμος Νεοχωρίτη. Ο προτεινόμενος δήμος Καστανιάς συνενώνεται με το δήμο Καλαμπάκας
ΝΟΜΟΣ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ
Δημιουργείται ένας δήμος στη Δυτική Φθιώτιδα με συνένωση των δήμων Μακρακώμης, Σπερχιάδας, Τυμφρυστού και Αγίου Γεωργίου.
ΝΟΜΟΣ ΕΥΒΟΙΑΣ
Δημιουργείται ένας δήμος με συνένωση των δήμων Ταμινεών, Κύμης, Αυλώνος, Κονιστρών και Διστύων
Β’ ΑΘΗΝΑΣ
Ο δήμος Αγίων Αναργύρων συνενώνεται με το δήμο Καματερού
ΝΟΜΟΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ
Συνιστώνται 5 δήμοι αντί για τους προτεινόμενους 7.
ΝΟΜΟΣ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ
Συνίσταται ο Δήμος Άργους – Μυκηνών
ΝΟΜΟΣ ΑΧΑΙΑΣ
Συνίσταται ένας δήμος στη Αιγιαλεία.
ΝΟΜΟΣ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ
Οι δήμοι Αρακύνθου και Μακρυνείας συνενώνονται στο δήμο Αγρινίου
ΝΟΜΟΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
Ο δήμος Αρφαρών συνενώνεται με το δήμο Καλαμάτας αντί με το δήμο Οιχαλίας.
ΝΟΜΟΣ ΛΑΣΙΘΙΟΥ
Ο δήμος Μακρύ Γιαλού συνενώνεται με το δήμο Ιεράπετρας αντί με το δήμο Σητείας.
ΝΟΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
Ο δήμος Φαιστού αποτελείται από τους δήμους Τυμπακίου, Μοιρών και Ζαρού. Ο δήμος Γόρτυνας αποτελείται από το δήμο Κόφινα, Γόρτυνας, Ρούβα και Αγίας Βαρβάρας. Ο δήμος Αστερουσίων συνενώνεται με τους δήμους Αρχανών και Νίκου Καζαντζάκη. Ο δήμος Καστελλίου συνενώνεται με τον Αρκαλοχώρι και το Θραψανό.

Πιστώσεις, συνολικού ύψους περίπου 1,3 εκατ. ευρώ, για τον αυτοκινητόδρομο Ελευσίνα - Κόρινθος - Πάτρα - Πύργος - Τσακώνα

Πιστώσεις, συνολικού ύψους περίπου 1,3 εκατ. ευρώ, εγκρίθηκαν με αποφάσεις του υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Δημήτρη Ρέππα, για τον αυτοκινητόδρομο Ελευσίνα - Κόρινθος - Πάτρα - Πύργος - Τσακώνα.
Ειδικότερα, εγκρίθηκαν πιστώσεις 700.000 ευρώ για την καταβολή δαπάνης μετατόπισης δικτύων Οργανισμών Κοινής Ωφέλειας (ΟΚΩ) και 603.362,45 ευρώ για αποζημιώσεις επιταχθέντων ακινήτων στο δήμο Ιαρδάνου του νομού Ηλείας.

Κατατέθηκε ο Καλλικράτης στην Βουλή - 6 παραμένουν οι δήμοι στην Μεσσηνία

Κατατέθηκε το σχέδιο νόμου στην Βουλή από τον ΥΠΕΣ Γιάννη Ραγκούση .Στην Μεσσηνία εν επέρχεται καμμία αλλαγή από το προσχέδιο που είχε δοθεί για διαβούλευση οι Δήμοι έχουν ως εξής
 Η Μόνη αλλαγή -
Ο δήμος Αρφαρών συνενώνεται με το δήμο Καλαμάτας αντί με το δήμο Οιχαλίας. 1. Δήμος Καλαμάτας με έδρα την Καλαμάτα αποτελούμενος από τους δήμους α. Άριος β.Θουρίας και γ. Καλαμάτας και δ. Αρφαρών οι οποίοι καταργούνται.
2. Δήμος Μεσσήνης με έδρα τη Μεσσήνη αποτελούμενος από τους δήμους α. Αιπείας β.Ανδρούσας γ. Αριστομένους δ. Βουφράδων ε. Ιθώμης στ. Μεσσήνης ζ. Πεταλιδίου και την κοινότητα Τρικόρφου, οι οποίοι καταργούνται…..
3. Δήμος Πύλου – Νέστορος με έδρα τη Πύλο αποτελούμενος από τους δήμους α. Κορώνης β. Μεθώνης γ . Παπαφλέσσα δ . Πύλου ε . Νέστορος κ αι σ τ. Χιλιοχωρίων, οι οποίοι καταργούνται.
4. Δήμος Τριφυλίας με έδρα την Κυπαρισσία αποτελούμενος από τους δήμους α. Αετού β.Αυλώνος γ. Γαργαλιάνων δ. Κυπαρισσίας ε. Φιλιατρών και την κοινότητα Τριπύλας, οι οποίοι καταργούνται.
5. Δήμος Οιχαλίας με έδρα τον Μελιγαλά αποτελούμενος από τους δήμους α. Ανδανίας β. Δωρίου γ. Είρας δ. Μελιγαλά και ε. Οιχαλίας, οι οποίοι καταργούνται.
6. Δήμος Μεσσηνιακής Μάνης με έδρα την Καρδαμύλη αποτελούμενος από τους δήμους α.Αβίας και β. Λεύκτρου, οι οποίοι καταργούνται.
Ο δήμος Μεσσηνιακής Μάνης χαρακτηρίζεται ως ορεινός.

Τραγωδία στην Πάτρα – 5 χρονος πνίγηκε σε πισίνα

Ένα παιδάκι 5 ετών πνίγηκε σήμερα το πρωί στην Πάτρα όταν έπεσε μέσα στην πισίνα του σπιτιού του.
Το παιδί διέφυγε της προσοχής των γονιών του και έπεσε στο νερό. Τα λίγα λεπτά που μεσολάβησαν ήταν αρκετά ώστε να συμβεί το μοιραίο. Όταν οι γονείς βρήκαν το παιδάκι ήταν πια αργά.
ΝΕΤ

Στην Βουλή ο Καλλικράτης – Μειώνονται σε 325 οι Δήμοι

Στη Βουλή κατατέθηκε πριν λίγα λεπτά της ώρας το σχέδιο νόμου του υπουργείου Εσωτερικών για τον «Καλλικράτη». Στόχος του υπουργείου Εσωτερικών είναι να συζητηθεί την επόμενη εβδομάδα στην αρμόδια Επιτροπή και την μεθεπόμενη στην Ολομέλεια. Μεταξύ άλλων το σχέδιο νόμου προβλέπει νέα μείωση των δήμων που θα φθάσουν τους 325 από 333 .Αναλυτικό ρεπορτάζ σε λίγο

Βουλιάζει η οικοδομή

Μείωση κατά 42,8% σημείωσε ο όγκος της ιδιωτικής οικοδομικής δραστηριότητας το Φεβρουάριο φέτος και ανήλθε σε 2.300,8 χιλιάδες κυβικά μέτρα σε σύγκριση με 4.021,9 χιλιάδες κυβικά μέτρα το Φεβρουάριο 2009.
Σύμφωνα με την Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) ο αριθμός των αδειών που εκδόθηκαν από τις πολεοδομίες της χώρας το Φεβρουάριο φέτος ανήλθαν σε 3.439 και μειώθηκαν κατά 22,9% σε σύγκριση με τον αριθμό των αδειών το Φεβρουάριο 2009. Η επιφάνεια ανήλθε σε 617,9 χιλιάδες κυβικά μέτρα και μειώθηκε κατά 38,8% σε σύγκριση με το Φεβρουάριο πέρυσι……
Ως αποτέλεσμα το δίμηνο Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου φέτος ο όγκος της ιδιωτικής οικοδομικής δραστηριότητας ανήλθε σε 6.498 χιλιάδες κυβικά μέτρα και εμφανίστηκε μειωμένος κατά 10,6% σε σύγκριση με το πρώτο δίμηνο πέρυσι.
Ο αριθμός των αδειών ανήλθε σε 7.736 και είναι μειωμένος κατά 6,4%, ενώ η επιφάνεια ανήλθε σε 1.800,8 χιλιάδες κυβικά μέτρα και μειώθηκε κατά 2% σε σύγκριση με το α' δίμηνο του 2009.
Οπως επισημαίνεται από την ΕΛΣΤΑΤ οι αιτήσεις και η έκδοση των οικοδομικών αδειών που έχουν καταγραφεί επηρεάζονται από τις αλλαγές των διατάξεων περί όρων δόμησης, καθώς και από τις τροποποιήσεις του Γενικού Οικοδομικού Κώδικα (ΓΟΚ).

Τους συνέλαβαν με ….σπόρους χασίς

Δύο κατοίκους Πατρών, συνέλαβαν στην Τρίπολη άνδρες της τοπικού τμήματος Ασφαλείας, διότι σε έλεγχο που τους έγινε, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, ως προοριζόμενα για εμπορία, χασίς βάρους 543 γραμμαρίων, σπόροι χασίς βάρους 15 γραμμαρίων και μια ζυγαριά ακριβείας.
Οι δύο συλληφθέντες θα οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Τρίπολης.

DCA – Ελπίδες για την αντιμετώπιση του καρκίνου

Φάρμακο, που ήδη χρησιμοποιείται για άλλες ασθένειες, ίσως να αποτελεί το "κλειδί" της νέας αντιμετώπισης του καρκίνου, όχι "σκοτώνοντας" τα προσβεβλημένα κύτταρα, αλλά "ξαναπρογραμματίζοντάς" τα.
Η ανακάλυψη, από τον ελληνικής καταγωγής γιατρό Ευάγγελο Μιχελάκη καθηγητή του Πανεπιστημίου της Αλμπέρτα, έχει γίνει από έρευνες σε ασθενείς με καρκίνο του εγκεφάλου. Η μελέτη έδειξε ότι το σκεύασμα DCA μπορεί να μικρύνει τους όγκους, αλλάζοντας τον μεταβολισμό των κυττάρων.
Ενώ η έρευνα έγινε μόνο σε πέντε ασθενείς, οι ερευνητές λένε ότι τα ευρήματα είναι απόδειξη κατ΄αρχήν πως η συγκεκριμένη θεραπεία είναι αποτελεσματική.
Το 2007 ο δρ Ευάγγελος Μιχελάκης, καθηγητής ιατρικής του Πανεπιστημίου της Αλμπέρτα, ανακάλυψε μαζί με τους συναδέλφους του ότι το DCA μπορεί να εμποδίσει την εξάπλωση του καρκίνου…..
Το DCA είναι ένα κοινό φάρμακο που χρησιμοποιείται στην ιατρική σε παιδιά με μιτοχονδριακές ασθένειες προκειμένου να ομαλοποιηθούν τα μιτοχόνδριά τους. Ο δρ. Μιχελάκης αναρωτήθηκε αν το ίδιο φάρμακο θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για να επιδιορθώσει τις βλάβες που προκαλεί ο καρκίνος στα μιτοχόνδρια.
Σε πειράματα με ποντίκια η ερευνητική ομάδα βρήκε πως το DCA βοήθησε στον επαναπρογραμματισμό των μιτοχονδρίων στα καρκινικά κύτταρα με αποτέλεσμα να μη διογώνονται οι όγκοι στους πνεύμονες, το στήθος και τον εγκέφαλο τόσο στα ποντίκια όσο και σε ανθρώπινους ιστούς.
Αυτό που είναι ενθαρρυντικό με τη χρήση του συγκεκριμένου φαρμάκου είναι ότι, αντίθετα με άλλες θεραπείες, όπως τη χημειοθεραπεία και τη ραδιοθεραπεία, δεν αλλοιώνονται όλα τα κύτταρα του οργανισμού, καθώς το φάρμακο "στοχεύει" μόνο στα προβληματικά μιτοχόνδρια των καρκινικών κυττάρων.
Ο δρ Μιχελάκης με την ομάδα του χρησιμοποίησαν το DCA σε ασθενείς με πολύ επιθετικό γλοιοβλάστωμα στον εγκέφαλο. Το συγκεκριμένο σκεύασμα χορηγήθηκε σε πέντε ασθενείς. Στις εξετάσεις έπειτα από 15 μήνες οι τέσσερις απ' αυτούς δεν είχαν αύξηση του όγκου, ενώ στους τρεις μειώθηκε ο υπάρχων όγκος.
Η περαιτέρω έρευνα στα κύτταρα των εν λόγω ασθενών έδειξε ότι το DCA βοήθησε να ομολαποιηθεί η λειτουργία των μιτοχονδρίων ώστε να καταστραφούν τα καρκινογόνα κύτταρα και μάλιστα με άλλα επιπλέον αποτελέσματα κατά των όγκων. Επίσης, δεν παρατηρήθηκαν ανεπιθύμητες παρενέργειες στους συγκεκριμένους ασθενείς.
"Δείξαμε πως το DCA σκότωνε τα καρκινογόνα κύτταρα", είπε ο δρ Μιχελάκης. "Αλλα πιο σπουδαίο είναι πως υπάρχει πιθανότητα το φάρμακο να έχει τα ίδια αποτελέσματα στα καρκινικά βλαστοκύτταρα που αποτελούν τη μήτρα όλων των καρκινογόνων κυττάρων", συμπλήρωσε ο Ελληνοκαναδός ερευνητής.
Ωστόσο, υπάρχουν επιφυλάξεις απο την ιατρική κοινότητα, καθώς είναι πολύ νωρίς για αισιοδοξία, όπως δηλώνει ο δρ Dr. Joseph Megyesi, νευροχειρουργός και μέλος του Ιδρύματος για τον Καρκίνο του Εγκεφάλου στον Καναδά.
Ο δρ. Μιχελάκης με την ομάδα του προσπαθούν να βρουν πόρους για τα πειράματα με το DCA από το Πανεπιστήμιο της Αλμπέρτα και από δωρεές του κόσμου, καθώς οι φαρμακοβιομηχανίες δεν ενδιαφέρονται, σύμφωνα με τον ίδιο, για την ανάπτυξη της έρευνας προς αυτή την κατεύθυνση.

Ανοίγει τις πύλες της η Athens Erotica 2010 με Ντούβλη και Τζούλια Αλεξανδράτου

Καυτές εμφανίσεις θα κάνουν η Μαριάννα Ντούβλη και η Τζούλια Αλεξανδράτου στην έκθεση σεξ και πορνό Athens Erotica 2010. Τι θα κάνουν στην έκθεση;
Εντυπωσιακές, πλην όμως ξεχωριστές. εμφανίσεις θα κάνουν η Μαριάννα Ντούβλη και η Τζούλια Αλεξανδράτου στην 3η Αthens Erotica 2010. Στα εγκαίνια της έκθεσης που θα φιλοξενηθεί στο Εκθεσιακό Κέντρο ΕΚΕΠ, στη Μεταμόρφωση, από σήμερα έως τις 16 Μαΐου, θα δώσει το παρών η Ντούβλη με look και σέξι outfit αλά Lady Gaga. Προσκεκλημένη απ’ όλα τα περίπτερα θα επισκεφθεί όσα προλάβει και βέβαια θα κάνει full promotion στην νέα της τσόντα-ροζ DVD….
Το ροζ DVD της Ντούβλη θα κρεμαστεί στα περίπτερα λίγες ημέρες αργότερα. Αρχικά ο Δημήτρης Σειρηνάκης είχε προγραμματίσει την κυκλοφορία του ροζ DVD της Ντούβλη για τις 17 Μαΐου, τελικά όμως οι φαν της Μαριάννας θα χρειαστεί να περιμένουν μερικές μέρες ακόμα. Σε κάθε περίπτωση πάντως το DVD θα έχει βγει στην αγορά μέχρι το τέλος Μαΐου. Λίγο νωρίτερα, η Μαριάννα Ντούβλη θα πάει στις Κάννες για το γνωστό κινηματογραφικό φεστιβάλ. Στα glamorous πάρτι με δεκάδες celebrities και φιλόδοξες στάρλετ της υφηλίου θα την συνοδεύει ο γνωστός… «μάνατζερ» Σπύρος Ρέβης.
Η Τζούλια Αλεξανδράτου θα επισκεφθεί την έκθεση Athens Erotica 2010 τη δεύτερη μέρα, στις 15 Μαΐου, μάλλον μαζί με τον συμπρωταγωνιστή της στο «Απαγορευμένο», Ίαν Σκοτ. Ο γάλλος πορνοστάρ έχει συνειδητοποιήσει ότι «πουλάει» στην Ελλάδα και, όπως δείχνουν τα πράγματα, από δω και στο εξής θα έρχεται τακτικά.
Η Τζούλια Αλεξανδράτου προτίμησε να εμφανιστεί στην Athens Erotica 2010 μια μέρα μετά τα εγκαίνια όταν έμαθε ότι την πρώτη μέρα θα πήγαινε εκεί η Μαριάννα Ντούβλη. Οι δύο πορνοστάρ είναι σε κόντρα μετά το σχόλιο της Τζούλιας: «Ήμουν σίγουρη ότι θα με μιμηθούν. Όχι βέβαια υπέρβαρες. Γιατί στο βίντεο δεν μπορείς να κάνεις ρετούς όσο καλά κι αν σε φωτίσουν. Εγώ αν είχα παιδί δεν θα γύριζα πορνό. Αν ήμουν μητέρα, θα πρόσεχα περισσότερο τι λέω και τι κάνω δημόσια.» Η Μαριάννα Ντούβλη δεν έχει απαντήσει ακόμα, αν και στο παρελθόν έχει ακούσει ακόμα βαρύτερους χαρακτηρισμούς όπως.. «χοντρογοργόνα», «όρκα» και «θηλαστικό». Κακεντρέχειες

Αύριο μπαίνει «Λουκέτο» στη Μαραθόλακκα

Αποφασισμένοι να προχωρήσουν στις διαδικασίες ενεργοποίησης των δικαστικών αποφάσεων για να κλείσει η χωματερή του Δήμου Καλαμάτας στην περιοχή της Μαραθόλακκας από αύριο, είναι οι κάτοικοι των χωριών του Ταϋγέτου. Ταυτόχρονα ανακοίνωσαν πρόγραμμα ενημερωτικών, πολιτιστικών και ψυχαγωγικών εκδηλώσεων, που οργανώνουν στο 9ο χιλιόμετρο του εθνικού δρόμου Καλαμάτας – Σπάρτης, που βρίσκεται κοντά στη χωματερή.

65 χρονη έπεσε σε πηγάδι - Σώθηκε από θαύμα

Τύχη βουνό είχε μια 65χρονη από τα Μακρύσια Ηλείας χθες το μεσημέρι, όταν χάρη στην κινητοποίηση του γιου της, των γειτόνων και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, ανασύρθηκε ζωντανή από το πηγάδι στο οποίο έπεσε λίγο μετά τη μια το μεσημέρι στην προσπάθειά της να ανασύρει έναν κουβά με νερό.

Διονύσης Αλευράς – Αποχωρώ από την διεκδίκηση της Δημαρχίας Καλαμάτας

Την απόφασή του να μην είναι υποψήφιος δήμαρχος Καλαμάτας στις δημοτικές εκλογές του ερχόμενου Νοεμβρίου, ανακοίνωσε ο επικεφαλής της κίνησης «Καλαμάτα, πόλη ζωής» στο Δημοτικό Συμβούλιο Διονύσης Αλευράς. Ο λόγος που επικαλείται ο κ. Αλευράς είναι το «ασυμβίβαστο» μεταξύ του αξιώματος του δημάρχου και της επαγγελματικής απασχόλησης των υποψηφίων, που καθιερώνεται με τον «Καλλικράτη», το νέο σχέδιο για τις μεταρρυθμίσεις στην Αυτοδιοίκηση που θα συζητηθεί σύντομα στη Βουλή. Να θυμίσουμε ότι ο κ. Αλευράς είναι δικηγόρος και όπως τόνισε σε δηλώσεις του δεν είναι δυνατόν να εγκαταλείψει πλήρως την επαγγελματική του απασχόληση αν εκλεγεί δήμαρχος.

10 χρόνια φυλάκιση σε ….μάνα που εξέδιδε την 12χρονη κόρη της

Σε φυλάκιση δέκα χρόνων καταδικάστηκε μια 41χρονη μητέρα, επειδή εξωθούσε στην πορνεία τη 12χρονη κόρη της. Η μητέρα, από το Χόμπαρτ της Τασμάνιας, έκλεινε η ίδια τα ραντεβού σε δωμάτια ξενοδοχείων, όπου πήγαιναν οι "πελάτες" της ανήλικης κόρης της.Μαζί με τον σύντροφό της, Γκάτι Τζον Ντεβάϊν, έβαζαν μικρές αγγελίες σε τοπικές εφημερίδες, στις οποίες, όμως, αναφερόταν ότι η εκδιδόμενη είναι 18 χρόνων Η εκπόρνευση της 12χρονης συνεχίστηκε και στο σπίτι του Ντεβάϊν. Μέσα σε ένα μήνα, η 12χρονη κοπέλα φέρεται να έκανε έρωτα με πάνω από εκατό άνδρες. Όσοι δεν χρησιμοποιούσαν προφυλακτικό πλήρωναν 50 δολάρια έξτρα….. Το κορίτσι προσεβλήθη από σεξουαλικές ασθένειες. Τα προφυλακτικά τα προμήθευε η μητέρα, η οποία μοιραζόταν τα κέρδη μαζί με τον φίλο της.
Ενώπιον του δικαστηρίου η μητέρα παραδέχτηκε την ενοχή της, τόνισε ωστόσο ότι αντιμετώπιζε οικονομικά προβλήματα. Η δικηγόρος της μητέρας πρόσθεσε ότι η γυναίκα είναι εξαρτημένη από ναρκωτικά και πάσχει από κατάθλιψη. Νωρίτερα και ο φίλος της είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 10 ετών.
Τα δημοσιεύματα των τοπικών εφημερίδων αναφέρουν, επίσης, ότι σε λίγες βδομάδες πρόκειται να περάσει από δίκη κι ένας βουλευτής του Κοινοβουλίου της Αυστραλίας. Φέρεται να ήταν ένας από τους πελάτες της ανήλικης.

500.000 Αυστραλοί θα μηνύσουν τις τράπεζές τους

Πάνω από μισό εκατομμύριο Αυστραλοί αναμένεται να προσφύγουν στη δικαιοσύνη στρεφόμενοι ομαδικά κατά των υψηλών χρεώσεων των τραπεζών και ζητούν επιστροφή των χρημάτων τους. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη ομοδικία στην ιστορία του χρηματοπιστωτικού συστήματος Αυστραλίας και αναμένεται να προκαλέσει μεγάλες αναδιαρθρώσεις του συστήματος. Ο διευθυντής του δικηγορικού γραφείου Μορίς Μπλάκμπερν, που χειρίζεται το θέμα, δηλώνει ότι η προσφυγή αφορά δεκάδες τράπεζες της…. Οι πελάτες των τραπεζών καταγγέλλουν, ότι οι τράπεζες τους χρεώνουν υπερβολικά τέλη για καθυστερημένες πληρωμές δόσεων, για υπέρβαση του ορίου πίστωσης και για ακάλυπτες επιταγές.
Εκτιμούν δε ότι αν χάσουν την δίκη οι τράπεζες θα υποχρεωθούν να επιστρέψουν πέντε δισεκατομμύρια δολάρια.

Δύο αυτοκτονίες στην Αττική για οικονομικά προβλήματα

Δύο αυτοκτονίες κατέγραψε χθες το αστυνομικό δελτίο, σε Παλαιό Φάληρο και Αγιο Στέφανο. Πρόκειται για έναν ιδιοκτήτη φούρνου και έναν μηχανικό αυτοκινήτων, που βρέθηκαν νεκροί. Τον αρτοποιό στο Παλαιό Φάληρο βρήκε κρεμασμένο στην αποθήκη του καταστήματος η σύζυγός του, η οποία από το θέαμα που αντίκρισε υπέστη σοκ. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 50χρονος αρτοποιός αντιμετώπιζε έντονα οικονομικά προβλήματα, τα οποία τον είχαν καταβάλει τόσο ψυχολογικά όσο και επαγγελματικά…… Ο ιατροδικαστής που διενήργησε την νεκροψία στο πτώμα του αυτόχειρα αποφάνθηκε πως πρόκειται για καθαρή υπόθεση αυτοκτονίας. Προανάκριση για το περιστατικό διενεργεί το τοπικό αστυνομικό τμήμα.
Επίσης χθες το πρωί σε ερημική περιοχή του Αγίου Στεφάνου βρέθηκε νεκρός μέσα στο αυτοκίνητό του ένας ιδιοκτήτης συνεργείου αυτοκινήτων. Οπως διαπιστώθηκε, ο 48χρονος άντρας είχε αυτοπυροβοληθεί με πιστόλι, αρχικά στη θωρακική χώρα και στη συνέχεια στο κεφάλι. Για τον μηχανικό αυτοκινήτων είχε δηλωθεί εξαφάνιση από τον αδελφό του το βράδυ της περασμένης Τετάρτης. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως ο αυτόχειρας είχε αφήσει γράμμα στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του αδελφού του, στο οποίο ζητούσε συγγνώμη για την πράξη του και παράλληλα εξηγούσε τους λόγους της αυτοχειρίας.
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως οι λόγοι που οδήγησαν στην αυτοκτονία τον 48χρονο μηχανικό αυτοκινήτων ήταν προσωπικά αλλά και οικονομικά προβλήματα που αντιμετώπιζε το τελευταίο διάστημα. Ο ιατροδικαστής που πραγματοποίησε τη νεκροψία στο πτώμα του άτυχου άντρα αποφάνθηκε πως πρόκειται για αυτοκτονία, παρά τα δύο τραύματα στη θωρακική και κεφαλική χώρα. Και σε αυτή την περίπτωση την προανάκριση για το περιστατικό έχει αναλάβει το τοπικό αστυνομικό τμήμα.
Espresso

Πρώτη μέρα των Πανελλαδικών Εξετάσεων

Κανονικά ξεκίνησαν οι πανελλαδικές εξετάσεις σήμερα, πρώτη μέρα, με τους υποψήφιους να διαγωνίζονται στην Ελληνική Γλώσσα.
Τα θέματα εστάλησαν κανονικά στα 1.080 εξεταστικά κέντρα της χώρας τα οποία είναι κατά 160 λιγότερα από πέρσι. Η υπουργός Παιδείας επισκέφθηκε το 1ο Γενικό Λύκειο Αργυρούπολης, ευχήθηκε στους υποψήφιους καλή επιτυχία, επισκέφθηκε τους εκπαιδευτικούς στα γραφεία τους, τούς ευχαρίστησε για τη συμβολή τους στην προετοιμασία των εξετάσεων και αποχώρησε……
Στις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις διαγωνίζονται πάνω από 93.000 υποψήφιοι, ενώ 830 απ' αυτούς προέρχονται από εσπερινά Λύκεια.
Χιλιάδες είναι και οι απόφοιτοι παλαιοτέρων ετών που συμμετέχουν.

Επιστολή Μιχ. Καρχιμάκη στον Γ. Κανελλόπουλο …. Χάθηκε το αρχείο δαπανών 2004-9 απο το Αγρ. Ανάπτυξης

Επιστολή προς τον Γενικό Γραμματέα Γιώργο Κανελλόπουλο έστειλε ο νυν υφυπουργός Μιχάλης Καρχιμάκης, σύμφωνα με την οποία ισχυρίζεται ότι το αρχείο των δαπανών δημοσίων σχέσεων της περιόδου 2004-2009 στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων έχει εξαφανιστεί.
Ο κ. Καρχιμάκης, στην επιστολή του προς τον γενικό γραμματέα του υπουργείου, σημειώνει τα εξής:«Σε ενημέρωση που ζήτησα από το αρμόδιο τμήμα των Δημοσίων Σχέσεων του Υπουργείου, σχετικά με το ύψος των δαπανών που έγιναν από το 2004 μέχρι το 2009, σύμφωνα με την πληροφόρηση που μου δόθηκε το αρχείο των δαπανών αυτών έχει εξαφανιστεί…..
Μετά από αυτό ζητώ να γίνουν όλες οι νόμιμες ενέργειες για την απαράδεκτη αυτή πράξη της υπεξαίρεσης του αρχείου η οποία προφανώς υποκρύπτει, σκιές συγκάλυψης, πιθανής σπατάλης και διασπάθισης δημοσίου χρήματος, προκειμένου να αποδοθούν ευθύνες για την απαράδεκτη και πρωτοφανή αυτή ενέργεια».


Μετέχει και η ΟΛΜΕ στην απεργία της Πέμπτης

Συμμετοχή και των καθηγητών στη γενική απεργία της ερχόμενης Πέμπτης ανακοίνωσε η ΟΛΜΕ, καλώντας το υπουργείο Παιδείας να αναβάλει τις προγραμματισμένες για εκείνη την ημέρα Πανελλαδικές Εξετάσεις. Από την πλευρά του το υπουργείο καλεί την ΟΛΜΕ να ορίσει προσωπικό ασφαλείας.
Καλούν σε αναβολή των εξετάσεων
Στην ανακοίνωση της ΟΛΜΕ αναφέρεται: «Απεργούμε από κάθε εκπαιδευτική διαδικασία που είναι προγραμματισμένη εκείνη την ημέρα (όπως ενδοσχολικές εξετάσεις, εργασίες στα βαθμολογικά κέντρα, Πανελλαδικές Εξετάσεις των τελειοφοίτων των εσπερινών λυκείων κάθε τύπου κ.λπ.)…..
Δεδομένου ότι η ομοσπονδία δεν επιθυμεί να υπάρξουν αρνητικές συνέπειες λόγω της γενικής απεργίας σε σκληρά εργαζόμενους μαθητές, καλεί την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας να αναβάλει τις προγραμματισμένες για εκείνη την ημέρα Πανελλαδικές Εξετάσεις των εσπερινών λυκείων. Σε διαφορετική περίπτωση η ευθύνη για τις συνέπειες θα βαρύνουν το υπουργείο Παιδείας».
Απάντηση του υπουργείου
"Το πρόγραμμα των πανελλαδικών εξετάσεων είναι μια πολύπλοκη και σύνθετη διαδικασία. Τυχόν αλλαγή θα επηρεάσει αρνητικά το σύνολο των εξετάσεων, μέχρι τη λήξη τους, για όλες τις κατηγορίες υποψηφίων. Αυτό είναι πολύ ευαίσθητο θέμα, καθώς η διαδικασία των εξετάσεων αφορά το μέλλον και τα όνειρα των νέων παιδιών" αναφέρει η απάντηση της υπουργού Παιδείας Άννας Διαμαντοπούλου.
"Γι αυτό και, αν και κατανοώ, τις δυσκολίες που προκύπτουν από την απεργία της ΑΔΕΔΥ, στις 20/5, ευελπιστώ ότι η ΟΛΜΕ με το αίσθημα ευθύνης που τη διακρίνει, θα θεωρήσει ως προσωπικό ασφαλείας τους καθορισμένους επιτηρητές, προκειμένου να διεξαχθούν ομαλά οι εξετάσεις για τα εσπερινά λύκεια, που είναι προγραμματισμένες εκείνη την ημέρα" σημειώνει.
"Πρεμιέρα"
Εν τω μεταξύ, την Παρασκευή αρχίζουν οι Πανελλαδικές Εξετάσεις για τους υποψήφιους της Γ' τάξης των Γενικών Λυκείων και ΕΠΑΛ (ΟΜΑΔΑΣ Β') και ακολούθως για τους υποψήφιους της Δ' τάξης Εσπερινών Γενικών Λυκείων και των Εσπερινών ΕΠΑΛ.
Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας, συνολικά θα συμμετάσχουν 93.713 υποψήφιοι, εκ των οποίων 77.687 μαθητές της Γ' τάξης ημερήσιων Γενικών Λυκείων, 351 μαθητές της Γ' τάξης ημερήσιων ΕΠΑΛ (ΟΜΑΔΑ Β'), 830 μαθητές των Εσπερινών Γενικών Λυκείων και Εσπερινών ΕΠΑΛ (ΟΜΑΔΑ Β'), καθώς και 14.845 απόφοιτοι προηγούμενων ετών.
Τέλος, στην ανακοίνωση του υπουργείου σημειώνεται ότι ήδη ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι εξετάσεις των αποφοίτων Β' κύκλου ΤΕΕ στις οποίες συμμετείχαν 1.040 υποψήφιοι.

Κατεβάζουν ρολά οι …λαϊκές

Σε απεργία διαρκείας από τις 18 Μαΐου προχωρούν οι πωλητές λαϊκών αγορών, διαμαρτυρόμενοι για την υπαγωγή τους μέσω του σχεδίου «Καλλικράτης» στους δήμους. Στις 17 Μαΐου θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας.
Ο κλάδος εκτιμά ότι η ρύθμιση που προωθείται θα έχει ως συνέπεια την παρακμή και τον εκφυλισμό του θεσμού και «θα χαρίσει ολοσχερώς σε άνομα ιδιωτικά συμφέροντα το φθηνό μέχρι σήμερα λιανεμπόριο των φρούτων, των λαχανικών αλλά και των βιομηχανικών ειδών πρώτης ανάγκης».

13.5.10

Έκρηξη βόμβας στις φυλακές Κορυδαλλού με έναν τραυματία

Άγνωστος άνδρας τηλεφώνησε στον τηλεοπτικό σταθμό Alter και στην εφημερίδα «Ελευθεροτυπία» στις 21:47 και είπε ότι σε 27 λεπτά θα εκραγεί εκρηκτικός μηχανισμός στο εξωτερικό τοιχίο των φυλακών Κορυδαλλού επί της Γρηγορίου Λαμπράκη απέναντι από τον αριθμό 199.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο εκρηκτικός μηχανισμός ήταν τοποθετημένος μέσα σε κάδο σκουπιδιών ενώ ελαφρά τραυματίστηκε μία γυναίκα. Eπίσης έχουν σπάσει αρκετές τζαμαρίες στην περιοχή, η οποία είναι αποκλεισμένη από δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. Επί τόπου βρίσκεται κλιμάκιο πυροτεχνουργών για να διαπιστώσει το είδος του μηχανισμού.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες από την έκρηξη τραυματίστηκε μία γυναίκα, την οποία παρέλαβε από το σημείο ασθενοφόρο.
Νωρίτερα άγνωστος άνδρας είχε τηλεφωνήσει στον τηλεοπτικό σταθμό Alter και στην
εφημερίδα «Ελευθεροτυπία» στις 21:47 λέγοντας ότι σε 27 λεπτά θα εκραγεί εκρηκτικός μηχανισμός στο εξωτερικό τοιχίο των φυλακών Κορυδαλλού επί της Γρηγορίου Λαμπράκη απέναντι από τον αριθμό 199. Το σημείο είχαν αποκλείσει ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομίας.
Σύμφωνα με μαρτυρίες η έκρηξη ήταν τόσο ισχυρή που ακούστηκε σε ακτίνα πολλών χιλιομέτρων.

Μαριάννα Ντούβλη: Στα περίπτερα το Πορνό dvd

Μετά το «απαγορευμένο» της Τζούλιας, έρχεται το DVD της Ντούβλη, που θα κρεμαστεί στα μανταλάκια αύριο, Παρασκευή!Μια πρώτη γεύση από το conceptτου «Sex and the City in Athens» -όπως θα λέγεται το «πόνημα»- δίνει το εξώφυλλο: η Μαριάνα με φωσφωριζέ φούξια νύχι, με άβαφη ρίζα τουλάχιστον 2 μηνών και guest ένα πούρο ναααα (με το συμπάθιο).Κι αν η Τζούλια αρκέστηκε στον ένα, τον «μεγάλο» Ίαν Σκοτ, η Μαριάννα μάζεψε... κομπανία: τον 30χρονο Ζαφείρη, τον 37χρονο Δημήτρη, τον Tony Carrera (αυτός είχε ξεμείνει από της Τζούλιας το DVD) και την Βίβιαν Ιωακείμ.Σε ρόλο - έκπληξη θα δούμε το... πούρο, το οποίο η Μαριάννα κρατά καματωτά καμαρωτά και «ζαχαρώνει» τα 20 εκατοστά του….. Σαμπάνια δεν θα έχει -σε μπουκάλι τουλάχιστον- γιατί την πρόλαβε άλλη!Η νέα πρωταγωνίστρια, πάντως, έχει ήδη τονίσει πως γύρισε το πορνό DVD για... το παιδί της! Αμάρτησε η έρμη η μάνα, αλλά τι να κάνει; Στα ύψη έχουν φτάσει τα έξοδα για να αναθρέψεις τα βλαστάρια σου την σήμερον ημέρα!«Όταν βλέπεις ένα ωραίο κουτί με μια φάλαινα μέσα, καταλαβαίνεις ότι το μοναδικό που σου προκαλεί είναι λύπη», σχολίασε ο Μένιος Φουρθιώτης και διέψευσε τις φήμες ότι αναλαμβάνει το μανατζεριλίκι και της Ντούβλη.Θα πέσουν κεφάλια με την νέα τσόντα -να το δείτε- και οι δύο ξανθιές θα αρχίσουν τις κόντρες για το ποιά έκανε καλύτερα το αχ και το βαχ ή ποιά είχε τις καλύτερες πόζες και στάσεις...
Άσε που οι φήμες λένε πως οένιος θα πρωταγωνιστήσει στην πρώτη gay ταινία, κάτι που ο ίδιος απέφυγε να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει...
Star.gr

Αλλοδαποί ΒΕΒΗΛΩΣΑΝ την Ελληνική Σημαία στο Κάστρο της Κυπαρισσίας

ΕΝΑ απίστευτο γεγονός διαπίστωσαν περιοίκοι αλλά και τουρίστες που επισκέφθηκαν το Κάστρο των Γιγάντων στην Κυπαρισσία από χθές το μεσημέρι με την Ελληνική σημαία κατεβασμένη απο τον ιστό μετά απο ανθρώπινη παρέμβαση, σχολιάζοντας ανάλογα για τους ανθέλληνες να μην αναφέρουμε άθεους που προφανώς δεν είχαν κάτι καλύτερο να κάνουν. Το περιστατικό κατήγγειλε πολίτης αρχικά στο Δήμο Κυπαρισσίας και μετά στα τοπικά μέσα ενημέρωσης όταν αντιλήφθηκε ότι 3 αλλοδαποί νεαροί κατά πάσα πιθανότητα Αλβανοί κάνοντας χειρονομίες κατέβασαν απο τον ιστό του Κάστρου δίπλα στο κανόνι την σημαία με σκοπό να την καταστρέψουν αλλά τελικά δεν πρόλαβαν καθώς εκείνη την ώρα το Κάστρο ήταν ανοικτό και υπήρχαν ξένοι επισκέπτες τουρίστες που λίγα λεπτά αργότερα αντιλήφθηκαν το γεγονός…… Η κινητοποίηση υπαλλήλων του Δήμου ήταν άμεση καθώς προσπάθησαν να δέσουν την σημαία αλλά ήταν αρχικά αδύνατο καθώς το σχοινί που έφτανε στην κορυφή ήταν κομμένο ενώ σήμερα επενέβησαν υπάλληλοι του Δήμου κατεβάζοντας το κοντάρι ώστε να κάνουν μόνιμη παρέμβαση για την αποκατάσταση του εθνικού συμβόλου. Το συμβάν θορύβησε τους κατοίκους της περιοχής καθώς ζητούν την μόνιμη φύλαξη του Κάστρου όχι μόνο ένα 8ωρο αλλά όλο το 24ωρο και θεωρείται ότι ανάλογα φαινόμενα θα αποφευχθούν αν υπάρξει μόνιμος φύλακας απο την Αρχαιολογική υπηρεσία που επιτηρεί το κάστρο. Φυσικά ανάλογο περιστατικό είχε επιχειρηθεί σύμφωνα με κατοίκους και το 2006.
radio936.blogspot.com

Κοινωνικός Τουρισμός 2010: Παραλαβή δελτίων από 19 Μαϊου

Στις 19 Μαΐου αρχίζει η χορήγηση των δελτίων κοινωνικού τουρισμού του Οργανισμού Εργατικής Εστίας προς τους δικαιούχους των παροχών του που δικαιούνται να συμμετάσχουν στο νέο πρόγραμμα έτους 2010.
Για την παραλαβή των δελτίων είναι απαραίτητη η προσκόμιση αστυνομικής ταυτότητας, θεωρημένα βιβλιάρια ασθενείας και πρωτότυπο εκκαθαριστικού σημειώματος φόρου εισοδήματος οικονομικού έτους 2009.
Στην Αττική τα δελτία θα διατίθενται τις ώρες 8.00 - 14.30, ως εξής:…
Οι με επώνυμο από:
Α Τετάρτη 19/5/2010
Β Πέμπτη 20/5/2010
Γ Παρασκευή 21/5/2010
Δ,Ε Τρίτη 25/5/2010
Ζ,Η,Θ,Ι Τετάρτη 26/5/2010
Κ Πέμπτη - Παρασκευή 27-28/5/2010
Λ Δευτέρα 31/5/2010
Μ Τρίτη - Τετάρτη 1-2/6/2010
Ν,Ξ,Ο Πέμπτη 3/6/2010
Π Παρασκευή - Δευτέρα 4 & 7/6/2010
Ρ,Σ Τρίτη - Τετάρτη 8-9/6/2010
Τ Πέμπτη 10/6/2010
Υ-Ω Παρασκευή 11/6/2010
Σύμφωνα με τα όρια εισοδήματος που τέθηκαν:
α) Μεμονωμένα Άτομα - Δικαιούχοι ανά αίτηση, 17.000 ευρώ Ατομικό /Οικογενειακό Εισόδημα
β) Δύο άτομα δικαιούχοι ανά αίτηση, 25.000 ευρώ Οικογενειακό Εισόδημα
γ) Τρία άτομα δικαιούχοι ανά αίτηση, 33:000 ευρώ Οικογενειακό Εισόδημα
δ) Τέσσερα άτομα δικαιούχοι ανά αίτηση όχι πολύτεκνοι, 41.000 ευρώ Οικογενειακό Εισόδημα
ε) Πολύτεκνοι, 50:000 ευρώ Οικογενειακό Εισόδημα, θα διατεθούν συνολικά πανελλαδικά 550.000 δελτία κοινωνικού τουρισμού.
Στο πρόγραμμα συμμετέχουν περίπου 2.500 καταλύματα.

Έντονη διαμαρτυρία της Ναντιας Γιαννακοπούλου στον Γιάννη Ραγκούση για τον Επικούρειο Απόλλωνα

Την έντονη αντίδρασή της εξέφρασε η βουλευτής Μεσσηνίας Νάντια Ι. Γιαννακοπούλου στον Υπουργό Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Γιάννη Ραγκούση, στον Υφυπουργό κ. Γεώργιο Ντόλιο και στον Γενικό Γραμματέα του ίδιου Υπουργείου κ. Δημήτριο Στεφάνου για όσα συνέβησαν χτες στο ναό του Επικούρειου Απόλλωνα από κατοίκους της ορεινής Ηλείας. Πιο συγκεκριμένα, η κ. Γιαννακοπούλου στην επικοινωνία που είχε με το σύνολο της ηγεσίας του Υπουργείου, εξέφρασε την έντονη διαμαρτυρία της για την κατάληψη του μνημείου και την δημοσίευση στον τύπο ανακριβών στοιχείων όπου γίνεται αναφορά στον ναό του Επικούρειου Απόλλωνα ως γεωγραφικό τμήμα του νομού Ηλείας. Η Βουλευτής Μεσσηνίας τόνισε χαρακτηριστικά ότι «επιχειρείται λάθρα η υπαγωγή μέσω ‘‘Καλλικράτη’’ του ιστορικού μνημείου, από τη Μεσσηνία στην Ηλεία….. Η κίνηση αυτή έρχεται σε συνέχεια της έντονης διαμαρτυρίας μου, σχετικά με την ανακριβή ένδειξη στον χωροταξικό χάρτη του ‘‘Καλλικράτη’’ του Δήμου Ζαχάρως του Νομού Ηλείας, ως Δήμος Επικούρειου Απόλλωνα».

Νάντια - «Οικολογικό έγκλημα στον ποταμό Νέδα της Μεσσηνίας»

ΕΡΩΤΗΣΗ


Προς την Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής
«Οικολογικό έγκλημα στον ποταμό Νέδα της Μεσσηνίας»

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του Αθηναϊκού τύπου, σοβαρές παρανομίες και ποινικά αδικήματα τεκμηριώνονται από την αιφνιδιαστική επιτόπια έφοδο Επιθεωρητών Περιβάλλοντος σε περιοχή του Ευήνου Αιτωλοακαρνανίας όπου παρατηρείται ανεξέλεγκτη δράση εργολάβων εδώ και πολύ καιρό σε διάφορα σημεία του ποταμού.
Συγκεκριμένα, το έγκλημα των ανεξέλεγκτων και υπερβολικών αμμοληψιών από κοίτες ποταμών συνεχίζεται σε πολλά ποτάμια της ελληνικής επικράτειας, μεταξύ των οποίων και η Νέδα στο νομό Μεσσηνίας, με την ανοχή των τοπικών και εθνικών αρχών, με αποτέλεσμα τις αλόγιστες επεμβάσεις των εργολάβων στις κοίτες των ποταμών με τραγικές περιβαλλοντικές συνέπειες. Το νομικό καθεστώς ελέγχου για δραστηριότητες αμμο-χαλικοληψιών είναι ελλιπές, ενώ ελλιπής είναι και η στελέχωση των δημοσίων υπηρεσιών που θα έπρεπε να το εφαρμόζουν. Παράλληλα, η διενέργεια αιφνιδιαστικών ελέγχων από κλιμάκια επιθεωρητών και σε άλλα ποτάμια θεωρείται επιβεβλημένη, ώστε να διασφαλιστεί η προστασία του οικοσυστήματος.
Κατόπιν αυτών ερωτάται η αρμόδια Υπουργός,
1. Τι μέτρα προτίθενται να λάβει η Κυβέρνηση για τη διαφύλαξη του φυσικού περιβάλλοντος και του οικοσυστήματος και ειδικότερα για την προστασία του ποταμού Νέδα στο νομό Μεσσηνίας;
Η ερωτώσα βουλευτής,
Νάντια Ι. Γιαννακοπούλου

Συνελήφθη 38χρονοςυπάλληλος της Ακαδημίας Αθηνών για πορνογραφία ανηλίκων, μέσω διαδικτύου

Για πορνογραφία ανηλίκων, μέσω διαδικτύου, κατηγορείται 38χρονος αλλοδαπός από ευρωπαϊκή χώρα, ο οποίος είναι βιολόγος και εργάζεται σε Ινστιτούτο της Ακαδημίας Αθηνών.
Ο 38χρονος συνελήφθη από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Αθηνών.
Η υπόθεση αποκαλύφθηκε ύστερα από καταγγελίες, σύμφωνα με τις οποίες υπάρχουν ενδείξεις ότι ο κατηγορούμενος διακινεί υλικό πορνογραφίας ανηλίκων. Κατά την έρευνα, παρουσία εισαγγελέα,……που διενεργήθηκε στο σπίτι του, εντοπίσθηκε σημαντικός αριθμός αρχείων πορνογρφίας ανηλίκων μέσα σε ηλεκτρονικούς υπολογιστές, γεγονός, που οδήγησε στη σύλληψή του.
Κατασχέθηκαν ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής, ένας εσωτερικός σκληρός δίσκος και δύο εξωτερικοί, οι οποίοι ερευνώνται στα εργαστήρια της εγκληματολογικης υπηρεσίας

Η περιφέρεια αποκαθιστά 70 χωματερές στην Πελοπόννησο.

Το δρόμο για την οριστική αποκατάσταση εβδομήντα Χ.Α.Δ.Α. (χώρων ανεξέλεγκτης διάθεσης απορριμμάτων) της περιφέρειας Πελοποννήσου, άνοιξε ο περιφερειάρχης Φώτης Χατζημιχάλης, με τη δημοσίευση της πρόσκλησης ''Αποκατάσταση Χώρων Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Απορριμμάτων (ΧΑΔΑ) Πελοποννήσου''.
Ο προϋπολογισμός φθάνει τα 4.605.000 ευρώ και με την πρόσκληση καλούνται οι Φορείς Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων της περιφέρειας Πελοποννήσου να υποβάλουν αιτήσεις χρηματοδότησης για την αποκατάσταση των χωματερών που βρίσκονται στην περιοχή τους….. Με αυτόν τον τρόπο η περιφέρεια Πελοποννήσου ευελπιστεί να αποκατασταθούν περιβαλλοντικά 70 περίπου ανενεργοί ΧΑΔΑ και σε συνδυασμό με την ολοκλήρωση του περιφερειακού σχεδιασμού διαχείρισης των στερεών αποβλήτων να δρομολογηθεί η αποκατάσταση και εκείνων, που είναι ακόμη σε λειτουργία.
Ο περιφερειάρχης Φώτης Χατζημιχάλης, δήλωσε σχετικά ότι η διαδικασία αποκατάστασης των ΧΑΔΑ θα κινηθεί με ταχύτατους ρυθμούς και με την ευθύνη της Περιφέρειας, επισημαίνοντας παράλληλα πως θα αρχίσει και η διαδικασία εκπόνησης μελετών για τους υπόλοιπους ΧΑΔΑ που είναι ακόμη σε λειτουργία.

Νέα έργα στην Πελοπόννησο από το ΕΣΠΑ

Με στόχο την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη αλλά και ταχύτερη απορρόφηση πόρων του ΕΣΠΑ 2007 - 2013 για την Περιφέρεια Πελοποννήσου, ο περιφερειάρχης Φώτης Χατζημιχάλης, υπέγραψε τις εντάξεις για τη χρηματοδότηση - κατασκευή δύο έργων εθνικής οδοποιίας συνολικού προϋπολογισμού 11.560.000 €, ενώ παράλληλα με απόφασή του, προωθούνται νέες προσκλήσεις στον τομέα της εκπαίδευσης.
Τα έργα των οποίων υπογράφηκε η χρηματοδότηση - κατασκευή και έχουν χαρακτηριστεί ως έργα "γέφυρες" από το Γ' Κ.Π.Σ. είναι η "Βελτίωση - κατασκευή της Ε.Ο. Ναυπλίου , Λυγουριού, τμήμα Αρκαδικό - Χάνι Μερκούρη" προϋπολογισμού 5.260.000 € και η "Κατασκευή τμήματος Κουμπίλα - Λουλούδι της οδού Τρίπολης - Άστρους" προϋπολογισμού 6.300.000 €……. Η πρόσκληση "Υποδομές στον Τομέα της Εκπαίδευσης" είναι προϋπολογισμού 37.260.632€ κι εμπεριέχει δύο κατηγορίες, τις κτιριακές υποδομές για την προσχολική, την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, προϋπολογισμού 25.260.632 € και τις υποδομές εξοπλισμών στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, προϋπολογισμού 11.788.295 €.
Στην πρώτη κατηγορία η πρόσκληση απευθύνεται στις νομαρχιακές αυτοδιοικήσεις της περιφέρειας, ενώ στη δεύτερη, για τις υποδομές εξοπλισμών στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση απευθύνεται στο πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και το Α-ΤΕΙ Καλαμάτας, που καλούνται να υποβάλουν αιτήσεις χρηματοδότησης για την προμήθεια σύγχρονου εργαστηριακού και τεχνολογικού εξοπλισμού

Σημαντικές φορολογικές παραβάσεις στα εισοδήματα γιατρών - Όλα τα ονόματα

Λίστες με γιατρούς στους οποίους από ελέγχους που έκαναν οι φορολογικές υπηρεσίες και το ΣΔΟΕ, προέκυψαν σημαντικές φορολογικές παραβάσεις καθώς και τα εισοδήματα που δήλωσαν στην εφορία οι 150 γιατροί του Κολωνακίου και άλλων περιοχών της Αττικής, έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα το υπουργείο Οικονομικών.
Στην ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών σημειώνεται, ότι στη μάχη που δίνεται ενάντια στη φοροδιαφυγή αξιοποιείται κάθε διαθέσιμη πληροφορία και ανακοινώνονται ονόματα φορολογούμενων για τους οποίους οι έλεγχοι ανέδειξαν σημαντικές φορολογικές παραβάσεις.
Μεταξύ άλλων στις λίστες που παραθέτει το υπουργείο Οικονομικών, περιλαμβάνονται 57 γιατροί της Αθήνας, στους οποίους από τους ελέγχους που έγιναν προέκυψαν σημαντικές φορολογικές παραβάσεις, όπως η μη έκδοση αποδείξεων, η μη καταχώρηση ασθενών, η μη έκδοση δελτίου αποστολής, η μη επίδειξη φορολογικών βιβλίων και άλλα….
Πρόκειται για γιατρούς σχεδόν από όλες τις ειδικότητες τα ονόματα των οποίων αναφέρονται και για τους οποίους δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα ο φορολογικός έλεγχος ώστε να επιβληθούν τα πρόστιμα. Για τους 36 από αυτούς τους γιατρούς προέκυψαν επιπλέον στοιχεία και ζητήθηκαν πληροφορίες από πιστωτικά ιδρύματα, άνοιγμα των τραπεζικών τους λογαριασμών, καθώς και διενέργεια έρευνας για εντολές εμβασμάτων προς εξωτερικό.
Για όλους αυτούς τους γιατρούς, το υπουργείο Οικονομικών θα ακολουθήσει κάθε νόμιμη διαδικασία καθώς και τη λήψη διοικητικών μέτρων, συμπεριλαμβανομένου και του κλεισίματος των ιατρείων.
Στην ανακοίνωση σημειώνεται ότι από διαφορετική έρευνα σε έξι περιπτώσεις γιατρών προέκυψαν μεγάλες φορολογικές παραβάσεις και καταλογίστηκαν πρόστιμα ύψους 1,9 εκατ. ευρώ, ενώ σε τέσσερις από αυτούς ασκήθηκαν ποινικές διώξεις. Σε άλλους πέντε έχουν κοινοποιηθεί φύλλα ελέγχου για καταλογισμό προστίμων ύψους 2,4 εκατ. ευρώ.
Στην ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, περιλαμβάνεται και λίστα με την κατάσταση των δηλωθέντων εισοδημάτων και των καταθέσεων που έχουν στις τράπεζες δώδεκα ορθοπεδικοί γιατροί, για τους οποίους διενεργείται δικαστική έρευνα στο πλαίσιο του σκανδάλου της DEPUY. Σε αυτούς ανοίχτηκαν οι τραπεζικοί τους λογαριασμοί και δεσμεύτηκαν με εισαγγελική παραγγελία οι καταθέσεις τους.
Τα συνολικά δηλωθέντα οικογενειακά εισοδήματα των γιατρών αυτών για τα έτη 2001 έως 2008 ανέρχονταν σε 12,085 εκατ. ευρώ, ενώ οι συνολικές τους καταθέσεις στο διάστημα αυτό φτάνουν τα 31,054 εκατ. ευρώ.
Η έρευνα συνεχίζεται, με το άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών και σε άλλους οκτώ ορθοπεδικούς γιατρούς. Τα ονόματα των γιατρών αυτών που εμπλέκονται στο σκάνδαλο DEPUY, δεν δημοσιοποιούνται προς το παρόν, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση για να προχωρήσει απρόσκοπτα η εισαγγελική έρευνα.

Σε ό,τι αφορά τους 150 γιατρούς του Κολωνακίου στη λίστα του υπουργείου Οικονομικών περιγράφονται μόνο τα αρχικά τους και όχι τα ονόματά τους, καθώς η έρευνα δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί. Είναι χαρακτηριστικό όμως ότι, από οδοντίατρο με αρχικά ΑΚ έχει δηλωθεί ετήσιο εισόδημα 300 ευρώ, ενώ άλλος οδοντίατρος με αρχικά ΓΖ έχει δηλώσει 640 ευρώ.
Επίσης, καρδιολόγος με αρχικά ΕΒ δήλωσε 8.125 ευρώ, ενώ μεγαλοχειρουργός με αρχικά ΠΑ έχει δηλώσει 11.605 ευρώ, μικρότερο και από το αφορολόγητο όριο των μισθωτών και συνταξιούχων.

Κατάσταση γιατρών στην Αθήνα για τους οποίους προέκυψαν φορολογικές παραβάσεις
A/A ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ
1 ΑΒΑΡΑΚΗ ΜΑΡΙΑ ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ ΒΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ 14-20
ΜΗ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ ΑΣΘΕΝΩΝ
ΜΗ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ ΑΠΟΔΕΙΞΕΩΝ ΚΑΙ ΕΛΛΙΠΗΣ ΤΗΡΗΣΗ ΣΤΟ
ΠΡΟΣΘΕΤΟ ΒΙΒΛΙΟ
ΜΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΕΣΟΔΩΝ-ΕΞΟΔΩΝ
ΜΗ ΕΚΔΟΣΗ ΔΕΛΤΙΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ
2 ΑΛΒΕΡΤΗΣ ΗΛΙΑΣ ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΟΣ ΒΑΣ ΣΟΦΙΑΣ 52
ΜΗ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ ΑΣΘΕΝΩΝ ΣΤΟ ΠΡΟΣΘΕΤΟ ΒΙΒΛΙΟ
3 ΑΛΕΞΑΝΔΡΙΔΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΨΥΧΙΑΤΡΟΣ ΚΑΡΝΕΑΔΟΥ 38
ΜΗ ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΒΙΒΛΙΩΝ
ΜΗ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ ΑΣΘΕΝΟΥΣ
4 ΑΡΓΥΡΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ ΜΕΣΟΓΕΙΩΝ 6 ΑΘΗΝΑ
ΜΗ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ ΣΤΟ ΠΡΟΣΘΕΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΑΣΘΕΝΟΥΣ
5 ΑΡΚΟΥΛΗΣ ΘΕΟΔ. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑΣ-ΣΑΧΤΟΥΡΗ 24
ΜΗ ΕΚΔΟΣΗ ΑΠΟΔΕΙΞΕΩΝ
6 ΑΡΩΝΗ ΚΥΡΙΑΚΗ ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΟΣ ΒΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ 2
ΜΗ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ ΑΣΘΕΝΟΥΣ ΣΤΟ ΠΡΟΣΘΕΤΟ ΒΙΒΛΙΟ
7 ΒΑΓΕΝΑ ΑΡΕΤΗ ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΟΣ ΠΙΝΔΑΡΟΥ 16-20
ΜΗ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ ΑΣΘΕΝΩΝ ΣΤΟ ΠΡΟΣΘΕΤΟ ΒΙΒΛΙΟ
ΑΝΑΚΡΙΒΗΣ ΥΠΟΒΟΛΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΚΩΝ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΩΝ
ΜΗ ΕΚΔΟΣΗ ΑΠΟΔΕΙΞΕΩΝ
8 ΒΗΣΣΑΡΙΟΥ ΧΡΗΣΤΟΣ του Π ΙΑΤΡΟΣ ΠΕΡΙΚΛΕΟΥΣ 1
ΜΗ ΕΚΔΟΣΗ ΑΠΟΔΕΙΞΕΩΝ
9 ΒΙΤΟΛΙΑΝΟΥ ΑΡΙΣΤΕΑ ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥ 32
ΜΗ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ ΑΣΘΕΝΩΝ ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΕΠΙΣΚΕΨΕΩΝ
10 ΒΟΥΓΙΟΥΚΛΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΣ ΑΛΕΞ ΣΟΥΤΣΟΥ 20
ΜΗ ΕΚΔΟΣΗ ΑΠΟΔΕΙΞΕΩΝ
11 ΒΡΑΧΟΠΟΥΛΟΣ ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΣ ΜΟΝΗΣ ΠΕΤΡΑΚΗ 10
ΜΗ ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΑΣΘΕΝΩΝ
ΜΗ ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΒΙΒΛΙΩΝ
12 ΓΑΙΝΤΑΤΖΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΣ Λ.ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ 10
ΜΗ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ ΣΤΟ ΠΡΟΣΘΕΤΟ ΒΙΒΒΛΙΟ
A/A ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ
13ΓΕΝΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ –ΠΕΙΡΑΙΚΟ ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΡΙΟ Α Ε ΚΛΙΝΙΚΗ ΑΚΤΗ ΚΟΥΝΤΟΥΡΙΩΤΗ 7Α ΠΕΙΡΑΙΑΣ
ΜΗ ΥΠΟΒΟΛΗ ΠΡΟΣΩΡ. ΔΗΛ. ΦΜΥ Ε-ΣΤ
ΜΗ ΥΠΟΒΟΛΗ ΟΡΙΣ. ΔΗΛ. ΦΜΥ
ΜΗ ΥΠΟΒΟΛΗ ΠΡΟΣ. ΔΗΛ. ΦΜΥ
ΜΗ ΕΚΤΥΠΩΣΗ ΙΣΟΖΥΓΙΟΥ ΓΕΝ. ΑΝΑΛ. ΚΑΘΟΛΙΚΟΥ
ΜΗ ΣΥΝΤΑΞΗ &ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟΥ,ΑΠΟΓΡΑΦΗΣ,ΛΟΓ/ΜΟΥ
ΓΕΝ ΙΚΗΣ ΕΚΜ/ΣΗΣ, ΠΙΝΑΚΑΣ ΔΙΑΘΕΣΗΣ ΚΕΡΔΩΝ &ΑΠΟΤΕΛ.ΧΡΗΣΗΣ
ΜΗ ΤΗΡΗΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΑΣΘΕΝΩΝ
ΜΗ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΑΣΘΕΝΩΝ
ΕΚΔΟΣΗ ΑΘΕΩΡΗΤΩΝ ΑΠΟΔΕΙΞΕΩΝ
ΜΗ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ ΣΤΟ ΠΡΟΣΘΕΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΑΣΘΕΝΩΝ
14 ΔΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΣ ΠΛΟΥΤΑΡΧΟΥ 6 ΚΟΛΩ
ΝΑΚΙ ΜΗ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΑΣΘΕΝΩΝ
15 ΕΥΘΑΛΙΑ ΣΑΜΑΡΑ & ΣΙΑ ΕΕ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΠΑΡΝΗΘΟΣ 14 ΧΑΛΑΝΔΡΙ
ΜΗ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ ΠΕΛΑΤΩΝ ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΑΣΘΕΝΩΝ
16 ΖΟΛΩΤΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΟΣ ΚΑΡΝΕΑΔΟΥ 34-36
ΜΗ ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΒΙΒΛΙΩΝ
17 ΙΑΤΡΟΣΗΜΟ ΙΑΤΡΙΚΗ ΕΠΕ ΠΟΛΎΙΑΤΡΕΙΟ ΑΓ.ΜΕΛΕΤΙΟΥ
ΜΗ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ ΑΣΘΕΝΩΝ
ΜΗ ΕΞΟΦΛΗΣΗ ΜΕ ΔΙΓΡΑΜΜΗ ΕΠΙΤΑΓΗ
18 ΚΑΛΑΤΖΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΓΑΣΤΡΟΛΟΓΟΣ ΒΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ 79
ΜΗ ΕΚΔΟΣΗ ΑΠΟΔΕΙΞΕΩΝ
ΜΗ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ ΑΣΘΕΝΩΝ ΣΤΟ ΠΡΟΣΘ ΒΙΒΛΙΟ
19 ΚΑΝΑΚΑ ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΣ Λ. ΚΗΦΙΣΙΑΣ 52
ΜΗ ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΒΙΒΛΙΩΝ & ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ
ΜΗ ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΑΣΘΕΝΩΝ
ΜΗ ΕΚΔΟΣΗ ΑΠΟΔΕΙΞΕΩΝ
20 ΚΑΝΤΖΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΑΘΟΛΟΓΟΣ Μ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ 63
ΜΗ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ ΣΤΟ ΠΡΟΣΘΕΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΑΣΘΕΝΩΝ
ΜΗ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΑΣΘΕΝΩΝ
21 ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΙΔΗΣ ΑΡΙΣΤ. του ΙΩΑΝ ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ ΦΟΙΒΗΣ 46
ΜΗ ΕΚΔΟΣΗ ΑΠΟΔΕΙΞΕΩΝ
22 ΚΑΡΡΑΣ ΔΗΗΤΡΙΟΣ του Γ ΡΕΥΜΑΤΟΛΟΓΟΣ ΚΑΛΛΙΔΡΟΜΙΟΥ 50
ΜΗ ΚΑΤΑΧ ΑΣΘΕΝΩΝ ΣΤΟ ΠΡΟΣΘΕΤΟ ΒΙΒΛΙΟ
ΜΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΕΣ- ΕΞ
23 ΚΑΡΥΔΑ ΕΙΡΗΝΗ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ Λ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ 192Β
ΜΗ ΚΑΤΑΧ/ΣΗ ΑΣΘΕΝΩΝ
ΜΗ ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΜΗΝΙΑΙΑΣ ΚΑΤΆ/ΣΗΣ ΒΙΒΛΙΟΥ ΕΣ-ΕΞ
ΜΗ ΤΗΡΗΣΗ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ
24 ΚΑΤΕΛΟΥΖΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του ΣΠΥΡ
ΠΑΘΟΛΟΓΟΣ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ 8
ΜΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΒΙΒΛΙΟΥ ΕΣΟΔΩΝ-ΕΞΟΔΩΝ
ΜΗ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΑΣΘΕΝΩΝ
A/A ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ
25 ΚΑΨΑΛΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΣ ΤΖΩΡΤΖ 10
ΜΗ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ ΣΤΟ ΠΡΟΣΘΕΤΟ ΒΙΒΛΙΟ
ΜΗ ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΒΙΒΛΙΩΝ
26 ΚΕΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΟΣ ΡΗΓΙΛΛΗΣ 8 ΜΗ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ ΣΤΟ ΠΡΟΣΘΕΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΑΣΘΕΝΩΝ
27 ΚΟΚΚΑΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΠΑΙΔΟΨΥΧΙΑΤΡΟΣ Λ. ΚΗΦΙΣΙΑΣ 78
ΜΗ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΑΣΘΕΝΩΝ
ΜΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΕΣΟΔΩΝ-ΕΞΟΔΩΝ
ΜΗ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ ΣΤΟ ΠΡΟΣΘΕΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΑΣΘΕΝΩΝ
ΜΗ ΕΚΔΟΣΗ ΑΠΟΔΕΙΞΕΩΝ
28 ΚΟΚΚΑΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του ΝΙΚ
ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ ΑΓ ΜΕΛΕΤΙΟΥ 86 ΜΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΕΣΟΔΩΝ-ΕΞΟΔΩΝ
29 ΚΟΥΡΑΝΤΖΗΣ ΣΤΕΦ. ΠΛΑΣΤΙΚΟΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΒΟΥΡΝΑΖΟΥ 10
ΜΗ ΕΚΔΟΣΗ ΑΠΟΔΕΙΞΕΩΝ
30 ΚΟΥΣΚΟΥΝΗΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΟΣ ΦΙΛΟΛΑΟΥ 54
ΜΗ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ ΣΤΟ ΠΡΟΣΘΕΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΑΣΘΕΝΩΝ
31 ΚΟΥΦΟΣ ΧΡΙΣΤΟΣ ΠΑΘΟΛΟΓΟΣ ΜΙΧΑΛΑΚΟΠΟΥΛΟΥ 141
ΜΗ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ ΣΤΟ ΠΡΟΣΘΕΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΑΣΘΕΝΗ
32 ΜΑΓΝΗΣΑΛΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ ΠΕΡΙΚΛΕΟΥΣ 4
ΜΗ ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΜΗΝΙΑΙΑΣ ΚΑΤ/ΣΗΣ ΕΣΟΔΩΝ-ΕΞΟΔΩΝ
33 ΜΑΘΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του Π ΝΕΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ 111-113
ΜΗ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ ΣΤΟ ΠΡΟΣΘΕΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΑΣΘΕΝΩΝ
34 ΜΟΥΛΟΠΟΥΛΟΥ – ΚΑΡΑΚΙΤΣΟΥ ΚΑΙΤΗ ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΟΣ Π ΙΩΑΚΕΙΜ 37
ΜΗ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ ΑΣΘΕΝΗ ΣΤΟ ΠΡΟΣΘΕΤΟ ΒΙΒΛΙΟ
35 ΜΥΛΩΝΑΚΗΣ ΜΑΝΩΛΗΣ ΨΥΧΙΑΤΡΟΣ 3ΗΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 50 ΜΗ ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΒΙΒΛΙΩΝ
36 ΝΑΠΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του Π ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΟΣ ΣΕΠΟΛΙΩΝ 13
ΜΗ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ ΣΤΟ ΠΡΟΣΘΕΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΑΣΘΕΝΩΝ
37 ΝΟΜΙΚΟΣ ΖΩΓΡΑΦΟΣ ΠΝΕΥΜΟΝΟΛΟΓΟΣ Λ.ΣΤΡΑ/ΧΟΥ ΠΑΠΑΓΟΥ 78 ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΜΗ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ ΑΣΘΕΝΩΝ ΣΤΟ ΠΡΟΣΘΕΤΟ ΒΙΒΛΙΟΜΗ ΤΗΡΗΣΗ
ΒΙΒΛΙΟΥ ΑΣΘΕΝΩΝ
38 ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΨΥΧΙΑΤΡΟΣ ΜΑΝΤΖΑΡΟΥ 5
ΜΗ ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΕΣΟΔΩΝ-ΕΞΟΔΩΝ
39 ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΟΦΘΑΛΜΙΑΤΡΟΣ ΑΧΙΛΛΕΩΣ 16
ΜΗ ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΒΙΒΛΙΩΝ
ΜΗ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ ΣΤΟ ΠΡΟΣΘΕΤΟ ΒΙΒΛΙΟ
ΜΗ ΤΗΡΗΣΗ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ
40 ΠΑΛΑΣΙΔΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΟΣ ΛΑΣΚΑΡΑΤΟΥ 1
ΕΚΠΡΟΘΕΣΜΗ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ ΣΤΟ ΠΡΟΣΘΕΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΑΣΘΕΝΩΝ
ΜΗ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ ΣΤΟ ΠΡΟΣΘΕΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΑΣΘΕΝΩΝ
41 ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΜΑΙΡΗ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΣ ΛΟΥΚΙΑΝΟΥ 17
ΜΗ ΕΚΔΟΣΗ ΑΠΟΔΕΙΞΕΩΝ
ΜΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΕΣΟΔΩΝ-ΕΞΟΔΩΝ
A/A ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ
42 ΠΑΠΑΔΟΚΩΤΣΩΛΗ ΠΑΡ Κ ΣΙΑ Ε.Ε ΠΑΙΔΟΨΥΧΟΛΟΓΟΣ Λ.ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ 508 Ν.ΗΡΑΚΛ
ΜΗ ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΒΙΒΛΙΩΝ&ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ
ΜΗ ΤΗΡΗΣΗ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΥΠΟΚ/ΤΟΣ
ΜΗ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ ΣΤΟ ΠΡΟΣΘΕΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΑΣΘΕΝΩΝ
43 ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του Δ
ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΣ Λ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ 224
ΜΗ ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΒΙΒΛΙΩΝΤ
ΜΗ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ ΑΣΘΕΝΩΝ ΣΤΟ ΠΡΟΣΘΕΤΟ ΒΙΒΛΙΟ
44 ΠΑΠΑΣΩΤΗΡΙΟΥ ΟΛΓΑ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΣ ΒΑΣ. ΣΟΦΙΑΣ 35
ΜΗ ΕΜΠΡΟΘΕΣΜΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΕΣ-ΕΞ
ΜΗ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ ΑΠΟΔΕΙΞΕΩΝ
ΜΗ ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΕΣΟΔΩΝ ΕΞΟΔΩΝ
45 ΠΑΠΑΣΩΤΗΡΙΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ του Σ . ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΣ ΒΑΣ ΣΟΦΙΑΣ 35
ΜΗ ΕΚΔΟΣΗ ΑΠΟΔΕΙΞΕΩΝ
ΜΗ ΕΜΠΡΟΘΕΣΜΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΕΣ-ΕΞ
46 ΠΑΠΟΥΔΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του Σ ΠΛΑΣΤΙΚΟΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΦΑΙΣΤΟΥ 14 Ή ΟΘΩΝΟΣ 60
ΜΗ ΕΠΕΙΔΙΞΗΒΙΒΛΙΩΝ
ΧΡΗΣΗ 2009 ΜΗ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΑΣΘΕΝΩΝ
ΧΡΗΣΗ 2010 ΜΗ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ ΑΣΘΕΝΩΝ
ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΩΣ ΕΠΙΣΗΜΩΝ ΚΑΙ ΑΝΕΠΙΣΗΜΩΝ
ΜΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΑ ΕΣΟΔΑ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΕΣ.-ΕΞ
ΑΡΙΘΜΟΣ ΚΑΤΑΣΧΕΣΗΣ 1081/5.5.2010
47 ΡΑΓΚΟΥΣΗ ΑΝΝΑ ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΣ ΡΟΔΟΥ 6
ΜΗ ΕΚΔΟΣΗ ΑΠΟΔΕΙΞΕΩΝ
ΜΗ ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΜΗΝΙΑΙΑΣ ΚΑΤ/ΣΗΣ ΕΣ.-ΕΞ
48 ΣΑΛΒΑΡΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΟΣ ΠΑΠΑΓΟΥ 78 ΜΗ ΤΗΡΗΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΕΠΙΣΚΕΨΕΩΝ
49 ΣΚΛΑΒΑΙΝΑ ΜΑΡΙΑ ΓΑΣΤΡΕΝΤΕΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΑΛΗΨΗΣ 38
ΠΛΗΜΕΛΛΗΣ ΤΗΡΗΣΗ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΣΤΙΣ ΧΡΗΣΕΙΣ
2008,2009,2010
50 ΣΟΛΟΜΩΝΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΣ ΜΙΧΑΛΑΚΟΠΟΥΛΟΥ 178
ΜΗ ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΕΣΟΔΩΝ ΕΞΟΔΩΝ
ΜΗ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ ΑΣΘΕΝΗ
ΜΗ ΚΑΤΑΧ ΣΤΟ ΒΙΒΛ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ
51 ΣΠΙΡΤΟΣ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΠΛΑΣΤΙΚΟΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΠΙΝΔΑΡΟΥ 16-20
ΜΗ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ ΑΣΘΕΝΗ ΣΤΟ ΠΡΟΣΘΕΤΟ ΒΙΒΛΙΟ
ΜΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΕΣΟΔΩΝ-ΕΞΟΔΩΝ
52 ΣΩΜΟΣ ΛΟΡΕΝΤΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΣ ΓΛΑΔΣΤΩΝΟΣ 5
ΜΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΕΣΟΔΩΝ ΕΞΟΔΩΝ
53 ΤΣΕΤΣΕΝΕΚΟΥ Β ΕΥΣΤΑΘΙΑ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΣ ΟΜΗΡΟΥ 44
ΜΗ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΕΣΟΔΩΝ-ΕΞΟΔΩΝ Α.Π.ΥΜΗ
ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ ΣΤΟ ΠΡΟΣΘΕΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΜΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ
ΤΩΝ ΠΡΩΤΟΤΥΠΩΝ ΑΠΟΔΕΙΞΕΩΝΜΗ ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΕΣΟΔΩΝ-
ΕΞΟΔΩΝ
A/A ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ
54 ΦΡΑΝΤΖΗ ΒΗΣΣΑΡΙΑ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΣ ΗΡΟΔΟΤΟΥ 10
ΜΗ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΑΣΘΕΝΩΝ
ΜΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΕΣΟΔΩΝ-ΕΞΟΔΩΝ
55 ΧΑΛΑΡΗ ΕΥΘΥΜΙΑ του ΝΙΚ ΠΑΘΟΛΟΓΟΣ ΑΓ ΙΕΡΟΘΕΟΥ & ΑΤΡΕΙΔΩΝ
ΠΛΗΜΜΕΛΗΣ ΤΗΡΗΣΗ ΒΙΒΛΙΩΝ ΧΡΗΣΗ 2009& 2010
ΜΗ ΕΚΔ ΑΠΟΔΕΙΞΕΩΝ ΧΡΗΣΗ 2009
ΜΗ ΕΚΔ ΑΠΟΔΕΙΞΕΩΝ ΧΡΗΣΗ 2010
56 ΧΑΤΖΗΜΑΝΩΛΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΨΥΧΙΑΤΡΟΣ ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΥ 12
ΜΗ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ ΣΤΟ ΠΡΟΣΘΕΤΟ ΒΙΒΛΙΟ
ΜΗ ΕΚΔΟΣΗ ΑΠΟΔΕΙΞΕΩΝ
ΜΗ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΑΣΘΕΝΩΝ
57 ΧΑΤΖΗΜΩΥΣΗΣ ΣΟΦΟΚΛΗΣ ΓΕΝΙΚΟΣ ΚΗΦΙΣΙΑΣ 22 ΜΗ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ ΣΤΟ ΠΡΟΣΘΕΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΑΣΘΕΝΩΝ
ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΙΙΙ

Γιατροί για τους οποίους έχουν καταλογιστεί ή είναι υπό καταλογισμό πρόστιμα

ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΡΟΣΤΙΜΟ
1 ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ-ΠΕΤΡΟΒΑΣ ΣΩΡΚΑΤΗΣ ΑΚΤΙΝΟΛΟΓΟΣ ΚΑΤΩ ΜΕΛΠΕΙΑ-ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙ 325.985,36
2 ΚΡΗΤΙΚΟΣ ΙΝΚΟΛΑΟΣ ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΟΣ ΑΓ. ΣΤΕΦΑΝΟΣ 438.633,48
3 ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΜΑΡΙΑ ΑΚΤΙΝΟΛΟΓΟΣ ΧΑΙΔΑΡΙ 502.844,08
4 ΛΕΚΚΑΚΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑΣ 382.603,42
5 ΚΑΜΠΑΝΑΡΟΥ ΣΤΑΜΑΤΙΝΑ ΑΚΤΙΝΟΛΟΓΟΣ ΝΙΚΑΙΑ 56.709,84
6 EUROMED AE ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΘΗΝΑ 266.215,34
7 ΚΡΗΤΙΚΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΑΚΤΙΝΟΛΟΓΟΣ ΛΑΜΙΑ 381.864,12
8 ΧΑΤΖΗΑΝΤΩΝΙΟΥ ΓΑΓΕΛΙΚΗ ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΟΣ ΓΛΥΦΑΔΑ 287.205,28
9 ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΕΠΕ ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΙΡΑΙΑΣ 1.326.041,10
10 ΠΑΙΝΕΣΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΟΣ ΜΕΛΙΣΙΑ 102.158,52
11 ΠΑΠΑΘΕΜΙΣΤΟΚΛΕΟΥΣ ΑΡΓΥΡΩ ΑΚΤΙΝΟΛΟΓΟΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑ 284.051,25
ΣΥΝΟΛΟ 4.354.311,79

Καιρός – Ζέστη σκόνη και συννεφιά

Η ζέστη που είναι σχετικά αυξημένη για την εποχή, σε συνδυασμό με τη σκόνη, που προέρχεται από την Αφρική, έχουν επιβαρύνει την ατμόσφαιρα, ειδικά στο Λεκανοπέδιο της Αττικής.
Το φαινόμενο αναμένεται να κορυφωθεί την Παρασκευή. Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, η ζέστη θα συνεχιστεί μέχρι το Σάββατο, οπότε αναμένεται αλλαγή του καιρού με πτώση της θερμοκρασίας και τοπικές βροχές. Ηλιοφάνεια στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας αναμένεται από την Κυριακή, οπότε ο υδράργυρος θα βρεθεί σε κανονικές για την εποχή θερμοκρασίες γύρω στους 25 βαθμούς.

Σε λειτουργία το "Costa Navarino" στις 20 Μαΐου

Σε λειτουργία τίθεται στις 20 Μαΐου το τουριστικό συγκρότημα "Costa Navarino" της εταιρίας ΤΕΜΕΣ του εφοπλιστή Βασίλη Κωνσταντακόπουλου στην ΠΟΤΑ Μεσσηνία, μια τουριστική επενδύση ύψους 550 εκατ. ευρώ.
Συγκεκριμένα εγκαινιάζεται μέρος αυτής της επένδυσης, το 'Navarino Dunes", το οποίο αναπτύσσεται σε μία περιοχή έκτασης 1.300 στρεμμάτων με παραθαλάσσια πρόσοψη ενός χιλιομέτρου αμμώδους παραλίας στο Ιόνιο Πέλαγος. Τα δύο πολυτελή ξενοδοχεία στο "Navarino Dunes" ("Romanos Navarino Dunes Resort, The Luxury Collection" και "Westin Navarino Dunes Resort") που θα είναι διαμορφωμένα σε συγκροτήματα με βίλες, βρίσκονται κοντά στις πόλεις της Πύλου, Χώρας και Γαργαλιάνων, περίπου μισή ώρα από το διεθνές αεροδρόμιο της Καλαμάτας και με οδική πρόσβαση από την Αθήνα…..
Το "Romanos Navarino Dunes Resort, The Luxury Collection" θα περιλαμβάνει 321 πολυτελή δωμάτια και σουίτες με 142 ιδιωτικές πισίνες, καθώς και πολλές κοινόχρηστες πισίνες. Το "Westin Navarino Dunes Resort" θα διαθέτει 445 δωμάτια πολυτελείας και σουίτες με 123 ιδιωτικές πισίνες, καθώς και πολλές κοινόχρηστες πισίνες. Η "Costa Navarino" είναι ένας νέος πολυτελής προορισμός στην Μεσόγειο, σε μια έκταση 10.000 στρεμμάτων. Είναι μια καταπράσινη περιοχή με λόφους και βουνά, που πλαισιώνεται από προστατευμένους κολπίσκους, μαγευτικές παραλίες και κοιλάδες με ελαιόδεντρα και αμπελώνες.
Με αφορμή αυτή την επένδυση η αεροπορική εταιρία "Aegean Airlines" προσθέτει από αύριο στο πρόγραμμα εσωτερικών πτήσεων της το δρομολόγιο Αθήνα προς Καλαμάτα με μια πτήση την ημέρα, ενώ από τις 20 Μαΐου η αεροπορική σύνδεση των δύο πόλεων θα γίνεται δύο φορές ανά ημέρα.-

ΟΓΑ – Έκαναν …πάρτι με τα λεφτά του ταμείου

Η Διοίκηση του Ο.Γ.Α. ανακοίνωσε ότι στα πλαίσια των συνεχιζόμενων Πανελλαδικών ερευνών, οι Ελεγκτές του Οργανισμού σε ελέγχους που πραγματοποίησαν διαπίστωσαν, μεταξύ των άλλων, τα εξής:
1. Μεγάλη ιδιωτική κλινική, που λειτουργεί σε περιοχή της Κεντρικής Ελλάδας, να προβαίνει τόσο σε συστηματική παραβίαση της νομοθεσίας, όσο και σε καταστρατήγηση της σχετικής σύμβασης που έχει υπογράψει με τον Οργανισμό.
Ενδεικτικά εντοπίστηκαν:
Σωρεία παραβάσεων στις συμβατικές της υποχρεώσεις.
Έκδοση εικονικών εξιτηρίων, ιατρικών γνωματεύσεων και νέων εισιτηρίων για νοσηλευόμενους ασφαλισμένους οι οποίοι ουδέποτε μετακινήθηκαν από την Κλινική, προκειμένου να γίνονται χρεώσεις πέραν του κλειστού νοσηλίου….
Διακίνηση συνταγολογίων των ασφαλισμένων που παρέμειναν νοσηλευόμενοι κατά τις ανωτέρω αναφερόμενες εικονικές ημερομηνίες εξόδου - εισόδου με σκοπό τη συνταγογράφηση και παραλαβή ακριβών φαρμάκων τα οποία δεν χρησιμοποιήθηκαν από τους ασφαλισμένους. 2. Μεγάλο αριθμό παραβάσεων σε περιοχές της Πελοποννήσου και της Στερεάς Ελλάδας, που αφορούν σε παράνομη συνταγογράφηση σε συνταγολόγια ασφαλισμένων εν αγνοία των κατόχων τους.
Συνταγογραφούνταν φάρμακα που οι ασφαλισμένοι δεν παρελάμβαναν και είχαν πλήρη άγνοια για την έκδοση των συγκεκριμένων συνταγών. Εξάλλου, σε κάποιες περιπτώσεις εκδίδονταν συνταγές με επίκληση ανύπαρκτων γνωματεύσεων ειδικού γιατρού.
Στις εν λόγω παράνομες ενέργειες εμπλέκονται ιδιωτικά ιατρεία των εν λόγω περιοχών και συμβεβλημένα με τον Ο.Γ.Α. φαρμακεία, με αποτέλεσμα την οικονομική ζημία του Οργανισμού από την εξόφληση των συνταγών.
3. Διαπιστώθηκε η ύπαρξη κυκλώματος το οποίο προέβαινε στη διακίνηση συνταγών ιδιαίτερα ακριβών φαρμάκων από το Γενικό Νοσοκομείο Άρτας σε συγκεκριμένα φαρμακεία της πόλης των Ιωαννίνων. Η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη.
4. Στα πλαίσια του προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού του Ο.Γ.Α. εντοπίστηκε περίπτωση Ξενοδοχειακών Επιχειρήσεων που συμμετείχαν στο πρόγραμμα, από τις οποίες αφενός καταστρατηγήθηκε ο κοινωνικός χαρακτήρας του προγράμματος και αφετέρου η παραβίαση των όρων του προγράμματος είχε ως αποτέλεσμα την εξαπάτηση και την παράνομη χρέωση του Οργανισμού.
Ενδεικτικά κατατέθηκαν στον Ο.Γ.Α., προς εξόφληση, από συγκεκριμένες ξενοδοχειακές επιχειρήσεις Δελτία Κοινωνικού Τουρισμού ασφαλισμένων που:
α) δεν έκαναν χρήση του προγράμματος,
β) δεν υπέβαλαν αίτηση συμμετοχής στο πρόγραμμα,
γ) έκαναν μεν χρήση του προγράμματος, αλλά χρησιμοποίησαν άλλα καταλύματα, καθώς και Δελτία Κοινωνικού Τουρισμού ασφαλισμένων που ενημερώθηκαν προφορικά από υπαλλήλους συγκεκριμένου Κ.Ε.Π. ότι δεν κληρώθηκαν στο πρόγραμμα.
΄Ηδη έχουν καταγγελθεί οι συμβάσεις με τον ΟΓΑ ενώ αναζητούνται ποινικές και αστικές ευθύνες.
Ο Διοικητής του Ο.Γ.Α. κ. Λευτέρης Παπαγεωργόπουλος έδωσε εντολή να ολοκληρωθεί άμεσα η επεξεργασία των στοιχείων των συγκεκριμένων ερευνών, ώστε να δρομολογηθούν οι διαδικασίες για την επιβολή των σχετικών κυρώσεων κατά παντός υπευθύνου, ενώ για την αναζήτηση των ποινικών ευθυνών, εφόσον αυτές διαπιστωθούν, τα πορίσματα των ελεγκτών, όταν ολοκληρωθούν, θα αποσταλούν και αυτά στη Δικαιοσύνη για τα περαιτέρω.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου