14.1.17

ΦΩΤΟ - "VERTU" LIVE CLUB :" Εσύ νομίζεις ότι τα έχεις δεί όλα; "

Ο  Μεσσήνιος  επιχειρηματίας  Βασίλης Κοντόπουλος  ταράζει για μία ακόμα φορά τον χώρο της διασκέδασης στην νυχτερινή Αθήνα 

Μέσα στην κρίση προχώρησε σε μία ακόμα μεγάλη επένδυση δημιουργώντας το εντυπωσιακότερο live club “VERTU” σε έναν χώρο που σαν αυτόν …δεν έχεις ξαναδεί  ταράσσοντας  τα δεδομένα της νυχτερινής Αθήνας με τον Ηλία Βρεττό στο τιμόνι

Το VERTU LIVE CLUB είναι ολοκαίνουριο, εντυπωσιακό με επιβλητικό ήχο, φώτα και για πρώτη φορά στην Ελλάδα  με εντυπωσιακά 3D Light Fx που δίνουν μια πρωτόγνωρη 360° εμπειρία στο κοινό.

Οι βραδιές στο VERTU LIVE CLUB σε κάνουν να αλλάξεις όσα γνώριζες μέχρι σήμερα για την Live Clubbing διασκέδαση!

Έλα και εσύ να τα δείς όλα !

*#VertuClub

VERTU LIVE CLUB | Λ. Ποσειδώνος 18, Ελληνικό/ Αθήνα 167 77


* Το Vertu Live Club βρίσκεται στην περιοχή του Ελληνικού στην Αθήνα κοντά στη Γλυφάδα.
 Βρίσκεται στον 2ο όροφο του κτιρίου που στεγάζεται ένα από τα πιο διάσημα κέντρα διασκέδασης της Αθήνας «Posidonio”

Η πολυφωνία και η ελευθεροτυπία «στο καναβάτσο»

 Της Νάντιας Γιαννακοπούλου*

Τις προηγούμενες μέρες παρακολουθήσαμε με συγκίνηση έναν από τους καλύτερους και δημοφιλέστερους προέδρους των ΗΠΑ, τον Μπαράκ Ομπάμα, να απευθύνει αποχαιρετιστήριο διάγγελμα πριν αποχωρήσει από την προεδρία. Τη συγκίνηση διαδέχθηκε η αποστροφή, όταν την επόμενη μέρα είδαμε τον διάδοχό του Ντόναλντ Τραμπ να επιτίθεται σε δημοσιογραφικούς οργανισμούς σε συνέντευξη τύπου.
Ίσως το περιστατικό να περνούσε απαρατήρητο στη χώρα μας αν δεν είχε συμπέσει με την πολύκροτη αγωγή του κ. Καμμένου εναντίον του γελοιογράφου και δημοσιογράφου Ανδρέα Πετρουλάκη που πριν δύο χρόνια ...τόλμησε να του ασκήσει κριτική, αλλά και με τις συλλήψεις των δημοσιογράφων κκ. Κουρτάτη και Τζένου των «Παραπολιτικών».
Οι παραλληλισμοί είναι προφανείς, και οποιαδήποτε σύγκριση με τον γνωστό για τις ακραίες συντηρητικές αντιλήψεις του νεοεκλεγέντα Πρόεδρο των ΗΠΑ (γνωστό, μεταξύ άλλων, και για τις πολυάριθμες δικαστικές διαμάχες στις οποίες έχει πρωταγωνιστήσει, μεταξύ των οποίων και αγωγές για συκοφαντική δυσφήμιση), σίγουρα δεν θα ήταν τιμητική για οποιονδήποτε δημοκρατικό πολίτη, πόσω μάλλον για τον εταίρο της υποτιθέμενης "πρώτης φορά αριστερής" κυβέρνησης της χώρας μας.
Δικαίως λοιπόν η υπόθεση έχει σηκώσει κύμα συμπαράστασης προς τους εν λόγω δημοσιογράφους και διαμαρτυρίας για την πρακτική που επιλέγει να ακολουθήσει ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ. Γιατί δεν συζητάμε για την ηθική βλάβη που υποτίθεται ότι υπέστη ο ίδιος από το δημοσίευμα – εξάλλου κάθε Έλληνας πολίτης έχει το αναφαίρετο δικαίωμα της προστασίας της προσωπικότητάς του. Όμως εδώ μιλάμε για ένα ακόμη δείγμα της καθεστωτικής συμπεριφοράς που διακρίνει την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ σε κάθε έκφανσή της. Δεν είναι τυχαίο, εξάλλου, το ότι ούτε ένα στέλεχος της κυβέρνησης δεν καταδίκασε την κίνηση του Πάνου Καμμένου.
Άλλωστε δεν είναι η πρώτη φορά που η κυβέρνηση και τα στελέχη της επιτίθενται στην τέταρτη εξουσία. Μετά την αποτυχημένη απόπειρα χειραγώγησης του τηλεοπτικού τοπίου με τον αντισυνταγματικό νόμο Παππά, έρχεται μία ακόμη προσπάθεια εκφοβισμού των δημοσιογράφων, ένα ακόμη χτύπημα εναντίον της ελευθεροτυπίας, εναντίον του ίδιου του Συντάγματος που προστατεύει την ελευθερία της έκφρασης. Ένα ακόμη χαρακτηριστικό παράδειγμα της νοοτροπίας των κυβερνώντων, που απέχουν πολύ από την βαρύγδουπη δήλωση του Πρωθυπουργού ότι αποτελούν "κάθε λέξη του Συντάγματος".
Η κατάθεση της εν λόγω αγωγής από τον κ. Καμμένο εναντίον του δημοσιογράφου και του ειδησεογραφικού ιστότοπου που φιλοξενούσε το δημοσίευμα δεν πηγάζει από την δήθεν πληγείσα τιμή και υπόληψη ενός πολιτικού που έχει βασίσει όλη την πορεία του στο διχαστικό λόγο, τα ψέμματα και το μίσος, αλλά από την αλαζονεία που διακρίνει αυτές τις πρακτικές του ιδίου αλλά και την κυβέρνηση στην οποία μετέχει.
Μακράν, λοιπόν, απέχουν οι πρακτικές που ακολουθεί η δήθεν αριστερή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ από οποιαδήποτε αριστερή, δημοκρατική αντίληψη. Οι κυβερνώντες, όπως φαίνεται, κόπτονται πολύ περισσότερο για τα "ατομικά δικαιώματα" των τρομοκρατών που αλωνίζουν και οργανώνουν δολοφονικές επιθέσεις ανενόχλητοι, απ' ότι για το δικαίωμα στην ελεύθερη έκφραση.
Αριστερά δεν είναι η φίμωση της αντίθετης άποψης ούτε η "τιμωρία" όσων ασκούν κριτική. Ακόμη κι όταν η κριτική αυτή δεν είναι αρεστή. Ο αυταρχικός κατήφορος της κυβέρνησης δυστυχώς βάζει στο καναβάτσο, για μία ακόμη φορά, την πολυφωνία, την ελευθεροτυπία και, εν τέλει, την ίδια τη δημοκρατία.
 * Η κα. Νάντια Γιαννακοπούλου είναι πρώην βουλευτής Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ.

Πτολεμαϊδα : Πτυχίο καφενόβιου

Viral   έχει γίνει το  πτυχίο... καφενόβιου που μοιράζει ένας ευφάνταστος ιδιοκτήτης  καφενείου  στην Πτολεμαΐδα. 

Ο λόγος για τον Βασίλη Πουλασικίδη, ιδιοκτήτη καφενείου, επί της οδού 25ης Μαρτίου 26, στην Πτολεμαΐδα, ο οποίος, θέλοντας να επιβραβεύσει τους πελάτες του, σκέφτηκε αυτόν τον πρωτότυπο και χιουμοριστικό τρόπο, για να κρατήσει τους πελάτες τους και να... ανταμείψει τους καλύτερους από αυτούς. 
Έφτιαξε, μάλιστα, και το σχετικό χαρτί στο οποίο θα αναγράφονται οι επιδόσεις του κάθε θαμώνα σε διάφορες ψυχαγωγικές δράσεις, που λαμβάνουν χώρα στο καφενείο του, βαθμολογείται  αντιστοίχως.
Όπως λέει, αστειευόμενος, ο ίδιος,  στο kozan.gr: «Από φέτος το καφενείο μας, σε συνεργασία με το υπουργείο «ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΜΠΙΡΙΜΠΑΣ ΚΑΙ ΠΡΕΦΑΣ» θα απονέμει «πτυχία», στους αριστούχους όλης της χρόνιας που αγωνίζονται σε διάφορα «αγωνίσματα»,  ενώ στις αρχές Ιουνίου θα καθιερώσουμε γραπτές εξετάσεις».
Στην ερώτησή, αν άρεσε στους πελάτες του, η ιδέα των «πτυχίων», απαντά: «Το καφενείο για πολλούς ανθρώπους είναι το δεύτερο σπίτι τους, γι’ αυτό, κατά καιρούς, προσπαθώ να κάνω οτιδήποτε μπορώ, για να περνούν όσο γίνεται πιο ευχάριστα την ώρα τους, όσοι μας επισκέπτονται. Ασφαλώς όλα αυτά, με τα πτυχία κτλ., είναι στο πλαίσιο του χιούμορ και με σκοπό τα πειράγματα μεταξύ μας. Σαφώς λοιπόν και τους άρεσε η ιδέα των «πτυχίων» και γελάμε πολύ με αυτά. Άλλωστε μόνο το χιούμορ μας απέμεινε και το καφενείο, τουλάχιστον το δικό μας, είναι ένας χώρος στον οποίο εγγυόμαστε ότι δεν πλήττεις.»
πηγή: kozan.gr

Πόσα λάθη κάνουμε όταν οδηγούμε;

Κάνεις λάθη όταν οδηγείς;  Σίγουρα κάνεις!
 Όλοι κάνουμε άλλωστε.
Πρόσφατες μετρήσεις κυρίως ασφαλιστικών εταιριών δίνουν ενδιαφέροντα στοιχεία για τον τρόπο που οδηγούμε.
Ποια είναι λοιπόν τα λάθη μας που «οδηγούν» σε παραβάσεις του Κ. Ο. Κ.;
·  Ο Έλληνας οδηγός κάνει μέσα σε μία μέρα 4 διαδρομές.
·  Διανύει συνολικά 48 χ.λ.μ. και ο χρόνος που περνάει πίσω από το τιμόνι είναι περίπου 69 λεπτά.
·  Το 51% των οδηγών έχει πάρει τουλάχιστον 1 φορά τη χαμηλότερη βαθμολογία (1 αστέρι στα 5).
·  Ο μέσος όρος βαθμολογίας είναι 3,8 στα 5 αστέρια.
·  Το πιο συχνό λάθος είναι η ταχύτητα. Το 48% των χρηστών τρέχει υπερβολικά ή δεν τηρεί τα όρια. 
·  Το 65% των οδηγών έχει παραβιάσει τα όρια ταχύτητας τουλάχιστον 1 φορά στις 3 εβδομάδες. 
·  Το 30% χρησιμοποιεί συχνά το κινητό του την ώρα που οδηγεί. 
·  Το 11% χρησιμοποιεί καθημερινά το κινητό του την ώρα που οδηγεί. 
·  Το 58% έχει σημειώσει απότομη επιτάχυνση ή στροφές και έντονα φρεναρίσματα, τουλάχιστον μία φορά.
Παρακολουθώντας την οδηγική συμπεριφορά βλέπουμε ότι όσο πιο μεγάλη είναι μία διαδρομή τόσο λιγότερα λάθη κάνει ο οδηγός.  Τα στατιστικά μας δείχνουν ότι έχει βελτιωθεί η οδηγική συμπεριφορά των οδηγών.

Ο δήμος Καλαμάτας αναλαμβάνει πρωτοβουλίες γιά το δάκο

Συζήτηση για τη δακοκτονία που … δεν έγινε την περασμένη χρονιά πραγματοποιήθηκε στη τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Καλαμάτας. 
Πολλοί εκπρόσωποι αγροτών και μεμονωμένοι αγρότες στάθηκαν στο γεγονός ότι τα μέτρα που πάρθηκαν πέρυσι δεν απέδωσαν (άρα δεν έγιναν)
Ακούστηκαν πολλές απόψεις, κάποιοι είπαν και ονόματα, αλλά αυτό που έχει σημασία τώρα είναι να μην επαναληφθούν τα ίδια. Για το λόγο αυτό στην ίδια  συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας πάρθηκε η απόφαση:
Να συμμετέχει και ο δήμος Καλαμάτας στο πρόγραμμα δακοκτονίας της νέας περιόδου.
Για το λόγο αυτό θα ζητηθεί η συμμετοχή των αρμοδίων υπηρεσιών του δήμου Καλαμάτας καθώς και η γνώμη των τοπικών δημοτικών και κοινοτικών παραγόντων. 

Έδειρε το γιατρό που του είπε ... περίμενε λίγο

Περιστατικό βίας καταγράφηκε το μεσημέρι της Πέμπτης στο Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης από φερόμενο ασθενή με κοιλιακό άλγος στα έκτακτα περιστατικά.
Σύμφωνα με πληροφορίες
 όταν ο ειδικευόμενος γιατρός της εφημερίας του ζήτησε να περιμένει για να εξεταστεί, λόγω του φόρτου εργασίας, ο ασθενής τον γρονθοκόπησε.
Άμεσα κλήθηκε η αστυνομία για να επιληφθεί της κατάστασης. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, ο πολίτης που βιαιοπράγησε αντιμετωπίζει ιδιαίτερα προβλήματα και ενδεχομένως να μην είχε και ανάγκη νοσηλείας.
Σοκαρισμένο είναι το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Νοσοκομείου για το περιστατικό βίας και την ασφάλειά του.
Το περιστατικό έχει προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση και στον Ιατρικό Σύλλογο Πιερίας που ετοιμάζει κείμενο διαμαρτυρίας

Το μυστικό δείπνο του Μητσοτάκη με Παυλόπουλο- Στουρνάρα- Πικραμένο!

Η σημερινή αποκάλυψη δίνει νέα διάσταση στα πολιτικά πράγματα

Αποκαλύψεις...δείπνων που θα μπορούσαν να προκαλέσουν πολιτικό σεισμό συνοδεύουν το σημερινό ρεπορτάζ της εφημερίδας Τα Νέα και του Διονύση Νασόπουλου, για τον μυστικό δείπνο στο σπίτι του Κυριάκου Μητσοτάκη, στην Κηφισιά, λίγες ημέρες πριν τα Χριστούγεννα, το οποίο είχε ως συνδαιτημόνες τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, Γιάννη Στουρνάρα, και τον πρώην υπηρεσιακό πρωθυπουργό, Παναγιώτη Πικραμμένο.
Πρώτος πήγε ο Π.Πικραμένος, δεύτερος ο Στουρνάρας και τρίτος ο πρόεδρος της Δημοκρατίας. Ολοι μετά συζύγων.
Το δείπνο των τεσσάρων προβάλλεται ως συνάντηση κοινωνικού και οικογενειακού χαρακτήρα, καθώς οι τρεις προσκεκλημένοι του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης συνοδεύονταν από τις συζύγους τους, ενώ το μενού στο δείπνο προετοίμασε η Μαρέβα Μητσοτάκη.
Ωστόσο, η παρέα των κορυφαίων πρωταγωνιστών της χώρας, σε θεσμικό και πολιτικό επίπεδο, αποχώρησε από το  τραπέζι με «όρκους σιωπής», όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται, προκαλώντας ερωτηματικά και τροφοδοτώντας ήδη
ποικίλες συζητήσεις στα πολιτικά γραφεία για όσα διημείφθησαν στο δείπνο και τις πολιτικές στοχεύσεις που εξυπηρετούσε η συνάντηση.    

Θυμίζω πάντως ότι ο Μητσοτάκης ήταν ο μοναδικός βουλευτής της ΝΔ που δεν είχε ψηφίσει τον Παυλόπουλο για πρόεδρο της Δημοκρατίας... 

ΦΩΤΟ - Αποκατάσταση Μεσαιωνικού υδραγωγείου του Νιόκαστρου στην Πύλο

Αυτή την εικόνα έχει σήμερα έπειτα από ένα χρόνο παράδοσης το μεσαιωνικό  υδραγωγείο του Νιοκαστρου στην Πύλο
 Aυτο  το έργο καλείται να παραλάβει ο δήμος Πύλου- Νέστορος  με σύσταση επιτροπής όπως  δημοσιεύτηκε στο  διαύγεια .
Ένα έργο χρηματοδοτούμενο από το ΕΣΠΑ που έκλεισε  31-12-2015 και προϋπολογισμό γύρω στις 150.000 ευρω .
Η μελέτη της αποκατάστασης  ήταν  του Γιώργου  Αντωνίου  την επίβλεψη  είχε ο δήμος Πύλου –  καθώς και η αρχαιολογική υπηρεσία  ,υπάρχει  δε και η  ζώνη προστασίας  του μνημείου  με ακτίνα 100 μέτρων  από  αυτό  όπως αναφέρει το σχετικό ΦΕΚ με ημερομηνία 2 Οκτωβρίου 1984.
Νέστορος







υδραγωγειο Νιοκαστρου.pdf

ΦΕΚ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ (100 ΜΕΤΡΩΝ)

Και στη Στυλίδα λαθροκυνηγοί

Οι  λαθροκυνηγοί αγνόησαν την απαγόρευση, που ίσχυσε λόγω του χιονιά, και βγήκαν για καρτέρι μπεκάτσας στην ανατολική Φθιώτιδα...
Όπως ανακοίνωσε ο Κυνηγετικός Σύλλογος Στυλίδας οι λαθροκυνηγοί εντοπίστηκαν στις περιοχές της Αγίας Μαρίνας και του Αχινού. Κατασχέθηκαν όπλα φυσίγγια και θηράματα, ενώ ασκήθηκε και ποινική δίωξη.

Διαβάστε τη σχετική ανακοίνωση του Κυνηγετικού Συλλόγου Στυλίδας:

«Επιτυχία των υπαλλήλων της ομοσπονδιακής θηροφυλακής του Κυνηγητικού Συλλόγου Στυλίδας και Δασονομείου Στυλίδας. Η καλή συνεργασία επέφερε αποτελέσματα όπου κατόρθωσαν και συνέλαβαν λαθροθήρες οι οποίοι κυνηγούσαν στο καρτέρι μπεκάτσες παρά τη γενική απαγόρευση λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών στις περιοχές Αγίας Μαρίνας και Αχινού. Κατασχέθηκαν όπλα, φυσίγγια και μπεκάτσες. Για τις παράνομες πράξεις ασκήθηκε ποινική δίωξη».

ΔΗΜΟΣΙΟΚΑΦΡΙΛΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΜΕΣΣΗΝΙΑ - ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΚΑΤΑ ....ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ !!!

 ΑΞΙΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ....ΦΛΑΟΥΝΑ !!!

Σε μια χώρα διαλυμένη, γιατί να λειτουργούν καλά και τα μίντια;

H ελληνική δημοσιογραφία τα τελευταία χρόνια δεν διάγει και τις καλύτερες ημέρες της. 
Σαπρόφυτα φύτρωσαν στο χώρο, εκβιασμοί έγιναν ουκ ολίγοι, στοχευμένα  δημοσιεύματα υπήρξαν, πληρωμένοι κονδυλοφόροι έκαναν και κάνουν  τη δουλειά τους, έβγαλαν περιουσίες κοροϊδεύοντας τον κόσμο. 

Ο κόσμος έχει πάρει χαμπάρι τους περισσότερους από αυτούς, κάτι αποβράσματα της δημοσιοκαφρίλας που ακόμη και σήμερα διάγουν βίο τρυφηλό, πέραν πάσης αμφιβολίας. 

Όλοι αυτοί οι κοινοί εκβιαστές, οι ψεύτες που γράφουν δημοσιεύματα τα οποία δεν στηρίζονται πουθενά, επιβεβαιώνουν την παροιμία που λέει «μια του ψεύτη, δυο του κλέφτη, τρεις και η κακή του ώρα».

Ο όμορφος αγγελικά πλασμένος κόσμος της δημοσιοκαφρίλας είναι αυτός.

 Σίγουρα δεν είναι αυτή η δημοσιογραφία στην Ελλάδα, αλλά είναι ένα σύμπτωμα που θα έπρεπε να έχει εξαφανιστεί. 

Αλλά σε μια χώρα διαλυμένη, που δεν λειτουργεί πλέον τίποτα γιατί να λειτουργούν καλά και τα μίντια;

Β.Μ

Στο Τμήμα με τα πεθερικά, λόγω κυνηγιού

Πήρε τα πεθερικά και πήγε για κυνήγι στο Πήλιο, αλλά βρέθηκαν όλοι στο αστυνομικό τμήμα.
Η είδηση λέει:
Για λαθροθηρία συνελήφθησαν τρία άτομα στο ανατολικό Πήλιο και συγκεκριμένα ο γαμπρός  και  τα πεθερικά του ηλικίας 27, 55 και 48 ετών.
Οι τρεις τους εντοπίστηκαν να κυνηγούν παράνομα. Οι συλληφθέντες κατάγονται από τον Άγιο Ιωάννη Πηλίου (τα πεθερικά) και παρά το απαγορευτικό δεν δίστασαν να πάρουν τα όπλα τους και να βγουν στο βουνό.
Οι τρεις κυνηγοί εντοπίστηκαν από δασοφύλακα να κυνηγούν στην περιοχή του Μουρεσίου. Αμέσως, ειδοποιήθηκε η Αστυνομία,  συνελήφθησαν από αστυνομικούς του Α.Τ. Μηλέων, περνώντας τη διαδικασία του αυτοφώρου.
Να θυμίσουμε ότι έως τις 18 Ιανουαρίου λόγω των καιρικών συνθηκών απαγορεύεται το κυνήγι σε όλη τη χώρα.

Διακοπή ηλεκτρικού την Κυριακή στη Μεσσήνη

Ετοιμάστε φαγητό από σήμερα Σάββατο, αν μένετε στη Μεσσήνη.
Πάλι διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος θα υπάρχει στη Μεσσήνη.
 Αύριο Κυριακή από τις 8.30 το πρωί θα γίνουν εργασίες στο δίκτυο από την ΔΕΔΔΗΕ. Προγραμματισμένη επανέναρξη λειτουργίας έχει οριστεί η 3.30μμ. 
Εκτός κι αν το έργο ολοκληρωθεί νωρίτερα.

Οι "Ρεπόρτερς" γυρίζουν αύριο στην ΕΡΤ

Μετά από 28 χρόνια οι θρυλικοί
 “Ρεπόρτερς” επιστρέφουν
αύριο (4μμ) στην ΕΡΤ στην
εκπομπή της Έλενας Κατρίτση


Μία από τις εκπομπές που έγραψε ιστορία στην ελληνική τηλεόραση και άλλαξε το τηλεοπτικό τοπίο ήταν οι «Ρεπόρτερς», που βγήκαν πρώτη φορά στον «αέρα» τον Δεκέμβριο του 1981 από την τότε ΥΕΝΕΔ. Την εκπομπή υπέγραφαν οι δημοσιογράφοι Γιάννης Δημαράς, Γιώργος Λιάνης και Κώστας Χαρδαβέλλας, οι οποίοι 28 χρόνια μετά την τελευταία τους εκπομπή, το 1989, επιστρέφουν αύριο (4μμ) στην ΕΡΤ1 και μιλούν «Προσωπικά» στην Έλενα Κατρίτση.
Ήταν μία πρωτοποριακή εκπομπή που σημείωσε τεράστια επιτυχία, καθώς παρουσίασε για πρώτη φορά μεγάλα κοινωνικά θέματα, αποκλειστικές συνεντεύξεις αλλά και έρευνες που άφησαν εποχή! Όπως οι εκπομπές που έγιναν για την αγία Αθανασία του Αιγάλεω, το Κωσταλέξι, το Κυπριακό, την υπόθεση Μουστακλή, τη δολοφονία Πέτρουλα, τα βασανιστήρια στις φυλακές αλλά και συνεντεύξεις, όπως του Στέλιου Καζαντζίδη, ο οποίος λόγω της κόντρας του με τη δισκογραφική του εταιρεία αρνιόταν να τραγουδήσει για χρόνια, και της Ειρήνης Παππά που έψαλλε στην Αγιά Σοφιά.
Οι «Ρεπόρτερς» θυμούνται περιστατικά από την κοινή τους διαδρομή, μιλούν για τις παρεμβάσεις που δέχθηκαν, για θέματα που «κόπηκαν», καθώς και για το πώς γράφτηκαν οι τίτλοι τέλους της εκπομπής.

ΚΑΡΑΒΕΛ - Το... όλον ΠΑΣΟΚ ήταν εκεί - Ηχηρή απουσία του Β. Βενιζέλου


Το... όλον ΠΑΣΟΚ ήταν εκεί - Ηχηρή απουσία του Β. Βενιζέλου

Πάνω από 200 άτομα έχουν συγκεντρωθεί στο ξενοδοχείο Κάραβελ, πρώην και νυν βουλευτές και υπουργοί του ΠΑΣΟΚ, ανάμεσά τους ο Γιώργος Παπανδρέου.

Ο πρώην πρωθυπουργός έφτασε στο γεύμα συνοδευόμενος από τον Μιχάλη Καρχιμάκη και τον Δημήτρη Ρέππα, ενώ παρών είναι και ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. Από την άλλη, ηχηρές αναμένεται να είναι οι απουσίες του Κώστα Σημίτη και του Ευάγγελου Βενιζέλου, από το κάλεσμα που απηύθυνε η Φώφη Γεννηματά σε πρώην και νυν στελέχη του ΠΑΣΟΚ. «Θετικό βήμα η συμμετοχή του ΚΙΔΗΣΟ στη Δημοκρατική Συμπαράταξη. Να έρθουν κι άλλοι, για να διαμορφώσουμε μαζί τον οδικό χάρτη για το συνέδριο εντός του 2017, για τον νέο ενιαίο φορέα της παράταξης», είπε η κ. Γεννηματά.
Στο γεύμα υπάρχει ειδικό τραπέζι-ροτόντα για το ΚΙΔΗΣΟ του Γιώργου Παπανδρέου, στο οποίο παρακάθονται όλα τα στελέχη καθώς και οι κκ. Κρεμαστινός και Κεγκέρογλου.
H συνάντηση ξεκίνησε με κοπή πίτας και το φλουρί έπεσε στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος. «Ολα θα πάνε τέλεια το 2017!» ήταν το σχόλιο του Βασίλη Κεγκέρογλου.





Ανάμεσα σε αυτούς που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση είναι οι:
Βάσω Παπανδρέου,
Κώστας Λαλιώτης,
Γιάννης Καψής,
Ελένη Ανουσάκη,
Αντώνης Λιβάνης,
Χρήστος Πάχτας,
Νίκος Ανδρουλάκης,
Εύα Καϊλή,
Γιάννης Δριβελέγκας,
Μιχάλης Νεονάκης,
Χρήστος Σμυρλής,
Γιώργος Κατσιμπάρδης,
Σούλα Μερεντίτη,
Συλβάνα Ράπτη,
Τόνια Αντωνίου,
Χρήστος Πρωτόπαπας,
Κώστας Γείτονας,
Μιλτιάδης Παπαιωάννου,
Πάρης Κουκουλόπουλος,
Ροβέρτος Σπυρόπουλος,
Γιαννης Μαγκριώτης,
Δημήτρης Αλαμπάνος,
Νάντια Γιαννακοπούλου,
Ροδούλα Ζήση,
Γιάννης Κουράκης,
Πυθαγόρας Βαρδίκος,
Νίκος Μπίστης,
Λεωνίδας Γρηγοράκος,
Συμεών Κεδίκογλου,
Δημήτρης Σαρρής,
Ηλίας Μπεριάτος,
Γιάννης Σουλαδάκης,
Κατερίνα Μπατζελή,
Γιάννης Βλατής,
Νίκος Σηφουνάκης,
Ρένα Λαμπράκη,
,Αρης Σισσούρας,
Θανάσης Γερμανίδης,
Ντίνος Ρόβλιας,
Αλέξανδρος Ακριβάκης,
Σήφης Βαλυράκης,
Γιάννης Θωμάς,
Γιώργος Σταυρακάκης,
Ευτύχης Κοντομάρης,
Κώστας Τριαντάφυλλος,
Γρηγόρης Νιώτης,
Φίλιππος Σαχινίδης,
Χάρης Καστανίδης,
Σωκράτης Ξυνίδης,
Γιώργος Πεταλωτής,
Σταύρος Αρναουτάκης καθώς και οι:
Νικητιάδης, Ποδηματά, Χάιδος, Γερανίδης, Πιπεριάς, Μαγκούφης, Ανωμερίτης, Σχοιναράκη.

Πηγή: iefimerida

ΦΩΤΟ - Μαθήματα σεξ!: Πληρώνουν για να γίνουν ερωτικές!

Ο ερωτισμός δε διδάσκεται αποκτιέται μέσα από τις σχέσεις και είναι κομμάτι εκείνου που αποκαλούμε «πείρα στη ζωή»… 
Ωστόσο κάποιες πλούσιες κυρίες θεωρούν πως μπορούν να αγοράσουν τον ερωτισμό και σπεύδουν να πληρώσουν αδρά για να παρακολουθήσουν μαθήματα.
 Το Parfum de Femmes είναι το πρώτο κλαμπ στο Λονδίνο που προσκαλεί τις εύπορες κυρίως γυναίκες σε μια πρωτότυπη σεξουαλική εκπαίδευση.
private sex lessons
Η ιδρυτής του ονομάζεται Delphine Long. Η εντυπωσιακή Γαλλίδα εργαζόταν στο παρελθόν ως υπάλληλος τράπεζας. Μετά τη γέννηση των παιδιών της άρχισε να παραμελεί τον εαυτό της. Η σεξουαλικότητα χάθηκε, η σχέση με τον άνδρα της άρχισε να περνά μια μεγάλη ερωτική κρίση. Η Delpine γρήγορα κατάλαβε πως πρέπει να κάνει κάτι για να σώσει τη σχέση της.
Αρχικά διοργάνωνε βραδιές με άλλες γυναίκες που αντιμετώπιζαν το ίδιο πρόβλημα. Κάθε μήνα μοιράζονταν απόψεις και εμπειρίες και προσπαθούσαν να μάθουν ερωτικά κόλπα που θα ήταν χρήσιμα για την ερωτική τους ζωή, όπως για παράδειγμα το ταντρικό μασάζ και άλλες σεξουαλικές πρακτικές. Έπειτα τα μαθήματα στο κλαμπ γίνονταν ολοένα και πιο πικάντικα, πλέον ακόμα και μάθημα ερωτικού στριπτίζ  διδάσκεται.
Οι γυναίκες που παρακολουθούν τα μαθήματα είναι ηλικίας 30-50 ετών. 
Ο βασικός στόχος τους είναι να αποκτήσουν ερωτική αυτοπεποίθηση όχι μονάχα ένα επιφανειακό σεξ απίλ. 
Πέρα από τις ερωτικές τεχνικές μαθαίνουν μικρά μυστικά συμπεριφοράς για να κρατούν το ερωτικό ενδιαφέρον του άνδρα τους και να μην τις απατήσουν, μιλάνε για τα σεξουαλικά τους προβλήματα και προσπαθούν να βρουν λύσεις. 
Ξοδεύοντας 25 περίπου ευρώ ανά μάθημα (μικρό το ποσό για εκείνες) ελπίζουν πως θα μπορέσουν και πάλι να νιώσουν ερωτικές και να κρατήσουν τους άνδρες τους μακριά από πειρασμούς.

ΧΡΟΝΟΓΡΑΦΗΜΑ - Δαρμένες πολιτείες

Του Παναγιώτη  Αντωνόπουλου


          Μας έκανες και θρηνούμε << Καλλικράτη >>. Σε χρίσαμε αυτοκράτορα της τοπικής αυτοδιοίκησης για να γεμίσεις τις αυλές μας με άνθη κι εσύ έγινε επίορκος. Φύτεψες κεντριά θανάτου στις βραγιές τους και η ζωή μας σταμάτησε με τα τσιμπήματά τους. Ο ήλιος μας  έγινε φωτιά κι όπου βρεθούμε κι όπου σταθούμε ξεραίνει τη μυρσίνη μας και οι πόλεις πια δε μας χωρούν. Δεν γέμισαν μόνο φίδια και μελαγχολία αλλά και πληγές. Πληγές του Φαραώ, αγιάτρευτες που σκορπίζουν πένθιμες πομπές από αρουραίους, άρρωστες ύαινες, δικέφαλους σκύλους, νεκρές γάτες και ψειριασμένους γύπες.
       Στις πλατείες τα περιττώματα των σκύλων ζεύουν σαν ξεπεσμένοι αυτοκράτορες, στους δρόμους  σέρνονται ματωμένες λακκούβες, μελανιασμένα χείλη γυναικών και  κυλούν σκουριασμένα πριονόδοντα σαν εωσφόροι. Στα ρείθρα  πήζουν τα φτύματα, και οι σκώληκες κολυμπούν στα μολυσμένα ύδατα. Οι πεινασμένοι κάδοι ξερνάνε τα απορρίμματά τους, και, οι αλλοδαποί ψάχνουν στον εμετό τους να δουν το θάνατο που τους περιμένει.  Οχήματα σάπια στήνουν μακάβριο χορό στους ακάλυπτους και στις σκουριασμένες κοιλιές τους τα φουσκωμένα ψοφίμια αποσυντίθενται από τις στρατιές των σκουληκιών. Οι στροφές κλαίνε από τους τόσους θανάτους και οι θρήνοι των γονιών και των γειτόνων για το χαμένο τους αγγελούδι ξετυλίγονται σαν όφεις και γίνονται φωτιά. Στα καντούνια κοιμάται ο τρόμος και ξυπνάει όταν στη μεσονύχτια στράτα, ακουστούν τα βήματα του περαστικού. Στα πάρκα τα φύλλα πέφτουν. Τα δέντρα λυγάνε με τα κλαράκια τους ξερά, οι ανθοί των λουλουδιών μαραίνονται και ό,τι φυτρώσει δεν ανασαίνει.  Λείπουν οι εργάτες που θα τα φρόντιζαν, αραίωσαν τα χέρια τους με τις απολύσεις που ψήφισαν οι τριακόσιοι Δερβέναγες. 
      Ταράζεται η ανάσα μας σαν περπατάμε εκεί μέσα. Η χλόη τους είναι πατημένη από τους εισβολείς, και το χρυσό χαμόγελό της το σφάζει η λάμα από το πεσμένο μαχαίρι του αλλοδαπού. Κι όπου άκρη από σύννεφο στον ουρανό, από κάτω του, άδεια κουτιά μπίρας, φλούδια πασατέμπου και ναυαγισμένα προφυλακτικά μιας μολυσμένης θάλασσας.
      << Καλλικράτη >>. Οι ώρες μας στις πόλεις που ζούμε είναι φριχτές κι απ’ τ’ ανοιχτά παράθυρα ο ήλιος που γλιστράει μέσα μας σφάζει σαν λεπίδι. Μια γλυκιά χαρά ζητήσαμε να  μας δώσεις κι εσύ ντύθηκες Σαουδάραβας πετρελαιάς κι εγκατέλειψες τους μαύρους δούλους σου.  Ώρες- ώρες μεταμορφώνεσαι σε άλογο και με την οπλή του μοιάζεις σαν να θα θέλεις να μας συντρίψεις. Όσο είσαι θεσμός είσαι αόρατος. Δε σε βλέπουμε ούτε στο δρόμο αλλά και στο καφενείο. Εκεί που μας πήρες την ψήφο με μπαμπεσιά. Στη δώσαμε για να σκορπίσεις στις πόλεις χρυσόσκονη κι εσύ τη γέμισες με ακαθαρσίες, ούρα σκύλων και αλλοδαπών. Έσταξες στις φλέβες τους κώνειο και στο άχραντό τους σώμα, πασάλειψες την τέφρα των αποξηραμένων κοπράνων.
     Δεν θέλουμε να βουλώσεις τις λακκούβες με διαμαντόσκονη. Μας αρκεί το λευκό χαλικάκι. Ούτε και τους κάδους να τους μεταμορφώσεις σε ορειχάλκινους. Να τους πλένεις θέλουμε και να τους αδειάζεις.  Να ξεβρομίσουν από τη μπόχα να μη φτάνει στα τραπέζια μας. Ακόμα να στηρίξεις και τις τρώγλες της φτωχογειτονιάς με πασσάλους να αποφύγουμε καμιά θανατηφόρα κατάρρευση. Και ύστερα με σεμνό τρόπο να βγάλεις τους υπαλλήλους σου για δουλειά. Οι κακόμοιροι! Λειώνουν εκεί μέσα να ξύνουν μολύβια! Ας αφήσουν <<τις παρούσες αλληλογραφίες >> κι ας πιάσουν το φτυάρι. Έτσι οι ροδονυφούλες τριανταφυλλιές θα σκορπίσουν μύρα και ηδονές στις πόλεις μας.

ΒΙΝΤΕΟ - Η “αλατιέρα” της Καρδίτσας, πρότυπο στην Ευρώπη!

Τον τίτλο του πιο περίεργου τρόπου για να ρίχνουμε αλάτι στους δημόσιους δρόμους βρέθηκε στην Καρδίτσα.

Ρίξτε μια ματιά στο βίντεο και θα καταλάβετε:

Μία παντρεμένη 40άρα ανέβασε αυτή τη φωτογραφία στο Facebook - Δείτε την επική απάντηση του συζύγου της!

Μια 40χρονη, μητέρα δύο παιδιών, αποφάσισε να κάνει μια τoλμηρή φωτογράφιση με σκοπό να κάνει δώρο τις φωτογραφίες στον άνδρα της, δημοσιεύοντας μάλιστα μία εξ αυτών στο Facebook.
Έτσι είπε στη φωτογράφο Victoria Caroline Haltom να “εξαφανίσει” μέσω photoshop κυτταρίτιδα, ρυτίδες, ραγάδες και κόκκινα σημάδια.
 Οτιδήποτε δηλαδή δεν θα την έδειχνε τέλεια. Η φωτογράφος φυσικά και ακολούθησε τις προσταγές της 40χρονης και οι εικόνες της έδειχναν σχεδόν σαν… μοντέλου, σε ένα book που περιελάμβανε 30 από αυτές. Mάλιστα, έκανε δώρο τις φωτογραφίες στον άνδρα της για να τονώσει την Eρωτική τους ζωή.
Αυτό που όμως σίγουρα δεν περίμενε ήταν η απίστευτη αντίδρασή του και η επιστολή που έστειλε στη φωτογράφο ο παντρεμένος San Antonio του Texas, όπως αναφέρει το fanpage.
Σε αυτήν λοιπόν έγραψε:
“Γεια σου Victoria,
Είμαι ο άντρας της… που πρόσφατα της έκανες μια σούπερ σέξυ φωτογράφιση. Δεν θα ήθελα να πιστέψεις πως είμαι αvαστατωμένος αλλά έχω να σου πω μερικά πραγματάκια, έτσι σαν τροφή για σκέψη. Είμαι με τη γυναίκα μου από την ηλικία των 18 ετών και μαζί έχουμε δυο όμορφα παιδιά. Όπως κάθε γάμος έχουμε τα πάνω μας και τα κάτω μας και αντιλαμβάνομαι πως αυτές οι φωτογραφίες δημιουργήθηκαν για να… ζεσταθεί λίγο η ερωτική μας ζωή. Πολλές φορές μάλιστα με κατηγορεί ότι δεν τη βρίσκω ελκυστική και δεν θα με κατηγορούσε ακόμη κι αν πήγαινα με μια μικρότερη.
Όταν άνοιξα το άλμπουμ και είδα τις φωτογραφίες δεν έμεινα αδιάφορος, αυτό που έβλεπα ήταν πραγματικά όμορφο αλλά δεν ήταν η γυναίκα μου!
Κάνατε κάθε ελάττωμα να εξαφανιστεί. Σβήνοντας όμως τις ραγάδες ήταν σαν να πήρατε μακριά τα δυο μας παιδιά.
 Όταν σβήσατε τις ρυτίδες εξαφανίσατε πάνω από 20 χρόνια με γέλια και χαρές, λύπες και δάκρυα, στιγμές δηλαδή που περάσαμε μαζί.
Όταν… πήρατε μακριά την κυταρίττιδά της με κάνατε να ξεχάσω το πόσο καλή μαγείρισσα είναι και όλα αυτά τα πεντανόστιμα γλυκά που φτιάχνει. Δεν θέλω να κατηγορήσω κανέναν για τίποτα και ούτε τα λέω για να κάνω εσένα και τη γυναίκα μου να νιώσετε άσχημα, αντιθέτως θέλω να σας ευχαριστήσω.
Τα γράφω όλα αυτά, γιατί κοιτώντας αυτές τις εικόνες, κατάλαβα πόσο πολύ λατρεύω τη σύζυγό μου με όλες τις ατέλειες που μπορεί να έχει! Και τον χρόνο που μπορεί να έχασε για να γίνει όμορφη μέσω photoshop θα φροντίσω να τον απολαύσει από εδώ και στο εξής διαφορετικά.
 Σε ευχαριστώ πάντως πάρα πολύ για την υπενθύμιση!
Φιλικά.”

Βρέθηκε το γονίδιο που προκαλεί την εξάπλωση του καρκίνου;

Ερευνητές στη Βρετανία ανακάλυψαν ένα νέο βιολογικό στόχο για τα αντικαρκινικά φάρμακα, καθώς εντόπισαν 23 γονίδια που εμπλέκονται στην εξάπλωση των όγκων.
Ιδίως ένα από αυτά, το Spns2, φαίνεται να παίζει καθοριστικό ρόλο στις μεταστάσεις και η απενεργοποίησή του μπορεί να 'φρενάρει ' σημαντικά την επέκταση του καρκίνου σε άλλα σημεία.
Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον δρα Ντέηβιντ Ανταμς του Ινστιτούτιου Γενετικής Wellcome Trust Sanger, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό 'Nature ', μελέτησαν την εξάπλωση των όγκων σε ποντίκια.
Με αυτόν τον τρόπο, ανακαλύφθηκαν 23 γονίδια που είτε αυξάνουν, είτε μειώνουν την εξάπλωση του καρκίνου.
Η εξουδετέρωση του γονιδίου Spns2 επέφερε δραστική μείωση 75% (κατά τα τρία τέταρτα) στις μεταστάσεις.
Επιπλέον, η 'σίγαση ' του εν λόγου γονιδίου ενισχύει την αμυντική λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος.
 Η εξάπλωση του καρκίνου σε άλλα σημεία του σώματος αποτελεί την κύρια αιτία θανάτου των καρκινοπαθών (έως το 90% των θανάτων οφείλονται σε μεταστάσεις).
Έως σήμερα, όμως, υπάρχει ανεπαρκής κατανόηση από τους επιστήμονες του βιολογικού μηχανισμού που επηρεάζει την εξάπλωση των όγκων.
Στο μέλλον οι επιστήμονες θα αναζητήσουν τρόπους ανάπτυξης νέων αντικαρκινικών φαρμάκων, που θα στοχεύουν ακριβώς στο γονίδιο Spns2.

Πόνος στην κοιλιά: Δείτε τι σημαίνει ανάλογα με το πού σας πονάει

Ο πόνος στην κοιλιά είναι ένα σύνηθες σύμπτωμα που μπορεί να οφείλεται σε σχετικά ακίνδυνες αιτίες, αλλά μπορεί να κρύβει και σοβαρά προβλήματα.
Η  εικόνα είναι ένας οδηγός για να αποκωδικοποιήσετε τον πόνο.
Συμβουλευτείτε τον γιατρό σας εάν ο πόνος επιμένει για αρκετές ημέρες και δεν υποχωρεί.

Προς τα πού κατευθύνονται οι ελληνικές εξαγωγές;

«Τα στατιστικά στοιχεία 9μήνου Ιανουαρίου - Σεπτεμβρίου 2016 αφήνουν περιθώρια αισιοδοξίας σχετικά με την εξέλιξη των ελληνικών εξαγωγών προς το κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας (ΒΡΒ) εντός του 2017» σύμφωνα με την ετήσια έκθεση για τις διμερείς οικονομικές σχέσεις του γραφείου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων του γενικού προξενείου της Ελλάδας στο Ντύσσελντορφ.

Όπως σημειώνεται, σύμφωνα με στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας του κρατιδίου της Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας, στη ΒΡΒ κατευθύνθηκε το 9μηνο του έτους 2016 ποσοστό 18,5% των συνολικών ελληνικών εξαγωγών προς τη Γερμανία, καθιστώντας την έναν από τους σημαντικότερους προορισμούς των ελληνικών προϊόντων στην Ο.Δ. Γερμανίας.
Οι εξαγωγές μας κατά το 9μηνο του 2016 σε σχέση με το αντίστοιχο 9μηνο του 2015 προς το κρατίδιο της ΒΡΒ αυξήθηκαν κατά 0,9%.
Ανά κατηγορίες προϊόντων, οι κυριότερες εξαγωγές της Ελλάδος προς τη ΒΡΒ κατά το ανωτέρο χρονικό διάστημα αφορούσαν βιομηχανικά προϊόντα (65% επί της συνολικής αξίας των εξαγωγών), είδη διατροφής (24,6%).
Το πρώτο σε αξία εξαγόμενο προϊόν μας είναι τα ημικατεργασμένα προϊόντα αλουμινίου (34,4 εκατ. Eυρώ), με ανεπαίσθητη πτώση 0,7%, υπερκεράζοντας τα προϊόντα χαλκού και κράματα χαλκού (27,1 εκατ. Eυρώ), τα οποία παρουσίασαν μείωση 10,5%, έπονται τα φαρμακευτικά προϊόντα 18,9 εκατ. ευρώ, τα οποία εξακολουθούν να παρουσιάζουν αύξηση 0,6%, ακολουθούν τα παρασκευάσματα φρούτων και κονσερβοποιημένα φρούτα (13,9 εκατ. Eυρώ με μείωση 14,5%) και τα προϊόντα από πλαστικό (12,2 εκατ. Eυρώ με ελαφρά μείωση 11,8%).
Στα προϊόντα διατροφής αξιόλογη αύξηση σημείωσαν τα προϊόντα αρτοποιίας και άλλα παρασκευάσματα δημητριακών 5,6 εκατ. ευρώ (118,4%), προϊόντα εκτύπωσης - printed material 2,9 εκατ. Eυρώ (80,8%), γάλα και γαλακτοκομικά προϊόντα 12,9% (2 εκατ. Eυρώ) - εκτός από βούτυρο και τυρί, φυτικά έλαια και λίπη 7 εκατ. Eυρώ (4,6%).
Από τα βιομηχανικά προϊόντα αξιόλογη αύξηση σημείωσαν, όπως προαναφέρθηκε, σωλήνες από σίδηρο ή χάλυβα 4,8 εκατ. Eυρώ (19,7%), συσκευές για την παραγωγή και διανομή ηλεκτρικής ενέργειας 8,4 εκατ. Ευρώ (39,9%), και τα οχήματα 7,5 εκατ. Eυρώ (6,9%).
Παρατηρήθηκε μείωση 44% στις εξαγωγές πλεκτών ενδυμάτων από υφάσματα από μετάξι ή συνθετικές ίνες (6,8 εκατ. Eυρώ), στις ελληνικές εξαγωγές φρέσκων φρούτων 9% (6,3 εκατ. Eυρώ), ενώ στην κατηγορία südfrüchte (μεσογειακά φρούτα - φρούτα που δεν ευδοκιμούν σε κρύα κλίματα π.χ. αβοκάντο, σύκα κλπ) σημειώθηκε μείωση 34% (1,9 εκατ. Eυρώ).

Εξαγωγές της Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας προς Ελλάδα Ιανουάριος - Σεπτέμβριος 2016
Ως προς τις κατηγορίες προϊόντων, οι κυριότερες εξαγωγές της Β. Ρηνανίας Βεστφαλίας προς την Ελλάδα αφορούσαν βιομηχανικά προϊόντα (80,8% επί της συνολικής αξίας των εξαγωγών), είδη διατροφής (14,4%).
Συγκεκριμένα το πρώτο σε αξία εξαγόμενο προϊόν της ΒΡΒ προς τη χώρα μας το ανωτέρω χρονικό διάστημα είναι τα φαρμακευτικά προϊόντα (100,6 εκατ. Eυρώ), αύξηση 13,9%, ακολουθούν με μεγάλη διαφορά τα πλαστικά (39,4 εκατ. Eυρώ) 17,2%.
Από τα προϊόντα διατροφής πρώτο σε αξία είναι το κρέας και προϊόντα κρέατος (15,2 εκατ. Eυρώ) με μείωση 5,8%, ακολουθούν το γάλα και τα γαλακτοκομικά προϊόντα - εκτός από βούτυρο και τυρί - (15 εκατ. Eυρώ) με αύξηση 56,6% και τα προϊόντα αρτοποιίας και άλλα παρασκευάσματα δημητριακών (8,5 εκατ. Eυρώ) με αύξηση 22%.

Ορατά πλέον τα αποτελέσματα από την αύξηση του Ε.Φ.Κ.

«Κατ' επανάληψη επισημάναμε εκδίδοντας και σχετικά δελτία τύπου, ότι η αύξηση των Ε.Φ.Κ που προγραμμάτιζε από τον Μάιο του 2016 και νομοθέτησε στην συνέχεια η Κυβέρνηση με τον Ν.4389/2016, στα πετρελαιοειδή προϊόντα ήταν λάθος», επισημαίνεται σε ανακοίνωση της Πανελληνίας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων.

Στις 10/5/2016 επισημάναμε τα εξής:
«Η επιμονή της Κυβέρνησης να διαρρέει και να καλλιεργεί το τελευταίο χρονικό διάστημα την επικείμενη αύξηση του Ε.Φ.Κ στα καύσιμα, μας ανησυχεί και μας προβληματίζει ιδιαίτερα, γιατί ανάλογες ενέργειες όπως η αύξηση του Ε.Φ.Κ το 2012 στο πετρέλαιο θέρμανσης, από 60 στα 330 ευρώ το χιλιόλιτρο είχε αρνητικά αποτελέσματα στην τότε προσπάθεια της Κυβέρνησης να αυξήσει τα δημόσια έσοδα.
Επιπλέον η οποιαδήποτε αύξηση του Ε.Φ.Κ. είναι εντελώς αντιφατική, με την επιδίωξη της Κυβέρνησης για το πέρασμα της οικονομίας από την ύφεση των τελευταίων ετών, σε γρήγορους ρυθμούς ανάπτυξης.
Σήμερα, όλες οι επιβαρύνσεις (Φόροι, Τέλη, Δασμοί) στις τιμές του καταναλωτή στην αντλία είναι: 
72% για τις Βενζίνες, 
55% για το Πετρέλαιο Κίνησης
 και 50% για το Πετρέλαιο Θέρμανσης.
Η υλοποίηση των προθέσεων του Υπ. Οικονομικών για αύξηση του Ε.Φ.Κ στα καύσιμα (βενζίνες, πετρέλαιο, υγραέριο, φυσικό αέριο) παράλληλα και με την αύξηση κατά μία μονάδα του Φ.Π.Α, θα αυξήσει σημαντικά το μεταφορικό κόστος, καθώς και το κόστος παραγωγής αγροτικών και βιομηχανικών προϊόντων, με αποτέλεσμα την αύξηση των τιμών στο «ράφι», σε βάρος  χιλιάδων συνταξιούχων που έχουν βιώσει, από μήνα σε μήνα, μειώσεις συντάξεων μέχρι και 40%, αλλά και σε  βάρος όλων των ήδη υπερφορολογημένων καταναλωτών».
Στις 10/10/2016 επισημάναμε ότι,
«Η θέση της Π.Ο.Π.Ε.Κ. επιβεβαιώνεται μονίμως, από τα στοιχεία του Υπουργείου Οικονομικών, ότι παρά τις αυξήσεις των φόρων στα καύσιμα , τα δημόσια έσοδα δεν αυξάνονται, αφού η οποιαδήποτε αύξηση των φόρων εξαφανίζεται από την μείωση της ετήσιας κατανάλωσης».
Στις 5/12/2016 με Ανοιχτή Επιστολή στον Πρωθυπουργό με θέμα «Αναπροσαρμογή του Ε.Φ.Κ. στα καύσιμα» επισημάναμε τι έλεγε στη Βουλή των Ελλήνων η σημερινή Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ως αντιπολίτευση, τον Σεπτέμβριο του 2014.
Καταλήγοντας ως εξής:
«Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων (Π.Ο.Π.Ε.Κ.), απευθύνει έκκληση προς τον κ. Πρωθυπουργό και όλους τους αρμόδιους Υπουργούς, να αναθεωρήσουν την απόφασή τους για την αύξηση του Ε.Φ.Κ κατά 22% στο πετρέλαιο θέρμανσης από τις 15 Οκτωβρίου και να προχωρήσουν σε μία γενναία αναπροσαρμογή στα επίπεδα της τροπολογίας-προσθήκης που υπέγραψαν και κατέθεσαν στη Βουλή, 72 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ το Σεπτέμβριο του 2014, για επαναφορά του ΕΦΚ πετρελαίου θέρμανσης στα 21 ευρώ το χιλιόλιτρο.

Παρακαλούμε όπως λάβετε πολύ σοβαρά τις συνθήκες που διαβούν σήμερα οι Έλληνες όταν το 35% περίπου βρίσκεται κάτω από το όριο της φτώχειας, επαναφέροντας τον Ε.Φ.Κ στο πετρέλαιο θέρμανσης στα 21 ευρώ το χιλιόλιτρο, καταργώντας παράλληλα το αναχρονιστικό και γραφειοκρατικό μέτρο της περιορισμένης επιδότησης.
Η έκκλησή μας, να μη υλοποιηθεί η απόφασή σας για την αύξηση του Ε.Φ.Κ στο πετρέλαιο θέρμανσης, αφορά και την επικείμενη αναπροσαρμογή από την 1η Ιανουαρίου 2017, του Ε.Φ.Κ στο Πετρέλαιο κίνησης κατά 25%, της Αμόλυβδης κατά 5% και του Υγραερίου κίνησης κατά 30%.
Όσο δε για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του λαθρεμπορίου -που δεν γίνεται βεβαίως από τους Πρατηριούχους- και της παράνομης διακίνησης Πετρελαιοειδών και Ενεργειακών προϊόντων, -όπως πάγια υποστηρίζουμε και εμείς- απαιτείται η ύπαρξη αντίστοιχης αποφασιστικής πολιτικής βούλησης και όχι φορομπηχτικά μέτρα «εξόντωσης» των πολιτών».
Σήμερα βρισκόμαστε μπροστά σε υπερβολικές αυξήσεις του Ε.Φ.Κ σε όλα τα πετρελαιοειδή προϊόντα, δυσανάλογες με τις οικονομικές δυνατότητες των Ελλήνων, οι οποίες επιβλήθηκαν με χαρακτηριστική επιπολαιότητα, αφού τα αρμόδια Υπουργεία δεν μπήκαν στο κόπο να εκπονήσουν σχετική οικονομοτεχνική μελέτη επιπτώσεων, πιστεύοντας υποθετικά ότι με τις αυξήσεις του Ε.Φ.Κ στα καύσιμα θα αυξηθούν τα δημόσια έσοδα.
Εμείς οι πρατηριούχοι μέλη της Π.Ο.Π.Ε.Κ. δεν έχουμε οικονομικές γνώσεις από Α.Ε.Ι, έχουμε όμως μεταπτυχιακά σπουδών με εξειδικευμένες γνώσεις πάνω στους κανόνες λειτουργίας της Αγοράς Πετρελαιοειδών και καλόν είναι να λαμβάνονται υπόψη από τους εκάστοτε αρμόδιους Υπουργούς.
Δυστυχώς με τον εύκολο και αναποτελεσματικό τρόπο που χρησιμοποιείται για την αύξηση των δημοσίων εσόδων, σήμερα η διαμόρφωση των τιμών στα καύσιμα επιβεβαιώνει όλες τις κατά καιρούς επισημάνσεις μας, όταν η μέση τιμή στην Αμόλυβδη διαμορφώθηκε στις 9/1/17, στην Ελλάδα (1,545) ως η δεύτερη ακριβότερη μετά την Ολλανδία (1,573), όταν η μέση λιανική τιμή των χωρών της Ε.Ε παραμένει στο 1,379 το λίτρο, με ότι αυτό συνεπάγεται για την προσδοκώμενη ανάπτυξη της οικονομίας.
Παραμένει όμως όνειρο απατηλό η αύξηση των δημοσίων εσόδων, από τις κατά καιρούς διακηρύξεις των εκάστοτε Κυβερνήσεων, για την πάταξη της παράνομης διακίνησης πετρελαιοειδών και ενεργειακών προϊόντων (λαθρεμπόριο κ.λπ.), όταν η Διυπουργική Επιτροπή που συστάθηκε τον Ιούλιο του 2014 με μοναδικό θέμα την πάταξη του λαθρεμπορίου και της νοθείας των καυσίμων, αν και έχουν περάσει 2,5 χρόνια δεν έχει εκδώσει ακόμη σχετικό πόρισμα.
Τελικώς η αύξηση του Ε.Φ.Κ. στα καύσιμα ποίους εξυπηρετεί την Εθνική Οικονομία, την Ανάπτυξη της Οικονομίας, την αύξηση των Δημοσίων Εσόδων,  ή τα κυκλώματα της παραοικονομίας;   

ΒΙΝΤΕΟ - Απίστευτο! Πάγωσε μέχρι και η θάλασσα στην Μεθώνη Πιερίας

Μοναδικές εικόνες από την παραλία της Μεθώνης στην Πιερία! 

Πάγωσε η θάλασσα! 

Βίντεο που ανέβασε στο youtube η Isabelle Dedes, αποδεικνύει του λόγου το αληθές! 

Το βίντεο συνοδεύεται και από το εξής κείμενο:  
«Δεν έχει ξαναγίνει στην Μεθώνη Πιερίας να παγώσει έτσι η θάλασσα! Ένα θέαμα που ελπίζω να μη ξαναδώ όχι επειδή δεν είναι ωραίο αλλά επειδή από το κρύο δημιουργήθηκαν πολλά προβλήματα για τους κατοίκους. 
Πολλοί έμειναν χωρίς νερό για μέρες και με δυσκολία να ζεστάνουν τα σπίτια τους εξαιτίας των πολικών θερμοκρασιών!».

Πόσα χρόνια μετά το γάμο τους αρχίζουν να απατούν οι γυναίκες;

Μια κορυφαία ιστοσελίδα γνωριμιών που φέρνει σε επαφή δεσμευμένους ενήλικες με σκοπό να κάνουν διακριτικές εξωσυζυγικές σχέσεις, αποκαλύπτει το μέσο χρονικό διάστημα που μεσολαβεί ανάμεσα στον γάμο και την έναρξη της απιστίας.

Στο πλαίσιο της εν λόγω μελέτης, η Victoria Milan προχώρησε στην αξιολόγηση στοιχείων από διάφορες χώρες και ηπείρους. Η μελέτη περιλάμβανε ενήλικες γυναίκες κάθε ηλικίας και πραγματοποιήθηκε σύγκριση ανάμεσα στη μέση ηλικία των άπιστων γυναικών και την ηλικία γάμου τους.

Μέσος όρος ηλικίας των άπιστων γυναικών ανά τον κόσμο
Οι ηλικίες των γυναικών που πρωτοκάνουν απιστία διαφέρει σημαντικά από χώρα σε χώρα. Στο Ηνωμένο Βασίλειο η πλειοψηφία των γυναικών (το 30%) κάνουν την πρώτη τους απιστία σε ηλικία 25 με 29 ετών, ενώ στη Φινλανδία μόνο το 15% των γυναικών ανήκουν σε αυτό το ηλικιακό γκρουπ.
Ωστόσο, αν και στο Ηνωμένο Βασίλειο οι νεαρές γυναίκες αποτελούν σημαντικό κομμάτι του άπιστου πληθυσμού, σε άλλες χώρες οι πιο ώριμες γυναίκες είναι εκείνες που κρατάνε τα σκήπτρα στην απιστία. Στην Ισπανία, η πιο κοινή ηλικία των άπιστων γυναικών είναι τα 40 με 44 έτη, ενώ στην Ουγγαρία το πιο πολυπληθές ηλικιακό γκρουπ για τις άπιστες γυναίκες είναι τα 45 με 49 έτη.

Μέσος χρόνος που μεσολαβεί από τον γάμο ως την απιστία
Η μελέτη αποκαλύπτει ότι ο χρόνος που μεσολαβεί ανάμεσα στη στιγμή που οι γυναίκες ανέβηκαν τα σκαλιά της εκκλησίας και τη στιγμή που αρχίζουν να αναζητούν το πάθος έξω από τον γάμο τους ποικίλει ανάλογα με τη χώρα καταγωγής τους.  
Στην Ευρώπη, η χώρα με το συντομότερο διάστημα ανάμεσα στον γάμο και την απιστία είναι η Ιρλανδία, με μόλις 3,6 χρόνια, ενώ η μέση ηλικία γάμου είναι τα 30,8 έτη.  
Και πάλι στην Ευρώπη, η παντρεμένες στη Σουηδία περιμένουν 4,1 χρόνια πριν αρχίσουν να ξενοκοιτάνε. Οι Βρετανίδες από την άλλη απατούν μετά από 4,4 χρόνια γάμου.  
Στις ΗΠΑ, οι γυναίκες αρχίζουν τις απιστίες 8,5 χρόνια μετά τον γάμο τους, ενώ η μέση ηλικία τους είναι τα 35,5 έτη. Ακόμα πιο Βόρεια, στον Καναδά, η απιστία των γυναικών αρχίζει μετά από 6,7 χρόνια και η μέση ηλικία των άπιστων είναι τα 35,8 έτη.  
Στη Νότια Αμερική, οι γυναίκες περιμένουν 7,4 χρόνια πριν αρχίσουν να ψάχνονται, και η μέση ηλικία τους είναι 33,4 έτη.
Οι Νοτιοαφρικανές από την άλλη αφήνουν να μεσολαβήσουν 6,8 από τον γάμο μέχρι την πρώτη τους απιστία (σε ηλικία 35,8 έτη).
Σε παγκόσμιο επίπεδο, η μέση ηλικία των άπιστων γυναικών είναι τα 36,6 έτη, ενώ η μέση ηλικία γάμου είναι τα 29 έτη. Κατά συνέπεια, το μέσο χρονικό διάστημα ανάμεσα στον γάμο και την πρώτη απιστία είναι 7,6 χρόνια.  
«Τι μας λέει αυτό;» αναρωτιέται ο Sigurd Vedal, ιδρυτής της Victoria Milan. «Σε γενικές γραμμές, οι γυναίκες ανά τον κόσμο αναζητούν νέο εραστή μετά από 7 με 8 χρόνια γάμου.»
«Οι παντρεμένες ξεκινάνε τις παράλληλες σχέσεις για διάφορους λόγους. Ίσως δεν εισπράττουν από τον σύζυγό τους την προσοχή και τον σεβασμό που τους αξίζει. Ίσως παρόλο που αγαπούν τον σύντροφό τους έχει σβήσει η φλόγα του πάθους. 
Μπορεί επίσης να έχουν ανοιχτό γάμο όπου και οι δύο σύντροφοι έχουν δεσμούς για να ικανοποιούν τις σωματικές τους ανάγκες χωρίς να διαταράσσεται το συναισθηματικό δέσιμο που έχουν μεταξύ τους.»
«Όποιος και αν είναι ο λόγος, μια απιστία μπορεί να βοηθήσει τις παντρεμένες γυναίκες να ανακαλύψουν τη χαμένη τους διάθεση για ζωή, τη σεξουαλικότητά τους, και φυσικά το πάθος που τους λείπει. 
Οι ανάγκες αυτές είναι παγκόσμιο φαινόμενο και η λαχτάρα για σεξουαλική ικανοποίηση είναι η ίδια για δισεκατομμύρια ανθρώπους, ανεξάρτητα από τις όποιες διαφορές μπορεί να έχουμε.»

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου