28.9.19

Kρυβόταν 24 χρόνια σε δάσος με αρκούδες γιατί νόμιζε πως είχε σκοτώσει τη γυναίκα και την κόρη του!

Ένας άνδρας, που πίστευε πως είχε σκοτώσει τη γυναίκα και την κόρη του πάνω στο μεθύσι του, πέρασε περισσότερα από 20 χρόνια ζώντας σαν άγριος σε ένα δάσος, προκειμένου να αποφύγει τη σύλληψη!
Όχι, δεν πρόκειται για το σενάριο κάποιας νέας σειράς του Netflix… Θα μπορούσε, αλλά δεν είναι.
Είναι μια φοβερή και πέρα για πέρα αληθινή ιστορία!
Το θέμα, ωστόσο, είναι πως ο Νικολάι Γκρομόφ δεν είχε σκοτώσει, τελικά, απολύτως κανέναν, οπότε η αυτοεξορία του -και η ζωή του ανάμεσα σε λύκους, τίγρεις και αρκούδες- ήταν, τελικά, περιττή.
Ο 72χρονος Γκρομόφ έχασε, μάλιστα, ακόμη και το πόδι του ως αποτέλεσμα της διαβίωσής του με τα άγρια ζώα, σε μια απομονωμένη καλύβα, στην παντελώς έρημη περιοχή της ρωσικής Τάιγκα, στην Τούνδρα!
Η απίστευτη ιστορία του Γκρομόφ ξεκίνησε όταν, νεαρός ακόμα, εγκατέλειψε τη δουλειά του ως ξυλουργός και κατατάχθηκε στον σοβιετικό στρατό. Αυτό τον οδήγησε αργότερα στο να δουλέψει ως φύλακας σε έναν τόπο εξορίας της Σοβιετικής Ένωσης και, τελικά, να γίνει διοικητής φυλακών.
Ο Γκρομόφ, λοιπόν, είχε παντρευτεί ενώ βρισκόταν στον στρατό, και με τη σύζυγό του, Λιούμποφ Μπέτροβνα, έφεραν στη ζωή έναν γιο το 1970 και μια κόρη το 1975.
Αλλά τα πράγματα άρχισαν να «στραβώνουν» όταν ερωτεύτηκε μια γυναίκα κρατούμενη. Αισθάνθηκε, μάλιστα, ότι δεν μπορούσε να ζήσει χωρίς αυτήν και τον Μάιο του 1980 τη βοήθησε να δραπετεύσει
Ο Γκρομόφ και η ερωμένη του πίστευαν πως θα ήταν ασφαλείς σε μια εγκαταλελειμμένη καλύβα στο δάσος, σε απόσταση, περίπου, 40 χιλιομέτρων από τη φυλακή. Αλλά συνελήφθησαν και ο Γκρομόφ φυλακίστηκε για 12 χρόνια. Ενώ ήταν μέσα, ο γάμος του διαλύθηκε, ενώ εξαφανίστηκε και η ερωμένη του.
Όταν βγήκε από τη φυλακή, είχε ακόμη μία… περιπέτεια, αφού ερωτεύτηκε μια άλλη γυναίκα, που τον παράτησε, μαζί, δε, με τη νεογέννητη κόρη τους στην αγκαλιά!
Χωρίς δουλειά και μην έχοντας πού να πάει, ο Γκρομόφ αποφάσισε να επιστρέψει στην πρώην σύζυγό του, στη Σιβηρία. Εκείνη, άνοιξε την πόρτα, και τον βρήκε να στέκεται στο κατώφλι της, με την κόρη του στην αγκαλιά. Την παρακάλεσε να τον δεχθεί πίσω και να τον βοηθήσει να φροντίσει τη νεογέννητη κόρη του, Έλενα, και εκείνη, μεγαλόψυχη καθώς ήταν, συμφώνησε.

Για ένα σύντομο χρονικό διάστημα ήταν ευτυχισμένοι, αλλά η περίοδος μέλιτος δεν κράτησε πολύ…
Ο Γκρομόφ άρχισε να πίνει και έγινε βίαιος.
Στη διάρκεια, λοιπόν, ενός βίαιου επεισοδίου και ενώ ήταν, φυσικά, μεθυσμένος, επιτέθηκε στη σύζυγό του και στην 6χρονη κόρη του, πριν βγει από το σπίτι και λιποθυμήσει. Όταν συνήλθε, επέστρεψε στο σπίτι, το οποίο και βρήκε άδειο. Τότε, ο Γκρομόφ πίστεψε πως είχε σκοτώσει τη Λιούμποφ και την Έλενα, αλλά, στην πραγματικότητα, η σύζυγός και η κόρη του πήγαν στο νοσοκομείο και στη συνέχεια μετακόμισαν σε μια νέα, άγνωστη διεύθυνση.
Πεπεισμένος, όμως, ο ίδιος ότι τις είχε σκοτώσει, ο Γκρομόφ το έβαλε στα πόδια και εξαφανίστηκε στη ρωσική Τούνδρα, εκεί όπου πίστευε πως η αστυνομία δεν θα τον βρει ποτέ! Οι ικανότητές του, δε, ως ξυλουργός, τού επέτρεψαν να χτίσει ένα ξύλινο σπίτι, στο οποίο και έζησε 24 ολόκληρα χρόνια, περιτριγυρισμένος από λύκους, τίγρεις και αρκούδες!
Το τελευταίο κεφάλαιο της απίστευτης ιστορίας του άρχισε όταν τραυματίστηκε στο πόδι του, που μέχρι τον Ιούνιο του 2019 είχε μολυνθεί, αφού έπαθε γάγγραινα. Ακόμη και τότε, ωστόσο, εξακολουθούσε να ανησυχεί μήπως συλληφθεί και δεν ήθελε να πάει στο νοσοκομείο! Τελικά, λόγω μιας πλημμύρας στην περιοχή του Ιρκούτσκ, ο Γκρομόφ, μαζί με πολλούς ακόμα, διασώθηκε και νοσηλεύτηκε. Το πόδι του, ωστόσο, έπρεπε να ακρωτηριαστεί και όταν οι γιατροί συνειδητοποίησαν ότι ζούσε σαν άστεγος, ειδοποίησαν τις Αρχές, ώστε να μπορεί να δικαιούται ιατρική περίθαλψη και σύνταξη. Οι Αρχές, όμως, έμαθαν ποιος είναι και επέστρεψαν με ένα ωραιότατο ένταλμα σύλληψης για τις επιθέσεις στην πρώην σύζυγό του και στην κόρη του!
Ένας εκπρόσωπος της αστυνομίας, δήλωσε έκπληκτος: «Ο άνθρωπος παραδέχθηκε ότι όλα αυτά τα χρόνια πίστευε πως είχε σκοτώσει τη γυναίκα και την κόρη του»! Αφού εξέτασε, πάντως, όλα τα γεγονότα, το δικαστήριο αποφάσισε να απελευθερώσει τον Γκρομόφ, μιας και το περιστατικό της επίθεσης, από τις αρχές του 1990, είχε πια παραγραφεί.
Όσο για την πρώην σύζυγό του, σκοτώθηκε σε τροχαίο στις αρχές του 2019, ενώ η Έλενα, που ζει, πλέον, με τη δική της οικογένεια στο Νοβοκούζνετσκ, είπε πως δεν θέλει καμία επαφή με τον πατέρα της.
«Γιατί να τον χρειάζομαι; Δεν είχα ποτέ νέα του όλα αυτά τα χρόνια, νόμιζα πως είχε πεθάνει», τόνισε σε τοπικά Μέσα και επιβεβαίωσε ότι η αστυνομία ήρθε σε επαφή μαζί της, προκειμένου να τον βοηθήσει να την εντοπίσει. «Πράγματι, συναντηθήκαμε για λίγο όταν αφέθηκε ελεύθερος και μου είπε »μη μου κρατάς κακία. Ο πατέρας είναι πάντα πατέρας. Ακόμη και αν είναι ηλίθιος»».



 gazzetta.gr

Σας λείπει ύπνος; Κάντε το τεστ με το κουτάλι για να καταλάβετε!

Ο σύγχρονος τρόπος ζωής και οι απαιτήσεις που την συνοδεύουν έχουν επηρεάσει το πρόγραμμα ύπνου πολλών ανθρώπων σε όλο τον κόσμο.
Η στέρηση του ύπνου είναι το αρχικό στάδιο πολλών υπνικών διαταραχών, επηρεάζοντας όλους τους ανθρώπους, ανεξάρτητα από την ηλικία, τη φυλή ή την εθνικότητα, και περιλαμβάνει την αϋπνία και τις διαταραχές του κιρκαδικού κύκλου ύπνου-αφύπνισης.
Ο μακροχρόνια ανεπαρκής σε ποιότητα και ποσότητα ύπνος μπορεί να οδηγήσει σε χρόνια στέρηση ύπνου.
 Η ποσότητα του ύπνου που χρειάζεται ο κάθε άνθρωπος μεταβάλλεται ανά περιόδους. Αυτό ισχύει ακόμα περισσότερο όσο μεγαλώνει ηλικιακά. Κατά μέσο όρο, ένας ενήλικας χρειάζεται 7-9 ώρες συνεχούς ύπνου. Ένα παιδί χρειάζεται πολύ περισσότερο και οι ηλικιωμένοι συχνά χρειάζονται ελαφρώς λιγότερες ώρες ύπνου.
Ο ανεπαρκής ύπνος μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες για την υγεία. Υπάρχει αυξημένος κίνδυνος για:
Καρδιακή νόσο
Νεφροπάθεια
Υπέρταση
Διαβήτη
Παχυσαρκία
Συναισθηματικές διαταραχές
Το τεστ με το κουτάλι για να δείτε αν σας λείπει ύπνος
Αν και η στέρηση του ύπνου εκτιμάται ότι επηρεάζει έναν στους τρεις ανθρώπους, δεν διαγιγνώσκεται εύκολα. Το τεστ με το κουτάλι είναι μια πολύ απλή μέθοδος που χρησιμοποιείται για τη διάγνωση της στέρησης του ύπνου.
Το τεστ με το κουτάλι το επινόησε πριν πολλά χρόνια ο δρ Nathaniel Kleitman από το Πανεπιστήμιο του Σικάγο, ο οποίος έμεινε γνωστός στην ιστορία της ιατρικής ως ο “πατέρας της έρευνας για τον ύπνο”.
Τι θα χρειαστείτε:
Ένα ρολόι για τη μέτρηση του χρόνου
Ένα μεταλλικό κουτάλι
Ένα μεταλλικό δίσκο
Το τεστ με το κουτάλι πρέπει να διεξάγεται μόνο κατά τη διάρκεια της ημέρας. Πρώτα απ’ όλα, κλείστε παντζούρια και κουρτίνες για να επέλθει σκοτάδι στο δωμάτιο και στη συνέχεια ξαπλώνει στην άκρη του κρεβατιού. Τοποθετήστε έναν μεταλλικό δίσκο στο πάτωμα δίπλα στο κρεβάτι και κρατήστε στο χέρι σας (το οποίο θα αφήσετε να “κρέμεται” δίπλα από το κρεβάτι) ένα μεταλλικό κουτάλι ακριβώς πάνω από τον δίσκο. Ελέγξτε ακριβώς τι ώρα λέει το ρολόι, χαλαρώστε και κλείστε τα μάτια σας σαν να κοιμόσασταν.
Όταν αποκοιμηθείτε, μοιραία θα χαλαρώσει η λαβή σας στο κουτάλι και αυτό θα πέσει πάνω στο δίσκο, με αποτέλεσμα ο θόρυβος να σας ξυπνήσει. Επιτόπου, ελέγξτε και πάλι τι ώρα λέει το ρολόι και υπολογίστε πόσος χρόνος πέρασε.
Τα αποτελέσματα…
Εάν αποκοιμηθήκατε μέσα σε 5 λεπτά, πιθανότατα έχετε σοβαρή έλλειψη ύπνου. Αν χρειαστήκατε 10 λεπτά για να κοιμηθείτε, τότε χρειάζεστε απλά λίγο περισσότερο ύπνο κάθε μέρα. Ωστόσο, αν μείνατε ξύπνιοι για 15 λεπτά ή περισσότερο πριν αποκοιμηθείτε, τότε δεν έχετε ανάγκη παραπάνω ύπνου.
Το τεστ με το κουτάλι υποδεικνύει ότι το να σας παίρνει ο ύπνος πολύ γρήγορα κατά τη διάρκεια της ημέρας δεν είναι πολύ καλό σημάδι. Ακόμη και τη νύχτα, αν σας παίρνει ο ύπνος αμέσως μόλις ξαπλώνετε στο κρεβάτι, είναι ένα σύμπτωμα στέρησης ύπνου.
Γενικά, το τεστ με το κουτάλι είναι μια πολύ απλή δοκιμασία μέσω της οποίας μπορεί κανείς να προσδιορίσει την ποιότητα του ύπνου που κάνει. Η έλλειψη ύπνου μπορεί να είναι αποτέλεσμα σωματικής ή πνευματικής αδυναμίας και μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρά προβλήματα υγείας.
Εναλλακτική μέθοδος
Ο δρ. Michael Mosley, γιατρός και ένας δημοσιογράφος που συνεργάζεται με το BBC, προτείνει μια απλούστερη εναλλακτική λύση: Ρυθμίστε το ξυπνητήρι στα 15 λεπτά, αφότου ξεκινήσετε το τεστ, ώστε να διαπιστώσετε εάν θα σας έχει πάρει ήδη ο ύπνος όταν αυτό χτυπήσει.


 iatropedia.gr

Γιατί κάποιοι μπορούν να «ματιάσουν» και κάποιοι άλλοι όχι

Η Εκκλησία μας δέχεται τη βασκανία, δηλαδή την επέμβαση του πονηρού πνεύματος και τη θεωρεί έργο του διαβόλου.
Σχετίζεται κυρίως με το φθόνο και τη ζήλεια.
Γι’ αυτό και η ευχή για τη βασκανία, διαβάζεται μόνο από Ιερέα, λέει μεταξύ άλλων:
…απόστησον πάσαν διαβολικήν ενέργειαν, πάσαν σατανικήν έφοδο και πάσα επιβουλήν, περιέργειαν τε πονηράν και βλάβην και οφθαλμών βασκανίαν τω φθονερών ανθρώπων απο του δούλου σου ( όνομα ) και η υπο ωραιότητος ή ανδρείας ή ευτυχίας ή ζήλου ή και φθόνου βασκανίας συνέβη,…
Στην απάντηση μας αυτή δεν θα αναφερθούμε σε αυτόν που «ματιάζεται», αλλά σε αυτόν που «ματιάζει». Και αυτό, γιατί πρέπει να εξετάσουμε και να πολεμήσουμε την πηγή της βασκανίας. Το ερώτημα δεν είναι γιατί «μας πιάνει το μάτι», αλλά γιατί κάποιοι έχουν αυτή την αρνητική ικανότητα…
Ο καθένας από εμάς μπορεί να ματιάσει; Όχι. Άρα αυτός που μπορεί, τι έχει ή μάλλον τι του λείπει και μεταδίδει αρνητική ενέργεια «δια της οράσεως»;
Είπαμε ότι οι πατέρες της Εκκλησίας μας αποδίδουν το μάτι σε «δαιμόνιο». Αυτός που ματιάζει έχει «δαιμόνιο». Ακούγεται βαρύ αλλά έτσι είναι.
Αυτός που ματιάζει, συνήθως απέχει από την εκκλησία και τα μυστήρια της. Δεν εξομολογείται, δεν κοινωνεί των Αχράντων μυστηρίων, δεν κάνει τον Σταυρό του ή τελοσπάντων ανήκει στο Σώμα της Εκκλησίας αλλά δεν μετέχει συνειδητά στα μυστήρια της… και μάλλον έτσι είμαστε οι περισσότεροι: «ο λαός ούτος τω στόματι αυτών και τοις χείλεσί με τιμά, η δε καρδία αυτών πόρρω απέχει απ΄ εμού· (Ματθ. ιε,8)
Δυστυχώς, έτσι είναι όσο και αν ακούγεται άσχημα όσο και αν δεν θέλουμε να το παραδεχτούμε, η αποχή και η απομάκρυνση από τον θείο δρόμο από τον μη εκκλησιασμό, μόνο πόρτες ανοίγει στον διάβολο με ό,τι μπορεί να συνεπάγεται αυτό.
Ο καθένας από εμάς λοιπόν, πρέπει να εξετάσει τον εαυτό του σχετικά με την ειλικρινή συμμετοχή του στα μυστήρια και στον εκκλησιασμό και να ασφαλίσει τον εαυτό του με το μεγαλύτερο όπλο κατά του διαβόλου που είναι ο Σταυρός.



dogma.gr

Ζευγάρι βρήκε τραγικό θάνατο πέφτοντας από μπαλκόνι ενώ έκανε σεξ

Το δυστύχημα συνέβη μετά από πάρτυ αποφοίτησης

Μία γυναίκα 28 ετών και ένας άντρας 35, βρήκαν τραγικό θάνατο πέφτοντας από τον τρίτο όροφο πολυκατοικίας και ενώ έκαναν σεξ σε σπίτι, στην πόλη Κίτο στο Εκουαδόρ.
Συμφωνα με διεθνή Μέσα, τα άψυχα σώματα των δύο ανθρώπων βρέθηκαν μέσα σε λίμνη αίματος.
Οι δυο εραστές φαίνεται πως έκαναν σεξ στο μπαλκόνι, όταν κάτω από άγνωστες μέχρι στιγμής, συνθήκες έπεσαν στο κενό. Η μοιραία πτώση συνέβη μετά από το πάρτυ αποφοίτησης που έκανε η νεαρή στο διαμέρισμα της.
Συγγενής της κοπέλας ανέφερε ότι αφήνει πίσω της ορφανό από μητέρα ένα 8χρονο κοριτσάκι. Οι δυο τους βρέθηκαν νεκροί από έναν γείτονα όταν εκείνος άκουσε ένα πολύ δυνατό θόρυβο και βγήκε έξω να δει τι συμβαίνει.
Σοκαρισμένος από το θέαμα κάλεσε τις Αρχές, οι οποίες έσπευσαν στο σημείο.

ΦΡΕΝΙΤΙΔΑ !!! Εξαντλήθηκαν στην Ελλάδα τα iPhone 11: 10 εκατ. ευρώ πλήρωσαν οι Έλληνες

Τα νέα μοντέλα iPhone (το iPhone 11, το iPhone 11 Pro και το iPhone 11 Pro Max) έφτασαν χθες στην Ελλάδα, αλλά πριν καλά καλά ξεκινήσει η διάθεσή τους στην ελληνική αγορά, τα νέα μοντέλα του smartphone της Apple είχαν… εξαφανιστεί.

Μόνο μέσα σε μια μέρα εξαντλήθηκε όλο το στοκ που είχε διαθέσει για την Ελλάδα η Apple και σύμφωνα με την Καθημερινή, οι Έλληνες λάτρεις του iPhone διέθεσαν πάνω από 10 εκατ. ευρώ σε μια μέρα για να αγοράσουν τα νέα μοντέλα.
Από μια… «διαδικτυακή» βόλτα στα social media θα διαπιστώσει κανείς πως η ζήτηση ήταν ακόμη μεγαλύτερη. Οι προπαραγγελίες άλλωστε είχαν ξεκινήσει εδώ και μέρες. όμως, πολλοί δεν πρόλαβαν να πάρουν στα χέρια τους το νέο iPhone, αφού το απόθεμα εξαντλήθηκε και τώρα θα πρέπει να περιμένουν τη νέα παραλαβή! Και φυσικά αυτό δεν τους… ευχαρίστησε καθόλου!
Οι περισσότεροι απ’ όσους θέλησαν να αγοράσουν το νέο iPhone, πάντως, στράφηκαν στα μοντέλα iPhone 11 Pro και iPhone 11 Pro Max, τα οποία είναι πιο ακριβά από το iPhone 11. Το iPhone 11 Pro ξεκινά από τα 1.299 ευρώ (64gb).

iPhone 11
64GB, τιμή 869 ευρώ
128GB, τιμή 929 ευρώ
256GB, τιμή 1059 ευρώ

iPhone 11 Pro
64GB, τιμή 1229 ευρώ
256GB, τιμή 1429 ευρώ
512GB, τιμή 1679 ευρώ

iPhone 11 Pro Max
64GB, τιμή 1339 ευρώ
256GB, τιμή 1539 ευρώ
512GB, τιμή 1789 ευρώ
«Ξεπούλησαν» τα ακριβά iPhone
Σύμφωνα με την Καθημερινή, ποσοστό πάνω από το 70% των συσκευών που πωλήθηκαν την Παρασκευή, πρώτη μέρα της κυκλοφορίας του iPhone στην Ελλάδα, είχε να κάνει με τα πιο ακριβά μοντέλα.
Αντίθετα η ζήτηση που παρουσιάστηκε στο «φθηνό» μοντέλο iPhone 11 (με τιμή διάθεσης που ξεκινά από τα 869 ευρώ και φτάνει τα 1.029 ευρώ), περιορίσθηκε στο 20% έως 25%. Κατά τα ίδια στοιχεία, σε όλα τα μεγάλα δίκτυα διανομής κινητών τηλεφώνων, υπήρχε διαθεσιμότητα στο iPhone 11, περιορισμένη διαθεσιμότητα στο iPhone 11 Pro, ενώ το iPhone 11 Pro Max δεν υπήρχε πουθενά. Ούτε στα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας ούτε στα δίκτυα λιανικής διάθεσης ηλεκτρονικών, συμπεριλαμβανομένης της αντιπροσωπείας της Apple στην Ελλάδα.
Στελέχη της αγοράς μιλούν για επιτυχή κίνηση της Apple, παρά τις επικρίσεις που ακούστηκαν αρχικά σε ό,τι αφορά στην «τσουχτερή» τιμή των νέων iPhone. Γιατί τα νέα τηλέφωνα της Apple δεν έχουν μεγάλες διαφορές από τα προηγούμενα αλλά έχουν μεγάλες διαφορές σε ό,τι φορά στις φωτογραφίες και τα βίντεο, στους επεξεργαστές και στη διάρκεια «ζωής» της μπαταρίας.
Παράγοντες της αγοράς, σύμφωνα με την Καθημερινή, η τιμή διάθεσης δεν είναι το κριτήριο που δημιουργεί… φρενίτιδα για τα νέα iPhone. Η Apple, όπως παντού στον κόσμο έτσι και στην Ελλάδα, έχει δημιουργήσει φανατικό κοινό, που δεν υπολογίζει ιδιαίτερα το κόστος αγοράς. Υιοθετεί το αμέσως νέο προϊόν, χωρίς ιδιαίτερα μεγάλες περιστροφές. Στην Ελλάδα υπάρχει κοινό 5.000 έως 10.000 ανθρώπων που ακολουθεί το συγκεκριμένο μοτίβο.
Γι’ αυτό κάθε χρόνο, μια εβδομάδα πριν από τη διάθεση του προϊόντος, τα δίκτυα διανομής κινητών ξεκινούν τις προ–παραγγελίες, για να ακολουθήσει αμέσως μετά τη διαθεσιμότητα των προϊόντων, η περίοδος των παραγγελιών. Συνήθως η ζήτηση καλύπτεται τον Ιανουάριο λίγο μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων και πάντοτε ανάλογα με το πόσο επιτυχημένο προϊόν είναι το νέο iPhone.


 newsit.gr

Facebook και WhatsApp θα στέλνουν μηνύματα χρηστών τους στην αστυνομία

Οι πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης με έδρα τις ΗΠΑ, όπως το Facebook και το WhatsApp, θα υποχρεωθούν να μοιράζονται τα κρυπτογραφημένα μηνύματα των χρηστών τους με τη βρετανική αστυνομία, σύμφωνα με μια νέα συνθήκη που υπογράφεται μεταξύ των δύο χωρών, σύμφωνα με πηγή που έχει γνώση του θέματος.
Η συμφωνία, η οποία πρόκειται να υπογραφεί τον επόμενο μήνα, υποχρεώνει τις εταιρείες κοινωνικών μέσων δικτύωσης να ανταλλάσσουν πληροφορίες προκειμένου να βοηθούν τις έρευνες που γίνονται κατά υπό[των για σοβαρές αξιόποινες πράξεις, συμπεριλαμβανομένης της τρομοκρατίας και της παιδεραστίας.
Η Βρετανή υπουργός Εσωτερικών, Priti Patel, έχει προειδοποιήσει ότι η πρακτική του Facebook να επιτρέπει στους χρήστες να στέλνουν κρυπτογραφημένα μηνύματα από τον ένα στο άλλο θα ωφελούσε τους εγκληματίες και κάλεσε τις εταιρείες να αναπτύξουν κατάλληλα συστήματα ώστε οι υπηρεσίες πληροφοριών να έχουν πρόσβαση στις πλατφόρμες ανταλλαγής μηνυμάτων.
Το Ηνωμένο Βασίλειο και οι Η.Π.Α. συμφώνησαν να μην κάνουν έρευνες η μια χώρα στους πολίτες της άλλης ως μέρος της συμφωνίας, ενώ οι Η.Π.Α. δεν θα μπορούν να χρησιμοποιούν πληροφορίες που λαμβάνονται από βρετανικές επιχειρήσεις στις περιπτώσεις που προβλέπεται θανατική ποινή.

Προσοχή - Κυκλοφορούν πλαστά 50ευρα

Δεν προλαβαίνουν να "μαζεύουν" πλαστά χαρτονομίσματα. 
Έχει γεμίσει η αγορά.
 Το φαινόμενο προκαλεί πονοκέφαλο στις αρμόδιες αστυνομικές και τραπεζικές αρχές. Μόνο το πρώτο εξάμηνο του 2019 κατέκλυσαν την αγορά 250.000 χαρτονομίσματα μαϊμού σύμφωνα με τα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) παρά το γεγονός ότι έχουν κυκλοφορήσει τα δεύτερης γενιάς χαρτονομίσματα, που δυσκολεύουν τους παραχαράκτες.
Σύμφωνα με στοιχεία το κύκλωμα φαίνεται πως κάνει καλά τη δουλειά του καθώς τα πλαστά χαρτονομίσματα δεν διαφέρουν σε τίποτα από τα γνήσια. Είναι, μάλιστα, άκρως δυσδιάκριτες οι ελάχιστες διαφορές προκαλώντας τεράστια ανησυχία. Οι παραχαράκτες της νέας γενιάς φαίνεται πως έχουν μάθει τα τέλεια κόλπα με τον πονοκέφαλο στην αγορά να είναι μεγάλος.
Καταστήματάρχες και οδηγοί ταξί κυρίως, έχουν βρεθεί σε απόγνωση . Δέχονται - το ένα μετά το άλλο - πλαστά χαρτονομίσματα τα οποία είναι δύσκολο να διακρίνουν ότι δεν είναι γνήσια. Όπως προκύπτει από ρεπορτάζ του Alpha συχνοί αποδέκτες πλαστών χαρτονομισμάτων είναι οι οδηγοί ταξί που προσπαθούν με κάθε τρόπο να δουν αν τα χρήματά που τους έδωσαν δεν είναι πλαστά. Όπως αναφέρει ένας κάθε μήνα δέχεται κατά μέσο όρο περίπου 100 ευρώ σε μη γνήσια χαρτονομίσματα.
Ένας άλλος οδηγός ταξί τονίζει πως δέχεται ακόμα και πλαστά 50εύρω τα οποία είναι εξαιρετικά δύσκολα να διακρίνει κανείς τη γνησιότητά τους. Πολλοί χρησιμοποιούν την τεχνολογία με τα ειδικά μηχανήματα ανίχνευσης πλαστών χαρτονομισμάτων που κυκλοφορούν στο εμπόριο. Άλλοι πάλι προσπαθούν μέσω της αφής να καταλάβουν αν τα χρήματα που κρατούν στα χέρια τους είναι γνήσια.
Τα κυκλώματα, μάλιστα, έχουν ρίξει στην αγορά και πλαστά κέρματα του ενός και των δύο ευρώ.

Λάδι και μέλι για απαλά πόδια

Το scrub που ακολουθεί, καθαρίζει απαλά αλλά και διεξοδικά, τονώνει και απορροφά τις ακαθαρσίες από το δέρμα, επαναφέροντάς το στη φυσική κατάστασή του. Περιέχει όλα τα φυσικά συστατικά και μπορείτε να το αποθηκεύσετε και να το χρησιμοποιήσετε όποτε θέλετε.

Θα χρειαστείτε

1 Ένα μπολ
2 Ένα κουτάλι
3 Ένα βάζο για να αποθηκεύσετε το scrub ποδιών

Συστατικά
1 Λευκή ζάχαρη
2 Μαγειρική σόδα
3 Ελαιόλαδο
4 Μέλι
Προαιρετικός
1 λάδι jojoba
2 Αιθέριο έλαιο

Μέθοδος
Προσθέστε ένα φλιτζάνι λευκή ζάχαρη σε ένα μπολ και 2 κουταλάκια του γλυκού ελαιόλαδο και ανακατέψτε καλά με ένα κουτάλι ,αποφύγετε να χρησιμοποιήσετε τα χέρια. Στη συνέχεια προσθέστε 2 κουταλάκια του γλυκού μαγειρική σόδα και ανακατέψτε ξανά.Μετά προσθέσετε 2 κουταλάκια μέλι και ανακατέψτε καλά για να αφαιρεθούν όλα τα κομμάτια και τότε μπορείτε να προσθέσετε ένα κουταλάκι λάδι jojoba και αιθέριο έλαιο για να δώσετε μια ωραία μυρωδιά και ανακατεύετε καλά.
Χρησιμοποιήστε αυτό το scrub πριν ή κατά τη διάρκεια του ντους και κάντε μασάζ με κυκλικές κινήσεις.

Tip: Αυτό το scrub είναι ιδανικό και για τα χέρια!
 
 
 

Προειδοποιητική σήμανση: Σε ποια άλλα προϊόντα μπαίνει όπως και στα τσιγάρα

Προειδοποιητική σήμανση για τους κινδύνους που προκαλούν στην υγεία στα πρότυπα των πακέτων τσιγάρων, ζητείται να μπει και στις αλατιέρες!


Το συσκευασμένο αλάτι που πωλείται στο σούπερμαρκετ και οι αλατιέρες στα εστιατόρια θα πρέπει να φέρουν μια προειδοποιητική σήμανση υγείας στα πρότυπα των πακέτων τσιγάρων σύμφωνα με την Παγκόσμια Αντιυπερτασική Ένωση (World Hypertension League) και κορυφαίους διεθνείς οργανισμούς υγείας.
Σύμφωνα με επίσημη έκθεση που δημοσιεύθηκε στην Journal of Clinical Hypertension ο επικεφαλής ερευνητής Δρ. Norm Campbell πρώην πρόεδρος της Παγκόσμιας Αντιυπερτασικής Ένωσης είπε ότι έχει έρθει ο καιρός για μια πιο αυστηρή προσέγγιση στη μείωση της διατροφικής πρόσληψης αλατιού.
«Η ανθυγιεινή διατροφή είναι η κύρια αιτία θανάτου διεθνώς και η υπερβολική κατανάλωση αλατιού είναι ο κυριότερος ένοχος που εκτιμάται ότι ευθύνεται για πάνω από 3 εκατομμύρια θανάτους διεθνώς το 2017» δηλώνει ο Δρ. Norm Campbell.
Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας θέσπισε ένα στόχο για τις χώρες που αφορά τη μείωση πρόσληψης νατρίου κατά 30% μέχρι το 2025 και οι κυβερνήσεις και η βιομηχανία τροφίμων συνεργάζονται για τη μείωση του αλατιού στα μεταποιημένα τρόφιμα. Ωστόσο, πρέπει τώρα να αναληφθεί επείγουσα δράση για την ευαισθητοποίηση των καταναλωτών σχετικά με τους κινδύνους αυτούς» πρόσθεσε ο Δρ. Campbell.
«Παρότι πολλές χώρες διερευνούν ποικιλία μέτρων για να ενθαρρύνουν τους ανθρώπους να τρώνε λιγότερο αλάτι, εντούτοις δεν έχουμε υπόψη μας κάποια χώρα που απαιτεί να τοποθετηθούν προειδοποιητικές σημάνσεις υγείας πάνω στις αλατιέρες» εξηγεί ο Δρ. Campbell.
Η Jacqui Webster, Διευθυντής του Συνεργατικού Κέντρου για τη Μείωση του Αλατιού του ΠΟΥ στο Ινστιτούτο George για την Παγκόσμια Υγεία σχολίασε ότι «Η κατανάλωση υπερβολικού άλατος αυξάνει την πίεση του αίματος, σημαντικού παράγοντα κινδύνου προώρου θανάτου από εγκεφαλικό επεισόδιο ή έμφραγμα του μυοκαρδίου».
«Αν και οι περισσότερες χώρες απαιτούν να υπάρχει σήμανση για την περιεκτικότητα σε αλάτι των επεξεργασμένων τροφίμων είναι δύσκολο να γίνουν κατανοητά απόυ τους καταναλωτές και δεν προειδοποιούν για τους κινδύνους για την υγεία. Οι προειδοποιήσεις υγείας στις συσκευασίες αλατιού και τις αλατιέρες θα είναι ένας απλός και οικονομικός τρόπος να μεταφερθεί το μήνυμα σε δισεκατομμύρια ανθρώπων παγκοσμίως», πρόσθεσε.
Οι συγγραφείς της έκθεσης μάλιστα προτείνουν την ακόλουθη προειδοποιητική σήμανση: «H υπερβολική πρόσληψη νατρίου μπορεί να προκαλέσει υψηλή αρτηριακή πίεση και να οδηγήσει σε καρκίνο του στομάχου. Περιορίστε τη χρήση.»

Γεωργούτζος: «Ανεπιθύμητος ο τηλεστάρ δημοσιογράφος» στο Αιγάλεω!

Η Football League κάνει πρεμιέρα το σαββατοκύριακο (28-29/9) με δύο σπουδαίες αναμετρήσεις, καθώς ο Ιωνικός θα υποδεχθεί τα Τρίκαλα και το Αιγάλεω την Καλαμάτα.

Σαφώς ο δεύτερος χρονικά αγώνας θυμίζει κάτι από Α’ εθνική, όμως, θα διεξαχθεί μόνο με την παρουσία οπαδών του Σίτι.
Η «κυανόλευκη» ΠΑΕ εξέδωσε ανακοίνωση, με την οποία ενημέρωσε πως απαγορεύεται η παρουσία φιλάθλων της «μαύρης θύελλας» στο αγώνα της Κυριακής στις 15:00 στο Δημοτικό Στάδιο Σταύρος Μαυροθαλασσίτης για λόγους διαφύλαξης της δημόσιας τάξης και ασφάλειας.
Ωστόσο, εντύπωση προκαλεί το υστερόγραφο της ΠΑΕ.
Στο Αιγάλεω χαρακτηρίζουν ως ανεπιθύμητο τον δημοσιογράφο Σωτήρη Γεωργούτζο και ουσιαστικά τον… καλούν να μην βρεθεί στο γήπεδο την ώρα του αγώνα.

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Αιγάλεω:

«Η Π.Α.Ε Αιγάλεω 1931 ενημερώνει ότι απαγορεύεται η οργανωμένη και μεμονωμένη παρουσία φιλάθλων της φιλοξενούμενης ομάδας Π.Α.Ε. Π.Σ. Η Καλαμάτα καθώς και απαγόρευση διάθεσης εισιτηρίων σε αυτούς, κατά τη διεξαγωγή του ποδοσφαιρικού αγώνα της 1ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Football League περιόδου 2019-2020, μεταξύ των ομάδων «Π.Α.Ε. Αιγάλεω 1931 – Π.Α.Ε. Π.Σ. Η Καλαμάτα», ο οποίος θα διεξαχθεί την Κυριακή 29-09-2019 και ώρα 15.00 στο Δημοτικό Στάδιο Σταύρος Μαυροθαλασσίτης, για λόγους διαφύλαξης της δημόσιας τάξης και ασφάλειας.
Υ/Γ Ο τηλεστάρ δημοσιογράφος της Μεσσηνίας, που με την επίμονη υποτιμητική αντιμετώπιση του προς την ομάδα μας, να ξέρει ότι είναι Ανεπιθύμητος στο Αιγάλεω».


 sportime.gr

Το Facebook αρχίζει να αποκρύπτει τα likes

Πολύ σύντομα οι χρήστες του Facebook θα διαπιστώσουν ότι δεν θα μπορούν να βλέπουν τον αριθμό των likes, των αλληλεπιδράσεων και των views των βίντεο στις αναρτήσεις των άλλων χρηστών.
Η νέα δοκιμαστική φάση αρχίζει σήμερα στην Αυστραλία και στόχος της πλατφόρμας είναι να αισθάνονται καλύτερα οι χρήστες απαλλαγμένοι από το άγχος να μαζεύουν likes. 
Η εμφάνιση των αντιδράσεων θα παραμείνει ως έχει μέχρι σήμερα, απλά δεν θα υπάρχει πλέον ο σχετικός αριθμός δίπλα από τα διάφορα emoticons. Εφεξής τα likes θα είναι ιδιωτική υπόθεση, μόνο ο κάτοχος του λογαριασμού θα μπορεί να δει τον αριθμό τους.
Παρόμοια δοκιμαστική φάση με απόκρυψη των likes ξεκίνησε τον Ιούλιο στο Instagram τον Ιούλιο. Αν η δοκιμή αυτή κριθεί επιτυχημένη, θα εμφανιστεί και στους χρήστες άλλων χωρών του πλανήτη.
Η επικεφαλής της πολιτικής του Facebook στην Αυστραλία, Μία Γκάρλικ, δήλωσε ότι η αλλαγή βασίζεται πάνω σε έρευνες και συμπεράσματα επαγγελματιών από τον κλάδο της ψυχικής υγιεινής. Οι ειδικοί διαπίστωσαν ότι τα likes ενδέχεται να προκαλέσουν κοινωνικές συγκρίσεις μεταξύ των χρηστών. «Οργανώσεις κατά του εκφοβισμού και υπηρεσίες που ασχολούνται με την ψυχική υγιεινή αντιδρούν πολύ θετικά σε αυτήν την αλλαγή», εξήγησε η Μία Γκάρλικ.

ΚΑΛΑΜΑΤΑ - Πολυχώρος Δημιουργίας της ΚΝΕ "Μικρόβιο"-Γιώργος Βουβαλέας

Για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά ανοίγει τις πόρτες του ο Πολυχώρος Δημιουργίας της ΚΝΕ «Μικρόβιο»- Γιώργος Βουβαλέας. Τέσσερα χρόνια με πολύμορφες δράσεις, μουσικοθεατρικά αφιερώματα, προβολές ταινιών, παρουσιάσεις βιβλίων, αφιερώματα σε καλλιτέχνες, πολιτικές συζητήσεις.
Ο χώρος μας είναι ανοιχτός σε μουσικά συγκροτήματα για δωρεάν πρόβες στο στούντιο του Πολυχώρου.
Στον Πολυχώρο τα μαθήματα γίνονται ΔΩΡΕΑΝ, με μόνη υποχρέωση την παρουσία σας. Τα μαθήματα ξεκινούν την ερχόμενη εβδομάδα και είναι: Σκάκι, Κιθάρα, Πιάνο, Drums και Κόσμημα.
Για επιπλέον πληροφορίες:
instagram: mikrovio_giorgosvouvaleas
facebook: στην σελίδα Μικρόβιο
τηλέφωνο: 6979640761
και στον χώρο μας Αριστοδήμου 15 και Παπατσώνη

Χρονογράφημα - Είμαστε βίδες του όλου, ναι ή όχι;

Του Παναγιώτη  Αντωνόπουλου

                       Στην καρέκλα ανεβασμένος ο Πλάτων ρητόρευε.  Η << Αρκαδιά >> φίσκα, οι κρασοπότες άδειαζαν τα ποτήρια, ο μελίρρυτος λόγος του σθεναρός τους έκανε να κρέμονται από τα χείλη του. Τα ‘χε με τους πάντες.   << Ε, σταθείτε! >> έλεγε. << Σας ερωτώ; Είμαστε βίδες του όλου, ναι ή όχι; Απαντώ, εγώ. Ναι. Καλώς! Πάμε παρακάτω. Το όλον ποιος το ελέγχει;  Εμείς οι μικρές βίδες ή οι μεγάλες; Και πάλι απαντώ. Οι μεγάλες βίδες! Τότε ποιος είναι ο ρόλος ημών; Δεν είναι να ροκανίζουμε το παξιμάδι και να τρώμε το κουκί;  Τι μου λέτε τώρα… Μετά με ρωτάτε για τον κεραυνοβόλο έρωτα, σας λέω κάτι γι’ αυτόν: Αυτός ο έρωτας, πως τον λέτε, είναι μπαρούφα. Είναι απόντας, ψεύτικος! Εγώ δεν τον πιστεύω. Κι αν τον πίστευα και πάλι θα τον μούντζωνα με χέρια και με πόδια. Ακούστε ‘δω. Ποιος γράφει την ιστορία;  Ποιος άλλος ο άνθρωπος., Θεωρία, ιστορία, μύθος, παραμύθι, είναι κι αυτός. Καπνός, αέρας, σκόνη, σύννεφο, φου… φου… φου… παφ…πουφ…
                    Κι εγώ τον έχω φάει κατάμουτρα αυτόν τον κεραυνοβόλο έρωτα που λέτε, πως υπάρχει, αλλά είναι ψέμα! Με τέτοιο έρωτα, σαν αυτό που λέτε, με παντρεύτηκε η αγαπητικιά μου κι ορκισμένη σ’ αυτόν, χαρακώσαμε τα μπράτσα μας να ενώσουμε τα αίματά μας αιώνια και μου ‘βαλε κουλούρα! Κι ένα βράδυ γκαστρώθηκε μ’ έναν φαντάρο κι έγινε Λούης! Να τι εστί κεραυνοβόλος έρωτας! Ότι και να μου πείτε εσείς τ’  ακώ βερεσέ εγώ!
                   Δρόσισε τα χείλη του με λίγο κοκκινέλι και συνέχισε: << Ακούτε και το τελευταίο και πάω πάσο. Δώστε βάση στα λόγια μου. Η γυναίκα είναι δαίμονας. Αυτό βάλτε το καλά στο μυαλό σας. Δέστε το καλύτερα! Αυτή κανονίζει ποιον θα βάλει στο κρεβάτι της κι όχι ο κεραυνοβόλος έρωτας! Δικό της το χωράφι, δικός της και ο ζευγολάτης. Όποιον θέλει εκείνη βάζει μέσα και της το οργώνει! Είναι νόμος σας λέω, νόμος!
               Ξαναήπιε και πρόσθεσε γελώντας: << Όσο βγάζει κρίνους η τσουκνίδα και σκόρδα η τριανταφυλλιά άλλο τόσο και η γυναίκα κοιμάται στο νόμιμο κρεβάτι! Νόμος κι αυτό σας λέω, νόμος!
               ellinikoxronografima.blogspot.gr 

Φθινόπωρο μόνο την Πέμπτη

Δείτε το χάρτη πρόγνωσης την ερχόμενη Πέμπτη. 
Γιατι ο καιρός έχει "γυρίσματα" μόνο την Πέμπτη σε ότι αφορά τη Μεσσηνία. 
 
Μια μέρα πριν θα ξεκινήσει η αλλαγή καιρού απο τα βόρεια και δυτικά. Δηλαδή βόρειο Ιόνιο και Ήπειρο.
Κι όπως λένε οι ειδικοί στα δυτικά θα εκδηλωθούν λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός και μόνο τις μεσημβρινές και απογευματινές
ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και είναι πιθανόν να σημειωθούν τοπικοί όμβροι. 
Αυτό το καιρικό φαινόμενο σιγά- σιγά θα κινηθεί νότια για να φτάσει μεσημέρι Πέμπτης πάνω απο τη Μεσσηνία, κάνοντας τους ελαιοπαραγωγούς να τρίβουν τα χέρια τους από χαρά.
Οι μετωρολόγοι υποδεικνύουν πως στα δυτικά και τα βόρεια οι λίγες νεφώσεις γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές, οι οποίες στα δυτικά βαθμιαία θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. 
Την Παρασκευή ο καιρός θα ανοίξει αφού το καιρικό φαινόμενο θα μετακινηθεί προς ανατολάς 

Ο μύθος της Αργοναυτικής εκστρατείας σε μια "ζωντανή" τοιχογραφία

Από το Πήλιο έως τις ακτές της Κολχίδας και από τους άθλους των Αργοναυτών και τις μάχες του Ιάσονα με τον δράκο, ο μύθος της Αργοναυτικής εκστρατείας εξακολουθεί να αποτελεί πηγή έμπνευσης καλλιτεχνών και θέμα εικαστικών παρεμβάσεων. Αυτή τη φορά, η περιπέτεια του Ιάσονα και των Αργοναυτών "μεταφέρεται" εικαστικά και αποτυπώνεται σε μια επιφάνεια - τοιχείο μήκους άνω των 400 μέτρων, στο πλαίσιο έργου που υλοποιεί η ομάδα UrbanAct.
Πρόκειται, όπως είπε στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο συντονιστής προγραμμάτων της UrbanAct Κυριάκος Ιωσηφίδης, για ένα έργο που παίρνει σταδιακά "σάρκα και οστά" στην πόλη του Βόλου, όπου η UrbanAct έχει στήσει το μοναδικό στην Ελλάδα Υπαίθριο Μουσείο Τοιχογραφιών με πάνω από 60 τοιχογραφίες διάσπαρτες στον αστικό ιστό της πόλης, με τη συμμετοχή Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών, την εμπλοκή των πολιτών, τη στήριξη του δήμου, των τοπικών φορέων, εταιρειών κ.ά.
"Το 2017 εκκινήσαμε ένα μεγαλόπνοο σχέδιο με την άδεια και αιγίδα του ΟΣΕ, να παρέμβουμε εικαστικά σε μια εξαιρετικά μεγάλη επιφάνεια-τοιχείο που καλύπτει τον χώρο του ΟΣΕ στην πόλη του Βόλου. Μια επιφάνεια μήκους πάνω από 1,5 χιλιόμετρο. Το εν λόγω τοιχείο ξεκινάει από την περιοχή του εμπορικού κέντρου OldCity και καταλήγει στην παλιά πόλη περνώντας μπροστά και από το Μουσείο Πόλης του Βόλου" ανέφερε ο κ. Ιωσηφίδης.
"Οι παρεμβάσεις -συνέχισε- ξεκίνησαν από την περιοχή του Μουσείου της Πόλης του Βόλου με τοιχογραφίες που αναφέρονται στην ιστορία του ΟΣΕ, σε πρόσωπα παλιάς εποχής της πόλης, στο παλιό λιμάνι, στις πρώτες εργατικές κινητοποιήσεις κ.ά".

Ουρικό οξύ: Ποιες τροφές ωφελούν και ποιες βλάπτουν

Το ουρικό οξύ μπορεί να αντιμετωπιστεί απλώς αλλάζοντας κάποιες συνήθειες στη διατροφή σας.
Δείτε ποιες τροφές οφελούν και ποιες βλάπτουν όσον αφορά το ουρικό οξύ στον οργανισμό σας:
Νερό. Πολύ νερό!...
Αλλάζοντας τη διατροφή σας μπορεί να διαχειριστείτε ποιο εύκολα τα συμπτώματα της ουρικής αρθρίτιδας. Ξεκινήστε με την κατανάλωση περισσότερου νερού, γιατί η αφυδάτωση μπορεί να αυξήσει το ουρικό οξύ.
Μια μελέτη έδειξε ότι οι άνδρες που έπιναν 5-8 ποτήρια νερό την ημέρα είχαν 40% χαμηλότερο κίνδυνο να εκδηλώσουν αυξημένο ουρικό οξύ.
Καλό είναι να αποφεύγετε τα ζαχαρούχα αναψυκτικά.
Δεν χρειάζεται να περιορίσετε όλα τα τρόφιμα που περιέχουν πουρίνες. όπως τα μπιζέλια, τα φασόλια,τα μανιτάρια,το κουνουπίδι,το σπανάκι, και το κοτόπουλο. Έρευνα έδειξε ότι δεν συνδέονται με το αυξημένο ουρικό οξύ.
Απολαύστε γαλακτοκομικά με χαμηλά λιπαρά
Τα γαλακτοκομικά προϊόντα κάποτε ήταν απαγορευμένα για τους ασθενείς με ουρική αρθρίτιδα. Νέες έρευνες δείχνουν ότι τα χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά γάλα και γαλακτοκομικά μπορεί να μειώσουν τον κίνδυνο περισσότερο από 40%.
Λιγότερο κρέας
Φάτε περιορισμένες ποσότητες κοτόπουλο, χοιρινό ή άπαχο βοδινό κρέας - το πολύ μία μερίδα την ημέρα. Αυτά τα είδη κρέατος έχουν λιγότερες πουρίνες από τα υπόλοιπα, όπως είναι τα εντόσθια και άλλα.
Καφεΐνη με μέτρο
Η μέτρια κατανάλωση καφέ φαίνεται ότι δεν αποτελεί κίνδυνο για τα άτομα με ουρική αρθρίτιδα. Το πρόβλημα έγκυται στην κατανάλωση καφεϊνούχων ποτών, τα οποία μπορεί να αυξήσουν τα επίπεδα του ουρικού οξέος.



 Iatropedia.gr

ΣΟΚ! Μεσσήνιος πολιτικός κατηγορείται γιατί… αυνανιζόταν μπροστά σε ανήλικες

Αντιμέτωπος με την κατηγορία της προσβολής της γενετήσιας πράξης κατά συρροή, άπαξ και κατ’εξακολούθηση βρίσκεται γνωστό πολιτικό πρόσωπο της Μεσσηνίας!

Συγκλονιστικά είναι τα στοιχεία που έχουν έρθει στα χέρια της ομάδας του ereportaz.gr και αφορούν τη δικογραφία που έχει σχηματιστεί σε βάρος του πολύ γνωστού πολιτικού προσώπου με έδρα τη Μεσσηνία.
Συγκεκριμένα, ο ανωτέρω κατηγορείται από δύο ανήλικα κορίτσια, πως την 11/9/2019 και ώρα 00.30, στο Περιστέρι Αττικής, οδηγούσε και τα ακολούθησε με πρόσχημα να τα ρωτήσει πληροφορίες για μία οδό.
Oι συγκλονιστικές καταθέσεις των κοριτσιών
Τα όσα ακολουθούν είναι σοκαριστικά… Οι νεαρές κοπέλες καταγγέλουν πως ο κατηγορούμενος βρισκόταν με κατεβασμένο το παντελόνι, χωρίς εσώρουχο και με τα γεννητικά του όργανα σε κοινή θέα! 
Όσο μάλιστα τους μιλούσε, αυνανιζόταν… 
Επιπρόσθετα κατήγγειλαν πως όχημα με τα φώτα του σβηστά, τα πλησίασε μία μέρα πριν και οδηγός (που ταιριάζει με τα στοιχεία του κατηγορούμενου), με την ίδια αφορμή άρπαξε τη μία ανήλικη μέσα από το παράθυρο από τα οπίσθια και την κόλλησε στην πόρτα του αυτοκινήτου!
Συγκρατώντας τα στοιχεία του οχήματος, έτρεξαν έντρομες στις οικογένειές τους και ειδοποίησαν την αστυνομία.
 Η σύλληψη του Μεσσήνιου πολιτικού και επιχειρηματία πραγματοποιήθηκε λίγη ώρα μετά.
Τι απαντά ο ίδιος
Το ereportaz.gr ήρθε σε επικοινωνία με τον κατηγορούμενο, ο οποίος αρνείται την κατηγορία πεισματικά, τονίζει πως η δικάσιμος έχει αναβληθεί για το Φεβρουάριο με ευθύνη των ανηλίκων, καθώς δεν έχει τίποτα να κρύψει, ούτε να φοβηθεί…
 Δήλωσε πως η συγκεκριμένη ιστορία του έχει κάνει κακό, καθώς έχει γίνει ρεζίλι στη γενέτειρά του και όχι μόνο, πως δεν μπορεί να καταλάβει για ποιο λόγο κατηγορήθηκε από τις δύο ανήλικες και πως οδηγούσε με ξεκούμπωτο το παντελόνι διότι πριν από 6 μήνες είχε υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση στη σπονδυλική στήλη.
 Είπε μάλιστα πως οι κοπέλες τον καθύβρισαν…

πηγή: ereportaz.gr

Γιατί σέρνεται το wifi σου

Είσαι σπίτι. Καλά δεν είσαι σπίτι, είσαι άνθρωπος αλλά βρίσκεσαι στο σπίτι cheeky (Κακό αστείο). Stream-άρεις στην τηλεόραση ταινία, για να δεις με τους φίλους που έχουν έρθει και αράζετε!
Παράλληλα ο καθένας χαζεύει στο κινητό του τα Social για να δει τι παίζει στον κόσμο και αν έχετε χάσει κάτι πολύ σημαντικό.
Στάνταρ σκηνικό, που όλοι λίγο πολύ το ζούμε.
Το θέμα είναι ότι υπάρχουν πολλοί εκεί έξω, που ζουν ανάμεσά μας και δεν έχουν ζήσει αυτήν την μοναδική εμπειρία γρήγορου internet ή καλύτερα του γρήγορου ασύρματου internet όπου όλα κυλάνε ομαλα, γιατί πολύ απλά το WiFi τους ΣΕΡΝΕΤΑΙ!
Μπορεί να συμβεί στον καθένα μην αγχώνεσαι! Γιατί όμως συμβαίνει αυτό και πώς μπορούμε να το διορθώσουμε;

Ξεκινάμε από τα βασικά που πρέπει να τσεκάρεις:

Ο χώρος
Έχεις κρύψει το modem σου σε ένα σημείο, ώστε να μην φαίνεται και να μην σου χαλάει την αισθητική του σπιτιού με όλα τα καλώδια που έχει. Με αυτό τον τρόπο το σήμα κόβεται! Αν ισχύει αυτό, καλό θα είναι να του αλλάξεις ΑΜΕΣΩΣ θέση και να το βάλεις σε κεντρικό σημείο στο σπίτι, όσο πιο ψηλά γίνεται και μακριά από τοίχους. Α! Το ίδιο ισχύει και για τα έπιπλα. Οπότε αν έχεις σκοπό να κρύψεις το modem μέσα σε κάποιο ντουλάπι ή συρτάρι, ΞΕΧΝΑ ΤΟ!

Άλλες συσκευές
Το modem και το τηλέφωνο (πόσο μάλλον το ασύρματο) ΔΕΝ είναι φίλοι! Αν έχεις δημιουργήσει την “τηλεφωνική γωνιά” με όλα όσα χρειάζεται να έχεις για το τηλέφωνο και το internet σε ένα μέρος, τα πράγματα δεν θα είναι ευχάριστα. Αυτό δεν ισχύει όμως μόνο για το τηλέφωνο. Φούρνοι μικροκυμάτων, ραδιόφωνα και τηλεοράσεις κάνουν παρεμβολές στο σήμα του WiFi οπότε καλό θα είναι να τις κρατήσεις όσο το δυνατόν, μακριά από το modem.

Το κανάλι WiFi
Τα δίκτυα WiFi δουλεύουν σε συγκεκριμένες συχνότητες, με αποτέλεσμα, αν μένεις σε πολυκατοικία, πολλά δίκτυα να βρίσκονται στην ίδια συχνότητα. Τα Router αναζητούν αυτόματα την καλύτερη δυνατή συχνότητα, όμως μία χειροκίνητη αλλαγή συχνότητας, θα μπορούσε να αλλάξει αισθητά την αποτελεσματικότητά του.

Χρήστες και συσκευές
ΟΚ όλα τα παραπάνω τα έκανες και ακόμα δεν έχεις δει αλλαγή… Τσέκαρε πόσες συσκευές έχεις ταυτόχρονα συνδεδεμένες, πόσοι χρήστες είναι συνδεδεμένοι και τι σύνδεση καταναλώνει ο καθένας. Υπάρχουν routers, που υποστηρίζουν 3 χρήστες και άλλα που είναι σχεδιασμένοι να υποστηρίζουν χιλιάδες!
Διάλεξε την σωστή σύνδεση και τον σωστό εξοπλισμό και τα προβλήματα σου θα λυθούν!
WiFi Extenders: Για εύκολη επέκταση της κάλυψης και της ισχύος του WiFi σήματος σε όλα τα δωμάτια.
Powerlines με μεγάλη εμβέλεια, για σπίτια με «δύσκολα» σημεία, όπως το υπόγειο και η ταράτσα.
Mesh WiFi System για ένα ενοποιημένο και ισχυρό WiFi δίκτυο, ανεξάρτητα από το μέγεθος ή την κατασκευή του σπιτιού.



provocateur.gr

Σε ποιες περιπτώσεις πρέπει να αποφεύγετε τον καφέ

Οι περισσότεροι άνθρωποι ξεκινούν τη μέρα με έναν καφέ όλες τις εποχές του χρόνου.

Εξάλλου, τα οφέλη του καφέ για την υγεία είναι γνωστά και σημαντικά καθώς μεταξύ άλλων μειώνει τον κίνδυνο καρκίνου, άνοιας και διαβήτη και προστατεύει από την παχυσαρκία.Παρ’ όλα αυτά υπάρχουν συγκεκριμένες περιπτώσεις που δεν συνίσταται η κατανάλωση καφέ καθώς μπορεί να φέρει αρνητικά αποτελέσματα.

Δείτε ποιες είναι αυτές…

1. Αν είστε αγχώδεις
Η καφεΐνη που περιέχεται στον καφέ διεγείρει την απελευθέρωση κορτιζόλης –της ορμόνης του στρες- και αδρεναλίνης, που προκαλούν αύξηση της πίεσης του αίματος και του καρδιακού ρυθμού.Η κατανάλωση καφεΐνης, όμως, πάνω από 2000 mg όμως μπορεί να προκαλέσει αϋπνία, τρέμουλο, γρήγορη αναπνοή, υψηλό επίπεδο στρες, υψηλή αρτηριακή πίεση και νευρικότητα.

2.  Όταν ο καφές είναι καυτός
Η κατανάλωση καυτού καφέ και καυτών ροφημάτων γενικά, έχει βρεθεί από έρευνες ότι αυξάνει τον κίνδυνο για καρκίνο του οισοφάγου, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας. Ακόμη, λοιπόν, κι αν βιάζεστε να απολαύσετε τον ζεστό καφέ που έχετε μόλις ετοιμάσει, είναι σημαντικό να το αποφύγετε.

3. Όταν νιώθετε νύστα
Ο καφές μπορεί να σας βοηθήσει να ξενυστάξετε, σύμφωνα με τα αποτελέσματα νέας μελέτης παρ’ όλα αυτά, η καφεΐνη χάνει τη δύναμή της για όσους κοιμούνται λιγότερο απ’ όσο χρειάζεται ο οργανισμός τους. Αν νιώθετε, λοιπόν, ότι πέφτουν τα επίπεδα της ενέργειάς σας, αντί να πιείτε καφέ, πάρτε έναν υπνάκο για λίγα λεπτά.

ΒΙΝΤΕΟ - Δρομέας τερμάτισε στα 5.000μ με την βοήθεια συναθλητή του!


Το περιστατικό που συνέβη στον τερματισμό μίας από τις προκριματικές σειρές στα 5.000 μέτρα του παγκοσμίου πρωταθλήματος, που φιλοξενείται στην Ντόχα του Κατάρ, ήταν χωρίς αμφιβολία το κυρίαρχο γεγονός από την πρεμιέρα στην γιορτή του στίβου.

    Περίπου 250 μέτρα πριν την γραμμή τερματισμού, ο δρομεάς από την Αρούμπα, Τζόναθαν Μπάσμπι, δείχνει να ...

Το Γύθειο τίμησε Ρίτσο και Βρεττάκο

Στον προαύλειο χώρο του Κέντρου Πολιτισμού δήμου Ανατ. Μάνης, στα πλαίσια του εορτασμού των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομίας 2019, πραγματοποιήθηκαν τα αποκαλυπτήρια των προτομών των δυο σπουδαίων Λακώνων ποιητών Νικηφόρου Βρεττάκου και Γιάννη Ρίτσου, οι οποίοι είχαν φοιτήσει στο Γυμνάσιο Γυθείου.

Την εκδήλωση οργάνωσε ο δήμος Ανατ. Μάνης.

Αρχικά, μετά τον χαιρετισμό του δημάρχου Ανατ. Μάνης κ. Ανδρεάκου, ακολούθηκε η κεντρική ομιλία της εκδήλωσης από την δρ. Αρχαιολόγο κα Μαρία Τσούλη, προϊσταμένη του τμήματος Προϊστορικών και Κλασσικών Αρχαιοτήτων και Μουσείων Εφορείας Αρχαιοτήτων Λακωνίας. Στη συνέχεια ο μητροπολίτης Μάνης και ο δήμαρχος Ανατ. Μάνης πραγματοποίησαν τα αποκαλυπτήρια των προτομών των δυο ποιητών.

Ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση και στο σύντομο χαιρετισμό του ο κ. Χρυσόστομος είπε: «αξίζει να θυμόμαστε για μέν τον Γιάννη Ρίτσο το στίχο «Τη ρωμιοσύνη μην την κλαις» για δέ τον Νικηφόρο Βρεττάκο τους στίχους για την αξία της ελληνικής γλώσσας «κι αν τυχόν κάπου ανάμεσα στους γαλάζιους διαδρόμους συναντήσω αγγέλους, θα τους μιλήσω ελληνικά».

Το παρόν στην εκδήλωση έδωσαν εκπρόσωποι πολιτικών και στρατιωτικών αρχών, πλήθος κόσμου καθώς και η κόρη και η νύφη του Νικηφόρου Βρεττάκου.

Τις προτομές φιλοτέχνησε ο γλύπτης Πέτρος Γεωργαρίου από την Λάγεια της Μάνης.

Είχαν ρημάξει την παραλιακή Πυλία

ΒΟΙΔΟΚΟΙΛΙΑ - ΔΙΒΑΡΙ - ΠΕΤΡΟΧΩΡΙ - ΜΕΘΩΝΗ - ΦΟΙΝΙΚΟΥΝΤΑ

Εξιχνιάστηκαν δεκατέσσερις περιπτώσεις κλοπών και αποπειρών κλοπών σε παραλιακές περιοχές στη Πυλία
Για τις υποθέσεις αυτές συνελήφθη ένα άτομο, ενώ κατηγορείται ακόμα ένα
Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για σύσταση συμμορίας και κλοπές κατ’ εξακολούθηση, η οποία περιλαμβάνει και άγνωστους συνεργούς τους
Από την εγκληματική τους δράση είχαν αποκομίσει παράνομο περιουσιακό όφελος που ξεπερνά τις -10.000- ευρώ
Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από μεθοδική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας σε συνεργασία με το Αστυνομικό Τμήμα Πύλου- Νέστορος, δεκατέσσερις (14) περιπτώσεις κλοπών και αποπειρών κλοπών σε παραλιακές περιοχές τοπικών κοινοτήτων του Δήμου Πύλου- Νέστορος .
Για τις υποθέσεις αυτές, συνελήφθη  σε τοπική κοινότητα του Δήμου Καλαμάτας Μεσσηνίας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας, 27χρονος ημεδαπός (Ρομά), ενώ κατηγορείται ακόμα ένας 22χρονος.
Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για σύσταση συμμορίας και κλοπές κατ’ εξακολούθηση, η οποία περιλαμβάνει και άγνωστους συνεργούς τους.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο της εμπεριστατωμένης αστυνομικής έρευνας, που διεξήχθη από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Καλαμάτας, σε συνεργασία με το Αστυνομικό Τμήμα Πύλου- Νέστορος και μετά από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων, εξακριβώθηκε ότι οι ανωτέρω, είχαν συστήσει συμμορία με σκοπό τη διάπραξη κλοπών- διαρρήξεων, κυρίως σε οχήματα, σε παραλιακές περιοχές τοπικών κοινοτήτων του Δήμου Πύλου- Νέστορος Μεσσηνίας.
Από την μέχρι στιγμής έρευνα, προέκυψε ότι οι συλληφθέντες κατά το χρονικό διάστημα από την 21.9.2019 έως (25.9.2019), στις παραπάνω περιοχές, διέπραξαν συνολικά δέκα (10) περιπτώσεις κλοπών και μία (1) περίπτωση απόπειρας κλοπής σε οχήματα και δύο (2) περιπτώσεις κλοπών και μία (1) περίπτωση απόπειρας κλοπής σε οικίες.
Από την παραπάνω εγκληματική τους δράση είχαν αφαιρέσει χρήματα, ηλεκτρονικές συσκευές, κινητά τηλέφωνα, κοσμήματα, προσωπικά αντικείμενα κ.ά., που η συνολική τους αξία ξεπερνά τις -10.000- ευρώ, σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες τους.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας.
Η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, συνεχίζονται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Καλαμάτας, για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων, καθώς.

Το Λιμεναρχείο Πύλου εντόπισε 30 κούρδους που έφευγαν για Ιταλία

 Στο κλειστο γήπεδο της Πύλου οδηγήθηκαν 30 κούρδοι μετανάστες τα ξημερώματα που τους συνέλαβε το Λιμενικό δυτικά της Σαπιέτζας όταν προσπάθησαν  να φύγουν από παραλία της Μεθώνης για Ιταλία .

Το πλωτό σκάφος του Λιμεναρχείου Πύλου τους ακινητοποίησε ενώ συνέλαβε έναν Τούρκο υπηκοο που κατηγορείται σαν διακινητής και σήμερα το μεσημέρι αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα Καλαμάτας


ΦΩΤΟ

Έλληνες και ξένοι επιστήμονες θα κάνουν υποθαλάσσιες ερευνητικές γεωτρήσεις στην περιοχή της Σαντορίνης

Μια ομάδα Ελλήνων και ξένων επιστημόνων σχεδιάζει για πρώτη φορά να κάνει υποθαλάσσιες ερευνητικές γεωτρήσεις στην περιοχή Σαντορίνης-Αμοργού για να αποκτήσει στοιχεία «από πρώτο χέρι» σχετικά με την τωρινή κατάσταση του ενεργού ηφαιστείου, την προϊστορία του και τη γεωδυναμική της περιοχής.
 Εφόσον η ερευνητική πρόταση εγκριθεί, αναμένεται να υλοποιηθεί την περίοδο 2022-23 από το ειδικό πλοίο JOIDES Resolution, που θα έλθει από τις ΗΠΑ και θα «τρυπήσει» σε βάθος εκατοντάδων μέτρων κάτω από το βυθό και μέσα στην καλδέρα της Σαντορίνης.
Η ιδέα προέκυψε σε μια διεθνή επιστημονική συνάντηση στην Αθήνα στο πλαίσιο του προγράμματος MagellanPlus και η σχετική επιστημονική πρόταση είχε αρχικά παρουσιασθεί στο φετινό ετήσιο διεθνές συνέδριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Γεωεπιστημών (EGU). Στην Ελλάδα θα παρουσιασθεί για πρώτη φορά στο πλαίσιο της διεθνούς επιστημονικής ημερίδας «ECORD-IODP Day» που διοργανώνεται στις 3 Οκτωβρίου στο κεντρικό κτίριο του Πανεπιστημίου Αθηνών, με στόχο την προώθηση της συμμετοχής της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Συνεργασία για Θαλάσσιες Ερευνητικές Γεωτρήσεις (ECORD) και μέσω αυτής στο Διεθνές Πρόγραμμα Διερεύνησης των Ωκεανών (International Ocean Discovery Program-IODP). Το IODP, που ήδη αξιολογεί την πρόταση για γεώτρηση στη Σαντορίνη (η τελική έγκριση αναμένεται στο τέλος του 2020 με αρχές 2021), είναι ο φορέας που θα χρηματοδοτήσει την αποστολή.
Επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας είναι ο διακεκριμένος ηφαιστειολόγος Τίμοθι Ντρούιτ του Εργαστηρίου Μαγμάτων-Ηφαιστείων του Πανεπιστημίου Κλερμόν Οβέρν και του Εθνικού Κέντρου Επιστημονικών Ερευνών (CNRS) της Γαλλίας. Από ελληνικής πλευράς συμμετέχουν οι καθηγητές Δημήτρης Πανανικολάου, Στέφανος Κίλιας και Μαρία Τριανταφύλλου και η επίκουρη καθηγήτρια Παρασκευή Νομικού του Τμήματος Γεωλογίας & Γεωπεριβάλλοντος του Πανεπιστημίου Αθηνών, ο καθηγητής Κώστας Παπαζάχος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και η ερευνήτρια του ΕΛΚΕΘΕ Παρασκευή Πολυμενάκου. Συμμετέχουν επίσης Γερμανοί επιστήμονες του Ινστιτούτου Γεωφυσικής του Πανεπιστημίου του Αμβούργου και του Κέντρου Ωκεανογραφικών Ερευνών Helmholtz GEOMAR του Κιέλου, καθώς και Αμερικανοί όπως η καθηγήτρια Έμιλι Χουφτ του Τμήματος Γεωεπιστημών του Πανεπιστημίου του Όρεγκον.

Έβαζε 7 χρονη να βλέπει τσόντες και την απειλούσε να μην μιλήσει

«Εάν αποκάλυπτε κάτι στου γονείς της θα την έδερνε ή θα σκότωνε τους γονείς της»

Την πρωτόδικη απόφαση επικύρωσε το Εφετείο σχετικά με την ποινή φυλάκισης επτά ετών σε 47χρονο, ο οποίος το 2017 καταδικάστηκε για σεξουαλική κακοποίηση 7χρονου κοριτσιού σύμφωνα με την sigmalive.com.
Η κυπριακή ιστοσελίδα επικαλούμενη την εφημερίδα της Μεγαλονήσου «Φιλελεύθερος» αναφέρει πως ο καταδικασθέντας διέμενε με τη σύζυγό του στην ίδια γειτονιά με την ανήλικη.  Η μητέρα του 7χρονου κοριτσιού είχε ζητήσει από την εκπαιδευτικό σύζυγο του 47χρονου βοήθεια, ώστε να παραδίδει μαθήματα στην ανήλικη.
Κατά την απουσία της συζύγου του, ο 47χρονος προέβαινε σε άσεμνες πράξης κατά της 7χρονης, όπου την υποχρέωνε  να τον αγγίζει στα γεννητικά όργανα και την εξανάγκαζε να παρακολουθεί ροζ ταινίες.
Μάλιστα ο 47χρονος την απειλούσε να μην μιλήσει στους οικείους της, λέγοντάς της πως «εάν αποκάλυπτε κάτι στου γονείς της θα την έδερνε ή θα σκότωνε τους γονείς της».
Τα γεγονότα αποκαλύφθηκαν το 2015, όταν η 7χρονη μίλησε για τα όσα πέρασε στα χέρια του 47χρονου στον 12χρονο τότε αδελφό  και στη συνέχεια η υπόθεση καταγγέλθηκε στην Αστυνομία.

ΦΩΤΟ - Σφοδρή σύγκρουση με τεράστιο αγριογούρουνο στη δυτική Φθιώτιδα

Από τύχη δεν είχαμε κάποιον τραυματισμό…

Σοβαρές υλικές ζημιές σε αυτοκίνητο και ο θάνατος ενός ζώου, ήταν ο απολογισμός του νέου τροχαίου με αγριογούρουνο, που σημειώθηκε νωρίς το πρωί του Σαββάτου (28/9) στο δρόμο Καστρί – Γραμμένη στη δυτική Φθιώτιδα.

Το ευτύχημα είναι ότι το αυτοκίνητο ήταν μεγάλο, τύπου τζιπ και ο οδηγός του δεν τραυματίστηκε από τη σφοδρότατη σύγκρουση με το ζώο που ξεπερνούσε τα 100 κιλά!


Πρόκειται για το μεγαλύτερο αγριογούρουνο που έχει προκαλέσει τροχαίο μέχρι σήμερα και είναι πραγματικά θαύμα που δεν είχαμε τραυματισμό ανθρώπου.
Ο Αντιδήμαρχος υπεύθυνος για τη ΔΕ Μακρακώμης Πάνος Κοντογεώργος ζητεί από τους οδηγούς να προσέχουν μέρα – νύχτα στους επαρχιακούς δρόμους, καθώς διαπιστώνουμε ότι ακόμη και τα πιο μεγάλα και ενήλικα αγριογούρουνα κατεβαίνουν ανεξέλεγκτα στις κατοικημένες περιοχές.

Το ζώο που είχε το μέγεθος μικρού μοσχαριού, επρόκειτο να απομακρυνθεί από το σημείο και να ταφεί υγειονομικά όπως προβλέπεται, σύμφωνα με τον κ. Κοντογεώργο.


lamiareport.gr

Καθηγητές του 5ου Γενικού Λυκείου Καλαμάτας στην Στοκχόλμη και στο Λονδίνο

Στον δομημένο κύκλο μαθημάτων συμμετείχαν συνολικά 15 εκπαιδευτικοί από την Ελλάδα, Κύπρο, Γερμανία και Πορτογαλία ενώ ο φορέας διοργάνωσης της επιμόρφωσης λέγεται EUcourses.euElderberryAB, έχει έδρα στην Αγγλία και χώρα υλοποίησης την Σουηδία.

  To πρόγραμμα περιελάμβανε δραστηριότητες τόσο γνωστικού περιεχομένου όσο και καλλιέργειας δεξιοτήτων των συμμετεχόντων (διαλέξεις, επισκέψεις σε πολιτιστικούς χώρους και μουσεία, εργαστήρια, ομαδοσυνεργατικές δραστηριότητες και αξιολόγηση), σχετικά με την αξιοποίηση της μουσειακής εκπαίδευσης και του ρόλου των μουσείων και των χώρων ιστορικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος, ως πηγή γνώσης στην εκπαιδευτική διαδικασία.

   Πολύ σημαντικό μέρος της επιμόρφωσης αποτέλεσε η αξιοποίηση καινοτόμων μεθόδων mobilelearning και ηλεκτρονικής μάθησης με την χρήση κινητών συσκευών smartphones και ipads και μέσω λειτουργικών Android και IOS και εφαρμογών όπως QRCode και AdobeSparkvideo.

  Στην διάρκεια του προγράμματος πραγματοποιήθηκαν επισκέψεις σε μουσεία και χώρους πολιτιστικού ενδιαφέροντος όπως το υπαίθριο μουσείο  Skansen, το μουσείο Vasa, το Μεσαιωνικό μουσείο Στοκχόλμης, το RoyalArmoryMuseum, StockholmCityMuseum, η ιστορική πόλη Mariefred,  το κάστρο GripsholmSlot  στα οποία εφαρμόστηκαν ομαδο- συνεργατικές και βιωματικές μέθοδοι εξερεύνησής τους προκειμένου να αξιοποιηθούν  σε δραστηριότητες εκτός τάξης.

   Η ολοκλήρωση του σεμιναρίου έκλεισε με παρουσίαση εργασιών των συμμετεχόντων και αξιολόγησή τους από τον φορέα διοργάνωσης  καθώς και με την απονομή πιστοποίησης συμμετοχής και βεβαίωσης παρακολούθησης για τις εκπαιδευτικούς Άννα Κακλή ΠΕ78 και Γεωργία Παπαθανασοπούλου ΠΕ02, ενώ απέκτησαν έγγραφο κινητικότητας Europass.

Λονδίνο

   Το 5ο Γενικό Λύκειο Καλαμάτας επίσης συμμετείχε με μεγάλη επιτυχία στο πρόγραμμαErasmus+/ Δράση ΚΑ1– Μαθησιακή κινητικότητα προσωπικού σχολικής εκπαίδευσης. Συγκεκριμένα οι Καθηγητές Βασίλειος Ρουσέας κλ ΠΕ86 και Μαρία Ξαπλαντέρη κλ ΠΕ04 παρακολούθησαν στο Λονδίνο το πρόγραμμα «Καινοτόμες Διδακτικές Προσεγγίσεις» του φορέα ITC, από 5-9 Αυγούστου 2019.

  Οι καθηγητές εξασκήθηκαν κυρίως σε τεχνικές ενεργητικής μάθησης και στη χρήση νέων τεχνολογιών στην εκπαίδευση με συναδέλφους από άλλα σχολεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το πρόγραμμα χρηματοδοτήθηκε από το ΙΚΥ. Ήρθαν σε επαφή με το αγγλικό εκπαιδευτικό σύστημα ακι αποκόμισαν σημαντικές γνώσεις για την λειτουργία των νέων τεχνολογιών στο χώρο της εκπαίδευσης.

   Στόχος των δραστηριοτήτων αυτών είναι η διαμόρφωση της ιδιότητας του ευρωπαίου πολίτη μέσω της κοινής πολιτιστικής κληρονομιάς της Ευρώπης, η καλλιέργεια του ανθρωπισμού και η οικοδόμηση ουσιαστικών και ισότιμων σχέσεων μεταξύ πολιτών με ενίσχυση του αλληλοσεβασμού, της αλληλεγγύης και της διαπολιτισμικής συνείδησης.

   Οι συμμετέχοντες εκπαιδευτικοί ανέπτυξαν μια βαθύτερη κατανόηση της ευρωπαϊκής εκπαίδευσης και του πολιτισμού, κατανόησαν την συμβολή  των μουσείων στην διαμόρφωση της συλλογικής συνείδησης και της ευρωπαϊκής ταυτότητας, διερεύνησαν τον τρόπο αξιοποίησης των μουσείων στην σχολική εκπαίδευση για ζητήματα ταυτότητας και ενσωμάτωσης, αντιλήφθηκαν τα μουσεία ως χώρους ενίσχυσης της διαπολιτισμικής συνείδησης, εφάρμοσαν βιωματικούς και εναλλακτικούς τρόπους μάθησης για επισκέψεις σε πολιτιστικούς χώρους ώστε η εμπειρία μιας επίσκεψης να είναι εποικοδομητική,  απέκτησαν ψηφιακές δεξιότητες για αξιοποίηση σε ξεναγήσεις σε μουσεία, καλλιέργησαν επικοινωνιακές και γλωσσικές δεξιότητες συνεργασίας με συναδέλφους άλλων χωρών της Ευρώπης. Οι εκπαιδευόμενοι αποκόμισαν γνώσεις και βελτίωσαν δεξιότητες τις οποίες θα αξιοποιήσουν στην σχολική κοινότητα.
Το επιμορφωτικό πρόγραμμα SMILE– Using Museums and Heritage as a Teaching and Learning Resource το οποίο παρακολούθησαν στην Στοκχόλμη από 4 έως 10 Αυγούστου 2019 δύο εκπαιδευτικοί του 5ου Γενικού Λυκείου Καλαμάτας εντάσσεται στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus +/Δράση ΚΑ1– Μαθησιακή κινητικότητα προσωπικού σχολικής εκπαίδευσης και επιχορηγήθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε συνεργασία με το Ι.Κ.Υ. το οποίο υπέχει την θέση της Εθνικής Μονάδας Συντονισμού για την Εκπαίδευση και την Κατάρτιση του προγράμματος Erasmus +.

Παντρέψου να γλυτώσεις...Από ποια ασθένεια δεν κινδυνεύουν οι παντρεμένοι

Ψάχνεις ένα καλό λόγο για να παντρευτείς; 
Αν δεν σου φτάνει ο έρωτας, η συντροφικότητα και όλοι οι ρομαντικοί λόγοι που θα σου δώσουν οι φανατικοί του γάμου, η επιστημονική κοινότητα έρχεται να σε σπρώξει στα σκαλιά της εκκλησίας ή του δημαρχείου, ανάλογα τι προτιμάς.
Οι παντρεμένοι δεν κινδυνεύουν από άνοια. Μέχρι τώρα οι επιστήμονες είχαν καταλήξει ότι η συγκατοίκηση προσφέρει πολλά οφέλη στη λειτουργία του μυαλού, αλλά τώρα έρχονται να παρουσιάσουν νέα έρευνα που λέει ότι όσοι ζούνε μέσα σε γάμο, αργούν ή δεν εμφανίζουν καθόλου, τη συχνότερη ασθένεια στο δυτικό κόσμο, την άνοια.
Τα αποτελέσματα ήταν κατηγορηματικά. Οι άνδρες χωρισμένοι έχουν διπλάσιο κίνδυνο να παρουσιάσουν προβλήματα με τη λειτουργία του εγκεφάλου. Το ποσοστό μικραίνει στις γυναίκες, κάτι που συνδέεται με την μητρότητα.
Τα ποσοστά άνοιας αυξάνονται στους ανύπαντρους και σε αυτούς που δεν είχαν μεγάλη σε διάρκεια σχέση.

Νεκρός ο 25χρονος αστυνομικός που έπεσε σε χαράδρα στο Πάπιγκο

Νεκρός εντοπίστηκε τελικά από ελικόπτερο Super Puma ο 25χρονος αστυνομικός που πεζοπορούσε σε περιοχή κοντά στο Πάπιγκο, με προορισμό τη Δρακόλιμνη, το απόγευμα της Παρασκευής
Ο άτυχος 25χρονος αστυνομικός κατευθυνόταν προς τη Δρακόλιμνη μαζί με συνάδελφο του, αλλά σε κάποιο σημείο της διαδρομής γλίστρησε και έπεσε σε χαράδρα, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του.
Οι δύο φίλοι είχαν διανυχτερεύσει στο ορειβατικό καταφύγιο της περιοχής το προηγούμενο βράδυ.
Η επιχείρηση ανάσυρσης της σορού του 25χρονου έχει προγραμματιστεί για το πρωί του Σαββάτου, λόγω του εξαιρετικά δύσβατου ανάγλυφου της περιοχής.
 
 
 Epirus News

Σιγά μην δω την ταινία του Γαβρά λέει η Λιάνα

Καρφιά από τη βουλευτή του ΚΚΕ

Η βουλευτής του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη , μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104,6 και στον Γιάννη Πρετεντέρη απάντησε αν θα πάει να δει την ταινία του Γαβρά για τον Βαρουφάκη.
«Εγώ την ταινία του Βαρουφάκη να πάω να δω; Έχω δύο ώρες στη ζωή μου από τις οποίες ελάχιστες μου περισσεύουν για να περάσω καλά και θα πάω να ξαναζήσω την εκδοχή του Βαρουφάκειου εφιάλτη από την αρχή δια χειρός Γαβρά; Πιστέψτε στ΄αλήθεια προτιμώ να βγάλω βόλτα το σκύλο μου» σχολίασε χαρακτηριστικά η κ. Κανέλλη, όπως αναφέρει το enimerosi24.
Σχολιάζοντας τις εξελίξεις στην υπόθεση της Novartis η κ. Κανέλλη είπε πως δεν είναι κατά της προανακριτικής επιτροπής και ότι η ίδια ως νομικός είναι πολύ επιφυλακτική για το τι θα σχηματιστεί την ημέρα της ψηφοφορίας.

Ο Νίκος Παππάς της αποτυχημένης «αριστερής διαπλοκής» θέλει και τα ρέστα

Σε γενικές γραμμές υπάρχουν ορισμένα πράγματα για τα οποία ο Νίκος Παππάς καλό είναι να μη μιλάει.
 
Εκτός εάν θέλει να δώσει εξηγήσεις ή να απολογηθεί για όσα έκανε και όσα δεν έκανε όσο καιρό διαχειρίστηκε κυβερνητικές ευθύνες.
Γιατί δεν μπορούμε να ξεχάσουμε ότι ο Νίκος Παππάς ήταν αυτός που χρεώθηκε το φιάσκο του πρώτου διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες.
Ήταν αυτός που επέμεινε να γίνει διαγωνισμός χωρίς συμμετοχή του ΕΣΡ.

Τα βοσκοτόπια του Καλογρίτσα

Όμως, ήταν απολύτως προφανές ότι στο χωρίς συμμετοχή του ΕΣΡ δεν υπήρχε περίπτωση να περνούσε ο νόμος από το ΣΤΕ και οποιοσδήποτε διαγωνισμός θα ακυρωνόταν.
Γιατί ήταν ο Νίκος Παππάς αυτός που υποστήριξε να δοθεί η άδεια στον απίστευτο εκείνο τύπο τον Καλογρίτσα και τα…
βοσκοτόπια του, με αποτέλεσμα των τραγέλαφο που είδαμε.
Και σαν να μην έφτανε αυτό, μετά ζητούσε από τους άλλους συμμετέχοντες στο διαγωνισμό να… δανείσουν τον Καλογρίτσα για να μη χάσει την άδεια.
Γιατί ήταν ο Νίκος Παππάς που μετά είδε στο πρόσωπο του Ιβάν Σαββίδη αυτόν που θα έφτιαχνε επιτέλους το SYRIZA channel.
Δηλαδή, υπερασπίστηκε τη θέση ότι ένα κόμμα της Αριστεράς θα έπρεπε να στηρίξει ανοιχτά έναν ολιγάρχη από τη μετακομμουνιστική Ρωσία με ό,τι και εάν σημαίνει αυτό.
Γιατί ήταν ο Νίκος Παππάς που στο υπουργείο του αντί να προωθήσει την ψηφιακή πολιτική και το ψηφιακό κράτος, προσπαθούσε να πετάξει… δορυφόρους.
Και τώρα ο Νίκος Παππάς αποφάσισε να ξαναχτυπήσει.
Αντί να κάνει αυτοκριτική ή να βγάλει συμπεράσματα από τη μάχη της διακυβέρνησης, έρχεται και ουσιαστικά προτείνει ως πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ την «κατασκευή εχθρών».
Δηλαδή, έρχεται και λέει ότι αντί ο ΣΥΡΙΖΑ να βγει και να μιλήσει για τα πραγματικά προβλήματα της κοινωνίας, να κάνει αντιπολίτευση σκληρή, αλλά τεκμηριωμένη στη ΝΔ και να προτείνει εναλλακτικές λύσεις, αρκεί να «κατασκευάσει εχθρούς».
Γι’ αυτό και ο Νίκος Παππάς ουσιαστικά λέει «δεν χρειάζεται να σπάσουμε το κεφάλι μας να αποκτήσουμε πρόγραμμα και σοβαρότητα, αρκεί να χτυπάμε τον Μαρινάκη».
Δεν λέει καν ότι πρέπει ο ΣΥΡΙΖΑ να έρθει σε σύγκρουση συνολικά με τα μεγάλα συμφέροντα – και πώς να το κάνει όταν η κυβέρνηση στην οποία συμμετείχε έκανε διαρκώς εξυπηρετήσεις π.χ. στον Σαββίδη.
Λέει απλώς να βρουν έναν επιχειρηματία και να τον πολεμάνε για να το παίζουν «σύγκρουση με το σύστημα».

Ο βασικός εκπρόσωπος

Γι’ αυτό το λόγο και ο Παππάς έχει γίνει ο βασικός εκπρόσωπος όλου αυτού του θορύβου για τη Nova.
Μιας υπόθεσης που ανακαλύπτει ένα «μονοπώλιο» που απέχει από το να έχει φτιαχτεί, που παραβλέπει πώς είναι οργανωμένος ο χώρος των τηλεοπτικών δικαιωμάτων και που προσπερνά μικρο-μονοπώλια όπως το PAOK TV.
Το χειρότερο δεν είναι αυτό.
Το χειρότερο είναι ότι ο Νίκος Παππάς θεωρεί ότι με τέτοιες δήθεν επιδείξεις, αντισυστημικότητας, που στην πραγματικότητα είναι απλώς απόπειρες «εξυπηρέτησης» αντίπαλων επιχειρηματικών κέντρων, ο ΣΥΡΙΖΑ θα συγκαλύψει το κενό στρατηγικής ή ότι δεν θα χρειαστεί να αποκτήσει στρατηγική.
Όμως, είναι γελασμένος εάν θα βρει πολλούς να τον ακολουθήσουν.
Υπάρχουν αρκετοί μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ που ζητούν επιτέλους αυτό το κόμμα να κάνει πολιτική.
Και που δεν ξεχνούν το κόστος που κατά καιρούς είχαν οι διάφορες «φαεινές ιδέες» του Παππά. 

Λευτέρης Χαραλαμπόπουλος
ΤΑ ΝΕΑ

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου