30.5.15

Βρίζονται οι Πασόκοι μέσα στον ....ΣΥΡΙΖΑ

Tην αντίδρασή της για την επιλογή της Έλενας Παναρίτη ως εκπροσώπου της Ελλάδας στο ΔΝΤ εξέφρασε η ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σοφία Σακοράφα, με σχόλιό της στο Twitter, κάνοντας λόγο για ατυχή επιλογή που ξεπερνά κάθε όριο.

«Η Παναρίτη εκπρόσωπος της πρώτης αριστερής κυβέρνησης; Ε, όχι, αυτό ξεπερνά τα όρια» έγραψε η κ. Σακοράφα.
Λίγο αργότερα, πρόσθεσε με νέο της σχόλιο: «Δυστυχώς η Παναρίτη δεν είναι η πρώτη ατυχής επιλογή, αλλά είναι αυτή που ξεπερνά κάθε όριο».

"Πονάν, ωρέ, τα παλικάρια;"

 Η συμφωνία θα είναι «έντιμη, καθαρή, διαυγής αλλά και αρκετά επώδυνη» !!!

Μέσα στην εβδομάδα θα υπάρχει συμφωνία, εκτίμησε ο Νίκος Βούτσης, που άφησε αιχμές για την επιλογή της Ελενας Παναρίτη στο ΔΝΤ.
Η συμφωνία θα είναι «έντιμη, καθαρή, διαυγής αλλά και αρκετά επώδυνη», τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών. Σε ερώτηση για το τι θα συμβεί αν η κυβέρνηση χάσει την δεδηλωμένη κατά την ψηφοφορία για τη συμφωνία, ο κ. Βούτσης απάντησε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ ότι «Θα κάνουμε ό,τι προβλέπει το Σύνταγμα, δηλαδή εκλογές». Παρόλα αυτά, εκτίμησε ότι δεν το θεωρεί πολύ πιθανό να επιλέξει ο Αλέξης Τσίπρας προσφυγή στις κάλπες.
Ακόμη, ο κ. Βούτσης υπέδειξε τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ως τον άνθρωπο πίσω από τα σενάρια για συμφωνία time-out ανάμεσα στην Ελλάδα και τους εταίρους της, ενώ εξέφρασε τη διαφωνία του για την επιλογή Παναρίτη. «Καλό είναι όλοι να αξιοποιούνται και όλοι να μπορούν να αλλάξουν θέση αλλά δεν είναι ανάγκη να είναι στην προμετωπίδα του αγώνα αλλά μπορούν να την επικουρούν και τότε θα ήταν χρησιμότερο», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Για το θέμα της κομματικής πειθαρχίας, είπε ότι «η Αριστερά ξέρει να αυτοπειθαρχείται όταν έχει μπροστά της όλο το κάδρο. Ο καθένας θα πάρει τις αποφάσεις του έχοντας απέναντί του το λαό που μας ψήφισε.
Αν είναι κάτι να ξινίζει θα ξινίζει σε όλους μας».

Μόλις είδε την νύφη πήγε να..... Βρέ τον φουκαρά τον γαμπρό τι έπαθε !!!

Σε ορισμένες χώρες του κόσμου ισχύει ακόμα η παράδοση του προκαθορισμένου γάμου, που μπορεί και να μην είναι το καλύτερο πράγμα για τους μέλλοντες συζύγους, όμως κάποιοι από αυτούς προσπαθούν όντως να κάνουν τον γάμο τους να λειτουργήσει.

Σε αυτήν την περίπτωση, τα πράγματα δεν εξελίχτηκαν έτσι. Την περασμένη εβδομάδα, οι ειδήσεις στην Κίνα ανέφεραν ένα περιστατικό απόπειρας αυτοκτονίας ενός νεαρού γαμπρού από την επαρχία Hubei, ο οποίος μόλις αντίκρισε για πρώτη φορά τη νύφη, έχασε τη γη από τα πόδια του και απογοητευμένοςόπως ήταν, άφησε στα ξαφνικά τη γαμήλια τελετή.
Όπως αναφέρουν σχετικά δημοσιεύματα, ο 33χρονος Kang Hu είπε στην 30χρονη Na Sung, πως είναι «πάρα πολύ άσχημη» και πως θα του χαλούσε την εικόνα του, μιας και εκείνη δεν τηρούσε τις υψηλές του προδιαγραφές. Και φυσικά, όλα αυτά ειπώθηκαν μπροστά στους καλεσμένους, οι οποίοι σάστισαν με τα γεγονότα. Μετά την ανακοίνωσή του, ο 33χρονος έφυγε από την τελετή και αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει, προσπαθώντας να πνιγεί σε ένα κοντινό ποτάμι. Ο Pal Chan Wang, ένας από τους καλεσμένους του γάμου, δήλωσε πως το παραπάνω γεγονός αποτέλεσε μια πολύ αμήχανη στιγμή για όλους, ενώ η νύφη ήταν συντετριμμένη και οι οικογένειά της έξαλλη. Επίσης, οι φίλοι και των δυο τους στεναχωρήθηκαν πολύ.

Αμέσως μετά από την αποχώρηση του 33χρονου, βγήκαν να τον αναζητήσουν και τελικά εντοπίστηκε κατά μήκος του ποταμού στον οποίο προσπάθησε να πνιγεί. Φορώντας τα γαμπριάτικα ρούχα του, επέπλεε στην επιφάνεια του νερού μπρούμυτα, αναίσθητος, κάνοντας τον φίλο του Qan Tsui, που τον βρήκε, να πιστεύει πως ήταν νεκρός. Μόλις έφτασαν οι αρχές στο σημείο, αφού τον έβγαλαν από το ποτάμι δένοντας ένα σχοινί γύρω του, με τη βοήθεια των πυροσβεστών τον έσυραν στην ξηρά, σώζοντάς του τη ζωή.

Όταν εκείνος βρήκε ξανά τις αισθήσεις του, εξήγησε για ποιον λόγο συμπεριφέρθηκε έτσι, λέγοντας πως νιώθει πάρα πολύ άσχημα για όσα συνέβησαν και εξήγησε πως όταν είδε την 30χρονη και αντιλήφθηκε πως δεν είναι όπως την περίμενε, συνειδητοποίησε το κακό που θα έκανε εκείνη στην εικόνα του... Μιας και δεν μπορούσε να βρει άλλη λύση στο πρόβλημά του, αποφάσισε να αυτοκτονήσει. Από την πλευρά της, η νύφη δήλωσε στο τοπικό κανάλι πως νιώθει ιδιαίτερα σοκαρισμένη με όλα αυτά, όμως είναι αποφασισμένη να βρει τον σωστό άντρα.

ΤΡΙΠΟΛΗ: Εγκαινιάστηκε η νέα ατομική έκθεση εικαστικών του Παύλου - Άγγελου Κουγιουμτζή

Εγκαινιάστηκε παρουσία πολυπληθούς κοινού, χθες βράδυ, η έκθεση γλυπτικής - ζωγραφικής του Παύλου - 'Αγγελου Κουγιουμτζή, στην γκαλερί Κούρος στην Τρίπολη.
Πρόκειται για την πρώτη μετά από δεκαπέντε χρόνια, ατομική έκθεση του διεθνούς Έλληνα εικαστικού, έργα του οποίου φιλοξενούνται σε μεγάλες πόλεις και στις πέντε ηπείρους.
Η έκθεση με τίτλο «ET IN ARCADIA EGO», περιλαμβάνει έργα που διέπονται από μια αέναη κίνηση, εμπνευσμένα από το αρκαδικό ιδεώδες και την Αρκαδία, κι αναπαριστούν τον Πάνα με τον αυλό του, νύμφες, τον Δία με τη Δανάη, με τη Λήδα, ενώ τα γλυπτά είναι έργα μικρών διαστάσεων, εμπνευσμένα από τη μυθολογία και την ελληνική φιλοσοφία.
Την έκθεση εγκαινίασε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Πέτρος Τατούλης, ο οποίος υπογράμμισε πως πρόκειται για μια σπάνια έκθεση του καλλιτέχνη, «που μας εκπροσωπεί στον διεθνή χώρο, με ιδιαίτερη θεματολογία ως ερμηνευτική προσέγγιση τον όρο της ανάτασης. Μιας φιλοσοφικής διάστασης που έχει να κάνει με το ίδιο φωτεινό παράδειγμα του Προμηθέα, που δεν είναι τίποτα άλλο από μια προσπάθεια ανατάσεως του ίδιου του ανθρώπου μέσα στην πραγματικότητα, αλλά και μέσα στην εξέλιξη».
«Είναι μεγάλη η χαρά και η συγκίνησή μου που επιτέλους έρχομαι κι εγώ στην Αρκαδία» υπογράμμισε ο Παύλος - 'Αγγελος Κουγιουμτζής και πρόσθεσε: «Έρχομαι στην Αρκαδία που δημιουργήθηκε το αρκαδικό ιδεώδες. Η αγάπη των Ελλήνων και όλων προς την ομορφιά, προς τον μύθο. Ένα ιδεώδες που θάμπωσε όλη την Ευρώπη αιώνες πριν».
Αναφερόμενος στα έργα του, είπε ότι φαίνεται πως ακολούθησε το αρκαδικό ιδεώδες κι εκφράζουν την ομορφιά και τη χαρά της ζωής, την ανάταση. Και τόνισε ότι «νιώθω κι εγώ μέρος του αρκαδικού ιδεώδους, λόγω των αρχών που χρησιμοποιώ στα έργα μου, οπότε και με τη χαρά μου που σας βλέπω εδώ, μπορώ να πω κι εγώ ότι γεννήθηκα στην Αρκαδία».
Αμέσως μετά τα εγκαίνια της έκθεσης ακολούθησε συναυλία-αφιέρωμα στα 90χρονα του Μίκη Θεοδωράκη με τον Τάκη Κωνσταντακόπουλο.
Η έκθεση του Παύλου - 'Αγγελου Κουγιουμτζή θα διαρκέσει έως τις 25 Ιουνίου στην γκαλερί Κούρος, που βρίσκεται πλησίον της πλατείας 'Αρεως, στο πεζόδρομο της Δημητρακοπούλου στο κέντρο της Τρίπολης.

ΠΥΛΟΣ - Συνελήφθη 29χρονος Βούλγαρος ύστερα από Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης για εμπρησμό από πρόθεση

Συνελήφθη σήμερα το πρωί στην Πύλο Μεσσηνίας, ένας 29χρονος Βούλγαρος, γιατί σε βάρος του εκκρεμούσε Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης.
Συγκεκριμένα, εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης από τις βουλγαρικές αρχές, σύμφωνα με το οποίο κατηγορείται για εμπρησμό από πρόθεση, που σημειώθηκε το 2010 στη Βουλγαρία.
Ο 26χρονος θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Εφετών Καλαμάτας.

Με καλό καιρό η έξοδος για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος

Τέλος στο «διάλλειμμα» της κακοκαιρίας - Η θερμοκρασία θα φτάσει σταδιακά και τους 28 βαθμούς

Τέλος από σήμερα στο διάλλειμμα της κακοκαιρίας που επικράτησε σε όλη τη χώρα τις προηγούμενες ημέρες καθώς ο καιρός βελτιώνεται και γίνεται «σύμμαχος» των εκδρομέων του τριημέρου.

Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους το μοναδικό που θα θυμίζει τον κακό καιρό των 24ωρων που προηγήθηκαν θα είναι η συνεφιά που θα επικρατεί κατά τόπους ενώ λίγες βροχές θα πέσουν στα Δωδεκάνησα και τα ορεινά της Βόρειας Ελλάδας. Σταδιακά θα ανέβει και η θερμοκρασία η οποία αναμένεται σήμερα να φτάσει τους 24-26 βαθμούς ενώ οι άνεμοι έντασης 4-5 μποφόρ δεν θα δημιουργήσουν προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες. Η καλοκαιρία θα συνεχιστεί και την Κυριακή με τη θερμοκρασία, μάλιστα, να σημειώνει περαιτέρω άνοδο και να φτάνει ακόμα και τους 28 βαθμούς Κελσίου.

Τη Δευτέρα, οπότε αναμένεται η επιστροφή των εκδρομέων, και την Τρίτη θα επικρατήσουν αραιές νεφώσεις, οι οποίες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα πυκνώσουν στα ηπειρωτικά και θα εκδηλωθούν πρόσκαιρες βροχές στη δυτική Στερεά, την Ήπειρο και τη Θεσσαλία ενώ αμετάβλητη θα παραμείνει η θερμοκρασία. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία των μετεωρολόγων η θερμοκρασία αναμένεται να σημειώσει περαιτέρω άνοδο την Τετάρτη και την Πέμπτη.

Χωρίς προβλήματα θα πραγματοποιηθούν και οι πτήσεις καθώς η Ομοσπονδία Συλλόγων Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας ανέστειλε την 48ωρη απεργία που είχε εξαγγείλει μετά τη συνάντηση που είχε η διοίκηση της ομοσπονδίας το μεσημέρι της Παρασκευής στη Βουλή με τον αναπληρωτή υπουργό Υποδομών Χρήστο Σπίρτζη.

Επί ποδός και η τροχαία προκειμένου να διασφαλιστεί η ασφαλής μετακίνηση των εκδρομέων που θα κινηθούν στο εθνικό και επαρχιακό δίκτυο της χώρας με τον σχεδιασμό να περιλαμβάνει:

-Αυξημένη αστυνόμευση του οδικού δικτύου σε τομείς, με βάση τις ιδιαίτερες κυκλοφοριακές συνθήκες κάθε περιοχής.
-Ενισχυμένη αστυνομική παρουσία και αστυνόμευση των σημείων του οδικού δικτύου όπου σημειώνονται συχνά τροχαία ατυχήματα.
-Ρύθμιση της κυκλοφορίας με πεζούς τροχονόμους, σε βασικές διασταυρώσεις, για την αποφυγή κυκλοφοριακών συμφορήσεων.
-Αυξημένα μέτρα στις εισόδους-εξόδους των μεγάλων αστικών κέντρων, όπου παρατηρείται μεγάλη κίνηση οχημάτων.
-Αυξημένα μέτρα σε χώρους όπου παρατηρείται μαζική διακίνηση επιβατών (αεροδρόμια, λιμάνια, σταθμοί, κ.λ.π.)
-Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε περιοχές που θα πραγματοποιηθούν εορταστικές εκδηλώσεις.
-Παρουσία τροχονόμων στους σταθμούς διοδίων, για τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας, την ενημέρωση και την παροχή συμβουλών στους οδηγούς και τους συνεπιβάτες.
-Ενημέρωση των πολιτών σε περιπτώσεις κυκλοφοριακών ή άλλων προβλημάτων.

Υπενθυμίζεται ότι έως τη 1 μετά το μεσημέρι σήμερα απαγορεύεται η κίνηση φορτηγών αυτοκινήτων ωφέλιμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου στο ρεύμα εξόδου:
-Στη νέα εθνική οδό και στην παλιά εθνική οδό Αθηνών - Κορίνθου - Πατρών, από τα διόδια Ελευσίνας μέχρι τα διόδια Ρίου.
-Στη ν.ε.ο. Αθηνών - Θεσσαλονίκης, από τον κόμβο Αγ. Στεφάνου (Κρυονέρι) μέχρι τη διασταύρωση του Μπράλου, από τον κόμβο Λαμίας μέχρι τον κόμβο Ραχών Φθιώτιδας και από τη Λάρισα (χιλιομετρική θέση 365+400) μέχρι την κάτω διάβαση περιοχής Σκοτίνας (χ.θ. 410).
-Στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης - Ν. Μουδανιών, από την αερογέφυρα Θέρμης μέχρι το 34ο χλμ.
-Στην εθνική οδό Σχηματαρίου - Χαλκίδας, από τη διασταύρωσή της με τη νέα εθνική Αθηνών - Θεσσαλονίκης μέχρι την υψηλή γέφυρα Χαλκίδας (χ.θ. 12+300).
-Στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης - Καβάλας από το 11ο χλμ (χ.θ. 11+340) έως την χ.θ. 97+650 ( μέχρι τη γέφυρα του Στρυμόνα).

Πού θα ταξιδέψουν οι περισσότεροι εκδρομείς
Για άλλη μια χρονιά αγαπημένοι προορισμοί για τους εκδρομείς στο πρώτο τριήμερο του καλοκαιριού αναδεικνύονται η Μύκονος και το Ναύπλιο ενώ στη σχετική δεκάδα ακολουθούν η Αθήνα και η Θεσσαλονίκή. Πρώτη επιλογή για το εξωτερικό, σύμφωνα με τα στοιχεία της ιστοσελίδας Trivago, αποτελεί η Ρώμη και ακολουθεί η Κωνσταντινούπολη. Οι εκδρομείς επιλέγουν, επίσης, Σπέτσες, Πάργα, Αγκίστρι και Πάφο.

Τις θέσεις μετά την πρώτη δεκάδα, καταλαμβάνουν η Άνδρος που εμφανίζεται 11η, με τη Μονεμβασιά να ακολουθεί. Ο δεύτερος κυπριακός προορισμός που εμφανίζεται είναι o Πρωτάρας στη 13η θέση, ενώ στη συνέχεια εμφανίζονται η Σαντορίνη και τα Σύβοτα.

Οι δέκα προορισμοί που προτιμούν οι Έλληνες για το φετινό τριήμερο είναι:

Μύκονος
Ναύπλιο
Αθήνα
Θεσσαλονίκη
Ρώμη
Σπέτσες
Κωνσταντινούπολη
Πάργα
Αγκίστρι
Πάφος

ΦΩΤΟ - Ελληνίδα πορνοστάρ …γδύθηκε αρχαία Ελληνίδα

Την έχουμε συνηθίσει ολόγυμνη και σπάνια να φορά ένα μικροσκοπικό μαγιό το οποίο φορά για πολύ λίγο. 
 Τα ρούχα δεν της «πάνε» και πολύ λόγω επαγγέλματος, ωστόσο στην προκειμένη περίπτωση αποφάσισε να κάνει μια εξαίρεση. 
Ο λόγος φυσικά για τη γνωστή Ελληνίδα πορνοστάρ Μαρία Αλεξάνδρου που φωτογραφήθηκε ως αρχαία Ελληνίδα θεά για το φακό γνωστού φωτογράφου. Βέβαια, αφού μιλάμε για τη συγκεκριμένη, το πτυχωτό φόρεμα που παραπέμπει στο ένδοξο παρελθόν της χώρας μας δεν ήταν σχεδιασμένο στο να καλύπτει και πολλά.
aleksandrou-arxaia-ellinida

ΦΩΤΟ - Το αντίπαλο δέος του μπικίνι λέγεται τανκίνι

Το αντίπαλο δέος του μπικίνι λέγεται τανκίνι (φωτό)
Οι γυναίκες με τα καλλίγραμμα κορμιά που βγαίνουν στις παραλίες χωρίς να έχουν να σκεφτούν το παραμικρό είναι λίγες. Οι πιο πολλές γυναίκες πριν από την πρώτη τους βουτιά έχουν να σκεφθούν τι θα κάνουν με τις ραγάδες τους, τα παραπανίσια κιλάκια τους και τα παχάκια τους. 

Και όμως, δεν υπάρχει μόνο μια επιλογή για να βγει μια γυναίκα στην παραλία. Να φορέσει δηλαδή το μπικίνι της. Υπάρχει και το τανκίνι.
Το τανκίνι δεν είναι ακριβώς μπικίνι. Είναι κάτι ενδιάμεσο. Αποτελείται σε ορισμένες περιπτώσεις από δύο κομμάτια, το πάνω μέρος που μοιάζει περισσότερο με φανελάκι και το κάτω  που είναι εμφανώς μεγαλύτερο από το κλασικό σλιπάκι του μπικίνι.
Οσον αφορά το πάνω μέρος υπάρχει πλήθος σχεδίων, στράπλες, με περίεργα δεσίματα, πιο εφαρμοστά, πιο... άνετα, με σούρες, όλα τους κατασκευασμένα με τέτοιο τρόπο, όμως, έτσι ώστε να καλύπτουν τυχόν ατέλειες στην περιοχή του στομαχιού και να δημιουργούν την αίσθηση ότι η μέση είναι πιο λεπτή.
Παρακάτω παρουσιάζονται 10 τανκίνι και οι τιμές τους από ελληνικά e-shops:
Aldipa.gr -39,90 ευρώ
La Redoute -39,95 ευρώ
Βodyflirt -13,41 ευρώ
bpc selection -29,99 ευρώ
Ιntima Lingerie -51 ευρώ
Marc O´Polo -28 ευρώ
Triumph -57,4 ευρώ
R edition SHOPPING P 39,95 ευρώ
simolia -15 ευρώ
R ESSENTIELS -26,59 ευρώ
Susa -78, 9 ευρώ

ΑΛΗΤΕΙΑ ΚΑΙ ΑΙΣΧΗ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ !!! Ανέβασε φωτογραφία του πρώην πρωθυπουργού δίπλα σε μια εικόνα πορνογραφικού περιεχομένου

Αναγκάστηκε να την αποσύρει μετά από λίγη ώρα 

 Σε μια πρωτοφανή ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter προχώρησε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, Νίκος Νικολόπουλος, ανάρτηση που προκάλεσε πλήθος αντιδράσεων στα social media.
 Ο κ, Νικολόπουλος ανέβασε μια φωτογραφία του πρώην πρωθυπουργού και δίπλα ακριβώς μια εικόνα πορνογραφικού περιεχομένου που έχει τίτλο: «Αντώνης Σαμαράς - Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ. Προτείνουμε τη μεγάλη συνεννόηση για να υπάρξει συμφωνία».

Ο ίδιος σχολιάζει τη φωτογραφία γράφοντας: «Η νέα τσόντα της Sirina που σπάει ταμεία». 

Με την ανάρτησή του ο κ. Νικολόπουλος, που επικρίθηκε για την προ μηνών δήλωσή του περί «Ευρώπης των πουσταριών» αναφερόμενος στον γάμο του ομοφυλόφιλου πρωθυπουργού του Λουξεμβούργου, προκάλεσε σάλο στο διαδίκτυο, γεγονός που τον ανάγκασε να σβήσει μετά από λίγη ώρα την ανάρτησή του.

Η εξουσία αλλάζει τον άνθρωπο..«Πατριωτικό καθήκον» θεωρεί ο Καμμένος την υπερψήφιση της συμφωνίας: Ποιος να το λεγε..


«Αποτελεί πατριωτικό καθήκον η ψήφιση της συμφωνίας, και ιδιαίτερα από τη στιγμή που ο Πρωθυπουργός ανέλαβε προσωπικά τη διαπραγμάτευση διασφαλίζοντας τη λαϊκή εντολή» δηλώνει στην Real Νews ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος.

[tanea] Διαφωνεί με τα σενάρια περί εκλογών διερωτώμενος «σε τι εξυπηρετούν οι εκλογές τέσσερις μήνες μετά», καθώς «δεν υπάρχει κανένας λόγος για εκλογές, παρότι θα μας εξυπηρετούσαν εμάς στους ΑΝΕΛ» και τονίζει:
«Χρειάζεται σκληρή δουλειά για να σηκώσουμε την Ελλάδα ψηλά».

Epikairo: Όσα φέρνει η ώρα, δεν φέρνει ο χρόνος όλος. 
Πάντως μονά-ζυγά δικά τους τα θέλουν οι "δήθεν" αντιμνημονιακοί. 
Όταν ήταν αντιπολίτευση, το ζήτημα κομματικής πειθαρχίας το θεωρούσαν χειραγώγηση της συνείδησης του βουλευτή, τώρα το θεωρούν προαπαιτούμενο. 
Επίσης, όταν ήταν αντιπολίτευση, πατριωτικό καθήκον θεωρούσαν την καταψήφιση μνημονίων, τώρα την υπερψήφιση της συμφωνίας. 
Η εξουσία αλλάζει τον άνθρωπο..

epikairo.gr

ΘΥΕΛΛΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΩΝ ! H Ελενα Παναρίτη, νέα εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ - Σακοράφα: Ε, όχι και η Παναρίτη!

Η Έλενα Παναρίτη είναι η νέα εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ, αντικαθιστώντας τον Θάνο Κατσάμπα, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών.
Σύμφωνα με το υπουργείο, η επιλογή της κ. Παναρίτη έγινε μετά από εξέταση βιογραφικών και προφορικής συνέντευξης από άτυπη επιτροπή υπό τον υπουργό Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη και στην οποία συμμετείχαν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης, ο υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Σταθάκης και ο υπουργός αναπληρωτής Εξωτερικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος.
Όπως αναφέρεται στο βιογραφικό της κ. Παναρίτη, η νέα εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ έχει θητεύσει στην Παγκόσμια Τράπεζα (τον έτερο θεσμό που ιδρύθηκε μαζί με το ΔΝΤ στο Μπρέτον Γουντς το 1944), έχει συμμετάσχει σε πολλές διεθνείς διαπραγματεύσεις, δίδαξε σε αμερικανικά πανεπιστήμια και διετέλεσε βουλευτής Επικρατείας την περίοδο 2009 - 2012. Το 2012, σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών, άσκησε έντονη κριτική- αν και βουλευτής της συμπολίτευσης- στην οικονομική πολιτική που ασκούσαν οι τότε κυβερνήσεις, ενώ από την 26η Ιανουαρίου συνεισφέρει στην διαπραγματευτική προσπάθεια της χώρας.
Σημειώνεται ότι η Ελλάδα εκπροσωπείται στο ΔΝΤ από αναπληρωματικό Εκτελεστικό Διευθυντή υπό τον Εκτελεστικό Διευθυντή που διορίζει η Ιταλία και η οποία επίσημα εκπροσωπεί στο Εκτελεστικό Συμβούλιο του ΔΝΤ την Ελλάδα, την Πορτογαλία, την Μάλτα, την Αλβανία και τον 'Αγιο Μαρίνο.
Το υπουργείο Οικονομικών ευχαριστεί, τέλος, τον Θάνο Κατσάμπα για τη μακρόχρονη συνεισφορά του στο ΔΝΤ.
Αντιδράσεις
Η Σοφία Σακοράφα με δύο tweets έδειξε την πλήρη αντίθεσή της σε αυτή την επιλογή. Στο πρώτο tweet με φανερή την οργή έγραψε χαρακτηριστικά: "Η Παναρίτη εκπρόσωπος της πρώτης αριστερής κυβέρνησης; Ε, όχι, αυτό ξεπερνά τα όρια".
Μισή ώρα αργότερα η κα Σακοράφα φανερά έξαλλη εάν κρίνει κάποιος τη γλώσσα που χρησιμοποιεί επανήλθε στο twitter και με δεύτερο μήνυμα στο οποίο γράφει: "Δυστυχώς η Παναρίτη δεν είναι η πρώτη ατυχής επιλογή, αλλά είναι αυτή που ξεπερνά κάθε όριο".

6 0 0 0 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ

Σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο», κάτι παραπάνω από 6.000 ευρώ θα δοθούν «για να διακοσμηθεί κατάλληλα το γραφείο» του Πάνου Σκουρλέτη, σύμφωνα με την απόφαση με αριθμό πρωτοκόλλου 21956/4096.

Στην ερώτηση «πόσα λεφτά είναι τα 6.088,50 ευρώ;» που θέτει η εφημερίδα, δίνει η ίδια την απάντηση με συγκρίσεις: «Με μια απλή προσέγγιση στις μέρες που ζούμε, τα 6.088,50 ευρώ είναι 17 επιπλέον μηνιαία επιδόματα των 360 ευρώ για 17 περισσότερους ανέργους.

Είναι επίσης 30 μηνιαία επιδόματα αλληλεγγύης (ΕΚΑΣ) των 200 ευρώ για 30 χαμηλοσυνταξιούχους. Είναι, τέλος, επιδόματα σίτισης των 120 ευρώ το μήνα για 50 απόρους. Είναι και πολλά άλλα αυτά τα 6.088,50 ευρώ»...

Καλημέρα από τον ΚΥΡ


Διάβρωση ακτών Κορινθιακού - Λίγη ...σοβαρότητα κε υπουργέ !!!

Η διάβρωση των ακτών είναι ένα παγκόσμιο περιβαλλοντικό πρόβλημα, που ταλανίζει και την χώρα μας.  
H περιοχή του Κορινθιακού έχει απασχολήσει την Περιφέρεια Πελοποννήσου και οι τοπικές δράσεις της έχουν ήδη αποδώσει αποτελέσματα.
Απαιτείται ωστόσο γενικότερος σχεδιασμός και υπεύθυνη εμπλοκή όλων των αρμόδιων φορέων για την αντιμετώπιση του. 
Οι δηλώσεις του Αναπληρωτή Υπουργού σε θέματα Περιβάλλοντος, το πρωί της Πέμπτης 28 Μαϊου, στην έδρα της Αντιπεριφέρειας Κορινθίας, σχετικά με την διάβρωση των ακτών και την απειλή διακοπής των έργων κατασκευής του νέου αυτοκινητόδρομου Κορίνθου - Πατρών, δεν συνάδουν με την σοβαρότητα του θέματος και δη με την ανάγκη για ένα ολοκληρωμένο σχέδιο διαχείρισης του σοβαρού και πολυπαραμετρικού αυτού προβλήματος.
Ο Κορινθιακός έχει πληγεί τις τελευταίες δεκαετίες και απαιτείται σοβαρή μελέτη και εκτεταμένες δράσεις για την αποκατάσταση των διαβρωμένων ακτών.
Η δε δήλωσή του περί αδυναμίας του να ελέγξει τους περιβαλλοντικούς όρους δεν συνάδει με το Υπουργείο που εκπροσωπεί και την ευθύνη που έχει αναλάβει. 

ΚΕΦΙΑΠ Φιλιατρών - Ο Γιώργος Μπέζος ευχαριστεί ...


Με αφορμή την εθελοντική προσφορά και εργασία ως προς στην περιποίηση, τον καλλωπισμό και την καθαριότητα του περιβάλλοντος χώρου του ΚΕΦΙΑΠ Φιλιατρών, που έλαβε χώρα τις προηγούμενες ημέρες από  μέλη του Ομίλου Δράσεων και Πολιτισμού Φιλιατρών, του Αγροτικού Συλλόγου Φιλιατρών, του προσωπικού του  ΚΕΦΙΑΠ αλλά και μεμονωμένων εθελοντών, ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Μεσσηνίας Γιώργος Μπέζος δήλωσε:

«Θέλω να χαιρετίσω και να εκφράσω τις θερμές  μου ευχαριστίες  σε όλους όσους συνέβαλαν για την υλοποίηση αυτής της όμορφης και βαθιάς ανθρώπινης πρωτοβουλίας.
Το ΚΕΦΙΑΠ Φιλιατρών είναι μια δομή που παρέχει απλόχερα σε όλους μας, την δυνατότητα να εκφράζουμε τον εθελοντισμό μας, τον αλτρουισμό μας , την αλληλεγγύη μας και κυρίως την αγάπη  για τον συνάνθρωπό μας.
Κυρίαρχος στόχος μας είναι, το ΚΕΦΙΑΠ Φιλιατρών να αποτελέσει μια δομή με «ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΤΙΣ ΠΟΡΤΕΣ ΤΟΥ» στην τοπική και ευρύτερη κοινωνία, ένα «ΖΩΝΤΑΝΟ ΚΥΤΤΑΡΟ» έκφρασης και υλοποίησης δημιουργικών  και φιλάνθρωπων πρωτοβουλιών.
Πρόθεσή μου τις αμέσως επόμενες ημέρες είναι να συναντήσω έναν-έναν, όλους αυτούς τους συμμετέχοντες στην πρωτοβουλία, να τους σφίξω σφιχτά το χέρι και να τους εκφράσω ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ. Και ταυτόχρονα να σχεδιάσουμε από κοινού  την υλοποίηση στο μέλλον και άλλων τέτοιων αντίστοιχων δράσεων.
Τα  μέλη του Ομίλου  Δράσεων και Πολιτισμού Φιλιατρών, του Αγροτικού Συλλόγου Φιλιατρών,  εθελοντές αλλά και το προσωπικό της δομής με αυτή την απλή τους πρωτοβουλία και πράξη  έστειλαν σε ΌΛΟΥΣ  πολυσήμαντα μηνύματα και επιβεβαίωσαν για ακόμη μια φορά ότι κάθε τόπος κρύβει μέσα του βαθιές δημιουργικές δυνάμεις.
Και πάλι τους ευχαριστώ θερμά».

Ρεκόρ: Επαιρνε παράνομα σύνταξη χηρείας επί... 26 χρόνια

Συνελήφθη  από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας, 67χρονη η οποία λάμβανε παράνομα σύνταξη χηρείας επί 26 χρόνια, από το Τ.Σ.Μ.Ε.Δ.Ε.-Ε.Τ.Α.Α. 
Σε βάρος της σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη κατ' εξακολούθηση και παράβαση της νομοθεσίας για την πρόληψη και την καταστολή της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.
Όπως προέκυψε, η 67χρονη έπαιρνε σύνταξη χηρείας από το 1987, λόγω θανάτου του συζύγου της, που ήταν ασφαλισμένος στο Τ.Σ.Μ.Ε.Δ.Ε-Ε.Τ.Α.Α, η οποία πιστωνόταν σε τραπεζικό λογαριασμό. Για να μην διακοπεί η καταβολή της σύνταξης λόγω γάμου που τέλεσε το 1989, δεν δήλωσε το γάμο, ούτε στο Ληξιαρχείο του Δήμου Αθηναίων, ούτε και στο ταμείο.
Στην κατοχή της 67χρονης βρέθηκε και κατασχέθηκε η κάρτα αναλήψεων της τράπεζας, η οποία ήταν συνδεδεμένη με τον τραπεζικό λογαριασμό που πιστωνόταν η σύνταξη χηρείας. Το ποσό που ζημίωσε το ταμείο Τ.Σ.Μ.Ε.Δ.Ε-Ε.Τ.Α.Α, από το 1987 έως και σήμερα, ανέρχεται σε τουλάχιστον 200.000 ευρώ.
Η συλληφθείσα, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος της, οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Αυτοκτόνησε συνεργός του Μαζιώτη για να μη συλληφθεί - Δύο συλλήψεις

Οι τρεις ληστές και αριστερά ο Βασ. Παλαιοκώστας
Οι τρεις ληστές και αριστερά ο Βασ. Παλαιοκώστας

Αιματηρή κατάληξη είχε, σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής, η επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας και της ΕΚΑΜ στην Αγχίαλο Βόλου, για τη σύλληψη τριών καταζητούμενων κακοποιών, οι οποίοι κατηγορούνται για σωρεία ένοπλων ληστειών, κάποιες από τις οποίες θεωρείται από την αστυνομία ότι τις έχουν κάνει μαζί με τον έγκλειστο για τρομοκρατική δράση Νίκο Μαζιώτη.
Πρόκειται για τους δράστες της ένοπλης ληστείας στο Δίστομο τον περασμένο Αύγουστο, απ’ όπου διέφυγαν με όμηρο τον ταμία, ενώ θεωρούνται ύποπτοι για σοβαρές ληστείες που έχουν γίνει τον τελευταίο καιρό.
Ειδικότερα, πρόκειται για τον 36χρονο Γιώργο Πετρακάκο, τον 34χρονο Σπύρο Δραβίλα και τον 44χρονο Σπύρο Χριστοδούλου. Πληροφορίες αναφέρουν ότι νεκρός είναι ο τρίτος ληστής Σπύρος Δραβίλλας και ότι αυτοκτόνησε προκειμένου να μη συλληφθεί.
Σπ. Δραβίλας
Σπ. Δραβίλας
Όπως έχει γίνει γνωστό μέχρι στιγμής από αστυνομικές πηγές ένας από τους τρεις είναι νεκρός, ενώ οι άλλοι δύο έχουν συλληφθεί.
Οι ληστές του Διστόμου κατά το παρελθόν έχουν κάνει ληστείες με τον τρομοκράτη Νίκο Μαζιώτη, αλλά και με τον καταζητούμενο δραπέτη Βασίλη Παλαιοκώστα.
Ειδικότερα, οι τρεις καταζητούμενοι εντοπίστηκαν σε σπίτι στη Χρυσή Ακτή Αγχιάλου Βόλου, όπου πραγματοποιήθηκε επιχείρηση για τη σύλληψή τους.
Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, οι αστυνομικοί περικύκλωσαν μια μεζονέτα που ήταν το κρυσφήγετο τριών φερόμενων ως ληστών του Διστόμου με σκοπό να τους συλλάβουν. Κατά την έφοδο των αστυνομικών, σύμφωνα με πληροφορίες από την ΕΚΑΜ, ένα από τα άτομα αρνήθηκε να παραδοθεί στους αστυνομικούς και αυτοκτόνησε με καλάσνικοφ.
Οι συλληφθέντες ισχυρίζονται ότι ο σύντροφος τους αυτοπυροβολήθηκε για να μην πέσει στα χέρια των αστυνομικών, κάτι το οποίο ερευνάται από τις αρχές. Δεν έχει διευκρινιστεί ακόμα ποιός είναι ο νεκρός. Πάντως, ο ένας από τους συλληφθέντες είναι ο Σπύρος Χριστοδούλου.
Η υπόθεση είναι σε εξέλιξη και αναμένεται καινούργια ενημέρωση από την αστυνομία.

Δημοσκόπηση: Εξι στους 10 πολίτες πιστεύουν ότι έρχεται νέο μνημόνιο

Δημοσκόπηση: Εξι στους 10 πολίτες πιστεύουν ότι έρχεται νέο μνημόνιο - Ο Αλ. Τσίπρας κρατά στα ύψη τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ

Με 9,1 ποσοστιαίες μονάδες στην πρόθεση ψήφου προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρίας «ΜETRISI» που διενεργήθηκε για λογαριασμό του «Πρώτου Θέματος».
Συγκεκριμένα ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 33,2% ενώ η Νέα Δημοκρατία 24,1%.
Τρίτο είναι το Ποτάμι με 6,3% και στην τέταρτη θέση βρίσκονται ΚΚΕ και ΑΝΕΛ με 5,3%. Ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με  5,1%  και τελευταίο το ΠΑΣΟΚ με 3,1%.
«Άλλο» απαντά το 5,4%, ενώ η αδιευκρίνιστη ψήφος καταγράφεται στο 12,2%.

Φόβος από την καθυστέρηση της διαπραγμάτευσης
Η χρονική καθυστέρηση της διαπραγμάτευσης για τη συμφωνία με τους θεσμούς δημιουργεί φόβο και ανασφάλεια στην πλειοψηφία των πολιτών -6 στους 10 πολίτες δηλώνουν ότι "τους φοβίζει"- και δεύτερον, ότι η πλειοψηφία προδικάζει τη συμφωνία με τους θεσμούς και την χαρακτηρίζει ως άλλο ένα Μνημόνιο, παρά τις κυβερνητικές δηλώσεις περί του αντιθέτου.
• Το 58,9% των πολιτών αισθάνεται φόβο από τη χρονική καθυστέρηση στις διαπραγματεύσεις, ομοίως 1 στους 4 των ψηφοφόρων ΣΥΡΙΖΑ, ενώ μόνο το 28,6% αισθάνεται ικανοποίηση από την παράταση των διαπραγματεύσεων με τους θεσμούς.
• Το 60,1% πιστεύει ότι θα επιτευχθεί συμφωνία με τους θεσμούς, ενώ μόνο το 21,7% πιστεύει ότι θα οδηγηθούμε σε αδιέξοδο.
• Άλλο ένα μνημόνιο θα είναι η συμφωνία, πιστεύει η συντριπτική πλειοψηφία, το 61,2 %, και μόλις το 26,6% πιστεύει ότι, εάν επέλθει συμφωνία, αυτή θα είναι σύμφωνη με τις προεκλογικές δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ. 

Η συμφωνία στο πνεύμα των προεκλογικών δεσμεύσεων
Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι μόνο το 60,5% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ και το 60,9% των ψηφοφόρων των ΑΝΕΛ πιστεούν ότι η συμφωνία δεν θα είναι «μακριά» από τις προεκλογικές δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ.
• Μια ισχυρή μειοψηφία ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ, 33,2%, και το 58,7% των ψηφοφόρων των ΑΝΕΛ επιθυμούν μια σκληρότερη διαπραγμάτευση, ακόμα και αν αυτό σημαίνει έξοδο της χώρας από το ευρώ, σε αντίθεση με τους 7 στους 10 πολίτες που δεν επιθυμούν σκληρότερη διαπραγμάτευση
«Όχι» σε δημοψήφισμα
Το 53,6% πιστεύει ότι, εάν τελικά επιτευχθεί συμφωνία, δεν χρειάζεται να τεθεί σε δημοψήφισμα, αλλά αρκεί η έγκρισή της από την κυβερνητική πλειοψηφία.
• Εάν όμως δεν επέλθει συμφωνία με τους θεσμούς, το 48,8% συμφωνεί με τη συγκρότηση κυβέρνησης ευρείας συνεργασίας, ενώ το 53,6% των πολιτών διαφωνεί με την προσφυγή σε πρόωρες εκλογές.
• Η προεξόφληση της επίτευξης συμφωνίας της κυβέρνησης με τους θεσμούς αποτυπώνεται και στη μείωση της ανασφάλειας και του φόβου τόσο για έξοδο από το ευρώ όσο και για χρεοκοπία ή στάση πληρωμών από το Δημόσιο. καθώς επίσης και από το γεγονός ότι η συντριπτική πλειοψηφία -71,4%- πιστεύει ότι οι Ευρωπαίοι εταίροι δεν επιθυμούν έξοδό μας από το ευρώ.
• Ο Αλέξης Τσίπρας παραμένει το ισχυρό «ατού» της κυβέρνησης, αφού η ικανοποίηση για το έργο και τις προσπάθειές του παραμένουν σε υψηλό ποσοστό (44,5%), παρότι παρουσιάζει σχετική πτώση σχεδόν έξι ποσοστιαίων μονάδων από τον Απρίλιο. 
Αντίθετα, η ικανοποίηση από την κυβέρνηση έχει περιορισθεί στο 33,2%, ενώ σε βασικούς τομείς της κυβερνητικής πολιτικής σχέδια νόμου ή νομοσχέδια διχάζουν την κοινή γνώμη.

Απογοήτευση για το μέλλον
• Παράλληλα, αυξάνει την απογοήτευση για το μέλλον, με 6 στους 10 πολίτες να πιστεύουν ότι τόσο η κατάσταση στη χώρα όσο και στο οικογενειακό τους νοικοκυριό θα χειροτερέψει τους προσεχείς 12 μήνες.

29.5.15

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ - ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΕΙΑ 2015:ΤΕΛΕΤΗ ΑΦΗΣ ΤΗΣ ΦΛΟΓΑΣ ΣΤΟ ΜΑΝΙΑΚΙ !

Στον τόπο θυσίας του Εθνεγέρτη ήρωα της Ελληνικής Eπανάστασης του 1821  Παπαφλέσσα και των Αγωνιστών της μάχης  στην τοπική κοινότητα Μανιακίου του Δήμου Πύλου-Νέστορος, πραγματοποιήθηκε  σήμερα το μεσημέρι  η  τελετή αφής της φλόγας των αγώνων και η  εκκίνηση της  Λαμπαδηδρομίας για τη διεθνή συνάντηση στίβου «Παπαφλέσσεια 2015 » που διεξάγονται στην Καλαμάτα
Στο πλαίσιο της τελετής για την έναρξη των αγώνων τελέσθηκε Τρισάγιο στον τόπο θυσίας και 
αφή του Ιερού Φωτός από το


Καντήλι του Ναού της Αναστάσεως του Κυρίου, ενώ  η εντεταλμένη σύμβουλος της Δ.Ε.Παπαφλέσσα του Δήμου Πύλου - Νέστορος  Μαρία Αντωνοπούλου εκφώνησε τον πανηγυρικό της ημέρας
Το ταξίδι της Ιερής Φλόγας ξεκίνησε ,ακολουθώντας τη διαδρομή Μανιάκι – Τουλούπα Χάνια – Βλαχόπουλο – Χατζή – Πετρίτσι – Καζάρμα – Ριζόμυλος – Βελίκα – Μεσσήνη – Καλαμάτα. Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η υποδοχή από τους κατοίκους των χωριών, οι οποίοι χειροκροτούσαν τους νεαρούς Λαμπαδηδρόμους μοιράζοντας ευχές.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν, ο αντιδήμαρχος Πύλου - Νέστορος Λεωνίδας Γαιτάνης ο Διευθυντής προσωπικού του δήμου Λ .Πώπορης  Πρόεδρος Κοινωνικής Μέριμνας και Αθλητισμού του δήμου Πύλου-Νέστορος, κ. Γιάννης Σαρδέλης, ο πρόεδρος της Τ.Κ. Βλαχόπουλου Διον.Ψώνης , ο Πρόεδρος του Συλλόγου Βλαχοπουλέων Αθήνας, κ. Γεώργιος Χρονάς, οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Βλαχοπούλου και πλήθος κόσμου.



Απορίες και σκέψεις από την επίσκεψη του κ.Τσιρώνη στην Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας

Ο υπερρεαλισμός στην τέχνη, όπου η φαντασία και η πραγματικότητα ενώνονται σε μία απόλυτη πραγματικότητα, δίνει μία άλλη οπτική,  αλλά στην πολιτική, μάλλον είναι αναποτελεσματική ως πρακτική των πραγμάτων τα οποία Πολιτεία και Αυτοδιοίκηση, καλούνται να διαχειριστούν.
Κατά την επίσκεψη σήμερα στην Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας του Αναπλ.Υπουργού ΠΑΠΕΝ κ.Τσιρώνη, όπου παραβρέθηκα, είδα μία χαλαρότητα από πλευράς του, μία ρομαντική θα έλεγα πρακτική διαχείρισης των καίριων ζητημάτων, που διαχρονικά οι παλινωδίες κυρίαρχα της Κεντρικής εξουσίας, έχουν οδηγήσει σε αδιέξοδα.
Ειδικότερα άκουσα τις σκέψεις του για τη διαχείριση των απορριμμάτων, λες και υπάρχει ο άπλετος χρόνος διαβούλευσης, σχεδιασμών, νέων προτάσεων και πιθανών αλλαγών στη νομοθεσία.
Ενώ βρισκόμαστε στο τέλος και λίγο πριν την υλοποίηση του  Περιφερειακού σχεδιασμού για τα απορρίμματα, με τα δυσβάσταχτα πρόστιμα της Ε.Ε. να επιβάλλονται στους Δήμους και με δεδομένη την αδυναμία των αρμοδίων ΦΟ.Δ.Σ.Α., ακόμη και για υλοποίηση στοιχειωδών αποφάσεων, αλλά και αρκετών Δημοτικών Αρχών για την προσωρινή διαχείριση  των απορριμμάτων, ο αρμόδιος Υπουργός μιλούσε  λες και υπάρχει η πολυτέλεια να ξεκινήσουμε τα πάντα από την αρχή.
Εκτός όμως από το διαφαινόμενο αδιέξοδο στις Κυβερνητικές σκέψεις για τα απορρίμματα, ακούσαμε και για καινοτόμες πρακτικές για τις οποίες προτίθεται να νομοθετήσει.
Δηλαδή πως τα απόβλητα των ελαιοτριβείων τριών φάσεων, ο λεγόμενος κατσίγαρος από ρυπογόνος σήμερα θα είναι ωφέλιμος αύριο και πως θα χρησιμοποιείται και ως λίπασμα. Ενδιαφέρουσα ως πρόταση, αρκεί να μη θιγούν και όσοι ελαιοτριβείς εξ αιτίας του νόμου, πιέστηκαν για να κάνουν τα ελαιοτριβεία τους δύο φάσεων. Εμείς στη Μεσσηνία ως ελαιοπαραγωγικός νομός είναι επόμενο να θέλουμε να υπάρχει ξεκάθαρο νομικό πλαίσιο, διότι η καλλιέργεια της ελιάς, η έκθλιψη και η χρήση των υποπροϊόντων της, μας αφορά άμεσα.
Άλλο  σοβαρό θέμα που για εμένα ενέχει και το στοιχείο της αιθεροβάμονος αντίληψης, είναι τα όσα είπε για τη βιομάζα.
Χρήση λοιπόν ως καύσιμη ύλη η βιομάζα για τον κ.Υπουργό, όμως κόκκινο πανί συνήθως  για την παράταξη που εκπροσωπεί την Κυβέρνηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο, όπου κάθε επένδυση και κάθε τέτοιου είδους πρόταση δέχεται ομοβροντία αρνήσεων. Είναι προδήλως γνωστό, πως επενδύσεις που αφορούν τη χρήση βιομάζας συνήθως εξοστρακίζονται από τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης στο Περιφερειακό Συμβούλιο.
Δίκαιη απορία τόσο η δική μου, όσο και της κ.Αλειφέρη, για το αν έχουν πείσει τουλάχιστον τους δικούς τους, βουλευτές και Περιφερειακούς συμβούλους για τη χρησιμότητα και μη ρυπογόνα χρήση της βιομάζας.
Τα ποικίλα προβλήματα που αφορούν το περιβάλλον, την έλλειψη ευελιξίας των Δασικών υπηρεσιών, τα οικοσυστήματα, τη διαχείριση και προστασία των υδάτων, τη Χωροταξία, τις αγκυλώσεις της Νομοθεσίας και την πολυδιάσπαση αρμοδιοτήτων και νομοθεσίας η εκάστοτε Πολιτεία πρέπει να τα αντιμετωπίζει με γρήγορες, οικολογικές, νόμιμες και ουσιαστικές λύσεις, αφήνοντας κομματικές σκέψεις και πολιτική διαχείριση στο περιθώριο. Με ενδιαφέρον λοιπόν, αναμένεται η αντιμετώπιση όλων αυτών των ζητημάτων που ο κ.Υπουργός ανέφερε ότι είδε θετικά.

Καλαμάτα 29 Μαΐου 2015

Αντωνία Μπούζα-Κωνσταντέλου
Περιφερειακή Σύμβουλος -Εντεταλμένη Τουρισμού Μεσσηνίας 

Δουλειές με "φούντες " στην Μεσσήνη !

Στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης, εντοπίστηκε σε αγροτοδασική περιοχή του Δήμου Μεσσήνης , φυτεία αποτελούμενη από -313- φυτά κάνναβης.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων ενεργειών και δράσεων για την καταπολέμηση της καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης και κατόπιν κατάλληλης αξιολόγησης και αξιοποίησης στοιχείων, πραγματοποιήθηκε χθες (28.5.2015) το μεσημέρι, εξερεύνηση σε αγροτοδασική περιοχή του Δήμου Μεσσήνης, στην οποία συμμετείχαν αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας.
Κατά την εξερεύνηση, εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς, ειδικά διαμορφωμένος και κατάλληλα εκχερσωμένος χώρος, όπου καλλιεργούνταν σε λακκούβες -313- δενδρύλλια κάνναβης , ύψους από 5 έως 50 εκατοστά
περίπου, με εμφανή σημάδια εγκατάλειψης, τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν.
Επιπλέον, στο χώρο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν αντικείμενα που σχετίζονται με την καλλιέργεια των φυτών κάνναβης.
Το προανακριτικό έργο διενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας, ενώ οι αστυνομικές έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των ατόμων που καλλιεργούσαν τη φυτεία.

ΣΟΚ - Κεραυνός χτύπησε την Κνωσό: Τραυματίστηκαν τουρίστες - Εκαναν ανάνηψη σε έγκυο

Κεραυνός έπεσε πριν από λίγη ώρα στον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού με αποτέλεσμα, από την αναστάτωση που προκλήθηκε, να τραυματιστούν τουρίστες που εκείνη την ώρα περιηγούνταν στον χώρο.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, εκείνη την ώρα στον αρχαιολογικό χώρο περιηγούνταν ένα γκρουπ Ρώσων τουριστών.
Οι τουρίστες, μετά από κεραυνό που έπεσε, τρόμαξαν από τον εκκωφαντικό θόρυβο και έπεσαν στο έδαφος, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν.
Mία 46χρονη γυναίκα, που είναι έγκυος έπεσε αναίσθητη στο έδαφος, ενώ χρειάστηκε η επέμβαση τριών γιατρών, οι οποίοι έκαναν ανάνηψη και την επανέφεραν.
Την ίδια στιγμή, ένας άνδρας υπέστη ανακοπή και μεταφέρθηκε στο Βενιζέλειο - αν και δεν εφημερεύει - το οποίο βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από τον αρχαιολογικό χώρο. Η κατάσταση της υγείας του εκτιμάται ιδιαίτερα σοβαρή.
Κεραυνός χτύπησε την Κνωσό: Τραυματίστηκαν τουρίστες - Εκαναν ανάνηψη σε έγκυο
Συνολικά, σύμφωνα με την Αστυνομία από το περιστατικό τραυματίστηκαν συνολικά 19 άτομα. Οι περισσότεροι φέρουν θλαστικά τραύματα στα χέρια και στα πόδια.




ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου