10.8.13

Πήραν χαμπάρι τους μαυρογιαλούρους στα χωριά!

Χαμηλούς τόνους κρατούν οι βουλευτές...
Κάθε χρόνο οι καλοκαιρινές διακοπές ήταν μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για τους βουλευτές της Περιφέρειας να πάνε στα χωριά τους να μιλήσουν με τους ψηφοφόρους τους και να ...
σκορπίσουν υποσχέσεις δεξιά κι αριστερά για τον επερχόμενο χειμώνα. Εδώ και τρία χρόνια η πρακτική αυτή περιορίστηκε αλλά φέτος με τις περικοπές που έχουν γίνει σε συντάξεις και μισθούς οι βουλευτές όχι μόνο κρατούν πολύ χαμηλούς τόνους αλλά φτάνουν σε σημείο να φοβούνται να μιλήσουν στον κόσμο για πολιτική. Βλέπετε οι τακτικές των μαυρογιαλούρων μας άφησαν χρόνους...

parapolitika.gr

Έτοιμοι να βγουν στα βουνά είναι οι κυνηγοί

Με τα όπλα στα χέρια βρίσκονται ήδη οι κυνηγοί σε όλη την χώρα περιμένοντας την έναρξη της κυνηγετικής περιόδου στις 20 Αυγούστου. Για να βγάλει κανείς νέα άδεια θα πρέπει να είναι πολύ διαβασμένος ενώ χρειάζεται προσοχή και στην άδεια κατοχής όπλου που αν έχει λήξει ο κάτοχος της θα οδηγείται στον εισαγγελέα.

Με το σταγονόμετρο τα δάνεια, λέει η τρόικα στις τράπεζες

Την ίδια ώρα που η κυβέρνηση πιέζει τους τραπεζίτες να ανοίξουν τη στρόφιγγα των χορηγήσεων, ώστε να πάρει μπρος η πραγματική οικονομία, η τρόικα ασκεί ασφυκτικές πιέσεις για να μειωθούν περαιτέρω τα δάνεια προς τις επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά, προκειμένου να υποχωρήσουν οι κίνδυνοι που αντιμετωπίζει ο τραπεζικός κλάδος στη χώρα μας.
Σύμφωνα με Το Βήμα της Κυριακής, η τρόικα έχει ζητήσει να καταγραφεί στα σχέδια αναδιάρθρωσης των τεσσάρων συστημικών τραπεζών (Εθνική, Πειραιώς, Alpha και Eurobank) ένα σαφές σχέδιο για την επιτάχυνση των ρυθμών απομόχλευσης (μείωσης) των δανειακών τους χαρτοφυλακίων.
Προτεραιότητα είναι η μείωση των χορηγήσεων σε κλάδους και αγορές όπου οι κίνδυνοι για τους τραπεζικούς ισολογισμούς είναι μεγαλύτεροι.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος, τα δάνεια από 258 δισ. ευρώ στα τέλη του 2010 έχουν πλέον υποχωρήσει στα 226 δισ. ευρώ (τπν περασμένο Απρίλιο).
Ο ετήσιος ρυθμός πτώσης κινείται περί το 5% την τελευταία τριετία και κρίνεται ανεπαρκής από τους δανειστές

To "ενεργό ηφαίστειο" της Σαντορίνης ! ΦΩΤΟ

altΔεν έτυχε. Απλά πέτυχε. Εδώ και λίγες μέρες ένας από τους συνεργάτες μου είναι στη Σαντορίνη για διακοπές.
Προχθές λοιπόν αποφάσισε να πάει για μπανάκι σε μια από τις μη εμπορικές παραλίες του νησιού και έπεσε πάνω στην γυμνάστρια Σοφία Λάττα.
Στο κορίτσι που εδώ και λίγο διάστημα βρίσκεται στο νησί για δουλειά καθώς παραδίδει μαθήματα γιόγκα και πιλάτες σε τουρίστες αλλά και πελάτες της.
Την είδε και την απαθανάτισε. Χωρίς το πάνω μαγιό της απόλαυσε τον ήλιο την
θάλασσα και λίγο πριν αποχωρήσει από την παραλία ανανέωσε το κραγιόν της…
Καυτό παπαράτσι. Ίσως το πιο καυτό του φετινού Καλοκαιριού!!!

Συνελήφθησαν 2 άτομα για εμπρησμούς σε Αθήνα και Ηλεία

Δύο άτομα συνελήφθησαν χθες από τη Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού του ΠΣ για εμπρησμούς από πρόθεση στην Αθήνα και την Ηλεία.
 Πρόκειται για 38χρονο, ο οποίος είχε εμμονή να γίνει ... πυροσβέστης, και κατηγορείται για εμπρησμό στο άλσος Βεϊκου χθες και 54χρονο κτηνοτρόφο, ο οποίος κατηγορείται ως υπαίτιος για τις πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν στις 7 και 8 Αυγούστου στο Γεράκι Ηλείας. 
Ο 38χρονος συνελήφθη λίγο μετά τη χθεσινή πυρκαγιά στο άλσος Βεϊκου, η οποία σβήστηκε αμέσως από την Πυροσβεστική Υπηρεσία. Όπως διαπιστώθηκε από την προανάκριση, είχε δώσει τρεις φορές εξετάσεις στο ΠΣ χωρίς επιτυχία και γι αυτό κυκλοφορούσε με ένα κόκκινο ΙΧ αυτοκίνητο, στο οποίο είχε τοποθετήσει φάρο της Πυροσβεστικής και παρίστανε τον πυροσβέστη, που εκτελούσε περιπολίες.

Χθες, όταν εκδηλώθηκε η πυρκαγιά, τον είδαν πολίτες τη στιγμή που έφευγε προς αντίθετη κατεύθυνση. Ύστερα από αναζητήσεις εντοπίστηκε σε κοντινή απόσταση και στο αυτοκίνητό του βρέθηκαν ένα μισοάδειο μπιτόνι με βενζίνη και στουπιά. Σήμερα θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα. Ο 54χρονος στην Ηλεία συνελήφθη έπειτα από έρευνες της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού σε συνεργασία με το ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πάτρας, ύστερα από μαρτυρίες, σύμφωνα με τις οποίες ο κτηνοτρόφος κυκλοφορούσε με δίκυκλο βάζοντας φωτιές στην περιοχή Γεράκι. Ο συλληφθείς οδηγείται σήμερα στον εισαγγελέα Αμαλιάδας, ενώ εξετάζεται τυχόν συμμετοχή του σε άλλες πυρκαγιές, που εκδηλώθηκαν τις τελευταίες ημέρες στην ίδια περιοχή.

Που...έκατσε η Ανθή Σαλαγκούδη για να βρει την τύχη της

Τις καλοκαιρινές της διακοπές απολαμβάνει η Ανθή Σαλαγκούδη μετά από μια δύσκολη χρονιά στην πρώην ΕΡΤ αλλά όπως φαίνεται το επαγγελματικό της μέλλον είναι κάτι που την απασχολεί συνεχώς.
Έτσι , όπως έγραψε και στο twitter έκατσε κάτω από μια ροδιά για να βρει την...τύχη της.


Λουκέτο του ΣΔΟΕ στο μαγαζί που θα τραγουδούσε ο Ρέμος

Ελεγκτές του ΣΔΟΕ έκλεισαν το beach bar που θα τραγουδούσε ο Αντώνης Ρέμος στο Λιτόχωρο Πιερίας, αφού διαπίστωσαν ότι το εν λόγω μαγαζί δεν έκοβε αποδείξεις.
Οπως αναφέρει το seleo.gr, η εμφάνιση του τραγουδιστή ήταν προγραμματισμένη για τις 9 Αυγούστου, στις 22:00 το βράδυ με είσοδο 20 ευρώ με ποτό. Ωστόσο το live του Ρέμου δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ, αφού στο beach bar μπήκε 48ωρο λουκέτο λόγω φοροδιαφυγής.
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του ΣΔΟΕ Κεντρικής Μακεδονίας,
«Διαπιστώθηκε ότι επιχείρηση με αντικείμενο δραστηριότητας 'καφέ μπάρ-εστιατόριο', που εδρεύει στην περιοχή Λιτοχώρου Πιερίας, στην οποία εμφανιζόταν επώνυμος τραγουδιστής, δεν είχε εκδώσει τα εκ του νόμου προβλεπόμενα φορολογικά στοιχεία.
Κατ' εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 13 παρ.1 του ν. 2523/97, το συνεργείο ελέγχου προέβη στην σφράγιση της επιχείρησης για 48 ώρες, παρουσία της αρμόδιας αστυνομικής αρχής, ενώ συγχρόνως ενημερώθηκε ο αρμόδιος εισαγγελέας υπηρεσίας της περιοχής»
Όπως σημειώνεται στην ίδια ανακοίνωση, ο έλεγχος συνεχίζεται και προς όλους τους εμπλεκόμενους στη υπόθεση...


Τα συμπτώματα που προειδοποιούν για εγκεφαλικό

Το εγκεφαλικό επεισόδιο συμβαίνει όταν η παροχή αίματος σε τμήμα του εγκεφάλου έχει διακοπεί ή έχει μειωθεί σημαντικά, στερώντας από τον εγκεφαλικό ιστό το οξυγόνο. 
Μέσα σε λίγα λεπτά, τα εγκεφαλικά κύτταρα αρχίζουν να πεθαίνουν.
Το εγκεφαλικό επεισόδιο είναι ένα επείγον ιατρικό περιστατικό. Η έγκαιρη θεραπεία είναι ζωτικής σημασίας. Η έγκαιρη δράση μπορεί να ελαχιστοποιήσει ενδεχόμενη βλάβη στον εγκέφαλο καθώς και τις πιθανές επιπλοκές.
Τα καλά νέα είναι ότι εγκεφαλικά επεισόδια μπορεί να αντιμετωπιστούν και να προληφθούν με τον έλεγχο της αρτηριακής πίεσης , της υψηλής χοληστερόλης αλλά και την διακοπή του καπνίσματος. Πρέπει να προσέξετε ιδιαίτερα και να απευθυνθείτε στο γιατρό σας αν παρατηρήσετε τα εξής:
Πρόβλημα με τα πόδια σας. Μπορεί να αισθανθείτε ξαφνική ζάλη, απώλεια της ισορροπίας ή απώλεια συντονισμού.
Απώλεια μνήμης ή δυσκολία σκέψης. Πολλοί άνθρωποι που είχαν εγκεφαλικά επεισόδια είχαν απώλεια μνήμης. Άλλοι μπορεί να έχουν δυσκολία στη σκέψη, τη λήψη αποφάσεων, τη λογική και την κατανόηση εννοιών. Οι επιπλοκές μπορεί να βελτιωθούν με θεραπείες αποκατάστασης.
Παράλυση ή μούδιασμα του προσώπου, του βραχίονα ή του ποδιού. Υπάρχει περίπτωση ξαφνικά να αισθανθείτε μούδιασμα, να παραλύσει το πρόσωπο, το χέρι ή το πόδι σας ιδιαίτερα στη μια πλευρά του σώματός σας.
Πρόβλημα όρασης. Μπορεί ξαφνικά να θολώσουν τα μάτια σας ή μπορεί να έχετε διπλοπία (να τα βλέπετε διπλά).
Έντονο Πονοκέφαλο. Μια ξαφνική, σοβαρή κεφαλαλγία, η οποία μπορεί να συνοδεύεται από εμετό ή ζάλη μπορεί να υποδείξει ότι έχετε υποστεί εγκεφαλικό επεισόδιο.
Πότε πρέπει να δείτε ένα γιατρό
Ζητήστε αμέσως ιατρική βοήθεια εάν παρατηρήσετε οποιαδήποτε σημάδια ή συμπτώματα ενός εγκεφαλικού επεισοδίου, ακόμη και αν φαίνεται να παρουσιάζουν διακυμάνσεις ή να εξαφανίζονται σιγά σιγά. Καλέστε αμέσως ασθενοφόρο γιατί κάθε λεπτό μετράει. Μην περιμένετε να δείτε αν τα συμπτώματα υποχωρούν.
Ισχαιμικό εγκεφαλικό επεισόδιο
Περίπου το 85 τοις εκατό των εγκεφαλικών επεισοδίων είναι ισχαιμικά εγκεφαλικά επεισόδια. Τα ισχαιμικά εγκεφαλικά επεισόδια συμβαίνουν όταν οι αρτηρίες στον εγκέφαλό σας στένωση ή απόφραξη, προκαλώντας σοβαρά μειωμένη ροή αίματος (ισχαιμία).
Αιμορραγικό εγκεφαλικό επεισόδιο
Το αιμορραγικό εγκεφαλικό επεισόδιο εμφανίζεται όταν ένα αιμοφόρο αγγείο στον εγκέφαλο παρουσιάζει ρήξεις ή διαρροές.
Παροδικό ισχαιμικό επεισόδιο (TIA)
Ένα παροδικό ισχαιμικό επεισόδιο (TIA) είναι ένα σύντομο επεισόδιο με συμπτώματα παρόμοια με αυτά που θα έχετε σε ένα εγκεφαλικό επεισόδιο. Ένα παροδικό ισχαιμικό επεισόδιο προκαλείται από μια προσωρινή μείωση της παροχής αίματος σε τμήμα του εγκεφάλου σας. Τα παροδικά ισχαιμικά επεισόδια διαρκούν λιγότερο από πέντε λεπτά. Συνήθως ένα παροδικό ισχαιμικό επεισόδιο δεν αφήνει μόνιμες βλάβες καθώς η απόφραξη είναι προσωρινή. Εάν είχατε ένα παροδικό ισχαιμικό επεισόδιο, αυτό σημαίνει ότι υπάρχει πιθανότητα να είναι ένα μερικώς φραγμένη ή στενωμένη η αρτηρία που οδηγεί στον εγκέφαλό σας, βάζοντας σας σε μεγαλύτερο κίνδυνο από ένα πλήρως ανεπτυγμένο εγκεφαλικό επεισόδιο που θα μπορούσε να προκαλέσει μόνιμη βλάβη αργότερα.
Πολλοί παράγοντες μπορεί να αυξήσουν τον κίνδυνο ενός εγκεφαλικού επεισοδίου. 
Οι παράγοντες κινδύνου περιλαμβάνουν :
Υψηλή αρτηριακή πίεση
Το κάπνισμα ή έκθεση σε παθητικό κάπνισμα
Υψηλή χοληστερόλη
Διαβήτης
Παχυσαρκία
Σωματική αδράνεια
Αποφρακτική άπνοια ύπνου (μια διαταραχή του ύπνου κατά την οποία το επίπεδο του οξυγόνου πέφτει περιοδικά κατά τη διάρκεια της νύχτας)
Καρδιαγγειακή νόσος, περιλαμβανομένης της καρδιακής ανεπάρκειας, ανωμαλίες της καρδιάς, καρδιακής λοίμωξης ή μη φυσιολογικό καρδιακό ρυθμό
Η χρήση ορισμένων αντισυλληπτικών χαπιών ή ορμονικές θεραπείες που περιλαμβάνουν τα οιστρογόνα
Η χρήση παράνομων ναρκωτικών ουσιών


"Είμαι τόσο σέξι που ακόμα και το κύμα με παίρνει"!...

Δείτε ποια έκανε αυτή την δήλωση ...ακραίας αυτοπεποίθησης!

Η Ελισάβετ Σπανού κάνει τις καλοκαιρινές τις διακοπές, αλλά φαίνεται πως διακατέχεται από έναν ...ερωτισμό.

Τόσο σέξι νιώθει που προλαβαίνει τα ενδεχόμενα σχόλια των άλλων, σπεύδοντας να μας ενημερώσει από το twitter:

Να υποθέσουμε ότι γίνεται ...χαμός στην παραλία που βρίσκεται η τραγουδίστρια!

Λείπουν οι ιδιοκτήτες, χορεύουν οι...διαρρήκτες!

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν στην διάθεσή τους οι αστυνομικές αρχές ο Αύγουστος είναι ο...πρωταθλητής των διαρρήξεων και οι αστυνομικοί προτείνουν τρόπους προστασίας από τους κακοποιούς για να μη βρεθούν οι παραθεριστές προ εκπλήξεων επιστρέφοντας από τις διακοπές.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Δημοκρατία» , η πιο απλή συμβουλή που δίνουν είναι όσοι φεύγουν από το σπίτι για διακοπές να κρύβουν πολύτιμα αντικείμενα και χρήματα και να μην υπάρχουν σε κοινή θέα.
Απαγορευτικό είναι να μην κρατάμε χρήματα στο μπαούλο ή κάτω από το μαξιλάρι. Όσοι έχουν την οικονομική δυνατότητα καλό θα ήταν να εγκαταστήσουν σύστημα και πόρτα ασφαλείας που δεν θα κάνει μεν το σπίτι απόρθητο φρούριο, αλλά θα λειτουργήσει αποτρεπτικά για τους επίδοξους διαρρήκτες.
Σε αντίθετη περίπτωση, το σπίτι δεν θα πρέπει να δείχνει έρημο γιατί προδίδει την απουσία κάνοντας το εύκολο στόχο.

35χρονη κατήγγειλε ότι την βίαζε ο πατριός της επί δέκα χρόνια

Το κατώφλι του αστυνομικού τμήματος Πύργου στην ενδοχώρα Ηρακλείου πέρασε πριν από λίγες ημέρες μια 35χρονη γυναίκα η οποία και αποκάλυψε στους αστυνομικούς το μεγάλο της μυστικό.
Κατήγγειλε οτι επί 10 συνεχόμενα χρόνια τη βίαζε ο πατριός της ενώ όπως η ίδια τόνισε αποφάσισε να λύσει τη σιωπή της και να αποκαλύψει τον εφιάλτη της προκειμένου να προστατεύσει τη μικρή της κόρη.
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα prismanews, η γυναίκα ανέφερε πως ο ηλικιωμένος πατριός της έδειξε ερωτικό ενδιαφέρον για το παιδί και με τον φόβο ο εφιάλτης να επαναληφθεί η ίδια αποφάσισε να τον καταγγείλει στις αρχές. Η υπόθεση διερευνάται με ιδιαίτερη προσοχή από την αστυνομία ενώ αναζητείται ο ηλικιωμένος άνδρας προκειμένου να δώσει εξηγήσεις.

Ένας 45χρονος αποπειράθηκε να βιάσει 19 χρονη Ιταλίδα

Στα χέρια της αστυνομίας έπεσε ένας 45χρονος στην Κατερίνη σήμερα το πρωί, ο οποίος αποπειράθηκε να βιάσει μία 19χρονη Ιταλίδα τουρίστρια.

Ο 45χρονος, ο οποίος κατηγορείται για απόπειρα βιασμού, βρίσκεται στα κρατητήρια του αστυνομικού μεγάρου στην Κατερίνη και αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον του εισαγγελέα.

Δέηση για την κατάπαυση του σεισμού

Ειδική δέηση θα τελεστεί αύριο Κυριακή από την Ιερά Μονή Παναγίας Οδηγήτριας Τιθορέας, στην Φθιώτιδα για την «κατάπαυση της απειλής του σεισμού».
Η ανακοίνωση της Μονής:
«Η Ιερά Μονή μας, ανακοινώνει στους ευσεβείς χριστιανούς της περιοχής μας, ότι την Κυριακή 11 Αυγούστου,  στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, θα τελεστεί ειδική δέηση δια την κατάπαυση της απειλής του σεισμού. Θα λιτανευθεί η θαυματουργή εικόνα της Παναγίας μας. Ας ενώσουμε τις προσευχές μας, ώστε η Θεοτόκος να μεσιτεύσει προς τον Υιον Της, να σταματήσει την θεομηνία που πλήττει την περιοχή μας».
: e-tithorea.gr

Οι Περσείδες θα κάνουν εμφάνισή τους στον ουρανό της Ελλάδας, το βράδυ της Δευτέρας

Μια ακόμη φορά μέσα στην καρδιά του καλοκαιριού, αργά το βράδυ της Δευτέρας 12 Αυγούστου, στον νυχτερινό ουρανό του βορείου ημισφαιρίου -και της Ελλάδας- θα αποκορυφωθεί μια ακόμα εντυπωσιακή βροχή από «πεφταστέρια», τους διάττοντες Περσείδες.

Τόσο το βράδυ της προηγούμενης μέρας (Κυριακή), όσο και της επόμενης (Τρίτη) θα πρέπει επίσης να αναμένεται αυξημένη πτώση μετεώρων.

Όσοι ξενυχτήσουν, θα έχουν την ευκαιρία -εφόσον ο καιρός κατά τόπους το επιτρέψει- να δουν το θεαματικό αστρονομικό φαινόμενο, που μπορεί να φθάσει έως τα 100 μετέωρα ανά ώρα. Με δεδομένο ότι το φεγγάρι δεν είναι «γεμάτο», ο ουρανός θα είναι αρκετά σκοτεινός και κατάλληλος για τις παρατηρήσεις των μετεώρων.

Οι Περσείδες θεωρούνται μια από τις πιο εντυπωσιακές βροχές διαττόντων του έτους, καθώς τα «πεφταστέρια» τους είναι κατ? εξοχήν γρήγορα και φωτεινά, συχνά με μακριές πύρινες «ουρές».

ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΩ - Η ΕΦΗ ΘΩΔΗ ΣΤΑ ΠΑΠΟΥΛΙΑ ΠΥΛΙΑΣ

ΔΩΡΕΑΝ ΕΙΣΟΔΟΣ -ΨΗΤΗ ΓΟΥΡΝΟΠΟΥΛΑ ΚΑΙ ....ΓΙΔΑ ΒΡΑΣΤΗ !!!

ΜΕΣΣΗΝΙΑ -Δεν πέρασε στην κατανάλωση η μείωση του ΦΠΑ


ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΚΑΤΕΒΑΣΟΥΝ ΤΙΣ ΤΙΜΕΣ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ !!!

Παρά τις ελπίδες ότι επρόκειτο να επέλθει εξομάλυνση στην εστίαση, η μείωση του ΦΠΑ στο 13% δεν έτυχε της ανάλογης ανταπόκρισης από τους Μεσσήνιους  επιχειρηματίες. 
Ετσι, το ειδικό πράσινο σήμα, σύμφωνα με το οποίο μια επιχείρηση έχει προχωρήσει σε μείωση των τιμών του τιμοκαταλόγου της, ελάχιστοι επιχειρηματίες το έχουν λάβει στην Μεσσηνία, από την περασμένη Δευτέρα που ξεκίνησε η διανομή του.


Ο λόγος είναι, όπως υποστηρίζουν οι επαγγελματίες του κλάδου εστίασης, ότι δεν είναι δυνατή μια περαιτέρω μείωση των τιμών σε πολλά είδη, διότι έτσι κινδυνεύουν πολλές επιχειρήσεις με λουκέτο.


Επιπρόσθετα, η προϋπόθεση για να λάβει ένας επιχειρηματίας το ειδικό σήμα, σύμφωνα με το οποίο μειώθηκε ο ΦΠΑ, είναι να μειώσει την τιμή των προϊόντων στα ¾ του καταλόγου, κάτι που είναι αδύνατο να γίνει, καθώς σε πολλά είδη που πωλούν, όπως για παράδειγμα το αλκοόλ, δεν έχει υπάρξει μείωση του φόρου.

Το νομοσχέδιο με τις αλλαγές στο Λύκειο και τις εξετάσεις

Δόθηκε στη δημοσιότητα το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας για το νέο Λύκειο και τις αλλαγές στις πανελλαδικές εξετάσεις. Το νομοσχέδιο τίθεται σε δημόσια διαβούλευση και αναμένεται να ψηφιστεί περί τα τέλη Αυγούστου.
Οι βασικές αλλαγές, όπως αναφέρονται έχουν ως εξής:
- Μειώνονται από 6 σε 4 τα μαθήματα στις πανελλαδικές
- Θα μετρά ο βαθμός του απολυτηρίου και των τριών τάξεων για την εισαγωγή σε ΑΕΙ και ΤΕΙ
- Το 50% των εξεταζόμενων εξεταζόμενων θεμάτων θα προέρχονται από τράπεζα θεμάτων και θα είναι κοινά για όλους τους μαθητές λυκείων
- Πριμ στους υποψήφιους όταν οι βαθμοί των πανελλαδικών είναι υψηλότεροι από τους αντίστοιχους του απολυτηρίου
- Μειώνονται σε 4 τα επιστημονικά πεδία
- Χωριστό θα είναι το πεδίο για τις στρατιωτικές-αστυνομικές σχολές
- Τα ΑΕΙ θα έχουν τη δυνατότητα να ορίζουν συντελεστές βαρύτητας σε ορισμένα μαθήματα
- Προαιρετική τάξη μαθητείας 1 έτους στα ΕΠΑΛ σε συνεργασία με τον ΟΑΕΔ
- Ιδρύεται Εθνικός Οργανισμός Εξετάσεων για όλα τα θέματα που έχουν να κάνουν με αυτές.
Επίσης, στην Α' Λυκείου οι μαθητές θα διδάσκονται μόνο μαθήματα γενικής παιδείας (σήμερα είναι 80% γενικής παιδείας και 20% κατεύθυνσης), στη Β' Λυκείου η αναλογία θα γίνει 80% γενικής παιδείας και 20% κατεύθυνσης (από 50-50 σήμερα), ενώ μόνο στην Γ΄ Λυκείου τα μαθήματα κατεύθυνσης θα καταλαμβάνουν το 80% της διδακτέας ύλης.
Σημαντικές αλλαγές προβλέπονται και στα Επαγγελματικά Λύκεια, ώστε να καταστεί πιο εύκολη η σύνδεσή τους με την αγορά εργασίας. Συγκεκριμένα, μετά την τελευταία τάξη του Λυκείου, θεσμοθετείται μια προαιρετική «τάξη μαθητείας», η οποία ουσιαστικά αποτελεί εργασία επ' αμοιβή πάνω σε αντικείμενο που σχετίζεται με την ειδικότητα του μαθητή.

Κάλεσμα στους ομογενείς να επενδύσουν στην Ελλάδα

Σε επιφανή στελέχη της ελληνικής ομογένειας μίλησε στο Metropolitan Club ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, καλώντας τους να έρθουν επενδύσουν στην Ελλάδα και να βοηθήσουν έτσι να αλλάξει η ψυχολογία.

Ο πρωθυπουργός, μιλώντας στους ομογενείς, περιέγραψε τα επόμενα στάδια για την έξοδο από την κρίση, λέγοντας ότι «εκπληρώνουμε τις υποχρεώσεις μας, πετυχαίνουμε πρωτογενές πλεόνασμα και μετά βγαίνουμε στις αγορές», ενώ αναφέρθηκε και στις θυσίες του ελληνικού λαού. «Μαζεύουμε φόρους από ανθρώπους που δεν έχουν άλλο να δώσουν», τόνισε και σημείωσε ότι οι πολίτες έχουν πειστεί για την αναγκαιότητα των θυσιών καθώς υπάρχει φως στο τέλος του τούνελ.

Αναφερόμενος στην κυβέρνηση συνεργασίας, σε άλλο σημείο της ομιλίας του, ο κ. Σαμαράς είπε ότι το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ, που ήταν απέναντι επί δεκαετίες, ξεπέρασαν τις αντιθέσεις του παρελθόντος. Το δίλημμα, πρόσθεσε ήταν ανάμεσα στην παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ ή της επιστροφής στη δραχμή, κάτι που όπως είπε ο κ. Σαμαράς, επιθυμεί η αντιπολίτευση.
 
Νωρίτερα σε εγκάρδιο και θερμό κλίμα ο Αντώνης Σαμαράς συναντήθηκε με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Δημήτριο στην Αρχιεπισκοπή. Ο πρωθυπουργός εξέφρασε τη συγκίνηση του για την επίσκεψη σε αυτόν το χώρο όπου, όπως είπε, «έχω έρθει πολλές φορές από τότε που ήμουν φοιτητής και μετά για πάρα πολλά χρόνια».
 
«Μας δίνετε κουράγιο, δύναμη» είπε ο κ. Σαμαράς απευθυνόμενος στον Αρχιεπίσκοπο και ανέφερε πως η πνευματική τροφή που λαμβάνει κάποιος εδώ είναι πολυσήμαντη. Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε σοφό ιεράρχη τον Αρχιεπίσκοπο και του είπε ότι με το έργο του αποδεικνύει την αγάπη του στον ελληνισμό και τις αξίες και δυνατότητες που έχει.
«Γι? αυτό το λόγο θέλω να σας συγχαρώ εκ μέρους όλου του ελληνικού λαού γιατί ξέρουμε ότι εδώ υπάρχει ένας δυναμικός ιεράρχης, ο οποίος πρωτοστατεί σε ενέργειες που αποσκοπούν στο καλό του τόπου, ιδιαίτερα κάτω από τις σημερινές πολύ δύσκολες συνθήκες. Γι? αυτό σας ευχαριστούμε πάρα πολύ και χαίρομαι ιδιαίτερα για την τιμή που κάνατε να με δεχτείτε σήμερα», τόνισε ο κ. Σαμαράς.
 
Από την πλευρά του ο Αρχιεπίσκοπος μίλησε με πολύ θερμά λόγια για τον κ. Σαμαρά για τον οποίο είπε ότι «έκανε πολύ μεγάλο έργο» στη συνάντηση με τον Μπαράκ Ομπάμα. «Κάνει έναν πολύ μεγάλο, πολύπλευρο αγώνα και έχει νυχθημερόν τις προσευχές μας», συνέχισε ο Αρχιεπίσκοπος ο οποίος επιβράβευσε τον ελληνικό λαό τονίζοντας πως στέκεται με αξιοπρέπεια απέναντι στις πιέσεις.

Πιάστηκε στα… πράσα η σκανδαλιάρα δήμαρχος- ΒΙΝΤΕΟ

Ασυγκράτητη ήταν μία Βελγίδα αναπληρώτρια δήμαρχος. Οι «ορμές» της όμως στάθηκαν αιτία για να διασυρθεί δημόσια, καθώς πιάστηκε στα… πράσα να απατά τον σύζυγό της με συνάδελφο, μέσα στο δημαρχείο!
Η Ελς Ουτερχόεβεν με τα κατορθώματά της ανάγκασε τους Βέλγους να ασχοληθούν με την μικρή πόλη Χόιελααρτ. Ένας πολίτης βρέθηκε, για άγνωστο λόγο, στο δημαρχείο τα ξημερώματα και κατέγραψε τις ερωτικές περιπτύξεις της γυναίκας με τον επικεφαλής της τοπικής πολιτικής κίνησης «Open VLD».
Mάλιστα τη στιγμή της απόλαυσης η άτακτη Δήμαρχος αντελήφθη την παρουσία του… αδιάκριτου κάμεραμαν και ο διάλογος που ακουλούθησε ήταν απολαυστικός:
-«Τι κάνεις εσύ εδώ;», φαίνεται να λέει. «Είμαι η Δήμαρχος της πόλης».
-Απάντηση: «Οχι δεν είσαι εσύ η Δήμαρχος. Εσύ να μου πεις τι κάνεις εδώ».
-Δήμαρχος: «Σου είπα, είμαι η Δήμαρχος».
-«Ναι φυσικά. Και τι κάνεις εδώ στις 2 το βράδυ;».
-Δήμαρχος: «Μπορώ να μάθω το όνομα σου; Θέλω να δω την ταυτότητα σου!».
-«Δεν έχεις κανένα δικαίωμα, δεν είσαι αστυνομικός».
Το βίντεο έδωσε στη δημοσιότητα η εφημερίδα «Het Laatste Nieuws», δημοσιογράφοι της οποίας επικοινώνησαν με την πρωταγωνίστρια του σκανδάλου, η οποία όμως αρνήθηκε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο.
Τώρα η Ουτερχόεβεν, η οποία αναπλήρωνε αυτές τις ημέρες τον δήμαρχο Τιμ Βάντενπουτ που κάνει διακοπές, θα κληθεί να δώσει εξηγήσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο. Πάντως δεν είναι η πρώτη «θερμή» δήμαρχος του Βελγίου. Τον Αύγουστο του 2011 η Ιλσε Ούτερσποτ, που κατέχει αυτή τη θέση στο Ααλστ, είχε σκανδαλίσει τους πάντες όταν αποφάσισε να κάνει σεξ με τον σύντροφό της στην κορυφή ενός πύργου, αλλά για κακή της τύχη την κατέγραψαν τουρίστες που δημοσίευσαν το βίντεο στο ίντερνετ.
 Δείτε το video

ΠΑΜΙΣΟΣ-Βράβευση Δημ.Βαλαβάνη

“ Για την πολύχρονη συνεισφορά του Δημήτρη Βαλαβάνη στην ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς και την συμβολή του στην διατήρηση της ιστορικής μνήμης της τοπικής κοινωνίας και της πόλης της Μεσσήνης, απονέμουμε αυτόν τον έπαινο, συμβολική αναγνώριση για όλα αυτά.
Με τα κείμενά του, “φωτογραφίες” της κοινωνικής και πολιτιστικής ζωής των Νησιωτών, αποτυπωμένα σε τρία βιβλία, διατηρεί και μεταφέρει στις επόμενες γενιές τα έργα των προγόνων μας.”
Με αυτά τα λόγια ο Σύλλογος των Απανταχού Νησιωτών "Ο Πάμισος", τίμησε τον Τάκη Βαλαβάνη παραδίδοντάς του τον σχετικό Έπαινο, σε μια εκδήλωση που έγινε την Τετάρτη το βράδυ 7.8.2013 στη Μεσσήνη και όπου  κυριάρχησαν ο λόγος, η μουσική, αλλά κυρίως το συναίσθημα.
Ο φιλόξενος χώρος στο Εξωκκλήσι της Αγίας Παρασκευής, ευγενική παραχώρηση της Μητρόπολης Μεσσηνίας, αποδείχθηκε πολύ μικρός για το πλήθος των φίλων του Τάκη πούρθαν να τον τιμήσουν.
Η εκδήλωση οργανώθηκε από τον Σύλλογο των Απανταχού Νησιωτών "Ο Πάμισος" και το Θεατρικό Όμιλο Λυκείου Μεσσήνης. Την στήριξαν εμπράκτως το Σωματείο Εθελοντών Μεσσήνης και η Περιηγητική Λέσχη, ενώ κύριος χορηγός ήταν ο συντοπίτης μας Γιάννης Αλεβίζος.
Στον χαιρετισμό του ο Μιχάλης Γαβράς, πρόεδρος του ΠΑΜΙΣΟΥ, επισήμανε πως ο Τάκης Βαλαβάνης κατάφερε να συγκεντρώσει όλο το Νησί, το ντόπιο και το απόδημο, τους δημοτικούς άρχοντες όλων των παρατάξεων, σημαντικά πρόσωπα της τοπικής ζωής της Μεσσήνης αλλά και των γύρω περιοχών, μια και ο Τάκης παντού είχε μόνο φίλους.
Στη συνέχεια αναφέρθηκε στους πρωτεργάτες της εκδήλωσης, τον Δημήτρη Δημητρόπουλο του ΠΑΜΙΣΟΥ και τον φιλόλογο εκπαιδευτικό του Θεατρικού Ομίλου Νίκο Φουσιάνη, που είχε την κυρίως επιμέλεια του πρώτου μέρους της εκδήλωσης.
Τέλος επισήμανε “την επάνοδο του ΠΑΜΙΣΟΥ, μετά από τα Φεστιβάλ Μπούκας,    πριν πολλά χρόνια, στην δημιουργία μιας “πολιτιστικής δροσιάς” στις ζεστές και υγρές καλοκαιρινές βραδιές “της φοβερής πατρίδας” μας, όπως την αποκαλεί ο Γιώργος Μαρκόπουλος. Και όλα αυτά με αφορμή τον ακούραστο “φωτογράφο” της ζωής της πόλης μας τον Τάκη Βαλαβάνη.”
Στην παρέμβασή του ο Νίκος Φουσιάνης, επισήμανε τη χαρά των μαθητών του να συμμετάσχουν στη θεατρική διασκευή αποσπασμάτων από το έργο του Τάκη, κάτι που ο Θεατρικός Ομιλος τόχει κάνει κι άλλες φορές στο παρελθόν.
Ακολούθως ο Δημήτρης Δημητρόπουλος, αποκάλυψε πως η ιδέα της διοργάνωσης αυτής της βραδιάς ήταν του Γιάννη Θωμόπουλου. Ανακοίνωσε την έκδοση και κυκλοφορία του 3ου βιβλίου του Τάκη και διάβασε τον χαιρετισμό που έγραψε ο μεγάλος μας ποιητής Γιώργος Μαρκόπουλος, ειδικά για την αποψινή εκδήλωση.
Χαρακτηριστικά αναφέρει:
“... ο Δημήτρης Βαλαβάνης κόσμησε και κοσμεί με το ήθος του την πόλη μας. Τον χαρακτηρίζει μια απαράμιλλη πραότητα, μια προσήνεια, μια μοναδικής ποιότητας σοφία, τον Δημήτρη, ενώ ταυτοχρόνως εκπέμπει μια καλοσύνη, μια γλυκύτητα που μας έρχεται από μακριά, από πολύ μακριά, από της μέσα της πολύ μέσα ψυχής του, αλλά και μια σπάνια όσο και ιαματική γαλήνη. Και για το πνευματικό του έργο, το σπουδαίο του έργο, το διακρίνει μια αφηγηματική δεινότητα, καλλιέπεια γραφής δυσεύρετη, ένας πολύ καλά φιλτραρισμένος ρομαντισμός, μια λεπτοτάτων αποχρώσεων νοσταλγία, ένας λόγος χυμώδης, στέρεος, ένας λόγος που υπερασπίζεται με ευδιάκριτη διακριτικότητα τη γλώσσα, αλλά και τη ζωή και τα έθιμα άλλων καιρών της ιδιαίτερης πατρίδας μας...”
Η πρόεδρος του Σωματείου Εθελοντών Μεσσήνης Ντίνα Αντωνάκου σκιαγραφώντας το έργο και τον συγγραφέα, ανέφερε μεταξύ άλλων: "Ο Δημήτρης Βαλαβάνης, ζει τα περισσότερα χρόνια της ζωής του, Νησιώτης πια, ανάμεσα στους Νησιώτες, τους δικούς του ανθρώπους, που τον εκτιμούν, τον σέβονται και τον αγαπούν. Τα κείμενα του Βαλαβάνη είναι ενθυμήματα της παλιάς αγροτικής, μαθητικής και κοινωνικής ζωής.”
Η επιλογή, η δραματοποίηση των κειμένων, η σκηνοθεσία κι το σχετικό βίντεο που προβλήθηκε ήταν του φιλόλογου καθηγητή Νίκου Φουσιάνη.  Τραγούδησαν: Γιάννης Θωμόπουλος, Μυρτώ Καμβυσίδη, Μαρία Παπαδοπούλου, Δημήτρης Χαρλέπας. Στην αφήγηση και στα θεατρικά αποσπάσματα έπαιξαν τα μέλη του Θεατρικού Ομίλου Μεσσήνης: Γιολάντα Βασιλόγιαννη, Μαρία Κορδονούρη, Μαρία Παπαδοπούλου και Λευτέρης Παναγιωτόπουλος. Μουσική έπαιξαν ο Αιμίλιος Κούμανης, η Σοφία Τσόγκα, ο Σταύρος Δεριζιώτης, ο Παναγιώτης Καψαμπέλης και ο Λευτέρης Παναγιωτόπουλος.
Στο Μουσικό μέρος ο Γιάννης Θωμόπουλος, διάλεξε να τραγουδήσει μεγάλες επιτυχίες του Τσιτσάνη, ενώ με ενδιαφέρον ακούστηκε ο ιδιαίτερος ήχος του Νησιώτη μουσικολόγου και συνθέτη Γιώργου Λυκούρα.
Η βραδιά έκλεισε με όλους μας να τραγουδάμε γνωστό ηπειρώτικο τραγούδι από την γενέτειρα του Τάκη Βαλαβάνη.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν και τίμησαν τον συγγραφέα από τον πολιτικό χώρο οι βουλευτές Δημήτρης Σαμπαζιώτης και Θανάσης Πετράκος, ο δήμαρχος Στάθης Αναστασόπουλος, οι αντιδήμαρχοι, Γιώργος Δαβίλας, Γιώργος Αθανασόπουλος, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Νίκος Τζώρτζης, ο πρ. δήμαρχος Μεσσήνης Κώστας Σπυρόπουλος,
Τον Μητροπολίτη Μεσσηνίας εκπροσώπησε ο επί τούτου απεσταλμένος αιδεσιμότατος π.Κωνσταντίνος και ο εφημέριος π.Παναγιώτης.
Επίσης τίμησαν την εκδήλωση και τον συγγραφέα ο πρόεδρος της Εθνικής Λυρικής Σκηνής συντοπίτης μας Σάκης Θεοδωρόπουλος, ο χαράκτης-ζωγράφος Τάκης Κατσουλίδης, ο Χρήστος Μαλαπάνης, ο Μένης Παπαδόπουλος, ο Θόδωρος Μπρεδήμας, ο Σάββας Παπάζογλου, η Φανή Ντορέ κ.α.

Ο Τύπος της Μεσσηνίας 10-8-2013

9.8.13

Από τη Δευτέρα οι αιτήσεις εκπαιδευτικών για πρόσληψη

Από την προσεχή Δευτέρα, 12 Αυγούστου, μπορούν οι εκπαιδευτικοί να υποβάλουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά για την ένταξή τους στους πίνακες αναπληρωτών και ωρομίσθιων εκπαιδευτικών για το σχολικό έτος 2013-2014. Σύμφωνα με τη σχετική εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας, οι αιτήσεις-δηλώσεις υποβάλλονται στις κατά τόπους Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων λήγει την Παρασκευή 23 Αυγούστου.

ΜΕΣΣΗΝΙΑ - Άγριο ξύλο ντόπιων με τσιγγάνους στον Άρι

Απίστευτο σε ένταση σκηνικό χθες βράδυ στο τοπικό διαμέρισμα του Άρι. Ένταση που οδήγησε σε άγρια συμπλοκή μεταξύ κατοίκων του χωριού και τσιγγάνων που διαμένουν εκεί.
 Όλα ξεκίνησαν - σύμφωνα με τις καταγγελίες των κατοίκων - όταν περισσότεροι από 10 αθίγγανοι την ''έπεσαν'' σε ένα νεαρό από το χωριό χτυπώντας τον και στέλνοντάς τον στο Νοσοκομείο. 
Σχεδόν όλο το χωριό μαζεύτηκε και με καδρόνια και βέργες έκανε... ντου στους καμιά 50αριά τσιγγάνους που είχαν συγκεντρωθεί κοντά στα σπίτια τους με συνέπεια να γίνει...

πανικός. 
Οι τσιγγάνοι... διαλύθηκαν και τράπηκαν σε φυγή ενώ χρειάστηκε παρέμβαση ισχυρής δύναμης της αστυνομίας για να ηρεμήσουν για λίγο τα πνεύματα, με την κατάσταση πάντως να είναι - και σήμερα - τεταμένη.

ΚΟΡΩΝΗ-Ο Βλ.Πούτιν στον Γάμο της κόρης του Βασιλιά των τσιμέντων !

Ο Γάμος της χρονιάς στην Μεσσηνία !!!

Όπως πρώτο είχε αποκαλύψει το newsmessinia  φαίνεται ότι «κλειδώνει » ή παρουσία του Προέδρου της Ρωσίας Βλαντίμιρ  Πούτιν στον Γάμο της κόρης του ομογενή δισεκατομμυριούχου   « Βασιλιά των τσιμέντων », Φιλάρετου Καλτσίδη  ,Αλίνας με τον Ρώσο μεγαλοεπιχειρηματία Patrick  Poprawski   στην βίλα τους στο Βασιλίτσι  Κορώνης όπως αναφέρει η εφημερίδα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ που κυκλοφορεί αύριο .

Ο Γάμος σύμφωνα με τις πληροφορίες του newsmessinia   θα είναι «Ελληνικός παραδοσιακός » ενώ το γλέντι των νεόνυμφων και των καλεσμένων τους θα κρατήσει …τρείς ημέρες .

Στον  γάμο της Κορώνης αναμένεται  να δώσει το παρών εκτός του Προέδρου Πούτιν  η επιχειρηματική και πολιτική Ελίτ της Ρωσίας όπως και επιφανείς επιχειρηματίες  της Χώρας μας.

Το Δαχτυλίδι των αρραβώνων


ΠΗΓΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ

" Βροχή " από αστέρια την Δευτέρα το βράδυ

Βροχή αστεριών θα έχουν την ευκαιρία να παρατηρήσουν όσοι στρέψουν το κεφάλι του ψηλά στο νυχτερινό ουρανό τη Δευτέρα 12 Αυγούστου.

Το καθιερωμένα πέρασμα τους από τη Γη κάνουν οι Περσείδες. Η εντυπωσιακή βροχή από πεφταστέρια μπορεί να φτάσει και τα 100 μετέωρα την ώρα.

Οι Περσείδες, με την κυριολεκτική τους έννοια, δεν είναι ακριβώς πεφταστέρια.

Πρόκειται για μικρά απομεινάρια του κομήτη Σουίφτ-Τάτλ (109P/Swift-Tuttle) τα οποία εισέρχονται στην ατμόσφαιρα της Γης με τεράστιες ταχύτητες και εξαιτίας της τριβής, καίγονται σε δευτερόλεπτα, σχηματίζοντας μία φλεγόμενη βροχή στον νυχτερινό ουρανό.

Ονομάζονται Περσείδες, επειδή το ακτινοβόλο σημείο τους προβάλλεται στον αστερισμό του Περσέα και φαίνεται σαν να έρχονται από την κατεύθυνση αυτή.

ΠΑΝΙΚΟΣ-Γέμισαν οι δρόμοι και οι πλατείες στην Φθιώτιδα

Βγήκαν και πάλι στους δρόμους και στις πλατείες κάτοικοι των χωριών της Φθιώτιδας, από τους δύο νέους, μεγαλύτερους σε ένταση, σεισμούς, που σημειώθηκαν τις πρώτες απογευματινές ώρες και έγιναν ιδιαίτερα αισθητοί στην ευρύτερη περιοχή.

Σύμφωνα με τους κατοίκους στο Ρεγγίνι, τη Δρυμαία, την περιοχή της Αμφίκλειας, αλλά και άλλα χωριά της περιοχής, επικράτησε πανικός, ενώ οι ίδιοι αναφέρουν ότι προκλήθηκαν επιπλέον ζημιές, από αυτές που είχαν βεβαιώσει λίγες ώρες νωρίτερα οι μηχανικοί της υπηρεσίας αποκατάστασης σεισμοπλήκτων. Στην κεντρική πλατεία, στο Ρεγγίνι, κατέρρευσε προσθήκη σε κατοικία μαζί με ένα μπαλκόνι.

Οι νέες δονήσεις προκαλούν προβληματισμό σε πολίτες για την εξέλιξη του φαινομένου, αν και οι επιστήμονες είναι καθησυχαστικοί στην επικοινωνία που έχουν με τις Αρχές. Μάλιστα αυτή την ώρα είναι σε εξέλιξη σύσκεψη στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας για να εκτιμηθεί η κατάσταση.

«Τα δεδομένα πλέον αλλάζουν. Εκείνα τα οποία γνωρίζαμε μέχρι τώρα για τις ζημιές στα σπίτια, ίσως και να μην έχουν σχέση με την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί» δήλωσε ο πρόεδρος του ΤΕΕ Στερεάς Ελλάδας, Αποστόλης Καραναστάσης, καθώς όπως σημειώνει «μετά τις δύο σεισμικές δονήσεις, σε ορισμένες περιπτώσεις έχει επιδεινωθεί ιδιαίτερα η κατάσταση των κατασκευών» και μάλιστα ο ίδιος δεν αποκλείει το ενδεχόμενο οι μηχανικοί του ΤΕΕ και των αρμόδιων υπηρεσιών να προχωρήσουν ακόμη και σε νέες αυτοψίες.

Οφειλόμενη ανταπάντηση προς το ΣΥΡΙΖΑ

Γράφει : Η Αντωνία Μπούζα

Οι δημοσιοποιούμενες πολιτικές αντιθέσεις έχουν εκτός της αναμενόμενης περιχαράκωσης  και πολλά θετικά στοιχεία. Αναδεικνύουν στόχους, υστερήσεις, συμπεριφορές, ελλείψεις, κινδύνους και το κυριότερο ικανότητα ή μη διαχείρισης  σημαντικών ζητημάτων.

Η κρίση όξυνε την αντίληψη των πολιτών, που μπορεί μεν να έχουν κουραστεί από τη μακροχρόνια ύφεση και  τη σκληρή λιτότητα, αντιλαμβάνονται όμως περίτρανα πως επιβάλλεται να αλλάξουμε και αυτό απαιτεί θυσίες. Απαιτεί να κάνουμε στην άκρη  νοοτροπίες και συμπεριφορές  που όλοι καταδικάζουν και να νοικοκυρέψουμε επιτέλους την πατρίδα μας.

Έτσι παρά το πυρ ομαδόν κατά της Κυβερνητικής πολιτικής πολλών δήθεν «πατριωτών» και δήθεν «προοδευτικών», δημοσκοπικά ευρήματα, αναδεικνύουν την καθήλωση  κυρίως του ΣΥΡΙΖΑ που ανέλπιστα και απροετοίμαστα «φλερτάρει» με την εξουσία. Αναδεικνύουν επίσης τη βούληση  των Ελλήνων, να παραμείνουμε στη ζώνη του ευρώ  και να μην  μπει η πατρίδα μας σε περιπέτειες.

Η πολυγλωσσία όμως της λαϊκίζουσας Αριστεράς, η εμφανής ανετοιμότητα και η νοοτροπία του πολιτικού της προσωπικού, είναι οι αιτίες που οι Έλληνες δεν εμπιστεύονται την τύχη τους σε ευκαιριακούς πατριώτες και στη νέα κακέκτυπη έκδοση του παλιού ΠαΣοΚ .

Το πολιτικό προσωπικό του ΣΥΡΙΖΑ, εγκλωβισμένο στο λαϊκισμό των πολλών τάσεων που υπάρχουν στο εσωτερικό του , αμήχανα και ερασιτεχνικά λέει ναι σε όλους και σε όλα! Με  εικασίες δηλητηριάζει την καθημερινότητα των Ελλήνων , δίνει την εικόνα αποτυχίας και ανάγκης σκληρότερων μέτρων.

Αγνοούν όμως, πως πέραν της διαχείρισης  της καθημερινότητας, οι πολιτικοί ταγοί επιβάλλεται να λειτουργούν εκτός από λογιστικά και πολιτικά . Αγνοούν πως στις δημοκρατίες οι λύσεις στα προβλήματα έχουν κυρίαρχα πολιτικό περιεχόμενο  διότι υπάρχουν σχεδιασμοί , συμμαχίες, επενδυτικές πρωτοβουλίες  κλπ   Μόνο οι απλοί διαχειριστές ,εγκλωβίζονται σε λογικές αποτυχίας .

Έτσι διαβάσαμε στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ , θέσεις για την παιδεία , για την υπαρκτή κρίση  και τον πολιτισμό. Μάθαμε πως ο αγώνας για την παιδεία, που πρέπει να ξεφύγει από την παθογένεια της παραπαιδείας και να δώσει με την αξιολόγηση της εκπαίδευσης ανάσα στις Ελληνικές οικογένειες, είναι αποκλειστική υποχρέωση και δικαίωμα  των μονίμως διαμαρτυρομένων –προ κρίσης και μετά κρίσης-

Διαβάσαμε πως  τα γεγονότα στις Σκουριές , στην Κερατέα και όπου υπάρχει αναταραχή , αξιόποινες πράξεις και απείθεια στους Νόμους της Ελληνικής Πολιτείας είναι   τρόπος «αγώνα» για το ΣΥΡΙΖΑ. Αγώνας που τους εμπνέει και τους οδηγεί  και αντιληφθήκαμε, πως οι νόμοι της Πολιτείας, πλειστάκις  είναι απλά «κουρελόχαρτα» για τους «φλογερούς» πατριώτες , ενώ  ο σκοπός αγιάζει τα μέσα.

Επειδή εκτός της αναταραχής, της διάλυσης του κοινωνικού ιστού και των διχαστικών λόγων υπάρχει  και ο δρόμος της ανάπτυξης , της εργασίας, των ίσων ευκαιριών και της προόδου , οι Έλληνες είναι σίγουρο ότι δεν θα ρισκάρουν τις θυσίες που έκαναν μέχρι σήμερα για να στηρίξουν επικίνδυνους πολιτικούς ερασιτεχνισμούς.

Επειδή η κομματική βάση του ΣΥΡΙΖΑ  ως φαίνεται, «εμπνέεται»  από τη Γερμανική κουλτούρα και τον Μπρεχτ, θα απαντήσω με την Ελληνική μοναδικότητα της πολιτιστικής μας κληρονομιάς και τα λόγια του μεγάλου φιλοσόφου Αριστοτέλη «ελεύθερον διατελεί και βέλτιστα πολιτευόμενον και δυνάμενον άρχειν πάντων, μιάς τυγχάνον πολιτείας» Δηλ. αν είμαστε ενωμένοι μπορούμε να πετύχουμε τα πάντα μέσα σε ένα ευνομούμενο κράτος!

ΚΟΡΩΝΗ-Μουσική - Θεατρική παράσταση / Music - theater performance

Κυριακή – Sunday  11 Αυγούστου / August 2013 -  22:00 hrs
Στο Γυμνάσιο Κορώνης / At Gymnasium school, Koroni

Opera’s  Funny Side
Jenny Drivala | Soprano, Akis Lalousis | Baritone, Dimitris Karamanolis | Piano
click here to listen J. Drivala                 and here A. Lalousis  
PART I
Le Compte Ory by Rossini
Aria – Jenny Drivala
Il Barbiere di Siviglia by Rossini
Aria – Akis Lalousis
Duet – Jenny Drivala & Akis Lalousis
La fille du regiment by Donizetti
Aria – Jenny Drivala
Le Nozze di Figaro by Mozart
Aria – Akis Lalousis
La fille du regiment by Donizetti
Duet – Jenny Drivala & Akis Lalousis
10’ Break
PART II
La fille du regiment by Donizetti
Aria – Jenny Drivala
Don Pasquale by Donizetti
Aria – Akis Lalousis
Duet – Jenny Drivala & Akis Lalousis
Die Lustige Witwe by Lehar
Aria – Jenny Drivala
Don Giovanni by Mozart
Aria – Akis Lalousis
Duet – Jenny Drivala & Akis Lalousis
Die Lustige Witwe by Lehar
Duet – Jenny Drivala & Akis Lalousis
AUG 3 | 7 | 11 | 17
| SEP 9
Agrili Kardamili Koroni Pylos Kalamata
Ticket reservations: 6932 419083
A night full of arias and duets from various operas,
especially selected to lift your spirit! A fully staged performance, with extracts from various comic operas,
especially selected to lift your spirit!

ΜΕΣΣΗΝΙΑ- ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΣΤΗΝ ΑΥΛΩΝΑ…. ΟΠΩΣ ΠΑΛΙΑ

15 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2013

Ο Σύλλογος Αυλωνιτών Τριφυλίας, σας προσκαλεί στο παραδοσιακό πανηγύρι, που διοργανώνει μετά από καιρό, στην πανέμορφη λιθόστρωτη πλατεία της Αυλώνας, για να γιορτάσουμε το 15 Αύγουστο με συνοδεία πενταμελούς ορχήστρας. 
Μια βραδιά αληθινού γλεντιού, με δημοτικά και λαϊκά τραγούδια, άφθονο κέφι και χορό!
Σας περιμένουμε όλους, να ζήσουμε αξέχαστες στιγμές!


Το Δ.Σ. του Συλλόγου

ΑΝΩ ΠΟΛΗ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ ....Ρεμπέτικη ιστορία

Για τρίτη συνεχή χρονιά το Δ.Σ. του Συλλόγου για την Προστασία και Αναβίωση της Άνω Πόλης Κυπαρισσίας διοργανώνει εκδήλωση - αφιέρωμα στο ρεμπέτικο τραγούδι αύριο  Σάββατο 10 Αυγούστου 2013 και ώρα 10.00μμ στον προαύλειο χώρο (πάρκο) του 2ου Νηπιαγωγείου δίπλα στον Ιερό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου.

Η εκδήλωση «Ρεμπέτικη Ιστορία» είναι ένα μουσικό ταξίδι στους δρόμους του ρεμπέτικου! Στην ιστορία του ρεμπέτικου τραγουδιού, που έχεις βαθιές ρίζες στο Βυζάντιο και ήρθε στη χώρα μας μετά την καταστροφή της Σμύρνης.

«Το ρεμπέτικο τραγούδι είναι ένα είδος ελληνικού λαϊκού τραγουδιού που έχει τις ρίζες του από την εποχή του Βυζαντίου. Αρχικά, εξέφραζε κοινωνικές ομάδες που ζούσαν στις φτωχογειτονιές των αστικών κέντρων και τα τραγούδια του ήταν απαγορευμένα, από την άρχουσα τάξη της εποχής, αλλά με το πέρασμα του χρόνου ολοένα και περισσότεροι σιγοτραγουδούσαν διάφορους σκοπούς από αυτά τα τραγούδια. Το ρεμπέτικο έγινε η έκφραση του πόνου, της αδικίας, της φτώχειας, της ανέχειας του λαού. Αγαπήθηκε και τραγουδήθηκε! Έγινε η αναφορά της κοινωνικής κατάστασης, του λαϊκού κόσμου!».

Αύριο Σάββατο 10 Αυγούστου, μια νύχτα όπως παλιά, στη γειτονιά, με καλή παρέα, με χαμόγελο, με χαρούμενη διάθεση, με κέφι, με τραγούδι και χορό! Μια νύχτα μαζί με τους κατοίκους της Άνω Πόλης και τους φίλους της Κυπαρισσίας και της περιοχής, συντροφιά με ρεμπέτικα τραγούδια από γνωστούς ρεμπέτες, όλοι οι Απανωπολίτες και οι φίλοι που αγαπάνε την Άνω Πόλη σμίγουμε πάλι στην εκδήλωση! Μια εκδήλωση - αφιέρωμα στο ρεμπέτικο τραγούδι, για να μιλήσουμε, να διασκεδάσουμε, να χορέψουμε, να τραγουδήσουμε και να περάσουμε καλά αφήνοντας για λίγο στην άκρη τα προβλήματα τις καθημερινότητας και της κρίσης. Στην εκδήλωση θα γίνονται μικρές αφηγήσεις για το ρεμπέτικο τραγούδι και θα αναβιώσει η παραγγελιά! 

Σας περιμένουμε όλους στον προαύλειο χώρο (πάρκο) του 2ου Νηπιαγωγείου, δίπλα στον Ιερό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου στην Άνω Πόλη Κυπαρισσίας, αύριο Σάββατο 10 Αυγούστου στις 10μμ.
 
ΕΚ ΤΟΥ Δ.Σ.

9 Νέες θέσεις ιατρών στην Μεσσηνία

Οκτώ  (8) θέσεις Επικουρικού Ιατρικού Προσωπικού για το Γ.Ν.Καλαμάτας  και
Μία (1) θέση για το Γ.Ν. Κυπαρισσίας

Οκτώ (8) θέσεις επικουρικού ιατρικού προσωπικού προκηρύχθηκαν για το Νοσοκομείο Καλαμάτας και μία (1) θέση για το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας, σύμφωνα με την σημερινή προκήρυξη – απόφαση του Υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη.
Για τις τρεις (3) θέσεις (1 Γαστρεντερολογίας – 1 Παθολογίας – 1 Παιδιατρικής) από τις οκτώ (8) θέσεις που αφορούν το Νοσοκομείο Καλαμάτας τα αποτελέσματα αναμένονται το επόμενο 10 ήμερο και για τις άλλες πέντε (5) θέσεις (1 Αναισθησιολογίας, 1 Ακτινονοδιαγνωστικής 1 Οφθαλμολογίας, 1 Ω.Ρ.Λ., 1 Νεφρολογίας) η προθεσμία των αιτήσεων λήγει μέχρι της …
Οι ανωτέρω θέσεις έρχονται να ενισχύσουν την δύναμη του ιατρικού προσωπικού του Γ.Ν. Μεσσηνίας.

Μετασεισμός 4.6 Ρίχτερ στην Αμφίκλεια

Νέος σεισμός στη Φθιώτιδα σημειώθηκε στις 14:49. 
Σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο, η δόνηση ήταν μεγέθους 4,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

Το επίκεντρο εντοπίζεται και πάλι στην ευρύτερη περιοχή της Αμφίκλειας, όπου την Τετάρτη είχε σημειωθεί ο σεισμός 5,1 Ρίχτερ

Σε πλειστηριασμό 17.500 ελαιόδεντρα, από την ΕΡΓΟΣΕ


Σε πλειστηριασμό θα βάλει η ΕΡΓΟΣΕ 17.500 ελαιόδεντρα σε ελαιώνες στη βόρεια Πελοπόννησο, προκειμένου να κατασκευαστεί το νέο σιδηροδρομικό δίκτυο.
Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, πρόκειται για ελαιόδεντρα που βρίσκονται σε ελαιώνες που απαλλοτριώθηκαν όπως και χωράφια στην Κορινθία και την Αχαΐα, από τα οποία προβλέπεται να διέλθει η νέα σιδηροδρομική γραμμή Αθήνας- Πάτρας.
Ο διαγωνισμός προκηρύχθηκε και τα δέντρα θα πωληθούν κατά προτίμηση για μεταφύτευση ή για καυσόξυλα.
Τα 17.500 ελαιόδεντρα βρίσκονται σε δύο σημεία της βόρειας Πελοποννήσου: Στην περιοχή του Ελαιώνα του δήμου Διακοφτού και στην περιοχή Ροδοδάφνης- Ερινέου- Παναγοπούλας- Ψαθόπυργου- Ρίου.
Μέλη οργανώσεων από την περιοχή της Αχαΐας διαμαρτύρονται διότι οι ελαιώνες που απαλλοτριώθηκαν είναι μεγάλης ηλικίας με ιστορική αξία.

Πως ο Google Chrome δείχνει τους κωδικούς σας σε όποιον έχει πρόσβαση στον υπολογιστή σας

Δυσάρεστα τα νέα για όσους χρησιμοποιούν Google Chrome, καθώς σύμφωνα με ένα σημαντικό κενό ασφαλείας, οποιοσδήποτε έχει πρόσβαση στον υπολογιστή σας, μπορεί να δει απευθείας τους κωδικούς σας σε e-mail, Facebook, Twitter και άλλες ιστοσελίδες από τo μενού των ρυθμίσεων της εφαρμογής.
Συγκεκριμένα η πρόσβαση στους κωδικούς γίνεται μέσα από το Show Advanced Settings -> Passwords and forms -> Manage saved passwords. 

Κάνοντας λοιπόν κλικ στο πεδίο με τους αστερίσκους (όπου ο κωδικός εμφανίζεται με τελίτσες) υπάρχει η επιλογή 'Show', η οποία δείχνει σε απλό κείμενο τον κωδικό σας χωρίς να ζητείται καμία πιστοποίηση.

Ανησυχητική βέβαια είναι και η στάση του επικεφαλής του τμήματος Chrome στην Google, Justin Schuh, που δήλωσε επίγνωση της κατάστασης αλλά καμία πρόθεση αλλαγής του συστήματος. O Chrome είναι ο πιο δημοφιλής browser αυτή τη στιγμή στην αγορά με εκατομμύρια χρήστες και αυτό το κενό ασφαλείας είναι απλά πολύ σημαντικό για να αγνοηθεί. "Είναι απογοητευτικό", ανέφερε ο Sir Tim Berners-Lee, ο Βρετανός εφευρέτης του Internet.

Ο Schuh αναφέρει χαρακτηριστικά στο Hacker News: "Μας έχει ζητηθεί επανειλημμένως η υποστήριξη master password ή κάτι παρόμοιου, ακόμα και αν πιστεύουμε ότι δεν δουλεύει. Το έχουμε συζητήσει πολλές φορές και καταλήγουμε στο ότι δεν θέλουμε να προσφέρουμε μια ψεύτικη αίσθηση ασφάλειας και να ενθαρρύνουμε επικίνδυνη συμπεριφορά. Θέλουμε να είμαστε ξεκάθαροι ότι όταν δίνετε πρόσβαση στον λογαριασμό σας σε κάποιον μπορεί να έχει πρόσβαση στο οτιδήποτε". 

 techzine.gr

Ο αυτισμός επηρεάζει διαφορετικά τους εγκεφάλους αγοριών και κοριτσιών

Οι άνδρες και τα αγόρια με αυτισμό εμφανίζουν διαφορετικές αλλαγές στον εγκέφαλό τους από ό,τι αντίστοιχα συμβαίνει στον εγκέφαλο των γυναικών και των κοριτσιών, κάτι που ίσως σημαίνει ότι δεν πρέπει να εφαρμόζεται η ίδια θεραπευτική προσέγγιση στα δύο φύλα, σύμφωνα με μια νέα βρετανική επιστημονική έρευνα. 
Είναι η πρώτη φορά που διαπιστώνεται ότι ο αυτισμός έχει ως συνέπεια διαφορετικού είδους αλλαγές στην νευροανατομία του εγκεφάλου ανδρών και γυναικών.
Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον καθηγητή Σίμον Μπάρον-Κόεν του Κέντρου Ερευνών Αυτισμού του πανεπιστημίου Κέμπριτζ, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό για θέματα εγκεφάλου "Brain", σύμφωνα με το BBC και τη βρετανική «Ιντιπέντεντ», χρησιμοποίησαν την τεχνική της μαγνητικής εγκεφαλικής απεικόνισης σε 60 άτομα που έπασχαν από αυτισμό και σε άλλα τόσα υγιή για λόγους σύγκρισης.
Η νέα μελέτη ενισχύει την πεποίθηση πως, κατά κάποιον τρόπο, η συγκεκριμένη αναπτυξιακή διαταραχή στα κορίτσια δεν είναι παρά μια ακραία μορφή του «ανδρικού» εγκεφάλου, καθώς, όπως διαπιστώθηκε, ο εγκέφαλος των αυτιστικών κοριτσιών τείνει να μοιάζει πιο πολύ με τον υγιή ανδρικό εγκέφαλο παρά με τον υγιή γυναικείο εγκέφαλο. Αντίθετα, δεν συμβαίνει κάτι ανάλογο με τα αυτιστικά αγόρια, ο εγκέφαλος των οποίων δεν δείχνει αντίστοιχα χαρακτηριστικά «ακραίου» αρσενικού εγκεφάλου.

Φοροδιαφυγή που αγγίζει το 85% δείχνουν οι έλεγχοι του ΣΔΟΕ στις τουριστικές περιοχές

Μεγάλα ποσοστά φοροδιαφυγής προκύπτουν από τους ελέγχους του ΣΔΟΕ στα νησιά και τις τουριστικές περιοχές.

Σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα το υπουργείο Οικονομικών, κατά το δεκαήμερο 25-7-2013 έως 05-8-2013 πραγματοποιήθηκαν 1.465 έλεγχοι, κατά τους οποίους βρέθηκαν συνολικά 731 παραβάτες και διαπιστώθηκαν 3.904 παραβάσεις. Το μεγαλύτερο ποσοστό των παραβάσεων αφορά μη έκδοση αποδείξεων. Το μέσο ποσοστό παραβατικότητας διαμορφώθηκε στο 49,89%, ενώ υπάρχουν περιοχές όπου το ποσοστό αυτό εκτινάσσεται στο 85% (Εύβοια- Σκύρος), 81,1% (Μήλος) 78% (Κως) κλπ.
     Αναλυτικά, στον παρακάτω πίνακα παρουσιάζεται η παραβατικότητα ανά περιοχή, το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα:
    
     ΤΟΠΟΣ                                ΠΟΣΟΣΤΟ ΠΑΡΑΒΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ
     Εύβοια - Σκύρος                                    85,13%
     Μήλος                                              81,81%
     Κως                                                  78,38%
     Πόρτο Χέλι - Ερμιόνη - Σπέτσες                  70,58%
     Φωκίδα                                            66,67%
     Αργολίδα - Λακωνία - Αρκαδία                            64,10%
     Μύκονος                                          63,73%
     Σίφνος                                              62,50%
     Κρήτη                                               59,63%
     Θήρα                                                56,36%
     Κορινθία                                          52,17%
     Αχαϊα                                                50,38%
     Σέριφος                                            50,00%
     Νάξος                                               50,00%
     Ρόδος                                              50,00%
     Κέρκυρα                                          50,00%
     Αττική                                               49,02%
     Αλεξανδρούπολη- Καβάλα- Θάσος                    43,59%
     Χαλκιδική                                                        41,86%
     Θεσσαλονίκη - Πιερία                                    41,35%
     Πάρος - Αντίπαρος                                                40,00%
     Αίγινα                                               37,50%
     Μεσσηνία                                         37,50%
     Λέσβος                                             21,09%
     Ιωάννινα- Θεσπρωτία- Πρέβεζα                           17,54%.

Το υπουργείο Οικονομικών ζητά από τους πολίτες να συνδράμουν στην προσπάθεια πάταξης αυτής της φοροδιαφυγής, ζητώντας το νόμιμο παραστατικό και ασκώντας το δικαίωμά τους να μην πληρώσουν αν δεν τους δοθεί.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου