21.9.19

Διευκρινήσεις για την Αναγκαία άρση επικινδυνότητας κτηρίου στο κέντρο της Μεσσήνης (μέρος 2)

Αφού επανέλθω στο θέμα της άρσης της επικινδυνότητας του κτηρίου που βρίσκεται στο κέντρο της Μεσσήνης (Τσούση & Κρόμπα), θεωρώ χρέος μου να διευκρινίσω πως η παρέμβαση σε προηγούμενο δημοσίευμα αφορούσε την αγωνία να υπάρξουν μέτρα ασφάλειας από πτώσεις που παρατηρούνται. 
Για κανένα λόγο δεν καταλογίστηκαν στους ιδιοκτήτες ευθύνες καθώς πληροφορηθήκαμε πως έχουν γίνει οι ενέργειες που πρέπει από μέρους τους. 
Αυτό που προέχει όπως αναφέρω  είναι η ασφάλεια και όχι ο καταμερισμός ευθυνών και μια έστω πρόσκαιρη παρέμβαση από τις αρμόδιες υπηρεσίες για να διασφαλισθεί η ασφαλής διέλευση των πολιτών. 
Επισημαίνω λοιπόν πως η διαπίστωση πως έχει αφεθεί παρατημένο στην φθορά του χρόνου δεν αφορά τους ιδιοκτήτες αλλά τους εμπλεκόμενους φορείς που πρέπει να αναζητήσουμε διευκρινήσεις και να διεκδικήσουμε την επίλυση του ζητήματος.

Γιάννης Λάσκαρης

Δεν είναι αυτό που νομίζεις ! Αυτό είναι το πρώτο πράγμα που προσέχει μια γυναίκα σε έναν άντρα

Ποιο είναι το πρώτο πράγμα που παρατηρεί μια γυναίκα σε έναν άντρα; 
Μήπως είναι τα μάτια, τα δάχτυλα ή τα παπούτσια του; 

Έρευνα της βρετανικής σελίδας γνωριμιών Match.com σε συνεργασία με την βιολόγο, ανθρωπολόγο και ερευνήτρια στο πανεπιστήμιο Rutgers Helen Fisher, έδωσε την απάντηση!
Οι συμμετέχοντες ρωτήθηκαν σχετικά με το πρώτο πράγμα που προσέχουν στους άνδρες και ιδού τα αποτελέσματα: Το 71% των γυναικών ανέφερε ότι το πρώτο πράγμα που κοιτά σε έναν άνδρα είναι το χαμόγελό του και αντίστοιχα, το 58% των αντρών το τοποθέτησε στην πρώτη θέση της λίστας με το τι τον ελκύει σε μια γυναίκα. «Η φροντίδα των δοντιών μας είναι ένας καλός δείκτης υγιεινής», εξηγεί η Fisher. «Σύμφωνα με την δαρβινική προσέγγιση, μια όμορφη οδοντοστοιχία αποτελεί ένδειξη καλών γονιδίων και καλής υγείας, αποκαλύπτοντας πόσο πίνουμε ή καπνίζουμε και τι τρώμε, για παράδειγμα. Η στοματική υγιεινή δεν είναι απλά ζήτημα καθαριότητας. Είναι θέμα σεβασμού για τον εαυτό μας και τους γύρω μας», συμπληρώνει.
Η έρευνα έδειξε επίσης ότι σημαντικοί παράγοντες στο πόσο ελκυστικός είναι ένας άντρας ή πόσο θελκτική είναι μια γυναίκα, είναι η ευχέρεια του λόγους, τα περιποιημένα μαλλιά, τα ρούχα, τα νύχια και τα τατουάζ.

ΒΙΝΤΕΟ - Δείτε την αρκούδα που έκανε βόλτα στους δρόμους της Κοζάνης

Μια αναπάντεχη συνάντηση είχε σε δρόμο της Κοζάνης ένας κάτοικος της περιοχής, τα ξημερώματα της Παρασκευής.
Συγκεκριμένα, ο κάτοικος του χωριού Βλάστη είδε μπροστά του μια αρκούδα!
Όπως αναφέρει το kozanimedia.gr η αρκούδα έκανε την εμφάνισή της μέσα στο χωριό της Βλάστης, τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής, με κάτοικο του χωριού να την απομακρύνει με τα φώτα του αυτοκινήτου του.
Ο Στέργιος Τσάντζιος, το ανέβασε στη σελίδα του στο Facebook, σχολιάζοντας:
«Ελα Καλημερααααα!!!!!!! Μείναμε εμεις και οι Αρκούδες κύριοι!!!!!! #About_last_night».

Άνοιξε τον κάδο για να πετάξει τα σκουπίδια και έπαθε σοκ με αυτό που αντίκρισε

Δεν πίστευε στα μάτια του ένας άνδρας, ο οποίος το πρωί της Πέμπτης πήγε να πετάξει τα σκουπίδια στον κάδο που βρίσκεται κοντά στο σπίτι του, στην οδό Εμπορίου, στην Αλεξανδρούπολη. Ανοίγοντας το καπάκι του κάδου είδε ότι βρισκόταν μέσα ένας άνθρωπος.
Κουνώντας ένα χαρτοκιβώτιο που ήταν από πάνω του είδε ότι ο άνθρωπος ήταν ζωντανός και τον ρώτησε «τι κάνεις εκεί μέσα, τι έπαθες».
Ο άγνωστος του απάντησε: «θέλω να τιμωρήσω τον εαυτό μου».
Με την παρότρυνση δύο γυναικών που έφτασαν στο σημείο ο άγνωστος άνδρας βρήκε από τον κάδο και όταν ρωτήθηκε αν θέλει κάποια βοήθεια ή να ειδοποιήσουν κάποιον απλά ζήτησε ένα μπουκάλι νερό.
Του το πρόσφεραν και αφού τους είπε ότι έχει σπουδάσει και προς τα που μένει έφυγε με κατεύθυνση προς το σταθμό των τρένων.
Ο άγνωστος άνδρας είχε γένια, φορούσε μαύρο παντελόνι, μαύρα παπούτσια και γκρι μπλουζάκι παραλλαγής.


faros-24.gr

Με ποιο φρούτο θα ρίξετε τη χοληστερίνη 40% σε ένα μήνα

Η LDL χοληστερόλη, γνωστή και ως κακή χοληστερόλη, επικάθεται στα εσωτερικά τοιχώματα των αρτηριών, προκαλώντας τους στένωση, γι’ αυτό και θεωρείται ένας από τους κύριους παράγοντες κινδύνου για καρδιοπάθεια.

Η καθημερινή κατανάλωση ενός μήλου λοιπόν, μπορεί να βελτιώσει σημαντικά την καρδιολογική υγεία των 40άρηδων και των 50άρηδων μέσα σε μόλις ένα μήνα, σύμφωνα με αμερικανική μελέτη.
Όπως έδειξε, όσοι έτρωγαν κάθε μέρα και επί τέσσερις εβδομάδες το συγκεκριμένο φρούτο, παρουσίασαν μείωση της LDL χοληστερόλης τους κατά 40%.
Όπως εξηγούν οι ερευνητές , η LDL χοληστερόλη μπορεί να αλληλεπιδράσει με τις ελεύθερες ρίζες οξυγόνου που κυκλοφορούν στον οργανισμό και να οξειδωθεί.
Αυτό μπορεί να προκαλέσει φλεγμονή, που με τη σειρά της προξενεί βλάβες στους ιστούς του σώματος.
«Όταν οξειδωθεί η LDL, λαμβάνει μία μορφή η οποία δίνει το έναυσμα για την έναρξη της αθηροσκλήρωσης ή σκλήρυνσης των αρτηριών», δήλωσε ο επικεφαλής ερευνητής δρ Ρόμπερτ Άρνολντ Ντι Σιλβέστρο, καθηγητής Διατροφής του Ανθρώπου στο Πολιτειακό Πανεπιστήμιο του Οχάιο.
«Η μελέτη μας κατέδειξε καταπληκτική δράση εναντίον της οξείδωσης της LDL με μόλις ένα μήλο την ημέρα επί τέσσερις εβδομάδες».
Η διαφορά που παρατηρήθηκε ήταν παρόμοια με αυτήν που εντοπίζεται ανάμεσα σε ανθρώπους με υγιείς στεφανιαίες αρτηρίες και σε άτομα με στεφανιαία νόσο, πρόσθεσε.
Ο καθηγητής ΝτιΣιλβέστρο, ο οποίος μελετά εδώ και χρόνια την επίδραση των τροφίμων στην οξείδωση της LDL, επισήμανε ότι η ωφέλιμη δράση των μήλων ήταν πιο έντονη από αυτήν τροφίμων, όπως το κάρυ, το πράσινο τσάι και οι τομάτες.
Για την μελέτη τους, οι ερευνητές επιστράτευσαν μη καπνιστές, υγιείς ενήλικες, ηλικίας 40-60 ετών, οι οποίοι συνήθιζαν να τρώνε μήλα σπανιότερα από δύο φορές τον μήνα και δεν έπαιρναν διατροφικά συμπληρώματα πολυφαινολών.
Συνολικώς, 16 εθελοντές έτρωγαν καθημερινά και επί τέσσερις εβδομάδες ένα μεγάλο κόκκινο μήλο, 17 έπαιρναν με την ίδια συχνότητα κάψουλες που περιείχαν 194 mg πολυφαινολών και 18 έπαιρναν ένα χάπι με μία ανενεργό ουσία.
Έως την διεξαγωγή της μελέτης, οι ερευνητές πίστευαν πως οι πολυφαινόλες είναι το πιο χρήσιμο συστατικό των μήλων όσον αφορά τις επιδράσεις στην οξείδωση της LDL.
Έπειτα, όμως, από την διαπίστωση ότι τα μήλα παρείχαν μεγαλύτερο όφελος απ’ ό,τι το συμπλήρωμα πολυφαινολών, οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα πως είτε τα μήλα περιέχουν κάτι ακόμα που ωφελεί τον οργανισμό, είτε ο οργανισμός μπορεί να αξιοποιήσει καλύτερα τις πολυφαινόλες όταν αυτές προέρχονται από φυσικές πηγές.
Υπάρχει επίσης ενδεχόμενο να έπρεπε να ληφθούν σε υψηλότερες δόσεις, είπε ο δρ ΝτιΣιλβέστρο.

Επιδόματα – παροχές – συντάξεις: Ποιοι και πότε πληρώνονται

Μια σειρά από πληρωμές θα γίνουν από την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου μέχρι και την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2019

Μσα στις επόμενες ημέρες πρόκειται να καταβληθούν μία σειρά από επιδόματα, παροχές, αλλά και συντάξεις.
Πιο αναλυτικά, την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου θα καταβληθούν -εκτός απροόπτου- τα προνοιακά αναπηρικά και διατροφικά επιδόματα σε πάνω από 153.000 δικαιούχους.

Την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου, θα καταβληθεί το επίδομα στέγασης (ενοικίου) σε όλους όσοι υπέβαλαν αίτηση στην ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα μέχρι και την 31 Αυγούστου και έχει εγκριθεί.

Την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου, θα καταβληθεί το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ) στους δικαιούχους, των οποίων οι αιτήσεις εγκρίθηκαν έως τις 31 Αυγούστου. Υπενθυμίζεται ότι η ηλεκτρονική πλατφόρμα του ΚΕΑ παραμένει ανοιχτή, ώστε οι ενδιαφερόμενοι να την επισκέπτονται και να υποβάλουν τις αιτήσεις τους ανά πάσα στιγμή.
Επίσης, από την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2019 ξεκινά η καταβολή των συντάξεων του Οκτωβρίου 2019. Η διαδικασία θα ολοκληρωθεί την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου.
Οι ημερομηνίες πληρωμής των συντάξεων
Ο ΟΑΕΕ θα καταβάλλει τις συντάξεις την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2019.
Ο ΟΓΑ θα καταβάλλει τις συντάξεις την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2019.
Το Δημόσιο θα καταβάλλει τις συντάξεις την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2019.
Το ΙΚΑ θα καταβάλλει τις συντάξεις την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2019.
Το ΝΑΤ και ΚΕΑΝ θα καταβάλλουν τις συντάξεις την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2019.
Ο ΟΠΕΚΑ θα καταβάλλει τις συντάξεις των Ανασφάλιστων Υπερηλίκων την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2019.
Το ΕΤΑΑ (μη Μισθωτών) θα καταβάλλει τις συντάξεις την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2019.
Τα υπόλοιπα Ταμεία του ΕΦΚΑ (Μισθωτών) θα καταβάλλουν τις συντάξεις την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2019.
Οι προσωρινές συντάξεις Ενόπλων Δυνάμεων, Σωμάτων Ασφαλείας και Πυροσβεστικού Σώματος θα καταβληθούν την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2019.
Το ΕΤΕΑΕΠ (πρώην ΕΤΕΑ) θα καταβάλλει τις επικουρικές συντάξεις την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2019

ΦΩΤΟ & VIDEO - Πανικός στην Αλβανία από τους δύο σεισμούς

«Ταρακουνήθηκαν» Δυρράχιο, Τίρανα , Ελμπασάν και άλλες πόλεις της Αλβανίας, από τις διαδοχικές σεισμικές δονήσεις 5,8 και 5,0 βαθμών της Κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκαν το απόγευμα του Σαββάτου.
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα balkanweb.com, οι πολίτες πανικοβλήθηκαν και πολλοί από αυτούς έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους και βγήκαν στους δρόμους.
Όπως αναφέρει το υπουργείο Ανάπτυξης της χώρα, η σεισμική δόνηση των 5,8 βαθμών είναι η ισχυρότερη που έχει καταγραφεί τα τελευταία 20-30 χρόνια.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, πολλά σπίτια υπέστησαν υλικές ζημιές ενώ υπάρχουν αναφορές για τραυματίες.
Επίσης, το global355 αναφέρει πως υπέστη ζημιές κτίριο του 1930 στο οποίο στεγάζεται το τμήμα Γεωλογίας του Πανεπιστήμιου των Τιράνων.

Τουλάχιστον 25 άτομα τραυματίστηκαν ενώ 12 σπίτια κατέρρευσαν, ως απόρροια του ισχυρού σεισμού των 5,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, ο οποίος σημειώθηκε το απόγευμα του Σαββάτου στην Αλβανία.
Οι περισσότερες ζημιές εντοπίζονται στο χωριό Χελμές, περίπου 10 χιλιόμετρα έξω από την πρωτεύουσα Τίρανα.
Τα μέσα ενημέρωσης της γειτονικής χώρας κάνουν λόγο για τουλάχιστον 10 καταρρεύσεις κτιρίων, ενώ αρκετές είναι οι ζημιές σε προσόψεις κτισμάτων και πολυκατοικιών.
Από τον ισχυρό σεισμό, ο οποίος είχε εστιακό βάθος 10 χιλιομέτρων και επίκεντρο 40 χιλιόμετρα από τα Τίρανα, έχουν προκληθεί βλάβες στο ηλεκτρικό και τηλεπικοινωνιακό δίκτυο.
Υπενθυμίζεται ότι ο σεισμός των 5,6 Ρίχτερ σημειώθηκε στις 17.04 (ώρα Ελλάδος). Έντεκα λεπτά αργότερα ακολούθησε και ένας δεύτερος σεισμός, μεγέθους 5,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.
Οι σεισμικές δονήσεις έγιναν αισθητές και στο νησί της Κέρκυρας, όπου οι πυροσβεστικές αρχές πραγματοποιούν ελέγχους για τυχόν ζημιές σε παλαιές κατοικίες.
Οι επιστήμονες θεωρούν ότι πρόκειται για τον ισχυρότερο σεισμό των τελευταίων 20 - 30 ετών στη γειτονική χώρα.
Στο πλαίσιο αυτό, μάλιστα,, ο πρωθυπουργός Έντι Ράμα, ο οποίος είχε αναχωρήσει για τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ στις ΗΠΑ, αναμένεται να επιστρέψει άμεσα.

Athens Flying Week:Εντυπωσιακές εικόνες από την Τανάγρα


Mικροί και μεγάλοι έσπευσαν στο αεροδρόμιο της Τανάγρας για να δουν από κοντά μοναδικές πτήσεις ελληνικών και ξένων μαχητικών, άλματα αλεξιπτωτιστών και εντυπωσιακές «φιγούρες» και σχηματισμούς - Δείτε φωτογραφίες

Σε εξέλιξη είναι από το πρωί στην Τανάγρα, η μεγαλύτερη αεροπορική γιορτή της Ελλαδας.

Η Athens Flying Week, πραγματοποιείται σήμερα και αύριο (Σάββατο 21 και Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου) και από νωρίς το πρωί μικροί και μεγάλοι έσπευσαν στο αεροδρόμιο της Τανάγρας για να δουν από κοντά μοναδικές πτήσεις ελληνικών και ξένων μαχητικών, άλματα αλεξιπτωτιστών και εντυπωσιακές «φιγούρες» και σχηματισμούς των αεροσκαφών στον ουρανό.

Εντυπωσιακές ήταν, όπως αναμενόταν και οι πτήσεις του αεροσκάφους της Ομάδας F-16 «Ζευς» της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας, πάνω από τον χώρο όπου  διεξάγεται η Athens Flying Week.

Δείτε τις εντυπωσιακές φωτογραφίες από τη Eurokinissi

Έλληνας πρέσβης εξέδωσε πλαστό πιστοποιητικό για παράνομη ελληνοποίηση γιαουρτιού από Ιάπωνες

Ο Έλληνας πρέσβης προχώρησε στη συγκεκριμένη ενέργεια χωρίς να λάβει άδεια

Αναστάτωση στην ελληνική κυβέρνηση έχει προκαλέσει η πρωτοφανής υπόθεση παράνομης παραχώρησης ελληνικού εμπορικού σήματος σε ξένη πολυεθνική εταιρεία.
Συγκεκριμένα και σύμφωνα με τα όσα αποκαλύπτει η εφημερίδα «Βραδυνή της Κυριακής», ο Έλληνας πρέσβης στην Ιαπωνία κατασκεύασε πλαστό πιστοποιητικό αυθεντικότητας το οποίο παρέδωσε σε μεγάλη ιαπωνική γαλακτοβιομηχανία, προκειμένου εκείνη να παρασκευάζει γιαούρτι με την ένδειξη «The Greek Yogurt».
Ο Έλληνας πρέσβης προχώρησε στη συγκεκριμένη ενέργεια χωρίς να λάβει άδεια από την κεντρική υπηρεσία του υπουργείου Εξωτερικών, χωρίς να ενημερώσει το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, παρακάμπτοντας ακόμα και τον ΕΦΕΤ.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το επίμαχο πιστοποιητικό παραδόθηκε στους Ιάπωνες τον Απρίλιο του 2018, ενώ ο Έλληνας πρέσβης εξήρε την ποιότητα του ιαπωνικού γιαουρτιού σε συνεντεύξεις Τύπου που παραχώρησε τότε.
Το έγγραφό, το οποίο κυκλοφορεί μάλιστα και στο διαδίκτυο, φέρει την ελληνική σημαία καθώς επίσης και την υπογραφή του Έλληνα πρέσβη. Σε αυτό αναγράφεται η ένδειξη «The embassy of Greece approves "meizi The GREEK YOGURT" as an authentic Greek Yogurt».


skai.gr

ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ! Παραδοσιακή μουσταλευριά

ΥΛΙΚΑ
850 ml. λευκό μούστο
130 γρ. ψιλό σιμιγδάλι 

Για το γαρνίρισμα:
Κανέλα τριμμένη
Καρυδόψιχα, ωμή, ψιλοκομμένη 
Καβουρδισμένα ή ωμά αμύγδαλα (ψιλοκομμένα) 
Σουσάμι

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1Αδειάζουμε σε μια βαθιά κατσαρόλα το μούστο, το σιμιγδάλι και τα ανακατεύουμε πολύ καλά έως ότου να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα χωρίς σβώλους.

2Έπειτα, τοποθετούμε την κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς με το σύρμα χειρός.

3Όταν αρχίσει το μείγμα να κάνει φουσκάλες, βγάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και σερβίρουμε σε μπολάκια.

4Αφήνουμε τη μουσταλευριά να κρυώσει καλά.

5Τέλος, προσθέτουμε το γαρνίρισμα και σερβίρουμε.




Giorgostsoulis.com

Δύο ισχυρές σεισμικές δονήσεις στην Αλβανία - Κουνήθηκαν περιοχές στην Ελλάδα

Διπλό χτύπημα του Εγκέλαδου στην γειτονική Αλβανία σημειώθηκε το απόγευμα του Σαββάτου, 21.09.2019.
Σύμφωνα με την αυτόματη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, η πρώτη δόνηση ήταν μεγέθους 5,8 Ρίχτερ ενώ το εστιακό βάθος της ήταν 10 χιλιόμετρα…
Έγινε στις 17.04 ώρα Ελλάδας ενώ λίγο αργότερα, μόλις 11 λεπτά, ακολούθησε νέα δόνηση.
Συγκεκριμένα η δεύτερη δόνηση είχε μέγεθος 5.3  Ρίχτερ και έγινε πολύ κοντά στο πρώτο επίκεντρο.
Θα πρέπει να σημειωθεί πως οι δονήσεις έγιναν αρκετά αισθητές και σε πολλές περιοχές της Ελλάδας. Και πιο συγκεκριμένα στη Ήπειρο, με πολλές πόλεις να… κουνιούνται.
Συγκεκριμένα, ο σεισμός έγινε αισθητός σε Ιωάννινα, Θεσσαλονίκη και στη Λάρισα! Επίσης, όπως φαίνεται στο συγκεκριμένο χάρτη, ο σεισμός έγινε αισθητός στα Σκόπια αλλά και τις γειτονικές περιοχές της Ιταλίας.
Ερώτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο
Προς κ. Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας
Αναγκαιότητα επισκευής γέφυρας από οπλισμένο σκυρόδεμα που βρίσκεται πλησίον του camping
Φαραί
Κύριε Δήμαρχε,
Θα επιθυμούσα να θέσω τον προβληματισμό μου σχετικά με την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η
οδική γέφυρα πλησίον του camping Φαραί επί της οδού Ναυαρίνου.
Σε πρόσφατη επίσκεψη μου στο σημείο διαπίστωσα, μακροσκοπικά, εκτεταμένες βλάβες στον φέροντα
οργανισμό σκυροδέματος στο κάτω τμήμα της γέφυρας.
Συγκεκριμένα:
1) Το σκυρόδεμα σε πολλά σημεία έχει αποκοπεί με αποτέλεσμα η επικάλυψη σκυροδέματος να
απουσιάζει σε μεγάλο βαθμό.
2) Οι οπλισμοί, χωρίς την παρουσία του σκυροδέματος, είναι έκθετοι σε χημικές αντιδράσεις με
προϊόντα χλωρίου και άλλων στοιχείων που έχουν ως αποτέλεσμα τη μείωση των μηχανικών
τους χαρακτηριστικών. Το εγγύτερο θαλάσσιο περιβάλλον εξασφαλίζει την παραπάνω
διαδικασία σε μεγάλο βαθμό.
Οι φωτογραφίες που ακολουθούν αποτυπώνουν ανάγλυφα το μέγεθος του προβλήματος

Έστειλαν στο νοσοκομείο 34χρονη για 40 ευρώ στη Ζάκυνθο

Αντιμέτωποι με δύο αδίστακτους κακοποιούς βρέθηκε μια 34χρονη γυναίκα, μόλις άνοιξε την πόρτα του σπιτιού της στους Αμπελόκηπους της Ζακύνθου και κατέληξε στο νοσοκομείο του νησιού από τα χτυπήματα που δέχθηκε, με αποτέλεσμα να χάσει τις αισθήσεις της.
Οι κουκουλοφόροι δράστες καραδοκούσαν περιμένοντας να βγει η άτυχη γυναίκα, ίσως μάλιστα να γνώριζαν ότι επρόκειτο να συναντήσει τους γονείς της! Μόλις την είδαν, όρμησαν κατά πάνω της, της έκλεισαν το στόμα και την έσυραν στο εσωτερικό του σπιτιού όπου την χτύπησαν άγρια στον αυχένα και τη μέση ρίχνοντάς την λιπόθυμη στο δάπεδο.
Στη συνέχεια, ερεύνησαν όλα τα δωμάτια αλλά δεν βρήκαν παρά μόνο 40 ευρώ, τα οποία άρπαξαν και εξαφανίστηκαν. Οι γονείς του θύματος ανησύχησαν επειδή δεν ερχόταν ούτε απαντούσε στις κλήσεις τους κι έτσι ο πατέρας της πήγε στο σπίτι της, όπου την βρήκε αναίσθητη στο δάπεδο, την μετέφερε στο νοσοκομείο και ειδοποίησε την Αστυνομία. Η ληστεία έγινε τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης και η προανάκριση για τον εντοπισμό των δραστών βρίσκεται σε εξέλιξη.

Επιστρέφει ο "πιο αδύναμος κρίκος"

Απο το πρώτο επεισόδιο ο "πιο αδύναμος κρίκος" κέρδισε την εμπιστοσύνη του τηλεοπτικού κοινού. Πριν αρκετά χρόνια απο το "Μέγκα" με παρουσιάστρια την Ελενα Ακρίτα (δημοσιογράφο και συγγραφέα) ήταν ένα δημοφιλές πρόγραμμα. Ξαφνικά δεν ανανεώθηκε η σύμβαση με την εταιρεία παραγωγής και σταμάτησε. 
 Έγιναν πολλές προσπάθειες, απο τότε, να βγει πάλι στον αέρα,  αλλά χωρίς επιτυχία. Εδώ και δύο χρόνια "παίζει" στο ΡΙΚύπρου με παρουσιαστή τον Τάσο Τρύφωνος. Απο σήμερα θα βρεθεί και μπροστά στο Ελληνικό κοινό. Το δημοφιλές παιχνίδι επιστρέφει στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ.
«Ο Πιο Αδύναμος Κρίκος», ξεκίνησε την πορεία του από το BBC και έχει μεταδοθεί σε περισσότερες από 54 χώρες σε όλο τον κόσμο. Πρόκειται για παιχνίδι γνώσεων και στρατηγικής, καθς οι παίκτες καλούνται να απαντήσουν σε ερωτήσεις γενικών γνώσεων χωρίς να σπάσουν την "αλυσίδα σωστών απαντήσεων" κάτω από την πίεση του χρόνου αλλά και του παρουσιαστή, ο οποίος έχει έναν "αντισυμβατικό ρόλο.
Οκτώ παίκτες, άγνωνστοι μεταξύ τους, διεκδικούν σε κάθε επεισόδιο έως και 10 χιλιάδες ευρώ συνολικά, Ό,τι και να γίνει, ωστόσο, οι 7 από αυτούς θα φύγουν με άδεια χέρια. Στους 7 πρώτους γύρους, και μέσα στα όρια του χρόνου, οι παίκτες μπορούν να διεκδικήσουν μέχρι και 1.300 ευρώ. Για να φτάσουν, όμως, σε κάποιο μεγάλο ποσό, θα πρέπει να συνεργαστούν και να λειτουργήσουν ως ομάδα. Στο τέλος κάθε γύρου αποχωρεί ένας παίκτης, αυτός που οι υπόλοιποι θα έχουν ψηφίσει ως τον "πιο αδύναμο κρίκο". Σε περίπτωση ισοψηφίας, στο τέλος κάθε γύρου ο πιο "δυνατός κρίκος" αποφασίζει ποιος τελικά θα αποχωρήσει Στον τελευταίο όγδοο γύρο (τελικός), σε περίπτωση ισοψηφίας μετά από τις 5 ερωτήσεις που θα υποβληθούν σε κάθε παίκτη, περνάμε στη διαδικασία του "ξαφνικού θανάτου".

ΟΔΔΥ: Στο «σφυρί» 299 σκάφη

Στη δημοπράτηση 299 σκαφών προχωρά ο ΟΔΔΥ την Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου.  Σύμφωνα με την προκήρυξη, η πλειοδοτική προφορική δημοπρασία θα πραγματοποιηθεί στις 09:00 στην αποθήκη της (Διεύθυνσης Διαχείρισης Δημοσίου Υλικού) ΔΔΔΥ στη Μαγουλέζα και ταυτόχρονα την ίδια μέρα και ώρα με τηλεφωνική σύνδεση στα γραφεία του Α΄ Τελωνείου εισαγωγών – εξαγωγών Θεσσαλονίκης, του τελωνείου Πατρών, του τελωνείου Λάρισας και διάφορα τελωνεία και Δ.Ο.Υ..
Οι εγγυήσεις συμμετοχής για όλα τα υλικά είναι 20% της τιμής εκκίνησης και ο διακανονισμός γίνεται κατόπιν τηλεφωνικού ραντεβού με τις κατά τόπους αρμόδιες τελωνειακές αρχές ή με την κεντρική υπηρεσία της ΔΔΔΥ.
Το πρώτο σκάφος στη λίστα της δημοπρασίας αφορά ένα ξύλινο μηχανοκίνητο ιστιοφόρο με κατάρτι μήκους 15 μέτρων και πλάτους 5 μέτρων με τιμή εκκίνησης τις 10.000 ευρώ.

Φυσική κατάσταση: Πως αλλάζει με δύο εβδομάδες καθιστικής ζωής

Αν θέλετε να έχετε καλή φυσική κατάσταση, αποφύγετε την καθιστική ζωή πάση θυσία. Μία νέα μελέτη αποκαλύπτει πως δύο εβδομάδες αρκούν για να μειωθούν όλες οι βασικές παράμετροί της. 

Η μελέτη πραγματοποιήθηκε σε ανθρώπους οι οποίοι έκαναν περίπου 10.000 βήματα την ημέρα. Οι ερευνητές τους ζήτησαν να μειώσουν την βάδιση σε 1.500 βήματα την ημέρα και κατέγραψαν τις αλλαγές στον οργανισμό τους.
Όπως διαπίστωσαν, έπειτα από μόλις 2 εβδομάδες καθιστικής συμπεριφοράς, η φυσική κατάσταση των εθελοντών παρουσίαζε σοβαρές αλλαγές. Στην πραγματικότητα είχαν:
• Μείωση στην υγεία της καρδιάς και των πνευμόνων
• Αύξηση στην περίμετρο της μέσης
• Μεγαλύτερο ποσοστό σωματικού λίπους και λίπους στο ήπαρ
• Υψηλότερα επίπεδα αντοχής στην ινσουλίνη
«Όλες αυτές οι αλλαγές σχετίζονται με τον τύπου 2 διαβήτη και τα καρδιαγγειακά νοσήματα», δήλωσε η επικεφαλής ερευνήτρια Dr Kelly Bowden Davies, λέκτορας στο Πανεπιστήμιο του Λίβερπουλ.

Τα καλά νέα είναι ότι η φυσική κατάσταση των εθελοντών ανέκαμψε γρήγορα, μόλις άρχισαν να περπατούν πάλι πολύ.
Η νέα μελέτη παρουσιάσθηκε στο ετήσιο συνέδριο της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Μελέτης του Διαβήτη (EASD), στη Βαρκελώνη. Τα ευρήματα που παρουσιάζονται σε ιατρικά συνέδρια είθισται να θεωρούνται προκαταρκτικά έως ότου δημοσιευθούν σε κάποια ιατρική επιθεώρηση.

Καλή φυσική κατάσταση χωρίς πολλή γυμναστική
Όπως εξήγησε στο συνέδριο η Dr Bowden Davies, στη μελέτη συμμετείχαν 28 υγιείς άνδρες και γυναίκες. Η μέση ηλικία τους ήταν τα 32 έτη και ο μέσος δείκτης μάζας σώματος λίγο πάνω από 24 (φυσιολογικό βάρος).
Οι εθελοντές είχαν καλή φυσική κατάσταση χωρίς να συμμετέχουν συστηματικά σε κάποιο οργανωμένο πρόγραμμα ασκήσεως. Στην πραγματικότητα, μετά βίας έφθαναν τις δύο ώρες γυμναστικής την εβδομάδα. Φρόντιζαν, όμως, να περπατούν καθημερινά όσο περισσότερο μπορούσαν, με αποτέλεσμα να φθάνουν τα περίπου 10.000 βήματα την ημέρα.
Οι ερευνητές αξιολόγησαν την φυσική κατάσταση των εθελοντών και ύστερα τους ζήτησαν να διακόψουν το πολύ περπάτημα. Δύο εβδομάδες αργότερα, ξαναέλεγξαν την φυσική κατάστασή τους.
Όπως είπε η Dr Bowden Davies, η καθιστική ζωή είχε σοβαρές συνέπειες, καθώς:
• Είχε μειώσει κατά 4% την καρδιοαναπνευστική φυσική κατάσταση των εθελοντών
• Είχε αυξήσει κατά σχεδόν 1 εκατοστό την περίμετρο της μέσης τους
• Είχε αυξήσει κατά 0,2% το λίπος στο ήπαρ τους
• Είχε αυξήσει κατά 0,5% το συνολικό ποσοστό του σωματικού λίπους τους
• Είχε αυξήσει λίγο την αντίσταση στην ινσουλίνη και τα επίπεδα τριγλυκεριδίων στο αίμα τους.

Οι εθελοντές χρειάσθηκαν άλλες 2 εβδομάδες για να επανέλθουν στην φυσική κατάσταση που είχαν πριν αρχίσουν την καθιστική ζωή.
Οι ειδικοί εκτιμούν ότι οι συνέπειες στην φυσική κατάσταση θα είναι ακόμα χειρότερες για όσους διάγουν καθιστική ζωή για μεγαλύτερα χρονικά διαστήματα.


 iatropedia.gr

Έπεσε με το αυτοκίνητο του σε γκρεμό και σκοτώθηκε

Τραγωδία στο Ναύπλιο
Νεκρός ανασύρθηκε από άνδρες της Πυροσβεστικής Ναυπλίου και του ΕΚΑΒ άνδρας που επέβαινε σε αυτοκίνητο και έπεσε σε γκρεμό στην περιοχή Κονδύλι του Δήμου Ναυπλιέων στην Αργολίδα.
Σύμφωνα με το argolikeseidhseis.gr, ο οδηγός έχασε τον έλεγχο του οχήματος λόγω της ολισθηρότητας του οδοστρώματος και έπεσε στον γκρεμό.
Όπως αναφέρει το δημοσίευμα ο άτυχος άνδρας ανασύρθηκε από το γκρεμό και μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Αργολίδας όπου και διαπιστώθηκε ο θάνατός του.
Έρευνα για το περιστατικό διενεργεί η τροχαία Ναυπλίου.

Ηλεκτρονική μύτη καθορίζει πόσο αποτελεσματική είναι η ανοσοθεραπεία για έναν καρκινοπαθή

Το eNose είναι μια μικρή συσκευή που περιλαμβάνει αισθητήρες για τον εντοπισμό των χημικών που ονομάζονται πτητικές οργανικές ενώσεις 

Μια ηλεκτρονική μύτη θα μπορεί να εντοπίζει χημικά στην ανάσα των ασθενών με καρκίνο του πνεύμονα, που θα της επιτρέπουν να προβλέπει με ακρίβεια 85% ποιοι ασθενείς θα ανταποκριθούν στην ανοσοθεραπεία, σύμφωνα με νέα έρευνα.
Τα αποτελέσματα της μελέτης αυτής, που δημοσιεύτηκαν στην επιστημονική επιθεώρηση Annals of Oncology, έδειξαν ότι η ηλεκτρονική μύτη eNose μπορεί να προβλέπει την αποτελεσματικότητα της ανοσοθεραπείας (κυρίως με nivolumab ή pembrolizumab) καλύτερα από την ανοσοϊστοχημεία, τη διαδικασία κατά την οποία αντισώματα χρησιμοποιούνται για την ανίχνευση πρωτεϊνών (αντιγόνων) στα κύτταρα εντός ενός τμήματος οργάνου.
Ο Μιχέλ φαν ντεν Χόιφελ, καθηγητής Θωρακικής Ογκολογίας στο Ιατρικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Ράντμπουντ του Ναϊμέχεν στην Ολλανδία, που διηύθυνε τη μελέτη, εξηγεί ότι η ανοσοθεραπεία χρησιμοποιείται ευρέως για προχωρημένους καρκίνους του πνεύμονα, αλλά δυστυχώς είναι αποτελεσματική μόνο σε ένα μικρό δείγμα ασθενών, περίπου το 20% στην έναρξη της μελέτης.
Μέχρι σήμερα, λέει ο ίδιος, δεν υπήρχε πλήρως αποτελεσματικός τρόπος πρόβλεψης του οφέλους από την ανοσοθεραπεία εκτός από την ανοσοϊστοχημεία, η οποία, αν και δεν παρουσιάζει μεγάλη ακρίβεια, ήταν μέχρι τώρα το μόνο όπλο στην προσπάθεια λήψης κλινικών αποφάσεων.
Το eNose είναι μια μικρή συσκευή που περιλαμβάνει αισθητήρες για τον εντοπισμό των χημικών που ονομάζονται πτητικές οργανικές ενώσεις (ΠΟΕ) και περιλαμβάνονται μόνο στο 1% της αναπνοής μας, καθώς η κύρια σύστασή της περιλαμβάνει οξυγόνο, διοξείδιο του άνθρακα, άζωτο και νερό.
Οι ερευνητές θεωρούν πως το μείγμα των ΠΟΕ είναι αυτό που εντέλει καθορίζει πόσο αποτελεσματική μπορεί να είναι η ανοσοθεραπεία για έναν καρκινοπαθή.
Η Ριάν Βράις, του Τμήματος Πνευμονολογίας του Ιατρικού Κέντρου του Πανεπιστημίου του Άμστερνταμ, εξηγεί τον τρόπο χρήσης αυτής της συσκευής: «Ο πάσχων παίρνει μια βαθιά εισπνοή, την κρατά πέντε δευτερόλεπτα και στη συνέχεια εκπνέει αργά μέσα στη συσκευή. Οι αισθητήρες της συσκευής ενεργοποιούνται, κάθε αισθητήρας είναι υπεύθυνος για τον εντοπισμό διαφορετικού μορίου ΠΟΕ, και στη συνέχεια τα δεδομένα που προκύπτουν στέλνονται σε μια διαδικτυακή βάση δεδομένων. Η μέτρηση παίρνει λιγότερο από ένα λεπτό και στη βάση δεδομένων η ανάλυση των αποτελεσμάτων δείχνει αν είναι πιθανόν ο ασθενής να ανταποκριθεί στην ανοσοθεραπεία ή όχι».
Οι μελετητές συνέλεξαν δεδομένα από 143 ασθενείς από το Ολλανδικό Αντικαρκινικό Ινστιτούτο και χρησιμοποίησαν τη συσκευή δύο εβδομάδες πριν από την έναρξη της ανοσοθεραπείας και τρεις μήνες μετά, προκειμένου να εκτιμήσουν κατά πόσον οι ασθενείς πράγματι ανταποκρίνονταν.
Ένας επικεφαλής συντάκτης της μελέτης, ο Μιρτ Μιούλερ του Τμήματος Θωρακικής Ογκολογίας του Ολλανδικού Αντικαρκινικού Ινστιτούτου, δήλωσε ότι η ακρίβεια της συσκευής έφτασε το 85%.
Ο ίδιος υπογραμμίζει ότι η συσκευή έχει μεγάλη αξία, επειδή χάρη σε αυτή δεν υποβάλλονται σε μη πρόσφορες θεραπείες άτομα που δε θα ανταποκριθούν σε αυτές.
Στην παρούσα μελέτη το 24% των πασχόντων δεν είχαν ανταποκριθεί στην ανοσοθεραπεία, και επομένως αυτά τα άτομα θα μπορούσαν να την είχαν αποφύγει, εφόσον στην περίπτωσή τους δε θα έφερνε αποτέλεσμα.
Αν και η ανοσοθεραπεία δεν έχει τις παρενέργειες της χημειοθεραπείας και κυρίως προκαλεί μόνο κόπωση, ένα 10% των ασθενών βιώνει σοβαρές παρενέργειες από αυτήν (λοιμώξεις πνευμόνων, ήπατος κ.ά.), οι οποίες θα μπορούσαν να προληφθούν με τη χρήση της συγκεκριμένης συσκευής.
Είναι ακόμη σημαντικό ότι πρόκειται για μια γρήγορη και φτηνή συσκευή, που μπορεί να βοηθήσει τους κλινικούς.
Οι ερευνητές αναμένουν ότι, δεδομένου ότι η αποτελεσματικότητα της συσκευής έχει επιβεβαιωθεί τόσο τεχνικά όσο και κλινικά, αυτή πρόκειται να αποτελέσει ένα πολύ σημαντικό διαγνωστικό εργαλείο και έναν οδηγό για μελλοντικές θεραπείες, τόσο στο πλαίσιο της ογκολογίας όσο και για άλλες ασθένειες.
 
 
 
 in.gr

Απλή αναλογική βόλεψη

Καλά μπορεί κανένας να μου εξηγήσει, τι ωραίο εκλογικό σύστημα είναι αυτό με τις δημοτικές εκλογές; 
Βγαίνει κάποιος δήμαρχος και μαζεύει και κάποιους κολλητούς από διάφορες παρατάξεις για αντιδημάρχους; 
Ποιος μπαίνει ;ποιος βγαίνει; ποιον ψήφισες, ποιος αναλαμβάνει, αντε ψάξε βρες... 
Παράδειγμα αυτό της Καλαμάτας! 
Χωρίστηκαν προεκλογικά  σε παρατάξεις τα πρωτοπαλίκαρα του Νίκα, εν τούτω Νίκα... Βασιλόπουλος δήμαρχος, και μαζεύτηκαν από δίπλα όλοι οι παλιοί της παράταξης ,να ανανεώσουν την αναπαλαίωση.. 
Στο δρόμο βέβαια κάπου τα χαλάσανε για τη μοιρασιά του «σφαχτού» με την κυρία Οικονομάκου και αποχώρησε... 
 Οπως έλεγε και σε μία ταινία ο μεγάλος Αυλωνίτης «ωραία έθιμα».. 
Μέχρι να μαζέψετε τα του οίκου σας, θα έχει περάσει η μισή τετραετία, οι λακκούβες θα έχουν βγάλει πετρέλαια, τα σκουπίδια θα ψηφίσουν και θα εκλέγουν Δήμαρχο και γενικά η ζωή και ο δήμος θα τραβά την ανηφόρα.. 
Ας μας απαντήσει κάποιος επιτέλους, γιατί κάνουμε εκλογές;  για να υπηρετήσουμε τον πολίτη,η  για να βολέψουμε τους κολλητούς;;  
για να λύσουμε προβλήματα της πόλης ,ή για να μοιράσουμε οφίτσια;;  
Και ξέρετε ορισμένα τέτοια αλισβερίσια είναι τόσο φανερά  που θα αρχίσουν να κράζουν ακόμα και οι πέτρες... 
Μαζευτείτε  λιγάκι και ξεχάστε αυτό που έχουμε όλοι εμείς οι Έλληνες στο αίμα μας,… δηλαδή «βουρ στον πατσά»  
Με το μαλακό πατριώτες ... θα βολέψετε και τους κολλητούς, θα εξοφλήσετε και προεκλογικές υποχρεώσεις και συμφωνίες, αλλά όλα με μέτρο, γιατί οι ανάγκες ενός δήμου είναι αμέτρητες και οι πολίτες μετράνε και το τελευταίο τους ευρώ για να τα βγάλουν πέρα.. 
Και βλέποντας όλους εσάς να τσακώνεστε για την καρέκλα, προσέχετε μη μαζευτούν κάτω από τα το δημαρχείο καμιά μέρα, και  επιβραβεύσουν όλους εσας  όπως  το  Μαυρογιαλούρο, όλους εσάς που έτυχε να ψηφίσουν,  γιατί  είστε καλά  παιδιά.. 
Προσέξτε καλά…



Θόδωρος   Γαλανόπουλος

ΒΙΝΤΕΟ:Προσομοίωση -τρόμος: Τι θα γινόταν αν ξεσπούσε 3ος Παγκόσμιος Πόλεμος – 34 εκατ. νεκροί σε λίγη ώρα

Μια προσομοίωση που προκαλεί τρόμο, η οποία δείχνει τι θα συνέβαινε αν ξεσπούσε κλιμακωτός πυρηνικός πόλεμος μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και του ΝΑΤΟ και της Ρωσίας, έκαναν ερευνητές.

Το μοντέλο – που βασίζεται σε ρεαλιστικά δεδομένα σχετικά με τις πυρηνικές δυνάμεις, τους στόχους και τις εκτιμήσεις θανάτων – προβλέπει ότι 34,1 εκατομμύρια άνθρωποι θα πεθάνουν μέσα σε λίγες ώρες.
Η καταστροφική σύγκρουση ΗΠΑ/ΝΑΤΟ και Ρωσίας θα άφηνε άλλα 55,9 εκατομμύρια τραυματίες – στοιχεία τα οποία δεν περιλαμβάνουν μεταγενέστερους θανάτους από πυρηνικά και άλλες επιπτώσεις.
Πυρηνικός όλεθρος σε περίπτωση 3ου Παγκοσμίου Πολέμου
Μόνο στις τρεις πρώτες ώρες, η Ευρώπη θα καταστρεφόταν και περίπου 2,6 εκατομμύρια άνθρωποι θα σκοτώνονταν ή θα τραυματίζονταν.
Τα επόμενα 90 λεπτά πόλεις κλειδιά σε ΗΠΑ και Ρωσία θα βομβαρδίζονταν με 5 με 10 πυρηνικές βόμβες η κάθε μια αφήνοντας ακόμη 88,7 εκατ. νεκρούς ή τραυματίες.
Πολλές χώρες στην προσομοίωση φαίνεται ότι τη γλιτώνουν από τον πυρηνικό όλεθρο, όπως η Σκωτία και οι χώρες του νοτίου ημισφαιρίου.
Ωστόσο, οι συνέπειες του πυρηνικού ολέθρου και οι μακροπρόθεσμες επιπτώσεις στο κλίμα, στον πληθυσμό και στην παραγωγή τροφίμων θα είναι ευρύτατες και σε βάθος χρόνου.
Η ομάδα των ερευνητών που έκανε την προσομοίωση ελπίζει ότι με το βίντεο αυτό θα γίνουν γνωστές οι συνέπειες αλά Αποκάλυψη και το κόστος για την ανθρωπότητα ενός πυρηνικού πολέμου μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας.
Το βίντεο των 4 λεπτών δημιουργήθηκε από τον τεχνικό και τον διεθνή εμπειρογνώμονα Alex Glaser του Πανεπιστημίου Princeton και τους συναδέλφους του, λαμβάνοντας υπόψη τους όλα τα δεδομένα για τις δυνάμεις των δύο πλευρών.
«Εκτιμάται ότι θα υπάρξουν περισσότεροι από 90 εκατομμύρια νεκροί και τραυματίες μέσα από τις πρώτες ώρες της σύγκρουσης», γράφουν οι ερευνητές.
Βίντεο: Τα στάδια του πολέμου, σύμφωνα με την προσομοίωση
Η προσομοίωση ξεκινά με μια συμβατική μη πυρηνική σύγκρουση. Με βάση το σενάρια με το οποίο δούλεψαν οι ερευνητές, η Ρωσία κάνει ένα προειδοποιητικό πυρηνικό χτύπημα από τη βάση της κοντά στο Καλίνινγκραντ στη Μαύρη Θάλασσα, με στόχο να σταματήσει την επίθεση των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ.
Σε απάντηση, το ΝΑΤΟ πλήττει τη Ρωσία με μια τακτική πυρηνική επιδρομή από αέρος, από την οποία η σύγκρουση κλιμακώνεται σε έναν τακτικό πυρηνικό πόλεμο σε ολόκληρη την Ευρώπη.
Σε αυτό το σημείο, η προσομοίωση προβλέπει ότι η Ρωσία θα χρησιμοποιήσει 300 πυρηνικές κεφαλές – που μεταφέρονται είτε με αεροσκάφη είτε με βλήματα μικρής εμβέλειας- εναντίον βάσεων του ΝΑΤΟ και των επιτιθέμενων στρατευμάτων.Στη συνέχεια, η διεθνής στρατιωτική συμμαχία θα απαντήσει με περίπου 180 πυρηνικές βόμβες. Σε αυτό το στάδιο, οι απώλειες αναμένεται να φθάσουν τα 2,6 εκατομμύρια άτομα μέσα σε τρεις ώρες και η Ευρώπη ουσιαστικά θα καταστραφεί.
Ακολούθως, το ΝΑΤΟαπό τις ΗΠΑ και μέσω πυρηνικών υποβρυχίων, θα κάνει ένα στρατηγικό πυρηνικό χτύπημα με 600 κεφαλές με σκοπό να εξαλείψει την πυρηνική ικανότητα της Ρωσίας. Πριν το χτύπημα αυτό, η Ρωσία θα εκτοξεύει πυρηνικά από πυρηνικά σιλό, υποβρύχια και κινητές πλατφόρμες εκτόξευσης. Η προσομοίωση προβλέπει 3,4 εκατομμύρια θύματα από αυτή τη φάση του πολέμου, που θα διαρκούσε μόνο 45 λεπτά.
Στην τελική φάση της σύγκρουσης, και οι δύο πλευρές στοχεύουν στις 30 πιο πυκνοκατοικημένες πόλεις και στα οικονομικά κέντρα του εχθρού – ρίχνοντας 5-10 πυρηνικές βόμβες για κάθε μία από αυτές- για να προσπαθήσουν να εμποδίσουν την ανάκαμψη κάθε πλευράς.Με μια τέτοια κίνηση, καταλήγουν οι ερευνητές, θα είχαμε 85,3 εκατομμύρια θύματα εντός 45 λεπτών.
Ο συνολικός αριθμός των άμεσων θανάτων σε αυτό το σενάριο θα ξεπερνούσε τα 34,1 εκατομμύρια άτομα -και δεν περιλαμβάνει τους μεταγενέστερους θανάτους που θα προκύψουν αναπόφευκτα ως συνέπεια των πυρηνικών συνεπειών και άλλων συναφών μακροπρόθεσμων επιπτώσεων.
 Ο κίνδυνος πυρηνικού πολέμου έχει αυξηθεί δραματικά τα δύο τελευταία χρόνια
Οι ερευνητές δήλωσαν ότι το σχέδιο έχει ως στόχο να τονίσει τις δυνητικά καταστροφικές συνέπειες των σημερινών σχεδίων πυρηνικού πολέμου που διατηρούν οι αμερικανικές και ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις.«Ο κίνδυνος πυρηνικού πολέμου έχει αυξηθεί δραματικά τα τελευταία δύο χρόνια», γράφουν οι ερευνητές.«Οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ρωσία εγκατέλειψαν μακροχρόνιες συνθήκες ελέγχου των πυρηνικών όπλων, άρχισαν να αναπτύσσουν νέα είδη πυρηνικών όπλων και διευρύνουν τις συνθήκες υπό τις οποίες θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν πυρηνικά όπλα».

economistas.gr

Αργεί η σύνδεσή σας στο internet; Με αυτό το κόλπο θα σερφάρετε πολύ πιο γρήγορα

Ένα εύκολο κόλπο για να σταματήσει να αργεί η σύνδεσή σας στο internet.

Πολλά φορές το internet δεν είναι όσο γρήγορο επιθυμούμε. Κολλάνε οι καρτέλες στον browser, δεν φορτώνουν τα βίντεο στο youtube και παίζουν με διακοπές τα επεισόδια που βλέπουμε στο Netflix. Τις περισσότερες φορές κατηγορούμε τους παρόχους internet για αυτά τα προβλήματα, αλλά τελικά είναι δικό μας το λάθος.

Ποιο είναι αυτό το συνηθισμένο λάθος; Τα πολλά add-ons που έχουμε προσθέσει στο φυλλομετρητή σας. Μία καλή μέθοδος για να δούμε πόσο καλά “τρέχει” ο browser μας είναι να εκκινήσουμε τον Mozilla ή Chrome με τα πρόσθετα απενεργοποιημένα. Έτσι θα καταλάβουμε πόσο πιο γρήγορος είναι ο περιηγητής μας, καθώς η ταχύτητα του internet μας παραμένει η ίδια, αλλά «τρέχει» πιο ομαλά ο υπολογιστής μας.

Πως όμως ανοίγει ένας περιηγητής με τα πρόσθετα απενεργοποιημένα; Είναι αρκετά εύκολο. Απλά ακολουθείστε τα παρακάτω απλά βήματα

Στον Mozilla Firefox: Πατήστε στην καρτέλα βοήθεια και εκεί θα επιλέξτε «Επανεκκίνηση σε ασφαλή λειτουργία»Στον Chrome: κάντε δεξί κλικ στο εικονίδιο της συντόμευσης του Chrome και επιλέξτε Ιδιότητες. Στην καρτέλα Συντόμευση, προσθέστε στο τέλος του πεδίου Target τη φράση “–no-extensions” (με δύο παύλες στην αρχή) και πατήστε ΟΚ. Κλείστε όλα τα ανοικτά παράθυρα του chrome και ξεκινήστε τον ξανά. Για να απενεργοποιήσετε την ασφαλή λειτουργία του Chrome, επεξεργαστείτε ξανά το εικονίδιο της συντόμευσης, καιΣτον Internet Explorer: πατήστε τα πλήκτρα “Windows + R” ώστε να ανοίξει το παράθυρο εκτέλεσης. Εκεί πληκτρολογήστε “iexplore.exe -extoff”.

Μετά από αυτές τις ενέργειες θα διαπιστώσετε ότι τα πρόσθετα (add-ons) κάνουν «αρκετά πιο αργή» τη λειτουργία του browser. Γιαυτό η χρησιμοποίηση τέτοιων πρόσθετων να γίνεται με φειδώ και μόνο όσα είναι απολύτως αναγκαία να εγκαθίστανται.

Νέες κλοπές με εισβολή αυτοκινήτων σε καταστήματα

Στις περιοχές του Ρέντη και της Μεταμόρφωσης

Δύο κλεμμένα αυτοκίνητα χρησιμοποίησαν τα ξημερώματα ομάδες συμμοριών για να διαρρήξουν καταστήματα.
Λίγο μετά τη 1:00 άγνωστοι με κλεμμένο αυτοκίνητο γκρέμισαν την κεντρική είσοδο καταστήματος με ανταλλακτικά στην περιοχή του Ρέντη και άρπαξαν ό,τι βρήκαν μέσα. Στη συνέχεια εγκατέλειψαν στο σημείο το όχημα και έφυγαν με δεύτερο αυτοκίνητο που τους ανέμενε.
Περίπου μία ώρα αργότερα, με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, άγνωστοι εισέβαλαν σε κατάστημα με κουφώματα στη Μεταμόρφωση. Με το ίδιο αυτοκίνητο τράπηκαν αργότερα σε φυγή.
Πριν από λίγες ημέρες άγνωστοι είχαν εισβάλει σε κατάστημα ηλεκτρονικών ειδών στην Πέτρου Ράλλη με μία -κλεμμένη- συλλεκτική Ford Mustang (απ' όπου και η φωτογραφία).

Στο φως τα παλιά μεταλλεία του Κεφαλινού Δήμου Μεσσήνης.

Τριμελής ομάδα των «Αρχιτεκτονικών Διαδρομών Μεσσήνης» ανέλαβε να  «φέρει» στο φως τα παλαιά μεταλλεία του Κεφαλινού τα οποία διέκοψαν τη λειτουργία τους πολλές δεκαετίες πριν. 
Ήταν μια δύσκολη αποστολή καθώς  ο  Σωτήρης Σκρεπετός, κάτοικος Κεφαλινού και ο Άρης Μπαρκούρας  γνώστες της περιοχής,  έπρεπε να προβούν σε καθαρισμό της άγριας βλάστησης που είχε συσσωρευτεί όλα αυτά τα χρόνια προκειμένου να αποκαλυφθούν τα μεταλλεία αλλά και τα γραφεία της διαχειρίστριας εταιρίας. 
Ο Γιάννης Λάσκαρης ανέλαβε την ψηφιοποίηση και προβολή των παλαιών μεταλλείων  μέσα από το διαδίκτυο. Να σημειωθεί πως εδώ γινόταν εξόρυξη λιθίου, που χρησιμοποιήθηκε σε μπαταρίες.   
Η θέση όπου βρίσκονται τα μεταλλεία παραμένει άγνωστη και επικίνδυνη για όποιον θέλει να τα επισκεφθεί και απαιτείται η συνδρομή κάποιου έμπειρου οδηγού βουνών ή κατοίκου. 

Φωτογραφικό υλικό έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα   www.metaleiakefalinou.blogspot.com

ΜΕΣΣΗΝΙΑ - Που θα είναι το βαν της Αστυνομίας

Η. Κινητή Μονάδα της Ελληνικής Αστυνομίας την ερχόμενη εβδομάδα από 23 με 29  Σεπτεμβρίου θα βρίσκεται 
23 Σεπτ. 2019 (Δευτέρα απόγευμα)Καλαμάτα – Αχλαδοχώρι – Μαθία – Λύκισσα – Γαμβριά – Κόκκινο – Άνω Αμπελόκηποι – Κάτω Αμπελόκηποι – Εξοχικό – Ζιζάνι – Καπλάνι – Υάμεια
24 Σεπτ. 2019 (Τρίτη απόγευμα)Καλαμάτα- Βασιλικό- Κόκλα- Κοπανάκι- Άγιος Γεώργιος- Ψάρι- Δώριο
25 Σεπτ. 2019 (Τετάρτη απόγευμα)Καλαμάτα- Νέδουσα- Αλαγονία- Πηγές- Αρτεμισία- Λαδάς- Άνω Καρβέλι- Κάτω Καρβέλι- Περιβολάκια- Ελαιοχώριο.
26 Σεπτ. 2019 (Πέμπτη πρωί)Καλαμάτα – Πρόδρομος- Αγαλιανή – Κυπαρισσία –Φιλιατρά – Χριστιανοσύνη – Πλάτη – Περδικονέρι – Αρμενιοί – Βρύσες –Μουριατάδα –Σελλά και Αετός
27 Σεπτ. 2019 ( Παρασκευή πρωί)Καλαμάτα – Φλεσιάδα – Ποταμιά – Παλαιό Λουτρό- Κάτω Βούταινα- Βούταινα –Μάκραινα – Παλαιά Βρύση –Κουλκάδα -Κεφαλόβρυσο.
28 Σεπτ. 2019 (Σάββατο πρωί)Καλαμάτα –Καρνάσι – Δασοχώρι – Άνω Μέλπεια – (οικ. Διμάνδρα) – Σύρριζο – Στάσιμο- οικ.Μαρίνα (επιστροφή Διμάνδρα), Ψάρι-Χρυσοχώρι- Χαλκιάς- Κούβελα.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου