17.8.19

Μύκονος: Νεαρός βρέθηκε νεκρός στο Super Paradise

Παγωμένοι παρακολουθούσαν οι θαμώνες το θρίλερ που εξελισσόταν μπροστά στα μάτια τους. Νεκρός ανασύρθηκε 21χρονος υπήκοος Ιταλίας από τη θαλάσσια περιοχή Super Paradise όταν το τζετ-σκι στο οποίο επέβαινε μαζί με τη σύντροφό του, αναποδογύρισε.
Η σύντροφος του άτυχου νεαρού είναι καλά στην υγεία της, ενώ ο 21χρονος, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των γιατρών, έπαθε αναρρόφηση στην προσπάθειά του να κολυμπήσει και πνίγηκε.
Η σορός του άτυχου νεαρού μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Μυκόνου, ενώ αναμένεται η διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής.

Ηλεία: 33χρονος ποδοσφαιριστής βρέθηκε νεκρός

Στα 33 του μόλις χρόνια «έφυγε» από τη ζωή το αγαπημένο παιδί της Νέας Φιγαλείας, ο Γιώργος Κολώκας βυθίζοντας στο πένθος την οικογένειά του και την ευρύτερη περιοχή.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο 33χρονος εντοπίστηκε το πρωί του Σαββάτου, από τους δικούς του, στο σπίτι του, χωρίς να έχει τις αισθήσεις του. Το προηγούμενο μάλιστα βράδυ, ο άτυχος νέος διασκέδαζε στη συναυλία του Βασίλη Τερλέγκα στην περιοχή.
Ο 33χρονος ήταν ποδοσφαιριστής του Α.Ο Απόλλωνα Νέας Φιγαλείας, ενώ διατηρούσε οικογενειακή επιχείρηση στην «καρδιά» της Νέας Φιγαλείας. Ήταν ιδιαίτερα γνωστός και αγαπητός στην περιοχή, η οποία «παρέλυσε» στην τραγική είδηση του θανάτου του.
Ο Γιώργος Κολόκας, διατηρούσε οικογενειακή επιχείρηση στο χωριό και ήταν ιδιαίτερα αγαπητός. Αν και πέρσι το καλοκαίρι ξεκίνησε προετοιμασία με τον Απόλλωνα, δεν ακολούθησε την ομάδα για το υπόλοιπο της σεζόν. Ο Απόλλων Νέας Φιγαλείας, ο οποίος εξέδωσε συλλυπητήρια ανακοίνωση, ανέβαλλε το τουρνουά 5χ5 των Ακαδημιών του, σε ένδειξη πένθους.
Όλες οι καλοκαιρινές εκδηλώσεις στη Νέα Φιγαλεία και τη Φασκομηλιά αναβάλλονται, ενώ οι σύλλογοι, οι φορείς και τα σωματεία της περιοχής εκφράζουν με ανακοινώσεις τους τα θερμά τους συλλυπητήρια στην οικογένεια.
«Φως» στα αίτια του θανάτου του άτυχου νέου αναμένεται να ρίξει η νεκροψία νεκροτομή.


Πηγή

Ιταλούς και Ισπανούς πιλότους που βοήθησαν στην Εύβοια, βράβευσε ο Ν. Χαρδαλιάς

Τις ευχαριστίες όλων των Ελλήνων, εξέφρασε ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, στα πληρώματα των πυροσβεστικών αεροσκαφών της Ιταλίας και της Ισπανίας που συμμετείχαν στην κατάσβεση της πυρκαγιάς στην Εύβοια, κατά τη διάρκεια επίσημης τιμητικής εκδήλωσης για τη βράβευσή τους που διοργάνωσε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας στο Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος στο Χαλάνδρι.
Η συγκεκριμένη εκδήλωση είχε ιδιαίτερη σημασία, καθώς είναι η πρώτη φορά που ενεργοποιείται το πρόγραμμα rescEU, του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας, για παροχή συνδρομής σε χώρα-μέλος που έχει ανάγκη, κάτι που σφραγίζει με τον καλύτερο τρόπο την αξία της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης και επισημάνθηκε από όλους τους ομιλητές, συμπεριλαμβανομένων και των Ιταλών και Ισπανών πιλότων.
«Η συμβολή σας αποτελεί έμπρακτη ένδειξη των κοινών ευρωπαϊκών αξιών όπως η ευρωπαϊκή αλληλεγγύη και η προστασία της ζωής και της περιουσίας των Ευρωπαίων πολιτών», ανέφερε στον σύντομο χαιρετισμό του ο κ. Χαρδαλιάς και εξέφρασε τον θαυμασμό του για την προσπάθεια των Ιταλών και Ισπανών πιλότων, πάνω από την δύσκολη και επικίνδυνη πυρκαγιά της Εύβοιας.
Οι επικεφαλής των δύο αποστολών, αξιωματικοί Αμικλάρε Ποντσιέλι, για την Ιταλία, και Γκαμπριέλ Σερσενάτο Σοράντο, για την Ισπανία, ευχαρίστησαν από την πλευρά τους τον κ. Χαρδαλιά για τη φιλοξενία, όπως είπαν, και εξέφρασαν το θαυμασμό τους για την προσπάθεια των Ελλήνων πιλότων αλλά κυρίως των πυροσβεστών των επίγειων δυνάμεων, τονίζοντας ότι αυτοί έδωσαν πάνω από τις δυνάμεις τους για να περιορίσουν τη φωτιά. Επίσης τόνισαν την άριστη συνεργασία που είχαν με τους Έλληνες συναδέλφους τους.
Χαιρετισμό απηύθυνε και ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ελευθέριος Μανούσης, ο οποίος υπογράμμισε τη μεγάλη σημασία που δίνει ης ΕΕ στο rescEU, το οποίο, όπως είπε, θα βοηθήσει περαιτέρω την Πολιτική Προστασία στην Ευρώπη, για την άμεση ανταπόκριση όπου χρειαστεί στο μέλλον.
Υπενθυμίζεται ότι οι ισπανικές και οι ιταλικές Αρχές ανταποκρίθηκαν άμεσα στο αίτημα της Ελλάδας για αποστολή εναέριων μέσων, μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας και ειδικότερα μέσω του προγράμματος rescEU, συνδράμοντας με δύο ιταλικά και ένα ισπανικό αεροσκάφος τύπου CL-415.
Το «παρών» στη βράβευση έδωσαν ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος αντιστράτηγος Βασίλειος Ματθαιόπουλος, ο επικεφαλής της Διοίκησης Αεροπορικής Υποστήριξης (ΔΑΥ), υποπτέραρχος Αθανάσιος Σαββόπουλος, ο διοικητής ΕΣΚΕ υποστράτηγος Ιάκωβος Κλεφτοσπύρος, ο διοικητής της Υπηρεσίας Εναερίων Μέσων Πυροσβεστικού Σώματος (ΥΕΜΠΣ) πύραρχος (ΧΑ) Γεώργιος Πορτοζούδης, καθώς και στελέχη της Πολιτικής Προστασίας, του Πυροσβεστικού Σώματος και της Πολεμικής Αεροπορίας.

Κροκόδειλος κατασπάραξε 10χρονο αγόρι μπροστά στα δύο αδερφάκια του

Μια τραγική ιστορία από τις Φιλιππίνες ήρθε στο φως της δημοσιότητας.  
Ένας κροκόδειλος έφαγε ζωντανό ένα 10χρονο αγόρι μπροστά στα αδέλφια του, κοντά στην πόλη Μπάλαμπακ, στην οποία έχουν σημειωθεί πολυάριθμες επιθέσεις κροκόδειλων. 
Το αγόρι βρισκόταν σε μια βάρκα μαζί με τα δύο του αδέλφια, όταν ο κροκόδειλος το άρπαξε και το έφαγε ζωντανό.
Σύμφωνα με την αστυνομία, ο πατέρας του παιδιού δεν κατάφερε να τον εντοπίσει μετά τις ολονύχτιες έρευνες, ωστόσο ένας ψαράς βρήκε τη Δευτέρα το μισοφαγωμένο πτώμα του αγοριού.
Όπως αναφέρει η Independent, λόγω της ταχέως αναπτυσσόμενης οικονομίας και του πληθυσμού των Φιλιππίνων, ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι αναγκάζονται να εγκατασταθούν σε περιοχές όπου ζουν οι κροκόδειλοι.
Το αποτέλεσμα είναι να καταγράφονται όλο και περισσότερες επιθέσεις τα τελευταία χρόνια. 
Καθώς συρρικνώνεται το φυσικό περιβάλλον των σαρκοβόρων ερπετών, πυκνώνουν και οι επιθέσεις κατά των ανθρώπων. Οι κροκόδειλοι του αλμυρού νερού είναι από τα μεγαλύτερα ερπετά στον πλανήτη, με ορισμένους να φθάνουν τα έξι μέτρα μήκος και να ζυγίζουν έως και έναν τόνο.

ΒΙΝΤΕΟ - Βρέθηκε το νησί της Κίρκης;

Μια σπηλιά σε νησί στην κεντρική Ιταλία εκεί όπου σύμφωνα με την Ομήρου Οδύσσεια ζούσε η Κίρκη, φέρεται ότι εντόπισαν Ιταλοί αρχαιολόγοι.
Πρόκειται για το νησί Τόρε Πάολα, το οποίο ο Όμηρος το ονομάζει Αιαία, όπου οι αρχαιολόγοι βρήκαν τη σπηλιά μήκους περίπου 30 μέτρων και φέρεται να είχε την οικία της η μάγισσα Κίρκη η οποία μεταμόρφωνε τους εχθρούς της ή όσους την προσέβαλαν σε ζώα με τη χρήση μαγικών ποτών, καθώς γνώριζε πολλά για τα βότανα και τη φαρμακευτική τους επίδραση.
Οι σπηλαιολόγοι εισήλθαν στην καρσική ρωγμή που εντόπισαν στους πρόποδες του ακρωτηρίου της Κίρκης στην Τόρε Πάολα και ανακάλυψαν τη σπηλιά όπου υποθέτουν ότι προσάραξε το πλοίο του Οδυσσέα.
Σύμφωνα με την "Οδύσσεια" ο ήρωας του Ομήρου εισήλθε στη σπηλιά αυτή στη λίμνη Πάολα με το πλοίο του και στη συνέχεια πλανεύτηκε από την Κίρκη κι έμεινε κοντά της για έναν χρόνο.
Το λάξεμα στον βράχο αντιστοιχεί με την περιγραφή και τις γεωγραφικές αναφορές της αφήγησης του Ομήρου. Και ως απόδειξη υπάρχει και ένας Χάρτης του όρους Κίρκης και της περιφέρειας του Σ. Φελίτσε, που δημιουργήθηκε από τον Τζιοβάνι Μπατίστα Τσιπριάνι το 1830, όπου η σχισμή περιγράφεται ως "δύο σπηλιές η μία πάνω στην άλλη" και λέγεται ότι " τα πλοία εισέρχονται στη θάλασσα ".
Σύμφωνα με τη Βικιπαίδεια, η Κίρκη είναι περισσότερο γνωστή από την Οδύσσεια του Ομήρου, όπου περιγράφεται να ζει σε ένα μέγαρο στη μέση ενός ξέφωτου, σε ένα πυκνό δάσος, και να υφαίνει σε έναν τεράστιο αργαλειό. Σύμφωνα με τα λόγια του ίδιου του Οδυσσέα, τριγύρω υπήρχαν λιοντάρια και λύκοι, φαρμακωμένα θύματα της μαγείας της, που δεν ήταν επικίνδυνα για όσους επισκέπτονταν το μέρος. Εκεί έφθασαν ο Οδυσσέας και οι σύντροφοί του κατά την περιπλάνησή τους.
 enikos.gr

Επανεμφάνιση του Λύγκα στην Μεσσηνία;

Ο Λύγκας φαίνεται πως επισκέφθηκε ξανά μετά από δεκαετίες τη Μεσσηνία. 

Το τρίτο μεγαλύτερο σαρκοφάγο ζώο της Ευρώπης μετά την αρκούδα και τον λύκο σύμφωνα με σοβαρές μαρτυρίες ανθρώπων που δραστηριοποιούνται στην ύπαιθρο ο μοναχικός και θρυλικός λύγκας έχει εμφανισθεί στην περιοχή των Κοντοβουνίων και συγκεκριμένα μεταξύ Κυνηγου Λαντζουνάτου κ.λ.π.
Αυτό δεν είναι τυχαίο καθώς η λεία που αναζητά και είναι μικρά αμνοερίφια σε αυτές τις περιοχές είναι για αυτόν εύκολη υπόθεση. Αν τώρα κάποιοι προώθησαν ή βο0ήθησαν για την εμφάνιση του είναι άγνωστο αλλά πιθανό.
Σύμφωνα με μαρτυρία κατοίκου της περιοχής:
-Συνήθως τα τσακάλια διασχίζουν το χωριό μας λίγο πριν τη δύση του ηλίου. Τα ακούς κάνουν την εμφάνιση τους έντονη.
 Εκείνο το απόγευμα δεν πρόλαβαν να εμφανισθούν και να αρχίσουν να ουρλιάζουν όταν ένας ιδιαίτερος ήχος ακούστηκε και αυτά σκόρπισαν και σιώπησαν. Τότε εμφανίσθηκε ένα λύγκας.
Είχα να δω δεκαετίες.
Πέρασε σαν αστραπή και το βλέμμα του αλλά και οι κραυγή του με καθήλωσαν.


πηγή


Κτηματολόγιο: Λήγουν οι προθεσμίες υποβολής δηλώσεων σε είκοσι περιοχές

 Στις 26 Αυγούστου λήγει η προθεσμία για τους δήμους Τριφυλίας, Πύλου- Νέστορος, Δυτικής Μάνης και Οιχαλίας, σε 26 προκαποδιστριακούς ΟΤΑ του δήμου Καλαμάτας και 67 του δήμου Μεσσήνης.

Εκπνέουν από την ερχόμενη εβδομάδα έχουν και το τέλος Σεπτεμβρίου οι προθεσμίες για την υποβολή δηλώσεων στο κτηματολόγιο. Παράλληλα, το υπουργείο Περιβάλλοντος αναζητά λύση για τα χιλιάδες ακίνητα (υπολογίζονται σε περισσότερα από 15.000 σε όλη τη χώρα) τα οποία δεν έχουν δηλωθεί στο Κτηματολόγιο εδώ και περίπου εικόσι χρόνια και πλέον κινδυνεύουν να περιέλθουν στην κυριότητα του Δημοσίου, ως αγνώστου ιδιοκτήτη.
Οι προθεσμίες υποβολής δηλώσεων αρχίζουν να εκπνέουν από τις 23 Αυγούστου για την Αχαϊα, σε προκαποδιστριακούς δήμους και κοινότητες του δήμου Αιγιαλείας.
Στις 26 Αυγούστου λήγει η προθεσμία για τους δήμους Τριφυλίας, Πύλου- Νέστορος, Δυτικής Μάνης και Οιχαλίας, σε 26 προκαποδιστριακούς ΟΤΑ του δήμου Καλαμάτας και 67 του δήμου Μεσσήνης.
Στις 28 Αυγούστου λήγει η προθεσμία υποβολής δήλωσης στο Κτηματολόγιο για τα ακίνητα των δήμων Αλιάρτου, Διστόμου- Αράχοβας- Αντίκυρας, Θήβας σε 19 προκαποδιστριακούς ΟΤΑ του δήμου Λειβαδιάς, 7 του δήμου Ορχομενού και 4 του δήμου Τανάγρας, στον δήο Δωρίδος και σε 25 προκαποδιστριακούς ΟΤΑ του δήμου Δελφών.
Στις 12 Σεπτεμβρίου λήγει η προθεσμία για τη Μαγνησία και τις Σποράδες, ενώ στις 16 Σεπτεμβρίου εκπνέουν οι προθεσμίες σε Κάλυμνο, Κάρπαθο, Κω, Ρόδο, στους προκαποδιστριακούς δήμους Αγίων θεοδώρων και Λουτρακίου - Περαχώρας και στις κοινότητες Αρχαίας Κορίνθου, Εξαμιλίων, Ξυλοκέριζας και Ισθμίων Κορινθίας.
Στις 30 Σεπτεμβρίου λήγει η παράταση στην προθεσμία που είχε δοθεί για τις περιοχές: Δράμα, Ξάνθη, Χαλκιδική, Φλώρινα, Καστοριά, Αιτωλοακαρνανία, Αχαϊα, Ηλεία, Εύβοια, Χίο, Ικαρία, Σάμο, Λακωνία και στο Ηράκλειο Κρήτης, στο υπό κτηνατογράφηση τμήμα του.

Έρευνα: Πότε οι έφηβοι… παρασύρονται και δεν χρησιμοποιούν προφυλακτικο

Η έλλειψη ύπνου ωθεί τους εφήβους σε ριψοκίνδυνες σεξουαλικές συμπεριφορές, όπως το σεξ χωρίς προφυλάξεις, σύμφωνα με νέα έρευνα.
Οι έφηβοι που δεν κοιμούνται αρκετά το βράδυ έχουν αυξημένες πιθανότητες να κάνουν σεξ χωρίς προφυλάξεις ή να κάνουν σεξ υπό την επήρεια αλκοόλ, προειδοποιούν αμερικανοί επιστήμονες.
Σε μελέτη που πραγματοποίησαν ανακάλυψαν ότι η έλλειψη ύπνου ωθεί τους εφήβους σε ριψοκίνδυνες σεξουαλικές συμπεριφορές που θέτουν σε κίνδυνο την υγεία τους. Και αυτό διότι η κόπωση ως φαίνεται τους κάνει πιο παρορμητικούς και με μειωμένες αντιστάσεις. Έτσι, είναι ευκολότερο να λάβουν κακές αποφάσεις.
Οι ειδικοί λένε ότι η έλλειψη ύπνου είναι κάτι παραπάνω από συνηθισμένη στην εφηβεία.
Πολλές μελέτες έχουν δείξει ότι οι περισσότεροι έφηβοι δεν φθάνουν τις συνιστώμενες 8-10 ώρες ύπνου κάθε βράδυ στις ηλικίες έως 17 ετών. Ούτε κοιμούνται 7-9 ώρες μετά τα 17 έτη.
Ο ανεπαρκής ύπνος όμως έχει συνέπειες. Σε αυτές ως φαίνεται πρέπει να προστεθούν οι ριψοκίνδυνες σεξουαλικές συμπεριφορές.
Η νέα μελέτη δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση Health Psychology.
Χρόνια έλλειψη ύπνου
Οι ερευνητές συμπεριέλαβαν στη μελέτη τους 1.850 εφήβους από τη Νότια Καλιφόρνια. Την περίοδο 2013-2017 οι έφηβοι συμπλήρωσαν τέσσερις φορές ειδικά ερωτηματολόγια για τον ύπνο και τη ζωή τους. Το 2013 η μέση ηλικία τους ήταν τα 16 έτη (σ.σ. στις ΗΠΑ η ηλικία ενηλικίωσης είναι τα 21 έτη).
Οι έφηβοι ανέφεραν πόσες ώρες κοιμόντουσαν τις καθημερινές και πόσο τα Σαββατοκύριακα. Ανέφεραν επίσης εάν είχαν κάνει χρήση αλκοόλ ή ουσιών, καθώς και αν είχαν κάνει σεξ με ή χωρίς προφυλακτικό.
Όπως έδειξαν οι απαντήσεις τους, η πλειονότητα κοιμόντουσαν λιγότερο από 7,5 ώρες τις καθημερινές αλλά και τα Σαββατοκύριακα. Στην πραγματικότητα, μόνο το 26% των εφήβων κοιμόντουσαν επαρκώς έστω δύο νύχτες την εβδομάδα, φθάνοντας τις 8,5 ώρες κάθε μία από αυτές.
Όσοι έφηβοι δεν κοιμόντουσαν καμία νύχτα της εβδομάδας αρκετά, είχαν 2,2 φορές περισσότερες πιθανότητες να κάνουν σεξ χωρίς προφυλακτικό ή σεξ μετά από κατανάλωση αλκοόλ.
Σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα
Το εύρημα αυτό δεν εξέπληξε τους ερευνητές. «Οι έφηβοι που δεν κατορθώνουν να κοιμηθούν τουλάχιστον 8 ώρες κάθε μέρα ή 9-10 έστω το Σαββατοκύριακο πάσχουν ουσιαστικά από χρόνια έλλειψη ύπνου», δήλωσε η επικεφαλής ερευνήτρια Dr Wendy Troxel. «Προγενέστερες μελέτες, όμως, έχουν συσχετίσει την χρόνια έλλειψη ύπνου με διαταραγμένη ικανότητα λήψεως αποφάσεων και παρορμητικότητα. Ήταν λοιπόν αναμενόμενο ότι θα επηρεάζεται και η σεξουαλική συμπεριφορά τους».
Το σεξ χωρίς προφυλάξεις ή/και υπό την επήρεια αλκοόλ σχετίζονται με αυξημένο κίνδυνο ανεπιθύμητων κυήσεων και σεξουαλικώς μεταδιδόμενων νοσημάτων.
Τα νέα ευρήματα προστίθενται σε εκείνα που υποδηλώνουν ότι η έλλειψη ύπνου μπορεί να είναι καταστροφική για τους εφήβους και γι’ αυτό πρέπει να αντιμετωπίζεται.

iatropedia.gr

Με 5,5 κιλά ηρωίνης συνελήφθη ζευγάρι στα διόδια Μαλγάρων

Με 5,5 κιλά ηρωίνης, επιμελώς κρυμμένα στο αυτοκίνητό τους, συνελήφθη ζευγάρι στα διόδια Μαλγάρων στη Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας, πρόκειται για έναν άντρα 31 ετών και την 29χρονη σύζυγό του, οι οποίοι εντοπίστηκαν στο πλαίσιο έρευνας για τη  διακρίβωση της δραστηριότητας μιας πολύ καλά οργανωμένης και δομημένης εγκληματικής συμμορίας, που διακινούσε μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών ουσιών σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.
Σε αστυνομική επιχείρηση που έγινε σήμερα τα ξημερώματα, οι δράστες εντοπίστηκαν και ακινητοποιήθηκαν στο ύψος των διοδίων Μαλγάρων με τη συνδρομή αστυνομικών του Τμήματος Ειδικών Επιχειρησιακών Ομάδων. Ακολούθησε έρευνα του οχήματος όπου βρέθηκαν επιμελώς κρυμμένα σε σημείο του αμαξώματος 11 δέματα ηρωίνης συνολικού βάρους 5 κιλών και 581 γραμμαρίων. Κατασχέθηκαν επίσης 2 κινητά τηλέφωνα που χρησιμοποιούσαν για τις συνομιλίες τους και χρηματικό ποσό σχετιζόμενο με εμπορία ναρκωτικών ουσιών.
 Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Ιδιοκτήτης μπαρ επιστράτευσε μπράβους για να γλιτώσει λουκέτο της ΑΑΔΕ

Όλα ξεκίνησαν σε έλεγχο της ΑΑΔΕ σε πασίγνωστο μπαρ της Μυκόνου, όπου και διαπιστώθηκε ότι δεν είχαν εκδοθεί αποδείξεις συνολικής αξίας 750 ευρώ
Επεισοδιακός ήταν ο έλεγχος από κλιμάκιο της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) τα ξημερώματα της Παρασκευής σε πολύ δημοφιλές μπαρ στη Μύκονο και χρειάστηκε για μια ακόμη φορά η συνδρομή της Αστυνομίας.
Οι ελεγκτές διαπίστωσαν τη μη έκδοση 9 αποδείξεων συνολικού ποσού 752 ευρώ, αλλά καθώς η επιχείρηση ήταν υπότροπη και πριν από έναν μήνα είχε ανασταλεί η λειτουργία της για 48 ώρες, αυτήν τη φορά το “λουκέτο” θα ήταν για τέσσερις ημέρες. Όμως, σύμφωνα με το ΑΠΕ, καθώς οι ελεγκτές συνέτασσαν το σχετικό σημείωμα διαπιστώσεων, περικυκλώθηκαν από το προσωπικό ασφαλείας του μπαρ, που δεν τους επέτρεψε να το επιδώσουν και τους ανάγκασε να αποχωρήσουν.
Ο διοικητής της ΑΑΔΕ Γιώργος Πιτσιλής ενημέρωσε σχετικά τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και τον αρχηγό της ΕΛΑΣ, οι οποίοι διέταξαν την άμεση συνδρομή των αστυνομικών δυνάμεων. Έτσι, το σημείωμα διαπιστώσεων και η απόφαση αναστολής λειτουργίας θυροκολλήθηκαν από κοινού από τους ελεγκτές και τους αστυνομικούς.
Το μπαρ θα κλείσει από την προσεχή Δευτέρα, καθώς ο ιδιοκτήτης, επειδή είναι υπότροπος, έχει διορία δύο ημερών για την υποβολή πιθανών ενστάσεων και αντιρρήσεων.
Σημειώνεται ότι «λουκέτο» για 48 ώρες για φορολογικές παραβάσεις μπήκε τις προηγούμενες ημέρες και σε άλλα δύο πολύ γνωστά μπαρ στο «νησί των ανέμων».
Νέο “λουκέτο” σε μπαρ στο Γαϊδουρονήσι
Την Πέμπτη, εξάλλου, κλιμάκιο της ΑΑΔΕ πραγματοποίησε αιφνιδιαστικό έλεγχο σε beach bar στο νησί Χρυσή Λασιθίου (Γαϊδουρονήσι) νότια της Κρήτης και διαπιστώθηκε η μη έκδοση δεκάδων αποδείξεων. Μπήκε «λουκέτο» για 48 ώρες, παρότι ο επιχειρηματίας ήταν υπότροπος για «μαϊμού» αποδείξεις και ανασφάλιστους εργαζόμενους. Όμως, επαναλειτούργησε εφέτος με άλλη επωνυμία και άλλο ΑΦΜ, και δεν ήταν εφικτό να επιβληθεί μεγαλύτερη ποινή.


ethnos.gr

Ηλεία: Άσκησε έφεση και αφέθηκε ελεύθερος ο εμπρηστής

Καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης τριών ετών με τριετή αναστολή - Κατά την προσαγωγή του είχε επιτεθεί στους πυροσβέστες

Ελεύθερος αφέθηκε μετά την εκδίκαση της υπόθεσής του ο 58χρονος που τον βαρύνουν οι κατηγορίες του εμπρησμού από πρόθεση, της αντίστασης κατά της αρχής, της απείθειας και της υπαιτιότητας σε πρόκληση τροχαίου ατυχήματος.

Ο εμπρηστής καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης τριών ετών με τριετή αναστολή κατόπιν εφέσεως και αφέθηκε ελεύθερος.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ilialive.gr, οι ανακριτικοί υπάλληλοι της Π.Υ. Πύργου, μετά τη φωτιά που ξέσπασε στην περιοχή ανάμεσα στην Παλαιοβαρβάσαινα και τις Καρούτες, αναζήτησαν, εντόπισαν και τελικά προσήγαγάν ένα άτομο, ως ύποπτο για τη συγκεκριμένη πυρκαγιά αλλά και για άλλες.

Η σύλληψη έγινε στην περιοχή ανάμεσα στην Αλφειούσα και το Επιτάλιο. Κατά την προσαγωγή του στην υπηρεσία με όχημα της Πυροσβεστικής, αυτός όρμησε με απίστευτη μανία στον οδηγό και τους άλλους δύο πυροσβέστες, χτυπώντας τους. Ο οδηγός στην προσπάθειά του να τον αποφύγει και να αμυνθεί, σταμάτησε απότομα το όχημα με αποτέλεσμα να συγκρουστεί με άλλο υπηρεσιακό όχημα που ακολουθούσε ακριβώς πίσω.

Ο δράστης συνέχισε να είναι επιθετικός και εξαγριωμένος με αποτέλεσμα να λάβει διαστάσεις η συμπλοκή και κάποιοι απο τους πυροσβέστες να τραυματιστούν.

Τελικά με τη συνδρομή και άλλων πυροσβεστών, ο δράστης συνελήφθη και οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα που παρέπεμψε την υπόθεση στο Αυτόφωρο.

Το Ανακριτικό Τμήμα ωστόσο συνεχίζει να ερευνά την πιθανή εμπλοκή του συγκεκριμένου προσώπου και σε άλλες υποθέσεις εμπρησμού, όπως αυτή στην πυρκαγιά πριν λίγες ημέρες μέσα στη νύχτα στην ίδια περιοχή, αλλά και άλλες προγενέστερες.

Δεν το χωράει ανθρώπου νους - 27χρονος προσπάθησε να βιάσει ...86 χρονη στα Τρίκαλα !

Δεν το χωράει ανθρώπου νους αυτό που συνέβη νωρίς το βράδυ της Παρασκευής στα Τρίκαλα. Η ώρα ήταν γύρω στις 9:00 μ.μ. όταν δυο νεαροί, ηλικίας 27 και 29 ετών, μπήκαν στο σπίτι της 86χρονης και άρχισαν να ψάχνουν για χρήματα και χρυσαφικά.
Οι δυο ληστές έγιναν αντιληπτοί από την ηλικιωμένη που ήταν μέσα στο σπίτι και τότε ο 27χρονος την ακινητοποίησε και προσπάθησε να τη βιάσει, ενώ ο 29χρονος φυλούσε τσίλιες έξω από το σπίτι.
Η 86χρονη όμως παρά τα χτυπήματα που δέχθηκε αντιστάθηκε σθεναρά στον 27χρονο που προσπαθούσε να τη βιάσει και άρχισε να καλεί σε βοήθεια με όση δύναμη της είχε απομείνει.
Για καλή της τύχη ένας από τους γείτονες την άκουσε και κάλεσε αμέσως την αστυνομία. Οι δυο νεαροί μόλις είδαν τους γείτονες τράπηκαν σε φυγή, ενώ ο 27χρονος πρόλαβε και πήρε από τη γιαγιά ένα κινητό τηλέφωνο, ένα ρολόι χειρός και μικρό χρηματικό ποσό.
Άμεσα στο σημείο έσπευσαν αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ,ΑΣ. οι οποίοι μετά από αναζητήσεις στην ευρύτερη περιοχή κατάφεραν και εντοπίσουν και να συλλάβουν τους δυο ληστές.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ πρόκειται για άτομα εξαρτημένα τα οποία έχουν απασχολήσει και στο παρελθόν τις Αρχές, ενώ ο 27χρονος είχε κατηγορηθεί και στο παρελθόν για απόπειρα βιασμού ηλικιωμένης.


lamiareport.gr

Παραλίγο τραγωδία στο Πήλιο: 10χρονο παιδί υπέστη ηλεκτροπληξία από κολόνα δημόσιου φωτισμού

Σοκ προκλήθηκε το βράδυ της Παρασκευής (16.08.2019) στο Πήλιο και συγκεκριμένα στη Μηλίνα, όταν ένα 10χρονο παιδί υπέστη ηλεκτροπληξία, αγγίζοντας εκτεθειμένα καλώδια από κολώνα δημοτικού φωτισμού, στην προβλήτα του χωριού.
Γιατρός που βρισκόταν τυχαία στο σημείο παρενέβη προκειμένου να σώσει το παιδί ενώ κλήθηκε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, το οποίο παρέλαβε το μικρό παιδί και το μετέφερε στο Νοσοκομείο Βόλου.Το παιδί είναι καλά στην υγεία του ενώ έντονες ήταν οι διαμαρτυρίες των παρευρισκομένων για την κατάσταση που βρισκόταν η κολόνα φωτισμού καθώς αποτελεί κίνδυνο, ειδικά για τα παιδιά.
Η πρόσβαση στη κεντρική προβλήτα της Μηλίνας αποκλείστηκε από το Λιμενικό.


 volosday.gr

Η θρυλική Aston Martin DB5 του Τζέιμς Μποντ πουλήθηκε για 5.770.000 ευρώ!

Η ασημένια Aston Martin DB5 του Τζέιμς Μποντ του 1965, πουλήθηκε στη δημοπρασία της RM Sotheby's στο Μοντερέι της Καλιφόρνια αντί του ποσού των 5.770.000 ευρώ, σπάζοντας κάθε προηγούμενο ρεκόρ, όπως αναφέρει η Gazzetta Dello Sport.  
Είναι χαρακτηριστικό ότι το ποσό ξεπέρασε κατά πολύ την προηγούμενη πώληση ίδιου μοντέλου που είχε φτάσει το 1.800.000 ευρώ.
 Η DB5 είναι ένα από τα τρία αυτοκίνητα του Τζέιμς Μποντ που έχουν «επιζήσει». Το οδηγούσε ωε «007» ο Σον Κόνερι στο Goldfinger, ενώ επίσης χρησιμοποιήθηκε για την προώθηση του Thunderball.

ΔΕΙΤΕ - Ποιός είναι ο μισθός προέδρου Τοπικής Κοινότητας

 Για τους προέδρους των Τοπικών Συμβουλίων , σύμφωνα με το άρθρο 81 του «Καλλικράτη» αναφέρεται ότι: για τον Πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας παρέχονται από τον Δήμο τα έξοδα κίνησης που ορίζονται με απόφαση του υπουργού εσωτερικών, μετά από γνώμη της ΚΕΔΚΕ, χωρίς να δίνονται περαιτέρω διευκρινήσεις για το ακριβές ποσό.
Επίσης: «‘Εξοδα κίνησης προέδρων των τοπικών συμβουλίων»(ως τώρα)
ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΠΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ
ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΙΚΗ ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΔΡΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ (ΜΕΤΡΑ)
ΕΞΟΔΑ ΚΙΝΗΣΗΣ ΜΗΝΙΑΙΩΣ (ΕΥΡΩ)
ΑΠΟ 0 ΕΩΣ 10.000 (10km), 300€
10.001(10,1 km)- 20.000 (20km), 350 €.
20.001 (20,1 km) Και άνω, 400 €.

Βγήκαν τα μαχαίρια στον ΣΥΡΙΖΑ

Η επίθεση που εξαπέλυσε γνωστός δημοσιογράφος, προσκείμενος στον Α. Τσίπρα, κατά του Π. Σκουρλέτη—μέσω της ιστοσελίδας του—ήταν σκληρή. Τον κατηγόρησε για την ήττα του ΣΥΡΙΖΑ στις δημοτικές εκλογές και για την τηλεοπτική παρουσία του τότε πρωθυπουργού την τραγική βραδιά της φωτιάς στο Μάτι. Κατέληγε δε το άρθρο με την υπόδειξη στον Π. Σκουρλέτη να παραιτηθεί. Βέβαια, δεν γνωρίζω αν το σχετικό άρθρο δημοσιεύτηκε με την έγκριση του Α. Τσίπρα ή εντάσσεται στην ενδοκομματική πάλη και εκφράζει απλώς τις απόψεις της μιας τάσης. Εδώ και αρκετό καιρό είχαμε επισημάνει πως μετά την εκλογική ήττα, ο Α.Τσίπρας θα πρέπει να πάρει τις αποφάσεις του. Ή θα συνεχίζει να ακολουθεί τον δρόμο της ριζοσπαστικής Αριστεράς και των κινημάτων ή θα αλλάξει πορεία στρεφόμενος προς μια πιο μετριοπαθή κατεύθυνση. Μια κατεύθυνση που θα επιτρέψει στον ΣΥΡΙΖΑ να κινηθεί ηγεμονικά στον χώρο της Κεντροαριστεράς. Αυτήν την στιγμή υπάρχουν μέσα στο κόμμα δύο σχηματισμοί. Αυτός των ιστορικών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ και αυτός των Πασοκογενών. Η νομή της εξουσίας λειτουργούσε συγκολλητικά, καθώς οι δύο σχηματισμοί έχουν διαφορετικές μήτρες. Ο Α. Τσίπρας προφανώς θα έχει μελετήσει την σύνθεση τόσο της ευρωκοινοβουλευτικής ομάδος του κόμματος του, όσο και αυτής του εθνικού κοινοβουλίου. Θα έχει διαπιστώσει πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι πλέον ένα ομοιογενές ιδεολογικά κόμμα, αλλά περιέχει στις τάξεις του τμήματα της λαϊκιστικής Δεξιάς, τους Πασοκογενείς, κάποιους αθεράπευτους αντιδεξιούς και τέλος όλους αυτούς που πίστεψαν και πιστεύουν στα αριστερά προτάγματα του κόμματος. Τώρα όμως ήρθε η ώρα του ξεκαθαρίσματος. Ο Α.Τσίπρας γνωρίζει πως το 31,5% που έλαβε στις τελευταίες εκλογές, ποσοστό ιδιαίτερα υψηλό, τον καθιστά κυρίαρχο του παιχνιδιού. Ουδείς μπορεί να τον αμφισβητήσει. Γνωρίζει όμως πως αυτό το 31,5% δεν αρκεί για να επανέλθει στην εξουσία. Θα πρέπει να κάνει άνοιγμα προς την Κεντροαριστερά, τόσο στο επίπεδο της κορυφής όσο και στο επίπεδο της βάσης, ώστε να αντιμετωπίσει την επιχειρούμενη άλωση αυτού του χώρου από τον φιλελεύθερο Κυρ.Μητσοτάκη. Για να έχει την όποια πιθανότητα επιτυχίας αυτό το εγχείρημα θα πρέπει να έχει μόνιμα χαρακτηριστικά, που να το καθιστούν πειστικό. Θα απαιτηθεί δηλαδή μια σταθερή πολιτική γραμμή αντιπολίτευσης, απαλλαγμένη από τις πρακτικές της περιόδου 2011-2014. Αυτό είναι ένα εγχείρημα δύσκολο, καθώς οι συγκεκριμένες πρακτικές—τις αποκαλούν πράξεις ακτιβισμού—είναι σύμφυτες με την φυσιογνωμία του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό ακριβώς είναι το στοίχημα του Α.Τσίπρα, αν βέβαια θελήσει να το παίξει. Γιατί υπάρχει και η εύκολη λύση. Να περιμένει στην γωνία την φθορά της κυβέρνησης Μητσοτάκη ακολουθώντας την ίδια δοκιμασμένη, αντιπολιτευτική τακτική, ώστε να επανέλθει δριμύτερος. Άλλωστε, μια μετακίνηση του 4,5% από την Νέα Δημοκρατία στον ΣΥΡΙΖΑ, του αρκεί. Έτσι είναι λογικό ο ΣΥΡΙΖΑ, με όσες οργανωτικές δυνατότητες διαθέτει, να πρωταγωνιστήσει στις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας, στο πλαίσιο του πολέμου φθοράς της κυβέρνησης. Δεν πρόκειται να προσφέρει κοινωνική ειρήνη. Εξάλλου, πιέζεται από τα αριστερά του, και από το ΚΚΕ και από τον Βαρουφάκη. Αυτές τις αντιφάσεις ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να τις λύσει στο προαναγγελθέν συνέδριο του, όπου και θα πάρουμε μια πρόγευση των όσων θα επακολουθήσουν. Θα υπάρξει ρήξη με το παρελθόν ή απλώς μια συνέχεια του; Πάντως η εσωκομματική μάχη, άρχισε.
  Σ. Μουμτζής
liberal.gr

Ραγδαία μεταβολή του καιρού - Βροχές, καταιγίδες, χαλαζοπτώσεις και ισχυροί άνεμοι σήμερα

Ραγδαία μεταβολή του καιρού. Σήμερα αναμένοται τοπικά ισχυρές καταιγίδες που θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και ενισχυμένους ριπαίους ανέμους κυρίως τα βόρεια ηπειρωτικά και θαλάσσια τμήματα της χώρας.
Βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν και σε άλλες ηπειρωτικές περιοχές της χώρας, με μικρότερη όμως κατά κανόνα ένταση.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί, στη Δυτική Μακεδονία από 12 έως 27 βαθμούς, στη Βόρεια Ελλάδα από 16 έως 30, στην Ήπειρο και στην Κεντρική Ελλάδα από 17 έως 34 βαθμούς, στη Δυτική και Νότια Ελλάδα από 18 έως 30, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 18 έως 33 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 18 έως 30 και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου από 19 έως 31 βαθμούς, ενώ στις Σποράδες, στις Κυκλάδες και στη Βόρεια Κρήτη οι μέγιστες δε θα ξεπεράσουν τους 28 βαθμούς Κελσίου.
Oι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις 5 έως 6 μποφόρ και τοπικά 7 μποφόρ, με μικρή εξασθένηση έως το βράδυ. Εξαίρεση αποτελούν τα θαλάσσια τμήματα των Δωδεκανήσων όπου θα επικρατήσουν δυτικοί βορειοδυτικοί άνεμοι εντάσεων έως 7 μποφόρ και πρόσκαιρα τοπικά 8 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί μέτριοι έως ισχυροί 5 με 6 μποφόρ.
 Αναλυτική πρόγνωση από την ΕΜΥ
Αττική
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Βελτίωση μετά το μεσημέρι.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα ανατολικά τοπικά 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 22 έως 33 βαθμούς Κελσίου.
Θεσσαλονίκη
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες τις πρωινές ώρες. Βελτίωση από το μεσημέρι.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση.
Θερμοκρασία: Από 21 έως 31 βαθμούς Κελσίου.
Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: Στην κεντρική Μακεδονία (κυρίως στη Χαλκιδική), την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες οι οποίες τις πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και το βράδυ ο καιρός θα βελτιωθεί.
Στη δυτική Μακεδονία λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 17 έως 33 βαθμούς Κελσίου. Η ελάχιστη στη δυτική Μακεδονία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Άνεμοι: Βορειοδυτικοί 4 με 5 και τοπικά στο Ιόνιο 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 34 βαθμούς Κελσίου.
Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: Στη Θεσσαλία, τις Σποράδες και την Εύβοια νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και καταιγίδες που έως τις πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Βελτίωση από το μεσημέρι.
Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, στην ανατολική Στερεά έως το μεσημέρι και στην Πελοπόννησο κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα ανατολικά τοπικά 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 34 βαθμούς Κελσίου.
Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: Γενικά αίθριος, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις πρωινές ώρες τοπικά στις Κυκλάδες καθώς και τις απογευματινές ώρες στα ορεινά της Κρήτης.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και βαθμιαία τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 21 έως 30 και στην Κρήτη έως 32 βαθμούς Κελσίου.
Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: Λίγες νεφώσεις, κατά τόπους αυξημένες στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, πιθανώς κατά τόπους ισχυρές τις πρωινές ώρες. Από το απόγευμα ο καιρός θα βελτιωθεί.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5, σταδιακά 6 και από το απόγευμα στα Δωδεκάνησα τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 22 έως 32 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΕΚΤΕΛΟΥΝ " ΣΥΜΒΟΛΑΙΑ "; Μην τους πιστεύεις αναγνώστη !




Καίνε τα δάση για να μπουν ανεμογεννήτριες;

Με αφορμή την μεγάλη φωτιά της Εύβοιας οργανωμένα συμφέροντα  πλημμύρισαν το διαδίκτυο την εικόνα, που υπονοεί ότι η πυρκαγιά στο Αντίρριο τον Αύγουστο του 2017 είχε ως σκοπό την εγκατάσταση ενός αιολικού πάρκου.
Καταρχάς, η ημερομηνία της πυρκαγιάς δεν ήταν η 12 αλλά η 27 Αυγούστου του 2017. [3].

Χρησιμοποιώντας τις δορυφορικές εικόνες του Sentinel-2 μπορούμε να δούμε την ακριβή περιοχή της πυρκαγιάς και την έκταση που κάηκε (περίπου 100 στρέμματα).

Αν ψάξουμε στην ειδησιογραφία θα βρούμε και βίντεο από την συγκεκριμένη πυρκαγιά, όπου μπορούμε να δούμε ότι καίγεται μια θαμνώδης πλαγιά. Ας μην ξεχνάμε ότι οι ανεμογεννήτριες τοποθετούνται σε κορυφογραμμές, και όχι σε πλαγιές.

Χρησιμοποιώντας τις παραπάνω πληροφορίες μπορούμε να βρούμε το ακριβές σημείο της πυρκαγιάς στο Street view.

Κατά δεύτερον, ο συγκεκριμένος αιολικός σταθμός που ΔΕΝ γνωρίζουμε σε ποιά εταιρεία ανήκει απλά αναγκαζόμαστε να κάνουμε τον συνήγορο του διαβόλου αηδιασμένοι από το κύμα παραπληροφόρησης  που κατακλύζει το διαδίκτυο δεν πήρε έγκριση μετά την πυρκαγιά αλλά πολύ νωρίτερα, τον Μάιο του 2014 [4].

Στην παρακάτω εικόνα μπορούμε να δούμε τις γύρω ανεμογεννήτριες, μαρκαρισμένες με λευκό κύκλο, με πηγή τον Γεωπληροφοριακό Χάρτη της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας [5].
Όπως μπορούμε να δούμε η πυρκαγιά ήταν κοντά στην τοποθεσία που εγκαταστάθηκε μια ανεμογεννήτρια, αλλά όχι στο ακριβές σημείο. 


Επιτρέπει ο νόμος το χτίσιμο σε καμένες δασικές ζώνες;

Καταρχάς, το άρθρο 117 του Συντάγματος, παράγραφος 3 [6], δηλώνει ότι:
«Δημόσια ή ιδιωτικά δάση και δασικές εκτάσεις που καταστράφηκαν ή καταστρέφονται από πυρκαγιά ή που με άλλο τρόπο αποψιλώθηκαν ή αποψιλώνονται δεν αποβάλλουν για το λόγο αυτό το χαρακτήρα που είχαν πριν καταστραφούν, κηρύσσονται υποχρεωτικά αναδασωτέες και αποκλείεται να διατεθούν για άλλο προορισμό.»
Σχετικά έχει ψηφιστεί και ο νόμος 998/1979, άρθρο 38, που στην αρχική του έκδοση δήλωνε [7]:

Υπήρξαν δυο τροποποιήσεις του νόμου, το 2014 και το 2015, και αυτός πλέον δηλώνει [8]:
«Τα δάση και οι δασικές εκτάσεις, που καταστράφηκαν ή καταστρέφονται συνεπεία πυρκαγιάς, αποψίλωσης ή άλλης αιτίας, κηρύσσονται υποχρεωτικά ως αναδασωτέα ανεξαρτήτως της ειδικότερης κατηγορίας αυτών ή της θέσης στην οποία βρίσκονται. Της κήρυξης της αναδάσωσης εξαιρούνται εκτάσεις για τις οποίες, πριν την καταστροφή της δασικής βλάστησής τους από πυρκαγιά, έχει χορηγηθεί έγκριση επέμβασης σύμφωνα με τα οριζόμενα στο Κεφάλαιο Έκτο του παρόντος νόμου.»
Τέλος, το 2017 εκδόθηκε εγκύκλιος του Αναπληρωτή Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σωκράτη Φάμελλου, που απευθύνεται σε όλες τις Αποκεντρωμένες Δασικές Υπηρεσίες και μεταξύ άλλων δηλώνει με σαφήνεια [9]:
«Θα γίνεται άμεσα η κήρυξη της έκτασης ως αναδασωτέας μετά από αποτύπωση της καμένης περιοχής με δορυφορικές εικόνες. […]

Αύξηση ελέγχων και επιτήρηση καμένων εκτάσεων με τη βοήθεια της αστυνομίας, των δασικών οργάνων και άλλων φορέων φύλαξης της φύσης ώστε να αποκλεισθεί οποιαδήποτε ενέργεια αλλαγής χρήσης και καταπάτησης δασικής έκτασης.»
Ισχύει ότι παλιότερα υπήρχαν παραθυράκια στο νομικό πλαίσιο [10]:
«Με τα παραθυράκια του νόμου χτίστηκαν τα καμένα στην Πεντέλη», λέει στα «ΝΕΑ» ο πρόεδρος της Ένωσης Δασολόγων Δημοσίων Υπαλλήλων κ. Νίκος Μπόκαρης. «Σύμφωνα με τον νόμο που ισχύει για να κηρυχθεί μια έκταση αναδασωτέα, θα πρέπει τη μέρα της φωτιάς να υπάρχει δασική κάλυψη τουλάχιστον 25%. Έτσι, αν καεί μικρότερο ποσοστό- ή φανεί οτι κάηκε λιγότερο- δεν αναδασώνεται. Άρα μπορεί να χτιστεί από αυτούς που τυπικά τουλάχιστον έχουν 4 στρέμματα και ισχύει ό,τι προβλέπεται για την εκτός σχεδίου δόμηση».
Το παραθυράκι ίσχυε λόγω του άρθρου 3, παράγραφος 3 του νόμου 998/1979, ωστόσο, με την απόφαση 32/2013 του ΣτΕ, αυτή και άλλες διατάξεις του νομοσχεδίου αναγνωρίστηκαν ως αντισυνταγματικές [11] και με τον νόμο 4280/2014 το παραθυράκι έκλεισε [8].
Εν τέλει, αντιλαμβανόμαστε ότι με το παρόν νομικό πλαίσιο, οι καύσεις δασών με σκοπό την καταπάτησή τους είναι αδύνατες.

Αντί επιλόγου

Παραθέτουμε το πολύ ενδιαφέρον κείμενο του εκλιπόντα καθηγητή Νίκου Μάργαρη, «Γιατί καίγονται τα δάση» [12], που παρότι δημοσιεύτηκε το 2007, θεωρούμε ότι παραμένει σε μεγάλο βαθμό επίκαιρο.



πηγή

ΔΕΙΤΕ ΧΑΡΤΕΣ ! ΑΠΑΤΗ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ - 1 Αυγούστου 2016 κάηκε η Εύβοια και «φύτρωσαν» ανεμογεννήτριες;



Η παραφιλολογία μετά τη πρόσφατη καταστροφική πυρκαγιά στο Μάτι συνεχίζεται, αυτή τη φορά με τον ισχυρισμό πως δυο χρόνια μετά από τη φωτιά στη Λίμνη Ευβοίας στις 1/8/2016, «φύτρωσαν» ανεμογεννήτριες στη θέση των καμένων.

ΨΕΥΔΕΣ

Στο λογαριασμό «Κυριάκος Βελόπουλος Πρόεδρος ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ‏” στο Twitter, διαβάζουμε:
Είναι αλήθεια;
Η εικόνα που χρησιμοποιήθηκε για να συνοδεύσει τον ισχυρισμό πως οι καμένες περιοχές στην Εύβοια μετατράπηκαν σε πάρκα ανεμογεννητριών, κυκλοφορεί τουλάχιστον από το 2009 και δεν έχει καμία σχέση με τη φωτιά της 1ης Αυγούστου 2016.

Στις 28 Ιουλίου 2016 (και όχι στις 1/8/2016) ξέσπασε μεγάλη πυρκαγιά κοντά στο Λίμνη της Εύβοιας, η οποία τέθηκε υπό έλεγχο στις 2 Αυγούστου 2016. Η καμένη έκταση φαίνεται στο παρακάτω χάρτη του Εθνικού Αστεροσκοπείου.

Για να δούμε τις θέσεις των ανεμογεννητριών στην ίδια περιοχή, θα πρέπει να κοιτάξουμε το χάρτη της ΡΑΕ, όπου καταγράφονται όλες οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Τα κίτρινα σχήματα αντιπροσωπεύουν ανεμογεννήτριες και είναι ξεκάθαρο πως δεν είναι τοποθετημένες σε σημεία που έχουν καεί από τη πυρκαγιά. Η παρακάτω εικόνα αποτελεί συγχώνευση των δυο παραπάνω, για να γίνει πιο εύκολα κατανοητό που υπάρχει καμένη έκταση και που ανεμογεννήτριες. Με κόκκινο χρώμα η καμένη έκταση, με κίτρινο οι ανεμογεννήτριες.

Ακόμη και αν εξετάσουμε ολόκληρη τη βόρεια Εύβοια, θα διαπιστώσουμε πως οι καμένες εκτάσεις δεν συμπίπτουν με ανεμογεννήτριες.

Από τα ανωτέρω γίνεται κατανοητό πως ο ισχυρισμός ότι «στη περιοχή που κάηκε στην Εύβοια τη 1η Αυγούστου 2016, «φύτρωσαν” ανεμογεννήτριες” είναι αναληθής και καταρρίπτεται.

πηγή

Γιορτη χυλοπίτας και τραχανά στην κεντρική πλατεία Μελιγαλα

Γιορτή χυλόπιτας και τραχανά στην κεντρική πλατεία Μελιγαλά την Κυριακή 18 Αυγούστου 2019 μετά της 21.00 από το Σύλλογο Γυναικών Μελιγαλά

Με το πενάκι του Fratello


Το προφίλ του εμπρηστή κι οι άγνωστες πτυχές στα αίτια της συμπεριφοράς του

Έχουν μια ακατανίκητη επιθυμία να βάζουν φωτιές, έρχονται σε επαφή πολύ συχνά με πυροσβεστικά τμήματα, βάζουν τη φωτιά και έτσι ικανοποιούν την επιθυμία τους. 

Ο πυρομανής δεν είναι σε θέση να καταλάβει ότι διαπράττει την απολυτή καταστροφή.

Ποιοι είναι οι άνθρωποι, που κάνουν αυτό που δεν διανοείται κανείς; Αυτοί που αδιαφορούν για το περιβάλλον και το κοινωνικό σύνολο, βάζοντας φωτιά; Έχουν κάποια ψυχιατρική νόσο;

Σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοιχειά ο εμπρηστής δάσους είναι συνήθως άνδρας, Έλληνας, άνω των 45 ετών, ψυχικά υγιής, έγγαμος με παιδιά, στοιχειώδους εκπαίδευσης,
αυτοαπασχολούμενος, συνήθως στους τομείς της γεωργίας της δασοκομίας η της αλιείας και ζει στην επαρχία.

Όπως επισημαίνει ο Ψυχίατρος Γιώργος Καραμπουτάκης όλοι όσοι κατηγορούνται για εμπρησμό δεν σημαίνει αυτόματα ότι πάσχουν από κάποια ψυχιατρική νόσο. 


Έχουν μια ακατανίκητη επιθυμία να βάζουν φωτιές, έρχονται σε επαφή πολύ συχνά με πυροσβεστικά τμήματα, βάζουν τη φωτιά και έτσι ικανοποιούν την επιθυμία τους. Ο πυρομανής δεν είναι σε θέση να καταλάβει ότι διαπράττει την απολυτή καταστροφή.

Στον γενικό πληθυσμό μόνο το 1% πάσχει από πυρομανία.

«Μπορούμε να μιλήσουμε σε αυτές τις περιπτώσεις ακόμα και για μειωμένο ή καθόλου καταλογισμό του δράστη, όταν αυτός δεν δύναται να καταλάβει ότι αυτό που πράττει είναι άδικο, οπότε σε αυτή την περίπτωση απαιτούνται άλλου τύπου μέτρα, θεραπευτικά κλπ.  
Αντίθετα, ο εμπρηστής έχει πλήρη συναίσθηση αυτού που κάνει,» εξηγεί η διδάκτωρ εγκληματολογίας Ειρήνη Μυλωνά.

Την ίδια ώρα όπως επισημαίνει ο ψυχίατρος Δημήτρης Σούρας, ο εμπρηστής είναι ένας άνθρωπος ο οποίος δεν ικανοποιείται, σε σχέση με τον πυρομανή, αλλά το κάνει επίτηδες, ή βάσει κέρδους, ή βάσει χαρακτήρα, ή βάση μιας διαταραχής της προσωπικότητας που λέγεται αντικοινωνική ή ψυχοπαθητική διαταραχή της προσωπικότητας.

Σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοιχειά ο εμπρηστής δάσους είναι συνήθως άνδρας, Έλληνας, άνω των 45 ετών, ψυχικά υγιής, έγγαμος με παιδιά, στοιχειώδους εκπαίδευσης, αυτοαπασχολούμενος, συνήθως στους τομείς της γεωργίας της δασοκομίας η της αλιείας και ζει στην επαρχία.

Ωστόσο τα ακριβή κριτήρια προκειμένου να στοιχειοθετηθεί ένα προφίλ εμπρηστών παραμένουν σχετικά, αφού τριάντα τοις εκατό των πυρκαγιών προκαλείται από αμέλεια, είκοσι από δόλο, δέκα από φυσικά η τυχαία αιτία αλλά το σαράντα τοις εκατό των πυρκαγιών παραμένει ανεξιχνίαστο, οπότε δεν γνωρίζουμε στοιχειά για τους δράστες.

«Δεν εξιχνιάζονται όλες οι υποθέσεις. Από αυτές που ξέρουμε ποιος είναι, μόνο 1,6% καταδικάζεται! Οι υποθέσεις δεν είναι καλά δεμένες με αποδεικτικό υλικό έτσι ώστε να φτάσουμε στη βεβαιότητα, αναφέρει ο Ανδριανός Γκουρμπατσής, Υπαρχηγός της Πυροσβεστικής.

Πιο συχνό κίνητρο των εμπρηστών, είναι το κέρδος… Δεν είναι όμως το μόνο.

Όπως εξηγεί η διδάκτωρ Εγκληματολογίας κα Μυλωνά, άλλου τύπου κίνητρα μπορεί να έχουν σχέση με πολιτικό εξτρεμισμό, με πράξεις εκδίκησης, με μια προσπάθεια ενδεχομένως των δραστών να στρέψουν πάνω τους το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης.

Σημειώνεται πως φέτος οι πυρκαγιές είναι διπλάσιες σε σχέση με πέρσι καθώς η αύξηση άγγιξε το 100,4% σε σχέση με το 2018.

Αυτό κυρίως οφείλεται σε εγκληματική αμελή συμπεριφορά των ανθρώπων. Οι περισσότερες ξεκινάνε από ξερά χόρτα. Οι δήμοι ενόψει εκλογών αδιαφόρησαν, αφού από πρώτη Σεπτέμβρη θα αντικατασταθούν, εκτιμά η πυροσβεστική.

Σε κάθε περίπτωση οι ειδικοί ζητούν ενίσχυση της πρόληψης των δασικών πυρκαγιών.

ΦΩΤΟ - Ammotines:Το ατίθασο ντεκολτέ της “αναστάτωσε” όλη τη Μεσσηνία!

Δείτε τη φωτογραφία που ανέβασε στο Instagram!
Η Ελισάβετ Δοβλιατίδου δεν σκοπεύει να αφήσει σε ησυχία τον ανδρικό πληθυσμό φέτος το καλοκαίρι.
Η πρώην παίκτρια του Survivor ποζάρει κάθε φορά σε όποια παραλία βρίσκεται και είναι ολοένα και πιο αποκαλυπτική!
Τις τελευταίες ημέρες βρίσκεται στη Μεσσηνία και καθημερινά ενημερώνει τον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram με φωτογραφίες που… κόβουν την ανάσα!

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Elisavet Dovliatidou 🇬🇷 (@elisavet_dovliatidou_official) στις


Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Elisavet Dovliatidou 🇬🇷 (@elisavet_dovliatidou_official) στις


Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Elisavet Dovliatidou 🇬🇷 (@elisavet_dovliatidou_official) στις

16.8.19

Πέντε νεκροί, μεταξύ αυτών 3 παιδιά, από κεραυνό σε παραλία στη Κούβα

Τουλάχιστον πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν κι ένας τραυματίστηκε χθες το απόγευμα από κεραυνό που έπεσε, κατά τη διάρκεια καταιγίδας, σε παραλία στη δυτική Κούβα, έγινε γνωστό από τις αρχές.
Τα θύματα είναι δύο ενήλικες και 3 παιδιά, όλοι τους Κουβανοί, που βρίσκονταν στην παραλία La Puntilla στο Σάντα Κρουζ ντελ Νόρτε, στην επαρχία Μαγιαμπέκε, σε απόσταση 44 χλμ ανατολικά της Αβάνας. Ένας ακόμη ανήλικος τραυματίστηκε και νοσηλεύεται.
Τα θύματα είχαν βρει καταφύγιο κάτω από ένα πεύκο για να αποφύγουν την καταιγίδα, όταν τους χτύπησε ο κεραυνός, σύμφωνα με τις δηλώσεις του αρχηγού της αστυνομίας Μανουέλ Ολιβάρες.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου