2.11.19

Το τρικ για να μην χρειαστεί να σιδερώσετε ποτέ ξανά

Είναι το τέλειο τρικ για να μην χρειαστεί να σιδερώσετε ποτέ ξανά.

 Πρόκειται για μια φανταστική συνταγή για σπρέι που θα λυτρώσει όλους εσάς που δεν θέλετε να ακούτε για σιδέρωμα.

Τι θα χρειαστείτε
Για να φτιάξετε το σπρέι θα χρειαστείτε κρεμάστρες, 1 άδειο μπουκάλι σπρέι, ¼ φλ. conditioner μαλλιών, ¼ φλ. λευκό ξίδι, ¼ φλ. νερό.
Πώς θα φτιάξετε το σπρέι 
 Ξεκινήστε ρίχνοντας όλα τα υλικά στο μπουκάλι.
Κλείστε το μπουκάλι και ανακινήστε καλά ώστε να ανακατευτούν καλά όλα τα υλικά. Όταν το μείγμα σας είναι έτοιμο, ψεκάστε με αυτό τα τσαλακωμένα ρούχα. Στη συνέχεια βάλτε τα ρούχα σε κρεμάστρες και σε τέτοιο σημείο ώστε να τα βλέπει ο ήλιος.
Με αυτό το απλό tip τα ρούχα σας θα αποκτήσουν λεία υφή και δεν θα χρειαστεί να τα σιδερώσετε επιπλέον.
Γλιτώστε έτσι αρκετό χρόνο από το σιδέρωμα των καθημερινών ρούχων και αφιερώστε τον επιπλέον χρόνο σας σε άλλες δουλειές ή σε κάποιο χόμπι σας!



spirossoulis.com

Τα ζώδια που θα… “φλέγονται” ερωτικά το Νοέμβριο



Κριός
Η ανάδρομη η Αφροδίτη στον Ζυγό, υπόσχεται να εκτοξεύσει τη λίμπιντο σας στον αέρα. Τέρμα οι χλιαρές σχέσεις και οι συντροφικότητες. Ο μήνας απαιτεί σεξ και μόνο. Αν βέβαια τη θέλεις τη σχέση σου, προσπάθησε να κάνεις κι ένα στο στις εκρήξεις. Αυτό το μήνα το μόνο εμπόδιο είναι ο εαυτός σου.
Ταύρος
Μπορεί γενικά να είσαι αυτό που λένε cool τύπος, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν έχεις ανάγκη τους άλλους, έναν άλλο για την ακρίβεια που θα είναι εκεί για να σε κλείσει στη μεγάλη του αγκαλιά σε περίοδο κακοκαιρίας. Βασίσου σε αυτόν που σε αγαπάει.
Δίδυμοι
Όλα καλά ή μήπως αισθάνεσαι μια κάποια ζαλάδα αφού σε έχει βαρέσει στο κεφάλι ο Δίας από τον Τοξότη. Δεν είναι τίποτα, ψυχραιμία θέλει και πολλά νερά. Κύκλοι θα κλείσουν, κύκλοι θα ανοίξουν. Εναι μία περίοδος τρομακτικών αλλαγών, που ο έρωτας σου χτυπάει την πόρτα. Συγκεντρώσου και άνοιξέ την.
Καρκίνος
Ψύχραιμη μέχρι να σε πάνε να δεις τρίωρη παράσταση ή την Αφροδίτη να γυρίζει ανάδρομη στον Ζυγό. Τότε, ξαφνικά, σχέση και καριέρα δεν χωράνε στο ίδιο τραπέζι! Ο Κρόνος από τον Αιγόκερω είναι αμείλικτος και σε σπρώχνει σε κίνηση ματ: να επισημοποιήσεις ή να χωρίσεις! Επειδή με τα τελεσίγραφα δεν τα πας καλά, μην πάρεις αποφάσεις αυτό το μήνα.
Λέων
Μία Λέαινα δεν αμφιβάλλει ποτέ για τον εαυτό της εκτός αν η ανάδρομη Αφροδίτη της ρίχνει στάχτη στα μάτια. Θα είσαι σκληρή με τους γύρω σου αυτό το μήνα και πιο σκληρή με τον εαυτό σου. Σου φαίνεται αδιανόητο, αλλά οι άλλοι μπορούν να σε βοηθήσουν. Στα ενδιάμεσα το σεξ θα δίνει και θα παίρνει.
Παρθένος
Με τον Κρόνο στον Αιγόκερω και την Αφροδίτη -έστω και ανάδρομη- εσύ ζεις στον κόσμο του απόλυτου έρωτα. Και αυτό σου χαρίζει μια ζεν διάθεση. Συνέχισέ το, καλά το πας! Τον Νοέμβριο θα αγαπηθείς και θα αγαπιέσαι.
Ζυγός
Η Αφροδίτη ανάδρομη στο ζώδιό σου χαλάει λίγο τα σχέδια και σε γεμίζει άγχος. «Παίρνω ό,τι μου αξίζει»; αναρωτιέσαι. Ο Κρόνος στον Αιγόκερω σε πιέζει στο σπίτι και στη δουλειά σαν καινούριο παπούτσι που σε χτύπησε λίγο. Ιεράρχησε τους στόχους σου και μην ξελογιάζεσαι από αγόρια-κοινωνικές πεταλούδες που φτερουγίζουν γύρω σου. Προτίμησε έντομα (ένα εργατικό μυρμήγκι, ίσως) και σχέσεις
Σκορπιός
Σχέσεις προσωπικές και ερωτικές στέκονται σαν μολυβένια σύννεφα στον ουρανό μέχρι τον Δεκέμβριο που η Αφροδίτη γυρίζει σε ορθή πορεία στο ζώδιό σου. Why so sad, μικρή Σκορπίνα; Βγήκαν οι ασυμφωνίες χαρακτήρα και οι γκρίνιες στην επιφάνεια; Κάτω από το χαλί (αυτές) ή έξω από την πόρτα (εκείνος). Δεν ανήκεις στα ζώδια που ξεφαντώνουν στα γενέθλιά τους, αλλά φέτος δοκίμασέ το. Θα σου βγει σε καλό.
Τοξότης
Αν ήταν σκηνή από ταινία, ο Δίας στον Τοξότη θα ήταν η εναρκτήρια σκηνή της «Μελωδίας της Ευτυχίας» με την Τζούλι Αντριους να τραγουδάει πάνω στα βουνά. Αυτό σου συμβαίνει από τις 8/11 – όχι, δεν παίρνεις τα βουνά, αλλά ενδεχομένως να αισθάνεσαι βασίλισσα βουνών, ραχών και κάμπων. Ε, μπορεί και να είσαι. Ερωτικά πάντως δεν τα π[ας κι άσχημα. Λίγο casual sex το έχεις.
Αιγόκερως
Οργάνωση, επαγγελματική αναρρίχηση, επιτυχία, κοινωνική καταξίωση και δημιουργία περιουσίας λέει το επταετές πλάνο σας. Γάμος και τεκνοποίηση προαιρετικά. Αυτό στη ζωή σας το λένε Τετάρτη, αλλά εκεί ψηλά στον ουρανό το λένε «ο Κρόνος είναι στον Αιγόκερω». Απο σεξ καλά τα πας, αν και εντάξει δεν πετάς και στους 7 ουρανούς.
Υδροχόος
Βάλε τις προσδοκίες σου, ερωτικές και προσωπικές, στον πάγο όσο η Αφροδίτη είναι μουτρωμένη (ανάδρομη στον Ζυγό) και στείλε τη σχέση σου ταξίδι για δουλειές μέχρι να φύγει αυτός ο Νοέμβριος που όλα στη ζωή σου μοιάζουν να κινούνται σε slow motion σαν να κολυμπάς σε ζελέ. Αλλάζεις ταχύτητα τον Δεκέμβριο, υπομονή.
Ιχθύες
Σκέψου ένα κόκκινο χαλί και έναν προβολέα που σε ακολουθεί όπου κι αν πας. Θέλεις να ανέβεις στα σκαλιά της επιτυχίας Γίνεται. Θέλεις να σταθείς στης εκκλησιάς την πόρτα; Στάσου. Μύγδαλα, καρύδια, γλυκό κρασί, όλα θα σου τα χαρίσει ο Δίας στον Τοξότη. Σκανδαλωδώς ευνοημένηκαι στο σεξ



marieclaire.gr

Black Friday: Ποιες ώρες ψωνίζουν οι Έλληνες και τι αγοράζουν περισσότερο

Στις 29 Νοεμβρίου πέφτει φέτος η Black Friday, η λεγόμενη «Μαύρη Παρασκευή» των εκπτώσεων, που προέρχεται από το εξωτερικό αλλά τα τελευταία χρόνια καθιερώνεται σταδιακά και στην ελληνική αγορά.
Η αιχμή της αγοραστικής δραστηριότητας πραγματοποιείται τα μεσάνυχτα και 2-3 μ.μ., με τους Έλληνες να σχεδιάζουν να ξοδέψουν, ανά άτομο, περίπου 242 ευρώ σε διαδικτυακά και φυσικά καταστήματα.
Για αρκετά χρόνια, οι αναλυτές του Black-Friday.Global παρακολουθούν στενά τις τάσεις της Μαύρης Παρασκευής στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Παρακάτω παρουσιάζoνται στατιστικές που συνδέονται με την πιο πολυσύχναστη ημέρα αγορών στον κόσμο.
Τάσεις τα τελευταία χρόνια

Πολλά καταστήματα που αναζητούν την προσοχή των πελατών, οργανώνουν τα λεγόμενα pre-sale από τη Δευτέρα. Ωστόσο, η αιχμή του ενδιαφέροντος των πελατών στις περισσότερες χώρες πέφτει την ίδια ημέρα.
Τα δεδομένα της Google Trends για τις 19-25 Νοεμβρίου 2018 δείχνουν ότι το ένα τρίτο (33%) όλων των ερωτημάτων που σχετίζονται με τις πωλήσεις της Μαύρης Παρασκευής στην Ελλάδα υποχώρησαν την Παρασκευή. Αν και το ενδιαφέρον των πελατών για τις πωλήσεις αρχίζει να αυξάνεται ήδη την Τετάρτη, πέφτει το Σάββατο στο επίπεδο της Τρίτης. Αυτή η τάση δεν είναι μόνο χαρακτηριστική στην Ελλάδα.
Η έρευνα που πραγματοποιήθηκε από το Black-Friday.Global το 2018 έδειξε ότι η συνείδηση ύπαρξης της Μαύρης Παρασκευής έχει το 95% των ερωτηθέντων. Ωστόσο, δεν ήταν δυνατόν όλοι να ανακαλέσουν την ακριβή ημερομηνία, γεγονός που θα μπορούσε να εξηγεί τη σταδιακή αύξηση του ενδιαφέροντος για αυτή τη δράση λίγες εβδομάδες πριν από την εκδήλωση.

Τα εσωτερικά δεδομένα της πλατφόρμας Black-Friday.Global για το 2018 στην Ελλάδα δείχνουν αύξηση 1141% στις πωλήσεις τη Black Friday σε σύγκριση με μια συνηθισμένη ημέρα. Αυτοί οι μεγάλοι αριθμοί δεν είναι ασυνήθιστοι. Για παράδειγμα, στο Ηνωμένο Βασίλειο, η αύξηση ήταν 1708%, στη Γερμανία – πάνω από 2418%, και στην Αυστρία – πάνω από 3000%.
 
Προϊόντα που αγοράζονται πιο συχνά στην Ελλάδα
Σύμφωνα με την έρευνα, ανάμεσα στους Έλληνες, οι οποίοι θα λάβουν μέρος στις πωλήσεις της Μαύρης Παρασκευής, το 62% παραδέχθηκε ότι ξέρει θα αγοράσει. Είναι επίσης γνωστό ότι υπάρχει κατά μέσο όρο 3,9 προϊόντα ανά συμμετέχοντα στις πωλήσεις.
Τα στατιστικά στοιχεία των τελευταίων ετών δείχνουν ότι στην Ελλάδα οι πέντε πιο αγορασμένες κατηγορίες προϊόντων κατά τη διάρκεια της Μαύρης Παρασκευής περιλαμβάνουν είδη ένδυσης, υποδήματα, καλλυντικά και αρώματα, ηλεκτρονικά είδη και οικιακές συσκευές.
Σε όλο τον κόσμο, τα ευρέως κατανοητά προϊόντα μόδας αναλαμβάνουν το προβάδισμα κατά τη διάρκεια της Μαύρης Παρασκευής. Παρόλα αυτά, σε ορισμένες χώρες όπως η Βραζιλία, η Ελβετία, η Ινδία, η Μαλαισία ή η Ρουμανία, τα ηλεκτρονικά κυριαρχούν στα καροτσάκια.
Χρήματα που δαπανώνται το Black Friday
Οι Έλληνες προβλέπουν να λάβουν μέρος στις πωλήσεις τόσο σε ηλεκτρονικά όσο και σε φυσικά καταστήματα και είναι έτοιμοι να ξοδέψουν κατά μέσο όρο 242 €.
Σε άλλες χώρες, οι αγοραστές έχουν μικρότερο προϋπολογισμό, όπως οι Γερμανοί (211 €), οι Σιγκαπουριανοί (232 €) ή Ισπανοί (210 €). Οι αγοραστές που προβλέπουν να ξοδέψουν το περισσότερο είναι από τις ΗΠΑ (429 €), τον Καναδά (381 €), το Ηνωμένο Βασίλειο (351 €), την Ιρλανδία (300 €) και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (257 €).


ΦΩΤΟ - Έχει τα πιο όμορφα φυσικά οπίσθια στον κόσμο

Είναι μόλις 20 χρονών, αλλά έχει σπάσει τα κοντέρ στα social media, έχοντας ήδη στο Instagram, πάνω απο μιάμιση… Ελλάδα!  
Ο λόγος για την Sommar Ray, το καυτό μοντέλο από την Καλιφόρνια, η οποία έχει γίνει περιζήτητη για διαφημίσεις κολλητών ρούχων των κάτω… άκρων (όπως κολάν κλπ).
Θεωρείται η καλύτερη νέα εκπρόσωπος της νέας γενιάς γλουτών, που θέλει να είναι γεμάτοι και σφικτοί, σε αντίθεση με τα κοκκαλιάρικα -οριακά- ανορεξικά μοντέλα των προηγούμενων ετών.
Η γεννηθείσα το 1996 Ray, κυκλοφορεί τα δικά της ημερολόγια, είναι λάτρης των αυτοκινήτων, ένω έχει τα περισσότερα… βραβεία απο αντρικά περιοδικά για τα πιο όμορφα οπίσθια στον κόσμο…
sommer_3 sommer_4
 sommer_2
RAY_1
sommerray99
RAY_2 RAY_4 RAY_5

Εντυπωσιακά αποτελέσματα από τη δίαιτα της βασικής ινσουλίνης

Εντυπωσιακά αποτελέσματα σε σχέση με την απώλεια βάρους διαπιστώνει ελληνική μελέτη που έγινε στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «Λαϊκό», και η οποία πρόκειται να δημοσιευτεί στο επιστημονικό περιοδικό «Nutrition», ενώ ήδη έχει παρουσιασθεί στο 54ο Πανευρωπαϊκό Διαβητολογικό Συνέδριο (Βερολίνο 2018).
Η αλήθεια είναι ότι τελευταία πολλά ακούγονται και γράφονται για την εν λόγω διατροφή. Και πολλοί είναι εκείνοι που αναρωτιούνται αν πρόκειται για ακόμη μία μόδα που στη συνέχεια θα φανούν οι σκοτεινές πλευρές της, όπως σε άλλες περιπτώσεις, ή είναι τελικά μία πραγματικά υγιεινή πρόταση που ξεκίνησε για διαβητικούς, αλλά απευθύνεται σε όλον τον κόσμο. Ο καθηγητής Παθολογίας Α' Προπαιδευτικής Παθολογικής Κλινικής Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών, διευθυντής Διαβητολογικού Κέντρου Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών «Λαϊκό», Νικόλαος Τεντολούρης, μίλησε για το θέμα στο Πρακτορείο Fm και στην εκπομπή της Τάνιας Η. Μαντουβάλου «104,9 ΜΥΣΤΙΚΑ ΥΓΕΙΑΣ». 
Πώς λειτουργεί η απαγόρευση κατανάλωσης υδατανθράκων έως τη μία το μεσημέρι
«Πρόκειται για μία διατροφική παρέμβαση, η οποία αφορά στην μειωμένη πρόσληψη υδατανθράκων έως τη μία το μεσημέρι. Λέγεται δίαιτα βασικής ινσουλίνης, γιατί προσπαθούμε να κρατήσουμε την ινσουλίνη σε χαμηλά επίπεδα, δηλαδή όση είναι και κατά τη διάρκεια της νύχτας, που ο οργανισμός δεν προσλαμβάνει τροφή», λέει στο Πρακτορείο ο κ. Τεντολούρης.
 Και προσθέτει: «Αυτό που επιτυγχάνεται είναι ότι λόγω των χαμηλών επιπέδων ινσουλίνης δεν δίνεται δυνατότητα στο λίπος ή στην πρωτεΐνη της τροφής να αποθηκευτεί. Επομένως καίγεται. Έτσι το άτομο ενισχύεται στην προσπάθεια να χάσει βάρος και παράλληλα δεν πεινάει για αρκετές ώρες. Η διατροφή από το μεσημέρι και μετά είναι ίδια, όπως ενός ατόμου που δεν κάνει δίαιτα. Αυτό που όμως συνιστούμε είναι να ακολουθείται ένα πρότυπο μεσογειακής διατροφής».
Με αυτό το μοντέλο διατροφής, επισημαίνει ο κ. Τεντολούρης, όχι μόνο επιταχύνεται ο μεταβολισμός, αλλά παράγονται ορμόνες, οι οποίες αυξάνουν το αίσθημα του κορεσμού και με τη μη πρόσληψη υδατανθράκων δημιουργείται μία ανορεξιογόνος δράση, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει πείνα. «Στο Λαϊκό Νοσοκομείο έγινε διατροφική παρέμβαση από τον συνάδελφο Δημήτρη Δελλή, που ασχολείται με θέματα διατροφής. Στη μελέτη μας τα άτομα που ακολούθησαν τη διατροφή της βασικής Ινσουλίνης, έχασαν εννέα κιλά σε δύο μήνες, ενώ η ομάδα που ακολούθησε τη μεσογειακή διατροφή είχε μέση απώλεια βάρους 4, 5 κιλά». Όπως αναφέρει ο καθηγητής η διατροφή αυτή απευθύνεται σε όλους τους ανθρώπους και όχι μόνο σε άτομα με διαβήτη.

AccuWeather: Ετσι θα είναι ο φετινός χειμώνας στην Ελλάδα -Τι φαινόμενα αναμένονται

Ένας χειμώνας αρκετά διαφορετικός από εκείνον του 2018, κυρίως για την Ελλάδα και τα Βαλκάνια, θα είναι ο φετινός, σύμφωνα με τα μακροπρόθεσμα προγνωστικά μοντέλα μετεωρολογικών οργανισμών.
Προ ημερών, το αμερικανικό AccuWeather -ευρύτερα γνωστό και από τις συνεργασίες του με εφαρμογές κινητών τηλεφώνων- δημοσιοποίησε την ετήσια έκθεσή του για τον χειμώνα 2019 – 2020 στην Ευρώπη.
Στην εν λόγω έκθεση, το AccuWeather κάνει ειδική αναφορά στον χειμώνα που θα «δουν» τα Βαλκάνια και η Ελλάδα -που την Πέμπτη επλήγη από ένα σύντομο αλλά σφοδρό κύμα κακοκαιρίας- επισημαίνοντας ότι «δεν θα είναι όπως ο περυσινός».
AccuWeather: Πιο ήπιος ο φετινός χειμώνας
Στα συμπεράσματα του AccuWeather για τον χειμώνα, όπως και της αντίστοιχης έκθεσης του ECMWF (Ευρωπαϊκό Κέντρο Μεσοπρόθεσμων Μετεωρολογικών Προγνώσεων), επισημαίνεται ότι ο χειμώνας στην Ευρώπη, και στις χώρες των Βαλκανίων θα είναι πιο ήπιος.
Τι σημαίνει όμως αυτό; «Οταν μιλάμε για έναν πιο ήπιο χειμώνα, αναφερόμαστε στις θερμοκρασίες που είναι πάνω από τις κανονικές κατά τους χειμερινούς μήνες» εξηγεί στο iefimerida.gr ο Tyler Roys, μετεωρολόγος του AccuWeather, που ειδικεύεται στο κλίμα της Ευρώπης.
«Το πρώτο μισό του χειμώνα θα μπορούσε να θεωρηθεί ως “ζεστό”, καθώς ένα ενεργό “μονοπάτι” καταιγίδων που παρατηρούμε θα παραμείνει μακρυά, εστιασμένο στη βόρεια Ευρώπη» προσθέτει ο μετεωρολόγος του AccuWeather.
Ψυχρές εισβολές στο δεύτερο μισό του χειμώνα
Ο Tyler Roys τονίζει ότι «καθώς θα περνάμε στο δεύτερο μισό του χειμώνα, η συχνότητα των καταιγίδων στην Ευρώπη πιθανότατα θα μειωθεί, ενώ ταυτόχρονα θα αυξηθούν οι περίοδοι ξηρασίας – ανομβρίας. Αυτή η συνθήκη θα ευνοήσει τις ψυχρές εισβολές από τα βόρεια και βορειανατολικά» προσθέτει.
Σε ό,τι αφορά την περιοχή μας, ο μετεωρολόγος του AccuWeather λέει στο iefimerida.gr ότι «ακόμη και αν αυτές οι ψυχρές μάζες του χειμώνα καταφέρνουν να φτάσουν στην Ελλάδα, δεν θα είναι τόσο ισχυρές ώστε να ρίξουν τις μέσες θερμοκρασίες, που ήδη θα είναι σε υψηλά επίπεδα για την εποχή»
Αυτό που θα μπορέσουν να κάνουν οι βόρειες ψυχρές μάζες είναι «να μειώσουν οριακά τη θερμοκρασία, για παράδειγμα, από τους +4 βαθμούς Κελσίου άνω του φυσιολογικού, στους +2 βαθμούς Κελσίου άνω του φυσιολογικού» σημειώνει ο Roys.
Τι βροχές και… πλημμύρες να αναμένει η «γειτονιά» μας
Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του AccuWeather, «με το κυρίως μέτωπο καταιγίδων να κινείται στα πιο βόρεια τμήματα της Ευρώπης, το πιθανότερο σενάριο είναι να δούμε φέτος λιγότερες καταιγίδες στην Ελλάδα, την Ιταλία και τα Βαλκάνια αυτόν το χειμώνα. Και πάλι όμως, κάποιες “παρυφές” αυτών των καταιγίδων θα κινηθούν προς αυτές τις περιοχές. Είναι κάτι που περιμένουμε».
Ο Roys αναφέρει ότι ενώ η συχνότητα των καταιγίδων θα είναι μειωμένη -ευρύτερα στην Ευρώπη- οι πιθανότητες για πιο εκτεταμένες βροχοπτώσεις «πέφτουν» στο δεύτερο μισό του χειμώνα. «Από τα στοιχεία μας προκύπτει ότι είναι πιθανό αυτά τα μέτωπα καταιγίδων να “καθίσουν” για λίγο πάνω από την ανατολική και κεντρική Μεσόγειο, δίχως ωστόσο να αναμένουμε πλημμυρικά φαινόμενα όπως της περασμένης χρονιάς» λέει χαρακτηριστικά.
Εν γένει, η ομάδα του AccuWeather, όπως τονίζει ο Tyler Roys, εκτιμά για τον επερχόμενο χειμώνα ότι «οι βροχοπτώσεις θα είναι κάτω των μέσων ετήσιων επιπέδων. Δεν πρέπει να ξεχνάμε βέβαια ότι δεν χρειάζεται παρά μια πολύ ισχυρή βροχή για να προκληθεί μια επώδυνη πλημμύρα».
Ο «χάρτης» του φετινού χειμώνα. Ελλάδα, Ιταλία και Βαλκάνια συνοδεύονται από την παρατήρηση «αραιές καταιγίδες»
Η Ελλάδα και η κλιματική αλλαγή
Κληθείς να εξηγήσει το φαινόμενο του ιδιαίτερα ζεστού διμήνου Σεπτεμβρίου και Οκτωβρίου για την Ελλάδα -για το οποίο μίλησε στο iefimerida.gr και ο μετεωρολόγος του meteo.gr Κώστας Λαγουβάρδος- και την πιθανή σύνδεση με την κλιματική αλλαγή, ο Tyler Roys του AccuWeather επισημαίνει:
«Είναι δύσκολο να συνδέσουμε άμεσα μεμονωμένα καιρικά φαινόμενα με την κλιματική αλλαγή. Αν κοιτάξουμε πίσω στα μετεωρολογικά χρονικά της Ελλάδας, τόσο για τον Σεπτέμβρη όσο και για τον Οκτώβρη, θα διαπιστώσει κανείς ότι δεν υπάρχει μια μέση, σταθερή κατάσταση. Υπάρχουν χρονιές με υψηλές θερμοκρασίες και ξηρασία και άλλες με ψύχρα και βροχές»
Σύμφωνα με τον Roys, η φετινή χρονιά πιθανότατα να «έγειρε» προς το πρώτο σενάριο. «Είναι πλέον ξεκάθαρα ότι οι συνέπειες της κλιματικής αλλαγής δεν είναι τα ίδια τα φαινόμενα, αλλά η ένταση των φαινομένων. Και αυτό είναι το σημείο που πρέπει να προσέξουμε: Πώς αλλάζει η ένταση κάθε φορά που καταγράφεται ένα φαινόμενο» καταλήγει ο Tyler Roys του AccuWeather.



iefimerida.gr

Οι τραπεζικοί κατάλαβαν απάτη στη Μεγαλόπολη

Την Τετάρτη (30 Οκτωβρίου) άγνωστος κατάφερε να εξαπατήσει μια γυναίκα από χωριό της Μεγαλόπολης. 
Με την πρόφαση ότι πρόκειται να της επιστραφεί ένα μεγάλο χρηματικό ποσό, την έπεισε να πάει σε τράπεζα της Μεγαλόπολης και να του καταθέσει χρήματα.
Σύμφωνα με το kafenio megalopolis.gr η γυναίκα έκανε την κατάθεση, αλλά αμέσως μετά ο άγνωστος της ζήτησε να κάνει και άλλη κατάθεση σε άλλη τράπεζα αυτή τη φορά, γιατί τα αρχικά χρήματα δεν έφταναν. Στην προσπάθεια της γυναίκας να κάνει την δεύτερη κατάθεση , στελέχη της δεύτερης τράπεζας αντιλήφθηκαν ότι κάτι δεν πάει καλά και δεν την άφησαν να καταθέσει τα χρήματα.
Αμέσως μετά έγινε καταγγελία του γεγονότος στο Α.Τ. Μεγαλόπολης και ξεκίνησε έρευνα γι να βρεθεί ποιοι είναι πίσω από την απάτη.
Σήμερα. Σάββατο ανακοινώθηκε από την Αστυνομική Διεύθυνση Αρκαδίας ότι εξιχνιάστηκε η απάτη και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 2 ατόμων ηλικίας 24 και 34 ετών. Τον λόγο τώρα έχει η δικαιοσύνη για να βρεθεί ο τρόπος να επιστραφούν τα χρήματα και να τιμωρηθούν οι υπαίτιοι.
Θα πρέπει οι πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί , αφού καθημερινά γινόμαστε μάρτυρες πολλών προσπαθειών εξαπάτησης.

ΒΙΝΤΕΟ - Δήμαρχος και κάτοικοι εμπόδισαν την αποβίβαση μεταναστών στην Κω

Την αποβίβαση μεταναστών στην Κω εμπόδισαν, το βράδυ της Παρασκευής ο δήμαρχος, Θεοδόσης Νικηταράς, μαζί με κάτοικους του νησιού.
Μετά τη μεταφορά 50 μεταναστών από τη Σύμη, πλοίο της γραμμής θα αποβίβαζε άλλα 60 άτομα από το Καστελλόριζο, δίχως τελικά να καταστεί εφικτό.
Ο κ. Νικηταράς βρέθηκε στο λιμάνι της Κω μαζί με στελέχη της Δημοτικής Αρχής και πολίτες, για να διαμαρτυρηθούν για τις νέες μετακινήσεις μεταναστών, αλλά και τη γενικότερη κατάσταση που επικρατεί στο νησί.
Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, οι μετανάστες που βρίσκονται στην Κω φτάνουν τους 4.500.
Ο δήμαρχος Κω ζήτησε την άμεση αποσυμφόρηση του νησιού από πρόσφυγες και μετανάστες και ξεκαθάρισε ότι δεν θα επιτραπεί η μεταφορά άλλων από άλλα νησιά στην Κω.

Τέσσερις βουλευτές έχει η ΝΔ ούτε τα γραφεία του κόμματός τους δεν μπορούν να συντηρήσουν ;..

Αίτηση έξωσης σε γραφεία Ν.Δ. Μαγνησίας 

Αγωγή απόδοσης μισθίου εις βάρος της ΝΟΔΕ Μαγνησίας της ΝΔ θα συζητηθεί στο Μονομελές Πρωτοδικείο Βόλου. Την αγωγή έχει καταθέσει η Λαϊκή Βιβλιοθήκη, στην οποία φέρεται να οφείλει ενοίκια πολλών μηνών η ΝΟΔΕ Μαγνησίας. 
Η δικαστική απόφαση ίσως σημάνει και έξωση της κομματικής οργάνωσης της ΝΔ από το γραφείο επί της οδού Ιάσονος-Ιωλκού. 
Το σχόλιο που ακούγεται μεταξύ φίλων και "εχθρών" αλλά γράφεται και στον τοπικό τύπο είναι:  
Τέσσερις βουλευτές έχει η ΝΔ στη Μαγνησία, ούτε τα γραφεία του κόμματός τους δεν μπορούν να συντηρήσουν ;...

Γέννησε νάνο και μήνυσε την τράπεζα σπέρματος

Ανέμενε με χαρά το μωρό της. Μάλιστα είχε καταφύγει σε τράπεζα σπέρματος για να γίνει μητέρα, καθώς δεν είχε σύντροφο. Έμεινε όμως έκπληκτη...

Η 40χρονη γυναίκα από τη Ρωσία που είναι επιτυχημένη συγγραφέας και το όνομά της δεν έχει γίνει γνωστό, επέλεξε να γίνει μητέρα παίρνοντας σπέρμα από τράπεζα σπέρματος στη χώρα της.
Έτσι πήγε σε μια κλινική και έκανε εξωσωματική, αφού επέλεξε το σπέρμα του ιδανικού (για εκείνη) πατέρα, από την τράπεζα σπέρματος το οποίο σαφώς και πλήρωσε.
Στην επιλογή του πατέρα την προσέλκυσε το κόκκινο μαλλί του, η εκπαίδευσή του αλλά και το γεγονός ότι ήταν ψηλός.
Ωστόσο κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης ανακάλυψε πως το έμβρυο πάσχει από achondroplasia, μια σπάνια ανίατη ασθένεια που παθαίνει ένα παιδί στις 20.000.
Αυτό προκαλεί νανισμό, όπως αναφέρθηκε στο δικαστήριο.
Μάλιστα η διάγνωση επιβεβαιώθηκε και μετά την γέννηση του παιδιού, καθώς οι γιατροί της είπαν πως θα ψηλώσει ελάχιστα ενώ και τα άκρα του δεν θα αναπτυχθούν σωστά.
Η γυναίκα είπε ότι ήθελε να προειδοποιήσει κι άλλους πελάτες των τραπεζών σπέρματος για τον κίνδυνο.
Το δικαστήριο διέταξε τον αποκλεισμό της ιστοσελίδας της δανικής τράπεζας σπέρματος Cryos στη Ρωσία και αποφάνθηκε ότι η χρήση των υπηρεσιών της θα παραβίαζε τους ρωσικούς νόμους.
Σύμφωνα με την νομοθεσία της χώρας η τράπεζα σπέρματος οφείλει να έχει κάνει τα εξής πριν δώσει το σπέρμα: «ιατρική γενετική εξέταση» του δότη, ανάλυση της «ψυχικής και σωματικής του κατάστασης» και ένα οικογενειακό δέντρο με λεπτομέρειες των συγγενών.
H τράπεζα σπέρματος δεν έχει σχολιάσει το γεγονός.

Νηπιαγωγός εξαπατούσε επί τρία χρόνια τον κουμπάρο της στη Λαμία

Πλήρωνε αδρά επί τρία ολόκληρα χρόνια τη νηπιαγωγό κουμπάρα του που τον διαβεβαίωνε ότι είχε «άκρες» για να τον βοηθήσει να πάρει την επιμέλεια του παιδιού του από την πρώην σύντροφό του ένας άνδρας από τη Λαμία, ώσπου τελικά κατάλαβε ότι τον εξαπατούσε!
Η «αφαίμαξη» στους λογαριασμούς του άτυχου πατέρα, που έφτασε στο σημείο να δανείζεται από φίλους του για να δίνει στην 48χρονη τα χρήματα που δήθεν προορίζονταν για τους γνωστούς της, ξεπέρασε τα 40.000 ευρώ!
Όμως, ο καιρός περνούσε χωρίς να βλέπει «φως» και τελικά αποφάσισε να καταγγείλει την κουμπάρα του στην Ασφάλεια Λαμίας.
Οι αστυνομικοί προσημείωσαν 1.000 ευρώ που του ζήτησε η 48χρονη και παρακολούθησαν από απόσταση του ραντεβού τους για την παράδοσή τους. Μόλις η νηπιαγωγός πήρε στα χέρια της τα προσημειωμένα χρήματα, εμφανίστηκαν ξαφνικά και της πέρασαν χειροπέδες με τις οποίες οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Λαμίας κατηγορούμενη για απάτη κατ’ εξακολούθηση.

ΒΙΝΤΕΟ - Αλλεργία στο… Wi-Fi; Κι όμως υπάρχει – Τι συμπτώματα θα νιώσετε

Καθώς η εκβιομηχανοποίηση και η τεχνολογική επανάσταση είναι ακόμα εν εξελίξει στην σύγχρονη κοινωνία, υπάρχει μια πολύ μεγάλη αύξηση του αριθμού και της ποικιλίας των πηγών που εκπέμπουν ηλεκτρομαγνητικά πεδία.
Οι πηγές αυτές περιλαμβάνουν οθόνες που σχετίζονται με ηλεκτρονικούς υπολογιστές, κινητά τηλέφωνα και άλλες συσκευές, όπως τα ρούτερ στο σπίτι για το ίντερνετ.
Αν και αυτές οι συσκευές έχουν κάνει τη ζωή μας πιο πλούσια, πιο ασφαλή και πιο εύκολη, συνοδεύονται και από ανησυχίες σχετικά με τους πιθανούς κινδύνους για την υγεία που οφείλονται σε εκπομπές ηλεκτρομαγνητικών πεδίων (ΗΜΠ). Μία τέτοια ανησυχία είναι και η λεγόμενη αλλεργία στο Wi-Fi, δηλαδή η αλλεργία στο ηλεκτρομαγνητικό πεδίο που εκπέμπει ασύρματα το ρούτερ.
Αλλεργία στο Wi-Fi: Τι λέει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (Π.Ο.Υ.)
Εδώ και αρκετό καιρό, υπάρχουν διάφορες μαρτυρίες για μια σειρά από προβλήματα υγείας που σχετίζονται με την έκθεση στα ηλεκτρομαγνητικά πεδία. Αυτά τα προβλήματα έχουν ονομαστεί αλλεργία στο W-Fi.
Ενώ ορισμένα άτομα αναφέρουν ήπια συμπτώματα και απλά φροντίζουν να αποφεύγουν τα πεδία αυτά όσο καλύτερα μπορούν, άλλοι αναφέρουν τόσο σοβαρά συμπτώματα, ώστε δεν μπορούν να εργαστούν και αναγκάζονται να αλλάξουν τον τρόπο ζωής τους. Αυτή η υποτιθέμενη ευαισθησία στα ΗΜΠ γενικά ονομάζεται «ηλεκτρομαγνητική υπερευαισθησία» ή EHS (electromagnetic hypersensitivity). Διαβάστε ΕΔΩ την σχετική έκθεση του Π.Ο.Υ.
Αλλεργία στο W-Fi: Τι είναι η ηλεκτρομαγνητική υπερευαισθησία;
Η EHS χαρακτηρίζεται από μια ποικιλία από μη ειδικά συμπτώματα, τα οποία όσοι τα έχουν εκδηλώσει τα αποδίδουν στην έκθεσή τους σε ηλεκτρομαγνητικά πεδία. Τα πιο κοινά από αυτά τα συμπτώματα είναι:
Δερματολογικά: Ερυθρότητα, τσούξιμο και αίσθηση καύσου
Νευρασθενικά: κόπωση, δυσκολία συγκέντρωσης, ζάλη, ναυτία, αίσθημα παλμών της καρδιάς και πεπτικές διαταραχές
Τα συμπτώματα της EHS μοιάζουν με εκείνα ενός συνδρόμου, γνωστού ως πολλαπλή χημική ευαισθησία (multiple chemical sensitivity – MCS), μια άλλη διαταραχή που σχετίζεται με την χαμηλού επιπέδου περιβαλλοντική έκθεση σε χημικές ουσίες. Τόσο η EHS, όσο και η MCS χαρακτηρίζονται από μια σειρά μη-ειδικών συμπτωμάτων που δεν έχουν εμφανή τοξικολογική ή φυσιολογική βάση, αλλά ούτε έχουν επαληθευτεί από ανεξάρτητη πηγή.
Ένας πιο γενικός όρος για την ευαισθησία σε περιβαλλοντικούς παράγοντες είναι η Ιδιοπαθής Περιβαλλοντική Δυσανεκτικότητα (Idiopathic Environmental Intolerance – ΙΕΙ). Περιγράφει επί της ουσίας συμπτώματα άνευ χημικής αιτιολογίας και ανοσολογικής ευαισθησίας, ενώ ενσωματώνει μια σειρά από διαταραχές που μοιράζονται παρόμοια μη-ειδικά ιατρικώς ανεξήγητα συμπτώματα, που επηρεάζουν αρνητικά τους ανθρώπους.
Αλλεργία στο Wi-Fi: Το συμπέρασμα του Π.Ο.Υ.
Η ηλεκτρομαγνητική υπερευαισθησία (EHS) χαρακτηρίζεται από μια ποικιλία μη-ειδικών συμπτωμάτων, που διαφέρουν από άτομο σε άτομο. Τα συμπτώματα είναι σίγουρα πραγματικά και μπορεί να διαφέρουν σε μεγάλο βαθμό ως προς την σοβαρότητά τους. Όποια και αν είναι η αιτία, η EHS μπορεί να είναι ένα σοβαρό πρόβλημα στην καθημερινότητα του ασθενούς.
Η EHS δεν έχει σαφή διαγνωστικά κριτήρια και δεν υπάρχει επιστημονική βάση για να συνδέσει τα συμπτώματα αυτά με την έκθεση σε ηλεκτρομαγνητικά πεδία. Επίσης, η EHS δεν είναι μια ιατρική διάγνωση, ούτε είναι σαφές ότι αποτελεί ένα ενιαίο ιατρικό πρόβλημα.
Αλλεργία στο Wi-Fi: Τι να κάνουν οι γιατροί, σύμφωνα με τον Π.Ο.Υ.
Η θεραπεία των προσβεβλημένων ατόμων θα πρέπει να επικεντρωθεί στα συμπτώματα υγείας και την κλινική τους εικόνα και όχι στο τι θεωρεί ο ίδιος ο ασθενής ως ανάγκη για τη μείωση, ή την εξάλειψη των ηλεκτρομαγνητικών πεδίων στο χώρο εργασίας του ή στο σπίτι του. Αυτό απαιτεί:
Ιατρική αξιολόγηση για τον εντοπισμό και την αντιμετώπιση τυχόν ειδικών καταστάσεων που μπορεί να ευθύνονται για τα συμπτώματα
Ψυχολογική αξιολόγηση για τον εντοπισμό εναλλακτικών ψυχιατρικών/ψυχολογικών καταστάσεων που μπορεί να ευθύνονται για τα συμπτώματα αυτά
Αξιολόγηση στον χώρο εργασίας και στο σπίτι για τους πιθανούς παράγοντες που θα μπορούσαν να συμβάλλουν στα συμπτώματα. Αυτοί οι παράγοντες θα μπορούσαν να περιλαμβάνουν την ρύπανση του αέρα στον χώρο, τον υπερβολικό θόρυβο, τον κακό φωτισμό (π.χ. φως που τρεμοπαίζει) ή άλλους εργονομικούς παράγοντες. Η μείωση του στρες και άλλες βελτιώσεις στις συνθήκες εργασίας μπορεί να είναι ενδεδειγμένα.
Για τα άτομα με μακράς διαρκείας συμπτώματα και σοβαρά μειονεκτήματα από την “αλλεργία στο W-Fi”, η θεραπεία θα πρέπει να επικεντρώνεται κατά κύριο λόγο στην μείωση των συμπτωμάτων και των λειτουργικών προβλημάτων στην καθημερινότητα του ατόμου. Αυτό πρέπει να γίνει σε στενή συνεργασία με ειδικό γιατρό (για την αντιμετώπιση των ιατρικών και ψυχολογικών πτυχών των συμπτωμάτων) και ενός ειδικού σε θέματα περιβαλλοντικής υγείας (για τον εντοπισμό και, εάν είναι απαραίτητο, την μείωση εκείνων των παραγόντων στο περιβάλλον του ασθενούς, που είναι γνωστό ότι έχουν αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία του).
Πηγή: iatropedia.gr

ΙΔΙΟΤΥΠΗ ΑΣΥΛΙΑ !!! Ποινικός Κώδικας: Ακαταδίωκτο για τα τραπεζικά στελέχη


Κατατέθηκαν χθες στη Βουλή οι τελικές αλλαγές των νέων Κωδίκων και ειδικότερα του Ποινικού Κώδικα.
 
Χωρίς το φόβο της αυτεπάγγελτης δίωξης θα λειτουργούν πλέον τα τραπεζικά στελέχη στην Ελλάδα, καθώς διάταξη που περιλήφθηκε στο νομοσχέδιο «Τροποποιήσεις Ποινικού Κώδικα, Κώδικα Ποινικής Δικονομίας και συναφείς διατάξεις», προβλέπει την ασυλία των τραπεζιτών από τις διώξεις των εισαγγελέων σε σχέση με το αδίκημα της απιστίας.
Αυτό επέρχεται πλέον με άρθρο 5 του νομοσχεδίου «Τροποποιήσεις Ποινικού Κώδικα, Κώδικα Ποινικής Δικονομίας και συναφείς διατάξεις» που προβλέπει πως η διάταξη του άρθρου 390 του Ποινικού Κώδικα για την απιστία τροποποιείται, ώστε με νέο εδάφιο να αποσαφηνίζεται πως «αν η απιστία στρέφεται άμεσα κατά τραπεζικού ιδρύματος η δίωξη ασκείται μόνο κατ' έγκληση».
Πιο απλά, από την ψήφιση του νομοσχεδίου ο εισαγγελέας δεν θα μπορεί αυτεπάγγελτα να ασκήσει δίωξη όταν διαπιστώσει απιστία τραπεζικού στελέχους -ακόμη και στην περίπτωση που η τράπεζα έχει εμφανώς ζημιωθεί-. Απαραίτητη προϋπόθεση για να ασκηθεί η δίωξη θα είναι η ίδια η τράπεζα να υποβάλει μήνυση σε βάρος του τραπεζικού στελέχους που διέπραξε το αδίκημα της απιστίας.
Όπως τονίζεται στην αιτιολογική έκθεση του νομοσχεδίου «με την συμπλήρωση του εδαφίου γ στην παράγραφο 1 του άρθρου 390 ΠΚ, ενισχύεται ουσιωδώς το νομικό πλαίσιο, ώστε να προστατεύεται η ελευθερία άσκησης της οικονομικής δραστηριότητας η οποία καταδεικνύει την αποτελεσματικότητα της δημοκρατικής λειτουργίας της εκτελεστικής εξουσίας στην άμεση και καθημερινή οικονομική δραστηριότητα του».
Η ασυλία αυτή επεκτείνεται και σε υποθέσεις του παρελθόντος. Το άρθρο 6 του ίδιου νομοσχεδίου προβλέπει πως «εκκρεμείς ποινικές διαδικασίες που έχουν ανοίξει χωρίς την υποβολή εγκλήσεως με αντικείμενο πράξεις απιστίας για την δίωξη των οποίων απαιτείται έγκληση στον παρόντα νόμο, ενώ διώκονταν αυτεπαγγέλτως υπό το προϊσχύσαν δίκαιο, συνεχίζονται, εφόσον ο δικαιούμενος να υποβάλει έγκληση, δηλώσει εντός τεσσάρων μηνών από την έναρξη της ισχύος του παρόντος νόμου ότι επιθυμεί την πρόοδό τους».
Αυτό σημαίνει πως όλες οι υποθέσεις απιστίας για τις οποίες οι εισαγγελείς αυτεπάγγελτα άσκησαν διώξεις χωρίς να έχει υποβληθεί μήνυση, θα πάνε στο αρχείο, εάν μέσα στο διάστημα των τεσσάρων μηνών δεν υποβληθούν μηνύσεις.

Εξαρθρώθηκε σπείρα που διακινούσε κοκαΐνη σε Αχαΐα και Ηλεία

Σπείρα που διακινούσε κοκαΐνη σε Αχαΐα και Ηλεία, εξάρθρωσαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφαλείας Πατρών, συλλαμβάνοντας τρία άτομα, ηλικίας 42, 35 και 70 ετών.
Ειδικότερα, σύμφωνα με την Αστυνομία, οι άνδρες του τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών, αξιοποιώντας στοιχεία που είχαν συγκεντρώσει για την υπόθεση, διαπίστωσαν ότι χθες ο 42χρονος μετέβη με ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο στην Αθήνα και προμηθεύτηκε από τον 70χρονο ποσότητα κοκαΐνης. Κατά την επιστροφή του 42χρονου στην Αχαΐα, οι αστυνομικοί επιχείρησαν να διενεργήσουν έλεγχο στο αυτοκίνητο που οδηγούσε, στο ύψος της περιοχής Αλισσός. Όμως, ο 42χρονος, για να αποφύγει τη σύλληψη, άρχισε να κάνει επικίνδυνους ελιγμούς, αναπτύσσοντας ταχύτητα, ενώ παράλληλα πέταξε στο οδόστρωμα μια συσκευασία, η οποία περιείχε ένα κιλό και 100 γραμμάρια κοκαΐνης.
Έπειτα από την καταδίωξη που ακολούθησε οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον 42χρονο, ενώ ο 35χρονος και ο 70χρονος συνελήφθησαν, ύστερα από επιχείρηση της Αστυνομίας, σε περιοχή της Αθήνας.
Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο 42χρονος είχε αρχηγικό ρόλο στην σπείρα, ενώ ο 35χρονος και ο 70χρονος είχαν αναλάβει την μεταφορά, την απόκρυψη και την διακίνηση των ναρκωτικών.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών, ενώ οι αστυνομικοί του τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών συνεχίζουν τις έρευνες για την υπόθεση.

Έκλεψαν το κλειδί φορτηγού που ήταν σε <κατάληψη>

Την ώρα που ήταν στη δουλειά τους και καθάριζαν το χώρο πίσω από την ΑΣΟΕΕ  έκλεψαν το κλειδί φορτηγού του δήμου Αθηναίων που μετέφερε τσιμεντόλιθους. 
Η επιχείρηση της Αστυνομίας σε υπό κατάληψη κτίριο δίπλα Οικονομικό Πανεπιστήμιο , συνεχίστηκε και σήμερα με τις πρώτες πληροφορίες να κάνουν λόγο για τέσσερις προσαγωγές.
Άγνωστοι επιτέθηκαν επί της Πατησίων σε οδηγό φορτηγού του δήμου Αθηναίων, που πήγαινε τσιμεντόλιθους στο σημείο για να ολοκληρωθεί η επιχείρηση και του έκλεψαν το κλειδί. Φυσικά έκλεισαν όλοι οι δρόμοι.
Για να λειτουργήσει πάλι το φορτηγό στήθηκε ειδική αστυνομική επιχείρηση αφού έπρεπε να πάει κάποιος γρήγορα στο γκαράζ, να βρει το δεύτερο κλειδί και να επιστρέψει. Την ίδια ώρα έπρεπε να προστατευθεί ο οδηγός, το όχημα και τα υλικά που μετέφερε. 
Όλα τα υπόλοιπα οχήματα του δήμου με υλικά και εργάτες μεταβαίνουν στο σημείο, στο υπό κατάληψη κτίριο, με τη συνοδεία περιπολικών.


Γλύτωσε τη φυλακή διευθυντής της Αρχιεπισκοπής Αμερικής

Ο πρώην διευθυντής των Οικονομικών της Αρχιεπισκοπής Αμερικής (φωτό τα γραφεία της Αρχιεπισκοπής), ο οποίος είχε δηλώσει ενοχή για υπεξαίρεση χρημάτων από την Αρχιεπισκοπή, (πάνω από 60.000 δολάρια), δεν θα πάει φυλακή, σύμφωνα με την απόφαση του δικαστή η οποία εκδόθηκε το απόγευμα της Πέμπτης 31 Οκτωβρίου.

 Η ποινή του ορίσθηκε σε «τρία χρόνια επιτήρηση υπό τους όρους να μην έχει στην κατοχή του ναρκωτικά ή όπλο». Θα κάνει 200 ώρες υπηρεσία κοινής ωφέλειας το χρόνο για την κοινωνία - επί τρία χρόνια - και θα πηγαίνει για θεραπεία κάθε εβδομάδα. Δεν θα του επιβληθεί άλλη οικονομική ποινή εκτός από την επιστροφή των υπεξαιρεμένων χρημάτων και επί πλέον 100 δολάρια ως ειδική αξιολόγηση».
Η Εισαγγελία είχε ζητήσει επιβολή φυλάκισης 8 με 14 μήνες όπως προβλέπεται από τους κανονισμούς.
Ο δικαστής διάβασε δυνατά τη δήλωση του θύματος, που στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι η Αρχιεπισκοπή. Επίσης, ρώτησε την υπεράσπιση του πρώην οικονομικού διευθυντή και τον ίδιο πολλές φορές γιατί δεν είχε ζητήσει συγνώμη από την Εκκλησία.
Υπενθυμίζεται ότι ο κατηγορηθείς για υπεξαίρεση ήταν εκ των πλέον στενών συνεργατών του πρώην διευθυντή Διοίκησης και Οικονομικής Διαχείρισης της Αρχιεπισκοπής. Σύμφωνα με ανακοινωθέν της Εισαγγελίας, δήλωσε την ενοχή του 19 Ιουνίου ενώπιον δικαστού.
Ο εισαγγελέας που ερεύνησε την υπόθεση είχε δηλώσει τον Ιούνιο πως «ως διευθυντής των Οικονομικών της Ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας όφειλε να υπηρετεί την Εκκλησία του κι όχι τον εαυτό του. Όπως παραδέχθηκε υπεξαίρεσε χρήματα από την Εκκλησία για σχεδόν έξι χρόνια. Γι’ αυτό του το … αμάρτημα αντιμετωπίζει την πιθανότητα φυλάκισης σε ομοσπονδιακή φυλακή».
Ο επικεφαλής ερευνητής, δήλωσε πως «χρησιμοποίησε τη θέση του στην Ελληνική Ορθόδοξη Αρχιεπισκοπή Αμερικής για να κλέψει από το χέρι εκείνου που τον είχε προσλάβει. Η δήλωση ενοχής είναι μία απόδειξη πως η ανταπόδοση έρχεται πάντοτε από μία ανώτερη αρχή και πως ουδείς διαφεύγει από τη Δικαιοσύνη».
Στο ανακοινωθέν της Εισαγγελίας αναγραφόταν πως σύμφωνα με τις κατηγορίες, που εμπεριέχονται στο πληροφοριακό υλικό για το οποίο ο δράστης δήλωσε ενοχή, καθώς επίσης και από δηλώσεις που έγιναν στο δικαστήριο στη διάρκεια της διαδικασίας, μεταξύ του έτους 2012 και του Σεπτεμβρίου 2017, υπεξαιρούσε επανειλημμένα χρήματα από την Αρχιεπισκοπή. Χρέωσε περίπου 66.499 δολάρια σε πιστωτική κάρτα της Αρχιεπισκοπής προσωπικά του έξοδα χωρίς έγκριση. Σ’ αυτά τα προσωπικά έξοδα συμπεριλαμβάνονταν χρεώσεις για αναπαλαιώσεις της οικίας του, αγορά ρούχων, συνδρομή σε γυμναστήριο, αγορά iTunes και ιατρικά έξοδα. Όταν «έκλεβε», η Ελληνική Ορθόδοξη Αρχιεπισκοπή Αμερικής βρισκόταν αντιμέτωπη με οικονομικές δυσκολίες.
Ο κατηγορούμενος δήλωσε ενοχή σε μία μόνο κατηγορία (της απάτης ηλεκτρονικώς) και συμφώνησε να καταβάλλει πρόστιμο και να επιστρέψει τις 66.499 δολάρια.

Η Ε.Μ.Υ. προβλέπει για τη νέα εβδομάδα

Το δελτίο γενικής πρόγνωσης της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας για την εβδομάδα που έρχεται: 
 
ΚΥΡΙΑΚΗ 03-11-2019
Στα δυτικά νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες
αρχικά στα βορειοδυτικά και βαθμιαία στα υπόλοιπα. Τα φαινόμενα από
τις βραδινές ώρες θα ενταθούν και πιθανώς να είναι κατά τόπους
ισχυρά. Στις υπόλοιπες περιοχές αραιές νεφώσεις που από το μεσημέρι στα
υπόλοιπα ηπειρωτικά και την Κρήτη θα πυκνώσουν και τις βραδινές ώρες
θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλες
στα ανατολικά τις πρωινές και τις βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν, στα δυτικά 
νότιοι - νοτιοανατολικοί 4 με 6 και στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ. Στα ανατολικά 
βορειοανατολικοί 3 με 4 που γρήγορα θα στραφούν σε νότιους νοτιοανατολικούς και από το απόγευμα θα  ενισχυθούν τοπικά στο Αιγαίο σε 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα ανατολικά.
 
ΔΕΥΤΕΡΑ 04-11-2019

Νεφώσεις με τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα
δυτικά και βαθμιαία στα βόρεια και την ανατολική και νότια νησιωτική
χώρα. Τα φαινόμενα θα είναι πιθανώς ισχυρά στη δυτική Ελλάδα μέχρι
αργά το βράδυ και από τις απογευματινές ώρες στα νησιά του ανατολικού
Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.
Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 και τοπικά στο
Αιγαίο 8 μποφόρ. Από αργά το απόγευμα στα δυτικά θα στραφούν σε
νοτιοδυτικούς και θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο.
 
ΤΡΙΤΗ 05-11-2019
Στη Θράκη, την ανατολική και νότια νησιωτική χώρα βροχές και
σποραδικές καταιγίδες, πιθανώς κατά τόπους ισχυρές στα νησιά του
ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα τις πρωινές ώρες και σταδιακή
βελτίωση από το απόγευμα. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις,
παροδικά αυξημένες στα δυτικά τις πρωινές ώρες οπότε και θα
σημειωθούν τοπικές βροχές.
Οι άνεμοι θα πνέουν, νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 και τις πρωινές ώρες
στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο ως 
προς τις μέγιστες τιμές.
 
ΤΕΤΑΡΤΗ 06-11-2019
Γενικά αίθριος καιρός. Βαθμιαία στα δυτικά θα αναπτυχθούν αραιές
νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Τοπικές ομίχλες τις πρωινές και τις βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.
 
ΠΕΜΠΤΗ 07-11-2019
Στα δυτικά νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα βορειοδυτικά πιθανώς
μεμονωμένες καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα αραιές νεφώσεις κατά
τόπους πιο πυκνές. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλες τις
πρωινές και τις βραδινές ώρες.
Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Ιόνιο 6
μποφόρ.


Ανεύρυσμα: Το πασίγνωστο φθηνό χάπι που αποτρέπει τη ρήξη του

Η τακτική λήψη ασπιρίνης σχετίζεται διαχρονικά με την αποτροπή της διόγκωσης των ανευρυσμάτων και τη συνακόλουθη αποφυγή της ρήξης τους υποστηρίζει νέα επιστημονική μελέτη

Η λήψη ασπιρίνης φαίνεται να ασκεί προστατευτική δράση κατά της ανάπτυξης ενδοκρανιακού ανευρύσματος  παρεμποδίζοντας την διόγκωσή του. Αυτό είναι το ελπιδοφόρο συμπέρασμα μιας νέας αμερικανικής επιστημονικής έρευνας, που δείχνει ότι η ασπιρίνη μπορεί να δράσει προληπτικά σε περίπτωση εγκεφαλικού ανευρύσματος.

Οι ερευνητές, οι οποίοι έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο Journal of Neurosurgery, μελέτησαν 146 ασθενείς με πολλαπλά ενδοκρανιακά ανευρύσματα διαμέτρου έως πέντε χιλιοστών, που παρακολουθήθηκαν επί τουλάχιστον πέντε χρόνια. Διαπιστώθηκε διαχρονικά μια συσχέτιση ανάμεσα στην τακτική λήψη ασπιρίνης και στη μικρότερη ανάπτυξη των ανευρυσμάτων. Κανείς ασθενής δεν υπέστη ρήξη ανευρύσματος σε αυτό το χρονικό διάστημα.

Η διόγκωση του ανευρύσματος είναι σημαντική, επειδή αυξάνει τον κίνδυνο ρήξης, που μπορεί να οδηγήσει σε αναπηρία, ακόμη και σε θάνατο. Τα ενδοκρανιακά ανευρύσματα είναι μια αγγειακή διαταραχή, κατά την οποία εξασθενούν τα τοιχώματα των αρτηριών στον εγκέφαλο και δημιουργούνται εξογκώματα προς τα έξω. Το ανεύρυσμα μπορεί να υποστεί ρήξη και να προκαλέσει εγκεφαλική αιμορραγία.

Εκατομμύρια άνθρωποι έχουν τέτοια εγκεφαλικά ανευρύσματα, συνήθως περισσότερα από ένα, αλλά τα περισσότερα είναι μικρά και είναι απίθανο να υποστούν ρήξη ποτέ. Συνήθως γίνονται αντιληπτά σε απεικονιστικές εξετάσεις για άλλους λόγους. Ανευρύσματα μεγαλύτερα των επτά χιλιοστών σε διάμετρο έχουν μεγαλύτερο κίνδυνο για ρήξη. Από την άλλη, μερικές φορές τα μικρά ανευρύσματα μεγαλώνουν, αυξάνοντας τον κίνδυνο ρήξης.

Μέχρι σήμερα, σύμφωνα με τους ερευνητές, δεν υπάρχει κάποια θεραπεία που να «φρενάρει» την ανάπτυξη των ανευρυσμάτων και να μειώνει τον μελλοντικό κίνδυνο ρήξης τους. Η νέα μελέτη δείχνει ότι η ασπιρίνη μπορεί να βοηθήσει σε αυτό λόγω των αντιφλεγμονωδών ιδιοτήτων της, ακόμη και σε άτομα με πολλαπλά μικρά ανευρύσματα.

«Η μελέτη αφήνει πολλές υποσχέσεις, καθώς για πρώτη φορά δείχνει την πιθανή θεραπευτική δράση της ασπιρίνης στη μείωση της ανάπτυξης των ανευρυσμάτων. Αν αυτό αποδειχθεί και από μια μεγαλύτερη μελέτη, τότε θα πρόκειται για την πρώτη φθηνή και αποτελεσματική μη συνταγογραφούμενη θεραπεία που μπορεί να σταματήσει την ανάπτυξη ενός ανευρύσματος και να αποτρέψει τη ρήξη του. Πολλοί άνθρωποι σε όλο τον κόσμο θα ωφεληθούν από αυτό», δήλωσε ο επικεφαλής ερευνητής δρ Ντέηβιντ Χάσαν.

Το ιστορικό προηγούμενης ρήξης ανευρύσματος του ασθενούς, η συχνή χρήση ναρκωτικών, η υπέρταση και η πολυκυστική νεφρική νόσος είναι ανάμεσα στους παράγοντες που αυξάνουν τον κίνδυνο για μελλοντική ρήξη ανευρύσματος.

Μονιμότητα τέλος στη ΔΕΗ: Παίρνουν σειρά τα ΕΛΤΑ

Άρση της μονιμότητας στη ΔΕΗ θα εφαρμόσει η κυβέρνηση, ενώ παίρνουν σειρά τα ΕΛΤΑ και άλλες ΔΕΚΟ.

Το τέλος της μονιμότητας, για όσους προσλαμβάνονται στη ΔΕΗ, αναμένεται να εφαρμοστεί άμεσα, ενώ σύμφωνα με Τα Νέα, παίρνουν σειρά τα ΕΛΤΑ και άλλες ΔΕΚΟ.
Η εφημερίδα γράφει ότι υπάρχει σχέδιο για τις  ΔΕΚΟ και ότι πιλότος για τον ευρύτερο δημόσιο τομέα θα είναι η απόφαση για τους νεοπροσληφθέντες στη ΔΕΗ.
Σύμφωνα πάντα με την εφημερίδα μετά την άρση της μονιμότητας στη ΔΕΗ παίρνουν σειρά τα ΕΛΤΑ.
Πριν λίγες μέρες η κυβέρνηση και ο Κωστής Χατζηδάκης ανακοίνωσαν το τέλος της μονιμότητας στη ΔΕΗ.
Συγκεκριμένα στο νομοσχέδιο περιλαμβάνονται κατάργηση της μονιμότητας για τους νεοεισερχόμενους στη ΔΕΗ, εθελουσία έξοδο σε συνάρτηση με το κλείσιμο των λιγνιτικών μονάδων, πιο ευέλικτο πλαίσιο για τις προμήθειες και δραστικό περιορισμό της έκπτωσης στο ρεύμα, που ισχύει για τους εργαζόμενους και συνταξιούχους της επιχείρησης.
Ανάμεσα στα μέτρα περιλαμβάνονται
- Κατάργηση της μονιμότητας για τους νεοπροσλαμβανόμενους οι οποίοι θα προσλαμβάνονται με έλεγχο από το ΑΣΕΠ, αλλά με ταχύτερες διαδικασίες και με αμοιβές που θα ορίζονται από την αρμόδια επιτροπή της επιχείρησης.
- Κατάργηση του ισχύοντος προνομιακού τιμολογίου για τους εργαζόμενους και συνταξιούχους της ΔΕΗ που προβλέπει έκπτωση 75% τόσο στο ανταγωνιστικό όσο και στο μονοπωλιακό τμήμα. Στο εξής θα ισχύει έκπτωση 30 % μόνο στο ανταγωνιστικό σκέλος του τιμολογίου.
- Εθελούσιες έξοδοι με στόχο τη μείωση του κόστους λειτουργίας της επιχείρησης, οι οποίες δεν θα επιβαρύνουν τους φορολογούμενους και τα ασφαλιστικά ταμεία, αλλά αποκλειστικά την ίδια την ΔΕΗ. Το κόστος προβλέπεται να αποσβεστεί σε ορίζοντα δύο έως τριών ετών.
ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ: Συνθήκες γαλέρας
Την Πρασκευή πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας συνάντηση της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ με τον υπουργό και τον υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κκ Κ.Χατζηδάκη και Γ.Θωμά, αντίστοιχα, μια ημέρα μετά τις σχετικές ανακοινώσεις και τα «δέκα μέτρα για τον εκσυγχρονισμό της ΔΕΗ».
Σε ανακοίνωση οι εργαζόμενοι αναφέρουν: «Τη συζήτηση, όπως ήταν αναμενόμενο, μονοπώλησαν οι βλαπτικές αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις που φέρνει η κυβέρνηση. Οι εκπρόσωποι της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ εξέφρασαν την απόλυτη αντίθεσή τους και τόνισαν πως δεν μπορεί να γίνει αποδεκτός ο σχεδιασμός της κυβέρνησης που δημιουργεί , ουσιαστικά, ένα καθεστώς εργαζομένων δύο ταχυτήτων στην επιχείρηση.
Για τη ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ η πρόθεση της κυβέρνησης να φέρει ατομικές συμβάσεις για τους νέους εργαζόμενους είναι casus belli και αυτό δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό σε μια επιχείρηση όπως η ΔΕΗ.
Το θέμα είναι πολύ σοβαρό , παραβιάζει το εργατικό δίκαιο αλλά και αυτά που ισχύουν και είναι διεθνώς κατοχυρωμένα και η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ σε συνεργασία με τα σωματεία – μέλη της θα αποφασίσουν πως και πότε θα αντιδράσουν , τόσο νομικά όσο και αγωνιστικά.
Ακόμα, το ζήτημα της κατάργησης ουσιαστικά των Συλλογικών Συμβάσεων με νόμο , που επιχειρεί η κυβέρνηση είναι μια ξεκάθαρα αντεργατική πολιτική και δείχνει ότι η κυβέρνηση κάνει ακραίες επιλογές που οδηγούν – με μαθηματική ακρίβεια – και επιφυλάσσουν συνθήκες «γαλέρας» για τους εργαζόμενους της πατρίδας μας.
Τέλος, η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ επανέλαβε για μια ακόμη φορά ότι διαφωνεί με τη βίαιη απολιγνιτοποίηση και τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης που οδηγούν στην ερημοποίηση της Δυτικής Μακεδονίας και της Αρκαδίας».

Η Lady Gaga ετοιμάζει νέα ταινία

Θα υποδυθεί τη σύζυγο του δολοφονηθέντος κληρονόμου της δυναστείας της μόδας Gucci

Η Lady Gaga ετοιμάζεται για τη νέα της ταινία, όπου θα υποδυθεί τη σύζυγο του δολοφονηθέντος κληρονόμου της δυναστείας της μόδας Gucci.
Η Lady Gaga, ο πρώτος πρωταγωνιστικός ρόλος της οποίας στην ταινία Ένα Αστέρι Γεννιέται πέρυσι επιδοκιμάστηκε από τους κριτικούς, θα υποδυθεί την Πατρίτσια Ρετζιάνι, η οποία εξέτισε ποινή φυλάκισης 18 ετών σε ιταλικές φυλακές για την ενορχήστρωση της δολοφονίας το 1995, στο Μιλάνο, του συζύγου της Μαουρίτσιο Γκούτσι, γράφουν σήμερα τα αμερικανικά ΜΜΕ Variety, the Hollywood Reporter και Deadline.
Η Ρετζιάνι, που της έδωσαν το προσωνύμιο Μαύρη Χήρα σε ένα από τα πλέον σκανδαλώδη εγκλήματα της υψηλής κοινωνίας στην ιστορία της Ιταλίας, αποφυλακίστηκε το 2016.
Ο Ρίντλεϊ Σκοτ θα σκηνοθετήσει και θα αναλάβει την παραγωγή της ταινίας, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα.
Οι εκπρόσωποι του Σκοτ και της Lady Gaga, η οποία γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη και έχει ιταλικές ρίζες, δεν ανταποκρίθηκαν στα αιτήματα να σχολιάσουν σχετικά.

ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ - Bροχές και καταιγίδες από αργά το απόγευμα της Κυριακής

Bροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές, προβλέπονται από αργά το απόγευμα της Κυριακής (03-11-2019) και από τα δυτικά, που πιθανώς να συνοδεύονται πρόσκαιρα, από χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους.

Πιο αναλυτικά θα επηρεαστούν:

1. Από αργά το απόγευμα της Κυριακής (03-11-2019) μέχρι το βράδυ της Δευτέρας (04-11-2019), οπότε αναμένεται βαθμιαία εξασθένηση από τα βορειοδυτικά, τα νησιά του Ιονίου, η Ήπειρος, η δυτική Στερεά και σταδιακά η δυτική και η νότια Πελοπόννησος.

2. Από τις απογευματινές ώρες της Δευτέρας (04-11-2019) μέχρι και το πρωί της Τρίτης (05-11-2019) η Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.
3. Τη Δευτέρα (04-11-2019) από νωρίς το πρωί μέχρι τις μεσημβρινές ώρες πρόσκαιρα η Αττική και η ανατολική Πελοπόννησος.

Αυτές είναι οι πέντε νόσοι από τις οποίες θα γλυτώσετε αν περπατάτε καθημερινά

Είναι η κίνηση που κάνουμε σχεδόν από το πρώτο έτος της ζωής μας και αποτελεί ένα «θαυματουργό φάρμακο» για την υγεία μας. 
Το περπάτημα σύμφωνα με τους ειδικούς από την Ιατρική Σχολή του Χάρβαρντ αποτελεί ενδεχομένως την πιο τέλεια άσκηση βοηθώντας στην απώλεια βάρους, ρίχνοντας την αρτηριακή πίεση και τη χοληστερόλη, ενισχύοντας τη μνήμη και μειώνοντας τον κίνδυνο για καρδιαγγειακές παθήσεις, σακχαρώδη διαβήτη καρκίνο και άλλα.
Όλα αυτά όμως είναι ήδη γνωστά, ας δούμε λοιπόν πέντε οφέλη που προσφέρει το περπάτημα τα οποία είναι πιθανό να σας εκπλήξουν:
1) Αντιμετωπίζει τα γονίδια που προκαλούν αύξηση βάρους. Οι ερευνητές του Χάρβαρντ εξέτασαν 32 γονίδια που προκαλούν παχυσαρκία σε περισσότερους από 12.000 ανθρώπους για να καθορίσουν πόσα από αυτά τα γονίδια παίζουν ρόλο στο σωματικό βάρος. Ακολούθως ανακάλυψαν ότι ανάμεσα στους συμμετέχοντες που περπατούσαν γρήγορα για περίπου μία ώρα τη μέρα, οι επιδράσεις αυτών των γονιδίων είχαν μειωθεί κατά 50%.
2) Μελέτες από το Πανεπιστήμιο του Έξετερ έδειξε ότι το περπάτημα για 15 λεπτά μπορεί να περιορίσει την επιθυμία για σοκολάτα και να μειώσει την ποσότητα σοκολάτας που τρώμε όταν είμαστε υπό πίεση. Τελευταία έρευνα μάλιστα επιβεβαίωσε ότι το περπάτημα μπορεί να μειώσει την επιθυμία για πρόσληψη αρκετών γλυκών σνακ.
3) Μειώνει τον κίνδυνο ανάπτυξης καρκίνου του μαστού. Οι ερευνητές ήδη γνώριζαν πως κάθε είδους σωματική δραστηριότητα μειώνει τον κίνδυνο καρκίνου του μαστού, αλλά μία μελέτη της Αμερικανικής Αντικαρκινικής Εταιρίας έδειξε πως οι γυναίκες που περπατούσαν επτά οι περισσότερες ώρες εβδομαδιαίως είχαν 14% χαμηλότερο κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του μαστού, συγκριτικά με τις γυναίκες που περπατούσαν τρεις, ή λιγότερες ώρες την εβδομάδα.
4) Μειώνει τον πόνο στις αρθρώσεις. Αρκετές μελέτες έχουν διαπιστώσει ότι το περπάτημα μειώνει τον πόνο που σχετίζεται με τις αρθρώσεις. Εκτιμάται δε ότι το περπάτημα περίπου οκτώ χιλιομέτρων την εβδομάδα μπορεί να προστατέψει από την αρθρίτιδα. Το περπάτημα προστατεύει τις αρθρώσεις, ειδικά στα γόνατα και τα ισχία που είναι πιο επιρρεπή στην οστεοαρθρίτιδα, διασφαλίζοντας την λειτουργία της άρθρωσης και ενισχύοντας τους μύες που τις υποστηρίζουν.
5) Ενισχύει τη λειτουργία του ανοσοποιητικού. Το περπάτημα μπορεί να θωρακίσει την άμυνα του οργανισμού από την εισβολή των ιών του αναπνευστικού συστήματος σύμφωνα με μελέτη 1.000 ανδρών και γυναικών που περπατούσαν τουλάχιστον 20 λεπτά την ημέρα τουλάχιστον πέντε φορές την εβδομάδα. Οι συμμετέχοντες είχαν 43% λιγότερες μέρες ασθενείας συγκριτικά με εκείνους που ασκούνταν μία φορά την εβδομάδα ή και λιγότερο, ενώ η διάρκεια της ασθενείας τους διήρκεσε λιγότερο και τα συμπτώματα του κρυολογήματος αλλά και της γρίπης ήταν ηπιότερα.


ygeiamou.gr

Υψηλά τα ποσοστά κακοποίησης ζώων στην Ελλάδα, παρά το αυστηρό νομικό πλαίσιο

Η Ελλάδα τα τελευταία χρόνια έχει φτάσει να βρίσκεται ανάμεσα στις χώρες με τα υψηλότερα ποσοστά κακοποίησης ζώων, παρά τις βελτιώσεις στη νομοθεσία που προβλέπουν αυστηρότερες κυρώσεις για όσους κακοποιούν ζώα. Τα στοιχεία δείχνουν ότι ο αριθμός των καταγγελιών έχει αυξηθεί πολύ, ωστόσο δεν έχει αυξηθεί ανάλογα και ο αριθμός των ατόμων που συλλαμβάνονται και παραπέμπονται στη δικαιοσύνη.
 Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο Βαγγέλης Δρίβας, αστυνομικός, Κλινικός Ψυχολόγος - Ψυχοθεραπευτής κατά τη διάρκεια εκδήλωσης που διοργάνωσε το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος «στο πρώτο εξάμηνο του 2019 έγιναν 1.799 καταγγελίες εκ των οποίων μόλις 117 άτομα συνελήφθησαν».
Οι ποινές για τους παραβάτες είναι πλέον βαριές. Πρόκειται για έγκλημα αυτεπάγγελτα διωκόμενο με τη διαδικασία του αυτοφώρου. Το πρόστιμο φτάνει μέχρι τις 30.000 ευρώ, και παράλληλα προβλέπεται και ποινή φυλάκισης μέχρι και 5 χρόνια.
Ο ορισμός της κακοποίησης των ζώων δεν είναι κοινός για όλες τις χώρες, αλλά διαφέρει ανάλογα με την κουλτούρα και το επίπεδο ανάπτυξης της χώρας. Υπάρχουν ωστόσο, κάποιες κοινές γραμμές πάνω στις οποίες οι αναπτυγμένες χώρες κινούνται.

Ποιοι άνδρες κινδυνεύουν περισσότερο από καρκίνο του προστάτη

Τι έδειξε νέα μελέτη

Οι άνδρες που έχουν στο αίμα τους αυξημένα επίπεδα δύο ορμονών, της «ελεύθερης» τεστοστερόνης και του ινσουλινομιμητικού αυξητικού παράγοντα (IGF-I), είναι πιθανότερο να διαγνωσθούν με καρκίνο του προστάτη, σύμφωνα με μία νέα βρετανική επιστημονική έρευνα.
Η μελέτη ανοίγει τον δρόμο για την έγκαιρη τροποποίηση του επιπέδου των εν λόγω ορμονών, ώστε να μειωθεί ο κίνδυνος για τη νόσο, η οποία είναι ο δεύτερος συχνότερος καρκίνος μεταξύ των ανδρών παγκοσμίως μετά τον καρκίνο των πνευμόνων (κυρίως λόγω τσιγάρου).
Οι ερευνητές, με επικεφαλής την αναπληρώτρια καθηγήτρια Ρουθ Τρέιβις του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, που έκαναν τη σχετική ανακοίνωση σε συνέδριο του βρετανικού Εθνικού Ινστιτούτου Ερευνών για τον Καρκίνο στη Γλασκώβη, μελέτησαν 200.452 άνδρες, οι οποίοι είχαν δώσει δείγμα αίματος για ανάλυση και παρακολουθήθηκαν για έξι έως επτά χρόνια.
Όπως διαπιστώθηκε, σε αυτό το διάστημα οι άνδρες με τα υψηλότερα επίπεδα των δύο συγκεκριμένων ορμονών είχαν μεγαλύτερες πιθανότητες να εμφανίσουν καρκίνο του προστάτη. Για κάθε αύξηση κατά πέντε nmol/L της συγκέντρωσης της ορμόνης IGF-I αυξανόταν κατά 9% ο κίνδυνος διάγνωσης καρκίνου του προστάτη, ενώ για κάθε αύξηση κατά 50 pmol/L της «ελεύθερης» τεστοστερόνης στο αίμα ο κίνδυνος αυξανόταν κατά 10%.
Σε επίπεδο πληθυσμού, σύμφωνα με τους ερευνητές, ο κίνδυνος καρκίνου του προστάτη για όσους έχουν τα υψηλότερα επίπεδα IGF-I είναι αυξημένος κατά 25% σε σχέση με όσους έχουν τα χαμηλότερα επίπεδα, ενώ αντίστοιχα για όσους έχουν το υψηλότερο επίπεδο «ελεύθερης» τεστοστερόνης, ο κίνδυνος είναι αυξημένος κατά 18%.
Οι επιστήμονες θεωρούν πιθανότερο ότι τα υψηλότερα επίπεδα των εν λόγω ορμονών οδηγούν σε αυξημένο κίνδυνο καρκίνο του προστάτη, παρά το αντίστροφο, δηλαδή ότι ο καρκίνος αυξάνει τα επίπεδα αυτών των ορμονών.
«Η νέα μελέτη δεν μπορεί να μας πει γιατί αυτοί οι παράγοντες συνδέονται με τον καρκίνο, αλλά γνωρίζουμε ότι η τεστοστερόνη παίζει ρόλο στη φυσιολογική ανάπτυξη και λειτουργία του προστάτη και επίσης ότι η IGF-I έχει ρόλο στην ενεργοποίηση της ανάπτυξης των κυττάρων του σώματος μας», ανέφερε η δρ Τρέιβις. «Αυτό που μας λέει η έρευνα μας είναι ότι αυτές οι δύο ορμόνες μπορεί να αποτελούν έναν μηχανισμό που συνδέει πράγματα όπως η διατροφή, ο τρόπος ζωής και το μέγεθος του σώματος με τον καρκίνο του προστάτη, πράγμα που μας φέρνει ένα βήμα πιο κοντά σε νέες στρατηγικές για την πρόληψη της ασθένειας», πρόσθεσε.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου