27.3.10

Καίνε Ελληνικές σημαίες σε διαδηλώσεις στην Αλβανία

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας, για τα συνθήματα που ακούστηκαν από τους Έλληνες άνδρες των ΟΥΚ, διοργάνωσε σήμερα το κόμμα τον τσάμηδων (PDU) μπροστά από την Ελληνική Πρεσβεία στα Τίρανα.Στη συγκέντρωση συμμετείχαν και οι δυο βουλευτές του PDU Σπετίμ Ιντρίζι και Ντσαμίρ Ταχίρι.
Οι συγκεντρωμένοι έκαψαν Ελληνική Σημαία όπου επάνω της ήταν γραμμένο το όνομα του Πρόεδρου της ΟΜΟΝΟΙΑΣ και δήμαρχου Χιμάρας Βασίλη Μπολάνου.
Σε τεράστια πανώ οι διαδηλωτές είχαν γράψει συνθήματα όπως «Η Ελλάδα η ντροπή της ΕΕ.» καθώς και συνθήματα για τους τσάμηδες.
Όπως αναφέρουν τα Αλβανικά μέσα ενημέρωσης, Ελληνικές Σημαίες κάηκαν και σε άλλες πόλεις της Βορείου Αλβανίας,όπου πραγματοποιήθηκαν παρόμοιες συγκεντρώσεις.
Ο Έλληνας πρέσβης ζητάει συγγνώμη
Στο μεταξύ, με ανακοίνωσή του το ίδιο το αλβανικό Υπουργείο Εξωτερικών αναφέρει πως μετά την αντίδραση του αντιπροέδρου της Κυβέρνησης και του ΥΠΕΞ κ. Ιλίρ Μέτα σχετικά με το επεισόδιο όπου μέλη των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων προσέβαλλαν τους αλβανούς και άλλους γειτονικούς λαούς, ο Έλληνας πρέσβης κ. Νικόλαος Πάζιος γνωστοποίησε στον Αλβανό Υπουργό Εξωτερικών,την αποφασιστικότητα της Ελληνικής Κυβέρνησης να καταδικάσει το γεγονός και να τιμωρήσει σκληρά τους ενόχους.Ο πρέσβης κ. Πάζιος εξέφρασε στον κ. Μέτα τη συγγνώμη της Ελληνικής κυβέρνησης.
πηγη: epirusgate.blogspot.com

Αλλαγή ώρας τα ξημερώματα

Το μέτρο της θερινής ώρας τίθεται σε εφαρμογή από τα ξημερώματα της Κυριακής. Στις 03:00 το πρωί, οι δείκτες των ρολογιών θα πρέπει να μετακινηθούν μία ώρα μπροστά, δηλαδή στις 04:00.Το μέτρο θα ισχύσει μέχρι την τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου (31/10/2010).

Τζούλια Αλεξανδράτου – «Μούφα » ο γαμπρός από την Καλαμάτα

Πρώτο θέμα συζήτησης από το πρωί στα τραπεζάκια της κεντρικής πλατείας της Καλαμάτας είναι η είδηση που ανέβασε το «Τρωκτικό » και η οποία έλεγε ότι ο περιβόητος επιχειρηματίας που θα έβαζε στεφάνι στην « σούπερ στάρ » Τζούλια Αλεξανδράτου είναι ο Καλαματιανός έμπορος αυτοκινήτων Κώστας Τσούλος.
Τα τηλέφωνα του κου Τσούλου πήραν φωτιά αλλά ο ίδιος δηλώνει άγνοια και όπως δήλωσε χαρακτηριστικά στην τηλεόραση Best ούτε κάν το γνωρίζει το κορίτσι.
Ο Δικηγόρος του επιχειρηματία κος Γιώργος Ράλλης μιλώντας στο ίδιο κανάλι είπε ότι πήρε εντολή για μηνύσεις και αγωγές κατά παντός υπευθύνου (που διακίνησε αυτές τις πληροφορίες ) από την οικογένεια Τσούλου.

Καιρός - Θα συνεχιστεί μέχρι και το Πάσχα η καλοκαιρία

H καλοκαιρία θα συνεχιστεί για αρκετές ημέρες ακόμα. Όπως προβλέπει η ΕΜΥ μέχρι το Πάσχα! Αραιές νεφώσεις, βαθμιαία πυκνότερες στα ηπειρωτικά, εξασθένηση των ισχυρών βορείων ανέμων στο Αιγαίο και βαθμιαία στροφή τους σε νότιους αναμένουν οι μετεωρολόγοι για αύριο.
Θα συνεχιστεί μέχρι και το Πάσχα η καλοκαιρία Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 19 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, 7 έως 21 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 7 έως 23 βαθμούς... στη Δυτική Ελλάδα, 12 έως 20 βαθμούς στις Κυκλάδες και την Κρήτη, 9 έως 20 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.
Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν αρχικά από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι και στα νοτιοανατολικά ισχυροί, όπου βαθμιαία θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς μέτριους.
Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι με τάση ενίσχυσης τις βραδινές ώρες. Αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πυκνότερες αναμένονται αύριο στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 21 βαθμούς. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς στο Σαρωνικό και μέτριοι στο Ν. Ευβοϊκό, όπου βαθμιαία θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς ασθενείς

Αιματηρή ένοπλη ληστεία με ένα νεκρό και μία τραυματία

Αιματηρή ένοπλη ληστεία με έναν νεκρό και μια γυναίκα τραυματισμένη έγινε στις 3.30 τα ξημερώματα σε διαμέρισμα του 7ου ορόφου στην οδό Παρασκευοπούλου 125 στην Αθήνα.
Δύο άγνωστοι εισέβαλαν στο διαμέρισμα του ζευγαριού και, πιθανόν με τσεκούρι, τραυμάτισαν θανάσιμα τον άνδρα,ο οποίος ήταν απόστρατος του Στρατού, 60 ετών και ελαφρά τη γυναίκα του στο κεφάλι, άρπαξαν άγνωστα αντικείμενα και εξαφανίστηκαν.

Από Δευτέρα πλαφόν στα καύσιμα σε 8 νομούς της Ελλάδας

Από τη προσεχή Δευτέρα 29 Μαρτίου έως και τη Κυριακή 4 Απριλίου 2010, θα
ισχύουν νέες Ανώτατες Τιμές Πώλησης Πετρελαιοειδών προϊόντων στους
καταναλωτές (Α.Τ.Κ), για τους οκτώ Νομούς που αναφέρονται στην κοινή
Υπουργική απόφαση υπ’ αριθμόν Δ1/5392/23.03.2010 (ΦΕΚ 312Β΄/23.03.2010).
και έχουν ως απεικονίζονται στον ακόλουθο Πίνακα:
Νομός ΑΜΟΛΥΒΔΗ 95RON SUPER ΑΜΟΛΥΒΔΗ 100RON SUPER (LRP) DIESEL ΚΙΝΗΣΗΣ
ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ 1,519 1,710 1,552 1,240
ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ 1,522 1,736 1,579 1,281
ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ 1,494 1,271
ΛΑΣΙΘΙΟΥ 1,545 1,733 1,602 1,275
ΠΡΕΒΕΖΑΣ 1,479 1,679
ΡΕΘΥΜΝΗΣ 1,563 1,783 1,600 1,294
ΦΩΚΙΔΑΣ 1,492
ΧΑΝΙΩΝ 1,539 1,745 1,596 1,289
Καλούνται οι οικείες Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις να μεριμνούν για την τήρηση των
προσδιοριζόμενων τιμών και να επιβάλλουν, σε περίπτωση θετικής απόκλισης των
τιμών, τις προβλεπόμενες από το Νόμο κυρώσεις.

Απάντηση του Διοικητή του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας σε Νάντια για τη λειτουργία των χειρουργείων του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας

Η βουλευτής Μεσσηνίας κ. Νάντια Ι. Γιαννακοπούλου, μετά από αντιδράσεις των κατοίκων της Κυπαρισσίας και δημοσιεύματα του τύπου, είχε καταθέσει ερώτηση στις 25/02/10, όπου έθετε τον προβληματισμό της για τη μη λειτουργία των χειρουργείων του Γ.Ν. Κυπαρισσίας. Ο Διοικητής του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας Δρ. Φώτης Δρούμπαλης, απάντησε επισημαίνοντας ότι έχουν ξεπεραστεί όλα τα τεχνικά ή γραφειοκρατικά εμπόδια και το έργο έχει ουσιαστικά ολοκληρωθεί. Ωστόσο, υπογράμμισε, σχετικά με την καθυστέρηση παράδοσης του έργου, ότι απομένει η αποστολή του υπολοίπου ποσού των 125 χιλιάδων ευρώ περίπου για να εξοφληθεί η εργολαβία. Αρχικά, ο κ. Δρούμπαλης ανέφερε στην απάντησή του το ιστορικό του έργου, από την έγκριση μελέτης εφαρμογής μέχρι την περαίωση του, αφού μεσολάβησαν οι σχετικές εγκρίσεις επιχορήγησης και οι παρατάσεις στην προθεσμία περαίωσης. Στη συνέχεια, γνωστοποιούνται οι αιτίες της καθυστέρησης περάτωσης έργου. Κάποιες από αυτές είναι, η καθυστέρηση έναρξης του έργου κατά ένα μήνα αφού ο μήνας Μάιος είναι μήνας έντονης λειτουργίας των χειρουργείων, καθυστερήσεις στον έλεγχο και έγκριση του αιτήματος αναβάθμισης των χειρουργείων αλλά και των υποβληθέντων σχεδίων και, τέλος, η μη αποστολή επιπλέον πιστώσεων πέραν των 200 χιλιάδων ευρώ στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας για την εξόφληση των οφειλομένων στον εργολάβο. Ο κ. Δρούμπαλης, κλείνοντας την απάντησή του στην κ. Γιαννακοπούλου επισημαίνει τις ενέργειες που έχει αναλάβει η διοίκηση του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας για την επίσπευση των εργασιών.

Πιάνουν …δουλειά οι εισαγγελείς για καταγγελίες πολιτών κατά αστυνομικών

Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Αθαν. Κατσιρώδης, σε εγκύκλιό του προς τους εισαγγελείς Εφετών της χώρας αναφέρει ότι οι προανακριτικές έρευνες σε βάρος αστυνομικών ύστερα από καταγγελίες πολιτών για κακομεταχείριση δεν πρέπει να γίνονται από αστυνομικούς, αλλά από εισαγγελικούς λειτουργούς.
Ειδικότερα, στην εγκύκλιο αναφέρεται:
«Κατά καιρούς διάφοροι κρατούμενοι σε Αστυνομικά Τμήματα καταγγέλλουν τους αστυνομικούς ότι παραβαίνουν τα καθήκοντά τους στα πλαίσια της αστυνομικής προανακριτικής διαδικασίας». Επίσης, «μερικές φορές καταγγέλλουν ότι αστυνομικοί τους κακομεταχειρίζονται προκειμένου να τους εξαναγκάσουν να ομολογήσουν διάφορα εγκλήματα για τα οποία έχουν προσαχθεί στα αστυνομικά καταστήματα ή στα πλαίσια υπερβάλλοντος ζήλου κατά την σύλληψή τους». Οι καταγγελίες αυτές συνήθως ερευνώνται από άλλους αστυνομικούς που υπηρετούν στο ίδιο αστυνομικό κατάστημα, αναφέρει ο Κατσιρώδης και συνεχίζει: «Η τακτική αυτή πρέπει να αποφεύγεται γιατί είναι αντίθετη με την αρχή της αμεροληψίας που διέπει το δικονομικό μας σύστημα σε όλα της τα στάδια. Η αρχή αυτή κατοχυρώνεται επίσης τόσο από το α. 6 παρ. 1α της ΕΣΔΑ όσο και από το α. 14 παρ. 1 εδαφ. δ του Διεθνούς Συμφώνου για τα Ατομικά και Πολιτικά Δικαιώματα το οποίο έχει κυρωθεί με τον Ν. 2462/1997».
Στη συνέχεια, ο αντεισαγγελέας Α.Π. αναφέρει: «Σε περιπτώσεις τέτοιων καταγγελιών σε βάρος αστυνομικών πρέπει να ενημερώνεται άμεσα ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών ο οποίος θα μεριμνά ώστε αυτές να ερευνώνται ανάλογα με την βαρύτητά τους είτε από τον ίδιο ή από κάποιον αντεισαγγελέα Πρωτοδικών είτε από άλλες δικαστικές ανακριτικές αρχές όπως είναι οι Πταισματοδίκες και οι Ειρηνοδίκες.
Η άποψή μας αυτή δεν σημαίνει ότι περιορίζεται η αρμοδιότητα του Τμήματος Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ. να ερευνά αντίστοιχες καταγγελίες επειδή η υπηρεσία αυτή επεμβαίνει μεθοδικά για καταγγελίες σε βάρος αστυνομικών που δεν υπηρετούν σ' αυτή».
Η εγκύκλιος αυτή κοινοποιήθηκε και στους Αστυνομικούς Διευθυντές.

Η ώρα της γης – Το βράδυ σβήνουμε για μια ώρα τα φώτα

Να σβήσουν τα φώτα για μία ώρα και από τις 20.30 έως τις 21.30 μ.μ.
σήμερα Σάββατο 27 Μαρτίου καλούν τους πολίτες της Μεσσηνίας, Δήμοι και
φορείς του νομού που έχουν δηλώσει συμμετοχή στην παγκόσμια πρωτοβουλία της WWF ενάντια στην κλιματική αλλαγή.
Πρόκειται για την «Ωρα της Γης» και μια μεγάλη προσπάθεια για την ευαισθητοποίηση των πολιτών όλου του πλανήτη, που ξεκίνησε το 2007, στο Σίδνευ της Αυστραλίας, όταν η WWF παρότρυνε τους κατοίκους της πόλης να σβήσουν τα φώτα για μια ώρα, προκειμένου να στείλουν ένα μήνυμα για την ανάγκη πρωτοβουλιών για την αντιμετώπιση της υπερθέρμανσης του πλανήτη. Η πρωτοβουλία αυτή την επόμενη χρονιά βρήκε μιμητές σε ολόκληρο τον κόσμο και πλέον αποτελεί μια παγκόσμια κίνηση ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης.
Στο νομό της Μεσσηνίας έχουν δηλώσει συμμετοχή αρκετοί δήμοι και φορείς,
σε μια προσπάθεια να ευαισθητοποιήσουν τους κατοίκους και να τους περάσουν το μήνυμα πως μπορούν να συμβάλλουν στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής μέσα από μικρές πρωτοβουλίες και αλλαγές στον καθημερινό τρόπο ζωής, περιορίζοντας την κατανάλωση ενέργειας.

Νέα αποχή των δικηγόρων

Νέα αποχή για την Μεγάλη Τρίτη και την Μεγάλη Τετάρτη αποφάσισε η Ολομέλεια προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας, επισημαίνοντας εκ νέου ότι η επιβολή Φ.Π.Α ύψους 21% για τις νομικές υπηρεσίες θα επιβαρύνει τον πολίτη και όχι τους δικηγόρους.
Νέα αποχή των δικηγόρων Σε ανακοίνωσή της η Ολομέλεια των προέδρων αναφέρει ότι η κατάσταση στη δικαιοσύνη είναι τραγική με υποθέσεις να προσδιορίζονται προς εκδίκαση μετά από 4, 5 και 6 χρόνια. «Στη σημερινή συγκυρία» επισημαίνει η Ολομέλεια «η επιβολή Φ.Π.Α σημαίνει ότι ο πολίτης θα καταβάλλει επιπρόσθετα 21% για τις νομικές υπηρεσίες, και την προσφυγή στην Δικαιοσύνη, η οποία θα καθίσταται ακόμη πιο δυσχερής».
Κατά την Ολομέλεια δεν πρόκειται «για επιβολή Φ.Π.Α στους δικηγόρους, όπως ανακριβώς και για λόγους επικοινωνιακούς διαδίδουν, αλλά έμμεσος φόρος στους πολίτες, που προσφεύγουν σε νομικές συμβουλές για υπηρεσίες στα δικαστήρια».
Ακόμη, οι πρόεδροι των Δικηγορικών Συλλόγων επισημαίνουν στην ανακοίνωσή τους:
«Η πολιτεία όλα αυτά τα χρόνια κωφεύει στα προβλήματα του κλάδου, υποβαθμίζοντάς τα (αν όχι γελοιοποιώντας) με την πλήρη αδράνειά της. Το ερώτημα είναι, θέλουν δικαιοσύνη τελικά; Θέλουν την απόλυτη πρόσβαση του πολίτη σε αυτή όπως επιτάσσει το Σύνταγμα και η ΕΣΔΑ; Η απάντηση είναι όχι.
Προειδοποιούν τέλος με κλιμάκωση των κινητοποιήσεων τους «προστατεύοντας το δικηγορικό λειτούργημα και αποκρούοντας κάθε προσπάθεια αμφισβήτησης του θεσμικού ρόλου του δικηγόρου».

26.3.10

4ο: Παγκόσμιο Κύπελλο Ρυθμικής Γυμναστικής στην Καλαμάτα

Σε επίκεντρο της διεθνούς ρυθμικής γυμναστικής μετατρέπεται για τις επόμενες ημέρες η Καλαμάτα, που από σήμερα 26 έως τις 28 Μαρτίου θα φιλοξενήσει το παγκόσμιο κύπελλο «Καλαμάτα 2010», στο κλειστό γυμναστήριο «Τέντα».
Η διοργάνωση της μεσσηνιακής πρωτεύουσας πραγματοποιείται για 18η συνεχόμενη χρονιά, αλλά φέτος έχει ενταχθεί για πρώτη φορά στην σειρά των αγώνων του παγκοσμίου κυπέλλου της Διεθνούς Ομοσπονδίας Γυμναστικής (FIG), αποκτώντας ξεχωριστή αίγλη.
Η αυλαία της διοργάνωσης θα ανοίξει σήμερα, Παρασκευή 26/03, με το πρώτο σκέλος του γενικού αγώνα, ο οποίος χρησιμεύει για να βγει η κατάταξη στο σύνθετο, αλλά και ως προκριματικός για τα επιμέρους όργανα.
Στους αγώνες θα λάβουν μέρος συνολικά 82 αθλήτριες από 18 χώρες (Αυστρία, Αζερμπαϊτζάν, Λευκορωσία, Βουλγαρία, Καναδάς, Κύπρος, Αίγυπτος, Ελλάδα, Ισραήλ, Ιταλία, Ιαπωνία, Καζακστάν, Κορέα, Μεξικό, Πολωνία, Ρωσία, Σλοβενία και ΗΠΑ).
Το αγωνιστικό πρόγραμμα της διοργάνωσης:
Παρασκευή 26 Μαρτίου
14:00 - 16:00: Ατομικό (Γενικός αγώνας): Ασκήσεις με Σχοινάκι και Στεφάνι - Α’ Όμιλος
16:15 - 18:15: Ατομικό (Γενικός αγώνας): Ασκήσεις με Σχοινάκι και Στεφάνι - Β’ Όμιλος
18:30: Τελετή Έναρξης
19:00 - 19:50: Ανσάμπλ (Γενικός αγώνας): Ασκήσεις με ένα όργανο (5 Στεφάνια)
Σάββατο 27 Μαρτίου
13:00 - 15:00: Ατομικό (Γενικός αγώνας): Ασκήσεις με Μπάλα και Κορδέλα - Α’ Όμιλος
15:15 - 16:00: Ανσάμπλ (Γενικός αγώνας): Ασκήσεις με δύο όργανα (3 Κορδέλες / 2 Σχοινάκια)
16:15 - 18:15: Ατομικό (Γενικός αγώνας): Ασκήσεις με Μπάλα και Κορδέλα - Β’ Όμιλος
Κυριακή 28 Μαρτίου
13:00 - 13:30: Ατομικό: Τελικοί οργάνων - Σχοινάκι
13:30 - 14:00: Ατομικό: Τελικοί οργάνων - Στεφάνι
14:00 - 14:40: Ανσάμπλ: Τελικοί οργάνων - 5 Στεφάνια
14:45 - 15:15: Ατομικό: Τελικοί οργάνων - Μπάλα
15:15 - 15:45: Ατομικό: Τελικοί οργάνων - Κορδέλα
15:45 - 16:20: Ανσάμπλ: Τελικοί οργάνων - 3 Κορδέλες / 2 Σχοινάκια
17:00: Τελετή Λήξης

Βαριά τραυματισμένος στο Νοσοκομείο Καλαμάτας καθηγητής μετά από συμπλοκή με μαθητή

Βαριά τραυματισμένος νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Καλαμάτας ένας καθηγητής που ήρθε στα χέρια με... μαθητή!
Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής, ο μαθητής της Γ΄Λυκείου φοιτά στο 3ο λύκειο της πόλης και ο καθηγητής διδάσκει στο 4ο λύκειο.
Οι δύο ήρθαν στα χέρια από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία και ο 17χρονος χτύπησε τον καθηγητή στο πρόσωπο και τα χέρια, με αποτέλεσμα να τον στείλει στο νοσοκομείο βαριά τραυματισμένο.

Τράβηξαν τα καύσιμα από το Βολιβιανό Τσιγαράδικο

Ολοκληρώθηκε, σήμερα το μεσημέρι, η απάντληση από συνεργείο ιδιωτικής εταιρείας, των 27 Μ.Τ. καυσίμων-λιπαντικών και λοιπών ρυπογόνων ουσιών που βρίσκονταν στο Φ/Γ πλοίο «QUEEN ELIZABETH» σημαίας Βολιβίας, το οποίο είχε βρεθεί προσαραγμένο στη Μαραθούπολη Γαργαλιάνων , σε μικρή απόσταση από την ακτή στις 22/03/2010.

Απάντηση στην Ανάρτηση – Παρέλασε και το …ΠΑΜΕ

ΑΓΑΠΗΤΕ ΦΙΛΕ
ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΣΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΣΟΥ ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ ΕΠΑΨΑ ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΩ ΚΑΙ ΕΞΗΓΩ ΤΟ ΓΙΑΤΙ
1)ΠΟΙΟΣ ΣΟΥ ΕΙΠΕ ΠΩΣ ΟΤΑΝ ΠΑΛΕΥΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΟΥ,ΓΙΑ ΑΞΙΟΠΡΕΠΗΣ ΜΙΣΘΟΥΣ,ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΓΙΑ ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΚΛΠ ΚΑΝΕΙΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ ΟΠΩΣ ΓΡΑΦΕΙΣ
2)ΑΦΟΥ ΚΑΛΥΨΕΣ ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΜΑΘΕ ΛΟΙΠΟΝ ΠΩΣ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΝ ΕΚΑΝΕ ΜΟΝΟ ΤΟ ΠΑΜΕ ΚΑΙ ΟΧΙ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΟΠΩΣ ΓΡΑΦΕΙΣ...
3)ΠΟΙΟΣ ΣΟΥ ΕΙΠΕ ΠΩΣ ΜΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΝΑΜΕ ΔΕΝ ΣΕΒΑΣΤΗΚΑΜΕ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ;ΔΗΛΑΔΗ Η ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΜΝΥΜΟΣΥΝΑ ΚΑΙ Η ΕΘΥΜΟΤΥΠΙΚΗ ΠΛΕΟΝ ΠΑΡΕΛΑΣΗ.ΟΧΙ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΣΕ ΓΕΛΑΣΑΝΕ.ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΝ ΤΙΜΑΣ ΟΤΑΝ ΒΓΑΖΕΙΣ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΟΤΕ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΠΑΛΕΥΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΙΔΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΣΥΝΘΥΚΕΣ.ΔΙΟΤΙ ΤΟΤΕ ΕΙΧΑΜΕ ΤΟΝ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΖΥΓΟ ΤΩΡΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΟΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ,ΤΩΡΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΟΝ ΖΥΓΟ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΞΕΝΟΥ ΚΑΙ ΝΤΟΠΙΟΥ.Ο ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ ΕΛΕΓΕ ΤΣΕΚΟΥΡΙ ΚΑΙ ΦΩΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΕΝΟΥΣ.ΑΝ ΖΟΥΣΕ ΣΗΜΕΡΑ ΜΕ ΑΥΤΗΝ ΤΟΥ ΤΗΝ ΦΡΑΣΗ ΘΑ ΕΝΝΟΟΥΣΕ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΔΙΝΟΥΝ ΓΗ ΚΑΙ ΥΔΩΡ ΣΕ ΝΑΤΟ ΚΑΙ Ε.Ε. ΚΑΙ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΣΥΝΕΝΟΧΟΥΣ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΤΟΥΣ,ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΞΕΖΟΥΜΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΕΡΓΑΤΗ ΓΙΑ ΝΑ ΔΩΣΟΥΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΚΕΡΔΗΣΤΟΥΣ ΠΛΟΥΣΙΟΥΣ,ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΞΕΚΛΗΡΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΑΓΡΟΤΗ ΚΑΙ ΜΑΣ ΓΥΡΝΑΝΕ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΩΝ ΤΣΙΦΛΙΚΑΔΩΝ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΤΑ ΕΙΧΑΝ ΚΑΛΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΣΚΛΑΒΙΑΣ.ΕΜΕΙΣ ΤΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΥ ΜΠΗΚΑΜΕ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΑΡΕΛΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΝΟΜΙΜΑ, ΑΦΟΥ ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΗΣ ΠΑΡΕΛΑΣΗΣ ΛΕΕΙ ΠΩΣ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΠΑΡΕΛΑΣΗΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Ο ΛΑΟΣ, ΟΧΙ ΑΠΛΑ ΣΕΒΑΣΤΗΚΑΜΕ ΑΛΛΑ ΤΗΝ ΤΙΜΗΣΑΜΕ ΟΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΤΗΝ ΓΙΟΡΤΗ ΜΕ ΑΥΤΗΝ ΜΑΣ ΤΗΝ ΚΙΝΗΣΗ ΚΑΙ ΜΑΣ ΤΟ ΕΔΕΙΞΕ ΚΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΜΕ ΤΑ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΓΙΟΥΧΑΡΙΣΜΑΤΑ ΣΤΟΥΣ ΑΣΤΥΝΙΜΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΜΑΤΑΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑΝ ΝΑ ΜΑΣ ΕΜΠΟΔΙΣΟΥΝ.ΑΝΤΙΛΗΨΕΙΣ ΣΑΝ ΑΥΤΕΣ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ ΟΔΗΓΗΣΑΝ ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟ

Συνελήφθη παρουσιάστρια για πορνεία

Μετά την Τζούλια νέο σήριαλ στον κόσμο των επωνύμων αυτή την φορά το …αστέρι δεν προέρχεται από τον καλλιτεχνικό κόσμο αλλά από την …δημοσιογραφία
Η πασίγνωστη παρουσιάστρια ήταν γνωστή στο …συνάφι της για την πολυτελή ζωή που έκανε αλλά ο μισθός της δεν δικαιολογούσε την χλιδή και την πολυτέλεια μέσα στην οποία κινείτο
Η πανέμορφη κοπέλα, όμως, όπως διαφαίνεται από το γεγονός της σύλληψής της, εκτός από παρουσιάστρια στην τηλεόραση έκανε και άλλη δουλειά. Για την ακρίβεια έκανε «παρέα» σε πλούσιους κυρίους με ..χοντρά πορτοφόλια ενώ η ταρίφα της ήταν αρκετά υψηλή. Την διπλή ζωή της σταμάτησε η σύλληψη της και η παραπομπή της στον εισαγγελέα

Νάντια Γιαννακοπούλου : «Τιμές… φαρμάκι λόγω μη εφαρμογής του νόμου για την κοστολόγηση στα φάρμακα»

Η βουλευτής ΠΑΣΟΚ κ. Νάντια Ι. Γιαννακοπούλου κατέθεσε αναφορά προς την Υπουργό Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, σχετικά με την κρατική σπατάλη για φαρμακευτικές δαπάνες που πλέον αντιστοιχεί στο 4,5% του ΑΕΠ, συγκριτικά με το 1,5% του ΑΕΠ το 1998.
Η αναφορά αυτή έρχεται να αναδείξει το ζήτημα του «καπέλου» στα φάρμακα, μεγέθους 1,9 δις ευρώ, λόγω αδυναμίας εφαρμογής σωστού και διαφανούς τρόπου τιμολόγησης και ελέγχου των τιμών που οδηγεί σε υπερτιμολογήσεις, ακόμα και της τάξης του 50%. Σύμφωνα με στοιχεία του Υπουργείου, μάλιστα, o μέσος όρος υπερτιμολόγησης, μόνο για τα έξι πρώτα σε κυκλοφορία φάρμακα, έφτασε το 31% και τα 2,97 δις ευρώ το 2009. Συγκεκριμένα, υπολογίζεται ότι η δαπάνη των ασφαλιστικών ταμείων για φάρμακα θα σκαρφαλώσει στα 10,5 δις ευρώ για το έτος 2010, τη στιγμή που το 2003 η αντίστοιχη δαπάνη ανερχόταν στα 4 δις ευρώ. Όπως υπογραμμίζεται στην αναφορά, οι αιτίες που έχουν οδηγήσει σε αυτήν την κατάσταση είναι πολυεπίπεδες. Χαρακτηριστικά αναφέρεται ότι το Δημόσιο δεν μπορεί να εισπράξει το 4% της έκπτωσης στη χονδρική τιμή που είναι υποχρεωμένοι να δίνουν οι εισαγωγείς, επειδή αδυνατεί να καταγράψει τις συνταγές, με αποτέλεσμα να χάνει γύρω στα 110 εκ. ευρώ κάθε χρόνο. Άλλες ρυθμίσεις που ευθύνονται για την κατάσταση είναι η έλλειψη μιας συνεχώς τροφοδοτούμενης βάσης δεδομένων με τις τιμές όλων των φαρμάκων που κυκλοφορούν στις 27 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Η κ. Γιαννακοπούλου ζητά με την αναφορά της, την εφαρμογή του ισχύοντος νομικού πλαισίου σύμφωνα με το οποίο οι τιμές των φαρμάκων στην Ελλάδα προκύπτουν από τον μέσο όρο των τριών χαμηλότερων τιμών στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς στην πραγματικότητα, η τιμή στο φαρμακείο είναι σημαντικά ακριβότερη. Επιπρόσθετα, η βουλευτής Μεσσηνίας ζητά την καλύτερη οργάνωση των αρμόδιων υπηρεσιών, ώστε να ανανεώνονται οι τιμές σε φάρμακα που έχουν φθηνύνει και να αναθεωρούνται οι τιμές για φάρμακα των οποίων η «πατέντα» για τα δικαιώματα έχει λήξει και θα μπορούσαν τα ταμεία να τα αγοράζουν φθηνότερα.

Λειτουργεί η Μονή Καλογραιών της Καλαμάτας


Κανονικά λειτουργεί πλέον η Ιερά Μονή Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στην Καλαμάτα, καθώς αίρεται το πνευματικό και κανονικό επιτίμιο της ακοινωνησίας που είχε επιβληθεί πριν μήνες στις μοναχές. Σε δελτίο Τύπου της Ιεράς Μητρόπολης Μεσσηνίας, τονίζεται ότι η απόφαση αυτή ελήφθη επειδή η γυναικεία αδελφότητα της Μονής Καλογραιών υπέδειξε πνεύμα εμπράκτου υπακοής, ταπεινώσεως και μετανοίας. Είχε προηγηθεί η παραίτηση της ηγουμένης της Μονής Βρυαίνης Μάτσης και ο διορισμός από τον Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομο προσωρινού ηγουμενοσυμβουλίου. Σύμφωνα με την απόφαση, καθήκοντα ηγουμένης αναλαμβάνει η Μοναχή Γερσίμη Τσίρμπα και καθήκοντα ηγουμενοσυμβούλων οι μοναχές Παυλίνα Λυμπεροπούλου και Αλεξία Κοζομπόλη.Πάντως με δηλώσεις της στην τοπική εφημερίδα «Ελευθερία» η παραιτηθείσα ηγουμένη καταγγέλλει ότι εξαναγκάστηκε να επικαλεστεί λόγους υγείας και γήρατος, μετά από επιθυμία του δεσπότη και με παραίνεση του αρχιμανδρίτη Ιερωνύμου που είχε αναλάβει την ανακριτική διαδικασία στο μοναστήρι. «Πράξη ηρωική και αξιέπαινη» προκειμένου να επέλθει ειρήνη στο Μοναστήρι, χαρακτήρισε την παραίτηση της ηγουμένη ο μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος μιλώντας στην ΕΡΑ Καλαμάτας. Ο κ. Χρυσόστομος διευκρίνισε επίσης πως η παραίτηση της καθηγουμένης «ούτε εξαναγκάστηκε ούτε εκβιάστηκε».
Ερα Καλαμάτας

ΤΕΔΚ Μεσσηνίας επίκεντρο ο «Καλλικράτης »

Με επίκεντρο τους προβληματισμούς των αυτοδιοικητικών για την νέα χωροταξία των διευρυμένων δήμων που θα προκύψουν με την εφαρμογή του σχεδίου «Καλλικράτης», συνεδριάζει σήμερα στις 8 το βράδυ στα γραφεία του το Δ.Σ. της ΤΕΔΚ Μεσσηνίας. Θέμα της συνεδρίασης είναι η διατύπωση προτάσεων των παραγόντων της Πρωτοβάθμιας Αυτοδιοίκησης του Νομού μας για την νέα διοικητική μεταρρύθμιση και το σχέδιο «Καλλικράτης». Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, που θα ληφθούν υπόψη στην αποψινή συνεδρίαση προβλέπεται στη Μεσσηνία να δημιουργηθούν από 4 έως 7 δήμοι, με τα όριά τους να ταυτίζονται σε πρώτη φάση με τα όρια των παλιών επαρχιών Καλαμάτας, Μεσσήνης, Πύλου και Τριφυλίας.
Ερα Καλαμάτας

Πιο ασφαλές το Gmail

H Google εγκαινίασε ένα νέο χαρακτηριστικό για το Gmail, το οποίο ενημερώνει τους χρήστες της υπηρεσίας αν έχει εντοπιστεί "ύποπτη" δραστηριότητα στο λογαριασμό τους."Αν δούμε ότι κάτι ασυνήθιστο συμβαίνει στο λογαριασμό σας, θα σας ειδοποιήσουμε με ένα αντίστοιχο μήνυμα", δήλωσε ο υπεύθυνος ανάπτυξης του Gmail Pavni Diwanji σε ένα πρόσφατο post στο blog του.
Ασυνήθιστη δραστηριότητα για τη Google σημαίνει πρόσβαση στο λογαριασμό του χρήστη από IP που βρίσκεται σε μακρινή χώρα και σε αυτές τις περιπτώσεις θα υπάρχει σχετικό μήνυμα για να ενημερώνεται και ο χρήστης ανάλογα. Συγκεκριμένα, στην προειδοποίηση θα εμφανίζονται όλες οι τελευταίες IPs που έχουν συνδεθεί στο λογαριασμό του για να μπορεί να ενημερώνεται και να πράττει αναλόγως.
Nooz.gr

Συνελήφθη 22χρονος εμπλεκόμενος στην υπόθεση της τρομοκρατίας

Ένα ακόμα άτομο που φέρεται από την αστυνομία ότι εμπλέκεται στην υπόθεση της τρομοκρατίας που αφορά το σπίτι της οδού της 25ης Μαρτίου στο Χαλάνδρι συνελήφθη σήμερα στις 1.30 το μεσημέρι στο Βόλο από αστυνομικούς της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας.
Πρόκειται για έναν 22χρονο φοιτητή σε βάρος του οποίου είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης από τα πρώτα έξι που εκδόθηκαν για την υπόθεση και αναζητούνταν. Σύμφωνα με την αστυνομία το ένταλμα σύλληψης είχε εκδοθεί με βάση δακτυλικό αποτύπωμα του 22χρονου που είχε βρεθεί σε πλακάκι του μπάνιου στο σπίτι του Χαλανδρίου.

Συνεχείς ασθενείς σεισμοί στην Πάτρα

Ασθενείς σεισμικές δονήσεις γίνονταν αισθητές καθ΄ όλη τη διάρκεια της νύχτας στην Πάτρα και σε γειτονικές περιοχές. Οι δονήσεις αυτές συνοδεύονταν και από υπόκωφη βοή, με αποτέλεσμα να προκαλέσουν ανησυχία σε αρκετούς κατοίκους.
Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, οι σεισμοί είχαν πολύ μικρή ένταση, δηλαδή κάτω από 4 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ, αλλά ήταν επιφανειακοί και ως εκ τούτου γίνονταν αντιληπτοί από τους κατοίκους.
Μάλιστα, δεν ήσαν λίγοι αυτοί που προτίμησαν να περάσουν τη νύχτα μακριά από τα σπίτια τους. Οι σεισμικές δονήσεις ξεκίνησαν λίγο μετά τις 11 το βράδυ της Πέμπτης και γίνονταν αισθητές μέχρι και τις 7.00 το πρωί της Παρασκευής.

Εθνική επέτειος – Παρέλασε και το ….ΠΑΜΕ

Μικρής έκτασης επεισόδια σημειώθηκαν χθες , στην καθιερωμένη παρέλαση για την επέτειο της 25ης Μαρτίου στη Καλαμάτα .
Μια ομάδα του ΠΑΜΕ και άλλων οργανώσεων θέλησε να μπει στην πορεία της παρέλασης με αποτέλεσμα να προκληθεί αναστάτωση με τις δυνάμεις της αστυνομίας που θέλησαν να τους εμποδίσουν.
Τελικά κατάφεραν να σπάσουν το αστυνομικό μπλόκο και να κάνουν πορεία στο κέντρο της πόλης φωνάζοντας συνθήματα για την πολιτική της κυβέρνησης.
Εντάξει βρέ …σύντροφοι είπαμε δίκαια τα αιτήματα των εργαζομένων των συνταξιούχων των ανέργων αλλά υπάρχει και η ιστορική μνήμη και τα ιερά σύμβολα των αγώνων του Ελληνικού έθνους έχετε άλλες 364 ημέρες μπροστά σας για …επαναστατική γυμναστική σεβαστείτε τουλάχιστον την ημέρα που μας καθιέρωσε σαν Εθνική οντότητα στον σύγχρονο κόσμο μην τα ισοπεδώνετε όλα μπροστά στην κομματική σας σκοπιμότητα

Τζούλια Αλεξανδράτου και η "αποτυχημένη χωριατοπούλα" Σάσα

Η κόντρα ανάμεσα στη Τζούλια Αλεξανδράτου και τη Σάσα Μπάστα καλά κρατεί, με όπλα μηνύσεις, δελτία τύπου και απειλές για ασφαλιστικά μέτρα.
Παρόλα αυτά η Τζούλια, μόλις έληξε το αυτόφωρο από τη μήνυση που υπέβαλε εναντίον της η Σάσα Μπάστα, πήρε ένα λίαρ τζετ και πετάχτηκε μέχρι την Κύπρο για επαγγελματικές εμφανίσεις.
Μάλιστα στην πτήση από Αθήνα για Κύπρο η Τζούλια ήταν μόνη στο Λίαρ Τζετ με τον μάνατζέρ της Μένιο Φουρθιώτη και, όπως είπαν, απόλαυσαν το ταξίδι, πίνοντας …σαμπάνια και καπνίζοντας …πούρα. Έλυσαν όμως και τις απορίες όλων μας για το τι έφαγαν στον αέρα, αφού όπως είπαν δείπνησαν με σούσι.
Τώρα σε ότι αφορά την κόντρα Τζούλιας – Σάσας, η Τζούλια εξέδωσε μεν δελτίο τύπου μετά τη μήνυση της Σάσας Μπάστα, ωστόσο απειλεί και με ασφαλιστικά μέτρα, ζητώντας 50. 000 ευρώ κάθε φορά που θα αναφέρεται στο όνομα της.
Λάβρος κατά της Σάσας Μπάστα εξακολουθεί να είναι πάντως ο μάνατζερ της Τζούλιας, ο οποίος την αποκαλεί «αποτυχημένη χωριατοπούλα» και της λέει να "πάει να φυλάξει κατσίκια".
madata

25.3.10

Ψήνεται…… η τιμή του οβελία

Αισιόδοξοι εμφανίζονται κάποιοι από τους κτηνοτρόφους για την τιμή που αναμένεται να αγγίξει ο οβελίας. Οι πρώτοι ικανοποιημένοι κτηνοτρόφοι είναι οι Κρητικοί οι οποίοι ήρθαν την περασμένη εβδομάδα σε συμφωνία με αλυσίδα σούπερ μάρκετ για 10.000 αρνιά και 4.500 κατσίκια έναντι 5,90 ευρώ το κιλό.
Για το σύνολο της χώρας, οι επόμενες ημέρες θα είναι καθοριστικές καθώς ξεκινάει το παζάρεμα των τιμών με κτηνοτρόφους να υποστηρίζουν ότι οι τιμές μπορεί να φτάσουν και τα 7 ευρώ.
Βεβαίως, σε περίοδο οικονομικής κρίσης, κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος για τη ζήτηση τελικά θα υπάρξει από την αγορά.
Από την πλευρά του, το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων αποφάσισε να δημιουργήσει μια Επιτροπή Εκτάκτου Ανάγκης, που την έχει επανδρώσει με στελέχη του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, του ΕΛΟΓΑΚ και θα συνδράμει και το Σώμα Οικονομικού Ελέγχου (πρώην ΣΔΟΕ), η οποία προχωρεί σε ελέγχους στις εισαγωγές σε τελωνεία, κεντρικές αγορές και άλλα σημεία απ΄ όπου «περνάνε» φορτία αμνοεριφίου.

Ρεκόρ αναλήψεων από φημολογία για χρεοκοπία της Ελλάδας και …επιστροφή στην δραχμή

Η οικονομική κρίση και η έλλειψη ρευστότητας, οδήγησε χθές κατά «κύματα» τους Δημοσίους Υπαλλήλους στα γκισέ των Τραπεζών για να «σηκώσουν» το δώρο του Πάσχα.
Όμως η εικόνα της «ουράς», δεν άργησε να δημιουργήσει την … «πληροφορία» ότι επίκειται λόγω μη δανεισμού της Ελλάδας, χρεοκοπία της χώρας, με αποτέλεσμα στις «ουρές», γρήγορα να προστεθούν και άτομα που έσπευσαν να «σηκώσουν» όλες τις καταθέσεις τους
Οι περισσότεροι ζητούσαν επίμονα από τους τραπεζικούς να κάνουν ανάληψη το σύνολο του ποσού που είχαν στους λογαριασμούς τους με το σκεπτικό άλλοι να τα πάνε στην Κύπρο και άλλοι να τα κρύψουν σπίτια τους.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το ίδιο αφορά και τους προθεσμιακούς λογαριασμούς που γίνεται και εκεί πληθώρα αναλήψεων αδιαφορώντας για την επιβάρυνση που είχαν για πρόωρη ανάληψη από τις τράπεζες.

«Εστίες » βακτηρίων οι κάδοι σκουπιδιών

Βρώμικοι, αντιλειτουργικοί και με φθορές είναι οι περισσότεροι κάδοι των απορριμμάτων, όπως προκύπτει από μελέτη –την πρώτη του είδους πανελλαδικά- που παρουσιάστηκε στο 8ο Πανελλήνιο Συνέδριο Δημόσιας Υγείας πριν λίγες μέρες στην Αθήνα. Η μελέτη, που παρουσιάστηκε από τον Αριστομένη Κατσιώλη, έδειξε ότι το 88% των κάδων δεν ήταν καθαροί! Οι συντάκτες της μελέτης εξέτασαν την «Παρουσία πολυανθεκτικών βακτηρίων στα χερούλια των κάδων απορριμμάτων» και τις επιπτώσεις στη δημόσια υγεία. Συμπληρώθηκαν ερωτηματολόγια κλειστού τύπου για να καταγραφεί η υγειονομική κατάσταση των κάδων. Στα ερωτηματολόγια καταγράφηκε η θέση του κάδου (οδός), η κατάσταση του κάδου (καθαρός – μη καθαρός), αν ήταν σπασμένος (Ναι – Όχι), αν λειτουργούσε το ποδοκίνητο άνοιγμα (Ναι – Όχι) και αν είχε σκουπίδια ο κάδος (Ναι – Όχι).
Οι δειγματοληψίες πραγματοποιήθηκαν την ίδια ημέρα, τις πρώτες πρωϊνές ώρες. Τα δείγματα αναλύθηκαν για την παρουσία ολικού αριθμού βακτηρίων και στη συνέχεια τυποποιήθηκαν τα απομονωμένα βακτήρια με την εφαρμογή πρότυπων τεχνικών. Επίσης ελέγχθηκε η ανθεκτικότητα των απομονωμένων βακτηρίων σε αντιβιοτικά.

Η Τζούλια για την Μπάστα: Δεν ασχολούμαι με ιερόδουλες!

''Σας παρακαλώ... Δεν ασχολούμαι με ιερόδουλες!'' απάντησε η Τζούλια Αλεξανδράτου σχολιάζοντας τις δηλώσεις της Σάσας Μπάστα για την ίδια και το καυτό της video. Η κόντρα που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στις δυο τους φαίνεται να φουντώνει και η Σάσα ήδη απάντησε με μήνυση...
Η σταγόνα, που φαίνεται ότι ξεχείλσε το ποτήρι για την Τζούλια, ήταν η δήλωση της Σάσας Μπάστα ότι εάν είχε κάνει ή ίδια αυτό το dvd θα αυτοκτονούσε! Η απάντηση της Τζούλιας ήρθε αρχικά μέσα από τη συνέντευξή της στην Ελεωνόρα Μελέτη. ''Εγώ εάν ήμουν η ίδια η Τζούλια, θα αυτοκτονούσα!'' δήλωσε όλο νόημα...
Δεν σταμάτησε όμως εκεί. Όταν ρωτήθηκε σχετικά από δημοσιογράφους στη Λάρισα, όπου βρισκόταν, η Τζούλια ήταν κάτι παραπάνω από δηκτική. ''Σας παρακαλώ... Δεν ασχολούμαι με ιερόδουλες!''
Πώς είπατε; Δεν καταλάβατε; Μα πόσο πιο σαφές να το κάνει η κοπέλα! Θέλετε παραπάνω διευκρινίσεις; Ο μάνατζερ της Τζούλιας, Μένιος Φουρθιώτης, θα σας τις δώσει...
''Δεν φτάνει που εκδίδεται η Σάσα, ασκώντας το αρχαιότερο επάγγελμα του κόσμου, αλλά επειδή ξέρω και πελάτες της η ταρίφα της είναι μόλις 100 ευρώ!'' δήλωσε on camera ο κύριος Φουρθιώτης.
Έξαλλη (και με το δίκο της) η Σάσα κατέθεσε αμέσως μήνυση κατά της Τζούλιας και του συνεργάτη της.

Τζόγος να γίνεται με τον …Καλλικράτη

Κάθε μέρα τα τοπικά ΜΜΕ μας βομβαρδίζουν με τις αλλαγές που θα επιφέρει ο Καλλικράτης στο τοπίο της Τοπικής και Νομαρχιακής αυτοδιοίκησης .Αποκλειστικές πληροφορίες που λίγο διαφέρουν από τις προγνώσεις του Προπό 1-2-Χ κάπου θα καθίσει το παιχνίδι. Την μια μέρα μας μιλάνε για 4 δήμους την άλλη για 6 την επομένη για 9 και το δούλεμα του πολίτη πάει σύννεφο.
Όπου και να καθίσει η μπίλια θα είναι μέσα δεν μπορεί κάπου θα έχουν πιάσει τον αριθμό των Δήμων και θα φωνάζουν ότι δικαιώθηκαν οι ….αποκλειστικές τους πληροφορίες. Αγαπητοί αναγνώστες η αλήθεια είναι μία το χωροταξικό το χειρίζεται αποκλειστικά ο ΥΠΕΣ Γιάννης Ραγκούσης και μια στενή ομάδα συνεργατών .Οι διαρροές και οι αποκλειστικές πληροφορίες είναι εκ του …πονηρού και ασκήσεις επί χάρτου .Υπομονή λοιπόν σε λίγες ημέρες θα δοθεί στην δημοσιότητα για διαβούλευση και τότε θα γνωρίσουμε όλοι τι αλλαγές θα επιφέρει στην Αυτοδιοίκηση. Το μόνο σίγουρο είναι ότι οι εκλογές της 14ης Νοεμβρίου 2010 θα γίνουν με το νέο χωροταξικό και από 1-1-2011 το τοπίο δεν θα είναι ποια το ίδιο

Καλλικράτης και στους αγροτικούς συνεταιρισμούς

''Καλλικράτης'' και στους Συνεταιρισμούς προωθείται από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, ορίζοντας ως εδαφική περιφέρεια του πρωτοβάθμιου Συνεταιρισμού αυτή των δήμων που θα προκύψουν από την εφαρμογή της διοικητικής μεταρρύθμισης.
Μία από τις βασικές αλλαγές που προωθούνται είναι ότι στους Συνεταιρισμούς θα μπορούν να ενταχθούν μόνο οι κατά κύριο επάγγελμα αγρότες, αυτοί που ασχολούνται με τη γεωργία στο 50% του ετήσιου χρόνου απασχόλησης, είναι ασφαλισμένοι ή συνταξιοδοτούνται από τον ΟΓΑ και έχουν το 35% του ετήσιου εισοδήματος από αγροτικές εργασίες. Ήδη έχει ετοιμαστεί η πρόταση νόμου για τους Αγροτικούς Συλλόγους, σύμφωνα με την οποία ο καθένας από αυτούς θα έχει ως περιφέρεια τουλάχιστον αυτή των νέων δήμων και μέγιστη περιφέρεια τα διοικητικά όρια δύο όμορων δήμων.Ωστόσο, ακόμη δεν υπάρχει σαφής εικόνα για τον αριθμό των αγροτών, ενώ παραμένει ασαφές το περιεχόμενο του «κατά κύριο επάγγελμα» αγρότη.

Ένα γράμμα του Μάριου Ζ από τον Κορυδαλλό

Α’ ΠΤΕΡΥΓΑ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ
21.03.2010
Πέντε βράδια μετά τον εγκλεισμό μου στον Κορυδαλλό και παραμένω κι εγώ θεατής σε αυτό το βρώμικο παιχνίδι που έχει στηθεί εις βάρος μου. Δεν καταλαβαίνω αν το μίσος μεγαλώνει ή η μοναξιά με καταρρακώνει. Βρίσκομαι άδικα εδώ μέσα και δεν γνωρίζω που και πως να το φωνάξω. Ευτυχώς υπάρχουν κάποιοι καλοί άνθρωποι εκεί έξω που το φωνάζουν και για μένα
Tι θα γίνει με αυτό το ‘’αστείο ‘’ τελοσπάντων ; Θα δωθεί ένα τέλος τώρα, που θα μπορούσε να σημάνει ένα τέλος και για τους υπόλοιπους; Είναι κρίμα νέοι άνθρωποι να μην μπορούν να είναι ελεύθεροι να ...
δημιουργήσουν κι να προσφέρουν. Εάν ένα τέτοιο κόσμο θέλετε, με μεθόδους τις οποίες βιώνω εδώ και κάποιες μέρες, το καταφέρνετε. Αλλά το πουλί ακόμα και στο κλουβί πετάει γιατί έχει φτερά και νου. Μην το τσακίζετε άλλο.
Κάποιος να στείλει την αγάπη μου και δύο μπουρμπουλήθρες στα παιδάκια μου στο κολυμβητήριο. Θα είναι ίσως το πιο δύσκολο απ’ όλα να τους εξηγήσω τι συνέβη. Να συνεχίσουν να χτυπάνε πάντα δυνατά τα ποδαράκια τους, για να ξεφύγουν απ’ αυτούς που δεν φροντίζουν για ένα καλύτερο μέλλον γι’ αυτά.
Μάριος Ζ.

Αυξάνεται ο συντελεστής επιστροφής ΦΠΑ στους αγρότες

Από 7 και 4% σε 11% αυξάνεται ο συντελεστής επιστροφής ΦΠΑ στους αγρότες, προβλέπει το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, που ψήφισε η βουλή, την Τετάρτη. Ο νέος συντελεστής ισχύει για τις πωλήσεις αγροτικών προϊόντων και παροχή αγροτικών υπηρεσιών που πραγματοποιήθηκαν από 1/1/2010, δηλαδή θα εφαρμοστεί και για τις αιτήσεις που θα υποβληθούν εφέτος.
Όσον αφορά την επιβολή ΦΠΑ στα προϊόντα των πολιτών λαϊκών αγορών διευκρινίζεται ότι οι αγρότες που πωλούν τα προϊόντα τους στις λαϊκές υπάγονται υποχρεωτικά στο κανονικό καθεστώς ΦΠΑ από την ημερομηνία που θα τεθεί σε ισχύ η υποχρέωσή τους για τήρηση βιβλίου εσόδων-εξόδων και έκδοση αποδείξεων.
Εξάλλου στον συντελεστή ΦΠΑ 10% εντάσσονται οι παρεχόμενες υπηρεσίες από ιδιωτικά θεραπευτήρια αλλά και συγγραφείς, καλλιτέχνες και ερμηνευτές έργων τέχνης.
Επίσης, στον υψηλό συντελεστή 21% εντάσσονται οι παρεχόμενες υπηρεσίες από δικηγόρους, συμβολαιογράφους, άμισθους υποθηκοφύλακες και δικαστικούς επιμελητές.

Στις 17 Απριλίου ο διαγωνισμός για προσλήψεις στην ΕΤΕ

Tο Σάββατο 17 Απριλίου (ώρες εξέτασης 10:00 π.μ. – 14:00 μ.μ.) θα διεξαχθεί ο διαγωνισμός για την πρόσληψη 230 υπαλλήλων του Κλάδου Κύριου Προσωπικού στην Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος, που προκηρύχθηκε στις 12.2.2010.
Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του ΑΣΕΠ οι υποψήφιοι οφείλουν να προσέλθουν στα εξεταστικά κέντρα μεταξύ 09:00 και 09:30 π.μ. Μετά το κλείσιμο των θυρών, στις 09:30, δεν θα επιτρέπεται η είσοδος.
Οι πίνακες με τα εξεταστικά κέντρα του διαγωνισμού έχουν αναρτηθεί στη Διεύθυνση Προσωπικού της ΕΤΕ (Αιόλου 86, 1ος όροφος), σε όλα τα καταστήματα της τράπεζας και στην ιστοσελίδα της ΕΤΕ ( www.nbg.gr ). Οι υποψήφιοι μπορούν επίσης να πληροφορηθούν το εξεταστικό τους κέντρο στην ιστοσελίδα του ΑΣΕΠ ( www.asep.gr ).

24.3.10

25η Μαρτίου: Παλαιών Πατρών Γερμανός ….Επανάσταση με πείραμα ….τηλεδιάσκεψης

H ύψωση του λαβάρου της Επανάστασης από τον Παλαιών Πατρών Γερμανό στην Αγία Λαύρα στις 25 Μαρτίου 1821 πρέπει να είναι το πρώτο στην παγκόσμια ιστορία πετυχημένο πείραμα ...τηλεδιάσκεψης. Μόνο έτσι θα μπορούσε ο Γερμανός να ευλογήσει τα όπλα στην Αγία Λαύρα, ενώ εκείνη την ημέρα βρισκόταν στο Αίγιο. Μύθοι σύμφωνα με τους λεγόμενους "αναθεωρητές", αλήθειες σύμφωνα με τους λεγόμενους "ορθόδοξους". Εμεις καταγράφουμε τις απόψεις και τα επιχειρήματα των δύο πλευρών.
Τι έγινε την 25η Μαρτιου
Σύμφωνα με τους «προοδευτικούς» η επιλογή της συγκεκριμένης ημερομηνίας έγινε πολλά χρόνια αργότερα, το 1838, με βασιλικό διάταγμα του Οθωνος και με προφανή στόχο να συνδεθεί η Επανάσταση με τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου, μια μεγάλη γιορτή της Χριστιανοσύνης. Αναφέρει το διάταγμα: «Θεωρήσαντες ότι η ημέρα της 25 Μαρτίου, λαμπρά καθ’ εαυτήν εις πάντα Έλληνα διά την εν εαυτή τελουμένην εορτήν του Ευαγγελισμού της Υπεραγίας Θεοτόκου, είναι προσέτι λαμπρά και χαρμόσυνος διά την κατ’ αυτήν την ημέραν έναρξιν του υπέρ της ανεξαρτησίας αγώνος του Ελληνικού Εθνους, καθιερούμεν την ημέραν ταύτην εις το διηνεκές ως ημέραν Εθνικής Εορτής». Πού ήταν ο Π.Π. Γερμανός; Όχι πάντως στην Αγία Λαύρα. Ένα τόσο σημαντικό γεγονός ασφαλώς θα το κατέγραφε στα απομνημονεύματά του. Όμως δεν κάνει καμία αναφορά, διότι ήταν στο Αίγιο! Τότε πότε ξεκίνησε η Επανάσταση; H Επανάσταση άρχισε σε δύο ημερομηνίες: Στις 22 Φεβρουάριου στις παραδουνάβιες ηγεμονίες και στις 23 Μαρτίου στην Καλαμάτα
nooz

Εντατικοί έλεγχοι στην πασχαλινή αγορά από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης

Κινητοποιούνται οι υπηρεσίες του Δημοσίου για να ελέγξουν την πασχαλινή αγορά και ιδιαίτερα την αγορά κρεάτων. Όπως ανακοινώθηκε, το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ο ΣΔΟΕ, ο ΕΦΕΤ και άλλες υπηρεσίες ετοίμασαν σχέδιο μαζικών ελέγχων με στόχο την προάσπιση της Δημόσιας Υγείας και τη διασφάλιση των συμφερόντων των καταναλωτών. Ειδικότερα, οι έλεγχοι στο κρέας αναμένεται να επικεντρωθούν στο πρόβειο και το κατσικίσιο.
Αναλυτικά, το σχέδιο περιλαμβάνει:
1. Έλεγχος εισαγωγών σφάγιων. Στόχος είναι η πιστοποίηση της καταλληλότητας των εισαγόμενων προϊόντων, γι αυτό θα ενταντικοποιηθούν οι έλεγχοι στους συνοριακούς σταθμούς, θα υπάρχει ηλεκτρονική παρακολούθηση των φορτίων, καθολικός έλεγχος παρτίδων σε ότι αφορά την ταυτοποίηση και επιβεβαίωση άφιξης στον προορισμό με επιτόπιο έλεγχο. Επίσης, θα υπάρχει έλεγχος συνοδευτικών εγγράφων φορτίων από το ΣΔΟΕ (είδος φορτίου, αριθμός σφάγιων, αποστολέας, κωδικός σφαγείου, παραλήπτης, εγκατάσταση προορισμού, ύπαρξη σήμανσης καταλληλότητας, ωοειδής σφραγίδα με τον κωδικό σφαγείου που αποτελείται από τη συντομογραφία χώρας προέλευσης και τον αριθμό του σφαγείου)...
2. Έλεγχος σφάγιων ενδοκοινοτικού εμπορίου. Στόχος η πιστοποίηση της ποιότητας των διακινούμενων προϊόντων και η αποφυγή παραποίησης της προέλευσης - καταγωγής τους. Θα υπάρχει έλεγχος σήμανσης καταλληλότητας με επιτόπιο έλεγχο στις ψυκτικές εγκαταστάσεις εμπόρων, καθώς και διασταύρωση στοιχείων εμπορικών συνοδευτικών εγγράφων, στοιχείων αποθήκης και παραλαβών, ενώ θα υπάρχει έλεγχος συνοδευτικών εγγράφων φορτίων από το ΣΔΟΕ.
3. Έλεγχος ζώντων ζώων ενδοκοινοτικού εμπορίου. Στόχος η αποτροπή των "ελληνοποιήσεων" προϊόντων που προέρχονται από κράτη-μέλη της Ε.Ε. Θα υπάρχουν έλεγχοι στους συνοριακούς σταθμούς, ηλεκτρονική παρακολούθηση των φορτίων,διασταύρωση ηλεκτρονικών δεδομένων και της δήλωσης άφιξης φορτίου, διασταύρωση με στοιχεία της κτηνιατρικής βάσης δεδομένων, επιβεβαίωση άφιξης προορισμού και κατεύθυνσης φορτίου (άμεση σφαγή, πάχυνση, αναπαραγωγή) με επιτόπιο έλεγχο στην εγκατάσταση προορισμού, ταυτοποίηση φορτίων και έλεγχος συνοδευτικών εγγράφων φορτίων από το ΣΔΟΕ (είδος και ποσότητα, χώρα προέλευσης, αριθμοί ενωτίων, κατεύθυνση, αποστολέας, παραλήπτης και εγκατάσταση προορισμού).
4. Έλεγχος στα σφαγεία με στόχο την αποτροπή παραποίησης της προέλευσης - καταγωγής του σφάγιου.Θα υπάρχει ηλεκτρονική παρακολούθηση των αφίξεων για σφαγή, προ σφαγής έλεγχος - έλεγχος ταυτότητας ζώων, διασταύρωση ταυτότητας ζώων (ενώτια) και συνοδευτικών εγγράφων και εγγράφων κυκλοφορίας, διασταύρωση ηλεκτρονικών δεδομένων και της δήλωσης άφιξης φορτίου σε περίπτωση ενδοκοινοτικού εμπορίου, διασταύρωση με στοιχεία της κτηνιατρικής βάσης δεδομένων, επιβεβαίωση άφιξης προορισμού και κατεύθυνσης φορτίου (άμεση σφαγή) σε περίπτωση ενδοκοινοτικού εμπορίου, επίθεση επί του σφάγιου σφραγίδας καταλληλότητας και σφραγίδας προέλευσης κατ` αντιστοιχία με την ταυτότητα του ζώου, έλεγχος εμπορικών συνοδευτικών εγγράφων σφάγιων, έλεγχος ισοζυγίου κρέατος στα σφαγεία, αντιστοίχιση εμπορικών και υγειονομικών συνοδευτικών εγγράφων ζώντων ζώων και εμπορικών συνοδευτικών εγγράφων σφάγιων.
5. Έλεγχος στις αγορές χονδρικής πώλησης, με στόχο την αποτροπή παραποίησης της προέλευσης - καταγωγής προϊόντων. Θα υπάρχει έλεγχος εμπορικών συνοδευτικών εγγράφων και ταυτοποίηση του φορτίου (ύπαρξη σήμανσης καταλληλότητας και προέλευσης).
6. Ελεγχος στη λιανική πώληση (κρεοπωλεία, σούπερ μάρκετ, λαϊκές αγορές), με στόχο αποτροπή παραποίησης της προέλευσης - καταγωγής των προϊόντων στα σημεία τελικής διάθεσης στον καταναλωτή.Τα μέτρα που θα ληφθούν αφορούν τον έλεγχο σήμανσης καταλληλότητας και προέλευσης με επιτόπιο έλεγχο στα σημεία, τα εμπορικά συνοδευτικά έγγραφα - έλεγχος αναγραφής καταγωγής - προέλευσης του κρέατος, τις ετικέτες, έλεγχος αναγραφής καταγωγής - προέλευσης του κρέατος, ενώ θα υπάρχει έλεγχος ζυγιστικών μηχανών για αναγραφή καταγωγής - προέλευσης του κρέατος.
Ο μεγαλύτερος αριθμός υπαλλήλων θα διατεθεί για τον έλεγχο της λιανικής διότι και τα σημεία είναι πολλά και οι έλεγχοι απαιτούν την έντονη φυσική παρουσία ελεγκτών.
Εντοπισμός φορτίου αρνιών Βουλγαρίας που προορίζονταν για ελληνοποίηση
Άμεσα αποτελέσματα είχε η κινητοποίηση των κρατικών φορέων για τον έλεγχο της πασχαλινής αγοράς. Όπως ανακοινώθηκε, εντοπίστηκε φορτίο 152 βουλγαρικών αμνοεριφίων που προοριζόταν για την ελληνική αγορά ως ελληνικά.
Όπως δήλωσε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιώργος Κανελλόπουλος, σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες, το υπουργείο προχώρησε στον εντοπισμό του φορτίου, μέσω του ευρωπαϊκού ηλεκτρονικού συστήματος παρακολούθησης ενδοκοινοτικού εμπορίου ζώντων ζώων.
Συμπλήρωσε δε ότι το φορτίο κατευθυνόταν για άμεση σφαγή στα σφαγεία Σκύδρας. Έφερε ως παραλήπτη τον ΙΩΑΝΝΗ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗ &ΣΙΑ Ο.Ε. - ΕΜΠΟΡΙΑ ΚΡΕΑΤΩΝ ΓΙΑΝΝΕΛΗ.
Από την πλευρά του, ο παραλήπτης έμπορος δήλωσε ότι ουδέποτε πραγματοποιήθηκε η εμπορική συναλλαγή και ότι δεν αναμένει στην εγκατάστασή του αιγοπρόβατα.
Ακολούθως, το φορτίο οδηγήθηκε σε άλλη κατεύθυνση και για αρκετές ώρες δεν είχε εντοπιστεί.
Το υπουργείο σε συνεργασία με άλλες υπηρεσίες και τη σημαντική συμβολή του ΣΔΟΕ, εντόπισε τον πραγματικό προορισμό της παρτίδας, η οποία παρελήφθη τελικά από τον Πετρίδη Αντώνη και Γιάννη στο νομό Γρεβενών.
Ο παραλήπτης ελέγχεται από τις υπηρεσίες του ΣΔΟΕ για παραβάσεις της νομοθεσίας, καθώς και από τις τοπικές Κτηνιατρικές υπηρεσίες προκειμένου να επιβληθούν οι σχετικές κυρώσεις για παραβάσεις της κτηνιατρικής νομοθεσίας και να ληφθούν τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα.
"Στελέχη του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με την αμέριστη συνδρομή του ΣΔΟΕ χτενίζουν ηλεκτρονικά αλλά και με τη φυσική τους παρουσία σύνορα, εθνικές οδούς, σφαγεία, αποθήκες, σούπερ μάρκετ, αγορές, κρεοπωλεία" υπογράμμισε ο Γ. Κανελλόπουλος.
"Είμαστε εδώ και μέρες σε εγρήγορση. Όσο περνά ο καιρός, το επίπεδο του συναγερμού κλιμακώνεται. Ήδη άρχισε να αποδίδει η κινητοποίηση με τον εντοπισμό του πρώτου φορτίου" , κατέληξε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

H απελευθέρωση της Καλαμάτας - Εντυπωσιακές οι εκδηλώσεις για την 23η Μαρτίου

Εντυπωσιακές και επιτυχημένες ήσαν οι εκδηλώσεις που οργανώθηκαν από το Δήμο Καλαμάτας για την απελευθέρωση της πόλης στις 23 Μαρτίου 1821, πριν από 189 χρόνια. Συγκεκριμένα: Το κέντρο των εκδηλώσεων ήταν η Πλατεία 23ης Μαρτίου, όπου στις 3.30 μ.μ. έγινε η καθιερωμένη δοξολογία στον Ιστορικό Ναό των Αγ. Αποστόλων. Στη συνέχεια, κατατέθηκαν στεφάνια και εκφωνήθηκε ο πανηγυρικός λόγος από το φιλόλογο κ. Σωκράτη Κουγέα.
Ακολούθησε η αναπαράσταση και η παρέλαση ηγετών του αγώνα, οπλαρχηγών και επαναστατών, τους οποίους υποδύονταν μέλη ερασιτεχνικών σχημάτων.
Εκατοντάδες καλαματιανοί και καλαματιανές ήσαν ενδεδυμένοι με παραδοσιακές ενδυμασίες και συμμετείχαν στην αναπαράσταση. Πλήθος κόσμου παρακολούθησε την εκδήλωση.
Τη Δευτέρα το βράδυ 22/3 πραγματοποιήθηκε εκδήλωση με εθνικό περιεχόμενο από τη Φιλαρμονική της πόλης και ανήμερα της απελευθέρωσης, το βράδυ της Τρίτης 23/3 πραγματοποιήθηκε «συναυλία με έργα Ελλήνων και Φιλελλήνων συνθετών, από το μουσικό σύνολο Melos Brass.

Ένα σύγχρονο σχολείο στην Καλαμάτα

Πραγματοποιήθηκε χθες, η διοικητική παράδοση του Ειδικού Επαγγελματικού Εργασηρίου Καλαμάτας (Ε.Ε.Ε.Κ) από τον ΟΣΚ στη σχολική επιτροπή.
Πρόκειται για ένα σύγχρονο σχολείο όπου διαθέτει όλα τα μέσα για την επαγγελματική κατάρτιση παιδιών με ειδικές ανάγκες.
Το συγκεκριμένο σχολείο μπορεί να υποστηρίξει και να καταρτίσει 100 μαθητές (σήμερα φοιτούν 76) να σημειωθεί ότι είναι το πρώτο σχολείο στη Μεσσηνία με ενεργειακή αυτονομία (φωτοβολταϊκά).
Ο προϋπολογισμός του έργου ήταν 1.200.000 €. Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν σύντομα σε συνεργασία με τον ΟΣΚ.

Η Υφυπουργός Παιδείας στην Καλαμάτα

Την Κυβέρνηση εκπροσώπησε στις εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται στην πόλη της Καλαμάτας για την απελευθέρωση και την Εθνική Επέτειο η Υφυπουργός Παιδείας κ. Εύη Χριστοφιλοπούλου.
Σήμερα Τετάρτη 24/3, ώρα 11.00 στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με τη συμμετοχή εκπροσώπων της εκπαιδευτικής κοινότητας και με την προεδρία της Υφυπουργού Παιδείας, κ. Χριστοφιλοπούλου.
Ο Δήμαρχος Καλαμάτας στο χαιρετισμό του καλωσόρισε την Υφυπουργό στην πόλη και επισήμανε τις μεγάλες αρμοδιότητες στα εκπαιδευτικά θέματα που εκχωρούνται στους Δήμους με τον ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ (υποδομές, μεταφορά μαθητών, δια βίου μάθησης κλπ).

Στο παγκόσμιο πρωτάθλημα για 3η συνεχόμενη φορά επίσημος διοργανωτής τα Technoplus Καλαμάτας

Το Πρωτάθλημα της πιστοποίησης Microsoft διοργανώνεται στην Ελλάδα από την Infotest σε συνεργασία με τον παγκόσμιο διοργανωτή Certiport και εξετάζει δεξιότητες μαθητών και φοιτητών στο Microsoft Office και συγκεκριμένα στις εφαρμογές Word και Excel. Φέτος διανύουμε τον 8ο χρόνο του Πρωταθλήματος και αναμένεται ότι περισσότεροι από 100.000 σπουδαστές θα συμμετέχουν σε αυτό.
Σε 128 χώρες από όλο τον κόσμο διοργανώνονται ανάλογα πρωταθλήματα, προκειμένου να αναδειχθούν οι Πρωταθλητές χωρών στις πιστοποιήσεις Microsoft, οι οποίοι και θα εκπροσωπήσουν τις xώρες τους στον Παγκόσμιο τελικό.
Στα εξεταστικά κέντρα Microsoft μπορούν να προσέλθουν σχολεία της περιοχής , καθώς και άλλοι εκπαιδευτικοί οργανισμοί προκειμένου να λάβουν μέρος στο πρωτάθλημα.Να σημειωθεί ότι πέρυσι στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα από την Καλαμάτα πήραν συμμετοχή ο Σταύρος Δημητρακόπουλος και ή Όλγα Τσιλιβαράκου με προπονητή τον Σπύρο Βλαχογεωργακόπουλο και κατάφεραν να πάρουν θέση μέσα στην δεκάδα στην πανελλήνια κατάταξη στον τελικό της Αθήνας . Φέτος με την μέχρι τώρα κατάταξη παίρνουν μέρος στην κατηγορία των μαθητών οι : Όλγα Τσιλιβαράκου και Σταύρος Δημητρακόπουλος σε Excel 2007 , Βάσω Μιχαλοπούλου και Αναστασία Γραμμένου σε Word 2007 , και στην Κατηγορία των Φοιτητών η Μαρία Γεωργαντή σε Microsoft Word 2007 .
Προσοχή:
Η διαδικασία των τοπικών προκριματικών και τελικών γίνετε αποκλειστικά μέσα στο εξουσιοδοτημένο εξεταστικό κέντρο Microsoft (TECHNOPLUS Καλαμάτας ) και πάντα σε επιτηρούμενο περιβάλλον.
Τοπικός Τελικός: Επίσημη διαδικασία επιτήρησης σύμφωνα με τον ΟΕΕΚ με επιτηρητές από την Infotest και τον Ο.Ε.Ε.Κ.
Για πληροφορίες και συμμετοχές επικοινωνήστε με τα TECHNOPLUS ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ και τον Κ. Ξερικό Αντώνιο (Υπεύθυνος Οργάνωσης Τοπικού Πρωταθλήματος στην Καλαμάτα ) στο 27210-85100 , στην οδό Φραντζή 6 μέχρι 15 Απριλίου.

Ο Δημήτρης Κουσελάς για τις νέες διαδικασίες διαχείρισης του ΕΣΠΑ.

Στη αγόρευσή του, κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής του νομοσχεδίου του Υπουργείου Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας «Αποκέντρωση, απλοποίηση και ενίσχυση της αποτελεσματικότητας των διαδικασιών του ΕΣΠΑ 2007-2013», ο βουλευτής Μεσσηνίας κ. Δημήτρης Κουσελάς, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στα ακόλουθα:
«Οι θυσίες των Ελλήνων πολιτών για την αντιμετώπιση της δημοσιονομικής κρίσης πρέπει να πιάσουν τόπο. Για να γίνει αυτό πρέπει να ξαναβάλουμε την οικονομία σε αναπτυξιακή τροχιά και την ανάπτυξη σε νέες υγιείς και βιώσιμες βάσεις. Το νομοσχέδιο αυτό απαντά στην άμεση και την αδήριτη ανάγκη να επιταχύνουμε τις διαδικασίες υλοποίησης του Ε.Σ.Π.Α. για να δώσουμε στην οικονομία την αναπτυξιακή ανάσα που χρειάζεται. Στόχος μας δεν είναι μόνο να βγάλουμε την οικονομία από τη δημοσιονομική κρίση, αλλά και να κερδίσουμε τα μεγάλα στοιχήματα της ανάπτυξης με ποιότητα, με σύγχρονη ανταγωνιστικότητα, με καινοτομία.
Από την προηγούμενη κυβέρνηση παραλάβαμε ένα Ε.Σ.Π.Α. βαλτωμένο, με απορρόφηση γύρω στο 3% με 3,2%, σε μία περίοδο που και η πραγματική οικονομία και η αγορά είχαν ανάγκη περισσότερο από ποτέ τους χρηματοδοτικούς πόρους για επενδυτική ώθηση και για δημιουργία θέσεων εργασίας. Είχαμε ωστόσο έγκαιρα προειδοποιήσει τους συναδέλφους της Νέας Δημοκρατίας, όταν έφερε προς ψήφιση τον ν.3614 για τα όργανα διαχείρισης του Ε.Σ.Π.Α., πως με τον νόμο αυτό εγκαθίδρυε δομές συγκεντρωτικές, γραφειοκρατικές και αναποτελεσματικές. Και πώς να αποδώσουν αυτές οι δομές όταν δημιουργήθηκαν για το Ε.Σ.Π.Α. τριπλάσιες δομές διαχείρισης σε σύγκριση με το Γ΄ Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης, με τριπλάσιο και υψηλού κόστους προσωπικό; Ναι, κύριοι συνάδελφοι, ενώ το Γ΄ Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης το διαχειρίστηκαν 24 διαχειριστικές Αρχές με 850 άτομα προσωπικό, το Ε.Σ.Π.Α. καλούνταν να το διαχειριστούν 79 διαχειριστικές Αρχές και ενδιάμεσοι φορείς με 2.500 περίπου προσωπικό!
Η προηγούμενη Κυβέρνηση, με στόχο –υποτίθεται- να μειώσει τον συγκεντρωτισμό, επέβαλε τον ασφυκτικό έλεγχο στο σύνολο των πράξεων των Π.Ε.Π. από τα αρμόδια Υπουργεία. Εισήγαγε γραφειοκρατικές, αλλά και κοστοβόρες διαδικασίες πιστοποίησης της διαχειριστικής επάρκειας των τελικών δικαιούχων χωρίς να διασφαλίζει, ούτε τη διαφάνεια, ούτε την αποτελεσματικότητα. Σήμερα η απορροφητικότητα βρίσκεται περίπου στο 6%. Δηλαδή, η νέα Κυβέρνηση κατάφερε μέσα σε πέντε μήνες, ουσιαστικά από τον Οκτώβριο μέχρι σήμερα, να απορροφήσει τόσα κονδύλια όσα απορρόφησε σε όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα για το Ε.Σ.Π.Α. η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας! Για να πιαστεί όμως, ο στόχος της απορρόφησης του 15% για το τρέχον έτος χρειάζονται άμεσες και δραστικές αλλαγές για να αρχίσει, επιτέλους, όχι να κινείται αλλά –επιτρέψτε μου την έκφραση- να… «σπιντάρει» το Δ΄ Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης. Χρειάζεται, λοιπόν, ένα πλαίσιο ενίσχυσης του Ε.Σ.Π.Α. που να απλοποιεί και να αποκεντρώνει τις διαδικασίες και να διευκολύνει την αναγκαία άμεση δημοπράτηση των ώριμων έργων. Με το σημερινό νομοσχέδιο ερχόμαστε να διαμορφώσουμε αυτές τις σημαντικές αλλαγές.
Κάθε περιφέρεια αποκτά ουσιαστικό λόγο και ρόλο. Ενισχύεται η αποκέντρωση, αφού με τις Επιχειρησιακές Συμφωνίες Υλοποίησης, που ορίζεται ότι θα συνάπτει το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης με τις Περιφέρειες, αποκεντρώνονται άμεσα και πόροι και αρμοδιότητες διαχείρισης, ενώ απλοποιούνται δραστικά οι διαδικασίες. Είναι χαρακτηριστικό ότι με βάση το δικό μας θεσμικό πλαίσιο απαιτείται μία Υπουργική Απόφαση αντί των 120 που απαιτούνταν με το παλιό πλαίσιο για τις κατά περίπτωση εκχωρήσεις αρμοδιοτήτων.
Παρέχεται η δυνατότητα ένταξης και μικρότερων, αλλά ουσιαστικών για τις τοπικές κοινωνίες έργων, αφού καταργείται το ελάχιστο όριο των 500.000 ευρώ για ένταξη στο Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και 300.000 ευρώ για ένταξη στο Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.
Και μη μου πείτε, κύριοι συνάδελφοι, ότι για παράδειγμα ο δρόμος Καλαμάτας-Πύλου, στην ιδιαίτερη πατρίδα μου, είναι ήσσονος σημασίας σε σχέση με τα μεγάλα οδικά δίκτυα, τη στιγμή που εκεί δρομολογείται μία πολύ σημαντική ανάπτυξη και για να πάει σήμερα κάποιος από την Καλαμάτα στην Πύλο θέλει μία ώρα. Αίρεται, επίσης, η ετήσια υποχρεωτική πιστοποίηση της διαχειριστικής επάρκειας κατά το πρότυπο ΕΛΟΤ, με απλοποίηση της διαδικασίας και πιστοποίηση της επάρκειας των τελικών δικαιούχων από τις διαχειριστικές αρχές. Καταργείται το πρωτοφανές πλήθος των ενδιάμεσων διαχειριστικών φορέων. 180 ενδιάμεσοι διαχειριστικοί φορείς. Τα είχαμε πει τότε για τις αναπτυξιακές επιτροπές σε περιφερειακό επίπεδο, τη ΝΟΜΟΣ Α.Ε. και όλες τις άλλες που είχε δημιουργήσει η προηγούμενη Κυβέρνηση.
Τέλος, καταργείται και ο προληπτικός έλεγχος, ο οποίος δημιουργούσε καθυστερήσεις στην ένταξη εφαρμοζόμενος σε συμβάσεις, για τις οποίες δεν προβλεπόταν κάτι τέτοιο από την κοινοτική νομοθεσία.
Με άλλα λόγια, αυτό το νομοσχέδιο αξιοποιεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την εμπειρία διαχείρισης που αποκτήσαμε από το Γ΄ Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης. Βάζει τέλος στη γραφειοκρατία και στη διόγκωση του συστήματος διαχείρισης του Ε.Σ.Π.Α. από το πλήθος των ενδιάμεσων φορέων που η προηγούμενη Κυβέρνηση είχε δημιουργήσει. Εξοικονομεί σημαντικούς πόρους και αποκεντρώνει ουσιαστικά και πόρους και διαδικασίες και έργα αλλά, πάνω απ’ όλα, αυτό που κυρίως ενδιαφέρει εμάς, ως Βουλευτές της Περιφέρειας, είναι ότι δίνει ουσιαστικό ρόλο και λόγο στην περιφέρεια.
Για όλους αυτούς τους λόγους στηρίζουμε αυτό το νομοσχέδιο, αισιοδοξούμε και ευελπιστούμε ότι θα δώσει την αναπτυξιακή ώθηση στην περιφέρεια και στην πατρίδα μας, όχι μόνο για να ξεπεράσουμε την κρίση, αλλά και για να μπούμε στην οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη που έχει ανάγκη ο τόπος μας.»

Νάντια Γιαννακοπούλου : «Υψηλότερες κατά 16% από το μέσο ευρωπαϊκό όρο, οι τιμές των καυσίμων»

Η βουλευτής ΠΑΣΟΚ κ. Νάντια Ι. Γιαννακοπούλου κατέθεσε αναφορά προς την Υπουργό Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, σχετικά με το «άλμα» της τιμής της αμόλυβδης κατά 0,3 ευρώ και πλέον μέσα σε διάστημα δυόμιση μηνών και την επιβολή πλαφόν στη τιμή της βενζίνης σε 8 νομούς της χώρας.
Η αναφορά αυτή έρχεται να αναδείξει το ζήτημα της διαρκούς επιβάρυνσης του οικογενειακού προϋπολογισμού, αυτή τη φορά σε συνάρτηση με την αύξηση του κόστους για την αγορά καυσίμων. Συγκεκριμένα, υπογραμμίζεται ότι η πρόσθετη ετήσια επιβάρυνση υπολογίζεται έως και 600 ευρώ, ενώ η Ελλάδα φιγουράρει πλέον στη δεύτερη θέση μεταξύ των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την ακριβότερη τελική τιμή αμόλυβδης και πετρελαίου κίνησης. Σύμφωνα με στοιχεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης που παρουσιάζονται στην αναφορά, η μέση τιμή της αμόλυβδης στην Ελλάδα έφθανε την προηγούμενη βδομάδα στα 1,43 ευρώ/λίτρο, ενώ το πετρέλαιο κίνησης στα 1,25 ευρώ/λίτρο. Ωστόσο, όπως φαίνεται αρκετά είναι τα πρατήρια και στη Μεσσηνία, τα οποία κερδοσκοπούν πουλώντας τα καύσιμα με σημαντικά «καπέλα» της τάξης των 10 λεπτών περίπου.Σε αντιμετώπιση της κερδοσκοπίας στην πετρελαϊκή αγορά που παίρνει ανησυχητικές διαστάσεις, η κυβέρνηση επέβαλε πλαφόν σε 8 νομούς προκειμένου να «συνετίσει» κάποιους πρατηριούχους που επιδιώκουν υψηλά περιθώρια κέρδους και ορισμένες εταιρίες στον τρόπο τιμολόγησης στο δίκτυο τους. Ωστόσο, η κ. Γιαννακοπούλου τονίζει, στην αναφορά της, την ανάγκη διαχωρισμού μεταξύ κερδοσκόπων και υγιών πρατηριούχων, καθώς οι τελευταίοι πλήττονται εξίσου από τις αυξήσεις του ειδικού φόρου κατανάλωσης αλλά και την αναμενόμενη πτώση της ζήτησης, ιδιαιτέρως δε αυτοί με χαμηλούς ημερήσιους όγκους καυσίμων. Η κ. Γιαννακοπούλου ζητά με την αναφορά της, το… «μάρμαρο» από την έκρηξη των τιμών στα καύσιμα να μην το πληρώσουν οι Έλληνες καταναλωτές, καθώς από την αρχή της χρονιάς οι μέσες αυξήσεις στην αμόλυβδη φθάνουν το 33%. Επιπλέον, ζητά την επαγρύπνηση της ηγεσίας του Υπουργείου Οικονομίας καθώς, ενδεχομένως, να προκύψει ανάγκη επέκτασης επιβολής του πλαφόν και σε άλλους νομούς εάν διαπιστωθούν εκτεταμένα κρούσματα αισχροκέρδειας.

ΟΓΑ - Προγράμματα κοινωνικού τουρισμού και εκδρομών αγροτικής εστίας 2010

Την έναρξη υποβολής αιτήσεων συμμετοχής στα Προγράμματα Κοινωνικού Τουρισμού και Εκδρομών προς τους ασφαλισμένους και συνταξιούχους του ΟΓΑ από την Δευτέρα 12-04-2010 μέχρι και την Παρασκευή 14-05-2010, ανακοίνωσε η διοίκηση του Οργανισμού. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, 200.000 ασφαλισμένοι (ασφαλιστικά ενήμεροι κατά το χρόνο υποβολής της αίτησης) και συνταξιούχοι του ΟΓΑ καθώς και τα μέλη των οικογενειών τους, μπορούν να επωφεληθούν από τα Προγράμματα Κοινωνικού Τουρισμού και Εκδρομών της Αγροτικής Εστίας για να κάνουν διακοπές σε όλη την Ελλάδα.
Η διάρκεια ισχύος των προγραμμάτων του ΟΓΑ/ΛΑΕ είναι μέχρι 31-12-2010. Οι δικαιούχοι των προγραμμάτων, στους οποίους έχουν ήδη αποσταλεί ενημερωτικά φυλλάδια, θα μπορούν να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής στα Κ.Ε.Π. όλης της χώρας.Από το ίδιο Κ.Ε.Π. ο δικαιούχος θα μπορέσει σε εύλογο χρόνο, να πληροφορηθεί σε ποιο πρόγραμμα θα συμμετάσχει και να παραλάβει τα σχετικά Δελτία συμμετοχής του. (Εκτός από τα Δελτία για το εκδρομικό-επιμορφωτικό ταξίδι στην Κύπρο και τα Δελτία 4ήμερων κρουαζιέρων, τα οποία θα αποσταλούν απευθείας από τον ΟΓΑ).
Δικαιούχοι των προγραμμάτων:
- Οι συνταξιούχοι του ΟΓΑ
- Οι συνταξιούχοι του Λογαριασμού Ανασφάλιστων Υπερήλικων
- Οι ασφαλισμένοι του Κλάδου Κύριας Ασφάλισης Αγροτών (ασφαλιστικά ενήμεροι κατά το χρόνο υποβολής της αίτησης)
- Τα προστατευόμενα μέλη των οικογενειών τους (σύζυγοι, παιδιά)
- Χήρες και ορφανά που λαμβάνουν σύνταξη λόγω θανάτου ασφαλισμένου ή συνταξιούχου ΟΓΑ.

Στάση εργασίας στους ΟΤΑ

Στάση εργασίας την Τρίτη 30 Μαρτίου από τις 11 το πρωί έως το τέλος του ωραρίου, θα κάνουν οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ (Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης), σύμφωνα με ανακοίνωση της ΠΟΕ-ΟΤΑ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων-ΟΤΑ).Οι εργαζόμενοι ζητούν αυξήσεις και ένα νέο μισθολόγιο, δίκαιο φορολογικό σύστημα, καθώς και πλήρη , μόνιμη και ενιαία σταθερή εργασία. Επίσης την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης για το προσωπικό Ιδιωτικού Δικαίου και για ενιαίο πλαίσιο αμοιβών και όρων απασχόλησης των εργαζομένων στις Επιχειρήσεις των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Ηρωίνη σε κρατούμενο στην Α/Δ Καλαμάτας από 53χρονη καθαρίστρια

53χρονη Καλαματιανή καθαρίστρια που εργάζεται σε ιδιωτική εταιρεία καθαρισμού η οποία έχει αναλάβει τον καθαρισμό του κτιρίου της αστυνομικής διεύθυνσης Καλαμάτας προμήθευσε σε κρατούμενο τρείς δόσεις ηρωίνης .
Οι αστυνομικοί το πρωί της Δευτέρας παρατήρησαν τις περίεργες κινήσεις της καθαρίστριας όταν μπήκε το συνεργείο στα κρατητήρια για να καθαρίσει τους χώρους . Ακολούθησε σωματική έρευνα στον κρατούμενο που είχε απευθυνθεί η καθαρίστρια βρίσκοντας επάνω του υπολείμματα ηρωίνης.
Η καθαρίστρια συνελήφθη και οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημ/κών Καλαμάτας

Αύξηση πνευμονοπαθειών κατά 65%

Ο αριθμός των ανθρώπων που υποφέρουν από χρόνιες πνευμονοπάθειες όπως χρόνια βρογχίτιδα και εμφύσημα αυξήθηκαν κατά 65% μέσα στη δεκαετία, σύμφωνα με μια νέα έρευνα του Ινστιτούτου Αξιολόγησης Κλινικών Ερευνών του Οντάριο του Καναδά.Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τους ερευνητές του Ινστιτούτου, η γενίκευση των χρόνιων πνευμονικών παθήσεων μεταξύ ενηλίκων από 35 και πάνω αυξήθηκε κατά 64,8%, από το 1996 μέχρι το 2007.Οι περισσότεροι ασθενείς με τις εν λόγω παθήσεις είτε καπνίζουν είτε είναι παθητικοί καπνιστές.
Οι αναπνευστικές παθήσεις, όπως εμφύσημα και χρόνια βρογχίτιδα δεν θεραπεύονται αλλά μπορούν να προληφθούν και να έχουν μακρόχρονη θεραπευτική αγωγή.Τα συμπτώματά τους είναι άστατη αναπνοή και διαρκής κοντόβηχας συνήθως μετά τα 55 χρόνια. Οι ασθενείς συνήθως έχουν αρχίσει να καπνίζουν 40 ή 50 χρόνια πριν.Στο μέλλον, οι εν λόγω ασθένειες του αναπνευστικού συστήματος είναι δυνατόν να αποφευχθούν με τον περιορισμό του καπνίσματος μέσα από αντικαπνιστική εκστρατεία.

Πλούτιζαν με απάτη μέσω διαδικτύου

Σημαντικά ποσά από ανυποψίαστους πολίτες στην Ελλάδα, τους οποίους εξαπατούσαν με το πρόσχημα ότι έπρεπε να πληρώσουν έξοδα ή φορολογία για να παραλάβουν επιταγές εκατομμυρίων από δήθεν κέρδη σε διεθνή λοταρία, κέρδιζαν τρεις αλλοδαποί που συνελήφθησαν από την αστυνομία με την κατηγορία της απάτης μέσω διαδικτύου.
Η υπόθεση αποκαλύφθηκε μετά την καταγγελία πολίτη στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σύμφωνα με την οποία ο καταγγέλλων έλαβε ηλεκτρονικό μήνυμα που ανέφερε ότι κέρδισε σε διεθνή λοταρία δύο εκατομμύρια δολάρια και για να του αποσταλεί η επιταγή έπρεπε πρώτα να πληρώσει διάφορα διαδικαστικά έξοδα, στέλνοντας 400 ευρώ σε άτομο που βρισκόταν στο εξωτερικό. Με τον τρόπο αυτό είχαν αποσπάσει διάφορα χρηματικά ποσά από πολίτες, ενώ κατά την έρευνα προέκυψε ότι οι δράστες είχαν στείλει ηλεκτρονικό μήνυμα σε ιδιώτη στην Ελλάδα το οποίο φέρονταν ότι είχε αποσταλεί από την εφορία του Ηνωμένου Βασιλείου και του έγραφαν ότι υποχρεούταν να καταθέσει 3.500 δολάρια ΗΠΑ ως φόρο για να εκταμιευτεί το ποσό των δύο εκατομμυρίων δολαρίων που είχε δήθεν κερδίσει. Μάλιστα ένα μέλος της ομάδας που βρισκόταν στην Ελλάδα προθυμοποιήθηκε να παραδώσει την επιταγή αφού πρώτα παραλάμβανε τα έξοδα φορολογίας.

Επίτιμος δημότης Καλαμάτας ο καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος

Τον επικεφαλής του επενδυτικού ομίλου που κατασκευάζει την ΠΟΤΑ Μεσσηνίας, καπετάν Βασίλη Κωνσταντακόπουλο τίμησε ο Δήμος Καλαμάτας. Με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο, ο καπετάν Βασίλης ανακηρύχθηκε επίτιμος δημότης Καλαμάτας παραλαμβάνοντας ταυτόχρονα το χρυσό κλειδί της πόλης για την βοήθεια που έχει προσφέρει στην πόλη της Καλαμάτας αλλά και γενικότερα όλης της Μεσσηνίας

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου