12.10.19

ΧΩΡΑ - ΦΩΤΟ : Άρχισε το παλαιότερο πανηγύρι της Μεσσηνίας !



ΜΕ ΣΥΓΚΙΝΗΣΗ ΕΣΠΕΥΣΑΝ ΟΙ ΠΙΣΤΟΙ ΝΑ ΠΡΟΣΚΥΝΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΚΑΙ ΤΑ ΛΕΙΨΑΝΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΟΥΧΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΤΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΤΟΥ ΧΩΡΑΙΤΗ !

Με την έναρξη την εμποροπανήγυρης της Χώρας, της μεγαλύτερης και παλαιότερης στη Μεσσηνία, πραγματοποιήθηκε με κάθε μεγαλοπρέπεια η καθιερωμένη πανηγυρική λιτάνευση των Αγίων Λειψάνων του Πολιούχου και Προστάτη της Χώρας, Αγίου Δημητρίου του Χωραϊτη.
Με πλήθος πιστών, προεξάρχοντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτου Τριφυλίας και Ολυμπίας κκ Χρυσόστομου και σύσσωμου του ιερού κλήρου της περιοχής, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα ο πανηγυρικός εσπερινός, στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου, στη Χώρα.

Εν συνεχεία ακολούθησε πανηγυρική λιτανεία της Ιερής Εικόνας και των Αγίων Λειψάνων του Μάρτυρος, στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, με κατάληξη στο ιστορικό ναϋδριο του Αγίου Κωνσταντίνου, όπου βρίσκεται  η εμποροπανήγυρις.
Τη λιτανεία συνόδευσε η Δημοτική Φιλαρμονική του Δήμου Πύλου-Νέστορος.
Στην θρησκευτική εκδήλωση παρέστησαν ο Δήμαρχος Πύλου-Νέστορος,  Παν. Καρβέλας ο τέως δήμαρχος Δημήτρης Καφαντάρης ο επικεφαλής του συνδυασμού "Νέστωρος Σοφία " Δημ.Βρεττάκος μέλη του Δημοτικού και του Τοπικού Συμβουλίου ο Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Στ.Αναστασόπουλος  οι βουλευτές Μεσσηνίας της Ν.Δ Περ.Μαντάς και Γ.Λαμπρόπουλο, Η Περιφερειακή σύμβουλος Αντωνία Μπούζα Αντωνία Μπούζα  ο αστυνομικός διευθυντής Μεσσηνίας Ηλ.Αξιοτόπουλος  ,εκπρόσωποι της ΕΛ.ΑΣ και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας καθώς και πλήθος πιστών
Τα λείψανα του Αγίου και η εικόνα θα παραμείνουν στο εκκλησάκι του Αγίου Κωνσταντίνου για προσκύνημα μέχρι και τη λήξη της εμποροπανήγυρης.






Χιλιάδες οι χορευτές στο 15ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών

Περισσότεροι από 2.500 χορευτές τόσο από τα πρωτοβάθμια σωματεία της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδας, όσο και από κάθε γωνιά της Ελλάδας, έδωσαν σήμερα δυναμικό "παρών" στο 15ο Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών, που έγινε στο PAOK Sports Arena.
Το φετινό φεστιβάλ, ήταν αφιερωμένο στη συμπλήρωση των 100 χρόνων από την Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου, ενώ η ομοσπονδία αναφέρει ότι η συγκεκριμένη διοργάνωση αποτελεί την κορυφαία εκδήλωση προβολής του ποντιακού ελληνισμού στην Ελλάδα.
Στο φεστιβάλ, μεταξύ άλλων έδωσαν το "παρών" ο υφυπουργός Εσωτερικών Μακεδονίας-Θράκης, Θεόδωρος Καράογλου, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων και αντιπρόεδρος ΔΙΣΥΠΕ, Μάκης Κυριζίδης, ο πρόεδρος της ΠΕΔ-ΚΜ και δήμαρχος Αμπελόκηπων - Μενεμένης, Λάζαρος Κυρίζογλου και βουλευτές.
Σε δηλώσεις του ο κ. Καράογλου ανέφερε μεταξύ άλλων ότι "είναι πολύ σημαντικό να θυμόμαστε τις ρίζες μας και να κρατάμε επαφές με την παράδοση, γιατί τα ήθη, τα έθιμα και ο πολιτισμός είναι ένα πολύ σημαντικό στοιχείο για την επιβίωση ενός έθνους".
Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδας, Χρήστος Τοπαλίδης υπογράμμισε ότι το φεστιβάλ ποντιακών χορών αποτελεί τη μεγαλύτερη διοργάνωση για την προβολή του ποντιακού πολιτισμού και σημείωσε ότι "η σημερινή διοργάνωση ήταν διαφορετική στο ύφος της, αφού αφιερώθηκε στα θύματα της γενοκτονίας". Μεταξύ άλλων, ο ίδιος σημείωσε "εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας απέναντι στον κουρδικό λαό και καταδικάζουμε απερίφραστα την παράνομη εισβολή στην Τουρκία".

Ε.Α.

Τέσσερις λόγοι που ο ένας θέλει σeξ συχνά και ο άλλος δεν θέλει

Κάτι συμβαίνει όταν ο ένας έχει έντονο πόθο και πάθος, ενώ το έτερο ήμισυ δεν θέλει ούτε να ακούσει για σεξ - Ανακαλύψαμε τους λόγους

Είστε σε μία σχέση και ο πρώτος καιρός όπου η σεξουαλική δραστηριότητα ήταν στο ζενίθ έχει περάσει… Υπάρχουν αρκετοί λόγοι για τους οποίους οι σύντροφοί μπορεί να μην συμφωνούν ως προς την συχνότητα των ερωτικών επαφών.
Αν εσείς και ο σύντροφός σας βλέπετε ότι είστε σε ερωτική… ασυμφωνία, καλό είναι να απαντήσετε στις πιο κάτω ερωτήσεις:
Υπάρχει κάποιος ιατρικός λόγος;
Πολλές χρόνιες νόσοι όπως ο σακχαρώδης διαβήτης, ο υποθυρεοειδισμός, η νόσος του Addison, η στεφανιαία νόσος ή επίπονες νόσοι όπως η ρευματοειδής αρθρίτιδα μπορούν να συμβάλουν στη μειωμένη σεξουαλική επιθυμία. Η λίμπιντο μπορεί επίσης να μειωθεί με την υπερβολική χρήση αλκοόλ αλλά και την λήψη αντικαταθλιπτικής αγωγής. Τέλος σημαντικό ρόλο στη μείωση της σεξουαλικής επιθυμίας μπορεί να παίξει η κόπωση και η κατάθλιψη.
Έχετε προβλήματα σε άλλους τομείς της σχέσης σας;
Η έλλειψη επικοινωνίας, οι διαρκείς καβγάδες και μία γενική αίσθηση απομάκρυνσης μεταξύ του ζευγαριού μπορεί να φέρει μειωμένη σεξουαλική επιθυμία σε έναν ή και τους δύο συντρόφους.
Μήπως ορίζετε αλλιώς την επαρκή συχνότητα σεξ;
Είστε σίγουροι πως αυτό που ορίζετε εσείς ως λίγο σεξ, είναι λίγο και για τον σύντροφό σας; Θα μπορούσαν τα παράπονά σας να οφείλονται σε διαφορετικές οπτικές του τι είναι ικανοποιητικό και τι λίγο; Πριν αποφασίσετε ότι υπάρχει κάποιο πρόβλημα επικοινωνίας στη σχέση σας, συζητήστε με το ταίρι σας ποια θεωρεί την επαρκή συχνότητα σεξ και προσπαθήστε να βρείτε τη χρυσή τομή.
Μήπως άλλαξε πρόσφατα ή ζωή ή το σώμα σας;
Οι αλλαγές στη ζωή μας, – από την πατρότητα και τη μητρότητα – έως την αλλαγή δουλειάς μπορεί να αποτελέσουν παράγοντες που οδηγούν σε στρες και κόπωση, παράγοντες που επηρεάζουν και τη σεξουαλική επιθυμία. Ορισμένες από τις σωματικές αλλαγές που επιφέρει η γήρανση – από την κολπική ξηρότητα κατά την εμμηνόπαυση στις γυναίκες και τη στυτική δυσλειτουργία στους άνδρες μπορούν επίσης να οδηγήσουν σε μείωση της σεξουαλικής διάθεσης.
Ακόμα κι αν τα προβλήματα δεν οφείλονται σε κάποιον από τους πιο πάνω λόγους υπάρχουν τρόποι να ανακαλύψετε τι φταίει και να το αντιμετωπίσετε:
  • Συζητήστε με τον σύντροφό σας τις διαφορές που μπορεί να υπάρχουν, χωρίς επικριτική διάθεση αλλά με εποικοδομητική στόχευση.
  • Συγκεντρωθείτε – για λίγο – σε μη σεξουαλικούς τρόπους διασκέδασης για να έρθετε ακόμα πιο κοντά με το σύντροφό σας.
  • Συμβιβαστείτε: Αν ο στόχος σας είναι η συνέχιση αυτής της σχέσης και είστε ο άνθρωπος που θα ήθελε περισσότερο σεξ τότε καλό θα ήταν να βρείτε τρόπους έτσι ώστε είτε να συμβιβαστείτε σε μία ενδιάμεση κατάσταση.
  • Σεβαστείτε τις προτιμήσεις του συντρόφου σας και εστιάστε στα σημεία που του αυξάνουν τη σεξουαλική διάθεση, αποφεύγοντας εκείνα που τη μειώνουν.
  • Κάντε σεξ με πρόγραμμα. Ίσως να μη φαίνεται και η πιο λογική λύση όμως προγραμματίζοντας το πότε θα κάνετε σεξ μπορεί να ενισχύσετε την ερωτική σας ζωή.
  • Εξασκηθείτε στην αγάπη και όχι στην αποπλάνηση. Δείξτε την αγάπη σας στον σύντροφό σας χωρίς απαραίτητα να στοχεύετε στην σεξουαλική σας ικανοποίηση.
  • Ενισχύστε τη φιλική σας σχέση. Το να είναι οι σύντροφοι της ζωής σας οι καλύτεροί σας φίλοι ενισχύει τον συναισθηματικό δεσμό ενισχύοντας τη σχέση σε πολλούς τομείς, ανάμεσά τους και τον σεξουαλικό.

ΒΙΝΤΕΟ - Απίστευτη: Γυμνή με το μεγαλύτερο φίδι που έχετε δει...

H Elsa Hosk είναι ένα από τα πιο σέξι αγγελάκια του γνωστού οίκου εσωρούχων Victoria‘s Secret και την έχουμε συνηθίσει σε σέξι πόζες, αλλά αυτή τη δεν ποζάρει μόνη της.

Σύμφωνα με τη Σουηδέζα καλλονή, η απαιτητική φωτογράφιση με το τεράστιο ερπετό, ήταν για εκείνη απλά άλλη μια κανονική ημέρα στη δουλειά.
 Με ένα γιγαντιαίο φίδι γύρω από το γυμνό της κορμί, φωτογραφήθηκε η Elsa Hosk, «άγγελος» της Victoria‘s Secret. Το φίδι, έχει βάρος περίπου 27 κιλά και ονομάζεται Ούρσουλα.
Δείτε την παρακάτω:
elsa-hosk-640


Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη elsa hosk (@hoskelsa) στις

Πέντε σημάδια που πρέπει να σας οδηγήσουν αμέσως στον καρδιολόγο

Οι θεραπείες των μακροχρόνιων νοσημάτων μπορεί να αποδυναμώσουν την καρδιά και να οδηγήσουν σε καρδιακή ανεπάρκεια. 

Ποια είναι τα συμπτώματα που δεν πρέπει να αγνοήσουμε

Παρά την πρόοδο της Ιατρικής και ειδικότερα της καρδιολογίας σε διαγνωστικό και θεραπευτικό επίπεδο, ο αριθμός των ασθενών που πάσχουν από καρδιακή ανεπάρκεια  αυξάνεται κάθε χρόνο.
Στα επόμενα χρόνια, οι νοσηλείες για καρδιακή ανεπάρκεια θα αφορούν τα περισσότερα περιστατικά εισαγωγών σε νοσοκομεία.
Αυτό συμβαίνει διότι οι νέες θεραπείες των νοσημάτων επιτρέπουν στους ασθενείς να ζήσουν περισσότερο. Ένας ασθενής λόγου χάρη, με έμφραγμα μυοκαρδίου θεραπεύεται με «μπαλονάκι» και φάρμακα. Ένας ασθενής που πάσχει από καρκίνο ζει πολύ περισσότερο χάρη στα νέα χημειοθεραπευτικά/ανοσοτροποποιητικά φάρμακα.
Όμως τα καρδιαγγειακά νοσήματα (αποφραγμένες αρτηρίες/ έμφραγμα, προβλήματα στις βαλβίδες, αρρυθμίες), τα διάφορα φάρμακα που δίνουμε για την θεραπεία του καρκίνου, οι λοιμώξεις (όπως η γρίπη),  ακόμα και το γήρας μπορεί να αποδυναμώσουν την καρδιά και ο ασθενής να εμφανίσει συμπτώματα καρδιακής ανεπάρκειας.
Τα συμπτώματα είναι «φούσκωμα-δύσπνοια»  στην έντονη προσπάθεια, πρήξιμο στα πόδια ή ακόμα και απλή κόπωση που δεν μπορούμε να εξηγήσουμε.
Σε πιο προχωρημένα στάδια νιώθουμε έντονη κόπωση ή/και φούσκωμα-δύσπνοια όταν επιχειρούμε να κάνουμε πολύ απλά πράγματα, όπως π.χ. να βαδίσουμε σε ίσιο έδαφος λίγα μέτρα. Υγρό μαζεύεται στους πνεύμονες, στην κοιλιά και στα πόδια. Τότε η κατάσταση γίνεται σοβαρή και απαιτείται νοσηλεία στο νοσοκομείο για να χορηγηθούν φάρμακα από τη φλέβα.
Είναι πολύ σημαντικό να διαγνωστεί η καρδιακή ανεπάρκεια έγκαιρα, ώστε ο ασθενής να λάβει την κατάλληλη θεραπεία και να ζήσει περισσότερο. Αν κάποιος νιώθει δύσπνοια, εύκολη  ή αδικαιολόγητη κόπωση, βλέπει να πρήζονται τα πόδια του θα πρέπει να απευθύνεται στον καρδιολόγο. Ο γιατρός θα συστήσει τις απαραίτητες εξετάσεις. Αν διαγνωσθεί καρδιακή ανεπάρκεια, ο καρδιολόγος θα προτείνει την κατάλληλη θεραπεία επεμβατική ή φαρμακευτική.
Είναι πολύ σημαντικό ο ασθενής να εκπαιδευτεί ώστε να μπορεί να ρυθμίζει διάφορους παράγοντες που επηρεάζουν την νόσο του και την εξέλιξή της. Θα πρέπει να ζυγίζεται κάθε πρωί και να διατηρεί το βάρος του σταθερό. Να περπατά καθημερινά καθώς η άσκηση μακραίνει την ζωή και ενδυναμώνει την καρδιά. Ας μην ξεχνάμε ότι και η καρδιά είναι ένας μυς. Θα πρέπει να αποφεύγεται η κατανάλωση άλατος και τροφών που είναι παστές όπως π.χ. οι ελιές. Αποφυγή καπνίσματος και αλκοόλ και καθημερινή μέτρηση αρτηριακής πίεσης και σφύξεων.
Αν δείτε λοιπόν «πρήξιμο» στα πόδια ή νιώσετε δύσπνοια όταν περπατάτε, αν πάρετε ανεξήγητα βάρος γρήγορα (από μέρα σε μέρα), αν κουράζεστε πολύ εύκολα ή αν το βράδυ χρειάζεστε περισσότερα μαξιλάρια να κοιμηθείτε σε σχέση με παλιότερα, δείτε τον καρδιολόγο σας άμεσα! Αυτός θα διαγνώσει αν πάσχετε από καρδιακή ανεπάρκεια και θα σας χορηγήσει την κατάλληλη θεραπεία.

* Η Δρ. Ευδοκία Πετροπούλου είναι Καρδιολόγος, Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών και Διευθύντρια της Β΄ Καρδιολογικής Κλινικής στο Μetropolitan General




 πηγή

ΒΙΝΤΕΟ - Σταμάτησε το γαμήλιο αμάξι της πρώην συντρόφου του για να μην παντρευτεί άλλον

Στα πόδια της πρώην συντρόφου του έπεσε ένας μηχανόβιος στο Μεντεγίν της Κολομβίας τη στιγμή που η τελευταία πήγαινε στην εκκλησία για να παντρευτεί έναν άλλον.
Οπως βλέπουμε στα πλάνα ο απελπισμένος μηχανόβιος μπήκε μπροστά στο αυτοκίνητο που την μετέφερε, του έκλεισε το δρόμο και κατευθύνθηκε προς την κοπέλα που την παρακαλούσε γονατιστός και απελπισμένος να αλλάξει τη γνώμη της!
Ενώ εκείνη είναι σαστισμένη, όσοι βρίσκονται στο δρόμο και βλέπουν το περιστατικό φωνάζουν: «μην παντρευτείς», ενώ άλλοι πάλι φωνάζουν «φιλί, φιλί».
Το βίντεο έγινε viral με τα σχόλια να δίνουν και να παίρνουν.

Εκδικήθηκε την πρώην ερωμένη του στέλνοντας ερωτικό βίντεο στη μητέρα της

Ο 21χρονος Steven Balmont, από Grangetown του Cardiff, ήταν ερωτευμένος με την 37χρονη, την οποία γνώρισε ενώ φοιτούσε στο κολέγιο.
Αφού χώρισε μαζί της, για να την εκδικηθεί, έστειλε μέσω της εφαρμογής Messager δύο βίντεο στη μητέρα και σε δύο φίλους της, στα οποία έκαναν σεξ.
Η υπόθεση έφτασε στο δικαστήριο Crown Court του Cardiff. Κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας ακούστηκε ότι το ζευγάρι ήταν μαζί για δύο με τρία χρόνια πριν η σχέση αρχίσει να «έχει προβλήματα».
Η εισαγγελέας Kathryn Lane δήλωσε: «Το περιστατικό την έκανε να νιώθει άγχος και κατάθλιψη. Είπε ότι δεν μπορεί να φάει σωστά. Λέει ότι δεν μπορεί να εργαστεί και δεν βγαίνει επειδή φοβάται ότι θα δει τον εναγόμενο».
Σύμφωνα με τη Sun, o δικηγόρος του Jonathan Lewis είπε: «Όταν η σχέση άρχισε να παραπαίει, το πήρε σκληρά. Ήταν η πρώτη του μεγάλη σχέση. Η πρώτη φορά που αγάπησε τόσο».
Ο Balmont παραδέχτηκε πως ήταν ένοχος για αποκάλυψη σεξουαλικής φωτογραφίας ή ταινίας χωρίς τη συναίνεση του ενός με την πρόθεση να προκαλέσει δυσφορία.
Κατά τη διάρκεια της απολογίας του ο Balmont δέχτηκε ότι η αντίδρασή του ήταν «αποτρόπαιη» αλλά ισχυρίστηκε ότι δεν πρόλαβε να βλάψει την πρώην του τον Αύγουστο του τρέχοντος έτους.
Ωστόσο ο δικαστής Rhys Rowlands υποστήριξε πως ήταν η «απόλυτη ανοησία». «Τέτοιες συμπεριφορές προκαλούν μεγάλη ανησυχία και μεγάλη αγωνία στα θύματα», ανέφερε.
Ο δικαστής δήλωσε ότι η συμπεριφορά του Balmont «έγινε σε ένα βαθμό από την ανωριμότητά του».
Είπε επίσης για την μητέρα του θύματος: «Η αποστολή τέτοιου είδους βίντεο σε μια κυρία της ηλικίας της είναι άσχημη και αηδιαστική».
Ο Balmont τιμωρήθηκε με ποινή 30 εβδομάδων με αναστολή, 20 ημέρες παρακολούθηση από ειδικούς και 150 μέρες εθελοντική εργασία.
Επίσης του απαγορεύτηκε η επαφή με το θύμα του για 3 χρόνια.

Κάπνισμα: Το μυστικό για να μην πάρετε κιλά αν κόψετε το τσιγάρο

Έρευνες δείχνουν ότι η νικοτίνη από τον καπνό του τσιγάρου αυξάνει τον μεταβολικό ρυθμό του σώματος, αυξάνοντας παράλληλα και τον αριθμό των θερμίδων που καίει ο οργανισμός.
Στο κάπνισμα, αμέσως αφότου ένα άτομο κάνει ένα τσιγάρο, ο καρδιακός του ρυθμός αυξάνεται κατά 10-20 παλμούς το λεπτό. Η αφύσικη διεγερτική επίδραση της νικοτίνης είναι ένας λόγος που το κάπνισμα προκαλεί καρδιαγγειακές παθήσεις.
Όταν ένας καπνιστής σταματήσει να καπνίζει, ο μεταβολικός του ρυθμός επανέρχεται γρήγορα στο φυσιολογικό. Αυτή είναι μια υγιής αλλαγή στον οργανισμό. Αλλά αν ο πρώην καπνιστής συνεχίζει να παίρνει μέσω της διατροφής του τον ίδιο αριθμό θερμίδων όπως και πριν, τότε, μοιραία, παίρνει κιλά.
Όταν καπνιστές να σταματήσουν, η νικοτίνη δεν είναι το μόνο που “ποθούν”. Μπορεί επίσης να ανακαλύψουν ότι τους λείπει η ίδια η διαδικασία του να ανάψουν ένα τσιγάρο και να το βάλουν στο στόμα τους. Πολλοί πρώην καπνιστές στρέφονται στο φαγητό για να ικανοποιήσουν την λεγόμενη ανάγκη για “στοματική ευχαρίστηση”, την οποία τους προσέφερε, έστω και λανθασμένα, το τσιγάρο.
Τέλος στο κάπνισμα: Τι μπορείτε να κάνετε για να μην πάρετε κιλά
Αυτό είναι αποδεκτό αν σας βοηθά να σταματήσετε το κάπνισμα. Αλλά με την επιλογή χαμηλών θερμίδων ή μηδενικής θερμιδικής αξίας τροφών, μπορείτε να αποφύγετε τα επιπλέον κιλά. Μερικές έξυπνες εναλλακτικές λύσεις περιλαμβάνουν:
• Τσίχλα χωρίς ζάχαρη
• Σκληρές καραμέλες χωρίς ζάχαρη
• Κλωνάρια από σέλερι ή καρότα
• Φέτες από γλυκές πιπεριές
“Ξετύλιγμα και πιπίλισμα”
Πειραματιστείτε για να βρείτε ποιες εναλλακτικές λύσεις λειτουργούν καλύτερα για σας. Έρευνες δείχνουν ότι ορισμένοι πρώην καπνιστές έχουν μεγάλες “λιγούρες” για γλυκά. Άλλοι, λένε ότι πιο πολύ τους λείπει η στοματική ευχαρίστηση του καπνίσματος. Σε αυτές τις περιπτώσεις οι καλύτερες εναλλακτικές λύσεις είναι γλυκές τροφές, χωρίς ζάχαρη, που απαιτούν ξετύλιγμα της συσκευασίας τους και μάσημα ή πιπίλισμα, όπως οι τσίχλες και οι σκληρές καραμέλες χωρίς ζάχαρη .
Βούρτσισμα δοντιών
Ένα άλλο “κόλπο” είναι να βουρτσίζετε συχνά τα δόντια σας όλη την ημέρα. Αυτό μπορεί να ικανοποιήσει προσωρινά την επιθυμία για “στοματική ευχαρίστηση”. Όταν το στόμα σας είναι φρέσκο και καθαρό, μπορεί να έχετε λιγότερο έντονη επιθυμία για τσιγάρο.
Αποφύγετε τις απότομες δίαιτες
Επιλέξτε υγιεινές τροφές, που είναι πλούσιες σε θρεπτικά συστατικά και με λίγες θερμίδες. Όμως, οι ειδικοί συμβουλεύουν να μην προχωρείτε σε απότομες και ριζικές αλλαγές στον τρόπο που τρώτε, όταν βλέπετε ότι έχετε πάρει λίγα κιλά αφότου κόψατε το κάπνισμα.
Να είστε ρεαλιστές ως προς τους στόχους που θέτετε στον εαυτό σας
Πολλοί καπνιστές θα αποκτήσουν κάποιο σωματικό βάρος, όσο και αν είναι εγκρατείς. Είναι ωραίο το να βάζετε στόχους ότι “δεν θα πάρετε γραμμάριο” και να προσπαθείτε να διατηρήσετε το βάρος σας χαμηλά. Αλλά μην ανάγετε το σωματικό σας βάρος σε μέγα ζήτημα, καθώς μια πιθανή “απογοήτευση” μπορεί να σας κάνει να ξαναρχίσετε το κάπνισμα.


 iatropedia.gr

Έδωσε το κινητό στη δίχρονη κόρη της για να παίξει – Δεν φαντάζεστε τι ακολούθησε



Μία μητέρα έδωσε το κινητό της στην δίχρονη κόρη της και βρέθηκε… με νέο καναπέ.

Όπως αναφέρει η Mirror, η Ιζαμπέλα ΜακΝίλ ήταν online αναζητώντας νέο καναπέ για το σπίτι της. Κάποια στιγμή η κορούλα της, Rayna, δύο ετών της είπε: «Μαμά τηλέφωνο, μαμά τηλέφωνο».
Δεν είναι εύκολο, φυσικά, να αντισταθείς σε ένα μικρό παιδί και κάπως έτσι το κινητό βρέθηκε στα χέρια της μικρής. Η μητέρα της δεν είχε καταλάβει τι μεσολάβησε μέχρι που κάποιες ημέρες αργότερα έλαβε μία ειδοποίηση από γνωστό σάιτ που ειδικεύεται στις online αγορές και πωλήσεις.
Όπως διάβασε στο μήνυμα «η παραγγελία της ήταν καθ’ οδόν».
Η μικρή παίζοντας με το κινητό είχε προχωρήσει άθελά της σε παραγγελία νέου καναπέ δίνοντας τη… λύση στη μητέρα της, που έψαχνε τρόπο να αλλάξει την διακόσμηση στο σπίτι

Η παρεξηγημένη τροφή που είναι χρυσάφι για τα παιδιά



Η σημερινή μέρα είναι μια αφορμή για να θυμηθούμε ότι το αυγό είναι μια παρεξηγημένη τροφή με υψηλή διατροφική αξία του – λίγες σχετικά θερμίδες, υψηλής ποιότητας πρωτεΐνη, ευρεία γκάμα βιταμινών, μετάλλων και ιχνοστοιχείων και πολύ νοστιμιά.
Ενοχοποιημένο για την αύξηση της χοληστερόλης, κάποιοι γονείς είναι επιφυλακτικοί ως προς την κατανάλωσή του από τα παιδιά. Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότερες έρευνες αναδεικνύουν την διατροφική αξία του αυγού και τα οφέλη που παρέχει στον οργανισμό.
– Το αυγό είναι πολύ καλή πηγή σιδήρου, ειδικά για τα παιδιά που έχουν αναιμία. Ο σίδηρος βελτιώνει την πνευματική απόδοση και τη μνήμη των μαθητών, ενώ προλαμβάνει τα μαθησιακά προβλήματα. Μάλιστα, ο σίδηρος απορροφάται καλύτερα αν το αυγό συνδυαστεί με χυμό φρούτων ή λαχανικών.
– Η λεκιθίνη που περιέχεται στο αυγό βοηθάει στην ανάπτυξη του παιδικού εγκεφάλου και στις πνευματικές λειτουργίες,
– Η χολίνη που επίσης συναντάμε στη σύστασή του βοηθάει στην αύξηση της μνήμης και στη δυνατότητα συγκέντρωσης.
– Η λουτεϊνη και η ζεαξανθίνη που περιέχουν τα αυγά έχουν ευεργετικές επιδράσεις για τα μάτια. Επίσης η βιταμίνη Α που περιέχουν τα αυγά βοηθά στην όραση κατά τη νύχτα.
– Στο ασπράδι του περιέχονται όλα τα απαραίτητα αμινοξέα τα οποία χρειάζεται το παιδί για να αναπτύξει ισχυρό μυικό ιστό, να δημιουργεί νέα κύτταρα, αλλά και να αναπλάθει τα κατεστραμμένα που προέκυψαν από αρρώστιες, κόπωση κλπ.
– Τα αυγά παρέχουν σημαντικές ποσότητες ιχνοστοιχείων, όπως κάλιο, φώσφορο, και ψευδάργυρο, που είναι πολύτιμα για τη λειτουργία της καρδιάς.
– Επίσης περιέχουν τις πιο σημαντικές βιταμίνες, όπως είναι η Α (πολύτιμη για τα μάτια), η D (για τα οστά), η Ε (για την άμυνα) και οι βιταμίνες του συμπλέγματος Β (για το νευρικό σύστημα), αλλά και φυλλικό οξύ.
– Η βιολογική αξία των πρωτεϊνών των αυγών, είναι μεγαλύτερη από αυτήν του γάλατος, του κρέατος, των φασολιών και του σολομού.
Από ποια ηλικία και πόσα αυγά επιτρέπεται να φάει το παιδί;
Η κατανάλωση αυγού συστήνεται από τον 10ο μήνα ζωής. Το παιδί να ξεκινά να καταναλώνει τον κρόκο πρώτα μόνο και μετά τους 12 μήνες και το ασπράδι. Είναι σημαντικό το αυγό να είναι πάντα καλά βρασμένο, σφιχτό και όχι μελάτο για να αποφύγουμε τυχόν μόλυνση από το μικρόβιο της σαλμονέλας. Το ξεκινάμε αργά και σταδιακά αυξάνοντας από μισό κουταλάκι, ώστε αν παρουσιάσει αλλεργία να μην είναι πολύ έντονη. Παιδιά μικρότερα των 2 χρόνων, μπορούν να τρώνε από 3 έως 5 αυγά την εβδομάδα. Μετά τα 2 χρόνια που ξεκινά φυσιολογικά η διαδικασία της αθηρωμάτωσης στον ανθρώπινο οργανισμό, ίσως χρειαστεί μια σχετική προσοχή κυρίως σε παχύσαρκα ή υπέρβαρα παιδιά με υπερχοληστερολαιμία που οφείλεται πρωτίστως στην κακή ποιότητα διατροφής ή και σε γενετικούς παράγοντες (ιστορικό). Εκεί συστήνεται ως πιο ορθή η κατανάλωση 2-3 ολόκληρων αυγών την εβδομάδα.
Κι αν δεν τρώει αυγό;
Υπάρχουν παιδάκια που απεχθάνονται αυτόν τον διατροφικό θησαυρό πρωτεΐνης, καλών λιπαρών και βιταμινών. Τι μπορείτε να κάνετε προκειμένου το παιδί να φάει το αυγό του;
– Φτιάξτε μία ομελέτα με τυριά και λαχανικά.
– Βάλτε αυγό στο τοστ, το αγαπημένο σνακ των παιδιών, και συνδυάστε το με φυστικοβούτυρο
– Φτιάξτε αυγοφέτες!
– Βάλτε λωρίδες αυγού σε πίτσα με μπέικον και τυριά, κάτι στο οποίο μάλλον το παιδί σας δεν θα αντισταθεί.
– Φτιάξετε άσπρα μακαρόνια με αυγά ή αγαπημένη των παιδιών carbonara.
– Φτιάξτε ρύζι – μπορείτε να το σερβίρετε γαρνιρισμένο με αρακά και κομματάκια ομελέτας.
– Φτιάξετε αλμυρά muffins με αυγό, που συνήθως λατρεύουν τα παιδιά.




ygeiamou.gr

ΛΙΣΤΑ - 10 μυστικά που δεν αποκαλύπτει ποτέ ο ένας σύζυγος στον άλλον



Όταν είστε σε σχέση – και θέλετε να παραμείνετε σε αυτή, καλό είναι να κρατάτε κάποια πράγματα για τον εαυτό σας.
Ο σύντροφός σας δεν χρειάζεται να ξέρει ότι βαριέστε τους γονείς του και η σύντροφος σας δε χρειάζεται να μάθει ότι «σπάσατε» τη δίαιτα σας. Από τα μικρά μυστικά που σας σώζουν από τις καθημερινές τριβές μέχρι πολύ σοβαρά και μεγαλύτερα, όλοι κρύβουμε κάτι από το άλλο μας μισό.
Με αφορμή σχετικό thread στο Reddit, οι χρήστες παραδέχτηκαν ανώνυμα τα μυστικά που κρατάνε από τους συντρόφους τους.
1. Ξέρω ότι το παιδί δεν είναι δικό μου
«Η γυναίκα μου γέννησε πριν τρεις μήνες. Είμαι στείρος από τη γέννησή μου εξαιτίας γονιδιακής μετάλλαξης, ωστόσο η γυναίκα μου δεν το ξέρει. Πήγα και εξετάστηκα ξανά όταν η γυναίκα μου μου ανακοίνωσε την εγκυμοσύνη της και οι υποψίες μου επιβεβαιώθηκαν. Ωστόσο δε χρειάζεται να το μάθει ποτέ»
2. Θέλω Ελευθερη Σχέση
«Ωστόσο δεν θα αντέξω να έχει και εκείνη τις ίδιες ελευθερίες με εμένα, οπότε καλύτερα να μην της το πω»
3. Δεν μου αρέσει να κοιμάμαι μαζί του
«Δεν το διασκεδάζω, τον βρίσκω βαρετό και εφευρίσκω συνέχεια δικαιολογίες για να αποφύγω τα συζυγικά μου καθήκοντα»
4. Σκέφτομαι άλλους άνδρες
«Είδα ένα βράδυ στον ύπνο μου ότι είχα σχέση με κάποιον άλλο και για πρώτη φορά μετά από χρόνια ένιωσα τόσο ευτυχισμένη, μέχρι που ξύπνησα και τον είδα δίπλα μου και κατάλαβα ότι ήταν όλα ένα όνειρο»
5. Ζηλεύω την πρώην γυναίκα του
«Ακόμα κι όταν ξέρω ότι μιλάνε και συναντιούνται για χάρη των παιδιών τους δε μπορώ να κρατήσω τη ζήλεια μου, αλλά δε πρέπει να το μάθει»
6. Δεν είμαι πια ερωτευμένος
«Δεν ξέρω γιατί μένω μαζί της, αλλά έχω πάψει να τη βλέπω ερωτικά εδώ και 2 χρόνια»
7. Δεν της μιλάω για το παρελθόν μου
«Στο κολέγιο ήμουν σε αδελφότητα και είχα ένα αρκετά δραστήριο ερωτικό παρελθόν, το οποίο δε χρειάζεται να ξέρει»
8. Δεν είμαι έτοιμη για δέσμευση
«Νιώθω οτι τρέχουμε πολύ τη σχέση μας και πιέζομαι πολύ να ακολουθήσω τους δικούς του ισοπεδωτικούς ρυθμούς»
9. Είμαι δυστυχισμένος εδώ και χρόνια
«Δε μπορώ να της πω πόσο δεν αντέχω τη σχέση και την κοινή ζωή μας. Ωστόσο έχω φυλακιστεί μόνος μου στην εικόνα της ‘καλής οικογένειας’ και δε ξέρω αν μπορώ πια να φύγω»
10. Τον έχω απατήσει
«Ξέρω ότι ήταν μόνο μία φορά και δε θα ξαναγίνει και δεν αξίζει να διαλύσω τη σχέση μου για αυτό»

Άγνωστες αλπικές λίμνες στην Πίνδο

 Μέρη μαγικά και άγνωστα σε πολλούς....

Όσοι βίωσαν την εμπειρία, στις βουνοκορφές της Πίνδου, λένε πως πρόκειται για τα πιο όμορφα αλπικά τοπία στην Ελλάδα.
Είναι τα οροπέδια και οι ορθοπλαγιές, όπου ανάμεσα τους, υδάτινοι μαίανδροι και λιμνούλες, συνθέτουν μια «θεϊκή» δημιουργία.
Είναι, η Βερλίγγα στο όρος Λάκμος ή Περιστέρι, η Φλέγκα πάνω από το Μέτσοβο και οι Αρέννες στο Γράμμο.
Μέρη μαγικά και άγνωστα σε πολλούς.
Βερλίγγα, από τον βλάχικο «βρίγκα» που σημαίνει κύκλος, γιατί το νερό στροβιλίζει και δημιουργεί υπέροχους σχηματισμούς. Εκεί, στα 2050 μέτρα υψόμετρο, γεννιέται ο Αχελώος. Τα νερά της πηγής, δημιουργούν την λίμνη Βερλίγγα, ενώ στην συνέχεια μετά από σχηματισμούς, μέσα στο οροπέδιο και τα λιβάδια, βρίσκουν συνεχή ροή στις πλαγιές του Λάκμου και δημιουργούν τον Ασπροπόταμο ή Αχελώο.
Με την ψηλότερη κορυφή του Λάκμου, την Τσουκαρέλα στα 2.295 μέτρα, πάνω από την αλπική λίμνη το τοπίο, είναι επιβλητικό.
Η ανάβαση στην Βερλίγγα αποτελεί πρόκληση. Μετά το Μέτσοβο ακολουθούμε το δρόμο για Ανήλιο και στη συνέχεια για Χαλίκι. Η διαδρομή δεν είναι εύκολη, χρειάζεται προσοχή στην οδήγηση, όμως το τοπίο αποζημιώνει τον επισκέπτη. Για την επιστροφή, οι λάτρεις της περιπέτειας στο βουνό, μπορούν να επιλέξουν μια διαφορετική αλλά συναρπαστική διαδρομή, προς το Συρράκο και τους Καλλαρύτες στα Τζουμέρκα.
Με αφετηρία το Μέτσοβο, ακολουθώντας τη διαδρομή προς Μηλιά, ένας χωματόδρομος αποτελεί την αρχή της ορεινής περιήγησης στο Μαυροβούνι, που στην πλάγια του, «κρατάει» τις δίδυμες λίμνες Φλέγκα. Στα 1.960 μέτρα υψόμετρο, περίπου μιάμιση ώρα πεζοπορικής διαδρομής μέσα στο δάσος, από το ορειβατικό καταφύγιο έως την υποαλπική ζώνη, οι αποτελούν ένα κρυμμένο μυστικό της φύσης. Είναι μια μαγική τοποθεσία στα όρια του Εθνικού Πάρκου της Βόρειας Πίνδου, πάνω από τα δάση της Βάλια Κάλντα.
Μέσα σε ένα δάσος από πανύψηλες οξιές, στην τοποθεσία Μουτσάλια, στο Γράμμο, οι 2 αλπικές λίμνες, οι Αρένες, αποτελούν μια υδάτινη έκπληξη, κάτω από τις γυμνές βουνοκορφές. Υψόμετρο 1.730 μέτρα. Η πρόσβαση στην περιοχή, σχετικά εύκολη από βατό χωματόδρομο. Βρίσκονται ακριβώς στα σύνορα των Νομών Ιωαννίνων και Καστοριάς. Στην παλιά εθνική οδό Ιωαννίνων - Κοζάνης μετά τον Σαραντάπορο, ακολουθούμε την διαδρομή για το χωριό των μετακινούμενων κτηνοτρόφων την Αετομηλίτσα. Λίγο πριν τον οικισμό, ο χωματόδρομος στα δεξιά του επαρχιακού δρόμου οδηγεί στις όμορφες Αρένες. Το τοπίο γαληνεύει τον επισκέπτη. Δεν είναι λίγοι εκείνοι, που γύρω από τις λίμνες κάνουν πεζοπορία, ποδήλατο βουνού, ακόμη και σκηνές στήνουν για να διανυκτερεύουν στην φύση.
Αξίζει να σημειωθει ότι σε όλες τις αλπικές λίμνες της Πίνδου, συναντάμε τα σπάνια αμφίβια, του αλπικούς τρίτωνες που θυμίζουν σαλαμάνδρα.

Ένας νομπελίστας στην Αθήνα, πριν 19 χρόνια

Πριν 19 χρόνια είχε έλθει στην Αθήνα ο Αυστριακός συγγραφέας Πέτερ Χάντκε που τιμήθηκε με το βραβείο Νόμπελ Λογοτεχνίας 2019, όπως ανακοίνωσε την Πέμπτη η Σουηδική Ακαδημία στη Στοκχόλμη. 
Ήταν καλεσμένος από την Ένωση Συντακτών Η.Ε.Α. και πραγματοποίησε διάλεξη στην αίθουσα εκδηλώσεων. Σήμερα με ανακοίνωσή τους:  
«Τα διοικητικά συμβούλια της ΕΣΗΕΑ και του Μορφωτικού Ιδρύματος, χαιρετίζουν την απονομή του Νόμπελ Λογοτεχνίας 2019 στον Πέτερ Χάντκε κορυφαίας προσωπικότητας της σύγχρονης γερμανόφωνης Λογοτεχνίας.
Ο Πέτερ Χάντκε επισκέφτηκε την Αθήνα το 2000 μετά από πρόσκληση της ΕΣΗΕΑ, επί προεδρίας Νίκου Κιάου και τιμήθηκε με τον ασημένιο «Ξενοφώντα», που αποτελεί την ανώτερη τιμητική διάκριση της Ένωσης. Ο Πέτερ Χάντκε συμμετείχε στη διημερίδα που οργάνωσε η ΕΣΗΕΑ με θέμα: «Πόλεμος και Ενημέρωση: Εμπειρία του Κοσσυφοπεδίου», στην ενότητα «Ο πόλεμος είναι καρκίνος: Ρεπορτάζ από τους “δικούς” μας πολέμους», στην οποία ομιλητής ήταν ο δημοσιογράφος Ρόμπερτ Φισκ και ο συγγραφέας απάντησε σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων».
Η φωτογραφία είναι από εκείνη την ομιλία. 
Τότε ο συγγραφέας στο περιθώριο της διημερίδας παραχώρησε εκτενείς συνεντεύξεις στις εφημερίδες «Καθημερινή» και «Το Βήμα».

Γέροντας Παΐσιος: «Η Τουρκία θα κάνει πόλεμο με ένα γειτονικό της κράτος και θα εμπλακούν κι άλλες χώρες».

Επισκέφτηκα τον π. Παΐσιο το 1989, έχοντας μόλις διαβάσει ένα σύντομο βιογραφικό του. Αντιμετώπιζα τότε ένα σοβαρό πρόβλημα και πήγα να ζητήσω τη βοήθειά του.

Αφού, λοιπόν, μιλήσαμε για το συγκεκριμένο θέμα, η κουβέντα γύρισε στο Κυπριακό. Τον ρώτησα τότε αν θα φύγουν ποτέ οι Τούρκοι.
Aυτή ήταν η απάντηση που μου έδωσε ο Γέροντας Παΐσιος:
«Και βέβαια θα φύγουν. Η Κύπρος θα ελευθερωθεί.»
«Πότε, Γέροντα;»
«Ε, δε θα πάρει όσο ο κομμουνισμός στη Ρωσία.»
«Μα, Γέροντα, ο κομμουνισμός δεν έπεσε!» επέμενα.
Κι ο Γέροντας χαμογελώντας μου είπε:
«Τρέμουν τα πόδια του. Όπου να ‘ναι το θεριό σωριάζεται!»
«Και πώς θα φύγουν οι Τούρκοι; Θα κάνουμε πόλεμο;» ξαναρώτησα.
«Όχι, όχι! Πόλεμος θα γίνει, αλλά δε θα τον κάνετε εσείς. Η Τουρκία θα κάνει πόλεμο με ένα γειτονικό της κράτος και θα εμπλακούν κι άλλες χώρες. Η Τουρκία θα ανοίξει πολλά μέτωπα και θα αναγκαστεί να πάρει στρατεύματα και πολεμικό υλικό από την Κύπρο, για να τα μεταφέρει αλλού και να ξεκουράσει τους άλλους που θα πολεμούν. Και τότε εσείς θα πάτε πίσω όπως φύγατε: με τα τρακτέρ, τα λεωφορεία, περπατητοί, τρέχοντας.»
«Κι αυτοί θα το δεχτούν; Δε θ’ αντιδράσουν;»
«Κάποιοι θα αντιδράσουν και ορισμένοι θα σκοτωθούν» απάντησε ο Γέροντας. Και συνέχισε:
«Αυτό θα συμβεί γιατί δε θα φεύγουν εύκολα από το σπίτι που γεννήθηκαν, έστω κι αν δεν ήταν δικό τους. Το ίδιο θα γίνει και στις δύο πλευρές, αλλά η Κύπρος θα ενωθεί. Μην το σκέφτεστε. Μόνο να έρθει η μέρα, Ανδρέα, να επιστρέψετε στο Θεό, στην Εκκλησία, στην προσευχή και στην ανιδιοτελή αγάπη προς τον πλησίον, για να είναι λιγότερες και οι απώλειες εκείνες τις μέρες».
Επιστρέφοντας στην Κύπρο, όπου και να τα ‘λεγα όλα αυτά, με κορόιδευαν. Όμως εγώ τα πίστευα σαν να τα είχα ακούσει από τον ίδιο το Θεό. Μέχρι που κάποια στιγμή, το 1990, έπεσε ο κομμουνισμός και τότε ορισμένοι απ’ αυτούς μου τηλεφώνησαν για να μου ζητήσουν συγγνώμη. Όσο δε για τα υπόλοιπα, τα προσωπικά μου, ό,τι μου προέβλεψε βγήκε επίσης αληθινό…

Ξενοφώντος Ανδρέας, αγιογράφος, Λεμεσός, Κύπρος
Μαρτυρίες Προσκυνητών, Γέροντας Παΐσιος ο Αγιορείτης, τόμος Β’, σελ. 370

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΤΣΟΥΧΤΕΡΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ! Σύνδεση κτηματολογίου - εφορίας για διασταυρώσεις στα στοιχεία ακινήτων

Αντιμέτωποι με τσουχτερά πρόστιμα θα βρεθούν ενδεχομένως χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων που έχουν αποκρύψει το πραγματικό μέγεθος της ακίνητης περιουσίας τους προκειμένου να αποφύγουν την πληρωμή φόρων.
Με την ολοκλήρωση του κτηματολογίου, η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων θα προχωρήσει στην οn-line σύνδεση των ηλεκτρονικών συστημάτων.
Με τη διασύνδεσή τους οι ελεγκτές της ΑΑΔΕ θα αποκτήσουν άμεση πρόσβαση στα αρχεία του κτηματολογίου και θα εντοπίζουν ευκολότερα όλα τα ακίνητα και εμπράγματα δικαιώματα (πλήρη ή ψιλή κυριότητα, επικαρπία κ.λπ.) που υπάρχουν σε αυτά τόσο στις εντός όσο και στις εκτός σχεδίου πόλεως περιοχές. Στη συνέχεια θα διασταυρώνουν τα στοιχεία του κτηματολογίου με αυτά που έχουν δηλώσει οι φορολογούμενοι στο έντυπο Ε9.
Στο υπουργείο Οικονομικών υπάρχουν ενδείξεις πως αρκετοί ιδιοκτήτες δεν έχουν δηλώσει στη δήλωση ακινήτων Ε9 το σύνολο της ακίνητης περιουσίας που διαθέτουν, είτε αποκρύπτοντας ακίνητα είτε δηλώνοντας σκοπίμως στοιχεία που περιορίζουν τη φορολογητέα ύλη (π.χ. λιγότερα τετραγωνικά μέτρα). Με την απόκρυψη του πραγματικού μεγέθους της ακίνητης περιουσίας ουσιαστικά περιορίζεται ο λογαριασμός του ΕΝΦΙΑ, αλλά και ο φόρος μεταβίβασης.
Οι ελεγκτές της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων θα αποκτήσουν άμεση πρόσβαση στα αρχεία του κτηματολογίου.
Με τη διασύνδεση των δύο συστημάτων θα ξεκινήσουν διασταυρώσεις προκειμένου:
• Να εντοπιστούν οι ιδιοκτήτες που δεν έχουν δηλώσει την πραγματική αξία των ακινήτων.
• Να αναζητήσουν φορολογουμένους με ληξιπρόθεσμες οφειλές προς την εφορία τις οποίες αφήνουν απλήρωτες και αρρύθμιστες παρά το γεγονός ότι διαθέτουν μεγάλη ακίνητη περιουσία.
Σήμερα, η φορολογική διοίκηση δεν έχει στη διάθεσή της την πραγματική εικόνα της ακίνητης ιδιοκτησίας. Επομένως η εφορία, στις περιπτώσεις που φορολογούμενοι έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές, δεν έχει τη δυνατότητα να διασφαλίσει τις απαιτήσεις του Δημοσίου (π.χ. εγγραφή υποθηκών, κατασχέσεις ακινήτων, πλειστηριασμοί).
Οι φορολογούμενοι που θα εντοπισθούν μετά τη διασταύρωση να έχουν αποκρύψει ακίνητα ή να τα έχουν δηλώσει λανθασμένα θα βρεθούν αντιμέτωποι με:
• Επιβολή κύριου και συμπληρωματικού ΕΝΦΙΑ.
• Πρόσθετο φόρο, ο οποίος υπολογίζεται ως τόκος εκπρόθεσμης καταβολής.
• Πρόστιμο για την υποβολή ανακριβών δηλώσεων φόρου ακινήτων


Καθημερινή

Το κακόηθες μελάνωμα που αναπτύσσεται πάνω από το λαιμό έχει μεγαλύτερες πιθανότητες εξάπλωσης

Σύμφωνα με μελέτη που παρουσιάστηκε στο 28ο συνέδριο της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Δερματολογίας και Αφροδισιολογίας, στη Μαρδίτη 

Το κακόηθες μελάνωμα που αναπτύσσεται πάνω από το λαιμό έχει μεγαλύτερες πιθανότητες εξάπλωσης συγκριτικά με τις περιπτώσεις που αυτό αναπτύσσεται κάτω από το λαιμό, σύμφωνα με νέα έρευνα.
Στο πλαίσιο της συγκεκριμένη μελέτης, που παρουσιάστηκε στο 28ο συνέδριο της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Δερματολογίας και Αφροδισιολογίας, στη Μαρδίτη της Ισπανίας, παρατηρήθηκαν για μία περίοδο έξι μηνών 45 νεοδιαγνωσθέντες ασθενείς με κακοήθες μελάνωμα. Αυτοί χωρίστηκαν σε δύο ομάδες ανάλογα με το αν είχαν μελάνωμα πάνω ή κάτω από το λαιμό. Στόχος της έρευνας ήταν να διαποιστωθεί ποιος τύπος καρκίνου είχε μεγαλύτερες πιθανότητες να κάνει μετάσταση (δηλαδή να εξαπλωθεί και σε άλλα όργανα).
Οι μελετητές χρησιμοποίησαν τη μέθοδο της αξονικης τομογραφίας προκειμένου να ταυτοποιηθούν οι όγκοι. Εκείνοι που είχαν όγκο σταδίου Τ2α (σ.τ.σ: όγκος μεγαλύτερος από 3 αλλά μικρότερος από 4 εκατοστα) υποβλήθηκαν επίσης σε βιοψία λεμφαδένων για να διερευνηθεί η έκταση της νόσου.
Διαπιστώθηκε ότι μόνο σε έναν από τους 37 ασθενείς με κακοήθες μελάνωμα κάτω από το λαιμό ο καρκίνος είχε κάνει μετάσταση στους λεμφαδένες, αριθμός που ισοδυναμεί με ένα ποσοστό 2,7%. Από την άλλη, δύο από τους οχτώ (25%) ασθενείς με κακοήθες μελάνωμα πάνω από το λαιμό είχαν καρκίνο και στους λεμφαδένες. Επίσης, φάνηκε ότι αυτοί που είχαν κακοήθες μελάνωμα πάνω από το λαιμό διέτρεχαν μεγαλύτερο κίνδυνο ο καρκίνος να εξαπλωθεί στο δέρμα τους συγκριτικά με εκείνους που είχαν κανοήθες μελάνωμα κάτω από το λαιμό.
Το κακόηθες μελάνωμα είναι ο πιο επικίνδυνος τύπος καρκίνου του δέρματος, εξελίσσεται πολύ γρήγορα και γίνεται όλο και πιο γνωστός τα τελευταία χρόνια, ιδιαίτερα στους πιο νέους ανθρώπους. Από τη στιγμή που το κακοήθες μελανωμα πλήττει βαθύτερα το δέρμα ή κάνει μεταστάσεις σε άλλα όργανα είναι πολύ δύσκολο να θεραπευτεί και μπορεί να αποβεί θανατηφόρο.
Το μελάνωμα συνδέεται με μεταλλάξεις στο γονίδιο BRAF V600. Οι μεταλλάξεις αυτές επηρεάζουν την παραγωγή της πρωτεϊνης BRAF, με αποτέλεσμα τα κύτταρα να μεγαλώνουν γρηγορότερα.
Η επιβεβαίωση της σύνδεσης αυτής της γονιδιακής μετάλλαξης με το κακοήθες μελάνωμα συνέβαλε στην ανάπτυξη νέων θεραπευτικών προσεγγίσεων.
"Η κατανόηση του ρόλου που παίζει η θέση του μελανώματος μπορεί να βοηθήσει στον εντοπισμό και τη θεραπεία της νόσου", δήλωσε ο Μοχάμεντ Ελ Αμπάντι επικεφαλής συντάκτης της μελέτης από το Νοσοκομείο του Γούλβερχαμπτον της Βρετανίας.

Από τις 16 έως και τις 27 Οκτωβρίου 2019 οι αιτήσεις για τις μετεγγραφές στα ΑΕΙ

Από την ερχόμενη Τετάρτη 16 Οκτωβρίου και μέχρι την Κυριακή 27 Οκτωβρίου θα είναι ανοικτό το ηλεκτρονικό σύστημα για όσους φοιτητές ενδιαφέρονται να πάρουν μετεγγραφή.
Σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, στο εν λόγω διάστημα θα μπορούν να υποβάλλονται αιτήσεις από τους ενδιαφερόμενους φοιτητές των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων και Ανωτάτων Εκκλησιαστικών Ακαδημιών της χώρας, για τις εξής περιπτώσεις:
   - Μετεγγραφή με μοριοδοτούμενους λόγους
   - Αδέλφια προπτυχιακοί φοιτητές
   - Φοιτητές που εισήχθησαν καθ΄ υπέρβαση του αριθμού εισακτέων στα ΑΕΙ, είτε ως Έλληνες πολίτες της μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης, είτε ως έχοντες κυπριακή καταγωγή για τους οποίους ισχύουν ειδικές διατάξεις μετεγγραφής.
Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να επισκέπτονται την ειδική εφαρμογή μετεγγραφών στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://transfer.it.minedu.gov.gr/ ή μέσω της ιστοσελίδας του υπουργείου, www.minedu.gov.gr, προκειμένου να υποβάλουν ηλεκτρονικά την αίτησή τους, κατά το διάστημα υποβολής των αιτήσεων.
Για την είσοδό τους στην ηλεκτρονική εφαρμογή, οι αιτούντες θα πρέπει να χρησιμοποιήσουν το όνομα χρήστη (username) και τον κωδικό (password) που τους έχει χορηγηθεί από τη γραμματεία της σχολής ή του τμήματός τους για τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του ιδρύματος στο οποίο φοιτούν.
Σύμφωνα με την ενημέρωση του υπουργείου, τα αποτελέσματα των μετεγγραφών θα ανακοινωθούν αμέσως μετά την λήξη της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων.
Περισσότερες λεπτομέρειες μπορούν να αναζητήσουν οι ενδιαφερόμενοι στη σχετική εγκύκλιο, που είναι ανηρτημένη στην ιστοσελίδα του υπουργείου.

CNN: Αυτά είναι τα 17 ομορφότερα ελληνικά χωριά

Μπορεί η Ελλάδα μας να έχει ταυτίσει το όνομά της με τα αμέτρητα και υπέροχα νησιά της, που κάθε χρόνο κατακλύζονται από τουρίστες από διάφορα σημεία του κόσμου, ωστόσο η ενδοχώρα της, και όχι μόνο, κρύβει πραγματικά διαμαντάκια που αξίζει κανείς να ανακαλύψει.
Ο λόγος για τα ονειρικά χωριά της χώρας, που ξεχωρίζουν τόσο για την γραφικότητα και το πλούσιο φυσικό τους κάλλος, όσο και για τις αυθεντικές εμπειρίες που προσφέρουν στους επισκέπτες τους.
Τη λίστα με τα 17 ομορφότερα ελληνικά χωριά, λοιπόν, δημοσίευσε πριν λίγες ημέρες το CNN Travel, στην οποία συμπεριλαμβάνονται υπέροχοι προορισμοί από τη Χαλκιδική μέχρι την Κρήτη και από τα Ιωάννινα έως τη Χίο.
Στην πρώτη θέση αυτής φιγουράρει η Στεμνίτσα, στην Ορεινή Αρκαδία, με τα επιβλητικά πυργόσπιτα και τα πέτρινα καλντερίμια, ενώ δεύτερος ακολουθεί ο Άγιος Γεώργιος Νηλείας στο Πήλιο.
Στην τρίτη θέση συναντάται η Αρναία στη Χαλκιδική, ένα παραδοσιακό χωριό με διατηρητέα κτίρια πραγματικά έργα τέχνης και στην τέταρτη η συνοικία της Άνω Σύρου, στο αρχοντικό νησί των Κυκλάδων, με τo Πυργί, γνωστό και ως το ζωγραφιστό χωριό της Χίου, ένα από τα πιο φημισμένα Μαστιχοχώρια του νησιού, να συμπληρώνει την πρώτη πεντάδα.
Δείτε ολόκληρη τη λίστα του CNN με τα ομορφότερα ελληνικά χωριά:
Στεμνίτσα, Αρκαδία
Άγιος Γεώργιος Νηλείας, Πήλιο
Αρναία, Χαλκιδική
Άνω Σύρος, Σύρος
Πυργί, Χίος
Οία, Σαντορίνη
Λιτόχωρο, Πιερία
Λίνδος, Ρόδος,
Χώρα, Φολέγανδρος
Άσσος, Κεφαλονιά
Απείρανθος, Νάξος
Πάπιγκο, Πίνδος
Καλαρρύτες, Ιωάννινα
Γύθειο, Λακωνία
Καταστάρι, Ζάκυνθος
Κάστρο, Σίφνος
Αρχάνες, Κρήτη

Νεαροί ξυλοκόπησαν μέχρι λιποθυμίας 14χρονους στο Αιγάλεω -Τους πήραν κινητά και παπούτσια



Θύματα άγριου ξυλοδαρμού έπεσαν δύο μαθητές Γυμνασίου, ηλικίας 14 ετών όταν τους επιτέθηκε μία ομάδα 15 νεαρών στο Αιγάλεω.
Όπως κατήγγειλαν στον ΑΝΤ1 οι νεαροί, τους ξυλοκόπησαν μέχρι λιποθυμίας για να τους πάρουν τα κινητά και ένα ζευγάρι παπούτσια. Τα όσα έζησαν οι δύο μαθητές είναι ανατριχιαστικά.
Επίθεση με ξύλα και πέτρες
Ξαφνικά μία ομάδα με μηχανάκια και νεαρούς με κράνη ήρθε κατά πάνω τους με ξύλα και πέτρες και άρχισαν να τους χτυπούν.
Τα δύο παιδιά μόλις είχαν τελειώσει από το φροντιστήριο, γύρω στις 20:00, και επέστρεφαν σπίτι τους μέσα από το πάρκο του Μπαρουτάδικου. Τέσσερις νεαροί ήταν κρυμμένοι πίσω από τα δέντρα και ξαφνικά άρχισαν να τους ξυλοκοπούν, ενώ άμεσα έφτασαν άλλοι δέκα με μηχανάκια. Ο ένας μαθητής έμεινε λιπόθυμος με πολλά κατάγματα, και στον δευτερο έσπασαν το σαγόνι και τα πλευρά του, ενώ παιδιά που την ίδια ώρα περνούσαν από το σημείο προσπάθησαν, μάταια, να τους σταματήσουν.
Οι γείτονες που άκουσαν τις φωνές φώναξαν την αστυνομία, ενώ τα δύο παιδιά μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο

Θα δοθεί και πάλι κοινωνικό μέρισμα

Το κοινωνικό μέρισμα 2019 θα δοθεί τελικά και από τη νέα κυβέρνηση, ωστόσο φαίνεται να υπάρχει μια «έκπληξη». Η κυβέρνηση, σύμφωνα με πληροφορίες προβληματίζεται. Αυτό που αποκαλύπτεται είναι: 
Ή θα δοθεί, αλλά σε λίγους
Ή θα δοθεί με εξαιρετικά μειωμένα ποσά σε όλους.
Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά,  ο πρωθυπουργός άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να δοθεί ένα κοινωνικό μέρισμα 2019. Ωστόσο φαίνεται να κρύβεται μια δυσάρεστη έκπληξη για το που θα δοθεί κοινωνικό μέρισμα 2019.
Το τελικό ποσό θα είναι εξαιρετικά μειωμένο, με τα σημερινά δεδομένα.
Αυτό σημαίνει με απλά λόγια ότι είτε θα το πάρουν λιγότεροι, είτε θα πάρουν πολλοί από ένα μικρό ποσό, που δεν θα έχει σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.
Ήδη μέσα στο 2019 έχει δοθεί ως «δώρο Πάσχα» τον περασμένο Μάιο, από την προηγούμενη κυβέρνηση, ένα βοήθημα προς τους συνταξιούχους που κόστισε περίπου 830 εκατ. ευρώ, το οποίο ονομάστηκε 13η σύνταξη από την προηγούμενη κυβέρνηση.
Μαζί με τις μειώσεις του ΦΠΑ υιοθετήθηκε ένα πακέτο κόστους 1,1 δισ. ευρώ που δεν είχε υπολογιστεί για φέτος. Μετά την αλλαγή της κυβέρνησης έγινε μεγαλύτερη μείωση του ΕΝΦΙΑ (το κόστος έφτασε τα 506 εκατ. ευρώ) αλλά και βελτίωση της ρύθμισης των 120 δόσεων.
Το ποσό που θα δοθεί
Όπως φαίνεται μέχρι τώρα το κοινωνικό μέρισμα 2019 θα περιοριστεί στα 300 εκατ. ευρώ και στην καλύτερη περίπτωση, αν βρεθούν χρήματα να διπλασιαστεί και να φτάσει τα 600 εκατ. ευρώ. Τα ποσά αυτά είναι σαφώς μικρότερα από το κοινωνικό μέρισμα του 2018 και του 2017.
Έτσι είτε θα πάρουν λεφτά λιγότεροι, είτε θα είναι μειωμένα τα ποσά.
Το 2018 μοιράστηκαν 1,4 εκατ. νοικοκυριά περίπου 800 εκατ. ευρώ. Πήραν από 200 έως 1.200 ευρώ για κοινωνικό μέρισμα. Το 2017 το ποσό ήταν 250 ευρώ και  και έφτανε ως τα 1.350 ευρώ.

Έμαθαν στου κασίδη το κεφάλι ! Δεν ήμασταν έτοιμοι για διακυβέρνηση αλλά ρίξαμε την κυβέρνηση Σαμαρά

Στην παραδοχή ότι o ΣΥΡΙΖΑ έριξε την κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά με αφορμή την εκλογή του προέδρου της Δημοκρατίας προχώρησε ο Νίκος Βούτσης, αναγνωρίζοντας παράλληλα ότι το κόμμα του ήταν πολύ μακριά από το να είναι έτοιμο για διακυβέρνηση.
 
Κατά τη διάρκεια παρουσίασης του βιβλίου του Αριστείδη Μπαλτά με τίτλο «Εντός παρενθέσεως;», ο Νίκος Βούτσης αναφέρθηκε στην πορεία του ΣΥΡΙΖΑ από την αντιπολίτευση, στη διακυβέρνηση της χώρας σημειώνοντας πως η αποτίμηση της ήττας του κόμματος πρέπει να γίνει «συντεταγμένα και τολμηρά».
Ο Νίκος Βούτσης, τέως πρόεδρος της Βουλής και εκ των στενότερων συνεργατών και συνομιλητών του Αλέξη Τσίπρα, αποδόμησε επί της ουσίας το σύνολο του αφηγήματος που είχε στήσει ο ΣΥΡΙΖΑ τόσο σχετικά με την ύπαρξη σχεδίου διακυβέρνησης αλλά κυρίως τις καταγγελίες κατά του Αντώνη Σαμαρά και της συγκυβέρνησης πως διά της διαδικασίας εκλογής προέδρου της Δημοκρατίας «δραπέτευσε από την κυβέρνηση» Μάλιστα σε ένα σημείο της ομιλίας του ανέφερε επί λέξει: ««Μπορούμε πια να μιλήσουμε για το ότι υπήρχε διαφωνία σε κλειστούς κύκλους για το αν θα προχωρούσαμε το '14 στην πτώση της κυβέρνησης Σαμαρά με αφορμή την εκλογική προεδρία ή δεν θα προχωρούσαμε. Με αφορμή τις πληροφορίες που είχαμε, όσες είχαμε, και την εκτίμηση που είχαμε γι' αυτές τις πληροφορίες το πόσο ετοιμάζονταν οι ξένοι κ.λπ. κ.λπ. είναι ένα ολόκληρο κεφάλαιο. Δεν είναι και ιδιαίτερα γνωστό ενδεχομένως».

Και συνέχισε: «....ενώ ήμασταν έτοιμοι για αυτά, ήμασταν πάρα πολύ μακριά από το να είμαστε έτοιμοι για διακυβέρνηση. Και ήμασταν επίσης μακριά από την οργάνωση της διακυβέρνησης. Είμαι ευθύς λέω ότι δεν υπήρχε σε κανένα υπουργείο, καμία οργάνωση βάσης ή οργάνωση μελών, όπως τα λέμε τώρα. Πουθενά σε κανένα υπουργείο σε κανένα μαζικό χώρο».
Είναι χαρακτηριστικό ότι με τις δηλώσεις του αυτές ο Νίκος Βούτσης ανοίγει νέο γύρο συζητήσεων. Και μάλιστα εσωκομματικό. Αποδομεί τον Αλ. Τσίπρα ο οποίος κατ επανάληψη έχει κατηγορήσει τον Αντώνη Σαμαρά πως «δραπέτευσε» αφήνοντας «άδεια ταμεια» προκειμένου να υπάρξει μια «αριστερή παρένθεση» στη διακυβέρνηση της χώρας.  Παράλληλα όμως αποδομεί και όλους όσοι έχουν υποστηρίξει πως είχαν κυβερνητικό σχέδιο αλλά και δυνατότητες διακυβέρνησης της χώρας. Κάτι που διεφάνη άλλωστε και τα 4,5 χρόνια που διάρκεσε η κυβερνητική θητεία των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ οδηγώντας πολλές φορές τη χώρα στο χείλος του γκρεμού. 

  liberal.gr

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου