30.6.18

«Μυστικά όπλα» ομορφιάς για γυναίκες άνω των 40

Νέα στοιχεία γύρω από τις πλαστικές επεμβάσεις αποκαλύπτουν ότι το ποσοστό των γυναικών στη δεκαετία των δεύτερων -άντα, οι οποίες επιλέγουν να κάνουν λίφτινγκ, έχει μειωθεί κατά 44% σε έναν χρόνο, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό για βλεφαροπλαστική έχει μειωθεί κατά σχεδόν το ένα τρίτο.
Αποφεύγουν τη χειρουργική επέμβαση και προτιμούν μη επεμβατικές τεχνικές, ως πιο ήπια προσέγγιση στην ομορφιά. Όπως η Amal Clooney και πολλές άλλες.
Ο πλαστικός χειρουργός Απόστολος Γαϊτάνης, MD CCST, μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Πλαστικής Χειρουργικής και της Διεθνούς Ένωσης Πλαστικών Χειρουργών ISAPS, συνεργάτης του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών (www.agaitanis.gr, www.onemanclinic.gr), μας ενημερώνει για τους μη επεμβατικούς τρόπους ανανέωσης του προσώπου, που εμπιστεύονται λαμπερές γυναίκες από όλους τους χώρους, οι οποίες ακτινοβολούν αυτοπεποίθηση, χάρη στα εντυπωσιακά αποτελέσματα που έχουν επιτευχθεί.
Μη επεμβατικό λίφτινγκ / Μυστικό όπλο: Fillers
«Όταν οι γυναίκες φτάνουν τα δεύτερα… άντα, οι θεραπείες καθίστανται λιγότερο αποτελεσματικές για το δέρμα τους. Τα fillers, όμως, είναι μια πολύ καλή επιλογή για εκείνες, ιδιαίτερα αποτελεσματική και value for money», υπογραμμίζει ο κύριος Γαϊτάνης.
«Η απώλεια όγκου είναι ένα βασικό χαρακτηριστικό για τις περισσότερες γυναίκες ηλικίας άνω των 40. Καθώς μεγαλώνουν, χάνουν όγκο στο πρόσωπό τους, το δέρμα γίνεται πιο λεπτό, μειώνεται το νεανικό φυσικό του γέμισμα σε σημεία, όπως τα ζυγωματικά και τα μήλα ή κάτω από τα βλέφαρα».
Το ενέσιμο υαλουρονικό μπορεί να γεμίσει τα σημεία όπου χρειάζεται. Έχει άμεσα αποτελέσματα, που διαρκούν περίπου 12 μήνες, αναζωογονεί το δέρμα και του προσδίδει νεανική όψη και υφή. Χρησιμοποιείται επίσης σε ενέσιμη μορφή, για να γεμίσει επιφανειακές αλλά και πιο βαθιές ρυτίδες στο πρόσωπο.
Νέος τρόπος ενυδάτωσης σε βάθος / Μυστικό όπλο: Υαλουρονικό οξύ
Καθώς μεγαλώνουμε, το δέρμα μας γίνεται λεπτότερο και χάνει τη φυσική του ελαστικότητα. Δείχνει χαλαρό και εμφανίζονται ρυτίδες.
«Η μεσοθεραπεία με υαλουρονικό αυξάνει την ελαστικότητα, προσφέρει βαθιά ενυδάτωση, βελτιώνοντας τη συνολική ποιότητα του δέρματος», λέει ο ειδικός.

Η θεραπεία είναι ανώδυνη, γιατί γίνεται με πολύ λεπτές βελόνες, με τις οποίες εγχύεται το πολυβιταμινούχο, συσφικτικό και αναπλαστικό σκεύασμα, στο μεσαίο στρώμα δέρματος. Η θεραπεία μπορεί να γίνει σε πρόσωπο, λαιμό και ντεκολτέ, διαρκεί περίπου μισή ώρα και μπορεί να επαναληφθεί μετά από περίπου ένα εξάμηνο.
Ανόρθωση και σύσφιξη χωρίς χειρουργείο / Μυστικό όπλο: Βιοαπορροφήσιμα νήματα PDO
Σύμφωνα με τον πλαστικό χειρουργό, οι γυναίκες δεν χρειάζεται πλέον να υποβληθούν σε χειρουργείο, για να αποκτήσουν μια πιο νεανική εμφάνιση. Επιλέγουν όλο και περισσότερο γρήγορες, μη χειρουργικές διαδικασίες, με ελάχιστο χρόνο αποκατάστασης. Αυτές γίνονται όλο και πιο δημοφιλείς στις νέες γυναίκες από 30 και πάνω. Με το πέρασμα των ετών το πρόσωπο φαίνεται κουρασμένο.
«Με την βοήθεια των νημάτων συσφίγγουμε και ανορθώνουμε το πρόσωπο, προκαλώντας άμεση βελτίωση στην εμφάνισή μας».
Πώς λειτουργούν; Ειδικά νήματα εισάγονται στο δέρμα με τη βοήθεια μιας πολύ λεπτής βελόνας, χωρίς τομές, σε διάφορα σημεία του προσώπου, ανάλογα με το πού θέλουμε να επιτύχουμε ανόρθωση. Το υλικό που χρησιμοποιείται είναι πλήρως απορροφήσιμο και απόλυτα ασφαλές. Τα σημεία, που μπορεί να γίνει η εφαρμογή, είναι στο οβάλ του προσώπου, στον λαιμό, στο ντεκολτέ, στις περιοχές πλαγίως του ματιού ή κάτω από το μάτι, αλλά και στο σώμα. Δύο εβδομάδες μετά την εφαρμογή βλέπουμε ένα ποσοστό του τελικού αποτελέσματος, ενώ, καθώς περνάει ο καιρός, αυτό συνεχώς βελτιώνεται. Η εφαρμογή με τα νήματα επιτυγχάνει ανόρθωση, σύσφιξη και νεότητα του δέρματος μέσα από την διαδικασία της κατευθυνόμενης κολλαγονογένησης με αποτελέσματα που διαρκούν περίπου δύο χρόνια.

Το μυστικό κατά των ρυτίδων / Μυστικό όπλο: Botox
Εξαιρετικά αποτελεσματική και μη επεμβατική θεραπεία είναι το botox.  Καταπολεμά και αντιμετωπίζει τις ρυτίδες έκφρασης ανάμεσα στα φρύδια (μεσόφρυο), στο μέτωπο, γύρω από τα μάτια (πόδι της χήνας) και στον λαιμό. Η θεραπεία με botox δρα πάνω στους μυς του προσώπου χαλαρώνοντάς τους και εμποδίζοντας με αυτό τον τρόπο τις έντονες συσπάσεις τους. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί και προληπτικά ενάντια στις ρυτίδες. Εφαρμόζεται ακόμη και στις λεπτές γραμμές, ώστε να μην γίνουν βαθύτερες.
Με μια λεπτή βελόνα, το δημοφιλές ενέσιμο προϊόν εγχύεται στα σημεία και ακινητοποιεί τους μυς, που προκαλούν τις ρυτίδες. Ένας μικρός ερεθισμός υποχωρεί 30 λεπτά μετά την εφαρμογή, ενώ επιστρέφουμε αμέσως στις καθημερινές μας δραστηριότητες. Μέσα στις επόμενες 7-10 μέρες γίνεται εμφανές το τελικό αποτέλεσμα. Μετά από περίπου 6 μήνες η βουτουλινική τοξίνη αρχίζει να υποχωρεί από τους μυς και μπορεί να γίνει επανάληψη της διαδικασίας.
«Αξίζει να σημειωθεί ότι όλες οι παραπάνω μέθοδοι μπορούν να συνδυαστούν, προσφέροντας τέλειο και φυσικό αποτέλεσμα», καταλήγει ο κύριος Γαϊτάνης.

Το “παπάκι” της Honda επιστρέφει - Πόσο θα κοστίζει

To Honda Super Cub C125 συνεχίζει την πορεία του στην Ευρώπη ενσωματώνοντας τα στοιχεία που απαιτεί ο σύγχρονος αναβάτης.
To μοντέλο θα είναι διαθέσιμο στην ελληνική αγορά στα τέλη του έτους.
Το πρώτο Super Cub C100 παρουσιάστηκε το 1958, 10 χρόνια μετά την ίδρυση της Honda. Σχεδόν 60 χρόνια αργότερα, το 2017, το Super Cub πέτυχε ένα σημαντικό ορόσημο παραγωγής με 100 εκατομμύρια μονάδες, που το ανέδειξε στο πιο δημοφιλές μηχανοκίνητο όχημα που έχε κυκλοφορήσει ποτέ στον κόσμο. Όλο αυτό το διάστημα, οι απλές αρετές του Super Cub – στυλ, αξιοπιστία, οικονομία και γνήσια πρακτικότητα – παρέμειναν αναλλοίωτες στο πέρασμα του χρόνου: αθόρυβα και διακριτικά, κατάφερε αυτό ακριβώς που επιθυμούσαν οι Soichiro και Takeo – να μυήσει και να υποστηρίξει τους ανθρώπους στο μοντέλο της προσωπικής μετακίνησης.
Το Super Cub C125 ξεκινά ένα νέο κεφάλαιο στην θρυλική ιστορία ενός μοντέλου με παγκόσμια απήχηση, το οποίο πωλείται σε περισσότερες από 160 χώρες, και με τόσο άμεσα αναγνωρίσιμη εμφάνιση, ώστε ήταν το πρώτο όχημα στην Ιαπωνία στο οποίο δόθηκε τρισδιάστατο εμπορικό σήμα.
Ενώ εμφανισιακά δεν αποκλίνει από τη κλασική φόρμα, μία αύξηση στην ισχύ και τη ροπή λόγω του κινητήρα 125cc με τους 10 ίππους βοηθά το Super Cub να μην εγκλωβίζεται στην κυκλοφορία της πόλης. Ο αυτόματος, φυγοκεντρικός συμπλέκτης έχει επίσης αναβαθμιστεί με κριτήριο την αυξημένη ισχύ και τις πολύ ομαλές, αθόρυβες αλλαγές σχέσεων.Το ατσάλινο πλαίσιο έχει αποκτήσει πρόσθετη ακαμψία, βελτιώνοντας την χρηστικότητα του Super Cub. Η μεγαλύτερη διαδρομή της εμπρός και πίσω ανάρτησης, οι τροχοί 17-ιντσών από χυτό αλουμίνιο και το εμπρός δισκόφρενο προσφέρουν μία ευέλικτη και γεμάτη αυτοπεποίθηση συμπεριφορά με εξαιρετική ισχύ φρεναρίσματος.
Όλος ο φωτισμός είναι νέας τεχνολογίας LED ενώ τα όργανα αναδεικνύουν το βάθος της συνολικής σχεδίασης με τους δύο φακούς να διαχωρίζονται από δύο χρωμιωμένους δακτυλίους. Ο εξωτερικός δακτύλιος φιλοξενεί το αναλογικό στροφόμετρο και προειδοποιητικά φώτα, και ο εσωτερικός μία διακριτική, ψηφιακή οθόνη.
Η γωνία κάστερ και το ίχνος του τροχού έχουν ρυθμιστεί στα 26.5°/71mm με μεταξόνιο 1245mm. Το βάρος με τα υγρά είναι 109kg. Το εμπρός τηλεσκοπικό πιρούνι έχει διαδρομή 100mm, με δύο πίσω αμορτισέρ 84mm να απορροφούν τους κραδασμούς ενώ οι κομψοί τροχοί από χυτό αλουμίνιο 17-ιντσών προσδίδουν ευστάθεια και ακρίβεια διεύθυνσης. Το παπί είναι εξοπλισμένο με ελαστικά tubeless, διαστάσεων 70/90-17 μπροστά και 80/90-17 πίσω. Ένα εμπρός δισκόφρενο 220mm και μονοπίστονη δαγκάνα συνδυάζεται με πίσω ταμπούρο 130mm.
Η μέγιστη ισχύς 10 ίππων αποδίδεται στις 7.500rpm και η ροπή των 10,4Nm στις 5.000rpm από το μοτέρ των 125 ίππων. Οι καμπύλες ισχύος και ροπής είναι γραμμικές με πλούσια απόδοση από τις μεσαίες μέχρι τις υψηλές στροφές. Το κιβώτιο είναι 4τάχυτο και – σύμφωνα με την παράδοση του κλασικού Super Cub – οι αλλαγές σχέσεων γίνονται μέσω ενός αυτόματου, φυγοκεντρικού συμπλέκτη, χωρίς την ανάγκη για μανέτα.
Με αυτό τον κινητήρα, το Super Cub C125 καλύπτει 66.7km/l (WMTC mode), απολαμβάνοντας αυτονομία περίπου 245km από ένα ρεζερβουάρ καυσίμου 3,7L.
Η τιμή του αναμένεται να είναι λίγο κάτω από τα 4.000 ευρώ!
newsauto.gr

Καλλιστεία στην Καλαμάτα – “Star Ελληνική Ομορφιά 2018”

Η Καλαμάτα θα φιλοξενήσει έναν ακόμη διαγωνισμό ομορφιάς!
Μετά από την επιτυχημένη διοργάνωση που πραγματοποιήθηκε τον Σεπτέμβρη του 2016, τα “Star Ελληνική Ομορφιά”, η Καλαμάτα επανέρχεται στο προσκήνιο των καλλιστείων και αύριο Κυριακή  1η Ιουλίου η Νότιος Ελλάδα θα… αναστενάζει στο ρυθμό του διαγωνισμού ομορφιάς που θα πραγματοποιηθεί στους εντυπωσιακούς χώρους του ξενοδοχείου Elite City Resort
Ο λόγος για τα “Star-Miss-Miss Young Νοτίου Ελλάδας”…
Ενός διαγωνισμού, που είναι υπό τη “σκέπη” δύο διοργανωτών που έχουν συνδέσει το όνομά τους με τα καλλιστεία στην Ελλάδα τις τελευταίες δεκαετίες. Των Νίκου Μπάμπαλη και Τάκη Παπαπαναγιώτου.
Ο διαγωνισμός ομορφιάς θα φιλοξενηθεί στο ξενοδοχείο Elite City Resort  με τους διοργανωτές να ετοιμάζουν μία βραδιά γεμάτη λάμψη, ομορφιά και πολλές εκπλήξεις.
 Και το τέλος της βραδιάς, στην οποία θα “παρελάσουν” οι πιο ωραίες της Νοτίου Ελλάδας, θα αναδείξει εκείνες που θα συμμετάσχουν στο μεγάλο Διαγωνισμό Ομορφιάς που θα πραγματοποιηθεί τον προσεχή Νοέμβρη στην Αθήνα.
Τα “Πανελλήνια Καλλιστεία”…

ΒΙΝΤΕΟ - Μητέρα πυροβόλησε τον άνδρα που φλέρταρε την 14χρονη κόρη της μέσω ίντερνετ

Ο 25χρονος, Troy George, σύμφωνα με την αστυνομία διέσχισε 13.500 χλμ και προσπάθησε να διαρρήξει το σπίτι, στο οποίο μένει η 14χρονη, με την οποία μιλούσε μέσω μιας διαδικτυακής εφαρμογής.
Ο 25χρονος, που μένει στη Νέα Ζηλανδία, ταξίδεψε στις ΗΠΑ για να δει από κοντά την 14χρονη. Έσπασε την γυάλινη πόρτα του σπιτιού και προσπάθησε να μπει μέσα στο σπίτι, όμως η μητέρα του κοριτσιού τον πυροβόλησε.
Γνώρισε την 14χρονη, ενώ έπαιζαν παιχνίδια online, ξεκίνησαν να μιλάνε μέσω της εφαρμοφής Discord, που είναι μια δημοφιλής εφαρμογή συνομιλιών για όσους παίζουν παιχνίδια. Η 14χρονη δεν ήθελε να τον γνωρίσει από κοντά.
“Δεν τον είχε καλέσει, του είχε πει συγκεκριμένα ότι δεν ήθελε να επικοινωνεί μαζί της πιά” σύμφωνα με τον επικεφαλής της αστυνομίας.
Ο 25χρονος πήρε μια πτήση από τη Νέα Ζηλανδία για την Αυστραλία, μετά μια πτήση για το Λος Άντζελες και μετά μια πτήση για την Ουάσινγκτον. Στη συνέχεια πήρε λεωφορείο για να φτάσει στο Ριτσμοντ που μένει η ανήλικη κοπέλα.
“Δεν ήταν αυθόρμητο, δεν ήταν τυχαίο. Ήταν κάτι που απαιτεί σχεδιασμό” δήλωσε ο σερίφης. Ο δράστης είχε μαζί του μαχαίρι και μονωτική ταινία και είχε και ένα σπρέι πιπεριού.
Η μητέρα της 14χρονης δεν γνώριζε για την επικοινωνία τους, αλλά μόλις είχε έναν άγνωστο να προσπαθεί να μπει στο σπίτι τους, τον προειδοποίησε αρκετές φορές ότι είχε όπλο και τελικά τον πυροβόλησε όταν προσπάθησε να ανοίξει και την δεύτερη πόρτα.
Ο δράστης χτυπήθηκε στο λαιμό και νοσηλεύεται φρουρούμενος στο νοσοκομείο.

Ο σοβαρός κίνδυνος που διατρέχουν τα ζευγάρια στις διακοπές

Tο καλοκαίρι έχει μπει για τα καλά, παρά τον περίεργο καιρό, και όλοι έχουμε κανονίσει τις άδειες και προγραμματίζουμε σιγά σιγά τις διακοπές μας με τον έτερον ήμισυ, εάν βέβαια έχουμε. 
Το μυαλό μας ήδη ταξιδεύει σε παραλίες με γαλαζοπράσινα νερά, δροσιστικά κοκτέιλ και απογευματινές βόλτες σε γραφικά σοκάκια.

Μπορεί να σας ακούγεται οξύμωρο, όμως αυτή η περίοδος δε συνδέεται μόνο με στιγμές ανεμελιάς και ξεγνοιασιάς. Εγκυμονεί και ένα σοβαρό συναισθηματικό κίνδυνο που θα πρέπει να πάρουμε τοις μετρητοίς, εάν δεν επιθυμούμε το φθινόπωρο να μας βρει single.
Σύμφωνα με έρευνα που διεξήχθη σε Πανεπιστήμιο της Αμερικής, οι ειδήμονες προειδοποιούν τα ζευγάρια πως οι κοινές διακοπές είναι πολύ πιθανό, όχι μόνο να οδηγήσουν τη σχέση τους σε κρίση αλλά και σε οριστικό χωρισμό.
Συγκεκριμένα, αυτή η αμερικανική έρευνα, που βασίστηκε σε στοιχεία 2.000 εθελοντών υποστηρίζει πως ένα στα 10 ζευγάρια οδηγείται στο χωρισμό αμέσως μετά τις διακοπές, ακόμα και εάν πριν φύγουν, δεν αντιμετώπιζαν κάποιο σοβαρό πρόβλημα.

Μάλιστα, δεν είναι καθόλου περίεργο πως το 40% των ζευγαριών τσακώνεται τουλάχιστον μία φορά την ημέρα την περίοδο των κοινών τους διακοπών. Και ποιοι είναι οι πιο συχνοί λόγοι που σύμφωνα με το womantoc.gr συνήθως διαπληκτίζονται; Πού θα πάνε για φαγητό, σε ποια παραλία θα κάνουν μπάνιο, τι ώρα θα κοιμηθούν, όπως επίσης και ποιος θα κουβαλήσει τις βαλίτσες, σύμφωνα με το 24% των ερωτηθέντων. Από την άλλη, το 18% ανέφερε ως βασική αιτία τις άπειρες ώρες που ξαφνικά το ζευγάρι περνά μαζί, κάτι που δεν ισχύει σε καθημερινή βάση, όσο εργάζονται και οι δύο.

Ναρκωτικά και όπλα σε σπίτια καβάτζες στο Μενίδι

Mια οργανωμένη εγκληματική οργάνωση που διακινούσε συστηματικά ποσότητες ναρκωτικών ουσιών, με έδρα κυρίως καταυλισμούς στην περιοχή Αγία Σωτήρα και Αυλίζα Αχαρνών στην Δυτική Αττική εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Δυτικής Αττικής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής .

Σύμφωνα με τον εκπροσώπου Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας, Θεόδωρο Χρονόπουλου, για την αποδόμηση της εγκληματικής οργάνωσης, χθες 29 Ιουνίου 2018, πραγματοποιήθηκε οργανωμένη και συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση στην ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Αττικής και κυρίως στους καταυλισμούς Αγία Σωτήρας και Αυλίζα Αχαρνών, όπου επανειλημμένως πραγματοποιούνται επιχειρήσεις για την αντιμετώπιση διαφόρων εγκληματικών δραστηριοτήτων.

Παράλληλα η επιχείρηση επεκτάθηκε στις περιοχές της Βούλας, του Αμαρουσίου, της Νίκαιας, Κορωπίου και Πάτρας.

Συμμετείχαν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Δυτικής Αττικής και του Τμήματος Ασφαλείας Αχαρνών, με τη συνδρομή της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Εγκλημάτων Κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, της Ειδικής Κατασταλτικής Αντιτρομοκρατικής Μονάδας (Ε.Κ.Α.Μ.), της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.), της Διεύθυνσης Ειδικών Αστυνομικών Δυνάμεων, της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. καθώς και Υπηρεσίες της Διεύθυνσης Αστυνομίας Δυτικής Αττικής και της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών.

Ο συνολικός απολογισμός της επιχείρησης ήταν η σύλληψη 24 ατόμων, μελών της εγκληματικής οργάνωσης και λοιπών εμπλεκόμενων, ηλικίας από 20 έως 71 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και παραβάσεις που αφορούν τους νόμους για τα ναρκωτικά και τα όπλα.

Η δικογραφία περιλαμβάνει ακόμα άλλα επτά άτομα, ηλικίας από 19 έως 42 ετών, που κατηγορούνται για διάφορα συναφή αδικήματα.

Σύμφωνα με τον κ. Χρονόπουλο, από τη μέχρι στιγμής έρευνα και προανάκριση, που ήταν εξειδικευμένη, πολυεπίπεδη και χρονοβόρα, αποκαλύφθηκε ο τρόπος δράσης τους στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής.

Ειδικότερα, συστήθηκε ειδική ομάδα αστυνομικών στην οποία ανατέθηκε η συλλογή, αξιολόγηση και διασταύρωση στοιχείων και πληροφοριών, καθώς και η πιστοποίηση του ρόλου του κάθε μέλους της εγκληματικής οργάνωσης.

Κατά τη διάρκεια της διερεύνησης της υπόθεσης προέκυψε ότι η εγκληματική οργάνωση αποτελούνταν από δύο υποομάδες με στενή σχέση και κοινά μέλη.

Η πρώτη υποομάδα δραστηριοποιούνταν κυρίως εντός των καταυλισμών της Αυλίζας και της Αγίας Σωτήρας και διέθετε σφιχτή οργάνωση και ιεραρχία, διακριτούς ρόλους και εφάρμοζε σε μέγιστο βαθμό κανόνες επικοινωνίας, με σκοπό να καθίσταται ιδιαίτερα δυσχερής ο εντοπισμός και η εξάρθρωση της.

Η εν λόγω ομάδα διέθετε σπίτια, ως καβάντζες, στα οποία αποθήκευαν τα ναρκωτικά άτομα, τα οποία είχαν αναλάβει το συγκεκριμένο ρόλο στην οργάνωση. Τα ίδια μέλη ήταν υπεύθυνα για τον τεμαχισμό και το μοίρασμα των ναρκωτικών σε άλλα μέλη της οργάνωσης, τα οποία στην συνέχεια αναλάμβαναν την υποχρέωση της μεταφοράς και παράδοσης.

Η διάθεση των ναρκωτικών ουσιών (ηρωίνη, κοκαΐνη και ακατέργαστη κάνναβη), πραγματοποιούνταν κυρίως από σπίτι, το οποίο έδινε τη δυνατότητα στα μέλη της οργάνωσης να έχουν τον πλήρη οπτικό έλεγχο της ευρύτερης περιοχής, λόγω υψομετρικής διαφοράς, και να ενημερώνουν τα υπόλοιπα μέλη για τυχόν προσέγγιση του σημείου από αστυνομικές δυνάμεις.

Στην ίδια οικία μεταφερόταν οι απαραίτητες ποσότητες ναρκωτικών, πολλές φορές στη διάρκεια της ίδιας ημέρας, ανάλογα με την προσέλευση τοξικοεξαρτημένων ατόμων, ενώ είχε διαμορφωθεί κατάλληλος χώρος δίπλα σε αυτήν, προκειμένου να προβαίνουν στην άμεση χρήση των ναρκωτικών ουσιών που προμηθεύονταν.

Επιπλέον, η δραστηριότητα της οργάνωσης επεκτείνονταν και στον τομέα διάθεσης ναρκωτικών χαπιών, για την προμήθεια των οποίων είχε στρατολογηθεί τοξικοεξαρτημένο άτομο, το οποίο προμηθευόταν παράνομα ποσότητες ναρκωτικών χαπιών έναντι αυξημένου τιμήματος ή μέσω πλαστών συνταγών, τα οποία και παρέδιδε στην εγκληματική οργάνωση παίρνοντας ως αντάλλαγμα ποσότητες ηρωίνης και κοκαΐνης.

Η δεύτερη υποομάδα είχε ως αρχηγό αλλοδαπό και η δράση της επεκτεινόταν και εκτός Δυτικής Αττικής, τόσο στην περιοχή της Νίκαιας, όσο και στην περιοχή του Αμαρουσίου.

Επίσης, διέθετε δύο σπίτια – καβάντζες στα οποία διέμεναν άτομα με διττό ρόλο τόσο του φύλακα όσο και του μεταφορέα – διακινητή, οι οικίες αυτές βρισκόταν σε διαφορετικές περιοχές της Αττικής και με μεγάλη χιλιομετρική απόσταση μεταξύ τους.

Στις κατ’ οίκον έρευνες που πραγματοποιήθηκαν βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:

    847,2 γραμμάρια ηρωίνης,
    486,2 γραμμάρια κοκαΐνης,
    10.762 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης,
    1.113 ναρκωτικά δισκία,
    τέσσερα πιστολιά και περίστροφο,
    δύο χειροβομβίδες αμυντικού τύπου,
    τρεις κυνηγητικές καραμπίνες,
    δυο αεροβόλα όπλα,
    εκατόν είκοσι τέσσερα φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων,
    το χρηματικό ποσό των 93.270 ευρώ,
    επτά Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα,
    τέσσερις πλάστες σφραγίδες ιατρών,
    δεκαοκτώ ζυγαριές ακρίβειας και
    διάφορα κοσμήματα.

Οι συλληφθέντες οδηγούνται στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ η έρευνα συνεχίζεται προκειμένου να διακριβωθεί όλο το εύρος της παράνομης δραστηριότητας της εγκληματικής οργάνωσης.

Βουτιά θανάτου στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας. Δεν άντεξε τον καρκίνο;

Τέλος στη ζωή του έδωσε σήμερα στις 10 το πρωί 72χρονος Λαρισαίος, γνωστός επιχειρηματίας, πέφτοντας από τον πρώτο όροφο της Παθολογικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας.

Ο 72χρονος προσπαθούσε να νικήσει με θεραπεία τον καρκίνο και βρίσκονταν στο τελευταίο στάδιο της θεραπείας.
Το συμβάν προκάλεσε αναστάτωση και σήμανε συναγερμό στο προσωπικό που εφημερεύει στο Νοσοκομείο.


larissanet.g

Τρεις μουσικές εκδηλώσεις στην Κορώνη

Με τρεις συναυλίες συνεχίζεται το Φεστιβάλ Κορώνης 2018. Είναι προγραμματισμένες στον προαύλιο χώρο της Ελεήστριας:

Δευτέρα 2 Ιουλίου : Ελληνοαυστριακό Μουσικό Καλοκαίρι «Europäisches Ensemble» Danae PapamatthäouMatschke (violin), Kerstin Feltz (cello), Uwe Matschke (piano). Θα ερμηνεύσουν έργα των:  Works by: W. A. Mozart, F. Schubert, L. v. Beethoven
Παρασκευή 6 Ιουλίου Ελληνοαυστριακό Μουσικό Καλοκαίρι: 
Danubia Symphonic Winds 41μελής ορχήστρα από 5 μουσικά σχολεία της Αυστρίας.
Διευθύνει ο Andreas Simbeni
Κυριακή 8 Ιουλίου 
"Serenata amorosa" με την Θεοδώρα Μπάκα φωνή και Μαρία Παπαπετροπούλου πιάνο.
Θα ακουστούν έργα των: Franz Schubert, Johannes Brahms, Francis Poulenc, Erik Satie, Γιώργου Κουρουπού, Χρήστου Μεντή, Μάνου Χατζιδάκι

Πληροφορίες δίνονται από το www.koronifestival.gr

ΜΟΥΝΤΙΑΛ: Καθαρό από ντόπινγκ

Αυτό το Παγκόσμιο Κύπελλο είναι «καθαρό», σε ότι αφορά το ντόπινγκ. Περισσότεροι από 2.700 έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν μέχρι σήμερα και «δεν διαπιστώθηκε καμία παραβίαση της νομοθεσίας για την καταπολέμηση της φαρμακοδιέγερσης σε αυτό το στάδιο» ανακοίνωσε η Παγκόσμια Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου.
«Κάθε παίκτης υποβλήθηκε σε τουλάχιστον έναν έλεγχο, μερικοί σε περισσότερους» δήλωσε ο υπεύθυνος διοργανώσεων της ΦΙΦΑ Κόλιν Σμιθ και πρόσθεσε:
«Υπάρχει επίσης έλεγχος σε τουλάχιστον τέσσερις παίκτες για κάθε αγώνα και τα δείγματα στη συνέχεια αποστέλλονται για εξέταση σε εργαστήριο στην Ελβετία, αλλά δεν έχει υπάρξει καμία παραβίαση του κώδικα αντιντόπινγκ σε αυτό το στάδιο».
Ο ίδιος έκανε αναφορά σε ένα «πολύ ολοκληρωμένο πρόγραμμα» αντιντόπινγκ, για το οποίο, όπως είπε «Είμαστε ικανοποιημένοι με τη διαδικασία που ακολουθεί το σχεδιασμό που έχουμε κάνει».


filathlos.gr

Πεθαίνει από καρκίνο εξαιτίας λάθους σε εργαστηριακή εξέταση 37χρονη μητέρα

Πριν από δύο μήνες στην κατά τη διάρκεια ενός ελέγχου ρουτίνας στην Ιρλανδία, ήρθε στο φως ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα στον χώρο της υγείας με άμεση επίπτωση στη ζωή εκατοντάδων ασθενών. 
Για την ακρίβεια αρχικά επρόκειτο για ένα πολύ σοβαρό λάθος, που όμως μετατράπηκε σε σκάνδαλο όταν η αλήθεια δεν αποκαλύφθηκε στους ασθενείς και 17 εξ αυτών πέθαναν.

Μια από τους ασθενείς-θύματα του σκανδάλου, και η οποία σήμερα βρίσκεται στο τελικό στάδιο καρκίνου είναι η 37χρονη Emma Mhic Mhathúna. Το δικός της «λάθος» ήταν μόνο ότι έκανε ότι θα κάναμε όλοι στη θέση της. Το 2013 πήρε στα χέρια τις απαντήσεις των γυναικολογικών εξετάσεων που είχε κάνει, είδε πως όλα ήταν εντάξει και το πίστεψε.

Τον Μάιο του 2018 όμως ανακάλυψε πως όχι μόνο τα αποτελέσματα ήταν λάθος αλλά και πως ο καρκίνος στον τράχηλο της μήτρας που ουδέποτε διαγνώστηκε, είχε κάνει μεταστάσεις στα οστά και πως πλέον ήταν πολύ αργά για να κάνει κάτι και να έχει ελπίδες να επιβιώσει.

«Πεθαίνω ενώ δεν υπάρχει λόγος να πεθάνω. Και τα παιδιά μου θα μείνουν μόνα, χωρίς εμένα, και εγώ θα τα αποχωριστώ» δήλωνε συντετριμμένη η 37χρονη τον περασμένο Μάιο μιλώντας στο ιρλανδικό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο RTÉ.

«Προσπαθούσα να κάνω τα πάντα σωστά, με τον θηλασμό, με το να αφιερώνω όλο μου τον χρόνο στα παιδιά με το να θυσιάσω τη ζωή μου γι αυτά. Δεν το έβλεπα καν σαν θυσία. Κι όμως τώρα θα χάσω τα πάντα. Δεν ξέρω καν εάν το μικρό μου θα με θυμάται».

Η Mhic Mathúna, η οποία μεγαλώνει μόνη τα πέντε της παιδιά, ηλικίας δύο έως 15 ετών, εξήγησε τότε στο RTÉ ότι έπρεπε να καθίσει και να τους ανακοινώσει πως πρόκειται να πεθάνει.

H συνέντευξη της και η παράλληλη αποκάλυψη του σκανδάλου συγκίνησε και εξόργισε τους Ιρλανδούς που σήμερα ζητούν την παραίτηση των υπευθύνων αλά και της ηγεσίας του συστήματος δημόσιας υγείας στη χώρα.
Η 37χρονη στο μεταξύ έμελλε να γίνει το πρόσωπο με το οποίο ταυτίστηκε ο αγώνας για δικαίωση των συνολικά 209 γυναικών οι οποίες έλαβαν εσφαλμένα αποτελέσματα για τις εξετάσεις που έκαναν για τον καρκίνο του τραχήλου την περίοδο 2010 έως 2014.
Η αλήθεια για τα λανθασμένα αποτελέσματα αποκρύφτηκε από τις ενδιαφερόμενες, όπως γράφει ο Guardian, κατά τη διάρκεια ενός υγειονομικού ελέγχου ρουτίνας, τα πάντα ήρθαν στο φως. Τότε διαπιστώθηκε ότι 162 από τις 209 γυναίκες δεν είχαν ενημερωθεί για τα νέα αποτελέσματα των γυναικολογικών τους εξετάσεων.
Οι 17 εξ αυτών έχουν ήδη πεθάνει.
Η Mhic Mathouna στράφηκε κατά της Υπηρεσίας Υγεία της Ιρλανδίας αλλά και του διαγνωστικού εργαστηρίου των ΗΠΑ Quest Diagnostics που ευθύνεται για τα λάθος αποτελέσματα.
Αν και είχε προγραμματιστεί να ξεκινήσει η ακροαματική διαδικασία, τελικά οι αντίδικοι συμφώνησαν τελικά να καταλήξουν σε μια εξωδικαστική συμφωνία.
Η 37χρονη μητέρα που αργοπεθαίνει, συμφωνήθηκε να λάβει ως αποζημίωση το ποσό των 7,4 εκατ. ευρώ. Στη συμφωνία που ενέκρινε ο αρμόδιος δικαστής, τονίζεται πως η Υπηρεσία Υγείας της Ισλανδίας αναλαμβάνει την ευθύνη για την μη αποκάλυψη των λάθος εργαστηριακών αποτελεσμάτων ενώ η Quest Giagnostics αναγνώρισε πως τα αποτελέσματα ήταν λάθος.

Ιδιοκτήτης σουβλατζίδικου ξυλοκόπησε εφοριακούς

Σοβαρό επεισόδιο εκτυλίχθηκε την Παρασκευή στην Καστοριά ανάμεσα σε εφοριακούς και ιδιοκτήτη σουβλατζίδικου.

Όπως αναφέρει ο alphafm.gr, οι δυο εφοριακοί προσπάθησαν να κάνουν φορολογικό έλεγχο στον καταστηματάρχη, με αποτέλεσμα να ανάψουν τα αίματα.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως υπήρξε επίθεση και ξυλοδαρμός προς τους δυο υπαλλήλους, ενώ ο επιχειρηματίας στην προσπάθειά του να διαφύγει από τον αστυνομικό που επιχείρησε να τον σταματήσει, τραυματίστηκε πέφτοντας στο πεζοδρόμιο.

Αμέσως στην περιοχή έφθασε περιπολικό της αστυνομίας το οποίο μετέφερε στο νοσοκομείο τον ιδιοκτήτη.
 
alphafm.gr

Το λένε και οι επιστήμονες: «Ασυνήθιστη η καιρική διαταραχή των τελευταίων ημερών»

Πού αποδίδει το φαινόμενο ο διευθυντής του Εργαστηρίου Φυσικής της Ατμόσφαιρας 

Ασυνήθιστη χαρακτηρίζει την καιρική διαταραχή των τελευταίων ημερών ο αναπληρωτής καθηγητής Φυσικής του Πανεπιστημίου Πατρών και διευθυντής του Εργαστηρίου Φυσικής της Ατμόσφαιρας, Ανδρέας Καζαντζίδης, ο οποίος μιλώντας στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο την αποδίδει, κατά την προσωπική του άποψη, στην κλιματική αλλαγή.
Όπως εξηγεί, «προφανώς το κλίμα αλλάζει και από τις μελέτες που έχουν γίνει φαίνεται ότι οι αλλαγές έρχονται μέσα από διαδοχικές ακραίες καταστάσεις» και πρόσθεσε: «Δηλαδή δεν μένουμε στο ότι κάθε χρόνο η θερμοκρασία τον Ιούνιο θα είναι 1/ 10 του βαθμού υψηλότερη σε σχέση με τον προηγούμενο χρόνο, αλλά στο γεγονός ότι αυτή η αλλαγή θα έρχεται μέσα από πολύ ζεστές ή αντίστοιχα πολύ ψυχρές χρονικές περιόδους μέσα στον Ιούνιο».
Παράλληλα, ο Ανδρέας Καζαντζίδης λέει ότι «ο Ιούνιος θεωρείται γενικά ένα ξηρός μήνας με λίγες βροχές, αλλά επειδή οι πρόσφατες διαταραχές ήλθαν σε συνέχεια και προηγούμενων διαταραχών μέσα στον ίδιο μήνα, το αποτέλεσμα φαίνεται ακόμα και σε περιοχές που δεν μας έχουν απασχολήσει για καταστροφές».
«Για παράδειγμα», συνέχισε, «το ύψος της βροχής μέσα στον Ιούνιο ήταν αρκετά σημαντικό, δηλαδή μέχρι και 50% πάνω από τις μέσες κλιματικές τιμές που είχαμε.»
Επίσης, όπως λέει ο Ανδρέας Καζαντζίδης στο ΑΠΕ - ΜΠΕ, «το φαινόμενο είχε έκταση που κάλυψε σχεδόν το σύνολο της χώρας, ακόμα και περιοχές των Κυκλάδων και της Κρήτης, όπου συνήθως τον Ιούνιο δεν βρέχει».
«Τέτοια φαινόμενα», σύμφωνα με τον καθηγητή, «καταγράφονται κατά καιρούς και οι μελέτες δείχνουν ότι όσο περνούν τα χρόνια, αυτά γίνονται όλο και πιο συχνά.»
Μάλιστα, όπως πρόσθεσε, «πέρυσι, στα μέσα του Ιουλίου, κατεγράφησαν ακραίες βροχοπτώσεις, καταστροφές σε καλλιέργειες, καθώς και σε δίκτυα ηλεκτροδότησης, ενώ υπήρξε και ένας νεκρός από κεραυνό στην περιοχή της Αμφιλοχίας».
Όσον αφορά την καιρική διαταραχή των τελευταίων ημερών την χαρακτηρίζει, όπως προαναφέρθηκε, ασυνήθιστη για την εποχή, διότι όπως εξηγεί, «με βάση τις συνήθεις ατμοσφαιρικές συνθήκες τέτοιου είδους καιρικά συστήματα βρίσκονται σε βορειότερα γεωγραφικά πλάτη και επηρεάζουν κυρίως περιοχές που βρίσκονται στα βόρεια σύνορα της χώρας μας, δηλαδή την Ήπειρο, τη βορειοδυτική Μακεδονία και την Θράκη».
Όμως, αυτό το φαινόμενο, σύμφωνα με τον Ανδρέα Καζαντζίδη, «έχει ευρύτερη κλίμακα, δηλαδή είδαμε αντίστοιχα ασυνήθιστο καιρό και σε άλλες περιοχές της Ευρώπης, όπως για παράδειγμα στη βορειοδυτική και στη βορειοανατολική Ευρώπη, όπου κατεγράφησαν θερμοκρασίες που μπορεί να πλησίασαν ακόμα και τους 30 βαθμούς Κελσίου».
Σχετικά με τις καιρικές συνθήκες, ο Ανδρέας Καζαντζίδης λέει ότι «ο καιρός που γνωρίζουμε για την Ελλάδα το καλοκαίρι, βασίζεται στις θέσεις κάποιων συγκεκριμένων συστημάτων μέσα στην περιοχή μας, ξεκινώντας από την κεντρική Μεσόγειο και φθάνοντας μέχρι την Κύπρο και την Τουρκία». «Αυτός ο καιρός όπως τον γνωρίζουμε», συνεχίζει ο καθηγητής, «δεν έχει σταθεροποιηθεί», διότι όπως εξηγεί, «υπάρχει μία γενικότερη αστάθεια στην ατμόσφαιρα, η οποία πάντως κάποια στιγμή θα αποκατασταθεί».
Όμως, όπως τονίζει σε αυτό το σημείο, «ο καιρός παρουσιάζει εκπλήξεις και έχει μία ιδιαίτερη δυναμική», φέρνοντας ως παράδειγμα τη μεταφορά σκόνης τους προηγούμενους μήνες από τη Σαχάρα.

Ολοένα και αυξάνονται οι μέδουσες στην Ελλάδα – Πώς να αντιμετωπίσετε το τσίμπημά τους

Σοβαρές ή ακόμα και απειλητικές για τη ζωή μπορεί να είναι οι επιπτώσεις του τσιμπήματος της μέδουσας σε ορισμένους ανθρώπους, αφού μπορεί να οδηγήσουν ακόμα και σε καρδιακά ή αναπνευστικά προβλήματα, αλλά και σε αναφυλακτικό σοκ.
Αν και τις περισσότερες φορές τα συμπτώματα είναι πιο ήπια και περιορίζονται σε πόνο, τσούξιμο και αίσθηση καύσου, ορισμένα είδη μεδουσών μπορούν να επηρεάσουν διάφορα συστήματα του οργανισμού και να προκαλέσουν προβλήματα που χρειάζονται άμεση ιατρική αντιμετώπιση.
Η σοβαρότητα της αντίδρασης του οργανισμού εξαρτάται από διάφορους παράγοντες και συγκεκριμένα από τον τύπο και το μέγεθος των μεδουσών, την ηλικία, το μέγεθος και την υγεία του θύματος, την ευαισθησία του και το χρόνο έκθεσης στο τσίμπημα.
Στη χώρα μας την τελευταία δεκαετία υπάρχει αύξηση του πληθυσμού των μεδουσών, η παρουσία των οποίων στις ακτές του Κορινθιακού, του Ευβοϊκού και του Πατραϊκού κυρίως Κόλπου υποχρεώνει του κολυμβητές και λάτρεις των θαλασσίων σπορ να απέχουν απ’ αυτές τις δραστηριότητες. Το πρόβλημα είναι τόσο μεγάλο που η πολιτεία, προσπαθώντας να προστατεύσει τους λουόμενους, ενέκρινε κονδύλι από το Ταμείο Δημοσίων Επενδύσεων για να εγκατασταθούν δίχτυα απώθησης, ενώ το Παρατηρητήριο Βιοποικιλότητας επιχειρεί την καταγραφή των μεδουσών με διαδραστικό τρόπο ώστε οι ενδιαφερόμενοι να έχουν άμεση πληροφόρηση.
Όπως εξηγεί ο ενδοκρινολόγος κ. Παναγιώτης Ντάβος, “oι μέδουσες έχουν πολύπλοκους μηχανισμούς τσιμπήματος. Ένα πλοκάμι τους έχει πολυάριθμες συστάδες δηκτικών κυττάρων, κάθε μια από τις οποίες αποτελείται από εκατοντάδες δηκτικά κύτταρα. Κάθε δηκτικό κύτταρο περιέχει μία πυκνή κάψουλα εντός της οποίας είναι μια διπλωμένη βελόνα. Όταν η μέδουσα τσιμπάει, η βελόνα απελευθερώνεται, διοχετεύοντας δηλητήριο στο θύμα. Πάνω από 2000 βελόνες καλύπτουν ένα τετραγωνικό χιλιοστό (πάνω από ένα εκατομμύριο ανά τετραγωνική ίντσα) ανθρωπίνου δέρματος κατά την διάρκεια επαφής με ένα πλοκάμι. Κατά την επαφή, ενεργοποιούνται τα δηκτικά κύτταρα και μια υδροστατική, ρευστή, πίεση 200 ατμοσφαιρών αναπτύσσεται εντός της κάψουλας ακριβώς πριν από την πράξη του τσιμπήματος. Η κάψουλα λόγω αυτής της πίεσης απελευθερώνει το κεντρί με τεράςτια ταχύτητα”.
Πώς πρέπει να αντιμετωπίζεται το τσίμπημα της μέδουσας 
Όλα τα είδη των μεδουσών έχουν τον ίδιο μηχανισμό τσιμπήματος, αλλά οι επιπτώσεις του στον άνθρωπο δεν είναι οι ίδιες και ούτε χρήζουν της ίδιας αντιμετώπισης. Για παράδειγμα, οι Chiropsalmus quadrumanus προκαλούν έντονο πόνο, ερυθρότητα και οίδημα στο σημείο της επαφής. Αυτή η μέδουσα θεωρείται επικίνδυνη για τον άνθρωπο ή ακόμα και απειλητική για τη ζωή των παιδιών.
Οι μέδουσες Chrysaora hysoscella, που εμφανίζονται σε Ευβοϊκό και Σαρωνικό Κόλπο, είναι ένα πολύ συνηθισμένο είδος που ζει στα παράκτια ύδατα της Μεσογείου, της Τουρκίας, του Ηνωμένου Βασιλείου, της Ιρλανδίας, αλλά και του Ατλαντικού. Έχει διάμετρο έως 30 εκ. και χρώμα κιτρινωπό με 16 καφέ πλοκάμια. Το τσίμπημά της είναι οδυνηρό και για την αντιμετώπισή του δεν πρέπει να εφαρμόζεται γλυκό νερό, οινόπνευμα, ξύδι (το οποίο δεν είναι πανάκεια και δεν εφαρμόζεται στα τσιμπήματα όλων των ειδών μέδουσας). Αντιθέτως, το πλύσιμο με το θαλασσινό νερό, η εφαρμογή ενός μείγματος 50-50% μαγειρικής σόδας και θαλασσινού νερού, η απομάκρυνση με μια πλαστική κάρτα των εναπομεινάντων πλοκαμιών, η εφαρμογή παγωμένων επιθεμάτων αποτελούν τις πρώτες βοήθειες σε περίπτωση τσιμπήματος από το συγκεκριμένο είδος.
Οι επικίνδυνες Pelagia noctiluca που έχουν εντοπιστεί στον Κορινθιακό Κόλπο είναι χρώματος μοβ, πορφυρό ή κοκκινωπό και η μέση διάμετρός είναι περίπου 6 εκ. Σε περίπτωση επαφής με αυτό το είδος μέδουσας η αντιμετώπιση είναι η ίδια με αυτήν για τις μέδουσες Chrysaora hysoscella.
Για τα είδη όμως Caryhdea marsupiatis και Olindias phosphorka επιβάλλεται η χρήση ξυδιού, μόνο που το πρώτο από τα δύο αυτά είδη θέλει εφαρμογή ζεστών και όχι κρύων επιθεμάτων.
Οι επιστήμονες, αποκωδικοποιώντας τον μηχανισμό τσιμπήματος των μεδουσών, επιδίωξαν την ανάπτυξη αναστολέων για την αποτροπή των τσιμπημάτων των μεδουσών.
Ο Dr Amit Lotan του Εβραϊκού Πανεπιστημίου κατάφερε να απομονώσει την ουσία που προστατεύει το ψάρι Αμφιτρύωνας -γνωστό ως κλοουνόψαρο – clownfish, (που οι περισσότεροι γνωρίζουν από την ταινία κινουμένων σχεδίων «Ψάχνοντας τον Νέμο»)- από τα τσιμπήματα των μεδουσών και των θαλάσσιων ανεμώνων μέσα στις οποίες ζει. Κατόπιν δημιούργησε μια φόρμουλα και την τοποθέτησε σε ειδικό αντηλιακό με διπλή ιδιότητα: και την προστασία από την ακτινοβολία του ήλιου και από τα τσιμπήματα των μεδουσών.

ΒΙΝΤΕΟ - Πήγε να μάθει στη γυναίκα του να οδηγάει κι εκείνη χτύπησε και σκότωσε τη γιαγιά του

Απίστευτη οικογενειακή τραγωδία στην Κίνα. 
Η γυναίκα δεν είχε αγγίξει το τιμόνι για περισσότερα από 100 μέτρα και χτύπησε την ηλικιωμένη γυναίκα.

Δεν μπορούσε αν πιστέψει στα μάτια του το απίστευτο ατύχημα που διαδραματίστηκε μπροστά του.
Η γυναίκα του που δεν είχε οδηγήσει ποτέ ξανά στη ζωή της ζήτησε από τον σύζυγό της να της μάθει να οδηγάει.
Εκείνος δέχτηκε, ωστόσο δεν μπορούσε να φανταστεί το λάθος του. Η νέα οδηγός βρέθηκε μόλις για 100 μέτρα πίσω από το τιμόνι πριν χτυπήσει τη γιαγιά του συζύγου της.
Η ηλικιωμένη χτύπησε σοβαρά και οι γιατροί στο νοσοκομείο δεν κατάφεραν να κάνουν τίποτα.

"ΕΚΒΙΑΖΟΥΝ" ΜΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΑΠΟΜΠΕΥΣΗ: ΟΛΑ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ - Αυτοί είναι οι οφειλέτες του Δημοσίου

Στη δημοσιότητα έδωσε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων τα ονόματα μεγαλοοφειλετών του Δημοσίου. 
Πρόκειται για 9.332 ονόματα φυσικών προσώπων και 14.581 νομικών προσώπων.
Όπως ανακοίνωσε η ΑΑΔΕ, στο πλαίσιο των ενεργειών πληροφόρησης και ενημέρωσης των πολιτών, εμπέδωσης της φορολογικής δικαιοσύνης έναντι των συνεπών φορολογουμένων, καθώς και φορολογικής συμμόρφωσης, αναρτήθηκαν στο www.aade.gr τα ονόματα 9.332 φυσικών προσώπων και 14.581 νομικών προσώπων, οφειλετών του Δημοσίου ή/και των Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης με βασική ληξιπρόθεσμη οφειλή άνω των 150.000 ευρώ.
Πρόκειται για οφειλές, η καταβολή των οποίων καθυστερεί για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο του έτους.
Υπενθυμίζεται ότι στον ιστότοπο της A.A.Δ.Ε. βρίσκονται τα ονόματα εκείνων των οφειλετών, που είχαν ειδοποιηθεί με e-mail για να τακτοποιήσουν τις οφειλές τους, αλλά δεν ανταποκρίθηκαν.
Εξαιρούνται οι περιπτώσεις, για τις οποίες έχει χορηγηθεί στον οφειλέτη ρύθμιση ή διευκόλυνση τμηματικής καταβολής των ληξιπρόθεσμων χρεών του και με την προϋπόθεση ότι αυτός είναι συνεπής με τους όρους της, καθώς και όταν έχει χορηγηθεί αναστολή καταβολής των οφειλών του.
Επίσης, ακολουθώντας σχετική γνωμοδότηση της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, εξαιρούνται οι οφειλέτες (φυσικά πρόσωπα), των οποίων η οριστικοποίηση της οφειλής δεν έχει τελεσιδικήσει μέχρι σήμερα.

Δείτε τις λίστες

Φυσικά πρόσωπα

Νομικά πρόσωπα


Χαμός στο Twitter με τις κάλτσες του Τσίπρα στο Bloomberg: Εξαφάνισαν το γυμνό του πόδι

Η ανάρτηση φωτογραφίας στον επίσημο λογαριασμό του πρωθυπουργού στο Twitter «έριξε λάδι στη φωτιά»

Η παρουσία κάθε πολιτικού προσώπου στην τηλεόραση διεγείρει τους χρήστες των social media που περιμένουν μια κίνηση, μια χειρονομία, μια δήλωση για να σχολιάσουν. Πολύ περισσότερο όταν μιλάμε για την παρουσία του πρωθυπουργού της Ελλάδας στο Bloomberg.
Οι «αετομάτηδες» χρήστες του Twitter παρατήρησαν λοιπόν ότι σε αρκετά σημεία της διάρκειας 21 λεπτών συνέντευξης του Αλέξη Τσίπρα οι
κάλτσες του Έλληνα πρωθυπουργού είχαν πέσει με αποτέλεσμα να φαίνεται το πόδι του.
 Σαν να μην έφτανε αυτό «λάδι στη φωτιά» έριξε η ανάρτηση από τον επίσημο λογαριασμό του πρωθυπουργού στο Twitter στο οποίο το κενό αυτό φαίνεται να μην υπάρχει πια.

Με το πενάκι του ΚΥΡ


ΦΩΤΟ - Πτώση Βράχων πριν τη Πολιανή

Η εικόνα από μόνη της φανερώνει σε πόσο οριακές καταστάσεις βρίσκεται ο δρόμος που συνδέει τη Θουρία με την Πολιανή. 
Απόγευμα της Παρασκευής ο δρόμος έχει στην ουσία από το ένα ρεύμα αποκλειστεί από τεράστιους βράχους. 
Ενημερώσαμε την Αστυνομία που όπως διαπιστώσαμε έδρασε άμεσα και μηχανήματα ελευθέρωσαν το οδόστρωμα. 
Ωστόσο για άλλη μια φορά είναι φανερό πως λίγο πριν λίγο μετά το νταμάρι υπάρχει κίνδυνος ακόμη και για θανατηφόρο ατύχημα.
Γιάννης Λάσκαρης.

Η γειτόνισσα είχε κλέψει την κάρτα ηλικιωμένης και της «ρήμαζε» τον λογαριασμό επί 3 χρόνια !

Η κάρτα ανάληψης μετρητών είχε κάνει φτερά εδώ και τρία ολόκληρα χρόνια από το σπίτι μιας ηλικιωμένης στην Άρτα, ωστόσο δεν το είχε αντιληφθεί καθώς προτιμούσε να πηγαίνει στο γκισέ για τις συναλλαγές της. Δεν μπορούσε να φανταστεί, όμως, ότι την χρησιμοποιούσε η… γειτόνισσα!
Όταν η 81χρονη γυναίκα άκουσε τον υπάλληλο της τράπεζας να της λέει ότι έκανε αναλήψεις από Α.Τ.Μ., έμεινε εμβρόντητη. Ζήτησε αναλυτική κίνηση του λογαριασμού της και διαπίστωσε ότι μια φορά κάθε χρόνο την τελευταία τριετία, κάποιος «σήκωνε» 480 ευρώ! 
Χωρίς να χάσει καιρό, κατέφυγε στην Ασφάλεια για να καταγγείλει την κλοπή της κάρτας και των μετρητών της.
Η έρευνα των αστυνομικών οδήγησε στα ίχνη της 40χρονης γειτόνισσας που είχε καλή σχέση με την γριούλα και μπαινόβγαινε στο σπίτι της. Στην προανάκριση, ομολόγησε ότι εκείνη είχε κλέψει την κάρτα και έκανε αναλήψεις, δεν εξήγησε όμως γιατί το έκανε μια φορά το χρόνο και έπαιρνε πάντα το ίδιο ποσό! Πάντως, σε βάρος της σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή και υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Άρτας.

ΣΟΚ στη Θεσσαλονίκη !!! Πλήρωναν τη μητέρα για να βιάζουν την 14 χρονη κόρη της

Την εξιχνίαση υπόθεσης αποπλάνησης ανήλικης στη Νεάπολη Θεσσαλονίκης, ανακοίνωσε η Αστυνομία.
Για την υπόθεση συνελήφθησαν 4 άτομα σε εκτέλεση ενταλμάτων, που εξέδωσαν οι διωκτικές αρχές.
Μεταξύ των συλληφθέντων είναι ένας 23χρονος, που κατηγορείται ως φυσικός δράστης, όπως επίσης η 45χρονη μητέρα του, ο 54χρονος σύντροφός της και η μητέρα της ανήλικης.
Όπως προέκυψε από την έρευνα του Τμήματος Ανηλίκων Θεσσαλονίκης, ο 23χρονος προέβαινε κατ’ επανάληψη σε ασελγείς πράξεις σε βάρος του 14χρονου σήμερα θύματος.
Οι πράξεις αυτές φαίνεται ότι γίνονταν έναντι χρηματικών ανταλλαγμάτων και σε γνώση τόσο της μητέρας του δράστη όσο και της μητέρας του θύματος.
Η δικογραφία που σχηματίστηκε περιλαμβάνει κατά περίπτωση τα αδικήματα της αποπλάνησης ανηλίκου κάτω των 14 ετών, του βιασμού, της κατάχρησης ανηλίκου σε ασέλγεια και της μαστροπείας κατ’ εξακολούθηση και από κοινού.

Τραγωδία στην Κρήτη: Νεκρό 6χρονο αγοράκι

Μια τραγωδία βιώνει μια οικογένεια στην Ιεράπετρα αφού το μεσημέρι της Παρασκευής το 6χρονο παιδί τους έφυγε από τη ζωή.
Το αγόρι, αλβανικής καταγωγής, μεταφέρθηκε με σπασμούς σε παιδιατρικό ιατρείο της πόλης και από εκεί κρίθηκε πως έπρεπε άμεσα μεταφερθεί στο Νοσοκομείο της Ιεράπετρας. Εκεί παρά τις προσπάθειες που έκαναν οι γιατροί δεν κατάφεραν να το κρατήσουν στη ζωή.
Σύμφωνα με πληροφορίες το αγόρι έπασχε από επιληπτικές κρίσεις, ενώ οριστικές απαντήσεις για τα αίτια του θανάτου του θα δώσει η διαδικασία της νεκροψίας-νεκροτομής.

radiolasithi.gr

Φρίκη στη Ρόδο: Μας βίαζαν ο ένας μετά τον άλλο - Φώναζα βοήθεια

Ποινική δίωξη για βιασμό από δύο ή περισσότερους δράστες από κοινού και κατά συρροή άσκησε χθες ο Εισαγγελέας Υπηρεσίας σε έναν 24χρονο υπήκοο Σουηδίας, προσωρινά κάτοικο Ρόδου και εργαζόμενο σε νυχτερινό κέντρο του bar street της οδού Ορφανίδου, που συνελήφθη την 28η Ιουνίου 2018 από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου, ως εμπλεκόμενος σε «σπείρα» αλλοδαπών, που βίασε δύο αμέριμνες τουρίστριες στην παραλία πλησίον της «θρυλικής» οδού.
Συγκατηγορούμενοί του είναι ένας αλλοδαπός το όνομα του οποίου είναι γνωστό στους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου κι ακόμη 9 έως 13 άτομα αγνώστων λοιπών στοιχείων!!
Ειδικότερα, στο πλαίσιο αστυνομικής έρευνας, στοχευμένων ελέγχων και αξιολόγησης στοιχείων, ο 24χρονος φέρεται να συμμετείχε στον εξαναγκασμό δυο αλλοδαπών γυναικών σε σεξουαλικές πράξεις με αγνώστους συνεργούς του, που διαπράχτηκαν την 19η και 26η Ιουνίου 2018.
Ο δράστης εντοπίστηκε το μεσημέρι της 28ης Ιουνίου 2018 κατά τη διάρκεια αστυνομικών αναζητήσεων και προσήχθη στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου, όπου αναγνώστηκε ανεπιφύλακτα από 18χρονη καταγγέλλουσα και ταυτοποιήθηκε.
Πιο συγκεκριμένα η έρευνα για την υπόθεση ξεκίνησε την 19η Ιουνίου 2018 όταν μια 19χρονη Σουηδέζα κατήγγειλε στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου ομαδικό βιασμό.
Πιο συγκεκριμένα την 18η Ιουνίου 2018 η 19χρονη με δύο φίλες της μετέβησαν σε ένα μπαρ της οδού Ορφανίδου, στο οποίο εργάζονται ακόμη δύο φίλες της.
Η ίδια αναχώρησε μόνη της τα ξημερώματα της ίδιας ημέρας από το κατάστημα διότι δεν αισθανόταν καλά. Περπάτησε και έφτασε στην παραλία και κάθησε μόνη της. Λίγη ώρα αργότερα την πλησίασε ένας άνδρας την ρώτησε αν είναι καλά και εκείνη απάντησε αρνητικά και περπάτησε προς την παραλία.
Ο άνδρας αυτός, όπως περιέγραψε στους αστυνομικούς, την ακολούθησε, την αγκάλιασε με το ένα του χέρι και της έπιασε το στήθος. Η 19χρονη αντέδρασε και εκείνος την σήκωσε και την μετέφερε σε μια ξαπλώστρα όπου και ήλθε σε εξώγαμη συνουσία μαζί της παρά την θέλησή της.
Η ίδια, όπως περιέγραψε ήταν μεθυσμένη και δεν μπορούσε να αντιδράσει. Ο άνδρας, που δεν μιλούσε καλά Αγγλικά έφυγε, συνάντησε έναν άλλο με τον οποίο συνομίλησε. Ο δεύτερος άγνωστος άνδρας πήγε στην ξαπλώστρα της έβγαλε το σορτσάκι που φορούσε και ήλθε ομοίως σε εξώγαμη συνουσία μαζί της ενώ ακολούθησε ένας άλλος που ασέλγησε εις βάρος της και επιχείρησε να την υποχρεώσει σε στοματικό έρωτα αλλά τον δάγκωσε στο πέος.
Ακολούθησε σεξουαλική επίθεσή της από ακόμη δύο άτομα!!
Η 19χρονη άρχισε να φωνάζει βοήθεια στα σουηδικά και βρήκε την δύναμη να φύγει από το σημείο ώσπου και συνάντησε έναν ομοεθνή της στον δρόμο που την συνέδραμε.
Ενώ οι έρευνες των αστυνομικών για την υπόθεση αυτή ήταν σε εξέλιξη ακολούθησε δεύτερη όμοια καταγγελία από μια 18χρονη ομοεθνή της.
Η 18χρονη διασκέδαζε με δύο φίλες της σε καταστήματα της ίδιας οδού την 25η Ιουνίου 2018 και φεύγοντας από το ίδιο κατάστημα, που διασκέδαζε και η 19χρονη, διαπίστωσε ότι δεν είχε το κινητό της τηλέφωνο.
Άρχισε να το ψάχνει με τις φίλες της και κατέληξε στην ίδια παραλία με τις φίλες της. Εκεί, όπως υποστήριξε, τις πλησίασαν 7 με 8 άνδρες, την έβαλαν ανάμεσα τους και την έριξαν στην άμμο. Την κρατούσαν, της ανέβασαν την φούστα κι άρχισαν να ασελγούν εις βάρος της. Ορισμένοι ήλθαν σε εξώγαμη συνουσία μαζί της παρά την θέλησή της.
Η ίδια ευρισκόμενη σε κατάσταση σοκ δεν μπορούσε να θυμηθεί λεπτομέρειες από το συμβάν.
Σημειώνεται ότι η φερόμενη ως θύμα κατέστησε σαφές ότι δεν είναι ασφαλισμένη και δεν θα αποζημιωθεί για τον βιασμό.
Ο κατηγορούμενος υποστήριξε απολογούμενος ότι στην οδό Ορφανίδου διασκεδάζει τις τελευταίες τρεις εβδομάδες κι ότι έχει ήδη έλθει σε εξώγαμη συνουσία με την θέληση τους με 15 περίπου Σκανδιναβές.
Υποστήριξε ότι με την πρώτη ήλθε σε επαφή μαζί της με την θέλησή της και ότι η δεύτερη συμπεριφερόταν ως «πόρνη» στο νυχτερινό κέντρο και φιλιόταν με πολλούς άνδρες. Ήλθε όπως είπε σε επαφή μαζί της στο δωμάτιό του και στο μπαλκόνι ήταν 3 φίλοι του που δεν συμμετείχαν.
Ο κατηγορούμενος θα απολογηθεί αύριο ενώπιον της τακτικής Ανακρίτριας.
Ως συνήγοροι υπεράσπισής του παρίστανται οι δικηγόροι κκ. Γ. Λαμπαδάκης και Μ. Παρασκευάς.


dimokratiki

29.6.18

ΦΩΤΟ - 5ο Φεστιβάλ Μεσογειακής διατροφής - Γαστρονομική και πολιτιστική γιορτή στην Κορώνη

«Μεσογειακή διατροφή - Στην Ελλάδα, επιλέχθηκε η Κορώνη, με κριτήριο τις παραδοσιακές δομές καλλιέργειας, τις διατροφικές συνήθειες, τα τοπικά προϊόντα, τις κοινωνικές εκδηλώσεις γύρω από ένα τραπέζι »
 
Η Μεσογειακή Διατροφή, με την έννοια αυτή, έχει εγγραφεί από το 2010 στον “Αντιπροσωπευτικό Κατάλογο της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ανθρωπότητας της UNESCO”. Επτά χώρες της Μεσογείου, η Ισπανία, η Πορτογαλία, το Μαρόκο, η Ιταλία, η Κροατία, η Κύπρος και η Ελλάδα έχουν επιλέξει αντίστοιχες πόλεις ως “εμβληματικές κοινότητες” της Μεσογειακής Διατροφής.
Στην Ελλάδα, επιλέχθηκε η Κορώνη, με κριτήριο τις παραδοσιακές δομές καλλιέργειας, τις διατροφικές συνήθειες, τα τοπικά προϊόντα, τις κοινωνικές εκδηλώσεις γύρω από ένα τραπέζι.


Κορυφώνεται  το 5ο Φεστιβάλ Μεσογειακής Διατροφής στην Κορώνη, που ξεκίνησε χθές στην Κορώνη και ολοκληρωνεται αύριο Σάββατο  30 Ιουνίου, και  περιλαμβάνει εκδηλώσεις σχετικές με την  προβολή της μεσογειακής διατροφής.
Πρόκειται για μια επίσημη συνάντηση των “Eμβληματικών Kοινοτήτων” (Κορώνη,

Soria, Cilento, Hvar & Brac, Αγρός, Chefchaouen, Tavira), που δίνει τη δυνατότητα ανταλλαγής απόψεων και εμπειριών, επαφής με τα προϊόντα και τις τοπικές συνταγές, ενημέρωσης του κοινού και γενικά, ένα πρόγραμμα γαστρονομικό και πολιτιστικό, που υποστηρίζεται από τον Δήμο Πύλου-Νέστορος και το Μανιατάκειο Ίδρυμα.


Street party μαγειρικής, τοπικές συνταγές από τις γυναίκες της Κορώνης, χορευτικά, πολλές ενδιαφέρουσες ομιλίες, εκθέσεις παραδοσιακών προϊόντων και η εκλογή του “Νεαρού Πρέσβυ Μεσογειακής Διατροφής” είναι στο πρόγραμμα.
Εμείς θα λέγαμε, επιπλέον, ότι είναι μια πολύ καλή ευκαιρία για μια weekend απόδραση σε μια όμορφη ιστορική  πόλη της Μεσσηνίας  με όλα τα συνεπακόλουθα…

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου