9.1.16

Πατέρας και κόρη διακινούσαν μεγάλες ποσότητες ηρωίνης

Συνελήφθησαν συνολικά τέσσερα άτομα

Πατέρας και κόρη συνελήφθησαν στον Κολωνό μαζί με δύο ακόμα άτομα, για κατοχή και διακίνηση μεγάλων ποσοτήτων ηρωίνης, στην περιοχή της Αττικής.
Στην κατοχή των τεσσάρων συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 4,5 κιλά ηρωίνης.
Πρόκειται για έναν 50χρονο με την 29χρονη κόρη του, καθώς και μια γυναίκα και έναν άνδρα, ηλικίας 63 και 42 ετών αντίστοιχα.
Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα ναρκωτικά και επτά συσκευές κινητών τηλεφώνων.
Οι συλληφθέντες, με την δικογραφία, που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε σε τακτικό ανακριτή.

Εφιάλτης για τη Χρύσπα -Εκαναν το σπίτι της λαμπόγυαλο

Πρόσωπο με πρόσωπο με τους διαρρήκτες παραλίγο να έρθει ο σύζυγός της Χρύσπα, Παναγιώτης Νικολάου. 

Ο επιχειρηματίας βρήκε το σπίτι του διαρρηγμένο και την πόρτα ορθάνοιχτη λίγο μετά την Πρωτοχρονιά.

Οι κλέφτες αφού έκαναν το σπίτι άνω-κάτω εξαφανίστηκαν με τα χρήματα που είχε το ζευγάρι.
Ευτυχώς εκείνη την ώρα όλοι απουσίαζαν από το σπίτι αφού η τραγουδίστρια βρισκόταν στην Κύπρο.

Μαζεύετε αποδείξεις; Θα πάρετε δώρο... αυτοκίνητο ή σπίτι!


Μαζεύετε αποδείξεις; Θα πάρετε δώρο... αυτοκίνητο ή σπίτι!

Mε κληρώσεις και δώρα θα επιβραβεύει το Υπουργείο Οικονομικών όσους συγκεντρώνουν μεγαλύτερο από τον απαιτούμενο αριθμό αποδείξεων.Έτσι, εκτός από το χτίσιμο του αφορολόγητου, οι φορολογούμενοι θα μπορούν να κερδίσουν αυτοκίνητα, ταξίδια ή σπίτια.
Εκτός από τους φορολογούμενους, όμως, τα ...τυχερά τους θα έχουν και οι τουρίστες. Ένα από τα σχέδια που μελετά το υπουργείο προβλέπει ότι κάθε φορά που ο τουρίστας-πελάτης θα παίρνει μια απόδειξη, θα στέλνει με το κινητό του ένα SMS με το ΑΦΜ του πωλητή, το ποσό και την ημερομηνία. Τα μηνύματα αυτά μαζί με τον αριθμό του κινητού θα συγκεντρώνονται σε έναν κεντρικό υπολογιστή, όπου αυτόματα θα γίνονται κληρώσεις με πλούσια δώρα.
Πάντως, μιλώντας στην εκπομπή "MEGA Σαββατοκύριακο" ο διευθυντής του γραφείου του αναπληρωτή υπουργοί Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη είπε ότι το τελικό σχέδιο για το χτίσιμο του αφορολόγητου με πλαστικό χρήμα και τι θα γίνει τελικά με τις αποδείξεις θα καθοριστεί μέχρι το τέλος του Ιανουαρίου.
Για να συνδεθεί, ωστόσο, το αφορολόγητο με αποδείξεις από συναλλαγές με πιστωτική ή χρεωστική κάρτα θα πρέπει από τη μια οι καταναλωτές να έχουν κάρτα και από την άλλη επιχειρηματίες και ελεύθεροι επαγγελματίες να έχουν προμηθευτεί με τα απαραίτητα μηχανήματα POS.
Μέχρι να ξεκαθαριστεί τι θα γίνει οι φορολογούμενοι επιδίδονται στο κυνήγι των αποδείξεων, τις οποίες δεν ξέρουν τις να τις κάνουν και που να τις αποθηκεύσουν.
Σύμφωνα με όσα είναι γνωστά μέχρι σήμερα, για τις συναλλαγές που πραγματοποιούνται με πλαστικό χρήμα οι φορολογούμενοι δεν θα χρειάζεται να κρατούν τις αποδείξεις στο σπίτι τους ωστόσο δεν έχει ξεκαθαριστεί πως αυτές θα διαχωρίζονται από τις αποδείξεις των συναλλαγών που γίνονται με κάρτα

ΚΑΙ ΚΑΤΙ ...ΕΥΧΑΡΙΣΤΟ - Η Ελλάδα ανάμεσα στις πιο σεξουαλικά ικανοποιημένες χώρες του πλανήτη!

Ταμπεραμέντο και άκρατη σεξουαλικότητα φαίνεται να έχουν οι Έλληνες που καταλαμβάνουν περίοπτη θέση στη λίστα.

Θεωρούμε ότι η Γαλλία είναι το πιο ερωτικό έθνος του πλανήτη, ωστόσο η νέα παγκόσμια έρευνα της Durex, έρχεται να φέρει τα πάνω κάτω (κυριολεκτικά) εξοστρακίζοντάς την, από τη λίστα με τις πιο ικανοποιημένες σεξουαλικά χώρες στον κόσμο.
Σύμφωνα με την παγκόσμια έρευνα της Durex που έγινε μεταξύ 26.000 ανθρώπων, ηλικίας 16 ετών και άνω, σε 26 χώρες, μόνο το 44% των ανθρώπων είναι απόλυτα ικανοποιημένοι με τη σεξουαλική τους ζωή.
Στον απόηχο αυτών των αποτελεσμάτων, συντάχθηκε ένας κατάλογος με τις12 πιο ικανοποιημένες σεξουαλικά χώρες, με την Ελβετία, την Ισπανία και την Ιταλία στην κορυφή της λίστας και την Ελλάδα στην περίοπτη 5η θέση.

Η λίστα (σε αντίστροφη μέτρηση)
12. Κίνα
11. Γερμανία
10. Νιγηρία
9. Αυστραλία
8. Ινδία
7. Μεξικό
6. Ολλανδία
5. Ελλάδα
4. Βραζιλία
3. Ιταλία
2. Ισπανία
1. Ελβετία

Σύμφωνα με την Durex, η ικανοποίηση μειώνεται καθώς μεγαλώνουμε, καθώς κάνουμε σεξ λιγότερο συχνά και έχουμε λιγότερες νέες σχέσεις.
Αν οι άνθρωποι είναι σε καλή ψυχική και σωματική υγεία, απαλλαγμένοι από άγχος και σεξουαλική δυσλειτουργία και κάνουν συχνά σεξ και ερωτικά παιχνίδια, τότε είναι πιο πιθανό να είναι ικανοποιημένοι.
Όπως αναφέρει η Durex: «Η επίτευξη του οργασμού είναι μια βασική κινητήρια δύναμη της σεξουαλικής ικανοποίησης. Μόλις 48% των ανθρώπων από μας είπαν ότι φτάνουν σε οργασμό. Σε παγκόσμιο επίπεδο, οι άνδρες που φτάνουν σε οργασμό είναι διπλάσιοι από τις γυναίκες».

womantoc.gr

Θανατηφόρο τροχαίο στην Καλαμάτα

Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε σήμερα το πρωί στο 4ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Καλαμάτας – Τρίπολης, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ένας 58χρονος.

Συγκεκριμένα, το όχημα του εκλιπόντος συγκρούστηκε με φορτηγό, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά τόσο ο ίδιος όσο και η συνοδηγός.

Αμφότεροι οδηγήθηκαν εσπευσμένα στο Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας, με τον 58χρονο να καταλήγει λίγο αργότερα.
Τα αίτια του δυστυχήματος παραμένουν αδιευκρίνιστα, καθώς και τα δύο οχήματα βρίσκονταν στο ίδιο ρεύμα κυκλοφορίας.

Τριήμερη πανελλαδική αποχή των δικηγόρων από 12 έως 14 Ιανουαρίου


Τριήμερη πανελλαδική αποχή των δικηγόρων από 12 έως 14 Ιανουαρίου

Η συντονιστική επιτροπή των προέδρων των Δικηγοριών Συλλόγων της χώρας, η οποία συνεδρίασε σήμερα στην Αθήνα, αποφάσισε σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το ασφαλιστικό νομοσχέδιο τριήμερη αποχή για την ερχόμενη Τρίτη έως και την Πέμπτη (12 έως 14 Ιανουαρίου 2016), ενώ συνέρχεται εκτάκτως η Ολομέλεια των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων του κράτους την ερχόμενη Πέμπτη, στην Αθήνα, για να καθορίσει την περαιτέρω στάση του δικηγορικού σώματος. Η πρόταση της συντονιστικής επιτροπής προς την Ολομέλεια των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων του κράτους είναι για αποχή διαρκείας.
Επίσης οι Δικηγορικοί Σύλλογοι και όλα τα δικηγορικά γραφεία της χώρας την ερχόμενη Πέμπτη θα παραμείνουν κλειστά, ενώ το μεσημέρι της ίδιας μέρας (12μ.) θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας των δικηγόρων έξω από το Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών (Ακαδημίας 60) και στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί πορεία διαμαρτυρίας προς την Βουλή.
Ακόμη, η Ολομέλεια θα αποστείλει επιστολή προς την κυβέρνηση, τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων, κ.λπ., στην οποία θα εκθέτει τα προβλήματα του ασφαλιστικού συστήματος αλλά και τα προβλήματα που δημιουργούνται από το ασφαλιστικό νομοσχέδιο.

ΕΛ.ΑΣ - 59 συλλήψεις στην Πελοπόννησο

Πενήντα επτά άτομα συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια αστυνομικών επιχειρήσεων που πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, στους πέντε νομούς της περιφέρειας Πελοποννήσου

Κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων ελέγχθηκαν συνολικά επτακόσια ενενήντα εννέα άτομα και προσήχθησαν εκατόν πενήντα πέντε, ενώ οι συλληφθέντες κατηγορούνται, για τα κατά περίπτωση αδικήματα, του παράνομου υπαίθριου εμπορίου, για παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού, για ναρκωτικά και παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα, για κλοπή, για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας και για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Επίσης, βεβαιώθηκαν συνολικά διακόσιες εβδομήντα τέσσερις σοβαρές παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και πέντε παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού, ενώ κατασχέθηκαν, μικροποσότητα χασίς, ναρκωτικά χάπια, σαράντα έξι πακέτα με λαθραία τσιγάρα, μια ζυγαριά ακριβείας, ένα κινητό τηλέφωνο και το χρηματικό ποσό των 25 ευρώ.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους κατά τόπο Εισαγγελείς.

O Kαραμανλής, ο Χατζηνικολάου, ο Τσίπρας και το Ωνάσειο

Επειδή ο Καραμανλής των Υποκλοπών και του Τσαλικίδη είναι πανταχού παρόν τελευταία αναδημοσιεύουμε ένα απόσπασμα από το ρεπορτάζ του Λευτέρη Χαραλαμπόπουλου στο UNFOLLOW που αναφέρεται στις σχέσεις Καραμανλή-Τσίπρα-Χατζηνικολάου>
 
Το μαύρο τζιπ του Κ. Καραμανλή έχει βρεθεί κάποιες φορές αραγμένο στο πάρκινγκ της οδού Κηφισίας 215, όπου βρίσκονται οι εγκαταστάσεις του ομίλου Real. Περισσότερες βεβαίως είναι οι φορές που η θωρακισμένη σκούρα Μερσεντές του Ν. Χατζηνικολάου –με αυτήν κυκλοφορεί το αφεντικό της Real– έχει περάσει την ηλεκτρική καγκελόπορτα στο πάρκινγκ του γραφείου του Κ. Καραμανλή. Ιδίως το τελευταίο διάστημα που το
εσωτερικό κουαρτέτο, μαζί με τους ισχυρούς επιχειρηματίες που το στηρίζουν και το χρηματοδοτούν, έχει ανησυχήσει σε σχέση με το ρευστό τοπίο στις αρχαιρεσίες της Νέας Δημοκρατίας, καθώς για να προχωρήσουν τα σχέδιά τους πρέπει οπωσδήποτε να εκλεγεί ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης. Πρόκειται για ακόμα έναν βολικό «υπάλληλο» και υπάκουο εντολοδόχο του Κ. Καραμανλή, που είχε «άγαρμπα» προδώσει την υπόγεια συμμαχία Τσίπρα – Καραμανλή, όταν προεκλογικά απαντούσε στις επιθέσεις Τσίπρα κατά της Νέας Δημοκρατίας με εκκλήσεις για συναίνεση.
Ακολουθώντας κατά γράμμα την εύγλωττη περιγραφή ενός έμπειρου στελέχους της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η εικόνα που καταγράφεται είναι η εξής: «Ο Κώστας Καραμανλής, καθισμένος στον καναπέ του σπιτιού του στη Ραφήνα, κινεί τα νήματα από τις τρεις μαριονέτες του: του Προκόπη Παυλόπουλου στο Προεδρικό Μέγαρο, του Βαγγέλη Μεϊμαράκη στη Νέα Δημοκρατία και του Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου». Κατά την ίδια πηγή, ο Κ. Καραμανλής «δεν συμβουλεύει αλλά κατευθύνει τον πρωθυπουργό», ενώ αποκαλεί «κολλητούς» του τον Πάνο Καμμένο και τον Νίκο Παππά, το κυβερνητικό δίδυμο που έχει ενοχλήσει σφόδρα το εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, ίσως περισσότερο και από το δίδυμο του Νίκου Παππά με τον Χρήστο Σπίρτζη.

Όποιος πιστεύει ότι ο Προκόπης Παυλόπουλος είναι ακόμη ένας διακοσμητικός Πρόεδρος πλανάται πλάνην οικτράν. 
Και ιδού μία ακόμη πολύ ενδιαφέρουσα ιστορία που καταδεικνύει ότι ακόμα κι αν δεν είναι βασικός παίκτης στη σκακιέρα, είναι τουλαχιστον ενεργό κομμάτι της. Όταν η Ζωή Κωνσταντοπούλου είχε αποφασίσει να διοργανώσει στη Βουλή εκδήλωση για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας, ο Π. Παυλόπουλος της είχε προτείνει να δεχτεί ως χορηγό το Ωνάσειο. Επειδή όμως η πρώην πρόεδρος της Βουλής –λόγω πεποιθήσεων αλλά και λόγω χαρακτήρα– δυσκολεύεται να κάνει πράγματα που για άλλους πολιτικούς είναι… ψωμοτύρι, θεώρησε προσβλητικό να υπάρχει οποιαδήποτε χορηγία σε εκδήλωση για τη Δημοκρατία και το αρνήθηκε. Όλως τυχαίως, την εκδήλωση δεν τίμησαν με την παρουσία τους ούτε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ούτε ο Αλέξης Τσίπρας.
Ο καιρός πέρασε, οι εξελίξεις έτρεξαν, η Ζωή Κωνσταντοπούλου αποχώρησε από τον ΣΥΡΙΖΑ και από την προεδρία της Βουλής, αλλά το Ωνάσειο κατάφερε να πετύχει τη χορηγία που επιθυμούσε. Αυτή τη φορά όχι σε κάποια συμβολική γιορτή, αλλά σε συνέδριο για το χρέος που διοργανώθηκε από τον νέο πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση. Θυμάστε την εποχή όπου ο ΣΥΡΙΖΑ, ως αντιπολίτευση, λοιδορούσε –και δικαίως– την κυβέρνηση Σαμαρά επειδή είχε αποδεχθεί την προσφορά του Βαρδινογιάννη να παράσχει πετρέλαιο για να κινηθούν τα άρματα και τα οχήματα στην παρέλαση; Τώρα οι ίδιοι άνθρωποι επέλεξαν να δεχθούν χορηγίες – και μάλιστα σε κάτι πολύ πιο σημαντικό από μια παρέλαση! Το επόμενο σχέδιο του εσωτερικού κουαρτέτου είναι η συγκρότηση ενός απολύτως ελεγχόμενου Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, το οποίο και θα επιληφθεί την «τακτοποίηση» του χάους που επικρατεί στην τηλεοπτική αγορά… Αρκεί η συμπραξη ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ να διαμορφώσει ευνοϊκό συσχετισμό για τη συγκρότησή του στη διάσκεψη των προέδρων της Βουλής. Βλέπετε, αν κάτι δουλεύει με μέθοδο και λογική σε αυτή τη χώρα, αυτό ήταν και δυστυχώς παραμένει η διαπλοκή…
 


kourdistoportocali.com

Τα δαχτυλίδια έλαμπαν αλλά δεν ήταν χρυσός

Πήγαν να πουλήσουν στους αστυνομικούς τα κοσμήματα
Τριάντα πέντε δαχτυλίδια χρυσού χρώματος αλλά ευτελούς αξίας σκόπευαν να διακινήσουν ένας 53χρονος Ρουμάνος και μία 30χρονη συμπατριώτισσα του , που συνελήφθησαν χθες σε χωριό της Ροδόπης, μετά από αστυνομική επιχείρηση του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής.
Σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές, κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, οι δύο συλληφθέντες προσπάθησαν να πουλήσουν σε αστυνομικούς έναντι 30 ευρώ, ένα δαχτυλίδι, το οποίο παρουσίαζαν ως χρυσό.
Σε βάρος των δύο σχηματίσθηκε δικογραφία για απόπειρα απάτης και θα οδηγηθούν στην εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης. Η αστυνομία κατάσχεσε επίσης ένα Ι.Χ και 500 ευρώ που βρέθηκαν στην κατοχή τους.

ΝΟΜΙΚΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ - ΤΡΟΠΟΙ ΕΙΣΠΡΑΞΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΑΝΗΛΙΚΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΟΧΡΕΟ ΓΟΝΕΑ

Γράφει η δικηγόρος Αθηνών, Αναστασία Χρ. Μήλιου*

Σύμφωνα με τον Αστικό Κώδικα, σε περίπτωση διαζυγίου ή  διάστασης, οι σύζυγοι υποχρεούνται σε διατροφή των ανήλικων τέκνων τους και των ενήλικων εφόσον αυτά σπουδάζουν. Διατροφή προβλέπεται και από τον έναν σύζυγο στον άλλο, αλλά εκεί υπάρχουν συγκεκριμένες προϋποθέσεις που πρέπει να πληρούνται.
Εφόσον οι σύζυγοι δεν τακτοποιήσουν μόνοι τους το θέμα της διατροφής, το ποσό που θα καταβάλλεται και το χρόνο καταβολής του, αρμόδια είναι τα αστικά δικαστήρια για να ορίσουν το ύψος της διατροφής.
Για τον καθορισμό της διατροφής λαμβάνονται υπ’όψιν ο αριθμός των τέκνων, η ηλικία και τα συνήθη μηνιαία έξοδά τους, τα έξοδα και τα έσοδα του γονέα που έχει την επιμέλεια και τα έξοδα και έσοδα του υπόχρεου προς διατροφή γονέα. Συνήθως υπόχρεος προς διατροφή είναι ο πατέρας των τέκνων καθώς την επιμέλεια έχει συνήθως η μητέρα.
Η διαδικασία που ακολουθείται είναι η κατάθεση αίτησης ασφαλιστικών μέτρων με προσωρινή διαταγή ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου. Η διαδικασία της προσωρινής διαταγής είναι σύντομη, το ποσό και η υποχρέωση διατροφής καθορίζονται σε 2-3 ημέρες από την κατάθεση της αίτησης και η υποχρέωση καταβολής διατροφής ξεκινάει άμεσα, με όλες τις νομικές συνέπειες που θα αναλύσουμε κατωτέρω.
Εν συνεχεία, δικάζεται κανονικά η αίτηση των ασφαλιστικών και ακολουθεί η συζήτηση της αγωγής που ισχύει για 2 ή και περισσότερα χρόνια αναλόγως με το τι ζητάμε στο δικόγραφο. Αν δεν ασκηθεί ή δεν συζητηθεί η τακτική αγωγή, η απόφαση των ασφαλιστικών μέτρων, ως προσωρινή λύση παύει να ισχύει και ο υπόχρεος δεν έχει πλέον την υποχρέωση διατροφής.
Από την έκδοση της απόφασης που ορίζει την διατροφή είτε αυτή προέρχεται από την διαδικασία των ασφαλιστικών μέτρων ή της τακτικής αγωγής και την γνωστοποίηση αυτής στον υπόχρεο προς διατροφή γονέα, γεννιούνται δικαιώματα και  υποχρεώσεις των δύο πλευρών.
 Ειδικότερα αν από την στιγμή που έχει κοινοποιηθεί προς τον υπόχρεο γονέα η απόφαση που καθορίζει το ύψος της διατροφής με επιταγή προς πληρωμή επισυναπτόμενη στην απόφαση και δεν καταβάλλει την διατροφή προς το τέκνο ο υπόχρεος γονέας, μπορεί ο έχων την επιμέλεια του τέκνου γονέας, να κινήσει την διαδικασία αναγκαστικής εκτέλεσης.Δηλαδή να προβεί σε κατάσχεση της ακίνητης και κινητής περιουσίας του και στη συνέχεια να προβεί σε πλειστηριασμό με σκοπό να ικανοποιηθεί η χρηματική απαίτηση της διατροφής. Πιο σύντομος και οικονομικός τρόπος είναι η κατάσχεση εις χείρας τρίτου, δηλαδή αν εργάζεται μπορεί να γίνει κατάσχεση στα χέρια του εργοδότη από τον μισθό του υπόχρεου, επίσης αν έχει τραπεζικό λογαριασμό μπορεί να γίνει κατάσχεση του ποσού από τον τραπεζικό λογαριασμό του.
Στην περίπτωση που ο γονέας που οφείλει διατροφή δεν έχει εισόδημα ούτε κινητή ή ακίνητη περιουσία, ώστε να γίνει κατάσχεση, δεν παύει να οφείλεται διατροφή.Το δικαστήριο δηλαδή, ακόμα και εάν ο υπόχρεος δηλώσει άνεργος και χωρίς περιουσία, θα επιδικάσει διατροφή έτσι και αλλιώς, αν και μειωμένη, διότι θεωρείται ότι ο υπόχρεος οφείλει να φροντίσει να εξασφαλίσει κάποιο εισόδημα, προκειμένου να διαθρέψει τα παιδιά του. Όμως, ακόμα και με μια δικαστική απόφαση στα χέρια, ο έτερος γονέας δυστυχώς δεν θα μπορεί να ικανοποιήσει την απαίτηση για χάρη των τέκνων, όσο δεν υπάρχουν εισοδήματα ή περιουσία για να κατασχέσει. Εάν όμως ο γονέας που είναι υπόχρεος σε διατροφή, αποκτήσει στη συνέχεια εισοδήματα ή περιουσιακά στοιχεία (συνήθως από κληρονομιά), τότε με βάση τις αποφάσεις για τις οφειλόμενες διατροφές για τα προηγούμενα χρόνια, θα προχωρήσει η αναγκαστική εκτέλεση. Σημειώνεται ότι μια βεβαιωμένη απαίτηση διατροφής ισχύει για 20 έτη.   Για το λόγο αυτόν έχει νόημα να ασκείται κάθε διετία η σχετική αγωγή περί διατροφής, ώστε ακόμα και όταν δεν είναι δυνατή η είσπραξη, να εξασφαλίζεται τουλάχιστον η απαίτηση.
Ακόμα και όταν δεν υπάρχουν εισοδήματα ή περιουσιακά στοιχεία, ο υπόχρεος εξακολουθεί να έχει ποινική ευθύνη, που σε ορισμένες περιπτώσεις χρησιμοποιείται ως μέσο πίεσης όταν δεν υπάρχει άλλος τρόπος εξαναγκασμού, ιδίως όταν ο υπόχρεος δηλώνει μεν άνεργος, αλλά υπάρχουν κρυφά εισοδήματα.
Η παραβίαση της υποχρέωσης για διατροφή από τον υπόχρεο γονέα συνιστά τοποινικό αδίκημα του αρθρ. 358 του Π.Κ., με ποινή φυλάκισης μέχρι ενός έτους και αποτελεί διαρκές έγκλημα. Το διαρκές έγκλημα έχει την ιδιαιτερότητα ότι δεν ισχύουν τα χρονικά όρια του τυπικού αυτοφώρου (που ισχύει για όλη την ημέρα τέλεσης του εγκλήματος συν όλη την επομένη, μέχρι τις 24:00) γεγονός που σημαίνει ότι, εφόσον έχει υποβληθεί έγκληση-μήνυση, είναι δυνατόν ο υπόχρεος να συλληφθεί και να δικαστεί με την αυτόφωρη διαδικασία ακόμη και αρκετές ημέρες μετά την υποβολή της εγκλήσεως-μηνύσεως.
Σύμφωνα με το άρθρο 358 ορίζονται τα εξής«Όποιος κακόβουλα παραβιάζει την υποχρέωση διατροφής που του την έχει επιβάλει ο νόμος και έχει αναγνωρίσει, έστω και προσωρινά, το δικαστήριο, με τρόπο τέτοιο ώστε ο δικαιούχος να υποστεί στερήσεις ή να αναγκαστεί να δεχθεί βοήθεια άλλων, τιμωρείται με φυλάκιση μέχρις ενός έτους». Ο νομοθέτης θέλησε έτσι με την ανωτέρω ποινική διάταξη να προστατεύσει την αδύναμη οικονομικά σύζυγο από τον σύζυγο που έχειτην οικονομική δυνατότητα και παρά ταύτα κακόβουλα δεν ανταποκρίνεται στις υποχρεώσεις του για καταβολή διατροφής και με τον τρόπο αυτό η ποινικοποίηση του αδικήματος αποτελεί έναν «μοχλό πίεσης» αφού το Ποινικό Δικαστήριο μπορεί να επισύρει ποινή φυλάκισης μέχρι 1 έτους εάν ο υπόχρεος δεν καταβάλει την διατροφή. Για τη στοιχειοθέτηση του εγκλήματος της μη καταβολής διατροφής απαιτείται να υπάρχει δεδηλωμένη παράλειψη του υπόχρεου προς διατροφή, προβλεπόμενη από το νόμο και αναγνωρισμένη με δικαστική απόφαση, έστω και προσωρινά. Η νομολογία του Α.Π. δέχεται ότι δεν απαιτείται καν επίδοση της απόφασης διατροφής, αλλά αρκεί να αποδειχθεί η γνώση της ύπαρξης της απόφασης και της υποχρέωσης προς διατροφή. Βέβαια καλό είναι να γίνεται έστω και μια τυπική επίδοση της απόφασης για να είναι πλήρως αποδεδειγμένη η γνώση της υποχρέωσης προς διατροφή.
Με το άρθρο αυτό ουσιαστικά τιμωρείταιο κακόβουλος υπόχρεος, που κινούμενος από λόγους αντεκδίκησης και κακεντρέχειας, ενώ η οικονομική του κατάσταση το επιτρέπει, δυστροπεί ως προς την καταβολή της διατροφής. Η ποινική δίωξη του αδικήματος γίνεται αυτεπαγγέλτως, ύστερα από αναφορά, μήνυση ή άλλη είδηση ότι διαπράχθηκε η αξιόποινη πράξη και εφόσον ασκηθεί ποινική δίωξη, η υπόθεση εισάγεται στο ακροατήριο. Σε περίπτωση που ο δράστης (υπόχρεος) κατ’ επανάληψη και σε διαφορετικά χρονικά διαστήματα παραβιάζει την υποχρέωση διατροφής, μπορεί να τιμωρηθεί πολλάκις.
Η μήνυση μπορεί να κατατεθεί σε οποιοδήποτε αστυνομικό τμήμα ή και στην Εισαγγελία, οπότε ζητείται από τον αστυνομικό/Εισαγγελέα η απόφαση που εξαναγκάζει τον υπόχρεο σε καταβολή διατροφής, καθώς και η επιδοτήρια έκθεση, εκ της οποίας προκύπτει ότι ο υπόχρεος έλαβε γνώση της υποχρεώσεώς του να καταβάλλει διατροφή.
Η τέλεση της πράξης θεωρείται ότι έγινε εφόσον παρέλθει το χρονικό σημείο που όριζε η απόφαση του αστικού Δικαστηρίου και ο υπόχρεος δεν καταβάλλει τη διατροφή (π.χ. οι αποφάσεις συνήθως ορίζουν ότι η διατροφή είναι καταβλητέα εντός του πρώτου πενθημέρου εκάστου ημερολογιακού μηνός, οπότε μετά τις 5 μέρες κάθε μήνα υφίσταται τετελεσμένο έγκλημα εάν δεν καταβληθεί η διατροφή). Επίσης, εάν ο υπόχρεος συλληφθεί πρώτα και μετά αναγκαστεί λόγω της κατάστασης να δώσει τη διατροφή για την οποία συνελήφθη και δικάστηκε στα πλαίσια της αυτοφώρου διαδικασίας, κανονικά και πάλι θα καταδικασθεί-ενδεχομένως μ’ελαφρυντικά-, διότι δεν αίρεται η κακοβουλία του. 
Τέλος, εάν ο υπόχρεος δεν συλληφθεί και δεν δικαστεί στα πλαίσια του αυτοφώρου, τότε ο Εισαγγελέας που θα λάβει εις χείρας του την υποβληθείσα μήνυση-έγκληση θα ορίσει ρητή δικάσιμο (η ιδία διαδικασία του ορισμού τακτικής δικασίμου ακολουθείται και σε πολλές περιπτώσεις που κάποιος συλλαμβάνεται στα πλαίσια του αυτοφώρου, λόγω φόρτου των Εισαγγελιών ή φερ’ειπείν λόγω παγίας τακτικής του εκάστοτε Πρωτοδικείου ή λόγω αποφάσεως του κ. Εισαγγελέα υπηρεσίας) και θ’ακολουθηθεί η τακτική διαδικασία, κατά την οποία ο υπόχρεος θα κληθεί να δικαστεί κανονικά.
Το Ποινικό Δικαστήριο, εφόσον ο δράστης (υπόχρεος της διατροφής) δεν έχει καταδικαστεί στο παρελθόν σε ποινή φυλάκισης μεγαλύτερη από 1 έτοςκαι καταδικαστεί σε με ποινή μικρότερητων 3ετών, διατάσσει την αναστολή εκτέλεσης της ποινής για 3 συνήθως έτη. Αυτό σημαίνει ότι εάν ο υπόχρεος δεν έχει καταδικαστεί στο παρελθόν σε ποινή μεγαλύτερη από 1 έτος και καταδικαστεί σε μία ποινή που δεν υπερβαίνει τα 3 έτη, το Δικαστήριο αναστέλλει για 3 χρόνια την εκτέλεση της ποινής και ο υπόχρεος δεν την εκτίει (δηλ. δεν μπαίνει φυλακή/ πληρώνει χρήματα). Αν όμως κατά το διάστημα της αναστολής (ήτοι μέσα στην τριετία) ο καταδικασμένος καταδικαστεί και πάλι σε ποινή στερητική της ελευθερίας για κακούργημα ή πλημμέλημα που τελέστηκε κατά τη διάρκεια της αναστολής, η αναστολή αίρεται μόλις καταστεί αμετάκλητη η νέα καταδίκη. Πρακτική συνέπεια σε μία τέτοια περίπτωση (που κάποιος έχει στο ποινικό του μητρώο ποινές άνω του 1 έτους, οπότε δεν μπορεί να λάβει αναστολή) είναι να εξαναγκαστεί, είτε να πληρώσει την ποινή του (ποσά που συνήθως είναι δυσβάσταχτα λόγω του ποσού μετατροπής εκάστης μέρας φυλακίσεως, αλλά και των κατά ποσοστό 95% προσαυξήσεων), είτε να πάει στη φυλακή, κάτι που βέβαια οι περισσότεροι απεύχονται. Για το λόγο αυτό, σε πάρα πολλές περιπτώσεις οι οφειλέτες διατροφών προσπαθούν να έλθουν σε κάποια συνεννόηση με τον/την δικαιούχο διατροφής (αφού έχουν εξαντλήσει όλα τα περιθώρια ενδίκων μέσων, αναβολών κτλ) προκειμένου κατά το κοινώς λεγόμενο «να τα βρουν» και να μην υπάρξει καταδίκη. Η κάθε περίπτωση βέβαια είναι ξεχωριστή και χρήζει διαφορετικής αντιμετωπίσεως.
Η διαφορά αγωγής και μήνυσης είναι ότι στην αγωγή η δίκη αφορά περιουσία, δηλ. ζητούμε χρήματα, ενώ στη μήνυση η δίκη αφορά την ποινική του τιμωρία με φυλάκιση επειδή παραβίασε απόφαση αστικού Δικαστηρίου. Επομένως, διά της μηνύσεως δεν ζητούμε χρήματα, αλλά την καταδίκη του υποχρέου καταβολής διατροφής επειδή δεν κατέβαλλε τα χρήματα που επεδίκασε το αστικό Δικαστήριο. Άρα δεν λαμβάνουμε χρήματα διατροφής από τον υπόχρεο εάν καταδικαστεί με απόφαση ποινικού Δικαστηρίου.

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ  ΧΡ.  ΜΗΛΙΟΥ
  ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΠΑΡ’ΕΦΕΤΑΙΣ ΑΘΗΝΩΝ
             ΛΕΩΦ. ΜΕΣΟΓΕΙΩΝ 403, ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
Τηλ. 213-0338950, 6945-028153
e-mail: natmil@otenet.gr, info@legalaction.gr
www.legalaction.gr,fb: Αναστασία Μήλιου

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος στη Ν.Δ.

Αντίστροφα μετρά πλέον ο χρόνος στη Ν.Δ. καθώς αύριο στις 7:00 το πρωί ανοίγουν οι εσωκομματικές κάλπες, προκειμένου οι περίπου 400.000 φίλοι του κόμματος να αναδείξουν πρόεδρο έναν εκ των Βαγγέλη Μεϊμαράκη και Κυριάκο Μητσοτάκη.

Οι κάλπες θα κλείσουν στις 7:00 το βράδυ και τα πρώτα ασφαλή συμπεράσματα αναμένονται για τις 11:00 το βράδυ της Κυριακής.

Στην διαδικασία συλλογής των αποτελεσμάτων αναφέρθηκε ο πρόεδρος της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής (ΚΕΦΕ), Γιάννης Τραγάκης, εξηγώντας τα εξής:  
«Επειδή το fax είχε κατά κάποιον τρόπο (ξεπεραστεί) αποφασίσαμε αυτή τη φορά να δεχθούμε και το e-mail. Δηλαδή, οι εκπρόσωποι των υποψηφίων μαζί με τον πρόεδρο των τοπικών εφορευτικών επιτροπών θα μπορούν να φωτογραφίσουν όπου μπορούν και όσο μπορούν το πρακτικό της ψηφοφορίας και να μας το αποστείλουν με e-mail, ώστε να έχουμε πιο γρήγορα ένα αποτέλεσμα. Σημασία έχει όμως η επιβεβαίωση του αποτελέσματος. Γύρω στις 23.00 θα έχουμε εικόνα εκτός αν παρουσιαστεί το ίδιο φαινόμενο κι έχουμε τέτοια προσέλευση, δηλαδή κλείσουν οι κάλπες 22.27, όπως έκλεισαν την προηγούμενη φορά».

Δικαίωμα ψήφου έχουν οι 404.000 πολίτες που ψήφισαν και την πρώτη Κυριακή. Όσοι ψηφίσουν θα πρέπει να προσέλθουν στα ίδια εκλογικά κέντρα με την πρώτη φορά. Πάντως δεν θα καταβάλουν το αντίτιμο των τριών ευρώ και δεν θα συμπληρώνουν το ειδικό έντυπο, κάτι που θα κάνει πιο σύντομη τη διαδικασία και μικρότερη την ταλαιπωρία.
Ο κ. Μεϊμαράκης ξεκινά με ένα προβάδισμα 11 ποσοστιαίων μονάδων καθώς στον πρώτο γύρο απέσπασε 39,8% έναντι 28,5% του Κυριάκου Μητσοτάκη. Όπως εξελίχθηκε η πρώτη αναμέτρηση πάντως, τίποτε δεν πρέπει να αποκλείεται.
Καθοριστικοί παράγοντες για το τελικό αποτέλεσμα θα είναι το ύψος της συμμετοχής και το αν θα προσέλθουν οι 128.000 ψηφοφόροι που στον πρώτο γύρο ψήφισαν τους Απόστολο Τζιτζικώστα (20,4%) και Άδωνι Γεωργιάδη (11,3%). Ο κ. Γεωργιάδης συντάχθηκε από την πρώτη στιγμή με τον κ. Μητσοτάκη και έθεσε στη διάθεσή του τους οργανωμένους πυρήνες των υποστηρικτών του. Ο κ. Τζιτζικώστας, πάλι, συνέστησε ψήφο κατά συνείδηση.
Από την αρχή του δεύτερου γύρου οι φίλοι του κ. Μεϊμαράκη, με πρώτο τον Ευριπίδη Στυλιανίδη, απέδωσαν τον χαρακτηρισμό του «νεοφιλελεύθερου» στον κ. Μητσοτάκη ο οποίος στη συνέντευξη που είχε παραχωρήσει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ το είχε αρνηθεί, δηλώνοντας κατηγορηματικά ότι «δεν είμαι νεοφιλελεύθερος. Δεν ξέρω τι σημαίνει ο όρος». Από την πλευρά του, θέλησε να δώσει στην αναμέτρηση τον χαρακτήρα αντιπαράθεσης ανάμεσα στην παράδοση και στην ανανέωση. «Θέλω τη Ν.Δ. του e-mail και όχι του φαξ», είπε σε άλλη συνέντευξή του.
Και οι δύο υποψήφιοι πάντως έχουν υποσχεθεί την ανασυγκρότηση της Ν.Δ. και σκληρή αντιπολίτευση στον Αλέξη Τσίπρα, αν και κ. Μεϊμαράκης δείχνει να προκρίνει πιο συναινετική στάση στα μεγάλα ζητήματα, δηλώνοντας, στη δική του συνέντευξη στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, πιστός στις καραμανλικές παρακαταθήκες «του μέτρου της μετριοπάθειας και της συνεννόησης στα μεγάλα εθνικά ζητήματα».
Άλλωστε εκτιμά ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ με τα μέτρα που εφαρμόζει θα έλθει αντιμέτωπος με την κοινωνική του βάση και δύσκολα θα εξαντλήσει την τετραετία». Παράλληλα διακηρύσσει ότι δεν θα ψηφίσει υφεσιακά μέτρα, καθώς «η λιτότητα τελείωσε και η φοροδοτική ικανότητα των πολιτών έχει εξαντληθεί».
Ο κ. Μητσοτάκης εστίασε περισσότερο στο ότι είναι ο κατάλληλος για να νικήσει τον κ. Τσίπρα και «να απαλλάξει την χώρα από την ανίκανη και αναποτελεσματική κυβέρνησή του».

Χαμός με τους διορισμούς συζύγων, θυγατέρων...

Αντιδράσεις ακόμη και εντός του ΣΥΡΙΖΑ και μάλιστα  από την κορυφή της Κοινοβουλευτικής Ομάδας προκάλεσε η απόφαση διορισμού του συζύγου της Χαράς Καφαντάρη,​ στη θέση διευθύνοντος συμβούλου στη ΔΕΠΕΝΕ, δηλαδή τον κρατικό οργανισμό που θα διαχειρίζεται το ενεργειακό αγωγό, Turkish stream.
Με ένα Tweet ο διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Ζαχαριάδης, αφήνει σαφείς αιχμές για την «κομματική» επιλογή, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι ακόμη κι αν είναι ο καλύτερος υποψήφιος για δημόσια θέση, εφόσον είναι συγγενής, θα πρέπει να επιλέγεται ο δεύτερος καλύτερος…
Αλλά και στην ευρύτερη Αριστερά τα σχόλια δίνουν και παίρνουν. Οπως αυτό που έγραψε η Δέποινα Κουτσούμπα: "Όταν λέγαμε το ασφαλιστικό δε λύνεται χωρις θέσεις εργασίας, δεν εννοούσαμε τον άντρα Καφαντάρη και την κόρη Χρυσοβελώνη #syriza_xeftiles"!

«Game of Thrones»: Στις 24 Απριλίου ξεκινά ο έκτος τηλεοπτικός κύκλος

Κυριακή 24 Απριλίου θα ξεκινήσει να προβάλλεται ο έκτος τηλεοπτικός κύκλος της σειράς «Game of Τhrones», με ταυτόχρονη μετάδοση σε Αγγλία και Αμερική.
Η ανακοίνωση για την ημερομηνία της πρεμιέρας του έκτου κύκλου έρχεται λίγες ημέρες μετά το σάλο που προκλήθηκε μετά τη δήλωση του Τζορτζ Ρ. Ρ. Μάρτιν, ότι δεν έχει ολοκληρώσει ακόμη τη συγγραφή του νέου και τελευταίου βιβλίου της σειράς με τίτλο «Οι Άνεμοι του Χειμώνα» (The Winds of Winter).
Ο Αμερικανός συγγραφέας και σεναριογράφος ήλπιζε να παραδώσει το χειρόγραφο στους εκδότες του στο τέλος του 2015, ώστε ο 6ος τόμος του λογοτεχνικού έπους να εκδοθεί στην αρχή της χρονιάς.


Ο 67χρονος Μάρτιν είχε ήδη χάσει μια προηγούμενη προθεσμία, τη γιορτή Χαλοουίν, την τελευταία ημέρα του Οκτωβρίου, ενώ η τελευταία αυτή καθυστέρηση, όπως προειδοποίησε καθιστά «πολύ σίγουρο»  ότι δεν θα εκδοθεί ο τόμος πριν από την προβολή της έκτης σεζόν του «Game of Thrones» από το HBO, τον Απρίλιο.

«Για χρόνια οι αναγνώστες μου είχαν προβάδισμα έναντι των τηλεθεατών. Φέτος, για πολλούς λόγους, θα συμβεί το αντίθετο», τόνισε ο Μάρτιν.
Το HBO βρίσκεται σε συνομιλίες με τους δημιουργούς του «Game of Thrones», Νταν Βάις και Ντέιβιντ Μπένιοφ, για την ανανέωση της σειράς, όπως επιβεβαίωσε ο πρόεδρος του συνδρομητικού καναλιού, Μάικλ Λομπάρντο. Στο νέο κύκλο επεισοδίων, ο 86χρονος Σουηδός ηθοποιός Μαξ Φον Σίντοφ («Πηγή των παρθένων», «Μέσα από τον σπασμένο καθρέφτη», «Η Έβδομη Σφραγίδα», «Ο Εξορκιστής») θα ερμηνεύσει το Κοράκι με τα «Τρία Μάτια», αυτόν που θα διδάξει στον νεαρό Μπραν Σταρκ πώς να χρησιμοποιεί τις δυνάμεις του.
Το Κοράκι με τα «Τρία Μάτια» έκανε την εμφάνισή του στο τέλος του τέταρτου κύκλου, όταν μετά το μακρύ ταξίδι του ο Μπραν Σταρκ και η συντροφιά του το συνάντησαν στη σπηλιά του. Αυτή δεν είναι η μοναδική προσθήκη στον έκτο κύκλο της δημοφιλούς σειράς αφού έχει ανακοινωθεί ότι ο ηθοποιός Ίαν Μακ Σέιν θα ερμηνεύσει έναν μυστηριώδη ρόλο.


Ο 72χρονος Άγγλος ηθοποιός - ο οποίος υποδύθηκε τον Ιούδα στη θρυλική σειρά του Φράνκο Τζεφιρέλι, «Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ» - δεν είναι άγνωστος στο HBO, καθώς έχει ερμηνεύσει  δυναμικά τον Al Swearengen στη σειρά «Deadwood», ενώ έχει ενσαρκώσει  και τον Μαυρογένη στους «Πειρατές της Καραϊβικής: On Stranger Tides».

naftemporiki.gr

Ένα έξυπνο τρικ για να μειώσετε τις θερμίδες από τα μακαρόνια!

Αποφεύγετε τα ζυμαρικά -τα οποία φυσικά λατρεύετε- επειδή ανησυχείτε μήπως πάρετε κιλά ή επειδή προσπαθείτε να αδυνατίσετε.

Μια μακαρονάδα είναι όμως ένα γρήγορο και νόστιμο πιάτο που δύσκολα μπορούμε να βγάλουμε από τη ζωή μας. Ευτυχώς, υπάρχει ένας εύκολος και ανέξοδος τρόπος να απολαύσουμε τα ζυμαρικά χωρίς να ανησυχούμε για τις θερμίδες τους.
Τα ζυμαρικά αποτελούν πηγή σημαντικής ποσότητας υδατανθράκων. Όπως όλοι οι υδατάνθρακες, έτσι και αυτοί που προέρχονται από τα ζυμαρικά διασπώνται από το πεπτικό σύστημα και στη συνέχεια απορροφώνται από τον οργανισμό ως απλά σάκχαρα, με αποτέλεσμα να αυξάνουν τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα.
Ως αντίδραση στην αύξηση αυτή, ο οργανισμός παράγει μαζικά ινσουλίνη ώστε να ρυθμιστούν τα επίπεδα γλυκόζης. Οι απότομες αυξομειώσεις στα επίπεδα γλυκόζης πυροδοτούν κρίσεις πείνας και λιγούρας, ακόμη κι αν έχει περάσει λίγη ώρα από τη στιγμή που καταναλώσαμε το τελευταίο μας γεύμα.
Τροφές που επιδρούν κατ' αυτόν τον τρόπο στον οργανισμό είναι τα γλυκά και κάθε είδους αρτοποιήματα, τα ζυμαρικά, οι πατάτες, το ρύζι και το ψωμί. Για το λόγο αυτό, οι διατροφολόγοι συνιστούν την κατανάλωση τροφών με μεγάλη περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες, συστατικό που προωθεί την αύξηση και επακόλουθη μείωση στα επίπεδα γλυκόζης με πολύ πιο αργό ρυθμό απ' ό,τι οι υδατάνθρακες.
Για τα πρακτικά, θα πρέπει φυσικά να αναφέρουμε ότι μπορείτε να επιλέξετε τα μακαρόνια ολικής άλεσης, το καστανό ρύζι και το μαύρο ψωμί σε αντιδιαστολή με τα αντίστοιχα λευκά (επεξεργασμένα) προϊόντα, καθώς τα πρώτα είναι πλούσια σε φυτικές ίνες.
Ακόμη πιο ενδιαφέρον θα ήταν όμως να μπορείτε να «μεταλλάξετε» τα λευκά ζυμαρικά ώστε να συμπεριφέρονται περισσότερο σαν τις φυτικές ίνες!
Αυτό είναι εφικτό με έναν πολύ απλό τρόπο: Μαγειρεύετε το ζυμαρικό της επιλογής σας, το βάζετε στο ψυγείο και το καταναλώνετε μετά από μερικές ώρες αφού το ζεστάνετε.
Η διαδικασία αυτή μεταβάλλει τη δομή των υδατανθράκων, μετατρέποντάς τους σε ανθεκτικό άμυλο (resistant starch). Το ανθεκτικό άμυλο πήρε αυτήν την ονομασία επειδή όταν μαγειρεύεται και στη συνέχεια εκτίθεται σε χαμηλές θερμοκρασίες «αντιστέκεται» σε ένζυμα που υπάρχουν στο γαστρεντερικό και τα οποία υπό φυσιολογικές συνθήκες διασπούν τους υδατάνθρακες, απελευθερώνοντας τη γλυκόζη που υπάρχει σε αυτούς.
Ακολουθώντας λοιπόν τη διαδικασία μαγειρέματος και ψύξης, τα ζυμαρικά δεν προκαλούν τη συνήθη απότομη αυξομείωση στα επίπεδα της γλυκόζης και παράλληλα ο οργανισμός απορροφά λιγότερες θερμίδες!


onmed.gr

Πρωτοχρονιά σε σουβλατζίδικο για τον ....κουρασμένο της Ραφήνας !

Ρακή, κρασί, σουβλάκια , λουκάνικα και κεμπάπ

Απλά και ... πολύ γευστικά άλλαξε χρόνο ο πρώην πρωθυουργός Κώστας Καραμανλής, ο οποίος επέλεξε για τελευταίο σταθμό των διακοπών των γιορτών, την Αράχωβα. Ο πρώην πρωθυπουργός και η σύζυγός του Νατάσα Καραμανλή και τα παιδιά τους βρέθηκαν στην Αράχωβα, όπου θαύμασαν τη φύση, αλλά «τσάκισαν» και τα σουβλάκια σύμφωνα με το Secret της εφημερίδας Παραπολιτικά.

Στην παρέα τους ήταν ο Λευτέρης Ζαγορίτης, ο Γιώργος Καλαντζής και ο Ανδρέας Κουτσούμπας. Η παρέα απέφευγε να βγει από το ξενοδοχείο αλλά τις λίγες φορές που βγήκε, το έκανε, για να επισκεφθεί το σουβλατζίδικο στο Λιβάδι. Το τραπέζι στην αρχή γέμισε με ρακή και κρασί. 

Η συνέχεια είχε πολλά και πλούσια πιάτα. 
Λουκάνικα και πολλές σαλάτες για ορεκτικά και αρκετά κρεατικά για τη συνέχεια (σουβλάκια τυλιχτά από μοσχάρι, κοτόπουλο και κεμπάπ).

Αυξάνονται οι γυναίκες που βλέπουν «ροζ» ταινίες σύμφωνα με το Pornhub


Αυξάνονται οι γυναίκες που βλέπουν «ροζ» ταινίες σύμφωνα με το Pornhub (pics)Κατά 1% ποιο απελευθερωμένες από το 2014 — Το 2015 ο αριθμός των γυναικών που παρακολούθησαν πορνό, αυξήθηξε κατά 1% από την προηγούμενη χρονιά, σύμφωνα με τα αποτελέσματα που έδωσε στη δημοσιότητα το δημοφιλέστερο σάιτ πορνό, Pornhub. 

Σύμφωνα, με την ετήσια έκθεση του με τις συνήθειες των χρηστών, το Pornhub μετέδωσε κατά μέσο όρο 75 GB δεδομένων ανά δευτερόλεπτο και 4392486580 ώρες πορνό κατά τη διάρκεια του 2015. Το ποσοστό των γυναικών που παρακολούθησαν πορνό το 2015 ήταν 24% των θεατών, από 23% το προηγούμενο έτος.
Η ετήσια έκθεση του Pornhub,σύμφωνα με τη σεξουαλική θεραπεύτρια, Laurie Betito, η οποία συνεργάστηκε για τα αποτελέσματα της έρευνας, δείχνει πως οι γυνάικες χρόνο με το χρόνο νιώθουν καλύτερα με το σώμα τους και δεν ντρέπονται για τη σεξουαλικότητα τους.

«Ο αριθμός αυτός κατά πάσα πιθανότητα θα συνεχίσει να αυξάνεται, καθώς όλο και περισσότερες γυναίκες αισθάνονται πιο απελευθερωμένες με τη σεξουαλικότητά τους και να νιώθουν λιγότερη ντροπή που τους αρέσει το σεξ»  τόνισε η Δρ Betito. «Όλο και περισσότερες γυναίκες είναι επίσης πιο ανοικτές με τον αυνανισμό (το κάνουμε και μιλάμε γι 'αυτό!)».

Το ποσοστό των γυναικών τηλεθεατών πορνό διαφέρει σημαντικά από χώρα σε χώρα. Στην Αμερική στο σύνολο των χρηστών οι γυναίκες αντιπροσωπεύουν το 23%, ενώ στη Τζαμάικα, φτάνουν το απίστευτο ποσοστό του 44% αποτελώντας ρεκόρ.
Όσο για το τι παρακολουθούν, οι γυναίκες; Στην κορυφή της λίστας, στις προτιμήσεις των γυναικών, όπως και πέρυσι βρίσκονται οι «λεσβίες», και ακολουθούν το «τρίο» και το «squirt», ενώ στις προτιμήσεις των ανδρών θεατών, βρίσκονται η «θετή μητέρα», οι «έφηβες» και οι «milf».

Πλοίο προσέκρουσε στη γέφυρα του Πορθμού του Ευρίπου στη Χαλκίδα


Πλοίο προσέκρουσε στη γέφυρα του Πορθμού του Ευρίπου στη Χαλκίδα

Ενα ναυτικό ατύχημα σημειώθηκε στη Χαλκίδα τις πρώτες πρωινές ώρες, όταν το φορτηγό πλοίο «Όλγα» προσέκρουσε κατά τη διάρκεια χειρισμών διέλευσης της γέφυρας του Πορθμού Ευρίπου. Ως αποτέλεσμα, σημειώθηκε στρέβλωση της λαμαρίνας στην πρωραία αριστερή πλευρά του πλοίου, ενώ ευτυχώς δεν υπήρξε τραυματισμός και δεν διαπιστώθηκε θαλάσσια ρύπανση ή εισροή υδάτων.
Πάντως, το πλοίο συνέχισε την πορεία του και αγκυροβόλησε με ασφάλεια έξω από το λιμένα Χαλκίδας.
Ο απόπλους του απαγορεύθηκε από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χαλκίδας που διενεργεί την προανάκριση, ενώ ο 55χρονος πλοίαρχος συνελήφθη και πρόκειται να προσαχθεί ενώπιον του Εισαγγελέα.

Είδε τον εαυτό της σε «ροζ» βίντεο στο Facebook και έπαθε σοκ

Δεν πίστευε στα μάτια της μια γυναίκα 43 ετών όταν μπαίνοντας στην προσωπική σελίδα του  πρώην συντρόφου της στο Facebook, είδε αναρτημένο ένα βίντεο με ακατάλληλο υλικο και πρωταγωνίστρια την ίδια...
Άμεσα ενημέρωσε τους αστυνομικούς της δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος στους οποίους υποστήριξε πως ο πρώην συντροφός της, είχε στην διάθεσή του ερωτικές στιγμές τους, τις οποίες είχε κινηματογραφήσει χωρίς την συγκατάθεση της.
Η αξιωματικοί της δίωξης έλαβαν την  άδεια για τις απαραίτητες ενέργειες απο την εισαγγελία και κατόπιν ερευνών των ψηφιακών στοιχείων εντόπισαν τον 44χρονο.
Σε έρευνα που έγινε στο σπίτι του, εντοπίστηκε και κατασχέθηκε ένας ηλεκτρονικός υπολογιστής και κινητό τηλέφωνο, στα οποία ήταν αποθηκευμένα σε ψηφιακή μορφή, δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα, εικόνες και βίντεο της 43χρονης.

ΟΙΧΑΛΙΑ - Σε αδιέξοδο ο Άρης Σταθόπουλος !

Κλειστές πόρτες  βρίσκει μπροστά του ο δήμαρχος Οιχαλίας Άρης Σταθόπουλος  στις συνεχόμενες επικοινωνίες  και συναντήσεις που είχε με τους επικεφαλής των παρατάξεων της Μειοψηφίας για την ψήφιση του προϋπολογισμού οι οποίοι ήταν σκληροί έως εχθρικοί απέναντι του 

Χαρακτηριστικά η κα Γεωργακοπούλου  του ανέφερε ότι εάν είχε την πλειοψηφία στο δημοτικό συμβούλιο ούτε κάν θα τους καλούσε για συζήτηση  όπως άλλωστε πράττει με τους δημοτικούς του συμβούλους  ενώ ταυτόχρονα κατήγγειλε την αλαζονική του συμπεριφορά  απέναντι στους εκπροσώπους των πολιτών της Οιχαλίας 

Ο κος Δημητρακόπουλος  συμφώνησε μα την κα Γεωργακοπούλου ενώ ταυτόχρονα κατηγόρησε τον δήμαρχο πώς ενάμιση χρόνο στην δημοτική αρχή δεν ήταν ικανός να καταρτίσει ούτε μία μελέτη για έργα ένταξης στο ΕΣΠΑ

Ο κος Σακελλαριάδης κατήγγειλε ότι δεν κάλεσε στην συνάντηση τους Τέσσερις της πλειοψηφίας που δεν ψήφισαν τον προϋπολογισμό 

Οι επικεφαλείς των μειοψηφιών αποχώρησαν δηλώνοντας ότι θα καταψηφίσουν τον προϋπολογισμό 

Στην παράταξη της κας Γεωργακοπούλου υπάρχουν φωνές που ζητούν  να χυθεί άπλετο φώς  στις «φήμες » και καταγγελίες που έκανε Αντιδήμαρχος στο προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο για οικονομικές ατασθαλίες και για χρήματα που δόθηκαν κάτω από το  τραπέζι  ζητώντας από τον δήμαρχο Άρη Σταθόπουλο να δώσει  μία πειστική  απάντηση ώστε σε «καθαρό τοπίο » να συζητηθεί η ψήφιση του προϋπολογισμού 

Στην κοινή γνώμη της Οιχαλίας  επικρατεί  η άποψη ότι εάν ο Αντιπρόεδρος του Δημοτικού συμβουλίου Παπαδόπουλος Ιωάννης  είχε τεθεί σαν επικεφαλής του συνδυασμού στις εκλογές καθώς και εάν δεν είχε αποσύρει την υποψηφιότητα του ο Σωτήρης Παναγιωτόπουλος ο δήμος Οιχαλίας δεν θα είχε φθάσει σε αυτό το χάλι

Στις 11 Γενάρη οι δικαιούχοι για τα βιολογικά του 2013 στη Μεσσηνία

Τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου θα αναρτηθούν στην τοπική Διεύθυνση οι λίστες με τους δικαιούχους για τη διετή παράταση του προγράμματος βιολογικής γεωργίας του 2013 στη Μεσσηνία, με τους παραγωγούς να έχουν δικαίωμα ένστασης μέχρι τις 18 του μήνα.

 Πιο αναλυτικά, από τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας ανακοινώθηκε ότι εκδόθηκαν οι αναλυτικές καταστάσεις πληρωμής και απορριπτομένων του έτους 2013 για τη βιολογική γεωργία (διετής παράταση). Οι καταστάσεις θα αναρτηθούν στους πίνακες της ΔΑΟΚ και των Δήμων τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2016. Ενστάσεις θα υποβληθούν στα γραφεία της ΔΑΟΚ ΠΕ Μεσσηνίας από την Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2016 μέχρι τη Δευτέρα 18 του μήνα.

Επισημαίνεται ότι ο φάκελος πληρωμής έχει διαβιβασθεί στον ΟΠΕΚΕΠΕ προκειμένου να πιστωθούν τα ποσά στους ατομικούς λογαριασμούς των δικαιούχων.

Οι δεινόσαυροι ζευγάρωναν όπως τα σύγχρονα πτηνά

Οι δεινόσαυροι παρουσίαζαν συμπεριφορά ζευγαρώματος παρόμοια με τα σύγχρονα πτηνά, όπως υποδεικνύουν απολιθώματα ηλικίας 100 εκατομμυρίων ετών, σύμφωνα με νέα έρευνα του Πανεπιστημίου του Κολοράντο στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Η διεθνής ερευνητική ομάδα, με επικεφαλής τον καθηγητή γεωλογίας Μάρτιν Λόκλι, ανακάλυψε ίχνη μεγάλων «ξυσιμάτων» στον προϊστορικό ψαμμίτη του δυτικού Κολοράντο.
Αυτά τα αρχαία ίχνη υποδηλώνουν μια συμπεριφορά γνωστή ως «επίδειξη απόξεσης φωλιάς» μεταξύ των σύγχρονων πτηνών, κατά την οποία τα αρσενικά επιδεικνύουν την ικανότητά τους σε πιθανές συντρόφους με το να σκάβουν ψευδοφωλιές.
«Πρόκειται για την πρώτη ανακάλυψη στοιχείων τελετουργικού ζευγαρώματος δεινοσαύρων, και την πρώτη φυσική απόδειξη συμπεριφοράς φλερτ», δήλωσε ο Λόκλι.
«Αυτά τα ευρήματα συμπληρώνουν ένα τεράστιο κενό που έλειπε στην κατανόηση της συμπεριφοράς των δεινοσαύρων», πρόσθεσε.
Ο Λόκλι ανακάλυψε ίχνη από περισσότερες από 50 γρατζουνιές δεινοσαύρων, κάποιες από αυτές μεγέθους 1-2 μέτρων, σε περιοχές όπου έχουν βρεθεί επίσης απολιθώματα σαρκοφάγων και φυτοφάγων δεινοσαύρων.
Τα ευρήματα υποστηρίζουν υπάρχουσες θεωρίες για τη φύση του ζευγαρώματος και την εξέλιξη των δεινοσαύρων.
Από τα προϊστορικά χρόνια, τα αρσενικά που ψάχνουν συντρόφους, εκδιώκουν ασθενέστερους αντιπάλους, ενώ τα θηλυκά επιλέγουν τα πιο εντυπωσιακά αρσενικά.
Παρόμοιες συμπεριφορές επιλογής συντρόφων είναι κοινές σε θηλαστικά και πουλιά.
Αλλά μέχρι τώρα οι επιστήμονες μπορούσαν μόνο να προβούν σε εικασίες σχετικά με τη συμπεριφορά των δεινοσαύρων, υποθέτοντας ότι είναι αρκετά πιθανό να είναι παρόμοια με εκείνη των πτηνών, που αποτελούν απογόνους τους.
Η ερευνητική ομάδα δεν ήταν σε θέση να αφαιρέσει τα σημάδια απόξεσης χωρίς να τα καταστρέψει.
Αντ' αυτού, δημιούργησαν τρισδιάστατες εικόνες χρησιμοποιώντας μια τεχνική που ονομάζεται φωτογραμμετρία.

ΦΩΤΟ - Παραλία Επιταλίου: 11 σπίτια «παρέσυρε» η θάλασσα – Κινδυνεύει ο Ιερός Ναός

Για ακόμα μια χρονιά παρατηρήθηκε μία τάση της θάλασσας να καταλαμβάνει τμήμα της αμμώδους παραλίας Επιταλίου, με αποτέλεσμα να μεταβάλλεται συνεχώς η θέση και το πλάτος της. Παραθαλάσσιες οικίες και άλλες κατασκευές τα τελευταία χρόνια καταστρέφονται, ενώ αρκετές ακόμα βλέπουν να κινδυνεύουν με αφανισμό στα αμέσως επόμενα χρόνια.
επιταλιο 2016 14_6Στα τέλη του 2015 η θάλασσα «κατάπιε» πάνω απο 10 παραθαλλάσιες οικίες ενώ υπάρχει άμεσος κίνδυνος για καταστροφή του Ιερού Ναού καθώς παρόλο που έχουν δημιουργηθεί αναχώματα τα κύματα φτάνουν λίγα μέτρα πριν την εκκλησία. Κάποιοι απο τους λιγοστούς μόνιμους κατοίκους που μένουν μόλις λίγα μέτρα απο την νέα ακτογραμμή της περιοχής αναφέρεται οτι σε λίγα χρόνια τα σπίτια τους θα καταστραφούν. Τα τελευταία χρόνια το φαινόμενο γίνεται όλο και πιο ισχυρό με περιουσίες να χάνονται στην θάλασσα, ενώ δεν λείπουν και οι «λεηλασίες» σε σπίτια που έχουν εγκαταλειφθεί απο τους ιδιοκτήτες τους.
επιταλιο παραλια 2016 3_6 επιταλιο παραλια_6 ΝΕΟ LOGπαραλια επιταλιο_6 παραλια επιταλιου 20164_6 παραλια επιταλιου

Η Αυγή, ο Μεϊμαράκης και ο...αρχηγός

«Κι ας αναμένομε τη νίκη του κ. Μεϊμαράκη, που θέλω να πιστεύω ότι θα αποφέρει μια δημοκρατική, ωφέλιμη, συνεργάσιμη αξιωματική αντιπολίτευση».

Ξεκάθαρη...υποστήριξη του Βαγγέλη Μεϊμαράκη  μπορεί να χαρακτηριστεί άρθρο στην εφημερίδα του ΣΥΡΙΖΑ, την «Αυγή».

Η Μπέττυ Βακαλοπούλου, που υπογράφει το άρθρο ασκεί σφοδρή κριτική σε Μητσοτάκη, Τζιτζικώστα και Αδ. Γεωργιάδη και στηρίζει αναφανδόν τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη για τις εκλογές στη ΝΔ, γράφοντας στον επίλογό της: «Κι ας αναμένομε τη νίκη του κ. Μεϊμαράκη, που θέλω να πιστεύω ότι θα αποφέρει μια δημοκρατική, ωφέλιμη, συνεργάσιμη αξιωματική αντιπολίτευση».
Μάλιστα, λέει για τους άλλους τρεις υποψηφίους αρχηγούς: «Τρεις με αχρείαστα ξίφη και ένας που δεν τα χρειάζεται», όπως και «τρεις σαμουράι και τα “στομωμένα ξίφη» τους».
Αυτό το άρθρο σε συνδυασμό με τα όσα έχουν διαδραματιστεί τον τελευταίο καιρό με τη στήριξη Καραμανλή στο πρόσωπο Μεϊμαράκη και τον ανοιχτό δίαυλο επικοινωνίας Τσίπρα-Καραμανλή δείχνουν πως δημιουργείται μια ιδιότυπη ανίερη συμμαχία μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και «καραμανλικής» ΝΔ.
Αναλυτικά το άρθρο της Μπέτυς Βακαλοπούλου στην «Αυγή»:
«Οι τέσσερις σαμουράι και η 10η Ιανουαρίου -Λίγα για τους τρεις πρώτους με τη σειρά της πρώτης ψηφοφορίας
Για τον κ. Γεωργιάδη:
Επιθυμία μου να αρχίσω από τα θετικά, ίσως επειδή συγκέντρωσε λιγοστές συγκριτικά ψήφους. Ξέρει να μιλά ήρεμα, συγκροτημένα, λακωνικά, ακόμα κι αν η υβριστική επωδός κατά του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη είναι ίδια κι απαράλλαχτη με του κ. Τζιτζικώστα και πιο σκληρή από του κ. Κ. Μητσοτάκη. Έχω αναρωτηθεί, μετά την υπουργοποίηση για να συνεχίσει τον ακρωτηριασμό του ΕΣΥ, αν, παρά τη συνεχή υπόμνηση ότι «ανήκει στην Άκρα Δεξιά», δεν φαντάστηκε κάποιες στιγμές τον εαυτό του στον ΣΥΡΙΖΑ.
Για τον κ. Τζιτζικώστα:
Μας «παραμύθιασε» τόσο με το πλούσιο κάθε φορά ακροατήριό του, εντός αλλά κι εκτός Μακεδονίας, όσο και με τις ατάκες για το έργο του που θα επιτελείται εξίσου λαμπρά όσο θα είναι ακόμα περιφερειάρχης. Η τελευταία κάθε φορά επωδός, αντίγραφο πιστό των επαναλαμβανομένων ύβρεων κατά του ΣΥΡΙΖΑ και του πρωθυπουργού και των εκκλήσεων διάσωσης της Ελλάδας από την «ανίκανη αριστερή παρένθεση και (προπαντός) από τον Τσίπρα, που μας έριξε στα βράχια».
Για τον κ. Μητσοτάκη:
Λιγότερες ύβρεις στην κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό, περισσότερη έμφαση στις ικανότητές του να εξασφαλίσει μια δημοκρατική, ικανή κι έτοιμη να κυβερνήσει Ν.Δ. Όμως καμιά κριτική για την ενδοτικότητα της τελευταίας δεξιάς κυβέρνησης. Για τον πρόεδρό της που αποφάσισε επιτέλους στον τελευταίο ανασχηματισμό να κάνει υπουργό έναν Μητσοτάκη για να του αναθέσει, κάτω από αλλότριο υπουργικό τίτλο και «ρόλο», κάποια από τα πιο σκληρά, καταστροφικά, αυτοκτονικά μέτρα κατά εργαζομένων. Και που εφάρμοζε πρόθυμα, με την ίδια ηρεμία, το ίδιο ήπιο χαμόγελο των πρόσφατων προεκλογικών εμφανίσεων.
Ώς εδώ με τους τρεις σαμουράι και τα «στομωμένα ξίφη» τους.
Για τον κ. Μεϊμαράκη:
Τον παρακολούθησα ως πρόεδρο της Βουλής, ήταν άψογος, αντικειμενικός, ακούραστος. Διαπίστωσα ότι ακόμα και ύστερα από κοινοβουλευτικά νυχτέρια, προέδρευε εξίσου μελετημένος κι έτοιμος. Θυμάμαι ότι επιδοκίμασα την αντίδρασή του σε κριτική βουλευτή ότι «μεροληπτεί για το κόμμα του». Πώς κατέβηκε από τον προεδρικό θώκο, όχι στο βήμα αλλά στα έδρανα της Ν.Δ., για να δηλώσει ότι ως μέλος της Ν.Δ. είναι όντως «ακλόνητος» (ξεχνώ τη λέξη), αλλά ως πρόεδρος της Βουλής απολύτως αντικειμενικός.
Δυο μόνο φορές τον άκουσα να «στολίζει» πιο ήπια τον ΣΥΡΙΖΑ και την τρίτη φορά να αποσύρει με καθαρό πολιτικό κριτήριο την σχετική συμπόρευση με τους τρεις.
Τα πρώτα αποτελέσματα τον ευνοούν ουσιαστικά, επειδή δικαιωματικά του αναγνωρίζονται τόσο η θητεία του προέδρου της Βουλής, όσο κι η δεύτερη του προέδρου της Ν.Δ. («προσωρινού» μόνο κατά τον θλιμμένο κ. Σαμαρά).
Αγνοώ το μέγεθος των, υπέρ του, πρωτοβουλιών του κ. Κώστα Καραμανλή, αλλά χαίρομαι εξίσου για τη συγκεκριμένη επιλογή ενός από τους εντιμότερους και δημοκρατικότερους πρωθυπουργούς της χώρας μας. Που όταν αποτόλμησε τη δήλωση εκκαθάρισης του Δημοσίου από ανέντιμα προνόμια προς υμετέρους, κλοπές, ρουσφέτια, αισχροκέρδεια, πικράθηκα. Επειδή όσες-οι δουλεύαμε σκληρά για το ΤΕΕ, είχαμε πλήρη γνώση και αποδεικτικά στοιχεία των παραπάνω, στους δικούς μας εκτεταμένους τομείς. Κι άλλο τόσο ξέραμε πόσο είχε καταστεί αδύνατη, προπαντός επί της δεύτερης δεκαετίας του ΠΑΣΟΚ, η αντιμετώπισή τους.
Όντως, εκείνο το σημαντικό έργο εξυγίανσης που θα είχε αποτρέψει έστω εν μέρει την τραγωδία και την αισχρή επιχείρηση καταποντισμού της χώρας μας αποδείχτηκε τόσο απρόσιτο για τον κ. Καραμανλή και την κυβέρνησή του όσο αναγνωρίστηκαν άλλες δημοκρατικές, δίκαιες, έντιμες πρωτοβουλίες του.
Ας μην ξεφύγομε περισσότερο από το θέμα του τίτλου. Κι ας αναμένομε τη νίκη του κ. Μεϊμαράκη, που θέλω να πιστεύω ότι θα αποφέρει μια δημοκρατική, ωφέλιμη, συνεργάσιμη αξιωματική αντιπολίτευση».

Η κυβέρνηση δίνει αυξήσεις έως 8% στους δημοσίους υπαλλήλους στην ΧΡΕΩΚΟΠΗΜΕΝΗ Ελλάδα

ΑΝΤΕ ΠΑΛΙ  ΝΕΟΙ ....ΦΟΡΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΟΥΣ !!!
 
Με εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομικών που αναρτήθηκε στη Διαύγεια δίνεται στη δημοσιότητα το νέο μισθολόγιο του δημοσίου που τίθεται σε ισχύ από τις αρχές του 2016.
Στη νέα εγκύκλιο δίνονται αναλυτικά παραδείγματα και πίνακες για το νέο μισθολόγιο και προκύπτει πως θα υπάρξουν αυξήσεις έως 8% μέχρι το 2020, δηλαδή κάποιοι δημόσιοι υπάλληλοι θα δουν τους μισθούς τους να αυξάνονται σε βάθος τετραετίας.
Οι συγκεκριμένες αυξήσεις θα δοθούν τμηματικά μέχρι το 2020 και αφορά το 52,5 των δημοσίων υπαλλήλων.
Ωστόσο, σε όσους προβλέπεται για μείωση αποδοχών, τότε αυτό θα συμψηφιστεί με τη λεγόμενη "προσωπική διαφορά".
Από την εγκύκλιο προβλέπεται πως θα αποσυνδέθεί το βαθμολόγιο από το μισθολόγιο.

Κοινοποιήστε: Εξαφάνιση 14χρονης Ελληνίδας στη Γερμανία

Υποβάλλουμε έκκληση βοήθειας για την Ελληνίδα Ελπίδα Θεοφυλακτίδου, 14 χρονών από το Ράτινγκεν που χάθηκε.


Αγνοείται από τις 7.01.2016
- Περίπου 1,60 cm ύψος
- 47 kg
- Πολύ Αδύνατη
- Σκουρόξανθα, μέχρι τον ώμο μαλλιά
- Φοράει σιδεράκια
276389143- Έντονα μπλε μάτια
Κατά τη στιγμή της εξαφάνισης φορούσε:
- Eνα λαδί μπουφάν με κουκούλα
- Μαύρα αθλητικά παπούτσια με κίτρινες ρίγες
- Γκρικαφέ Converse Τσάντα με το τυπικό αστέρι
- Μαύρο κολάν
Όποιος την έχει δει, παρακαλούμε να επικοινωνήσει αμέσως με την αστυνομία στο 02102/9981-6210 ή στο  110

ΧΙΟΝΙΑΣ ΣΤΑ ΠΕΔΙΝΑ ΤΟ ΑΛΛΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ

Χιονιάς στα πεδινά τμήματα της Ελλάδας το επόμενο Σαββατοκύριακο.

Σύμφωνα με το Greek-Weather.Org, προβλέπονται χιονοπτώσεις και μάλιστα ισχυρές στις 16-17 Ιανουαρίου ακόμα και σε παραθαλάσσια και πεδινά τμήματα.

Οι χιονοπτώσεις αυτές θα έχουν τη μορφή καταιγίδων χιονιού και ενδέχεται πως μέσα σε λίγες ώρες ίσως βγάλουν αρκετά εκατοστά χιονιού σε πολλές περιοχές με μηδενικό υψόμετρο σε Ήπειρο, Μακεδονία και Θράκη.


Θα είναι το πρώτο κύμα χιονοπτώσεων που θα περάσει αρκετά γρήγορα πάνω από την Ελλάδα καθώς θυελλώδεις βοριάδες άνεμοι θα ρίξουν περισσότερο τη θερμοκρασία μετά τα φαινόμενα και θα διαλύσουν το μέτωπο του χιονιά.

Επισημαίνεται από το Greek-Weather.Org, πως οι χιονοπτώσεις θα έχουν τις μορφές μπόρας από το Σάββατο προς τη Κυριακή ακόμα και σε πεδινές και παραθαλάσσιες περιοχές και επειδή ίσως σημειωθούν βραδινές ώρες, να δώσουν και αξιόλογες χιονοστρώσεις.

Με το πενάκι του ΚΥΡ


ΕΣΗΕΑ: Το ασφαλιστικό «τελειώνει» τους δημοσιογράφους


ΕΣΗΕΑ: Το ασφαλιστικό «τελειώνει» τους δημοσιογράφους

Το επερχόμενο σχέδιο νόμου του υπουργείου Εργασίας για το Ασφαλιστικό, καταργεί τη δημοσιογραφική λειτουργία, τονίζει με σημερινή ανακοίνωσή της η Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών.

Η ΕΣΗΕΑ επισημαίνει ότι διατάξεις του νομοσχεδίου προβλέπουν κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, βάναυση προσβολή ατομικών δικαιωμάτων και μετατροπή των δημοσιογράφων σε πλασιέ ειδήσεων.
Βάσει αυτής της βλαπτικής μεταβολής, υποστηρίζει η ΕΣΗΕΑ, οι δημοσιογράφοι που είναι ασφαλισμένοι στο ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και τον ΕΔΟΕΑΠ, ως μισθωτοί εντάσσονται στο νέο φορέα ως αυτοαπασχολούμενοι και επίσης χάνουν δύο μισθούς το χρόνο (Δώρο Χριστουγέννων, Πάσχα και άδεια), το δικαίωμα αποζημίωσης λόγω απόλυσης, την προστασία από ομαδικές απολύσεις, το όποιο δικαίωμα επιδόματος ανεργίας ή επίσχεσης, το δικαίωμα για επίδομα αφερεγγυότητας που χορηγείται λόγω πτώχευσης ή άλλης έκτακτης κατάστασης της εργοδοσίας, το δικαίωμα να ασκήσουν επίσχεση σε περίπτωση μη καταβολής δεδουλευμένων αποδοχών, το δικαίωμα απαίτησης σε περίπτωση υπαγωγής των επιχειρήσεων στο άρθρο 99.
Η ΕΣΗΕΑ στην ανακοίνωση εκφράζει την πάγια θέση της, καθώς και όλων των άλλων δημοσιογραφικών Ενώσεων για πλήρη εργασιακά και κοινωνικοασφαλιστικά δικαιώματα για όλους τους δημοσιογράφους, χωρίς την παραμικρή παρέμβαση στον πυρήνα της ιδιότητάς και της αυτονομίας. Αυτό άλλωστε, σημειώνεται στην ανακοίνωση, εξυπηρετεί και η λειτουργία του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ που πρέπει να επανέλθει στις γραμμές του 2012.
Επίσης, η ΕΣΗΕΑ λέει «όχι» στους εργαζόμενους δύο ταχυτήτων προσθέτοντας ότι τα «μπλοκάκια» πρέπει να γίνουν μισθωτοί εργαζόμενοι και όχι το αντίθετο. Στην μακροσκελή ανακοίνωση της Ένωσης Συντακτών γίνεται αναφορά και στις μειώσεις συντάξεων του ταμείου ΕΤΑΠ-ΜΜΕ οι οποίες αφορούν, όπως τονίζεται, παλιούς και νέους συνταξιούχους.
Τονίζεται για μία ακόμη φορά ότι το αγγελιόσημο αποτελεί κατάκτηση των εργαζομένων και όχι προνόμιο και ότι τα δημοσιογραφικά Ταμεία είναι αυτοχρηματοδοτούμενα και δεν επιβαρύνουν τον προϋπολογισμό. Οι δημοσιογράφοι, επισημαίνεται, δεν ζητούν εξαιρέσεις, απορρίπτουν, όπως και όλη η κοινωνία το νομοσχέδιο με τις ισοπεδωτικές διατάξεις.
Τέλος, η ΕΣΗΕΑ δηλώνει ότι θα υπερασπιστεί με κάθε μέσον τα συμφέροντα των δημοσιογράφων που πλήττονται με το συγκεκριμένο υπό κρίση, νομοσχέδιο

ΑΝΑ ΥΠΟΨΗΦΙΟ - Σταθερά μόρια και εκλογικά μόρια Δευτεροβάθμιας Μεσσηνίας

ΑΝΑ ΥΠΟΨΗΦΙΟ - Σταθερά μόρια και εκλογικά μόρια Δευτεροβάθμιας Μεσσηνίας

Στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων η υπόθεση της Μανωλάδας

Στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων η υπόθεση της Μανωλάδας
Την προσφυγή 42 μεταναστών από το Μπαγκλαντές κατά της Ελλάδας για παραβίαση του άρθρου 4 της Ευρωπαϊκής Σύμβασης των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (απαγόρευση της δουλείας και της καταναγκαστικής εργασίας) αναμένεται να
εξετάσει μετά τις 20 Ιανουαρίου το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΔΔΑ), ανακοίνωσε το Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες.
Είναι η πρώτη φορά που εξετάζεται «ελληνική υπόθεση» για το συγκεκριμένο άρθρο και η πρώτη σε ευρωπαϊκό επίπεδο που αναφέρεται σε ένα τόσο μεγάλης κλίμακας φαινόμενο καταναγκαστικής εργασίας.
Παράλληλα τέσσερις διεθνείς οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ένα ακαδημαϊκό ίδρυμα έκαναν παρέμβαση τρίτου στη δίκη, αναφέρει το ΕΣΠ. Οι ελληνικές αρχές καλούνται έως τις 20 Ιανουαρίου 2016 να υποβάλουν τις παρατηρήσεις τους σχετικά με την παράβαση των θετικών υποχρεώσεων που απορρέουν από το άρθρο 4.
Τα γεγονότα στη Μανωλάδα, τον Απρίλιο του 2013, καθώς και η αντίδραση από την ελληνική κοινωνία και το σύνολο σχεδόν του πολιτικού κόσμου, κατέδειξαν τα προβλήματα αποτελεσματικής αντιμετώπισης εκ μέρους του ελληνικού κράτους φαινομένων εργασιακής εκμετάλλευσης και συνθηκών εργασίας, που δεν πρέπει να γίνονται αποδεκτές, τονίζει το ΕΣΠ, το οποίο υποστήριξε ως πολιτική αγωγή τα θύματα της Μανωλάδας και στα ελληνικά δικαστήρια.
Για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση των φαινομένων αυτών, επισημαίνει το ΕΣΠ, απαιτείται νομοθετική παρέμβαση και ορθή εφαρμογή στηn πράξη ενός σχεδίου δράσης για την αποτροπή των χειρότερων μορφών της καταναγκαστικής εργασίας, τηn τιμωρία των δραστών και την προστασία των θυμάτων.
«Η προσφυγή ενώπιον του ΕΔΔΑ ελπίζουμε να αποτελέσει ένα πρώτο βήμα στην προσπάθεια για την αποκατάσταση της νομιμότητας και την αποτροπή μελλοντικών "Μανωλάδων"», καταλήγει το ΕΣΠ.

ΦΤΟΥ ΣΑΣ ΞΕΦΤΙΛΕΣ - Δέκα χιλιάδες ευρώ πρόστιμο σε καρκινοπαθή που πουλούσε τα λιγοστά της υπάρχοντα-Η συγκλονιστική της μαρτυρία!

Μια υπόθεση χειρότερη ίσως και από την υπόθεση με τον καστανά έλαβε χώρα και πάλι στη Θεσσαλονίκη, όπου η αστυνομία συνέλαβε 65χρονη καρκινοπαθή, η οποία πουλούσε σε λαϊκή αγορά κάποια από τα λιγοστά της υπάρχοντα για να επιβιώσει.
Το γεγονός έλαβε χώρα, στη λαϊκή αγορά της Κίμωνος Βόγα στις 22 Δεκεμβρίου.
Η γυναίκα, η οποία έχει υποστεί μαστεκτομή, είχε βγάλει προς πώληση ένα κηροπήγιο, μια γυάλινη κανάτα και ένα δίσκο σερβιρίσματος, τα οποία κατασχέθηκαν και καταστράφηκαν με πρωτόκολλο!
Σα να μην έφτανε αυτό, οι αστυνομικοί την έσυραν σε δύο αστυνομικά τμήματα καθώς δεν διέθετε άδεια μικροπωλητή. Η ίδια δηλώνει: «Τέσσερα χρόνια πουλάω διάφορα αντικείμενα από το σπίτι μας στη λαϊκή, για να πληρώνω τις εξετάσεις που πρέπει να κάνω μετά τη μαστεκτομή. Πουλάω κεντήματα, πλεκτά, ό,τι μπορώ να φτιάξω, αφού άλλη δουλειά έτσι κι αλλιώς δεν μπορώ να κάνω. Τι να κάνω;
Δεν κάνουν όλες τις εξετάσεις στο Θεαγένειο. Κανένας δεν με είχε ενοχλήσει, με ξέρουν.
Ήρθαν αστυνομικοί στις 22 [Δεκεμβρίου], μεσημέρι, μάλλον θα νόμιζαν ότι πουλούσα τσιγάρα, είμαι άρρωστη παιδιά, τους είπα, ευγενικοί ήτανε, με πήρανε, με πήγανε στο τμήμα στο Ντεπώ, κάθισα μέχρι τις 8 το βράδυ, με κοιτούσαν, δεν έλεγαν τίποτα, τι άλλο να πουν, ο νόμος, με παίρνουν ύστερα με πηγαίνουν σε ένα άλλο τμήμα, μεγάλο αυτό, τέλος της πόλης (εννοεί τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση), με κοιτούσαν πάλι, ευγενικοί ήταν, είχανε πάει μεσάνυχτα, θα είχανε περάσει κιόλας, σκοτάδι έξω, μαύρο, ερημιά, φοβήθηκα, τους λέω πώς θα πάω τώρα παιδιά μου στο σπίτι;
Δεν ξέρω αν ντράπηκαν, αλλά φιλοτιμήθηκαν με βάλανε σε ένα περιπολικό και με πήγανε μέχρι την πόρτα του σπιτιού, καλά Χριστούγεννα μου είπε ο αστυνομικός, επίσης παιδάκι μου του είπα, σε ευχαριστώ που με έφερες, καλά Χριστούγεννα. Γελούσα. Οταν χάνεις τα πάντα, γελάς. Μόνο ο άντρας μου στεναχωριέται, φοβάται μήπως με το πρόστιμο μας κάνουνε κατάσχεση στη σύνταξή του από τον ΟΓΑ, 380 ευρώ τον μήνα. Αυτά είναι όλα. Ευχαριστώ πολύ αυτούς που ενδιαφέρονται για μας».
Ο δικηγόρος Μανώλης Λαμτζίδης που έχει αναλάβει την υπόθεση τόνισε: «θα κάνω επιστολή προς τον αρμόδιο υπουργό, πρέπει πάντα να γίνεται αξιολόγηση και διαβάθμιση. Δηλαδή τι πρέπει να γίνει τώρα, να κατασχέσει η Εφορία το σπιτάκι των ανθρώπων που έχουν ετήσιο εισόδημα 4.000 ευρώ;»


 Εφ.Συν.

8.1.16

Ανατριχιαστικό βίντεο: Οδηγός αποφεύγει… φάντασμα την τελευταία στιγμή!

Την τρομάρα της ζωής του πήρε ένα ζευγάρι (πιθανότατα στη Γαλλία), καθώς λίγο έλειψε να χτυπήσει ένα φάντασμα που εμφανίστηκε από το πουθενά στη μέση ενός έρημου δρόμου αργά τη νύχτα.
Με αντανακλαστικά που θα ζήλευε ακόμα και πιλότος της F1, ο οδηγός αποφεύγει πάντως με στραβοτιμονιά τη σύγκρουση (ή να περάσει από μέσα, όπως το πάρει κανείς) με μια τρομακτική φιγούρα που παραπέμπει σε πρωταγωνίστρια ταινίας τρόμου και συγκεκριμένα του «The Ring», αφού φαίνεται να είναι γυναίκα ή κοριτσάκι με λευκό φόρεμα και απλωμένα χέρια! Στο βίντεο δε, μπορεί κανείς να ακούσει τα (κανονικά) γαλλικά της συνοδηγού, η οποία προτρέπει τρομαγμένη τον οδηγό να γυρίσει πίσω…

Οδηγός αποφεύγει φάντασμα την τελευταία στιγμή από apocalypsejohn

Αγροτικό μπλόκο στον Κόμβο της Μεσσήνης !

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΓΡΟΤΟΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΥ  ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΕΣΣΗΝΗΣ

            Στις 8 Ιανουαρίου 2016 πραγματοποιήθηκε πλατιά σύσκεψη ύστερα από κάλεσμα του αγροτικού συλλόγου Μεσσήνης όπου έγινε πλούσια συζήτηση και πάρθηκε απόφαση για αγωνιστικές κινητοποιήσεις.
            Στη σύσκεψη συμμετείχαν εκπρόσωποι από τους αγροτικούς συλλόγους Χανδρινού, Γαργαλιάνων και Φιλιατρών.
             Με οδηγό το πλαίσιο της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής των Μπλόκων που αποφασίστηκε στη Λάρισα στις αρχές Δεκέμβρη, συντονιζόμαστε με τους άλλους συλλόγους πανελλαδικά και βγαίνουμε στους δρόμους!
            Καλούμε όλους τους συναδέλφους αγρότες με τα γεωργικά τους μηχανήματα, ΤΡΑΚΤΕΡ, κλπ, στις 17 Γενάρη στον Κόμβο της Μεσσήνης, στο σταθμό να ξεκινήσουμε την οργάνωση Παμεσσηνιακού Μπλόκου!
           
 
ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΜΠΛΟΚΟ ΕΝΑΝΤΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΑΓΡΟΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΤΟΝ ΚΟΜΒΟ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΗΣ
 ΚΥΡΙΑΚΗ 17 ΓΕΝΑΡΗ 2016, 11πμ

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ

Ø Κατάργηση όλων των άμεσων και έμμεσων περιορισμών της αγροτικής και κτηνοτροφικής παραγωγής που επιβάλλει η νέα ΚΑΠ 2015-2020 της ΕΕ, να μην ισχύσουν τα χειρότερα μέτρα της, σύνδεση των ενισχύσεων με την παραγωγή, το ζωικό κεφάλαιο.
Ø ΟΧΙ στο νέο ασφαλιστικό – σφαγείο για τους αγρότες. Καμιά αύξηση στις ασφαλιστικές εισφορές στον ΟΓΑ. Μείωση των ορίων συνταξιοδότησης στα 60 για τους αγρότες και στα 55 για τις αγρότισσες. Συντάξεις αξιοπρέπειας. Να ανακληθεί άμεσα η αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης στα 67 χρόνια που ισχύει σήμερα. Αποκλειστικά Δημόσια Δωρεάν Υγεία - Πρόνοια. Να σφραγιστούν όλα τα βιβλιάρια υγείας του ΟΓΑ χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
Ø Φορολογία σε κάθε πραγματικό εισόδημα, κατάργηση των τεκμηρίων. Αφορολόγητο οικογενειακό εισόδημα 30.000€ προσαυξημένο με 5.000€ για κάθε παιδί. Προοδευτική φορολόγηση στο επιπλέον εισόδημα, για τους μεγαλοαγρότες και τους επιχειρηματίες στο 45%. Κατάργηση των λογιστικών βιβλίων σε φτωχούς αγρότες με τζίρο ως 40.000€.
Ø Κατάργηση των χαρατσιών του ΕΝΦΙΑ, γεωτρήσεων, ΟΣΔΕ (επιστροφή όλων όσων κρατήθηκαν μέχρι τώρα), πιστοποίησης ψεκαστικών κ.ά., του ΦΠΑ στα αγροτικά μέσα και εφόδια, ζωοτροφές, στα τρόφιμα, είδη λαϊκής κατανάλωσης και υπηρεσίες.
Ø Αφορολόγητο πετρέλαιο, όπως στους εφοπλιστές - Άμεση μείωση της τιμής του αγροτικού ρεύματος κατά 50% στους μικρομεσαίους αγροτοκτηνοτρόφους.
Ø Άμεση και γρήγορη αποζημίωση των ζημιών που έγιναν από ασθένειες, φυσικές καταστροφές και μέτρα για την αποκατάσταση του αγροκτηνοτροφικού κεφαλαίου. ΕΛΓΑ κρατικός φορέας που θα καλύπτει και θα αποζημιώνει στο 100% της ζημιάς από όλες τις αιτίες καταστροφής σε φυτική, ζωική παραγωγή και πάγιο κεφάλαιο χωρίς καθυστερήσεις.
Ø Καμιά κατάσχεση πρώτης, δεύτερης κατοικίας ή χωραφιού, από δάνεια που βρίσκονται στο «κόκκινο» συνολικής αντικειμενικής αξίας μέχρι 300.000 ευρώ. Διαγραφή των τόκων και κούρεμα του κεφαλαίου σε ποσοστό 30% για επαγγελματικά δάνεια μέχρι 200.000 ευρώ των φτωχών αγροτοκτηνοτρόφων και ψαράδων.
Ø Ενίσχυση της κτηνοτροφίας και εξασφάλιση των αναγκαίων βοσκήσιμων εκτάσεων. Δωρεάν κρατική σήμανση ζώων, νομιμοποίηση σταβλικών εγκαταστάσεων, υποδομές για την αντιμετώπιση ζωονόσων και πρόσληψη γεωτεχνικών.
Ø Κατώτατες εγγυημένες τιμές για τα αγροκτηνοτροφικά προϊόντα, που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να αφήνουν εισόδημα για επιβίωση και συνέχιση της αγροτικής δραστηριότητας. Φθηνά προϊόντα για τις λαϊκές ανάγκες ενάντια στην κερδοσκοπία εμπόρων και βιομηχανιών.
Ø Να εξοφληθούν άμεσα όλα τα χρωστούμενα σε νέους αγρότες καθώς και οι δικαιούχοι (εξισωτικών αποζημιώσεων, επιστροφής φόρου καυσίμων, νιτρορύπανσης, βιολογικών καλλιεργειών, αναπλήρωση χαμένου εισοδήματος από το εμπάργκο στην Ρωσία κ.α). Το κράτος να εγγυηθεί την άμεση πληρωμή όλων των χρωστούμενων προϊόντων από εμπόρους, εξαγωγείς και βιομηχάνους, την παροχή από τις τράπεζες άτοκων καλλιεργητικών δανείων σε νέους αγρότες, μικρομεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους.
Ø Να γίνουν τα απαραίτητα έργα υποδομής για εξασφάλιση επαρκούς άρδευσης, αντιπλημμυρικά έργα. Να μην ιδιωτικοποιηθεί η διαχείριση των νερών, όπως προβλέπει η οδηγία 60/2000 της ΕΕ.
Ø Να σταματήσουν τα αγροτοδικεία και η ποινικοποίηση των αγροτικών και κοινωνικών αγώνων

ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΔΙΟΙΚΟΥΣΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου