10.5.14

Προβάδισμα σε Σγουρό, Καμίνη, Μιχαλολιάκο, δίνει δημοσκόπηση της Κάπα Research

Προβάδισμα, 2,9% έναντι της Ρένας Δούρου, έχει ο Γιάννης Σγουρός σε δημοσκόπηση της Κάπα Research που δημοσιεύει το Βήμα της Κυριακής. 
Ο νυν περιφερειάρχης συγκεντρώνει 23,5%, η Ρένα Δούρου 20,6%, ο Γιώργος Κουμουτσάκος 13%, ο Θανάσης Παφίλης 8,7%, ο Παύλος Χαϊκάλης 7,2%, ο Ηλ'ιας Παναγιώταρος 5,4%, ο Θάνος Τζήμερος 2,1%, ο Πέτρος Μαντούβαλος 2%, η Μαρία Γιαννακάκη 1,9%, η Δέσποινα Κουτσούμπα 1,9%, ο Αντώνης Γάκης 1,1% ενώ η αδιευκρίνηστη ψήφος φθάνει το 12,6%.
Στον Δήμο Αθηναίων τα αποτελέσματα έχουν ως εξής :
Γιώργος Καμίνης 23,3%, 'Αρης Σπηλιωτόπουλος 16,5%, Γαβριήλ Σακελλαρίδης 15,8%, Ηλίας Κασιδιάρης 12,1%, Νικήτας Κακλαμάνης 7,2%, Νίκος Σοφιανός 6,8%, Βασίλης Καπερνάρος 5,1%, άλλος υποψήφιος 2,9% και η αδιευκρίνηστη ψήφος φθάνει το 10,3%.
Στον Δήμο Πειραιά:
Βασίλης Μιχαλολιάκος 32,8%, Γιάννης Μώραλης 25,9%, Θοδωρής Δρίτσας 17,3%, Ελπίδα Παντελάκη 6,2%, Νίκος Κούζηλος 2,8%, Ιωσήφ Βουράκης 2,2%, Θανάσης Διαβολάκης 1,7%, Αντώνης Καλογερογιάννης 1,5% και αδιευκρίνηστη ψήφος 9,6%.

Προφυλακιστέος ο 29χρονος που βίασε 69χρονη γυναίκα στη στάνη

Με σύμφωνη γνώμη Εισαγγελέα και ανακριτή ο 29χρονος αλβανός κρίθηκε προφυλακιστέος και θα πάρει το δρομο για τις φυλακές, αφού κατηγορείται πως βίασε μία ηλικιωμένη γυναικα έξω από τη στάνη της στην Ερέτρια.

Σύμφωνα με το eviazoom.gr η 69χρονη γυναίκα κατήγγειλε στο αστυνομικό τμήμα της Ερέτριας πως ο δράστης την ακινητοποίησε και αφού την χτύπησε, τη βίασε στη συνέχεια.

Μετά από έρευνες των αστυνομικών προσήγαγαν τον 29χρονο Αλβανό ο οποίος αναγνωρίστηκε από την 69χρονη γυναίκα.

Η 69χρονη μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκίδας, όπου αφού της παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες αποχώρησε.


newsit.gr

ΟΜΙΛΙΑ ΤΑΤΟΥΛΗ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ

Την Πέμπτη 15 Μαΐου 2014 και ώρα 7 μ.μ. στο Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας

Αντ. Σαμαράς στην Τρίπολη : Προχωράμε με σταθερά βήματα μπροστά

 «Βάλτε την υπογραφή σας στην ιστορία που φτιάχνουμε. Δώστε μας τη δύναμη να κάνουμε τη Νέα Ελλάδα πραγματικότητα. Σήμερα από την Τρίπολη στέλνουμε το προμήνυμα της νίκης σε όλη την χώρα» τόνισε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στην πρώτη του προεκλογική ομιλία, για τις Ευρωεκλογές.
Ο πρωθυπουργός μίλησε με σκληρή γλώσσα για τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα σημειώνοντας ότι:
« Νέα Ελλάδα δεν είναι οι συνιστώσες, οι επαγγελματίες εργατοπατέρες και οι συντεχνίες στο Δημόσιο. Ούτε αυτοί που χαϊδεύουν τους κουκουλοφόρους και υπονομεύουν τις μεταρρυθμίσεις.
Αυτοί ανήκουν στο χθες, στο βαθύ χθες, στην εποχή των παγετώνων. Αναγκάζονται να μιλούν για το αύριο , αλλά δεν μπορούν να ξεφύγουν απ' το χθες». 
Ο Πρωθυπουργός πρόσθεσε ότι, ο κ. Τσίπρας είναι εναντίον των επενδύσεων, όπως το σχέδιο του Ελληνικού,το οποίο είπε πως ίσως είναι η μεγαλύτερη επένδυση στην Ευρώπη. Χαρακτήρισε ?'ρουκέτα του ΣΥΡΙΖΑ'' τα όσα ανέφερε ο Μανόλης Γλέζος για εσωτερικό δανεισμό, υπογραμμίζοντας: «Ευτυχώς ο κόσμος αυτούς τους
ανθρώπους δεν τους παίρνει στα σοβαρά, γιατί σε διαφορετική περίπτωση θα γινόταν ζημιά στη χώρα με τη φυγή κεφαλαίων στο εξωτερικό. Κάνουν ό,τι μπορούν για να γυρίσουμε στην κρίση κι επιδιώκουν την αστάθεια, γιατί ξέρουν ότι θα εξαφανιστούν μόλις εξαφανιστεί η κρίση, που έχει αρχίσει να ξεπερνιέται».

Περιφέρεια Πελοποννήσου και ΥΠΑ - «Δομούμε το σύγχρονο αεροδρόμιο της Καλαμάτας»

«Σημαντική μέρα για την Καλαμάτα και τη Μεσσηνία και καθοριστικής σημασίας για την προοπτική ανάπτυξης του αεροδρομίου της Καλαμάτας αποτελεί η παραχώρηση από την Πολεμική Αεροπορία στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας 35 στρεμμάτων για την αναβάθμιση του χώρου στάθμευσης των αεροσκαφών» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης κατά τη συνάντησή του με το Διοικητή της ΥΠΑ κ. Δημήτριο Κούκη, τον Υποδιοικητή της ΥΠΑ κ. Βασίλειο Αλευρά και τη Θεματική Αντιπεριφερειάρχη Ανάπτυξης κα Κωνσταντίνα Νικολάκου στην έδρα της Περιφέρειας Πελοποννήσου το Σάββατο 10 Μαΐου 2014.

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου εξέφρασε την ικανοποίησή του για την αγαστή συνεργασία με την ΥΠΑ και τη θετική εξέλιξη σε ένα θέμα, το οποίο η περιφερειακή αρχή το είχε εξαρχής θέσει σε πρώτη προτεραιότητα και το οποίο αποτελεί διαχρονικό αίτημα των Μεσσηνίων, ιδίως των φορέων του τουρισμού.

«Εξαρχής χαρακτηρίσαμε το αεροδρόμιο της Καλαμάτας ως την ατμομηχανή της τουριστικής μας ανάπτυξης, με στόχο να το καταστήσουμε διεθνή αερολιμένα με σύγχρονες και ασφαλείς υπηρεσίες αντάξιες των σημαντικότερων ευρωπαϊκών αεροδρομίων» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου και τόνισε ότι «μετά το 1ο σημαντικό βήμα που έγινε σήμερα η Περιφέρεια θα συνεχίσει τις προσπάθειές της ακόμα πιο εντατικά για την αναβάθμιση των υποδομών και της λειτουργίας του αεροδρομίου, για το διάδρομο από/προσγείωσης, τον πύργο ελέγχου και τους χώρους εξυπηρέτησης των πολιτών, ενώ ήδη υλοποιείται το σημαντικό έργο του κόμβου του αεροδρομίου, το οποίο σε λίγους μήνες θα παραδοθεί σε χρήση στους πολίτες».

Η Θεματική Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης κα Κωνσταντίνα Νικολάκου αναφέρθηκε στα πολύ θετικά αποτελέσματα των στοχευμένων προσπαθειών και στρατηγικών επενδύσεων της Περιφέρειας Πελοποννήσου που κατέστησαν το αεροδρόμιο της Καλαμάτας πρωταθλητή και για το 2013 και για το 2014 σύμφωνα με τα στοιχεία του ΣΕΤΕ και δήλωσε ότι «η Καλαμάτα είναι και θα παραμείνει η πόλη – πρωτεύουσα του Μοριά».  

ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ - Γύρισαν την πλάτη στους Χρυσαυγίτες στην Πύλο !

Παρά την κάθοδο όλης της Κοινοβουλευτική ομάδας και την παρουσία κορυφαίων στελεχών της Χρυσής Αυγής και αρκετούς μεταφέρομενους οπαδούς η συμμετοχή στην προεκλογική συγκέντρωση της Χρυσής Αυγής στην Πύλο ειναι απογοητευτική.
Αυτή την ώρα περίπου 150-200 συγκεντρωθέντες προσπαθούν να δώσουν παλμό στην συγκέντρωση αλλά ο κόσμος στην πλατεία προτιμά το ...καφεδάκι  κάτω από τα πλατάνια από τις ....κορώνες των χρυσαυγιτών 



Ο βαθύ μπλέ Μάκαρης…που έγινε κατακόκκινος..!

Μπορεί να μην το είχε φανταστεί ποτέ στην ζωή του αλλά το έζησε.
Ο συντηρητικός γιατρός και στέλεχος της ΝΔ μέχρι πρότινος ούτε στον ύπνο του δεν είχε δεί ότι θα ανέβαινε σε εξέδρα με κόκκινες σημαίες απο κάτω…
Και όμως το έζησε..
Χθές βράδυ μίλησε στην συγκέντρωση του Αλέξη Τσίπρα στην Καλαμάτα σε ένα ακροατήριο που μέχρι χθές τον αποκαλούσε…»μαύρο» για να μην ξεχνιόμαστε.
Απο κάτω ανέμιζαν οι κόκκινες-άσπρες σημαίες του αντιμνημονίου αλλά και της Λούξεμπουργκ…!
Ο υποψήφιος δήμαρχος Καλαμάτας του ΣΥΡΙΖΑ που μεταμορθώθηκε πολιτικά ένοιωθε άνετα και στο νέο του περιβάλλον..!
Αν η ΝΔ τον είχε χρίσει υποψήφιο βουλευτή το 2012 όλα θα ήταν διαφορετικά και για τον γιατρό και την πόλη…!

*Από το 902.gr

Άρθρο της Σοφίας Αποστολοπούλου, Υποψήφιας Δημάρχου Πύλου - Νέστορος

Μέσα από τις κάλπες των ερχόμενων τριπλών εκλογών -  Δημοτικών  Περιφερειακών  και ευρωεκλογών -πρέπει να στείλουμε  ένα μήνυμα  βροντερό και δυνατό. Και το μήνυμα που  χρειάζεται να  στείλουμε όλοι οι εργαζόμενοι , οι αγρότες και όλα τα λαϊκά στρώματα είναι ενιαίο , και  αφορά τη συνολική καταδίκη της εφαρμοζόμενης αντιλαϊκής πολιτικής.
  Μια  πολιτική που καθορίζεται και εκπέμπεται  από την  ΕΕ  και από το μεγάλο κεφάλαιο ,  υλοποιείται από τη συγκυβέρνηση  ΝΔ- ΠΑΣΟΚ ,  στηρίζεται από όλα τα κόμματα του  Ευρώ- μονόδρομου και περνάει και μέσα από  την Τοπική Διοίκηση.
  Όμως δε φτάνει  απλώς  να πάρουν  μια  ψήφο τιμωρίας όλοι τους , πρέπει ταυτόχρονα η  ψήφος μας στις εκλογές να ανοίγει δρόμους για την ανατροπή αυτής τη πολιτικής , και να  βοηθάει  στη διαμόρφωση  μιας άλλης κατάστασης στη καθημερινή μας ζωή ,στο Δήμο, αλλά και στη χώρα μας.
      Σας καλούμε όλους να ψηφίσετε μαζικά τα ψηφοδέλτια  της Λαϊκής Συσπείρωσης  για το Δήμο και για τη Περιφέρεια ,  και το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ για την ΕΕ .
   Είναι πια ολοφάνερο  ότι  η μεγάλη  αν όχι η συντριπτική πλειοψηφία  των τοπικών προβλημάτων , είναι απόρροια της  γενικής πολιτικής  γραμμής ,  και είναι αδύνατο να υπάρχει τοπική ευημερία , να υπάρχουν φιλολαϊκές νησίδες , αντιμετώπιση ακόμη και  των  πιο απλών  τοπικών προβλημάτων, όσο  υπάρχει  η βάρβαρη και αντιλαϊκή  κεντρική  πολιτική .
  Σας καλούμε να δυναμώσετε   τα  ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης ,  για να μπορούμε να  διεκδικήσουμε  έναν άλλο δρόμο ανάπτυξης  υπέρ των εργαζομένων .
  Δρόμος που ικανοποιεί τις λαϊκές  ανάγκες  σε διατροφή , στέγη , μόρφωση, υγεία,  προστασία του περιβάλλοντος.
  Δρόμος που εξασφαλίζει την εγχώρια παραγωγή  αγροτικών προϊόντων  και   τις  διατροφικές  ανάγκες του λαού.
   Άμεσοι στόχοι πάλης μας  είναι:
Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους με πλήρη δικαιώματα.   Μονιμοποίηση όσων δουλεύουν με ελαστικές σχέσεις  εργασίας  Να μπει τέρμα  στην ομηρία των συμβασιούχων  και σε όλες τις μορφές ελαστικής απασχόλησης.
   Κατάργηση όλων των  χαρατσιών.
   Το νερό να  είναι  κοινωνικό  αγαθό  και όχι   εμπόρευμα,  να παρέχεται όσο φτηνότερα γίνεται , μέχρι να είναι  δωρεάν.  Κατάργηση  όλων των διοδίων.
   Καμιά επιχειρηματική δραστηριότητα στη διαχείριση   των απορριμμάτων.
 Να γίνεται  διαλογή των απορριμμάτων στη πηγή, να πηγαίνουν τα ανακυκλώσιμα  στην ανακύκλωση και τα υπόλοιπα για κομποστοποίηση , λιπασματοποίηση,
με όλες τις διεθνείς προδιαγραφές  ασφάλειας και για την υγεία των εργαζομένων , και για την υγεία των κατοίκων , και για τη προστασία του περιβάλλοντος .
  Αποκλειστικά  Δημόσιο  και Δωρεάν  σύγχρονο Σύστημα Υγείας – Πρόνοιας για όλους.  Δωρεάν ασφαλές φάρμακο.
  Κατάργηση όλων των τροφείων στους παιδικούς σταθμούς  και κάλυψη  όλων των κενών  θέσεων με  μόνιμο προσωπικό. 
  Ο πολιτισμός και ο αθλητισμός είναι δικαίωμα όλων . Δωρεάν πρόσβαση  στους αρχαιολογικούς χώρους και στα μουσεία.  Μάχη ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά.
   Οι εκλεγμένοι  κομμουνιστές και συνεργαζόμενοι  στη Τοπική Διοίκηση  δεσμευόμαστε  ότι θα παλέψουμε για το σύνολο  των προβλημάτων που απασχολούν  σήμερα τη λαϊκή οικογένεια .  Για αυτό ζητάμε να μας ενισχύσετε με τη ψήφο σας.
                        Αποστολοπούλου Σοφία                       
Υποψήφια Δήμαρχος Πύλου – Νέστορος με τη  Λαϊκή Συσπείρωση
                                                             

13η Πανελλήνια Έκθεση Μορφολογίας Σκύλων την Κυριακή 11 Μαΐου

Ο Κυνοφιλικός Όμιλος Μεσσηνίας, σε συνεργασία με το Δήμο Καλαμάτας, στο πλαίσιο της προσπάθειας για την ανάδειξη της κυνοφιλίας καθαρόαιμων, τόσο στη Μεσσηνία όσο και γενικότερα στην πατρίδα μας, διοργανώνει την 13η Πανελλήνια Έκθεση Μορφολογίας Σκύλων στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα. 
 Η Έκθεση αυτή αποτελεί θεσμό πλέον, όχι μόνο στα κυνοφιλικά και πολιτιστικά δρώμενα της περιοχής μας αλλά και σε εθνικό επίπεδο, κάτι το οποίο αποδεικνύεται και από το μεγάλο αριθμό συμμετοχών στις Πανελλήνιες Εκθέσεις Μορφολογίας που ο ΚΟΜ διοργανώνει στην Καλαμάτα αδιάλειπτα από το 2002.
Φέτος, η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 11 Μαΐου, στις 9.00, στο κεντρικό πάρκινγκ του Νέδοντα, με συμμετοχές σκύλων που προέρχονται από όλη την Ελλάδα καθώς και από το εξωτερικό, οι οποίες θα ξεπεράσουν τις 350.
Όσοι επισκεφθούν την εκδήλωση θα γνωρίσουν τις διάφορες διαγωνιζόμενες φυλές σκύλων αλλά και τους ιδιοκτήτες τους, που συγκεντρώνονται στη φιλόξενη Καλαμάτα επί σειράν ετών γι’ αυτή την ιδιαίτερη εκδήλωση.

Διαγραμμίσεις στην Καλαμάτα στις 12 και 13 Μαΐου

Τη Δευτέρα 12 και την Τρίτη 13 Μαΐου, θα εκτελεσθούν από συνεργείο του Δήμου Καλαμάτας εργασίες διαγράμμισης:
Α) στην οδό Αθηνών, για τη χάραξη διπλής διαχωριστικής γραμμής
Β) στις οδούς Ναυαρίνου και Λυκούργου (διαβάσεις πεζών).
Επισημαίνεται ότι θα εγκατασταθεί και κατάλληλη εργοταξιακή σήμανση, ώστε να αποφευχθούν ατυχήματα πεζών και οχημάτων. Σε καμία των παραπάνω περιπτώσεων δε θα γίνει διακοπή της κυκλοφορίας, γι’ αυτό γίνεται ιδιαίτερη παράκληση ώστε οι οδηγοί να μην κατευθύνουν τα οχήματά τους επάνω στις γραμμές. Παρακαλούνται, επίσης, να διευκολύνουν την όσο το δυνατόν ταχύτερη υλοποίηση των παρεμβάσεων.
Σε περίπτωση καιρικών φαινομένων που δε θα επιτρέπουν την εκτέλεση των εργασιών, αυτές θα μετατεθούν σε επόμενες ημέρες.

Την είδε, την ερωτεύτηκε, την απήγαγε!

Έτσι είναι ο κεραυνοβόλος έρωτας. Καμιά φορά σε οδηγεί να κάνεις πράγματα που ποτέ δεν θα φανταζόσουν!

Κάμερα ασφαλείας, κατέγραψε τη στιγμή της απαγωγής μια στριπτιζέζ έξω από νυχτερινό μαγαζί στη Μόσχα.

Πιο συγκεκριμένα, η 24χρονη είχε τελειώσει τη βάρδια της, όταν ένας άνδρας που είχε εμμονή μαζί της, την άρπαξε και με τη βία την οδήγησε στο αυτοκίνητό του.

Ο λόγος για τον 41χρονο Σιντορ Μπρόντιν, o οποίος περίμενε την στριπτιζέζ και την απήγαγε, χωρίς να ενοχληθεί από το γεγονός ότι εκείνη περπατούσε με μια φίλη της.

Η φίλη του θύματος κάλεσε αμέσως την ασφάλεια του κλαμπ, ωστόσο ο 41χρονος είχε ήδη μπει στο αυτοκίνητό του και είχε αναπτύξει ταχύτητα.

Ο απαγωγέας ισχυρίστηκε ότι οδήγησε την 24χρονη σπίτι του προκειμένου να «την γνωρίσει καλύτερα», αλλά μετά από τηλεφωνήματα του ιδιοκτήτη του κλαμπ, πείστηκε να την αφήσει ελεύθερη.

Ο 41χρονος, συνελήφθη από την αστυνομία, η οποία θα εξετάσει και την 24χρονη για να απαγγελθούν κατηγορίες, καθώς δεν είναι γνωστό τι ακριβώς συνέβη στο σπίτι του απαγωγέα.

protothema.gr

Άγριο ξύλο αντιεξουσιαστών – χρυσαυγιτών στο Μαρούσι

Δύο μέλη της Χρυσής Αυγής σύμφωνα με την Αστυνομία τραυματίστηκαν στο Μαρούσι σε συμπλοκές μεταξύ αντιεξουσιαστών και χρυσαυγιτών σε Λαϊκή Αγορά.

Σύμφωνα με πληροφορίες άγνωστοι που είχαν καλυμμένα τα πρόσωπα τους φορώντας κράνη επιτέθηκαν σε ομάδα περίπου 10 ατόμων της Χρυσής Αυγής που έκαναν εκείνη την ώρα πικετοφορία.

Από τη συμπλοκή με ρόπαλα τραυματίστηκα νελαφριά στο κεφάλι 2 άτομα, ένας άνδρας και μία γυναίκα και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο ''Ερυθρός''.
 Όμως η επίθεση αυτή δεν έμεινε αναπάντητη από τους Χρυσαυγίτες.

Όπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές λίγη ώρα μετά το επεισόδιο στο Μαρούσι μέλη της Χρυσής Αυγής έριξαν ναυτική φωτοβολίδα σε γνωστό αντιξουσιαστικό στέκι στον Κορυδαλλό και αυτοί που ήταν μέσα ανταπάντησαν πετώντας έναν πυροσβεστήρα.

Αυτόπτης μάρτυρας που μίλησε στο NewsIt και η οποία διατηρεί μανάβικο στο σημείο δήλωσε πως κάποιοι επιτέθηκαν σε ένα άτομο και τον είχαν ρίξει στο δρόμο κλωτσόντας και χτυπώντας τον. Όπως σημείωσε φορούσαν όλοι μαύρα ρούχα και δεν ήξερε εάν επρόκειτο για χρυσαυγίτες ή αντιεξουσιαστές.


newsit.gr

BINTEO - Άναψαν τα αίματα στη Ξάνθη όταν συνελήφθη πλανόδια Κινέζα - Λίγο έλειψε ο κόσμος να "παίξει" ξύλο με τους αστυνομικούς

-Η Αστυνομία συνέλαβε την πλανόδια Κινέζα, με την ίδια να πετά τα προϊόντα της στο έδαφος, αρνούμενη να τα παραδώσει για κατάσχεση -Πολίτες αντέδρασαν στη σύλληψη, με τους τόνους να ανεβαίνουν επικίνδυνα μέσα σε λίγα λεπτά

Τα αίματα ανάψαν το μεσημέρι του Σαββάτου στην Κεντρική Πλατεία της Ξάνθης όταν Αστυνομικοί επιχείρησαν να συλλάβουν πλανόδια που διέθετε προς πώληση διάφορα μικροαντικείμενα, με μέλη Αριστερών δυνάμεων που βρίσκονταν στην περιοχή να αντιδρούν εντόνως και την ατμόσφαιρα να ηλεκτρίζεται επικίνδυνα.

Ήταν λίγο μετά τις 12.30 όταν μετά από έλεγχο της Αστυνομίας διαπιστώθηκε πως μια πλανόδια που εξέθετε διάφορα μικροαντικείμενα γενικής χρήσης προς πώληση στην Κεντρική Πλατεία της πόλης δεν διέθετε τις κατά τον Νόμο προϋποθέσεις. Ως εκ τούτοι οι Αστυνομικοί επιχείρησαν να συλλάβουν τη πλανόδια Κινέζα και να κατασχέσουν τα προϊόντα της, με μέλη ωστόσο του ΚΚΕ (μ-λ) που βρίσκονταν λίγο μόλις μέτρα παραπέρα διανέμοντας έντυπο ενημερωτικό υλικό για τις δράσεις τους να αντιλαμβάνονται το περιστατικό αντιδρώντας σθεναρά. 
Ακολούθησε ένταση, με την πλανόδια μάλιστα να αντιδρά στην κατάσχεση των προϊόντων της πετώντας τα μάλιστα στο έδαφος και λέγοντας πως προτιμά να τα πάρει δωρεάν ο κόσμος παρά η Αστυνομία. Στο σημείο συγκεντρώθηκε κόσμος ο οποίος προσπαθούσε να αντιληφθεί το τί είχε συμβεί με τους περισσότερους να αντιδρούν στη σύλληψη της πλανόδιας, ζητώντας από τους Αστυνομικούς να εφαρμόσουν τον Νόμο στα καφέ της Κεντρικής Πλατείας που καταλαμβάνουν κοινόχρηστους χώρους αυθαίρετα με τα τραπεζοκαθίσματά τους, καταλαμβάνοντας ακόμη και διαβάσεις τυφλών ενώ κάποιοι άλλοι φώναζαν πως πρώτα πρέπει να συλληφθούν οι μεγαλοφοροφυγάδες και μετά οι πλανόδιοι.

Οι τόνοι ανέβηκαν ακόμη περισσότερο όταν ένας αστυνομικός ζήτησε τα στοιχεία ενός εκ των πολιτών που αντέδρασαν στη σύλληψη της πλανόδιας, ενώ μετά την παρέμβαση των ψυχραιμότερων τόσο από την πλευρά της Αστυνομίας όσο και από την πλευρά των πολιτών οι τόνοι κατέβηκαν και το συμβάν έληξε.

Στη συνέχεια οι πολίτες μάζεψαν από το έδαφος τα προϊόντα που είχε πετάξει η πλανόδια ώστε να της τα δώσουν, ενώ οι Αστυνομικοί αποχώρησαν.

thrakitoday.com

Δημοσκόπηση – κόλαφος για τον ΣΥΡΙΖΑ: Ακόμη και η Public Issue δίνει απόλυτο ντέρμπι!

Δημοσκόπηση – κόλαφος για τα παπαγαλάκια της Κουμουνδούρου στο διαδίκτυο, αλλά και για τους γνωστούς “αντικειμενικούς” δημοσιογράφους-εκδότες-επιχειρηματίες (που αρνούνται να δημοσιεύσουν δημοσκοπήσεις)  η σημερινή δημοσκόπηση της Public Issue για την “Εφημερίδα των Συντακτών”.
Εάν μέχρι η “φιλική” προς τον  ΣΥΡΙΖΑ Public Issue  δίνει διαφορές στα όρια του στατιστικού λάθους αντιλαμβάνεστε πως μιλάμε για το απόλυτο ντέρμπι στις Ευρωεκλογές!
Μικρό προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές και ισοπαλία στις εθνικές εκλογές, καταγράφει έρευνα εκλογικής επιρροής της Public Issue για την Εφημερίδα των Συντακτών.
Συγκεκριμένα, όσον αφορά τις ευρωεκλογές, ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με 18,5 και ακολουθεί η Νέα Δημοκρατία με 18%, το Ποτάμι με 5,5%, η ΕΛΙΑ με 4,5%, το ΚΚΕ με 4%, η Χρυσή Αυγή με 3,5%, η ΔΗΜΑΡ με 2% και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 1,5%.
Τα λοιπά κόμματα παίρνουν 4,5%, οι αναποφάσιστοι στο 16%, ενώ αυτοί που δηλώνουν ότι δεν θα ψηφίσουν αγγίζουν το 10%.
Όσον αφορά την παράσταση νίκης ο ΣΥΡΙΖΑ, προηγείται με διαφορά πέντε μονάδων της ΝΔ (45%-40%).
Από την άλλη στην εκτίμηση εκλογικής επιρροής σε περίπτωση βουλευτικών εκλογών, έχουμε την απόλυτη ισοπαλία.
Σύμφωνα με την έρευνα ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ βρίσκονται στην πρώτη θέση με 29% και ακολουθούν: Χρυσή Αυγή με 8,5%, ΚΚΕ με 7,5%, ΠΑΣΟΚ με 6%, Το Ποτάμι με 5,5%, η ΔΗΜΑΡ με 3.5%. Τα λοιπά κόμματα συγκεντρώνουν 7,5%.
Στην παράσταση νίκης προηγείται η Νέα Δημοκρατία με 46% έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, που συγκεντρώνει 43%.
Στο ερώτημα για το ποια θα ήταν η καλύτερη κυβέρνηση για τη χώρα, το 42% απαντά καμία από τις δύο, το 28% μια κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και το 25% μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.


πηγή

Πήραν άδεια και άφησαν την 6η Υγειονομική Περιφέρεια στον Αυτόματο

Στον αυτόματο πιλότο έχουν βάλει ελέω εκλογών ναι από τις μεγαλύτερες υγειονομικές περιφέρειες της χώρας ο Διοικητής και ο Υποδιοικητής της 6ης ΥΠΕ κ.κ. Π. Κατσίβελας και Τάκης Αντωνακόπουλος.
Οι δύο «κεφαλές» στη λειτουργία της Δημόσιας Υγείας στην περιοχή λόγω εκλογών - έχουν πάρει άδεια - με αποτέλεσμα μια από τις μεγαλύτερες υγειονομικές περιφέρειες της χώρας να είναι ακέφαλες.
Να σημειωθεί πως και οι δύο ασχολούνται με τις εκλογές , αλλά πάνω στη σπουδή τους να ασχοληθούν με τα ...κοινά ,δεν φρόντισαν και δεν μπήκαν στον κόπο, να προχωρήσουν σε εκχώρηση αρμοδιοτήτων, με αποτέλεσμα την ταλαιπωρία εκατοντάδων ασφαλισμένων στην περιοχή.
Όλη η λειτουργία του δημόσιου συστήματος υγείας ουσιαστικά μέχρι νεοτέρας βρίσκεται στον αέρα, ενώ μετά τις διαμαρτυρίες ασφαλισμένων - δεν έχουν φροντίσει οι αρμόδιοι να ορίσουν καν επιτροπές στο ΠΕΔΥ - δόθηκε πριν από λίγα εικοσιτετράωρα σε διοικητές των καταστημάτων του ΙΚΑ και του πρώην ΕΟΠΥΥ προφορική !!! εντολή για τη συγκρότησή τους με δική τους ευθύνη!!!Αποκορύφωμα των όσων διαδραματίζονται στην περιοχή λόγω απουσίας των δυο διοικητών της 6ης ΥΠΕ και η αδυναμία εξεύρεσης λύσης στην έγκριση των κονδυλίων για την προμήθεια τροφείων και αναλώσιμων ατόμων με ολική αναπηρία οι συγγενείς των οποίων απλά πληροφορούνται πως οι αρμόδιες επιτροπές δεν έχουν συγκροτηθεί και πως αυτό δεν μπορεί να γίνει καθώς χρειάζεται η έγκριση από επιτροπές οι οποίες ωστόσο δεν έχουν συσταθεί

πηγή

Εξαπατούσαν υποψήφιους οδηγούς

Δύο άτομα συνελήφθησαν από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας, σε περιοχή του Πειραιά, για απάτη.

Πρόκειται για 63χρονο ιδιοκτήτη σχολής οδηγών και 54χρονη υπάλληλο οι οποίοι απαιτούσαν από υποψήφιο οδηγό την καταβολή του ποσού των 200 ευρώ, προκειμένου να επιτύχει στην πρακτική εξέταση για απόκτηση διπλώματος οδήγησης αυτοκινήτου. 

Ο 63χρονος ιδιοκτήτης κατηγορείται επιπλέον για παράνομη οπλοκατοχή, καθώς σε όχημα της σχολής οδηγών βρέθηκε συσκευή ηλεκτρικής εκκένωσης (taser).

Για τη συγκεκριμένη υπόθεση είχε προηγηθεί, χθες το πρωί καταγγελία από 19χρονο ημεδαπό και τον 56χρονο πατέρα του, σύμφωνα με την οποία, η 54χρονη υπάλληλος της σχολής οδηγών, όπου είχε απευθυνθεί και εκπαιδευόταν ο 19χρονος, απαίτησε το χρηματικό ποσό των διακοσίων (200) ευρώ, προκειμένου ο υποψήφιος οδηγός να επιτύχει στην πρακτική εξέταση για την απόκτηση άδειας ικανότητας οδήγησης αυτοκινήτου, που επρόκειτο να πραγματοποιηθεί χθες το μεσημέρι (09.05.2014). 

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την έρευνα της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων, η υπάλληλος απαίτησε κατ’ εντολή του ιδιοκτήτη, το ποσό των διακοσίων (200) ευρώ, επιπλέον και πέρα από την προσυμφωνημένη αμοιβή και τις λοιπές νόμιμες χρηματικές υποχρεώσεις προς τη σχολή οδηγών, τις οποίες ο 19χρονος είχε ήδη εκπληρώσει, ισχυριζόμενη ψευδώς ότι τα χρήματα θα καταβληθούν εξ’ ολοκλήρου στους εξεταστές. Από την έρευνα δεν προέκυψε εμπλοκή εξεταστών - υπαλλήλων της αρμόδιας Υπηρεσίας. 

Ακολούθησε προκαθορισμένο ραντεβού, χθες (09.05.2014) το μεσημέρι, στο γραφείο υποδοχής της σχολής οδηγών, όπου αστυνομικοί της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων συνέλαβαν την 54χρονη υπάλληλο, η οποία είχε παραλάβει το προσημειωμένο χρηματικό ποσό των διακοσίων (200) ευρώ, που της είχε παραδώσει ο 19χρονος λίγη ώρα νωρίτερα. 

Ταυτόχρονα συνελήφθη ο 63χρονος ιδιοκτήτης, ο οποίος περίμενε στο γκαράζ της σχολής οδηγών και εισήλθε στο γραφείο μετά την ολοκλήρωση της παράνομης συναλλαγής και, όπως προέκυψε, με δικές του εντολές και για λογαριασμό του ενεργούσε η υπάλληλος. 

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας του 63χρονου, το οποίο ήταν στο χώρο στάθμευσης της σχολής για την πρακτική εξάσκηση/εκπαίδευση των υποψηφίων οδηγών, βρέθηκε και κατασχέθηκε λειτουργική μεταλλική συσκευή ηλεκτρικής εκκένωσης (taser). 

Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους οδηγήθηκαν χθες (09.05.2014) στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πειραιά. 

Υπενθυμίζεται ότι η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας είναι αρμόδια για τη διερεύνηση, εξιχνίαση και δίωξη υποθέσεων διαφθοράς, τόσο στο χώρο της Ελληνικής Αστυνομίας, όσο και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα. 

Για καταγγελίες ανάλογων περιστατικών, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, καθ’ όλο το 24ωρο, στο τηλέφωνο 210-8779700 με την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων.

Οι σεξουαλικοί σύντροφοι σε νούμερα...Τελικά με πόσους έχει πάει;

Ερευνητές από το University College London ρίχνουν με μία πρόσφατη μελέτη τους φως σε ένα θέμα που για την πλειοψηφία των ανθρώπων παραμένει ταμπού και συγκεκριμένα τον αριθμό των σεξουαλικών συντρόφων ανδρών και γυναικών.
Σύμφωνα με νέα ευρήματα, την τελευταία εικοσαετία η σεξουαλική ζωή των γυναικών έχει γίνει πιο τολμηρή και πλέον συνάπτουν σχέσεις με το διπλάσιο αριθμό αντρών.
Οι σεξουαλικοί σύντροφοι σε νούμερα...
Στο πλαίσιο της μελέτης, οι ερευνητές ζήτησαν από 15.000 ενήλικες εθελοντές να συμπληρώσουν ερωτηματολόγια.
Όπως προέκυψε από τις απαντήσεις τους, η γυναίκα έχει πλέον 8 συντρόφους κατά τη διάρκεια της ζωής της, συγκριτικά με 4 που είχε τη δεκαετία του '90.
Την ίδια ώρα, οι άνδρες φαίνεται να έχουν 12 σύντροφοι κατά μέσο όρο,
Παράλληλα, οι γυναίκες φαίνεται πως είναι τέσσερις φορές πιο πιθανό να έχουν μια λεσβιακή εμπειρία σε σχέση με δύο δεκαετίες πριν, ενώ εκείνες που έχουν καλύτερη μόρφωση, τείνουν να είναι πιο περιπετειώδεις.
Η συχνότητα σε νούμερα...
Όπως προέκυψε από τις απαντήσεις των εθελοντών, οι ενήλικες κάνουν σεξ λιγότερο συχνά από ότι πριν από δέκα χρόνια, πιθανώς λόγω της πολυάσχολης καθημερινότητάς τους.
Συγκεκριμένα, κατά μέσο όρο, οι άνδρες και γυναίκες ηλικίας 16 έως 44 κάνουν πλέον σεξ μόνο τρεις φορές το μήνα σε σύγκριση με πέντε στη δεκαετία του 1990, κάτι το οποίο οφείλεται πιθανότατα στο γεγονός ότι παίρνουν τη δουλειά στο σπίτι τους.
«Σε ορισμένους τομείς της σεξουαλικής συμπεριφοράς, έχουμε δει μια μείωση του χάσματος των δύο φύλων, αλλά σε άλλες έχουμε δει τις γυναίκες να προσπερνούν τους άντρες στην ποικιλομορφία της συμπεριφοράς τους. Έχει ενδιαφέρον το γεγονός ότι οι αλλαγές είναι πιο έντονες μεταξύ των γυναικών υψηλού μορφωτικού επιπέδου», εξηγεί η καθηγήτρια του London School of Hygiene and Tropical Medicine, Kaye Wellings, επισημαίνοντας ότι πρόκειται για «αξιοσημείωτες» αλλαγές.
Σχολιάζοντας την τάση της εποχής, που θέλει τους ενήλικες να κάνουν λιγότερο σεξ, η δρ Wellings συμπλήρωσε: «Η δουλειά έρχεται πλέον στα σπίτια μας, δεν υπάρχει αυστηρός διαχωρισμός. Οι άνθρωποι παίρνουν τα laptop και τα tablet στα κρεβάτια τους. Δουλεύουν πολύ σκληρά και είναι απασχολημένοι».
Η πρώτη φορά σε νούμερα...
Τόσο οι γυναίκες όσο και οι άντρες φαίνεται πως κάνουν σεξ για πρώτη φορά σε αρκετά μικρότερη ηλικία, με το μέσο όρο να κυμαίνεται στα 16, σε αντίθεση με τους σημερινούς εξηντάρηδες που έκαναν σεξ στην ηλικία των 19.
Τέλος, οι επιστήμονες αποκάλυψαν ότι όλο και λιγότεροι άνθρωποι συζούν με τους συντρόφους τους, κάτι που σημαίνει λιγότερες πιθανότητες για σεξ.

Πόλωση στις κάλπες καταγράφει έρευνα της Public Issue

Εντεινόμενη πολιτική πόλωση και ισοδυναμία μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ καταδεικνύει νέα έρευνα της Public Issue για την Εφημ. των Συντακτών, καθώς σύμφωνα με την έρευνα στις ευρωεκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με μισή μονάδα, ενώ στο ενδεχόμενο εθνικών εκλογών καταγράφεται απόλυτη ισοδυναμία.

Βραχεία κεφαλή φαίνεται να διατηρεί ο ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου για τις ευρωεκλογές(18,5 % έναντι 18%) με τη ΝΔ όμως να κλείνει την ψαλίδα, αφού κερδίζει 1,5 μονάδα σε αντίθεση με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης το οποίο χάνει μια μονάδα.
Στην υπόλοιπη κατάταξη ακολουθούν: Το Ποτάμι με 5,5%, η Ελιά(ΠΑΣΟΚ)με 4,5%,το ΚΚΕ με 4%, η Χρυσή Αυγή με 3,5%, η ΔΗΜΑΡ με 2% και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 1,5%.

Γιορτή της μητέρας :« Δεν κάνω θυσίες για τα παιδιά μου, γιατί όλη μου η ζωή είναι αυτά»

Δεν κάνω θυσίες για τα παιδιά μου, γιατί όλη μου η ζωή είναι αυτά» λέει μια 50χρονη μάνα που μεγαλώνει μόνη τρία παιδιά σε ένα χωριό της Κω. Το  πρώτο της, το κορίτσι της,  γεννήθηκε με νοητική στέρηση, ο άντρας της έφυγε από καρκίνο το 2006. 
Εκείνη δεν λύγισε,  παρά τις  δυσκολίες, πηγαίνει σε νυχτερινό σχολείο, κάνει εποχικές δουλειές και αγωνίζεται κάθε μέρα για την επιβίωση. Η μεγαλύτερη ανταμοιβή στον αγώνα της; Μα φυσικά να ακούει τα παιδιά της να την φωνάζουν μανούλα. Όπως διηγείται η Μαρία, στο πλαίσιο της προσπάθειας που έκανε για να σταθεί στα πόδια της μετά το θάνατο του συζύγου της, εντάσσεται και η απόφασή της να πάει σε νυχτερινό σχολείο. Με στηρίζουν τα αγόρια μου, κάνουν παρέα στην αδελφή τους τα βράδια, κι εγώ πηγαίνω σχολείο.»


Όσο για την οικονομική της κατάσταση, τα προβλήματα έγιναν μεγάλα από την ώρα που πέθανε ο σύζυγος της, παρά το γεγονός ότι τη βοηθούν οι δικοί της άνθρωποι. Ωστόσο δεν το βάζει κάτω «Λέω σε όσους αντιμετωπίζουν προβλήματα, να μην το βάζουν κάτω, κάθε μέρα είναι διαφορετική. Κάθε μέρα ξυπνάμε και αν είμαστε καλά, λέμε, θα τα καταφέρουμε». 
Τι εύχεται η Μαρία για το μέλλον? «με την κόρη μου δεν θα αλλάξουν τα πράγματα. Θα πρέπει κάποιος να είναι πάντα δίπλα της. 
Θέλω να μπορούμε να συνεχίσουμε τη ζωή μας και οι τέσσερις. Να έχω μια δουλειά και οι γιοι μου να κάνουν τις δικές τους οικογένειες, να προχωρήσουν.

ΚΑΛΑΜΑΤΑ - “Η Μητέρα στη Σύγχρονη Ευρώπη”

Στα πλαίσια των εκδηλώσεων για τη γιορτή της Μητέρας η
«ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΗ» (Πανελλαδική Οργάνωση Γυναικών)
  παράρτημα Καλαμάτας , πραγματοποιεί ομιλία  με θέμα
                 “Η Μητέρα στη Σύγχρονη Ευρώπη”
 στο ξενοδοχείο ¨REX¨ την Κυριακή 11 Μαΐου και ώρα 07:30 μ.μ.
 Κεντρική ομιλήτρια η δημοσιογράφος και υποψήφια ευρωβουλευτής   κ. Μαρία Σπυράκη.

ΒΙΝΤΕΟ - Η φάρσα της δεκαετίας - Η απατημένη γυναίκα ζητάει... εξηγήσεις από τον σύντροφό της

Το βίντεο που ανέβηκε στο youtube πριν από ένα χρόνο, εξακολουθεί να κάνει
εκατοντάδες ''κλικ'' καθημερινά...

Από μια απίστευτη φάρσα, που έγινε πριν από ένα περίπου χρόνο και εξακολουθεί να κάνει το γύρο των social media, η "απατημένη" γυναίκα, έμαθε από τον καλό της ότι έχει άλλη σχέση! Η ιστορία έχει ως εξής...

Η Κατερίνα πήρε τηλέφωνο στην εκπομπή και έδωσε το τηλέφωνό του αγαπημένου της στο στούντιο. Η εκφωνήτρια τον πήρε τηλέφωνο, υποδυόμενη υπάλληλο ανθοπωλείου και του είπε πως μπορεί να στείλει δωρεάν ένα μπουκέτο λουλούδια όπου επιθυμεί.

Εκείνος όμως αντί να τα στείλει στην Κατερίνα τα έστειλε στην Αθηνά. Το Κατερινάκι άκουγε όμως από την άλλη άκρη της γραμμής και κατάλαβε ότι τα λουλούδια δεν ήταν για εκείνη. 

Ο διάλογος που ακολούθησε στον αέρα του ραδιοφώνου της Θεσσαλονίκης ήταν απολαυστικός. 
Δείτε το βίντεο που δημοσιεύει το thebest.gr...

Πως θα πάρουν πίσω το «μέρισμα» από τις τράπεζες οι δικαιούχοι

Να προσέξουν ποιον λογαριασμό δηλώνουν στις τράπεζες για να εισπράξουν το μέρισμα, καλούνται πλέον τα εκατοντάδες χιλιάδες νοικοκυριά που θα κάνουν αίτηση αλλά έχουν παράλληλα και ανεξόφλητα χρέη από κάρτες και δάνεια. 

Όπως όλα δείχνουν, μπορεί να ξεπεράσει και τις 250.000 ο αριθμός των νοικοκυριών που θα λάβουν «κοινωνικό μέρισμα», σε περίπου ένα μήνα από τώρα.

Ο ρυθμός υποβολής αιτήσεων συνεχίζεται αμείωτος, αφού την Παρασκευή πληρώθηκαν οι 205.912 δικαιούχοι που πρόλαβαν να κάνουν αίτηση μέσα σε 17 ημέρες (μέχρι 3 Μαΐου) αλλά μέσα στις επόμενες 5 μόλις ημέρες (από 4 έως 8 Μαΐου) υπεβλήθησαν 68.000 νέες αιτήσεις!

Έτσι, μαζί με άλλες 62.000 αιτήσεις που συμπληρώθηκαν πριν τις 3 Μαΐου (αλλά βρίσκονται σε διαδικασία ελέγχου), στη σειρά για να πάρουν το επίδομα στις αρχές Ιουνίου βρίσκονται ήδη περίπου 130.000 νοικοκυριά.

Αν και παραμένει άγνωστο αν θα διατηρηθεί μέχρι το τέλος του μηνός ο ίδιος ρυθμός υποβολής αιτήσεων (πάνω από 70.000 την εβδομάδα), οι νέοι υποψήφιοι θα πρέπει να παραδειγματιστούν από το πάθημα όσων πληρώθηκαν σήμερα αλλά έγινε κατάσχεση των χρημάτων τους επειδή χρωστούσαν δόσεις από δάνεια στην τράπεζα με την οποία συνεργάζονται. Αν έχουν και οι ίδιοι απλήρωτα χρέη από δάνεια, «το υπουργείο Οικονομικών συμβουλεύει» να κάνουν … by-pass στην τράπεζά τους, δηλώνοντας ή ανοίγοντας άλλον λογαριασμό σε άλλη τράπεζα!

Όσοι όμως είδαν τα χρήματά τους να κάνουν «φτερά», θα χρειαστεί να επισκεφτούν ξανά την τράπεζα για να εισπράξουν το ποσό που -με βάση το νόμο- είναι ακατάσχετο. Στο υπουργείο Οικονομικών κάνουν λόγο για αδυναμία του μηχανογραφικού συστήματος των τραπεζών να ξεχωρίσει ποιο ποσόν που μπαίνει στο λογαριασμό τους είναι ακατάσχετο (επίδομα) και ποιο κατάσχεται (πχ ενοίκια).

Με βάση την πρώτη ενημέρωση που έχει το υπουργείο, οι τράπεζες δεν μπορούν να καταθέσουν ξανά από μόνες τους τα χρήματα στον ίδιο λογαριασμό του δικαιούχου γιατί … θα κατασχεθούν αυτομάτως και πάλι! Για το λόγο αυτό θα χρειαστεί να πάνε στο γκισέ για να τα λάβουν σε μετρητά.

protothema.gr

ΑΠΟ 30 ΙΟΥΝΙΟΥ - Λουκέτα σε παιδικούς και λούνα παρκ που δεν τηρούν τους κανόνες ασφαλείας

Κατηγορηματικός ότι μετά τις 30 Ιουνίου θα κλείνουν και θα σφραγίζονται όσοι παιδικοί ή βρεφονηπιακοί σταθμοί, παιδότοποι αλλά και ψυχαγωγικοί χώροι για παιδιά, δεν θα φέρουν το ειδικό σήμα που θα πιστοποιεί ότι τηρούν όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας, εμφανίστηκε ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Μιχελάκης.
Με αφορμή τον τραγικό θάνατο του 13χρονου στο λούνα παρκ του Ελληνικού και ενημερώνοντας τους βουλευτές σχετικά με τις πρωτοβουλίες του υπουργείου Εσωτερικών ώστε να αποτραπούν στο μέλλον παρόμοια περιστατικά, ο κ. Μιχελάκης τόνισε ότι παρότι η εντολή είναι όλοι οι δήμοι να έχουν ολοκληρώσει τους σχετικούς ελέγχους μέχρι τις 30 Ιουνίου, ωστόσο «ελάχιστοι είναι αυτοί που δυστυχώς ανταποκρίθηκαν για να εφοδιαστούν με το ειδικό σήμα».
«Ή θα προσαρμοστούν ή θα σφραγιστούν.....

Διαβάστε περισσότερα εδώ ...

Το άγαλμα του Κολοκοτρώνη, στο Ναύπλιο, και πάλι στη θέση του

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες συντήρησης και αποκατάστασης των φθορών του αγάλματος του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη και της μαρμάρινης βάσης του, στο Ναύπλιο. 
Το άγαλμα επανατοποθετήθηκε μετά από 7 μήνες που διήρκεσαν οι εργασίες συντήρησης και αποκατάστασης των φθορών του.
Το άγαλμα του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη στο Ναύπλιο, ένα από τα σπουδαιότερα έργα νεοελληνικής γλυπτικής, έχει χαρακτηριστεί ομόφωνα ως μνημείο, από το Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων. 
Ο έφιππος ανδριάντας, που ανήκει στα σημαντικότερα έργα του διακεκριμένου Έλληνα γλύπτη Λάζαρου Σώχου (1862-1911), είναι έργο βραβευμένο από το ελληνικό τμήμα της διεθνούς παρισινής έκθεσης του 1900 αλλά και από την Ακαδημία της Ρώμης.
 Η χύτευση του ανδριάντα του Κολοκοτρώνη έγινε, σε δύο αντίτυπα, στο Παρίσι. Το υλικό προερχόταν από κανόνια της Επανάστασης που υπήρχαν στο κάστρο του Παλαμηδίου. Από τα δύο αντίτυπα, το ένα τοποθετήθηκε στο Ναύπλιο το 1901 και βρίσκεται σήμερα στον λεγόμενο «Βοτανικό κήπο» του Ναυπλίου ή «πάρκο Κολοκοτρώνη», και το δεύτερο στην Αθήνα το 1904, και σήμερα βρίσκεται δίπλα από την Παλαιά Βουλή. 
Στα σημαντικά έργα του Λάζαρου Σώχου συγκαταλέγεται και η αναστήλωση του Λέοντα της Χαιρώνειας. Φιλοτέχνησε, επίσης, πολλά έργα, τα οποία όλα σχεδόν κατά καιρούς βραβεύτηκαν. Ο σπουδαίος μας γλύπτης απεβίωσε στην Αθήνα, από μηνιγγίτιδα, το 1911.

Η ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ - Καρτέρι εφοριακών σε ιατρεία, γυμναστήρια, πάρκινγκ και ιδιωτικά σχολεία!

Καρτέρι εφοριακών σε ιατρεία, γυμναστήρια, πάρκινγκ και ιδιωτικά σχολεία! - Διαβάστε όλη την εγκύκλιο
Ελέγχους χωρίς ειδοποίηση, ακόμα και από το γραφείο τους, θα μπορούν να διενεργούν οι έφοροι, σε περίπτωση που υπάρξει καταγγελία για περιπτώσεις φοροδιαφυγής των φορολογουμένων, σύμφωνα με εγκύκλιο που εξέδωσε ο Γενικός Γραμματέας Εσόδων, Χάρης Θεοχάρης.
Επίσης, οι ελεγκτές της εφορίας θα μπορούν να διενεργούν και επιτόπιους ελέγχους έξω από τις επιχειρήσεις για να διαπιστώνουν εάν εκδίδονται κανονικά οι προβλεπόμενες αποδείξεις παροχής υπηρεσιών, αλλά και «εφόδους» στις εγκαταστάσεις των επιχειρήσεων, χωρίς να έχει προηγηθεί ειδοποίηση, εφόσον υπάρχουν καταγγελίες εξ αποστάσεως ή βάσιμες ενδείξεις για φοροδιαφυγή.
Πιο συγκεκριμένα, στην εγκύκλιο προβλέπεται ότι οι εφορίες δεν θα είναι πλέον υποχρεωμένες να ειδοποιούν τους φορολογούμενους για τον έλεγχο όπως ορίζεται στον νέο Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας που περιλαμβάνεται στο νόμο που ψηφίστηκε πέρσι στη Βουλή. Αν υπάρχουν υποψίες ή ακόμη και καταγγελίες ότι έχει διαπραχθεί φοροδιαφυγή, θα είναι δυνατόν ο έλεγχος να γίνεται ακόμη και από το γραφείο του εφοριακού, χωρίς καμία ειδοποίηση. Κατά τους ελέγχους θα αξιοποιείται κάθε διαθέσιμο στοιχείο (φορολογικές δηλώσεις, οικονομικές καταστάσεις ή έγγραφες καταγγελίες από τρίτους), χωρίς μάλιστα να είναι απαραίτητη η παρουσία του ελεγχόμενου.
Με την εγκύκλιο προβλέπεται επίσης ότι οι εφοριακοί θα μπορούν να ελέγχουν επιχειρήσεις, όπως διαγνωστικά κέντρα, γυμναστήρια, κέντρα αισθητικής, πάρκινγκ και ιδιωτικά σχολεία, ώστε να διαπιστώσουν από τους πελάτες τους, αν έχουν εκδοθεί αποδείξεις για τις παρεχόμενες υπηρεσίες από τους επαγγελματίες.
Σε περίπτωση που διαπιστώσουν μή έκδοση αποδείξεων, οι ελεγκτές θα μπορούν να διενεργούν προληπτικούς φορολογικούς ελέγχους στις επιχειρήσεις.
Επιπλέον, εάν μετά την ολοκλήρωση των επαληθεύσεων από τον ελεγκτή προκύψει διαφοροποίηση της φορολογικής οφειλής του ελεγχομένου, σε σχέση με τις δηλώσεις που έχει υποβάλλει, θα επιδίδεται στο φορολογούμενο προσωρινός διορθωτικός προσδιορισμός του φόρου, μαζί με το σημείωμα διαπιστώσεων με τα αποτελέσματα του φορολογικού ελέγχου.
Ο φορολογούμενος θα καλείται να διατυπώσει τις απόψεις του σχετικά με τον προσωρινό διορθωτικό προσδιορισμό του φόρου εντός 20 ημερών από την επίδοσή του. Οταν εκδοθεί οριστικό πόρισμα, θα έχει άλλες 20 μέρες.
Στη συνέχεια η Φορολογική Διοίκηση θα μπορεί να προβαίνει μετά από έλεγχο σε έκδοση πράξης διόρθωσης οποιουδήποτε προηγούμενου άμεσου, διοικητικού, εκτιμώμενου ή προληπτικού προσδιορισμού φόρου, εφόσον από τον έλεγχο διαπιστωθεί αιτιολογημένα ότι ο προηγούμενος προσδιορισμός φόρου ήταν ανακριβής ή εσφαλμένος.
Σε περίπτωση έκδοσης εντολής ελέγχου δεν υπάρχει δυνατότητα υποβολής δήλωσης για την φορολογία, τη φορολογική περίοδο ή την υπόθεση που αφορά ο φορολογικός έλεγχος.
Αναλυτικά η εγκύκλιος αναφέρει:
Με εγκύκλιο που υπέγραψε ο Γενικός Γραμματέας Εσόδων κ. Χάρης Θεοχάρης δίνει εντολή στις εφορίες να ξεκινήσουν να εφαρμόζουν «νέου τύπου» φορολογικούς ελέγχους, τους οποίους προβλέπει ο Κώδικας Φορολογικής Διαδικασίας, που ψηφίστηκε πέρυσι από τη Βουλή (ν.4174 /2013).
Με στόχο την «ορθή» και ομοιόμορφη εφαρμογή των διατάξεων, η εγκύκλιος Θεοχάρη προβλέπει ότι:

1. Ο έλεγχος εκπλήρωσης των φορολογικών υποχρεώσεων μπορεί να έχει τη μορφή α) του φορολογικού ελέγχου «από το γραφείο» της Φορολογικής Διοίκησης ή β) του επιτόπιου φορολογικού ελέγχου.

2. Στις περιπτώσεις ελέγχου «από το γραφείο», οι εφοριακοί υπάλληλοι αξιοποιούν κάθε στοιχείο που έχουν στην διάθεσή τους όπως: οικονομικές καταστάσεις, δηλώσεις και λοιπά στοιχεία που υποβάλλει ο φορολογούμενος, ή ακόμα και οποιοδήποτε έγγραφο ή πληροφορία περιήλθε από τρίτους.

3. Αν η Φορολογική Διοίκηση αποφασίσει να διενεργήσει πλήρη επιτόπιο φορολογικό έλεγχο πρέπει προηγουμένως να γνωστοποιήσει την απόφασή της αυτή στον φορολογούμενο, πριν την επίσκεψη του ελεγκτή στις εγκαταστάσεις του φορολογουμένου.

4. Σημειώνεται όμως ότι είναι δυνατόν, ύστερα από εντολή του Γ.Γ. Δημοσίων Εσόδων, να διενεργείται ακόμα και πλήρης επιτόπιος φορολογικός έλεγχος χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση, σε περιπτώσεις που υπάρχουν ενδείξεις ότι έχει διαπραχθεί φοροδιαφυγή.

5. Η εντολή διενέργειας του φορολογικού ελέγχου πρέπει να αναφέρει την διάρκεια του φορολογικού ελέγχου και το χαρακτηρισμό (είδος) «πλήρης» ή «μερικός» έλεγχος.

6. Η διάρκεια του ελέγχου συναρτάται άμεσα τόσο με το χαρακτηρισμό (είδος) ελέγχου πλήρης ή μερικός, όσο και με τα δεδομένα της κάθε υπόθεσης όπως είναι το μέγεθος της επιχείρησης, το αντικείμενο των εργασιών, ο βαθμός δυσκολίας κλπ.

Η διενέργεια του ελέγχου μπορεί να παραταθεί μία φορά κατά έξι (6) μήνες αλλά περαιτέρω παράταση για ακόμη έξι (6) μήνες είναι δυνατή μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις.

7. Πλήρης έλεγχος είναι αυτός που διενεργείται για όλες τις φορολογίες και όλα τα φορολογικά αντικείμενα καθώς και για τις εισφορές και τα τέλη ο οποίος είναι και οριστικός.

8. Μερικός έλεγχος είναι αυτός που δεν συγκεντρώνει τα παραπάνω στοιχεία του πλήρους ελέγχου.

9. Συνήθως θα εκδίδονται εντολές για διενέργεια μερικού φορολογικού ελέγχου.

10. Η Φορολογική Διοίκηση δύναται να προβαίνει σε εκτιμώμενο, διορθωτικό ή προληπτικό προσδιορισμό της φορολογητέας ύλης, με την εφαρμογή μιας ή περισσοτέρων από τις κατωτέρω τεχνικές ελέγχου:

α) της αρχής των αναλογιών,
β) της ανάλυσης ρευστότητας του φορολογούμενου,
γ) της καθαρής θέσης του φορολογούμενου,
δ) της σχέσης της τιμής πώλησης προς το συνολικό όγκο κύκλου εργασιών και
ε) του ύψους των τραπεζικών καταθέσεων και των δαπανών σε μετρητά.

Με τις ως άνω τεχνικές μπορούν να προσδιορίζονται τα φορολογητέα εισοδήματα των φορολογουμένων, τα ακαθάριστα έσοδα, οι εκροές και τα φορολογητέα κέρδη των υπόχρεων βάσει των γενικά παραδεκτών αρχών και τεχνικών της ελεγκτικής.

11. ο φορολογούμενος θα καλείται να διατυπώσει τις απόψεις του σχετικά με τον προσωρινό διορθωτικό προσδιορισμό του φόρου εντός είκοσι (20) ημερών από την επίδοσή του. Όταν εκδοθεί οριστικό πόρισμα, θα έχει άλλες 20 μέρες.

12. η Φορολογική Διοίκηση δύναται να προβαίνει μετά από έλεγχο σε έκδοση πράξης διόρθωσης οποιουδήποτε προηγούμενου άμεσου, διοικητικού, εκτιμώμενου ή προληπτικού προσδιορισμού φόρου, εφόσον από τον έλεγχο διαπιστωθεί αιτιολογημένα ότι ο προηγούμενος προσδιορισμός φόρου ήταν ανακριβής ή εσφαλμένος.

13. Πράξη διορθωτικού προσδιορισμού εκδίδεται και στις περιπτώσεις που:

α. Υποβλήθηκε φορολογική δήλωση και εκδόθηκε πράξη διοικητικού προσδιορισμού και στη συνέχεια υποβάλλεται τροποποιητική δήλωση με την οποία ο φορολογούμενος ζητά την έκδοση πράξης διόρθωσης του διοικητικού προσδιορισμού φόρου και η τροποποιητική αυτή δήλωση γίνεται δεκτή από τη Φορολογική Διοίκηση.

β. Δεν υποβλήθηκε δήλωση από το φορολογούμενο και δεν έχει εκδοθεί πράξη εκτιμώμενου προσδιορισμού του φόρου.

14. στην περίπτωση που εκδίδεται διορθωτικός προσδιορισμός φόρου μετά από διενέργεια πλήρους ελέγχου υπόκειται σε μεταγενέστερη διόρθωση, μόνο εφόσον προκύψουν νέα στοιχεία.

15. δεν κοινοποιείται σημείωμα διαπιστώσεων και προσωρινός προσδιορισμός προστίμου στις περιπτώσεις πράξεων επιβολής προστίμων που αφορούν διαδικαστικές παραβάσεις, καθώς και για τις πράξεις επιβολής προστίμων τα οποία προκύπτουν και επιβάλλονται κατά τον άμεσο, διοικητικό, εκτιμώμενο ή προληπτικό προσδιορισμό του φόρου.

16. στις περιπτώσεις υποβολής μετά την 1.1.2014 εκπρόθεσμων δηλώσεων από τις οποίες δεν προκύπτει φορολογική υποχρέωση ή δηλώσεων πληροφοριακού χαρακτήρα που αφορούν περιόδους έως την 31.12.2013, επιβάλλονται πρόστιμα αλλά το καταβλητέο σε κάθε μία περίπτωση ποσό δεν θα ξεπερνά τα εκατό (100) ευρώ.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου