5.5.18

ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ ΣΤΗΝ Β ΤΟΠΙΚΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΤΟΥ Ο ΠΑΝΤΡΙΦΥΛΙΑΚΟΣ ΚΑΛΟΝΕΡΟΥ

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΓΙΑΝ. ΜΠΟΖΙΚΑΣ
 
Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ στιγμή στην ιστορία των 30 χρόνων ήρθε για τον Παντριφυλιακό Καλονερού που επάξια στέφθηκε στο γήπεδο της Κυπαρισσίας, Πρωταθλητής στην Β' τοπική κατηγορία ανεβάζοντας τον πήχη του Μεσσηνιακού ποδοσφαίρου, με την είσοδό του στην Α1 Κατηγορία.
Η τελευταία πράξη του πρωταθλήματος ολοκληρώθηκε με τον καλύτερο τρόπο
στο γήπεδο της Κυπαρισσίας, στον τελευταίο αγώνα με τον Αστέρα Βαλύρας που έληξε με το ευρύ σκορ 6-1 υπέρ του Καλονερού. 4 τέρματα για την ιστορία πέτυχε ο Κορακοβούνης, από ένα Κορμπής και από ένα Δεμπεγιώτης μετά από πάσα του στον μεγάλο σκόρερ της ημέρας. 
Αμέσως μετά την ολοκλήρωση του αγώνα ο εκπρόσωπος της Ενωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Μεσσηνίας κ. Άγγελος Γεωργόπουλος με εκπροσώπους της Ένωσης απένειμε το Κύπελλο του Πρωταθλητή με μετάλλια σε όλους τους παίκτες που αγωνίστηκαν, αλλά και τον Προπονητή της ομάδας κ. Σάκη Διονυσόπουλο. 
Μετάλλια εκ μέρους του Δήμου έδωσαν ο αναπληρωτής δημάρχου και Αντιδήμαρχος Παιδείας κ. Γιάννης Μερκούρης, ο Πρόεδρος του Λιμενικού ταμείου Μεσσηνίας κ. Ζαχ. Κανελλόπουλος και εκπρόσωποι φορέων. 
Παρουσία του Διοικητικού συμβουλίου οι Πρωταθλητές γιόρτασαν την άνοδο με σαμπάνιες, κέφι, μουσική και με πολλές φωτογραφίες κάνοντας τον Γύρο του Θριάμβου, παρουσία των φιλάθλων της ομάδας που ήταν παρών στο γήπεδο.

ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΤΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΗΚΑΝ ΣΤΟΝ ΠΑΟ ΚΑΛΟΝΕΡΟΥ
Ο εκπρόσωπος του Δ.Σ. της ομάδας και επί πολλά χρόνια Πρόεδρος κ. Σάκης Γαλάνης ευχαρίστησε όλους τους ποδοσφαιριστές, την τεχνική ηγεσία και σε όσους πίστεψαν στην ομάδα που αποτελεί ένα μεγάλο κεφάλαιο στο τοπικό ποδόσφαιρο, παρουσία μάλιστα του Γενικού Γραμματέα του συλλόγου που μίλησε για ένα μεγάλο όνειρο που έγινε..πραγματικότητα.
Αφιέρωσε το Κύπελλο του Πρωταθλήματος στους αποβιώσαντες Προέδρους όπως ο Άρης Γκόγκας, ο Παναγιώτης Γκόγκας, στον επί πολλά χρόνια σύμβουλο που δεν βρίσκεται σήμερα την ζωή τον ακούραστο Γιώργο Κλεφτάκη, όπως επίσης και στην μνήμη του αδικοχαμένου νεαρού ποδοσφαιριστή Αντώνη Βουδούρη. 

ΦΩΤΟ - Ξεσηκώθηκαν οι πρόσφυγες γιατί πλημμύρισαν οι σκηνές τους

Διαβατά: Πλημμύρισαν οι σκηνές προσφύγων

Πρωτοφανής για τους πρόσφυγες η ξαφνική νεροποντή

Αποκλειστικές εικόνες του Life-Events.gr από το χώρο της φιλοξενίας προσφύγων στο πρώην στρατόπεδο Αναγνωστοπούλου λίγο μετά την σύντομη καταιγίδα.
Λάσπες και νερό σε σκηνές, σκεπάσματα, ρουχισμό κι άλλα αντικείμενα. Για την υπάρχουσα κατάσταση οι φιλοξενούμενοι διαμαρτυρήθηκαν κλείνοντας για 10 λεπτά την Εγνατία οδό.....

Δείτε φωτογραφίες και διαβάστε περισσότερα εδώ ...

Συγκλονίζει ο Θάνος Μικρούτσικος: «Έχω καρκίνο, θα τον δυσκολέψω όσο μπορώ»…

Αντιμετωπίζει με θάρρος την περιπέτεια της υγείας του. Στα 71 του χρόνια ο Θάνος Μικρούτσικος πρέπει να νικήσει τον καρκίνο και προχωράει σε μια εξομολόγηση στην «Εφημερίδα των Συντακτών» και την Έφη Μαρίνου.
«Ετοιμαζόμουν πέρυσι τον Ιούνιο να κάνω μια περιοδεία με το έργο του Καββαδία. Μου λέει η γυναίκα μου: μήπως να κάνεις μια εξέταση για το σάκχαρο στην προοπτική των 40 συναυλιών; 
Η παθολόγος, ως μη όφειλε, μου γράφει να κάνω υπέρηχο άνω και κάτω κοιλίας βλέποντας κάτι σαν αιμαγγείωμα. 
Μετά τον υπέρηχο κάνω μαγνητική. Αποδεικνύεται ότι έχω καρκίνο στο συκώτι. Και μετά κάτι φαίνεται και στο κόκκαλο. 
Αν ο συνδυασμός ίσχυε ήμουν καταδικασμένος. Ήταν πράγματι ένα φρικώδες επταήμερο. Τα αποτελέσματα από τις βιοψίες βγαίνουν στις 4 Ιουλίου και χαμογελάμε λίγο. Το κόκκαλο είναι εντάξει. Μένει ο καρκίνος στο συκώτι. Το χειρουργείο διαρκεί 8,5 ώρες. 
Είχαν πειραχτεί και τρεις λεμφαδένες…
Τον Νοέμβριο βρίσκουν άλλους τρεις λεμφαδένες κοντά στα επινεφρίδια. Πρέπει να κάνω πετ σκαν. Στις 10 Δεκεμβρίου το απόγευμα έρχεται ο γιατρός, κάθεται στη θέση που κάθεσαι εσύ τώρα. Είναι σε πλήρη απογοήτευση. Μου λέει: «Μετάσταση στα κόκκαλα, στο δεύτερο θωρακικό κι πέντε σημεία θεωρούνται απλώς ύποπτα». Η εξέλιξη ήταν εξαιρετικά απρόβλεπτη.
Ενδέχεται, προ της εγχείρησης, να έφυγε κύτταρο που δεν πιάστηκε στο πετ σκαν, δυστυχώς γίνονται αντιληπτά όταν πια δημιουργούν αποικίες. Ξεκίνησα από τον Δεκέμβριο τις ακτινοβολίες, στις 20 Ιουνίου κλείνει ο πρώτος κύκλος χημειοθεραπείας. Τον Μάρτιο είχαμε ένα ικανοποιητικό κατά τον γιατρό αποτέλεσμα του πετ σκαν. Υπάρχουν τα ευρήματα του Δεκεμβρίου, παραμένουν όμως στο ίδιο στάτους χωρίς να έχουν επεκταθεί. Θεωρεί ότι φρενάρισε. 
Κάθε τρεις μήνες θα κάνουμε εξετάσεις.
Νομίζω ότι αντιμετωπίζω τον καρκίνο με δύναμη, έτσι πρέπει να γίνεται. Η αθλιότητα της χημειοθεραπείας δεν με έχει καταβάλει, νιώθω τυχερός, είμαι και δημιουργικός. Είναι μονόδρομος. 
Ξυπνάω στις 8 το πρωί και δουλεύω. Μετά τη χημειοθεραπεία βάζω πρόβα 7-9 και ο γιατρός τρελαίνεται. 
Έχει αποδειχτεί και ιατρικά πως αν δώσεις κατάθλιψη στον καρκίνο είναι το καλύτερό του. 
Ε, λοιπόν, εγώ θα τον δυσκολέψω όσο μπορώ.
Όχι, δεν φοβήθηκα. Έχω πλήρη συνείδηση ότι πρόκειται για πολυπαραγοντική ασθένεια η οποία αυτονομείται -άρα δεν εξαρτάται από σένα πώς το παλεύεις. Όμως θα σου πω κάτι. Στον όποιο βαθμό κάποια πράγματα εξαρτώνται από μένα, το παλεύω του κερατά… Σε εκείνο τον βαθμό που έχω έστω μικρό ρόλο, θα του βγάζω τη γλώσσα. 
Δεν θα τον κοροϊδεύω έτσι κι αλλιώς, όχι. Ξέρω πως μπορεί να αυτονομηθεί. Δεν είμαι βλαξ ούτε ζω με ψευδαισθήσεις. Ένα πρωί κοιτάχτηκα στον καθρέφτη και του είπα: Τα έβαλες με λάθος άνθρωπο. Θα σε ταλαιπωρήσω φρικτά. Αν με ρωτήσεις τι ελπίζω, θα σου πω όχι την ίαση αλλά να καταστήσω το νόσημα χρόνιο. 
Η ιατρική εξελίσσεται. Βλέποντας και κάνοντας. Και ζώντας κάθε λεπτό. Ας πούμε ότι ζω τάδε καιρό, δεν τον προσδιορίζω. Δεν πρέπει να τον ζήσω καλά»;

Αντιδράσεις για το μάθημα ...αυνανισμού σε Πανεπιστημιο της Γερμανίας !

Μάθημα για την «Τέχνη του Αυνανισμού» θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν φοιτητές σε Πανεπιστήμιο της Γερμανίας.

Όπως γράφουν τα ΜΜΕ, οι φοιτήτριες, οι οποίες έχουν εκφράσει έντονο ενδιαφέρον, θα ενημερώνεται από ειδικούς πώς να προετοιμάσουν το σώμα τους για να βιώσουν την ηδονή στο πανεπιστήμιο της πόλης Bielefeld, νοτιοανατολικά της Βόρειας Ρηνανίας -Βεστφαλίας.

Το μάθημα διοργανώνεται από τον γερμανικό Σύλλογο Φοιτητών «AStA» στο πλαίσιο της εβδομάδας δράσης για το φύλο και τη σeξουαλική ικανοποίηση και θα περιλαμβάνει διαλέξεις, εργαστήρια και συζητήσεις για τον τρόπο με τον οποίο οι γυναίκες μπορούν να μάθουν πώς να αυτοϊκανοποιούνται.

Το μάθημα αυτοικανοποίησης πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου του Bielefeld. Οι γυναίκες που δήλωσαν συμμετοχή κλήθηκαν να φέρουν μαζί τους καθρεφτάκι, πετσέτες και λιπαντικά, όπως αναφέρει η γερμανική εφημερίδα «Bild».

Το μάθημα χωρίστηκε σε δύο μέρη: στο θεωρητικό και το πρακτικό μέρος. Στόχος του είναι να εκπαιδεύσει αλλά και να διαφωτίσει το ωραίο φύλο σχετικά με την ανατομία του και τον τρόπο με τον οποίο μπορεί να προσφέρει στον εαυτό του ευχαρίστηση.

Για παράδειγμα, οι εκπρόσωποι του ωραίου φύλου μαθαίνουν τι σημαίνει γυναικεία εκσπερμάτιση και πώς μια γυναίκα μπορεί να φθάσει στην κορύφωση.

Σύμφωνα με το Σύλλογο Φοιτητών «AStA», το κόστος για το μάθημα αυνανισμού ανήλθε στα 250 ευρώ και χρηματοδοτήθηκε αποκλειστικά από το φοιτητικό ταμείο, όπως αναφέρουν διάφορα γερμανικά ΜΜΕ.

Η φοιτητική ένωση των Χριστιανοδημοκρατών (RCDS) πάντως εξέφρασε την αντίθεσή της για το μάθημα αυνανισμού. «Αυτό είναι ένα κακόγουστο αστείο», έσπευσε να υποστηρίξει ο αναπληρωτής πρόεδρος της φοιτητικής ένωσης των Χριστιανοδημοκρατών RCDS, Φιλίπ Σαγκιτάριους. «Δεν υπάρχει επιστημονική και σοβαρή προσέγγιση για το θέμα», έσπευσε να δηλώσει.

Η διευθύντρια του Πανεπιστημίου δεν παρεμβαίνει

Παρά την διαφωνία πολλών γονέων και φορέων, η διεύθυνση του γερμανικού Πανεπιστημίου δεν σκοπεύει να σταματήσει το μάθημα αυνανισμού: «Το πανεπιστήμιο δεν αξιολογεί το περιεχόμενο των φοιτητικών εκδηλώσεων. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τα μαθήματα της AStA», δήλωσε η διευθύντρια του Πανεπιστημίου.
Σύμφωνα με τους διοργανωτές, το μάθημα δεν δέχεται άλλες αιτήσεις... Είναι πλήρες.


ant1news

Σύντροφος 33χρονου που σκότωσε το ζευγάρι: Ζούσα μια κόλαση

 Η ΔΙΠΛΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΠΟΥ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΕ  ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ 

Για την «κόλαση» που, όπως αποκάλυψε, βίωνε στα χέρια του συντρόφου της Λ. Τζιωνή μίλησε η 21χρονη Σάρα στην κατάθεσή της στις αρχές.

Η 21χρονη είπε στους αστυνομικούς πώς γνωρίστηκε και πώς εξελίχθηκε η σχέση της με τον Τζιωνή, αλλά και για το τι ακολούθησε όταν ο 33χρονος επέστρεψε στο σπίτι μετά το έγκλημα και την ενημέρωσε ότι είχε σκοτώσει το ζεύγος.
Παράλληλα, επεσήμανε ότι μετά την αποφοίτησή της από το σχολείο παρακολουθούσε μαθήματα σε κολέγιο και παράλληλα εργαζόταν σε μπαρ στην Αγία Νάπα, για βιοποριστικούς λόγους, καθώς προέρχεται από φτωχή οικογένεια.

Ναρκωτικά και βία

Στο μπαρ στην Αγία Νάπα γνώρισε τον Τζιωνή ο οποίος εργαζόταν στον ίδιο χώρο. Προέκυψε αμοιβαία συμπάθεια, η οποία εξελίχθηκε σε δεσμό. Στην πορεία δημιουργήθηκαν πολύ δυνατά συναισθήματα στην ίδια για τον 33χρονο, σε σημείο που εγκατέλειψε το κολέγιο, ενώ αργότερα άρχισαν να συζούν.
Η ίδια αποδίδει τον έρωτά της για τον Τζιωνή στο ότι αυτός ήταν αρχικά πολύ καλός και σωστός, στην πορεία όμως άρχισε να κάνει χρήση ναρκωτικών, κυρίως κοκαΐνη και αμφεταμίνες, κάτι που επέφερε αλλαγές στη συμπεριφορά του.

Ειδικότερα, η 21χρονη ισχυρίστηκε ότι άρχισε να γίνεται επιθετικός και σε κάποιες περιπτώσεις να την κακοποιεί, τόσο σεξουαλικά όσο και ψυχολογικά, ενώ τελευταία είχε αρχίσει να μεταφέρει στο σπίτι και αντικείμενα, όπως το ξίφος και το ρόπαλο που βρέθηκαν στη σκηνή του εγκλήματος, τα οποία, σύμφωνα πάντα με τους ισχυρισμούς της 21χρονης, άρχισαν να τη φοβίζουν περισσότερο και ήθελε να ξεφύγει. Ωστόσο, λόγω της επιθετικής συμπεριφοράς του 33χρονου, φοβόταν να διακόψει τη σχέση τους.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες η 21χρονη είπε στην κατάθεσή της ότι ο 33χρονος είχε τρυπήσει μέχρι και τα τέσσερα λάστιχα του οχήματός της για να μην μπορεί να μετακινείται, ενώ περαιτέρω φέρεται να υποστηρίζει ότι παρόλο που υποφέρει από σοβαρή πάθηση, εντούτοις τύγχανε κακομεταχείρισης, ακόμα και σε στιγμές που οι πόνοι από την ασθένεια ήταν φρικτοί.

ΗΠΑ: Εκτοξεύτηκε ο ρομποτικός σεισμολόγος InSight

 Το πρώτο εξειδικευμένο ρομποτικό εργαστήριο σεισμολογικών ερευνών, με την ονομασία InSight, στέλνει η Αμερικανική Διαστημική Υπηρεσία (NASA) στον Άρη, με στόχο να μελετήσει το εσωτερικό του πλανήτη σε μεγάλο βάθος με τη βοήθεια των σεισμικών κυμάτων.
Η αποστολή InSight (Interior Exploration using Seismic Investigations, Geodesy and Heat Transport) εκτοξεύτηκε με ένα πύραυλο «Άτλας 5» ύψους 57 μέτρων της United Launch Alliance (ULA) σήμερα στις 14:00 ώρα Ελλάδας από την αεροπορική βάση Βάντενμπεργκ της Καλιφόρνια.
Αυτή ήταν η πρώτη διαπλανητική αποστολή στην αμερικανική ιστορία που ξεκίνησε από τη δυτική και όχι από την ανατολική ακτή των ΗΠΑ, σπάζοντας έτσι το μονοπώλιο της Φλόριντα στις διαστημικές εκτοξεύσεις.
Επιπλέον, αυτή είναι η πρώτη φορά, μετά τις αποστολές «Απόλλων» στη Σελήνη, που η NASA θα τοποθετήσει ένα σεισμογράφο σε άλλο πλανήτη.
Το InSight δεν είναι ένα κινούμενο ρόβερ, αλλά ένα στατικό αυτόματο επιστημονικό εργαστήριο. Ύστερα από ένα ταξίδι 485 εκατομμυρίων χιλιομέτρων και την προσεδάφισή του στην περιοχή Elysium Planitia του βορείου ημισφαιρίου (η οποία προβλέπεται να συμβεί στις 26 Νοεμβρίου 2018), για πρώτη φορά θα ‘δει’ με τα όργανά του βαθιά κάτω από την αρειανή επιφάνεια, προκειμένου να μελετήσει το υπέδαφος του «κόκκινου» πλανήτη, μεταξύ άλλων ανιχνεύοντας τους σεισμούς του Άρη.

Έγκλημα που σοκάρει την ανθρωπότητα: Βίασαν 16 χρονη και την έκαψαν ζωντανή

Ακόμα ένα περιστατικό σεξουαλικής κακοποίησης, με θύμα μία 16χρονη, την οποία οι θύτες έκαψαν στη συνέχεια ζωντανή, καταγράφηκε στην Ινδία, προκαλώντας ανατριχίλα.
Η άτυχη 16χρονη απήχθη από το σπίτι της οικογένειάς της την Πέμπτη, ενώ οι γονείς της είχαν πάει σε έναν γάμο.
Οι δύο δράστες την οδήγησαν σε ένα δάσος, όπου και τη βίασαν.
Η οικογένεια, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων επικαλούμενο το Γαλλικό, προσέφυγε στο συμβούλιο των δημογερόντων του χωριού και οι τελευταίοι καταδίκασαν τους δράστες να κάνουν εκατό... κοιλιακούς και να καταβάλουν πρόστιμο 50.000 ρουπίες (περίπου 700 ευρώ). Εξοργισμένοι από την ποινή τους, οι δύο άνδρες ξυλοκόπησαν τους γονείς της 16χρονης και στη συνέχεια έσπευσαν στο σπίτι της και την έκαψαν ζωντανή, με τη βοήθεια συνεργών τους.
Τα τοπικά συμβούλια λύνουν συχνά τις διαφορές στην Ινδία, παρακάμπτοντας το δικαστικό σύστημα που είναι αργό και πολύ ακριβό για τις φτωχότερες οικογένειες. Μολονότι οι αποφάσεις τους δεν έχουν νομική ισχύ, η επιρροή τους στις αγροτικές κοινότητες παραμένει σημαντική.
Οι δράστες διέφυγαν και η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό τους.
Μολονότι η νομοθεσία που αφορά τους βιασμούς στην Ινδία άλλαξε και οι ποινές έχουν γίνει πολύ πιο αυστηρές, την τελευταία περίοδο έχουν καταγγελθεί αλλεπάλληλες σεξουαλικές επιθέσεις. Την Παρασκευή ένας 55χρονος άνδρες αυτοκτόνησε αφού κατηγορήθηκε ότι βίασε ένα παιδί 9 ετών στο κρατίδιο Άντρα Πραντές. Τον περασμένο μήνα, ο ομαδικός βιασμός και η δολοφονία ενός παιδιού οκτώ ετών στο κρατίδιο Τζάμου και Κασμίρ προκάλεσε τις οργισμένες αντιδράσεις των κατοίκων που οργάνωσαν μεγάλες διαδηλώσεις.
Περίπου 40.000 βιασμοί καταγγέλθηκαν στην Ινδία το 2016 αλλά εκτιμάται ότι ο αριθμός είναι στην πραγματικότητα πολύ μεγαλύτερος, αφού πολλά θύματα φοβούνται να αποκαλύψουν τι τους συνέβη.

Τελειώνει(;) το σίριαλ με τη μαρίνα Πύλου


Τέλος στο πολυετές σίριαλ (πέντε χρόνια προωθείται ο διαγωνισμός!) με την παραχώρηση της μαρίνας Πύλου επιχειρεί να βάλει η διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ, η οποία τις τελευταίες εβδομάδες προχώρησε σε σειρά πρωτοβουλιών για να ξεμπλοκάρει η υπόθεση.
Ο μοναδικός, όπως φαίνεται, υποψήφιος, η TEMES της οικογένειας Κωνσταντακόπουλου, έχει προθεσμία μέχρι τις 8 Μαΐου, ώστε να οριστικοποιήσει το κοινοπρακτικό σχήμα και να καταθέσει προσφορά.
Η TEMES είναι ο φορέας ανάπτυξης του τουριστικού συγκροτήματος Costa Navarino και η μαρίνα της Πύλου «κουμπώνει» με τα σχέδια περαιτέρω ανάπτυξης που προωθεί αυτή την περίοδο, όπως οι πολυτελείς βίλες.
Στις 19 Οκτωβρίου 2013, πριν από σχεδόν πέντε χρόνια δηλαδή, είχε ανακοινωθεί πως οκτώ όμιλοι, μεταξύ των οποίων και η TEMES, είχαν περάσει στο τελικό στάδιο. 
Από τα… συμφραζόμενα, πάντως, στις τελευταίες αποφάσεις του ΤΑΙΠΕΔ φαίνεται πως θα διευρυνθεί η κοινοπραξία υπό την TEMES.



πηγή

Με δέχθηκαν σαν να ήμουν μουσαφίρης: Ευγνώμων ο Τούρκος που απελάθηκε

Με τα θερμότερα λόγια για τις ημέρες που πέρασε στην Ελλάδα μίλησε ο Τούρκος πολίτης, ο οποίος είχε συλληφθεί καθώς πέρασε παράνομα σε ελληνικό έδαφος στις Καστανιές Έβρου και μετά την εκδίκαση της υπόθεσής του απελάθηκε από τη χώρα.

Ο Τούρκος, ο οποίος συνελήφθη καθώς εκτελούσε χωματουργικές εργασίες στα σύνορα, δήλωσε ανακουφισμένος που επέστρεψε στο σπίτι του και ευχαρίστησε την ελληνική πλευρά που κατάλαβε ότι επρόκειτο για ένα λάθος.

«Εξαιτίας ενός λάθους πέρασα στην περιοχή τους. Έτσι είναι. Πήγα εκεί και με υποδέχθηκαν καλά, όπως σε μουσαφίρη. Τόσο η ελληνική δικαιοσύνη όσο και το δικαστήριο κατάλαβαν ότι έχω δίκιο», είπε σε Τούρκους δημοσιογράφους που τον υποδέχθηκαν, μαζί με την οικογένειά του, μετά την απέλασή του από την Ελλάδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από το πρωί πάνω από 50 δημοσιογράφοι ανέμεναν από την άλλη πλευρά των συνόρων τον Τούρκο καθώς η υπόθεση είχε πάρει και στη γειτονική χώρα μεγάλες διαστάσεις.

«Επειδή εγώ δεν έχω κάνει κάποιο λάθος. Εγώ δεν έχω κάνει κάτι χωρίς άδεια. Γι’ αυτό το λόγο και με συγχώρησαν. Πραγματικά μου φέρθηκαν πολύ καλά. Ακόμα και αν δεν είναι ξενοδοχείο (το κρατητήριο) πραγματικά από την αστυνομία και όλοι μου συμπεριφέρθηκαν καλά. Μου έφεραν και το φαγητό μου…», συμπλήρωσε.

Η οικογένειά του εμφανίστηκε ιδιαιτέρως συγκινημένη από την επανένωση, ενώ και ο δήμαρχος της Αδριανούπολης, Ρετζέπ Γκιουρκάν, ευχαρίστησε την ελληνική Δικαιοσύνη δηλώνοντας ότι οι ελληνοτουρκικές σχέσεις θα συνεχίσουν σε καλό επίπεδο.

Η απέλαση


Το μεσημέρι του Σαββάτου ο συλληφθείς παραδόθηκε στις τουρκικές Αρχές στο προξενείο στις Καστανιές και απελάθηκε από τη χώρα. Η απόφαση του δικαστηρίου όριζε την απέλασή του και την καταβολή χρηματικού ποσού ύψους 1.500 ευρώ. Όλες τις διαδικασίες για τις δικαστικές εκκρεμότητες ανέλαβε το τουρκικό προξενείο κι αφού πρώτα παραιτήθηκε από οποιαδήποτε ένδικη διαδικασία εφαρμόστηκε η απόφαση της διοικητικής απέλασης.

Η Ελλάδα,  εφαρμόζοντας κατά γράμμα τις αποφάσεις της δικαιοσύνης, σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα μετά τη σύλληψη του Τούρκου πολίτη φρόντισε οι διαδικασίες να γίνουν κάτω από απόλυτη νομιμότητα όμως με βασικό χαρακτηριστικό την ταχύτητα, ώστε και ο Τούρκος πολίτης να διωχθεί όπως ακριβώς ορίζει ο νόμος για την παράνομη είσοδό του στην Ελλάδα, αλλά  και να απελαθεί με γρήγορες διαδικασίες στη γειτονική χώρα.

Πώς σχολιάζουν τα τουρκικά μέσα την απέλαση

Πρώτη είδηση στα τουρκικά μέσα ενημέρωσης είναι η απέλαση του Τούρκου πολίτη. «Η Ελλάδα απέλασε τον χειριστή του εκσκαφέα», αναφέρει σε πρωτοσέλιδό του το CNN Turk, σημειώνοντας που είχε συλληφθεί από Έλληνες στρατιώτες καθώς φέρεται να πέρασε σε ελληνικό έδαφος. 
Το ρεπορτάζ συνοδεύεται και με σειρά φωτογραφιών από την υποδοχή του Τούρκου πολίτη.

Παράλληλα, σε δικό της δημοσίευμα η ιστοσελίδα της Hurriyet γράφει: «Η Ελλάδα τον απέλασε» και αναφέρει πως ο Τούρκος έγινε δεκτός από μέλη της οικογένειάς του αλλά και αξιωματούχους. Μάλιστα φιλοξενεί και δηλώσεις του στην κάμερα.

«Ο Τούρκος πολίτης που είχε συλληφθεί στα σύνορα με την Ελλάδα απελάθηκε», αναφέρει η Haber Turk. Και σε αυτό το δημοσίευμα γίνεται μία αναδρομή στο χρονικό της σύλληψης και της καταδίκης του Τούρκου, ο οποίος δήλωσε – για ακόμη μία φορά – πως πέρασε κατά λάθος τα σύνορα.




cnn

Κάλεσμα θανάτου των Τζιχαντιστών για το Μουντιάλ: Σκοτώστε τους όλους

Νέες απειλές από τους Τζιχαντιστές σε ένα ανατριχιαστικό κάλεσμα προς όλους τους μοναχικούς λύκους για να σκορπίσουν τον θάνατο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου. 

Πρόκειται για το πιο πρόσφατο απειλητικό μήνυμα του ISIS καθώς και πριν λίγες μέρες είχε δημοσιεύσει αφίσα με απειλές στις χώρες της Δύσης.

Αυτή τη φορά, οι τζιχαντιστές με νέα ανατριχιαστική αφίσα που έχει αναρτηθεί σε ιστοσελίδα γαλλικής οργάνωσης που συνδέεται με το Ισλαμικό Κράτος καλούν τους μοναχικούς λύκους να σπείρουν τον θάνατο στην γιορτή του ποδοσφαίρου – το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου – που ξεκινάει στις 14 Ιουνίου στη Μόσχα.
Η αφίσα όπως βλέπετε δείχνει το σήμα του πρωταθήματος να κόβεται με ένα μαχαίρι ενώ στα γαλλικά αναγράφεται η εξής φράση: «Σκοτώστε τους όλους».

Στόχος… Πούτιν

Τον περασμένο μήνα είχαν δημοσιεύσει μία αφίσα με έναν τζιχαντιστή μέσα στο γήπεδο και στόχο στον… Βλαντιμίρ Πούτιν που παρακολουθούσε έναν αγώνα. Στην αφίσα το Ισλαμικό Κράτος προειδοποιούσε τον ισχυρό άνδρα της Ρωσίας, ότι «θα πληρώσει το τίμημα για το θάνατο των μουσουλμάνων».
Για τους πολιτικούς αναλυτές, η απειλή αυτή πιθανόν συνδέεται με την υποστήριξη του Πούτιν προς τον πρόεδρο της Συρίας, Μπασάρ Αλ Άσαντ, που μάχεται τους τζιχαντιστές στο συριακό έδαφος.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το Ισλαμικό Κράτος έχει βάλει στο στόχαστρο μεγάλα αθλητικά γεγονότα με στόχο να επιτύχει τις μεγαλύτερες ανθρώπινες απώλειες.

Τέλος στη ζωή της έβαλε 53χρονη στο Βόλο - Δευτερη αυτοκτονία μέσα σε λίγες ώρες

Τέλος στη ζωή της, σύμφωνα με τα πρώα στοιχεία, φαίνεται πως έδωσε μια 53χρονη στο Βόλο.

Την γυναίκα βρήκε σήμερα, μέσα στο σπίτι της ο αδελφός της.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόκειται για το δεύτερο περιστατικό αυτοκτονίας στην περιοχή μέσα σε λίγες ώρες, αφού μόλις χθες αυτοπυροβολήθηκε 52χρονος στο Αερινό.

magnesianews

Αλλάζει χέρια στις 30 Ιουνίου ο Παναθηναϊκός

Στην επιβεβαίωση ότι επήλθε συμφωνία μεταξύ τους για την μεταβίβαση των μετοχών της ΠΑΕ Παναθηναϊκός προχώρησαν οι Γιάννης Αλαφούζος και Παϊρόζ Πιεμπονγκσάντ με κοινή ανακοίνωση που εξέδωσαν το Σάββατο.

Αναλυτικά η ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΙΩΑΝΝΗ ΑΛΑΦΟΥΖΟΥ ΚΑΙ ΠΑΪΡΟΖ ΠΙΕΜΠΟΝΓΚΣΑΝΤ ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΤΗΣ PAN ASIA INVESTMENTS:
«Ενα σημαντικό βήμα σημειώθηκε σήμερα στην κατεύθυνση επίλυσης των προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο Παναθηναϊκός. 
Σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε το πρωί μεταξύ των κυρίων Ιωάννη Αλαφούζου και Παϊρόζ Πιεμπονγκσάντ εκ μέρους της Pan Asia Investments SA., στο γραφείο του πρώτου, και στην οποίαν συμμετείχαν τεχνικοί σύμβουλοι των δύο πλευρών αποφασίστηκαν τα εξής:

1. Να προχωρήσουν ταχύτατα οι διαδικασίες ελέγχου των οικονομικών και διοικητικών υποχρεώσεων της ΠΑΕ Παναθηναϊκός ώστε να καταστεί δυνατή η νομική κατοχύρωση των δύο πλευρών στην πορεία πώλησης του πλειοψηφικού πακέτου της ομάδας το οποίο σήμερα ανήκει στον κ. Ιωάννη Αλαφούζο προς τον αγοραστή Pan Asia Investments. 


2. Να οριστεί ημερομηνία λήξης όλων των διαδικασιών και της μεταβίβασης των μετοχών η 30η Ιουνίου 2018.

3. Στο μεσοδιάστημα οι αποφάσεις για το μέλλον της ομάδας να λαμβάνονται από κοινού και με καλή πίστη μεταξύ των δύο πλευρών. 


4. Να δοθεί στην δημοσιότητα με κοινή δήλωση των δύο πλευρών η συνάντηση, οι αποφάσεις και τα περαιτέρω βήματα, ώστε οι φίλαθλοι της ομάδας να γνωρίζουν με απόλυτη διαύγεια τα τεκταινόμενα. 
Τα ανωτέρω, επισφραγίστηκαν με Σύμφωνο Αμοιβαίας Κατανόησης (MOU) το οποίο περιλαμβάνει τις προθέσεις των δύο πλευρών, την εν λόγω συμφωνία και τα βήματα που θα ακολουθηθούν έως τις 30 Ιουνίου.

Το σύμφωνο υπέγραψαν οι κκ. Ιωάννης Αλαφούζος και Παϊρόζ Πιεμπονγκσάντ και προβλέπει: 
α. Ξεκινά αμέσως από εξειδικευμένους τεχνοκράτες ο οικονομικός και νομικός έλεγχος 
β. Επιβεβαιώνονται απολύτως οι οικονομικές δεσμεύσεις που έχουν ληφθεί από τις δύο πλευρές και οι οποίες έχουν ήδη δημοσιοποιηθεί 
γ.

Η τελική συμφωνία θα υπόκειται στο Αγγλικό Δίκαιο. 
Τόσο ο κ. Ιωάννης Αλαφούζος όσο και ο κ. Παϊρόζ Πιεμπονγκσάντ μετά το πέρας της πολύωρης συνάντησης εξέφρασαν την ελπίδα ότι η υπεύθυνη προσπάθεια που ξεκίνησε σήμερα και θα επισφραγιστεί με την τελική συμφωνία, θα οδηγήσει τον Παναθηναϊκό σε ένα πιο αισιόδοξο και δυναμικό μέλλον».

Στο Taxis τα πρόστιμα για τα ανασφάλιστα οχήματα

Νέα διασταύρωση για τα ανασφάλιστα οχήματα πραγματοποίησε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, με βάση τα στοιχεία για τα κυκλοφορούντα ΙΧ αυτοκίνητα που έχουν οι εφορίες, το υπουργείο Οικονομικών αλλά και τα δεδομένα των ασφαλιστικών εταιρειών.

Ανακοινώσεις αναμένονται από την ΑΑΔΕ στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας οπότε και θα κληθούν οι κάτοχοι των αυτοκινήτων που βρέθηκαν ανασφάλιστα να προχωρήσουν στην ασφάλιση των οχημάτων τους, ώστε να αποφύγουν τα πρόστιμα που προβλέπει ο νόμος.

Συγκεκκριμένα, την ερχόμενη Δευτέρα και Τρίτη η ΑΑΔΕ θα προχωρήσει στην πιστοποίηση όλων των ανασφάλιστων οδηγών.

Αμέσως μετά θα ακολουθήσει η έκδοση και αποστολή των προστίμων σε όσους διαπιστώθηκε ότι τελικά δεν είχαν εξοφλήσει το ασφαλιστήριο για το όχημά τους, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο.
Τα πρόστιμα θα αναρτηθούν στη σελίδα του TaxisNet, για κάθε οδηγό – ιδιοκτήτη. Προκειμένου να μπορέσει ο ιδιοκτήτης του ΙΧ να ασφαλίσει το όχημά του, εφόσον έχει εκδοθεί πρόστιμο σε βάρος του, θα πρέπει να πληρώσει πρώτα το πρόστιμο.
Αυξήθηκαν τα ασφαλισμένα οχήματα υπό το φόβο των προστίμων

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της επιτροπής Αυτοκινήτου της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος, Δημήτρη Ζορμπά, μέσα στο πρώτο τετράμηνο του 2018 αυξήθηκαν κατά 95.927 τα ασφαλισμένα οχήματα.

Σύμφωνα με όσα έγραψε ο κ. Ζορμπάς στην σελίδα του στο Facebook, τα ασφαλισμένα οχήματα ανήλθαν στις 30 Απριλίου 2018 στα 6.104.684 από 6.000.757 που εμφανίζονται στην αρχή του έτους.

Ο τουρισμός έχει διπλασιάσει τη ζήτηση νερού στη Μεσόγειο

Η εποχική τουριστική κίνηση θέτει τεράστιες πιέσεις στην τοπική ζήτηση νερού, ενώ τα τελευταία 50 χρόνια, η συνολική ζήτηση στη Μεσόγειο έχει διπλασιαστεί. Συγκεκριμένα, η οικιακή κατανάλωση κυμαίνεται μεταξύ 130 και 250 λίτρων την ημέρα, ενώ η τουριστική μεταξύ 300 και 500 λίτρων την ημέρα.
Τις επισημάνσεις αυτές έκανε ο αναπληρωτής πρύτανης Οικονομικών, Προγραμματισμού και Εκτέλεσης Έργων του Πανεπιστημίου Πατρών, καθηγητής Χρήστος Μπούρας, κατά τη διάρκεια ημερίδας για τη βιωσιμότητα στη διαχείριση του νερού στον τομέα του τουρισμού», που πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο Πατρών, στο πλαίσιο του έργου CASTWATER.
Το Πανεπιστήμιο Πατρών και συγκεκριμένα το «Εργαστήριο Κατανεμημένων Συστημάτων και Τηλεματικής» συμμετέχει στο έργο, το οποίο αποτελεί μία κοινοπραξία 11 εταίρων που αντιπροσωπεύουν 10 περιφέρειες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Σκοπός του έργου είναι η ανταλλαγή γνώσης και εμπειριών, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η ανάγκη για βελτίωση των πρακτικών σχετικά με μεθόδους μέτρησης και αξιολόγησης, να βρεθούν τρόποι για την προώθηση της ευαισθητοποίησης πάνω στη βιώσιμη διαχείριση του νερού στον τουρισμό και να στηρίξει ιδέες υιοθέτησης αποτελεσματικών λύσεων στη διαχείριση υδάτων.
Αξίζει να σημειωθεί, ότι το έργο CASTWATER είναι το πρώτο Interreg MED έργο που υποστηρίζει βιώσιμες τουριστικές πολιτικές και πρακτικές για την αποδοτική διαχείριση των υδάτων σε παράκτιες περιοχές.
Σύμφωνα λοιπόν με τον καθηγητή και επιστημονικό υπεύθυνο του έργου, Χρήστο Μπούρα, κύριες αιτίες για τις τεράστιες πιέσεις στην τοπική ζήτηση νερού είναι οι πισίνες, τα γήπεδα γκολφ, τα πλυντήρια, οι εργασίες κουζίνας και τα ντουζ. Επίσης, οι απώλειες, οι διαρροές και οι σπατάλες αντιπροσωπεύουν σχεδόν το 40% της συνολικής κατανάλωσης νερού.
Βασικές αιτίες των απωλειών, όπως ανέφερε ο Χρήστος Μπούρας, είναι η ανεπαρκής συντήρηση και λειτουργία του δικτύου, οι ανεπαρκείς τεχνικές άρδευσης και η έλλειψη μέτρων για τη βελτίωση της διαχείρισης των υδάτων. Ως εκ τούτου, σύμφωνα με τον καθηγητή, υπάρχει ανάγκη για χρηματοδοτική στήριξη, για υιοθέτηση νέων τεχνολογιών, για εφαρμογή πολιτικών και κανονισμών σωστής διαχείρισης, πιστοποιητικά βιωσιμότητας, ευαισθητοποίηση και κατάρτιση, εναλλακτικές πηγές νερού και ρυθμιστικό πλαίσιο διαχείρισης των υδάτων, που να αφορά ειδικά τις τουριστικές δραστηριότητες.
Ακόμη, επεσήμανε ότι οι τουριστικές δραστηριότητες δεν λαμβάνονται υπόψη κατά την ανάπτυξη σχεδίων υποδομής και έφερε ως καλό παράδειγμα την περιφέρεια Herault της Γαλλίας, η οποία έχει εισάγει μια σειρά μέτρων, όπως αντικατάσταση του νερού της πισίνας με ακατέργαστο ή θαλασσινό νερό.
Επιπλέον, έχει προταθεί η επέκταση της χρήσης ανακυκλωμένου νερού πισίνας για το πότισμα χώρων πρασίνου και τον καθαρισμό των πεζοδρομίων.
Έτσι λοιπόν, σύμφωνα με τον καθηγητή, η πίεση του εποχιακού τουρισμού κατά τους καλοκαιρινούς μήνες απαιτεί την ενίσχυση των υφιστάμενων, καθώς και την ανάπτυξη νέων μέτρων για τη μικρο-στόχευση ιδιαίτερα των τουριστικών εγκαταστάσεων και προτείνεται μία σειρά μέτρων που θα μπορούσαν να πάρουν οι τουριστικές επιχειρήσεις αλλά και πολιτικών που θα μπορούσε να εφαρμόσει η πολιτεία.
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Τουριστικών Γραφείων Δυτικής Ελλάδος Γιώργος Τελώνης, μιλώντας στην ημερίδα τόνισε μεταξύ άλλων ότι «το νερό καθίσταται, πλέον, για τον τουρισμό ένα ξεχωριστό περιουσιακό στοιχείο και ως τέτοιο είμαστε υποχρεωμένοι, και εμείς στον τουριστικό κλάδο, να το φροντίσουμε, να το αξιοποιήσουμε, να το διατηρήσουμε και να το θωρακίσουμε».
Μάλιστα, όπως πρόσθεσε, «η υπόθεση της ορθής διαχείρισης του νερού απαιτεί τη σύμπραξη όλων μας φορέων, πολιτών, επισκεπτών και επιχειρηματιών».
Επίσης, ο Γιώργος Τελώνης σημείωσε ότι «η ελληνική νομοθεσία έχει αρχίσει πλέον να δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στα οικολογικά χαρακτηριστικά ενός καταλύματος για την κατάταξή του σε αριθμό αστεριών, ενώ οι «πράσινες» πιστοποιήσεις παίζουν κι αυτές καθοριστικό ρόλο για την επισκεψιμότητα ενός ξενοδοχείου».
Παράλληλα, με την ιδιότητά του ως προέδρου του Συνδέσμου Τουριστικών Γραφείων Δυτικής Ελλάδας και πρώην προέδρου του HATTA ( των εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών γραφείων ) ο Γιώργος Τελώνης παρουσίασε μία δέσμη προτάσεων που θα υποβληθεί προς έγκριση και εφαρμογή τόσο στα Ελληνικά αρμόδια όργανα , όσο και στον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού.
Στόχος αυτής της πρωτοβουλίας, όπως είπε, είναι να ξεκινήσει άμεσα και οργανωμένα μια στοχευμένη εκστρατεία με αποδέκτες όσους εμπλέκονται στην τουριστική βιομηχανία, για να επικοινωνηθεί με πειστικό τρόπο το πόσο σημαντική είναι η ορθή και λελογισμένη χρήση του νερού.
Οι σημαντικότερες προτάσεις που κατέθεσε είναι οι εξής:
*Να τοποθετούνται ειδικές ετικέτες στα αεροπορικά και ακτοπλοϊκά εισιτήρια και θα περιέχουν συγκεκριμένο μήνυμα για τη χρήση του νερού.
*Να τοποθετούνται ειδικές σημάνσεις σε κομβικά σημεία των ξενοδοχείων, οι οποίες θα έχουν στόχο, μέσω συγκεκριμένου μηνύματος, την ευαισθητοποίηση του καταναλωτή για ορθολογική κατανάλωση νερού.
*Να τοποθετούνται έξυπνες πινακίδες, σε εμβληματικά στέκια τουριστικών περιοχών υψηλής εμβέλειας, οι οποίες θα προτρέπουν τον κόσμο, να συμμετάσχει στην εκστρατεία για τη μείωση της κατανάλωσης του νερού.
*Καθιέρωση από μεγάλα ξενοδοχειακά συγκροτήματα ειδικών παροχών - μπόνους στους πιο συνεπείς και συνετούς πελάτες τους στο θέμα της κατανάλωσης νερού.
Ακόμη, κατά τη διάρκεια της ημερίδας, ο κοσμήτορας της Σχολής Θετικών Επιστημών και Τεχνολογίας του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου και καθηγητής του ΕΑΠ, Ιωάννης Καλαβρουζιώτης, μίλησε για την επαναχρησιμοποίηση των υγρών αποβλήτων σαν μεθοδολογία διαχείρισης του νερού στη Δυτική Ελλάδα.
Σύμφωνα με τον Ιωάννη Καλαβρουζιώτη, τα υγρά αστικά λύματα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την άρδευση γεωργικών εκτάσεων, τοπίων και χώρων αναψυχής, για τον εμπλουτισμό του υπόγειου υδροφόρου ορίζοντα, για βιομηχανικές δραστηριότητες για την προστασία, ανάπλαση συγκεκριμένων προβληματικών περιοχών κ.α.
Μάλιστα, όπως τόνισε χαρακτηριστικά, ο λεπτομερής προσδιορισμός των γεωλογικών μετεωρολογικών και εδαφολογικών παραμέτρων επιτρέπει την ασφαλή επαναχρησιμοποίηση υγρών αστικών λυμάτων σε εκτάσεις στα αστικά κέντρα, σε προβληματικά εδάφη, αλλά και σε καλλιέργειες.
Στην ημερίδα μίλησε και ο αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας και Περιβάλλοντος, Νίκος Μπαλαμπάνης, ο οποίος παρουσίασε τις δράσεις της περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για την βιώσιμη ανάπτυξη στη διαχείριση νερού στον τομέα του τουρισμού.
Όπως ανέφερε, «στις δράσεις εντάσσεται η ανάπτυξη Συστήματος Γεωχωρικής Πληροφορίας, το οποίο περιέχει πληροφορία για τα υδατικά συστήματα και γενικότερα πιέσεων στο υδάτινο περιβάλλον από εγκαταστάσεις επεξεργασίας λυμάτων , κτηνοτροφικές μονάδες, ελαιοτριβεία, περιοχές ΧΥΤΑ, άδειες χρήσης νερού κ.α.»
Ακόμη είπε ότι «υπάρχει επιπλέον πρόγραμμα για την παρακολούθηση επιφανειακών υδάτων, πέραν του Εθνικού Δικτύου και έλεγχος μεταποιητικών μονάδων, ενώ πρόσθεσε ότι πραγματοποιούνται δράσεις για το πόσιμο νερό, όπως έργα ύδρευσης και ελέγχου απωλειών».
Μάλιστα, όπως υπογράμμισε, «ο τομέας του τουρισμού αποτελεί κρίσιμη αναπτυξιακή συνιστώσα για την Δυτική Ελλάδα, δεδομένου ότι αναδεικνύονται σημαντικές προοπτικές διεύρυνσης του προσφερόμενου τουριστικού προϊόντος και ανάπτυξης επιμέρους τμημάτων της τουριστικής αγοράς.»

Προβλήματα από τη νέα αναβάθμιση των Windows 10

Η νέα αναβάθμιση των Windows 10, που κυκλοφόρησε στις 30 Απριλίου, προκαλεί προβλήματα σε ορισμένους υπολογιστές, όπως ανέφεραν εκατοντάδες χρήστες.
 Μετά την εγκατάσταση της αναβάθμισης με την ονομασία «Windows 10 April 2018 Update», μερικές σημαντικές εφαρμογές όπως το πρόγραμμα διαδικτυακής Google Chrome και η ψηφιακή βοηθός Cortana μπορεί να «παγώσουν» και να «κλειδώσουν» το μηχάνημα του χρήστη.
«Τα πάντα παγώνουν, τα πλήκτρα δεν δουλεύουν, ούτε καν το Ctrl Alt Delete», δήλωσε στο Reddit ένας απελπισμένος χρήστης.
Η Microsoft αναγνώρισε το πρόβλημα, σύμφωνα με τη «Γκάρντιαν», και εργάζεται για να βρει και να κυκλοφορήσει τη λύση στις 8 Μαΐου. 
Ως προσωρινή λύση συμβούλευσε τους χρήστες είτε να κλείσουν το καπάκι του φορητού υπολογιστή και να τον ξανανοίξουν, είτε να πατήσουν τα δύο πλήκτρα του ήχου ταυτόχρονα τρεις φορές μέσα σε δύο δευτερόλεπτα ώστε να ανανεώσουν την οθόνη του Windows tablet, είτε να δοκιμάσουν τον εξής συνδυασμό πλήκτρων: Windows key+Ctrl+Shift+B.

Σε εξέλιξη συλλαλητήριο για την κάνναβη στο Σύνταγμα: Ζητούν την απόλυτη νομιμοποίησή της

Πανελλαδικό συλλαλητήριο για την Κάνναβη πραγματοποιούν αυτή την ώρα στο Σύνταγμα, στο πλαίσιο της παγκόσμιας κινητοποίησης «Global Marijuana March»που συμβαίνει ταυτόχρονα σε 300 πόλεις σε όλο τον κόσμο.

Οι διοργανωτές απεύθυναν κάλεσμα σε όλες τις ομάδες των ασθενών, τους ιατρούς, τους καλλιεργητές, τους χρήστες, τις οργανώσεις, τους φορείς και τους μεμονωμένους φίλους και υποστηρικτές της Κάνναβης σε συγκέντρωση στην Πλατεία Συντάγματος στις 12 το πρωί για ενημέρωση του κοινού και αναχώρηση πορείας στις τέσσερις το απόγευμα μέχρι το Θησείο όπου θα πραγματοποιηθεί μουσική εκδήλωση από τις 6.30 το απόγευμα μέχρι τις 12 το βράδυ.

Σημειώνεται ότι το συλλαλητήριο έρχεται μόλις λίγες μέρες μετά την Διημερίδα "YES WE CAN-NABIS" της Νεολαία Συριζα, όπου στελέχη της κυβέρνησης, όπως η Εφη Αχτσιόγλου και ο υπουργός υγείας Ανδρέας Ξανθός, συζήτησαν για τα οφέλη της ευφορικής και ψυχαγωγικής κάνναβης.

Το συλλαλητήριο στηρίζουν οι: Δίκτυο Ηλιόσποροι, Ελευθεριακός Σύνδεσμος Απεξάρτησης, Σύλλογος ΜΑΜΑΚΑ- Μαμάδες για την Κάνναβη, Ελληνικός Σύλλογος Θεραπευτικής Κάνναβης, Ασθενείς υπέρ της χρήσης φαρμακευτικής Κάνναβης, Πρώτη Κοινωνική Λέσχη Κάνναβης Θεσσαλονίκης, gr420info forum, KannaBio ΚΟΙΝΣΕΠ.

Στο κάλεσμα στο Facebook οι διοργανωτές αναφέρουν μεταξύ άλλων:

«Έγινε ένα βήμα αλλά…

Οι συλλήψεις ασθενών και απλών χρηστών κάνναβης συνεχίζονται και έχουν επεκταθεί και στους νόμιμους παραγωγούς βιομηχανικής κάνναβης, αλλά και σε επιχειρηματίες που εμπορεύονται προϊόντα βιομηχανικής κάνναβης.

Η Κάνναβη, οι ασθενείς και οι καταναλωτές της βρίσκονται σε ομηρία. Παρά τον πρόσφατο νόμο για τα φαρμακευτικά προϊόντα Κάνναβης, δεν έχει έρθει καμία ουσιαστική αλλαγή είτε στο άμεσο δικαίωμα των ασθενών να λαμβάνουν το φυσικό φάρμακο Κάνναβη σε όποια μορφή το επιθυμούν, αλλά ούτε και στο δικαίωμα των ενήλικων πολιτών αυτής της χώρας να κατέχουν και να χρησιμοποιούν υπεύθυνα την Κάνναβη.

Η χρήση και κατοχή Κάνναβης, όπως και η οικιακή καλλιέργεια για προσωπική χρήση εξακολουθούν να είναι παράνομες και να θεωρούνται πλημμέλημα κατά το νόμο. Η καινούργια νομοθεσία δεν αποποινικοποιεί την χρήση και κατοχή Κάνναβης από τον ασθενή/ χρήστη, θέτει σε ομηρία τους καλλιεργητές, τους καταναλωτές και τον εμπορικό κόσμο, νομιμοποιεί το φάρμακο που παρασκευάζεται από το φυτό χωρίς να νομιμοποιεί το ίδιο το φυτό.

Η νέα νομοθεσία δεν παρέχει ισότιμη προσβασιμότητα στην Κάνναβη σε όλους τους ασθενείς, δεν προβλέπει την συνταγογράφηση και την κάλυψη από τα ασφαλιστικά ταμεία, αφορά μόνο φαρμακευτικά σκευάσματα και όχι το φυτό στην φυσική του μορφή, ενώ καλύπτεται από έναν βαρύ μανδύα κρατικού προστατευτισμού.

Σε όλο τον κόσμο η άγνοια, η προκατάληψη και η παραπληροφόρηση δίνουν την θέση τους στην επιστημονική γνώση, την υπευθυνότητα και την επιχειρηματικότητα. Η Κάνναβη προκαλεί λιγότερη βλάβη και εξάρτηση από τα νόμιμα αλκοόλ και καπνό, ενώ έχει πολλαπλή θεραπευτική δράση. Η χρήση και η κατοχή της αποποινικοποιείται, η αυτοκαλλιέργεια ρυθμίζεται, επιτρέπονται μικρής κλίμακας καλλιέργειες για συλλόγους, ενώ οι ασθενείς λαμβάνουν το φυσικό φάρμακο κάνναβη σε όποια μορφή και με όποιο τρόπο και μέσο το επιθυμούν.

Δεν ανακαλύπτουμε τον τροχό…

Σε Καναδά, ΗΠΑ, Αυστραλία, Ουρουγουάη, Ισπανία, Ιταλία, Γερμανία και σε πολλές άλλες Ευρωπαϊκές χώρες έχουν γίνει σημαντικά βήματα προόδου, όχι μόνο για τις επιχειρήσεις, αλλά κυρίως για τους ασθενείς και τους χρήστες.

Η Κάνναβη είναι ένα φυτό με χιλιάδες χρήσεις και πρέπει να ρυθμιστεί νόμιμα στο σύνολό του, αλλιώς μεγάλα τμήματα της κοινωνίας που χρησιμοποιούν κάνναβη (τουλάχιστον το 12% του πληθυσμού) μένουν εκτεθειμένα στα πλοκάμια του οργανωμένου εγκλήματος και των διεφθαρμένων πολιτειακών παραγόντων που το συντηρούν.
Όσοι εξακολουθούν και υποστηρίζουν την απαγόρευση της Κάνναβης καταλήγουν να δουλεύουν προς όφελος του οργανωμένου εγκλήματος και εις βάρος των ασθενών και των πολιτών. Το πολιτικό κόστος είναι πλέον στις δικές τους πλάτες και όχι όσων ζητούν επιτέλους μια υπεύθυνη ρύθμιση.

Απαιτούμε:

- Να σταματήσουν οι συλλήψεις ασθενών και χρηστών Κάνναβης, αλλά και παραγωγών και διανομέων προϊόντων βιομηχανικής κάνναβης.

- Αποποινικοποίηση της κατοχής Κάνναβης για προσωπική χρήση.
Νόμιμη και υπεύθυνη ρύθμιση της Κάνναβης για όλους τους ασθενείς και όλους τους ενήλικες πολίτες αυτής της χώρας.

- Απρόσκοπτη συνταγογράφηση της Κάνναβης από όλες τις ειδικότητες ως πρώτη θεραπευτική επιλογή σε όλες τις μορφές της, ακόμα και για παιδιά, καθώς και κάλυψη από τα ασφαλιστικά ταμεία.

- Θέσπιση των ιατρικών και κοινωνικών λεσχών κάνναβης και της συλλογικής μη-κερδοσκοπικής καλλιέργειας μικρής κλίμακας.

- Νομιμοποίηση της οικιακής καλλιέργειας συγκεκριμένων αριθμών φυτών για προσωπική χρήση.

- Δημιουργία ανεξάρτητης αρχής, του Εθνικού Οργανισμού Κάνναβης που θα αναλάβει και θα συντονίσει όλες τις αρμοδιότητες όλες τις χρήσεις της κάνναβης (ιατρική, βιομηχανική, ευφορική) από τα εμπλεκόμενα Υπουργεία. Είναι άλλωστε υποχρέωση που προκύπτει από την Συνθήκη του ΟΗΕ για τις ναρκωτικές ουσίες.

- Άμεση ανακατηγοριοποίηση της Κάνναβης από την κατηγορία Β στην κατηγορία Δ των ουσιών και διανομή από αδειοδοτημένα σημεία πώλησης στους ενήλικους πολίτες που το επιθυμούν».


topontiki

ΦΩΤΟ - Άνδρας πιάνεται επ’ αυτοφώρω να βιντεοσκοπεί κάτω από τη φούστα μιας κοπέλας

Άνδρας πιάνεται επ’ αυτοφώρω να βιντεοσκοπεί κάτω από τη φούστα μιας κοπέλας (pics)
Ένας άλλος επιβάτης, τράβηξε τον εν λόγω άνδρα επίσης σε βίντεο, την ώρα που βιντεοσκοπούσε, στην πόλη Bishan
Ένας άνδρας συνελήφθη στο Σιδηροδρομικό Σταθμό στη Σιγκαπούρη, επειδή βιντεοσκοπούσε κάτω από τη φούστα μίας γυναίκας σε μια κυλιόμενη σκάλα, σύμφωνα με αναφορές.
Ένας άλλος επιβάτης, τράβηξε τον εν λόγω άνδρα επίσης σε βίντεο, υποτίθεται την ώρα που βιντεοσκοπούσε, στην πόλη Bishan, χθες.
Ισχυρίστηκε ότι ο ύποπτος, 27 ετών, προσπαθούσε να χρησιμοποιήσει το πορτοφόλι του για να κρύψει τι έκανε, αλλά ο άλλος επιβάτης είδε το κόκκινο κουμπί εγγραφής βίντεο.

“Ο άνδρας βρισκόταν πίσω από το κορίτσι, ήταν προφανές ότι την ακολουθούσε”, δήλωσε ο κ. Hakim, επίσης 27 ετών, στους Straits Times .
“Η [κυλιόμενη σκάλα] δεν ήταν γεμάτη … Ήταν μια γραμμή [ανθρώπων] στα αριστερά, αλλά πήγε ακριβώς πίσω από την κυρία”.
Καθώς η γυναίκα κατευθύνθηκε προς τα τρένα, ο κ. Hakim είπε ότι ακολούθησε τον ύποπτο και τον ρώτησε για το βίντεο.
Ο ύποπτος το αρνήθηκε, αλλά ο Hakim φέρεται να βρήκε το υλικό μετά το ξεκλείδωμα του τηλεφώνου του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πήγε τον άνθρωπο στο γραφείο έκδοσης εισιτηρίων που κάλεσε την Διοίκηση Ασφάλειας των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς.
Έγινε γνωστό ότι έχουν κατασχέσει το τηλέφωνο και ψάχνουν μέσα από το κλειστό κύκλωμα στο σταθμό για να βρουν τι έχει συμβεί.

ΤΡΑΓΙΚΟ - Διαμελίστηκε 40 χρονος αγρότης στη Μεσσήνη

Τραγικό θάνατο βρήκε το πρωί του Σαββάτου, ένας αγρότης ηλικίας περίπου 40 ετών στη Μεσσήνη.Πιο συγκεκριμένα, ο άτυχος αγρότης για άγνωστο μέχρι στιγμής λόγο, χτυπήθηκε από μηχανή «πατατοεξαγωγέα», και βρήκε ακαριαίο θάνατο καθώς διαμελίστηκε.
Το δυστύχημα συνέβη γύρω στις 10:30 π.μ. το πρωί, σε πατατοχώραφο στην περιοχή της Μπούκας στην Μεσσήνη
Όπως είναι φυσικό, η είδηση έχει συγκλονίσει την ευρύτερη περιοχή του Δήμου Μεσσήνης.
Έρευνα για τα αίτια του θανάτου του νεαρού, διεξάγει η Aστυνομική διεύθυνση Μεσσηνίας

Φάε αυτό και δεν θα σε τσιμπήσει ούτε ένα κουνούπι φέτος

Ο τελευταίος μήνας της άνοιξης είναι εδώ και σιγά-σιγά θα έρθει και το καλοκαίρι με τα «μικροπροβληματάκια» του.
Ένα από αυτά είναι και η εμφάνιση των κουνουπιών -που έχει ήδη αρχίσει- και ενοχλεί πολύ κόσμο. Δείτε τι μπορείτε να κάνετε για να μην σας πλησιάζουν καν.
Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας τα κουνούπια ευθύνονται για τον θάνατο περισσοτέρων από 1 εκατομμύριο ανθρώπων πράγμα που τα καθιστά τα πιο θανατηφόρα «ζώα» του πλανήτη.
Ένας από τους πιο επικίνδυνους ιούς αυτή τη στιγμή είναι ο ιός Ζίκα ο οποίος αποτελεί παγκόσμιο κίνδυνο και μεταδίδεται μέσω των κουνουπιών.
Τι μπορείτε, όμως, να κάνετε για να μην σας πλησιάζουν καν τα πιο ενοχλητικά έντομα του πλανήτη;
Η λύση βρίσκεται στην βιταμίνη Β1 την οποία οι άνθρωποι χρησιμοποιούν για να απομακρύνουν τα κουνούπια εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Επομένως, δεν πρόκειται για κάποια καινούργια μόδα αλλά για ένα tip που είναι γνωστό σε όλους -τους παλιούς τουλάχιστον- και τώρα ήρθε ο καιρός να το μάθετε και εσείς.
Υπάρχουν δύο τρόποι για να παίρνετε καθημερινά τη συγκεκριμένη βιταμίνη. Ο ένας είναι βάζοντας ένα συμπλήρωμα βιταμίνης Β1 (ή αλλιώς θειαμίνης) στην διατροφή σας (η ημερήσια συνιστώμενο ποσότητα είναι 20-25 mg, 3 φορές την ημέρα). Ο δεύτερος είναι να αρχίσετε να καταναλώνετε τροφές που περιέχουν αυτή τη βιταμίνη. Τέτοιες τροφές είναι το λάχανο, το μπρόκολο, το κουνουπίδι, οι ξηροί καρποί, η μαγιά μπύρας και οι ηλιόσποροι.
Όσο για το πού αλλού βοηθάει η βιταμίνη Β1; Η βιταμίνη Β1 χρειάζεται για τα μαλλιά, το δέρμα, τα μάτια και το συκώτι. Βοηθάει στη σωστή λειτουργία του εγκεφάλου, της καρδιάς και του νευρικού συστήματος.


spirossoulis.com

ΒΙΝΤΕΟ - Οπαδός χουφτώνει αθλητικογράφο και αυτή του φέρνει το μικρόφωνο… «καπέλο»

Τεράστιο κύμα αλληλεγγύης έχει προκαλέσει ένα βίντεο που δείχνει αθλητικογράφο να αντιδρά με επικό τρόπο εναντίον οπαδού που τη θώπευσε με προκλητικό τρόπο ζωντανά «στον αέρα» τηλεοπτικής εκπομπής στο Μεξικό.
Στο βίντεο βλέπουμε τη δημοσιογράφο να είναι περιτριγυρισμένη από οπαδούς, όταν ένας από αυτούς την άγγιξε με προκλητικό τρόπο, προκαλώντας την έντονη και… επική αντίδρασή της, καθώς αποφάσισε να τον χτυπήσει με το μικρόφωνο που κρατούσε.
«Η διαφορά είναι ότι μου συνέβη κατά τη διάρκεια ζωντανής μετάδοσης στην τηλεόραση και αποφάσισα να υπερασπιστώ τον εαυτό μου. Η αντίδρασή μου ήταν που έκανε το γεγονός viral», αναφέρει η ίδια.
Το βίντεο πλέον κάνει τον γύρο όλου του κόσμου και πολλοί είναι αυτοί που εκφράζουν την υποστήριξή τους στη δημοσιογράφο.

Δ.Σειρηνάκης: «Το 60% της showbiz έχει περάσει από το γραφείο και από γυρίσματα»

Αν μιλούσα θα γινόταν πανικός, γιατί ανάμεσα τους είναι μέχρι και ...βουλευτές !
 
Λίγο πριν τα Όσκαρ του πορνό, ο ένας και μοναδικός παραγωγός και σκηνοθέτης ερωtικών ταινιών στην Ελλάδα, Δημήτρης Σειρηνάκης, μιλάει για όλα στο Down Town και τη Νάνσυ Φαφούτη.
 Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει η απάντηση που δίνει στην ερώτηση αν είναι σε επικοινωνία με Έλληνες celebrities.
«Με πολλούς. Το 60% της showbiz έχει περάσει από το γραφείο και από γυρίσματα. 
Αν μιλούσα θα γινόταν πανικός, γιατί ανάμεσα τους είναι μέχρι και βουλευτές. 
Και ποιος δεν θα ήθελε να δει πώς γυρίζεται μία ταινία πορνό, ακόμα και από περιέργεια;», αναφέρει ο Δημήτρης Σειρηνάκης.

Η "επιδημία" της μοναξιάς εξαπλώνεται...

Η «Generation Z» ή αλλιώς post-millenials είναι αυτή η γενιά που νιώθει περισσότερη μοναξιά από όλες τις άλλες. 

Η μοναξιά είναι μια ψυχοσωματική κατάσταση που δεν κοιτά ηλικίες και δεν κάνει διακρίσεις.
Ωστόσο, από ότι φαίνεται οι γενιές των ανθρώπων έχουν διαφορετική σχέση με τη μοναξιά.
Μια νέα έρευνα έρχεται για να μας αποκαλύψει ποια γενιά είναι η πιο μοναχική.
Συγκεκριμένα, έρευνα που διεξήχθη από την ασφαλιστική εταιρία υγείας Cigna, εξέτασε 20.000 Αμερικανούς από 18 ετών και πάνω. 
Η νεότερη ομάδα, ηλικίας 18-22, βρέθηκε ότι νιώθει πιο αποκομμένη από τις μεγαλύτερες γενιές, ακόμα και από αυτή των 72 ετών και πάνω.
Η «Generation Z» ή αλλιώς post-millenials είναι αυτή η γενιά που νιώθει περισσότερη μοναξιά από όλες τις άλλες.
Η γενιά αυτή αποτελείται από τους ανθρώπους που έχουν γεννηθεί από τα μέσα του ‘90 έως τα μέσα του 2000 (1995-2005) και ακολουθεί αυτή των millenials.
Ακόμη, όσον αφορά στην έρευνα, σχεδόν το μισό των Αμερικανών που μελετήθηκαν (46%) είπαν ότι νιώθουν μοναξιά μερικές φορές ή πάντα και ένας στους τέσσερις ότι κανείς δεν τους καταλαβαίνει.
Η μελέτη αναφέρει ότι ο λόγος έχει να κάνει με την έλλειψη φυσικών δεσμών. Οι μισοί που δεν είχαν ποτέ αλληλεπίδραση από κοντά έχουν κακή υγεία σε σχέση με το 12% που είχε προσωπικές σχέσεις.
Ο πρόεδρος και CEO της Cigna, David Cordani αναφέρει:
«Πρέπει να αλλάξουμε αυτή τη μόδα με την αναμόρφωση της συζήτησης για την ψυχική ευεξία και την ζωτικότητα, σχετικά με την ψυχοσωματική σύνδεση. Όταν το σώμα και το μυαλό λειτουργούν ως ένα, έχουμε δυνατά αποτελέσματα».
Δισεκατομμύρια άνθρωποι στον κόσμο έχουν πρόσβαση στα social media, καθιστώντας την σύγχρονη κοινωνία την πιο συνδεδεμένη που έχει υπάρξει. Κι όμως, η επιδημία της μοναξιάς εξαπλώνεται στον κόσμο.
Οι στατιστικές δείχνουν ότι 2,4 εκατομμύρια άνθρωποι στο Ηνωμένο Βασίλειο αντιμετωπίζουν χρόνια μοναξιά. Αυτό μπορεί να ανεβάσει τα επίπεδα των στρεσογόνων ορμονών και φλεγμονών, που αυξάνει τον κίνδυνο των καρδιαγγειακών νόσων, αρθρίτιδας, διαβήτη και άνοιας.
Η κοινωνική απομόνωση συνδέεται με την επιδείνωση της ψυχικής και σωματικής υγείας. Οι άνθρωποι που δεν είχαν σημαντικούς κοινωνικούς κύκλους ήταν έξι φορές πιο πιθανό να δέχονται ιατρικές συμβουλές.


bovary.gr

Μόνο το «πεζοδρόμιο» θα πλήξει τον ΣΥΡΙΖΑ

Πολλές καρδίες ευφράνθησαν τελευταίως, βλέποντας την ορατή απόκλιση στις δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, σχετικά με την μεταμνημονιακή πορεία της χώρας. 
Λαμπρή καθαρή έξοδο υπόσχεται ο Αλέξης, θαμπή, αυστηρώς επιτηρούμενη ο Ευκλείδης. 
Κάποιοι προσπαθούσαν να ψηλαφήσουν και να μετρήσουν το άνοιγμα του ρήγματος, για να προβλέψουν εάν θα είναι σεισμογενές, φτάνοντας έως και την αποκαθήλωση του υπουργού Οικονομικών.
Κατά την ταπεινή μας γνώμη θα συνιστούσαμε να γίνουν… πέτρες οι ευφρανθείσες καρδίες, γιατί ουδέν το σοβαρόν συμβαίνει. 
Οι «χαρούλες» και τα ανέκδοτα κατά τις επισκέψεις  Ευκλείδη στο Μαξίμου με τον Τσίπρα και το περιβάλλον του, καλά κρατούν. 
Αυτό που εκδηλώνεται είναι μία διαφορά στην κουλτούρα της συμπεριφοράς.
Ο μεν πρωθυπουργός  εθισμένος στο κομματικό τερτίπι, όπου το ψέμα είναι ένα εκ των εργαλείων δράσης, μετέφερε την
κουλτούρα αυτή και στον πρωθυπουργικό λόγο - πολύ περισσότερο που εξ ιδιοσυστασίας δεν ορρωδεί στην ηχηρή προβολή ισχυρισμών που είναι κατάφωρα αβάσιμοι  –  όπως εν προκειμένω της καθαρής εξόδου. Ο άλλος, αστός αγγλοσαξονικής κουλτούρας, ενσωματωμένος σε ευρωπαϊκό περιβάλλον, σεμνύνεται να επιδοθεί σε μεγαλοστομίες που σε πέντε μήνες θα αποδειχτούν φρούδες και θα τον εκθέσουν (εκτέθηκε ήδη με το αφορολόγητο). Πέραν αυτού, ουδέν.
Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι συμπαγής  και θα είναι όσο θα διατηρεί την εξουσία, παρότι θα τροφοδοτεί την ειδησεογραφία με τα εσωτερικά του κατά την μεταμνημονιακή εποχή, δίνοντας την εικόνα ότι σπαράσσεται. 
Μπορεί να δείχνει ότι σπαράσσεται αλλά δεν θα καταρρέει εσωτερικά.  
Απλώς η αριστερή του τάση, όπως σχηματοποιείται στους «53», μετά την έξοδο από τη βάσανο του - δικού τους, μην ξεχνιόμαστε – μνημονίου, θα είναι πιο επιτακτική στις απαιτήσεις της για εφαρμογή «αριστερής πολιτικής». Το πώς εκλαμβάνουν την αριστερή πολιτική είναι αδιευκρίνιστο. Το πάγιο αριστερό αίτημα «λεφτά για το λαό» δεν θα ευοδωθεί γιατί λεφτά δεν θα υπάρχουν, αφού και γιατί η ανάπτυξη - τη ευθύνη τους - ήταν λυμφατική, ενώ οι τρίμηνοι έλεγχοι θα καραδοκούν. Το πολύ πολύ να ξαναδώσουν σε τμήματα του φτωχοποιημένου πληθυσμού κάποιο επίδομα ελεημοσύνης και ντροπής – ντροπής γιατί θα το βαφτίζουν αριστερή πολιτική.
Μόνο σε άλλα δύο θέματα ο αριστερή πτέρυγα έχει δείξει ευκρινώς τις θέσεις της. Στο  μεταναστευτικό, στο οποίο απαιτούν πιο γρήγορες στο ρυθμό, και περισσότερες στον αριθμό, θετικές αποφάσεις για άσυλο (και περισσότερες ελληνοποιήσεις). Αυτό την στιγμή που και η Τασία – επιφανές μέλος τους – η οποία άνοιξε διάπλατα τις πόρτες για να μπουν και να λιαστούν, έδειξε χθες στη Βουλή σημεία μεταμέλειας (συνήλθε και αυτή από την παρατεταμένη εφηβεία και κατάλαβε τα προβλήματα που δημιούργησε).
Η άλλη θέση τους είναι η αστυνομική καταστολή που θεωρούν ότι καταδυναστεύει την ελληνική κοινωνία! Από πολιτική Παιδεία θεωρούν κάθε αστυνομική δράση για την προστασία της κοινωνικής ευνομίας και ευταξίας ως καταστολή. Αυτό φυσικά το αναιρούν όταν πρόκειται τα ΜΑΤ  να προστατεύσουν τον πρωθυπουργό τους στη Μυτιλήνη και την Ηρώδου του Αττικού.
Τελείωσε ο μύθος  
Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει πλέον ελπιδοφόρο αφήγημα, και το γνωρίζουν. Γι αυτό καταφεύγουν στα ήδη γνωστά, τα οποία θα βαρεθούμε να τα ακούμε κατά την μακρόχρονη προεκλογική περίοδο στην οποία έχουμε μπει: Μαρινάκης,  Μαρέβα, ή ΚΕΕΛΠΝΟ. Τα σαράντα χρόνια που «κατέστρεψαν τη χώρα» έχουν ξεθωριάσει λίγο ως επιχείρημα, αφενός γιατί υπερκαταναλώθηκε, αφετέρου  γιατί οι άνω των 30 θυμούνται και συγκρίνουν το τώρα με το τότε.  
Γι αυτό  και «αριστεροί ψάλτες» κάνουν καταβύθιση στο χρόνο, αναδιφούν παλιά γεγονότα τα οποία θα έπρεπε να ανήκουν στην αρμοδιότητα των ιστορικών και μόνο, και τα επαναφέρουν ως σύγχρονα  επιχειρήματα πολιτικής αντιπαράθεσης – πχ τι έγινε το 49, τι έγινε το 56 με το τριφασικό εκλογικό σύστημα, ή τι έγινε το 61 (γιατί ως γνωστόν για τις εκλογές «βίας και νοθείας» ευθύνεται  η τωρινή ηγεσία της ΝΔ).
Τρέμουν το «πεζοδρόμιο»
 Πάντως, προς επίρρωσιν, η αχίλλειος πτέρνα του  ΣΥΡΙΖΑ  δεν είναι η αντιπολίτευση. 
Γνωρίζει ότι θα χάσει στις εκλογές, αλλά και ξέρει να πολώνει το κλίμα με μαχητικό λόγο που συχνά εγγίζει τη ρητορική του μίσους, προκειμένου να συγκρατήσει αξιόλογο εκλογικό ποσοστό. 
Η αχίλλειος πτέρνα  -  και εδώ το έχουμε ξαναγράψει - είναι οι λαϊκές αντιδράσεις, τις οποίες όμως η αντιπολίτευση δεν μπορεί να τροφοδοτήσει. 
Η ΝΔ από νοοτροπία, το ΠΑΣΟΚ από πολιτική και οργανωτική  εξασθένιση.
Αυτός ήταν ο λόγος που τρόμαξε τον πρωθυπουργό και έκανε λόγο για ετερόκλητο όχλο στο συλλαλητήριο για το Σκοπιανό. 
Αυτός ήταν ο λόγος που τάραξε τον ΣΥΡΙΖΑ για τις κινητοποιήσεις της Μυτιλήνης, με αποτέλεσμα αυτοί, οι κατεξοχήν «αγωνιστές του πεζοδρομίου (το γράφουμε με θετική έννοια) να μιλούν για…  μη εποικοδομητικές κινητοποιήσεις και να θέτουν ζήτημα «έννομης τάξης» («εννόμου τάξεως» το έλεγαν κάποτε αυτοί που κυνηγούσαν τους πατεράδες τους ). 
Οσο για τους πολίτες που διαδήλωσαν ήταν «φασιστοειδή» κατά τον κυβερνητικό βουλευτή Γ. Πάλλη, ενώ η κυρία Φ. Βάκη είδε μόνο νεοαφασιστικούς κύκλους στη Μυτιλήνη.
Το πεζοδρόμιο  ήταν ο προνομιακός χώρος του ΣΥΡΙΖΑ και μέτρο κρίσης της λαϊκής αποδοχής μιας κυβέρνησης. Γι αυτό και ο πρωθυπουργός ρωτούσε με την έπαρση της αυτοπεποίθησης ,κάποτε: «είδατε κανέναν να διαδηλώνει εναντίον μου;».
Να που είδαμε. Ηταν μαζικό αλλά τοπικό. 
Αν γίνει μαζικό και κεντρικό, τότε μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ  θα αποσταθεροποιηθεί.
 
Γ. Σιδέρης-liberal.gr

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου