3.10.15

ΔΕΙΤΕ .."Λίρα εκατό " οι προβλέψεις του Νίκου Φλαούνα για τις εκλογές !!!

ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ ..."ΛΙΡΑ ΕΚΑΤΟ" ΠΟΥ ΘΑ ΕΛΕΓΕ ΚΑΙ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ !!! 

ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ τον  συνταξιούχο δημοσιογράφο  Νίκο Φλαούνα, 3 ημέρες πριν τις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου 2015, να δίνει το δικό του ρεπορτάζ...
Το οποίο έμοιαζε περισσότερο με ... επιθυμία αφού οι "προβλέψεις" του τελικά ήταν εκτός πραγματικότητας.

ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΚΑΙ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΕΚΛΟΓΙΚΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ....ΝΙΚΟ ΦΛΑΟΥΝΑ !!! 

ΠΟΛΥ ΓΕΛΙΟ: Ο Βασίλης Λεβέντης και…η τσόντα!! (Σπάνιο βίντεο)

Δείτε το “σπάνιο” βίντεο με το Βασίλη Λεβέντη…

makeleio.gr

Η Όλγα και τ' αγόρια της...

Κομψή και ευδιάθετη

Ιδιαίτερα ευδιάθετη - εκτός από καλοντυμένη - εμφανίστηκε η Όλγα Κεφαλογιάννη στην ορκωμοσία της νέας Βουλής

Η ενδυματολογική επιλογή της ήταν ένα λιτό, λευκό φόρεμα, το οποίο συνδύαζε με ένα επίσης λιτό χρυσό κολιέ και οπως ήταν φυσικό "κέντρισε" για άλλη μια φορά το ενδιαφέρον των φωτογράφων τους οποίους δεν δίστασε να πειράξει, με αφορμή και το γεγονός ότι προσερχόμενη στη Βουλή είχε κοντά της τους συναδέλφους της Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, Σταύρο Καλαφάτη, Θεόδωρο Καράογλου και ΒασίληΚικίλια.

 «Βγάλτε με μια φωτογραφία με τα αγόρια μου!», έσπευσε να κάνει την ...παραγγελιά, προκαλώντας το γέλιο στους παρευρισκόμενους

Η απρέπεια έκοψε τα...μέλια Γιάννας και Αλέξη

Τα αποκαλυπτικά σχόλια στην πτήση προς Αθήνα

Στις χαλαρές στιγμές βγαίνουν οι καλύτερες ειδήσεις.
 Ηταν κατά τις 10 το βράδυ (ώρα Νέας Υόρκης, 5 το πρωί στην Αθήνα) όταν ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας και η σύντροφός του Μπέτυ Μπαζιάνα επιβιβάζονταν στο πρωθυπουργικό Gulfstream για επιστροφή στην Αθήνα μετά από 7 μέρες παραμονής στην αμερικανική μεγαλούπολη. Μαζί τους επιβιβάστηκαν και ο υπουργός Οικονομίας Γ. Σταθάκης, η κυβερνητική εκπρόσωπος Ολγα Γεροβασίλη, ο διπλωματικός σύμβουλος Ευ. Καλπαδάκης, οι γραμματείς του Πρωθυπουργού Αλίκη και Δανάη, ο έτερος διπλωματικός του σύμβουλος Τάκης Παυλόπουλος  και δύο αστυνομικοί της φρουράς του Πρωθυπουργού. Από την αποστολή απουσίαζε ο Ν. Παππάς, ο οποίος επέστρεψε στην Αθήνα δύο ημέρες νωρίτερα.

Η ώρα ήταν προχωρημένη, όλοι δήλωναν κατάκοποι από την κούραση και έπεσαν για... ύπνο. Εννέα ώρες ταξίδι όμως δεν σημαίνει ότι πέρασαν μόνο με ύπνο όπως αποκαλύπτει ο Βηματοδότης.
 Γιατί κάποια στιγμή ο κ. Τσίπρας ξύπνησε και είχε όρεξη και για κουβέντα και για φαγητό. Του σέρβιραν μακαρόνια με κόκκινη σάλτσα και βασιλικό, η κυρία Μπαζιάνα δεν πήρε τίποτε και συνέχισε τον ύπνο της και η κυρία Γεροβασίλη  πήρε μοσχαράκι κοκκινιστό με πουρέ. Εγινε καταρχήν μια ανασκόπηση της επίσκεψης Τσίπρα στη Νέα Υόρκη και των επαφών που είχε και ο Πρωθυπουργός εμφανίστηκε απόλυτα ικανοποιημένος, τόσο επειδή έθιξε το χρέος όσο και από τη συνάντηση που είχε με ξένους ηγέτες και κυρίως με τον αμερικανό υπουργό Εξωτερικών Τζον Κέρι. Μάλιστα η κυρία Γεροβασίλη που ήταν παρούσα στη συνάντηση υπενθύμισε (ενώ το αεροσκάφος βρισκόταν ακόμη πάνω από τον Ατλαντικό) τα θερμά λόγια που είπε ο αμερικανός υπουργός στον κ. Τσίπρα, ότι πόσο πολύ τον θαυμάζει, ότι τον παρακολουθεί, ότι είναι πολύ δυναμικός, ότι εντυπωσίασε τους Αμερικανούς με το δημοψήφισμα, κάνοντας για άλλη μία φορά τον κ. Τσίπρα να χαμογελάσει από ικανοποίηση.
Και εκεί βγήκαν οι ειδήσεις. Τόσο ο κ. Τσίπρας όσο και οι συνεργάτες του θυμήθηκαν το τελευταίο γεύμα που είχαν με τους ομογενείς και την «απρέπεια» (έτσι ακριβώς τη χαρακτήρισαν) της Γιάννας Αγγελοπούλου. Ως εκείνη την ώρα οι σχέσεις Τσίπρα - Γιάννας εξελίσσονταν ομαλά αλλά, όπως αποδείχθηκε, χάλασαν την τελευταία στιγμή. Εμαθα ότι καθόλου δεν άρεσε στον κ. Τσίπρα η επισήμανση της κυρίας Αγγελοπούλου ενώπιον ομογενών και του Αρχιεπισκόπου Αμερικής κ. Δημητρίου ότι με δική της παρέμβαση προσκλήθηκε ο Πρωθυπουργός στο δείπνο. Της ξέφυγε; Το είπε επίτηδες; Κανείς μέσα στο αεροπλάνο δεν μπορούσε να δώσει εξήγηση, αλλά ήταν φανερό ότι αυτό ενόχλησε σφόδρα τον κ. Τσίπρα. Αυτός ήταν και ο λόγος που η κυρία Γεροβασίλη αναγκάστηκε (μέσω ενός non-paper) να διευκρινίσει ότι τα έξοδα του Πρωθυπουργού στη Νέα Υόρκη δεν τα έκανε η κυρία Αγγελοπούλου και ότι ο κ. Τσίπρας μετέβη εκεί με το... πρωθυπουργικό αεροπλάνο. Κατά τ' άλλα, η συζήτηση συνεχίστηκε με τις επαφές που είχε ο Γ. Σταθάκης (που στο μεταξύ ξύπνησε) με την Κριστίν Λαγκάρντ και τις παραινέσεις του κ. Τσίπρα να μην υπάρξουν καθυστερήσεις στο πρόγραμμα και με την κυρία Γεροβασίλη να παρατηρεί ότι «Σταθάκης και Λαγκάρντ έχουν πλέον μια καλή σχέση».
Με τόσες ώρες πτήσης μαθαίνει κανείς πολλά. Μαθαίνει για παράδειγμα-λέει ο Βηματοδότης- ότι ο κ. Τσίπρας έβγαλε εκατοντάδες selfies στον δρόμο με Ελληνοαμερικανούς, με Αμερικανούς, με πολλά κορίτσια και με... Κινέζους. Οι Κινέζοι φάνηκαν να είχαν ιδιαίτερη προτίμηση στον έλληνα πρωθυπουργό και όπου τον συναντούσαν ζητούσαν να φωτογραφηθούν μαζί του. Οτι κανείς δεν πρόλαβε να κάνει ψώνια. Μάλιστα έμαθα ότι η κυρία Γεροβασίλη ήθελε να πάρει κάτι για τα παιδιά της αλλά ήταν τόσο φορτωμένο το πρόγραμμα που δεν πρόλαβε. Οτι ο Αρχιεπίσκοπος δώρισε στον κ. Τσίπρα ένα αντίγραφο συνθήκης με ένα μελανοδοχείο και πολλά άλλα.
Α και να μην ξεχάσω. Οι συνεργάτες του Πρωθυπουργού τού χορήγησαν νυχτερινή άδεια:  Μια νύχτα στη Νέα Υόρκη με την Μπέτυ. Ετσι το ζεύγος «απέδρασε» (με διακριτική συνοδεία της φρουράς) σε ένα μπαράκι στο Μανχάταν όπου απόλαυσαν live τζαζ μουσική αλλά και country τραγούδια.

Αυτή είναι η λίστα - φωτιά με τις 48 πρώτες ανατροπές στη ζωή μας


Αυτή είναι η λίστα - φωτιά με τις 48 πρώτες ανατροπές στη ζωή μας

Αλλάζουν και μάλιστα άμεσα τα πάντα στη ζωή μας μετά την εφαρμογή των πρώτων 48 προαπαιτούμενων που αποφασίστηκαν μεταξύ κυβέρνησης και δανειστών ώστε να ξεκλειδώσει η πρώτη δόση των 2 δισ. από τα 3 δισ. Το οριστικό πράσινο φως θα δοθεί από το Eurogroup της Δευτέρας και η κυβέρνηση πρέπει να τρέξει για να υλοποιήσει ολες τις δεσμεύσεις.
Ο κατάλογος των προαπαιτουμένων, περιλαμβάνει παρεμβάσεις στο ασφαλιστικό, για τα κόκκινα δάνεια αλλά, οριστικοποίηση της πώλησης των περιφερειακών αεροδρομίων, σχέδιο για την επέκταση της χρήσης καρτών, ολοκλήρωση των ιδιωτικοποιήσεων του ΤΑΙΠΕΔ, άνοιγμα του επαγγέλματος του φαρμακοποιού, αλλαγές στον Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας που σχετίζονται με τα πρόστιμα για τη φοροδιαφυγή, αλλαγές στο ποινικό πλαίσιο για τη φοροδιαφυγή και την απάτη σε βάρος του Δημοσίου, δράσεις για την αντιμετώπιση του λαθρεμπορίου καυσίμων, η επέκταση των ανώτατων ορίων επιστροφών για διαγνωστικές εξετάσεις- ιδιωτικές κλινικές- φάρμακα, η νομοθετική έγκριση της αναδιάρθρωσης του ΟΑΣΑ, μέτρα για την επίσπευση των φορολογικών δικών, η αναθεώρηση των τιμολογίων της ΔΕΗ βάσει κόστους κ.λ.π.
Eφόσον υλοποιηθεί η πρώτη δέσμη των προαπαιτουμένων και εκταμιευτούν τα 2 δισ. ευρώ, θα ακολουθήσει ένα δεύτερο πακέτο μεταρρυθμίσεων, το οποίο θα πρέπει να συμφωνηθεί εντός του μήνα, ώστε να υλοποιηθεί επίσης μέχρι τις αρχές Νοεμβρίου και να εκταμιευθεί η επόμενη υποδόση, ύψους 1 δισ. ευρώ.
Τα 48 προαπαιτούμενα
Ολόκληρος ο κατάλογος, όπως παρουσιάζει σήμερα η naftemporiki.gr, έχει ως εξής:
1. Ολοκλήρωση της στρατηγικής για το χρηματοπιστωτικό σύστημα (εξομάλυνση της ρευστότητας και των όρων πληρωμής και ενίσχυση των τραπεζικών κεφαλαίων, ενίσχυση της διακυβέρνησης και αντιμετώπιση του προβλήματος των μη εξυπηρετούμενων δανείων). Η στρατηγική αυτή, βάσει του μνημονίου, θα περιλαμβάνει σχέδια σχετικά με τις ξένες θυγατρικές των ελληνικών τραπεζών σύμφωνα με τα προγράμματα αναδιάρθρωσής τους που έχουν εγκριθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και θα έχει ως στόχο την προσέλκυση διεθνών στρατηγικών επενδύσεων στις τράπεζες και την επιστροφή τους σε ιδιωτικό ιδιοκτησιακό καθεστώς μεσοπρόθεσμα.
2. Η Τράπεζα της Ελλάδας  θα κάνει όλες τις απαιτούμενες ενέργειες για να υιοθετηθεί ο Κώδικας Δεοντολογίας.
3. Ολοκλήρωση του μεσοπρόθεσμου προγράμματος τεχνικής βοήθειας σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
4. Θέσπιση νέων ποινικών νομικών διατάξεων για τη φοροδιαφυγή και την απάτη, προκειμένου να τροποποιηθεί ο ειδικός ποινικός Νόμος 2523/1997 καθώς και για να αντικατασταθεί το άρθρο 55 παράγραφοι 1 και 2 του ΚΦΔ, με σκοπό, μεταξύ άλλων, τον εκσυγχρονισμό και τη διεύρυνση του ορισμού της φορολογικής απάτης και της φοροδιαφυγής σε όλους τους φόρους. Θα πρέπει να καταργηθούν όλα τα πρόστιμα του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων,
 συμπεριλαμβανομένων και εκείνων που επιβάλλονται βάσει του νόμου 2523/1997.
5. Θέσπιση κατάλληλων ποινών για τις απλές παραβάσεις του κώδικα βιβλίων και στοιχείων. Η μη έκδοση ή η ανακριβής έκδοση αποδείξεων λιανικής πώλησης θα αντιμετωπίζεται ως απλή αλλά σοβαρή παράβαση της διαδικασίας για τον ΦΠΑ.
6. Υπογραφή της υπουργικής απόφασης για την επέκταση του έμμεσου μητρώου τραπεζικών συναλλαγών ώστε να παρέχεται το ιστορικό συναλλαγών σε βάθος 10 ετών.
7. Εκδοση υπουργικής απόφασης για τη μεταφορά του προσωπικού του ΣΔΟΕ στη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων.
8. Επεξεργασία σε συνεργασία με την Τράπεζα της Ελλάδος και τον ιδιωτικό τομέα, κοστολογημένου σχεδίου για την προώθηση και τη διευκόλυνση της χρήσης ηλεκτρονικών πληρωμών και τη μείωση της χρήσης μετρητών.
9. Ψήφιση συμπληρωματικής νομοθεσίας για το Δημοσιονομικό Συμβούλιο.
10. Προώθηση νομοθεσίας για την αναβάθμιση του οργανικού νόμου για τον προϋπολογισμό (θέσπιση πλαισίου για τους ανεξάρτητους φορείς, σταδιακή κατάργηση των εκ των προτέρων ελέγχων από το Ελεγκτικό Συνέδριο κ.λπ.).
11. Παρουσίαση σχεδίου για την εκκαθάριση των καθυστερούμενων οφειλών, καθώς και των αιτήσεων επιστροφής φόρου και συνταξιοδότησης.
12. Συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή επί ενός σχεδίου δράσης για τις δημόσιες συμβάσεις.
13. Επέκταση των ανώτατων ορίων είσπραξης επιστροφών του 2015 για τις διαγνωστικές εξετάσεις, τις ιδιωτικές κλινικές και τα φαρμακευτικά προϊόντα στα επόμενα τρία χρόνια.
14. Προετοιμασίες για τη βαθμιαία εθνική εφαρμογή του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος (ΕΕΕ) και για τη σύσταση ενός μητρώου παροχών και την κατάρτιση στρατηγικής για να εξασφαλίζεται η ένταξη των ευάλωτων ομάδων και να αποφεύγεται η απάτη.
15. Εγκριση χάρτη πορείας για τη μεταρρύθμιση της αδειοδότησης των επενδύσεων, συμπεριλαμβανομένης της ιεράρχησης προτεραιοτήτων.
16. Δημιουργία τριών κινητών ομάδων επιβολής του νόμου με στόχο την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου.
17. Σύγκληση διυπουργικής επιτροπής χωροταξικού σχεδιασμού, με τη συμμετοχή ανεξάρτητων εμπειρογνωμόνων.
18. Εκδοση Κοινής Υπουργικής Απόφασης των υπουργών Δικαιοσύνης και Οικονομικών για τη μείωση του ποσοστού αμοιβής των συμβολαιογραφικών πράξεων για ποσά αντικειμένου συναλλαγής έως 120.000 ευρώ (σ.σ.: ο νέος συντελεστής πρέπει να είναι 0,8% από 1% που είναι σήμερα).
19. Εκ των υστέρων εκτίμηση επιπτώσεων σχετικά με επιλεγμένες μεταρρυθμίσεις που αφορούν τον ανταγωνισμό, την αδειοδότηση επενδύσεων και τον διοικητικό φόρτο.
20. Με βάση το 20ό προαπαιτούμενο, οι αρχές θα εφαρμόσουν ένα καθεστώς για το προσωρινό και μόνιμο σύστημα πληρωμών δυναμικότητας· θα τροποποιήσουν τους κανόνες της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας ώστε να αποφευχθεί η αναγκαστική λειτουργία σταθμών κάτω από το μεταβλητό κόστος τους και θα θεσπίσουν κανόνες σύμφωνα με την τελική απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας σχετικά με τον συμψηφισμό των οφειλών μεταξύ της ΔΕΗ και του διαχειριστή αγοράς -θα αρχίσουν την εφαρμογή της μεταρρύθμισης της αγοράς φυσικού αερίου με βάση το συμφωνηθέν χρονοδιάγραμμα, με παράλληλη ιεράρχηση των τιμολογίων διανομής-θα εφαρμόσουν διακοπτόμενες συμβάσεις όπως αυτές εγκρίθηκαν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή- θα αναθεωρήσουν τα τιμολόγια της ΔΕΗ βάσει του κόστους, μεταξύ άλλων αντικαθιστώντας την έκπτωση 20% για τους χρήστες υψηλής τάσης με τιμολόγια βάσει του οριακού κόστους παραγωγής, λαμβάνοντας υπ’ όψιν τα καταναλωτικά χαρακτηριστικά των πελατών που επηρεάζουν το κόστος.
21. Νομοθετική έγκριση του προγράμματος αναδιάρθρωσης του «ΟΑΣΑ - Συγκοινωνίες Αθηνών» το οποίο έχει συμφωνηθεί με τους θεσμούς.
22. Χάραξη του χάρτη πορείας για την εφαρμογή του αναθεωρημένου Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας.
23. Εκδοση Προεδρικού Διατάγματος το οποίο θα ξεκαθαρίζει τους όρους και τις λεπτομέρειες ιστοσελίδας μέσω της οποίας θα αναγγέλλονται ηλεκτρονικά οι δημοπρασίες.
24. Ενέργειες ώστε η ΕΛΣΤΑΤ να αποκτήσει πρόσβαση σε πηγές διοικητικών δεδομένων σύμφωνα με το άρθρο 17 του Νόμου 4174/2013 όπως τροποποιήθηκε με τους Νόμους 4254/2014 και 4258/2014 και το Μνημόνιο Συνεννόησης που υπεγράφη στις 17/4/2014 μεταξύ της ΕΛΣΤΑΤ, του υπουργείου Οικονομικών (ΓΓΠΣ), του γενικού γραμματέα Δημοσίων Εσόδων και του ΙΚΑ.
25. Υπαγωγή στο ETEA όλων των ταμείων επικουρικών συντάξεων και διασφάλιση ότι όλα τα επικουρικά συνταξιοδοτικά ταμεία θα χρηματοδοτούνται αποκλειστικά από ίδιες εισφορές από την 1η Ιανουαρίου 2015.
26. Σταδιακή κατάργηση της επιστροφής του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο κίνησης ντίζελ για τους αγρότες σε δύο ίσα στάδια τον Οκτώβριο του 2015 και τον Οκτώβριο του 2016.
27. Τροποποίηση των ρυθμίσεων του 2014 και του 2015 για τη σε δόσεις καταβολή οφειλών από φόρους και εισφορές κοινωνικής ασφάλισης, ώστε να αποκλείονται όσοι δεν καταβάλλουν τις τρέχουσες υποχρεώσεις, τη θέσπιση απαίτησης για τη φορολογική διοίκηση και τη διοίκηση των οργανισμών κοινωνικής ασφάλισης για τη συντόμευση της διάρκειας της ρύθμισης για όσους έχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν νωρίτερα, και την καθιέρωση επιτοκίων βάσει της ελεύθερης αγοράς, με παράλληλη παροχή προστασίας στους ευάλωτους οφειλέτες (με οφειλές κάτω των 5.000 ευρώ).
28. Εφαρμογή του νόμου για τις πρόωρες συνταξιοδοτήσεις στον δημόσιο τομέα.
29. Εφαρμογή του νόμου 3865/2010 για τον δημόσιο τομέα και επαναφορά ως ημερομηνία εφαρμογής της 1/1/2015.
30. Εκδοση όλων των υπουργικών αποφάσεων για την εφαρμογή των πρόσφατων συνταξιοδοτικών αλλαγών. Οι αποφάσεις θα πρέπει να περιλαμβάνουν πρόβλεψη ότι και οι κατώτατες συντάξεις θα πρέπει και αυτές να αποτελούν αντικείμενο περικοπής για όσους φεύγουν πρόωρα στη σύνταξη (π.χ. για όσους φεύγουν στα 62 με 15 χρόνια προϋπηρεσίας).
31. Περαιτέρω αλλαγές στην ασφαλιστική νομοθεσία ώστε να ξεκαθαριστεί ότι ακόμη και γι’ αυτούς που θα διατηρήσουν το δικαίωμα συνταξιοδότησης πριν από τα 67 με λιγότερα από 40 χρόνια προϋπηρεσίας, η περίοδος καταβολής εισφορών θα πρέπει να αυξηθεί σταδιακά στα 40 χρόνια μέχρι το 2022.
32. Ολοκλήρωση της στρατηγικής για την αντιμετώπιση του φαινομένου των «κόκκινων» δανείων.
33. Αυστηροποίηση κριτηρίων για την προστασία της πρώτης κατοικίας από τον πλειστηριασμό και προσαρμογή του νόμου για την πτώχευση των νοικοκυριών ώστε να ενσωματώσει τις προτάσεις των θεσμών.
34. Ενεργοποίηση του κυβερνητικού συμβουλίου για το ιδιωτικό χρέος.
35. Υιοθέτηση της πρότασης του ΟΟΣΑ για το άνοιγμα του επαγγέλματος του φαρμακοποιού (ιδιοκτησία φαρμακείων και από μη φαρμακοποιούς).
36. Υιοθέτηση της δεύτερης εργαλειοθήκης του ΟΟΣΑ και ειδικά των προτάσεων για τα αναψυκτικά αλλά και τα πετρελαϊκά προϊόντα.
37. Σύσταση επιτροπής για την παρακολούθηση των αλλαγών που απαιτούνται σε διυπουργικό επίπεδο ώστε να προχωρήσει η απελευθέρωση των αγορών.
38. Λήψη μη αναστρέψιμων βημάτων για την πώληση των περιφερειακών αεροδρομίων με τους υφιστάμενους όρους στον υποψήφιο αγοραστή που έχει ήδη επιλεγεί.
39. Εφαρμογή όλων των ενεργειών που έχουν συμφωνηθεί με την κυβέρνηση για την προώθηση των αποκρατικοποιήσεων που εκκρεμούν από το ΤΑΙΠΕΔ.
40. Είσπραξη των επιστροφών για το 2015 για τις διαγνωστικές εξετάσεις και τις ιδιωτικές κλινικές και αποσύνδεση των εισπράξεων επιστροφών του 2014 για τις ιδιωτικές κλινικές από τις εισπράξεις επιστροφών του 2013. Με τον καθορισμό των επιστροφών για το 2015 για τις διαγνωστικές εξετάσεις και τις ιδιωτικές κλινικές θα πρέπει να εκδοθεί και η σχετική υπουργική απόφαση.
41. Αλλαγή της νομοθεσίας για την περίοδο προστασίας των φαρμάκων (πατέντες) αλλά και του μηχανισμού τιμολόγησης.
42. Δημοσίευση εγκυκλίου για τις συνταγογραφήσεις στη Διαύγεια και αποστολή της στην ΗΔΙΚΑ.
43. Εκδοση υπουργικής απόφασης για το πάγωμα των επιστροφών για τις ιδιωτικές κλινικές στα επίπεδα του 2015 μέχρι και το 2018. Εκδοση υπουργικής απόφασης για το πάγωμα των επιστροφών για τις διαγνωστικές εξετάσεις μέχρι το 2018 (ή ακόμη και για μείωσή τους στην προοπτική μείωσης τιμών).
44. Κατάργηση της υπουργικής απόφασης ΦΕΚ 1117/2015, με σκοπό την εκ νέου επιβολή κυρώσεων και ποινών κατόπιν αξιολόγησης και καταγγελίας για ανάρμοστη συμπεριφορά και σύγκρουση συμφερόντων κατά τη συνταγογράφηση και για μη συμμόρφωση με τις οδηγίες του ΕΟΦ περί συνταγογράφησης (επαναφορά προηγούμενης δέσμευσης στο πλαίσιο του ΜΣ).
45. Εγκριση της μεταρρύθμισης της αγοράς φυσικού αερίου και του σχετικού ειδικού χάρτη πορείας, που θα έχουν ως αποτέλεσμα, μεταξύ άλλων, την πλήρη δυνατότητα αλλαγής προμηθευτή για όλους τους καταναλωτές έως το 2018. Κοινοποίηση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή του μεταρρυθμισμένου συστήματος πληρωμών δυναμικότητας (συμπεριλαμβανομένου ενός προσωρινού και ενός μόνιμου μηχανισμού) και τα προϊόντα ΝΟΜΕ.
46. Ακύρωση του άρθρου 2 του νόμου 4328/2015 που αφορά τη δυνατότητα εκχώρησης των ανείσπρακτων ενοικίων στο Δημόσιο.
47. Εξεύρεση «ισοδύναμου» αν η κυβέρνηση αλλάξει τις προβλέψεις που αφορούν την επιβολή του ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση.
48. Επανεξέταση και κατάργηση των προβλέψεων για το συνταξιοδοτικό σύστημα που θεσπίστηκαν με τον νόμο 4325/2015 και 4331/2015 (άρθρα 21, 24, 28, 31, 37, 38, 39, 75, 76) σε συμφωνία με τους δανειστές.

Ρωσία: Οι αεροπορικές επιδρομές στη Συρία θα ενταθούν

KATA TOY ΙΣΛΑΜΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

Ρωσία: Οι αεροπορικές επιδρομές στη Συρία θα ενταθούν
Η ρωσική Πολεμική Αεροπορία πραγματοποίησε περισσότερες από 60 πτήσεις στη Συρία τις τελευταίες 72 ώρες και μείωσε σημαντικά το στρατιωτικό δυναμικό των τρομοκρατών εκεί, δήλωσε σήμερα ανώτερος αξιωματούχος του ρωσικού στρατού τον οποίο επικαλούνται ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων. Ο αξιωματούχος, ο Αντρέι Καρταπόλοφ, από το γενικό επιτελείο του ρωσικού στρατού, δήλωσε πως οι αεροπορικές επιδρομές της Πολεμικής Αεροπορίας έθεσαν στο στόχαστρο πάνω από 50 στόχους του Ισλαμικού Κράτους.
"Οι επιδρομές πραγματοποιήθηκαν μέρα και νύχτα από την αεροπορική βάση Χμεϊμίμ σε όλο το βάθος της επικράτειας της Συρίας", είπε ο Καρταπόλοφ, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων RIA.
Σύμφωνα με τον ίδιον, "περίπου 600" μαχητές του ΙΚ "εγκατέλειψαν τις θέσεις τους και προσπαθούν να διαφύγουν προς την Ευρώπη".
Είπε πως η Ρωσία είχε προειδοποιήσει εκ των προτέρων τις Ηνωμένες Πολιτείες για τις αεροπορικές της επιδρομές και συνέστησε στις ΗΠΑ να σταματήσουν τις πτήσεις τους σε περιοχές όπου επιχειρούσε η ρωσική Πολεμική Αεροπορία.
"Οι Αμερικανοί μάς είπαν στη διάρκεια των συνομιλιών ότι στην περιοχή εκείνη δεν βρισκόταν κανείς άλλος εκτός από τρομοκράτες", είπε ο Καρταπόλοφ, αναφερόμενος στην περιοχή όπου δραστηριοποιήθηκε η Πολεμική Αεροπορία της Ρωσίας, σύμφωνα με το πρακτορείο Interfax.
Ο αξιωματούχος του ρωσικού στρατού δήλωσε επίσης ότι η Ρωσία θα συνεχίσει τις αεροπορικές επιδρομές εναντίον θέσεων του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία με αυξημένη ένταση.
"Όχι μόνο θα συνεχίσουμε τις αεροπορικές επιδρομές, αλλά και θα αυξήσουμε την έντασή τους", δήλωσε σύμφωνα με το πρακτορείο RIA.
Ο Καρταπόλοφ σημείωσε πως οι ρωσικές αεροπορικές επιδρομές στοχεύουν κυρίως "κέντρα διοίκησης και ελέγχου, αποθήκες πυρομαχικών και εκρηκτικών, κέντρα επικοινωνιών, μικρά εργοστάσια για την παραγωγή οπλισμού επιθέσεων αυτοκτονίας και στρατόπεδα εκπαίδευσης μαχητών".

Οι Επτά Σοφοί της Κοσμολογίας στην Καλαμάτα

Την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τους Επτά Σοφούς του κόσμου στην Κοσμολογία, θα έχουν όσοι παραστούν στην εκδήλωση, που θα πραγματοποιηθεί προς τιμήν τους στο Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας, αύριο Κυριακή (4 Οκτωβρίου 2015, στις 13.00).

Στην εκδήλωση, που τελεί υπό την αιγίδα του δήμου Καλαμάτας, θα γίνει απονομή του «Μεσσηνιακού Αριστείου Επιστημών», το οποίο υποστηρίζει με το ποσόν των 5.000 ευρώ ο δήμος Καλαμάτας και θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ «7 Σοφοί της Αρχαιότητας» του Γ. Πετρίτση.
Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο διεξαγωγής του 2ου Συμποσίου των Επτά Σοφών του κόσμου στην Κοσμολογία, το οποίο θα λάβει χώρα στην Αθήνα (Μέγαρο Μουσικής) και τη Μεσσηνία, από 2 έως 4 Οκτωβρίου 2015) και τελεί υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου. Στο συμπόσιο θα τεθούν θεμελιώδη ερωτήματα όπως: «Πώς ξεκίνησε το σύμπαν; Από πού προήλθαμε; Ποιό είναι το μέλλον του κόσμου;». Θα συμμετάσχουν τρεις κάτοχοι του βραβείου Νόμπελ στη Φυσική και τέσσερις κορυφαίοι αστροφυσικοί.
 Πρόκειται για τους:
 - James Cronin, Κάτοχος Βραβείου Νόμπελ Φυσικής 1980, Ομότιμος Καθηγητής Αστρονομίας & Αστροφυσικής Πανεπιστημίου του Σικάγου
 - George Efstathiou, Καθηγητής Αστροφυσικής και Διευθυντής του Ινστιτούτου Κοσμολογίας Πανεπιστημίου Κέμπριτζ, Εταίρος της Βασιλικής Ακαδημίας
 - David Gross, Κάτοχος Βραβείου Νόμπελ Φυσικής 2004, Καθηγητής Θεωρητικής Φυσικής και Διευθυντής Ινστιτούτου Θεωρητικής Φυσικής Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια
 - Eugene Parker, Ομότιμος Καθηγητής Φυσικής, Αστρονομίας και Αστροφυσικής Πανεπιστημίου του Σικάγου και Ινστιτούτου Enrico Ferni.
 - George Smoot, Κάτοχος Βραβείου Νόμπελ Φυσικής 2006, Καθηγητής Φυσικής Πανεπιστημίου Μπέρκλει της Καλιφόρνιας
 - Alexei Starobinsky, Κάτοχος Βραβείου Kavli Αστροφυσικής 2014, Κοσμολόγος Αστροφυσικός, Ινστιτούτο Landau Θεωρητικής Φυσικής, Ρωσική Ακαδημία Επιστημών
 - Gabriele Veneziano, Θεωρητικός Φυσικός, Καθηγητής, Έδρα Στοιχειωδών Σωματιδίων, Βαρύτητας και Κοσμολογίας, Collège de France
 Πρόεδρος του Συμποσίου είναι ο Σταμάτιος Κριμιζής, Ακαδημαϊκός, Ομότιμος Διευθυντής Διοίκησης Διαστήματος του Πανεπιστημίου John Hopkins, ΗΠΑ.

 

ΝΟΜΙΚΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ - Διεκδικητική αγωγή και διόρθωση εσφαλμένων αρχικών εγγράφων στο κτηματολόγιο σχετικά με τα όρια ιδιοκτησίας

Γράφει η δικηγόρος Αθηνών Αναστασία Μήλιου*

Σε πολλές περιοχές της Ελλάδος τα τελευταία χρόνια έχει τεθεί σε λειτουργία το Κτηματολόγιο. Στα κατά τόπους κτηματολογικά γραφεία, οι ιδιοκτήτες δηλώνουν τις ιδιοκτησίες τους, όπως αυτές προκύπτουν από τους τίτλους κτήσης που έχουν στην κατοχή τους.
 Πριν όμως την υποβολή των δηλώσεών των ιδιοκτησιών, το κτηματολόγιο έχει κάνει ήδη μια πρώτη καταμέτρηση των οικοπέδων και αγροτεμαχίων που απαρτίζουν μια συγκεκριμένη περιοχή, οριοθετώντας τα σύνορα και την επιφάνεια τους. Στην συνέχεια γίνεται η ταυτοποίηση των ακινήτων που έχει καταγράψει το κτηματολόγιο με τους τίτλους κτήσης που προσκομίζουν οι ιδιοκτήτες τους σχετικά με την οριοθέτηση και το εμβαδόν τους.
Το Κτηματολογιο πριν την  έναρξη λειτουργίας κάνει μια πρώτη ανάρτηση πινάκων με τα ακίνητα και τα ονόματα των ιδιοκτητών τους. Εν συνεχεία ορίζει μια αρκετά μεγάλη προθεσμία για την υποβολή ενστάσεων και διορθώσεων των ορίων, εμβαδών, ονομάτων και άλλων τυχόν λαθών τα οποία έχουν προκύψει από την πρώτη ανάρτηση.
Μετά το τέλος και των ενστάσεων το Κτηματολόγιο λειτουργεί κανονικά και η διαδικασία για την μεταβολή των ορίων και των εμβαδών των ακινήτων αλλάζει και γίνεται κατά κύριο λόγο με δικαστική αγωγή. Αν το σφάλμα που έχει εμφιλοχωρήσει στα κτηματολογικά φύλλα είναι πολύ απλό και αποδεικνύεται άμεσα τότε η διόρθωση γίνεται με την διαδικασία της υποβολής αίτησης διόρθωσης  προδήλου σφάλματος  απευθείας στο Κτηματολόγιο.
Όταν όμως το σφάλμα είναι πιο σοβαρό και αμφιλεγόμενο όπως είναι π.χ. τα ακριβή όρια ένος ακινήτου και κατ’επέκταση και το εμβαδόν αυτού, τότε η κατάθεση αγωγής είναι η μόνη λύση.
Ειδικότερα  η αναγνώριση των ορίων ενός ακινήτου και η επιφάνεια αυτού μπορεί να γίνει με διεκδικητική αγωγή με την οποία ζητείται αφ’ενός η αναγνώριση της κυριότητας του ιδιοκτήτη επί των εδαφικών τμημάτων που εσφαλμένως καταχωρήθηκαν σε όμορες ιδιοκτησίες άλλων προσώπων στα κτηματολογικά βιβλία και αφ’ετέρου η διόρθωση των ανακριβών εγγραφών στα βιβλία αυτά.
Για να είναι παραδεκτή μια τέτοια αγωγή πρέπει να έχει ασκηθεί εντός της προβλεπόμενης δωδεκαετούς προθεσμίας του άρθρου 6 παρ. 2β ν. 2664/1998 που έχει αφετηρία της την αρχική ημερομηνία λειτουργίας του κατά τόπον αρμόδιου κτηματολογικού γραφείου.
Επίσης εφόσον ζητείται με την διεκδικητική αγωγή να  διαταχθεί η απόδοση στον ιδιοκτήτη του επίδικου τμήματος υπόκειται σε καταβολή τέλους δικαστικού ενσήμου που προσδιορίζεται με βάση την αξία του επίδικου τμήματος.
Η περιγραφή του ακινήτου πρέπει να είναι λεπτομερής και ορισμένη κατά τοποθεσία, όρια, εμβαδόν. Η ύπαρξη τοπογραφικού ενισχύει και εμπλουτίζει την περιγραφή του ακινήτου, μειώνοντας τις πιθνατόητες να απορριφθεί μια τέτοια αγωγή ως αόριστη. Τέλος έννομο συμφέρον έχει μόνο ο ιδιοκτήτης του ακινήτου. 

Αναστασία Χρ. Μήλιου 
Δικηγόρος παρ’Εφέταις Αθηνών
Τηλ. 6945-028153
e-mail: natmil@otenet.gr, www.legalaction.gr
fb: Αναστασία Μήλιου

Η «ΑΝΥΠΑΚΟΗ» ΤΖΙΤΖΙΚΩΣΤΑ ΘΟΡΥΒΗΣΕ ΤΟΝ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ.

Γράφει: Ο Αιρετικός Μεσσήνιος

Ο 37χρονος Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας με την υποψηφιότητα του για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας ουσιαστικά χαλάει τα σχέδια και την «συμφωνία» Καραμαν
λή –Ντόρας. Και πέραν αυτού, διαφοροποιεί τις ισορροπίες και τις καταστάσεις στην όλη διαδικασία. Ο Τζιτζικώστας ναι μεν σέβεται τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή αλλά δεν είναι yes men .Και το αποδεικνύει για μια ακόμη φορά ,δείχνοντας άλλη αντίληψη για την πολιτική. 
Ο Τζιτζικώστας είχε συναντηθεί στο σπίτι του Καραμανλή στη Ραφήνα με τον πρώην πρωθυπουργό ,δίνοντας η έτσι το εννόησε ο Καραμανλής ,ότι δεν θα κατέβει υποψήφιος .
Ο περιφερειάρχης όμως ,όπως και επί Σαμαρά ακολούθησε το προσωπικό του ένστικτο για την υποψηφιότητα του στη Περιφέρεια και του βγήκε πανηγυρικά απέναντι τον Γιάννη Ιωαννίδη. 
Και πλέον η διαδικασία εκλογής προέδρου της Νέας Δημοκρατίας δημιουργεί αλλά δεδομένα και άλλη προοπτική. Όπως και να έχει η «ανυπακοή» Τζιτζικώστα θορύβησε τον Καραμανλή που συνεχίζει και αυτό επιθυμεί να κάνει, τον κακό διαχειριστή της ιστορικής παράταξης που με την στάση του ζημιά της κάνει παρά προσφέρει θετικές υπηρεσίες όπως έχει κληρονομικό χρέος.
Αντί λοιπόν ο Καραμανλή να στηρίξει δημόσια την υποψηφιότητα του 37χρονου Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας, κινείται στο… παρασκήνιο για να συντήρηση στην… Ναφθαλίνη την Νέα Δημοκρατία, ώστε να συνεχίσει να την ελέγχει η οικογένεια του!!!Ακόμη και ο αείμνηστος εθνάρχης αν σηκωνόταν από εκεί που είναι θα κατσάδιαζε τον ανιψιό του, για τις επιλογές και την τακτική του.
MΟΝΑΔΙΚΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΣΕΙ Η ΝΔ.
 Η περίπτωση της υποψηφιότητας του Απόστολου Τζιτζηκώστα για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας είναι χρυσή ευκαιρία για την τελματωμένη Νέα Δημοκρατία.
 Ο νεαρός περιφερειάρχης που έχει μεγάλη απήχηση στη νεολαία και αποτελεί επιλογή σε πανελλαδικό επίπεδο επιλογή μεγάλων κοινωνικών ομάδων ,είναι ο μόνος από τις υποψηφιότητες που μπορεί να φέρει πίσω τους Νεοδημοκράτες που ο Σαμαράς και ο Καραμανλής με τις παρέες του απομάκρυναν από την Ιστορική παράταξη. 
Ο Τζιτζικώστας δεν έχει αποδοχή μόνο στους 7 νομούς της περιφέρειας του, αλλά και στο νότο όπως για παράδειγμα στην Αχαΐα με την δημόσια υποστήριξη του πρόεδρου του επιχειρηματικού επιμελητήριου ιδιοκτήτη της εταιρίας αναψυκτικών «ΛΟΥΞ». 
Για να ξεκολλήσει η Νέα Δημοκρατία από τα στεγανά ,τις φατρίες και τους Βυρωνισμούς της θα πρέπει να εκλέξει τον Τζιτζηκώστα ώστε το πρώτο πράγμα που θα κάνει είναι να απομακρύνει τους επαγγελματίες υποψήφιους πολιτευτές, τα υποτιθέμενα στελέχη επίσης επαγγελματίες καρεκλοκενταύρους της εξουσίας ,ανάλογους βουλευτές και διάφορους άλλους που το πολιτικό ποινικό τους μητρώο είναι γεμάτο. 
Ούτε με τον Μεϊμαράκη, ούτε Με τον Μητσοτάκη, Ούτε φυσικά με τον Άδωνη Γεωργιάδη, δεν πρόκειται να γίνει κάτι τέτοιο. 
Ήδη με τις υποψηφιότητες και έχουν αρχίσει τα αρχηγιλίκια ,οι αλαζονείες και οι ομαδοποιήσεις για την επόμενη ημέρα. Για αυτό τόσο αυτοί που θα ψηφίσουν και θα επιλέξουν, όσο και πολύ περισσότερο σαφώς ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής έχει προσωπική και ιστορική ευθύνη, για αυτά που κάνει στο παρασκήνιο ,και έχει προκαλέσει ακόμη και την αρνητική αντίδραση τόσο του περιβάλλοντος της φαμίλιας του αλλά και ανθρώπων που τον πίστευαν και τον στήριζαν. 
Δεν δικαιούται να σέρνει έτσι την ιστορική παράταξη.

* Νέο επεισόδιο έγινε μεταξύ της Ντόρας Μπακογιάννη και του Κυριάκου Μητσοτάκη για τα εκλογικά της προεδρίας στη Νέα Δημοκρατία. Ρε τον φουκαρά τον επίτιμο. Αλλά περιμένει τόσα χρόνια να δει αλλά βλέπει τώρα στο τέλος…

* Τά …μοίρασε τα σπόρια ο Αντώνης Σαμαράς.Εστειλε δικούε του να υπογράψουν ακόμη και στο Κυριάκο Μητσοτάκη. Όπως τον Γιώργο Κίρτσο και την Μαρία Σπυράκη, αμφότεροι εκ Βρυξελλών. 
Για την Σπυράκη μπορεί να το ήθελε και ο Κουμπάρος της και κολλητός φίλος του Σαμαρά, στα νιάτα του κεντρική επιτροπή του ΠΑΣΟΚ ,μεγαλοτραπεζίτης και ουσιαστικά αφεντικό της Πειραιώς Μιχάλης Σάλας.

*Ο Κώστας Ζωντανός ΟΤΕτζής επι διακυβερνήσεως Σαμαρά την είχε βγάλει ζωή και κότα στα μέσα και στα έξω ,και στη ΔΕΗ και από εδώ και από εκεί. 
Τώρα μαθαίνω το πρωί είναι στη Συγγρού στο Βαγγέλη Μεϊμαράκη και το απόγευμα δίνει …παρόν στο Κώστα Μπούρα στη Δημοκρίτου. 
Τις ημέρες που ο Μπούρας δεν είναι απασχολημένος με τα αισθηματικά του… Δίπορτο δηλαδή. Το ένα πόδι στο Βαγγέλα και το άλλο στο Σαμαρά… Κάτι τέτοιοι κατέστρεψαν την Νέα Δημοκρατία… Μαζί με Φιλιππίδηδες, Μουρούτηδες  και άλλα μπουμπούκια επίσης…

Αν το ζήσουμε κι αυτό – Η Μέρκελ υποψήφια για Νόμπελ!

Η γερμανική εφημερίδα Bild εκτίμησε έγραψε την Παρασκευή ότι η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ είναι μεταξύ των φαβορί για να τιμηθεί με το Νόμπελ Ειρήνης, το οποίο θα απονεμηθεί την επόμενη Παρασκευή, για τον ρόλο της στην προσφυγική κρίση και την κρίση στην Ουκρανία.
«Η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ έχει καλές πιθανότητες να λάβει το Νόμπελ Ειρήνης», σημειώνει η εφημερίδα με σχετικό άρθρο στο πρωτοσέλιδό της.
Την Πέμπτη ο Κρίστιαν Μπεργκ Χάρπβικεν, διευθυντής του Ινστιτούτου Έρευνας για την Ειρήνη (Prio) του Όσλο και ένας από τους ειδικούς που συμβουλεύεται η επιτροπή του Νόμπελ Ειρήνης, είχε προβλέψει τη νίκη της Μέρκελ, αν και σπάνια έχουν επιβεβαιωθεί οι εκτιμήσεις του.
«Η Άνγκελα Μέρκελ θα τιμηθεί με το Νόμπελ Ειρήνης», δήλωσε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.
«Πιστεύω ότι η ευρωπαϊκή κρίση με τους πρόσφυγες -ή μάλλον θα έπρεπε να πούμε η παγκόσμια κρίση με τους πρόσφυγες διότι εκτυλίσσεται μια εξίσου δραματική προσφυγική κρίση σε μεγάλες περιοχές της ανατολικής Ασίας- θα τραβήξει την προσοχή της επιτροπής Νόμπελ φέτος», εξήγησε ο Χάρπβικεν.
«Η Άνγκελα Μέρκελ είναι αυτή που ανέλαβε ηγετικό ρόλο» αναφορικά με το θέμα στην Ευρώπη, πρόσθεσε.
Αν το ζήσουμε κι αυτό…

Ερχονται τεκμήρια - φωτιά για τη φορολόγηση και των χαμηλών εισοδημάτων


Ερχονται τεκμήρια - φωτιά για τη φορολόγηση και των χαμηλών εισοδημάτων

Νέα φορολογικά βάρη σε εκατοντάδες χιλιάδες φορολογούμενους θα φέρει το αυστηρότερο καθεστώς των τεκμηρίων το οποίο θα πλήξει και χαμηλά εισοδήματα. 
 
Το νέο μνημόνιο προβλέπει ιδιαίτερα σκληρές διατάξεις καθώς σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο η κυβέρνηση δεσμεύτηκε να επανεξετάσει τη λειτουργία των διατάξεων για τα τεκμήρια και, στο πλαίσιο αυτό, να διορθώσει τις «υπαναχωρήσεις» που έγιναν με τον Ν. 4330/2015 όσον αφορά στον τρόπο φορολόγησης ορισμένων φυσικών προσώπων που πιάνονται στα «δίχτυα» των τεκμηρίων. Αυτό σημαίνει ότι η νέα κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝ.ΕΛ. υποσχέθηκε στους δανειστές ότι θα καταργήσει τις απαλλαγές από την υπερφορολόγηση βάσει τεκμηρίων, τις οποίες θέσπισε η προηγούμενη κυβέρνηση… ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, με το Ν. 4330/2015, για να ελαφρύνει φορολογικά συγκεκριμένες κατηγορίες οικονομικά αδύναμων πολιτών!  Δηλαδή, όσοι φορολογούμενοι εμφανίζουν στις φορολογικές τους δηλώσεις πενιχρά εισοδήματα μερικών λεπτών του ευρώ από τόκους καταθέσεων ή πολύ χαμηλά εισοδήματα από ενοίκια ή από περιστασιακή απασχόληση θα πιάνονται στις παγίδες των τεκμηρίων διαβίωσης (για τις κατοικίες και τα Ι.Χ. αυτοκίνητα που έχουν χρησιμοποιήσει) και θα υπερφορολογούνται επί εξωπραγματικών τεκμαρτών εισοδημάτων με συντελεστή 26% από το πρώτο ευρώ και με προκαταβολή φόρου αυξημένη στο 75% για το έτος 2015 και στο 100% για το 2016 και τα επόμενα έτη, σαν να έχουν κερδοφόρες επιχειρήσεις. Ουσιαστικά για το τρέχον έτος θα φορολογηθούν με τελικό φορολογικό συντελεστή 45,5% επί ανύπαρκτων εισοδημάτων!

Πιο αναλυτικά, η δέσμευση της κυβέρνησης να... διορθώσει τις «υπαναχωρήσεις» που έγιναν στον τρόπο εφαρμογής των τεκμηρίων σημαίνει ότι:
1 Θα καταργηθεί η διάταξη της παραγράφου 2 του άρθρου 1 του Ν. 4330/2015. Η διάταξη αυτή προβλέπει ότι η προστιθέμενη διαφορά εισοδήματος που προκύπτει λόγω της εφαρμογής των τεκμηρίων φορολογείται με την ευνοϊκή κλίμακα των μισθωτών και των συνταξιούχων εφόσον ο φορολογούμενος έχει πραγματικό εισόδημα μόνο από τόκους καταθέσεων ή και από ακίνητα και εφόσον το τεκμαρτό εισόδημα (το εισόδημα που προκύπτει με βάση τα τεκμήρια) δεν υπερβαίνει τα 9.500 ευρώ. Με τη διάταξη αυτή, ορίστηκε ουσιαστικά ότι σε κάθε περίπτωση φορολογούμενου με πολύ χαμηλό δηλωθέν εισόδημα προερχόμενο μόνο από τόκους καταθέσεων ή και από ακίνητα, η πρόσθετη διαφορά φορολογητέου εισοδήματος, η οποία προκύπτει συνήθως λόγω του ότι τα τεκμήρια διαβίωσης προσδιορίζουν τεκμαρτό εισόδημα μεγαλύτερο του δηλωθέντος, δεν θεωρείται «εισόδημα από επιχειρηματική δραστηριότητα» και δεν φορολογείται με συντελεστή 26% από το πρώτο ευρώ, αλλά θεωρείται «εισόδημα από μισθωτή εργασία» και φορολογείται με την κλίμακα φορολογίας των μισθωτών στην οποία ισχύει αφορολόγητο όριο 9.545 ευρώ. Προϋπόθεση είναι το συνολικό ύψος του τεκμαρτού εισοδήματος να μην υπερβαίνει τις 9.500 ευρώ. Ουσιαστικά, με τη νομοθέτηση της συγκεκριμένης διάταξης, η οποία έγινε τον περασμένο Ιούνιο, απαλλάχθηκαν από την υπερφορολόγηση με 26% επί εξωπραγματικών τεκμαρτών εισοδημάτων εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες οι οποίοι εμφάνιζαν στις φορολογικές τους δηλώσεις πενιχρά ποσά εισοδημάτων από τόκους καταθέσεων, της τάξεως των μερικών λεπτών του ευρώ ή και από ακίνητα. Η κατάργηση της διάταξης αυτής, για την οποία δεσμεύτηκε η κυβέρνηση στους δανειστές, σημαίνει ότι από το 2016 όσοι φορολογούμενοι δηλώσουν πολύ χαμηλά εισοδήματα προερχόμενα μόνο από τόκους καταθέσεων ή και από ενοίκια θα φορολογηθούν με συντελεστή 26% επί πολύ υψηλότερων τεκμαρτών εισοδημάτων τα οποία θα προσδιοριστούν με βάση το καθεστώς των τεκμηρίων διαβίωσης. Δηλαδή θα φορολογηθούν για ποσά ανύπαρκτων εισοδημάτων τα οποία θα προκύψουν από το άθροισμα των ελάχιστων ποσών τεκμηρίων διαβίωσης των 3.000 ευρώ για τους άγαμους ή των 2.500 ευρώ για τους έγγαμους και των λοιπών τεκμηρίων διαβίωσης που θα ληφθούν υπόψη με βάση τα σπίτια στα οποία διαμένουν και τα Ι.Χ. αυτοκίνητα τα οποία χρησιμοποιούν.
2 Δεν θα εφαρμοστεί για τα εισοδήματα του 2015 η διάταξη της παραγράφου 4 του άρθρου 1 του ν. 4330/2015. Η διάταξη αυτή προβλέπει ότι:
α) Όταν το ετήσιο δηλωθέν εισόδημα των φορολογουμένων δεν υπερβαίνει το ποσό των 6.000 ευρώ και το τεκμαρτό τους εισόδημα δεν υπερβαίνει το ποσό των 9.500 ευρώ και εφόσον δεν ασκείται επιχειρηματική δραστηριότητα για την οποία απαιτείται η υποβολή δήλωση έναρξης εργασιών ή εφόσον δεν ασκείται ατομική αγροτική δραστηριότητα, τότε το δηλωθέν εισόδημα και η προστιθέμενη διαφορά τεκμηρίων φορολογούνται με την κλίμακα των μισθωτών - συνταξιούχων, στην οποία ισχύει αφορολόγητο όριο 9.545 ευρώ. Στην ουσία οι εν λόγω φορολογούμενοι δεν πληρώνουν φόρο εισοδήματος. β) Εάν το δηλωθέν εισόδημα της προηγούμενης παραγράφου υπερβαίνει το ποσό των 6.000 ευρώ, το υπερβάλλον ποσό φορολογείται με την κλίμακα της επιχειρηματικής δραστηριότητας, δηλαδή με 26%.  γ) Εξαιρούνται του παραπάνω ευνοϊκού καθεστώτος φορολόγησης οι περιπτώσεις φορολογουμένων με πραγματικά εισοδήματα από κεφάλαιο και από υπεραξία μεταβίβασης κεφαλαίου.
Η διάταξη αυτή νομοθετήθηκε με σκοπό να χορηγηθούν φορολογικές ελαφρύνσεις σε περιστασιακά και ευκαιριακά απασχολούμενους (σε ανέργους, νοικοκυρές, φοιτητές, συμμετέχοντες σε προγράμματα εργασιακής εμπειρίας κ.λπ.). Οι πολίτες αυτοί συνήθως δεν αποκτούν εισοδήματα πάνω από 6.000 ευρώ το χρόνο από τις περιστασιακές τους απασχολήσεις αλλά επειδή τα τεκμήρια τους προσδιόριζαν πολύ μεγαλύτερα εισοδήματα κινδύνευαν -αν δεν εφαρμοζόταν η διάταξη αυτή- να πληρώσουν υπέρογκους φόρους, υπολογισμένους με συντελεστή 26% τόσο επί του δηλωθέντος εισοδήματος όσο και επί των πολύ μεγάλων ποσών της διαφοράς μεταξύ του χαμηλού δηλωθέντος εισοδήματός τους και του υψηλού τεκμαρτού εισοδήματος.

Πέφτουν τα μαλλιά σου; Αντιμετώπισε την τριχόπτωση με φυσικά υλικά!

Ο ήλιος και η θάλασσα τα ταλαιπωρούν

Το καλοκαίρι τυπικά τελειώνει και τα μαλλιά μας τα νιώθουμε πιο ξηρά και ταλαιπωρημένα από ποτέ.
Ο ήλιος και η θάλασσα τα ταλαιπωρούν και όπως είναι φυσικό αυτό φέρνει και την τριχόπτωση. Εμείς όμως σας έχουμε λύση για αυτό το πρόβλημα η οποία είναι μία μάσκα με φυσικά υλικά. Θα χρειαστείτε μέλι και κανέλα. Ανακατέψτε τα σε ένα μπολ μέχρι να γίνουν ομογενοποιημένο μίγμα. Απλώστε το στις ρίζες των μαλλιών και στο δέρμα του κεφαλιού. Ξεπλύνετε με ζεστό νερό αφού το αφήσετε να δράσει περίπου 30 λεπτά.
Θα δείτε θαυματουργά αποτελέσματα!



mothersblog.gr

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΣΥΡΡΑΞΗ ΜΕ ΠΗΓΗ ΤΗ ΣΥΡΙΑ

Ο Ρώσος Πρόεδρος Βλάντιμιρ Πούτιν, ανακοίνωσε την ένταξη 150.000 νέων έφεδρων στρατιωτών στις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις καθώς η χώρα εξαπέλυσε ένα νέο κύμα αεροπορικών επιδρομών στην Συρία.

Παράλληλα οι δυνάμεις της Σιιτικής οργάνωσης Χεζμπολά και το Ιράν ετοιμάζονται για διεξαγωγή μεγάλης κλίμακας χερσαίων επιχειρήσεων κατά των δυνάμεων του Ισλαμικού Κράτους, αλλά και των άλλων ένοπλων ομάδων που πολεμούν κατά του Άσαντ.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Βρετανικής Daily Mail, εκατοντάδες Ιρανοί στρατιώτες έχουν φτάσει ήδη στην Συρία κατά το διάστημα των δέκα τελευταίων ημερών. Αυτοί ενισχύονται κάθε μέρα με δυνάμεις  της Χεζμπολά του Λιβάνου και άλλες δυνάμεις από το Ιράκ και το Αφγανιστάν.
Σύμφωνα με Συριακές πηγές, οι Ιρανοί , εκτός από στρατιώτες, συγκεντρώνουν και άρματα μάχης, όπλα και πυρομαχικά και όλα δείχνουν ότι ετοιμάζονται για μεγάλη χερσαία επιχείρηση κατά των ανταρτών και των Τζιχαντιστών στη Συρία.
Αντιδράσεις συνεχίζουν να προκαλούν οι ρωσικές αεροπορικές επιδρομές με τους Αμερικανούς να κάνουν λόγο για μη διαχωρισμένες επιθέσεις που πλήττουν δυνάμεις της Συριακής Αντιπολίτευσης που εκπαιδεύτηκαν από την CIA.

ΣΤΟ ΜΠΑΝΙΟ - Σοκ στη Σχοινούσα: Νεκρό 10χρονο κορίτσι από ηλεκτροπληξία


Σοκ στη Σχοινούσα: Νεκρό 10χρονο κορίτσι από ηλεκτροπληξία

Σοκαρισμένη είναι η τοπική κοινωνία της Σχοινούσας, στην είδηση του θανάτου ενός 10χρονου κοριτσιού που υπέστη ηλεκτροπληξία.Η 10χρονη, σύμφωνα με το Cyclades Voice, λίγο πριν πάει για ύπνο μπήκε στην τουαλέτα. Η ώρα περνούσε και ενώ η μικρή καθυστερούσε να βγει οι γονείς του ανησύχησαν και αφού δεν πήραν απάντηση όταν την φώναξαν έσπευσαν στο μπάνιο.
Το 10χρονο αγγελούδι τους βρισκόταν αναίσθητο!
Η γιατρός στο ιατρείο του νησιού, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, κατέβαλε συνεχείς προσπάθειες να επαναφέρει το κορίτσι, ωστώσο ήταν ήδη αργά.
Η μικρή είχε μελανά σημεία στο σωματάκι της και όπως ενημερώθηκε σχετικά και το Νοσοκομείο- Κέντρο – Υγείας Νάξου η μικρή υπέστη στο μπάνιο ηλεκτροπληξία, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες

22χρονη οδοντίατρος – bodybuilder τρελαίνει τους ασθενείς! Μην την πειράξετε …θα σας σπάσει τα δόντια

Η Super-γυμνασμένη Natalya Rosenschein χρησιμοποιεί τους καλογυμνασμένους μύες της για να σηκώνει βάρη, όμως δεν έχει κανένα πρόβλημα να φορέσει παράλληλα και την ρόμπα του γιατρού για να ασκήσει το επάγγελμα της που συνεπάγεται σφραγίσματα και εξαγωγές, αφού είναι οδοντίατρος.
Τελειώνει τις σπουδές της το 2017, όμως παράλληλα κατεβαίνει σε αγώνες bodybuilding, αφού μία υπόσχεση στον πατέρα της πως θα αρχίσει την γυμναστική, στάθηκε η αφορμή ξεκινήσει την διαδρομή της στον χώρο του αγωνιστικού bodybuilding.
Η 22χρονη φοιτήτρια στο πανεπιστήμιο του Newcastle με καταγωγή από το Richmond είχε τραυματιστεί στο γόνατο, όταν χρειάστηκε να κάνει έξτρα γυμναστική για ενδυνάμωση, με μία υπόσχεση που έδωσε στον πατέρα της να έμελλε να αλλάξει την ζωή της.
"Όπως λέω στους πελάτες μου κάνω βάρη για να τα καταφέρνω με τις... δύσκολες εξαγωγές", σημειώνει η ίδια με μία δόση χιούμορ.
"Οι πελάτες μου δεν το γνωρίζουν γιατί φοράω την ιατρική μπλούζα, όμως όταν τους λέω ότι είμαι bodybuilder πέφτουν από τα σύννεφα", αναφέρει η 22χρονη Rosenschein.
Τώρα η μόνη της ανησυχία είναι μήπως από τα βάρη χαλάσει το σώμα της, αφού πάντα, όπως σημειώνει η ίδια, ήθελε να είναι αδύνατη.
Η Natalya σπάνια πίνει αλκοόλ, δεν τρώει junk food και δεν ξενυχτάει, ενώ δηλώνει πολυάσχολη για να έχει σχέση.
Η νεαρή οδοντίατρος αγωνίζεται το Σάββατο στους τελικούς αγώνες του πρωταθλήματος bodybulding στο Nottingham.
"Η οδοντιατρική είναι η προτεραιότητά μου αλλά το body-building είναι το πάθος μου", σημειώνει στην βρετανική Mirror.  



Newmoney.gr 

ΒΙΝΤΕΟ - Πήγαν και στην Αλβανία να κάνουν ελεγχόμενη κατεδάφιση και δείτε τι έγινε...

Ένα απίστευτο fail από την Αλβανία σας ετοιμάσαμε...

Αλβανική εταιρία ανέλαβε να κάνει ελεγχόμενη κατεδάφιση και το μόνο που κατάφερε ήταν να κάνει μια πελώρια γκάφα!
Πηγή: ProNews

Τέλος στο θρίλερ - Η ΚΕΦΕ αποδέχτηκε την υποψηφιότητα του Αδ. Γεωργιάδη


Τέλος στο θρίλερ - Η ΚΕΦΕ αποδέχτηκε την υποψηφιότητα του Αδ. Γεωργιάδη

Δεκτή έγινε η ένσταση του Άδωνι Γεωργιάδη από την έκτακτη συνεδρίαση τη ΚΕΦΕ για την εκπρόθεσμη κατάθεση της υποψηφιότητας του βουλευτή της ΝΔ για την προεδρία του κόμματος. «Οπως με ενημέρωσε ο κ. Παπαμιμίκος η ένστασή μου έγινε δεκτή», είπε στην είσοδο των γραφείων της ΝΔ στη Συγγρού ο Αδ. Γεωργιάδης ο οποίος πρόσθεσε: «Αν με επιλέξουν τα μέλη της ΝΔ υπόσχομαι ότι θα κερδίσω τον Αλέξη Τσίπρα στις εκλογές».
Ο Άδωνις Γεωργιάδης χαρακτήρισε σωστή την «τυπική» απόρριψη της αρχικής κατάθεσης των απαραίτητων 50 υπογραφών που απαιτούνταν για την υποψηφιότητά του για πρόεδρος της ΝΔ, ενώ ευχαρίστησε όλα τα μέλη της ΚΕΦΕ και ιδιαιτέρως τον πρόεδρό της και γραμματέα της Νέας Δημοκρατίας, Ανδρέα Παπαμιμίκο.
Μετά από τον σάλο που δημιουργήθηκε χθες από την απόρριψη της υποψηφιότητας ως εκπρόθεσμης συνεδρίασε εκ νέου σήμερα το πρωί στις 9.30 η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή (ΚΕΦΕ) της ΝΔ, προκειμένου να εξετάσει την ένσταση που υπέβαλε ο Άδωνης Γεωργιάδης στην προηγούμενη απόφασή της.
Στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας έφτασε νωρίς το πρωί και ο Άδωνις Γεωργιάδης. Ο κ. Γεωργιάδης κατά την εισοδό του επεσήμανε, μάλιστα, το γεγονός ότι οι κ.κ. Βαγγέλης Μεϊμαράκης, Απόστολος Τζιτζικώστας και Κυριάκος Μητσοτάκης διαφώνησαν ανοιχτά με την απόφαση να απορριφθεί ως εκπρόθεσμη η υποψηφιότητα επειδή κατατέθηκε μόλις 8 λεπτά μετά την εκπνοή διορίας.
Το πρωί, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζήτησε να γίνει δεκτή η ένσταση του κ. Γεωργιάδη από την ΚΕΦΕ, χαρακτηρίζοντας την απόφαση «λανθασμένη πολιτικά».
«Θα προτιμούσα η υπόθεση του Αδώνιδος να ολοκληρώνονταν με την ΚΕΦΕ να αποδεχόταν την υποψηφιότητά του», είπε μιλώντας στο Mega, ενώ σημείωσε ότι η απόφαση να «κοπεί» η υποψηφιότητα ως εκπρόθεσμη είναι «σωστή ως προς το πνεύμα του καταστατικού, αλλά λανθασμένη πολιτικά».
Η επιτροπή απέρριψε χθες το απόγευμα ως εκπρόθεσμη την υποψηφιότητα του Αδ. Γεωργιάδη για την προεδρία του κόμματος, οποίος έφτασε στα γραφεία του κόμματος λίγα λεπτά μετά τις 6.
Σύμφωνα με πληροφορίες από μέλη της Επιτροπής, μετά τις έντονες αντιδράσεις που προκλήθηκαν, προσανατολίζονται στο να αναιρέσουν την πρώτη τους απόφαση και να κάνουν δεκτή τελικά την υποψηφιότητα. Τα μέλη της ΚΕΦΕ θα βασιστούν στο ότι οι άλλοι τρεις υποψήφιοι Βαγγέλης Μεϊμαράκης, Κυριάκος Μητσοτάκης και Απόστολος Τζιτζικώστας συμφωνούν στο να γίνει δεκτή η υποψηφιότητα.

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ! Μαθητές... ψωνίζουν με τεφτέρι από τα κυλικεία

Τεφτέρια έχουν ανοίξει τα τελευταία χρόνια και τα σχολικά κυλικεία  σε μια προσπάθεια να εξυπηρετήσουν τους μαθητές ώστε να μην μένουν νηστικοί.

Πολλά είναι τα παιδιά που αδυνατούν πλέον να διαθέσουν έστω και ένα ευρώ τοις μετρητοίς για να προμηθευτούν το κολατσιό τους, οπότε "γράφουν" τις αγορές τους στα τεφτέρια που έχουν ανοίξει τα κυλικεία.
Από την αρχή της κρίσης, το 2010, ο κύκλος εργασιών των  σχολικών κυλικείων  έχει μειωθεί κατά 40% μέσο όρο.
Φέτος, λόγω της αύξησης του ΦΠΑ στο 23%, οι τιμές των τροφίμων που πωλούνται στα σχολικά κυλικεία, με εξαίρεση του κουλούρι και το νερό, "παρουσιάζουν μια διαφοροποίηση" σε σχέση με πέρυσι: π.χ., η τυρόπιτα πωλείται προς 1,10 ευρώ έναντι 1 ευρώ "με τη διατίμηση που έκανε το υπουργείο".
Ποια τρόφιμα επιτρέπεται να πωλούνται στα κυλικεία των σχολείων;
Στο μεταξύ, λίστα με τα τρόφιμα που επιτρέπεται να πωλούνται σε σχολικά κυλικεία, καντίνες (σταθερές) και χώρους εστίασης εντός των δημόσιων και ιδιωτικών σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα το Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών (ΚΕΠΚΑ) προς ενημέρωση των γονέων.
Τα επιτρεπόμενα τρόφιμα ανά κατηγορία είναι τα εξής:
Φρούτα - Λαχανικά
  • -Φρέσκα φρούτα και λαχανικά εποχής, καλά πλυμένα και συσκευασμένα, σε ατομική μερίδα
  • -Αποξηραμένα φρούτα χωρίς προσθήκη ζάχαρης, συσκευασμένα, σε ατομική μερίδα έως 50gr
  • -Φυσικός χυμός φρούτων ή και λαχανικών, που παρασκευάζεται εντός των κυλικείων - καντινών. Δεν επιτρέπεται η προσθήκη σακχάρων/γλυκαντικών ουσιών.
  • -Φρουτοσαλάτα που παρασκευάζεται εντός των κυλικείων - καντίνων από φρέσκα, καλά πλυμένα φρούτα εποχής. Δεν επιτρέπεται η προσθήκη σακχάρων/γλυκαντικών ουσιών
  • -Σαλάτα από φρέσκα, καλά πλυμένα λαχανικά, που παρασκευάζεται, εντός των κυλικείων - καντινών, χωρίς προσθήκη αλατιού. Επιτρέπεται η προσθήκη ελαιολάδου, ξυδιού ή λεμονιού
  • -Συσκευασμένοι φυσικοί χυμοί φρούτων και ομοειδών προϊόντων, χωρίς συντηρητικά και χωρίς προσθήκη ζάχαρης, σε ατομική συσκευασία έως και 250ml.
   Γαλακτοκομικά
  • -Γάλα τυποποιημένο, παστεριωμένο, σε ατομική συσκευασία έως 500ml, πλήρες και ημιαποβουτυρωμένο (1,5%-1,8% λιπαρά)
  • -Σοκολατούχο γάλα με χαμηλά λιπαρά (max.1,8%), σε συσκευασία έως 250ml
  • -Γιαούρτι τυποποιημένο (έως 5% λιπαρά), χωρίς πρόσθετα σάκχαρα, σε ατομική μερίδα, έως 200gr
  • -Ροφήματα από συνδυασμούς φρέσκου γάλακτος και φρέσκων φρούτων, που θα παρασκευάζονται, στο κυλικείο. Δεν επιτρέπεται η προσθήκη ζάχαρης ή η χρήση έτοιμης σκόνης.
  • -Τυριά πολύ σκληρά, σκληρά, ημίσκληρα, μαλακά τυριά.Εξαιρούνται τα ανακατεργασμένα τυριά, ή τηγμένα τυριά και ανακατεργασμένα τυριά, με αλειφώδη υφή.
Απλά αρτοπαρασκευάσματα ή αρτοσκευάσματα
  • -Κουλούρι σησαμένιο ολικής άλεσης ή λευκό
  • -Κριτσίνια ολικής άλεσης ή λευκά σε ατομική συσκευασία έως 50gr
  • -Φρυγανιές ολικής άλεσης ή λευκές, σε ατομική συσκευασία έως 50gr
  • -Κράκερς ολικής άλεσης ή λευκά σε ατομική συσκευασία έως 50gr.
Ολα τα απλά αρτοσκευάσματα πρέπει να πληρούν τις εξής προδιαγραφές: κορεσμένα λιπαρά έως 3%, τράνς λιπαρά έως 0,1 % και νάτριο έως 0,5%.
Διάφορα αρτοσκευάσματα
  • -Μουστοκούλουρα, σε ατομική μερίδα έως 60gr
  • -Μπισκότα απλά, χωρίς γέμιση, σε ατομική συσκευασία (έως 60γρ) με συγκεκριμένες προδιαγραφές ως πος τα τρανς και κορεσμένα λιπαρά και τη ζάχαρη
  • -Σταφιδόψωμο σε ατομική μερίδα έως 60gr
  • -Μπάρα δημητριακών ολικής άλεσης, σε ατομική μερίδα έως 40γρ, η οποία πρέπει να πληροί συγκεκριμένες προδιαγραφές ως προς τα κορεσμένα και τρανς λιπαρά και το νάτριο.
  • -Τυρόπιτα-πίτα λαχανικών, σε ατομικές μερίδες των 120gr. με συγκεκριμένες προδιαγραφές ως προς τη ζύμη και το τυρί
  • -Πίτσα η οποία στη γέμιση μπορεί να περιλαμβάνει μόνο τυρί, τομάτα, πιπεριές, μανιτάρια, κρεμμύδι και καλαμπόκι. Δεν επιτρέπεται η χρήση σάλτσας και αλλαντικών.
Σάντουιτς
Τα σάντουιτς/τοστ μπορούν να παρασκευάζονται, με συνδυασμούς των τροφίμων των επόμενων παραγράφων. Μπορούν να είναι τυποποιημένα, ή να παρασκευάζονται, στο χώρο του κυλικείου-καντίνας αυθημερόν. Επιτρέπεται η χρήση όλων των ειδών ψωμιού, με εξαίρεση το μπριος, το κρουασάν, ή το πιροσκί. Δεν επιτρέπεται η χρήση άλλων αλλαντικών, εκτός από βραστή γαλοπούλα με συγκεκριμένες προδιαγραφές, ενώ ως προς τα τυριά ισχύουν όασ αναφέρθηκαν παραπάνω. Λαχανικά όλων των ειδών μπορούν να χρησιμοποιηθούν, καθώς και ελιές χωρίς το κουκούτσι και πάστα ελιάς κι αβγά καλά βρασμένα. Από λιπαρές ύλες επιτρέπεται μόνο η προσθήκη ελαιολάδου. Επιτρέπεται η παρασκευή γλυκών σάντουιτς, με συνδυασμό των προαναφερομένων ψωμιών και με γέμιση μίας κουταλιάς της σούπας μέλι ή μέλι-ταχίνι.
Γλυκίσματα
  • -Κρέμα και ρυζόγαλο σε ατομικές μερίδες των 150gr (με περιεκτικότητα σε λίπος γάλακτος έως 4%)
  • -Χαλβάς σε ατομική μερίδα, έως 50gr
  • -Παστέλι σε ατομική μερίδα έως 50gr
  • -Μέλι σε ατομική μερίδα
  • -Σοκολάτα υγείας και γάλακτος, σε ατομική μερίδα έως 30gr. Δεν επιτρέπεται η διάθεση τσιχλών και καραμελών.
Ξηροί καρποί
-Στα κυλικεία των σχολείων δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης επιτρέπονται οι ξηροί καρποί όλων των ειδών, χωρίς προσθήκη αλατιού ή ζάχαρης, σε ατομική συσκευασία, έως 50gr. Δεν επιτρέπονται οι τηγανισμένοι ξηροί καρποί.
Υγρά
  • -Εμφιαλωμένο νερό μόνο σε πλαστικές φιάλες και χυμοί μόνο σε πλαστικές και χάρτινες συσκευασίες στις ποσότητες που αναφέρονται παραπάνω.
  • -Μόνο στα κυλικεία των σχολείων δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, τα παρακάτω αφεψήματα: χαμομήλι, φασκόμηλο, τσάι του βουνού, χωρίς προσθήκη ζάχαρης, ή σύνθετων γλυκαντικών
  • -Καφές μόνο για το προσωπικό
  • -Δεν επιτρέπεται η διάθεση αναψυκτικών.
  • -Δεν επιτρέπεται η διάθεση λειτουργικών τροφίμων ή συμπληρωμάτων διατροφής και προϊόντων που περιέχουν γενετικά τροποποιημένους οργανισμούς.
Ανώτατες τιμές
Στα σχολικά κυλικεία ισχύουν -σύμφωνα με το ΚΕΠΚΑ- οι παρακάτω ανώτατες τιμές:
ΕΙΔΗ ΑΝΩΤΑΤΕΣ ΤΙΜΕΣ ΣΕ ΕΥΡΩ ΜΕ Φ.Π.Α. 
α) Σάντουιτς ή τοστ από ψωμί ολικής άλεσης
ή λευκό, με τυρί (με προσθήκη ή μη λαχανικών, τομάτας, ελαιολάδου και άλλων) 1,10
β) Σάντουιτς ή τοστ από ψωμί ολικής άλεσης ή λευκό με τυρί και γαλοπούλα (με προσθήκη ή μη λαχανικών, τομάτας, ελαιολάδου και άλλων) 1,35
γ) Απλό αρτοσκεύασμα (σουσαμένιο κουλούρι) σε ατομική συσκευασία 40 γραμμαρίων τουλάχιστον 0,40
δ) Τυρόπιτα - σπανακόπιτα με τυρί φέτα ή κασέρι βάρους 120 γραμμαρίων 1,10
ε) Εμφιαλωμένο νερό των 500 ml, εγχώριο ή μη, εντός ή εκτός ψυγείου 0,35
στ) Φυσικοί χυμοί φρούτων με 100% χυμό (χωρίς πρόσθετη ζάχαρη) σε ατομική συσκευασία 250 ml 0,95

Καλό ταξίδι Περικλή ...

 Ξημέρωμα Σαββάτου  3 Οκτωβρίου  έμαθα την ξαφνική απώλεια ενός πολύ καλού φίλου και συγχωριανού  μου, στα 63-64 χρόνια  του χρόνια περίπου...

Πρόκειται για τον Περικλή Σαρ. Νικολόπουλο  ο οποίος έδωσε μία άνιση μάχη με τα προβλήματα υγείας που τον ταλαιπωρούσαν τα τελευταία χρόνια

Η Νεκρώσιμος ακολουθία θα τελεστεί στον ιερό Ναό Αγίων Πάντων στην Μεταμόρφωση στις 17.00 σήμερα το απόγευμα και η ταφή του στο Κοιμητήριο Μεταμόρφωσης

Καλό ταξίδι, Περικλή ...

Θα ζεις πάντα στην καρδιά μας...

Γιατί ήσουν πραγματικά ένας υπέροχος άνθρωπος... 

Κουράγιο και δύναμη στην οικογένειά σου...

Β.Μ

Σήμερα ορκίζεται η νέα Βουλή, αύριο εκλέγεται πρόεδρος

Μετά την ορκωμοσία θα συνεδριάσει η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ

Στις 11:00 ορκίζεται η νέα Βουλή που προέκυψε από τις εθνικές εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου και αμέσως μετά θα συνεδριάσει η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να αποφασίσει τη συνολική της πρόταση για τη σύνθεση του προεδρείου.
Αύριο Κυριακή 4 Οκτωβρίου, στις 11:00 το πρωί, η Βουλή θα εκλέξει το νέο της πρόεδρο, με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να έχει ήδη προτείνει το Νίκο Βούτση. Ο νέος πρόεδρος θα εκλεγεί με μυστική ψηφοφορία και το μεσημέρι θα ακολουθήσει η ψηφοφορία για τα υπόλοιπα μέλη του προεδρείου.
Τη Δευτέρα 5 Οκτωβρίου ξεκινά η ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης, με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ως τον μόνο ομιλητή την πρώτη ημέρα της τριήμερης διαδικασίας.
Η διαδικασία θα ολοκληρωθεί τα μεσάνυχτα της τρίτης ημέρας, οπότε η κυβέρνηση λαμβάνει ψήφο εμπιστοσύνης με φανερή ονομαστική ψηφοφορία. Πριν από αυτό πραγματοποιούνται οι ομιλίες των πολιτικών αρχηγών όλων των πτερύγων της Βουλής, οι οποίοι και τοποθετούνται επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης.

O Πρ. Παυλόπουλος βράβευσε τους 7 σοφούς της Κοσμολογίας


O Πρ. Παυλόπουλος βράβευσε τους 7 σοφούς της Κοσμολογίας

Το δεύτερο διεθνές «Συμπόσιο των Επτά Σοφών» με θέμα την Κοσμολογία, το οποίο πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μουσικής, ολοκληρώθηκε απόψε με την επίσημη απονομή των βραβείων στους διακεκριμένους επιστήμονες (τελικά σε έξι από αυτούς, επειδή ο έβδομος απουσίαζε λόγω ασθενείας) από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο. Στον χαιρετισμό του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, μεταξύ άλλων, χαρακτήρισε «σημαντικό το Συμπόσιο για την Ελλάδα μέσα στην κρίση». Τα μετάλλια των βραβείων είχαν σχεδιασθεί ειδικά για την περίσταση από τον καλλιτέχνη Δημήτρη Ταλαγάνη και έφεραν χαραγμένα πάνω τους την αρχαιοελληνική λέξη «Σοφίη» (Σοφία).
Ο πρόεδρος του Μεγάρου Μουσικής, Ιωάννης Μάνος, στον χαιρετισμό του, πρότεινε να καθιερωθεί η διοργάνωση του Συμποσίου των Επτά Σοφών ανά ένα ή ανά δύο έτη, στο πεδίο τόσο των θετικών όσο και των ανθρωπιστικών επιστημών.
Μετά την απονομή και αφού ο ακαδημαϊκός και καθηγητής Αστροφυσικής Σταμάτης Κριμιζής, πρόεδρος του Συμποσίου, εξήρε το έργο τους, οι τρεις νομπελίστες φυσικοί και οι τρεις ακόμη κορυφαίοι επιστήμονες της Κοσμολογίας είχαν την ευκαιρία να απαντήσουν σε ερωτήσεις που τους υπέβαλε το πολυπληθές κοινό, το οποίο έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για τα μυστήρια του σύμπαντος.

Οι Σοφοί της Κοσμολογίας που βραβεύθηκαν, είναι οι:
* Τζέημς Κρόνιν: Κάτοχος Βραβείου Νόμπελ Φυσικής 1980. Ομότιμος Καθηγητής Αστρονομίας και Αστροφυσικής του Πανεπιστημίου του Σικάγου.
* Γιώργος Ευσταθίου: Καθηγητής Αστροφυσικής και Διευθυντής του Ινστιτούτου Κοσμολογίας του Πανεπιστημίου Κέμπριτζ, εταίρος της Βασιλικής Ακαδημίας.
* Ντέιβιντ Γκρος: Κάτοχος Βραβείου Νόμπελ Φυσικής 2004, καθηγητής Θεωρητικής Φυσικής και Διευθυντής του Ινστιτούτου Θεωρητικής Φυσικής του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια.
* Γιουτζίν Πάρκερ (που απουσίαζε): Ομότιμος Καθηγητής Φυσικής, Αστρονομίας και Αστροφυσικής του Πανεπιστημίου του Σικάγου και του Ινστιτούτου Ενρίκο Φέρμι.
* Τζορτζ Σμουτ: Κάτοχος Βραβείου Νόμπελ Φυσικής 2006, καθηγητής Φυσικής στο Πανεπιστήμιο Μπέρκλε:i της Καλιφόρνια.
* Αλεξέι Σταρομπίνσκι: Κοσμολόγος-Αστροφυσικός του Ινστιτούτου Θεωρητικής Φυσικής Laundau της Ρωσικής Ακαδημίας Επιστημών. κάτοχος του Βραβείου Kavli στην Αστροφυσική 2014.
* Γκαμπριέλε Βενετσιάνο: Θεωρητικός Φυσικός, καθηγητής του Κολλεγίου της Γαλλίας στην εδρα Στοιχειωδών Σωματιδίων, Βαρύτητας και Κοσμολογίας.
Αύριο, Σάββατο, μετά από μία πρωινή ξενάγηση των ξένων επιστημόνων στο Μουσείο της Ακρόπολης από τον διευθυντή του καθηγητή Δ. Παντερμαλή, θα ακολουθήσει επίσκεψή τους στο Περιβαλλοντικό Παρατηρητήριο (ΝΕΟ) στο Costa Navarino Resort στη Μεσσηνία.
Την Κυριακή, οι «επτά σοφοί» θα πραγματοποιήσουν επίσκεψη στην αρχαία Μεσσήνη με ξεναγό τον καθηγητή Π. Θέμελη, ενώ θα ακολουθήσει εκδήλωση της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών στην Καλαμάτα, με τη συμμετοχή μαθητών.
Μάλιστα, την Κυριακή, στις 13:00, στο Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας, θα εγκαινιασθεί και ο θεσμός της απονομής του «Μεσσηνιακού Αριστείου Επιστημών», με αφορμή το Συμπόσιο και προς τιμήν των Επτά Σοφών της Κοσμολογίας. Δύο εκ των Σοφών θα επιδώσουν για πρώτη φορά το βραβείο επιστημονικής αριστείας σε δύο νέους Μεσσήνιους επιστήμονες

Καλημέρα από τον ΚΥΡ


Πρωτοποριακή θεραπεία καρκίνου με πρωτόνια

Ο κ. Κοκολάκης από 2012 προωθεί την ιδέα της δημιουργίας ενός «Κέντρου Αριστείας για την έρευνα, τη διάγνωση και τη θεραπεία του καρκίνου με πρωτόνια» στην Κρήτη

Περισσότεροι από 100.000 καρκινοπαθείς σε όλο τον κόσμο έχουν θεραπευτεί πλήρως με τη χρήση της τεχνολογίας των επιταχυντών πρωτονίων και ελαφρών ιόντων. Πρόκειται για μια μέθοδο που ενδείκνυται για τη θεραπεία του 20% όλων των καρκίνων και έχει θεαματικά αποτελέσματα στις περιπτώσεις καρκίνου του προστάτη ο οποίος αντιμετωπίζεται μέσα σε 5 ημέρες και ο ασθενής δεν χάνει τη σεξουαλική του ικανότητα.
Όπως ανέφερε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο γενικός διευθυντής Ανάπτυξης και Προώθησης του CERN-HERMES, Αλέξανδρος Κοκολάκης, η θεραπεία του καρκίνου με αυτή τη μέθοδο, η οποία εφαρμόζεται στην Γερμανία ,στην Ιταλία, στη Γαλλία στην Τσεχία, στις ΗΠΑ και την Ιαπωνία, είναι εδώ και μερικούς μήνες εγκεκριμένη και στην Ελλάδα, αλλά για να μπορέσει να εφαρμοστεί θα χρειαστεί μία επένδυση ύψους από 50 έως 200 εκατομμυρίων ευρώ ανάλογα με μέγεθος της εγκατάστασης. Ο κ. Κοκολάκης από 2012 προωθεί την ιδέα της δημιουργίας ενός «Κέντρου Αριστείας για την έρευνα, τη διάγνωση και τη θεραπεία του καρκίνου με πρωτόνια» στην Κρήτη.
«Τα στατιστικά στοιχεία επιτυχίας της θεραπείας με την τεχνολογία των επιταχυντών πρωτονίων και ελαφρών ιόντων, ήταν εντυπωσιακά. Η θεραπεία αυτή είναι τεχνολογικά η πιο σύγχρονη και ιατρικά η πιο αποτελεσματική μέθοδος ακτινοθεραπείας. Αναπτύχθηκε και εξελίχθηκε με τη βοήθεια επιταχυντών που χρησιμοποιούνται στη βασική έρευνα στη Φυσική. Παρότι εγώ προωθώ τη δημιουργία ενός Κέντρου για τη διάγνωση και τη θεραπεία του καρκίνου με πρωτόνια στην Κρήτη, η απόφαση για την έγκριση της θεραπείας με πρωτόνια από την Επιτροπή Ιοντιζουσών και Ιοντιζουσών Ακτινοβολιών του Υπουργείου Υγείας, η οποία ελήφθη μετά την υποβολή φακέλου από εμένα, αφορά όλη την επικράτεια και επομένως θα μπορούσε να δημιουργηθεί ένα τέτοιο Κέντρο οπουδήποτε στην Ελλάδα εφόσον υπάρξει επενδυτής», επισήμανε ο κ Κοκολάκης.
Σε παρουσίασή του στην 3η Διεθνή Ιατρική Ολυμπιάδα που διεξάγεται στη Θεσσαλονίκη ο κ Κοκολάκης επικαλούμενος στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού για την Σωματιδιακή Θεραπεία – PTCOG ανέφερε ότι μέχρι το 2012 είχαν θεραπευτεί παγκοσμίως περισσότεροι από 100.000 ασθενής με πρωτόνια και ότι σήμερα σε όλο τον κόσμο 25 κέντρα θεραπείας καρκίνου με χρήση επιταχυντών πρωτονίων βρίσκονται σε διάφορα στάδια έγκρισης κατασκευής η ανάθεσης.
«Σύμφωνα με στοιχεία που παρουσίασε πρόσφατα ο Ιταλός καθηγητής και επιστημονικός διευθυντής του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Ογκολογίας Roberto Orecchia , στις επόμενες δεκαετίες ένας άνδρας στους 16 θα νοσήσει από καρκίνο του προστάτη. Με τη θεραπεία πρωτονίων είναι εφικτή η αντιμετώπιση του καρκίνου του προστάτη σε 5 μέρες αντί για 8 εβδομάδες με συμβατική ακτινοθεραπεία, ενώ παράλληλα τα ποσοστά επιτυχίας είναι πολύ μεγάλα και οι παρενέργειες της θεραπείας ελάχιστες έως μηδαμινές. Η νέα αυτή έξυπνη και ήπια ακτινοθεραπεία υπόσχεται σήμερα (αν βέβαια η διάγνωση είναι έγκαιρη) πλήρη αποθεραπεία-ίαση στο 95% των περιπτώσεων. Επιπρόσθετα, έχει αποφευχθεί η επέμβαση, δεν υπάρχει πόνος και όσον αφορά τις παρενέργειες, είναι μηδαμινές. Για παράδειγμα, μια συνηθισμένη παρενέργεια είναι η απώλεια της σεξουαλικής ικανότητας των ασθενών σε ποσοστό 66% ενώ με την νέα μέθοδο ακτινοθεραπείας που εφαρμόζει ο καθηγητής Orecchia, οι ασθενείς διατηρούν τη σεξουαλική τους ικανότητα. Με βάση στοιχεία του 2008, εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης υπάρχουν 2.300.000 νέες περιπτώσεις καρκίνου κάθε χρόνο. Στις δυτικές βιομηχανικές χώρες περίπου 45.000 νέοι τύποι καρκίνου εμφανίζονται ανά 10 εκατομμύρια κατοίκους. Ένα 20% των ασθενών με καρκίνο προτείνεται για τη θεραπεία με πρωτόνια από τους ειδικούς», ανέφερε ο κ Κοκολάκης στην παρουσίασή του.
Τα πλεονεκτήματα της θεραπείας του καρκίνου με πρωτόνια είναι:
• Μπορεί να στοχεύσει όγκους που βρίσκονται σε μεγάλα βάθη και σε δύσκολα ανατομικά σημεία (πχ. όγκοι άνω θώρακα και κρανίου).
• Καταστρέφει ολοσχερώς το γενετικό υλικό (DNA) των καρκινικών κυττάρων και επομένως ελαχιστοποιεί την επανεμφάνιση του καρκίνου.
• Προκαλεί ελάχιστη βλάβη των παρακείμενων υγιών ιστών σε αντίθεση με τις δέσμες φωτονίων (ακτίνες-Χ και ακτίνες-γάμμα).
• Ο κίνδυνος πρόκλησης δευτερογενών καρκίνων εξαιτίας ακτινοβόλησης με πρωτόνια είναι πολύ μικρότερος σε σχέση με τον κίνδυνο από τη συμβατική ακτινοθεραπεία. Για το λόγο αυτό η θεραπεία πρωτονίων χρησιμοποιείται στις παιδιατρικές περιπτώσεις ασθενών με καρκίνο.
• Ο χρόνος θεραπείας είναι πολύ μικρότερος σε σχέση με τον αντίστοιχο χρόνο της συμβατικής θεραπείας.
Ο κ. Κοκολάκης ανέφερε η δημιουργία στη χώρα μας Κέντρου θεραπείας καρκίνου με τη χρήση επιταχυντή πρωτονίων θα συμβάλει στην αναβάθμιση της ακτινοθεραπείας ως μεθόδου αντιμετώπισης του καρκίνου αποτρέποντας την μετακίνηση ασθενών με ενδείξεις για θεραπεία πρωτονίων στο εξωτερικό και ότι με την ανάπτυξη καινοτόμου έρευνας για την θεραπεία του καρκίνου θα συνδέσει την τριτοβάθμια έρευνα και εκπαίδευση με την προαγωγή των υπηρεσιών περίθαλψης των ασθενών και θα προσελκύσει ανταγωνιστικά ερευνητικά προγράμματα χρηματοδοτούμενα από κοινοτικούς πόρους για την χώρα μας. Επιπλέον τόνισε ότι με τη δημιουργία ενός τέτοιου Κέντρου στην Κρήτη, το νησί μπορεί να εξελιχθεί σε κέντρο ιατρικού τουρισμού σε δωδεκάμηνη βάση.

cretalive.gr

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου