24.12.16

Η αισθησιακή φωτογραφία της Ελένης Φουρέιρα που «έριξε» το instagram!

Μια από τις πιο αισθησιακές παρουσίες στον καλλιτεχνικό χώρο.
 
Η Ελένη Φουρέιρα που φημίζεται για το κορμί της, μέσα από τον προσωπικό της λογαριασμό στο instagram μοίρασε πολλά εγκεφαλικά!
 Με μια φωτογραφίας της τυλιγμένη σε ένα σεντόνι που έχει ψιλοπέσει και αποκαλύπτεται το μπούστο της, έφερε τον πανικό στα social media!
Δείτε την φωτογραφία παρακάτω:

ΟΙ ΑΝΤΑΛΛΑΓΕΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΙΚΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΕΡΤ

Του: Αντώνη Αντωνόπουλου

Χρόνια Πολλά με υγεία και την ελπίδα  τα νέα παιδιά της Ελλάδας να αλλάξουν νοοτροπία .Για να  ζήσουν σε μια καλύτερη Ελλάδα.
Θεωρώ απαραίτητο να προβώ σε μια πολύ σημαντική διευκρίνιση πριν προχωρήσω στην καταγραφή μιας πραγματικής Ιστορίας που αναδεικνύει τον τρόπο ,τις μεθοδεύσεις τις παρατυπίες αν όχι παρανομίες που συντελούνται από τα στελέχη της ΕΡΤ και επαγγελματίες δημοσιογράφους προς υποτίθεται συναδέλφους τους.
Στα καταστατικά του ΠΣΑΤ και της ΕΣΗΕΑ είναι ξεκάθαρες οι διατάξεις σχετικά με τις αναφορές σε συναδέλφους. Όπως ξεκάθαρο είναι και το τι όφειλαν να πράξουν και δεν το πείραξαν σε μια φορά θέματα που είδαν το φως της δημοσιότητας  σχετικά με την ΕΡΤ, και τα …προσπέρασαν για αυτονόητους λόγους.
Όπως ξεκάθαρη είναι και η άποψη  η θέση  και το δικαίωμα του κάθε Έλληνα πολίτη που είναι και δημοσιογράφος για να σχολιάζει και να κρίνει τις πράξεις του όποιου συναδέλφου. Γιατί σαφώς και οι κρίνοντες κρίνονται.
Αυτό ισχύει η θα πρέπει να  ισχύει για όλους.
Δυστυχώς όμως υπάρχουν περιπτώσεις που δεν αντέχουν ούτε την κριτική ,ούτε τα σχόλια. Τα μεταφράζουν ως συκοφαντία και σπίλωση της προσωπικότητας τους και μετέρχονται δικονομικών μέσων γιατί δεν έχουν ούτε απαντήσεις ούτε επιχειρήματα.
Γιατί του συμφέρει να έχουν επιλεκτική μνήμη.
Διευκρινίζω λοιπόν ότι δεν έγραψα ποτέ και δεν θα το πράξω ποτέ, το παραμικρό για την επαγγελματική επάρκεια και ικανότητα του μπασκετικού δημοσιογράφου Ευάγγελου Ιωάννου. Άρα μακριά από μένα το ίχνος πρόθεσης να τον σπιλώσω και να τον συκοφαντήσω.
Στο δια ταύτα λοιπόν θα σας διηγηθώ μια παλιά σχετικά Ιστορία και μια πρόσφατη για να δείτε πόσο μοιάζουν και πως όλα τριγύρω αλλάζουν και όμως στην ΕΡΤ τα πάντα ίδια μένουν.
Όταν το 2012 με τα δικαστικά βαρίδια και όχι μόνο που συνόδευαν την θητεία του Δημήτρη Χατζηγεωργίου ως διευθυντή αθλητικών προγραμμάτων ,ο έτερος μπασκετικός και άσπονδος φίλος του Βαγγέλης Ιωάννου με την βοήθεια της βουλευτίνας της ΝΔ Άννας Καραμανλή(Που τον είχε …βαφτίσει «Νεοδημοκράτη»  γιατί της έκανε προεκλογική συγκέντρωση 65 ατόμων στο σπίτι του στο Ψυχικό )έκανε το όνειρο του πραγματικότητα και έγινε Διευθυντής Αθλητικών προγραμμάτων της ΕΡΤ.
Τότε λοιπόν με το καλημέρα ο Ιωάννου που κατηγορούσε τον Χατζηγεωργίου και όχι αδίκως σε αρκετά θα έλεγα ,μέσα σε άλλες εισηγήσεις που κάνει και αποφάσεις που παίρνει επί της ουσίας είναι να διορίσει Προϊστάμενο μεταδόσεων και αρχείου τον 28χρονο τότε Ιωσήφ Νικολάου!!!
Παρακάμπτοντας κάθε έννοια ιεραρχίας και βάζοντας στο περιθώριο κάθε άλλο αθλητικό συντάκτη μόνιμο υπάλληλο της ΕΡΤ με σαφώς πολύ μεγαλύτερη εμπειρία και πιθανόν γνώσεις.
 Αγνοήθηκαν και ενστάσεις από πτυχιούχους τους οποίους… θυμήθηκε αργότερα ο αγαπητός Ευάγγελος.
Έτσι ο Ιωσήφ Νικολάου έγινε προϊστάμενος μεταδόσεων και βεβαίως δεν χαλούσε χατίρι στις μεταδόσεις που επιθυμούσε ο διευθυντής του που τον διόρισε.
Ήρθε το μαύρο της ΕΡΤ, ηρωποιήθηκαν και τα μαϊμού πτυχία, απολυτήρια ,βεβαιώσεις σπουδών που είχε καταγράψει ερεύνα του εισαγγελέα μετά το πακέτο μονιμοποιήσεων του τότε Υπουργού και νυν προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου.
Διευκρινίζω ότι οι αναφορές μου αυτές σαφώς και δεν αφορούν επαγγελματίες συναδέλφους που στην πλειοψηφία τους δούλευαν και τιμούσαν την εργασία τους στην ΕΡΤ εισπράττοντας και κάτω της συλλογικής σύμβασης της ΕΣΗΕΑ και χωρίς ούτε μπόνους ,ούτε παίρνοντας πακέτα Υπερωρίες σαν κάτι άλλους.
Ο  Βαγγέλης (Ιωάννου)με κάποιους ήταν μέσα και μετά το μαύρο στο μέγαρο ,όταν οι άλλοι ήταν απέναντι στην ΕΡΤ ΟΠΕΝ .Ήταν μέσα στην παράνομη κατά τους απέναντι και όχι μόνο Δημόσια Τηλεόραση. Παράνομη και κατά τον ΠΣΑΤ επισήμως δια του σημερινού του προέδρου και για την ΕΣΗΕΑ.
Ο Ευάγγελος Ιωάννου συνέχισε να είναι το κουμάντο και στην παράνομη ΔΤ .Είχε ανοιχτή γραμμή με αυτούς που έκαναν τις προκηρύξεις και της προσλήψεις της ΔΤ με τα 200 μόρια επιδότηση στους ήδη εργαζόμενους!!!
Έτσι μετά δημιουργήθηκε και η προκήρυξη της ΝΕΡΙΤ με τους  πτυχιούχους. Είτε νόμιμους είτε παράνομους …
Όλο αυτό το διάστημα φυσικά ο Ευάγγελος Ιωάννου ήταν διευθυντής και το κουμάντο στα αθλητικά της ΕΡΤ.
Και μια λεπτομέρεια. Όλο αυτό το διάστημα φρόντισε να δοθεί δεύτερη ευκαιρία πρόσληψης των εκλεκτών του και της παρέας του μέσα από «διορθώσεις» που έγιναν στα κομπιούτερ της Μουρούζη!!!
Και βεβαίως σε όλη αυτή την διαδρομή ο Ιωσήφ Νικολάου ήταν δίπλα στον Ευάγγελο Ιωάννου.
Για την περίοδο της ΔΤ ,τις επιλογές και τα ραβασάκια θα σας γράψω σε άλλη ευκαιρία.
Για το τι γινόταν στον 6ο όροφο της Γενικής Γραμματείας Τύπου ,τι γινόταν στην Μουρούζη και πόσοι πέρασαν από το πολιτικό γραφείο της Άννας Καραμανλή που έχει και σαν μυστικοσύμβουλο τον Ευάγγελο Ιωάννου.
Και μετά έρχεται ο… Έρωτας.
Ο διακόπτης σηκώνεται και αυτοί που θα έπαιρναν τα κεφάλια όσων ήταν μέσα όταν αυτοί ήταν απέναντι ,έριξαν… τόπο στην οργή η βολεύτηκαν με ότι μπόρεσαν και πήραν.
Εκεί λοιπόν μετά τα παρατράγουδα και ότι έγινε στη βουλή αφεντικό της ΕΡΤ έγινε ο Λάμπης Ταγματάρχης.
Ο Ευάγγελος Ιωάννου διατηρεί άριστες σχέσεις μαζί του και σύμφωνα πάτα με δημοσιογραφικές πληροφορίες συχνά πυκνά είναι στο γραφείο του. Εκ των πραγμάτων συμβαίνει αυτό τουλάχιστον σε κάποιες περιπτώσεις όταν για όλα κάνεις κουμάντο. Η θέλεις με άμεσο η έμμεσο τρόπο να κάνεις κουμάντο.
Πάμε τώρα στην πρόσφατη δεύτερη Ιστορία.
Ο ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΠΟΥ ΠΗΓΕ ΣΤΑ …ΣΚΟΥΠΊΔΙΑ!!!
Η ΕΡΤ προκηρύσσει διαγωνισμό τον οποίο και δημοσιοποιεί, εκδίδει εγκύκλιο με τις προϋποθέσεις για την θέση του διευθυντή αθλητικών προγραμμάτων.
Ο Διαγωνισμός αυτός έχει ως έναν από τους βασικούς όρους ο «εκλεκτός» να έχει και  πτυχίο. Δηλαδή να έχει και το κάτι παραπάνω ο υποψήφιος αν δεν έφταναν τα υπόλοιπα .Ούτε τον εαυτόν του να …φωτογράφιζε ο Ευάγγελος.
Μόνο που υποψηφιότητα για την θέση κατέθεσαν αλλοι…8 με η χωρίς πτυχίο!!!
Μεταξύ αυτών έμπειροι συνάδελφοι με προϋπηρεσία είτε στην ΕΡΤ ,είτε εκτός ΕΡΤ ,μεταξύ αυτών και ο πρόεδρος των Ευρωπαίων Αθλητικών Συντακτών Γιάννης Δάρας  που στη πράξη φάνηκε ανίσχυρος να υπερασπιστεί ακόμη και το προσωπικό του καθ όλα νόμιμο δικαίωμα.
Μέσα σε ένα κλίμα που θα ήταν όχι μόνο πρόκληση αλλά πιθανόν να δημιουργούσε θέματα και παρενέργειες ο Ευάγγελος Ιωάννου αν και πτυχιούχος να αναλάμβανε πάλι Διευθυντής του αθλητικού τμήματος. Ασχέτως αν  δεν αντέδρασε σε αυτό που έγινε στην συνέχεια και που όπως επίσης σύμφωνα με πληροφορίες πάντα δημοσιογραφικές είχε συμμετοχή.
Τι έγινε;
Ο περιβόητος αυτός διαγωνισμός με εντολή του Λάμπη Ταγματάρχη πήγε στα σκουπίδια .
Διευθυντής Αθλητικών Προγραμμάτων της ΕΡΤ Ορίστηκε ο… Ιωσήφ Νικολάου!!!
Και ο Ευάγγελος Ιωάννου ορίστηκε Προϊστάμενος μεταδόσεων και Αρχείου!!!
Άντε μετά από όλα αυτά εσείς που διαβάζεται όλα αυτά να πιστέψετε εφ εξής στις… συμπτώσεις!!!
Έτσι λοιπόν ο εκλεκτός (και μυστικοσύμβουλος κατά δήλωση της )της Άννας Καραμανλή ,στα χρόνια της… «αντίστασης»
Διατηρεί τον έλεγχο στις μεταδόσεις εφ όσον είναι προϊστάμενος του εαυτού του αλλά και του ασπόνδου φίλου του Χατζηγεωργίου και όχι μόνο, και παράλληλα έχει και τον Ιωσήφ Νικολάου Διευθυντή που δεν του χαλάει χατίρι γιατί του έχει και υποχρέωση.
Αλήθεια αυτή η ανταλλαγή διευθυντικών θέσεων στην ΕΡΤ πόσο τυχαία σας μοιάζει;
Σημείωση: Υπογράμμισα κατ επανάληψη την επαγγελματική επάρκεια του. Ιωάννου.
Αναρωτιέμαι όμως και σκέφτομαι ‘φωναχτά.
Γιατί όπως πριν το μαύρο έτσι και σήμερα ο Ευάγγελος Ιωάννου εξπέρ στα του μπάσκετ εξακολουθεί να είναι αρχισυντάκτης της ιστορικής εκπομπής  «Αθλητική Κυριακή» ,χωρίς να έχει απολύτως καμιά σχέση με το ποδόσφαιρο;
Εκτός και αν έχει και δεν το γνωρίζουμε…
Από όλα αυτά που έγραψα είναι κάτι ψέματα  αξιότιμε κ. Ιωάννου ;
Θεωρείς ότι η πλειοψηφία της κοινής γνώμης και του ελληνικού λαού που επί χρόνια τώρα σε πλήρωνε κάθε μίνα και σου πληρώνει και τα ταξίδια σου ανά τον κόσμο, συμφωνεί;
Διακρίνεις κάπου ότι σε συκοφαντώ και σε σπιλώνω;
Αν η αλήθειες ερμηνεύονται ως σπίλωση και συκοφαντία τότε  όντως ήμαστε απέναντι.
Από την στιγμή που όλα αυτά είναι αλήθεια έχεις χρέος και εσύ αλλά και οι άλλοι επαγγελματίες που σιώπησαν μα απολογηθείτε σε αυτούς που πληρώνουν.
Και δεν εννοώ μόνο την εισφορά στη ΔΕΗ αλλά τον προϋπολογισμό της ΕΡΤ.
Προσεχώς. Οι ημέρες της ΔΤ, οι ημέρες και τα έργα του Παντελή Καψή, οι δουλειές του υπόδικου Λουριδά και του Μπράμου και τα ρουσφέτια των διορισμών.
Καλή χρονιά με υγεία σε όλους ανεξαιρέτως .
Και σε σένα Βαγγέλη. Καλές μεταδόσεις και καλά ταξίδια…

Η Θαυματουργή Συνταγή για να σταματήσετε τον πονόδοντο! Ακόμη και ο Οδοντίατρός σας θα μείνει άφωνος!

Ο πονόδοντος είναι το πιο άσχημο και ενοχλητικό πράγμα. 
Δεν είναι λίγες οι φορές που ένας πονόδοντος μας πιάνει, όταν ακολουθεί Σαββατοκύριακο, ή γενικά σε διαστήματα που δεν μπορούμε να επισκεφτούμε άμεσα τον οδοντίατρο. Τότε, κάτι πρέπει να κάνουμε μόνοι μας, ώστε να απαλλαχτούμε από τον πόνο.
Δείτε μερικές από τις πιθανές αιτίες που προκαλούν τον πονόδοντο:
Τερηδόνα

Σπασμένα δόντια
Ουλίτιδα
Ελλείποντα δόντια
Θήκες που δεν έχουν τοποθετηθεί σωστά
Πλάκα
Αποφρακτική άπνοια ύπνου
Διαταραχή κροταφογναθικής διάρθρωσης
Υπάρχει λύση για να θεραπεύσετε τον πονόδοντο μόνοι σας, μέχρι να πάτε στον οδοντίατρο, όπως αναφέρει το strange. Το τελευταίο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να πανικοβληθείτε.
Δοκιμάστε μόνοι σας, αυτήν τη σπιτική συνταγή που θα σας απαλλάξει από τον πονόδοντο.
Συστατικά:
½ κουτ. σκόνη γαρύφαλλου
½ κουτ. λάδι καρύδας
Οδηγίες:
Το γαρίφαλο ανακουφίζει από τον πόνο, ενώ το λάδι καρύδας προσφέρει αντιμικροβιακές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες.
Ανακατέψτε τα συστατικά φτιάχνοντας μια παχιά πάστα. Χρησιμοποιήστε μια μπατονέτα και εφαρμόστε το μίγμα στο σημείο του πόνου. Κάντε το αρκετές φορές την ημέρα.

Η Μέρκελ βγήκε γιά ψώνια

Σαν καλή νοικοκυρά η Ανγκέλα Μέρκελ βγήκε για ψώνια, παραμονές Χριστουγέννων. Έχοντας 3-4 (φανερούς) σωματοφύλακες πήγε σε σούπερ μάρκετ.
 Όπως προκύπτει από τις φωτογραφίες που δημοσίευσε η εφημερίδα «BILD» η καγκελάριος αγόρασε – μετρημένα – 5 πράγματα, έδωσε την πιστωτική κάρτα της, υπέγραψε την απόδειξη και αποχώρισε. 
Ένα από τα πέντε είδη που πήρε και ξεχώρισε, όπως λένε οι πληροφορίες, ήταν ένα μεγάλο κουτί με γλυκίσματα.  

Α.Χ.

ΔΕΙΤΕ LIVE - Ξεκίνησε το ταξίδι του ο Άγιος Βασίλης...

 ΔΕΙΤΕ LIVE ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ

Ο Άγιος Βασίλης ξεκίνησε την παγκόσμια περιοδεία του γύρω στις 13.00 ώρα Ελλάδας σήμερα Σάββατο και βρισκόταν πάνω από το Βιετνάμ γύρω στις 18.10 ώρα Ελλάδας, επισήμανε η στρατιωτική διοίκηση που είναι επιφορτισμένη με την αεροπορική ασφάλεια των ΗΠΑ και του Καναδά κι η οποία ακολουθεί κάθε χρόνο όλες τις μετακινήσεις του αγαπημένου Άγιου των παιδιών.

Αφού απογειώθηκε από την έδρα του στον Βόρειο Πόλο, το έλκηθρο του Άγιου Βασίλη σύντομα πήρε ύψος και πέταξε πάνω από πολλές χώρες της Ασίας και της Ωκεανίας, όπως για παράδειγμα την Ιαπωνία, τη Νότια Κορέα, την Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία.
Σε διάστημα 5 ωρών, είχε ήδη διανείμει 1,57 δισεκατομμύρια δώρα, σύμφωνα με το Norad, που καταμετρά τις παραδόσεις σε πραγματικό χρόνο.
Η υπηρεσία αεράμυνας των ΗΠΑ και του Καναδά (NORAD) έφτιαξε έναν ιστότοπο (www.noradsanta.org) όπου οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να εντοπίσουν σε πραγματικό χρόνο το στίγμα του Άγιου Βασίλη, σε μία από τις 8 γλώσσες που διατίθενται, όπως επίσης και μια τηλεφωνική γραμμή που αναμένεται να λάβει έως και 140.000 τηλεφωνήματα εντός της ημέρας. Επιπλέον έναν λογαριασμό στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter, το @NoradSanta.
Η παράδοση αυτή χρονολογείται από το 1955.

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ - Πιστοί απ' όλον τον κόσμο συρρέουν στη Βηθλεέμ


Πιστοί απ' όλον τον κόσμο συρρέουν στη Βηθλεέμ - Εντυπωσιακές εικόνες

Δεκάδες πιστοί συρρέουν στο κέντρο της Βηθλεέμ για να γιορτάσουν τα Χριστούγεννα και να παραστούν στη βραδινή λειτουργία. Παρά τη βροχή, η ατμόσφαιρα στην πόλη είναι πολύ πιο εορταστική σε σύγκριση με πέρσι, καθώς και τα μέτρα ασφαλείας φαίνεται πως έχουν χαλαρώσει.
Παλαιστίνιοι και χριστιανοί από κάθε γωνιά του πλανήτη συγκεντρώνονται στην πλατεία της Φάτνης, κοντά στη Βασιλική της Γεννήσεως, στο σημείο όπου σύμφωνα με την παράδοση γεννήθηκε ο Χριστός.
Άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας έχουν αναπτυχθεί στους δρόμους που οδηγούν στο κέντρο της πόλης αλλά συγκριτικά με άλλες χρονιές φέτος το κλίμα είναι πιο εορταστικό. Πολλοί τουρίστες αγοράζουν σουβενίρ από τα καταστήματα ή φωτογραφίζονται με φόντο το πελώριο χριστουγεννιάτικο δέντρο στην πλατεία της Φάτνης.
Πιστοί απ' όλον τον κόσμο συρρέουν στη Βηθλεέμ - Εντυπωσιακές εικόνες
"Είναι υπέροχο που βρίσκομαι στη Βηθλεέμ για τα πρώτα Χριστούγεννα μακριά από την πατρίδα μου", δήλωσε μια νεαρή Αμερικανίδα, η Βαλέρια.
Ο Ράμζι αλ Ντούρζι, χριστιανός από την Ιορδανία, έφτασε στην πόλη μαζί με τα δύο παιδιά του για να επισκεφθεί τα πεθερικά του που ζουν κοντά στη Ραμάλα. "Είναι η πρώτη μου επίσκεψη στη Βηθλεέμ και την Παλαιστίνη και η ατμόσφαιρα είναι φανταστική", είπε.
Μετά τη λιτανεία, ο Λατίνος Πατριάρχης θα τελέσει την παραδοσιακή λειτουργία τα μεσάνυχτα, παρουσία πολλών θρησκευτικών και πολιτικών αξιωματούχων. Μεταξύ αυτών θα είναι και ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς.
Πιστοί απ' όλον τον κόσμο συρρέουν στη Βηθλεέμ - Εντυπωσιακές εικόνεςΣύμφωνα με το υπουργείο Τουρισμού του Ισραήλ, τον μήνα Δεκέμβριο αναμένεται να επισκεφθούν την περιοχή 120.000 τουρίστες – οι μισοί από αυτούς χριστιανοί. Από την πλευρά τους, οι παλαιστινιακές αρχές εκτιμούν ότι ο αριθμός των επισκεπτών φέτος θα είναι σημαντικά αυξημένος.

Τα προσφυγόπουλα στο επίκεντρο του μηνύματος του Οικουμενικού Πατριάρχη

Να προστατέψουμε τα παιδιά καλεί τη διεθνή κοινότητα και κάθε έναν κάτοικο του πλανήτη ξεχωριστά ο Οικουμενικός Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως κ.κ. Βαρθολομαίος στο Χριστουγεννιάτικο μήνυμά του.  
Αναφέρει: 

« Ἀπευθύνομεν ἔκκλησιν πρὸς πάντας, νὰ σέβωνται τὴν ταυτότητα καὶ τὴν ἱερότητα τῆς παιδικῆς ἡλικίας. Ἐνώπιον τῆς παγκοσμίου προσφυγικῆς κρίσεως, ἡ ὁποία θίγει κατ᾿ ἐξοχὴν τὰ δικαιώματα τῶν παιδίων, ἐνώπιον τῆς μάστιγος τῆς παιδικῆς θνησιμότητος, τῆς πείνης, τῆς παιδικῆς ἐργασίας, τῶν σωματικῶν κακώσεων καὶ τῆς ψυχολογικῆς βίας, ἀλλὰ καὶ τῶν κινδύνων ἀλλοιώσεως τῆς παιδικῆς ψυχῆς λόγῳ τῆς ἀνεξελέγκτου ἐκθέσεώς των εἰς τὴν ἐπιρροὴν τῶν συγχρόνων ἠλεκτρονικῶν μέσων ἐπικοινωνίας καὶ τῆς καθυποτάξεως αὐτῶν εἰς τὸν καταναλωτισμόν, ἀνακηρύσσομεν τὸ 2017 Ἔτος προστασίας τῆς ἱερότητος τῆς παιδικῆς ἡλικίας, καλοῦντες πάντας νὰ ἀναγνωρίζουν καὶ νὰ σέβωνται τὰ δικαιώματα καὶ τὴν ἀκεραιότητα τῶν παιδίων».
Ο κ. Βαρθολομαίος θυμάται την επίσκεψή του στα Ελληνικά νησιά:

«Κατὰ τὸν παρελθόντα Ἀπρίλιον εἴχομεν τὴν εὐκαιρίαν, μετὰ τοῦ Ἁγιωτάτου Πάπα Ρώμης Φραγκίσκου καὶ τοῦ Μακαριωτάτου Ἀρχιεπισκόπου Ἀθηνῶν καὶ πάσης Ἑλλάδος Ἱερωνύμου, νὰ διαπιστώσωμεν ἰδίοις ὄμμασιν ἐν Λέσβῳ τὰς περιπετείας τῶν προσφύγων καὶ τῶν μεταναστῶν καὶ ἰδίως τὰ ὀξέα προβλήματα τῶν ταλαιπωρημένων παιδίων, τῶν ἀθώων καὶ ἀνυπερασπίστων θυμάτων τῆς πολεμικῆς βίας, τῶν φυλετικῶν καὶ θρησκευτικῶν διακρίσεων καὶ τῆς ἀδικίας, ὁ ἀριθμὸς τῶν ὁποίων αὐξάνει συνεχῶς.
Ἡ ἑορτὴ τοῦ νηπιάσαντος δι᾿ ἡμᾶς Λόγου τοῦ Θεοῦ, τοῦ παιδίου Χριστοῦ, τὸν ἀφανισμὸν τοῦ ὁποίου ζητεῖ ἡ κοσμικὴ ἐξουσία συμφώνως πρὸς τὸν Εὐαγγελιστὴν Ματθαῖον , εἶναι ὑπόμνησις καὶ κλῆσις νὰ μεριμνήσωμεν διὰ τὰ παιδία, νὰ προστατεύσωμεν τὰ εὐάλωτα αὐτὰ θύματα καὶ νὰ σεβασθῶμεν τὴν ἱερότητα τῆς παιδικῆς ἡλικίας».
Σημειώνει ακόμη:
«Δυστυχῶς, τὸ Εὐαγγέλιον τῶν Χριστουγέννων κηρύσσεται καὶ πάλιν εἰς ἕνα κόσμον, ὅπου ἠχεῖ ἡ κλαγγὴ τῶν ὅπλων, ὅπου ἀσκεῖται ἀπρόκλητος βία εἰς βάρος ἀτόμων καὶ λαῶν, ὅπου κυριαρχεῖ ἀνισότης καὶ κοινωνικὴ ἀδικία. Ἀφόρητος εἶναι ἡ κατάστασις εἰς τὴν ὁποίαν εὑρίσκονται τὰ ἀναρίθμητα παιδία, θύματα πολεμικῶν συγκρούσεων, ἐκρύθμων καταστάσεων, ποικιλωνύμων ἐκμεταλλεύσεων, διωγμῶν καὶ διακρίσεων, πείνης, πενίας καὶ ἐπωδύνων στερήσεων».

Θα γέμιζαν την Αθήνα "χαλασμένα" κρέατα

Σε κατάσχεση 1.391 κιλών κρεάτων (κοτόπουλα, χοιρινά και κρεατοσκευάσματα) τα οποία δεν έφεραν καμία σήμανση (σήμα καταλληλότητας ή αναγνώρισης) σε επιχείρηση εμπορίας και επεξεργασίας κρέατος στην Αθήνα, προχώρησαν ελεγκτές από την Οικονομική Αστυνομία, επιθεωρητές της Υπηρεσίας Έρευνας και Διασφάλισης Δημοσίων Εσόδων (ΥΕΔΔΕ) και ελεγκτές του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, υπό το Συντονιστικό Κέντρο Αντιμετώπισης Παραεμπορίου (ΣΥΚΑΠ).
Όπως ανακοίνωσε η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή, οι υπεύθυνοι κλήθηκαν να προσκομίσουν γραπτές εξηγήσεις, ενώ από τους επιθεωρητές της ΥΕΔΔΕ παρελήφθησαν δεδομένα σχετικά με τα οικονομικά στοιχεία της επιχείρησης και ο φορολογικός έλεγχος βρίσκεται σε εξέλιξη.
Παράλληλα, από τη Γραμματεία Καταναλωτή σε συνεργασία με τις συναρμόδιες υπηρεσίες για την εποπτεία αγοράς και τη διακίνηση των προϊόντων, αποφασίσθηκε και υλοποιείται πρόγραμμα στοχευμένων ελέγχων με σκοπό την προστασία του καταναλωτή, την τήρηση των κανόνων του υγιούς ανταγωνισμού και την εφαρμογή της ισχύουσας νομοθεσίας.
Υπό το συντονισμό του Συντονιστικού Κέντρου Αντιμετώπισης Παραεμπορίου (ΣΥΚΑΠ), συστάθηκαν μικτά κλιμάκια με τη συμμετοχή της Οικονομικής Αστυνομίας, της ΥΕΕΔΕ, του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, των περιφερειών, του ΣΔΟΕ και της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή.
Οι έλεγχοι έλαβαν χώρα στη «Λαχαναγορά του Ρέντη» και στα πέριξ αυτής εμπορικά πρακτορεία, στην «Ιχθυόσκαλα», στη «Βαρβάκειο αγορά», στην «αγορά του Πειραιά», στη «Λαχαναγορά Θεσσαλονίκης», στο κέντρο της Αθήνας, στην «αγορά Θεσσαλονίκης», σε λαϊκές αγορές της Αθήνας και στα διόδια Αφιδνών και Ελευσίνας.
Κατά τους ελέγχους υπήρξαν ευρήματα και επεβλήθησαν διοικητικές κυρώσεις από τις αρμόδιες υπηρεσίες που συμμετείχαν....

ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΝΑΥΤΙΚΟ - Εντυπωσιακές εικόνες και βίντεο από τη δραματική διάσωση των ναυτικών στην Άνδρο


Εντυπωσιακές εικόνες και βίντεο από τη δραματική διάσωση των ναυτικών στην Άνδρο
Τη συγκλονιστική διάσωση των εννέα ναυτικών που επέβαιναν στο φορτηγό πλοίο «Cabrera» που προσάραξε τα ξημερώματα στην Άνδρο δείχνει βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα το Πολεμικό Ναυτικό.

Στις εικόνες, που αποδεικνύουν ότι οι εννέα άντρες σώθηκαν κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή, πριν η μανιασμένη θάλασσα «καταπιεί» ολόκληρο το καράβι, φαίνεται η προσπάθεια των αντρών του Πολεμικού Ναυτικού να τους διασώσουν.
Οι εικόνες δείχνουν τα κύματα να έχουν σκεπάσει σχεδόν ολόκληρο το πλοίο. Μόνο η γέφυρα παραμένει πάνω από την επιφάνεια, ενώ στο κατάστρωμα έχουν ανέβει οι ναυτικοί φορώντας τα πορτοκαλί σωσίβια και περιμένουν να σωθούν.

Το ελικόπτερο τύπου S70B, Aegean Hawk του ΠΝ έχει πλησιάσει κατά το δυνατόν περισσότερο και τραβά τους άντρες στον αέρα για να τους σώσει
Η επιχείρηση κράτησε από τις 6 το πρωί έως τις 8:20 και χαρακτηρίζεται ιδιαίτερης δυσκολίας, καθώς το πλοίο είχε προσαράξει σε απόκρημνη κατακόρυφη βραχώδη ακτή παίρνοντας κλίση 45 μοιρών, ενώ ταυτόχρονα κλυδωνιζόταν και βυθιζόταν σταδιακά, γεγονός που περιόριζε τις κινήσεις του ελικοπτέρου.
Στο Σισμανόγλειο νοσοκομείο μεταφέρθηκαν για προληπτικούς λόγους τα 9 μέλη του πληρώματος, τρεις Πολωνοί, ένας Ουκρανός, ένας Λιθουανός και τέσσερις Φιλιππινέζοι.
Στην περιοχή, όπου επικρατούν βόρειοι άνεμοι έντασης 7 με 8 μποφόρ, αναμένεται να φθάσουν περίπου στις 3.00 το μεσημέρι τρία ρυμουλκά προκειμένου να εκτιμήσουν την κατάσταση, ενώ στη θαλάσσια περιοχή έχει σημειωθεί πολύ μικρή θαλάσσια ρύπανση.
Το «Cabrera» είναι φορτωμένο με 3,5 χιλιάδες μετρικούς τόνους σιδήρου και στα αμπάρια του μεταφέρει 20 τόνους καυσίμων.
Το πλοίο είχε αναχωρήσει από τη Λάρυμνα με προορισμό τη Φινλανδία.

Έζησαν μαζί 64 χρόνια και «έσβησαν» κρατώντας ο ένας το χέρι του άλλου

Η Dolores Winstead, 83 ετών και ο 88χρονος Trent Winstead πέθαναν με διαφορά λίγων ωρών ο ένας από τον άλλον

Η φωτογραφία ενός ηλικιωμένου ζευγαριού από το Τενεσί των ΗΠΑ, λίγο πριν αφήσει την τελευταία του πνοή σε ένα νοσοκομείο, κάνει τα τελευταία 24ωρα τον γύρο του διαδικτύου προκαλώντας συγκίνηση.

Σύμφωνα με την Daily Mail, η 83χρονη Dolores Winstead και ο 88χρονος σύζυγός της Trent πέθαναν στο νοσοκομείο Saint Thomas West Hospital του Νάσβιλ πριν δύο εβδομάδες - λίγες μόνο μέρες προτού κλείσουν 64 χρόνια γάμου.

Λίγο καιρό πριν φύγει το ζευγάρι από τη ζωή, η υγιής Dolores στεκόταν στο πλευρό του άρρωστου συζύγου της στο ίδιο νοσοκομείο, κρατώντας του σφιχτά το χέρι ενώ η κατάσταση της υγείας του επιδεινωνόταν. Με οξεία νεφρική ανεπάρκεια και εξασθενημένη καρδιά, ήταν φανερό πως ο αγαπημένος της σύζυγος δεν θα έβγαινε νικητής από αυτήν την τελευταία μάχη.

Η συνειδητοποίηση ότι σύντομα θα έχανε τον άνδρα που στάθηκε το στήριγμά της για μια ολόκληρη ζωή ήταν περισσότερο απ' ό,τι μπορούσε να αντέξει η ηλικιωμένη γυναίκα. Ένα ανεύρυσμα στον εγκέφαλο την έφερε σχεδόν αστραπιαία σε εξίσου κρίσιμη κατάσταση με τον 88χρονο σύζυγό της, και οι γιατροί αποφάσισαν να τους βάλουν στον ίδιο δωμάτιο στην εντατική, ώστε να περάσουν μαζί τις τελευταίες τους ώρες σε αυτόν τον κόσμο.

Η φωτογραφία τους να κρατάνε ο ένας το χέρι του άλλου καθώς φεύγουν από τη ζωή προκαλεί πραγματικά ανατριχίλα.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, η Dolores σταμάτησε να αναπνέει το πρωί της 9ης Δεκεμβρίου. Ο γιος του ζευγαριού έσκυψε πάνω από το κρεβάτι του πατέρα του και του ψιθύρισε τα δυσάρεστα νέα. Ο 88χρονος έστειλε ένα φιλί στη γυναίκα του και ξάπλωσε πίσω, συνειδητοποιώντας ότι δεν είχε πια άλλο λόγο να αγωνίζεται. Λίγες ώρες αργότερα ήταν νεκρός.

Κάλαντα και τραγούδια στον Μητροπολίτη Μεσσηνίας

Χριστουγεννιάτικα Κάλαντα και παραδοσιακά τραγούδια έψαλαν σήμερα παραμονή των Χριστουγέννων, στον Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομο, ομάδες παιδιών και χορωδίες φορέων της πόλης.

Μεταξύ αυτών στρατιώτες από το 9ο Σύνταγμα Πεζικού και την 120 Πτέρυγα Εκπαιδεύσεως Αέρος,

το Λύκειο Ελληνίδων Καλαμάτας,

Εθελόντριες του Ερυθρού Σταυρού,

η Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Μητρόπολης και 

η Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Μεσσηνίας.

Ο Μητροπολίτης δέχθηκε επίσης, την επίσκεψη του Mεσσηνίου Αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστρατήγου κ. Βασιλείου Καπέλιου .

Ο κ. Χρυσόστομος ευχαρίστησε όλους για την επίσκεψή τους και ευχήθηκε πατρικά για υγεία, ευτυχία και προκοπή προσωπική και οικογενειακή.





Με εγκύκλιό του ο σεβασμιότατος Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος απευθύνεται προς το Χριστεπώνυμο Πλήρωμα της Ιεράς Μητροπόλεως. Αναφέρει: 

 Αγαπητά μου παιδιά,

Σέ καιρούς ἐπικίνδυνων καταστάσεων καί κρίσιμων συν­θηκῶν, ἔντονων ἀνισοτήτων καί ποικίλων ἀντιφάσεων, παράξενων συμ­πε­ριφορῶν καί κοινωνικῶν ἀμφισβητήσεων, πολλές φορές συμπερι­φε­ρόμαστε σάν νά μήν ἔχουμε πυξίδα καί ὁδοδείκτη, σάν νά μήν ἔχουμε κατανοήσει τό γεγονός τῆς Γέννησης τοῦ Χριστοῦ, τοῦ Υἱοῦ τοῦ Θεοῦ τοῦ Ζῶντος, τοῦ Λυτρωτῆ καί Σωτῆρος μας.

Συμπεριφερόμαστε μέ ἕνα τρόπο, ὁ ὁποῖος δέν ἐπιβεβαιώ­νει τήν πίστη μας ὡς μία ἐνεργῆ στάση ζωῆς, μέσα ἀπό τήν ὁποία νά φανερώ­νεται τό μήνυμα τῆς ἐλπίδας, τῆς ἀγάπης, τῆς χαρᾶς καί τῆς εἰρήνης τῆς Γέννησης τοῦ Θεανθρώπου Χριστοῦ σέ κάθε συνάνθρωπο καί ἀδελφό μας.

Δυσκολευόμαστε μέσα ἀπό τή συμπεριφορά μας νά ἐπιβεβαιώσουμε τόν λόγο τοῦ Ἀποστόλου Παύλου, ὅτι «οἱ δοκιμασίες ὁδηγοῦν στήν ὑπομονή, ἡ ὑπομονή στό δοκιμασμένο χαρακτῆρα καί ὁ δο­κι­μα­σμένος χαρακτῆρας στήν ἐλπίδα, ἡ ἐλπίδα, ἡ ὁποία τελικά δέν ἀπογοη­τεύει γιατί ἡ ἀγάπη τοῦ Θεοῦ γέμισε καί ξεχείλισε τίς καρδιές μας», ἀλλά καί τόν λόγο ἑνός συγχρόνου ἁγίου, ὁ ὁποῖος μᾶς ἐπισημαίνει, ὅτι «δέν ὑπάρχει ἀπελπισία ὅταν εἶσαι μέσα στήν Ἐκκλησία, ὅ,τι καί νά ἔχεις κάνει, ὅ,τι καί νά ἔχεις ὑποστεῖ. Δέν ὑπάρχει ἀπελπισία. Στεναχώρια μπορεῖ νά ἔχεις ἀλλά ἀπελπισία ὄχι».

Ἄς προσπαθήσουμε λοιπόν νά βιώσουμε αὐτή τή βεβαιότη­τα τῆς ἀλήθειας τῶν παραπάνω λόγων καί νά μήν ἀπελπιζόμαστε διότι «ἐτέχθη ἡμῖν σήμερον Σωτήρ, ὅς ἐστι Χριστός Κύριος», τό δέ νέο ἔτος 2017 νά εἶναι εὐλογημένο, ὑγιεινό, καρποφόρο καί ἐλπιδοφόρο.


Μέ πατρικές εὐχές καί εὐλογίες

  Πνευματικός σας πατέρας
†  Ο  ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ  ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ


Α.Χ.

«Ξεπαγώνουν» τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για το χρέος

Χριστουγεννιάτικος μποναμάς στην Ελλάδα, αφού αρχίζει η συζήτηση για τα βραχυπρόθεσμα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους.

Αυτό ανακοίνωσε μέσω Twitter ο Γερούν Ντάισελμπλουμ.

«Στην ευχάριστη θέση να συμπεράνω ότι ανοίξαμε τον δρόμο για τον ESM προκειμένου να προχωρήσει με τις διαδικασίες λήψης αποφάσεων για τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για το χρέος», έγραψε ο επικεφαλής του Eurogroup.

Η εξέλιξη αυτή ήρθε μετά από την επιστολή του Ευκλείδη Τσακαλώτου προς τους δανειστές. «Ελαβα μία επιστολή από τον Ελληνα ομόλογό μου που επιβεβαιώνει τις δεσμεύσεις του στις προηγούμενες συμφωνίες», ανέφερε σχετικά ο Ολλανδός υπουργός Οικονομικών.



«Τα σημερινά βήματα μας επιτρέπουν να συνεχίσουμε σε ένα θετικό δρόμο μπροστά για την Ελλάδα», έγραψε ακόμη ο Ντάισελμπλουμ.

Η συζήτηση για τα βραχυπρόθεσμα μέτρα είχε «παγώσει» στα μέσα Δεκεμβρίου, μετά από τις εξαγγελίες Τσίπρα για το έκτακτο βοήθημα προς τους συνταξιούχους.

Κυβερνητικές πηγές: Δικαίωση των κυβερνητικών επιλογών οι δηλώσεις Ντάισελμπλουμ  

Το ξεπάγωμα των βραχυπρόθεσμών μέτρων ελάφρυνσης του χρέους που ανακοίνωσε ο κ. Ντάισελμπλουμ αποτελεί την αναμενόμενη δικαίωση των κυβερνητικών επιλογών να στηριχτούν οι χαμηλοσυνταξιούχοι και, με το πάγωμα του ΦΠΑ, οι κάτοικοι των νησιών που δέχονται προσφυγικές ροές, τονίζουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ κυβερνητικές πηγές.

Ο μόνος που σήμερα δεν χαίρεται είναι ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος έσπευσε να ταυτιστεί και στη Βουλή με τις πιο τιμωρητικές πτέρυγες των δανειστών, προσθέτουν οι ίδιες πηγές.


  iefimerida.gr

ΜΕΣΣΗΝΙΑ - Αυτοκίνητο χτύπησε σε μπαλκόνι. Νεκρός ο οδηγός

Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε σήμερα λίγο πριν τις 5 το απόγευμα στην παλιά Εθνική Οδό Καλαμάτας - Τρίπολης.

Νεκρός είναι ένας 53χρονος, καθώς το αυτοκίνητο που οδηγούσε ξέφυγε κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες από την πορεία του ανάμεσα στα χωριά Αίπεια και Ανθεια και αφού πρώτα με μεγάλη ταχύτητα χτύπησε σε... μπαλκόνι παρακείμενου σπιτιού κατέληξε σε ισόγειο, που βρίσκεται περίπου 3 μέτρα κάτω από το ύψος του δρόμου.

Ο άτυχος οδηγός μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Καλαμάτας, αλλά είχε ήδη καταλήξει.

eleftheriaonline

Στην Ελ.Αλειφέρη ο Αρχηγός του Π.Σ.Βασίλης Καπέλιος

Ευχές και Κάλαντα στην Αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας

Σήμερα, παραμονή Χριστουγέννων, η Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας κα. Ελένη Αλειφέρη δέχτηκε στο γραφείο της ευχές από τον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος κο. Βασίλειο Καπέλιο, τον κο. Ηλία Κοντοζαμάνη, Πρόεδρο Εφετών Διοικητικού Εφετείου Θεσσαλονίκης και τον Εμπορικό Σύλλογο Καλαμάτας, ενώ άκουσε τα παραδοσιακά κάλαντα από το Λύκειο των Ελληνίδων. 

Η Αντιπεριφερειάρχης αφού τους ευχαρίστησε για την τιμή που της έκαναν, ευχήθηκε σε όλους καλά Χριστούγεννα με Υγεία και Αγάπη για τους ίδιους και τις οικογένειές τους.

Αλλάζει η Πελοπόννησος με την ολοκλήρωση του «Μορέα»


Αλλάζει η Πελοπόννησος με την ολοκλήρωση του «Μορέα»

Του Κοσμά Ζακυνθινού

Aλλάζει ο κυκλοφοριακός χάρτης της χώρας με την επίσημη παράδοση του πρώτου από τους πέντε αυτοκινητόδρομους που ξεκίνησαν να κατασκευάζονται το 2007 με σύμβαση παραχώρησης. Χθές  το μεσημέρι δόθηκαν  και τυπικά σε κυκλοφορία τα τελευταία 3,5 χιλιόμετρα της Περιμετρικής Καλαμάτας, με τον Μορέα να αποτελεί τον πρώτο ολοκληρωμένο αυτοκινητόδρομο στην επικράτεια.

Ο αυτοκινητόδρομος Μορέας ήταν ο πρώτος οδικός άξονας που παρέδωσε αυτοτελή τμήματα στην κυκλοφορία, καθώς πέρα από την αναβάθμιση του ήδη υπάρχοντος τμήματος Κόρινθος-Τρίπολη και την προσθήκη σηράγγων σε επικίνδυνα τμήματα, παρέδωσε μέχρι το 2012 το τμήμα Τρίπολη-Καλαμάτα ενώ τον περασμένο Απρίλιο παρέδωσε και τον κλάδο Λεύκτρο-Σπάρτη.
Η ανακατασκευή του οδικού άξονα (που είχε αρχικά ονομαστεί Ανατολική Οδός Πελοποννήσου) αποφασίστηκε το 2001 και δημοπρατήθηκε το 2006. Τον Ιανουάριο του 2007 ορίστηκε ανάδοχος η κοινοπραξία Μορέας (αρχικά: Ελληνική Τεχνοδομική 72%, Impregilo SpA 25%, Παντεχνική 10% και Intracom 3%. Σήμερα 72% ΑΚΤΩΡ, 15% J&P ΑΒΑΞ και 13% Intracom) και η σύμβαση κυρώθηκε με τον νόμο 3559/07.
Συγκεκριμένα, ο Μορέας κατασκεύασε περίπου 100 χλμ. νέων τμημάτων, συμπλήρωσε ακόμα 82,5 χλμ. (σε αυτά περιλαμβάνεται η κατασκευή δεύτερου κλάδου στη σήραγγα Αρτεμισίου). Ακόμα 22,5 χλμ. κατασκευάστηκαν από το Δημόσιο και παραχωρήθηκαν στον Μορέα (Τρίπολη - Αθήναιο και Παραδείσια -Τσακώνα, που παραδόθηκε προεκλογικά το 2000 και καταστράφηκε από κατολισθήσεις τον Φεβρουάριο του 2003). Το έργο είχε συνολικό προϋπολογισμό 1,044 δισ. ευρώ, από τα οποία τα 349 εκατ. ήταν η συμμετοχή του Δημοσίου και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Αλλάζει η Πελοπόννησος με την ολοκλήρωση του «Μορέα» Εξέλιξη έργου
Ο αυτοκινητόδρομος ήταν ο μόνος από τους πέντε που δεν «πάγωσε» το 2011-2013, μέχρι που η κατασκευή του έφθασε στο 95%. Τα προβλήματα εμφανίστηκαν τον Ιούνιο του 2013, όταν η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων διέκοψε τη χρηματοδότηση του έργου, εγείροντας θέμα βιωσιμότητας του χρηματοοικονομικού μοντέλου λόγω της μεγάλης μείωσης των εσόδων.
Τον περασμένο μήνα, με την ανεπίσημη παράδοση 9 χλμ. ξεκίνησε η λειτουργία της Περιμετρικής Καλαμάτας. Από τα συνολικά 11,5 χλμ του νέου αυτού άξονα, παραδόθηκε το τμήμα που ξεκινά από τη σύνδεση με τον Μορέα και καταλήγει στη γέφυρα Νέδοντα, εξυπηρετώντας την κίνηση από και προς την πόλη της Καλαμάτας.
Ο περιφερειακός αυτοκινητόδρομος Καλαμάτας έχει διατομή αστικής αρτηρίας με δύο λωρίδες κυκλοφορίας και μία λωρίδα πολλαπλών χρήσεων ανά κατεύθυνση καθώς και κεντρική νησίδα. Το νέο τμήμα περιέχει τρεις ανισόπεδους Κόμβους:
? τον Ανισόπεδο Κόμβο Δυτικής Εισόδου Καλαμάτας (κόμβος που βρίσκεται στην περιοχή του εργοστασίου ΚΑΡΕΛΙΑ) και την σύνδεσή του με την Οδό Αθηνών,
? τον Ανισόπεδο Κόμβο Λέικων για τη σύνδεση με την ομώνυμη περιοχή της πόλης,
? τον Ανισόπεδο Κόμβο Νέδοντα για την σύνδεση με το ιστορικό κέντρο της πόλης.
Νέα τμήματα
Μετά την ολοκλήρωση του Μορέα, τον ερχόμενο Μάρτιο αναμένεται να ακολουθήσουν η Ιόνια Οδός, η Ολυμπία Οδός, ο Ε65 και ο Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου. Η συνολική πρόοδος κατασκευής στο τμήμα Κόρινθος - Πάτρα στο τέλος Νοεμβρίου 2016 αγγίζει το 88%, ενώ τα μεγάλα και δύσκολα από τεχνικής απόψεως έργα όπως σήραγγες, γέφυρες και lane cover βρίσκονται σε πολύ προχωρημένο στάδιο. Σήμερα, στην Κορίνθου - Πατρών είναι εγκατεστημένα έξι εργοτάξια, που ενεργούν σε συνολικά 20 εργοταξιακές ζώνες, και σ’ αυτά απασχολούνται πάνω από 3.000 εργαζόμενοι.
Από την ημέρα Έναρξης Παραχώρησης, τον Αύγουστο του 2008, μέχρι και σήμερα οι προσπάθειες για την αναβάθμιση της οδικής ασφάλειας έχουν αποφέρει σημαντικά αποτελέσματα, με το συνολικό αριθμό θανατηφόρων ατυχημάτων να παρουσιάζει σημαντική μείωση, της τάξης του -60% (13 θανατηφόρα ατυχήματα το 2016 έναντι 33 το 2008).
Παράλληλες συνθήκες
Η Ολυμπία Οδός είναι το μοναδικό έργο που κατασκευάζεται σε παράλληλες συνθήκες κυκλοφορίας στο 85% του δρόμου, καθιστώντας το έτσι ένα από τα δυσκολότερα έργα που γίνονται σήμερα στη χώρα. Η διαπλάτυνση της υφιστάμενης οδού είναι σε άλλα σημεία μονόπλευρη και σε άλλη αμφίπλευρη.
Έτοιμη μέχρι το Μάρτιο του 2017 θα είναι και η Ιόνια Οδός, καθιστώντας συντομότερα και ασφαλέστερα τα οδικά ταξίδια στη δυτική Ελλάδα. Πρόκειται για ένα έργο 196 χιλιομέτρων, από τη γέφυρα Ρίου - Αντιρρίου μέχρι την πόλη των Ιωαννίνων. Με δύο παρεμβάσεις και την παράδοση μικρών τμημάτων του δρόμου η διαδρομή Ιωάννινα - Αντίρριο στο προσεχές διάστημα θα μειωθεί ριζικά ο χρόνος της διαδρομής.
Πρόκειται για δυο μεγάλα τμήματα από Κουβαρά μέχρι Αμφιλοχία και από Φιλιππιάδα ως Γιάννενα, συνολικού μήκους 105 χλμ. Υπολογίζεται ότι μαζί με την παράκαμψη του Αγρινίου ο χρόνος της διαδρομής αυτής θα μειωθεί κατά σχεδόν μια ώρα, ενώ με την ολοκλήρωση του έργου τον Μάρτιο του 2017 το ταξίδι από τη γέφυρα Ρίου - Αντιρρίου ως τα Ιωάννινα θα διαρκεί 1 ώρα και 40 λεπτά, την ώρα που σήμερα απαιτούνται 3 ώρες!

Τμήμα Κόρινθος-Καλαμάτα
Μήκος: 148,5 km
Κόμβοι: 21 (στο τέλος της κατασκευής)
Τμήμα Λεύκτρο-Σπάρτη
Μήκος: 46 km
Κόμβοι: 3
Σήραγγες
Στέρνας: Μήκος 0,9 km (διπλού κλάδου)
Νεοχωρίου: Μήκος 0,7 km (διπλού κλάδου)
Αρτεμισίου: Μήκος 1,4 km (αναβάθμιση υφιστάμενου μονού κλάδου και κατασκευή Β’ κλάδου)
Καλογερικού: Μήκος 0,6 km (διπλού κλάδου)
Ραψομάτη: Μήκος 1,3 km (διπλού κλάδου)

LLOYD'S LIST - Αυτοί είναι οι ισχυρότεροι Ελληνες εφοπλιστές παγκοσμίως


Αυτοί είναι οι ισχυρότεροι Ελληνες εφοπλιστές παγκοσμίως

Για μία ακόμη χρονιά η Lloyd’s δημοσίευσε τη λίστα με τους εκατό ισχυρότερους ανθρώπους της παγκόσμιας ναυτιλίας και, όπως κάθε χρόνο, δίνουν το «παρών» και Έλληνες εφοπλιστές. Στην κορυφή της λίστας βρίσκεται ο Xu Lirong της κινεζικής Cosco. Στην 7η θέση της λίστας βρίσκεται ο Γιάννης Αγγελικούσης.

Δείτε τους 14 Έλληνες που βρίσκονται στη λίστα, όπως τους παρουσιάζει το ellines.com:

1. Γιάννης Αγγελικούσης στην 7η θέση από την 5η πέρυσι
angelicoussis
Είναι ο ισχυρότερος Ελληνας εφοπλιστής. Η Angelicoussis Shipping Group αντανακλά την επιχειρηματική προσωπικότητα του Γιάννη Αγγελικούση. Ο όμιλος έχει εξασφαλίσει μια σταθερά σημαντική παρουσία σε κάθε τομέα στον οποίο δραστηριοποιείται.
2. Γιώργος Προκοπίου στη 12η θέση από τη 18η πέρσι
procopiou
Είναι ένας από τους μεγαλύτερους ανεξάρτητους ιδιοκτήτες τάνκερ στον κόσμο. Ο κ. Προκοπίου άντεξε την ύφεση που είχε ο κλάδος και τώρα η εταιρεία του τώρα αποκομίζει τα κέρδη της εμπιστοσύνης που έδειξε ο ίδιος στον κλάδο.
3. Αγγελική Φράγκου της Navios στη 19η θέση από τη 16η πέρσι
frangou
Η επιχειρησιακή αξία του Navios Group αγγίζει τα 5,5 δισ. δολάρια.
4. Γιώργος Οικονόμου στην 20η θέση από τη 17η πέρυσι
economou
Το τελευταίο χρονικό διάστημα ο κ. Οικονόμου βρίσκει πιο ενθουσιώδη την ενασχόληση του με την τέχνη, αλλά ο Έλληνας επιχειρηματίας δείχνει πραγματική επαγγελματική ηθική.
5. Πέτρος Γ. Λιβανός, στην 23η θέση από την 21η πέρυσι
livanos
6. Πέτρος Παππάς στην 35η θέση από την 31η πέρυσι
pappas
Ο Πέτρος Παππάς είναι για μεγάλο χρονικό διάστημα ένας από τους σημαντικότερους «παίκτες» στην ελληνική ναυτιλία.
7. Ο Νίκος Τσάκος στην 42η θέση από την 45 πέρυσι
tsakos
Ο Νίκος Τσάκος, γιος του εφοπλιστή Καπετάνιου Παναγιώτη Τσάκου, γεννήθηκε το 1963 στην Αθήνα. Κατάγεται από παραδοσιακή ναυτική οικογένεια των Καρδαμύλων της Χίου.
8. Κωστής Κωνσταντακόπουλος στην 50η θέση από την 52η πέρυσι
konstantakopoulos
Διευθύνει τον ναυτιλιακό βραχίονα των οικογενειακών επιχειρήσεων και διοικεί τον όμιλο Costamare με μαεστρία και τον αναπτύσσει συνεχώς ακόμη και την περίοδο της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης.
9. Θεόδωρος Βενιάμης, πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, στην 53η θέση από την 48η θέση πέρυσι
veniamis
Βρίσκεται στο «τιμόνι» της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών (ΕΕΕ) για τρίτη συνεχή φορά, ενδεικτικό της ευρείας αποδοχής που τυγχάνει από τον κόσμο του εφοπλισμού. Ο Θ. Βενιάμης κατάγεται από το Βροντάδο της Χίου και ο πατέρας του ήταν καπετάνιος. Αποφοίτησε από την Ανωτάτη Σχολή Εμπορικών Επιστημών και σε ηλικία μόλις 27 ετών ίδρυσε τη ναυτιλιακή εταιρεία Golden Union Shipping Co., η οποία σήμερα συμπεριλαμβάνεται μεταξύ των μεγάλων εταιρειών μεταφοράς ξηρού και χύδην φορτίου σε παγκόσμιο επίπεδο.
10. Πέτρος Γεωργιόπουλος βρίσκεται στην 60η θέση από την 47η το 2015
georgiopoulos
Ένα από τα στοιχεία που κάνουν τον Πέτρο Γεωργιόπουλο να ξεχωρίζει στην εφοπλιστική δυναστεία είναι ότι εφαρμόζει ψυχρή και υπολογιστική τακτική.
11. Ευάγγελος Μαρινάκης ανέβηκε στην 61η θέση από την 65η το 2015
marinakis
Είναι Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Capital Maritime & Trading Corp. από τον Μάρτιο του 2005.
12. Γιάννης Πλατσιδάκης βρίσκεται στην 81η θέση
platsidakis
13.Σίμος Παληός στην 95η θέση από την 88η πέρυσι
palios
Ο Σίμος Παντελής Παληός γεννήθηκε στη Χίο. Οι ρίζες του κρατούν από τρεις μεγάλες παλιές χιώτικες εφοπλιστικές οικογένειες με παράδοση αιώνων στη Ναυτιλία, τις οικογένειες Παληού, Κολάκη και Μαργαρώνη. Το 1969 απέκτησε το πρώτο του πλοίο με το όνομα «ΣΕΜΙΡΑ» και το 1972 ίδρυσε την εταιρεία διαχείρισης πλοίων Diana Shipping Services SA και το 1999 την Diana Shipping Inc., της οποίας είναι πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος.
14. Πόλυς Χατζηιωάννου στην 96η θέση
polys-hajioannou
Είναι η πρώτη φορά που ο κ. Χατζηιωάννου εισέρχεται στη λίστα και οφείλεται στο γεγονός ότι έβαλε το συμφέρον των μετόχων της εταιρείας του πάνω από το προσωπικό του συμφέρον.

ΗΛΕΙΑ - Ξεκινούν οι εργασίες στον ποταμό Αλφειό – Υπεγράφη το έργο αποκατάστασης και συντήρησης των αντιπλημμυρικών

Μετά  τις παρεμβάσεις για την αποκατάσταση και συντήρηση αντιπλημμυρικών έργων στον ποταμό Αχελώο, στον ποταμό Νέδα, που ήδη έχουν αρχίσει, ξεκινούν τις επόμενες ημέρες εργασίες στον ποταμό Αλφειό στην Π.Ε Ηλείας.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Δικτύων Γιάννης Λύτρας με τον ανάδοχο και τη παρουσία υπηρεσιακών παραγόντων, υπέγραψαν τη σύμβαση του έργου «Εργασίες συντήρησης -αποκατάστασης αντιπλημμυρικών έργων ποταμού Αλφειού Π.Ε. Ηλείας έτους 2015-2016», συνολικού προϋπολογισμού 1.000.000 ευρώ με χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα ΣΑΕΠ 501/2015 της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος.
«Όπως επανειλημμένα έχει δηλώσει και ο ίδιος ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας, παρά την οικονομική κρίση, προσπαθούμε με στοχευμένες παρεμβάσεις, στο πλαίσιο των οικονομικών δυνατοτήτων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, για να προστατέψουμε τούς πολίτες και τις περιουσίες τους από τυχόν πλημμυρικά φαινόμενα» σημείωσε ο κ. Λύτρας, συμπληρώνοντας πως οι εργασίες για την κατασκευή του έργου θα ξεκινήσουν άμεσα, ζητώντας μάλιστα από τον ανάδοχο να τελειώσουν στο συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα που προβλέπει η υπογραφείσα σύμβαση.
Το έργο αυτό προβλέπει συντήρηση και αποκατάσταση των υφιστάμενων αντιπλημμυρικών έργων, άρση προσχώσεων κάτω από υφιστάμενα τεχνικά και γέφυρες, απομάκρυνση απορριμμάτων, μπαζών ή βλάστησης καθ’ όλο το μήκος  της πεδινής κοίτης, ενίσχυση και αποκατάσταση των υφιστάμενων αναχωμάτων σε σημεία που έχουν καταστραφεί.

Βροχερός ο Δεκέμβρης

Πολλά νερά δίνει ο Δεκέμβριος, όπως βρήκαμε στο meteo.gr:

2  Δεκ. 2002: Βροχές προκάλεσαν κατολισθήσεις και καθιζήσεις δρόμων στη χερσόνησο της Σιθωνίας. Πλημμύρες στη Σκοτίνα Πιερίας. 
 
10 Δεκ. 2009: Καταρρακτώδεις βροχές στο Πήλιο με ρεκόρ ημερήσιας βροχής στην Ελλάδα. Τρεις κτηνοτρόφοι νεκροί στον Αλμυρό Βόλου. 
Πολλά προβλήματα από τις καταιγίδες και τους ισχυρούς ανέμους στον Αγιόκαμπο Λάρισας και την Κασσάνδρεια Χαλκιδικής.    
                                                            
16 Δεκ. 2010: Χαλάζι, σε μέγεθος καρυδιού, προκάλεσε προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων, καθώς και ολοκληρωτικές καταστροφές στα κηπευτικά, τα εσπεριδοειδή και τις ελιές στο νομό Ηρακλείου.
 
Α.Χ

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου